VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

32
9 mei 2015 015 WWW.VACATURE.COM TIPS & TRICKS FOCUS Prettig en efficiënt thuiswerken TIPS & TRICKS Op weg naar mobieler werken FOCUS Jaarlijks 2.600 nieuwe jobs in de chemie CARRIÈRE Mobiliteit in Brussel, vloek of zegen? NEEM MIJ MEE ! GRATIS

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

9 mei 2015

015WWW.VACATURE.COM

TIPS & TRICKSFOCUSPrettig en efficiënt thuiswerken

TIPS & TRICKSOp weg naar mobielerwerken

FOCUSJaarlijks 2.600 nieuwejobs in de chemie

CARRIÈRE

Mobiliteit in Brussel,vloek of zegen?

NEEM MIJ

MEE !

GRATIS

001_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:23 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

002_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:08 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

3

Daar sta je dan. Stil, vloekend, en je doet watzoveel anderen op dat moment ook doen.Smartphone aan en bellen naar je klant: “Ik zaliets later zijn, het verkeer wil niet echt mee.Wellicht een half uurtje”. Allemaal samen in defile. Het is een ritueel geworden. Ik zou wel eenswillen weten wat de telecomjongens verdienentijdens de file-uren. Het hoort er bij, of het schijnter bij te horen. En het heeft veel impact.

Op jezelf, want vrolijk word je er niet van. Op jegezin, want je had het zo leuk voor elkaar: eenmooi huis vlak bij de school van de kinderen.Jammer genoeg moet je al om 6 uur de deur uitals je op tijd op kantoor wil geraken en zo vroegis er nog geen voorbewaking. Dat betekent extrastress. Wie offert zich op om in de file te staan,wie niet? Ook op je werk zelf heeft het impact. Jekunt immers niet meer zoveel afspraken op eendag plannen. Het dominosteentje dat ’s ochtendsvroeg weigert te vallen heeft invloed op alleandere.

Dus zitten we met zijn allen te foeteren, tesakkeren en te improviseren. Onze auto’s wordenrijdende kantoortjes/koffiebars. Daardoor lettenwe niet op de weg en gaan we ongelukkenveroorzaken, waardoor de schade nog groterwordt.

Verkeerseconomen kunnen de economischeschade berekenen. Sla me dood hoe ze dat doen.Het zal allicht wel gebaseerd zijn op tijdverlies ennog wat factoren. Ik vermoed dat dievoorspellingen nog optimistisch zijn. Hoeveel(interne) meetings moeten er verzet wordenomdat deze of gene er niet geraakt? Hoeveelsalesbezoeken gaan niet door en hoeveel salesgaan erdoor verloren, omdat het irritatie opwekten een gevoel van onbetrouwbaarheidveroorzaakt? Late leveringen, gemisteopportuniteiten, ga maar door. Om over stress engezondheidsproblemen nog maar te zwijgen.

Het houdt niet op. Het fameuze ‘nieuwe werken’,dat komt helaas ook maar met mondjesmaat van

de grond. Het is toch niet hetzelfde, we missen decollega’s, of er is niet genoeg controle over deefficiëntie, of de ploegspirit zit er niet meer in.

Zijn er oplossingen? Allicht wel. Het zit in hethoofd. Ik doe alles met de fiets en het openbaarvervoer. Ik probeer mijn afspraken buiten despitsmomenten te zetten. Maar ik zit in eenluxepositie. Ik hoef met niemand rekening tehouden. Ik beperk bewust mijn ontmoetingen. Ikheb zelfs een ‘ontradend uurtarief’ voor mensendie per se met mij willen vergaderen. Het ligt 50%hoger dan mijn normale fee. De prijs van uwcomfort en mijn ongemak. Voor mijn werkvolstaan e-mail en Skype. Niet iedereen heeft datgeluk, maar wellicht kan iedereen in zijn of haarsector wel eens nadenken over andere manierenom het werk te organiseren.

En alle beetjes helpen, zoals we er tenslotte metzijn allen voor gezorgd hebben dat we beetje bijbeetje dichtslibben. En nu moet u mijverontschuldigen, ik moet op de fiets springen.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verle-den in marketing en communicatie is hij nuvooral bezig met de toekomst en de plaatsvan goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a.een wekelijkse column voor demorgen.been vanaf nu ook over werk in Vacature Magazine. Recent verscheen van zijn handhet boek ‘Storytelling - verhalen makenmerken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

INHOUD05 FOCUS

Mobiliteit, de vloek van Brussel

11 FOCUSOp weg naar mobieler werken

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats … (im)mobilisme

13 CARRIÈREWerken in de chemie: uitdagend en gevarieerd

19 TIPS & TRICKSZo wordt thuiswerken nog prettiger en efficiënter

21 ONLINEWhat’s online?

VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

#OVERWERKT

003_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:46 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

WERFTAAN

brugge.be/vacatures

Omgevingsambtenaar “Milieu” (niveau A1a-A2a)

Stad Brugge organiseert een selectieprocedure met het oog op de contractuele aanstelling en het vastleggen van

een driejarige werfreserve voor een voltijds (m/v)

INTERESSE?

Surf naar www.brugge.be/vacatures voor meer informatie en solliciteer online. Dien uiterlijk 25 mei 2015 jouw

motivatiebrief in samen met jouw cv, gedetailleerde opgave van de gevraagde ervaring en, indien van toepassing, een

kopie van het gevraagde diploma.

Op 5 juni 2015 wordt een thuisopdracht per mail verzonden.

Personeelsdienst/cel Rekrutering, Riddersstraat 12, 8000 Brugge, tel. 050 44 96 30, [email protected].

OPGELET! Kandidaturen die op datum van afsluiten niet vergezeld zijn van de gevraagde documenten worden

niet in aanmerking genomen.

JOUW FUNCTIE

Je bent de expert inzake vergunningenbeleid voor deskundig milieutechnisch onderzoek van omgevingsvergunningsaanvragen, milieueffectenrapporten en ruimtelijke plannen.

JOUW PROFIEL

Je hebt een master industriële wetenschappen, of milieutechnologie en milieuwetenschappen of bio-ingenieurwetenschappen (of hiermee gelijkgestelde vroegere benamingen) én minstens 2 jaar relevante beroepservaring in het verstrekken van milieuadvies of in het voorbereiden enuitvoeren van milieubeleid OF geen specifiek diploma maar wel minstens 6 jaar relevante beroepservaring in het verstrekken van milieuadvies of in het voorbereiden en uitvoeren van milieubeleid.

Brutomaandsalaris op niveau A1a-A2a voor een voltijdse contractuele aanstelling met 2 jaar ervaring: 3 129,68 euro – met 6 jaar ervaring: 3 424,55 euro.

Ons bestuur hecht meer belang aan kwaliteiten en competenties van mensen dan aan leeftijd, geslacht, nationaliteit, etnische afkomst, seksuele geaardheid, handicap, geloof of levensbeschouwing.

directeur m/v

François LaurentinstituutOnderstraat 10/19, 9000 Gent

Interesse?Je kandidaat stellen kan tot uiterlijk 7 mei 2015. Stuur je cv, motivatiebrief en kopie van je diploma naar sofi [email protected].

De eerste selectieproef vindt plaats tussen 18 mei 2015 en 4 juni 2015. Indiensttreding is voorzien op 1 september 2015.

Bij de Stad Gent worden kandidaten geselecteerd op basis van hun competenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit.

Meer info over de functiebeschrijving, het functieprofi el en de deelnemings-voorwaarden is te verkrijgen bij sofi [email protected].

is voor zijn basisonderwijs op zoek naar

zoveel stad

004_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:14 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

Elke pendelaar kent het wel. Het is maandagochtend en je hoort op de radio dat de filesweer oplopen. Je sleurt je naar je (bedrijfs-) wagen en je bereidt je voor op uren fileleedrichting Brussel. Wat is het alternatief? Het openbaar vervoer? Graag, maar je bedrijf isniet bereikbaar met de trein, tram of metro. En als dat wel zo is, zijn vertragingen of overvolle treinen ook dagelijkse kost. Kortom, mobiliteitsproblemen teisteren Brussel.Werkgevers zien maar één oplossing: wegtrekken uit Brussel.

Mobiliteit, de vloek van Brussel

Vandaag zijn meer dan 700.000 werknemers da-gelijks onderweg in Brussel. Volgens schattingenzijn 350.000 daarvan pendelaars, dus niet-Brus-selaars die in Brussel werken. 225.000 komenmet de wagen. Zij liggen onder meer aan de basisvan de mobiliteitsproblemen. Natuurlijk zijn zeniet de enige oorzaak waarom we stilstaan in dehoofdstad. Ook de demografische ontwikkeling,de politieke keuzes uit het verleden en het gebrekaan coördinatie spelen een cruciale rol. Om al deze mensen vlot in en door de stad telaten reizen tijdens de spitsuren, zou het wegen-

net helemaal hertekend moeten worden. Dat iseen onmogelijke klus. De nood aan een globale engecoördineerde oplossing is dan ook hoog. Het iseen typisch Belgisch probleem. Uit cijfers van hetstudiebureau INRIX blijkt dat onze hoofdstad,net zoals Antwerpen, in de top drie van de meestdichtgeslibde steden ter wereld staat. Brusselheeft 30 procent meer files dan andere, evengrote Europese steden.“We zitten niet alleen gevangen in de files, maarook in een catch 22: elke vorm van economischegroei vertaalt zich bijna automatisch in meer filesen verkeersophoping. Tegelijk missen we nieuwegroei omdat nieuwe investeerders en bedrijvenworden afgeschrikt door de verkeerscongestie”,stelt Peter De Keyzer, Chief economist van BNP Paribas Fortis in De Tijd.

BusinessdrainNegen op de tien werknemers in het Brussels ge-west zijn vandaag gemiddeld een vijfde lan- >>

We missen nieuwegroei omdat nieuweinvesteerders enbedrijven wordenafgeschrikt door deverkeersproblemenPeter De Keyzer, Chief economist BNP Paribas Fortis

5VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

FOCUS

Ontdek deze week boeiende uitdagingen bij o.a. volgende bedrijven

005_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:43 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Onderwijs op maat van de student. Sterke internationale oriëntatie. Toponderzoek van fundamenteel tot toegepast onderzoek in een aantal speerpunten. Dit zijn de pijlers van de ‘futureproof universiteit’ die de Universiteit Hasselt wil zijn. Om deze ambitie waar te maken, kijkt zij voortdurend uit naar gemotiveerde medewerkers.

Vandaag zoeken wij een (m/v):

Directeur ICT & Facilitair beheerJe komt aan het hoofd van de nieuw op te richten ‘dienst facilitair beheer’ die de huidige gebouwendienst, de dienst ICT infrastructuur en de dienst informatiesystemen voor de administratie groepeert, aangevuld met de catering, de campusshop en een nog op te richten aankoopdienst. Je staat aan het hoofd van deze verschillende diensten (ongeveer 60 medewerkers) en je rapporteert rechtstreeks aan de beheerder van de Universiteit Hasselt. Je bewaakt het beleidsplanningsproces, waarbij duidelijke, coherente beleidsdoelstellingen worden geformuleerd die leiden tot een strategisch meerjarenplan en je ziet toe op het effectief en effi ciënt uitvoeren van de beleidsdoelstellingen. Je detecteert en analyseert noden en maatschappelijke trends, om zo beleidsinnovatie aan te brengen. Samen met de beheerder superviseer je grote infrastructuurwerken met bijzondere aandacht voor een nauwgezette budgetopvolging. Je initieert, stimuleert en onderhoudt samenwerkingsverbanden binnen en buiten de universiteit. Je bent lid van het managementteam van de universiteit.

Profi elJe combineert een universitaire opleiding (bij voorkeur ingenieur of handelsingenieur) of gelijkwaardig door ervaring met een ruime leidinggevende ervaring in een functie met een technische achtergrond.

Interesse?Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met dr. Marie-Paule JACOBS, tel. + 32 (0)11 26 80 07, [email protected]. Bijkomende info vind je ook op www.uhasselt.be/jobs. Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 31 mei 2015.

Op zoek naar nog meer jobs? Surf naar Vacature.com

006_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:16 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

FOCUS

ger onderweg van huis naar het werk dan drie jaargeleden. Dat blijkt uit een onderzoek van techno-logiefederatie Agoria bij Brusselse technologie-bedrijven. “Brussel slibt dicht. Met verregaandegevolgen, want de titel van filehoofdstad bedreigtde economische aantrekkelijkheid van Brussel”,<zegt Floriane De Kerchove, directeur van AgoriaBrussel. Dat geldt niet alleen als aantrekkelijkevestigingsplaats voor bedrijven, maar ook voorhet aantrekken van bekwaam personeel. Jonge

mensen kiezen steeds vaker voor comfort danvoor een loon, ondanks stimulerende maatrege-len zoals flexibele uren, telewerken en ouder-schapsverlof. De ontoegankelijkheid van Brusselis voor velen een doorslaggevende factor in hunzoektocht naar werk. Het gevolg? 70 procent be-drijven overweegt weg te trekken uit het BrusselsHoofdstedelijk Gewest. In 2008 was dat nog maar20 procent. Er is met andere woorden een heuse‘businessdrain’ aan de gang. Het mobiliteitsprobleem zorgt er ook voor dat bij-voorbeeld Amerikaanse bedrijven niet willen in-vesteren in ons land. Dat zegt Marcel Claes, CEOvan Amcham Belgium, de Amerikaanse kamer

van koophandel in België. De VS zijn met 900 ac-tieve bedrijven nog steeds sterk aanwezig in Bel-gië. De Amerikaanse bedrijven zijn goed voor140.000 directe banen, maar dat cijfer gaat sinds2009 achteruit. Bovendien blijft België volgensClaes een ‘moeilijk te verkopen verhaal’ in de Ver-enigde Staten. We trekken nog weinig nieuwe in-vesteerders aan. "De investeringen gebeuren doorbedrijven die hier al actief zijn."Het zijn zeker niet enkel buitenlandse bedrijvendie Brussel steeds meer mijden. 9,5 procent vande kantoren in het Brussels Hoofdstedelijke Ge-west staat leeg. In de Brusselse rand ligt dat per-centage nog hoger, op 33 procent. Volgens de FODEconomie blijven bedrijven stelselmatig naar an-dere gewesten verhuizen.

Eén grote werfHoe kan dat nu opgelost worden? De instantieshebben al wat plannen uitgewerkt: een parkeer-plan, een plan voor fietsers, voetgangers, taxi’s,goederenvervoer... Volgens BECI, de Brusselsekamer van koophandel, is er één cruciaal pro-bleem: elk plan pakt het mobiliteitsprobleemvanuit dezelfde invalshoek aan. “Het gebruik vande wagen wordt afgeraden, maar er is geen ge-loofwaardig alternatief”, klinkt het. “Wij zijn aljaren vragende partij voor een consequent en effi-ciënt mobiliteitsbeleid”, zegt Thierry Willemarck,voorzitter van BECI. “Dikke pech, want het Rey-ersviaduct mag op instorten staan, we blijven metz’n allen in de files aanschuiven. Brussel is ééngrote werf, het GEN-netwerk komt op een zij-spoor terecht, er komt geen beweging in het par-keren en autodelen geraakt maar niet van degrond.”Het GEN (Gewestelijk Expres Net) zou inderdaadeen stap in de goede richting geweest zijn. Desnellere en frequentere spoorverbindingen in een

straal van ongeveer 30 kilometer rond Brusselheeft als doel de grote druk van het autoverkeeruit de rand te verlichten. Het GEN moest al in2012 in gebruik zijn, maar door infrastructuur-werken zal dat pas tien jaar later zijn. Ook de MIVB breidt uit. De komende vijf jaar zalde vervoersmaatschappij ongeveer 2 miljard euroinvesteren en tot 4,4 miljard euro tegen 2020.Daarmee zullen ze de metro uitbreiden, nieuwestellen aankopen en een aantal lijnen automati-seren. Ten slotte spelen de Lijn en TEC een be-langrijke rol, want ze bedienen de inwoners vannabijgelegen gebieden die te vaak de auto nemen.Hoewel de trein, tram en metro de ruggengraatvan de stad vormen, is het nog niet voldoende in-geburgerd, ook niet bij de Brusselaars. Een uit-breiding van het aanbod betekent nog niet dat hetgedrag van de inwoners zal veranderen.Naast de ‘klassieke’ manieren om je door de stadte verplaatsen, komen er steeds meer alternatie-ven. Het fietsverhuurprogramma Villo en het au-todelenproject Cambio zijn al veel gebruikt. Maarer zijn nog andere initiatieven, zoals de carpool-ingsite Djengo, al is de groeipiek van carpoolingverre van bereikt.

Het heilige huisjeVolgens het onderzoek van Agoria blijven de be-drijven niet bij de pakken zitten en nemen ze zelfmaatregelen. Negen op de tien bedrijven voereneen mobiliteitspolitiek op bedrijfsniveau. 67 pro-cent voerde de mogelijkheid van telewerken in,38 procent geeft fietsvergoedingen en een kwartgeeft premies aan carpoolers. Ook de invoeringvan een mobiliteitsbudget, infocampagnes en hetinschakelen van shuttlediensten worden steedsmeer gebruikt. Maar helpen deze initiatieven?Zijn ze niet eerder een druppel op een hete plaat?Het heilige huisje is en blijft de bedrijfswagen.

15% Amsterdam

Barcelona

Birmingham

Munchen

Turijn

Wenen

Keulen

Milaan

Hamburg

Brussel

21%

21%

23%

23%

24%

26%

26%

27%

34%

58,8

27,8

32,3

44,2

19,4

27,8

58,7

49,9

50,3

87,7

87,7 Aantal verloren uren per weggebruiker per jaarVerkeershinderpercentage

Belg verliest het meest tijd aan files Bron: TomTom, IW Institute, INRIX

>>

Vervang de fiscalevoordelen voorbedrijfswagens dooreen bijdrage van dewerkgever in huur of hypotheekBECI

7VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

005_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:43 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

Eerder deze week stelde BECI al de mogelijkheid voorom de fiscale voordelen voor bedrijfswagens te ver-vangen door een bijdrage van de werkgever in huur ofhypotheek. “54 procent van de bedrijven ziet mobili-teit als een van de sleutelfactoren om te kiezen tussenblijven of vertrekken. En de knoop is de laatste jarenalleen maar groter geworden.”Daarnaast zou elk bedrijf volgens BECI een gedeeldwagenpark moeten aanbieden. De combinatie vanelektrische wagens, scooters en elektrische fietsen kaninspelen op de behoeftes van de werknemers. Zo kun-nen werknemers met het openbaar vervoer naar hetwerk komen en kunnen ze de gedeelde voertuigen ge-bruiken als ze op verplaatsing moeten. Zo wordt het ar-gument weggeveegd dat ze met de wagen naar hetwerk moeten komen om overdag bepaalde verplaat-singen te kunnen doen. Een onderneming kan ook meer doen dan enkel voer-tuigen delen. Zo zouden ze hun kantoren ook kunnenopstellen voor externen. Systemen voor het delen vankantoorruimtes, zoals Mobispot, kunnen ervoor zor-gen dat onderbenutte kantoorruimtes renderen voorwerkgevers en kunnen een oplossing zijn voor werk-nemers die op zoek zijn naar een kantoor dicht bij huis,wat vaak geschikter is voor hen om sommige van hunwerkdagen door te brengen. Flexibiliteit is het sleutel-woord, zowel voor werkgever als werknemer. V

FOCUS

Er zijn 25 belangrijke toegangswegen naar Brussel, waarlangs dagelijks 225.000 voertuigen de hoofdstadin en uit rijden. De meerderheid doet dat tijdens de spitsuren waardoor de toegangswegen dichtslibben.Bovendien zijn er enkele ‘missing links’ op de wegen. Zo laten enkele mobiliteitswerken, die het verkeervlotter en veiliger zouden moeten maken, op zich wachten, zoals de heraanleg van het Meiserplein. Volgens Touring zijn er de voorbije jaren al heel wat ontbrekende schakels in ons wegennet gerealiseerd,maar als het in dit tempo verder gaat, zal het tot 2070 duren vooraleer alle 'missing links' weg zijn. “Deoverheden moeten geen tandje, maar een heuse olifantentand bijsteken”, zegt de mobiliteitsorganisatie.Van de 201 ontbrekende schakels in ons wegennet die in 2002 werden geteld, blijven er nog 162 over.Het gaat om 16 missing links in Brussel, 63 in Vlaanderen en 83 in Wallonië. “De regio's die bevoegd zijnvoor de weginfrastructuur hebben al veel inspanningen gedaan, maar de weg is nog lang”, zegt DannySmagghe van Touring. “In een gemiddeld tempo van drie per jaar zijn we er pas tegen 2070.”

De missing links in ons wegennet

Optimalisering noordelijke gedeelte ring,vak Zellik-Wemmel, aanleg van pechstrook

A8-N203a in Halle omvormen tot autosnelweg,E429 verbinden met E39

Heraanleg van Meiserplein Sluiting van het zuidelijke gedeeltevan ring tussen E19 en E411

Verbinding ring met het noordelijke havengebied van Brussel en Vilvoorde

Verdere omvorming A12 tot autosnelweg en aanleg parallelwegen

3a in 0A8-N2

ellikZak vOptimaliserin

Man aanleg vHer

erbinden me29 vE4ormen tot autosnelwv omalleH3a in

an pechs, aanleg vemmelWe-ellike gedeelte ring noordelijkOptimaliserin

eiserpleinM

9t E3erbinden meeg,ormen tot autosnelw

trookan pechsg,e gedeelte rin

en aanleg parerdere omV

ebiedgenvvenhag rinerbindinV

g tussen E19 en E4an rinvan he vgSluitin

egenallelwen aanleg par tot autosnelwA12g orminverdere om

oordean Brussel en Vilv vebiede noordelijkt t heg meg rin

11g tussen E19 en E4e gedeeltet zuidelijkan he

eg tot autosnelw

oordee

g tussen E19 en E4an rinv 11g tussen E19 en E4

Op zoek naar een job in Brussel?www.vacature.com/jobsbrussel

De autogroep D’Ieteren ontwikkelde een app diehet mogelijk maakt om de deuren van eenwagen met een smartphone te openen. Hetdochterbedrijf van de autogroep, Keyzee, brengtde applicatie op de markt. Het bedrijf is gespe-cialiseerd in het ontwikkelen van technologie-pakketten voor beheerders van wagenparken.De applicatie moet het delen en verhuren vanwagens gemakkelijker maken. Zo moeten degebruikers de sleutels niet meer fysiek doorge-ven. Ook de administratieve verwerking zouveel gemakkelijker kunnen verlopen.Naast autodelen en huurwagens zou de appli-catie volgens Keyzee ook geschikt kunnen zijnvoor klanten die over een groter wagenpark be-schikken dat door verschillende medewerkerskan worden gebruikt.

Vlot autodelen metdigitale sleutel

55%van de bedrijven ondervindt moeilijkheden om personeelte vinden door mobiliteits-problemen

7 op de 10bedrijven vindt de mobilteits-problematiek een reden omhet gewest te verlaten

4 op de 10 van de Brusselse wegen zijn dichtgeslibd

De reistijd voor woon-werk-verkeer is voor 9 op de 10werknemers toegenomen,

met gemiddeld 21%

1 op 2Brusselse technologie-bedrijven zegt niet goed toegankelijk te zijn met hetopenbaar vervoer

1 op 3bedrijven heeft te weinig parkeerplaatsen

Bron: Onderzoek van Agoria bij technologiebedrijven in Brussel

Op deze zes belangrijkste wegenwerken wachten we in Brussel:

Tekst: Heleen De Bisschop

8 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

005_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:44 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

9VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

ACCOUNT MANAGER / BUSINESSONTWIKKELAAR (ref. 2015/1515)

Sterk regionaal verankerd in Sint-Martens-Latem

Ben je gepassioneerd om dit professioneel bedrijf te helpen groeien?

Voor de volledige functiebeschrijving en een snelle behandeling van je kandidatuur reageer je via www.auli.be

VG.801/B

SYSTEM TH INK ING IN A WORLD OF EMOTIONS AND PERCEPT IONS

Jouw functie:

• Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de realisatie van de

vooropgestelde kwalitatieve en kwantitatieve verkoopobjectieven van de

concessie.

• Als een professioneel account manager beheer je jouw inspanningen.

• Je bent alert voor zakelijke opportuniteiten en je bewerkt op proactieve wijze je

contacten, je klanten en je netwerk. Daarbij tracht je steeds langetermijnrelaties

uit te bouwen.

• Je bent aanwezig op allerlei evenementen waar je het gezicht wordt van Peter

Daeninck. Door je persoonlijk enthousiasme, overtuigingskracht en uitgesproken

sociale vaardigheden verwerf je een plaats in diverse professionele en sociale

milieus.

• Je focus ligt op businessontwikkeling. Op basis van je resultaat groei je door

naar de functie van sales manager.

BMW Peter Daeninck nv is een snel groeiende organisatie met concessies

in Sint-Martens-Latem en Oudenaarde. In Oudenaarde hebben ze ook nog

een aparte afdeling voor premium tweedehandswagens. Een jonge en

enthousiaste groep medewerkers zorgt voor de ‘aparte’ positionering op

het vlak van klantgerichtheid, service en betrouwbaarheid. De actuele

organisatie heeft nog heel wat mogelijkheden. Om deze groei te helpen

realiseren, zoeken we een (m/v):

009_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:15 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

10 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) in Oostduinkerke is een cate-goraal revalidatieziekenhuis, met zicht op zee. Bij ons revalideren patiënten met locomotorische, neurologische, cardiopulmonaire en psychogeriatrische problema-tiek. Naast de residentiële setting, worden ook ambulante multidis-ciplinaire revalidatieprogramma’s opgezet. Naast een ‘kei in revalida-tie’ met hart voor onze patiënten, gaan wij ook voor ‘keicontente’ me-dewerkers. Wil u hiertoe graag een ‘steentje’ bijdragen, dan hebben wij voor u ‘DE’ vacature, nl. een (m/v):

Meer jobs op ascento.opzoeknaartalent.be

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ascento. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Ascento behoort tot t-groep NV

VG. 1

246/

BUO

SAP

- B-

C07.

002

- 00

309-

405

- 00

309-

406

- W

.INT.R

E.RS

.SO.

148

- DC

:401

03

Uw functie: Samen met de algemeen di-recteur en de hoofdgeneesheer-directeur, maakt u deel uit van het directiecomité en bepaalt u mee de toekomstvisie van het KEI. Als lid van de directie participeert u aan de dagelijkse leiding van het revalidatiezieken-huis en bent u verantwoordelijk voor de or-ganisatie en coördinatie van alle verzorgen-de activiteiten. Met het oog op een continue verbetering van alle zorgprocessen stuurt u het departement patiëntenzorg (verpleeg-kundige en paramedische diensten) aan en bevordert u de uitbouw van de multi- en interdisciplinaire teamwerking. Met behulp van de diensthoofden zorgt u ervoor dat, via patiëntgerichte zorg- en revalidatietra-jecten, het revalidatiezorgbeleid wordt ge-implementeerd en gerealiseerd. U staat ook in voor een optimaal beheer van middelen binnen het departement.

Uw pro� el: U bent bachelor in de verpleeg-kunde en bezit een masterdiploma in ma-nagement en beleid van gezondheidszorg of gelijkwaardig. Bovendien hebt u aantoon-bare ervaring in leidinggeven op vlak van patiëntenzorg. Aansluitend op onze visie op organisatie in de (revalidatie)zorg, zoeken wij een gedreven en innoverend persoon met een bijzondere affi niteit voor kwaliteitsvolle patiëntgerichte dienstverlening. Hierbij ver-wachten we visieontwikkeling, strategisch inzicht en een evidence based ingesteld-heid. Door uw empathie, integriteit en even-wichtige persoonlijkheid staat u sterk op het vlak van coachend leiderschap en hebt u de nodige sociale skills om discipline-over-schrijdend samen te werken. Een analytische en open geest laat u toe om veranderings-processen te stimuleren en leanmethodo-logie vlot toe te passen.

Ons aanbod: Een boeiende voltijdse func-tie met diverse uitdagingen. Een lerende omgeving met ruimte voor persoonlijke ontplooiing en ontwikkeling van initiatieven in de zorg, o.a. via netwerking en samenwer-kingsverbanden. Een interessant en compe-titief verloningspakket in overeenstemming met uw verantwoordelijkheden.

Kandidaatstelling: Stuur uw motivatie en CV naar onze partner in talent mobility Ascento: [email protected], of Ascento, Kwadestraat 157 b11, 8800 Roe-selare. Voor inlichtingen over de functie-inhoud, contacteer Caroline Verplancke (middenkader) 058/221637, [email protected].

DIRECTEUR PATIËNTENZORG

werkelijk op maat

www.vio-interim.be www.vio-hr.be

UITZENDCONSULENTEN Antwerpen, Herentals, Schoten, Gent, Lokeren en Hasselt

KANTOORVERANTWOORDELIJKE Hasselt

Gelukkige WerkgeverGelukkige Werkgever

VIO is 6 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist in logistiek, productie, sales en services. We maken als bedrijf het verschil door te werken op maat en een waardengedreven omgeving te creëren, zowel voor onze uitzendkrachten, onze klanten als voor onze vaste medewerkers. We zijn momenteel op zoek naar enthousiaste viollega's (m/v):

We zijn op zoek naar gelukkige werknemers die zich goed kunnen vinden in volgende waarden: passie, discipline, open communicatie, vrijheid en fun. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van ons dynamisch team Viollega's? Heb je een sterke interesse in de interimsector en min. een bachelordiploma op zak? Schrikt 'groei' jou niet af? Dan is deze job écht iets voor jou.

Jouw takenpakket: Je beheert de dagdagelijkse opvolging van het kantoor. Je staat in voor het enthousiast ontvangen van kandi-daten. Je volgt klanten professioneel op. Je zorgt voor een perfecte match tussen kandidaat en klant. Allerhande administratieve taken komen eveneens voor in deze job.

VIO biedt je: Een waardengedreven werkomgeving, ver doorgedreven, opleidingen, groeimogelijkheden, toffe Viollega’s, aantrekkelijk verloningspakket, ...

Wil je werken voor een gelukkige werkgever? Schrijf je dan nu in voor onze JOBDAG: stuur je cv met motivatiebrief t.a.v. Ellen Devlieger naar [email protected]. Na het grondig doornemen van je cv volgt een uitnodiging met concrete info over onze jobdag.

Word jij onze gelukkige, nieuwe Viollega?

specialist in logistiek, productie, sales en services.

SCHRIJF JE IN & KOM NAAR ONZEJOBDAG!

www.vio-interim.be www.vio-hr.be

UITZENDCONSULENTENKANTOORVERANTWOORDELIJKE

VIO is 6 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als verschil door te verschil door te vaste medewerkers.

We zijn op zoek naar gelukkige werknemers die zich goed kunnen vinden in volgende waarden: passie, discipline, open communicatie, We zijn op zoek naar gelukkige werknemers die zich goed kunnen vinden in volgende waarden: passie, discipline, open communicatie, vrijheid en fun. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van ons dynamisch team Viollega's? Heb je een sterke interesse in de interimsector en min. een bachelordiploma op zak? Schrikt 'groei' jou niet af? Dan is deze job écht iets voor jou.

Jouw takenpakket: daten. Je volgt klanten professioneel op. Je zorgt voor een perfecte match tussen kandidaat en klant. Allerhande administratieve taken komen eveneens voor in deze job.

VIO biedt je: toffe Viollega’s, aantrekkelijk verloningspakket, ...

Wil je werken voor een gelukkige werkgever? motivatiebrief t.a.v. Ellen Devlieger naar Na het grondig doornemen van je cv volgt een uitnodiging met concrete info over onze jobdag.

Word jij onze gelukkige, nieuwe Viollega?

Uw taken- u geeft administratieve ondersteuning aan juridische dienst- u bent eerste telefonisch aanspreekpunt voor onze leden- u verzorgt de administratieve opvolging van dossiers van onze leden- u kan snel typen

Uw profiel- in staat om autonoom te werken en op eigen initiatief taken uit te voeren- contactvaardig en werkt graag in teamverband- zin voor initiatief- gemotiveerd- Nederlandstalig, zeer goede kennis van het Frans, zowel gesproken als geschreven- ervaring is een pluspunt- zeer goede kennis van courante informaticatoepassingen

Wij bieden- een jonge dynamische omgeving- goede werksfeer - competitief loon aangevuld met extralegale voordelen en permanente opleiding- gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer (trein of metro)- contract van onbepaalde duur

Bent u geïnteresseerd?Stuur uw sollicitatiebrief en cv per mail naar [email protected] per post naar NSZT.a.v. Wendy DebogniesBischoffsheimlaan 331000 Brussel

Belangrijke organisatie voor zelfstandigen en KMO met zetel te Brussel zoekt een

ADMINISTRATIEVE BEDIENDE (M/V)

010_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:18 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

FOCUS Tekst: Eline Maeyens

Eén manier om mobiliteitsproblemen te lijf te gaan, is de manier van wer-ken aanpakken. Verzekeringsbedrijf AG Insurance, dat 4.400 mensen te-werkstelt waarvan 3.000 in de Brusselse hoofdzetel, startte in 2011 methet project ‘Flexiwork’. Hr-directeur Raphaël Copis: “Alle individuele bu-reaus zijn vervangen door shared workspaces, iedereen heeft een laptopgekregen en de hele technologische omgeving binnen het bedrijf is ver-nieuwd. Als de functie het toelaat, kan iedereen één of twee dagen perweek thuiswerken. Telewerkers hebben thuis een docking station metscherm waarop ze hun laptop kunnen aansluiten, een toetsenbord, eenmuis, internetverbinding en telefoonsoftware.” Tegelijk is de volledigewerkomgeving gedigitaliseerd, zodat thuiswerkers niet met stapels dos-siers moeten sleuren.

Het thuiswerk kwam er op vraag van de medewerkers. “Uit exitinterviewsbleek dat het woon-werkverkeer de belangrijkste reden was om weg tegaan. Onze medewerkers zijn per dag gemiddeld 2.30u tot 3u onderwegnaar ons kantoor in Brussel. Sinds de invoering van Flexiwork is het moei-zame woon-werkverkeer pas de vierde reden om te vertrekken.”Toch was het volgens Raphaël Copis geen evidente beslissing. “De bedrijfs-cultuur moest mee evolueren. Managers moesten leren om vertrouwen tegeven. Aan de andere kant moesten werknemers leren om de nodige dis-cipline aan de dag te leggen.”

In de praktijkPeter Leenders, werknemer bij AG Insurance, woont in Leuven en wintop thuiswerkdagen tot twee uur tijd. Hij werkt meestal thuis op dinsdag,en ook zijn teamleden hebben een vaste dag. Het hele team is één dagper week samen op kantoor, voor meetings en afspraken. “In het beginwas dat thuiswerken uitsluitend positief: je kunt je werkdag vroeger be-ginnen en afsluiten, wat muziek opzetten, een paar uren doorwerkenzonder afleiding. In het eerste jaar dat mensen mogen thuiswerken,stijgt hun productiviteit merkbaar. Iedereen wil bewijzen dat hij hardaan het werk is.” Maar na een tijd zag Peter toch een aantal moeilijkhe-den. “Als teamverantwoordelijke vond ik het niet makkelijk om met ie-dereen in mijn team contact te houden. Daar heb ik oplossingen voormoeten zoeken. Nu hou ik met alle teamleden een wekelijkse personalmeeting, en ook onze teammeetings hebben we opgedreven. Ook privéwas het aanpassen. In het begin werkte ik aan de keukentafel, maar danbleef ik te veel met het werk bezig wanneer de kinderen thuis waren. Ikheb me naar een afzonderlijk bureau verplaatst, dan staat mijn compu-ter ’s avonds uit het zicht. Het is dus wat zoeken geweest, maar nu zorgtde thuiswerkdag voor een mooi evenwicht.” V

Op weg naar mobieler werken

En waarom niet eens andere vervoersmiddelen uitproberen? Ook dat kaneen manier zijn om mobiliteitsproblemen aan te pakken. De mogelijkhedenzijn legio: openbaar vervoer, carpoolen, autodelen en zelfs poolbiken, eenconcept uitgedacht door leasingmaatschappij ALD Automotive. Bedrijvenkunnen via ALD een set van zes fietsen leasen, inclusief stalling en onder-houds-, pechverhelpings- en verzekeringscontract. De fietsen, fietstassen enstalling krijgen via bedrijfslogo’s en slogans een persoonlijke touch, zodat zeook publicitair interessant zijn. Marleen Reniers, facility & fleet manager bij SAS Institute, dat software voorbusiness analytics ontwikkelt, heeft alvast een set gewone en een set elek-trische poolbikes besteld. “Ongeveer de helft van onze 150 medewerkerskomt dagelijks naar ons kantoor in Tervuren. Bijna iedereen heeft een be-drijfswagen. Sommigen maken gebruik van Railease en combineren de be-drijfswagen met treinvervoer.” Reniers hoopt dat de poolbikes de korte ritten met bedrijfswagens zullen in-perken. “Werknemers kunnen ze gebruiken om van ons kantoor aan de randnaar het centrum van Tervuren te fietsen, voor bijvoorbeeld een lunchmee-ting of een boodschap. Of ze kunnen bij mooi weer een fiets nemen om naarhuis te rijden. Of ze kunnen al fietsend door het park hier vlakbij even hethoofd leegmaken. Via een eenvoudig boekingssysteem in de Outlookagendazullen werknemers kunnen aangeven wanneer ze welke fiets willen gebrui-ken. De fietsen zijn een ecologisch verantwoord én gezond alternatief waarik veel heil van verwacht.” V

Telewerken bij AG Insurance

Poolbiken bij SAS Institute

Werkgevers die in Brussel willen blijven, zoeken volop naar manieren om hunwerknemers mobieler en dus tevredener te houden. Deze oplossingen bedachten

AG Insurance en SAS Institute.

11VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

011_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:42 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

12 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

voor de tankcontainersector op een strategische locatie in de haven van Antwerpen en Kallo. Diensten: vrachtvervoer, tankreparaties en cleaning voor leasemaatschappijen,

zijn eveneens mogelijk. Flexi tank diensten en afvalwaterbehandeling zijn andere specialiteiten.

Group Van Loon zoekt:

Finance & Accountancy manager m/v

Na een overdracht periode ben je verantwoordelijk voor een vlotte werking van de

-rapportering, de facturaties, de payroll accounting ( +/- 200 medewerkers) en voor de risicoanalyses en beleidsadvisering op deze domeinen. U wordt ondersteund door 2 assistenten boekhouding en fungeert als back-up voor de HRM. Functie-eisen Wij zoeken hiervoor een master TEW optie accountancy of gelijkwaardig door ervaring met

de logistieke sector is een plus. Tewerkstelling op kantoor Schomhoeveweg 9, 2030 Antwerpen wordt verwacht. Assertiviteit, teamspirit, flexibiliteit en een hands on mentaliteit. Goede talenkennis Nederlands en basiskennis E/ DU is noodzakelijk. Arbeidsvoorwaarden Werken in een groeiende KMO groep, aantrekkelijke extralegale voordelen en een opleiding worden voorzien. Onmiddellijke vaste aanwerving vanaf Q4. Selectieprocedure: technische screening + assessment, laatste gesprek (week 22-23-24). Interesse? Stuur uw CV en motivatiebrief (ref. F&A Manager, t.a.v. Vicky Van Wesemael) voor 20/05/2015 naar [email protected]

012_GPV2QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:43 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

Jaarlijks 2.600 nieuwe jobs in de chemie

Chemiebedrijven zetten dit weekend de deuren open

Een witte stofjas als uniform en elke dag metde neus boven de erlenmeyer. Zo zou een jobin de chemie er kunnen uitzien. De realiteit isgelukkig een stuk uitdagender en gevarieer-der. Dat kan je dit weekend zelf ontdekken.

Chemie is overal: in je auto, je huis, je kledij. Datde chemische industrie zo’n grote impact op onsdagelijks leven heeft, beseffen veel mensenamper. En dus zwaaien tientallen chemiebedrij-ven dit weekend hun deuren open voor het grotepubliek. Het initiatief gaat uit van Essenscia, deoverkoepelende organisatie voor de chemischeindustrie en life sciences.

Wouter De Geest is voorzitter en tevens gedele-geerd bestuurder van BASF Antwerpen: “De che-mische industrie is een economische sterkhoudervan ons land, goed voor meer dan de helft vanalle investeringen in onderzoek en ontwikkelingen een derde van de totale Belgische export.”

Deze week nog maakte het Saoedische chemie-bedrijf ERS bekend te willen investeren in de Ant-werpse haven. Het bedrijf maakt plannen om ereen afvalrecuperatie-installatie op te trekken. Datzal gegarandeerd voor heel wat extra jobs zorgen.Momenteel stellen de chemiebedrijven 87.800mensen tewerk. Indirect komen daar nog eens144.000 jobs bij. Essenscia schat dat er elk jaar2.600 nieuwe werknemers bijkomen. En nee, datzijn zeker niet allemaal laboranten. Wij kekenmee over de schouder van vier gepassioneerdewerknemers. >>

13VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

CARRIÈRE

013_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:41 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Dimitri Lenaerts,procesingenieur bij Monsanto

• Leeftijd? 27 jaar• Opleiding? Bio-ingenieur• Hoelang al aan het werk? 4 jaar• Wat doet Evonik? “We ontwikkelen allerlei pro-

ducten voor de landbouw die het mogelijk makenom op een duurzame manier meer te produceren.”

• Wat doe je zelf? “Momenteel ben ik betrokken bijde opstart van een nieuwe chemische fabriek.”

“Monsanto ontwikkelde een nieuwe, milieu-vriendelijke weekmaker. Dat is een stof die je aanplastic toevoegt waardoor het flexibel wordt. Omhet product te kunnen maken, bouwde Monsantoop de site in Antwerpen een gloednieuwe fabriek.De constructiefase is achter de rug en momenteelzijn we de installatie aan het spoelen. Daarna zul-len we de fabriek opstarten. Het gaat om eenuniek chemisch proces en is dus best spannend.Omdat ik samen met de arbeiders het processtuur, draai ik nu tijdelijk in hun shiften mee. Eenteam leiden vind ik een bijzonder leerrijke erva-ring.” “Ik wist al langer dat ik in deze sector aan de slagwou. Op de schoolbanken prikkelden de lessenchemie me het meest. Het draaide niet om vanbuiten leren, maar om oplossingen zoeken. Dat isook wat me in mijn job als procesingenieur aan-spreekt. Elke dag passeren er andere problemen.Het is mijn taak om de oorzaak te zoeken en cre-atieve oplossingen te bedenken.”

“Ik heb al veel vrienden aangemoedigd om te sol-liciteren bij een chemiebedrijf. Ik ben ervan over-tuigd dat het een van de beste sectoren is om inte werken, zeker gezien de interessante arbeids-voorwaarden. In de haven van Antwerpen liggende chemiebedrijven op een boogscheut van el-kaar. Er is keuze te over. Het is niet zo dat je perdefinitie een diploma in de chemie nodig hebt.Hier zijn ook veel jobs voor administratieve oftechnische profielen.”

CARRIÈRE

David Ariens, automatisatie-ingenieur bij BASF

• Leeftijd? 28 jaar• Opleiding? Master in de wiskundige

ingenieurstechnieken• Hoelang al aan het werk? Sinds 2010• Wat doet BASF? “We produceren en verkopen

chemische grondstoffen en halffabrikaten. Je vindtze terug in allerlei toepassingen voor diverse sectoren: bouw, voeding, gezondheidszorg.”

• Wat doe je zelf? “Samen met mijn team probeer ik de installaties van de BASF-groep te beschermen tegen virussen en hackers.”

“In de pers verschijnen regelmatig berichten overbedrijven of overheidsdiensten die gehackt zijn.Ook als productiebedrijf zijn we niet immuunvoor zulke aanvallen. Het is mijn opdracht omsamen met mijn team uit te vlooien waar dezwakke plekken zitten en hoe we onze installatiesbeter kunnen beschermen. De collega’s noemenmij daarom wel eens ‘de hacker van BASF’.” “Ik was zeker niet voorbestemd om in de chemiete werken. Ik wist niets over de sector toen ik namijn masteropleiding in de wiskundige ingeni-eurstechnieken bij BASF aan de slag ging. Ik waswel enorm geïnteresseerd in de industrie, namdeel aan openbedrijvendagen en keek graag naarreportages over technologische ontwikkelingen.” “Naast chemisch ingenieurs, operatoren en labo-ranten werken er bij BASF vooral ingenieurs entechniekers die de installaties bouwen en onder-

houden. Het merendeel van mijn directe collega’sheeft geen achtergrond in de chemie. Pas toen ertijdens mijn opleiding aan de KULeuven iemandvan BASF over de automatisering van hun pro-cessen kwam spreken, ontdekte ik zelf welke mo-gelijkheden ik had.”“Elke installatie op de site van BASF functioneertals een apart bedrijf. Als technische afdeling on-dersteunen we al die bedrijfjes. Dat maakt dat wecontinu met andere projecten en mensen bezigzijn. Dat houdt het boeiend. Het risico van eengroot bedrijf is dat je niet meer over het muurtjekijkt en alle oplossingen intern zoekt, een beetjevanuit de gedachte ‘wat we zelf doen, doen webeter’. Door andere bedrijven te bezoeken, pro-beer ik me daarvoor te behoeden. Dat vind ik be-langrijk. Ik wil niet vastroesten.”

Jan De Wachter,helpdeskmedewerker bij Evonik

• Leeftijd? 47 jaar• Opleiding? A2 sierkunsten en metaalbewerking• Hoelang al aan het werk? 25 jaar• Wat doet Evonik? “Op de site in Antwerpen

maken we producten in de speciaalchemie. Hetgaat onder meer om grondstoffen die gebruiktworden voor autobanden, zonnecellen of verven.”

• Wat doe je zelf? “Ik sta in voor de LAN-infrastruc-tuur. Ik zorg voor de glasvezel- en UTP-bekabelingen configureer de hardware.”

“Ik werk al 25 jaar voor Evonik, het vroegere De-gussa. Ik ben gestart op de centrale verzending enna een tiental jaar richting IT geëvolueerd. Datheb ik grotendeels aan mijn kinderen te danken.Zij hebben me overtuigd om een pc te kopen.Omdat ik niets van computers kende en wildeweten hoe ik software moest installeren, ging ikavondschool volgen. Zo leerde ik de verschillende

Office-pakketten kennen. Toen er op de IT-afde-ling een job vrijkwam, heb ik meteen gesollici-teerd. Ik kreeg de kans en heb ze met beidehanden gegrepen. Ik heb extern nog cursussengevolgd, maar heb vooral veel al doende geleerd.” “Oorspronkelijk wou ik scheepshersteller wor-den, net zoals mijn vader. Dat is de reden waaromik metaalbewerking ben gaan studeren. Uiteinde-lijk heb ik dat plan laten varen en ben ik in de che-miesector gerold. Vrienden uit de sportclubwerkten hier of bij andere chemiebedrijven uit dehaven en vertelden over de aantrekkelijke verlo-ning, de sociale voordelen en de vele verlofda-gen. Ik had het geluk dat er op dat moment –begin jaren negentig – heel veel jobs waren. Ikkon bij wijze van spreken overal beginnen. Evo-nik lag het dichtst bij mijn huis. De keuze wassnel gemaakt.”“Ik ben zeer blij met het parcours dat ik tot nu toeheb gelopen. Mijn job is heel afwisselend enbrengt me op alle afdelingen in het bedrijf. Ik hebveertien directe collega’s, maar meer en meerwerken we ook samen met de IT-afdeling vanonsDuitse hoofdkwartier. Momenteel volg ik ophet werk lessen Duits zodat ik vlot gesprekkenkan voeren met hen.”

Ik moedig al mijnvrienden aan om tesolliciteren in dechemie

Vrienden verteldenover het mooie loon ende vele voordelen in desector

En ik die dacht dat hierenkel chemischingenieurs werkten

Op zoek naar een job in de chemie?www.vacature.com/chemie

>>

>>

013_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:42 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

15VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Manage your Future,put your Human Capital at Work

CapitalatWork Foyer Group is een dynamische, onafhankelijke vermogensbeheerder voor vermogende cliënten. Wij beheren een vermogen van circa 6,2 miljard euro en stellen circa 110 medewerkers tewerk, verspreid over vijf kantoren: Antwerpen, Breda, Brussel, Gent, Luxemburg en binnenkort onze nieuwe vestiging te Kortrijk. Door onze constante groei en expansie zijn wij voortdurend op zoek naar enthousiaste en resultaatgedreven high potentials (m/v).

VOOR ONS NIEUW KANTOOR TE KORTRIJK ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR:

CLIENT RELATIONSHIP MANAGER(S) (M/V)

(al dan niet in tandem met een portfolio manager)

Uw functie:U bent in deze commerciële functie verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe cliënten en het verstevigen van uw bestaande relaties, via uw eigen relatienetwerk enerzijds en door het opbouwen van nieuwe netwerken anderzijds. • U bent dé vertrouwenspersoon en de relatie-beheerder van de cliënten inzake onze professionele dienstverlening. • U bouwt mee aan onze uitstekende reputatie. • U opereert in nauwe samenwerking met de portfolio manager. • U heeft eventueel in de toe-komst de ambitie om een commercieel team te leiden.

Uw profi el:U heeft minstens 3 à 4 jaar relevante werkervaring. • U volgde een universitaire opleiding, of gelijkwaardig door ervaring.

Een meer gedetailleerde functieomschrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

VOOR AL ONZE KANTOREN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR

CLIENT RELATIONSHIP MANAGERS (M/V)

Een meer gedetailleerde functieom-schrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

VOOR ONS KANTOOR TE BRUSSEL ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN

MARKETING ASSISTANT (M/V)

Uw functie: U assisteert de Group Marketing Mana-ger bij het uitvoeren van het marketing – en communicatieplan. • U ondersteunt bij de voorbereiding en organisatie van diverse marketingtaken.

Uw profi el:U heeft minimum een Bachelordiploma Marketing en/of Communicatieweten-schappen. • U heeft minstens 3 jaar er-varing in soortgelijke functie. • U heeft een zeer goede kennis van het Frans, Nederlands en Engels. • U zal voorna-melijk werkzaam zijn op ons kantoor te Brussel.

Een meer gedetailleerde functieom-schrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

ASSISTANT (M/V)

Uw functie:U bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van de commerciële re-latiebeheerders op het vlak van bestaande cliënten en prospects.

Uw profi el: U heeft bij voorkeur reeds een eerste werkervaring in de bankwe-reld of in een fi nanciële instelling. • U heeft minimaal een Bachelor-diploma.

Een meer gedetailleerde functieomschrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

Antwerp - Breda - Brussels - Ghent - Luxembourg

Ons aanbod:Wij bieden u talrijke uitdagingen, een uitstekende be-drijfscultuur en de mogelijkheid uw persoonlijke vaardig-heden te ontplooien in een solide, dynamische, fi nanciële omgeving. • Uw remuneratie is aangepast aan uw functie-niveau, aangevuld met extralegale voordelen.

Wilt u ook bouwen aan de toekomst van uw carrière?Solliciteren kan rechtstreeks naar Susanne Poirters, HR Manager, via [email protected]. Wij nemen enkel kandidaturen in overweging waarvan het profi el overeenstemt met het vereiste profi el. Voor meer informa-tie over CapitalatWork Foyer Group, bezoek onze website via www.capitalatwork.com

015_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:36 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

CARRIÈRE Tekst: Hermien Vanoost

50 jaar Bayer Antwerpen:baanbrekende realisatiesBayer was midden jaren zestig het eerste chemiebedrijf met een vestiging in het noordelijke deel vande Antwerpse haven. Al van in de beginperiode was het een belangrijke werkgever. Vandaag heefthet bedrijf 820 werknemers, die een voor een hun steentje bijdragen aan tal van belangrijke innova-ties. De producten van Bayer Antwerpen – onder andere polycarbonaat en polyurethaan – vind jeterug in zo goed als alle domeinen, gaande van de bouw- en automobielsector over de medische wereld tot sport en vrije tijd. Om de chemiesector wat meer tastbaar te maken, selecteerden we vijfrealisaties waarin de producten van Bayer het verschil maken.

1. De cockpit van de Solar ImpulseEnkele weken geleden vertrok het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 voor zijn vlucht rond de wereld:een 35.000 kilometer lange reis, aangedreven door niets anders dan zonne-energie. Bayer was ver-antwoordelijk voor het ontwerp van de cockpit. En dat bleek een hele uitdaging. Het vliegtuig moetextreme temperaturen kunnen weerstaan: tot -40°C ‘s nachts en tot +40°C overdag. Bayer ontwierpdaarom een nieuw type polyurethaan met extra-isolerende eigenschappen. Dat zal je in de toekomstook thuis terugvinden in de nieuwe generatie (nog energiezuinigere) koelkasten.

2. De Brazuca, de bal van het WKAl sinds 1986 werkt Bayer MaterialScience samen met Adidas om de perfecte WK-bal te ontwikkelen.De laatste creatie, de ‘Brazuca’, is een hoogtechnologische, ultrastabiele bal. Het oppervlak bestaatuit slechts zes panelen, waardoor de baan van de bal voorspelbaarder is . De buitenkant bevat vijflagen polyurethaan. Die zorgen ervoor dat de bal na de trap onmiddellijk weer zijn oorspronkelijkevorm aanneemt. Ze maken het oppervlak ook duurzaam en elastisch.

3. Isolatiemateriaal voor woningenOngeveer 70 procent van de energie in een woning ontsnapt via het dak, de gevel en de kelder. Wieduurzaam wil bouwen, moet eerst de schil van zijn woning goed isoleren. Polyurethaan is een vande meest gebruikte isolatiematerialen in woningbouw. Het wordt onder andere ingezet in de vormvan harde platen voor gevel- en dakisolatie of in gespoten vorm voor vloerisolatie.

4. Het dak van het station Antwerpen-CentraalHet Centraal Station van Antwerpen en het Eurostar-station in Brussel-Zuid zijn overdekt met Bayer-polycarbonaatplaten. Polycarbonaat is een zeer sterk en tegelijk zeer licht materiaal, waardoor hetvoor dit soort constructies heel geschikt is. Dankzij zijn hoge transparantiegraad zorgt het materiaalook voor een optimale lichtinval.

5. Een auto vol chemieInnovatieve kunststoffen zorgen ervoor dat auto’s steeds lichter worden en dus steeds minder ver-bruiken. Bayer-kunststoffen vind je overal terug in de wagen: polyurethaan in de zetels en op hetdashboard, polycarbonaat in de koplampen. V

Geoffrey Van Steelandt,procesoperator bij Bayer

• Leeftijd? 27 jaar• Opleiding? Bachelor in de chemie• Hoelang al aan het werk? Sinds september• Wat doet BASF? “We produceren polycarbonaaten polyurethaan. Die vind je terug in LED-lampen,auto’s, isolatie.”

• Wat doe je zelf? “Samen met mijn collega’s zorgik ervoor dat de installatie continu blijft draaien.”

“Mijn twee ooms werken in de sector. Door hunverhalen kreeg ik al heel vroeg interesse in che-mie. De theorie op de hogeschool was leerrijk,maar dit is het echte werk. Ik hou van die groteinstallaties. Op onze afdeling maken we de

grondstof voor polycarbonaat, een kunststof diein allerlei toepassingen gebruikt wordt. Als pro-cesoperator volg ik het chemisch proces op, ofwelvanuit de controlekamer, ofwel vanop het ter-rein. De persoon in de controlekamer houdt hethele proces in de gaten. Hij controleert bijvoor-beeld of de temperatuur en de druk goed zitten.Zodra er een probleem is, geeft hij het door aande medewerker op het terrein zodat die kan in-grijpen. Vlotte, duidelijke communicatie tussende collega’s is dus cruciaal.”“Tijdens mijn eerste werkweken liep ik op de sitemee met een collega om de installatie te lerenkennen. Pas toen ik buiten alles in de vingers had,mocht ik starten aan mijn opleiding in de contro-lekamer. Daar ben ik nu volop mee bezig. Op rus-tige momenten duik ik in de schema’s en deliteratuur om mijn kennis bij te spijkeren. Viasteekproeven checkt mijn baas regelmatig hoever ik sta.” “Een chemisch bedrijf ligt nooit stil. Met vijf ploe-gen van telkens acht medewerkers houden we deproductie continu draaiende. Ik doe ochtend- enavondshifts, weekend- en nachtwerk, steeds metdezelfde collega’s. Omdat we zo intensief met el-kaar samenwerken – soms 12 uur aan een stuk –kennen we elkaar door en door. Ploegwerk bevaltme. Ik ben thuis als anderen werken, heb geenlast van files en kan in alle rust naar de winkel. Inmijn vrije tijd sleutel ik graag aan fietsen. Dat valtperfect te combineren met deze job.”

De theorie op schoolwas leerrijk, maar dit is het echte werk

Voor het ontwerp van de cockpit van zonnevliegtuig Solar Impulse II ontwierp Bayer een nieuw type polyurethaanmet extra-isolerende eigenschappen

>>

16 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

013_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:42 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

17VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Momenteel zijn wij op zoek naar

Procesoperatoren.Functieoverzicht Jouw werkstek is temidden van de productie-installatie en in de controlekamer. Met je teamgenoten ben je verantwoordelijk voor de sturing en de opvolging van het productieproces. Ook het onderhoud van de productie-installaties is jouw zorg. In deze fascinerende omgeving maak je kennis met heel wat techniek en procesautomatisering. Hoor jij daarenboven bij diegenen ‘die het hebben’ dan zijn er echte kansen om door te groeien tot teamleider.

Uw profiel Je bent bachelor of hebt een technisch diploma (middelbaar) in scheikunde, procestechnieken, elektromechanica, mechanica, elektro technieken of industriële wetenschappen. Binnen een team voel je je thuis. Je hebt een stevige portie verantwoordelijkheidszin. Je bent bereid om te werken in een vijfploegensysteem. En,… je kijkt uit naar een boeiende uitdaging.

Uw kandidatuur Naast een boeiende job met reële carrièreperspectieven bieden we uiteraard ruimte voor een persoonlijke ontwikkeling in een dynamische en groeiende omgeving! Naast een competitief salaris bieden wij een ruim pakket aan extralegale voordelen.

Interesse? Laat het ons snel weten en bezorg je sollicitatie via [email protected]. Voor de eerste fase in de selectieprocedure werken we samen met Synergie.

Bayer Antwerpen NV www.career.bayer.be

Bayer Antwerpen? Dat is een ‘Pionier

aan de Schelde’. De eerste chemie-

onderneming uit het noordelijke

Antwerpse havengebied, opgericht in

1961. Om van daaruit de wereld te

veroveren.

De core products? Hoogwaardige

kunststoffen voor het deel concern Bayer

MaterialScience. Daar worden alle

domeinen van het dagelijkse leven beter

van. Het topproduct is polycarbonaat

(Makrolon®), waaruit cd’s, dvd’s, bedaking

van stations, stadions en serres, auto- en

computeronderdelen, motorhelmen en

skibrillen enz. worden vervaardigd. Klaar

om je mee in de strijd te gooien? Naast

een boeiende pioniersjob met reële

carrièreperspectieven, bieden we je ruimte

voor je persoonlijke ontwikkeling in een

dynamische en groeiende omgeving.

Bovenop een competitief salaris krijg je

een ruim pakket extralegale voordelen.

Gemotiveerde werknemers moeten

immers beloond worden. Aan het werk!

§05151233

017_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:37 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

18 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

ALGEMEEN SECRETARISBij Rode Kruis Vlaanderen

MARKETING ASSISTANTBij Milliken Europe

DYNAMISCH ADMINISTRATIEF BEDIENDEBij Vanderhaegen – Eeckhaut

SCIENTIFIC MANAGEMENT CONSULTANTBij I.S.M.S.

INTERIEURARCHITECT(E)Bij VIMMO

DIRECTEUR VERTROUWENSCENTRUM KINDERMISHANDELINGBij Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Oost-Vlaanderen

ZORGCOÖRDINATORBij Imelda VZW

POLI-ASSISTENT(E)Bij Associatie MKA – AZ MONICA

.NET WEB DEVELOPERBij Infomat

FRONT-END DEVELOPERBij Nationale Loterij

IT PROJECT MANAGERBij Bonneterie De Groote

AANKOPER INDIRECT SPENDBij ZF Wind Power

WERFLEIDER INFRASTRUCTUURBij POM Antwerpen

ADMINISTRATOR BUSINESS PROCESSENBij Sita

Meest recente jobsop Vacature.com:

018_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:37 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

9TIPS & TRICKS

Dé grote valkuil bij het thuiswerken is dat je de gewonnen filetijd gaat invul-len met huishoudtaken, of met een bezoek aan de dokter, een boodschapenz. Zorg dat je werk niet verstoord wordt door privé-zaken, en omgekeerd.Dus: je huishouden doe je ‘na de uren’.

1

De verleidingen voor wie thuis werkt zijn groter dan voor wie op kantoorwerkt: er zijn geen collega’s, er is geen controle. Maak een goede planning enprobeer je daaraan te houden. Zo kun je ook vermijden dat je (systematisch)overuren zit te maken, wat zeker niet de bedoeling van thuiswerken is.

2

Kleed je alsof je naar kantoor gaat. Dat maakt mentaal een heel verschil: zomaak je makkelijker de mentale klik tussen thuis en werk. Dus: wie thuiswerkt, laat zijn pyjama in bed!

4

Deze tip is voor elke werkplek van toepassing, maar in het bijzonder voor jethuisbureau. Wat een tijdverlies of afleiding als je de nietjesmachine tussenhet speelgoed van je kinderen moet gaan zoeken of je bureau moet verlatentelkens de telefoon gaat. Dus: zorg voor een nette werkplek waar je alle bu-reauspullen binnen handbereik hebt.

6

Voor meer tips surf naar www.vacature.com

Bewaak de grens tussen privé en werk

Maak een goede planning en volg eenstrak werkschema

Houd alle bureauspullen binnen handbereik

Overleg duidelijk met je huisgenoten over je werktijden en wat je nodig hebtom goed te kunnen werken. Wanneer neem je pauze? Mogen je huisgenotenje storen? Wanneer mogen ze storen? Natuurlijk kun je samen met je huisge-noten een pauze nemen, of samen met hen eten. Daar heeft iedereen wat aanen voor jou is het een leuke onderbreking van het werk.

7 Maak goede en duidelijke afsprakenmet je huisgenoten

Werk thuis zoals je op kantoor werkt: je werkt, neemt een pauze, werkt weerverder, gaat lunchen. Je zult zien dat je op die manier thuis heel wat werk kuntverzetten en heel productief zult zijn. Het leuke aan thuiswerk is dat je tijdensje pauzes even de krant kunt lezen of de planten water geven of een ommetjein de tuin kunt maken. Dingen waar je collega's op het werk je alleen maar voorkunnen benijden.

8 Houd je aan de routine van op kantoor

Geniet op je thuiswerkdag van het feit dat je die dag niet in de file hebt moetenstaan!

9 Geniet!

Het is niet omdat je thuis werkt en je je eigen uren kunt bepalen, dat je syste-matisch moet overwerken. Altijd verder werken, geen rust of tijd nemen voorjezelf, komt je productiviteit niet ten goede. Neem dus voldoende pauzes.Creëer een 'stoproutine' om daarna tijd te maken om je batterij op te laden.

3 Leer te starten met stoppen

Laat je pyjama in de kast

Zorg ervoor dat je thuiswerkbureau je stimuleert. Wie zich goed voelt inzijn thuiskantoor, heeft minder redenen om die werkplek te verlaten en af-leidingen te gaan zoeken elders in huis. Richt je bij voorkeur afzonderlijkewerkplek in zoals een echt kantoor, met een goed bureau, een comfortabelebureaustoel, goede verlichting, een up-to-date uitrusting.

5 Creëer een prettige werkplek

Geen tijdverspilling in de file, een betere work/life-balans, een hogere productiviteit en tevre-den medewerkers zijn enkele van de voordelen. Maar omdat door thuiswerk de grens tussenwerk en privé vervaagt bestaan er ook valkuilen. Dit zijn tien tips om op een efficiënte en pret-tige manier je thuiswerk te organiseren.

tips voor prettig en efficiëntthuiswerken

19VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

019_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:41 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Als winkelverantwoordelijke sta je in voor het dagdagelijkse beheer van jouw winkel.

Samen met je team zorg je voor een uitmuntende winkeluitstraling en tevreden klanten.

Beschik je over:

- Kempen: 10-20 medewerkers

Heb je interesse in een groene werkomgeving waar

Kempen en regio Antwerpen op zoek naar:

Winkelverantwoordelijke(n) m/v

[email protected]

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Bij de Persgroep Publishingmaak je het zelf waar. Wijgeven je alle kansen om resultaten te behalen. Met passie voor onze sterke merken en producten, zowelnieuwsmedia (Het LaatsteNieuws en HLN.be, De Morgen en DeMorgen.be),magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie, Joepie, NINA, DM Maga-zine, Goesting)als gespeci-aliseerde sites(Autotrack.be,Tweakers.be). Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Junior Data-analist LezersmarktEen hoger diploma is één ding. Maar wij zijn vooral geïnteresseerdin je analytische skills en je oog voor detail. In de functie van Junior Data-analist analyseer je info over onze lezers en rapporteerje over de verkoop- en leescijfers van onze verschillende merken.Je bepaalt ook de optimale oplages voor onze verkooppunten opbasis van hun verkoopcijfers. Daarnaast ondersteun je interne afdelingen (o.a. marketing en *nance) en onderbouw je strategischeen operationele beslissingen met je analyses. Ben jij de kritische cijferwizard die wij zoeken?

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Je weet nooit wat

het wordt.Wel dat elke dag anders is.

020_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:35 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

21VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

ONLINE

WWWWHAT’S ONLINE?

Op zoek naar een jobin de marketing?Kom te weten welke marketingjob het best bij jou past.

www.vacature.com/marketing

Brussel: magneet voor werkgelegenheidBrussel is een bruisende stad waar werk en ontspanninghand in hand gaan. De stad heeft zeker en vast een mooiejob voor jou in petto.

www.vacature.com/brussel

De 20 meest gestelde vragentijdens een sollicitatiegesprekOm tijdens je sollicitatiegesprek een ontspannen indrukte maken, bereid je je best zo goed mogelijk voor.

www.vacature.com/meestgesteldevragen

Meer vrije tijd zorgt voor hogere productiviteitGun je medewerkers meer vrije tijd en als vanzelf gaatde productiviteit op de werkvloer de hoogte in. Erg ver-rassend klinkt dat misschien niet, maar deze stelling isnu wetenschappelijk onderbouwd.

www.vacature.com/vrijetijd

021_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:33 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer voor de functie Project Engineer (referentie BE727602) en Quality Engineer (referentie BE727606) bij Jeroen Peeters via [email protected]. Voor de functie Supply Chain Manager (referentie BE727757) kan u terecht bij Jan Clays via [email protected]. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Project Engineer (BE727602)Hands-on en technisch allround ingenieur met goede interpersoonlijke vaardigheden

Quality Engineer (BE727606)Leergierige en analytische ingenieur

Supply Chain Manager (BE727757)Gedreven peoplemanager en supply chain expert

BMT Aerospace levert wereldwijd tandwielen en mechanische componenten voor luchtvaarttoepassingen en staat in voor R&D, design, mechanische afwerking, warmtebehandeling, oppervlaktebehandeling alsook labotesten. BMT Aerospace International is actief op 3 locaties: USA, Roemenië en België. De Belgische organisatie gelegen te Oostkamp is reeds decennia lang een toonaangevend partner van klanten als Airbus, Boeing, Bombardier, Embraer, Irkut en Sukhoi voor zowel de ontwikkeling als het produceren van flight critical components. Om de toekomst te verzekeren van het team van een 100-tal experts zijn we op zoek naar (m/v)

OOSTKAMP

Project Engineer

BMT Aerospaceen staat in voor R&D, design, mechanische afwerking, warmtebehandeling, oppervlaktebehandeling alsook labotesten. BMT Aerospace International is actief op 3 locaties: USA, Roemenië en België. De Belgische organisatie gelegen te Oostkamp is reeds decennia lang een toonaangevend partner van klanten als Airbus, Boeing, Bombardier, Embraer, Irkut en Sukhoi voor zowel de ontwikkeling als het produceren van flight critical components. Om de toekomst te verzekeren van het team van een 100-tal experts zijn we op zoek naar (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected], Pieter Vandamme, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel + 32 9 242 53 58, met vermelding van referentie BE727584. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Ondernemende Sales Assistant ExportAutonome functie met een brede internationale en inhoudelijke scope

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Drylock Technologies, met hoofdkantoor in België (Zele) heeft ‘state of the art’ productievestigingen in Rusland en Tsjechië en produceert hygiëneproducten voor baby’s, dames en incontinentie toepassingen. Met een zeer innovatief aanbod van pulpvrije en flinterdunne producten is Drylock uniek op de markt. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de ervaren ondernemer Bart Van Malderen en kent een sterke groei. In het kader van de ambitieuze toekomstperspectieven is dit innovatief verhaal aan een internationale opmars bezig en wenst Drylock een nieuwe medewerker (m/v) aan te trekken voor het Retail departement.

ZELEDrylock TechnologiesTsjechië en produceert hygiëneproducten voor baby’s, dames en incontinentie toepassingen. Met een zeer innovatief aanbod van pulpvrije en flinterdunne producten is Drylock uniek op de markt. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de ervaren ondernemer Bart Van Malderen en kent een sterke groei. In het kader van de ambitieuze toekomstperspectieven is dit innovatief verhaal aan een internationale opmars bezig en wenst Drylock een nieuwe medewerker (m/v) aan te trekken voor het Retail departement.

022_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:26 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

23VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected], Lies Allegaert, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. +32 9 242 53 28 met vermelding van referentie BE727768. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

DivisiemanagerResultaatgerichte peoplemanager met technisch inzicht en commerciële flair

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Carpenter België, het voormalige Dumo, werd in 2007 overgenomen door het Amerikaanse Carpenter. Carpenter is ‘s werelds grootste fabrikant van producten voor slaapcomfort, meubels en andere markten, en is verticaal geïntegreerd. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en is een financieel solide familiale groep met 19 productieplants, 4700 medewerkers en 56 locaties wereldwijd. In België (Roeselare) stelt Carpenter 75 medewerkers tewerk (waarvan 23 bedienden) en realiseert het bedrijf een omzet van 35 miljoen euro. In het kader van de verdere professionalisering van het bedrijf zijn wij op zoek naar een (m/v)

ROESELARECarpenter België‘s werelds grootste fabrikant van producten voor slaapcomfort, meubels en andere markten, en is verticaal geïntegreerd. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en is een financieel solide familiale groep met 19 productieplants, 4700 medewerkers en 56 locaties wereldwijd. In België (Roeselare) stelt Carpenter 75 medewerkers tewerk (waarvan 23 bedienden) en realiseert het bedrijf een omzet van 35 miljoen euro. In het kader van de verdere professionalisering van het bedrijf zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE725627 naar Hudson, t.a.v. Jan Clays, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel + 32 9 242 54 48,e-mail [email protected]. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

HR ManagerProfessioneel, relationeel, servicegericht en proactief in doen & denken

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Onze klant in West-Vlaanderen is een internationale referentie in het ontwikkelen en produceren van technologische componenten en installaties. Het bedrijf telt een 200-tal gemotiveerde medewerkers in R&D, engineering, sales, marketing, productie en services. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

WEST-VLAANDERENOnze klant in West-Vlaanderen is een internationale referentie in het ontwikkelen en produceren van technologische componenten en installaties. Het bedrijf telt een 200-tal gemotiveerde medewerkers in R&D, engineering, sales, marketing, productie en services. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

022_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:26 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

024_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:25 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

25VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

024_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:25 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Brand & Product Communicatiecoördinator gebeten door interieur fotografie - oog voor esthetiek (ref. BE724640)

Je functie:

Ontwikkelaar Technische Documentengebeten door techniek - 3D-inzicht en digitale tekenskills (ref. BE724638)

Je functie:

X²O

[email protected]

Filiaalleiders (ref. BE718811)

026_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:24 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

27VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Inkoper I Productontwikkelaar badkamerinterieurAnalytisch – commercieel - ondernemingszin - oog voor esthetiek (ref. BE724637)

Je functie:

026_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:24 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Junior Marketing OperationsAssistant - tijdelijke functie (optie vast)

Ben je snel beschikbaar, werk je graag procesmatig en is ‘nauwkeurig’jouw middle name? Dan ben jij misschien het talent dat we zoeken! Indeze functie zorg je voor de verwerking van o:ine en online lezers-acties in onze verschillende databasesystemen. Je zet de campagnesen opvolgings9ows technisch op in de toegewezen CRM-systemen,zodat elk doelgroepsegment de juiste boodschap ontvangt via hetjuiste communicatiekanaal. Een goede kennis van Excel is noodzake-lijk, kennis van HTML, SQL en/of Access is mooi meegenomen. Webieden een tijdelijk contract tot eind 2015. Blaas je ons omver met jeskills? Dan krijg je misschien wel een vast contract!

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Bij de Persgroep Publishingmaak je het zelf waar. Wijgeven je alle kansen om resultaten te behalen. Met passie voor onze sterke merken en producten, zowelnieuwsmedia (Het LaatsteNieuws en HLN.be, De Morgen en DeMorgen.be),magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie, Joepie, NINA, DM Magazine,Goesting)als gespecialiseerdesites (Autotrack.be,Tweakers.be). Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoordelijk-heid. Reken maar dat we jedaarvoor weten te waarderen.Van jou verwachten we alvastactie en de drive om telkensdie ‘extra mile’ te gaan. Samenmet je team, elke dag opnieuw.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Wat je doet, is niet belangrijk.Het is cruciaal voor onze dagelijkse -ow.

028_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:21 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

29VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Erkenning VG.665/B

Accountmanager autowasinstallatiesOndernemend, zelfstandig & passie voor het vak

U wordt commercieel verantwoordelijk voor de verkoop van technisch hoog-staande en innovatieve autowasinstallaties in België (voornamelijk Oost-, West-Vlaanderen en Henegouwen). Dankzij uw luistervaardigheid en com-mercieel inzicht signaleert u ontwikkelingen en kansen bij bestaande klan-ten. Bovendien bent u als pionier in staat de markt verder in kaart te brengen en weet u ook bij nieuwe projecten en klanten de behoefte te bepalen. U richt zich op grote oliemaatschappijen, vervoer- en transportfirma’s, private ondernemingen, maar ook op overheidsinstellingen. On the job evolueert u tot een deskundige gesprekspartner en wordt u verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject. U wordt ondersteund door een commerciële binnen-dienst en maakt deel uit van het Benelux salesteam.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. WASH151) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.washtec.be

WashTec NV, onderdeel van het beursgenoteerde Duitse WashTec AG, is wereldwijd de leidende producent op het gebied van autowasinstallaties. Denk hierbij aan ketting- en rolloverwasstraten en truck-, car- en selfwash installaties. WashTec Benelux, met kantoren in Zoetermeer (NL) en Brussel, is marktleider en biedt haar klanten een compleet én innovatief productgamma en een uitgebreid service netwerk. WashTec levert aan vrijwel alle grote oliemaatschappijen, maar levert ook aan verschillende private ondernemingen.

029_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:22 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

www.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Business Development Manager

Manufacturing Director - Assistant

Senior Chemist R&D and Process Support

Business Developer

Sales Professional in Consultancy

Groei door tot Manufacturing Director

Industrial and innovative projects

International Dealer Management

Gent – Business Development Management in een consultancy- bedrijf met activiteiten naar grotere bedrijven. Implementatie van strategie & innovatie, verbeteren van interactie naar klanten, operationele effi ciëntie & optimalisatie. Je hebt sterke interesse in consultancy, innovatie en veranderingstrajecten en kan werken vanuit het kantorennetwerk over heel België. BeAligned maakt deel uit van de wereldspeler Grant Thornton en heeft een zeer uitgebreid netwerk.

Reageer snel online – referentie BE-01700

Erembodegem – Een leerrijke en ambitieuze functie met resultaat! Ontwikkel je kennis en ervaring stap voor stap en word de nieuwe Manufacturing Director. Je leert de organisatie en de functie kennen van de huidige Manufacturing Director, expert in zaken, die met plezier zijn kennis met je deelt. Sta mee aan het roer van de ontwikkeling en toekomst van deze stabiele en internationale organisatie, met een sterke naam en gunstige ligging.

Reageer snel online – referentie BE-01649

Antwerp / Mont-Saint-Guibert – You take part in a major investment consisting in a new production unit. You provide process and product chemistry support to optimize productionperformances in line with the Business. This industrial challenge requires strong organic chemistry background, excellent communication skills, problem solving attitude, drive and global view. Join a continuously changing working environment and take the opportunity to enlarge your scope of responsibilities.

Please apply online – reference BE-01708

Moorsel – International and growing organization with top brands, active in 60 countries and strongly R&D driven. Develop and structure the dealer network in Middle East & South East Asia region, with many demands for cooperation. The sky is the limit, you are responsible for your own region and its further development. An innovative company that combines the dynamics of a medium-sized company with the security of a major organization.

Please apply online – reference BE-01499

030_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:21 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

31VACATURE | ZATERDAG 9 MEI 2015

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibert

Systeem Specialist / Project Leader

Business Developer Vlaanderen

Business Recruiter

Customer Service & Transportation Manager

Advies verlenen en projecten coördineren

Gezondheidsmarkt ontwikkelen

Ontwikkel een brede kijk op de markt

Ensuring an effi cient approach

België/Luxemburg – Je leert bij om je te ontwikkelen tot een specialist in ondergrondse, intelligente afvalsystemen. Met je kennis bied je ondersteuning aan collega’s tijdens klanten-bezoeken bij steden en gemeenten. Je levert ideeën en advies, je maakt calculaties en je coördineert op locatie het plaatsen van ondergrondse systemen van A tot Z. Bezit je een eerste projectmatige of technisch ondersteunende ervaring? Ben je leergierig en hands-on?

Reageer snel online – referentie BE-01665

Vlaanderen – Super Diet, deel van de groep Viva Santé, is een snelgroeiend Frans bedrijf dat plantaardige en biologisch geteelde voedingssupplementen ontwikkelt. Uitermate auto-nome functie als Sales Representative, met een divers klanten-bestand en een interessant gamma van gezondheidsproducten. Een nieuwe markt uitbouwen en producten op de kaart zetten. Doorgroeimogelijkheden, team spirit én de mogelijkheid om heel Vlaanderen te bewerken.

Reageer snel online – referentie BE-01602

Antwerpen – In België staan we met een 40-tal hoogopgeleide, enthousiaste professionals klaar voor onze klanten (zowel lokale als internationale spelers) uit de meest uiteenlopende sectoren. Ga op zoek naar talent en streef daarbij naar de ideale match tussen klant en kandidaat, met focus op kwaliteit. Groeiende organisatie, vlakke structuur, directe beslissingslijnen. Energie, enthousiasme, intellectuele nieuwsgierigheid en potentieel vereist.

Reageer snel online – referentie BE-01374

Ghent – You lead a team of customer service representatives and you manage the outbound transportation of the plant. The focus of your responsibilities is on fi nancial & performance management, as well as process optimization. You empower your team and you drive projects. Do you have a master’s degree and at least 7 years of experience in customer service/transportation management? Rousselot offers you a key position within an international company.

Please apply online – reference BE-01716

030_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:21 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 09 05 2015

032_GPV1QU_20150509_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 07/05/15 18:19 Page 32