VACATURE MAGAZINE 19 12 2015

56
V V 025 WWW.VACATURE.COM 19 december 2015 025 WWW.VACATURE.COM 19 december 2015 Speel je troeven uit in 2016 Speel je troeven uit in 2016 NEEM MIJ MEE ! GRATIS NEEM MIJ MEE ! GRATIS

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 19 12 2015

VV

025WWW.VACATURE.COM 19 december 2015

025 WWW.VACATURE.COM19 december 2015

Speel je troeven uit in 2016Sp

eel j

e tr

oeve

n ui

t in

2016

NEEM MIJ

MEE !

GRATISNEEM MIJMEE !

GRATIS

001_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 17:52 Page 1

2 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Interesse?Mail je cv met motivatiebrief [email protected] SchoonvaereDirecteur Logistiek en H.R. Kanaalstraat 1 - 8530 HarelbekeT +32 56 26 06 66

De groep Stadsbader, gevestigd in Harelbeke, Kluisbergen, Dessel, Kallo, Puurs, Grobbendonk, Vaulx en Vendeville (Fr), is een vaste waarde in de Vlaamse aannemingswereld op vlak van bouw, burgerlijke bouwkunde, milieu, wegenis- en rioleringswerken. De fi rma groeide over de jaren heen uit tot een organisatie met een 900-tal medewerkers, met een gecumuleerde omzet van 200 miljoen.

Wegens uitbreiding en stevig orderboek zoeken wij gemotiveerde m/v:

Voor onze afdeling bouw & burgerlijke bouwkunde:

WERFLEIDERSU volgt de toegewezen projecten op en staat in voor de studie, voorbereiding, dagelijkse leiding en opvolging. U onderhoudt de contacten met de opdrachtgever, leveranciers en onderaannemers en stuurt ons eigen personeel aan. Rechtstreekse rapportering aan de projectleider. U bent industrieel ingenieur of gegradueerdein de bouwkunde met minstens enkele jaren ervaring.

PROJECTLEIDERSU draagt de verantwoordelijkheid van A tot Z voor de opvolging, begeleiding, optimalisatie en realisatie van de u toegewezen projecten. Hiervoor wordt u bijgestaan door de werfl eiding als ook de interne diensten zoals prefabbouw, service center, aankoop enz. U onderhoudt de contacten met alle betrokken partijen waaronder de bouwheer, de architecten, leveranciers en onderaannemers. Tevens staat u in voor de budgettaire opvolging en het fi nanciële resultaat. Als bouwkundig ingenieur met minimum 5 à 10 jaar ervaring in deze sector beschikt u over de nodige knowhow en streeft u met uw maturiteit en organisatorisch talent naar de perfecte uitvoering waarin u de voortrekkersrol speelt.

De uitgebreide functieomschrijving en onze andere vacatures vindt u op www.stadsbader.com

002_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:46 Page 2

3VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Anders2016Werken

in

Feiten en fabels overdeeltijdse carrieres

07Witte raven,gouden kooien

05Parttime, fin de carrière?

10

Iedereen deeltijds bij Oost-Vlaams reclamebureau

13Vijftigplussers met een nieuwe baan

15

Geen leeftijdsbewust personeelsbeleid bijBarco

19Rechtstaan en weer doorgaan: Hilde Sabbeover haar ontslag

20

Een lineaire loopbaan versus flexibel werken

235x een nieuwe start in 2016

26

INHOUD

Brandstraat 30 B - 9160 Lokeren I Tel: 09 353 51 80 I V.U. Dirk Dewulf I Redactie: [email protected] I Advertenties: [email protected] of Tel: 09 353 51 62

SCHOLENGROEP 3

UW PARTNER VOOR DE BOUW

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

SCHOLENGROEP 3AGORAAGORASCHOLENGROEP 3

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

DE BOUW DE BOUW VOOR VOORERERARTNARTNUW PUW P

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

003_GPV4QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:23 Page 3

4 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

004_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:47 Page 4

5VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

#OVERWERKT

Witte raven, gouden kooienEr was lang geleden eens een tv-programma datmij enorm intrigeerde. Witte Raven. Hetuitgangspunt was simpel. Kan je iemand op kortetijd scholen in een vak op een manier dat hij/zij erook nog eens geloofwaardig in blijkt te zijn? Ik ganooit het verhaal vergeten van die enedokwerker. Hij had alle karakteristieken van eenal tot de verbeelding sprekend clichébeeld. Dehavenarbeider, ruwe bolster, blanke pit, weinigfrul, recht door zee, tattoos, lang haar, eenvoudigen rechtlijnig leven. Werken voor de familie. Hijzou ineens kapper worden.

Twee topkappers begeleidden hem, niet alleen inhet vak, maar ook in hun leven. Eentje datgetekend werd door lichte decadentie, frivoliteiten heerlijke oppervlakkigheid, naast cultuur enmode.

Dat lukte. Het ging niet van harte, maar er waseen enorme bereidheid, openheid zelfs, vanzowel zijn mentoren als van hemzelf, om diewereld te ontsluiten. Ze leerden van elkaar. Maarhij verkoos finaal toch het dokwerkersmilieuboven de Red & Blue. Het was mooi en menselijk.

Tegenwoordig gaat het heel vaak om hetomgekeerde. Door een speling van het lot, eenvastgrijpen van die ene kans beginnen we aan eencarrière waar we weliswaar goed in worden, maar

waar we niet meteen blij van worden. We kennenons vak, maar ons hart ligt elders. Het vraagtmoed, zelfkennis en het aanscherpen van eigentalent om iets anders te gaan doen.

En ineens zie je het gebeuren. Dan opent eenvliegtuigtechnicus zijn hamburgertentje in hetcentrum van Gent en wordt het een succes. Ofeen ingenieur begint druiven te telen. Eenreclame man start een geitenfokkerij. Het heeftniet met ambacht te maken, met nostalgie. Het iszelfs niet eens een hang naar kleinschaligheid.

Het heeft met zelfontplooiing en keuzes temaken. Durven kiezen wat je echt wil doen endaar alle consequenties van aanvaarden. Beseffendat het niet om geld gaat, maar om waarde. Datde gouden kooi die we voor onszelf gemaakt enonderhouden hebben, zoveel mooier is als je zevan buiten uit kunt bekijken, fluitend door hetzwerk.

Het is nog wat vroeg, maar ik wens iedereen diemoed toe, om afstand te nemen, na te denken enzijn hart te volgen in alle beroepsbeslissingen dievolgen. Het leven wordt er alleen maar mooier enzinvoller door.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verleden in marketing en communicatie ishij nu vooral bezig met de toekomst en deplaats van goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a. een wekelijkse column voordemorgen.be en nu dus ook over werk inVacature Magazine. Recent verscheen vanzijn hand het boek ‘Storytelling - verhalenmaken merken' (LannooCampus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

005_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 18:24 Page 5

6 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

RCA Group is een top 10 communicatieadviesbureau met vestigingen in Hasselt en Brussel. Samen met een team van meer dan 70 experts in branding, pr, hr- en overheidscommunicatie werken we elke dag aan impactvolle communicatie voor onze klanten. Om verder te investeren in een kwaliteitsvolle service, zoeken we op korte termijn de volgende nieuwe collega’s (m/v):

Senior Communicatieadviseur Interne CommunicatieFunctie / Je ondersteunt diverse organisaties in hun dagelijkse, interne communicatieprocessen. Je begeleidt managementteams bij het opzetten en verbeteren van informatiestromen en bedrijfsgebonden media.

Profi el / Je bent in het bezit van een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring en hebt minstens 6 jaar ervaring op het vlak van interne communicatietrajecten. Je bent een echte teamplayer en netwerker, maar ook zelfstandig breng je opdrachten tot een goed einde.

Senior Communicatieadviseur PublicFunctie / Als gedreven communicatie-expert bied je deskundig advies aan organisaties en overheden. Je analyseert hun communicatievraagstukken haarfi jn, werkt toekomstgerichte plannen uit en begeleidt participatie- en communicatietrajecten.

Profi el / Je hebt minstens 6 jaar relevante ervaring en bent mee met de nieuwste trends en inzichten op het gebied van (overheids)communicatie. Je strategisch inzicht is gebaseerd op een sterke analytische geest en een groot inlevingsvermogen.

Senior Communicatieadviseur BrandsFunctie / Als ervaren account manager bied je deskundig advies aan bedrijven en hun merken. Je begrijpt hun noden en weet hoe je campagnes en projecten naar een nóg hoger niveau kan tillen.

Profi el / Aan je opleiding als bachelor/master koppel je minimaal 6 jaar relevante bureau-ervaring. Je hebt marketinginzicht en een groot inlevingsvermogen. Je bent vertrouwd met B2C-communicatie en houdt jezelf continu op de hoogte van wat er leeft en evolueert op dat vlak.

Digital Customer Care MedewerkerFunctie / Jij biedt onze klanten een vlotte, correcte en professionele eerstelijnsondersteuning voor hun digitale projecten. Je staat in voor de registratie en opvolging van alle binnenkomende meldingen op onze servicedesk. Je biedt ook inhoudelijke en technische support aan het development team.

Profi el / Je hebt een diploma hoger onderwijs op zak, liefst in de richting informatica of gelijkwaardig. Een sterke a� niteit met IT is een absolute must, net zoals gedreven interesse in Drupal 7/8. Ook HTML, CSS en Javascript wekken zeker je belangstelling.

Interesse? Stuur je motivatiebrief en cv vóór 22 december 2015 naar [email protected]. Discretie verzekerd.

Vragen? Bel Annelies Nijs op 011 590 590.

Aanbod / Een boeiende job met fl ink wat afwisseling en uitdaging. Samen met je collega’s ga je steeds gedreven op zoek naar geïntegreerde en creatieve communicatieoplossingen. Verder staat RCA Group garant voor een aangename werkomgeving - ver weg van alle fi leleed - en een ongedwongen sfeer (de maandelijkse RCAfés op vrijdagnamiddag zijn hier een mooi bewijs van). In ruil voor je inzet bieden we je een aantrekkelijk loon aangevuld met een interessant pakket extralegale voordelen en een eigen opleidingsaanbod via RCAcademy.

De volledige functieomschrijvingen vind je op www.rca.be/jobs

006_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:47 Page 6

Wie deeltijds werkt heeft geen ambitie en zet onvermijdelijk een stap terug in zijn carrière. Excuseer, haar carrière. Want het zijntoch enkel vrouwen die parttime werken, omdat hun gezinssituatie hen daartoe dwingt? Ziehier in een notendop de belangrijksteclichés over deeltijds werkenden. Maar is de keuze eigenlijk altijd zo negatief? In dit dossier leggen we ons oor te luisteren bij eenaantal ervaringsdeskundigen. Maar beginnen doen we bij Ignace Glorieux, tijdssocioloog aan de VUB. Wat denkt hij van volgendestellingen? >>

Deel 1:

Ignace Glorieux, tijdssocioloog aan de VUB

7VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Deeltijdse carrières

Anders2016Werken

in

007_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 18:06 Page 7

8 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Erkenning VG.665/B

Account Manager M/V

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van de exclusieve topmerken van ZO. Gewapend met commerciële vaardigheden en het revolutionaire productassortiment weet u nieuwe klanten te overtuigen van de toegevoegde waarde van JC Imp. Dankzij uw (medisch) netwerk weet u precies waar kansen zich voordoen. U neemt deel aan beurzen en congressen en informeert de medische wereld over de behandelingen. U straalt commitment uit naar de organisatie en afhankelijk van uw inzet en competenties kunt u op termijn de leiding nemen en zorgen voor de verdere uitbouw van de Belgische markt.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Meer infor-matie (ref.nr.JCIM151)? Neem contact op via tel. 03/235 45 50. Kijk ook op www.jc-imp.nl

JC Imp, gevestigd te Veghel (NL), is exclusief distributeur van huidverbeteringsproducten van ZO Skin Health, ZO Medical en het minerale make-up merk; Colorescience, voor de Benelux. Deze revolutionaire organisatie staat interna-tionaal bekend om haar huidactiverende en -stimulerende producten die zorgen voor struc-turele huidverbetering met bewezen resultaat. Door het geven van advies, trainingen en marke-tingtools ontzorgt JC Imp artsen, dermatologen, schoonheidsspecialisten en visagisten.

Erkenning VG.665/B

Accountmanager(s) m/v

Eldon International SA, gevestigd te Sint-Stevens-Woluwe, is een toonaangevende producent vanhoogwaardige industriële schakelkastoplossingen.Dankzij het uitgebreid assortiment, een bredebranchekennis en het efficiënt produceren in drieuiterst geavanceerde fabrieken (Roemenië, het VerenigdKoninkrijk en India) kan Eldon inspelen op de meestuiteenlopende wensen van klanten en dat voor iedere(industriële) werkomgeving.

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van schakelkastoplossingen in uw regio (Oost- en West-Vlaanderen of Antwerpen en Limburg). Op actieve wijze bewerkt u de diverse doelgroepen binnen de industrie, met een focus op machine- en paneelbouw. U bent specialist en communiceert zowel op technisch, inkoop- als directieniveau. Dankzij uw ondernemersinstinct en doorzettingsvermogen weet u het leveringspakket met zowel standaard- als maatwerkoplossingen verder uit te bouwen bij bestaande klanten. Daarnaast vertaalt u proactief signalen uit de markt naar nieuwe afzetmogelijkheden. Als u niet op de baan bent dan werkt u vanuit uw home-office of vanuit het kantoor te Sint-Stevens-Woluwe. Rapporte-ren doet u aan de Sales Manager Benelux. Afhankelijk van uw inzet en competen-ties kunt u op termijn de leiding van het team voor uw rekening nemen.

Interesse?Solliciteer via www.velde.be (ref.nr. ELBS151). Voor meer informatie kunt u contactopnemen met Valerie Maes of Veronik Van Landeghem, telefoon 03/235 45 50.Kijk vooral ook op www.eldon.com

008_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:48 Page 8

1/ De combinatiewerk/gezinvalt velen zwaar

Ignace Glorieux: “Dat is inderdaad een steeds pro-minenter probleem. De laatste veertig jaar hebbenwe dan ook een grote verandering meegemaakt:vrouwen zijn massaal mee gaan werken. Eengoede zaak, maar vroeger was het wel een stukeenvoudiger. De taken waren verdeeld: de manwerkte buitenshuis, de vrouw deed het huishou-den. Was er een kind ziek, dan werd dat pro-bleemloos opgevangen. Vandaag leven we in veelopzichten nog alsof vrouwen thuis zijn, we heb-ben geen oplossingen bedacht voor de veranderdesituatie. En het is steevast de vrouw die de oplos-singen moeten bedenken, mannen hebben zichnauwelijks aangepast. Uit tijdsonderzoek blijktdat ze nauwelijks meer huishoudelijk werk doendan vroeger.”

2/ Deeltijds werken is al langgeen vrouwenzaak meer

“Helaas. Bijna de helft van de werkende vrouwenheeft een deeltijds contract, tegenover nog geentien procent mannen. Het zijn de vrouwen dieloopbaanonderbreking, zorgverlof of tijdskredietopnemen, dichter bij huis gaan werken of promo-ties weigeren. De gevolgen blijven niet uit: minderpensioen, minder carrièremogelijkheden… Man-nen doen alsof er niets aan de hand is en zeggendat de emancipatie voltooid is. Maar dat is niet zo.Een vrouw die veel werkt wordt argwanend beke-ken, een vrouw die zich engageert voor haar gezinis niet ambitieus genoeg. Voor een man is het aan-vaard om voluit voor zijn carrière te gaan en hetgezin op het tweede plan te plaatsen. De ongelijk-heid is cultureel ingebakken. Ook de werkgeverheeft daar schuld aan. Als een man een deeltijdscontract aanvraagt, staat een bedrijf dat vaak niettoe. Bij vrouwen wordt het als normaal gezien. Datbetekent dat we van vrouwen minder verwach-ten, en dat zou niet mogen.”

3/ Deeltijds werken is een stap terugzetten omdat het moet

“Niet voor iedereen, maar vaak wel. Mannen doenhet nauwelijks, en al zeker niet tijdens de druksteperiode in hun werkleven. In de periode dat deprijzen op de arbeidsmarkt worden uitgedeeld,werken ze hard en veel. En laat dat nu net de pe-riode zijn waarin heel wat vrouwen zwanger wor-den en zich noodgedwongen terugplooien op hungezin. Zo lopen ze achter. Dat hoeft niet drama-tisch te zijn en niet elke vrouw heeft daar proble-men mee, maar we moeten een kat wel een katnoemen. Als een vrouw zegt dat ze het niet ergvindt om deeltijds te werken of dat ze daarvoorheeft gekozen, vind ik dat wat pijnlijk. Kijk naarhet percentage mannen tegenover vrouwen in eendeeltijds stelsel: we kunnen niet spreken over eenecht vrije keuze. Het gaat om een cultureel geïn-duceerde keuze.”

4/ Wie leidinggeeft kan onmogelijk deeltijds werken

“Dat geloof ik niet. In mijn omgeving, de univer-sitaire, hoor ik vaak dat je ons werk niet deeltijdskan doen. Er wordt inderdaad hard gewerkt, maartoch denk ik dat je ons werk ook in bijvoorbeelddertig uren zou kunnen doen. Veel mensennemen namelijk taken op die niet noodzakelijk bijhun functie horen, maar die wel prestigieus of in-teressant zijn. Kijk maar naar bedrijfsleiders of po-litici, die vaak in allerlei adviesorganen of radenvan bestuur zetelen. Dat hoeft niet, maar het iseen manier om de toegang tot dat soort jobs af tedekken. Om mensen uit te sluiten die bijvoorbeeldgeen zestig uur per week kunnen presteren, niet’s avonds kunnen vergaderen of in het buitenlandkunnen werken. En het zijn vaak vrouwen die hieral dan niet noodgedwongen voor passen. Ik ben erstellig van overtuigd dat veel mensen hun job inminder uren zouden kunnen doen, ook mensenin verantwoordelijke functies.”

5/ De 30-urenweek is een utopie

“In Zweden wordt er volop geëxperimenteerd metde 6-urenwerkdag, en ook vrouwenbewegingFemma gaat er in 2016 mee aan de slag. Ik benvoorstander. In de jaren zestig leverde elk gezinper week ongeveer vijftig uur werk aan de arbeids-markt. Die uren werden vooral door de mannenopgenomen. Vandaag zijn we vijftig jaar verder enleveren we per gezin zestig tot tachtig uur werkper week. Vreemd, want de productiviteit en effi-ciëntie op de arbeidsmarkt zijn doorheen die jarentoch erg gestegen. Ons consumentisme zit daarzeker voor iets tussen: we willen veel meer. Alsmannen en vrouwen elk dertig uur per week zou-den werken, dan werken we nog steeds meer danin de jaren zestig en zouden huishoudelijke takenbeter verdeeld kunnen worden. Of iedereen vra-gende partij is voor minder werkuren? Nee, nietiedereen zal het willen. Als ik maar dertig uur zoumoeten werken, dan zal ik er toch vijftig doen.Omdat ik het graag doe en mijn werk belangrijkvind. Maar als je mensen als standaard maar der-tig uur betaalt, dan zijn extra uren vooral zijn ofhaar eigen zaak. Het zou een nieuwe norm zet-ten.”

6/ We leven in een 24/7-economie en dat laat zich voelen in ons werkritme

“In België merken we alvast niet dat mensen meerdan vroeger op afwijkende tijdstippen werken. In-tegendeel: we werken meer op standaarduren enminder tijdens het weekend of ’s avonds dan vroe-ger. In andere economieën, zoals Korea of het Ver-enigd Koninkrijk, merken we dat wel. Ik ben eenvoorstander van een collectief werkritme, datgeeft rust en afwisseling. Zo voelt de zondag bij-voorbeeld echt als een rustdag. Door allerlei tech-nologische evoluties kunnen we ons werk welsteeds meer van op eender welke plek doen en

dan ontstaat er een gevaar voor blurring: een ver-vagende grens tussen werk en niet-werk. Maar wemerken daar al een tegenbeweging: bedrijven be-slissen bijvoorbeeld om de e-mailservers ’s avondsaf te sluiten, zodat er minder competitie heerstonder collega’s om steeds beschikbaar te zijn.” V

Het Zuckerberg-effectMark Zuckerberg kondigde zopas aan dat hijna de geboorte van dochter Max twee maan-den ouderschapsverlof opneemt. Een stap inde juiste richting? Ignace Glorieux: “Je kuntdaar heel cynisch over doen en zeggen dat hijhet makkelijk heeft om zo’n beslissing tenemen. Maar toch vind ik het een belangrijk enmooi signaal: ‘Ik vind mijn bedrijf belangrijk,maar mijn kinderen zijn belangrijker’. Zucker-berg is een rolmodel en dit is een statement.”De taken eerlijker verdelen zal werk vergen,volgens Glorieux. “Verplicht ouderschapsver-lof voor mannen, voor drie maanden in plaatsvan de huidige – optionele – tien dagen. En sti-muleer mannen met incentives om voor deel-tijds werk te kiezen. Ouderschapsverlofverplichten lukt elders al en het ontneemtmannen hun alibi om te weinig te doen in hethuishouden. Het excuus ‘ik kan het niet’ geldtniet meer als ze thuis zijn en het moetendoen.”

tekst: Eline Maeyens

24,1% van de Belgische werk-nemers werkte in 2014deeltijds.

45% van de vrouwen in Vlaanderen werkt parttime.

8% van de Vlaamse mannen werkt deeltijds.

9/10 mannen met jonge kinderen (tussen nul en twee jaar) werken voltijds.

Cijfers op een rijtje

9VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Anders2016Werken

in

007_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 18:06 Page 9

Hoe ben je in een deeltijds contract terecht gekomen? “Veertien jaar al werk ik voor Samenlevingsop-bouw Gent. Ik heb al heel wat verschillende con-tracten gehad, vaak deeltijds. Dat was niet altijdeen bewuste keuze, maar hing ook af van de pro-jecten waaraan ik meewerkte en de hoeveelheidwerk die er voor me was. Intussen hebben mijnvrouw en ik vier kinderen, van elf, negen, zes envier, en werk ik al een hele tijd tachtig procent.Misschien werk ik ik ooit weer fulltime, in een pe-riode dat de kinderen studeren en er meer geldnodig is bijvoorbeeld, of omdat mijn werk hetvraagt. Ik doe namelijk projectwerk, en het eneproject vergt meer tijd dan het andere. Zo werkteik al eens een tweetal jaar voltijds omdat het pro-ject daar om vroeg.”

Waarom werk je deeltijds?“Het is voor mijn vrouw en ik nooit de bedoelinggeweest om allebei voltijds te werken. We wildenaltijd al tijd voor de kinderen en voor elkaar. Kortnadat onze oudste was geboren hebben we beke-ken hoe we het konden aanpakken. Mijn vrouwwerkt altijd al deeltijds, meestal halftijds. Nuheeft ze loopbaanonderbreking genomen om erte zijn voor onze kinderen. Maar ook ik ben dusop vrijdag thuis, een heel bewuste en positievekeuze. Voltijds werken is momenteel voor geenvan ons twee een valabele optie.”

Zijn jullie tevreden met jullie gezamenlijke beslissing?“Enorm. Het is een manier om andere prioritei-ten te stellen in het leven. Om minder gericht tezijn op financieel comfort, bijvoorbeeld, en meerop bewust leven. Wij leven met het geld dat wehebben en kiezen om het met wat minder tedoen. Toen mijn vrouw weer ging studeren, hebik zelfs een periode deeltijds gewerkt als enigekostwinner. En ook dat lukte. Als we de eindjesaan elkaar kunnen knopen, dan is het goed.”

Wat zijn de grote voordelen van jouw werkregime?“Het maakt ons leven een stuk rustiger, zeker alswe vergelijken met mensen in onze omgeving.Het verschil zit in weinig spectaculaire dingen.Ik vind het gewoon fijn om de kinderen op vrij-dag eens met de fiets naar school te kunnenbrengen en ’s avonds paraat te staan als deschool uit is. De kinderen wilden al lang op vrij-dag gaan muurklimmen, en nu kan ik met henmee. Als ik moet werken, ben ik te laat thuis. Wijhebben hier ook een ander weekendgevoel. Hetweekend start voor mijn vrouw en ik al op don-derdagavond, en op vrijdag doen we allerleihuishoudelijke taken die anderen in het week-end moeten doen. Zo houden wij op zaterdag enzondag meer tijd over voor leuke dingen.”

Zijn er ook nadelen aan verbonden?“Financieel lever je uiteraard in. Er is natuurlijkook het nadelige effect op ons pensioen, maardat is nog zo veraf dat we weigeren om ons daarnu al zorgen over te maken. Verder kan ik mevoorstellen dat het voor collega’s soms verve-lend is dat je er niet altijd bent, maar op mijnwerk is het eigenlijk geen punt. Heel veel colle-ga’s werken deeltijds, dat is heel gewoon in desociale sector. Ik heb trouwens zeker het gstra-miener week werkt. Ik kan mij net zo goed vooreen project engageren en krijg naar mijn gevoeleven veel verantwoordelijkheid.”“Er is wel een periode geweest waarin ik het ge-voel had dat ik evenveel werk moest verzettenals iemand die fulltime werkte, maar dat gaatbeter en beter. Ik kan het zelf ook makkelijkerloslaten en beantwoord mails bijvoorbeeld ge-woon niet op de dag dat ik thuis ben. Het is watspijtig dat die dag thuis niet als werk wordt ge-zien, want dat is het wel degelijk, al is het onbe-taald. Je werkt aan het huishouden en je gezin,we moeten daar niet meewarig over doen. Som-mige mensen gaan werken om een poetsvrouwof kinderopvang te kunnen betalen, wij probe-ren dat net om te draaien.” V

Op mijn vrije dag werkik ook, zij het onbetaald

Parttime, fin de carrière?Dat deeltijds werken ook een positieve en zeer doelbewuste keuze kan zijn bewijzenWannes Degelin en Katelijne Van Tichelen. Ze kiezen ervoor te investeren in zowel hunwerk als in hun gezin. Ze leven met een beetje minder, maar krijgen daar tegelijk heelveel voor terug. Levenskwaliteit betekent voor hen alle rollen in hun leven evenwich-tig kunnen combineren. Beiden werken bovendien in een omgeving waarin ze profes-sionele kansen krijgen, ongeacht hun deeltijds contract.

Anders2016Werken

in

Wannes Degelin (35) werkt 4/5de als opbouwwerker voorSamenlevingsopbouw Gent

10 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

010_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:41 Page 10

Hoe ben je in een deeltijds contract terecht gekomen? “Ik heb er in sollicitatierondes steeds bewust naargezocht. Beginnen in een voltijdse betrekking ennaderhand veranderen lijkt me niet evident.Werkgevers denken nog te veel dat je niet wilwerken of niet ambitieus bent als je deeltijdswerkt, wat helemaal niet klopt. Deeltijdse con-tracten zijn er vaak voor ondersteunende, meeradministratieve functies. Bij Skill Builders heb ikeen job met een interessante inhoud gevonden,op maat van mijn ambitie. Ik coach management-en directieteams, een job die me erg bevalt.”

Waarom werk je deeltijds?“Initieel om wat meer thuis te zijn voor mijnzoon, maar hij is intussen volwassen. Ik heb on-dertussen wel de voordelen van deeltijds werkenmogen ervaren: er is gewoon meer balans tussenmijn werk- en mijn privéleven. Al moet je daar ac-tief over waken, want het gevaar bestaat dat je je‘vrije dagen’ ook veel te vol plant. Mijn levens-kwaliteit is hoog en dat wil ik graag zo houden.”“Mijn job vraagt bovendien best veel, op verschil-lende vlakken. Enerzijds ben je heel intensiefbezig met het begeleiden van mensen. Dat vraagtheel wat concentratie en energie. De dagen dat ikniet werk geven me weer energie om ertegenaante gaan, ook al heb ik uitsluitend huishoudelijketaken gedaan. Anderzijds ben ik voor mijn werkgemiddeld drie tot vier uur per dag op de baan.Dat is vermoeiend en niet iets wat ik vijf dagenper week wil doen. Veel collega’s ervaren het net

zo, want steeds meer van hen kiezen voor een4/5de-regeling.”

Wat zijn de reacties van je omgeving en van jeklanten? “Expliciete reacties krijg ik niet, al merk ik wel datmensen er soms van uit gaan dat ik tijd heb. Dedagen dat ik thuis ben worden als ‘verlof’ aanzien,terwijl ik toch heel wat doe. De dagen dat je nietwerkt worden niet altijd serieus genomen en datwas even wennen. Mijn omgeving interpreteerdemijn keuze al eens als een teken dat ik het nietaankon, terwijl ik gewoon meer evenwicht wou.Binnen onze organisatie was ik een van de eerstendie deeltijds werkte. Nu is het geaccepteerd, maarhet heeft tijd gevergd.”“Mijn klanten merken er niets van, maar dat komtomdat ik ook op mijn vrije dagen telefonisch be-reikbaar ben. Mails bekijk ik wel maar beantwoordik niet tenzij het echt dringend is. De werkknopgaat bij mij dus nooit helemaal uit, omdat ik medaar niet goed bij zou voelen. Ik heb mijn klantengraag en voel me betrokken. Maar dat is een per-soonlijke keuze, geen verwachting van mijn werk-gever.”

Wat zijn de grote voordelen van jouw werkregime? “Ik heb tijd en ruimte voor andere dingen en zit nietelke dag in het snelle ritme. Ik doe aan zelfzorg doorbijvoorbeeld te gaan fitnessen (lacht), neem huis-houdelijke taken op, spreek af met vrienden, wan-del en lees. Ik ervaar meer kwaliteit, al is dat iets

heel persoonlijks. Er zijn ongetwijfeld ook mensendie hun levenskwaliteit uit hun job putten en daardan ook niet genoeg van krijgen. Maar voor mij ishet leven meer dan werken alleen.”

Zijn er ook nadelen aan verbonden?“Deeltijds werken in een leidinggevende functiekan bij ons niet, en dat vind ik best jammer. Het isiets waar ik nieuwsgierig naar ben: hoe zou ik mein een dergelijke functie ontwikkelen? De teneuris altijd dat je om leiding te geven elke dag op dewerkvloer aanwezig moet zijn, maar ik weet nietzeker of dat wel zo is. Volgens mij kan het wel de-gelijk anders en is deeltijds werken mogelijk in zogoed als elke functie. Maar bedrijven moeten be-reid zijn uit te zoeken hoe ze het kunnen organi-seren. De wil moet er zijn.”“Verder moet je natuurlijk ook aan het financiëleaspect denken. Ik heb geen voltijds loon en hebmijn leven daarop moeten afstemmen, zeker alsalleenstaande moeder. Nu, ik mag zeker niet kla-gen over mijn wedde en kan me voorstellen dathet voor andere functies of sectoren minder haal-baar is.”“Sommige mensen in een 4/5de-job geven aan datze hetzelfde werk moeten verrichten als wanneerze fulltime zouden werken, maar dat ze er gewooneen dag minder tijd en loon voor krijgen. Bij mij isdat niet zo. Ik ben drie dagen beschikbaar, dus ge-durende die drie dagen worden er afspraken inge-boekt. Mijn administratieve taken zijn navenant.De hoeveelheid werk is bij mij heel goed afge-stemd op mijn contract.” V

Foto: Archief Defensie

Katelijne Van Tichelen (41) werkt 3/5de als coach bij SBS Skill Builders

Dat niet elke functie deeltijdswerken toelaat, geloof ik niet

tekst: Eline Maeyens

11VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

010_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:41 Page 11

12 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Inverde gaat op zoek naar

> Expert-trainer Natura 2000Vanuit je passie voor natuurdoelen verdiep je je graag in complexe materie. Je kan je materie vlot overbrengen via verschillende kennisproducten (vormingen, studiedagen, film, tekst...).

> Netwerker Natura 2000Als geboren netwerker zet je je talenten in om de kennis en vaardigheden rond de natuurdoelen te mobiliseren. Je slaagt erin om via innovatieve kennisproducten (vormingen, studiedagen, film, tekst...) je doelgroepen te bereiken.

> Projectleider duurzame houtvermarktingJe leidt een project over houtproductie en -vermarkting in goede banen. Als aanspreekpunt houtverkoop volg je de databank houtverkoop op en onderhoud je contacten met de gebruikers en IT-medewerkers.

> Interne auditorJe bereidt de interne en externe audit van FSC certificering voor en volgt deze ook op. Dankzij je overtuigingskracht voeren de mensen op het terrein de aanbevelingen op. Verder volg je de erkenningsregeling voor bosexploitanten en het economische luikje van beheerplannen op.

Voor de volledige vacatureberichten en meer info over de arbeidsvoorwaarden kan je terecht op www.natuurinvest.be/vacatures

Inverde is de opleidingsorganisatie van Natuurinvest.

Vacatures

www.janpalfijn.be/jobsSurf snel naar onze vernieuwde website.

Je vindt er alle info over de vacatures en sollicitatieprocedures terug.

[email protected] - 09 224 71 83 of 09 224 71 92

Het AZ Jan Palfijn Gent is een algemeen openbaar ziekenhuis met 526 erkende bedden. Het is een sterke regionale speler en stelt meer dan 1.000 medewerkers en 135 artsen te werk. Naast het vast zorgaanbod, investeert het ziekenhuis in welbepaalde specialismen en disciplines.

De voorbije drie jaar werd het ziekenhuis volledig vernieuwd. Onder meer onze verpleegafdelingen, operatiezalen, raadplegingen en kritieke diensten steken in een nieuw jasje. In het gerenoveerde ziekenhuis omringen wij onze patiënten met de beste, kwalitatieve zorg. Wij zijn momenteel op zoek naar:

Zorgmanager (m/v)

Hoofd Inschrijvingen (m/v)

Hoofdverpleegkundige Neurologie (m/v)

Hoofdverpleegkundige Psychogeriatrie (m/v)

Verpleegkundigen diverse diensten (m/v)

Ziekenhuisapotheker (m/v)

Deskundige boekhouding (m/v)

Expert boekhouding (m/v)

Bachelor elektromechanica (m/v)

Industrieel ingenieur logistiek (m/v)

Medewerker communicatiedienst (m/v)

AZ JAN PALFIJNGENT

012_GPV2QU_20151219_VAM11_00(1).qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:17 Page 12

C

Boost voor de creativiteitCommunicatiemedewerker Ina Van Hoye (41) werkt zes jaar bij Jusbox, vanin het begin vier vijfde. “Via tijdskrediet had ik bij mijn vorige werkgever alkennis gemaakt met deeltijds werken. Toen ik solliciteerde bij Jusbox vooreen voltijdse functie heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ge-vraagd of het mogelijk was om een 4/5de-contract te krijgen (het algemenebeleid is pas na Van Hoyes aanwerving ingevoerd, red.). Ik vond dat eerlijkerdan voltijds beginnen en dan via bijvoorbeeld ouderschapsverlof toch deel-tijds aan de slag gaan. Ik was aangenaam verrast dat Jusbox op mijn vraaginging.” Een extra vrije dag, op woensdag in haar geval, zorgt ervoor dat InaVan Hoye voldoende tijd heeft voor haar drie zonen, partner, werk en huis-houden. “En ik kan mijn professionele carrière verder uitbouwen, krijg hierveel kansen. Ik kan me voorstellen dat dat moeilijker is als je bijvoorbeeldhalftijds werkt. Dan kun je geen stempel drukken, alleen al omdat je er nietzo vaak bent.” De flexibiliteit die Ina Van Hoye krijgt werkt ook in de andere richting. “Iser een evenement op woensdag of is het drukker dan gewoonlijk, danwordt er verwacht dat ik aanwezig ben. Maar dat vind ik prima. De dagendat ik meer werk, kan ik recupereren, tijdens een vakantieperiode bijvoor-beeld.” Dat iedereen bij Jusbox vier vijfde werkt, merkt Ina Van Hoye amper.“We werken allemaal op verschillende projecten, voor verschillende klan-ten, onafhankelijk van elkaar. We nemen zelf de verantwoordelijkheid vooronze projecten en beheren zelf onze agenda.” Nog een voordeel van die vrije dag in het midden van de week? “Die dagzorgt ervoor dat je even afstand kunt nemen en je hoofd kunt leegmaken.Naar mijn gevoel bevordert het de creativiteit. En dat is mooi meegenomen,want ik heb een drukke job waarin alles vooruit moet gaan.” Het financiëlenadeel, tot slot, is het gezin al lang gewend: “Een mens leeft naar zijn por-temonnee. We hebben alvast niet het gevoel dat we iets moeten laten.”

Tina Stroobandt richtte twaalf jaargeleden het communicatiebureauJusbox op, dat zich onder meer richtop overheidsklanten. “Het bureauheeft intussen vijf medewerkers, dieallemaal in een 4/5de-contract wer-ken. Enkel ikzelf en medezaakvoer-der Pieter Van Eynde werkenvoltijds.” De beslissing om iedereenaan tachtig procent te laten werkenkwam er omdat de werkdruk te hoogwerd. “Wij werken in een sector meterg strenge deadlines. Al onze mede-werkers hebben bovendien kinde-ren, waardoor er geregeld iemandeen dag afwezig is door onvoorzieneomstandigheden. Als iemandsagenda helemaal volgepland zat, waser geen manoeuvreerruimte meer. Ineen 4/5de-contract blijft er meermarge om te schuiven en een tand bijte steken op momenten dat hetnodig is. Het laat meer flexibiliteittoe.”De mensen die bij Jusbox werktentoen de beslissing viel gingen alle-maal akkoord. Bij potentiële startersviel het niet altijd in goede aarde:“Velen willen liever fulltime aan deslag. Er zijn dus wel mensen niet bijons begonnen omwille van dat deel-tijds contract.” Ook bij de klanten on-

dervond Tina’s team voor- en tegen-standers. “Sommigen vonden hetmoeilijk dat hun contactpersoon nietelke dag bereikbaar was en hebbenons dan ook verlaten. Zonder veelerg: er zijn andere klanten in deplaats gekomen die er wel vooropenstonden.”

Atypisch voor de sectorElke medewerker kiest zelf op welkedag hij of zij vrijaf neemt en iedereenis verantwoordelijk voor de eigenwerkplanning. “Elk van ons beheertgrosso modo één grote klant en steltdan ook zelf een planning voor dieklant op. Plan je goed, dan ben je opje vrije dag ook echt op je gemak.” BijJusbox betekent een 4/5de-contracteffectief een werklast van vier dagen.“Doordat iedereen meteen in datsysteem begint, lukt dat goed. Het isniet zo dat er plots taken naar ande-ren moeten worden doorgeschovenomdat iemand beslist om bijvoor-beeld ouderschapsverlof op tenemen.” Dat Tina Stroobandt zelfwel fulltime werkt, doet ze zichzelfaan, lacht ze. “Ik heb uitdagingennodig. Die extra dag gebruik ik om tewerken aan de projecten die ik zelfheel graag wil doen.” V

Algemene aanpak bij Oost-Vlaams reclamebureau

Bij Jusbox werkt het heleteam vier vijfde Hoe houd je de werknemers tevreden en productief

in een sector waarin strenge deadlines heersen? Doorze collectief vier vijfde te laten werken, volgens com-municatiebureau Jusbox. “Al onze medewerkers heb-ben verplicht een deeltijds contract en dat werkt nual vijf jaar perfect.”

tekst: Eline MaeyensAnders2016Werken

in

13VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

013_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:42 Page 13

14 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Uw rol: Als algemeen directeur bent u verantwoordelijk voor het uittekenen van een toekomstgerichte en realistische visie van het ziekenhuis. U rapporteert aan de Raad van Beheer. U geeft rechtstreeks leiding aan en werkt, als inspirator, nauw samen met de directieleden en met de apotheker - het Hoofd van Dienst. Als algemeen directeur speelt u proactief in op ontwikkelingen in de ziekenhuisomgeving. U overlegt op regelmatige basis en optimaliseert de contacten met zowat alle relevante actoren en gesprekspartners in de gezondheidszorg.Uw profi el: • U genoot een universitaire opleiding. • U hebt een ruime managementbackground, alsook een gedegen fi nanciële en economische achtergrond op managementniveau waarbij kennis in de ziekenhuissector een belangrijk pluspunt is, maar geen absolute vereiste. • U bent een uitstekend en resultaatgericht peoplemanager. • Als diplomatisch ‘bruggenbouwer’ staat u borg voor transparante communicatie, eerlijkheid en integriteit. • U bent een teamplayer die kan inspireren, respect afdwingen en enthousiasmeren om veranderingsprocessen te begeleiden, nieuwe ideeën en modellen te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren. • U bent een vlotte en bezielende communicator. Ons aanbod: • Een rol met eindverantwoordelijkheid in een fi nancieel gezond ziekenhuis, met maximale armslag en bewegingsvrijheid voor een ondernemend fi guur. Aldus een loopbaanopportuniteit voor iemand met een aanzienlijke ervaring op managementniveau. • Als algemeen directeur neemt u een ambassadeursrol op en wordt u het gezicht van het ziekenhuis in de regio. • Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen. Interesse? Stuur uw cv en motivatiebrief naar [email protected] meer informatie kunt u steeds contact opnemen met Nele � iel op 0473 65 78 34De volledige functiebeschrijving kan u terugvinden op www.accordgroup.be. Uw kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld!

Het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel is een algemeen ziekenhuis met 295 bedden. Er werken ongeveer 620 FTE’s en een 100-tal geneesheren-specialisten.Om hun ambities te kunnen waarmaken gaat het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel over tot de aanwerving van een Algemeen Directeur.

SEARCH • INTERIM MANAGEMENT • ORGANIZATION DEVELOPMENT • BOARD & MANAGEMENT REVIEW • COACHING • ASSESSMENT & DEVELOPMENT

Algemeen Directeur (m/v)

WERKEN VOOR HET AGB ZAVENTEM• Voltijdse functie in contractueel dienstverband • Maal-tijdcheques, hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding • Interessante verlofregeling (min. 32 dagen) • Relevante ervaring (ook uit de privé) wordt meegenomen

MEER INFORMATIE www.zaventem.be of via Koen Naulaerts

([email protected] of 02 717 88 52)

WWW.ZAVENTEM.BEJe bent gebeten door de culturele wereld en werkt graag mee aan de uitbouw van een nieuw op te starten cultuurcentrum:

VERANTWOORDELIJKE GEBOUWTECHNIEKEN (m/v)

• C4-C5: brutomaandsalaris tussen minimaal 2486,31 euro en maximaal 3927,17 euro

• Minimaal diploma secundair onderwijs + 3 jaar ervaring inzake gebouwtechnieken en opvolging onderhoudscontracten. Bij voorkeur een basis in theatertechnieken

INTERESSE?Bezorg uiterlijk op 30 december 2015 uw cv, motivatiebrief en kopie van uw diploma met de post t.a.v. AGB Zaventem, Diegemstraat 37, 1930 Zaventem, of per e-mail naar [email protected]

• A4a-A4b: brutomaandsalaris tussen minimaal 3525,07 euro en maximaal 5374,74 euro

• Houder van een masterdiploma + 5 jaar leidinggevende ervaring

DIRECTEUR CULTUURCENTRUM (m/v)

• C4-C5: brutomaandsalaris tussen minimaal 2486,31 euro en maximaal 3927,17 euro

• Minimaal diploma secundair onderwijs + 3 jaar ervaring inzake podiumtechnieken. Bij voorkeur een basis in gebouwtechnieken

HOOFDTHEATERTECHNICUS (m/v)

Jobs op maat, meteen in

jouw mailbox Surf naar Vacature.com

en registreer je nu.

014_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:51 Page 14

Wat als werkgevers hun vooroordelen over vijftigplussers zou-den laten varen? Wat als werknemers met plezier langer zoudenwerken? Het is min of meer wat er dezer dagen in Denemarkengebeurt. Met dank aan het flexicurity-model, dat steunt op roy-ale werkloosheidsuitkeringen, flexibele contracten en een sterkactiveringsbeleid. Hoe ver staan we in eigen land? Hoe graagwerken onze vijftigplussers?

Terwijl we in België nog altijd aan het wennen zijn aan de gedachte datwe langer zullen moeten werken – tot 67 vanaf 2030 –, zijn ze in Dene-marken stilaan klaar om de pensioenleeftijd te laten evolueren naarge-lang de levensverwachting. Als het huidige ritme aanhoudt, dan zullende kinderen die vandaag het levenslicht zien tot hun 77ste werken. Indie berekening gaat de Deense overheid ervan uit dat mensen gemid-deld 14,5 jaar van hun pensioen moeten kunnen genieten. Hoeveel jarenze gewerkt hebben, is niet meer van tel. Opvallend, zelfs de Deense vak-bonden en werknemers kunnen zich in dit verhaal vinden. Dat steldeminister van Werk Kris Peeters vorige week tijdens zijn werkbezoekvast. Zijn reactie in De Standaard: “Mensen vragen hier [in Denemarken]niet hoe lang ze nog moeten, maar wel mogen werken. En oudere werk-nemers ziet men niet als een deel van het probleem maar als een deelvan de oplossing.” Dat we in eigen land een aardige weg te gaan hebbenom tot datzelfde resultaat te komen, is duidelijk. Toch zijn er hier endaar lichtpuntjes: ook bij ons zijn er werkgevers die hun nek uitstekenvoor vijftigplussers, ook bij ons zijn er werknemers die niet op hun pen-sioen maar op een volgende uitdaging zitten te wachten. Hun verhalenlees je hier.

Carrière na je 50ste

15VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Deel 2:

Anders2016Werken

in

015_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:40 Page 15

Waarom keek je uit naar iets nieuws? “Ik heb der-tig jaar gewerkt voor een lokale KMO. Met veelplezier. Toen de nieuwe generatie het roer over-nam en verschillende activiteiten begon af te sto-ten, rook ik onraad. Ik maakte me zorgen over detoekomst. Zou er nog wel werk zijn voor iedereen?Ik was toen bijna vijftig. Als ik wou veranderen,dan kon ik dat beter niet meer uitstellen. Achterafis gebleken dat mijn bezorgdheid terecht was. Decollega met wie ik twintig jaar samenwerkte is in-tussen ontslagen.”

Welke waren je voorwaarden? “Ik wou graag dichtbij huis blijven werken, maar liever niet meer vooreen privébedrijf. Anders dreigde ik opnieuw voordezelfde risico’s te staan. De kans dat je je job bijde overheid verliest, is toch geringer dan in deprivé. Breken er voor het bedrijf slechte tijden aan,dan is het vaak de nieuwkomer die eerst moet wij-ken. Zo’n scenario wilde ik vermijden.”

Hoe verliep de zoektocht? “Drie à vier jaar heb ikgereageerd op elke advertentie die me aansprak.Ik solliciteerde nu en dan ook spontaan. Helaaskwam er op weinig brieven respons. De selectie-procedure bij Stad Poperinge bestond uit drie ron-des: een theoretisch examen, een praktische proefen een gesprek. In de laatste ronde waren we nogmet twee. Dat ze uiteindelijk voor mij kozen en

niet voor de andere, jongere, kandidaat heeft meverrast. Eerlijk, ik had niet gedacht dat het me zoulukken om een nieuwe job te versieren.”

Lijkt je huidige op je vorige job? “Als technisch ad-viseur bij Habito Woonwinkel (een intergemeente-lijke samenwerking tussen Heuvelland, Poperingeen Vleteren, red.) ga ik na of huizen voldoen aande minimumnormen en of premies terecht wor-den toegekend. Daarnaast ben ik betrokken bij deinventarisatie van leegstaande woningen. Ik gadus regelmatig op pad om controles te doen. In diezin is mijn job vergelijkbaar met vroeger. Ook toenmoest ik regelmatig bij mensen thuis langsgaan.Het was mijn opdracht om na te gaan hoe we detoestellen die we verkochten, best konden instal-leren.”

Wat trok je aan in de job? “Het leek me vooral deideale mix: een beetje technisch en tegelijk heelsociaal. Verder vond ik het een voordeel dat hetom een compleet nieuwe afdeling en job ging. Ikmoest niet in een bestaande organisatie binnen-dringen en mijn plek veroveren.”

Heb je loon moeten inleveren? “Dat ik bij de over-heid minder zou verdienen, wist ik op voorhand.Uiteindelijk lag mijn loon 250 euro bruto lager. Opdat moment had ik dat ervoor over. Maar opval-

lend, na 2,5 jaar was het verschil alweer bijge-beend.”

Stoot je soms op vooroordelen over je leeftijd?“Behalve dat de collega’s me wel eens lachend ‘deoldtimer’ noemen, niet echt. Binnen het sociaalhuis ben ik de op twee na oudste. Ik denk dat weevenveel kansen krijgen als de jongere collega’s.Als ik een opleiding wil volgen, dan wordt dat inelk geval zonder commentaar goedgekeurd.”

Hoelang wil je aan het werk blijven? “Zolang ikkan volgen en gezond ben, blijf ik graag doorgaan.Met mijn pensioen ben ik nog niet bezig.”

2 vijftigplussers mét een nieuwe baan

Zelfs in de herfst van je carrière is een nieuwe start mogelijk

Frits Vandenbussche (57) startte in 2010 als technisch adviseur bij Stad Poperinge

Hele boekenkasten zijn er al geschreven over hoe je nu precies naar een nieuwe job moetzoeken. Maar waarom zouden we het niet gewoon aan de ervaringsdeskundigen zelf vragen?Vijftigplussers Luc en Frits gingen alletwee op eigen houtje op zoek naar een nieuwe werkgever.Hoe pakten ze het aan? En stootten ze onderweg op vooroordelen?

“Het verraste me dat ze niet voor de jongere kandidaat kozen”

De tip van Frits“Ook al zal je vaak geen antwoord krijgen,blijf vooral verder zoeken en solliciteren.Ook ik was de hoop soms kwijt, maar uit-eindelijk is het me toch gelukt. Neem zekerniet de eerste de beste job aan. Blijf kies-keurig. Het heeft geen zin elke dag met te-genzin te gaan werken.”

16 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Anders2016Werken

in

015_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:40 Page 16

Waarom keek je uit naar iets nieuws? “Ik heb altijdal een doctoraat willen maken, maar het was ernooit eerder van gekomen. In de jaren tachtig washet als burgerlijk ingenieur erg moeilijk om aan debak te komen. Uit noodzaak hebben mijn kom-paan en ik dan maar een eigen softwarebedrijf op-gericht. Dat deden we nog eens over in 1998. Delaatste jaren was ik vooral manager en dat vond ikspijtig. Ik wou graag weer technisch bezig zijn.Daarom ben ik tenslotte ingenieur geworden.”

Hoe verliep de zoektocht? “Ik was niet echt opzoek, maar keek nu en dan wel naar de vacaturesin de academische wereld. Hoewel ik mezelf heelgoed in het gezochte profiel herkende, verbaasdehet me dat ze mij eruit pikten. Opmerkingen overmijn leeftijd heb ik nooit gekregen. Aan de univer-siteit is het ook niet zo uitzonderlijk om op latereleeftijd in te stappen. In mijn eerste doctoraatsjaarontmoette ik tijdens een summerschool in het zui-den van Engeland twee leeftijdsgenoten die even-eens pas begonnen waren.”

Stootte je eerder in je carrière op vooroordelenover je leeftijd? “Toen ik nog geen 45 was, heb ikeens bij een groot bedrijf gesolliciteerd. Omdat zevonden dat ik te oud was, heb ik de job niet gekre-gen. Ze gingen ervan uit dat ik ‘alleen kwam omop mijn pensioen te wachten.’ Die piste heb ik danmaar afgesloten.”

Heb je loon moeten inleveren? “Als doctoraats-onderzoeker verdien ik 1.900 euro netto, ongeveereen derde minder dan in mijn vorige job maarmeer dan genoeg om van te leven. Voor mij pri-meerde de jobinhoud op het salaris.”

Wat was de grootste aanpassing? “Ik moet nog al-tijd wennen aan de traagheid waarmee beslissin-gen hier genomen worden. Vroegen hakten mijncollega en ik belangrijke beslissingen na maxi-mum twee dagen door, hier gaan er soms zesmaanden over. Dat is lastig.”

Hoelang wil je doorgaan? “Ik heb op 30 oktobermijn doctoraat verdedigd, nu blijf ik nog tot eind

juli 2016 als postdoctoraal onderzoeker aan deuniversiteit werken. Daarna houdt het onherroe-pelijk op. In België mag je immers niet langer danje 65ste aan de universiteit blijven. Als ik zelf zoukunnen kiezen, zou ik nog minstens twee jaar enmisschien zelfs vijf jaar doorgaan. Wie weet trekik nog enkele jaren naar het buitenland om daarverder onderzoek te doen.”

Luk (64) werd vijf jaar geleden doctoraatsstudent aan de UHasselt

“Spijtig dat ik op mijn 65ste moet stoppen aan de universiteit”

De tip van Luc“Blijf vooral enthousiast als je solliciteert. Ikheb in mijn loopbaan heel vaak aan de an-dere kant van de tafel gezeten en zelf ooktwee keer een vijftigplusser in dienst geno-men. Als je als rekruteerder de juiste moti-vatie voelt, dan speelt leeftijd geen rol.”

tekst: Hermien Vanoost

17VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

015_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:40 Page 17

18 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

018_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:12 Page 18

6 op de 10 Vlaamse vijftigplussers nog actief op arbeidsmarktDe officiële pensioenleeftijd ligt dan wel allange tijd op 65, tot vijftien jaar geleden kekenwe er niet van op als iemand op zijn 55ste ofsoms zelfs 50ste de arbeidsmarkt verliet. Dathet frequent gebeurde, zie je in de officiële cij-fers van de FOD Economie trouwens netjesweerspiegeld. Zo lag de activiteitsgraad van deVlaamse vijftigplussers tot eind jaren negentigsteevast tussen dertig en veertig procent. Ofanders gezegd, zes op de tien Vlamingen ouderdan vijftig stonden op dat moment al niet meerals werkend of werkzoekend geregistreerd. In-tussen is dat plaatje aardig aan het veranderen.Anno 2014 is de activiteitsgraad gestegen tot59,5 procent, wat wil zeggen dat ongeveer zesop de tien vijftigplussers nog op de arbeids-markt actief is. Het Europees gemiddelde (EU-27) ligt op 65,5 procent. Uitschieters zijnIJsland, Zweden en Zwitserland, waar de acti-viteitsgraad van de vijftigplussers respectieve-lijk op 88 procent, 82 procent en 80,5 procentligt.

Ook in de krant gelezen vorige week? Binnenkortdoet alweer een nieuwe generatie zijn intrede op dearbeidsmarkt. Generatie Z heet ze, en ze zou bijzon-der realistisch zijn. Trendwatchers spreken van ‘eengeneratie van doe-het-zelvers’. Anders dan hunvoorgangers X en Y zouden deze jongeren beseffendat niets vanzelf gaat, dat ze hun toekomst vooralzelf moeten waarmaken. Jan Van Acoleyen glim-lacht. Als HR-manager van technologiegroep Barcoweigert hij in dat soort generatiedenken mee te stap-pen. “Akkoord, door de context waarin werknemersopgroeien, hebben ze bepaalde verwachtingen.Maar die zijn niet per definitie anders dan die vancollega’s uit andere generaties.” Van Acoleyen roeptop om werknemers niet langer op basis van hunleeftijd in een hokje te steken. Alle werknemers zou-den daarmee gebaat zijn, ook de vijftigplussers.Want nee, ze zijn niet allemaal te traag, te vastge-roest of te uitgeblust. “Sommige 25-jarigen staanminder open voor verandering dan sommige 55-ja-rigen. Ik zie bij Barco collega’s van 62 en ouder dieer elke dag keihard tegenaan gaan. Het stoort me dathet in discussies over werknemers altijd over ‘nietgraag’ of ‘niet goed’ werken gaat.”

Investeren in élke werknemerLeeftijdsbewust personeelsbeleid mag voor VanAcoleyen gerust op de schop. “Een beleid voer jevoor alle medewerkers, niet voor een specifiekegroep of generatie. Ik wil zowel de zestigplusser alsde prille dertiger de uitdaging geven die hij nodigheeft.” Investeren in de medewerkers, of ze nu aanhet begin of aan het einde van hun loopbaan staan,dat is wat er volgens Van Acoleyen moet gebeurenom mensen blijvend te motiveren het beste vanzichzelf te geven. Om te weten welke ambities en vragen er leven,gaan de leidinggevenden binnen Barco jaarlijks dedialoog met de medewerkers aan. In die loopbaan-gesprekken doen ze meer dan evalueren, ze polsenook naar wat de medewerker graag doet en waarinhij sterker wil worden. “In de mate van het moge-lijke houden we er rekening mee en zullen we sug-gesties doen. We hebben niets liever dan datwerknemers zich ontwikkelen en andere jobs bin-

nen het bedrijf opnemen. Bovendien staat het ieder-een vrij om zelf op interne vacatures te reageren.”En ja, dat geldt eveneens voor de 721 vijftig- en 104zestigplussers die het bedrijf telt. Recent bijvoor-beeld liep een groot project rond de nieuwe campusdie Barco aan het bouwen is. Medewerkers kondenzich kandidaat stellen. Ook de oudere werknemershebben er gretig op ingepikt.Nog een uitstekende manier om werknemers wend-baar te houden, is opleiding. Omdat de activiteitenvan de groep zeer technologie- en kennisgedrevenzijn, staat training sowieso hoog op de agenda. Hetbedrijf richtte zelfs de ‘Barco university’ op, meteigen en externe lesgevers. Alle medewerkers kun-nen er al dan niet op eigen verzoek opleidingen vol-gen rond technologie, Barco-producten enpersoonlijke competenties. Met dat ruime aanbodgeeft het bedrijf zijn medewerkers indirect de bood-schap dat het belangrijk is om competenties eenwerkleven lang aan te scherpen. Om in de verande-rende wereld innovatief te kunnen blijven, moet jezelf mee-evolueren.

Opleiding maakt weerbaarDie ingesteldheid helpt bovendien om je kansen opde arbeidsmarkt op lange termijn veilig te stellen.Van Acoleyen: “Ook bij Barco gebeurt het dat resul-taten in bepaalde takken van de groep tegenvallenen we van werknemers afscheid moeten nemen.Omdat ze met een stevig gevulde rugzak vertrek-ken, zien we dat ze elders weer aan het werk raken.Ze zijn weerbaar op de arbeidsmarkt.” Een stellingdie ook voor de ouderen zou moeten opgaan, opvoorwaarde natuurlijk dat de rekruteerders van debedrijven waar ze aankloppen voorbij de stereoty-pen durven denken. “Ik erken dat dat moeilijk is.Voor elke rekruteerder blijft het een uitdaging om

puur op kennis, culturele match en competenties tescreenen.” Bij Barco zelf lijkt het alvast steeds beterte lukken om 45-plussers binnen te halen. Het voor-bije jaar kwamen er 78 45-plussers bij, op een totaalvan 549 aanwervingen.

Jan Van Acoleyen van Barco rekent af met leeftijdsbewust personeelsbeleid

“Label niet op basis van leeftijd”

Hoe kunnen we vijftigplussers motiveren omlanger aan het werk te blijven? Voor Jan VanAcoleyen van technologiegroep Barco is heteen verkeerde vraag, want ze vertrekt vanuitde veronderstelling dat vijftigplussers per de-finitie niet graag werken. “Alsof werken ietsvies is, waar je zo snel mogelijk van af moet.”Stoppen met hokjesdenken en ongeacht deleeftijd in de loopbaan blijven investeren, datzijn de krachtlijnen van Barco’s beleid.

tekst: Hermien VanoostAnders2016Werken

in

19VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

019_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:14 Page 19

Hoe 50-plusser Hilde Sabbe de draad weer opneemt na haar plotse jobverlies

“Ik wil rechtstaan en weer doorgaan”

Hilde Sabbe, Lessen uit een ontslag,

uitgeverij Manteau

Ook dit jaar verloren vele duizenden vijftigplussers hun job. Journaliste Hilde Sabbe (59) was een van hen. Om lotgenoten een hart onder de riem te steken, schreef ze haar ervaringenneer in Lessen uit een ontslag, een boek over vallen en weer rechtstaan. Een samenvatting inzeven opmerkelijke quotes.

tekst: Hermien Vanoost

Over schaamte “Een paar dagen na mijn onverwachte ontslag kwam ik bij de groenteboer.Ik vroeg hem om de meest smaakvolle variant tomaten. Hij wees ze aan,maar zei er meteen bij dat het de duurste waren. ‘Hij weet dat ik ontslagenben’, schoot het door mijn hoofd. In dezelfde periode sloop ik als een scha-duw langs de gevels van de huizen. ‘Wat als de buren mij overdag zien?’,dacht ik. Ik schaamde me verschrikkelijk. Ontslagen worden is het laatstetaboe. Als we gedumpt worden door een trouweloze geliefde aarzelen weniet om dat aan iedereen te vertellen. Bij ontslag zwijgen we als vermoord.”

Over financiële zorgen“Een ontslagvergoeding is niet eindeloos, dus ja, ik vraag me soms af hoe ikin de toekomst rond zal komen. Tot mijn pensioen op een werkloosheids-vergoeding teren, vind ik geen leuk vooruitzicht. Als ik een job vind die bijmijn vaardigheden aansluit, dan zou ik het geen probleem vinden om loonin te leveren. Dezelfde voorwaarden zal ik wellicht nergens meer krijgen.”

Over rouw “Van ontkenning over woede tot verdriet. Na mijn ontslag ben ik door zogoed als alle fasen van een klassiek rouwproces gegaan. Het voelde alsof ikwas afgewezen. Mijn zelfvertrouwen kreeg een flinke deuk. Even dacht ikzelfs dat de hele wereld tegen me was. Vervolgens voelde ik mezelf onzicht-baar worden. Wie was ik nog, zonder mijn werk? Steun heb ik toen vooralgevonden in de telefoons en mails van vrienden, familie en ex-collega’s. Zijtrokken me weer de wereld in. Ik begon in te zien dat ik toch niet met mijnjob samenviel.”

Over de toekomst “Onder geen beding wil ik verbitterd raken. Ik ken zulke mensen, die zichna onrechtvaardigheid of tegenslag verschansen achter een vestingwal vanwrok. Ik begrijp maar mijd hen omdat het me treurig maakt. Ik wil recht-staan en weer doorgaan. Waarom zou ik ervan uitgaan dat de toekomst voormij geen prettige verrassingen meer in petto heeft? Soms durf ik wel eens tegeloven dat het beste nog moet komen. De herfst zal schitterend zijn.”

Over schuld “Had ik sneller moeten ingrijpen? Het is een vraag die regelmatig in mijnhoofd speelt. Natuurlijk had ik eerder al door dat het niet meer goed zat ophet werk. En natuurlijk hield ik al een tijd mijn ogen en oren open voor an-dere uitdagingen. Maar ook toen al kwam ik tot dezelfde vaststelling: de jobsin de journalistiek zijn heel schaars. Veel uitwegen waren er niet.”

Over de nieuwe start“Essentieel voor mij is dat ik kan blijven schrijven. Maar ik maak me geen il-lusies. De kans dat ik op mijn leeftijd nog een vast contract als journalist inde wacht sleep, is zo goed als onbestaande. Alle hoofdredacteurs die ik totnu toe sprak, gaven eerlijk toe dat ze liever hun eigen jonge journalisten op-leiden en kansen geven. Voorlopig hou ik het dus bij freelancen. Een groteterugkerende opdracht kreeg ik nog niet. Er rolden wel al twee boeken uitmijn pen, en ik schrijf af en toe columns voor Apache en Royals. Binnenkortwil ik eens langsgaan bij het Fonds Pascal Decroos. Misschien vind ik op diemanier financiering voor enkele journalistieke projecten.”

Over werken tot 67“Enerzijds willen we mensen langer aan het werk houden, anderzijds schui-ven we oudere werknemers heel makkelijk aan de kant. Dat vijftigplussersduur zijn, zal een rol spelen. Maar ik denk dat het vooral de investering zelfis die werkgevers afschrikt. Oudere werknemers zien ze niet als een inves-tering in de toekomst. Waarom zou je je geld steken in een werknemer dieer enkele jaren later de brui aan kan geven? Bovendien zijn oudere werkne-mers kritischer, minder kneedbaar en minder gezagsgetrouw dan jongerecollega’s. Toch blijf ik hopen dat de oogkleppen op een dag afvallen, dat be-drijven zich durven openstellen voor wat vijftigplussers te bieden hebben.Er zijn zoveel vijftigplussers die graag zouden willen werken. Een enorm re-servoir aan talent blijft nu onbenut.”

Anders2016Werken

in

20 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

019_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:14 Page 20

21VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Marine / VeiligheidscoördinatorEen coördinerende rol in een duurzame sectorOostende – Je bent verantwoordelijk voor de operationele, administratieve

en technische opvolging van alle activiteiten die plaatsvinden van, naar en

in het technologisch hoogstaande windmolenpark met een sterke focus

op veiligheid. Een verantwoordelijke functie in het domein van de offshore

windindustrie, in de komende jaren een van de snelst groeiende sectoren

in Europa. Je kan rekenen op de mogelijkheid om interne en externe

opleidingen te volgen.

Reageer snel online – referentie BE-02225

Production CoordinatorInitiatives for a high-level productionHulshout – Take the production to a higher level, together with your

team. You create a good planning and you assure the right quality,

accuracy and tempo of the productions. You monitor and create a strong

coordination between sales and production. Detecting and implementing

improvements on the processes is your daily focus. Start working in a

dynamic organisation with a lot of potential.

Please apply online – reference BE-02229

Coördinator ZorgpadenBegeleiding van patiënten in hun zorgpadAartselaar – Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie voor

de patiënten met een chronische aandoening. Als spilfi guur voer je

zorggesprekken met de patiënten, ter opvolging van hun therapie. Je

bouwt een relatie op met de patiënten door hen zo goed mogelijk te

begeleiden binnen hun zorgpad en wordt als het ware hun persoonlijke

coach. Hiernaast maak je de link naar de zorgverlener en zorg je voor een

sterke documentatie.

Reageer snel online – referentie BE-02205

Sales & Marketing Coordinator2 junior positions with international focusHulshout – Assist the Marketing & Sales Manager in supporting

the international customers and distributors with marketing actions,

documentation, website and brochures. You represent the company in

a professional manner and you will participate in trade shows. With a

focus on sales, you visit the customers and build a strong and long term

relationship with them.

Please apply online – reference BE-02231

021_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:52 Page 21

22 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Vacature

Na 25 jaar neemt RCA Group afscheid van

Huguette. Onze “mama Miracoli”. Zoals een

echte moederkloek over haar kroost waakt,

zo kon je ook bij Huguette voor werkelijk àlles

terecht. Nu haar welverdiende rust begint,

mogen we gerust zeggen dat sommige mensen

echt onvervangbaar zijn. Dus sorry, dit is geen

vacature.

Bedankt Huguette!

Christeyns NV in Gent, werd ruim 60 jaar geleden opgericht, en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal georganiseerde detergenten en chemica-liën groep met 800 medewerkers, actief in meer dan 26 landen, en een omzet van meer dan 280 miljoen euro. De combinatie van een sterke positionering als business partner op de B2B markt, en een reeks geslaagde overnames, heeft ervoor gezorgd dat Christeyns een internationale speler is geworden in de top van de markt.

WIL JE DEEL UITMAKEN VAN DIT SUCCESVERHAAL?Christeyns heeft de ambitie om verder te groeien en wil de organisatie versterken in productie en marketing met (M/V):

3 SHIFT SUPERVISORS VLOEIBARE DETERGENTENDe functie: Je volgt dagelijks de productie op voor jouw afdeling, waar vloeibare detergenten worden geproduceerd, en je staat in voor de verpak-kingsafdeling waar alle goederen worden verpakt en klaargemaakt voor transport. Je leidt een groep van ongeveer 6 arbeiders, in 2 en soms in 3 ploegen. Zelf rapporteer je aan het afdelingshoofd vloeibare detergenten.

Jouw pro� el: Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in productie, en een eerste leidinggevende ervaring als meestergast en/of afdelingshoofd.

BACHELOR SCHEIKUNDE/OPERATOR OLEOCHEMIEJouw functie: Je wordt ingeschakeld bij de productie van poederzepen, vloeibare zepen, calciumstearaat, esters… voor levering aan verschillende industriële sectoren in binnen- en buitenland. Je rapporteert aan de productie-verantwoordelijke voor de oleochemie.

Jouw pro� el: Je hebt een hogere opleiding met een goede kennis van chemie. Je hebt een eerste ervaring in processen en/of productie Je bent bereid om in drie ploegen te werken.

3 PROCESOPERATORENJouw functie: Je werkt in een stabiele productieomgeving met een hoge mate van werkzekerheid. De proces operatoren werken in twee of drie ploegen, ifv de vraag. Je staat in voor de aansturing van mengers en manuele dosering. Je volgt het mengproces op. Je rapporteert aan de shift supervisor vloeibare detergenten.

PRODUCTIE INGENIEURSJouw functie: Om de productie verder te optimaliseren is er stijgende nood aan ingenieurs binnen het Christeyns productieapparaat. Ingenieurs krijgen hun plaats in de organisatie binnen operations als lijnverantwoorde-lijke voor een afdeling, in het kader van investeringen en/of optimalisatie of in onderhoud. Je rapporteert aan de Productiedirecteur.

Jouw pro� el: Je hebt minstens 10 jaar ervaring in een professionele productie – omgeving, hetzij als leidinggevende, hetzij in engineering of onderhoud.

JUNIOR MARKETEERJouw functie: Je geeft ondersteuning bij alle marketing-en communica-tie-acties (online en o� ine) rond de Christeyns business units. Je beheert de website en bepaalt mee de strategie op gebied van sociale media. Je rappor-teert aan de Marketing Manager.

Jouw pro� el: Je hebt een eerste marketing en/of communicatie-ervaring achter de rug, in een professionele omgeving.

GEBODEN:

Christeyns, Afrikalaan 182,9000 Gent VG.801/B

www.anago.be/jobs

022_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:53 Page 22

In weinig Europese regio’s blijven werknemers zo lang bij dezelfde werkgever als in Vlaanderen.De gemiddelde Vlaming zat anno 2013 al elf jaar in dezelfde job, een cijfer dat bovendien al decennialang stabiel blijft. Flexibel kun je onze loopbanen dus bezwaarlijk noemen. Toch zienonze jobs er vandaag anders uit dan dertig, veertig jaar geleden. En dat heeft veel te maken met flexibiliteit. Hoe dat te rijmen valt, vertelt Maxim Kovalenko, loopbaanonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en verbonden aan het Steunpunt Werk en Sociale Economie.

Deel 3:

De traditionele, lineaire loopbaan neemt inons land nog altijd de bovenhand. Toch zijnwe de voorbije decennia flexibeler gaan wer-ken. In welke zin?Maxim Kovalenko: “Onze economie vraagtmeer flexibiliteit dan dertig jaar geleden. Con-sumenten bijvoorbeeld verwachten produc-ten en diensten op maat. Ook de techno-logieën om ze te produceren zijn gesofisti-ceerder geworden, waardoor de eisen aan dewerknemers veranderd zijn. Hetzelfde kan jezeggen over kapitaal, dat vandaag moeiteloosvan het ene naar het andere land vloeit. Al dieverschuivingen samen maken dat er eenenorme druk ontstaat om arbeid flexibeler teorganiseren. Overheden nemen maatregelendie maximaal op die ontwikkelingen inspelenen een gunstig investeringsklimaat creëren.Denk bijvoorbeeld aan de discussie rondnachtwerk in e-commerce. Zolang onlinewinkels in ons land ’s nachts geen bestellin-gen mogen behandelen, kunnen we de bui-tenlandse spelers niet succesvolbeconcurreren. Internationaal bestaan ergrote verschillen in hoe flexibel de arbeid enbijgevolg de loopbaan kan zijn. België heeftnog steeds een redelijk rigide arbeidsmarkt.”

Moeten we blij zijn met die flexibilisering? “Voor mij is de toenemende arbeidsflexibili-teit een tweesnijdend zwaard. Voor de eenbrengt het meer vrijheid en creativiteit in deloopbaan. ‘Ik kan zelf gaan en staan waar ikwil. Ik heb mijn kansen op promotie zelf inhanden.’ Voor de ander leidt het vooral totmeer jobonzekerheid. ‘Vind ik nog wel eenpassende job?’ Terwijl het vroeger de werkge-ver was die een carrière uitstippelde, ligt deverantwoordelijkheid over de loopbaan nuveeleer bij de werknemer. Hij moet er zelfvoor zorgen dat hij inzetbaar blijft. Alleen,niet iedereen kan dat even goed. Volgenssommige sociologen ontstaat er zelfs eennieuwe klasse, het precariaat. Daarmee ver-wijzen ze naar mensen die met ernstige ensystematische vormen van onzekerheid temaken hebben.”

Wat met atypische carrières:werken als interimmanager,freelancer… Zijn dat vormen dievandaag vaker voorkomen? “Onderzoek suggereert inder-daad dat er steeds meer werk-nemers zijn in de zogenaamde‘atypische’ arbeidsvormen, bij-voorbeeld in tijdelijke contrac-ten, interimwerk, deeltijdswerk enz. Ook in België zienwe daar een voorzichtigegroei in. Deeltijds werk bij-voorbeeld neemt al sinds dejaren tachtig toe. Tijdelijkearbeid is bij ons minder in-geburgerd dan elders in Europa. Sommige landenhebben ook specifieke statuten gecreëerd voorhet flexibel werken, denkaan de Duitse minijobs ofzero hours-contracten in Nederland.”

23VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Anders2016Werken

in

Atypische carrières

023_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:34 Page 23

24 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

• In één jaar tijd veranderen er 5 op 100 Belgen van job (jobmobiliteitsgraad2012). Bij de 20-29-jarigen gaat het om 10 op 100 werknemers, bij de vijf-tigplussers om 1 op 100.

• Veranderen van job is in ons land geen prioriteit. Het liefst van al blijvenwe jarenlang bij dezelfde werkgever. Die trend werd recent nog bevestigdin een studie van Ans De Vos en Peggy De Prins van Antwerp Manage-ment School. 69,4 procent van de 2.405 bevraagde Belgen ziet zichzelfniet bij een andere werkgever werken. Slechts 4,8 procent is actief opzoek naar een andere job.

• In datzelfde onderzoek peilden De Vos en De Prins ook naar interne mo-biliteit. Bijna de helft van de respondenten gaf aan nog nooit intern vanjob te zijn veranderd. Bij 13 procent gebeurde dat twee keer.

• Zelfs jongeren zijn niet gebrand op verandering. In hun rapport over detoekomstverwachtingen van jongvolwassenen geven Mark Elchardus enPetrus Te Braak aan dat jongeren nog altijd de vaste boven de flexibeleloopbaan verkiezen. 52 procent van de 2.000 ondervraagden hoopt ooitte kunnen zeggen dat ze 20 jaar of langer bij dezelfde werkgever aan deslag zijn geweest. Slechts 22 procent denkt dat het interessant is om ge-

regeld van job te veranderen. 45 procent ziet er absoluut geen heil in. Hoeverder ze in het leven staan – trouwen, kinderen krijgen, een huis kopen– hoe nadrukkelijker ze voor een vaste job kiezen.

• Working 9 to 5: weinig Vlamingen wijken van dit klassieke patroon af. Uithet jongste tijdsbestedingsonderzoek van de VUB (cijfers voor 2013) blijktzelfs dat het werken op atypische werktijden is afgenomen ten opzichtevan 1999 en 2004. 86,5 procent van de totale werktijd gebeurt op nor-male werktijden. Lees: op weekdagen tussen 6 en 19 uur. Nachtwerk enzondagswerk blijven uitzonderlijk.

• Het aantal Belgen in een tijdelijke job (uitzendarbeid, studentenarbeid,seizoensarbeid en allerlei andere contractvormen) schommelde de voor-bije 20 jaar steeds tussen de 4 en de 10 procent. Voor 2014 lag het aan-deel op 8,6 procent, in Vlaanderen op 7,1 procent. Het Europesegemiddelde lag de voorbije tien jaar steevast op 14 procent. Uitschietersin Europa zijn Polen (28,3%), Spanje (24 procent) en Nederland (21,1 procent).

tekst: Hermien Vanoost

Bronnen: Steunpunt WSE, Eurostat, FOD Economie

Belg verandertniet graag van job

Anders2016Werken

in

Op zoek naar nog meer jobs?

Surf naar Vacature.com

023_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:35 Page 24

25VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Digital Media Account ManagerVerkoop van nieuwe digitale oplossingenAsse – Je staat in eerste instantie in voor de prospectie van nieuwe klanten en business partners. Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van bestaande klantenportfolio’s door hen nieuwe oplossingen voor te stellen voor online promotie. Combineer je een salesgedreven persoonlijkheid, een goede kennis van het medialandschap en tweetaligheid NL/FR? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Reageer snel online – referentie BE-02265

Sales Engineer Building ProductsSolution Seller | Business DevelopmentVlaanderen – Je komt terecht in de afdeling Dramix® die 40 jaar geleden als pionier de markt in ging met betonverstevigende staalvezels. Deze producten behoren nog steeds tot dé nummer 1 in de markt. Je bent verantwoordelijk voor actieve prospectie en je bestendigt huidige klantenrelaties. Je gaat autonoom de markt in, je werkt oplossingsgericht en kan hierbij steunen op het team, een gestructureerde toporganisatie en een goede opleiding!

Reageer snel online – referentie BE-02276

Area Sales RepresentativeRegio beheren en uitbouwenOost- & West-Vlaanderen – Als strategische partner voor Wacker Neuson ben je een spilfi guur in de regio. Je onderhoudt bestaande klanten, ontwikkelt nieuwe relaties en zoekt nieuwe opportuniteiten. Een kans om sales en technische passie te combineren bij een belangrijke speler in de bouwwereld. Combineer je een salesgedreven persoonlijkheid, interesse voor techniek en ervaring als vertegenwoordiger in een B-to-B sector? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Reageer snel online – referentie BE-02226

Production Engineer (Junior) Garant staan voor kwalitatieve resultatenDoel – Samen met je collega’s ondersteun je de productie en los je de dagdagelijkse problemen op om tijds- en kwaliteitsverliezen te minimaliseren. Je bent nauw betrokken bij onder andere shutdowns, verbeterprojecten,... Ashland biedt je een afwisselende en uitdagende job met verantwoordelijkheid én veel contacten. Je maakt deel uit van een hecht team in een dynamische onderneming met een open sfeer binnen een stabiele en internationale groep.

Reageer snel online – referentie BE-02254

Product Specialist AgrochemicalsRegion EMEA/CIS | Strategic MarketingDiegem – You will support the Marketing Manager with analyses of the crop protection market, projects and actions. You will be responsible for the presentations, follow-up and reporting. You will provide customer support. You hold a Bachelor’s or Master’s degree and have at least a few years of experience in the agrochemical business. You are proactive, analytical, hands-on, dynamic, with a “go for it” mentality. You are assertive and fl exible.

Please apply online – reference BE-02208

Communication Specialist Internal & External Communication & PRBrussels – The opportunity to work on innovative, strategic and long-term communication projects, to further develop the organisation. You work on the communication & content strategy and communication projects, as e.g. a new internal communication platform. Your ultimate goal is to engage with the Verisure team members and adherence to the Verisure business strategy and successes. A position with a lot of variety, responsibilities and many opportunities.

Please apply online – reference BE-02227

025_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:52 Page 25

Zij nemen in 2016 eenéchte nieuwe start Kraanman wordt verpleegkundige, politieagente start in het onderwijs. Voor Wouter,Vital, Angelique, Johnny en Katrien is 2016 het jaar van de grote verandering. Alle-maal geven ze hun loopbaan een nieuwe wending, allemaal stappen ze af van het klas-sieke parcours. Dit is ‘anders werken anno 2016’.

Anders2016Werken

in

Anders werken in de praktijk: 5 m/v’s slaan het roer om

Vital Florus is wat je noemt ‘gene gewone’. Hij heeft een eigencupcakefabriek, doet in fashion en parfum, investeert in Braziliëen verdient ‘tussendoor’ zijn boterham als interimmanager. Be-drijven in moeilijkheden schakelen hem in om de boel weer oporde te krijgen. Tien jaar is Florus intussen bezig, dertig reorga-nisaties staan er op de teller. Van de vleesindustrie tot de scheeps-bouw, van textielnijverheid tot grondverwerking, er is weinig dathij nog niet gezien heeft. Het begon allemaal met een project voor Levis, in opdracht vanlogistieke dienstverlener DHL. Samen met een Nederlandse col-lega bouwde hij het Europese distributiecentrum in Bornem uit.Florus: “We startten er van niets en zijn er in achttien maandentijd in geslaagd een miniloadsysteem te installeren, waarbij alle

dozen auto-matisch uitde containerworden ge-lost en doosper doos inhet magazijnt e r e c h t k o -men.” Na af-

loop was hij er meer dan ooit van overtuigd dat hij nooit meeronder een baas zou werken. “Dankzij dit project wist ik tot wat ikin staat was. Ik dacht: ‘Waarom zou ik dit soort werk niet voormezelf beginnen doen?”

Gevonden via LinkedInZo gezegd, zo gedaan. Nauwelijks zes maanden later – hij wasbezig aan een zogenaamd sabbatjaar, maar had intussen ook eencafé-restaurant op de markt in Antwerpen geopend – diende zicheen eerste uitdaging aan, bij ABX in Nederland waar vijf magazij-nen gesaneerd moesten worden. Daarna volgden gelijkaardigeopdrachten bij Zeeman, Xerox, Electrabel, Sony, Farm Frites entientallen andere bedrijven. De trein is amper nog gestopt. Slechtséén keer, met de bankencrisis in 2008, zat hij lange tijd zonderwerk. “Ik heb in dat jaar 40 in plaats van 230 dagen kunnen fac-tureren. Reken maar dat ik toen hard aan mezelf heb getwijfeld.”Tot eind vorige week was hij aan de slag bij CSM, een industriëlebakkerij met vestigingen wereldwijd, waaronder eentje in Aart-

selaar. “Ik ben er drie jaar geleden begonnen als productiemana-ger, ter vervanging van een zieke werknemer. Normaal zou ik zo’nopdracht niet aannemen. Maar omdat ik er ook de uitdaging bijkreeg de productiviteit te verhogen en de kosten te verminderen,ben ik er toch op ingegaan.” Hij kweet zich zo goed van die taakdat hij na afloop op vier sites in Groot-Brittannië dezelfde oefe-ning mocht overdoen. Eind november was die opdracht voltooid en achtte hij de tijd rijpom andere oorden op te zoeken. Drie weken geleden liet hij eenberichtje achter op LinkedIn, dezelfde dag nog kreeg hij dertienmailtjes terug. Sinds maandag is hij in de weer als operations ma-nager ad interim voor Friesland Campina in Rotterdam, waar hijopnieuw zichzelf moet bewijzen, iedereen moet leren kennen ennieuwe dingen in de vingers moet krijgen. “Die afwisseling is juistwat mij het meest aantrekt. Ik heb de voorbije tien jaar nog nietstegen mijn goesting gedaan. Dit werk voelt aan als een hobby. Ikkies mijn projecten zelf uit en beslis autonoom hoelang ik ergensblijf. Bovendien kan ik in grote mate mijn eigen stempel drukken,uiteraard na overleg met mijn opdrachtgever.”

Niet voor je veertigste Om bij eventuele juridische conflicten beter ingedekt te zijn,heeft Florus ervoor gekozen alle contracten te regelen via Rand-stad Professionals, dat gespecialiseerd is in tijdelijke leidingge-vende medewerkers. Dat heeft als bijkomend voordeel dat hij zijnloon op geregelde tijdstippen ontvangt. “Maar verwacht niet datik meer verdien dan eender welke andere manager die vast indienst werkt. Geld is voor mij trouwens niet het belangrijkste. Ikkan met plezier werken, daar gaat het om.”Hoe tevreden hij als interimmanager ook is, hij is blij dat hij destap pas na zijn veertigste gezet heeft. “Iedereen, zelfs eenschoolverlater, noemt zich tegenwoordig consultant. Onterecht,want in deze job kom je nergens met alleen boekenwijsheid. Hetis belangrijk jezelf de tijd te geven om alle facetten van het be-drijfsleven te leren kennen. Dat ik nu in mijn opdrachten slaag,heb ik aan mijn geduld te danken. Ik heb in het verleden zoveelgezien dat het nu goed lukt om oplossingen te bedenken. Dat ismeteen ook mijn advies aan anderen: wacht lang genoeg voor jeinterimmanager wordt.”

De voorbije tien jaarheb ik niets tegen mijngoesting gedaan

Interimmanager Vital Florus (56) start aan zijnvolgende opdracht bij Friesland Campina

26 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

026_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:32 Page 26

Foto: Archief Defensie

Met ruim honderd verschenen ze in 2012 aan de start, van-daag blijven ze met ongeveer dertig over. Ze, dat zijn dewerkstudenten van Thomas Moore die via avondonder-wijs hun diploma verpleegkunde trachten te halen. Eenvan hen is Johnny Raets. Als kraanman-chauffeur lijkt hijeen echte vreemde eend in de opleiding, maar daar denkthij zelf anders over. “Ik ben al langere tijd ambulancier, dusik ben wel degelijk met de sector vertrouwd. De beslissingom verpleegkunde te studeren kwam er nadat ik op door-reis in Azië een tijdje als vrijwilliger in een kinderhospitaalheb meegewerkt. Ik reed rond met een tuktuk om de eerstehulp toe te dienen aan kinderen met TBC, brandwonden….Het gaf me veel voldoening om iets voor die mensen te be-tekenen. Dat wou ik blijven doen.”Maar daarvoor moest hij dus eerst zijn diploma verpleeg-kunde halen. En dat bleek bij momenten een zware dobber,vooral dan in de combinatie met een fulltime job. “In de eer-ste jaren vroeg het ontzettend veel zelfdiscipline om na deuren telkens mijn studieboeken open te slaan. Vakken als fy-siologie en fysica waren bovendien erg diepgaand. Al mijn va-kanties gingen integraal op aan studeren, examens en stages.”In zijn laatste jaar moest hij noodgedwongen zijn job opgevenom zijn stage te kunnen vervolledigen. In dat jaar maakte hijgebruik van een premie van VDAB, speciaal in het leven geroe-pen voor werkzoekenden die zich naar een knelpuntberoepomscholen.

DankbaarheidTijdens die 23-weken-durende stage heeft hij rijkelijk van de verschillendeverpleegkundige disciplines kunnen proeven. Van infectiologie over derma-tologie tot psychologie. “In het UZ Brussel heb ik ook heel uitgebreid met deafdeling cardiologie kennis kunnen maken. Ik heb hartoperaties bijgewoond,mocht consultaties ondersteunen, volgde mee bij hartrevalidaties enz. Mijnstagebegeleider ter plaatse was heel nauw betrokken en anticipeerde vlot opmijn noden.”

Wat hem tijdens die sta-geperiode het meest isbijgebleven, is de dank-baarheid van de patiën-ten en de families.Sindsdien is hij er nogmeer van overtuigd datverpleegkunde voor hemde juiste richting is. Wan-neer hij in juni zijn di-

ploma haalt – hij moet alleen nog zijn bachelorproef afwerken – , hoopt hijdan ook snel aan de slag te kunnen, liefst op de afdeling cardiologie, spoedof intensieve zorgen. Die ervaring heeft hij immers nodig om op termijn zijnandere droom te vervullen: met Artsen Zonder Grenzen naar crisisgebiedentrekken. “Daarvoor moet je minstens twee jaar op intensieve diensten ge-werkt hebben. Logisch, want je moet het hoofd kunnen bieden aan crisissi-tuaties.” Daarom ook dat hij zijn diploma volgend schooljaar verder wilverrijken met een opleiding Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg.

Ooit wil ik met ArtsenZonder Grenzenmeegaan

Kraanman Johnny Raets (34) rondt in juni2016 zijn opleiding verpleegkunde af

Een carrièreswitch is niet altijd een verhaal van rozengeur en maneschijn.Voormalig politieagente Katrien Meysman zit alleszins nog vol vragenvoor de toekomst nu ze na twee jaar zwoegen haar lerarendiploma Ne-derlands en project Algemene Vakken beet heeft. Hoewel ze veel sollici-teert, is er nog geen ultieme match uitgekomen. “Ik mocht wel alregelmatig op middelbare scholen langsgaan, maar haalde het uiteindelijknooit van kandidaten met meer klaservaring. Bovendien kan ik met tweeopgroeiende kinderen in huis niet zomaar elke korte interimopdrachtaannemen. Omdat veel scholen vooral voor enkele dagen of weken ver-vanging zoeken, is het moeilijk om ervaring op te bouwen.” Breed denken, dat is de les die Meysman na bijna een half jaar zoekenheeft geleerd. Het is ook de reden waarom ze begin november de half-tijdse lesopdracht in een school voor buitengewoon onderwijs heeft aan-vaard. “Ik sta twee dagen per week voor een groep tieners met eenverstandelijke beperking en leer hen elementaire dingen aan, zoals be-leefdheid, lichaamsverzorging, koken, oriëntatie in tijd en ruimte. Datheeft weinig te maken met de vakken waarvoor ik ben opgeleid, maar hetis wel een leerrijke ervaring.”

Terug naar de politie?Voor die opdracht nam ze bij de politie ‘verlof om persoonlijke redenen’.Wil ze binnen de twee jaar terug, dan kan dat. “Het is leuk dat dat vangnet

er is, maar veel liever zou ik willen dat ik een vaste opdracht in het on-derwijs vind.” Meysman begon aan haar lerarenopleiding aan de Karel deGrote Hogeschool omdat ze bij de politie weinig toekomstperspectievenzag. Ze was er oorspronkelijk als interventie-inspecteur begonnen, maarnam zeven jaar geleden een meer administratieve en coördinerende rol

op. “Mijn man werktook bij de politie.Toen er kinderenkwamen, vond ik hetniet haalbaar om alle-bei in een ploegen-stelsel te blijvenwerken.”Spijt van haar carriè-rewissel heeft ze

voorlopig niet, maar ze vraagt zich wel af hoelang ze deze manier vanwerken zal volhouden. “Binnen afzienbare tijd zou ik toch graag een vol-tijdse opdracht willen, ook om financiële redenen. Lukt dat niet, dandenk ik dat ik terug naar de politie ga.”

Misschien keer ik welop mijn stappen terug

Politieagente Katrien Meysman (37)staat sinds november voor de klas

tekst: Hermien Vanoost

27VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

026_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:32 Page 27

28 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

028_GPV3QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:09 Page 28

Wat was er mis met je job in het ontwerpbureau?“Onmiddellijk na mijn studies productontwerpstartte ik met een studiegenoot een eigen bureau.Na vijf jaar had ik genoeg van achter de computerzitten en vergaderen. Ik ben toen wat boeken over‘je ideale job’ gaan lezen. Daarin kwam telkensterug dat als de uren voorbij vliegen je bezig bentmet wat je graag doet. Voor mij was dat vooralwanneer ik met mijn handen bezig was. Datmerkte ik heel sterk toen ik bezig was met de ver-bouwingen aan ons huis.”Wat doe je nu? “Mijn liefde voor hout en voor hetbuitenleven brachten me uiteindelijk bij boom-hutten. Afgelopen zomer bouwde ik er eentje ineen wild stuk natuur in Kortrijk, samen met eengroep vrijwilligers. Daaruit zijn intussen verschil-lende opdrachten voortgevloeid. Om mijn kennisover bomen te verbreden, volg ik momenteel viaSyntra een opleiding boomverzorging. Nu al helpik Benoit De Clerck van Arbor-Aid regelmatig bijhet snoeien, uitdunnen of vellen van bomen. Danhang ik tot 20 meter hoog in de bomen. Benoit

helpt me op zijn beurt met het kiezen van de juistebomen en het plaatsen van de hutten in debomen. Voorlopig combineer ik die activiteitenmet een halftijdse opdracht bij de Hogeschool

West-Vlaanderen. Ik geef workshops en brain-stormsessies rond creativiteit aan klanten en bij

andere hogescholen, ook in het buitenland. ”Hoop je ooit fulltime bouwhutten te bouwen?“Graag, al zal nog moeten blijken of dat mogelijkis. In België zijn we met vier boomhuttenbouwers,weliswaar goed verspreid over het land. Het hoeftvoor mij ook niet te stoppen bij boomhutten. Ikzou bijvoorbeeld graag eens met een fontein ofdouche in een boom experimenteren. Mijn op-dracht aan de hogeschool wil ik liefst nog een tijdverderzetten. Het blijft een interessante omge-ving, uitgerust met alle moderne snufjes. Ideaalom inspiratie op te doen.”

Je noemt jezelf op LinkedIn ‘een professionele af-sprakenmaker’. Wat betekent dat? “Bedrijvenschakelen mij in om de agenda van hun managersof verkopers te vullen. Ik bel in hun plaats om af-spraken met potentiële klanten vast te leggen. Ik heb een parttime contract bij AM (De Afsprakenmakers, red.), mijn andere opdrachtge-vers zoek ik zelf. Veelal komen ze viavia bij mij te-recht, of via een netwerkevent van bijvoorbeeldfreelancenetwork.be.”Waarom koos je voor deze manier van werken?“Na acht jaar hard selling in een callcenter was hettijd voor iets anders. De verkoop an sich deed ikwel graag, maar de file naar kantoor, de jachtigesfeer en de constante deadlines hoefden voor mijniet meer. Sinds ik een kindje heb, zijn mijn prio-riteiten verschoven. Ik wou niet van hot naar hervliegen en uiteindelijk amper tijd voor mijn doch-ter overhouden. Thuiswerk is voor mij een primaoplossing. Ik kan fulltime blijven werken en tochvoldoende aandacht aan mijn gezin schenken.Mijn werk is er bovendien interessanter op gewor-

den. Terwijl ik in het callcenter om het even welkeopdracht moest doen, kan ik nu min of meer kie-zen. Visakaarten verkopen zal ik bijvoorbeeld nietmeer doen. Omdat de invalshoeken van de projec-ten zo divers zijn, vraagt het altijd wat tijd om mein te werken. Zelfs met al mijn ervaring ben ik ner-veus bij mijn eerste telefoontje voor een nieuwproject. Maar het geeft veel voldoening wanneer

ik over het onderwerp en het bedrijf in kwestieeen vlotte babbel kan voeren. Ik hoef me nietmeer aan een script te houden, waardoor de ge-

sprekken heel spontaan lopen. Sinds mijn start alszelfstandig afspraakzetter heb ik al heel wat bijge-leerd.”En wat zijn de nadelen? “Nu, in mijn eerste jaar,gaat het goed, maar ik weet natuurlijk niet of deopdrachten zullen blijven komen. Dat ik thuiswerk, betekent ook dat ik de nodige ijver aan dedag moet leggen om op tijd te beginnen. Een bergafwas, een piepende droogkast, Facebook, de af-leiding in huis is groot. Daarom ook dat ik mijnwerkplek uit mijn living heb weggehaald en eenaparte bureauruimte heb ingericht.”Krijg je loon naar werken? “Ik verdien ongeveerhetzelfde als vroeger. Voor de facturatie van mijnwerk heb ik even beroep gedaan op een externepayrolldienst. Daar ben ik intussen van afgestapt,want het vroeg nogal wat administratie. Op ditmoment laat ik de opdrachtgever me inschrijvenbij het interimkantoor. Maar zodra ik mijn di-ploma bedrijfsbeheer op zak heb, zal ik de factu-ratie in eigen handen nemen. Ik zou mijn examengraag begin 2016 afleggen.”

Ik hou ervan om metmijn handen te werken

Dankzij thuiswerk kanik voor mijn gezinzorgen én fulltimewerken

Wouter Doornaert (29) ruilt zijn ontwerpbureau in voor een job in de buitenlucht

Angelique Breyne (40) startte thuishaar eigen telefooncentrale

tekst: Hermien VanoostAnders2016Werken

in

29VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

026_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:32 Page 29

30 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

S D W ( z I (

J W b b -

-

-

IH iu f I

F c

M O f d v d i o n i v

I

A D Ie iIz E v

ICTS, de centrale IT-dienst

Linux HPC SysteemingenieurAls lid van de groep ICTS Centrale Infrastructuur sta je mee in voor de uitbouw en de operationele ondersteuning van de centraal beheerde computersystemen en services. We zijn op zoek naar een collega voor ons Linux systeembeheer team. Binnen het team zorg je mee voor het professioneel systeembeheer van onze omgevingen en leg je een specifi eke focus op het beheer van de high performance computer infrastructuur. Je beschouwt complexe omgevingen als een uitdaging en werkt mee aan de continue verbetering van het systeembeheer ervan.

Systeemingenieur StorageAls lid van de groep ICT-Infrastructuur sta je mee in voor de uitbouw en operationele ondersteuning van de KU Leuven datacenter infrastructuur. Als systeemingenieur storage sta je concreet in voor het technisch beheer en de optimalisatie van de centraal beheerde storage-, backup- en archiveringssystemen. Je levert ook de nodige technische expertise aan de toepassingsbeheerders die gebruik maken van de onderliggende storage infrastructuur. Samen met collega’s ben je tevens verantwoordelijk voor een gedeelte van het machinepark (RedHat Linux en Windows Server).

Systeemingenieur Windows ServersAls lid van de groep ICT-Infrastructuur sta je mee in voor de uitbouw en operationele ondersteuning van de centraal beheerde computersystemen en services. We zijn op zoek naar een collega voor ons Windows Server Team. Binnen het team zorg je mee voor de professionele ondersteuning van onze groupware omgeving (Exchange, Sharepoint, Skype for Business) en andere Windows-gebaseerde services. Daarnaast zal je als database beheerder ook mee instaan voor de MS SQL database omgeving.

(Senior) Systeemingenieur desktop en software management en virtualisatie De dienst Lokale ICTS Infrastructuur en Ondersteuning beheert meer dan 2.500 werkstations van personeelsleden en baat de centrale pc-klassen voor studenten en personeel uit (ongeveer 900 pc’s). Binnen deze omgevingen wordt actief gebruik gemaakt van Microsoft en Citrix management en virtualisatie technologieën (SCCM, AppV, Citrix XenApp, Citrix Xendesktop). Om deze oplossingen verder uit te bouwen, te optimaliseren en te actualiseren, zoeken we een gedreven systeemingenieur met een passie voor Windows desktop en software deployment, management en virtualisatie.

KU Leuven is een universiteit op topniveau. Maar ken je ons ook als één van de grootste werkgevers van België? Een werkgever waar je je ambities kan waarmaken, samen met meer dan 13.000 gedreven professionals? Een werkgever die een klimaat van innovatie, ondernemerschap en diversiteit stimuleert?

We blijven onze grenzen verleggen en zoeken permanent nieuwe collega’s (m/v):

Creatie? Innovatie? Ambitie?

030_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:50 Page 30

31VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Ontdek jezelf. Begin bij je job.

KU Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid

SAP Software Architect en SAP-ontwikkelaarsDe KU Leuven heeft een team van meer dan 90 gedreven SAP-professionals. Wij volgen de nieuwe ontwikkelingen en releases van SAP op de voet (Netweaver 7.40, HANA). Als SAP Software Architect of als SAP-ontwikkelaar zal je meewerken aan verschillende interne SAP-projecten. Heb je een degelijke IT-bagage en zin om heel veel bij te leren? Dan willen we je graag leren kennen (SAP-kennis is een pluspunt, maar geen must)!

Junior IT-medewerkersWe zoeken dynamische IT-medewerkers met een bachelordiploma met een brede IT-component. Deze medewerkers zullen ingezet worden binnen reeds bestaande teams voor:- ondersteuning en beheer van centraal gehoste systemen, applicaties en

services gebaseerd op Microsoft technologieën (bv. conferencing, MS Skype for business , SCCM, pc-beheer, WSUS, Active Directory …)

- ondersteuning van gebruikers en hun devices in 2e lijn in de verschillende afdelingen en departementen

- helpdeskondersteuning in 1e lijn

ICT-aankoperHet Klanten- en Servicecentrum van ICTS is de frontoffi ce van de centrale informaticadienst van de KU Leuven, en zal de komende jaren verder worden uitgebouwd tot een associatiebreed “shared service centre” voor ICT. Binnen de frontoffi ce is het team “Klanten-en Servicebeheer” o.a. verantwoordelijk voor de ICTS Servicecatalogus, diverse klantencontacten en ICT-aankoopondersteuning.

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, campus Brussel

Medewerker International Offi ce Ontdek de wereld, begin bij jezelf. Het kan binnen het International Offi ce van de faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen: je bent mee verantwoordelijk voor de internationalisering van de opleidingen, en de leer-, werk- en leefomgeving van studenten en personeel, de study-abroad mogelijkheden voor studenten en de internationale reputatie van de faculteit. Je bent een belangrijke schakel bij de instroom van nieuwe internationale studenten in de Engelstalige programma’s op onze verschillende campussen en een aanspreekpunt voor de opleidingen rond nieuwe internationaliseringsinitiatieven. Je bent tewerkgesteld op de campus in Brussel, maar verplaatsingen naar de andere campussen van onze faculteit vormen geen probleem.

Internationale mobiliteit

Adviseur Internationale Studenten- en StafmobiliteitDe Dienst Internationalisering van de KU Leuven ondersteunt de vicerector Internationaal Beleid bij het uitvoeren van zijn beleidsnota ‘Less is More’ en staat de faculteiten, departementen en doctoral schools bij in hun internationaliseringsplannen en initiatieven. Voor de versterking van het team Internationale Studenten- en Stafmobiliteit, zoeken wij een adviseur. Je volgt zelfstandig diverse beurzenprogramma’s op voor studentenmobiliteit buiten Europa, je wordt actief betrokken bij de werking van het team en je kan vernieuwende initiatieven mee vormgeven.

KU Leuven Research & Development (LRD)

Intellectual Property Offi cerKU Leuven Research & Development heeft als missie het bevorderen van de kennis- en technologievalorisatie van de universiteit. Valorisatie van het universitair onderzoek wordt nagestreefd door een actieve politiek van octrooibescherming en licentieverlening. Om de omkadering op het vlak van intellectuele eigendomsrechten mee te ondersteunen zijn wij op zoek naar een wetenschapper (master of doctor in de ingenieurswetenschappen, natuurkunde of gelijkwaardig).

In het team sta je mee in voor het beheren van een portefeuille intellectuele eigendomsrechten en word je betrokken in o.a. het beoordelen van valorisatiemeldingen, het uitvoeren en opvolgen van het patenteringsproces, het zoeken van geschikte valorisatiepartners en het opstellen van o.a. geheimhoudingsovereenkomsten, mede-eigendomsovereenkomsten, software- en octrooilicentieovereenkomsten.

Departement Cardiovasculaire Wetenschappen

Redactioneel Verantwoordelijke Het Departement Cardiovasculaire Wetenschappen huisvest de redactie van het internationaal tijdschrift Cardiovascular Research (http://cardiovascres.oxfordjournals.org/ ) op de Campus Gasthuisberg. De redactie is op zoek naar een effi ciënte Redactioneel Verantwoordelijke met een sterk organisatietalent. U bent verantwoordelijk voor het behandelen en opvolgen van de manuscripten via de elektronische databank. Zo bent u ook eerste aanspreekpunt voor auteurs, reviewers, redacteurs en uitgevers en rapporteert u aan de hoofdredacteur.

Technische Diensten

CAD-tekenaar / Databeheerder voor HVAC-installatiesAls teamlid van het CAD-tekenbureau sta je in voor het beheer van de technische plannen en de daaraan gekoppelde data voor toestellen en installaties. Jaarlijks realiseren wij een groot aantal projecten, zowel nieuwbouw als renovaties en verbouwingen. In overleg met de diverse projectleiders ben jij er verantwoordelijk voor om de technische as-is-plannen in AutoCAD aan te passen aan de huidige situatie, de oude gegevens van de installatie uit de technische databank (SAP) te verwijderen en de nieuwe gegevens in te voeren.

Interne Audit

IT-auditorInterne Audit verleent diensten aan de KU Leuven (universiteit, UZ Leuven en LRD) en aan met de KU Leuven gelieerde instellingen. Als IT-auditor voer je IT-audits uit in de verschillende geledingen en onderbouw je mee het framework en de kwaliteitsstandaarden voor informatiebeveiliging.

n

er

t

030_GPV2QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:50 Page 31

32 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Top Jobs for Top PeopleDare To Be Different!

A G O I N T E R N AT I O N A L

VG

.46/

BO -

lid

van

Fede

rgon

- BA

-AA

05.0

80 -

W.R

S.10

68

Human Resources RecruitmentBedienden • Middenkader • Kaderleden

Binnen- en buitenland

[email protected]

• Kortrijk +32 (0)56 22 80 64• Gent +32 (0)9 281 13 86

• Brussel +32 (0)2 511 20 00• Lille +32 (0)491 71 77 00

• London +44 (0)20 7692 8222

Special opportunitiesin Berlin (Germany):Plant Manager (m/v)

Production Manager (m/v) www.ago.bz

032_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:48 Page 32

33VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Vanden Avenne

Commodities N.V. is

gespecialiseerd in de

trading en distributie van

landbouwgrondsto� en

voor food-, feed- en

biofuelproductie.

Het bedrijf realiseert

een omzet van ruim

730 miljoen euro.

Het gedreven team van

28 collega’s stelt kwaliteit,

service en dienstverlening

voorop. Omwille van onze

duurzame groei, kijken

we uit om ons team in

Kortrijk te versterken met

een competente (m/v):Aanbod voor alle functies: ¡ In deze toekomstgerichte en groeiende onderneming zijn alle voorwaarden en tools aanwezig om professioneel te kunnen werken. ¡ U krijgt u een boeiende opleidingsperiode. ¡ Aantrekkelijke salarisvoorwaarden zijn volgens uw inzet en prestaties. ¡ Functies vol afwisseling en verantwoordelijkheid.

Voelt u zich aangesproken door deze uitdaging? Mail een uitgebreid cv naar [email protected] bijkomende informatie, bel ons op 056 22 80 64 of 0473 24 45 01. We garanderen een discrete en snelle behandeling van uw sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.Deze vacature vindt u ook op www.ago.bz

MEDEWERKER LOGISTIEK- & CONTRACTAFWIKKELING

(internationale omgeving)Pro� el:¡ U bent een master of bachelor met een eerste

werkervaring reeds achter de rug of u heeft relevante

werkervaring.

¡ Basiskennis van watergebonden logistiek in de agro

food en/of feed sector zijn een pluspunt.

¡ U bent een echte gedreven teamplayer die geregeld

initiatief neemt.

¡ Uw talenkennis is goed (N/F/E).

¡ Als dynamische optimist heeft u een hands-on

mentaliteit.

¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

medewerkers in de andere diensten. Voor deze diensten

bent u tevens een back-up.

Functie: ¡ Als Medewerker Logistiek- & contractafwikkeling heeft

u een uitgebreid takenpakket.¡ U ondersteunt & verzorgt intern en extern de logistieke

dienst binnenvaart en zeevaart op het vlak van planning, registratie & opvolging, documentbeheer en informatieverstrekking. U plant het watergebonden goederenvervoer.

¡ Daarbij hebt u dagelijks contact met internationale klanten, leveranciers en logistieke service providers waarbij uw communicatietalenten goed van pas komen.

¡ U garandeert de internationale kwaliteitsnormen.¡ Verder staat u mee in voor het algemeen

documentenbeheer en voor de controle en afwikkeling van de contracten.

¡ U werkt in teamverband met 5 gemotiveerde collega’s.

PLANNER – LOGISTIEK MEDEWERKER (internationale omgeving)

Pro� el:¡ U bent in het bezit van een master- of bachelorsdiploma.

U hebt reeds een eerste werkervaring achter de rug of u heeft relevante werkervaring.

¡ Basiskennis van weggebonden logistiek in de agrofood en/of feed-sector zijn een pluspunt.

¡ U houdt ervan om in een team te werken en u neemt op regelmatige basis het initiatief.

¡ U communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels.¡ Waar anderen problemen zien, ziet u oplossingen en u

houdt van aanpakken.¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

medewerkers van de andere diensten. Tevens bent u een betrouwbare back-up voor uw collega’s binnen de logistieke dienst.

Functie: ¡ Als Planner – Logistiek Medewerker plant u het

wegtransport van de logistieke dienst. Zowel voor de transporteurs in opdracht van Vanden Avenne als het ‘eigen vervoer’ van de klant. U staat daarbij in voor de volledige organisatie en coördinatie.

¡ U hebt dagelijks contact met internationale klanten, leveranciers en logistieke serviceproviders waarbij uw vlotte communicatietalenten goed van pas komen. U houdt zich daarbij tevens aan de internationale kwaliteitsnormen.

¡ U staat daarnaast ook in voor een service- en kwaliteitsgerichte aanpak van de logistieke afwikkeling.

¡ U werkt in teamverband met 3 gemotiveerde collega’s.

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

De selectie gebeurt in exclusief contract met Ago International

www.vda.be

MEDEWERKER KWALITEITSBEHEER (internationale omgeving)

Pro� el:

¡ U bent een bachelor met een eerste werkervaring achter

de rug of u heeft relevante ervaring.

¡ Basiskennis van kwaliteitsbeheer in de agro food en/of feed

sector zijn een pluspunt.

¡ U bent een echte gedreven teamplayer die geregeld

initiatief neemt.

¡ Uw talenkennis is goed (N/F/E).

¡ Als dynamische optimist heeft u een hands-on mentaliteit.

¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

kwaliteitscoördinator en medewerkers in de andere

diensten. Voor het kwaliteitsbeheer bent u tevens

back-up.

Functie: ¡ Als Medewerker Kwaliteits- & contractafwikkeling heeft

u een uitgebreid takenpakket.¡ U ondersteunt en verzorgt intern en extern het

dagelijkse operationele kwaliteitsbeheer & de contract-afwikkeling en rapporteert aan de andere medewerkers en de kwaliteitscoördinator (planning, registratie & opvolging, documentbeheer, informatieverstrekking) U bent tevens back-up.

¡ U garandeert de internationale kwaliteitsnormen.¡ Voor het dagelijkse contact met internationale klanten,

leveranciers en logistieke service providers, beschikt u over het nodige communicatietalent.

¡ Verder staat u mee in voor het algemeen documentenbeheer en voor ondersteuning in de logistieke afwikkeling van de contracten.

033_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:48 Page 33

34 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

A G O I N T E R N AT I O N A LHUMAN RESOURCES INVESTORS

Dream, believe, achieve in 2016 together with AGO Internationalvisit www.ago.bz

“THE BEST WAY TO PREDICT THE FUTURE IS TO CREATE IT”

-Abraham Lincoln-

Onze klantenrelatie

is al meer dan een

kwarteeuw een

toonaangevende

speler in FMCG en

meer bepaald in de

voedingsindustrie.

Om hun marktpositie

verder uit te bouwen

en te versterken is dit

topbedrijf op zoek naar

een topkaderlid (m/v):

VG.4

6/B

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS1

068

Pro� el Je beschikt over een universitair diploma. Een MBA is

een meerwaarde.

Je hebt minstens tien jaar (internationale) saleservaring in FMCG.

Je bewees in het verleden dat je targets haalde in een competitieve omgeving.

Je blinkt uit in people skills en intelligentie én je bent een geboren communicator.

Je inspireert, geeft het goede voorbeeld én je scout en ontwikkelt verkooptalent.

Je wordt niet afgeschrikt door ad hoc-projecten.

Je stuurt processen mee aan via accurate voorspellingen en transparant management.

Je werkt nauw samen met het managementteam.

Je kent minstens drie talen (NL-FR-EN). Kennis van het Duits is een absolute troef.

Je bent � exibel, pragmatisch, betrouwbaar, resultaatgedreven en open van geest.

Je toont elke dag opnieuw dat je een sterke onderhandelaar bent.

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Aanbod: Je komt terecht in een ultramodern, boeiend en groeiend bedrijf met aantrekkelijke salarisvoorwaarden en

extralegale voordelen.

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en

snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 09 281 13 86 of 0473 244 501.

Deze vacature vind je ook op Deze selectie verloopt in exclusief contract met Ago Internationalwww.ago.bz

Functie Je zorgt, samen met je team, voor de verdere

ontwikkeling en uitbreiding van het bestaande retail-klantenbestand, zowel particulier als B2B. Je werkt nauw samen met de Key Account Directeur,

sales support en de boekhouding. Je detecteert snel sterktes, zwaktes en opportuniteiten

en reageert op een adequate manier. Je maakt graag het verschil, zowel bij het ontwikkelen

van business als relaties met klanten. Je evalueert grondig en geeft regelmatig feedback,

zowel extern als intern. Je leidt de sales in België, Nederland, Italië, Spanje en

UK. Daar komen zeker regio’s bij. Je belangrijkste objectief is groei realiseren door

nieuwe en bestaande markten op een professionele manier te benaderen. Je rapporteert en communiceert op een kwalitatieve

manier met de CEO.

COMMERCIEEL DIRECTEUR EUROPA

034_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:47 Page 34

35VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Geldof, Harelbeke, is een toonaangevende leverancier van industriële totaaloplossingen voor de op- en overslag en verwerking van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen: opslagtanks, tankterminals en tankonderhoud, drukvaten en procesapparatuur, op- en overslag van droge bulkgoederen en diverse andere projecten op maat die vaak kennis van meerdere technische disciplines vergen.

Geldof biedt een unieke combinatie van gespecialiseerde competenties in project management, engineering, productie en realisatie. Onze methodologie is waarden-gedreven met “entrepreneurship, commitment, reliability, respect & team-spirit” voorop en de specifi eke noden en wensen van onze klanten als centrale focus. Onze oplossingen onderscheiden zich op vlak van kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid.

Geldof heeft een stevige reputatie in de Europese hernieuwbare en conventionele energie, op- en overslag en olie, gas en petrochemische industrie met succesvolle referenties in meer dan 50 landen op alle continenten en een goed gevuld orderboek.

In functie van verdere groei wensen we ons team te versterken met:

Engicon nv (Geldof), Broelstraat 20, 8530 Harelbeke, België | T +32 56 73 21 21 | [email protected] | www.geldof.be

Business Development& Sales ManagerFunctie• Je ontwikkelt nieuwe businessmogelijkheden. Je onderzoekt

en analyseert daartoe grondig jouw markt. Je bepaalt mee de verkoopstrategie en -objectieven en weet deze transparant te vertalen naar een duidelijke actieplanning die je gedreven implementeert.

• Je onderhoudt de relaties met klanten en prospecten en bouwt doelmatig het ruimere netwerk verder uit. Je promoot enthousiast onze mogelijkheden, identifi ceert en genereert potentiële opportuniteiten.

• Je behartigt proactief de commerciële opvolging van opportuniteiten en commerciële onderhandelingen tot en met de bestelling. Je treedt hierbij op als aanspreekpartner voor de klant en werkt in team met onder meer collega’s uit Sales & Marketing, Tender en Project Management.

• Je communiceert en administreert transparant en rapporteert rechtstreeks aan de Chief Commercial Offi cer.

Profi el• Je beschikt over een master diploma in een technische en/

of economische richting of bent evenwaardig door ervaring. Je vult jouw sterke technische affi niteit aan met een commerciële insteek.

• Je hebt minstens 5 jaar relevante commerciële ervaring, bij voorkeur in een internationale projectomgeving binnen een verwante bedrijfstak.

• Je bent ondernemend en doelgericht. Je vindt, als teamspeler, oplossingen waar anderen problemen zien en maakt jouw engagementen waar.

• Je communiceert vlot in het Nederlands, Engels, Frans en/of Duits.

• Je bent bereid frequent te reizen.

Sourcing Offi cer

Functie• Als Sourcing Offi cer sta je in voor de tactische en

operationele uitwerking van het inkoopbusinessplan binnen je eigen commoditygroepen.

• Je selecteert leveranciers en onderaannemers op basis van een grondige screening van technische, fi nanciële, organisatorische criteria en competenties. Je rapporteert periodiek een transparante leveranciersevaluatie.

• Je bent verantwoordelijk voor het aankoopproces en staat in voor analyse van de aankoopbehoeften in de organisatie. Je bouwt expertise op in het beoordelen van leveranciers en marktmogelijkheden.

• Je lanceert prijsaanvragen in de markt, beoordeelt offertes en maakt een aanbeveling naar de interne klant.

• Je onderhandelt met leveranciers omtrent offertes, overeenkomsten, levertermijnen, specifi caties, SLA’s, ... en bekomt optimale TCO-voorwaarden. Daarnaast borg je de contractuele risico’s en treed je assertief maar oplossingsgericht op.

• Je rapporteert rechtstreeks aan de Chief Purchasing Offi cer.

Profi el• Je beschikt over een master diploma in een technische

richting of je bent evenwaardig door ervaring.• Je hebt 5 tot 10 jaar relevante ervaring in een soortgelijke

functie of binnen een verwante bedrijfstak.• Je helpt de organisatie in zijn ambitieuze groei, daarvoor ben

je minutieus en resultaatgericht.• Je communiceert vlot in het Nederlands, Engels en Frans.

Aanbod• Je maakt deel uit van een robuuste, internationale onderneming en komt terecht in een boeiende en dynamische projectomgeving.

Je draagt bij aan onze ambitieuze ontwikkelings- en structurele groeiplannen en kan hierbij jezelf ten volle ontplooien.• Je ontvangt een competitief, veelzijdig remuneratiepakket.

Voel je je aangesproken door deze uitdaging? Mail een uitgebreid cv naar [email protected] Voor bijkomende informatie, bel ons op 056 22 80 64 of 0473 24 45 01.We garanderen een discrete en snelle behandeling van uw sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacature vind je ook op www.ago.bz

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

035_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:47 Page 35

36 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Algemeen Secretaris Directiecomité Gedreven projectmatige pragmaticus

Je functie: • Je maakt samen met de voorzitter van het Directiecomité de agenda van de vergaderingen op en stelt de documentenbundel samen • Als secretaris van het Directie- en het Managementcomité maak je de verslagen op van de vergaderingen en deel je de beslissingen mee aan de betrokken diensten • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de voortgang van de beslissingen en bent in staat in dit kader ook een planningstool uit te werken • Als stafmedewerker Organisatie en Projectmanagement trek je een aantal dienstoverschrijdende projecten. Samen met alle betrokken partijen slaag je erin deze tot een goed einde te brengen • Je bent onder meer betrokken bij productontwikkeling en de keuze van leveranciers voor deze nieuwe financiële bancaire producten.

Je profiel: • Je beschikt over een masterdiploma en je hebt een ruime bewezen ervaring in een gelijkaardige functie • Ervaring in een financiële instelling of verzekeringsbedrijf is een toegevoegde waarde • Je hebt enige ervaring in projectmanagement • Je slaagt erin om flexibel te switchen van strategisch naar operationeel denken en handelen • Je hebt zin voor initiatief en je doorzettingsvermogen stelt je in staat om vernieuwing uit te dragen doorheen de organisatie • Je bent een vertrouwensfiguur die de context van de VDK-bedrijfscultuur stap voor stap kan vertalen naar een coherent geheel.

Aanbod: • Een ethische en professionele bankomgeving, waarin je zowel als mens en als professional wordt gewaardeerd • Een uitdagende functie met een grote autonomie, waarin je een belangrijke meerwaarde voor de bank kan betekenen • Een verloningspakket in overeenstemming met je verantwoordelijkheden.

VDK Spaarbank is een autonome gezinsbank die met een honderdtal kantoren en meer dan 300 medewerkers actief is in Oost- en West-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen. VDK is sedert 1926 uitgegroeid tot een regionale, professionele retailbank. Wie vertrouwd is met VDK Spaarbank weet dat bankieren voor VDK méér is dan het louter zakelijk afhandelen van bankverrichtingen. Bij VDK komt de mens op de eerste plaats. Daardoor is VDK een buitenbeentje in het Belgische bankenlandschap. Geen onpersoonlijke of afstandelijke aanpak, maar een autonome

gezinsbank waar professionele service op maat, een persoonlijke aanpak en een klantvriendelijke ontvangst centraal staan. Om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren, is VDK Spaarbank momenteel op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737152.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENTVDK Spaarbank is een autonome gezinsbank die met een honderdtal kantoren en meer dan 300 medewerkers actief is in Oost- en West-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen. VDK is sedert 1926 uitgegroeid tot een regionale, professionele retailbank. Wie vertrouwd is met VDK Spaarbank weet dat bankieren voor VDK méér is dan het louter zakelijk afhandelen van bankverrichtingen. Bij VDK komt de mens op de eerste plaats. Daardoor is VDK een buitenbeentje in het Belgische bankenlandschap. Geen onpersoonlijke of afstandelijke aanpak, maar een autonome

gezinsbank waar professionele service op maat, een persoonlijke aanpak en een klantvriendelijke ontvangst centraal staan. Om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren, is VDK Spaarbank momenteel op zoek naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Supply Chain ManagerVernieuwende supplychain-expert met empathische managementskills

Je functie: • Binnen deze functie combineer je als empathische peoplemanager de leiding over de plannings- en logistieke afdeling met de verantwoordelijkheid over het centrale warehouse. Je opereert vanuit Londerzeel, maar verplaatst je regelmatig naar de andere productievestigingen in Moeskroen en Ganshoren • Je rapporteert aan de Operations Director en stuurt een 5-tal medewerkers aan • Je maximaliseert de klantenservice door het optimaal ontwikkelen, aansturen en coördineren van de orderverwerking, de planning, het transport, de uitlevering en de distributieactiviteiten • Je optimaliseert de S&OP-processen, forecasting- en productieplanningsystemen waardoor je een kwalitatieve en efficiënte flow vanaf ruwe grondstoffen, work in progress tot afgewerkte producten en traded goods kan garanderen • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie, het beheer en de optimalisatie van het voorraadmagazijn en alle in- en outboundactiviteiten • Je zorgt voor de opmaak en het beheer van het totale logistieke budget • Je evalueert en rapporteert de werking van het supplychain-departement door de introductie van strategische KPI’s • Je implementeert een continuous improvementcultuur en draagt deze uit.

Je profiel: • Je hebt een masterdiploma met minimum een 5-tal jaar relevante managementervaring in een productieomgeving binnen een logistieke of supplychain-managementfunctie • Je bent een gedegen peoplemanager die een team kan motiveren en meenemen in een changeverhaal • Je beschikt over een brede visie op supplychain-management • Je hebt een goede kennis van MS Office en een ERP-pakket, kennis van een WMS-systeem is een plus • Je bent vlot communicatief (N/F/E).

Aanbod: • Je maakt deel uit van een toonaangevend en dynamisch bedrijf • Je krijgt de mogelijkheid tot bijscholing en continue zelfontplooiing • Je ontvangt een verloning aangepast aan je competenties en ervaring.

Lantmännen Unibake is de tweede grootste bakkerijgroep in Europa en dé expert in diepgevroren bakkerijproducten. Wereldwijd zijn 5.800 werknemers actief in 20 landen, waaronder België. Onder de merknamen Pastridor en Schulstad wordt in 3 Belgische vestigingen een ruim assortiment bake-off-broodproducten geproduceerd, die bestemd zijn voor een wereldwijde afzetmarkt. Het gamma van Lantmännen Unibake biedt oplossingen en services voor zowel de foodservice, groothandel als retail. We zijn voor de cluster Lantmännen Unibake BE-NE-FR-IT-ES op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736840.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LONDERZEEL

Supply Chain Manager

Lantmännen Unibakebakkerijproducten. Wereldwijd zijn 5.800 werknemers actief in 20 landen, waaronder België. Onder de merknamen Pastridor en Schulstad wordt in 3 Belgische vestigingen een ruim assortiment bake-off-broodproducten geproduceerd, die bestemd zijn voor een wereldwijde afzetmarkt. Het gamma van Lantmännen Unibake biedt oplossingen en services voor zowel de foodservice, groothandel als retail. We zijn voor de cluster Lantmännen Unibake BE-NE-FR-IT-ES op zoek naar een (m/v)

036_GPV4QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:20 Page 36

37VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Teamleader ProductieHands-on coach met oog voor kwaliteit

Je functie: • Als teamleader organiseer je het dagelijkse productiegebeuren en plan je de personeelsbezetting van de installaties • Je garandeert een kwalitatieve en kwantitatieve output van de productie tijdens jouw shift • Je coördineert en organiseert de activiteiten op een efficiënte manier zodat flexibel kan worden ingespeeld op wijzigende omstandigheden, zoals defecten of voorraadverschillen • Je zorgt, naargelang de activiteiten, voor de nodige opleiding, begeleiding en motivatie van je team van een 10-tal productieoperatoren, zodat je samen met hen de vooropgestelde objectieven bereikt. Hygiëne en veiligheid zijn hierbij prioritair • Je bent de drijvende kracht achter het continu verbeteren van de processen en de kwaliteit. Hiervoor werk je nauw samen met je collega-teamleaders en de ondersteunende afdelingen • Je rapporteert aan de productiemanager.

Je profiel: • Je genoot een hogere opleiding, bij voorkeur in een technische of voedingsgeoriënteerde richting • Ervaring in de voedingsindustrie is een troef • Leiding geven zit in je natuur. Vanuit een natuurlijk gezag weet je snel het vertrouwen te winnen • Je bent een echte peoplemanager die mensen op de vloer stimuleert, coacht en ontwikkelt • Dankzij een analytische houding en sterk probleemoplossend vermogen onderneem je de juiste acties om op een pragmatische manier tot resultaten te komen • Vanuit je organisatorische vaardigheden en technisch inzicht toon je een gezonde gedrevenheid om te verbeteren • Je bent bereid om in een 2-ploegensysteem te werken (van maandag tot vrijdag).

Aanbod: • Een afwisselende job waarbij je zowel je technische kennis als je leidinggevende vaardigheden dag na dag kan inzetten in een werkomgeving waar initiatief geapprecieerd wordt • Een hands-on rol in een no-nonsense productieomgeving waar je samen met je collega’s op de vloer tot resultaten kan komen • Een functie waarin je als professional kan groeien dankzij een uitgebreide on-the-job-training • Een salarispakket in lijn met je kennis en ervaring.

SanoRice Belgium (www.sanorice.be) is de grootste Europese producent van rijstwafels en maakt samen met 2 andere productievestigingen deel uit van de Nederlandse SanoRice Holding, actief in de productie van private-label-snacks op basis van rijst en maïs. In de site in Zottegem (15.000 m²) werken 190 medewerkers. Onder andere dankzij de wereldwijde export staat deze site in voor een omzet van 35 miljoen euro. SanoRice is een unieke speler op de markt door zijn hoge standaarden op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne, zijn uitstekende service met flexibele leveringstermijnen en zijn ver doorgedreven productinnovatie. SanoRice heeft momenteel voor de vestiging in Zottegem een vacature voor een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737445.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ZOTTEGEMSanoRice Belgiummet 2 andere productievestigingen deel uit van de Nederlandse SanoRice Holding, actief in de productie van private-label-snacks op basis van rijst en maïs. In de site in Zottegem (15.000 m²) werken 190 medewerkers. Onder andere dankzij de wereldwijde export staat deze site in voor een omzet van 35 miljoen euro. SanoRice is een unieke speler op de markt door zijn hoge standaarden op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en hygiëne, zijn uitstekende service met flexibele leveringstermijnen en zijn ver doorgedreven productinnovatie. SanoRice heeft momenteel voor de vestiging in Zottegem een vacature voor een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Financieel DirecteurGedreven entrepreneur en peoplemanager met strategische visie

Je functie: • Als verantwoordelijke voor het financiële en IT-departement van de onderneming, sta je in voor de supervisie van boekhouding, budgettering, rapportering, analyses, cost controlling, thesaurie, debiteurenbeheer, verzekeringsdossiers, fiscale en juridische aspecten, IT,… • Je werkt aan een gestructureerde, transparante en proactieve rapportering die een grote toegevoegde waarde betekent bij het nemen van de juiste beslissingen • Je stuurt een team aan van een 10-tal medewerkers • Je denkt functie-overschrijdend en neemt initiatieven die bijdragen tot de optimalisering van de bedrijfsprocessen. In dit kader breng je de juiste financiële parameters en risico’s van de onderneming in kaart en werk je aan het verfijnen en opvolgen van de financiële en operationele KPI’s • Als lid van het managementteam en klankbord van de Afgevaardigd Bestuurder, aan wie je rapporteert, ben je mee verantwoordelijk voor het realiseren van de bedrijfsstrategie en -doelstellingen.

Je profiel: • Je hebt een masterdiploma in een economische richting en kan terugblikken op een gedegen ervaring in een financiële functie. Je combineert strategische visie met aandacht en interesse voor de operationele business. Ervaring binnen de voedingssector is een troef • Je betrokkenheid zorgt voor een proactieve houding die resulteert in initiatieven en analyses met een positieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf • Je bent een communicatieve teamplayer met een sterke ‘entrepreneurial spirit’ • Je bent sterk analytisch ingesteld en hebt interesse in de ‘praktijk’ achter de cijfers• Je werkt vlot met Excel en SAP, houdt van nauwkeurig werk en organiseert jouw afdeling en jezelf in functie van de objectieven en deadlines • Je zet je sterke interpersoonlijke skills in om jouw gesprekspartners te overtuigen en je team te begeesteren.

Aanbod: • Je krijgt de kans om in de rol van financieel eindverantwoordelijke mee te werken aan de uitbouw van een performant departement dat bijdraagt tot een rendabele groei binnen de onderneming • Een bedrijfscultuur die ondernemerschap en persoonlijk engagement weet te waarderen en op niveau verloont.

Inex is een Belgische zuivelgroep gevestigd in Bavegem (Sint-Lievens-Houtem, nabij Wetteren) die de volledige waaier aan zuivelproducten aanbiedt, zowel in verse als lang houdbare zuivel. Dit in de meest moderne en verscheidene verpakkingsvormen. Jaarlijks wordt zo’n 220 miljoen liter melk verwerkt en de helft van de productie wordt geëxporteerd naar de verschillende landen van Europa en derde landen. De andere helft is bestemd voor de Belgische markt, gaande van grootwinkelbedrijven, horeca, collectiviteiten tot scholen en thuisverbruik. De groep is gestadig gegroeid, financieel gezond en stelt

een 400-tal medewerkers tewerk. De jaarlijkse omzet bedraagt 150 miljoen euro. Inex houdt van een directe aanpak, een sterke resultaatgerichtheid en onderhoudt een no-nonsense cultuur. Momenteel zoekt Inex een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737260.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

BAVEGEMInexInexvolledige waaier aan zuivelproducten aanbiedt, zowel in verse als lang houdbare zuivel. Dit in de meest moderne en verscheidene verpakkingsvormen. Jaarlijks wordt zo’n 220 miljoen liter melk verwerkt en de helft van de productie wordt geëxporteerd naar de verschillende landen van Europa en derde landen. De andere helft is bestemd voor de Belgische markt, gaande van grootwinkelbedrijven, horeca, collectiviteiten tot scholen en thuisverbruik. De groep is gestadig gegroeid, financieel gezond en stelt

een 400-tal medewerkers tewerk. De jaarlijkse omzet bedraagt 150 miljoen euro. Inex houdt van een directe aanpak, een sterke resultaatgerichtheid en onderhoudt een no-nonsense cultuur. Momenteel zoekt Inex een (m/v)

036_GPV4QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 20:20 Page 37

38 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

www.overstockgarden.be www.overstockhome.be

Overstock heeft tuin- en interieurmeubelen voor iedereen ...

In tegenstelling tot wat de naam doet ver-moeden, is Overstock (www.overstock.be) al lang niet meer de magazijnverkoper die het bedrijf ooit was. Sinds 2004 is de organisatiesuccesvol uitgegroeid tot een volwaardig winkelconcept met 33 verkooppunten, waar liefhebbers van kwalitatief tuin- en interieur-meubilair evenals decoratie-artikelen zichmeteen thuis voelen. De medewerkers van Overstock zijn de ware sleutel tot succes.Ze zijn degelijk opgeleid en hebben eengrote passie voor esthetiek. Bovendien blij-ven ze gemotiveerd dankzij een stimulerend personeelsbeleid. Om het dynamische winkel-concept verder uit te bouwen en te onder-steunen, zoekt Overstock voor het hoofd-kantoor in Oostkamp (m/v)

Retailmarketing-coördinator 1 Inkoper deco- en sfeerartikelen1 Inkoper tuinmeubilair

ondernemend - planmatig - marketingprofessionalcommercieel - ondernemend - analytisch

Ref. nr. BE735820 Ref. nr. BE737293

FunctieDe sterkte van ons winkelconcept start bij de sterkte van het assortiment. Als inkoper sta je in voor: • de inkoop, productontwikkeling en uitbouw van een productengroep.

Op die manier stel je het assortiment samen in functie van de bedrijfs-strategie. Hierbij zijn je voornaamste taken:

het afl ijnen van het assortiment, het beheren van de bestaande collecties en het zoeken naar opportuniteiten die een meerwaarde kunnen betekenen voor de organisatie. Hiervoor volg je de nieuwe trends op de voet en bezoek je regelmatig beurzen, fabrikanten en concurrenten in binnen- en buitenland; het plaatsen van bestellingen en het begeleiden van het logistieke proces van de ingekochte goederen; het nauwgezet opvolgen van de resultaten, het analyseren van cijfermateriaal en het initiëren van gerichte acties; het actief zoeken naar wat onze klant nodig heeft.• Je werkt hiervoor nauw samen met de collega-inkopers en met de andere afdelingen binnen het bedrijf.

Profi el

• Je hebt reeds enkele jaren ervaring binnen inkoop en/of product- management.• Je bent uitgesproken commercieel en hebt oog voor opportuniteiten. Entrepreneurship, analytische geest, fl exibiliteit, oplossingsgericht- heid, stressbestendigheid, creativiteit en winnaarsmentaliteit zijn jouw karaktertrekken.• Je bent resultaatgericht en onderbouwt je beslissingen met de nodige analyses.• Je hebt een passie voor de wereld van meubelen en oog voor esthetiek. • Je bent communicatief vlot, zowel in het Nederlands, het Frans als in het Engels.

FunctieJe komt terecht binnen een dynamisch marketingteam en werkt mee aan het dagdagelijkse beheer van de marketingactiviteiten voor het tuin-meubelassortiment. Dit betekent: • het zelfstandig opmaken van een planning voor de uitwerking en opvolging van de offl inecommunicatie (o.a. folders en advertenties) zoals voorzien in het marketingplan en binnen het vooropgestelde marketingbudget. Je pakt de zaken steeds vanuit een commercieel oogpunt aan; • het onderhouden van contacten met de externe partijen zoals reclamebureaus, drukkers en verdelers maar ook binnen de organi- satie met de betrokken diensten. Je zorgt voor duidelijke briefi ngs om anderen aan te sturen en de zaken op te volgen;• het uitwerken van POS-materiaal en het uitschrijven van briefi ngs die zorgen voor een goede implementatie in de showrooms;• meewerken aan verbeteringsprocessen binnen de afdeling en orga- nisatie, en een goede aansluiting met de onlinecommunicatie bewaken;• alert blijven voor tendensen in de markt en suggesties formuleren om de verdere professionalisering te garanderen;• rapporteren aan de Marketing Manager.

Profi el

• Je genoot een hogere opleiding, bij voorkeur in een marketing-/ communicatierichting. Marketing, communicatie, retailmarketing, PR, corporate en productbranding behoren tot jouw kennisdomein. • Je bent een analytische persoon met helikopterzicht en een logisch redeneervermogen.• Je bent hands-on ingesteld en weet ideeën op een zelfstandige en plan- matige manier uit te werken en op te volgen tot een concreet resultaat.• Bovenal heb je een sterke persoonlijkheid, een open geest, ondernemers- spirit en uitstekende interpersoonlijke skills.• Je weet jouw creatieve ideeën te vertalen naar gestructureerde actieplannen en deze nauwkeurig op te volgen.• Je bent stressbestendig en aardt goed binnen een omgeving met frequente deadlines.• Je bent pc-vaardig (kennis van Photoshop is een plus).• Je bent communicatief vlot in het Nederlands en het Frans.

038_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:46 Page 38

39VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

... en een stoel speciaal voor jou!

Business Analist

analytisch - projectmatig - sterke interpersoonlijke skills

Ref. nr. BE719679Functie

• Door in nauw overleg met de business te werken, analyseer je de behoefte aan informaticatoepassingen. • Voor grote projecten stel je de projectdefi nitie met functionele specifi - caties op, om zo een antwoord te kunnen bieden op de behoeften van de interne klant, rekening houdend met de businessstrategie van de organisatie. • Je initieert projecten en brieft de externe partner voor programmatie. Je volgt projecten op om een vlotte uitvoering en implementatie te garanderen. Je valideert nieuwe systemen.• Door bestaande projecten kritisch te evalueren, stimuleer je de verdere ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit.• Je wisselt ideeën en expertise uit met collega’s binnen verschillende disciplines om bij te dragen tot de ontwikkeling en verbetering van de tools, methodes en werkprocedures.• Je rapporteert aan de Directeur Corporate Services.

Profi el

• Je genoot een masteropleiding of bent gelijkwaardig door ervaring. • Je hebt minimum 5 jaar ervaring binnen het domein van businessanalyse. • Je hebt sterke interpersoonlijke skills. Je weet snel het vertrouwen van anderen te winnen en collega’s mee te krijgen in verandering. • Je hebt een sterk analytisch inzicht om bestaande processen kritisch te evalueren. • Je hebt oog voor opportuniteiten en de drive om zaken aan te pakken en resultaat te boeken. Je hebt een ondernemende ingesteldheid. • Je beschikt over goede projectmanagementskills.• Je hebt een goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse?

Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer voor

> Inkoper deco- en sfeerartikelen / Inkoper tuinmeubilair via [email protected]

> Retailmarketing-coördinator via [email protected]

> Business Analist via [email protected]

Vermeld zeker de juiste referentie. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Aanbod

• Een aantrekkelijke, veelzijdige functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid binnen een dynami-sche, sterk groeiende en resultaatgerichte onderneming die belang hecht aan de waarde van haar medewerkers. Je krijgt de verantwoordelijkheid om de marktpositie van de organisatie verder te versterken en uit te bou-wen.

• Een interessant salarispakket aangevuld met extralegale voordelen.

038_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:46 Page 39

40 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Recr

uitm

ent a

nd se

lect

ion

appr

oval

num

ber

VG. 2

06/B

- BH

G B-

AA04

.008 -

W.R

S.98

• M

embe

r of F

eder

gon

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Alpro is the European pioneer and market leader for soya-based drinks and food products (margarines, desserts and plant-based alternatives to yoghurt and cream). It has expanded its range with drinks based on almond, hazelnut, rice, oat and coconut. Alpro’s products are marketed under the brands Alpro® and Provamel®. Alpro has its headquarters in Ghent, Belgium and today employs over 1000 people at its three European sites in Belgium, France and the United Kingdom. Alpro markets its products all over Europe, generated a turnover of EUR 410 million (IFRS) (EUR 385 million US GAAP) in 2014 and continues to grow strongly. To support this growth and expand the company’s product portfolio we are currently looking for a (m/f)

Interested?Please visit be.hudson.com for more information and apply by sending an email to [email protected], stating the appropriate reference BE737440. Your application will be dealt with swiftly and in the strictest confidence.

GHENTAlprodesserts and plant-based alternatives to yoghurt and cream). It has expanded its range with drinks based on almond, hazelnut, rice, oat and coconut. Alpro’s products are marketed under the brands Alpro® and Provamel®. Alpro has its headquarters in Ghent, Belgium and today employs over 1000 people at its three European sites in Belgium, France and the United Kingdom. Alpro markets its products all over Europe, generated a turnover of EUR 410 million (IFRS) (EUR 385 million US GAAP) in 2014 and continues to grow strongly. To support this growth and expand the company’s product portfolio we are currently looking for a (m/f)

International Marketing Manager To DrinkThought leader in category management

Your function: • You are responsible for developing the long-term category vision for the assigned product categories, i.e. soya drinks, drinks based on other ingredients (almond, hazelnut, rice, oat and coconut) and innovations in the drink category. You do this in line with the brand equity vision and strategy, in collaboration with other departments • You detect, anticipate and elaborate strategic opportunity trends impacting the development of new and existing product categories. You also act as a leader in the multidisciplinary strategic teams and ensure continuous and effective innovation and market competitiveness • You lead the idea management process and decide which ideas to develop further in the innovation funnel. You translate new ideas into product concepts and upon approval elaborate them into product charters • You facilitate cooperation between local and European headquarters and coordinate with other departments in order to facilitate project management and effective innovation • Every year you translate the category vision into concrete business plans, which include consumer and financial insights and give direction to other teams such as R&D, Packaging, etc. • You follow up and challenge the development of local and international priorities and processes covering multiple markets, channels, products, etc. and ensure the design of toolkits and a solid operating framework • You lead your team consisting of 3 International Product Managers and you report to the International Marketing Director Product management.Your profile: • You have at least 10 years’ experience in marketing within a FMCG company or the food sector • You are able to bring structure and a framework to an entrepreneurial business context • You are a visionary and creative thinker while at the same time also being able to prioritise, conceptualise and create an overall framework • You have experience in international brand development and creating category vision • You have proven managerial skills and strong project management skills.Our offer: • The International Marketing Manager To Drink will play a key role in this growth scenario and will have the opportunity to work within an A-brand company headquartered in Ghent • Alpro is a company with a vision aiming to “change the world to eat for the better” while supporting people, planet and profit. Alpro continues to explore, innovate and grow!

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Product Manager Consumer Market Doordachte en proactieve marketeer

Je functie: • In samenspraak met het lokale en internationale marketingteam Consumer en de Sales- & Marketingmanager Consumer werk je de consumentgerichte productstrategie en het marketing-businessplan uit voor de Benelux • Je detecteert nieuwe productopportuniteiten in de markt en draagt verantwoordelijkheid over het productcreatieproces en het product-assortiment • Je vormt de spilfiguur naar het salesteam toe om hen marktgerichte ondersteuning te bieden en om voldoende input te genereren voor de ontwikkeling van nieuwe, of de verbetering van bestaande producten, en maakt hiervoor de verkoopplanning op • Je werkt efficiënte acties, aantrekkelijke campagnes en interessante promoties uit • Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van een optimale verhouding tussen kostprijs en omzet om de geplande winstmarge te realiseren.

Je profiel: • Je genoot een master- of bacheloropleiding en hebt minimum een eerste werkervaring in productmanagement of consumer-marketing • Kennis van de tuin- of DIY-wereld en voeling met hun markt en producten zijn pluspunten • Je passie voor het product koppel je aan een sterk marktbewustzijn en oog voor businessopportuniteiten • Je geeft blijk van een analytische geest met een strategisch denkvermogen en organi-satorische capaciteiten • Je bent communicatief sterk en bezit goede onderhandelingsvaardigheden • Je sterke interne en externe klantgericht-heid uit zich in de uitbouw van kwalitatieve langetermijnpartnerships • Je enthousiasme, dynamisme en ondernemerschap maken van jou een teamplayer die het verschil maakt • Je bent vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels). Kennis van het Duits is een meerwaarde.

Aanbod: • Een boeiende en afwisselende functie met uitdagingen in een internationale omgeving • De verantwoordelijkheden verbonden aan deze functie staan je toe een belangrijke rol te spelen in de uitbouw van de producten en zo actief te kunnen bijdragen tot de groei van de firma • Een dynamische organisatie actief in de groene sector met langetermijnpotentieel • Een salarispakket in lijn met de verantwoordelijk-heden, aangevuld met extralegale voordelen.

Onze opdrachtgever is een dochteronderneming van de internationale COMPO-groep, die dankzij haar sterke merken voor consumenten (huis- en tuinsector) een referentie is binnen haar specifieke sector. In de sector huis en tuin heeft COMPO een toonaangevende positie in kwaliteitspotgronden, meststoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Ter versterking van het Sales- & Marketingteam Consumer is COMPO Benelux op zoek naar een (m/v)

Je hebt interesse!Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737195.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Product Manager

Onze opdrachtgever is een dochteronderneming van de internationale groepeen referentie is binnen haar specifieke sector. In de sector huis en tuin heeft COMPO een toonaangevende positie in kwaliteitspotgronden, meststoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Ter versterking van het Sales- & Marketingteam Consumer is COMPO Benelux op zoek naar een (m/v)

DEINZE

040_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:45 Page 40

41VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Dana Belgium, gevestigd in Sint-Michiels Brugge, maakt deel uit van Dana Corporation, een beursgenoteerde Amerikaanse multinational. De firma werd in 1904 opgericht in Ohio. In 25 landen werkt men in 90 productieplants en 15 R&D-centers continu aan state-of-the-art technologie en producten voor automotive, commerciële voertuigen en off-highway machines. Wereldwijd realiseert de firma vandaag met 23.000 mensen een omzet van 6,6 miljard USD. De site in Brugge behoort tot de Off-Highwaydivisie van Dana en is het competence centre van koppelomvormers en powershifttransmissies voor zware werktuigmachines. Een 500-tal medewerkers staan in voor zowel de ontwikkeling, de productie als de verkoop. Om de verdere professionalisering van het R&D-center in Brugge te trekken, zoekt Dana Belgium een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737191.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

BRUGGEDana Belgium,Amerikaanse multinational. De firma werd in 1904 opgericht in Ohio. In 25 landen werkt men in 90 productieplants en 15 R&D-centers continu aan state-of-the-art technologie en producten voor automotive, commerciële voertuigen en off-highway machines. Wereldwijd realiseert de firma vandaag met 23.000 mensen een omzet van 6,6 miljard USD. De site in Brugge behoort tot de Off-Highwaydivisie van Dana en is het competence centre van koppelomvormers en powershifttransmissies voor zware werktuigmachines. Een 500-tal medewerkers staan in voor zowel de ontwikkeling, de productie als de verkoop. Om de verdere professionalisering van het R&D-center in Brugge te trekken, zoekt Dana Belgium een (m/v)

Test Engineering ManagerOperationeel manager met langetermijnvisie en kennis van mechatronica

Je functie: • Als Test Engineering Manager ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de langetermijnvisie voor het testlabo, maar eveneens voor het tijdig en accuraat uitvoeren van testprojecten • Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en testen van prototypes en testinstallaties zodat kwaliteitsvolle producten volgens de klanteneisen worden afgeleverd • Je vertrekt van het plan voor ontwikkeling van transmissies en volgt investeringen, werkingsbudgetten en personeelsbezetting op zodat kwaliteitsvolle resultaten worden gehaald • Je bepaalt de toekomstige richting voor het R&D-center en zet gericht acties en initiatieven op • Je bouwt op een team van 6 ingenieurs en 6 operationele testers, die je individueel motiveert en als coherent team enthousiasmeert • Als peoplemanager met een stevige passie voor het product en voor mechatronica weet je het testlabo te managen en toekomstgerichte plannen vorm te geven. Je focus ligt op de evolutie van mechanische naar mechatronische transmissies, alsook op de transitie van een uitvoerend labo naar een duale verantwoordelijkheid tussen design en testing • Je werkt actief mee en participeert in werkgroepen om zowel de samenwerking in het team als met andere afdelingen te versterken • Je werkt nauw samen met je collega’s in Brugge (engineering, productie,…), andere Dana vestigingen en, indien relevant, met externe onderzoekcentra en firma’s • Investeringen, budgetten en beheer van het machinepark behoren eveneens tot je verantwoordelijkheden • Je staat erop dat kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen worden nageleefd. Je profiel: • Als burgerlijk ingenieur werktuigkunde heb je een stevige ervaring in een R&D- en productieomgeving, met mechatronica • Je project-managementvaardigheden helpen je om het R&D-center operationeel te leiden en tot een hoger niveau te tillen. Je bent een creatieve manager die van aanpakken weet, in de operationaliteit duikt, maar gepast afstand neemt om de langetermijnvisie te bepalen en concreet uit te rollen • Je bent een enthousiasmerende peoplemanager die deel uitmaakt van de groep en zijn passie voor het product en de eisen van klanten in een kwaliteitsvolle output samen weet te brengen • Je bent een vlotte communicator (Nederlands-Engels) die partnerships uitbouwt, weet te onderhandelen en te beïnvloeden. Aanbod: • Je komt terecht in een technisch uitdagende en innovatieve omgeving • Je krijgt er volop de ruimte om te groeien en helpt, samen met het team, actief mee aan de testing van de nieuwe generatie aandrijfsystemen en koppelomvormers voor de toekomst • Je werkt bij een stabiele werkgever die in een internationale context opereert • Je expertise, engagement en vaardigheden als peoplemanager worden gewaardeerd in de vorm van een aantrekkelijk salarispakket.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Sales RepresentativesGedreven oplossings- en klantgerichte relatiebouwers

Je functie: • Na een grondige inwerkperiode, sta je in voor de commerciële onderhandelingen met de klanten in je regio (Oost-/West-Vlaanderen of Antwerpen/Limburg/Brabant). Je biedt een oplossing op maat van de klant en garandeert een sterke service • Je onderhoudt de bestaande klantenrelaties en bouwt verder aan een langetermijnpartnership. Daarnaast ga je actief prospecteren om het marktaandeel te vergroten • Je bent het aanspreekpunt voor je klanten, denkt mee en blijft hen overtuigen van het steeds groeiende assortiment aan oplossingen. Je ondersteunt klanten d.m.v. productpresentaties en doet een beroep op je collega’s voor complexe technische vragen • Je staat garant voor een efficiënte opvolging van je klanten, ook na de implementatie van de software. Je registreert en verwerkt de gegevens in het CRM-systeem • Je analyseert trends in de markt en breidt je kennis uit door een nauwe samenwerking met andere businessunits binnen de groep om informatie uit te wisselen en up-to-date te blijven over nieuwe ontwikkelingen • Je rapporteert aan de Sales Manager.

Je profiel: • Je beschikt idealiter over een bachelor- of masterdiploma en hebt ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur in IT-gerelateerde oplossingen • Belangrijker echter dan je opleiding en ervaring, is je persoonlijkheid. Met je resultaatsgerichte, analytische en proactieve ingesteldheid garandeer je een efficiënte en klantgerichte aanpak • Als teamplayer en partner voor de klant straal je vertrouwen uit en sta je mee in voor de resultaten en toekomstige groei van Sabco • Je bent ondernemend, hebt onderhandelingstalent en hanteert een vlotte communicatiestijl. Door je leergierigheid ben je alert voor de evoluties in de markt • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans.

Aanbod: • Een uitdagende functie binnen een professionele groep, waar innovatie en groei centraal staan • Een rol waarmee je het verschil kan maken en bijdraagt aan de positieve drive en resultaten van de onderneming • Een motiverend salarispakket in lijn met je ervaring.

Sabco is een internationale nichespeler die reeds 35 jaar actief is als IT-specialist in België en Luxemburg. Het bedrijf maakt deel uit van Pharmagest, dat op zijn beurt onder de Welcoop groep valt. Sabco ontwerpt softwareprogramma’s en unieke toepassingen voor het efficiënte beheer van apotheken. Het bedrijf telt een 40-tal medewerkers in de filialen te Gent, Namen en Luxemburg en blijft voortdurend innoveren om zo in te spelen op de snel evoluerende markt. In het kader van verdere groei is de onderneming op zoek naar (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737167.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

VLAANDEREN

Sales Representatives

SabcoLuxemburg. Het bedrijf maakt deel uit van Pharmagest, dat op zijn beurt onder de Welcoop groep valt. Sabco ontwerpt softwareprogramma’s en unieke toepassingen voor het efficiënte beheer van apotheken. Het bedrijf telt een 40-tal medewerkers in de filialen te Gent, Namen en Luxemburg en blijft voortdurend innoveren om zo in te spelen op de snel evoluerende markt. In het kader van verdere groei is de onderneming op zoek naar (m/v)

040_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:45 Page 41

42 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

042_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:44 Page 42

43VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

042_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:44 Page 43

44 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Groep Verhelst is een groeiende Belgische ondernemingsgroep met verschillende activiteiten in de bouwsector: handel in bouwmaterialen van ruwbouw tot afwerking, maatwerkproducties, aan-nemingen, transport- en havenactiviteiten. De familiale groep (vierde generatie) omvat 17 vennootschappen en in totaal zo’n 750 medewerkers die samen een omzet realiseren van 200 miljoen euro. Groep Verhelst is een veelzijdige, kwalitatief hoogstaande en solide partner met een sterke reputatie binnen de bouwsector. De groep wil een voortrekker zijn en blijven, met aandacht voor het milieuaspect. In het licht van verdere groeiambities en professionalisering zoekt Verhelst Bouwmaterialen voor zijn hoofdzetel te Oudenburg een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736194.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OUDENBURGGroep Verhelst bouwsector: handel in bouwmaterialen van ruwbouw tot afwerking, maatwerkproducties, aan-nemingen, transport- en havenactiviteiten. De familiale groep (vierde generatie) omvat 17 vennootschappen en in totaal zo’n 750 medewerkers die samen een omzet realiseren van 200 miljoen euro. Groep Verhelst is een veelzijdige, kwalitatief hoogstaande en solide partner met een sterke reputatie binnen de bouwsector. De groep wil een voortrekker zijn en blijven, met aandacht voor het milieuaspect. In het licht van verdere groeiambities en professionalisering zoekt Verhelst Bouwmaterialen voor zijn hoofdzetel te Oudenburg een (m/v)

Commercieel en Operationeel DirecteurStrategische businesspartner met sterke peopleskills en doorgedreven kennis van commerciële en logistieke processen binnen de handel

Je functie: • Als rechterhand van de CEO neem je de leiding over de commerciële en operationele organisatie van Verhelst Bouwmaterialen, namelijk verkoop, aankoop, kredietbeheer, logistiek, depots en ICT • Je stuurt de afdelingshoofden door efficiënte coaching en begeleidt hen in het opstellen van rapporteringen en het optimaliseren van procedures • Je analyseert de werking en organisatie en neemt initiatieven ter verbetering • In samenspraak met de verschillende stakeholders bepaal je de KPI’s voor de afdelingen en ondersteun je hen in het bepalen van een efficiënte structuur• Je bewaakt de kwaliteit van allerlei data • Jouw gestructureerde rapportering betekent een toegevoegde waarde bij het nemen van de juiste beslissingen • Je organiseert efficiënte vergaderingen en faciliteert de interne samenwerking tussen de verschillende verantwoordelijken • In het kader van de optimalisatie van bedrijfsprocessen ben je medeverantwoordelijk voor de keuze van hard- en software en ondersteun je de implementatie• Samen met je collega’s in het directieteam ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de bedrijfsstrategie en -doelstellingen • Je rapporteert aan de gedelegeerd bestuurder.Je profiel: • Je hebt een masterdiploma behaald in een financiële of economische richting, aangevuld met 10 jaar ervaring als commercieel verantwoordelijke of COO • Je bent een verantwoordelijke en positieve leidersfiguur, een diplomatische peoplemanager met goede communicatievaardigheden • Je combineert strategisch inzicht met sterk businessdenken, wat jou een ideale businesspartner maakt voor de gedele-geerd bestuurder • Het gegeven van een familieonderneming is jou niet onbekend • Je hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaats- en oplossingsgericht • Ervaring binnen de bouwmaterialenhandel is een plus, maar geen must • Je kan je terugvinden in volgende Verhelst waarden: Verantwoordelijkheid, Energie, Respect, Humor, Efficiëntie, Loyaliteit, Soberheid en Transparantie • Je bent analytisch ingesteld en hebt ervaring met ERP- en BI-systemen • Je bent vlot tweetalig Nederlands/Frans.Aanbod: • Een verantwoordelijke en uitdagende functie in het directiecomité van een West-Vlaamse groep die sterk inzet op de professionalisering van haar afdelingen • De mogelijkheid om je stempel te drukken op het commerciële en logistieke beleid van een groeiende handelsonderneming• Een aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen, in lijn met je ervaring en expertise.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

PAUWELS N.V. is een gespecialiseerde fabrikant van sauzen: mayonaise, ketchup, pastasauzen en allerlei speciaal-sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is reeds meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (Oelegem en Herent) en verkoopkantoren in België, Frankrijk (Parijs) en het Verenigd Koninkrijk (Londen) is Pauwels door innovatieve aanpak, gerichte investeringen en succesvolle overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Naast de Belgische markt is er een sterke internationale groei en afzet van het productengamma. Om de verdere groei in de exportmarkt te blijven realiseren, zoeken wij voor de hoofdzetel in Oelegem een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737844.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Export ManagerGedreven Sales Manager met focus op export naar de EMEA markt

Je functie: • Naast het actief beheren en opvolgen van de reeds bestaande klanten, leg je je toe op het uitbouwen en beheren van nieuwe opportuniteiten en nieuwe afzetmarkten • Je vertaalt de uitwerking van de exportstrategie op korte, middel- en lange termijn in een concreet jaarlijks actieplan. Je bent verantwoordelijk voor het bereiken van je doelstellingen op het vlak van volume en contributie. Je volgt de verkoopresultaten nauw op en neemt initiatieven om de verkoop verder te stimuleren • Om een goed inzicht te verwerven in de markt, volg je internationale trends in de voedingssector nauw op. Je vertegenwoordigt Pauwels NV op beurzen en onderhoudt contacten met vakorganisaties en diverse export ondersteunende instanties • Je beheert en bouwt een kwalitatief netwerk uit van agenten, traders en importeurs in de toegewezen regio. Dit houdt in dat je op regelmatige basis in het buitenland verblijft • Je beheert je accounts en de exportdossiers van A tot Z. Samen met je collega’s van diverse afdelingen, sta je in voor de ontwikkeling en de vereiste technische kennis van producten (recepturen, verpakkingen, productieproeven,…) om zo goed mogelijk de verwachtingen van de klant te kunnen inlossen terwijl je ook de industriële en logistieke mogelijkheden in beschouwing neemt. Je volgt het financiële proces inclusief exportdocumenten, keuringen, certificaten en een feilloze afwikkeling van de orders op.

Je profiel: • Je behaalde een Master diploma in een economische richting of je hebt een gelijkwaardig denkniveau door ervaring. Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring binnen export. Ervaring in de voeding binnen export is een must • Je bent vertrouwd met het beheer en de uitbouw van een netwerk van traders, agenten en importeurs en met de juridische en praktische aspecten van export management • Je bent vloeiend drietalig: Nederlands/Frans/Engels • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een grote dosis organisatietalent • Je communiceert duidelijk en gestructureerd en bent een uitstekend onderhandelaar • Je bent proactief, pragmatisch en sterk kwaliteitsbewust • Bovenal, ben je een ondernemer met een neus voor nieuwe opportuniteiten, gericht op verdere groei van het bedrijf, in samenwerking met anderen.Aanbod: • Je komt terecht in een boeiende en stabiele onderneming met korte beslissingslijnen en een hoogtechnologisch productieproces waarin continu geïnvesteerd wordt • Je krijgt de nodige verantwoordelijkheid en een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.

OELEGEMPAUWELS N.V.sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is reeds meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (Oelegem en Herent) en verkoopkantoren in België, Frankrijk (Parijs) en het Verenigd Koninkrijk (Londen) is Pauwels door innovatieve aanpak, gerichte investeringen en succesvolle overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Naast de Belgische markt is er een sterke internationale groei en afzet van het productengamma. Om de verdere groei in de exportmarkt te blijven realiseren, zoeken wij voor de hoofdzetel in Oelegem een (m/v)

044_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:44 Page 44

45VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

General ManagerGedreven entrepreneur met bewezen marketingskills

Je functie: • Als General Manager ben je commercieel, financieel en operationeel verantwoordelijk voor de strategische richting en resultaten van het bedrijf • Het is jouw doel om de organisatie van een sterke ‘salesdriven’ naar een meer ‘marketingdriven’ omgeving te oriënteren • Je creëert tevens een sterkere brandawareness om zo de B2C-markt toekomstgericht verder uit te bouwen, ook via brandstretching • Als P&L-verantwoordelijke volg je de performantie van het bedrijf op de voet door het strikt beheren van KPI’s, budgetten, kosten en opbrengsten • Je bent een leider en motivator voor je team (+/- 47 FTE, waarvan 7 direct reports). Als facilitator zorg je voor een transparante communicatie en organiseer je het team zodanig dat de rollen en verantwoordelijkheden duidelijk zijn • Je neemt samen met het team de nodige stappen op marketing- en producttechnisch vlak om de verdere groei van het bedrijf te onderbouwen (actueel 10% op jaarbasis) • Je rapporteert aan de Raad van Bestuur.

Je profiel: • Je genoot een masteropleiding, bij voorkeur aangevuld door een extra marketingopleiding • Je hebt een 10-tal jaar ervaring in een brede managementfunctie met een sterke marketingfocus binnen een FMCG-omgeving. Ervaring binnen de voedingsindustrie is een troef • Je bent een openminded peoplemanager die je medewerkers weet te coachen en te begeesteren. Je rechtlijnige persoonlijkheid stelt je in staat je professionalisme te koppelen aan de waarden en normen van een groeiende onderneming, die zich meer B2C wenst te profileren • Als autonome leider combineer je een groot coördinatievermogen en een helikopterview met een pragmatische ingesteldheid. Je resultaatgerichte en oplossingsgerichte houding garanderen dat de organisatie de vooropgestelde doelstellingen bereikt • Je bent een vlotte communicator, zowel in het Nederlands, in het Frans als in het Engels. Kennis van Duits is een troef.

Aanbod: • Na een overdracht door de huidige General Manager, krijg je de unieke kans om de eindverantwoordelijkheid op te nemen voor deze groeiende onderneming, tevens marktleider in haar segment • Je treedt op als ambassadeur van een sterke brand binnen een bedrijf dat zich internationaal profileert en stevig investeert in de toekomst • Je ontvangt een motiverend salarispakket in lijn met je ervaring.

Meli nv (www.meli.be) is uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Europa op het gebied van verwerking en verkoop van honing en honingproducten. Door een consequente merkpolitiek en een dynamisch productassortimentbeleid slaagt Meli erin zijn marktleiderschap in België te bestendigen. De producten worden via de grootdistributie zowel naar consumenten als naar de industriële klanten gecommercialiseerd. De fabriek in Veurne is één van de meest geavanceerde in Europa op het gebied van honingvultechnologie. Met een team van een 50-tal gemotiveerde medewerkers realiseerde het bedrijf de voorbije 10 jaar een dubbele digit groei. Om de opvolging te verzekeren en de groei te bestendigen zoeken wij een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737854.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

VEURNE

General Manager

Meli nv en verkoop van honing en honingproducten. Door een consequente merkpolitiek en een dynamisch productassortimentbeleid slaagt Meli erin zijn marktleiderschap in België te bestendigen. De producten worden via de grootdistributie zowel naar consumenten als naar de industriële klanten gecommercialiseerd. De fabriek in Veurne is één van de meest geavanceerde in Europa op het gebied van honingvultechnologie. Met een team van een 50-tal gemotiveerde medewerkers realiseerde het bedrijf de voorbije 10 jaar een dubbele digit groei. Om de opvolging te verzekeren en de groei te bestendigen zoeken wij een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Financieel DirecteurGedreven entrepreneur en peoplemanager met strategische visie

Je functie: • Als verantwoordelijke voor het financiële en IT-departement van de onderneming, sta je in voor de supervisie van boekhouding, budgettering, rapportering, analyses, cost controlling, thesaurie, debiteurenbeheer, verzekeringsdossiers, fiscale en juridische aspecten, IT,… • Je werkt aan een gestructureerde, transparante en proactieve rapportering die een grote toegevoegde waarde betekent bij het nemen van de juiste beslissingen • Je stuurt een team aan van een 10-tal medewerkers • Je denkt functie-overschrijdend en neemt initiatieven die bijdragen tot de optimalisering van de bedrijfsprocessen. In dit kader breng je de juiste financiële parameters en risico’s van de onderneming in kaart en werk je aan het verfijnen en opvolgen van de financiële en operationele KPI’s • Als lid van het managementteam en klankbord van de Afgevaardigd Bestuurder, aan wie je rapporteert, ben je mee verantwoordelijk voor het realiseren van de bedrijfsstrategie en -doelstellingen.

Je profiel: • Je hebt een masterdiploma in een economische richting en kan terugblikken op een gedegen ervaring in een financiële functie. Je combineert strategische visie met aandacht en interesse voor de operationele business. Ervaring binnen de voedingssector is een troef • Je betrokkenheid zorgt voor een proactieve houding die resulteert in initiatieven en analyses met een positieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf • Je bent een communicatieve teamplayer met een sterke ‘entrepreneurial spirit’ • Je bent sterk analytisch ingesteld en hebt interesse in de ‘praktijk’ achter de cijfers• Je werkt vlot met Excel en SAP, houdt van nauwkeurig werk en organiseert jouw afdeling en jezelf in functie van de objectieven en deadlines • Je zet je sterke interpersoonlijke skills in om jouw gesprekspartners te overtuigen en je team te begeesteren.

Aanbod: • Je krijgt de kans om in de rol van financieel eindverantwoordelijke mee te werken aan de uitbouw van een performant departement dat bijdraagt tot een rendabele groei binnen de onderneming • Een bedrijfscultuur die ondernemerschap en persoonlijk engagement weet te waarderen en op niveau verloont.

Inex is een Belgische zuivelgroep gevestigd in Bavegem (Sint-Lievens-Houtem, nabij Wetteren) die de volledige waaier aan zuivelproducten aanbiedt, zowel in verse als lang houdbare zuivel. Dit in de meest moderne en verscheidene verpakkingsvormen. Jaarlijks wordt zo’n 220 miljoen liter melk verwerkt en de helft van de productie wordt geëxporteerd naar de verschillende landen van Europa en derde landen. De andere helft is bestemd voor de Belgische markt, gaande van grootwinkelbedrijven, horeca, collectiviteiten tot scholen en thuisverbruik. De groep is gestadig gegroeid, financieel gezond en stelt

een 400-tal medewerkers tewerk. De jaarlijkse omzet bedraagt 150 miljoen euro. Inex houdt van een directe aanpak, een sterke resultaatgerichtheid en onderhoudt een no-nonsense cultuur. Momenteel zoekt Inex een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737260.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

BAVEGEMInexInexvolledige waaier aan zuivelproducten aanbiedt, zowel in verse als lang houdbare zuivel. Dit in de meest moderne en verscheidene verpakkingsvormen. Jaarlijks wordt zo’n 220 miljoen liter melk verwerkt en de helft van de productie wordt geëxporteerd naar de verschillende landen van Europa en derde landen. De andere helft is bestemd voor de Belgische markt, gaande van grootwinkelbedrijven, horeca, collectiviteiten tot scholen en thuisverbruik. De groep is gestadig gegroeid, financieel gezond en stelt

een 400-tal medewerkers tewerk. De jaarlijkse omzet bedraagt 150 miljoen euro. Inex houdt van een directe aanpak, een sterke resultaatgerichtheid en onderhoudt een no-nonsense cultuur. Momenteel zoekt Inex een (m/v)

044_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:44 Page 45

46 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Commercieel DirecteurInternationale business-developer met uitgesproken management-skills om de commerciële

afdeling verder te structureren en te professionaliseren

Je functie: • Als trekker binnen het commerciële team verstevig je de marktpositie van Brustor in de regio Noord-Europa. Om de commerciële doelstellingen te realiseren, begeleid je vijf salesmanagers ‘on-the-job’. Je onderhoudt contacten met strategische klanten en samen met je team beheer, informeer en enthousiasmeer je het dealernetwerk • Nadat je een goed inzicht hebt ontwikkeld in de interne werking van de verkoopafdeling, de markt, de producten, de prijsstrategie en de kosten, werk je verbeteringsvoorstellen uit. Je bekijkt zaken vanuit een vernieuwende ooghoek om de commerciële organisatie aan te passen aan veranderende noden van de markt. Je vertaalt salesconcepten naar concrete initiatieven om nog efficiënter, klantgerichter en professioneler te werken • Intern bouw je goede relaties op met je collega’s van marketing, logistiek, engineering en productie, en kom je door constructief af te stemmen als team tot mooie resultaten • Je ontwikkelt het nieuwe CRM-pakket verder en implementeert het bij het team • Je reist 50% van je tijd en rapporteert aan de general manager. Je profiel: • Je kan terugblikken op een salesrol met peoplemanagement-verantwoordelijkheden in een technische sector. Ervaring met het beheren van een dealernetwerk is een must • Je bent een entrepreneur, bent proactief en hands-on ingesteld en beschikt over een no-nonsense attitude • Je beschikt over goede analytische vaardigheden en hebt zin voor synthese • Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Aanbod: • Een commerciële rol met impact in een groeiende organisatie met korte beslissingslijnen waar je in nauw contact met de markt en klanten, in een ondernemend klimaat zaken kan verwezenlijken • De kans om je netwerk verder uit te bouwen op internationaal vlak en om mee te denken over innovatieve projecten • Een aantrekkelijk salarispakket in lijn met je kennis en ervaring.

Brustor (www.brustor.com), een familiale onderneming gevestigd in Gullegem, is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn vernieuwde productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een netwerk aan dealers een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 40 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736308.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GULLEGEM

Commercieel Directeur

Brustortoonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn vernieuwde productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een netwerk aan dealers een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 40 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Senior R&D EngineerCommercieel georiënteerde productontwikkelaar met projectmanagement-skills

Je functie: • Na een inwerkperiode, waarbij je een goed inzicht ontwikkelt in de bestaande producten van Brustor en in de evolutie van de markt en de behoeftes van de klant, sta je in voor het ontwikkelen van nieuwe producten en tevens voor het uitwerken en realiseren van innovatieve projecten op maat van de klant • Samen met de verkoopafdeling begeleid je projecten van a tot z, waarbij je contacten met klanten en architecten onderhoudt, technisch producten uitwerkt en stand-by bent bij de uitvoering • Je combineert je technische taken als ontwerper met een grote openheid om intern vernieuwende ideeën te detecteren en verder te ontwikkelen, en extern de vinger aan de pols te houden van innovatieve, maar haalbare projecten • Je werkt vanuit Gullegem.

Je profiel: • Ervaring als productontwikkelaar is vereist. Je kan vlot met 3D-tekenprogramma’s overweg en kan relevante gerealiseerde projecten voorleggen • Je beschikt bij voorkeur over een technisch masterdiploma. Een diploma productontwikkeling is een troef • Je combineert een goede technische kennis met een grote openheid om samen met anderen te overleggen en de lead te nemen bij de uitvoering van projecten.

Aanbod: • Een innoverende rol met doorgroeimogelijkheden in een ondernemend klimaat, waar men initiatief en projectmanagement-skills waardeert en valideert • De kans om dankzij jouw realisaties een bijdrage te leveren aan de verdere groei en uitstraling van een mooie speler in de sector • Een aantrekkelijk salarispakket in lijn met je kennis en ervaring.

Brustor (www.brustor.com), een familiale onderneming gevestigd in Gullegem, is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten, die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd tot een omzet van 40 miljoen euro. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736309.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GULLEGEM

Brustor toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten, die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd tot een omzet van 40 miljoen euro. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervi

ng &

sele

ctie

VG.

206/

B - B

HG B

-AA0

4.008

– W

.RS.

98 •

Lid

van

Fede

rgon

046_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:43 Page 46

47VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Key Account Manager Oost-Europa - Groenten (BE736940)Gedreven onderhandelaar met ervaring in retail en private label

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de bestaande klanten in jouw regio, en je werkt actief op nieuwe klanten en markten • Je ontwikkelt een strategie per regio, maakt jaarbudgetten op, voert commerciële onderhandelingen en je positioneert zo het potentieel van Crop’s in deze veelbelovende regio • Je werkt intensief samen met de collega’s binnen productontwikkeling, logistiek, kwaliteit en supplychain • Je rapporteert aan de Sales Manager Retail.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan een succesvolle internationale verkoopervaring in de voedingssector • Je kent de Oost-Europese retailmarkt, en bent de entrepreneur die dit potentieel voor Crop’s weet uit te werken • Je commerciële overtuigingskracht, je analysevermogen, creativiteit en organisatietalent typeren jouw persoonlijkheid • Jouw verbale en sociale vaardigheden laten je toe om op diverse niveaus te onderhandelen (N/F/E, een Oost-Europese taal is een troef) • Je bent bereid 20% te reizen.

Sales Manager Wholesale - Fruit (BE736941)Entrepreneur die dit kanaal in Europa verder uitbouwt

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van bestaande klanten alsook voor de verdere uitbouw van het Wholesalekanaal • Je bent een geboren entrepreneur die een duidelijke strategie uitwerkt, nieuwe markten kan detecteren en dit naar de juiste acties kan vertalen • Je bouwt een eigen team uit • Je legt connecties en weet met je uitgesproken businessflair deuren te openen • Je werkt nauw samen met de Supply Chain Manager en de Category Manager en je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan minstens 15 jaar succesvolle internationale verkoopervaring binnen Wholesale, bij voorkeur in de voedingssector • Je bent organisatorisch sterk en kan een team begeesteren • Jouw commerciële attitude en jouw nieuwsgierigheid zorgen voor het uitbouwen van een Europees netwerk • Jouw verbale en sociale vaardigheden laten je toe om op diverse niveaus te onderhandelen (N/F/E/D) • Je bent bereid 30% te reizen.

Category Manager – Groenten (BE736942)Inspirerende creatieveling met commerciële skills

Je functie: • Je beheert en stuurt het productgamma en geeft invulling aan nieuwe concepten • Je neemt een kritische rol op in strategische discussies als interface tussen de sales en het ontwikkelingsteam • Je bent de spilfiguur wat betreft de communicatie en de planning bij nieuwe productlanceringen • Je creëert je segment op basis van de impliciete en expliciete vragen en noden van je doelpubliek • Je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan een sterke ervaring in de business (FMCG/voeding) • Je bent analytisch ingesteld en kan marktonderzoeksresultaten vlot interpreteren • Je bent creatief en je werkt inspirerend, maar je bent vooral gepassioneerd op culinair vlak • Je bent een vlotte communicator (N/F/E) die kan overtuigen op basis van expertise, empathie en enthousiasme • Je weet onder andere met behulp van alle communicatietools een verhaal te brengen, zowel intern als extern.

Aanbod: • Een organisatie die een uitgesproken positie op de markt verworven heeft, dankzij de verticale integratie, innovatie, entrepreneurial spirit en zin voor kwaliteit • Een open en informele bedrijfscultuur waar ondernemerschap, autonomie en creativiteit gestimuleerd worden • Een autonome en gevarieerde functie met ruime verantwoordelijkheden • De mogelijkheid om verder mee te groeien als professional • Een aantrekkelijk salarispakket conform jouw kennis, ervaring en resultaten.

WAREGEM

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Crop’s is een snelgroeiend familiebedrijf, actief in de diepvriessector. Geconsolideerd tekent de groep voor een omzet van 320 miljoen euro. Drie autonome commerciële business units Fruit, Groenten en Maaltijden richten zich op retail (voornamelijk private label), b2b en foodservice. Naast het hoofdkantoor in Ooigem (300-tal medewerkers), beschikt Crop’s over productiesites in Wallonië, Portugal en Spanje (Groenten), Servië, Marokko en Costa Rica (Fruit). Onze continue investeringen op de site in Ooigem – uitbreiding burelen, een volautomatisch diepvriesmagazijn en een nieuw ERP-pakket – zorgen voor heel wat opportuniteiten. Voel jij je thuis in een hoogtechnologische omgeving, heb je de nodige ervaring en kunnen wij rekenen op jouw commitment om mee te bouwen aan onze blijvende groei? Dan ben je (m/v) bij Crop’s aan het juiste adres!

046_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:43 Page 47

48 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Hudson zoekt:

TALENT DAT ERUIT SPRINGTHR CONSULTANT MET POTENTIEEL

Dit jaar gingen al 45 nieuwe talenten met Hudson in zee. En onze groei houdt aan. Daarom zoeken we nog een aantal gedreven HR consultants die klaar zijn voor een duik in het dynamische water van onze organisatie. Hudson biedt ruimte voor ondernemerschap, verantwoordelijkheid,ontwikkeling, kwaliteit en een werkomgeving met open communicatie en vertrouwen.

• Ben jij het HR-talent dat zich in onze onderneming als een vis in het water voelt?• Combineer je een eerste HR-expertise of een interessante businesservaring met commerciële flair?• Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, waar ruimte is voor autonomie en ondernemerschap?• Wil je je kennis van HR verbreden of verdiepen en zoek je een HR consultingorganisatie die jouw ambitie kan waarmaken?

Neem dan contact op en kom verkennen of HR-marktleider Hudson jouw loopbaan in een stroomversnelling kan brengen.

Interesse?

Voor meer informatie, neem contact op via 09/242 54 24 of solliciteer via [email protected] met vermelding van de referentie BE737306. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ANTWERPEN | BRUSSEL | GENT | KORTRIJK | HASSELT | LOUVAIN-LA-NEUVE

048_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:42 Page 48

49VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Ingenieur Elektriciteit

In een dynamisch en multidisciplinair engineering team ben je samen verant-woordelijk voor de engineering, oplevering en uitbating van de elektrische hoog- en laagspanningsinstallaties

op de imec site. Je controleert bestekken en meetstaten, opgesteld door externe studieburelen en zorgt voor oplevering en indienststelling. Bovendien geef je ook sturing aan collega s die verantwoordelijk zijn voor het technisch onderhoud van de elektrische installaties.

Projectingenieur Installaties

Je leidt projecten die betrekking hebben op het beheer van de cleanroom zoals complexe toestelinstal-laties. Je coördineert de installaties van ‘toestelidee’ tot uiteindelijke oplevering van het project en dit

binnen termijn en budget. Je communiceert sterk, open en proactief met onderaannemers en ingenieurs van andere afdelingen over de status van de werkzaamheden.

Hardware Engineer

Je bent verantwoordelijk voor geavanceerde pilootproductietoestellen, soms zelfs prototypes. Je bent het aanspreekpunt voor technische vragen over hardware aspecten van de toestellen. In geval van problemen zorg je voor een analyse en een adequate oplossing. Je werkt intensief samen met proces ingenieurs en toestelbouwers, en zorgt voor het preventieve

onderhoud en de optimalisatie van de toestellen. Samen met de fabrikanten zet je verbeteringsprojecten op, die je nader-hand ook evalueert op hun resultaat en impact.

Supervisor

In de pilootproductielijn maken we prototypes van allerhande elektronische chips. Vier teams van operatoren staan in voor de uitvoering en kwaliteitsbewaking van de productiestappen. Als motiverende peoplemanager ben je verantwoordelijk

voor het optimaal functioneren van een dynamisch team operatoren. Je inspireert je teamleden in het streven naar een hoger competentieniveau op het vlak van kwaliteit, doorlooptijd en volume. Je initieert veranderingen en

verbetert processen waar nodig.

Verantwoordelijke Dunne Film Labo’s

Je maakt deel uit van de Large Area Electronics afdeling en je bent verantwoordelijk voor de labo’s en de toestellen die gebruikt worden in de verschillende dunne film processen. Je treedt op als contactpersoon

voor de labo gebruikers, verzekert de algemene werking en staat in voor de algemene veiligheid in de labo’s. In deze functie werk je nauw samen met onderzoekers, hardware ingenieurs, opera-

toren en toestel- en procesexperten.

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en innovatief bedrijf. Via imec Academy, onze corporate university, investeren wij dan ook actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei.

samenwerking

nanotech-nologie

+ 2300 medewerkers

75nationaliteiten

wereldwijd netwerk

slimme elektronica

duurzame energie

onderzoek

gezond-heidszorg

draadloze communicatie

Wie 5 jaar geleden beweerde dat een chip niet meer kleiner kon, kreeg ongelijk. Imec bewees het tegendeel. Als epicentrum van nanotechnologie stelt imec meer dan 2300 internationale topwetenschappers, ingenieurs, laboranten en technici te werk die iedere dag opnieuw meewerken aan hoogtechnologische evolutie. De speer-punt van imec’ s ambitie is een uiterst vooruitstrevende productielijn die de eigen ontwikkelde technologie uit-test voor grote internationale chip-productiebedrijven. Om imec’s positie als topspeler te blijven versterken zijn we op zoek naar die gepassioneerde talenten die het verschil willen maken en concreet mee bouwen aan een duurzame toekomst.

049_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:41 Page 49

50 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Onze klant, Printing International te Aalter (tussen Gent en Brugge) is de specialist in

tampondrukmachines. Met meer dan 30 jaar ervaring bouwt Printing International

bedrukkingsmachines voor allerlei toepassingen zoals onder andere voor

de farmaceutische industrie, de medische sector,... Om het team te

versterken, zoeken zij bijkomend m/v

Mechanisch Ontwerper Machinebouw (1433)Je taken: Als gedreven ontwerper word je de specialist in mechanical design. Je ondersteunt je team om vanaf het begin deze machines mee te helpen ontwerpen, uit te tekenen en op te volgen in de werkplaats. Je

installatie. Je werkt gedurende het hele ontwerpproces samen met je collega’s van de andere units (elektrisch, sturing, visie) binnen de ontwikkelingsafdeling.

Kennis of ervaring als tekenaar of ontwerper is een noodzaak. Je diploma is bijkomstig aan je technisch-creatieve talent. Je hebt kennis van, ervaring met of een grote interesse in het werken met een 3D-tekenpakket. Je denkt mee in een team naar mechanische oplossingen en communiceert regelmatig met je collega’s van het

Sales Support Engineer (7085)Je taken:

de klanten. Je neemt actief deel aan de overdrachtsmeetings waar je de projectinformatie van verkoop doorspeelt naar de ingenieurs.

Je bent in het bezit van een technisch diploma of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt inzicht in de

een goede communicator, kan in teamverband werken en je bent in staat om je collega’s te motiveren en te overtuigen.Aanbod: Printing International voorziet in een aantrekkelijke verloning aangevuld met tal van extralegale voordelen. Een jonge en dynamische hi-tech werkomgeving waar jouw inzichten welkom zijn. Een grondige opleiding on-the-job, intern en bij leveranciers. Een groeiende onderneming met veel mogelijkheden.Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,Deze functies worden exclusief door A. B. & I. behandeld.

Onze klant, Printing International (tussen Gent en Brugge) is de specialist in

tampondrukmachines. Met meer dan 30 jaar ervaring bouwt Printing International

bedrukkingsmachines voor allerlei toepassingen zoals onder andere voor

de farmaceutische industrie, de medische sector,... Om het team te

versterken, zoeken zij personeelsrekrutering

en -selectie

AB&I10JAAR

Als gedreven ontwerper word je de specialist in mechanical design. Je ondersteunt je team om vanaf het begin deze machines mee te helpen ontwerpen, uit te tekenen en op te volgen in de werkplaats. Je

installatie. Je werkt gedurende het hele ontwerpproces samen met je collega’s van de andere units (elektrisch,

Kennis of ervaring als tekenaar of ontwerper is een noodzaak. Je diploma is bijkomstig aan je technisch-creatieve talent. Je hebt kennis van, ervaring met of een grote interesse in het werken met een 3D-tekenpakket. Je denkt mee in een team naar mechanische oplossingen en communiceert regelmatig met je collega’s van het

de klanten. Je neemt actief deel aan de overdrachtsmeetings waar je de projectinformatie van verkoop doorspeelt

Je bent in het bezit van een technisch diploma of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt inzicht in de

een goede communicator, kan in teamverband werken en je bent in staat om je collega’s te motiveren en te

Printing International voorziet in een aantrekkelijke verloning aangevuld met tal van extralegale voordelen. Een jonge en dynamische hi-tech werkomgeving waar jouw inzichten welkom zijn. Een grondige opleiding on-the-job, intern en bij leveranciers. Een groeiende

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen -selectie, Vaartstraat

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

www.printinginternational.com

Verzekeringsmaatschappij Protect nv te Brussel (nabij Koekelberg) is een

ambitieuze onderneming, specialist en marktleider

in het verzekeren van beroepsaansprakkelijkheid van

ontwerpers in België én actief in bouwverzekeringen in de Benelux en

Frankrijk, zie ook www.protect.be.Protect nv wil haar team uitbreiden met een m/v:

Verzekeringsmaatschappij Protect nv te Brussel (nabij Koekelberg) is een

ambitieuze onderneming, specialist en marktleider

in het verzekeren van beroepsaansprakkelijkheid van

ontwerpers in België én actief in bouwverzekeringen in de Benelux en

Frankrijk, zie ook www.protect.be.Protect nv wil haar team uitbreiden met een m/v:

Administratief Bediende (1331)Je taken: Je staat in voor de administratie van A tot Z. Dit omvat onder meer: beheer van de inkomende e-mails, beantwoorden en doorschakelen van telefonische oproepen, behandelen van uitgaande post, grondige organisatie van de vergaderzalen en het zorgen voor catering bij meetings.

Je hebt minimum een secundaire scholing en/of enkele jaren ervaring in de richting secretariaat of administratie. Je spreekt heel goed Frans en Nederlands. Je hebt een frisse uitstraling, bent stipt en sterk organisatorisch onderlegd. Contactvaardigheid en teamspirit maken van jou een dynamische collega.

Onderschrijver (1335)Je taken: Je wordt verantwoordelijk voor de risico-inschattingen (bouw gerelateerd) en voor de acceptatie van verzekeringspolissen.

Je bent bouwkundig ingenieur en hebt een sterke interesse in verzekeringen. Je houdt van een afwisselende functie met nadruk op bouwkunde en veiligheid. Je bent Nederlandstalig en spreekt behoorlijk Frans en Engels. Je bent bereid om je trimestrieel een dag naar Frankrijk/Luxemburg te verplaatsen.

Aanbod voor beide functies: Protect geeft haar medewerkers de kans om zich op een zelfstandige

werktijdregeling. De inzet wordt beloond met een degelijk verloningspakket bestaande uit een vast gedeelte aangevuld met extralegale voordelen.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. Protect nv - Jetse Steenweg 221 - 1080 Brussel - 02 411 41 14 - www.protect.be

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

beheer van de inkomende e-mails, beantwoorden en doorschakelen van telefonische oproepen, behandelen van uitgaande post, grondige organisatie van de

Je hebt minimum een secundaire scholing en/of enkele jaren ervaring in de richting secretariaat of administratie. Je spreekt heel goed Frans en Nederlands. Je hebt een frisse uitstraling, bent stipt en sterk organisatorisch onderlegd.

Je wordt verantwoordelijk voor de risico-inschattingen (bouw gerelateerd) en voor de acceptatie van

Je bent bouwkundig ingenieur en hebt een sterke interesse in verzekeringen. Je houdt van een afwisselende functie met nadruk op bouwkunde en veiligheid. Je bent Nederlandstalig en spreekt behoorlijk Frans en Engels. Je bent bereid om je

Protect geeft haar medewerkers de kans om zich op een zelfstandige

werktijdregeling. De inzet wordt beloond met een degelijk verloningspakket bestaande uit een vast

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen de goede ontvangst en behandelen

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

UW PARTNER VOOR DE BOUW

Onze klant, nv Van Huele gebroeders te Oostende (zie www.van-huele.be),

telt op vandaag meer dan 100 medewerkers en is actief in de bouw-

en aannemingssector. Met hun sterke familiale wortels hebben zij reeds

meer dan 100 jaar ervaring in appartementsbouw, waterbouwen gevelrenovatie. Om het team

te versterken, zijn zij op zoeknaar een ervaren m/v:

Projectleider Bouw (8403)

Je taken: Als projectleider kan je voldoende zelfstandig werken en beheer je de projecten van a tot z. Je hebt de leiding over 4 ploegbazen die elk zo’n 4 arbeiders aansturen. Daarnaast coördineer je de onderaannemers. Je bestelt het nodige materiaal en onderhandelt over de prijs. Je bestudeert de plannen, bereidt je projecten voor en maakt de vorderingsstaten op. Je neemt deel aan de werfvergaderingen waarbij je in contact staat met de architect,

Je bent in het bezit van een hoger technisch diploma (bouwkunde) of je bent gelijkwaardig door je technisch-leidinggevende kwaliteiten. Je bent van nature uit een gedreven motivator en beschikt over een stevige portie verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent vlot in communicatie, commercieel ingesteld en hanteert een stipte werkwijze. Je hebt de maturiteit om je projecten autonoom te leiden.

Aanbod: Van Huele gebroeders voorziet in degelijke verloning met tal van extralegale Een gevarieerde en boeiende functie in een familiaal

bedrijf met alle nodige begeleiding en ondersteuning door ervaren collega’s en begeleiders.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,

UW PARTNER VOOR DE BOUWUW PARTNER VOOR DE BOUWUW PARTNER VOOR DE BOUW

Onze klant, nv Van Huele gebroeders te Oostende (zie www.van-huele.be),

telt op vandaag meer dan 100 medewerkers en is actief in de bouw-

en aannemingssector. Met hun sterke familiale wortels hebben zij reeds

meer dan 100 jaar ervaring in appartementsbouw, waterbouwen gevelrenovatie. Om het team

te versterken, zijn zij op zoeknaar een ervaren m/v: personeelsrekrutering

en -selectie

AB&I10JAAR

Als projectleider kan je voldoende zelfstandig werken en beheer je de projecten van a tot z. Je hebt de leiding over 4 ploegbazen die elk zo’n 4 arbeiders aansturen. Daarnaast coördineer je de onderaannemers. Je bestelt het nodige materiaal en onderhandelt over de prijs. Je bestudeert de plannen, bereidt je projecten voor en maakt de vorderingsstaten op. Je neemt deel aan de werfvergaderingen waarbij je in contact staat met de architect,

Je bent in het bezit van een hoger technisch diploma (bouwkunde) of je bent gelijkwaardig door je technisch-leidinggevende kwaliteiten. Je bent van nature uit een gedreven motivator en beschikt over een stevige portie verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent vlot in communicatie, commercieel ingesteld en hanteert een stipte

Van Huele gebroeders voorziet in degelijke verloning met tal van extralegale Een gevarieerde en boeiende functie in een familiaal

bedrijf met alle nodige begeleiding en ondersteuning door ervaren collega’s en begeleiders.

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

050_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:41 Page 50

51VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

MExT (www.mext.be) te Roeselare is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf dat professionele EHBO-producten en diensten levert voor méér dan 280.000 bedrijven en instellingen in de Benelux en Duitsland. MExT is marktleider en stelt ruim 170 enthousiaste werknemers tewerk, verspreid over de hoofdvestiging te Roeselare en

en Essen (Duitsland). MExT wenst verder te groeien door de aanwerving van een betrokken m/v:

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

Country Manager België (7714)

Functie: en ontwikkelingen van de First Medic Division in België. Je geeft leiding aan en begeestert een 50-tal medewerkers. Je werft dynamische werknemers aan en treedt op als motivator die betrokkenheid stimuleert. Je organiseert formele overlegmomenten en neemt actief deel aan salesmeetings. Je behaalt de afgesproken budgetten en rapporteert direct aan de holdingdirectie.

Je bent universitair geschoold of gelijkwaardig door kennis of werkervaring. Je hebt een ruime leidinggevende en commerciële ervaring, bij voorkeur in een direct-sales organisatie. Jouw drijfveer is sterk oplossings- en resultaatgericht. Je bent analytisch en dynamisch ingesteld met een stevige dosis volharding. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent mobiel.

MExT biedt aan: Een jong, dynamisch en internationaal bedrijf met groeiambities! Een aantrekkelijke verloning, aangevuld met extralegale voordelen in verhouding tot jouw ervaring en inzet.

Klinkt als muziek in je oren? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I.bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

Jouw kansom bij de bestente behoren!

Kwaliteits-verantwoordelijke (8017)Je taken:tot de levering bij de klant. Je volgt de controlebezoeken van de keuringsinstelling op en organiseert de proeven bij de externe labo’s. Bovendiende producten en wapeningsplannen voor de productie op.

Je bent van nature een gedreven teamplayer en hebt een correcte instelling. Je bent joviaal en gepassioneerd door kwaliteit, veiligheid en/of milieu. Ervaring met HSE is een pluspunt.

Procesingenieur (8021)Je taken: Je staat in voor de layout van het bedrijf (nieuwe wegen, gebouwen, machines …). Je stelt plannen op om het hele project op te volgen van A tot Z. Je coördineert de werkzaamheden met het studiebureau

mogelijk te werk te gaan. In een volgende fase stel je een levenscyclus-analyse op van de machines en hun onderdelen en stel je proactief nieuwe verbeteringen voor.

Je bent punctueel aangelegd en bezit een gezonde dosis zelfdiscipline. Je bent van nature een

ingenieur bouw of elektromechanica en/of bent gepassioneerd door de wereld van betonproducten.

Aanbod voor beide functies: Beton De Clercq biedt een aantrekkelijke verloning in overeenstemming met jouw ervaring en kennis, aangevuld met extralegale voordelen. Een uitdagende job in een familiaal bedrijf met een no-nonsense cultuur. Een uitgebreide on-the-job opleiding om elk facet van je taken grondig te leren kennen.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,

Onze klant, , is gespecialiseerd in het

vervaardigen van producten in prefabbeton. Zij streven naar hoogwaardige en kwalitatieve

betonelementen voor rioleringen, waterafvoer, scheidingsblokken voor

autosnelwegen ...

versterken zoeken zij een m/v:

Onze klant, is gespecialiseerd in het

vervaardigen van producten in prefabbeton. Zij streven naar hoogwaardige en kwalitatieve

betonelementen voor rioleringen, waterafvoer, scheidingsblokken voor

autosnelwegen ...

versterken zoeken zij een m/v:

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

bij de klant. Je volgt de controlebezoeken van de keuringsinstelling op en organiseert de

Je bent van nature een gedreven teamplayer en hebt een correcte instelling. Je bent joviaal en gepassioneerd door kwaliteit, veiligheid en/of milieu. Ervaring met HSE is een pluspunt.

Je staat in voor de layout van het bedrijf (nieuwe wegen, gebouwen, machines …). Je stelt plannen op om het hele project op te volgen van A tot Z. Je coördineert de werkzaamheden met het studiebureau

mogelijk te werk te gaan. In een volgende fase stel je een levenscyclus-analyse op van de machines en hun

Je bent punctueel aangelegd en bezit een gezonde dosis zelfdiscipline. Je bent van nature een

ingenieur bouw of elektromechanica en/of bent gepassioneerd door de wereld van betonproducten.

051_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:39 Page 51

52 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Libeco is de grootste vlasweverij in België en behoort tot de top drie

producenten van linnen in Europa.Het familiebedrijf is gevestigd

in Meulebeke en werd gesticht in 1858.Een hoogstaande kwaliteit is naast lokaal

en duurzaam produceren het belangrijkste onderdeel van Libeco’s

missie. Sinds 2006 draagt men de titel

weverij het CO2-neutraal label. Om het kwaliteitsniveau nog te verhogen,

zoeken wij een m/v:

Labo- en Kwaliteitsverantwoordelijke (8762)

Je taken: en processen kennen. Je wordt verantwoordelijk voor de uitbouw van het labo en je bewaakt de kwaliteit van de inkomende en uitgaande producten. Je bent frequent op de werkvloer aanwezig, stuurt een aantal projecten en neemt initiatief tot mogelijke verbeteringen op niveau van kwaliteit. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe testen.

klachten ga je oplossingsgericht te werk. Je rapporteert rechtstreeks aan de COO.

Je hebt een niveau bachelor/graduaat of gelijkwaardig door ervaring, maar je hebt vooral de gedrevenheid en passie voor een uitzonderlijk natuurlijk product.

Aanbod: Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen in overeenstemming met jouw kennis en ervaring. Een uitdagende job in een dynamisch bedrijf met een goede werksfeer.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

Libeco is de grootste België en behoort tot de top drie

producenten van linnen in Europa.Het familiebedrijf

in Meulebeke en werd gesticht in 1858.Een hoogstaande kwaliteit

en duurzaam produceren het belangrijkste onderdeel van Libeco’s

missie. Sinds 2006 draagt men de titel

weverij het CO2-neutraal label. Om het kwaliteitsniveau nog te verhogen,

zoeken wij een m/v: personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

Labo- en Kwaliteitsverantwoordelijkeen processen kennen. Je wordt

verantwoordelijk voor de uitbouw van het labo en je bewaakt de kwaliteit van de inkomende en uitgaande producten. Je bent frequent op de werkvloer aanwezig, stuurt een aantal projecten en neemt initiatief tot mogelijke verbeteringen op niveau van kwaliteit. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe testen.

Je hebt een niveau bachelor/graduaat of gelijkwaardig door ervaring, maar je hebt vooral de

Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen in overeenstemming met jouw kennis en ervaring. Een uitdagende job in een dynamisch bedrijf met een goede

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

(8203)Je taken:

je maturiteit en charisma.

Boekhoudkundig Bediende (8205)Je taken:

Aanbod:

Interesse?

Nv is een

ambitieuze

Nv is een

ambitieuze personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

Op zoek naar nog meer jobs?

Surf naar Vacature.com

052_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:33 Page 52

53VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

Het gemeentebestuur Grimbergen stelt ruim 400 personeelsleden tewerk die ten dienste staan van meer dan 35.000 burgers.Voor de uitvoering van deze dienstverlening zijn gemotiveerde mensen met verschillende kwaliteiten nodig. Wil jij mee instaan voor deze kwalitatieve dienstverlening?Binnenkort organiseren wij selecties voor de aanleg van een wervingsreserve (geldigheidsduur 1 jaar – verlengbaar met 1 jaar) voor de volgende functies:

beleidsmedewerker openbare werken (B1-B3) (m/v) - in statutair dienstverband mogelijkheid tot onmiddellijke invulling van 1 voltijdse statutaire betrekking € minimaal bachelordiploma in het studiegebied architectuur of industriële wetenschappen en technologie (kwalificaties bouw of facilitair management of vastgoed of bouwkunde) of gegradueerde openbare werken bouwkunde of gelijkgesteld € brutomaandsalaris: min. € 2.318,78-max. € 3.907,07

assistent-dienstleider bibliotheek (B1-B3) (m/v) - in statutair dienstverband

min. € 2.318,78-max. € 3.907,07

Ons aanbod

rechtstreeks relevant is voor de uitoefening van de functie kan in aanmerking worden genomen

Meer infodownload de informatiebundel per vacature en het inschrijvingsformulier via www.grimbergen.be/

Kandidaturen

per post aan het college van burgemeester en schepenen, Prinsenstraat 3 te 1850 Grimbergen of

vrijdag 15 januari 2016 (poststempel geldt als bewijs)

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Wat je doet, is niet belangrijk

PASSIEVOOR ICT

Zin om je ICT-carrière een boost te geven in eendynamisch mediabedrijf? Dan ben je bij ons aanhet juiste adres! Op onze ICT-afdeling geven zo’n300 professionals elke dag het beste vanzichzelf. En we blijven uitbreiden…

ONTDEK AL ONZE VACATURES OP:

TECHNICAL ARCHITECTJe werkt mee aan de evolutie van onzehigh level-architectuur: je onderzoekttechnologische vernieuwingen, voertimpactanalyses uit, ondersteunt detechnical leads, neemt architectuur-beslissingen en bent bereid om af entoe te ‘pair proggen’ om te ontdekkenbij welke uitdagingen jij onze develo-pers kan helpen.

BUSINESS ANALISTAls Business Analist werk je in een in-teractieve sprintcyclus samen met deDomain Architect, de Product Ownersen de Applicatiespecialisten. Je spitst jetoe op e-commerce, CRM, oplage endistributie. Dankzij je expertise metcomplexe businessprocessen in grotebedrijven blaas je je collega’s en ven-dors omver met je analyses.

DIGITAL ADVERTISINGSOLUTION SPECIALIST & PRODUCT OWNERJe bent de schakel tussen de businessen ICT en beheert digitale advertentie-systemen voor de sites/apps van onzemedia. Vanuit je adviseursrol denk jemee na over nieuwe tools en oplossin-gen. Daarnaast lever je ideeën aan omprocessen en systemen te optimalise-ren.

FUNCTIONEEL BEHEERDER REDACTIESYSTEMENJe ondersteunt onze redacties bij hetbeheer en onderhoud van verschil-lende programma’s die zorgen voor eenoptimale proces;ow. Geen krant bij hetontbijt? Geen optie! Je denkt mee naover verbetertrajecten voor bestaandeapplicaties en bedenkt nieuwe toepas-singen. Wedden dat de krant lezennooit meer hetzelfde zal zijn?

DATA CAMPAIGN SPECIALISTRelatiebeheer is een essentieel onder-deel van de strategie van de PersgroepPublishing. We investeren in een inno-vatief CRM-platform dat digitale gege-vens van surfers verenigt metbestaande klantenkennis. Daarom zijnwe op zoek naar een gedreven DataCampaign Specialist.

NETWORK & SECURITYENGINEERWil je aan innovatieve projecten wer-ken met de nieuwste technologieën?Spreekt de combinatie van Cisco, Brocade, Checkpoint, Juniper, Infoblox,F5… jou aan? Dan ben jij misschien hettalent dat we zoeken: een enthousi-aste Network & Security Engineer meteen brede ervaring en/of interesse inzowel network engineering als andereaanverwante technologieën.

werkenbijdepersgroep.be

Het is cruciaal voor onze dagelijkse ;ow

Vente-Exclusive.com is één van de meest succesvolle e-commercebedrijven in de Benelux. Dagelijks lanceren we aanbiedingen van mode- en lifestyleartikelen (meubilair, reizen, elektronica, enz.). Wegens grote groei zijn we op zoek naar gemotiveerde (m/v):

Customer Care Team LeaderFUNCTIE: • Je bent verantwoordelijk voor de goede operationele werking van het Customer Care Team. • Je motiveert en coacht je teamleden en haalt zo elke dag het beste in hen naar boven. • Je bent tweetalig (NL/FR).

Customer Care MedewerkersFUNCTIE: • Je staat in voor een vlotte, correcte en professionele behandeling van vragen die onze leden stellen (via mail, live chat en telefoon). • Daarnaast geef je op regelmatige basis een overzicht van de feedback die onze leden geven op onze verkopen en service door aan andere departementen.

AANBOD: • Je komt terecht in een open en innovatieve onderneming en krijgt een gevarieerde functie toebedeeld. • We bieden je de kans om mee te groeien in een snel groeiend e-commercebedrijf.

WIL JE DEEL UITMAKEN VAN DIT GROEIVERHAAL? Ben je enthousiast, optimistisch en heb je zin voor initiatief? Stel je dan zeker kandidaat! Stuur zo snel mogelijk je cv met begeleidend schrijven naar: A Priori, t.a.v. Nele Maddens, [email protected], tel.: 016 57 18 38.

053_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:32 Page 53

54 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

054_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:31 Page 54

55VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

PREVENTIEADVISEURC4 - C5 - contract onbepaalde duur (38/38)

TECHNISCH MEDEWERKER(ADVISEUR OPENBAAR DOMEIN) C1-C3 - contract onbepaalde duur (38/38)

Als medewerker krijg je … een boeiende job in een dynamische omgeving die opleiding

en ontwikkeling stimuleert een aangename werksfeer met werkzekerheid een onthaaltraject bij indiensttreding een marktconform salaris (uit de privésector wordt maximum

12 jaar relevante ervaring overgenomen, uit de openbare sector wordt alles overgenomen)

een aantrekkelijke verlofregeling maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, �etsver-

goeding of gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.

Klaar voor deze uitdaging?Je stelt je kandidaat door je te registreren via bovenstaande link. Je kan je ook kandidaat stellen door je cv, motivatiebrief, een recent uittreksel uit het strafregister en een kopie van je diploma en je rijbewijs aangetekend per post te bezorgen aan het college van burgemeester en schepenen, Stationsstraat 2, 9120 Beveren. Kandidaturen dienen uiterlijk 4 januari 2016 ingediend te worden. Wij hopen je alvast te mogen verwelkomen bij één van onze selectieprocedures.

Meer weten? Voor meer informatie over de functie, de selectieprocedure of de aanwervings- en arbeidsvoorwaarden neem je contact op met So�e Marin, medewerker personeelszaken, op het nummer 03 750 46 42 of via e-mail [email protected].

WWW.BEVEREN.BE

Diploma hoger secundair onderwijs - rijbewijs B. Taakomschrijving: adviezen verkavelings- en bouwaanvragen - opmaken en opvolgen van

lastenboeken /calculaties - controles voor, tijdens en na werken (wegen, riolering, waterlopen, nutsleidingen) - opvolgen klachten en meldingen - in de winterperiode: permanentie winterdienst.

https://www.jobsolutions.be/register/423

Diploma hoger secundair onderwijs - getuigschrift “Aanvullende Vorming voor Preventieadviseurs Niveau 2” of dit behalen binnen 1 jaar na indiensttreding - vier jaar relevante beroepservaring - rijbewijs B.

https://www.jobsolutions.be/register/422

De gemeente Beveren, gelegen in het hart van het Waasland, is een bruisende gemeente die enkel het beste voor haar 47.000 inwoners nastreeft, een dienstverlening van a tot z! Om dit te realiseren investeren wij in mensen die dagelijks het beste van zich-zelf geven. Samen maken wij van Beveren een gemeente waar het heerlijk is om in te werken en te wonen. Wil je ook meewerken aan deze ambitieuze uitdaging? Maak dan kennis met een van de grootste werkgevers in de regio! Klaar voor een uitdaging als

Geef je talent ook alle kansen!

VG.1

246/

BUO

SAP,

B-C

07.0

02 &

W.IN

T.Ra

E.RS

.SO

.148

t-groept-interim ■ t-office ■ t-heater ■ dienstencheques ■ zorg ■ Ascento

Vind jouw to� e job op opzoeknaartalent.be

055_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:30 Page 55

56 VACATURE | ZATERDAG 19 DECEMBER 2015

WIJ ZOEKEN EEN:

• WerfcontroleurEM-afstandsbewaking-en bediening

• Werfcontroleurelektrische weginstallaties

• Projectingenieurs EM-sectie verkeershandhavingssystemen

• Toezichtergebouwonderhoud

• Selectieverantwoordelijken

• Referendaris

• Gri� emedewerker

• Coördinator-projectbegeleider Team Vlaamse Hydrografi e

• ...

DE VLAAMSEOVERHEID

ZOEKT STRAFFE COLLEGA’S!

IK HEB GEENHOGERE STUDIES GEDAAN EN KRIJG TOCH ALLE KANSEN!Pritty Kaur PalwinderManagementondersteuner

IK WERK METMIJN HANDEN, HOOFD ÉN HART!Ben De BruyneCommunicatiemedewerker

IK WERK HIERHEEL ZELFSTANDIG EN TOCH IN TEAMSofi e NullensProjectingenieur

IK KAN MIJN TALENT OP VERSCHILLENDE MANIEREN INZETTEN IN DE ORGANISATIE!José GavaliánInformatieveiligheidsverantwoordelijke

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en

bouw mee aan het divers Vlaanderen van morgen!

MEER INFO EN AL ONZE VACATURES VIND JE OP : WERKENVOORVLAANDEREN.be

056_GPV1QU_20151219_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 17/12/15 19:30 Page 56