VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

48
25 APRIL 2015 014 WWW.VACATURE.COM TIPS & TRICKS FOCUS NEEM MIJ MEE ! GRATIS Lidl leidt medewerkers 43.000 uur lang op OPLEIDING Het probleem van de Belgische e-commerce FOCUS De postbode van morgen: technicus of drone? CARRIÈRE E-commerce: de klant is koning_

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

25 APRIL 2015

014WWW.VACATURE.COM

TIPS & TRICKSFOCUS

NEEM MIJMEE !

GRATIS

Lidl leidt medewerkers43.000 uur lang op

OPLEIDINGHet probleem van deBelgische e-commerce

FOCUSDe postbode van morgen:technicus of drone?

CARRIÈRE

E-commerce: de klant is koning_

001_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 17:59 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

002_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:30 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

3

E-commerce… ik ben er een absolute fan van. Hetidee dat je ’s nachts om 23 uur een televisie bestelten betaalt en dat die dan ook nog eens netjesgeleverd wordt, de volgende dag, door je postbode,of een andere pakjesdrager. Heerlijk gewoon.

Verder sta ik daar niet al te veel bij stil. Wat doet hetmet klassieke winkels? Wat doet het mettewerkstelling? Wat is er nodig om dat pakje‘overnight’ bij mij te krijgen? En toch. Niets blijftzonder gevolgen. Wij zitten met een wetgeving dieervoor zorgt dat er ’s nachts niet mag gewerktworden, waardoor we achterop hinken bij onzeburen, die sneller kunnen leveren en waardoor wedus groei mislopen. En groei is de basis van meerjobs. Maar welke jobs? ’s Nachts inpakken enklaarmaken voor verzending. Overdag rondtuffenen afleveren… Echt leuk kun je dat bezwaarlijknoemen.

Vooruitgangsdenken. Moeten we één en andertegenhouden omdat we dan stomme jobskapotmaken? Moeten we alles toejuichen omdat wenu stomme jobs creëren? Mensen met meerverstand dan ik zullen er ongetwijfeld eenonderbouwd en genuanceerd beeld over hebben. Ik vrees echter dat het simpel is. We kunnen maar

één fout maken, en dat is niet klaarstaan voor e-commerce met al zijn uitwassen in welke richtingdan ook. Niet omdat het zaligmakend zou zijn, maaromdat er gewoon geen andere weg is.

Technologie, nieuwe media, het internet. Het zorgtvoor mogelijkheden, het verlaagt grenzen, hetveroorzaakt pijn op de drukpunten. Ik zal nog niet te snel economische theoreticiciteren, maar wat mij bijblijft is een concept als‘creatieve destructie’ van Schumpeter. Ik denk nietdat er een weg terug is uit de kenniseconomie, ikdenk ook niet dat zoiets wenselijk is. En ik vreeseerlijk gezegd dat we door een fase van destructievan de oude economie zullen moeten gaan, om tenvolle in dat nieuwe verhaal te belanden.

Het enige wat we in dat proces als verantwoor-delijkheid hebben is enerzijds de intellectueleeerlijkheid om die nieuwe ontwikkelingen allekansen te bieden en anderzijds een maatschappij opte bouwen waarin niemand achter blijft en waarbijbarrières, defensieve mechanismen de plaatsruimen voor zorg en een stuk bekommernis. Hetlijkt mij ideaal om als overheid en ondernemingensamen te werken en welvaart en welzijn samen telaten vallen.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verle-den in marketing en communicatie is hij nuvooral bezig met de toekomst en de plaatsvan goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a.een wekelijkse column voor demorgen.been vanaf nu ook over werk in Vacature Magazine. Recent verscheen van zijn handhet boek ‘Storytelling - verhalen makenmerken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

INHOUD05 CARRIÈRE

Kristof Saerens, Belgisch talentbij Bol.com

09 ACTUAHet probleem van de Belgische e-commerce

13 FOCUSDe postbode van morgen: technicus of drone?

De paradox van vooruitgang

19 CARRIÈREDe bedrijven achter het betaalverkeer (deel 1)

23 CARRIÈREKevin Vonckx, Belgisch talent bij Albert Heijn

27 OPLEIDINGLidl leidt medewerkers 43.000 uur lang op

31 OVERHEIDEen blik achter de schermenbij de Belgische Spoorwegen

33 TIPS & TRICKS9 tips voor een sollicitatie-gesprek zonder zenuwen

35 ONLINEWhat’s online?

VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

#OVERWERKT

003_GPV2QU_20150425_VAM11_00_Opmaak 1 23-04-15 18:19 Pagina 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

VG 1

570/

BU

5 TEAMLEADERS LOGISTIEKJe staat in voor de dagelijkse leiding en de coördinatie van logistieke werkzaamheden. Je stuurt de logistieke medewerkers aan, maakt hun planning, volgt hen op en mo-tiveert hen. Je bepaalt in team realistische verbeterdoelen en implementeert deze. Je bewaakt persoonlijke KPI’s en deze van de afdeling via het dashboard. Je neemt ook zelf deel aan de operationele uitvoering. Je runt jouw afdeling op een kosten-bewuste manier met de nodige zorg voor orde, netheid en veiligheid. Je bezit een bachelordiploma en hebt min. 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je hebt geen 9-to-5 mentaliteit en bent bereid om in 5 ploegen te werken.

1 ACCOUNT SUPPORTAls Account Support fungeer je als centrale spil en rapporteer je aan het manage-ment. Je organiseert periodieke meetings met je klanten. Marktsignalen vertaal je in verbeterprojecten. De focus ligt op teamwork, proactief handelen en klant-tevredenheid. In deze job leg je de basis voor je verdere ontwikkeling op weg naar een managementfunctie. Je bezit een bachelordiploma en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden (Nederlands, Frans, En-gels). Je bent analytisch, commercieel en oplossingsgericht.

Ons Aanbod: DynaGroup biedt jou een uitstekende plek om een professionele toekomst op te bouwen. Naast een competitief salaris voorzien wij extralegale voor-delen in lijn met de zwaarte van de functie. Daarenboven bezorgen wij jou een zeer prettige werksfeer met veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Je bent bereid om de eerste weken jouw opleiding in onze vestiging in Nederland te voltooien.

INTERESSE?Stuur dan vandaag nog je motivatiebrief met cv t.a.v. Kim Verberckt naar VIO Interim, [email protected] mag rekenen op een snelle en discrete behandeling van jouw kandidatuur.

Dynalogic is gespecialiseerd in innovatieve supply chain

solutions en after sales service management.

Net zoals de overkoepelende Dynagroup, is Dynalogic in volle expansie. Door haar

focus op gepersonaliseerde oplossingen en een duidelijke

toekomstvisie groeide ze vorig jaar met 33%. Positief nieuws voor de

werkgelegenheid want dit creëert 35 nieuwe jobs.

ToekomstplannenStaf Persoons, Operations Manager bij Dynalogic, vertelt: “Klanten als Samsung, Telenet, Proximus, Art & Craft, Makro, Nespresso en Coolblue vertrouwen ons hun logistieke dienstverlening toe. Daarom willen we in de toekomst meer focus leg-

Om leveringen op dezelfde dag of in het weekend aan te kunnen

bieden, zijn er plannen om over te schakelen op een 4 of 5 ploegen-stelsel. Dit gaat gekoppeld met een verdubbeling van het aantal vaste medewerkers, die aan de slag kunnen in onze nieuwe vestiging te Sint-Katelijne-Waver.”

Wat ons anders maakt“Naast snelle leveringen bieden we ‘added value’ pakketten aan. Stel, jouw smartphone is defect. Dan halen we deze niet alleen op maar zorgen ook voor een vervangtoe-stel. Het beschadigde exemplaar herstellen we in onze reparatie unit in Nederland. Zo kunnen we je snel jouw gerepareerde toestel terugbe-zorgen. Daarna verwittigen we je via

is. Ook bij andere leveringen en projecten garanderen wij de beste service om goederen snel en veilig bij de consument te brengen.”

Werken in vertrouwen“Bij Dynalogic kom je terecht in een losse werksfeer waar we in

vertrouwen samenwerken. Door onze duidelijke toekomstvisie en focus op groeien en blijven groeien, kan je rekenen op werkzekerheid

cieel gezond bedrijf investeren we niet enkel in onze expansie maar ook in de optimalisatie van onze software en zeker in de vorming van onze medewerkers. Dankzij de hechte vertrouwensband die we opbouwen met onze men-sen, komen wij vaak als eerste in contact met nieuwe producten en verzorgen we hier ook de lancering van. Dynalogic staat ook in voor het bezorgen van XL-producten, zoals witgoed en grote tv’s met een ongekende keuzevrijheid. Anders dan de doorgaans rigide logistieke dienstverlening in de markt bepaalt de klant zelf hoe, waar en wanneer die het XL-product ontvangt. Met verschillende mogelijkheden als bijvoorbeeld fullservicelevering waarbij een groot product naar de gewenste plaats in huis gebracht, geïnstalleerd en gedemonstreerd wordt. Het verpakkingsmateriaal en

het oude product kunnen eventu-eel ook weer mee teruggenomen worden.”

Selectiepartner VIOWaarom we samenwerken met VIO als selectiepartner? “VIO weet pre-cies welke mensen wij zoeken. Ik zie hen echt als een verlengde van onze arm. Zij stellen als doel om zo veel mogelijk mensen de juiste job aan te bieden. Na het zorgvul-dig en discreet behandelen van je cv zorgen zij ervoor dat de beste matchen zo snel mogelijk bij ons terechtkomen. Na een preselectie nodigen wij de kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek waarna we vrij snel de knoop doorhakken en je vlug weet of je bij ons aan de slag kan. Zin in een job bij Dynalogic? Momenteel zoeken wij één account support en vijf teamleaders logis-tiek voor onze nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver. Stuur gerust jouw cv naar [email protected] Misschien zien we elkaar binnen-kort.”

Voor onze nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver zoekt onze selectiepartner VIO (m/v):

DynaLogic groeit:35 extra collega’s gezocht

VIO STELT VOOR: ONDERNEMING IN BEWEGING

004_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:30 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

“Ons brede aanbod laat de Belgische consumentverder kennismaken met de voordelen van onlinewinkelen. Het is bovendien een merk waar ik zelfveel affiniteit mee heb. E-commerce zit in de liften blijft evolueren. Toen ik twee jaar geledenbegon, waren er vierhonderd werknemers in hetbedrijf en vandaag zijn dat er al een achthonderd-tal. We staan nog maar aan het begin van het ver-haal. Bol.com is een vooraanstaande speler, nietalleen in Nederland maar ondertussen ook in Bel-gië. Daardoor kan ik vanuit een unieke positiemeewerken aan dat verhaal.”

Voor dat verhaal moet je in Nederland zijn?“De helft van de tijd werk ik vanuit Nederland, deandere helft thuis. Er is geen kantoor in België, dusalle meetings vinden daar plaats. Dankzij de tech-nologische mogelijkheden kun je voldoende aan-sluiting vinden. Bovendien is e-commerce inNederland volwassener dan in België. Daarmee wilik niet zeggen dat België achterop loopt, want datis zeker niet het geval. Bol.com is in 1999 gestarten de Belgen kochten toen veel via buitenlandsesites. Niet alleen Nederland speelde daar een groterol in, maar ook Engeland en Duitsland. In Belgiëwas er gewoon geen aanbod. Een e-commercetakopzetten is natuurlijk een hele grote investering,het vraagt veel tijd en vergt veel expertise. Onder-tussen zijn de Belgische retailers wel op de kar ge-sprongen waardoor het aanbod groeit.”

Twee jaar geleden startte Kristof Saerens als Marketing Campagne Manager België bijbol.com, waar hij de snelle groei en communicatie van de online winkel in ons land ingoede banen moest leiden. Als strateeg en account director bij een aantal communicatie-bureaus verwierf hij een grondige expertise. Ondertussen is hij binnen bol.com doorge-groeid en neemt hij de rol als Manager Winkel Marketing voor België en Nederland opzich. "Bij bol.com kan ik meebouwen aan een succesverhaal binnen een enorme groei-markt", vertelde Saerens als reden voor zijn overstap.

>>

Belgisch talent bij bol.com:

5VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

CARRIÈRE

Bol.com is een merk waar ik zelfveel affiniteit mee hebKristof Saerens, Manager Winkel Marketing bij bol.com

“Ik kan vanuit een unieke positie meewerken aan het e-commerceverhaal”

Gemeentebestuur Wezembeek-Oppem

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

Gemeentebestuur Wezembeek-Oppem

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

005_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:23 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

CARRIÈRE

Eindeloze schapruimte

Hoe zie jij de e-commerce evolueren de komende jaren?“De Belg koopt in totaal zo’n zes à zeven procentvan zijn non-foodaankopen online, de Nederlan-ders scoren iets hoger, maar in Engeland is datboven de twintig procent. Er kan hier dus nogveel veranderen en we hebben veel marge om datevenwicht te doen kantelen. Toch geraakt e-com-merce steeds meer ingeburgerd. Wie vandaag destap zet en online shopt, merkt dat het gemakke-lijk, snel en vaak goedkoper is. Daardoor zal hetaandeel van e-commerce in ons dagelijkse levenalleen nog maar toenemen. Bovendien biedenalle partijen ook steeds meer en snellere dienstenaan. Bij bol.com geldt dat alles wat je vandaagvoor 23 uur bestelt morgen geleverd wordt. Tenslotte bieden we ook een ruime keuze aan. In eenfysieke winkel liggen de producten die statistischgezien het meest verkocht worden, want deschapruimte is beperkt. Bij bol.com is de schap-ruimte eindeloos, dus wij kunnen net dat uniekeproduct aanbieden waarnaar jij op zoek bent. Dathebben we bovendien nog eens op voorraad,waardoor je het de dag nadien al in huis hebt. Datzijn allemaal voordelen waardoor de e-commerceeen steeds grotere rol zal spelen in onze maat-schappij.”

Als jullie de consumenten beloven dat ze hunpakje een dag later al in de bus krijgen, betekentdit dat de werknemers hard moeten werken. Zijndat kwalitatieve jobs of gaan we terug naar dewantoestanden die we zagen bij andere spelers?“Onze werknemers werken zeker niet in slechteomstandigheden. We werken met flexibele plan-ningen om piekmomenten vlot te laten verlopen.Zo werken er in totaal 200 tot 300 werknemers opeen gemiddelde dag. Tijdens de feestdagen zijndat er zo’n 1.000 per dag, om dat piekmomentvlot te laten verlopen. Dat doen we samen methet bedrijf Docdata, onze partner in distributie.Wij werken al sinds de start met hen samen. Daar-naast werken we met een intelligent pickingsy-steem, waardoor de afstanden die demedewerkers in het magazijn moeten afleggentot een minimum beperkt worden. Dat wil zeggen

dat het systeem berekent wat de meest idealeroute is voor de werknemer. Zo kan hij efficiënten snel werken. De meeste bestellingen gebeurentussen 19 en 22 uur, dus moeten die ’s avonds ver-werkt worden. Daarom werken onze medewer-kers in shiften, maar dat doen heel wat logistiekebedrijven.”

Succesverhaal met Torfs

Fysieke winkels zijn niet blij met de bol.com’s vandeze wereld. Uit een onderzoek van Comeosblijkt dat in veel sectoren bestaande winkels alleen weerwerk kunnen bieden door zelf in on-lineverkoop te investeren. Kunnen zij opboksentegen de grote spelers?“We hebben een platform dat ‘Verkopen viabol.com’ heet. Daarmee stellen we bol.com openvoor alle fysieke en online winkeliers, waar zehun assortiment kunnen uploaden. Zo kan eenspeler die nog geen webshop heeft, gebruikmaken van de expertise van Bol.com. Een winke-lier kan een assortiment op Bol.com kiezen, datook in zijn winkel te vinden is. Die producten zijndan beschikbaar in zijn webshop. Wij voorzien devolledige backend en zorgen voor de logistiekekant. Maar de e-shop hangt dan wel op de omge-ving van de winkelier, met zijn look and feel. Opdie manier helpen we de retailers om hun e-com-merceverhaal vorm te geven.”“Daarnaast is er ook ons partnerprogramma,waarin we samenwerken met grote namen die allang op de kar van e-commerce gesprongen zijn,zoals de schoenenwinkel Torfs. Zo verkopen wesamen via bol.com een assortiment van handtas-sen en dat is nu al een succesverhaal. Naast dewinkel en webshop van Torfs, biedt het bedrijfzijn assortiment ook via bol.com aan. Het grotevoordeel is niet alleen dat ze een beroep kunnendoen op onze expertise, maar ook dat ze een gro-ter bereik hebben. Gemiddeld zijn er zo’n

800.000 unieke bezoekers per dag op bol.com.Dat is een onwaarschijnlijk bereik, waar andereretailers mee van kunnen profiteren. In die zindenk ik niet dat wij een bedreiging zijn voor win-keliers. Ons businessmodel kan complementairzijn aan dat van hun en door onze expertise tedelen, kunnen we een oplossing bieden om deconsument online tegemoet te komen.” v

Tekst: Heleen De Bisschop

Wat is bol.com?

Bol.com is een webwinkel in Nederland enBelgië, die in 1999 opgericht werd. Bij de startverkocht de e-shop boeken en platen, maar inde loop van de jaren is het assortiment steedsmeer uitgebreid. Nu kun je er ook terechtvoor elektronica, speelgoed en lifestylepro-ducten. In 2014 telde het bedrijf meer dan800 werknemers en had het een assortimentvan ongeveer 9 miljoen artikelen. Bol.com isuitgegroeid tot een van de populairste web-shops, ook in ons land. 13 procent van haaromzet boekt de Nederlandse keten in België.

We zijn geenbedreiging voorwinkeliers. We hebbeneen groot bereik, waarandere retailers meevan kunnen profiterenKristof Saerens, Manager Winkel Marketing bij bol.com

Op zoek naar een job in de e-commerce?www.vacature.com/jobsecommerce

6

005_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:23 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

7VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Opleidingsadviseur – Trainer

Verantwoordelijke Operations

IT Recruitment Manager

HR Generalist

Ontwikkelen werknemers – stabiel bedrijf

Voedingsindustrie – Regio Vilvoorde

Werk mee aan de groei van Systemat Expert

HR-projecten beheren

Waasland – Groeiende internationale retailer. Draag actief bij aan het uitrollen van een vernieuwende HR-strategie. Sleutelpositie in het ontwikkelen, opleiden en coachen van nieuwe werknemers. Regionaal verantwoordelijk voor opleiding & training. Fungeren als aanspreekpunt. Inhoudelijke en didactische expertise uitbouwen. Lange termijn uitdaging met groeiperspectieven. Motivatie en ervaring primeert boven diploma. Competitief salarispakket.

Reageer snel online – referentie BE-01651

Machelen – Voedingsbedrijf gespecialiseerd in de productie, het snijden en verpakken van fi jne vleeswaren. Klantgerichte, familiale KMO, internationaal actief (Europa, Azië, Midden-Oosten). Sterke reputatie in private label. Draag bij aan het dagelijkse management van dit productiebedrijf en zorg voor een optimale coördinatie tussen productie, verpakking en logistiek. Aandacht voor procesoptimalisatie. Mooi salarispakket, voortbouwend op jouw ervaring.

Reageer snel online – referentie BE-00849

Lasne – Heb je een masterdiploma en enkele jaren ervaring opgebouwd? Spreek je N/F/E en heeft de IT-wereld voor jou geen geheimen? Zet je expertise in om een IT Recruitmentfunctie te creëren binnen een ‘Work hard, play hard’-fi losofi e in een groeiende, strategische dochteronderneming. Binnen Systemat Expert kun je jezelf ontplooien, groeien en een echte meerwaarde bieden aan de Business Unit. We bieden je een uitgebreid en aantrekkelijk salarispakket.

Reageer snel online – referentie BE-01609

Erpe-Mere – Je bent verantwoordelijk voor alle human resources gerelateerde zaken van alle werknemers in Erpe-Mere. Je communiceert wijzigingen naar alle werknemers en ondersteunt de evolutie van de organisatie naar een meer matrixgerichte omgeving. Een unieke HR-opportuniteit binnen een internationale en innovatieve groep in volle groei. Een dynamische omgeving die een positieve sfeer, transparantie en snelle beslissingen stimuleert.

Reageer snel online – referentie BE-01635

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

007_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:31 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

8 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Interesse?

Stuur je cv naar [email protected] meer info kan je terecht op www.actief.be

Actief Interim zoekt nieuwe collega’s!

Wij hebben meerdere vacatures (m/v) voor:

Of�ce Managers Enkele jaren ervaring in de uitzendsector in een gelijkaardige functie is een pluspunt.

Waar? Antwerpen | Bornem | Herentals | Gent | Beveren | Sint-Niklaas

Verder zoeken we ook nog (m/v):

Uitzendconsulenten Met een passie om de ideale werknemers voor onze klanten te zoeken.

Waar? Geraardsbergen | Waregem | Beveren | Oostende | ...

Actief Interim is een van de snelst groeiende uitzendorganisaties van België.

008_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:32 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

3 & 4 Tilburg

2 Nijmegen

5 Venlo

6 Echt-Susteren

7 Roosendaal

Antwerpen

1 Waalwijk

ACTUA

Foto: Archief Defensie

Bron: De Tijd

“Voor het e-commerceverhaal moet je in Neder-land zijn”, stelde Kristof Saerens, Manager Win-kel Marketing bij bol.com, in het voorgaandeinterview. Hij bedoelde dat bol.com uitsluitendvanuit Nederland werkt, maar het gaat verderdan dat. Veel e-commercebedrijven slaan onsland over. Net over de grens doen ze het beter. InTilburg, en bij uitbreiding Zuid-Nederland, strij-ken bijvoorbeeld grote distributiecentra neer. De Amerikaanse autoproducent Tesla bouwt zijnEuropese distributiecentrum in Tilburg en plantook de bouw van een nieuwe vestiging. De pakjesdie in België geleverd worden door Coolblue, depopulaire webwinkel die meer dan 330 Vlaamseen Nederlandse webshops verenigt, komen ookuit de Nederlandse stad. De grootwarenhuisketenAlbert Heijn wil koste wat het kost de 28 Belgi-sche winkels vanuit Tilburg blijven bevoorraden.

En ook de schoenenketen Sacha, die winkelsheeft in 14 Belgische steden en een uitgebreidewebshop, blijft de vrachtwagens richting Belgiëvullen in Tilburg.

De stad groeide uit tot de ‘logistics valley’ van delage landen. En dat op amper 30 kilometer van de

Belgische grens, terwijl net Vlaanderen de logis-tieke draaischijf in Europa zou worden. Dat stel-den enkele Vlaamse beleidsmakers althans. Datvoornemen is op een bepaald vlak wel waar ge-worden. Zo is de verbinding tussen Antwerpen enMaastricht ook een belangrijke logistieke as, vanwaaruit veel (inter)nationale bedrijven hun pro-ducten naar heel West-Europa vervoeren. Maardat geldt dus niet als het gaat over distributiecen-tra voor e-commercebedrijven.

Race tegen de klokDe grootste handicap is de arbeidskost. Die zou inhet buitenland tien tot twintig procent lager lig-gen dan in België. Een andere belangrijke hinder-nis voor Belgische e-commercebedrijven is hetverbod op nachtarbeid. In België kan een bestel-ling na 20 uur pas de volgende dag worden

“De cafévoetbalploeg vs. Champions League”

Het probleem van de Belgische e-commerce:

De e-commerce boomt in België, maar het zijn niet de bedrijven die in ons land gevestigd zijn die ervan profiteren, maar wel de buitenlandse. De twee grote dood-doeners? De torenhoge loonkosten en de onflexibele wetgeving op nachtarbeid.De Belgen shoppen steeds meer online. In 2014 werd 6,44 procent van de omzetvan de Belgische handel via webshops gegenereerd. Een jaar eerder was dat 5,5procent. In totaal draaiden Belgische webshops vorig jaar samen een omzet van5,62 miljard euro. Maar toch maakt de sector zich zorgen.

Bol.com1• Webshop• 13% omzet in België

Heinz2• Sauzenfabrikant

Coolblue3• Webshop• 2 fysieke winkels in België

Tesla4• Elektrische luxewagens• 2 showrooms in België

Action6• Discountwinkel

Primark7• Ierse kledingketen• 2 fysieke winkels in België

Michael Kors5• Amerikaanse modeketen• 2 fysieke winkels in België

>>

De Belgische bedrijvenworden door deoverheid met tweevoeten vooruitgetackeldLuc Van Mol, CEO ZEB

09VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

009_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:12 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

verwerkt, terwijl het in de buurlanden – zoalsNederland – mogelijk is die bestelling diezelfdeavond nog te laten vertrekken. Van die flexibili-teit kunnen Belgische handelaars alleen maardromen.Een bedrijf dat het gehad heeft met de Belgischewetgeving is de kledingketen ZEB. CEO Luc VanMol overweegt met zijn webshop weg te trekkenuit België. Daardoor zouden tien jobs verlorengaan. “Dat is een drama, want ik wil de werkgele-genheid in eigen land houden”, stelde Van Mol inDe Tijd. “Maar het kan niet anders. De omstan-digheden waarin er in België aan e-commercemoet worden gedaan, zijn dramatisch. Het sys-teem is zo weinig flexibel dat we wel moeten uit-wijken.” Hij gaat verder: “In Nederland kun je meteen gerust gemoed een pakje bestellen om elf uur's avonds en dat de volgende dag aan huis gele-verd krijgen. In België gaat dat niet want daarmogen jobstudenten maar tot acht uur 's avondswerken.”De levering binnen een dag is vandaag de norm.Succesvolle webwinkels zoals Coolblue enBol.com leveren die ser-vice al. Consumentenverwachten dat ook,want snel is niet snel ge-noeg. Winkels voerendan ook een felle racetegen de klok om deveeleisende klant op zijnwenken te bedienen. Al-leen is de Belgische wet-geving daar niet opafgestemd. Volgens Van Mol is het een kwestievan tijd voor iedereen naar het buitenland ver-trekt. “De Belgische bedrijven worden door deoverheid met twee voeten vooruit getackeld.”Ten slotte is er een gebrek aan flexibiliteit om tij-delijk personeel aan te werven. Nederlandse be-drijven kunnen veel gemakkelijker tijdelijkekrachten aannemen tijdens piekmomenten.

Jobs op de hellingDat er een probleem is, beseft minister van Digi-tale Agenda Alexander De Croo ook. “De pijnpun-ten zijn duidelijk: onze hoge loonkost en eenwetgeving op nachtarbeid die niet langer meerstrookt met de werkelijkheid. Aan het eerste zijnwe al langer aan het werken en de inspanningendie we daar leveren, gelden uiteraard ook voor deretailsector”, stelt De Croo. Maar ook voor hettweede probleem, wordt naar een oplossing ge-zocht. “De regering heeft beslist dat de ministervan Werk, Kris Peeters, voor de zomer met eenwetswijziging moet komen om nachtarbeid mo-gelijk te maken voor de sector van de e-com-merce. Deze wetswijziging zal tot stand komenstand na overleg met de sector en moet ervoor

zorgen dat de e-commercesector competitief kanzijn met onze buurlanden.”Als bedrijven naar het buitenland verhuizen,gaan jobs en groei in ons land verloren. Uit de e-commercestudie 2014 van Comeos, de Federatievan de Handel en de Diensten, blijkt dat eensnelle levering, naast prijs en tevredenheid, devoornaamste drijfveer is voor de online aanko-pen. Boodschappen doen via internet heeft hetgrootste groeipotentieel voor de komende jaren.Dezelfde federatie berekende dat er in 2014 42procent van de Belgische online aankopen naarbuitenlandse handelaars gaat. Dit zou een totaalverlies van 2,4 miljard euro in 2014 betekenen, of8.302 banen. Op termijn zouden zelfs 36.197 jobsop de helling staan.

Grootste vijandHoewel Nederland ons duidelijk een paar stappenvoor is in het e-commerceverhaal, is het zekerniet onze grootste vijand. De echte bedreigingkomt van veel verder. Het zijn de Chinese enAmerikaanse webshops die nu hun pijlen richten

op de Europese markt. Zewerken met hele anderegrootordes: amazon.com be-dient vandaag al 150 miljoenklanten per week en maaktdaarbij een jaaromzet die gro-ter is dan het bruto binnen-lands product van de helftvan alle landen ter wereld. DeChinese webshopalibaba.com maakte vorig

jaar negen miljard dollar omzet op één dag. “China en de US spelen in de Champions League,Nederland en de UK in de Europa League en wijBelgen denken eraan om binnen een paar jaar eencaféploeg te starten… Het is geen vijf voor twaalfmeer, het is halfdrie in de namiddag. Dit nogrechttrekken zal een heus huzarenstuk worden”,stelt Bart Van der Leenen, Managing Director vancommunicatiebureaus Out of the Crowd enWhizpr op deredactie.be. Ondanks alles staat België in de top tien van lan-den met de aantrekkelijkste e-commerce. De Glo-bal Retail E-Commerce Index van A.T. Kearneybeoordeelt landen op hun e-commerce potenti-eel, gebaseerd op verschillende variabelen diezowel met de huidige markt van een land reke-ning houden als met het groeipotentieel van deonlinehandel. Ons land is in deze editie de sterk-ste stijger, en gaat er 15 plaatsen op vooruit in derangschikking, zo blijkt bij de publicatie van deindex eerder deze week. De eerste plaats wordtingenomen door de Verenigde Staten, gevolgddoor China, het Verenigd Koninkrijk, Japan enDuitsland. België staat op de negende plaats. Hetkalf is dan toch nog niet helemaal verdronken.

E-commerce in België in 2014

In 2014 groeit de online handel met 15%5.620.000.000euro omzet

Belgischewebshops

105 nieuwe webshops per maand

6.700

61% van de Belgen kocht al online

86%van de Belgen verkiest site met fysieke winkel

43%van de Belgen verkiest Belgische site

42%van de omzet van e-commerce gege-nereerd via buiten-landse webshops

Belg koopt online minder in eigenland. Dit aantal inwoners koopt nationaal:

NederlandVKDuitslandFrankrijkBelgië

72%66%

59%51%

30%

Als de Belg in het buitenland digitaal shopt, dan doet hij dat in…

ACTUA

België staat in de toptien van landen met de aantrekkelijkste e-commerceGlobal E-Commerce Index

Tekst: Heleen De Bisschop

Belgische handel verliest steedsmeer omzet aan buitenlandse webshops

201220132014

-1,4 miljard €-1,8 miljard €-2,4 miljard €

>>

Bron: Comeos

10 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

44% Rest

6%9%

12,5%

18,5%20%

6%9%

%

%

%

st

20,518

12,5 Re%44

NL

D

VKVS

Fr

009_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:12 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

11VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Nauwgezet - Loyaal - Synthesevermogen - Gevoel voor business en communicatie - Zin voor initiatief - Teamgeest - Energiek en enthousiast - Pragmatisch

Thalys is een spoorwegonderneming met een omzet van € 600 miljoen en hoofdkantoor in Brussel. Deze dochteronderneming van SNCF (60 %) en NMBS (40 %) heeft strategische

gevalideerd door de Raad van Bestuur.

Gezien de context zal de CFO meer dan de klassieke functies van een

Hij/zij moet de ambitie hebben om een transformatie mogelijk te maken met

aansturing die beantwoordt aan het nieuwe statuut van de onderneming en

Als lid van het Directiecomité zal hij/zij ook in hoge mate bijdragen tot het bepalen en het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie.

prestatieplannen

Uw ervaring

Geïnteresseerd in deze uitdagende job?

interessant salarispakket

kandidatuur

CFO @ 300 km/u ?

AGO INTERNATIONALHuman Resources RecruitmentKortrijk • Gent • Brussel • Lille • [email protected]

Pidy is een internationale

voedingsgroep actief in

de productie en verkoop

van producten “klaar

om te vullen”. De groep

heeft vestigingen in Ieper

(België), Halluin (Noord-

Frankrijk), Northampton

(UK) en New York (USA).

Als marktleider in de

productie en distributie

van bladerdeegproducten

staat Pidy garant

voor een continue,

klantgerichte product- en

procesontwikkeling. Aan

de basis van dit succes

staan 250 medewerkers.

Wil je deel uitmaken

van een sterk bedrijf in

beweging? Dan ben je de

m/v die wij zoeken.

www.pidygourmet.com

EXPORT MANAGERFunctie: ¡ Na een grondige opleiding wordt u verantwoordelijk voor het proactief commercieel bewerken en verder uitbouwen

van exportmarkten (F1-F2 en Cash & Carry klanten).

¡ U coördineert en motiveert uw team van agenten en importeurs.

¡ Bij onderhandelingen met key accounts komt uw salestalent goed van pas. Op professionele wijze bouwt u de bestaande business relaties verder uit. U onderhandelt over nationale en internationale akkoorden, alsook jaarcontracten met de aankoopcentrales.

¡ U neemt initiatief en grijpt nieuwe marktopportuniteiten met beide handen.

¡ U volgt de markt op de voet, onderkent nieuwe tendensen en vertaalt deze naar de R&D-afdeling.

¡ U bent de eindverantwoordelijke voor de opmaak en de implementatie van het marketingplan binnen uw werkterrein.

¡ U zorgt voor een vlekkeloze uitwerking van onder meer de private labelprojecten en vertaalt deze in concrete verkoopcontracten.

¡ U wordt ondersteund door de commerciële binnendienst en bent bereid zich regelmatig te verplaatsen.

¡ U rapporteert aan de corporate sales director.

Pro� el: ¡ U genoot een hogere opleiding (bachelor of master bijv. talen / handelswetenschappen / economie) of beschikt over

minimum 2-3 jaar ervaring in een commerciële functie binnen een B2B of retail omgeving.

¡ U heeft een uitgebreide talenkennis N/F/E/ (bijkomende talenkennis is een groot pluspunt).

¡ U hebt een uitgesproken commerciële drive en bent resultaatgericht.

¡ U bent in staat om op hoog niveau te onderhandelen.

¡ U laat zich niet afschrikken door pioneerswerk.

¡ Ervaring en knowhow opgebouwd m.b.t. export sales binnen de voedingssector voor internationale retailers.

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

Wilt u deel uitmaken van een sterk bedrijf? Dan bent u de m/v die wij zoeken. U komt terecht in een groeiende onderneming met een collegiale werksfeer die u de mogelijk heid biedt om u professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen met ruimte voor initiatief en zelfstandig werken. We  bieden u voor deze functie een competitief salarispakket en extralegale voordelen.

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van uw kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen belt u 056 22 80 64 of 0473 244 501.

Deze vacature vindt u ook opDeze selectie verloopt in exclusief contract

met Ago Internationalwww.ago.bz

011_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:33 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

12 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

RCA Group is een top 10 communicatieadviesbureau met vestigingen in

Hasselt en Brussel. Samen met een team van bijna 70 experts in branding,

pr, hr- en overheidscommunicatie werken we elke dag aan impactvolle

communicatie voor onze klanten. Om verder te investeren in een

kwaliteitsvolle service, zoeken we op korte termijn volgende nieuwe

collega’s (m/v):

Strategic PlannerFunctie / Als ervaren marketingexpert houd je steeds de vinger aan de pols van het publiek. Je bouwt bruggen tussen doelgroepen en merken. De merkstrategie en merkidentiteit van onze klanten stuur je proactief aan en je gaat constructief met hen in dialoog. Je biedt de creatieve teams een duidelijk kader en weet hoe je (digitale) media het best kan inzetten. Je zet de lijnen uit bij pitches en bent uiterst bedreven in het schrijven en presenteren van strategische visies en communicatieplannen.

Profi el / Naast relevante bureau-ervaring, heb je een degelijke opleiding genoten én een stevige marketingbagage. Scherp strategisch inzicht combineer je met een uitgesproken analytische geest. Om frisse invalshoeken te blijven verkennen, is passie voor maatschappelijke trends, consumentengedrag en innovatieve communicatie een echte must.

Communicatieadviseur / AccountmanagerFunctie / Als ervaren communicatie-expert bied je deskundig advies aan bedrijven en hun merken. Je begrijpt hun noden en weet hoe je campagnes en projecten naar een nóg hoger niveau kan tillen. Je werkt communicatieplannen uit en begeleidt de realisatie van a tot z, zowel o� ine als online. Je maakt het verschil door duidelijke briefi ngs te geven aan collega’s en overtuigend te presenteren bij klanten.

Profi el / Aan je opleiding als bachelor/master koppel je minimaal 4 jaar relevante bureau-ervaring. Je hebt marketinginzicht en een groot inlevingsvermogen. Je bent vertrouwd met B2C-communicatie en houdt jezelf continu op de hoogte van wat er leeft en evolueert op dat vlak. Als teamplayer beschik je over een vlotte persoonlijkheid en pak je de zaken hands-on aan. Een goede talenkennis (N/F/E) maakt het plaatje compleet.

Creative CopywriterFunctie / Concepten, namen, baselines en scripts bedenken, daar blink jij in uit. Jouw creatieve teksten zijn de basis voor sterke campagnes en doelgerichte contentmarketing. Je begrijpt snel de essentie van een briefi ng en werkt nauw samen aan campagnes met onze art directors.

Profi el / Schrijven is je tweede natuur. Liefst kan je ook minstens een bachelordiploma voorleggen met een taalkundige of journalistieke basis. Je hebt minimaal 4 jaar bureau-ervaring en kan je talent aantonen met eigen werk. Als geen ander kan je jezelf inleven in de logica van een breed publiek en deze duidelijk verwoorden. Een uitmuntende beheersing van het Nederlands is evident, kennis van Frans of Engels is mooi meegenomen.

Art Director / DesignerFunctie / Je geeft vorm aan communicatie: van slimme merkidentiteiten, over brede campagnes tot uitgelezen magazines. Op schermen en papier, en alles daartussen. Je bent een spilfi guur in onze studio, tussen art directors en copywriters. Maar voor je ontwerpen werk je ook samen met onze strategen en adviseurs, steeds met het publiek scherp in zicht.

Profi el / Je bent een designer pur sang: typografi e, grids, kleuren en beelden beheersen je dagen en nachten. Als een bezetene volg je de laatste do’s and don’ts in design en weet je deze om te zetten naar jouw eigen(tijdse) stijl. We zijn op zoek naar een designer met een stevige opleiding en een 4-tal jaar professionele ervaring, liefst in een bureau. Maar bovenal zoeken we een uitgebreid portfolio dat voor zich zelf spreekt.

Interesse? Stuur je motivatiebrief en cv vóór 10 mei 2015 naar [email protected]. Discretie verzekerd. Vragen? Bel Annelies Nijs op 011 590 590.

Aanbod voor alle functies / Je mag een boeiende job verwachten met fl ink wat afwisseling en uitdaging. Samen met je collega’s ga je steeds gedreven op zoek naar geïntegreerde en creatieve communicatieoplossingen. Verder staat RCA Group garant voor een aangename werkomgeving - ver weg van alle fi leleed - en een ongedwongen sfeer (de maandelijkse RCAfés op vrijdagnamiddag zijn hier een mooi bewijs van). In ruil voor je inzet bieden we je een aantrekkelijk loon aangevuld met een interessant pakket extralegale voordelen en een eigen opleidingsaanbod via RCAcademy.

012_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:33 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

De Belg is stilaan helemaal verkocht aan e-commerce, maar dat betekent ook dat die online bestellingen bij deconsumenten moeten geraken. Koerierdiensten bezorgen jaarlijks miljoenen pakjes, thuis of op het werk. En

misschien droppen drones ze straks in de tuin. bpost is een van de belangrijkste spelers, maar het bedrijfvoelt ondertussen ook al de hete adem van de concurrenten in zijn nek.

De postbode van morgen: technicus of drone?

De positie van bpost in het e-commercetijdperk

13VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

FOCUS

013_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 19:26 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

COMMERCIEEL DIRECTEUR

[email protected]+32 (0)56 84 38 48Jacquetboslaan 1, 7711 Dottenijswww.veranclassic.be

VERANDA’S - PERGOLA’S - POOLHOUSES TUINHUIZEN - COTTAGES - CARPORTS - GARAGES

is op zoek naar een

Bent u een peoplemanager en bezit u voldoende maturiteit om een verkoopsteam aan te sturen ?

Beschikt u over een uitermate commerciële feeling en weet u mensen te enthousiasmeren ?

Bent u tweetalig (Nl / Fr) ?

Herkent u zichzelf in deze omschrijving ?

Raadpleeg dan snel onze vacature op www.veranclassic.be/nl/jobs en contacteer ons.

Gemeentebestuur Wezembeek-Oppem

werft aan voor onmiddellijke indiensttreding en bijkomende aanleg van een wervingsreserve van 2 jaar (m/v):

Alle nuttige privédienstjaren worden in aanmerking genomen. Je kan genie-ten van een interessante verlofregeling: 35 werkdagen.Andere voordelen zijn: maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering. Voorwaarden en examenprogramma zijn te bekomen op de personeels-dienst: 02 783 12 40.

Indien je wenst te werken in een aangename en groene werkomgeving, als inzet voor een centraal gelegen en vlot bereikbaar lokaal bestuur, jou boeit, stuur dan je gemotiveerde kandidatuur, samen met een curriculum vitae en een afschrift van diploma Nederlandstalig (of een Franstalig met bewijs van Nederlandstalige taalkennis afgeleverd door Selor (art. 7)), per brief naar het college van burgemeester en schepenen, Louis Marcelisstraat 134 te 1970 Wezembeek-Oppem of via e-mail aan

.

014_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:34 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

FOCUS

“Die concurrentie is zeker niet nieuw”, vertelt JanVandenneucker, Managing Director bpack bijbpost. “We zijn omringd door internationale con-currenten die ook in België aanwezig zijn. Datgaat van een DHL tot een GLS. De meeste concur-renten werkten in het verleden voornamelijk in

het B2B-segment (voornamelijk voor bedrijven,nvdr.), maar ze beginnen zich nu ook op de marktvan de consumenten te richten. Dat is iets watbpost altijd gedaan heeft en dus in ons DNA zit.11.000 postbodes staan dagelijks voor de deurvan de Belgen. Daardoor kunnen we onze positienog steeds sterk verdedigen. Bovendien is con-currentie alleen maar gezond.”“De consument heeft hoge verwachtingen endaarom is het belangrijk om een juiste verhou-ding tussen kost en kwaliteit aan te bieden”, zegtVandenneucker. “We leveren de producten eendag nadat wij ze binnenkregen van de webshop.Dat betekent dat we nu ook zeven dagen per weekwerken. Voor een grote onderneming als bpost isdat niet eenvoudig. Het vraagt veel aanpassingen,investeringen, overleg met de sociale partners,enzovoort.” Binnenkort start de koerierdienst ookmet een pilootproject voor avondleveringen.“We blijven oplossingen ontwikkelen om de e-commerce te ondersteunen.”

Persoonlijk contactE-commerce is steeds in beweging en er ontstaanheel wat ontwikkelingen. Zo testen Amazon enDHL het gebruik van drones uit en zouden 3D-printers in de toekomst een belangrijke rol kun-

nen spelen. “Ook bij bpost zijn we creatief”, zegtVandenneucker. “We kijken naar alle mogelijkeinnovaties binnen het bedrijf. De digitaliseringheeft invloed op de traditionele business vanbpost.” Daarom moet het koerierbedrijf zich op-nieuw positioneren. “Onze kracht is dat we elkedag op het terrein staan. We moeten nadenkenwat we met die kracht kunnen doen. We hebbenveel ideeën, maar moeten de juiste keuze maken.Als bedrijf mag je ook niet te veel afwijken van jeDNA.”“We staan bijvoorbeeld aan de basis van nieuweleveringsmethodes in België. Denk maar aan depakjesautomaten. We hebben er nu 125, dit jaarworden het er 150.” Maar het gaat verder. Zo lan-ceerde het bedrijf in september de boodschap-pendienst combo in Brussel, Waals-Brabant enHalle-Vilvoorde. Zo kun je online een bestellingplaatsen bij een deelnemende winkel en je aan-kopen worden ’s avonds thuis geleverd. Voorlopigis de dienst nog niet overal in België beschikbaaren telt combo ook maar een beperkt aantal deel-nemende winkels, zoals Cora, Carrefour en en-kele speciaalzaken. bpost zegt dat ze de lijststelselmatig zal uitbreiden.Een ander voorbeeld van innovatie bij bpost isCity Logistics, een project voor intelligente

Slimme kastjes

BRINGME is een Leuvense start-up die zich speci-aliseert in slimme boxen. De leverancier kan viaeen digitale sleutel een kastje openen waar hij het(online) bestelde pakket kan achterlaten. Wan-neer dat gebeurt, krijgt de gebruiker via de app hetbericht dat zijn bestelling is aangekomen. Daarkan hij het met een digitale sleutel afhalen.BRINGME wil daarmee inspelen op de frustratievan de onlineshoppers, die vaak niet thuis zijn alshun bestelling geleverd wordt. Bovendien is hetgebruik van de app en de box gratis.BRINGME verspreidde dertig kasten bij bedrij-ven en instanties in Leuven, zoals de KU Leuven,KBC, Gasthuisberg, het provinciehuis en ver-schillende appartementsgebouwen. In totaalzullen 10.000 mensen binnenkort in deBRINGME-boxen bestellingen kunnen laten le-veren en ophalen.

Hoe werkt het?• Je bestelt wat je wil, waar je wil, bij wie je wil.

Iedereen kan voor jou leveren in de box.• De box staat op je werk of in het apparte-

mentsgebouw waar je woont. Pakjes kunnenook worden opgehaald, bijvoorbeeld retourzendingen voor webshops of je strijk.

• De app geeft je een seintje als de bestelling isaangekomen en de box tekent elektronisch afin jouw plaats.

• Met de app kun je onmiddellijk je betalingenuitvoeren.

Leveren in de koffer

Consumenten met een Volvo kunnen in de toe-komst hun online bestellingen in de koffer vanhun wagen laten leveren. Het Zweedse automerkintroduceerde daarvoor een technologie die zeomdoopte tot ‘Roam Delivery’. Wanneer een consument online shopt, kan hij zijnauto als afleveradres opgeven. Vervolgens ont-vangt de leverancier via de Volvo On Call-app eendigitale sleutel, waarmee hij tijdelijk toegangheeft tot de auto van de klant. Als hij de bestellingheeft afgeleverd, verdwijnt de sleutel weer. Deklant wordt via zijn smartphone op de hoogte ge-bracht dat het pakje aangekomen is.

Drones

Een pakje bestellen en dat even later in ont-vangst nemen van een drone die zelf zijn wegnaar je voordeur heeft gevonden. Het spreekt totde verbeelding.In september vorig jaar startte de koerierdienstDHL een proefproject waarin ze drones inzettenvoor het bezorgen van pakketjes. Dat doen ze ophet Duitse Waddeneiland Juist. De ‘pakketkop-ter’ vliegt dagelijks vanuit de havenstad Nordennaar Juist voor de levering van medicijnen. Dehelikopter wordt voortduren gemonitord vanuiteen mobiel grondstation. Zo kan DHL ingrijpenals er iets fout gaat. De drone haalt op een hoogtevan 50 meter een snelheid van 65 kilometer peruur, afhankelijk van de windsnelheid. “Voor deeerste keer zullen medicijnen en andere drin-gende goederen geleverd worden door de DHL-pakketkopter”, klonk het. Vandaag tempert DHL de verwachtingen. Vol-gens het grootste pakjesbedrijf ter wereld gaat dedrone in de bezorgbusiness weinig voorstellen.“Pakjes leveren met drones komt er zonder enigetwijfel”, zegt CFO Lawrence Rosen aan zaken-zender CNBC. “Maar het zal slechts een heelklein deel van onze business worden. Een echteniche.”

Met onze ‘pick & pack’-service willen weervoor zorgen dat deconsument dezelfdeervaring beleeft als ineen fysieke winkelJan Vandenneucker, Managing Director bpack bij bpost

>>

15VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

013_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 19:26 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

FOCUS Tekst: Heleen De Bisschop

Op zoek naar een job in de e-commerce?www.vacature.com/jobsecommerce

stadslogistiek. “We centraliseren de leverin-gen op één plaats, om de producten verder tekunnen leveren aan de winkelpunten”, legt Van-denneucker uit. “Zo proberen we de verdelingvlotter te laten verlopen en is het ecologisch ookinteressanter.” Door files verliezen transportbe-drijven tijd om hun goederen in de stad te leve-ren. Door een overslagplaats aan de Houtdok inAntwerpen te lanceren, moet er 80 tot 100 kilo-meter minder gereden worden in de Antwerpsebinnenstad, wat ook beter is voor het milieu.bpost wil City Logistics nu ook uitbreiden naarBrussel.“Ten slotte werken we ookaan een ‘pick & pack’-ser-vice. Daarvoor werken weonder andere samen meteen bekende parfumerie.Wij pakken de bestellingenvia de webshop van deparfumerie in en versturende pakketjes. Het inpak-ken doen we zelfs op maaten we voegen er een geur-tje aan toe. Zo zorgen weervoor dat de consumentdezelfde ervaring beleeftals in een fysieke winkel”, aldus Vandenneucker.Het is net dat menselijke aspect dat bpost wilkoesteren. “Het contact tussen postbode en klantis terug sterker aan het worden. Meer dan 70 pro-cent van de online consumenten verkiest thuis-levering. Daardoor komt de postbode vaker terugtot aan de deur. We willen daarin nog een stap

verder gaan en de services die postbodes kunnenbieden nog uitbreiden. Zo zouden we beperktetechnische diensten kunnen leveren, al is hetmaar informatief.” In de toekomst is het goed mo-gelijk dat de postbode niet alleen je nieuwe tele-visie levert maar je ook helpt bij de installatie.

DronesAls de rol van de postbode verandert, zullen deprofielen dan ook anders zijn? “Postbodes werkenvandaag ook al met mobile devices, ze rijden nietallemaal meer met een (brom-)fiets, maar duizen-

den al met een e-bike. Datis een normale evolutie.De profielen van onzepostbodes zijn vandaagsowieso al anders dan en-kele jaren geleden”, ver-klaart Vandenneucker.“Net zoals in elk ander be-drijf zijn sommigen ersneller mee weg dan an-deren. Daarom bieden wevoldoende ondersteu-ning.” Maar dat lukt na-tuurlijk niet van de enedag op de andere. “Er

werken zo’n 11.000 postbodes bij bpost. Het uitrol-len van mobile devices lijkt heel eenvoudig, maar11.000 mensen trainen is niet niets. Het vraagtmisschien iets meer tijd, maar eens we er staan,staan we sterk. Dat is onze kracht. Bovendien trek-ken we door de innovatie ook jongere profielenaan, waardoor er een andere dynamiek heerst.”

Door de e-commerce stopt een werkdag niet meerom 16 uur. “We zijn ook gestart met een piloot-project van leveringen op zondag. Dit doen we innauw overleg met de verschillende afdelingen ensociale partners”, vertelt Vandenneucker.Een ding is zeker, de rol van de postbodes en an-dere werknemers bij bpost is nog lang niet uitge-speeld. Ze zullen zeker niet vervangen wordendoor robots of drones. “België is er volgens mijnog niet klaar voor om drones boven het hoofd tezien vliegen, ook de wetgeving niet. Het commer-cieel uitbuiten of een postbode vervangen dooreen drone, zie ik nog niet meteen gebeuren. Aande andere kant verplicht het ons om onszelfvoortdurend in vraag te stellen. We deden dat alwel, maar het brengt alleen maar meer pit in hetverhaal”, besluit Vandenneucker. V

FedEx koopt rivaal op

FedEx neemt zijn Europese rivaal TNT Expressover. Dat maakte het Amerikaanse koerierbe-drijf eerder deze maand bekend. Dat zal nietzonder gevolgen blijven voor de werknemers isons land.

FedEx is wereldwijd het grootste koerierbedrijf,maar heeft in Europa eerder een beperkt markt-aandeel van 10 procent. Als de overname slaagt,wordt FedEx/TNT meteen de nummer twee inEuropa na DHL. "FedEx is volledig complemen-tair met TNT", stelt Tex Gunning, CEO van TNTExpress. "Zij zijn sterk in de VS en op de lijn vande VS naar Azië. Wij zijn sterk in Europa en opde lijn Azië-Europa. Doordat we complementairzijn, heeft de deal ook geen grote impact op hetpersoneel."Toch dreigt de overname is ons land wel gevol-gen voor de tewerkstelling te hebben. FedExstelt hier 800 mensen tewerk, waarvan de helftin de distributiecentra en depots in Wilrijk, Ma-chelen, Gent, Luik en op Brucargo werkt. De an-dere helft is actief op het Europeehoofdkwartier in Brussel. Voor die medewer-kers ziet het er minder goed uit, want hethoofdkwartier verhuist naar Nederland. Daar-door zouden er 350 tot 400 banen sneuvelen.TNT is met 2.300 werknemers in België één vande grotere werkgevers van ons land. 1.200werknemers werken op de hub in Luik, nogeens 400 bij de vliegtuigdochter TNT Airways.De rest zit verspreid over de distributiecentra.De Amerikanen plannen de verkoop van TNTAirways in Luik, maar de intercontinentalevluchten van die luchtvaartmaatschappij zou-den ze eerst overhevelen naar hun eigen lucht-vaartentiteit met Europese basis in Parijs. Datkan nog eens tot 100 banen kosten. Hoeveelbanen er in de operationele diensten in gevaarkomen, is nog niet duidelijk.

De rol van depostbodes en anderewerknemers bij bpostis nog lang nietuitgespeeldJan Vandenneucker, Managing Director bpack bij bpost

“Postbodes werken vandaag ook al met mobile devices, ze rijden niet allemaal meer met een (brom-)fiets maar duizenden almet een e-bike”, zegt Jan Vandenneucker, Managing Director bpack bij bpost.

>>

16 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

013_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 19:26 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

17VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Erkenning VG.665/B

(Technische) Accountmanager

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van precisieweefsels in België en Luxemburg. Als deskundig partner ziet u kansen in diverse sectoren en weet u daar doelgericht op in te spelen. Dankzij uw technische productkennis en luistervaardigheid weet u ook het netwerk van bestaande relaties verder uit te bouwen. Door de grote diversiteit van wensen en behoeften van klanten wordt u uitgedaagd om creatieve, klantgerichte oplossingen te creëren. U neemt deel aan (inter)nationale beurzen en regelmatig wordt u verwacht op het kantoor te Lochem (NL). U werkt vanuit huis en u rapporteert aan de Managing Director.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (ref.nr. SEFA151) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.sefar.com

Sefar BV, gevestigd te Lochem (NL), is wereldwijd een toonaangevende producent van precisieweefsels voor filtratie- en zeefdruktoepassingen. De technische weefsels worden met veel diversiteit ingezet in bijna alle industrieën; van communale waterzuivering en automotive tot de farmaceutische en medische industrie. Dankzij de jarenlange ervaring en een eigen productieafdeling speelt Sefar in op de meest uiteenlopende wensen van haar opdrachtgevers.

Erkenning VG.665/B

U wordt verantwoordelijk voor de verdere commerciële groei van Blickle in België. Als meewerkend voorman geeft u op een energieke en dyna-mische wijze het goede voorbeeld aan uw team. U gaat de Belgische vestiging te Boechout leiden en verder ontwikkelen (in nauwe samen-werking met het Duitse hoofdkantoor). Enerzijds voert u dus strategi-sche gesprekken met het management in Duitsland en anderzijds gaat u ook zelf actief de markt bewerken en (potentiële) klanten bezoeken en overtuigen van de toegevoegde waarde die Blickle kan bieden. Uw klan-ten bestaan uit met name OEM’ers, eindgebruikers en de professionele handel. U rapporteert aan de Manager International Controlling.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. BLIC152) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.blickle.be

Blickle Wielen is een van de meest vooraan-staande wielenproducenten ter wereld. Blickle produceert hoogwaardige (losse) wielen en blinkt uit door innovatief vermogen, moderne fabrica-getechniek met een hoge automatiseringsgraad, ruime ervaring en gemotiveerde en betrokken medewerkers. Kortom: Blickle is wereldwijd een begrip als het gaat om hoogwaardige, duurzame en onderhoudsvrije wielen “Made in Germany”.

Vestigingsmanager

017_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:35 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

18 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Erkenning VG.665/B

Accountmanager autowasinstallatiesOndernemend, zelfstandig & passie voor het vak

U wordt commercieel verantwoordelijk voor de verkoop van technisch hoog-staande en innovatieve autowasinstallaties in België (voornamelijk Oost-, West-Vlaanderen en Henegouwen). Dankzij uw luistervaardigheid en com-mercieel inzicht signaleert u ontwikkelingen en kansen bij bestaande klan-ten. Bovendien bent u als pionier in staat de markt verder in kaart te brengen en weet u ook bij nieuwe projecten en klanten de behoefte te bepalen. U richt zich op grote oliemaatschappijen, vervoer- en transportfirma’s, private ondernemingen, maar ook op overheidsinstellingen. On the job evolueert u tot een deskundige gesprekspartner en wordt u verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject. U wordt ondersteund door een commerciële binnen-dienst en maakt deel uit van het Benelux salesteam.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. WASH151) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.washtec.be

WashTec NV, onderdeel van het beursgenoteerde Duitse WashTec AG, is wereldwijd de leidende producent op het gebied van autowasinstallaties. Denk hierbij aan ketting- en rolloverwasstraten en truck-, car- en selfwash installaties. WashTec Benelux, met kantoren in Zoetermeer (NL) en Brussel, is marktleider en biedt haar klanten een compleet én innovatief productgamma en een uitgebreid service netwerk. WashTec levert aan vrijwel alle grote oliemaatschappijen, maar levert ook aan verschillende private ondernemingen.

018_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:36 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

“Acht jaar geleden heb ik heel bewust voor Cool-blue gekozen. Het was en is een jong groeibedrijf.Ondertussen zijn we wel een aantal maten groter,maar desondanks heerst er nog steeds dezelfdecultuur boordevol ambitie. Vroeger waren we meteen tachtigtal werknemers en was er een heelvriendschappelijke sfeer. Dat is er vandaag ooknog, hoewel we nu uitgegroeid zijn naar een be-drijf met meer dan 1.000 werknemers, waarvanmeer dan 100 in België. Coolblue wil bovendien

een voorbeeld zijn op vlak van klantgerichtheid,dat zit in ons DNA. Dat zie je in de hele organisa-tie, van de bouw van de website over de klanten-service tot de leveringen.”

Hoe Nederlands is het bedrijf?“We zijn een Benelux-bedrijf met een eigenhoofdkantoor, servicecenter en fysieke winkels inBelgië. Zo vinden onze klanten het fijn dat als zeadvies of hulp nodig hebben bij een Belg terechtkomen. We willen onze klanten bedienen op eenmanier die vertrouwd aanvoelt.”

Er is geen Belgische Coolblue, bol.com of Zalando.Lopen wij achter?"Achterop hinken is niet echt het juiste woord.Het begint al aan de basis. Wanneer je kijkt naarde beschikbaarheid van breedbandinternetver-bindingen, dan staat Nederland al een aantal jaarvoor. Een goede toegankelijkheid van het inter-net klinkt als iets uit een ver verleden, maar datis helemaal niet zo. In Nederland was dit veelsneller ingeburgerd, waardoor de e-commercedaar ook sneller kon groeien. Hetzelfde zien we

ook in het gebruik van de sociale media en de mo-biele variant van websites. Toen ik bijvoorbeeldacht jaar geleden bij Coolblue begon, had ik eensmartphone met een data-abonnement. Wanneerik in Nederland vertelde hoeveel dit kostte in Bel-gië, vielen ze achterover. Dat was bij hen al jarenvoorbijgestreefd. Het verschil in technische ont-wikkeling is nu gelukkig wel kleiner.”

Vertrouwen winnen

De toekomst ligt bij e-commerce, klinkt het. Tochopenden jullie twee fysieke winkels. Waarom?“Het waren onze klanten die daarvoor gekozenhebben. Zij waarderen het dat er een fysieke aan-wezigheid is. Zo kunnen ze bij ons terecht vooradvies bij mensen met kennis van zaken. In onzewinkels werken mensen die gespecialiseerd zijn

in bepaalde productgroepen. Bovendien zijn onzewinkels relatief klein en bestaat een derde van deoppervlakte uit een servicepunt. Dat valt meteenop als je binnenkomt. We hebben het servicepuntniet ergens in het hoekje verstopt, want de klantmoet er terecht kunnen. Ten slotte fungeert dewinkel ook als afhaalpunt. Mensen die toch

Toen de Nederlandse webshop Coolblue acht jaar geleden ook de grens naar ons overstak, gingJeroen Van Camp er aan de slag. Eerst in de winkel in Antwerpen en later in verschillendeafdelingen waar hij enkele functies doorliep. Vandaag is hij Manager Bezorging. Hij staat invoor de distributie van de bestellingen voor België en Nederland. Dagelijks voert hij grote enkleine verbeteringen uit om de pakjes vlotter en sneller bij de klanten te bezorgen.

“We openen winkels om een bandop te bouwen met de klant”

>>

Belgisch talent bij Coolblue:

De klant zal zelf hetleveringsmomentkunnen kiezenJeroen Van Camp, Manager Bezorging bij Coolblue

CARRIÈRE

“Een derde van de oppervlakte onze winkels bestaat uit een servicepunt. We hebben het niet ergens in een hoekje verstopt, wantde klant moet er terecht”, zegt Jeroen Van Camp, Manager Bezorging bij Coolblue.

19VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

019_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 19:15 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

CARRIÈRE

nog enigszins wantrouwig naar e-commercekijken, kunnen een bestelling plaatsen, deze af-halen in de winkel en ter plekke betalen. We mer-ken dat die klanten de volgende keer de bestellingwel thuis laten leveren. Het draait echt om ver-trouwen winnen. Wanneer we een fysieke winkelopenen, valt het op dat de inwoners van de om-liggende regio ook meer online kopen. We zijntrouwens nog op zoek naar geschikte panden omeen fysieke winkel te openen in de buurt van Has-selt en een op de as Leuven-Brussel.”

Dat is opmerkelijk, want fysieke winkels investe-ren in een webwinkel om de concurrentie aan tegaan. Omgekeerd werkt het dus ook: een web-shop scoort beter wanneer er ook een fysiekewinkel is.“We openen geen winkels omdat we dat fijn vin-den, maar wel om een band op te bouwen met deklant.”

Fysiek contact blijft dus nog belangrijk?“Ja, al vind ik het lastig om een onderscheid temaken tussen fysiek en virtueel contact. We wil-len onze klant benaderen op de manier waarophij of zij dat wilt. Of dat nu via de webshop, win-kel of sociale media is.”

Zondag = leveringsdag

Er heerst een echte leveringsstrijd tussen de ver-schillende winkels. Jullie bezorgen nu ook pakjesop zondag. En dat is logisch, zeg je?“Zondag is een van de zeven dagen van de week.14,3 procent van je leven is een zondag. Het is dedag dat je vaak thuis bent en de tijd hebt om eenproduct te ontvangen en uit te proberen. Ook hierkwam de vraag van de klant. Wij willen dan graagonderzoeken of dat mogelijk is en wanneer dat zois, gaan we graag mee in die vraag. Uit onze cijfersblijkt ook dat het werkt.”

Hoe zie je de e-commerce de komende jaren nogevolueren?“Alles zal nog sneller geleverd worden, dat zie jevandaag ook al. We waren de eersten in België omop de dag zelf te leveren: met de VandaagNogworden bestellingen van voor 15u op werkdagennog de avond zelf geleverd. Terwijl onze stan-daard leveringen gratis zijn, kost de VandaagNog-levering slechts 9,95 euro. Waarom zou het nietmogelijk zijn om je bestelling ook meteen aan dedeur te hebben. Want wanneer je op de bestel-knop klikt, zou je het liefst van al het productmeteen in handen hebben. Daarnaast zullen deconsumenten steeds meer controle hebben overwaar en wanneer het pakket geleverd wordt. Wiewerkt, kan niet thuis zijn wanneer de postbodeaan de deur staat. We bieden de optie al om hetpakje op een afhaalpunt op te pikken of een leve-ringsmoment te kiezen. Dat zal in de toekomstnog concreter en preciezer kunnen. Ten slotte zalde communicatie nog beter zijn. Als je bestellingop zondag geleverd wordt, krijg je zondagoch-tend een bericht wanneer dat precies zal zijn. InNederland doen we dat al en binnenkort voerenwe het ook hier in. Wanneer je met vrienden af-spreekt, bepaal je ook een dag en tijdstip. Als jeer om een of andere reden niet geraakt - je staatbijvoorbeeld in de file - dan laat je weten dat jelater zal zijn. Ook bij de leveringen van bestellin-gen kan dat zo zijn.”

Volgens Jan Vandenneucker van bpost beseft deconsument niet dat die service een kostprijsheeft.“Bij Coolblue houden we rekening met twee pij-lers: de klantentevredenheid en de winstgevend-heid. We aanvaarden nu bestellingen totmiddernacht. Die kunnen we de volgende dagnog gratis leveren. Kunnen we dat nog uitbreidennaar bijvoorbeeld 1, 2 of 3 uur ’s nachts? Misschienwel, maar dan zullen we eerst moeten nagaanvoor hoeveel klanten dat echt een meerwaarde is

en of dat wel een interessante investering is. Wekiezen er altijd voor om de kosten van de verzen-ding op ons te nemen. Niets is zo vervelend als bijde betaling ontdekken dat je nog verzendingskos-ten moet betalen. Mocht de kostprijs meevallenen de service voor veel klanten nuttig zijn, dan ishet zeker de overweging waard. Eén ding is zeker,we zitten nog niet aan het einde van het verhaalvan e-commerce.” V

Tekst: Heleen De Bisschop

Wat is Coolblue?

Coolblue werd in 1999 als studentenbedrijfopgericht door de drie Nederlanders PieterZwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Vandaagis het een cross-channel retailer die al 330 ge-specialiseerde webshops omvat. In totaalwerken er meer dan 1.000 werknemers en inBelgië zijn dat er meer dan 100. Opmerkelijkis dat het bedrijf vijf fysieke winkels heeft inNederland en twee in België (Antwerpen enLochristi). Zowel in 2012 als 2013 werd Cool-blue uitgeroepen tot beste webwinkel vanNederland in de categorie consumentenelek-tronica.

Je moet geen verschilmaken tussen fysieken virtueel contact, we willen de klantbenaderen op demanier waarop hij dat wiltJeroen Van Camp, Manager Bezorging bij Coolblue

Op zoek naar een job in de e-commerce?www.vacature.com/jobsecommerce

>>

20 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

019_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 19:15 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

21VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.personeelsrekrutering

en -selectie

AB&I10JAAR

Libeco-Lagae, gevestigd in Meulebeke, is de grootste vlasweverij in België en realiseert met een 190-tal medewerkers een omzet van ca. 35 miljoen euro. Libeco-Lagae is een exportgerichte KMO met een zeer ruim productenaanbod en een sterke klantgerichte strategie.

Om hun logistieke afdeling te versterken, zoeken wij een (m/v):

Logistiek Verantwoordelijke (8610)Je taken: • In deze uitdagende, gevarieerde functie neem je de leiding over het magazijn, de verpakking, de verzending en de facturatiedienst (samen een 14-tal

medewerkers). • Je organiseert de werkverdeling en optimaliseert de processen naar automatisatie en informatisatie toe. • Samen met jouw team stuur je alle

oplossingen, investeringen, e-commerce projecten,...

• Je bent een echte people manager die het beste uit zijn/haar team kan halen. • Je bent analytisch sterk en positief ingesteld. • Je beschikt

Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen je gegevens strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk • 056/ 225 880 • www.ab-i.be •

Interesse?Mail ons snel [email protected]

Aanbod: • Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen in overeenstemming met jouw kennis en ervaring. • Een uitdagende job in een dynamisch bedrijf met een goede werksfeer.

GEMEENTE HOLSBEEK

De gemeente wenst over te gaan tot de aanwerving van een

AFDELINGSHOOFD INFRASTRUCTUUR (STATUTAIR- NIVEAU A4a-A4b) Het afdelingshoofd heeft de leiding over de binnen-en buitendienst openbare werken en gebouwen. Het afdelingshoofd is verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie, planning en voortgang van de werkzaamheden in eigen beheer en uitbesteed aan derden met als doel het optimaal beheer en onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur en realisatie van nieuwe initiatieven.

U beschikt over een diploma dat toegang geeft tot niveau A, bij voorkeur in de richting burgerlijk ingenieur of architect, minstens drie jaar relevante beroepservaring en bent houder van een rijbewijs B. U moet slagen in een aanwervingsexamen.

Meer informatie betreffende de functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure kan telefonisch aangevraagd worden op het secretariaat (016/62.91.80) of via [email protected]

Kandidaturen moeten uiterlijk 12 mei 2015 om 11.00 uur toekomen bij het college van burgemeester en schepenen, Dutselstraat 15, 3220 Holsbeek, vergezeld van een cv en een kopie van het vereiste diploma.

Jobs op maat, meteen in

jouw mailbox Surf naar Vacature.com

en registreer je nu.

021_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:39 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

U wordt verantwoordelijk voor de omkadering en sturing van het commerciële Benelux team. U vertaalt het strategisch commercieel beleid naar concrete acties en initiatieven. U bent een krachtige motivator en leider die ervoor zorgt dat het team van accountmanagers haar vooropgestelde targets haalt en overschrijdt. U coacht hen regelmatig op de baan in zowel België (1/3) als Nederland (2/3) en stuurt hen aan. U neemt deel aan vergaderingen, ook in Europese context, en rapporteert aan de Managing Director Benelux. Referentienummer MI151

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van optische, vision- en vormprecisiemeetinstrumenten in de industriële sector in Vlaanderen. Via gerichte prospectie en networking trekt u nieuwe klanten aan, neemt u de nodige initiatieven en bouwt u bestaande relaties verder uit. Regelmatig geeft u demonstraties bij de klant of in de showroom, waarbij u kan rekenen op de ondersteuning van de application engineers. Uw gesprekspartners zijn inkopers, R&D en directie. U werkt vanuit huis en rapporteert aan de Sales Manager Benelux. Referentienummer MI152

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.mitutoyo.be en www.mitutoyo.nl

Sales Manager Benelux

Accountmanager Vlaanderen

Mitutoyo, gevestigd te Kruibeke (B) en te Veenendaal (NL), is een Japanse organisatie en wereldmarktleider op het gebied van industriële precisiemeetinstrumenten variërend van kleine handgereedschappen tot zeer geavanceerde instrumenten. Met deze innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten richt Mitutoyo zich op bedrijven in o.a. automotive, elektrotechniek, farmaceutische, medische en metaalindustrie.

Erkenning VG.665/B

Als winkelverantwoordelijke sta je in voor het dagdagelijkse beheer van jouw winkel.

Samen met je team zorg je voor een uitmuntende winkeluitstraling en tevreden klanten.

Beschik je over:

- Kempen: 10-20 medewerkers

Heb je interesse in een groene werkomgeving waar

Kempen en regio Antwerpen op zoek naar:

Winkelverantwoordelijke(n) m/v

[email protected]

022_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:38 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

Albert Heijn bouwt aan een succesverhaal. De retailer heeft niet alleen in Nederland eensterk imperium uitgebouwd, maar is stilaanook verankerd in België. Sinds het bedrijf in2011 een eerste winkel opende, ging het razendsnel vooruit. Vier jaar later zijn er in onsland dertig filialen en ook een webshop. KevinVonckx, marketing manager, was al van bij deopstart van Albert Heijn in België betrokken.

“Toen het gerucht de ronde deed dat Albert Heijnnaar de Belgische markt kwam, had ik een ge-sprek. Al vanaf de eerste seconde merkte ik dat iker op mijn plaats zou zitten.Het klikte meteen met demensen en ik kon me he-lemaal vinden in de visievan het bedrijf. Ik hebtoen mee het verhaalvan Albert Heijn in ons

land kunnen opstarten. Dat was vijf jaar geleden,ongeveer een half jaar voordat de eerste winkelin België opende.”

Sindsdien is het heel snel gegaan.“Klopt, vorige week hebben we in Deinze onsdertigste filiaal geopend. In alle winkels en hethoofdkantoor samen werken bijna 2.000 men-sen. Op vijf jaar tijd zijn we dus letterlijk 2.000procent gegroeid.”

Je sprak daarnet over de visie die je aanspreekt. Is die dan zo anders dan die van Belgische retailers?“De visie van Albert Heijn is natuurlijk gelinktaan de Nederlandse cultuur. Ze hechten veel be-lang aan dialoog en gesprek. Samenwerken enmenselijk contact zijn heel belangrijk. Nederlan-ders zijn heel eerlijk, zonder een oordeel te vel-len. Het is prettig om je mening te kunnen gevenzonder schrik te moeten hebben om iemandtegen de borst te stoten. We blijven enerzijdstrouw aan onze Nederlandse identiteit, maar ver-liezen anderzijds de Belgische consument niet uithet oog. Het is die combinatie die ons zosuccesvol maakt. De Albert Heijn-formule in Bel-gië is natuurlijk gebaseerd op de formule in Ne-derland, maar we hebben het aangepast aan deBelgische markt. Dat gaat niet alleen over de pro-ducten die we aanbieden, maar ook de manierwaarop we met de klant en de medewerkers om-gaan. We hebben de Nederlandse invloeden nietklakkeloos overgenomen, want hoewel we buur-landen zijn, is de cultuur toch heel verschillend.Dat mogen we niet uit het oog verliezen.”

We zijn nogmaar net gestart metde webshop, maar hetis een succesKevin Vonckx, Marketing Manager Albert Heijn

>>

“Op 5 jaar tijd zijn we 2.000% gegroeid”

Belgisch talent bij Albert Heijn:

©Christophe Licoppe/Photonew

s

23VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

CARRIÈRE

023_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:17 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Tekst: Heleen De BisschopCARRIÈRE

4 euro extraJullie hebben net een webshop in België opgestart.Beschouwen jullie het als een succesverhaal?“Op 16 maart 2011 hebben we onze eerste winkel ge-opend omdat er vraag naar was bij de klanten. Exactvier jaar later startten we met onze webshop in Bel-gië. We zijn nog maar een goede maand open. Weproberen hetzelfde principe van in de fysieke win-kels toe te passen: luisteren naar de klant. Hierbij be-kijken we of de Belgische webklant anders is dan deNederlandse. Kunnen we daaruit iets leren? Hoe kun-nen we het beter doen? Wat zijn de sterke punten?Deze vragen zijn we nu volop aan het beantwoorden.We zijn nog maar pas gelanceerd, dus we kunnendaarover nog geen uitspraken doen. Hoewel we mer-ken dat het een succes is, leren we dagelijks nog veelbij. Bij de lancering van onze webshop opende weook Pick Up Points in Wilrijk, Lokeren en Gent. Wezijn heel tevreden met het aantal geplaatste orders.Daarom hebben we deze week ons vierde ophaalpuntgeopend in Kontich. Wat ons wel opvalt in vergelij-king met Nederland, is dat het online winkelkarretjevan de Belg voller is. De Nederlandse consumentkoopt vaker dan de Belgische, maar wij kopen tel-kens iets meer.”

Er werd verwacht dat jullie met lagere service-tarieven zouden komen dan de concurrenten. Dat isniet het geval. In Nederland is het veel goed-koper,zij betalen tussen de 0 en de 3,5 euro. Waarom ver-schilt dat?“Zowel in onze winkels als op onze webshop passenwe het principe van Hollandse prijzen toe. De prijzen

van de producten blijven online hetzelfde als in de fy-sieke winkel. Bovendien moeten we ons houden aande Belgische wetgeving. Het is door de combinatie vandie factoren dat we beslist hebben om een servicekostvan 4 euro te vragen.”

Wat jullie ook niet doen, is aan huis leveren. Is dat ietsvoor later?“We zijn slechts een maand geleden begonnen metde e-shop. We zullen eerst kijken hoe dat loopt.Daarom kan ik daar vandaag nog geen antwoord opgeven.”

Er zijn concurrenten die het wel doen. Is er een strijdtussen de retailers?“De consument wil graag online shoppen en dan kunje als retailer niet achterblijven. Het was voor ons danook een heel natuurlijke evolutie om op die kar tespringen. Maar voelen we die concurrentie? We heb-ben vandaag vier Pick Up Points, de concurrentieheeft er net iets meer. We zijn in deze fase gewoonnog veel aan het bijleren. Hoever we daarin zullengaan, hangt ook af van wat de klant van ons ver-wacht, maar het is wel de bedoeling om verder tegaan in het e-commerceverhaal. Steeds meer mensenshoppen online en steeds vaker kopen ze ook voe-ding. We hebben steeds minder tijd en daarom zijner wel wat alternatieven om te winkelen. E-com-merce heeft vandaag zeker een draagvlak en dat zalin de toekomst alleen nog maar groter en belangrijkerworden. Er is dus nog veel groeipotentieel.” V

Wat is Albert Heijn?

Albert Heijn is een Nederlandse supermarktorga-nisatie van het bedrijf Ahold. Met 941 winkels ishet de grootste supermarktketen in Nederland. InBelgië zijn er intussen 30 filialen. De winkels wor-den bevoorraad vanuit het distributiecentrum inTilburg. De supermarkt profileert zich als goed-kope winkel met 'Hollandse prijzen'. Sinds 22 maart 2015 kun je op de website van AlbertHeijn al je boodschappen online doen. Je bestel-ling kan je afhalen bij een van de vier Pick UpPoints in België.

We hebben deNederlandse invloeden nietklakkeloosovergenomen. We zijn welbuurlanden, maar de cultuur is toch heel verschillendKevin Vonckx, Marketing Manager Albert Heijn

“We zijn heel tevreden over het aantal orders. Daarom hebben we deze week een vierde ophaalpunt geopend in Kontich”, KevinVonckx, Marketing Manager Albert Heijn.

Op zoek naar een job in de e-commerce?www.vacature.com/jobsecommerce

023_GPV2QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:17 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

25VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

025_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:40 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

026_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:39 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

Lidl is de voorbije jaren gegroeid en veranderd.Zo klom het marktaandeel van ongeveer 5 pro-cent in 2011 tot 7,8 procent vandaag. De winkel-keten breidde ook haar aanbod uit. Groenten,fruit en vlees werden prioriteit en er kwam eenbakkerijafdeling. De werknemers bij Lidl staanvoor een aantal uitdagingen. “We hebben de

voorbije drie jaar bijna 1.500 nieuwe werknemersaangenomen. De winkels zijn groter geworden ende services die we aan de klanten bieden, zijn uit-gebreid”, vertelt Leen Wouters, Manager Training& Development. “De organisatie is complexer ge-worden waardoor onze filiaalverantwoordelijkenmeer verantwoordelijkheden hebben. We hebbenons eerst gefocust op onze infrastructuur en stra-tegie, nu is het moment gekomen om te investe-ren in ons menselijk kapitaal.”

Talent@LidlOm de 297 winkelverantwoordelijken te helpenbij deze nieuwe uitdagingen, stelde Lidl een uit-gebreid ontwikkelingsplan voor hen op. Onder denaam Talent@Lidl biedt de organisatie 43.000uur opleiding aan of tot 145 uur opleidingen perfiliaalverantwoordelijke. “Het is de grootste in-vestering in het personeel van Lidl België enLuxemburg ooit”, zegt Wouters. “Maar het is danook heel belangrijk dat onze winkelverantwoor-delijken leren omgaan met onze grotere winkel.Vroeger bestonden onze teams gemiddeld uit 10tot 12 medewerkers, vandaag is het geen uitzon-dering dat er 20 tot 25 personeelsleden in éénwinkel werken. Dat vraagt een andere aansturing.Voor onze klanten is het belangrijk dat ze wordenonthaald door een ploeg die goed samen kan wer-ken en uitnodigt tot winkelen. Daarvoor rekenenwe op de gedrevenheid en de managementcapa-citeiten van onze filiaalverantwoordelijken.”

Sleutelfiguur“Bij onze huidige winkelverantwoordelijken ligtde nadruk op uitvoerende taken. Daarom willenwe dat ze zich ontwikkelen tot een echte filiaal-manager. Bij die toekomstige filiaalmanagers wil-len we de uitvoerende taken inperken, waardoorer meer tijd vrijkomt om zich bezig te houden metleidinggevende taken zoals het aansturen en mo-tiveren van een team. Ook willen we hen stimu-leren om nog meer verbanden te zien tussen hunkeuzes qua winkelorganisatie en de impact daar-van op de cijfers zodat ze er dan ook naar kunnenhandelen”, klinkt het.Ook human resources zullen daarin een belang-rijke rol spelen. In een eerste fase worden de toe-komstige winkelverantwoordelijken uitgenodigdvoor een assessmentdag. Daar krijgen ze een in-terview en rollenspel voorgeschoteld. Daarnaastgaan we na of ze beseffen waar ze aan toe zijn enluisteren we naar hun voorstellen om hun onder-steuning te verbeteren. “We focussen ons in deeerste plaats op hen, omdat ze een sleutelfiguurbinnen het bedrijf zijn”, legt Wouters uit. “Boven-dien zal onze investering een positief effect heb-

ben op alle medewerkers, want we werken aaneen langetermijnstrategie.”De eerste ontwikkelingsdagen vinden plaats inmei. “Iedereen die na de ontwikkelingsdag ofreeks trainingen aantoont dat hij of zij klaar is omde functie van filiaalmanager op te nemen, magde nieuwe functietitel met bijhorend, aantrekke-lijker salaris opnemen”, benadrukt Wouters.� Opde vraag waarom het bedrijf over deze investeringcommuniceert, antwoordt Wouters dat het be-langrijk is dat het grote publiek weet dat het be-drijf zijn verantwoordelijkheid neemt. “We willendat de klanten weten dat we er alles aan doen omhen een goede service aan te bieden”, zegt ze.“Door hen een blik achter de schermen te geven,worden we ook aantrekkelijk als werkgever. Aan-gezien we nog willen groeien, is het in de huidigeeconomische context goed dat dit bekend geraaktbij het grote publiek.” V

De komende twee jaar zullen alle 297 filiaalverantwoordelijken van de supermarktketen Lidl België en Luxemburg een intensief ontwikkelingstraject volgen. Op het menu staat bijna 43.000 uur opleiding om hen klaar te stomen voor de groei van hun winkels.

Lidl leidt medewerkers43.000 uur lang op

De filiaalverant-woordelijken krijgende tijd om zich meerbezig te houden metleidinggevende takenLeen Wouters, Manager Training & Development

OPLEIDING

“Onze organisatie is complexer geworden. Daarom krijgen de filiaalverantwoordelijken meer verantwoordelijkheid”, vertelt Leen Wouters, Manager Training & Development.

Op zoek naar een job bij Lidl?www.vacature.com/jobslidl

Tekst: Benoît July en Heleen De Bisschop

27VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

027_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 17:58 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Brand & Product Communicatiecoördinator gebeten door interieur fotografie - oog voor esthetiek (ref. BE724640)

Je functie:

Ontwikkelaar Technische Documentengebeten door techniek - 3D-inzicht en digitale tekenskills (ref. BE724638)

Je functie:

X²O

[email protected]

Filiaalleiders (ref. BE718811)

028_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:39 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

29VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Inkoper I Productontwikkelaar badkamerinterieurAnalytisch – commercieel - ondernemingszin - oog voor esthetiek (ref. BE724637)

Je functie:

028_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:39 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

SALES SUPPORT OFFICERBij Mercedes-Benz

RECEPTIONISTE/TELEFONISTEBij VIMMO

PROJECTADVISEURBij Vlaamse Confederatie Bouw via ADVER-ONLINE

DIRECTEUR ALGEMENE HULPVERLENINGBij CAW Boom-Mechelen-Lier

INTERNE AUDITORBij Socialistische Mutualiteiten

DATA ANALYST/ADVISORBij Fost Plus via A Priori

APOTHEKER – HOOFD VAN DIENSTBij AZ St Dimpna

RIS/PACS SYSTEM ENGINEERBij DOBCO Medical Systems

NEDERLANDSTALIGE VERTALER-REVISORBij Data Translations

SALES TRAINEEBij Nutrition & Santé Benelux

HOOFD AANKOOPBij Linum Europe

ICT PROJECTLEIDER WMSBij Veritas via Talent�nder

PREVENTIEADVISEUR ARBEIDSVEILIGHEID NIVEAU 1Bij Mensura

RESEARCH ASSISTANTBij AGC Glass Europe

Meest recente jobsop Vacature.com:

030_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:38 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

De BelgischeSpoorwegen telt driebedrijven: NMBS, Infrabel enHR Rail. De NMBS is hetvervoersbedrijf, Infrabel deinfrastructuurbeheerder en HR Rail dewettelijke werkgever van al het personeel van deBelgische Spoorwegen. In totaal werken er 35.000werknemers. Dit jaar zoekt de organisatie nog eens 1.700nieuwe medewerkers. “Daarmee zijn wij de grootstewerkgever van het land”, vertelt Christian Smets, ExpertCorporate Recruitment bij HR Rail. Bij de BelgischeSpoorwegen werken niet alleen treinbegeleiders en -bestuurders, maar heel diverse profielen.

OVERHEID

Welke profielen zoeken jullie?“We zijn steeds op zoek naar treinbegeleiders en -bestuurders,verschillende technische profielen, veiligheidsmedewerkers eningenieurs. Dit jaar focussen we ons voornamelijk op de treinbe-geleiders. We willen er zeker 300 aannemen. Het zijn geen een-voudige profielen om te vinden, maar we leggen de lat dan ookbijzonder hoog. Hun sociale vaardigheden moeten goed zitten.Deze mensen krijgen eens ze aan de slag zijn een grote verant-woordelijkheid over de veiligheid en de stiptheid. Wie bij deSpoorwegen begint, krijgt opleidingen want onze taak is zo spe-cifiek. Er is geen enkel ander bedrijf dat doet wat wij doen.Daarom moeten heel veel vaardigheden nog aangeleerd worden.We hebben bijvoorbeeld veertig jaar technologie in huis, van delaatste innovaties tot technologieën die al jaren meegaan. Daar-door is het voor technici en ingenieurs een complexe omgeving,maar dat maakt het alleen maar boeiend.” Hoe ziet de cultuur eruit?“Traditioneel heerst er een goede sfeer onder de collega’s. Er zijnweinig plaatsen waar de medewerkers zich zo identificeren methet bedrijf als bij de Spoorwegen. Er zijn veel mensen die hunhele carrière bij de Spoorwegen werken, soms gaat het zelfs overvan vader op zoon. Het woord ‘cheminot’ heeft niet meer de-zelfde betekenis als vroeger, maar er heerst nog steeds eenhechte band onder de medewerkers. Natuurlijk is het bedrijfvoortdurend in beweging. Er is een grote uitstroom van mensendie op pensioen gaan en een grote instroom van nieuwe mede-werkers. Daardoor verandert de cultuur voortdurend, maar hetbetekent ook dat de werknemers veel kansen krijgen om door tegroeien.”Waarom voor NMBS/Infrabel kiezen? “We kunnen, naast een aantrekkelijk salaris, ook werkzekerheidbieden. Dat is voor veel mensen zeer belangrijk. Na de sluitingvan Ford Genk zijn er heel wat werknemers van daar bij ons be-gonnen. Voor hen is werkzekerheid heel belangrijk, ze willen nietnog eens zo’n catastrofe meemaken. Daarom kiezen ze bewustvoor de Belgische Spoorwegen. We zijn een bedrijf dat in de toe-komst zeker nog zal bestaan. Bovendien kunnen we interessanteen uitdagende jobs aanbieden.” V

Tekst: Heleen De Bisschop

Len Steyaert,ingenieur en Maintance Manager bij Infrabel:

“Ik werk sinds 1998 bij de spoorwegen. Daar-mee behoor ik ondertussen al tot de anciens.

Mijn vader werkte hier ook als ingenieur,dus ik wist wat de job inhield. Het is danook geen toeval dat ik hier terecht bengekomen. Mijn vader was erdoor gepas-sioneerd, waardoor ik me als kind beter

kon voorstellen wat het inhoudt om voorhet bedrijf te werken. Zelf sta ik af en toe op

jobbeurzen om nieuwe mensen aan te trekken.Vaak heerst er een negatief beeld over de Spoorwegen. Er zijn –onterecht - heel wat clichés over NMBS/Infrabel, net zoals bij an-dere overheidsbedrijven. Voor ik bij Infrabel aan de slag ging,werkte ik bij een aantal privébedrijven. Toen ze bij de Spoorwegeneen examen voor ingenieurs uitschreven, heb ik mijn kans ge-waagd. Ik ben begonnen als ingenieur bij het onderhoud van desporen, heb op verschillende plaatsen kunnen werken en ben zodoorgegroeid naar een managementfunctie. Nu ben ik verant-woordelijk voor het onderhoud van de infrastructuur, zoals spo-renwissels, seininrichting, overwegen, enzovoort. Het is een heelinteressante en gevarieerde job. Je krijgt een mooi salarispakketaangeboden, maar voor mij zijn vooral de functie-inhoud en devariatie de redenen waarom ik hier graag werk.”

Roseline Vrielynck,treinbegeleider bij NMBS:

“Ik ben vijftien jaar treinbegeleidster bij NMBS.Daarvoor werkte ik in de verkoop, maar ik

was op zoek naar een job met veel werkze-kerheid. Een kennis, die ook bij de Spoor-wegen werkte als technicus aan debovenleiding, raadde me deze organisatieaan. Wat heel belangrijk is om als treinbe-

geleider aan de slag te kunnen gaan, zijn jesociale vaardigheden. Vandaag ben je de eer-

ste en vaak enige contactpersoon van de reizi-gers. Vroeger waren er nog de loketbedienden, maar steedsminder mensen kopen hun ticket aan het loket. Daardoor ben jede ambassadeur van NMBS. Daarnaast heb je soms een psycholo-gische functie, want je moet aanvoelen hoe je de mensen moet be-naderen. Als de trein bijvoorbeeld vertraging heeft, moet je henlaten zien dat je hun frustratie begrijpt en dat je naar hen luistert.Je staat ook in voor hun veiligheid. Het is niet altijd een gemakke-lijke job omdat je met veel verschillende mensen in contact komt,die soms niet altijd even goed reageren. Maar door begrip te heb-ben voor de situatie en vriendelijk en klantgericht te zijn, kom jeal heel ver. Voor wie op zoek is naar een 9-to-5-job, is deze niet ideaal, maar ik ben na vijftien jaar nog altijd zeer tevreden.”

Een blik achter de schermen bij de

Belgische Spoorwegen

© Frédéric Sablon© Frédéric Sablon

31VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

031_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 17:58 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Heb je interesse in een job in IT en vind je logistiek, HR, sales en andere bedrijfsprocessen boeiend? Kan je goed overweg met de computer en kan je al wat programmeren? In deze gratis opleiding leer je SAP-applicaties program-meren. Zo maak je het (bedrijfs)leven van anderen gemakkelijker.

Jij bent:

Op het programma:

greren en uit te breiden. ABAP ontwikkeling en de belangrijkste functionele SAP modules. Flexso, een erkend SAP consultancybedrijf, geeft de opleiding.

Waar en wanneer?in Leuven (Heverlee)

voltijds vanaf 18 mei 2015duur: 6 maanden

bedrijfsstage van 6 weken.

Interesse? Schrijf je in voor een vrijblijvende infosessie op 21 april of 4 mei 2015:

Lees alle details van de opleiding op www.jobber.be

Cevora vzw en VDAB creëren gelijke kansen voor alle werkzoekenden. Voor de opleidingen selecteren wij kandidaten volgens hun kwaliteiten. Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

SAP Analist-programmeurin Leuven (Heverlee)

Op zoek naar een job?Volg de gratis opleiding

Jobber by Cevora/Cefora

Op zoek naar nog meer jobs?

Surf naar Vacature.com

032_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:37 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

9TIPS & TRICKS

Kan je een mop goed vertellen? Of een anekdote over iets wat je overkomen is? Dan kan je ook een sol-licitatiegesprek naar behoren afwerken. Helaas spelen zenuwen de sollicitant vaak parten. Ons li-chaam gedraagt zich vreemd en het geluid dat uit onze mond komt, lijkt niet op onze normale stem.Als je niet als jezelf klinkt tijdens een sollicitatie, krijgt die wellicht geen happy end. Dit zijn negen tipsom het betere jobinterview af te leggen.

Door zenuwen ga je soms sneller spreken. Dat kan je voorkomen als je voorhet gesprek een ademhalingsoefening doet. Adem gedurende drie secondenlangzaam in door je neus. Adem vervolgens drie tellen uit door je neus. Her-haal dit drie keer. In die tijd heb je je hartslag aanzienlijk verlaagd. Dan ga jeook niet snel praten.

1

Steek je tong zo ver mogelijk uit en probeer iets op te zeggen, een(kinder)rijmpje of –liedje. Dat zal de achterkant van de keel openen, zodat jestem meer zelfvertrouwen en meer gezag krijgt. Doe dit natuurlijk vóór hetinterview, niet tijdens.

2

Vertrouw nooit op de rugleuning van een stoel. Voor je het weet, leun je tever naar achter. Daarom kun je beter iets naar voren leunen op je stoel. Jevoelt je dynamischer en je zal dat ook uitstralen.

4

Veel sollicitanten proberen te hard, wat soms arrogant overkomt. Mensen diete veel over zichzelf praten, zonder de minste belangstelling te tonen voor deander, zijn vaak vervelend. Vergeet dus niet om vragen te stellen en wees op-recht geïnteresseerd in het antwoord. Uiteraard moet je interesse tonen in dejob, misschien zelfs wel passie, maar blaas niet te hoog van de toren.

6

Voor meer tips surf naar www.vacature.com

Spreek niet te snel

Geen trillende stem

Laat de ander zich speciaal voelen

Als we verlamd zijn van angst en in vlucht- of vechtmodus verkeren, kunnenwe niet goed luisteren. Vaak geven we antwoord op de verkeerde vraag. Pro-beer je adrenaline onder controle te houden en luister aandachtig. Je gespreks-partner zal het waarderen dat je op de juiste vraag antwoordt.

7 Luister

Praat geen stadhuistaal of officieel jargon, maar gebruik je eigen woorden ennormale zinnen. Spreek alsof je praat met een groep vrienden. En niet te luid.

8Gebruik je eigen woorden

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar wees jezelf. Dan kom je overals relaxed, authentiek en vol zelfvertrouwen.

9Wees jezelf

Meestal wordt je een stoel aangeboden terwijl je wacht. Blijf staan. Anders isde eerste indruk die je maakt, hoe je je uit je stoel worstelt. Als je blijft staan,bevind je je bij de eerste ontmoeting op hun niveau.

3 Blijf staan tijdens het wachten

Vind een goede zithouding

Het is bewezen dat we veel meer kans maken op een job als we onze han-den zichtbaar op de tafel voor ons houden, in plaats van ze onder tafel teverbergen. Je handen tonen, is een teken van eerlijkheid.

5 Toon je handen

tips voor eensollicitatiegesprekzonder zenuwen

33VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

033_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 17:55 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

Onderwijs op maat van de student. Sterke internationale oriëntatie. Toponderzoek van fundamenteel tot toegepast onderzoek in een aantal speerpunten. Dit zijn de pijlers van de ‘futureproof universiteit’ die de Universiteit Hasselt wil zijn. Om deze ambitie waar te maken, kijkt zij voortdurend uit naar gemotiveerde medewerkers.

Vandaag zoeken wij een (m/v):

Directeur ICT & Facilitair beheerJe komt aan het hoofd van de nieuw op te richten ‘dienst facilitair beheer’ die de huidige gebouwendienst, de dienst ICT infrastructuur en de dienst informatiesystemen voor de administratie groepeert, aangevuld met de catering, de campusshop en een nog op te richten aankoopdienst. Je staat aan het hoofd van deze verschillende diensten (ongeveer 60 medewerkers) en je rapporteert rechtstreeks aan de beheerder van de Universiteit Hasselt. Je bewaakt het beleidsplanningsproces, waarbij duidelijke, coherente beleidsdoelstellingen worden geformuleerd die leiden tot een strategisch meerjarenplan en je ziet toe op het effectief en effi ciënt uitvoeren van de beleidsdoelstellingen. Je detecteert en analyseert noden en maatschappelijke trends, om zo beleidsinnovatie aan te brengen. Samen met de beheerder superviseer je grote infrastructuurwerken met bijzondere aandacht voor een nauwgezette budgetopvolging. Je initieert, stimuleert en onderhoudt samenwerkingsverbanden binnen en buiten de universiteit. Je bent lid van het managementteam van de universiteit.

Profi elJe combineert een universitaire opleiding (bij voorkeur ingenieur of handelsingenieur) of gelijkwaardig door ervaring met een ruime leidinggevende ervaring in een functie met een technische achtergrond.

Interesse?Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met dr. Marie-Paule JACOBS, tel. + 32 (0)11 26 80 07, [email protected]. Bijkomende info vind je ook op www.uhasselt.be/jobs. Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 31 mei 2015.

directeur m/v

François LaurentinstituutOnderstraat 10/19, 9000 Gent

Interesse?Je kandidaat stellen kan tot uiterlijk 7 mei 2015. Stuur je cv, motivatiebrief en kopie van je diploma naar sofi [email protected].

De eerste selectieproef vindt plaats tussen 18 mei 2015 en 4 juni 2015. Indiensttreding is voorzien op 1 september 2015.

Bij de Stad Gent worden kandidaten geselecteerd op basis van hun competenties en wordt geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap of nationaliteit.

Meer info over de functiebeschrijving, het functieprofi el en de deelnemings-voorwaarden is te verkrijgen bij sofi [email protected].

is voor zijn basisonderwijs op zoek naar

zoveel stad

034_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:35 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

35VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

ONLINE

WWWWHAT’S ONLINE?

Eerste werkervaring of nieuwe stap in je carrière?Vind hier de jobs op jouw maat waarin je je talenten ten volle kan ontplooien.

http://www.vacature.com/vacature/zoeken/

In welke sectoren verdien je het meest?Wie veel wil verdienen, gaat best aan de slag in de chemie en in de farmaceutische industrie.

www.vacature.com/veelverdienen

Uitdagende jobs voor young potentialsStarters vinden solliciteren vaak behoorlijk ontmoedi-gend. Toch is een goede baan vinden aan het begin van je carrière niet onmogelijk. Vacature helpt alvast op weg!

www.vacature.com/youngpotentials

8 tips om te leren van een mislukte sollicitatieHelaas, je bent het niet geworden. Kan de rekruteerderof headhunter dan feedback geven waar je iets aan hebt?

www.vacature.com/mislukt

035_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:56 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

36 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

VOOR DE MASTERS

LANDMETERContractueel – voltijds – A1a

Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur en VastgoedAls landmeter-expert zal je op het terrein opmetingen van alle aard uitvoeren en deze verwerken tot opmetingsplannen. Ook het uit-zoeken van eigendomsstatuten, het bepalen van grenzen, het uit-voeren van afpalingen, het opmaken van plaatsbeschrijvingen, het schatten van onroerende goederen en het voeren van onderhan-delingen behoren tot je takenpakket. Ben jij een nauwgezette team-player die mee wil instaan voor de ondersteuning en de organisatie van het landmetersteam? Ben jij die communicatieve, kwaliteitsge-richte analyticus die we zoeken? Solliciteer dan snel!(Het schriftelijke en mondelinge gedeelte zullen plaatsvinden op woensdag 10 juni 2015; bij een hoge opkomst echter zal het schrif-telijke gedeelte op een vroeger moment plaatsvinden).

ADVISEUR COÖRDINATIEPUNT HANDICAPContractueel – halftijds – A1a

Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – Dienst Welzijn en Gezondheid

Je bent specifiek verantwoordelijk voor het voorbereiden en on-dersteunen van een aantal overlegstructuren binnen het regionaal overleg gehandicaptenzorg, waaronder deze van de regionale prio-riteitencommissie. Ben je een geboren netwerker en weet je de be-zorgdheden en concrete vragen van praktijkmedewerkers binnen de gehandicaptensector ook beleidsmatig te vertalen? Heb je voeling met de cliëntdossiers en een grondige kennis van het werkveld (de brede gehandicaptensector)? Aarzel dan niet en waag je kans!

DIRECTEUR Contractueel – voltijds – A5a

Departement Cultuur – APB Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant

Sinds de sluiting voor het publiek van zowel het provinciaal Diamant- en Zilvermuseum wordt door het museumteam achter de schermen hard doorgewerkt aan de opening van een totaal nieuw museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant (werknaam), vlakbij de Grote Markt in hartje Antwerpen. Voor het verder uitstippelen van het inhoudelijk traject, het begeleiden van het bouwproject en het aan-sturen en coachen van onze gemotiveerde medewerkers, zijn we op zoek naar een enthousiaste kandidaat met leidinggevende ervaring, die op de hoogte is van de actuele museumpraktijk. In afwachting van de opening van het nieuwe museum worden in het Diamant-paviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen aan het MAS tentoonstel-lingen en activiteiten georganiseerd. Geïnteresseerd? Solliciteer dan snel en waag je kans!(Het mondelinge gedeelte zal plaatsvinden op vrijdag 29 mei).

APPLICATION ARCHITECTContractueel – voltijds – A1a

Departement ICT – Dienst Strategie en ArchitectuurKen je de wereld van applicaties als je broekzak? Heb je een rug-zak vol ervaring in IT-architectuur? Ben je sterk in het uitwerken van concepten en het out-of-the-box denken? Omschrijf jij jezelf als een resultaatgerichte, vlotte, klantgerichte communicator? Dan verwelkomt onze ICT-afdeling je graag als hun nieuwe application architect. Samen met je collega’s teken je de lijnen uit voor de evo-lutie van de globale ICT-infrastructuur, -systemen en -applicaties. Je staat in voor de creatie, innovatie en coördinatie van het applicatie landschap. Lees de volledige functieomschrijving op www.provincieantwerpen.be en solliciteer!

VOOR DE BACHELORS

ADJUNCT BOSGROEPCOÖRDINATORContractueel – voltijds – 2 functies (één van bepaalde duur van

1 jaar met mogelijke verlenging en één van onbepaalde duur) – B1Departement Leefmilieu – Bosgroep Antwerpen Zuid vzw en

Bosgroep Antwerpen Noord vzwDe Provincie Antwerpen is op zoek naar twee adjunct bosgroep-coördinatoren voor de Bosgroep Antwerpen Zuid vzw en Bosgroep Antwerpen Noord vzw. Deze bosgroepen hebben, net als de ande-re bosgroepen, als missie de boseigenaars te ondersteunen bij het duurzaam beheer van hun bossen. Heb je een grondige kennis van bosbouw en beschik je over een bachelordiploma? Beschik je tevens over een rijbewijs B en een eigen wagen? Omschrijf jij jezelf als com-municatief en heb je een groot inlevingsvermogen? Wil je de brug zijn tussen de boseigenaar en de overheid? Aarzel dan niet en sol-liciteer vandaag nog!(De thuisopdracht zal verstuurd worden na 10 mei 2015. Het mon-delinge gedeelte zal plaatsvinden op donderdag 28 mei 2015).

CONSULENT EDUCATIEContractueel – voltijds – B1

Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – APB Havencentrum

Heb jij een hart voor de Antwerpse haven? En heb je zin om deze aan onze bezoekers te tonen om zo het maatschappelijk draagvlak voor de haven te versterken en de interesse bij de jongeren op te wekken? Heb jij de skills in huis om excursies uit te werken, te organiseren en te begeleiden en beschik je over minimum 2 jaar relevante pro-fessionele werkervaring en een rijbewijs B? Kan jij je vlot uitdrukken in het Engels en het Frans? Misschien ben jij dan wel die creatieve, stressbestendige teamplayer met ervaring in het overdragen van in-formatie die we zoeken! Solliciteer en vervoeg ons 4-koppige edu-catieve team.(De selectie zal plaatsvinden op vrijdag 19 juni 2015 in het Haven-centrum te Lillo).

COLLECTIEREGISTRATOR – MEDEWERKER DIGITAAL COLLECTIEBEHEER

Contractueel – voltijds – B1Departement Cultuur – APB Fotomuseum

Het FoMu, een van de belangrijkste fotografiemusea van Europa, wil haar team collectiebeheer versterken met een gedreven collectiere-gistrator die o.a. de collectie digitaal zal registreren en ze vindbaar zal maken voor zowel het publiek als voor collega’s, zich wil storten op het digitale depotbeheer en het bruikleenbeleid. Beschik jij over een bachelordiploma aangevuld met 2 jaar relevante professionele ervaring in digitaal depotbeheer? Ben jij sterk geïnteresseerd in IT en volg je de digitale ontwikkelingen op de voet? Omschrijft men jou als een rots in de branding die uitblinkt door zijn/haar zin voor initiatief, stressbestendigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaar-digheid, netwerktalent en oog voor detail? Bekijk dan zeker de vol-ledige functieomschrijving en dien je kandidatuur in!(De selectie zal plaatsvinden op woensdag 27 mei 2015 in het Foto-Museum).

gedragen door talent

036_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:35 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

37VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

ZONDER DIPLOMAVEREISTEN

ADVISEUR OMGEVINGSVERGUNNING/STEDENBOUW

Contractueel – voltijds – A1aDepartement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit –

Dienst Stedenbouwkundige BeroepenVoel jij je geprikkeld door het adviseren van omgevingsvergun-ningen, ruimtelijke uitvoeringsplannen, het provinciaal ruimtelijk structuurplan, milieuvergunningen, buurtwegen, stedenbouwkun-dige verorderingen en planologische attesten? Wil je gemeenten ondersteunen in de implementering van de omgevingsvergunning en ben je bereid om te zetelen in de provinciale omgevingsvergun-ningscommissie? Ben je sterk in probleemanalyse en oordeelsvor-ming? Omschrijft men jou als een planmatige, kwaliteits- en resul-taatgerichte teamplayer die zich schriftelijk zeer vlot kan uitdrukken? Geïnteresseerd? Bekijk de volledige functieomschrijving en zet de volgende stap in je loopbaan!(Het schriftelijke gedeelte zal plaatsvinden op dinsdag 19 mei 2015 in het provinciehuis, het mondelinge gedeelte zal plaatsvinden op vrijdag 29 mei 2015 in het provinciehuis).

PROJECTLEIDER FIETSINFRASTRUCTUUR EN -BELEID

Contractueel – voltijds – A1aDepartement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit –

Dienst MobiliteitDe Dienst Mobiliteit wil van Antwerpen dé fietsprovincie maken. In dit kader staat zij in voor het aanleggen van fietsostrades, het subsi-diëren van gemeentebesturen voor de aanleg van fietsinfrastructuur, het formuleren van adviezen aan gemeentebesturen en het infor-meren van bedrijven, scholen en inwoners over het fietsbeleid. Als projectleider sta je in voor een waaier aan boeiende taken zoals de leiding van projecten voor de aanleg van bovenlokale fietsinfrastruc-tuur (zowel technisch als naar proces en budget) en het adviseren van gemeenten over hun fietsbeleid. Spreekt deze functie je aan? Solliciteer dan snel!(Het mondelinge gedeelte zal plaatsvinden op dinsdag 16 juni 2015).

COÖRDINATOR LOGISTIEK GROENContractueel – voltijds – B1

Departement Vrije Tijd – Provinciale groendomeinen regio Kempen

De groendomeinen Kempen zijn in totaal 750 ha groot. Vele mensen (joggers, wandelaars, schooljeugd) vinden hun weg naar deze prach-tige bossen. Wij zijn op zoek naar een coördinator die de domeinen en hun werking logistiek en beheerstechnisch in goede banen kan leiden. Krijg je energie van het coachen van mensen? Heb je voeling met bos- en natuurbeheer? Bied je graag logistieke ondersteuning voor kleine evenementen? Ben je geïnteresseerd om technisch ma-teriaal aan te kopen en te beheren? Lees dan de volledige functie-beschrijving en solliciteer vandaag nog! Wij kijken alvast uit naar je sollicitatie!(De capaciteitstest zal plaatsvinden op 20 mei 2015 en het monde-linge gedeelte op 29 mei 2015).

Interesse? Surf naar www.provincieantwerpen.be. Selecteer je job en solliciteer uitsluitend online tot en met zondag 10 mei 2015!

Je kan de volledige taak- en profielomschrijvingen, de

specifieke aanwervingsvoorwaarden en het selectieprogramma navragen bij

de Dienst Personeelsbewegingen (tel. 03 240 58 88) of raadplegen op

Provincie Antwerpen gelooft in een doordacht personeelsbeleid dat oog heeft voor diversiteit en gelijke kansen.

Bij ons krijg je volop mogelijkheden om je te ontplooien en te groeien in je job. Je persoonlijkheid en je kwaliteiten,

dat is wat telt. Want voor talent is er altijd plaats bij provincie Antwerpen.

Solliciteer nu en werk mee aan een organisatie volop in beweging.

Het provinciebestuur van Antwerpen selecteert kandidaten op basis van competenties. Wij maken geen onderscheid op basis van leeftijd,

geslacht, etnische afkomst of handicap.

www.provincieantwerpen.be

036_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:35 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE725627 naar Hudson, t.a.v. Jan Clays, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel + 32 9 242 54 48,e-mail [email protected]. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

HR ManagerProfessioneel, relationeel, servicegericht en proactief in doen & denken

Jouw functie:

Jouw profiel:

Ons aanbod:

Onze klant in West-Vlaanderen is een internationale referentie in het ontwikkelen en produceren van technologische componenten en installaties. Het bedrijf telt een 200-tal gemotiveerde medewerkers in R&D, engineering, sales, marketing, productie en services. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

WEST-VLAANDERENOnze klant in West-Vlaanderen is een internationale referentie in het ontwikkelen en produceren van technologische componenten en installaties. Het bedrijf telt een 200-tal gemotiveerde medewerkers in R&D, engineering, sales, marketing, productie en services. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse? Mail je cv en motivatiebrief met vermelding van ref. BE725198 in de onderwerpsregel naar [email protected] of stuur per post naar Hudson Belgium NV, t.a.v. Eric Meyers, Joe Englishstraat 56, 2140 Antwerpen, tel + 32 3 217 21 50. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

Change ManagerSterke relatiebouwer met ruime ervaring in veranderingstrajecten

Jouw functie:

Jouw profiel:

Ons aanbod:

Infrax bundelt de operationele activiteiten van de Vlaamse zuivere distributienetbeheerders Infrax Limburg, Iveg, Infrax West, Riobra en PBE. Met 1600 medewerkers zijn ze actief in 126 gemeenten waarbij ze de klant en medewerker centraal stellen. De maatschappelijke zetel ligt in Brussel met exploitatievestigingen verspreid over Vlaanderen. Samen werken ze op een duurzame manier aan een excellente service voor de klanten en gemeentelijke aandeelhouders op gebied van elektriciteit, aardgas, kabeldistributie en riolering. Doel van Infrax is om continu de efficiëntie te verhogen en een excellente

service aan te bieden. Het is voor Infrax van levensbelang om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen in de processen. Om dit verder te ondersteunen wordt het team uitgebreid met een (m/v)

VLAANDERENInfraxLimburg, Iveg, Infrax West, Riobra en PBE. Met 1600 medewerkers zijn ze actief in 126 gemeenten waarbij ze de klant en medewerker centraal stellen. De maatschappelijke zetel ligt in Brussel met exploitatievestigingen verspreid over Vlaanderen. Samen werken ze op een duurzame manier aan een excellente service voor de klanten en gemeentelijke aandeelhouders op gebied van elektriciteit, aardgas, kabeldistributie en riolering. Doel van Infrax is om continu de efficiëntie te verhogen en een excellente

service aan te bieden. Het is voor Infrax van levensbelang om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen in de processen. Om dit verder te ondersteunen wordt het team uitgebreid met een (m/v)

038_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:34 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

39VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

OEVEL

The Estée Lauder Companies Inc. is one of the world’s leading manufacturers and marketers of quality skin care, fragrance and hair care products. The Estée Lauder Oevel Site consists of a production facility, specialised in tubes, liquids and lipsticks, a distribution operation and several international services. Currently they are looking for a (m/f):

Interested? Go to be.hudson.com for more information and apply to [email protected] reference BE724767.Your application will be treated confidentially.

Process Lead Creams and Make-upAnalytic and hands-on Project Manager

Your function:

Our offer:

Your profile:

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse?Stuur je cv en motivatiebrief met referentie BE725755 naar Hudson, t.a.v. Jan Clays, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel + 32 9 242 54 48, e-mail [email protected]. Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

HR ManagerGeneralistische HR Specialist als Lid van het Management Team

Jouw functie:

Jouw profiel:

Ons aanbod:

Strukton Rail nv, met vestiging in Merelbeke, maakt deel uit van de Nederlandse ‘Strukton Groep’, één van de grote ondernemingen in Europa op onder andere het gebied van railinfrastructuur met als credo: “find it before it breaks”. Strukton Rail voorziet in een integraal aanbod van spoor- en elektrotechnische werken, onderhoud en services. Het bedrijf biedt een compleet productenpakket: nieuwbouw, vernieuwing, storingsopheffing en onderhoud van zowel spoor-, tram- als metrolijnen. Om effectief in te spelen op de eisen van de markt voorziet Strukton Rail in alle aspecten van een project. Van meedenken in de ontwerpfase

tot en met de uitvoering, evenals het daarbij horende onderhoud. Duurzaamheid van oplossingen, kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan bij de realisatie van projecten voorop. Ter versterking van het Management Team zijn we vandaag voor hen op zoek naar een (m/v)

MERELBEKEStrukton Rail nvde grote ondernemingen in Europa op onder andere het gebied van railinfrastructuur met als credo: “find it before it breaks”. Strukton Rail voorziet in een integraal aanbod van spoor- en elektrotechnische werken, onderhoud en services. Het bedrijf biedt een compleet productenpakket: nieuwbouw, vernieuwing, storingsopheffing en onderhoud van zowel spoor-, tram- als metrolijnen. Om effectief in te spelen op de eisen van de markt voorziet Strukton Rail in alle aspecten van een project. Van meedenken in de ontwerpfase

tot en met de uitvoering, evenals het daarbij horende onderhoud. Duurzaamheid van oplossingen, kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan bij de realisatie van projecten voorop. Ter versterking van het Management Team zijn we vandaag voor hen op zoek naar een (m/v)

038_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:34 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

40 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE718811.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

X²O (www.x2o.be) is op een kleine tien jaar uitgegroeid tot de ontegensprekelijke specialist op de Belgische particuliere badkamermarkt. Dat realiseren ze niet enkel door een sterk en innovatief productaanbod, maar vooral dankzij hun betrokken, gemotiveerde en enthousiaste medewerkers.

Met 18 winkelpunten over gans België is het winkel concept alomtegenwoordig. Om hun leiderspositie op de Belgische particuliere markt te versterken is X²O momenteel op zoek naar dynamische medewerkers in de regio Oost- en West-Vlaanderen (m/v)

Filiaalleiders Hands-on peoplemanagers met passie voor toonzaalverkoop

Je functie:

verkopen en neemt een voorbeeldrol op tegenover je medewerkers door professioneel advies te verlenen, je positief op te stellen en klantgericht te handelen. Je weet het beste uit je team naar boven te halen en een dynamisch en resultaatgericht team uit te bouwen.

Ons aanbod:

een omzetbonus na inwerkings periode. Bovendien kan je naast de salariscomponent eveneens genieten van een aantal extralegale voordelen. Na het succesvol vervullen van je inloopperiode behoort zelfs de toekenning van een bedrijfswagen tot de mogelijkheden.

040_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:33 Page 40

Page 41: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

41VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Group Operations EngineerCommunicatieve ingenieur met sterke analytische skills en zin voor verantwoordelijkheidJe functie:

Je profiel:

Aanbod:

Corialis Group (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions, www.corialis-group.com) is één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen en extrusieprofielen. Door een continue focus op productinnovatie en kwaliteit zien klanten hen wereldwijd als bekwame partner. Corialis Group staat voor een omzet van ca. 400 miljoen euro en stelt wereldwijd 1300 mensen te werk. Het hoofd kantoor van Corialis Group is gelegen in Lokeren. Verder heeft Corialis Group vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen en China. In het kader van

hun verdere groei en professionalisering is Corialis Group op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE723461.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LOKERENCorialis Groupbelangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen en extrusieprofielen. Door een continue focus op productinnovatie en kwaliteit zien klanten hen wereldwijd als bekwame partner. Corialis Group staat voor een omzet van ca. 400 miljoen euro en stelt wereldwijd 1300 mensen te werk. Het hoofd kantoor van Corialis Group is gelegen in heeft Corialis Group vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen en China. In het kader van

hun verdere groei en professionalisering is Corialis Group op zoek naar een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

KwaliteitsverantwoordelijkeHands-on en klantgerichte problem solver met passie voor techniek

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Aliplast Aluminium Systems Belgium (www.aliplast.be) zag het levenslicht in 1984 en is de voorbije jaren uit gegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Door hun continue focus op product innovatie en kwaliteit worden zij door hun meer dan 1000 klanten als bekwame partner aanzien. In de kantoren en productiemagazijnen in Lokeren stelt Aliplast 300 mensen tewerk. Aliplast Belgium maakt deel uit van de internationaal befaamde Corialis Group (Core

Innovative Aluminium Integrated Solutions), die een omzet van ca. 400 miljoen euro genereert en 1300 mensen telt. In het kader van een vervanging en om het productieteam in Lokeren verder te versterken, is Aliplast op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723457.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LOKERENAliplast Aluminium Systems Belgiumuit gegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Door hun continue focus op product innovatie en kwaliteit worden zij door hun meer dan 1000 klanten als bekwame partner aanzien. In de kantoren en productiemagazijnen in Lokeren stelt Aliplast 300 mensen tewerk. Aliplast Belgium maakt deel uit van de internationaal befaamde Corialis Group (Core

Innovative Aluminium Integrated Solutions), die een omzet van ca. 400 miljoen euro genereert en 1300 mensen telt. In het kader van een vervanging en om het productieteam in Lokeren

040_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:33 Page 41

Page 42: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

42 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

042_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:32 Page 42

Page 43: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

43VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

042_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:32 Page 43

Page 44: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

44 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

RONSE

Millennium Weavers in België (Ronse) maakt deel uit van een internationale beursgenoteerde groep, Al Sorayai. Deze jonge onderneming werkt internationaal binnen de tapijtensector en beschikt over heel wat expertise dankzij de jarenlange ervaring van het huidige managementteam. Millennium Weavers is een flexibele speler op de markt, die met zijn ambitieus groeiplan, de productie en de doordachte aankoopstrategie het verschil maakt. De producten richten zich op het hogere marktsegment. In het kader van verdere groei en uitbreiding van het huidige team, is Millennium Weavers op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE725242.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Logistiek & Operations Coördinator Hands-on medewerker - Internationale scope - Sterke communicatieskills

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE689051.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Business ConsultantRekrutering & Selectie

Voor de uitbouw van onze business zijn we op zoek naar een collega die gaat voor kwaliteit en professionaliteit. Iemand die wakker ligt van zijn/haar klanten en langetermijnrelaties wil uitbouwen. Iemand die alles in het werk stelt om klanten te overtuigen dat ze bij Hudson aan het juiste adres zijn.

regelmatige rapporteringen over de stand van zaken en schrijft een advies bij het voorstellen van jouw eindkandidaten.

de pols houden bij je klanten.

BRUSSEL

Hudson is internationaal marktleider in HR-dienstverlening. Via onze Rekrutering & Selectie, Talent Management en Interim Management-oplossingen helpen wij onze klanten om succes te boeken met mensen.

Ter versterking van ons team Rekrutering & Selectie in Brussel zijn we op zoek naar een (m/v)

044_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:31 Page 44

Page 45: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

45VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

be.hudson.com

OOIGEM

Onze klant Crop’s is een snelgroeiend familiebedrijf (ca. 10% per jaar) actief in de diepvriessector met hoofdzetel regio Waregem. Geconsolideerd tekent de groep voor een omzet van 290 miljoen euro. Drie autonome commerciële business units Fruit, Vegetables en Ready Meals richten zich op het retailsegment (voornamelijk private label), een B2B-cliënteel en het foodservicekanaal. Naast het hoofdkantoor in Ooigem beschikt Crop’s over productievestigingen in Wallonië, Portugal en Spanje (groenten) alsook vestigingen in Servië, Marokko en Costa Rica (Fruit). Met hun verticale integratie, innovatie, entrepreneurial

spirit en zin voor kwaliteit hebben ze een uitgesproken positie op de markt verworven. Ben je op zoek naar een bedrijfscultuur waar ondernemerschap, autonomie en creativiteit gestimuleerd worden? Dan ben je bij Crop’s aan het juiste adres!

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE724893.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Supply Chain ManagerOndernemende manager met commerciële instelling en ervaring in aankoop

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

LOKEREN

Sporting Lokeren is een professionele Oost-Vlaamse voetbalclub, die een vaste waarde is in de hoogste klasse van de Pro League. In het kader van de verdere professionalisering is onze klant op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE724396.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

General Managermet commerciële ervaring

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

044_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:31 Page 45

Page 46: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

46 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

046_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:30 Page 46

Page 47: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

47VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

047_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:29 Page 47

Page 48: VACATURE MAGAZINE 25 04 2015

48 VACATURE | ZATERDAG 25 APRIL 2015

048_GPV1QU_20150425_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 23/04/15 18:29 Page 48