VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

40
021 WWW.VACATURE.COM 10 oktober 2015 NEEM MIJ MEE ! GRATIS Als België te klein wordt Baggerwerken leiden in AUSTRALIË Business first- mentaliteit in  SINGAPORE In OMAN regeert respect op de werkvloer Buigen naar de  lokale gewoontes  in INDIA  EXPATS GETUIGEN Waarom kiezen 400.000 landgenoten voor het  buitenland?

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

021WWW.VACATURE.COM 10 oktober 2015

NEEM MIJ

MEE !GRATIS

Als België teklein wordt

Baggerwerkenleiden inAUSTRALIË

Business first-mentaliteit in SINGAPORE

InOMAN regeertrespect op dewerkvloer

Buigen naar de lokale gewoontes in INDIA 

EXPATS GETUIGENWaarom kiezen 400.000landgenoten voor het buitenland?

001_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 17:56 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

www.despoorwegenwervenaan.beBekijk je jobmogelijkheden op:

2 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

002_GPV2QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 17:58 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

3VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

#OVERWERKT

INHOUD05 INLEIDING

Is the sky the limit in het buitenland?

06 FOCUSOMANHR-experte Britt Thyssen overrespect op de werkvloer in het Midden-Oosten

10 FOCUSAUSTRALIENa 25 jaar Deme noemt Erwin Deserranno de halve wereldbol zijn thuis

14 FOCUS SINGAPORELokale CEO van Katoen NatieKoen Cardon prijst de Aziatische ‘can do’-mentaliteit

18 FOCUS INDIADieter Withoeck leerde als expat voor Atlas Copco respect tonen voor lokale gewoontes

23 ONLINEWhat’s online?

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verleden in marketing en communicatie ishij nu vooral bezig met de toekomst en deplaats van goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a. een wekelijkse column voordemorgen.be en nu dus ook over werk inVacature Magazine. Recent verscheen vanzijn hand het boek ‘Storytelling - verhalenmaken merken' (LannooCampus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

Ex-patsers: is het al goud wat blinkt? Geef het toch gewoon toe. Er is geen zinnetje datmeer mysterie in zich draagt als je net op dearbeidsmarkt komt piepen dan het bijna vererendgeprevelde: “Dat is wel een expat, hè!”

Je keek zelfs anders naar het pak en de das van deman, wegens allicht wel peperduur en van hetbetere merk. Ik wist wel zeker dat er een wereldvan hippe cocktailbars, after work drinks inexclusieve tenten, jetset vlieggedrag enprestigieuze golf courts gepaard ging met destatus. Om van de exorbitante lonen nog maar tezwijgen. En de uiteraard immense fiscalevoordelen. Het leek mij het ultieme. Hetvertrouwen krijgen van je bedrijf om het even tegaan fiksen in een land ver van huis.

Jaren later ben ik het ook een tijd geweest. Hetwas een stuk minder glamoureus dan dehierboven beschreven paragraaf. Dat het voor eenelektronicagigant uit Eindhoven was, zal allichtwel meegespeeld hebben. Maar toch. Ik kijk er nogsteeds met plezier op terug als een van deinteressantere fases uit mijn leven. Niet omdat erook maar iets zou kloppen van de mythe, maaromdat het je zoveel meer bijbrengt.

De zelfstandigheid van het werk, om maar iets tenoemen. Uiteraard is er communicatie, overleg enopereer je niet in een wild-west-cowboysfeer.Maar je omgeving is minder gestructureerd, jereist meer, en je wordt geacht om de controle tebehouden. Dat moet je zelf doen. Daardoor leer jejezelf beter kennen.

De contacten, de gewoonten. Zelfs in een globaleeconomie heb ik het altijd verrijkend gevondenom met andere culturen en andere visies incontact te komen. Het daagt je uit, het maakt jerijker, het doet iets met je zekerheden. Zeker in deaanvangsfase van het proces.

Ook je familie komt er sterker uit. Niets is nogbanaal of vanzelfsprekend. Elk contact wordtgesmaakt, elke terugkeer is een feestje, elk vertrekis een heldere bewustwordingsdouche. Je groeitals mens, je wordt warmer en je leert jeprioriteiten kennen.

En last but not least, je kunt op café tegen jevrienden zeggen “Goh, expat, zo glamoureus isdat allemaal niet hoor…” En dan zie je zezwijmelen en bestel je nog een rondje.

VACATUREBrandstraat 30 B - 9160 LokerenTel: 09 353 51 80

V.U. Dirk DewulfRedactie: [email protected]: [email protected] ofTel: 09 353 51 62

003_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 17:57 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

MExT (www.mext.be) te Roeselareis een snelgroeiend en dynamisch bedrijf dat

professionele EHBO-producten en diensten levert voor méér dan 280.000 bedrijven en instellingen in de Benelux

en Duitsland. MExT is marktleider en stelt ruim 180 enthousiaste werknemers

Tilburg (Nederland) en Essen (Duitsland). Wegens verdere groei, wenst MExT over te gaan tot de aanwerving van m/v:

Jouw taken: De hoofdverantwoordelijkheid van de Commerciële Binnendienst is ondersteuning bieden aan de vertegenwoordigers op de baan. Je analyseert en rapporteert hun verkoopresultaten. Verder sta je de klanten bij met raad en daad. Je bent beschikbaar

bestellingen.

Naast commerciële vaardigheden heb je een grondige kennis van de Franse taal en ben je klantgericht en communicatief. Je voert de nodige administratieve taken steeds nauwkeurig uit. Om verkoopresultaten te kunnen interpreteren,

mee in functie van het bedrijf en zijn verdere groei, waarbij je gemotiveerd wordt door het verbeteren van de behaalde resultaten.

Ambitieuze Commerciële Binnendienst (2862)

Initiatiefnemend - met potentieel

MExT biedt aan: Een jong, dynamisch en internationaal bedrijf met groeiambities, waar je terecht komt in een hightech werkomgeving! Een aantrekkelijke verloning, aangevuld met extralegale voordelen in verhouding tot jouw ervaring en inzet.

Klinkt als muziek in je oren?

en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. &

Deze functies worden exclusief door A. B. & I. behandeld.

Jouw taken:

hiervoor hoofdzakelijk vanuit het hoofdkantoor te Roeselare. Regelmatig bezoek je onze vestigingen in Nederland en Duitsland

of bent gelijkwaardig door ervaring en opleiding. Schoolverlaters komen ook in aanmerking. Je hebt een brede technische interesse en bent leergierig van aard. Je bent sterk analytisch en kunt je werk goed organiseren.

Systeem- en Netwerkbeheerder (2864)

Jouw kansom bij de besten

te behoren!

MExT (www.mext.be) te is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf

professionele EHBO-producten en diensten

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

004_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 17:58 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

Ho maar, voor je op het eerste het beste vliegtuig stapt. Op professioneelvlak kan een ander land soms dan wel interessanter zijn dan ons kleine Bel-genlandje, de eisen van je werkgever zullen ook groter zijn. Meer werkuren,meer verplichtingen na de werkuren, meer algemene paraatheid dus. Maardaar tegenover staat wel dat je meer vrijheid krijgt en dat je zelfstandigeraan opdrachten kunt werken. Omdat werk liefst niet je hele leven is, moet je ook grondig nadenken overde gevolgen voor je persoonlijke leven. Laat je iemand achter, neem je ie-mand mee, of is er helemaal niemand die je aan de Belgische grond bindt?Hecht je veel belang aan intense vriendschappen? Want vergis je niet, als international een solide sociale kring uitbouwen is allesbehalve eenvoudig.

Ga maar eens na hoeveel buitenlandse expats jij hier in België tot jouwvriendenkring kunt rekenen. Een tot de verbeelding sprekende bestemming en een interessante werkuit-daging zijn belangrijk, maar het zijn lang niet de enige zaken die je in over-weging moet nemen als je een stap richting buitenland plant. Onder hetmotto ‘een geïnformeerd mens is er twee waard’ laten we vier Belgen in hetbuitenland vertellen over de pro’s en con’s van een internationale carrière.En als je weet dat vandaag intussen ruim 400.000 landgenoten in het bui-tenland wonen, dan wegen de pro’s in de meeste gevallen wellicht zwaarderdoor. >>

Je boeltje pakken en je professionele geluk over de landsgrenzen heen beproeven: het vergt geenklein beetje durf. Maar, zo zeggen twee ervaringsdeskundigen in dit dossier met overtuiging, deprofessionele uitdagingen liggen er wel voor het grijpen en de verantwoordelijkheden die je krijgtzijn veel groter. Allen daarheen, dus?

Is the sky the limitin het buitenland?

Is the sky the limitin het buitenland?

Ontdek deze week boeiende uitdagingen bij o.a. volgende bedrijven

Zorg & Welzijn Zedelgem

5VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

INLEIDING

005_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:00 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

FOCUS AUSTRALIË

Een jaar Nigeria, twee jaar Hong Kong, drie jaarSingapore, drie jaar Maleisië, twee jaar De Filippij-nen, vijf jaar België, negen jaar Australië. Zijn helecarrière lang al vaart Erwin Deserranno (50) ge-dwee naar die plaatsen waar zijn werkgever Demebaggerwerken binnenhaalt. Valt de boom aan in-frastructuurwerken er stil, dan pakt ook ErwinDeserranno zijn biezen. Op naar alweer een vol-gende hotspot. En zeggen dat er op zijn 25ste van enige reis-microbe helemaal geen sprake was. Behalve watkorte vakanties binnen Europa had de industrieelingenieur niet bijzonder veel reiservaring. Desleur van zijn toenmalige job en een advertentievan Dredging International brachten daar veran-dering in. Het bedrijf zocht naar een project-ingenieur voor Nigeria, waar het voor de aanwe-zige oliebedrijven baggerwerken zou uitvoeren.“Dat klonk voor mij avontuurlijk genoeg om tereageren. Sowieso ben ik iemand die van veran-deringen houdt. Ik herleef als ik mijn weg moetzoeken. Nigeria was in die zin een prima eerstetest. Opspuitwerken en kanalen baggeren in hetmidden van de jungle, het is niet alledaags. Je kanniet anders dan je aanpassen.” Hoe moeilijk de omstandigheden ook waren enhoe lang de werkdagen soms ook duurden, ErwinDeserranno voelde zich als expat helemaal in zijnsas. “Nog altijd hou ik van de vrijheid en de auto-nomie die je als expat krijgt. Ver weg van het moe-derbedrijf moet je dikwijls zelf naar oplossingenzoeken. Je kan veel meer je eigen stempel druk-ken. Daar tegenover staat natuurlijk dat je je ver-antwoordelijkheid moet nemen als het fout loopt.Je kan je niet verbergen.”

Happy wife, happy lifeVan Nigeria ging het vervolgens naar de anderekant van de wereld: Hong Kong, waar voor de aan-leg van tunnels, snelwegen en spoorwegenrondom de nieuwe Chek Lap Kok-luchthaven al-lerlei landwinningsprojecten op de planning ston-den. Dit keer reisde zijn echtgenote mee. Ze gafhaar job in België op en kon op de ambassade in

Hong Kong werken. “Een cultuurshock was hetvoor ons allebei, maar we beleefden er wel de tijdvan ons leven.”Toen er op hun volgende bestemming - Singapore -kinderen kwamen, koos zijn vrouw ervoor omzich fulltime op het ouderschap toe te leggen. “Inhet buitenland heb je geen netwerk van familie envrienden die voor de kinderen kunnen insprin-gen. Je bent vooral op jezelf aangewezen. Kinde-ren krijgen en allebei een carrière uitbouwen ligtin het buitenland dus moeilijker.” Dat ook zijnvrouw plezier vond in hun nieuwe bestaan, noemtde ingenieur zijn grote geluk. Je mag immers nogzo geknipt zijn voor een internationale carrière,als je partner of je kinderen er ongelukkig bijlopen, dan houdt het snel op. “‘Happy wife, happylife’, zeggen we onder expats wel eens. Ik denk datdat klopt. Je omgeving is de meest cruciale factorals je een job in het buitenland overweegt.”Dat ervoer Deserranno zelf toen hij en zijn gezinna een terugkeer van vijf jaar opnieuw de kofferspakten. “Ik kreeg de kans om de activiteiten in‘Australasia’ (Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en een reeks eilandgroepen in de Stille Oce-aan, nvdr) te leiden. Onze dochter zat op datmoment in het eerste middelbaar. Ze was kwaaddat we weer wilden vertrekken. Logisch, want weverwachtten van haar dat ze alles zou achterlaten,haar hobby’s en vrienden. De twee jongens warener op voorhand minder mee bezig, maar ook voorhen was het moeilijk toen we in Australië aankwa-men. Zonder een woord Engels te spreken, moestonze jongste in het derde leerjaar proberen te vol-gen. Al snel kreeg hij de bijnaam ‘Mister No English’.”

Thuis in Australië en SingaporeIntussen is de situatie helemaal gekeerd en heb-ben de kinderen nog nauwelijks een band metBelgië. Een oversteek met de hele familie zit erzelfs al vaak niet meer in, hoewel dat in principetwee keer per jaar mag. Zelf pendelt Erwin Deser-ranno tegenwoordig vooral tussen Australië enAzië. Nu de grote infrastructuurwerken voor de

olie-, gas- en mijnbouwbedrijven in Australië ach-ter de rug lijken, zijn de ogen immers weer meerop Azië gericht. Ruim een decennium was hetvoor Deme alle hens aan dek in Australië. Opdatde Aussies de indrukwekkende voorraad natuur-lijke grondstoffen naar boven zouden kunnenhalen en exporteren, moesten er immers havensen spoorwegen komen. Deme voerde er de groot-ste projecten ooit uit. Op het hoogtepunt stuurdeDeserranno zelfs een team van zevenhonderd me-dewerkers aan. “Maar zoals altijd in deze businesswist ik dat de groei vroeg of laat zou stokken. Veleexpats die in Australië werkten, zijn intussen naarSingapore verhuisd om er de nieuwe groeimarktte bedienen. Ikzelf verdeel mijn tijd tussen Aus-tralië en Azië.” Wanneer we hem bellen, is de general managernog volop op zoek naar een nieuwe thuis in Sin-gapore. “De relocation agency bezorgde ons eenlijst met flats die aan onze voorwaarden voldeden.Mijn vrouw had een selectie gemaakt en uiteinde-lijk heb ik een eerste bod uitgebracht. Maar helaaswas een andere huurder me voor.” Opnieuw be-ginnen dus, iets wat de expat allerminst vervelendlijkt te vinden. Net zomin als voor de zoveelstekeer zijn hele hebben en houden te verhuizen.“Als expat vaar ik mee op de golven van het be-drijf. Deme is geen koekjesfabriek die de vraag ge-staag ziet groeien. Hier is het zwart of wit. Eenproject heb je of heb je niet. Ik trek naar daar waarhet werk zit. Als ik daarvoor enkele duizenden ki-lometers moet verhuizen, dan is dat zo.”Of hij ooit definitief naar België terugkeert, willenwe tenslotte nog weten. “Mijn vrouw en ik heb-ben het opgegeven om op lange termijn te plan-nen. Je weet nooit wat het leven brengt. Maar alswe terugkomen, is het waarschijnlijk zonder kin-deren. De twee oudsten studeren ondertussen aande universiteit. Hun leven ligt nu in Australië.” >>

Industrieel ingenieur Erwin Deserranno leidt de activiteiten van Deme in Australië

“Ik hou van de vrijheid die je als expat krijgt”

Na 25 jaar bij Deme is de halve wereldbol zijn thuis geworden.Van de jungle in Nigeria tot de woestijn in Australië, overalheeft de industrieel ingenieur zijn weg gezocht. En al die tijdis zijn echtgenote hem trouw gevolgd. “Dat mijn vrouw er ookplezier in vindt, is mijn grote geluk.”

006_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:00 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

7VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Expat bij DEME: pas jij in het plaatje?DEME stuurt wereldwijd een kleine driehonderd Belgische expats uit, waar-van het merendeel in Rusland, het Verre Oosten en Afrika aan het werk is.Hoewel de activiteiten van de groep het voorbije decennium aanzienlijk zijnuitgebreid, blijft baggeren de belangrijkste opdracht. Wat moet je weten alsje bij DEME internationaal carrière wil maken? Hr-manager Harry Mommenszet de lijnen uit.

Ook bio-ingenieurs en handelsingenieurs“Hoewel we voor de projecten in het buitenland ook financieel managers, accountants en juridische experten rekruteren, is het gros van onze expats ge-schoold als ingenieur. Dat hoeft niet per se een burgerlijk of industrieel ingenieurte zijn, ook bio-ingenieurs en zelfs handelsingenieurs komen in aanmerking.”

Problem solver“Behalve het diploma is vooral de persoonlijkheid van de man of vrouw in kwes-tie belangrijk. Je verhuist van project naar project, van land naar land. Je weetvandaag niet waar je morgen terechtkomt. Dat vraagt de nodige flexibiliteit. Teamspirit en verantwoordelijkheidszin zijn twee andere belangrijke voorwaarden. Inhet buitenland ben je immers op elkaar aangewezen. Het hoofdkantoor staat terbeschikking, maar als er zich problemen voordoen moet je zelfstandig kunnenreageren.”

Van projectingenieur tot project director“Pas afgestudeerde ingenieurs starten hun carrière in het buitenland als project-ingenieur en staan in voor de communicatie tussen wal en schip. Samen met deworks manager, die de dagelijkse leiding over de werken heeft, bepaalt hij ondermeer welke zones er gebaggerd moeten worden. Die info speelt hij door aan dekapitein en de bemanning. Bij eventuele problemen is de projectingenieur heteerste aanspreekpunt. Na enkele jaren kan de projectingenieur zelf doorgroeientot works manager. Hoe hoger in de hiërarchie, hoe langer op voorhand je bij hetproject betrokken bent. Vervolgens kan je opklimmen tot project manager en benje verantwoordelijk voor de volledig correcte uitvoering van het contract met deklant. Al naargelang je ervaring zal je kleinere of grotere projecten aansturen.Sommige projecten hebben een omvang van één miljard euro. Die projecten ver-trouwen we toe aan onze project directors, de hoogste functie in het buitenlanden vergelijkbaar met die van general manager.”

Engagement voor de lange termijn“Het duurt minstens vijftien jaar voor een ingenieur de nodige expertise heeftom als project director aan de slag te gaan. Omdat de sector en de competentieszo specifiek zijn, zien we op die hogere functies vooral mensen die in de eigenorganisatie zijn doorgegroeid. Al tijdens de sollicitatieprocedure houden we dielange termijn voor ogen. Uiteraard houden we rekening met de behoeften vande werknemers. Het gebeurt dat expats na verloop van tijd weer even in Belgiëwillen werken, bijvoorbeeld omwille van de kinderen. Dat kan, dan zoeken wenaar een uitdaging op het hoofdkantoor.”

Met én zonder familie“De meeste expats trekken zonder gezin naar het buitenland, al zien we de vraagwel stijgen. Op sommige bestemmingen is het zo goed als onmogelijk om de part-ner en de kinderen mee te nemen. We zitten immers vaak op plaatsen waaramper voorzieningen zijn, laat staan dat er internationale scholen zouden zijn.”

twee maanden werken, een maand vrij“Wie op een werf in het buitenland zit, werkt lange dagen en ook in het weekend.Dat is nodig, want baggerschepen draaien 24/24u en we verwachten dat er altijdiemand van de staf aanwezig is. Daartegenover staat een genereuze recuperatie-regeling. Binnen Europa krijgen expats na vier weken twee weken vakantie. Bui-ten Europa volgt er na twee maanden een maand recup. Ze krijgen dan ook dekans om op onze kosten een vliegticket naar huis te boeken. Wie met zijn gezinverhuist, krijgt na vijf maanden werken een maand verlof.” V

tekst: Hermien Vanoost

006_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:01 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

8 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

008_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:01 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

9VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Deze ingenieurs geven vorm aan de spoorwegen van morgen

Elke dag anders“Ik zou mijn job zeker aanraden aan ingenieursstudenten of ingenieurs die op zoek zijn naar een nieuwe job”, aldus Mathias, “omdat het zo’n veelzijdig werk is. Elke dag brengt andere technische uitdagingen en dan is het aan ons om een gepaste oplossing te zoeken.” François treedt bij: “Elke dag is anders. Soms werk ik aan mijn bureau, andere keren trek ik naar het buitenland voor besprekingen met de constructeur of leverancier van onze treinstellen.”

Van high-tech naar oplossingAls ingenieur bij de spoorwegen leer je technologie in de praktijk brengen. François: “Omdat hier zoveel technologieën gebruikt worden, zijn we steeds op zoek naar de juiste oplos-sing.” Mathias: “We hebben hier zelf veel in handen. Als we ideeën hebben om bijvoorbeeld bepaalde zaken automatisch te meten, dan krijgen we de vrijheid om te onderzoeken of die oplossing haalbaar is.

Zo krijgen we met schokdetectie op zes maanden ongeveer 10.000 alarmsignalen binnen. Om de relevante signalen te � lteren, hebben we een volledig systeem van automatische signaalanalyse uitgedacht, wat heel wat werkuren uitspaart. Dat is een technische innovatie waar ik trots op ben.”

De klant verderhelpenFrançois: “NMBS is een bedrijf in volle verandering. Er zijn voortdurend oplossingen nodig voor de mobiliteitsuitdagin-gen van morgen. Ik hou ervan te weten dat mijn job daartoe bijdraagt, dat het iets uitmaakt.” Mathias: “We wonen in een klein land met een dicht spoornetwerk. Kleine problemen kunnen dan ook grote hinder veroorzaken. Als je als ingenieur een job wilt doen die impact heeft op de samenleving, dan is werken bij de Spoorwegen iets voor jou.”

Mathias Vanden Auweele is bij Infrabel verantwoordelijk voor de meetsystemen die de staat van de bovenleidingen controleren. François Piraux waakt dan weer over de kwaliteit van de nieuwe treinen die NMBS aankoopt. Wat de twee ingenieurs gemeenschappelijk hebben? Een passie voor innovatieve technologie binnen de Spoorwegen. Dat maakt onze job bijzonder.”

Zin gekregen in een job als ingenieur bij de Spoorwegen?

Surf naar www.despoorwegenwervenaan.been ontdek alle vacatures.

EMPLOYER STORYVacature geeft een smoel aan je job

009_GPV3QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:18 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

10 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Respect op de werkvloerin Oman

Britt Thyssen, zelfstandig HR-expert in Oman, over opportuniteiten in het Midden-Oosten

FOCUS OMAN

Als twintiger moederziel alleen naar het Midden-Oosten trekken om er te werken, evident is anders.Maar de ondernemende Britt Thyssen zag er enkel positieve kanten aan en heeft zich intussen met suc-ces in Oman gevestigd, een buurland van Saoedi-Arabië. “Op het werk gaan de dingen hier veel tragervooruit, maar het respect onder collega’s is groot.”

De goesting om naar het Midden-Oosten tetrekken zat er bij Britt Thyssen al vroeg in. “Ikben mijn loopbaan begonnen op de HR-afde-ling van Electrabel. Later ging ik aan de slagvoor servicegroep Attentia, aanvankelijk ookop de HR-afdeling en vervolgens als consul-tant bij externe klanten.” Heel wat ervaring ineen korte tijdspanne die Britt later goed vanpas zou komen. Maar intussen trok een heelconcreet verlangen aan Britts mouw. “Eengoede vriendin van bij Electrabel had via deoverkoepelende groep GDF Suez een positiein Dubai verworven. Ik vond het mijn taak omhaar geregeld te bezoeken, want ik dacht datze zich niet goed zou voelen daar in het mid-den van de woestijn. Maar wat had ik me ver-gist (lacht). Zij had het daar erg naar haar zinen ook ik was meteen verkocht aan de stad.Ik wist meteen: dat wil ik ook. Ik ben mijnvriendin blijven bezoeken en ben intussen opzoek gegaan naar een job daar.” Dat bleek nietzo eenvoudig, want in Dubai rekruteren be-drijven vooral mensen die er al wonen enwerken. Zo weten ze zeker dat de potentiëlewerknemers de cultuur al kennen en zo moe-ten ze ook de verhuis niet meer regelen en be-talen. “Via via kwam het er uiteindelijk toch

van. Ik kon in 2011 aan de slag voor BrainTo-wer, een consultancybedrijf in België dat eenafdeling in Oman aan het opstarten was.”

Als vrouw in je eentjeOman, buurland van Jemen, Saoedi-Arabiëen de Verenigde Arabische Emiraten, wastoch wat anders dan Dubai, ondervond BrittThyssen. “In Dubai is 80% van de inwonersexpat. Iedereen is er anders en dat wordt ooktotaal aanvaard. In Oman moet je toch meerje draai leren vinden in de lokale cultuur,maar dat is gelukkig niet zo moeilijk. Omani’szijn zowat de meest gastvrije en vriendelijkemensen die ik al heb ontmoet. Zolang je nietsdoet dat ze als beledigend ervaren, aanvaar-den ze je. Ik ben hier alleszins met openarmen ontvangen. In een oliestaat als Koe-weit zie ik dat niet zo gauw gebeuren.” Hetene land in het Midden-Oosten is duidelijkhet andere niet. Als alleenstaande vrouw richting Midden-Oosten trekken, wat dacht Britts entouragedaar eigenlijk van? “Mijn familie is nogal on-dernemend: als je je verbetert, dan is hetgoed. Ze zagen het als een volgende stap inmijn loopbaan, ongerust waren ze niet.” Voor

Britt Thyssen zelf was het wat dubbel. “Ener-zijds voelde ik me nooit ongemakkelijk of on-veilig. Omani’s weten dat westerse vrouwenwerken en dat ze daarvoor soms naar het bui-tenland trekken. Heel wat Omani vrouwenzijn trouwens zelf aan de slag, ook in hogerefuncties. Anderzijds is het als alleenstaandevrouw erg moeilijk om een sociaal leven uitte bouwen. Je kunt niet uitgaan in een ge-mengd gezelschap, met mannen dus. Datmaakt dat ik heel bewust op zoek ben moetengaan naar een vriendengroep bestaande uitvrouwen, zodat ik toch af en toe iets leukskon doen. Helemaal anders toch dan in Bel-gië, waar je naar believen overal en met ieder-een kunt afspreken. Als vrouw werken inOman is wel heel aangenaam. Op de werkplekzijn mannen ongelofelijk respectvol tegen-over vrouwen: ze zijn vriendelijk, vragen jemening. En: ze maken nooit avances. Enkelhet werk speelt, en dat is tof. In het sociaalleven is dat wel even anders: als je blank enalleenstaand bent, ben je wel heel erg interes-sant.”

Werken voor de Saoedische overheidOp werkvlak heeft de HR-specialiste zich

Volgens Britt Thyssen was haar move naar het Midden-Oos-ten niet minder dan cruciaal voor haar carrière. “Ik ben erstellig van overtuigd dat je hier veel meer kunt doen en be-reiken. Er is veel werk, er zijn veel mogelijkheden en er isveel minder competitie. Bovendien word je beter betaald,want je betaalt geen belastingen op je loon.” Ook Britts zusCharlotte is intussen overtuigd. “Sinds een maand is ze naarhier verhuisd, ze woont nu zelfs bij ons in. Ze is als mode-styliste en event manager aan de slag, een branche die haarin België erg weinig mogelijkheden bood. Ze heeft in Omanstage kunnen doen bij het bedrijf van mijn man en daarnaheeft ze hier een jobaanbieding gekregen. Op haar Insta-gramaccount @definitely_charlie krijg je meteen een beeldvan de setting waarin wij leven.”

Meer mogelijkheden,minder competitie

010_GPV4QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:47 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

11VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

tekst: Eline Maeyens

Nu Britt Thyssen er niet meer woont, kan ze met meer afstand naar onsland kijken. “Wat me vooral is opgevallen is dat Belgen minder sociaal enwarm zijn dan we zelf misschien denken. Ik vind dat Omani’s elkaar veelsneller helpen. Heeft iemand financiële problemen, dan krijgt hij meteengeld toegestopt. Belandt iemand onverwacht in het ziekenhuis, dan staater dezelfde dag nog dertig man aan het ziekenhuisbed. Ik heb het gevoeldat dat in België allemaal wat minder onvoorwaardelijk is. Ik vind ook datmannen en vrouwen veel respectvoller met elkaar omgaan in de Golf. Ikdacht aanvankelijk: waarom moet alles hier zo streng zijn als het om datengaat? Maar nu begrijp ik het beter: mannen zijn hier gewoon heel respect-vol en toegewijd. Mannen zorgen voor hun vrouwen en laten hen niet zit-ten. Die mentaliteit van ‘we gaan er voor’ zien ze minder bij westersemannen. Mijn man, een moslim, maakte me meteen duidelijk dat hij naareen toekomstige vrouw op zoek was. Met elkaar afspreken had voor hemals doel uitzoeken of ik een goede partner zou zijn. Dat is een heel eerlijkeen directe aanpak, en ik houd er wel van.”

Oprechte mensen

grondig moeten aanpassen. “In Omangaat niets vooruit zoals in België. Bedrij-ven zijn hier minder georganiseerd,waardoor zaken erg lang kunnen aansle-pen. Je moet hier heel hard werken omdingen gedaan te krijgen. Er komt ergveel people management aan te pas: ter-wijl een Belg gewoon zal doen wat jevraagt, moet je een Omani constant blij-ven vragen iets te doen, tot het daad-werkelijk is gedaan. Wat werkervaringbetreft is dat wel een voordeel: als je inhet Midden-Oosten projecten succesvolkunt leiden, zal een professionele uitda-ging in België peanuts zijn. Of dat wordtme toch verteld” (lacht). Na een jaar in Oman kreeg Britt Thyssenalsnog de kans om in Dubai aan de slagte gaan, voor Innovative HR SolutionsDubai. “Dat bedrijf heeft jarenlange er-varing en werkt veel met psychologen.Ik ben psychologe van opleiding, dushet was een zeer interessante job voormij.” Britt mocht er grote projecten lei-den, ook in Abu Dhabi en Saoedi-Arabië.“Goed voor mijn carrière, en wat een uitdaging. Ik heb onder meer eenleadership development-programma oppoten gezet voor de Saoedische over-heid, geen sinecure. Het was een zeertraag en log proces, met contracten dieveel te laat kwamen en partijen die con-stant van gedacht veranderden. Boven-dien mag je als alleenstaande vrouw nietrechtstreeks met mannen samenwerken- je moet fysiek in een ander gebouwwerken. Aartsmoeilijk als je de project-manager bent. Het kwam er heel con-creet op neer dat ik mijn klant nietmocht zien, en mijn team ook niet.” Vre-selijk, toch? “Nee hoor, ik vond dat ei-genlijk supertof. Ik zag het als eenpuzzel die ik moest oplossen.”

Eerst het werk, nu het gezinNa 2,5 jaar ging het weer richting Omanvoor Britt, maar niet voor het werk ditkeer. “Ik leerde in Dubai mijn huidigeman Anwar kennen, die een Omanivader en een Britse moeder heeft. Hijrunt een media agency in Oman. Het wasmakkelijker voor mij om te verhuizen enander werk te zoeken dan voor hem, duszo geschiedde. Maar eerlijk? Mocht ikmijn man niet hebben leren kennen, ikwas niet uit Dubai weggegaan. Ik werkteer echt heel graag.” In Oman ging BritThyssen aan de slag als HR-specialistvoor oliegroep Takatuf, voor een goedjaar. “Intussen is mijn privésituatiegrondig veranderd: ik ben getrouwd enheb een zoontje van negen maanden.Daarom heb ik mijn fulltime job opgege-ven en ben ik als freelance projectcon-sultant aan de slag gegaan. Met parttimecontracten wordt hier niet gewerkt, dusdat was geen optie.” Als freelancer kanBritt al haar opgedane ervaring recht-streeks aanwenden. “Ik kan goed ver-dienen zonder fulltime te moetenwerken en mezelf constant te moetenbewijzen. Ik heb tien jaar in mijn car-rière geïnvesteerd en wil me nu meer opmijn gezin richten. Het voelt goed zo, alkan het zeker dat ik er binnen tien jaarnog eens voluit voor ga. We zien wel.” V

010_GPV4QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:48 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

VOOR DE MASTERS

DIRECTEUR ZILVERMEERcontractueel – voltijds – salarisschaal A5a-A5b –

standplaats: MolDepartement Vrije Tijd – APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

TEAMVERANTWOORDELIJKE PATRIMONIUMONDERHOUD

contractueel – voltijds – salarisschaal A4a–A4b – standplaats: Antwerpen

Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur en Vastgoed

LEAD ENTERPRISE ARCHITECTcontractueel – voltijds – salarisschaal A5a–A5b –

standplaats: AntwerpenDepartement ICT – Dienst Strategie en Architectuur

ADVISEUR ARBEIDSMARKT – ZORGBEROEPEN

contractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a – standplaats: Antwerpen

Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – Dienst Economie en Internationale Samenwerking

CURATOR contractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a –

standplaats: AntwerpenDepartement Cultuur – APB Modemuseum

ONDERZOEKERcontractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a –

standplaats: GeelDepartement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – EVAP Proefbedrijf Pluimveehouderij

INSPECTEUR contractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a –

standplaats: AntwerpenDepartement Financiën – Dienst Fiscaliteit

DIENSTHOOFD GEBIEDSGERICHT BELEID

contractueel – voltijds – salarisschaal A4a-A4b – standplaats: Antwerpen

Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit – Dienst Gebiedsgericht Beleid

ADVISEUR REGIONALE LANDSCHAPPEN EN

BOSGROEPENcontractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a –

standplaats: AntwerpenDepartement Leefmilieu – Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid

VOOR DE BACHELORS

SPORTMONITOR contractueel – Voltijds – salarisschaal B1-B2-B3 –

standplaats: MolDepartement Vrije Tijd – APB Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

CONSULENT MOS contractueel – deeltijds (70 %) – salarisschaal B1-B2-B3 –

standplaats: LierDepartement Leefmilieu – Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie

DOCUMENTALISTcontractueel – deeltijds (19 u./week) – salarisschaal

B1-B2-B3 – standplaats: AntwerpenDepartement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – APB Documentatiecentrum Atlas

gedragen door talent

12 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

012_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:04 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

13VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

VOOR EEN DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS

ONTHAALMEDEWERKER contractueel – halftijds (19 u./week) – salarisschaal

C1-C2-C3 – standplaats: AntwerpenDepartement Cultuur – APB FotoMuseum

3 ONTHAALMEDEWERKERScontractueel – halftijds (19 u./week) – salarisschaal

C1-C2-C3 – standplaats: AntwerpenDepartement Cultuur – APB Arenbergschouwburg

Ons aanbod: Een zeer boeiende functie binnen een openbaar bestuur met diverse mogelijkheden om je verder te ontplooien; een gratis hospitalisatieverzekering; maaltijdcheques van 7 euro; een gratis abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer; een vergoeding voor niet-gemotoriseerde verplaatsingen; mogelijkheid tot glijdende werkuren (afhankelijk van de dienst: glijden tussen 6 u. en 22 u.); een extralegaal pensioen voor contractuele medewerkers; relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen in de salarisberekening; 35 verlofdagen; ruime opleidingsmogelijkheden; een personeelskring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten.

Interesse? Surf naar www.provincieantwerpen.be. Selecteer je job en solliciteer uitsluitend online tot en met zondag 25 oktober 2015!

ZONDER DIPLOMA-VEREISTEN

VERANTWOORDELIJKE ONDERHOUD GEBOUWEN

contractueel – voltijds – salarisschaal A1a-A1b-A2a – standplaats: Antwerpen

Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur en Vastgoed

Je kan de volledige taak- en profielomschrijvingen, de

specifieke aanwervingsvoorwaarden en het selectieprogramma navragen bij

de Dienst Personeelsbewegingen (tel. 03 240 58 88) of raadplegen op

Provincie Antwerpen gelooft in een doordacht personeelsbeleid dat oog heeft voor diversiteit en gelijke kansen. Bij

ons krijg je volop mogelijkheden om je te ontplooien en te groeien in je job. Je persoonlijkheid en je kwaliteiten, dat

is wat telt. Want voor talent is er altijd plaats bij provincie Antwerpen.

Solliciteer nu en werk mee aan een organisatie volop in beweging.

Het provinciebestuur van Antwerpen selecteert kandidaten op basis van competenties. Wij maken geen onderscheid op basis van leeftijd,

geslacht, etnische afkomst of handicap.

www.provincieantwerpen.be

012_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:04 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

De ‘can do’-mentaliteitvan de Singaporees

Koen Cardon, CEO van Katoen Natie Singapore, over zijn buitenlandleven

FOCUS SINGAPORE

Voor Koen Cardon staat het vast: hij had nooit dezelfde professionele kansen gekregen als hij in België wasblijven werken. “Ver van het moederhuis krijg je meer verantwoordelijkheid en kan je meer je eigen stempeldrukken.” Die vrijheid om je te kunnen bewijzen is net waar heel veel expats het volgens Koen Cardon voordoen.

Na 25 jaar wonen en werken in het buitenland isin het Engels mailen een evidentie geworden voorKoen Cardon, CEO van Katoen Natie Singapore,ook met een Vlaams journalist. Maar vlot Neder-lands babbelen gaat wel nog zonder enige moeite,zo horen we over de langeafstandslijn. “Ik komnog steeds heel graag naar België, maar ik ben ookaltijd blij als ik na een weekje weer richting Singa-pore mag vliegen.” Niet onlogisch, aangezien zijnleven zich al twintig jaar in die stadstaat afspeelt.Zijn professionele leven kreeg er vorm, net als zijnprivéleven.

Carrièrepad over de grenzen“Ik heb altijd al iets willen bouwen”, zegt KoenCardon. Zijn passie voor architectuur en bouw-kunde leidde hem naar ingenieursstudies, eneind jaren 80 naar een stage in de mijnbouw inCongo, toen nog Zaïre. “Die stage was mijn eerstebuitenlandervaring, maar ik had de smaak met-een te pakken.” Koen Cardon zocht en vond een

nieuwe uitdaging, bij baggerbedrijf DEME: “Aan-vankelijk werkte ik mee aan projecten in België.Een havenproject in Oostende, baggerprojectenin de Antwerpse haven. Na een tijd werd me ge-vraagd om een project te leiden in Macau nabijHong Kong, toen nog een kolonie van Portugal.Daar moest ik geen twee keer over nadenken,want niets bond me toen echt aan België. Dat pro-ject verliep zeer goed, en van het een kwam hetander. Ik kon een carrièresprong maken en begonte werken voor een joint venture van DEME. Mijntaak was om de Belgen te leren werken met deAziaten, en omgekeerd.” Toen Koen Cardon zo’nvijf jaar in Azië gestationeerd was, begon DEMEechter andere horizonten te verkennen. “Degrote boom van Hong Kong was voorbij”, verteltde CEO. “Maar ik voelde er weinig voor om Aziëzomaar te laten vallen, omdat ik er intussen al hetklappen van de zweep had geleerd. Ik had nietzoveel zin om ergens anders helemaal opnieuwte moeten beginnen.”

Een nieuwe kans liet niet lang op zich wachten.“Tijdens een havenmissie ontmoette ik FernandHuts van Katoen Natie, dat toen nog niet in hetbuitenland actief was.” Koen Cardon vervoegdeKatoen Natie, stampte de vestiging in Singaporeuit de grond en kon zo aan de internationale ex-pansie van het bedrijf meebouwen. “Intussenheeft Katoen Natie zo’n 3.000 werknemers in deregio. Ik heb het bedrijf kunnen tonen hoe Aziëwerkt, en dat geeft veel voldoening.”

Universele werkwaardenIn het buitenland werken voor een Belgisch bedrijfheeft zo zijn voordelen, vindt Koen Cardon: er isniemand die constant over je schouders meekijkt.“Je kan en moet veel zelfstandiger werken als jever van het moederhuis gestationeerd bent. Datlaat je toe om meer eigenheid in je project en in jemanagementstijl te steken. De mogelijkheden omje stempel te drukken zijn groter. En net die zelf-standigheid is waar veel expats van houden.”

Met echte expat packages, waarbij iemand voor een heelhoog loon een kortere periode uitgezonden wordt,wordt volgens Koen Cardon steeds minder gewerkt. “BijKatoen Natie werken we met local plus packages: mede-werkers krijgen een vergelijkbaar loon als een lokale me-dewerker, maar krijgt er wel voordelen als huisvesting,transport e.d. bovenop. We zoeken mensen die zich vooreen langere tijd ergens willen vestigen en engageren. Dielangetermijnvisie is belangrijk, net als een gezonde mixvan de lokale en onze eigen werkcultuur.” Terwijl eenSingaporees volgens Koen Cardon vooral voor het geldwerkt, doet een Vlaams manager dat meer voor de uit-daging. Vandaar dus dat er nog steeds met uitgezonde-nen wordt gewerkt. “Ook om standvastigheid in onzebedrijfscultuur te garanderen, werken we meestal meteen Europeaan in het managementteam.”

Local plus

14 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

014_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:06 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

tekst: Eline Maeyens

Of Koen Cardon zich nog Belg voelt? “Jazeker. Veel mensen in het buitenland krij-gen net een sterker nationaal gevoel. Ik kom nog steeds zeer graag terug, voor deVlaamse keuken en mijn Vlaamse vrienden. Maar na een week ben ik ook altijdblij dat ik weer mag vertrekken.” Eenmaal je weg bent, merk je volgens Cardonpas de positieve en negatieve kanten van België en de Belgen. “Het negativisme,bijvoorbeeld, daar kan ik me in België echt aan storen. Als ik in Singapore eenidee lanceer, krijg ik zeker tien suggesties over hoe ik ermee aan de slag kan. Lan-ceer ik in België een idee, dan hoor ik meteen tien redenen waarom het me nietzal lukken. Singapore heeft een ‘can do’- mentaliteit, België een ‘no can do’-men-taliteit. Dat vind ik moeilijk.” Wat Koen Cardon ook is opgevallen is dat de typi-sche Vlaamse bescheidenheid ons soms lelijk in de weg zit. “We hebben alsBelgen gigantisch veel potentieel, maar we pakken er niet mee uit. We zijn veelbetere managers dan pakweg Duitsers of Fransen, omdat we gezond verstandhebben, een consensusmentaliteit, een hands-on aanpak en een pak goede op-leidingen, maar we verkopen onszelf niet. We geraken niet onder de kerktorenvandaan, en dat is zo jammer.”

Vlaams negativisme

Een professionele verhuis vergt volgens Koen Car-don geen onnoemlijk groot aanpassingsvermo-gen. “Dat de werkcultuur in Singapore radicaalanders zou zijn dan in België heb ik alvast niet on-dervonden. Ik heb van mijn eigen bazen geleerddat respect – van hen die voor je werken en voorhen voor wie jij werkt – het hoogste is wat je alsmanager kunt bereiken. De waarden waarmee jedat respect kunt verdienen zijn overal dezelfde:correct en eerlijk zijn, hard werken, transparantcommuniceren. Zo wordt samenwerken overaleenvoudig. Tradities uit eigen culturen spelen ineen professionele setting vandaag veel minderdan vroeger. Culturen waar je enkel dingen ge-daan krijgt door geld onder tafel te schuiven, bij-voorbeeld, lijken mij verleden tijd.”

Move if you can improveSingapore is om verschillende redenen al twintigjaar de perfecte uitvalsbasis voor Koen Cardon.“Op werkgebied spreekt de business first-mentali-teit me erg aan. De overheid is hier heel zakelijk

georiënteerd en wil echt vooruit. Bovendien isSingapore een hub voor de hele regio. Hier merkje wat er in China, Maleisië, Australië enzovoortgebeurt. De kijk is erg breed.” Singapore is volgensCardon een wereldstad zonder dominante cul-tuur. “En dat is ook op privévlak interessant. Men-sen zijn hier erg multicultureel en tolerant, ooktegenover verschillende religies. Mijn drie kinde-ren hebben vriendjes van overal en zijn tot mijngenoegen echte wereldburgers. Bovendien is hethier mooi, veilig en erg netjes. We wonen hier dusgraag. Ik heb een afspraak met vrouw en kinde-ren: “We move if we can improve”. Enkel als we onsop het vlak van werk, klimaat, veiligheid, finan-ciën kunnen verbeteren, zouden we een verhuisoverwegen.” Koen Cardon is alvast blij dat hij de stap naar eenbuitenlandse carrière heeft gezet. “Ik hoor vaakdat terugkeerders zich vreemdeling in eigen landvoelen. Dat probleem heb ik niet. Professioneelheb ik me hier op mijn eigen ritme kunnen ont-wikkelen en heb ik een bedrijf groot kunnenmaken in Azië. Mijn carrière is mee gegroeid metde omvang van het bedrijf. Een mooi traject, vindik zelf.” Bovendien heeft Koens vrouw Aziatischeroots, waardoor hij steeds steviger verankerd isgeraakt in de streek.

Moeilijk gezinslevenEen leven opstarten in het buitenland is vandaagin veel opzichten gemakkelijker dan vroeger,denkt Koen Cardon. “Afstanden zijn sowieso klei-ner geworden, de hele wereld ligt binnen handbe-reik. Bovendien staan hedendaagsecommunicatiemiddelen ons toe om het contactmet het thuisfront te bewaren. En terwijl de le-venskwaliteit vroeger vaak lager was in het bui-

tenland dan in België, is dat voor heel wat bestem-mingen vandaag niet langer het geval.” Maar dat neemt niet weg dat de stap soms grootis, zeker als het om gezinsleven gaat. “Voor mijwas het al die jaren geleden geen issue: ik ben alsvrijgezel vertrokken. Maar ik zie dat het voorVlaamse jongeren moeilijker en moeilijker wordt.Bij koppels gaat het meer dan eens fout: plotsgaan ze van een tweeverdieners- naar een eenver-dienersgezin, de meegekomen partner heeft nietsom handen en een job in het buitenland is hele-maal geen 9-to-5-job. De werkattitude in Azië is eréén van 24 uur op 24, 7 dagen op 7. De verwach-tingen liggen hoog, je bent als expat altijd met jewerk bezig. Bijzonder moeilijk voor de partner diethuis zit te wachten.” “Daarnaast is vrienden maken in Azië gewoon nietevident: voor Aziaten staat familie op de allereer-ste plaats. Daarna komt werk, daarna pas vrien-den. Weinig buitenlanders die hier werkenhebben Aziatische vrienden. Mijn vrouw is afkom-stig uit Mongolië en samen hebben we drie kinde-ren. Wij hebben hier intussen wel een solidenetwerk, dat vooral uit andere long term expatsbestaat. Als ik me vooral tussen short term expatszou bewegen, zou ik elke drie jaar opnieuw moe-ten beginnen. Iedereen zoekt als het ware ‘zijneigen soort’.” Of het buitenlandleven uiteindelijkhét leven wordt, weet je volgens Koen Cardon naongeveer zes jaar. “Dat lijkt zowat the point of noreturn: ofwel keer je vroeger terug, ofwel blijf jevoor langer en wordt je nieuwe bestemming jethuis. Ik toef intussen al 25 jaar in Azië, en ik hebhet hier zeer naar mijn zin.” V

15VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

014_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:06 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

16 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

www.mercuriurval.be

Sales EngineerVerfi ndustrie – Oost-Vlaanderen/AntwerpenKortemark – Je bent verantwoordelijk voor de uitbreiding van de klantenportefeuille. Dankzij jouw luistervaardigheid, technische expertise en kwalitatieve service ben je een toegevoegde waarde voor je klant. Je hebt reeds ervaring in een technisch-commerciële functie (verfi ndustrie of bouwgerelateerde sectoren). Je bent een vlotte communicator, ondernemend, autonoom, geëngageerd en resultaatgericht. Je bent pragmatisch en gedreven door cijfers.

Reageer snel online – referentie BE-02057

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Account & Asset Manager LogisticsFor a top player in Belgian Real EstateBerchem – Heb je affi niteit met vastgoed en logistiek? Ben je commercieel gedreven en een economisch denkende master? Dan is deze relationele en inhoudelijk brede functie bij dit ambitieus beursgenoteerd vastgoedbedrijf een unieke kans om je talent te laten bloeien. Een informele bedrijfscultuur en een klein professioneel team geven ruimte voor overleg en autonomie, in een functie waar geen enkele dag hetzelfde is. Je communiceert vlot in het N/E/F.

Reageer snel online – referentie BE-02106

Sociaal-Juridisch AdviseurSenior StafmedewerkerBrussel – Functie met brede verantwoordelijkheid bij een gekende federatie. Expertise uitbouwen binnen de baksteensector, strategisch meedenken, sociaal-juridisch referentiepunt intern en extern. Gevarieerde onderhandelingen met kabinetten, vakbonden, industrie, sectorfederaties & overheden. Transparante, teamgerichte én professionele werkcultuur, vlakke hiërarchie, directe communicatie, autonome functie. Op wandelafstand van Brussel-Centraal.

Reageer snel online – referentie BE-02076

Operations Manager Managen van 2 productieplants (BE-FR)Heusden-Zolder – Je hebt de eindverantwoordelijkheid over 2 bulk productieplants (BE-FR) en volgt een derde productieplant (NL) op technisch vlak mee op. Alle aspecten van een chemische plant managen van A tot Z. Een uitdagende functie met verantwoordelijkheid, autonomie en groeipotentieel binnen een internationale, stabiele omgeving met de nodige ondersteuning. Nauwe samenwerking met internationale collega’s. Aangename, familiale bedrijfscultuur.

Reageer snel online – referentie BE-02103

016_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:05 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

17VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibert

Industrial Business Development ManagerTechnical understanding & commercial driveDuffel – You are responsible for driving the business of the plant forward by exploiting opportunities to meet market potential and bring in more revenue. You identify markets for applications and you give input for new product development. Your efforts generate new projects, deals and applications. You have at least 10 years of relevant experience and a strong affi nity with B2B technical solutions. Fluency in Dutch and English is required.

Please apply online – reference BE-02119

HR Manager BeneluxVerbindende sparringpartnerOostende – MHI Vestas Offshore Wind onderhoudt 11 offshore windparken. Je bent verantwoordelijk voor het professionaliseren en organiseren van HR in de Benelux. Je bent sparringpartner en vertrouwenspersoon op alle niveaus. Jouw profi el? Een afgeronde HR opleiding op Bachelorniveau met ca. 10 jaar werkervaring binnen HR, waarvan minimaal 3 jaar als eindverantwoordelijke. Bij voorkeur werkervaring in een internationale en servicegerichte organisatie.

Reageer snel online – referentie NL-02128

Product Manager FoodInternational high-tech market leaderLeuven/Eindhoven – Key position at a global market leader in sensor-based sorting solutions. Combine product development, sales and marketing, take the lead in challenging projects and responsibility of a product portfolio. Direct communication lines, people oriented, pragmatic way of working, dynamic and friendly working atmosphere. Lots of opportunities for professional growth and (international) career development. Competitive salary package.

Please apply online – reference BE-02079

EU Institutions ConsultantParticipating in fi rst class assessmentsBrussels – You will contribute to the company’s state-of-the-art performance and further development in a variety of ways, completing assessment and development centres and mentoring identifi ed participants. You will assist in developing tailored methods and tools. Consultants with 5 years relevant experience, vitality, commitment and sound communication skills will defi nitely make it. You will experience a unique learning opportunity.

Please apply online – reference BE-02014

016_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:05 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

“Ik heb geleerd om lokale gewoontes te accepteren”

Dieter Withoeck stuurt de afdeling logistiek van Atlas Copco in India aan

FOCUS INDIA

Zijn avonturen in het buitenland hebben hem niet alleen eenbloeiende carrière opgeleverd, onderweg leerde hij ook zijn In-diase vrouw kennen én kreeg hij een wolk van een baby. En zeg-gen dat handelsingenieur Dieter Withoeck aanvankelijk liefstonder de kerktoren in Waregem was gebleven.

Terug naar 2001. Dieter Withoeck (38) had pas zijndiploma handelsingenieur op zak toen de aansla-gen van 9/11 de wereldeconomie op haar grond-vesten lieten daveren. Alle vacatures waar hij opdat moment voor kandideerde, werden ge-schrapt. “Het leek alsof er geen enkel bedrijf inWest- of Oost-Vlaanderen nog schoolverlaters re-kruteerde. Het verplichtte me om verder dan dekerktoren te kijken.” Uiteindelijk kon hij bij AtlasCopco in Wilrijk aan de slag als aankoper trans-port. Drie jaar pendelde hij dagelijks over en weer tus-sen Waregem en Antwerpen, vanuit de veronder-stelling dat hij vroeg of laat op een job in de buurtzou stoten. Maar hoe langer hij bij Atlas Copcowas, hoe meer hij besefte dat hij met zijn neus inde boter was gevallen. “Ik kon opleidingen vol-gen, aan projecten werken, van functie verande-ren. Ik moest wel gek zijn om weg te gaan. En duszocht ik in plaats van een job dicht bij huis een ap-partement dicht bij mijn werk, in Antwerpen.”

Vuil op straat en overal koeienDe heimat verdween helemaal uit het vizier toenhij in 2006 in Italië een logistiek project mocht lei-den. “De laars van Europa mag er dan wel prach-tig uitzien, de eerste drie maanden vielen mezwaar. Ik overwoog zelfs om naar België terug tekeren. Gelukkig heb ik doorgezet.” Het keerpuntkwam er toen hij een mondje Italiaans kon spre-ken en lokaal vrienden begon te maken. Na ver-loop van tijd amuseerde hij zich zo goed dat hijeraan dacht zijn contract te verlengen. Een tele-foontje van de vice-president logistiek besliste eruiteindelijk anders over. “Hij vroeg of ik een pro-ject in Pune (India) op de rails wou zetten. Datvoorstel zag ik eerst helemaal niet zitten. India as-socieerde ik met koeien en veel vuil op straat, declichés zeg maar.” Het was een inleefreis die hem de ogen opende enovertuigde de sprong te wagen. Omringd door eentwintigtal andere Belgen voelde hij zich er meteenthuis. Kort na zijn aankomst leerde hij ook zijntoekomstige Indiase vrouw kennen. “Ze bemandede receptie van Atlas Copco. Toen ze van werk-gever veranderde, bleven we contact houden. Vanhet een kwam het ander.” Hoe licht hij er nu ookovergaat, zo vanzelfsprekend was de relatie zeker

niet. Traditioneel ‘arrangeren’ in India de oudersde huwelijken van hun zonen en dochters. “Wezagen elkaar gemiddeld een keer per week. Uiter-aard was het beter geweest om eerst samen tewonen. Maar dat ligt voor ongehuwden in Indiamoeilijk.”

Zweedse efficiëntieRespect tonen voor de lokale gewoontes. Als eréén les is die Dieter Withoeck in al die jaren ge-leerd heeft, dan wel die. Zelfs in Stockholm, devolgende halte, moesten hij en zijn vrouw gedu-rende enkele maanden acclimatiseren. Letterlijkzelfs, want toen ze er in december 2010 voet aangrond zetten, vroor het tot min 25 graden. Hetduurde tot de lente voor ze zich hadden aange-past. “Vergeleken met India is Zweden overge-structureerd. Pas als alle papieren in orde zijn enje bij wijze van spreken ‘je nummer’ verdiendhebt, tel je mee. Dan gaat er een wereld open.”Ook op de werkvloer bleken de verschillen tussenIndia en Zweden gigantisch. Terwijl er in Indiazelfs voor de simpelste job vijftig ingenieurs klaar-staan en Indiërs makkelijk tien tot twaalf uren perdag werken, gaat het er in Zweden veel gemoede-

lijker aan toe. “Familie gaat voor op werk. Daarbijkomt dat Zweden een stuk efficiënter werken dande Indiërs.”Hoewel het koppel graag langer in Zweden wildeblijven, trok het na twee jaar toch weer richtingIndia. Withoeck kreeg er de opdracht om de logis-tieke processen van de vier verschillende businessareas te centraliseren, een missie die normaal vol-gend jaar afloopt. Daarna keert hij samen met zijnvrouw en zijn kersverse baby liefst terug naar Bel-gië. “Na meer dan negen jaar in het buitenland wilik graag een tijd dichter bij mijn familie wonen.Via de interne jobsite hou ik de vacatures in Belgiëalvast in de gaten.” Toch betekent dat niet heteinde van zijn internationale parcours. “Ik hoopdat er ooit weer een kans komt om in Zweden tewerken. Andere landen die al een tijdje op onsverlanglijstje staan zijn Australië en Canada. Ooktegen andere Europese landen zoals de UK enDuitsland zouden we niet nee zeggen. Dat is alles-zins het leuke aan dit bedrijf. Er zijn veel moge-lijkheden, maar uiteindelijk bepaal je zelf welkerichting je uitgaat. >>

18 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

018_GPV2QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:09 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

tekst: Hermien Vanoost

Dat het niet allemaal ingenieurs zijn dievoor Atlas Copco de wereld rondreizen,bewijst Française en financieel experte Nathalie Coltvet, die sinds juli op de vestigingin Wilrijk aan de slag is. Eerder werkte ze voorAtlas Copco in Zweden en de Verenigde Staten. “Tijdens een uitwisse-lingsproject in de VS in het laatste jaar van mijn studies economiestootte ik op de liefde van mijn leven. Ik bleef in Amerika hangen envond een job bij hotelgroep Accor. Omdat ik ook graag in een produtie-bedrijf ervaring wou opdoen, ben ik na een jaar overgestapt naar Ingersoll Rand, waar ik als financieel analist mocht beginnen.”In 2004 kocht Atlas Copco de afdeling Drilling Solutions over. Coltvetkreeg zo een nieuwe werkgever. “Ik herkende me meteen in de waardenvan het Zweedse bedrijf. Vooral de managementstijl bevalt me. Allesstaat hier in het teken van duurzame groei. Als werknemer blijf je kan-sen krijgen.” In de tien jaar dat ze voor Atlas Copco werkt, heeft ze datzelf meerdere keren ervaren. Eerst klom ze op van cost accounting supervisor tot business controller. En toen ze in 2011 haar wens uitteom naar Europa te trekken, kon ze op de vestiging in Zweden aan deslag als group controlling manager. Opnieuw een trapje hoger, opnieuween ferme uitdaging. Die stap bracht het gezin, intussen uitgebreid mettwee kinderen, ook dichter bij haar familie in Frankrijk. “Voor mij wasdat een extra argument om voor een leven als expat te kiezen.” Zoals gebruikelijk voor expats volgde na drie jaar een nieuwe missie.Die bracht haar begin juli naar de site in Wilrijk waar ze binnen decompressorenafdeling deel uitmaakt van het managementteam enwereldwijd advies verleent inzake businessmanagement. Ook nu ishet gezin haar gevolgd. “De kinderen zijn intussen op een internatio-nale school gestart. Mijn man begint volgend jaar aan zijn zoektochtnaar een job. Nu nog even tijd nemen om te wennen aan dit nieuweland.” Behalve de nieuwe functie vragen de files naar kantoor voorhaar momenteel de grootste aanpassing. “Die zijn ongezien. Elke dagsta je aan te schuiven.”

Expat bij Atlas Copco: pas jij in het plaatje?

Française werkt als expat in België

44.000 werknemers verspreid over 91 landen. Dat de sfeer bij deZweedse compressorenproducent Atlas Copco bijzonder internationaalis, zal niemand verwonderen. Op de vestiging in Wilrijk alleen al zittenveertig nationaliteiten verzameld. En ook voor wie zelf de landsgrenzenwil oversteken, zijn de mogelijkheden talrijk. Dat vertelt hr-managerKristian Vandenhoudt.

Open geest“Om het even welke functie je vervult, bij Atlas Copco sta je dagelijks incontact met alle uithoeken van de wereld. Openstaan voor andere cul-turen is dus een belangrijke voorwaarde om bij ons aan de slag te kun-nen gaan. Dat betekent niet dat je per se zelf naar het buitenland moetgaan. We merken wel dat de internationale context die goesting aanwak-kert.”

Vooral schoolverlaters“Tachtig procent van onze vacatures vullen we intern in. Als we ingeni-eurs rekruteren, richten we ons in de eerste plaats op schoolverlaters.We geven hen vanaf de eerste dag verantwoordelijkheid maar laten henop hun eigen tempo groeien. Het initiatief ligt bij hen. We verwachtendat ze zelf beslissen wanneer ze klaar zijn voor een volgende stap en/ofeen buitenlandse missie. Op intranet kunnen ze alle vacatures wereld-wijd volgen. Aan hen om te reageren. Die aanpak stimuleert de betrok-kenheid op lange termijn. We hebben hier bijzonder weinig verloop.”

Drie formules“Wereldwijd tellen we 375 expats, waarvan vijftig Belgen. Expats trek-ken met een heel specifieke opdracht naar een land, meestal voor driejaar en maximum voor zes jaar. Blijft een werknemer langer, dan krijgthij doorgaans een lokaal contract. Expatcontracten zijn bedoeld voorwerknemers die van de ene naar de andere missie en achtereenvolgensvan het ene naar het andere land trekken. Medewerkers hebben ook demogelijkheid om op projectbasis een tijdje naar het buitenland te gaan.We juichen het bijvoorbeeld toe dat de ingenieurs van de vestiging inWilrijk, het R&D-hoofdkwartier voor de compressorenafdeling van AtlasCopco, enkele maanden op een customer center in het buitenland mee-draaien. Ze voelen dan beter aan wat daar gebeurt en kunnen die erva-ring meenemen in hun eigen werk en delen met de collega’s.”

Iedereen kan naar het buitenland“Operations manager, business line manager, logistiek manager… Defuncties die onze expats opnemen zijn heel uiteenlopend. Ook demeeste general managers zijn expats. We vinden het belangrijk dat zeregelmatig van omgeving wisselen, zodat ze een neutrale en objectievekijk op hun organisatie houden. Eigenlijk zijn er op alle niveaus moge-lijkheden om internationaal ervaring op te doen. Productiemedewerkerskunnen bijvoorbeeld een rol spelen wanneer er ergens in de wereld eennieuwe fabriek opstart.”

Ook voor de familie wordt gezorgd“Belangrijke voorwaarde om aan een buitenlands avontuur te kunnenbeginnen, is de familie. We willen dat de partner en de kinderen achterde beslissing staan. Als er thuis spanningen zijn, dan zal dat onvermij-delijk een weerslag op de job hebben. Iemand laten vertrekken is voorhet bedrijf een grote investering, we willen dus dat alles goed zit.Daarom ook dat we de werknemer en zijn familie vooraf de kans gevenom het land van bestemming te ontdekken. Ze moeten kunnen voelenwat het is om daar te wonen. Opdat ze zich makkelijk zouden integreren,voorzien we voor het hele gezin een culturele en een taaltraining. Webeginnen daar al in België mee. Ter plaatse tonen we hen de weg naarlokale expatgemeenschappen. Verder regelen we ook alle praktische be-slommeringen: een huis, vervoer, een school voor de kinderen, verze-keringen… En uiteraard voorzien we een correcte verloning.” V

“De file naar kantoor,dat is de grootsteaanpassing”

19VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

018_GPV2QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:09 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

VACATURES

Oproep tot kandidaturen met het oog op de toewijzing van de mandaten voor de Directeur-Generaal (A5), de Adjunct Directeur-Generaal (A4+) en de Directeurs of Directeurs-diensthoofden (A4) in het Brussels Planningsbureau

Het Brussels Planningsbureau (hierna BPB) is een instelling van openbaar nut opgericht bij ordonnantie van 29 juli 2015 (Belgisch Staatsblad, 12 augustus 2015). Deze nieuwe instelling zal de opdrachten op zich nemen die momenteel worden uitgeoefend door verscheidene besturen voor wat betreft statistiek, sociaal-economische kennis en territoriale planning.

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering gaat over tot de openbare oproep tot kandidaten voor zes betrekkingen die bij mandaat moeten worden ingevuld :

resources en logistiek, begroting en boekhouding, juridische aangelegenheden).

De mandaten hebben een duur van 5 jaar. De mandaathouders worden geëvalueerd in de loop van de uitvoering van hun mandaat.

De kandidaten voor een mandaatbetrekking dienen te voldoen aan toelaatbaarheidsvereisten voor overheidsbetrekkingen en minstens één van de volgende beroepservaringen kunnen voorleggen :

in een leidinggevende functie wordt verstaan de ervaring inzake het beheer in een openbare dienst of in een organisatie van de privésector.

verwezenlijken tijdens de duur van het mandaat.

betrekkingen een afzonderlijk kandidatuurdossier samen te stellen dat apart wordt verzonden.

De kandidaten die in aanmerking komen, worden uitgenodigd voor een gesprek met de bevoegde selectiecommissie en een assessmentproef

De functiebeschrijvingen, de vooropgestelde doelstellingen, het gestandaardiseerd curriculum vitae en alle informatie over de procedure zijn verkrijgbaar Benoît Périlleux, Directeur-Diensthoofd, Brussel Stedelijke

De kandidatuur dient op straff e van nietigheid bij aangetekend schrijven toegestuurd te worden binnen een

het Belgisch Staatsblad.( 2 oktober 2015 ) .

De kandidaturen moeten onder dubbel gesloten omslag ter attentie van Benoît Périlleux

020_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:07 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

21VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

021_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:09 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Levenslust vzw is een vrijzinnige organi-satie die bestaat uit 3 entiteiten die gele-gen zijn op hetzelfde domein: een school voor Buitengewoon Basis Onderwijs, een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs en een Multi-functioneel cen-trum (MFC). De dienstverlening omvat opvang, begeleiding, behandeling en onderwijs voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of gedrags- & sociaal-emotionele problemen. Het bewerkstelligen van het welzijn van het kind staat bij Levenslust vzw centraal. Daartoe is de organisatie voortdurend in beweging en worden veranderingsprocessen aangestuurd. Wij zijn op zoek naar een (m/v): Meer jobs op

ascento.opzoeknaartalent.beDe selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ascento. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.

Ascento behoort tot t-groep NV

Uw functie: In nauwe samenwerking met de Algemeen Directeur van de vzw en het directieteam van het MFC bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het MFC, waarbij de focus ligt op de zorginhoudelijke diensten en processen. Binnen het directieteam van de vzw, waarvan ook de schooldirecties deel uitmaken, verte-genwoordigt u het MFC. U staat mee in voor het verder vormge-ven aan een in beweging zijnde organisatie en stuurt mee de ver-anderingsprocessen aan. U staat in voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van de dienstverlening van het centrum in de richting van moderne zorgconcepten.

Troeven:U beschikt over een master diploma of bachelor diploma met minstens 5 jaar relevante ervaring. U hanteert een overtuigende,

verbindende en resultaatgerichte leiderschapsstijl. U weet daarbij te sturen, coachen en enthousiasmeren. U heeft inzicht in de evo-luties eigen aan de sector en beschikt over kennis van de bele-vingswereld van onze kinderen.

Aanbod:Een boeiende, uitdagende en voltijdse functie met veel afwisse-ling en verantwoordelijkheid binnen een maatschappelijk rele-vante context. Een correct salaris gebaseerd op richtlijnen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Interesse?Stuur uw motivatiebrief en cv vóór 26 oktober 2015 naar Else De Wachter, algemeen directeur van Levenslust vzw, Scheestraat 74, 1750 Lennik of mail naar [email protected]

DIRECTEUR ZORG VOOR HET MULTI-FUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Een authentiek, integer leider met visie

VG. 1

246/

BUO

SAP

- B-

C07.

002

- 00

309-

405

- 00

309-

406

- W

.INT.R

E.RS

.SO.

148

- DC

:401

03

VETEX nv (www.vetex.be) is een expert coater en laminator van hoogwaardig technisch textiel

gelegen te Ingelmunster. Vetex is wereldwijd marktleider in

verschillende niche applicatieszoals de markt van de

naadafdichtingsband, chirurgische laminaten, textiellabels, etc. Vetex

bestaat ruim 80 jaar en iseen sterk groeiend bedrijf

met een 60-tal medewerkers.

Om de groei tebestendigen, zoeken

we een gedreven m/v:

VETEX nv (www.vetex.be)expert coater en laminator van hoogwaardig technisch textiel

gelegen te Ingelmunsterwereldwijd marktleider in

verschillende niche applicatieszoals de markt van de

naadafdichtingsband, chirurgische laminaten, textiellabels, etc. Vetex

bestaat ruim 80 jaareen sterk groeiend bedrijf

met een 60-tal medewerkers.

Om de groei tebestendigen, zoeken

we een gedreven m/v:

Onderhoudsverantwoordelijke (8772)

Je taken: • Als onderhoudsverantwoordelijke sta je in voor het technisch beheer van de infrastructuur en het machinepark. • Je draagt de technische en organisatorische verantwoordelijkheid voor een team van techniekers. • Je stelt een onderhoudsplanning op inclusief werken door eventuele onderaannemers. • Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie van

een bedrijf in groei is neem je deel aan diverse projecten voor de verdere opbouw van (nieuwe) machines en aanpassingen aan het bestaande machinepark. • Je communiceert regelmatig met jouw collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de operationsmanager.

• Je behaalde een technisch diploma of bent gelijkwaardig door relevante ervaring. • Je hebt een hands-on mentaliteit en werkt people minded. • Je kan zelfstandig werken en bezit goede organisatorische vaardigheden. • Je bent dynamisch en servicegericht. • Je hebt een voorbeeldfunctie. Je werkt steeds met respect voor kwaliteit en veiligheid en hebt oog voor orde en netheid.

Aanbod: • Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, steeds in overeenstemming met je kennis en ervaring. • Een innovatief en internationaal bedrijf in groei met een collegiale werksfeer.Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be, Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld. personeelsrekrutering

en -selectie

AB&I10JAAR

• Als onderhoudsverantwoordelijke sta je in voor het technisch beheer van de infrastructuur en het machinepark. • Je draagt de technische en organisatorische verantwoordelijkheid voor een team van techniekers. • Je stelt een onderhoudsplanning op inclusief werken door eventuele onderaannemers. • Je bent verantwoordelijk voor de optimalisatie van

een bedrijf in groei is neem je deel aan diverse projecten voor de verdere opbouw van (nieuwe) machines en aanpassingen aan het bestaande machinepark. • Je communiceert regelmatig met jouw collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de

• Je behaalde een technisch diploma of bent gelijkwaardig door relevante ervaring. • Je hebt een hands-on mentaliteit en werkt people minded. • Je kan zelfstandig werken en bezit goede organisatorische vaardigheden. • Je bent dynamisch en servicegericht. • Je hebt een voorbeeldfunctie. Je werkt steeds met respect voor kwaliteit en veiligheid en

• Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, steeds in overeenstemming met je kennis en ervaring. • Een innovatief en internationaal bedrijf in groei met een collegiale werksfeer.

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk,

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

022_GPV2QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:22 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

Op zoek naar nog

meer jobs?

Surf naar Vacature.com

23VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

What’s online?ONLINE

Deze week op Vacature.com

‘Most Wanted’ op de arbeidsmarktHeb je een passie voor techniek? Danzit je gebeiteld. Uit de knelpuntberoe-penlijst blijkt dat jobs in productie entechniek nog altijd moeilijk ingevuldgeraken.

www.vacature.com/techniek

Het gemiddelde loonvan de BelgDe Belg verdient gemiddeld 3.300 euro.Lees mee welke jobs een positieve enwelke een negatieve invloed hebben opje loonzakje.

www.vacature.com/loonzakje

Werken met goestingGraag werken en goed werken, detwee gaan hand in hand. Wij geven jevijf tips om een leven lang plezier uitje job te halen.

www.vacature.com/plezierinjejob

Opslag vragen doe je zoZou je je loonbriefje graag wat aangediktzien? Met deze checklist kom je optimalvoorbereid voor de dag bij je baas..

www.vacature.com/opslagvragen

Start je werkdag productiefZin om er een productieve werkdagvan te maken? Tien tips voor een ge-slaagde start.

www.vacature.com/geslaagdestart

V Meer interessante artikels en tips kan je vinden op www.vacature.com

023_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:10 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Site ManagerGedreven people manager met ervaring in de voedingssector

Je functie: • Als Site Manager bent je verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten van de site Langemark-zuivel in lijn met de organisatiedoelstellingen. Je beheert de budgetten en waakt over de productieresultaten aan de hand van dashboards, met oog voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve para-meters • Je vertaalt de bedrijfsstrategie naar concrete actieplannen met targets waarbij productiviteit, kwaliteit, onderhoud, veiligheid en rendement centraal staan. Je streeft voortdurend naar verbetering van de bedrijfsprocessen, productiekosten, resourceplanning en het stockbeheer • Je bouwtaan een cultuur van ‘operational excellence’, waarbij initiatieven worden genomen m.b.t. het voortdurend verder ontwikkelen van de productieorganisatie op technisch, organisatorisch en logistiek vlak en je verwerkt dit in een beleidsplan • Je begeleidt, coördineert en motiveert een team van een 250-tal medewerkers die voornamelijk actief zijn in productie, kwaliteit, onderhoud & supply chain. Coaching en ontwikkeling van de medewerkers naar een kwalitatieve, klantgerichte en kostefficiënte aanpak is hierbij een belangrijke invalshoek. Je onderhoudt de goede relaties met de vakbonden • Je werkt in een matrixstructuur. Je overlegt maandelijks met de collega’s Site Managers ‘Zuivel’ van 3 andere sites om ‘best practices’ uit te wisselen. Je stemt af op groepsniveau met de Engineering Manager, Purchasing Manager, HR Manager,… om je acties af te stemmen op de groepsvisie • Je rapporteert rechtstreeks aan de Operations Director ‘Zuivel’.Je profiel: • Met een technische masteropleiding als uitgangspunt beschik je over minimaal 15 jaar ervaring in een gelijkaardige functie binnen een pro-ductieomgeving, bij voorkeur in de voedingssector • Jouw kennis en ervaring inzake het structureren, beheren en continu verbeteren van een productiesite is een must. Jouw inzicht in de bedrijfsprocessen garandeert een efficiënte werking • Je hebt een sterke zin voor verantwoordelijkheid en ownership. Je bent een ervaren professional die in staat is om de juiste vertaling te geven van een bestaande bedrijfsvisie naar bedrijfsprocessen en concrete actieplannen. Je denkt in termen van kwaliteit en efficiëntie en onderbouwt je beslissingen met ‘facts & figures’ • Door jouw persoonlijke uitstraling en stevige peoplemanagementcapaciteiten ben je in staat een ‘trust’ te bouwen en een voortrekker te zijn in de verdere optimalisatie van de site. Je bent een sterke communicator die initiatief en overleg stimuleert. Je draagt de waarden en visie van de groep uit • Je combineert een sterk conceptueel denkvermogen met een professioneel pragmatisme.Aanbod: • Een autonome en uitdagende functie met ruime verantwoordelijkheden binnen een sterk evoluerende groep met concrete groeiambities • Een omgeving waar jouw ervaring ten volle wordt benut om de site verder vorm te geven • Een competitief salarispakket met aantrekkelijke extralegale voordelen.

Milcobel - met hoofdkantoor in Kallo - is de grootste zuivelverwerker van België. In totaal wordt op jaarbasis meer dan 1,1 miljard liter melk verwerkt in diverse zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, consumptiemelk en andere. In de verschillende productie-units in België, Nederland en Frankrijk werken in totaal zo’n 2000 medewerkers. Dit team van enthousiaste en competente medewerkers realiseert samen een omzet van ruim 1 miljard euro. Om de groei en ontwikkeling van de site in Langemark verder te realiseren, is Milcobel op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE731110.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LANGEMARKMilcobelmeer dan 1,1 miljard liter melk verwerkt in diverse zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, consumptiemelk en andere. In de verschillende productie-units in België, Nederland en Frankrijk werken in totaal zo’n 2000 medewerkers. Dit team van enthousiaste en competente medewerkers realiseert samen een omzet van ruim 1 miljard euro. Om de groei en ontwikkeling van de site in Milcobel op zoek naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

PAUWELS N.V. is een gespecialiseerde fabrikant van sauzen: mayonaise, ketchup, pastasauzen en allerlei speciaal-sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (Oelegem en Herent) en commerciële sites in België, Frankrijk en Engeland is Pauwels door innovatie, gerichte investeringen en overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Om de groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE733181.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Verantwoordelijke verpakkingenGedreven project manager met achtergrond in verpakkingstechnologie

Je functie: • Als verpakkingsverantwoordelijke sta je in voor het organiseren, coördineren en realiseren van diverse investerings- en optimalisatieprojecten binnen scope, budget en planning, om de organisatie te voorzien van verpakkingsmaterialen en –processen die een optimaal resultaat inzake kwaliteit, kost, veiligheid, hygiëne en rendement garanderen • Je fungeert als dé verpakkingsspecialist op het gebied van technische, functionele en operationele verpakkingsprojecten voor de plants Oelegem en Herent • Je staat in voor het implementeren, optimaliseren en controleren van bestaande en nieuwe verpakkingsmaterialen • Je behandelt klachten, en neemt maatregelen om een snelle en correcte oplossing te verzekeren en in de toekomst klachten te voorkomen • Je neemt actief deel aan technische en logistieke projecten in het kader van kwaliteitsverbetering, capaciteitsuitbreiding, procesoptimalisatie en kostreducties teneinde het rendement, de veiligheid, bedienings- en onderhoudsvriendelijkheid te optimaliseren • Je verzekert dat processen, installaties en producten in overeenstemming zijn met de vastgestelde kwaliteitsnormen, doelstellingen en procedures door middel van interne en externe audits • Je geeft leiding aan de verpakkingstechnoloog • Je werkt vanuit beide productiesites in Oelegem en Herent.

Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma ingenieur en kan terugblikken op 5 à 10 jaar ervaring bij voorkeur in een soortgelijke functie • Je hebt een grondige kennis van specificaties van verpakkingsmaterialen, verpakkingslijnen en productieprocessen… • Je bent vertrouwd met het coördineren en rapporteren van projecten en je staat in voor een duidelijke en gestructureerde communicatie in deze projecten • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en werkt graag met IT-toepassingen. Je kan terugvallen op een uitstekende kennis van MS Office. Kennis van Visio en Autocad is een pluspunt • Je bent proactief, resultaatgericht en pragmatisch ingesteld; Je bent zeer accuraat en stressbestendig • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels en een goede kennis van het Frans • Bovenal ben je klantgericht en kan je autonoom werken in samenwerking met anderen.

Aanbod: • Je komt terecht in een boeiende en stabiele onderneming met korte beslissingslijnen en een hoogtechnologisch productieproces waarin continu geïnvesteerd wordt • Je krijgt de nodige verantwoordelijkheid en een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.

OELEGEM/HERENT

PAUWELS N.V. speciaal-sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (Oelegem en Herent) en commerciële sites in België, Frankrijk en Engeland is Pauwels door innovatie, gerichte investeringen en overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Om de groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v)

Verantwoordelijke verpakkingen

024_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:11 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

25VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Senior Divisional ControllerSterk analytische professional met een uitstekend businessinzicht

Je functie: • Als verantwoordelijke voor alle controllingactiviteiten ben je de link tussen de business en het management. Je staat zelfstandig in voor de analyse van de resultaten. Op basis van een sluitende managementrapportering creëer je inzicht in de geconsolideerde financiële en operationele performantie en de realisatie van de KPI’s en strategische doelstellingen. Je maakt kritische reflecties over de resultaten en antwoordt op ad-hocvragen van het management • Naast de maandelijkse divisie-rapportering sta je ook in voor de coördinatie van het forecast- en budgetproces. Je bekijkt varianties tussen budget, forecast en werkelijk resultaat, maakt analyses en stuurt samen met het management eventueel bij • Je coacht en superviseert (dotted line) een team van controllers in de verschillende landen en begeleidt hen naar een verdere professionalisering van de organisatie • Op basis van een strikte monitoring van de lokale operationele performantie ten opzichte van de strategische financiële planning, adviseer je het management en detecteer je potentiële risico’s • Je bent de drijvende en enthousiasmerende kracht achter projecten ter verbetering van de rapporteringsystemen, controllingtaken en interne procedures • Je rapporteert aan de Finance Director van de divisie.

Je profiel: • Je beschikt over een masteropleiding in een economische richting, hebt een brede financiële background en kan terugblikken op een gedegen controllingervaring in een productieomgeving • Je bent analytisch sterk en gaat gestructureerd en nauwgezet te werk. Je kunt vlot overweg met Excel en ERP-systemen, kennis van SAP is een plus • Je hebt een passie voor de business, bent stressbestendig en in staat om een hoeveelheid data op een gestructureerde en accurate manier te verwerken • Je bent een teamplayer met een to-the-point en no-nonsense communicatie, ook in het Engels en het Frans. Je kan op een assertieve manier de business ‘challengen’ en de belangen van de landen en van de divisie verenigen • Je bent flexibel om te reizen binnen Europa.Aanbod: • We bieden je een veelzijdige functie aan bij een professioneel bedrijf met een bedrijfscultuur die gekenmerkt wordt door een pragmatische en rechtdoorzee aanpak waarbij openheid, verantwoordelijkheid en eigen initiatief centraal staan • Je maakt deel uit van een performant team binnen een uitdagende en internationale omgeving • Je kan uiteraard rekenen op een salarispakket conform je ervaring en expertise.

Pinguin vormt samen met Univeg, Noliko en Peatinvest de Greenyard Foods group, een wereldspeler in de groenten- en fruitsector. Pinguin is producent van diepvriesgroenten, -fruit en conveniencebereidingen en telt 10 productiesites die strategisch gelegen zijn in de vruchtbaarste landbouwgebieden van Europa (België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen & Hongarije). Pinguin stelt in totaal 1.800 mensen te werk. De Pinguin diepvriesdivisie realiseerde in 2014 een omzet van 420 miljoen euro waarvan een groot deel geëxporteerd wordt naar 80 landen wereldwijd. Via eigen verkoopkantoren, agenten en distributeurs bedient Pinguin alle marktsegmenten: retail, foodservice en voedingsindustrie. In België heeft Pinguin productiesites in Langemark en Westrozebeke. Het bedrijf streeft naar verdere groei door klantengefocust te werken, innovatieve en kwalitatief hoogstaande producten aan te bieden en de eigen organisatie continu te optimaliseren. Momenteel is Pinguin op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE729864.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

WESTROZEBEKE

Senior Divisional Controller

Pinguinfruitsector. Pinguin is producent van diepvriesgroenten, -fruit en conveniencebereidingen en telt 10 productiesites die strategisch gelegen zijn in de vruchtbaarste landbouwgebieden van Europa (België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen & Hongarije). Pinguin stelt in totaal 1.800 mensen te werk. De Pinguin diepvriesdivisie realiseerde in 2014 een omzet van 420 miljoen euro waarvan een groot deel geëxporteerd wordt naar 80 landen wereldwijd. Via eigen verkoopkantoren, agenten en distributeurs bedient Pinguin alle marktsegmenten: retail, foodservice en voedingsindustrie. In België heeft Pinguin productiesites in Langemark en Westrozebeke. Het bedrijf streeft naar verdere groei door klantengefocust te werken, innovatieve en kwalitatief hoogstaande producten aan te bieden en de eigen organisatie continu te optimaliseren. Momenteel is Pinguin op zoek naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Product ManagerGedreven, kritische businessdeveloper met doelgerichte ondernemersmentaliteit

Je functie: • On the job leer je snel de producten, klanten, leveranciers en de markt kennen. Hiervoor werk je in eerste instantie samen met de Business Development Director waaraan je ook rapporteert. Uiteindelijk word je de eindverantwoordelijke voor het productmanagement van de tankkaarten • Voor bestaande klantengroepen en leveranciers ben je het aanspreekpunt voor vragen, promoties, en contractonderhandelingen. Door je commerciële gedrevenheid zoek en benader je ook andere potentieel geïnteresseerde groepen • Je volgt en analyseert de markt en je speelt alert in op trends. Dit leidt tot het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten • Je optimaliseert bestaande processen en flows en je stelt nieuwe procedures op die je uitschrijft en opvolgt. Je werkt hierbij vooral nauw samen met andere departementen als de klantendienst, de boekhouding , het ict-departement,… • Je fungeert als single point of contact voor alle facetten van deze dienst ‘tankkaarten’.

Je profiel: • 5 à 10 jaar commerciële ervaring of sterke ervaring in productmanagement/productlancering • Masterdiploma • Ervaring in het opzetten van businessplannen en het beheren van budgetten • Vlotte communicatie in NL/FR/ENG • Analytisch, kritisch en strategisch denkniveau • Hands-on mentaliteit om zelf de producten ook in de markt te verkopen • Sterk in overleggen met verschillende departementen • Vooral b2b-ervaring • Sterk in netwerken.

Aanbod: • De mogelijkheid om als ‘product owner’ vorm te geven aan de deze business met veel ruimte voor inbreng, initiatief en ontwikkeling• Aangename werkomgeving in een open bedrijfscultuur met gedreven mensen • Gunstige arbeidsvoorwaarden en marktconform salarispakket, waaronder bedrijfswagen.

VAB is een gevestigde waarde in bijstand, verzekeringen en andere diensten. Sinds 1924 zijn ze uitgegroeid tot een complete mobiliteitsclub, die er op verschillende manieren voor zorgt dat je minder stilstaat en met meer plezier rijdt. Een van hun diensten die hiertoe bijdragen, is het verdelen van tankkaarten. Ondertussen vertrouwen al meer dan 50.000 VAB-klanten dagelijks op de VAB-Tankkaart in binnen- én buitenland. Om deze dienst verder uit te breiden en in de markt te zetten, zijn wij voor hen op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE718689.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ZWIJNDRECHT

Product Manager

VABze uitgegroeid tot een complete mobiliteitsclub, die er op verschillende manieren voor zorgt dat je minder stilstaat en met meer plezier rijdt. Een van hun diensten die hiertoe bijdragen, is het verdelen van tankkaarten. Ondertussen vertrouwen al meer dan 50.000 VAB-klanten dagelijks op de VAB-Tankkaart in binnen- én buitenland. Om deze dienst verder uit te breiden en in de markt te zetten, zijn wij voor hen op zoek naar een (m/v)

024_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:11 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ZESPRI International Ltd. met hoofdzetel in Nieuw-Zeeland is een internationale marketingorganisatie die met 2.700 telers jaarlijks 3,5 miljard kiwi’s verhandelt in 70 landen. ZESPRI investeert jaarlijks 6 miljoen euro in onderzoek naar kwaliteitsverbetering, nieuwe kiwivariëteiten en steeds milieuvriendelijkere productiemethoden. Het Europese hoofdkantoor voor ZESPRI in Berchem verzorgt alle marketing-, verkoop- en logistieke activiteiten voor heel Europa. Het staat in voor de regionale benadering: dankzij een nauw contact met handelspartners en consumenten kan het inspelen op lokale wensen en noden. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. Voor deze vestiging kijken we momenteel uit naar een m/v:

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE734749.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Customer Support CoordinatorMotiverende coach met sterke klantgerichte mindset

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

BERCHEM

ZESPRI2.700 telers jaarlijks 3,5 miljard kiwi’s verhandelt in 70 landen. ZESPRI investeert jaarlijks 6 miljoen euro in onderzoek naar kwaliteitsverbetering, nieuwe kiwivariëteiten en steeds milieuvriendelijkere productiemethoden. Het Europese hoofdkantoor voor ZESPRI in Berchem verzorgt alle marketing-, verkoop- en logistieke activiteiten voor heel Europa. Het staat in voor de regionale benadering: dankzij een nauw contact met handelspartners en consumenten kan het inspelen op lokale wensen en noden. Zo werkt Zespri globaal, maar tegelijk lokaal. Voor deze vestiging kijken we momenteel uit naar een m/v:

Customer Support Coordinator

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

De vzw Zorg & Welzijn Zedelgem is een nieuw opgerichte publiek-private samenwerking tussen de gemeente Zedelgem, het OCMW Zedelgem, Familiehulp en GVO Kortrijk. De vzw omvat nieuw gebouwde assistentiewoningen, een woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en een centrum voor kortverblijf. Om de vzw operationeel leven in te blazen en te managen, zijn we momenteel op zoek naar een gedreven (m/v)

Interesse?Stuur je cv en motivatiebrief vóór maandag 26 oktober 2015 naar vzw Zorg & Welzijn Zedelgem t.a.v. Ann Devriendt, Spreeuwenweg 8, 8210 Loppem, [email protected]. Je reactie wordt snel en discreet behandeld.

Algemeen Directeur Zorg & Welzijn ZedelgemGeneralistische manager met totaalverantwoordelijkheid over de zorgsite

Je functie: • Als Algemeen Directeur is het jouw verantwoordelijkheid om het concept en de voorzieningen van de vzw verder uit te bouwen, een visie te ontwikkelen en operationeel te sturen. Samenwerken en netwerken met zorgactoren in de regio is hierbij cruciaal en evident. Je behartigt de belangen van de vzw, detecteert opportuniteiten en zet gestructureerde samenwerkingsverbanden op • Je neemt een algemeen beleidsmatige opdracht op. In overleg concretiseer je de missie en visie in een meerjarenplan. Daarnaast adviseer je op beleidsvlak omtrent relevante onderwerpen. Je neemt de dagelijkse leiding • Je economisch-financiële verantwoordelijkheid betekent dat je de begroting opstelt, deze consequent opvolgt en weloverwogen beslissingen neemt met impact op de werking • Op sociaal vlak ben je de trekker in het creëren van een aangepaste openheid naar de omgeving toe, zorg je voor een goede werksfeer en voer je een open en persoonlijk beleid. De vzw bouwt op zo’n 100 enthousiaste fte medewerkers. Je coacht en neemt de algemene leiding van het managementteam. Je kan mensen aanmoedigen, in beweging zetten en gemotiveerd houden • Juridisch zorg je voor het correct toepassen van wettelijke bepalingen naar alle betrokken partijen • Op kwaliteitsvlak ten slotte bouw je actief aan kwaliteitszorg door te voldoen aan decretale bepalingen, vormingsprogramma’s op te zetten, aan beeldvorming te werken en relevante bijsturingen te ondernemen • Je rapporteert aan de Raad van Bestuur.

Je profiel: • Je beschikt over een denkvermogen op masterniveau en over relevante managementervaring op beleidsmatig, juridisch, economisch, personeelsvlak enz. Affiniteit met de (zorg)sector is zeker een troef • Als geboren netwerker en sparringpartner van diverse stakeholders weet je een ruim netwerk te onderhouden en te overtuigen. Je bouwt doelgericht een professioneel netwerk uit over de grenzen van de eigen organisatie heen • Je toont waardenondersteunend leiderschap, in de zin van inspirerend coachen, richting wijzen, innovatief naar voren treden en voortdurend verbeteren • Integriteit, consequent handelen, resultaatgerichtheid, engagement en kostenbewustzijn typeren je aanpak en mens-zijn • Je bent vertrouwd met de regio en hebt voeling met de behoeftes, maatschappelijke tendensen en cultuur die er leven.

Aanbod: • Een verantwoordelijke functie in een nieuw opgerichte vzw waar je je stempel kan drukken op de uitbouw van de voorzieningen • Een waardengedreven omgeving waar zorg en zingeving doorleefd zijn • Een regionaal verankerde functie met ruime linken naar diverse netwerken • Een aantrekkelijk salaris in functie van opleidingsniveau en ervaring. De barema’s van Zorgnet Vlaanderen zijn hierbij richtinggevend.

ZEDELGEM

026_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:11 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

27VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Senior Project BuyerExperienced purchaser with engineering and project background

Your role: • As Senior Buyer, you are responsible for the procurement of all technical material, instruments and equipment for the EPCM projects you are assigned to • You develop, in coordination with the Project Manager and the client, the Supply Management strategy and bidders list • You issue and coordinate the inquiries to the selected vendors or contractors and evaluate the commercial proposals • You align with the engineering team to select and recommend the best supplier • You negotiate pricing, delivery lead times and T&Cs prior to issue the Purchase Order • You coordinate the post-award activities (expediting, inspection, logistics and material management) in order to guarantee a timely and high-quality delivery on site • You report directly to the Department Head Procurement & Contracting • You are able to act as Project Procurement Manager on mid-sized projects • You lead and coach the assigned buyer(s) or assistant buyer(s) depending on the size of the project.

Your profile: • You have a Master’s degree in Engineering or operate at the same level based on your relevant experience • You can rely on more than 10 years of experience within the Process industry and have over 5 years of experience in procurement or contract engineering • You are fluent in Dutch and English • Knowledge of French or German is an asset • You are a strong negotiator and communicate in a clear and structured manner • You embrace the global perspective of the EPCM business.

Our offer: • A responsible position in a solid company with a worldwide reputation • An attractive remuneration package • Additional training & development opportunities and interesting career opportunities.

Jacobs, with annual revenues of nearly $13 billion and over 66,000 employees, is one of the world’s largest and most diverse providers of technical, professional and construction management services. Building strong long-term relationships with customers is the key to Jacobs’ success as a company. Jacobs offers full-spectrum support across multiple markets, with a focus in Belgium on the chemical, petrochemical and pharmaceutical industry. Jacobs’ main office in Belgium is located in Antwerp with a branch office in Ghent to support the local customers. To support the growth of their activities, Jacobs is actively looking for a (m/f)

Interested?Please visit be.hudson.com for more information and apply for a position by sending an email to [email protected]. Do not forget to mention reference BE734755.Your application will be dealt with swiftly and in the strictest confidence.

ANTWERPENJacobslargest and most diverse providers of technical, professional and construction management services. Building strong long-term relationships with customers is the key to Jacobs’ success as a company. Jacobs offers full-spectrum support across multiple markets, with a focus in Belgium on the chemical, petrochemical and pharmaceutical industry. Jacobs’ main office in Belgium is located in Antwerp with a branch office in Ghent to support the local customers. To support the growth of their activities, Jacobs is actively looking for a (m/f)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ConsultantRekrutering & Selectie

Voor de uitbouw van onze business zijn we op zoek naar een collega die net zoals wij gaat voor kwaliteit en professionaliteit. Iemand die wakker ligt van zijn/haar klanten en langetermijnrelaties wil uitbouwen. Iemand die alles in het werk stelt om klanten te overtuigen dat ze bij Hudson aan het juiste adres zijn.

• Als Consultant ben je een professionele gesprekspartner voor onze klanten, prospecten en kandidaten en verzorg je rekruteringsprojecten op managementniveau van a tot z. Je deelt jouw expertise met collega’s en breidt je eigen expertise verder uit. Als R&S-specialist adviseer je de klanten over de meest geschikte rekrutering- en selectiemethoden in functie van hun bedrijfsstrategie, functievereisten en de marktcontext. Je verzorgt rekrutering- en selectieprocedures en begeleidt zowel klant als kandidaten doorheen het hele proces, in samenwerking met andere consultants, researchers en mediapartners. Je ontmoet kandidaten voor een interview en evalueert hun potentieel tijdens een assessment center. Je garandeert regelmatige rapporteringen over de stand van zaken en je schrijft een advies bij het voorstellen van jouw eindkandidaten.

• Als gedreven relatiebouwer weet je op een natuurlijke wijze een valabel professioneel netwerk uit te bouwen. Jouw inzicht in verschillende bedrijfssectoren en -culturen maakt van jou een gewaardeerd klankbord voor onze klanten aangaande hun HR- en businessstrategie. Met je professionele bagage kan je als strategische partner de vinger aan de pols houden bij je klanten. Je kan andere HR vragen detecteren en op die manier werk je samen met je collega’s van Talent Management om klantenvragen breed te beantwoorden en totaaloplossingen te bieden.

• Je hebt een universitair diploma en minstens 2 jaar professionele ervaring, vanuit de bedrijfswereld of vanuit consultancy. Ervaring binnen rekrutering vormt een troef. Je hebt een intrinsieke interesse in menselijk potentieel.

• Als persoon ben jij dynamisch, iemand die autonomie naar waarde schat. Je bent een ondernemer die projecten van a tot z wil opnemen en een commercieel netwerk wenst uit te bouwen. Je hebt een passie voor zowel netwerking als businessdevelopment. Binnen een sfeer van vertrouwen en collegialiteit, krijg je de ruimte om initiatieven te nemen en jezelf verder te ontplooien binnen het brede domein van HR.

Hudson is internationaal marktleider in HR-dienstverlening. Via onze Rekrutering & Selectie, Talent Management en Interim Management oplossingen helpen wij onze klanten om succes te boeken met mensen. Ter versterking van ons team Rekrutering & Selectie in Antwerpen zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse om te werken in een vooraanstaand consultancybureau met grote ambities? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] t.a.v Miek Smesman met vermelding van referentie BE734043 .Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ANTWERPENHudsonManagement en Interim Management oplossingen helpen wij onze klanten om succes te boeken met mensen. Ter versterking van ons team Rekrutering & Selectie in (m/v)

026_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:11 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Junior ProductiemanagerHands-on coördinator op de vloer. Klankbord voor het team van operatoren.

Eerste contact bij technische problemen.

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Alco Bio Fuel (www.alcobiofuel.com) is een jonge, professionele bioraffinaderij, opgestart in 2007 en actief in de productie van bio-ethanol, veevoeder en binnenkort ook CO2. Binnen de Gentse haven beschikt de onderneming over een nieuwe en sterk geautomatiseerde state-of-the-art productie-installatie, die garant staat voor een duurzaam proces waarbij de afvalstromen geminimaliseerd worden. Samen met de 40 medewerkers behaalt deze productiesite mooie cijfers op het gebied van efficiëntie naar personeel, energie en productie. Om de verdere groei van de site te ondersteunen en in het kader van een vervanging is Alco Bio Fuel momenteel op zoek naar een gedreven (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735004.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENT

Junior Productiemanager

Alco Bio Fuelactief in de productie van bio-ethanol, veevoeder en binnenkort ook CO2. Binnen de Gentse haven beschikt de onderneming over een nieuwe en sterk geautomatiseerde state-of-the-art productie-installatie, die garant staat voor een duurzaam proces waarbij de afvalstromen geminimaliseerd worden. Samen met de 40 medewerkers behaalt deze productiesite mooie cijfers op het gebied van efficiëntie naar personeel, energie en productie. Om de verdere groei van de site te ondersteunen en in het kader van een vervanging is Alco Bio Fuel momenteel op zoek naar een gedreven (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Senior Project Engineer Ondernemende teamplayer met technisch inzicht (REF. BE735005)

Senior R&D Engineer Gedreven innovatieve en assertieve problem solver (REF. BE735002)

Aanbod:

Stow, met hoofdzetel in Spiere-Helkijn (ten zuiden van Kortrijk), is een toonaangevende leverancier van industriële magazijnstellingen en stockageoplossingen. Stow is een internationaal bedrijf met drie productie- eenheden die deel uitmaken van de Averys Group. De kernactiviteit is het ontwerp, het design, de productie en de verkoop van een zeer uitgebreid aanbod van opslagsystemen. Een 770 medewerkers wereldwijd streven ernaar om op die manier de toegevoegde waarde in het magazijn te leveren. Om verdere groei te garanderen, zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer [email protected] met vermelding van de juiste referentie. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

SPIERE-HELKIJNStowindustriële magazijnstellingen en stockageoplossingen. Stow is een internationaal bedrijf met drie productie- eenheden die deel uitmaken van de Averys Group. De kernactiviteit is het ontwerp, het design, de productie en de verkoop van een zeer uitgebreid aanbod van opslagsystemen. Een 770 medewerkers wereldwijd streven ernaar om op die manier de toegevoegde waarde in het magazijn te leveren. Om verdere groei te garanderen, zijn we op zoek naar een (m/v)

028_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:12 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

29VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Operations ManagerCharismatische en gedreven peoplemanager

Je functie: • Je staat in voor het hele operationele gebeuren voor de beide sites, waarbij je productie, techniek, kwaliteit, logistiek, planning en aankoop autonoom als kerntaken beheert • Je vertaalt de bedrijfsstrategie naar concrete actieplannen • Je slaagt erin om je team mee te nemen in een verhaal van ‘continu verbeteren’, met een verhoogde efficiëntie en kwaliteit als resultaat • Op basis van je sterke visie en expertise weet je nieuwe structuren en processen te introduceren en streef je voortdurend naar de verbetering van productiekosten, resourceplanningen en stockbeheer • Je bent lid van het Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

Je profiel: • Je genoot een ingenieursopleiding en hebt passie voor techniek • Je hebt een bewezen track record in een gelijkaardige functie binnen de voedingssector • Je bent een echte peoplemanager die weet aan te sturen op resultaat en verandering. Je legt zaken op een begrijpbare manier uit en neemt je team mee in een veranderingsverhaal • Je bent een positieve leider die vertrouwen opbouwt en je staat dicht bij de vloer • Je hebt ervaring met optimalisatieprojecten en slaagt erin vanuit een helikopterview je inzichten te vertalen naar een praktisch en werkbaar kader • Je bent een pragmatische manager, hands-on in problem solving en je hebt een natuurlijke honger naar continue verbetering • Je draagt kwaliteit hoog in het vaandel en hebt de nodige ervaring met BRC en IFS • Je hebt een no-nonsense attitude en weet open en duidelijk te communiceren met alle stakeholders op verschillende niveaus • Je bent een teamplayer die open staat voor nieuwe ideeën en deze ook kan overbrengen op anderen • Je bent vlot drietalig (Nederlands, Frans en Engels).

Aanbod: • De uitdaging om als sleutelfiguur de CEO bij te staan om het bedrijf verder uit te bouwen op een kantelmoment • Een financieel gezond bedrijf met duidelijke groeiambities en ruimte voor initiatief • Het verloningspakket is afgestemd op je expertise, engagement en peoplemanagementskills.

Biscuiterie Jules Destrooper is een gereputeerde koekjesmaker die zijn klanten weet te verrassen met een gevarieerde keuze aan eerlijke, authentieke boterkoekjes van premiumkwaliteit, gemaakt met de grootste zorg en de beste natuurlijke ingrediënten. De firma heeft 2 productievestigingen, in Ieper en Lo-Reninge. Het team van meer dan 170 gedreven medewerkers realiseert samen een omzet van 36 miljoen euro. In België wordt 45% van de koekjes verkocht, de overige 55% wordt geëxporteerd binnen en buiten Europa. In april 2015 werd het familiale bedrijf (4de generatie) overgenomen door een andere Belgische familie. In het licht van de verdere groeiambities en professionalisering zoekt Jules Destrooper een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735086.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

IEPER / LO-RENINGEBiscuiterie Jules Destrooperverrassen met een gevarieerde keuze aan eerlijke, authentieke boterkoekjes van premiumkwaliteit, gemaakt met de grootste zorg en de beste natuurlijke ingrediënten. De firma heeft 2 productievestigingen, in Ieper en Lo-Reninge. Het team van meer dan 170 gedreven medewerkers realiseert samen een omzet van 36 miljoen euro. In België wordt 45% van de koekjes verkocht, de overige 55% wordt geëxporteerd binnen en buiten Europa. In april 2015 werd het familiale bedrijf (4andere Belgische familie. In het licht van de verdere groeiambities en professionalisering zoekt Jules Destrooper een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

onEr

kenn

ings

num

mer

wer

ving

& se

lect

ie V

G. 20

6/B

– BH

G B-

AA04

.008 –

W.R

S.98

• Lid

van

Fede

rgon

Onze klant, Jobpunt Vlaanderen, biedt op een klantgestuurde en professionele manier ondersteuning bij het personeels- en organisatiebeleid van de Vlaamse openbare besturen en draagt zo op de verschillende bestuursniveaus bij tot een moderne en efficiënte overheid. Recentelijk is de aandeelhoudersstructuur van de organisatie fundamenteel gewijzigd, waarbij de nieuwe meerderheidsaandeelhouders Cevi vzw, Cipal dv en VVSG vzw zorgen voor een nieuwe sterke ruggengraat voor Jobpunt Vlaanderen en ze elk hun expertise, knowhow en ervaring binnen de publieke sector aanwenden om de marktpositie en dienstenportfolio van Jobpunt Vlaanderen verder te versterken. In het kader van dit belangrijke veranderingsproces zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via Jo Verbeken / Serge Gommeof mail naar [email protected] met vermelding van referentie BE735006.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

HEVERLEEOnze klant, organisatiebeleid van de Vlaamse openbare besturen en draagt zo op de verschillende bestuursniveaus bij tot een moderne en efficiënte overheid. Recentelijk is de aandeelhoudersstructuur van de organisatie fundamenteel gewijzigd, waarbij de nieuwe meerderheidsaandeelhouders Cevi vzw, Cipal dv en VVSG vzw zorgen voor een nieuwe sterke ruggengraat voor Jobpunt Vlaanderen en ze elk hun expertise, knowhow en ervaring binnen de publieke sector aanwenden om de marktpositie en dienstenportfolio van Jobpunt Vlaanderen verder te versterken. In het kader van dit belangrijke veranderingsproces zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe (m/v)

Algemeen DirecteurErvaren leider met brede allround achtergrond die de HR-markt en de markt van de Vlaamse openbare besturen

en aanverwante publieke organisaties door en door kent

Je functie: Als Algemeen Directeur, ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid van de organisatie. Je bent de drijvende kracht achter de succesvolle concretisering van de reeds ingezette transformatie. Om het bovenstaande te bereiken zal je verantwoordelijk zijn voor volgende zaken: • Je geeft vorm aan de visie en missie van de organisatie en vertaalt deze in een sterke HR-dienstenportfolio. Je denkt hierbij innovatief, in functie van de noden van de klanten en rekening houdend met de evolutie in het HR-landschap • Je coördineert de werkzaamheden van de organisatie teneinde de strategische en operationele doelstellingen te verwezenlijken • Je beheert het werkingsbudget en stelt jaarlijks een sterk financieel plan op, waarbij je maximaal focust op operationele efficiëntie en het behalen van de financiële doelstellingen • Je bent het gezicht van de organisatie en promoot deze actief bij de verschillende stakeholders alsook op netwerkevenementen en als spreker bij diverse gelegenheden • Je stuurt en coacht een team van een 12-tal medewerkers en geeft invulling aan de volledige personeelsgerelateerde activiteiten (bv. werving/ontslag, evaluatie, opleiding,…) • Je neemt de leiding en verantwoordelijkheid over diverse (interne en externe) projecten en waakt over een correcte en kwaliteitsvolle uitvoering van hieraan verbonden procedures (bv. uitwerken lastenboeken voor raamcontracten, HR-platform op de website,…) • Je maakt deel uit van het directiecomité en rapporteert aan de raad van bestuur. Je zorgt voor een optimale samenwerking met de verschillende partners.

Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma • Je hebt minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring, waarvan minimaal 5 jaar met eindverantwoordelijkheid in één of meerdere domeinen (algemeen management, HR, financieel,…) • Je bent gedreven en diplomatisch, waarbij je zowel strategisch als operationeel je toegevoegde waarde kan tonen • Je bent resultaatgericht, stelt de juiste prioriteiten en durft beslissingen te nemen • Je bent een coach en inspirerend leider voor je team, die uitstekend kan communiceren, motiveren en dynamiseren • Je hebt een sterke ondernemingszin en je bent een actief netwerker wat je relationele en commerciële vaardigheden onderstreept • Naast het Nederlands, beheers je ook de Engelse en Franse taal.

Aanbod: Je komt terecht in een dynamische en boeiende omgeving, die volop aan het evolueren is en waar jij je eigen accenten kan in aanbrengen, verder bouwend op de uitgetekende strategie. Daarnaast wordt er een competitief en marktconform verloningspakket aangeboden, dat naast het vaste salaris tal van extralegale voordelen zal bieden. Kortom een unieke gelegenheid en omgeving om je talenten te tonen!

028_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:12 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Project Manager IndustryBurgerlijk Ingenieur met leidinggevende competenties in de procesindustrie

Je functie: • Je managet binnen de afdeling Project Engineering scope, budget, timing en communicatie en bent verantwoordelijk voor de organisatie, uitvoering en oplevering van complexe, geavanceerde en meestal op maat ontworpen projecten voor de Food & Beverage, Pharma & Biotech Industry.Je werkt parallel aan een aantal projecten met een waarde van 100 tot 2000K euro • Je garandeert een transparante, up-to-date en volledige informatiedoorstroming zowel intern als extern; geeft input omtrent technische specificaties en stelt alle noodzakelijke documenten (plannen, tekeningen, datasheets, …) ter beschikking om de projectmedewerkers, leveranciers en klanten op de hoogte te houden • Je bent tevens een klankbord voor de andere Project Engineers, zowel op vlak van technische als projectmatige aanpak • Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe installaties en blijft op de hoogte van evoluties en ontwikkelingen binnen technische proces engineering en normeringen • Je rapporteert rechtstreeks aan de Business Unit Manager Industry. Je profiel: • Je genoot een Burgerlijk Ingenieursopleiding, bij voorkeur richting elektromechanica, en kan een ervaring van minimum 10 jaar voorleggen in projectmanagement, bij voorkeur voor externe klanten • Je hebt kennis van procesindustrie, ontwerp en productiemethoden, bij voorkeur in de voeding en/of farma. Ervaring met machinebouw is een pluspunt • Je hebt ervaring in of bereid je vertrouwd te maken met de normering en standaarden die specifiek zijn voor het hygiënisch ontwerpen • Je beschikt over leidinggevende competenties waardoor je zowel collega Project Managers kan begeleiden, als ondersteunende diensten kan motiveren voor je projecten • Je bent bereid om occasioneel te reizen om projecten voor internationale klanten op te volgen (maximum 20% van je tijd; vooral korte verplaatsingen maar ook uitzonderlijk intercontinentaal) • Je bent vlot drietalig (Nederlands, Engels en Frans). Kennis van Duits is een pluspunt. Aanbod: • De mogelijkheid om je als manager van een team van internationale experts verder te ontplooien • Een dynamische en professionele bedrijfsomgeving met een vlakke structuur, een KMO cultuur met een no-nonsense communicatie en korte beslissingslijnen • Een salarispakket met extralegale voordelen die in de lijn ligt van je ervaring en kennis.

Packo Inox, gevestigd in West-Vlaanderen, is uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een echte wereldreferentie in het verwerken van roestvrij staal voor hygiënische toepassingen in de voeding en farma. 280 competente en enthousiaste medewerkers realiseren een totale omzet van meer dan 45 miljoen euro.Het klantenportfolio is zeer divers en sterk internationaal: 85% van de producten wordt geëxporteerd naar meer dan 80 landen. In de Business Unit Industrial Proces Equipment worden o.a. reinigingssystemen ontworpen en gebouwd (CIP), vloeistof-doseer installaties, cryogene vriesinstallaties, machines voor de farmaceutische industrie en proceslijnen voor de voedingsindustrie. Elke installatie is een uitdagend project

dat gefaseerd over een aantal maanden heen tot stand komt. Iedere schakel speelt een cruciale rol in de realisatie van een project, waarbij het bezorgen van gemoedsrust (“peace of mind”) aan onze klanten de drijfveer is. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE733342.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

WEST-VLAANDERENPacko Inoxwereldreferentie in het verwerken van roestvrij staal voor hygiënische toepassingen in de voeding en farma. 280 competente en enthousiaste medewerkers realiseren een totale omzet van meer dan 45 miljoen euro.Het klantenportfolio is zeer divers en sterk internationaal: 85% van de producten wordt geëxporteerd naar meer dan 80 landen. In de Business Unit Industrial Proces Equipment worden o.a. reinigingssystemen ontworpen en gebouwd (CIP), vloeistof-doseer installaties, cryogene vriesinstallaties, machines voor de farmaceutische industrie en proceslijnen voor de voedingsindustrie. Elke installatie is een uitdagend project

dat gefaseerd over een aantal maanden heen tot stand komt. Iedere schakel speelt een cruciale rol in de realisatie van een project, waarbij het bezorgen van gemoedsrust (“peace of mind”) aan onze klanten de drijfveer is. Om de verdere expansie te ondersteunen zoeken we een (m/v)

Recr

uitm

ent a

nd se

lect

ion

appr

oval

num

ber V

G. 20

6/B

- BHG

B-A

A04.0

08 -

W.R

.S.98

Mem

ber o

f Fed

ergo

nExport ManagerA strategic, solid and “make-it-happen” European Sales Pioneer

Your function: • You are responsible for establishing and developing a business plan for export in new markets in Europe (focusing on the UK, Scandinavia, Central Europe and Turkey) respecting the brand positioning and values and with a clear view of profitability and sustainability • You analyze the markets (size - competitors - channels - product references - opportunity fit) and prepare an export business plan in which opportunities are identified and the sales potential is qualified and prioritized for cooker hoods and hobs • You deploy and outline informal and underlying strategic sales links and leads • You develop export sales activities including full scope sales surroundings • You work closely together with one dedicated internal export coordinator • You effectively manage a marketing and sales expenses budget to achieve targeted sales aligned with the company profitability in export • You report to and work together with the Group Commercial Director/ Deputy CEO.

Your profile: • You have a Master’s degree (economics, engineering, politics, languages, etc.) and you already have solid, relevant experience and a proven track record in successful brand positioning in export markets • You have a helicopter view of business and you have a strong strategic insight. You have a sense for business opportunities. You are analytical with a practical approach • You are entrepreneurial, self-motivated, solution-oriented and comfortable in working towards targets • You are results-focused - a sales pioneer with strong interpersonal skills for building long-term relationships • You have excellent communication and presentation skills. You have the commercial flair to influence decision makers • You are fluent in English, Dutch, French and preferably German as well • You are willing to travel (about 50% of your working time), mainly across Europe.

Our offer: • A successful, renowned and fast-growing company in an attractive sector with the following core values among others: integrity, results orientation, involvement, cooperation and innovation • The opportunity to make a difference and contribute to the growth and development of the company and its sustainable strategic objectives • On-the-job growth potential or growth potential within the Group depending on performance achievement • An attractive salary package in line with your background and added value for the organization.

Novy nv (www.novy.be), which has its head office in Kuurne, is a specialized manufacturer and well-known brand of built-in kitchen appliances (in particular cooker hoods and hobs). As a Belgian company with over 200 employees and a turnover of more than 50 million euros, the Novy Group has recently grown strongly in its home markets (Belgium, the Netherlands, France and Germany).To support this growth and stimulate further international development, we are currently looking for an (m/f)

Interested?Go to be.hudson.com for more information and apply via [email protected] mentioning reference BE734071.Your application will be treated confidentially. This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

KUURNE

Export Manager

Novy nvand well-known brand of built-in kitchen appliances (in particular cooker hoods and hobs). As a Belgian company with over 200 employees and a turnover of more than 50 million euros, the Novy Group has recently grown strongly in its home markets (Belgium, the Netherlands, France and Germany).To support this growth and stimulate further international development, we are currently looking for an (m/f)

030_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:23 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

31VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Human Resources Manager Sterke communicator met ruime ervaring in HR-materies

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van onze HR-strategie en de uitwerking ervan. Daartoe maak je een analyse van de huidige situatie en implementeer je planmatig en rekening houdend met de prioriteiten van de directie, werkbare en professionele HR-systemen • Op basis van je ervaring en proactieve aanpak weet je op een pragmatische manier zelf zaken in handen te nemen. Je speelt in op de concrete noden van de organisatie en weet projecten te coördineren in een veranderende omgeving • Samen met je team ontwikkel en beheer je alle HR-processen: selectie en rekrutering, payroll, evaluatie, vorming, performance management, retentie, loopbaanbegeleiding,… • Je inspireert en coacht het team met het oog op meer efficiëntie, een betere organisatie en meer rendabiliteit van de dienstverlening • Je weet high potentials te detecteren en ontwikkelingskansen te bieden en zo mee te werken aan talent retention binnen de organisatie • Je onderhoudt zowel formele als informele contacten via de diverse syndicale overlegorganen met de syndicale partners en weet op die manier een positief klimaat te garanderen • Je werkt nauw samen met de algemene directie en de leidinggevenden. Je profiel: • Je hebt een universitaire opleiding gevolgd en hebt een ruime ervaring in een generalistische HR-functie • Je combineert een degelijke kennis van sociale wetgeving met pragmatische inzichten op het gebied van HR-systemen en -processen. Je slaagt erin om flexibel te switchen van strategisch naar operationeel denken en handelen • Je bent een vertrouwenspartner voor de gehele organisatie • Je zin voor initiatief en doorzettingsvermogen stelt je in staat om vernieuwing uit te dragen doorheen de organisatie • Je hebt een langetermijnvisie die je vertaalt naar de context van de VDK-bedrijfscultuur. Aanbod: • Een ethische en professionele bankomgeving, waarin je zowel als mens en als professional wordt gewaardeerd • Een uitdagende functie met een grote autonomie, waarin je een belangrijke meerwaarde voor de bank kan betekenen • Collega’s met een gezonde visie op bankieren • Een verloningspakket in overeenstemming met je verantwoordelijkheden.

VDK Spaarbank is een autonome gezinsbank die met een honderdtal kantoren en meer dan 300 medewerkers actief is in Oost- en West-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen. VDK is sedert 1926 uitgegroeid tot een regionale, professionele retailbank. Wie vertrouwd is met VDK Spaarbank weet dat bankieren voor VDK méér is dan het louter zakelijk afhandelen van bankverrichtingen. Bij VDK komt de mens op de eerste plaats.

Daardoor is VDK een buitenbeentje in het Belgische bankenlandschap. Geen onpersoonlijke of afstandelijke aanpak, maar een autonome gezinsbank waar professionele service op maat, een persoonlijke aanpak en een klantvriendelijke ontvangst centraal staan. Om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren, is VDK Spaarbank momenteel op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE734056.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENTVDK Spaarbank300 medewerkers actief is in Oost- en West-Vlaanderen en nu ook in Vlaams-Brabant en Antwerpen. VDK is sedert 1926 uitgegroeid tot een regionale, professionele retailbank. Wie vertrouwd is met VDK Spaarbank weet dat bankieren voor VDK méér is dan het louter zakelijk afhandelen van bankverrichtingen. Bij VDK komt de mens op de eerste plaats.

Daardoor is VDK een buitenbeentje in het Belgische bankenlandschap. Geen onpersoonlijke of afstandelijke aanpak, maar een autonome gezinsbank waar professionele service op maat, een persoonlijke aanpak en een klantvriendelijke ontvangst centraal staan. Om de ambitieuze

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Technisch Manager Izegem

Ondernemende peoplemanager met technisch inzicht (Ref. BE734285)• Als Technisch Manager aluminium schrijnwerk ben je verantwoordelijk voor de productievoorbereiding (60%) én voor de coördinatie van de projecten in uitvoering (40%) • Als verantwoordelijke voor de productievoorbereiding geef je leiding aan een 6-tal orderverwerkers • Je coördineert en garandeert een tijdige verwerking naar productie van de verschillende dossiers die ontvangen worden vanuit de verschillende regio’s • Daarnaast stuur je een 5-tal projectleiders direct aan en ben je verantwoordelijk voor het zoeken en aansturen van de verschillende onderaannemers • Je behoudt het overzicht, adviseert inzake uitvoeringsmethodes en maakt de planning op • Je analyseert de huidige werking van de beide departementen en implementeert verbeteringen in samenspraak met de Technisch Directeur, aan wie je rechtstreeks rapporteert • Je bent een echte peoplemanager die zijn team weet te begeleiden en te motiveren.

Productontwerper Zonwering Aalter

Gedreven en creatieve teamplayer (Ref. BE734286)• Als Productontwerper Zonwering versterk je het ontwerpteam en bied je ondersteuning tijdens het ontwerpproces • Je werkt nauw samen met directe collega’s, andere departementen en hebt een rechtstreekse link met de productieomgeving • Je ontwikkelt aangebrachte of eigen ideeën tot nieuwe producten of aanpassingen van bestaande producten • Je krijgt de ruimte en vrijheid om je creativiteit te tonen en eigen inbreng te hebben in het productontwerp • Je tekent nieuwe onderdelen uit en optimaliseert bestaande onderdelen • Je staat in voor de technische analyse van het uitgewerkte voorstel en voert, indien nodig, testfases uit • Je verzekert een goede communicatie tussen de verschillende departementen, in het bijzonder naar de productieomgeving • Je rapporteert in je functie rechtstreeks naar de R&D-manager.

Aanbod: • Een groeiend, dynamisch en stabiel bedrijf waar waarden als eerlijkheid, teamwork, resultaat- en klantgerichtheid bovenaan staan • Je kan rekenen op een aantrekkelijk salarispakket in verhouding tot de functie, je ervaring en potentieel.

De Winsol Group (www.winsol.eu), met hoofdzetel in Izegem, is een sterk groeiende onderneming die al meer dan 130 jaar actief is in aluminium en pvc-schrijnwerk, rolluiken, sectionale poorten, zonwering en balustrades. Dit vanuit het idee: “Winsol maakt je woning compleet”. Vanuit diverse productievestigingen in België en Frankrijk zorgen een 450-tal medewerkers ervoor dat elke klant een product op maat wordt voorgesteld. Winsol kenmerkt zich door een hoge graad van kwaliteit en duurzaamheid, betrouwbaarheid en service. Om verder groei te garanderen zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

IZEGEM / AALTER

Technisch Manager

De Winsol Grouponderneming die al meer dan 130 jaar actief is in aluminium en pvc-schrijnwerk, rolluiken, sectionale poorten, zonwering en balustrades. Dit vanuit het idee: “Winsol maakt je woning compleet”. Vanuit diverse productievestigingen in België en Frankrijk zorgen een 450-tal medewerkers ervoor dat elke klant een product op maat wordt voorgesteld. Winsol kenmerkt zich door een hoge graad van kwaliteit en duurzaamheid, betrouwbaarheid en service. Om verder groei te garanderen zijn we op zoek naar een (m/v)

030_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:23 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Werk je al vlot met pc’s? Los je graag IT-problemen op? Volg deze gratis opleiding. Daarin verfi jnt een expert jouw vaardigheden hands-on. Verzamel de kennis om je toekomstige collega’s en klanten met al hun IT-vragen en -problemen te helpen. Neem de eerste stap naar jouw droomjob!

Jij bent:

Op het programma: Leer een netwerkinfrastructuur te ontwerpen en installeren. Goochel met termen zoals routers, switches, fi rewalls, wireless LAN en Windows

Server. Behaal het internationaal erkende Cisco Certifi ed Network Associate (CCNA) certifi caat.

Waar en wanneer?in Aalst

voltijds vanaf 9 november 2015 duur: 6 maanden

bedrijfsstage van 6 weken

Interesse? Schrijf je in voor een vrijblijvende infosessie op 13 of 27 oktober 2015:

Lees alle details van de opleiding op www.jobber.be

Cevora vzw en VDAB creëren gelijke kansen voor alle werkzoekenden. Voor de opleidingen selecteren wij kandidaten volgens hun kwaliteiten. Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

CCNA-Netwerktechnicusin Aalst

Op zoek naar een job?Volg de gratis opleiding

Jobber by Cevora/Cefora

Als management assistant ben je een echte duizendpoot. Je beheert de agenda van de manager. Collega’s en klanten met vragen komen eerst bij jou terecht. Je organiseert activiteiten en bijeenkomsten en behandelt correspondentie. Je maakt ook diverse documenten, verslagen en presentaties op. Iets voor jou? Volg deze gratis opleiding.

Jij bent:

bediende)

Op het programma:technieken, notuleren, presentatietechnieken, sollicitatietraining en meer.

Waar en wanneer?bij Leuven (Heverlee)

7 december 2015bedrijfsstage

Interesse?

Lees alle details van de opleiding op www.jobber.be

Cevora vzw en VDAB creëren gelijke kansen voor alle werkzoekenden. Voor de opleidingen selecteren wij kandidaten volgens hun kwaliteiten. Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

Management Assistantin Leuven (Heverlee)

Op zoek naar een job?Volg de gratis opleiding

032_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:10 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

33VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Interesse?Mail je cv met motivatiebrief [email protected] SchoonvaereDirecteur Logistiek en H.R. Kanaalstraat 1 - 8530 HarelbekeT +32 56 26 06 66

Eerste Kwart Triatlon Stadsbader 2015

De groep Stadsbader, gevestigd in Harelbeke, Kluisbergen, Dessel, Kallo, Puurs, Grobbendonk, Vaulx en Vendeville (Fr), is een vaste waarde in de Vlaamse aannemingswereld op vlak van bouw, burgerlijke bouwkunde, milieu, wegenis- en rioleringswerken. De fi rma groeide over de jaren heen uit tot een organisatie met een 900-tal medewerkers, met een gecumuleerde omzet van 200 miljoen.

Wegens uitbreiding en stevig orderboek zoeken wij gemotiveerde medewerkers m/v:

Diverse werven in Vlaanderen:

- PROJECTLEIDERSVoor onze afdeling bouwprojecten

- PROJECTINGENIEURDivisie Van Maercke. Ontwerp en stabiliteit van prefabgebouwen

- WERFLEIDERSVoor onze afdeling bouw & infrastructuur

- HOOFDTECHNIEKERWerkplaats (Harelbeke)

De uitgebreide functieomschrijving en onze andere vacatures vind je op www.stadsbader.com

033_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:09 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

034_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:08 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

35VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Erkenning VG.665/B

Sales Manager België m/v

Itec nv is de specialist in het analyseren, optimaliseren en beheren van documentstromen binnen kleine, middel-grote en grote ondernemingen. Al ruim 28 jaar zet Itec multifunctionals, printers en toegepaste software in om klanten te ontzorgen. Als (merk)onafhankelijke verdeler biedt Itec geen losse producten aan maar totaaloplossin-gen met voorop een kwalitatieve, doelgerichte en snelle service. Momenteel zijn ze gegroeid tot een gevestigde waarde met ruim 300 medewerkers, 5 locaties en ruim 35.000 toestellen in de Benelux.

Voor deze functie zoeken wij een geboren leider die verantwoordelijk is voor de commerciële successen in zijn/haar regio. Gesteund door een pittig en talentvol team van Account Managers behaalt u de opgestelde targets en streeft u naar commercieel succes. De sleutel tot succes is een no-nonsens mentaliteit en de wil om met uw team te slagen. Als Sales Manager bent u zelf ook verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van uw eigen klantenportefeuille en voor het opvolgen van Key Accounts. U hebt daarnaast ook oog voor de ontwikkelingen en opportuniteiten in de markt. Als Sales Manager rapporteert u rechtstreeks aan de Sales Directeur België.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummer ITAN151 kunt u contact opnemen met Valerie Maes of Kaat Clerix op het telefoon nummer 03 235 45 50. Ook kunt u kijken op www.itec.be

Erkenning VG.665/B

Accountmanager Vlaanderen M/V

Mitutoyo, gevestigd te Kruibeke (België) en te Veenendaal (Nederland), is een Japanse organisatie die sinds 1934 wereldmarktleider is op het gebied van industriële precisiemeetinstrumenten, variërend van kleine handgereedschappen tot zeer geavanceerde instrumenten. Met deze innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten richt Mitutoyo zich op bedrijven in o.a. automotive, elektrotechniek, farmaceutische, medische en metaalindustrie.

Na een inwerkperiode wordt u verantwoordelijk voor de verkoop van opti-sche, vision- en vorm-precisiemeetinstrumenten in Vlaanderen (met in de toekomst ook de intentie om uit te breiden naar Wallonië). Via gerichte pros-pectie en als deskundig partner ziet u kansen binnen de industriële sector en weet u daar doelgericht op in te spelen. Tevens bouwt u zorgvuldig aan een goed netwerk van bestaande relaties. U bent specialist en communiceert zowel op technisch als op commercieel niveau. Regelmatig geeft u demo’s bij de klant of in de showroom, waarbij u kan rekenen op de ondersteuning van de application engineers. Uw gesprekspartners zijn heel divers, van inkopers tot R&D tot directie. U werkt vanuit huis en rapporteert aan de teamcoach.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref. nr. MI153) kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.mitutoyo.be

Erkenning VG.665/B

Strategic Buyer m/vDe Keter Group, van origine een Israëlisch familiebedrijf, is een toonaangevende fabrikant en aanbieder van kunststof consumentenproducten. Keter heeft 29 fabrieken in Israël, Europa en de V.S. en produceert een breed scala aan productlijnen (waaronder tuinmeubelen, storage en huishoud-producten), die verkocht worden in meer dan 90 landen.

U draagt de verantwoordelijkheid voor de centrale aankoop van de key commodity categorieën (de grondstoffen inclusief polypropyleen, IML, folies en kleurstofpigmenten etc.) voor de 8 Europese productielocaties. Op daadkrachtige wijze vertaalt u het strategische aankoopbeleid naar concrete acties waarbij u stevig onderhandelt met leveranciers over aankoopvoorwaarden. Vanuit uw positie heeft u een grote impact op het succes van Keter in Europa. U stelt jaarlijks een strategisch aankoopplan op, bent verantwoordelijk voor het organiseren van tenders, onderhoudt de relatie met (strategische) leveranciers en voert contractmanagement uit. Daarnaast bent u een inspirerende teamspeler die de samenwerking met lokale aankoopcollega’s op de Europese productielocaties verder weet uit te bouwen. U werkt vanuit het kantoor in Oeselgem (BE) en bent onderdeel van een dynamisch centraal team. Vanuit deze functie rapporteert u direct aan de Operations Director Keter Europe.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. CURV152) kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.keter.com

035_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:07 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

36 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

H

Coördinator Buitenschoolse KinderOpvang (BKO) Contractueel Onbepaalde duur - Niveau B1-B3 Sleuteltaak: Je organiseert, coördineert en leidt de BKO met drie vestigingen. Je takenpakket omvat:

Begeleidende taken: verantwoordelijkheden en bevoegdheden afbakenen, begeleidsters motiveren, evalueren en observeren, teamoverleg organiseren, kwaliteitszorg nastreven, vorming en bijscholing plannen en organiseren;

Organiserende taken: dagelijkse opvang, schoolvrije dagen en vakantieperioden organiseren, infrastructuur voorzien, administratie verwerken;

Besturende taken: interne beleidsvoering uitstippelen, lokale beleidsvoering organiseren en verzorgen, externe beleidsvoering en samenwerkingsverbanden onderhouden.

Profiel: Als leidinggevende van initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang moet je:

houder zijn van een diploma/getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B (bachelor); Je kan zelfstandig en in team werken, leiding geven en medewerkers en groepen sturen.

Bovendien ben je sociaal vaardig, klantgericht, flexibel, creatief en stressbestendig. De selectieprocedure bestaat uit een schriftelijke en een mondelinge proef. Wij bieden:

Naast een passende verloning (brutosalaris 2.318,78 euro); een boeiende en gevarieerde job met een goede balans tussen werk en privé; ruime opleidingskansen; waardering van relevante ervaring tot maximum 6 jaar; extra legale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, tussenkomst in

woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en fietsvergoeding.

Meer info: www.niel.be, of bij de personeelsdienst 03/451.11.21 (22) - [email protected] Kandidaturen: (schriftelijk en met uitgebreid c.v.) richten aan het College van Burgemeester en Schepenen, Ridder Berthoutlaan 1 te 2845 Niel tegen uiterlijk 30 oktober 2015.

De gemeente Niel is een aangename, groene gemeente met een levendig verenigingsleven. Een efficiënte en klantvriendelijke dienstverlening dragen wij hoog in het vaandel. Dankzij een modern en dynamisch beleid dat oog heeft voor jong en oud, moet iedereen zich thuis kunnen voelen in Niel. Momenteel gaat het gemeentebestuur over tot de aanwerving van een (m/v):

036_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:05 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

37VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Soleras Advanced Coatings (www.soleras.com) met hoofdkantoor in Deinze levert complete oplossingen voor het aanbrengen van hoogkwalitatieve deklagen voor o.a. de glas-, fotovoltaïsche, display- en metaalsector. Op de site in Deinze worden specifieke installaties en verbruiksgoederen gemaakt voor PVD (Physical Vapor Deposition)-toepassingen. Wil jij samen met 200 gedreven collega’s, verspreid over 3 continenten, meewerken op dit succesverhaal verder vorm te geven? Wij zijn op zoek naar:

Senior MECHANICAL DESIGN ENGINEER (m/v)voor de R&D afdelingJe functie :

machineonderdelen bestemd voor sputter applicaties voor diverse klanten (bv. glasfabrikanten,...).

aan je voorstellen. Op basis van deze info ga je creatief te werk en stel je de functionele

bundelt alle informatie voor het samenstellen van de technische documentatie. Als laatste stap leid je de praktijktesten bij de eindklant en breng je het validatieproces tot een goed einde.

aan de R&D manager.

Je profiel :

ervaring in een soortgelijke functie. Naast een sterk mechanisch en elektrisch inzicht, blink je ook uit in sterkteleer en fluïdomechanica.

complexe vraagstukken.

kan helder en vlot communiceren.

Wat bieden wij :

en vlakke structuur waar je samen met je collega’s je schouders kan zetten onder de verdere uitbouw en het succes van het bedrijf.

van kapitaal belang is.

sterke R&D focus waar je ruime ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden krijgt.

voordelen.

Interesse?Neem contact op met Stefanie Lootens

Ik werk graag bij Soleras omdat…

... hier een ongedwongen sfeer heerst, ik heb het gevoel dat ik mijn mening hier kan uiten en dat dit geapprecieerd wordt. En iedereen gaat er samen voor…Els Gevaert, Technical Buyer

... Soleras een dynamische firma is die een uitdagende job biedt met veel variatie, marktconforme verloning en met toffe collega’sPieter Lippens, Mechanical Design Engineer, Short Term Engineering

Werkgever: Gemeenschappelijke Gemeenschapscom-missie van Brussel-Hoofdstad (GGC)

De GGC speelt sinds 1989 een belangrijke rol binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Wat de Bijstand aan

personen en de Gezondheidszorg betreft is ze bevoegd voor de personen (de Brusselaars) en de meer dan driehonderd instellingen, diensten en centra die niet exclusief tot de Vlaamse of Franse Gemeenschap behoren.Krachtens de bijzondere wet van 6 januari 2014 met betrekking tot de Zesde Staatshervorming heeft de GGC belangrijke extra bevoegdheden gekregen ten voordele van de Brusselaars en van de in het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad gevestigde inrichtingen, centra en diensten.

Website: http://www.ccc-ggc.irisnet.be

Adjunct-Leidend Ambtenaar (A4)Functie-eisen: Deze bettrekking staat tezelfdertijd open voor interne kandidaten, voor kandidaten die tot het personeel van andere openbare diensten behoren en voor andere kandidaten.

De interne kandidaten, d.w.z. de statutaire ambtenaren van de Diensten van het Verenigd College van de GGC (DVC), moeten van niveau A zijn en, hetzij minstens 12 jaar anciënniteit als niveau A hebben, hetzij over een ervaring van minstens 6 jaar in een leidinggevende functie beschikken;

De kandidaten die tot het personeel van andere openbare diensten behoren, moeten houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A bij de DVC en, hetzij cumulatief minstens 12 jaar als niveau A hebben, hetzij een functie van niveau A hebben en over een ervaring in beheer van minstens 6 jaar in een leidinggevende functie beschikken;

De andere kandidaten moeten houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A in de DVC en, hetzij cumulatief minstens 12 jaar ervaring in vergelijkbare verantwoordelijkheden met een functie van niveau A in de openbare sector hebben, hetzij een functie vergelijkbaar met een functie van niveau A bekleden en over een ervaring in beheer van minstens 6 jaar in een leidinggevende functie beschikken.

Onder “ervaring in een leidinggevende functie” wordt verstaan een ervaring inzake beheer binnen een openbare dienst of een organisatie uit de private sector.

Bovendien moeten de kandidaten de Belgische nationaliteit hebben en over een getuigschrift van goed gedrag en zeden van minder dan drie maanden oud beschikken.

Aanbod: Deze betrekking wordt bij mandaat voor vijf jaar toegewezen. De mandaathouder wordt geëvalueerd tijdens de uitoefening van zijn mandaat.

Kandidaatstelling: Elke kandidaatstelling omvat :Een overzicht van de aanspraken en ervaring die de kandidaat inbrengt om voor de betrekking te solliciteren;

Een beheerplan dat rekening houdt met de doelstellingen die tijdens de duur van het mandaat moeten worden verwezenlijkt en die door het Verenigd College werden vastgelegd;

Alle documenten die bewijzen dat de kandidaat aan de voorwaarden voldoet om aan de selectie deel te nemen.

De selectiecommissie zal de toegelaten kandidaten voor een onderhoud uitnodigen. Dat onderhoud zal bestaan uit een analyse van het beheerplan met een vragenronde.

Op straffe van nietigheid moet de kandidatuur per aangetekend schrijven ten laatste op 30/10/2015 (de poststempel geldt als bewijs) worden toegestuurd. De kandidaatstelling moet naar de Diensten van het Verenigd College, ter attentie van de Voorzitter van de Directieraad, de heer Alain Joris, Louizalaan 183 te 1050 Brussel, worden verstuurd.

Voor de functiebeschrijving, de te behalen doelstellingen en alle inlichtingen met betrekking tot de procedure kunt u terecht bij :

- De heer Benoît Gillis, attaché, 02/552.01.08, [email protected];

037_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:02 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

SENIOR GRAFISCH ONTWERPER PACKAGINGBij Colruyt Group

DIENSTHOOFD / DIENST KWALITEITSZORGBij Instituut voor Tropische Geneeskunde

NT2 TAALTRAINERBij Call International

RECRUITERBij Vasco Data Security

REISADVISEUR THOMAS COOK TRAVEL SHOPBij Thomas Cook Belgium

NETWORK & TELECOM SERVICES MANAGERBij AGC Glass Europe

COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKEBij MPI Oosterlo

SALES REPRESENTATIVEBij ABC Chemicals

WEBDESIGNERBij Handiri Cars

ERVAREN PROJECTLEIDERBij Vlassak Verhulst

DOSSIERBEHEERDER BOEKHOUDKANTOORBij Bastiaens, Vanden Wouwer & Co

PREVENTIEADVISEURBij Sita

MARKETING SPECIALISTBij Schrack Technik

DATA MANAGERBij GS1 Belgium & Luxembourg

Meest recente jobsop Vacature.com:

038_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:01 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

39VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

TECHNISCH-COMMERCIEELADVISEUR betontechnologie

Kijk op www.auli.be

www.tecquality.be

Bij TecQuality ligt de focus op het matchen van technisch talent. Dankzij onze knowhow in de technische sector gaan wij samen met jou op zoek naar een geschikte job. Door onze persoonlijke aanpak ontvangen wij jou in een vertrouwelijke sfeer. Onze gedreven consulenten gaan na welke vacature het best bij uw profi el past. Ook op zoek naar een job in de technische sector? Kom langs in één van onze kantoren en bekijk al onze vacatures.

Projectingenieur, Assistent Projectleider, CAD tekenaar,

Designer, Automecanicien, Koeltechnieker, Account

Manager, Kwaliteitscontroleur, ...

EEN TECHNISCHE JOB? BEKIJK DE VACATURES VAN TECQUALITY

Pelican Rouge, de meest befaamde koffieleverancier van Europa, produceert heerlijke koffie en biedt koffievoorzieningen op het werk en in de horeca sinds het begin van de jaren ’70. Hun missie: ‘Providing superior solutions for your coffee experience anytime, anywhere … with passion’. Met meer dan 5.000 medewerkers in 11 landen biedt Pelican Rouge interessante en uitdagende carrièremogelijkheden aan ambitieuze mensen die het beste van zichzelf willen geven. Om hun divisie Ingredients Sales (Pelican Rouge Brand) uit te bouwen, zijn zij momenteel op zoek naar een (m/v):

Account Manager Retail

FUNCTIE: • Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw van middelgrote en grote accounts in België, Nederland en Luxemburg. Jouw dynamische approach leidt tot de uitbouw van een degelijke klantenportefeuille en de groei van het zakencijfer. • Je exploreert de markt en hebt hierbij oog voor nieuwe trends en commerciële opportuniteiten. • Op basis van een grondige markt- en productanalyse zorg je voor een goede afstemming van het productgamma op de noden van de klanten. • In overleg met het management bepaal je de marktstrategie en zoek je naar diversificaties. • Je stelt commerciële actieplannen op. • Je werkt nauw samen met alle interne afdelingen in het bedrijf om zo tegemoet te komen aan de noden en behoeften bij klanten. • Je negotieert op aankoopniveau bij de grote retailers. • Je evalueert voortdurend de resultaten en stuurt op een pragmatische manier bij. • Je denkt strategisch en je onderbouwt en structureert de verdere uitbouw van het salesdepartement.

PROFIEL: • Je genoot een masteropleiding handelsingenieur of hebt een diploma in een economische richting. • Je kan een degelijke saleservaring voorleggen van minimaal 5 jaar in retail. • Ervaring in food, beverages of fast moving products is noodzakelijk. • Ervaring met trade marketing is een sterke plus. • Je bent een gedreven persoon. • Op zoek gaan naar nieuwe commerciële opportuniteiten en nieuwe business realiseren, gaat je prima af. • Je bent sterk in het uitbouwen van klantenrelaties op lange termijn. • Je bent een doorzetter met een resultaatgerichte focus. • Prospecteren, markttrends analyseren en targets behalen is een echte uitdaging voor jou. • Je hebt een sterke zin voor analyse, werkt gestructureerd en gedisciplineerd. • Je hebt een vlotte kennis van Nederlands, Frans en Engels.

AANBOD: Pelican Rouge biedt jou een aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen en extralegale voordelen.

INTERESSE? Stuur dan zo snel mogelijk je cv met begeleidend schrijven naar Griet Van Elsen. Gasthuisstraat 15, 3200 Aarschot, Tel.: 016 57 18 38 - e-mail: [email protected]

Op zoek naar nog meer jobs? Surf naar Vacature.com

039_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 18:01 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 10 10 2015

40 VACATURE | ZATERDAG 10 OKTOBER 2015

> ZET IETS IN BEWEGING

Een 1250 meter lange tunnel graven waarin twee spoorlijnen samenkomen, op soms minder dan 5 meter van gebouwen. Gigantische betonnen structuren optrekken. Deze krachttoeren zijn nodig om de mobiliteit te verhogen in het hart van Europa via de nieuwe verbinding Schuman-Josaphat. De reistijd tussen Brussels Airport en het hart van Europa zal met de helft worden ingekort. TUC RAIL, een ingenieurs- en project-management bureau dat zich specialiseert in spoorweg-technologie, slaagt daarin. Het geeft meteen ook aan welke oplossingen jij mag ontwikkelen, samen met ons. Klaar om de volgende uitdaging met ons uit te spitten? Surf dan naar onze website en solliciteer bij TUC RAIL.

> jobs.tucrail.be

Je volgende challenge: het hart

van Europa op

minutenvan de rest van de wereld?

15

040_GPV1QU_20151010_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 08/10/15 17:58 Page 40