Vacature Magazine 28092013

48
28.09.2013 FOCUSJOB Werken bij Vacature 248 NIEUWE JOBS OP JOUW MAAT ONDERZOCHT De 10 best beste universiteiten ter wereld FOCUS De salarissen bij de Belgische overheid Nooit solliciteerden zoveel mensen bij de overheid. Zit het loon er voor iets tussen? CVCHECK Ambitie bij de overheid VRAAG VAN DE WEEK Hoe bereid ik me voor op mijn functionerings- gesprek? INTERVIEW Jean-Pierre Gérard- Simon is de taxidermist van de sterren FOCUS OVERHEID

description

 

Transcript of Vacature Magazine 28092013

Page 1: Vacature Magazine 28092013

28.09.2013

FOCUSJOBWerken bij Vacature

248 NIEUWE JOBSOP JOUW MAAT

ONDERZOCHTDe 10 best besteuniversiteiten terwereld

FOCUS

De salarissen bij de Belgische overheidNooit solliciteerden zoveel mensen bij de overheid.Zit het loon er voor iets tussen?

CV-CHECKAmbitie bijde overheid

VRAAG VAN DE WEEKHoe bereid ik me voor opmijn functionerings-gesprek?

INTERVIEWJean-Pierre Gérard-Simon is de taxidermistvan de sterren

FOCUS OVERHEID

Page 2: Vacature Magazine 28092013

FOTOGRAFIE MILOS BICANSKI, GETTY IMAGES

SNAPSHOT FOCUS OVERHEID

Page 3: Vacature Magazine 28092013

Griekse ambtenaren demonstreren metspandoeken in het centrum van Athenetegen het banenverlies. De Griekseregering wil uit de recessie raken dooronder andere ambtenaren te dwingen om een nieuwe functie aan te nemen of om gedurende acht maanden minder te verdienen.

Page 4: Vacature Magazine 28092013

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

weg van water

Voor Waterwegen en Zeekanaal NV zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

www.jobpunt.be

weg van water,werken aan morgen

Om ons W&Z-team te versterken zijn we op zoek naar (m/v):

coördinator A-team statutair te Willebroek

Functie: het A-team is een team dat flexibel kan worden ingezet bij tijdelijke projecten, functies of taken binnen W&Z. Medewerkers van het A-team zijn inzetbaar op vele domeinen, in vele functies en in verschillende contexten. Zij spelen in op tijdelijke behoeften en pieken in werkbelasting. Als coördinator A-team zorg je voor de uitbouw en aansturing van dit team, en daarnaast word je zelf ook ve-rantwoordelijk voor het leiden van of deelnemen aan verschillende projecten binnen de organisatie. In deze functie werk je nauw samen met het lijnmanagement en rapporteer je aan de algemeen directeur.

Profiel: je hebt een masterdiploma en kan drie jaar relevante ervaring voorleggen met het coördineren en plannen van personeel en/of projecten. Bovendien beschik je over een rijbewijs B. Je bezit een automatische reflex tot voortdurend verbeteren en de nodige overtuigingskracht. Daarnaast hecht je belang aan de ontwikkeling van medewerkers.

2 verantwoordelijken ontwikkeling, mobiliteit en grondbeheer 1 statutaire functie en 1 vervangingscontract van onbepaalde duur te Willebroek

Functie: je speelt een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van het strategisch grondbeheer voor onze organisatie. Je geeft onder meer advies over interessante vestiging- en aankoopmogelijkheden voor W&Z en vormt hierbij op een innovatieve en strategische manier de link tussen de cel vastgoed en de meer operationele commerciële cellen. Je fungeert als aanspreekpunt voor verschillende partijen en je hebt veel contacten, zowel met diverse overheidsinstanties als met private organisaties. Bij de uitoefening van je taken hou je rekening met alle procedures, wetgeving en de budgettaire beperkingen van toepassing op deze materie.

Profiel: je hebt een masterdiploma aangevuld met een master na master in maritieme wetenschappen en je bent in het bezit van een rijbewijs B. Je bent sociaal en hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als geschreven, die je combineert met de nodige diplomatie en tact. Verder heb je van nature een helikopterview en creëer je vlot een strategische visie. Dit samen met een leergierige en commerciële aanleg maakt jou het aanspreekpunt op jouw terrein voor de verschillende partijen. Bovendien ben je een enthousiaste teamplayer die zich wil vastbijten in deze materie.

Wij bieden:

Voor coördinator A-team: een statutaire benoeming mits het voldoen binnen de proeftijd en een salaris van 3 314,64 euro bruto per maand bij 3 jaar relevante ervaring.

Voor verantwoordelijken ontwikkeling, mobiliteit en grondbeheer: een statutaire benoeming, mits het voldoen binnen de proeftijd, voor één kandidaat. En daarnaast een vervangingscontract van onbepaalde duur voor een tweede kandidaat. In beide functies ontvang je een salaris van 3 019,77 euro bruto per maand (bij nul jaar relevante ervaring).

W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschappelijk zinvolle projecten. Vor ming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want we laten jou groeien, maar ook ons.

Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35 verlofdagen, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer van en naar het werk. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden.

Interesse?

Voor meer informatie over de functies kan je terecht bij Pascale van Duinhoven, op tel. nr. 03 860 63 95. Je kan je kandidaat stellen via onze Jobsite: surf naar www.wenz.be en klik op ‘Vacatures’. Hier kan je tevens een uitgebreide functieomschrijving vinden. We ver-wachten jouw kandidatuur uiterlijk op 13 oktober 2013. Indien je problemen ondervindt bij het online solliciteren, kan je steeds terecht bij boven staande contactpersoon of een mail sturen naar [email protected]

Page 5: Vacature Magazine 28092013

Voor het innoveren van onze E-government oplossingen zoeken wij naar (m/v):

Java Enterprise ontwikkelaarsJouw functie: je werkt in team aan de ontwikkeling van softwaretoepassingen voor de overheid. Je produceert code die consistent is met de CIPAL-standaarden, volgens een agile development proces. Je ontwik-kelt een test driven methode die de kwaliteit van de geproduceerde software garandeert.Jouw profi el:• je hebt (minimaal) een bachelordiploma toegepaste informatica of gelijkwaardig door ervaring;• je hebt ervaring als JAVA/J2EE ontwikkelaar en andere informatica-toepassingen (Oracle,

Hibernate, SPRING, SQL …);• je bent een teamplayer en communiceert vlot in het Nederlands en Engels, met enige kennis van

het Frans.Deze vacature staat ook open voor starters. Ervaring is dan geen vereiste, maar een gedreven interesse in het werken in een ontwikkelingsomgeving is wel nodig.

Voor de verbreding van ons consultancy aanbod zoeken wij naar een (m/v):

Consulent E-besluitvorming en zaakgericht werkenJouw functie: je begeleidt onze vennoten in hun implementatietrajekt van E-besluitvorming en zaakgericht werken. Je adviseert, begeleidt en traint onze vennoten met als doel hun werking effi ciënter en klantvriendelijker te maken.Jouw profi el:• je hebt ervaring met de begeleiding en implementatie van IT-oplossingen in één of meerdere van

de volgende domeinen: case management/zaakgericht werken, enterprise content management (ECM), document management (DMS), process management, postdigitalisatie, digital signature, customer relationship management (CRM) …;

• je hebt een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardige competenties door ervaring.

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar (m/v)

Ontwikkelaars voor Brocade Library Services Jouw functie: je staat in voor een professionele dienstverlening binnen de softwareontwikkeling van Brocade, een innovatieve webgebaseerde “in the cloud” oplossing voor bibliotheek- en archiefbeheer met klanten in Europa en groeimarkten zoals Zuid-Afrika. Je zorgt voor het analyseren, ontwikkelen en documenteren van Brocademodules en -functionaliteiten.Jouw profi el:• je hebt een masterdiploma, bij voorkeur in de richting informatica of exacte wetenschappen, of

gelijkwaardige competenties door ervaring;• je hebt kennis van programmeertechnieken en databanken en bij voorkeur Python, HTML/XM-

L,enz.;• je bent vooral leergierig, ondernemend en gedreven door innovatie.Deze vacature staat ook open voor starters. Ervaring is dan geen vereiste maar een gedreven interesse in het werken in een ontwikkelingsomgeving is wel nodig.

Voor het innoveren van onze E-government oplossingen zoeken wij naar (m/v):

Functionele analistenJouw functie: je bent verantwoordelijk voor het begrijpen en beschrijven van de business requirements. Je ana-lyseert en documenteert de noden en de behoeften van de klant en vertaalt deze in een oplossing.Jouw profi el: • je hebt ervaring met analyse van ICT-profi elen, designtools, UML en agile ontwikkeling;• je hebt een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardige competenties door ervaring.

AanbodCIPAL biedt je een uitdagende werkomgeving waarin je opleiding krijgt en ervaring opdoet met diverse overheidsmateries en ontwikkeltechnieken. CIPAL biedt je een competitief loon, aangevuld met een pakket extralegale voordelen.

SollicitatieprocedureOnze website www.cipal.be bevat meer informatie over deze vacatures. Solliciteren doe je t.a.v. Bob Timmerman, personeelsmanager, Cipalstraat 1, 2440 Geel ([email protected]).

CIPAL helpt overheden om

hun dienstverleningsopdracht

effi ciënt en klantvriendelijk

uit te voeren door hen beleids-

en procesondersteunende,

innovatieve en betrouwbare

ICT- en e-governmentoplossingen

en diensten aan te bieden.

samen groeien, samen oogsten, samen proeven

GROEP

Volg ons via

CIPALCipalstraat 12440 GEELtel. 014 576 211

[email protected]

www.cipal.be

Page 6: Vacature Magazine 28092013

De overheidssector in ons land biedtaantrekkelijke startlonen, maar door deband genomen ligt het bruto maandloonbij de overheid lager dan het Belgischegemiddelde van 3.133 euro bruto permaand. Een ambtenaar verdient onge-veer vijf procent minder dan het Belgi-sche gemiddelde, maar met hetbrutoloon alleen is niet alles verteld. Zoliggen de lonen voor pas afgestudeerdeneen stuk hoger bij de overheid dan in deprivésector. Bovendien staat de overheidbekend als een werkgever met aandachtvoor het evenwicht tussen werk enprivé, bijvoorbeeld door de uitgebreidemogelijkheden voor thuiswerk. Ook dezekerheid en stabiliteit spreekt veel kan-didaten aan in tijden van crisis.

TEKST EVELIEN MAES

SALARIS

3.247 HET GEMIDDELDE LOON VAN EEN OVERHEIDSMEDEWERKER

EUROBRUTO

FOCUS OVERHEID

Het aantal sollicitaties bij de overheid gaat al jaren in stijgendelijn. De cijfers liegen er niet om: in de eerste zes maanden van dit jaar ontving Selor al 112.711 sollicitaties voor een job bij de federale overheid. Dat is dubbelzoveel als in dezelfde periodevorig jaar. In 2012 steeg het aantalkandidaturen al met 17 procent invergelijking met 2011. Ook Jobpunt Vlaanderen, dat de aanwervingen voor de Vlaamseoverheid verzorgt, ziet duizelingwekkende stijgin-gen. In 2012 werden 17.879kandidaten gescreend, maarliefst 25 procent meer danhet jaar ervoor.

Page 7: Vacature Magazine 28092013

SALARIS

Loonpakket Extralegale voordelen

Bron: Salarisenquête Vacature/KU Leuven, editie 2012

Page 8: Vacature Magazine 28092013

TEKST BARBARA DE JONGHE

CV-CHECK

Cv-tips voor wie ambitieheeft bij de overheid

2

34

1

6

7

8

10

11

12

Elke week kijkt een expert het cv na van een Vacaturelezer.Deze week is het de beurt aan Evi, die op zoek is naar eenuitdaging in de publieke sector.

FOCUS OVERHEID

Page 9: Vacature Magazine 28092013

CV-CHECK

13

Wil jij net zoals Evi jouw cv ook eens laten nakijken?Stuur het naar [email protected]!

14 16

1715

Page 10: Vacature Magazine 28092013

Een blik op het cv van Evi

PERSOONSGEGEVENS

1. Je gebruikt een zakelijke foto die goedaansluit bij je profiel: professioneel,gedreven met de nodige dosisenthousiasme. 2. Op je cv hoef je je geboorteplaats enburgerlijke stand niet te vermelden. 3. Je kan je LinkedIn adres vermelden op jecv. 4. Zorg voor een profiel van hooguit tweeregels waarin je kort zegt wie je bent enwaar je voor staat.

LAY-OUT

5. Je kan best je cv beperken tot hooguittwee bladzijden. Tracht irrelevante zaken teschrappen.6. De tekst onderlijnen en in het vet zettenkan je beter beperken. Het geeft eendrukke, overladen indruk, en de tekstverliest aan belang. Wees hier selectief in. 7. Door je diploma's halverwege op deeerste bladzijde te zetten, geef je ze eenprominente plaats op je cv. 8. Tracht eenduidig te zijn rond je marges.

CV-CHECK

Zo ga je bepaalde blokken uitlijnen,en andere stukken tekst niet. 9. Als je cv meer dan twee bladzijdenbevat, dan doe je er inderdaad goedom de bladzijden te nummeren. Jekan ook je naam in de voetnootopnemen.

OPLEIDING

10. Je middelbare studies hoef je nietmeer te vermelden, omdat je hogerestudies gevolgd hebt. Deze zijn nurelevant, en verdienen debelangrijkste plaats op je cv. 11. Je doet er inderdaad goed om jestages te vermelden bij je studies ener een korte toelichting bij te geven.

WERKERVARING

12. Aangezien je net van schoolkomt, heb je nog weinig tot geenberoepservaring. Je zou hier je stagesopnieuw kunnen vermelden en

5

Page 11: Vacature Magazine 28092013

CV-CHECK

Over de auteurBarbara De Jonghe is loopbaanadviseur.Ze voorziet in loopbaanbegeleiding,outplacementbegeleiding ensollicitatietraining.Ook je cv eens onder handen latennemen? Mail het naar [email protected].

3 lessen voor Evi

1. Schrijf een functieprofielBeschrijf jezelf in twee zinnen, waarbij je jeeigen kerncompetenties benoemt. Overtuigde werkgever dat jij de beste kandidaat voorde job bent.

2. Vind je valkuilIn een sollicitatiegesprek heeft eenrekruteerder geen boodschap aan ‘veilige’zwakke punten, zoals koppigheid ofperfectionisme. Zoek daarentegen je sterkepunten, en benoem de schaduwkantenervan. Evi is een gedreven persoon, dat blijktonder andere uit haar hobby’s. Haarschaduwkant zou wel eens ‘impulsiviteit’kunnen zijn

3. Gebruik eenduidige lay-out Zorg ervoor dat je alle delen van je cv opdezelfde manier uitlijnt en opmaakt. Zobreng je visueel rust in je curriculum, en geefje een positieve indruk aan de rekruteerder.

concreter uitwerken met je taken, realisatiesen zaken die je geleerd hebt. 13. Je vakantie- en weekendjobs dragenweinig toe aan je cv. Je kan ze samenvattenen kort vermelden. Van zodra jewerkervaring opgedaan hebt, dan laat jedeze beter terzijde.

VAARDIGHEDEN & HOBBY’S

14. Je geeft duidelijk weer wat jecomputervaardigheden zijn en je geeftbeknopt weer wat je talenkennis is. 15. In de opsomming van je hobby's geef jegoed weer dat je een actief persoon bentmet vele interesses. 16. Je vrijwilligerswerk bij de Chiro geeftgoed aan dat je je voor een langere periodekan inzetten voor een project, en dat je ditmet een zekere gedrevenheid doet. 17. Je hobby's impliceren dat je over velekwaliteiten beschikt. Maar durf ze ookconcreet te benoemen. Distilleer je sterkekanten uit je hobby's en geef ze eenprominente plaats in je cv.

Page 12: Vacature Magazine 28092013
Page 13: Vacature Magazine 28092013

Ben jij een zeldzame vogel?

... zingt als volgt

... tweet als volgt

... fluit als volgt

... bekt als volgt

Productus Managerus Jobconversieus

Communityus Managerus

Managerus B2B E-Salesus

Productus Managerus Mobileus Applicationsus

Wij zijn op zoek naar vogels van diverse pluimage:

Page 14: Vacature Magazine 28092013

De 10 beste universiteiten ter wereld

TEKST EVELIEN MAES

ONDERZOCHT

01MIT 100/100

Harvard99,2/100

Cambridge 99/100

University College London

98,9/100

Imperial College London

98,8/100

Welke zijn nu de besteuniversiteiten ter wereld? De QSWorld University Rankingsprobeert daar een antwoord op tebieden. Voor de lijst worden meerdan 700 universiteitenwereldwijd onder de loepgenomen. Criteria alsacademische reputatie, employerbrand, aantal internationalestudenten en aantal referentiesper faculteitslid.

De eerste plaats is voor hetMassachusetts Insitute ofTechnology (MIT) met eenperfecte score van honderd ophonderd. Op de tweede plaats, eneen plaatsje hoger dan vorig jaar,staat Harvard. Het BritseCambridge zakte dan weer vanplaats twee naar plaats drie.

Ook Belgische universiteitenhebben de lijst gehaald. DeKatholieke Universiteit Leuvenhaalt zelfs de top honderd enstaat op de 73ste plaats. DeUniversiteit Gent resideert op de 122ste stek.

02

03

04

05

Page 15: Vacature Magazine 28092013

Oxford98,7/100

Stanford98,7/100

Yale96,8/100

University of Chicago96,1/100

Caltech96,1/100

06

07

08

09

10

Bron: QS World University Rankings

Online op vacature.comBekijk de ranking van alle Belgische universiteiten

Page 16: Vacature Magazine 28092013

Carglass® herstelt, Carglass® vervangt, dat wist je ongetwijfeld al… Maar wist je ook dat Carglass® deel uitmaakt van de Belron® groep, vertegenwoordigd is in 35 landen wereldwijd en met 25.000 medewerkers dé expert is in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing? Uiteraard staat onze klant bij alles wat we doen centraal. Carglass® wil immers toonaangevend zijn op het gebied van klantgerichtheid & service. Vandaag heeft Carglass® in België en Luxemburg 43 eigen servicecentra en zorgen ca. 800 gemotiveerde medewerkers met hun professionalisme en enthousiaste aandacht voor de klanten er dagelijks voor dat deze uitdaging blijvend waargemaakt wordt. Momenteel zijn wij voor Carglass Belux op zoek naar een (v/m):

Finance & IT DirectorFunctie: Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een fi nancieel en IT-beleid conform de Carglass® en Belron® strategie teneinde de doelstellingen van de onderneming te bereiken. Hiertoe neem je een actieve rol op in het budgetteringsproces, produceer je tijdig een accurate fi nanciële rapportering, bouw je verder aan een effectief intern controlesysteem en onderhoud je contacten met externe tax- en controle-autoriteiten. Op IT-vlak neem je strategische beslissingen die de dienstverlening zowel extern als intern ten goede komen en zie je toe op de projectmatige uitvoering hiervan. Je maakt deel uit van het directieteam en je rapporteert aan de CEO van Carglass Belux.

Profi el: Je hebt een master/licentiaat in de (toegepaste) economische wetenschappen/handels-wetenschappen of gelijkwaardig, eventueel aangevuld met een master na master en je kan relevante ervaring (10 à 15 jaar) voorleggen bij voorkeur in een multi-site retail- of dienstverlenende omgeving. Je hebt ervaring in het functioneren binnen een directiecomité. Managementstrategieën en leiderschapstijlen zijn je niet vreemd. Je hebt een grondige kennis van BelGAAP, IFRS en IAS en je weet je weg te vinden in het kluwen van fi scale en parafi scale wetgeving. Daarnaast heb je ervaring met de implementatie van een ERP-pakket en ben je geïnteresseerd in de nieuwste IT-trends. Als persoon ben je een geboren peoplemanager, waardegedreven, zeer klantgericht en beschik je over een sterk ontwikkeld analytisch inzicht. Je bent communicatief en vlot 3-talig (N/E/F).

Aanbod: Je komt terecht in een internationale en dynamische werkomgeving waar veel belang wordt gehecht aan customer delight management en het delen van best practices. Carglass® biedt een aantrekkelijk salarispakket en de mogelijkheid tot het volgen van bijkomende opleidingen die toelaten om aanvullende kennis en vaardigheden te verwerven, alsook de kans om mee te groeien met een expansief bedrijf.

Interesse? Stuur je sollicitatie brief met cv naar Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs, Herkenrodesingel 8D/4.02, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels. Tel.: 011 30 35 00 E-mail: [email protected]

Erke

nnin

gsnu

mm

er: V

G. 1

560/

BO

Page 17: Vacature Magazine 28092013

Word ambassadeur van corporate gender diversity

Albert RagonDanone

Tom Declercq Deloitte

Christel VerschaerenIBM

WINNAAR 2010 WINNAAR 2012 WINNAAR 2011

Wij zijn op zoek naar : Een C-level manager (CEO, COO, CFO, CIO of lid van Directiecomité). In een bedrijf gevestigd in België die zich persoonlijk inzet voor professionele gelijkheid.

Wordt u de volgende ?

Met de steun van bedrijven die genderdiversiteit nastreren :

Met de steun van : Media partners :

Page 18: Vacature Magazine 28092013

TEKST CÉLINE PRÉAUX FOTOGRAFIE MAGALI HENRARD

INTERVIEW

Wim Delvoye en de emir van Quatar in je klantenbestandJean-Pierre Gérard-Simon is in zijn familie al de vijfde generatie diezich bezighoudt met het opzetten van dieren. Zijn bedrijf in Luik kentvandaag een ongelooflijk succes. Geen crisis dus voor Gérard-Simon,want zijn orderboekje staat nu al vol met bestellingen voor dekomende drie jaar. Een gesprek met een even gepassioneerde alsoriginele ambachtsman.

dieren. En als taxidermist krijgje de kans om hen een tweedeleven te geven.”

Welk parcours heb je afgelegd?“In de eerste jaren heb ik veelgeleerd van mijn vader. Hij was

Vanwaar dit beroep?“Dieren opzetten zit al lang in mijn familie.Ons bedrijf is opgericht in 1870. Mijn vader,die 85 jaar oud is, komt nog elke dag naar mijnatelier. Toen ik veertien jaar was ben ikgestopt met school omdat ik dit beroep woudoen. Ik was toen al gepassioneerd door

Wim Delvoye en de emir van Quatar in je klantenbestan d

JEAN-PIERRE GÉRARD-SIMON IS TAXIDERMIST VAN DE STERREN

Page 19: Vacature Magazine 28092013

INTERVIEW

een dierenopzetter, terwijl we nu sprekenover een taxidermist, wat niet helemaalhetzelfde is. Vroeger werd er stro onder dehuid van de dieren gestoken, terwijl we nueen sculptuur in polyurethaanschuim makendie we daarna overtrekken met het vel van hetdier. Tegenwoordig kunnen we aders maken,

kleine spiertjes, plooien in dehuid … Vroeger was datallemaal niet mogelijk.”

“Dieren opzetten is geleidelijkaan taxidermie geworden.Eerst gebruikten we vormen in

“Twintig jaargeleden was het

taboe een opgezetdier in huis te

hebben.Tegenwoordig is

het hip.”

Page 20: Vacature Magazine 28092013

INTERVIEW

“Huisdieren doe ik nietmeer. Het is ondankbaarwerk, want de klanten zijn altijd teleurgesteld.”

stijf, gelijmd karton dat we bekleeddenmet dierenhuid. Maar aangezien diehuid altijd een beetje vochtig is, werdhet karton slap, wat natuurlijk nietideaal is. Door polyurethaanschuim tegebruiken hebben we dat probleem nuniet meer.”

“In ons vak is er een grote evolutiegeweest, ik heb dat gemerkt doornieuwe technieken te leren. Ik heb mehier en daar bijgeschoold. Ik was hetgewoon om altijd maar stro in relatiefkleine dieren te steken, terwijl ik nu ookheel grote dieren doe. Ik heb heel mijnleven al doende geleerd en ook vandaagleer ik nog steeds nieuwe technieken.”

Hoe gaat het opzetten precies in z’nwerk?“Er zijn vijf grote stappen. Als eerstemoeten we een dier, dat bijvoorbeeldgestorven is in een dierentuin, villen. We

moeten dus op een bepaaldemanier het vel wegnemen.Daarvoor maken we eerstheel precieze insnijdingen.”

“Daarna wordt de huidgelooid. Daarvoor dompelenwe het vel eerst onder in eenbad om de opperhuid tefixeren. Op die maniervermijden we dat ze gaatrotten. Dat is ook de redenwaarom we er altijd snelmoeten bij zijn na de doodvan het dier. Is dat nietmogelijk, dan moet hetlichaam gekoeld worden ofmoet de huid gezoutenworden om te bewaren. Metgrote dieren is dat niet altijdevident. Na dat eerste badwordt de huid versnedenmet een machine. Eens dehuid dunner gemaakt is,

Page 21: Vacature Magazine 28092013

INTERVIEW

Het is een ware ambacht. Het is niet omdat je vijf leeuwen mooi hebt opgezet, dat de zesde even goed zal zijn.”wordt ze ondergedompeld in een echtlooibad. Na een nacht is dat proces klaar. Dehuid is dan soepel als een nat zeemvel.”

“Vervolgens maken we de sculptuur met devorm van het dier klaar. Die bekleden we danmet de huid. We naaien en kleven dieopnieuw samen. Dat is nodig omdat door hetdrogen de huid altijd nog een beetjevervormt.”

“Als het dier eenmaal gemonteerd is geven wehem zijn glazen ogen. Elke diersoort heeftandere ogen, met ronde of ovale pupillen. Erbestaan gespecialiseerde bedrijven die zulkeogen maken. Als alles klaar is laten we desculptuur drogen.”

“Ten slotte ‘maquilleren’ we het dier nog meteen airbrush. We herschilderen daarbij de

neus, de ogen, de hoorns alsdie er zijn, de poten …”

Welk clientèle maaktgebruik van je diensten?“Allereerst zijn er de‘basisklanten’, mensen die alin de tijd van mijn vaderklant waren bij ons. Dat zijnvooral jagers: ze hebben eeneverzwijn of een hertgeschoten en willen datgraag laten opzetten. Ikhoud me ook bezig metjagers die in Afrika of Aziëzijn gaan jagen en dieterugkeren met huntrofeeën. Zij moeten dedieren die ze geschotenhebben in meerdere delen

Page 22: Vacature Magazine 28092013

INTERVIEW

inpakken en ter plaatse laten contoleren bij dedouane. De huiden van die dieren wordengeprepareerd door zogenaamde ‘skinners’.Die zijn niet in staat om de huid ter plekke al te looien, maar ze hebben welopleidingen gevolgd om de eerste stap tekunnen uitvoeren. Die huiden komen dus hiergezouten en gedroogd aan.”

“Daarnaast werk ik ook voor een dertigtalnatuur-historische musea. Die vraag is delaatste tien jaar echt geëxplodeerd. Ik krijgvooral bestellingen uit Europa, maar ook uitKorea. Door tussenkomst van de MassaiGallery hebben we bijvoorbeeld veel dieren in Seoel.”

“Huisdieren zoals honden en katten doe ikniet meer. Ik heb te veel werk om dat soortvan opdrachten nog te aanvaarden. Het istrouwens ondankbaar werk, want de mensenzijn altijd teleurgesteld. Als een hond of eenkat dood is, wordt hij in één houdinggefixeerd, terwijl de baasjes het dier altijdgekend hebben met verschillendeuitdrukkingen. En wij bevriezen hem in éénenkele expressie …”

“Ik werk ook samen met kunstenaars eninterieurontwerpers. Tegenwoordig neemttaxidermie ongelooflijke vormen aan, terwijlhet twintig jaar geleden taboe was om thuiseen opgezet dier te hebben staan. Vandaag is

dat compleet anders: er zijnheel wat mensen – en nietalleen jagers – die het mooivinden om in hun interieureen zebra of een mooievogel te hebben staan.”

Krijg je soms vreemdeverzoeken?“Ik heb al erg bijzonderedingen gemaakt. Ik werkvaak voor hedendaagsekunstenaars, zo heb ikbijvoorbeeld degetatoeëerde varkens vanWim Delvoye opgezet. Mijnspectaculairsteverwezenlijking is echterzonder twijfel een volledigeolifant die op zijn slurf staat.Dat werk is 5,60 meter hoog.Ik heb het gemaakt op vraagvan de Franse kunstenaarDaniel Firman. De waardevan zijn kunst is door ditwerk trouwensgeëxplodeerd en hij wordtnu overal gevraagd. Dieolifant, die Würsa heet,werd tentoongesteld inpaleizen in Tokio en Parijsen vervolgens in het kasteelFontainebleau. Om die

Page 23: Vacature Magazine 28092013

INTERVIEW

Wie is Jean-PierreGérard-Simon?

De familie Gérard-Simon zetal dieren op sinds 1870.Sinds 1989 staat Jean-Pierreaan het roer van het atelier,de vijfde generatie.

Jean-Pierre tilde de ambachtnaar een nieuw niveau enwerkt samen metkunstenaars en een dertigtalnatuurhistorische musea, totin Zuid-Korea toe. Onder zijnklanten zijn er ronkendenamen zoals Valéry Giscardd’Estaing, Wim Delvoye,Daniel Firman en een emiruit Qatar.

olifant te kunnen maken heb ik een staafvan bijna 2 meter in de slurf gestoken. Hetwas erg moeilijk om het zwaartepunt van de sculptuur te vinden. Nadat we dehuid hadden aangebracht waren de potenveel zwaarder geworden, waardoor deolifant omgevallen is en we opnieuw zijnmoeten beginnen.”

“Ik heb van kunstenaars ook al de vraaggekregen om fantasiedieren te maken. Iemand vroeg me bijvoorbeeld om een aapmet de poten van een eend en hoorns.”

Wat zijn de belangrijkste problemen die je ondervindt bij je werk?“Het is een beroep waarbij je moeilijkvoldoening krijgt. Als je een dier monteert en hem laat drogen, bekijk je het daarna metandere ogen en zie je heel wat fouten. Dat iserg frustrerend, want het is heel moeilijk,zoniet onmogelijk, om die achteraf nog teverbeteren. Zelfs als een klant tevreden is, zie ik zelf vaak nog veel tekortkomingen.”

“Het is een ware ambacht. Dat betekent ook dat je steeds fouten kan maken. Het isbijvoorbeeld niet omdat je vijf leeuwenmooi hebt kunnen opzetten, dat de zesdeeven goed zal zijn. Je moet altijd jezelf invraag stellen en nooit op je lauwerenrusten.”

Page 24: Vacature Magazine 28092013

Wat als jij een ongekend super-sales-talent bent?

KLIK HIER

Page 25: Vacature Magazine 28092013

HEEL BELANGRIJK

POLL

VORIGE WEEK GAF JE HIEROVER JE MENING

HOE BELANGRIJK IS HET DIPLOMA WAARMEEJONGEREN DE ARBEIDSMARKT BETREDEN?28% van de Antwerpse jongeren verlaat de schoolbanken zonder diploma.Daarmee scoort ‘t Stad slechter dan alle andere Vlaamse centrumsteden, enzelfs Brussel. In de hoofdstad zwaait 27% van de jongeren af zonder diploma.

Wij vroegen hoe belangrijk een diploma is volgens jou.

Moet de toekomstige topman van de NMBS, Jo Cornu, zijn andere mandaten in raden van bestuur laten vallen? Stem nu!

VOLGENDE WEEK

NOGALBELANGRIJK

NOGAL ONBELANGRIJK

HEELONBELANGRIJK

Page 26: Vacature Magazine 28092013

vacature.com/talentum

23.10.2013TOUR&TAXIS BRUSSEL

Zet een stap in de juiste richting en kom op 23 oktober naar Vacature|Références Talentum, de grootste nationale job- en carrièrebeurs. Ontmoet er meer dan 50 topbedrijven, laat je begeesteren door inspirerende sprekers en screen je cv tot op de komma bij ervaren cv-consultants. Woensdag 23 oktober, Tour & Taxis Brussel.

Klaar voor de volgende carrièrestap?

NIEUWE FORMULE

Pro� elmatching op voorhand

Schrijf je gratis in & ontdek welke pro� elen deze bedrijven zoeken.

vacature.com/talentum

Deze topbedrijven verwachten je op Vacature|Références Talentum:

& vele anderen!

Page 27: Vacature Magazine 28092013

Er bestaat nogal wat begripsverwarring rond de termen functi-onerings- en evaluatiegesprek. Een functioneringsgesprek iseen gesprek waarbij zowel jij als je leidinggevende feedbackgeven over je functioneren op het werk. Het is een open gesprek dat bedoeld is als ondersteuning in je functioneren enin het behalen van jouw doelstellingen. In een evaluatie-gesprek worden je resultaten beoordeeld, wat meestal uitmondt in het al dan niet betalen van een bonus. Meestal gebeurt dit gesprek op het einde van het jaar of in het beginvan het nieuwe jaar.

Wanneer je leidinggevende je uitnodigt voor een functioneringsgesprek, krijg je normaal gezien een formuliertoegestuurd waarin de te bespreken punten vermeld staan. Debeste manier om je voor te bereiden is door jezelf een aantal kritische vragen te stellen over je eigen functioneren. Bereid jevoor aan de hand van dit document; reflecteer kritisch over jeeigen functioneren. Je kan dit doen door je helemaal te verplaatsen in de persoon van je leidinggevende en naar jezelfte kijken door zijn bril. Wat zou hij bijvoorbeeld zeggen overjouw evolutie sinds het vorige gesprek, over je aanwezigekerncompetenties en over de ontwikkeling van diecompetenties in de toekomst? Denk ook na over het verloopvan de samenwerking met je leidinggevende en je collega’s.Vergelijk deze kritische evaluatie van je leidinggevende met jeeigen mening en noteer waarin je hem volgt en welke jouw tegenargumenten zijn. Achterhaal tot slotwat je nodig hebtom de volgende stap in je carrière te nemen: bijkomende opleiding, coaching, ondersteuning van leidinggevende, enzovoort.

Elke week geeft een rekruteringsspecialist of een HR-autoriteit hier een antwoord op een lezersvraag over jobs en carrière.

OPROEPHeb jij een vraag vooronze HR-specialistenover je job, of over

je carrière? Laat het ons weten

TEKST ERIK LEENDERS

VRAAG VAN DE WEEK

Het advies van ErikLeenders, manag-ing partner bij Itin-era

Page 28: Vacature Magazine 28092013

Toyota Material Handling Belgium – met hoofdzetel in Wilrijk – maakt deel uit van de internationale Toyota groep en is als onbetwist marktleider

actief in intern transport met producten zoals vorkheftrucks, reachtrucks, orderverzamelaars en pallettrucks van de merken Toyota en BT. Het uitgebreide netwerk van verkooppunten en servicecentra stelt het bedrijf in staat tot de top in de markt te behoren. Om de continue groei van het bedrijf blijvend te verzekeren, zijn wij op zoek naar vijf gedreven (m/v):

www.toyota-forklifts.be

SALES REPRESENTATIVESZuiden van Antwerpen

2 Oost-Vlaanderen (Waasland / Gent - Oudenaarde)Brabant - Kempen

Henegouwen

UW FUNCTIEAls Sales Representative volg je eerst een intensieve training op de commerciële binnendienst, zodat je de producten en de diensten leert kennen. Nadien zal je actief aan prospectie en acquisitie doen, en zoek je naar nieuwe klanten en business. Daarnaast verkoop je eveneens aan bestaande klanten. Nadat je de behoeftes van de klant begrijpt, adviseer je hen aangaande de beste oplossing. Je verzorgt demo’s bij de klant en bouwt aan lange termijn relaties. Je volgt de levering van de toestellen mee op en begeleidt de indienststelling. Kortom: je bent hét aanspreekpunt van je klanten. Uiteraard blijf je steeds op de hoogte van de evoluties in je sector en bij de concurrentie. Je werkt nauw samen met je inside sales collega’s en je rapporteert aan de sales manager.

UW PROFIEL● Je beschikt over een masterdiploma● Je hebt een eerste commerciële ervaring (1 - 3 jaar) waarbij je investeringsgoederen verkocht en aan prospectie deed● Je bent vertrouwd in de regio van je keuze ● Interesse in techniek en in logistiek is gewenst● Je bent een resultaatgerichte hunter die op verschillende niveaus kan overtuigen● Tevens ben je matuur en heb je zin voor verantwoordelijkheid● Leergierigheid, time management en stressbestendigheid zijn voor jou kernwoorden● Nederlands is een must, Frans is een plus (een must voor de regio Henegouwen) en Engels beheers je eveneens● Je kan vlot overweg met de hedendaagse ICT-tools

WIJ BIEDEN● Een aantrekkelijk salaris in functie van je resultaten● Een pakket extralegale voordelen, waaronder een representatieve bedrijfswagen● Een uitdagende functie in een groeiend internationaal en dynamisch bedrijf met doorgroeimogelijkheden en ondersteuning

www.deputter.coBikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen

[email protected] T: [email protected] T: +32-3-320.87.87

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Automotive, Transport en Logistiek

Page 29: Vacature Magazine 28092013

LECTRR

Page 30: Vacature Magazine 28092013

Overzicht van alle jobs op Vacature.com Hiernaast vind je een overzicht van alle jobs gepubliceerd op Vacature.com. Selecteer jouw functieprofiel en krijg meteen een gepersonaliseerd joboverzicht.

Ontvang je deze jobs liever rechtstreeks in je mailbox? Maak dan je Vacatureprofiel aan of vervolledig je profiel met een jobagent.

SALES

MARKETING

ICT

ENGINEERING

FINANCE

EXECUTIVE

HR

MEDICAL

ADMINISTRATION

TECHNICAL

Page 31: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

SALESACCOUNT MANAGER in HEVERLEE

QUANTUM ICT 12511392

Account Manager in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant

Halwema via Inventi 12511101

Account Manager in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Luxemburg, Luik, Namen, Henegouwen, Waals-Brabant, Brussel

Tyco via Inventi 12511121

Account Manager Brands in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Luxemburg, Luik, Namen, Henegouwen, Waals-Brabant, Brussel

Hilding Anders Belgium 12511168

Account Manager Zone02/ - De Persgroep Publishing in Brussel

DE PERSGROEP PUBLISHING 12512170

Business Development Manager in Brussels

Fybo Creative via Only Sales Job 12511717

Business Development Manager Logistiek / Transport in Antwerpen

Distrilog Group 12512040

Business Development Manager Transport in Antwerpen

Distrilog Group 12512041

Client Advisor (verzekering sector) in Brussel centrum

WINBEE 12512052

Commercieel Medewerker in Groot-Bijgaarden

Brussels Kart 12512056

Datamanager aankoopdienst Spar Retail in Halle

Colruyt Group 12511251

EB INSURANCE OFFICER (2013/0300) in Brussel

AXA Belgium 12511109

Gedreven Regio Manager - Account Manager regio Vlaanderen! (M/V) in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Brussel

UNITED TALENT 12511164

Gepassioneerde Store Manager voor Flagshipstore te Antwerpen! (M/V) in Antwerpen

UNITED TALENT 12511148

Junior aankoper Collishop in Halle

Colruyt Group 12510951

Page 32: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBIDJunior Medewerker SAP Team in Brussel

Sita (Main) 12512221

Kantoorverantwoordelijke Antwerpen Zuid in Antwerpen

Vivaldis Interim 12511910

Kantoorverantwoordelijke Bouwsector Antwerpen (m/v) in Antwerpen

Vivaldis Interim 12511903

Klantenadviseur met commerciële drive Wezembeek - Oppem in Wezembeek - oppem

Partena Ziekenfonds en Partners (Gent) 12511846

Manager Beobank Service Center in Brussel

BeoBank 12511298

Medisch Afgevaardigde in Antwerpen

PROMOMED 12511869

Medisch en farmaceutisch afgevaardigde Gent Noord/Kust in SOHEIT TINLOT

Laboratoires Phacobel 12512103

Medisch, Apotheek en Hospitaal Afgevaardigde voor verschillende sectoren in België (m/v) in missing value

HCM - Health Care Management 12511862

Modality Specialist CT in Brussel

Philips Healthcare 12511721

Modality Specialist MRI (Magnetic Resonance Imaging) in Brussel

Philips Healthcare 12510998

Recruiter Brussels in Brussel

Aston Carter 12511632

Sales Controller m/f in Lommel

ZF Wind Power 12511106

SALES MANAGER in BRUSSEL

Mediafin 12511393

Sales medewerker met een passie voor HR in Gent

ICT Services 12512122

Sales Support Engineer in Flemish Brabant

ABB 12511142

Sales Support Manager Europe in Limburg

Bose 12512024

Page 34: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

MARKETINGAccount Executive Marketing in Brussel

PEPPERS 12512081

Brand manager private labels in Halle

Colruyt Group 12511876

Campaign in Brussel

Touring 12511322

Commercieel Medewerker in Groot-Bijgaarden

Brussels Kart 12512056

Communicatieverantwoordelijke bij Gaia in Brussel in Brussel

Motmans-Van Havermaet via Qiwie 12512058

Corporate marketeer in Halle

Colruyt Group 12511905

Global Category Buyer Media in Brussels

Solvint Supply Management 12512231

Klantenadviseur met commerciële feeling (service center Gent) in Oost-Vlaanderen

Partena Ziekenfonds en Partners (Gent) 12511845

Logistics Service Coordinator in Antwerpen

Estée Lauder Companies Oevel 12510979

Manager Beobank Service Center in Brussel

BeoBank 12511298

Marketeer Collect in Halle

Colruyt Group 12511915

Marketeer interne communicatie in Halle

Colruyt Group 12511909

Marketing Manager Digital Solutions in Brussel

Bisnode 12511865

Marketingdatabeheerder/productinfobeheerder in Halle

Colruyt Group 12511882

Marketingmedewerker DreamLand in Halle

Colruyt Group 12511506

Online Marketing Genius in Vilvoorde

OCTA+ Energy NV 12510904

Page 35: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBIDProduct Manager VTMKZOOM in Vlaams-Brabant

Vlaamse Media Maatschappij 12511476

Vertegenwoordiger - regio Leuven in Antwerpen

OZ 12511443

Page 36: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

ICT.NET ontwikkelaar in Antwerpen

SD Worx (main) 12511629

2 (Senior) Consultants Securities (1 Business/Functional Analyst in Brussel

DynaFin Consulting via DynaFin Consulting 12511539

Application Expert BSS Customer Management in Antwerpen

Telenet. 12512176

Assistent Information Security in Leuven

Eandis 12511166

Business Domain Architect (Manufacturing/ Quality) in Kortrijk

BARCO Kortrijk-Kennedypark 12511961

Business Process Analyst (aankoop en verkoop Spar) in Halle

Colruyt Group 12511949

Business Process Analyst (Contact centers) in Halle

Colruyt Group 12511968

Business Security Manager in Brussel

AXA Belgium 12511046

Business Security Manager in Brussel

AXA BELGIUM 12511267

Configuration Manager in Brussel

AXA BELGIUM 12511263

CONSULENT E-BESLUITVORMING in GEEL

CIPAL via Jobpunt Vlaanderen 12511410

FUNCTIONELE ANALISTEN in GEEL

CIPAL via Jobpunt Vlaanderen 12511411

HRIS Manager International in Oost-Vlaanderen

Securex 12511369

IT Business Architect Marketing in Brussel

AXA BELGIUM 12511265

IT Business Architect Marketing in Watermael-Bosvoorde

AXA Belgium 12511002

IT Security Manager in Brussel

AXA BELGIUM 12511266

Page 38: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

ENGINEERING2 projectleiders Infrastructuur Gent, Hasselt in Berchem

Arcadis Belgium nv 12511494

ASSISTENT KWALITEITSMANAGER in TIELT

SEYNTEX 12511391

Customer Quality Engineer in Dendermonde

Premium Sound Solutions 12511457

Engineer Electrical in Antwerpen

Axima Refrigeration 12511245

Expert Staalontwerp Civiele techniek in Berchem

Arcadis Belgium nv 12511989

Manager Onderhoud in Turnhout

Soudal 12511893

Onderhoudsverantwoordelijke - preventieadviseur in Tessenderlo

Wienerberger NV 12511517

Productieleider in Tessenderlo

Wienerberger NV 12511501

Production Team Leader (Engineer) in Raeren

Sapa via Human Capital International 12510878

REGULATORY TOXICOLOGIST in Walloon Brabant

ALBEMARLE 12511635

Strategic Purchaser Service M/V (Lommel) in Lommel

ZF Wind Power 12511848

Technisch Aankoper in Turnhout

Soudal 12511890

UTILITIES MAINTENANCE SUPERVISOR in Antwerpen

Alcon Belgium 12511784

VERKOOPSINGENIEUR INDUSTRIE SMEERMIDDELEN in Luik

TOTAL. 12511137

Page 39: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

FINANCE2 (Senior) Consultants Securities (1 Business/Functional Analyst in Brussel

DynaFin Consulting via DynaFin Consulting 12511539

Accounting manager in Halle

Colruyt Group 12512199

Accounting manager voor de dienst leveranciersboekhouding in Halle

Colruyt Group 12512212

Administratieve Kredietanalyst in Sint-Agatha-Berchem

OPTIMA 12511696

AUDITOR/STAGIAIR BEDRIJFSREVISOR in LEUVEN

CDO BEDRIJFSREVISOREN via Anago (new) 12511394

Client Advisor (verzekering sector) in Brussel centrum

WINBEE 12512052

Commercieel Adviseurs Mobiele Ploeg (verschillende regio's) in Oost-Vlaanderen

AZURO 12511519

Cost controller e-commerce in Halle

Colruyt Group 12512136

Credit Collector in Antwerpen

Schenker 12511715

Dossierbeheerder Sint-Truiden (M/V) in Sint-Truiden

Fiducial Staffing 12511729

EB Insurance Advisor (2013/0134) in Brussel

AXA Belgium 12511384

EB INSURANCE OFFICER (2013/0300) in Brussel

AXA Belgium 12511109

FINANCIEEL in West-Vlaanderen

BERMHERTIGHEID JESU 12511228

Financieel adviseur "Back – Office Thesaurie" (M/V) in Brussel

NMBS - SNCB 12511268

Financieel adviseur “Front-Office Thesaurie” (M/V) in Brussel

NMBS - SNCB 12511247

Page 40: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBIDGeneral Ledger in Zaventem

BD - Belgische Distributiedienst 12511176

Group Accounting Analyst in Halle

Colruyt Group 12512207

Internal auditor in Halle

Colruyt Group 12512210

Junior Accountant in Brussels

Sopra Banking Software Belgium 12512010

Junior Accountant (M/V) in Antwerpen

Fiducial Staffing 12511727

Junior accountant AR (accounts receivable) in Halle

Colruyt Group 12512203

Product Mgt Expert (2013/0277) in Brussel

AXA Belgium 12511282

Sales Controller m/f in Lommel

ZF Wind Power 12511106

Schadebeerder BOAR tweetalig in Brussel centrum

WINBEE 12511215

Senior Accountant / Accountant / Junior Accountant in Brussel

Louis Vuitton Service Europe 12511778

Senior bedrijfsanalist Spar Retail in Halle

Colruyt Group 12512214

Support back-office Sociaal Secretariaat in Oost-Vlaanderen

Securex 12511849

Page 41: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

EXECUTIVEDirecteur de maison d'accueil in Bruxelles

Les Petits Riens asbl 12511597

FINANCIEEL in West-Vlaanderen

BERMHERTIGHEID JESU 12511228

Page 42: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

HRCoach werkvereenvoudiging DreamLand verkoop regio Limburg/Wallonië in Halle

Colruyt Group 12510916

Coach werkvereenvoudiging ondersteunende diensten (Halle) in Halle

Colruyt Group 12510924

Commercieel HR Consulent met ambitie (m/v) - Mechelen in MECHELEN

Skillflex via Skillflex 12512012

HR Excellence Specialist in Antwerpen

Mondeléz International 12511167

HRIS Manager International in Oost-Vlaanderen

Securex 12511369

Kantoorverantwoordelijke Antwerpen Zuid in Antwerpen

Vivaldis Interim 12511910

Kantoorverantwoordelijke Bouwsector Antwerpen (m/v) in Antwerpen

Vivaldis Interim 12511903

Payrollconsulent KMO nationale projecten (Brussel-Centrum) in Antwerpen

SD Worx (main) 12511660

Recruiter Brussels in Brussel

Aston Carter 12511632

Sociaaljuridische Trainer in Antwerpen

SD Worx (main) 12511838

Uitzendconsulent (m/v) met commerciële focus te Lier in Lier

Vivaldis Interim 12511919

Page 44: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

ADMINISTRATIONAdministratief medewerker - calculator in Hasselt

Verjans Veiligheid 12511041

Administratieve Kredietanalyst in Sint-Agatha-Berchem

OPTIMA 12511696

Credit Collector in Antwerpen

Schenker 12511715

Customer Service Agent in Mechelen

Schenker 12512242

EB Insurance Advisor (2013/0134) in Brussel

AXA Belgium 12511384

EB INSURANCE OFFICER (2013/0300) in Brussel

AXA Belgium 12511109

een (m/v) DRIETALIGE ASSISTENT (FR/NLDS/EN) in Brussel

Simont Braun 12510937

Ervaren Expediteur (m/v) in Antwerpen

Polytra NV 12511223

Floating Personal Assistant in Brussels

Allen 12511706

FULL TIME JURIST/BACHELOR RECHTSPRAKTIJK (M/V) in Antwerpen

Notaris Stoop Dirk via Notariat - Notariaat (Credoc) 12511047

HR Excellence Specialist in Antwerpen

Mondeléz International 12511167

Junior Medewerker SAP Team in Brussel

Sita (Main) 12512221

Jurist/Juriste (2013/0132) in Brussel

AXA Belgium 12511445

Klantenadviseur met commerciële drive Wezembeek - Oppem in Wezembeek - oppem

Partena Ziekenfonds en Partners (Gent) 12511846

Klantenadviseur met commerciële feeling (service center Gent) in Oost-Vlaanderen

Partena Ziekenfonds en Partners (Gent) 12511845

Page 45: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBIDLogistics Service Coordinator in Antwerpen

Estée Lauder Companies Oevel 12510979

Medisch Assistent in Brussel

Securex 12511145

NOTARIEEL MEDEWERKER OF JURIST (M/V) in Oostende

Notaris Verhaeghe Dominique via Notariat - Notariaat (Credoc) 12511714

Payrollconsulent KMO nationale projecten (Brussel-Centrum) in Antwerpen

SD Worx (main) 12511660

Personal Assistant CFO in Antwerpen

Telenet. 12511718

PLANNER in Antwerpen

Aveve nv 12512063

Product Mgt Expert (2013/0277) in Brussel

AXA Belgium 12511282

RECEPTIONIST/SECRETARIS in ANTWERPEN

OVERSEAS 12511407

Schadebeerder BOAR tweetalig in Brussel centrum

WINBEE 12511215

Shipping Administrator in Antwerpen

Estée Lauder Companies Oevel 12510927

Sociaaljuridische Trainer in Antwerpen

SD Worx (main) 12511838

Support back-office Sociaal Secretariaat in Oost-Vlaanderen

Securex 12511849

Trilingual assistant (French- English - Dutch) (m/f) in Brussels

Bird 12511878

Page 46: Vacature Magazine 28092013

BEDRIJF JOBID

TECHNICALAdviseur onderdelen in Brussel

Tesla Motors Belgium 12511536

Brigadier / meestergast Piping (m/v) in Aalter

Spie Belgium 12511781

Customer Quality Engineer in Dendermonde

Premium Sound Solutions 12511457

Engineer Electrical in Antwerpen

Axima Refrigeration 12511245

Europese leveringsspecialist, verscheidene locaties in Brussel

Tesla Motors Belgium 12511487

Lab coordinator in walloon brabant

Spie Belgium 12511804

Logistics Coordinator Ghent in Ghent

Coca-Cola Enterprises 12511062

Manager Onderhoud in Turnhout

Soudal 12511893

Onderhoudsverantwoordelijke - preventieadviseur in Tessenderlo

Wienerberger NV 12511517

Packaging Supervisor in Antwerpen

Alcon Belgium 12511783

Productieleider in Tessenderlo

Wienerberger NV 12511501

Production Team Leader (Engineer) in Raeren

Sapa via Human Capital International 12510878

Project Engineer in Walloon Brabant

TD Williamson 12511942

QA Expert Audit for R in Walloon Brabant

GlaxoSmithKline 12512227

Senior Specialist, Audit QA Belgium in Walloon Brabant

GlaxoSmithKline 12511762

Shipping Administrator in Antwerpen

Estée Lauder Companies Oevel 12510927

Page 48: Vacature Magazine 28092013

REDACTIE 02 481 15 27Redactiechef Evelien Maes

Redacteurs Magali Henrard, Steven Heyse, Céline Préaux

SALES 02 482 03 50Sales Managers Kim Claesen, Marijke Van Impe

Key Account Manager Ruth JanssensAccount Managers Matthieu Bérard, Sylvie De Vocht, Charline Heirbaut, Elsa Remy, Kim Tosseyn,

Dimme Vanderstappen, Karl Van Lathem, Isabelle Vansteelandt, Liesbet VerryckenSales Assistant Hilde Vanden Driessche

Client Service Assistant Mouad Jebari

GRAFISCHE VORMGEVING 02 481 15 80Grafici Guido Evens, Hugo Gielen, Bob Haentjens

OPERATIONS & CRM 02 482 03 71Project Manager & Analyse Dieter Vermander CRM & Back Office Medewerker Rosie Teixeira

Ordering & Klantenboekhouding Ann De Lange, An Parewijck

MARKETING, RESEARCH & DISTRIBUTIE 02 482 03 56Marketing Manager Dries Mahieu

Product Manager Brigitte Vermeulen Project Marketeer Marijke Dubois

SITES EN PRODUCTONTWIKKELING INTERNET 02 482 15 09Project Manager Interactive Els Sergeant

Client Production Liesbeth Teugels, Joëlle Luytenhoven Web front-end Ahmed Ouarzazi

Gedelegeerd bestuurder Dirk VelgheAlgemeen directeur Christophe GlorieuxAdjunct algemeen directeur Fabrice Dekerf

Accounting Walter RoosSecretariaat & HR Pia Debeuckelaere

Onthaal & receptie Linda De Nutte

VERANTWOORDELIJKE UITGEVERChristophe Glorieux, Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

COLOFON

Vacature C.V.B.A. is erkend als bureau voor private arbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onder het nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen te allen tijde worden geraadpleegd op www.vacature.com/rechtenkandidaat