VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

31
13 juni 2015 017 WWW.VACATURE.COM TIPS & TRICKS FOCUS CEO van Studio 100 over haar dreamteam VISIE Wie laat de poppen dansen in Plopsaland? FOCUS Zelf aan de weg timmeren bij Kinepolis CARRIÈRE Ontdek de mensen achter deze superhelden NEEM MIJ MEE ! GRATIS

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

13 juni 2015

017WWW.VACATURE.COM

TIPS & TRICKSFOCUSCEO van Studio 100 over haar dreamteam

VISIEWie laat de poppendansen in Plopsaland?

FOCUSZelf aan de weg timmerenbij Kinepolis

CARRIÈRE

Ontdek de mensen achter deze superhelden

NEEM MIJMEE !

GRATIS

001_GPV3QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:04 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

002_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:08 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

3VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

#OVERWERKT

INHOUD05 FOCUS

Wie laat de poppen dansen inPlopsaland?

09 CARRIÈREAan de top bij filmdistributeur 20th Century Fox

11 JOBPROFIELWerken bij hotelconcern Accor:receptionist wordt directeur

15 INFOGRAPHIC10 feiten die je niet wist over(werken bij) The Walt Disney Company

17 VISIECEO Anja Van Mensel over haardreamteam bij Studio 100

19 CARRIÈREZelf aan de weg timmeren bij Kinepolis

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verleden in marketing en communicatie ishij nu vooral bezig met de toekomst en deplaats van goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a. een wekelijkse column voordemorgen.be en vanaf nu ook over werk inVacature Magazine. Recent verscheen vanzijn hand het boek ‘Storytelling - verhalenmaken merken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

Iedereen blij, de vakantiebegint weer? Je kunt er mee lachen, maar een van de dingen dieik altijd erg belangrijk vond bij het afnemen vanjobinterviews waren de extracurriculaire, of ‘nietzo au sérieux te nemen’ activiteiten.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld warende mensen die leiding hadden gegeven in dejeugdbeweging. Je weet automatisch dat daarorganisatie, improvisatie en verantwoordelijkheidin zit. Maar die andere, daar fronste men wel eensbij. Ik heb bijvoorbeeld altijd een zwak gehadvoor G.O.’s. Les Gentils Organisateurs van ClubMed. Mensen die in de reisindustrie, het toerismeen dus ook een beetje het entertainment hebbengezeten.

Om dezelfde reden. Misschien zelfs nog één meer.Scouts maken deel uit van een groep. G.O.’s staanklaar voor een groep. Een groep van verwende,vermoeide, veeleisende toeristen die twee wekenkomen dromen en uitpuffen. Toeristen die daarveel geld voor neertellen en dus uiteraard eisendat alles perfect is. Met minder nemen ze geengenoegen. En dat zullen ze laten voelen. Het magdan wel vakantie zijn voor de powerpiet, hij zal delakens blijven uitdelen! En de G.O., die staat erklaar voor, met de glimlach en met telkens andererollen. ’s Middags spelletjes aan het zwembad, ’savonds gezelschapsheer van verwendegezelschappen. Nooit klagen, altijd opgewekt enaltijd alles oplossen wat fout kan gaan. Altijd palvoor zijn organisatie gaan staan.

Het beeld van een G.O. als high school dropout diedan maar wat probeert en aanlummelt ompermanent vakantie te hebben en tussendoor wat

te verdienen, zal allicht wel gedeeltelijk kloppen.Maar er zit toch veel meer in.

Mensen in de horeca, de reissector en alles watvan ver te maken heeft met ontspanning envakantie, die hebben geen normale job. Ze werkenhet meest en het langst op momenten dat alleandere mensen dat net niet doen. Dat is eenkeuze, inherent aan de sector.

Daarbovenop komt nog eens dat ze werken omalle anderen te laten genieten van hun vakantie.En ze worden geconfronteerd met de meestveeleisende klanten die er zijn. Vermoeide engestresseerde mensen.

Ga er maar aan staan! Probeer maar eens uit teleggen aan een zweterige familievader dat dekamers pas morgen klaar zullen zijn en dat erondertussen naarstig aan een oplossing gewerktwordt. Niet jouw fout, wel jouw verantwoor-delijkheid. Probeer maar duidelijk te maken dateen vliegtuig met vertraging echt niet iets is waarje heimelijk plezier in hebt. Drie uur mindervakantie op een totaal van veertien dagen, datscheelt meteen een stuk. Kamers zonder zeezicht,ook al is dat zeezicht ooit beloofd, hoecompenseer je dat? Zonder lange gezichten.

Het is een continu balanceren op een erg slappekoord, gedragen door net niet genoeg geduld enheel veel irritatie. Neen, dan liever een rustigekantoorjob met genoeg vakantie en betaaldeoveruren. Of gaat het ook hier om passie en dejuiste instelling?

003_GPV1QU_20150613_VAM11_00_Opmaak 1 13/06/15 12:38 Pagina 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Manage your Future,put your Human Capital at Work

CapitalatWork Foyer Group is een dynamische, onafhankelijke vermogensbeheerder voor vermogende cliënten. Wij beheren een vermogen van circa 6,2 miljard euro en stellen circa 110 medewerkers tewerk, verspreid over vijf kantoren: Antwerpen, Breda, Brussel, Gent, Luxemburg en binnenkort onze nieuwe vestiging te Kortrijk. Door onze constante groei en expansie zijn wij voortdurend op zoek naar enthousiaste en resultaatgedreven high potentials (m/v).

VOOR ONS NIEUW KANTOOR TE KORTRIJK ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR:

CLIENT RELATIONSHIP MANAGER(S) (M/V)

(al dan niet in tandem met een portfolio manager)

Uw functie:U bent in deze commerciële functie verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe cliënten en het verstevigen van uw bestaande relaties, via uw eigen relatienetwerk enerzijds en door het opbouwen van nieuwe netwerken anderzijds. • U bent dé vertrouwenspersoon en de relatie-beheerder van de cliënten inzake onze professionele dienstverlening. • U bouwt mee aan onze uitstekende reputatie. • U opereert in nauwe samenwerking met de portfolio manager. • U heeft eventueel in de toe-komst de ambitie om een commercieel team te leiden.

Uw profi el:U heeft minstens 3 à 4 jaar relevante werkervaring. • U volgde een universitaire opleiding, of gelijkwaardig door ervaring.

Een meer gedetailleerde functieomschrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

VOOR AL ONZE KANTOREN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR

CLIENT RELATIONSHIP MANAGERS (M/V)

Een meer gedetailleerde functieom-schrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

VOOR ONS KANTOOR TE BRUSSEL ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN

MARKETING ASSISTANT (M/V)

Uw functie: U assisteert de Group Marketing Mana-ger bij het uitvoeren van het marketing – en communicatieplan. • U ondersteunt bij de voorbereiding en organisatie van diverse marketingtaken.

Uw profi el:U heeft minimum een Bachelordiploma Marketing en/of Communicatieweten-schappen. • U heeft minstens 3 jaar er-varing in soortgelijke functie. • U heeft een zeer goede kennis van het Frans, Nederlands en Engels. • U zal voorna-melijk werkzaam zijn op ons kantoor te Brussel.

Een meer gedetailleerde functieom-schrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

ASSISTANT (M/V)

Uw functie:U bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van de commerciële re-latiebeheerders op het vlak van bestaande cliënten en prospects.

Uw profi el: U heeft bij voorkeur reeds een eerste werkervaring in de bankwe-reld of in een fi nanciële instelling. • U heeft minimaal een Bachelor-diploma.

Een meer gedetailleerde functieomschrijving vindt u op onze website: www.capitalatwork.com/vacatures

Antwerp - Breda - Brussels - Ghent - Luxembourg

Ons aanbod:Wij bieden u talrijke uitdagingen, een uitstekende be-drijfscultuur en de mogelijkheid uw persoonlijke vaardig-heden te ontplooien in een solide, dynamische, fi nanciële omgeving. • Uw remuneratie is aangepast aan uw functie-niveau, aangevuld met extralegale voordelen.

Wilt u ook bouwen aan de toekomst van uw carrière?Solliciteren kan rechtstreeks naar Susanne Poirters, HR Manager, via [email protected]. Wij nemen enkel kandidaturen in overweging waarvan het profi el overeenstemt met het vereiste profi el. Voor meer informa-tie over CapitalatWork Foyer Group, bezoek onze website via www.capitalatwork.com

004_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:07 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

“Waar is Plop?” De vraag klinkt even ongeduldigals ongerust. Zijn mama probeert hem in tetomen, maar er is weinig houden aan. Dit is zijndag. Vandaag ontmoet hij zijn superheld in leven-den lijve. En hij is niet de enige. Op de eerste echtwarme dag van het jaar staan enkele honderdenkleuters te popelen om aan hun avontuur in Plopsaland De Panne te beginnen. HR-directeur Niko Parmentier kan ze vanuit zijn

kantoor aan de ingang van het pretpark allemaalgadeslaan. Hij geniet zichtbaar van de blije ge-zichten. Zelf is hij pas sinds drie maanden aan hetwerk bij Plopsa. Hij is verantwoordelijk voor hetpersoneel in de zes Plopsaparken in België, Ne-derland en Duitsland. Elke dag nog is hij onder deindruk van wat er achter de schermen van depretparken gebeurt. “Als bezoeker heb je het ge-voel dat alles vanzelf gaat. Maar het is ongeloof-

lijk welke geoliede machine hierachter schuilgaat.Iedereen kent zijn taak en weet op elk momentwaar hij naartoe moet, ook de student die maarenkele weken meedraait.” De man die in Plopsaland De Panne voor de alge-mene coördinatie instaat, is Wim Wauters. Hij isletterlijk de ogen en de oren van het park, al vijf-tien jaar. Van een ongeval op de parking overzieke personeelsleden tot een kastekort, de park-manager is van alles als eerste op de hoogte, ookna de openingsuren. “Bijna wekelijks krijg ik ‘snachts een oproep van de alarmcentrale. Meestalgaat het om technische storingen van pompen.Het is belangrijk om dan meteen in te grijpen,want dergelijke storingen kunnen een effect heb-ben op de koelinstallaties.” Daarnaast ontfermt Wauters zich over de lange-termijnplanning van het park. Wanneer we hemspreken, is hij bezig met de shows voor volgendjaar. Welke artiesten treden er wanneer op? Dieplanning is cruciaal om de bezoekersaantallen, endus ook de personeelsbezetting, juist te kunneninschatten. “De ene dag heb je 5.000 bezoekers,de andere dag 12.000. Dat maakt dat je de ene dagminder en de andere meer medewerkers moetvoorzien aan de ingang, kassa’s, restaurants,shops en attracties.” Spelen ook mee bij de op-maak van de personeelsplanning: de cijfers vanvoorgaande jaren, groepsreservaties, geplandeevenementen, vakantieperiodes én - last but notleast - de weersvoorspellingen.

In de huid van Mega TobyAl die schommelingen vangt Wim Wauters op metjobstudenten. Naast 60 vaste krachten en 160 sei-zoenmedewerkers gaan er elk jaar 1.500 à 1.600studenten aan de slag in het pretpark van DePanne. Om de zoektocht naar die tijdelijke in goede banen te leiden, houden Randstad en t-interim op het terrein een kantoor open. Zo kun-nen ze snel op nieuwe bezoekersprognoses

Wie laat de poppen dansen in Plopsaland?

Pretpark geeft werk aan 1.500 jobstudenten en 160 seizoenmedewerkers

Ontdek deze week boeiende uitdagingen bij o.a. volgende bedrijven

Hoe voelt het om elke dag in een sprookje te werken? Niemand aan wie jedie vraag beter kunt stellen dan aan de hoofdrolspelers achter de coulissenvan Plopsaland De Panne.

>>

5VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

FOCUS

005_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:34 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

inspelen. En dat is nodig, want één onver-wacht warme dag zorgt ervoor dat ze tientallenextra handen moeten zoeken. Zeker in de exa-menperiodes is dat verre van een gemakkelijkeopdracht. “Ook al is de instroom hoog, de meestestudenten vragen om alleen in juli te werken,”vertelt Griet Dufraimont van Randstad In-house.“Terwijl het voor ons net inte-ressanter is als de jongerenhet hele pretparkseizoeninzetbaar zijn, bijvoor-beeld elke zondag. Plopsa

moedigt dat aan door een premie te geven aanwie buiten het hoogseizoen werkt. Die kan tot200 euro oplopen.”Studenten geven niet alleen aan wanneer maarook waar ze willen werken. Ze kunnen zelf kiezenof ze in de huid van Mega Toby kruipen, een win-kel bemannen of bezoekers van eten en drinkenvoorzien. De domeinverantwoordelijke zorgt ervoor dat iedereen voldoende variatie heeft. Eenhele vakantiejob lang aan dezelfde attractie staanhoeft dus niet. Wie bij Plopsa start passeert eerst bij de trainings-verantwoordelijke. Zij geeft uitleg over de wer-king van het park, klantvriendelijkheid en de

Plopsa-glimlach, veiligheid enz. Van de domein-verantwoordelijke vernemen ze vervolgens hunprecieze opdracht. Na die uitgebreide briefingkrijgen ze een fiche mee met info over de bedie-ning van de attracties of de hygiënevoorschriftenvoor de horecamedewerkers. Het opleidingspas-poort, dat iedere medewerker altijd bij zich heeft,vat samen welke opleidingen hij of zij volgde. Deverantwoordelijken kunnen daardoor op elk mo-ment controleren welke taken hij wel en niet kanuitvoeren.

Redders voor PlopsaquaHoewel er veel flexibiliteit verwacht wordt –weekendwerk, langere openingsuren – komenveel seizoenmedewerkers en jobstudenten jaarna jaar terug naar Plopsaland. Bij de studentengaat het om 40 tot 50 procent. Niet slecht als jeweet dat een deel van de studenten sowieso uit-stroomt omdat ze hun diploma beet hebben.Onder de vaste medewerkers is het verloop heelbeperkt. Door de groei en de vele investeringen isPlopsa momenteel zelfs op zoek naar twaalf extrakrachten, waaronder een technisch manager, eensoftwareverantwoordelijke, zwembadtechnie-kers en redders voor het recent geopende Plopsa-qua De Panne. Dat de pretparken tot de verbeelding spreken,merkt HR-directeur Niko Parmentier aan devoortdurende instroom van zogenaamde youngpotentials, jongeren met enkele jaren ervaring diewillen doorgroeien. “Op onze website hebben weeen apart kanaal voor hen. De meest uiteenlo-pende profielen bezorgen ons hun cv: van een te-kenaar over een financieel talent tot eenmecanicien. De meesten nodig ik uit voor een ge-sprek. Voor zij die er uitspringen vind ik altijd weleen plek. Ook interne medewerkers die aan eenandere uitdaging toe zijn, geven we alle kansen.We willen die Plopsa-glimlach niet alleen voormaar ook achter de schermen.” V

FOCUS

>>

6 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Op zoek naar een job in de vrijetijdseconomie?www.vacature.com/vrijetijdseconomie

Tekst: Hermien Vanoost

Van jobstudent naar vast contract

Joëlle Denys, hoofdboekhouder (foto rechts):“Ik werk al sinds mijn vijftiende voor PlopsalandDe Panne. Elke vakantie kwam ik in het parkpannenkoeken bakken. Toen ik mijn diplomaaccountancy & fiscaliteit haalde, was er toeval-lig een plaats vrij op de boekhouding. De CFOcontacteerde me met de vraag of ik zin had omte solliciteren. Ondertussen werk ik al zevenjaar vast in dienst, sinds januari 2014 als hoofd-boekhouder. Ik vind dit een boeiende omgevingom in te werken. De collega’s hebben diverseachtergronden en het product spreekt tot deverbeelding. Geef mij maar een factuur van eenentertainmentbedrijf in plaats van een klassiekproductiebedrijf.”

Jolien De Tender, marketeer(foto links): “Alsjobstudent op de merchandisingafdeling vanStudio 100 ging ik mee op tournee met K3 inBelgië en Nederland en bemande ik de shopmet K3-spullen. Voor mijn stage tijdens mijn op-leiding communicatiewetenschappen klopte ikbij Plopsaland De Panne aan. Van februari totapril vorig jaar werkte ik mee op de marketing-afdeling. In augustus was er een vacature voormarketing support regio Nederland. Ondertus-sen ben ik verantwoordelijk voor de Neder-landse en de Vlaamse consumentenmarkt. Alswe voor de vakantieperiode een televisiecam-pagne opzetten, dan volg ik dat van a tot z op.Ik onderhandel over de mediaruimte, denk naover een invalshoek, verzamel rekwisieten, castkindjes… Alles doen we zelf.”

“We willen talenten alle kansen geven”,vertelt HR-directeur Niko Parmentier. Dat klinkt mooi, maar wat betekent hetin de praktijk? Twee medewerkers getuigen.

• 6 parken: Plopsaland De Panne, Plopsaqua DePanne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, PlopsaIndoor Coevorden (NL) , Holiday Park Pfalz (DU)

• 250 vaste medewerkers, 250 seizoenmede-werkers en 2.500 studenten verwelkomensamen 3 miljoen bezoekers per jaar.

• voor 2015 staan er 25 miljoen euro aan investe-ringen op de planning. Die centen gaan/gingenonder meer naar Plopsaqua De Panne, een gloed-nieuw Prinsessia-kasteel en de bouw van eeneigen hotel naast het park in De Panne.

De meestuiteenlopendeprofielen bezorgen onshun cv: van eentekenaar over eenfinancieel talent toteen mecanicien.

Niko Parmentier, HR-directeur Plopsa

Plopsa in cijfers

005_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:34 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

7VACATURE | ZATERDAG 15 JUNI 2015

007_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:46 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

8 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • [email protected]

De selectie gebeurt in exclusief contract met Ago International

Aanbod: Je komt terecht in een familiale KMO waar een sterke commerciële visie en doorgedreven ondernemingszin centraal staan. Je krijgt er de kans om autonoom accounts met potentieel te bewerken. Mc Three Carpets voorziet een intensief, permanent ontwikkelings- en opleidingstraject.

Voel je je aangesproken door deze uitdaging? Mail je motivatiebrief en cv met pasfoto naar [email protected] bijkomende informatie, bel ons op 056 22 80 64 of 0473 24 45 01. We garanderen een discrete en snelle behandeling van je sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacature vind je ook op

3 JUNIOR INTERNATIONAL ACCOUNT MANAGERS

(Sales- en resultaatgedreven)

Functie:

¡ Na een interne opleiding ga je klanten begeleiden afhankelijk van je talenkennis en interesse.

¡ Je helpt mee aan de verdere ontwikkeling en positionering van het bedrijf. Je detecteert hierbij nieuwe commerciële opportuniteiten.

¡ Je bent in staat om een bestaande commerciële strategie te vertalen naar een concreet accountplan.

¡ Je blijft op de hoogte van de nieuwste trends en staat constant in contact met de retailmarkt.

¡ Je rapporteert aan de respectievelijke internationale Sales Managers.

Pro� el:

¡ Je studeert binnenkort af of je hebt je eerste werkervaring achter de rug.

¡ Je wilt een carrière uitbouwen in de wereld van home interiors of home decorations.

¡ Je bent een high potential met ambitie, bewijslust en een sterke hands-on mentaliteit.

¡ Je denkt en leeft resultaatgericht.

¡ Je kunt autonoom functioneren maar blijft een teamspeler en bent bereid te reizen (gemiddeld 50% van je tijd).

¡ Je communiceert uitstekend in verschillende talen.

Mc Three Carpets in Waregem is een grote speler op het vlak van vloerbekleding in textiel. Het bedrijf maakt vloerbekleding en tapijten met de meest geavanceerde, innovatieve en milieuvriendelijke installaties. Mc Three Carpets is een solide en blijvend groeiende familiale onderneming met een open management en buitenlandse vestigingen in de Verenigde Staten en Turkije.

Voor de verdere uitbouw van onze internationale activiteiten zijn we op zoek naar:

www.ago.bz

w w w . m c t h r e e . b e

AGO INTERNATIONALHuman Resources RecruitmentKortrijk • Gent • Brussel • Lille • [email protected]

Pidy is een internationale

voedingsgroep actief in

de productie en verkoop

van producten “klaar

om te vullen”. De groep

heeft vestigingen in Ieper

(België), Halluin (Noord-

Frankrijk), Northampton

(UK) en New York (USA).

Als marktleider in de

productie en distributie

van bladerdeegproducten

staat Pidy garant

voor een continue,

klantgerichte product- en

procesontwikkeling. Aan

de basis van dit succes

staan 250 medewerkers.

Wil je deel uitmaken

van een sterk bedrijf in

beweging? Dan ben je de

m/v die wij zoeken.

www.pidygourmet.com

EXPORT MANAGERFunctie: ¡ Na een grondige opleiding wordt u verantwoordelijk voor het proactief commercieel bewerken en verder uitbouwen

van exportmarkten (F1-F2 en Cash & Carry klanten).

¡ U coördineert en motiveert uw team van agenten en importeurs.

¡ Bij onderhandelingen met key accounts komt uw salestalent goed van pas. Op professionele wijze bouwt u de bestaande business relaties verder uit. U onderhandelt over nationale en internationale akkoorden, alsook jaarcontracten met de aankoopcentrales.

¡ U neemt initiatief en grijpt nieuwe marktopportuniteiten met beide handen.

¡ U volgt de markt op de voet, onderkent nieuwe tendensen en vertaalt deze naar de R&D-afdeling.

¡ U bent de eindverantwoordelijke voor de opmaak en de implementatie van het marketingplan binnen uw werkterrein.

¡ U zorgt voor een vlekkeloze uitwerking van onder meer de private labelprojecten en vertaalt deze in concrete verkoopcontracten.

¡ U wordt ondersteund door de commerciële binnendienst en bent bereid zich regelmatig te verplaatsen.

¡ U rapporteert aan de corporate sales director.

Pro� el: ¡ U genoot een hogere opleiding (bachelor of master bijv. talen / handelswetenschappen / economie) of beschikt over

minimum 2-3 jaar ervaring in een commerciële functie binnen een B2B of retail omgeving.

¡ U heeft een uitgebreide talenkennis N/F/E/ (bijkomende talenkennis is een groot pluspunt).

¡ U hebt een uitgesproken commerciële drive en bent resultaatgericht.

¡ U bent in staat om op hoog niveau te onderhandelen.

¡ U laat zich niet afschrikken door pioneerswerk.

¡ Ervaring en knowhow opgebouwd m.b.t. export sales binnen de voedingssector voor internationale retailers.

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

Wilt u deel uitmaken van een sterk bedrijf? Dan bent u de m/v die wij zoeken. U komt terecht in een groeiende onderneming met een collegiale werksfeer die u de mogelijk heid biedt om u professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen met ruimte voor initiatief en zelfstandig werken. We  bieden u voor deze functie een competitief salarispakket en extralegale voordelen.

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van uw kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen belt u 056 22 80 64 of 0473 244 501.

Deze vacature vindt u ook opDeze selectie verloopt in exclusief contract

met Ago Internationalwww.ago.bz

008_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:59 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

Wie haar LinkedIn-account van naderbij bekijkt zalzien dat Deirdre Keustermans al een behoorlijk in-drukwekkend parcours heeft afgelegd. Vijftien jaarwerkt ze intussen bij 20th Century Fox Belgium,waar ze het tot marketing director heeft geschopt.“Ik zie mezelf niet snel in een andere sector dan in deentertainmentindustrie werken. “

“Welke hogere studies ik heb gevolgd?” DeirdreKeustermans, marketing director bij 20th CenturyFox Belgium, lacht. “Geen.” Deirdre vertelt hoehaar carrière begon: “Een vriend wees me in ‘89op een vacature van muziekbedrijf PolyGram (hethuidige Universal, red.) in weekblad Humo. Hetbedrijf zocht radiopluggers en die vriend waservan overtuigd dat die job mij op het lijf geschre-ven was. Ik repte me naar Fnac om er catalogus-sen van Polygram op te vragen. Ik heb bij wijzevan sollicitatie een foto van mezelf met een lerenvest aan en een gitaar in de hand gestuurd. Ikdacht: ofwel lachen ze me vierkant uit, ofwel zijnze geïntrigeerd. Het werd dat laatste, al dachtenze bij PolyGram eerst dat ik het wilde maken alszangeres (lacht). Toen bleek dat ik voor de job vanradioplugger kwam, vroegen ze me van welkemuziek ik hield. Ik begon Polygramnamen alsTears for Fears en INXS af te ratelen. Die catalo-gussen, weet je wel. Ze hadden me natuurlijk door(lacht). Toen heb ik gewoon verteld van welke ar-tiesten ik écht hield. Blijkbaar apprecieerden zemijn eerlijkheid en mijn inspanning om in het oogte springen, want ik werd aangeworven.”

Voelde u onmiddelijk: hier zit ik op mijn plaats?“De entertainmentindustrie lag me meteen. Ikhoud van muziek en film, van alles wat audiovisu-eel is, en ik ben graag creatief bezig. Je komt metzoveel verschillende mensen en stijlen in contactdat je niet snel verveeld raakt. Ik zie mezelf niet zosnel van sector veranderen. Bij PolyGram moest ikeerst onze singles ‘verkopen’ bij de radiozenders,later werd ik perspromotor voor radio en tv en noglater productmanager. Ik ben met pijn in het hartweggegaan toen ik voelde dat de muziekindustriehelemaal aan het veranderen was. Ik ben Poly-Gram wel ongelofelijk dankbaar: ze hebben mealles geleerd. Ik heb er een netwerk kunnen uit-bouwen en kostbare knowhow verzameld.”

Doorheen uw verdere carrière loopt één rodedraad: opmerkelijk veel zin voor initiatief.“Na PolyGram ben ik bij Kinepolis terechtgeko-men, nadat ik uit eigen beweging een brief had ge-stuurd. Mijn sollicitatie viel er blijkbaar net op hetjuiste moment in de bus, want twee weken latermocht ik beginnen. Samen met drie collega’smocht ik de distributietak van Kinepolis opstarten.Mijn takenpakket was heel gevarieerd: mediaplan-nen uittekenen, persscreenings en avant-premiè-res organiseren, films kijken in Cannes (lacht).Heel plezant. De overstap van muziek naar filmging me goed af en ik kreeg snel meer zicht op hetreilen en zeilen binnen de filmindustrie.”

En op de mogelijkheden die zich daar aandienden.“Ik wist intussen dat er internationaal vijf grotefilmdistributeurs waren: Fox, Warner, Sony, Dis-ney en UIP. Ik wist ook dat Fox België een marke-ting manager zocht. Ik heb hen gebeld en ben erin 2000 beginnen werken. Ik werk intussen vijf-tien jaar bij 20th Century Fox Belgium, tegen-woordig dus als marketing director.”

Wat houdt u al zo lang bij uw huidige werkgever?“De mentaliteit van het fundamenteel Ameri-kaanse bedrijf bevalt me: creativiteit en innovatieworden gestimuleerd. Je mag alles proberen. Alshet lukt, des te beter. Lukt het niet, dan geeft datniet, want dan heb je weer iets geleerd. Daarnaaststaat Fox bekend als een durver, als de cowboyvan de filmindustrie. Daar houd ik wel van. Voorbijvoorbeeld ‘Avatar’ heeft het bedrijf echt zijnnek uitgestoken. Die film kostte handenvol gelden werkte met totaal nieuwe technieken. En datzonder enige garantie dat de film zou aanslaan.”

De filmwereld spreekt tot ieders verbeelding.Heeft u al memorabele dingen meegemaakt?“Ik zie wel eens sterren in levenden lijve, envooral van regisseurs ben ik vaak starstruck. Hoeiemand als Christopher Nolan over ‘Inception’ ofRidley Scott over ‘Kingdom of Heaven’ spreekt, ofhoe een grootheid als James Cameron elk jaarkwam vertellen hoe ver hij stond met zijn ‘Ava-tar’. Ongelofelijk. Als ik dan zie hoe hard zij aaneen film werken, ben ik vastberaden om die filmtot een succes te maken.”

Hoe kijkt u terug op uw loopbaan tot nu toe? “Stomverbaasd: de tijd vliegt en er verandert zo-veel. Toen ik begon, werkten we met een typma-chine en fax en waren mobiele telefoons nogverre toekomstmuziek. Intussen kijkt bijna nie-mand nog gewoon tv, maar hebben diensten alsNetflix en Youtube de boel overgenomen. Platen-winkels zijn zo goed als verleden tijd. Ik mag aldie evoluties van heel dichtbij meemaken. En ikben best fier op wat ik tot nu toe heb bereikt, zozonder diploma.”

Is dat de les: neem die carrière zelf in handen?“Ik weet alvast dat hard werken loont, en dat ownership hét codewoord is voor een succesvolleloopbaan. Je moet iets willen willen, snap je? Alsje iets echt wilt, dan lukt het wel. Ik heb wel hetgeluk dat ik altijd vrij goed wist waar ik heenwilde. Wacht in ieder geval niet tot er iets ge-beurt. Neem het heft zelf in handen en geef nietop. Ik heb dat alvast nooit gedaan.”

Heeft u nog professionele dromen? “Ik vind de dingen die nu gaande zijn in het me-dialandschap razend interessant. Op dit momentzit ik dus helemaal goed. Maar je weet nooit watde toekomst brengt natuurlijk. Misschien dat ikooit het buitenland opzoek? Geen idee. Ik houdmijn ogen open en laaf me graag aan nieuwe ont-wikkelingen, uitdagingen en taken. Want verve-ling is nooit goed.” V

“Bij Fox kan ik mijn creatieve ei kwijt”Aan de top bij filmdistributeur 20th Century Fox

9VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

CARRIÈRE Tekst: Eline Maeyens

009_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:07 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

10 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

M/V met talent? Doe je talent in drie dimensies groeien en kies voor een job

met meer diepgang bij t-groep. Geef jouw carrière ook de juiste dimensie en surf

naar jobs.t-groep.be.

Want jouw talent versterkt ons talent.

voor t-interim:

voor Ascento:

HR BUSINESS CONSULTANTSregio Brussel (NL/FR), Gent en Roeselare

(KEY) ACCOUNT MANAGER nationaal en regio Gent

HR CONSULTANTS regio Antwerpen en Gent

 TALENT & SALES MANAGERSregio Antwerpen, Beveren, Oostende

en Zaventem

TALENT CONSULENTENregio Vlaams-Brabant, Oost- en

West-Vlaanderen

 SALES RECRUITMENT CONSULTANTS

regio Antwerpen, Brussel (NL/FR) en Gent

VG.1

246/

BUO

SAP,

B-C

07.0

02 &

W.IN

T.Ra

E.RS

.SO

.148

www.jobpunt.be

Momenteel zijn we dringend op zoek naar een (m/v):

stedenbouwkundig ambtenaarniveau A/voltijds - in statutair verband - met aanleg wervingsreserve (1 jaar) (brutomaandloon: van 2 928,63 euro tot 3 625,60 euro)

houder zijn van een masterdiploma of gelijkgesteld onderwijs en van een rijbewijs B

Profi el

De stedenbouwkundig ambtenaar staat in voor het organiseren, coördineren en opvolgen van de werkzaamheden binnen de dienst, waarbij de beleidsmedewerker omgeving verantwoordelijk is voor het leidinggevend aspect van de dienst. De stedenbouwkundig ambtenaar staat in voor het beleidsmatig en technisch gespecialiseerd advies dat kadert binnen het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van het ruimtelijk beleid. Ervaring in het vakdomein is geen vereiste. Er zal voldoende ruimte voorzien worden voor specifi eke vorming.

deskundige administratie afdeling ‘infrastructuur’niveau B/voltijds - contractueel - met aanleg wervingsreserve (1 jaar) (bruto maandloon: van 2 318,78 euro tot 2 653,86 euro)

houder zijn van een bachelordiploma of gelijkgesteld onderwijs

Profi el

Hij/zij beheert, organiseert en zorgt voor de administratieve opvolging van de taken van de diensten ‘openbare werken en gebouwen’ en ‘gemeentelijke uitvoeringsdiensten’ Hij/zij volgt de wetgeving en juridische aspecten van de taken nauwkeurig op binnen een effi ciënte en snelle tijdsplanning.

Wij bieden aan

een voltijdse functie, maaltijdcheques, een hospitalisatie-verzekering en busabonnement.

Hoe kunt u solliciteren?

Uw kandidaatstelling richt u op de voorgeschreven inschrijvingsformulieren met een kopie van het vereiste diploma, aan het College van burgemeester en schepenen, Spoorwegstraat 6 in 3020 Herent.

Uiterste inschrijvingsdatum: dinsdag 30 juni 2015 (postdatum telt).

Voor bijkomende inlichtingen, de functiebeschrijvingen, de aanwervings-voor waarden en de inschrijvingsformu-lieren kunt u terecht, aan het onthaal, op de personeeldienst, tel. 016 85 30 20, e-mail: [email protected] of op www.herent.be.

010_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:59 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

JOBPROFIEL

De vooroordelen weerlegd: ook in de hotellerie kan je carrière maken

Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis. De kans is groot dat je ooit al in een Accor-hotel over-nachtte. De hotelgroep probeert met haarmerken, van luxe tot budget, elk publiekaan te spreken.

Wereldwijd3.700 hotels170.000 werknemers480.000 kamers17 verschillende merken

België61 hotels23 in franchise1.350 medewerkers

in eigen filialen

Receptionist wordt directeur

Wanneer we hem interviewen, is Jurgen Van derHaegen (40) net op tweedaagse met de collega-hoteldirecteuren van ibis België en Luxemburg.Op het programma staat onder andere een trai-ning van Insights waarin ieders persoonlijkecommunicatiestijl wordt geanalyseerd. Die in-zichten zal hij in zijn dagelijkse job ongetwijfeldgoed kunnen gebruiken. In ‘zijn’ hotel, ibis Ant-werpen Centrum, stuurt hij een team van 25 me-dewerkers aan. Van de kamermeisjes tot debarman, van de nachtreceptionist tot de boek-houder. Het is de taak van Van der Haegen omervoor te zorgen dat de cijfers groeien en dat ie-dereen tevreden is, zowel gasten als medewer-kers. Diezelfde job vervulde hij eerder in de twee ibishotels in Gent. In totaal is hij nu tien jaar aan hetwerk op directieniveau. En zeggen dat het voorhem ooit aan de receptie begon. “Ik heb secreta-riaat-talen gestudeerd, ben mijn loopbaan gestart op de administratie van een verzeke-

ringsagent en heb even onderhoudsproductenverkocht. Daarna ben ik in de hotellerie gerold,bij Accor. Het voelde meteen goed. Ik wou er nietmeer weg.” Aan het onthaal, waar hij het reser-vatiesysteem leerde kennen, gasten een warmwelkom gaf en administratie opvolgde, legde hijde basis voor zijn verdere groei in het bedrijf.Helemaal openbloeien deed hij toen hij als assis-tent-manager de kans kreeg om de komst vaneen nieuw Etap hotel (nu ibis budget) in Diegemin goede banen te leiden. Die uitdaging bevielhem zo dat hij in de jaren die volgden verschil-lende andere nieuwe hotels mocht openen,vanaf dan als directeur. Voor het nieuwe ibisfranchisehotel in Kortrijk is hij vier jaar in deweer geweest. “Ik was er van in het prille beginbij betrokken, nog voor de start van de bouw-werken. Ik zat aan tafel met de bouwheer en dearchitecten en hakte allerlei knopen inzake af-werking door. Ook voor mij was het een leerrijkeperiode.”

Geen unicumDat een receptionist weet op te klimmen tot dehogere regionen van de organisatie is binnen devan oorsprong Franse hotelgroep allesbehalveeen unicum. Maar liefst 95 procent van de direc-teurs komt uit de eigen gelederen. “Aan door-groeimogelijkheden geen gebrek”, verteltHR-directeur Tine Verweire, zelf ook ooit begon-nen aan het onthaal van een Accor-hotel.

Vraag aan Jan Modaal wat hij denkt over wer-ken in een hotel en de kans is groot dat hij hetheeft over lage lonen, slechte uren, veel ver-loop en geringe doorgroeimogelijkheden. Dat dat beeld niet altijd strookt met de realiteit,bewijst Jurgen Van der Haegen, al 22 jaar aande slag bij Accor.

>>

The Grand

Bud

apest H

otel (C

redit: M

artin

Scali)

Accor in cijfers

11VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

011_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:01 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

“We voeren momenteel zelfs campagne onderonze medewerkers om hen aan te moedigen hunambities aan ons te vertellen. Over tien à vijftienjaar zwaait een deel van het huidige manage-ment af. Vernieuwing is dus noodzakelijk.Daarom startten we met het opleidingspro-gramma ‘All Stars’ waarin we de talenten die wein huis hebben alle kansen geven om tot dienst-hoofd of manager op te klimmen.” Twintig werk-nemers stapten al mee in het tweejarige traject.Verweire ziet dat aantal graag verder de hoogtein gaan. Belangrijke schakel in het verhaal is de Acadé-mie Accor. Zowel basismedewerkers als dienst-hoofden in spe komen er terecht om hun kennisen vaardigheden bij te schaven. Wereldwijd zijner 19 opleidingscentra van Accor te vinden,waarvan één in Brussel. Jurgen Van der Haegengaf er zelf een tijdje trainingen, vooral rond com-putervaardigheden, reserveringen en dataweb-beheer: “Ook al kom je recht van de hotelschool,je start je parcours bij Accor met verschillendeopleidingen. Je krijgt uitleg over de groep enmaakt kennis met de typologie van onze gasten.Daarnaast krijg je lessen rond veiligheid, ver-koop, attitude enz.” Na verloop van tijd en naar-gelang de functie en de behoefte van demedewerker volgen er extra opleidingen. Toe-

komstige diensthoofden krijgen onder andereeen cursus leidinggeven en een financiële trai-ning, zodat ze in staat zijn om exploitatiereke-ningen te lezen en te interpreteren en eenbudget te beheren. Dat er binnen Accor zoveel opties zijn om car-rière te maken, heeft natuurlijk veel te makenmet de omvang van het bedrijf. Wereldwijdheeft de groep 3.700 hotels, goed voor 170.000medewerkers. In België gaat het om 61 hotels en1.800 medewerkers. De schaalgrootte speelt ookin het voordeel van de werknemers als het gaatover verloning. De salarissen zelf zijn marktcon-form: een receptionist zonder ervaring verdientongeveer 2.100 euro bruto per maand. Aanvul-lend mogen ze rekenen op een mooi pakket ex-tralegale voordelen, iets wat kleine lokalespelers vaak niet kunnen aanbieden. In het aan-bod zit onder meer een hospitalisatieverzeke-ring, een groepsverzekering, een maaltijd ofmaaltijdcheque, uniformen en de kaart Bienve-nue waarmee ze voordelig bij Accor kunnen lo-geren.

Hotelmanagers voor China gezochtNog opvallend: terwijl het jaarlijkse verloop in dehoreca gemiddeld rond 30 procent schommelt, ligtdat voor Accor in België niet hoger dan 17 procent

en voor het merk ibis zelfs maar rond de 12 pro-cent. Tekenend: in de twee jaar dat Jurgen Van derHaegen in het hotel in Antwerpen meedraait, is erniemand uit het team vertrokken. En dat ondanksde hoge eisen wat betreft flexibiliteit. Het schemavan de werknemers wisselt wekelijks. Ze doenvroege en late shiften, werken in het weekend en‘s avonds. “Een hotel moet 7/7 draaien. Werkenvan negen tot vijf bestaat in deze sector bijna niet.Dat onregelmatige werkritme hoort er gewoonbij”, zegt Verweire. Het is meteen ook de redenwaarom het zo moeilijk is om nachtreceptionistenen zaal- en keukenmedewerkers te vinden, jobsdie extra veel flexibiliteit vergen. Koks bijvoor-beeld hebben vaak een split shift: ze werken ‘smiddag en ’s avonds en hebben tussendoor enkeleuren vrij. Dat maakt het niet gemakkelijk om eenevenwichtige balans tussen werk en vrije tijd tevinden. Zelf heeft Van der Haegen flexibiliteit nooit alseen probleem ervaren. Niet alleen zijn uurroos-ter, ook zijn werkplek is al talrijke keren veran-derd. Voor Accor reisde hij de voorbije decenniahet hele Vlaamse land rond. “Meestal vraag ik naenkele jaren op dezelfde plaats zelf om eennieuwe opdracht. Ik hou van de variatie. Ik werknu twee jaar in Antwerpen en het kriebelt alweerom elders een nieuwe markt te verkennen.” Ookhet buitenland is een optie die hij op termijn inoverweging wil nemen. Vooral in groeilanden alsChina, India en Brazilië is de vraag naar hotelma-nagers groot. Recent nog verkaste een collegavan Novotel Gent naar een hotel op de Filipijnen. Verweire: “Sommige globetrotterskloppen expliciet om die reden bij ons aan. Demogelijkheden die we hen kunnen bieden zijndan ook groot.” V

JOBPROFIEL

In hotels werken niet alleen kamermeisjes en receptionisten. Ook als marketeer of auditor iseen carrière in de hotelwereld mogelijk. HR-directeur Tine Verweire zocht enkele minder be-kende functies uit.

Revenue managers houden de boekingen in de gaten en passen de kamer-prijzen aan in overleg met de hoteldirecteur. De prijs fluctueert naargelang de vraagvan de markt. Zo komt het dat een kamer in piekperiodes meer kost dan in rustigeretijden.

Brand marketeers bewaken het imago van de verschillende merken. Metgerichte marketingcampagnes zorgen ze voor de juiste uitstraling bij het publiek.Ze bekommeren zich ook over de kwaliteit van het product. Zo onderzoeken zeuitvoerig op welke bedden hun gasten het best slapen. Voor elk merk - van Pull-man tot ibis – zoeken ze het perfecte bed.

Cost controllers beheren in de grote hotels met veel restauratie de kostenvoor voedsel en drank. Ze volgen minutieus op welke producten aangekocht enverbruikt worden en stemmen hun aankoopbeleid en beheer van de stocksdaarop af.

Welcomers staan in de lobby van de luxehotels – bijvoorbeeld Pullman –om de gasten welkom te heten. Ze begeleiden hen naar de receptie, geven infoen zorgen ervoor dat de gasten zich thuis voelen.

Businessanalisten bekijken de exploitatierekeningen van de hotels,analyseren de onderlinge verschillen en buigen zich samen met de directeursover eventuele vragen. Het uiteindelijke doel: de inkomsten en uitgaven vanelk hotel optimaliseren.

Tekst: Hermien Vanoost

Onbekend maakt onbemind:5 verrassende hoteljobs

1

2

3

4

5

Op zoek naar een job in de vrijetijdseconomie?www.vacature.com/vrijetijdseconomie

12 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

011_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:01 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

13VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Zoekt voor de regio VLAANDEREN

VERSCHILLENDE PROSPECTEURS/VERTEGENWOORDIGERS (M/V)

We zoeken:- Dynamische en gemotiveerde personen met een goed en verzorgd voorkomen- Leeftijd van ondergeschikt belang - Bereid zijn om af en toe ’s avonds te werken en 1 zaterdag per maand (1/2 dag)- Afgevaardigden voor het bezoeken van zelfstandigen & KMO’s- In het bezit zijn van eigen wagen

Wat hebben we u te bieden:- Voltijdse betrekking/bediendecontract- Aangename werksfeer- Professionele opleiding en begeleiding- Zeer goede toekomstperspectieven- Vaste sector in uw regio (straal 25 km)

Bent u geïnteresseerd? Mail dan uw curriculum vitae en foto naar [email protected]

Jobs op maat, meteen in

jouw mailbox Surf naar Vacature.com

en registreer je nu.

FUNCTIE: JOUW TROEVEN:

Kan jij mensen inspireren om steeds beter te doen? Is de wereld van retail en doe-het-zelf jouw ding? Ben je niet bang van een commerciële uitdaging?

Regiomanager

ONZE TROEVEN:

INTERESSE?

013_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:58 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Motmans & Partners is een sterke dienstverlener op het vlak van Human Resources. Onze ervaren consultants bieden maatwerk op vlak van Werving & Selectie, Talent Management, HR-beleid en loopbaanbegeleiding. Onder het motto “We connect talent, build people and make structures work” zijn we het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, van KMO, publieke sector tot lokaal verankerde multinational, in alle domeinen die te maken hebben met “werken met mensen”. Bij ons is iedere klant of vacature uniek. Daarom werken wij uitsluitend met gedreven medewerkers en internationaal erkende tools, ontwikkeld door marktleiders, om steeds tot de beste oplossing te komen. Vanwege onze groei willen wij ons team versterken met de volgende gedreven medewerkers (m/v):

www.motmansenpartners.beZin om mee te bouwen? Stuur je sollicitatiebrief met cv naar Motmans & Partners, Herkenrodesingel 8D/4.02, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels (011 30 35 00 - [email protected])

Erk

en

nin

gsn

um

me

r: V

G. 1

56

0/B

O

(SENIOR) RECRUITER Servicegericht expert in werving & selectie

Functie: Vanuit jouw opgebouwde HR-expertise fungeer je als businesspartner naar onze klanten. Je staat in voor werving en selectie van hogere bediende- tot directiefuncties. Je krijgt ruime verantwoordelijkheid over een klantenportefeuille waarbij je voor alle vragen rond personeelsbezetting een passende oplossing op maat van de klant uitwerkt. Je kent jouw dossiers in de diepte en aan de hand van korte communicatielijnen rapporteer je op geregelde tijdstippen aan klanten en geef je persoonlijke feedback aan kandidaten. Je getuigt van

expertise en commerciële fl air waardoor je actief bijdraagt aan de uitbouw van jouw eigen klantenportefeuille en relaties op lange termijn opbouwt. Je rapporteert aan de Director Werving & Selectie.

Profi el: Je hebt een masterdiploma en minimaal 5 jaar relevante rekruteringservaring. Je werkt oplossingsgericht, met de nodige creativiteit en fl exibiliteit. Communicatie, servicegerichtheid en een doorgedreven professionaliteit zijn de unieke eigenschappen van onze HR-adviseurs.

ERVAREN ASSESSOR Psycholoog met ruime expertise in Assessment en Development Centers

Functie: Vanuit jouw opgebouwde expertise fungeer je als businesspartner naar onze klanten. Je staat in voor Assessment en Development Centers, waarbij je een ruime verantwoordelijkheid krijgt over een klantenportefeuille. Vertrekkende van een grondige intake en behoefteanalyse werk je oplossingen op maat uit. Je kent jouw dossiers in de diepte en aan de hand van korte communicatielijnen rapporteert je tijdig aan klanten en geef je persoonlijke feedback aan kandidaten. Je getuigt van expertise en kennis van diverse tools op het vlak van persoonlijkheidsvragenlijsten, vaardigheidstests en

assessmentoefeningen. Bij gelegenheid onder steun je ook de wervings- en selectieactiviteiten. Je rapporteert aan de partner HR Consultancy.

Profi el: Je hebt een master in de psychologie en hebt in totaal minstens 5 jaar relevante ervaring opgebouwd, zowel op vlak van assessment en development centers als werving & selectie. Je werkt oplossingsgericht, met de nodige creativiteit en fl exibiliteit. Je kan zelfstandig werken, maar tegelijk ben je een teamplayer.

Aanbod: Je komt terecht in een dynamisch en zeer gedreven team met een sterke klantenfocus. Je kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket (incl. bedrijfswagen).

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Commercieel AdviseurAntwerpen/Waasland Ben je klantgericht, communicatief en ben je vertrouwd met Category Management? Ken je Antwerpen en het Waasland bovendien als je broekzak? Dan ben jij misschien wie wij zoeken!In deze functie maak je deel uit van het commerciële team dat decruciale schakel vormt tussen onze verkooppunten, marketing en distributie. Je bent hét gezicht van ons bedrijf in de dagblad-handels en supermarkten in jouw regio. Je bezoekt hen regelmatig, staat hen bij met verkoopadvies, display-acties, winkelinrichting, enzovoort. Daarnaast werk je commerciële acties uit en verkoop je ze. Jouw werkweek loopt van maandagtot vrijdag.

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Je komthier niet

verder.Je komt overal.

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelfwaar. Wij geven je alle kan-sen om resultaten te behalen. Met passie vooronze sterke merken en pro-ducten, zowel nieuwsmedia (Het Laatste Nieuws enHLN.be, De Morgen en DeMorgen.be), magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie,Joepie, NINA, DM Maga-zine, Goesting)als gespeci-aliseerde sites zoalsTweakers.be. Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

014_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:57 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

The Walt Disney Company10 feiten die je niet wist over (werken bij)

15VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

INFOGRAPHIC Tekst: Hermien Vanoost

16 oktober 1923. Walten Roy Oliver Disney richtenThe Disney Brothers Studioop. Het duurt nog tot 1986voor het bedrijf zijn huidigenaam krijgt.

Waar verdient Disneyhet meest aan?(Inkomsten per segment - tweede kwartaal 2015)

180.000. Zoveelmedewerkers telde The WaltDisney Company eind 2014wereldwijd. In Europa, hetMidden-Oosten en Afrika gaathet om 55.100 medewerkers,verspreid over 23 landen.

The Walt Disney Company issinds 1989 ook actief in deBenelux. De Belgischeafdeling vind je terug in Tour& Taxis in Brussel. Alles bijelkaar werken in de Beneluxzo’n 250 mensen voorDisney, ruim de helftfreelance, via uitzendbureausof met een stagecontract.

De grootste afdelingen bij Disney in België:

1. Retail & licensing zorgt ervoor dat de Disney-producten in dewinkels belanden en regelt licentiecontracten met derden,bijvoorbeeld met C&A voor een kledinglijn rond de Disney-figuren.

2. Disney Media Plus verkoopt advertentieruimte op deDisneykanalen.

3. The Walt Disney Studios, met daaronder de theatrical en de homeentertainment business, volgt alle bioscoop- en homeentertainmentreleases voorDisney/Disney*Pixar/Lucasfilm/Marvel/ABC op.

Maar ook de segmenten Media Networks en Parks & Resorts zijn inons land vertegenwoordigd. De meeste functies in de Benelux zijngericht op sales en marketing.

Research analistgezocht! Om het team teversterken kijkt DisneyBenelux al enige tijd uit naareen cijferspecialist. Zijn ofhaar opdracht? Kijkcijfersanalyseren en vertalen naaradviezen. Wie zich geroepenvoelt: [email protected]

Niet alles wat Disney heet iseen even groot succes. DeDisney Store inAntwerpen sloot in 2013na 2,5 jaar de deuren. Dewinkel zorgde niet voor deverwachte inkomsten.

Zakenblad Fortune plaatste TheWalt Disney Company dit jaarop nummer 6 in haar lijstmet ‘Most AdmiredCompanies’. Expertsprijzen het bedrijf omdat hetdurft te experimenteren mettechnologieën. Die ijver levertook steeds indrukwekkendereresultaten op. Dat de sneeuw inde animatiefilm ‘Frozen’ erbijvoorbeeld zo levensechtuitzag, dankt het aan despeciale algoritmes dieontwikkelaars ervoor schreven.

De meest succesvolle film vanDisney is The Avengersuit 2012. De film bracht maarliefst 1,5 miljard dollar in hetlaatje. Het vervolg ‘TheAvengers – Age of Ultron’ datnu in de zalen speelt, istrouwens goed op weg om datrecord te evenaren.

Bronnen: Jaarverslag 2014, VTMNieuws, Fortune

46,6%MediaNetworks

7,8% Consumer Products

13,5%Studio Entertainment 1,9%

Interactive

30,2%Parks & Resorts

Films, websites, boeken, televisiezenders, apps, themaparken, games, muziek: bijDisney doen ze zowat alles wat enigszins naar entertainment ruikt. Geen wonder dat het

intussen een van ’s werelds grootste mediaconcerns is. Ook in eigen land is er eenafdeling actief. Enkele feiten op een rij.

Disneyland Parijs rekruteert dit jaar 8.000 nieuwemedewerkers, hoofdzakelijk tijdelijke krachten. Omvoldoende animatoren, hotelreceptionisten en restauranthulpen tevinden, steekt Disney ook geregeld de landsgrenzen over. Zoorganiseerde het op 17 maart een jobbeurs in Brussel. Belgen blijkenvooral geliefd omwille van hun talenkennis. Ook al word jemisschien wel een prinses, heel veel rijkdom zal de job je nietbrengen. Het startsalaris van iemand die pas van deschoolbanken komt, ligt rond de 1.500 euro bruto, wat 3% meer is dan het Franse wettelijke minimumloon.

015_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:05 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

16 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Als Back O� ce Manager stuur en beheer je administratieve en fi nanciële processen. Je hebt een hogere opleiding boekhouding genoten en bent vlot tweetalig.

Wil je parttime aan de slag als onze nieuwe Commercial Controller dan heb je vooral ervaring met audit, commerciële analyses en rapportering. Een uitgesproken analytisch vermogen en minstens vijf jaar ervaring in een gelijkaardige functie heb je zeker nodig.

De Facto Image Building is een onafhankelijk full service communicatiebureau met meer dan 25 jaar ervaring. Met onze expertise in corporate en hr-communicatie en onze bijzondere knowhow in digitale communicatie, staan we onze klanten strategisch bij op elk vlak.

Ben je klaar om ambassadeur te worden van De Facto Image Building?Surf voor meer informatie naar jobs.dfi b.net .

Wij zoeken een (m/v)

Back O� ce ManagerCommercial Controller (deeltijds)

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelfwaar. Wij geven je alle kan-sen om resultaten te behalen. Met passie vooronze sterke merken en pro-ducten, zowel nieuwsmedia (Het Laatste Nieuws enHLN.be, De Morgen en DeMorgen.be), magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie,Joepie, NINA, DM Maga-zine, Goesting)als gespeci-aliseerde sites zoalsTweakers.be. Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Data Campaign SpecialistMarketing (CRM)Heb je minstens 3 jaar ervaring in data-analyse en campagne-automatisering? Zijn CRM, SQL, IBM Unica en Selligent geenvreemde termen voor jou? Dan ben jij misschien wie wij zoeken!Omdat relatiebeheer essentieel is voor ons, investeren we momenteel in een innovatief CRM-platform dat digitale gegevensvan consumenten verenigt met bestaande klantenkennis. Zo willen we onze lezers nog meer aanbiedingen op maat bezorgen.Dit nieuwe systeem verder uitwerken wordt meteen jouw eersteuitdaging! Want jij wordt dé specialist die de implementatie vanonze CRM-tools coördineert. Je maakt functionele ontwerpen opvolgens de behoeften van de CRM-afdeling, vertaalt ze naar tech-nische ontwerpen en draagt ze daarna over naar de ICT-afdeling.Daarnaast geef je de CRM Project Managers trainingen over de uitgebreide mogelijkheden van de tools.

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Wat je doet, is niet belangrijk.Het is cruciaal voor onze dagelijkse .ow.

016_GPV2QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:57 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

“Alles begint met een twinkel in de ogen”

CEO Anja Van Mensel over haar dreamteam bij Studio 100

Wat ooit begon met een sprekende hond en zijn baasje is uitgegroeid tot een internationalehitmachine. Maar wie dacht dat er achter dat succes een of ander uitgekiend strategisch planzit heeft het mis. “Onze sterkte zit in de samenwerking van het team.”

17VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

VISIE Tekst: Hermien Vanoost

7 Studio 100-weetjes• De film over Maya’s ‘Eerste vlucht’ trok wereldwijd meer dan 4,3 miljoen

mensen naar de zalen. De film kwam uit in meer dan 120 landen.

• 24.000 kinderen zetten in 2013 hun eerste stappen in schoenen van Bumba.

• In 2014 vlogen 345.000 Studio 100-zeepjes en -shampoos over de toonbank.

• En waarom niet zelf Mega Mindy worden? Studio 100 verkocht in de loop der jaren770.000 outfits van de verschillende Studio 100-figuren.

• Sinds 1997 werden 1,5 miljoen boeken van Kabouter Plop aan de man gebracht.

• Meer dan 1 miljoen kinderen downloadden ooit al een app van Studio 100.

- 2,1 miljoen Belgen en Nederlanders kwamen kijken naar een optreden van K3.

Goed tien jaar geleden begon Anja Van Mensel alsproductieleider bij Studio 100. Vandaag bezet zeer als CEO voor de Benelux het hoogste stoeltje.Ook al zit ze nu vaker met haar neus tussen de cij-fers, ze blijft heel nauw bij het creatieve proces be-trokken. Zo kijkt Van Mensel zelf reikhalzend uitnaar de nieuwe gezichten van K3, de vierde filmvan Mega Mindy (voor het eerst samen met teamROX) en het tweede seizoen van de jeugdserieGhost Rockers. “Door zo met de inhoud bezig tezijn, vergeet ik soms zelf welke business erachterzit. Het is tekenend voor de cultuur van ons pro-ductiehuis. Hier begint alles met een twinkel in deogen. De een komt met een idee aandraven, deander pikt erop in. Ik weet intussen dat het com-merciële verhaal vanzelf volgt als de inhoud goedzit.”

Wie werkt er voor jullie? Vooral marketeers?“Toch niet. De expertise van de mensen die hieraan de slag zijn is extreem uiteenlopend. Er isgeen lijn in te trekken. Het enige wat je kunt zeg-gen, is dat het allemaal entrepreneurs zijn dieopen communiceren en positief denken. Ze zienhet glas halfvol in plaats van halfleeg. En dan hebik het over zowel de auteurs als over de licentie-,sales- en scheduling managers. Voor de buitenwe-

reld lijkt het wellicht dat we heel strak georgani-seerd zijn, maar in werkelijkheid kennen we wei-nig hiërarchie. We werken samen als team. Deervaring leert dat daar de beste resultaten uitvoortvloeien.”

Hoe groot is Studio 100 vandaag?“Hier in de Benelux werken ongeveer 250 men-sen, waarvan een kleine 200 vast in dienst en 50 à60 freelance. Vooral tijdens de productie schake-len we tijdelijke medewerkers in: acteurs en regis-seurs bijvoorbeeld. Freelancers vind je ook terugin het grafisch team. Internationaal mag je reke-nen op zo’n 1.000 voltijdse equivalenten.”

Wat maakt jullie anders dan andere productie-huizen? “We maken tv-programma’s, maar doen daarnaastnog heel wat andere dingen. We hebben een om-vangrijke licentie- en merchandisingafdeling, eeneigen uitgeverij, een afdeling live-entertainment.We doen zowat alles in huis. Dat is eerder atypischvoor de sector. We werken bovendien niet alleenmet verschillende zenders samen, we hebben ookonze eigen televisiekanalen: njam! en Studio 100TV. En we hebben ons eigen digitaal platform Wa-nagogo.”

Welke taken heeft de sales- en marketingafdeling?“Die onderhandelt bijvoorbeeld met licentiepart-ners. Als kledingwinkel JBC een lijn rond Maya deBij wil uitbrengen, dan bespreekt de salesmana-ger de details van het contract. En ook daar komtbest wat creativiteit bij kijken. Zo gaat hij zelf opzoek naar originele invalshoeken om een jointpromo op te zetten. Onze verkopers zijn ook bezigmet merchandising. Ze zorgen er bijvoorbeeldvoor dat de bordspelen rond onze merken in despeelgoedwinkels belanden. Het helpt hen na-tuurlijk als er op dat moment net een reeks rondde figuur uit het spel op televisie loopt. Dat is danweer waar onze marketeers over waken. Zij stem-men producten en mediacampagnes op elkaar af,zodat ze elkaar versterken. Sales en marketingwerken dus heel nauw samen, maar dat geldt ei-genlijk voor het hele bedrijf. We zitten in eenopen office en overleggen constant. Dat is onzegrootste kracht.” V

Op zoek naar een job in de vrijetijdseconomie?www.vacature.com/vrijetijdseconomie

017_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:56 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

18 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

WIJ HOUDEN VAN KNAPPE KOPPEN.

JOUW UITDAGING• Op de redactie van De Tijd kan je als lay-outer de krant binnen de bestaande huisstijl naar hartelust lay-outen en vormgeven. • Door het creatief spelen met beeld en tekst wordt de inhoudelijke briefi ng op een effi ciënte wijze omgezet in een aantrekkelijk vormelijk resultaat. • Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met je collega grafi ci, de art director van de krant, nieuwsmanagers en journalisten.

JOUW PROFIEL• Je hebt een diploma grafi sche vormgeving op zak en hebt al enige grafi sche werkervaring opgedaan, idealiter in een krantenomgeving. • Je bent vertrouwd met Quark XPress of een gelijkaardig programma en ook Illustrator en Photoshop zijn je bekend. • Je bent een echte teamplayer en blinkt eveneens uit door een sterke persoonlijke organisatie. • Je bent proactief, hebt oog voor planning en deadlines en werkt snel maar uiterst nauwkeurig. • Je bent creatief, fl exibel en kritisch ingesteld. • Je werkschema loopt parallel met de productie van de krant: avonddienst hoort daar natuurlijk bij. • Je bent Nederlandstalig. Kennis van het Frans is een pluspunt.

INTERESSE? Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar jobs@mediafi n.be. Onze vacatures vind je ook op www.mediafi n.be/jobs

WIJ BIEDEN JEEen vervangingscontract in een vernieuwend mediabedrijf waar jonge, enthousiaste medewerkers, dankzij de vlakke structuur en directe communicatielijnen, meteen impact hebben op het bedrijfsresultaat. Jouw inzet wordt beloond met een aantrekkelijk salaris, extralegale voordelen en voldoende ruimte om met ons mee te groeien. Onze kantoren in de inspirerende omgeving van het Brusselse Tour&Taxis zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben een eigen parkeergelegenheid.

Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws, een neus voor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hun grote voorbeelden en die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis van de zakenkranten De Tijd en L’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector.

Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Lay-outer (m/v)

018_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:48 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

De Belgische bioscoopgroep Kinepolis Group teltwereldwijd 2.100 werknemers. “We runnen 34 bioscoopcomplexen in Europa, waarvan 11 in onsland”, vertelt HR-manager Sofie De Coninck. “In

eigen land stellen we 1041 mensentewerk, verspreid over de com-

plexen en over het hoofdkwar-tier in Gent.” Kinepolis Belgiëis dus niet onoverzichtelijkgroot, en dat heeft zo zijn

voordelen. “We kennen onze

mensen en hun talenten. Uitgetekende carrière-paden of een garantie om hogerop te geraken bie-den wij niet, maar we besteden wel veel aandachtaan opwaartse mobiliteit. We hameren er bij onzemedewerkers op dat ze zelf de verantwoordelijk-heid dragen voor hun loopbaan, en dat ze dus zelfhun ambities kenbaar moeten maken. Maar wehelpen hen wel op alle mogelijke manieren voor-uit.” Maar welke ambities mag je koesteren in de bios-coopindustrie? “Denk niet dat hier geen kansenzijn”, benadrukt de HR-manager. “We werkenveel met jobstudenten - dat is eigen aan de vrijetijdssector - , maar een aantal van die studenten kan hier ook permanent aan de slag.”Stéphanie Verhelst (24) is zo iemand. “Sinds eenkleine twee jaar werk ik als business account manager bij Kinepolis. Tijdens mijn studies bachelor in de toegepaste economische wetenschappen werkte ik als jobstudent in deKortrijkse Kinepolisvestiging. Mijn taakomschrij-ving was gevarieerd: van aan de kassa staan overpopcorn aanvullen tot zalen schoonmaken.

Zelf aan de weg timmerenbij Kinepolis

Entertainment is vooral hard werken

Werken in de bioscoop, het klinkt als eenfantastische studentenjob. Maar kan jein die tak van de entertainmentindustrieook oud worden? “Uitgetekende carriè-repaden bieden we niet, maar wie ambi-tie toont krijgt alle kansen”, luidt het bijKinepolis Group.

De goedgezindheidvan de klant straalt opeen of andere manieraf op de werknemers.Bjorn Vandemeulebroekeprojectmedewerker Kinepolis

>>

CARRIÈRE

19VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

019_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:49 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

O w

Tekst: Eline MaeyensCARRIÈRE

Al heel vroeg krijg je als jobstudent verant-woordelijkheid en mag je bijvoorbeeld helpen metplanningen maken. Zo leer je snel bij. Na een tijdmocht ik de toenmalige business account mana-ger helpen met onder meer evenementen organi-seren. In het begin had ik nooit gedacht aan eencarrière bij Kinepolis, maar in mijn laatste jaar alsjobstudent voelde ik wel dat er iets mogelijk was.Ik heb me honderd procent ingezet en laten mer-ken dat ik ambitie heb.” Die proactieve houdingloonde, en Stéphanie kreeg de vraag om te sollici-teren voor de job van business account manager.“Die functie lag in lijn met wat ik had gestudeerden ik kende het reilen en zeilen binnen Kinepolisintussen. Mijn keuze was dus snel gemaakt.”

Lastige piekmomentenStéphanie houdt van de open visie van Kinepolis,het product waarmee ze werkt en het jonge teamwaarin ze terechtkwam. Dat er vooral in de com-plexen veel jonge mensen werken, vindt Sofie DeConinck heel logisch. “Dat heeft alles met werk-uren te maken: medewerkers in operationelefuncties doen veel avondshifts en weekendwerk.Wie zich settelt en/of kinderen krijgt, ziet dat vaakniet meer zitten. Maar er werken wel degelijk vijf-tigplussers in onze cinema’s, en daar zijn we fierop.” Bjorn Vandemeulebroeke (37) zag zich na de

geboorte van zijn twee kinderenwel genoodzaakt om uit het

operationele niveau te stap-pen. “Ik werkte toen als thea-ter manager en deed die job al

tien jaar met veel plezier. Ik

hield van de verantwoordelijkheid, de dagelijkseleiding en de sfeer in zo’n bioscoopcomplex. Maarals je die job goed wil uitvoeren, moet je er ook oppiekmomenten staan. Ook in de weekends dus.En dat werd moeilijk toen ik kinderen had. Mijnwerkgever had daar gelukkig oren naar en heeftmee naar een oplossing gezocht. Sinds vorigezomer werk ik als projectmedewerker op hethoofdkantoor van Kinepolis. Binnenkort gaan wevan start met een nieuw softwarepakket, en ik doede operationele toets. Wat zijn de mogelijkheden?Werkt alles naar behoren? Het is een serieuze uit-daging en een hele ommezwaai, maar mijn opera-tionele kennis komt goed van pas in mijn nieuwejob.” Het klantencontact mist Bjorn wel, geeft hijtoe. “Ik heb gelukkig nog veel contact met mijnvoormalige collega-theatermanagers, waardoor ikde voeling wel behoud.”

Bjorn is net als Stéphanie hogerop geraakt doorzichzelf in de kijker te werken. “Ook ik was hierooit jobstudent. In 1998 kreeg ik een vast contractals bioscoopmedewerker. Het bedrijf was heelsterk aan het groeien en er was best wat internverloop. Kinepolis heeft een vrij platte structuur,waardoor je echt kan opvallen. Na een half jaar alsbioscoopmedewerker groeide ik door tot assistantmanager van Kinepolis Kortrijk en na twee jaarwerd ik theater manager van de Leuvense vesti-ging. En ik ben hier zeker niet de enige die al heelwat watertjes heeft doorzwommen. Als ik de kanskrijg, blijf ik hier werken tot aan mijn pensioen. Ikvoel me zeker niet te oud om in de bioscoop tewerken. Ik houd van de werksfeer in een enter-tainmentbedrijf: de goedgezindheid van de klantstraalt op een of andere manier af op de werkne-mers.”

De lokroep van het buitenlandKinepolis nam vorig jaar de groep Wolff Bioscopenover in Nederland, en ook in Spanje was er eenovername. “Expansie blijft op de agenda staan”,vertelt HR-manager Sofie De Coninck. Die activi-teiten in het buitenland brengen extra vacaturesen carrièrekansen met zich mee. Suzy Horemans(43) werkt als theater manager voor Kinepolis En-schede in Nederland. “Ik heb altijd al een interna-tionaal karakter aan mijn loopbaan willen geven.Ik heb internationaal management gestudeerd enben steeds heel actief op zoek gegaan naar uitda-gingen over de grens.” Na twaalf jaar werken in hetbuitenland, voor verschillende bedrijven, kwamSuzy terug naar België om even te recupereren.“Ik kreeg in die periode de vraag of werken alstheater manager voor Kinepolis iets voor mij zou

zijn. Ik hield de boot eerst af omdat de industriezo ver af lag van wat ik ervoor had gedaan.” Maaruiteindelijk ging Suzy toch overstag: “Elk bedrijfmoet gemanaged worden, dus ik heb de spronggewaagd.” Suzy mag dan uit een heel andere sec-tor komen, de overgang is vlot gegaan. “Wie bij Ki-nepolis begint krijgt een stevig opleidingstrajectvoorgeschoteld. Zo weet je perfect wat van je ver-wacht wordt. Toen ik begon, kreeg ik ook eenpeter toegewezen op wie ik steevast kon terugval-len. Ik ben blij dat ik in de filmindustrie terechtben gekomen, want het is een bijzondere sectorom in te werken. Ik ben begonnen als theater ma-nager in Antwerpen: dat was hard werken, maarook heel aangenaam. Een grote avant-première ingoede banen leiden, bijvoorbeeld, is toch iets spe-ciaals.” Maar het buitenland bleef aan Suzy’smouw trekken: “Ik kan moeilijk uitleggenwaarom. Ik ben gewoon een avonturier in hart ennieren, denk ik.” Toen de Wolff Bioscopen werdenovergenomen, mocht Suzy de vestiging in En-schede gaan leiden. “Aangezien ik de business in-tussen ken, ben ik goedgeplaatst om de overgangte coördineren: de manier van werken van Kine-polis installeren, de grote renovatie eind dit jaarvoorbereiden enz.” “Je merkt het”, besluit Sofie De Coninck, “bij onsis doorgroeien vanuit alle niveaus mogelijk. Enonze werknemers hebben heel verschillende pro-fielen doordat de functies binnen onze groep zoverscheiden zijn.” V

>>

B Op zoek naar een job in de vrijetijdseconomie?www.vacature.com/vrijetijdseconomie

Wie bij Kinepolisbegint krijgt een stevigopleidingstrajectvoorgeschoteld. Zo weet je perfect watvan je verwacht wordt.Suzy Horemans, theater manager Kinepolis Enschede

20 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

019_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:50 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

21VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Erkenning VG.665/B

Sales EngineerU wordt verantwoordelijk voor de verkoop van precisieweefsels in België en Luxemburg. Als deskundig partner ziet u kansen in diverse sectoren en weet u daar doelgericht op in te spelen. Dankzij uw technische productkennis en luistervaardigheid weet u ook het netwerk van bestaande relaties verder uit te bouwen. Door de grote diversiteit van wensen en behoeften van klanten wordt u uitgedaagd om creatieve, klantgerichte oplossingen te creëren. U neemt deel aan (inter)nationale beurzen en regelmatig wordt u verwacht op het kantoor te Lochem (NL). U werkt vanuit huis en u rapporteert aan de Managing Director.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (ref.nr. SEFA152) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.sefar.com

Sefar BV, gevestigd te Lochem (NL), is wereldwijd een toonaangevende producent van precisieweefsels voor filtratie- en zeefdruktoepassingen. De technische weefsels worden met veel diversiteit ingezet in bijna alle industrieën; van communale waterzuivering en automotive tot de farmaceutische en medische industrie. Dankzij de jarenlange ervaring en een eigen productieafdeling speelt Sefar in op de meest uiteenlopende wensen van haar opdrachtgevers.

Erkenning VG.665/B

Business Development Manager M/V

Merak NV, gevestigd te Mechelen, is in België een top-speler op het gebied van extern informatiebeheer. Merak is dé specialist in het professioneel bewaren, beheren, digitaliseren en ter beschikking stellen van documenten of volledige archieven. Dit gebeurt met de grootste zorg voor veiligheid en discretie. Merak staat bekend om haar betrouwbaarheid, optimale beveiliging, service en flexibiliteit naar klanten toe. Merak garandeert klanten telkens weer dezelfde hoge kwaliteit waardoor er lange-termijnrelaties ontstaan.

Na een intensieve opleiding draagt u bij aan de verkoop van archief- oplossingen in België. U bouwt een klantenportefeuille uit met als doel de bestaande relaties te optimaliseren en uit te diepen. U voert ookgerichte actieve prospectie binnen uw klantenportefeuille. U weet de behoefte van uw klanten goed te analyseren en zoekt samen met uw collega’s naar een adequate kwalitatieve oplossing. U werkt vanuit het kantoor in Mechelen. Rapporteren doet u aan de Business UnitManager Archiving Solutions.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (referentienummer MRKB151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.merak.be

021_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:47 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Voor onze hoofdzetel in Brussel zijn we actief op zoek naar een (m/v):

Halftijds Arts & Woordvoerder FunctieOns wetenschappelijk departement financiert Belgisch onderzoek naar kanker en zorgt tevens voor de wetenschappelijke basis van de communicatie in al onze activiteitsdomeinen. De Arts & Woordvoerder bekleedt een centrale plaats in de informatieve en communicatierol van de Stichting.

zorgprofessionals. Deze communicatie is steeds aangepast aan de doelgroep.

het departement communicatie verspreid worden.

binnenkomen.

waar zij aan meewerkt.

Profiel:

journalistiek zijn een voordeel.

enz.

beschikt u over de nodige vaktechnische kennis in het Engels.

Ons aanbod

-

via het openbaar vervoer.

Zin om een gemotiveerd team te komen ondersteunen en uw ervaring en vaardigheden ten dienste te stellen van de strijd tegen kanker in onze Stichting? Stuur ons uw CV en motivatie-brief, ter attentie van Goedele Balis naar [email protected].

begeleiding van patiënten en naasten en preventie van kanker dringen we de ziekte elke dag terug. We zijn op zoek naar mensen die de idealen en doelstellingen van Stichting tegen

onze toekomst mee uit te tekenen?

Jobs op maat, meteen in

jouw mailbox

Surf naar Vacature.com en registreer je nu.

022_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:46 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

23VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Sodeva Consulting & Development is een ambitieuze HR consultancy organisatie waarin ondernemerschap, professionalisme, innoveren en passie centraal staan.

Met onze activiteiten op vlak van Business HR projecten, Competence Centers en Rekrutering & Selectie werken wij samen met onze opdrachtgevers aan groei,

ontwikkeling en evolutie. Op die manier positioneren wij ons als duurzaam Career & Talent Partner. We hebben vestigingen in Mechelen, Kortrijk en Hasselt. Om

onze verdere ontwikkeling en groei te realiseren, kijken wij voor kantoor Mechelen uit naar een

Recruitment & Account Coordinator ( m/v )

JOUW UITDAGINGEN: JOUW PROFIEL: • Wij kijken uit naar gemotiveerde en enthousiaste kandidaten die

een duide lijke passie voor communicatie en mensen hebben • Je hebt een bachelor/master opleiding (richting talen, economie)

en een relevante ervaring binnen een interne support of interne commerciële functie

• Naast een uitgesproken drive naar resultaat ben je geboeid door het leggen van veelvuldige telefonische contacten en werk je administratief detailgericht

• Je bent sterk in MS-Offi ce. Een vlotte omgang met de nieuwe media en het internet kan jouw succes in deze functie zeker helpen. Talenkennis: Nederlands en Frans, Engels vlot

• Binnen deze interne functie neem je drie belangrijke rollen op. In de eerste plaats ondersteun je bij rekrutering & selectie opdrachten. Je bent verantwoordelijk voor search acties, je verzorgt de communicatie met kandidaten en klanten en je stelt publicaties en mailings op

• Verder neem je een aantal belangrijke administratieve taken op zoals het opmaken van projectplanningen, het instaan voor de kwaliteit en nauwkeurigheid van offertes en rapporten, het opmaken van presentaties, …

• Tot slot leid je interne projecten op het vlak van database manage ment, online communicatie campagnes, alumni netwerken, …

Erk

end

bur

eau

– V

G.5

13/B

– L

id F

eder

gon

HERKEN JIJ JE IN DIT ALLES? Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar onderstaand adres. Voor bijkomende informatie kan je steeds bellen. Je kandidatuur wordt professioneel en strikt vertrouwelijk behandeld.

Sodeva Consulting & Development Koningin Astridlaan 76 Bus 002 – B-2800 Mechelen - Tel. 015 42 16 55Fax 015 42 21 52 e-mail: [email protected] – Website: www.sodevaconsulting.com

JOUW UITDAGINGEN: JOUW PROFIEL: • Je houdt ervan te werken in een omgeving waar performance,

samenwerking en persoonlijke groei centraal staan• Je bent geboeid door innovatie en ondernemerschap en gedreven

door creatief, service- en resultaatgericht werken• Je beschikt over een professionele ervaring van minimum 3 jaar

binnen consultancy of een interne HR functie• Je volgde een masteropleiding en hebt een sterke mix aan

competenties die gericht zijn op service & business ontwikkeling

ONS AANBOD: Je komt terecht in een team waar ruimte is voor creativiteit en ownership. Naast inhoudelijke groeikansen bieden we ook een competitief salarispakket.

Consultant Talent Acquisition & Development ( m/v )

• Je neemt een leidende rol op in consultancy projecten op het vlak van rekrutering & selectie, assessment en development. Je zoekt naar de juiste talenten en begeleidt deze in hun integratie, verdere groei en loopbaan

• Je werkt continu mee aan de ontwikkeling van onze consultancy services en onze organisatie. Hiervoor werk je op maat een dienstverlening uit met een hoog kwaliteits-niveau en een duurzaam karakter

• Je werkt samen met boeiende en professionele orga-nisaties en partners en je komt terecht in een team enthousiaste collega’s die gepassioneerd zijn en gebeten door hun vak

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelfwaar. Wij geven je alle kan-sen om resultaten te behalen. Met passie vooronze sterke merken en pro-ducten, zowel nieuwsmedia (Het Laatste Nieuws enHLN.be, De Morgen en DeMorgen.be), magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie,Joepie, NINA, DM Maga-zine, Goesting)als gespeci-aliseerde sites zoalsTweakers.be. Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Research Executive / Data-analistHeb je ervaring in marktonderzoek of data-analyse? Hebben Excelen SPSS geen geheimen voor jou? Dan ben jij misschien de cijferwizard die wij zoeken! Je gaat aan de slag in ons research-team, waar je verantwoordelijk bent voor de opvolging van kwantitatieve onderzoeksprojecten. Je stelt vragenlijsten op, programmeert ze en verwerkt, analyseert en presenteert de resultaten. Hiervoor werk je actief samen met interne klanten,vooral de sales- en marketingafdeling. Je denkt actief mee na enondersteunt deze afdelingen met heldere onderzoeksresultaten.Daarnaast zorg je voor de analyse en samenvatting van bestaandestudies.

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Wij houden je handje

niet vast.Wel je potentieel.

023_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:42 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Bouw je carrière uit, job na job.

Krijg vacatures op maat in je mailbox, vind tips en advies voor je loopbaan en maak gebruik van online tools en testen.

Ontdek het volledige aanbod op Vacature.com.

tuinier

dierenverzorger

verantwoordelijke olifantenverblijf

directeur dierentuin

024_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 18:41 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

25VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

DIRECTEUR ONDERZOEK EN DIENSTVERLENING 100%Bij PXL

PHP LEAD DEVELOPERBij Douelou

CONSULENT DIENSTENCHEQUES ASSEBij GreenHouse

MANAGING ASSISTANT – RESIDENTIAL REAL ESTATEBij Add Value

STYLISTEBij AS Adventure Service Center

STUDIO MANAGERBij Typogra�cs

DIERENARTS-EXPERT(E)Bij IBGE - BIM

SALES SUPPORT ASSISTANTBij Rodenstock Benelux

PRODUCT ASSISTANT OVERLANDBij Jetair

HALFTIJDS ARTS & WOORDVOERDERBij Stichting tegen Kanker

ASSISTANT MANAGERBij McDonald’s

TECHNISCH RAADGEVERBij Introduce

AUTOMATION / ELECTROMECHANICAL ENGINEERBij ASPAC INTL

MARKETING MANAGERBij Optimal Parking Control

Meest recente jobsop Vacature.com:

025_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:36 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

026_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:35 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

27VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

026_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:35 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Talent Acquisition OfficerCreatieve professional met expertise in rekrutering en selectie

Je functie:

Je profiel:

Van Gansewinkel is zowel afvaldienstverlener als grondstoffenleverancier. We zamelen afval in en bewerken of verwerken afval tot grondstoffen. De Benelux is onze thuismarkt maar we zijn ook actief in Duitsland, Tsjechië, Polen, Frankrijk, Hongarije en Portugal. Met zo’n 5800 medewerkers realiseren we een jaaromzet van circa 1,0 miljard euro. Afval wordt door de meeste mensen als ongewenst beschouwd. Als iets zonder waarde. Van Gansewinkel denkt daar heel anders over. Want in afval van vandaag groeit de kiem voor de producten en goederen van morgen. Wij maken er zelf graag iets moois van. Momenteel wensen we binnen Van Gansewinkel België het HR team te versterken met een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE728272. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

PUURS

Talent Acquisition OfficerCreatieve professional met expertise in rekrutering en selectie

Van Gansewinkel verwerken afval tot grondstoffen. De Benelux is onze thuismarkt maar we zijn ook actief in Duitsland, Tsjechië, Polen, Frankrijk, Hongarije en Portugal. Met zo’n 5800 medewerkers realiseren we een jaaromzet van circa 1,0 miljard euro. Afval wordt door de meeste mensen als ongewenst beschouwd. Als iets zonder waarde. Van Gansewinkel denkt daar heel anders over. Want in afval van vandaag groeit de kiem voor de producten en goederen van morgen. Wij maken er zelf graag iets moois van. Momenteel wensen we binnen Van Gansewinkel België het HR team te versterken met een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

AankoperDynamische sourcing professional

Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Snack Food Poco Loco, gelegen te Roeselare, is lid van de Finse Paulig Group, die 2000 werknemers telt en in 2014 een omzet realiseerde van 867 miljoen euro. Als “private label” fabrikant is Poco Loco zelf verdeler van Tex Mex-voeding. Hun ruime variëteit aan tortillachips, wraps, dinnerkits, kruiden & dipsauzen, zijn wereldwijd in ruim 80 landen te verkrijgen. De productiesite telt na 20 jaar bestaan 400 werknemers en behaalde in 2014 een omzet van ruim 200 miljoen euro. Het bedrijf kent een gestage groei, die te danken is aan een hoge mate van flexibiliteit, dynamiek en innovatie. Dit zowel op vlak van productontwikkeling als op vlak van doorgedreven automatisering in de productie en continue herziening van de interne werkprocessen. Om de verdere professionalisering van het Sourcing Departement vorm te geven is Snack Food Poco Loco op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE728857. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ROESELARESnack Food Poco Loco2014 een omzet realiseerde van 867 miljoen euro. Als “private label” fabrikant is Poco Loco zelf verdeler van Tex Mex-voeding. Hun ruime variëteit aan tortillachips, wraps, dinnerkits, kruiden & dipsauzen, zijn wereldwijd in ruim 80 landen te verkrijgen. De productiesite telt na 20 jaar bestaan 400 werknemers en behaalde in 2014 een omzet van ruim 200 miljoen euro. Het bedrijf kent een gestage groei, die te danken is aan een hoge mate van flexibiliteit, dynamiek en innovatie. Dit zowel op vlak van productontwikkeling als op vlak van doorgedreven automatisering in de productie en continue herziening van de interne werkprocessen. Om de verdere professionalisering van het Sourcing Departement vorm te geven is Snack Food Poco Loco op zoek naar een (m/v)

028_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:35 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

29VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ProcesingenieurSterke teamplayer met ruime technische expertise en zin voor initiatief

Je functie:

Je profiel:

Hudson is binnen een wereldwijd actief netwerk marktleider in Rekrutering & Selectie, Talent Management Solutions en Interim Management. Wij beschikken over de nodige ervaring en deskundige middelen om Human Capital Strategies te vertalen in praktische acties en meetbare resultaten. Als marktleider streven we ernaar om ‘s werelds beste te zijn bij het helpen van werkgevers om succes te boeken met mensen. Hudson België, met kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt en Louvain-la-Neuve, is een onderdeel van de beursgenoteerde internationale Hudson Group.

Voor onze klant in Zuid-West-Vlaanderen, actief in de chemische sector, zijn wij in het kader van verdere optimalisatie op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE728834.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ZUID-WEST-VLAANDEREN

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Supplier Quality Expert

Verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid naar leveranciers

Referentie: BE728905

Je profiel:

Quality Requirements & Certification Expert

Drijvende kracht achter de certificatie van de corporate

quality processenReferentie: BE728906

QA-QC Manager

Verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid voor

de plant Ertvelde

Referentie: BE728907

Je profiel:

Oleon is Europese marktleider in de productie van oleochemische grondstoffen en derivaten. Natuurlijke oliën en vetten worden omgezet naar een breed gamma aan oleochemische producten. Deze worden gebruikt voor toepassingen o.a. binnen cosmetica, oilfield, voeding, smeermiddelen, polymerenchemie... De producten – gemaakt van hernieuwbare grondstoffen – combineren een sterke performantie met een hoge graad aan biologische afbreekbaarheid. Oleon telt een 900-tal medewerkers en 7 productie-sites, haalt een wereldwijde omzet van 700 miljoen euro en is aanwezig in een 100-tal landen. Oleon maakt deel uit van de Franse groep Avril. Omdat ze kwaliteit hoog in het vaandel dragen, zijn ze voor de verdere uitbouw van het kwaliteitsteam op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ERTVELDE - OELEGEM

Supplier Quality Expert

Oleonoliën en vetten worden omgezet naar een breed gamma aan oleochemische producten. Deze worden gebruikt voor toepassingen o.a. binnen cosmetica, oilfield, voeding, smeermiddelen, polymerenchemie... De producten – gemaakt van hernieuwbare grondstoffen – combineren een sterke performantie met een hoge graad aan biologische afbreekbaarheid. Oleon telt een 900-tal medewerkers en 7 productie-sites, haalt een wereldwijde omzet van 700 miljoen euro en is aanwezig in een 100-tal landen. Oleon maakt deel uit van de Franse groep Avril. Omdat ze kwaliteit hoog in het vaandel dragen, zijn ze voor de verdere uitbouw van het kwaliteitsteam op zoek naar een (m/v)

028_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:35 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Business AnalistErvaren analist om bedrijfsprocessen in te richten en te verbeteren

Je functie: Als Business Analist analyseer je de behoefte voor informaticatoepassingen door in nauw overleg met de operationele business te

Je profiel:

Aanbod:

Packo Inox (www.packo.com), met hoofdzetel in Zedelgem en vestiging in Diksmuide, is uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een echte wereldreferentie. Deze innovatieve producent van roestvast stalen componenten en installaties realiseert een totale omzet van meer dan 40 miljoen euro. De klantenportfolio is zeer divers en sterk internationaal: 80% van de producten wordt wereldwijd geëxporteerd. Binnen elk van de vijf gespecialiseerde business units beschikt het bedrijf over de unieke knowhow rond een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van roestvrij staal voor de voedings- en farmaceutische industrie. Ze beschikt over dochterbedrijven in Ierland en China. Om het IT departement te versterken, kijken we uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE727793. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ZEDELGEM

Business Analist

Packo Inox een klein familiebedrijf tot een echte wereldreferentie. Deze innovatieve producent van roestvast stalen componenten en installaties realiseert een totale omzet van meer dan 40 miljoen euro. De klantenportfolio is zeer divers en sterk internationaal: 80% van de producten wordt wereldwijd geëxporteerd. Binnen elk van de vijf gespecialiseerde business units beschikt het bedrijf over de unieke knowhow rond een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden van roestvrij staal voor de voedings- en farmaceutische industrie. Ze beschikt over dochterbedrijven in Ierland en China. Om het IT departement te versterken, kijken we uit naar een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Resultaatgerichte onderhandelaar met ervaring in private label Je functie:

Je profiel:

Aanbod:

Ysco maakt deel uit van de Milcobel-groep, de grootste Belgische zuivel-coöperatieve, en behoort tot de top van de Europese roomijsproducenten. In zijn 2 productie-units gevestigd te Langemark en Argentan (Fr) wordt met 650 medewerkers 155 miljoen liter roomijs op jaarbasis geproduceerd en wordt een omzet van 225 miljoen euro gerealiseerd. Ter versterking van de Sales Divisie te Langemark is Ysco op zoek naar 2 nieuwe medewerkers (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Sales Manager Nederland(BE728418)

Sales Manager Duitsland (BE728420)

LANGEMARKYsco maakt deel uit van de Milcobel-groep, de grootste Belgische zuivel-coöperatieve, en behoort tot de top van de Europese roomijsproducenten. In zijn 2 productie-units gevestigd te Langemark en Argentan (Fr) wordt met 650 medewerkers 155 miljoen liter roomijs op jaarbasis geproduceerd en wordt een omzet van 225 miljoen euro gerealiseerd. Ter versterking van de Sales Divisie te Langemark is Ysco op zoek naar 2 nieuwe medewerkers (m/v)

Sales Manager Nederland

030_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:34 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 13 06 2015

31VACATURE | ZATERDAG 13 JUNI 2015

be.hudson.com

Marketing ManagerGeneralistische en strategische functie

met directe impact op resultatenReferentie: BE725386

Je functie: Je positioneert het bedrijf als gevogeltespecialist binnen een

dynamische en snelgroeiende markt.

Je concretiseert deze in een business- en marketingstrategie. Je vertaalt ze in klare boodschappen naar verschillende doelgroepen.

producten.

en professionele benadering.

gaat de effectiviteit van diverse acties na.

om als team binnen en buiten het bedrijf de marketingfunctie haar

kader te creëren.

Je profiel: Je genoot een masteropleiding en hebt een belangrijke relevante

ervaring in een gelijkaardige functie.

sector en/of klantenportefeuille is een absolute vereiste.

menteren, op basis van ervaring en strategisch inzicht.

logisch redeneervermogen, die erin slaagt om snel een ver-

Je denkt met de organisatie mee en toont zin voor initiatief.

vaardigheden en krijgt mensen vanuit diverse functies mee in het verhaal.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Volys Star (www.volysstar.be), gevestigd te Lendelede (Kortrijk), is marktleider in gevogeltespecialiteiten. Als innovatieve referentie voor kwalitatieve kalkoen- en kipproducten produceert het bedrijf dagelijks, met meer dan 400 medewerkers, lekkere en gezonde vleeswaren en bereidingen, die optimaal voldoen aan de hedendaagse klantenbehoeften. Kwaliteit, veiligheid en het uitbouwen van duurzame relaties met medewerkers, klanten en leveranciers zijn daarbij de basisvoorwaarden. De producten worden aangeboden via diverse kanalen: retail, catering en grossiers. Voor de verdere ontplooiing van de nadrukkelijke aanwezigheid in de thuismarkten (België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië) zoekt deze dynamische onderneming in volle expansie naar een (m/v)

Aanbod:

met extralegale voordelen.

VerpakkingscoördinatorExpert in beheer en ontwikkeling van

verpakkingenReferentie: BE728705

Je functie: Binnen het bedrijf ben je de specialist op het gebied van verpakkingen

met de nadruk op secundaire en tertiaire verpakkingen (verpakkings- folie, etiketten, dozen, sleeves, recipiënten, enz.).

verbeterde verpakkingsconcepten.

verpakkingsprojecten.

voor interne instructies voor operatoren.

betrokken diensten.

duurzaamheid en milieu.

Je profiel: Je genoot een bachelor- of masteropleiding, bij voorkeur in een

technische richting.

verpakking.

gemakkelijk binnen een complexere organisatie.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LENDELEDE

030_GPV1QU_20150613_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 11/06/15 17:34 Page 31