VACATURE MAGAZINE 31 01 2015

48
31 januari 2015 009 WWW.VACATURE.COM Het ‘gele bloed’ van de Telenet-medewerkers CARRIÈRE Joris Evers, Vice President bij Netflix Europa JOBPROFIEL Vind je droomjob dankzij je netwerk VISIE Op zoek naar ‘een job in de media’?

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 31 01 2015

31 januari 2015009

WWW.VACATURE.COM

Het ‘gele bloed’ van de Telenet-medewerkers

CARRIÈREJoris Evers, Vice Presidentbij Netflix Europa

JOBPROFIELVind je droomjob dankzij je netwerk

VISIE

Op zoek naar‘een job in de

media’?

001_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:50 Page 1

2 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Voor zijn 16 winkels is Galeria Inno op zoek naar :

Afdelingsmanagers (M/V).U bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het commercieel beleid van de Directie. Uw belangrijkste doelstelling : de klantentevredenheid. U staat garant voor de commerciële prestaties, u leidt en coacht uw team als echte people manager opdat elke klant een onvergetelijk ‘Shopping’-moment beleeft. U bent verantwoordelijk voor het bereiken van uw budgettaire doelstellingen, voor een optimale presentatie van de producten, de optimalisatie van de goederenstroom en het administratieve beheer van uw afdeling.

Uw profiel : • U hebt een passie voor mode en retail

• U bent een klant- en resultaatgerichte people manager

• U hebt al drie jaar ervaring als manager in onze sector

• Voor Brussel moet u tweetalig Nederlands/Frans zijn.

Winkeldirecteurs (M/V).U draagt klantenservice hoog in het vaandel in uw winkel. Uw doelstelling : op lange termijn het economische succes van uw verkooppunt verzekeren. Als verantwoordelijke voor de rekrutering, opleiding en ontwikkeling van uw personeel staat u garant voor een positief sociaal klimaat in uw verkooppunt. U houdt toezicht op de commerciële acties en verliest daarbij nooit uw eerste doelstelling uit het oog : de klantentevredenheid.

Uw profiel : • U steekt graag de handen uit de mouwen

• U hebt een master (handel of economie)

• U bent tweetalig Nederlands/Frans en hebt een goede kennis van Engels

• U hebt 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie in de retailsector of de grote textieldistributie

• U bent een uitstekende klant- en resultaatgerichte people manager. Dankzij uw leidinggevende en relationele vaardigheden kunt u uw team leiden, motiveren en laten groeien

• Handel is uw passie.

Ons aanbod : een aantrekkelijk loon en tal van voordelen, doorgroeimogelijkheden binnen de groep en voortdurende opleidingen.

Stuur uw cv en uw begeleidende brief naar : [email protected] www.inno.be

002_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:42 Page 2

3

Er is niks aan te doen. Als je op een feestje ofeen receptie zegt dat je ‘wat dan ook’ in demedia en de communicatie doet, dan heeft dateen effect. De pret-en-spelsector van deeconomie, het Sodom en Gomorra van hetwerkende gild. Dat is het achterliggende idee.

Feestjes, creatieve uitspattingen, glamour enwat al niet meer. Nog versterkt door deopgewonden kreetjes van de ‘ik wil later iets inde media doen’-popjes, laureaten vanintelligentiewedstrijden waar borsten, buik enbillen totaal geen rol spelen. Niet dat het éénnoodzakelijkerwijs iets met het andere temaken heeft.

Maar is dat nog echt zo? Gaat het om fun? Ikheb al lang niet meer de indruk.Communicatiebureaus, productiehuizen eninteractieve bureaus moeten keihard werkenvoor elke euro die moet binnenkomen.Creativiteit zeker wordt immers al te vaakgelijkgesteld met pret. En daar hoef je niet voorte betalen. Maak eens een tekeningetje, verzineens een tekstje… Leg ons eens eenvoorstelletje voor om de media in te plannen(let op de verkleinwoordjes!).

Die pret is er ontegensprekelijk nog. Het is eenboeiend vak, je doet het met een groepgelijkgestemde enthousiastelingen en de

meeste bureaus sloven zich uit in het creërenvan meer dan aangename werkomgevingen.Niet omdat ze megalomaan zouden zijn, maaromdat hun klanten dat belangrijk vinden enomdat hun mensen dat soort omgevingennodig hebben om optimaal te functioneren.Creativiteit verdraagt geen stofferige saaiheid.Creativiteit moet een bepaalde vrijheidhebben.

Maar daar eindigt het. De wilde partijen, desomptueuze lunches, het slempen en de ‘Madmen-achtige’ arrogantie waarmee decommerciëlen uit de sector door het levenzouden wandelen, dat ligt ver achter ons.

In plaats daarvan krijg je hard werkende jongemensen die een stuk minder oog hebben voorde work-life balance in hun leven dan dedoorsnee werknemer. Mensen die met hart enziel achter hun bezigheden staan, ook al lijkendie in eerste instantie erg weinig bij te dragentot wat er substantieel toe doet in de wereld.

Het vercommercialiseren van creativiteit enefficiënte communicatie behoort bij het minsttastbare dat er bestaat. En de waardering (ookfinancieel) is dikwijls navenant, wat behoorlijkfrustrerend is. Zoals J. Seguela (RSCG) ooit zei:“il n’y a pas de vieux publicitaires…” Daar iseen reden voor.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verle-den in marketing en communicatie is hij nuvooral bezig met de toekomst en de plaatsvan goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a.een wekelijkse column voor demorgen.been vanaf nu ook over werk in Vacature Magazine. Recent verscheen van zijn handhet boek ‘Storytelling - verhalen makenmerken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

INHOUD05 CARRIÈRE

Het ‘gele bloed’ van de Telenet-medewerkers

08 JOBPROFIELDe job van Joris Evers, Vice President bij Netflix Europa

12 VISIESolliciteren 2.0: Vind je droomjob dankzij je netwerk

“Zeg tegen mijn moeder niet dat ik in de media werk, ze denkt dat ik pianistin een travestietenbar ben”

16 FOCUSWerken in de media: “Het mag al eens glitteren

19 OVERHEIDEen blik achter de schermen bij De Lijn

21 TIPS & TRICKSDe meest gestelde vragen opeen sollicitatiegesprek

23 ONLINEWhat’s online?

#OVERWERKT

VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

003_GPV5QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:22 Page 3

4 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

004_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:43 Page 4

“We zijn ervan overtuigd dat diversiteit be-langrijk is”, stelt Poels. “Als we mensenaanwerven, kijken we naar hun capacitei-ten en of ze in de bedrijfscultuur pas-sen, los van hoe ze eruit zien, vanwaar ze komen, waarin ze geloven ofwat hun persoonlijke voorkeur is.We hebben daardoor inderdaadeen zeer diverse groep mede-werkers. Door verschillendemensen bij elkaar te bren-gen, krijg je een heelcomplementair team.Zo bekijk je dingenuit andere hoekenen ga je ook reke-ning houden metversch i l l endeperspectieven.” Poels is al zevenjaar aan de slagbij Telenet. Zenoemt het een be-drijf ‘dat je moetmeegemaakt heb-

ben’. “Ik ben heel blij

dat Telenet op mijn persoonlijk parcours isgekomen ”, vertelt ze. “Al onze klanten ge-bruiken onze producten meerdere uren perdag, of het nu internet, tv of telefonie is.Daarom is wat we doen heel relevant. Datbetekent ook dat je als medewerker impacthebt en een verschil kan maken in die klan-tenbeleving. Ik zie hier voor het eerst inmijn 22-jarige carrière dat de beslissingen,die elke persoon binnen zijn domein in hetbedrijf neemt, een invloed hebben op hethele gebeuren. Een van de belangrijkstedrijfveren voor mensen is zinvol bezig zijn.Dat kan je doen in een cultuur die motive-rend is en ruimte geeft, zoals wij die bij Te-lenet hebben.”Waarden, sfeer en cultuur zijn voor Poelsbelangrijke concepten. Bij Telenet stre-ven ze een grote openheid na, ze laten mensen zichzelf zijn en vinden authenti-citeit heel belangrijk. “Naar Belgischenormen zijn we een groot bedrijf, maarwe proberen al onze werknemers te be-trekken. We gaan in gesprek, bevragenelkaar en geven de ruimte om ideeënnaar voor te schuiven”, legt Poels uit. >>

Vijf vrouwen staan aan de top bij Telenet. Daarmee bestaat zo goed als de helft vanhet managementteam uit vrouwen. Dat is opmerkelijk en bovendien blijkt uitonderzoek dat genderevenwicht wel degelijk bijdraagt tot hogere verkoopcijfers,meer klanten en een hogere relatieve winst. “Een bewuste keuze zou ik het niet noemen, maar het is ook geen toeval”, stelt Claudia Poels, Senior Vice PresidentHuman Resources en één van die vrouwen in het managementteam. “We streven er vooral naar om de juiste mensen aan te trekken en op de juiste plaats te zetten.”

Het ‘gele bloed’ vande medewerkersvan Telenet

Elke dag genieten duizenden Vlamingen van aardgas, elektriciteit, kabeltelevisie en riolering.

Wie daar achter zit? De bijna 1 600 collega’s van Infrax natuurlijk. Ze werken samen aan een optimaal beheer van de vier Infrax-netwerken. En da’s een hele uitdaging. Of wat dacht je van ruim 2 miljoen aansluitingen in 126 gemeenten?

Wil je daaran meewerken? Infrax biedt je talrijke mogelijkheden.Zie verder in Vacature!

CARRIÈRE

5VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

005_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:28 Page 5

Tekst: Heleen De BisschopCARRIÈRE

Een opmerkelijk initiatief is het klantenbrevet, waarbij medewerkers diegeen dagdagelijkse klantencontacten hebben, de kans krijgen om een halvedag mee te helpen in een Telenet-shop, mee te gaan met een installateur ofmee te luisteren op het contactcenter. “De bedoeling is dat alle medewerkersde vinger aan de pols houden bij onze klantenbeleving, maar ook dat mensende job van hun collega leren kennen, zo meer begrip en empathie creëren endus de samenwerking bevorderen. Die halve dag is een uitgelezen kans eneen atypische opleiding”, zegt Poels.” Als je dingen in beweging wil brengenof wil veranderen, doe je dat niet door er alleen over te praten, maar wel doorde zaken te laten aanvoelen.”

De Grote NetwerfVandaag werken 2.250 vaste medewerkers bij Telenet, met daar nog eens1.000 tijdelijke werknemers bovenop. In 2014 werden in totaal meer dan 300vacatures ingevuld. “We hebben op dit moment nog steeds meer dan hon-derd zeer diverse vacatures openstaan”, vertelt Poels. “Telecom wordt doorkandidaten geassocieerd met klantendienst en marketing, maar een derdevan ons bedrijf bestaat uit technische rollen. Daarvoor zoeken we specifiekIT’ers, ingenieurs en techniekers.” De volgende jaren zullen nog meer technische mensen gezocht worden, wantTelenet is volop bezig met de uitbouw van De Grote Netwerf. Het bedrijf in-vesteert de komende 5 jaar 500 miljoen euro voor de uitbreiding van hun net-

werk, zodat het, naar eigenzeggen, het beste van Europawordt. De komende jaren wor-den in Vlaanderen 1,8 miljoentaps (de aftappingen aan de hui-zen zelf, nvdr.) aan woningenaangepast, net als 150.000 ver-sterkers op de coaxkabels, omde bandbreedte bijna te verdub-belen tot één gigahertz (GHz).Daardoor zullen tegen 2019 in-ternetsnelheden van minstenséén 1Gbps aangeboden worden.Telenet begon het project in Me-

chelen en ondertussen zijn ze ook in Gent gestart. Met de investering willenze inspelen op de toekomstige digitale behoeften. De verwachtingen zijn dathet dataverbruik de komende vijf jaar zal verdrievoudigen. Een sneller net-werk is dus welkom.

The Internet of PeopleHoewel iedereen spreekt over the internet of things, is het belangrijk om hetmenselijk te houden, stelde CEO John Porter onlangs in Reyers Laat. Hetmoet ‘the internet of people’ worden. “We moeten blijven investeren in derelatie met onze klanten en de diensten die mensen willen, blijven leveren.Het ergste wat er kan gebeuren, is dat de klanten het vertrouwen in je bedrijfverliezen”, aldus Porter. Daarom stuurt het kabelbedrijf sinds september me-dewerkers op pad om tienduizenden klanten thuis op te zoeken voor een gra-tis ‘check-up’, waarbij de binnenhuisinstallatie wordt gecontroleerd, om erzeker van te zijn dat klanten hun Telenet-diensten optimaal benutten. Zowat10.000 klanten zouden al een bezoekje van Telenet gekregen hebben. Telenetzal het tempo van die huisbezoeken tegen midden dit jaar verder opdrijven,tot 500 per dag of 10.000 per maand. Ook daarvoor zijn er extra krachten envooral technisch personeel nodig.“Naast die technische skills, zoeken we vooral gedreven mensen die plezierwillen beleven aan hun job”, zegt Poels. “Daarnaast verwachten we van onzemensen dat ze elke dag opnieuw klantgerichtheid tonen. Daarvoor moetenwe samenwerken en zoeken we dus mensen die in een team willen werken,samen voor een resultaat gaan en niet enkel hun persoonlijk succes nastre-ven. Kandidaten moeten met andere woorden ‘geel bloed’ door de aderenhebben lopen.” V

Elke medewerkerheeft een invloed op het hele gebeurenClaudia Poels, Senior Vice President HumanResources bij Telenet

Birgit ConixChief Financial Officer

Birgit Conix begon in oktober 2013 bij Telenet alsChief Financial Officer (CFO). Ze maakt deel uitvan Telenets Senior Leadership Team, dat recht-

streeks rapporteert aan de CEO van Telenet. Conix heeft meer dan20 jaar financiële ervaring in diverse sectoren zoals de fast movingconsumer goods, medische hulpmiddelen en farmacie bij onder andere Heineken, Johnson & Johnson en Tenneco. Ze behaalde eenMaster of Science in Business Economics aan de universiteit van Tilburg in Nederland en een MBA aan de University of ChicagoBooth School of Business in de VS.

Claudia PoelsSenior Vice President – Human Resources

Claudia Poels werkt sinds mei 2008 bij Telenetals Vice President Human Resources. Sinds 15juni 2009 maakt zij deel uit van het Senior

Leadership Team als Senior Vice President Human Resources. Voorzij de Telenet Group vervoegde, werkte Poels bij EDS, waar ze erva-ring opdeed in verschillende human resources disciplines. In 2002werd ze gepromoveerd tot HR Directeur van de Belgische en Luxem-burgse afdeling en in 2006 werd ze HR Operations Directeur voorNoord Europa.

Inge SmidtsSenior Vice President – Residential Marketing

Inge Smidts begon in november 2009 haar loop-baan bij de Telenet Group en was verantwoorde-lijk voor de Go-to-Market rapportering aan de

Executive Vice President – Residential Marketing, tot ze in oktober2010 het Senior Leadership Team vervoegde. Voor ze bij Telenet aande slag ging, deed ze meer dan tien jaar ervaring op bij Procter &Gamble, waar ze begon als Assistant Brand Manager en regelmatiggepromoveerd werd tot ze Business Leader werd voor de papierdi-visie Benelux. Smidts behaalde een Master in de Economie aan deUFSIA in Antwerpen en een MBA in Marketing aan de IAE in Aix-en-Provence.

Martine TempelsSenior Vice President – Telenet for Business

Martine Tempels begon haar carrière bij de Te-lenet Group in januari 2009. Zij is verantwoorde-lijk voor de business-to-business divisie en

vervoegde het Senior Leadership Team in oktober 2010. Tempselsbegon als Account Manager bij NCR. Later verhuisde ze naar EDS omAccount Manager te worden en daarna kreeg ze verschillende bijko-mende verantwoordelijkheden als Business Unit Manager voor definanciële en commerciële sector. In 2007 werd Tempels benoemdtot Application Service Executive voor de Noordelijke en Centraleregio EMEA. Ze studeerde Economie en Bedrijfsleven aan de VrijeUniversiteit Brussel.

Ann CaluwaertsSenior Vice President – Media & Public Affairs

Ann Caluwaerts vervoegde het Executive Teamvan de Telenet Group in april 2011 als SeniorVice President Media & Public Affairs. Ze heeft

meer dan twintig jaar internationale ervaring in de technologie- entelecommunicatiesector. De laatste 17 jaar bekleedde Caluwaerts di-verse functies binnen British Telecom (BT), een van ‘s wereldsgrootste leveranciers van communicatie oplossingen en diensten.

>>

De 5 topvrouwen van Telenet

Op zoek naar een job in de telecom?www.vacature.com/jobstelecom

6 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

005_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:28 Page 6

7VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

www.jobpunt.be

De VREG wil de samenleving waarvoor hij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten wor-den dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht,

afkomst of handicap. Personen met een arbeidshandicap die nood hebben aan aanpassingen in de selectieprocedure kunnen dit aanvragen bij de kandidaatstelling.

Werk mee aan een betere energiemarkt in Vlaanderen!

De energiemarkt is al meer dan 10 jaar vrijgemaakt. Deze gebeurtenis heeft tot de dag van vandaag heel wat beweging met zich meegebracht. Hierdoor is energie een erg belangrijke uitdaging van deze tijd geworden.

Wat is de rol van de VREG hierin? Het is onze taak om als Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt mee te werken aan de transparantie van de Vlaamse energiemarkt. We vinden het dan ook belangrijk om onze doelstellingen via open communicatie en in dialoog met de Vlaamse overheid, marktspelers en energieverbruikers te realiseren.

Daarom zijn we voor de versterking van de directie Netbeheer op zoek naar twee dynamische collega’s (m/v).

Wil jij jouw energie stoppen in energie? Zie jij jezelf werken in een sector die nooit stilstaat? Vind je een goede balans tussen carrière en privé belangrijk? Als je vindt dat jij de persoon bent die beschreven staat in onderstaand profiel aarzel dan niet om online te solliciteren op www.jobpunt.be.

Je functie:Je werkt mee aan de verdere uitbouw van het regulatoir beleid rond de tariefmethodologie en -structuur. Je speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van de rapporterings- en controlesystemen en de toepassing ervan. Je ziet toe op de naleving door de netbeheerders van de openbaredienstverplichtingen en maakt analyses van hun effectiviteit. Je neemt deel aan interne discussies en overlegmomenten met de federale regulator, de distributienetbeheerders, de energieleveranciers, groepen van elektriciteitsafnemers/producenten en beleidsmakers.

Je profiel: Je bent houder van een masterdiploma in een economische richting of ingenieurswetenschappen, bij voorkeur aangevuld met economische studies. Je hebt kennis van financieel management. Je bent analytisch aangelegd. Je kan werken in teamverband en je bent vlot in overleg. Interesse voor de technische aspecten van de elektriciteits- en aardgasmarkt is een vereiste. Je houdt van een nieuwe uitdaging en je kan je snel inwerken in een dynamische omgeving. Je bent klantvriendelijk. Je weet van aanpakken. Je werkt accuraat en bent communicatief, ook in het Frans en Engels. Je bent verantwoordelijk en zelfstandig in je werk. Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring.

toezichthouder distributienettarieven

Je functie:Je maakt deel uit van het team dat instaat voor de opzet en uitbouw van een regulatoir beleid rond de distributienetten. Je zorgt ervoor dat dit beleid in overeenstemming is met de Europese regelgeving en volgt daarvoor de ontwikkeling van de netwerkcodes op. Je legt de noodzakelijke verbanden tussen tarieven enerzijds en investeringsbeleid en kwaliteitsregulering anderzijds. Je analyseert op welke wijze de transitie naar een slimmer gebruik van het net via regulering kan worden vormgegeven en welke rol de distributienetbeheerder hierin moet opnemen. Je neemt deel aan interne discussies en overlegmomenten met de federale regulator, de distributienetbeheerders, de energieleveranciers en groepen van elektriciteitsafnemers en –producenten.

Je profiel: Je bent houder van een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of een economische richting. Je kan werken in teamverband en bent overlegvaardig. Interesse voor de economische en technische aspecten van de elektriciteits- en aardgasmarkt is een vereiste. Je houdt van een nieuwe uitdaging en je kan je snel inwerken in een dynamische omgeving. Je bent klantvriendelijk. Je weet van aanpakken. Je werkt accuraat en bent communicatief, ook in het Frans en Engels. Je bent verantwoordelijk en zelfstandig in je werk. Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring.

toezichthouder distributienetbeheer

Aanbod: Je wordt aangeworven in de graad van toezichthouder met de bijbehorende salarisschaal A255. Je wordt aangeworven met een contract van onbepaalde duur. Relevante ervaring wordt gehonoreerd (brutomaandsalaris bij 2 jaar ervaring van 4 179,16 euro).

Verder bieden wij een functie binnen een boeiende organisatie, op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord, een dynamische en aangename werkomgeving met middelen en kansen om te slagen, aantrekkelijke vakantieregeling, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering.

Interesse? Ben je geïnteresseerd in één van deze functies, vul dan uiterlijk 15 februari 2015 het online standaard-cv in op www.jobpunt.be. Ga via de knop ‘bekijk onze jobs’ naar de vacature. Klik rechts onderaan op ‘solliciteer nu’ en vul het online standaard-cv in. Hier vind je ook een uitgebreide functiebeschrijving. Voor beide procedures vinden de selectiegesprekken plaats in de week van 2 maart 2015 en de assessments in de twee weken nadien (timing onder voorbehoud).

007_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:43 Page 7

JOBPROFIEL

8 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

008_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:31 Page 8

Het is een populaire vraag en perfecte ijsbreker op recepties en verjaardagen:welke series volg jij? Ben je een Breaking Bad-kijker of hou je van House ofCards? Als iemand hier vaak over ondervraagd wordt, is het Joris Evers wel.Gelukkig is het hoofd Europese communicatie bij Netflix het onderwerp noglang niet beu. “Ik vind het altijd leuk om met mensen over series te praten.Op dit moment kijken mijn vrouw en ik samen naar How I Met Your Motheren Sherlock. Maar een binge watcher ben ik niet,hoor.”In het imposante Europese hoofdkantoor vanNetflix, aan de Keizersgracht in Amsterdam,geeft de enthousiaste Evers bij binnenkomst di-rect een rondleiding door het pand. “Het is nogwel een beetje leeg”, geeft hij toe. “Maar we ver-wachten de komende tijd een behoorlijke groeidoor te maken.” Het gaat namelijk goed met Net-flix in Europa. In Nederland heeft de Ameri-kaanse aanbieder van internettelevisie volgensonofficiële metingen binnen een jaar meer dan600.000 nieuwe abonnees weten te winnen, eenverzevenvoudiging ten opzichte van eind 2013. In België werd Netflix pas op19 september 2014 gelanceerd. Hoeveel Belgische gebruikers er intussen zijn,is niet bekendgemaakt. Na jaren voor Netflix in Californië te hebben gezeten,is Evers sinds een paar maanden terug in Nederland om de uitbreiding in Eu-ropa te overzien.

Je bent ooit begonnen als journalist. Waarom de journalistiek?“Ik wist van jongs af aan al dat ik de journalistiek in wilde. Tussen mijntiende en vijftiende runde ik een redactielokaal vanuit de achtertuin vanmijn ouders, waar ik een eigen krant maakte. Hele verhalen schreef ik overwat ik vond van de situatie in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld. Het Schooi-ertje, heette mijn krant. Ik kopieerde het bij mijn moeder op kantoor en ver-spreidde het vervolgens onder familie, buren en kennissen. De hoogsteoplage was volgens mij vijftig. Uiteraard wilde niemand bij mij adverteren,dus ik plaatste nep-advertenties van de drogist op de hoek en zo. Want datgaf het natuurlijk legitimiteit.”

Toch ben je geen verslaggever geworden.“Dat heb ik wel bijna tien jaar gedaan, tijdens en na mijn studie aan de Schoolvoor Journalistiek. Eerst schreef ik voor de twee Haarlemse huis-aan-huisnieuwsbladen en werd ik eropuit gestuurd om brandjes en evenementen teverslaan. Mijn echte interesse lag echter bij technologie. Toen internet mid-den jaren 90 opkwam, vond ik dat meteen interessant. Ik zat thuis te pro-grammeren, maakte spelletjes, bouwde websites en probeerde van alles uit.”“Tijdens mijn studie liep ik stage op de internetredactie van de Volkskrant.Dat was in 1998 en de online krant was nog een nieuw fenomeen. Er was be-hoefte aan mensen die zowel verstand hadden van journalistiek als van in-ternet. Ik had dat, dus die stage werd al snel een baan. Mijn ouders zagen deVolkskrant als een soort summum van de journalistiek, dus die dachten datik nooit meer ergens anders heen zou gaan. Zelf wilde ik echter het liefst zosnel mogelijk naar Amerika.”

Waarom?“Alle innovaties op technologiegebied kwamen uit de VS, dus het leek mijlogisch om dan ook daar te zitten. Ik ben toen in eerste instantie bij Webwe-reld gaan werken, waar ik wat gespecialiseerdere en meer internationale ver-halen kon schrijven. Webwereld was van de Amerikaanse uitgever IDG en naeen paar jaar heb ik gesolliciteerd op een functie bij IDG Nieuwsdienst, eerst

in Nederland en daarna in San Francisco. Dat lukteen in 2003 verhuisde ik naar de VS. Toevallig wonik ook nog een Green Card, dus dat kwam mooi uit.Na twee jaar bij IDG ging ik naar CNET, wat mij be-treft op dat moment het hoogtepunt van techno-logiejournalistiek. Zij brachten al het nieuws alseerste. Daar heb ik veel geleerd, vooral over cyber-security, maar op een gegeven moment bereikte ikeen punt van verzadiging. Ik merkte dat de anderekant, van PR, me ook erg aansprak. Wat gebeurt erbinnen een bedrijf, voordat ik als journalist eenbelletje of persbericht krijg? Toen ben ik overge-stapt naar McAfee, waar ik verantwoordelijk werd

voor een groot deel van PR en Communicatie. Toen McAfee onderdeel werdvan Intel, werden we opeens onderdeel van een enorme organisatie. Datvond ik iets minder interessant, dus ik zocht wat anders. Dat werd Netflix.”

Waarom Netflix?“Ik was net getrouwd en met mijn vrouw in het Californische Los Gatos gaanwonen, waar ook het hoofdkantoor van Netflix zit. Zelf was ik al jarenlanglid van Netflix, want ze bestaan al sinds 1997. Ik wist dat ze nog communica-tiemensen zochten, dus ik heb een mail gestuurd en na twee weken had ikeen afspraak met de Chief Communications Officer, die nu nog steeds mijnbaas is. Daar ben ik een biertje mee gaan drinken. Hij is ook ooit begonnenals journalist en het klikte meteen. Het biertje werd een etentje, gevolgd dooreen borreltje. Met een baan als Director of Corporate Communications als re-sultaat.”

Het klinkt alsof je overal fluitend binnen wandelde.“Dat valt wel mee hoor. Ik denk wel dat ik in de VS als Nederlander een voor-deel had. Amerikaanse schrijvers, of het nu PR-mensen of journalisten zijn,hebben nog weleens de neiging hele wollige, ingewikkelde teksten te schrij-ven. Doordat Engels mijn tweede taal is en ik er op een afstand naar kan kij-ken, zijn mijn teksten altijd heel duidelijk en to the point. Daarnaast is eenjournalistieke achtergrond heel handig als je in de communicatie werkt.Want je weet wat journalisten willen horen en bent niet alleen bezig met jeeigen verhaal als bedrijf.”“Maar mijn Nederlandse directheid vinden ze in de VS ook weleens lastig,daar draaien ze soms liever wat meer om dingen heen. Bij Netflix is direct-heid juist weer onderdeel van de bedrijfscultuur.”

Wat sprak je aan in Netflix?“Wat ik leuk vond aan Netflix, was dat ze zichzelf in relatief korte tijd al eenaantal keer opnieuw hadden uitgevonden. Ze begonnen als dvd-ver-

Joris Evers begon als techjournalist en werkt nu bij de populaire internetzender Netflix als Vice Presidenten Head of Communications van Europa. Het gaat goed met Netflix, maar dat is weleens anders geweest.“Als ik met mijn Netflix-rugzak over het vliegveld liep, werd ik letterlijk uitgescholden.”

Bij Netflix doen we nietaan regeltjes en checks,

je wordt alleen afgerekend op je prestaties

Joris Evers, Netflix

Tekst: Marieke Verhoeven

Joris Evers: van techjournalist naarhoge baas bij Netflix

>>

9VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

008_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:31 Page 9

JOBPROFIEL

huurbedrijf via de post en gingen daarna via inter-net televisie aanbieden. De afgelopen jaren is hetecht een zender geworden, met eigen series. Toenik in 2011 bij Netflix begon, was het idee om heelsnel en hard wereldwijd te groeien. Dat heeftmede te maken met het feit dat hier alleen maaragressieve doeners werken, zogenaamde A-types.Het is eigenlijk een wonder dat we allemaal zogoed met elkaar samen kunnen werken. Er heersthier een cultuur van freedom and responsibility,met een focus op high performance. We doen nietaan regeltjes en checks. Dus geen controles op jekilometerverbruik of of je een broodje te veel hebtgedeclareerd. Je wordt alleen afgerekend op jeprestaties. Daar houd ik zelf ook erg van.”

Netflix is niet altijd populair geweest.“Klopt. We waren in 2011 iets te snel in het denkendat dvd in het verleden lag en streaming de toe-komst had. We hebben dvd en streaming toen vrijonverbiddelijk uit elkaar getrokken, met een prijs-verhoging van 60 procent voor klanten die beidediensten hadden. Dat werd ons niet in dank afge-nomen. De pers schreef kritische stukken en hetaandeel Netflix daalde in no time van 300 naar 50dollar.”

“Als ik met mijn Netflix-rugzak over het vliegveldliep, werd ik letterlijk uitgescholden. Dat weklootzakken waren en geld van onze klanten sta-len. Van beurslieveling werden we opeens eenparia. Onze CEO werd een punching bag voor kri-tiek. Toen zijn we hard gaan werken aan het her-stel van ons imago, wat ook mijn taak werd.”

Hoe heb je dat toen aangepakt?“Vooral door positieve verhalen te vertellen enduidelijk te maken waar Netflix voor stond. Hetdoel was om uit te leggen hoe we van dvd-kanaalecht een zender gingen worden, met een eigenserie, House of Cards. Ook wilden we uitleggenhoe geavanceerd onze technologie was, dat webijvoorbeeld de kijkvoorkeuren van abonneeskonden voorspellen. Dat verhaal was nieuw ensloeg aan. We dachten dat het drie jaar zou duren,maar eigenlijk stonden we na twee jaar alweergoed op de kaart.”

Een veelgehoorde klacht nu nog is dat van bepaalde series niet alle seizoenen te zien zijn.Hoe zit dat?“Dat heeft alles te maken met licenties. We probe-ren altijd alle seizoenen van een serie te krijgen,

maar als een serie nog op een lokale zender te zienis, lopen we een seizoen achter. Zij hebben exclu-siviteit voor het laatste seizoen. Daarom zijn weook met onze eigen series gekomen en bieden webijvoorbeeld ook alle Disney-films als eerste aan.”

De series van HBO, de zender met de meesteEmmy-winnende series, bieden jullie niet aan.“Klopt, omdat HBO een concurrent van ons is.HBO-programma's zie je exclusief op HBO, netzoals wij ook exclusieve programma's hebben. Dielicenties zullen ze dus niet aan ons geven, net zomin als wij de onze aan hen zullen geven. We zijnpas twee jaar geleden begonnen met onze eigenseries en dat worden er steeds meer. Sinds decem-ber 2014 hebben we Marco Polo erbij, maar ookThe Killing en de nieuwe serie Bloodline zijn ex-clusief voor Netflix geproduceerd. We doen ookveel documentaires, jeugdprogramma's en stand-up comedy. In tegenstelling tot een zender alsHBO richten we ons niet op een specifieke doel-groep, maar juist op een zo breed mogelijke doel-groep. Van peuter tot bejaarde: iedereen kan opNetflix iets interessants vinden.”

Wat zijn verder de plannen voor Netflix?“We hebben nu meer dan 57 miljoen kijkers we-reldwijd. Dat zijn vooral Amerikanen, maar ookMexicanen zijn echte binge watchers. Ons doel isom de grootste internetzender te zijn. Traditio-nele televisie is erg regiogebonden, wij willen eenwereldwijde speler zijn. De uitdagingen zijn dan:de juiste titels vinden, weten wat mensen willenzien, gebruiksvriendelijk zijn en betaalbaar blij-ven. Je ziet nu al dat traditionele zenders als de

BBC sommige content alleen nog maar onlineaanbieden, in plaats van andersom in de vorm vanOoit Gemist. Dat zal steeds meer gaan gebeuren.”

Is het einde van traditionele televisie in zicht?“Onze visie is dat alle televisie op termijn inter-nettelevisie wordt. Lineaire televisie, oftewel Ap-pointment TV, zal verdwijnen. Dat zal niet in éénkeer gaan, maar net zoals bij vaste en mobiele te-lefonie. De meeste mensen hebben nog wel eenvaste telefoon, maar gebruiken 'm nooit meer.Overigens zien we nu nog dat de meeste mensenNetflix op hun televisietoestel kijken. Dus de te-levisie zelf zal niet zo snel verdwijnen, alleen zalhet wel steeds makkelijker worden om te schake-len tussen de verschillende aanbieders en appli-caties.”“Lineaire televisie werkt alleen nog voor speci-fieke evenementen en competities. Zoals eenvoetbalwedstrijd of een programma als De SlimsteMens ter Wereld, waar je de volgende dag overmee wil praten bij de koffieautomaat. Maar serieslenen zich veel beter voor internettelevisie,omdat je hier beter een diepgaand verhaal kuntvertellen, meteen meerdere afleveringen achterelkaar kunt zien en zelf bepaalt wanneer je kijkt.Het is onze taak bij Netflix om het beste en meestbrede aanbod aan te bieden.” V

Wie is Joris Evers?1975 Geboren te Haarlem1994 – 1998 Academie voor Journalistiek, Tilburg1998 – 1999 Redacteur internetredactie de Volkskrant2000 – 2005 Techjournalist bij IDG in Amsterdam en San Francisco2005 – 2007 Senior Writer technologieplatform CNET2007 – 2011 (Senior) Director Worldwide Public Relations McAfee2011 – juli 2014 Director Global Corporate Communications bij Netflixjuli 2014 – heden Vice President, Head of Communications Europe bij Netflix

Bij Netflix werken alleenagressieve doenersJoris Evers, Netflix

© Frank Groeliken

10 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Op zoek naar een job in de media?www.vacature.com/mediajobs

008_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:31 Page 10

11VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

011_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:33 Page 11

VISIE

Solliciteren 2.0

Vind je droomjob dankzij je netwerk‘Koen Delvaux zoekt een nieuwe uitdaging’, dit bericht zagen heel wat mensen de voorbije maanden inhun mailbox verschijnen. Want Koen Delvaux, consultant en (mede-)oprichter van enkele bedrijven zoalsMedeMerkers, Mobile Vikings en Citylive, was inderdaad op zoek naar een nieuwe job. Hij schakelde zijnnetwerk in en hield zijn zoektocht bij op zijn blog. Zo vond hij uiteindelijk zijn droomjob als Head of Consumer Innovation bij Proximus.

Foto: Bert Van Den Broucke / Photo News

12 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

012_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:35 Page 12

“Tot nu toe was ik consultant, dat wil zeggen datik steeds voor korte opdrachten werkte bij ver-schillende bedrijven. Het is leuk om met veel or-ganisaties in aanraking te komen, maar ik merktedat er weinig diepgang was. Als je echt iets wil ver-anderen en invloed wil hebben op het succes vaneen bedrijf, moet je er langer blijven. Daaromvond ik het wel goed om eens bewust voor eenlangere periode bij een bedrijf te gaan werken,liefst ook in een grote organisatie waar er vol-doende nood is aan verandering.”

“Om mezelf scherp te houden, probeer ik om detwee jaar van job te veranderen”, schrijf je op jeblog. Dat mogen we zeer letterlijk nemen.Waarom kies je daarvoor?“Onze economie verandert voordurend. Daardoorzal de job die je vandaag doet over tien jaar er he-lemaal anders uitzien. Je hebt twee mogelijkhe-den. Ofwel onderga je die verandering, wat goedkan uitdraaien. Ofwel neem je het heft in eigenhanden en kies je zelf in welk bedrijf en functie jeervaring wil opdoen. Twee jaar vind ik een goedritme: je hebt voldoende tijd om een project vol-ledig af te werken en het is niet zo lang dat je tothet meubilair van het bedrijf begint te behoren. Ikheb schrik dat als ik ergens langer dan twee jaarblijf, me ga settelen in de job en niet meer op zoekga naar hoe ik nog het best kan functioneren.”

In theorie klinkt het mooi, maar voor veel werk-nemers is dat vaak praktisch onhaalbaar. Lukthet om telkens een nieuwe uitdaging te vinden?“Wanneer je tijdens je werk met veel mensen incontact komt, rol je al snel van de ene opportuni-teit in de andere. Wanneer dat niet zo is, kan ik mevoorstellen dat het niet evident is. Daarom is hetvolgens mij zo belangrijk om een netwerk op tebouwen, los van je professionele. Zo ben ik ook bijProximus terechtgekomen. Via mijn blog moe-digde ik anderen aan om mij voor te stellen bij hunrelaties. Daarmee schakel je het netwerk van jenetwerk in, want anders is je bereik onvoldoendegroot. Vervolgens moest ik natuurlijk opvallen.Daarom maakte ik een video-cv, dat mijn netwerkop zijn beurt dan weer verstuurde naar hun net-werk. Op een dag kreeg ik telefoon van een rekru-teerder van Proximus. Die dame zei me dat op ééndag vier verschillende mensen mijn video naarhaar hadden gestuurd, zowel CEO DominiqueLeroy als Michel Georgis, het hoofd HR en twee in-terne medewerkers. De vacature voor Head ofConsumer Innovation zou niet veel later gepubli-ceerd worden. Aangezien ik een profiel had dathonderd procent bij de functie paste, wilde ze na-gaan of ik geschikt was voor die job voordat ze devacature naar de markt openstelden. Dankzij mijnvideo-cv heb ik vandaag een job waarvan de func-tie zelfs nooit gepubliceerd is omdat ze mij al ge-vonden hadden.”

Solliciteren via sociale mediaHet was de eerste keer dat je echt solliciteerde.Hoe was de ervaring?“Ik ontdekte voor het eerst hoe de arbeidsmarktin elkaar zit. Als consultant werd ik gecontacteerden zocht ik nooit zelf actief werk. Ik heb ervarendat de manier waarop de klassieke arbeidsmarkt

werkt, niet ideaal is. Een bedrijf post een vacature,wacht tot er sollicitanten op afkomen en hoopt zode geschikte kandidaat te vinden. Via die weg hebik ook veel brieven verstuurd, maar ik heb weinigreacties gekregen. Ik vermoed dat bedrijven diegrote instroom van kandidaten moeilijk op een ef-ficiënte manier kunnen behandelen. Na eenmaand ben ik daarmee gestopt en koos ik ervoorom mijn netwerk in te schakelen. Dat heeft welsnel gewerkt.”

Is dat een manier waarop we in de toekomst meerzullen solliciteren?“Vaak hebben sollicitanten nog het idee dat erweinig jobs zijn en dat we allemaal voor dezelfdejob solliciteren, maar in werkelijkheid gaan bedrij-ven steeds vaker op zoek naar zeer specifieke pro-fielen en wordt het voor hen steeds moeilijker omdie mensen te vinden. Ik vermoed dan ook dat de

arbeidsmarkt zal evolueren. Zo zullen de sollici-tanten aangeven welke vaardigheden ze hebbenen welke functie ze zoeken en zullen de bedrijvenzich kandidaat stellen. Om dat te bereiken, zullenzowel de kandidaten als de rekruteerders hunmentaliteit moeten veranderen. Vroeger leerdende mensen hoe ze een goede sollicitatiebriefschreven, binnenkort zullen ze leren hoe ze zichvia de sociale media moeten voorstellen. Ik geefook af en toe les en mijn studenten hebben al diereflex. Elk klein project vullen ze in op hun Linke-dIn-profiel. Nu denken mensen die een arbeiders-of bediendefunctie zoeken misschien dat ze datniet hoeven te doen, maar ook voor hen kan hetalleen maar een meerwaarde zijn.”“Ik ben nu zelf drie mensen aan het aanwerven ende meeste kandidaten zijn mensen die ik via mijnnetwerk aangeboden kreeg. Pas vandaag kreeg ikde eerste kandidaat binnen die via de traditioneleweg solliciteerde en via het klassieke watervalsys-teem bij mij terecht gekomen is. Terwijl ik al eenhele hoop mensen gezien heb die ik via mijn net-werk leerde kennen.”

Atypisch profielJe schreef op je blog: “Ik wil voor een bedrijfwerken dat mij nodig heeft. Daarbij ga ik ervanuit dat de functie die ik er zal uitoefenen nogniet bestaat.” Dan heb je bij Proximus vast jedroomjob gevonden?“Absoluut! Tijdens mijn sollicitatie moest ik ooktesten afleggen bij een assessment center. Daarhebben ze vastgesteld dat ik een zeer atypischprofiel heb voor Proximus. Ze vroegen zich dus afwaarom ik die job toch wou doen. Ik legde uit dater bij Proximus veel slimme mensen werken endat de organisatie goed gestructureerd is, maardat zorgt er natuurlijk voor dat je als bedrijf blijftdoen wat je gisteren ook deed. We zijn net in een

sector actief die enorm snel verandert, dus moe-ten we sneller bewegen en dat is mijn specialiteit.Mijn atypische profiel is net mijn sterkte binnenhet bedrijf.”

Met de komst van Dominique Leroy waait er eennieuwe wind bij Proximus. Hoe ziet de toekomsteruit?“Proximus zal steeds transparanter worden. Jemerkt nu al dat er bij de leiding van het bedrijf eenfrisse wind waait en dat er op een down to earth-manier beslissingen gemaakt worden. Er werkenin dit bedrijf zo’n 14.000 mensen, dus sommigenzullen nog moeten wennen aan de nieuwe maniervan werken. We moeten ook veel flexibeler zijn.De helft van onze business vandaag bestond tienjaar geleden nog niet. In de toekomst zal dat nietanders zijn. We kunnen zelfs voor de eerste keerniet eens inschatten hoe de toekomst eruit ziet.Vroeger veranderde er ook veel, maar de grote lij-nen waren altijd duidelijk. Met de komst van detelevisie, de sms en de mobiele data was er telkenseen nieuwe markt waarop we ons als industrie ge-stort hebben. Nu is dat minder gefragmenteerd enminder duidelijk, maar we zien toch dat er eenaantal grote bewegingen zijn rond internet, mobi-liteit en healthcare. Daar zullen we als operatorzeker een rol kunnen spelen, maar we moetensamen met andere partijen in de industrie nog uit-zoeken wat die rol precies zal zijn. Dat is de uitda-ging voor de toekomst.” V

Tekst: Heleen De Bisschop I Foto’s: Bert Van den Broucke / Photo News

Mijn atypische profielis net mijn sterktebinnen ProximusKoen Delvaux, Proximus

13VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

012_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:35 Page 13

VISIE

Met het veranderen van de naam, verdween ookde machocultuur die er heerste toen Didier Bel-lens het nog voor het zeggen had. Nog nooit ver-anderde het imago van een bedrijf zo snel.Proximus werd Vlaamser, jonger en hipper. Hetbedrijf investeerde zwaar in 4G-technologie enhaalde ook een exclusieve overeenkomst met deAmerikaanse streamingdienst Netflix binnen.Het management zit niet meer op zijn ivorentroon. Toen de discussie over de toplonen bijoverheidsbedrijven oplaaide, voorspelde DidierBellens dat het bedrijf geen geschikte toplui meerzou vinden door de loondrempels die de vorigeregering oplegde. Hoewel het niet eenvoudigwas, bewees Leroy het tegendeel. “Met SandrineDufour (CFO) en Philip Vandervoort (Chief Con-

sumer Market Officer) hebben we mensen bin-nengehaald die moesten inleveren. Daartegen-over staat dat ze in een aantrekkelijk bedrijf zit-ten, waar ze beslissingen kunnen nemen. Maarwe zitten onder de loonnorm van de markt, dat isduidelijk”, zei Leroy in een interview met DeMorgen.

De vloek van de bedrijfswagenDaarnaast kan een werknemer bij Proximus kie-zen voor een groen mobiliteitsplan. “Dit houdt indat je van het budget voor je firmawagen een deelkan inzetten op het openbaar vervoer”, legt KoenDelvaux, Head of Consumer Innovation, uit. “Zelfheb ik zo een 1e klasse abonnement genomen. Dekostprijs hiervan gaat rechtstreeks af van mijn le-asingbudget. Hierdoor heb ik geen parkeerplaatsmeer in het gebouw, waardoor ik quasi altijd metde trein kom. Ik heb ook maar een beperkte tank-kaart en natuurlijk een kleinere auto, tenzij ik zelfbijbetaal. Maar ik behoud wel het fiscaal voordeelvan de firmawagen.”“Heel werknemers bij Proximus nemen nu detrein omdat dit sneller is en ze op de trein hun tijdnuttig kunnen besteden. De kost voor zowelwerkgever, werknemer als de overheid blijft ge-lijk. Er is alleen meer keuze voor de werknemeren het milieu vaart er wel bij”, zegt Delvaux.

InnovatieTen slotte wil Proximus blijven innoveren. Met dekomst van Delvaux als Head of Consumer Innova-tion zetten ze een stap in de goede richting. Del-vaux: “Met mijn team ga ik op zoek naar hoe wegeld kunnen verdienen met producten en dienstenwaar we vandaag nog geen geld mee verdienen.Niemand weet wat de rol van een operator in detoekomst zal zijn. De beste manier om die rol tevinden is om actief met nieuwe producten op demarkt te komen.”Denk maar aan de samenwerking met Netflix. Zokunnen televisieklanten van Proximus sinds kortnaar Netflix kijken via hun decoder. In 2015 wilLeroy nog gelijkaardige diensten aanbieden, nietomdat ze er zo veel winst uit haalt, wel als dienst-verlening aan de klanten. “Wij willen openstaanvoor al die nieuwe wereldspelers. Veel bedrijvendie ooit succesvol waren, maar nu niet meer be-staan, stonden niet open voor nieuwigheden envreesden daarmee hun eigen business te kanni-baliseren.” V

Proximus is Belgacom niet meer

Sinds de komst van de nieuwe CEO, Dominique Leroy, is het stoffige overheidsbe-drijf Belgacom helemaal getransformeerd.Toen ze amper twee maanden aan het roerstond, besliste Leroy om het bedrijf te rebranden. Alle Belgacom-producten wordenonder de merknaam Proximus verkocht,maar het bedrijf blijft wel Belgacom heten.

Op zoek naar een job in de telecom?www.vacature.com/jobstelecom

14 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

012_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:35 Page 14

15VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Bouw je carrière uit, job na job.

Krijg vacatures op maat in je mailbox, vind tips en advies voor je loopbaan en maak gebruik van online tools en testen.

Ontdek het volledige aanbod op Vacature.com.

arbeider groendienst

parkwachter

gemeenteraadslid

schepen van leefmilieu

015_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:35 Page 15

De media spreken sterk tot de verbeelding. Datkunnen ze bij MEDIALAAN, het moederhuis vande televisie- en radiomerken VTM, 2BE, Vitaya,JIM, VTMKZOOM, Q-music en JOE fm, alleenmaar bevestigen. “Onlangs hadden we een open-staande vacature voor de functie van Junior PressOfficer”, vertelt Sara Vercauteren, woordvoersterbij MEDIALAAN. “We zochten een starter. De kan-didaten moesten nog geen ervaring hebben, maarenkel afgestudeerd zijn in een of andere commu-nicatierichting. Voor die functie hebben we 420 cv’s binnengekregen.” Hoewel het volgensVercauteren een uitzonderlijk aantal was, toonthet nog maar eens aan welke aantrekkingskrachtde media hebben, terwijl de jobs niet voor hetrapen liggen.

Onbekend maakt onbemindMaar hoe komt het nu toch dat die media zo po-pulair zijn? “Het spreekwoord luidt: onbekendmaakt onbemind. In onze sector is dat net omge-keerd. Mensen komen voortdurend in aanrakingmet de media. Zo wordt er ’s middags tijdens delunchpauze vaak over televisieprogramma’s vande avond voordien gebabbeld. Dat spreekt ook totde verbeelding. Veel mensen willen weten hoehet er aan toe gaat achter de schermen en zouden

daar ook graag hun steentje aan willen bijdra-gen”, zegt Vercauteren.“Starters die aan de slag willen als journalist oponze nieuwsdienst moeten slagen voor ons jour-nalistenexamen”, stelt Vercauteren. “Hoewel we

veel journalisten in huis hebben en steeds op zoekzijn naar nieuwe mensen, is het aanbod van dekandidaten veel groter dan het aantal open-staande plaatsen. De uitstroom van de richtingenjournalistiek en communicatie is bijzonder groot.”

MEDIALAAN is niet alleen op zoek naar de typi-sche ‘mediamensen’, zoals journalisten, regis-seurs en monteurs. “We zijn een commercieelbedrijf en hebben dus bijvoorbeeld ook een grotesalesafdeling”, legt Vercauteren uit. De moeilijk-ste functies om in te vullen zijn, zoals in veel be-drijven en sectoren, de IT’ers. “Zij hebbenMEDIALAAN niet bovenaan hun lijstje staan als zeop zoek gaan naar een job. Terwijl het bij ons ookeen heel interessante job kan zijn aangezien de te-levisiewereld sterk evolueert en innoveert. Hetzijn de moeilijkste profielen om te vinden, maarze zijn zeer welkom.” Die instroom vlotter latenverlopen, is een van de grote uitdagingen voor2015. Daarom zal MEDIALAAN de contacten meteen aantal scholen verbeteren, zodat de docentenen studenten goed weten welke profielen gezochtworden.Wie geen informaticadiploma op zak heeft en tochgraag in de media aan slag gaat, loopt als studentbest een stage binnen het mediahuis. “We hebbenjaarlijks veel stageplaatsen, niet alleen op denieuwsdienst, maar ook op elke andere afdelingzoals marketing en sales. Mensen die in het kadervan hun opleiding stage lopen, kunnen het ver-schil maken en groeien vaak op een natuurlijkemanier door naar een job”, zegt Vercauteren. “Op

FOCUS

Grijp de kans omstages of vakantiejobste doen, want zo kun jelaten zien wat je waardbentSara Vercauteren, woordvoerster bij MEDIALAAN

Het zijn niet alleen de kandidaten Miss België die op zoek zijn naar een ‘job in demedia’. Heel wat sollicitanten staan in de rij om bij hun geliefde media- of productie-huis aan de slag te gaan. Al moeten ze tijdens de sollicitatieprocedure wel heel erg uit

de band springen om in de massa op te vallen.

Werken in de media:“Het mag al eens glitteren”

16 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

016_GPV2QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:37 Page 16

de persdienst werken tien mensen, waarvan tweehier ooit begonnen zijn als stagiair. Grijp de kansom stages of vakantiejobs te doen, want zo kun jelaten zien wat je waard bent.”

Safety FirstZo’n zeshonderd mensen werken bij MEDIALAANen in 2014 nam het bedrijf ongeveer 50 nieuwemensen aan. Dat is positief nieuws, want de crisis

sloeg ook hier toe. MEDIALAAN, toen nog onderde naam VMMa, bleef niet gespaard van herstruc-tureringen. “De laatste gebeurde ondertussentoch al drie jaar geleden”, verklaart Vercauteren.“Maar wij zijn een financieel gezonde organisatiemet tv- en radiomerken die het heel goed doen.Al moeten we natuurlijk blijven rekening houdenmet de markt. We zijn een commercieel bedrijf enzijn dus afhankelijk van de conjunctuur.”

Een jaar geleden heette MEDIALAAN nog deVlaamse Media Maatschappij (VMMa). Met denieuwe naam wil het bedrijf haar identiteit dui-delijker maken, maar ook vooral de televisie- enradiomerken van het huis ondersteunen en ver-binden. “Wat 25 jaar geleden begon met één zen-der, VTM, is ondertussen uitgegroeid tot eenfamilie van sterke tv- en radiomerken”, aldusPeter Bossaert, ceo van MEDIALAAN. “Al dezezenders en alle medewerkers voor en achter deschermen verdienen een herkenbare bedrijfs-naam en dat is MEDIALAAN geworden.” Boven-dien maakten ze van de gelegenheid gebruik omhun cultuur en waarden opnieuw eens in de verfte zetten. “Creativiteit, het verschil willen maken,één team, trots, open en maatschappelijk enga-gement. Dat zijn de waarden die alle medewer-kers bij MEDIALAAN verbinden”, zegtVercauteren. “Daarnaast is de gemiddelde leeftijdhier 33 jaar, terwijl dat in andere bedrijven gemid-deld tien jaar hoger ligt. We zijn een jong bedrijf,waardoor er een heel positieve en enthousiastesfeer hangt. We zijn bovendien niet hiërarchischgeorganiseerd, medewerkers krijgen meteen veelverantwoordelijkheid en kunnen hun eigen dingdoen.”“Ik kan die waarden nu wel opsommen, maar wepassen ze ook effectief toe. Toen we bijvoorbeeldvan naam veranderden, is dat niet in stilte ge-beurd. We nodigden al onze medewerkers uit vooreen groot ontbijt en samen onthulden we hetnieuwe logo aan de gevel, met de ‘professionele’hulp van de bewakingsagenten van Safety First.We zitten in de showbusiness, dus het mag hierook wel een beetje glitteren”, lacht Vercauteren.V

Tekst: Heleen De Bisschop I Foto’s: MEDIALAAN

17VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Op zoek naar een job in de media?www.vacature.com/mediajobs

016_GPV2QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:38 Page 17

18 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Purchase ManagerTakenpakket: • Je bepaalt het inkoopbeleid in samen-spraak met de andere afdelingen. • Je voert prijs- onderhandelingen, plaatst orders en onderhoudt lange- termijnrelaties met leveranciers. • Je staat in voor contractbeheer. • Je bent verantwoordelijk voor de we-kelijkse analyse en rapportages betre�ende de inkoop-afdeling. • Je bent verantwoordelijk voor de monitoring en bijsturing van leveranciers- en kwaliteitsperformance. • Je draagt zorg voor de vakinhoudelijke en professionele ontwikkeling van jouw team op basis van een resultaat-gerichte en heldere communicatie.

Profiel: • Je hebt minstens een Bachelor niveau. • Je hebt 3 à 5 jaar ervaring op de facilitaire inkoopafdeling en een aantal jaar ervaring in een leidinggevende positie. • Technische achtergrond/opleiding vormt een pluspunt. • Je bent een people manager, hebt overtuigingskracht, bent gedreven en werkt oplossings- en resultaatgericht. • Je bent gedreven en hebt een sterke hands-on mentali-teit. • Je bent een goede communicator, bent zelfstandig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Junior Brand ManagerTakenpakket: • Je bent in een B2B omgeving de spil-figuur tussen Sales, Marketing en de Commerciële Binnendienst. • Je voert cijferanalyses uit om de voor-opgestelde objectieven na te streven. • Je brainstormt mee over nieuwe acties/projecten en ondersteunt de uitvoering van het marketingplan. • Je zorgt voor de op-maak en coördinatie van de productie van vakliteratuur. • Je beheert Social Media, de website en coördineert beurzen, marketingmateriaal ...

Profiel: • Je hebt een eerste werkervaring binnen Mar-keting (1 à 2 jaar ervaring). • Je kan goed met Internet en Social Media overweg. • Programma’s zoals Excel en PowerPoint hebben geen geheimen voor jou. • Je bent een creatieve duizendpoot, communicatief, gedreven en positief ingesteld. • Je staat administratief sterk en beschikt over een goed analytisch denkvermogen. • Je werkt autonoom, proactief, nauwkeurig en gestruc-tureerd. • Je bent perfect Nederlandstalig en kan je heel vlot uitdrukken in het Frans en Engels (zowel monde- ling als schri�elijk), kennis van het Duits is een pluspunt.

Telesales MedewerkerTakenpakket: • Je bent in een B2B omgeving verant-woordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten door middel van telefonische prospectie - zowel in navolging van acties, direct mailings ... als voor Cold Calling - met als doel afspraken te bekomen voor de vertegenwoordigers. • Je zoekt info op voor de up-date van de prospectdossiers ter optimalisatie van de database. • Je biedt ondersteuning en fungeert als back-up voor de klantenopvolging.

Profiel: • Je hebt een eerste werkervaring in Tele-sales (ervaring in een callcenter is een pluspunt). • Je hebt een sterke a�initeit met PC-toepassingen (CRM en internetomgeving). • Je beschikt over een uitgesproken commerciële drive en een aangename stem die je toelaten de prospects te informeren en te overtuigen. • Je bent empathisch ingesteld, geduldig en beschikt over een can-do-mentaliteit. • Je bent diplomatisch, stressbestendig en werkt gestructu-reerd. • Je kan jezelf in beide landstalen uitstekend uitdrukken.

Merak NV, met haar hoofdkantoor in Mechelen, is in België topspeler voor extern informatiebeheer. Merak is dé specialist in het professioneel bewaren, beheren, digitaliseren en ter beschikking stellen van documenten of volledige archieven. Dit alles met de grootste zorg voor veiligheid en discretie. Naast België is de organisatie ook actief in Nederland en Zwitserland. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar gedreven medewerkers (m/v):

INTERESSE? Stuur jouw motivatie en cv naar [email protected] Voor meer info kan je contact opnemen met Katharina Kothe, tel: 0474 92 06 55 www.merak.be

018_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:40 Page 18

Hoeveel mensen werven jullie aan?“Vorig jaar namen we tussen de 450 en 500 werknemers aan endat zal dit jaar ook zo zijn. Natuurlijk zijn dat grotendeels tram- enbuschauffeurs (300), maar daarnaast zoeken we ook technici (100)en bedienden (50). Het gaat voornamelijk over vervangingen vanmensen die op pensioen gaan of van job veranderen. Maar voorde overige functies legde de Vlaamse Overheid ons een wervings-stop op. Dat betekent dat we veel functies intern proberen in tevullen. Van de honderd openstaande plaatsen die we het voorbijjaar voor bedienden hadden, vonden we voor de helft intern degeschikte persoon.”

Welke profielen zoeken jullie?“Voor de bediende- en managementfuncties zijn dat bijvoorbeeldIT’ers, mobiliteitsontwikkelaars, controllers, boekhouders, juris-ten, marketeers, communicatiemedewerkers, planners en HR spe-cialisten. Voor sommige functies is het niet eenvoudig om de juisteprofielen te vinden. Vooral ICT-profielen, technici en chauffeurszijn moeilijk in te vullen vacatures. We proberen niet alleennieuwe mensen aan te trekken en samen te werken met een aantalscholen om voldoende instroom te genereren, maar bieden ookintern opleidingen aan en zetten in op de ontwikkeling van onzemedewerkers. Naast de technische opleidingen, kun je ook de op-leiding tot buschauffeur volgen. We hebben een eigen rijschoolmet ongeveer tachtig instructeurs over heel Vlaanderen. Wie eenrijbewijs D heeft, kan een korte opleiding volgen en wie een rijbe-wijs B heeft, zal een langer traject van ongeveer zeven weken vol-gen. Wie geslaagd is, kan meteen aan de slag als chauffeur bij DeLijn. We bieden hen weliswaar vanaf de eerste dag van de oplei-ding een contract aan, dus ze worden dan ook al betaald.”

Hoe ziet de bedrijfscultuur eruit?“We hebben vier centrale waarden: passie voor de klant, voordu-rend verbeteren, samen vooruit en zorgzaam handelen. Dat zijnvier basisprincipes waar we tijdens het wervingsproces bij stilstaan en waar we op screenen. Die waarden vinden we minstenszo belangrijker als de vaktechnische competenties, want die kanje aanleren of bijsturen. Ze zeggen iets over wie je bent en hoe jenaar de wereld kijkt, dus daarom is het belangrijk dat die aanslui-ten bij onze visie.”

Waarom moet een kandidaat voor De Lijn als werkgever kiezen?“Als je wil werken voor een organisatie die in beweging is, vooruitkijkt en innoveert, is De Lijn een goede keuze. We bekijken hoe wenog beter en innovatiever kunnen zijn, maar ook hoe we mensenkunnen laten doorgroeien. Daarom zetten we heel erg in op ont-wikkeling en opleiding. Als je bij ons start, krijg je veel kansen omdoor te groeien, zowel horizontaal als verticaal. Een ander plus-punt is dat wij in heel Vlaanderen actief zijn waardoor je altijddicht bij huis kunt werken.” V

Bij de vervoersmaatschappij De Lijn werkten er eind 20148.166 werknemers. “Naast de hoofdzetel in Mechelen, zijn erin elke provincie nog andere locaties”, vertelt Geert VanKerckhove, manager rekrutering en ontwikkeling. “Zo kan jealtijd dicht bij huis werken.”

Tekst: Heleen De Bisschop

Een blik achterde schermenvan De Lijn

OVERHEID

Katrien Heirwegh,coördinator kwaliteit:

“Sinds begin december ben ik aan de slag alscoördinator kwaliteit bij De Lijn. Ik ben hier

toevallig terechtgekomen, want ik wasniet actief op zoek naar een nieuwe job.Ik zag de vacature voor een functie diemij interesseerde. Een vriend werkt ookbij De Lijn en is altijd enthousiast,

daarom heb ik toch voor de functie gesol-liciteerd. Tijdens het eerste sollicitatiege-

sprek vertelden ze me dat De Lijn in eenovergangsfase zit om aan de uitdagingen van de

toekomst tegemoed te komen en van een overheidsbedrijf te evo-lueren naar een organisatie die sneller kan schakelen en compe-titief is met andere vervoersmaatschappijen. Vroeger werkte ik inde industrie en ik wilde mijn kennis die ik daar had opgebouwd,toepassen in een bedrijf met een maatschappelijke meerwaarde.”“In eerste instantie moet ik ervoor zorgen dat we voldoen aan deeisen van de ISO 9001-norm. We zijn een gecertificeerd bedrijf,wat betekent dat we de klantentevredenheid heel hoog in hetvaandel dragen. Dat wordt ook zo uitgedragen in de missie envisie van De Lijn. Daarnaast willen we het continu verbeteren opalle niveaus in het bedrijf integreren. Het is heel fijn om vanuitmijn productieverleden mee aan de kar te trekken.”

Sven Van Thielen,deskundige infrastructuur:

“Ik werk sinds 2000 bij De Lijn. Toen ben ikgestart als analist. De voorbije vijftien jaar

veranderde ik verschillende keren vanfunctie: van programmeur over analist-programmeur naar systeembeheerderen ten slotte deskundige infrastructuur.Dat is mijn huidige functie. Als pasafge-

studeerde informaticus dacht ik nietmeteen aan De Lijn als werkgever. Toen ik

de vacature zag, wist ik ook niet goed opwelke manier het bedrijf informatica gebruikte.

Dat is allemaal natuurlijk wel duidelijk geworden toen ik aan deslag ging. De Lijn maakt bijvoorbeeld nog heel veel software zelfvoor bijvoorbeeld de loonberekening of om de tijden van de bus-ritten te bepalen. Dat is voor een IT’er natuurlijk heel interessant.”“Ik zou De Lijn zeker aanraden als werkgever, want ik werk hieral vijftien jaar heel graag. Je krijgt veel vrijheid, hebt glijdendewerkuren en krijgt een mooi salarispakket”.

Station Perron 6

41KemzekeStekene

Moerbeke

KemzekeKemzeke Paal

Hulst

KemzekeStekene

Hulst

44KemzekeStekene

Koewacht

42 43Bus halte 205713

60www.delijn.be

us

Station Perr

41 42B 205713

on 6Station Perr

42 43

ehalt

HulstKemzeke Paal

Kemzeke

MoerbekeStekeneKemzeke

Koewacht

44StekeneKemzeke

delijn.be.ww.ww

HulstStekeneKemzeke

HulstKemzeke Paal

Kemzeke

60delijn.be

19VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

019_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:38 Page 19

20 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Het VLAAMS ABVV zoekt een (m/v)

COÖRDINATOR VORMING WERKENDENVoor het coördineren van de syndicale vorming voor werkenden van het ABVV. Je zorgt voor deskundige begeleiding, ondersteunende processen en hulp middelen voor de medewerkers in de afdelingen. Je geeft direct leiding aan het landelijk team.

PROFIEL: • Je integreert de waarden, belangen en doelstellingen van het ABVV in je dagelijks handelen • Je beschikt over een diploma Hoger Onderwijs, bij voorkeur van een agogische of sociale richting, of gelijkwaardig door ervaring • Je hebt een actuele basiskennis over politiek-syndicale, socio-economische en maatschappelijke thema’s • Je beschikt over een professionele kennis van het sociaal overleg in ondernemingen (en sectoren) • Je hebt een professionele kennis van pedagogisch-didactische technieken, waardoor je de didactische en inhoudelijke opbouw van vormingen beheerst • Je werkt betrouwbaar en klantgericht • Je geeft richting en ontwikkelingsgericht leiding aan je team …

WE BIEDEN: • een voltijds contract van onbepaalde duur • loon volgens ABVV-barema • standplaats Brussel • opleiding en ondersteuning door de organisatie • andere extralegale voordelen • een prettige werksfeer.

Interesse? Stuur tem 20 februari 2015 een sollicitatiebrief met cv naar Caroline Copers, Algemeen Secretaris Vlaams ABVV, Hoogstraat 42, 1000 Brussel of via e-mail (aanbevolen) naar de dienst P&O t.a.v. Stiene Van Rie, directeur: [email protected]. Het volledige takenpakket en profiel kan via e-mail opgevraagd worden op het adres [email protected].

Interesse? Stel uw kandidatuur via www.ucare.be. Klik op de vacature (met uitgebreide functiebeschrijving) en solliciteer online met een motivatiebrief gericht aan onze senior consultant Luc Naudts . U mag rekenen op een vertrouwelijke behandeling.

Verantwoordelijke Personeelsontwikkeling Uw functie: U bent verantwoordelijk voor alle HR-processen die niet onder personeels-administratie vallen, nl. het selectie- en rekruteringsgebeuren van a tot z, competentiemanagement in al zijn aspecten (training en ontwikkeling, functieclassifi catie, de performance evaluatieprocessen). In deze HR-rol hebt u brede contacten binnen het volledige bedrijf en dit op alle niveaus. U rapporteert rechtstreeks aan de personeelsdirecteur.

Uw profi el: U behaalde een diploma op masterniveau of een bachelor met een meer dan relevante professionele achtergrond. U hebt 5 tot 10 jaar ervaring in een personeelsdienst binnen de meeste domeinen waarvoor u verant-woordelijk zal zijn, en dit vanuit een generalistische rol binnen een vergelijk-bare omgeving. Een uitgesproken interesse in ‘mensen in een organisatie’, zelfstandig en nauwgezet kunnen werken, gevoel voor teamwerk en verantwoordelijkheidszin zijn een aantal belangrijke selectiecriteria.

Ons aanbod: We voorzien binnen een innoverende onderneming een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen afgestemd op uw ervaring en opleiding en op niveau van deze kaderfunctie.

Onze klant Metallo Chimique recycleert met de juiste technologie non-ferro metalen.h l gie non-ferro metalen. Om de afdeling ‘Personeelsdienst‘ te versterken zijn we op zoek naar k een fl exibele en communicatieve (m/v)

Op zoek naar nog meer jobs?Surf naar Vacature.com

020_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:43 Page 20

10TIPS & TRICKS

Om tijdens je sollicitatiegesprek een ontspannen indruk te maken, bereid jeje best zo goed mogelijk voor. Bedenk bijvoorbeeld al een antwoord op volgende veelgestelde vragen.

Een klassieke vraag om het gesprek mee te beginnen. Je krijgt meteen dekans om jezelf voor te stellen en wat tot rust te komen. Bedenk vooraf hoe jejouw verhaal gaat opbouwen en wat de rode draad zal zijn. Wat zijn de sleu-telmomenten in je leven en je loopbaan? Welke elementen vertellen iets overjou en onderscheiden je van de andere kandidaten?

1

Met deze vraag peilt men naar jouw interesse in het bedrijf en wil men teweten komen hoe goed je jezelf hebt voorbereid. Een goede kandidaat is opde hoogte van de historiek en de strategie van het bedrijf en heeft op zijnminst een blik geworpen op de website.

2

Deze vraag duikt vaak op aan het einde van het gesprek. De rekruteerderheeft op dat moment al een vrij goed beeld van je competenties en geeft jede kans om bepaalde vaardigheden extra te benadrukken.

3

De rekruteerder wil met deze vraag te weten komen hoe eerlijk jouw ant-woorden zijn. Er is altijd een minder aangename kant aan een job en jewerkgever wil weten welke dat voor jou is: de verplaatsing, de werkuren,de grootte van het bedrijf, de bedrijfscultuur, de administratieve kant vande job,...

6

Het klinkt misschien vreemd, maar de rekruteerder zal vooral geïnteresseerdzijn in het grootste probleem dat je moest overwinnen. Je werkgever wil dusgraag weten hoe je met problemen omgaat. Blijf je rustig en denk je eerst naover een oplossing? Of reageer je meteen en ga je over tot directe actie?

7

Het is niet alleen voor je werkgever belangrijk om te weten in welke omge-ving je het best functioneert, als je terechtkomt in een bedrijfscultuur dieniet bij je past zal je het niet lang volhouden. Een gouden regel: vertel enkelpositieve zaken over je vorige werkgevers. Als je kwaadspreekt over je vorigebedrijf zegt dat meer over jezelf dan over die werkgever.

8

Voor meer tips surf naar www.vacature.com

Vertel eens iets over jezelf

Wat weet je over ons bedrijf?Wat is je grootste succes of de grootstemislukking in je carrière?

Hoe ga je om met je manager?Waarom zouden we voor jou kiezen enniet voor een andere kandidaat?

Wat spreekt je minder aan in de job?

Hiermee probeert men te achterhalen of je goed bent voorbereid en wat jouwbeeld is van de functie waar je voor solliciteerde. Lees zeker de functieom-schrijving nog eens na en probeer deze vooraf in je eigen woorden uit te leg-gen. Leg de nadruk op de zaken die je specifiek aantrokken en leg ook uit hoedie aansluiten bij jouw profiel.

4Waarom heb je voor deze job gesolliciteerd?

Dit is een combinatie van ‘ken je ons bedrijf’ en ‘beschrijf de job zoals jij zeziet’. Zorg ervoor dat je antwoord klopt met de rest van je verhaal. Toon ookdat je persoonlijkheid past binnen de functie, zonder daarbij te veel vast tehouden aan de functieomschrijving uit de vacature. De rekruteerder kan danop sommige aspecten dieper ingaan en je een paar extra vragen stellen overjou, je ervaring en je persoonlijkheid.

5Wat trekt je aan in deze job?

Deze vraag peilt naar je successen en de obstakels die je al hebt moeten over-winnen. Het komt er niet op aan om projecten in detail te bespreken, maarje moet vooral aangeven hoe je zaken hebt aangepakt en wat het resultaatwas van je inspanningen.

9Wat is het moeilijkste project dat jehebt moeten leiden?

Als je een technisch profiel hebt of solliciteert voor een managementfunctiekan je deze vraag krijgen. Ze peilt vooral naar je langetermijnvisie en je ken-nis van de sector. Je kan je op deze vraag voorbereiden door de vakpers ofgespecialiseerde blogs te lezen.

10Wat zijn volgens jou de trends in hetvakgebied?

meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

21VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

021_GPV1QU_20150131_VAM11_00 kopie.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:44 Page 21

22 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

OFFICE MANAGERBij Avex België

SERVICE ADMINISTRATORBij Domino Benelux

VRIENDELIJKHEIDSAMBASSADEURBij AZ Zeno

ASSISTENT CONTROLLERBij Punch Powertrain

PROJECTMANAGER E-COMMERCEBij Colruyt Group

PERSONAL ASSISTANTBij Allen & Overy

TELESALES & CAMPAIGN OFFICERBij Paysquare

FOREST CAMPAIGNERBij Greenpeace

CONTENTEXPERT/REDACTEURBij Pantarein Publishing

MARKETING ASSISTANTBij Brussels Kart

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGERBij Fagron

SENIOR PRODUCT MANAGERBij Wolters Kluwer

ACCOUNTMANAGER TECHNICAL WRITING-PROJECTENBij Wilkens CS

QUALITY SYSTEM ENGINEERINGBij Nitto Europe

Meest recente jobsop Vacature.com:

022_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:45 Page 22

23VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

ONLINE

Foto: Archief Defensie

WWWWHAT’S ONLINE?

Op zoek naar een job in demedia?Ben jij op zoek naar een job in de media of telecom? Bekijk dan ons aanbod aan vacatures.

www.vacature.com/jobstelecomwww.vacature.com/mediajobs

Loont het om voor een multinational te werken?Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in de omvang van het salaris, zoals de grootte van de onderneming waarvoor je werkt.

www.vacature.com/multinational

50 vragen die je kan stellen tijdens je sollicitatiegesprekOm niet met je mond vol tanden te staan tijdens eensollicitatiegeprek, hebben we voor jou een lijst met 50 mogelijke vragen samengesteld. Doe er je voordeelmee!

www.vacature.com/sollicitatiegesprek

POLL: Waarom zou jij langeraan het werk blijven?Amper 1 op 20 Belgen wil in de toekomst tot de pensioenleeftijd van 67 jaar werken. Wel blijkt dat Belgen langer willen werken als daar meer geld en flexibele werkomstandigheden tegenover staan.Waarom zou jij aan de slag blijven?

www.vacature.com/langerwerken

023_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:46 Page 23

24 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Elke dag genieten duizenden Vlamingen van aardgas,

elektriciteit, kabeltelevisie en riolering.

Wie daar achter zit? De bijna 1 600 collega’s van Infrax

natuurlijk. Ze werken samen aan een optimaal beheer van de

vier Infrax-netwerken. En da’s een hele uitdaging. Of wat dacht

je van ruim 2 miljoen aansluitingen in 126 gemeenten?

Momenteel zoekt Infrax m/v voor volgende functies:

› Ingenieur materialen en methoden- Hasselt

Functieomschrijving: Binnen het kenniscentrum elektriciteit maak je deel uit vande afdeling technologie. Je analyseert en evalueert vragen en technische probleem-stellingen van gebruikers en introduceert nieuwe materialen. Je stelt technischedocumenten op voor diverse elektrische componenten van het distributienet.Hiervoor combineer je heel wat theoretisch studiewerk met een pragmatischebenadering en hou je rekening met de exploitatievereisten en de geldendewetgeving. Je hebt hiervoor veelvuldig contacten binnen Infrax maar ook met leveranciers, fabrikanten, keuringsorganismen en andere netbeheerders. Je volgt het implementatieproces van nabij op en blijft op de hoogte van nieuwigheden die een meerwaarde kunnen betekenen voor Infrax. Je werkt zelfstandig en rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd kenniscentrum elektriciteit.

Profielvereisten: Je bezit een masterdiploma in de industriële of ingenieursweten-schappen, optie sterkstroom, elektrotechniek of elektromechanica. Je bent sterk geïnteresseerd in elektriciteit en technologie en wil je hierin graag verdiepen.Je bent kritisch, analytisch en werkt nauwkeurig. Je werkt zelfstandig en toont zin voor initiatief om opportuniteiten te ontdekken en naar voor te brengen. Je bent vlot in het leggen van contacten en weet op een assertieve, diplomatische manier te communiceren. Kennis van Engels en Frans is een pluspunt.

› GIS Expert- Hasselt, Hoboken, Lubbeek of Torhout

Functieomschrijving: Je komt terecht op de afdeling ‘Technisch beheer uitvoering’. Jouw taken hebben betrekking op de operationele en functionele werking van het GIS en de kabel- en leidingenregistratie. Je voert ruimtelijke analyses uit op basis van gegevens beschikbaar in de GIS- en gerelateerde systemen. Je maakt, bewerkt en levert op basis hiervan rapporten aan. Met behulp van query’s, rapporten en analyses voer je regelmatig controles uit op de kwaliteit van de informatie en grijp je in bij onregelmatigheden. Door ondersteuning, begeleiding en opleiding zorg je ervoor dat collega’s het GIS efficiënt en vlot gebruiken, en hierbij ook de gemaakte afspraken qua procedures en werkwijzen volgen. Je fungeert als aanspreekpunt voor het verza-melen en oplossen van de door collega’s gesignaleerde GIS-gerelateerde problemen. Je brengt verbeteringsvoorstellen aan voor dagelijkse werkmethoden en procedures. Als expert maak je een inschatting van de prioriteiten in functie van de afdelingsdoel-stellingen en participeer je in GIS-gerelateerde projecten.

Profielvereisten: Je beschikt minimaal over een bachelordiploma. Je hebt eenachtergrond in ICT en enkele jaren ervaring met GIS- en ruimtelijke analyses. Kennis van ruimtelijke analysetools zoals GeoSpatial Analysis, QGIS… en van Smallworld zijn een pluspunt. Je werkt vlot in Excel (lijsten, draaitabellen…). Je kan zelfstandig werken, bent nauwkeurig en beschikt over de nodige assertiviteit. Je werkt in een Infrax-kantoor bij jou in de buurt, maar je bent bereid je regelmatig te verplaatsen naar andere vestigingen indien nodig.

› Medewerker telecontrolesystemen- HasseltFunctieomschrijving: Je staat in voor het ontwikkelen van een databank voor scada-systemen met specifieke softwaretoepassingen voor onze distributienetten (elektriciteit, aardgas en riolering). Je onderhoudt deze databank rekening houdend met de verschillende parameters en wensen van de verschillende afdelingen en externe partners. Daarnaast zorg je voor het ontwerpen, bouwen, programmeren, testen en onderhouden van een decentrale intelligentie zoals Remote Terminal Units (RTU), PLC´s en Intelligent Electronic Devices (IED). Je concretiseert de afspraken met de projectleider en zorgt voor een tijdige en volledige rapportering.

Profielvereisten: Je hebt een bachelordiploma (elektriciteit/elektronica/elektrome-chanica) in een technische richting. Je kan vlot overweg met IT-toepassingen(MS Office, Oracle, Linux, tekenprogramma’s…). Kennis hebben van het beheervan databanken is een pluspunt. Je hebt de nodige affiniteit met distributienetten(aardgas, elektriciteit en riolering), verdeelinstallaties, schakelapparatuur, netsturing en pompstations. Je communiceert op een assertieve wijze, bent analytisch encreatief ingesteld. Kennis van Engels en Duits is een pluspunt.

› Ingenieur slimme meters - HasseltFunctieomschrijving: Je werkt concepten uit voor metermanagementsystemen en producten voor de uitwisseling van gegevens tussen slimme meters en andere nutsmeters. Je beschrijft de technische specificaties in lastenboeken. Je bestudeert en implementeert de verschillende communicatiemedia voor én tussen (slimme) meters. Bijzondere aandacht gaat naar de standaarden en methoden met betrekking tot informatiebeveiliging. Je staat in voor optimale efficiëntie, toepasbaarheid en performantie van de communicatie binnen de systemen. Bij de uitrol van het project ben je verantwoordelijk voor het verwerven en archiveren van meterdata uit de slimme meters. Je richt softwarepakketten in en verfijnt de functionaliteiten ervan. Je definieert de processen die nodig zijn om de systemen operationeel te houden en datatoevoer te waarborgen. Je bepaalt tevens de nodige interfaces naar andere systemen zoals SAP. Je verzorgt de afstemming tussen de elektriciteitsmeter en andere meters en verzorgt de protocollen tussen de communicatiemodule en het centraal systeem. Je definieert samen met een testspecialist het testprogramma voor de acceptatietesten. Tot slot begeleid en ondersteun je de operationele diensten in de uitbating van slimme meters.

Profielvereisten: Je beschikt over een master industriële wetenschappen of ingenieurswetenschappen in elektronica, elektriciteit, elektromechanica, energie of ICT en kan enkele jaren ervaring voorleggen in een technische functie relevant voor de energiesector. Naast een grondige kennis van elektriciteit en elektrotechniek heb je een degelijke kennis van diverse communicatiemedia zoals o.a. GPRS, PLC, Ethernet, SCADA… Je weet vlot de noden van de businessprocessen te vertalen naar systeemtechnische oplossingen. Je bent kritisch ingesteld, analytisch en leergierig en een initiatiefnemer. Je kan goed zelfstandig werken maar getuigt ook van echte teamgeest. Kennis van Engels, Frans of Duits is een pluspunt. Kennis van SAP/ISU is een extra troef.

024_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:48 Page 24

25VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

› Projectleider Lean - Torhout

Functieomschrijving: Als projectleider lean is jouw hoofddoel het implementeren en sturen van projecten en initiatieven op het vlak van lean, continue verbetering en het verspreiden van de lean cultuur binnen Infrax. Je kan hiervoor bogen op een gedegen ervaring als zwarte gordel waardoor je binnen Infrax het aanspreekpunt en rolmodel bent voor lean gedrag. Je coacht teams en leidinggevenden in hun groeipad naar continue verbetering en lean gedrag. Je legt hierbij je focus op het change aspect. Door middel van opleiding en begeleiding breng je je kennis van lean tools over naar de organisatie en initieer je de lean denkwijze bij alle collega’s. Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van werkstromen en initiatieven die de lange termijnvisie op het vlak van lean dienen te realiseren. Tenslotte leid je op een coachende enmotiverende manier transformaties en strategische verbeterprojecten om onzeinterne werking te optimaliseren. Je maakt daarbij gebruik van je uitgebreide erva-ring in projectmanagement.

Profielvereisten: Je beschikt minimaal over een masterdiploma en bent bij voorkeur Black Belt gecertificeerd. Je hebt reeds een gedegen ervaring in integratiemana-gement of changemanagement. Je werkt proactief en neemt initiatieven. Je bent diplomatisch en communicatief zeer sterk waardoor je mensen kan motiveren tot change. Zonder de focus te verliezen, ben je zorgzaam en mensgericht. Zelfstandig, verantwoordelijk, rustig en beheerst zijn, zijn eigenschappen die je typeren. Kennis van het Engels en Frans is een pluspunt. Tot slot ben je bereid om je regelmatig te verplaatsen naar andere Infrax-kantoren.

› Telecom Ingenieur IP-netwerken - Torhout

Functieomschrijving: Na een inwerkperiode zal je evolueren naar specialist eninstaan voor het adviseren, begeleiden en concretiseren van de technische beleids-visie inzake jouw vakdomein om een dienstverlening aan Infrax en zijn gemeente-besturen te verzekeren. Naast innoveren bestaat je taak ook uit het operationeel beheer van de Infrax telecominfrastructuur. Je staat in voor de uitbouw en de exploi-tatie van het telecommunicatienetwerk ten behoeve van interne bedrijfskritische applicaties en verbindingen alsook voor data-, internet-, telefonie- en overheids-connecties voor een 100-tal gemeentebesturen. Bij telecomprojecten zorg je voor het opstellen van projectplanningen. Je bepaalt de technische specificaties voor de datacommunicatie- en telefonie- oplossingen. Je vormt de motor van innovatie met betrekking tot backbone, telefonie en security. Je volgt nieuwe trends en technolo-gieën op. Je bekwaamt je via het Cisco certificatietraject. Je legt en onderhoudt jouw contacten met leveranciers, branchegenoten en andere key-stakeholders. Je zorgt voor een up-to-date kennisoverdracht aan zowel interne medewerkers als externe partijen. Je waakt over veiligheid, integriteit en afscherming van datacommunicatie en telefonie van de organisatie en een 100-tal gemeentebesturen.

Profielvereisten: Je beschikt over een master industriële wetenschappen ofingenieurswetenschappen in een IT/telecom of elektronica-gerelateerde richting. Ook schoolverlaters komen in aanmerking! Je beschikt over kennis van TCP/IP-netwerken en bent vertrouwd met begrippen als subnetting, routing en switching.Bij voorkeur heb je een CCNA of CCNP certificaat, zoniet engageer je je om dit binnen de 2 jaar te behalen. Je werkt doel- en oplossingsgericht. Je bent kritisch, analytisch en enorm leergierig. Je bent een enthousiaste, communicatieve teamspeler. Kennis van Engels en Frans is een pluspunt. Je bent bereid om mee te draaien in een wachtdienst.

› Business Procesanalist- Hasselt, Hoboken, Lubbeek of Torhout

Functieomschrijving: Je bent verantwoordelijk voor het opmaken van de beschrijving van alle processen binnen een toegewezen procesdomein. Je gaat proactief op zoek naar optimalisaties van de processen en je staat hierbij in voor de opvolging: uitwer-king van de nodige analyses, afstemming met lijnorganisatie en ICT, coördinatie van de testen, opmaak van documentatie en de opzet van meetpunten. Je verzorgt het changemanagement binnen jouw procesdomein: uitwerken van instructies, verzor-gen van de nodige opleidingen, zorgen voor de communicatie en afstemming met alle betrokkenen om te komen tot een correcte toepassing van de processen.

Profielvereisten: Je bezit een professionele bachelor of masterdiploma. Je hebtervaring in een soortgelijke functie en/of de sector. Je weet relaties te leggen tussen diverse processen en bent analytisch ingesteld. Kennis van lean methodieken is een pluspunt. Je weet omschrijvingen te vertalen in structuren, schema’s of procesflows. Je bent flexibel, zowel in werkuren als in verplaatsingen. Je beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden en je bent assertief. Je beschikt over een rijbewijs B.

› ICT Architect - HasseltFunctieomschrijving: Je staat in voor het analyseren van de ICT-behoeften vande interne klanten in functie van prijs/kwaliteit, technologie en marktevoluties. Bovendien behoort het ontwerpen van vernieuwingsvoorstellen omtrent (strate-gische) architectuur en het coördineren van de implementatie ervan tot jouw taken. Binnen strategische ICT-projecten bewaak je de projectinhoud en de projectplanning en lever je de strategische projecten op. Je staat in voor het functioneel aansturen en opvolgen van een team van interne en externe projectmedewerkers. Je formuleert adviezen rond de evolutie van het totale informatiesysteem en legt de technolo-gische ontwikkelingen vast.

Profielvereisten: Je beschikt over een masterdiploma en kan terugkijken op meer-dere jaren ervaring in een ruimere ICT-context. Je bent analytisch sterk onderlegd en weet je analyse helder te formuleren. Je hebt technische kennis van de gebruikte ICT-platformen waarbij kennis van SAP een pluspunt is. Je bent organisatorisch goed onderlegd en beschikt over projectmanagementvaardigheden. Je communiceert vlot en op een professionele manier met verschillende stakeholders. Je bent resultaat-gericht, werkt zelfstandig maar tevens ben je een teamspeler.

› Projectingenieur Netinfrastructuur- TorhoutFunctieomschrijving: In je regio ben je verantwoordelijk voor de infrastructuur-projecten van nieuwe netten. Ontwerpfase, concept, offertes, administratie, … tot en met de oplevering van de werken. Je stuurt de interne en externe ontwerpers en werfcoördinatoren aan. Je waakt continu over het budget doorheen de ontwerp- en realisatiefase om in overleg met diverse interne en externe partijen kostenefficiënt, tijdig en veilig projecten op te leveren. Je bent het aanspreekpunt voor de gemeenten binnen jouw gebied. Je bewaakt de veiligheidsaspecten bij de uitvoering.

Profielvereisten: Je bezit een master industriële wetenschappen of ingenieursweten-schappen. Je beschikt over ervaring in de riolerings- en/of nutsleidingensector en/of je hebt ervaring als projectleider. Bij voorkeur heb je kennis van de wetgeving rond overheidsopdrachten of SB250 en ben je vertrouwd met veiligheidscoördinatie.Je bent resultaatgericht, organisatorisch sterk, je kan goed in team werken en verschillende partijen coördineren.

Ons aanbod: Bij Infrax werk je mee aan een belangrijke maatschap pelijke opdracht. Je maakt deel uit van een organisatie die dynamische groei weet te combineren met een menselijke werkomgeving. Naast tal van ontplooiingskansen kan je rekenen op een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met diverse extralegale voordelen.

Interesse? Stuur je kandidatuur meteen gedetailleerd CV naar Randstad Professionals Recruitment & Selection:

• voor de functies Ingenieur materialen en methoden,Medewerker telecontrolesystemen, Ingenieur slimme meters,Business Procesanalist, ICT Architect:Center 26, Bosstraat 54, 3560 Lummen, of mail naar [email protected] meer informatie kan je terecht op het nummer 011 35 07 59.

• voor de functies GIS expert, Projectleider Lean, Telecom IngenieurIP-netwerken, Projectingenieur Netinfrastructuur:Verlorenbroodstraat 120, 9820 Merelbeke, of mail naar [email protected] meer informatie kan je terecht op het nummer 09 272 65 65.

024_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:48 Page 25

26 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

VOOR DE MASTERS

ARCHITECTContractueel – voltijds – A1a

Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur en Vastgoed - Antwerpen

Als master in de architectuur ben je ongetwijfeld op zoek naar een boeiende en uiterst veelzijdige functie waarin je je verworven com-petenties kan toepassen om het beleid van je dienst mee richting te geven. Waar kan je beter terecht dan bij de provincie Antwerpen? Met meer dan 65 sites, goed voor meer dan 500 gebouwen, liggen er talrijke uitdagingen op jou te wachten. De Dienst Infrastructuur en Vastgoed beheert de uitgebreide provinciale vastgoedportefeuille en staat in voor het op duurzame wijze ontwikkelen, in stand hou-den, (ver)bouwen en onderhouden van dit patrimonium. Word je gedreven door het opmaken van creatieve ontwerpen? Ben je een echt organisatietalent dat projecten zo e�ciënt en e�ectief moge-lijk aanpakt? Zijn klantgericht denken en samenwerken je op het lijf geschreven? Geïnteresseerd of geïntrigeerd? Lees dan zeker de vol-ledige taak- en profielomschrijving.(Het schriftelijke en mondelinge gedeelte zullen plaatsvinden op woensdag 18 maart 2015. Bij een grote opkomst zal het schrifte-lijke gedeelte op een vroeger moment plaatsvinden).

LEAD ENTERPRISE ARCHITECTContractueel – voltijds – A5a

Departement ICT – Dienst Strategie en Architectuur - AntwerpenStaat netwerken en resultaten halen je op het lijf geschreven? Ben je innovatief en zoek je elke dag opnieuw naar kwaliteitsvolle op-lossingen? Heb je interesse in IT? Als leidinggevende van de dienst Strategie en Architectuur bouw jij de brug tussen IT en de organisa-tie. Met je uitgebreide kennis over de IT-infrastructuur, technologie en applicatieontwikkeling vertaal jij de wens van de organisatie naar lange termijn ICT-oplossingen. Ook vergroot je binnen de provincie Antwerpen de bereidheid voor nieuwe technologieën. Heb je mini-mum 4 jaar relevante ervaring en een masterdiploma op zak? Lees dan de volledige functiebeschrijving en solliciteer vandaag nog! (Voor deze functie kan je solliciteren tot en met zondag 1 maart 2015. De selectie zal plaatsvinden op vrijdag 20 maart 2015).

INDUSTRIEEL PROJECTINGENIEURContractueel – voltijds – A1a

Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – Autonoom Provinciebedrijf Hooibeekhoeve - Geel

Ben je analytisch en organisatorisch ingesteld? Beschik je over ge-specialiseerde kennis en een sterke overtuigingskracht? Streef je steeds naar een kwaliteitsvol resultaat? Beschik je over een mas-terdiploma in de industriële wetenschappen of bio-ingenieur? Als industrieel projectingenieur kom je terecht in een leuk team dat praktijkonderzoek verricht, aan demonstratieprojecten werkt en voorlichting geeft. Duurzame melkveehouderij staat hierin centraal. Wil jij hieraan je eigen steentje bijdragen? Lees dan zeker de volle-dige functieomschrijving en solliciteer!(Het schriftelijke gedeelte zal plaatsvinden op donderdag 12 febru-ari 2015; het mondelinge gedeelte op donderdag 26 februari 2015).

SENIOR EDUCATIEF ADVISEURContractueel – voltijds – A4a

Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – Autonoom Provinciebedrijf Havencentrum - Lillo

Heb jij een hart voor de Antwerpse haven? Lijkt het jou een uitdaging om deze aan onze bezoekers te tonen, om zo het maatschappelijk draagvlak voor de haven te versterken en de interesse bij de jongeren op te wekken? Ben je goed in het opbouwen van samenwerkings-verbanden met bedrijven en andere organisaties? Kan je een groep van 80 freelance gidsen ondersteunen? Ben je in het bezit van een masterdiploma en heb je ervaring in de havensector alsook in onder-wijs/vorming? Dan ben je misschien wel onze gedroomde kandidaat voor deze boeiende functie in het hartje van de haven!(De selectie zal plaatsvinden op donderdag 12 maart 2015).

ADVISEUR JURISTContractueel – voltijds – A1a

Departement Leefmilieu – Dienst Integraal Waterbeleid - Antwerpen

Heb je kennis van wetgeving rond waterbeleid en waterlopen en spreekt een gevarieerde job vol uitdagingen je aan? We kijken uit naar iemand die goed kan analyseren en zich een oordeel weet te vormen. Zit netwerken in je en ben je een kei in plannen en orga-niseren? Heb je bovendien een masterdiploma en een rijbewijs B? Kom dan solliciteren als adviseur jurist voor de afdeling beleid van de Dienst Integraal Waterbeleid bestaande uit 35 mensen. (De selectie zal plaatsvinden op woensdag 25 februari 2015).

INGENIEUR (SECTORVERANTWOORDELIJKE EN

PROJECTINGENIEUR)Contractueel – voltijds – A1a

Departement Logistiek – Dienst Infrastructuur en Vastgoed - Antwerpen

De Dienst Infrastructuur en Vastgoed kan opgedeeld worden in 4 teams: het Team Ontwerp, het Team Projecten, het Team Onder-houd en het Team Vastgoed (portefeuillebeheer). Het Team Ontwerp, waar de projectingenieur zal tewerkgesteld worden, werkt in het kader van verbouwingsdossiers, nieuwbouw en infrastructuurprojecten ontwerpen uit en volgt later de uitvoe-ring en de nazorg op. Voor het Team Onderhoud, waar de sector-verantwoordelijke zal tewerkgesteld worden, ligt het hoofdaccent op instandhouding van het patrimonium, met zowel preventief als storingsonderhoud. Voor beide functies moet je kunnen plannen en organiseren en klantgericht handelen. Zijn resultaatgerichtheid, sa-menwerken en creativiteit ook nog talenten van jou? Heb je grondige kennis van bouwkunde en technieken? Beschik je over een diploma in de industriële wetenschappen of ingenieurswetenschappen en heb je een rijbewijs B? Lijkt dit iets voor jou? Solliciteer vandaag nog!(Zowel het schriftelijke als het mondelinge gedeelte zal plaats-vinden op vrijdag 13 maart 2015).

026_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:50 Page 26

27VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

ADVISEUR (RUIMTELIJKE) PLANNINGContractueel – voltijds – A1a

Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit – Dienst Ruimtelijke Planning – Antwerpen

Ben jij, als houder van een masterdiploma (bij voorkeur in de ruim-telijke ordening), op zoek naar een uiterst veelzijdige en dynamische functie waarin je je verworven competenties kan toepassen om het provinciaal ruimtelijk beleid mee uit te werken? Heb je zin om je dienst te ondersteunen in de opmaak van provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen? Wil je je drang naar het geven van advies stillen door gemeenten te adviseren over gemeentelijke ruimtelijke struc-tuurplannen en gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen? Pak jij zaken graag gestructureerd en planmatig aan? Ben je een net-werker met een passie voor analyse? Werk jij graag in team initia-tieven uit? Staat de klant voor jou centraal? Heb je hoofdzakelijk ‘ja’ geknikt toen je dit las? Aarzel dan niet langer, surf naar onze website en dien je kandidatuur in!(De selectie zal plaatsvinden op zaterdag 21 februari 2015).

VOOR DE BACHELORS

MEDEWERKER PR EN COMMUNICATIEContractueel – voltijds – B1

APB Provinciaal Secretariaat voor Europese Structuurfondsen – Secretariaat Interreg Vlaanderen-Nederland – Antwerpen

Het secretariaat Interreg Vlaanderen-Nederland coördineert grens-overschrijdende projecten vanuit het Europees Fonds voor Regio-nale Ontwikkeling (EFRO). De gezochte medewerker zal instaan voor de uitvoering van de communicatiestrategie. Uiteraard com-municeer jij, als medewerker PR en communicatie, vlot, enthousi-asmerend, overtuigend en correct. Je groot organisatietalent zorgt ervoor dat je activiteiten, events en publicaties optimaal aanpakt en opvolgt. Je volgt de voortgang van je eigen werk en dat van anderen, op vlak van communicatie, nauwgezet op en signaleert het wanneer de algemene planning of organisatie van activiteiten in het gedrang komt. Netwerken doe je gedreven en met veel plezier om zo geza-menlijke doelen met interne en externe partners te detecteren en te realiseren. (De selectie zal plaatsvinden op vrijdag 20 februari 2015).

Ons aanbod: een zeer boeiende functie binnen een openbaar be-stuur met diverse mogelijkheden om je verder te ontplooien; een gratis hospitalisatieverzekering; maaltijdcheques van 7 euro; een gratis abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer; een vergoeding voor niet-gemotoriseerde verplaatsingen; glijdende werkuren (afhankelijk van de dienst: glijden tussen 6 u. en 22 u.); een extralegaal pensioen voor contractuele medewerkers; relevante ervaring wordt onbeperkt meegenomen in de salarisberekening; 35 verlofdagen; ruime opleidingsmogelijkheden; een personeels-kring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten.

Interesse? Surf naar www.provincieantwerpen.be. Selecteer je job en solliciteer uitsluitend online tot en met zondag 8 februari 2015!

Je kan de volledige taak- en profielomschrijvingen, de

specifieke aanwervingsvoorwaarden en het selectieprogramma navragen bij

de Dienst Personeelsbewegingen (tel. 03 240 58 88) of raadplegen op

gedragen door talentProvincie Antwerpen gelooft in een doordacht personeelsbeleid dat oog heeft voor diversiteit en gelijke kansen. Bij ons krijg je volop mogelijkheden om je te ontplooien en te groeien in je job. Je persoonlijkheid en je kwaliteiten, dat is wat telt. Want voor talent is er altijd plaats bij provincie Antwerpen.

Solliciteer nu en werk mee aan een organisatie volop in beweging.

Het provinciebestuur van Antwerpen selecteert kandidaten op basis van competenties. Wij maken geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht,

etnische afkomst of handicap.

www.provincieantwerpen.be

026_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:50 Page 27

28 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

DORDRECHT

Group Depre (www.groupdepre.be), is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders en de sector van de hobbyvoeding en petfood. Group Depré telt 8 vestigingen en realiseert een omzet van 450 miljoen euro met 400 medewerkers. Holland Diervoeders, (www.hollanddiervoeders.nl) met vestiging in Dordrecht, is een volwaardig bedrijf van de Groep Depré (Beernem, België). Met een modern productieapparaat en een adequate logistiek worden voeders bereid voor gezelschapsdieren en vogels voor eigen premium-merken en private label voor een internationale markt. Daarnaast is er een groot trade

departement (www.lenersanpoortman.com) dat zich bezig houdt met de aankoop en verkoop van 1ste klasse grondstoffen voor de voedingsindustrie (Feed & Food). Voor de verdere uitbouw van de vestiging in Dordrecht, Nederland zoeken we een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE721932.Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Managing DirectorOndernemende persoonlijkheid met open stijl

Uw functie:

Ons aanbod:

Uw profiel:

TIELT

Seyntex (www.seyntex.com) is een belangrijke speler in de markt van militaire, humanitaire, civiele en industriële beschermkledij en beschermsystemen. Ons productgamma bestaat uit kledij, tenten, slaapsystemen, draagconcepten, CBRN en kogel- en scherfwerende uitrusting. Vanuit onze hoofdzetel in Tielt beheren we eigen confectie ateliers in Europa en Azië en organiseren we globale sourcing van stoffen en uitrustingscomponenten. Hierbij zetten we sterk in op innovatie en

ontwikkeling, operational excellence en logistieke betrouwbaarheid. Om ons team te versterken, zijn we op zoek naar enerzijds een senior- en anderzijds meer juniorprofiel (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van het juiste referentienummer.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Key Account Manager West-Europa (BE708151)Je functie:

Sales Development Manager Worldwide (BE721680)

met een eerste werkervaringJe functie:

Je profiel (voor beide functies):

028_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:52 Page 28

29VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

Product ManagerFor the marketing support of kiwifruit in the Benelux

Your function:

Our offer:

Your profile:

ANTWERP

ZESPRI International Ltd. with its head office in New Zealand is an international marketing organisation that sells 3.5 billion kiwis in 50 countries, with 2,700 growers annually. ZESPRI invests € 6 million annually in research into quality improvement, new kiwi varieties and increasingly eco-friendly production methods. ZESPRI International (Europe) N.V. and ZESPRI Service Centre N.V., two subsidiaries of ZESPRI International Ltd., provide all marketing, sales and logistics activities for the whole of Europe. The

European sales figure is more than € 325 million. Detailed information about the ZESPRI Group and ZESPRI kiwifruit can be found on www.zespri.eu. For the European head office in Antwerp we are currently looking for a (m/f)

Interested? Go to be.hudson.com for more information and apply to [email protected] reference BE721479.Your application will be treated confidentially. This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van het juiste referentienummer.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Medewerker Technisch-Commerciële BinnendienstService en onderhoud - technisch adviseur met commerciële skills (Ref.: BE718434)

Je functie:

Je profiel:

ProjectingenieurTechnisch verantwoordelijk voor uitdagende projecten (Ref.: BE718435)

Je functie:

Je profiel:

Ons aanbod:

MELLE

Brakel Aero is ruim 35 jaar marktleider op het gebied van daglichttoetreding, brand-veiligheid en ventilatieoplossingen. Het is een internationale organisatie die duurzaam bouwen hoog in het vaandel draagt en projecten binnen de gebouwentechniek opzet van conceptfase tot en met uitvoering. Brakel Aero biedt integrale oplossingen voor allerlei gebouwtypes aan en gelooft sterk in het gebruik van de natuurlijke elementen daglicht en

lucht voor het realiseren van een comfortabel en veilig binnenklimaat. Om de continue groei verder te bestendigen wenst men het team te versterken met een (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

028_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:52 Page 29

30 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

DEINZE

Groep Vandamme (www.groupvandamme.com) is een familiale onderneming die actief is in het produceren en raffineren van plantaardige oliën. Het begin van hun engagement in de wereld van plantaardige oliën gaat terug tot 1903. Vandaag is de groep marktleider en de enige gespecialiseerde integrator in de productie en raffinage van maïsolie in Europa. Groep Vandamme heeft 2 vestigingen (België en Hongarije) en draagt kwaliteit hoog in het vaandel (ISO, HACCP en andere certificaten zijn behaald). Door hun exponentiële groei en nood aan optimalisatie van het productieproces zijn zij op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE720270.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ProductiemanagerAansturen en structureren van productie en link naar de hele organisatie

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

Coördinator Marketing & PartnershipsCommunicatieve persoonlijkheid met sterke projectskills

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

MECHELEN

Technopolis® Mechelen

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] vermelding van referentie BE720634.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

030_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:55 Page 30

31VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

GENT

De BARC-groep (www.barclab.com) is een internationale laboratoriumgroep ten dienste van artsen en gezondheidsinstellingen in België (medische laboratoria LBS, CMP en CRI), en een laboratoriumresearch-partner (BARC) inzake klinische studies voor farma, biotech en CRO’s wereldwijd. De organisatie dekt zowat alle domeinen in klinische biologie en anatomopathologie, en investeert continu in nieuwe oplossingen voor onderzoek en ontwikkelingen. BARC telt vandaag 500 medewerkers, waarvan 390 in

België, en 110 in de VS, Zuid-Afrika, Australië en China. BARC maakt deel uit van Cerba European Lab (www.lab-cerba.com), Europees marktleider in klinische biologie met meer dan 3000 medewerkers. Als groep beschikt BARC mondiaal over het grootste laboratoriumnetwerk voor klinische studies, mee dank zij exclusieve partnerships in de verschillende continenten. Om hun werking verder te professionaliseren, is BARC op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE719870.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Human Resources DirectorErvaren procesimplementator met visie

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

KALLO

Milcobel - met hoofdkantoor in Kallo - is de grootste zuivelverwerker van België. In totaal wordt op jaarbasis meer dan 1,1 miljard liter melk verwerkt in diverse zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, consumptiemelk en andere. In de verschillende productie-units in België, Nederland en Frankrijk werken in totaal zo’n 1900 medewerkers. Dit team van enthousiaste en competente medewerkers realiseert samen een omzet van bijna 1 miljard euro. Om de groei van de

organisatie verder te realiseren, wenst Milcobel het HR-team verder uit te bouwen. In dit kader zijn we voor de sites Kallo en Schoten op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE720137.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Junior HR OfficerYoung potential met goede sociaaljuridische kennis

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

030_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:55 Page 31

32 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

Sales Representative regio AntwerpenOndernemende en gedreven hunter met servicegerichte instelling

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

ANTWERPEN

Ecoserv (www.ecoserv.be) is een groeiende onderneming gespecialiseerd in milieu- en hygiënische diensten. Vanuit hun expertise bieden ze ondernemingen, publieke en overheidsgebouwen en ziekenhuizen preventieve en reactieve oplossingen en diensten voor de verdelging en bestrijding van ongedierte. Door hun uitstekende service en snelle interventie, wisten ze zich op 9 jaar als een gevestigde waarde te positioneren in de markt. Om hun groei verder te ondersteunen, zijn wij voor hen op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE721367.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Pricing AnalystAnalytisch talent en linking pin tussen sales en finance

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

EREMBODEGEM

Gates Corporation is een toonaangevende fabrikant van zowel industriële als auto mobiel-producten, -systemen en -componenten en heeft activiteiten in niet minder dan 29 landen.

Bij Gates staat de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal. Dankzij uitdagende loopbaanperspectieven, training, coaching en opleidingsprogramma’s slaagt de organisatie erin om talentvolle en gemotiveerde medewerkers aan te trekken en verder te ontwikkelen. In België is het Europese hoofdkwartier van Gates gevestigd in Erembodegem (Aalst) en is er ook een Europees distributiecentrum in Oostakker (Gent). Naar aanleiding van een interne verschuiving zijn we voor het hoofdkwartier in Aalst op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE720853.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

032_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:54 Page 32

33VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

be.hudson.com

Accountancy Manager Public Sector Heeft u zin om mee te werken aan de optimalisatie en efficiëntie van de overheid?Uw functie:

Uw profiel:

Ons aanbod:

ANTWERPEN

BDO België is gespecialiseerd in vier domeinen: Audit & Assurance, Accounting & Reporting, Tax & Legal, en Special Advisory Services (Corporate Finance, Management Advisory & Interim Management). BDO staat voor deskundig advies van een hoog niveau. Beschikbaarheid, nabijheid, integriteit, een pragmatische aanpak en hun internationaal netwerk zijn hun troeven. In België heeft BDO meer dan 500 partners en medewerkers verspreid over het hele land. Zij hebben 9 vestigingen waaronder in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Luik. Om de activiteiten te versterken zijn Hudson en BDO op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE719219.Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Vertegenwoordiger Oost- & West-Vlaanderen

Ons aanbod:

Je profiel:

GENT - AALST

LAMBRECHTS NV in Tongeren is een zelfstandige distributiecentrale die de bevoorrading verzorgt voor onder andere de SPAR-, SPAR Express-, SUPRA- en PRIMA-winkels. Meer dan 350 winkels in de foodretailmarkt zijn vandaag aangesloten. LAMBRECHTS beschikt over een modern en flexibel distributie centrum voor de bevoorradingen van de winkels verspreid over heel België. Productkwaliteit, dienstverlening en correctheid zijn geen holle begrippen bij Lambrechts, maar vormen de basis van het partnership met haar

zelfstandige winkeliers. Omwille van de recente, sterke groei van de firma, zijn we op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers voor diverse afdelingen binnen de organisatie. Om het commercieel team te versterken zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE721229.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

032_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:54 Page 33

34 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

034_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:53 Page 34

35VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Erke

nnin

gsnu

mm

er: V

G. 1

560/

BO

REGIOMANAGER Oost-Vlaanderen & Brussel

Functie: U bent verantwoordelijk voor het behalen van de geplande verkoopsdoelstellingen in de regio Oost-Vlaanderen en een gedeelte van Brussel. Hiervoor zorgt u voor een professionele ondersteuning en advies aan installatiebedrijven, bouwpromotoren, architecten en studiebureaus. U bouwt nieuwe relaties uit door middel van gerichte prospectie in de markt, aanwezigheid op vakbeurzen, enz. Daarnaast onderhoudt u bestaande relaties door een professionele en kwaliteitsvolle ondersteuning van de verkoopactiviteiten van de groothandel in uw regio. U volgt hen van nabij op zodat de klantentevredenheid bewaakt en gegarandeerd wordt. Door uw veelvuldig klantencontact en prominente aanwezigheid in de markt signaleert u proactief nieuwe trends en marktontwikkelingen. U werkt nauw samen met de nationale accountmanagers op projecten en rapporteert rechtstreeks aan de sales & marketing director Benelux.

Profi el: U bent in het bezit van een bachelordiploma of kan terugblikken op ten minste 5 jaar relevante ervaring in de installatiesector. U combineert commerciële feeling met technisch inzicht. Een achtergrond in de verwarmings- en sanitairbranche of de bouwsector is een troef. U bent Nederlandstalig en kan zich uitdrukken in het Frans. U bent dynamisch, doelgericht en ondernemend. Uw klanten waarderen u als een professionele partner die een kwaliteitsvolle en klantgerichte dienstverlening hoog in het vaandel draagt. Ten slotte heeft u uitstekende communicatieve vaardigheden, legt u gemakkelijk nieuwe contacten en kan u zelfstandig werken. U hebt uitgesproken commerciële vaardigheden en prospecteert graag.

Aanbod: Bij Rettig Belgium NV (Radson) komt u terecht in een fi nancieel gezond en innovatief groeibedrijf dat deel uitmaakt van Rettig ICC, een dynamische internationale groep die als producent van verwarmingsoplossingen marktleider is in Europa. De bedrijfscultuur kenmerkt zich als open en stimulerend met korte communicatielijnen en een jonge en dynamische teamgeest. Als regiomanager heeft u een veelzijdige en uitdagende functie waarbij eigen inbreng gestimuleerd wordt. U heeft recht op een competitief salarispakket met interessante extralegale voordelen waaronder een representatieve bedrijfswagen.

Met een jaarlijkse omzet van ca. € 550 miljoen is Rettig ICC de belangrijkste producent van radiatoren en vloerverwarming wereldwijd. Rettig ICC belevert klanten in Europa en heeft ook sterk groeiende activiteiten in Rusland, China, Japan en de VS. Rettig kan rekenen op de steun van ca. 4.400 ervaren en enthousiaste werknemers wereldwijd. Het bedrijf biedt een totaalassortiment van hoogkwalitatieve verwarmingsoplossingen: stalen

paneelradiatoren, designradiatoren, badkamerradiatoren, kolomradiatoren, plintradiatoren, elektrische radiatoren, ventiloconvectoren en vloerverwarmingssystemen. Rettig ICC brengt een aantal toonaangevende topmerken op de markt - gekend en erkend door professionals in de Europese verwarmingssector - die door internationale marketingactiviteiten ondersteund worden. Om de verdere groei van Rettig Belgium nv (Radson) als onderdeel van Rettig ICC te ondersteunen, zijn wij voor hen op zoek naar een (m/v):

Zin om mee te bouwen? Stuur uw sollicitatiebrief met cv naar Motmans & Partners, Herkenrodesingel 8D/4.02, 3500 Hasselt, t.a.v. Hanne Hooyberghs (011 30 35 00 - [email protected])

www.motmansenpartners.be

Ik wil onze cross border activiteiten

uitbreiden.

www.velde.be

Koen Mathijssen, zaakvoerder Referentienummer: VEBE151

“Ben jij grensverleggend?”

“Ik zoek een consultant

werving en selectie.”

035_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:52 Page 35

36 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Wij bieden je:Kiezen voor Ideas at Work betekent kiezen voor een cultuur en een omgeving waar je als persoonlijkheid ontwikkelt. Je komt in aanraking met verschillende bedrijfsculturen en verschillende business omgevingen, waar je voor jezelf telkens de lat hoog legt. Je maakt er deel uit van een team van 35 enthousiaste collega’s met een no-nonsense mentaliteit.Ideas at Work laat toe om jouw ontwikkelings- curve te versnellen in een niet traditionele consulting omgeving, met oog voor jouw work-life balance, in een niet hiërarchische organisatie, waar het delen van kennis onder collega’s centraal staat.

Gevraagd:Onze consultants hebben bij voorkeur een aantal jaren ervaring achter de rug en hebben een master diploma gehaald. Maar meer nog zoeken we dynamische mensen die door een open, informele en professionele houding respect afdwingen bij klanten en collega’s. De meeste klanten situeren zich in het centrum van het land, zodat een stevige kennis van de twee landstalen noodzakelijk is.

Spreekt deze opportuniteit u aan?Reageer dan snel via [email protected] Ideas at Work, Jetselaan 28, 1081 Brussel.

More thanjust a seat

Change Management Expert

Business Analist

Operational Excellence Consultant

Erkenning VG.665/B

Account Manager BouwIn deze uitdagende functie bent u omzetverantwoordelijk voor de ver-koop van Roval producten aan aannemers en woningbouwverenigingen in België. Leads en de daaruit volgende offertes volgt u nauwgezet op. U formuleert innovatieve, haalbare oplossingen voor technische vraag-stukken, in nauwe samenwerking met de collega’s van de binnendienst. U werkt vanuit uw home office of vanuit het kantoor te Duffel (Reynaers) en bent een dag per week in Helmond. Rapporteren doet u aan de Area Manager België.

Interesse?Reageer dan via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie RAH152) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.roval.eu en www.reynaers.be

Roval Aluminium te Helmond (NL) maakt deel uit van Reynaers Groep en is een toonaangevende producent van aluminium bouwproducten. Deze producten vinden hun weg in de woning- en utiliteitsbouw, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Om de klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, beschikt Roval over een eigen productieafdeling waar eigen producten én maat-werkoplossingen gerealiseerd worden.

Erkenning VG.665/B

(Aankomend) Country Manager

Als pionier wordt u verantwoordelijk voor de uitbouw van de Belgische markt. Dankzij uw gedrevenheid en uw commercieel inzicht weet u klanten te overtuigen van de voordelen van rijden op CNG, zodat er meer voertuigen op CNG gaan rijden in België. U richt zich hierbij voornamelijk op de professionele markt, maar ook overheden behoren tot uw doel-groep. U spreekt o.a. met wagenpark beheerders, milieu-ambtenaren en schepenen. Daarnaast slaagt u erin om een netwerk van CNG-tankstations op te bouwen. De functie biedt de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar Country Manager België.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. CNGN151) kunt u contact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.cngnet.nl

CNG Net, gevestigd te Nieuwegein (NL), neemt de ver-antwoordelijkheid voor de ontwikkeling van detotale keten van alternatieve brandstoffen: van adviestot ontwerp, van realisatie tot exploitatie enonderhoud. CNG Net rolt een internationaal netwerk uit van CNG- en LNG-tankstations. Klanten zijn o.a. busmaatschappijen, taxiondernemingen, afvalinzamel-bedrijven en KMO-bedrijven.

036_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:51 Page 36

37VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Erkenning VG.665/B

Commercieel Manager

Na een praktische inwerkperiode gaat u een hecht sales-team aansturen (6 binnendienst- en 4 buitendienstmedewerkers). In samenspraak met de directie bepaalt en implementeert u de verkoopstrategie. Als people-manager coacht u uw team intern en op de baan en weet u hen te motiveren om de verkooptargets te halen of te overtreffen. U screent de markt op nieuwe kansen en zit zelf bij grote klanten aan tafel. Intern heeft u regelmatig overleg over nieuwe verkoopactiviteiten. U werkt vanuit het kantoor in Geel en rapporteert aan de Chief Marketing Officer.

Interesse?Reageer dan via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie ARCB151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op http://ds.arcelormittal.com/construction

ArcelorMittal Construction Belgium, gevestigd in Geel, staat bekend om haar architectonische en technische oplossingen voor gevels, daken, vloeren en plafonds, vervaardigd uit staal. AMC levert profielplaten en sandwichpanelen voor industrie- en utiliteitsbouw en adviseert architec-ten, studiebureaus, montagefirma’s, aannemers en dakdekkers bij de ontwikkeling van projecten vanaf ontwerp tot en met het bouwproces.

Erkenning VG.665/B

Country Director Belgium (m/v)

Vanuit de vestiging in Antwerpen bent u P&L verantwoordelijk voor de Belgischemarkt. U wordt uitgedaagd om, samen met het team, de merkpositionering enmerkvoorkeur in België verder uit te bouwen. Met name in Wallonië weet u de kansen te benutten om de positie verder te versterken. U werkt nauw samen met de Belgische handelspartners waarmee u de omzet en het marktaandeel weet te vergroten. Door de keten te optimaliseren, zowel intern als in de samenwerking met partners, weet u met hen een basis te leggen voor een duurzaam concur-rentievoordeel. Vanuit de strategie van Auping bent u degene die de cross channel distributiestrategie weet uit te bouwen alsmede de hieraan gelieerde intensivering van online marketing.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie AUP151) kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Meer info vindt u op www.auping.be

Koninklijke Auping bv staat garant voor kwaliteit en expertise, waar met passie en nieuwsgierigheid wordt gewerkt aan het perfecte bed van morgen. Met ca. 350 medewerkers is Auping een Nederlands bedrijf met meerdere vestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Het hoofdkantoor en de fa-brieken zijn gevestigd in Deventer (NL) waar in 2014 een centralisatie van kantoor en productie is afgerond die heeft geleid tot een zeer moderne beddenfabriek en or-ganisatie met lean processen en focus op de consument.

Erkenning VG.665/B

Accountmanager Limburg en Wallonië (M/V)

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van bedrijfsinrichtingen en maatwerkoplossingen voor de levering van kantoor en industriële benodigdheden in uw regio. Vanuit een duidelijke visie, strategie en tactiek en met veel passie zet u de omzetverwachtingen om in concrete acties. U gaat zelfstandig en gedreven te werk in de B2B wereld waar u onderhandelt met diverse contactpersonen.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie SHOP151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Meer info vindt u op www.schaefer-shop.be

Voor de vestiging in Zaventem zijn wij ook op zoek naar Tele Accountmanager(s) (halftijds). Meer info op www.velde.be

Schäfer Shop, gevestigd te Zaventem, is producent en totaal leverancier voor de inrichting van magazijn, kantoor en werkplaats. Met hun breed assortiment variërend van kantoormeubilair, magazijnstellingen en office supplies zijn zij uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor hun klanten in diverse sectoren. Schäfer Shop maakt onderdeel uit van de Schäfer Group, een sterk familiebedrijf dat wereldwijd aanwezig is in meer dan 50 landen.

037_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:50 Page 37

38 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelfwaar. Wij geven je alle kan-sen om resultaten te behalen. Met passie vooronze sterke merken en pro-ducten, zowel nieuwsmedia (Het Laatste Nieuws enHLN.be, De Morgen en DeMorgen.be), magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie,Joepie, NINA, DM Maga-zine, DM.city)als gespeciali-seerde sites (Autotrack.be,Tweakers.be). Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Recruitment O�cerHeb je minstens twee jaar ervaring in rekrutering en wil je diegraag aanwenden in een dynamisch mediabedrijf? Dit is je kans!In deze functie volg je het rekruterings- en selectieproces op vooreen aantal afdelingen van de Persgroep Publishing. Je publiceertvacatures, screent cv’s, voert sollicitatiegesprekken en volgt elkekandidaat verder op. Je organiseert ook testdagen voor redactie-functies en zorgt voor de opvolging van uitzendkrachten. Daarnaast bewijs je je toegevoegde waarde in verschillende HR-processen, bv. onthaalbeleid, sociale media, jobbeurzen, enzovoort.

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Verwacht van ons

geen job.

Wel een persoonlijk avontuur.

038_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:50 Page 38

39VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

039_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:50 Page 39

40 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Deze professionele tool is gebaseerd op de gegevens van 33.000 Belgische werknemers die deelnamen aan de jongste Salarisenquête van Vacature en de KU Leuven.

Evalueer je salaris met het nieuwe Salariskompas op Vacature.com/salariskompas

van de Belgen vindt dat hij te weinig verdient

54%

040_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:49 Page 40

41VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

werkenbijdepersgroep.bePASSIE VOOR

TALENT

Bij de Persgroep Publishing maak je het zelfwaar. Wij geven je alle kan-sen om resultaten te behalen. Met passie vooronze sterke merken en pro-ducten, zowel nieuwsmedia (Het Laatste Nieuws enHLN.be, De Morgen en DeMorgen.be), magazines (Dag Allemaal,Goed Gevoel, TV Familie,Joepie, NINA, DM Maga-zine, DM.city)als gespeciali-seerde sites (Autotrack.be,Tweakers.be). Maar je doethet wel op jouw manier. In alle vrijheid en met een&inke portie verantwoorde-lijkheid. Reken maar dat weje daarvoor weten te waar-deren. Van jou verwachtenwe alvast actie en de driveom telkens die ‘extra mile’ tegaan. Samen met je team,elke dag opnieuw.

Wie weet word jij onze nieuwe (m/v)

Junior E-mail & CampagneExpert – MarketingEen hoger diploma is één ding. Maar wij zijn vooral geïnteresseerdin je technische en analytische skills. Want in deze functie werk jeonze digitale lezersacties technisch uit, samen met een webde-signer en aan de hand van een brie+ng van marketeers. Je tovertsnel de meest complexe campagne,ows uit je hoed binnen Selli-gent (SIM) en je analyseert maandelijks de click rates, open ratesen view rates van de e-mailcampagnes. Het is jouw uitdaging omSelligent door en door te kennen: je wil graag een certi+caat be-halen of hebt dit al op zak. Daarnaast blijf je op de hoogte van allenieuwigheden rond e-mail- en wedstrijdcampagnes.

Plaats van tewerkstelling: Asse

Gebeten om je grenzen te verleggen?Solliciteer meteen online of check onze andere vacatures.

Volg de Persgroep Publishing op Facebook

Wat je doet, is niet belangrijk.Het is cruciaal voor onze dagelijkse /ow.

041_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:49 Page 41

42 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

EMPLOYER STORY: VACATURE

DE WERKDAG VAN

Marijke Van Impe

Voor de meeste HR-professionals isMarijke Van Impe een bekend

gezicht. Ze stond mee aan de wieg vanVacature, en is als sales

manager zowel verantwoordelijk voorhet print-product als voor de relaties

met agentschappen en selectiekantoren. We volgen haar opeen typische donderdag, de dag van

de afsluiting van Vacature Magazine.

JANUARI 2015

8DONDERDAG

08:07Call Center Marijke

De hele donderdag staat de telefoon van Marijke roodgloeiend. Het start al langvoor ze op Tour & Taxis aankomt, en meestal komt ze al telefonerend het gebouwbinnen. De laatste afstemmingen over het aantal pagina’s jobadvertenties zorgener immers voor dat Marijke de paginering van het Vacature Magazine tijdig kan in-schatten.

10:13Overlopen maquette Vacature Magazine

Samen met An Parewijck, die alle orders invoert en uittekent op de productie-maquette, overloopt Marijke het advertentievolume van deze week. Die maquette vormt de basis voor de lay-out, en geeft pagina per pagina eenoverzicht van de redactionele en jobpagina’s.

11:19Blijven bellen

De laatste reservaties lopen binnen.Marijke checkt met haar collega’s in deagentschappen de laatste stand vanzaken en probeert iedereen binnenhet gareel te houden om tijdig reserva-ties en materiaal aan te leveren, zodatde productiedeadline gehaald wordt.De drukpersen starten immers onher-roepelijk om 18u30 deze avond.

12:55Werklunch met het team van Références

Nu het team van Références ingetrokken is in de gebouwen van Le Soir, is een regelmatige afstemming met Vacature belangrijk. Samen blijven we immers eengezamenlijk nationaal aanbod promoten. Daarom heeft Marijke wekelijks een afstemmingsmeeting met Nadia Leroy en Grégory Hulstaert van Références. De planning en een aantal klantenproposities worden overlopen tijdens een eEciënte werklunch.

15:13Meeting Top Employers

Vandaag heeft Marijke ook een meeting met Steven en Inge van TopEmployers. Samen bereiden ze hetdossier Top Employers van 14 februarivoor. Dat nieuwe partnership biedtzowel voor Vacature als voor Top Employers de mogelijkheid om eennog sterker media-aanbod te biedenaan de gecertiFeerde bedrijven. Bovendien organiseren we binnenkortsamen een seminarie om EmployerStories te promoten, en dat eventmoet tot in de puntjes voorbereid worden.

1

2

3

4 5

6

Uw bedrijf met zijn eigen “Employer Story” in Vacature Magazine. Het kan! Met de nieuwe Employer Stories van Vacature vertelt u zelf een boeiend verhaal aan potentiële kandidaten.

Meer info: Contacteer… Marijke Van Impe op 02/482 03 65

042_GPV4QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:48 Page 42

43VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

Logistiek Verantwoordelijke(praktisch, operationeel en oplossingsgericht talent)

Je functie:¡ Volledige aansturing vanuit Deinze van alle logistieke activiteiten

en mensen in Deinze en vestiging in Hongarije. ¡ Prijsafspraken, onderhandelingen voeren met leveranciers,

rederijen en transporteurs. ¡ Het leiden en bijsturen van de logistieke diensten die leiden naar

topefficiëntie. ¡ Totale administratieve en concrete follow-up van de

exportdossiers van planning t/m facturatie. ¡ Constant superviseren, controleren, anticiperen en streven naar

een feilloze planning van alle in- en uitgaande bewegingen.¡ Preventief optreden en pragmatisch ageren op diverse

uitdagingen gelinkt aan het logisitieke in de breedste betekenis van het woord.

Je profiel:¡ Bachelor in Logistiek Management of aanverwante

opleiding en gelijkwaardig door ervaring. ¡ Ongeveer 3 à 10 jaar ervaring in de transportwereld en/

of logistieke dienstverlening. ¡ Maximaal 30 km woonachtig van de hoofdzetel in

Deinze. ¡ Doe-mentaliteit gekoppeld aan flexibiliteit en zeer

gedegen administratieve/leidinggevende capaciteiten.¡ Zin voor initiatief en perfectie, transparant,

vlotte communicator en gebeten door logistieke verantwoordelijkheden.

¡ Meertalig N/F/E. ¡ No-nonsense mentaliteit en constante zin voor

verbetering. Oplossingsgerichte attitude en sterk operationeel.

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Group Vandamme is een familiale bedrijvengroep die internationaal actief is in de productie, ra� nage en handel van plantaardige oliën zoals maïskiemolie, zonnebloemolie High Oleic en non-GMO sojaolie. Het verkregen bijproduct zoals zonnepitschroot en maïskiemschroot worden aangewend in de veevoedersector. De groep heeft een toonaangevende marktpositie binnen haar niche en realiseert een geconsolideerde omzet van 165 miljoen euro. We onderscheiden het moederbedrijf in Deinze en een productievestiging in Komárom-Hongarije. In het kader van een verdere professionalisering is er momenteel een aantrekkelijke functie (m/v) vacant in de productievestiging te Deinze:

Deze selectie verloopt in exclusief contract met Ago Internationalwww.ago.bz

AANBOD: • De missie is duidelijk. • We bieden aantrekkelijke bezoldigingsvoorwaarden in functie van je inzet, ervaring en bewijslust. • Group Vandamme is een succesvol, � nancieel sterk, internationaal gericht bedrijf. • Een aangenaam familiaal klimaat met korte communicatielijnen en een functie met belangrijke verantwoordelijkheden.Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 09 281 13 86 of 0473 244 501.

Deze vacatures vind je ook op

Mis het volgende Vacature Magazine niet:

http://www.vacature.com/top-employer

Op 14 februari pakken we uit met uitgebreid dossier over de Top Employers 2015.

043_GPV2QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 19:49 Page 43

44 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

[email protected]

copywriter

Schrikt een wit blad je niet af, maar nodigt het je uit om je vlotte pen tevoorschijn te toveren? Solliciteer dan onmiddellijk voor de functie van

StadssecretarisDecretale graad / Voltijds / Statutair

De stadssecretaris is de verbindingsfiguur tussen het lokaal bestuur en de stadsdiensten en is hoofd van het personeel.

Profiel: • Leidinggevende en organisatorische kwaliteiten • Vertrouwd met organisatie-, project- en veranderingsmanagement • Bestuurskundig en juridisch inzicht • Zin voor initiatief, resultaat-gericht en kwaliteitsvol werken • Enthousiast en loyaal.

Voorwaarden: • Houder van een diploma dat toegang geeft tot niveau A en beschikken over vier jaar relevante beroepservaring • Belg zijn • Slagen voor de selectieprocedure.

Aanbod: • Uitdagende functie met ruime verantwoordelijkheid • Bruto maandsalaris klasse 3 met bijkomende extralegale voordelen • Relevante beroepservaring in de privé-sector of als zelfstan-dige wordt toegekend voor maximum 12 jaar • Een wervingsreserve voor twee jaar.

Solliciteren: De kandidatuur wordt uiterlijk op 20 februari 2015 ingediend door een per post ver-zonden aangetekende brief of door een tegen ontvangstbewijs afgegeven brief t.a.v. het college van burgemeester en schepenen – Grote Markt 1 – 8970 Poperinge. Bij de brief moet een motivatie van de sollicitatie, een ingevuld CV-formulier en een kopie van het vereiste diploma worden gevoegd.

Poperinge biedt ruimte aan zo’n 20.000 inwoners en wil een uit-nodigende en uitdagende stad zijn met ambitie. Samen met haar diensten, andere overheden en partners wil het stadsbestuur werk maken van een eigentijdse lokale overheid, met moderne en adequate dienstverlening, een aangename en verzorgde werk- en leefomgeving. Kortom, een Kei van een stad voor al haar inwoners en bezoekers.

Om deze doelstellingen te helpen realiseren, gaat het stadsbestuur over tot de aanwerving van een dynamische en gedreven (m/v):

Meer informatie en inlichtingen te verkrijgen bij de personeelsdienst, telefonisch op 057/34 66 84 of via [email protected]. Je vindt de gedetailleerde informatiebundel met de functiebeschrijving op de vacaturepagina van de stad Poperinge:

www.poperinge.be/vacatures.

044_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:48 Page 44

45VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

045_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:47 Page 45

46 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

acerta.be/jobs ondernemingsloket • sociale en loonadministratie • HR services

Ons aanbod Acerta staat voor een solide werkgever met een stevige uistraling in de markt • Je komt terecht in een ambitieus bedrijf met een aangename werksfeer • In ruil voor jouw kennis en engagement biedt Acerta je een competitief salaris met aantrekkelijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, extralegale kinderbijslag, bedrijfswagen (afhankelijk),…) en permanente opleidingsmogelijkheden binnen onze groeiende en dynamische onderneming.

Interesse?

Solliciteer via acerta.be/jobs, tik je kerngegevens in en voeg er meteen jouw volledige cv aan toe of mail jouw cv naar [email protected].

Wens je meer informatie, contacteer dan Dieter Fransoo, Talent Mobility Partner op het nummer 0497 32 89 24

C J V d v

H J s to

C J re B N

S J b s N

M V S c

M In h p s

C E A la

P V s s k

Acerta is op zoek naar gemotiveerde collega’s (m/v)

Maak je ambitie waar en kom je talent bij Acerta tonen. Acerta behoort tot de koplopers op het gebied van sociale en loonadministratie en gepersonaliseerde HR services. Samen met 1300 gemotiveerde en inspirerende collega’s help je onze klanten hun menselijk kapitaal valoriseren en sprekende resultaten neer te zetten. Acerta is een geïntegreerde HR dienstengroep die zijn klanten een totaalservice biedt inzake werken met mensen. Acerta haalt een omzet van 160 miljoen euro met een netwerk van 21 kantoren en 13 partnerkantoren verspreid over heel België.

046_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:46 Page 46

47VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

f e

)

Channel ManagerJe staat in voor de optimale ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de strategie met betrekking tot de marktkanalen van Acerta. Voor de realisatie van deze taken doe je beroep op minimum 5 jaar ervaring in sales en marketing. Je bent een enthousiaste communicator die proactief en resultaatgericht te werk gaat. Als geboren netwerker stel je je graag visibel binnen de organisatie op. Je bent bereid tot verplaatsingen in Vlaanderen.

HR Officer InhouseJe kan terugblikken op een aantal jaar ervaring binnen payroll en personeelsadministratie. Je hebt bovendien een goede kennis van sociale wetgeving. Als flexibele HR professional word je ingezet bij klanten voor opdrachten op kortere en langere termijn en ben je bereid tot verplaatsingen in Vlaanderen en/of Brussel. Je bent stressbestendig en werkt graag autonoom.

Corporate Account ManagerJe bouwt professionele, rendabele en langdurige relaties uit met HR-Managers, CEO’s, CFO’s,... Je bent verantwoordelijk voor de omzet-realisatie en verstevigt de leaderspositie van Acerta in het complete HR- diensten en – productenpallet. Je zal je vooral focussen op regio Brussel- Wallonië. Je beschikt over een masterdiploma aangevuld met minstens 5 jaar relevante werkervaring. Je spreekt vlot Frans, Nederlands en Engels.

Senior HR Business PartnerJe bent een business gesprekspartner die met het lijnmanagement de business strategie vertaalt naar HR-implicaties. Je bent betrokken bij de validatie van nieuwe HR- processen en fungeert als klankbord voor de lijnmanagers. Je hebt een masterdiploma in een mensweten-schappelijke of bedrijfseconomische richting aangevuld met minimum 8 jaar relevante werkervaring. Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans.

Marketing & Communication ManagerVanuit een stevige ervaring en expertise geef je inhoudelijk vorm en een nieuwe dynamiek aan het marketing- en communicatiebeleid. Samen met je team grijp je alle kansen om Acerta als merk en bedrijf te versterken en succesvol te positioneren. Marketing en communi-catie zitten in je bloed. Jouw gedrevenheid, enthousiasme en professionalisme maken je een gewaardeerde gesprekspartner.

Marketing Intelligence ManagerIn de ontwikkeling van onze marktstrategie speel je samen met je team een sleutelrol door een scherpe analyse van de klantenbehoeften, het detecteren van nieuwe trends, concurrentieanalyse,… Je verleent deskundig advies en input aan de organisatie in het kader van projecten rond productontwikkeling, prijszetting, doelgroep afbakening… Je weet de juiste onderzoeksmethodieken correct toe te pas-sen en de resultaten te vertalen in hanteerbare input voor strategische beslissingname.

Content MarketeerEen relevante feeling met HR en ondernemerschap, helpen jou om content domeinen te identificeren met als doelstelling de expertise van Acerta nog steviger in de markt te zetten. Een grondig inzicht en netwerk in het medialandschap en bedrijfsleven met haar boegbeelden laten je toe om de content juist te positioneren en voor Acerta een business hefboom te creëren op trends in de markt.

Product ManagerVoor zowel het aanbod naar Starters en Zelfstandigen als naar Boekhoudkantoren, het belangrijkste aanbrengkanaal van nieuwe klanten, sta je in voor de uitwerking van nieuwe producten en diensten, alsook voor productoptimalisaties en het beheer ervan. Je plant en organi-seert de levenscyclus van je producten van ontwerp over implementatie tot “end of life” in al haar aspecten: product, prijs, distributie-kanalen, communicatie,…

e l

e n

046_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:46 Page 47

48 VACATURE | ZATERDAG 31 JANUARI 2015

048_GPV1QU_20150131_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 29/01/15 17:44 Page 48