VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

40
023 WWW.VACATURE.COM 14 november 2015 NEEM MIJ MEE ! GRATIS De financiële sector gaat digitaal De heerschappij van de data scientist FOCUS Meer, betere en snellere innovatie dankzij de chief innovation officer PROFIEL Solliciteren via een selectiekantoor TIPS & TRICKS Toekomstberoepen en knelpunten

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

023WWW.VACATURE.COM 14 november 2015

NEEM MIJMEE !

GRATIS

De financiële sectorgaat digitaal

De heerschappij van de data scientist

FOCUSMeer, betere en snellere innovatie dankzij de chiefinnovation officer

PROFIELSolliciteren via een selectiekantoor

TIPS & TRICKS

Toekomstberoepen en knelpunten

001_GPV2QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:54 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

002_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:19 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

3VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

#OVERWERKT

INHOUD05 INLEIDING

De financiële beroepen van de toekomst

07 PROFIELChief innovation officer, nieuwkomer bij ING België

08 PROFIELActuaris bij Axa, onbekend maar zeer gegeerd

10 FOCUSDe heerschappij van de data scientist

15 FOCUSHet team achter het succes van Pascale Naessens

23 TIPS & TRICKSHelp, ik moet solliciteren via een selectiekantoor

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verleden in marketing en communicatie ishij nu vooral bezig met de toekomst en deplaats van goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a. een wekelijkse column voordemorgen.be en nu dus ook over werk inVacature Magazine. Recent verscheen vanzijn hand het boek ‘Storytelling - verhalenmaken merken' (LannooCampus).

Twitter: @guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

Oogkleppen of verrekijkers om te werken in de financiële sector?Mijn buurman vroeger was een financiële trader.Het was een exotisch beroep. Hij reed met ergmooie wagens, had dure pakken aan enverhandelde geld. Op zich vond ik het een bijnaabsurd concept. Geld verkopen om geld teverdienen. Toch had het een vreemdeaantrekkingskracht op me. Beetje Wolf of WallStreet.

Ik moest er even aan denken toen ik recent eenafspraak had bij een grote financiële instelling.Het was ’s ochtends vroeg en heelder hordenbankbedienden en personeelsleden zochten hunweg door klapdeurtjes naar hun arbeidsplek.Mensen die tien minuten geleden nog vrolijkkeuvelend door de Brusselse straten liepen legdenhier ineens, samen met hun vrolijkheid, hunpersoonlijkheid af. Eens voorbij de klapdeurtjeswerden het grijze muizen. Dossiervreters. Maar ikkan me vergissen, ik zal me wel vergissen.

Wat drijft mensen om te werken in de financiëlesector? Na de publieke sector gold het lang als eenvan de meer stabiele werkgevers. Je moest al jevader en moeder vermoord hebben om ontslagente worden. De bankencrisis heeft daar een eindaan gemaakt. Heeft aan veel dingen een eindgemaakt. Soms lijkt het mij dat die crisis er vooralvoor heeft gezorgd dat banken geen bancairefunctie meer vervullen, maar vooral het‘ministerie van het behoud van geld’ zijngeworden. De garanties, de voorwaarden, de

controle om zelfs minuscule investerings-kredieten te krijgen zijn bij momenten ergstringent. Waarschijnlijk omdat er (pijnlijke) lesjesgeleerd werden, maar wie is daar de dupe vangeworden? En wat voor mensen trek je daardooraan in je eigen organisatie?

Een bank moet groeimogelijkheden aanreiken.Zolang ze dat doet, heeft ze mensen nodig diebeseffen hoe ondernemen werkt. Als het gaat overhet bijhouden van spaargeld, dan is datnauwkeurige mannetje achter het loket ruimvoldoende. Als het gaat over het toezien opregeltjes en waarborgen, dan zoek je controleurs,ijzervreters en proceduretijgers. Niet zo fijn quacarrière.

Maar misschien moeten we verder denken. Ik haathet woord disruptie, wegens te salonfähig, maarhet is niet ondenkbaar dat ook de financiële sectorondersteboven gekeerd wordt door slimme enoriginele manieren om business mogelijk temaken. De zoektocht naar alternatieve finan-cieringen, Bitcoin en aanverwanten, crowd-funding, microkredieten en mobiel betalen staannog in de kinderschoenen.

Hoe lang gaat het nog duren vooraleer een ofandere wonderboy met een propositie aankomtdie echt potentieel heeft? Dan wordt die helefinanciële sector zeer turbulent en uitermateboeiend. Voor wie geen oogkleppen op heeft.

VACATUREBrandstraat 30 B - 9160 LokerenTel: 09 353 51 80

V.U. Dirk DewulfRedactie: [email protected]: [email protected] ofTel: 09 353 51 62

003_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:14 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

VETEX nv (www.vetex.be) is een expert coater en laminator van hoogwaardig technisch textiel

gelegen te Ingelmunster. Vetex is wereldwijd marktleider in

verschillende niche applicatieszoals de markt van de

naadafdichtingsband, chirurgische laminaten, textiellabels, etc. Vetex

bestaat ruim 80 jaar en iseen sterk groeiend bedrijf

met een 60-tal medewerkers.

Om de groei tebestendigen, zoeken

we een gedreven m/v:

VETEX nv (www.vetex.be)expert coater en laminator van hoogwaardig technisch textiel

gelegen te Ingelmunsterwereldwijd marktleider in

verschillende niche applicatieszoals de markt van de

naadafdichtingsband, chirurgische laminaten, textiellabels, etc. Vetex

bestaat ruim 80 jaareen sterk groeiend bedrijf

met een 60-tal medewerkers.

Om de groei tebestendigen, zoeken

we een gedreven m/v:

Onderhoudsverantwoordelijke (8772)

Je taken: • Als onderhoudsverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor het technisch beheer van de infrastructuur en het machinepark. • Je ondersteunt een team van techniekers op technisch en organisatorisch vlak. • Je stelt een onderhoudsplanning op inclusief werken door eventuele onderaannemers. • Je staat in voor de optimalisatie van de onderhoudsprocessen en de

diverse projecten voor de verdere opbouw van (nieuwe) machines en aanpassingen aan het bestaande machinepark. • Je communiceert regelmatig met jouw collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de operationsmanager.

• Je behaalde een technisch diploma of bent gelijkwaardig door relevante ervaring. • Je hebt een hands-on mentaliteit en werkt people minded. • Je kan zelfstandig werken en bezit goede organisatorische vaardigheden. • Je bent dynamisch en servicegericht. • Je hebt een voorbeeldfunctie. Je werkt steeds met respect voor kwaliteit en veiligheid en hebt oog voor orde en netheid.

Aanbod: • Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, steeds in overeenstemming met je kennis en ervaring. • Een innovatief en internationaal bedrijf in groei met een collegiale werksfeer.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be, Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

• Als onderhoudsverantwoordelijke ben je verantwoordelijk voor het technisch beheer van de infrastructuur en het machinepark. • Je ondersteunt een team van techniekers op technisch en organisatorisch vlak. • Je stelt een onderhoudsplanning op inclusief werken door eventuele onderaannemers. • Je staat in voor de optimalisatie van de onderhoudsprocessen en de

diverse projecten voor de verdere opbouw van (nieuwe) machines en aanpassingen aan het bestaande machinepark. • Je communiceert regelmatig met jouw collega’s en rapporteert rechtstreeks aan de operationsmanager.

• Je behaalde een technisch diploma of bent gelijkwaardig door relevante ervaring. • Je hebt een hands-on mentaliteit en werkt people minded. • Je kan zelfstandig werken en bezit goede organisatorische vaardigheden. • Je bent dynamisch en servicegericht. • Je hebt een voorbeeldfunctie. Je werkt steeds met respect voor kwaliteit en veiligheid en hebt oog voor orde

• Een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, steeds in overeenstemming met je kennis en ervaring. • Een innovatief en internationaal bedrijf in groei met een collegiale werksfeer.

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk,

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

www.antwerpen.be/jobs

Ontdek deze vacature, jouw stad, jouw ambitie op www.antwerpen.be/jobs

Jouw kwaliteiten primeren op leeftijd, geslacht, een handicap, afkomst

of nationaliteit. Daarom krijgt iedereen van bij de start gelijke kansen.

Antwerpenaars willen dat de stad haar diensten afstemt op hun noden en wensen. Daarom zoeken ze strategisch consulenten met een masterdiploma op zak om de doelstellingen van het bestuursakkoord om te zetten in concrete acties. Ben jij een kordate netwerker en een organisatietalent? Heb je een visie en goesting om van je job een echte passie en prioriteit te maken? Bekijk dan meer dan 15 vacatures voor masters.

Er zijn vacatures in verschillende sectoren. Denk aan marketeers, communicatie-experts, een junior auditor, projectleiders voor startende ondernemers, een digitaal strateeg voor Visit Antwerp, een selectieadviseur en veel meer. Iedereen neemt deel aan dezelfde selectie. Solliciteren is mogelijk tot 20 november.

516 000 Antwerpenaars zoeken straffe masters om mee te bouwen aan hun stad

Verzekeringsmaatschappij Protect nv te Brussel (nabij Koekelberg)

is een ambitieuze onderneming, specialist en marktleider in het verzekeren

van beroepsaansprakkelijkheid van ontwerpers in België én actief in

bouwverzekeringen in de Benelux en Frankrijk, zie ook www.protect.be. Protect nv wil haar team uitbreiden

met een m/v:

Verzekeringsmaatschappij Protect nv te Brussel (nabij Koekelberg)

is een ambitieuze onderneming, specialist en marktleider in het verzekeren

van beroepsaansprakkelijkheid van ontwerpers in België én actief in

bouwverzekeringen in de Benelux en Frankrijk, zie ook www.protect.beProtect nv wil haar team uitbreiden

Receptionist(e) / Onthaalbediende (1331)Je taken: Je staat in voor de administratie rond verzekeringen van A tot Z. Dit omvat onder meer: beheer van de inkomende e-mails, beantwoorden en doorschakelen van telefonische oproepen, behandelen van uitgaande post, grondige organisatie van de vergaderzalen en het zorgen voor catering bij meetings. Je bent de stem en het gezicht van Protect nv waarbij je klanten en bezoekers met de glimlach onthaalt. Het samenstellen van prospectiemateriaal behoort eveneens tot je takenpakket.

Je hebt minimum een secundaire scholing en/of enkele jaren ervaring in de richting secretariaat of administratie. Je bent Nederlandstalig en spreekt heel goed Frans. Je hebt een frisse uitstraling, bent stipt en sterk organisatorisch onderlegd. Contactvaardigheid en teamspirit maken van jou een dynamische collega.

Ingenieur bouwkunde (1335)Je taken: Je wordt verantwoordelijk voor de risico-inschattingen (bouw gerelateerd) en voor de acceptatie van verzekeringspolissen.

Je bent bouwkundig ingenieur en hebt een sterke interesse in verzekeringen. Je houdt van een afwisselende functie met nadruk op bouwkunde en veiligheid. Je bent Nederlandstalig en spreekt behoorlijk Frans en Engels. Je bent bereid om je trimestrieel een dag naar Frankrijk/Luxemburg te verplaatsen.

Aanbod voor beide functies: Protect geeft haar medewerkers de kans om zich op een zelfstandige

werktijdregeling. De inzet wordt beloond met een degelijk verloningspakket bestaande uit een vast gedeelte aangevuld met extralegale voordelen.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. Protect nv - Jetse Steenweg 221 - 1080 Brussel - 02 411 41 14 - www.protect.be personeelsrekrutering

en -selectie

AB&I10JAAR

(1331) beheer van de inkomende

e-mails, beantwoorden en doorschakelen van telefonische oproepen, behandelen van uitgaande post, grondige organisatie van de vergaderzalen en het zorgen voor catering bij meetings. Je bent de stem en het gezicht van Protect nv waarbij je klanten en bezoekers met de glimlach onthaalt. Het samenstellen van prospectiemateriaal behoort eveneens tot je takenpakket.

Je hebt minimum een secundaire scholing en/of enkele jaren ervaring in de richting secretariaat of administratie. Je bent Nederlandstalig en spreekt heel goed Frans. Je hebt een frisse uitstraling, bent stipt en sterk organisatorisch onderlegd.

Je wordt verantwoordelijk voor de risico-inschattingen (bouw gerelateerd) en voor de acceptatie van

Je bent bouwkundig ingenieur en hebt een sterke interesse in verzekeringen. Je houdt van een afwisselende functie met nadruk op bouwkunde en veiligheid. Je bent Nederlandstalig en spreekt behoorlijk Frans en Engels. Je bent bereid om je

Protect geeft haar medewerkers de kans om zich op een zelfstandige

werktijdregeling. De inzet wordt beloond met een degelijk verloningspakket bestaande uit een vast

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen de goede ontvangst en behandelen jouw

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

004_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:21 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Als we het over financiële knelpuntberoepen willen hebben, dan moeten we speurennaar belangrijke evoluties in de financiële wereld. Enkel zo kunnen we nagaan welkeprofielen belangrijk en gegeerd (zullen) zijn. Bjorn Cumps, professor van het VlerickCenter for Financial Services, schetst de grote uitdagingen.

“We zien twee grote uitdagingen in de financialservices, namelijk regulering en digitalisering”,aldus Bjorn Cumps van de Vlerick BusinessSchool. “Vooral in dat tweede domein is veel aanhet veranderen. Banken moeten vandaag omgaanmet verschillende nieuwe concurrenten: grotetech-spelers als Apple, Google, Facebook enz. Diespelers richten zich – voorlopig – vooral op het do-mein betaalverkeer. Ze positioneren zich daarvooral aan de klantenkant, front-end, om een be-tere betaalervaring te brengen. Denk aan dienstenals Apple Pay en Facebook Money Transfer. Deverwerking laten ze graag aan de banken over.Ook veel nieuwe fintechstart-ups (fintech staat

voor financial technology, red.) betreden momen-teel de bankensector. Die kleine, zeer gefocustestart-ups zijn actief in verschillende domeinen:betaalverkeer, kredieten, vermogensbeheer ensteeds meer ook verzekeringen. Die startende be-drijven concentreren zich op één specifiek aspectvan bankieren, maar doen dat wel heel goed.” Belangrijke buzzwords naast fintech zijn big data,open banking, innovatie en klantgerichtheid. Endaar kunnen we een aantal gegeerde competen-ties aan koppelen. “Een belangrijke vaardigheidvoor hedendaagse financiële profielen is volgensmij front-end en back-end kunnen overbruggen.Banken zijn op zoek naar mensen die enerzijds de

digitale evoluties en anderzijds de noden vanklanten kunnen begrijpen en doorgronden. Tech-nologie en klantenfocus moeten elkaar vinden, endaar de juiste mensen voor vinden is niet altijdevident. De bruggenbouwer wordt de toekomst.”Die bruggenbouwer is liefst ook flexibel: “De fi-nanciële sector is in volle omwenteling en zoektdaarom mensen die verandering omarmen en be-reid zijn zich snel in nieuwe domeinen in te wer-ken.” Veelzijdige en multi-inzetbare profielen zijndus de toekomst, zowel voor gloednieuwe alsvoor bestaande functies. >>

De financiële beroepen van de toekomst

De digitalisering van de financiële sector

Ontdek deze week boeiende uitdagingen bij o.a. volgende bedrijven

IxellesElsene

5VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

INLEIDING tekst: Eline Maeyens

005_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:17 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Senior ExpansiemanagersCoördinatie bestaand en nieuw vastgoedMerelbeke – Je bent verantwoordelijk voor de uitbreiding en optimalisatie

van het vastgoed in je regio. Je bent de spilfi guur voor de expansie, de bouw

en de facility van zowel de fi lialen als het distributiecentrum. Je rapporteert

rechtsreeks aan de directie. Snel groeiend en stabiel bedrijf. Een grote

operationele autonomie en veel mogelijkheden voor professionele groei en

carrièreontwikkeling. Competitief salarispakket.

Reageer snel online – referentie BE-02168

After Sales Consultant Directe impact op de klantentevredenheid!Home offi ce – Als Customer Service consultant verkoop je service- en

onderhoudscontracten in heel België bij industriële klanten. Je benadert

je klanten proactief en evalueert regelmatig de samenwerking. Je doelt

op lange termijn en kwalitatieve relaties. Je werkt vanuit home offi ce en

rapporteert aan de zetel in Nederland. Je hebt reeds succesvolle sales

ervaring in een industriële omgeving. Je bent vlot in het contact en bent

graag op het terrein. Een gezonde, internationale groep en een hoogstaand

product. Een gevarieerde, autonome functie met impact!

Reageer snel online – referentie BE-02186

ExpansiemanagersBeheer van bestaand en nieuw vastgoedMerelbeke – Je bent verantwoordelijk voor het bestaande en nieuwe

vastgoed in je eigen regio. Je volgt de marktontwikkelingen op en bouwt

een netwerk uit met projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars, overheden

en bewoners. Snel groeiend en stabiel bedrijf. Actief bijdragen aan de

groei en uitbreiding van Lidl. Een grote operationele autonomie, 50% op

de baan en tal van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Competitief

salarispakket.

Reageer snel online – referentie BE-02164

Account manager / ProjectadviseurRegio West-Vlaanderen & HenegouwenW.-Vl. & Henegouwen – Je wordt het gezicht van een toonaangevend

en sterk groeiend bedrijf dat onderdeel is van de internationale

gerenommeerde groep CRH. Jouw taak: de verdere uitbouw van de

regio. Een uitdagende functie met autonomie en doorgroeimogelijkheden.

Je kan rekenen op: een degelijke, initiële opleiding, begeleiding door

ervaren collega’s, ondersteuning van een professionele binnendienst

én experts ter zake. Je werkt vanuit home offi ce.

Reageer snel online – referentie BE-02180

006_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:22 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

PROFIEL

Omdat innovatie zo belangrijk is voor de bank vande toekomst, gaan heel wat instellingen op zoeknaar innovation officers en heads of fintech,nieuwe profielen die al die technologische en an-dere veranderingen opvolgen en implementeren.David Dab is sinds een jaar werkzaam als chief in-novation officer of CIO bij ING België.

“Mijn loopbaan kent één belangrijke rode draad”,vertelt CIO David Dab. “Ik heb altijd verschillendefacetten en competenties gecombineerd. Ik benafgestudeerd in de theoretische natuurkundemaar wilde de wereld ontdekken. Mijn eerste jobwas in een start-up, en dat was een hele ervaring:omdat je er met zo weinig mensen werkt, moet jeheel veel verschillende dingen doen. Daarnamoest ik mijn militaire dienst doen. Toen die wasafgerond ben ik gaan doctoreren aan de ULB. Ikwas daar enerzijds bezig met academisch onder-zoek in de natuurkunde, maar ik werkte ander-zijds ook samen met bedrijven als Solvay, IBM enShell. Bovendien ging mijn ‘secundaire thesis’ tij-dens mijn doctoraat over toegepaste actuariëletechnieken, een financieel onderwerp dus.” Na nog twee jaar aan het MIT, het MassachusettsInstitute of Technology, moest David Dab eenkeuze maken: verder gaan met zijn academischecarrière of overstappen naar het bedrijfsleven. “Ikkoos voor het laatste en ging aan de slag bij ma-nagement consultant McKinsey, als consultantvoor de banksector. Na zeven jaar verkaste ik naarEuroclear, waar ik heel wat verschillende dingenmocht doen. Businessplannen opstellen, productmanagement, change management, IT-omwente-lingen in goede banen leiden, werken op strate-gisch niveau enz.” En zo werd David Dabsveelzijdige profiel gevormd: hij heeft manage-mentvaardigheden én operationele vaardighe-den, is specialist in innovatie en IT én kent definanciële sector door en door.

Een cultuur van verandering kwekenNa nog een aantal uitdagingen in startup-bedrij-ven ging David Dab een goed jaar geleden aan deslag bij ING België, als chief innovation officer. “Ikbeschikte over de juiste vaardigheden voor de job,had een goede kennis van banking en onderhoudeen uitgebreid netwerk in de sector.” De post vanchief innovation officer was nieuw bij ING België,en dat is niet toevallig. “De innovatie gaat van-daag razendsnel. Allerlei nieuwe technologieënzorgen voor drastische breuken met het verleden.Alles wordt gedigitaliseerd, de zogenaamde com-puting power is vandaag enorm… Er is zo veel mo-gelijk. En dat geldt voor alle sectoren, niet alleende financiële. Terwijl het vroeger onmogelijk veelgeld kostte om bijvoorbeeld het menselijk ge-

noom te decoderen, kan dat nu al voor duizendeuro.”De taak van David Dab bij de bank is, eenvoudiggesteld, helpen innoveren. De bank door vernieu-wingen loodsen, bepalen hoe en hoe snel een ver-andering moet gebeuren, bepalen welkemogelijkheden de bank met twee handen moetgrijpen. “Ik moet nieuwe manieren van werkenhelpen introduceren – vaak uit de start-upwereld–, de beslissingsmechanismen, de cultuur en demindset helpen veranderen en de bank helpenomgaan met de risico’s die met innovatie gepaardgaan.”

Meer, betere en snellere innovatie“Er is veel onzekerheid en zenuwachtigheid in desector”, aldus David Dab, “en ik moet ING Belgiëdaar mee leren omgaan door onder andere coach-ing en training uit te werken.” Daarnaast moet dechief innovation officer ook de link leggen met de‘externe’ wereld en de opportuniteiten die zichdaarin voordoen. “Op zoek gaan naar partnershipsen inspiratiebronnen, via onze ING FinTech Vil-lage bijvoorbeeld, een accelerator voor fintech-start-ups. Het is wijzer voor een bank om metexterne partners samen te werken dan om alle in-novatie zelf te willen ontwikkelen. Het uiteinde-lijke doel van mijn job? Meer, betere en snellere

innovatie.”Voor een positie als (chief) innovation officer hebje volgens David Dab best een rugzakje met ver-schillende werkervaringen in. “Het is belangrijkdat je carrière niet te lineair is, dat je diverse capa-citeiten hebt en van nieuwe uitdagingen houdt. Jekomt natuurlijk in een team terecht, dus je wordtniet verondersteld om op alle domeinen de groot-ste specialist te zijn, maar je moet wel van heelveel markten thuis zijn.”David Dab houdt van zijn job, omdat ze volgenshem zo cruciaal is: “De financiële sector zal er bin-nen tien jaar drastisch anders uitzien: de manierwaarop we dingen kopen is aan het veranderen,de link met the internet of things wordt steeds ster-ker, gloednieuwe zaken als data science wordencruciaal (zie verder in dit dossier, red.). De bankvan de toekomst wordt volgens mij een groottechnologiehuis dat tegelijk zeer klantgericht is.Het geeft veel voldoening om al die veranderingmee te sturen.”

Het doel van mijn job?Meer, betere ensnellere innovatie.

Chief innovation officer,nieuwkomer bij de bank

David Dab (51) helpt ING België beter en sneller innoveren

7VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

005_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:17 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Actuaris is sinds jaar en dag een knelpuntberoep.“Iedere actuaris wordt te pas en te onpas gecontac-teerd door headhunters”, vertelt Sophie Vander Auwera. “Er zijn nog steeds veel te weinig afge-studeerden voor het aantal vacatures. Ik vind hetnochtans een boeiend beroep: structurele weten-schappelijke kennis aanwenden om de link te leg-gen tussen de cijfers en het ‘echte’ reilen en zeilenbinnen een financieel bedrijf.”

Sophie Vander Auwera besloot na het humaniora li-centiaat wiskunde te studeren met een specialisatiein statistiek. “Toen al had ik het idee om actuaris teworden. Het was mijn grootvader die de suggestiedeed: ‘Waarom word je geen actuaris?’ Ik dacht ‘ac-tuwat?’ (lacht). Tot ik ben gaan opzoeken wat de jobinhield en besefte dat het misschien net was wat ikzocht. Het interesseerde me om de wiskundige vande financiën te worden, of omgekeerd, de financiëlevan de wiskunde.” Na haar hoofdopleiding volgdeVander Auwera een specialisatie actuariële weten-schappen, een studie die ze combineerde met eenviervijfde job bij verzekeraar Generali. “Weet je wathet leuke is aan actuariaat? Dat je de operationelekant op kunt, de privé- of publieke sector in. Heelwat wiskundigen komen uiteindelijk in het onder-wijs terecht, niet meteen iets wat ik wou.”Sinds 2005 werkt Sophie Vander Auwera bij Axa.“Daar heb ik als actuaris al heel wat verschillendefuncties uitgeoefend: product manager, chief of staffvan de CEO, verantwoordelijke ALM (ALM staatvoor assets and liabilities management red.). Ik hebook in de afdeling operationele audit gewerkt,waarin we de (verzekerings)processen binnen Axaanalyseren. Nu werk ik als strategic planning mana-ger.”

Een gestructureerde geestAllemaal ronkende titels, maar wat doet ze als ac-tuaris nu precies? “Aan de basis ligt wat je in je op-leiding leert: veel heeft te maken met statistiek enmethodes, met recht in de verzekeringswereld enmet bedrijfskunde. Verder is het erg afhankelijk vande afdeling waarin je terechtkomt. Een actuaris kanbijvoorbeeld berekenen welke reserves een maat-schappij verplicht moet hebben. Of hij kan actiefzijn in risk management en bepalen wat de risico’szijn die een maatschappij kan lopen. In ALM onder-zoekt een actuaris in welke activa een bedrijf bestinvesteert, rekening houdend met zowel theoreti-sche bepalingen als met verplichtingen tegenoverde klanten, en in product management departe-menten gaat hij na wat de noden van de klant zijnen welke producten daar eventueel aan kunnenworden gekoppeld. Tijdens mijn opleiding heb iktheoretische modellen en formules geleerd waar-mee ik dat allemaal kan berekenen.”

De belangrijkste competentie voor een actuaris isvolgens Vander Auwera analytisch vermogen: “Jehebt best een gestructureerde en wetenschappe-lijke geest. De job vergt ook enige technologischebehendigheid, want heel veel van het operationelewerk doe je met gespecialiseerde statistische tools.”Is het een job voor mensen die graag in stilte aanhun computer werken? “Ken je de film AboutSchmidt met Jack Nicholson? Daarin komen alle cli-chés over actuarissen naar boven. Grappig, maar

wel herkenbaar. Actuarissen zijn doorgaans intro-verte mensen. Onopvallend, maar zeer actief achterde schermen. Ikzelf ben een flapuit en dat is eerderatypisch voor een actuaris” (lacht).

Niet populair op schoolDat de financiële sector in volle verandering is mer-ken ook actuarissen. “Wij merken de digitaliseringvan de sector vooral aan de gigantische hoeveelheidinformatie die wij nu ter beschikking hebben omonze job te doen. Dat is een voordeel, want zo kun-nen we beter op de noden van klanten anticiperen,betere producten ontwikkelen, en zelfs beter ri-sico’s inschatten. Maar het is ook een uitdaging: jemoet een manier vinden om al die informatie opeen goede manier te verwerken.” Ervaart Vander Auwera dat haar beroep een knel-punt is? “Ik word te pas en te onpas gecontacteerddoor headhunters en ik denk dat iedere actuaris datondervindt. Omdat weinig jongeren voor de oplei-ding kiezen, zijn we erg gegeerd. We lijden onderdezelfde kwaal als bijvoorbeeld de wetenschappen:wiskunde is niet populair op school. Bovendien isde specialisatie-opleiding, en dan vooral de statis-tiek, moeilijk.”Sophie Vander Auwera vindt het nochtans eenmooie job. “Het biedt kansen voor iemand die eenwetenschappelijke mindset wil toepassen in de be-drijfswereld. Ik houd van de link tussen de cijfersen de ‘echte’ gang van zaken in een financieel be-drijf. Van met helikopterzicht verbanden leggentussen verschillende elementen en zaken op elkaarafstemmen. Er is voor mij maar één minpuntje aanhet werk: je weet op voorhand dat je in de bank-en/of verzekeringssector terecht zult komen. Jekunt nog uitwijken naar de consultancy, maar ookdan zal het om een speler in de financiële sectorgaan.”

tekst: Eline MaeyensPROFIEL

Actuarissen zijnonopvallend, maarzeer actief achter deschermen.

De actuaris, onbekendmaar zeer gegeerd

Sophie Vander Auwera (35) evalueert de risico’s bij Axa Belgium

De privacykwestieBanken beschikken vandaag over een veelheidaan informatie over klanten en transacties, enze kunnen uit die data heel wat nuttige busi-nessinformatie halen. Maar dan stoten ze on-vermijdelijk op de grenzen van de privacy.“Theoretisch kunnen wij als actuaris alles na-gaan”, zegt Sophie Vander Auwera. “Maar wezijn erg bezig met de privacy van onze klanten.Het is een speerpunt van de strategie bij Axa: jemag niet alles doen wat je misschien zou willenof kunnen doen. We stellen ons steeds de no-dige ethische bedenkingen. Onze maatschappijheeft trouwens een data privacy officer indienst die over die kwesties waakt.” De privacybewaken is namelijk een essentiële voorwaardeom het vertrouwen van de klanten te behou-den. Financiële informatie ligt gevoelig en datzal wellicht niet zo snel veranderen.

8 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

005_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:17 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

9VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Account Executive BeneluxMet ICT achtergrond en sterk in marketingGent – Een positie bij een gerenommeerde speler in de wereld van computervisiesystemen. Als strategische partner word je een spilfi guur tussen producenten, medewerkers en klanten. Gedurende het eerste jaar focus je op het uitwerken van marketing- en salesactiviteiten om de commerciële positie te versterken, op termijn ontwikkel je de strategische visie. Heb je minimaal 7 à 10 jaar commerciële ervaring in een B2B-context? Ben je analytisch, ondernemend, creatief en hands-on?

Reageer snel online – referentie BE-01892

Sales & Account ManagerSales Professional EngineeringprojectenAntwerpen – Je bent verantwoordelijk voor de uitbreiding van de klantenportefeuille, onderneemt en prospecteert actief. Dankzij jouw empathie en oplossingsgericht denken in verschillende engineeringprojecten breng je een duidelijke toegevoegde waarde voor klanten. Je bent gedreven door resultaten en min. 5 à 10 jaar actief in sales, mogelijk in gelijkaardige industriële omgevingen. PDM telt 175 medewerkers verspreid over 4 vestigingen, regio Antwerpen is jouw uitvalsbasis.

Reageer snel online – referentie BE-02153

Account Manager Corporate TravelOntwikkel de B-to-B business van Thalys!Elsene – Je bent dé contactpersoon voor de bestaande “Corporate” klanten (in Benelux), van de Nederlandse distributeur (NS International) en beroepsverenigingen in de sector. Je hebt een eerste commerciële ervaring (min. 2 jaar). Kennis van de sector (toerisme) is een plus. Je spreekt vlot Frans en Engels en bent bereid je te verplaatsen in BE en NL. Je vertegenwoordigt een sterk en gereputeerd merk en je geniet van een informele en dynamische werksfeer!

Reageer snel online – referentie BE-02125

Technical Purchaser / AankoperIndustrieel aankoper in machinebouwSint-Niklaas – Industrieel aankoper voor een wereldleider in machinebouw voor geautomatiseerde inblik-, vul-, sluit- en steriIisatiesystemen in de voedselverwerkende industrie. Je evalueert en selecteert leveranciers/ onderaannemers in de voornamelijk Oost-Europese markt. Je stelt competitiviteit, leveringstermijn, kwaliteit, dienstverlening en technologie voorop. JBT FoodTech, bijna 70 jaar actief met 180 medewerkers, is deel van John Bean Technologies Corporation.

Reageer snel online – referentie BE-02173

Sales Representative VlaanderenBusiness-to-Business – markt met potentieelVlaanderen – Je bent verantwoordelijk voor het uitbreiden van de klantenportefeuille. Je bent het gezicht van de organisatie in jouw regio en staat in voor een excellente service. Je komt terecht in een enthousiast team en binnen een groeiende en ambitieuze marktleider. Je kan rekenen op autonomie binnen je functie, een degelijke opleiding voor je start en de nodige ondersteuning achteraf. Een sterk merk, topproducten en een markt met veel potentieel.

Reageer snel online – referentie BE-01835

Customs BrokerExperts in international food logisticsAntwerpen – Seafrigo is an independent family group which has built a unique worldwide expertise in food logistics over the years. In one year’s time, Seafrigo Belgium tripled their number of employees. Customs brokerage has always been outsourced, but the time has come to hire an internal customs broker. With your accuracy, commercial attitude and experience as a customs broker in perishable goods, you will help Seafrigo continue their growth.

Please apply online – reference BE-02123

009_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:22 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

FOCUS

Philippe Baecke is professor aan de Vlerick Busi-ness School en gespecialiseerd in marketing, busi-ness analytics en big data. “Cijfers en businessexpertise worden vandaag heel sterk aan elkaargekoppeld om tot bedrijfsbeslissingen te komen.Zaken als credit risk analyses, om bijvoorbeeld nate gaan wie zijn lening zal kunnen afbetalen, win-nen aan belang. Daarom hebben we bij Vlericktwee nieuwe executive master classes opgestart:strategic data-driven marketing en creating busi-ness value with big data.” Executive wil in dit gevalzeggen dat de opleidingen niet gericht zijn opmasterstudenten, maar op executives die bij- ofherscholing nodig hebben. “Maar ook in onze pro-gramma’s gericht op masterstudenten zijn vakkenmet betrekking tot big data prominent aanwezig.” Data science is niet zomaar een hype, volgens pro-fessor Baecke. “Het kan wel degelijk een meer-waarde betekenen voor bedrijven. Bedrijven diehun beslissingen ondersteunen met data blijkenbeter te presteren dan bedrijven die dat niet doen.

Denk aan data-driven spelers als Google, Amazon,Tesla, stuk voor stuk succesverhalen. Het is geenheilige graal, maar de trend zet zich wel onver-minderd voort.”

MiljoenentekortHet executive programma rond big data werd ont-wikkeld op vraag van Johan Kestens, chief infor-mation officer van ING Belgium. Baecke: “Hijmerkte al langer een tendens naar ‘analytisering’en het nijpende tekort aan personen die in staatzijn om grote hoeveelheden ruwe data om te zet-ten in nuttige inzichten. Hij kwam naar ons toemet de vraag of we een opleiding konden opzet-ten voor mensen die al jarenlange ervaring in definanciële sector hebben, maar daarom niet nood-zakelijk mee zijn met alle technologische evolu-ties en de mogelijkheden en uitdagingen diedaaruit voortvloeien.” Een studie van McKinseyin de VS geeft het trouwens zwart op wit aan: in2018 zou er een tekort zijn van maar liefst 1,5 mil-joen managers die in staat zijn beslissingen tenemen op basis van big data en een tekort van omen bij de 150.000 data scientists, in de VS alleen.Om aan dat tekort tegemoet te komen, zullen allemiddelen moeten worden ingezet: studentenklaarstomen voor de job van data scientist, enmensen met werkervaring bepaalde vaardighe-den rond big data meegeven.

Technisch onderlegd én business mindedWaarom is een goede data scientist zo moeilijk tevinden? “Omdat hij zoveel verschillende compe-tenties moet beheersen”, zegt Philippe Baecke.“Statistiek, data analytics, IT en business exper-tise. Een zeer zeldzame combinatie.” Vooral diebusiness expertise is vaak een probleem, zeker bij

House of Cards, eensterk staaltje data scienceOp operationeel niveau proberen bedrij-ven met big data modellen te creëren ombijvoorbeeld te kijken wie hun beste klan-ten zijn, welke klant een grote kans heeftom een product te kopen, welke klant niet.“Denk maar aan Colruyt”, vertelt PhilippeBaecke. “Hun folders ‘Selectie voor u’maken ze op basis van data-analyse. In defolder staan veertig producten waarin jijverondersteld wordt een grote interesse tehebben. Of kijk naar het ‘recommendedproduct’-lijstje van Amazon. Het is geentoeval dat je alleen boeken ziet over on-derwerpen waarin je eerder interessetoonde.” Ook op strategisch niveau kan big data ge-bruikt worden. “Netflix, bijvoorbeeld,heeft beslist om de serie House of Cards teontwikkelen op basis van data science. Hetbedrijf heeft uitgebreid het kijkgedrag vanzijn klanten geanalyseerd en op basis daar-van dat topic, die regisseur en die acteursgeselecteerd waarvan voorspeld werd datze succes zouden opleveren. Op basis vandie bevindingen hebben ze de serie ge-maakt, en het heeft gewerkt.”

Big data wint ook in de financiële sector aan belang

De heerschappij van dedata scientistDankzij allerlei moderne technologieën hebben we vandaag toegang tot een massa data. Financiëlebedrijven beseffen het enorme potentieel van die big data, maar zijn koortsachtig op zoek naar expertsdie met die enorme berg informatie aan de slag kunnen. Omdat nieuwe mensen vinden niet evident is,besluiten bedrijven om ook eigen mensen om te scholen.

10 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

010_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:18 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

tekst: Eline Maeyens

Kimberly Hermans (25): data scientist bij Ordina

“Vooral met klantgerichte datawerken vind ik boeiend”Kimberly Hermans werkt voor IT-consultant Ordina, voor de afdeling data science as a service. “Ik werk als data scientist aan cases voor klanten in de financiële sector, de sectorvan de nutsbedrijven en de telecomsector. Als ik een klant een oplossing kan bieden in devorm van een goed werkend model, dan ben ik tevreden.”

Sinds iets meer dan een jaar werkt KimberlyHermans als data scientist bij Ordina. “Ik hebhandelsingenieur gestudeerd en kwam voormijn thesis voor het eerst met data science incontact. Voor Velo, het fietshuursysteem inAntwerpen, mocht ik een project uitwerken.Velo had een probleem: op sommige momen-ten was het ene station helemaal leeg en het an-dere helemaal vol. In het ene station kondengebruikers geen fietsen meer uitlenen, in hetandere konden ze hun fiets nier meer stallen.Op basis van de beschikbare data heb ik voorelk station een voorspelling gemaakt hoeveelfietsen er op elk moment weg zouden zijn. Metdat model kan Velo zijn planning op voorhandopstellen en aanpassen aan het uitleengedragvan de mensen. Wegens tijdsgebrek is hetmodel nog niet geïmplementeerd, maar wieweet wordt het ooit in de praktijk gebracht.” Na dat studieproject had Kimberly de smaak tepakken. “Als data scientist krijg je ruwe datawaarmee je aan de slag moet. Je moet heel ge-richt zoeken naar een oplossing voor een pro-bleem. Als je dan tot een goed werkend modelkan komen, geeft dat veel voldoening.” De op-leiding handelsingenieur, een combinatie vanstatistiek, bedrijfskunde en wetenschappelijkevakken, bleek een goed startpunt voor de jobals data scientist. “Verder leer je veel in the field.Omgaan met specifieke statistische pakketten,bijvoorbeeld. Nieuwe tools leren gebruikenhoort bij de job, maar dat gaat vrij vlot. Tijdensmijn stage bij Ordina heb ik mijn IT-kennis ookkunnen bijspijkeren, want die was vanuit mijnopleiding beperkt.”

Niet alles wat kan, magKimberly Hermans werkt momenteel voor éénklant in de banksector. “Voor hen heb ik al ver-scheidene opdrachten uitgevoerd. Zo heb ik

een model gebouwd voor productacquisitie:wat is de kans dat een klant in een bepaaldetijdspanne een product aankoopt? Ik ben ookbezig met real-time data: zo kijk ik of website-gedrag van klanten bruikbaar is en of er even-tueel bannering aan kan worden gekoppeld.”Kimberly benadrukt dat er enorm veel mogelijkis, maar dat zeker niet alles mag. “Privacy is inde bancaire sector erg streng gereglementeerd.De data die wij krijgen is op geen enkele manieraan een klant te linken. Iemand van de juridi-sche afdeling ziet er bij ons streng op toe dat wegeen regels overtreden.”Voorlopig wil Kimberly zich niet op een be-paalde sector vastpinnen. “Ik vind het net goeddat mijn opdrachten zo divers zijn. De bedrij-ven verschillen, de sectoren en de probleem-stellingen ook. Soms is een vraag heel praktischvan aard, soms gaat ze eerder over innovatie in

het algemeen. Dan mag jij aan de slag met data,zonder specifieke doelstelling. Carte blanchekrijgen om zelf tot bepaalde inzichten te komenis fijn. Ik moet wel zeggen dat ik de telecomsec-tor erg boeiend vind, omdat ik er met erg klant-gerichte data kan werken: waarnaar kijkenmensen, hoe ziet hun surfgedrag er uit, wie bel-len ze? Erg boeiend.” Doordat ze zoveel ver-schillende dingen doet, blijft KimberlyHermans naar eigen zeggen ook up-to-date. Dedata scientists bij Ordina werken steeds in eenteam. Het model opstellen – het voorspellendegedeelte – doet de data scientist alleen, voor deimplementatie van het model zijn technischeexperten nodig.

De limieten van big dataEen goede data scientist is volgens KimberlyHermans vooral erg precies: “We moeten aande slag met een grote hoeveelheid data en hetkleinste foutje kan grote gevolgen hebben. Jemoet jezelf en je bevindingen continu in vraagstellen: waarom bekom ik dit resultaat, kloptdat wel? Verder moet je gedreven zijn, gebetenom tot een resultaat te komen, en ook commu-nicatief vaardig zijn. Want vergis je niet: eendata scientist werkt zeker niet de hele dag aanzijn bureau. Hij komt veel met klanten en col-lega’s in contact.” Kimberly Hermans bena-drukt dat de job ook stresserend kan zijn:“Mensen willen altijd resultaat zien, maar metsommige data kunnen we gewoon niet (met-een) tot een concreet resultaat komen. Dan ishet zaak om een extra duw te geven, om tochtot een waardevolle conclusie te komen of tenminste tot een goede uitleg waarom we nietverder zijn geraakt.”Data scientists zijn gegeerd, dat merkt ook Kim-berly. “Ik word, op basis van mijn diploma eneerdere ervaringen, vaak benaderd door bedrij-ven. Bedrijven van alle slag beseffen dat er po-tentieel zit in data science en willen er dan ookin investeren. Soms door projecten uit te beste-den, soms door mensen aan te werven.” Wiezeker wil zijn van een mooie professionele toe-komst weet dus wat te studeren.

Het kleinste foutje kangrote gevolgen hebben.

pasafgestudeerden. “Masters zijn doorgaansofwel puur IT-geschoold, ofwel meer businessminded. Denk aan de technisch heel onderlegdeingenieur aan de ene kant en de creatieve marke-teer aan de andere. Maar het is net de combinatievan de twee die vandaag heel gegeerd is.” Profes-sor Baecke benadrukt wel dat één persoon nieteven sterk kan zijn in al die competenties. “Dathoeft ook niet. Meestal kom je namelijk in een

analytisch team terecht waarvan elk lid zijn spe-cialisatie heeft.” Waar kunnen data scientists zoal aan de slag? “Af-gestudeerden van ons executive programma wor-den doorgaans head of analytics of chief dataofficer. Die functies komen steeds hoger binnenhet organigram van bedrijven te staan. Afgestu-deerden van onze masterrichtingen – zogenaamdejunior data scientists – kunnen heel breed aan de

slag, in tal van sectoren: financial, credit risk, te-lecom, en zelfs health care. Denk bij dat laatstemaar aan de evolutie richting wearables. De vraagis enorm groot en bedrijven moeten hun jong ta-lent echt aan zich weten te binden, want head-hunters loeren om elke hoek.”

11VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

010_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:18 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

12 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Erkenning VG.665/B

Key Account Manager Benelux & Frankrijk (m/v)

Schulte-Schlagbaum AG (SAG) is een Duits, middelgroot en concernonafhankelijk bedrijf met het hoofdkantoor in Velbert, nabij Düsseldorf. SAG ontwikkelt, produceert en verhandelt zowel nationaal als internationaal componenten, systeemoplossingen en diensten voor de beveiliging, organisatie en het management van gebouwen. Om het marktaandeel binnen de Benelux en Frankrijk verder uit te breiden, wil SAG binnen de divisie sluitsystemen voor deuren en meubels o.a. de hotelbranche aanspreken.

U wordt verantwoordelijk voor de marktontwikkeling in de Benelux en Frankrijk met de focus op de hotelbranche. Vooral hoogwaardigere hotels, designhotels en boetiekhotels behoren tot uw primaire doelgroep. Uw contacten zijn divers; hoofdkantoren van grote hotelketens, directies van afzonderlijke hotels, investeerders, adviesbureaus en architecten. Enerzijds ligt de nadruk op de acquisitie van nieuwe klanten. Anderzijds behoort het onderhouden van bestaande relaties ook tot uw takenpakket. U houdt zich bovendien bezig met aanbestedingen en vertegenwoordigt SAG op beurzen. U heeft oog voor cross-selling mogelijkheden, bijvoorbeeld voor sloten/sluitsystemen in de wellnessbranche. U werkt vanuit een home office en rapporteert aan de Export Manager.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (SAG151) kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.sag-schlagbaum.com

IxellesElsene

Een FULLTIME VERTALERmet universitaire opleiding (niveau A)

OPDRACHTIk zorg binnen de opgelegde termijn voor correcte vertalingen (Frans Nederlands) van documenten en mededelingen bestemd voor zowel een intern als extern publiek.Ik kijk documenten na (spraakkunst, spelling) vooraleer ze worden gepubliceerd of verspreid. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN

GEDRAGSVAARDIGHEDEN

AANWERVINGSVOORWAARDEN

WAT HEBBEN WE U TE BIEDEN ?Voltijds Arbeidscontract Snelle aanwerving Premie voor tweetaligheid indien in het bezit van Selorbrevet Met anciënniteit wordt rekening gehouden (beperkt tot maximum 6 jaar in de privésector) Tegemoetkoming van de werkgever in kosten voor verplaatsingen met het openbaar vervoer (80%) Glijdende werkuren Makkelijke bereikbaarheid: tram-bus-trein Specifieke opleidingen in het vakgebied en reële beroepsvooruitzichten met behoud van een evenwichtige verhouding gezin/werk Jaarlijks wettelijk verlof + extralegale verlofdagen (vanaf de indiensttreding en afhankelijk van de prestaties) Toegang tot de gemeenschappelijke sociale dienst waaronder de vakantiedienst en verschillende premies Voorkeurtarief in de IRIS-ziekenhuizen Werken in een dynamische omgeving met een sociaal doel dat voortdurend evolueert.

Deelt u de waarden van de openbare dienst en wenst u mee te werken aan de realisatie van opdrachten die het OCMW toegewezen kreeg?

Dien dan uw kandidatuur in !

Stuur uw CV + gemotiveerde sollicitatiebrief + kopie van diploma ten laatste op 23 november 2015 om 12u00 via de post naar:

J. RUCQUOI, Secretaris, OCMW Elsene, Boondaalsesteenweg, 92 te 1050 Elsene of

per e-mail naar [email protected]

Erkenning VG.665/B

Sales Manager België m/v

Itec nv is de specialist in het analyseren, optimaliseren en beheren van documentstromen binnen kleine, middel-grote en grote ondernemingen. Al ruim 28 jaar zet Itec multifunctionals, printers en toegepaste software in om klanten te ontzorgen. Als (merk)onafhankelijke verdeler biedt Itec geen losse producten aan maar totaaloplossin-gen met voorop een kwalitatieve, doelgerichte en snelle service. Momenteel zijn ze gegroeid tot een gevestigde waarde met ruim 300 medewerkers, 5 locaties en ruim 35.000 toestellen in de Benelux.

Voor deze functie zoeken wij een geboren leider die verantwoordelijk is voor de commerciële successen in zijn/haar regio. Gesteund door een pittig en talentvol team van Account Managers behaalt u de opgestelde targets en streeft u naar commercieel succes. De sleutel tot succes is een no-nonsens mentaliteit en de wil om met uw team te slagen. Als Sales Manager bent u zelf ook verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van uw eigen klantenportefeuille en voor het opvolgen van Key Accounts. U hebt daarnaast ook oog voor de ontwikkelingen en opportuniteiten in de markt. Als Sales Manager rapporteert u rechtstreeks aan de Sales Directeur België.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature met referentienummer ITAN151 kunt u contact opnemen met Valerie Maes of Kaat Clerix op het telefoon nummer 03 235 45 50. Ook kunt u kijken op www.itec.be

012_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:23 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

13VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Bij MIVB bouw je mee aan een netwerk vantechnologie

Zóveel technologie, zóveel uitdagingen

STIB-MIVB biedt als enige in België metrolijnen aan. En dat is niet het enige staaltje technologie dat het bedrijf uniek maakt. “Als IT’er bouw je zowel mee aan de omgeving met

O� ce-applicaties voor de boekhou-ding, de HR, …, als aan een echte in-dustriële omgeving met de regulatie van de voertuigen, de verkooppunten over het hele net en de kiosken waar de chau� eurs elke ochtend hun uur-rooster komen ophalen.”

Sebastiaan werkt met zijn team onder andere aan de back-upinstallatie voor de dispatching, die gebruikt wordt in noodsituaties. “Razend interessant om aan mee te bouwen omdat die syste-

men zo complex zijn, maar ook omdat ze direct bijdragen tot de kerntaak van STIB-MIVB.”

Brains and guts“Wat ik hier erg apprecieer, is dat je heel snel vertrouwen krijgt. Niet alleen van collega’s, maar ook van je verantwoor-delijke, en dat geeft je de kans om zelf je job te de� niëren. Ik heb hier al projecten mogen opzetten waarvan ik op voorhand niet verwacht had dat ik die op mijn 27ste al zou mogen rea-liseren. We nemen met het team beslissingen die STIB-MIVB voor jarenlang zullen beïnvloeden.” “Eigenlijk heb ik een generalistisch pro� el, ik ben onverwacht de IT binnengerold. Maar als je brains en guts toont, kan je hier veel bereiken. Je bepaalt voor een groot deel zelf de invul-ling van je job.” Memorabel was voor Sebastiaan de migratie van alle verkoop-punten van Windows XP naar Windows 7. “Dat was echt werken tegen de tijd, na de openingsuren, tijdens het week-end, crisisvergaderingen ... Het gaf echt een enorme voldoe-ning toen we die meer dan honderd pc’s achter de rug hadden. Dat was echt een mijlpaal.”

Het netwerk achter het netwerkBij STIB-MIVB wordt in een gemoedelijke sfeer gewerkt, maar iedereen trekt wel aan hetzelfde zeel. “Er is een zekere werk-druk en tijdsdruk die gerespecteerd moet worden, maar we zitten met een team van mensen die allemaal vooruit willen, en de missie van STIB-MIVB willen uitdragen. Het belangrijk-ste voor mij is om resultaten te kunnen neerzetten die een tastbaar e� ect hebben op collega’s. Het is heel mooi dat je kan bijdragen tot een sociale missie, het vervoeren van reizigers binnen het hoofdstedelijk gewest.”

“ Eigenlijk heb ik een generalistisch pro� el, ik ben onverwacht de IT binnengerold. Maar als je brains en guts toont, kan je hier veel bereiken.” Aan het woord is Sebastiaan Dhollander die als IT Client Systems Manager mee instaat voor het beheer van het volledige informaticapark van STIB-MIVB.”

O� ce-applicaties voor de boekhou-ding, de HR, …, als aan een echte in-dustriële omgeving met de regulatie van de voertuigen, de verkooppunten over het hele net en de kiosken waar de chau� eurs elke ochtend hun uur-rooster komen ophalen.”

Sebastiaan werkt met zijn team onder andere aan de back-upinstallatie voor de dispatching, die gebruikt wordt in noodsituaties. “Razend interessant om aan mee te bouwen omdat die syste-

men zo complex zijn, maar ook omdat ze direct bijdragen tot de kerntaak van STIB-MIVB.”

EMPLOYER STORYVacature geeft een smoel aan je job

Zin gekregen om het netwerk achter ons netwerk te beheren?

Surf naar jobs.mivb.be en bekijk al onze vacatures.

013_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:24 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

MExT (www.mext.be) te Roeselare is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf dat professionele EHBO-producten en diensten levert voor méér dan 280.000 bedrijven en instellingen in de Benelux en Duitsland. MExT is marktleider en stelt ruim 170 enthousiaste werknemers tewerk, verspreid over de hoofdvestiging te Roeselare en

en Essen (Duitsland). MExT wenst verder te groeien door de aanwerving van een betrokken m/v:

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

Country Manager België (7714)

Functie: en ontwikkelingen van de First Medic Division in België. Je geeft leiding aan en begeestert een 50-tal medewerkers. Je werft dynamische werknemers aan en treedt op als motivator die betrokkenheid stimuleert. Je organiseert formele overlegmomenten en neemt actief deel aan salesmeetings. Je behaalt de afgesproken budgetten en rapporteert direct aan de holdingdirectie.

Je bent universitair geschoold of gelijkwaardig door kennis of werkervaring. Je hebt een ruime leidinggevende en commerciële ervaring, bij voorkeur in een direct-sales organisatie. Jouw drijfveer is sterk oplossings- en resultaatgericht. Je bent analytisch en dynamisch ingesteld met een stevige dosis volharding. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent mobiel.

MExT biedt aan: Een jong, dynamisch en internationaal bedrijf met groeiambities! Een aantrekkelijke verloning, aangevuld met extralegale voordelen in verhouding tot jouw ervaring en inzet.

Klinkt als muziek in je oren? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I.bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

Jouw kansom bij de bestente behoren!

Xwift (www.xwift.be), gelegen te , is een jonge, dynamische met een

Xwift is gespecialiseerd in

doorheen Europa en dit 24/24 het ganse jaar door. Om hun groei te waarborgen, zoeken ze een gemotiveerde m/v:

(9648)Je taken: In deze functie zal je in een team van dispatchers werken. Je job bestaat voornamelijk uit 2 grote delen: • Enerzijds het planmatige: hierbij probeer je zo

plannen en het overzicht te behouden. Onvoorziene omstandigheden probeer je steeds op een positieve manier op te lossen. • Anderzijds het communicatieve:

deze op. Je houdt er dus van om dagelijks met veel mensen helder, duidelijk en op een aangename manier te communiceren.

• Je bent Bachelor/Graduaat Logistiek/Transport/Expeditie... of bent gelijkwaardig door je kennis of ervaring. • Je beschikt over sterke administratieve en planningsvaardigheden en bent computervaardig. • Je bent klantgericht, stressbestendig en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. • Je bent een aangename teamplayer die steeds op een respectvolle manier communiceert met zowel

Aanbod: • Xwift biedt een afwisselende en boeiende job, een aantrekkelijk verloningspakket, aangevuld met extralegale voordelen. • Je komt terecht in een

jong, dynamisch en expansief bedrijf met een zeer collegiale sfeer. • Een bedrijf

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen

jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25,

8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,&

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

(www.xwift.be), , is een

Xwift is gespecialiseerd in

doorheen Europa en dit 24/24 het ganse jaar door. Om hun groei te waarborgen, zoeken ze een

In deze functie zal je in een team van dispatchers werken. Je job bestaat • Enerzijds het planmatige: hierbij probeer je zo

plannen en het overzicht te behouden. Onvoorziene omstandigheden probeer je • Anderzijds het communicatieve:

deze op. Je houdt er dus van om dagelijks met veel mensen helder, duidelijk en op

• Je bent Bachelor/Graduaat Logistiek/Transport/Expeditie... of bent gelijkwaardig door je kennis of ervaring. • Je beschikt over sterke administratieve en planningsvaardigheden en bent computervaardig. • Je bent klantgericht, stressbestendig en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. • Je bent een aangename teamplayer die steeds op een respectvolle manier communiceert met zowel

www.cellumat.be

UW FUNCTIE Na een grondige introductie zal u de commerciële relaties met handelaars, aannemers, bouwpromotoren en architecten/studiebureaus in de betreffen-de regio’s opvolgen en verder uitbreiden. U wordt de drijvende kracht achter het merk “Cellumat”. Op technisch vlak wordt u ondersteund door een eigen studiedienst. U werkt voornamelijk van thuis uit en zal uw eigen district autonoom en volledig beheren binnen de commerciële strategie van het bedrijf. U rapporteert rechtstreeks aan de commerciële directie.

UW PROFIEL > U bent een professional met gedegen

commerciële ervaring in de werkregio > U genoot een relevante opleiding en

getuigt van bouwtechnische kennis en interesse.

> U bent reeds vertrouwd met de aan nemerswereld en/of de handel.

ONS AANBOD > Een uitdagende, commer ciële sleutel-

functie in een belangrijke afzetregio. > Innovatieve producten die inspelen op

de energiebewuste en ecologische bouw tendensen.

> Een toeleveringsbedrijf dat zich als een betrouwbare en solide partner voor de bouwsector profileert.

> Een sterke ondernemersgroep met een strategische toekomstgerichte visie.

> De ondersteuning door een ambitieus en dynamisch team (100 wkn.).

> Aantrekkelijke loonvoorwaarden + voordelen + bedrijfswagen.

INTERESSE? mail: [email protected] of schrijf met cv naar Chris Rombaut, Kruisbessenlaan 49, B-9120 Melsele

CELLUMAT GROEP is een zeer expansieve bedrijven-groep actief in de productie van hoogwaardig cellen-beton. Met onze innovatieve bouwmaterialen zetten wij de nieuwe kwaliteits standaard in de sector, steeds met de focus op energiebewust en ecologisch bouwen, respect voor mensen en aandacht voor ergonomie.

Als KMO met Belgische roots beschikken wij over een ultra-modern productieapparaat op de Belgisch-Franse grens, van waaruit wij een uitstekende logistieke service bie-den aan onze Belgische, Franse en Nederlandse klanten. Wij wensen ons verkoopteam uit te breiden met meerdere:

DISTRICT MANAGERS (m/v) voor verschillende regio’s in Vlaanderen vertrouwd met de bouwsector

014_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:24 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Daarnet een topper op de Boekenbeurs en straks wellicht onder jekerstboom: ‘Puur Eten 2’, het zesde boek van Pascale Naessens ennet zoals de voorgaande goed op weg om een bestseller te worden.Wie schreef, behalve de auteur, mee aan dit succesverhaal? Vierhoofdpersonages van Uitgeverij Lannoo doen hun boekje open.

Merkwaardig. Hoe digitaal we tegenwoor-dig ook leven, een boek kopen we nog al-tijd liefst op papier. Van de 15,4 miljoenboeken die de Vlaamse handelaars in 2014verkochten, waren er ‘slechts’ 446.000 di-gitale exemplaren (cijfers boek.be, red.).Hoewel verdubbeld ten opzichte van 2013blijft het aandeel e-boeken met 2,9 procentminiem. Algemeen zit de boekenverkoopin Vlaanderen trouwens al enkele jaren indalende lijn, al valt het in vergelijking metandere Europese landen best mee. Het aan-tal titels ging tussen 2013 en 2014 dan weerde hoogte in. Om evenveel boeken te kun-nen verkopen, brengen uitgevers dus meerverschillende titels op de markt. In 2014verschenen in totaal 11.013 nieuwe titels,400 meer dan een jaar eerder. Het best ver-kochte boek van 2014 is ‘Puur eten 1’ vanPascale Naessens, uitgegeven door Lan-noo. Of de opvolger ‘Puur eten 2’ dat succeszal evenaren, is nog even afwachten. Zekeris wel dat ‘de mensen achter het boek’ alles

uit de kast hebben ge-haald. Maak kennismet de uitgever, re-dacteur, productie-coördinator en decommunicatie- enmarket ingverant-woordelijke van Uit-geverij Lannoo. >>

Het team achterhet succes vanPascale Naessens

15VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Tekst: Hermien Vanoost FOCUS

015_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:27 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

16 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Vente-Exclusive.com is één van de meest succesvolle e-commercebedrijven in de Benelux. Dagelijks lanceren we aanbiedingen van mode- en lifestyleartikelen (meubilair, reizen, elektronica, enz.). Wegens grote groei zijn we op zoek naar gemotiveerde (m/v):

Customer Care Team LeaderFUNCTIE: • Je bent verantwoordelijk voor de goede operationele werking van het Customer Care Team. • Je motiveert en coacht je teamleden en haalt zo elke dag het beste in hen naar boven. • Je bent tweetalig (NL/FR).

Customer Care MedewerkersFUNCTIE: • Je staat in voor een vlotte, correcte en professionele behandeling van vragen die onze leden stellen (via mail, live chat en telefoon). • Daarnaast geef je op regelmatige basis een overzicht van de feedback die onze leden geven op onze verkopen en service door aan andere departementen.

AANBOD: • Je komt terecht in een open en innovatieve onderneming en krijgt een gevarieerde functie toebedeeld. • We bieden je de kans om mee te groeien in een snel groeiend e-commercebedrijf.

WIL JE DEEL UITMAKEN VAN DIT GROEIVERHAAL? Ben je enthousiast, optimistisch en heb je zin voor initiatief? Stel je dan zeker kandidaat! Stuur zo snel mogelijk je cv met begeleidend schrijven naar: A Priori, t.a.v. Nele Maddens, [email protected], tel.: 016 57 18 38.

Aanwerving exclusief begeleid door ons personeelsadviesbureau.

www.verdonckpersoneel.com • Menen – Oostende

VITALO GROUP nv (40 miljoen EUR omzet, 450 werknemers, waarvan 200 in België), met hoofdzetel in MEULEBEKE en industriele fi lialen in België, Slovakije en China, maakt deel uit van de KORAMIC GROUP. Wij zijn een gespecialiseerd producent van thermogeformeerde plastic verpakkingen en onderdelen bestemd voor diverse industriële sectoren. Met het oog op verdere internationale expansie investeren wij continu in R&D alsook in een hoogtechnologisch machinepark. In het kader van een vernieuwd management zoeken wij een (m/v)

CEO• daadkrachtig manager met KMO-spirit (ref. 98 302B) • commercieel gedreven• met passie voor technologische processenFunctie: Vanuit je ervaring in een industrieel productiebedrijf weet je je snel in te werken in de diverse bedrijfsactiviteiten, productie processen en afzetmarkten. Als people manager en coach slaag je erin om daadkrachtig richting te geven aan de managementteams. Je inzicht in de productiemogelijkheden en in de opportuniteiten op de internationale afzetmarkten laten je toe de juiste prioriteiten te stellen en de beoogde groeiperspectieven te realiseren. Vanuit de headquarters in Meulebeke ben je verantwoordelijk voor het Belgisch moederbedrijf en verzorg je de coördinatie met de buitenlanse fi lialen en de lokale sitemanagers die aan jou rapporteren. Aldus genereer je optimale resultaten en synergiën. Je rapporteert rechtstreeks aan de raad van bestuur en meer specifi ek aan de voorzitter.

Profi el: • generalistisch ir/ing. of gelijkwaardig door ervaring • met stevige commerciële en economische visie • track record als manager en entrepreneur • sterk in implementatie van veranderingstrajecten en procesoptimalisaties • bij voorkeur met relevante ervaring in internationale industriële toelevering • vertrouwd met een KMO-spirit en wonend in

West- of Oost-Vlaanderen • bereid tot geregelde internationale verplaatsingen.

Aanbod: • de uitdaging om autonoom een bedrijvengroep te runnen en verder uit te bouwen • een sterke technische know how en een performant management-

team • een innovatieve sector in volle evolutie • een nichebedrijf met talrijke afzetmogelijkheden • een slagkrachtige onderneming geruggesteund

vanuit een solide investeringsgroep • een motiverend remuneratie-pakket (te bespreken).

INTERESSE? Contacteer of stuur cv naar Verdonck [email protected] of

056 53 11 80 of 059 26 76 57.

016_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:27 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

FOCUS

“Het eerste boek van Pascale Naessens verscheenbij uitgeverij Linkeroever. 25.000 exemplaren vlo-gen over de toonbank, een bestseller dus. Als uit-gever moest ik toen even slikken, want Pascalehad eerder bij ons aangeklopt om haar idee voorte stellen. We waren er niet op ingegaan omdat weniet zeker waren of we het met succes in de marktkonden zetten. Omdat de samenwerking met haaruitgeverij niet vlot verliep, belde ze me een jaarlater opnieuw op. Ze was toen al met haar tweedeboek bezig. Uiteraard wilde ik dat uitgeven. Pas-cale had meer dan haar waarde bewezen.”“Als uitgever run ik de business achter de boeken.In overleg met de auteur en de fondsredacteur be-paal ik de prijs, de vorm, de deadline... Zodra devoorwaarden zijn uitgeklaard, volgt de fonds-redacteur de praktische coördinatie verder op. Inruim twintig jaar heb ik intussen meer dan dui-zend kookboeken uitgegeven. Nooit eerder heb ikeen auteur gehad die zoveel impact heeft op heteindproduct als Pascale. Ze weet perfect welketekst of welk recept ze waar wil, ze huurt zelf fo-

tografen in en komt pas met haar ‘knip-en-plak-boek’ tot bij ons als ze tevreden is. Ook bij de an-dere facetten van het boekenvak is ze nauwbetrokken. Ze denkt mee na over de prijs van hetboek of de promotie en ze vervoegt me bij ge-sprekken met potentiële buitenlandse uitgevers.Frankrijk, China en Duitsland zijn intussen over-tuigd, nu bewerken we samen de Angelsaksischemarkt.” “Dat boeken zoals die van Pascale zich tot dertigkeer toe laten herdrukken, is hoogst uitzonderlijk.Als je tien boeken uitgeeft, zijn er gemiddeld vierwinstgevend. Welk boek succes zal oogsten, kanje niet voorspellen. Jarenlang hebben we bij Lan-noo geprobeerd vegetarische kookboeken in demarkt te zetten. Pas recent zien we de interessestijgen. Als uitgever van lifestyleboeken moet iktrachten op het juiste moment op de kar te sprin-gen: niet te vroeg, maar ook niet te laat. Het ge-beurt dat andere uitgevers net enkele maandenvoor ons met hetzelfde idee op de proppenkomen. Dat overkwam ons bijvoorbeeld met eenboek over gin-tonic. Sneu, maar we hebben er als-nog een bestseller van kunnen maken.”“Vrijetijdsboeken zitten al enkele jaren in de lift.Op de markt vertegenwoordigen ze een segmentvan 16 à 20 procent. Fictie blijft het belangrijkstegenre. Bij Lannoo was lifestyle de voorbije tienjaar telkens goed voor 25 tot 30 procent van de

omzet, met dank aan ‘merken’ als SOS Piet en Pas-cale. De markt voor boeken van televisiechefs isnu wat gekrompen. Klassiek verkopen die be-kende koks van hun eerste boek het grootste aan-tal exemplaren. Daarna kalft het af. Deverkoopcurves van Huysentruyt en Meus kun jezo bijna letterlijk op elkaar leggen. Bij Pascale Naessens is het omgekeerd: je ziet het publiek bijelk boek groeien. Het gaat om een erg gemoti-veerde groep.”

“Hoewel onze sector zeker niet de best betalendeis, er een hoge commerciële druk is en de meestejobs behoorlijk stresserend zijn, merken we onderde medewerkers weinig verloop. Het gaat omminder dan tien procent per jaar. Ik heb het aantalmedewerkers alleen maar zien toenemen, van on-geveer vijftig begin jaren negentig tot bijna 400vandaag. Wie eenmaal de roes van het boekenmaken ervaren heeft, blijft. Zij die wel vertrekken,doen dat omwille van de hoge werkdruk of om opeigen houtje te beginnen.”

De uitgever Johan Ghysels

• 50 jaar • Germanist • startte zijn loopbaan als account director in enkele communicatiebureaus

• werkt intussen 23 jaar bij Lannoo• geeft gemiddeld 50 boeken per jaar uit

Bij elk boek zie je hetpubliek van Pascalegroeien.

17VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

015_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:28 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

­­­“Ongeveer­negen­maanden,­zolang­duurt­het­ge-middeld­om­een­boek­op­de­persen­te­krijgen.­Alsredacteur­kom­ik­ten­tonele­wanneer­het­over­decoördinatie­ van­ teksten,­ foto’s­ en­ vormgevinggaat.­Ik­bekijk­de­teksten­grondig­en­stuur­ze­ver-volgens­door­naar­een­externe­redacteur,­die­allesnaleest­en­corrigeert.­Staat­er­een­sjalot­op­de­in-grediëntenlijst,­dan­moet­die­ook­in­de­bereidingterug­te­vinden­zijn,­en­vice­versa.­Wanneer­deteksten­op­punt­staan,­bezorg­ik­ze­samen­met­debeelden­aan­de­vormgeefster.­Zij­zit­vervolgenssamen­met­Pascale­om­het­draaiboek­te­overlo-pen.­Omdat­Pascale­alles­tot­in­de­puntjes­heeftvoorbereid­–­tot­de­keuze­van­de­kleuren­en­de­fo-to’s­toe­–­verloopt­de­realisatie­ontzettend­vlot.

Voor­ons­is­dat­wennen.­We­zijn­het­niet­gewoondat­een­auteur­zo’n­extreem­uitgewerkt­en­bo-venal­sterk­idee­aflevert.­Het­plaatje­klopt,­inhou-delijk­én­vormelijk.­Ik­denk­dat­dat­ook­de­redenis­waarom­haar­boeken­zo’n­succes­kennen.”“Binnen­ons­fonds­werken­we­met­drie­redacteursen­twee­acquirerend­redacteurs.­Samen­leverenwe­tachtig­tot­honderd­boeken­per­jaar­af.­Wie­hierals­redacteur­begint,­krijgt­eerst­de­eenvoudigeprojecten­op­zijn­bord.­Wie­de­smaak­te­pakkenkrijgt,­trekt­geleidelijk­meer­verantwoordelijkheidnaar­zich­toe.­Zelf­ben­ik­intussen­acquirerend­re-dacteur,­wat­wil­zeggen­dat­ik­ook­nieuwe­auteursen­boeken­aanbreng.­Daarmee­zit­ik­deels­op­hetterrein­van­de­uitgever,­met­dat­verschil­dat­ ikmijn­projecten­van­a­tot­z­begeleid­maar­geen­ver-antwoordelijkheid­over­de­centen­draag.”­“Het­moeilijkste­aan­deze­job­is­de­tijdsdruk.­Drie

keer­per­jaar­trekken­de­collega’s­van­de­sales­methun­catalogus­naar­de­boekhandelaars,­om­er­deoogst­van­het­volgende­seizoen­voor­te­stellen.Telkens­gaat­het­om­zo’n­150­titels.­Op­basis­vandie­gesprekken­beslissen­de­handelaars­hoeveelen­welke­boeken­ze­zullen­bestellen,­en­kan­deuitgever­de­oplage­bepalen.­Alleen,­op­dat­mo-ment­zijn­wij­die­boeken­nog­aan­het­maken.­Weleggen­onszelf­dus­een­heel­strakke­deadline­op.Je­moet­echt­gepassioneerd­zijn­om­het­vol­te­hou-den.­Wie­alleen­maar­de­choco­op­zijn­boterhamwil­verdienen,­gaat­beter­niet­aan­de­slag­voor­eenuitgeverij.­Want­ja,­het­is­hier­al­eens­een­gekken-huis.­Als­redacteur­begeleid­je­verschillende­boe-ken­ tegelijk,­ je­moet­ dus­ kunnen­multitasken.Bovendien­moet­je­elke­auteur­het­gevoel­kunnengeven­dat­ je­alleen­met­zijn­project­bezig­bent.Bestsellerauteur­ of­ niet,­ allemaal­ verdienen­ zejouw­tijd­en­aandacht.­Hoe­lastig­het­soms­ook­is,wanneer­je­aan­het­einde­van­de­rit­een­boek­inhanden­krijgt,­ben­je­altijd­fier.­Het­is­sowieso­eenplezier­om­te­werken­aan­de­dromen­van­anderen.Je­drijft­mee­op­hun­energie­en­passie.­Want­rekenmaar,­voor­elke­auteur­is­een­boek­hét­project­vanzijn­leven.­Zelfs­voor­Pascale­Naessens­is­dat­nogaltijd­zo.”“Zelfs­tot­jaren­na­de­publicatie­ben­je­met­eenboek­bezig.­Of­er­is­een­vertaling­nodig,­of­de­au-teur­vraagt­cijfers­op…­of­je­moet­aan­stervensbe-geleiding­ doen.­ Na­ verloop­ van­ tijd­ droogt­ deverkoop­van­ een­boek­op.­Hebben­we­nog­ eengrote­voorraad­liggen,­dan­brengen­we­die­naar­deramsj.­Het­is­de­taak­van­de­redacteur­om­dat­opeen­menselijke,­motiverende­manier­uit­te­leggenaan­de­auteur.­Net­omdat­voor­een­schrijver­elkboek­ een­kindje­ is,­ kan­dat­ pijnlijk­ zijn.­ In­datgeval­zijn­we­dus­ook­een­beetje­maatschappelijkassistent.”

De redacteur Heidi Verschaeve

• 43 jaar • Licentiaat vertaler • sinds 2000 aan de slag bij Lannoo

• werkte eerder voor uitgeverijBurda in Duitsland

• werkt jaarlijks 30 boeken af

Wie hier alleen werktom de choco op zijnboterham teverdienen, houdt hetniet vol.

18 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

FOCUS

015_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:29 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

“Samen met mijn drie collega’s volg ik de laatstestap in de productie van de boeken op. We zorgenenerzijds voor de bewerking van de beelden, an-derzijds organiseren we de samenwerking met dedrukkers. Voor elk boek zoeken we de beste druk-ker. In het geval van ‘Puur eten 2’ vonden we diein Italië. Diverse factoren speelden daarin mee:kwaliteit, prijs, vertrouwen en uiteraard de capa-citeit om in drie à vier weken 110.000 boeken aante leveren. Het aantal drukkers in eigen land is devoorbije jaren sterk verminderd. Of ze hebbenzich gegroepeerd, of ze doen bepaalde opdrachtenniet meer. Daarbij komt dat boekenjongens vakerdan vroeger voor speciale uitgaven kiezen. Be-grijp: boeken in een speciale verpakking en voor-zien van allerlei extra’s. Dat maakt de zoektochtnaar een geschikte drukker er niet makkelijkerop.” “September/oktober is voor ons de drukste peri-ode. Hoewel uitgevers het hele jaar door naar eenmooie spreiding streven, merk je dat er telkens inhet najaar een piek is. Bij het maken van een boekzijn er zoveel mensen betrokken, dat er altijd weleen reden is om met de planning te schuiven.

Omdat het reglement van Boek.be stelt dat elkboek op de Boekenbeurs ook in de boekhandelmoet liggen, zijn we in de aanloop naar het eve-nement aan een heel strakke timing gebonden. Jeloopt letterlijk tegen een muur aan. In 90 procentvan de gevallen komt alles ruim op tijd in orde. In-dien niet, dan zijn wij er om de brandjes te blus-sen. Gelukkig hebben we intussen genoeg

ervaring om het hoofd koel te houden. Omdat ikeerder bij een drukkerij werkte, weet ik ook alsgeen ander waar het fout kan lopen en hoe ik kananticiperen.” “Als productiecoördinator kreeg ik het nieuweboek van Pascale Naessens als eerste in handen.Zoals altijd bij een nieuw boek ging dat met de no-dige opwinding gepaard. In sommige periodes,zoals in de aanloop naar de Boekenbeurs, lijkt hetwel elke dag Sinterklaas. Dan rijden hier meerderekeren per dag vrachtwagens met nieuwe boekenaan. Bij ‘Puur eten 2’ ging het zelfs om vier vracht-wagens vol. Indrukwekkend en vooral een hele lo-gistieke onderneming.”

De productie-coördinatorClaudine Vande Weghe

Voor elk boek zoekenwe de beste drukker.Voor ‘Puur eten 2’vonden we die in Italië.

• 47 jaar • volgde een opleiding grafisch

bedrijfsbeheer • werkte eerder in een drukkerij • in dienst bij Lannoo sinds 2003

19VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

015_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:29 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Triamant is een vernieuwend woon- en leefconcept dat leeftijd en gezins-situatie overschrijdt.

Van actieve senioren en ouderen met een grote zorgbehoefte tot jonge kop-pels en alleenstaanden: Triamant is er voor iedereen. In de gastvrije, levende buurten van Triamant is levenslang wonen mogelijk voor jong en oud, ligt de focus op autonomie en vitaliteit, en is professionele zorg op maat 24/7 beschikbaar.

Voor Triamant Haspengouw, de vlaggenschipsite in Velm (Sint-Trui-

woonzorgverblijven, herstelhotel en mogelijkheid tot kortverblijf, gerund door 110 medewerkers, is Triamant op zoek naar:

SITE MANAGER (m/v) Als site manager draag je enerzijds de verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke en kwalitatieve

de organisatie. Daarbij word je bijgestaan door een aantal beleidsverantwoordelijken op diverse domeinen en door de leefcoördinatoren.

BELEIDSVERANTWOORDELIJKE ZORG & KWALITEIT (m/v)Als beleidsverantwoordelijke zorg & kwaliteit ondersteun je de site manager en de leefcoördinato-ren bij het verwezenlijken van hun doelstellingen. Daarmee draag je bij tot een algemene sfeer van betrokkenheid en motivatie van alle teamleden. Vanuit je visie op wonen en zorg voed en geef je mee vorm aan het algemene beleid ter zake en zet je je in voor de coherentie en continuïteit van een kwaliteitsvolle zorg.

AANBOD VOOR BEIDE FUNCTIES:• Een waardengedreven omgeving met uitgesproken visie op leven, wonen en zorg, waarin jij de

de ontwikkeling van ons team. • De laatste 5 jaar kent Triamant een sterke groei. Mogelijkheden genoeg dus om talenten in nieuwe richtingen te ontplooien.• Een aantrekkelijk salaris, met diverse extralegale voordelen, in functie van je verantwoordelijk- heden, opleidingsniveau en ervaring.

INTERESSE?Stuur je cv en motivatiebrief naar Accord Group Belgium.

De volledige vacatures vind je op: vacatures.accordgroup.be

Kom jij werken bij Triamant?

zorgeloos wonen voluit leven

Je bent een multitasker op zoek naar een job met verantwoordelijkheid? Als polyvalent bediende boekhouden-personeelszaken verricht je zowel algemene administratie als boekhoudkundige taken en sta je in voor de dagelijkse adminis-tratieve opvolging van de personeelsdossiers. Mogelijke taken zijn: controle en boekhoudkundige verwerking van verkoop- en aankoopfacturen, opvolging van debiteuren, loonadministratie, updaten van personeelsdossier. Iets voor jou?Volg deze gratis opleiding.

Jij bent:• op zoek naar werk• nauwkeurig en goed met cijfers• communicatievaardig• vertrouwd met Frans en Engels• opgeleid tot niveau hoger secundair onderwijs (of gelijkwaardig door ervaring)

Op het programma: je leert professioneel werken met Excel en Word. Je traint je talen (Frans en Engels). Maar de focus ligt vooral op het aanleren van boekhoud-kundige kennis en sociale wetgeving. Tot slot geven we je ook concrete sollicitatie- en communicatietips mee.

Waar en wanneer?• bij CVO Volt (Heverlee)• voltijds vanaf 3 december 2015• inclusief bedrijfsstage van 6 weken

Interesse? Schrijf je in voor een vrijblijvende infosessie op 10 of 25 november:• 0800 12 351• [email protected] alle details van de opleiding op www.jobber.be

Cevora vzw en VDAB creëren gelijke kansen voor alle werkzoekenden. Voor de opleidingen selecteren wij kandidaten volgens hun kwaliteiten. Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

Polyvalent Bediende Boekhouden - Personeelszakenin Leuven (Heverlee)

Op zoek naar een job?Volg de gratis opleiding

Jobber by Cevora/Cefora

Op zoek naar nog meer jobs?

Surf naar Vacature.com

020_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:29 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

De marketeerMieke Deprez

Bestsellerauteur ofniet, we gaan er nooitvan uit dat een boekzichzelf verkoopt.

“Of het nu om een roman of een kookboek gaat, hetis onze opdracht elk boek op de best mogelijke ma-nier in de markt te zetten. Lang voor het boek indruk gaat, zijn we daar al mee bezig. Bij de plan-ning van het nieuwe boekenaanbod bijvoorbeeldwaken we erover dat er geen twee culinaire titelsin dezelfde week verschijnen. Dat is voor beideboeken nefast voor de verkoopcijfers én de pers-aandacht. In overleg met de uitgever en de salesmanager bepalen we ook zo snel mogelijk wie wemet een boek willen bereiken en welke middelenwe zullen inzetten. Hoe bouwen we de persmailingop? Organiseren we een voorstelling of event? Is eradvertentiebudget? Hoe pakken we de e-marketingaan? Welke partners kunnen we betrekken?”“De klassieke media zijn voor ons nog altijd belang-rijk om het grote publiek met onze boeken kenniste laten maken, maar ze zijn niet meer allesbepa-lend. Er verschijnen vandaag zoveel titels dat kran-ten, radio en televisie sowieso niet overal op

kunnen inpikken. En dus moeten we als marke-teers creatiever uit de hoek komen. Voor PascaleNaessens hebben we bijvoorbeeld een persoonlijkewebsite laten maken, waar nieuws, extra receptenen getuigenissen van lezers te vinden zijn. Maar wespreken ook bedrijven of organisaties aan die incontact staan met onze doelgroep. Zo hebben wehet boek van Kathleen Aerts over de jongdementievan haar moeder heel bewust gepromoot bij zorg-verleners en verenigingen die rond Alzheimer wer-ken. Zij verspreidden het dan weer verder naar huneigen leden, waardoor we meteen heel dicht bijonze doelgroep zaten.” “Wat Pascale met haar boeken realiseert, is ookvoor ons hoogst uitzonderlijk. Het publiek van Pas-cale is intussen veel groter dan de doelgroep die weoorspronkelijk voor ogen hadden. Mannen, vrou-wen, jong, oud, iedereen gaat met haar boeken aande slag. Dat toont eens te meer aan dat marketinggeen exacte wetenschap is. Dat er zoveel aandachtis, betekent niet dat we de greep kunnen lossen.Aan ieder boek blijven we hard werken. We gaan ernooit van uit dat een boek zichzelf verkoopt. Bij delancering van haar eerste boeken legden we deklemtoon op de filosofie van Pascale. Bij ‘Puur Eten2’, het zesde boek, zijn we in het marketingverhaalvertrokken vanuit de ervaringen van de lezers.

Mensen die al langer met de boeken van Pascalewerken, laten we vertellen over de impact op hunleven. Heel wat lezers geven immers spontaan aandat ze zich met de recepten van Pascale vitaler voe-len. Ook de prijzen die ze met haar boeken binnen-haalt – zoals recent op de Frankfurter Buchmesse –zijn voor ons natuurlijk belangrijk om mee tenemen.” “Toen ik eind jaren negentig bij Lannoo begon,waren we op de afdeling Communicatie & Marke-ting met zijn tweeën. Nu stuur ik een team van zesmensen aan en is elk van hen verantwoordelijkvoor een specifiek fonds. Ik hou van mijn jobomdat ik dagelijks met heel veel verschillende we-relden en ideeën in contact kom. Kunst, wetstraat-politiek, lifestyle… Het is zo afwisselend dat je jenooit verveelt. Ook al zijn we marketeers, je zultons nooit over ‘een product’ horen spreken. Watwij op de markt brengen, is het resultaat van team-work. Daar zit een hart en een ziel in. Bestsellerau-teur of niet, elk nieuw boek zien we als een kindjedat geboren wordt. Wij helpen het om zijn weg tevinden in de wereld.”

• 45 jaar • studeerde Sinologie & Theaterwetenschappen

• werkt intussen 17 jaar bij Lannoo

FOCUS

21VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

015_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:30 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

022_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:29 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Wat, de sollicitatieprocedure verloopt via een selectie-kantoor? Verwarring alom bij jonge sollicitanten in hunzoektocht naar werk. Lang niet iedereen weet wat een selectiekantoor doet en welke procedure ze bij zo’n bureau moeten verwachten. Brute pech dan maar? Sidderen en beven en hopen dat het vanzelf goed komt?Welnee, Vacature legde zijn oor te luisteren bij twee selectiebureaus en kwam terug met een hoop concrete informatie en praktische tips.

Hoe goed kent een jonge jobkandidaat dewerking van een selectiekantoor? We vroe-gen het aan Erik Colemonts, business ma-nager Vlaanderen bij het internationaleselectiekantoor Mercuri Urval. “Sommigejonge kandidaten weten vrij goed wat eenselectiekantoor doet, anderen niet. Jonge-ren zijn het vandaag gewend om op zeerjonge leeftijd bij te klussen, meestal via eeninterimkantoor. Dat maakt dat ze het ge-woon zijn om opportuniteiten zo in hun

mailbox te zien verschijnen. Bij een selec-tiekantoor is dat helemaal anders.” Cole-monts benadrukt dat het werk bij eenselectiekantoor heel wat dieper gaat dan bijeen interimkantoor: “Wij doen veel meerdan een cv koppelen aan een vacature. Wij willen echt een brug slaan tussen eenbedrijf en een kandidaat, door beide kantente dienen en hen een doordachte keuze tehelpen maken.” Koen Maes, oprichter vanselectiekantoor A Priori, beaamt: “Kandida-

ten moeten weten dat wij als bemiddelaaren begeleider optreden: we geven professi-oneel advies en een antwoord op al hun vra-gen.” Een selectiekantoor kan al eens eendrempel lijken, ondervindt Colemonts.“Omdat het allemaal wat dieper gaat mis-schien. Maar uiteindelijk zijn wij er gewoonom werkgever en potentiële werknemer tehelpen.” >>

ik moet solliciteren viaeen selectiekantoor!

Help,Tips voor de jonge jobzoeker

23VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

tekst: Eline MaeyensTIPS & TRICKS

023_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:32 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Process & Quality ManagerHands-on manager met sterke peopleskills

Je functie: • Je bent de eindverantwoordelijke voor het definiëren, beheren, documenteren en onderhouden van het kwaliteitssysteem en het globalekwaliteitsplan voor zowel intern gebruik, leveranciers als klanten • Daarnaast sta je ook in voor de kwaliteitsprocedures en instructies om alle kwaliteitseisen te waarborgen • Samen met je team bereid je audits voor en volg je deze op, bij zowel toeleveranciers, intern of in samenspraak met externe organisaties • Je beheert het klantenkwaliteitssysteem en zorgt er samen met je team voor dat de nodige kwaliteitscertificaten of accreditaties vereist door klanten verkregen worden • Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole (compliance met specificaties productiecapaciteit, productaudit) en het nazicht van de geleverde kwaliteit (leveranciers, geleverde materialen, goedereninspectie) • Je staat in voor het beheer en onderhoud van de interne procesflow • Als peoplemanager stuur je de kwaliteitsmedewerkers aan: je hebt 3 direct reports en 7 indirect reports. Je begeeft je graag op de werkvloer om een correcte naleving van de kwaliteitssystemen te waarborgen • Je rapporteert rechtstreeks aan de plant- manager en maakt deel uit van het managementteam. Daarnaast onderhoud je nauwe contacten met quality van de andere plants.

Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma ingenieur, idealiter een master in mechanica • Je hebt minstens 5 à 10 jaar ervaring in een productietechnische of kwaliteitsgerichte functie binnen een industriële productie-omgeving • Als manager ben je voldoende analytisch om problemen te voorkomen of adequate oplossingen aan te bieden • Als leider slaag je erin om beleidslijnen te vertalen naar concrete actiepunten die leven op de vloer • Je kan vlot, duidelijk en overtuigend communiceren op de verschillende organisatieniveaus • Je bent perfect tweetalig: Nederlands - Engels • Je bent bereid om te reizen.

Aanbod: • Een mooie functie in een internationaal, technisch hoogstaand bedrijf • Een keyfunctie om de toekomst en de visie van het bedrijf te ondersteunen • Salarispakket aangepast aan je ervaring.

IG Watteeuw is een internationale fabrikant van transmissietoepassingen. Het bedrijf ontwerpt en produceert tandwielen en mechanische componenten voor de transport-, energie- en industriesector. De voorbije 65 jaar bouwde het een internationaal netwerk uit en ontwikkelde een ijzersterke reputatie als toeleverancier van op maat gemaakte producten en diensten voor de meest veeleisende industrieën. Voor de hoofdvestiging in Oostkamp is onze klant op zoek naar (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735665.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OOSTKAMP

Process & Quality Manager

IG Watteeuw produceert tandwielen en mechanische componenten voor de transport-, energie- en industriesector. De voorbije 65 jaar bouwde het een internationaal netwerk uit en ontwikkelde een ijzersterke reputatie als toeleverancier van op maat gemaakte producten en diensten voor de meest veeleisende industrieën. Voor de hoofdvestiging in

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Senior Project Engineer Ondernemende teamplayer met technisch inzicht (REF. BE735005)

•Als Senior Project Engineer ben je verantwoordelijk voor de volledige cyclus van het project, vanaf het optimale ontwerp en de uitwerking tot de implementatie • Je gaat op een oplossingsgerichte en creatieve manier op zoek naar tailor-made logistieke oplossingen voor en met onze klanten op basis van de verkregen technische specificaties • Daarnaast bewaak je heel nauwgezet het budget van het project en weet je door middel van time- en projectmanagement de aan jou toegewezen projecten tot een goed einde te brengen • Opmaak van prijsoffertes, stabiliteitsberekeningen en opstellen van volledig technische beschrijvingen behoren dan ook tot jouw takenpakket • Als Senior Project Engineer werk je nauw samen met Sales, Werkvoorbereiding en de Projectmanagement afdeling • Je bent ook verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de buitenlandse afdelingen en bent bereid hiervoor buitenlandse verplaatsingen te maken • Je biedt ondersteuning aan junior project engineers bij het uitvoeren van hun taken en rapporteert aan de Head of Engineering.

Senior R&D Engineer Gedreven innovatieve en assertieve problem solver (REF. BE735002)

• Als R&D Engineer ben je verantwoordelijk voor zowel de optimalisatie van bestaande producten als de ontwikkeling van nieuwe standaardgroepen • Vanaf de brainstorming tot en met de overdracht aan de Productimplementatie afdeling volg je de verschillende R&D-projecten die je werden toegewezen, gestructureerd en accuraat op • Je maakt gedetailleerde planningen, documenteert de verschillende projecten en monitort continu kosten, timing en investeringen • Daarnaast werk je mee aan het maken van prototypes en stem je met de IT engineer af over mogelijke aanpassingen of ontwikkelingen van nieuwe softwaretoepassingen • Je werkt in nauw overleg met de Project Engineering afdeling • Je bent kritisch ingesteld en werkt mee aan het in vraag stellen van bestaande producten en toetst deze af aan de noden van de markt • Je bent leergierig en gedreven, wil continu op de hoogte zijn van de nieuwe trends binnen de logistieke wereld • Als R&D Engineer stel je samen met de R&D Manager, aan wie je rechtstreeks rapporteert, innovatieve programma’s op en werk je hiervoor nauw samen met logistieke consultants • Je hebt een relevante ervaring in R&D.

Aanbod: • Een internationaal bedrijf met langetermijngroeiplannen en sterk gedreven medewerkers • Een organisatie waar je je als mens en als engineer gewaardeerd zal voelen • De perfecte mix van projectgericht denken en optimaal logistiek implementeren • Een aantrekkelijk salarispakket in verhouding tot de functie, jouw ervaring en potentieel.

Stow, met hoofdzetel in Spiere-Helkijn (ten zuiden van Kortrijk), is een toonaangevende leverancier van industriële magazijnstellingen en stockageoplossingen. Stow is een internationaal bedrijf met drie productie- eenheden die deel uitmaken van de Averys Group. De kernactiviteit is het ontwerp, het design, de productie en de verkoop van een zeer uitgebreid aanbod van opslagsystemen. Een 770 medewerkers wereldwijd streven ernaar om op die manier de toegevoegde waarde in het magazijn te leveren. Om verdere groei te garanderen, zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer [email protected] met vermelding van de juiste referentie. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

SPIERE-HELKIJNStowindustriële magazijnstellingen en stockageoplossingen. Stow is een internationaal bedrijf met drie productie- eenheden die deel uitmaken van de Averys Group. De kernactiviteit is het ontwerp, het design, de productie en de verkoop van een zeer uitgebreid aanbod van opslagsystemen. Een 770 medewerkers wereldwijd streven ernaar om op die manier de toegevoegde waarde in het magazijn te leveren. Om verdere groei te garanderen, zijn we op zoek naar een (m/v)

024_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:31 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

TIPS & TRICKS

?...

????...

Waarnaar wordt gepolst?Als we in onze omgeving vragen wat de ervaringen zijn met solliciteren viaeen selectiekantoor, vertelt iemand ons dat hij het gevoel heeft dat een se-lectiekantoor kandidaten op een andere manier tracht in te schatten dan eenbedrijf zelf: “Ik (een ingenieur, red.) had het gevoel dat ze veel meer polstennaar mijn persoonlijkheid en algemene vaardigheden dan naar mijn speci-fieke technische kennis die voor de job van belang was.” Klopt dat? Zeker,aldus Erik Colemonts. Bij Mercuri Urval stellen rekruteringsexperts zich bijeen selectieprocedure eenvoudig gesteld vier vragen:

Weet hij/zij het? “Het gaat hierbij niet zozeer om opgedane kennis,maar om kennis van de jobinhoud. Heeft een kandidaat een duidelijkzicht op de job en de vereisten? Heeft hij zich voldoende voorbereiddoor informatie op te zoeken over de functie, het bedrijf, de sector ende concurrentie? We gaan bij deze vraag met andere woorden na of hijeen beredeneerde keuze heeft gemaakt om voor de functie in kwestiete kandideren.”

Kan hij/zij het? “Dit is wat moeilijker bij piepjonge kandidaten. Zij heb-ben vaak nog geen ervaring, terwijl bedrijven net ervaring vragen. Datis frustrerend en dat beseffen wij heel goed. Daarom kijken we bij henvooral naar zogenoemde transferable skills. Heeft de kandidaat bruik-bare dingen geleerd in bijvoorbeeld het verenigingsleven of een stu-dentenjob? Een kandidaat moet weten wat hij kan en waarvoor hijstaat. Wat zijn z’n sterktes en op welke vlakken kan hij nog groeien ofbijleren? Best koppelt hij daarvoor het inside-out-denken aan het out-side-in-denken: wat kan mij interesseren, en omgekeerd, wat kan ikbetekenen voor het bedrijf?”

Wil hij/zij het? “Dit is misschien wel de belangrijkste van de vier vragen.Voor een selectiekantoor draait het om enthousiasme en motivatie.Volgens sommige studies bestaat zestig procent van de jobs die in detoekomst van tel zullen zijn vandaag nog niet. Dat wil zeggen dat je erook de kennis nog niet voor kunt hebben. Intrinsiek potentieel en goes-ting zijn daarom minstens zo doorslaggevend. Een kandidaat moettonen dat hij gretig is.”

Zal hij/zij het? “Je komt wel eens kandidaten tegen die heel veel lijntjesuitwerpen en op heel veel vacatures tegelijk reageren. Er is niets mismet verschillende opties verkennen, maar wij moeten wel het gevoelhebben dat een kandidaat voor de job zal gaan als de selectieprocedureeen positieve uitkomst zou bieden.”

Nieuwe competentiesDe werkwijze van selectiekantoren is noodgedwongen veranderd, zegt ErikColemonts. “De context waarin onze klanten actief zijn, wijzigt voortdurend.Vroeger ging je als selectiekantoor op zoek naar de juiste kandidaat voor éénbepaalde job. Nu zoek je naar de geschikte kandidaat voor vandaag én mor-gen. Een bedrijf evolueert, een werknemer moet kunnen volgen. Morgen kanzijn job er helemaal anders uitzien. Als selectiekantoor zoeken we dus naareen potentiële fit voor morgen. Hoe? Door te kijken naar dingen als mentaleflexibiliteit, gretigheid om te leren, omgaan met onzekerheid en verandering...Dat we met andere competenties rekening houden dan vroeger, staat vast.Kennis en ervaring zijn minder doorslaggevend en dat creëert mogelijkhedenvoor jongeren.”

Hoe zit de procedure in elkaar?Wat mag een kandidaat verwachten als hij solliciteert via een selectiekan-toor? “Bij A Priori bepalen we eerst de relevantie van het cv. Is dat positief,dan volgt een grondige telefonische screening waarin we een aantal kern-zaken als motivatie, ervaring en salaris afstemmen. Met die info – cv en in-formatie uit het telefoongesprek – trekken we naar de klant om samen devolgende stap te bepalen. In het positieve geval volgt een diepte-interviewbij ons op kantoor, gekoppeld aan een testprocedure waarbij verschillendecompetenties worden gemeten.” Als die hele procedure positief is verlopen,stelt A Priori de kandidaat en de opdrachtgever aan elkaar voor. Maar elk se-lectiekantoor heeft z’n eigen spelregels, zo blijkt. “De eerste stap bij ons iseen verkennend gesprek”, vertelt Erik Colemonts van Mercuri Urval. “Wetoetsen bij ons op kantoor een aantal cruciale zaken af en briefen de kandi-daat over de functie en de verwachtingen.” Als de selectie-expert het gevoelheeft dat de kandidaat en het bedrijf iets voor elkaar kunnen betekenen, danvolgt er een tweede gesprek in aanwezigheid van iemand van het bedrijf inkwestie. “Wij kiezen ervoor om het bedrijf zeer vroeg bij het proces te be-trekken, omdat de persoonlijke match of chemie heel belangrijk is.” Is hetgevoel na stap twee nog positief, dan volgt een assessment.

1

2

3

4

25VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

023_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:32 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

Hoe kan ik me voorbereiden?Als je het voorgaande aandachtig hebt gelezen, weet je meteen dat je je heelgoed kunt voorbereiden op een selectieprocedure. De jobinhoud én jezelfkennen, dat is volgens zowel Koen Maes als Erik Colemonts essentieel. Albeseft Colemonts dat jezelf goed inschatten niet evident is als pasafgestu-deerde. “Je zult jezelf dan ook krachtig moeten profileren. Zorg dat je er staat:zelfverzekerd zonder arrogant te zijn. Toon ook dat je in staat bent tot zelf-relativering en dat je een vleugje humor hebt. Bedrijven verwachten dat jeook als persoon iets te bieden hebt.” Koen Maes somt nog een aantal belang-rijke punten op: “Stiptheid, verzorgdheid, eerlijkheid en authenticiteit –wees jezelf.”Tot slot, aldus Colemonts, mag je nooit wanhopen. “We merken steeds meervraag vanuit bedrijven naar dynamisch jong talent. Ook als jonge, onervarenkandidaat vind je dus iets. Heb vertrouwen.” En wordt het niets voor dezeselectieronde, dan misschien wel voor de volgende. Koen Maes: “Als eenkandidaat niet gekozen is, evalueren we wel zijn of haar potentieel in hetlicht van andere bestaande of toekomstige opportuniteiten.” Kandidatenkomen doorgaans in de database van het kantoor terecht, zodat ook daar inde toekomst actief naar matches kan worden gezocht. Een allerlaatste tip?Erik Colemonts: “Gebruik die momenten dat je met een selectiekantoor incontact komt als on the job learning. Vraag aan het einde van een selectie-ronde gerust hoe de rekruteerders je hebben ervaren. Dat zijn belangrijkelessen die je kan meenemen naar een volgende gesprek.”

De goede handdruk“Denk eraan, een eerste indruk kan je maar één keer maken. Die in-druk maak je tijdens de eerste dertig seconden van een ontmoeting.Een goede handdruk – niet te slap en niet te stevig –, een verzorgdvoorkomen, een vriendelijke glimlach en neutrale kledij helpen omeen goede indruk achter te laten. Stem je kledij af op de bedrijfscul-tuur of dresscode binnen het bedrijf en weet dat iets te formeel altijdbeter is dan te informeel.”

De elevator pitch“Een goed sollicitatiegesprek begint met een goede voorbereiding.Bereid je uiteraard op alle praktische zaken voor – de reisweg, decontactpersoon, de plaats van de afspraak –, maar ook op de inhou-delijke. De interviewer zal je zeker vragen jezelf voor te stellen. Ge-bruik daarvoor de elevator pitch: een korte voorstelling van jezelf,niet langer dan een minuut, de duur van het gemiddelde ritje metde lift. Vertel wie je bent, wat je te bieden hebt, wat je toevoegt, watje zoekt.”

Het concrete antwoord“Wees voorbereid op een gericht interview, denk dus vooraf nawelke concrete antwoorden je kan geven op vragen als: hoe heb jein het verleden een probleem met een moeilijke klant opgelost? Je kan sneller iemand overtuigen als je concreet bent.”

De positieve invalshoek“De interviewer zal je ook vragen stellen over periodes waarin jewerkloos was. Probeer hier positief over te zijn: wees kort en bondigen vermijd emotionele reacties. Spreek constructief over vorigewerkgevers en gebruik een vleugje humor, ook al is een vroegere er-varing niet positief geëindigd.”

De salarisvraag“Bereid je voor op de vraag naar je salaris. Durf de vraag te beant-woorden met een vraag: wat is voorzien voor de functie? Geef eenvork aan in plaats van een exact bedrag – het salariskompas van Vacature kan een hulp zijn.”

Durf te vragen“Luister gedurende het hele gesprek goed naar de vragen en ant-woord to the point. Durf verduidelijking te vragen als een vraag jeniet helemaal duidelijk is. Toon ook je interesse en motivatie doortijdens het gesprek een aantal vragen te stellen over de functie enhet bedrijf. Vraag na het interview ook naar het verdere verloop vande sollicitatieprocedure en durf te bellen voor feedback als je naastde job grijpt.”

Koen Maes van A Priori zet een aantal algemene aandachtspunten op een rijdie je in zowat elk selectiegesprekvan dienst kunnen zijn.

6 gouden regelsvan het solliciteren

Hoe bereiken selectiekantoren kandidaten? “Tot vijf jaar geleden kwamen kandidaten bij ons terecht via jobpostings viawelk kanaal dan ook”, vertelt Erik Colemonts. “Vandaag gaan we meer pro-actief op zoek naar kandidaten. We gebruiken daar diverse tools voor: socialmedia, afstudeerlijsten, noem maar op. Die actieve aanpak is noodzakelijk.Aan de ene kant zijn er 237.000 werklozen in Vlaanderen, aan de ander kantis er geen enkel land in Europa waar opgeleide medioren procentueel zo hoogaan de slag zijn als in België. Als wij een bepaald profiel zoeken, komen wedan ook heel vaak terecht bij mensen die al werken, en die moeten we op eencreatievere manier benaderen dan werkzoekenden.”

TIPS & TRICKS

26 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

023_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:32 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

27VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Sales Manager CateringStevige peoplemanager met ervaring in foodservice

Je functie: • Je werkt een verkoopstrategie uit voor jouw klantensegment op korte, midden en lange termijn en vertaalt deze vervolgens in een concreet jaarlijks actieplan • Je beheert een klantenbestand van grossiers, grossiersverenigingen, horecazaken, institutionele klanten en cateraars• Je volgt de verkoopresultaten nauw op en neemt in overleg met Directie en Marketing initiatieven om de verkoop verder te stimuleren • Je negotieert de jaarcontracten en volgt de tevredenheid van klanten op • Je coacht en geeft leiding aan een team van 5 regionale vertegenwoordigers en zorgt voor een goede samenwerking met de commerciële binnendienst • Je bewaakt de efficiëntie in het verkoopproces en de kwalitatieve afhandeling van orders. Hiertoe onderhoud je nauwe contacten met de afdelingen productie, verpakking en kwaliteit • Je vertegenwoordigt Pauwels NV op beurzen • Je rapporteert aan de gedelegeerd bestuurder.

Je profiel: • Je behaalde een bachelor of masterdiploma in een economische of marketing richting en je bouwde al een ruime ervaring van minimum 10 jaar op binnen de voedingssector. Ervaring in private labels is een voordeel • Je bent vertrouwd met het beheer en de uitbouw van een netwerk van grossiers • Je bent een charismatische peoplemanager • Je bent vloeiend tweetalig: Nederlands/Frans • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een grote dosis organisatietalent • Je communiceert duidelijk en gestructureerd en bent een uitstekende onderhandelaar • Je bent proactief, pragmatisch en sterk kwaliteitsbewust • Bovenal, ben je een ondernemer met een neus voor nieuwe opportuniteiten, gericht op verdere groei van het bedrijf, in samenwerking met anderen.

Aanbod: • Je komt terecht in een boeiende en stabiele onderneming met korte beslissingslijnen en een hoogtechnologisch productieproces waarin continu geïnvesteerd wordt • Je krijgt de nodige verantwoordelijkheid en een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen.

PAUWELS N.V. is een gespecialiseerde fabrikant van sauzen: mayonaise, ketchup, pastasauzen en allerlei speciaal-sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is reeds meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een actuele omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (Oelegem en Herent) en commerciële sites in België, Frankrijk (Parijs) en Engeland (Londen) is Pauwels door innovatieve aanpak, gerichte investeringen en succesvolle overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Om de verdere groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE734207.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OELEGEM

Sales Manager Catering

PAUWELS N.V.speciaal-sauzen, gericht op de markt van retail, export, out of home, industrie en co-packing. De onderneming is reeds meer dan 100 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse verpakkingsvormen wordt verkocht. Met een actuele omzet van meer dan 150 miljoen euro is ze gegroeid tot een gerenommeerd bedrijf met geavanceerde productie- en verpakkingsmachines. Met een ploeg van 300 medewerkers in diverse productiesites (België, Frankrijk (Parijs) en Engeland (Londen) is Pauwels door innovatieve aanpak, gerichte investeringen en succesvolle overnames uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers binnen zijn branche. Om de verdere groei te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Accountmanager projecten Hands-on technisch-commercieel talent en netwerker

Je functie: • Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van projecten op maat in diverse sectoren (industrie, openbare sector, distributie, parkeergarages, recreatie, retail,…) • Je beheert niet alleen de huidige klantenportefeuille, maar staat ook in voor de verdere groei in je regio • Dankzij je uitgebreide netwerk detecteer je nieuwe projecten vroegtijdig, volg je verschillende leads op en doe je aan gerichte prospectie • Je bent verantwoordelijk voor het volledige commerciële proces: vanaf offerteaanvraag, de onderhandeling, het afsluiten van het contract tot en met het uitvoeringsdossier dat je samen met engineering opmaakt • Met je commerciële talenten en technische expertise treed je als volwaardige gesprekspartner en adviseur naar voor. Reeds van bij het begin voer je intensief overleg met de andere partijen in het bouwproces, zoals industriebouwers, architecten, studiebureaus en aannemers • Je denkt proactief mee over maatwerkoplossingen en stimuleert hierdoor de verkoop • Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.

Je profiel: • Je beschikt minimum over een bachelordiploma elektromechanica, idealiter aangevuld met een eerste technisch-commerciële ervaring binnen een projectomgeving in een gelijkaardige of aanverwante sector • Op basis van je technische inzicht kan je de noden van de klant vertalen naar specifieke oplossingen • Je biedt gedreven een optimale service aan de klant • Je bent leergierig en beschikt over een brede technische interesse en/of bagage (elektromechanisch, bouwkundig, lezen en opmaken van lastenboeken,…) • Je bent communicatief sterk en typeert jezelf als een goede onderhandelaar en netwerker • Je handelt proactief en nauwkeurig zodat problemen tijdig gedetecteerd worden • Je hebt een hands-on mentaliteit en bent pragmatisch ingesteld.

Aanbod: • Je komt terecht in een modern en ambitieus groeibedrijf dat actief streeft naar een duurzaam, veilig en comfortabel leef- en werkklimaat • Brakel Aero stelt ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen‘ centraal en investeert o.a. in opleidingen, loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling.

Brakel Aero is ruim 35 jaar marktleider op het gebied van daglichttoetreding, brandveiligheid en ventilatie-oplossingen. Het is een internationale organisatie die duurzaam bouwen hoog in het vaandel draagt en projecten binnen de gebouwentechniek opzet van conceptfase tot en met uitvoering. Brakel Aero biedt integrale oplossingen voor allerlei gebouwtypes aan en gelooft sterk in het gebruik van de natuurlijke elementen daglicht en lucht voor het realiseren van een comfortabel en veilig binnenklimaat. Om de continue groei verder te bestendigen, zal het team versterkt worden met een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735645.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ANTWERPEN / LIMBURG

Accountmanager projecten

Brakel Aeroventilatie-oplossingen. Het is een internationale organisatie die duurzaam bouwen hoog in het vaandel draagt en projecten binnen de gebouwentechniek opzet van conceptfase tot en met uitvoering. Brakel Aero biedt integrale oplossingen voor allerlei gebouwtypes aan en gelooft sterk in het gebruik van de natuurlijke elementen daglicht en lucht voor het realiseren van een comfortabel en veilig binnenklimaat. Om de continue groei verder te bestendigen, zal het team versterkt worden met een (m/v)

027_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:32 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Junior ProductiemanagerHands-on coördinator op de vloer. Klankbord voor het team van operatoren.

Eerste contact bij technische problemen.

Je functie: • Als Productiemanager ben je verantwoordelijk voor het coördineren van alle productieactiviteiten op de site. Je stuurt samen met de 5 shiftleaders de teams van operatoren aan die werken in een volcontinu proces. Je houdt de vinger aan de pols van wat er leeft op de vloer en staat garant voor de continuïteit van het proces • Na een inwerkperiode op de vloer denk jij als het klankbord mee over technische issues. Je beheerst het proces diepgaand en komt met oplossingen door zowel mechanisch als biochemisch goede inschattingen te maken en kort te schakelen indien nodig • Als peoplemanager bouw je constructieve relaties op met je team door hun inbreng te valideren en door te ondersteunen waar nodig. Je neemt je verantwoordelijkheid op wanneer je van wacht bent en je bent beschikbaar voor je team • Je stemt frequent af met je collega’s van de technische dienst, engineering en preventie zodat je tot een optimale samenwerking komt die resulteert in heldere afspraken, een goede planning en mooie resultaten • Je rapporteert aan de Operations Manager.

Je profiel: • Je toont een uitgesproken interesse voor de activiteit van Alco Bio Fuel. Hiertoe beschik je bij voorkeur over een diploma bio-ingenieur of kan je een gedegen kennis van biochemische processen aantonen • Je bent een actiegerichte persoon die graag op de vloer aanwezig is en die gebeten is door techniek. Je streeft naar continue verbetering en staat tussen je team • Je kan terugblikken op een eerste ervaring binnen een productie-omgeving. Een eerste ervaring als peoplemanager binnen procesindustrie is een troef.

Aanbod: • Een opportuniteit om je carrière verder uit te bouwen in een no-nonsense omgeving met groeiplannen, waar veel mogelijkheden zijn om met eigen initiatieven te komen en toekomstgericht mee te denken • Een functie waar je je als peoplemanager verder kan ontwikkelen door samen met een sterk team naar resultaten toe te werken • Een competitief remuneratiepakket.

Alco Bio Fuel (www.alcobiofuel.com) is een jonge, professionele bioraffinaderij, opgestart in 2007 en actief in de productie van bio-ethanol, veevoeder en binnenkort ook CO2. Binnen de Gentse haven beschikt de onderneming over een nieuwe en sterk geautomatiseerde state-of-the-art productie-installatie, die garant staat voor een duurzaam proces waarbij de afvalstromen geminimaliseerd worden. Samen met de 40 medewerkers behaalt deze productiesite mooie cijfers op het gebied van efficiëntie naar personeel, energie en productie. Om de verdere groei van de site te ondersteunen en in het kader van een vervanging is Alco Bio Fuel momenteel op zoek naar een gedreven (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735004.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENT

Junior Productiemanager

Alco Bio Fuelactief in de productie van bio-ethanol, veevoeder en binnenkort ook CO2. Binnen de Gentse haven beschikt de onderneming over een nieuwe en sterk geautomatiseerde state-of-the-art productie-installatie, die garant staat voor een duurzaam proces waarbij de afvalstromen geminimaliseerd worden. Samen met de 40 medewerkers behaalt deze productiesite mooie cijfers op het gebied van efficiëntie naar personeel, energie en productie. Om de verdere groei van de site te ondersteunen en in het kader van een vervanging is Alco Bio Fuel momenteel op zoek naar een gedreven (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Sales Director Professional BeluxEnthousiaste en resultaatgerichte peoplemanager met visie en commerciële flair

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en de verdere groei van de afdeling Professional. Je ontwikkelt de verkoop- en marketingstrategie, vertaalt deze in actieplannen die leiden tot het realiseren van de omzet-, marge- en winstobjectieven in lijn met de algemene strategie • In overleg met de directie bepaal je de verkoopvoorwaarden afgestemd op de verschillende segmenten en kanalen. Je bent verantwoordelijk voor het jaarlijkse budget per productgroep en per verkoopkanaal • Je staat in voor het jaarlijkse marketingplan en start nieuwe initiatieven en ondersteunende activiteiten op. Voor de uitvoering en de vormgeving word je ondersteund door de Manager PR & Communicatie • Je onderhoudt een direct contact met de belangrijkste klanten, ondersteunt en coacht het salesteam en bouwt professionele relaties uit met de verschillende doelgroepen (ziekenhuizen, grootkeukens, labo’s …) • Je leidt een team van 11 medewerkers in binnen- en buitendienst. Je motiveert het team en bent alert voor permanente verbeteringsmogelijkheden • Je zorgt voor een efficiënte, punctuele afhandeling van de dagelijkse orders en facturering • Je bent lid van het managementteam, rapporteert hiërarchisch aan de Managing Director van Miele Belux en functioneel aan de Regional Director Professional NW Europe.

Je profiel: • Je genoot bij voorkeur een masteropleiding en beschikt over een solide ervaring in een commerciële rol met peoplemanagement in een b2b-context • Je bent enerzijds in staat om een visie te ontwikkelen en structuur aan te brengen, afgestemd op je overkoepelende plan. Anderzijds beschik je over een hands-on mentaliteit om zelf nog in het veld te staan • Je dynamisme en doorzettingsvermogen werken inspirerend voor je team. Als sterke coach en motivator vervul je eveneens een belangrijke voorbeeldrol voor het team • Je communiceert op een overtuigende en respectvolle manier en bent een sterke onderhandelaar • Je gaat gestructureerd te werk en bent in staat om verantwoordelijkheden te delegeren • Je bent vlot drietalig N/F/E, kennis van het Duits is een pluspunt.

Aanbod: • Een autonome functie met ruime verantwoordelijkheden in een sterk groeiend en dynamisch bedrijf met een uitstekende reputatie • Een sterk merk met een duidelijke langetermijnstrategie die ook op die manier uitgevoerd wordt • Een stabiel en betrouwbaar toekomstperspectief • Een compe-titief salarispakket met bedrijfswagen en aantrekkelijke extralegale voordelen.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE733987.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Miele is een Duits familiebedrijf met een groepsomzet van 3,2 miljard euro en 46 filialen, verspreid over de hele wereld. Het Miele-merk is een premiumspeler in de markt van elektrische huishoudtoestellen en professionele installaties voor de verzorgingssector en horecabedrijven. Miele België realiseert met 206 medewerkers een omzet van 130 miljoen euro en heeft een marktleiderspositie in de meeste productcategorieën. Om het commercieel team binnen de afdeling ‘professional’ te leiden, is Miele op zoek naar een (m/v)

Sales Director Professional Belux

Miele is een Duits familiebedrijf met een groepsomzet van 3,2 miljard euro en 46 filialen, verspreid over de hele wereld. Het Miele-merk is een premiumspeler in de markt van elektrische huishoudtoestellen en professionele installaties voor de verzorgingssector en horecabedrijven. Miele België realiseert met 206 medewerkers een omzet van 130 miljoen euro en heeft een marktleiderspositie in de meeste productcategorieën. Om het commercieel team binnen de afdeling ‘professional’ te leiden, is Miele op zoek naar een (m/v)

I M M E R B E S S E R

ASSE

028_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:31 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

29VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Hudson zoekt:

TALENT DAT ERUIT SPRINGTHR MANAGING CONSULTANT

Dit jaar gingen al 35 nieuwe talenten met Hudson in zee. En onze groei houdt aan. Daarom zoeken we nog een aantal ervaren mensen met leiderschapskwaliteiten die klaar zijn voor een duik in het dynamische water van onze organisatie. Hudson biedt ruimte voor ondernemerschap, verantwoordelijkheid, ontwikkeling, kwaliteit en een werkomgeving met open communicatie en vertrouwen. • Ben jij het managementtalent dat zich in onze onderneming als een vis in het water voelt? • Combineer je een stevige HR-expertise of een interessante business achtergrond met commerciële passie? • Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, die jouw ondernemerschap stimuleert?Neem dan contact op en kom verkennen of HR-marktleider Hudson jouw loopbaan in een stroomversnelling kan brengen.

Interesse? Voor meer informatie, neem contact op via 09/242 53 19 of solliciteer via [email protected] met vermelding van de referentie BE735430.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. ANTWERPEN | BRUSSEL | GENT | KORTRIJK | HASSELT | LOUVAIN-LA-NEUVE

028_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:31 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Directeur ExploitatiesOperationeel manager met sterke leidinggevende en relationele vaardigheden

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het operationele management en de resultaten van alle verkooppunten in België. Daarbij staan de klant en de ‘speed of service’ steeds centraal • Als peoplemanager stuur je een team van bijna 300 medewerkers aan (districtmanagers, unit- managers en verkopers). Vanuit je enthousiasme, positivisme en professionalisme, weet je je medewerkers te motiveren en de goede bedrijfsspirit te bewaren • Dankzij je sterke marktkennis en aanwezigheid ‘in the field’ volg je de evoluties in de markt en speel je kort op de bal om te adviseren over de juiste nieuwe investeringen • Vanuit je commerciële en procesinzicht kom je tot creatieve oplossingen om de dienstverlening vanuit de verkooppunten nog efficiënter en sneller te laten verlopen • Je rapporteert aan de Directeur Operaties die gevestigd is in Frankrijk. Je maakt deel uit van het Belgische managementteam.

Je profiel: • Je behaalde minimum een bachelordiploma en beschikt over relevante ervaring in de retailsector, in een commercieel/operationele functie • Je bent een gedreven peoplemanager en weet jouw visie enthousiast te vertalen naar je medewerkers • Je bent vertrouwd met exploitatierekeningen en het lezen van een balans • Je denkt mee met de business, bent klantgericht en commercieel ingesteld • Je hebt voeling met het operationele karakter van de business • Je bent analytisch, oplossingsgericht en creatief • Perfect tweetalig (Nederlands-Frans) met een goede kennis van het Engels.

Aanbod: • Een functie met eindverantwoordelijkheid in een gezond en groeiend bedrijf dat deel uitmaakt van een stabiele internationale groep met ambitie.

SSP is een internationaal beursgenoteerde speler binnen de ‘Food Travel’ markt. De onderneming baat in 30 landen horecaconcepten uit op ‘high traffic’ locaties zoals luchthavens, treinstations en winkelcentra. De Belgische organisatie beheert momenteel 42 verkooppunten en baat voornamelijk de merken Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Cafe uit. Met zijn 300 medewerkers kent de organisatie al enkele jaren een sterke groei. Om deze groei te bestendigen en het dagelijkse beheer verder te sturen, zoekt SSP België een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736216.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OOSTERZELESSPSSPonderneming baat in 30 landen horecaconcepten uit op ‘high traffic’ locaties zoals luchthavens, treinstations en winkelcentra. De Belgische organisatie beheert momenteel 42 verkooppunten en baat voornamelijk de merken Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Cafe uit. Met zijn 300 medewerkers kent de organisatie al enkele jaren een sterke groei. Om deze groei te bestendigen en het dagelijkse beheer verder te sturen, zoekt SSP België een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Maintenance ManagerGedreven peoplemanager en organisator met passie voor techniek

Je functie: • Je bepaalt het onderhoudsbeleid voor de volledige site van Plastal. Organisatie, planning, opvolging en coördinatie van alle onderhoudswerkzaamheden aan de productie-installatie behoren tot jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast sta je ook in voor het facility-management van de gehele site • Je garandeert de continuïteit van het proces, maar zet ook in op het gebied van kostenefficiëntie, kwaliteit en rendement van de installaties. Je bent de trekker om via multidisciplinaire teams op de vloer de machinebeschikbaarheid te optimaliseren (TPM) • Als peoplemanager motiveer je een team van 6 ingenieurs en 3 teamleaders die je ondersteunt in hun dagelijkse taken. Je bent hun klankbord en bezorgt hen de nodige tools en structuren om steeds efficiënter en proactiever te werken • Een frequente afstemming met je collega’s van productie, engineering, kwaliteit en veiligheid is cruciaal. Je werkt constructief samen en betrekt hen bij verschillende projecten. Daarnaast denk je binnen het managementteam mee na over strategische uitdagingen en het beleid van de site • Je stelt jaarlijks het budget op voor de afdeling Onderhoud, bewaakt de kosten en volgt eventuele investeringen op. Je houdt tevens de vinger aan de pols van de maintenancekost • Je maakt deel uit van het managementteam en rapporteert aan de plantmanager. Je profiel: • Jouw peoplemanagement-stijl kenmerkt zich door een uitgesproken enthousiasme • Je werkt en denkt op het niveau van een master en kan relevante ervaring aantonen in een soortgelijke rol met een technische inslag • Volgende competenties zijn cruciaal in de rol: mensen aansturen, coachen, oplossingsgericht werken • Tevens ben je een voorbeeld voor je team, sterk in plannen en organiseren, stressbestendig en flexibel. Ervaring met het aansturen van een team is must • Je toont je leergierig en wil je verder ontwikkelen als persoon en professional • Kennis van lean is een pluspunt. Aanbod: • Een mooie technische managementrol met impact waar je als leider, samen met een ervaren team, zowel de dagelijkse werking als de toekomst kan faciliteren van een state-of-the-art productieplant binnen automotive • Een internationale omgeving waarin je je netwerk binnen automotive verder kan uitbouwen • Een mooi salarispakket op niveau en in lijn met je ervaring.

Plastal, een Zweedse groep met hoofdkwartier in Göteborg en vier state-of-the-art automotive productieplants in Europa, produceert en levert just-in-time ‘in sequence’ kunststofbumpers, -spoilers en -spare parts aan autoconstructeurs. De sterk geautomatiseerde maar tevens arbeidsintensieve plants kennen een proces dat gaat van moulding, over painting tot assembly en uiteindelijk de logistics. De Gentse plant is toeleverancier voor Volvo Cars en Volvo Trucks en realiseert met een 400-tal werknemers 100 miljoen euro omzet. Ter versterking van het managementteam en om de verdere uitdagingen aan te pakken, is Plastal op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736303.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENT

Maintenance Manager

Plastalproductieplants in Europa, produceert en levert just-in-time ‘in sequence’ kunststofbumpers, -spoilers en -spare parts aan autoconstructeurs. De sterk geautomatiseerde maar tevens arbeidsintensieve plants kennen een proces dat gaat van moulding, over painting tot assembly en uiteindelijk de logistics. De Gentse plant is toeleverancier voor Volvo Cars en Volvo Trucks en realiseert met een 400-tal werknemers 100 miljoen euro omzet. Ter versterking van het managementteam en om de verdere uitdagingen aan te pakken, is Plastal op zoek naar een (m/v)

030_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:30 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

31VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Operations ManagerMensgerichte peoplemanager met oog voor optimalisatie, groei en organisatorische efficiëntie

Je functie: • Als Operations Manager sta je in voor het dagelijkse operationele gebeuren van de productie, de logistieke afdeling, het magazijn, HR en de technische afdeling • Als peoplemanager ben je verantwoordelijk voor een 65-tal medewerkers, waarbij je een mensgerichte stijl hanteert. Je begeeft je bovendien graag op de werkvloer • Je neemt de operationele organisatie kritisch onder de loep en komt met verbeteringsvoorstellen die resulteren in verhoogde efficiëntie en behoud van kwaliteit en veiligheid • Via een doorgedreven organisatie van de werkvloer optimaliseer je diverse processen en stem je ze op elkaar af, zodat een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen gegarandeerd wordt • Je rapporteert aan de Factory Manager en maakt deel uit van het middle managementteam, om samen met hen de toekomstige organisatie uit te stippelen.

Je profiel: • Je behaalde bij voorkeur een opleiding als ingenieur, met een sterke technische interesse • Je hebt minstens 5 à 7 jaar ervaring in een productietechnische functie binnen een industriële productie-omgeving, bij voorkeur als leidinggevende • Je typeert jezelf als een peoplemanager die oog heeft voor de mens achter de medewerker. Je slaagt erin om beleidslijnen te vertalen naar concrete actiepunten die leven op de vloer door zelf het goede voorbeeld te geven • Je hebt ervaring met optimalisatieprojecten, kennis van lean vormt een plus • Vanuit je technische interesse en leergierigheid ben je bereid om je diep in te werken in de sector • Vanuit je kritische zin en ervaring heb je oog voor optimalisaties en streef je naar continue verbetering • Je bent een teamplayer • Je kan vlot en duidelijk communiceren op verschillende organisatieniveaus • Je bent perfect tweetalig: Nederlands en Engels.

Aanbod: • Een nieuw gecreëerde functie met brede verantwoordelijkheden in een stabiel en groeiend bedrijf • RPC maakt deel uit van een grotere groep die investeert, waardoor er doorgroeimogelijkheden zijn.

RPC Superfos maakt deel uit van de Britse beursgenoteerde RPC Group en is één van de Europese marktleiders binnen de spuitgiet- en kunststofverpakkingsindustrie. RPC Superfos ontwerpt en produceert kunststofverpakkingen voor food en non-food producenten. De groep telt internationaal 15 fabrieken, 18 verkoopkantoren en stelt 2300 medewerkers te werk. De Belgische divisie van RPC Superfos is gevestigd in Wetteren, telt 80 medewerkers en genereert een omzet van 20 miljoen euro. Om de verdere groei van de vestiging in Wetteren te garanderen, zoekt RPC Superfos momenteel een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736212 .Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

WETTEREN

Operations Manager

RPC Superfosmarktleiders binnen de spuitgiet- en kunststofverpakkingsindustrie. RPC Superfos ontwerpt en produceert kunststofverpakkingen voor food en non-food producenten. De groep telt internationaal 15 fabrieken, 18 verkoopkantoren en stelt 2300 medewerkers te werk. De Belgische divisie van RPC Superfos is gevestigd in Wetteren, telt 80 medewerkers en genereert een omzet van 20 miljoen euro. Om de verdere groei van de vestiging in Wetteren te garanderen, zoekt RPC Superfos momenteel een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Algemeen Directeurmet ervaring in projectmanagement

Je functie: • Aansturen van zowel de operationele teams als de stafdiensten • De organisatie vertegenwoordigen in haar relaties met partners (vennoten, bevoegde overheidsinstanties …) op alle niveaus, alsook (binnen het kader van volmacht) het afsluiten van akkoorden of het delegeren van die bevoegdheid aan medewerkers • Ontwikkelen van strategische plannen en rapporteren over de werking van de organisatie aan bestuur en toezichtsorganen • Coördineren, opvolgen en bijsturen van een waaier aan projecten.

Je profiel: • Je beschikt over een masterdiploma (universitair of NUHO) bij voorkeur (doch niet noodzakelijk) in een economische richting • Je hebt minstens 10 jaar ervaring in een managementfunctie • Je bent een analytische en contactvaardige manager die teams weet aan te sturen met het oog op een sterke projectmatige beheersing van de resultaten • Je bent flexibel en stressbestendig en beschikt over een rijbewijs B.

Aanbod: • Bruto jaarloon van (afhankelijk van relevante ervaring) € 95.367,22 tot € 107.886,39, aangevuld met groeps- en hospitalisatie-verzekering, plus een waaier aan andere extralegale voordelen.

SOLVA (zie ook www.so-lva.be) is het intergemeentelijke samenwerkingsverband voor ruimtelijke ordening en socio-economische expansie in het arrondissement Aalst & Oudenaarde. De organisatie stelt ongeveer 40 personen tewerk, is gevestigd in Erpe-Mere, en biedt haar diensten aan 22 steden en gemeenten aan. Op dit moment is men voor een contract van onbepaalde duur op zoek naar een voltijdse (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736273. Stuur voor 22 november 2015 om middernacht je cv en motivatie-brief (met kopie van je einddiploma en een bewijs van goed zedelijk gedrag). De schriftelijke proef gaat door in Gent op 1 december. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ERPE-MERE

Algemeen Directeur

SOLVAvoor ruimtelijke ordening en socio-economische expansie in het arrondissement Aalst & Oudenaarde. De organisatie stelt ongeveer 40 personen tewerk, is gevestigd in Erpe-Mere, en biedt haar diensten aan 22 steden en gemeenten aan. Op dit moment is men voor een contract van onbepaalde duur op zoek naar een voltijdse (m/v)

030_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:30 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Commercieel DirecteurInternationale business-developer met uitgesproken management-skills om de commerciële afdeling verder te structureren en te professionaliseren

Je functie: • Als trekker binnen het commerciële team verstevig je de marktpositie van Brustor in de regio Noord-Europa. Om de commerciële doelstellingen te realiseren, begeleid je vijf salesmanagers ‘on-the-job’. Je onderhoudt contacten met strategische klanten en samen met je team beheer, informeer en enthousiasmeer je het dealernetwerk • Nadat je een goed inzicht hebt ontwikkeld in de interne werking van de verkoopafdeling, de markt, de producten, de prijsstrategie en de kosten, werk je verbeteringsvoorstellen uit. Je bekijkt zaken vanuit een vernieuwende ooghoek om de commerciële organisatie aan te passen aan veranderende noden van de markt. Je vertaalt salesconcepten naar concrete initiatieven om nog efficiënter, klantgerichter en professioneler te werken • Intern bouw je goede relaties op met je collega’s van marketing, logistiek, engineering en productie, en kom je door constructief af te stemmen als team tot mooie resultaten • Je ontwikkelt het nieuwe CRM-pakket verder en implementeert het bij het team • Je reist 50% van je tijd en rapporteert aan de general manager. Je profiel: • Je kan terugblikken op een salesrol met people-management-verantwoordelijkheden in een technische sector. Ervaring met het beheren van een dealernetwerk is een must • Je bent een entrepreneur, proactief en hands-on ingesteld en beschikt over een no-nonsense attitude • Je beschikt over goede analytische vaardigheden en hebt zin voor synthese • Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.Aanbod: • Een commerciële rol met impact in een groeiende organisatie met korte beslissingslijnen waar je in nauw contact met de markt en klanten, in een ondernemend klimaat zaken kan verwezenlijken • De kans om je netwerk verder uit te bouwen op internationaal vlak en om mee te denken over innovatieve projecten • Een aantrekkelijk salarispakket in lijn met je kennis en ervaring.

Brustor (www.brustor.com), een familiale onderneming gevestigd in Gullegem, is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief productengamma dat aan hoge kwalitatieve normen voldoet. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736308.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GULLEGEM

Brustortoonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief productengamma dat aan hoge kwalitatieve normen voldoet. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Erke

nning

snum

mer

wer

ving &

selec

tie V

G. 20

6/B - B

HG B

-AA0

4.008

– W

.RS.

98 • L

id va

n Fed

ergo

nEr

kenn

ings

num

mer

wer

ving

& se

lect

ie V

G. 20

6/B

– BH

G B-

AA04

.008 –

W.R

S.98

• Lid

van

Fede

rgon

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Groep ‘bimmo’ is als overkoepelende groep van ondernemingen actief in het ontwikkelen en verhuren van vastgoedprojecten in eigen beheer. Gegroeid vanuit het “uitvinden” en exploiteren van eigen retailketens zoals SELFMADE, FUN & TUINCOMFORT, is bimmo zich gaan specialiseren in het zoeken en vinden van toplocaties voor de retail, de zogenaamde ‘baanwinkels’ of perifeer winkelvastgoed. Ondertussen is bimmo, een financieel sterke en gezonde onderneming, uitgegroeid tot een stevige speler die dynamisch reageert op marktevoluties in professioneel vastgoed. De groep spitst zich toe op winkelvastgoed op toplocaties. Om het dagelijks beheer van de organisatie mee te ondersteunen en, op termijn, stelselmatig over te nemen, zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE730653.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

SCHILDEGroep ‘bimmo’ van vastgoedprojecten in eigen beheer. Gegroeid vanuit het “uitvinden” en exploiteren van eigen retailketens zoals SELFMADE, FUN & TUINCOMFORT, is bimmo zich gaan specialiseren in het zoeken en vinden van toplocaties voor de retail, de zogenaamde ‘baanwinkels’ of perifeer winkelvastgoed. Ondertussen is bimmo, een financieel sterke en gezonde onderneming, uitgegroeid tot een stevige speler die dynamisch reageert op marktevoluties in professioneel vastgoed. De groep spitst zich toe op winkelvastgoed op toplocaties. Om het dagelijks beheer van de organisatie termijn, stelselmatig over te nemen, zijn we op zoek naar een (m/v)

Adjunct-DirecteurPragmatische en discrete manager met sterke administratieve skills en financieel inzicht

Je functie: • Je werkt in tandem met de algemeen directeur en ondersteunt hem in de operationele uitoefening en sturing van de onderneming• Je rapporteert over lopende zaken op een gestructureerde manier. Hierbij sta je in voor de opmaak, analyse, beoordeling en rake interpretatie van de financiële cijfers van de groep • Je controleert de budgetten, stuurt bij waar nodig en doet aanbevelingen om processen te structureren en te optimaliseren • Naast de opvolging van de operationele activiteiten doe je voorbereidend werk inzake investeringsdossiers voor de Raad Van Bestuur en bespreek je deze ter goedkeuring • Je hebt regelmatig contact met verschillende (externe) gesprekspartners waaronder huurders, makelaars, notarissen en accountants en door je vlotte samenwerking weet je dossiers succesvol af te ronden en/of samenwerkingsovereenkomsten af te sluiten. Ook lopende en nieuwe projecten volg je nauwgezet op om ze met succes af te ronden • Je stuurt en motiveert een team van een 10-tal administratieve en technische medewerkers, je coördineert en optimaliseert de bedrijfsprocessen en delegeert succesvol de verantwoordelijkheden aan je medewerkers • Je blijft op de hoogte van wat er gebeurt op lokaal bestuursniveau in functie van geplande projecten • Je start als assistent van het dagelijkse bestuur, met het oog op het stelselmatig doorgroeien naar een volledige overname van dit takenpakket.

Je profiel: • Je hebt een hogere opleiding genoten, idealiter in een economisch-juridische richting • Werken in een KMO met een veelzijdig takenpakket is jouw ding • Je haalt voldoening uit het verder bestendigen van de organisatie, maar hebt ook een neus voor opportuniteiten • Je bent goed thuis in boekhouding en financiële rapportage. Je kan cijfers doorgronden en doorzien, balansen lezen en beoordelen • Je kan vlot om met huurders/klanten en houdt ervan om hen tevreden te stellen • Door je analytisch inzicht en onderhandelingsvaardigheden weet je te overtuigen en kunnen projecten succesvol worden opgestart, beheerd en afgerond • Operationele problemen kan je vlot en efficiënt coördineren en afhandelen • Je hebt ervaring in leiding geven en haalt voldoening uit het coachen en motiveren van je team. Je bent een doener, geen theoreticus.

Aanbod: • De kans om deel uit te maken van een gevestigde waarde in vastgoedbeheer • Een groeipad om in een sterke KMO het algemene beheer over te nemen • Gunstige arbeidsvoorwaarden en marktconform salarispakket.

032_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:28 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

33VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736514.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

GENT

Bruggeman N.V. is een belangrijke speler op de gedistilleerdmarkt in de Benelux en realiseert een zakencijfer van meer dan 30 miljoen euro (België en export) in zowel horeca als foodsector en maakt deel uit van de Franse groep La Martiniquaise die wereldwijd aanwezig is in 110 landen. Bruggeman is marktleider in jenever, met de premium merken Peterman, Smeets en Hertekamp en speelt verder een belangrijke rol op de whisky-, wodka- en rummarkt met merken als Label 5 Whisky, Poliakov Vodka, Negrita Rum, Saint James Rum, Porto Cruz en Mangaroca. Recent werd het gamma aangevuld met HTK - Hertekamp Belgian Dry Gin. Om de verdere groei te ondersteunen, is Bruggeman op zoek naar een (m/v)

Key Accountmanager Off-TradeToponderhandelaar met sterke analytische en peoplemanagementskills

Je functie: • Als Key Accountmanager Off-Trade sta je in voor het volledige beheer van de top retailklanten voor de verschillende productgroepen waarbij je P&L-verantwoordelijkheid draagt en je budget zelfstandig beheert • Vertrekkend van je accountplan, sta je in voor de negotiaties met de klanten en ben je verantwoordelijk voor de commerciële relaties en resultaten • In samenspraak met de commercieel directeur bepaal je per sector en regio de Off-Tradeobjectieven • Als peoplemanager coach je een team van 5 salespromotors binnen de Off-Tradeafdeling • Je zorgt voor duidelijk overleg met de marketingafdeling en werkt nauw samen met de category manager aan de marktanalyse en het productassortiment • Je rapporteert aan de commercieel directeur.

Je profiel: • Je denkt en handelt op masterniveau en kan terugvallen op minstens 3 jaar ervaring in de verkoop binnen FMCG of Retail. Affiniteit met het productsegment is een plus • Je bent een sterke onderhandelaar en resultaatgedreven • Je creativiteit en inlevingsvermogen zorgen voor een constructieve langetermijnrelatie met je klanten • Je bent goed georganiseerd en efficiënt in je werk • Je hebt ervaring met peoplemanagement waardoor je een team kan motiveren en overtuigen • Je bent tweetalig (Nederlands/Frans) en hebt een goede kennis van het Engels.

Aanbod: • Een boeiende functie binnen het commercieel departement met doorgroeimogelijkheden • De kans om jezelf te ontwikkelen binnen een internationale FMCG-speler met Gentse roots en nog steeds een kenmerkende familiale spirit • Een marktconform salaris met extralegale voordelen.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Marketing ManagerCreatieve en inspirerende persoonlijkheid met sterke relationele en organisatorische vaardigheden

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor een optimale marketingondersteuning van CRC Europe en voor het uittekenen en organiseren van een brede waaier aan marketingacties voor het gehele productengamma van CRC, en dit in lijn met de strategische visie van CRC Europe en op maat van internationale en nationale dealers binnen de EMEA-regio • Concreet sta je van a tot z in voor verschillende projecten, gaande van een optimale introductie van nieuwe producten in de verschillende markten en het organiseren van speciale acties om bepaalde productgroepen te promoten, tot het voortdurend up-to-date houden van POS-materiaal. Je wordt hierbij ondersteund door drie medewerkers • Daarnaast beheer je de branding, de positionering en het productengamma van alle CRC-merken. Je plaatst deze optimaal in de markt en zet hierbij de marketing- en promotiebudgetten zo efficiënt mogelijk in • Je weet wat er gebeurt binnen de sector en bent attent om evoluties te signaleren. Op basis van je gedegen markt- en concurrentieanalyse adviseer je het salesteam rond optimalisatie en innovaties binnen het productassortiment, maar denk je tevens na over het identificeren van nieuwe marktsegmenten • Je werkt nauw samen met collega’s in Zele en in de zeven buitenlandse filialen • Je rapporteert aan de European Sales & Marketing Director.

Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma in een economische richting, zoals T.E.W., marketingmanagement of business-studies. Ervaring met productmanagement van technische of chemische producten is een troef • Je hebt bij voorkeur ervaring in een internationale omgeving en spreekt vlot Engels. Daarnaast is kennis van het Frans en het Duits een plus • Als persoon koppel je sterke interpersoonlijke vaardigheden en presentatieskills aan goed ontwikkelde organisatorische vaardigheden.

Aanbod: • Een uitdagende functie waarbij je deel uitmaakt van een internationaal bedrijf met duidelijke groeiambities en ook lokaal de geborgenheid en dynamiek ervaart van een kmo • De kans om bij te dragen tot de kwaliteit, zodat de organisatie dankzij jouw competenties het verschil kan maken met kwalitatief hoogstaande producten • Een aantrekkelijk salaris met bedrijfswagen en extralegale voordelen.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736581.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

CRC Industries Europe (Zele) maakt deel uit van de Amerikaanse familiale groep Berwind die wereldwijd meer dan 5000 medewerkers telt. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeermiddelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden, onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 volledig vernieuwd werd. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengt, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

Marketing Manager

CRC Industries Europemeer dan 5000 medewerkers telt. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeermiddelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden, onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 volledig vernieuwd werd. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengt, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

ZELE

032_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:28 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Production Manager Gedreven peoplemanager die een efficiënte productieorganisatie(BE733789) kan opzetten en beheren

Logistics Manager Operationeel logistiek expert met focus op warehousing en (BE733791) transport

Purchasing Manager Aankoper verantwoordelijk voor packaging en contract(BE733790) manufacturing

Customer Service Associate Klantgerichte professional met SAP-ervaring en perfecte kennis Frans

(deeltijds 70%) (BE733794) Ons aanbod: • Je komt terecht in een innovatief bedrijf waar duurzaamheid, samenwerking, creativiteit en durf belangrijke waarden vormen om de toekomst veilig te stellen • Een competitief salarispakket in functie van jouw expertise en ervaring • Een functie waarbij je een belangrijke factor bent om de organisatie naar een hoger niveau te tillen en je betrokken wordt bij de verschillende aspecten van het bedrijfsmanagement.

People Against Dirty is een missiegedreven organisatie met twee merken ecover en method en legt zich toe op het ontwikkelen van betere oplossingen voor de gezondheid van mens en milieu. De organisatie ambieert om één van de meest duurzame werkgevers te zijn op deze planeet met ongelooflijk creatieve en innovatieve producten. Binnen Europa maakt het bedrijf een sterke groei door met een complete restyling van ecover en de verdere expansie van het merk method. Ecover werd in de jaren 70 in België opgericht en groeide uit tot veelvuldig bekroonde pionier in ecologische was- en reinigingsmiddelen. Niettemin wil het

zich blijven heruitvinden en positioneren als een protagonist voor onze planeet. Dit bedrijf wil de dingen anders aanpakken om zo de uitdaging met de reuzen in zijn marktsegment aan te gaan. Passie kenmerkt de organisatiecultuur en de werkomgeving moeten we omschrijven als creatief, ondernemend, flexibel, oplossinggedreven, maar ook teamgericht en fun. People against Dirty staat dan ook voor medewerkers die vuil willen bestrijden zonder de mens, andere wezens en de planeet aan te tasten. Om de sterke wereldwijde groei verder te ondersteunen, wordt het Supply Chain Center Of Excellence in Malle (bij Antwerpen) verder uitgebouwd en gaat de organisatie op zoek naar volgende People against Dirty (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie over deze vacatures en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie en bezorg ons je Engelstalig cv. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

MALLEPeople Against Dirty toe op het ontwikkelen van betere oplossingen voor de gezondheid van mens en milieu. De organisatie ambieert om één van de meest duurzame werkgevers te zijn op deze planeet met ongelooflijk creatieve en innovatieve producten. Binnen Europa maakt het bedrijf een sterke groei door met een complete restyling van ecover en de verdere expansie van het merk method. Ecover werd in de jaren 70 in België opgericht en groeide uit tot veelvuldig bekroonde pionier in ecologische was- en reinigingsmiddelen. Niettemin wil het

zich blijven heruitvinden en positioneren als een protagonist voor onze planeet. Dit bedrijf wil de dingen anders aanpakken om zo de uitdaging met de reuzen in zijn marktsegment aan te gaan. Passie kenmerkt de organisatiecultuur en de werkomgeving moeten we omschrijven als creatief, ondernemend, flexibel, oplossinggedreven, maar ook teamgericht en fun. People against Dirty staat dan ook voor medewerkers die vuil willen bestrijden zonder de mens, andere

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Technisch-Commercieel PlannerOrganisatorische en communicatieve teamplayer

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de opdrachten voor het transport van afvalstoffen • Je voorziet de nodige documenten, zorgt voor een optimale afstemming met de klant en eindverantwoordelijke en levert zo een correcte planning af • Je maakt, aan de hand van de nodige opleidingen rond toegepaste verwerkingstechnieken, de link tussen de opdrachten van de klant en de verwerkingsmogelijkheden van Shanks • Je weet, na een grondige introductie, de wetgeving correct toe te passen rond etikettering, transportdocumenten, in- en uitvoerregeling, vervoer van gevaarlijke stoffen enz. • Je werkt nauw samen met de commerciële binnen- en buitendienst, de productie-eenheden en de dispatching vrachtwagens • Je staat in voor de administratieve follow-up van de afvalophalingen die door jou werden ingepland • Je rapporteert aan de Coördinator Commerciële Binnendienst.

Je profiel: • Je beschikt minimum over een bachelordiploma en hebt een basiskennis chemie of milieuzorg en/of de nodige interesse in de milieu- en afvalverwerkingssector • Je hebt reeds een eerste ervaring in een gelijkaardige functie • Met je organisatietalent, administratieve en communicatieve vaardigheden, proactieve ingesteldheid en klantgerichtheid slaag je erin om alles vlot en efficiënt te laten verlopen • Je beschikt over een helikopterview om als tussenpersoon op te treden tussen de klant en de eindverantwoordelijke • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede basiskennis van het Frans.

Aanbod: • Een uitdagende en afwisselende functie in een bloeiende kmo met internationale scope binnen de context van een toekomstgerichte sector • Een professionele en actiegerichte organisatie met een enthousiaste, jonge en dynamische werksfeer waarin het nemen van initiatief gewaardeerd wordt • Een motiverend salarispakket in lijn met je ervaring.

Shanks Vlaanderen NV maakt deel uit van de internationale groep SHANKS WASTE SOLUTIONS, gespecialiseerd in de ophaling en verwerking van afvalstoffen en industriële reiniging. In Vlaanderen realiseert het bedrijf een omzet van 75 miljoen euro en stelt het 350 medewerkers tewerk in verschillende vestigingen waaronder Roeselare, Gent, Kortemark, Bree en Wielsbeke. Wat betreft de waterzuivering, slibbehandeling, vergisting en recyclage behoort Shanks tot de top in België. Voor de vestiging in Roeselare zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE734961.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ROESELARE

Technisch-Commercieel Planner

Shanks Vlaanderen NVgespecialiseerd in de ophaling en verwerking van afvalstoffen en industriële reiniging. In Vlaanderen realiseert het bedrijf een omzet van 75 miljoen euro en stelt het 350 medewerkers tewerk in verschillende vestigingen waaronder Roeselare, Gent, Kortemark, Bree en Wielsbeke. Wat betreft de waterzuivering, slibbehandeling, vergisting en recyclage behoort Shanks tot de top in België. Voor de vestiging in Roeselare zijn wij op zoek naar een (m/v)

034_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:27 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

35VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Onze klant is in zijn branche één van de grootste fabrikanten van technische producten voor de bouwsector. Als Europese marktleider realiseert het bedrijf een omzet van 35 miljoen euro en heeft vestigingen in België en Frankrijk.

Om in een competitieve markt verdere successen uit te bouwen, zoekt onze klant een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735595.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OOST-VLAANDEREN

General ManagerPragmatische bruggenbouwer met visie

Je functie: • Als general manager ben je verantwoordelijk voor het beleid en de resultaten van de onderneming met 2 sites (België en Frankrijk). In afstemming met de Raad van Bestuur maak je een strategisch plan op, waarin rekening wordt gehouden met de internationale groeiambitie van het bedrijf, de beschikbare financiële middelen, de huidige en toekomstige marktvereisten en de belangen van de aandeelhouders • Een cruciale taak is het vertalen van de strategie naar de organisatie toe. Je werkt actief samen met jouw managementteam om ervoor te zorgen dat de objectieven duidelijk zijn doorheen het volledige bedrijf en dat de juiste processen en structuren opgezet worden. Je aanpak laat toe dat de gekozen richting uitmondt in acties die gedragen worden en zich vertalen in resultaten • Je begeleidt een organisatie op een motiverende en overtuigende manier naar de volgende maturiteitsfase. Je slaagt erin om de medewerkers stap voor stap mee te nemen in het verhaal van internationale groei door professionalisme te combineren met waardengericht leiderschap • Je rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.

Je profiel: • Je hebt ervaring als general manager van een kmo in een industriële productiecontext, waar projectrentabiliteit cruciaal is. Ervaring in de bouwsector kan een plus zijn • Je hebt een technische managementbagage en bent pragmatisch ingesteld, waardoor je ideeën en strategische visies weet om te zetten in concrete actieplannen met realistische doelstellingen • Het bedrijfsbelang voor ogen houdend, aarzel je niet om een positie in te nemen en te verdedigen op basis van analyse en rationeel onderbouwde argumenten • Je persoonlijke uitstraling, leiderschap en impact stellen je in staat om een ‘change’-traject te begeleiden. Je bent een diplomatieke entrepreneur, die zich communicatief - zowel verzoenend als besluitvaardig - kan opstellen • Als coachende leider slaag je erin om een draagvlak te creëren en de mensen achter de genomen beslissingen te scharen. Je hanteert een open communicatiestijl en bouwt een vertrouwensrelatie op met de medewerkers • Je weet je vlot uit te drukken in het Nederlands, Engels en Frans.

Aanbod: • Een functie met ruime verantwoordelijkheden en uitdagingen waar je een grote toegevoegde waarde en impact kan hebben bij het uittekenen van de toekomst van het bedrijf, zowel op strategisch vlak als op het gebied van interne organisatie en externe uitstraling • Een marktcompetitief verloningspakket.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Onze klant, Kunsthuis Opera Vlaanderen, Ballet Vlaanderen vzw, brengt opera, ballet, muziek- en danstheater als actuele en levende kunstvormen en concentreert zich op de grote werken uit het repertoire, op heden-daagse creaties en te herontdekken meesterwerken. Kunsthuis is een open huis dat een publiek van alle leeftijden en sociaal-culturele achtergronden wil bereiken. De producties zijn vooral te zien in Antwerpen en Gent, maar Kunsthuis is ook een belangrijke speler op nationaal en internationaal vlak. Met 350 contractuele medewerkers en 1,500 tijdelijke medewerkers per seizoen is Kunsthuis de grootste culturele werkgever in

Vlaanderen. Een variatie aan artistieke, zakelijke, technische en administratieve profielen, maken deze organisatie extra bijzonder. Voor de verdere opvolging van het HR-beleid is Kunsthuis op zoek naar een enthousiaste collega.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer vóór 16 november 2015 via [email protected] met vermelding van referentie BE735391.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

ANTWERPENOnze klant, als actuele en levende kunstvormen en concentreert zich op de grote werken uit het repertoire, op heden-daagse creaties en te herontdekken meesterwerken. Kunsthuis is een open huis dat een publiek van alle leeftijden en sociaal-culturele achtergronden wil bereiken. De producties zijn vooral te zien in Antwerpen en Gent, maar Kunsthuis is ook een belangrijke speler op nationaal en internationaal vlak. Met 350 contractuele medewerkers en 1,500 tijdelijke medewerkers per seizoen is Kunsthuis de grootste culturele werkgever in

Vlaanderen. Een variatie aan artistieke, zakelijke, technische en administratieve profielen, maken deze organisatie extra bijzonder. Voor de verdere opvolging van het HR-beleid is Kunsthuis op zoek naar een enthousiaste collega.

HR-ManagerErvaren allrounder voor het stroomlijnen van de HR-processen in een creatief huis vol talent

Je functie: • Als HR-manager ontwikkel je, samen met de directie en in lijn met de beheersovereenkomst en de modaliteiten van de sector, een HR-beleid dat de artistieke en algemene doelstellingen ondersteunt • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en stroomlijnen van bedrijfsprocessen en procedures binnen alle deelaspecten van HR (o.a. compensation & benefits, opleiding & ontwikkeling, welzijn van de medewerkers enz) • Je onderhandelt met de sociale partners • Je werkt samen met andere culturele partners • Je leidt een team van 4 mensen en coördineert de dagelijkse werking van de dienst • Je zet de juiste competenties van je teamleden in om hun motivatie en kennis blijvend te versterken.

Je profiel: • Je hebt een masterdiploma of aantoonbare ervaring op een masterniveau in bij voorkeur één van de HR-domeinen en kan minimum 5 jaar leidinggevende of sturende ervaring voorleggen in één of meerdere HR-domeinen • Je bent een echte peoplemanager; je kan een team leiden, coachen en motiveren maar bent ook een teamplayer • Je kan het talent van medewerkers onderkennen en hebt oog voor hun verdere ontwikkeling • Je voelt je mede verantwoordelijk voor het algemeen welzijn van alle medewerkers en draagt hier op een actieve wijze mee toe bij • Je kan een problematiek helder en bevattelijk verwoorden en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden • Je hebt ervaring in efficiënt en constructief onderhandelen (met sociale partners) • Je hebt kennis van de sociaaljuridische aspecten binnen HR • Je kan binnen budgetten werken en ze op een adequate manier beheren • Je bent flexibel naar werkuren toe • voeling met de sector is een voordeel • Je hebt een zeer goede kennis van Nederlands en Engels.

Aanbod: • Een internationale, artistieke en stimulerende werkomgeving • Standplaats Antwerpen • Een voltijds contract (38u/week) van onbepaalde duur • Een competitief loon binnen de sector.

034_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:27 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

36 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

“Elke dag, samen met de deputatie en de

collega’s, werken aan een provincie waar

het goed is om te leven, te wonen en te

werken, dat maakt mijn job uitdagend.“

ingenieur-dienstchef Water en DomeinenSTATUTAIRE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU A8 (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als ingenieur-dienstchef Water en Domeinen werk je aan de realisatie van duurzame watersystemen in Limburg. Je hoofdopdracht is vanuit je expertise wateroverlast aanpakken en waterlopen in goede conditie brengen en houden. Behalve door het uitvoeren van onderhoudswerken aan 1 500 km waterlopen, gebeurt dit o.a. door het aanleggen van over-stromingszones en het uitvoeren van maatregelen voor beekstructuur-herstel.

Toelatingsvoorwaarden: master in de (bio)ingenieurswetenschappen/burgerlijk of bio-ingenieur

Brutomaandloon: minimum € 4 054,00 en maximum € 6 333,00

adviseur Organisatie en Coördinatie STATUTAIRE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU A5 (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als adviseur Organisatie en Coördinatie ondersteun je op een actieve en innovatieve wijze de provinciegriffier, de deputatie en de organisatie bij het ontwikkelen van een resultaatsgericht, inclusief, kwalitatief, des-kundig onderbouwd en maatschappelijk verantwoord beleid. Je bent de drijvende kracht en participeert actief in de ontwikkeling en het uitrollen van managementtools, zoals KPI’s, MIS, plannings- en opvolgingsinstru-menten met het oog op het verbeteren van de kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit binnen de organisatie.

Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma en beschikken over minimaal 6 jaar relevante beroepservaring

Brutomaandloon: minimum € 4 470,00 en maximum € 6 514,00

bestuurssecretaris Economie/SALK CONTRACTUELE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU A (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als bestuurssecretaris Economie/SALK volg je de uitvoering van de SALK-projecten nauwgezet op om gepaste beleidsacties voor te stellen om de uitvoering te versnellen, eventuele knelpunten te detecteren en te remediëren. Op basis van je grondige kennis van het SALK-exper-tenrapport en – uitvoeringsplan volg je inhoudelijk, administratief en budgettair nauwgezet en permanent de voortgang van de uitvoering van de projecten met een provinciale en met een Vlaams/provinciale financiering op. Naast het bijsturen van projecten ga je eveneens vanuit je kennis van zaken en je netwerkvaardigheden op zoek naar opportu-niteiten voor toekomstige projectontwikkelingen ter aanvulling van de SALK-projecten en passend binnen de SALK-strategie.

Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma

Brutomaandloon: minimum € 2 928,00 en maximum € 4 852,00

n

provincie Limburghier groeien ideeën

www.limburg.be/vacatures#limburgbevacatures

Renata Camps, provinciegri�er

036_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:25 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

37VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

bestuurssecretaris Vrijetijdseconomie/Toerisme CONTRACTUELE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU A (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als bestuurssecretaris Vrijetijdseconomie/Toerisme heb je als doel een bijdrage te leveren aan de versnelde ontwikkeling van de Limburgse vrijetijdseconomie. Vanuit je vakkennis, je affiniteit met de sector en je netwerkvaardigheden slaag je erin nieuwe, toekomstgerichte, realisti-sche en gedragen hefboomprojecten en beleidsvoorstellen te ontwikke-len in samenspraak met relevante actoren. Goedgekeurde projecten op het beleidsdomein vrijetijdseconomie en toerisme volg je inhoudelijk, administratief en budgettair nauwgezet op om gepaste beleidsacties voor te stellen om de uitvoering te versnellen, eventuele knelpunten te detecteren en te remediëren.

Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma

Brutomaandloon: minimum € 2 928,00 en maximum € 4 852,00

coördinator Limburgs Steunpunt Biodiversiteit - Provinciaal NatuurcentrumCONTRACTUELE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU A (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als coördinator van het Limburgs Steunpunt Biodiversiteit ben je een belangrijke schakel tussen het provinciale natuurbeleid, de regionale landschappen en de gemeenten. De coördinator steunt de regionale landschappen in het uitwerken van allerlei (Europese) projecten, zorgt voor een goede onderlinge afstemming van de dienstverlening en maakt de koppeling tussen de dienstverlening van de regionale landschappen en het provinciale natuurbeleid.

Toelatingsvoorwaarden: masterdiploma

Brutomaandloon: minimum € 2 928,00 en maximum € 4 852,00

hoofddeskundige monumenten-wachter InterieurCONTRACTUELE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU B4-B5 (MOMENTEEL 1 FUNCTIE VACANT)

Als monumentenwachter Interieur heb je als doel het behoud en het beheer van historisch waardevol, roerend erfgoed binnen de provin-cie Limburg te stimuleren en te bevorderen. Vanuit je expertise op het gebied van conservatie voer je grondig onderzoek uit van de waarde-volle interieurs en stel je kwalitatieve toestandsrapporten op. Aan de aangesloten leden van Monumentenwacht Limburg verstrek je op een klantgerichte wijze informatie over het onderhoud en instandhouding van de interieuronderdelen en objecten.

Toelatingsvoorwaarden: bachelordiploma en minimaal 3 jaar relevante beroepservaring

Brutomaandloon: minimum € 2 895,00 en maximum € 4 356,00

erfgoedtuinier – Domein BokrijkCONTRACTUELE WERVINGSRESERVE OP NIVEAU D (MOMENTEEL 3 FUNCTIES VACANT)

Als erfgoedtuinier werk je in groep of zelfstandig mee aan de groenaan-leg en het groenonderhoud in het Domein Bokrijk (openluchtmuseum, kasteelpark en arboretum). Op basis van de gegeven instructies, de bestaande reglementering en het aanwezige materiaal (mechanisch of gemotoriseerd) zaai je gazons in, leg je borders en perken aan, verwerk je gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, onderhoud je het cor-recte labelen van de collectie erfgoed en sta je in voor het onderhoud van terreinvoorzieningen en infrastructuur.

Toelatingsvoorwaarden: geen diplomavoorwaarden

Brutomaandloon: minimum € 1 830,00 en maximum € 2 774,00

Solliciteren kan uiterlijk tot 23 november 2015 bij de Afdeling Loopbaanbegeleiding, Directie HRM, Univer- siteitslaan 1, 3500 Hasselt, [email protected].

Surf naar www.limburg.be/vacatures voor meer informatie over de functies en over de selectieproce-dures of neem contact op met Rebecca Huysmans, [email protected], tel. 011 23 78 37.

provincie LimburgUniversiteitslaan 1

3500 Hasselt, BElimburg.be/vacatures

Ontdek je job bij de provincie Limburg!Wil je samenwerken met toffe collega’s? Sta je met plezier Limburgers te woord? Wil je groeien in je functie? Wil je een stempel drukken op Limburg? Dan is werken bij de provincie Limburg of een van haar instellingen zeker iets voor jou.

De provincie Limburg selecteert op basis van je competenties. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van je leeftijd, je geslacht, je etnische afkomst, je geloof, je handicap of je nationaliteit.

036_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:25 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Interesse? Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Rudi Neirynck op het nummer 050 442 500. Je sollicitatiebrief met uitgebreid cv stuur je naar het adviesbureau Search & Selection, t.a.v. mevr. Myra Vandekerckhove, Koning Albertlaan 79, 9000 Gent, [email protected]. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op woensdag 9 december 2015.

2 projectleiders integraal waterbeheer niveau A – contractueel – voltijds – wervingsreserve (2 jaar)

Jouw functie: je staat het management bij in de uitwerking en implementatie van het lokaal integraal waterbeheer en ondersteunende taken op het vlak van urbanisatie. Je wordt belast met het uitwerken en opvolgen van concrete projecten met betrekking tot drinkwaterdossiers (winning, distributie en installaties) en het beheer van de gemeentelijke rioleringen (afvoer, lokale zuivering en installaties).

• masterdiploma burgerlijk of industrieel ingenieur bouwkunde, elektromechanica, elektriciteit of gelijkgesteld

• of masterdiploma, aangevuld met master na master, GAS, postlicentie of professionele bachelor richting bouwkunde, elektromechanica of elektriciteit of gelijkgesteld

• rijbewijs B.

juridisch consulent niveau A – contractueel – voltijds – wervingsreserve (2 jaar)

Jouw functie: je staat het management van AGSO Knokke-Heist bij voor alle juridische aspecten die verband houden met de werking van de afdelingen. De nadruk ligt hierbij op de voorbereiding en opmaak van authentieke en onderhandse overeenkomsten, de toepassing van het administratief recht en overheidsopdrachten in het bijzonder.

• masterdiploma in de rechten of gelijkgesteld • of masterdiploma, aangevuld met master na

master, GAS, postlicentie of professionele bachelor richting rechten of gelijkgesteld.

Het autonoom gemeente-bedrijf Stadsontwikkeling (AGSO) is verantwoordelijk voor de stadsvernieuwings- en stadsontwikkelingsprojec-ten van de gemeente Knokke-Heist, de exploitatie van het gemeentelijk Waterbedrijf, het gemeentelijk afvalbeheer en diverse exploitatieopdrachten.

Voor de verdere uitbouw zijn we dringend op zoek naar een (m/v):

De VRT zorgt voor een kwalitatief hoogstaand aanbod in de sectoren informatie, cultuur, educatie en ontspanning. Prioritair brengt de VRT informatie- en cultuurprogramma’s. Daarnaast verzorgt de VRT ook eigentijdse educatie, eigen drama, ontspannings- en sportprogramma’s. Het hele aanbod van de VRT wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, professionaliteit, creativiteit en originaliteit, zowel naar inhoud als naar vorm.

Om de VRT binnen deze context en rekening houdend met de budgettaire mogelijkheden te leiden, zijn we op zoek naar een:

GEDELEGEERD BESTUURDER (v/m)

interesse?Indien u interesse heeft voor deze functie kan u solliciteren via www.jobpunt.be/vacatures, u vindt hier ook de uitgebreide functieomschrijving. We verwachten uw kandidatuur uiterlijk op 4 december 2015.

functieU heeft de algemene leiding van de VRT. U wordt hierin bijgestaan door de directeuren strategie, media, productie, informatie, technologie en operaties, financiën en hr. U formuleert een duidelijke strategie voor de VRT als openbare omroep en u positioneert de organisatie in een publieke en gemediatiseerde omgeving. U zorgt voor de uitvoering van het besparings- en het daarmee samenhangende transformatieplan. Er wordt een optimale samenwerking met de raad van bestuur verwacht en u onderhoudt goede relaties met alle stakeholders waaronder de Vlaamse minister van Media, de Commissie voor Media van het Vlaams Parlement, maar uiteraard ook de sociale partners. U volgt de interne en externe communicatie op en u stimuleert een motiverend personeelsbeleid. U bent verder eveneens verantwoordelijk voor de productontwikkeling, het programma-aanbod en het beheer van de infrastructuur.

profielEen masterdiploma of gelijkgesteld (universitair onderwijs of hoger onderwijs van 2 cycli) combineert u met minstens 5 jaar ervaring in algemeen management op hoog niveau in de loop van de laatste 10 jaar. U heeft ervaring opgedaan, desgevallend ook internationaal, in een omgeving die qua complexiteit, diversiteit en omvang vergelijkbaar is met de VRT. U heeft een goed inzicht in de mediasector en -problematiek en in de maatschappelijke context waarin de openbare omroep in Vlaanderen functioneert. U bent een goede conflictbeheerser met een sterk probleemoplossend vermogen waarbij u rekening houdt met de omgevingscontext en een draagvlak creëert bij alle betrokken partijen. U creëert samenwerkingsverbanden met en tussen de verschillende entiteiten.

038_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:23 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

39VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Fnac nodigt je uit op 27 en 28 novemberAxelle Red : Miniconcert & signeersessie

Fnac City 2 Brussel : vrijdag 27 november

om 18u

Fnac Antwerpen : zaterdag 28 november

om 16u

039_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:22 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 14 11 2015

40 VACATURE | ZATERDAG 14 NOVEMBER 2015

Al eens aan

gedacht?

EEN JOB WAARDE VONKEN VANAF VLIEGEN?

Ontdek meerdan 1000 jobs,

interim én vast optempo-team.be

EEN JOB WAARVONKENVONKENVONKEN

040_GPV1QU_20151114_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 12/11/15 18:21 Page 40