VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

40
17 januari 2015 008 WWW.VACATURE.COM Nemen robots onze job over ? Hoe ziet de fabriek van de toekomst? VISIE Kan de automobielsector overleven? CARRIÈRE 6 invalshoeken voor je motivatiebrief TIPS & TRICKS NEEM MIJ MEE ! GRATIS

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

17 januari 2015008

WWW.VACATURE.COM

Nemen robots onze job over ?

Hoe ziet de fabriek van de toekomst?

VISIEKan de automobielsectoroverleven?

CARRIÈRE6 invalshoeken voor je motivatiebrief

TIPS & TRICKS

NEEM MIJ

MEE !

GRATIS

001_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:10 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Phoenix Contact is een wereldwijd begrip op het vlak van elektrische en elektronische aansluittechniek voor industriële toepassingen. Het Phoenix Concept is terug te vinden in diverse domeinen – van industriële verbindingstechnologie tot volledige automatiserings-systemen. We realiseren een wereldwijde omzet van meer dan 1,6 miljard euro, stellen 12.000 mensen te werk, waarvan een 40-tal in België. Om onze ambitieuze toekomstplannen te helpen realiseren zijn wij dringend op zoek naar volgende enthousiaste collega:

Na een grondige interne opleiding word je verantwoordelijk voor de verdere opvolging van de bestaande klantencontacten in Vlaams en Waals Brabant, het accent ligt hierbij op infrastructuur. Je bouwt langetermijnrelaties uit met je klanten, geeft effi ciënt advies en professionele ondersteuning en reikt oplossingen op maat aan. Daarnaast onderzoek en analyseer je commerciële opportuniteiten in bestaande en nieuwe markten. Je rapporteert aan de Market Segment Manager Industrial Solutions.

PROFIEL

ONS AANBOD

••••

002_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:19 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

3VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Moe word je er van. Om de zoveel jaar wordtweer diezelfde vraag gesteld, hetzelfdedoemscenario afgeschilderd. De robots nemenhet over! Wanneer zou het nu zo ver zijn? Ikdenk, ik hoop, dat het al zo ver is! Simpel.Computers, machines, en robots die overalingezet worden en werk uit handen nemen.Letterlijk.

Robots en the internet of things, overigens eenfeest voor venten! Op dat ene ding na,autorijden! Het feit dat er zelfrijdende auto’szitten aan te komen. Moeten we daar blij omzijn? Nooit onze zonen leren rijden, en er nietmeer bang-geamuseerd naast zitten, terwijl zevoor de zoveelste keer ontkoppelen enblokkeren? Ze kunnen het immers al jaren,wegens hard geoefend op smartphone entablet, en meer heeft de zelfrijdende Googlecar niet nodig.

Ja, we moeten daar blij om zijn! Elkerudimentaire, banale taak die kanovergenomen worden door technologie is dezoveelste overwinning op stompzinnigheid.We blijven voor veel dingen schermen met debehoeftepiramide van Maslow, maar die laatstesprong, die durven we niet altijd te nemen.

Dan moet ik denken aan mijn vader, die zijnhele leven tegen computers gekant was, omdatze jobs afpakken. Het zorgde voor verhittediscussies bij ons aan de ontbijttafel. Ik was enblijf immers ‘verlicht-naïef’ voorstander.Robotisering heeft immers minstens zoveelmeer jobs en mogelijkheden en bijna letterlijk‘nieuwe werelden’ gecreëerd. Transitie zorgtvoor wrijving, transitie zorgt ook voor kansen.

Zo ook met robotisering. Ik word eerderopgewonden van het idee dat je binnenafzienbare tijd succesvolle resultaten zoukunnen krijgen met artificiële intelligentie.2045. Met wat geluk maak ik het nog mee.Natuurlijk moeten we daar voor opletten, maartegelijkertijd verbergt het een enormpotentieel in zich, dat ook ten goede kangebruikt worden.

Een ander voorbeeld. Aanrakingstechnologie,waarbij gesimuleerd handjes knijpen (de restlaat ik aan uw verbeelding over) mogelijkwordt. Van het ene Skype-scherm naar hetandere met ‘ersatz-aanraking’. Omdat mensenbehoefte hebben aan zoveel mogelijkzintuigelijke prikkels bij communicatie opafstand. De markt en de mogelijkheden zijn er.Natuurlijk is dat niet hetzelfde als ‘echt’.Natuurlijk zullen er aberraties zijn, maar als jenu ziet dat die technologie al wordt gebruiktom autistische kinderen te helpen, dan is dateen stap in de goede richting. Niets meer, nietsminder.

Robotisering, zowel op vlak vanautomatisering van geestdodende processenals op het vlak van super gesofistikeerdemicro-chirurgie en/of complexebeslissingsvorming, je hebt de morele plichtom daar positief over na te denken. Niet omhet te ondergaan, maar om het in ons voordeelte gebruiken, om te ontwikkelen, te scheppenen vooruitgang te boeken. Op alle vlakken. Ons domein moet dat van de creativiteit, deinventiviteit en de meerwaarde zijn. En dat kanin elk vakgebied, van schrijnwerkerij totstamceltechnologie.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verle-den in marketing en communicatie is hij nuvooral bezig met de toekomst en de plaatsvan goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a.een wekelijkse column voor demorgen.been vanaf nu ook over werk in Vacature Magazine. Recent verscheen van zijn handhet boek ‘Storytelling - verhalen makenmerken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

INHOUD

05 FOCUSNemen robots onze job over?

10 VISIEHoe ziet de fabriek van de toekomst eruit?

Robotisering, overal, en hoe rapper hoe liever!

15 CARRIÈREKan de automobielsector overleven?

19 TIPS & TRICKS6 invalshoeken voor je motivatiebrief

21 ONLINEWhat’s online?

23 EMPLOYER STORYDe werkplek van...

#OVERWERKT

003_GPV5QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 20:10 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

004_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:19 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

Door de komst van de robot is niet alleen de job van de arbeiders in ge-vaar, maar ook die van kenniswerkers. Dat is althans wat doemdenkerszeggen. Machines worden steeds slimmer en zullen ons beperkte breininhalen. Zes op de tien werknemers in ons land vreest dat door auto-matisering en robotisering hun job verloren zal gaan, zo blijkt uit eenonderzoek van het HR-bureau Tempo-Team bij 1.800 werknemers. Vol-gens eerdere buitenlandse studies kunnen de helft van de huidige jobs

de komende tien tot twin-tig jaar wegvallen door au-tomatisering. Slechts éénop de drie werknemersdenkt dat het bedrijf waarhij werkt ook voldoendedoet om zich te wapenenen nieuwe jobs te creëren.Zo’n vaart zal het nietlopen, meent Dirk Lefeber,professor robotica aan deVrije Universiteit Brussel. “Wereldwijd heerst de dis-cussie of robotica nu ar-beidsplaatsen zal kosten ofcreëren. De meeste robots

zijn ingezet in de automatisering van assemblage, voornamelijk in deautomobielsector. Dat gebeurt al dertig jaar. Daarom rijden we vandaagmet hoog kwalitatieve wagens en zijn er meer wagens op de markt

Robots nemen dewereld over, ookjouw job?

België is een van de grootste gebruikers van robotica, zo blijkt uitcijfers die MIT Technology Review publiceerde. Geen enkele sec-tor ontsnapt aan de robotisering. Maar wat betekent dit vooronze toekomst? Nemen robots onze jobs in of zorgen ze net voormeer werkgelegenheid?

60% Belgischewerknemers vreestdat hun job doorautomatiseringverloren zal gaanOnderzoek van het HR-bureauTempo Team

>>De robot Zora ‘werkt’ in ze zorgsector, zo is ze voor bejaarden gezelschap en voor kinderen een vriendje.

5VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Tekst: Heleen De BisschopFOCUS

005_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:29 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

WIJ HOUDEN VAN KNAPPE KOPPEN.

JE UITDAGINGBinnen de ‘Lezersmarkt’ Business Unit van Mediafi n ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling, implementatie en management van het ‘go-to-market’ plan. • Je focus ligt op de acquisitie van nieuwe lezers op basis van een gesegmenteerde marktaanpak. In eerste instantie gaat de prioriteit naar KMO’s en zelfstandigen, en eventuele subsegmenten; later kunnen nieuwe segmenten toegevoegd worden. • De rol heeft een externe dimensie (uitbouw van commerciële en distributie-partnerships, communicatie van nieuwe proposities naar de markt toe) en een interne dimensie (coördinatie van marketing- en digitale projecten, business management, afstemming met de redactie). • De segment business manager speelt een sleutelrol in de segmentatie-visie van Mediafi n, en zit op het kruispunt van Marketing-Sales-IT-Partners-Redactie. • Je rapporteert aan de Commercieel Directeur.

JE PROFIELJe genoot een hogere opleiding en hebt minstens 10 jaar ervaring in marketing en/of sales. • Je bent een strategisch én ondernemend profi el, en doet ook voorstellen naar nieuwe abonnementsformules en innovatie op het vlak van producten/diensten. • Planning en project management zijn jouw sterke punten. • Je hebt een passie voor economie en beleggen. • Je hebt affi niteit met de fi nanciële - en bedrijfswereld en kent het reilen en zeilen van een dienstverlenend bedrijf. • Je bent commercieel aangelegd, en begrijpt wat er leeft binnen de verschillende klantensegmenten, je denkt klantgericht. • Je bent creatief in het bedenken van nieuwe en originele concepten, en ook doelgericht en gemotiveerd om de gewenste resultaten te behalen. • Je bent tweetalig NL-FR, en je bent uiteraard vertrouwd met de Offi ce-toepassingen Word, Excel en PowerPoint.

WIJ BIEDEN JEMediafi n is een vernieuwend mediabedrijf waar jonge, enthousiaste medewerkers meteen impact hebben op het bedrijfsresultaat. • Jouw inzet wordt beloond met een aantrekkelijk marktconform salaris, extralegale voordelen en voldoende ruimte om met ons mee te groeien.

INTERESSE? Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar jobs@mediafi n.be. Onze vacatures vind je ook op www.mediafi n.be/jobs

Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws, een neus voor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hun grote voorbeelden en die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis van de zakenkranten De Tijd en L’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector.

Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Segment Business Manager ‘KMO’ (m/v)

006_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:20 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

dan ooit tevoren. Het is ondenkbaar dat mensen vandaag nog manueel car-rosserie in elkaar zouden plaatsen”, legt Lefeber uit. “Toen zei men ook dat erveel arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. Volgens mij is het net omgekeerd.Net door die automatisatie kan een bedrijf kwalitatief betere en meer produc-ten maken en zo meer mensen in de fabrieken aan het werk zetten. Het is eenwin-winsituatie. Door automatisatie kan je een hogere productiviteit creëren,waardoor je grotere winsten op je product hebt en de arbeiders ook meer zul-len verdienen.”

Steeds menselijkerGeen enkele sector ontsnapt aan de robotisering: ac-countants, retailers, vertalers, journalisten… Ook dejobs waar menselijk contact een belangrijke rol speelt,kunnen overgenomen worden door robots. Het voe-dingsconcern Nestlé zet bijvoorbeeld de robot Pepperin bij de verkoop van koffiemachines. Dankzij de tech-nologie van het Japanse telecombedrijf Softbank isPepper in staat te communiceren met de klant. Nestléwil tegen het einde van het jaar 1.000 robots inzettenomdat het onvoldoende personeel vindt voor de ver-koopafdeling, zeker in Japan.Robots bezitten steeds meer menselijke eigenschappen. Zo kunnen we ze bin-nenkort zelfs als collega beschouwen. Misschien niet morgen, maar wel oplange termijn. “De meest eenvoudige manier om met een robot samen te wer-

ken, is door gebaren te gebruiken. Een arbeider in een luidruchtig atelier geeftsignalen aan zijn collega’s en die zijn niet noodzakelijk auditief. Hij kan zijnhand opsteken of naar iets wijzen. Dat zijn handelingen die je in een samen-werking met een robot ook kan gebruiken en dat vergt geen enorme doorbra-ken in de technologie”, legt Lefeber uit.

ZorgrobotOok in de zorgsector zal de robotica belangrijk zijn. Zo is Zora de eerste robotdie in de sector wordt ingezet. Ze animeert bejaarden en leert kinderen reva-lideren in rusthuizen, revalidatiecentra, op de kinderafdeling van ziekenhui-

zen en in scholen met autistische kinderen. Vandaagzijn er al 36 Zora’s actief in ons land en er zijn nog 30exemplaren besteld. Ook in het buitenland neemt deinteresse toe. De potentiële afzetmarkt is gigantisch endaardoor kan Zora een goudmijn zijn. “Nergens in dewereld is eerder een robot ontwikkeld die inzetbaar isbij mensen. We waren de eerste”, vertelt Fabrice Goffinin De Morgen. Hij bedacht en ontwikkelde Zora samenmet Tommy Deblieck. Voor de robot konden ze terechtbij een Franse fabrikant die tot nu toe enkel voor de

onderzoekswereld produceerde, de software programmeren deden ze zelf.De humanoïde robot is gemaakt uit wit plastic maar heeft twee ogen, benenen armen. Ze is met haar 58 centimeter te groot om voor speelgoed versletente worden maar klein genoeg om niet bedreigend over te komen. Voor

FOCUS

Robots kunnen ook de jobs overnemen

waarbij menselijkcontact belangrijk is

>>

Zuid-Korea

Japan

Duitsland

Zweden

Italië

Denemarken

België

VS

Spanje

Top gerobotiseerde landen

-20% -10% 0%

Werkgelegenheid in productie

Het totaal van alle operationele industriële robots eind 2012

Robots per 1.000 productiewerknemers

10% 20% 30% 40% 50% 60%

Duitsland Zuid-Korea VS Japan China Andere

2010 2011 2012 2013

150K

100K

50K

02007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

De grootste markten van verkoop van industriële robots

Verandering in de menselijke werknemers en robots sinds 2009

Wereldwijde verkoopvan industriële robots per sector

Voeding

Rubber en plastiek

Metalen

Elektronica

Automobielsector

Farmacie en cosmetica

1,2 miljoen tot 1,5 miljoen

De wereldwijde marktwaarde van alle robotica in 2012

€22 miljard

anderinerVVer e wg in de menselijk s erknemere w erkereldwijde vWWereldwijde v ooperk

Duitsland

apanJ

aoreuid-KZ

000 produc.obots per 1Rgelegenheid in producerkW

erobotiseerde landenop gTTop g

en robots sinds 2009anderinerVVer

erknemerstiew000 productiegelegenheid in produc

erobotiseerde landen

en robots sinds 2009e wg in de menselijk s erknemere w

1020 0112 1220 1320

torper sectriële robots an indusv

erkereldwijde vWWereldwijde v

Farmacie en cosmetica

13

triële robots ooperk

en cosmetica mie en cosmetica

120triële robots eind 2indusationele an alle opert totaal vHe

5 miljoen,12 miljoen tot ,1

Spanje

VS

elgiëB

enDenemark

Italië

edenwweZ

-%0-2

erkte markten vDe groots

30%%2010%0%10%-

triële robotsan indusan te markten v

%6050%40%ubber en plasR

geVVoedinoedin

tieke abber en plas

22 miljard€120an alle robotica in 2v

aarde ereldwijde marktwDe w

Duitsland Z

100K

150K

an indusoop verko voreauid-KZ VS apanJ

triële robotsan indusChina Andere

eMetalen

rElektronica

0

50K

100K

00820702 00120920008 301220121012

utomobielsecA torm stomobielsec

Fabrikanten kochten in 2013meer industriële robots danooit tevoren. Zorgen dezemachines ervoor dat steedsmeer werknemers hun jobverliezen? Of creëren ze netjobs omdat de productiviteitvan ondernemingen stijgt?Er is geen eenduidig ant-woord.

Bron: MIT Technology Review

7VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

005_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:30 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

bejaarden is ze gezelschap en voor kinderen een vriendje. Al kan de zor-grobot niet zelfstandig denken of uit eigen beweging reageren, want dat

zou gevaarlijk zijn. “Het isvoor de meeste gebruikersduidelijk dat er een persoonachter de knoppen zit en pra-ten doet ze enkel via de zin-nen die de bestuurder intikt.Er moet voor haar gezorgdworden, maar dat geeft demensen verantwoordelijkheiden eigenwaarde,” vertelt Gof-fin. Hij Goffin kent de angstvoor jobverlies. Maar volgenshem weten ze uit de praktijkdat robots geen jobs vervan-gen. Wel kunnen zij aanvul-

lend werk doen in een sector waar het op dit moment onmogelijk is omextra mensen aan te werven.

Robots redden jobsVolgens een studie van het onderzoeksbureau Metra Martech zullen robotsde komende jaren net voor meer jobs zorgen. Een miljoen industriële robotsdie momenteel gebruikt worden, zijn direct verantwoordelijk voor de cre-atie van bijna drie miljoen jobs. Ze verschaffen werkgele-genheid in de meest cruciale industrieën van vandaagzoals consumentenelektronica, voeding en zonne- enwindenergie. Het gaat volgens de studie nog een stapverder. Door het toenemende gebruik van robots zullener niet alleen jobs in de industrie gered worden, maarook in totaal andere sectoren. Dit betekent dat restau-rants, winkels en de diensteconomie van dit effect zul-len profiteren.Ook hier is de automobielsector een goed voor-beeld, aangezien er daar, ondanks de automati-sering, een hoop jobs gecreëerd zijn. “Met eenwagen moet je nog steeds naar een garage gaanen heb je nog steeds wisselstukken nodig. Boven-dien zijn er ook werknemers die de robots moetenbouwen en onderhouden”, zegt Lefeber. Ook indi-rect zal er werkgelegenheid verschaft worden.“Mensen krijgen meer tijd en middelen, waardoor ze ookmeer zullen uitgeven in de tertiaire en quartaire sector. De enkele jobs dieverloren gaan in de productie, zullen in verschillende andere sectoren terugte vinden zijn.” V

FOCUS

Gezocht: robotspecialisten en -programmeurs

De enkele jobs dieverloren gaan in deproductie, zullen inandere sectorenterug te vinden zijnDirk Lefeber, professor robotica aan de Vrije Universiteit Brussel

KUKA Automatisering en Robots NV is een van de be-drijven die robots ontwikkelt en onderhoudt. Het iseen dochterfirma van de Duitse KUKA Systems GmbHen is wereldwijd een van de grote spelers op de markt.Naast België zijn er ook vestigingen in Brazilië, China,de Verenigde Staten en Zweden.

Bart Al, sales- en marketingverantwoordelijke bij KUKA Automatise-ring en Robots NV: “We produceren en leveren industriële robots bijonze klanten, die voornamelijk systeemintegratoren en machinebou-wers zijn. Onze klanten integreren onze robots in totaaloplossingen,ook wel ‘turn-key solutions’ genoemd. Die systemen worden dan ge-leverd aan de eindgebruikers. Dat zijn bedrijven in alle mogelijke in-dustrieën, van de metaal- tot de farmaceutische sector.”“De Belgische vestiging werd zo’n twintig jaar geleden opgestart omde verkoop en service in de Benelux op zich te nemen. In België wer-ken in totaal 39 mensen, wereldwijd zijn dat er 7.264. Momenteel heb-ben we geen openstaande vacatures, maar we zijn altijd op zoek naarrobotspecialisten en -programmeurs.”“Omdat de levensduur van een product steeds korter wordt, moet deproductiemethode ook aangepast worden aan de nieuwe producten.Dat kan door robots te gebruiken. Industriële robots zullen steeds ge-bruiksvriendelijker en veiliger in gebruik worden. Daardoor kunnenwe de robots naast de mens laten werken. Een robot levert bovendien

ook een betere kwaliteit dan wanneerhet product in lage loonlanden wordtgeproduceerd. Zo blijft de maakin-

dustrie in Europa en wordt er ookduurzamer geproduceerd. Daar-door worden de banen hier ookbehouden. Al zorgt het wel vooreen verschuiving in het type vanarbeid. Zo zal zwaar repetitiefwerk overgenomen wordendoor robots. In plaats daarvanzal de vraag naar middelbaaren hoger technisch opgeleidpersoneel nog toenemen.”

“Robots zullen steeds gebruiksvriendelijker en veiliger worden. Daardoor kunnen ze samenmet de mens werken.” zegt Bart Al, sales- en marketingverantwoordelijke bij KUKA Auto-matisering en Robots NV

8 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

005_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:30 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

9VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

StadssecretarisDecretale graad / Voltijds / Statutair

De stadssecretaris is de verbindingsfiguur tussen het lokaal bestuur en de stadsdiensten en is hoofd van het personeel.

Profiel: • Leidinggevende en organisatorische kwaliteiten • Vertrouwd met organisatie-, project- en veranderingsmanagement • Bestuurskundig en juridisch inzicht • Zin voor initiatief, resultaat-gericht en kwaliteitsvol werken • Enthousiast en loyaal.

Voorwaarden: • Houder van een diploma dat toegang geeft tot niveau A en beschikken over vier jaar relevante beroepservaring • Belg zijn • Slagen voor de selectieprocedure.

Aanbod: • Uitdagende functie met ruime verantwoordelijkheid • Bruto maandsalaris klasse 3 met bijkomende extralegale voordelen • Relevante beroepservaring in de privé-sector of als zelfstan-dige wordt toegekend voor maximum 12 jaar • Een wervingsreserve voor twee jaar.

Solliciteren: De kandidatuur wordt uiterlijk op 20 februari 2015 ingediend door een per post ver-zonden aangetekende brief of door een tegen ontvangstbewijs afgegeven brief t.a.v. het college van burgemeester en schepenen – Grote Markt 1 – 8970 Poperinge. Bij de brief moet een motivatie van de sollicitatie, een ingevuld CV-formulier en een kopie van het vereiste diploma worden gevoegd.

Poperinge biedt ruimte aan zo’n 20.000 inwoners en wil een uit-nodigende en uitdagende stad zijn met ambitie. Samen met haar diensten, andere overheden en partners wil het stadsbestuur werk maken van een eigentijdse lokale overheid, met moderne en adequate dienstverlening, een aangename en verzorgde werk- en leefomgeving. Kortom, een Kei van een stad voor al haar inwoners en bezoekers.

Om deze doelstellingen te helpen realiseren, gaat het stadsbestuur over tot de aanwerving van een dynamische en gedreven (m/v):

Meer informatie en inlichtingen te verkrijgen bij de personeelsdienst, telefonisch op 057/34 66 84 of via [email protected]. Je vindt de gedetailleerde informatiebundel met de functiebeschrijving op de vacaturepagina van de stad Poperinge:

www.poperinge.be/vacatures.

009_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:21 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

10 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

VISIE

Wie als bedrijf wil overleven in België moet innoveren, zeker in de industrie. De voorbije jaren leek het alsof de industrie in België een uitgeschreven verhaal was. Een aantal organisaties werkt vandaag aan de toekomst en bouwt daarmee aan de industriële toekomst, de industrie 4.0. Een bedrijf als Siemens heeft dat goed begrepen, net zoals Luc Tack, de man achter van Picanol, Tessenderlo Chemie en het 3D-printerbedrijf Melotte. Hij werd dan ook Manager van het Jaar.

Een blik op de fabriekvan de toekomst

Hoe ziet die fabriek van de toekomst er precies uit? Een aantal kenmerkenkomt telkens terug: de fabriek verbruikt een minimum aan energie engrondstoffen en is uiteraard zo milieuvriendelijk mogelijk. Op die manier le-vert de fabriek een belangrijke bijdrage aan de vergroening van de economie.Daarnaast beschikt de fabriek van de toekomst over een modern state-of-the-artproductieapparaat. Het maakt producten met een hoge toegevoegdewaarde en zijn productie kan flexibel inspelen op veranderende vragen. Enlast but not least: de kennisinhoud en de betrokkenheid van de medewer-kers is erg hoog. De fabriek steunt op sociale innovatie, met de creatie vankwaliteitsvolle jobs.Het was Agoria die deze kenmerken oplijstte. De technologiefederatie enzijn collectief onderzoekscentrum Sirris begeleiden 500 productiebedrijvenom uit te groeien tot fabrieken van de toekomst. Binnen een paar jaar moe-

010_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:38 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

11VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Tekst: Heleen de Bisschop

De Fabriek van de Toekomst van 2025 zalsterk verschillen van de gemiddelde fabriekzoals we die vandaag kennen in Vlaanderen.Hoe precies?

• Het netto energie� en materiaalverbruik en deuitstoot liggen lager dan 50 procent van het huidige niveau

• De flexibiliteit van het productieapparaat op hetvlak van product is groter

• De levertermijn is minstens tweemaal groter

• De betrokkenheid, creativiteit en autonomie vande medewerkers zijn significant groter, net zoalshet aandeel van kenniswerk

• De toegevoegde waarde van de gemaakte producten is minstens tweemaal hoger

• De fabriek is in staat om twee keer zo snel in te spelen op de voortdurend veranderende (wereld)marktvraag

ten 50 bedrijven al het einddoel bereiken. Het initiatief kadert in het NieuwIndustrieel Beleid van de Vlaamse regering. Onder het label ‘Made Different’willen de Vlaamse regering, Agoria en Sirris de Vlaamse maakindustrie ver-sterken en in de wereldtop laten meespelen. “Direct en indirect verdieneneen half miljoen Vlamingen hun boterham in de productiebedrijven en deverschillende industriële maaksectoren”, zegt Wilson De Pril, directeur-ge-neraal van Agoria Vlaanderen. “De totale industrie is goed voor meer dan80 procent van de export van het Vlaams gewest, noodzakelijk om onze wel-vaart te financieren. Maar die sterke positie staat onder druk. Het is al veelgezegd en geschreven: hoge ondernemingskosten, internationale concur-rentie, tekort aan geschoold personeel, enzovoort. Daarom moeten we bou-wen aan de toekomst van de industrie.”

010_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:38 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

12 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

VISIE

Manager van het JaarLuc Tack, de man achter weefgetouwenproducent Picanol, de industriëlegroep Tessenderlo Chemie en een resem kleinere bedrijven, waaronder hethoogtechnologische 3D-printer Melotte, sprong ook op de kar van de inno-vatie en werd door het financiële tijdschrift Trends verkozen tot de dertigsteManager van het Jaar. Hij werd de laatste jaren vooral geprezen voor de red-ding van Picanol. Tack is een grote voorstander en verdediger van de Belgi-sche maakindustrie. "Ik ben optimistisch", stelt hij in het weekblad Trends."Het is hier goed. Ik merk dat overal waar ik kom, het minder goed is danhier. We hebben veel te verdedigen en ik denk dat we dat gaan kunnen. Ikgeloof enorm in onze maakindustrie. Negatief zijn heeft ook geen zin. Wemoeten vooruit. Er zijn genoeg opportuniteiten en het is aan ons om ze tegrijpen." In 2009 redde Tack Picanol van de ondergang. In volle economischecrisis durfde hij als enige geld te pompen in het toen noodlijdende familie-bedrijf. In 2013 werd hij ook CEO en hoofdaandeelhouder bij TessenderloChemie. De Manager van het Jaar wordt elk jaar uitgereikt aan een Vlaamsemanager die met zijn bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse eco-nomie heeft geleverd en hierin een voortrekkersrol heeft gespeeld.

ToekomstmuziekSiemens werkt ook al vijftien jaar aan de fabriek van de toekomst. “Onze helemaatschappij is ondertussen sterk aan het digitaliseren, ook de fabrieken”,vertelt Jurgen De Wever, die bij Siemens België management functies waar-neemt op vlak van Marketing en Business Development. “In een totaal gedi-gitaliseerde fabriek kent elk proces of handeling zijn virtuele of dus digitalerepresentatie. Of het nu gaat over het ontwerpen van producten, alle aspectenvan het productieproces zelf tot het effectieve onderhoud ervan.” Wie erinslaagt om dat volledige proces digitaal te maken, is in staat om veel sneller tereageren op de veranderingen op de markt, stelt De Wever. “De snelheid waar-mee je een nieuw idee naar de markt kan brengen, bepaalt dikwijls ook hetsucces van dat product. Net zoals de mate waarin het product van de eerstekeer de juiste kwaliteit heeft, volgens het verwachtingspatroon van de klantof dat marksegment.”Automatisering klinkt voor werknemers niet altijd als toekomstmuziek. Deschrik dat machines hun werk zullen overnemen, zit er zeker in. “De gemid-

delde automatiseringsgraad in België ligt al vrij hoog. De mensen blijven wezeker nodig hebben en dit voor de meest uiteenlopende opgaven. Een fabriektelt tal van disciplines, waar een brug tussen geslagen zal worden. In een di-

gitale fabriek zullen werknemers veel efficiënter kunnen werken en is er meerruimte om creatiever te zijn, wat die job ook mag zijn”, zegt De Wever. “Dedigitale fabriek dus als ideaal hulpplatform voor werknemers. Of het nu eenontwikkelaar is, iemand die aan kwaliteitscontroles doet of service-interven-ties uitvoert. We zien het niet als een één-op-één vervanging, helemaal niet.”De werknemers zullen in de nabije toekomst wel veel meer dan nu het gevalis werken met IT-tools, eventueel onder de vorm van mobiele applicaties. Be-drijven en werknemers die dit beheersen, hebben een stap voor”, verklaartDe Wever. “Vele operationele IT-vaardigheden verschillen niet veel met watje allemaal in je privéleven doet op je smartphone, tablet of computer. De on-derhoudsman van morgen werkt voor zijn job met tablets, eventueel onderde vorm van een bril waarop hij technische documentatie online kan raad-plegen. Deze tools zijn sterk gericht op gebruiksvriendelijkheid. Bovendienverwacht de arbeidsmarkt binnenkort de komst van de digital natives.” Zijzijn grootgebracht met technologie, waardoor het ze snel hun weg in het di-gitale oerwoud zullen vinden.

Aan de kop van het pelotonDe toekomst ziet er dus goed uit voor de industrie, maar we moeten realis-tisch zijn. “De meeste bedrijven gaan niet verder dan de implementatie vanbeschikbare technologie in nieuwe producten,” zegt Herman Derache, alge-meen directeur van Sirris in De Morgen. "Dat is natuurlijk ook innovatie, endat kan de business zelfs enkele jaren flink doengroeien, maar op langere termijn redden we hethier in België niet alleen daarmee. De ambi-tie zou moeten zijn dat alle bedrijven echtop zoek gaan naar doorbraaktechnologieen daar aan de kop van het peloton blij-ven fietsen." Volgens Derache zal het aleen succes zijn als we de werkgelegen-heid in de maakindustrie binnen tienjaar op hetzelfde peilkunnen houdenals vandaag. V

In een digitale fabriek is er meerruimte voor efficiëntie en creativiteitJurgen De Wever, Siemens Belux

Luc Tack, de man achter Picanol, Tessenderlo Chemie en Melotte wordt Manager van het Jaar

CEGELEC FIRE SOLUTIONS N.V.

dorp naast de stadBORSBEEK

OCMW HasseltWoonzorgcentra

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

e wzOntdek de

Sint-Pieters-W

eek boeiende uitdae w

oluweSint-Pieters-W

tsselHaOCMW rantcergzoonWo

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

CEGELEC FIRE SOLUTIONS N.V

BORSBEEKddorp naast de sta

ende bedrijvolg.a. v

.CEGELEC FIRE SOLUTIONS N.V

enende bedrijv

© Belga

010_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 19:38 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

13VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZJJN VAN SINT-PIETERS-WOLUWE

gaat over tot de aanwerving via OPENBARE OPROEP van een (M/V)

LE CENTRE PUBLIC D’ACTION SOCIALE DE WOLUWE-SAINT-PIERRE

procède au recrutement par APPEL PUBLIC d’un (H/F)

Contenu de la fonction : Vous dirigez l’administration Vous instruisez les affaires Vous êtes le chef du personnel Vous assurez la gestion

des assemblées de tous les organes délibérant du Centre Vous êtes responsable de la comptabilité des droits

constatés et des dépenses engagées, ainsi que de l’éta-blissement des mandats de paiement ou de recouvrement Vous élaborez les avant-projets de budget.

Principales conditions de recrutement : ne pas être déchu de leurs droits civils et politique être de

conduite irréprochable (extrait de casier judiciaire) avoir satisfait aux obligations des lois sur la milice avoir les apti-tudes physiques requises Etre porteur d’un diplôme ou certifi cat pris en considération pour l’admission aux emplois du niveau master (diplôme universitaire ou enseignement supérieur de type long) pour autant que ce titre ait été délivré au terme d’études comportant au moins soixante heures de droit public, administratif et/ou civil Satisfaire aux obligations des lois linguistiques (examen article 9§1 et 11 suffi sant - voir www.selor.be) Réussir un examen de re-crutement comprenant une partie écrite et une partie orale.

Programme et autres informations concernant la fonction sur demande à l’adresse mail suivante, [email protected] ou par téléphone au 02/773.59.44.

Le candidat qui exerce, depuis au moins deux ans à titre défi nitif, la fonction soit de Receveur du Centre Public d’Action Sociale de Woluwe-Saint-Pierre soit de Secrétaire ou de Receveur d’un autre Centre Public d’Action Sociale appartenant à la même catégorie, est dispensé de la partie écrite de l’examen de recrutement.

OCMW-secretaris(esse) / Secrétaire de CPASInhoud van de betrekking : U leidt de administratie U onderzoekt de zaken U bent personeelschef.

U zorgt voor het beheer van de vergaderingen van alle overlegorganen van het Centrum U bent verantwoordelijk voor de boekhouding van de vast-gestelde rechten en de gemaakte uitgaven, en voor de opstelling van de be-talings- en inningsopdrachten U werkt de voorontwerpen van het budget uit.

Belangrijkste aanwervingsvoorwaarden : U bent niet ontzet uit uw burgerlijke en politieke rechten U hebt een onberis-

pelijk gedrag (uittreksel van het strafregister) U hebt aan de verplichtingen van de dienstplichtwetten voldaan U beschikt over de geschikte fysieke mogelijkheden U bent in het bezit van een diploma of een getuigschrift dat in aanmerking komt voor het uitoefenen van een betrekking van een masterniveau (universitair diploma of hoger onderwijs van het lange type) in zoverre dat het diploma of getuigschrift afgeleverd werd na het beëindigen van studies die ten minste zestig uren publiek-, bestuurs- en/of burgerlijk recht omvatten U voldoet aan de vereisten die de taalwetten opleggen (slagen voor een examen volgens artikel 9§1 en 11 - zie www.selor.be) U slaagt voor het aanwervingsexamen dat bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een mondeling gedeelte.

Het programma en andere inlichtingen betreffende de functie zijn op aanvraag beschikbaar op het volgende e-mailadres [email protected] of telefonisch op het nummer 02/773.59.44.

De kandidaat die sedert ten minste twee jaar in vast dienstverband de functie van Ontvanger in het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Sint-Pieters-Woluwe of van Secretaris of Ontvanger in een ander Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn die tot dezelfde categorie behoort, uitoefent, wordt vrijgesteld van het schriftelijke gedeelte van het aanwervingsexamen.

Als u zich kandidaat wenst te stellen, stuur dan uw kandidatuur en uw cv voor 13 februari 2015 ter attentie van mevrouw A.M. CLAEYS - MATTHYS, Voorzitster van het OCMW, Shetlanderdreef 15, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.

Si vous désirez postuler, envoyez votre candidature et votre CV avant le 13 février 2015 à l’attention de Madame A.M. CLAEYS - MATTHYS, Présidente du CPAS, Drève des Shetlands 15 à 1150 Woluwe-Saint-Pierre.

www.cpas-ocmw1150.be

Projectleider (Adegem)

VG.4

6/B

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

301

Je functie:¡ Je draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de perfecte uitvoering van grotere

projecten inzake woningbouw en appartementsbouw.¡ Je zorgt voor de coördinatie van werfleiders, toeleveranciers en onderaannemers.¡ Je maakt een nauwkeurige planning van A tot Z en rapporteert correct en duidelijk.

Je profiel:¡ Je genoot een ingenieursopleiding of bent gelijkwaardig door jarenlange ervaring.¡ Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige (leidinggevende) functie.¡ Je bent analytisch, beschikt over een sterk technisch

inzicht en hebt talent voor organisatie.¡ Je bent een leidersfiguur.¡ Je spreekt Nederlands met een functionele kennis van het Frans.¡ Je beheerst vlot de bouwgerelateerde software-toepassingen.

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Recon Group is een modern familiaal bouwbedrijf met 40 jaar ervaring. Als multidisciplinair bedrijf richt de Recon Group zich op woningbouw, projectontwikkeling, brand- en waterschadesanering en binnen- en buitenschrijnwerk. Een veelzijdig team van een 120-tal gekwali� ceerde vakmensen staat garant voor reconditionering, bouwprojecten en schrijnwerk van de beste kwaliteit.Deze passie voor kwaliteit resulteerde voor dit Klasse 7 bouwbedrijf reeds in verschillende nominaties bij ‘Trends Gazellen’, de prestigieuze competitie voor snelgroeiende bedrijven... Een verdrievoudiging van de omzet de laatste 5 jaar spreekt boekdelen.Om zijn klanten nóg beter van dienst te zijn, is de Recon Group op zoek naar volgend pro� el:

Deze selectie verloopt in exclusief contract met Ago International

www.ago.bz

Voor de bouwafdeling zoekt Recon Bouw:

AANBOD: RECON GROUP voorziet interessante salarisvoorwaarden en extralegale voordelen in verhouding tot ervaring en talent!

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 09 281 13 86 of 02 511 20 00 of 0473 244 501.

Deze vacatures vind je ook op

013_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:21 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Gemeentebestuur Wezembeek-Oppem

werft aan voor statutaire indiensttreding en bijkomende aanleg van een wervingsreserve van 2 jaar (m/v) :

1 financieel beheerder niveau A • voltijds vereist diploma : masterdiploma of gelijkgesteld – economische richting

1 bestuurssecretaris (staf) niveau A • voltijds vereist diploma : masterdiploma rechten of gelijkgesteld

1 huisvestingsambtenaar niveau B • voltijds vereist diploma : bachelordiploma of gelijkgesteld

1 administratief medewerker cultuur, jeugd en sport,1 administratief medewerker burgerzaken,1 administratief medewerker secretariaat en1 administratief medewerker grondgebiedszaken (gesco)niveau C • voltijds • vereist diploma : HSO of gelijkgesteld

1 technisch assistent gebouwen / bewaker sporthal niveau D • voltijds • geen vereist diploma

Alle nuttige privédienstjaren worden in aanmerking genomen. Je kan genieten van een interessante verlofregeling: 35 werkdagen. Andere voordelen zijn: maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

Voorwaarden en examenprogramma zijn te bekomen op de personeelsdienst, tel. 02/783 12 40.

Indien je wenst te werken in een aangename en groene werkomgeving, als inzet voor een centraal gelegen en vlot bereikbaar lokaal bestuur, jou boeit, stuur dan uiterlijk op 31 januari 2015 (behalve financieel beheerder op 13 februari 2015) je gemotiveerde kandidatuur, samen met een curriculum vitae en een afschrift van diploma Nederlandstalig of (een Franstalig- met bewijs van Nederlandstalige taalkennis afgeleverd door Selor (art. 7 )), per brief naar het college van burgemeester en schepenen, Louis Marcelisstraat 134 te 1970 Wezembeek-Oppem of via e-mail aan [email protected].

!"#$%&&'()'*#!'(+,#%%-. !""#"$%&$'(!)%*#%+,-.%*'!

+/012345671893:;30<.#= *>640#642#?4#<>@493485/?49#A>@#/#>@@4#;490377><47#59<>0374940B#= C#72>>2#4;404407#30#;559#?4#D496>040234#30#?4#<>@493:#24#%02E49D40B#= FD;5@<30<#;>0#G@>0240=#40#>9234724094@>2347H#>@755G#>?6303729>234;4#2>G40#I485940#252#/E#J/01234B#!

K95L34@.##= !3:#A54G40#440#G@>02<4931824#>77372402#642#440#15664913M@4#30<4724@?843?B#= '40#;559<471834?4037#5J#49;>930<#30#?4#G/072741259#37#440#D@/7D/02B#= N@54340?4#G40037#;>0#-4?49@>0?7H#+9>07#40#'0<4@7B#= C#I402#50?4904640?#642#440#<4;54@#;559#30323>234JB#= FD236>@4#I48449730<#;>0#>@@4#8/3?3<4#156D/249D95<9>66>O7B#= '40#;5@23:?74#J/01234#642#L@4P3I4@#//99557249#E59?2#/#<4I5?40#642#5063??4@@3:G4#30?34072294?30<B#!

Q3:#302494774H#<4@34;4#/E#1;#40#6523;>234I934J#;3>#6>3@#R30J5SE6<>@@49TBI4U#24#I4A59<40#>>0#K>2931G#V41@491G#=#!"#$>@@49T#!5@729>>2#WXH#YZZZ#%02E49D40H#30J5SE6<>@@49TBI4H#EEEBE6<>@@49TBI4B#!

Op zoek naar nog meer jobs?Surf naar Vacature.com

014_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:31 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

Hoewel de Belgische autoproductie vorig jaar een lichte groei kende, zijn deverwachtingen voor 2015 minder goed. Na de sluiting van Ford Genk, waarde laatste wagen op 18 december van de band rolde, zijn alle ogen gericht opde andere spelers, zoals Volvo Car Gent. Het lijkt de autobouwer voor dewind te gaan. Er werken ongeveer 5.300 medewerkers en in 2014 bouwdeVolvo Car Gent meer dan 260.000 wagens. Dat is het tweede beste jaar in degeschiedenis, enkel in 2011 deden ze beter, met 266.529 wagens. Wereldwijdrealiseerde de autobouwer ook een recordverkoop, met groei op vrijwel allemarkten. China en Europa presteerden sterk, enkel de Verenigde Staten blij-ven nog onder de verwachtingen. De XC60 was het populairste model en lagdus ook aan de basis van het succes. Net dat model werd in Gent geprodu-ceerd. Aan het begin van het Autosalon bevestigde de directeur Eric Van Lan-deghem dat Volvo Gent dat model zal verliezen. De XC60 zal in Zwedengebouwd worden. “Maar het ene succesverhaal wordt opgevolgd door hetandere”, stelt hij gerust.

Vertrouwen in de toekomst“Het succes van een autofabriek hangt in de eerste plaats af van het succesvan de auto’s die je maakt. Als je op lange termijn kijkt, wordt dat succes be-paald door de mate waarin de moedermaatschappij nieuwe modellen toe-wijst aan deze fabriek”, verklaart Mark De Mey, communicatie-verantwoordelijke bij Volvo Car Gent. ‘Wat dat betreft hebben we goednieuws, want Volvo Car Gent zal ook de nieuwe generatie compacte wagensproduceren. Dat betekent dat we zeker nog auto’s zullen bouwen tot 2025,

wat niet wil zeggen datwe daarna zullen stop-pen. In de tussentijdmoeten we nog onsbest doen om opnieuwnieuwe modellen naarGent te halen. Maar dekomende tien jaar zithet dus wel goed.”Daarnaast haalde hetbedrijf een aantal acti-

viteiten in huis, die tot voor kort bij externe leveranciers zaten.” In 2014 heb-ben we de activiteiten van Johnson Controls, een firma uit Assenede dieinterieurcomponenten maakt, overgenomen. De 170 werknemers zijn dusnaar Volvo Gent verhuisd. Begin dit jaar namen we een logistieke dienstver-lener over, die vlak naast ons ligt. Daar werken meer dan 600 mensen. Ze

Op het Autosalon in Brussel, dat dit weekend start, krijgen we de mooi-ste wagens en nieuwste snufjes te zien. Het spektakel doet vermoedendat alles vlekkeloos verloopt in de automobielsector. Nochtans horenwe telkens dat het verhaal uitverteld is, denk maar aan de sluiting vanFord Genk. Hoe zit het bij andere spelers?

Volvo Car realiseerdevorig jaar wereldwijd eenrecordverkoop. Het bestverkochte model werd inGent geproduceerd

>>

“Werknemers die met nieuwe technieken aan de slag moeten, leren die on the job”, zegt Mark De Mey, communicatieverantwoordelijke bij Volvo Car Gent.

Tekst: Heleen De BisschopCARRIÈRE

“Er is een toekomst voorde automobielsector”

15VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

015_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:38 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

kunnen aan de slag blijven op hun ver-trouwde werkplek, maar komen onder deverantwoordelijkheid van Volvo Car”, ver-telt De Mey. “Het feit dat wij op deze ma-nier met 600 à 700 mensen groeien,bewijst toch ook dat we vertrouwen heb-ben in onze toekomst in België op langetermijn.” Eén ding is zeker, van een sluitingvan Volvo Gent is er geen sprake, dat stel-den de Vlaamse topmannen in de Zweedsehoofdzetel in een gesprek met Trends.

Ergonomisch interessantAl blijft het een voortdurende strijd om deproductie op lange termijn in ons land tehouden. “Daarom moeten we uiteraard in-noveren en competenties opbouwen inGent. Zo kunnen we onze productielijnenverder efficiënt maken. Dat is een heelboeiende taak, zeker voor ingenieurs”, legtDe Mey uit. “Kijk bijvoorbeeld naar de ro-botisering, daar zie je ook veel verande-ring. In het begin was er de robotiseringvan de zware taken en werden de robotsafgeschermd van de mensen, omdat er ookrisico’s bij kwamen kijken. Nu werken klei-nere robots steeds vaker samen met werk-nemers. Zo is er bij Volvo Gent een soortwerkstation waar kleine robots bepaaldetaken uitvoeren in harmonie met operato-ren die er rond staan. Daar is nog veelruimte voor boeiende ontwikkelingen,zeker in onze sector.”Voor sommige werknemers zal er meerveranderen dan voor andere. “De lassers inde lasfabriek zullen steeds meer met ma-chines werken, daarom zullen ze eerder alsmachineoperator aan de slag gaan. Datvergt een andere kennis, maar die wordt

on the job aangeleerd,” stelt De Mey. “Vooranderen zijn de machines meestal eenhulpmiddel, dat ingezet kan worden omhet werk gemakkelijker te maken. Zo hoe-ven ze bijvoorbeeld geen zware zakenmeer heffen, wat vanuit ergonomischstandpunt zeer interessant is.”

Post-Ford-Genk-tijdperk Volvo Car Gent, en de hele automobielsec-tor in het algemeen, heeft vooral nog lastvan vooroordelen, zeker in het post-Ford-Genk-tijdperk. “We moeten het doemden-ken over de auto-industrie doorbreken.Het is een sector waar er veel kansen liggenvoor veel mensen, zeker voor technischgeschoolden, maar ook voor anderen zon-der hoger diploma. Daarom moeten we desector concurrentieel houden in België. Ikbesef dat mensen argwanend staan tegen-over de sector, maar we blijven aan de wegtimmeren en tonen dat ze hier een toe-komst kunnen hebben”, besluit De Mey. V

De automobiel iseen sector waar erheel veel kansenliggen voor veelmensenMark De Mey,communicatieverantwoordelijkbij Volvo Car Gent

‘De mogelijkheden zijnhier eindeloos’

Natuurlijk bestaat de automobielsector uit meer bedrijven dan enkel de producen-ten. Zo is MAN Truck & Bus nv de Belgische invoerder van bedrijfswagens, touring-cars en bussen van de merken MAN en Neoplan. “Het bedrijf ontstond zo’n 35 jaargeleden en telt ondertussen ongeveer 170 werknemers”, zegt Marketing DirecteurGeert Van Impe.

Geert Van Impe: “Als importeur verzorgen we de in-voer, verkoop, marketing en after sales. Daarnaaststellen we in onze vijf filialen een uitgebreid ser-vicepalet ter beschikking van de klanten: onder-houdscontracten op maat, chauffeursopleidingen,24u-service, wisselstukken, componenten en fi-nancieringsformules. We hebben permanentopenstaande vacatures, voornamelijk voor tech-nici. We zoeken deze medewerkers niet alleen vooronze eigen filialen, maar geven ook onze 24 privateMAN concessiehouders de nodige ondersteuning.In 2014 namen we vijftien nieuwe krachten aan,wat toch mooi is op een totaal van 170 medewer-kers.”

Technici zijn moeilijk te vinden, merken julliedat ook?“Omdat we regionaal gebonden zijn, kunnen wehen iets gemakkelijker vinden. Zo krijgen we in hetBrusselse bijna wekelijks cv’s binnen van technicidie op zoek zijn naar een job. De meerderheiddaarvan zijn schoolverlaters, maar ook hen gun-nen we graag een kans. Het is evenwel belangrijkom een goede mix te hebben van mensen met denodige ervaring en starters die we opleiden, zodatze honderd procent kunnen meedraaien. Een po-pulaire opleiding voor leidinggevend personeel isde FEBIAC-cursus ‘Advanced Automotive Manage-ment’. Daar sturen we jaarlijks een aantal mensennaar toe. Het volledige programma omvat 18 les-dagen en loopt van oktober tot april. De opleidingdoorloopt alle facetten van een automobielbedrijf.Iedereen kan bij ons dus een persoonlijk parcoursdoorlopen en binnen het bedrijf groeien en evolu-eren. Zelf ben ik vijftien jaar geleden bij MAN be-gonnen in de after sales, waar ik verantwoordelijkwas voor de onderhoudscontracten. Daarna ben ikachtereenvolgens overgestapt naar de salesafde-ling om later directeur te worden van twee eigenfilialen, en nu ben ik directeur marketing- en busi-ness development. De mogelijkheden zijn einde-loos. Als je je kwaliteiten en je persoonlijke ambitielaat zien, kan je de kans krijgen om in een andererichting verder te gaan.”

Naar welke vaardigheden zijn jullie op zoek inkandidaten?“Naast technische kennis zijn talen ook heel be-langrijk. Ons moederbedrijf is Duits, de internatio-nale voertaal is Engels, maar in België moeten demedewerkers ook Nederlands en Frans spreken.Dus we zoeken mensen die drie, en misschien zelfsvier talen spreken. Dat is toch belangrijk binneneen internationaal bedrijf. Ook flexibiliteit is nood-zakelijk. Een truck die pech heeft, zeker eenvrachtwagen met bijvoorbeeld een kraan en eencontainersysteem, moet zo snel mogelijk weer be-schikbaar zijn. Je kan niet snel even een anderstandaardvoertuig meegeven, de klant moet met

zijn eigen truck verder kunnen rijden. Dat vereisteen bepaalde flexibiliteit van onze mensen. Omdatwe veel rechtstreeks met klanten werken, zijn desoftskills ook belangrijk. Menselijk contact is cru-ciaal. We moeten goed luisteren naar de klant, devraag analyseren en er correct op inspelen, zodatwe de juiste oplossing kunnen bieden. Daaromworden onze sales-, maar ook onze servicemede-werkers, intensief opgeleid voor het aanbieden vanonze MAN Solutions. ” V

CARRIÈRE

‘“We werven niet alleen aan voor onze eigen filialen, maargeven ook onze 24 private MAN concessiehouders de nodigeondersteuning”, zegt Geert Van Impe, Marketing Directeur bijMAN Truck & Bus nv.

Naast technische kennis,zijn talenkennis,flexibiliteit en goedesoftskills heel belangrijkGeert Van Impe,Marketing Directeur bij MAN Truck & Bus nv

16 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

015_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:38 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

17VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Erkenning VG.665/B

Accountmanager (Toekomstig Salesmanager)

U wordt commercieel verantwoordelijk voor de uitbouw van het succes in België. U benadert op proactieve wijze zowel bestaande als potentiële (eind)klanten. U volgt de trends en ontwikkelingen en u gaat op zoek naar nieuwe product/marktcombinaties. Na bewezen commercieel succes groeit u door naar de functie van Salesmanager België. In deze functie stelt u jaarlijks het centrale salesplan op en wordt u verantwoordelijk voor het salesteam in België.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie LIJN151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Meer informatie vindt u op www.lijnco.nl

Lijnco, gevestigd te Groningen (NL), is een modern productiebedrijf in hoogwaardig drukwerk. Lijnco produceert een breed scala aan klantspecifiek drukwerk voor zowel binnen- als buitenlandse opdrachtgevers. De organisatie staat bekend als allround communicatiedienstverlener en ontwikkelt een optimale mediamix om zo klanten te helpen hun commerciële en marketingdoelstel-lingen te realiseren.

Erkenning VG.665/B

Accountmanager Limburg en Wallonië (M/V)

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van bedrijfsinrichtingen en maatwerkoplossingen voor de levering van kantoor en industriële benodigdheden in uw regio. Vanuit een duidelijke visie, strategie en tactiek en met veel passie zet u de omzetverwachtingen om in concrete acties. U gaat zelfstandig en gedreven te werk in de B2B wereld waar u onderhandelt met diverse contactpersonen.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie SHOP151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50. Meer info vindt u op www.schaefer-shop.be

Voor de vestiging in Zaventem zijn wij ook op zoek naar Tele Accountmanager(s) (halftijds). Meer info op www.velde.be

Schäfer Shop, gevestigd te Zaventem, is producent en totaal leverancier voor de inrichting van magazijn, kantoor en werkplaats. Met hun breed assortiment variërend van kantoormeubilair, magazijnstellingen en office supplies zijn zij uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor hun klanten in diverse sectoren. Schäfer Shop maakt onderdeel uit van de Schäfer Group, een sterk familiebedrijf dat wereldwijd aanwezig is in meer dan 50 landen.

Erkenning VG.665/B

Area Sales Manager

U wordt verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten in België en Luxemburg. Dankzij uw technisch advies en doorgedreven productkennis weet u bestaande relaties verder uit te bouwen en nieuwe projecten binnen te halen. Doordat uw klanten in zeer diverse branches actief zijn weet u de grote diversiteit aan wensen en behoeften te vertalen naar klantgerichte oplossingen. Uw gesprekspartners zijn zeer divers; van de technische dienst, hoofd aankoop tot de directeur. Regelmatig heeft u salesoverleg te Echt (NL). U rapporteert aan de External Sales Manager.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (referentie WIKA151) kunt u contact opnemen op het nummer 03/235 45 50.

Meer info vindt u ook op www.wika.be. Voor het kantoor te Echt (NL) zijn wij ook op zoek naar een Internal Sales & Support Engineer. Meer info op www.velde.be

WIKA, gevestigd te Echt (NL), is een topspeler en specialist voor druk, temperatuur, stroom en niveau meting technologie in o.a. de procesindustrie, energie en petrochemie en de wereld van olie en gas. Als een internationaal gepositioneerd familie bedrijf met een jaarlijkse omzet van 750 miljoen euro, vertegenwoor-digen ze een leidende positie op de wereldmarkt. Met haar opgebouwde know how en gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers is succes verzekerd.

017_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:33 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

18 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

GEMEENTE HOLSBEEK

De gemeente wenst over te gaan tot de aanwerving van een

AFDELINGSHOOFD INFRASTRUCTUUR

(STATUTAIR- NIVEAU A4a-A4b) Het afdelingshoofd heeft de leiding over de binnen-en buitendienst openbare werken en gebouwen. Het afdelingshoofd is verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie, planning en voortgang van de werkzaamheden in eigen beheer en uitbesteed aan derden met als doel het optimaal beheer en onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur en realisatie van nieuwe initiatieven.

U beschikt over een diploma dat toegang geeft tot niveau A, bij voorkeur in de richting burgerlijk ingenieur of architect, minstens drie jaar relevante beroepservaring en bent houder van een rijbewijs B. U moet slagen in een aanwervingsexamen.

Meer informatie betreffende de functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure kan telefonisch aangevraagd worden op het secretariaat (016/62.91.80) of via [email protected]

Kandidaturen moeten uiterlijk 27 januari 2015 om 11.00 uur toekomen bij het college van burgemeester en schepenen, Dutselstraat 15, 3220 Holsbeek, vergezeld van een cv. en een kopie van het vereiste diploma.

Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant is al 76 jaar een drijvende en innoverende kracht in de thuisverpleging; een sterk groeiende sector met een cruciale maatschappelijke relevantie. Patiënten kunnen bij ons terecht voor verpleegkundige verzorging elke dag de klok rond. Onze 850 enthousiaste en gedreven medewerkers verzorgen maandelijks 10.000 patiënten en leggen jaarlijks 2.400.000 huisbezoeken af. Onze wijkteams bieden een persoonlijke aanpak en hebben alle expertise in huis. We investeren in zorgvernieuwing en innovatieve projecten en dit in samenwerking met andere zorgorganisaties en zorgverleners. Bent u er ook van overtuigd dat elke patiënt langer en veilig in zijn vertrouwde thuisomgeving moet kunnen blijven? Rijdt u graag mee op onze koers?

Solliciteer nu voor één van volgende functies (m/v):

U leidt het directieteam en rapporteert aan de Raad van Bestuur. Samen met hen bepaalt u de koers van de organisatie, zowel op strategisch, financieel als operationeel vlak. U bouwt mee aan een flexibele en proactieve organisatie en draagt bij aan een groeistrategie voor het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. Als people manager haalt u het beste in medewerkers boven, zonder daarbij de strategische doelen uit het oog te verliezen.

Als lid van het directieteam en geïnspireerd door de zorgteams maakt u en-thousiast werk van de uitbouw, coördinatie en realisatie van het zorgbeleid in lijn met de strategische doelstellingen van de organisatie. De concrete implementatie van de afgesproken beleidslijnen in de zorgafdelingen valt onder uw verantwoordelijkheid. U staat garant voor kwaliteitsvolle zorg voor alle patiënten en hun naaste omgeving.

De volledige functiebeschrijvingen kan u terugvinden op

www.wit-gelekruisvlaamsbrabant.be

Aanbod voor beide functies: • Sleutelfuncties met eindverantwoordelijkheid in een toekomstgerichte en maatschappelijk bijzonder relevante sector. • De kans om onze organisatie verder uit te bouwen en om uw talenten waar te maken in een omgeving vol uitdagingen. • Een aantrekkelijke verloning aangevuld met een ruim pakket aan extralegale voordelen.

ALGEMEEN DIRECTEUR

Gedreven leider met visie en sterke people manager

DIRECTEUR ZORG

Ervaren coach met oog voor innovatie

Interesse?Stuur voor 25 januari 2015 uw sollicitatiebrief met cv naar [email protected]. Voor informatie kan u terecht bij Luc Tavernier (0473 98 02 35) of Veerle Van De Vijver (0478 80 39 21). Sollicita-ties en contactnames worden strikt vertrouwelijk behandeld.

018_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:34 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

originele invalshoekenvoor je motivatiebrief

TIPS & TRICKS

Het is niet altijd gemakkelijk om een motivatiebrief te schrijven. De concurrentie is moordend en als de rekru-teerder meer dan tweehonderd cv’s ontvangt, moet je creatief uit de hoek komen zodat je cv niet in de prul-lenbak belandt. Hier zijn zes originele invalshoeken voor je motivatiebrief. Zo trek je vanaf de eerste regels deaandacht.

Beknopte, maar grote getallen zijn een goede manier om je prestaties in kaartte brengen.

Voorbeeld: 640 uur. 50 vrijwilligers. 8 weken. Dat is wat je nodig hebt voor deorganisatie van de jaarlijkse tentoonstelling in Gent. Ik heb veel ervaring bijhet organiseren van grote en succesvolle evenementen en respecteer dan ookaltijd de deadlines. Daarom ben ik geschikt voor de functie van Special Event Manager.

1

Het kan een cliché lijken, maar wanneer je het correct gebruikt, springt eencitaat meteen in het oog. Kies een citaat dat iets vertelt over je ervaring, jepassie en de functie waarvoor je solliciteert.

Voorbeeld: Stephen R. Covey zei: “Verantwoordelijkheid creëert reactiesnel-heid”. Als ervaren manager, denk ik dat verantwoordelijkheid de sleutel is totsucces in een professionele omgeving. In elke functie die ik uitoefende, moedigdeik mijn medewerkers aan hun verantwoordelijkheid te nemen voor zowel hunsuccessen als hun fouten. Daarom past mijn manier van leidinggeven perfectbij deze functie.

2

Door een persoonlijk verhaal te vertellen, krijgt de rekruteerder de kans omeen facet van je persoonlijkheid te leren kennen. Ze moeten namelijk nietenkel het juiste profiel vinden, maar ook een collega die past in het bedrijf.

Voorbeeld: Toen ik jong was, ben ik gepassioneerd geraakt door basketbal. Hetis niet alleen omdat ik van de sport zelf houd, maar ook omdat ik gefascineerdben door de cijfers achter de scores. Door mijn passie voor sport en cijfers, denkik dat ik de ideale kandidaat ben voor de functie van Data Analist bij BC Telenet Oostende.

3

Om te weten te komen of je gekwalificeerd bent voor de functie, moet de re-kruteerder begrijpen waarom je voor deze carrière koos. Hij zoekt gepassio-neerde kandidaten, want zij zijn vaak zeer gemotiveerd.

Voorbeeld: Content marketing, sociale media en onderzoek zijn mijn gebiedenvan expertise, maar ook mijn passies. Dat zijn essentiële competenties voor elkeprofessional in digitale marketing. Deze passies, gecombineerd met mijn enthousiaste, maken van mij de ideale kandidaat voor de functie DigitaleMedia Manager bij ABC Marketing.

4

Beeld je in dat je de job al hebt als je een motivatiebrief schrijft. Vertelwaarom je voor dit bedrijf gekozen hebt, zoals je het aan een collega zouvertellen tijdens de koffiepauze.

Voorbeeld: Toen ik zag dat Account Solution aanwerft, wist ik dat ik moest sol-liciteren. Ik heb altijd deel willen uitmaken van een bedrijf waar je effectiefeen verschil kan maken als accountant. Niet alleen zijn de klanten interessant,maar ook de missie van het bedrijf sluit helemaal aan bij mijn waarden.

5

Vergeet niet dat de rekruteerders geen tijd hebben om alle kandidaturen telezen. Een korte, maar krachtige motivatiebrief kan doorslaggevend zijn enzal ervoor zorgen dat de rekruteerder jouw brief zeker leest.

Voorbeeld: De natuur en ontwerpen zijn mijn twee grootste interesses. Ik legdaarom graag uit waarom mijn ervaringen met design het milieu kan bescher-men. V

6

Voor meer tips surf naar www.vacature.com

6Tekst: Magali Henrard

19VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Gebruik cijfers

Citeer Doe alsof je de job al hebt

Wees kort en krachtigVertel een anekdote

Praat over je passies

019_GPV1QU_20150117_VAM11_00 TT kopie.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:34 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

CABIN CREW MEDEWERKERvia Unique O�ce

ADMINISTRATIEF MEDEWERKERbij iFORI

STADSSECRETARISbij Stad Poperinge

EXPERT OZ SHOPbij OZ

HR / OFFICE COÖRDINATORbij Thau bvba

SENIOR IT OUTSOURCING CONSULTANTbij With

CLIENT RELATIONS DIRECTORbij Sodexo

EXPERT BOEKHOUDERbij Zorg en Farma

SENIOR ACCOUNTANTbij BASF Antwerpen

MANAGER LABObij Cofely Services

PROGRAM MANAGERbij Nationale Loterij

SEGMENT MARKETEERbij Wolters Kluwer

SUPERVISOR BOUW (GENT)bij Storage Enso Langerbrugge

MARKETING COÖRDINATOR EXTERNAL MEDIA & EVENTSbij H&M

Meest recente jobsop Vacature.com:

020_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:37 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

21VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

ONLINE

Foto: Archief Defensie

WWWWHAT’S ONLINE?

Op zoek naar een job in de industrie?Ben jij op zoek naar een job in de industrie? Bekijk danons aanbod aan vacatures voor een job in de industrie.

www.vacature.com/jobsindustrie

Wat zijn de populairste bedrijfswagens?Eén op vijf werknemers kan gebruik maken van een bedrijfswagen. Dat blijkt uit de Grote Salarisenquête 2014,een grootschalig onderzoek van Vacature en de KU Leuven. Maar wat zijn nu de populairste bedrijfswagens?

www.vacature.com/populairstebedrijfswagens

14 te vermijden fouten op een evaluatiegesprekEen evaluatiegesprek is een uitgelezen moment om debalans van een jaar samenwerking op te maken en met-een ook de doelstellingen voor de toekomst vast te leg-gen. We geven een overzicht van enkele fouten die jebest niet maakt.

www.vacature.com/evaluatiegesprek

Hoeveel (en waarom) stijgt hetloon van de Belgen?De helft van de Belgische werknemers kreeg dit jaarmeer loon. Daarvoor zijn er verschillende redenen.

www.vacature.com/loon

021_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:40 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Werken bij de overheid, dat betekent een mooie loopbaan, een uitdagende jobinhoud, een goed salaris,

ruimte voor je privéleven en vooral: de kans om echt iets te betekenen voor je eigen omgeving.

Te mooi om waar te zijn? Nee hoor!

Kijk meteen op www.jobpunt.be en grijp je kans als:

• maatschappelijk werker (OCMW Menen)

• beleidsmanager P&O (gemeente Brasschaat)

• bachelor verpleegkunde (OCMW Gent)

• afdelingshoofd infrastructuur (Gemeente Holsbeek)

en voor tal van andere vacatures bij steden en gemeenten, OCMW’s, intercommunales, provincie -

besturen en andere overheden.

hoezo, mijn totaalpakket bestaat niet?

Jobpunt Vlaanderen – de one-stop-shop voor P&O-dienstverlening!

• organisatieoptimalisatie • change management • evaluatie • coaching • outplacement • loopbaanbegeleiding

• talentmanagement • rekrutering • selectie • search • arbeidsmarktcommunicatie • testlicenties • tijdelijke tewerkstelling

• functieclassificatie • functieweging • salarisstudies •

Als klant kan je gebruikmaken van de raamcontracten die Jobpunt Vlaanderen afsluit. Zo hoef je zelf geen marktraadpleging meer te doen.

022_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:39 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

23VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

EMPLOYER STORY: VACATURE

DE WERKPLEK VAN

Joke Decleir

Het Koninklijk Pakhuis.

Het gebouw zelf is alvast zeer indrukwekkend. Onder het glazen dak badende centrale Binnenstraat (180m), de galerijen en de kantoren erachter(samen 57.000 m²) in zacht daglicht. De oude spoorweg loopt een meterlager nog altijd onder de nieuwe vloer, zichtbaar door de glastegels. Daar-rond heten designwinkels, restaurants en allerlei faciliteiten de mensen dieer werken en hun bezoekers hartelijk welkom. De balkongalerijen op de vierverdiepingen zijn omgebouwd tot kantoren waar een 40-tal bedrijven on-derdak vinden, en meer dan 1.200 mensen werken.

Welkom bij Vacature

De kantoren van Vacature zijn geves-tigd op de eerste verdieping. Officemanager Emmy Nener zorgt niet alleenvoor de ontvangst van klanten en be-zoekers, maar regelt voor het heleteam de nodige praktische zaken,zodat er efficient kan gewerkt worden.

Lekker en gezond

Over de middag kan Joke kiezen uit eenaantal restaurants, alsook voor een ge-zonde lunch met broodjes of verse groen-ten en meeneemgerechten bij de cateraarsvan La Boutique Alimentaire. Elke dag varia-tie en de focus op een gezond en evenwich-tig middagmaal zorgen er alvast voor dat zeniet elke dag haar boterhammen moetmeebrengen.

Samen lunchen

De meegebrachte boterhammen of deschotel van La Boutique Alimentaire, ‘smiddags wordt alles gezellig opgege-ten in de keuken van Vacature. Hetideale moment voor Joke om wat bij tepraten met collega’s.

Kickeren is voor de jongens…

De middagpauze is sowieso het idealemoment om de gedachten wat te ver-zetten. Het internal sales team grijptdat alvast aan om een stevig potje tekickeren. Het gaat er stevig aan toe,zodat iedereen de batterijen opgela-den heeft, om er daarna… weer stevigtegenaan te gaan.

Een eigen chauffeur

Joke komt elke dag met de trein naarBrussel Noord, waar ze van een persoonlijke shuttle-dienst kan genieten. Inderdaad, zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds rijden er Tour & Taxis busjes over enweer van de ingang van Brussel Noordnaar het Koninklijk Pakhuis. Op die manier raakt Joke elke dag vlot op Vacature en terug thuis, zonder vast te zitten in de files van de Brusselsebinnenstad.

Joke Decleir is sinds kort Sales Assistant bij Vacature in het prachtige KoninklijkPakhuis op de site van Tour & Taxis. Ze leidt ons rond op haar unieke werkplek.

023_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:53 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

GENT

De BARC-groep (www.barclab.com) is een internationale laboratoriumgroep ten dienste van artsen en gezondheidsinstellingen in België (medische laboratoria LBS, CMP en CRI), en een laboratoriumresearch-partner (BARC) inzake klinische studies voor farma, biotech en CRO’s wereldwijd. De organisatie dekt zowat alle domeinen in klinische biologie en anatomopathologie, en investeert continu in nieuwe oplossingen voor onderzoek en ontwikkelingen. BARC telt vandaag 500 medewerkers, waarvan 390 in

België, en 110 in de VS, Zuid-Afrika, Australië en China. BARC maakt deel uit van Cerba European Lab (www.lab-cerba.com), Europees marktleider in klinische biologie met meer dan 3000 medewerkers. Als groep beschikt BARC mondiaal over het grootste laboratoriumnetwerk voor klinische studies, mee dank zij exclusieve partnerships in de verschillende continenten. Om hun werking verder te professionaliseren, is BARC op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE719870.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Human Resources DirectorErvaren procesimplementator met visie

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

DEINZE

Groep Vandamme (www.groupvandamme.com) is een familiale onderneming die actief is in het produceren en raffineren van plantaardige oliën. Het begin van hun engagement in de wereld van plantaardige oliën gaat terug tot 1903. Vandaag is de groep marktleider en de enige gespecialiseerde integrator in de productie en raffinage van maïsolie in Europa. Groep Vandamme heeft 2 vestigingen (België en Hongarije) en draagt kwaliteit hoog in het vaandel (ISO, HACCP en andere certificaten zijn behaald). Door hun exponentiële groei en nood aan optimalisatie van het productieproces zijn zij op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE720270.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ProductiemanagerAansturen en structureren van productie en link naar de hele organisatie

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

024_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:42 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

25VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

Om het financieel departement van de Winsol Group (Izegem) te versterken, zijn wij op zoek naar een (m/v)

Business ControllerDynamische, analytische entrepreneur (ref. BE718823)

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

Om de professionele groei te garanderen en het team te versterken, zoeken wij voor onze site in Aalter (site gespecialiseerd in zonwering) een (m/v)

Plant ManagerGedreven ingesteldheid en motivator voor alle medewerkers (ref. BE718820)

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

De Winsol Group (www.winsol.eu), met hoofdzetel in

Izegem, is een sterk groeiende onderneming. Al meer dan

130 jaar zijn zij actief in aluminium en PVC-schrijnwerk,

rolluiken, sectionale poorten, zonwering en balustrades.

Dit vanuit het idee: “Winsol maakt je woning compleet”.

Vanuit diverse productievestigingen in België en Frankrijk

zorgen een 450-tal medewerkers er voor dat elke klant een product op maat wordt voorgesteld. Winsol kenmerkt zich door een hoge graad van

kwaliteit en duurzaamheid, betrouwbaarheid en service.

IZEGEM

De Winsol Group

Izegem

130 jaar zijn zij actief in aluminium en PVC-schrijnwerk,

rolluiken, sectionale poorten, zonwering en balustrades.

Dit vanuit het idee: “Winsol maakt je woning compleet”.

Vanuit diverse productievestigingen in België en Frankrijk

zorgen een 450-tal medewerkers er voor dat elke klant een product op maat wordt voorgesteld. Winsol kenmerkt zich door een hoge graad van

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] met vermelding van het juiste referentienummer.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

024_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:42 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

Key Account Manager RetailResultaatsgerichte onderhandelaar en relatiebouwer

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

AALST

Ontex is een toonaangevende wereldwijde producent van persoonlijke hygiëneproducten voor baby’s, vrouwen en volwassenen. De hoogwaardige producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding worden gedistribueerd via toonaangevende partnermerken en onder eigen merken, via diverse distributie kanalen zoals detailhandel, verzorgingstehuizen en apotheken. Superieure kwaliteit, hoogwaardige technologie, innovatie en service, gecombineerd met concurrerende prijzen en een focus op duurzaamheid, vormen de elementen van de meerwaarde die Ontex biedt. Om het team in Aalst te versterken, is Ontex op zoek naar een (m/v):

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE719599.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

TIELT

Seyntex (www.seyntex.com) is een belangrijke speler in de markt van militaire, humanitaire, civiele en industriële beschermkledij en beschermsystemen. Ons productgamma bestaat uit kledij, tenten, slaapsystemen, draagconcepten, CBRN en kogel- en scherfwerende uitrusting. Vanuit onze hoofdzetel in Tielt beheren we eigen confectieateliers in Europa en Azië en organiseren we globale sourcing van stoffen en uitrustingscomponenten. Hierbij zetten we sterk in op innovatie en ontwikkeling, operational excellence en logistieke betrouwbaarheid. Om ons team te versterken, zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] vermelding van referentie BE708151.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

International Sales ManagerRelatiebouwer in specifieke internationale tendermarkt

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

026_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:43 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

27VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

GENT

Rogers Corporation is een toekomstgericht bedrijf van wereldformaat, met 2 vlot te bereiken vestigingen in de regio Gent. Rogers produceert hoogtechnologische materialen met toepassingen in diverse sectoren zoals automotive (EV, HEV), hernieuwbare energie (smart grids), elektrische aandrijving (TGV, Metro...)... Kiezen voor Rogers is samen met andere getalenteerde professionals leren, groeien en werken aan de producten van morgen, en dit alles in een innovatieve, leading-

edge werkomgeving met vele ontwikkelingsmogelijkheden en uitdagende projecten. Rogers zoekt momenteel (m/v):

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van het juiste referentienummer.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Application Engineer (Ref.: BE719167)

Entrepreneur met passie voor innovatie en projectmatig werkJe functie:

Development Engineer (Ref.: BE719708)

Projectleider met sterke technische nieuwsgierigheidJe functie:

Process Engineer (Ref.: BE719709)

Bewaker en verbeteraar van een mensgestuurd productieproces Je functie:

Business Developer VlaanderenAmbitieuze en resultaatgedreven verkoper

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

ZELE

M.J. Maillis Group, opgericht in 1968, is gegroeid van een lokale kmo tot een internationale industriële speler. De groep draait een omzet van ongeveer 280 miljoen euro en is de grootste steel strapping producent van Europa. Hun hoofdzetel bevindt zich in Athene en ze opereren in 18 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hun producten variëren van Strapping Systems,

Wrapping Systems tot Case Handling Systems. Hun klanten bevinden zich voornamelijk in de industrie, gaande van lokale bedrijven tot grote industriële multinationals. De groep heeft ambitieuze plannen op de Belgische markt en hoofdzakelijk in het Nederlandstalige gedeelte. Momenteel is M.J. Maillis Group op zoek naar een (m/v) pionier om deze markt voor hen verder uit te bouwen:

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] vermelding van referentie BE707892.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

026_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:43 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

VerkoopadviseurOplossings- en klantgerichte relatiebeheerder met ervaring in retail

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

KORTRIJK

Copahome is een Belgisch onafhankelijk familiebedrijf in Kortrijk met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van duurzame en kwalitatieve raamdecoratie voor binnen en buiten. Het bedrijf zorgt er met 75 medewerkers voor dat aan elke klant een product op maat wordt voorgesteld waar functionaliteit en design hand in hand gaan. Het uitgebreide assortiment vindt zijn weg naar professionele dealers in de Benelux en Frankrijk. Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE719678.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

DESSELGEM

URSA is een dochteronderneming van de Spaanse groep Uralita. Het is een grote Europese producent van isolatiemateriaal (glaswol en geëxtrudeerd polystyreen) voor zowel residentiële als niet-residentiële gebouwen. URSA werd in 1968 in België opgericht als familiebedrijf. In de vestiging in Desselgem werken momenteel 170 gemotiveerde werknemers. Momenteel zijn wij op zoek naar de volgende medewerkers (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van het juiste referentienummer.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Project EngineerOndernemer met oog voor procesoptimalisatie (Ref.: BE719706)

Je functie:

Je profiel:

HSE ManagerIntegrator van veiligheid en milieu in de onderneming (Ref.: BE719707)

Je functie:

Je profiel:

Ons aanbod voor beide functies:

028_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:44 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

29VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

OOST- EN WEST-VLAANDEREN

Hudson is binnen een wereldwijd actief netwerk marktleider in Rekrutering & Selectie, Talent Management Solutions en Interim Management. Wij beschikken over de nodige ervaring en deskundige middelen om Human Capital Strategies te vertalen in praktische acties en meetbare resul-taten. Als marktleider streven we ernaar om ‘s werelds beste te zijn bij het helpen van werkgevers om succes te boeken met mensen. Hudson België, met kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt en Louvain-la-Neuve, is een onderdeel van de beursgenoteerde internationale Hudson Group. Voor onze klant, een retailconcept met vestigingen verspreid over het land, zijn we voor de regio Oost- en West-Vlaanderen op zoek naar dynamische medewerkers (m/v) voor de functie van

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] vermelding van referentie BE718811.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Shop ManagerCommercieel peoplemanager

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van het juiste referentienummer.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Division Manager General manager met sterke commerciële drive voor een technische omgeving (Ref.: BE719249)

Je functie:

Je profiel:

External Sales ManagerGedreven communicatieve en commerciële people manager in een technische omgeving (Ref.: BE719248)

Je functie:

Je profiel:

Ons aanbod voor beide functies:

BELGIEERIKS maakt deel uit van de Nederlandse SHV holding en is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten aanbiedt. In België telt Eriks ongeveer 750 medewerkers op zijn grootste locaties in Asse, Hoboken en Mol en in verschillende service centers. Om het Belgisch management team te versterken zijn wij voor hen op zoek naar (m/v)

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

028_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:44 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

OOSTENDE

Het Algemeen Ziekenhuis Damiaan profileert zich als het referentiecentrum voor regionale gezondheidszorg voor de bevolking aan de kust. Deze ambitie wordt gerealiseerd door de inzet van meer dan 1400 medewerkers. In 2012 werden alle activiteiten samengebracht in één compleet nieuw ziekenhuis met een capaciteit van 600 bedden. Het Az Damiaan is een financieel gezond bedrijf, met aandacht voor de uitbouw van een aantrekkelijk zorgaanbod,

en staat borg voor een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening. De ideale plek voor iedereen met zin in zorg!

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE709315.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ZorgmanagerPsychiatrie, geriatrie, palliatieve en paramedische diensten

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

WETTEREN

Vercaro bvba, gelegen in Wetteren, is actief in groothandel en bereiding van vlees van hoge kwaliteit. Klanten zijn slagerijen, grootwarenhuizen, grootkeukens en horeca. Met een eigen boerderij, de keuze van de juiste leveranciers en een strikte controle op de productie garanderen wij kwaliteit. Door een sterke organisatie, de juiste verpakking en eigen distributie zorgen wij voor service aan onze klanten. In het kader van de groei van ons bedrijf zoeken wij vandaag een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer t.a.v. Isabelle Poté via [email protected] vermelding van referentie BE720567.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Vertegenwoordiger horeca

Vertegenwoordiger supermarkten/slagers

Ons aanbod:

Je profiel:

www.vercaro.be

030_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:45 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

31VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

be.hudson.com

KALLO

Milcobel - met hoofdkantoor in Kallo - is de grootste zuivelverwerker van België. In totaal wordt op jaarbasis meer dan 1,1 miljard liter melk verwerkt in diverse zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, consumptiemelk en andere. In de verschillende productie-units in België, Nederland en Frankrijk werken in totaal zo’n 1900 medewerkers. Dit team van enthousiaste en competente medewerkers realiseert samen een omzet van bijna 1 miljard euro. Om de groei van de

organisatie verder te realiseren, wenst Milcobel het HR-team verder uit te bouwen. In dit kader zijn we voor de sites Kallo en Schoten op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE720137.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

HR OfficerYoung potential met goede sociaaljuridische kennis

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

Coördinator Marketing & PartnershipsCommunicatieve persoonlijkheid met sterke projectskills

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

MECHELEN

Technopolis® Mechelen

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] vermelding van referentie BE720634.Jouw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

030_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:45 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

acerta.be/jobs ondernemingsloket • sociale en loonadministratie • HR services

Ons aanbod Acerta staat voor een solide werkgever met een stevige uistraling in de markt • Je komt terecht in een ambitieus bedrijf met een aangename werksfeer • In ruil voor jouw kennis en engagement biedt Acerta je een competitief salaris met aantrekkelijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, extralegale kinderbijslag, bedrijfswagen (afhankelijk),…) en permanente opleidingsmogelijkheden binnen onze groeiende en dynamische onderneming.

Interesse?

Solliciteer via acerta.be/jobs, tik je kerngegevens in en voeg er meteen jouw volledige cv aan toe of mail jouw cv naar [email protected].

Wens je meer informatie, contacteer dan Dieter Fransoo, Talent Mobility Partner op het nummer 0497 32 89 24

C J V d v

J s t

C J r B N

S J b s N

M V S c

M I h p s

C E A l

V s s k

Acerta is op zoek naar gemotiveerde collega’s (m/v)

Maak je ambitie waar en kom je talent bij Acerta tonen. Acerta behoort tot de koplopers op het gebied van sociale en loonadministratie en gepersonaliseerde HR services. Samen met 1300 gemotiveerde en inspirerende collega’s help je onze klanten hun menselijk kapitaal valoriseren en sprekende resultaten neer te zetten. Acerta is een geïntegreerde HR dienstengroep die zijn klanten een totaalservice biedt inzake werken met mensen. Acerta haalt een omzet van 160 miljoen euro met een netwerk van 21 kantoren en 13 partnerkantoren verspreid over heel België.

032_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:46 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

33VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

jf e

…)

Channel ManagerJe staat in voor de optimale ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de strategie met betrekking tot de marktkanalen van Acerta. Voor de realisatie van deze taken doe je beroep op minimum 5 jaar ervaring in sales en marketing. Je bent een enthousiaste communicator die proactief en resultaatgericht te werk gaat. Als geboren netwerker stel je je graag visibel binnen de organisatie op. Je bent bereid tot verplaatsingen in Vlaanderen.

HR Officer InhouseJe kan terugblikken op een aantal jaar ervaring binnen payroll en personeelsadministratie. Je hebt bovendien een goede kennis van sociale wetgeving. Als flexibele HR professional word je ingezet bij klanten voor opdrachten op kortere en langere termijn en ben je bereid tot verplaatsingen in Vlaanderen en/of Brussel. Je bent stressbestendig en werkt graag autonoom.

Corporate Account ManagerJe bouwt professionele, rendabele en langdurige relaties uit met HR-Managers, CEO’s, CFO’s,... Je bent verantwoordelijk voor de omzet-realisatie en verstevigt de leaderspositie van Acerta in het complete HR- diensten en – productenpallet. Je zal je vooral focussen op regio Brussel- Wallonië. Je beschikt over een masterdiploma aangevuld met minstens 5 jaar relevante werkervaring. Je spreekt vlot Frans, Nederlands en Engels.

Senior HR Business PartnerJe bent een business gesprekspartner die met het lijnmanagement de business strategie vertaalt naar HR-implicaties. Je bent betrokken bij de validatie van nieuwe HR- processen en fungeert als klankbord voor de lijnmanagers. Je hebt een masterdiploma in een mensweten-schappelijke of bedrijfseconomische richting aangevuld met minimum 8 jaar relevante werkervaring. Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans.

Marketing & Communication ManagerVanuit een stevige ervaring en expertise geef je inhoudelijk vorm en een nieuwe dynamiek aan het marketing- en communicatiebeleid. Samen met je team grijp je alle kansen om Acerta als merk en bedrijf te versterken en succesvol te positioneren. Marketing en communi-catie zitten in je bloed. Jouw gedrevenheid, enthousiasme en professionalisme maken je een gewaardeerde gesprekspartner.

Marketing Intelligence ManagerIn de ontwikkeling van onze marktstrategie speel je samen met je team een sleutelrol door een scherpe analyse van de klantenbehoeften, het detecteren van nieuwe trends, concurrentieanalyse,… Je verleent deskundig advies en input aan de organisatie in het kader van projecten rond productontwikkeling, prijszetting, doelgroep afbakening… Je weet de juiste onderzoeksmethodieken correct toe te pas-sen en de resultaten te vertalen in hanteerbare input voor strategische beslissingname.

Content MarketeerEen relevante feeling met HR en ondernemerschap, helpen jou om content domeinen te identificeren met als doelstelling de expertise van Acerta nog steviger in de markt te zetten. Een grondig inzicht en netwerk in het medialandschap en bedrijfsleven met haar boegbeelden laten je toe om de content juist te positioneren en voor Acerta een business hefboom te creëren op trends in de markt.

Product ManagerVoor zowel het aanbod naar Starters en Zelfstandigen als naar Boekhoudkantoren, het belangrijkste aanbrengkanaal van nieuwe klanten, sta je in voor de uitwerking van nieuwe producten en diensten, alsook voor productoptimalisaties en het beheer ervan. Je plant en organi-seert de levenscyclus van je producten van ontwerp over implementatie tot “end of life” in al haar aspecten: product, prijs, distributie-kanalen, communicatie,…

e al

e n

032_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:46 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Vacaturevoor m/v met talent

plaatsaanwijzer in de zaal

medewerkster ticketdienst

artistiek adviseur

directrice operahuis

Bouw je carrière uit, job na job.

Krijg vacatures op maat in je mailbox, vind tips en advies voor je loopbaan en maak gebruik van online tools en testen.

Ontdek het volledige aanbod op Vacature.com.

034_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:51 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

35VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Je staat in voor de rechtstreekse verkoop van de EcoWater-toestellen aan diverse B2B-doelgroepen (appartementsge-bouwen, rust- en ziekenhuizen, scholen, ambassades, horeca, voedingsindustrie, agro-industrie, carwashuitbaters, …) in het Vlaams en Brussels Gewest. Voor de helft vertrek je vanuit leads, de andere helft is eigen prospectie.

Aan je hogere opleiding voeg je enkele jaren relevante ervaring in de (B2B)-verkoop toe. Je spreekt vlot Frans en je hebt interesse voor techniek. Je komt terecht in een gevarieerde verkoopfunctie, met een product en service van hoog niveau. Je krijgt een aantrekkelijk salarispakket.

Interesse?Reageren doe je onder referentie 4744V naar [email protected] of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/45 09 60).

SALES REPRESENTATIVE B2Bmarktleider in waterbehandeling

ECOWATER SYSTEMS is de internationaal gereputeerde marktleider in waterbehande-lingsoplossingen, zowel voor de particuliere als voor de professionele (B2B) markt. Het behoort tot BERKSHIRE HATHAWAY, de Amerikaanse holding waarvan Warren Bu� ett grootaandeelhouder en voorzitter is. ECOWATER BELGIË kijkt uit naar een ge-dreven (m/v) :

Meer informatie vind je op www.signumhrm.beLID

VG

.10

20

/BO

B

HG

-RB

C 4

13-4

05

-20

130

30

4

RW

W.R

S.11

1 e

xclu

sief

co

ntr

act

Interesse?Reageren doe je onder referentie 4764Vnaar [email protected] of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/45 09 60).

De HIFFERMAN GROEP is internationaal georganiseerd, familiaal geleid en heeft een sterke lokale verankering. Ze telt 100 werk-nemers en drie bedrijven: FAM, STUMABO INTERNATIONAL (industriële voedings-snijtechnologie) en RELEX (bouwsector). We willen het centrale team in Kontich en Aartselaar versterken met een (m/v):

Meer informatie vind je op www.signumhrm.beLID

VG

.10

20

/BO

B

HG

-RB

C 4

13-4

05

-20

130

30

4

RW

W.R

S.11

1 e

xclu

sief

co

ntr

actJe werkt nauw samen met de General Manager en met het

management team. Je activiteiten kan je groeperen onder vier assen: organiseren en faciliteren, administreren, voorbereiden en eigen projecten realiseren.

Je hebt een hogere opleiding en enkele jaren ervaring in projectmanagement en managementassistentie. Je spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels en blinkt uit in organisatie. Je func-tie combineert intellectuele uitdaging met een overlegrol en assistentie op niveau in een dynamische groep.

PROJECTPORTFOLIO & MANAGEMENT COÖRDINATOR

035_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:51 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

36 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Bij de Persgroep Publishing komje niet voor een loopje. Wel voor een marathon

e

036_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:46 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

37VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

maar ook binnen sales, marketing, lay-out,

o

dee

personeelsfeest,

d

H

Zit je in je laatste jaar of ben je net afgestudeerd en overweeg je om je eerste stappen te zetten in demedia? Dan moet je vast en zeker eens aankloppen bij De Persgroep Publishing, bekend van nieuws-media als Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal. HR Business Partner Lynn Lambrechts:“We werven jaarlijks zo’n 120 nieuwe medewerkers aan, waarvan een groot deel starters zijn.”

120 nieuwe medewerkers per jaar, dat isindrukwekkend. Hebben jullie werkelijkzoveel journalisten nodig?Nee hoor, binnen ons bedrijf zijn er niet alleenjournalisten nodig. Jong talent kunnen we gebruiken voor al onze afdelingen: voor de verschillende redacties – zowel print als online– maar ook binnen sales, marketing, lay-out, onderzoek en analyse, ICT en de nieuw opge-richte digitale afdeling. Op die manier bouwenstarters mee aan het bedrijf van morgen. Methun nieuwe creatieve ideeën zijn zij namelijkonze zuurstof voor de toekomst. Zij zijn deechte digital natives die sterk thuis zijn in alleswat nieuwe media en nieuwe technologie betreft. Welke job je ook zoekt: er is dus werkelijk voor elk wat wils.

Al dat jong geweld in een bedrijf: is datgeen risico?Allesbehalve. We zorgen immers op elk vlakvoor een degelijke ondersteuning. Journalistenen fotoredacteurs worden volop ondersteund vanuit Campus De Persgroep, onze binnenhuis-universiteit. Zij kunnen workshops op maat vol-gen, bijvoorbeeld over hoe je een goed kopstukschrijft of hoe je gericht online research ver-richt voor een artikel. Voor de commerciële pro-fielen bestaat er een Sales Academie. Zo kan jeals prille starter volop aan je ontwikkeling blij-ven werken. De kans om bedrijfservaring op tedoen krijg je bij ons dan weer via gerichte sta-ges en vakantiejobs. Neem maar eens eenkijkje op onze jobsite, onder ‘studenten’, dankrijg je direct een duidelijk zicht op de mogelijk-heden binnen ons bedrijf. Daarnaast kan je desfeer opsnuiven dankzij filmpjes en testimoni-als van onze eigen medewerkers.

Hoe zit het met die sfeer? Wordt er bij jullie nog wat anders gedaan dan wer-ken? Ons motto is niet voor niets work hard, playhard. Wij zetten sterk in op sportieve initiatie-ven, zoals een voetbaltornooi, een fietstocht

en de Antwerp 10 Miles waar je als personeels-lid van de Persgroep Publishing gratis aan deel-neemt. Maar ook de vele informele activiteitenzijn erg populair: ons jaarlijks personeelsfeest,de familiedag, uitdagende teambuildings, dekerstdrink, ... En er gaat bijna geen week voorbijof er worden wel tickets verloot voor films, concerten en toneelvoorstellingen.

Hoe zou je werken binnen de persgroepPublishing omschrijven? Boeiend, uitdagend, dynamisch. Wij worden allemaal gedreven door passie: voor redactie,marketing, sales, ICT, digital, productie. Wij zijngebeten door de creativiteit en continue inno-vatie binnen de media. Dankzij die drive inves-teren we zo graag in onze mensen.

LYNN LAMBRECHTS, HR BUSINESS PARTNER DE PERSGROEP PUBLISHING

“STARTERS KRIJGEN ECHT DEKANS OM HET WAAR TE MAKEN”

� ������������

werkenbijdepersgroep.be

De Persgroep Publishing is uitgever vannieuwsmedia Het Laatste Nieuws, HLN.be,7sur7.be, De Morgen, DeMorgen.be,DM magazine, Joepie, Dag Allemaal, TV Familie, Goed Gevoel, DM.City, NINA, Autotrack.be en Tweakers.be. Hiermee isonze groep de grootste uitgeverij in de Benelux met marktleiders binnen elk media-segment. Wij geloven rotsvast in de toekomst

van onze nieuwsmedia. We blijven dan ooksterk investeren in onze titels en dat met bijzonder grote aandacht voor een sterk journalistiek gedreven aanpak. Ook interneten nieuwe media spelen meer dan ooit eendominante rol in de evolutie van ons bedrijf.

BLIK ACHTER DE SCHERMEN VAN EEN MARKTLEIDER

036_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:46 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

Opslagof ontslag?Ontdek de 9de editie van het Salariskompas.

Ben je tevreden met je huidige loon? Of verdien je beter? Hoeveel kan je in de toekomst meer verdienen?

Deze professionele tool is gebaseerd op de gegevens van 33.000 Belgische werknemers die deelnamen aan de jongste Salarisenquête

van Vacature en de KU Leuven.

Evalueer je salaris met het nieuwe Salariskompas op Vacature.com/salariskompas

038_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:38 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

39VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

039_GPV1QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:37 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 17 01 2015

40 VACATURE | ZATERDAG 17 JANUARI 2015

040_GPV2QU_20150117_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 15/01/15 18:36 Page 40