VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

40
21 MAART 2015 012 WWW.VACATURE.COM De bedrijven langs de E313 - E314 FOCUS Vlaanderen vs. Nederland: waar wordt de patiënt het best verzorgd? ACTUA 5 tips om als 50-plusser werk te vinden TIPS & TRICKS Het team achter Etixx – Quick-Step ‘Work hard, play hard’ bij Omega Pharma Iedereen wil werken voor Marc Coucke NEEM MIJ MEE ! GRATIS

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

21 MAART 2015

012WWW.VACATURE.COM

De bedrijven langs de E313 - E314

FOCUSVlaanderen vs. Nederland: waar wordt de patiënt het best verzorgd?

ACTUA5 tips om als 50-plusserwerk te vinden

TIPS & TRICKS

Het team achter Etixx – Quick-Step

‘Work hard, play hard’ bij Omega Pharma

Iedereen wil werkenvoor Marc Coucke

NEEM MIJ

MEE !GRATIS

001_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:50 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

We lanceren nu al een eerste reeks vacatures voor (m/v):

Check regelmatig onze website want binnenkort publicerenwe meer vacatures voor medewerkers.

© I

nter

IKEA

Sys

tem

s B.V

. 20

15

Nieuwewinkel

BUSINESS NAVIGATION& OPERATIONS MANAGER

IKEA HASSELT

002_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:52 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

3

Jonge mensen schreeuwen dat ze niet willenmeelopen in het gareel van de grote bedrijven.Ze roepen dat er plaats moet komen voorcreativiteit, kleine teams en ondernemerschapbinnen de bedrijven. Ze hebben gelijk.Hogescholen besteden meer aandacht aanintrapreneurship, aan personal branding, aantechnieken en mogelijkheden om breder dan jevakgebied aanwezig te zijn in het bedrijfsleven.Ze hebben gelijk. En dan komen de goeroes eraan. Weg met de managers, leve de coaches!Want samen maken we het beter. Die tendensmaakt opgeld. We zouden geen managers meernodig hebben, we moeten elkaar vertrouwen engroeikansen geven. Ik weet niet of ze gelijkhebben.Sterker, ik heb er mijn bedenkingen bij, hoe zeerik de idee ook genegen ben. Ik ben namelijk niet(altijd) naïef. Moet je manager geweest zijn om te weten watde meerwaarde is van een goede manager?Neen, maar het helpt. Om het een keer heelpretentieus te zeggen: ik heb goede managersgehad, en ik ben daar ontzettend dankbaar om.Mensen die wisten waar ze het over hadden enmij dat ook haarfijn uit de doeken konden doen.Mensen die niet bezig waren met mijnpersoonlijk leven en groeitraject, maar focustenop wat ik geacht werd te doen in dat bedrijf.Impliciet deden ze me daar door groeien, maarhet was nooit hun (eerste) bedoeling. Zefocusten op bedrijf en resultaat. Een zekererobuustheid was wel vereist in die context. Jewerd namelijk ook afgerekend op je resultaat,niet op je enthousiasme, of op je pogingen tot...Uiteraard stelt zich dan meteen de vraag hoe wemanagers definiëren. Kort door de bocht.Meestal meer ervaring, getuigend van grotereleiderscapaciteiten en inzicht, met eenonweerlegbare knowhow in het vakgebied waarje zelf mee bezig bent. Mensen die jouw vakdoor en door kennen. En ja, er is zoiets als hetPeters principe, maar het zou ons te ver leidenom dat er nu ook bij te sleuren. Goede managers weten wat hun mensen willendoen om bepaalde zaken op te lossen en zekunnen daar op anticiperen. Ze behoeden hunmensen voor vergissingen die de firma en de

medewerkers veel tijd en geld kunnen kosten. Managers zijn geen ‘nannies’. Ze hebbenbewezen dat ze iets kunnen, ze genieten hetvertrouwen op basis van hun prestaties en zehebben extra verantwoordelijkheden aanvaard.Omdat ze dat willen en kunnen. Ik was een slechte manager toen ik het erg graagwilde, omdat het zo goed was voor mijn carrière.Omdat ik teveel ruimte gaf, teveel uitging vaneigen feilbaarheid, en dat staat groei in de weg.Maar het was wel bijzonder leuk voor de sfeer.Oude-jongens-krentenbrood, don’t ask forpermission, je leert uit je fouten, etc. Ik was een beter manager toen ik dat achter meliet en een bedrijf(je) moest doen groeien.Omdat ik dan wel durfde te zeggen waar het opstond, en waarom dingen niet zouden werken.Het heeft te maken met maturiteit. En met visie.En met ongeduld. Ongeduld om niet weer eenshet traject van de persoonlijke zelfontplooiing temoeten uitzitten omdat deze of gene het rechtopeist om vanuit zijn creativiteit zijn droom terealiseren. Wat niet betekent dat je niet luistert,je ziet alleen beter het grotere geheel. Het heeftook te maken met een visie op groei, en hoeschaarse middelen moeten ingezet worden. Dan kom je automatisch uit bij tijd, als schaarsefactor. En dan kun je je geen geklooipermitteren. Meteen ligt daar ook de knoop. De heilige graalvan de groei. Bedrijven moeten verantwoordingafleggen aan hun aandeelhouders, ze moetenvoldoende omzet draaien om bedrijfsvoeringmogelijk te maken en dus moeten ze groeien enresultaat neerzetten. Snel, veel en positief. Mijn generatie is wellicht nog te verkrampt inhet vasthouden aan die groei ideologie. Jongemensen van nu kiezen en pleiten bewust vooreen kleinschaligheid, waarin het beter enmooier toeven is. Waar ruimte is vooronorthodoxe manieren van werken enresultaten bereiken. In die sfeer hebben ze geenmanagers nodig, maar moeten ze elkaarstimuleren en helpen. Dus ja, weg met de managers, maar dan enkelals we ook het traditionele denken overboorddurven en kunnen gooien. Anders wordt hetzwalpen, stuurloosheid en tijdverlies.

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verle-den in marketing en communicatie is hij nuvooral bezig met de toekomst en de plaatsvan goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a.een wekelijkse column voor demorgen.been vanaf nu ook over werk in Vacature Magazine. Recent verscheen van zijn handhet boek ‘Storytelling - verhalen makenmerken' (Lannoo campus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

05 CARRIÈRE‘Work hard, play hard’ bij Omega Pharma

10 FOCUSHet team achter Etixx – Quick-Step

Weg met de managers, weg met de groei?

13 ACTUAVlaanderen vs. Nederland: waar wordt de patiënt het best verzorgd?

18 REGIODe bedrijven aan de E313 - E314

21 TIPS & TRICKS5 tips om als 50-plusser werkte vinden

#OVERWERKT

VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

INHOUD

003_GPV5QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:09 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

004_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:54 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

Achter de schermen bij Omega Pharma/Etixx Sports Nutrition

‘Work hard, play hard’ bij Omega Pharma

Omega Pharma wordt vaak vereenzelvigd metMarc Coucke, die niet alleen aan sportsponsoringdoet maar zelf ook sportief is. In welke mate sijpeltde persoonlijkheid van Marc Coucke en zijn passievoor de sport door in het bedrijf?

“Met de overname van Etixx, specialist in sport-voeding en -supplementen, wordt het sportievekarakter van de bedrijfscultuur nog versterkt”,zegt Dominik De Vreese, International MarketingManager bij Etixx.

’Work hard, play hard’ is dan ook één van de motto’s van het bedrijf.

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

e wzOntdek de

eek boeiende uitdae w

.a. ven bij oggineek boeiende uitda

HolsbeekGemeente

ende bedrijvolg.a. v

enende bedrijv

5VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

SPORT & WERK Tekst: Melanie De Vrieze

005_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:53 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

006_GPV2QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:39 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

>> Omega Pharma bestaat misschien uit verschil-lende bedrijven, maar toch is er een gezamenlijkecultuur. “De bedrijfscultuur bij Omega PharmaBE, Etixx, Biover en OceBio is grotendeels gelijk-lopend, het gevolg van ons HR-beleid en onzeemployer branding”, zegt Dominik De Vreese,

International Marketing Manager bij Etixx. Iederbedrijf binnen Omega Pharma draagt waardenzoals ondernemingszin, positieve ingesteldheiden ‘work hard, play hard’ hoog in het vaandel.

“We werken aan een hoog tempo, maar het is eengeweldig bedrijf om voor te werken. De werk-nemers zijn ambassadeurs van het bedrijf en zijnfier om deel uit te maken van de Omega-familie.”Omega Pharma biedt daarnaast veel leuke zakenaan de medewerkers zoals de Omega Bar, ijsjes inde zomer of een familiedag. Het bedrijf moedigtde medewerkers ook aan om zich te ontspannendoor te sporten.

Omega-factorEen bedrijfscultuur is echter niet altijd even tast-baar. Het volstaat bijvoorbeeld niet om de waar-den aan de muur te hangen. Hoe laat OmegaPharma de bedrijfscultuur dan doordringen tot bijde medewerkers? “Bij aanwervingen kijken we ofde nieuwe medewerkers de Omega-factor heb-ben”, legt Dominik De Vreese uit. “Dat zijn men-sen die graag een versnelling hoger schakelen,zelf een grote ondernemingszin hebben en posi-tief ingesteld zijn. Ze verwachten niet dat we henbij de hand zullen vastnemen. Wanneer ze zelfhun weg zoeken en af en toe raad en advies vra-gen aan de collega’s, dan kunnen ze snel groeienin datgene waar ze goed in zijn. Mensen met deOmega-factor bieden zich vaak spontaan aan.”

Hoewel alles in functie staat van het bedrijf, is ertoch ruimte voor flexibiliteit. “Bij Omega Pharmakennen we geen 9-to-5-jobs. Maar zijn de kinde-ren ziek of is er een noodgeval, dan houdt het be-drijf daar zeker rekening mee. Het komt ergewoon op aan om je werk te doen, het maaktniet uit hoeveel uren je daaraan spendeert.”

Omega Pharma laat de bedrijfscultuur ook door-sijpelen via allerlei fun-activiteiten. Zo zijn er deteam events waar de medewerkers net iets verdergaan dan gewoonlijk. “We hebben al eens ijs-sculpturen leren maken of volgden een workshopkoken waarbij Marc Coucke ook aanwezig was.”

Geen eiland binnen groepSinds de overname van Etixx in 2012 heeft OmegaPharma een echt sportmerk in huis. Dit heeft ookde motivatie van veel medewerkers versterkt omzelf opnieuw te gaan sporten. Dominik De Vreeseneemt zichzelf als voorbeeld. “Vroeger sportte ikveel, maar dat was de voorbije jaren verminderddoor mijn drukke job en twee kleine kinderen.

Door bij Etixx te werken, ben ik weer aangemoe-digd. Nu sport ik drie tot vier keer per week.”

Die positieve vibe slaat ook over op de andere bedrijven binnen Omega Pharma. “We zijn geen eiland binnen de groep”, zegt Dominik De Vreese.“De medewerkers van Etixx worden gezien als desportieve, energieke bende. Door ons in de porte-feuille te hebben, wordt de bedrijfscultuur vansportiviteit versterkt. We geven een dagelijksepush aan de collega’s en maken de leuze van‘work hard, play hard’ waar. Het is hard werken,maar af en toe moet je ook je gedachten kunnenverzetten.” >>

SPORT & WERK

“De medewerkers vanEtixx worden gezienals de sportieve,energieke bende. Wegeven een dagelijksepush aan de collega’sen maken de leuze van‘work hard, play hard’waar. Dominik De Vreese, International Marketing Manager bij Etixx.

“Bij aanwervingen kijken we of de nieuwe medewerkers de Omega-factor hebben”, zegt Dominik De Vreese, International Marketing Manager bij Etixx.

7VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

005_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:54 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

>> De medewerkers van Etixx verhogen niet al-leen de bewustwording rond sporten, maar zehelpen de collega’s ook met het geven van adviesrond voeding en sportvoeding. “Onlangs ontwik-kelden we een Etixx junior range, een assortimentspeciaal afgestemd op de behoeften van kinderentussen 8 en 16 jaar. We vroegen aan de medewer-kers of ze sportende kinderen hadden die modelkonden staan voor de adviesflyers, affiches enzo-voort. Ook op vlak van marketing betrekken weonze medewerkers en dragen ze hun steentje bij.”

Sportsponsoring: meer dan marketingOmega Pharma sponsort ook sportevenementen,via voetbalclub KV Oostende en wielerploegEtixx- Quick-Step. “In het verleden sponsordeOmega Pharma de wielerploeg onder meer metde merken Predictor en Silence, maar de dirctelink tussen de wielerploeg en het merk was min-der aanwezig”, zegt Dominik De Vreese. “Met deovername van Etixx, specialist in sportvoeding en-supplementen, klopt het plaatje wel helemaal.Etixx is ontstaan uit de sportwereld. De medischestaf van enkele topsportploegen vroeg Etixx of zegeen producten konden maken die zowel kwali-tatief, dopingvrij als optimaal opneembaar waren.Etixx ging de samenwerking aan, maar wilde weleen adviesmerk zijn. Het bedrijf besloot daaromhet merk te commercialiseren via het kanaal vande apothekers, aangezien daar de adviesrol rich-ting de consument zeer aanwezig is. Tussen 2009en 2012 groeide Etixx heel snel en dat viel ookMarc Coucke op, met de overname tot gevolg.

De samenwerking met topsportploegen uit di-verse sporttakken is cruciaal in de strategie vanEtixx. “We laten onze producten eerst testen doorde topsportwereld en maken ze dan pas beschik-baar voor de consument. Op die manier tonen wede consumenten dat ze kunnen genieten vankwalitatieve producten met een optimale op-neembaarheid, getest en goedgekeurd door detopsportwereld.”

Marketing is de hoofdreden voor sportsponsoringmaar daarnaast zorgt het ook voor een bepaaldedrive binnen het bedrijf. “Gratis tickets makenvaak deel uit van deze sponsorcontracten. Mede-werkers krijgen dus regelmatig de kans om eensportwedstrijd bij te wonen, zowel bij het wiel-rennen, voetbal of basketbal”, zegt Dominik DeVreese. “Sportsponsoring is meer dan marketing,want we vinden het belangrijk om ook onze me-dewerkers erbij te betrekken. We organiseren datniet structureel, maar we nodigen de collega’svaak uit op basis van beschikbaarheid.”

Sportieve collega’sOmega Pharma investeert niet alleen in sport-sponsoring, maar organiseert ook sportevene-menten. De Davitamon Classic, eenfietshappening in april, en de Omega PharmaHalve Marathon eind oktober zijn de meest ge-kende voorbeelden. “Op de Omega Pharma HalveMarathon in 2014 kwamen meer dan 3.000 deel-nemers opdagen”, zegt Dominik De Vreese. “Veelmedewerkers van Omega Pharma waren die dagvrijwilliger om dit groots event in goede banen teleiden. Etixx voorzag de bevoorrading voor, tij-dens en na de loopwedstrijd.”

Daarnaast doet Omega Pharma ook vrij veel in-spanningen om de medewerkers actief te latendeelnemen aan het sportgebeuren. Naast een mi-nivoetbalteam lanceerde Omega Pharma ook startto run-sessies in verschillende modules en voorverschillende niveaus in functie van de OmegaPharma Halve Marathon. Jaarlijks wordt met dok-ters en apothekers de Stelvio of de Mont Ventouxbeklommen. Ook de medewerkers krijgen de mo-gelijkheid om hieraan deel te nemen. “Het grotevoordeel is dat we de medewerkers voorzien vaneen voedingsschema en een sportvoedingspakket.”

Betekent dit dan dat medewerkers sportief moe-ten zijn om aan de slag te kunnen bij OmegaPharma? “Het is zeker geen verplicht criterium

om hier te werken,” verzekert Dominik De Vreese.“Sportief zijn is een pluspunt maar de kwaliteitenvoor de job primeren.”

Bij Etixx ligt de gemiddelde leeftijd van de mede-wekers lager. “Hier werken veel sportieve, ener-gie mensen”, zegt hij. “Maar dat is ook logisch.Wie bij Etixx werkt, komt veel in contact metsporters. Het spreekt voor zich dat je een passievoor sport hebt en sport ademt. Bij sollicitatieskijk ik wel onbewust of de tokeomstige medewer-kers een sportieve achtergrond hebben.” V

SPORT & WERK

“Sportief zijn is zekergeen verplichtcriterium om hier tewerken. Sportief zijn iswel een pluspunt maarde kwaliteiten voor dejob primeren.” Dominik De Vreese, International Marketing Manager bij Etixx.

>> Marc Coucke verkocht Omega Pharma inhet najaar van 2014 aan het AmerikaansePerrigo. Omega Pharma, met hoofdzetel inNazareth, is actief in voorschriftvrije genees-middelen en verzorgings- en schoonheids-producten die bij de apotheker te koop zijn.Het bedrijf is actief in 34 landen en telt 280werknemers.

>> Etixx, specialist in sportvoeding en -supple-menten, werd in oktober 2012 door OmegaPharma overgenomen.

>> Biover is gespecialiseerd in natuurlijke ge-zondheidsproducten die via natuurwinkelsen de grootdistributie worden verdeeld.

>> OceBiowerd vorig jaar door Omega Pharmaovergenomen. Het Wommelgemse bedrijf isactief in voedingssupplementen, bio- en na-tuurlijke voeding en cosmetica en medischehulpmiddelen.

8 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

005_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:54 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

9VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

009_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:56 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

JOBPROFIEL

Het team achter Etixx - Quick-Step

Sportdirecteurs en -trainersDe ploeg bestaat uit zeven sportdirecteurs en –trainers. Koen Pelgrimis een van hen. Hij was in zijn jeugd zelf ook renner. “Ik was altijd geïn-teresseerd in hoe ik kon verbeteren en de wetenschap erachter.Daarom ging ik Human Movement Sciences studeren. Vandaag is ermet alle meetsystemen veel data voorhanden. Je kunt dingen steedsmeer analyseren, terwijl je vroeger enkel de hartslag en de snelheidkon nagaan.”“Sommige renners zijn erg analytisch en willen alle data begrijpen.Andere renners denken dat het nuttig is, maar rijden meer op gevoel.De waarheid ligt ergens in het midden. We werken nauw samen metelke renner om te begrijpen wat hij nodig heeft en wil bereiken. Samenmet de sportdirecteurs stellen we de programma’s samen. Dat kan nietzonder goede communicatie met de renners en het begrijpen van dedata. Het is een grote puzzel die we moeten oplossen. Het is veel werk,maar ik houd ervan.”

DoktersNaast de traditionele sportdokters bestaat de zeskoppige medischestaf van Etixx - Quick-Step ook uit een dokter met een heel specifieketaak. Joris Van Roy is het diensthoofd fysische geneeskunde in hetAZ Herentals en daarnaast wordt hij op regelmatige basisingeschakeld om de spieren en gewrichten van de renners inevenwicht te houden.“Fysische geneeskunde is mijn specialiteit. Dat wil zeggen dat ik defunctie van het bewegingsstelsel nakijk en erop toe zie dat alles goedbeweegt. Als er een probleem is, herstel ik dat, eventueel gevolgddoor kinesitherapie om spierverkortingen te voorkomen”, legt hijuit. “Bij Quick-Step kom ik voornamelijk vlak voor de grotewedstrijden of tijdens de rustdagen langs om de bewegingen en hetstelsel van de mannen te onderzoeken en na te gaan of er geenblokkeringen zijn. Wielrennen is een zeer sterke belasting op hetlichaam.”

FysiotherapeutenHet team bestaat uit vier fysiotherapeuten onder wie Jens Tummeleer.Hij combineert zijn job bij Etixx- Quick-Step met zijn kinesitherapie-praktijk en een opleiding osteopathie.

Tom Boonen, Iljo Keisse, Zdenek Stybar,Mark Cavendish en drieëntwintig andere renners van de wielerploeg Etixx - Quick-Step maken het mooieweer in de wielerwereld. Met de Omloop Het Nieuwsblad startte het Belgische wielerseizoen op zaterdag 28 februari. Ook achter de schermen strijdt een team van 43 medewerkers mee. Een overzicht.

Topsport is ook een job

10 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

010_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:58 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

Tekst: Heleen De Bisschop

MecaniciensNiet alleen de renners moeten goed verzorgd worden, ook de fietsen. Dat isde taak van de acht mecaniciens. Een van hen is Nicolas Coosemans. Hij issinds 2013 in dienst bij Etixx - Quick-Step. Hij was zelf wielrenner en trok bijde wielerploeg Jong Vlaanderen de aandacht, maar woog als beroepswielren-ner net iets te licht. Als mecanicien belandde hij dan toch in het profpeloton.“Een specifieke opleiding heb ik nooit gekregen”, vertelt hij in het Nieuwsblad. “Thuis sleutelde ik aan mijn eigen fietsen. Zo vond ik werk ineen fietsenzaak. Daar ontdekte Jong Vlaanderen me. Nu kan ik dezelfde takenberoepsmatig uitvoeren. Er is een hele nieuwe wereld voor me opengegaan."“Een werkdag begint in een rittenwedstrijd al om zeven uur. Vaak zijn we tot's avonds negen uur aan het werk. Daardoor kweek je een band met de renners.”

VerzorgersZeven medewerkers zetten zich in voor de goede verzorging van de renners.

KantoormedewerkersOp het kantoor werken twee personeelsleden, twee van de vier vrouwen van het team van Etixx - Quick-Step: Logistics Manager Ro De Jonckere en Administration & Accountacy Patricia Vercamer."Toen ik begon bij Quickstep, was ik een complete leek, maar intus-sen ben ik helemaal gebeten door de wielermicrobe”, vertelde De Jonckere aan de Krant van West-Vlaanderen. Ze waagt zich zelfondertussen ook af en toe aan een ritje op de koersfiets.

Communicatie departementHet communicatiedepartement bestaat uit de Nederlandstalige content manager Martij Adema, de PR assistent Stephanie Clerckxen de Online Content Director Shauna Staveley.

BuschauffeurDirk Clarysse is de vaste buschaffeur van het team.

ManagementHet managementteam van Etixx - Quick-Step bestaat, naast CEO Patrick Lefevere, uit Sport and Development Manager Rolf Aldag,CEO Geert Coeman, Commercial Director Marnix Drysdale en Press Officer Alessandro Tegner.“Bij Etixx - Quick-Step word je beoordeeld op wat je doet, niet opbasis van je paspoort. Dat is belangrijk. Als je doet waar je goed inbent en hard voor de ploeg werkt, krijg je veel kansen, of je nu renner, manager, soigneur of mecanicien bent”, zegt Rolf Aldag. Hijwas zelf vijftien jaar prof wielrenner en won onder meer een rit inde Ronde van Zwitserland in 1997 en werd Duits kampioen in 2000.“Ik kwam vervolgens in het team management en toen HTC stoptein 2011 kreeg ik een aanbod van Lefevere voor een parttime manage-mentfunctie binnen zijn ploeg. Mijn rol was dat jaar voornamelijkhet beantwoorden van technische vragen. Ik leerde toen wat me echtdreef: mijn passie voor het wielrennen. Met een ploeg als deze, eengoede structuur en een internationaal gezelschap qua renners enomkadering, wist ik dat ik hier op mijn plaats zat.” Aldag traint nogaltijd veel op zijn fiets in zijn vrije tijd. Dat is volgens hem erg nuttigvoor zijn job, maar zorgt ook voor afleiding. “Ik rijd voor de fun enom onze renners gemotiveerd te houden. Er is niets erger dan gelostte worden door de Sport and Development Manager.”

Bron: Etixx - Quick-Step

VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015 11

010_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:58 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

12 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

www.uzatrektaan.be

HET UZA IS VOOR HET 10DE JAAR OP RIJ GECERTIFIEERD ALS TOP EMPLOYER!

Wij hebben meer vacatures voor verpleegkundigen, artsen,

administratief en technisch talent. Surf snel naar

Als universitair ziekenhuis investeert het UZA niet alleen in innovatie en onderzoek, maar ook in medewerkers. Als je in het UZA aan de slag gaat, kom je terecht

in een topbedrijf dat je uitdaagt om je talenten verder te ontwikkelen. Niet voor niets is het UZA een aantrekkingspool voor talent. Naast kansen voor verdere

vorming en gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden geven we ook aandacht aan extra service zoals kinderopvang. Ook niet onbelangrijk is de open, joviale en

vriendschappelijke sfeer onder collega’s. Teamspirit doet hier wonderen! Onze unieke HR-aanpak gaat niet onopgemerkt voorbij. Het UZA mag zich in 2015 voor

het 10de jaar op rij een ‘Top Employer’ noemen. Een mooie erkenning voor de interessante arbeidsvoorwaarden en innoverende bedrijfscultuur.

Verpleegkundige voor diverse verpleegafdelingen (diabetologie, thorax- en vaatheelkunde, neurochirurgie, …)

Je wordt tewerkgesteld in een professionele zorgomgeving waar patiënten van ver-

schillende disciplines / met diverse pathologieën behandeld worden. Je bent in

staat, na een begeleidingstraject, om via een gestructureerd educatieprogramma de

zorg van de patiënt te sturen in de richting van optimale zelfzorg. Je ondersteunt de

patiënt vanaf diagnose tot individueel behandelingsschema.

Arts-specialist in de gastro-enterologieAls voltijds arts-specialist in de gastro-enterologie word je ingezet binnen de dienst

gastro-enterologie en hepatologie. Ervaring in de advanced endoscopy sterkt tot de

aanbeveling. Je takenpakket bestaat uit raadplegingen en endoscopische technicitei-

ten. Je neemt ook deel aan de opleiding van de ASO en de supervisie van zowel de

polikliniek als de hospitalisatieafdeling, alsook aan de andere opdrachten van de

dienst. Tevens word je ingeschakeld in het oproepbaar wachtsysteem.

Verpleegkundige spoedgevallenzorg

Je maakt deel uit van een team dat instaat voor diverse functies. Je zorgt voor de

acute opvang van patiënten. Je voert verschillende pre-hospitaalopdrachten uit.

Je staat in voor de zorg voor de opgenomen patiënten. Je begeleidt patiënten in de

hyperbare zuurstofkamer.

Verpleegkundige voor het operatiekwartierDe verpleegkundige organisatie in het operatiekwartier bestaat uit vijf teams of

clusters. Elke cluster is verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal chi-

rurgische specialiteiten. Voor de verschillende clusters zoeken wij verpleegkun-

digen om het per-operatieve proces te ondersteunen. De opdracht bestaat uit

het omlopen en instrumenteren bij ingrepen voor deze specialiteiten. Je neemt

deel aan het systeem van permanentie in het operatiekwartier (thuiswacht).

Bijkomende informatie vind je op onze website www.uzatrektaan.be.

012_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:58 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

De Dag van de Zorg plaatst de zorg- en welzijnssector in de kijker. Diverse ziekenhuizen, rusthuizenen woonzorgcentra in ons land zetten die dag hun deuren wagenwijd open. Met het

ziekenhuistoerisme tussen België en Nederland keek Vacature even over de grenzen. Jaarlijks trekkenduizenden Nederlanders naar een Belgisch ziekenhuis, niet alleen ingegeven door de wachtlijsten

maar ook door de vraag naar een tweede mening. Maar hoe ziet de zorg in Nederland er vandaag uit?In een recent interview met Intermediair geeft Albert Arp, ziekenhuisdirecteur van het St Jansdal inHarderwijk - uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland - zijn uitgesproken mening over de

toekomst van de zorg. Vacature confronteerde Johan Hellings, ziekenhuisdirecteur van het AZ Delta in Roeselare, met de meningen van de Nederlander en vroeg zijn visie op kwaliteitsvolle

zorg en hoe hij daarmee omgaat. Het fusieziekenhuis gaat momenteel door een grondigveranderingstraject waarbij 800 medewerkers van campus en van job zullen veranderen. De focus op

de patiënt en kwaliteitsvolle zorg staat centraal bij AZ Delta. Hellings is het vaak eens met deNederlandse ziekenhuisdirecteur, maar hij stelt zich wel vragen bij zijn kortetermijndenken.

Focus op kwaliteitsvolle zorg

In 2012 fuseerden het Stedelijk Ziekenhuis en het H. Hartziekenhuistot AZ Delta. Door de fusie specialiseert AZ Delta in Roeselare zichmeer en worden de campussen complementair. De focus ligt op depatiënt en de kwaliteitsvolle zorg. “We proberen tegelijk groot enklein te zijn”, zegt Johan Hellings, directeur van AZ Delta.

Zowel het Stedelijk Ziekenhuis als het H. Hartziekenhuis in Roeselaredienden in 2012 bij de Vlaamse regering een dossier in voor de investe-ring van een nieuwbouw. Toen de dossiers bij de bevoegde minister optafel kwamen, maakte hij duidelijk dat publieke middelen niet meerkonden ingezet worden voor een concurrerende positie. De twee zie-kenhuizen zouden tot een akkoord moeten komen. Na enkele maandenwerd het bemiddelingstraject tot een goed einde gebracht. “Het maat-schappelijke perspectief was in dit geval een belangrijke reden om opeen verstandige manier de krachten te bundelen”, zegt Johan Hellings,directeur AZ Delta. “Mensen hebben recht op goede ziekenhuiszorg ende beste besteding van de middelen.”

>> Lees verder p. 15

Vlaanderen vs. Nederland:waar wordt de patiënt het best verzorgd?

Focus betekent ook keuzes maken

Albert Arp (45) is de enige ziekenhuisdirecteur die zijn middelbareschool niet heeft afgemaakt. Hij heeft een uitgesproken mening overde toekomst van de zorg en heeft recht van spreken: zijn ziekenhuisis uitgeroepen tot beste van Nederland.

>> (Dit interview verscheen in Intermediair van 12/02/2015, www.intermediair.nl/weekblad/20150212/#2)

Albert Arp (45) is een inspirerende bestuurder. Hij won tweemaal ereme-taal bij het NK wielrennen. Hij kreeg een profcontract in Spanje maar zagzijn dromen letterlijk uiteenvallen toen hij tijdens een wedstrijd onderuitging. Hij krabbelde op, figuurlijk, en schopte het tot zorgbestuurder.Eerst bij een ouderenorganisatie, nu bij een streekziekenhuis. ‘Ik ben deenige ziekenhuisdirecteur die zijn middelbare school niet heeft afge-maakt.’

>> Lees verder p. 16

Albert ArpZiekenhuisdirecteurSt Jansdal in Harderwijk

Johan Hellings ZiekenhuisdirecteurAZ Delta in Roeselare

13VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

ZORGSECTOR Tekst: Melanie De Vrieze

013_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:59 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

014_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:59 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

Specialisatie door zorgclustersAZ Delta telt 240 artsen en 3.200 medewerkers enis de grootste werkgever in de regio. Dankzij defusie zijn de verschillende campussen niet alleencomplimentair, maar werden ook nieuwe zakenontwikkeld die voorheen niet in de regio uitge-bouwd waren. “De verschillende ziekenhuiscam-pussen hebben door de fusie een duidelijkeidentiteit gekregen”, legt Johan Hellings uit. AZDelta ontwikkelde 9 zorgclusters, zoals moeder-kind, ouderen en oncologie. “We zijn een grootziekenhuis, maar we willen ook kleinschalig blij-ven werken. Door deze clusters kunnen we maxi-male betrokkenheid bij de patiënt verzekeren. Datis de organisatieparadox: je moet groot genoegzijn om financieel zo efficiënt mogelijk te werken,maar ook klein om warmte te bieden aan de pa-tiënt en familiaal te zijn.” De zorgclusters zijn net kleine ziekenhuizen meteen eigen dynamiek, aansturing en op termijnook een eigen budget. AZ Delta is voorloper opdat vlak. “Alleen met zo’n model krijg je meer be-trokkenheid van de artsen en de medewerkers”,zegt Johan Hellings. “Je moet tegelijk groot enklein zijn. Het is een en/en-verhaal.” Hiermeeweerlegt Hellings de woorden van Albert Arp, diein het interview hiernaast stelt dat fusies alleenmaar voor extra managementlagen zorgen en deeffectiviteit en efficiëntie van de organisatie te-nietdoen. “Wanneer je alles door elkaar klutst,krijg je misschien dat effect. Net daarom werkenwij met clusters, complementaire campussen enkleinschaligheid”, licht Hellings toe. “Wij inves-teren ook sterk in een netwerk met andere zie-kenhuizen uit de regio. Samenwerken is immersde toekomst.”

Focus op kwaliteitsvolle zorgDe fusie zorgt ook voor een bredere focus. Bij AZDelta staan de patiënt en kwaliteitsvolle zorgvoorop. “Dat lijkt de evidentie zelf, maar de voor-bije jaren werd dat soms uit het oog verloren.Onze werking was vroeger meer aanbod- enstructuurgestuurd. Met de fusie komt de focusveel meer op processen en resultaten, vanuit dezorgnoden van de patiënt.”Net zoals Albert Arp vindt Hellings die focus be-langrijk. Maar hij vindt wel dat de Nederlandseziekenhuisdirecteur te veel nadruk legt op decashflow. “Het is vanzelfsprekend dat de werkingbedrijfseconomisch gezond moet zijn,anders overleef je niet”, zegtHellings. “We hebbeneen financieel planop lange termijn

en volgen dat ook periodiek op. Maar wanneer jeiedere week de inkomsten en uitgaven telt, danmaak ik me zorgen. Het risico is groot dat de focusfinancieel wordt. Hoe kun je dan nog innovatiefinvesteren in technieken die vandaag nog niet te-

rugbetaald worden? De moleculaire diagnostiekbijvoorbeeld kost een fortuin en brengt relatiefweinig op, maar toch investeren we daarin omdathet de toekomst van de oncologie is. Een zieken-huisdirecteur mag niet alleen de korte termijnvoor ogen hebben, maar moet net ook naar detoekomst kijken.”

Meelopen in het ziekenhuisIn 2018 gaan de deuren van het nieuwe zieken-huis in Rumbeke open. De stadscampus en decampus in Menen zullen dan ook in belangrijkemate verbouwd zijn. Ook de ziekenhuiswerkingmoet volledig op punt staan. AZ Delta gaat mo-menteel door een grondig veranderingstraject.800 medewerkers zullen zowel van job als van

campus veranderen. “We pakken dit traject aanmet duidelijke communicatie en geven de mede-werkers de gelegenheid om keuzes te maken. Hetis niet evident, maar de dialoog met de werkne-mersorganisaties verloopt goed.” Hellings is over-tuigd dat de verschillende campussen goed metelkaar zullen werken. “Tijdens het personeels-feest in januari, trad de AZ Deltaband voor heteerst op. De groep bestaat uit mensen die elkaarvoorheen niet kenden. Op enkele maanden tijdenhebben ze bewezen wat ze kunnen. Dat is eengoed voorbeeld van hoe samenwerken kan. Welaten de komende maanden veel los, maar webouwen ook iets positiefs op.” Hellings probeert ook de lat van het fusieprojectsamen te laten vallen met deze van de artsen ende medische diensten. Hij ziet dan ook, in tegen-stelling tot Arp, geen probleem in het bestaan vande vrijgevestigde specialisten. “We proberen ominhoudelijk tot akkoorden te komen over eengoede visie”, zegt hij. “Het is niet de bedoelingdat we hen betuttelen. Een hoogopgeleide profes-sional weet wat belangrijk is, hij moet daarin nietgestuurd worden. We definiëren bepaalde richtin-gen zodat hun strategie samenvalt met die vanhet ziekenhuis.” Om te weten wat er leeft op de werkvloer, gaatJohan Hellings met een delegatie van het direc-tiecomité iedere dinsdagmiddag op afdelingsbe-zoek. “Ik luister anderhalf uur naar wat leeft.Wanneer je dit niet niet doet, weet je ook niet water gaande is. Op die manier verhoog je de betrok-kenheid.” Om zelf goed betrokken te blijven,neemt Johan Hellings zijn toevlucht tot literatuurof gaat hij op zoek naar inspirerende voorbeelden,ook in het buitenland. “Dat geeft veel zuurstof,maar ik vermijd een overflow aan ideeën. Hetmoet ook mogelijk zijn om alle ideeën organisa-torisch te vertalen. Alles draait om de patiënt enzijn zorgnoden. Wanneer we in deze ambitie sla-gen, komen we heel ver.”

ZORGSECTOR

>>

Dat is de organisatie-paradox: je moet grootgenoeg zijn omfinancieel zo efficiëntmogelijk te werken,maar ook klein omwarmte te bieden aande patiënt en familiaalte zijn.Johan Hellings ziekenhuisdirecteurAZ Delta in Roeselare

Vervolg: Johan Hellings - AZ DELTA

Toekomstige Campus AZ Delta

15VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

013_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:59 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

ZORGSECTOR

We­zitten­in­Starbucks.­Lekkere­koffie,­maar­elkezaak­ziet­er­hetzelfde­uit.­Uw­ziekenhuis­wil­zichjuist­onderscheiden.­Wat­valt­mij­meteen­op­als­ikbij­jullie­naar­binnen­loop?‘Dat je door de receptioniste wordt aangekeken enbegroet. Dat is zeker niet in alle ziekenhuizen hetgeval. De menselijke maat en patiëntvriendelijk-heid betekenen echt iets bij ons. Mocht je bij ons patiënt worden – ik doe liever nietmee aan de mode om van “cliënt” te spreken –dan zul je merken dat er nog echt aandacht voorje is. Ik geloof niet dat een extra mooi gordijn hetverschil maakt voor patiënten. Het belangrijksteis aandacht, een troostend woord, een aanraking.Naast uitstekende zorg natuurlijk.’

Dit­klinkt­behoorlijk­soft.­Aan­de­andere­kant­ishet­St­Jansdal­een­van­de­weinige­winstgevendeziekenhuizen.­Hoe­kan­dat­samengaan?‘Daar zit totaal geen tegenstelling in. Focus op depatiënt en persoonlijke aandacht leiden namelijktot méér patiënten. Wij bieden de zorg waar men-sen behoefte aan hebben; ze kiezen bewust voorons. Meer patiënten betekent meer omzet en eenfinancieel gezond ziekenhuis. Zo simpel kan hetzijn. Daarom past onze strategie ook op éénA4’tje.’

Hoe­verklaart­u­het­succes­van­uw­ziekenhuis­nogmeer?‘Het sleutelwoord is focus. We concentreren onsallereerst op de patiënt, die we zo veel mogelijkpersoonlijke aandacht proberen te geven. Een an-dere focus ligt op bedrijfsprocessen. Die willen weheel strak organiseren. Als je ons belt met de me-dedeling dat je borstkanker hebt, word je de vol-gende dag opgenomen. Dat lijkt eenvoudig, maarvergis je niet in de logistieke operatie die ervoornodig is. Focus betekent ook keuzes maken. Toen bleek datwij te weinig prostaatkankeroperaties deden omeen goede kwaliteit te kunnen garanderen, heb-ben we die behandeling afgestoten aan het Antonivan Leeuwenhoek (AVL) in Amsterdam. Daarworden nu onze patiënten met prostaatkankergeopereerd. Maar de diagnose en nabehandelingvinden in Harderwijk plaats.’

Die­beslissing­zullen­de­Harderwijkse­urologen­u­nietin­dank­hebben­afgenomen.‘Aanvankelijk stuit zo’n besluit op weerstand. Hetkomt aan op een goede dialoog met je belangrijk-ste spelers, de medische staf. Als je ze kunt over-tuigen dat zo’n besluit voor het ziekenhuis alsgeheel goed is, dan krijg je ze mee. Patiënten metprostaatkanker weten dat ze, door bij ons tekomen, geopereerd worden in het beste zieken-huis op dit gebied in Nederland, het AVL. De na-behandeling krijgen ze in hun eigen vertrouwdeomgeving. Het is een succes. Een te groot succeseigenlijk. Wij groeien met ruim 3 procent, terwijlverzekeraars maar een groei van 0,7 procent ver-goeden.’

U­heeft­gezegd:­ ‘Ik­wil­dit­ziekenhuis­leiden­alseen­KMO.’­Wat­bedoelt­u­daarmee?‘Dat heeft enerzijds te maken met sturen op een-voudige en begrijpelijke parameters. Zoals pa-tiënttevredenheid. Ik kijk elke zondagavond opZorgkaartNederland.nl, waar mensen hun zorg-verleners kunnen beoordelen. Wat wordt er overhet St Jansdal gezegd? En wat kunnen we daarvan

leren? “Ik lees online wat er over het St Jansdalwordt gezegd” Maar ik ga ook uit van simpele re-kensommetjes. Bijvoorbeeld dat we 3 miljoen perweek aan kosten maken, waar dan gewoon meerdan 3 miljoen aan inkomsten tegenover moetstaan. Wat me verder aanstaat aan een KMO, is demenselijke maat, de familiaire sfeer. Ik wil een or-ganisatie waar we elkaar bij de voornaam aan-spreken en iedereen elkaar kent. En dat iedereenweet waarom het gaat en wat daar zijn bijdrage inis.’

Maar­ een­ ziekenhuis­ is­ geen­ familiebedrijf.­ Jehebt­bijvoorbeeld­te­maken­met­vrijgevestigdespecialisten,­die­feitelijk­een­winkel­binnen­eenwinkel­drijven.‘Dat blijf ik een systeemfout vinden. De belangenvan vrijgevestigde artsen in een maatschap kunnen haaks staan op die van het ziekenhuis alsgeheel. Ook tegen winstdeling maak ik bezwaar.Ik ben daar niet tegen, maar van winstdelingmoeten álle medewerkers profiteren, ook de spe-cialisten in loondienst, receptionistes enverpleeg-kundigen.’

Dus­u­probeert­de­vrijgevestigde­artsen­uw­zie-kenhuis­uit­te­werken?‘Dat is veel te onvriendelijk geformuleerd. Maarje kunt wel opschrijven dat ik ernaar streef hetaandeel van artsen in loondienst te verhogen. Datwas bij mijn komst eenderde en nu de helft.’

U­bent­tegen­fusies­van­ziekenhuizen.­Maar­alsbedrijfseconoom­weet­u­toch­dat­fusies­leiden­totschaalgrootte,­inkoopmacht­en­daardoor­lagereprijzen?‘Ja, maar ik weet ook dat veel fusies niet de voor-delen opleveren die men verwacht. Je hebt maxi-male schaal en ideale schaal. Ziekenhuizen diefuseren zeggen nogal eens: dan kunnen we eenvuist maken tegen verzekeraars. Het gaat dan ommacht. Maar je wint het niet op macht. Kijk naarApple versus Microsoft. Apple won door betereproducten en innovatie. Ik heb het aan den lijve ondervonden bij de oude-renorganisatie waarvan ik directeur was. Wegroeiden in no time naar zesduizend medewer-kers. Het gevolg was dat we elkaar kwijtraakten,de persoonlijke aandacht verdween, er extra ma-nagementlagen nodig waren en de organisatieminder effectief en zelfs minder efficiënt werd.Complexiteit kost altijd geld.’

Wat­is­kenmerkend­voor­uw­stijl­van­leiderschap?‘Moeilijk om dat van jezelf te zeggen. Maar wat ikbijvoorbeeld doe, is één dagdeel per maand mee-lopen in de organisatie. Zien en horen wat er ge-beurt. Zo laat je merken dat je als bestuurdergewoon een collega bent. Dichtbij zijn, richting enenergie geven. En gewoon de gekozen koerswaarmaken. Het leidt ook tot nieuwe inzichten.Een trend is bijvoorbeeld dat ziekenhuizen stop-pen met neuromodulatie, een peperdure vormvan pijnbestrijding.Laatst heb ik aan een ziekenhuisbed meegemaaktwat dit in de praktijk betekent voor een patiëntmet nauwelijks te verdragen pijn. Hartverscheu-rend. Niet dat ik dan meteen beslis om neuromo-dulatie op grote schaal toe te passen, maar dieervaring zet me wel aan het denken en sterkt mein de overtuiging dat je een ziekenhuis niet alleenop basis van financiële cijfers kunt besturen.’

En­hoe­blijft­u­zelf­scherp­en­betrokken?‘Ook door soms buiten dit ziekenhuis te kijken enelders inspiratie op te doen. Ik ben onlangs naarSilicon Valley geweest om te zien wat er allemaalgebeurt in nanotechnologie, robotisering, bigdata, kunstmatige intelligentie enzovoort. Enormleerzaam. Dat inspireert mij. Bedrijven die de re-gels van het spel veranderen. Zoals Google, maarook taxidienst Über. Game changers.’

Wat­heeft­de­zorg­ in­Harderwijk­en­omstrekenaan­Silicon­Valley?‘Ik ben ervan overtuigd dat de zorg de komendetien jaar het meest zal veranderen door IT. Ik denkniet in de eerste plaats aan robots die operatiesgaan uitvoeren. Automatisering zal het vooral mogelijk maken datsteeds meer zorg buiten het ziekenhuis kanplaatsvinden. Dat je als patiënt thuisblijft en viahet internet met je dokter communiceert. IT isdaarbij cruciaal om de kosten in de hand te hou-den. Dat is de grote uitdaging voor de toekomst.’

Tekst: Rutger Vahl - Beeld: Frank Groeliken

De­strategie­van­onsziekenhuis­past­op­één­A4-tjeAlbert­ArpZiekenhuisdirecteurSt Jansdal in Harderwijk

­­­­Op­zoek­naar­een­job­in­de­zorgsector?www.vacature.com/jobszorg

>> Vervolg: Albert Arp - St Jansdal

Campus St Jansdal in Hardewijk

16 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

013_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:59 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

17VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Zorg en Gezondheid zoekt 1 (m/v)

arts infectieziektebestrijdingJOUW FUNCTIE: Je activiteiten als arts infectieziektebestrijding situeren zich binnen het domein van de profylaxe

van infectieziekten en het vaccinatiebeleid waarin de afdeling een belangrijke rol speelt.

JOUW PROFIEL: Master in de geneeskunde met bijkomende opleiding tot arts en/of specialist (beroepstitel arts) en

WIJ BIEDEN JOU: Een voltijds contract onbepaalde duur, relevante ervaring wordt gehonoreerd, 35 vakantiedagen, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

INTERESSE? Kijk voor de uitgebreide functieomschrijving en selectiereglement op www.jobpunt.be. Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk op maandag 30 maart 2015 via e-mail naar [email protected].

zorg-en-gezondheid.be

Vacatures

www.janpalfijn.be/jobsSurf snel naar onze vernieuwde website.

Je vindt er alle info over de vacaturesen bijkomende inlichtingen over de examens.

Voor de functies met een examenprocedure kun je inschrijven t.e.m. 04/04/2015.

[email protected] - 09 224 71 91 of 09 224 71 92

Het AZ Jan Palfijn Gent is een algemeen openbaar ziekenhuis met 526 erkende bedden. Het is een sterke regionale speler en stelt meer dan 1.000 medewerkers en 135 artsen te werk. Naast het vast zorgaanbod, investeert het ziekenhuis in welbepaalde specialismen en disciplines.

De voorbije twee jaar werd het ziekenhuis volledig vernieuwd. Onder meer onze verpleegafdelingen, operatiezalen, raadplegingen en kritieke diensten steken in een nieuw jasje. In het gerenoveerde ziekenhuis omringen wij onze patiënten met de beste, kwalitatieve zorg. Wij zijn momenteel op zoek naar:

Zorgmanager (m/v) (*)

Hoofdverpleegkundige (m/v) (*)

Clusterverantwoordelijke schoonmaak (m/v) (*)

Verpleegkundigen (m/v)

Applicatiebeheerder (m/v)

Financial controller (m/v)

Hoofd materiaalbeheer en logistieke stromen (m/v)

Expert facturatie (m/v)

* voor deze functie wordt een examen georganiseerd

AZ JAN PALFIJNGENT

017_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:00 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

E313

ESSERS

BERGHOFF

N

BE

Er beweegt wat langs de

REGIO

• 1.300 werknemers in de regio• Openstaande vacatures: onder andere

administratieve en logistieke medewerkers,planners, ICT-ers, sales medewerkers en ingenieurs

Essers is een logistieke dienstverlener en biedt transport- en logis-tieke oplossingen voor sectoren als chemie, farmaceutica en healthcare in Europa. De afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid,dankzij de autonome groei en een aantal strategische overnames. Dehoofdzetel bevindt zich in Genk, daarnaast heeft Essers ook eentweede thuisbasis in Roemenië. Er werken meer dan 4.000 mede-werkers verdeeld over 38 vestigingen in 11 landen in West- en Oost- Europa.“Bij Essers België werken er 2.300 vaste medewerkers, zij zitten ver-spreid over de twaalf vestigingen in ons land”, vertelt KimberleyMaes, HR Recruitment Officer. “In Limburg werken er 1.300 werk-nemers. We zitten zowel vlak bij de E313 in Tessenderlo als bij deE314 in Genk. We zijn een logistieke dienstverlener, dus is die locatiezeer belangrijk om onze eigen activiteiten zo optimaal mogelijk tekunnen doen. Bereikbaarheid is prioritair.”

Geert Motmans is als gedelegeerd bestuurder van het rekrutering- en selectiekantoor Motmans & Partners actief in de as Antwerpen-Maastricht en kent dus als geen ander de voor- en nadelen van de regio. “Niet iedereen buiten de regio vindt de weg naar de werkgeversin deze streek, terwijl het een luxe is om tegen de files in te rijden”, legt Motmans uit. “Hoe hoger de profielen, hoe meer men dat beseft. Toen we bijvoorbeeld een CEO zochten vooreen bedrijf in Balen, waren er 170 kandidaten. Dat waren allemaal mensen met een mooiefunctie in Brussel of in Antwerpen, maar die toch liever naar de periferie trekken om nietdagelijks in de files te moeten staan. Die troef wordt te weinig benut.” “Aan de andere kantliggen de lonen wel lager dan in Brussel of Antwerpen”, zegt Motmans. “Daarnaast zijn er veelkmo’s in de regio, want de grote bedrijven en de industrie zitten vooral in de gouden driehoek Gent-Antwerpen-Brussel. De familiebedrijven en kmo’s lopen soms nog wat achter op hetnieuwe werken. Ik wil de regio ook niet afschilderen als oubollig bastion van familiebedrijven,maar voor kandidaten is die flexibiliteit toch wel belangrijk.”

De as Antwerpen-Maastricht is een economische ader met heel wat interessante jobmogelijkheden. Toch vinden vele kandidaten van buiten de regio de weg nog niet, hoewel het een hele hoop voordelen biedt. Waarom kiezen deze bedrijven ervoor om zich rond de E313 en de E314 te vestigen?

• 10 werknemers bij BergHOFF Belgium, waaronderadministratie, sales en distributie voor het magazijnen de verdeling

• Momenteel geen openstaande vacatures

BergHOFF is een kleine KMO die zich specialiseerde in keukengerei.In augustus koos Director Hilde Rutten er heel bewust voor om teverhuizen naar een nieuw gebouw langs de E313 in Paal-Beringen.“BERGhoff is een consumentenproduct. Door naast de snelweg teliggen, hebben we een enorme zichtbaarheid. Het is met anderewoorden gratis reclame en aangezien hier dagelijks 30.000 auto’spasseren, sta je toch enorm in de kijker. We voelen dat ook, zo heb-ben we al meerdere aanvragen gekregen om het merk te verdelen.”“Bovendien is de bereikbaarheid voor onze medewerkers en leveran-ciers belangrijk. Daarnaast organiseren we in kookdemonstraties opons kantoor, wie daaraan wil deelnemen, kan ons dan ook heel vlotbereiken via zowel de afrit in Beringen als in Tessenderlo.”

18 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

018_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:16 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

E314

BELGOPROCESS

NIKE

ESSERS

NIKE

BELGOPROCESS

BERGHOFF

Belgoprocess staat in voor de verwerkingen opslag van radioactieve afvalstoffen envoor de ontmanteling van nucleaire instal-laties. Er werken 280 mensen voor het be-drijf in de twee sites die vlak naast elkaarliggen in Dessel en Mol.“2014 was een topjaar op vlak van aanwer-vingen. Bovenop de vervangingen van demensen die op pensioen gingen, zijn ernog eens zestien nieuwe mensen bijgeko-men. In totaal hebben we dertig mensenaangeworven”, zegt CEO Wim Van Laer.

“Dat er mensen vertrekken is eigenlijk vrijuitzonderlijk want we hebben heel weinigverloop.”“We zoeken vooral technische profielenvoor de functies van operator, technicus,laborant, ingenieur. Dat zijn niet de ge-makkelijkste profielen om te vinden, maarwe hebben een goede reputatie als werk-gever. Bijna tachtig procent van ons perso-neel woont hier in de regio: Mol, Dessel,Geel, Reti, Balen. De streek is voor ons danook heel belangrijk. We zitten hier mooi enrustig gelegen in het groen. Bovendientrekken we veel mensen aan die het beu zijn om elke dag naar Antwerpen of

Brussel te pendelen. Zo vinden ze terughet evenwicht tussen werk en leven”, ver-klaart Van Laer. “Dat we hier zitten is his-torisch gegroeid. In de jaren 50 was er hiereen nucleaire site ontstaan en wij zitten nuop de voormalige site van Eurochemic.Vroeger zaten hier nog veel andere nucle-aire bedrijven, maar velen zijn ondertus-sen al gestopt of in ontmanteling.”Een nadeel van de ligging is dat het bedrijfmoeilijk bereikbaar is met het openbaarvervoer. “We proberen onze werknemersdie in de buurt wonen te stimuleren ommet de fiets te komen”

Tekst: Heleen De Bisschop

• 310 werknemers• Zes openstaande vacatures

Vanuit het logistiek centrum, dat bestaatuit die distributiecentra in Laakdal en eenin Herentals, vertrekken alle sportartikelenvan Nike voor Europa, het Midden-Oostenen Afrika. Om nog sneller en flexibeler tekunnen leveren breidt Nike uit. Zo wordter een nieuw centrum gebouwd aan het Al-bertkanaal in Ham, naast Laakdal, dat in2016 operationeel moet zijn. “In de as Ant-werpen-Maastricht ligt dan ook het logis-tieke hart van Nike”, vertelt Filip Peeters,HR Director.Bovenop de 2.000 vaste jobs, zullen er nogeens 500 bijkomen. “Jaarlijks hebben weongeveer een zestigtal openstaande vaca-tures, maar dit jaar is het een uitzonderlijkjaar en zoeken we momenteel 250 nieuwekrachten”, gaat Peeters verder. “De belang-rijkste profielen zijn de multifunctionelemedewerkers, de leidinggevenden binnenhet distributiecentrum en de planners, dieervoor zorgen dat de orders van onze klantin optimale omstandigheden verwerktworden. Daarvoor zoeken we jonge mas-ters met geen of slechts enkele jaren erva-

ring.” Zo wil Nike starters al in het beginvan hun carrière de kans geven om leiding-gevende ervaring op te doen, iets wat zeniet leren op de schoolbanken.Nike is al twintig jaar actief in de regio.“Toen het bedrijf een site zocht voor hetlogistieke centrum in de Benelux, kwamhet al snel hier terecht. Er was de mogelijk-heid om uit te breiden, er is veel goed op-geleid personeel te vinden en de ligging isideaal omdat we gebruik kunnen makenvan de vlakbij gelegen containerterminal.Die zorgt ervoor dat bijna alle binnenko-mende goederen via het water bij ons ge-raken. Er is een goede spoorwegverbindingen de E313 is vlot bereikbaar. Bovendienzitten we op de grens tussen Limburg enAntwerpen. Vandaag komt ongeveer dehelft van onze medewerkers uit die tweeprovincies. Daardoor vinden we vrij vlotonze werknemers. Ten slotte zijn we eenfilevrije werkomgeving, zo kunnen dewerknemers die bijvoorbeeld van Leuvenof Antwerpen zonder teveel fileleed dewerkplek bereiken.”

• 2.100 werknemers in België• Openstaande vacatures: onder andere Team Coach, Communication Manager, Logistiek Operations Manager, Senior I.T. Business Consultant

19VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

018_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:16 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Werken bij een top employer,dat inspireert.

Vind je inspiratie op www.portofantwerp.com/jobs als

manager interne audit

5

020_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:01 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

5TIPS & TRICKS

Dat het moeilijker is om een job te vinden eens je over de 50 bent, lijdt geen twij-fel. Discriminatie op basis van leeftijd mag dan wel strafbaar zijn, dat betekent ui-teraard niet dat het niet zou bestaan. Met deze vijf concrete tips kan je als50-plusser alvast beter gewapend je zoektocht naar een nieuwe job aanvatten.

Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Vijftigers die op zoekzijn naar een job hebben er alle belang bij om er goed te blijven uitzien. Wiefit oogt, maakt een goede eerste indruk en toont ook aan dat hij nog over vol-doende energie beschikt voor een actief arbeidsleven. Je moet echt energieuitstralen.Ook is het belangrijk om te benadrukken dat je wel degelijk kunt omgaan meteen flexibele managementstijl, nieuwe technologieën, eventueel zelfs eenjonge baas en dat je bereid bent om nieuwe vaardigheden aan te leren.Om dat te bewijzen kan je in een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld concretevoorbeelden opnoemen van nieuwe technologieën die je hebt leren kennenen situaties waarin je hebt samengewerkt met jongere collega’s.

1

Na jarenlang in het werkveld gestaan te hebben, beschikken oudere werkne-mers over heel wat vaardigheden en talenten die jongeren nog niet bezitten.Er zijn vier domeinen: probleemoplossend denken, inschattingsvermogen,people management en leiderschap. Ervaren werknemers kunnen vaak veelsneller dan jongeren problemen herkennen en een manier vinden om ze opte lossen. Daarvoor kunnen ze terugvallen op de successen die ze vroegergeboekt hebben.

2

Veel 50-plussers hebben in de loop der jaren een indrukwekkend netwerkuitgebouwd. Door dit op de juiste manier in te zetten zou het mogelijk moe-ten zijn om vrij snel aan een nieuwe job te raken. Benut dat netwerk omnieuwe mensen te leren kennen. Wie elke maand kennismaakt met enkeletientallen nieuwe mensen zal heel snel op interessante jobmogelijkhedenstuiten. Door gebruik te maken van sociale netwerksites kan dit bovendienop een vrij eenvoudige manier.

3

Kleinere bedrijven hebben meestal minder problemen met de leeftijd vanhun werknemers dan grote bedrijven en is het dus interessanter om daarte gaan solliciteren. In veel gevallen geven ze de voorkeur aan personenmet een ruime ervaring die hun bedrijf echt vooruit kunnen helpen. Hetloont dus om je focus te verleggen van grote, internationale bedrijven naarkmo’s.

4

Door de crisis, die nog steeds niet volledig achter de rug is, is het natuurlijkmoeilijker voor iedereen om aan een job te raken. Het is dus belangrijk om demoed niet op te geven en om, wat er ook gebeurt, je zoektocht onverschrokkenverder te zetten. Blijf steeds geloven in jezelf en blijf positief, ook al krijg jesoms negatieve feedback of heb je slechte ervaringen.

5

Voor meer tips surf naar www.vacature.com

Weerleg de vooroordelen over je leeftijd

Bewijs je waarde

Hou vol

Breid je netwerk uit

Concentreer je op kleine bedrijven

tips om als 50-plusser eenjob te vinden

21VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

021_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:05 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

22 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

VG 1

570/

BU

www.vio-interim.be www.vio-hr.be

UITZENDCONSULENTEN Herentals of Antwerpen

VIO is 6 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist in logistiek, productie, sales en services.

We maken als bedrijf het verschil door te werken op maat en een waardengedreven omgeving te creëren, zowel voor

onze uitzendkrachten, onze klanten als voor onze vaste medewerkers.

We zijn momenteel op zoek naar enthousiaste viollega's (m/v):

We zijn op zoek naar gelukkige werknemers die zich goed kunnen vinden in volgende waarden: passie, discipline,

open communicatie, vrijheid en fun. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van ons dynamisch team Viollega's?

Heb je een sterke interesse in de interimsector en min. een bachelordiploma op zak? Schrikt 'groei' jou niet af?

Dan is deze job écht iets voor jou.

Jouw takenpakket:

Je beheert de dagdagelijkse opvolging van het kantoor. Je staat in voor het enthousiast ontvangen van kandidaten.

Je volgt klanten professioneel op. Je zorgt voor een perfecte match tussen kandidaat en klant. Allerhande administratieve

taken komen eveneens voor in deze job.

VIO biedt je:

Een waardengedreven werkomgeving, ver doorgedreven opleidingen,

groeimogelijkheden, toffe Viollega’s, aantrekkelijk verloningspakket, ...

Wil je werken voor een gelukkige werkgever?

Contacteer dan Ellen Devlieger: stuur je cv met motivatiebrief naar

[email protected]

werkelijk op maat

Gelukkige WerkgeverGelukkige Werkgever

is 6 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als is 6 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist in logistiek, productie, sales en services.specialist in logistiek, productie, sales en services.

werkelijk op maat

Word jij onze gelukkige, nieuwe viollega?

022_GPV2QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:41 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

Bouw je carrière op, job per job.

Krijg vacatures op maat in je mailbox, vind tips en advies voor je loopbaan en maak gebruik van online tools en testen.

Ontdek het volledige aanbod op Vacature.com.

je carrière opBouw

,je carrière op

job per jobs op maat in je mailboacaturerijg vK

oor je loopbaan en maak gebruik vvolledige aanbod op t vOntdek he

.job per jobx, vind tips en advies op maat in je mailbo

an online tools en teoor je loopbaan en maak gebruik volledige aanbod op com.acatureV .

s x, vind tips en advieten. san online tools en te

23VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

023_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:24 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

Account ManagerResultaatgerichte entrepreneur met sterke commerciële skills

Je functie:producten en diensten. Via een diverse portefeuille aan wagens realiseer je de commerciële doelstellingen op het vlak van omzet en marge.

Ons aanbod:

Je profiel:

OOST- & WEST-VLAANDEREN

Onze klant, Group Ghistelinck, is ondanks de nauwe band met het merk, meer dan Mercedes-Benz. Ze voorzien in iedere mobiele behoefte in 6 filialen (Deinze, Oudenaarde, Waregem, Moeskroen, Kortrijk en Maldegem). Ghistelinck voorziet totaaloplossingen voor elke klant: van nieuwe wagens over stockwagens, naar tweedehands- en bestelwagens, volumewagens of

gespecialiseerde trucks, bieden ze een zee aan mogelijkheden aan de klant. Om hun team verder te versterken zijn we op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE722823.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

INTERNATIONAL

BMT Group - an international industrial holding group with Belgian roots - realizes an annual turnover of 300 million euros. One of its core divisions, IGW, specializes in manufacturing high quality gears and gear units and in related R&D and design. Its major market segments include mass transit(rail), large diesel turbines and engines, high-end compressors, and project-based commissions from global businesses, with a firm focus on growth in Asia. The division’s added value lies in its flexible, operational ability to attune to

fast-evolving and innovative market segments with the right technological products and appropriate advice. In order to achieve further growth, we are seeking a (m/f):

Interested? Go to be.hudson.com for more information and apply to [email protected] reference BE723462.Your application will be treated confidentially.

BMT Group300 million euros. One of its core divisions, units and in related R&D and design. Its major market segments include mass transit(rail), large diesel turbines and engines, high-end compressors, and project-based commissions from global businesses, with a firm focus on growth in Asia. The division’s added value lies in its flexible, operational ability to attune to

fast-evolving and innovative market segments with the right technological products and appropriate advice. In order to achieve further growth, we are seeking a (m/f):

This recruitment is exclusively conducted by Hudson.

Divisional HR ManagerHR generalist with international ambitions

Your function:

responsible for recruitment, performance evaluation, development and remuneration of the divisional leadership team (in liaison with the

Our offer:commitment, with a professional salary package in line with your experience and competencies.

Your profile:

024_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:06 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

25VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

Senior Consultant

Recruitment & Selection

Senior Consultant

Public Sector

Business Consultant

Interim M

anagement

Interesse? Surf naar be.hudson.com/en-gb/job-seekers/work-for-hudson of bel naar Sarah Schietecatte op 09 242 54 24 voor meer informatie en solliciteer via [email protected] sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Hudson is fishing forexperienced consultants

Hudson rekruteerde dit jaar al 15 mooie vissen. Toch hengelen wij gewoon voort naar nog 25 nieuwe HR-talenten om de organisatie verder te laten groeien. Misschien ben jij wel dat ervaren toptalent dat past binnen onze dynamische onderneming. Daar is volop ruimte voor ondernemerschap, verantwoordelijkheid, ontwikkeling en kwaliteit en wordt samengewerkt in een sfeer van open communicatie en vertrouwen. Heb jij een stevige HR-ervaring en zoek je een boeiende uitdaging, of heb je een interessante business-background en wil je de stap naar HR-consultancy wagen? Dan ben je bij Hudson aan het juiste adres. Neem snel contact op en kom verkennen of Hudson, als marktleider, jouw loopbaan in nieuwe wateren kan brengen.

024_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:06 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

Account ManagerGedreven relatiebouwer met technische affiniteit (ref. BE724202)

Je functie:

Je profiel:

Projectleider(s)Organisatie en coördinatie van diverse bouwwerven (ref. BE724203)

Je functie:

Je profiel:

Ons aanbod (voor beide functies):

Calculators.

Vlieghe (www.vlieghe.be) is een Belgische producent van kwaliteitsvolle ramen en deuren in hout, aluminium en PVC. Al meer dan 50 jaar is de onderneming één van de leidende leveranciers van hoogwaardige ramen en deuren. Dankzij 150 gekwalificeerde medewerkers en de moderne productie-methoden is Vlieghe een partner die zijn klanten vooruitstrevende producten en diensten biedt (levering, plaatsing en nazorg) voor de diverse marktsegmenten waarin het bedrijf actief is.

Om de duurzame groei (+20% in 2014) en de uitbreiding van de productiecapaciteit (verhuizing naar een nieuwe productiesite) te ondersteunen, versterkt Vlieghe het team met een (m/v)

KORTRIJK

Vlieghekwaliteitsvolle ramen en deuren in hout, aluminium en PVC. Al meer dan 50 jaar is de onderneming één van de leidende leveranciers van hoogwaardige ramen en deuren. Dankzij 150 gekwalificeerde medewerkers en de moderne productie-methoden is Vlieghe een partner die zijn klanten vooruitstrevende producten en diensten biedt (levering, plaatsing en nazorg) voor de diverse marktsegmenten waarin het bedrijf actief is.

Om de duurzame groei (+20% in 2014) en de uitbreiding van de productiecapaciteit (verhuizing naar een nieuwe productiesite) te ondersteunen, versterkt Vlieghe het team met een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer naar [email protected] met vermelding van het juiste referentienummer.

Voor de functie van Calculator solliciteer via [email protected] sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

026_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:07 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

27VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

Ir. Manager Technische DienstenBeheer van het technisch beleid van het ziekenhuis

Uw functie:

Ons aanbod:

Uw profiel:

ZOTTEGEM

Het AZ Sint-Elisabeth te Zottegem is een dynamisch regionaal ziekenhuis met 334 ziekenhuis-bedden en meer dan 800 personeelsleden, dat de lat inzake kwaliteitsgeneeskunde en -zorg bijzonder hoog legt en de drempel voor huisartsen, patiënten en familie laag. Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723851.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

BRUGGE

Kaasimport JAN DUPONT, gevestigd te Brugge, is reeds 85 jaar actief in het rechtstreeks importeren, optimaal rijpen, versnijden, verpakken en distribueren van meer dan 1.000 unieke kaassoorten. Dupont staat garant voor kwaliteit en service naar alle verkoopskanalen (retail, wholesale, out of home en gespecialiseerde outlets). Samen met een team van meer dan 200 enthousiaste en competente medewerkers, realiseren zij een omzet van meer dan 150 miljoen euro in Brugge. Het verpakkingsatelier is gespecialiseerd in het versnijden en verpakken van diverse soorten kaas in verschillende verpakkings-mogelijkheden. Daarnaast zorgt transportfirma Cheeseline met een fleet van 35 vrachtwagens en

4 hubs (Antwerpen, Brugge, Luik & Nieuw Vennep), voor een goede logistieke distributie. Dupont is onderdeel van de Milcobel Groep, die met zijn 1.900 medewerkers een omzet van 1 miljard euro realiseert. Om de verdere groei van de organisatie te ondersteunen, zoekt Dupont een (m/v):

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723890.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Site ManagerPeople manager met supply chain ervaring

Je functie:

Je profiel:

026_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:07 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

KwaliteitsverantwoordelijkeHands-on en klantgerichte problem solver met passie voor techniek

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

LOKEREN

Aliplast Aluminium Systems Belgium (www.aliplast.be) zag het levenslicht in 1984 en is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. Door hun continue focus op product-

innovatie en kwaliteit worden zij door hun meer dan 1000 klanten als bekwame partner aanzien. In de kantoren en productiemagazijnen in Lokeren stelt Aliplast 300 mensen tewerk. Aliplast Belgium maakt deel uit van de internationaal befaamde Corialis Group (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions), die een omzet van ca. 300 miljoen euro genereert en 1300 mensen telt. In het kader van een vervanging en om het productieteam in Lokeren verder te versterken, is Aliplast op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723457.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ZELE

CRC Industries Europe (Zele) is een filiaal van de Amerikaanse groep CRC Industries Inc. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeer middelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 gebouwd werd om aan de toenemende vraag te

kunnen voldoen. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengen, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723701.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Manager Milieu & VeiligheidEnthousiaste facilitator van veiligheid en welzijn in een productieomgeving

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

028_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:08 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

29VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

be.hudson.com

Group Operations EngineerCommunicatieve ingenieur met sterke analytische skills en zin voor verantwoordelijkheidJe functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

LOKEREN

Corialis Group (Core Innovative Aluminium Integrated Solutions, www.corialis-group.com), is één van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen en extrusieprofielen. Door een continue focus op productinnovatie en kwaliteit zien klanten hen wereldwijd als bekwame partner. Corialis Group staat voor een omzet van ca. 300 miljoen euro en stelt wereldwijd 1300 mensen tewerk. Het hoofd kantoor van Corialis Group is gelegen in Lokeren. Verder heeft Corialis Group vestigingen in het

Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen en China. In het kader van hun verdere groei en professionalisering, is Corialis Group op zoek naar een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723461.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

ZELE

CRC Industries Europe (Zele) is een filiaal van de Amerikaanse groep CRC Industries Inc. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeer middelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 gebouwd werd om aan de toenemende vraag te

kunnen voldoen. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengen, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

Interesse? Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] vermelding van referentie BE723700.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

R&D-Manager EuropaPragmatische en klantgerichte vernieuwer met sterke relationele skills

Je functie:

Ons aanbod:

Je profiel:

028_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:08 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Consultant Research

& Development

Consultant Survey

Junior Consultant

Jobgrading

Consultant Talent

Selection

& Development

Consultant

Recruitment &

Selection

Consultant

Public Sector

Interesse? Surf naar be.hudson.com of bel naar Sarah Schietecatte op 09 242 54 24 voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE724719.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Hudson is fishing forYoung HR Talent

Hudson biedt ook jonge vissen de kans om zich te ontplooien. Misschien ben jij wel dat

jonge HR-talent dat past binnen onze dynamische onderneming. Daar is volop ruimte voor

ondernemerschap, verantwoordelijkheid, ontwikkeling en kwaliteit en wordt samenge-

werkt in een sfeer van open communicatie en vertrouwen. Zoek je een boeiende uitdaging

in HR, heb je een eerste werkervaring, en wil je de stap naar HR-consultancy wagen?

Dan ben je bij Hudson aan het juiste adres. Neem snel contact op en kom verkennen of Hudson,

als marktleider, jouw loopbaan in een stroom versnelling kan brengen.

030_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:08 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

31VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

In bij na 10 jaar tij d is Altior uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de markt van executive search. Zowel multinationals als KMO’s verspreid over gans België doen op ons een beroep voor het vinden van uniek toptalent, kandidaten die bij onze klanten het verschil maken. Want dit is wat ons drij ft: onze klanten op een hoger niveau tillen door hen managers es n direectieleden aan te reiken die ze via de klassieke kanalen niet kunnen bereiken. Op die manier verbindt Altior de professionele groeiambities van kandidaten met die van zij n opdrachtgevers. Sinds 2 jaar is Altior de exclusieve Belgische partner van Penrhyn International, een wereldwij d netwerk van premium executive search kantoren. Via Penrhyn International rekruteert Altior voor zij n klanten ook internationaal toptalent. Altior heeft de voorbij e 10 jaar een succesvolle groei gekend, we zij n voor heel wat gereputeerde bedrij ven hun preferentiële partner bij het aantrekken en beoordelen van hun executives. Omdat onze groeistrategie zo mogelij k nog ambitieuzer is, zij n we voor ons hoofdkantoor te Waregeg m op zoek naar een senior (m( /v)v):

Je behartigt het volledige searchtraject vanaf het intake-gesprek bij de klant, het bepalen van de rekruteringskanalen die je het snelst en effi ciëntst tot bij de juiste kandidaat loodsen, het identifi ceren, benaderen tot het sourcen van kandidaten. Vervolgens onderzoek je in een persoonlij k gesprek met de kandidaat of je de ambities van de kandidaat kan verzoenen met de behoefte van je klant. Je adviseert je klanten bij de keuze van de juiste kandidaat, faciliteert de contractbespreking en volgt nadien zowel klant als kandidaat verder op. Dankzij jouw professioneel advies groei je voor je klanten uit tot een gewaardeerd gesprekspartner en ontwikkel je op die manier een eigen klantenportefeuille.

Je combineert een masterdiploma met een aantal jaren ervaring in werving en selectie of idealiter in het rekruteren van executive profi elen. Dankzij je professionalisme ben je een volwaardig gesprekspartner voor kandidaten en klanten op C-level. Onze waarden Ambitie, Loyaliteit, Tevredenheid, Integriteit, Ondernemerschap en Resultaatsgedrevenheid kenmerken ook jouw persoonlij kheid en drij fveren. Bovenal ben je een echte “entrepreneur” die een sterk ontwikkeld analytisch en synthetisch denkvermogen koppelt aan een pragmatische “just do it!” mentaliteit. Daarnaast beschik je over commerciële fl air en durf je creatief “out of the box” denken.

Zet jij samen met ons de volgende stap in het succesverhaal van Altior? Bezorg ons dan je cv en begeleided nde motivatiemail ([email protected]). Je mag van ons snel een antwoord verwachten en een discrete en uiterst professionele behandeling van je kandidatuuur.

www.altior.bemember of

031_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:09 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

AGO INTERNATIONALBrussel – Gent – Kortrijk

rekruteert toptalent voor diverse topbedrijven:

INTERESSE? Stuur uw cv naar [email protected] meer info over deze of andere functies, surf naar www.ago.bz of bel naar

Brussel+32 (0)2 511 20 00

+32 (0)491 71 77 00

Gent+32 (0)9 281 13 86

+32 (0)479 69 02 65

Kortrijk+32 (0)56 22 80 64

+32 (0)473 24 45 01

VG

.46

/B0

- l

id v

an F

eder

go

n-

BA

-AA

05

.08

0 -

W.R

S.1

06

8

Textiel• Sales Manager (Duitstalige landen)

Waregem

Voeding• International Trader Tielt

• Vertegenwoordiger Belgische markt Oostrozebeke

• Product Category Manager Ieper

• Project Manager Kortrijk / Ieper / Moeskroen

• Supply Chain Manager Harelbeke / Waregem / Deinze

Hout• Sales Representative (UK & Scandinavië)

Kortrijk

• Sales Assistant Kortrijk

Bouw• Hoofdboekhouder Moeskroen

• Projectleider Adegem

• Accountmanager Gent(Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant)

• Boekhouder Gent

• Purchase & Supply Chain Manager Gent

Leisure• Vertegenwoordiger Moeskroen

Vastgoed investeringsmaatschappij

• Accountant Ieper

• Projectvoorbereider Ieper

Verkoop & Verhuur Machines

• Assistent Boekhouding Kortrijk

Interieur• Business Unit Manager Groot-Kortrijk

Automobiel• Aankoper vrachtwagens Wallonië

Metaal• Plant HR-Manager (Expat functie)

UK - 1h30 drive from London

Automotive• Engineering Manager Deinze

Immo• Vastgoedmakelaar (in het bezit van

een BIV nummer) Knokke - Brugge

032_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:09 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

33VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

VG.4

6/B

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Aanbod: Een uitdagende functie bij een bedrijf dat internationaal actief is en dat de inzet van zijn medewerkers naar waarde weet te schatten. We bieden je een aantrekkelijk salaris met een bedrijfswagen en extralegale voordelen.

Voel je je aangesproken door één van deze uitdagingen? Mail een uitgebreid cv naar [email protected] Voor meer informatie, bel ons op 056 22 80 64 of 0478 44 80 36. Wij garanderen een discrete en snelle behandeling van je sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacatures vind je ook op www.ago.bz De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Je functie: ¡ Je stuurt de productie-eenheid aan en geeft mee vorm

aan de langetermijnstrategie voor onze producten.¡ Je geeft leiding aan een team van 75

productiemedewerkers, zowel arbeiders als bedienden.¡ Je ziet erop toe dat de productie vlot verloopt, je doet

voorstellen om het productieproces te optimaliseren en je vertaalt die voorstellen naar concrete acties.

¡ Je blijft op de hoogte van de markt en je identi� ceert nieuwe opportuniteiten voor projecten en voor verandering.

Je functie: ¡ Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van

nieuwe producten en processen, en waakt over de kwaliteit van onze producten.

¡ Je volgt de marktevoluties op, evalueert de haalbaarheid van nieuwe producten of toepassingen, en helpt ze vervolgens te implementeren.

¡ Je staat in voor de technische ondersteuning van het sales-, het marketing- en het productieteam.

Je pro� el:¡ Je bent ingenieur van opleiding, met een specialisatie in

techniek en elektromechanica, en hebt kennis van Lean technieken/Lean manufacturing.

¡ Je beschikt over sterke leidinggevende capaciteiten en hebt een ruime ervaring in het aansturen van een team in een productieomgeving.

¡ Je werkt gestructureerd, je behoudt het overzicht en je weet projecten zeer goed in te schatten.

¡ Je drukt je vlot uit in het Nederlands en in het Frans.

Je pro� el:¡ Je bent ingenieur van opleiding met een specialisatie

in scheikunde, en je hebt enkele jaren ervaring in een productieomgeving.

¡ Je beschikt over sterke sociale vaardigheden, en je communiceert vlot en to-the-point.

¡ Je bent ondernemend, dynamisch, en hebt een scherp oog voor kwaliteit.

¡ Je durft de leiding te nemen over projecten en weet prioriteiten te stellen.

Copaco produceert duurzame en decoratieve zonwering, kwalitatief muggengaas en vloerbekleding. Zijn jarenlange ervaring, doorgedreven productkennis, een up-to-date productieapparaat en een uitgebreid aanbod brachten Copaco wereldwijd naar de top van het marktsegment. Het bedrijf investeert voortdurend in kwaliteitsproducten, in een uitstekende service en in zijn medewerkers, met als belangrijkste doel: tevreden klanten. Om het team in Bavikhove te versterken, is Copaco op zoek naar m/v:

Productiedirecteur

R & D Manager

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected] selectie gebeurt in exclusieve

samenwerking met Ago International

Aanbod: Je komt terecht in een familiale KMO, die zich kenmerkt door een sterke commerciële visie en een doorgedreven entrepreneurship, waarbij je de kans krijgt om met grote autonomie markten met veel potentieel te bewerken ¡ Uiteraard kan je naast een producttechnische en bedrijfsmatige opleiding on-the-job rekenen op een mooi salaris pakket (met extralegale voordelen en een bedrijfswagen).

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv + pasfoto naar [email protected] International garandeert een discrete en snelle behandeling van uw kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht.Voor bijkomende informatie bel je naar 056 22 80 64 of 0473 24 45 01.

Deze vacature vind je ook op

SALES MANAGER (perfecte Duitse talenkennis)

Functie:

¡ Als entrepreneur begrijp je de business en ben je in staat om op een creatieve manier mee te denken en te helpen bouwen aan de toekomst.

¡ Je kan strategie vertalen in een concreet actieplan, dat je mee helpt implementeren.

¡ Je focus ligt op het beheer van een bestaande klantenportefeuille binnen alle Duitstalige landen.

¡ Daarnaast help je mee aan de verdere ontwikkeling en positionering van het bedrijf. In deze context denk je aan nieuwe commerciële opportuniteiten en prospectiemogelijkheden.

¡ Je analyseert de resultaten en stemt je acties binnen de internationale context hierop af. Je overstijgt je commercieel domein; door je alertheid en ruimdenkendheid onderken je nieuwe tendensen, die je vertaalt naar de organisatie (creatie, marketing, productie, …)

¡ Je rapporteert aan de Corporate Commercial Manager.

Profi el:

¡ Je genoot een hogere opleiding en kan terugvallen op een stevige, internationale commerciële ervaring.

¡ Je bent sterk analytisch, commercieel ingesteld en denkt in termen van resultaten en klantentevredenheid, waardoor een duurzame, rendabele groei kan worden gerealiseerd.

¡ Je excellente communicatie skills en talenkennis zorgen ervoor dat je in staat bent om te praten en te onderhandelen met mensen op verschillende niveaus en in verschillende landen. Je hebt een zeer goede kennis van het Duits. Kennis van bijkomende talen is zeker een troef.

¡ Je kan autonoom werken en bent fl exibel om regelmatig te reizen (gemiddeld 40 % van je tijd).

¡ Je bent een gedreven entrepreneur met visie en hands-on mentaliteit.

Mc Three Carpets in Waregem is

een grote speler op het gebied

van textiel vloerbekleding.

Zij maken vloerbekleding

en tapijten met de meest

geavanceerde, innovatieve en

milieuvriendelijke installaties.

Mc Three Carpets is een sterke

en steeds verder groeiende

familiale onderneming met

een open management en

buitenlandse vestigingen (USA

& Turkije).

Voor de verdere uitbouw van

hun internationale activiteiten

zijn zij op zoek naar een:

www.ago.bz

w w w . m c t h r e e . b e

033_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:09 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Software EngineersBusiness Consultants

Campaign ManagerHeb je een Bachelor, Master of heb je veel relevante ervaring ?Organi zoekt voor haar verdere groei diverse enthousiaste en creatieve programmeurs en consultants. Word jij onze Campaign Manager, dan ontwerp je vast onze volgende advertentie.

Meer detail kan je vinden op onze website. Onze 75 enthousiaste medewerkers staan klaar om je warm te ontvangen en hun kennis te delen.

Organi beloont jouw inzet en talent met een competitief loon, firmawagen, diverse extra legale voorwaarden en een doorgedreven opleiding.

Wil je werken voor één van de Belgische

IT-pioniers en gebruik maken van de

modernste technologieën, surf dan naar

www.organi.be/vacatures en stuur je CV door.

GEMEENTE HOLSBEEK

De gemeente wenst over te gaan tot de aanwerving van een

FINANCIEEL BEHEERDER (STATUTAIR- DECRETALE GRAAD) U bent verantwoordelijk voor het leiden (plannen, organiseren, coördineren, opvolgen, evalueren, rapporteren en bijsturen) van de activiteiten van de financiële functie binnen de gemeente om zo de doelstellingen van het bestuur te vrijwaren via een effectief, efficiënt en kostenbewust beheer.De financieel beheerder kan worden aangeduid om tegelijkertijd het ambt van financieel beheerder van het OCMW van Holsbeek uit te oefenen.

U beschikt over een diploma dat toegang geeft tot niveau A, bij voorkeur in een economische richting en bent houder van een rijbewijs B. U moet slagen in een aanwervingsexamen.

Meer informatie betreffende de functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure kan telefonisch aangevraagd worden op het secretariaat (016/62.91.80) of via [email protected]

Schriftelijke kandidaturen moeten uiterlijk 23 maart 2015 om 11.00 uur toekomen bij het college van burgemeester en schepenen, Dutselstraat 15, 3220 Holsbeek, vergezeld van een cv en een kopie van het vereiste diploma.

034_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:13 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

35VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Erkenning VG.665/B

Commercieel TalentAmbitie – Doorgroeimogelijkheden – Loopbaanbegeleiding

U start op de commerciële binnendienst die gevestigd is te Schelle. U heeft veel contact met vooral de key-accounts en uw collega’s in de commerciële buitendienst die u ondersteunt. Op termijn gaat u zelfstandig op klantbezoek en wordt u opgeleid tot een professionele accountmanager. Uw focus ligt op het verwerven van nieuwe klanten d.m.v. prospectie, maar ook onderhoudt u het bestaande klantenbestand. Uw klantenkring is zeer divers en bestaat uit fabrikanten, importeurs, dealers en eindgebruikers. Doorgroei naar de functie van manager Groeneveld België behoort in de toekomst tot de mogelijkheden.

Interesse?Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. GVBE152) kunt u con-tact opnemen, tel: 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.groeneveld.be

Voor de vestiging te Schelle zijn wij ook op zoek naar monteurs.

Groeneveld Groep, met het hoofdkantoor in Gorinchem (NL), is een internationaal opererende industriële onderneming met een gespecialiseerd leveringsprogramma op het gebied van transport efficiency en logistieke automatisering. Automatische smeer- en olieniveauregelingsystemen, actieve veiligheidssystemen en boordcomputers zijn slechts enkele voorbeelden. We vinden hen wereldwijd in de marktsectoren transport, industrie en off-road.

035_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:13 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

36 VACATURE | ZZATERDAG 21 MAART 2015

OFFICE MANAGERBij Avex België

SERVICE ADMINISTRATORBij Domino Benelux

VRIENDELIJKHEIDSAMBASSADEURBij AZ Zeno

ASSISTENT CONTROLLERBij Punch Powertrain

PROJECTMANAGER E-COMMERCEBij Colruyt Group

PERSONAL ASSISTANTBij Allen & Overy

TELESALES & CAMPAIGN OFFICERBij Paysquare

FOREST CAMPAIGNERBij Greenpeace

CONTENTEXPERT/REDACTEURBij Pantarein Publishing

MARKETING ASSISTANTBij Brussels Kart

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGERBij Fagron

SENIOR PRODUCT MANAGERBij Wolters Kluwer

ACCOUNTMANAGER TECHNICAL WRITING-PROJECTENBij Wilkens CS

QUALITY SYSTEM ENGINEERINGBij Nitto Europe

Meest recente jobsop Vacature.com:

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

OFFICE COORDINATOR – MANAGEMENT ASSISTANTBij Minds&More

COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDEBij Vens&Thiers

KWALITEITSMEDEWERKER / Q-PARTNERBij Zorgbedrijf Antwerpen

TEAMCOACH CONTACT CENTER – CREDIT COLLECTIONBij Gerechtsdeurwaarderskantoor De Wilde & Baele

ACCOUNTANTBij Insurance Europe

ACCOUNT MANAGER PROVERABij PepsiCo

PROJECTLEIDERS BOUWPROJECTENBij Stad Antwerpen

CAMPAIGN MANAGERBij Organi

ASSISTENT(E) COMMUNICATIEBij Sam Tes

TEST ENGINEERBij ZF Wind Power

PROJECTLEIDER – ARCHITECTBij Kleine Landeigendom Zuiderkempen cvba

DATA ANALISTBij Ona�ankelijke Ziekenfondsen (MLOZ)

VERTEGENWOORDIGERBij ANITA Belgium

PERFECT 2-TALIGE SALES SUPPORT ASSISTANTBij BOMA

Meest recente jobsop Vacature.com:

036_GPV2QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:43 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

37VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Interesse in internetapplicaties en IT? Volg deze gratis opleiding!Als volwaardig junior Java-ontwikkelaar analyseer je na de opleiding de noden van je klant en breng je ze in kaart. Nadien ontwikkel en optimaliseer je zijn ideale softwareoplossing.

Jij bent:

Op het programma:

Waar en wanneer?in Hoboken

voltijds van 8 mei tot 6 november 2015bedrijfsstage van 6 weken

Interesse?

www.jobber.be

Cevora vzw en VDAB creëren gelijke kansen voor alle werkzoekenden. Voor de opleidingen selecteren wij kandidaten volgens hun kwaliteiten. Ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

Java Enterprise-ontwikkelaarin Hoboken

Op zoek naar een job?Volg de gratis opleiding

037_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:15 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

WIJ HOUDEN VAN KNAPPE KOPPEN.

JOUW UITDAGINGDe creatieve cel van Mediafi n, inspiratiebron voor de communicatie van onze volledige productlijn en onze prospecten (marketing, adverteerders, publishing, corporate), leiden. • Je analyseert de behoeften van de verschillende communicatiedragers (print, digital, tablets) van interne en externe klanten. • Je stelt concepten voor en ziet erop toe dat de verschillende media en de positionering ervan grafi sch coherent zijn. • Je coördineert en begeleidt de uitvoering ervan.

JOUW PROFIELGrafi sche, digitale en visuele communicatie zijn een passie voor jou. Je hebt al successen in ambitieuze multimediale projecten geboekt. • Je grafi sche talenten worden erkend. • Je bent creatief en bent op de hoogte van de laatste tendensen. • Je kunt je aanpassen aan de doelgroep, maar je bent volhardend en je kunt op een overtuigende manier een idee of een bepaald concept overbrengen. • Web, HTML, HTML5, CSS, Javascript of Motion behoren tot je woordenschat. • Als georganiseerde, nauwkeurige en intelligente communicator breng je bovendien gemakkelijk je visie en passie over op de studio die je leidt. • Je bent goed tweetalig NL / FR.

INTERESSE? Stuur je cv, portfolio en begeleidende motivatiebrief naar katrien.bael@mediafi n.be

Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws,een neus voor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hungrote voorbeelden en die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis vande zakenkranten De Tijd en L’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector.

Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Art Director Multimedia (m/v)

038_GPV1QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:59 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

39VACATURE | ZATERDAG 21 MAART 2015

Indien deze opportuniteit je aanspreekt, mail dan snel naar [email protected] Christeyns, Afrikalaan 182, 9000 Gent VG

.801/B

www.anago.be/jobs

Christeyns NV in Gent, werd ruim 60 jaar geleden opgericht, en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal georganiseerde detergenten en chemicaliën groep met 700 medewerkers, actief in meer dan 20 landen, en een omzet van meer dan 250 miljoen euro. De combinatie van een sterke positionering als business partner op de B2B markt, en een reeks geslaagde overnames, heeft ervoor gezorgd dat Christeyns een internationale speler is geworden in de top van de markt. De producten van het bedrijf vinden hun afzet in o.a. de professionele markt van de industriële wasserijen, de oleochemie, de voedingsindustrie, … Christeyns is bij hen uitgegroeid tot een partner die hen tevens ondersteunt bij optimalisatieprojecten in engineering, energiebeheer, watermanagement… In België is het bedrijf in de verschillende marktsegmenten prominent aanwezig. De productieplant te Gent produceert jaarlijks zo’n 70.000 ton chemicaliën en is een Seveso I bedrijf. Om het veiligheids- en preventiebeleid verder te optimaliseren is Christeyns op zoek naar een m/v:

Profi el: • Je hebt een hogere technische opleiding genoten met een stevige basis in de chemie. • Je hebt minstens vijf jaar ervaring in een productiebedrijf met een professioneel veiligheidsbeleid. • Een brevet veiligheid niveau I of II strekt tot aanbeveling.

Christeyns biedt je • De kans om te werken in een succesvol en stabiel bedrijf. • Een functie die het informele karakter van een familiebedrijf koppelt aan dat van een internationale topspeler. • Ontwikkelingsmogelijkheden voor ambitieuze en gedreven medewerkers. • Een degelijke remuneratie die meegroeit met de evolutie van het bedrijf.

VEILIGHEIDSINGENIEURRef 2015/1323

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het veiligheids- en preventiebeleid voor de productieplant te Gent. In die hoedanigheid word je betrokken bij elk facet van productie, gaande van de investeringen, onderhoud, inkomende leveringen tot logistiek. • Je zorgt voor een uitgebreide beschrijving van alle te volgen veiligheidsprocedures en controlemechanismen, en zorgt voor een nauwgezette documentatie van indienststellingsverslagen, beschermingsmiddelen, risicoanalyses,…. Je doet onderzoek naar ongevallen of bijna-incidenten, je evalueert de audits en defi nieert de nodige acties. Daarna sta je ook in voor de te ondernemen opvolging ervan. • Naast de veiligheid van de productie-installaties sta je in voor de productveiligheid. Je volgt alle wettelijke evoluties ter zake. Je bent het aanspreekpunt voor de betrokken overheidsinstanties, en begeleidt hen bij de verschillende audits. • Je bent een hands-on veiligheidsambassadeur binnen het bedrijf, die op de vloer zorgt voor de nodige informatie, trainingen organiseert, je zorgt dat de afspraken en procedures worden geaccepteerd en gerespecteerd. • Na verloop van tijd rol je jouw expertise, die je hebt opgebouwd uit naar de externe diensten van Christeyns op het terrein, en werk je je tevens in alles wat Regulatory Aff airs is. • Je rapporteert aan de SHE, Quality and Regulatory Manager van de Christeyns-Groep.

Jobs op maat, meteen in jouw mailbox

Surf naar Vacature.com en registreer je nu.

039_GPV2QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 17:57 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 21 03 2015

THEJOURNEYIS YOURS

Zet je in beweging!Een loopbaan aan de Nike European Logistics Campus in Laakdal-Herentals en straks ook Ham is precies wat je zoekt. Nike Supply Chain experts en leidinggevenden in planning, transportation en distribution zorgen samen met het hele team dat de Nike-producten elke dag bij onze klanten en atleten in Europa geleverd worden. En daar stopt het niet. We zoeken constant hoe de Nike Supply Chain sneller en effi ciënter kan. We spelen in op de steeds veranderende behoeften van de consument. Dat is onze passie.

Begin aan dit boeiend avontuur en ga voor één van onze vacatures op www.jobs.nike.com/belgium

jobs.nike.com/belgium

040_GPV2QU_20150321_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 19/03/15 18:40 Page 40