vacature magazine 0205

68
WERKVLOER 5 LESSEN VOOR DE LANGEAFSTANDSMANAGER “BEPERK TELEWERKEN TOT ÉÉN OF TWEE DAGEN PER WEEK” COLUMN AN OLAERTS “PAARDENVLEES IS NIET GOED VOOR DE CARRIÈRE” 1.600 EURO NETTO HET SALARIS VAN EEN BEDIENDE BIJ HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN Waarom steeds meer bedrijven en personen hun virtuele reputatie laten opblinken 02.05.09 MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD MEER JOBS OP VACATURE.COM TE KOOP : een proper internetimago

description

mister proper van het internet

Transcript of vacature magazine 0205

Page 1: vacature magazine 0205

WERKVLOER 5 LESSEN VOOR DE LANGEAFSTANDSMANAGER“BEPERK TELEWERKEN TOT ÉÉN OF TWEE DAGEN PER WEEK”

COLUMN AN OLAERTS “PAARDENVLEES IS NIET GOED VOOR DE CARRIÈRE”1.600 EURO NETTO HET SALARIS VAN EEN BEDIENDE

BIJ HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN

Waarom steeds meer bedrijven en personen hun virtuele reputatie laten opblinken

02.05.09 MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD MEER JOBS OP VACATURE.COM

TE KOOP : een proper

internetimago

Page 2: vacature magazine 0205

Gezocht:projectleiders

en -medewerkersdie van alle

markten thuis zijn

Om beter te kunnen inspelen op maatschappelijke uitdagingen en prioriteiten met betrekking tot ieders gezondheid, een veilige voedselketen en een beter leefmilieu, heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid een projectmatige aanpak van haar beleid uitgewerkt.

Om deze aanpak te optimaliseren en te professionaliseren, zoekt de FOD enthousiaste en polyvalente projectleiders en -medewerkers (m/v) die op heel uiteenlopende projecten binnen de FOD worden ingezet. Belangrijker dan een doorgedreven expertise in een bepaalde materie is de drive om je snel in nieuwe projecten in te werken. Daarom zorgen we ook voor een intensieve opleiding en een persoonlijke begeleiding in het kader van een modern HRM-beleid.

Ben je gedreven en hou je van afwisseling? Solliciteer dan voor 18 mei via www.selor.be

De meest directe weg naar een job bij de overheid.

Projectmedewerkers Brussel

Functie : Afhankelijk van het project lever je inhoudelijke exper-tise, herteken je werkprocessen, faciliteer je werkgroepen of zorg je voor documentatie, rapportering en communicatie naar de verschillende stakeholders.

Profi el : Je hebt een universitair diploma of je bent laatstejaars-student.

Projectleiders Brussel

Functie : Je beheert een project, managet je team en werkt in sommige gevallen ook inhoudelijk mee aan de uitvoering ervan.

Profi el : Je hebt een universitair diploma en minstens 3 jaar er-varing in projectmanagement en leidinggeven.

FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

selor 28-04-2009 12:25 Pagina 1

Page 3: vacature magazine 0205

Het zijn hectische dagen voor viroloog Marc Van Ranst. Als voorzitter van het InterministerieelCommissariaat Influenza is hij een cruciale schakel in de infocampagne rond de Mexicaanse griep.

00.00 uur.We leggen de laatste hand aan de folders voor de vliegtuig-reizigers. Vrijdagnacht besloten we om zaterdag samen tekomen en ons crisisplan te activeren. Ik ben blij dat we inhet weekend gewerkt hebben: zo lopen we niet achter defeiten aan.

02.00 uur.In bed. Twee uur later volgt het mooiste moment van dedag: het flesje voor ons zoontje Milo van veertien dagen.

04.45 uur.Een chauffeur brengt me naar Zaventem waar we een tien-tal vrijwilligers van Saniport uitleggen waarom ze de foldersmoeten uitdelen aan de eerste vliegtuigreizigers uit Mexicoen de VS. Daarna nemen de vrijwilligers van het Rode Kruisdat werk over. Tijdens de eerste uren steek ik een handje toe.

07.30 uur. Peter Van de Veire interviewt me voor MNM. Daarnavolgt een gesprekje met VRT, VTM, RTL en RTBF op de

luchthaven. Om 10.00 uur eet ik een sandwich met deminister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx en haarkabinetsmedewerkers. Ze zijn goed op de hoogte en heb-ben situaties enorm snel door. Ik ben aangenaam verrastdoor hun professionaliteit en werklust.

13.00 uur. Stafvergadering in de crisisroom op de FederaleOverheidsdienst Volksgezondheid. We beslissen om nietmeer over de ‘varkensgriep’ te spreken maar de voor dehand liggende naam ‘Mexicaanse griep’ te gebruiken.België is het eerste land dat die term hanteert.

16.00 uur.Kort contact met de medewerkers op het onderzoekslaboin Leuven die de geruchtenmolens en de buitenlandsekranten opvolgen. Daarna naar de Wetstraat 16 waar ikvergader met de premier en het kernkabinet over de nood-zakelijke maatregelen. De regering maakt een budget vanruim negen miljoen euro vrij. De sfeer aan tafel is gemoe-delijk, zelfs amicaal.

19.00 uur.Persconferentie in de perszaal van deKanselarij met een dertigtal journalistengevolgd door een reeks interviews. De Belgische pers heeft de Mexicaansegriep heel genuanceerd behandeld. Dat merken we aan de vragen in ons call-center: de bellers kennen de basisinforma-tie over de griep.

23.50 uur.Het Wetenschappelijk Instituut voorVolksgezondheid bevestigt dat de zes verdach-te gevallen niet besmet zijn. Het voorbereideperscommuniqué gaat de deur uit. Op enkeleuren tijd kan het Instituut de stalen onderzoe-ken, wat in andere landen dagen duurt.

02.00 uur.Ik ben thuis en ga slapen. tekst Erik Verreet | foto Thomas Vanhaute D

DE MAANDAG VAN

Marc Van Ranstvoorzitter van het Interministerieel Commissariaat Influenza

001_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:26 Pagina 1

Page 4: vacature magazine 0205

Ingrijpende veranderingen hebben de arbeids- markt de laatste maanden grondig dooreen geschud. Iedereen voelt de gevolgen van de recessie.

Vacature antwoordt. Met de Carrièregids haalt de redactie voor u het allerbeste uit de huidige arbeidsmarkt. Dit bewaarnummer biedt het meest volledige overzicht van ondernemingen die vandaag

blijven aanwerven. U vindt er ook instant advies over hoe u zich best kan profileren binnen een snel veranderende organisatie. Kortom: concrete adviezen die uw talent kunnen helpen bij de uitbouw van uw carrière in moeilijke tijden.

De Vacature Carrièregids. Een onmisbaar oriëntatiepunt voor M/V met Talent in crisis-tijd. Mis hem niet.

Erke

ndBu

reau

Vaca

ture

VG.1

186/

B-J

obsc

aree

rsVG

.124

5/B

Vacature CarrièregidsInstant advies voor Talent in crisistijd

Zaterdag 16 mei 2009

U vindt Vacature Magazine gratis in de krantenwinkel of bij uw abonnement op De Morgen, De Tijd, Het Laatste Nieuws of De Gazet van Antwerpen

Een positief signaal. Is dat niet waar iedereen naar snakt?

Rekruteringsplannen?Deze Vacature Carrièregids vormt de ideale omkadering voor uw rekruteringsboodschap!Bel Veronique Geluykens op02/482 03 66 voor meer info!

002_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:00 Pagina 2

Page 5: vacature magazine 0205

03VACATURE 2 MEI 2009INHOUD

01 De maandag van Marc Van Ranst, voorzitter vanhet Interministerieel Commissariaat Influenza D 04 Muizenissen, De salariswatcher, Werk en recht,De globetrotter D 06 Publieke opinie D 08 Coverstory: Te koop: een vlekkeloos imago ophet internet D 14 Drie op een rij: Kijken bedrij-ven in crisistijd strenger naar onkostennota’s?D 15 Vacature.com: Welke jobkorting krijgt u inmei? D 16 Werkvloer: 5 lessen voor de lange-afstandsmanager D 19 Zenzoeker, Testbatterij,Salariscijfer D 20 Succestapes: Merling PrezaRamos, straffe koffiemadam made in Nicaragua D24 Cijferwerk: 50-plussers souperen helft uitga-ven RVA op D 25 Bien Cuit: L’Amitié, AntwerpenD 26 Column An Olaerts D 64 Sluitertijd D

Vacature van de week:

Account Managerbij LC Packaging

08 Coverstory

Word Mr. Proper op internetVreest u dat uw sollicitatiebrief stante pedede vuilbak ingaat wanneer een werkgever evenop uw naam googelt? Hoog tijd om uw virtueel imago op te blinken. In ruil voor hardeeuro’s bezorgen ‘reputation defenders’ u een vlekke-loze reputatie.

14 Drie op een rij

Onkostennota’s op crisisdieetVideoconferenties in plaats van zakenreizen. Economyin plaats van business class. Vergaderen op kantoor inplaats van op hotel. Of hoe werkgevers en werknemersals goede huisvaders besparen op hun onkosten.

16 Werkvloer

Hoe managers telewerkers coachenWoensdag, 9.00 uur: 390 kilometer file op deVlaamse wegen. Terwijl u tufte richting Brussel ofAntwerpen, zaten de thuiswerkers al vlijtig achter hunbureau. Hoe u telewerkers het best coacht, leest u in Vacature.

20 Succestapes

Straffe koffiemadam, made in NicaraguaMerling Preza Ramos reisde jaren de wereld rond omde Nicaraguaanse koffie van haar 2.318 producentente slijten. Vandaag nippen hippe Amerikanen,Japanners en Europeanen van de biologische gour-metkoffie uit het Centraal-Amerikaanse land.

26 Column An Olaerts

Paardenvlees, nefast voor uw carrièreVorige week bestelde onze columniste een malspaardenbiefstuk op restaurant. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij haar potentiële klant annexpaardenliefhebber. Om maar te zeggen: soms is saig-nant paardenvlees niet goed voor de carrière.

COVERBEELD: KINGCOMA.COMAbonnees van De Tijd, De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws ontvangen Vacature automatisch bij hun krant.

16

Ontdek ook de

9.459jobs op

vacature.com

20

14

003_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:07 Pagina 3

Page 6: vacature magazine 0205

START

D Gerda Van Haute Leeftijd: 47 D Beroep: Bediende bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen D Woonplaats:Wilrijk D Burgerlijke staat: Samenwonend, twee kinderen van 23 en 24 jaar D Netto maandsalaris: 1.600euro D Extralegale voordelen: Gratis consultaties in het UZA, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques,gsm-abonnement gedeeltelijk terugbetaald D Sparen: 600 euro per maand, Arcopar-aandelen bij Dexia ter waar-de van 1.500 euro

U organiseert een bedrijfsfeestje maar

vond nog geen geschikte locatie? U

zoekt een rustige vergaderplek in de

buurt van Luik, Leuven of Lebbeke? Surf

dan zeker eens naar www.dnls.be. De

Nationale Locatie Site geeft u een uit-

gebreid overzicht van de meest toon-

aangevende zalen overal te lande. Ook

Nederland en Duitsland zitten intussen

in de databank. D “Samen met een twintigtal collega's werk ik op hetmedisch archief van het UZA. We beheren de patiën-tendossiers. Als een patiënt binnenkomt zorgen wijdat zijn medisch dossier op de afdeling terechtkomtwaar hij behandeld wordt. Ik werk er na bijna twintigjaar nog altijd heel graag. We hebben werkweken vanveertig uur, wat betekent dat we elke maand één dagrecup kunnen nemen.”

Afgebroken tot op steunmuren“Tien jaar geleden hebben we in Wilrijk een rijhuis mettuin gekocht. We hebben het volledig gerenoveerd.Onze architect heeft het helemaal hertekend: eigenlijkhebben we het pand afgebroken tot enkel de steunmu-ren overbleven en het vervolgens terug opgebouwd. Delening voor aankoop en verbouwing kost ons maande-lijks 500 euro.”

750 euro aan cultuur“Elk jaar bezoeken we de Cultuurmarkt: daar bestu-deren we het aanbod van de verschillende cultuur-huizen en slaan we een jaarvoorraad aan inkom-kaartjes in. Daar geven we, voor ons beiden, makke-lijk 750 euro uit. We zijn onder meer al naar deNekka-Nacht geweest en hebben Carry Goossens inhet Fakkeltheater en Gorki in de Roma aan het werkgezien.”

Venetiaanse Rivièra“Dit jaar zal het vermoedelijk de laatste keer zijn datde kinderen en hun aanhang mee op vakantie gaan.Het wordt dus een extra feestelijke vakantie: wegaan tien dagen naar de Venetiaanse Rivièra. Wegaan met ons zessen op hotel, halfpension, dat kost3.000 euro.” tekst Bart Cabanier | foto Isabel Pousset D

“3.000 euro voor feestelijke vakantie”

DE SALARISWATCHER bijt zich elke week vast in de portemonnee van een m/v

MUIZENISSEN toont unieke filmpjes, blogs, sites, ... over de arbeidsmarkt

MEER INTERESSANTE LINKS VINDT U OP

9 vacature.com/muizenissen

004_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 4

Page 7: vacature magazine 0205

05VACATURE 2 MEI 2009

WERK EN RECHT beantwoordt wekelijks een vraag vanop de werkvloer

DE GLOBETROTTER praat met expats in België

“Wij missen onze familie in Italië en de VS heel erg”

“Mijn vriendin is Amerikaanse, ik leerdehaar kennen toen ze voor de VerenigdeNaties in Rome werkte. We hebben sameneen dochtertje van twee. Ikzelf ben geboren inMesagne, een stadje onderaan de laars vanItalië. Voor mijn studies trok ik naar Pavia inhet noorden; ik haalde mijn master electronicengineering in 2002. Na een eerste, kortewerkervaring besloot ik te doctoreren. De profdie me begeleidde, had goede contacten metonderzoeksinstituut IMEC in Leuven. In2004 kreeg ik de kans er enkele maanden meete draaien. Het is zo goed meegevallen dat zeme een job aanboden.”“In het onderzoeksprogramma waar ik aanmeewerk proberen we een chip te ontwikke-len voor universele draadloze communicatie:eentje die werkt op alle mogelijke draadlozecommunicatiestandaarden en dit met een zolaag mogelijk energieverbruik. Slagen we daar-in, dan zal de consument daar de vruchten vanplukken: de kostprijs van gsm’s zal dalen, bat-terijen zullen langer meegaan en meer geavan-ceerde toepassingen zullen mogelijk zijn.” “We keren drie tot vier keer per jaar terug naarItalië en de VS. We zijn echte familiemensenen missen onze ouders en broers en zussenheel erg. Mijn vriendin hoort haar moeder elke

dag; ik bel mijn ouders om de twee à driedagen. Vroeg of laat keren we definitief terug,maar voorlopig amuseer ik me in België. Mijnvriendin zorgt fulltime voor onze dochter,maar wanneer die binnenkort naar school gaat,zoekt ze waarschijnlijk weer een job.” “Ik woon op vijf minuten van het kantoor. Ikgeniet ervan naar het werk te fietsen als hetmooi weer is. Het verrast me telkens hoegroen alles hier is. In de streek waar ik van-daan kom, regent het bijna nooit. De natuur isveel droger en er zijn nauwelijks parken. Omme ’s avonds te ontspannen, speel ik met mijndochtertje Sofia en ga ik af en toe fitnessen.Sinds twee weken volg ik lessen zumba, zegmaar aerobic op salsamuziek. Ik ben de enigeman tussen dertig vrouwen. Tijdens de eersteles kwam een cameraploeg van VTM langs ennatuurlijk vroegen ze aan mij hoe het was omtussen al die vrouwen te dansen.” “Crisis of niet, in het zuiden van Italië is dewerkloosheidsgraad altijd dramatisch hoog:15 tot 20 procent. Het noorden doet beter, alneemt de druk ook daar toe. Fabrikanten voelen de concurrentie met China meer danooit. Consumenten zoeken vandaag goedkope-re alternatieven.” tekst Hermien Vanoost | foto Tiny Bogaerts D

Betaalt uw baas uw thuiscomputer?

Kan u binnenkort genieten van een ‘pc-privéplan’? Metdat gunstregime wil de Belgische wetgever de bedrijvenstimuleren hun werknemers financieel bij te springen bijde aankoop van een eigen computer. Die bijdrage is gro-tendeels fiscaal vrijgesteld. “Ook het bedrijf wordt fiscaalvrijgesteld voor deze bijdrage. En dat geldt evenzeer voorde RSZ”, weet Stefanie Defrancq, fiscaal jurist bij hetkantoor Vandelanotte (Kortrijk).Dergelijke pc-privéplannen bestaan al langer, maar zekenden slechts een beperkt succes omdat de formalitei-ten om zo’n plan op te stellen vele bedrijven afschrikten.

Begin dit jaar werd die regeling flink versoepeld.Allereerst moeten niet alle werknemers van dit voor-deel kunnen genieten. Het kan aan één of meerdereindividuen gegeven worden. “De werkgever moet dusgeen georganiseerd plan opstellen. Hij moet nog enkelbekendmaken dat hij bereid is een groot stuk bij te dra-gen bij zo’n aankoop”, verduidelijkt Stefanie Defrancq.“De terugbetaling wordt niet beschouwd als eenbelastbare bezoldiging. U bezorgt de factuur van deaankoop aan uw werkgever. En in de aangifte van depersonenbelasting voor volgend jaar zullen nieuwecodes worden opgenomen waarin het bedrag van dewerkgeverstussenkomst en het bedrag van de vrijstel-ling moeten worden vermeld.”Ook moet u geen volledige ‘configuratie’ (een pc metprinter, software en internetaansluiting en –abonnement)meer aankopen. Enkele computerstukken volstaan. Maarhet investeerbaar bedrag werd beperkt tot ongeveer 760euro (voor aanslagjaar 2010). “Vroeger mocht de werk-gever voor 60 procent tussenkomen met een maximumvan 1.250 euro. Nu ligt die bijdrage wat lager. De wetge-ver meent immers dat de computers nu goedkoper zijn”,aldus Stefanie Defrancq.Ook is de formule beperkt tot werknemers die maximaal21.600 euro bruto per jaar verdienen (geïndexeerd onge-veer 30.000 euro voor aanslagjaar 2010). “Dus komen dewerknemers met hogere lonen niet meer in aanmerking”,stelt Stefanie Defrancq vast. Verder kan u slechts een-maal om de drie jaar van een pc-privébijdrage genieten.“Voorlopig kregen we weinig vragen van onze klantenover het nieuwe systeem”, zegt Stefanie Defrancq. “Erbestaan immers andere mogelijkheden om een medewer-ker een computer ter hand te stellen.” De fiscalist ver-wijst onder meer naar een afspraak om de thuiscompu-ter als ‘kosten eigen aan de werkgever’ aan te rekenen. Of bedrijven laten hun medewerkers toe om hun laptopook tijdens het weekend te gebruiken. De fiscus kan dit aanrekenen als ‘voordeel in natura’, wat neerkomt op ongeveer 10 euro per maand voor de werknemer. tekst Erik Verreet D

ALLE VRAGEN VINDT U OOK ONLINE

9 vacature.com/rechtVito Giannini: “Ik geniet ervan naar het werk te fietsen als het mooi weer is.Het verrast me telkens hoe groen alles hier is.”

D Naam: Vito Giannini D Leeftijd: 32 D Afkomstig uit: Mesagne, Italië D Woont in:

Leuven D Beroep: Onderzoeker bij IMEC

005_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 5

Page 8: vacature magazine 0205

PUBLIEKE OPINIE

De vakbonden blokkeren de tijdelijke werk-loosheid voor bedienden. In het sociaal over-leg hebben ze dit voorstel getorpedeerd. Enbinnen de regering Van Rompuy is het bijna zover. Deze vorm van technische werkloosheid isnochtans een idee waarvoor de tijd rijp is.Honderden bedrijven zitten erop te wachten.“Het is dit of tientallen ontslagen”, horen welangs die kant. De snelle toename van het aan-tal technisch werkloze arbeiders (van 179.358naar 313.200 personen op jaarbasis) bewijstdat er ook voor bedienden behoefte is aan eenformule.

Met veel bravoure lanceerde het VBO begin ditjaar het idee. Vlaamse partijen schaarden erzich achter. Maar dat was buiten de PS en devakbonden gerekend. Die zagen het voorstelals een eerste toegeving in de discussie rondhet eenheidsstatuut dat het verschil tussenarbeiders en bedienden moet wegwerken. Waarom? Bij tijdelijke werkloosheid veranderthet salaris plots in een lage vergoeding. Bij dearbeiders valt die terugval mee omdat specia-le sectorfondsen een supplement uitbetalen.Bij bedienden is het verschil tussen het gewo-ne loon en de werkloosheidsvergoeding groteren bestaan er geen bijslagstelsels die de pijnverzachten. Wel horen we dat de werkgeversbereid zijn bij te springen: “Er zijn verschillen-de oplossingen mogelijk.” Daarnaast zijn velewerknemers bereid even wat loon in te leverenom banen te behouden. Dat bleek eerder al uitrondvragen van Vacature.

Om tegemoet te komen aan de vakbondenheeft minister van Werk Milquet intusseneen crisisvariant van het tijdskrediet naarvoren geschoven. Maar die brengt weinigzoden aan de dijk want die mogelijkheidbestaat al. Ik vrees dat de regering uiteindelijkeen gedrocht zal presenteren, een typischBelgisch compromis dat vooral niet bruikbaaris. Vandaag moeten we allereerst de jobsbeschermen. Elk ontslag is een nederlaag. Indat licht hebben de vakbonden de verkeerdeafweging gemaakt. Intussen ging er al veel tijdverloren. Tienduizenden onzekere bediendenrekenen op de daadkracht van de regering. D

Bescherm de arbeid

STANDPUNT onthult de scherpe blikvan onze journalisten

SCHERPGESTELD laat een opiniemaker op een Vacature-artikel reageren

van ongeziene welvaartsgroei. Internationale handel isimmers geen ‘zero-sum game’: er is niet één vaste taartdie verdeeld wordt. Via internationale handel kan detaart groter worden zodat alle deelnemers een groter stukkrijgen ondanks verschuivingen in relatieve aandelen. Alle deelnemers kunnen van internationale handel pro-fiteren, maar dat betekent niet dat er binnen de betrok-ken economieën geen verliezers zijn. De verschuivingenimpliceren dat in de gevestigde economieën bepaaldebedrijven en/of sectoren verdwijnen met voor de handliggende gevolgen voor de betrokken werknemers. Hetkomt er voor overheden op aan die overgang zo goedmogelijk te begeleiden. Ook dit soort dynamiek is nietnieuw en evenmin een recept voor een economischeramp. Zo bestond ongeveer 20 procent van de Belgischeeconomie begin vorige eeuw nog uit land- en mijnbouw.Dat aandeel is ondertussen teruggezakt tot 1 procent.Die overgang was misschien niet altijd even makkelijk,maar stond evenmin een spectaculaire economischeexpansie in de weg.

De potentiële voordelen van een verdere ontwikke-ling van de Aziatische regio doen weinig af aan degigantische uitdagingen waarvoor Europa staat, zelfslos van de huidige crisis. De voorbije halve eeuw wasin Europa een periode van voortdurende uitbreidingvan het sociale systeem gekoppeld aan een ononder-broken verlaging van de arbeidsduur. Demografie eneconomische realiteit zullen aan die trends een eindemaken. Mogelijk dringt zich zelfs een ommekeer op.Als Europa de komende decennia economisch onder-uit gaat, zal dat veeleer te wijten zijn aan internestructurele problemen, dan aan het vermeende gele gevaar. D

In Vacature van vorige week waar-schuwt de Singaporese opiniemakerKishore Mahbubani het Westen voorde groeiende macht van Azië, een ideedat al meer dan een kwarteeuw alsonvermijdelijk wordt voorgesteld. In dejaren tachtig was het Japan dat Europabinnen de kortste keren economischvolledig zou wegblazen. Ondertussenwordt over Japan als economischesupermacht al lang niet meer gesprokenen is de focus naar China en India ver-schoven. Na de huidige crisis zal deAziatische regio, met Japan als opval-lende uitzondering, terug aanknopenmet relatief sterke economische groei.Dat zal evenwel niet zonder vallen enopstaan gebeuren. Ook de Aziatischeregio staat immers voor belangrijke uit-dagingen, denk aan demografische pro-blemen in China en dreigende socialeproblemen in India.

Toch is het niet uitgesloten dat Azië optermijn de toonaangevende regio wordt.Dat soort verschuiving in de economi-sche ranglijst van landen is al eeuwenaan de gang. Zo verloor Europa en voor-al het Verenigd Koninkrijk in de vorigeeeuw zijn economische koppositie aande VS, al ging dat niet gepaard met hetwegzinken van Europa in economischeellende. Integendeel, de voorbije vijftigjaar was ook voor Europa een periode

“Gaat Europa economisch onderuit,dan is dat eerder te wijten aaninterne structurele problemen, dan aan het gele gevaar.”BART VAN CRAEYNEST, ECONOOM KBC ASSET MANAGEMENT

006_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:29 Pagina 6

Page 9: vacature magazine 0205

36%

22%26%

16%

07VACATURE 2 MEI 2009

Reactie op coververhaal ‘De eeuw van Azië’ van 25 april

Moslimlanden gijzelen eigen toekomst

Kishore Mahbubani heeftongetwijfeld gelijk wanneer hijstelt dat Europa het groeiendebelang van Azië onderschat.Maar in zijn voorspelling overde moslimwereld (“Veel mos-limlanden staan te trappelenom te moderniseren.”) ver-raadt hij dan weer dat hij mette weinig invloeden rekening

houdt. Het verloop der dingen is immers het resultaat van verschillende facto-ren die elkaar aansterken of tegenwerken.Dat het Westen de moslimwereld verkeerd beoordeelt, is zeker correct. Het hoeftniet gezegd dat de houding van moslimgemeenschappen in het Westen, evenalsterroristen uit achtergebleven gebieden, ons beeld bepalen. Maar ook in de meervooruitstrevende moslimlanden (Qatar, Koeweit, Egypte,…) is er sinds geruimetijd een duidelijke opkomst van het wahabisme. Met als resultaat de snel groei-ende subculturen waarbij meisjes geen onderwijs mogen volgen, vrouwen nietmet de auto mogen rijden, en verder werkelijk alle invloed uit het Westen wordtuitgesloten. Het ‘back to the roots’-fenomeen als ongenoegen ten opzichte van

POSTBUS bundelt de beste lezersreacties

VORIGE WEEK vroegen we of u met hetopenbaar vervoer naar uw werk zou reizenals het trein-, tram- en busnetwerk zou worden uitgebreid.

WIL U REAGEREN OP ONZE ARTIKELS? SCHERP UW PEN EN MAIL NAAR

9 [email protected]

D Ja D Nee

Poll oftewel de vraag van de week

WAT IS UW MENING? LAAT HET ONS WETEN OP

9 vacature.com/poll

U Ja, ik rij nu al met hetopenbaar vervoernaar het werk.

U Ja, ik zou hetoverwegen.

UNee, ik ben gesteld op devrijheid van mijn wagen.

het Westen is in de Islam op veel gebiedensteeds een stap achteruit, en democratie en ont-wikkeling zijn daar slechts enkele voorbeeldenvan. Dit was pakweg tien à vijftien jaar geledenniet het geval, en het is wel degelijk die situatievan toen waar de moderne moslimlanden nu devruchten van plukken. Vandaag wordt deze ver-dere toekomst dus opnieuw gegijzeld, en daarhoudt Mahbubani onvoldoende rekening mee.Bert Vanderstichelen, via mail D

Reactie op artikel ‘Vergoeding werklozenalleen in België onbeperkt’ van 25 april

Geen profiteurIk vind niet dat een werkloosheidsuitkeringmoet beperkt worden in de tijd. Mensen kun-nen door allerlei omstandigheden moeite heb-ben om een vaste job te vinden, zeker in dezetijd. Ik vind dat wie tijdens zijn werkloosheidallerlei interimopdrachten uitvoert, toont dathij wil werken, en niet moet behandeld wor-den als een profiteur. Jan van Tilburg, via de website D

09VACATURE 25 APRIL 2009COVERSTORY

q

Kishore Mahbubani, Singaporese intellectueel en opi-niemaker, ziet er ietwat vermoeid uit wanneer ik hem dehand schud in een hotel in Amsterdam. Hij reist al eentijdje de wereld rond om zijn boek te promoten en datkruipt in de kleren. Maar de interesse van Europese jour-nalisten pleziert hem, benadrukt hij. Hij wil er alles aandoen om het Westen wakker te schudden. De Singaporees,die diplomaat en ambassadeur was bij de Verenigde Natiesen nu de Lee Kuan Yew School of Public Policy inSingapore leidt, is in zijn recentste boek ‘De Eeuw vanAzië’ niet mals met zijn kritiek aan het adres van deVerenigde Staten en Europa. “We komen aan het eindevan de westerse overheersing van de geschiedenis, maarjullie snappen dat niet.”

De meeste westerse bedrijven en intellectuelen lijken zich bewust van de groeiende impact vanAzië. Waarom is het Westen volgens u toch nietklaar voor de veranderingen die eraan komen?Kishore Mahbubani: “Het klopt dat bedrijven enbedrijfsleiders zich goed bewust zijn van de veranderin-

gen én de mogelijkheden in Azië, maar de overhedenhelemaal niet. De economische veranderingen in Aziëbrengen ook culturele en politieke veranderingen metzich mee. Dat ontgaat het Westen. Terwijl er op wereld-vlak een belangrijke machtsverschuiving gebeurt, houdtEuropa zich bezig met intern gekrakeel en met korte termijnbelangen van individuele naties. Het heeft geenlangetermijnvisie op welke rol het wil en kan spelen inde wereld. Het heeft niet eens een economisch beleidtegenover Azië. Ik vind dat verbazend en verontrustend.In het verleden is Europa altijd open geweest, maar numerk je dat het zich afsluit. Het klampt zich zelfgenoeg-zaam vast aan de machtspositie die het na de TweedeWereldoorlog samen met de VS verwierf. Die positiestaat nu op de helling. In plaats van de huidige ontwik-kelingen te omhelzen en er gebruik van te maken, keerthet er zich van af. Europa is niet klaar voor Azië.”

Is het niet normaal dat het Westen zich in zijn machtspositie bedreigd voelt? “Nee, want de economische ontwikkeling van de

2 Europa is een vastgeroeste grootmacht, die amper beseft voor welke grote veranderingen Azië indeze eeuw zal zorgen, meent de Singaporese intellectueel en opiniemaker Kishore Mahbubani.In zijn provocerende boek ‘De Eeuw van Azië’ neemt hij het Westen genadeloos onder vuur.

Aziatische landen biedt enorme mogelijkheden voorhet Westen. De VS en de Europese Unie zouden denieuwe evoluties moeten omarmen, maar in plaatsdaarvan zijn ze bang en sluiten ze zich af. Ik zeg nietdat het machtscentrum naar het Oosten verschuift. Ikzeg alleen dat het machtscentrum niet meer exclusiefin het Westen zal liggen, zoals nu het geval is. Demacht zal meer verdeeld worden.”

Stelt u het niet heel rooskleurig voor? De werkelijk-heid is dat veel fabrieken in het Westen de deurensluiten omdat ze de concurrentie met goedkopeAziatische producten en fabrieken niet aan kunnen.“Het Westen heeft ons, Aziatische landen, altijdgeleerd om te vertrouwen in de creatieve destructie vanhet kapitalisme. Het zou hypocriet zijn om die les nuniet zelf toe te passen. Vooruitgang betekent onvermij-delijk dat er economieën of sectoren verdwijnen, dat isaltijd zo geweest. Het gaat er om op de juiste manierom te gaan met de veranderingen. Europa en de VShebben nog altijd enorme troeven in handen: op vlak

van onderwijs staan ze bijvoorbeeld op een heel hoogniveau. Maar ze moeten zich dringend aanpassen,want de rest van de wereld is bezig ongelooflijk intel-ligent te worden. Ook op andere vlakken moet hetWesten zich aanpassen. In Frankrijk discussieerden zeover de 36-uren werk. Dat is uitgesloten, als je inter-nationaal competitief wil blijven. Een ander voorbeeld:Europa en de VS weten niet hoe de mensen in Aziëdenken. Stuur westerse studenten naar Azië en laat zekennismaken met onze manier van denken. Indien hetWesten juist reageert, kan het alleen maar profiterenvan de opkomst van Azië.”

Azië heeft zelf nog veel katten te geselen: de klooftussen arm en rijk, het ecologische vraagstuk, mensenrechten, om er maar enkele te noemen.“Dat klopt, maar een grote belemmering hoeft dat niette zijn. Democratie hoort ook bij de uitdagingen voorAzië. Maar je mag niet vergeten dat het ook in hetWesten heel traag gegaan is. Er is tijd nodig om datvoor elkaar te krijgen. Het Westen waarschuwt Azië

voor een zeepbeleffect. Het is heelgoed mogelijk dat het af en toe mindergaat, maar op langere termijn is decurve stijgend.”

De economische boom van Aziësteunt voor een belangrijk deel opwerknemers die zeer lange dagenkloppen aan een onmenselijk laag loon.“Het klopt dat het succes eerst op lagelonen gebaseerd was. Maar dat isintussen al lang niet meer zo. De loon-verschillen verkleinen en China enIndia investeren nu ook in ‘high endsectoren’. Beide landen zijn bezig meteen ruimteproject: dat kan je niet beta-len met lage lonen. Nee, de fase van delage lonen is voorbij. Niet overal mis-schien, maar het verandert. Ook daar-voor moet je geduld oefenen.

“Europa is niet klaar voor Azië”Waarom Europa maar beter op zijn tellen past voor Aziatische groeilanden

Volgens de Singaporese intellectueel en opiniemaker Kishore Mahbubani heerst er in Azië een enorm vooruitgangsgeloof. Aziatische landen bundelen de krachten, terwijl de Europese Unie er amper in slaagt de verschillende lidstaten op één lijn te krijgen. Tussen 1983 en 2003 haalden studenten van China, Taiwan, India en Zuid-Korea meer dan 50 procent van de aan buitenlanders

toegekende Amerikaanse doctoraten binnen. Maar ook binnen de Aziatische landen studeren jaarlijks miljoenen universitairen af.

Denkt u dat een buitenlandse studie-ervaring eenmeerwaarde zou betekenen voor uw carrière?

O

“Tienduizendenonzekere bedien-den rekenen opde daadkrachtvan de regering.”

Nee, ik heb eenbedrijfswagen,dat is sowieso

voordeliger.

Afgelopen week kwamen 46 ministers van Onderwijs in Leuven samen voorde Bolognaconferentie. Vlaams minister van Onderwijs FrankVandenbroucke wil dat er tegen 2020 minstens een op vijf studenten een deelvan zijn opleiding in het buitenland volgt. Vandaag is dat in Vlaanderen min-der dan een op tien.

Erik Verreet,redacteur Vacature

007_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:29 Pagina 7

Page 10: vacature magazine 0205

COVERSTORY

Krijgt u het meteen warm als een vriend zijn Facebook-profiel opvrolijkt met een dubieus plaatje van u? Vreestu dat uw sollicitatiebrief stante pede de vuilbak ingaatwanneer een werkgever even op uw naam googelt?Steeds meer bedrijven profiteren van die groeiendebezorgdheid rond onze ‘virtuele public relations’, zegmaar ons imago op het internet. Bedrijven gespeciali-seerd in ‘online reputation management’ doen uw vir-tuele reputatie glimmen als nooit tevoren. De spin indat almaar uitdeinende web: de 31-jarige MichaelFertik, stichter en zaakvoerder van het AmerikaanseReputation Defender (RD) en één van de eersten omzich in te laten met online reputatiemanagement. De ‘Mister Proper’ van het internet biedt tweeërlei pro-ducten aan. Ten eerste: u bezorgt de man bergen posi-tieve informatie. RD zorgt ervoor dat die gladgestrekengegevens bovendrijven als derden uw naam googelen.Ten tweede: u wil informatie echt zien verdwijnen? Dan haalt RD het grof geschut boven. Voor een paarduizend dollar laat het bedrijf gegevens van websites,blogs of sociale netwerken in rook opgaan.

Michael Fertik laat er geen gras over groeien. Enspreekt meteen de lezers van Vacature toe: “Ze kunnen

ons hun cv bezorgen. We presenteren dat op een aan-trekkelijke manier op Google. Daarvoor hebben weprofessionele schrijvers in huis. We garanderen de controle over gemiddeld vijf van de eerste tien zoekre-sultaten op hun naam, en tien van de eerste twintigresultaten. We bieden jobzoekers een soort Google-verzekering. Je betaalt tussen de 100 à 600 euro perjaar. We slagen in 95 procent van onze opdrachten.Het lukt soms niet als je een heel gebruikelijke naamals ‘John Smith’ hebt. Want dan circuleren er massa’sgegevens op het web. Omdat jij als journalist bijvoor-beeld heel wat ‘hits’ zou opleveren, zou het je waar-schijnlijk 10.000 dollar kosten als je enig resultaat wilzien. We krijgen ook heel wat zaakvoerders over devloer. Doorgaans betalen ze eerst voor henzelf, pasnadien vragen ze onze diensten voor hun bedrijf. Dat kost algauw 4.000 dollar per maand. Er circuleertimmers veel meer info over een bedrijf dan over eenprivépersoon. Bedrijven zijn ons sterkste groeiseg-ment. Voor alle duidelijkheid, want journalisten heb-ben het nogal eens verkeerd voor: de meeste klantenhebben geen last van compromitterende inhoud op hetweb. Hun vraag beperkt zich doorgaans tot onschul-dige persoonlijke pr. Vergelijk het met een blanco cv.

ReputationDefender

Te koopTe koopTe koop

4 vragen

Waarom steeds meer mensen en bedrijven hun online reputatie laten opblinken

een vlekkeloosimago op het web

2 Wie er harde duiten voor veil heeft, koopt zich vandaag gewoon een kraaknet internetimago. Onder andere het Amerikaanse Reputation Defender en het Belgische Queromedia zien heil in deze groeimarkt.

“Je cv? Dat is wat Google over je vindt.”

MICHAEL FERTIK, OPRICHTER REPUTATION DEFENDER

008_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:31 Pagina 8

Page 11: vacature magazine 0205

Stuur zoiets naar een bedrijf, en je zal ook nooit eenbaan krijgen. ”

Ondernemen zit Fertik in de genen. Hij startte zijneerste softwarebedrijf als negentienjarige rechten-student aan Harvard. “Dat heb ik nadien verkocht.Tijdens mijn stage bij een vooraanstaande rechter benik gestart met Reputation Defender. We zijn dan welgeen advocaten, RD roept vragen op in de gerechterlij-ke sfeer. Daarom is kennis van het recht bijzonder han-dig.” Als prille twintiger zag Michael Fertik zaken ophet internet die hem absoluut niet aanstonden. “Ikhield er niet van dat mensen de controle over hun digi-tale identiteit en hun privacy verloren gewoon omdatGoogle en het internet bestaan. Dat houdt geen steek.Je moet terugvechten. Pas op, ik ben geen conservatief.Ik ben een aanhanger van ‘free speech’. Maar sommi-ge zaken die je op het web ziet, zijn nog nooit doorhet recht bestudeerd. Tieners doen geen fundamen-teel andere dingen dan wij in onze jeugd, maar zedoen het wel op het web. En daar heeft de impact vaneen tatoeage een blijvende smet. De meeste klantenhebben de bezwarende informatie niet zelf op hetweb gegooid, het gaat dan bijvoorbeeld om foto’s opandermans Facebook-pagina. Je cv is niet langerhet papier dat je de werkgever bezorgt. Je cv, dat iswat Google over je vindt. Je krijgt zelfs geen solli-citatiegesprek meer als rekruteerders iets vindendat hen niet aanstaat. Google is geen rechtbank.Als mensen iets lezen op het web over jou, hoefthet niet eens waar te zijn. Als ze het geloven,

09VACATURE 2 MEI 2009

D 2,5 jaar geleden opgericht door Michael Fertik (foto)

D Hoofdzetel in Silicon Valley, California. Kantoor in

München: “20% van onze klanten zijn Duits. Het Verenigd

Koninkrijk is hot, Nederland evenzeer. Het internet is

sterk aanwezig in Duitsland, en het land heeft een ster-

ke reputatie inzake privacy. Internettrends in de VS zie

je standaard twee jaar later overwaaien naar de rest van

de wereld. Buiten de VS is de passie voor reputatie en privacy sterker, en zien we een

groter groeipotentieel. Europa beschermt de privacy meer dan de VS.”

D Omzet: 22 miljoen dollar. Cijfers over de volledige markt van online reputation

management zijn er vooralsnog niet. Zo’n 50 Amerikaanse spelers zijn in die markt actief.

D Aantal werknemers: 55

D Concurrentie? “We zijn dertig keer groter dan de tweede viool, er is nog geen echte

concurrentie. Pas als Symantec (gespecialiseerd in internetbeveiliging, nvdr) zich met

onze business inlaat, zou ik echt ongerust worden.”

ben je de pineut. Beweert iemand dat jegemeen bent tegen collega’s of eenslechte persoonlijke hygiëne hebt, danrekruteren ze meteen iemand anders.Google is allesbehalve perfect. Googleis God niet. Het is gewoon een machi-ne, al is het misschien wel de beste vande laatste twintig jaar.”

En in België?De laatste maanden is online reputatie-management ook in België aan eenopmars bezig. Bedrijven als Queromediazien de dienst als een logisch uitvloeiselvan hun oorspronkelijke dienstverlening,met name zoekmotoroptimalisatie. TomBogaert, zaakvoerder van Queromedia:“De afgelopen zes maanden stijgt hetaantal aanvragen van bedrijfsleiders(persoonlijk of voor hun bedrijf) om hunvirtueel imago op te poetsen. Een beetjehet gevolg van de burgerjournalistiek,waardoor iedereen op internet zomaarkan zeggen wat hij wil. Het is ongelofe-lijk hoe on-kritisch mensen staan tegen-over dingen op het internet. We krijgengemiddeld drie à vijf aanvragen van hogeprofielen per maand. Ze willen de ‘slech-te pers’ over hun persoon wegduwen ten voordele van bijvoorbeeld hun liefda-digheidswerk.”

Reputation Defender in een notendop

q

009_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:32 Pagina 9

Page 12: vacature magazine 0205

COVERSTORY

“Afhankelijk van je verleden bieden weeen standaardpakket van vijftig uur aan,tegen 125 euro per uur. Dat kan opmeer of minder uren uitdraaien, acht optien zaken zijn doorgaans opgelost navijftig uur. Sommige profielen hebbendrie tot zes maanden nodig om‘gepoetst’ te worden. Slechte berichtenverwijderen is zeer moeilijk, om niet tezeggen quasi onmogelijk. Als websiteseen vast publiek hebben, komt hetbovendien erg slecht over om zakenzomaar te verwijderen. We hebben het aleen paar keer meegemaakt dat we zakenhadden gecorrigeerd op fora van web-sites, om nadien vast te stellen dat die ergewoon weer terug werden afgehaald.”

Foute info“We starten steevast met een gesprek,waarbij we de klant vragen welke infor-matie over zijn persoon op het web hemstoort. We raden dan aan correcte infor-matie te verspreiden op blogs en discus-siefora. Sommige klanten geven grif toedat ze in het verleden foute dingen heb-ben gedaan, en dat ze die niet onder demat willen vegen. Maar met het corri-geren van verkeerde informatie overgemaakte fouten, daar is toch niets mismee? Gewone werknemers zijn mindermet hun virtuele reputatie bezig. Zeworden ook minder gegoogeld danmensen die constant in de schijnwer-pers staan.” tekst Nico Schoofs | illustratie Kingcoma.com D

q

2 Is het ethisch en juridisch allemaal wel zo koosjer wat het Amerikaanse Reputation Defenderdoet? Tijd voor een kritische vraagronde met Michael Fertik, de pionier van het online reputationmanagement, mét wederwoord van enkele experts aan de andere kant van de business.

Michael Fertik: “Zeker een faire vraag. Als we jouscreenen en het blijkt dat je een gewelddadige crimi-neel bent, dan zullen we je niet helpen. Er zijn natuur-lijk gradaties. Ooit cannabis gerookt hebben of jevriendin verkracht hebben, dat is een groot verschil.We vellen een moreel oordeel. Toen we de websitelanceerden, verwachtten we eerlijk gezegd niet dat wecriminelen zouden aantrekken. Het gebeurt nog, maarwel steeds minder. Het is trouwens aan de werkgeverom het verleden van sollicitanten te checken.”

ReputationDefender

Te koop

4 vragen4 vragen4 vragen

Poetst u ook virtuele vlekkenvan criminelen? 1

Michael Fertik: “Sommigen doen dat, maar het kost ergveel en het sleept lang aan. De website moet het itemmisschien niet eens verwijderen, omdat ze niet altijdverantwoordelijk kan gesteld worden. Rechtzaken kun-nen je reputatie nog meer schaden. We noemen dat hetBarbara Streisand-effect: ze daagde ooit een bloggervoor het gerecht omdat die een foto van haar huis hadgepubliceerd. Die blogger contacteerde toen al zijnvrienden. Plots dook de foto overal op. Rechtzaken zijnnog niet aangepast aan het internettijdperk.”

Kunt u een websiteof blogger nietgewoon voor derechtbank slepen? 2

Michael Fertik: “Als een erg venijnige blogger je aanvalt,zullen we je aanraden het item te ‘begraven’ (ervoorzorgen dat het item niet bovenaan staat in de zoek-resultaten, nvdr) in plaats van het te verwijderen.” Hoeze dat precies doen, hangt Reputation Defender (RD)uiteraard niet aan een of andere Belgische klok. “Ik kanalleen zeggen dat we daarvoor een team in huis heb-ben dat erg sterk is in wiskunde en engineering.Zoekmachines begrijpen en sturen, dat is zoals eenwiskundig vraagstuk oplossen.” Reageert Google dan niet furieus, want RD manipuleertlustig haar zoekmachine? Fertik: “Kijk. We doen nietaan zwarte magie. We spelen volgens de regels vanGoogle. We leggen gewoon uit dat Google niet perfectis. En dat vinden zij natuurlijk allesbehalve leuk.

Publiekelijk claimen ze dat we het niet kunnen. Maarhet is duidelijk dat we klanten hebben. En houden. De klantendienst van Google heeft zelfs al gebruikersnaar ons doorverwezen. Ze liggen niet echt wakker vanReputation Defender. Google telt wereldwijd 10.000werknemers, wij amper vijftig. Dat zegt het allemaal.”

Hi Google? Al Verney, corporate communicationsmanager Benelux Google/YouTube: “Als je informatieverwijdert van Google of andere zoekmachines, danstaat de originele inhoud nog altijd op de betrokkenwebsite. Je neemt daarom best meteen contact opmet die website. Omdat het vaak onmogelijk is infor-matie te laten verdwijnen, verzorg je best zelf je per-soonlijke pr. Wij bieden die dienst zelf aan op onze

Hoe ‘begraaft’ u negatieve informatie op het internet? 3

aan de Mr. Proper van het internet

010_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:31 Pagina 10

Page 13: vacature magazine 0205

11VACATURE 2 MEI 2009

website (via http://www.goog-le.be/webmasters, nvdr). Daargeeft Google tips om een websi-

te te bouwen die makkelijkgevonden kan worden. Er is trou-

wens helemaal niets mis met zelfpositieve informatie over jezelf op het

web te doen bovendrijven. Dat Google God nietis? Ik kan dat alleen maar ten stelligste beamen.” Het heeft er intussen alles van weg dat GoogleReputation Defender en consoorten de wind uitde zeilen wil nemen. Sinds vorige week kan elkeinternetgebruiker 'profielen' creëren opgoogle.com/profiles. Die profielen, met per-soonlijke informatie en eventueel een foto,prijken naast de resultaten van een zoekop-dracht op een naam. Op die manier biedtGoogle zelf haar gebruikers enige controleover hun imago. “Wanneer je zoekt op jeeigen naam, zijn de resultaten niet altijdwat je wil dat de mensen zien. We willendat verbeteren en jullie meer keuzegeven”, aldus Brian Stoler, bedenker vande Google-software, over de nieuwedienstverlening.Dat eenieder met enig technisch ver-nuft kan goochelen met Google is al

langer een publiek geheim. Via de dienst GoogleAdwords betalen bedrijven voor elke klik op een tref-woord. Vacature kan Google bijvoorbeeld 15 eurocentbetalen per klik op het trefwoord ‘vacature’. De hoog-ste bieder op dat trefwoord ‘vacature’ komt helemaalbovenaan te staan op de gesponsorde links vanGoogle. Met andere woorden: als ik zelf positieveinformatie op websites of blogs zou aanmaken eneen fors bedrag zou neerleggen per klik op het tref-woord ‘Nico Schoofs’, dan zou in principe die fraaieinhoud komen bovendrijven… Precies met die GoogleAdwords wordt er al eens gesjoemeld. Peter Van deVelde, advocaat bij Bird & Bird en gespecialiseerd ininformatietechnologieën: “Je hebt bedrijven dieelkaars bedrijfsnaam of ander intellectueel eigendomals trefwoord aankopen, zodat ze dan mee in het rij-tje zoekresultaten verschijnen. Aanhaking, noemen zedat. Dergelijke praktijk, een flagrante inbreuk op hetintellectueel eigendomsrecht, is een heet juridischhangijzer. Minder duidelijk is de rol die zoekmachinesspelen. Zij verkopen de trefwoorden tegen betaling.Moet de zoekmachine dergelijke zaken controleren?De rechtspraak daarover verschilt sterk van land totland. In Frankrijk werd Google herhaaldelijk veroor-deeld, in andere landen niet. Het punt van discussie isof die Europese wetgeving wel van toepassing is opde grote Amerikaanse zoekmotoren.”

Michael Fertik: “Foto’s of schrijfselsop discussiefora kunnen we laten

verwijderen. Aan mediaberich-ten of overheidsdocumenten

raken we nooit. Websitesbetalen om inhoud teverwijderen, doen weevenmin. Als we daar-mee beginnen, is het

einde zoek. Dan krijg je websites die non-stopcompromitterende info verspreiden, preciesomdat ze weten dat we hen zullen betalen omhet er terug af te halen. Vooral in landen alsRoemenië of Rusland letten we serieus op. Wehebben intussen wel een goede verstandhou-ding met een aantal weerkerende websites waardoorgaans de ergste dingen gebeuren. MySpacehad een paar jaar terug zware problemen

Betaalt u om info van websites of blogs te verwijderen?4

q

011_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:05 Pagina 11

Page 14: vacature magazine 0205

Naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkie-

zingen onderzocht MarketingPilgrim.com de online repu-

tatie van alle kandidaten. Barack Obama kwam als beste

uit de bus, running mate Joe Biden als slechtste.

COVERSTORY

met het Amerikaanse gerecht, toenveel pederasten erop kampeerden. Zestellen zich nu erg coöperatief op. OokFacebook gedraagt zich stilaan ietswelwillender. Al hebben zij een kwalij-ke reputatie.” De persdienst vanFacebook gaf ondanks herhaaldelijkaandringen niet thuis.

Kan je de eigenaar van een websitebetalen om inhoud te laten verwijde-ren? Peter Van de Velde, advocaat bijBird & Bird en gespecialiseerd ininformatietechnologieën: “Daar lijktjuridisch niets mis mee. Maar dan zetje een deur open naar praktijken die ikliever dicht zou houden. Wat derdenzonder je toestemming over joupubliceren op het internet, dat vormtvandaag het grote probleem. Die pro-blematiek staat juridisch eigenlijk nogin haar kinderschoenen. Vele bedrij-ven weten er zich geen raad mee.Neem nu andersglobalisten die bij-voorbeeld een perfecte kopie makenvan een bedrijfswebsite, maar danmet cynische, parodiërende informa-tie over de producten en diensten.Zoiets is duidelijk een inbreuk op hetcopyright, maar moet je daar alsbedrijf wel op reageren? Je loopt danhet risico dat er nog meer ruchtbaar-heid aan gegeven wordt.” tekst Nico schoofs | illustratie Kingcoma.com D

q

U krijgt het warm als een vriend Facebook opvrolijkt met eenplaatje van u? “Gelijk heeft u”, zegt Michael Fertik van Reputa-tion Defender. “Je krijgt zelfs geen sollicitatiegesprek als rekru-teerders iets negatiefs vinden. Het hoeft niet eens waar te zijn.”

Dat Facebook een gevaar kan opleveren voor de privacy,

ondervond ook Bono aan den lijve. Foto's van de U2-

zanger die in Saint-Tropez stoeit met enkele losbandige

tienermeisjes.

Surfers zijn bezorgd om wat er online over hen verschijnt.

Het Belgische Queromedia krijgt 3 tot 5 aanvragen per

maand om ‘slechte pers’ weg te duwen ten voordele van

bijvoorbeeld liefdadigheidswerk.

012_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:05 Pagina 12

Page 15: vacature magazine 0205

13VACATURE 2 MEI 2009

Stephan De Brouwer, managingdirector McDonald’s: “Facebookgebruik ik louter voor privédoelein-

den. Ik laat geen collega’s toe in mijnFacebook-netwerk. LinkedIn gebruik ik ommijn professioneel netwerk te beheren, enom de dialoog met de verschillende stake-holders van McDonald’s aan te gaan. Ikgebruik LinkedIn niet meteen om mijn repu-tatie op te blinken. Een jaar geleden ben ikeen blog gestart, die nu even is stopgezet. Ikvind dat er nog niet voldoende reacties opkomen. Binnenkort link ik die blog naar mijnLinkedIn, zodat alle contacten meteen mijnnieuwe schrijfsels kunnen lezen. McDonald’sBelgië doet er niet aan mee om positieveinformatie te laten bovendrijven op internet.Als er onjuiste informatie verschijnt, zal ik erzeker op reageren. Je kan dat niet negeren. Alis dat nog nooit gebeurd. We proberen trans-parant te zijn, hebben bijvoorbeeld gesprek-ken met Greenpeace en Gaia. Ze respecterenons. Ik zie daarom de toegevoegde waardeniet van een bedrijf als Reputation Defender.”

William Visterin, hoofdredacteurSmart Business Magazine: “Je kanperfect opvolgen wat er over je op het

web verschijnt. Vele particulieren en bedrijvengebruiken de gratis dienst Google Alert. Je vraagtGoogle op die manier om je te verwittigen zodraer nieuws opduikt rond een aantal aangeduidetrefwoorden. Je kan vragen aan een blogger om

een schrijfsel te verwijderen, maar je hebt er zelfheel weinig vat op. Je kan beter zelf een blogschrijven, het internet bombarderen metpositief nieuws. Het zou me helemaal niet ver-wonderen als bedrijven of particulieren blog-gers zouden omkopen om bepaalde informatiete verwijderen. Het gebeurt immers al in omge-keerde zin. Ik heb een blog waar ik over marke-ting en technologie schrijf. Ik kreeg al eens hetaanbod van een bedrijf om over hun business teschrijven. Ik heb dezelfde echo’s opgevangen bijandere bloggers.”

Joeri De Bouvere, productmanagerwebsites zita.be en vandaag.be bijTelenet: “Je online reputatie heb je

niet volledig onder controle. Als ik mezelfgoogel, ben ik tevreden. Ik ben een grote fanvan autosport, en indertijd waarschuwdenmijn vrienden me dat werkgevers zoiets nietaltijd waarderen. Maar ik heb er nog nooitnegatieve reacties op gekregen. Je weet dat jeop het net niets kan verbergen. Ik zou nooitberoep doen op Reputation Defender. Ik zouzelf wel mijn virtuele pr beheren, want ikken wel iets van zoekmotoroptimalisatie.”

René Konings, verantwoordelijkepublic relations Agoria: “Ik ben eer-der een voorzichtige gebruiker

van socialenetwerksites. Ik ben wel erg actiefop LinkedIn, wat zakelijk is en bijvoorbeeld han-dig om contacten te onderhouden met bran-

chegenoten. Overigens ben ik via LinkedIn aanmijn huidige job geraakt. Ik ben minder fan vanFacebook. De sociale druk is groot om lid te zijn,maar ik vind het wat te privé. Al ontdek ikmomenteel wel de grote mobilisatiemogelijk-heden. Aangezien de politici massaal gebruikmaken van Facebook, is ook Agoria aanwezig opFacebook om haar standpunten via die weg tecommuniceren.”

Michael Fertik, ceo van hetAmerikaanse Reputation Defender:“Neem je pr in eigen handen door

bijvoorbeeld een goed LinkedIn-profielaan te maken. En vertrouw nooit de privacy-controle op socialenetwerksites als Facebook.Die werkt niet.”

Tom Bogaert, zaakvoerder Quero-media, gespecialiseerd in zoek-motoroptimalisatie en reputatie-

management: “LinkedIn wordt steevast bewie-rookt, maar heeft toch zijn beperkingen. Ik ziecollega’s mekaar onterecht bewieroken opelkaars profiel. ‘Ik bewierook jou, en jij mij’, terwijler niets van aan is. Ik ken mensen die bewereninternationale managementervaring te hebben,terwijl dat pertinent onwaar is. Alles wat je opFacebook zet, wordt eigendom vanFacebook en mag Facebook volgens de let-ter gebruiken voor commerciële doelein-den. Als ik dat aan vrienden vertel, schrikken ze.Niemand die dat weet.” tekst Nico Schoofs D

Zo zorgt u zelf voor een kraaknet internetimago

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

ReputationDefender

Te koop

4 vragen

LIGT U WAKKER VAN UW VIRTUELE REPUTATIE?

9 vacature.com/imago

2 Liggen de doorsnee werknemers en bedrijfsleiders inderdaad wakker van hun virtuelereputatie? En zo ja, wat doen ze zelf om hun Google-cv netjes te houden? 6 online net-werkers delen hun tips en ervaringen.

013_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:31 Pagina 13

Page 16: vacature magazine 0205

PHILIPPE LOIR, zaakvoerder van Sopachem,

distributeur van labomaterialen

AURELIE GERTH, woordvoerder van Unilever

STÉPHANE CADRON, hr-directeur van Sara Lee

Aurelie Gerth: “Unilever heeft al lang een bedrijfs-cultuur waarbij we verstandig willen omgaan metonze middelen. Het is al jaren zo dat werknemersenkel in eerste klas mogen vliegen voor vluchtendie langer dan vier uur duren. Toch waren derichtlijnen tot januari 2009 niet zo formeel. Wezijn de afgelopen jaren geleidelijk strenger naaronkostennota’s beginnen kijken. In januari 2009hebben we enkele concrete principes geformu-leerd en aan heel het bedrijf gecommuniceerd.”

Philippe Loir: “Met 25 werknemers voor deBenelux zijn we een klein bedrijf met een openbedrijfscultuur. Ons hele managementteam gaatnog zelf de baan op. Onze klanten zitten in deBenelux, dus we hebben geen hotelkosten. Wat dekleine kosten onderweg betreft, neemt iedereenzijn verantwoordelijkheid. We geven onze werkne-mers de nodige vrijheid en zij appreciëren dat.Zolang niemand er misbruik van maakt, zijn ergeen regels nodig.”

Stéphane Cadron: “Bij Sara Lee hebben we alge-mene, wereldwijde richtlijnen rond de beroeps-kosten die werknemers mogen inbrengen. Datgaat van reis- en hotelkosten, tot restaurant- entelefoonrekeningen. De richtlijnen liggen al jarenvast en worden strikt nageleefd. Sinds een twaalf-tal maanden proberen we actief de kosten tebeperken. We hebben geen drastische wijzigingendoorgevoerd, maar werken aan bewustmaking.”

WAT ZIJN DE ALGEMENE KRIJTLIJNEN VAN UW ONKOSTENBELEID?

Aurelie Gerth: “We streven naar 30 procent min-der reiskosten. Daarom werken we zoveel moge-lijk met technologieën om vergaderingen opafstand te realiseren: videoconferenties of eye-catchers (een soort webcam, nvdr.) voor one-to-one-vergaderingen. Er is ook een maximumprijsgesteld voor hotelovernachtingen. We proberenverplaatsingen buiten de kantoren zoveel moge-lijk te beperken.”

Philippe Loir: “De labowereld blijft voorlopiggespaard van de crisis. Bedrijven snoeien nietmeteen in hun onderzoeksbudget, dat zou oplange termijn bekeken onverstandig zijn. Toch zijnwe op onze hoede en houden we onze reis- enmarketingkosten goed in de gaten. We zullen nietde hele salesdelegatie naar een buitenlandse trai-ning sturen, maar slechts één persoon. Of we ver-vangen een meeting door een conference call.”

Stéphane Cadron: “We willen een kostenbespa-ring van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Degrootste besparing realiseren we op vlak van reis-kosten. Business class vluchten worden tweedeklas, we zoeken actief naar de voordeligste reisor-ganisatie en beperken het aantal verplaatsingen.Verplaatsingen die we vroeger maandelijks deden,doen we nu één keer per kwartaal. In de tussentijdcommuniceren we via nieuwe media.”

HEEFT DE CRISIS VOOR WIJZIGINGEN GEZORGD?

Aurelie Gerth: “Onkostennota’s moesten altijd algoedgekeurd worden, er zijn alleen concrete richt-lijnen bijgekomen. Iedereen begrijpt dat zoietsnodig is. Werknemers zien en voelen de crisisoveral in hun dagelijkse leven. In zo’n context ishet niet moeilijk om extra maatregelen te com-municeren.”

Philippe Loir: “Omdat onze werknemers metonkosten omgaan als goede huisvaders, hebbenwe geen vaste regels nodig. Dat werkt zelfs kosten-efficiënt: we sparen de tijd en de onkosten uit diemet controle gepaard gaan. Misschien zijn we deafgelopen maanden spontaan nog voorzichtigergeworden. Iedereen kent wel iemand die door decrisis getroffen is en de media zitten er pal op.”

Stéphane Cadron: “We vragen inspanningen opalle niveaus, van de ceo en de managers tot dearbeiders en de bedienden. Vanuit het directieco-mité en de hr-afdeling communiceren we maan-delijks onze verkoops- en omzetcijfers aan dewerknemers, net als de besparingen die we reali-seren. Zo creëer je bewustwording. Op ons internsysteem staat een log waar medewerkers besparingsideeën kunnen posten. We betrekkenhen er actief bij.” tekst Barbara de Munnynck | foto Isabel Pousset D

NEMEN WERKNEMERS ZELF EEN ANDERE HOUDING AAN TEGENOVER ONKOSTEN?

Kijken bedrijven in crisistijd strenger naar onkostennota’s?

DRIE OP EEN RIJ

WAT VINDT U?

9 vacature.com/3opeenrij

014_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:34 Pagina 14

Page 17: vacature magazine 0205

VACATURE.COM

Wat is de federale jobkorting? Als belastingplichtige mag u uw beroepskostenbewijzen in uw belastingaangifte. Doet u dat niet,dan hebt u als belastingplichtige recht op een for-faitaire beroepskostenaftrek. Die forfaitaire bedra-gen worden nu verhoogd. Die verhoging werkt ookdoor in de berekening van uw loon via een eenma-lige aanvullende vermindering van de bedrijfsvoor-heffing. Hierdoor verhoogt het nettoloon voorwerknemers en bedrijfsleiders in mei. Kiest u er in uw belastingaangifte toch voor om uwwerkelijke beroepskosten te bewijzen, dan hebt ugeen belastingvoordeel bij deze verhoging van deforfaitaire beroepskosten.

De verhoging van de forfaitaire beroepskostenaf-trek wordt in de personenbelasting toegepast op

bezoldigingen die betaald of toegekendzijn vanaf 1 januari 2009.

Korting op bedrijfsvoorheffing In de bedrijfsvoorheffing krijgt u dezejobkorting via een eenmalige verminde-ring in mei, zodat u deze maand eenhoger nettoloon zal overhouden.Deze aanvullende vermindering is enkelvan toepassing op de bedrijfsvoorheffingdie wordt berekend op de normale perio-dieke bezoldigingen, zoals het vastemaandloon, of maandelijkse premies. Dejobkorting geldt niet voor de bedrijfs-voorheffing die wordt berekend op pre-mies of het vakantiegeld dat wordt uit-betaald in de maand mei. D

Welke jobkorting krijgt u in mei?2 Deze maand krijgt u als werknemer in België een extraatje van de federale regering. De federale jobkor-

ting wordt rechtstreeks verrekend met uw loon van de maand mei. Ook als u deze maand niet werktvanwege een tijdelijke schorsing van uw arbeidsovereenkomst (bijvoorbeeld door tijdelijke werkloos-heid of omdat u ouderschapsverlof opneemt), hebt u er recht op.

OP ZOEK NAAR EEN JOB? OF WIL U WETEN HOEVEEL U DEZE MAAND EXTRA VERDIENT?

9 vacature.com/jobkorting

15VACATURE 2 MEI 2009

015_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:07 Pagina 15

Page 18: vacature magazine 0205

2 Bent u een leidinggevende m/v die zeer goed communiceert, zijn medewerkers vertrouwt en zich niet vastklampt aan traditionelevormen van controle? Proficiat, u beantwoordt aan het ideaalbeeld van de manager die telewerkers onder zijn vleugels heeft.

Managers en telewerken, het was in het verleden geenliefde op het eerste gezicht. Uit een internationaalonderzoek van de Universiteit Antwerpen in 2005 bleekdat de vooroordelen over telewerken bij Vlaamse bedrij-ven en managers groot waren. Hoe zit dat vier jaarlater? Weten leidinggevenden wat ze moeten doen omeen telewerkproject te laten slagen en hoe ze telewer-kers moeten coachen? Michel Walrave, professor strategische communicatie aande Universiteit Antwerpen en mede-auteur van een hand-leiding voor telewerk, zet de do’s en dont’s op een rij.

1 Communiceer heel duidelijk met telewerkers én niet-telewerkers

“Managers moeten heel duidelijk communiceren mettelewerkers. Dat is de basis van elk succesvol tele-werkproject. Goed communiceren begint al voor deimplementatie: wie komt er in aanmerking voor tele-werk, welke criteria gebruik je daarbij, wat is de bedoe-

ling van het invoeren van telewerk, welke praktischeafspraken moeten er gemaakt worden? Een manager ishet best geplaatst om in te schatten wie in aanmerkingkomt voor telewerk. De zogeheten hard skills – hetgebruik van ict – is vanzelfsprekend een voorwaarde,maar de soft skills zijn nog een stuk belangrijker: inhoeverre is iemand proactief een goed communicatoren in staat om zelfstandig te werken. Daar moet je alsmanager goed over nadenken en/of naar peilen in eenvraaggesprek. Communiceren doe je ook met niet-tele-werkers. Die zijn belangrijk, want telewerken heeftook effect op hen.”

2 Leg zoveel mogelijk afspraken schriftelijk vast

“Veel bedrijven en managers voeren telewerken op eeninformele manier in, maar dat kan voor wrevel en mis-verstanden zorgen tussen telewerkers, niet-telewerkersen manager. Wie moet bijvoorbeeld de telefonische

WERKVLOER

5 lessen voor een langeafstandsmanager

016_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:38 Pagina 16

Page 19: vacature magazine 0205

oproepen beantwoorden op kantoor? Wanneer en hoezijn de telewerkers bereikbaar? Het lijken details, maarje moet het zoveel mogelijk schriftelijk vastleggen. Eenmanager moet ook vastleggen hoe telewerkende werk-nemers gecontroleerd en geëvalueerd worden en welkecriteria daarbij gebruikt zullen worden.”

3 Formuleer meetbare en realistische doelstellingen

Telewerken vraagt van de leidinggevende een anderemanagementstijl. “Managers moeten omschakelen naarmanagement by objectives of management by output.Dat wil zeggen: duidelijke, meetbare, realistische enmotiverende doelstellingen formuleren en die commu-niceren met de telewerkers. Je moet bedreven zijn in hetgeven van richtlijnen. Ook tussentijdse evaluaties zijneen noodzaak. Op regelmatige tijdstippen moet eenmanager polsen naar de vorderingen en feedback geven.Niet alleen negatieve, ook positieve. Wanneer hij enkelcommuniceert als er problemen zijn, kan er geen ver-trouwen groeien. Doordat de telewerker minder infor-mele feedback krijgt, is er ook meer behoefte aan forme-le feedback. Op welke manier moet de manager zelfaanvoelen. Een mix van persoonlijk contact en elektro-nische communicatie is de gulden middenweg.”

“Telemanagers moeten omschakelen naar management by output.” MICHEL WALRAVE, PROFESSOR STRATEGISCHE COMMUNICATIE AAN DE UNIVERSITEIT ANTWERPEN

4 Hang de controlefreak niet uit

Eén ding moeten telemanagers in ieder geval vermijden:vasthouden aan direct toezicht en traditionele vormenvan controle. Michel Walrave: “Velen houden vast aaneen te enge visie op controleren. Bij telewerken komthet er net op aan een evenwicht te vinden tussen ver-trouwen en controle. Controle wordt daarbij eerder ver-vangen door tussentijdse evaluaties en gesprekken. Hetkan niet de bedoeling zijn dat een manager constantcontroleert of de telewerker aan het werk is. Vertrouwenis de basis bij een telewerkproject. Het uitgangspuntmoet zijn dat de telewerker zijn werk goed doet.”

5 Beperk telewerken tot 2 dagen per week

Ook absoluut te mijden: telewerkers niet of te weinigbetrekken bij projecten en bij het bedrijf, wat kan leidentot demotivering. “Dat kan je vermijden door telewer-ken te beperken tot één of twee dagen per week, wat demeeste bedrijven en/of managers ook doen”, zegtMichel Walrave. “We hebben vastgesteld dat werkne-mers zelf ook vragende partij zijn om het telewerken totmaximum enkele dagen te beperken. Ze willen hetinformele contact met de collega’s niet missen.” q

58 procent van de bedrijven in Vlaanderen laat zijn personeel regelmatig vanop afstand werken. Nuon België is er één van, communicatiecoördinator Mieke Wuytack maakt geregeld gebruik van die mogelijkheid.

017_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:38 Pagina 17

Page 20: vacature magazine 0205

WERKVLOER

Vera Janssens,corporate & marketing communications director Siemens

Bij Siemens doet ongeveer 80 procent van de werknemers aan telewerken. Een opvallend groot aantal, verdeeld over men-sen die thuis werken, bij klanten of op een satel-lietkantoor. Vera Janssens: “Als manager vergthet een grote aanpassing. Als de mensen op kan-toor zijn, dan weet je dat ze daar zijn en dat zeaan het werk zijn. Als ze thuis werken, kun jejezelf de vraag stellen: ‘Zijn ze wel aan het werken?’. Maar uiteindelijk doet het er niet toewanneer iemand wat gedaan heeft, zolang hetmaar gedaan is. Het is een kwestie van vertrou-wen. Je moet een evenwicht vinden tussen hetteam en jezelf: hoeveel dagen telewerken laat jetoe, wanneer precies en welke afspraken maak jedaarover? De groep coachen is niet zo moeilijk,omdat iedereen nog altijd twee à drie dagen opkantoor is. Ik voel als manager ook vrij goed aanwanneer er iets fout gaat. Evaluatie en opvolgingzijn uiteraard belangrijk. We hebben bij Siemenséén formele evaluatie per jaar, maar ik hou metde telewerkers één keer per maand een rapporte-ring. Ik wil weten waar ze staan, of er problemenzijn, of ik kan helpen, of de taken uitdagendgenoeg zijn,... . Doelstellingen vastleggen: dat isvoor mij het moeilijkste. Ze moeten meetbaar zijn,uitdagend genoeg zijn en gelinkt zijn aan de doelstellingen van het bedrijf. In de wereld van decommunicatie is dat niet zo evident. Wij moetenwerken aan het imago van Siemens, maar dat hebje niet volledig in de hand.”

Jos Ysenbaardt, rescource manager know-

ledge sharing & collabora-

tion Borealis Group

Borealis Group, producentvan ‘plastic solutions’, voerde in 2001 tele-werken in. Jos Ysenbaardt: “Ik had al erva-ring met coachen op afstand en werken metvirtuele teams: we zijn een internationaalbedrijf dat in twintig landen aanwezig is. Er zijn ook opleidingen voor het managenvan virtuele teams bij Borealis. Daarinwordt geleerd om in het begin gesprekken tehebben over de doelstellingen en taken omzo het vertrouwen op te bouwen. Je moeteen evenwicht vinden tussen controle envertrouwen. Het is belangrijk om contact tehouden met de mensen en ze via de telefoonzoveel mogelijk op te volgen. We hebben eentweewekelijkse meeting die puur op hetwerk focust en een maandelijkse coachmee-ting waarin er meer op menselijke dingenwordt ingegaan: persoonlijke zaken, hoezwaar de werkdruk is, ... Soms krijg je devraag een aantal dingen bij te sturen bij depersoon in kwestie. Dat zijn informele eva-luaties, als aanvulling op de twee formeleevaluaties die er elk jaar zijn. Borealis heefteen cultuur waarbij iedereen geëvalueerdwordt op basis van resultaten, die vastgelegdworden in een jaarlijks ‘performance con-tract’. Elke werknemer weet welke doelstel-lingen hij moet halen in welke periode. Nietalleen individueel, ook in teamverband.”tekst Dominique Soenens | foto’s Lies willaert, Michel Wiegandt

HOE COACHT EEN MANAGER ZIJN TELEWERKERS HET BEST?

vacature.com/afstand9

Hoe 2 topmanagers hun telewerkers coachen

Telewerken populair inVlaanderen en Brussel

58% van de bedrijven in

Vlaanderen laat zijn personeel

regelmatig vanop afstand

werken.51% laat zijn

medewerkers geregeld van thuis

uit werken. In Brussel is telewerken

nog populairder:66% van

de bedrijven biedt zijn mede-

werkers die mogelijkheid aan.

(Bron: Eurostat/ Studiedienst van de Vlaams regering)

q

D

018_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:39 Pagina 18

Page 21: vacature magazine 0205

D WIE? Elke Plovie (29) D WOONT IN? Vilvoorde, samen met haar

man en dochter van 1,5 jaar. Ze is momen-teel zwanger van haar tweede kindje

D WERK? Halftijds onderwijsassistent aan deK.U.Leuven. Daarnaast werkt ze aan haardoctoraat over de activering van langdurigwerklozen. Na haar bevallingsverlof start zeeen extra halftijds onderzoek aan deKatholieke Hogeschool Leuven.

Pendelen of thuiswerk?“Ik heb een jaar van thuis uit gewerkt. Dat washeerlijk omdat ik tussendoor kleren kon was-sen en boodschappen kon doen. Maar ikmiste het contact met collega’s en de babbel-tjes tijdens de koffiepauze. Nu pendel ikregelmatig naar Leuven.”

Babysit of grootouders?“Onze ouders wonen in Brugge en Antwerpen,dus als we een avondje naar de film willen,kunnen we Zita niet even ‘droppen’. We zorgenervoor dat we veel activiteiten hebben waarZita bij kan zijn: familiefeestjes en etentjes bij

vrienden waar ze rustig kan slapen. De babysitis nog maar vier keer gekomen.”

Fastfood of keukenprinses?“Keukenprinses! We eten nooit conserven enlaten om de twee weken een biogroente-pakket leveren. Dimi en ik koken allebei graag.Af en toe halen we een frietje, maar kant-en-klare maaltijden komen er bij ons niet in.”

Uitgeven of sparen?“Op dit moment geven we veel geld uit, wantwe hebben net een appartement gekocht. Ergaat ook redelijk veel budget naar ontspan-ning: uitstapjes naar de dierentuin, centerparcs, sportwedstrijden,... Bedoeling is dat wehet loon dat ik dankzij mijn tweede job zalverdienen, aan de kant zetten.”

Balans in euroD HYPOTHEEK APPARTEMENT:

1.100 euro/maandD ONTSPANNING (fitness, dierentuin, sauna):

200 euro/maand tekst Lore Callens | foto Ilse Prinsen D

Een informaticus met tien jaar ervaring ontvangt een bruto maandloon van 2.920 euro.Inderdaad, informatici verdienen een meer dan gemiddeld loon: hun startwedde schom-melt rond 2.630 euro. Na twintig jaar verdienen ze 3.770 euro bruto.

ZENZOEKER polst naar de balans van werknemers

SALARISCIJFER brengt elke week een cijfer uit de salarisenquête van Vacature en K.U.Leuven

“Kant-en-klare maaltijden komen er bij ons niet in”

TESTBATTERIJ legt BV’s en toppers uit het

bedrijfsleven op de rooster

€2.920

Elke Plovie: “We eten nooit conserveren en laten om de twee weken een biogroentepakket leveren.”

Wat heeft Toon Coppens uitdeze test geleerd?“Dat ik een gemiddelde score haal, verrast meenigszins. Ik weet dat ik erg lange periodesdoorbreng voor mijn laptop, en dus heb ikinderdaad soms wat last van stijve (nek-)spieren. Ik weet wel dat een goede houding enomgeving belangrijk zijn, maar het is nietaltijd gemakkelijk die dingen in acht te hou-den: vaak is er zoveel werk dat ‘gezond wer-ken’ niet altijd een prioriteit is. Natuurlijkwerpt zo’n gezonde werkhouding op termijnvruchten af. Het is belangrijk om een goede,ergonomische bureaustoel te hebben, om vergenoeg van het klavier te zitten en je beeld-scherm voldoende vaak te reinigen, zodat dehelderheid van het beeld niet aangetastwordt. Maar ik doe ook wel inspanningen: zoheb ik meer dan voldoende ruimte onder mijnbureau om mijn benen te strekken. Dat moetwel: ik ben meer dan twee meter groot. Hetwerkblad van mijn bureau is verstelbaar in dehoogte. En af en toe pauzeren, dat moetnatuurlijk ook. Daar werk ik aan.”tekst Marjorie Blomme | foto Ilse Prinsen D

Toon Coppens is mede-oprichter en chieftechnical officer van Netlog, de socialenet-werksite voor jongeren tussen veertien en25. Het bedrijf telt meer dan honderd werk-nemers en is actief in 25 landen.

Op vacature.com testte hij of hij op eengezonde manier werkt. Hij scoorde zeven optien, wat van hem een gezonde werkermaakt, maar die wel aandacht moet blijvenhebben voor bepaalde punten. Zo werkt hijgemiddeld twaalf uur per dag op de compu-ter, terwijl het aangeraden is om slechts vieruur per dag voor het scherm door te brengen.De risico’s op nek- en spierpijn loeren hierom de hoek. Zijn ogen beschermt Coppensdan wel weer goed: hij plaatst zijn beeld-scherm recht op het binnenvallende licht. Opdie manier worden zijn ogen niet overbelast.

TEST ZELF HOE GEZOND U WERKT OP9vacature.com/werkgezond

Hoe ‘gezond’werkt ToonCoppens?

019_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:40 Pagina 19

Page 22: vacature magazine 0205

SUCCESTAPES

Straffe koffiemadam, made in Nicaragua

kleine boer aan een zo laag mogelijke prijs binnenhalen.De kleine producenten hadden nooit van hun leven koffie moeten vermarkten, en hadden er geen flauwbenul van hoe ze dat moesten doen.” Vandaag is de helft van alle koffie van Prodecoop biolo-gisch gecertificeerd, en voldoen alle producenten aan destrenge eisen van het Fairtrade-keurmerk, zoals MaxHavelaar. “We hebben klanten in de VS, Europa en Japan.In Californië drinken Amerikanen sinds een drietal jaaronze gourmetkoffie in een eigen koffiebar.”

De eerste hoofdstukken van dit succesverhaal werdennochtans met gitzwarte inkt geschreven. Nicaragua, enniet in het minst de koffieproducenten, hebben een royale portie miserie achter de kiezen. Bijna de helft vande bevolking leeft er onder de armoedegrens. Koffie isexportproduct numero uno, de broodwinning van 45.000kleine koffieboeren. 45.000 broze banen, door de grilligeslingerbewegingen van de koffieprijs. Orkaan Mitch richt-te daarenboven in 1998 een ware ravage aan. En nog ishet niet gedaan. Een bloedige burgeroorlog in de jarentachtig betekende een dreun van jewelste voor de land-bouw. De ‘sandinisten’, de linkse revolutionairen onderleiding van Daniel Ortega, wilden eind jaren zeventig,begin jaren tachtig het regime van dictator Somoza omver

werpen. De strijd woedde in alle hevigheid in het hogergelegen noorden, thuishaven van de meeste koffieplanta-ges. Daar probeerden de sandinisten de contrarevolutio-nairen te verjagen, die vanuit buurland HondurasNicaragua bestookten.

Mannen voeren oorlog,vrouwen bewaken plantagesMerling Preza Ramos groeide op als tiener in die regio,in de stad Esteli, de latere thuishaven van Prodecoop.“Mijn ouders hadden een kleine boerderij met een koffie-plantage, en een huis in de stad. Mijn vader had zijneigen zaak in vrachtvervoer. Via de ‘Panamericana’(beroemde autosnelweg dwars door Centraal-Amerika,nvdr) vervoerde hij zeecontainers. Mijn moeder heeftaltijd thuis gezorgd voor de zes kinderen. Zoals wel bijnaelke familie in Nicaragua heb ik intussen twee broers inde Verenigde Staten. Ik heb bedrijfsadministratie gestu-deerd in de hoofdstad Managua, vanuit het idee dat iklater wellicht toch in de transportwereld zou terecht-komen. Nadien heb ik er nog bedrijfsbeheer en interna-tionale handel bijgenomen.”Maar dan kwam die beruchte sandinistische revolutie.Merling: “Op mijn veertiende stapte ik al mee in een marsvoor alfabetisering en hielp ik bij de koffieoogst. Ik wou

“Als we onze koffie oogsten, weten wetenminste dat we die kunnen verkopen.”Hipolito Gonzalez, koffieboer inNicaragua, vat perfect de kracht samenvan Prodecoop, de koepel van 45 coöpe-ratieven (verenigingen van samen 2.318koffieproducenten) in het noorden vanhet Centraal-Amerikaanse land. Prodecoop, vrij vertaald ‘promotie vancoöperatieve ontwikkeling’, is de vruchtvan een groep bevlogen hoogopgeleidendie zich in 1993 bekommerden om hettrieste lot van de vele duizenden koffie-boeren in Nicaragua. Bezielster van heteerste uur, en nog altijd topvrouw van-daag, is Merling Preza Ramos. “In dejaren tachtig was de situatie erg een-voudig voor een koffieboer inNicaragua. De overheid kocht alle kof-fie op. Toen begin jaren negentig dekoffiemarkt werd vrijgemaakt, begon-nen de problemen. De multinationalsschakelden overal in de koffierijkeregio’s ‘coyotes’ of opkopers in. Met éénduidelijke opdracht: de koffie van de

2 Na de burgeroorlog eind jaren tachtig in Nicaragua kregen duizenden koffieboeren peanuts voorhun bonen. Tot Merling Preza Ramos zich ermee moeide. Vandaag nippen hippe Amerikanen,Japanners en Europeanen van de biologische gourmetkoffie uit het Centraal-Amerikaanse land.

q

Merling Preza Ramos verkoopt koffie van 2.318 Nicaraguaanse producenten. “De meeste mensen in Nicaragua verdienenminder dan twee dollar per dag. Zo ook onze kleine koffieboeren. Maar het verschil is dat wij die allerzwaksten steunenmet vorming, technische assistentie en kredieten voor de plantage.”

Merling Preza Ramos introduceerde biologische koffie van 2.300 producenten in de hele wereld

020_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:46 Pagina 20

Page 23: vacature magazine 0205

021_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:52 Pagina 21

Page 24: vacature magazine 0205

SUCCESTAPES

met de boeren werken. Ik heb nadienwel eerst een tijd in de transportsectorgewerkt, in de hoofdstad Managua.Maar dat beviel me niet. Terug in Estelihielp ik coöperatieven van boeren. Ikonderwees hen onder meer boekhou-ding, en hielp bij het verstrekken vanmicrokredieten.”

“De revolutie gaf de emancipatie van devrouw en de armen in Nicaragua eenflinke duw in de rug. Omdat de mannenoorlog voerden, moesten de vrouwen opde plantages letten. Tijdens de revolutielag er veel nadruk op gratis gezondheids-zorg en onderwijs voor de allerarmsten.Zonder de revolutie had ik nooit kunnenstuderen. Mensen van bescheiden komafkregen plots meer kansen. Toch was heteen erg harde tijd, omwille van het eco-nomisch embargo dat de VS Nicaraguaoplegde. Maar we kregen wel veel steunvan andere socialistische landen.”

Vertrouwen winnen van koffieboerenToen de verkiezingen begin jaren negen-tig een einde maakten aan het bewindvan de linkse sandinisten, veranderde erveel voor de koffieproducenten enMerling Preza Ramos. “De coöperatie-ven kregen geen staatssteun meer. Doorde privatiseringen verloren velen hunbaan. Ik ging in 1991 aan de slag bij een

q lokale ngo, die microkredieten verstrekte om koffieplanta-ges te onderhouden. Die ngo richtte een exportbedrijf voorkoffie op, precies om de noodlijdende boeren een alterna-tief te bieden voor de ‘coyotes’.” Met als ultieme betrach-ting dat exportbedrijf over te laten aan de koffieboeren.“Maar in 1993 raakten we in onmin met de leiding vande ngo, die de controle niet uit handen wou geven.Daarom hebben we zelf Prodecoop gesticht.”

“Aanvankelijk richtten we ons louter en alleen op deexport van koffie. We hadden zes werknemers in de hoofd-zetel in Esteli, ik was verantwoordelijk voor de commer-cialisering van de koffie. 150 ton koffie ging er naarEuropa en de VS. We hadden enkel die koffie, geen geld.Maar omdat ik goeie relaties had in de transportsector ende douane raakten we relatief makkelijk aan kredieten enexportvergunningen. We zijn gestart met zo’n 2.500koffieproducenten. Dat aantal is min of meer stabiel geble-ven, alleen zijn de volumes die we uitvoeren fors gestegen.Vandaag verkopen we jaarlijks zo’n 2.500 ton koffie,zeventien keer meer dan in 1993. Kregen we toen gemid-deld 120 dollar per vijftig kilo, dan is dat nu 164 dollar.We hebben echt het vertrouwen van de boeren moetenwinnen. De meesten gaven ons niet veel koffie in hetbegin, ze keken de kat uit de boom. We zijn samen met deproducenten gegroeid. Het management wist amper hoeze koffie moest drinken, laat staan hoe ze kwaliteit kononderscheiden. En de producenten hebben echt een men-taliteitsverandering naar meer kwaliteitsbesef moetendoormaken.” “Bij onze zoektocht naar internationale markten hebbenwe veel hulp gekregen van buitenlanders in Nicaragua.Een Nederlander bracht ons in contact met Max HavelaarNederland. En ik heb de grootste bewondering voor Paul

Catseff, een kleine koffiebrander uit de VS die ons sindsjaar en dag steunt. Tijdens het economisch embargo in dejaren tachtig loodste hij onze koffie de VS binnen viaCanada. We hebben onze eerste koffie onder Fair Trade-voorwaarden kunnen verkopen aan het AmerikaanseEqual Exchange. Ik heb de hele wereld afgereisd, op zoeknaar kopers in Europa (onder andere Nederland,Duitsland, Denemarken, België) en de VS. De koffie vanNicaragua heeft haar goeie reputatie te danken aan de coö-peratieven, want vroeger kampten we met een slechtimago. We willen ons profileren als een nichekoffie vanhoge kwaliteit. Onze koffie maakt trouwens deel uit vaneen ‘marca de origen’ genaamd ‘Pachamama,’ waarin kof-fie uit Nicaragua, Peru, Mexico en Guatemala zitten.”

“Fairtrade was in die beginjaren nog niet zo veeleisend watkwaliteit betreft. Opnieuw is Prodecoop samen gegroeidmet die eerlijke handel. Vandaag verkopen we 80, 85 pro-cent aan koffiebranders onder dat keurmerk.” Het grotevoordeel van het keurmerk Fairtrade op je koffiebonen: hetgarandeert de producent een minimumprijs van 125 dol-lar per vijftig kilo (is de wereldmarktprijs voor koffie hogerdan de minimumprijs, dan wordt die wereldmarktprijsbetaald, nvdr) plus een sociale premie van tien dollar perzak van 45 kilogram. Daarnaast sluiten branders langeter-mijncontracten af, wat de producent meer ademruimte enminder slapeloze nachten bezorgt. Geen overbodige luxegezien de volatiele koffieprijs. “De meeste mensen inNicaragua verdienen minder dan twee dollar per dag. Zoook onze kleine koffieboeren. Maar het verschil is dat wijdie allerzwaksten steunen met vorming, technische assis-tentie en kredieten voor de plantage. Is er bijvoorbeeld eenextreme droogte geweest, dan zamelen we eten in voor degetroffen boeren. We vormen één grote familie.”

“Ik heb de hele wereld afgereisd, op zoeknaar kopers in Europa en de VS.”MERLING PREZA RAMOS

022_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:52 Pagina 22

Page 25: vacature magazine 0205

23VACATURE 2 MEI 2009

10 bedrijven winnenFairtrade@work

Vacature en Max Havelaar riepen bedrijven en over-

heden op om hun werknemers op een originele

manier in aanraking te laten komen met

Faitradeproducten. Uit ruim 100 inzendingen koos

de jury deze tien winnaars: Sodexo, Fortis, Alterfin,

Ethias, Stad Antwerpen, Solvay, Standaard

Boekhandel Leuven, Instituut voor Tropische

Geneeskunde, VT4 en 5TV en Akkanto.

Meer lezen op www.fairtradeatwork.be

Prodecoop investeert de Fairtrade-inkomsten met hetvizier op de toekomst. Ze vloeien onder meer naar studie-beurzen, zodat de kinderen van producenten naar de lage-re en middelbare school kunnen gaan. Prodecoop kochtzelfs boeken en rugzakken voor meer dan 2.000 leerlin-gen. Een roterend sociaal fonds investeert afwisselend inde renovatie van huizen, gezondheidszorg of bijvoorbeeldinfrastructuurprojecten (heraanleg van wegen). De mees-te coöperatieven hebben zelfs hun eigen emancipatiecom-missie; ruim 400 vrouwen kregen een opleiding in poli-tieke lobby of productdiversificatie. Prodecoop onder-steunde de oprichting van duurzame bedrijven van 33vrouwen. “Op het platteland krijgen vrouwen voorrang bijde toekenning van microkredieten.”

Degustatielabo’sJe mag nog zoveel dromen van buitenlandse consumen-ten, als je koffie niet te drinken is, kan je het schudden.Die boodschap moet je Merling Preza Ramos enProdecoop niet meer diets maken. Tussen het oogsten vande koffieboon en de uiteindelijke gemalen koffie in je fil-ter zit er een hele verwerkingscyclus. En die moet op puntstaan. Net daar ligt één van de redenen voor het succesvan Prodecoop. Ze investeerde door de jaren in ontpulpingsinstallaties en opslagfaciliteiten voor koffiebonen. Met eigen middelen bouwde het een heusdroogverwerkingsbedrijf, waar tachtig mensen uit de regiohun brood verdienen. “We hebben twee kinderen vankoffieproducenten wereldwijd op degustatiecursussenkunnen sturen. Vandaag bereiken die twee de hoogsteinternationale standaarden in koffie proeven. Op diemanier kunnen we constant de kwaliteit van onze koffiecontroleren en onze klanten een stevige garantie aanbie-den. We hebben een eigen kwaliteitscentrum en

degustatielabo. Heel wat landbouwkun-digen staan de boeren bij met technischeondersteuning.” Een levensgroot pro-bleem blijft: meer middelen voor lange-termijninvesteringen. “Om onze koffie-plantages te renoveren hebben we 20miljoen dollar nodig. We kregen al700.000 dollar van de Europese Unie.”Gelukkig kan Prodecoop rekenen op desteun van internationale kredietverstrek-kers. Oikocredit, een internationalefinancieringscoöperatieve die al sinds1994 leningen uitschrijft aan Prodecoop,stelde recent 1,2 miljoen dollar terbeschikking voor de periode 2007-2008.

Prodecoop is en blijft een vervelende luisin de pels van de beruchte ‘coyotes’, oflokale opkopers van koffie. Hoe vijandigis het klimaat? “In het begin sloegen decoyotes geen acht op ons. En toen zezich ongerust begonnen te maken, stonden we al te sterk.” Andere organi-saties van koffieboeren hebben intussenhet voorbeeld van pionier Prodecoopgevolgd, waardoor de coyotes terrein ver-loren. “De coyotes hebben trouwens hunprijzen moeten optrekken om met ons tekunnen concurreren. De grote jongenskunnen niet langer om ons heen. Op eenzekere manier respecteren ze ons. Maarals ze ons kunnen schaden, zullen ze hetniet laten.” tekst Nico Schoofs | foto’s Isabel

Pousset, Max Havelaar D

Koffie is in Nicaragua exportproduct numero uno, de broodwinning van 45.000 kleine koffieboeren. 45.000 broze banen, door de grillige slingerbewegingen van de koffieprijs.

023_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:52 Pagina 23

Page 26: vacature magazine 0205

AANTAL UITKERINGSGERECHTIGDE50-PLUSSERS

340.844373.448

424.396

463.748493.059

‘00 ‘01 ‘02 ‘03 ‘04j a a r

‘05 ‘06 ‘07 ‘08

100.000

200.000

300.000

400.000

RVA-UITGAVENVOOR 50-PLUSSERS

Vergoede werklozen

= Evolutie 2007-2008 in %

GROEP 1

GROEP 2Werknemers ondersteunddoor RVA(b.v. bij technische werkloosheid)

GROEP 3Werknemers die hunarbeidstijd verminderen(b.v. bij loopbaanonderbreking)

AANTAL 50-PLUSSERS

Totaal:

493.059

RVA-UITGAVEN VOOR

50-PLUSSERS

325.459

49.690

117.910

€ 199 miljoen

€ 405miljoen

€ 3.602 miljoen

+20%

+3%

+9%

+4%

+21%

+11%

-1,3%

Totaal: €4.205 miljoen

+5%

Ruim de helft (4,2 miljard euro) van de totale uitgaven

van de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (8,2

miljard euro) stroomde in 2008 naar de vijftigplussers.

Met 493.059 zijn de oudere werknemers en oudere

werklozen veruit de grootste groep die de RVA bedient.

Voor de RVA bestaan de vijftigplussers uit drie

groepen: de werklozen, de groepen die RVA ondersteunt

en de werknemers die minder gingen werken.

1. Net zoals de jongeren voelen de Belgische vijftigplussers

de crisis. 85 procent van de uitgaven aan vijftigplussers

gaat naar vergoede werklozen, dus naar werkzoekenden

na arbeid of studies. 2. Deze zogenaamde groep ‘die

de RVA ondersteunt’ bevat de tijdelijk werklozen, de

uitkeringsgerechtigden in activeringsprogramma’s en de

deeltijdsen met uitkeringen. Vooral de laatste categorie

nam vorig jaar toe. Onder de vijftigplussers is dit een

kleine groep vergeleken met de andere leeftijdscategorieën.

3. Belgen die genieten van tijdkrediet, loopbaanonder-

In de studie ‘Who cares? Who dares?’ gaan twee Insead-professoren, Nils Fonstad en Bruno Lanvin, op zoek naar de competenties die Europa in deze crisis nodig heeft. België komt als tweede uit de vergelijking van de kwaliteit van het wiskunde- en wetenschapsonderwijs in het lager onderwijs. Italië, Spanje en Portugal, daarentegen, scoren heel zwak.

50-plussers souperen helft RVA-uitgaven op

Belgisch wiskundeonderwijs is wereldtop

Bron: ‘Who cares? Who dares?’, Insead eLab 2009, in opdracht van VBO

breking of halftijds brugpensioen, vormen de derde

groep. Hier domineren de vijftigplussers (58%). “De

hogere uitkeringen voor loopbaanonderbreking en

tijdkrediet voor vijftigplussers en ouderen bieden hier

verklaring voor”, verduidelijkt Theo Schollen, directeur-

generaal bij de RVA.

1 op 2 euro naar vijftigplussersDe RVA zag in 2008 zijn uitgaven voor de vijftigplussers

sterker stijgen dan voor de jongere leeftijdsgroep.

Theo Schollen: “In onze totale uitgaven wegen de

vijftigplussers steeds zwaarder door: terwijl ze in 2005

nog 46 procent van onze uitgaven vertegenwoordigden,

was dat in 2008 al 51 procent. Dus, voor elke twee

euro’s die de RVA aan uitkeringstrekkers verstrekt,

gaat er één naar een vijftigplusser.” Hij wijst ook op

deduur van hun werkloosheid. “Terwijl jongeren

gemakkelijker een andere baan vinden, is dit

voor oudere werknemers heel wat

moeilijker. Meestal blijven ze tot

hun pensionering op onze lijsten.”

Intussen laat het activeringsbeleid

zich voelen. De uitgaven dalen voor

die groepen werklozen die actief

gestimuleerd worden om een nieuwe

job te aanvaarden (dus de twintigers,

dertigers en veertigers). “De invloed

van de maatregelen tot activering van

het zoekgedrag naar werk lijkt des te

overtuigender. Zeker wanneer blijkt

dat de uitgaven verder stijgen voor de

vijftigplussers, die niet onderworpen

zijn aan die maatregelen”, besluit Theo

Schollen. In Vlaanderen volgde de

RVA in 2008 298.591 vijftigplussers

op, tegenover 157.348 in Wallonië.

(Bron: Jaarverslag RVA over 2008)

Officieel werken nog 62.511 personen regelmatig in Vlaamse landbouwbedrijven (en 26.470 in Waalse bedrijven). Maar daar zitten voor 40 procent deeltijdse medewerkers onder. Of, in Vlaanderen zorgt de landbouw voor 46.783 voltijdse banen. Dat is elk jaar 2,5 procent minder dan het jaar voorheen.

Landbouw geeft aan 62.000 Vlamingen werk

Bron: J. Platteau e.a., Landbouwrapport 09, Min. van Vl. Gemeenschap april 2009

100.000

80.000

60.000

40.000

20.000

1997 1999 2001 2003 2005 2007

Vlaanderen

Wallonië

EVOLUTIE REGELMATIG TEWERKGESTELDE PERSONEN5,925,685,605,44

4,714,594,334,164,063,853,61

5,84

INDIAFRANKRIJKVSDUITSLANDBELGIËSPANJEITALIËESTLANDCHINALUXEMBURGSLOVENIËLETLAND

47121617454967778191102

RANG LAND SCORE

CIJFERWERK

tekst Erik Verreet | infografiek Jos Cielen en Jessy Goddyn, Vegas D

024_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:12 Pagina 24

Page 27: vacature magazine 0205

D Is er een lunchmenu? Ja, voor de zakenlunch

betaalden we 25 euro. Voor die prijs krijgt u

voorgerecht, hoofdgerecht en koffie met fijne

versnaperingen.

D Snelheid bediening? Op één uur en een

kwartier hadden we rustig gegeten. Perfecte

timing voor een snelle lunch.

D Professionele bediening? Het personeel

zorgt op een correcte manier voor ons maar het

blijft wat studentikoos.

D Lekker eten? L’Amitié serveert een verzorgde

en mooie keuken. De eigenaar omschrijft het zelf

als een Frans-Belgische keuken, “gastronomisch

zonder stijfheid”. De eigenaars leerden het vak

niet bij de minsten. Onder andere sterrenrestau-

rants als Het Zilte, De Schone van Boskoop en De

Pastorale prijken op hun cv.

D Goed voor uw gezondheid? Hoewel we een

slaatje kregen bij het voorgerecht, spelen de

groenten in het hoofdgerecht meer een decoratie-

ve rol. Stéphanie is toch tevreden: “Ik ga hier

fris buiten, terwijl een lunch anders wel eens

zorgt voor een voldaan gevoel voor de rest van

de middag.”

D Wijn voor ieders budget? Het glas witte wijn

bij onze lunch kostte 6 euro. Niet bepaald

GRATIS OP RESTAURANT MET EEN VACATUREREDACTEUR?

vacature.com/biencuitVOLGENDE WEEK: SAILING QUEEN IN GENT

25VACATURE 2 MEI 2009

L’AMITIÉVlaamse Kaai 43 - 2000 Antwerpen

03/257.50.05 - www.lamitie.net

LEZER STÉPHANIE“L’Amitié was een leuke ontdekking, en ikheb fijn en lekker gegeten. Spijtig dat à la

carte eten hier vrij prijzig uitkomt.”

REDACTEUR MARIAN“Een mooi verzorgde en smakelijke

zakenlunch voor 25 euro is een mooi aan-bod. Dat doet het beste verhopen voor

een diner à la carte.”

goedkoop. De wijnkaart toont een

Europese inslag, met flessen uit

Oostenrijk, België, Hongarije,…

Veertig procent van de flessen kost

tussen 40 en 60 euro.

D Interieur? Woonkamergevoel. Voor

de deur is er ook een ruim terras.

D Parking? Het restaurant ligt aan

de Vlaamse Kaai, waar u op straat

betalend parkeert, en op de kaai zelf

ook nog massa’s parkeerplaats vindt.

D Aanvaarden ze kredietkaarten? Ja

D Sluitingsdag? Zaterdagmiddag,

zondag en maandag

D SCORE 16/20

2 L’Amitié, Antwerpen

De maand april brengt heel wat heerlijkheden metzich mee, zoals de mogelijkheid om opnieuw inopen lucht te kunnen tafelen. De middag van mijnafspraak met Stéphanie Adriaansen, is er zo eentje:zonnig en al warm voor de tijd van het jaar. Weinstalleren ons op het terras van L’Amitié, een restaurant dat twee jaar geleden de deuren opendeaan de Antwerpse Vlaamse Kaai. LezeresStéphanie heeft al een boeiend parcours achter de rug. Ze volgde een opleiding als celliste, maarzag het onregelmatige leven van een professionele muzikant niet zitten. Ze werkte

eerst als persverantwoordelijke bij BOZAR, en is nu account manager bij reclamebedrijfDUBOISmeetsFUGGER.

De menukaart van L’Amitié ziet er veelbelovendmaar niet goedkoop uit. Het lunchmenu biedt eengoedkoper alternatief. Voor de som van 25 eurobelooft dat een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie.Eerst komt er een jambon persillé met mosterd opons bord. Twee stevige stukken terrinne van hamkrijgen het gezelschap van een fijn slaatje, met eenlaagje van coeur de boeuf tomaten. Omdat Stéphaniezwanger is, vraagt ze een alternatief voor de sla, enna enig aandringen krijgt ze warme groenten in de

plaats. Een glas wijn mag daarbij nietontbreken, en de eigenaar kiest voor onseen Hongaarse Tonay Olaszrizling methoutlagering. Een goede keuze. Alshoofdgerecht krijgen we een dorade meteen getomateerde vinaigrette en balsa-mico. De vis ligt op een bedje van mous-seline met groenten en is perfect gebak-ken. Het is een heerlijk gerecht, mooigeserveerd ook. Tijd voor koffie hebbenwe niet meer, maar toch krijgen we eenschaaltje met enkele mooie mignardisesaangeboden.tekst Marian Kin | foto Frank Bahnmüller D

Fijne keuken aan de Vlaamse Kaai

BIEN CUIT

025_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:43 Pagina 25

Page 28: vacature magazine 0205

COLUMNAn Olaerts’ ongecensureerde kijk op de arbeidsmarkt en de wereld ver daarbuiten.

Er is iets met paardenvlees. Veel mensenkrijgen er de wubbe van. Dat wil zeggen:zelfs van één iel velletje paardenfilet tussen de boterham trekken ze krom vanverontwaardiging. Ik ken het gevoel. Vanlang geleden, toen ik nog aan de hand vanmijn moeder naar de markt ging. Ik weetnog waar het witte kraampje met de rode letters stond. Op de hoek tussen de Fruitmarkt en de Marktstraat. Ze verkochten er kip, konijn en écht wild.Kip heb ik in geen twintig jaar gegeten.Zieke hen, het woord zegt het zelf.Bovendien ontnamen mijn vader en mijnzuster mij de laatste zin in kip door opeen woensdagmiddag het gepukkelde velvan een zieke hen in hun openhangendemond te plooien.

Met konijn was het nog erger. Ten eerstehad ik zelf een konijn (in een hok in detuin). En ten tweede hingen de konijnenin het kraam op aan vleeshaken. Alleenaan hun pootjes zat nog een stukje pels.Voorts waren ze gestroopt. De oren

wat moeilijker om te volgen. En helemaal raar vind ikde vleeseters die uit principe geen vork in een lapje paardwillen prikken. Ik weet niet waar ze gevoeligheid vandaan halen. Het moet zijn dat ze niet op een koekunnen zitten. Of dat een karretje met twee varkenservoor zo mal staat. Of dat een krokodil niks heeft omvlechtjes in te leggen. Wat mij betreft zijn het allemaalkromme argumenten. Een paardensteak gaat er hier bijwijlen met vreugde in. Althans tot vorige week.

Want vorige week ben ik zo stom geweest om een paar-denbiefstuk te bestellen met champignonsaus en frietenin het gezelschap van een mogelijke klant. Dikke klantbovendien. Maar heden klant af. Wist ik veel dat hijthuis zelf een paardenstal heeft. Dat zijn lievelings-merrie drie witte sokken heeft en dat zijn dochtertjesvan zeven en acht net ingeschreven zijn voor een ponykamp in de zomer. Om maar te zeggen, soms staatsaignant paardenvlees haaks op netwerken, en is hetniet goed voor de carrière. Zwijg mij over paardenvlees.Het is om de wubbe van te krijgen. D

“Soms ispaarden-vlees nietgoed voorde carrière”

waren van hun kop getrokken. Voorts moet de échtekinderhorror nog komen, want wie konijn kocht in hetkraam, kreeg konijn zonder pootjes. De slager hakte zeeraf. Kap! Droog en meedogenloos. Daarna zwoor ik hetklaargemaakte konijn af. Het was een kwestie van die-renliefde en meer specifiek mijn liefde voor het konijn.Maar die tijd is lang voorbij. Sinds kort eet ik opnieuwalle vlees, zonder principiële uitzondering van soorten.

Wie één beest door zijn darmen jaagt, moet niet onno-zel doen over andere beesten. Van mossel tot hond enalles tussenin, het kan me allemaal niet schelen. Ik ziehet nut niet van enig onderscheid. Voortaan heb ikslechts één voorkeur, die van gelukkige dieren. Dierendie een fijn leven hebben gehad, smaken niet alleenbeter af, ze zijn ook zeldzaam. En dus eet ik weinigvlees. Bij lamsvlees durf ik nog wel eens aan een wei-land denken met drie warme pluisjes op knokige kniet-jes, maar meestal ben ik te gulzig om er lang bij stil testaan. Als ik moet kiezen tussen de moeder en haar kin-deren, kies ik voor de kinderen. Met kroketten als heteven kan.

Voor vegetariërs heb ik alle begrip, maar vegetariërs diewel vis achter de wangzakken moffelen, die vind ik toch

An OlaertsD

REAGEREN?

9 vacature.com/column

026_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:44 Pagina 26

Page 29: vacature magazine 0205

VLERICKupdateInformeert u over opleidingen, activiteiten en onderzoek

10 juni 2009 - Vlerick Leuven Gent Management School, Campus Gent

> Een conferentiedag met toonaangevende sprekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven.

> Interactieve workshops over de nieuwste HR-trends.

> Interessante topics: Career Management, Performance Management, HR in times of crisis, International HRM, Talent Management, Leadership Effectiveness, …

Keynote speakers Prof Dr Paul Evans, The Shell Chaired Professor of Human Resources and Organisational Development, Professor of Organisational Behaviour, INSEAD, Fontainebleau and Singapore

“Working through the dualities of talent management”

Prof Dr Stephane Garelli, Professor at IMD and at the University of Lausanne, Switzerland; Director of IMD World Competitiveness Center

“It’s not as bad as it sounds - a competitive outlook for 2009, and beyond”

Meer info en inschrijven: www.vlerick.be/hrday Anniek Devos, tel. +32 9 210 97 29, [email protected]

Een organisatie die haar concurrentie-

positie in de wereldeconomie wenst te

consolideren en te versterken, moet door

kennis worden gedreven. Uw talent is uw

kostbaarste kapitaal en levenslang leren

is van vitaal belang. De verworven kennis

vloeit terug naar uw bedrijf, waardoor

uw kenniskapitaal gestaag groeit en uw

concurrentiekracht toeneemt. Zo kunt

u in een snel veranderende economische

context concurrerend blijven. Wij noe-

men dit ‘leren met impact’.

Opleidingen worden nog te vaak als een

kost in plaats van een investering gezien.

Bedrijven die hun personeelsbeleid

echter vanuit

een strate-

gisch oogpunt

beschouwen,

blijven voor

hun meest

strate g ische

w e r k n e m e r s

in opleidings-

programma’s investeren. Nu in talent en

opleidingen investeren, verzekert u een

voorsprong op de concurrentie wanneer

de economie opnieuw zal aantrekken.

Zij die een Vlerick-opleiding hebben

gevolgd, zijn ongetwijfeld beter voor-

bereid dan andere werknemers om de

huidige uitdagingen aan te gaan.

> Met ons uniek en divers aanbod van

open programma’s bieden we de

kans om de vaardigheden van onder-

nemerschap,

leiderschap en

management

te verdiepen.

> Met onze interne vormingen bieden

we een antwoord op maat van onze

klanten met focus op organisatie- en

individuele ontwikkeling.

> Recent werd onze school in de

Financial Times ranking bekroond

met een 2e plaats wereldwijd op het

criterium ‘value for money’. Dit moet

u in de huidige economische context

als muziek in de oren klinken.

In de moeilijke tijden waarin wij leven, waar wij meer moeten doen met minder,

zijn er twee soorten managers. Zij die over de gehele linie gaan bezuinigen en zij

die zelfs nu beslissen om bedachtzaam te blijven investeren. Welk soort manager

bent u? Managers zien de financiële crisis en de onzekere economische situatie als

nieuwe uitdagingen, waarbij ze hun beslissingen maar al te vaak door paniek en

pessimisme laten leiden. Zij die echter toekomstgericht denken en zich niet zomaar

uit het lood laten slaan, gaan niet op de rem staan − integendeel, zij investeren in

de toekomst.

‘Management is doing the things right, leadership is doing the right things.’ Peter Drucker

Philippe Haspeslagh

Decaan

Vlerick Leuven Gent Management School

Patrick De Greve

Algemeen Directeur

Vlerick Leuven Gent Management School

www.vlerick.be

Vlerick update4 (2 mei).indd 1 27-04-2009 16:55:44

027_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:45 Pagina 27

Page 30: vacature magazine 0205

28VACATURE 2 MEI 2009

Groep Van de Velde ontwerpt, produceert en distribueert luxelingerie en badmode onder de merknamen Marie Jo®, PrimaDonna®, Marie Jo L’Aventure®, Marie Jo Intense®, Andrés Sardá® en Sardá by Andrés Sardá®. Wij realiseren wereldwijd een omzet van 133 mio € (2008), zijn beursgenoteerd en stellen meer dan 1.600 medewerkers te werk. Onze hoofdzetel is gevestigd in Schellebelle (omgeving Wetteren, België).

MATERIAAL INGENIEURFunctie: Je zoekt mee naar innovatieve materialen (broderie, kant,…); je onderwerpt deze aan een haalbaarheidsstudie (bv. op vlak van kostprijs, techniek) en bent verantwoordelijk voor de administratieve opvolging ervan.Profiel: Je hebt een diploma hoger onderwijs (textielingenieur,…) en hebt ervaring in een gelijkaardige functie. Voorkennis van textiel is een noodzaak.

Ter versterking van het R&D team te Schellebelle zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v)

MANAGER KWALITEITSCONTROLEAFGEWERKTE PRODUCTEN

Functie: Je bent verantwoordelijk voor zowel de volledige dagdagelijkse organisatie en coördinatie van de afdeling als de sturing, coaching en evaluatie van de groep (90 medewerkers) in overleg met de 2 afdelingsleidsters. Op vlak van kwaliteit neem je finale beslissingen en zorg je voor de verdere ontwikkeling van procedures. Profiel: Je hebt minimum een bachelorniveau met relevante ervaring als leidinggevende bij voorkeur in een textiel of confectie omgeving.

De kracht van ons bedrijf situeert zich in sterke kwaliteitsvolle producten gecombineerd met een hoge service. Hiervoor is het cruciaal dat de opvolging en eindcontrole van de afgewerkte artikels perfect verloopt. In dat kader zoeken wij voor onze afdeling kwaliteitscontrole te Wichelen een (m/v)

Interesse in één van deze jobs ?Solliciteer online OfStuur je sollicitatie en curriculum vitae, ter attentie van de personeelsdienst.

www.mariejo.com - www.vandevelde.eu - www.andressarda.com

Lageweg 4, 9260 Schellebelle, tel. 09 365 21 00, fax 09 365 21 66,

e-mail: [email protected]

Uitgebreide jobomschrijvingen vind je terug op onze website www.vandevelde.eu/jobs

Jouw functie: als coördinator sta je in voor de sturing en coördinatie van de verschillende diensten (maatschappelijke dienstverlening, lokaal sociaal beleid,thuiszorg, serviceflats en bejaardenwoningen, dienstencentrum, strijkatelier en buitenschoolse kinderopvang). Je werkt vooral op strategisch niveau en vormt de brug tussen het beleidsniveau en de diensten. Je stimuleert de interne samenhang en de dienstoverschrijdende samenwerking binnen het beleidsdomein. Je maakt deel uit van het managementteam. Verloning volgens barema (niveau A1a-A2a, bruto : ± 2 700 euro/maand beginwedde).

Jouw profiel: je bezit een masterdiploma. Je beschikt over uitgesproken leidinggevende competenties en een brede strategische visie. Je hebt een sterk leer-vermogen en organisatorisch inzicht.

Jouw functie: als hoofd sociale dienst coach je het team maatschappelijke assistenten en stel je hen in staat het recht op maatschappelijke dienstverlening op een effectieve en kwalitatieve wijze te verzekeren aan cliënten, in samenwerking met andere OCMW-diensten. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsvoor-bereidende en beleidsuitvoerende aspecten van de sociale dienst. Verloning volgens barema (niveau B4-B5, bruto: ± 2 470 euro/maand beginwedde) – tot 6 jaar relevante ervaring kan in aanmerking genomen worden.

Jouw profiel: je bezit een bachelordiploma én minimaal 4 jaar relevante ervaring. Je bent een motiverende coach. Je beschikt over een sterk leervermogen en inzicht in de werking zowel op dienstniveau als op organisatieniveau.

OCMW Bornem zoekt gedreven kandidaten (m/v) voor volgende functies:

Aanbod: een boeiende en afwisselende functie, waarbij je kan meewerken aan het realiseren van de doelstellingen van het OCMW Bornem. Een uitgebreide en flexibele vakantieregeling, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer.

Interesse? Bezorg uiterlijk 13 mei 2009 (poststempel geldt als bewijs) je kandidatuur vergezeld van cv én relevant diploma aan OCMW Bornem, t.a.v. de voor-zitter, Monique De Ryck, Broekstraat 40B, 2880 Bornem of via e-mail: [email protected]. De uitgebreide functiebeschrijving en aanwervingsvoorwaarden kan je opvragen bij de secretaris, [email protected], of de HRM-deskundige, [email protected], tel. 03 890 60 70.

Binnen het OCMW Bornem staan we open voor de diversiteit van de kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap. www.jobpunt.be

coördinator beleidsdomein dienstverlening contractueel

hoofd sociale dienst statutair - tweede oproep

028_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:47 Pagina 28

Page 31: vacature magazine 0205

29VACATURE 2 MEI 2009

Uw profi el• commerciële en flexibele ingesteldheid en affiniteit met onze producten• zelfstandig kunnen werken met zin voor initiatief• een persoonlijke toets kunnen leggen in uw contact met de klanten• steeds service-gericht denken• gedreven en dynamisch karakter• geen eigen financiële investering vereist, enkel een beperkte bankwaarborg wordt gevraagd.

Ons aanbod• een zeer afwisselende job met veel ruimte voor eigen initiatief in onze sterk groeiende winkelketen, met een gekend en succesvol concept• een volledig ingerichte en goedgelegen winkel• een ruim en uitgekiend assortiment aan electro-, audio-visuele toestellen van bekende merken met de allerbeste kwaliteit• een gestroomlijnde logistiek met een eigen professionele dienst-na-verkoop afdeling• een voorbeeldige commerciële en een dynamische marketing ondersteuning• maximale betalingsfaciliteiten voor de klanten• een aantrekkelijke en motiverende verloning

Stuur of mail uw sollicitatiebrief met C.V. naar : n.v. Electro A.V. t.a.v. Inge Martens, Zone Industrielle de l’Europe 11 - 7900 Leuze.Info: 069/ 66.84.59 - E-mail : [email protected]’N JOB, DAAR GENIET JE ELKE DAG VANZO’N JOB, DAAR GENIET JE ELKE DAG VAN

ELDI, DE ONBETWISTBARE NUMMER 1 IN ELEKTRO MET 130 WINKELS IN BELGIË EN FRANKRIJKEN RUIM 35 JAAR ERVARING ZOEKT VOOR EEN WINKEL IN UW BUURT :

ZELFSTANDIGE UITBATERS (M/V)

ACE-GROEP T is het Centrum voor Volwassenenonderwijs van GROEP T en verzorgt voortgezette vorming in avond- enweekendonderwijs voor mensen die zich willen vervolmaken of een nieuwe richting willen inslaan in een deelgebied van detechnologie, die actuele inzichten in management willen verkrijgen of een ruimere parate talenkennis willen verwerven. Metzowat 2.500 studenten is ACE-GROEP T een van de grootste instellingen voor onderwijs voor sociale promotie in Vlaanderen.ACE–GROEP T biedt tien graduaatopleidingen en acht taalcursussen op verschillende niveaus aan (Bedrijfsautomatisatie,Biotechnologie, Boekhouden, Elektronica, Fiscale Wetenschappen, Informatica, Logistiek, Transport & Mobiliteit, Marketing,Ondernemingscommunicatie, Telecommunicatietechnieken en Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans, Thai). ACE-GROEP T zoekt met onmiddellijke ingang een nieuwe (m/v)

LEUVEN

DirecteurJe functie

Ons aanbod

Je profiel

Interesse?Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE560646 naar Hudson,t.a.v. Serge Gommé, Marcel Thirylaan 75, 1200 Brussel, tel. 02 610 27 00, fax 02 610 27 01,e-mail [email protected], www.jobs.hudson.com. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Uterqüe biedt exclusieve mode-accessoires, o.m. handtassen,

schoenen, juwelen en dameskledij, tegen bereikbare prijzen.

Met 31 winkelpunten in Spanje, Portugal en Griekenland is

Uterqüelook. Uterqüe opent binnenkort haar eerste vestiging in het

Antwerpen waar het streeft naar een elegante en

die Uterqüe Antwerpen zoekt.

Met de opening van winkels in Brussels Airport, Louvain-La-

kwaliteit in dienstverlening.

Je bent gedreven, oplettend en hebt een feilloos gevoel voor stijl

Klaar voor een unieke ervaring?www.jobsinfashion.be

[email protected]

Stuur dan jouw gegevens op naar M&D Benelux, t.a.v. Lieselot

D’Hoest, Zuidzandstraat 41, 8000 Brugge.

WWW.UTERQUE.BE

ANTWERPEN

www.m

agenta.be

VERKOOPS MEDEWERKERS (ref. UT-SA)

De INDITEX GROEP (ZARA, MASSIMO DUTTI, BERSHKA UTERQÜE …

Sta jij mee aan de wieg van dit nieuwe fashionconcept?

029_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:48 Pagina 29

Page 32: vacature magazine 0205

30VACATURE 2 MEI 2009

Voor meer informatie kan je ook telefonisch contact opnemen met Geert Tewissen (0474 95 14 74), ook na kantooruren of tijdens het weekend.

Wil jij je netwerk uitbouwen met de meest vooraanstaande middenstanders en ondernemers in jouw regio?

Wil je werken bij een van de grootste mediabedrijven van het land?

Laat dan van je horen en stuur vandaag nog je CV naar [email protected]!

Ben jij een

getalenteerde verkoperop zoek naar een job in de media !

Functie:-

-

---

Profiel:

-

Wat biedt LC Packaging:-

Hoe reageren: zondag 3 mei 20090478 555 616.

cv met [email protected]

03 223 68 68.

ACCOUNT MANAGER

m arktleider in flexibele bulk verpak k ingen

LC Packaging,Rotterdam,

grootste Europese verdelers van industriële verpakkingsmaterialen. Big Bag

9 filialenLC Packaging

Sint-Katelijne-Waver (Mechelen)

met potentieel om snel door te groeienM/V

Consult ants in verkoop en verkoopmanagement w w w.invent i .be / vac atures

w w w.lcpackaging.com

www.kdg.be

Voor meer informatie over AL onze vacatures, surf snel naar www.kdg.be/kdgwerkt

De 1000 medewerkers van de Karel de Grote-Hogeschool geven iedere dag het beste van zichzelf. Door ons innovatief beleid en onze ondernemingszin blijven we continu groeien. Hierbij investeren we maximaal in de ontplooiingvan iedereen binnen ons team. We durven ons dan ook - zonder te blozen - een aantrekkelijke werkgever noemen.

Enthousiast? Op zoek naar fi jne uitdagingen? Solliciteer!

We zoeken momenteel volgend talent (m/v):

START met

VOORSPRONG

LIAISON OFFICER / BUSINESS DEVELOPERGedreven TEW’er met commerciële feeling ter versterking van onze activiteiten op het vlakvan maatschappelijke dienstverlening en onderzoek

2 OPLEIDINGSHOOFDEN BEDRIJFSMANAGEMENTAFSTUDEERRICHTING MARKETING / AFSTUDEERRICHTING KMO MANAGEMENT

Managementprofiel, met enkele jaren leidinggevende ervaring in bedrijfsleven en/of onderwijs

ADJUNCT DEPARTEMENTSHOOFD ACADEMISCHE ZAKEN SAWManagementprofiel, geboeid door en ervaren in onderwijsbeleid en –innovatie

ONDERZOEKER CHEMIE

LECTOR SOCIAAL – CULTUREEL WERK

030_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:51 Pagina 30

Page 33: vacature magazine 0205

31VACATURE 2 MEI 2009

Branders Zonnesystemen

KetelsWarmtepompen

Weishaupt groeit... ook in bewogen tijden! Daarom zoeken we extra talent.Ben jij die persoon die met ons mee groeit?

Weishaupt behoort als fabrikant van branders en verwarmingssystemen tot de toonaangevende ondernemingen in de verwarmingssector. We zijn aanwezig in meer dan 40 landen. De hoge kwaliteit van onze producten, alsook onze gedegen service hebben van Weishaupt een begrip gemaakt in de verwarmingssector. De Belgische organisatie is opgericht in 1961 en telt ruim 70 werknemers.

Weishaupt... dat is betrouwbaarheid!

SERVICE-TECHNIEKER(S)

Je kan zelfstandig werken en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt minstens een A2 diploma in een technische richting of gelijkwaardig door ervaring. Je beschikt over kennis van elektriciteit en brander- technieken. Kennis van koeltechniek en het bezitten van een cedicol-attest zijn sterke pluspunten.

TECHNISCHE BINNENDIENST

Je verleent informatie en advies aan klanten. Je werkt offertes uit en verschaft prijsinformatie. Je neemt bestellingen op en begeleidt orders. Je coördineert logistieke afspraken. Je hebt minstens een bachelordiploma in een technische richting of een relevante werkervaring in een technische omgeving. Je bent tweetalig (NL & FR). Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Brussel.

PROJECTLEIDER / KEY ACCOUNT MANAGER

Je bent een communicatief organisatietalent dat zelfstandig contacten met architecten, projectontwikkelaars en -bureaus uitbouwt en beheert. Je volgt projecten en offertes op van begin tot einde. Je hebt een master-diploma in een technische richting met een relevante werkervaring in projectmanagement. Je bent tweetalig (NL & FR). Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Brussel.

VERTEGENWOORDIGER (W-VL)

Je bent een commercieel talent dat analytisch en oplossingsgericht tewerk gaat. Je verhoogt het marktaandeel in je eigen sector door uitbouw van de bestaande relaties en actieve prospectie naar nieuwe contacten. Je hebt minstens een bachelordiploma in een technische richting of gelijkwaardig door ervaring in een technische omgeving.

http://www.weishaupt.be

Wij bieden: een boeiende en uitdagende job in een stabiele omgeving. Je krijgt er de kans om jezelf verder te ontplooien en om een duidelijke toege-voegde waarde te betekenen binnen de organisatie. Daarnaast bieden we je een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen, in overeenstemming met je ervaring en achtergrond.Indien u interesse hebt voor één van bovenstaande functies, stuur dan snel jouw CV of mail voor meer informatie over de jobinhoud naar [email protected]. Weishaupt NV, Paepsemlaan 7, 1070 Anderlecht

client satisfaff c

tion

VAB is een onafhankelijke mobiliteitsorganisatie met meer dan380.000 leden, en levert diensten aan particulieren en bedrijven.Meest bekend zijn de bijstand bij pech en ongeval, maar VABorganiseert ook wereldwijde reisbijstand, diagnoses, technischeopleidingen, verkoop van VAB-Tweedehandswagens, en is ook degrootste rijschool van het land. In 2008 werd de nieuwe service VAB-Woningbijstand aan dit lijstje toegevoegd.Er werken 900 personeelsleden bij VAB die bij het grote publiek vooral bekend is alsmobiliteitsspecialist en belangenverdediger. Communicatie is daarbij een sleutelwoord.Om het communicatieteam te versterken zoekt VAB in Zwijndrecht een m/v:

Je functie: • Je communiceert over de bijstandsproducten van VAB: pechverhelping, reisbijstand en woningbijstand. • Overeenkomstig de communicatiestrategie stel je zelf projecten voor,binnen het werkterrein van verkeersveiligheid, mobiliteit en woningbijstand. • Je werkt de projectvoorstellen uit van A tot Z. Dit gaat van het concept omschrijven, gericht informatie vergaren en enquêtes realiseren tot het verwerken van alle info in een perstekst. • Je hebt oog en aandacht voor een goede communicatieplanning waarbinnen ook de eigen media van VAB, zoals de website en UIT-magazine, een plaats krijgen. • Je bent woordvoerder van de Franstalige media. • Je werkt samen met de Communicatie Manager.

Je profi el: • Je hebt een universitaire opleiding en je kan informatie vlot analyseren, structureren en in een kernachtige boodschap vatten. • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en je bent perfect tweetalig (Nederlands/Frans), zowel mondeling als schriftelijk. • Je bent ‘nieuws’-gierig en volgt daarom de actualiteit op de voet. • Je kan een eigen netwerk van contacten

ontwikkelen en onderhouden. • Je kan je eigen netwerk van contacten ontwikkelen en onderhouden. • Je hebt minimum 3 jaar relevante ervaring in communicatie en PR.

In ruil voor jouw inzet en motivatie biedt VAB je: • Een zeer gevarieerde job. • Ruimte voor persoonlijke inbrengen initiatief. • Een jonge en dynamische werkomgeving.• Een groeibedrijf met een sterk merk en communicatiepolitiek. • Een correcte verloning met extralegale voordelen en opleidingsmogelijkheden.

Voor een snelle behandeling van je kandidatuur reageer je via www.anago.be.

Anago, Poolse Winglaan 90, 9051 Sint-Denijs-Westrem, Belgium, 09/243 42 00

V G.80

1/B

COMMUNICATIE SPECIALISTVoor projecten en Franstalige media (REF2009/0909)

031_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:52 Pagina 31

Page 34: vacature magazine 0205

We winden er geen doekjes om, in de havenwereld sta je nooit stil. Onze mensen kiezen voor actie. Doeners en denkers die weten wat ze willen en er ook werk van maken. Geen wonder dat we samen aan het roer staan van een bruisende wereldhaven. De plaats bij uitstek waar je veel kan beleven en vooral bewegen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf beheert, onderhoudt en exploiteert de volledige infrastructuur: van dokken en sluizen tot kranen, sleepboten en baggerschepen. Medewerkers kunnen dus heel wat richtingen uit in deze boeiende, internationale werkomgeving. In ruil garanderen we straffe extralegale voordelen en een mooi evenwicht tussen werk en privé. Het resultaat? Een hecht team dat trots is om de haven mee uit te bouwen. Met volle overtuiging en volle kracht vooruit, als (m/v):

Werkleider bouwkunde voor een afwisselende actiejob in een technische omgeving

Jouw uitdaging:De functie werkleider kan je op verschillende manieren invullen. Kies je ervoor om leiding te geven aan een groep uitvoerende medewerkers, dan plan en organiseer je onderhouds werken in het hele havengebied: van de kaaimuren in de oude dokken tot schutbetimmering in de toegangsgeul van de Berendrechtsluis. Afwisseling is de boodschap! Is toezicht houden meer jouw ding, dan volg je de werken op die onderaannemers uitvoeren voor het Havenbedrijf. Voel je je geroepen om bijvoorbeeld toezicht te houden op bouwwerven voor aanleg of vernieuwing van dokken, dan is deze uitdaging geknipt voor jou.

Profi el:Je hebt een diploma hoger onderwijs korte type/1 cyclus/bachelor in de richting industriële weten schappen en technologie optie bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt heel wat praktisch-technische bagage en/of ervaring. Organiseren en leiding geven zitten je in het bloed. Je bent assertief en motiveert je medewerkers om kwaliteit af te leveren. Problemen ga je niet uit de weg en je neemt zelfstandig initiatieven om ze voor te blijven. In discussies met uitvoerders sta je sterk in je schoenen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg zijn jou lang niet onbekend.

Uiterste inschrijvingsdatum: 8 mei 2009.

Projectleider (Bedrijfsleider bouwkunde)Een boeiende start als junior industrieel ingenieur met optie bouwkunde

Jouw uitdaging:Voor de gebouwen, terreinen, voorkaaien en magazijnen bin-nen het havengebied coördineer je bouwkundige activiteiten. Als leidinggevende sta je in voor een effi ciënte organisatie en uitvoering van beheers- en onderhoudstaken en voor het in stand houden en verbeteren van deze infrastructuur. Je bent het aanspreekpunt voor de concessies. Andere diensten kunnen rekenen op jouw ondersteuning. Je beheert en bepaalt het beleid van het gebouwen-patrimonium, je coördineert bouwactiviteiten van derden, je bent verantwoordelijk voor de opvolging van projecten en je ondersteunt het patrimoniumbeleid.

Profi el:Je hebt een diploma industrieel ingenieur optie bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring. Je beschikt over sterke leiding-gevende en organisatorische vaardigheden en je functioneert goed in teamverband. Je bent communicatief en kan effi ciënt zakelijk rapporteren. Daarbij anticipeer je alert en fl exibel op problemen. Je hebt een sterke zin voor verantwoordelijkheid en initiatief. Met informaticatoepassingen ben je vertrouwd.

Uiterste inschrijvingsdatum: 4 mei 2009.

Bedrijfsanalist (Consulent bedrijfsinformatie) voor een fi nancieel expert met sterk inzicht

Jouw uitdaging:Het beheerscontrolesysteem van het Havenbedrijf meet fi nanciële en operationele resultaten. Op de fi nanciële dienst sta je in voor ontwikkeling en exploitatie van onderdelen als budgettering, cost accounting, management rapportering, … Daarbij zorg je voor identifi catie, meting, verzameling, analyse, voorbereiding, interpretatie en communicatie van informatie die de plannings- en controleactiviteiten van het Haven bedrijf optimaal ondersteunt. Als bedrijfsanalist weet je bestaande concepten en metho dieken toe te passen. Opdrachten en/of kleine projecten voer je zelfstandig uit en je neemt vlot deel aan grotere projecten. Jouw adviezen en professionele uitstraling situeren zich op middenkaderniveau.

Profi el:Je hebt een universitair diploma (master of lic.) of een HOLT-diploma, of gelijkwaardig door relevante ervaring. Daarbij ben je vertrouwd met fi nanciële begrippen en procedures, boekhouding, moderne management-technieken, bedrijfsinformatie processen, relationele databanken, datawarehousing en MS Offi ce.

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2009.

Ons aanbod:Bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen kun je rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we een aantrekkelijk loonpakket met onder andere maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatieverzekering, fi etsvergoeding, mobiliteits vergoeding en verzekering arbeidsongeschiktheid. Het Havenbedrijf beschikt over een strijkdienst en onze werkomgeving is rookvrij.

Interesse?Inschrijvingsformulieren en documentatie mappen zijn verkrijgbaar bij de personeelsdienst van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, en op onze vacaturewebsite. Je vindt deze ook bij de districtshuizen en wijkkantoren van de stad Antwerpen, de infobalie van het stadhuis of de Infowinkel, Grote Markt 11, 2000 Antwerpen. Beantwoord je niet aan één van deze profi elen maar heb je belangstelling voor een functie bij het Havenbedrijf? Stuur ons dan zeker je cv en we contacteren je van zodra er andere vacatures zijn.

Raadpleeg onze website www.havenvanantwerpen.be/jobs voor meer informatie over onze vacatures.

Gemeentelijk Havenbedrijf AntwerpenPersoneelsdienst, Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen. Tel. 03 205 22 79, 03 205 20 95 of 03 205 20 76. E-mail: [email protected]

www.havenvanantwerpen.be/jobs

APR9-PA01452_NEW.indd 1 4/29/09 11:34:34 AM

032_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:55 Pagina 32

Page 35: vacature magazine 0205

33VACATURE 2 MEI 2009

CM bedankt haar medewerkers Femke en Ruben.

YOUR CAREERZorgen voor anderen was nog nooit zo goed voor je carrière.

CM zorgt voor haar 4,5 miljoen leden. Met zowel een kwalitatieve dienstverlening als gerichte acties dragen we bij tot hun gezondheid. CM werkt, dankzij de inzet en knowhow van onze 5000 medewerkers. Ook jij kan in een open sfeer je talent ontplooien om zo het beste van jezelf te geven. Want bij CM gaan zorgen voor anderen en zorgen voor je carrière hand in hand.

Als marktleider belooft CM je een aangename en stabiele werkomgeving. Tal van uitdagende projecten, opleidingen en doorgroeimogelijkheden geven je alle kansen om er voluit voor te gaan. Zowel in onze hoofdzetel te Brussel, als in onze 20 regionale kantoren werken we samen met onze medewerkers aan de realisatie van ons ‘sociaal project’. Bij CM mag je rekenen op een competitief loon, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen.

Ons hoofdkantoor te Brussel zoekt:

beleidsondersteunend of projectmatig werk in diverse domeinen

Ontdek het overzicht van onze vacatures op

Bij ons staat stabiliteit geen enkele uitdaging in de weg.

Onze regionale kantoren zoeken:

in diverse domeinen

Je functie: • Je zoekt en analyseert opportuniteiten binnen de markt van fl eetowners,dealers, verzekeringsmaatschappijen en makelaars. • Je vertaalt deze binnen de core-business van CARe, maakt een commercieel plan op, en zorgt voor de uitvoering van de salesactiviteiten. • Als netwerker bouw je zelf een eigen relatienetwerk uit, vertegen-woordig je het bedrijf en organiseer je mee klantenevents.

Je profiel: • Je beschikt mininum over een bachelor diploma en bent vlot 2-talig(Nederlands/Frans). • Je hebt de ondernemersspirit en een succesvolle commerciëleervaring in serviceverkoop waarbij je bewezen hebt nieuwe markten structureelte kunnen aanboren en ontwikkelen. • Je hebt bij voorkeur ervaring in de automo-bielsector, leasing- of verzekeringswereld.

Aanbod: • De uitdaging om een nieuw marktsegment op autonome wijze aan te boren en uit te bouwen. • De voordelen van een vlakke organisatiestructuur bij een professioneledienstverlener, tevens marktleider in zijn branche. • Een interessant salarispakket aange-

vuld met extralegale voordelen.

ACCOUNT MANAGERNIEUWE MARKTEN, BELGIË

Met potentieel om op korte termijn door te groeien tot Sales Manager (Ref. 2009/0912)

client satisfaff c

tion

Voor de volledige functiebeschrijving en een snelle behandeling van je kandidatuur, reageer je via

www.anago.be.Anago, Poolse Winglaan 90, 9051 Sint-Denijs-Westrem, Tel. +32(0)9/243 42 00, www.anago.be

CARe Carrosserie maakt deel uit van een internationale groep en is als autoschadehersteller,de marktleider in de Benelux.CARe met hoofdzetel in Zaventem, beschikt over 14 vestigingen en herstelt met 275 medewerkers jaarlijks meer dan 30.000 schades in 12 werkplaatsen.CARe is voor elke klant een partner in schadeherstel en biedt een totaalpakket.Om de commerciële uitbouw van het bedrijf te verzekeren zoeken wij een (m/v):

VG.8

01/B

Adviseur Mobiliteit (m/v)UW TAAK

U adviseert en begeleidt ondernemersgroepen inzake mobiliteit en • bereikbaarheid.U pleegt overleg met overheidsinstanties op alle niveaus, van • gemeentelijk tot nationaal.U publiceert artikels en educatief materiaal inzake mobiliteit, hinder • en bereikbaarheid.U coacht regionale collega’s bij de aanpak van dossier ‘hinder door • openbare werken’.

UW PROFIELU bent in het bezit van een bachelor-diploma met relevante ervaring • en kennis omtrent mobiliteit.U kan zich inleven in de wereld van zelfstandigen en kmo’s.• U kan werken met groepen. • U kan zelfstandig werken, bent communicatief sterk en taalvaardig.• Avondwerk schrikt u niet af.•

ondernemer

maar toch

ondernemend?

Geen

Meer vacatures vindt u op www.unizo.be/jobs.jsp

INTERESSE? Geïnteresseerd in een veelzijdige functie, een aantrekkelijke wedde met extra-legale voordelen in een motiverende werksfeer?

Stuur dan uw kandidatuur met uitgebreide cv naar UNIZO vzw, t.a.v. Stéphane Vanden Broeck, Spastraat 8, 1000 Brussel of mail naar [email protected].

maakt werk van

diversiteit in haar

personeelsbeleid.

WWW.UNIZO.BE

033_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 18:53 Pagina 33

Page 36: vacature magazine 0205

Het OCMW van Halle organiseert een vergelijkende selectieprocedure met aanleg van een wervingreserve geldig voor 3 jaar (éénmaal verlengbaar met 2 jaar) voor de voltijdse betrekkingen in statutair verband (m/v):

AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE PERSONEEL & ORGANISATIE Als afdelingsverantwoordelijke personeel & organisatie verleen je de nodige administratieve ondersteuning en inhoudelijk advies op het vlak van het personeelsbeleid en organisatieontwikkeling ten dienste van alle geledingen van het OCMW, met als doel een optimale afstemming tussen de diverse diensten te bekomen en dit op een klantgerichte, kwaliteitsvolle, competentiegerichte en kostenbewuste manier.

AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE BESTUURSONDERSTEUNINGAls afdelingsverantwoordelijke bestuursondersteuning sta je in voor de ontwikkeling en optimalisering van processen en procedures en het uitwerken van oplossingen voor een betere bestuurlijke organisatie en dit ten dienste van alle geledingen van het OCMW. Daarenboven werk je een gecoördineerd communicatie beleid (intern en extern) uit.

Profiel voor beide functies:- Je bent onderdaan van de EER of van de Zwitserse Bondsstaat- Je geniet de burgerlijke en politieke rechten, vertoont een gedrag dat in

overeenstemming is met de functie en je bent medisch geschikt- Uiterlijk op de dag van het afsluiten van de inschrijvingen ben je in het bezit

van een masterdiploma, een diploma van het universitair onderwijs of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs

- Je voldoet aan de vereiste over de taalkennis, opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in bestuurszaken, gecoördineerd op 18 juli 1976

Selectieprocedure:Je moet slagen in een selectieproef bestaande uit een competentieproef, gevalstudie, psychotechnische screening, persoonlijkheidstest en een mondelinge proef.Je kan definitief benoemd worden na een proefperiode van 1 jaar.

Wij bieden: - Baremieke verloning A1a-A3a

(minimum geïndexeerd brutojaarsalaris van 32.467)- Aangename werksfeer- Maaltijdcheques- Hospitalisatieverzekering- Fietsvergoeding- Jaarlijks 30 verlofdagen

Interesse? Vraag het dossier aan met functieomschrijving, selectiepro-gramma en de wervingsvoorwaarden bij Ann Naert, secretaris van het OCMW Halle. tel 02/361.16.16 - e-mail [email protected] of surf naar www.ocmwhalle.be

Kandidatuurstelling: stuur uiterlijk 15 mei 2009 jouw kandidatuur en curriculum vitae samen met een kopie van je diploma ter attentie van de OCMW voorzitter, A. Demaeghtlaan 30 – 1500 Halle

Schriftelijke proeven worden georganiseerd in de gebouwen van het OCMW Halle, A. Demaeghtlaan 30 te 1500 Halle en gaan door op:- afdelingsverantwoordelijke personeel en organisatie:

maandag 25/05/2009- afdelingsverantwoordelijke

bestuursondersteuning: woensdag 27/05/2009

ADD is een belangrijke Belgische verzekeringsmakelaar die behoort tot de KBC groep. Met meer dan honderd medewerkers en vanuit twee vestigingen, servicen wij hoofdzakelijk een bedrijvencliënteel, dat verspreid is over heel België. Voor onze vestiging in Heverlee (Leuven), gelegen in het researchpark vlakbij de E40 afrit Haasrode en voor onze vestiging in Merelbeke (Gent) gelegen in het Axxes Business Park, zoeken wij een enthousiaste m/v

Tarifi catiebeheerder Ondernemingen

Je functie: je analyseert het te verzekeren risico samen met de accountmanager van ADD • je onderhandelt dit voorstel met verschillende verzekeringsmaatschap-pijen • je werkt een gedetailleerde offerte uit voor de klant

Je profi el: minimum een bachelor diploma (A1) verzekeringen of gelijkwaardig door ervaring • meerdere jaren ervaring in tarificatie bij een makelaar of een verze-keringsmaatschappij • ervaring in de takken brand, speciale risico’s en engineering is een sterk pluspunt • dynamische en vlotte teamplayer • goede verbale communi-catievaardigheid • goede kennis van Frans en Engels

Tarifi catiebeheerder Particulieren, Zelfstandigen, KMO

Je functie: door je meer dan degelijke verzekeringskennis en/of marktervaring, kom je snel tot een gepast verzekeringsvoorstel voor het aangeboden risico • je onderhandelt dit voorstel met een aantal verzekeringsmaatschappijen • je werkt een gedetailleerde offerte uit voor de klant

Je profi el: minimum een bachelor diploma (A1) verzekeringen of gelijkwaardig door ervaring • grondige kennis van de verzekeringsproducten • ervaring in tarifi catie of dossierbeheer bij een makelaar of verzekeringsmaatschappij is een pluspunt • dynamische en vlotte teamplayer • goede verbale communicatievaardigheid • goede kennis van Frans en Engels

lid van de KBC groep

Je functie: je hebt de leiding over een 15-tal polisbeheerders • je organiseert, plant en verdeelt de taken • je motiveert en bezielt het team, bent ondernemend, klant-gericht en flexibel • je gebruikt je ruime verzekeringskennis voor de sturing en de opvolging in de complexere dossiers • je rapporteert aan de leiding van het bedrijf

Je profi el: minimum een bachelor diploma (A1) verzekeringen of gelijkwaardig door ervaring • meerdere jaren ervaring in polisbeheer bij een makelaar of een ver-zekeringsmaatschappij • je beschikt over sterke leidinggevende capaciteiten en hebt ervaring in leidinggeven • je hebt zin voor initiatief, bent dynamisch en oplossings-gericht • je hebt organisatie en motivatietalent • goede kennis van Frans en Engels

2 Coördinatoren Polisbeheer

ADD biedt je naast aantrekkelijke financiële voorwaarden en interessante extrale-gale voordelen, tevens een jonge, creatieve en dynamische werkomgeving en door-groeimogelijkheden.

Interesse ? Stuur dan je cv naar [email protected], Researchpark HaasrodeIndustrieweg 1, 3001 Heverlee

Heverlee

Heverlee

Heverlee en Merelbeke

Surf voor meer info over ADD naar: www.add.be

34VACATURE 2 MEI 2009

Zaterdag 9 mei:

Focus op Overheid

Neem contact op met Sofie Bonneux op 02/481 15 88of mail naar [email protected]

Adverteer in Vacature magazine engeniet van 4 exclusieve voordelen.

034_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:40 Pagina 34

Page 37: vacature magazine 0205

35VACATURE 2 MEI 2009

SAMEN BOUWEN AAN KWALITATIEVE ZORG

UZ Leuven staat voor topkwaliteit patiëntenzorg en continue ontwikkeling en innovatie. Binnen onze organisatiecultuur staan professionalisme, multidisciplinaire samenwerking, onderzoek en onderwijs centraal. Het garanderen en verder ontwikkelen van professionele verpleegkundige zorg is een basisvoorwaarde voor de realisatie van onze missie. De verpleegkundige zorg in UZ Leuven is georganiseerd in diverse zorgterreinen waarin de medische disciplines en verpleegkundige competenties zijn gegroepeerd. Momenteel zoeken wij een (m/v)

VERPLEEGKUNDIG MANAGERWat je functie inhoudt :

organisatiebetrokkenheid en resultaatsgerichtheid.

Wat wij vragen :

heid, organisatiebetrokkenheid en resultaatsgerichtheid.

Binnen de technische dienst van UZ Leuven hebben we tevens vacatures voor (m/v):

INGENIEURS

Interesse? Surf naar voor uitgebreide functiebeschrijvingen en solliciteer online of stuur je cv

Sinds 1960 speelt Viangros een toonaangevende rol op de Belgische voedingsmarkt. Het familiebedrijf is gevestigd teAnderlecht, telt ongeveer 750 personeelsleden en realiseert een omzet van meer dan 136 mio euro. Viangros specialiseert zichin de ontwikkeling en productie van een uitgebreide waaier verse maaltijdcomponenten en maaltijden op basis van vlees.Het bedrijf beschikt over een distributieplatform voor ultraverse producten en een eigen transportvloot van 50 vrachtwagens,waarmee het voor een flexibele fijnmazige distributie zorgt. Het wordt erkend als een specialist op het vlak van voedsel-veiligheid, zowel qua traceerbaarheid als wat de HACCP regels betreft en heeft in die optiek diverse certificaten, waaronderBRC, verworven. Viangros ontwerpt flexibele oplossingen voor alle belangrijke spelers op de Belgische Food Service markt envoor de vooraanstaande grootdistributie in de Benelux.

Wij bieden u:Een project op lange termijn met de mogelijkheid uw carrière binnen het bedrijf verderte ontwikkelen.Een bedrijfscultuur waar de menselijke waarden sterk aanwezig zijn.Een opleiding op het terrein en verdere interne en externe opleidingen.Een salarispakket met extralegale voordelen (zoals bedrijfswagen) rekening houdend met uw ervaring en uw verantwoordelijkheidsniveau.

HEB JE EEN INTERESSE?Indien u meer informatie omtrent één van de bovenstaande vacatures wenst, consulteerdan onze website: www.viangros.beStuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar Aurélie Echement, People Development Manager, [email protected].

Voor bijkomende informatie kan je steeds op onze website gaan kijken: www.viangros.be

KEY ACCOUNT MANAGER RETAILVOOR BELGIË EN NEDERLAND (m/v)

Opdracht:U bent de algemene aanspreekpartner tussen Viangros en zijn grote klanten. U optimaliseert het assortimenten de verkopen door het ontwikkelen van een algemeneglobale visie.

Uw profiel : • Universitair of bachelor in handel en/of marketing

of gelijkwaardig door ervaring• Minimum 5 jaar ervaring als “Account Manager” en/of

“Store Manager” in de retail sector• Een eerste ervaring in de voedingssector (kennis van

de vleesindustrie is een pluspunt)• In staat om zelfstandig te werken en initiatief te nemen• Nederlandstalig, met goede kennis van het Frans

MANAGER MAINTENANCE (m/v)

Opdracht: U bent verantwoordelijk voor de organisatie en de planningvan het totaalonderhoud van de productie-installaties,machines, gebouwen en faciliteiten.

Uw profiel:• Universitair of bachelor met technische opleiding/ervaring• 5 tot 10 jaar ervaring in een technische en mechanische

job in een onderhoudsafdeling• Reeds enige ervaring in een leiddinggevende functie • Vertrouwd zijn met de gebruikelijke informatica-

programma's, netwerken en noties PLC Siemens en ASI-bus• Grondige kennis van het beheer van een machinepark en

industriële productieprocessen• Franstalig of Nederlandstalig, met goede kennis van de

andere landstaal• Zelfstandig en teamplayer

BIO-INGENIEUR R&D VLEES (m/v)

Opdracht: U werkt binnen onze R&D afdeling. U verzamelt alle informatie en verzekert de technologische inbreng voorhet ontwikkelen en verbeteren van onze producten.

Uw profiel: • Bio-ingenieur of equivalent van opleiding• Minimum 5 jaar ervaring in R&D in de voedingssector

en op ideale wijze in de vleessector• Praktische kennis met daarenboven

een wetenschappelijke aanpak• Teamplayer• Tweetalig Frans/Nederlands en kennis van de Engelse taal

is een pluspunt• Creatief en nieuwsgiering van aard

Vertrouwen bouw je op, dag na dag

035_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:45 Pagina 35

Page 38: vacature magazine 0205

36VACATURE 2 MEI 2009

Tarkett is een wereldwijde marktleider in duurzame vloeren en sportvloeren in de meest uiteenlopendematerialen zoals vinyl, linoleum, rubber, laminaat en parket. Daarbij staan de individuele smaak en functionele vereisten van architecten, facility professionals, aannemers, distributeurs en retailersaltijd voorop. Zo overstijgt een schitterende vloer van Tarkett elke andere traditionele vloer. Wereldwijd produceren en verkopen 9000 medewerkers jaarlijks347 miljoen m² vloeren via 28 productiecentra en 50 verkoopkantoren.

Voor de divisie Hardfloor (laminaat en parket) wil Tarkett zijn team versterken met een m/v:

De Hardfloor Manager rapporteert aan de SalesManager Residential en is verantwoordelijk voor de omzetenprofit& lossvanhetproductgammaHardfloor(parket en laminaat) voor België en Luxemburg.

U bepaalt in samenwerking met Marketing en R&D de houtcollecties voor België en Luxemburg. U ondersteunt de bestaande klanten en zoekt naar sleutelprospects om uw distributienetwerk te versterken. Als Product Manager assisteert u ook uw commerciële collega’s uit de divisies Projecten en Retail. U organiseert opleidingen en volgt hun hoofdprojecten en klanten op. Bovendien analyseert u de markt en identificeert u potentiële opportuniteiten. Ten slotte bent u hetaanspreekpunt van Tarkett Belux bij Europesemeetings inzake het productgamma Hardfloor.

Succesvolle commerciële ervaring in een buitendienst of in trade marketing is een must voor deze functie. Bijkomende ervaring in de retailsector is een extra troef,net zoals affiniteit met hout en de decoratiewereld. U spreekt uiteraard vlot Nederlands, Frans en Engels. Werken in team vormt voor u geen enkel probleem. Welintegendeel, met uw dynamisme, flexibiliteit en extraverte houding inspireert en stimuleert u uw medewerkers. Bovendien bent u een kei in onderhandelen en bent u analytisch en conceptueel ingesteld. U bent sociaalen communicatievaardig en daardoor ook sterk in het op- en uitbouwen van een duurzaam relatienetwerk. Initiatief nemen, prioritair handelen en ondernemen zijn persoonlijke pluspunten.

U gaat aan de slag in een enthousiast, professioneel en resultaatgericht team en kunt volop meebouwenaan de groei van de organisatie. Uw job biedt tal van boeiende en afwisselende uitdagingen en is een onuitputtelijke bron van interne en externe contacten. Bovendien krijgt u alle kansen om continu bij te leren, uzelf te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met een bedrijfswagen en bovenwettelijke voordelen makenons aanbod compleet. Kortom, u werkt voor een stevige organisatie met een bijzondere dynamiek.

Stuur uw cv samen met uw motivatiebrief naar:

Aston d’Echery - Executive SearchDidier Seitz, Priester Cuypersstraat 3

[email protected]

ASTONd ’E c h e r y

Executive Search

Groei samen met ons.

Surf naar www.wineenexpert.be, deel uw ideeën en win een SD Worx-expert voor vijf dagen*!

Met het juiste HR-advies worden uw ideeën realiteit

Uw mensen zijn de kracht achter uw succes. Zeker nu. Alleen is het realiseren

van een goed én motiverend HR-beleid er niet bepaald makkelijker op geworden.

Want moet u nu besparen of investeren? Kan automatisering een uitweg bieden?

Hoe houdt u de juiste mensen aan boord én tevreden? En hoe optimaliseert u

uw verloningspolitiek? Deel uw ideeën op www.wineenexpert.be. Onze experts

vertellen u meteen of er muziek in zit. Beter nog: misschien helpt een van onze

experts wel gratis met het realiseren van uw ambities.

Realiseer uw ambities

*Wed

strij

d zo

nder

aan

koop

verp

licht

ing,

geo

rgan

isee

rd v

an 3

0 m

aart

tot 1

9 m

ei 2

009.

27143_Adv_Vacature_335x150.indd 1 4/28/09 10:15:01 AM

036_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:17 Pagina 36

Page 39: vacature magazine 0205

Congres - Dinsdag 19 mei 2009 (Brussel)

Niemand weet hoe lang de crisis zal duren. Maar de mate

waarin u zich vandaag voorbereidt op de toekomst, zal

bepalend zijn voor de snelheid waarmee uw onderneming na

de recessie opnieuw zal groeien.

Eén ding is zeker. Talent wordt meer dan ooit uw cruciale

grondstof.

Maar: hoe schaars zal talent opnieuw worden? En hoe zal de wereld er uitzien na dit scharnierpunt?

Vacature blikt als eerste vooruit met het What’s Next Congres. Uitdagingen voor de arbeidsmarkt van morgen.

Reserveer voor 8 mei gratis uw plaats opvacaturemedia.com/congres.

Congresprogramma:

13.00 u Welkomstdrink

13.45 u Analyse van de arbeidsmarkt van morgen

Luc Sels (decaan Faculteit Economie

en Bedrijfswetenschappen K.U.Leuven)

Keynote:

Providing talent for an innovative and sustainable Europe

Nils Olaya Fonstad (M.I.T., INSEAD eLab)

Diversiteit in de praktijk: 4 getuigenissen

Hoe kan het onderwijs op de arbeidsmarkt worden afgestemd?

André Oosterlinck (ererector K.U.Leuven en voorzitter

Associatie K.U.Leuven)

Pauze

Debat rond diversiteit: onze kijk op talent herbekeken

Deelnemers: Gilbert De Swert (voormalig hoofd ACV-studie-

dienst en voormalig kabinetschefminister vanWerk Josly Piette),

Johan Van Overtveldt (algemeen directeur VKW), Vera Janssens

(communication director Siemens SouthWest Europe),

Jan Smets (ondervoorzitter van de Hoge Raad voor de

Werkgelegenheid en directeur van de Nationale Bank van België),

Mireille Deziron (algemeen directeur Jobpunt Vlaanderen)

Afsluitende rede door Frank Vandenbroucke (Vlaams

minister van Werk, Onderwijs en Vorming)

17.45u Receptie

I.s.m. :

What’s Next ? Uitdagingen voor de arbeidsmarkt van morgen.

ErkendBureau

VacatureVG.1186/B

-JobscareersVG.1245/B

Page 40: vacature magazine 0205

38VACATURE 2 MEI 2009

Natuzzi is het grootste Italiaanse meubelmerk en wereldleider in lederen zitmeubelen. Pasquale Natuzzi richtte zijn bedrijf op in 1959 en ontwerpt zijn producten volgens een traditie van puur vakmanschap. Natuzzi biedt 2 miljoen combinatiemogelijkheden en een totaal woonkamerconcept dat perfect Natuzzi’s visie ‘It’s how you live’ weerspiegelt. Voor Natuzzi North & Central Europa, het administratieve hoofdkwartier in Herentals, zijn wij op zoek naar gemotiveerde talenten.

SURF NAAR

WWW.NATUZZI.BEvoor de volledige functie- en profielomschrijvingen.

EEN CARRIÈREBIJ NATUZZI

MARKETING ASSISTANT CENTRAAL EUROPA DUITSLAND - M/V - REF 2009/01Je onderhoudt contacten met reclamebureaus en key-accounts. Je werkt constructief samen met het Natuzzi hoofdkantoor in Zuid-Italië, alsook met de sales afdeling van jouw regio. Je coördineert marketing projecten en analyseert verkoopscijfers. Je zorgt ervoor dat de corporate identity van Natuzzi steeds wordt gerespecteerd. Je staat in voor de opmaak van marketing-, communicatie- en mediaplannen.

Profiel:Je weet wat above en below betekent en hebt een economische, marketing, communicatie of talenopleiding genoten. Je bent zelfstandig, stipt en bovenal een teamplayer. Je bent zeer communicatief, stressbestendig, assertief en creatief; interieur en trends boeien je. Je beheerst de gangbare computerpakketten. Je beheerst perfect volgende talen: Nederlands, Engels en Duits. Frans is een pluspunt. Je hebt min. 3 jaar internationale marketing ervaring.

SALES SUPPORT NOORD & CENTRAAL EUROPA - M/V - REF 2009/02Je bent verantwoordelijk voor de dealer service informatie en zorgt voor een smetteloos stalenmanagement. Het managen van de fotodatabank en pricing van communicatietools behoort tot jouw takenpakket. Je vult constant de Natuzzi klantendatabase aan.

Profiel:Eerste ervaring op een internationale marketing- of sales afdeling achter de rug. Je hebt een economische, marketing of talenopleiding genoten. Je bent zelfstandig, stipt, flexibel en bovenal een teamplayer, een held in het managen van verschillende projecten en opvolgen van deadlines, zeer communicatief, stressbestendig, assertief en creatief. Je beheerst de gangbare computerpakketten en volgende talen: Nederlands en Engels en een zeer goede kennis van Frans en Duits.

NATUZZI TRAINER NOORD & CENTRAAL EUROPA - M/V - REF 2009/03Je bezoekt onze klanten en geeft opleiding over het Natuzzi lifestyle concept & producten. De functie behelst 90% veldwerk in België, Nederland en voornamelijk Duitsland. Je hebt een kantoor in Herentals, waar je 1 dag/wk aanwezig bent. Je traint en motiveert het verkoopspersoneel en maakt aantrekkelijke trainingsmappen.

Profiel:Je bent een people manager, geduldig, perfectionistisch, teamplayer, motivator, je bent stressbestendig en straalt de nodige autoriteit uit. Je hebt min. 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je bent bereid te reizen. Je hebt affiniteiten met Italiaans design en de interieursector. Ervaren gebruiker van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en een perfecte kennis Nederlands, Frans, Engels en Duits.

CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER DENEMARKEN - M/V – REF 2009/4Je beheert je eigen klantenportefeuille, behandelt inkomende orders en volgt op van A tot Z. Je analyseert en handelt af in het kader van onze service organisatie. Je informeert jouw klanten over de beschikbare verkoopsmaterialen, promoties en communicatie.

Profiel:Je hebt relevante ervaring als customer service medewerker en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, je bent flexibel, stressbestendig, discreet en hebt een klantgerichte en commerciële houding. Je moedertaal is Nederlands en je spreekt en schrijft vloeiend Deens en Engels. Uitgebreide kennis van de meest gebruikte software programma’s: Word, Excel, Access en Outlook.

Natuzzi biedt een fascinerende job aan in een dynamische en internationale omgeving met een jong en creatief team. Wij bieden, naast de ervaring te werken voor een wereldleider, een aantrekkelijk salaris afhankelijk van jouw ervaring en verantwoordelijkheden. Geïnteresseerd om deel uit te maken van de Natuzzi family? Stuur dan jouw motivatiebrief en curriculum vitae ter attentie van mevrouw Michèle Van Steyvoort met vermelding van de functiereferentie naar [email protected] of Natuzzi North & Central Europe, Welvaartstraat 14-1 bus 9, 2200 Herentals.

NetwerkbeheerderICTFunctie:• Je staat in voor de installatie en het managen van

IT netwerken bij KMO's. • Je levert support op vlak van hard- en software,

dit zowel voor servers, desktops, laptops als voorrandapparatuur.

• Je zorgt voor bijstand, preventief onderhoud, enherstelling van IT materiaal bij de klant.

• Je geeft raad en technische bijstand bij de klantenof remote.

Profiel:• Je bent een problem solver met een passie voor

informatica • Je bent service- en klantgericht, je hebt commerciële

feeling en oog voor detail • Microsoft certificaten MCSE en kennis van Citrix

en Macintosh zijn een troef• Zeer goede kennis van Microsoft Server,

Microsoft SBS, Microsoft Exchange, Security ennetwerken is noodzakelijk.

Profiel voor beide functies:• 2 à 5 jaar ervaring is een pluspunt.• Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden voor beide functies:• Je komt terecht in een dynamische werkomgeving

waar teamspirit en ondernemingszin centraal staan. • Je krijgt een aantrekkelijk salaris, aangevuld met

extralegale voordelen en een firmawagen.

ConsultantMS Dynamics NAV/CRMFunctie:• Je wordt één van de “key”personen in het

Dynamics team. • Afhankelijk van je interesse en kennis sta je in

voor het technische en/of functionele luik bij deimplementatie van Microsoft Dynamics.

• Je werkt nauw samen met de key-users bij deklant en onze functionele consultants en analisten.

• Waar de functionaliteit van de standaardapplicatiegeen sluitend antwoord biedt, werk je, insamenspraak met de functionele consultant(s),specifieke oplossingen uit.

• De technische en/of functionele analyse, ontwik-keling en integratie van de specifieke oplossingenzijn je deeltaken. Je volgt de testing op en jeneemt de nodige acties zodat de integratie vanMicrosoft Dynamics bij de klant feilloos verloopt.

Profiel:• Je hebt een aantal jaren ervaring als developer of

een gelijkaardige technische functie functioneelof technisch consultant ERP of CRM.

• Je genoot een hogere opleiding, met focus ophandelswetenschappen, bedrijfskunde en/of ICT.

• Ervaring met Microsoft Dynamics NAV (Navision)of een andere ERP omgeving of MicrosoftDynamics CRM of aan andere CRM-omgeving iseen absoluut pluspunt.

• Je kan autonoom werken, je neemt initiatief opprojecten, je overlegt en wisselt kennis uit metcollega's.

“ESC bvba” is een dynamische KMO, met vestigingen in Gent, Antwerpen en Brussel, isgespecialiseerd in informaticaoplossingen voor KMO's. Door de sterke groei van onze firma,zijn wij momenteel op zoek naar medewerkers (m/v) om ons huidig team van 28 te versterken.

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan vandaag nog je sollicitatiebrief met cv naar [email protected] bvba, Grote Steenweg 39, 9840 De Pinte • Tel.: 09 329 93 06 • www.esc.be

Je kandidatuur wordt professioneel en vertrouwelijk behandeld.

Whirlpool Corporation is the world’s leading manufacturer and marketer of major home appliances. The company produces a full range of white goods with manufacturing facilities in 15 countries. We are a truly global enterprise with an impressive global market position. Whirlpool products are marketed and distributed in more than 170 markets.

Whirlpool Europe has approximately 14.000 employees throughout 35 countries and our people are involved in all aspects of the business from manufacturing to distribution, from sales to after sales service. The European Headquarters are located in Italy and the major European brands are Whirlpool, Bauknecht, Ignis. Our people, opportunities and products make Whirlpool a fun, exciting and rewarding place to work!

The Corporate Treasury department, located in the suburb of Brussels, handles cash management for over 35 countries in Europe and is currently looking for a (m/f):

TREASURY ASSOCIATEBack-Office

Function :As a member of the Corporate Treasury department with three other treasury professionals and under the guidance of the Treasury Manager, he/she will:

including mandates, board resolutions, accounts maintenance and other documents, in relation

front-office operations in daily cash management

and commodities internal and external contracts

with Treasury Manager, organise management

Profile :The main job requirements are:

and eventually recommend changes to current procedures in light of the planned migration to a

suite, of web-based confirmation platforms and of

Interested candidates matching the profile are invited to apply online on our careers section : www.whirlpool.co.uk (ref. A147E).

More information about us: www.whirlpool.com, www.whirlpoolcorp.com

038_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:09 Pagina 38

Page 41: vacature magazine 0205

39VACATURE 2 MEI 2009

Directiesecretaris (m/v)(administratief deskundige)

voor indiensttreding op 1 augustus 2009

De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO is een federale adviesraad die advies geeft aan de federale overheid over alle beleid dat de zelfstandigen en de KMO aanbelangt.

Uw profiel:• diploma van Bachelor in het office management of het bedrijfsmanagement,

of gelijkwaardig• Nederlandstalig, goede kennis van het Frans• ervaring in een gelijkaardige functie is een pluspunt• zeer goede kennis van courante informaticatoepassingen• autonoom werken, contactvaardig, creatief, zin voor initiatief, gemotiveerd

Wij bieden: gevarieerde jobinhoud, ruimte voor ontwikkeling, aangenamewerkomgeving, mogelijkheid tot statutaire benoeming, gratis openbaar vervoerwoon-werkverkeer, gemakkelijk bereikbare werkplek (vlakbij station Brussel Noord),maaltijdcheques, …

Solliciteren: solliciteren vóór 15/5/2009; [email protected] of HRZKMO,WTC III (2de verd.), Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel

Meer informatie: zie www.hrzkmo.fgov.be

Wij zijn op zoek naar verschillende (m/v)

Talent in sales

www.truvo.be/jobsHad je dat maar eerder geweten.

Ga snel naar onze jobsite. Ontdek er al onze vacatures en solliciteer meteen heel makkelijk online.

Zoveel zekerheid en

extra voordelen bij

Truvo? Verkocht!

_

die op zelfstandige basis theoretisch en vooral praktisch wil meehelpen aan de invulling van onze taken.

Uw profiel, bij voorkeur:

assistenten of docenten (ook aan hogeschool) komen eveneens in aanmerking.

het cliënteel.

Wij bieden: een vaste deeltijdse job met afwisseling en ruimte voor initiatief, met mogelijkheid tot bijscholing, en de prettige werksfeer van een kleine onder-neming.

Zegt het u iets? Stuur dan uw sollicitatiebrief met cv naar: Bureau Piet H. Vermeeren, Zagerijstraat 42 in 2275 Lille. Discretie wordt verzekerd.

bureau Piet H. VermeerenB e d r i j f s r e v i s o r a a t

AUDITOR,ACCOUNTANT OFJURIST MET SPECIAAL LICENTIAATACCOUNTANCY EN BOEKHOUDKUNDIGONDERZOEK OF GELIJKWAARDIG DOOR ERVARING OF KENNIS (2 tot 3 DAGEN PER WEEK)

Bedrijfsrevisor IBR - Erkend commissaris C.B.F.A.,

Lid Instituut Interne Auditoren

Je bent een commercieel talent dat ervan houdt lange termijn relaties uit te bouwen;Als teamplayer en peoplemanager slaag je erin samen de resultaten van het kantoor te behalen in een stimulerende werkomgeving;Positivisme, betrokkenheid en integriteit zijn ook jouw sleutelwaarden.

Intensief prospecten en klanten bezoeken, hechte samenwerkingen ontwikkelen en een excellente kwaliteitstevredenheid nastreven;Consulenten coachen en ondersteunen in hun ontwikkeling, hen motiveren bij de dagelijkse uitdagingen;Een perfecte kantoorwerking en administratie opzetten en de interne communicatie verzorgen.

FUNCTIE

Je kan je talent en ervaring cultiveren in een uitdagende, verantwoordelijke functie in een dynamisch bedrijf met eensterk imago in de uitzendsector. Je maakt deel uit van een gedreven team dat professionaliteit en ondernemingszin hoogin het vaandel draagt. Een uitgebreide taak- en profielomschrijving vind je op www.plusuitzendkrachten.be.

Voel je je aangesproken door deze functie en herken je jezelf in dit profiel, stuur dan je CV en motivatiebrief per mailnaar [email protected] of per brief naar Plus Uitzendkrachten t.a.v. Peter Allaert,Lange Leemstraat 372 te 2018 Antwerpen. Wens je spontaan te solliciteren? Surf dan naar www.plusuitzendkrachten.be

te KORTRIJK, BRUGGE, SINT-NIKLAAS en VILVOORDE (NL/FR)

(M/V)

COMMERCIEEL TALENTOm onze verdere groei te ondersteunen

zoeken wij

PROFIEL

AANBOD

2008SOLIDARITEST

TOPPER

VG.431

/BUO

(m/v)

039_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:10 Pagina 39

Page 42: vacature magazine 0205

40VACATURE 2 MEI 2009

Howest heeft vanaf het academiejaar 2009-2010 volgende mandaten vacant:

DEPARTEMENTSHOOFD (m/v)departement bacheloropleidingen Howest - Brugge

DEPARTEMENTSHOOFD (m/v)departement bacheloropleidingen Howest - Kortrijk

DEPARTEMENTSHOOFD (m/v)departement academische bachelor- en masteropleidingen

Daarnaast is Howest op zoek naar een:

HOOFD COMMUNICATIE EN PR (m/v)

Uitgebreide functieomschrijvingen vindt u op www.howest.be/vacatures.

Stuur uw gemotiveerde sollicitatiebrief en cvuiterlijk vóór 15 mei 2009 naar Howest, t.a.v. Lode De Geyter, algemeen directeur,Marksesteenweg 58, 8500 Kortrijk.

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen is actief op vlak vanhoger onderwijs, toepassingsgericht onderzoek en dienstver-lening. Zij biedt een brede waaier aan studiemogelijkheden:22 bachelors, 7 masters, unieke en voortgezette opleidingen.Daarnaast is Howest als erkend kenniscentrum met haar pro-fessionele onderzoeksgroepen actief in diverse sectoren.

west_PersAd_Vacature.indd 1 22/04/09 11:0

RIWAX Is de referentie op het vlak van polier- en onderhoudsproductenvoor wagens en boten. Om het steeds toenemend succes van RIWAX teondersteunen wenst RIWAX haar ploeg te versterken en zoekt (m/v):

Gewenst profiel• Ervaring en passie voor de automobiel sector• Tweetalig : NL / FR• De commercieel medewerkers hebben bewezen commerciële ervaring

in de sector• De administratief medewerker genoot een hogere opleiding

Functiebeschrijving• De commercieel medewerkers bouwen zelfstandig hun netwerk uit,

onderhouden een hechte band met hun klanten, voeren metenthousiasme demonstraties uit en houden van doelstellingen.

• De administratief medewerker ondersteunt het management in hetbeheer van de HR- en financiële administratie, zij/hij voert ook eenaantal operationele taken uit.

Een commercieel medewerker VlaanderenEen commercieel medewerker Wallonië

Een administratief medewerker

Surf naar www.riwax.com voor een overzicht van het RIWAX gamma.

Indien u zich aangetrokken voelt om voor een dynamisch bedrijf te werken stuur dan uw cvnaar [email protected] of RIWAX t.a.v. Olivier Bette, Leuvensesteenweg 50d, 1932 Zaventem.

Het AZ Sint-Blasius, een dynamisch ziekenhuis,gevestigd op een campus te Dendermonde en te Zele,zoekt voor indiensttreding:

Uw talent,onze zorg

Bijkomende inlichtingen:Alle functies zijn vacant voor mannen en vrouwenVia het directiesecretariaat: 052/ 25 24 04Via onze website: www.azsintblasius.beVia onze sollicitantentelefoon: 052 25 24 24

Geïnteresseerden kunnen hun schriftelijke sollicitatie en curriculum vitae met vermelding van V04 opsturen naar AZ Sint-Blasius, t.a.v. de personeelsdienst, Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde of mailen naar [email protected] vóór 15 mei 2009.

BELEIDSMEDEWERKERAdviseur juridische aangelegenhedenVoltijds – voor onbepaalde duur

ARTS voor de dienst

MEDISCHE REGISTRATIEVoltijds – voor onbepaalde duur

ww

w.b

ezoo

m.tv

Bezoom, baanbrekend bedrijf op de markt van video-internet-oplossingen voor kmo’s en het snelst groeiend in zijn segment, is op zoek naar (m/v):

Commercieel AfgevaardigdenVoor de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Indien u deel wilt uitmaken van een uitzonderlijk en veelbelovendproject, bieden wij u:

Bent u onmiddellijk beschikbaar ?

Stuur dan uw cv en motivatiebrief t.a.v. Philippe Vandermeersch, bij voorkeur per e-mail naar [email protected], of per post naar Bezoom nv, Humaniteitslaan 237, 1620 Drogenbos.

040_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:59 Pagina 40

Page 43: vacature magazine 0205

Eandisbrengt dag en nacht elektriciteit en aardgas tot bij u, thuis of op het werk

We zoeken technici, ingenieurs en informaticaspecialisten

Solliciteer online en kom in aanmerking voor een van onze vacatures bij u in de buurt

Eandis biedt uitdagende projecten,een aantrekkelijk salaris, mooie carrièrevooruitzichten, unieke doorgroeimogelijkhedenen de perfecte mix tussen werk en vrije tijd

Twijfel niet langer en grijp uw kans, surf naar

www.eandis.be

041_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:43 Pagina 41

Page 44: vacature magazine 0205

IS EEN PLURALISTISCH SAMENWERKINGSVERBAND

VAN DE OCMW’S VAN HET ARRONDISSEMENT TURNHOUT

HET BRENGT DEZE OCMW’SSAMEN EN ONDERSTEUNT HEN

MET ALS UITEINDELIJK DOEL HET FUNDAMENTELE RECHT

OP EEN MENSWAARDIG BESTAAN VOOR IEDEREEN IN DE REGIO

TE WAARBORGEN

STAFMEDEWERKER OPENBARE SECTOR

Vereniging van OCMW’s onderworpen aan de wet van 8 juli 1976werft aan in contractueel verband met een arbeidsovereenkomst vanonbepaalde duur een voltijdse (m/v) :

Diplomavereisten :Kandidaten zijn in het bezit van een masterdiploma in derechten, in de bestuurswetenschappen, in de politieke weten-schappen of in de sociale wetenschappen of de sociologie.

Alle informatie betreffende de functievereisten, aanwervings-voorwaarden en examenprogramma kan op eenvoudig ver-zoek bekomen worden op volgend mailadres : [email protected] of telefonisch op het nummer014-56 27 07. De kandidaturen dienen samen met het c.v. eneen fotokopie van het diploma uiterlijk 20 mei 2009(postdatum) toe te komen bij de voorzitter van WelzijnszorgKempen, Dr.-Vande Perrestraat 218a, 2440 Geel.

42VACATURE 2 MEI 2009

Sto is internationaal systeemhouder (D) op gebied van gevelbepleistering, verven,betonprodukten en akoestische pleisters. De Belgische vestiging in Asse (25 p.) levert én adviseert vnl. aan (buiten)stukadoors, schilders- en afwerkbedrijven. Sto NV is op zoek naar een M/V:

Technisch-Commercieel Adviseur – specialisatie gevelisolatieRegio Limburg

Wat zijn je bevoegdheden? Je staat onder supervisie van de Managing Director mee in voor het uitwerken van eigen omzet-, afzet- en resultaatsdoelstellingen, op basis van budget en marketingstrategie.

Wat kunnen wij je bieden? Een aantrekkelijk salaris van een vertegenwoordiger met extra-legale voordelen zoals firma-wagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, onkostenvergoeding.

Hoe vinden we mekaar? Brief met CV naar: Sto NV t.a.v. Brenda Van Ossel, Mollem Z.5. 70, 1730 Asse (Mollem).Of per e-mail: [email protected]

Je functie samengevat: - Je prospecteert op intensieve wijze en je adviseert onze be-

staandeennieuweklanten(buitenstukadoors,architecten,hoofd-aannemers, studiebureaus,...).

- Je werkt offertes uit en je sluit je verkopen af in de regio Lim-burg, en in een deel van Vlaams-Brabant en Antwerpen.

- Je adviseert op werven met het oog op kwaliteitswaarborg.- Je neemt af en toe deel aan beurzen, voordrachten en info-

avonden.- Jewerkt innauwverbandsamenmet collega’svanandere regio’s,

projectcoördinatoren, technische dienst en binnendienst.- Je verpersoonlijkt de Sto-visie: Bewust Bouwen.

Dit is het profiel dat we zoeken: - Je hebt een diploma van Bachelor in bouwkunde of hebt een

aantal jaren ervaring in een gelijkaardige aktiviteit binneneen tak van de bouwsector.

- Je bent een geboren commercieel talent. Kennis of interesse in techniek is noodzakelijk.

- Zelfstandig kunnen werken is je troef, hierbij neem je het nodige initiatief.

- De MS-Office paketten zijn je bekend, je bent voldoendecomputervaardig.

werft aan in statutair verband (m/v) en legt een wervingsreserveaan voor de duur van twee jaar voor de functie van

� MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT (B1-B3)vol- en/of deeltijds - brutobeginsalaris 26.240,88 euro/jaar (voltijds)

� HOOFDVERPLEEGKUNDIGE (BV5)voltijds - brutobeginsalaris 32.764,10 euro/jaar (voltijds)

� VERPLEEGKUNDIGE (C3-C4/BV1-BV3)vol- en/of deeltijds - brutobeginsalaris 24.695,52/26.463,84 euro/jaar (voltijds)

� TECHNISCH ASSISTENT (HULPKOK) (D1-D3)halftijds - brutobeginsalaris 10.416,12 euro/jaar (halftijds)

Voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, terugbetaling abonnement woon-werkverkeer, fietsvergoeding.Laatstejaarsstudenten kunnen ook toegelaten worden tot de selectieprocedure als zemet hun kandidatuur een studiebewijs voorleggen en een verklaring dat ze binnen eentermijn van maximum vier maanden hun einddiploma kunnen behalen.

Alle inlichtingen omtrent diplomavereisten, toelatings- en aanwervingsvoorwaarden, functie-beschrijving, functieprofiel, het examenprogramma en eventuele andere inlichtingenkunnen verkregen worden op de personeelsdienst van het OCMW, Mechelsestraat 55 te1840 Londerzeel (tel.: 052/30 06 64 - e-mail [email protected]).De kandidatuur met curriculum vitae en een afschrift van het vereiste diploma dienen uiterlijkop 5 juni 2009 te worden gezonden aan de Voorzitter van het OCMW, de heer Jan VAN KEER,Mechelsestraat 55 te 1840 Londerzeel of via e-mail aan [email protected]

OCMW LONDERZEEL

042_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:55 Pagina 42

Page 45: vacature magazine 0205

43VACATURE 2 MEI 2009

Ascento is een divisie van t-groep NV.

Lid van recruitment, search & selection.

VG

.1246/B

UO

SA

P -

B-C

0 7.0

02 -

W.IN

T.R

E.R

S.S

O.1

48

Werken en Leren Antwerpen (WeLA) vzw, gevestigd te Antwerpen,

ondersteunt netoverschrijdend scholen uit de Antwerpse regio die vormen

van alternerend leren organiseren. Dit zijn de centra Deeltijds Onderwijs

en enkele centra voor Volwassenenonderwijs. WeLA ontwikkelt initia-

tieven die jongeren en jongvolwassenen van 15 tot 24 jaar uit het deeltijds onderwijs voorbereiden

op werkervaring of een job in het regulier economisch circuit. Ze heeft als doelstelling de stabiele

integratie van de jongere via de koppeling van beroepsopleiding, trajectbegeleiding en werk of

werkervaring. Om deze organisatie bestaande uit een veertigtal medewerkers te leiden en verder te

ontwikkelen is WeLA vzw op zoek naar een (m/v):

Algemeen directeur gedreven en kwaliteitsgericht

Uw uitdagingenIn nauwe samenwerking met de Raad van Bestuur en het Directiecomité staat u in voor •

de dagelijkse werking van WeLA in functie van het behalen van de strategische en opera-tionele doelstellingen.U bent verantwoordelijk voor het verkennen en aansturen van de ontwikkeling van nieuwe •

opdrachten en de opvolging van bestaande projecten.U vertegenwoordigt de organisatie ten aanzien van haar externe partners.•

Uw profielU hebt een universitair of masterdiploma of gelijkwaardig via verworven competenties in •

een gelijkwaardige functie en organisatie.U hebt minimum 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij voorkeur in een (sociaal) •

economisch beleid.U bent een people manager die de medewerkers enthousiasmeert, betrekt en ondersteunt •

bij het uitlijnen van de doelstellingen.U hebt ervaring met project- en changemanagement en bent bedreven in het opvolgen •

van projectbudgetten, toegewezen door subsidiegevers met de te behalen targets. De bijhorende heldere financiële en inhoudelijke rapportering heeft voor u geen geheimen. Bij projectontwikkeling en –opvolging hanteert u de EFQM/INK-normen.U hebt inzicht en voeling met de belevingswereld van onze doelgroep.•

WeLA vzw biedt uEen boeiende en uitdagende functie met een brede scope aan verantwoordelijkheden •

waarbij uw ondernemerschap wordt gewaardeerd.Een concurrentieel loonpakket inclusief extralegale voordelen.•

Is dit de uitdaging die u zoekt?Stuur dan voor 11 mei 2009 uw cv en motivatiebrief naar Ascento, t.a.v. Wim De Witte, Roderveldlaan 3, 2600 Berchem of mail naar [email protected]. Voor een eerste kennismaking: www.tisovzw.be

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap. www.ascento.be

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap. www.ascento.be

Ascento is een divisie van t-groep NV.

Lid van recruitment, search & selection.

VG

.1246/B

UO

SA

P -

B-C

0 7.0

02 -

W.IN

T.R

E.R

S.S

O.1

48

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en

vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap. www.ascento.be

Senior Consultant HRMvoor ons kantoor te Gent

Uw opdrachtVanuit een grondige behoefteanalyse adviseert en begeleidt u uw •

klanten naar maatoplossingen binnen de verschillende domeinen van HRM.U bent projectverantwoordelijke voor diverse opdrachten binnen •

werving en selectie en talent en performance management.U vervult een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van onze •

klantenportefeuille in de regio Oost-Vlaanderen. U werkt nauw samen met collega’s en rapporteert rechtstreeks aan •

de Business Unit Manager.

Uw profielU heeft een universitair diploma, bij voorkeur in arbeids- en •

organisatiepsychologie.U heeft minimum 5 jaar relevante ervaring opgebouwd binnen •

werving en selectie en/of talent en performance management.U bent ondernemend en in staat om met nieuwe en bestaande •

klanten een langetermijnrelatie uit te bouwen.U bent een teamplayer en een uitstekend communicator. •

U bent resultaatgericht en heeft een goed analytisch en •

beoordelingsvermogen.

Ons aanbodEen boeiende en gevarieerde functie die u de mogelijkheid biedt uw •

expertise verder uit te bouwen binnen een dynamisch team.U komt terecht bij een fullservice HRM-specialist.•

U werkt binnen een snel evoluerende markt.•

Een aantrekkelijk salaris aangevuld met een buitengewoon pakket •

extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Interesse?Stuur dan uw gedetailleerde cv en begeleidende brief naar Hilde Goossens via [email protected]

Ascento is een sterke speler binnen de top 5

van de HR-adviesbureaus. Meer dan 75 mede-

werkers werken vanuit zeven kantoren aan

diverse HR-projecten voor hun klanten. Dankzij

onze totaalaanpak en maatwerk, implemen-

teren wij klantspecifieke oplossingen binnen het

brede HR-domein: werving en selectie, talent

en performance management en outplacement.

Graag willen wij onze uitbouw nog verder

versterken met de aanwerving van een (m/v):

FUNCTIEJe wordt verantwoordelijk voor alle horeca in de Plopsa-parken. Je leidt en organiseert je ploeg en werkt nauw samen met de plaatselijke horecamanagers en -verantwoordelijken. Je staat in voor het opstellen en behalen van het jaarbudget, de onderhandelingen met de leveranciers en zorgt ervoor dat alle procedures nauwgezet worden gevolgd. Je werkt intensief mee aan de ontwikkeling van ons indoorpark in Nederland en ons hotelproject in De Panne. Na een inwerkperiode van een jaar word je bijkomend verantwoordelijk voor de afdeling Merchandising.

PROFIELJe volgde met succes een hogere opleiding en hebt minstens 10 jaar succesvolle ervaring. Je bent een teamspeler met een hands-on mentaliteit en leidinggevende capaciteiten.

AANBOD VOOR DEZE FUNCTIEPlopsa biedt een zeer afwisselende job in een groeibedrijf met informele, open werksfeer tussen gemotiveerde collega’s. We voorzien een competi-tief salaris met extralegale voordelen waaronder een bedrijfswagen.

INTERESSE?Stuur je kandidatuur met gedetailleerd CV naar Plopsa, t.a.v. Wout Verbeke, De Pannelaan 68, 8660 De Panne. Of mail naar [email protected]

Om onze groei verder te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v)

Ontdek meer over de parken op

Plopsa is de populaire themaparkengroep, opgebouwd rond de succesvolle

een onvergetelijke dag.

Plopsa breidt voortdurend uit. Momenteel zijn de werkzaamheden voor de nieuwe Anubis-attractie in Plopsaland De Panne afgerond en binnenkort

start de bouw van het eerste Plopsa Hotel.

Succesvol rekruteren?Contacteer Sofie Bonneux op 02/481 15 88

043_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:14 Pagina 43

Page 46: vacature magazine 0205

Veurne is een gemeente met 11.880 inwoners op een 6-tal km van de Westkust en de Franse grens. De stad is hoofdplaats van een bestuurlijk en een gerechtelijk arrondissement. Het is een centrumgemeente in de Westhoek, eenopen, landelijk gebied; de stad heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan onderwijs, medische verzorgingsinstellingen,handelszaken, K.M.O.’s.

Het Stadsbestuur van Veurne gaat over tot de aanwerving, voltijds, in statutair verband van:

Een consulent burgerzaken B1-B3 (m/v)

Deze is diensthoofd van de dienst burgerzaken. Bij deze dienst kan de burger terecht voor alle formaliteiten in verbandmet burgerlijke stand, bevolkings-, vreemdelingen- of strafregister (zoals woonplaatsregeling, aflevering van uittreksels,identiteitsbewijzen, reispassen,...) en verkiezingen. Deze dienst helpt de burgers evenwel ook bij allerlei aanvragen inhet kader van sociale wetgeving (zoals aanvragen van pensioenen, voorzieningen voor senioren, gehandicapten,...). Hij/zij is de motor van de onthaalbalie in het stadskantoor, die fungeert als een antenne van het sociaal huis.In het bijzonder staat hij/zij in voor opvolging van de regelgeving in voormelde domeinen en voor de coördinatie vande databank van de onthaalbalie.Onder het motto ‘kwaliteit voor de burger’ speelt hij/zij in op de noden van de klant en streeft naar continue verbetering van de dienstverlening.

Kandidaten hebben een diploma dat toegang geeft tot niveau B in één van de volgende studierichtingen: graduaatmaatschappelijk werk, graduaat toegepaste psychologie, graduaat secretariaat-moderne talen, bachelor in de toegepastepsychologie, bachelor in het sociaal werk, bachelor in het office management.

Voor deze functie worden de laatstejaarsscholieren of studenten toegelaten tot de selectieprocedure maar ze moeten hetbewijs voorleggen dat ze voldoen aan de diplomavereisten uiterlijk op de datum van de indiensttreding, die voorzien isvoor 1 augustus 2009.

De kandidaten moeten slagen in een selectieprocedure, die bestaat uit een schriftelijk gedeelte, een mondeling gedeelteen een psychotechnische test. De geslaagde kandidaten worden opgenomen in een werfreserve met een geldigheidsduurvan vijf jaar.

Functiebeschrijving en inlichtingen in verband met de verloning en de selectieprocedure zijn te bekomen bij de personeelsdienst van de Stad Veurne, Stadskantoor “de Seylsteen”, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne, (tel 058/33.55.14; [email protected]).

Kandidatuurstelling kan tot en met 29 mei 2009 met aangetekende brief aan het College van burgemeester en schepenen, Stadskantoor “de Seylsteen”, Sint-Denisplaats 16, 8630 Veurne, met duidelijke vermelding voor welkebetrekking gesolliciteerd wordt. De poststempel geldt als bewijs. Verplichte bijlagen bij deze brief:- Curriculum vitae, met minstens gegevens over studies en eventuele beroepservaring of andere relevante gegevens;- Uittreksel uit het strafregister (aan te vragen bij het gemeentebestuur van de gemeente waar de kandidaat is

gedomicilieerd);- Een kopie van het diploma dat toegang geeft tot de betrekking waarvoor wordt gesolliciteerd of een attest van de

onderwijsinstelling waar de kandidaat het laatste jaar volgt van één van voormelde opleidingen.

44VACATURE 2 MEI 2009

FINANCIEEL BELEIDSMEDEWERKER (m/v)

De groep Katholiek Vlaams Onderwijs vzw wenst per 1 september 2009 een financieel beleidsmedewerker aan te werven.

De groep vzw Katholiek Vlaams Onderwijs coördineert de uitvoering van het gemeenschappelijkopvoedingsproject in zes vzw’s die lokaal het onderwijs in hun scholen organiseren en ondersteuntdeze vzw’s op verschillende domeinen.

Functie: - advies bij strategische beslissingen en verdere professionalisering van de verschillende

boekhoudkundige afdelingen- stroomlijnen financiële rapporteringsystemen met maandelijkse analytische kerncijfers en

interne controleprocedures - aansturen financiële afdelingen en ondersteuning bij de jaarafsluiting, opmaking begrotingen

en opvolging van de begrotingscyclus- aanspreekpunt voor revisorkantoor- vraaggestuurd financieel-administratieve problemen oplossen- integratie naar een gecentraliseerde boekhouding op groepsniveau

Profiel:- master in een financiële of economische richting of gelijkwaardige en boekhoudkundige ervaring- doe-mentaliteit, langetermijnengagement- ervaring in een uitgebreide IT-omgeving- communicatief en de ambitie om leiding te geven- een gemotiveerde en gedreven persoonlijkheid die het opvoedingsproject van de KVO-scholen

mee uitdraagt en ondersteunt- in het bezit van een eigen wagen voor de verplaatsingen naar de diverse KVO-scholen

(standplaats te 2930 Brasschaat, Kapelsesteenweg 72)

Aanbod:- afwisselende functie-inhoud van waaruit je de volledige organisatie leert kennen- meewerken en leiding geven bij de uitbouw van een gecentraliseerde boekhoudkundige-

financiële afdeling - een wedde die verbonden is aan het ambt van leraar hoger secundair onderwijs met master-

diploma, rekening houdend met de verworven anciënniteit of de verloning in de huidige functie.

Interesse?Sollicitatiebrief met uitgebreid cv vóór 16 mei 2009 te zenden aan de heer Dirk Van Tricht per e-mail: [email protected]

Katholiek Vlaams Onderwijs vzw – Maarschalk Gérardstraat 18 – 2000 Antwerpen

Psychiatrisch Ziekenhuis H. Hart Ieper heeft een vacature voor (m/v)

MIDDENKADER VERPLEGING (38/38)

Uw functie:

Uw profiel:

Interesse?

Is momenteel op zoek naar een m/v:

Stedenbouwkundige (A1a-A3a)

Wij bieden:

Wij wachten op de kandidaturen van:

Aanwervingsvoorwaarden:

INTERESSE?

Het VLAAMS FONDS VOOR DE LETTEREN zoekt op korte termijn een voltijdse (m/v)

dossiermedewerker voor

• administratieve opvolging van subsidiedossiers• assistentie van de stafmedewerkers• organisatie en logistieke ondersteuning van VFL-activiteitenErvaring met administratief werk is vereist.

Meer informatie op www.vfl.be. Schriftelijk solliciteren, uiterlijk op 20 mei.

HOEVEEL IS DATNETTO?

Dankzij de handige bruto-nettocalculator weet

je zo hoeveel je van je brutoloon overhoudt.

vacature.com/brutonetto

q

044_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:02 Pagina 44

Page 47: vacature magazine 0205

Functie: Uw takenpakket omvat onder meer volgende verantwoordelijkheden:• leiding geven aan een team van 6 projectleiders en 1 administratieve medewerker• eindverantwoordelijkheid voor: * het opstellen van jaarbudgetten, salarissen etc,

* de bouwbudgetten en bouwcontracten* de uitvoeringsplanning en de bouwkwaliteit

•• leiding geven aan de keuzes van uitvoeringsmethoden en materialen• instaan voor de selectie van nieuwe medewerkers om het team te versterken• organiseren van interne en externe bijkomende technische en organisatorische

opleidingen van uw medewerkers

Profiel:• Ingenieur bouwkunde met minimum vijf jaar ervaring in een uitvoerende taak als

Projectleider van bouwprojecten van meer dan 3 milj. € en met de ambitie om door te groeien naar een management functie

• U bent een enthousiaste, stressbestendige peoplemanager met vlotte communi-catie- en onderhandelingsvaardigheden en een goed planning- en organisatietalent

• U werkt analytisch en nauwkeurig en beschikt over de nodige vaardigheden op het vlak van rapportering

• Je bent goed tweetalig (N/F)

Aanbod: • A&C bvba geeft een gedreven persoonlijkheid een uitgelezen kans om een zelfstan-

dige cel te leiden en verder uit te bouwen• Hiervoor zal dan ook een aantrekkelijk verloningspakket opgesteld worden in functie

van de vaardigheden van de kandidaat • Participatie in de resultaten van A&C bvba en de groepsresultaten

Technisch Directeur

Château Promotion, met kantoren te Evere, is inmiddels reeds 25 jaar actief als

ontwikkelaar en bouwbedrijf, en bouwt voornamelijk appartementen en seniories,

maar sporadisch ook hotels en kantoren. De jaaromzet bedraagt 45 milj. €.

Binnen de groep is A&C, een zelfstandige afdeling die instaat voor de

bouwproductie. Momenteel zoekt deze organisatie een opvolger voor de huidige

directeur - zaakvoerder.

Interesse in deze professionele uitdaging?Stuur dan snel je sollicitatie-brief met uitgebreid C.V. naar Search & Selection t.a.v. Annemie Meert Leuvensesteenweg 706, 1930 Zaventem fax: 02/759.22.68 e-mail: [email protected]

Voor meer informatie omtrent de bedrijfsactiviteiten van Château Promotion kan je terecht op www.chateaupromotion.be

Lid Federgon: VG.492/B - W.RS.165 - B-AB05.028

voor de afd. Advies & Coördinatie bvba (M/V)voor de afd. Advies & Coördinatie bvba (M/V)

45VACATURE 2 MEI 2009

Verpleegexpert pijn en comfortzorg

Bachelor en/of master in de verpleegkundemet ervaring op het referentiegebied pijn en

palliatieve zorgen

Verpleegexpert ergonomieBachelor en/of master in de verpleegkunde

met ervaring op het referentiegebiedergonomie en domotica

Brugge – voltijds – contract van onbepaalde duur

Je staat in voor de implementatie, ondersteu-ning en opvolging van de kennis en kunde van jouw referentiedomein en het actualiseren van de verpleegprocedures op basis van ‘evidence based nursing’. Je bent het eerste aanspreek-punt voor onze referentieverpleegkundigen en staat ook in voor de ontwikkeling en het geven van interactieve opleidingen. Je behoudt de essentiële voeling met het werkveld door be-geleiding van de referentieverpleegkundigen.

Je onderhoudt de nodige externe contacten voor jouw referentiedomein en werkt mee in diverse beleidsmatige projecten.

Ons aanbod: petitief loon met onder meer maaltijd cheques, pensioen- en hospitalisatie verzekering, dienst-wagen, GSM en bijkomende vakantie- en com-

traject met start als basisverpleegkundige en de nodige ondersteuning bij je loopbaan-

vriendelijke organisatie.

De selectieprocedure: Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande vacatures? Stuur,fax of mail je sollicitatiebrief met cv naar hetWit-Gele Kruis West-Vlaanderen, t.a.v. Caroline

Kijk snel op onze jobpagina op

www.wgkwvl.bevoor een meer gedetailleerde functieomschrijving

of onze andere openstaande vacatures.

Het Wit-Gele Kruis van West-Vlaande-ren is in de sector van de thuisverple-ging een begrip. In West-Vlaanderen al-leen staan meer dan

klaar voor een kwa-litatief hoogstaande

staat een gezonde en goed uitgebouwde or-ganisatie die de dienstverlening aan de pa tiënt centraal stelt. Deze wordt gerealiseerd door

menwerking steunen op de centrale stafdien-sten gevestigd in de maatschappelijke zetel in Brugge.

Je bent verpleegkundige en je wil alle ge-heimen van een bepaald referentiedomein kennen? Je bent geprikkeld om alle innova-ties van een referentiedomein op de voet te volgen? Je wil referentie verpleegkundigen en verpleegkundigen op het werkveld onder-steunen en jouw verpleegkundige kennis doorgeven? Je houdt van zelfstandigheid gecombineerd met teamwork, fl exibiliteit, afwisseling en overleg met artsen en andere zorgpartners? Dan ben jij de verpleeg expert die we zoeken!

Om onze groeiende dienstverlening te ondersteunen zijn wij op zoek naar m/v:

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) is een Vlaamse academische instelling die al meer dan 70jaar actief is in de hoofdstad, hét internationale knooppunt van bedrijven, onderzoekinstituten enEuropese instellingen. Als dynamische en sterk groeiende kennisorganisatie verenigt de HUB 7000studenten en 1100 personeelsleden. De HUB biedt kwalitatief onderwijs in diverse vakgebieden aan,verricht innovatief onderzoek en engageert zich binnen een breed maatschappelijk netwerk. De HUBis lid van de Associatie K.U.Leuven. Werken aan de HUB is kiezen voor een uitdagende loopbaan mettal van kansen voor professionele groei en ontwikkeling in een dynamische omgeving.

De FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT wenst vanaf 1 september 2009 haar onderwijs en onder-zoek te versterken met de aanwerving van:

Surf voor meer informatie over deze vacatures naar www.hubrussel.be.

U kunt ook contact opnemen met de decaan van de faculteit: Greet Raspoet, tel: 02-210 16 16, [email protected] met de personeelsdienst, tel: 02-210 16 71,[email protected].

Profiel• Doctor in de (toegepaste) economische

wetenschappen of een verwante disciplinemet een doctoraal proefschrift in het vak-gebied waarvoor men zich kandidaat stelt.Kandidaten van wie het doctoraal proef-schrift zich in een eindfase bevindt, kunnen

zich eveneens kandidaat stellen.• Internationaal georiënteerd onder zoeker

blijkend uit internationale publicaties. • Beschikt over de nodige didactische en

communicatieve vaardigheden. Onderwijs-ervaring strekt tot aanbeveling.

De gezochte academici onderscheiden zich zowel door hun aantoonbare performantie op hetgebied van wetenschappelijk onderzoek als door hun enthousiasme voor business georiënteerden studentgericht onderwijs.

4 VOLTIJDS (HOOFD)DOCENTEN – ONDERZOEKERS (M/V) IN DE VAKGEBIEDEN

BEDRIJFSMANAGEMENTINTERNATIONALE ECONOMIE

MANAGEMENT - HRMONDERNEMERSCHAP EN FAMILIEBEDRIJVEN

045_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:26 Pagina 45

Page 48: vacature magazine 0205

46VACATURE 2 MEI 2009

VIK orming VVIK orming V

Praktisch:Donderdag 14.05.09 van 9u tot 17u (lunch is inbegrepen),

VIK-huis in Wommelgem.Verdere informatie: www.vik.be/presentatie

dewinnendepresentatie

Meer informatie?

Kijk op de website www.vikvorming.be of neem contact op met VIK Vorming: [email protected] 259 11 06

VIK Vorming Herentalsebaan 6432160 Wommelgem

Programma:In de voormiddag reiken we u een aantal technieken aan:

• Hoe betrek ik de deelnemers bij het objectief van de presentatie?

• Hoe structureer ik mijn verhaal rond dit objectief?

• Hoe bouw ik een dialoog met open en suggestieve kernvragen?

• Tips en oefeningen in non-verbaal taalgebruik?

• Hoe zorg ik ervoor dat ik het kruispunt van de communicatie blijf?

• Hoe ga ik om met stoorzenders?

• Hoe beheer ik mijn tijd?

• Hoe sluit ik krachtig en resultaatgericht af?

In de namiddag kiest u zelf voor één van de drie workshops:

• Workshop 1: Een strategie of nieuwe aanpak presenteren aan je team

• Workshop 2: Een oplossing, een product of een service presenteren

• Workshop 3: Een technische- of een bedrijfspresentatie geven aan een klant

Heeft u ook al eens een presentatie gezien waar de structuur zoekwas? Of was u al eens aanwezig op een slaapverwekkende "SlideShow", zonder enige interactie? Of eindigde de spreker al eensmet: zijn er nog vragen, waarop een ijzige stilte volgde...?

046_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 46

Page 49: vacature magazine 0205

Doe meer. Verdien goed. Als zelfstandig kantoorhouder

Proficiat !U begint uw eigen bank.

Hebt u 5 jaar ervaring als kantoordirecteur, zelfstandig kantoorhouder,

beleggingsadviseur…? Kent u de financiële markt en de streek waar u

woont? Wilt u een persoonlijke, warme relatie met uw cliënten opbou-

wen? En zit meer doen in uw natuur? Zet dan een nieuwe stap in uw

loopbaan, word zelfstandig kantoorhouder en kies met Centea een solide

partner voor uw toekomst. Neem eens een kijkje op www.centea.be/jobs

voor meer informatie. U vindt er ook de gegevens van onze zonale

directeurs die u kunt contacteren voor een persoonlijk gesprek.

47VACATURE 2 MEI 2009

047_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:29 Pagina 47

Page 50: vacature magazine 0205

“Talent krijgt alle kansen!”Gerald - Account Manager

Kies voor een job bij Hebbes om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega.

Concentra Media is een multimediabedrijf met vizier op de toekomst waar klantgerichtheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Onze klanten verdienen onze volste aandacht want zij hebben Concentra Media doen uitgroeien tot de succesvolle onderneming die het vandaag is. Met ons uitgebreide portfolio van elkaar versterkende media (kranten, magazines, regionale televisie, websites) kunnen we onze klanten een flinke meerwaarde bieden.

Hebbes heeft een erg sterke positie uitgebouwd in de immo- auto- en varia- zoekertjesmarkt. Naast de bijlage bij Gazet van Antwerpenen Het Belang van Limburg, de succesvolle site Hebbes.be, zijn er gespecialiseerde magazines en nieuwe-media-initiatieven.

Voor Hebbes zijn we momenteel op zoek naar:

Een Account Executive O/W-VlaanderenJe Functie: Als Account Executive zal je gedurende een eerste periode ingezet worden in een aantal afgelijnde salesopdrachtenof –projecten. Je wordt daarbij nauw opgevolgd en gecoacht.Later zal je worden ingezet in een eigen regio.

Je Profiel: Je bent een vlot communicator met een aangebo-ren commercieel talent, gericht op het uitbouwen van succes-volle klantenrelaties. Je bent stressbestendig en blinkt uit inhet nemen van initiatieven. Je werkt graag resultaatgericht en autonoom. Sales is jouw ding. Kortom je bent een doorzetter dieopvalt door zijn/haar natuurlijke overtuigingskracht.Idealiter woon je in de regio (driehoek Gent-Tielt-Aalst)

Ons aanbod? Wij bieden je een boeiende, afwisselende en zelf-standige functie in een dynamisch mediabedrijf. Bij ons staan klantgerichtheid, gedrevenheid en engagement centraal. Wijvoorzien een competitief salaris aangevuld met een uitgebreid pakket extra legale voordelen, waaronder een firmawagen. Wij investeren continu in onze mensen. Je kan dan ook rekenen op een degelijke opleiding en loopbaanperspectieven.

Heb je interesse? Stel je dan zo snel mogelijk kandidaat! Stuur je motivatiebrief met cv aan: Concentra Media - Human Resour-ces, t.a.v. Ellen Janssens, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen, of per e-mail naar [email protected]

48VACATURE 2 MEI 2009

surf naarwww.sare.be

Kliniek Ste-Anna St-Remi, een dynamisch ziekenhuis met 258 bedden, gelegen in 1070 Anderlecht dichtbij metro Jacques Brel en Delacroix, is op zoek naar (m/v)

Als het gaat om menselijkheid

Middenkadervoor het departement verpleegzorg • voltijdsFunctie: •Omkadering en het beheer van de zorgdiensten verzekeren • Coherent aan debedrijfscultuur projecten zo goed mogelijk uitwerken • Opvolging van het invoeren geïn-formatiseerde data (planning uurroosters, geïnformatiseerde dossiers).

Profiel: • Verantwoordelijkheidszin • Dynamisch en gemotiveerd • Teamspirit • TweetaligNL + FR • Organisatorisch en communicatief sterk • Graduaat/bachelordiploma verpleeg-kunde en een licentie/master in hospitaalbeheer of gelijkwaardig • 5 jaar relevante ervaring als chef-verpleegkundige • Goede kennis van informatica (word, excel, internet, ...).

Verpleegkundige met informaticakennisvoor het operatiekwartier • voltijdsFunctie: • Verzekeren van het operationeel maken en hanteren van een informaticapro-gramma om interventies in het operatiekwartier op te tekenen • De resterende tijd fungerenals verpleegkundige in het operatiekwartier.

Profiel: • Organisatorisch en communicatief sterk • Dynamisch en gemotiveerd • Team-spirit • Tweetalig NL + FR • Graduaat/bachelordiploma verpleegkunde of gelijkwaardig• 3 jaar relevante ervaring in het operatiekwartier • Goede informaticakennis, vooral op het vlak van databases.

Verpleegkundige voor: • geriatrie • medisch team • vliegende ploeg

Verpleegkundige voor codering van DI-HRM-personeelsgegevens

Verpleegkundige DBDMHHoofdverpleegkundige voor de sterilisatiedienst

Interesse?Als u voldoet aan een van deze profielen en u wil graag een van onze teams versterken,stuur dan uw kandidatuur (cv + motivatiebrief), ter attentie van Mevr. V. Lahier,Kliniek Ste-Anne St-Remi, Graindorlaan 66, 1070 Brussel, e-mail: [email protected]

Securitas Direct is marktleider in Europa op het gebied van hoog kwalitatieve beveiligings-oplossingen.Het aantal klanten groeit ongeveer met 20% per jaar en Securitas Direct verwelkomdein 2008 hun miljoenste klant! Onze organisatie levert zowel alarmsystemen aan consumenten alsaan bedrijven (small business).Wegens de snelle groei is Securitas Direct momenteel op zoek naarnieuwe medewerkers voor een functie als Alarmoperator in onze meldkamer.

DE JOB • Als Alarmoperator bestaat uw taak erin de klanten van Securitas Direct op de hoogte te stellen

van een alarmmelding in hun huis / bedrijfspand en de nodige stappen te ondernemen om dezealarmmelding op een correcte manier op te volgen.

• U bent het eerste aanspreekpunt voor de klanten van Securitas Direct. U helpt waar nodig bijvragen en problemen of verwijst door naar uw gespecialiseerde collega’s.

• U zorgt voor een correct klantenbestand en gedetailleerde administratieve opvolging.

UW PROFIEL • Vermits onze klanten verspreid zijn over heel België én Nederland is het noodzakelijk dat u

zowel het Nederlands als het Frans perfect onder de knie hebt.• U werkt graag volgens vaste procedures en houdt van punctualiteit en orde. Een correct

klantenbestand en een goede opvolging zijn voor onze firma immers cruciaal.• Naast klantvriendelijkheid wordt van u verwacht dat u onze klanten op belangrijke momenten

gerust kan stellen. Een rustige persoonlijkheid en stressbestendigheid zijn daarom een must voor deze job.

• Om deze job uit te oefenen bent u iemand die graag en vlot met de computer werkt• U bent bereid in een ploegensysteem te werken. U kan vlot ingeschakeld worden in dag-,

nacht- en weekend-shiften.

ONS AANBOD • Een leuke,zeer afwisselende job in een aangename werksfeer en een team van sympathieke collega’s.• Competitieve loonsvoorwaarden.• Plaats van tewerkstelling: Neder-Over-Heembeek.

ALARMOPERATOR (m/v)

INTERESSE?Zend een e-mail met recent cv naar: [email protected] of per post naar Securitas Direct nv, Sint-Lendriksborre 3,1120 Neder-Over-Heembeek.

048_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:33 Pagina 48

Page 51: vacature magazine 0205

surfzoekvind

De beste jobs.Of je nu voor een grote onderneming of KMO wil werken,dicht bij huis of in een metropool: surf naar vacature.com,zoek tussen de 9.459 nieuwe jobs van 1.372 onder-nemingen en vind dé job die het best bij jou past.

In het kader van het programma voorgrote werken waartoe de Brusselse

Hoofdstedelijke Regering besliste :

zoekt de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij, naamlozevennootschap van publiek recht, voor onmiddellijke aanwervingde volgende profielen (m/v):

ARCHITECT (NL/FR)Profiel:• De stage die vereist is voor de uitoefening van het beroep voltooid hebben • Ten minste 5 jaar beroepservaring hebben in de opvolging van bouwwerken• Een sterke persoonlijkheid hebben, vlot communiceren (zowel schriftelijk als

mondeling) en in staat zijn om in teamverband te werken• Geïnteresseerd zijn in sociale huisvesting en duurzaam bouwen.

Functie: • Het potentieel analyseren van woningen die op een bepaald terrein kunnen worden

opgetrokken, rekening houdend met de reglementaire en milieuverplichtingen• Veelvuldige contacten onderhouden met de bij de projecten betrokken partners.

Barema en voorwaarden: • Een bezoldiging volgens het barema A101 van architect • Diverse extralegale voordelen.

2 BOUWPLAATSOPZICHTERS (NL/FR)Profiel:• Ten minste de opleiding graduaat bouw genoten hebben • 5 jaar nuttige ervaring hebben in de opvolging van bouwwerken• Een sterke persoonlijkheid hebben, vlot communiceren (zowel schriftelijk als

mondeling) en in staat zijn om in teamverband te werken.

Functie: • De werkzaamheden opvolgen door deel te nemen aan vergaderingen op de bouwplaats• De verslagen opstellen over de staat van vordering van het bouwwerk en veelvuldige

contacten onderhouden met de bij de projecten betrokken partners.

Barema en voorwaarden: • Een bezoldiging volgens het barema B101 • Diverse extralegale voordelen.

ATTACHE-JURIST (NL/FR)Profiel:• Doctor of licentiaat in de rechten • Ten minste 5 jaar beroepservaring • Gespecialiseerd in publiek recht• Kennis van stedenbouw en overheidsopdrachten.

Functie: • Juridische analyses van de aanbestedingen • Juridische opvolging van de bouwwerkzaamheden• Veelvuldige contacten onderhouden met de bij de projecten betrokken partners.

Barema en voorwaarden: • Een bezoldiging volgens het barema A101 van attaché • Diverse extralegale voordelen.

Kandidaturen kunnen worden verstuurd naar :De Algemene Directie van de BGHM, Jourdanstraat 45-55, 1060 Brusselvoor 15 mei 2009, datum waarop de inschrijvingen worden afgesloten.

49VACATURE 2 MEI 2009

SALES REPRESENTATIVEregio: Nederland

Bertoy is ruim 10 jaar een vaste waarde in de nichemarkt van kwaliteitsspeelgoed in de Benelux.Op dit moment zijn wij exclusief agent voor 8 merken o.a. Steiff en Papo en distributeur van 3 merken o.a. Crocodile Creek. Wegens continue uitbreiding van onze merken portefeuille

zoeken wij op korte termijn een (m/v)

Je talenten:• goede talenkennis NL/FR/ENG • positief ingesteld • punctueel • zelfstandig • goed georganiseerd • teamplayer • communicatief

Stuur je cv met foto en motivatie naar Vekemans BVBA t.a.v. Nele Vekemans

POST: Beekstraat 10, 9170 Sint-Pauwels. E-mail: [email protected]

Aanbod:• je maakt deel uit van een klein en hecht team

in een energieke, gezonde KMO met veelgroeipotentieel

• een gevarieerde job waarin al je talentengebruikt kunnen worden

• je werkt snel zelfstandig • firmawagen, laptop en GSM • salaris op niveau

Je profiel:• liefst minstens 3 jaar ervaring in commerciële buitendienst B-2-B • vlot kunnen werken met Officepakket windows • verzorgd voorkomen

049_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:32 Pagina 49

Page 52: vacature magazine 0205

www.werkenbijkoopjeskrant.be

SALES EXECUTIVES (v/m)voor heel Vlaanderen

Buitenkans voor Sales Executives in media die uit zijn op groeiKoopjeskrant is marktleider in resultaatgericht adverteren voor immobiliën, auto, job en retail. Dit binnen een omgeving van honderdduizenden zoekertjes, die elke weekbinnenstromen vanuit een trouwe en groeiende groep van gebruikers.

Daarom zoeken we jou. Je adviseert onze klanten met de voor hen beste oplossingen uit onze productportfolio. Met de huidige snelle groei, zijn er voor jou veel kansen om te groeien in vaardigheden, inkomen en positie.

VLAANDEREN

GRATIS zoekertjes lezen, GRATIS zoekertjes plaatsen

Inclusief bon voor

GRATISzoekertje!

1 JOBS1. voltijds jobaanbod

p.22. deeltijds jobaanbodp.43. bijverdienste/thuiswerk p.44. jobstudenten gezocht p.45. leercontracten jobaanbod p.46. vrijwilligers/diversen p.47. franchise/zelfst. partners p.48. ik zoek werk

p.79. vakmensen p.7

2 IMMO1. huis zonder tuin te huur p.72. huis zonder tuin te koop p.83. huis met tuin te huur p.104. huis met tuin te koop p.115. villa’s te huur

p.136. villa’s te koop p.137. appartementen te huur p.138. appartementen te koop p.159. studio’s te huur

p.1610. studio’s te koop p.1711. garages te huur p.1712. garages te koopp.1713. gronden & bossenp.1714. studentenkamersp.1715. woongemeenschappen p.1816. domiciliëringsadressen p.1817. opbrengsteigendommen p.1818. handelsruimte/overnames p.1819. magazijnen/ateliers p.19

3 RIJDEN1. auto’s zonder prijsbepaling p.192. schadewagens

p.223. auto’s tot 1.250 €p.224. auto’s tot 2.500 € p.235. auto’s tot 5.000 € p.246. auto’s + 5.000 € p.257. auto’s + 12.500 € p.288. monovolumes p.309. 4x4/SUV p.3010. bestel-/vrachtwagens/bussen p.3111. auto onderdelen/acc p.3112. car-audio/-video/navigatie p.3413. auto oldtimers & onderdelen p.3414. moto’s/bromfietsen p.3515. motorkleding

p.3916. moto’s/bromf. onderd./acc p.4017. moto oldtimers & onderdelen p.4018. karts/quads/trikes/pocketbikes p.4019. fietsen p.4120. fietsen toebehoren p.4321. rolstoelen/scootmobielen p.4322. auto’s zonder rijbewijs p.44

4HUIS & TUIN1. woon- & slaapkamer p.442. eetkamer/keuken

p.483. badkamer/sanitair p.504. verlichting/decoratie/vloeren p.515. tuin/plant/vijversp.546. huishoudtoestellen/electro p.737. gastronomie p.758. TV/Video/DVD/homecinema p.76 9. audio apparatuur & acc p.7710. kidscorner - baby & kind p.7811. speelgoed binnen & buiten p.8112. verwarming/klimaatregeling p.8213. beauty & wellness p.8414. inboedels/veilingen p.85

€ 2,9515.723 zoekertjes

22ste jaargang - oplage 100.000 Wekelijks op vrijdag

Alle Vlaamse zoekertjes in één krant

Jouw uitdaging, onze verwachtingJe hebt een positieve, resultaatgedreven instelling en loopt over van energie.

Je werkt graag met mensen en combineert empathie met doortastendheid.

Je luistert naar de klant en komt snel tot een win-win voor klant en Koopjeskrant.

Je hebt reeds een eerste werkervaring in een concurrentiële b2b-marktomgeving.

Jouw verwachting, onze uitdagingJe werkt hoofdzakelijk in eigen en aangrenzende regio’s.

We investeren in jou met een doorgedreven verkoopopleiding en ondersteuning.

Je maakt deel uit van een jong team met een toffe werksfeer(tenminste die zeldzame dagen dat je niet bij klanten bent).

Je krijgt een vast maandsalaris + firmawagen en daarnaast zijn er commissies en bonussen in functie van je resultaat.

»»»»

»»»

»

Stuur snel je motivatiebrief en cv (+ pasfoto) naar :

Koopjeskrant NV, t.a.v. medewerkerszaken, Boomsesteenweg 460, 2610 Wilrijk

of e-mail : [email protected] ter attentie van Katia of Annick.

Stop met zoeken !Je nieuwe job staat hier.

250 !enverdien

werkenbijkoopjeskrant.be

Vind onzenieuwe collega

50VACATURE 2 MEI 2009

HET GEMEENTEBESTUUR VAN GRIMBERGENwerft aan (m/v)

Geïnteresseerd?• Vraag vlug een inschrijvingsformulier, een functie- en profielbeschrijving,

de salarisgegevens en een overzicht van de voorwaarden aan op het telefoon-nummer 02/260 12 25. Deze stukken en andere vacante betrekkingen kan u tevens terugvinden oponze webstek www.grimbergen.be onder de rubriek “Prikbord”– doorklikkennaar “Openstaande betrekkingen”.

• Kandidaturen - gericht aan het college van burgemeester en schepenen van en te 1850 Grimbergen - dienen ten laatste op woensdag 13/05/2009 toe tekomen. Op de sollicitatiebrief moet duidelijk vermeld worden voor welke functie men solliciteert!

• Laatstejaarsstudenten worden eveneens toegelaten tot de selectieprocedurevoor de betrekkingen van ingenieur of architect openbare werken (A1a-A2a),stedenbouwkundig ambtenaar (A1a-A2a) en beleidsmedewerker openbare werken (B1-B3).

A. In statutair dienstverband

1 ingenieur of architect openbare werken (A1a-A2a)

1 stedenbouwkundig ambtenaar (A1a-A2a)

1 beleidsmedewerker openbare werken (B1-B3)

2 zwembadcoördinatoren (C1-C3)

B. In contractueel dienstverband met een vervangingsovereenkomst voor onbepaalde duur

1 technisch medewerker openbare werken (C1-C3)

Grimbergen is de parel van Brabant, waar traditie en vernieuwing samengaan. Je vindt er groene oases van rust, maar ook bruisende en creatieve activiteit. Ons beleid is erop gericht om dit gevoel voor evenwicht in de toekomst te bewarenen om zo een leefbare Vlaamse gemeente te blijven in de Brusselse rand.

Meer

dan

goede

ideeën !

Wij biedenfuncties met veel

verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Jouw motivatie en inzet worden correct beloond.

Ben je geïnteresseerd

in één van deze functies?

Stuur jouw sollicitatiemet cv naar

KAEFER België N.V.,ter attentie van

Meesdom Stephanie,Europark Noord 20/b9100 SINT-NIKLAAS

E-mail:[email protected]

www.kaefer.be

Technisch Werfbediende• Je staat in voor de algemene werfadministratie. Mensenaanmelden, materiaal bestellen & afrekenen naar de klant toebehoren onder andere tot je takenpakket • Je hebt een technischinzicht (bij voorkeur in isolatie) en hebt minimum een A2-diplomain een technische richting. Je bent goed met cijfers en kunt vlotoverweg met alle courante office-pakketten. Je beschikt overeigen vervoer en bent polyvalent inzetbaar op de verschillendewerven. Enige ervaring is voor deze functie vereist.

Planner/Dispatcher• Je staat in voor de totale planning en coördinatie van al onzemensen op de verschillende werven • Als spilfiguur tussen deverschillende werfleiders en afdelingshoofden, heb je een crucialefunctie. Een A2 diploma in een technische richting is een must.Een werkervaring van min. 1 jaar in de bouwsector, een plus.Daarnaast ben je administratief onderlegd en kan je vlot overwegmet de courante kantoorsoftware. Je kan je eveneens vlot uit deslag trekken in het Frans, Duits en Engels.

Commercieel Vertegenwoordiger• Je gaat ter plaatse op werven (in de Benelux) om potentiëleklanten op te zoeken en je stelt een volledig dossier op • Via dezedagelijkse doelgerichte prospectie haal je prijsaanvragen binnen• Je helpt de Calculatiedienst bij het opstellen van offertes inoverleg met onze Technische Diensten • Je rapporteert direct aande Commercieel Manager van KAEFER Benelux • Je bent tweetaligNL-FR (ENG en D zijn een plus) en bent vertrouwd met MS Officeen Outlook • Ervaring in de sector is geen absolute vereiste.

Calculator• In overleg met de hoofdverantwoordelijke Calculatie en onzeafdelingshoofden maak je een volledige analyse van de prijsaanvragenen stel je offertes op • Je gaat indien nodig ter plaatse op onzewerven (in de Benelux) om de prijsvragen in detail te bestuderen• Je bent tweetalig NL-FR, hebt een basiskennis van Engels en Duitsen beschikt over voldoende kennis van calculatiesoftware • Ervaringin de sector is geen absolute vereiste, doch een pluspunt.

KAEFER stelt in de Benelux ± 500 mensen te werk in haarafdelingen STELLINGBOUW en ISOLATIE.Wij zoeken (m/v)

050_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:31 Pagina 50

Page 53: vacature magazine 0205

surfzoekvind

Of word gevonden.Of je nu voor een grote onderneming of KMO wil werken, dicht bijhuis of in een metropool: surf naar vacature.com, zet je c.v. on lineen word gevonden door meer dan 1.372 werkgevers op zoek naar jouw talenten.

G E M E E N T E D E N D E R L E E U WHet gemeentebestuur van Denderleeuw is op zoek naar telkens een dynamische medewerker (m/v) voor de volgende functies:

Afdelingsverantwoordelijke burger- en welzijnszakenVoltijdse betrekking in statutair dienstverband A1a-A2a met een werfreserve van 2 jaarUw functie:U draagt de eindverantwoordelijkheid van de afdeling burger- en welzijnszaken: leiding, planning, organisatie en coördinatie van de werkzaamheden. Deze afdeling verzorgt de dienstverlening naar de burger toe voor alles wat betrekking heeft op sociale zaken, bevolking en burgerlijke stand. Uw profiel:

diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs.

Ons aanbod:

hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding en terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Administratief Medewerker dienst huisvesting en wonenVoltijdse betrekking in statutair dienstverband C1-C3 met een werfreserve van 2 jaarUw functie:

sociale woningen, woonreglementering, huuradvies e.a. Uw profiel:

onderwijs.

Ons aanbod:

hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding en terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.

Interesse?Stuur dan een gemotiveerde sollicitatiebrief met in bijlage uw cv en een kopie van uw diploma per aangetekende brief naar: Het college van burgemeester en schepenen, A. De Cockstraat 1, 9470 Denderleeuw. Kandidaturen kunnen uiterlijk tot 14 mei 2009 ingediend worden (poststempel). Kandidaturen per e-mail worden niet aanvaard.

Inlichtingen:Voor meer informatie over deze vacatures kunt u contact opnemen met de personeelsdienst, op het nummer 053 640 606 of via e-mail: [email protected] alsook voor de volledige functie- en competentieprofielen, de aanwervingsvoorwaarden en het

51VACATURE 2 MEI 2009

Het OCMW van Sint-Joost-ten-Node, Verbiststraat 88, 1210 Brussel, zoekt (m/v)

Niveau A - Licentiaat in de bestuurswetenschappen of toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur, bedrijfsmanagement of politieke wetenschappen - Arbeidsovereenkomst van bepaalde duur (1 jaar)

Niveau B en C - Gegradueerde/Bachelor of Gebrevetteerde - Arbeidsovereenkomst van bepaalde duur (1 jaar)

Niveau BH5 - Gegradueerde/Bachelor - 5 jaar praktische ervaring op het gebied van sociale begeleiding, kennis van de organieke wet van het

OCMW, RMI-wetgeving en ervaring met sociale hulpverlening zijn noodzakelijk - Arbeidsovereenkomst van bepaalde duur (1 jaar)

Niveau B - Gegradueerde/Bachelor - Arbeidsovereenkomst van bepaalde duur (1 jaar)

Niveau B - Gegradueerde/Bachelor - Rosetta-plan (-26 jaar) - voltijds - Arbeidsovereenkomst van bepaalde duur (1 jaar)

Arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur zijn vernieuwbaar op voorwaarde van een positieve evaluatie.

Bijkomende inlichtingen: 02 220 29 06.

Kandidaturen te sturen naar: OCMW van Sint-Joost-ten-Node, t.a.v. de dienst HR, Verbiststraat 88, 1210 Brussel of [email protected].

051_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:30 Pagina 51

Page 54: vacature magazine 0205

338103_VACATURE_PANO 23-04-2009 15:35 Pagina 1052_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 52

Page 55: vacature magazine 0205

Het Laatste Nieuws en De Morgen

De kranten van de Persgroep Publishing doen het zeer goed. Al meer

dan 5 jaar op rij heeft Het Laatste Nieuws meer dan 1 miljoen lezers en

bevestigt de krant jaar op jaar zijn marktleiderschap. De Morgen

haalde in 2008 haar hoogste bereik ooit en blijft gestaag groeien.

In tegenstelling tot de Europese trend kennen de kranten van

de Persgroep Publishing een continue groei in verkoop.

De Persgroep Advertising

De Persgroep Advertising (dPA) is de advertentieregie van

de Persgroep Publishing. Het is haar ambitie om uit te groeien tot meest

kwalitatieve regie in de markt. De omzetcijfers blijven stijgen en er

wordt voortdurend ruimte gemaakt voor het ontwikkelen van

nieuwe projecten. De Persgroep Newspapers maakt deel uit van dPA

en het is voor deze unit dat er gezocht wordt naar een

National Sales Manager Newspapers.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor de strategische en commerciële

uitbouw van je eigen business unit. Je beschikt daarvoor over onze

sterke titels Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Je weet de commerciële opportuniteiten op de reclamemarkt te

detecteren en speelt daarop in door voor je klanten creatieve

projecten uit te werken.

Als bezielende coach weet je deze strategie met een salesteam

van binnen- en buitendienstmedewerkers te vertalen naar concrete

verkoopsresultaten.

Profiel

Naast je hogere opleiding heb je een uitgebreide saleservaring waarbij

je kan terugblikken op sterke successen en waar je reeds op strategisch

niveau onderhandeld hebt. Bovendien heb je ervaring in het sturen en

coachen van een salesteam. Je inspirerende visie, organisatietalent,

ondernemerszin, managementskills, resultaatgerichte aanpak en je

tweetaligheid (N/F) zijn belangrijke troeven. Je bent een actiegerichte

doener en weet commerciële ideeën om te zetten in enerzijds concrete

resultaten en anderzijds in strategische businessplannen.

Aanbod

We bieden je een job vol afwisseling binnen dé leidende mediagroep

van Vlaanderen. Wij voorzien een aantrekkelijk salaris, aangevuld

met extra-legale voordelen (een uitgebreide groeps- en hospitalisatie-

verzekering, firmawagen, bedrijfsrestaurant, deelname in de winst,

strijkdienst en andere aantrekkelijke comfortdiensten).

Daarnaast hechten we veel belang aan continue ontwikkeling en

voorzien we regelmatig doorgedreven opleidingen.

Interesse in deze vacature?

Surf naar www.persgroep.be, klik door naar jobs, openstaande vacatures,

selecteer jouw job en solliciteer online.

300.000

100.000

150.000

250.000

200.000

1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Aantal verkochte exemplaren per dagEvolutie verkoop 1992 - 2008

Het Laatste Nieuws340.122 exemplaren

Bron BVDU

60.000

0

10.000

20.000

50.000

30.000

40.000

1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Aantal verkochte exemplaren per dagEvolutie verkoop 1992 - 2008

De Morgen72.355 exemplaren

Bron BVDU

Sales ManagerNational

Newspapers

053_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 53

Page 56: vacature magazine 0205

ZOEKT MEERDERE

REDELIJKEIGENZINNIGEMEDEWERKERS M/V

* onafhankelijk, zelfstandig en kritisch denkend

Ons aanbod: Wij bieden je een aangename en uitdagende job

in een redelijk eigenzinnige en multiculturele omgeving. Een

correct salaris wordt aangevuld met o.a. 35 dagen vakantie, een

gratis hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, aanvullend

pensioen, gratis openbaar vervoer of een fietsvergoeding.

Interesse? Stuur tegen uiterlijk 8 mei jouw motivatiebrief en cv

naar Khadidia De Witte ([email protected])

Gedetailleerde informatie over deze vacatures vind je op

*

De Vrije Universiteit Brussel is al 40 jaar een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap. De universiteit telt 9000 studenten en samen met haar ziekenhuis UZ Brussel stelt ze meer dan 5500 mensen te werk. De Vrije Universiteit Brus-sel is de grootste Nederlandstalige werkgever in de hoofdstad.

www.vub.ac.be/vacatures

Als ondernemende en teamgerichte medewerker van de dienst

Internationale Relaties en Mobiliteit ben je verantwoordelijk voor

het uitwerken van internationaliseringstrategieën met onze partner-

instellingen. Je bent ondernemend en opportuniteiten of nieuwe pro-

gramma’s pak je projectmatig aan. Als stafmedewerker ben je in staat

om zelfstandig problemen en risico’s te identificeren en oplossingen

te formuleren. Er zijn functies op het niveau 5-6 ( bachelor of gelijk-

waardig) en op het niveau 7-8-9 ( master of gelijkwaardig).

Als systeembeheerder van de afdeling Informatie- en Bibliotheek-

technologie sta je in voor het beheer en het onderhoud van het

bibliotheeksysteem: servers en andere hardware, netwerk en soft-

ware. Je bent in het bezit van een HOKT-diploma informatica of

bibliotheekwetenschappen met grondige kennis van informatica.

Je bent verbonden aan het Vicerectoraat Onderwijs en staat in

voor het actualiseren en implementeren van en de communicatie

rond regelgeving voor het hoger onderwijs. Men zal jouw advies

inwinnen bij het opstellen van overeenkomsten, besluitvormings-

processen en interne of externe beroepen. Je hebt een master-

diploma in de rechten. Kennis van de regelgeving van het hoger

onderwijs of ervaring in het hoger onderwijs is een pluspunt.

Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van renovatie - en

aanpassingsprojecten op technische installaties. Daarnaast geef

je assistentie bij de voorbereiding van nieuwe technische dossiers

voor renovatie - of nieuwbouwwerken en bij het nazicht van de

inschrijvingen en toewijzingen. Je bent in het bezit van een HOKT-

diploma elektromechanica of A2 met ervaring en hebt voldoende

kennis van AutoCAD om zelf ontwerpschetsen te tekenen.

Je bent verantwoordelijk voor het organiseren en het opvolgen

van alle administratieve processen zoals alle backoffice processen,

alle operationele IT-procedures en het verspreiden van standaard-

rapporten. Je hebt een diploma professionele bachelor of gelijk-

waardig door ervaring en een zeer goede kennis van de standaard

MS Office software.

SYSTEEMBEHEERDER

JURIDISCH ADVISEUR

TECHNISCH DESKUNDIGE-WERFOPVOLGING

PROCESBEHEERDERSTUDENTENADMINISTRATIE

STAFMEDEWERKERINTERNATIONALE RELATIES

(vacaturenummer BI/ATP/2009/001)

(vacaturenummer RT/ATP/2009/001)

(vacaturenummer TD/ATP/2009/001)

(vacaturenummer SB/ATP/2009/003)

(vacaturenummer RT/ATP/2009/003)

Informatie- en Bibliotheektechnologie

Technische dienst

Regiomanager West-Vlaanderenmet bouwkundige achtergrond

Functie: Als regiomanager verstevig je de strategische marktpositie van MC, voornamelijk in de provincie West-Vlaanderen. Dit betekent in de eerste plaats de samenwerking met bestaande klanten, maar ook het zoeken naar potentiële nieuwe klanten. Voorschrijvers en beslissingnemers vertrouwen op jou voor het voorstellen van innovatieve en doordachte systeemoplossingen. Naast het uitspelen van de vooruitstrevende technische knowhow van MC verzorg je ook een service op hoog niveau met een permanente opvolging. Daarnaast volg je ook grotere projecten op. Vanuit je helikopterzicht stem je jouw acties voor jouw werkgebied vast. Je start met een intensieve opleiding om een inzicht te krijgen in het bedrijf, de markt en de producten. Je denkt proactief met je klanten mee en je wordt gecoacht en begeleidt door de Branch Manager aan wie je rapporteert.

Profi el: Je bent master – liefst in de bouwkunde – met zowel commerciële als technische vaardigheden. Eerdere succesvolle verkoopsfuncties zijn een ideale basis voor je ambities. Jouw natuurlijke affiniteit met techniek en verkoop laat je toe om op elk niveau te onderhandelen. Als verantwoordelijke hou je de touwtjes graag strak in handen. Je bent stressbestendig, diplomatisch, efficiënt en stuur je klanten en projecten in de juiste richting. Je bent aangetrokken door het intensieve “fieldwork” dat ongeveer 85% van jouw tijd zal uitmaken. Naast Nederlands is Engels of Duits de voertaal in het bedrijf. Kennis van het Frans is een voordeel.

Wat mag je verwachten: Een uitdagende job in een dynamisch bedrijf met internationale dimensies – grote flexibiliteit van een klein team met een open en vlakke structuur binnen een wereldwijde organisatie – competitief loon aangevuld met de kans het inkomen onbeperkt te laten stijgen – een representatieve bedrijfswagen – marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Hoe reageren: Je kan telefoneren naar Elmar Lohe op zondag 3 mei 2009 tussen 11u30 en 12u30 op + 49-172-259-5601 en dit in het Engels of Duits. E-mail jouw cv met motivatie naar [email protected] of stuur jouw sollicitatiebrief met je cv naar MC-Bauchemie Belgium N.V., t.a.v. Elmar Lohe, Gen. De Wittelaan 9/6B, 2800 Mechelen.

www.mc-bauchemie.be

MC-Bauchemie N.V., gevestigd te Mechelen, maakt deel uit van de Duitse MC-Bauchemie groep. Met meer dan1 500 medewerkers wereldwijd is MC een van de grote bouwchemische industrieën. MC streeft naar gespecialiseerdeoplossingen voor betonbouwwerken, industriële vloeren en injecties. Om een verdere groei te verzekeren is MC dringendop zoek naar een

WWWWWiiiiiijjjjjjj bbbbbbbbrrrrrrrreeeeeeennnnnnnnggggeeeennnnn aaaammmmmmbbbbbbbbiiiiiitttttttiiiiiiiieeeeeeeeesssss aaaaaaaaaannnnn ddddddeeeeeee ssssstttttaaaaarrrrrttttt

job-adv_bel_05_150x155_02.indd 1 08.04.2009 14:35:00 Uhr

54VACATURE 2 MEI 2009

WWW.WURTH.BE

Als grootste verkooporganisatie in België en Luxemburg vertrouwen 50.000 klanten op de kwaliteit en de service van Würth. In zowat alle takken van de industrie komen zij bij Wurth te rade voor een of meer van onze 23.000 producten van hoge kwaliteit. Würth biedt een professionele oplossing voor elke vraag in verband met bevestiging en montage. Van schroeven en kleefstoffen tot meubelbeslag, handgereedschap, pneumatische en elektrische machines. Om dicht bij de klant te staan, beschikt Würth Belux over 40 shops.

Wij zijn op zoek naar gedreven m/v:

Je laat bestaande en nieuwe klanten met ons hoogwaardige productgamma kennis-maken. Zelfverzekerd, want met jouw communicatietalent en kennis van zaken sta je stevig in je schoenen. Je verleent advies op maat en reikt professionele oplossingenaan die de klant concreet verder helpen. Kortom, als Würth verkoper ben je uit kostbaar hout gesneden. Je kent immers het klappen van de zweep in een commerciële buiten-dienst. Je hebt bovendien een flinke technische bagage door opleiding of interesse. Een 9-5 job boeit je niet en je werkt vlot met MS Office. We zijn op zoek naar kandidaten die voldoen aan deze eisen. Goede resultaten geven je doorgroeimogelijkheden.

AANBOD: een praktijkgerichte opleiding – een uitdagende job in een stabiele en gerenom-meerde organisatie – een aantrekkelijk salaris en degelijke firmawagen.

VERKOPERS

MEER WETEN?

Bekijk via onze tool hoe hard jij werkt in vergelijking met je collega's.

vacature.com/hoehardwerkenwij

BEN JIJ EEN HARDE WERKER?

q

054_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:25 Pagina 54

Page 57: vacature magazine 0205

Entelec Control Systems, opgericht in 1992, is vandaag een wereldspeler op vlak van integra�e so�ware in Buildingmanagement. Wij bieden onze klanten een ona�ankelijk State-of-the-art so�ware pla�orm waarmee alle safety, securityen technische systemen beheerd kunnen worden. De firma zoekt naar high poten�als, die instaan voor het uitbouwenvan een Value Added Resellers netwerk en tevens een gigan�sche uitdaging willen aangaan als SALES-ENTREPRENEURS.

Sales Indirect Channels Sales Engineer HVAC

www.entelec.be

Your func�on: You will be part of an interna�onal salesteam and you will be responsible for a commercial extensionnetwork of Value Added Reseller (V.A.R.) clients in Asia,Middle East and Europe. You will look for partnerships byregion, and provide V.A.R. support at events like exhibi�ons,presenta�ons and training courses in high technology so�warefor building management systems.

Your profile: Industrial Engineer, Master/Bachelor orothers. 2-3 years experience in selling so�ware solu�ons. Youare IT knowledgeable, with a convincing sales personality, haveexcellent presenta�on skills and are result oriented. You arealso interested in innova�ve technology and stress resistant.Mul�-lingual: a good knowledge of English, French or German.

Wij bieden een compe��ef salaris met extra-legale voordelen. Dynamische werkomgeving waar je de kanskrijgt je persoonlijkheid verder te ontwikkelen met omvangrijke verantwoordelijkheden en de mogelijkheidom interna�onale projecten te realiseren. Kandidaat met “can do” houding.

Interesse in deze vacature? Stuur vandaag nog uw sollicita�ebrief en CV naar: [email protected]

Jouw func�e: je maakt deel uit van een na�onaal salesteam verantwoordelijk voor de verkoop van hoogtechnologische producten en engineering in gebouwen-beheer. Je bent verantwoordelijk voor het uitbouwen vaneen commercieel netwerk bij Energy managementpartners in België en voorziet sales oplossingen opevenementen zoals beurzen, presenta�es en trainingen.

Jouw profiel: je bent industrieel ingenieur ICT/elektronica of klima�sa�e, Bachelor ICT/elektronicaof klima�sa�e. Kennis van HVAC is een absoluutpluspunt. Je bent meertalig: Engels, Frans enbeschikt over uitstekende communica�evaardigheden.

Innovation in integration55VACATURE

2 MEI 2009

Word Assistent import-exportregio GentU bent meertalig en wil vanuit een ondersteunende interne functie contact hebben metklanten en leveranciers over de hele wereld? Na deze opleiding heeft de wereld van import en export voor u geen geheimen meer!

Uw profiel: U bent werkzoekend. U bent contactvaardig, meertalig (Nederlands/Engels/Frans), sterk in organisatie, flexibel en stressbestendig. U kan functioneren op een niveau hoger onderwijs (hetzij door uw bedrijfservaring, hetzij door uw studieverleden).

Programma: commercieel Engels en Frans, MS Office, financiële, commerciële, juridische en logistieke vakken, bedrijfsbezoeken, sollicitatietraining en begeleiding naar stage en tewerkstelling.

Praktische informatie: deze voltijdse dagopleiding te Wondelgem start op 8 juni 2009 en eindigt in november 2009 (incl. bedrijfsstage van 5 weken).

Interesse? Stuur tijdig uw brief met CV naar VDAB, ter attentie van Regine Guillemaere,Industrieweg 50, 9032 Wondelgem, tel.: 09 254 11 28 of via e-mail [email protected] en u zal worden uitgenodigd voor een vrijblijvende infosessie.

Cevora. Een opleiding, een job!

Volgende stop:een bediendenjob

Cevora vzw en VDAB willen gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor de opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

www.cevora.bewww.vdab.be

Volgende stop:een bediendenjob

Supply chain manager

@@

055_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:20 Pagina 55

Page 58: vacature magazine 0205

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

Welc om e to a lp h a !

alpha Personal-Service GmbH

[email protected]

Waldstr. 235 • D-63071 Offenbach

+49 - (0)69 - 83 00 98 - 23��alpha

We are searching for

to work in an international company (Nintendo),

Frankfurt/Main, 21 years +,good knowledge of the Englisch language, experiencedin playing videogames, to live in Germany, full-time-job,

VIDEOGAME TESTERLocation:

dutch native tongue,

as soon as possible

www.videogametester.deinformation and job application:

Your function: You manage our network of service stations in theBrussels region. You are the vital link between the service station operatorsand all functional departments in the main office in Vilvoorde (shop,finance, technical, retail administration, etc.). • You are responsible for themanagement and the follow-up of sales (volumes and prices), financialmetrics, marketing, logistics, etc. • You ensure full compliance to our highcompany standards for safety, environmental awareness and businessethics. • You recruit and coach the service station operators. You spottraining needs where necessary and take action. • You monitor andanalyse fuel pricing versus our competitors and recommend actions withinour overall pricing strategy. • You keep sites operational at all times.

Your profile: University degree in business economics or equal byexperience with 2 to 3 years retail experience. • Perfectly bilingualFrench/Flemish with a good understanding of English. • Good PC skills(MS Word, Excel and Powerpoint). • Good organization and planningskills. • High level of energy, enthusiasm, initiative and commitmentto deliver. • Excellent communication and negotiation skills. • You livewithin the district area.

Are you interested in a fascinating job in dynamic environment?We offer you a challenging job in a growing business, where quality anda positive drive are key elements. An attractive salary with additionnalbenefits will be provided.

Please send your full career details toLily Geudens, LUKOIL Belgium N.V., Medialaan 50, 1800 Vilvoordeor e-mail at [email protected]

All applications will be dealt with the strictest confidence. More informationabout LUKOIL, see www.lukoil.com and www.lukoil.be

LUKOIL is the second largest privateoil company worldwidewith 150.000 motivatedemployees. Today LUKOIL ownsa retail network of 6.000 service stations in more than 20 countries. In Belgium, as part of this European marketingbusiness, LUKOIL successfully operates a network of 158 service stations, managed by independent service stationoperators.

For the headquartersbased in Vilvoorde,we are looking for an outstanding m/f:

DISTRICT MANAGERBRUSSELS AREA

Het dienstverleningscentrum Heilig Hartis een christelijk geïnspireerde instelling,

die via meer dan 500 gemotiveerde medewerkers een integraledienstverlening verzorgt aan kinderen en volwassenen met eenmatige, ernstige en diep mentale beperking.Wij zijn momenteel op zoek naar (m/v)

Dienstverleningscentrum Heilig Hart

GeïntGeïntereresseeresseerden kunnen hun kandidaden kunnen hun kandidatuur richttuur richten aan en aan hehet Dienstvt Dienstverleningscerleningscentrum Heilig Hartentrum Heilig Hart , ,

tt .a.v.a.v. Me. Mevrvr. C. Cecile Vecile Vandeandewwalal lele, personeelsdir, personeelsdirectecteureur,,LeernsestLeernsesteeneenwweg 53eg 53, 9800 Deinz, 9800 Deinzee

oof via de wf via de websitebsite: wwwe: www.dv.dvcheilighartcheilighart .be.be

• Een maatschappelijk werker

• Een kinesitherapeut

• Nachtbegeleiders

• Leefgroepbegeleiders

Succesvol rekruteren?

Contacteer Sofie Bonneuxop 02/481 15 88

56VACATURE 2 MEI 2009

Stedenbouwkundig ambtenaarDiplomavoorwaarden:- Houder zijn van een Master diploma dat toegang geeft tot het niveau A- Houder zijn van een diploma van een opleiding ruimtelijke ordening

Wij bieden- Aangename werksfeer- Diverse opleidingsmogelijkheden- Statutaire aanstelling

(vaste benoeming na gunstige proeftijd van 1 jaar)- Onmiddellijke indiensttreding- Weddeschaal: A1a-A3a

Aanvangswedde: minimum € 2.700 bruto per maandNa 4 jaar: minimum € 3.250 bruto per maand

- Voltijdse tewerkstelling: 37,5 uur/week

- Vrijdagnamiddag vrij- Glijdende werktijden- Vergoeding voor reiskosten- Hospitalisatieverzekering- Maaltijdcheques- Eindejaarscheques- Uitgebreide sociale dienst- 35 vakantiedagen

Kandidatuurstellingen :De kandidaturen dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en Schepenen, Kaakstraat 2 te 2160 Wommelgem en dienen per aangetekend schrijven verzonden te worden uiterlijk op 25 mei 2009.

Bijkomende inlichtingen, functiebeschrijving en -profiel, examenprogramma en sollicitatieprocedure kunnen bekomenworden op het gemeentesecretariaat, tel.: 03/355.12.56 of via onze website www.wommelgem.be

Het gemeentebestuur van Wommelgem streeft naar een dynamische en kwaliteitsvolle dienstverlening en is op zoek naar een (m/v):1 coördinator naschoolse vormingsactiviteiten (m/v)

deeltijds (19/38) – statutair – niveau A(met wervingsreserve)

Functieomschrijving:Je staat in voor een efficiënte en doelgerichte leiding en coördinatie van de naschoolse vormingsactiviteiten.

Wij vragen:• Je bent in het bezit van een diploma master in de muziek en diploma lerarenopleiding muziek• Je bent Belg • Je bent van goed gedrag en zeden en geniet de burgerlijke en politieke rechten • Je dient te slagen voor een gewoon aanwervingsexamen

Wij bieden:• Een boeiende job • Een aantrekkelijk salaris (1.352,79 euro bruto/maand) • Maaltijdcheques • Hospitalisatieverzekering• Fietsvergoeding en gratis woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer

Belangstelling?Functiebeschrijving, -profiel en verdere inlichtingen te verkrijgen op de personeelsdienst, [email protected] of tel. 015/30.72.71.

Je schriftelijke kandidatuur + curriculum vitae + kopie van de vereiste diploma’s, dient gerichtbij een per post verzonden schrijven of door overhandiging tegen ontvangstbewijs, aan het Collegevan Burgemeester en Schepenen, Gemeentestraat 21, 2570 Duffel, en dit uiterlijk op 20.05.2009.

De Secretaris, De Burgemeester,Eddy Borremans. Guido De Vos.

GEMEENTE DUFFELEen dynamisch bestuur waar dienstverlening aan de bevolking

centraal staat, werft aan

056_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:55 Pagina 56

Page 59: vacature magazine 0205

ACCOUNT MANAGER B2B (m/v)Uw Taak:• Uw grootste uitdaging bestaat eruit om in België verkoop te realiseren binnen een bestaande

klantenportefeuille, maar deze ook verder uit te breiden door je eigen prospectie.• U bezoekt daartoe een uiteenlopend cliënteel binnen de middelgrote en grote bedrijven en dit in

het kader van relatiegeschenken, incentives en personeelsgerichte acties.• Anderzijds staat u zelf in voor het vastleggen van uw afspraken en voor de opmaak van offertes.

Uw Profiel:• U hebt een dynamische en proactieve commerciële ingesteldheid.• Goede kennis van Frans, Nederlands en Engels is noodzakelijk.• U bent vertrouwd met alle courante pc-toepassingen (MS-Office).

Ons Aanbod:• Een job vol afwisseling en contacten, een aantrekkelijk en innoverend gamma producten,

een motiverend salaris met extralegale voordelen, waaronder een bedrijfswagen.

INTERNE VERKOOP RETAIL (m/v)Uw Taak:• U bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de Retail Managers.

Deze taak houdt ondermeer in:- Het verwerken van de binnenkomende bestellingen- Productinformatie doorgeven aan de retailers- Afspraken bevestigen i.v.m. visibiliteit in de winkels - Het telefonisch contacteren van de verschillende winkels om de stocksituatie te checken,

bestellingen op te nemen, enz.- Leveringsplanningen opmaken in samenspraak met de logistieke afdeling

Uw Profiel:• U bent dynamische ingesteld.• U bent stressbestendig en je bent zeer goed georganiseerd.• Zeer goede kennis van Nederlands en Frans is noodzakelijk.• U bent vertrouwd met courante pc-toepassingen (MS Word, MSExcel, MS Powerpoint, MSAcess).

Ons Aanbod:• Een kantoorjob vol afwisseling in een klein, dynamisch en snelgroeiend bedrijf.• Een motiverend salaris met extralegale voordelen.

PRODUCT DEVELOPER (m/v)Uw Taak:• Uw grootste uitdaging bestaat eruit om in België nieuwe cadeauboxen te realiseren over

verschillende thema’s.• U bezoekt daartoe verschillende mogelijke partners om de haalbaarheid te bespreken, om hen

te overtuigen deel te nemen.• U staat uiteraard zelf in voor het vastleggen van uw afspraken en voor de opmaak van offertes.

Uw Profiel:• U hebt een dynamische en proactieve commerciële ingesteldheid.• Goede kennis van Frans en Nederlands is noodzakelijk.• U bent vertrouwd met alle courante pc-toepassingen (MS-Office).

Ons Aanbod:• Een job vol afwisseling en contacten, een motiverend salaris met extralegale voordelen,

waaronder een bedrijfswagen.

COMMUNICATIEVERANTWOORDELIJKE (m/v)Uw Taak:• U bent verantwoordelijk voor de communicatiecampagne van Vivaboxes in België.

Deze taak houdt ondermeer in:- Het onderhandelen en realiseren van de mediacampagne op televisie en radio- Het onderhandelen en realiseren van de advertenties en editoriale rubrieken in tijdschriften en kranten- Het realiseren van de communicatiestrategie naar bedrijven- De verantwoordelijkheid van de strategie en de inhoud van de Vivaboxes website

Uw Profiel:• U hebt een ruime ervaring in deze branche in België.• U hebt een dynamische en proactieve commerciële ingesteldheid.• Goede kennis van Frans en Nederlands is noodzakelijk (goede kennis van Engels is een pluspunt).• U bent vertrouwd met alle courante pc-toepassingen (MS-Office).

Ons Aanbod:• Een job vol afwisseling en contacten, een motiverend salaris met extralegale voordelen, waaronder een bedrijfswagen.

Niets is zo leuk als een geschenk te kiezen! We ontwikkelen en verkopen een uniek en exclusief cadeaubonconcept voor de grote parfumhuizen, voor dranken en ticketting (concerten, vliegtuigen, museum, pretparken, enz….) voor demuziek-, game- en filmindustrie. Dit unieke concept werd al met enorm succes in België, Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigde Staten en Canada geïntroduceerd. Vivaboxes, een jong en internationaalbedrijf, gevestigd in Zaventem is dringend op zoek naar:

Hebt u interesse, stuur dan een e-mail met uw cv naar [email protected] - www.vivaboxes.com

57VACATURE 2 MEI 2009

SOMFY ontwikkelt producten en automatische systemen voor het openen en sluiten van alle openingen van woningen en gebouwen. Somfy is in veertig jaar uitgegroeid tot wereldmarktleider in Home Motion. Wereldwijd telt Somfy 69 vestigingen en zo´n 5400 medewerkers. Vanuit onze vestiging in Zaventem verzorgen 30 medewerkers de Belgisch/Luxemburgse markt. Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v):

KEY ACCOUNT MANAGERFunctie: Je beheert bestaande en nieuwe contacten met fabrikanten en assembleurs (BtoB) die je verder uitbouwt tot solide partnerships. Na een uitgebreide inwerk-periode stel je zelfstandig voor deze klanten de strategische accountplannen en het verkoopbudget samen en zorg je natuurlijk ook voor de realisatie daarvan. Je initieert en coördineert alle noodzakelijke activiteiten voor de klanten. Je verzamelten verwerkt marktinformatie en je werkt intensief samen met de marketingafdeling en deandere account managers, zowel nationaal als internationaal, voor het introduceren van nieuwe producten en het begeleiden van specifieke productontwikkelingen.

Profiel: Voor deze functie genoot je een hogere commerciële of gelijkgestelde opleiding. Je hebt aantoonbare affiniteit met techniek. Je hebt minimaal vijf jaar saleservaring en je beheerst de Nederlandse, Franse en Engelse taal uitstekend. Je bent een stevige commerciële relatiebouwer en strategisch denker. Niet alleen ben je energiek, daadkrachtig, creatief en initiatiefrijk, je bent bovenal in staat om zelf-standig en doelgericht op te treden. Verder ben je een team player en denk je in mogelijkheden en oplossingen.

Aanbod: Voor deze functie bieden wij je ruime ontplooiings-mogelijkheden in een gezonde, internationale en pro-

fessionele organisatie, maar werkend vanuit een klein team. Uitdaging, zelfstandigheid en verant-

woordelijkheid stellen je in staat je werkzaamhedenoptimaal uit te voeren. En natuurlijk bieden wij ook

een marktconform salaris en goede secundairearbeidsvoorwaarden, waaronder een bedrijfs-

wagen.

Geïnteresseerd? Mail je cv en motivatie naar:

over deze functie kun je altijd bellen met deheer Hans Devroe, Sales Manager Key Accounts

tel.: 02 712 07 70.

F e d e ra t i e v a n S o c i a l i s t i s c h e M u t u a l i t e i t e n v a n B ra b a n t

Business analystFunctie: u staat in voor de behoeftenanalyse van informaticaprojecten in verschillende domeinen van de ziekteverzekering en voor de optimalisatie van de processen. U bent belast met de redactie van functionele analyses en verantwoordelijk voor de opvolging van uw projecten tijdens de verschillende fases (analyse, programmering, test en implementatie).Dit houdt in dat u zorgt dat de gebruikers met de geïnformatiseerde oplossingen overweg kunnen. U helpt mee aan het samenstellen van documentatie en procedurehandleidingen en houdt deze up-to-date.U neemt deel aan zowel interne als externe overlegvergaderingen.U vormt de link tussen business (administratie) en informatica.

Profiel: u beschikt over een bachelor- of masterdiploma of enige ervaring in businessanalyse. U hebt goede communicatieve vaardigheden en bent sterk in organiseren, plannen en proactief bijsturen van uw taken om het naleven van de planning te verzekeren. U hebt minstens basiskennis Frans. Kennis van één of meerdere modelleertalen is een pluspunt.

De Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant geniet het vertrouwen van meer dan 571.000 leden. Om de dienstverlening te optimaliseren, zoeken wij voor spoedige aanwerving een (m/v):

Wij bieden een marktconform loon, aangevuld met o.a. maaltijdcheques, dertiende maand en groeps- en hospitalisatieverzekering. Tewerkstelling in een 36-urenweek met een variabel uurrooster. Wij zijn gevestigd op enkele minuten wandelen van het Centraal station.

Interesse? Richt uw kandidatuur met cv en foto vóór 12 mei 2009 aan FSMB, Directie Human Resources,Zuidstraat 111, 1000 Brussel of [email protected] selectieproeven zijn gepland op woensdagnamiddag 3 juni 2009.www.fsmb.be

Een mutualiteit voor elke leeftijd!

057_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:12 Pagina 57

Page 60: vacature magazine 0205

VACATURE & CO

Vacature kijkt samen metspecialisten voorbij de crisis

Op dinsdag 19 mei onderzoekt Vacature samen metarbeidsmarktspecialisten en professionals uit hetbedrijfsleven hoe de kandidatenmarkt er na de eco-nomische crisis zal uitzien. Hoe snel zal de ‘war fortalent’ opnieuw losbarsten? Hoe schaars zal Talentworden?

Het programma ziet er als volgt uit: na een kritischeanalyse van de arbeidsmarkt door Luc Sels (DecaanFaculteit Economische en BedrijfswetenschappenK.U.Leuven), onderstreept keynote speaker Nils Olaya Fonstad het belang van Talent voor de uit-bouw van een innovatieve Europese economie. Dezewereldautoriteit is verbonden aan de MIT Sloan Schoolof Management in Cambridge, Massachusetts en

INSEAD in Fontainebleau. Hij schetst in zijn voor-dracht ‘Providing talent for an innovative and sustainable Europe‘ een wereld na de crisis waarin dewar for talent meer dan ooit zal woeden. Aan de handvan boeiende cases stelt hij mogelijke oplossingen vooren gaat hij in op de rol van diversiteit.Tijdens het centrale debat gaan arbeidsmarktspecialistenmet professionals uit het bedrijfsleven in discussie over diversiteit. Het herbekijken van onze kijkop talent zal namelijk één van de belangrijke sleutels zijnom tot een oplossing te komen voor de toekomstigetalentschaarste. De conclusies van het debat wordenvoorgelegd aan Frank Vandenbroucke, Vlaams ministervan Werk, Onderwijs en Vorming. De minister reageerthierop tijdens een afsluitende rede. tekst Marjan Desmedt D

Vlaams minister Frank Vandenbroucke

Keynote speaker Nils Olaya Fonstad

BEVESTIG NU UW GRATIS DEELNAME AAN HET WHAT’S NEXT CONGRES OP

9 vacature.com/congres

What’s Next Congres - dinsdag 19 mei

058_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:45 Pagina 58

Page 61: vacature magazine 0205

www.cll.beAssocié à l’UCL

CLL Centres de Langues wenst haar team uit te breiden en is op zoek naar :

Freelancetrainers Nederlands (m/v)

Geïnteresseerd ? Stuur vandaag nog uw CV naar Sabine Thirion, Recruiting Officer : [email protected], place de l’Université 25, 1348 Louvain-la-Neuve.

Wij bieden een contract van onbepaalde duur onder het zelfstandige statuut of via het systeem van de derde betaler. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer inlichtingen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

-

COMMERCIEELVERTEGENWOORDIGER

Wij bieden jou

Heb je belangstelling?

--

Jouw kwaliteiten-

Om de verdere groei te ondersteunen zoeken we een gedreven, vlotte en commercieel ingestelde teamspeler (m/v).

NV Vandenbosch

-

www.nvvandenboschsa.be

59VACATURE 2 MEI 2009

Het College van Burgemeester en Schepenen werft, bij aanwerving of bij bevordering,een voltijdse verantwoordelijke van de dienst Uitvoering in de afdeling Beheer Openbaar

Domein en Installaties (technische dienst) aan in vastbenoemd verband. Als verantwoorde-lijke van de dienst Uitvoering sta je in voor de coördinatie van alle opdrachten met betrekking

tot de vaklui, de openbare reinheid en het openbaar groen. Via de ploegbazen coördineer je deplanning van diverse taken en hou je algemeen zicht op de geleverde prestaties. Je bent sociaal

vaardig en hebt oog voor veiligheid, organisatie en budgettering.

Houder zijn van een bachelordiploma, minimum 2 jaar nuttige ervaring bezitten en houder zijn van een rijbewijs B.

: Een boeiende job, gratis hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding en terug-betaling woon-werkverkeer openbaar vervoer.

zijn beschikbaar op de personeelsdienst (tel. 050/43 57 04 of [email protected]). De verloning gebeurt in weddenschalen B1-B3. Het brutojaarsalaris in

B1 bedraagt min. € 25.877,34 en max. € 34.695,76.

-

VERANTWOORDELIJKEDIENST UITVOERING VAN DE AFDELING BEHEER OPEN-BAAR DOMEIN EN INSTALLATIES (TECHNISCHE DIENST)

1 DIENSTHOOFD PERSONEELSZAKEN A1a-A3a (VOLTIJDS)

Voorwaarde:u heeft een diploma licentiaat/master uit de humane

wetenschappen en ervaring in de HRM-sector. Deze ervaring wordt als een belangrijk

selectiecriterium gehanteerd.

Voor meer informatieover de functie-inhoud kan u terecht bij:

Veerle Bydekerke, diensthoofd personeelszaken, 03 750 46 40, [email protected]

Uw cv met begeleidende brief schriftelijk of per e-mail is ten laatste op vrijdag 8 mei 2009 in ons bezit: OCMW

Beveren, t.a.v. de personeelsdienst, Oude Zandstraat 92,

Indien uw kandidatuur wordt weerhouden, volgen er in mei 2009 enkele selectieproeven. Wij voorzien de

indiensttreding zo snel mogelijk na de selectie.

werft aan in contractueel dienstverbandvoor onbepaalde duur

Voor algemene info en verloning: website www.ocmwbeveren.be of personeelsdienst: 03 750 46 42 of via

NAMENS HET OPENBAAR CENTRUMVOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

de secretaris Filip Thyssende voorzitter Ann Cools

www.ocmwbeveren.be

059_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:27 Pagina 59

Page 62: vacature magazine 0205

DIRECTIE & TOPMANAGEMENTALGEMEEN DIRECTEUR WELA ASCENTO 43

DEPARTEMENTSHOOFD PLANTIJN HOGESCHOOL 47

DIRECTEUR ACE GROEP T HUDSON 29

DIRECTEUR HORECA / INTERNE VERKOPEN PLOPSA 43

REGIOMANAGER MC - BAUCHEMIE 54

TECHNISCH DIRECTEUR CHATEAU PROMOTION SEARCH & SELECTION 45

INGENIEURSINGENIEUR OF ARCHITECT GEMEENTE GRIMBERGEN 50

INGENIEURS UZ LEUVEN 35

INGENIEURS EANDIS 41

MATERIAAL INGENIEUR VAN DE VELDE 28

PROJECTLEIDER GEM HAVENBEDRIJF A’PEN 32

PROJECTMEDEWERKERS FOD VOLKSGEZONDHEID SELOR 2

TECHNIEK & PRODUCTIE2 BOUWPLAATSOPZICHTERS BRUSSELS GEW HUISVESTINGMIJ 49

MANAGER KWALITEITSCONTROLE VAN DE VELDE 28

MANAGER MAINTENANCE VIANGROS 35

PROJECTLEIDERS FOD VOLKSGEZONDHEID SELOR 2

SERVICE TECHNIEKER(S) WEISHAUPT 31

TECHNICI EANDIS 41

TECHNISCH DESKUNDIGE-WERFOPVOLGING VUB 54

TECHNISCH MEDEW. OPENBARE WERKEN GEMEENTE GRIMBERGEN 50

WERKLEIDER BOUWKUNDE GEM HAVENBEDRIJF A’PEN 32

REDACTIE & COMMUNICATIECOMMUNICATIE SPECIALIST VAB ANAGO 31

COMMUNICATIEGERANTWOORDELIJKE VIVABOXES 57

HOOFD COMMUNICATIE & PR HOWEST 40

STAFMEDEWERKER INTERN. RELATIES VUB 54

SALES & MARKETING

2 COMMERCIEEL MEDEWERKERS RIWAX 40

ACCOUNT EXECUTIVE NRD 40

ACCOUNT EXECUTIVE CONCENTRA MEDIA REGIE 48

ACCOUNT MANAGER LC PACKAGING NV INVENTI 30

ACCOUNT MANAGER CARE CARROSSERIE ANAGO 33

ACCOUNT MANAGER B 2 B VIVABOXES 57

ALGEMEEN MANAGER DDF DIRECT DIALOGUE FUND VAN DER VELDE/ 63

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDEN BEZOOM.TV 40

COMMERCIEEL TALENT PLUS UITZENDKRACHTEN 39

COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER KAEFER BELGIE 50

COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER VANDENBOSCH 59

CUSTOMER SERVICE MEDEWERKERS NATUZZI 38

DISTRICT MANAGER LUKOIL 56

GETALENTEERDE VERKOPER TALENT 30

HARDFLOOR MANAGER BELUX TARKETT ASTON D’ECHERY 36

KEY ACCOUNT MANAGER SOMFY 57

KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL VIANGROS 35

LIAISON OFFICER / BUSINESS DEVELOPERS KAREL DE GROTE HOGESCH. 30

MANAGER COMMERCIEEL BELEID& DISTRIBUTI PARTENA 66

MARKETING ASSISTANT NATUZZI 38

NATIONAL SALES MANAGER DE PERSGROEP PUBLISHING 52

PRODUCT DEVELOPER VIVABOXES 57

PROJECTLEIDER / KEY ACCOUNT MANAGER WEISHAUPT 31

SALES ENGINEER HVAC ENTELEC CONTROL SYST 55

SALES EXECUTIVES KOOPJESKRANT 50

SALES INDIRECT CHANNELS ENTELEC CONTROL SYST 55

SALES MANAGER DRAKA RANGER 63

SALES REPRESENTATIVE VEKEMANS 49

SALES SUPPORT NATUZZI 38

TALENT IN SALES TRUVO BELGIUM 39

TECHNISCH COMMERCIEEL ADVISEUR STO 42

VERKOOPSMEDEWERKERS MASSIMO DUTTI 29

VERKOPERS WURTH BELUX 54

VERTEGENWOORDIGER WEISHAUPT 31

ZELFSTANDIGE UITBATERS ELDI 29

HR MANAGEMENTAFDELINGSVERANW PERSONEEL & ORGANISATI OCMW HALLE 34

DIENSTHOOFD PERSONEELSZAKEN OCMW BEVEREN 59

MEDEW PERSONEELSBELEID FEDERAAL ABVV 44

SR CONSULTANT HRM ASCENTO ASCENTO 43

CONSULTANCYCONSULENT BURGERZAKEN STAD VEURNE 44

CONSULENTEN CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

CONSULENTEN DIENSTENCHEQUES PARTENA 66

KLANTENADVISEURS PARTENA 66

TELE ADVISEUR PARTENA 66

JURISTIEKATTACHE - JURIST BRUSSELS GEW HUISVESTINGMIJ 49

JURIDISCH ADVISEUR VUB 54

STAFMEDEWERKER OPENBARE SECTOR WELZIJNSZORG KEMPEN 42

FINANCIËN2 COORDINATOREN POLISBEHEER ADD 34

AUDITOR, ACCOUNTANT OF JURIST BUREAU PIET H. VERMEEREN 39

BEDRIJFSANALIST GEM HAVENBEDRIJF A’PEN 32

BOEKHOUDERS CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

BUSINESS ANALYST FED SOC MUTUALITEIT. 57

CALCULATOR KAEFER BELGIE 50

FINANCIEEL BELEIDSMEDEWERKER KATHOLIEK VL ONDERWIJS 44

MEDEW ZIEKTEVERZEKERING PARTENA 66

POLYVALENTE MEDEWERKER BOEKHOUDING ABVV-ANTWERPEN 54

SR BOEKHOUDER KU LEUVEN 65

STAFMEDEW. BEGROTING & BELEIDSRAPPORT KU LEUVEN 65

STAFMEDEWERKER FINANCIELE PROCESSEN KU LEUVEN 65

STAFMEDEWERKER ONDERZOEKSBELEIG KU LEUVEN 65

TARIFICATIEBEH KMO, ZELFST. & PARTICUL ADD 34

TARIFICATIEBEHEERDER ONDERNEMINGEN ADD 34

TREASURY ASSOCIATE WHIRLPOOL BELGIUM 38

VERANTWOORDELIJKE FINANCIELE DIENST OCMW SINT-JOOST-TEN-NODE 51

ZELFSTANDIG KANTOORHOUDER CENTEA 47

LOGISTIEK & DISTRIBUTIEOPLEIDING TOT ASSISTENT IM- EXPORT CEVORA 55

PLANNER / DISPATCHER KAEFER BELGIE 50

SUPPLY CHAIN MANAGER AWW 55

ANDERE2 ZWEMBADCOORDINATOREN GEMEENTE GRIMBERGEN 50

ADV RUIMTELIJKE ORDENING & GROENBELEID STAD ANTWERPEN 47

ADVISEUR MOBILITEIT UNIZO 33

AFDELINGSVERANTW BESTUURSONDERSTEUN. OCMW HALLE 34

AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE GEMEENTE DENDERLEEUW 51

ALARMOPERATOR SECURITAS DIRECT 48

BELEIDSMEDEW OPENBARE WERKEN GEMEENTE GRIMBERGEN 50

DIENSTHOOFD STUDENTENHUISVESTING KU LEUVEN 65

DYNAMISCH MEDEWERKER(STER) NEUTRALE ZIEKENFONDS 59

INDIVID LOOPBAANBEGELEIDER/BIJBLIJVER ABVV-ANTWERPEN 54

INTERCULTUREEL BEMIDDELAAR OCMW SINT-JOOST-TEN-NODE 51

STAFMEDEWERKERS & EXPERTEN CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker

60VACATURE 2 MEI 2009

www.velde.be

Overzicht per functie

060_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:55 Pagina 60

Page 63: vacature magazine 0205

Maak al chattend kennis met je toekomstige werkgever

Op 13 mei organiseert Vacature de Grote Chatsessie. Al chattend kan je dan kennismaken met tal van boeiende werkgevers, zonder dat je zelfs hoeft buiten te komen. Ook als je meer wil weten over de jobinhoud van een bepaalde vacature ben je aan het juiste adres.

Schrijf je nu in voor de Grote Chatsessie en grijp je kans.Waar wacht je nog op?

SCHRIJF JE NU IN OP

9vacature.com/chatsessie

ErkendBureauVacatureVG.1186/B-JobscareersVG.1245/B

061_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:10 Pagina 61

Page 64: vacature magazine 0205

STEDENBOUWKUNDIG AMBTENAR GEMEENTE WOMMELGEM 56

TECHNISCH ASSISTENT (HULPKOK) OCMW LONDERZEEL 42

VERANTW OPENBAAR DOMEIN & INSTALLATIES STAD BLANKENBERGE 59

VIDEOGAME TESTER ALPHA PERSONAL-SERV 56

ADMINISTRATIEADMINISTRATIEF MEDEW IN GESCO STATUUT KOPA 40

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER GEMEENTE DENDERLEEUW 51

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER RIWAX 40

BELEIDSMEDEWERKER AZ SINT-BLASIUS 40

DOSSIERBEHEERDERS & ADMINISTRATIEF MED CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

DOSSIERMEDEWERKER VL FONDS LETTEREN 44

INTERNE VERKOOP RETAIL VIVABOXES 57

OFFICE MANAGER PARTENA 66

PROCESBEHEERDER STUDENTENADMIN. VUB 54

STEDENBOUWKUNDIG AMBTENAAR GEMEENTE GRIMBERGEN 50

TECHNISCH WERFBEDIENDE KAEFER BELGIE 50

TECHNISCHE BINNENDIENST WEISHAUPT 31

GEZONDHEID2 VERPLEEGEXPERTEN WIT-GELE KRUIS W.-VL 45

ADVISEREND GENEESHEREN CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

ARTS DIENST MEDISCHE REGISTRATIE AZ SINT-BLASIUS 40

COORDINATOR GEZINSZORG PARTENA 66

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE OCMW LONDERZEEL 42

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE SARE 48

KINESITHERAPEUT HET DVC HEILIG HART 56

MIDDENKADER DEPT VERPLEEGZORG SARE 48

MIDDENKADER VERPLEGING PSYCH. ZIEKENH H. HART 44

THUISVERPLEEGKUNDIGEN PARTENA 66

VERPLEEGKUNDIG MANAGER UZ LEUVEN 35

VERPLEEGKUNDIGE MET INFORMATICAKENNIS SARE 48

VERPLEEGKUNDIGEN SARE 48

VERPLEEGKUNDIGEN OCMW LONDERZEEL 42

VERPLEEGKUNDIGEN OCMW SINT-JOOST-TEN-NODE 51

CREATIEVE BEROEPENARCHITECT BRUSSELS GEW HUISVESTINGMIJ 49

STEDENBOUWKUNDIGE GEMEENTE HERSELT 44

MAATSCHAPPEL. DIENSTVERLENINGCOORDINATOR BELEIDSDOMEIN DIENSTVERLEN OCMW BORNEM JOBPUNT VLAANDEREN 28

HOOFD SOCIAAL ASSISTENT OCMW SINT-JOOST-TEN-NODE 51

HOOFD SOCIALE DIENST OCMW BORNEM JOBPUNT VLAANDEREN 28

LEEFGROEPBEGELEIDERS HET DVC HEILIG HART 56

MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT OCMW LONDERZEEL 42

MAATSCHAPPELIJK WERKER HET DVC HEILIG HART 56

NACHTBEGELEIDERS HET DVC HEILIG HART 56

SOCIAAL ASSISTENTEN OCMW SINT-JOOST-TEN-NODE 51

ICT & INTERNETCONSULTANT MS DYNAMICS NAV / CRM ESC 38

DATABASE ADMINISTRATORS CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

EXPERT DESKTOPMANAGEMENT & ASSETMANAG.KU LEUVEN 65

INFORMATICASPECIALISTEN EANDIS 41

INFORMATIEARCHITECT LOGISTIEK KU LEUVEN 65

IT ARCHITECTEN CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

JAVA SOFTWARE ENGINEERS CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

NETWERKBEHEERDER ICT ESC 38

SR ANALIST ONTWIKKELAAR SAP ABAP KU LEUVEN 65

SYSTEEMBEHEERDER VUB 54

ONDERWIJS & OPLEIDING2 OPLEIDINGSHOOFDEN BEDRIJFSMANAGEM. KAREL DE GROTE HOGESCH. 30

3 DEPARTEMENTSHOOFDEN HOWEST 40

4 VT (HOOFD)DOCENTEN-ONDERZOEKERS HOGESCH BRUSSEL 45

ADJ DEPARTEMENTSH ACADEMISCHE ZAKEN KAREL DE GROTE HOGESCH. 30

COORDINATOR NASCHOOLSE VORMINGSACTIV. GEMEENTE DUFFEL 56

EDUCATIEF MEDEW IN GESCO STATUUT KOPA 40

EDUCATIEF MEDEWERKERS CHRISTELIJKE MUTUALITEIT 33

FREELANCETRAINERS NEDERLANDS CLL CENTRES DE LANGUES 59

LECTOR SOCIAAL CULTUREEL WERK KAREL DE GROTE HOGESCH. 30

ONDERZOEKER CHEMIE KAREL DE GROTE HOGESCH. 30

OPLEIDINGSVERANTWOORDELIJKE ABVV-ANTWERPEN 54

TRAINER NATUZZI 38

RESEARCH & DEVELOPMENTADVISEUR EUROPESE ONDERZOEKSPROJECTEN KU LEUVEN 65

BIO INGENIEUR R & D VLEES VIANGROS 35

ONTHAAL & SECRETARIAATDIRECTIESECRETARIS HOGE RAAD ZELFSTANDIGE 39

62VACATURE 2 MEI 2009

Algemeen directeur Christophe GlorieuxOffice manager Linda De Nutte Accounting Walter Roos Operations & distribution managerInge Van den Bussche Operations & distribution assistant Ilse Borms Rapporting & Analyse Dieter Vermander

Redactie Vacature Hoofdredacteur Marian Kin(voor Kinco) Redactiechef Erik Verreet Redactie NicoSchoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost 02-482.03.54 Medewerkers: Eric Adams, KarinEeckhout, Catherine Nuyttens, An Olaerts, Bart Cabanier,Tom Dieusaert, Hans Moleman, Petra Quaedvlieg, EvyBallegeer, Ad Van Poppel, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez, Tom Ronse, Lore Callens, Matthieu Van Steenkiste, Dominique Soenens, GoeleGeeraert, Lies Lefever, Annick Claus, Marjorie BlommeRedactieraad Marianne Dewandeleer (PwC), JohanAlbrecht (Itinera Institute), Mireille Deziron (Jobpunt) Vlaan-deren), Bart Matheï (FIT), Ivo Belet (Europarlementariër)

Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici An Coosemans, Patricia Kempeneers, Manu DegreefMedewerkers Sara Sabbe, Yves Deploige, GuidoEvens, Hugo Gielen, Miet Truyers, Bob Haentjens

Advertenties Sales Director Nancy Werbrouck Salesmanager Marijke Van Impe Account managersRuth Janssens, Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Duncan Dilissen02-482.03.50 Commercieel assistenten Inge Seghers, Hilde De Wolf, Annemie Detroch, Krista Verlaeckt, Annick Rega, Sofie Bonneux 02-482.03.38Ordering & accounting Ann De Lange, An Parewijck,Lieve De Pauw 02-482.03.71

Marketing & research Marketing & researchmanager Diane Devriendt Research marketeerMarjan Desmedt Product manager Dries Mahieu,Bieke Helsen

Vacature/References InteractiveInteractive Director Marianne Edlund Sales DirectorNancy Werbrouck Account Managers Veerle Cajot, KimClaesen, Karl Van Lathem, Louise Claeys Bouuaert Internal Sales Siska Blanckaert, Christophe Lor,Anke Blommaert 02-481.15.09 Client ServicesManager Barbara Daelman Internal Account Execu-tive Liesbeth Teugels, Valerie De Valck Client ServicesAssistant Véronique Bamford 02-482.03.39 Project-leader IT & Development Josi Swerts Lead WebDesigners Ward Meremans Web Designers OlivierBeauchot, Graham Freeman Marketing ManagerKenny Spriet Internet & Research Marketeer AnnSimons Marketing Project Manager Brigitte Vermeulen Product Manager Florence Collard Netredactie Moïra Lens, Virginie Moriaux

Gedelegeerd bestuurderDirk Velghe Verantwoordelijke uitgeverChristophe Glorieux Pontbeekstraat 4, 1702 Groot-Bijgaarden

Vacature C.V. is erkend als bureau voor privatearbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onderhet nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaatkunnen ten allen tijde worden geraadpleegd opwww.vacature.com/rechtenkandidaat

Q COLOFONQ

Adverteren in Vacature?BEL 02-481.15.88 MAIL [email protected]

9

062_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 20:55 Pagina 62

Page 65: vacature magazine 0205

BEMIDDELING EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEPOSITIES

VUGHT | ZALTBOMMEL | ANTWERPEN | DÜSSELDORF

VERKOOPPOSITIES

63VACATURE 2 MEI 2009

De functieU bent verantwoordelijk voor de ver-koop van het product en de positione-ring van het merk Draka in België. U stelt hiervoor een businessplan op in lijn met het Europese marketingconcept van Draka. U vertaalt dit naar promotie- en verkoopactiviteiten die u zelf mede uitvoert. U onderhoudt een bestaand netwerk binnen toonaangevende tech-nische groothandels en legt hier tevens nieuwe kansrijke contacten. U heeft gesprekspartners op het niveau van management en inkoop. U sluit over-eenkomsten af die zijn gericht op part-nership en marktontwikkeling. Tevens

presenteert u Draka op beurzen. U rap-porteert aan de Directeur van Draka België. Daarnaast werkt u nauw samen met de International Sales Director van Draka.

Het profi elU heeft een afgeronde technische bachelor- of masteropleiding, bij voor-keur in de richting Elektrotechniek. Daarnaast beschikt u over minimaal vijf jaar ervaring in een commerciële functie. U bent bij voorkeur bekend met de tech-nische groothandelsbranche en weet deze kennis te vertalen naar succesvolle verkoopinitiatieven. U bent initiatiefrijk en

een teamplayer. U bent fl exibel en bereid voor 80% van uw tijd te reizen in België. U beschikt vanzelfsprekend over uitste-kende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse, Engelse en Franse taal.

Draka biedtEen uitdagende functie met concrete doorgroeimogelijkheden in een internatio-nale omgeving. Draka biedt uitstekende concurrerende arbeidsvoorwaarden. U krijgt een uitgebreid inwerkprogramma waarbij u kennismaakt met de producten en processen van Draka. De standplaats voor de functie is Zaventem.

Sales ManagerBusiness Development van de Belgische markt

Draka is een onderneming die wereldwijd kabels ontwikkelt, produceert en verkoopt. De activiteiten zijn onder-verdeeld in communicatiedoeleinden (Draka Communications) en laagspannings- en speciaalkabeltoepassingen (Draka Energy & Infrastructure en Draka Industry & Specialty). Draka is een mondiale speler die zich kenmerkt door innovatie, kwaliteit en klantgerichtheid. De vestiging in België maakt deel uit van de divisie Energy & Infra Europa en is gevestigd te Zaventem. Voor deze opdrachtgever zijn wij op zoek naar:

Reageren?Reacties ontvangen wij graag binnen 14 dagen via onze website ranger.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Thijssen via +31 24 3882299.

ranger.nl

Werving & SelectieAssessmentCoaching & DevelopmentOrganisation & HR ConsultingInterim Management HR Interim Professionals

063_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 19:16 Pagina 63

Page 66: vacature magazine 0205

SLUITERTIJD

De ontwikkeling van het windmolen-park aan de Thorntonbank voor deNoordzeekust van Oostende wekt algeruime tijd heel wat belangstelling.Zes maanden lang volgden 40 gidseneen opleiding om particulieren viarondvaarten het gebied te laten ont-dekken. Rederij Franlis, dat vorig jaaral 1.000 werknemers van binnen- en

buitenlandse bedrijven mee op zee nam, verzorgde metsteun van de federale overheid samen met onder ande-re Natuurpunt vzw en windmolenbouwer C-Power diegidsenopleiding. "Vandaag kunnen ook particulierengenieten van de uitleg over de fauna en flora op deNoordzee en de technische aspecten van het wind-molenpark tijdens een windmolencruise," aldus MichelSeeger, zaakvoerder van de rederij.tekst Nico Schoofs | foto Lies Willaert D

Elke week stellen we scherp op een werkplek met een bijzonder verhaal.

2 Woensdag 29 april, Thorntonbank, 30 kilometer voor de kust van Oostende

064_GPV1QU_20090502_VMGBI 29-04-2009 21:12 Pagina 64

Page 67: vacature magazine 0205

De K.U.Leuven is een eigentijdse universiteit die voortbouwt op een solide traditie en die met een open blik naar de toekomst kijkt. Dagelijks werken we aan kwalitatief hoger onderwijs en toonaangevend wetenschappelijk onderzoek. Om onze ambities verder te realiseren, zijn volgende diensten op zoek naar enthousiaste medewerkers (m/v) om hun teams te versterken:

www.kuleuven.be/vacatures

Meer info over al onze vacatures en online solliciteren:

Voor de Financiële Diensten

Stafmedewerker FinanciëleProcessen VBE200916

Op fi nancieel-administratief vlak worden de processen binnen de K.U.Leuven uitgevoerd in SAP door een centrale Financiële Dienst van 65 personeels leden, samen met circa 250 decentrale antennemedewerkers. Als staf medewerker fi nanciële processen werk je in team met je collega’s van de dienst Organisatie Financiële Processen aan het initiëren en doorvoeren van veranderingstrajecten, zowel binnen de centrale Financiële Diensten als universiteitsbreed.

Stafmedewerker Begroting en Beleidsrapportering VBE200917

Om de gestage groei van de universiteit zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve termen te kunnen aanhouden, wordt binnen de K.U.Leuven werk gemaakt van de verdere uitbouw van het fi nancieel beleids informatieplatform. In deze context wordt een nieuwe stafmedewerker begroting en beleidsrapportering aangetrokken. Na een inloopperiode van analyse en studie van de werking van de universiteit word je verant woordelijk voor een ruim pakket controllingtaken ter optimalisatie van het fi nancieel beheer. Je maakt deel uit van de dienst Financiële Planning en Beleid, een team experts dat rapporteert aan de fi nancieel directeur.

(Sr.) Boekhouder VBE200920Als ervaren boekhouder met groeipotentieel sta je in voor een set transacties en rekeningen van de K.U.Leuven. Je rapporteert aan het diensthoofd Boekhouding en Consolidatie en maakt deel uit van een gemotiveerd team dat in een sterk geautomatiseerde omgeving kwaliteitsvolle dienstverlening biedt aan de ganse universiteit. De snelwijzigende omgeving waarbinnen je werkt, is een permanente stimulans voor innovatie en verbetering.

Voor de Groep Humane Wetenschappen

Stafmedewerker Onderzoeksbeleid VBC200912

Binnen de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de onderzoeksactiviteiten van het departement Accountancy, Finance and Insurance (AFI). Dit houdt o.m. in dat je op zoek gaat naar fi nancieringsmogelijkheden voor onderzoek bij de overheid en het bedrijfs-leven, dat je adviseert bij het schrijven en indienen van onderzoeksprojecten en dat je creatief meedenkt om meer onderzoeksmiddelen te bekomen, …

Voor Algemeen Beheer

Informatiearchitect Logistiek VBF200907De K.U.Leuven maakt gebruik van SAP voor de automatisatie van haar administratieve processen. De informatiearchitect initialiseert en werkt mee aan de verdere optimalisatie hiervan binnen het domein logistiek. Je vervult een brugfunctie tussen de centrale IT-afdeling en de business. Je bent het aanspreekpunt voor de beleidsverantwoordelijken en sleutelgebruikers.

Voor ICTS, de centrale informaticadienst van de K.U.Leuven

Sr. Analist-ontwikkelaar SAP ABAP VBF200908

K.U.Leuven is piloot voor Vlaanderen inzake de SAP-module Campus Management. Het omvat de onderwijs- en studentenprocessen. Als sr. analist-ontwikkelaar SAP ABAP zal je meewerken aan de verschillende SAP-gerelateerde projecten. Je vertaalt o.a. functionele specifi caties in een goed technisch ontwerp. Je analyseert technische en programmatorische problemen. Je ontwikkelt, implementeert en test de softwarebouwstenen (functiemodules, rapporten, transacties, interfaces, formulieren, …).

Expert Desktopmanagement & Assetmanagement VBF200909

Je bent als expert mee verantwoordelijk voor het uitbouwen, optimaliseren en onderhouden van systemen die desktopmanagement, softwaredistributie en assetmanagement van clients (pc’s, pda’s, …) mogelijk maken. Met jouw kennis en ervaring bied je derdelijnssupport voor de gebruikersondersteuning van jouw afdeling.

Voor K.U.Leuven Research & Development (LRD)

Adviseur EuropeseOnderzoeksprojecten VBE200918

LRD biedt ondersteuning bij het aanvragen en onderhandelen met de Europese Commissie van onderzoeksprojecten in het kader van de Europese Kader-programma’s voor Onderzoek. Als adviseur Europese onderzoeksprojecten sta je in voor de opvolging van de Europese regelgeving omtrent diverse fi nancierings-vormen van onderzoek en voor het administratief management en de fi nanciële opvolging van de onderzoeksprojecten. Op het vlak van algemene interne communicatie ben je de schakelpersoon tussen Financiële Dienst en onderzoeker.

Voor Studentenvoorzieningen

Diensthoofd Studentenhuisvesting VBE200911

Studentenhuisvesting is één van de afdelingen van Studentenvoorzieningen en omvat zowel de Huisvestingsdienst (advies en informatie) als het beheer van een groot aantal studentenresidenties (eigen kamerverhuur). Je leidt en organiseert het geheel van activiteiten en geeft input aan het beleid teneinde een kwaliteits-volle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij te dragen tot de realisatie van de doelstellingen en de missie van Studentenvoorzieningen.Je stuurt medewerkers aan en superviseert hun dagelijkse werkzaamheden (voor de deelentiteit) om zo een effi ciënte en continue werking van het eigen team te garanderen en de operationele doelstellingen te behalen.

K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Ontdek jezelf, begin bij de wereld.K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Ontdek jezelf, begin bij de wereld.Ontdek jezelf, begin bij de wereld.

Page 68: vacature magazine 0205

Partena ziekenfonds & partners is méér dan alleen een ziekenfonds. Het is een geheel van dienstverlenende bedrijven met een globaal aanbod op het vlak van gezondheid, zorg en persoonlijk comfort. Vanuit onze hoofdzetel in Gent zorgen wij voor een proactieve klantenservice in heel Vlaanderen. Om ons groeibedrijf verder uit te bouwen streven we naar 1.500 medewerkers tegen eind 2009. We blijven dus op zoek gaan naar nieuwe competente en enthousiaste collega’s.Kiezen voor Partena ziekenfonds & partners is kiezen voor een werkgever die investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Op onze jobsite vind je alle info over Partena ziekenfonds & partners als werkgever én over jouw droomjob!

Wat houdt deze functie in?Je staat in voor het uitwerken (visie) en implementeren van het com-mercieel beleid en zorgt ervoor dat ons verkoopsverhaal strategisch en tactisch wordt verankerd in Partena ziekenfonds & partners zodat de omzet verder groeit. Om deze omzetgroei te realiseren, werk je intensief samen met 4 regiomanagers die de distributie aanstu-ren. Zij hebben P&L verantwoordelijkheid voor hun regio. Je stuurt eveneens de manager marketing/externe communicatie en de ma-nager contact center aan. Daarnaast verzeker je dat het commercieel beleid hoog op de managementagenda staat. Je rapporteert aan debestuurder-directeur.

Wat verwachten wij van jou?

het vlak van sales management in een dienstverlenende omgeving

manager met een open communicatiestijl die succesvolle ervaring

scharen achter onze waarden en kerncompetenties: onafhankelijk, klant- en resultaatgericht, innovatief, coachend, commercieel bewust en veranderingsbereid. Je bent vlot tweetalig.

Groeibedrijfzoekt talentmet potentieel!

Wat mag jij van ons verwachten?

organisatie ‘in beweging’ die diensten aanbiedt op het domein van ziekteverzekering, gezondheid, zorg en persoonlijk comfort.

een uitgebreid pakket extralegale voordelen.

Interesse om mee met ons te groeien?Reageer dan met cv, motivatie en vermelding van de juiste functie naar [email protected] naar onze jobsite www.par†ena-partners.be/jobs

www.partena-partners.be/jobsMeer info over deze vacatures:

MANAGER COMMERCIEEL BELEID EN DISTRIBUTIELid van het Management Team

Partena ziekenfonds & partners, hét groeibedrijf in zorg- en comfortdiensten heeft nog meer boeiende functies voor competente en enthousiaste m/v’s!

COÖRDINATOR GEZINSZORG Gent

MEDEWERKERS ZIEKTEVERZEKERING Gent

TELE-ADVISEUR Gent

THUISVERPLEEGKUNDIGEN Gent

OFFICE MANAGER Wezembeek-Oppem / Leuven

KLANTENADVISEURS Brussel, Antwerpen, Oostende en Leuven

CONSULENTEN DIENSTENCHEQUES Antwerpen, Aalst en Leuven

CONSULENT DIENSTENCHEQUES WERVING EN SELECTIE Vlaams-Brabant

We zoeken ook nog 200 HUISHOUDHULPEN

Partena 28-04-2009 09:48 Pagina 1