Moerdijkse Bode 26-11-2014

download Moerdijkse Bode 26-11-2014

of 28

 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  243
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 26-11-2014

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 16.500tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  Vacatures bij jou in de buurtZoek en vind lokale vacatures opwww.brabantwerkt.nl

  26 NOVEMBER 2014WEEK 48

  Huisartsen nemen na bijna dertig jaar afscheid

  Nieuwe schommel voor basisschool de Klaverhoek

  ZEVENBERGEN - Basisschool De Toren uit Zevenbergen ondersteunt wederom de jaarlijkse Serious Request actie van 3FM, waarbij geld wordt opgehaald voor het Rode Kruis. Dit jaar wil de school deze actie ondersteunen door het inzame-len van zoveel mogelijk lege flessen. Het statiegeld dat hiermee opgehaald wordt, wordt op vrijdag 19 december gedoneerd bij Living In A Box aan de Zuidhaven. Wie de actie wil ondersteunen, kan vanaf he-den lege fles(sen) in de centrale hal van de school in de daarvoor bestemde kliko deponeren. Ook als u geen kinderen op school heeft mag u natuurlijk uw flessen komen inleveren aan de Witte Arend 2.

  De Toren steunt Serious Request

  KLUNDERT - Op 30 november geven de ko-ren uit de voormalige RK Kerk aan de Mo-lenstraat in Klundert een concert ter gele-genheid van het 50-jarig priesterschap van Pastor Dirven. Deze kerk wordt nu beheerd door Stichting Cultureel Centrum Klun-dert. Meer dan 35 jaar heeft de pastor in Klundert gewerkt als priester. Het concert begint om 14.00 uur. Iedereen is welkom, ook de mensen die niet hier ter kerke zijn gegaan, maar toch naar de liederen willen luisteren of nog de hand willen schudden met Pastor Dirven. Henk Strootman zal ook zijn medewerking verlenen om een aantal liederen ten gehore te brengen. De toe-gang is gratis.

  Jubileumconcert Pastor Dirven

  ZEVENBERGEN - Een 40-jarige man uit Zevenbergen is vorige week in Oosterhout aangehouden op verdenking van heling. Op zijn aanhangwagen stonden een snor-fiets en twee fietsen. Opvallend was dat de kentekenplaat van de snorfiets was verbogen waardoor het kenteken niet leesbaar was. Bij navraag bleek dat dit voertuig op 2 november ergens was ont-vreemd. Verder bleek aan de hand van het framenummer dat een van de fietsen ook gestolen was. De verdachte ontkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan heling. Hij had de fietsen en de snorfiets opgeladen bij een vriend om hem te helpen. De politie stelt een nader onderzoek in.

  Zevenbergenaar verdacht van heling

  ZEVENBERGEN - In de maanden november, december en januari worden er schilderij-en van kunstenares Corrie Thijssen in Plus-punt Serena in Zevenbergen tentoonge-steld. Op de expositie zijn werken te zien van onder andere dieren en landschappen in pastel en olieverf. De tentoonstelling van kunstenares Corrie Thijssen is te be-zichtigen tijdens de openingstijden van Pluspunt Serena: die zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur en op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het bezoekadres van Pluspunt Serena bevindt zich aan de Zandberg 1 in Zeven-bergen.

  Expo schilderijen van Corrie Thijssen

  DOOR PETER HOUTEPEN

  De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de man zijn toen 36-jarige ex-echtgenote en moeder van drie kinderen op vrijdag 10 januari van dit jaar in de garage bij zijn woning om het leven heeft gebracht. Dat gebeurde na een geschil over financile zaken. William R. sloeg het slachtoffer met haar hoofd tegen de vloer, trapte met kracht op haar hoofd en kneep haar keel dicht. Nadat zijn ex was overleden, vervoerde hij

  het lijk naar het water aan de Schansdijk in Zevenbergen om het daar achter te laten. Het lichaam van de vrouw en een aantal van haar spullen werden twee dagen later op zijn aanwijzingen gevonden.

  PlanDe rechtbank acht niet overtuigend bewe-zen dat William R. zijn ex-vrouw met voor-bedachten rade heeft gedood. De vraag of er sprake is geweest van moord, heeft de rechtbank moeten beantwoorden aan de

  hand van de verklaringen van de man zelf. Uit die verklaringen komt naar voren dat de man op 10 januari eerst het plan had opge-vat om Oskam te vermoorden. Hij had hier-voor enkele zeilen en een mes klaargelegd, maar dat plan later weer losgelaten. Pas toen zijn ex-vrouw hem in de garage een forse duw gaf, zouden de stoppen bij hem zijn doorgeslagen waarna hij in een plotse-linge gemoedsopwelling handelde.

  GematigdOmdat de rechtbank deze verklaringen niet volstrekt ongeloofwaardig acht, vindt de rechter moord niet bewezen. Mede daar-door valt de straf lager uit dan de officier van justitie twee weken eerder had geist.

  De straf is verder enigszins gematigd omdat de verdachte volgens deskundigen ten tijde van de misdaad licht verminderd toereke-ningsvatbaar was.

  Ook had William R. een blanco strafblad en toonde hij tijdens de zitting in de rechtbank oprecht berouw van zijn daad. Niettemin is naar het oordeel van de rechtbank sprake geweest van een zeer ernstig feit. De man heeft zeer veel geweld gebruikt en de nabe-staanden enkele dagen in tergende onzeker-heid gelaten over het lot van de vrouw.

  Tien jaar cel voor doden van Claudia OskamRechtbank acht moord niet overtuigend bewezen

  ZEVENBERGEN/BREDA - De rechtbank in Breda heeft de 39-jarige William R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor het doden van zijn ex-vrouw Claudia Oskam in Zevenbergen. Twee weken eerder werd tegen de verdachte nog 14 jaar cel geist.

  Jachthonden gehoorzamen op en rond fortTijdens provinciale proef in Hei jningen

  HEIJNINGEN - De teef Chasseressa Charismatique du Bois de la Ratere, roepnaam Tiko, brengt gehoorzaam de gevonden haas naar zijn bazin Wilma van Spaandonk. Tiko nam met nog 26 andere honden deel aan de Provinciale Jachthondenproef van Brabant en Zeeland op en rond fort Sabina in Heijningen. Ze moesten hazen en konijnen ophalen en een dummy voor een fazant; geen echte vanwege de uitbraak van de vogelgriep. FOTO TIES STEEHOUWER

  ETTEN-LEUR De zes gemeenteraden van de gemeenten die samenwerken in de gemeenschappelijke regeling Werkplein Hart van West-Brabant hebben allemaal toestemming gege-ven voor de oprichting daarvan. Het gaat daarbij om de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosen-daal, Rucphen en Zundert.

  De gemeenschappelijke regeling Werk-plein Hart van West-Brabant gaat vanaf 1 januari in. Met de bezegeling van de zes gemeenteraden kan ook een Dagelijks Bestuur en een Algemeen Bestuur aange-wezen worden, dat gaat bestaan uit col-legeleden uit de verschillende gemeenten.

  De voorzitter is gevonden in de heer Bas Kurvers (35). Hij is momenteel plaatsver-vangend afdelingshoofd van de afdeling Bestuurlijke en Strategische Advisering in de gemeente Rotterdam. Kurvers begint op 1 december en is aangesteld voor een duur van twee jaar.

  Het Werkplein, met twee hoofdlocaties in Roosendaal en Etten-Leur, richt zich op de inwoners van de zes gemeenten die aan-spraak willen maken op een bijstandsuit-kering en/of ondersteuning zoeken bij het vinden van werk. Simpel gezegd moet het Werkplein Hart van West-Brabant zoveel mogelijk inwoners aan regulier werk hel-pen.

  Gemeenteraden akkoord met Hart van West-Brabant

  William R. handelde in plotselinge

  gemoedsopwelling

  Problemen met uw huid?

  Bezoek een gespecialiseerd medisch centrum

  Zomergemstraat 2A, 4826 CW Breda T 076 5780050 www.dermcentrum.nl

  Problemen met uw huid?

  Bezoek een gespecialiseerd medisch centrum

  Zomergemstraat 2A, 4826 CW Breda T 076 5780050 www.dermcentrum.nl

  SCHIMMELNAGELS

  Zomergemstraat 2a

  geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

 • NU NOG LAGERE PRIJZEN!!!

  KOOPZONDAG30 NOVEMBER

 • ACTUALITEIT

  PAGINA 3

  Altijd actueelen altijd bij de hand

  WWW.INTERNETBODE.NL

  DOOR ANJA BOUWMAN

  De artsen hebben elkaar in de jaren tach-tig leren kennen in Nairobi waar zij beide werkten. Na terugkomst in Nederland begon Van Hemsbergen de praktijk in Wil-lemstad. Boeyinga volgde twee jaar later, omdat hij eerst zijn huisartsenopleiding moest doen. Het werk hier was in feite net zo breed als in de tropen, vertelt Van Hemsbergen. Daar liepen onze taken uit-een van opereren tot aan lepra- en tuber-culosebestrijding. In Willemstad hebben we zon 3.200 patinten, deden we tot 1999 zon vijftig bevallingen per jaar, had-den we tot 1995 een consultatiebureau en tot drie jaar geleden hielden we ook een apotheek.

  Minder dienstenVanouds is het gebruikelijk dat huisartsen hun hele leven in hun eigen praktijk blijven werken. Dat verandert echter. Van Hems-bergen: Het beroep huisarts wordt meer en meer een aangelegenheid van parttime werkende vrouwen. Zij werken graag in een gemeente die gunstig is ten opzichte van het werk van hun man. Daardoor is het makkelijker om van werkplek te switchen. Ook door de opkomst van de huisartsen-posten. Sommige huisartsen werken in

  dienstverband, maar ook als dat niet zo is, zijn de veranderingen groot. We hebben veel minder diensten en daardoor is ons sociale leven een stuk groter geworden. Dat is maar goed ook, want het werk zou anders niet meer vol te houden zijn. Ook voor patinten ziet hij vooral voordelen. Het lijkt misschien ver weg, een huisart-senpost in Roosendaal, maar de acute hulp is nu een stuk beter geregeld dan vroeger. ProceduresDe grootste verandering in hun vak noe-men Boeyinga en Van Hemsbergen de verregaande administratie en organisatie. De meeste behandelingen verlopen via bepaalde protocollen en procedures, waar verslaglegging van moet worden gedaan naar de zorgverzekeraars. In feite leveren