Moerdijkse Bode 13-07-2016

download Moerdijkse Bode 13-07-2016

of 40

 • date post

  05-Aug-2016
 • Category

  Documents

 • view

  233
 • download

  13

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 13-07-2016

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  13 JULI 2016WEEK 28

  MOERDIJK - De Japanse producent van non-ferro metalen en cement, Mitsubishi Materials Corporation (MMC), gaat zich op een locatie van ongeveer drie hectare vestigen aan de Energieweg op het haven- en in-dustrieterrein Moerdijk.

  DOOR PETER HOUTEPEN

  De vestiging van MMC in Moerdijk biedt werkgelegenheid aan circa vijftig perso-nen. Het bedrijf heeft voor de haven van Moerdijk gekozen vanwege de gunstige ligging. De bouw start nog dit jaar. In 2017 wordt de fabriek in gebruik genomen.

  RecyclingMitsubishi Materials Corporation is niet alleen een grote non-ferro metaal- en ce-mentproducent, maar ook een belangrijke speler in de recyclingindustrie. Het bedrijf (her)gebruikt materialen op innovatieve wijze.

  AmbitieFerdinand van den Oever, directeur van Ha-venschap Moerdijk, is dan ook blij met de komst van dit nieuwe bedrijf: De vestiging van Mitsubishi Materials Corporation sluit goed aan bij onze ambitie om het aanwe-zige re- en upcyclecluster, en daarmee de circulaire economie, verder te versterken.

  Japans bedrijf vestigt zich op industrieterrein Moerdijk

  Echtpaar Van Merode drijvende kracht naast de tennisbaan

  MOERDIJK - Raadslid Cees Huijssoon van de fractie van Onafhankelijk Moerdijk wil van het college van burgemeester en wethouders weten of de inwoners van de gemeente Moerdijk nog voorlichting krijgen over asbestdaken. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Eige-naren van gebouwen met asbesthoudende bedekking moeten deze voor die tijd ver-wijderen. Voor deze sanering is door het Rijk in totaal 76,3 miljoen euro beschikbaar gesteld; de eerste 10 miljoen daarvan voor dit jaar. Omdat voor dit jaar dus al subsi-die verstrekt kan worden, zouden inwoners van de gemeente Moerdijk hiervoor in aan-merking kunnen komen, aldus Huijssoon.

  Raadslid stelt vragen over asbestdaken

  ZEVENBERGEN - Even leek een sensatie in de lucht te hangen bij het oefenduel dat een Moerdijkse selectie vorige week op het terrein van Virtus in Zevenbergen speelde tegen NAC Breda. Het team van spelers van de verschillende voetbalver-enigingen uit de gemeente Moerdijk pakte in de eerste helft brutaal de leiding door een doelpunt van Noordhoek-speler Jordy van Geel en hield die voorsprong tot aan de thee vast. Na de pauze stelde NAC orde op zaken. Jeugdspeler Richelor Sprangers had met vier doelpunten een groot aandeel in de uiteindelijke 1-6 overwinning. De an-dere twee treffers waren van Grad Damen en Danny Verbeek.

  Moerdijkse selectie houdt knap stand

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Er is keuze uit drie afstanden, 110, 85 en 60 kilometer. De 110 kilometer kent twee snelheden: 30 en 28 kilometer per uur; de 85 kilometer wordt met 28 per uur gereden en de 60 kilometer kent een snelheid van 25 per uur.Naast de toertochten voor wielerrecrean-ten is er ook een fietstocht voor senioren.

  De seniorentocht wordt georganiseerd in samenwerking met Fietsclub Senioren Ac-tief Zevenbergen. Dit jaar wordt voor het eerst ook een fami-liefietstocht georganiseerd. Deze tocht is ongeveer 25 kilometer lang. Inschrijven kan op de website (www.prof-rondezevenbergen.nl) of op zaterdag 6 au-gustus in de feesttent op de Markt vanaf 11.30 uur.

  Niet-licentiehoudersDit jaar staat tijdens het Moerdijks Wie-lerweekend voor het eerst een Funrace op het programma. Dit is een wedstrijd om het open kampioenschap van de gemeente Moerdijk voor niet-licentiehouders. Ie-dereen, ongeacht leeftijd, man, vrouw, trimmer, et cetera, kan meerijden. Echter KNWU-licentiehouders en leden van an-dere bonden zijn uitgesloten. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een racefiets; daarnaast is een schaalhelm verplicht.

  KlassementenDeze wedstrijd wordt verreden op zater-dag 6 augustus 2016 om 17.30 uur op een

  deel van het parcours van de profronde en gaat over een totale afstand van 36,4 kilo-meter (ofwel 35 ronden) voor de mannen en 31,2 kilometer (ofwel 30 ronden) voor de vrouwen. Het klassement zal worden opgemaakt in drie categorien, namelijk mannen beneden de 50 jaar, mannen bo-ven de 50 jaar en dames. De eerste plaats wordt beloond met een heuse kampioen-strui. Voor alle verdere informatie en in-schrijving, is het raadzaam voornoemde website te raadplegen. Met deze wedstrijd voegt de Stichting Wielerronde Zevenbergen een nieuw competitief element toe aan het zaterdag-programma.

  Toertochten en Funrace in wielerweekendSticht ing Wielerronde Zevenbergen voegt nieuwe elementen toe aan evenement

  ZEVENBERGEN - De Stichting Wielerronde Zevenbergen organiseert op zaterdag 6 augustus in samenwerking met TWC Zevenbergen en Cycling Ambassadors West Brabant wederom een aantal toertochten. Het zijn pe-lotonstochten die begeleid worden door motoren. Alle tochten lopen over het parcours van de wielerklassieker Ster van Moerdijk.

  MOERDIJK - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk heeft besloten de Stichting Cultuur Moer-dijk eenmalig een subsidie te verlenen van 5.000 euro voor het ontwikkelen van de lessencyclus Monumenten voor een periode van twee jaar. Voorwaarde bij het verlenen van de subsidie is dat gedurende twee jaar minimaal zes scholen gebruik maken van de les en dat de Stichting Cul-tuur Moerdijk zich inzet om de lessency-clus goedkoper aan de basisscholen aan te bieden, zodat meer scholen hier gebruik van kunnen maken. De les zal deel uit gaan maken van de lesmap Moerdijkse Canon Levensecht.

  Eenmalige subsidie voor lessencyclusEieren gooien op Zevenbergs kampioenschap

  Derde opeenvolgende t i tel voor Tjeu Snoei js en Dominique van Hei js t

  ZEVENBERGEN - L.V. Wa nie is Ken nog komme! heeft dit weekend voor de derde keer het open Zevenbergs kampioenschap eiergooien georganiseerd. Er schreven zich maar liefst 64 koppels in voor deelname. Bij het eiergooien wordt onderhands gegooid met een voor consumptie afgekeurd (rauw) ei. Ieder koppel krijgt bij aanvang twee eieren. Zodra de eieren beide kapot zijn, ligt het koppel uit de competitie. Bij iedere ronde wordt de afstand met tweenhalve meter vergroot. Het koppel dat uiteindelijk over de grootste afstand een ei heel weet te vangen, wint de wisselbeker. Voor het derde opeenvolgende jaar gingen Tjeu Snoeijs en Dominique van Heijst er met de winst vandoor. Zij gooiden en vingen over een afstand van 27,5 meter allebei de eieren. Geen nieuw record, wel een evenaring van vorig jaar. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

  Tweede editiePuur Genietengroot succes

  VANDAAGIN DE BODE

  2016juli

  EditiEBergen op Zoom | tholen | Woensdrec

  ht | SteenbergenEditiE

  Bergen op Zoom | tholen | Woensdrecht | Steenbergen

  2016juli

  in deze uitgave

  Sudoku's,

  kruiswoord- en ander

  puzzels

  evenementen

  kalenders

  puzzel mee en win mooie

  prijzen!Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode of de E-paper op je tablet/smartphone op jouw vakantiebestemming en maak kans op een mooie prijs!

  IK GA OPVAKANTIE EN IK NEEM MEE. . .

  DE BODE

  WIN een bode actiepakket t.w.v. 50,- + jouw foto in de Bode

  Stuur je mooiste foto naar: foto@internetbode.nlVermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 31 augustus 2016De foto wordt geplaatst in Weekblad de Bode en op www.internetbode.nl

 • BOREKCANADIAN CHAIRS CANE-lINEDESIGN 2 CHILL

  DIPHANOFATBOYFIXFORMFUERADENTRO

  GLATZGLOSTERKETTLERMANUTTI

  MMOODNAPOLEON GRILLSOASIQROYAL BOTANIA

  SEBIOSSKAGERAKSOLPURITODUS

  TRADITIONAL TEAKTRIBUMBROSAVINCENT SHEPPARD

  J&B EXCLUSIEVE TUINMEUBELEN

  J&B EXCLUSIEVE TUINMEUBELEN

  1500 M2 SHOWROOM MET DE MOOISTE TUINMEUBELEN

  ALLES VOOR HET THUISGEVOEL IN JE TUIN

  SHOWROOMSUMMER SALE

  Ettensebaan 17A14812 XA Breda

  tuinmeubelen | serremeubelen | parasols | terrasverwarming | buitenhaarden | barbecues | buitenverlichting | accessoires

  KIJK VOOR ONZE OPENINGSTIJDEN EN MEER TUIN INSPIRATIE OP

  WWW.JENB.NL

  -20%

  -40%

  -30%

 • actualiteit

  PaGiNa 3

  DOOR TIES STEEHOUWER

  In de Fendertshof is er elke woensdagmid-dag bingo die goed bezocht wordt, maar op de bingomiddag van Daphne Zoon kwamen vrijdag twee maal zoveel oude-ren af. De kersverse bingomaster had haar zaakjes goed voor elkaar zodat de middag vlot verliep. Om aan prijsjes te komen was ze de winkeliers in Fijnaart afgegaan. Daphne: Die vonden het een goed idee en ze gaven op n na allemaal wat. Dat resulteerde in een goed gevulde prijzen-tafel. Daphne las zelf de nummers voor en die waren ook te zien op een verlicht display. Met een heldere stem werden de nummers door Daphne in een rustig tempo twee keer afgeroepen, zodat iedereen de tijd had het nummer weg te schuiven. Dat gebeurt tegenwoordig met bordjes met hierop de nummers, die met een schuifje moeten worden afgedekt. Geen bingokaar-ten en potloodjes meer dus.

  GelukBingo is geen behendigheids- maar een geluksspel. Mien Reuvers-Vermeulen had

  dat geluk vrijdag niet, maar daar zat ze he-lemaal niet mee. Ik heb mijn hele leven al geluk met de acht kinderen die ik heb gekregen. De prijsjes voor de mensen die wel wonnen bestonden niet alleen uit plantjes en koffiemokken, maar ook uit dinerbonnen voor de plaatselijke horeca. Ook was er een prijs voor de hele zaal be-staande uit een softijsje te bested