Moerdijkse Bode 10-06-2015

download Moerdijkse Bode 10-06-2015

of 20

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  5

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 10-06-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  10 JUNI 2015WEEK 24

  STANDDAARBUITEN - De Directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft bij een groot champignonbedrijf in Standdaarbuiten 24 werknemers met de Bulgaarse nationaliteit aangetrof-fen die vermoedelijk het slachtoffer zijn geworden van arbeidsuitbuiting.

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Bij het bedrijf werkten tientallen Bulgaarse werknemers via een Bulgaars uitzendbu-reau. Deze werknemers zijn mogelijk al

  bij de werving misleid. Zij zijn jarenlang structureel onderbetaald en maakten al dan niet gedwongen lange werkdagen en hadden nagenoeg geen vrije dagen.Naast de doorzoeking in de champignon-kwekerij zijn er verschillende kantoorpan-den en woningen doorzocht. Ook zijn er woningen bekeken met als doel om te onderzoeken onder welke omstan-digheden deze Bulgaren waren gehuis-vest. Er is een financieel onderzoek gestart om het wederrechtelijk verkregen voordeel inzichtelijk te krijgen en af te pakken. Er is

  beslag gelegd op twee woningen en twee autos.

  Als mensen worden gedwongen om werk te doen onder zeer slechte omstandighe-den en voorwaarden is mogelijk sprake van arbeidsuitbuiting. De Inspectie SZW bestrijdt deze misstanden door ze te sig-naleren en op te sporen onder leiding van het Functioneel Parket. Hoewel de omvang van de fraude nog niet bekend is, staat vast dat crimineel verworven vermogen zal worden afgepakt.

  Bulgaarse werknemers jarenlang onderbetaald in Standdaarbuiten

  DOOR PETER HOUTEPEN

  De aannemer is in eerste instantie begon-nen met werkzaamheden waarbij beide panden inwendig klaargemaakt worden voor de sloop. Hierbij wordt aanwezig as-

  best op een zorgvuldige en veilige manier verwijderd. Vermoedelijk begint volgende week de daadwerkelijke sloop. Het ken-merkende relif op de voorgevel van de Neerhofschool wordt behouden en tijdelijk opgeslagen, totdat een nieuwe bestem-

  ming is gevonden. De bovengrondse de-len van zowel de school als de Zusterflat behoren volgens planning begin augustus tot het verleden. Daarna worden de funde-ringen nog verwijderd. Bedoeling is dat de sloop in september helemaal is afgerond.

  Historische verwijzingAansluitend kan de grond klaargemaakt worden voor de aanleg van de Kasteeltuin en de uitgifte van een vijftal bouwkavels van elk ongeveer 500 vierkante meter. Hier kunnen mensen, op loopafstand van het centrum, hun eigen huis bouwen.

  De locatie bevindt zich precies tussen de Markt en het station. De uitgifte van de kavels wordt overigens voorbereid voor dit najaar. De Kasteeltuin wordt een par-keerplek met historische verwijzing naar het Kasteel Zevenbergen dat ooit op deze locatie stond. Het nieuwe groene (gratis) parkeerterrein dient als vervanging voor de parkeerplaatsen op het bestaande haven-trac, die moeten wijken op het moment dat hier het water terugkeert. De winkels bevinden zich op loopafstand vanaf de Kasteeltuin, waarvan de verwachte aanleg voorzien is in 2016.

  Sloop Neerhofschool en Zusterflat van startGebouwen maken maken plaats voor Kasteel tuin

  ZEVENBERGEN - Er is een begin gemaakt met de sloop van de Neerhof-school en de voormalige Zusterflat in Zevenbergen. De oude school moet plaats maken voor de aanleg van de Kasteeltuin, een nieuwe groene par-keervoorziening in het centrum van Zevenbergen. Ook worden na de sloop een aantal kavels uitgegeven voor woningbouw. De leerlingen van de Neerhofschool hebben in de tussentijd hun intrek genomen in het nieuwe onderkomen in de wijk Bosselaar-Zuid.

  ZEVENBERGEN - Kinderboerderij de Dierenploeg aan de Vlimmeren 1 doet op zondag 14 juni mee aan de Nationale Kin-derboerderijdag. De waterontdekplek is die dag opengesteld en er valt weer van alles te doen en te beleven. De kinderen kunnen gegrimeerd worden, er is een draaimolen en springkussen, de huifkar maakt ritjes rond de kinderboerderij, er kan pony gereden worden en allerlei spel-letjes gedaan worden. De poffertjeskraam staat er om de hongerige magen te vullen en er is gratis ranja voor de kinderen. Om 14.30 worden de schapen geschoren. Het feest begint om 13.30 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur.

  Kinderboerderijdag op de Dierenploeg

  MOERDIJK - Pieter den Dunnen is de nieuwe voorzitter van de Klankbordgroep Milieuklachten, een samenwerking van burgers, bedrijven, de gemeente Moerdijk, provincie en havenschap. De Klankbordgroep is begin dit jaar op-gericht, en bestaat uit vertegenwoordi-gers van bewoners (Burenraad), bedrijven (Bedrijven Industrieterrein Moerdijk) en overheden. Ze gaan gezamenlijk onderzoe-ken hoe de communicatie over klachten, incidenten en meldingen nog beter kan en gaan daarover in gesprek met de betrok-ken partijen. Den Dunnen heeft als oud-raadslid en oud-wethouder veel ervaring met de lokale politiek.

  Den Dunnen voorzitter van klankbordgroep

  ZEVENBERGEN - Na twee presentaties over Natuur en n over Reisfotografie staat er voor 11 juni een heel ander on-derwerp van fotografie op het programma van Fotoclub Moerdijk. De fotoclub houdt dan een thema-avond over architectuur-fotografie en heeft voor deze avond de heer Jan Paul Mioulet vastgelegd. De heer Mioulet is architectuurfotograaf in Rotterdam. De lezing wordt gehouden in Theater De Schuur aan de Kerkstraat in Zevenbergen. De aanvang is 19.30 uur en de toegang gratis. Ook als u geen lid bent van de fotoclub, bent u van harte welkom. Graag wel even van tevoren aanmelden per e-mail via: info@fotoclub-moerdijk.nl

  Lezing fotoclub over architectuurfotografieRuim 70 mensen bij 57e Ziekentridum

  Zieken en ouderen bi jeen in Zevenbergschen Hoek

  ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de Bartholomeuskerk in Zevenbergschen Hoek is vorige week drie dagen lang het Ziekentridum gehouden. De laatste dag was tevens de drukste vanwege de ziekenzalving. In de loop van de dag bezochten de deelnemers een misviering in de kerk, kregen ze een broodmaaltijd, werden ze s middags gezellig bezig gehouden en bezochten ze aan het eind het lof in de kerk. De zieken en ouderen werden begeleid en verzorgd door een 20-tal vrijwilligers. FOTO TIES STEEHOUWER

  Actiebereidheid om sluiting zwembaden te voorkomen

  Veel wandelaarsavondvierdaagseFijnaart en Klundert

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  STAPEL OP

  ZACHTE EIERKOEKEN ZONDER OF MET ROZIJNENNU 5 VOOR MAAR 1.75 CRUNCHY BROODJES5 VOOR MAAR 2.00

  OOK OPZONDAG

  OPEN VAN 12 - 16 UUR

  volop superkoopjes!

  De Donk 26 Zevenbergen 0168-750653

  www.degordijnenconcurrent.nl

  Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen!

 • GEBOREN BOUWERS SINDS 1841Uw betrouwbare en vakbekwame partner

  voor uw bouw- en renovatiewerkzaamheden. Neem contact voor een vrijblijvende offerte.

  t.a.v. P.D. Ruijsenaars, Walstraat 26, 4791 JC KlundertTel: 0168-402644, www.ruijs-bouw.nl, info@ruijs-bouw.nl

  kunstgebitreparatiesOOK WEEKEND REPARATIESaanpassen gebit prothese op implantatenklikgebit

  Informatie afspraak isGRATIS!

  Tandprothetisch Centrum ZevenbergenHaveneind 25, Zevenbergen T. 0168 370986

  www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nlLid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

  ADVERTORIAL

  BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125, 4824 AT Breda,

  076 - 762 00 00, www.plamecoplafonds.nl

  Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

  Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

  Telefoon: ........................................Naam: ..........................................Adres: ....................................................................................................Postcode: ........................................Woonplaats: ................................

  Profi teer nog een paar weken van het lage btw tarief, want op 1 juli a.s. geldt er weer 21% BTW op arbeid

  Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

  Plafonds Sierlijsten Verlichting

  Een nieuw plafond gemonteerd in 1 dag! Kan dat?Een Plameco Plafond bestaat uit een klemconstructie en een fl exibele hoog-waardige kunststof dat als 1 geheel op maat gemaakt en opgespannen wordt. Deze klemconstructie kunt u afwerken met een strakke afwerkrand maar een klassieke lijst behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is een Plameco Plafond onderhoudsvrij, blijft het altijd strak en kunt u uw eigen verlichting hergebruiken. Uw huidige plafond hoeft er, net als uw meubels, niet uit. Last van een hol klinkende kamer? Met een akoestische corrector behoort dit tot het ver-leden. Uiteraard is er ook een volledig programma aan halogeen en LED verlichting mogelijk, dus waarom zou u nog langer wachten met het opknappen van uw woon-kamer, keuken, slaapkamer, hal of badkamer. Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW.

  Vrijdag 12 juni 10.00 tot 16.00 uurZaterdag 13 juni 10.00 tot 16.00 uurZondag 14 juni 11.00 tot 15.00 uu

  Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffi e staat klaar!

  Schone montage in n dag. Zonder hakken en breken. De meubels kunnen blijven staan. Uit n geheel op maat gemaakt. Betaling in termijnen mogelijk. (vraag naar de voorwaarden)

  Profi teer van 15% korting

  % " ! %% !! # !

  "!

  """" "!"

  !!

  "