Moerdijkse Bode 16-12-2015

download Moerdijkse Bode 16-12-2015

of 32

 • date post

  24-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  229
 • download

  8

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 16-12-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  16 DECEMBER 2015WEEK 51

  MOERDIJK - De Bode brengt het lokale nieuws bij u thuis. Terugblikkend op het voorbije jaar zullen echter vooral ook ge-beurtenissen in uw persoonlijke leven de revue passeren. Veel van die momenten zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Een geboorte, een jubileum, een diploma, een kampioenschap, deelname of bezoek aan een evenement, noem maar op. Deel uw herinnering met uw vrienden, familie of vereniging en stuur uw fotos vr 24 de-cember - voorzien van een korte toelichting en gewenste editie - naar foto@internet-bode.nl. De mooiste inzendingen worden geselecteerd en geplaatst in de Eindejaars Bode van woensdag 30 december 2015.

  Uw eigen foto in de Eindejaars Bode!

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Het Openbaar Ministerie vindt in tegen-stelling tot de rechtbank dat William R. zich op vrijdag 10 januari 2014 schuldig heeft gemaakt aan de moord op Claudia Oskam. De rechtbank was eerder van me-ning dat er sprake was geweest van dood-slag en veroordeelde de dader tot tien jaar

  cel. Tegen dat vonnis ging het Openbaar Ministerie in hoger beroep.

  GarageOp de dag van de moord had het slacht-offer contact gezocht met R. om in diens woning financile afspraken te maken betreffende hun scheiding. In de garage van R. werd Claudia Oskam met messte-

  ken, verwurging en schoppen tegen het hoofd om het leven gebracht. Na het delict dumpte de dader het lichaam van zijn ex-vrouw in het water van de Roode Vaart aan de Schansdijk in Zevenbergen, waar het op aanwijzingen van R. zelf twee dagen later werd gevonden.

  KwalijkBij het vaststellen van de eis liet het Open-baar Ministerie al weten dat William R. had gehandeld met voorbedachte rade en na kalm beraad. Volgens het OM bleek dat onder meer uit het feit dat hij -voordat zijn

  ex op die bewuste vrijdag bij hem op be-zoek kwam - al een mes had klaargelegd en een zeil om het slachtoffer mee uit de weg te ruimen. Ondanks het feit dat R. tijdens het arrest spijt heeft betuigd en zelf heeft gezegd geen moordenaar te zijn, valt de veroordeling van het gerechtshof hoger uit dan de eis. Vooral de rol die de dader na de moord op zijn ex-vrouw heeft gepleegd wordt hem kwalijk genomen. Daarbij draait het dan niet alleen om het dumpen van haar lichaam, maar ook het actief meehelpen aan een zoekactie ter-wijl hij wist wat er gebeurd was.

  Moordenaar Claudia Oskam 14 jaar de cel inIn hoger beroep langere straf voor dader Wil l iam R.

  DEN BOSCH/ZEVENBERGEN - Voor de moord op zijn ex-vrouw Claudia Os-kam moet de 40-jarige William R. uit Zevenbergen 14 jaar de gevangenis in. Het gerechtshof in Den Bosch kwam in hoger beroep tot dit vonnis. Twee weken eerder eiste de advocaat-generaal nog 12 jaar cel.

  MOERDIJK - Het aantal klachten over industrie- en haventerrein Moerdijk is vorig jaar flink gestegen in vergelijking met 2013. Dat staat in het Milieumonito-ringsrapport 2014, dat Geert Weijers heeft aangeboden aan voorzitter Guus Govaert van de Burenraad Moerdijk. Geert Weijers is voorzitter van Duurzame Verbindingen Moerdijk (DVM). Het aantal klachten in 2014 (554) is 33% meer dan het jaar er-voor. Bij ongeveer de helft hiervan wordt geklaagd over stank, maar onduidelijk is wat de stijging van het aantal klachten over geur heeft veroorzaakt. Overigens is in de eerste drie kwartalen van dit jaar het aantal klachten juist aanzienlijk gedaald.

  Toename klachten over industrieterrein

  STANDDAARBUITEN - Het is de gemeente Moerdijk niet gelukt om middels een aan-besteding een nieuwe exploitant te vinden voor multifunctioneel centrum t Sandt in Standdaarbuiten. De huidige exploitant beindigt zijn werkzaamheden per 31 de-cember aanstaande. Met een werkgroep van de dorpstafel in Standdaarbuiten wor-den de mogelijkheden verkend om t Sandt op een andere manier te gaan beheren en open te stellen. Aangezien dit traject op 1 januari 2016 naar alle waarschijnlijkheid nog niet is afgerond, heeft de gemeente een tijdelijke oplossing gevonden door vanaf die datum een portier-voorziening te regelen.

  Nog geen exploitant voor t Sandt

  Vacatures bij jou in de buurtZoek en vind lokale vacatures opwww.brabantwerkt.nl

  Meer dan een half Miljoen Bodes ElkE wEEk!

  Prima muziekmiddagmet DJ en bigbandin Fijnaart

  Kees van Beek springt in de bres voor Fort de Hel

  Drukte op kerstmarkt in de Zeven SchakelsWesthoeks Gemengd Koor brengt bezoekers in juiste s temming

  MOERDIJK - Mensen die afgelopen weekend alvast in de juiste kerststemming wilden komen, konden in een aantal kernen van de gemeente Moerdijk kerstmarkten bezoeken. In verzor-gingshuis de Zeven Schakels in Zevenbergen konden zowel de bewoners als de mensen van buiten het verzorgingshuis vrijdag en zaterdag terecht voor een gezellige markt met onder andere een sfeervol optreden van het Westhoeks Gemengd Koor. Lees elders in deze Bode ook over de kerstmarkten in Moerdijk dorp, Willemstad en Helwijk. FOTO TIES STEEHOUWER

  voor het laatste actuele lokale nieuws

  kijk op www.internetBode.nl

  De Donk 26 Zevenbergen 0168-750653

  www.degordijnenconcurrent.nl

  Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen!

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  kerst schuimkransjes 8 voor maar 1,50

  kerst met (h)eerlijke lekkere producten

  Let op 24 dec. aLLeen op besteLLijst

  Uitgeverij de BodeTel. 076-5998111 www.internetbode.nl

  In verband met Kerstmis en Oudjaar zijn onze kantoren gesloten op donderdag 24 december & donderdag 31 december vanaf 12:00 uur.

  Wij wensen u prettige feestdagen!

  ZONDAG 29 NOVEMBER

  OPEN 12-16 UUR

  KERSTDEALS!

  20% KORTING OP KUNST KERSTBOMEN

  EN VERLICHTING!

  Bosschendijk 140, OudenboschOpen: di t/m za 10-17 uur0165 502512, www.toptuindeals.nl

  OOK ZONDAG20 DECEMBER

  OpEN 12-16 uuR

  ZONDAG 29 NOVEMBER

  OPEN 12-16 UUR

  KERSTDEALS!

  20% KORTING OP KUNST KERSTBOMEN

  EN VERLICHTING!

  Bosschendijk 140, OudenboschOpen: di t/m za 10-17 uur0165 502512, www.toptuindeals.nl

  Zie: www.tOptuiNDEAls.Nl

  wiNtERstOp supERsAlE

  Bosschendijk 140, Oudenbosch

 • MEER WETEN? NEEM SNEL CONTACT OP MET BERNARDUS WONEN INFO@BERNARDUSWONEN.NL OF BEL 0165 - 349 200

  TE HUUR: SCHITTERENDE NIEUWE RUIMTEIN CENTRUM BOSSCHENHOOFDDeze multifunctionele accommodatie in het hartje Bosschenhoofd is d kans voor echte ondernemers. De ruimte is gelegen op een hoek aan de voorzijde van het gebouw. Geschikt voor zowel detailhandel, horeca of dienstverlening. Er is voldoen-de parkeergelegenheid, bezoekers kunnen hun auto zelfs voor de deur parkeren.

  CHTE ONDERNEMERS GEZOCHT!GEZOCHT!

  Je eigen broodjes-zaak, beautysalonof boetiek op de

  mooiste locatie in Bosschenhoofd!

  Oppervlakte: 175 m2 Huurprijs: 1.245,- p/m

 • actualiteit

  PaGiNa 3

  DOOR ANJA BOUWMAN

  De laatste weken van 2015 zijn nog span-nende en vooral drukke tijden voor Stich-ting Zwembad Fijnaart. Het stichtingsbe-stuur is nog in onderhandeling met drie partijen over de exploitatie van het bad. De bestuursleden Alex van Schindel en Dennis van Dongen verwachten dat de

  beslissing net voor kerst zal vallen. Ook de officile aankoop van het bad voor het symbolische bedrag van een euro moet nog voor de jaarwisseling plaatsvinden.

  VertrouwdWe proberen de overdracht zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Al het perso-neel wordt in ieder geval overgenomen.

  De bevolking van Fijnaart blijft dezelfde vertrouwde gezichten zien. Iedereen die in het zwembad komt, kent de mensen per-soonlijk en dat willen we zo houden. Voor ons is het ook fijn want de mensen zijn pro-fessioneel en weten hoe ze een zwembad moeten runnen.De bestuursleden benadrukken het belang van het zwembad in Fijnaart.

  Bijna iedereen in Fijnaart heeft hier zijn zwemdiploma gehaald. Wijzelf ook. En nu gaan we er met onze kinderen naar toe. Het is een pr dat mensen kunnen zwem-men en dat moet zo blijven. Belangrijker is nog de rol die het zwembad speelt voor de Fijnaartse gemeenschap.

  SchoolzwemmenHoewel de overdracht en de heropening van het bad de eerste prioriteit hebben, is de stichting wel al aan het nadenken, hoe ze het bad nog aantrekkelijker kunnen maken. Er zijn bijvoorbeeld al gesprekken geweest met bso/kinderopvang De Roef, die interesse heeft om in het kader van de Brede school zwemlessen aan te gaan bie-den. Ook met de basisscholen zijn gesprek-ken gaande om het schoolzwemmen weer op de agenda te zetten.

  SamenwerkingHet huidige lesprogramma, recreatief zwemmen, baby- en peuterzwemmen, gaan volgend jaar gewoon door. Daarnaast wil de stichting door de inzet van vrijwil-ligers kijken of de activiteiten kunnen worden uitgebreid. Ze denken aan thema-avonden, bijvoorbeeld Halloweenzwem-men en een kerst- of Nieuwjaarsduik. Ook willen ze een programma samen-stellen voor doelgroepen, zoals jongeren en ouderen. Samenwerking met andere instellingen in Fijnaart is daarvoor het uitgangspunt. Zo is er overleg met jonge-renorganisatie Hangout, heeft een fysio-therapiepraktijk interesse om revalidatie

  oefeningen in het zwembad te gaan doen en denkt de voetbalvereniging er over na om in de wintermaanden te trainen in het zwembad.

  VrijwilligersHet bad is nu 32 uur per week open. In overleg met de nieuwe exploitant wil de stichting dit uitbreiden naar 40 uur per week. H