Moerdijkse Bode 08-07-2015

download Moerdijkse Bode 08-07-2015

of 20

 • date post

  22-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 08-07-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  8 JULI 2015WEEK 28

  Marianne Wullems figureert in familie-film Apenstreken

  Corry Konings treedt op voor ouderenOp jaarl i jks zomerfeest in Zevenbergschen Hoek

  ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zangeres Corry Konings zong vorige week voor ruim 60 ouderen uit het Zevenbergschen Hoek, die afgekomen waren op het jaarlijkse zomerfeest. Voordat Corry met zingen begon begroette ze eerst alle ouderen, onder wie de onlangs 100 jaar geworden Nellie Rombouts-Hermus (zie foto). Het feest werd georganiseerd door de plaatselijke KBO, de mensen van St. Martinus, de Zonnebloem en de seniorenraad. Onder de grote bomen en de geplaatste tenten had iedereen het, ondanks de hitte, prima naar de zin. FOTO TIES STEEHOUWER

  STANDDAARBUITEN - Op zaterdag 11 juli wordt op feestelijke wijze de Markt in Standdaarbuiten heropend. Dat gebeurt met een bijzondere ope-ningshandeling. Namens het gemeen-tebestuur zal wethouder Jaap Kamp aanwezig zijn.

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Tussen 15.00 en 17.00 uur zijn inwoners van Standdaarbuiten welkom op de Markt voor de kerk. Hier kunnen zij onder het ge-not van een hapje en een drankje genieten van (muzikale) festiviteiten. Ook voor kin-deren vinden er verschillende activiteiten plaats. De Markt en de straten rondom de kerk zijn opnieuw ingericht om deze een fraaiere uitstraling te geven. De inwoners en ondernemers van Standdaarbuiten zijn

  hier nauw bij betrokken en hebben tijdens drie informatieavonden meegedacht en meebeslist over de nieuwe inrichting.

  BalansDaarbij is gekozen voor een inrichting, waarbij verharding en groen beter in ba-lans zijn. De indeling kenmerkt zich door een regelmatig en symmetrisch patroon van parkeervakken en groen. Tussen de clusters van parkeervakken worden am-berbomen aangebracht. Ligusterhagen rondom de vakken zorgen er voor dat de geparkeerde autos minder dominant in het straatbeeld aanwezig zijn. Als bestratings-materiaal zijn gebakken klinkers toegepast in de kleur rood-bruin genuanceerd en bruin-mangaan. Het straatmeubilair en de openbare verlichting heeft een klassieke uitstraling gekregen.

  Feestelijke heropening van Markt Standdaarbuiten

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Met De Roef hadden we afgesproken dat als zij zelf niet in staat zouden zijn tot verkoop van het pand, dat wij het dan per 1 januari 2015 zouden aankopen, legt wethouder Jaap Kamp namens het col-lege uit. De gemeente gaat nu proberen om het pand te verkopen. Lukt dat niet,

  dan zal worden overgegaan tot sloop en zal op deze plek woningbouw plaats gaan vinden.

  Drastische afnameDoor drastische afname van het aantal kin-deren dat gebruik maakte van De Blokken-doos, kwam Kindercentra De Roef met een huisvestingsprobleem te zitten. Kamp: En

  daarmee ook een aflossingsprobleem. Dat hebben we opgelost door hen ruimte te bieden in de nieuwe Neerhof in Bosselaar-Zuid. Wij als gemeente hebben daarbij als hypotheeknemer afgesproken dat we de hypotheekschuld die nu op het gebouw rust, zijnde 80.000 euro, zoveel mogelijk proberen af te lossen. Of dat lukt hangt af van het bedrag waar-tegen het gebouw eventueel verkocht kan worden. De wethouder: Wij hebben het gebouw verworven voor 550.000 euro. Maar dat is niet de taxatiewaarde van De Blokkendoos. Die ligt hoger.

  Maatschappelijke doeleindenDe gemeente Moerdijk ziet alleen af van sloop indien zich voor het einde van dit jaar een koper meldt. Mocht zich toch een par-tij melden die het pand binnen de huidige bestemming wil verwerven tegen nader vast te stellen taxatiewaarde, dan wordt dit op haalbaarheid onderzocht. Volgens het bestemmingsplan zijn op de locatie maatschappelijke doeleinden toegestaan. Daarbij moet je denken aan een gemeen-schapshuis, een jongerencentrum of medi-sche voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

  Gemeente wordt eigenaar van De BlokkendoosIntent ie om pand snel weer te verkopen, anders volgt s loop en woningbouw

  ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft kinderopvangcentrum De Blokkendoos aan de Lindonk in Zevenbergen aangekocht. De gemeente wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 eigenaar van het pand. Tot 1 januari was dat Kindercentra De Roef.

  Eerste hulp bij solliciteren?Maak gratis een professioneel CV op www.brabantwerkt.nl

  FIJNAART - Het damestrio OG3NE heeft vorige week alvast de naam van hun nieuwe single bekendgemaakt. De titel luidt Wings To Fly; de single komt offici-eel op vrijdag 10 juli uit. De dames waren onlangs op het Spaanse eiland Ibiza, waar ook de bijbehorende clip van de single is opgenomen. Het hoesje van de cd-single is eveneens gemaakt op Ibiza. De zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol uit Fijnaart won-nen in december vorig jaar de finale van The Voice Of Holland en scoorden in Ne-derland al hits met onder andere Magic en Cold. De eerste was goed voor een gouden plaat. Die werd destijds uitgereikt in het tv-programma All You Need Is Love.

  Wings To Fly nieuwe single van OG3NE

  MOERDIJK - Ook de gemeente Moerdijk doet mee met de actie Vergroot de Hoop. Hierbij kan tot 31 augustus snoeiafval van uw taxushaag gratis ingeleverd worden bij de milieustraat. In het snoeisel van de taxushaag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kanker-bestrijdende geneesmiddelen. Alleen njarige scheuten zijn bruikbaar. Takken mogen maximum 30 centimeter lang zijn en niet dikker dan een 0,5 centimeter. Dikke, bruine, houterige takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn niet bruikbaar. Snoeisel dat vervuild is met dorre bladeren, aarde, grind, gras of ander snoeisel, wordt geweigerd.

  Moerdijk doet mee aan Vergroot de Hoop

  ZEVENBERGEN - In de gemeente Noord-Brabant zijn in 2014 honderd verkeers-doden gevallen. Dat zijn er negentien meer dan in 2013. Noord-Brabant staat daarmee ruim aan kop. Ook in Zeeland is het aantal verkeersdoden het afgelopen jaar toegenomen. Daar kwamen in 2013 twintig mensen om het leven door een verkeersongeluk, in 2014 waren dat er 33. De politie noemt het aantal verkeersdoden in Noord-Brabant opvallend, omdat de pro-vincie al enkele jaren bezig is met de actie Op weg naar NUL verkeersdoden. In heel Nederland vielen er vorig jaar 570 ver-keersslachtoffers. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Verkeersdoden in 2014 toegenomen

  Koninklijke Erepenning voor Oranjevaan

  Voor het laatste actuele lokale

  nieuwskijk op

  www.internetbode.nl

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  SUMMER T IME B I j NAGELKERKE ZEVENBERGEN

  CIABATTA KleIn 3 VooR MAAR 1,50

  CIABATTA grooT 1,25TroPICAl PlAAT CAKe frIs 1,00

  Win een bode

  actiepakket t.w.v. 50,- + jouw foto in

  de Bode.Vermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 31 augustus 2015

  Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode of de E-paper op je tablet/smartphone op jouw vakantiebestemming en maak kans op een mooie prijs!

  Stuur je mooiste foto naar: foto@internetbode.nl

  Ik ga op vakantie en ik neem mee... de Bode!

  De foto wordt geplaatst in Weekblad de Bode en op www.internetbode.nl

 • Wilt u kans maken op deze Samsung wasmachine ter waarde van 699? Kom dan 9, 10 f 11 juli langs in onze Samsung Open House shop en laat uw gegevens achter.

  ZATERDAG 11 JULI 15.00 UUR

  OPENINGSAMSUNGOPEN HOUSE

  Euronics ZevenbergenZuidhaven 434761CS ZevenbergenGratis parkeren

  MAAK KANSOP DEZEWASMACHINE!

  Samsung_Adv_Open_House_A3_1.indd 1 22/06/15 15:18

 • ACTUALITEIT

  PAGINA 3

  Altijd actueel en altijd bij de hand

  ww

  w.i

  nte

  rnetb

  od

  e.n

  l

  Vr u en dr u, want lokaal nieuws maken we samen

  Bezoek nuwww.internetbode.nl

  voor het nieuws uit uw buurt

  DOOR MARJANNE DIJKSTRAVia haar dochter Santa-Yanah, die in de fi lmwereld zit als decorbouwer, kwam Wullems al eerder in aanraking met het fi gureren in een fi lm. Mijn dochter belde me of ik haar kon helpen terwijl ze bezig was met het bouwen van decors op de set van de fi lm Michiel de Ruijter. Ik had even tijd dus ging haar helpen met van alles in elkaar zetten. Toen ik zag hoe dat allemaal ging, leek het me leuk om eens te fi gure-ren in een fi lm. Door veel mensen werd me dat afgeraden omdat het veel wachten is, maar ik meldde me toch aan als fi gurant. Uiteindelijk werd ik uitgekozen om mee te doen met een avond- en nachtscne. Ik was misschien maar een tweederangs fi gurant, maar ik vond het zo tof om te doen dat ik in een bestand kwam om meer klusjes te doen. Zo kwam het dat ik werd gevraagd voor de fi lm Apenstreken.

  Terug in de tijdDe familiefi lm Apenstreken gaat over de 10-jarige Wim die in een weeshuis woont en het liefst naar school wil, maar van de gemene directrice met de andere weeskin-deren moet werken in de fabriek. Wullems vertelt: De fi lm is vorig jaar juli voor een groot deel opgenomen in Dordrecht, ik ben

  daar een kleine week geweest. Omdat de fi lm zich in het verleden afspeelt, dat zie je aan de kleding en de haardracht, gin-gen we echt terug in de tijd. Ik heb een aantal rollen gespeeld, onder andere die van rijke dame, marktvrouw en in Gemert bij het Boerenbondmuseum is een scne opgenomen waar ik als boerin achter het paard loop te zaaien. De leukste rol was wel die van rijke dame, met een m