Moerdijkse Bode 30-09-2015

download Moerdijkse Bode 30-09-2015

of 36

 • date post

  23-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  284
 • download

  9

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 30-09-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  30 SEPTEMBER 2015WEEK 40

  kijk opWWW.internetbode.nl

  ...voor het

  laatste actuele lokale nieuws...

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Overleg tussen de gemeente Moerdijk, Connexxion, stadsraad Willemstad, Reizi-gers Westhoek Gemeente Moerdijk en de initiatiefnemers van de petitie tegen een nieuwe dienstregeling hebben geresul-teerd in nieuwe afspraken hierover. Con-nexxion zal vanaf 1 december in de daluren

  een halfuursdienst gaan rijden met lijn 169 tussen Willemstad en halte Numansdorp A29. De scholierenritten van lijn 669 uit Oud-Beijerland die direct doorrijden naar Willemstad, vangen al begin van de mid-dag aan. Buiten de tijdstippen dat lijn 669 rijdt, is Oud Beijerland ook bereikbaar, maar wel via een overstap in Heinenoord. In de daluren wordt deels gereden met een

  kleinere bus met lage instap aan de zijkant en dus optimaal toegankelijk.

  BelbusIn de nieuwe opzet van Connexxion wor-den er dus extra ritten van lijn 669 in de middag gereden en op de resterende dal-uren een pendel van lijn 169 tussen Wil-lemstad en Numansdorp A29, zodat Wil-lemstad in ieder geval te bereiken is. Dat is vooral van belang voor reizigers van en naar Rotterdam Zuidplein. In de avonduren en in het weekend rijdt nu een belbus. Die komt per december te vervallen. De deeltaxi West-Brabant is dan als oproepafhankelijk alternatief beschik-

  baar om te reizen van en naar Numansdorp A29.

  GesprekkenVerantwoordelijk wethouder Thomas Zwiers van de gemeente Moerdijk zegt blij te zijn dat er in ieder geval een oplossing gekomen is voor de forensen en scholieren die dagelijks aangewezen zijn op busver-voer. Het schrappen van de belbus in het huidige plan is bijzonder jammer en is wat mij betreft onderwerp van nadere gesprek-ken. Deze afspraken gelden voor n jaar. Dat jaar wordt gebruikt om afspraken te maken voor de langere termijn.

  Busverbindingen in daluren blijven gegarandeerdOplossing voor vervoer tussen Wil lemstad en Zuid-Hol land

  WILLEMSTAD - De busverbindingen tussen Willemstad en Zuid-Holland blijven gegarandeerd in de daluren. Door de overname van Arriva door ver-voerder Connexxion, dreigden enkele buslijnen en belbussen tussen Wil-lemstad en Zuid-Holland per 1 december te wijzigen of te komen vervallen. Dit zou in ieder geval betekenen dat er buiten de ochtend- en middagspits geen busvervoer meer zou zijn in Willemstad.

  Veel gezondheid op MolenvlietschoolBewegen, smaaklessen en knutselen met f rui t

  KLUNDERT - Vorige week stonden de lessen in de Molenvlietschool in Klundert helemaal in het teken van gezondheid. Leden van dansschool Tamara uit Zevenbergen lieten zien dat dansen erg gezond is, er waren smaaklessen en er werd geknutseld met fruit (zie foto). Later in de week sloten de leerlingen van de Rietvestschool en het Bastion aan om gezamenlijk een sponsorloop te houden. Dit alles onder het motto dat bewegen gezond is en dat gezonde traktaties ook lekker zijn. FOTO TIES STEEHOUWER

  Moerdijk heeft meerjarenbegroting op orde

  ZEVENBERGEN - Vanwege het doen van een valse aangifte van diefstal met ge-weld naar aanleiding van een incident in Zevenbergen, heeft de politie een 35-ja-rige vrouw uit Oosterhout en een 36-ja-rige man uit Rozenburg aangehouden. De vrouw had tegenover de politie verklaard dat ze half juni op het Suikerpad in Zeven-bergen beroofd was van haar tas toen ze, rijdend op de fiets, werd ingehaald door een persoon op een bromfiets. Onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw vermoe-delijk een valse aangifte heeft gedaan. De man, haar ex, zou de gestolen telefoon die zich in de tas bevond, gedeclareerd heb-ben bij de verzekering.

  Tweetal opgepakt voor valse aangifte

  ZEVENBERGEN - De aanleg van de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen gaat defini-tief door. Het plan heeft tot 9 september ter inzage gelegen en bij de Raad van State is geen beroep ingesteld. De ge-meente Moerdijk gaat nu aan de slag met de verdere planvoorbereiding en realisatie. Naar verwachting is de begraafplaats in de loop van 2017 gereed voor gebruik. De gemeente Moerdijk telt nu twee algemene begraafplaatsen, in Zevenbergen en in Klundert. Beide hebben echter met capa-citeitsproblemen te kampen. Daarom komt er n nieuwe begraafplaats voor heel de gemeente Moerdijk aan de Klundertseweg in Zevenbergen.

  Groen licht voor aanleg begraafplaats

  STANDDAARBUITEN - Een inwoner van Standdaarbuiten zag op zaterdag 19 sep-tember rond 10.00 uur dat de zijspiegel van zijn auto die geparkeerd stond in de Havenstraat was afgebroken. Navraag leerde hem dat er bij nog minstens twee andere autos in de Hoogstraat, eveneens in Standdaarbuiten, hetzelfde was ge-beurd. De gedupeerde persoon in kwestie zegt dat zijn schade minstens 500 euro bedraagt en dat dit voor hem als gepen-sioneerde betekent dat zijn voor dit najaar geplande vakantie niet door kan gaan. Hij vraagt daarom getuigen van deze vorm van vandalisme zich te melden en eventueel contact op te nemen met de politie.

  Autovandalisme in Standdaarbuiten

  Beweeg- enBeleeftuin inZevenbergen open

  ZEVENBERGEN - De politie wordt mogelijk aansprakelijk gesteld voor de moord op de 28-jarige Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Edwin Wangsakrama, de vader van Jeremy, het 4-jarige zoontje van Linda, bekijkt samen met zijn advocaat wat de mo-gelijkheden zijn om de politie aan te klagen.

  Wangsakrama wil op deze manier bewerk-stelligen dat andere vrouwen die worden bedreigd wel voldoende bescherming van de politie krijgen. Linda van der Giesen werd op maandag 10 augustus dood-

  geschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkzaam was als verpleegkundige. Haar ex, John F. uit Zevenbergen, heeft de moord in de tussentijd bekend.

  VuurwapenVoordat F. toesloeg had hij van der Giesen herhaaldelijk bedreigd. Het slachtoffer had de politie verteld dat ze vermoedde dat haar ex een vuurwapen had. Met die melding bleek achteraf weinig ge-beurd te zijn. De politie gaf na de moord toe dat deze informatie niet met urgentie was behandeld.

  Vader zoontje Linda van der Giesen wil politie aanklagen MOERDIJK - De Stichting Heemkunde

  Moerdijk houdt op zaterdag 3 oktober een rommelmarkt op de achterplaats van de Sprange aan de Julianastraat 2 in Moer-dijk-dorp. Hier zal tevens de verkoop van boeken, stripboeken en grammofoonpla-ten, plaatsvinden. De aanvang van de rom-melmarkt bij de eigen heemruimte van de stichting is om 13.30 uur en de toegang is gratis. De opbrengst van bovengenoemde activiteiten zal besteed worden aan het onderhoud van gebouw de Sprange. Stich-ting Heemkunde Moerdijk bestaat sinds 9 november 1983 en werd opgericht nadat de manifestatie Moerdijk te Kijk in 1981 was afgelopen.

  Rommelmarkt Heemkunde Moerdijk

  VANDAAGIN DE BODE

  MobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLI

  Uitgave van Uitgeverij de Bode Molenstraat 17a

  -1, 4881 CP Zundert - Tel. 076 599 81 11 - www.i

  nternetbode.nl

  OCCASIONTRENDSSTEEDS MEER IMPORT

  TEST: SEAT IBIZA

  ACTUEELTWEEWIELERNIEUWS

  DE E-BIKE IS GEWILD ONDER JONGEREN

  MobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLIMobiLItijdseptember 2015

 • Euronics ZevenbergenZuidhaven 43, 4761CS Zevenbergen0168-323049VOORHEEN MIKRO-ELECTRO

  www.euronics.nl

  Zuidhaven 43, 4761CS Zevenbergenshop-in-shop

  TABLET GALAXY TAB E 9.6 EBONY BLACKSnelle 1.3GHz Quad-Core processor. Met 8 GB opslag en 1.5 GB werkgeheugen. WiFi en Bluetooth. 2 cameras waarvan 5 megapixel back camera met autofocus.

  Vakkundig personeel Advies op maat Installatie en service

  ALL-IN-ONE PRINTER PIXMA MG3550

  All-in-One met Wi-Fi voor gebruik overal in huis. Maak snelle, hoogwaardige prints, kopien en scans, met Google Cloud Print en Apple AirPrint.

  TM

  DRAADLOOS

  USB 2.0

  TM

  SPLIT SCREEN

  8 GB OPSLAG

  9,6 INCH

  199,-209-

  55,-69-

  NIEUW

  BOSCH STOFZUIGER BSG6B132 Energiezuinige stofzuiger met een stroomverbruik van slechts 700 watt. Voorzien van een HEPA filter wat zorgt voor een zeer schone uitblaaslucht. Energieklasse B.

  TEFAL STOOMSTRIJKIJZER FV3775Krachtige 2200watt stoomstrijkijzer. Goed voor een stoomstoot van maar liefst 110 gram. Voorzien van een anti-kleef zool waardoor hij gemakkelijk over uw kleding heen glijdt.

  INVENTUM FRITEUSE GF4312200 watt friteuse met een inhoud van 3 liter. Binnen pan is voorzien van een keramische coating voor gemakkelijk schoonmaken.

  SCANPART FRITEUSEREINIGER500 MLKrachtige reiniging van friteuses. Verwijdert moeiteloos aangebrand vet en olie.

  SCANPARTLCD REINIGING SET 100 ML2-delige reinigingsset voor LCD/TFT en Plasma beeldschermen. 60ml reinigingsvloeistof in spray en