Jobat 29 oktober 2011

40
Jobs in IT & Telecom vanaf blz. 16 + 9.559 jobs op jobat.be Zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2011 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be HR-AMBASSADEUR ‘Bevlogenheid en burn-out staan dicht bij mekaar’ blz. 6 HILDE CREVITS Niet bang van onpopulaire maatregelen blz. 10 JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR Sony Kapoor, Ex-Lehman Brothers ‘De crisis bezorgt me nachtmerries’ ANSEEL & DENYS ‘We vergrijzen sterk, maar vergroenen licht’ blz. 3

description

Weekblad over en voor werk

Transcript of Jobat 29 oktober 2011

Page 1: Jobat 29 oktober 2011

Jobs in IT & Telecom vanaf blz. 16+ 9.559 jobs op jobat.be

Zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2011

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

HR-AMBASSADEUR ‘Bevlogenheid enburn-out staan dichtbij mekaar’blz. 6

HILDE CREVITS Niet bang vanonpopulairemaatregelen blz. 10

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

Sony Kapoor, Ex-LehmanBrothers

‘De crisisbezorgt menachtmerries’

ANSEEL & DENYS ‘We vergrijzen sterk,maar vergroenenlicht’blz. 3

Page 2: Jobat 29 oktober 2011

Eerst klonk: ‘Ze zijn te duur, te veeleisend.’ Daarnavolgde: ‘Ze willen ons niet, we worden gediscrimi-neerd.’ Tussendoor duikelden werkgeversorganisa-ties verzachtende cijfers op. Dat iets meer dan de helftvan de werkgevers er zeker al aan ‘gedacht’ heeft omer aan te werven. Waarna een werkgever reageerdedat er op zijn hoofd alvast zo geen haar stond. Bon,deze week ging het op de radio weer over 50-plussersen hun schijnbaar schier onmogelijke zoektocht naarwerk. Die is moeilijk, maar daar heeft meer dan éénkamp schuld aan.Er is vooreerst de teleurstellende werkzaamheids-graad van Belgische 55 tot 64-jarigen. Vorig jaar be-droeg die 37 procent. Maar waarom zijn er zo weinigvijftigers en zestigers aan het werk? Onder andereomdat het ze de voorbije de-cennia veel te makkelijk is ge-maakt om uit te stromen.Het ‘succes’ van eindeloop-baanmaatregelen als brugpen-sioen - waar zowel werkne-mers als werkgevers graag opterugvallen als het slecht gaat -maakt dat we het lange tijd normaal hebben gevon-den dat pakweg een 55-jarige stopt met werken. Vaakwerden ze daar zelfs toe gestimuleerd. Zet de kat bijde melk en ze zal drinken. Het Generatiepact heeftvoor een kleine kentering gezorgd, maar wonderenzijn er niet verricht.Ten tweede is er de mentaliteitskwestie. Bedrijvenwerven, om redenen van kost en perceptie, nu een-maal liever twintigers en dertigers aan dan veertigers,vijftigers en zestigers.Critici zeggen dan steevast: ‘Wacht maar af, binnen diten tien jaar zullen ze die vijftigers smeken om bij hente komen werken.’ Dat valt te bezien. De aangekon-digde krapte op de arbeidsmarkt - de vergrijzing zorgtde komende decennia voor een golf aan vervangings-jobs - mag (toekomstige) werkzoekende vijftigers alsmuziek in de oren klinken, wonderen gebeuren nietvanzelf. Velen zullen zich moeten herscholen of bij-scholen om die nieuwe kansen in te vullen.In de toekomst dreigt er ook een ander spanningsveldop te duiken. Dat bevindt zich tussen de maatregelenom ons langer te laten werken en de werkdruk die omde hoek loert in een periode van arbeidsmarktkrapte.In het huidige loopbaandiscours gaan langer en min-der werken vaak hand in hand. Systemen als deeltijdswerk en loopbaanrekeningen zijn zonder twijfel nuttigom het eindeloopbaantraject werkbaar te maken,maar kunnen ook enkel bestaan als er voldoende per-soneel voorhanden is.Als schaarste dat verhindert, zal er elders gesnoeidworden, in de lonen bijvoorbeeld. Langer minderwerken, is dan ook langer minder verdienen.

WONDER

Langer minder

werken, is ook

langer minder

verdienen

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO

‘Na drie jaar heb je destudenten alles geleerd.Onderzoek toont aan dat zenauwelijks nog iets bijleren’

Roger Standaert, professor vergelijkende onderwijskunde,reageert in Het Nieuwsblad op het idee van Pascal Smet,Vlaams minister van Onderwijs, om van alle leerkrachtenmasters te maken met een vierjarige opleiding.

Niet elke persoon hoger in rang kan eenontslagbrief onder tekenen. Integen-deel, het aantal personen binnen een

bedrijf dat werknemers kan ontslaan, is door-gaans zeer beperkt.Een ontslag kan enkel worden gegeven door dewerkgever zelf. Is de werkgever een vennoot-schap dan treedt zij op via haar vennootschaps-rechtelijke organen. De bevoegde organen ver-schillen naargelang de vennootschapsvorm.Voor een naamloze vennootschap (een nv) eneen vereniging zonder winstoogmerk (een vzw)is dat de raad van bestuur. Voor een beslotenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid(een bvba) zijn de zaakvoerders bevoegd.De statuten van de vennootschap bepalen of de-ze organen worden vertegenwoordigd door éénof twee bestuurders (of, in voorkomend geval,zaakvoerders) zodat het niet noodzakelijk is datde ontslagbrief de handtekening draagt van alleleden van de raad van bestuur of zaakvoerders.

Ontslag negeren

Het is ook mogelijk dat deze organen een deelvan hun bevoegdheden voor onbepaalde duurdelegeren aan één van hen of aan een ander per-soon. Vaak wordt bijvoorbeeld het ‘dagelijksebestuur’ toevertrouwd aan één van de bestuur-ders die in de praktijk dagelijks bestuurder of ceowordt genoemd. Specifiek in personeelsaangele-genheden worden vaak de nodige bevoegdhe-den overgedragen aan de personeelsdirecteurdie meestal zelf geen bestuurder of zaakvoerderis.In specifieke noodgevallen, bijvoorbeeld wan-

neer een ontslag om dringende reden moetplaatsvinden terwijl alle voor ontslag bevoegdepersonen afwezig zijn, kan een bijzondere tijdelij-ke volmacht worden gegeven. Deze draagwijdtevan de volmacht moet duidelijk omschrevenworden en ondertekend door de normaal voorontslag bevoegde personen. De persoon met debijzondere volmacht handelt dan in naam envoor rekening van de werkgever die gebonden isdoor de ontslaghandeling.In principe kan niemand anders de beslissing totontslag nemen. Indien een onbevoegd persoontoch een werknemer ontslaat, is de werkgeverniet door deze beslissing gebonden. Hij licht debetrokken werknemer in en kan deze gewoon indienst houden. Toch zal deze beslissing volledigeuitwerking hebben wanneer ze wordt bekrach-tigd door de werkgever. Dit kan zowel schriftelijkals stilzwijgend zodra de werkgever van de beslis-sing kennisneemt.Een ontslagen werknemer die twijfelt aan hetmandaat van de persoon die hem ontslaat, heefthet recht de overlegging van een volmacht te ei-sen. Indien hij vaststelt dat de persoon niet be-voegd was, kan hij de ontslaghandeling negerenen terug aan de slag gaan. Hij kan er ook vooropteren niet naar de volmacht te vragen en zichte gedragen alsof hij rechtsgeldig werd ontslagen.Uiteraard kan hij dan achteraf niet meer zijn be-voegdheid ter discussie stellen.

Kan elke persoon hoger in rang me ontslaan?

STIJN DEMEESTERE, ADVOCAAT BIJ LYDIAN JOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

ARBEIDSVRAAG

Page 3: Jobat 29 oktober 2011

Dat vergrijzing een belangrijke maat-schappelijke trend is, behoeft geenverdere uitleg. Er zijn steeds meer 60-plussers. We worden ook steeds ou-der. Elke dag, e-l-k-e d-a-g, stijgt onzelevensduur gemiddeld met 6 uur. Degevolgen hiervan voor onze maat-schappij, economie en arbeidsmarktworden nog steeds onderschat. Veelobservatoren hebben het bij vergrij-zing in één ruk ook over ontgroening.Bij ontgroening gaat het over het da-lend aantal kinderen per vruchtbarevrouw. Hoewel deze trend al tien jaargeleden gekeerd is, zijn velen daar blijk-baar niet van op de hoogte.Enkele maanden geleden had eenjournalist het op de radio over het da-lend aantal kinderen in onze samenle-ving. Dezelfde journalist bracht enkeleweken later, zonder verpinken, eenitem over het tekort aan plaatsen in dekinderopvang. Professor Paul Devroey(VUB), een wereldautoriteit inzakekunstmatige bevruchting, beweerdeenkele weken geleden in een krante-ninterview dat het geboor tecijfer inzowat heel Europa naar één kind pervrouw aan het evolueren is.

De betrokken journalist sprak hemniet tegen. Ook Luc Soete, de nieuwerector van de universiteit van Maas-tricht, had het in de pers naar aanlei-ding van zijn voorstel om ouders metkinderen meer stemmen te geven bijpolitieke verkiezingen over het dalendaantal kinderen. Deze experten slaande bal mis.

Al 10 jaar meer kinderen

De realiteit is dat het aantal kinderenniet aan het dalen is maar aan het stij-gen. De daling van het gemiddeld aan-tal kinderen per vrouw kende in Vlaan-deren een dieptepunt in 1986. Dat ismaar liefst 25 jaar geleden. Toen wer-den gemiddeld 1,47 kinderen pervruchtbare vrouw geboren. Sindsdienis dit cijfer weer aan het stijgen. In 2008haalden we al 1,82. Toch werden ernog een tijdje minder kinderen gebo-ren. Dit had alles te maken met de ge-middelde latere leeftijd waarop vrou-wen hun eerste kind kregen.Deze laatste trend stopte in Vlaande-ren in 2002. Sindsdien is het geboorte-cijfer in Vlaanderen weer aan het stij-

gen. In Vlaanderen worden al 10 jaarmeer kinderen geboren. Dezelfde trendstellen we vast in de meeste Europeselanden. Alleen de voormalige Oostblok-landen en Portugal kennen nog steedseen neergang of stabilisering.Hoe komt het nu dat zelfs heel slimmemensen als professor Devroey zich zofundamenteel vergissen? Vermoedelijkomdat ze aantallen en aandelen door el-kaar halen. De vergrijzing is veel sterkeren massaler dan de lichte vergroening.Zolang onze bevolking groeit, kan eenstijgend of gelijkblijvend aantal jongerengepaard gaan met een dalend aandeel.Het goede nieuws is dat er in Vlaande-ren binnenkort weer meer jongeren opde arbeidsmarkt zullen instromen. Onzearbeidsmarkt zal dan tegelijkertijd sterkvergrijzen en licht vergroenen.

Lichtgroen en donkergrijs

Anseel& Denys

Frederik Anseel en Jan Denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings door een kritische bril.

Jan Denys,

arbeidsmarktdeskundige

Randstad en auteur van

‘Free to work’ en

‘Uw werk, uw merk’

‘De experten die zeggen

dat het aantal kinderen

daalt, slaan de bal mis’

0203

BANDWERK

Page 4: Jobat 29 oktober 2011

Eigenlijk wou hij astronoom worden, maar een astro-noom kan in India niet veel beginnen. Dus studeerde hijvoor ingenieur. Daarna deed hij er nog een MBA bij. Hetscheelde niet veel of hij was in de advertising terechtge-

komen. Dat leek hem leuk, omwille van het creatieve, maar hijzag niet hoe hij op die manier een impact kon hebben op dewereld. Daarom koos Sony Kapoor voor de wereld van finan-ciën en economie.‘Als scholier en student was ik al erg geëngageerd. Ik hield mebezig met ontwikkelings- en gemeenschapswerk, en het wasmijn bedoeling om ooit bij de Wereldbank terecht te komen. Ikzou me opwerken tot de top van de Wereldbank en dan dewereld veranderen. Ik was naïef.’Maar Kapoor was ook jong en had ervaring nodig. ‘Daarom gingik aan de slag bij de belangrijkste investeringsbank van India. Naeen bijkomende opleiding aan de London School of Economicssolliciteerde ik bij de Wereldbank, maar daar vonden ze mij nogsteeds te jong en te onervaren. En geloof het of niet, maar bijLehman Brothers kreeg ik de kans om ervaring op te bouwen.Dat bracht me plotseling op een heel ander spoor, hoewel ikniet lang voor Lehman heb gewerkt.’

U hebt het er nog geen jaar volgehouden.Sommige praktijken bij Lehman Brothers stootten me heel ergtegen de borst. Hoe een stel schooljongens daar een beetje zatte spelen met de cijfers op hun Excel-sheets, zonder zich ookmaar een klein beetje bewust te zijn van de impact van hun ac-ties op de echte economie, de mensen en de jobs. De klooftussen de werkelijkheid, de acties van individuen en de percep-tie was gigantisch.En er waren nog dingen die mij stoorden. Lehman had meer dandriehonderd dochterondernemingen, en ik kon niemand vin-den die me kon uitleggen hoe die organisatie precies gestructu-reerd was. Het was allemaal zeer ondoorzichtig. Er hing ook zo’nsfeer, alsof we daar de Masters of the Universe waren. Daar voel-de ik me heel ongemakkelijk bij. Dus trok ik de deur achter medicht en zocht ik een nieuwe job, die ik enkel aanvaardde opvoorwaarde dat ik me ook met ontwikkelingswerk zou kunnenbezighouden. Het bracht me in contact met de Wereldbank.Hoe vaker ik met hen samenwerkte, hoe meer illusies ik verloor.De mensen die er werkten waren meestal erg verstandig entoegewijd, maar ik zag heel duidelijk de grenzen van de Wereld-bank als instelling.Ik geloof in de werking van de financiële markten, ik geloof in demarkteconomie. Ik ben een sterke aanhanger van beide. Maar ikheb van dichtbij gezien hoe bepaalde scheeftrekkingen in het

INTERVIEW

Sony Kapoor (35) zag in zijn periode als

bankier bij Lehman Brothers vanop de

eerste rij wat er verkeerd liep in het

financiewezen. Vandaag ijvert de Indiër als

directeur van de economische denktank

Re-Define voor verregaande hervormingen

van het financiële systeem. ‘Ik ben bang dat

toekomstige generaties aan ons zullen

vragen: hoe konden jullie dit laten gebeuren?’

‘De crisis

bezorgt me

nachtmerries’

Tekst: Maud Oeyen / Foto: Koen Bauters

Page 5: Jobat 29 oktober 2011

0405

financiële systeem heel ons economisch model onderuitkunnen halen. Daarom ben ik er uiteindelijk uitgestapt.

Hoe bent u er dan toe gekomen een denktank op terichten?Ik ging me toeleggen op een hervorming van ons financi-eel systeem. Aanvankelijk bestond daar nauwelijks eendraagvlak voor. Toen ik in januari 2004 in het Britse minis-terie van Financiën ging uitleggen hoe de Britse en Ameri-kaanse vastgoedmarkten op een regelrechte financiëlecrisis afstevenden, werd ik net niet vierkant uitgelachen. Ikging werken als adviseur voor verschillende Europeseoverheden en werkte samen met enkele ngo’s.Ik vond dat ik goed en belangrijk werk deed, maar in definanciële sector zag ik nog veel grotere misstanden die ikwilde aanpakken. Ik was ondertussen tot de vaststellinggekomen dat het etiket van ngo’er mij opzadelde met be-paalde beperkingen. Vele deuren die voor mij nog open-stonden toen ik gewoon een ex-bankier was - bij finan-ciële ministeries en centrale banken - begonnen dicht tegaan toen ik ‘meneer ngo’ werd.Daar worstelde ik echt mee. Mijn boodschap was preciesdezelfde gebleven, maar plotseling wilde men niet meernaar mij luisteren. Daarom besloot ik om mijn bandenmet de ngo’s door te knippen - al geef ik ze nog steedsadvies en blijven we in contact - en in plaats daarvan eeneigen denktank op te richten.

Angela Merkel liet deze week nog optekenen dat ergeen expert te vinden is die kan vertellen welkestappen er nu echt gezet moeten worden.Hoe meer ik me bezighield met de financiële markten,hoe meer ik ging beseffen hoe weinig onafhankelijke ex-pertise er bestaat op dat vlak. In het bijzonder bij de be-leidsmakers. Ze begrepen niets van finance, ze wilden erniet eens iets van begrijpen, en de financiële industrie hader belang bij om te zeggen dat het rocket science was. ‘Komer vooral niet aan, want als je het aanraakt, ontploft het.’En kijk, niemand is eraan gekomen, en toch is het ontploft.Natuurlijk kan je er niet van uitgaan dat alle experten het-zelfde zullen zeggen. Vaak zijn er meningsverschillen, enals je zelf geen expertise hebt, is het moeilijk om te wetenwie je moet geloven. Neem als voorbeeld de besparin-gen. Er zijn mensen zoals ik, die zeggen dat besparingenalleen een relatief klein land kunnen helpen. Wat hielpvoor Zweden toen het in de vroege jaren negentig gecon-fronteerd werd met een vastgoedcrisis, kan niet helpenvoor de Europese Unie als geheel. Want Zweden is eenklein land met een flexibele wisselkoers en de vastgoed-crisis vond plaats op een moment dat de wereldecono-mie groeide. Nu staan de zaken er heel anders voor. Heelde Europese Unie - de grootste economie ter wereld - zitin de problemen en er zullen heus geen marsmannetjesnaar de aarde komen om onze spullen te kopen. De ande-re twee grote economieën - de VS en Japan - zitten ook inslechte papieren. En de ontwikkelingslanden - inclusief de

BRIC-landen - zijn simpelweg niet groot genoeg.Heel wat zogenaamde experts zijn ook niet echt geloof-waardig omdat ze banden hebben met de financiële sec-tor. Dat geldt zelfs voor experts met een academischeachtergrond. Zulke expertise is uiteraard niet onafhanke-lijk.

Re-Define moet wél een onafhankelijke denktankzijn. Hoe kan u dat garanderen?We accepteren geen geld van de financiële sector. Onzedoelstelling is tweevoudig: Re-Define wil de kennis vanhet brede publiek over complexe financiële en economi-sche zaken vergroten en daarnaast onafhankelijke exper-tise aanbieden aan beleidsmakers, internationale instel-lingen, regeringen enzovoort. Aanvankelijk was er nie-mand echt geïnteresseerd. Zelfs in januari 2008, toen hetal duidelijk was dat er ernstige problemen waren, zag nie-mand echt de noodzaak in van ingrijpende hervormingen.Er was immers nog geen crash geweest. Toen Lehmandan toch crashte, waren we plots fashionable.

Hoe ingrijpend is de huidige crisis, denkt u, in hetlicht van de economische en financiële geschiede-nis?(zeer ernstig) Eerlijk waar : het bezorgt me nachtmerries.Ik lig in het midden van de nacht vaak te piekeren in mijnbed over de Tweede Wereldoorlog, de Rwandese geno-cide of de gebeurtenissen die geleid hebben tot de GroteDepressie. Ik heb me vaak afgevraagd, wanneer ik terug-keek op vreselijke gebeurtenissen uit het verleden, waar-om niemand de wereld toen heeft gewaarschuwd voorwat er zou plaatsvinden. Hoe heeft men dat ooit kunnenlaten gebeuren?Maar je kan de schuld niet afschuiven op een bepaaldepoliticus, een bepaalde beslissing of een bepaald land. Hetgaat om een opeenvolging van verkeerde beslissingen dieelk op zichzelf misschien rationeel lijken, maar die ons uit-eindelijk zullen leiden naar complete economische en so-ciale rampspoed. Ik ben bang dat zelfs geweld niet uitge-sloten kan worden. Daar hebben we nu al de eerste teke-nen van gezien in Griekenland.De mens draait van nature op optimisme. De hele econo-mie draait trouwens op optimisme, op het geloof dat hetmorgen beter zal gaan dan vandaag. Ondertussen begintiedereen te beseffen dat het ook wel eens slechter zoukunnen gaan in de toekomst. Dat pessimisme heeft in-vloed op de politiek. We hebben al de sterke opkomstvan de extreem-rechtse partijen meegemaakt, we zien deachterdocht ten opzichte van de EU toenemen, we heb-ben gezien hoe de Duitsers de Grieken haten en de Grie-ken de Duitsers. Voor dit verhaal bestaat er geen happyend. Het is best mogelijk dat toekomstige generaties aanons zullen vragen: ‘Hoe konden jullie dit laten gebeuren?Waarom heeft niemand iets gezegd?’ Dat jaagt me echtangst aan.

Is er beterschap in zicht?Wellicht wordt er tijdens deze cruciale dagen enige voor-uitgang geboekt, maar wonderen hoeven we voorlopigniet te verwachten. Na achttien maanden heeft men nutenminste eindelijk door over welke zaken men moet pra-ten. Dat alleen al kan je vooruitgang noemen. Toch lijkenonze leiders nog steeds de omvang en de ernst van deproblemen niet goed in te schatten. Ze begrijpen niet hoesnel alles uit de hand kan lopen als de problemen niet kor-daat worden aangepakt. De Europese Centrale Bank kannog altijd de paniek beperken door Spanje en Italië sterkte ondersteunen. Dat is momenteel het verstandigstewat men kan doen. Het zou ons wat tijd geven om ordeop zaken te stellen in de financiële sector. Er moet meercoördinatie komen binnen Europa en we moeten meerruimte creëren voor groei. Maar het staat als een paal bo-ven water dat de situatie nog zal verslechteren vooraleerze zal verbeteren.

Mensen in de straat zien ook dat het fout loopt,maar ze voelen zich machteloos.Ik vind de Occupy-bewegingen die overal de kop opstekenbemoedigend. Toen de politici enkele jaren geleden decrisis probeerden aan te pakken, gaven de mensen henhet voordeel van de twijfel. ‘Oké, we weten dat jullie debanken redden met belastinggeld, maar dat is wellicht hetbeste voor ons allemaal.’De gebeurtenissen van de afgelopen twee of drie jaarhebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat de genomen beslis-singen lang niet altijd in het voordeel van de bevolkingwaren. Veel mensen die heel hun leven sterk geloofd heb-ben in het traditionele politieke systeem en de gangbarebesluitvormingsprocessen, zijn dat geloof nu aan het ver-liezen. Het aantal protestbewegingen zal dan ook toene-men.De uitdaging bestaat er natuurlijk in om al die bewegingenop één lijn te krijgen en de juiste boodschap over te bren-gen. Het heeft geen zin om vijfhonderd verschillende ei-sen te stellen. Al die protestgroepen moeten een consis-tente boodschap uitdragen: dat men de financiële sectoronder controle moet krijgen, dat we méér Europa nodighebben in plaats van minder, dat we moeilijke beslissingenbeter vandaag kunnen nemen dan morgen. Alleen dan zalde toekomst er niet dramatisch uitzien op klimatologisch,economisch en financieel gebied. Het is onze generatiedie de prijs zal betalen voor alle foute beslissingen die ervandaag worden genomen. We moeten onze verant-woordelijkheid opnemen en ervoor zorgen dat onze lei-ders de situatie niet nog meer uit de hand laten lopen.(Stilte) Re-Define is trouwens altijd op zoek naar verstan-dige - bij voorkeur briljante - jonge, gemotiveerde men-sen die zowel begaan zijn met deze uitdagingen als vol-doende gekwalificeerd om ze aan te gaan. We ontvangengraag spontane sollicitaties. Zet dat maar in uw krant.(lacht)www.re-define.org

‘Ik zou me opwerken tot de top van de Wereldbank

en dan de wereld veranderen. Ik was naïef’

Sony Kapoor, directeur denktank Re-Define

Page 6: Jobat 29 oktober 2011

Torfs staat bekend als een goede werkgever. Ennu wordt het bedrijf HR-Ambassadeur. Wathangt hier in de lucht?Els Van Keymeulen: Ik wil deze pluim zeker niet alleen opmijn hoed steken. Deze erkenning is de verdienste vaneen heel managementteam en eigenlijk van iedere mede-werker. Het hr-beleid is niet iets van de personeelsdienstalleen, maar iets van ons allemaal. Wat maakt Torfs andersdan de anderen? Torfs is een familiebedrijf in de ware zinvan het woord, waarin een aantal traditionele familialewaarden centraal staan. Concreet betekent dat: zorg dra-gen voor elkaar en het menselijke aspect centraal stellen.

Torfs gaat er prat op dat elke medewerker zich-zelf kan zijn. Wat moeten we ons daarbij voor-stellen?Dat betekent zeker niet dat we eender wie aannemen,integendeel. Wij hebben voor onze medewerkers eenheel duidelijk profiel voor ogen, waarbij de persoonlijk-heid van de mensen veel belangrijker is dan het diplomadat ze hebben behaald. We gaan specifiek op zoek naarvier basiscompetenties: job love, een positieve houding,team spirit en ondernemerschap. Job love betekent voorons winkelpersoneel: gedreven zijn om de klant zijn geriefte bezorgen. We willen mensen die positief en enthousi-ast in het leven staan, die bij een tegenslag niet bij de pak-ken blijven zitten. We zoeken mensen die graag in eenteam werken. Wie liever alleen achter een computer zit,zal bij ons het geluk niet vinden. En tenslotte is er onder-nemerschap, gezond verstand en weten waar je naartoewil. Een uitgeschreven lijst met verkoopregels hebben weniet: wij zijn op zoek naar authenticiteit.

Iedereen heeft wel eens een baaldag. Wat doe jedan met je authenticiteit?Iedereen kan een slechte dag hebben, maar dan verwach-

ten we dat de winkelmanager en het team een vangnetbieden voor wie zich niet goed voelt. Eigenlijk willen wedat in elke winkel een familiegevoel heerst. Dus lievereerst een kop koffie en een goeie babbel voor we iemandde winkelvloer opsturen. Op die manier moet vermedenworden dat klanten met lange gezichten worden gecon-fronteerd. Op klantenservice zijn we zeer streng. Elkevestiging krijgt trouwens zes keer per jaar een mysteryshopper over de vloer. Als het aankomt op resultaten, zijnwe redelijk resoluut en allesbehalve soft.

Draait het allemaal rond werknemerstevreden-heid?Ik hou niet van dat woord. In mijn oren suggereert werk-nemerstevredenheid dat de volledige verantwoordelijk-heid over de tevredenheid van de werknemer in de han-den van de werkgever ligt. Daar ben ik het niet mee eens.Wij kunnen een toegevoegde waarde bieden aan de te-vredenheid van onze mensen, maar iedere medewerkeris zelf verantwoordelijk voor zijn persoonlijk geluk. Hetwoord dat ik prefereer, is personeelsbetrokkenheid.

Betrokkenheid

Hoe wordt personeelsbetrokkenheid bevorderdbij Torfs?Onze medewerkersdagen zijn daar heel belangrijk voor.Twee keer per jaar, aan de star t van elk seizoen, komen wemet iedereen samen op een bijzondere plek. De laatstemedewerkersdag in de Antwerpse zoo stond in het tekenvan happiness. ‘Happy in your body, Happy in your work.’ Opelke medewerkersdag maken we onze visie en onze aan-pak op een interactieve manier duidelijk. Daarnaast bie-den we belevingsworkshops aan om kennis te maken metde mensgerichte opleidingen die wij volledig voor onzemedewerkers betalen, maar die ze wel in hun vrije tijd

HR-AMBASSADEUR VAN HET JAAR

‘Wijzijn

echtejob

lovers’Els Van Keymeulen is hr-manager bij

Torfs. Zij bepaalt het personeelsbeleid

van het vijfhonderd man grote bedrijf

dat deze week werd verkozen tot

HR-Amassadeur van het jaar. En waar

werknemersbetrokkenheid en ambitie

geen ijdele woorden zijn.

Tekst: Jan Bosteels / Foto: Bart Dewaele

Page 7: Jobat 29 oktober 2011

‘Dit gaat veel verderdan gewoon werken. En

dat heeft iets dubbels,want bevlogenheid en

burn-out staan somsdicht bij mekaar.’

0607

moeten doen. Het zijn opleidingen rond tai chi, mindfull-ness, omgaan met stress, NLP... het varieert elk jaar. Hon-derd van de vijfhonderd medewerkers hebben zich trou-wens ingeschreven, een cijfer waar we heel tevreden overzijn.

Hoe zit het met diversiteit op de werkvloer?Leeftijd heeft voor ons geen belang, dat maken we ookduidelijk in onze wervingsstrategie. De laatste jaren heb-ben we een aantal 45- en 50-plussers aangeworven. Wevoegen natuurlijk ook aan de onderkant van de leeftijd-spiramide mensen toe, want we willen een afspiegelingblijven van onze klanten. We hebben ook een aantal al-lochtone medewerkers, maar dat kan nog beter. Er moe-ten nog uitdagingen zijn, hé. (lacht)

Voelt u de war on talent bij de aanwervingen?We hebben natuurlijk ons imago van Beste Werkgevermee en we bieden bewust meer loon dan onze concur-renten. Binnen de retail, met zijn avond- en weekendwerken zijn imago van laaggeschoolde verkoopsters, valt hetvoor ons nog mee om mensen te vinden. Maar ik ben eenbeetje bang voor de toekomst, zeker op het niveau vanwinkelmanagers. We beseffen ook dat we hoge eisen stel-len aan onze mensen: we willen dat ze altijd stralen en deklant echt helpen.

Hoe belangrijk is interne doorgroei?Daar zetten we zwaar op in met onze kweekvijverbegelei-ding. Dat is een opleiding waarin we potentiële (assis-tent-) winkelverantwoordelijken handvaten geven omdoor te groeien. Over zes maand gespreid volgen demensen drie aparte dagen en een tweedaagse waarin zeeen basisvorming krijgen rond winkelmanagerschap enleiderschap. De cursussen worden volledig door eigenmensen gegeven, die een sterke voeling met de praktijk

hebben, zoals onze meest excellente winkelmangers.Veel van onze verkoopsters hebben enkel een humanio-radiploma. Elders krijgen zo’n mensen niet veel kansen, bijons hebben ze de mogelijkheid om door te groeien.

Job lovers

Bent u niet bang dat een andere speler op demarkt jullie model zou kopiëren?Het zou voor veel mensen heel goed zijn als bedrijven watmeer zorg zouden dragen voor hun medewerkers. Ikdenk trouwens niet dat je ons model zomaar kunt kopi-eren. De hele puzzel moet kloppen. Het gaat niet alleenover hr, maar ook over de producten, de sales, de marke-ting. Tegelijk is hr, zoals ik al zei, niet alleen iets van depersoneelsdienst. Het is iets van ons allemaal. Met salesen marketing werken wij veel sterker samen dan in ande-re bedrijven het geval is. En de drive en de persoonlijkheidvan de medewerkers maken het verschil. Ook de mensenvan het directieteam zijn echte job lovers. Wij staan metpassie in ons vak en hebben altijd de goesting om onszelfopnieuw uit te vinden en te verbeteren. Je kan niet ver-wachten dat medewerkers enthousiast zijn als je het zelfniet bent.

Met het bedrijf iets doen voor een goed doel, isdat ook ter bevordering van de teamspirit?Dat is vooral het verhaal van onze ceo, Wouter Torfs,voor wie maatschappelijk verantwoord ondernemen(MVO) geen bijkomstigheid is, maar iets dat geïntegreerdis in de bedrijfsbenadering. MVO maakt onderdeel uit vanonze missie. Vorige week deden we mee aan Zuiddag.Scholieren werken dan een dag in een bedrijf en de op-brengst gaat volledig naar het zuiden. Dat is iets dat ookandere bedrijven doen. Wat wij daar aan toevoegen is datonze medewerkers twee weken lang een stappentelleraantrekken en stappen voor het goede doel én voor hungezondheid; alweer Happy in Your Body dus. Per gestaptekilometer schonken we een halve euro aan Zuiddag. Enop de laatste dag hebben we een flashmob gedaan op hetAstridplein op de Waka Waka Song. Een super-apotheo-se. Zo creëren wij een uniek gevoel.

Een cynicus zou zeggen dat uw bedrijf trekjesvertoont van een sekte, met Wouter Torfs alsgrote goeroe.(lacht) Ja, dat begrijp ik wel. Het gaat inderdaad veelverder dan gewoon werken. En dat heeft iets dubbels,want bevlogenheid en burn-out staan soms dicht bij me-kaar. We bieden daarrond programma’s aan omdat weweten dat onze mensen zeer betrokken zijn en tot aan de

grenzen van hun kunnen durven gaan. Maar we moetenrealistisch zijn: ook bij Torfs heb je verschillende motiva-tieprofielen. Niet alle medewerkers staan de grote goe-roe toe te juichen, ze doen gewoon hun job.

Is er leven na Torfs? Kunt u zich nog een anderejob voorstellen?(denkt na) Dat is een moeilijke vraag. Ik heb na mijn licen-ties psychologie Internationale Politiek gestudeerd enspreek heel graag talen. Mocht ik ooit een job met eenbuitenlandse dimensie vinden, zou ik dat wel zien zitten.Maar pas als mijn kinderen een beetje ouder zijn.

Lukt het om een intensieve en veeleisende job tecombineren met een gezin?Dat is niet altijd even simpel. We zijn bovendien eennieuw samengesteld gezin, met mijn drie kinderen en detwee van mijn partner. Dat is stevig, maar ik heb gelukkigveel vrijheid op mijn werk. Ik plan mijn dag zoals ik het zelfwil. Maar veel vrijheid heeft ook zijn keerzijde: wanneerstopt het werk? Ik heb al een moment meegemaakt waar-op ik de rem heb moeten aantrekken.

Het spook van de burn-out loerde om de hoek?Ik moet er waakzaam voor zijn. Vroeger was ik iemand dienooit moe was en weinig begrip had voor vermoeidheidbij anderen. Tot je zelf met je gezicht tegen de muur loopt.Het voordeel daarvan is dat ik nu de signalen herken als iknog eens in overdrive dreig te gaan.

‘Als het aankomt op resultaten, zijn we redelijk resoluut en allesbehalve soft’Els Van Keymeulen, hr-manager Torfs

● 1996: hr-manager Torfs● 1996: gestart als

vormingsmedewerker bij Torfs● 1993-1996: vormingsmedewerker

bij De Vaderlandsche Verzekeringen● 1992: lerares psychologie● 1992: speciale licentie

Internationale Politiek● 1991: afgestudeerd als

bedrijfspsycholoog

Het cv van

Els VanKeymeulen

Page 8: Jobat 29 oktober 2011

Frans Wynants startte in 1994 samen metzijn zonen Bart en Steven een eigen metaal-handel op. Vader Wynants had toen al dertigjaar ervaring in de sector. Het bedrijf kooptalle oude metalen aan - van ijzer, aluminium,koper en zink tot autowrakken en koelkas-ten - zowel van bedrijven als van particulie-ren.Op het terrein van één hectare in Sint-Kate-lijne-Waver wordt schroot geladen, geknipt,geperst en gedepollueerd. Het machineparkbestaat onder meer uit een kleine mobieleschrootschaar, een semi-mobiele schaar van500 ton, twee overslagkranen, twee contai-nerwagens en een eigen depollutiecentrumom autowrakken te kunnen verwerken.Metaalhandel Wynants en zonen heeft vijfwerknemers in dienst. Het bedrijf zit samenmet vijf andere Vlaamse schroothandelarenin een samenwerkingsverband onder denaam Fecoplus en werkt ook samen met Re-cupel voor de inzameling van afgedankteelektrische en elektronische apparaten (AE-EA). (mo)

MetaalhandelWynants en zonenFoto’s: Bart Dewaele

JOBAT.BE/WERKBEELD

WERKBEELD

Page 9: Jobat 29 oktober 2011

0809

Slechts 10 procent van de raden van bestuur in deBel20-bedrijven bestaat uit vrouwen. Sinds 2007is de aanwezigheid van vrouwen gestegen, maardat gaat langzaam. Een nieuwe wet van 28 juli

2011 legt quota op voor de aanwezigheid van vrouwen inde raad van bestuur van autonome overheidsbedrijven,beursgenoteerde vennootschappen en de Nationale Lo-terij.Beursgenoteerde bedrijven moeten ervoor zorgen datna een overgangsperiode minstens een derde van hunraad van bestuur bestaat uit ‘leden van het andere ge-slacht dan de overige bestuurders’. Omdat bestuurdersmeestal benoemd worden voor maximum zes jaar, wordtdit quotum pas opgelegd vanaf de eerste dag van het zes-de boekjaar dat volgt na de bekendmaking van deze wet,wat voor de meeste vennootschappen vanaf 1 januari2017 zal zijn. Het bedrijf moet in zijn jaarverslag vermel-den welke inspanningen het heeft gedaan om dit quotumte bereiken.

21 mentoren en mentees

Het Mentoring Pilot Program ondersteunt bedrijven diewerken aan genderdiversiteit in hun raad van bestuur,door mentor en mentee met ervaringen en kennis te la-ten uitwisselen. Het programma star tte in septembervan dit jaar en loopt tot december 2012.‘Ons programma telt 21 mentoren en mentees, in zowelbeursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven, inde private en publieke sector’, vertelt Hnia Ben Salah, se-nior research associate bij Guberna. ‘We doen dit zonderwinstoogmerk en bieden onze diensten gratis aan, maarwaren wel streng in onze selectie.’De mentoren zijn bestuurders met ervaring en expertisein de werking van bestuursorganen. De mentees zijn po-tentiële vrouwelijke bestuurders die zich willen laten bij-staan door gerichte coaching en persoonlijk advies. Hetgaat om vrouwen in een managementfunctie met eenuitgebreide professionele ervaring. Sommigen maaktenal deel uit van een raad van bestuur.Via het mentorshipprogramma maken ze hun expertiseen beschikbaarheid voor een bestuursmandaat ook ken-baar bij de zetelende bestuurders. ‘Het idee is overge-waaid uit Groot-Brittannië, waar ondanks de afwezigheidvan een wettelijk opgelegd quotum het aantal vrouwen in

raden van bestuur sterk is toegenomen’, zegt Hnia BenSalah. ‘Ook Frankrijk en Denemerken werken aan eenmentoringprogramma, met positieve resultaten tot ge-volg.’

Uitwisseling van ervaring

‘Er zijn heel wat manieren om de aanwezigheid van vrou-wen in raden van bestuur te stimuleren, maar wij hebbenbewust gekozen voor het mentorship’, zegt FrançoiseRoels van Women on Board. ‘Dit is geen opleiding. Devrouwelijke mentees beschikken over de nodige kennisen competenties om door te groeien. Het gaat om tweepersonen die ervaringen uitwisselen. De mentee kan zichzo verder ontwikkelen. De bedrijfswereld wordt gesensi-biliseerd voor het belang van genderdiversiteit.’Naast de 21 mentees van het Mentorship Pilot Program,beschikt Women on Board over 75 vrouwelijke kandi-daat-bestuurders waaruit Belgische bedrijven kunnenputten.‘Wat mij aanspreekt, is het tweerichtingsverkeer’, verteltmentee Saskia Van Uffelen, ceo bij Bull en CSB Consul-ting. ‘Vanaf het eerste gesprek zei mijn mentor dat dit ookvoor hem een boeiende oefening is: kijken hoe ze buitende klassieke visvijver kunnen gaan van mensen die demandaten opstapelen.’Adelheid Byttebier (ex-volksvertegenwoordiger voorGroen!) heeft dan weer uitgebreide bestuurservaring inde politiek en ngo’s, maar als voorzitster van de MIVB wilze graag meer weten over het besturen van een bedrijf.‘Ik wil weten wie welke rol speelt en hoe je daar je plaatsin kunt vinden. Vrouwelijke bestuurders zijn voor mij ookeen rolmodel, en het is erg motiverend andere menteeste ontmoeten.

Van de 235 toegewezen zetels in de raden van bestuur van Bel20-bedrijven,

worden er slechts 24 ingenomen door vrouwen. ‘Te weinig’, zegt Guberna,

het instituut voor bestuurders. Daarom ontwikkelde het samen met Women

on Board een mentorprogramma voor vrouwen.

ACTUA

Mentoren stomen vrouwen klaar voor

raad van bestuur

Tekst: Barbara Vandenbussche

‘In Groot-Brittannië heeftdit gezorgd voor meervrouwelijke bestuurders’

Hnia Ben Salah, Guberna

Saskia Van Uffelen, ceo Bull: ‘Mijn mentor vindt dit eenboeiende oefening: kijken hoe ze buiten de klassieke visvijverkunnen gaan van mensen die de mandaten opstapelen.’

Page 10: Jobat 29 oktober 2011

‘Kom ik no-nonsense over? Misschien omdat ik de pro-blemen niet uit de weg ga. Als je oplossingen wil zoe-ken, moet je eerst leren het probleem te omschrijvenen te duiden. In de analyse van knelpunten durf ik danook veel tijd steken. Mijn depar tement, OpenbareWerken en Mobiliteit, kampt met enkele handicaps.Het budget is niet supergroot en de organisatie van dewegeninfrastructuur, die niet overal aangepast is aandeze tijd, kan veel beter. Ik besef dat we nog ver van deperfecte dienstverlening staan. We weten waar wenaartoe willen, maar de weg naar dat punt is een stevi-ge klim.Ontmoedigd raak ik nooit. Dat ligt niet in mijn karakter.Ik ben heel actiegericht. Het kan me frustreren dat wein sommige dossiers niet snel genoeg vorderingen ma-ken, maar aan energie ontbreekt het me niet. Omringdzijn door goede medewerkers helpt om er tegenaan teblijven gaan. Samen blijven we kritisch voor wat wedoen. Ik geloof in het overlegmodel.

Moeilijk

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, heb je enkelehefbomen: de infrastructuur, heldere regels en dieconsequent afdwingen, en de sensibilisering van deburgers. Van dat laatste lig ik soms wakker. Het gedragvan mensen veranderen, is verdomd moeilijk. Ik magspeeches geven over de effecten van alcoholgebruik inhet verkeer, na afloop drinkt iedereen wél vrolijk enke-le glazen. De verantwoordelijkheid die we zelf dragen,vergeten we soms. Elk bericht over een zwaar ver-keersongeluk sturen we ons kabinet rond. Zien hoe-veel slachtoffers er elke dag vallen, houdt ons aler t.Elke avond overloop ik wat er die dag goed en mindergoed was. Als je tot aan je nek in een moeilijk dossierzit, heb je de neiging een tunnelvisie te ontwikkelen.Heel nuchter de balans opmaken, haalt je uit die tunnel.Het doet je ook relativeren. Ook joggen is zo’n bezin-ningsmoment dat alles weer in de juiste proportie zet.

Buikpijnmoment

Ik ben niet bang om onpopulaire maatregelen te ne-men. De werken aan het het viaduct van Vilvoorde bij-voorbeeld was wat wij een buikpijnmoment noemen.We hielden ons hart vast; er werd grote chaos aange-kondigd. Achteraf bekeken viel alles best mee, omdatwe de werken goed hadden voorbereid.Ik ben enkele keren in het onbekende gesprongen. Namijn studies dacht ik aan de universiteit te blijven wer-ken. Tot plots de advocatuur op me af kwam. Op eengegeven moment rolde ik de politiek in. Later volgdehet ministerschap, waardoor ik fulltime aan politiekging doen. Ik heb geleerd dat het geen kwaad kan omsoms zo’n sprong te wagen. Als je passie, zelfvertrou-wen en een thuishaven om op terug te vallen hebt, lukthet wel. What’s next? In de politiek weet je nooit watmorgen brengt. En dat vind ik er net prettig aan.’ (pvd)

Hilde Crevits,Vlaams minister

‘Ik mag speeches gevenover de effecten van alco-holgebruik in het verkeer,na afloop drinkt iedereenwél vrolijk enkele glazen’

BEROEPSGEHEIM

Page 11: Jobat 29 oktober 2011

Wat doe je precies voor werk?Ik werk op een informatiedienst van de Europese Unie. Wanneer burgersons bellen met vragen over de EU, geven wij hen antwoord. Ik doe dat werkheel graag, omdat er een heel goede sfeer heerst. De meeste van mijn colle-ga’s zijn buitenlanders. Dat creëert een fijne internationale werkomgeving.Dat is ook nodig, want we moeten antwoorden kunnen geven in alle 23talen van de Europese Unie.

Wat vind je van je loon?Ik werk niet voor de Europese instellingen zelf, maar voor een contractant.Mijn loon is dus niet zo hoog, en ik zou wel graag iets meer verdienen, maarde fijne sfeer en mijn collega’s maken veel goed.

Spaar je?Ja, ik leg een beetje opzij voor het huweliijk van mijn zus. Normaal gezientrouwt ze in 2013, en ik zou een groot geschenk willlen geven.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?Het meest geef ik uit aan de huur, zo’n 460 euro per maand.

Waar geef je met plezier geld aan uit?Aan plezierige dingen om te doen. Eens een pintje gaan drinken met vrien-den bijvoorbeeld. En naar culturele evenementen ga ik ook graag, vooralconcerten of eens naar de cinema. Verder heb ik een tijdlang een cursusNederlands gevolgd, maar die heb ik nu vervangen door een cursus Rus-sisch.

Waar kan je geen geld aan geven?Als ik geen geld heb om iets te kopen wat ik graag wil hebben, dan koop ikhet niet. Een auto zal ik niet kopen, want in Brussel is dat helemaal niet zoleuk. Je hebt hier geen ruimte om te parkeren, en het is niet goed voor hetmilieu.

Wat zou je doen als je morgen de lotto wint?Ik weet het niet, maar het zal toch niet gebeuren. Ik speel niet op de lotto.

Heb je een grote droom?Ik zou heel graag voor de Europese instellingen werken, of voor de Europesegroenen, als politiek adviseur bijvoorbeeld. (bvdb)

MIJN LOON

NICOLA SANTINI (29), ELSENE

■ Beroep: bediende ■ Privé: ongehuwd ■ Brutoloon: 2.600 euro■ Extra’s: maaltijdcheques, groepsverzekering

2.6

00

Babynamen, chipssmaken, liefdesbrieven ... Je kanhet zo gek niet bedenken of er bestaat wel eenwedstrijd voor. Zo ook voor snackbroodjes. Hetlekkerste snackbroodje van België zou - althansvolgens de jury van de gelijknamige wedstrijd - tevinden zijn in Zottegem, bij ’t Hooghuys.Meteen een goede reden om eens een kijkje tegaan nemen in deze traiteurszaak. De prijswinnaar,het Galpobroodje (4,20 euro), vormt met zijn gar-nituur van Altessekaas, Gandaham, een slaatje vanappel, mango en witloof vermengd met citrusvi-naigrette en zelfgemaakte portostroop een uitge-balanceerde combinatie van zoet, zuur en zout.

Wit of granen

Het is een evenwicht dat we vaker tegenkomen opde kaart met belegde broodjes. Zo biedt het Nor-mandisch broodje (4 euro) een combinatie van ca-membert met honing en noten, terwijl het Breu-gelbroodje (3,20 euro) paté met witloof en uien-confituur samenbrengt. Wie houdt van stevigekost kan opteren voor een boerenbroodje (3,50euro) met gehakt, gebakken spek, verse ajuin, ket-chup en mosterd. Klanten kunnen steeds kiezentussen wit of granen stokbrood.Naast belegde broodjes - die worden samenge-steld terwijl je erop staat te kijken - biedt ’t Hoog-huys ook een uitgebreid assortiment aan panini’sen pastasalades. Er is dagelijks verse soep te ver-

krijgen voor 3,50 euro per liter. Iedere dag ser-veert ’t Hooghuys drie verschillende vleesgerech-ten, één visgerecht en één pastabereiding (van-daag met geitenkaas en spek) om mee te nemen.

Kaasplank

Tot de specialiteiten van ’t Hooghuys behoren devol au vent, paëlla, zalmmousse, paling in’t groenen huisbereide kaas- en garnaalkroketten. Achter-in de winkel staat de delicatessenkast waarin zoe-tigheden, pesto’s, ar tisanale pasta’s en confiturenworden gepresenteerd.Het is net geen twaalf uur en het is dan ook ergdruk in de stijlvolle traiteurszaak. Het drie mansterke winkelpersoneel laat de zaken echter goedvooruit gaan terwijl er hier en daar toch een grapjeof een praatje af kan. De lange koeltoog die totachterin de winkel doorloopt, ligt lekker vol meteen uitgebreid aanbod aan kazen en charcuterie.Wie dat wenst, kan voor feesten een kaasplank la-ten samenstellen.Op donderdag en zondag is ’t Hooghuys gesloten.(mo)

’t HooghuysHoogstraat 299620 Zottegemwww.traiteur-thooghuys.be

jobat.be/lunchtime

Het beste broodje *****LUNCHTIME

10111011

Page 12: Jobat 29 oktober 2011

Tekst: Michiel Leen

ria doet dit najaar ook de scholen aan met de zoge-naamde CEO-tour, waarbij ICT-bedrijfsleiders deleerlingen uit de laatse jaren van het middelbaaronderwijs doen kennismaken met de jobmogelijk-heden in de ICT.‘Bedrijfsleiders uit de sector gaan samen met jongemedewerkers in scholen spreken over hun job’,licht Vanhuffel toe. ‘Op die manier zien de jonge-ren hun bijna-generatiegenoten aan het werk. Weproberen ook zoveel mogelijk vrouwelijke ICT’ersaan het woord te laten, om komaf te maken methet idee dat informatica vooral aan mannenbe-roep zou zijn.’

Aangepast statuut

Geen overbodige luxe, want al scoort informaticusredelijk goed bij de aantrekkelijkste beroepen, hetbeeld van de nerd die heelder dagen wegtokkeltachter zijn computerscherm, zit er bij veel mensennog steeds diep ingebakken.‘Al klopt dat al lang niet meer’, reageert Vanhuffel.‘In een hedendaagse ICT-omgeving heb je ook heelwat andere professionele en sociale kwaliteitennodig.’Tegelijkertijd gaat de federatie op zoek naar men-sen die vanuit andere sectoren doorstromen naarICT. Immers, je hoeft helemaal geen ICT-opleidinggehad te hebben, al blijft het natuurlijk een plus-punt.‘De cijfers tonen aan dat vooral consultancyprofie-

Maar liefst 8.000 openstaande vacaturestelde de technologiefederatie bij eenrondvraag aan het begin van het jaar.

‘In alle delen van het land blijft de vraag naar IC-T’ers erg hoog’, beklemtoont Christian Vanhuffel,directeur ICT bij Agoria. ‘Dat blijkt uit cijfers vanzowel de VDAB als haar Brusselse tegenhangerActiris en het Waalse FOREM.’Voor dit jaar verwacht de federatie, ondanks deeconomische situatie, dat het cijfer nog zal toene-men.Informaticaberoepen zijn knelpuntenberoepen.Een eenduidig plan van aanpak ontwikkelen is nietevident: ICT is een erg diverse sector, en onder denoemer ‘informaticus’, die al jaren in het lijstje vanknelpuntberoepen prijkt, gaat een hele waaier aanprofielen schuil. Die diversiteit klinkt door in de top4 van meest gezochte profielen. Veruit het meestgevraagd zijn de business ICT analysten en consul-tants, waarvoor Agoria in België meer dan 2.000vacatures noteert. Ze worden gevolgd door IC-T’ers in sales- en marketingfuncties (beide onge-veer 1.350 jobs) en infrastructuuranalysten en - ar-chitecten en ten slotte webdesigners- en ontwik-kelaars, goed voor een 800-tal openstaande be-trekkingen.Agoria wil in de eerste plaats de instroom van jon-geren doen toenemen. De federatie ziet daarbijeen grote rol weggelegd voor het middelbaar on-derwijs en pleit voor meer ICT-toepassingen in deklas, ook buiten de geijkte lessen informatica. Ago-

len gezocht worden’, weet Vanhuffel. ‘Dat zijn be-roepen die voorkennis vereisen op economischvlak, procesbegeleiding en management. Voormensen met een dergelijke achtergrond kan eenfunctie in de ICT heel wat mogelijkheden bieden.’Door de razendsnelle ontwikkelingen en de con-stante nood aan bijscholing, heeft de ICT bij uitstekhet imago een ‘jonge’ sector te zijn. Vanhuffelbreekt een lans voor een aangepast statuut voorzogenaamde ‘kenniswerkers.’‘Een dergelijk statuut zou kunnen betekenen datarbeidstijd op jaarbasis wordt gemeten, of dat jewordt verloond op basis van prestaties of projec-ten die je afrondt, in plaats van het aantal uren datje presteert. Idealiter combineer je in dat minderrigide statuut de flexibiliteit van het zelfstandigen-statuut met de zekerheden die het werknemer-schap biedt.’

Meer studenten

Hoewel het aantal openstaande vacatures zeerhoog blijft, zijn er toch aanwijzingen dat het aantaljongeren dat een job in de ICT ziet zitten, stilaantoeneemt. Uit cijfers van Agoria blijkt alleszins dathet aantal generatiestudenten dat voor een ICT-opleiding aan universiteit of hogeschool kiest, sinds2004 nog nooit zo hoog geweest is. Volgens detechnologiefederatie zijn ze dit jaar met 2.634. Meteen beetje geluk hebben ook zij straks de jobs voorhet uitkiezen.

Agoria zoekt(minstens)

8.000 ICT’ersIn ons land verdienen ruim 150.000 mensen hun brood in een ICT-functie. De

sector is echter constant op zoek naar nieuwe mensen. Informatica blijft echter

een notoir knelpuntberoep en heel wat vacatures blijven openstaan.

IT & TELECOM

‘Waarom arbeidstijd niet op jaarbasis meten,of verlonen op basis van projecten?’

Christian Vanhuffel, directeur ICT Agoria

Page 13: Jobat 29 oktober 2011

Toen ik dit jaar mijn uitnodiging in de bus kreeg voor hetFilmfestival van Gent, liep er een koude rilling over mijn rug.Voor de meeste van mijn collega’s is dit hét evenement waarzij maandenlang naar uitkijken, maar ik kon alleen maar metweerzin denken aan de dode momenten tussen twee films,wanneer bezoekers de kans krijgen om in een speciaal inge-richte partytent - en hier komt weer zo’n rilling - te netwer-ken.In wezen is een festival eenvoudig: tijdens de film moet jestilzitten en niet te hard lachen of huilen bij scènes waar datniet de bedoeling is. Op de receptie achteraf probeer je vol-doende te profiteren van de gratis cava, zonder daarbij zodronken te worden dat je deinend op imaginaire golven dehele zaal doorkruist om met iets te luide stem aan de minis-ter van Cultuur te vragen of zij misschien weet hoe dat num-mer van The Police heet waarin Sting op het einde ‘Peanuts!Pea-núúúts!’ roept.Deze basisregels ken ik, maar toch weet ik mijzelf op avon-den als deze geen houding te geven. Ik ben het gewend om inmijn eentje op een kamer na te denken, situaties en anekdo-tes eindeloos te herkauwen en ze daarna op te schrijven. Al-les wat daarbuiten valt, en zeker het sociale, is maar een roldie ik speel wanneer dat van mij wordt verwacht. Het lukt mijprima om bekwaamheid en een goed humeur te veinzen bin-nen de vier muren van mijn bureau, maar zodra ik dat duide-lijk afgebakende podium verlaat, ben ik reddeloos verloren.Drop mij op een receptie en na vijf minuten begin ik onwen-nig te flirten met de meisjes die de garnalenhapjes ronddra-gen, waarna ik de rest van de avond vanuit een hoekje deactie ga observeren, in plaats van eraan deel te nemen.Ik herinner mij een kerstfeestje, een jaar of twee geleden. Bijgebrek aan een goede uitvlucht stond ik op klaarlichte dag ineen leeggehaalde refter tussen vijftig mensen met wie ikniets gemeen had, behalve het gebouw waarin wij allen werk-ten. Ik liep doelloos door de zaal en probeerde af en toe in tebreken in een dodelijk saai gesprek over lobbywerk in hetsociale middenveld. Toen dat na een kwartier nog steeds nietwas gelukt, ben ik naar buiten gevlucht. Pas op de trein naarhuis kwam ik weer tot rust. Achteraf bleek dat niemand hadgemerkt dat ik het feestje had verlaten, laat staan dat ik erooit was geweest.Die paniek van toen is nooit meer overgegaan. Dinsdag wasik uitgenodigd op mijn allereerste prijsuitreiking. Misschienzou het deze keer wel lukken, dacht ik, omdat ik daarheenmocht als mijzelf en voor één keer geen typetje moest spe-len. Uiteindelijk heb ik samen met de andere genomineerdeneen halfuur lang naar de grond staan kijken. Alleen een dron-ken man kwam ons even zijn verhalen vertellen. Dat deed hijheel erg luid. Ik glimlachte naar het meisje dat de hapjesrondbracht. Toen de man uitgepraat was, vroeg hij of wij noglang zouden blijven. Ik antwoordde: ‘Neen, ik denk dat ikmaar ga. Ik heb nog een deadline.’ Pas op de trein naar huiskwam ik weer tot rust.

COLUMN

J O B AT. B E / C O L U M N

Netwerk

San F. Yezerskiy combineert een voltijdse job in de Vlaamse filmmet een prille carrière als zelfstandig schrijver. Om de beurtschrijven hij en Ruth Lasters de werkweek van zich af.

1213

Vind jouw job in IT & Telecom vanaf blz. 16

dat doen omdat het bedrijf hen aanspreekt. Wijkopen geen mensen. Nieuwe werknemers lokkenmet gadgets en andere voordelen zou werkne-mers die al in dienst zijn, tegen de borst kunnenstuiten, dus dat is geen optie.’Evenmin is het een optie om de leemtes in hetpersoneelsbestand op te vullen met medewer-kers uit het buitenland, zoals elders in de ICT-sec-tor wel gebeurt. ‘Ordina kiest resoluut voor Belgi-sche verankering’, zegt Apers. ‘Zelfs wanneer wemedewerkers van Ordina-Nederland naar Belgiëhalen, stuiten we op problemen, bijvoorbeeldmet hun kennis van het Frans.’Heeft die strategie ook iets opgebracht? ’135 va-catures zijn inmiddels ingevuld. Maar het is eencontinue inspanning geweest. Rekruteren doe jedoor gas te blijven geven; je moet blijven zoekennaar nieuw talent, zelfs wanneer de economischevooruitzichten dat lijken tegen te spreken’, zegtApers.Ordina is er dus in geslaagd om de openstaandejobs grotendeels in te vullen. ‘Gelukkig maar’, zegtApers. ‘Anders worden je groeiplannen gesabo-teerd door een gebrek aan geschikte medewer-kers en moet je opdrachten weigeren omdat je demensen niet hebt om ze uit te voeren.’

Ordina ontvouwde begin 2011 een stra-tegisch plan om tussen nu en 2014 forste groeien. Om die ambitie te realise-ren, ging het bedrijf op zoek naar 150

nieuwe ICT’ers. Geen gemakkelijke opgave wanneerde vraag het aanbod ruimschoots overstijgt.En dus ontwikkelde Ordina een eigen strategie - con-nectivate - om het groeipad van haar medewerkers tebegeleiden. In een bedrijf dat informatica-oplossin-gen biedt bij externe klanten, is ‘connectie maken’erg belangrijk; een nieuwe werknemer kan dus maarbeter over sociale vaardigheden beschikken. Maarook ‘activatie’ speelt een rol.‘Schoolverlaters moeten kennis kunnen maken metde werkvloer, maar ook het begeleiden van de car-rière bij werknemers die al een tijdje aan de slag zijn,hoort daarbij’, licht Frank Apers, die bij Ordina in-staat voor de rekrutering, toe.

Geen gadgets

Het bedrijf probeert onder andere met intensievesummer schools jongeren warm te maken voor eenICT-job . Wat je volgens Apers niet kunt doen: in eenopbod van extralegale voordelen stappen. ‘Als men-sen bij ons komen werken, is het de bedoeling dat ze

Ordina zoekt 150 ICT’ersHet Belgisch-Nederlandse IT-bedrijf Ordina zoekt 150 nieuwe werknemers.

Niet evident op een krappe arbeidsmarkt. Het toverwoord: ‘connectivate’.

Page 14: Jobat 29 oktober 2011

Voor meer info over onze activiteiten surf naar www.wegenenverkeer.be

Wij bieden: een boeiende job met een afwisselend takenpakket in contractueel dienstverband (onbepaalde duur) • functierelevante privé-ervaring kan eventueel worden verloond tot max. 9 jaar of max. 15 jaar (voor knelpuntfuncties) • gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer • een hospitalisatieverzekering en een aantrekkelijke vakantieregeling.

Interesse? Solliciteren kan tot 20 november 2011 (voor de functie van werfleider in Leuven en districtchef in Antwerpen is de uiterste inschrijvingsdatum 2 november 2011). De uitgebreide functiebeschrijvingen met voorwaarden en wijze van solliciteren vind je op www.wegenenverkeer.be, www.bouwmeeaanvlaanderen.be of op www.jobpunt.be.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten wordendan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

Bouw mee aan het Vlaanderen van morgen

Burgerlijk ingenieursProjectingenieur EM Sectie Kunstwerken Antwerpen (ref. 21781)

Functie: je staat in voor de technische, administratieve en budgettaire opvolging van algemene en specifieke investeringsprojecten op vlak van elektromechanische uitrustingen van en langs de waterlopen en wegen. Het betreft kunstwerken zoals o.a. beweegbare bruggen, sluizen, stuwen, pompstations, tunnels.

5 Studie-ingenieurs – Brussel Tunnelveiligheid (ref. 21693), Elektromechanica (ref. 21694), Telematica (ref. 21740), Verkeersveiligheid (ref. 21740) en Coördinatie wegen (ref. 21743)

Functie: je verzamelt en deelt expertise, toonaangevende praktijkvoorbeelden en informatie over de nieuwste evoluties in één van bovenstaande vakgebieden. Als expert lever je een belangrijke toegevoegde waarde aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Je werkt nauw samen met je collega’s op het terrein.

Industrieel ingenieurs Werfleider Leuven (ref. 21464)

Functie: als verantwoordelijke op het terrein zorg je voor het goede verloop op de werven in de dienstkring Aarschot. Je start infrastructurele projecten op, begeleidt en controleert ze, en volgt het budget op.

Districtchef Tongeren (ref. 21741) en Antwerpen (ref. 21659)

Functie: je organiseert het dagelijkse onderhoud van (bestaande) weginfrastructuur en -installaties via een aannemer of in eigen beheer en geeft leiding aan de personeelsleden van het district.

Veiligheidsbeambte Brussel (ref. 21581)

Functie: je coördineert alle preventieve en veiligheidsmaatregelen die moeten zorgen voor de veiligheid van tunnelgebruikers en het tunnelpersoneel.

Industrieel ingenieur of technische masterVerkeerskundige kruispuntsimulaties Brussel (ref. 21695)Functie: je voert met behulp van verschillende computerprogramma’s (o.a. Vissim) simulaties uit van kruispunten op basis van de verzamelde gegevens (verkeersintensiteiten, ontwerp van het kruispunt, beleidskeuzes, …). Je hebt een masterdiploma in een technische richting, bij voorkeur wiskunde, fysica of industriële wetenschappen.

Technische bachelors Werfcontroleur EM VerkeershandhavingssystemenGent (ref. 21791)

Functie: je staat in voor de opvolging en controle van aannemingen in het vakgebied van de verkeershandhavingssystemen (zoals dynamische verkeersborden, camera’s, TV-bewaking, enz.). Ook het uitvoeren van veiligheidsinspecties behoort tot je takenpakket.

Werfcontroleur Elektromechanische InstallatiesAntwerpen (ref. 21782)

Functie: je staat binnen het team Kunstwerken in voor de opvolging en controle van aannemingen in het vakgebied van elektromechanische installaties langs (water)wegen (zoals beweegbare bruggen, sluizen, stuwen, pompstations, tunnels…).

Werfcontroleur elektriciteit en mechanicaAntwerpen (ref. 21770) Functie: je coördineert de werken in verband met elektromechanische uitrustingen met de werken van de aannemers bouwkunde/wegenbouw. Je verricht inspecties en controles op deze werken en brengt daarover verslag uit. Je controleert op het terrein de naleving van wetgeving, regelgeving, bepalingen van het bestek en onderneemt correctieve acties waar nodig.

WerfcontroleurZwijnaarde (ref. 21648) Functie: je verricht inspecties en controles op werven, leveringen en vergunningen en brengt daarover verslag uit bij de werfleider. Je staat in voor het werftoezicht op het terrein.

LandmeterWetteren (ref. 21705)

Functie: je staat in voor het uitvoeren van activiteiten op het terrein, zoals opmetingen, afpalingen, inspecties en controles.

Het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid staat voor de uiterst boeiende en zeer actuele uitdaging om werk te maken van een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen. Wij beheren 5 400 km gewestwegen, 1 500 km autosnelwegen en 6 700 km fietspaden. De 1 500 werknemers van het Agentschap staan dagelijks paraat om die wegen aan te leggen, te onderhouden en verder te optimaliseren. Momenteel zijn wij op zoek naar (m/v):

Page 15: Jobat 29 oktober 2011

Interesse?Surf voor meer info naar www.havenvanantwerpen.be/jobsof neem contact op met onze personeelsdienst:Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 AntwerpenT + 32 3 229 70 07 / E [email protected]

Wij zoeken momenteel m/v:

Coördinator energieontwikkeling (patrimoniumbeheer)

Je bent verantwoordelijk voor de praktische organisatie van de (hernieuwbare) energieprojecten (windturbines op linker- en rechterscheldeoever, ontwikkeling van biomassagestookte energiecentrale, opvolging energiefonds, …) . Je organiseert en volgt de diverse stuur- en werkgroepen op en dit zowel organisatorisch als naar verslaggeving toe. Je geeft inhoudelijke ondersteuning aan de consulenten energie-ontwikkeling (beleidsmatig, juridisch, rapportage, …). In samenwerking met de juridische dienst volg je de contractuele bepalingen op. Je werkt mee aan de praktische organisatie van de afdeling.

Je combineert een masterdiploma met minstens 2 jaar werkervaring, bij voorkeur in energie-ontwikkeling. Je toont een duidelijke interesse in deze sector in al zijn facetten (techniek, wetgeving, ondersteuningsmechanismen, financiële analyse). Je valt op door je sterk organisatievermogen en door je professionele communicatie- en gesprekstechnieken.

Solliciteer voor 20 november 2011.

Consulent intermodaliteit (productinnovatie en -ontwikkeling)

Je levert een actieve bijdrage aan de economische en operationele onderbouwing van innovatieve projecten rond ‘supply chain optimalisatie’. Je analyseert de kwaliteit van de aangeboden diensten en achterlandverbindingen. Op basis hiervan zoek je gericht naar verbetertrajecten en oplossingen. In samenwerking met diverse partners voer je ook projecten uit op het vlak van intermodaliteit. Korte missies naar het buitenland maken deel uit van je opdracht. Je vertegenwoordigt het Havenbedrijf op diverse evenementen.

Je behaalde een masterdiploma, bij voorkeur in een economische of transportgerelateerde richting of bent gelijkwaardig door ervaring. Enkele jaren ervaring in een logistieke (intermodale) en operationele transportomgeving zijn noodzakelijk. Je commercieel inzicht en ervaring helpen je bij de uitbouw van een degelijk netwerk van contacten in de wereld van de transportoperatoren en hun cliënteel. Kennis van de Duitse taal is een sterk pluspunt.

Solliciteer voor 21 november 2011.

Het Havenbedrijf Gent baat als Autonoom Gemeentelijk Havenbedrijf de haven uit. Het bedrijf wil, in nauwe samenwerking met zijn klanten, op een duurzame wijze welvaart en groei creëren. Het doet dit door de ontwikkeling van de zeeha-ven als multimodaal platform en door het ter beschikking stellen van kaaien en bedrijfsterreinen. Om het Havenbedrijf te versterken en deze missie te realise-ren, zijn we op zoek naar een (m/v):

■ ■ beleidsmedewerker milieu ■ ■

■ ■ beleidsmedewerker energie ■ ■

JOUW FUNCTIE: als beleidsmedewerker milieu geef je mee vorm aan het milieube-leid van het Havenbedrijf. Je werkt de milieuthema’s uit het strategisch plan uit. Je staat in voor acties in het kader van het milieucharter en in het kader van milieucer-tifi cering. Je werkt mee aan het duurzaamheidsbeleid en volgt diverse aspecten van het klimaatplan op. Je vertegenwoordigt het Havenbedrijf bij externe overlegmomen-ten die bij jouw vakgebied aansluiten. Als beleidsmedewerker energie geef je mee vorm aan het energiebeleid van het Havenbedrijf. Je werkt de energiethema’s uit het strategisch plan uit. Je volgt evoluties omtrent groene energie nauw op en werkt een beleid rond alternatieve brandstoffen uit. Je werkt mee aan het duurzaamheidsbeleid en volgt diverse aspecten van het klimaatplan op. Je vertegenwoordigt het Havenbe-drijf bij externe overlegmomenten die bij jouw vakgebied aansluiten.

Wij staan open voor diversiteit op de werkvloer.

■ ■ commercieel manager ■ ■

JOUW PROFIEL: je hebt een masterdiploma in een maritieme of economische richting of gelijkwaardig door ervaring. Je bent een geboren netwerker die goed kan overtui-gen en onderhandelen. Je bent dynamisch, fl exibel en bereid om naar het buitenland te gaan. Je hebt een rijbewijs B.

AANBOD VOOR ALLE FUNCTIES: een contractuele aanstelling in een stabiele en inte-ressante werkomgeving • een afwisselende job met veel boeiende interne en externe contacten • je krijgt ruime opleidingskansen, een interessant salarispakket, maaltijd-cheques en een hospitalisatieverzekering • voor de functie van commercieel manager is er tevens een bedrijfswagen voorzien.

HAVENBEDRIJF GENT agh

INTERESSE? Meer informatie over de functie, de voorwaarden, het selectieprogramma en de manier waarop je kunt solliciteren, is terug te vinden op de website www.havengent.be/jobs. Je vindt ons terug op volgend adres: J. Kennedylaan 32 - 9042 Gent - België - tel. + 32 9 251 05 50 - www.havengent.be

1415

Page 16: Jobat 29 oktober 2011

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Jobs in IT & TelecomBen jij gebeten door de nieuwste technologische ontwikkelingen? Kan jij

IT-oplossingen vakkundig ontwikkelen, implementeren en onderhouden?

Wil je aan de slag als vaste medewerker of als freelancer?

Ontdek op volgende pagina’s de bedrijven die op zoek zijn naar gekwalifi ceerde IT & Telecom-professionals of surf naar www.jobat.be/it-jobs

Page 17: Jobat 29 oktober 2011

Capgemini Belgium helps companies work more effi ciently. We think up solutions for the most challenging problems and develop the right technology to implement them.

Capgemini Belgium seeks professional team players in the fi elds of consulting, technology and outsourcing - experienced enthusiasts who have weathered all kinds of situations and can demonstrate their qualities with solid qualifi cations.

Capgemini Belgium offers you an innovative work environment of world class format, where there is room for fascinating relationships with top clients from interesting sectors.

Interested?Take a look at a description of all the profi les we’re looking for and fi ll in your CV atwww.be.capgemini.com/ourCareers.html

Looking for a top team? Get on board then.

®®

Page 18: Jobat 29 oktober 2011

YOUR CAREERZorgen voor anderen was nog nooit zo goed voor je carrière.

CM ZOEKT MANAGER VERZEKERINGSBEMIDDELINGDe MOB Verzekeringen CM-Vlaanderen staat in voor de hospitalisatieverzekeringen van meer dan 1.150.000 CM-leden. Om haar ontwikkeling als mutualistische verzekeringsonderneming verder te zetten wil de MOB het managementteam op het nationaal secretariaat in Brussel versterken met een enthousiaste M/V.

Je functie• Je stuurt alle activiteiten in de verzekerings-

bemiddeling en het distributienetwerk aan.• Je werkt in nauw overleg met de directie en de

distributieverantwoordelijke van de CM-zieken-fondsen.

• Je maakt deel uit van het managementteam van de MOB en geeft leiding aan een kleine ploeg experts.

• Je bent verantwoordelijk voor het intern controle-systeem en het commercieel actieplan.

• Je zet informaticaprojecten op de rails en bouwt ondersteunende instrumenten en procedures uit.

• Je waakt over de wettelijke vereisten voor de verzekeringsbemiddeling en de erkenning van de ziekenfondsen als verzekeringsagent.

Je profi el• Je beschikt over een masterdiploma; ervaring in

fi nanciële dienstverlening en als leidinggevende zijn pluspunten.

• Je vertaalt doelstellingen naar concrete projec-ten, implementeert ze en stuurt bij waar nodig.

• Je bent veelzijdig en een gedreven leider die ook uitblinkt als contactvaardige teamspeler.

Je loonJe kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris op maat van je ervaring, aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering en kilometer-vergoeding.

Je cv…en motivatiebrief verstuur je vóór 11 november viawww.cmjobs.be.

inJobs IT & TELECOM18

Neem deel aan de tweede editie van de AXA Wo_Men@Work Award die een bedrijfsleiderbeloont die zich inzet voor een evenwichtig man-vrouw beleid.

Executives promoting gender-balanced business

Wo_Men@workaward

Stem voor uw kampioen van de professionele gelijkheidvan 16 tot 27 november op www.axawomenatworkaward.beU wordt uitgenodigd voor de awardceremonie die op 1ste december om 18u bij AXA inBrussel plaatsvindt..

powered by

Mobistar

Play

Work

Love

gender diversity partners

with the support of

media partners

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Door een groeiende vraag naar zorg en een afnamevan het aantal arbeidskrachten staat deze sector voor grote uitdagingen. Maar het is tegelijk ook een sector met toekomst. Wat zijn precies de uitdagingen? Welke doorgroei-mogelijkheden zijn er en welk loon mag je verwachten? Kortom, is werken in de zorgsector iets voor jou?

Je leest er alles over in het dossier“Werken in de zorgsector” van volgende zaterdag.

Werken inde zorgsector

JOBAT

5 NOVEMBER

Adverteren in dit dossier?Profi teer van onze interessante tarieven en rekruteer de sterkste zorgprofi elen. Bel uw Jobat sales contact op het nummer 02/467 20 66 of stuur een mail naar [email protected]

Page 19: Jobat 29 oktober 2011

inJobs IT & TELECOM 19

Onze mensen vertellen het verhaal,

je gaat nog van ze horen.

Bij RealDolmen werken enthousiaste

experts dagelijks samen aan vernieuwende

oplossingen voor boeiende uitdagingen.

Ook weten hoe jij dit samen met

#RealDolmen kan doen? #durftevragen

Ga naar jobs.realdolmen.com of scan

deze QR. En volg ons zeker op Twitter, of

via onze blogs.

Een mutualiteit voor elke leeftijd

Federat ie van Socia l ist ische Mutual i te i ten van Brabant

www.fsmb.be

ProgrammeurJobomschrijving: u maakt deel uit van een team en participeert aan de analyse en programmering evenals het onderhoud van mainframetoepassingen geschreven volgens de noden van het bedrijf.

Profi el: u genoot een Bachelor Informatica en hebt bij voorkeur kennis van de programmatietaal PL1. Kennis van de omgevingen CICS en SQL is een pluspunt. Jong afgestudeerde informatici met interesse voor het programmeren in een mainframe omgeving en met een bereidheid de kennis van de vermelde programmeertalen te verwerven zijn ook geschikte kandidaten.

Wij bieden: een marktconform loon, aangevuld met o.a. maaltijd-cheques, dertiende maand en groeps- en hospitalisatieverzekering. Tewerkstelling in een 36-urenweek met een variabel uurrooster. Wij zijn gevestigd op enkele minuten wandelen van het centraal station in Brussel.

Interesse? Richt uw kandidatuur met c.v. en foto vóór 8 november 2011 aan FSMB, Directie Human Resources, Zuidstraat 111, 1000 Brussel of [email protected]. De gesprekken met de weerhouden kandidaten zijn voorzien op 17 november 2011 (voormiddag).

De Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant geniet het vertrouwen van meer dan 590.000 leden.Om de dienstverlening te optimaliseren zoeken wij voor spoedige aanwerving een (m/v)

Born for IT?

AG Insurance is ervan overtuigd dat er bij elke collega heel wat te ontdekken valt.

Iedereen heeft immers zijn eigen talenten en ambities. Daarom bieden we onze IT’ers

de kans om een sleutelrol te spelen én om hun talenten volop te ontwikkelen.

ExpertDeed je al professionele ervaring op en ontwikkelde je bijzondere vaardigheden? Dan krijg je bij ons de kans om je als expert verder te bekwamen in een bepaald domein. Bijvoorbeeld als Application Architect, Proces Analyst SAS, Web Designer of Middleware Technical Analyst.

Mattias, 28 jaar, IT’er.

Heeft zich laten ontdekken

door AG Insurance.

Laat AG Insurance dus ontdekken wat jij als IT’er in je mars hebt. Wij luisteren graag naar jouw plannen. Zo kunnen wij de match maken met een uitdaging op maat bij de grootste verzekeraar van het land.

Surf naar www.aginsurance.be/discover om onze IT-uitdagingen te ontdekken én om online te solliciteren.

Let us discover you.

Young professionalBen je bachelor, master of burgerlijk ingenieur in informatica? Dan kun je als IT Young Bachelor of IT Young Professional in een projectteam een technische expertise opbouwen. Tegelijk zorgen we voor een doorgedreven opleiding: in IT, of op andere vlakken. En later overleggen we welke job het best aansluit bij je interesses, vaardigheden en ambitie.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

BEN JE EEN HARDE ONDERNEMER OF EEN LOYALE PLANNER?

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

BETAALT JOUW WERKGEVER JE INTERNET-AANSLUITING?

Page 20: Jobat 29 oktober 2011

Schrijf je gratis in op Jobat.be en

maak kans op een onvergetelijke

reis naar Cuba!

CAREER LAUNCH

JOBEVENT23/11/2011

LEUVEN Brabanthal – 11-20u

Solliciteer

KEERMEER met

slechts

D UCHE

Page 21: Jobat 29 oktober 2011

Solliciteer effi ciënt en ontmoet een pak bedrijven op één dag.Ontmoet op één dag onder één dak alle rekruteerders van topbedrijven. Laat zeker je cv screenen en ontdek ook hoe je een sollicitatiegesprek zo aanpakt dat het echt iets oplevert. Workshops én jobs op één plek, effi ciënter kan je het niet bedenken.

The autonomous management school of the University of Antwerp

DEZE BEDRIJVEN NEMEN ALVAST DEEL

Page 22: Jobat 29 oktober 2011

www.vdab.be0800 30 700

(elke werkdag van 8 tot 20 uur)

Gratis webopleidingen voor werkzoekenden en werknemers

Webleren vergt zelfdisciplineDe VDAB organiseert beroepsopleidingen voor werkzoeken-den, werknemers en leerlingen. Webleren is een individueleleervorm die sterk in opgang is. Maar ook de VDAB-competen-tiecentra stappen meer en meer af van het klassiek groepslerennaar leervormen op maat, zoals open leren en afstandsleren.

Op jaarbasis leidt de VDAB 25.000 cursistenop via webleren. Samen volgen zij 50.000 tot60.000 cursussen per jaar. “De meeste cursis-ten zijn werkzoekenden, maar de opleidingenzijn ook in trek bij werknemers”, vertelt Chris-tine Van Lancker, medewerker webleren bij deVDAB. “Sinds de economische crisis zijn allewebopleidingen gratis voor individuele klan-ten. Dat draagt zeker bij tot het succes. Bedrij-ven die hun werknemers webopleidingen latenvolgen, moeten wel betalen”

Ook voor kansengroepen

De VDAB leidt eveneens leerlingen uit het se-cundair onderwijs op via webleren. “Wij sluitensamenwerkingsovereenkomsten af met scho-len”, zegt Christine. “De school bepaalt omwelke leerlingen en cursussen het gaat. De sol-licitatieopleidingen en de bureautica- en taal-opleidingen kennen het meest succes bij diegroep.”Maar de grootste doelgroep zijn de werkzoe-kenden. “Ook kansengroepen zoals andersta-ligen, kortgeschoolden, vijfigplussers en per-sonen met een arbeidshandicap volgen onzecursussen”, weet Christine. “Een aantal cursus-sen zijn door het taalgebruik minder geschiktvoor anderstaligen, maar in de cursussen lassenbijvoorbeeld, wordt rekening gehouden methun taalachterstand. Deze cursussen bevattenveel videofragmenten.”

Hiaat opvullen

“Een webcursus volgen vergt vooral zelfdisci-pline en veel minder een bepaalde scholings-graad”, meent Christine. “Webleren is vooralgeschikt voor mensen die een hiaat willen op-vullen. Sommigen pikken bepaalde stukken uiteen cursus, omdat ze net die kennis of vaardig-heid missen. Webleren is ook heel flexibel: jekan het doen waar en wanneer je maar wil.”Taalopleidingen en opleidingen over soft skillszijn heel populair. “Het gaat dan over opleidin-gen zoals ‘assertiviteit op het werk’, of ‘je goedvoelen in je job’”, legt Christine uit. “Zij scorenhoog omdat zij een heel breed publiek aan-spreken. De soft skills-opleidingen verkopenzichzelf. Als mensen er één volgen, hebben zemeestal zin om er nog een te doen. Belangrijkvoordeel is dat mensen een dergelijke oplei-ding via het web anoniem kunnen volgen inplaats van in groep.”

Blended leren

In de VDAB-competentiecentra wordt vandaaghoofdzakelijk blended leren toegepast. Eenmengeling van verschillende leervormen. Elkecursist, werkzoekende of werknemer, krijgt eenindividueel leertraject en doorloopt dat op zijneigen tempo, ondersteund door de VDAB-instructeur. “De instructeur loopt voortdurendrond om de cursisten te coachen”, weet JochenJoos, klantenconsulent bij VDAB Sint-Niklaas.

Dit open leren wordt afgewisseld met weble-ren. “De cursisten komen wel naar het centrum,maar volgen bijvoorbeeld een bureauticapak-ket zoals Word via het web”, legt Jochen uit.Afstandsleren wordt slechts voor bepaalde mo-dules toegepast, in boekhouden bijvoorbeeld.“De cursist komt naar het centrum om afspra-ken te maken, neemt het leermateriaal meenaar huis en doorloopt daar de module”, verteltJochen.” Hij wordt nauw opgevolgd door onzeinstructeurs en komt op afgesproken momen-ten terug naar het centrum om de vorderingente bespreken en/of een test af te leggen. Alshij de module met een positief resultaat heeftafgerond, krijgt hij een getuigschrift.”

Ook voor technische opleidingen

“Met open leren geraken onze cursisten zo-ver als hun eigen capaciteiten reiken. In eenopleiding in groep, geraak je maar zover alsde groep geraakt”, zegt Jochen nog. Ook inde technische VDAB-opleidingen, zoals au-totechnieken, bekister-ijzervlechter, binnen-schrijnwerker, installateur centrale verwarming,frezer, pijpfitter… wordt open leren toegepast.“Dit betekent niet dat mensen nooit meer eengroepsopleiding hebben”, zegt Jochen nog.“Sommige onderdelen, zoals communicatietrai-ning, wordt wel nog in groep gegeven.”Nieuwsgierig naar de gratis webcursussen bijde VDAB? Neem een kijkje op www.vdab.be/webleren.

Op zoek naar een andere opleiding?www.vdab.be/opleidingengids of0800 30 700.

GroepslerenEen opleiding in groep in een opleidingcentrum, met vaste startdatum en een gezamenlijkleertraject. Een instructeur of coach leidt en begeleidt de cursisten doorheen het traject.

Open lerenEen opleiding op maat in een opleidingscentrum. De cursist bepaalt het tempo. Een instruc-teur of coach begeleidt de cursisten tijdens hun persoonlijk opleidingstraject.

AfstandslerenEen opleiding op maat bij jouw thuis. Je krijgt vanuit het opleidingscentrum het benodigdeleermateriaal mee en je legt zelf je leertraject af. Een coach of instructeur begeleid je vanop afstand.

WeblerenEen cursus via het internet. Je bepaalt zelf wat, wanneer, waar je leert en op welk tempo.Het cursusmateriaal is 24 uur op 24 online beschikbaar. Een coach volgt je vorderingenonline op.

Blended lerenJe kan ook opleidingsvormen combineren. Dat heet blended leren. Je volgt bijvoorbeeldeen opleiding in een opleidingscentrum, maar bepaalde modules doe je via webleren.

Page 23: Jobat 29 oktober 2011

t-offi ce bouwt mee aan de toekomst van Albert Heijn. Jij ook?

www.t-interim.be/albertheijnVG.1246/BUOSAP- B-C07.002 – W.INT.RE.RS.SO.148 – DC: 40103

Werk mee aan het grote voordeel van Albert Heijn.

Ben je een ervaren manager met hart voor de klant? Kun je mensen coachenen laten groeien? Dan ligt er bij Albert Heijn een geweldige uitdaging voorje in de rol van Supermarktmanager (m/v). Sta je aan het begin van jemanagersloopbaan en heb je nog wat minder ervaring, dan kun je startenals Assistent Supermarktmanager (m/v). Voor de uitbreiding van Albert Heijnin België zijn we op zoek naar managers die energie krijgen van leidinggevenaan een dynamische supermarkt en die mee willen bouwen aan de toekomstvan Albert Heijn in België.

Je eigen winkelAls Supermarktmanager krijg je te maken met alle aspecten van leiden enorganiseren. Je draagt samen met de Assistent Supermarktmanager deverantwoordelijkheid over je eigen winkel met een miljoenenomzet en hetcoachen en ontwikkelen van een groot aantal medewerkers.Als Supermarktmanager sta je midden in de samenleving. Je bent werkgeverin de buurt, knooppunt in de omgeving, grote ondernemer in je gebied ensoms ben je aanjager van lokale activiteiten. Kortom: je bent het gezicht vanAlbert Heijn en gastheer of -vrouw voor de klant!

Jouw profiel• bachelor werk- en denkniveau;• voor Supermarktmanager vragen we meerdere jaren leidinggevende

ervaring in bijvoorbeeld retail of horeca;• je bent een echte people manager, je bent sterk in het ontwikkelen en

coachen van mensen;• organisatietalent en overtuigingskracht;• het vermogen om complexe processen te begrijpen en in beweging te

krijgen;• energie, nieuwsgierigheid, de wil om te groeien.

SolliciterenHeb jij interesse in een dynamische en uitdagende managementbaan bijAlbert Heijn? Solliciteer dan via www.t-interim.be/albertheijn of stuur je cven motivatiebrief naar [email protected]

Bouw mee aande toekomst

van Albert Heijnin België.

Supermarktmanagers en Assistent Supermarktmanagers

Page 24: Jobat 29 oktober 2011

Het farmaceutisch laboratorium Effik, een bedrijf in volle expansie, zet zijn geografische implantatie verder dankzij de creatie van een Belgisch filiaal.

Wij zijn op zoek naar 4 medisch afgevaardigden (m/v)voor de regio’s Westkust & Gent, Vlaams Brabant, Antwerpen & Kempen en Leuven & Limburg

Profiel:U bent enthousiast, ondernemend, flexibel en creatief.U beschikt over sterke communicatieve en commerciële vaardigheden om uw sector autonoom te beheren en u zet uw relatie met de gynaecologen op de eerste plaats.U beschikt bij voorkeur over een hoger wetenschappelijk Master of Bachelor diploma of een (para)medische of commerciële opleiding.U bent resultaatgericht en verantwoordelijk voor het bereiken van de gestelde verkoopsobjectieven in uw sector.

Uw functie:Na een aangepaste opleiding en inwerkperiode wordt u verantwoordelijk voor de wetenschappelijke communicatie en de promotie van de Effik geneesmiddelen en producten bij de gynaecologen in uw sector.

Interesse? Stuur uw CV en motivatiebrief samen met uw foto door per mail naar:[email protected]

ww

w.in

ken

daa

l.be

Ziekenhuis Inkendaal is een gespecialiseerd revalidatie ziekenhuis dat zich richt tot patiënten met neurologische, locomotorische en cardio-pulmonaire aandoeningen.

Het ziekenhuis beschikt over 178 bedden voor hospitalisatie, poliklinische en medisch-technische diensten en een dagziekenhuis voor multidisciplinaire behandeling van volwassenen en kinderen in samenwerking met de ziekenhuisschool.

Wij bieden werk aan een 360-tal medewerkers en hebben momenteel een vacature voor een (m/v):

HR- en CommunicatiemanagerDoel van de functie: • je organiseert het personeelsbeleid en de personeelsadministratie in functie van de medewerkers en doelstellingen van Ziekenhuis Inkendaal • je ontwikkelt de interne en externe communicatie om een goede informatiedoorstroming in en buiten het ziekenhuis te verzekeren • je organiseert en coördineert communicatieplannen voor de promotie en imagoversterking van het ziekenhuis.

Resultaatsgebieden: • je zorgt voor de verdere ontwikkeling van een dynamisch personeelsbeleid • je beheert de tewerkstelling, aanwerving en opleiding in Ziekenhuis Inkendaal • je draagt actief bij tot alle HR-gerelateerde projecten en organiseert de veranderingsprocessen • je faciliteert bij het identifi ceren van rekruteringsbehoeften en het beschrijven van de nodige competenties • verder creëer je een bedrijfscultuur/imago, zowel intern (employer branding) als extern (corporate branding) • daarvoor maak je op doordachte wijze gebruik van passende communicatiemiddelen en -media • je rapporteert aan de Algemeen Directeur • na de proefperiode maak je deel uit van het D.C.

Profi el: • je behaalde een masterdiploma en kunt terugblikken op HR-ervaring. Ervaring in de gezondheidssector is een pluspunt • je beschikt over een goede kennis van arbeidsrecht en sociale wetgeving • je bent analytisch en resultaatgericht. Integriteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke waarden voor jou • je bent een echte teamplayer en netwerker, die ook zelfstandig opdrachten tot een goed einde kan brengen • je beschikt over een grote taalvaardigheid die je toelaat zowel intern als extern vlot te communiceren (mondeling en schriftelijk) • je maakt vlot gebruik van de pc en kent de eigenschappen van de verschillende mediumtypes • je hebt een goede talenkennis: N/F/E.

Aanbod: • contract van onbepaalde duur (38u/week) • een competitief salaris met overname van nuttige beroeps ervaring • gratis hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, fi etsvergoeding • I-phone met belwaarde van 25 euro/maand.

Voor meer info surf je naar onze website www.inkendaal.be.

Interesse? Stuur dan je kandidatuur met cv naar Ziekenhuis Inkendaal, Koninklijke instelling vzw, t.a.v. Marc Van Steertegem, algemeen directeur, Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw). Tel.: 02 531 51 11. E-mail: [email protected].

Tabor is een netwerk van 40 organisaties uit welzijnszorg, gezondheidszorg en onderwijs. Tabor vzw wil ertoe bijdragen dat de partnerorganisaties hun missie als waardegerichte organisatie succesvol kunnen realiseren en coördineert hiervoor een systeem van samenwerking én aanvullende expertise.

Senior consultant financieel beleid (m/v)

• Je maakt van Tabor een sterk merk door zorg voor kwaliteit en uitstraling in de domeinen van financieel beleid, investeringsbeleid en inkoopbeleid• je adviseert en begeleidt Tabor en haar partnerorganisaties, met het oog op financiële gezondheid en een optimale interne organisatie aangepast aan de actuele noden• je vertaalt proactief maatschappelijke ontwikkelingen en veranderende behoeften in kwaliteitsvolle dienstverlening• je toetst het gevoerde beleid aan waardegerichte criteria en geeft mee richting aan de ethische groei van het netwerk.

Schriftelijk solliciteren voor 4 november 2011 bij Paul Ongenaert, directeur Tabor vzw, Molenaarsstraat 26, 9000 Gent of [email protected]

Een uitgebreider profiel en meer informatie over de werking en de diensten van Tabor vind je op onze website (www.tabor.be)

Take your engineer careerto the next level at IBA.Visit www.careerupgrade.be

Ready for a real

R&Dchallenge?

GEZOCHT Algemeen Directeur voor nieuwe erfgoedorganisatie

In januari 2012 komt een nieuwe erfgoedorganisatie tot stand door de krachtenbundeling van het Forum voor Erfgoedverenigingen vzw, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen vzw. Samen bouwen we aan een nieuwe beweging die op termijn wil uitgroeien tot dé middenveldorganisatie in het Vlaamse erfgoedlandschap.

Meer details over deze vacature en over de nieuwe erfgoedorganisatie vindt u opwww.eennaamvoorerfgoed.be/vacature

Word een gezicht van De Lijn

Kom ons team in Oost-Vlaanderen versterken.

Kijk snel in deze Jobat.

Page 25: Jobat 29 oktober 2011

www.aldi.com

Kan jij collega’s inspireren?Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche. Ons succes hebben wij te danken aan een duidelijke positio nering, een eenvoudige structuur en een consequente doorvoering van ons concept. Onze meer dan 400 winkels ressorteren in België onder 7 ondernemingen met elk een hoofdkantoor en een distributiecentrum. Voor Vlaanderen en Brussel zijn er ondernemingen in Rijkevorsel, Erpe-Mere, Roeselare, Heusden-Zolder en Zemst. Omwille van onze voortdurende expansie en onze permanente zoektocht naar talent met doorgroeimogelijkheden, hebben wij vacatures voor m/v:

DistrictmanagersAls districtmanager neem je een zevental Aldi-fi lialen onder je hoede. Daarbij krijg je de verantwoordelijkheid en voldoende vrijheid van handelen om de verkooppunten in alle facetten op koers te houden: fi nancieel, commercieel en het volledige personeelsbeleid. Maar je gaat verder dan dat. Je aanstekelijke enthousiasme en aangeboren leiderskwaliteiten ver-groten immers nog de betrokkenheid van je medewerkers. Verder vind je vlot je weg in de wereld van cijfers, analyses en professionele rapportering. Daartoe beschik je over een relevant hoger diploma, eventuele ervaring, maar vooral: een onge dwongen handen-uit-de-mouwen ingesteldheid. Kortom: je verstaat de kunst om collega’s te inspireren.

Daartegenover stellen wij: • Een zeer aantrekkelijk salarispakket, inclusief bedrijfswagen. • Een boeiende, verantwoordelijke functie in een gerenommeerd bedrijf. • Uiteraard kan je rekenen op een grondige opleiding om met succes deze belangrijke job uit te bouwen.

Klaar voor deze topjob? Stuur je sollicitatie brief en cv met pasfoto naar: Aldi nv, t.a.v. Dhr. Demeulemeester, Keerstraat 4, 9420 Erpe-Mere of mail naar [email protected] Vermeld op de brief omslag de refe rentie 1011JO. Je sollicitatie wordt vanzelf spre kend discreet be handeld.

R&D Ingenieur met doorgroeicapaciteiten (8932)

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

www.reznor.eu

Geboden: • REZNOR EUROPE biedt een aantrekkelijke verloning met extralegale voordelen, steeds in overeenstemming met je kennis en inbreng. • Een degelijke on-the-job-opleiding wordt voorzien zowel door de R&D-manager als door de ervaren collega’s zodat je elk deelaspect van de functie goed onder de knie krijgt. • Een aangename werkomgeving in een groeibedrijf dat steeds energiezuinige en milieuvriendelijke projecten weet te realiseren. • Een solide beursgenoteerde groep met toekomstgerichte investeringsvisie.

Interesse? Mail (of stuur) je cv zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, t.a.v. Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8932.

E-mail: [email protected] - Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst. Voor bijkomende inlichtingen: tel. 056 22 58 80 - fax 056 22 57 80 - www.ab-i.be - [email protected]

Onze klant, de fi rma REZNOR EUROPE nv gevestigd te Menen, is Europees marktleider in de ontwikkeling en productie van industriële verwarmingstoestellen en luchtbehandelingskasten.

Zij maken deel uit van Thomas & Betts met wereldwijde vestigingen. In Menen realiseren zij een omzet van 18 miljoen euro met een 100-tal mensen. Het bedrijf groeit steeds verder door de continue vraag naar meer

energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen. Daarom wensen zij hun team uit te breiden met een praktische en leergierige m/v:

Je taken: • Je zal binnen het R&D-team van een 10-tal collega’s eerst een degelijke opleiding krijgen zodat je kennis en inzichten verwerft over verbrandings- en luchttechniek. • De bedoeling is dat je op termijn de drijvende kracht wordt die

de projecten (zowel optimalisaties van bestaande producten als de ontwikkeling van nieuwe) mee uitwerkt van A tot Z. Op dat ogenblik ga je vertrekken van een concept en op een enthousiaste manier een team van projectmedewerkers

aansturen om het project tot een goed einde te brengen. • Je voert ook de nodige communicatie met de verschillende interne afdelingen, de klanten en de leveranciers.

Je profi el: • Je bent technisch opgeleid: industrieel of burgerlijk ingenieur en je hebt honger naar technische uitdagingen. • Je hebt de nodige interesse/ambitie en het potentieel om op termijn door te groeien.

2425

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Verlof, ziekte, klein verlet, ouderschapverlof, het zijn maar enkele soorten verlof die er zijn. Op jobat.be/afwezig vind je alles over je rechten en plichten tijdens je afwezigheid.

HET KAN OM VERSCHILLENDE REDENEN.

AFWEZIG OP HET WERK?

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

WIL JIJ GRAAG TIJDSKREDIET NEMEN? EN HOE PAK JE DIT AAN? Surf naar jobat.be/afwezig en lees er alles over de verschillende soorten tijdskrediet.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

JOUW CV MOET IN 6 MINUTENREKRUTEERDERS OVERTUIGEN!Benieuwd hoe dit kan? Surf naar op jobat.be/cv

Page 26: Jobat 29 oktober 2011

GOLDEN PARTNERS MAJOR PARTNERS PARTNERS

PersonnelManagers

Club

www.pmclub.be

November Conference over

Arbeidsrelaties - 9de editie

MAIDSTONE (KENT)17-19 NOVEMBER 2011

Informatie en inschrijving: zie WWW.HRSQUARE.BEOf contacteer Jos Gavel, [email protected], 053 60 56 74.

Belonen en (de)motiverenREALITEIT VERSUS MYTHES

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij 58% van alle Belgen. We zijn marktleider in de krantenmarkt (De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar en l’Avenir) en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Daarnaast zijn we met de websites van o.a. De Standaard, Het Nieuwsblad en l’Avenir de grootste online-uitgever.Ook sterke mediabrands zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Digital & Brand Manager Jobat

Aanbod:Corelio biedt je een uitdagende functie in een boeiend mediabedrijf, waar je inbreng naar waarde wordt geschat. Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris en een bedrijfswagen, aangevuld met extralegale voordelen. Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden.

Interesse?Durf jij de uitdaging aan? Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.been solliciteer online! Verdere vragen? Contacteer gerust Kristien Vande Weijer op 02/467 24 02

Een carrière van

chocolablz. 12

BISCUITIER

NADIA RUEL

JOBnewAT..TemplateLibrary.JO.IM2Image: w:38.8.88P h:67.0.28P

‘Ons pensioen zal een

uitgesteld loon worden’

Marc De Vos, Itinera Institute

1 op 3 denkt dat werk-

gever discrimineert

blz. 8

Durven vrouwen wel?

blz. 11

ONDERNEMEN

OMOOKMM

DE NV BELGIË,

DEEL 2

Anders

Dossier

WEEKEND

Z a t e r d a g 1 2 e n z o n d a g 1 3 j u n i 2 0 1 0

Jobs in Oost-Vlaanderen

vanaf blz. 16

+ 6.458 jobs op jobat.be

W e e k b l a d o v e r e n v o o r w e r k , m e t d e b e s t e j o b a a n b i e d i n g e n w w w . j o b a t . b e

Je profi el: � Je hebt een doorgedreven kennis van de Belgische online markt.� Jouw passie ligt op het domein van de digitale media.� Je hebt een master diploma of gelijkwaardig door ervaring. Bij voorkeur heb je bovendien affi niteit

met HR en rekruteringscommunicatie in een B2B en B2C omgeving.� Je bent een uitgesproken resultaatgericht persoon met een commerciële ingesteldheid.� People management zit je in het bloed.� Je kunt vlot onderhandelen en zoekt graag naar oplossingen

die een win-win situatie betekenen voor alle partijen.� Je bent in staat om op strategisch niveau mee te denken en een marketingstrategie

en -plan te ontwikkelen. Je combineert een korte termijn operationaliteitmet lange termijn visie en strategisch inzicht.

� Je getuigt van zin voor initiatief en van een doe-mentaliteit en kan zaken autonoom opstarten. Wanneer nodig, weet je duidelijke prioriteiten voorop te stellen. En strikte deadlines te respecteren.

� Je bent in staat fl exibel in te spelen op marktsituaties en gepaste acties snel te initiëren. � Je bent perfect tweetalig (Nederlands - Frans) en hebt een goede feeling van de Waalse markt.

Je uitdaging:In deze functie werk je mee aan de verdere uitbouw van Jobat en Jobat.been sta je in voor de dagelijkse operationele leiding van Jobat.be.Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor:� Het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers naar de jobsite Jobat.be� Het opzetten van partnerships om de positie van Jobat te versterken� Het realiseren van een uitstekende klantentevredenheid� Het opvolgen van de competitie en het formuleren

van de juiste acties om marktleider te blijven� Het optimaliseren van de samenwerking met andere Corelio websites

zoals standaard.be, nieuwsblad.be en lavenir.net� Het opstellen en het opvolgen van het jaarbudget van Jobat.be. Ook het

opstellen en opvolgen van de marketingstrategie, het marketingplan en het marketingbudget behoort tot jouw verantwoordelijkheden

� Het onderhouden van contacten met de communicatiebureaus en creative agencies en deze met zelfvertrouwen aansturen

Jobat is toonaangevend in de markt van de rekruterings communicatie, zowel in print als online. We denken mee met bedrijven die op zoek zijn naar de beste medewerkers.

Page 27: Jobat 29 oktober 2011

Dexia Bank NV, Pachecolaan 44, 1000 Brussel – IBAN BE23 0529 0064 6991 – BIC GKCC BE BB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185 – FSMA nr. 19649 A.

Geef uw geld liever aan een house -warming dan aan een huurwaarborg*.Ontdek alle voordelen en voorwaarden van ons jobstartersaanbod in uw Dexia-kantoor of neem een kijkje op www.dexia.be/jobstarter. Zo gaan we samen vooruit.

jobstartersaanbod!

Ontdek ons

* Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door Dexia Bank en van akkoord van de verhuurder. Alleen in geval van effectieve uitbetaling door

de Bank aan de verhuurder dient de huurder de overeenkomstige som aan de Bank te betalen.

PLC Expert (5050)

Deze functie wordt exclusief door A. B. & I. behandeld.

Aanbod: • Viscon voorziet in een aantrekkelijke verloning aangevuld met extralegale voordelen, dit steeds in verhouding tot je ervaring en inzet. • Een uitdagende functie in een snelgroeiend bedrijf.

Interesse? • Mail (of stuur) je cv zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, tav Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 5050.

• E-mail: [email protected], Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk. • Wij bevestigen altijd de goede ontvangst. • Voor bijkomende inlichtingen: tel. 056/225.880 - fax 056/225.780 – www.ab-i.be - [email protected]

De fi rma Viscon nabij Ieper (Passendale) is een jong en fl exibel bedrijf, gespecialiseerd in automatiseringsprojecten voor product & material handling systemen (voor

het verpakken, stapelen, palletiseren, sorteren, etiketteren, ....) voor vnl. de voedingsindustrie. Het bedrijf biedt een totaalpakket vanaf het ontwerp, de kastenbouw, programmatie sturing, installatie t.e.m.

de indienststelling, incl. service-na-verkoop voor België en Luxemburg. Om de groei te kunnen verderzetten, wensen zij hun team te versterken met een ervaren en betrokken m/v:

Je taken: • Het overgrote deel van je tijd ga je software ontwikkelen, waarbij je PLC’s programmeert (Siemens) vanuit de binnendienst. Een ander deel sta je in voor de visualisatie van de processen (Win cc). • Bij de indienststelling van

de installatie ga je ter plaatse bij de klant voor de fi ne-tuning en het testen, evenals bij softwarematige interventies.

Je profi el: • Je hebt ervaring als software ontwikkelaar (PLC, visualisatie, programmatie robots, aansturing via ethernet of profi bus,...). • Omdat de fi rma Viscon technisch hoogstaande machines en installaties bouwt, ben je van nature leergierig en nieuwsgierig om blijvend te willen bijleren.

Quality Support FUNCTIE• Je hebt nauw contact met de externe leveranciers van N&S voor de

afhandeling- en opvolging van consumentenklachten; • Je doet de opvolging van de HACCP vragen en -administratie in samenwerking met een externe consultant; • Je geeft ondersteuning in de planning en biedt assistentie binnen de

Supply Chain afdeling;• Je bent verantwoordelijk voor de rapporting binnen jouw functiedomein.

PROFIEL• Bachelor in Voeding- en Dieetkunde of een vergelijkbare opleiding

en/of ervaring• Perfect tweetalig (NL./F.) met een goede kennis van Engels• Organisatorisch, nauwkeurig en zelfstandig • Communicatief• Goede kennis van MS Office-applicaties • Ervaring in Quality en kennis van HACCP is een plus

ONS AANBOD • Een voltijdse functie in een dynamisch, groeiend en gezond bedrijf.• Een competitief salaris aangevuld met extra-legale voordelen

BELANGSTELLING?Stuur je CV + motivatiebrief naar: Nutrition & Santé Benelux - T.a.v. Brigitte VerlindenMedialaan 30 bus 2 - 1800 Vilvoorde of via [email protected]: www.nutrition-sante-brands.com

Nummer 1 in Europa op het gebied van Health Food- en Dieetproducten is Nutrition & Santé Benelux verantwoordelijk voor de commercialisering van Isostar, Céréal, Soyjoy, Modifast, WeightCare en Gerlinéa binnen het retail-, out-of-home- en apotheek-kanaal.

Om de verdere groei van onze organisatie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een

2627

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

WAT IS EEN ASSESSMENT EN HOE KAN JE JE VOORBEREIDEN?Het antwoord vind je op jobat.be/selectietesten

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

WAT ZOEK JE IN EEN JOB? EN WAT NET NIET?

Page 28: Jobat 29 oktober 2011

Alle medewerkers van Corelio hebben de afgelopen jaren hun schouders gezet onder de uitbouw van een creatieve, toonaangevende en onafhankelijke mediagroep. De groep kon zich de afgelopen jaren dankzij een aantal

innovatieve projecten onderscheiden in een mature krantenmarkt. Werken bij Corelio betekent werken in een ondernemende en open omgeving waarbij we mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen zodat we

trendsetter en innovator blijven.

Functie De BI Specialist is verantwoordelijk voor het initiëren, leiden/begeleiden en evalueren van business projecten bv. het opzetten van dashboard reporting, bestemd voor het management van Passe-Partout).

• Je zal de business projecten van begin tot einde mee uitdenken, leiden en implementeren tussen een orderverwerkings-systeem, BI-Datawarehouse, CRM en pige data • Je zal instaan voor een uniforme en geïntegreerde rapportering over alle advertentiemarkten heen • Je bent de link tussen de commerciële afdelingen en de ICT afdeling, m.a.w. je vertaalt de busi-ness en commerciële behoeften naar ICT oplossingen/projecten • Je maakt analyses van KPI’s en laat rapporten over omzet, marge, commerciële kortingen,… ontwikkelen • Je rapporteert aan de Business & Market Intelligence Manager Advertising

Profi el • Je hebt een bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring • Je hebt min. 5 jaar ervaring als projectleider met meerdere BI & DWH projecten • Je bent een initiatiefnemer en resultaatgericht met een sterke hands-on mentaliteit• Je bent een teamplayer die ook autonoom kan werken en die in staat is goede relaties uit te bouwen met interne klanten• Je bent een analytisch denker • Organisatie, goede communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid zijn sleutelbegrippen in deze functie • Je bent goed 2talig N/F • Je hebt een grondige kennis van Microsoft Offi ce; kennis van BO of Access is een plus

Passe-Partout maakt d eel uit van de Corelio groep en is de grootste perstitel van het land, met een jaarlijks bereik van meer dan 5.700.000 Belgen. Daarvan nemen er 4.400.000 elke week het gratis weekblad ter hand om zich te

informeren over wat er zich afspeelt in hun regio, om op zoek te gaan naar interessante commerciële aanbiedingen in de buurt of om zich eenvoudigweg te ontspannen. De lokale verankering maakt deel uit van het DNA van de krant

met bijna 100 edities onder 1 nationale titel. Naast de krant worden ook magazines en bedrijfsgidsen gemaakt. Vervolgens staat Passe-Partout niet stil maar evolueert deze volop naar nieuw media…

Om het Corelio Advertising team te versterken zijn we voor Passe-Partout op zoek naar een ervaren (m/v)

Business Intelligence Specialist

AanbodCorelio biedt je een uitdagende functie in een toonaangevend nationaal multimediabedrijf met marktleiderspositie. Je kan

rekenen op een aantrekkelijk salaris en een pakket extralegale voordelen. Je plaatsen van tewerkstelling zijn Groot-Bijgaardenen Wijgmaal (50/50).

Interesse?Solliciteer online op corelio.be of stuur je sollicitatie met gedetailleerd C.V. naar Corelio, personeelsdienst,

t.a.v. Sarah Vandervreken, Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden. Verdere vragen? Bel ons gerust op 02/467 25 08Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen,surf dan naar www.corelio.be.

VRT blijft hopenop derde net> D4-D5

DINSDAG 11 JANUARI 2011DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 88STE JAARGANG, NR. 8 WWW.STANDAARD.BE

BELGIE € 1,30 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

fer van ook 88,9 procent nog net deschande van het rampjaar 1998 ver-mijden, maar vorig jaar dook destiptheid van onze treinen daar eenflink stuk onder. Dat blijkt uit do-cumenten van de infrastructuur-beheerder Infrabel die De Stan-daard kon inkijken.Tijdens de eerste 11 maanden van

het jaar kwam slechts 86,5 procentvan de treinen met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Dat laatste is nogaltijd de internationale norm om

VAN ONZE REDACTEURCHRISTOF VANSCHOUBROEKBRUSSEL Het jaar 1998 staat inde annalen van de Belgische spoor-wegen vermeld als hét annus horri-bilis. De toen nog homogene NMBSvoerde in dat jaar een nieuw ambi-tieus vervoersplan in. Maar hetplan bleek te ambitieus, het trein-verkeer raakte hopeloos in deknoop en de stiptheid zakte tot eenhistorische lage 88,9 procent.In 2009 konden de Belgische

spoorwegen met een stiptheidscij-

de stiptheid te bekijken.November was een uiterst slechtemaand, met een stiptheidscijfervan maar 79,4 procent. Tijdens despitsuren was de toestand nog dra-matischer. Zo reed in die maand tij-dens de ochtendspits slechts 76,1procent van de treinen ‘op tijd’ enin de avondspits was dat zelfs maar68,5 procent. Als we de marge van 6minuten achterwege laten en kij-ken hoeveel treinen echt helemaalvolgens het boekje reden, was datin november slechts 36,4 procent.Met andere woorden: maar ietsmeer dan één op de drie treinen innovember was helemaal klokvast.Het stiptheidsrapport voor demaand december 2010 moet einddeze maand nog goedgekeurd wor-den door de directie van Infrabel,maar de kans is zeer klein dat de-cember 2010 beter was dan het jaarvoordien. De sneeuw die eind no-vember viel en ons land een grootstuk van december bedekte onder

een wit tapijt, heeft de stiptheid al-leszins geen goed gedaan. Als deNMBS-Groep er al in geslaagd zouzijn om in december 90 procentvan de treinen stipt te laten rijden,

wat haast onmogelijk is, ligt hetstiptheidscijfer over heel 2010 nogaltijd een flink stuk onder de 87procent.Defect treinmateriaal blijft nog al-tijd een van de voornaamste oorza-ken van de vertragingen. Zowateen derde van de vertragingen isdaaraan te wijten. Door de sterke

toename van het aantal reizigersde laatste jaren moet de NMBS zogoed als alle treinen inzetten en iser soms te weinig tijd voor degelijkonderhoud. Maar er is nieuw trein-materiaal op komst. Ook storingenaan de seininrichtingen veroorza-ken geregeld problemen. En dan iser uiteraard nog de natuur. Zozorgden de overstromingen mid-den november voor enkele proble-men en stuurde dichte mist op 16november het spoorverkeer wat inde war.Probleem is ook dat door de con-structie van ons treinnetwerk deminste vertraging ergens te landemeteen een kettingreactie uitlokt.Het netwerk wordt momenteel he-lemaal hertekend, waardoor vanafeind 2013 het spoorboekje er hele-maal anders zal uitzien. Pas vanafdan zullen de treinen echt stiptergaan rijden, verklaarde NMBS-baas Marc Descheemaecker eerderal.

Trein was nooit zo vaak te laatMinder dan 87 procent van de treinenkwam vorig jaar met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Een absoluutdieptepunt.

Slechts één treinop de drie reed in novemberhelemaal stipt

> 10

TROUWEN VOORDE KINDEREN

heen & terug uit Brusselalle taksen inbegrepen

alle info opwww.joker.be

Bangkokvanaf € 519 Beijingvanaf € 479 Buenos airesvanaf € 723 cairovanaf € 282damascusvanaf € 234 johannesBurgvanaf € 483 los angelesvanaf € 469 manilavanaf € 647miamivanaf € 337 nairoBivanaf € 456 new yorkvanaf € 298 sydneyvanaf € 897

Vroegboektarievennaar meer dan500bestemmingenwereldwijddossierkosten €10 pp niet inbegrepen(lic joker 1679)

VroegBoekactieBoek tot 31 januari en vlieg tegen spotprijzen tot 31 december 2011 !

SPECULANTENVOEREN DRUK OPLETERME BEREIDTBEGROTING VOOR > 4WANTROUWEN IN BELGIE PIEKT > 32RIJK TEGEN ARM IN DUITSLAND > 14

V(4bd65h-CADCHH( +¡*Õ

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETE

JOMMEKES VAN JEF NYS

VANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-

lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

1 korting per product en per klant.

Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON

- 22%LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om een

lening te krijgen of nog zomaar met je rekening

in het rood te gaan. Europa legt de banken

strengere regels op om te vermijden dat mensen

zich te diep in de schulden steken. ‘Banken en

andere kredietverstrekkers zullen minder soe-

pel worden bij het toekennen van een lening’,

zegt minister voor Ondernemen Vincent Van

Quickenborne (Open VLD). Vanaf 1 december

riskeren ze immers één jaar cel en boetes tot

100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-

ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-

men zouden opduiken.

De kredietsector is niet onverdeeld gelukkig

met de nieuwe regelgeving, die ‘op sommige

vlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKEN

STRENGERE REGELS OP

Expertsnemenveiligheid

NMBS

onder vuur9

Lukakuneemt het

op voorJacobs‘We moeten

de trainerbeschermen’

Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1,

50I

LUX

EMB

UR

1I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

Leuven - Brabanthal

�� ��� ���� �� ���������� ��� ����� �� �� ����� ��� ����� �� �� ��

�!"�!"��!���"��#!����"

!�$%!"�!"��!���"��#!����"

������ � �������� � ������������ � ��������������� � ����� �� ������ ��� �� �����!"��#� ���$�� �����%���� &

23/01964243R02

ouverture exceptionnellele dimanche 6 juinde 10h à 18h— voir page intérieure —

22/0

1397

498G

A FARCIENNES - GRAND’PLACE 32 - 071 40 26 39

Ouvert de 9h à 12h et de 13h30 à 18h00Fermé le mercredi après-midi

sur toutela collection

-10%Durant les travaux de la Grand’Place

22/0

1753

030

st

MENUISERIEchâssis/volets - portes - parquets

10/0

2435

132N

Travail propre, rapide, sans dégât.Etude personnalisée.Devis gratuits.

www.isobelux.com071/66 85 500496/36 39 87

Semaine 38 • Editie van 23/09/10

ERE - Les Gens d’Ere organi-sent à la fin de ce mois leur

dixième week-end festif sous chapiteau. Le comité a donc

prévu toute une série d’ani-mations et de temps forts pour

fêter cette première décennie.Pour marquer le coup et célé-

brer cet anniversaire comme il se doit, les organisateurs ont

décidé de bousculer les habitu-des et de surprendre les fidèles

du week-end Les Gens d’Ere. Premier changement de taille:

la date de l’événement, qui a lieu cette année du 23 au 25

juillet, soit un mois plus tard que d’ordinaire. Le programme

sera encore plus riche et varié

que les années précédentes et tout a été prévu pour que tous

les participants, jeunes et moins jeunes, y trouvent leur bonheur,

en famille ou entre amis. Lesfestivités commenceront dès le

jeudi 22 juillet, à 19h, avec la «Tournay Générale»!

Les 10 ans du week-end Les Gens d’Ere

Jean-Luc Fonck sera de la partie le vendredi soir ! Photo : Olivier Verdoot

29/0

1536

881

sev ���������� ������ ���

Grand’Rue 16 à Saint-Ghislain · 065/79 49 09

Ouvert du mardi au samedide 10h à 12h et de 14h à 18h30

���� �������� ��� ����������� ���SAMEDI 31 JUILLET& LUNDI 2 AOÛT

�� �

��� �

��� �

Niet alleen is Kim Clijsters een sportvrouw, ze is eveneens

een mama en voortaan ook een barbiepop. Producent

Mattel vond Kim een waar rolmodel voor meisjes van

alle leeftijden en maakte daarom een evenbeeld van

haar. Ook haar dochter Jada kreeg haar eigen pop.

Kim Clijsters is vereerd. Ze zei op de persconferentie:

«Dit is voor mij en mijn gezin iets heel bijzonders dat we

ons hele leven lang zullen koesteren». Toch is er ook al kritiek op

de

Kim Clijstersis de nieuweBarbie!

Speel en win!Passe-Partout geeft ude mogelijkheid om schitterendeprijzen te winnen!Deze week:• een laptop van HPKijk snel binnenin en waag uw kans! Een beetje...

Zie pagina 3

“Wij zijn dringend op zoeknaar nieuwe panden.”Abdijstraat 56A

WWW.DIRECTVASTGOED.BE

Jessica Dijsttel 055 23 23 40

24/0

4583

080M

@

� � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

���� ������� �� � ����� �����������������

��� �����������

� �

���

���

���

���

���

���

���

���

���

���

��

��

����������� � ����� � ��� ��

���� � ��������� �

������ � �� ������

����� ����� ���� �����������

24/0

4810

251M

D

DankzijINFRALIGNEZINGEMmet zelfvertrouwende zomer in!

ZINGEM - Gentsesteenweg 56 (boven Sleepy)

T. 09 384 94 04 - www.infraligne.be

OPEN: ma-do: 9u-14u & 17u-21u

vr: 9u-14u l za: 9u-13uZOTTEGEM - T. 09 361 33 61

MercodiGrote Markt 18 - Beveren - � 03 775 99 28

24/0

4079

861s

eCadeau ideetjes: Lamy,Pylones, Zone, iittala, Alessi, ...

SAMENLEVINGSOPBOUWOOST-VLAANDEREN VZW

Zoekt op zeer korte termijn

2 opbouwwerkers

(1 VTE onbepaalde duur/0,5 VTE bepaalde duur)

t.b.v. onderwijsopbouwwerkprojectMin. bachelor (menswet.)

Brief + CV insturen vóór 9/11/2011p/a Sint- Jacobsnieuwstraat 50

9000 GentMeer info/profiel: www.samenlevings-

opbouw.be/oost-vlaanderen

De Europeese School Brussel IV zoekt:

• Werkman• ICT medewerker• Technicus• Boekhouder• Secretaris (m/v)Gelieve uw kandidatuur op te sturen t.e.m 19 november 2011.Meer informatie vindt u onder de rubriek “offres d’emploi / personnel administratif”op onze website, www.eeb4.eu

Word een gezicht van De Lijn

Kom ons team in Oost-Vlaanderen versterken.

Kijk snel in deze Jobat.

Page 29: Jobat 29 oktober 2011

BELEIDSMEDEWERKER VOLTIJDSE STATUTAIRE BETREKKING, FUNCTIONELE LOOPBAAN A1A-A3A

Uw functie: U bent de rechtstreekse stafmedewerker van de secretaris. U bent lid van het managementteam. U werkt beleidsondersteunend en zal de strategische beleidsvoering van de gemeente mee vorm geven. U bent mee verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid en personeelsbeleid. U staat onder de rechtstreekse leiding van de gemeentesecretaris.

Uw profi el: U bent minimum in het bezit van een academische masteropleiding. U bent creatief, kan conceptueel en analytisch denken en heeft zin voor initiatief. U beschikt tevens over de nodige capaciteiten om medewerkers te motiveren en te coachen.

Uw salaris: Bruto geïndexeerd jaarsalaris minimum 33.780,10 € en maximum 59.443,70 €.

CULTUURFUNCTIONARIS VOLTIJDSE STATUTAIRE BETREKKING, FUNCTIONELE LOOPBAAN B1-B3

Uw functie: U hebt de leiding over de cultuurdienst en rapporteert rechtstreeks aan de secretaris. U bent lid van het managementteam. U ondersteunt het beleid bij het bepalen van de doelstellingen op cultureel vlak. U plant en programmeert de culturele activiteiten.

U staat in voor de begeleiding en ondersteuning van de cultuurraad. Daarnaast bent u ook erfgoedbeheerder en staat u in voor de organisatie van het archief.

Uw profi el: U bent minimum in het bezit van een bachelor in de sociale, pedagogische of culturele (artistieke) richting, of een bachelor in een andere richting mits aangepaste bijscholing op agogisch of cultureel vlak.

Uw salaris: Bruto geïndexeerd jaarsalaris minimum 26.745,80 € en maximum 36.099,10 €.

SPORTFUNCTIONARISAANLEGGEN VAN EEN WERVINGSRESERVE VOOR EEN VOLTIJDSE STATUTAIRE BETREKKING, FUNCTIONELE LOOPBAAN B1-B3, MET MOGELIJKHEID VAN ONMIDDELLIJKE AANWERVING IN TIJDELIJK CONTRACTUEEL VERBAND VOOR VERVANGING VAN LOOPBAANONDERBREKING.

Uw functie: U hebt de leiding over de sportdienst en rapporteert rechtstreeks aan de secretaris. U ondersteunt het beleid bij het bepalen van de doelstellingen op sportvlak. U staat in voor de sportpromotie en het beheer van de sportinfrastructuur en de sporthal.

Uw profi el: U bent minimum in het bezit van een bachelor

Uw salaris: Bruto geïndexeerd jaarsalaris minimum 26.745,80 € en maximum 36.099,10 €.

Wij bieden u: Extralegale voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatievergoeding en fi etsvergoeding.Beroepservaring in de privésector of als zelfstandige wordt in aanmerking genomen op voorwaarde dat ze relevant is voor de uitoefening van de functie

Uw kandidatuur: Uw kandidatuur dient ons uiterlijk op dinsdag 22 november 2011 te bereiken via een per post of fax verzonden sollicitatiebrief (datum poststempel of faxbericht geldt als bewijs) gericht aan CC Select, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel of door het invullen van een elektronisch sollicitatieformulier.

De kandidatuur met curriculum vitae moet vergezeld zijn van een kopie van het diploma en een uittreksel uit het strafregister.

Inlichtingen: Voor alle inlichtingen i.v.m. de diploma- en toelatingsvoorwaarden, de functieomschrijving, het examenprogramma en het sollicitatieformulierkan u contact opnemen met:CC Select op het nummer 02 467 35 40 of via e-mail [email protected]

Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem gaat over tot de aanwerving van (m/v):

U wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding v/d betrokken activiteit, staat in voor vorming, technische ondersteuning en het uitwerken van nieuwe werkmethodes. U rapporteert rechtstreeks aan de directie. U bent ingenieur in de elektrotechniek en/of werktuigkunde/mechanica en heeft interesse voor techniek en industrie-ervaring. U bent communicatief naar uw team als ook naar externe contacten, vlot tweetalig Nl / Fr, en vertrouwd met courante PC/MS software. Kennis van veiligheidswetgeving is een voordeel.

J. VAN HEMELEN keuringsorganisme vzw, is door de Belgische overheid erkend als

keuringsorganisme en Externe Dienst voor Technische Controles.

MASTER of science in de ingenieurswetenschappen (burgerlijk ir)

MASTER in de industriële wetenschappen (industrieel ing)

Om onze continue groei te verzekeren zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding 2 ingenieurs voor een leidende functie met standplaats resp. in het hoofdkantoor te Alsemberg en in de gewestelijke zetel te Kortrijk.

Als onafhankelijke KMO staan onze specialisten in voor het uitvoeren van veiligheidsinspecties van technische installaties in tal van domeinen zoals elektriciteit (hoog- en laagspanning), gasinstallaties, liften, hef- en hijswerktuigen, toneeluitrustingen, brand- en explosieveiligheid, machineveiligheid. In haar 30-jarig bestaan heeft zij een stevige reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid, vakmanschap en realiteitszin. Ze is actief in heel België.

Wij bieden u een boeiende job met veel afwisseling (binnen- en buitendienst) in een stabiele en groeiende onderneming, een aangepaste verloning met extralegale voordelen i.f.v. uw verantwoordelijkheden. Kandidaturen met cv en foto t.a.v. [email protected] - tel 02/380.52.71 - www.vanhemelen.org

2 & 3 DEC 2011 - ICC GENT

Onze merken, jouw verhaalBij de Groep Colruyt hebben we waarden en ideeën,

missies en uitdagingen. Alle elementen voor sterke verhalen van sterke marketeers. Werk met ons mee aan de retailmarkt van morgen. Bekijk onze vacatures voor ervaren marketeers op

onzemerkenjouwverhaal.be.

FUNCTIE: • Als nieuwe medewerker wordt je na een gedegen opleiding

door ervaren collega’s ingeschakeld in de verdere realisatie van windturbines

in Vlaanderen en Wallonië. • Je rapporteert rechtsreeks aan het hoofd van

de afdeling “Engineering en Construction” met wie je regelmatig overlegt.

• De verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en zijn sterk verbonden met jouw

aanwezigheid op de lopende werven. • Werkdomeinen zijn de aanleg van toe-

gangswegen en werkvlakken, grondmechanisch onderzoek met navolgend

funderingsontwerp, werfopvolging met ruime en continue kwaliteitsinspectie

zowel bij de realisatie van de funderingen, de opbouw van de windturbines

en de aanleg van de parkbekabeling (met aandacht voor de veiligheidsvoor-

schriften), enz. • Jouw werkterrein is gans België, met een ruime aanwezig-

heid (ong. 2/3) op het terrein. • Daarnaast ben je regelmatig aanwezig op het

hoofdkantoor te Harelbeke.

PROFIEL: • Je bezit een bachelordiploma bouwkunde en/of mechanica

en basiskennis van elektrische, hydraulische en mechanische systemen.

Of je bent gelijkgesteld door ervaring. • Je bent geboeid om gestructureerd

problemen aan te pakken en deze te rapporteren. • Je bent proactief inge-

steld en daarom communicatief en organisatorisch sterk. • Je kan je vlot uit-

drukken in het Nederlands en het Frans. • Flexibel ingesteld, daarom is jouw

woonplaats ondergeschikt.

PROJECTLEIDER CIVIELTECHNISCHE / MECHANISCHE WERKEN

De juiste match tussen medewerker en organisatie.inspireren | rekruteren | integrerenHR

AANBOD: • Een uitdagende allround functie bij een bedrijf in volle groei.

• Aspiravi is verder geëngageerd in de groene sector die bijdraagt tot her-

nieuwbare energie. • Je krijgt grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

bij het uitoefenen van je job. • Verder kom je terecht in een no-nonsens en

open team met gevarieerd pallet aan expertise. • Je verloning staat in verhou-

ding tot jouw kennis en ervaring met inbegrip van bedrijfswagen en extralegale

voordelen.

INTERESSE? Mail of stuur jouw cv met begeleidend schrijven naar

info@hrfl ux.be - HR Flux, Waterpoort 5, 8500 Kortrijk. HR Flux begeleidt je ook

na indiensttreding. Je mag rekenen op een discrete, snelle en professionele

behandeling van je kandidatuur. Deze vacature wordt exclusief door HR Flux

behandeld. Voor bijkomende informatie T 056 42 48 42 (kantooruren en zater-dagvoormiddag 9u-12u). www.hrfl ux.be

ASPIRAVI NV (www.aspiravi.be),

in Harelbeke, is een producent van

groene stroom. Het bedrijf is actief

in het investeren, ontwikkelen,

realiseren en exploiteren van

installaties voor de productie van

hernieuwbare en milieuvriendelijke

energie. Aspiravi beheert wind-

molens, biogasinstallaties,

biomassa- en waterkrachtcentrales

in België en buitenland. De aan-

deelhouders zijn 100 Belgische

gemeenten waardoor Aspiravi over

een gezonde fi nanciële situatie

beschikt om haar doelstellingen

waar te maken.

Om de aanhoudende groei te onder-

steunen en het “Engineeringsteam”

te versterken, zoeken wij op korte

termijn een m/v:

Page 30: Jobat 29 oktober 2011

Jobat feliciteert TorfsHR-Ambassadeur 2011

Meer info vind je op www.hr-gala.be

Els Van Keymeulen, hr-manager Torfs

“Deze erkenning is de verdienste van een heel managementteam en eigenlijk van iedere medewerker. Het hr-beleid is niet iets van de personeelsdienst alleen, maar iets van ons allemaal. Wat maakt Torfs anders dan de anderen? Torfs is een familiebedrijf in de ware zin van het woord, waarin een aantal traditio-nele familiale waarden centraal staan. Concreet betekent dat: zorg dragen voor elkaar en het mense-lijke aspect centraal stellen.” 2011

Page 31: Jobat 29 oktober 2011

vzw MPI Oosterlo in Geel is een dienst-verleningscentrum met een gedifferentieerd ondersteuningsaanbod voor personen met een verstandelijke handicap. De organisatie richt zich zowel tot kinderen, jongeren als volwassenen.

Op korte termijn willen wij onze werking versterken met een:

ADMINISTRATIEF-FINANCIEELDIRECTEUR

die instaat voor de administratieve enfinanciële aansturing van de organisatie

naast de aansturing van de ondersteunende diensten en de infrastructuur

met talent voor:

• beleidsvoorbereidend werk• financiële zaken en administratie• beleidseconomische en automatiserings- processen• coördineren en leidinggeven

en interesse voor o.a.:

• sociale wetgeving• patrimoniumbeheer, verzekeringen, vzw-dossiers, ..• VAPH-regelgeving• ontwikkelingen in de zorgsector

Wij zoeken:

• een master in een financieel-economische richting, of gelijkaardig door ervaring

• met minstens 5 jaar relevante ervaring in leidinggeven

Wij bieden:

• een voltijds contract van onbepaalde duur met zo spoedig mogelijke indiensttreding

• een verloning volgens barema’s van PC 319.01

• een uitdagende, innovatieve en stimulerende werkomgeving

MPI Oosterlo kijkt naar jouw kwaliteitenen bouwt aan een diversiteitbeleid waarverschillen meerwaarde betekenen. Meer informatie op www.mpi-oosterlo.be of via 014 / 86 11 40 (Nicole Knops, algemeen directeur)

Wij kijken uit naar uw brief en curriculum en verwachten deze ten laatste op 10 november 2011 t.a.v. Marga Peeters, diensthoofdpersoneelsdienst, MPI Oosterlo vzw,Eindhoutseweg 25, 2440 Geel of via e- mail: [email protected]

Geselecteerde kandidaten wordenuitgenodigd voor een eerste selectieronde op zaterdag 19 november 2011.

GEMEENTE ZAVENTEM werft aan (m/v):

1 administratiefmedewerker

DIENST INTEGRALE VEILIGHEID

1 administratief medewerker

DIENST RUIMTELIJKE ORDENING, MILIEU, DUURZAAMHEID EN MOBILITEIT

1 administratief medewerker

DIENST STUDIE & AANBESTEDINGEN (Openbare Werken) (vervangingscontract 4/5)

1 administratief medewerker

DIENST BURGERZAKEN - BEVOLKING

1 administratief medewerker

DIENST ARCHIEF

1 Webmaster (voltijds vervangingscontract)

De geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve (2 jaar, ev. te verlengen met een jaar). Alle functies zijn op niveau C (C1-C3), wat overeenkomt met een diploma hoger secundair onderwijs (voor het be-roepsonderwijs zonder 7de specialisatiejaar). Voor een uitgebreide omschrijving van de functies verwijzen we naar de website.

WIJ BIEDEN: • Een voltijdse functie in vast dienstverband (behalve

voor administratief medewerker dienst Studie & Aan-bestedingen en Webmaster)

• Brutomaandsalaris: min.1.745,69 euro - max. 3.195,07 euro, aangevuld met maaltijdcheques (7 euro), een gratis hospitalisatieverzekering en een fietsvergoe-ding;

• Min. 32 dagen verlofElk examen (per functie) bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Het schriftelijk examen wordt opgesplitst in een algemeen deel (over het gemeente-decreet) en een specifiek deel afhankelijk van de func-tie (met specifieke leerstof). U kan zich inschrijven voor meerdere examens, maar u dient zich er wel van bewust te zijn dat u voor elk examen specifieke leerstof moet kennen.

INTERESSE: Bezorg dan uiterlijk tegen 12 november 2011 uw kandi-datuur, ofwel schriftelijk aan het college van Burgemees-ter en Schepenen, Diegemstraat 37, 1930 Zaventem, sa-men met uw cv en een kopie van uw diploma of per mail: [email protected]

1 Adviseur Human Resources

1 Cultuurfunctionaris De geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve (2 jaar, ev. te verlengen met een jaar). Beide functies zijn op niveau A (A1-A3). U moet in het bezit zijn van een masterdiploma. Voor een uitgebreide omschrijving van de functies verwijzen we naar de web-site.

WIJ BIEDEN: • Een voltijdse functie in vast dienstverband;• Brutomaandsalaris: min.2.815,01 euro - max. 4.953,64

euro, aangevuld met maaltijdcheques (7 euro), een gratis hospitalisatieverzekering en een fietsvergoe-ding;

• Min. 32 dagen verlofElk examen (per functie) bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Op het schriftelijke gedeelte wordt er getoetst naar specifieke kennis.

INTERESSE: Bezorg dan uiterlijk tegen 12 november 2011 uw kandi-datuur, ofwel schriftelijk aan het college van Burgemees-ter en Schepenen, Diegemstraat 37, 1930 Zaventem, sa-men met uw cv en een kopie van uw diploma of per mail: [email protected]

VOOR MEER INFORMATIE: Personeelsdienst, Myriam Vanderlinden, tel. 02/717 88 50 of www.zaventem.be

AZ Maria Middelares Gent is een algemeen ziekenhuis met twee vlot bereikbare campussen, 554 bedden en meer dan 1500 personeelsleden en 160 artsen.Vanuit onze christelijke inspiratie kiezen wij voor een hedendaagse hoogkwalitatieve gezondheidszorg met een menselijk gelaat.

Geïnteresseerd?Vul dan vandaag nog ons

sollicitatieformulier in op www.jouwjob.be(rubriek jobs & stages / sollicitatieprocedure)

of via de post:AZ Maria Middelares, Personeelsdienst,

Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op metdhr. Hans Crampe, verpleegkundig en paramedisch directeur,

tel. 09 260 61 32.

Graag solliciteren voor 5 november.

Bezoek ook onze website voor meer info:www.azmmsj.be/jobs of www.jouwjob.be

HOOFD-VERPLEEGKUNDIGE SPOED (M/V)voltijds

FUNCTIEOMSCHRIJVING • Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de

verpleegkundige organisatie en coördinatie van de spoedafdeling op de beide campussen en voor de afdeling High Care op de campus Sint-Jozef;

• Je bent een sterke persoonlijkheid die gestructureerd en logisch denkt, praktisch en effi ciënt handelt en de algemene visie van het ziekenhuis onderschrijft en deze campusoverschrijdend uitdraagt;

• Door je vlotte, natuurlijke communicatiestijl ben je in staat het team situatiegericht te leiden;

• Je bent in staat om samen met het verpleegkundig team en andere zorgverstrekkers op een patiënt-gerichte wijze een multidisciplinaire zorg uit te bouwen;

• Je denkt constructief mee om de bestaande afdelingen in het nieuwbouwproject te integreren;

• Samen met de spoedartsen verzeker je een goede samenwerking met het verpleegkundig team en de andere afdelingen aan de hand van SLA’s.

VEREISTEN • Bachelor in de verpleegkunde met ten minste 5 jaar

effectieve werkervaring op een spoedafdeling of verpleegtechnische afdeling;

• In het bezit zijn van de beroepstitel intensieve zorgen en spoedgevallen;

• Kaderopleiding of master gevolgd hebben; • Belangstelling voor vorming, training en opleiding van

personeel en studenten; • Informatica ervaring is wenselijk.

AANBOD • Een voltijdse betrekking in vast dienstverband; • Een afwisselende en veelzijdige job, in een stabiele en

stimulerende werkomgeving; • Gratis hospitalisatieverzekering; • Verloning volgens ziekenhuisbarema’s met overname

van relevante anciënniteit; • Permanente bijscholing; • Een ruime waaier aan andere personeelsvoordelen.

bezoek onze website www.jouwjob.be

Sinds ik als hoofdverpleegkundige ben begonnen op een interne afdeling, werkte ik reeds als staf-medewerker in het verpleegkundig departement, en kon ik intussen doorgroeien tot zorgmanager. Marc, Zorgmanager.

3031

Page 32: Jobat 29 oktober 2011

EEN GOED IDEE? DOE ER IETS MEE!

INITIATIEF IN HET KADER VAN

han

ds.

be

WIN €25.000 MET JE ONDERNEMINGSPLAN!Surf voor alle info naar www.bizidee.be of www.ondernemingsplanwedstrijd.be!

9deeditie

Heb jij een uitmuntend idee of project en wil je dit graag omzetten naar een concreet businessplan? Dan is Bizidee precies wat je zoekt. Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen – Bizidee is een wedstrijd voor ambitieuze ondernemers met goede ideeën die kunnen leiden tot een reële start-up. Het beste ondernemingsplan krijgt een startkapitaal van 25.000 euro!

Doet dit je ondernemershart sneller slaan? Schrijf snel in op www.bizidee.be! Heb je nog vragen? Aarzel niet en contacteer [email protected]

PRESENTEERT:

www.startyourbusiness.be

NO TALENT TO DECLARE?Volvo Logistics is gespecialiseerd in het ontwerp en de uitvoering van efficiënte logistieke

systemen voor de automobielindustrie over de hele wereld. Om onze import en export

en douaneprocessen in goede banen te leiden zijn we op zoek naar gemotiveerde

en getalenteerde medewerkers. Ben je vertrouwd met logistiek en/of douane, staat je

kennis van het Engels op punt en heb je een sterk analytisch vermogen en de open

ingesteldheid om te leren en te verbeteren, dan bekijken we met interesse de aangifte

van jouw talent en motivatie. Meer info op www.mijnvolvojob.be.

DOUANE DECLARANT

Je hebt interesse voor

een logistieke omgeving,

werkt zeer nauwkeuring en

hebt een eerste ervaring

met douaneadministratie.

Je staat in voor de dagelijkse

operationele douane- en

accijnsaangiften.

DOUANE SPECIALIST

Je hebt een uitgebreide kennis

over wettelijke bepalingen rond

douane en BTW. Deze kennis scherp

je steeds verder aan en wend je aan

om douaneprocessen te ontwikkelen,

te analyseren en optimaliseren en

om teamgenoten op te leiden.

BUSINESS ANALYST INBOUND

Je verbetert de efficiëntie van

de diverse business processen.

Je zorgt ervoor dat de instroom

gesteund en gestuurd wordt door

de juiste toepassingen in

zowel locale als globale

projecten. Kostenefficiëntie en

kwaliteitsbewaking zijn

hierbij essentieel.

ww

w.m

od

ulo

.be

- 04

4303

Page 33: Jobat 29 oktober 2011

De Politie rekruteertwww.jobpol.beof 0800 99 404

De Politie rekruteert www.jobpol.be of bel gratis 0800 99 404

Je bent ookexpert redder in noodbemiddelaar verantwoordelijkluisterend oorDe Politie speelt verschillende rollen in onze samenleving en ze zijn allemaal even essentieel. Voor onze brede waaier politie- en civiele functies zijn we daarom op zoek naar (m/v) collega’s met de meest verscheiden achtergrond. Wat ze wel gemeen moeten hebben, is hun professionalisme, enthousiasme en teamspirit. Heb jij dat potentieel? Surf dan naar www.jobpol.be voor meer details over ons uitgebreid jobaanbod.

www.jobpol.be

Heb je een master- of bachelordiploma? En heb je 2 tot 5 jaar werkervaring?

Schrijf je dan in op jobat.be/creativityclass (vóór 7 november 2011) en maak kans op deze unieke 4-daagse cursus van Flanders DC en Jobat met de beste Vlerick-proffen.

Laat je creatief brein aanscherpen met de Creativity Class 2012!

3233

Page 34: Jobat 29 oktober 2011

Studiedag

Succesvol rekruterenin 2012Verscherp uw rekruteringsvaardigheden in 1 dag Laat u 1 dag lang inspireren.

Scherp uw rekruteringsstrategie en -technieken aan

en word een rekruteringsheld.

Tijdens deze studiedag ontmoet u hr-specialisten

die vanuit hun visie en best practices uw

inzichten in alle aspecten van rekrutering

versterken.

8 december 2011 – ALM, Antwerpen

Meer info?www.allesoverrekruteren.be

In samenwerking met

ACCOUNT MANAGER ONLINE

Corelio Connect is de mediaregie voor: De Standaard / Het Nieuwsblad-De Gentenaar / L’Avenir / De Standaard Magazine / De Standaard Weekblad / Het Nieuwsblad Magazine / Galeria / De Standaard Online / Nieuwsblad.be / Sportwereld.be / Lavenir.net. Corelio Connect commercialiseert succesvolle combinaties van kwalitatieve dagbladen, doelgroepgerichte magazines en toonaangevende nieuwsportals, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Corelio Connect heeft zijn plaats in het medialandschap veroverd. Al wie in België een geslaagde multimediale en multiregionale campagne wil voeren, kan niet om Corelio Connect heen. Bij Corelio Connect krijgt u de vrijheid om uzelf te ontplooien en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wie bij Corelio Connect aan de slag gaat, kiest voor een dynamische omgeving waar mensen het verschil maken.

AanbodCorelio biedt je een uitdagende functie in een boeiend mediabedrijf, waar je inbreng naar waarde wordt geschat. Je kuntrekenen op een aantrekkelijk salaris en een bedrijfswagen, aangevuld met extralegale voordelen. Je plaats van tewerkstelling isGroot-Bijgaarden.

Interesse? Durf jij de uitdaging aan? Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be en solliciteer online! Verdere vragen? Contacteer gerust Kristien Vande Weijer op 02/467 24 02.

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij 58% van alle Belgen. We zijn marktleider in de krantenmarkt(De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar en L’Avenir). Ook met Passe-Partout zijn we de grootste uitgever van gratis regionale pers.Daarnaast zijn we met de websites (Standaard.be, Nieuwsblad.be en l’Avenir.net) ook de grootste uitgever in het segment van de nieuwssites.Ook sterke merken zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Je uitdaging: • Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van advertenties

en voor de realisatie van jouw omzetdoelstellingen op het vlak van online en mobile sales. Je beheert daartoe een portefeuille van reclamebureaus en mediacentrales.

• Je houdt je kennis van de markt en de toegewezen centrales en agentschappen up to date.

• Je bouwt een goede relatie op met je klanten, onderhoudt bestaande klantenrelaties en bouwt nieuwe contacten verder uit. Je levert verder de noodzakelijke service na verkoop.

• Je begeleidt je klanten van A tot Z. Je maakt offertes op, volgt deze actief op en zorgt ervoor dat de informatie in het CRM systeem up to date blijft.

Je profi el:• Je hebt bij voorkeur een hogere opleiding genoten; je

hebt ervaring in accountmanagement, bij voorkeur in de mediasector en je hebt een passie voor online sales.

• Je bent een commercieel talent met een sterke motivatie, dat op een gedreven en resultaatgerichte manier te werk gaat.

• Je getuigt van zin voor initiatief en van een doe-mentaliteit. Je kan zaken autonoom opstarten.

• Je bent een teamspeler, die er samen met de collega’s voor wil gaan om de ambitieuze doelstellingen te realiseren.

• Je beheerst beide landstalen (Nederlands – Frans).

V(4bd65h-CADDGJ( +≈*Õ

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 87STE JAARGANG, NR. 245 WWW.STANDAARD.BEBELGIE € 1,25 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

VA N O N Z E R E DACT EU R

BART BRINCKMANBRUSSEL Het zinnetje baar-

de nauwelijks opzien in de notavan Bart De Wever (N-VA). Devolgende regering wil ‘de ko-ninklijke functie moderniseren’.De Standaard vernam dat de ko-ninklijk verduidelijker het prin-cipe bij de zeven betrokken par-tijen aftoetste. Hij concludeerdenaar verluidt dat er een consen-sus bestaat om de functie van dekoning louter protocollair te ma-ken. De Wetstraat wil ook voor-komen dat de koning nog hetvoortouw moet nemen bij een re-geringsvorming. Op die manierwil ze vermijden dat koning Filipgeconfronteerd wordt met eencrisis als deze.Het zou de bedoeling zijn om bijde start van de nieuwe regering

met het Paleis onderhandelin-gen te starten over de moderni-sering van de functie. De wijzi-ging van het grondwettelijk ver-ankerde ambt kan pas tijdens devolgende regeerperiode gebeu-ren. Maar via de goedkeuring

van een resolutie kan het nieuwekader vorm krijgen. Dat zou bijde troonopvolging van Filip eenfeit moeten zijn. Want de Wet-straat gaat ervan uit dat Alberttijdens deze regeerperiode abdi-ceert.

Om de indruk te vermijden datde protocollaire monarchie spe-ciaal voor Filip wordt ingevoerd,hopen de politici dat er met Al-bert op tijd een akkoord kan wor-den gesloten. Vervolgens kan hijzes maanden later zijn functie af-staan. Maar het is geen geheimdat de huidige politieke wereldniet zoveel vertrouwen heeft inde leidinggevende capaciteitenvan de prins. Die heeft al enkeleblunders op zijn naam staan.De groeiende consensus over eengemoderniseerde monarchie isniet nieuw. Al in maart schreefDe Standaard dat de geesten in

de Wetstraat hierover aan het rij-pen waren. De huidige politiekezeden, met een afbrokkelend col-loque singulier, maken het voorde koning steeds moeilijker omte functioneren. Dat bleek al tij-dens de formatie van 2007. Bo-vendien is een aantal grondwet-telijk toegewezen opdrachten –het bekrachtigen van wetten enhet aanwijzen van ministers –achterhaald.Verscheidene toppolitici dron-gen erop aan om de hervormingals een onderdeel van de staats-hervorming door te voeren. Datis exact wat er momenteel, welis-waar wat en sourdine, gebeurt.De intentie bestaat, maar dezaak is zeker nog niet rond. Voor-al de christendemocraten doenwat moeilijk. Evenmin gaat hetom een prioriteit.

Laatste crisis voor AlbertUitgerekend op een moment dat koning Albert de huidige politieke impasse moet ontmijnen, groeit depolitieke consensus om de komende regeringsvorming uit de handen van zijn opvolger Filip te houden.

>8 Groen! veroorzaaktedoorbraak in koninklijkdossier.

© epa

* €5 korting bij een bestelling vanaf €50, geldig tot 31/03/2011

LEASED BY

DOE MEE EN

WIN!

Koning Albert en prins Filip, op de jongste nationale feestdag. © pn

Wetstraat wilkoning Filiphet managen vaneen politiekecrisis besparen

> 2-3

SARKOZYONDER VUUR

05.06.2010 JONGE VADERS VAN 50FRANK RAES

BOB SAVENBERGDANNY ILEGEMS

MODE & ZWANGERSCHAPEEN STILISTE GETUIGT

SEKSVERSLAVINGECHT OF EEN SMOES

VOOR OVERSPEL?DE LEUGENS VAN

LISBETH IMBOACTRICE WORDT

GASTVROUWAAN TAFEL

BIJ CATHERINEKOOLS

WAT WEETHIJ NU

VAN MODE?MODEQUIZ MET TOM LENAERTS,

CURATOR VAN VITRINE

Tous vos programmes télé

du week-endet de la semaine

Votre magazine télé et culture

La môme Zaz

Vos petites annonces : notariales, immos, voyages, autos, offres d’emploiH bd d i S lé j l d di 10 j ill t 2010 N˚ 44

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.

� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.

� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-

rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n-9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

24

88

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus belle

vitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation du

coût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? A

FP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

Auvelais

Des craintespourl’avenir deSaint-Gobain

Namur

Tous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENT

Spécial Antarctique

1

5 juni 2010 I 101

Ivan De VadderVerkiezingen, dat is intens genieten

DAAR IS DE MINIFASHIONISTA

Met dank aan Suri Cruise

JONG, KNAP EN GETALENTEERD

Van deze actrices zul je nog horen

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETEJOMMEKES VAN JEF NYSVANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€

per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48 WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.1 korting per product en per klant.Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON- 22%

LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om eenlening te krijgen of nog zomaar met je rekeningin het rood te gaan. Europa legt de bankenstrengere regels op om te vermijden dat mensenzich te diep in de schulden steken. ‘Banken enandere kredietverstrekkers zullen minder soe-pel worden bij het toekennen van een lening’,zegt minister voor Ondernemen Vincent VanQuickenborne (Open VLD). Vanaf 1 decemberriskeren ze immers één jaar cel en boetes tot100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-men zouden opduiken. De kredietsector is niet onverdeeld gelukkigmet de nieuwe regelgeving, die ‘op sommigevlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKENSTRENGERE REGELS OP

ExpertsnemenveiligheidNMBSonder vuur

9

Lukakuneemt hetop voorJacobs‘We moeten de trainerbeschermen’Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1

,50

ILU

XEM

BU

RG

¤1

ISP

AN

JE¤

2I

CAN

.EIL

AN

DEN

¤2

,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

Page 35: Jobat 29 oktober 2011

Ritec (Deinze) is een verkoops- en advieskantoor dat mecha-nische drukbeveiligingen (breekplaten, veiligheidskleppen) in de industrie verdeelt voor beveiliging van drukvaten, opslagtanks…

INSIDE SALES ENGINEERNa een inloopperiode zal je offertes volledig technisch uitwer-ken in overleg met klant en fabrikant. Je dimensioneert de juiste producten en gaat projecten bij de klant bespreken, samen met de sales engineer. Je hebt een hogere opleiding in een technische richting en je werkt vlot in team. Starters ook welkom!

ADMINISTRATIEVE DUIZENDPOOT (4/5 of deeltijds) • administratieve ondersteuning verkoop Ritec biedt een boeiende functie in een stabiel bedrijf met sterke klantenportfolio en een gezonde toekomstvisie.

Volledige functiebeschrijvingen op: www.searchselection.com, trefwoord Ritec.

Interesse? Mail je CV naar [email protected] & Selection, t.a.v. Francis Vanden Berghe.

VG.

490/

B

VG.490/B

UTA is een state-of-the-art dienstverlener voor de transportsector (tanken, autowegentol, depannage, eurovignetten, enz.). Het bedrijf telt 300 mede-werkers, is actief in 39 Europese landen en heeft meer dan 45.000 servicepuntenvoor truck- en busverkeer. Meer info vindt u op www.uta.com. Momenteel zoeken we voor de Belgische markt een enthousiaste en gedreven (M/V):

ACCOUNT MANAGERWat ga je doen? Op regelmatige basis bezoek je onze klanten (transporteurs,koeriers, busmaatschappijen en andere bedrijven). Je bespreekt nieuwe pro-ducten, kortingen, lopende projecten, offertes, enz. en volgt actief nieuwe klanten en prospecten op. Je werkt van thuis uit en rapporteert rechtstreeks aan de vestiging in Nederland.

Wie zoeken we? We zoeken een gedreven commerciële kracht, dan wel een medewerker met meerdere jaren ervaring in transport en een sterke commer-ciële spirit. Je spreekt vlot Frans en Engels en kunt overweg met de courante Offi ce-tools. Cruciale competenties zijn zelfstandig kunnen werken, fl exibiliteit en overtuigingskracht.

Wat hebben we je te bieden? Een zeer autonome functie binnen een internationaal bedrijf, waar no-nonsense cultuur, snelle communicatie en door-tastende beslissingen heel gewoon zijn. Voor je enthousiasme en inzet bieden we je een competitief loon met commissie, home offi ce en een bedrijfswagen.

Zin om deze uitdaging aan te gaan? Mail dan jouw gemotiveerde sol-licitatie met CV naar Search & Selection, t.a.v. Philippe Van Remortel op [email protected], of bel op 0495/83.16.06. Meer info en mogelijkheid tot online solliciteren vindt u op http://jobpacks.com/UTAAM

Onze merken, jouw verhaalBij de Groep Colruyt hebben we waarden en ideeën, missies en uitdagingen.

Alle elementen voor sterke verhalen van sterke marketeers.Werk met ons mee aan de retailmarkt van morgen. Bekijk onze vacatures voor

ervaren marketeers op onzemerkenjouwverhaal.be.

De Groep Colruyt is Presenting Partner

op het marketingcongres No Guts No Glory.

2 & 3 DEC 2011 - ICC GENT

Interesse? Stuur uw sollicitatie schriftelijk met cv voor 15 november 2011 naar P.C. Dr. Guislain, t.a.v. dhr. Luc De Schepper, algemeen directeur, Fr. Ferrerlaan 88a, 9000 Gent of [email protected]

Het P.C. Dr. Guislain is een algemeen psychiatrisch centrum dat binnen de Gentse regio een betekenisvolle plaats inneemt op het vlak van gezondheidszorg. De directie wenst over te gaan tot de spoedige aanwerving van een (m/v):

Diensthoofd voedingsdienstU bent belast met de organisatie, coördinatie en controle van de dienstverlening van de voedings-dienst: van aankoop tot levering, met aandacht voor de nutritionele en voedselhygiënische normen. U staat ook in voor de beleidsmatige aspecten van de voedingsdienst.

Voor een uitgebreidere functieomschrijving en het gewenste competentieprofi el: www.guislain.be

Voor meer informatie kan u ook contact opnemen met dhr. Luc De Schepper, algemeen directeur, op het nummer 09 216 33 11.

Kijk ook op www.guislain.be of www.fracarita.org

pc

Broeders

van

Liefde

Broeders

van

Liefde

WAT IS EEN PROEFPERIODE EN HOE LANGDUURT DEZE?

Kan je ontslagen worden of zelf ontslag nemen tijdens deze proeftermijn? Op deze en nog andere vragen in verband met de proefperiode vind je een duidelijk antwoord op jobat.be/contract.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Page 36: Jobat 29 oktober 2011

Creatie? Innovatie? Ambitie?

Werken in een uitdagende academische omgeving, die de wereld elke dag een beetje verandert met grote projecten, maar ook met kleine revoluties en dagelijkse verbeteringen. Net iets voor jou?

Kriebelt het? Eén adres: www.kuleuven.be/vacatures.

www.kuleuven.be/vacaturesMeer info over al onze vacatures en online solliciteren:

PR EN COMMUNICATIE• Hoofd Afdeling Nieuws • Adviseur Internationale Marketing • Webadviseur en -designer • Consulent Merchandising • Medewerker

wetenschapscommunicatie • Congres- en eventorganisator

STUDENTENADVISEREND• Stafmedewerker Studentenbeleid • Verantwoordelijke Cel Studeren met een Functiebeperking

HR• HR manager • Selectiespecialist • HR consulent • Stafmedewerker Salarisadministratie

JURIDISCH• Jurist Personeelsdienst • Intellectual Property Offi cer

ADMINISTRATIE• Administratief verantwoordelijke Studentenresidenties

TECHNIEK & ENGINEERING• Technisch beheerder – ontwerptechnicus bouwkunde • Technisch medewerker bouwkunde • Ingenieur energiebeheersing

in gebouwen

MANAGEMENT & BEHEER• Administratief directeur

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK• 5 wetenschappelijk medewerkers in de domeinen fi nancieel overheidsmanagement, organisatie en governance,

personeelsmanagement en interbestuurlijke informatieprocessen

K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Page 37: Jobat 29 oktober 2011

Kijk ook op www.fracarita.org

ortho-agogisch directeur O.C. Clara Fey (Brecht) ortho(ped)agogisch directeur K.O.C. St.-Ferdinand (Lummen)

orthopedagogisch directeur O.C. Woluwe (Woluwe)

Broeders

van

Liefde

Broeders

van

Liefde

Interesse voor deze functie? Meer info bij dhr. Hendrik Delaruelle, sector verantwoordelijke welzijn – buitengewoon onderwijs, 09 241 19 69 of 0474 84 01 87. Solliciteer met cv voor 15 november a.s. aan dhr. Raf De Rycke, gedelegeerd bestuurder, Provincialaat der Broeders van Liefde vzw, Stropstraat 119, 9000 Gent. Kandidaten dienen bereid te zijn deel te nemen aan een screening.

De vzw Provincialaat der Broeders van Liefde wenst over te gaan tot de aanwerving van (m/v):

Uw functie: • Als lid van het directieteam bepaalt u mee het algemeen beleid en staat u in voor het (ped)agogisch beleid en de concrete uitvoering ervan. • U organiseert en coacht de medewerkers van het pedagogisch departement.

Uw profiel: • U bent christelijk geïnspireerd en kan zich profileren binnen de algemene missie en het leiderschapscharter (www.fracarita.org). • U bent besluitvaardig, loyaal, nauwgezet, communicatief, teamgericht, empathisch en stressbestendig, ervaring in een leidinggevende functie is een pluspunt. • U behaalde een master in de orthopedagogiek of gelijkgesteld door ervaring. • U bezit goede communicatieve vaardigheden. • U woont in de omgeving of bent bereid zich in de omgeving te vestigen.

Vésale Pharma is een Belgisch farmaceutisch bedrijf dat is gevestigd in Noville (Eghezée).Het werd opgericht in 1997 en is vandaag actief in meer dan 40 landen in de hele wereld. Het bedrijf commer-cialiseert een productgamma (uitsluitend verkrijgbaar in de apotheek) in verschillende therapeutische klassen zoals dermatologie, gastro-enterologie, de gezondheid van de vrouw, immuniteit en zwangerschap. Als pionier op het domein van probiotica heeft Vésale Pharma zijn bekendheid te danken aan zijn onderzoek en innovatie en brengt het verschillende producten op de markt die gebaseerd zijn op de stammen die wereldwijd het best gedocumenteerd zijn en waarvoor het over licenties beschikt.

VESALE PHARMAZoekt voor zijn internationale divisie een:

• U hebt reeds een aantal jaren ervaring als productmanager in een middelgroot bedrijf en wenst uwhorizon te verruimen naar een internationale functie.

• U bent meertalig en beheerst zeer vlot de Engelse taal; uw moedertaal is bij voorkeur Nederlandstalig(niet noodzakelijk).

• U beheert een portefeuille van een 15-tal landen in Europa, Noord-Afrika en Turkije.• U bepaalt de internationale marketingstrategie voor een 6-tal producten in deze landen en bespreekt

met onze distributeurs op regelmatige basis de marketingaanpak en verkopen van ons productgamma, voornamelijk probiotica.

• Uw standplaats is Eghezée, maar het schrikt u niet af om op regelmatige basis te reizen en klanten- bezoeken af te leggen.

Spreekt deze functie u aan, stuur dan uw cv en kandidatuur met motivering naar [email protected]

Wij bieden u een uiterst boeiende job, aantrekkelijk salaris en een zeer prettige werksfeer in een inter-nationale omgeving.

International Product Manager (m/v)

B R UGG E

Brugge is een stad in volle ontwikke-ling, een stad met

ambitie die nieuwe uitdagingen niet uit

de weg gaat. Ook jij kunt je steentje

bijdragen.

Officier-dienstchef (m/v) bij de beroepsafdeling van de Brandweer

Ons bestuur hecht meer belang aan kwaliteiten en competenties van mensen dan aan leeftijd, geslacht,

nationaliteit, etnische afkomst, handicap, geloof

of levensbeschouwing.

www.brugge.be/vacatures

Het Stadsbestuur van Brugge maakt bekend dat er een vacature is voor de functie van officier-dienstchef bij de beroepsafdeling van de Brandweer van Brugge (Gemeenteraadsbeslissing 13/09/2011). Hierbij wordt een oproep gedaan naar kandidaatstellingen van brandweerofficieren van een andere brandweerdienst, die momenteel de graad van kapitein-commandant of � bij ontstentenis � de graad van kapitein hebben en die moeten voldoen aan volgende voorwaarden zoals opgenomen in het Koninklijk Besluit van 19 april 1999 tot vaststelling van de geschiktheids- en bekwaamheidscriteria, alsmede van de benoembaarheids- en bevorderingsvoorwaarden voor de officieren van de openbare brandweerdiensten:• Belg zijn;• Ten minste 21 jaar oud zijn;• Een minimale lengte hebben van 1,60m;• Van goed zedelijk gedrag zijn, te bewijzen middels een recent uittreksel uit het strafregister;• In orde zijn met de dienstplichtwetten;• Woonachtig zijn, uiterlijk 6 maanden na indiensttreding, op het grondgebied van de stad Brugge, of binnen een straal van 10 km rond de hoofdkazerne, of op maximum 25 minuten aanrijtijd tot de hoofdkazerne. Op de woonplaatsverplichting kunnen afwijkingen worden toegestaan;

• Houder zijn van het brevet van officier, van technicus brandvoorkoming en van dienstchef;• Houder zijn van een diploma dat toegang verleent tot betrekkingen van niveau 1 (= licentiaten of masters) bij defederale overheidsdiensten vermeld als bijlage I bij het koninklijk besluit van 2 oktober 1937 houdende het statuutvan het Rijkspersoneel of een diploma vermeld in de bijlage I van het koninklijk besluit van 19 april 1999;

• Ten minste 3 jaar dienstanciënniteit als officier hebben in een brandweerdienst.

I. INDIENEN VAN KANDIDAATSTELLINGEN EN UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUMUiterlijk op 7 november 2011, bij aangetekend schrijven te richten aan de heer Burgemeester van de stad Brugge, Burg 12 te 8000. Bij de kandidaatstelling moet een kopie gevoegd worden van het vereiste diploma, van de vereiste brevetten, van het gemeenteraadsbesluit dat staaft dat men als beroepskapitein-commandant of beroepskapitein is tewerkgesteld in een brandweerkorps en van het gemeenteraadsbesluit dat staaft dat men minstens 3 jaar dienstanciënniteit heeft als officier in een brandweerkorps, alsook een recent getuigschrift van goed zedelijk gedragen een uitgebreid curriculum vitae met daarin opgesomd de opleidingen naast vereiste brevetten, ervaring bij brandweer binnen de eigen functie, als lesgever, lid van commissies, werkgroepen, externe organen, �

II. AANVULLENDE INFORMATIEDe personeelsdienst van de stad Brugge is gehuisvest in de Riddersstraat 12, te 8000 Brugge. 050 44 96 34 – e-mail: [email protected]

Bijkomende informatie (zoals de functieomschrijving) kan bekomen worden in de Personeelsdienst van de stad Brugge op het adres hierboven.

3637

Page 38: Jobat 29 oktober 2011

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

index

A D M I N I S T R A T I E

Administratief MedewerkerGemeente Zaventem 31

Administratief Medewerker ArchiefGemeente Zaventem 31

Administratief Medewerker Burgerzaken- BevolkingGemeente Zaventem 31

Administratief Medewerker RuimtelijkeOrdening, Milieu, Duurzaamheid & Mobili-teitGemeente Zaventem 31

Administratief Medewerker Studie & Aan-bestedingenGemeente Zaventem 31

Administratief Verantwoordelijke Studen-tenresidentiesKU Leuven 36

Administratieve DuizendpootRitec via Search & Selection 35

SecretarisEuropese School Brussel 4 28

Stafmedewerker SalarisadministratieKU Leuven 36

C O M M U N I C A T I E

Hoofd Afdeling NieuwsKU Leuven 36

Human Resources & Communicatiemana-gerZiekenhuis Inkendaal 24

Medewerker WetenschapscommunicatieKU Leuven 36

D I R E C T I E

Administratief DirecteurKU Leuven 36

Administratief-Financieel DirecteurMPI Oosterlo 31

Algemeen DirecteurNieuwe Erfgoedorganisatie VZW I.O. 24

Algemeen DirecteurErfgoed Vlaanderen 24

Districtchef Agentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

Ortho-Agogisch DirecteurProvincialaat Der Broeders Van Liefde 37

Orthopedagogisch DirecteursProvincialaat Der Broeders Van Liefde 37

E N G I N E E R I N G

Assistant EngineerWalter Benelux 40

Beleidsmedewerker EnergieHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 15

Beleidsmedewerker MilieuHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 15

Burgerlijk IngenieurJ. Van Hemelen 29

Consulent IntermodaliteitHaven Van Antwerpen 15

Coördinator EnergieontwikkelingHaven Van Antwerpen 15

Industrieel IngenieurJ. Van Hemelen 29

Ingenieur EnergiebeheersingKU Leuven 36

Inside Sales EngineerRitec via Search & Selection 35

LandmeterAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

PLC ExpertVisconti via AB&I 27

Projectingenieur EM Sectie KunstwerkenAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

ProjectleiderAspiravi via HR Flux 29

Quality SupportNutrition & Santé 27

R&D IngenieurReznor Europe via AB&I 25

Senior Customer Service RepresentativeMWV 28

Studie-IngenieursAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

Technisch Beheerder - OntwerptechnicusBouwkundeKU Leuven 36

Technisch Medewerker BouwkundeKU Leuven 36

Verkeerskundige KruispuntsimulatiesAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

Werfcontroleur Elektriciteit & MechanicaAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

Werfcontroleur Elektromechanische In-stallatiesAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

Werfcontroleur EM Verkeershandha-vingssystemenAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

F I N A N C I E E L

BoekhouderEuropese School Brussel 4 28

Business Analyst InboundVolvo 32

Manager VerzekeringsbemiddelingChristelijke Mutualiteit 18

Senior ConsultantTabor 24

G E Z O N D H E I D

HoofdverpleegkundigeAZ Maria Middelares 31

Medisch AfgevaardigdenEffik 24

H R

Adviseur Human ResourcesGemeente Zaventem 31

Human Resources ConsulentKU Leuven 36

Human Resources ManagerKU Leuven 36

SelectiespecialistKU Leuven 36

I C T

ICT MedewerkerEuropese School Brussel 4 28

IT CollegaAG Insurance 19

ProgrammeurFederatie Socialistische Mutualiteiten Van Brabant

19

Webadviseur & -DesignerKU Leuven 36

WebmasterGemeente Zaventem 31

J U R I D I S C H

Intellectual Property OfficerKU Leuven 36

Jurist PersoneelsdienstKU Leuven 36

L O G I S T I E K

Consulent MerchandisingKU Leuven 36

DouanedeclarantVolvo 32

DouanespecialistVolvo 32

M A R K E T I N G

Adviseur Internationale MarketingKU Leuven 36

Congres- & EventorganisatorKU Leuven 36

Digital & Brand ManagerCorelio 26

International Product ManagerVésale Pharma 37

O N D E R W I J S

Stafmedewerker StudentenbeleidKU Leuven 36

Verantwoordelijke Cel StuderenKU Leuven 36

O V E R H E I D

BeleidsmedewerkerGemeente Sint-Martens-Latem via CC Select 29

Collega’sFederale Politie 33

CultuurfunctionarisGemeente Sint-Martens-Latem via CC Select 29

CultuurfunctionarisGemeente Zaventem 31

Diensthoofd VoedingsdienstP.C. Dr. Guislain 35

Officier-DienstchefStad Brugge 37

OpbouwwerkersSamenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen 28

PreventieambtenaarGemeente Sint-Joost-Ten-Node 30

SportfunctionarisGemeente Sint-Martens-Latem via CC Select 29

VeiligheidsbeambteAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

R & D

Wetenschappelijk MedewerkersKU Leuven 36

T E C H N I E K

TechnicusEuropese School Brussel 4 28

WerfcontroleurAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-deren 14

WerfleiderAgentschap Wegen & Verkeer via Jobpunt Vlaan-

deren 14

WerkmanEuropese School Brussel 4 28

V E R K O O P

Account ManagerUTA via Search & Selection 35

Account Manager OnlineCorelio 34

Assistent SupermarktmanagersAnoniem via T-Groep 23

Business Intelligence SpecialistCorelio 28

Commercieel ManagerHavenbedrijf Gent via Jobpunt Vlaanderen 15

DistrictmanagersAldi 25

SupermarktmanagersAnoniem via T-Groep 23

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenTel: 02-467.27.27 Fax: 02-467.97.97E-mail: [email protected]@jobat.be [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] CEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen, Magali De SutterAccount Managers: Tim Migom, Nils Dero,Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Sofie LigtvoetCatherine Bodarwé, Frederik Vandenheede, Brendi FoubertVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Krista Verlaeckt, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Mieke Van Cauter, Anouk Bedetti, Catherine Leccia, Elke Delgouffe Marketing: Fanny De Boeck, Evy De TrochOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen, Ronald Sammels, SylvieCousin, Caroline Eeckhoudt, Maaike Wayenbergh, Chris Huy-lebroeck, Sam De Beul, Dries Mertens, Sylvie Cousin, Gün-ther Van Der Steen, Michaël Van De Meirssche Order handling: Goedele Vankelst, Annemie Van Leeuwen,Ariane Van De GuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynManagement Assistent: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je

9.559 jobs.

Onze merken, jouw verhaal

De Groep Colruyt werft ervaren marketing- en communicatieprofielen aan.

Surf naar onzemerkenjouwverhaal.be

Kijk snel verder!

Wenst zijn team te versterken met een:

PLC Expert

Kijk snel verder!

Wenst zijn teamuit te breiden met een:

R&D Ingenieur

Page 39: Jobat 29 oktober 2011

www.groups.be

GGGGroep Seen professioneel,luisterend oor voor uwondernemingszin

roep Seen professioneel,luisterend oor voor uwondernemingszin

Page 40: Jobat 29 oktober 2011