Jobat 16 oktober 2010

48
Kent de EU haar prioriteiten? ‘Europa moet nu geen fietspaden aanleggen’ Saïd El Khadraoui, Europarlementariër Jobs in West-Vlaanderen vanaf blz. 16 + 7.059 jobs op jobat.be Zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be SOLLICITEREN Mag een bedrijf mijn idee stelen? blz. 3 BEROEPSGEHEIM Buscemi zet geen voet in een grote studio blz. 11 FREDERIK ANSEEL ‘Ik brainstorm wel met mezelf’ blz. 10

description

Weekblad over en voor werk

Transcript of Jobat 16 oktober 2010

Page 1: Jobat 16 oktober 2010

Kent de EU haar prioriteiten?

‘Europamoet nu geenfietspadenaanleggen’Saïd El Khadraoui,Europarlementariër

Jobs in West-Vlaanderen vanaf blz. 16+ 7.059 jobs op jobat.be

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2010Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

SOLLICITERENMag een bedrijf mijn idee stelen?blz. 3

BEROEPSGEHEIMBuscemi zet geen voetin een grote studioblz. 11

FREDERIK ANSEEL‘Ik brainstorm welmet mezelf’blz. 10

Page 2: Jobat 16 oktober 2010

‘De jobkorting was een leuk extraatje voor de mensen

die aan het werk waren, maar heeft de werkgelegen-

heid niet doen stijgen. We konden niet de jobkorting

behouden én de nieuwe uitdagingen invullen’

Vlaams minister van Werk en Begroting Philippe Muyters legt in Trends uit waarom u volgendjaar niet meer op een jobkorting hoeft te rekenen.

QUOTE

Gemiddelden. Ze pretenderen een situatie inéén helder cijfer te vatten, maar leiden net zogoed tot conclusies die de realiteit geweldaandoen. Zo maakte de federale overheids-dienst Economie deze week bekend dat dewerkende Belg in 2008 gemiddeld 2.936 eurobruto per maand verdiende. Gemiddeld wel-teverstaan.Alhoewel dat gemiddelde niet de norm is, zul-len er zich toch velen in hun koffie verslikt heb-ben. Diegenen die minder per maand opstrij-ken eerst. En aangezien slechts een dikke der-tig procent meer dan 3.000 euro bruto permaand verdient, waren dat er waarschijnlijkheel wat.Wie minder dan 2.936 euro verdient, heeft bijhet horen van dat ‘officiële’ cijfer al snel hetgevoel dat zijn loonbrief wel heel licht weegt.Bij sommigen weegt datop het zelfbeeld. Onte-recht.Een meer realistische -of moeten we zeggen‘zalvende’ - benaderingvan wat de Belg ver-dient, krijgen we doorniet naar het gemiddel-de van de salarisberg tekijken maar naar de me-diaan, een ietwat uit hetoog verloren wiskundi-ge term.Die mediaan - die deFOD Economie zondertwijfel niet toevallig vermeldt - ligt op 2.595euro bruto per maand. De helft van de werk-nemers verdient minder, de helft meer. Datbedrag ligt niet alleen enkele honderden eu-ro’s lager ligt dan het gemiddelde loon, hetstelt ook beter voor hoe hoog onze salarissenecht zijn.Nog een voordeel: de mediaan zorgt in dit ge-val ook voor minder afgunst dan het gemid-delde. Over lonen wordt immers vaak gelo-gen. Iemand heeft al snel de indruk dat zowatiedereen die hij kent (veel) meer verdient danhijzelf.De cijfers van de FOD spreken dat tegen. Bij-na de helft (44%) van de lonen die in Belgiëuitbetaald worden, schommelen tussen de2.000 en de 2.750 euro bruto per maand.Netto is dat verschil sowieso nog een pak klei-ner. Ter vergelijking: slechts 14 procent van deBelgische werknemers verdient meer dan4.000 euro bruto.

HOOGLOON

Gemiddelden

pretenderen

een situatie in

één helder

cijfer te

vatten, maar

leiden net zo

goed tot foute

conclusies

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO

Wat vind je van je job? Fantastisch! Ik doe beide jobs op zelf-standige basis en heb dus een heelgrote vrijheid. Bovendien kan ik wer-ken in Finland. Ik ben naar daar ge-trokken uit liefde voor het land, na-dat ik er al twaalf jaar regelmatig ge-weest was.

Wat vind je van je loon? Als dramadocent verdien ik zo’n1.300 euro netto per maand, en alstherapaut – afhankelijk van het aantalmensen dat ik behandel – zo’n 1.600euro. Daar kan ik goed van leven. Ikwoon in een kleinere stad waar jeminder luxeproducten vindt en min-der de neiging hebt om geld uit te ge-ven. Ook al is het leven hier duurder,doordat er minder aanbod is, hou ik

ook meer over.

Spaar je? Ik zet bijna de helft van mijn inkomenopzij omdat ik een eigen huis zou wil-len kopen. Ik betaal nu 350 eurohuur, wat ook niet zo’n grote kost is.

En zijn er zaken waarop je be-spaart? De manier van leven in Finland bete-kent op zich al een besparing, door-dat je er vanzelf weinig kunt uitgeven.Als ik in België naar de Delhaize ga,sta ik altijd versteld van het enormeaanbod aan luxeproducten. Uiter-aard zal je die in Helsinki ook wel vin-den, maar waar ik woon vind je enkeleen basisaanbod. Ook van kledingbijvoorbeeld, zodat ik ook daar veelminder geld aan uitgeef.

Waar geef je met plezier geld

aan uit? Ik ben een heel grote fan van Iittala,het Finse glasdesign. Het is leuk omdaar dingen van te kopen. Verderheb ik niet echt hobby’s en zijn er inKemi weinig mogelijkheden om uit tegaan of zo.

Waar kan je geen geld aan ge-ven? Aan muziek: cd’s, muziek-dvd’s endergelijke.

Wat zou je doen als je de lottowon? Ik heb geen idee! Al zou ik zeker envast wel een reis boeken, naar ergensin Azië bijvoorbeeld.

Heb je nog een grote droom? Ik heb een heel goed gevoel bij wat iknu doe, en ik hoop dat ik dat kan blij-ven doen. (bvdb)

MIJN LOON

HANS JACKMAERT (34), KEMI (FINLAND)

Beroep: therapeut-homeopaaten dramadocentPrivé: ongehuwdNettoloon als zelfstandige:2.900 euroExtra’s: geen

Page 3: Jobat 16 oktober 2010

0203

ten (merken, octrooien, modellen enauteursrechten). Intellectuele rechtenverlenen aan de houder het exclusiefrecht om gedurende een beperkte tijdde creatie te exploiteren. Anderenmogen dan geen gebruik maken van decreatie zonder de toestemming van dehouder van het recht. Zuivere ideeën, hoe origineel ook,worden alvast niet beschermd doorhet auteursrecht. Een “werk” is slechtsbeschermd door het auteursrechtwanneer het wordt uitgedrukt in eenconcrete vorm. Het is die vorm diewordt beschermd. De Auteurswet laattoe om iemands idee over te nemen ofals inspiratie te gebruiken in de matehet een andere vorm of uitwerkingheeft gekregen. De Auteurswet lijkthet bedrijf dus niet te verbieden omzich te laten inspireren door uw idee-en.

De vrijheid van handel ennijverheid is een oud fun-damenteel beginsel waar-op onze samenleving

steunt. Deze vrijheid houdt in dat iederindividu het recht heeft om naar eigengoeddunken elke handel te drijven ofelk beroep, bedrijf of ambacht uit teoefenen. Op dit beginsel zijn andere vrijhedengeschoeid zoals de vrijheid van mede-dinging en kopie. De vrije mededinginghoudt het principiële recht in om voor-beelden van anderen na te volgen enideeën op te pikken. Het recht ande-ren te kopiëren staat haaks op onzeneiging vindingrijkheid te belonenmaar vloeit rechtstreeks voort uit hetrecht op vrije mededinging.Bescherming tegen kopie wordt enkelen alleen geboden door specifiekewetgevingen over intellectuele rech-

Mocht uw idee betrekking hebben opeen uitvinding dan had u hiervoor eenoctrooi kunnen bekomen die u tijdelijkhet exclusief recht op exploitatie vande uitvinding geeft. Een uitvinding ver-onderstelt een bijdrage op technolo-gisch gebied die industrieel toepasbaaris. Om een octrooi te verwerven,moet een specifieke aanvraagproce-dure worden gevolgd. Enkel de houdervan een uitvindingsoctrooi geniet be-scherming tegen kopie of namaak. Alsu niet in het bezit bent van een octrooi,heeft het bedrijf het recht om uw idee-en uit te werken.Hoewel het u begrijpelijkerwijze tegende borst stoot dat het bedrijf uw idee-en gebruikt terwijl zij u desondankstoch niet heeft aangeworven, kan ditbedrijf niets ten kwade worden geduidzolang u geen bijzonder intellectueelrecht op uw idee bezit.

Een bedrijf heeft me niet aangeworven maarwel ideeën uitgewerkt die ik tijdens mijnsollicitatie heb aangereikt. Kan dit zondermijn toestemming?

STIJN DEMEESTERE, ADVOCAAT BIJ LYDIANJOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

Lees het antwoord op deze vragen:

● Mag een bedrijf waar ik gasolliciteren mij googelen?

● Welke soorten selectietestsbestaan er?

● Heeft het zin om spontaante solliciteren?

ARBEIDSVRAAG

BANDWERK

Page 4: Jobat 16 oktober 2010

DOSSIER

HoeveelEuropaheeft dewerkvloernodig?De greep van de Europese

Unie op de arbeidsmarkten

van haar lidstaten is

allesbehalve stevig.

Europarlementslid Saïd El

Khadraoui (sp.a) beseft dat

maar ziet in prioriteiten als

onderwijs en loonkost ook

voldoende redenen voor net

meer Europa op de werkvloer.

“Vooral de sociale lat zou

overal gelijk moeten liggen.”

Zowel onderwijs, diploma’s als competenties zouden overal in Europa volgens dezelfde maatstaf moeten behandeld worden,vindt Europarlementslid Saïd El Khadraoui. “Pas dan kan je binnen de Europese Unie echt werken waar je wil.”

Page 5: Jobat 16 oktober 2010

Tekst: Maud Oeyen / Foto’s: Bart Dewaele

0405

Meer dan de helft van onze wetgeving isafkomstig van het Europese niveau,maar op het vlak van arbeidsmarktbeleidheeft Europa nauwelijks verantwoorde-

lijkheden. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat dearbeidsmarkten binnen de Europese Unie erg ver-schillend zijn.Volgens El Khadraoui hoeft het ontbreken van eenEuropees arbeidsmarktbeleid geen probleem te zijn.“Je kan geen arbeidsmarktbeleid voeren op maat vanheel Europa. Daar zijn de regio’s te verschillend voor.Maar dat betekent niet dat je rond een aantal zakengeen afspraken kan maken.”Zowel onderwijs, diploma’s als competenties zoudenoveral in Europa volgens dezelfde maatstaf moetenbehandeld worden, vindt El Khadraoui. “Pas dan kanje binnen de Europese Unie echt werken waar je wil.”Ook de vaak grote interne sociale verschillen staanvolgens het Europarlementslid onze mobiliteit op deEuropese arbeidsmarkt in de weg. “De loonkostenliggen elders vaak lager dan in België, wat oneerlijkeconcurrentie is. De sociale lat zou op termijn gelijkmoeten liggen in heel Europa. Hetzelfde geldt voorde vennootschapsbelasting. Door die nog verder teregionaliseren, zoals onlangs tijdens de discussie overde Belgische staatshervorming nog werd geopperd,loop je het risico dat bedrijven verhuizen naar eenandere regio omdat de belastingen daar een pro-centpuntje lager liggen. Voor je het weet zit je in eenrace to the bottom.”

Duits verzet

Zover is Europa nog niet. Er bestaat niet zoiets als eenEuropese sociaal-economische regering. Maar de Eu-ropese Unie levert wel inspanningen. De Lissabon-strategie (maart 2000, red.) die, onder andere doorinvesteringen in onderzoek en ontwikkeling en hetopkrikken van de activiteitsgraad, de economischegroei in Europa een ‘boost’ moest geven, was eeneerste stap.Sinds dit voorjaar is er ‘Europa 2020’, de vervolgstra-tegie voor ‘slimme, duurzame en inclusieve’ groei. Eu-ropa 2020 verlangt van de lidstaten onder andere datde werkzaamheidsgraad van de 20 tot 64-jarigenstijgt tot 75 procent. Volgens Eurostat bedroeg diewerkzaamheidsgraad in België eind 2009 nog maar67 procent.De grote vraag is of Europa 2020 krachtdadiger zalzijn dan de Lissabonstrategie, waarvan de resultatengrotendeels uitbleven. Een gevolg van zowel een ge-brek aan financiële middelen als onvoldoende politie-ke draagkracht. Terwijl België om die reden pleit vooreen strenger ‘governance’ luik zijn de meeste lidsta-ten daar geen voorstander van. Enkele grote landen,waaronder Duitsland, hebben zich al sterk verzet. OfEuropa 2020 de gewenste modernisering van het Eu-ropees sociaal model op gang brengt, is dus nog langniet zeker.Toch mogen we de rol van Europa niet minimaliseren,vindt Marc De Vos, directeur van het Itinera Institute.“Het verhaal van de ‘flexizekerheid’ staat bijvoor-beeld letterlijk in het EU-verdrag.”Flexizekerheid, ook bekend als ‘flexicurity’, is eencontroversieel model dat flexibele arbeidsregelscombineert met een hoge sociale bescherming. Deene ziet er mogelijkheden in om de werkorganisatiete moderniseren, de arbeidsrelaties te bevorderenen de jobzekerheid en sociale bescherming te ver-sterken. De andere vreest dat flexizekerheid zal lei-den tot meer onzekerheid in de vaste arbeidscon-tracten door een afbouw van de ontslagbescher-

ming.“De lidstaten hebben zich daartoe geëngageerd enEuropa moet dat coördineren”, aldus De Vos. “Veelmeer kan Europa niet doen, al zou het wellicht nietslecht zijn, mocht het meer middelen krijgen om diefilosofie ook echt door te duwen bij de lidstaten. Mo-menteel staat alles mooi op papier, maar wordt hetslecht uitgevoerd. Europa is niet bij machte om dit afte dwingen.”El Khadraoui is vooral de Europese onmacht tijdensen na de crisis een doorn in het oog. De Commissiekwam, na lang dralen, wel op de proppen met eenEuropees herstelplan in samenwerking met de lidsta-ten, maar kon niet beletten dat de Europese werk-loosheid bleef stijgen. Inmiddels is ongeveer 10 pro-cent - zo’n 23 miljoen mensen - van de Europese be-roepsbevolking werkloos. Ook de budgettaire be-sparingen die er nu aankomen zullen wellichtslachtoffers maken.

Focus op financiën

“Europa had veel meer moeten doen” vindt El Kha-draoui. “Nu moeten we vooral komaf maken met delaissez-faire politiek om te vermijden dat de crisis zichkan herhalen. We hebben spelregels nodig, zowel ophet niveau van de financiële sector en de bedrijven alsop het vlak van de Europese economische coördina-tie.”Toezicht houden op wat de banken uitspoken en defameuze bonussen aan banden leggen dus. En daar-naast vooral kijken wat Europa kan doen om haar co-ordinerende rol wat betreft het economisch beleidvan de lidstaten uit te spelen.“De EU-landen hebben hun banken moeten redden.Daar is veel geld naartoe gegaan. Tegelijk heeft destijgende werkloosheid de sociale uitgaven omhooggeduwd. Landen kunnen een dergelijke crisis in huneentje niet aan. Als je met één munt werkt, kan je ophet vlak van begroting geen zestien verschillende po-litieken voeren. De vraag is hoe ver je daarin gaat enwat Europa te zeggen heeft over de begroting van delidstaten”, aldus El Khadraoui.De Europese Unie hanteert al sinds de onderteke-ning van het Verdrag van Maastricht in 1992 dezelfde

richtlijnen. Binnen de eurozone mag het begrotings-tekort niet hoger liggen dan 3 procent van het brutobinnenlands product, de staatsschuld mag niet meerdan 60 procent bedragen van het bbp. Wie die nor-men naast zich neerlegt, mag zich in principe aansancties verwachten.Terzijde: in België moeten we teruggaan tot 1960 omvan een staatsschuld van ‘slechts’ 60 procent van hetbbp te kunnen spreken. Inmiddels bedraagt onzeschuld meer dan 100 procent.“Het is een goede zaak dat de Commissie de tijdneemt om met de lidstaten over hun begroting tespreken en om die begrotingen op elkaar af te stem-men, maar je mag je ook niet blindstaren op die per-centages. Momenteel kijkt men uitsluitend naar de fi-nanciën van de staat. Naar besparingen dus, met als

‘We mogen de rol van Eu-ropa niet minimaliseren.Het ‘flexicurity’-modelstaat letterlijk in het EU-verdrag. Maar ook al heb-ben de lidstaten zich daar-toe geëngageerd, Europakan dat niet afdwingen’

Marc De Vos, Itinera Institute

75% van de beroepsactieve bevo lk ing tussen 20 en 64 jaar m oet werk hebben.

3% van het bbp m oet ge ïnvesteerd worden in onderzoek & ontwikkeling.

De u itstoot van broe ikasgassen m ag m ax. 80% bedragen van de u itstoot in 1990 .

Aandee l hern ieuwbare energ ie m oet 20% van tota le energ ieconsum p tie uitmaken (België moet slechts 13% bereiken tegen 2020).

Aan ta l voortijd ige schoolverla ters m ag hoogstens 10% bedragen .

40% van de bevo lk ing tussen 30 en 34 jaar m oet hogere studies gevo lgd hebben.

69,10

/

/

/

14,40

32,30

67,10

/

/

/

11,10

42

70,50

EU2008

EU2009

België2008

België2009

1,90

88,70

10,30

14,90

31,10

68,00

1,92

92,90

3,30

12

42,90

Source: Eurostat

Europa 2020-doelstellingen (%)

Page 6: Jobat 16 oktober 2010

Socialezekerheidsuitgaven in de EU-27 in verhouding tot het bruto binnenlands product

EU-27

-4,0

-3,0

-2,0

-1,0

0,0

1,0

2,0

3,0

4,0

5,0

6,0

7,0

8,0

9,0

10,0

11,0%

1994

1995

1996

1997

1998

1999

200

0

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

-12,0

-9,0

-6,0

-3,0

0,0

3,0

6,0

9,0

12,0

15,0

18,0

21,0

24,0

27,0

30,0

33,0

% o

f GD

P

Bron: Joint Report on Social Protection and Social Inclusion 2010

bbp werkloosheidsgraad begrotingsevenwicht socialezekerheidsuitgaven

In de maand augustus waren meer dan 23 miljoenmannen en vrouwen uit de 27 landen van de Eu-

ropese Unie werkloos. Dat zijn er bijna 900.000meer dan een jaar geleden.Vooral jongeren worden in Europa zwaar getroffendoor de werkloosheid. 21 procent van de min-25-jarigen binnen de EU-grenzen heeft geen job. Datmaakt het voor hen moeilijk om zich te wapenenvoor de toekomst. Tegen 2020 zullen werkgeversimmers nog veeleisender zijn, blijkt uit cijfers vanEurostat.Binnen tien jaar zal meer dan een derde van dearbeidsplaatsen voorbehouden zijn voor hoogge-schoolden. Vandaag is dat 29 procent. Het aantaljobs voor laaggeschoolden zal in dezelfde periode

gevolg dat slimme investeringen sterk ontmoedigd wor-den. Natuurlijk moeten de financiën gezond zijn, maar jemoet ook de economie opnieuw doen groeien om men-sen een job te geven. Waarom houdt men geen rekeningmet de inspanningen die een land doet om mensen aanhet werk te krijgen? Dat kan via arbeidsbemiddelingmaar ook via gerichte investeringen in onderzoek, ont-wikkeling en infrastructuur”, vindt El Khadraoui.Marc De Vos plaatst daar vraagtekens bij. “De enigeduurzame groei is de groei die middelen opbrengt, nietde groei die middelen kost. Uiteraard moet de overheidinfrastructuurwerken ondersteunen, als ze er de midde-len voor heeft. Momenteel is de situatie in een aantalEurolanden erg penibel en ik kan enkel vaststellen dat erbinnen de Europese Unie een consensus is om vooral inte zetten op het in de hand houden van de schulden.”

Fietspaden en wegwijzers

Ook El Khadraoui ziet die consensus, en betreur t ze. “Eris een conservatieve meerderheid in Europa, zowel ophet niveau van de Commissie als binnen de lidstaten, dieheel sterk de nadruk legt op schuldenafbouw. Nochtanslag daar niet de oorzaak van de crisis; die lag bij de ban-ken en bij de risico’s die ze hebben genomen. Het is tochduidelijk dat bedrijven pas goed kunnen groeien als zebeschikken over bekwame en hooggekwalificeerdemensen, als knelpunten in het verkeer weggewerkt wor-den en files verminderen. Daarvoor heb je een overheidnodig die investeert in onderwijs, in kenniseconomie, inmobiliteit. Ik pleit er niet voor om de private sector meerte belasten, wel om nieuwe middelen op een andere ma-nier te genereren, via de fameuze eurobonds, een finan-ciële transactietaks of een ecologische taks. Nu wordteen te groot deel van de Europese middelen verspreidover talloze kleine projecten, tot en met de aanleg vanfietspaden of het plaatsen van toeristische wegwijzer-tjes. Dat heeft zijn nut, maar behoort vooral tot de takenvan de nationale en regionale overheden.”El Khadraoui vindt ook dat de Commissie, die momen-teel vooral toekijkt of overnames niet tot oneerlijke con-currentie leiden, haar rol moet spelen bij internationaleherstructureringen. “Als een multinational vestigingensluit of afbouwt, kan de Commissie daar zogezegd nietsaan doen. Nochtans heb je ook voor die grootschaligeherstructureringen een Europa nodig dat toekijkt. Hetzou niet de eerste keer zijn – denk aan het Opel-dossier– dat grote landen proberen om met extra steun bedrij-ven te lijmen ten nadele van andere regio’s.”

De Europese Unie heeft

tegen 2020 meer dan 16

miljoen hooggeschoolde

werknemers extra no-

dig, en 12 miljoen

laaggeschoolde

werknemers minder

Hooggeschooldenverdringen lagere diploma’s

dalen van 20 tot 15 procent.Dat betekent dat de Europese Unie tegen 2020meer dan 16 miljoen hooggeschoolde werknemersextra nodig heeft, en 12 miljoen laaggeschooldewerknemers minder. Op dit moment heeft slechts31 procent van de Europeanen een hoger onder-wijsdiploma. In de VS geldt dat voor 40 procent, inJapan voor de helft van de inwoners.Maar de crisis weegt niet alleen op de werkloos-heid. Ze heeft ook zware gevolgen gehad voor hetbruto binnenlands product van de EU-lidstaten (ziegrafiek). Minder inkomsten dus, en dat terwijl desociale uitgaven sterk toenamen als gevolg van destijgende werkloosheidscijfers. Als gevolg doken denationale begrotingen diep in het rood.

Page 7: Jobat 16 oktober 2010

“Sommigen zien de eengemaaktemarkt als iets wat niet goed voor

hen is. Ze denken dat het iets is wat hunmanier van leven in gevaar zou kunnenbrengen. Wanneer je naar de achterlig-gende principes en de statistieken kijkt, zieje dat dat helemaal niet zo is. Maar datneemt het algemene gevoel van wantrou-wen blijkbaar niet weg. Het is van grootbelang dat we dat vertrouwen van de be-volking weer terugwinnen.”

Hoe dat moet gebeuren, is minder duide-lijk. Daly pleit ervoor om de inwoners vanEuropa in de eerste plaats duidelijk te ma-ken dat Europa bezig is met thema’s die debevolking belangrijk vindt. “Mensen heb-ben vertrouwen wanneer ze gelukkig zijn,wanneer ze zich veilig voelen en wanneerze een job hebben. Wanneer ze verhuizen,moeten ze erop kunnen rekenen dat zehun rechten niet verliezen en dat ze geengevaar lopen. Dat is precies waar de Euro-pese Unie voor kan zorgen. Wij buigen onsover verblijfsrechten, sociale zekerheid,pensioenen en jobs.”

Keltische tijger

Volgens Daly zijn vele Europeanen van-daag vergeten waarom de Europese Unieooit tot stand is gekomen. “Het ging des-tijds om een gebaar van solidariteit in eenmoeilijke periode. Europa had net eenoorlog achter de rug en de economie lag induigen.”Daly zelf is afkomstig uit Ierland, een landdat op enkele jaren tijd van een ‘Keltischetijger’ veranderde in een van de grootsteslachtoffers van de huidige crisis. “Ierlandheeft de solidariteit van de andere Euro-pese staten echt gevoeld. De problemenwaren daarom niet van de baan, maar jekan ook niet zeggen dat het niet geholpenheeft. Met het afstoten of isoleren van eenpaar zwarte schapen zullen we niet ver ko-

men. Europa moet gebaseerd zijn op soli-dariteit.”Gezeten in een van de conferentiezalenvan het indrukwekkende Europees Parle-ment in Brussel, klinkt het allemaal ergmooi. “Ach, kijk om je heen: wij zitten hierallemaal in deze wonderlijke biotoop die‘Europa’ heet. Alle nationaliteiten lopenhier door elkaar en iedereen vindt dat ge-weldig. Het lijkt alsof we soms vergeten inwat voor een uitzonderlijke omgeving weiedere dag werken, als je dat vergelijkt metde rest van de Europeanen.”

Erasmus

Want dat is nog iets wat Daly kwijt wil: nietiedereen voelt zich geroepen om gebruikte maken van de kansen die de Europeseeenmaking hen biedt. “Veel mensen willenhelemaal niet naar een andere lidstaat ver-huizen. Dat heeft voor een stuk te makenmet het gebrek aan vertrouwen waaroverik net sprak, maar ook met taalverschillen.Bovendien vindt men het meestal gewoonleuker om in het eigen land te wonen, dichtbij familie en vrienden. Zelfs bij het Eras-musprogramma zie je stilaan een dalingvan het aantal studenten dat op uitwisse-ling wil. Dat kan natuurlijk deels te makenhebben met de economische crisis, maarvolgens mij zijn heel wat mensen ook ge-woon meer gehecht aan hun thuis dan weeigenlijk denken.”

‘Wantrouwen moet weg’Het eengemaakte Europa stoot nog bij heel wat mensen op wantrouwen. “Alsof ze

vergeten zijn dat solidariteit de basis van de unie is”, zegt Emer Daly, topvrouw bij

het directoraat-generaal Interne Markt en Diensten.

‘Sommigen bekijken deeengemaakte markt alsiets wat hun manier van

leven in gevaar brengt’

Emer Daly,directoraat-generaal

Interne Markt en Diensten

0607

Page 8: Jobat 16 oktober 2010

WERKBEELD

Het was in 1924 dat de koster Maurits Vandermar-liere met een sigarenwinkel begon in het West-Vlaamse Moen. Twee jaar later kocht hij een hand-gedreven sigarenmachientje, waarmee hij in heteerste jaar zestigduizend sigaartjes produceerde.Doorheen de jaren nam dat aantal toe tot zo’n 400miljoen vandaag. Negentig procent daarvan is be-stemd voor export en komt terecht in meer dantachtig landen. Voor het bedrijf – dat sinds 2006 on-der de naam J. Cortès Cigars door het leven gaat ende grootste Belgische sigarenproducent is – wer-ken wereldwijd ongeveer 1.200 mensen. Er zijn af-delingen in Moen, Handzame, Sri Lanka, Frankrijk,Spanje en Italië. Guido Vandermarliere is de huidigezaakvoerder van J. Cortès Cigars. De bekendstemerken van de producent zijn Amigos, Neos en J.Cortès. (mo)

J. Cortès CigarsFoto’s: Marco Mertens

JOBAT.BE/WERKBEELDBekijk meer foto’s van dit bedrijf

Page 9: Jobat 16 oktober 2010

0809

Baggeraar Jan De Nul nam onlangs

zijn 500ste ingenieur in dienst. Een

unicum voor een Belgisch bedrijf. En

niet evident gezien de schaarste aan

ingenieurs op de arbeidsmarkt.

Tekst: Wim Verdoodt

De ingenieursstudies verliezen terrein, zowelaan de hogescholen als op de universiteit.Amper 2.724 studenten star tten dit najaareen van de opleidingen, een verlies met 2,7

procent op een jaar tijd. Agoria, de werkgeversorgani-satie van de technologische industrie, heeft de alarmbelhierover al geluid: twintig jaar geleden waren het er nogdubbel zoveel.In die omstandigheden erin slagen 500 - hoofdzakelijkBelgische - ingenieurs aan boord te houden, lijkt uniek.“Het is alleszins hoogst uitzonderlijk dat er zoveel inge-nieurs bij een en hetzelfde Vlaamse bedrijf aan de slagzijn”, vindt recruiter Julie De Nul. “We hebben watrondgevraagd en niemand gevonden die een anderVlaams bedrijf kent met zoveel ingenieurs in dienst. Bijgrote internationale ondernemingen als GDF Suez wer-ken er waarschijnlijk wel meer.”

Uurtje werk

Ingenieurs maken bij De Nul 10 procent van het perso-neelsbestand uit. Ter gelegenheid van de aanwervingvan de 500ste ingenieur vroeg het bedrijf aan 17 van zijn

ingenieurs om het strafste verhaal te vertellen dat zemet hun team hebben meegemaakt. Het resultaat, eencollage van zoektochten naar oplossingen voor vaaktechnische uitdagingen, staat te lezen in het boekje Dur-vers & Doeners.“Een uurtje werk”, zei mijn collega. “Daarna gaan wenog iets drinken in de bar.” Bart Decorte herinnert zichnog levendig zijn allereerste missie bij Jan De Nul. Eenprobleem met de instelling van de gps-coördinatenvoor een baggerwerk maakte van een klus van een uuréén lange stresserende nacht.“Het schip stilleggen was geen optie, dat kost handenvolgeld. Je hebt op zo’n moment geen enkele keuze: jemoet een oplossing vinden, koste wat kost. Uren zijn webezig geweest. Uiteindelijk - net voor we de haven vanDover binnenvoeren - hebben we de hele baggerop-dracht in de gps gekregen. Alles klopte tot op de meter,alleen was alles in spiegelbeeld. Als de bemanning naarrechts stuurde, gingen ze op het scherm van de GPSnaar links. Maar het heeft wel gewerkt: de Colombokwam precies terecht waar hij moest zijn.”

Geen Club Med

Ingenieurs die bij De Nul aan de slag willen, moeten zeerflexibel zijn, zowel in hun doen als denken. “Wij vragenveel van onze mensen. We sturen hen naar alle uithoe-ken van de wereld en verwachten dat ze daar werken invaak onbekende omstandigheden. Voor sommigen isdat een drempel”, bevestigt Julie De Nul. “Want velenvoelen de lokroep van het buitenland, maar niet ieder-een heeft daar een correct beeld van. Wie denkt dat hijin Club Med terechtkomt, wordt tijdens de sollicitatie alduidelijk gemaakt dat er vooral hard moet worden ge-werkt. En er zijn natuurlijk ook nog de partners die het

niet zien zitten dan hun wederhelft voor lange tijd naarhet buitenland vertrekt.”Voor veel pas afgestudeerden is een job in het buiten-land echter net zo goed een uitdaging. Maar hoe kom jete weten of een prille twintiger daar geschikt voor is?Niet met psycho-analytische testen of assessments, zoblijkt. “Dat verbaast wel meer mensen, maar daar wer-ken wij niet mee. Wij geloven nog altijd in de kracht vaneen goed gesprek dat aftoetst of een kandidaat de juisteingesteldheid heeft. Tijdens die gesprekken is hr trou-wens niet de enige gesprekspartner, kandidaten spre-ken ook met werknemers die al lang in het vak staan enheel wat ervaring hebben. Zij weten doorgaans vrij vlugof iemand uit het juiste hout gesneden is. Flexibiliteit,zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn de sleutelwoor-den.”

Twijfels

Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit van een kandi-daat. “Er zijn al mensen teruggekeerd met heimwee ofmet het gevoel dat dit echt niets voor hen is, maar dat iseen kleine minderheid. Het is ook onze taak die er opvoorhand uit te filteren, wat aardig lukt”, vertelt Julie DeNul. “Soms denk ik ook wel eens: ‘Oei, gaat dit wel luk-ken?’. Maar dan geven we mensen het voordeel van detwijfel. Mits een goede begeleiding en een degelijke om-kadering, kan dat net zo goed een succes zijn.” Dat succes is vooral mannelijk. Durvers & Doeners teltslechts twee verhalen van vrouwelijke ingenieurs. Ietswat De Nul zorgen baart? “Dat lijkt me vooral een pro-bleem van het onderwijs. Zeer weinig meisjes kiezen inhet middelbaar of later voor een technische richting.Dat maakt de poule waaruit wij rekruteren er alleenmaar mannelijker op.”

‘Wij werken niet met assessments.Wij geloven

nog steeds in de kracht vaneen goed gesprek’

Julie De Nul, personeelsdienst Jan De Nul

Jan De Nulwerft 500ste

ingenieur aan

BEDRIJF

Page 10: Jobat 16 oktober 2010

UW VERDIENDE LOON

Tien procent van de werkende Belgen verdientminder dan 1.911euro bruto per maand, evenveel

verdient minstens 4.303 euro per maand. Dat maaktede federale overheidsdienst Economie deze week be-kend. Als het verschil tussen beiden, de loonkloof,nog groter wordt, zal dat vooral het gevolg zijn vanveelverdieners die nog meer gaan verdienen. Eenmaximumloon dat werkgevers mogen betalen, be-staat immers niet. Een gewaarborgd minimumloonwel, al is dat bedrag niet voor iedereen gelijk. Het mi-nimuloon hangt af van de functie, de leeftijd en hetaantal dienstjaren.“Een 21-jarige werknemer moet minstens 1.414 eurobruto per maand verdienen. Ben je 22 en heb je eenjaar anciënniteit, stijgt dat bedrag naar 1.468 euro”,legt Brecht Decroos van Hudson uit. “Het exacte be-drag hangt af van de sector, maar sectorale minimum-lonen zijn altijd hoger dan het gewaarborgde loon.”Dat gewaarborgde minimumloon is niet hetzelfde alshet leefloon, wat een OCMW-uitkering is voor men-sen met weinig of geen bestaansmiddelen. Voor eenalleenstaande bedraagt dat ongeveer 725 euro permaand.

Een wettelijk salarisplafond bestaat dan weer niet.“Toch gelden er in praktisch elk bedrijf maximumlo-nen, afhankelijk van van de functie of het functieni-veau. Ook het loon van wie volgens barema wordtbetaald, is begrensd”, aldus Decroos.Over de zeer hoge lonen, de toplonen, is de voorbijejaren veel gediscussieerd. Velen vonden het, en vin-den dat nog altijd, onethisch dat veelverdieners riantebonussen uitbetaald krijgen terwijl minder fortuinlijkewerknemers de broeksriem moeten aanhalen. “Bijeen topmedewerker, iemand die onmisbare meer-waarde heeft gecreëerd, hoort nu eenmaal een top-loon. Vaak draagt zo iemand grote verantwoordelijk-heden. Het loon is dan navenant”, zegt Decroos.Wat niet betekent dat het evenwicht nooit zoek ge-raakt. “Dat kan, maar het is aan elk bedrijf afzonderlijkom te waken over de loonethiek. Is die er niet, ris-keert het bedrijf opgejaagd te worden door zowel depublieke opinie als door de eigen medewerkers.”Soms moeit de politiek zich met de toplonen. Meestalwordt dan het begrip corporate governance vanonderhet stof gehaald. Van bedrijven wordt verwacht dat zedan comités oprichten rond deugdelijk bestuur. Eenconcreet gevolg is dat nu heel wat bedrijven hun top-lonen vermelden in het jaarverslag. Maar wat die be-dragen precies betekenen, daar heeft een leek nogvaak het raden naar. (wv)

Gebaseerd op ‘Uw verdiende loon’ van Ivan De Witteen Brecht Decroos, uitgeverij Borgerhoff&Lamberigts,19,95 euro, 240 pagina’s.

SCIENCE@WORK

‘Wie individueel ideeënbedenkt, verzint meer enbetere ideeën dan wie ingroep ideeën bedenkt’

Frederik Anseel

Ik brainstormwel met mezelf

There’s always one... U kent het wel.Bent u net lekker op uw eentje eenbriljante reclamecampagne aan hetverzinnen of een steengoed ar tikel

aan het schrijven, en daar komt er altijd weleentje opzetten die slimmer moet zijn dan derest en die voorstelt het probleem eventjes opte lossen met een échte brainstorm. In groep.Samen dus.Haat u het ook zo, dat brainstormen in groep?Dat irritante gevoel dat je bekruipt als je nietop een goed idee komt? Als diezelfde collegahet ene domme idee na het andere spuit, maarje even geen kritiek mag geven ‘want dat magniet in een brainstorm’? Als je al lang weet dat hettoch weer het idee van de baas is dat uitge-voerd zal worden? Welnu, ik heb goed nieuws.Brainstormen in groep werkt namelijk hele-maal niet zo goed. Punt. Vreemd, zegt u. Want als u iets onthoudenheeft van die personal effectiveness trainingen,was het wel dat brainstormen de creativiteitten goede komt. Klopt niet.

Afgaan

Al tientallen jaren onderzoeken wetenschap-pers hoe je meer ideeën kan bedenken. Hoedat in zijn werk gaat? Wel, er worden proefper-sonen uitgenodigd in een labo. De deelnemersworden opgedeeld in twee groepen. De enegroep moet samenwerken in kleine teams, inde andere groep moet iedereen alleen werken.Vervolgens krijgen de twee groepen dezelfdecreatieve opdracht. Vaak is dat zoiets als: be-denk zoveel mogelijk alternatieve toepassingen

voor een kapstok.Naderhand is er één bevinding die telkens te-rugkomt. Mensen die individueel ideeën be-denken, verzinnen meer en betere ideeën danmensen die in groep ideeën bedenken.Hoe komt dit? Er zijn drie redenen. Ten eerstedurven mensen die individueel en anoniemideeën bedenken meer en gewaagdere ideeënopschrijven. In groep hebben we altijd watschrik om af te gaan. Ten tweede kan er telkensmaar één persoon aan het woord zijn in degroep. Terwijl iemand aan het woord is om zijnof haar idee uit te leggen, moeten de anderenzwijgen en vergeten ze soms een idee. Zo gaanveel goede ideeën verloren. Ten derde bou-wen mensen in groep te veel verder op elkaarsideeën. Je blijft binnen de lijntjes van het vorigeidee en komt zo te weinig met echt vernieu-wende ideeën.Dus, als die ene collega - ja, die daar! - weer opje deur klopt en vraagt of je meedoet aan debrainstorm, trek gerust je deur opnieuw dichten zeg: ‘Ik brainstorm wel met mezelf ’. Aan hetwerk!

Frederik Anseel is professor organisatiepsychologieUniversiteit Gent en hoofd onderzoeksgroep VIGOR.

Een 21-jarige werknemer moet minstens 1.414 euro per maand verdienen

Wat is het hoogste enhet laagste loon dat jekan verdienen?

Page 11: Jobat 16 oktober 2010

“Ik werk nu al meer dan vijf jaarzonder boekingskantoor of

management. Ik krijg wel wat hulpvan vrienden, die bijvoorbeeldvliegtuigtickets voor me reserve-ren, maar dat gebeurt buiten devaste structuren om. Zonder deomkadering van een grote pla-tenfirma of een groot bureau benik beter af. Ik bén een tijdlang inzee gegaan met Live Nation enhoewel ik een goed contact haden nog steeds heb met de men-sen daar, loonde dat niet echt. Zijbepaalden mijn agenda, terwijl ikliever alles eigenhandig plan. Debudgetten en de risico’s kan ik zelfwel inschatten, daar heb ik geenellenlange vergaderingen voornodig. Nee echt, ik vind het zekervandaag ideaal dat je je eigen baaskan zijn. Je bent van niemand an-

ders afhankelijk.Mijn home studio is één zootje. Ikheb chaos nodig om te kunnenfunctioneren. Zet me aan eenclean desk en in geen tijd maak iker een puinhoop van. Behalvevoor sommige remixen zet iknooit een voet in een grote stu-dio. Ik neem liever thuis op. Datgeeft me de gelegenheid om rus-tig alles uit te zoeken. Nooit moetik me zorgen maken over durestudiotijd. De cd van mijn nieuwegroep Radical Slave heeft niks ge-kost. Ik kan zonder enig probleemeen jaar prutsen aan een cd.

Oude spullen

Je hebt ook geen tonnen materi-aal nodig om goeie muziek te ma-ken. Voor mijn eerste platen ge-bruikte ik een aftandse sampleren toch werden ze op de radiogedraaid. Ik hoef niet het nieuw-ste van het nieuwste te hebben.Magazines over opnameappara-tuur uitpluizen, zoals zovele pro-ducers doen: het interesseert mijniet.Ik heb echt wel een moderne, di-gitale studio, maar toch staat hierook nog een pak oude keyboardsen een drummachine van hettype dat op de eerste acid house-platen te horen was. Ook van

mijn eerste basversterker, die ikkocht toen ik vijftien was, kan ikgeen afstand doen. Die oudespullen zijn doorleefd, er zit al watsleet op. Ze brengen warme klan-ken voort die je op geen enkeleandere manier nog kan produce-ren. Hoewel ik open sta voor de nieu-we technologie en die ook volg,kan ik niet ontkennen dat ik nos-talgisch van aard ben. Ik ben blij-ven hangen in de jazz en bossano-va die in de jaren ’50 tot ’70 ge-maakt werd. Met Radical Slavespelen we weleens op een newwave-party. Als ik dan grasduin inde cultplaten van dertig jaar gele-den, dan stel ik vast dat een aantaldaarvan toch tijdloos is. Ook hetar twork van vroeger blijft over-eind. Ik heb het gevoel dat er toenmeer aandacht was voor esthe-tiek. Ik ben dol op foto’s en films inzwart-wit. Zwart-wit heeft tocheen ander cachet. Het heeft klas-se, het is nooit klef. Het geeft ookaltijd een verdraaid beeld van dewerkelijkheid, en daar hou ik welvan.”(pvd)

Buscemi, muzikant/deejay

‘Ik hoef niet hetnieuwste van hetnieuwste te hebben.Voor mijn eerste pla-ten gebruikte ik eenaftandse sampler entoch werden ze op deradio gedraaid’

BEROEPSGEHEIM

Radical Slave, de nieuwe groep rondBuscemi, Mauro Pawlowski en RemoPerotti, bracht zo pas de cd Damascusuit. Op 5/11 staan ze op De Nachten indeSingel in Antwerpen.

Iedere weekdag opent ’s middags inde Onderrichtsstraat, vlakbij het

Koninklijk Circus in Brussel, Rires &Plaisirs de deuren. De wat kitscheri-ge neonlampjes die het verder ergklassieke interieur sieren, zijn - an-ders dan de naam van het etablisse-ment zou kunnen doen vermoeden- niet roze maar blauw en vormensamen de lettercombinatie R&P.Aan de bakstenen muren hangenontelbare ouderwetse keukenspul-len, van passe-vites (of roerzeven,om puree of appelmoes te maken)over wafelijzers, gardes, taar tvor-men en vleessnijmachines tot voor-werpen die mensen van mijn gene-ratie nergens meer kunnen thuis-brengen. Het pronkstuk in de verza-meling blijkt een prachtige antiekeweegschaal te zijn.Een van de muren is volledig behan-gen met oude por tretfoto’s. Deboodschap is duidelijk: wat je hier op

je bord krijgt, is misschien niet bijstervernieuwend maar wel eerlijk en de-gelijk. In dit restaurantje, ideaal vooreen zakenlunch maar ook zeer ge-schikt om informeel te tafelen, ver-toont de menukaar t overwegendItaliaanse tinten. Vooral de ar tisana-le pasta trekt daarbij de aandacht.

Kwistig met look

Iedere middag – de zaak is van maan-dag tot vrijdag tussen twaalf en halfdrie geopend – kan je hier een keuzemaken uit vijf voorgerechten en vijfhoofdgerechten. Wie enkel eenhoofdgerecht wil, betaalt 9 euro.Voor 12,50 euro krijg je er ook eenvoorgerecht bij. De authentieke gerechten zijn erglekker maar wel behoorlijk zwaar.De hachis (gehakt met tomaat enspinazie) blijkt wat te zout en voorde tagliatelli met zeevruchten

sprong men naar zuiderse gewoonteerg kwistig om met look. Zo erg is datniet, maar wie na de lunch nog welwat werk te verzetten heeft, doet hettoch maar beter rustig aan.Het is vanmiddag aangenaam druk inde zaak. Dat Rires & Plaisirs in het po-litieke hart van Brussel gelegen is, be-wijzen ook de vier cameramannen diehier van hun middagpauze genieten.Met een heerlijke schotel voor je neuslukt genieten dan ook goed in dit ge-zellige en warme decor.

Rires & PlaisirsOnderrichtsstraat 551000 Brusselwww.riresetplaisirs.be

Jobat.be/lunchtime

Ieder diertje zijn pleziertje *****

LUNCHTIME

10111011

Page 12: Jobat 16 oktober 2010

werpen-Brussel-Gent ligt, zijn multinationals erschaars. De kmo-tewerkstelling in West-Vlaanderen isdus niet toevallig de hoogste van Vlaanderen. Zelfs inde ‘moeilijke’ periode van januari 2008 tot juni 2010liet het nog een groei van 2,9 procent optekenen. Hethistorisch sterke weefsel van kleine, familiale industri-ele bedrijven blijkt een stuk bestendiger, weerbaarderen minder conjunctuurgevoelig dan de grote bedrijvendie elders de plak zwaaien.Je zou nochtans denken: hoe kleiner de ondernemin-gen, hoe kwetsbaarder? “Toch is de realiteit dat de gro-te jongens méér klappen hebben geïncasseerd tijdensde crisis”, stelt Johan Van Duyse, strategisch adviseurKMO van SD Worx. “Dat solide kmo-weefsel zorgdeervoor dat die kleine firma’s hun personeelsbestandkonden handhaven. De mindere tijden weerhieldenhen er wel van mensen bij aan te nemen, maar dat wasslechts tijdelijk: in de eerste kwartalen van dit jaar za-

“West-Vlaanderen heeft onmis-kenbaar een ondernemings-geest”, zegt Filiep Blontrock,ceo van Fun Belgium, een speel-

goedketen met hoofdzetel in Brugge. Fun Belgium iseen van de vele familiebedrijven - denk ook aan Vande-moortele, Bekaert, Deceuninck - die het hart vormenvan de West-Vlaamse economie. De bekende arbeids-ethiek - het cliché van de hardwerkende West-Vlaming- zal daar niet vreemd aan zijn, al wil Blontrock zich daarniet op blind staren.“Je hebt, in vergelijking met Antwerpen of Brussel, hiernog genoeg ruimte om te ondernemen”, ziet hij ooknog als mogelijke verklaring. “Je vindt hier ook makkelijkmensen die mee in je verhaal willen stappen. Want datstaat immers als een paal boven water : ondernemenkan je niet alleen.”Omdat deze provincie buiten de gouden driehoek Ant-

De West-Vlamingis een trouwbeestje

De medewerkers van de West-Vlaamse familiebedrijven voelen zich heel erg betrokken bij wat hun

werkgever doet en dat heeft zo zijn consequenties in de cijfers. De loyaliteit is er bijzonder hoog, het

ziekteverzuim dan weer relatief laag.

Tekst: Peter Van Dyck

REGIO WEST-VLAANDEREN

‘Retail, horeca en con-sultancy zijn de kanariesvan de economie. Je kandaar het consumenten-vertrouwen aan aflezen’

Johan Van Duyse, kmo-expert bij SD Worx

Page 13: Jobat 16 oktober 2010

1213

gen we ze toch weer aanwerven. Het ging vaak omaanwervingen die ze al langer planden, maar doorde crisis hebben moeten uitstellen.”

Loyaliteit moet je verdienen

De West-Vlaamse kmo’s zijn actief in de traditione-le industrietakken: de bouw, de textiel, de metaal-sector. Daardoor telt het meer arbeiders dan an-dere regio’s. Liefst 57 procent van de beroepsbe-volking valt momenteel onder het arbeiderssta-tuut: dat is 20 procent meer dan het landelijkgemiddelde.“In arrondissementen als Diksmuide en Tielt is deindustrie echt gepokt en gemazeld”, weet VanDuyse. “De familiebedrijven hebben daar ook denodige financiële armkracht, wat hen een stug endefensief karakter geeft.”Een voordeel van familiebedrijven is dat werkne-mers er zich snel mee verbonden voelen. Mede-werkers vereenzelvigen zich met hun werkgever.Dat heeft zo zijn weerslag op een aantal cijfers. Hetziekteverzuim in West-Vlaanderen bijvoorbeeld islager dan de Belgische cijfers, dankzij die betrok-kenheid en de jobtevredenheid. De werknemers indeze regio hebben ook de reputatie trouw te zijn.Velen blijven meer dan tien jaar bij dezelfde werk-gever.Slechts 5,4 procent van door SD Worx onder-vraagde West-Vlamingen heeft de voorbije tweejaar zelf ontslag genomen, tegenover een Vlaamsgemiddelde van 7,5 procent. “Loyaliteit moet je alsbedrijf verdienen”, merkt Blontrock op. “Je mede-werkers moeten het gevoel hebben dat ze erbij ho-ren. Dat bereik je met een combinatie van motiva-tie en opleiding. Als mensen gewoon hun job ko-men doen, zonder een emotionele band te voelenmet het bedrijf, lukt het niet.”

Braindrain

De prominente en wijdverspreide aanwezigheidvan kmo’s biedt mensen ook de gelegenheid omdicht bij huis te werken. Filiep Blonrock wijst op hetbelang dat West-Vlamingen aan het levenscomforthechten. “Geen twee uur in de file zitten, hoortdaarbij.”Opvallend is wel dat de jongeren in de provincieeen pak minder honkvast zijn. “Gent wordt wel-eens de tweede grootste stad van West-Vlaande-ren genoemd omdat West-Vlaamse studenten diedaar gaan studeren er vaak blijven hangen”, lachtJohan Van Duyse.Dit fenomeen leidt jammer genoeg tot een zeer la-ge instroom, die nog versterkt werd door de crisis.“De provincie is zich bewust van het probleem”,weet de SD Worx-expert. “Studies tonen onom-stotelijk de braindrain van 19- tot 29-jarigen aan.De redenen zijn de ligging buiten de grote indus-triële as en het gebrek aan hogere studies in de re-gio. Al gaat het om menselijk gedrag dat geen exac-te wetenschap is, de provincie wil toch wel wat ini-tiatieven nemen om het tij te keren. In de West-hoek zijn er bijvoorbeeld huisvestingsprojecten die

jongeren terug willen aantrekken. Want dat kanje ook afleiden uit de studies: als West-Vlamingenzich na hun 30ste gaan settlen, voelen ze toch eendrang om hun roots te herontdekken.”De beperkte instroom, gekoppeld aan de relatieflage werkloosheidscijfers in West-Vlaanderen,baart de bedrijven grote zorgen. Waar moetenze hun nieuwe medewerkers nog gaan rekrute-ren? “Tot nog toe vonden ze Noord-Fransen be-reid om de grens over te steken”, vertelt JohnVan Duyse. “De West-Vlaamse ondernemersvolgen met argusogen wat de mogelijke afschaf-fing van het grensarbeiderstatuut zal teweeg-brengen. Dat statuut, dat Franse werkkrachten inde gelegenheid stelt om sociale zekerheid te ge-nieten in ons land en belastingen te betalen inhun eigen land, zou vanaf 2012 verdwijnen. Ditbetekent dat ze in de toekomst ook belastingenin België zullen moeten betalen, wat het voor henveel minder interessant maakt om over de grenste komen werken.”

Retail is no-nonsense

Als we de kmo-tewerkstelling van deze provincieverder ontleden, dan merken we dat de tertiairesector er het voorbije anderhalf jaar op vooruit isgegaan met één procent, terwijl Vlaanderen inzijn globaliteit daar status quo bleef. Retail, hore-ca en consultancy scoorden goed.“Dat zijn de kanaries van de economie”, luidt hetcommentaar van Johan Van Duyse. “Je kan daarhet consumentenvertrouwen aan aflezen. Eigen-lijk heeft de West-Vlaamse tertiaire sector langetijd een achterstand gekend tegenover de andereregio’s. Je ziet dat de provincie aan een serieuzeinhaalbeweging bezig is.”Het verwondert Blontrock niet dat de retail goedboert in West-Vlaanderen. “De retail is een no-nonsense vak. Je moet dicht bij de klant staan,voeling hebben met wat hij wenst én heel hardkunnen werken. Dat sluit wel aan bij de West-Vlaamse mentaliteit. In de retail kan je als familie-bedrijf heel klein beginnen, maar als je succesvolbent, biedt het je ook kansen om te groeien. Zolang je slechts een beperkt aantal vestigingenhebt, kan de familie heel dicht bij de mensenstaan, maar als je nog groter wordt, moet je debezieling en de waarden van je bedrijf op langereafstand op anderen kunnen overbrengen. Je hebtmedestanders nodig om je organisatie verder uitte bouwen. Je organisatie moet als een Zwitsersuurwerk zijn, kom je niet vooruit.”“Na 15 jaar ervaring in de retail kan ik stellen datje uiteindelijk altijd wel de geschikte mensenvindt, al moet je soms behoorlijk goed zoeken. Bijons tellen diploma’s niet. In ons bedrijf zittenmensen met heel verschillende achtergronden.De vereisten zijn dat je met mensen moet kun-nen omgaan en over gezond verstand moet be-schikken. In de retail mag je nooit bij de pakkenblijven zitten. Werknemers moeten de nodigezelfdiscipline hebben. Ze moeten willen wat jijwil, en ze moeten dat spontaan oppikken.”

‘De West-Vlaamse kmo’s zijn actief in de tra-ditionele industrietakken: de bouw, de textiel,de metaalsector. Daardoor telt de provinciemeer arbeiders dan andere regio’s’

Een man wees naar mijn voorhoofd. Naar waar, volgenssommigen, je derde oog zit. Omdat ik mijn koptelefoon ophad, begreep ik hem niet. Toen ik mijn muziek uitzette, ver-telde de man me in zacht Engels dat ik een prachtig voor-hoofd had. En een wijs man was. Ik wou al doorlopen maar in één ademgeut vertelde hij medat ik lang en gelukkig zou leven; dat ik de afgelopen driejaar hard gewerkt had; dat een vrouw met blauwe ogen mijnhart had gebroken. Dat laatste detail moet voor een millise-conde mijn gezicht van straatbeleefdheid hebben openge-broken. Het moedigde hem aan. Hij vertelde me dat in decemberalles goed zou komen. Fijn om te horen want feestdagenzonder lief duren lang en leiden tot te veel onhoudbare goe-de voornemens. ‘Geef me je naam.’ Hij had een Bic in de aanslag. Ik ontnuch-terde weer. Het oogwenkje over mijn ludduvudduh had mevan mijn sceptische à propos gebracht. Maar het opheffenvan mijn anonimiteit was een brug te ver. Het is een bekende tactiek van luchtverkopers. Je gooit watwaarschijnlijkheden naar iemands hoofd en er is altijd weleentje die doel raakt. Mensen die doelbewust een mediumof kwakzalver opzoeken, zullen altijd te horen krijgen dateen groot verdriet ze getroffen moet hebben. Allicht, watdenk je dat ze kwamen zoeken in je wichelroedetent?Maar kwakzalvers bevinden zich niet alleen in de negorij vanhet paranormale. Ook de harde wereld van geld verdienenkent haar zwakke plekken. Daar worden ze ‘coaches’ ge-noemd. Ik ontmoette mijn eerste op mijn negentiende. Ikhad een jaar aan de universiteit verkloot en had geen flauwidee wat ik met mijn leven aan moest. Mijn pa stuurde menaar zijn coach. Die had hem duurbetaalde cursussen latenvolgen. Blijkbaar hadden die geholpen want toen ik door mijn exis-tentiële ‘O-shit-ik-ben-gebuisd-wat nu?- crisis ging, wasmijn vader overtuigd dat één sessie me terug op de rails zouzetten. Voor veel geld kon ik een keer bij de man langs. Hij ontvingme in een vergaderruimte die volhing met posters die hetleven onderdeelden in motieven, doelen en hoe die tweemet elkaar in verband te brengen. Ik had lang haar en zei dusdat hij met die zever niet bij mij moest aankomen.‘Dat klopt,’ zei hij mij meteen, ‘daar ben je te intelligentvoor.’ Dat moet een snaar geraakt hebben want een uur lang knik-te ik beleefd tegen al zijn schema’s en plannen van aanpak. Ikging ermee aan de slag en over een paar weken zou er eentelefonische evaluatie volgen. Vol goede moed zakte ik nog voor het einde van de week inde gebruikelijke, postpuberale apathie. Voor de evaluatiebesloot ik mijn beste leugens boven te halen. Dat was nietnodig. De coach was mijn naam vergeten en na een paarongemakkelijke momenten, begon hij in veilige algemeen-heden me verder raad te geven. Ik was teleurgesteld en mijnvader geld kwijt.Dat zou mijn geBicte straatwaarzegger niet zijn overko-men. Alleen moet die wel nog aan zijn businessplan schaven.Want als in december alles goed komt, waar heb ik hem dannog voor nodig?

COLUMN

J O B AT. B E / C O L U M N

Feest zonder lief

Thomas Blondeau werkt voor het Leids Universitair weekbladMare. Dit jaar verscheen zijn tweede roman Donderhart. Omde beurt schrijven hij en Ruth Lasters de werkweek van zich af.

1213

Vind jouw job in West-Vlaanderen vanaf blz .16

Page 14: Jobat 16 oktober 2010

Leuven staat open voor de inzet en het talent van iedereen.

Leuven ken je als de bruisende universiteitsstad in het historische hart van Vlaams-Brabant met zijn schitterende gebouwen, vele pleinen en parken, gezellige terrasjes en rijke biertraditie. Het Leuvense stadsbestuur is tevens een belangrijke lokale werkgever. Wij zijn op zoek naar een (m/v):

Directeur Sociale ZakenJouw functie: je geeft rechtstreeks leiding aan je stafdienst, aan het diensthoofd Jeugd en aan de afdelingshoofden van de afdelingen Kinderopvang, Samenleven en Gebiedsgerichte werking en aan de schooldirecties van de stedelijke scholen. Je zorgt voor een strategisch en integraal management van je directie, zodat de beleidsdoelstellingen binnen je bevoegde domeinen gerealiseerd worden. Je bouwt samen met je beleidsmedewerkers en afdelingshoofden de beleidsplannen uit die onderdeel zijn van het sociale beleid van de stad. De directie bestaat uit een 100-tal medewerkers en elke dienst wordt aangestuurd door een afdelingshoofd. Jij zorgt voor de nodige cohesie en synergie tussen de verschillende entiteiten van je directie. Daarnaast bewaak je samen met de schooldirecteurs de kwaliteit van het stede-lijk onderwijs en je superviseert de werking van een aantal stedelijke vzw’s (kinderopvang, stedelijk jeugdwerk en het integratiecentrum).

Jouw profiel: je combineert een masterdiploma met 5 jaar relevante ervaring in een omgeving met een vergelijkbare context en complexi-teit. Je leidinggevende competenties waarborgen een optimale samenwerking in je directie en zorgen ervoor dat je medewerkers gemo-tiveerd de doelstellingen van je directie kunnen realiseren. Je inhoudelijke bagage maakt dat je in staat bent om een langetermijnvisie te ontwikkelen en te implementeren in de dagelijkse werking.

Adviseur Externe CommunicatieJouw functie: als expert in de uitgebreide waaier van communicatiemiddelen en -technieken ondersteun en adviseer je de Leuvense stads-diensten, zodat een optimale en efficiënte communicatie ontstaat van de stad naar de burger. Samen met de betrokken directies teken je met dit doel een communicatieplan uit. Je bent eindredacteur van allerhande publicaties over projecten van de stad Leuven, bijvoorbeeld ‘Info Leuven’, ‘Mozaïek’... Je onderhoudt de persrelaties, organiseert en coördineert persconferenties en schrijft de persberichten voor de stad Leuven. In alle facetten van externe communicatie waak je over de objectiviteit van de berichtgeving, analyseer je de informatie en kies je het geschikte medium.

Jouw profiel: je hebt een masterdiploma communicatiewetenschappen en een vlotte pen. Je kan de gevoeligheid van de informatie inschatten en kan deze in je communicatie vertalen naar de verschillende doelgroepen. Je kennis van digitale beeldverwerkingspro-gramma’s vormt een pluspunt.

Ontwerper-tekenaarJouw functie: op basis van instructies van de ingenieurs van de afdeling Weg- en Waterbeheer en van de coördinator Ontwerp maak je (ontwerp)plannen op voor lastenboeken over wegenis- en rioleringsdossiers. Je ontwerpt de toekomstige wijzigingen in het Leuvense straatbeeld, zoals de heraanleg van pleinen en straten en projecten die de stad in eigen beheer uitvoert. Na de ontwerpfase voer je de nodige besprekingen met andere betrokken stadsdiensten en met externe overheidsinstanties. Je kan je ontwerp overtuigend aan het bestuur en aan de bevolking presenteren. In een latere fase volg je de uitvoering van je ontwerpen mee op en verleen je advies. Daarnaast kan je ook een kostenplaatje uittekenen voor je ontwerpen en definieer je het onderhoud van je plannen.

Jouw profiel: je hebt een bachelordiploma en een gevorderde kennis van tekenen in CAD. Je bent een teamspeler en kan goed zelfstandig werken. Anderen overtuigen van je ontwerpkeuze lukt vlot en op een natuurlijke manier. Je volgt de strikte deadlines.

ProductieverantwoordelijkeJouw functie: je leeft voor cultuur. Samen met de artistiek leider en in nauw overleg met de programmatoren selecteer je producties binnen de themacluster “theater, dans en literatuur” voor het seizoensprogramma van 30CC. Met een kritische blik volg je de tendensen en evoluties in het culturele landschap op, waardoor je ook beleidsmatige ondersteuning kan bieden. Je kan de producties organisatorisch correct inschatten en je coördineert de praktische uitvoering van de producties, rekening houdend met de Leuvense artistieke huisstijl en met het budget. Je stuurt de producties bij indien nodig.

Jouw profiel: je hebt een doorgedreven kennis van de culturele sector, een bachelordiploma en minstens 3 jaar ervaring met theater-, dans- of literatuurproducties. Je bent een teamspeler met een visie en kan anderen overtuigen met je enthousiasme over het belang van cultuur. Je bent een organisatorische duizendpoot en werken met strikte deadlines en budgetten vormt voor jou geen probleem.

Aanbod: boeiende inhoudelijke statutaire functies • ruime opleidings- en ontwikkelingskansen • gunstige verlofregeling, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding of gratis openbaar vervoer van en naar het werk • voor de functie van directeur sociale zaken bedraagt je minimumaanvangswedde 3 587 euro bruto per maand. Voor de functie van adviseur externe communicatie bedraagt je minimumaanvangswedde 2 759 euro bruto per maand. Voor de functies van ontwerper-tekenaar en van productieverantwoordelijke bedraagt je minimumaanvangswedde 2 230 euro bruto per maand. Relevante beroepservaring (maximum 10 jaar) kan in aanmerking worden genomen. Interesse? Surf naar www.leuven.be of bel het nummer 016 27 24 44 voor meer info. Gebruik steeds het correct bijbehorende inschrijvingsformulier en bezorg je kandidatuur, samen met de kopie van je diploma (voor de functies van directeur sociale zaken en productieverantwoordelijke voeg je even-eens je uitgebreid cv toe) aan Stad Leuven, College van burgemeester en schepenen, Professor Van Overstraetenplein 1, 3000 Leuven. Je kandidatuurstelling moet uiterlijk op 25 oktober 2010 door de post zijn afgestempeld of moet geregistreerd zijn op het secretariaat van de stad Leuven.

vacatures

Page 15: Jobat 16 oktober 2010

Jouw functie: je bent verantwoordelijk voor de doeltreffende werking van de gemeentelijke administratie die elke dag opnieuw werk maakt van een zeer breed spectrum aan dienstverlening: cultuur, sport, ruimtelijke ordening en infrastructuur, personeelsbeleid, sociale zaken, onderwijs, economie, verkeer, … Je bent voorzitter van het manage-mentteam. Je werkt samen met de diverse lokale actoren en je verdedigt de belangen van de gemeente op verschillende niveaus. Je vervult een scharnierfunctie tussen het beleid en de administratie en je bent een sleutelfiguur in de verdere ontwikkeling van een gemeente met ambitie. Je hebt een adviserende en inspirerende rol zowel naar medewerkers, het beleid als de burger.Jouw profiel: je combineert een masterdiploma met minstens 4 jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie. Je hebt voeling met de politieke context en je bent een bruggenbouwer tussen alle actoren. Je werkt op een constructieve, proactieve manier mee aan een beleid waarin wederzijds respect centraal staat. Je hebt sterke com-municatieve vaardigheden en je enthousiasmeert en coacht je medewerkers.

Bierbeek is een landelijke gemeente ten zuidoosten van Leuven waar het leuk is om te wonen. Onze gemeente heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar is met De Borre ook een culturele aantrekkingspool. In Bierbeek is het ook fijn wandelen,fietsen of gewoon verpozen. Als fairtradegemeente denkt Bierbeek ook over de eigen grenzen heen. Voor de verdere uitbouw van de gemeente zijn we momenteel dringend op zoek naar een (m/v):

Wij bieden jou: een boeiende en uitdagende functie in een maatschappelijk relevante context. Een voltijdse functie in statutair verband. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor 2 jaar. Alle relevante anciënniteit wordt in aanmerking genomen voor de berekening van het salaris.Interesse? Bezorg uiterlijk op 6 november 2010 je sollicitatiebrief, samen met je cv en een kopie van het vereiste diploma aan de personeelsdienst van de gemeente Bierbeek, t.a.v. Frans Moldenaers, Dorpsstraat 2 te 3360 Bierbeek of per e-mail aan [email protected]. Voor bijkomende inlich-tingen i.v.m. de procedure en de arbeidsvoorwaarden en een functiebeschrijving, surf naar: www.bierbeek.be (gemeentediensten/aanwervingen) of contacteer Frans Moldenaers op het nummer 016 46 87 71.

www.jobpunt.be

gemeentesecretaris (master)

www.jobpunt.be

Jouw functie: je maakt deel uit van de dienst patrimonium waar jij instaat voor diverse administratieve taken zoals het nalezen en opmaken van verschillende soorten overeen-komsten o.a. huur-, bruikleen-, aan- en verkoopcontracten en aktes. Daarnaast stel je ook brieven en besluiten op en volg je jouw dossiers ten gronde op. Je houdt een overzichtelijk en duidelijk klassement bij dat voor de hele dienst vlot bruikbaar is.

Jouw profiel: je hebt een relevant bachelordiploma (bv. vastgoedbeheer, notariaat).Kennis van openbare besturen is een pluspunt. Je bent iemand die initiatief durft nemen,prioriteiten kan stellen en zelfstandig het werk kan organiseren.

Jouw functie: je maakt deel uit van de dienst patrimonium waar je verantwoordelijk bent voor het opvolgen en uitvoeren van verschillende technische taken, zoals o.a. het opmaken van plaatsbeschrijvingen, het opmeten van meterstanden en controle van het patrimonium op het terrein. Daarnaast stel je zelf ook aannemers aan voor grotere werken,stuur je ze aan en volg je de werken op. Dit kunnen technische werkzaamheden zijn, maar ook taken in het kader van groenonderhoud.

Jouw profiel: je hebt een relevant bachelordiploma (bv. bouwkunde, assistent-architect).Je bent iemand die technisch onderlegd is en dit ook in de praktijk kan brengen. Je durft initiatief nemen, je kan prioriteiten stellen en zelfstandig werken.

Jouw functie: je biedt adviezen inzake subsidiemogelijkheden van projecten en je werkt deze mogelijkheden mee uit tot formele projectvoorstellen. Daarnaast onderzoek je de haalbaarheid van andere projectvoorstellen. Bij goedgekeurde projectvoorstellen verzeker je een optimaal voortraject en zorg je ook voor de projectopvolging onder meer door de organisatie van werk- en stuurgroepen, de opmaak van voortgangs-, evaluatie- en eindrapporten en het instaan voor de verplichtingen op gebied van voorlichting en publiciteit. Je doet aan prospectie van de subsidiekansen op de diverse niveaus (Europees, federaal, Vlaams, …),bouwt proactief aan een netwerk met de subsidiërende overheden en je onderhandelt met hen.

Jouw profiel: je combineert een masterdiploma met minimaal 10 jaar concrete ervaring met subsidiedossiers. Ervaring met of kennis van subsidiesystemen en overheidsopdrachten is een must.

Het AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent (AG SOB) voert het stedelijk beleid uit op het gebied van gronden en panden. Het autonoom gemeentebedrijf grijpt ruimtelijk in om het woonklimaat en de economische bedrijvigheid in Gent te ondersteunen en op te waarderen. De komende jaren zal een actief grond- en pandenbeleid gevoerd worden via projectmanagement rond 3 pijlers: wonen, groen en economie. Bij dit alles werkt het AG SOB samen met stadsdiensten, sociale huisvestingsmaatschap-pijen en particuliere ontwikkelaars en investeerders. Voor de ondersteuning van onze kernopdrachten zijn wij dringend op zoek naar een (m/v):

administratief patrimoniummedewerker

technisch patrimoniummedewerker

raadgever fondsenwerving

Wij bieden jou: een boeiende job binnen een domein met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde • een contract van onbepaalde duur in een dynamisch bedrijf • een marktconforme verloning • maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering.

Interesse? Indien je meer informatie wenst over een van deze functies of voor vragen betreffende de loonsvoorwaarden, kan je contact opnemen met Deborah Vernaeve op het nummer 09 269 69 32. Je sollicitatiebrief met gedetailleerd cv stuur je bij voorkeur per mail naar [email protected] of naar AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent, t.a.v. Deborah Vernaeve, Sint-Jacobsnieuwstraat 17, 9000 Gent. We verwachten je kandidatuur uiterlijk op 22 oktober 2010.

1415

Page 16: Jobat 16 oktober 2010

Netwerkcoördinator (M/V)

Netwerk Geestelijke GezondheidszorgRegio Noord West-Vlaanderen

Met het oog op de verdere uitbouw van zorgcircuits en zorgnetwerken is het Netwerk GGZ Regio Noord West-Vlaanderen op zoek naar een:

De netwerkcoördinator intensifieert het netwerkoverleg door op projectmatigebasis initiatieven te ontwikkelen ter bevordering van de geestelijke gezondheids-

zorg van de bevolking in de regio. Deze initiatieven kaderen in de uitvoering van art. 107 van de ziekenhuiswet.

Jouw profiel

• Je bent in het bezit van een masterdiploma of bachelordiploma in de menswetenschappen, volgde bij voorkeur een aanvullende opleiding zorgmanagement;

• Je beschikt over enkele jaren ervaring in of hebt affiniteit met de (geestelijke) gezondheids- en/of de welzijnszorg;• Je hebt kennis van project-, proces-, verander- en kwaliteitsmanagement en van verhoudingen

binnen een netwerkorganisatie;• Je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden en vertegenwoordigt het

netwerk in diverse overlegorganen en naar bevoegde overheden;• Je bent een diplomatische onderhandelaar en gericht op samenwerken in een omgeving met

verschillende belangengroepen;• Je denkt en handelt integraal en je beschikt over een sterk analytisch vermogen;• Je beschikt over doorzettingsvermogen, organisatietalent, kortom je bent een echte innovator;• In bezit van rijbewijs en auto.

Ons Aanbod

• Een afwisselende functie met ruimte voor initiatief en (visie)ontwikkeling;• Voltijdse betrekking met standplaats in Brugge en aanvang vanaf 1/01/2011 binnen een contract van 3 jaar met mogelijkheid tot verlenging;• Een ontwikkelingsgerichte werkomgeving met ruimte voor feedback en coaching;• Verloning conform de ziekenhuisbarema’s (in verhouding tot relevante ervaring).

Meer informatie

• www.psy107.be• Vraag naar het volledige vacaturebericht• Bereidheid om deel te nemen aan een assessment in kader van de selectieprocedure• Telefonisch bij Rik Ouvry 050-79.95.00 of Vera Lambert 050- 30.18.04

Solliciteren

Sollicitatiebrief en cv kunt u tot 15 november 2010, per mail, richten aan hetNetwerk GGZ Regio Noord West-Vlaanderen

via [email protected]

QUALITY MANAGER (IZEGEM)

Je organiseert en leidt de kwaliteitsdienst en het labo: kwaliteitsprocedures en -objectieven opstellen, productieregistratie vastleggen en opvolgen, certificering beheren (IFS, BRC …) en audits begeleiden. Je maakt kwaliteits-plannen op en integreert het kwaliteitsbeleid in de organisatie. Je rapporteert aan de Site Manager. Bovenop jouw wetenschappelijke opleiding (bio)chemie of bio-ingenieur heb je ervaring in een QA/QC-omgeving in voeding. Jouw drietaligheid N/F/E combineer je met leiding gevende en communicatieve vaardig-heden.

MAINTENANCE MANAGER (IZEGEM)

Je stuurt de onderhoudsstructuur en het curatief en preventief onderhoudsbeleid van de site en zet de technici

optimaal in. Je beheert de onderhoudssoftware en het documentatie systeem. Je coacht en motiveert jouw team. Samen met

productie, logistiek, proces- en projectverantwoordelijken optimaliseer je de installatie. Je biedt ondersteuning bij investeringen en aanpassingsprojecten

en rapporteert aan de Site Manager. Als industrieel ingenieur heb jij minstens 5 jaar ervaring in een onderhouds- of technische afdeling. Technische expertise en kennis van onderhoudsmanagement zijn vereist. Je bent een communicatieve teamspeler met leiderschapskwaliteiten, je stelt prioriteiten en werkt georganiseerd en projectmatig.

JUNIOR LOGISTICS SUPPORT OFFICER (GENT)Op customer service logistics leer je de finesses van retaillogistiek. Met dienst verleners of klanten los je operationele logistieke issues op. Je maakt logistieke analyses en werkt aan procesoptimalisatie, supply chain en reporting. Naast jouw masterdiploma economie, management of logistiek heb je belangstelling voor projectwerk, concepten en kwantitatieve analyses. Je bent drietalig (N/F/E), communicatief, klantgericht en overtuigend.

SALES REPRESENTATIVE RETAILJe ontwikkelt het productpotentieel van Vandemoortele en Alpro in jouw regio. Je bezoekt de F1 en F2-winkels in je regio en ontwikkelt in overleg met je field manager lokale en regionale acties. Met je contactpersonen bouw je duurzame relaties op. Je bent een ambitieuze starter met een universitair masterdiploma, vlot drietalig N/F/E, flexibel, sociaal vaardig, vlot in de omgang en vol zelfvertrouwen. Vertrouwd zijn met retail is een pluspunt.

AANBOD VOOR DEZE FUNCTIESWerkzekerheid in een boeiende en stabiele functie, in een internationaal bedrijf met een dynamische cultuur en collegiale sfeer. Groei mee met een organisatie die maat-schappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt. Uiteraard hoort daar een aantrekkelijk loon met extralegale voordelen bij.

INTERESSE?Solliciteer via onze website en voeg je cv bij het onlineformulier. Meer weten? Mail [email protected] of schrijf: Vandemoortele, t.a.v Dirk Ghekiere, Moutstraat 64, 9000 Gent.

Meer informatie over ons bedrijf vind je op

www.vandemoortele.com

Excellencein food

De Vandemoortele Groep is een Europese voedingsgroep die kwalitatief hoogstaande voedingsproducten produceert en verkoopt. De specialisaties diepvriesbakkerijproducten en margarines & vetten vormen de fundamenten van onze groep. Na de recente overname van Group Panavi in Frankrijk en Van Dijk Foods Zeewolde in Nederland telt de Vandemoortele Groep 5000 werknemers in 12 Europese landen. Momenteel kijken we uit naar enthousiaste (m/v):

f

PvO is een toonaangevend consulting- en opleidingsbureau, gespecialiseerd in het toepassen van lean management in productie, logistiek en administratie. Onze specifieke knowhow hieromtrent is uniek in de markt. PvO mag zowel industriële ondernemingen, dienstverleners als openbare besturen tot zijn klantenportfolio rekenen.

PvO bestaat uit een hecht team van gespecialiseerde medewerkers, dat in samenwerking met onze klanten diverse analyses uitvoert, optimalisaties bepaalt én implementeert.

In het kader van de ondersteuning van onze groei en van de verdere uitbouw van ons dienstenaanbod zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

Consultant - Trainer Functie

• Na een opleidingsperiode kunt u de gespecialiseerde knowhow bij onze opdrachtgevers in depraktijk brengen. Daarbij kunt u zeker in de beginfase rekenen op de steun van collega’s.

• Als consultant voert u verbeteringsprojecten uit, zowel op operationeel niveau als in deondersteunende diensten, en verzorgt u ook de nodige opleidingen.

• U maakt deel uit van een team dat zelf zijn methodieken ontwikkelt en werkt hier actief aan mee.

Profiel• U hebt minstens 10 jaar werkervaring. U hebt gedurende die tijd verschillende verbeterings-

projecten gerealiseerd en wil zo op een projectmatige basis uw carrière verder uitbouwen.• U beschikt over aantoonbare ervaring als Six Sigma Black Belt. Certificatie is een pluspunt.• G8D, FMEA, SPC, DOE, MSA, … zijn geen vreemde termen voor u.• U beschikt bij voorkeur over een diploma op Masters niveau en heeft een bijkomende opleiding

bedrijfskunde, informatica of gelijkwaardig.• Een sterk analytische ingesteldheid en een behoorlijke dosis creativiteit zijn onontbeerlijk bij het

zoeken naar oplossingen op maat van de klant.• U hebt een pioniersmentaliteit en bent een zelfstarter.• U bent een echte change manager die kan communiceren op alle organisatieniveaus.• U beschikt over sterke didactische vaardigheden om verschillende niveaus binnen een organisatie

in theorie en praktijk te trainen en te coachen.• Een goede beheersing van de Nederlandse, Franse en Engelse taal is een vereiste.• U bent bereid over het hele Belgische grondgebied ingezet te worden en occasionele korte ver-

plaatsingen naar het buitenland te maken.

Ons aanbod• U krijgt de kans om veelzijdige en boeiende projecten te leiden.• Wij voorzien een competitieve remuneratie, aangevuld met extralegale voordelen en een

representatieve bedrijfswagen.

Herkent u zichzelf in bovenstaand profiel?Stuur of mail uw CV met motivatiebrief naar PvO - Partners voor Ondernemers, President Ken-nedylaan 9C, 8500 Kortrijk, tel. 056 21 00 98, fax 056 21 10 87, e-mail: [email protected], www.pvo.be.

PARTN

ERS V

OO

R O

NDER

NEM

ERS

inJobsWEST-VLAANDEREN16

Page 17: Jobat 16 oktober 2010

w w w . r o e s e l a r e . b e

ww

w.fi

shfly

.eu

WORD JIJ ONZENIEUWE COLLEGA?Wij zoeken medewerkers die samenwerking hoog in het vaandel dragen, die zich verder willen ontwikkelen en die klantvriendelijk en flexibel zijn ingesteld. Bij Stad Roeselare krijg je daarvoor kansen, want wij investeren in mensen die een meerwaarde zijn voor onze stad!

■ DEPARTEMENTSHOOFDADMINISTRATIE & RECHT(STATUTAIR A4a-A4b - VOLTIJDS)

■ APPLICATIE- ENNETWERKBEHEERDER(CONTRACTUEEL B1-B3 - VOLTIJDS)

ÉÉN KLIK… www.roeselare.beZIN IN ANDERE FUNCTIES …?RAADPLEEG REGELMATIG WWW.ROESELARE.BE

Ons aanbodNaast een boeiende functie met veel groeikansen biedt Stad Roeselare je een aantrekkelijke verloning, een gratis hospi-talisatieverzekering, integrale terugbetaling van woon-werk-verkeer met het openbaar vervoer, maaltijdcheques en een uitgebreid verlofstelsel.

Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Meer informatieVoor een uitgebreide functiebeschrijving, de aanwervingvoor-waarden, looninformatie en inschrijving kan je terecht op www.roeselare.be waar je kunt doorklikken naar ‘werken bij de stad/huidige vacatures’.

Inschrijven uiterlijk op 29 oktober 2010!Je kan ook terecht bij het departement Personeel & Orga-nisatie, Zuidstraat 15, 8800 Roeselare, 051 26 24 19, [email protected]

Geïnteresseerde kandidaten reageren bij voorkeur via de website www.dip.be of mailen hun cv naar [email protected] attentie van Geert Messens. Voor meer informatie kan je terecht op 09 261 80 00. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Valcke Bowling, gelegen

in Wevelgem (Kortrijk), is actief

in de leisuresector, meer bepaald in de

bowlingwereld. Het familiebedrijf levert een

volledige en professionele service van begin

tot eind aan bowlingexploitanten. Bestaande en

toekomstige uitbaters van bowlingcenters krijgen

begeleiding bij ontwerp en ontwikkeling, bij design

en volledige installatie van bowlingbanen, waarbij

extra aandacht wordt besteed aan een milieubewuste

aanpak. Bovendien biedt het bedrijf een uitstekende

dienst na verkoop en technische ondersteuning.

Daarnaast is Valcke Bowling ook uitbater van

telkens drie vestigingen in België en in Frankrijk.

Als alleenverdeler van Brunswick staat Valcke Bowling

ook in voor de verkoop van alle bowling producten en

-materialen van dit merk, met focus op meer

milieuvriendelijke producten, en dit in alle Nederlands-

talige en Franstalige landen van Europa en Franstalig

Afrika. Door uitbreiding van de verkoop activiteiten zoekt

Valcke Bowling een (m/v):

AccountmanagerCapital EquipmentJe bent verantwoordelijk voor de uitbreiding van de bestaande business door een optimale ontwikkeling van de

verkoop in jouw regio: de Nederlandstalige en Franstalige landen in Europa en Franstalig Afrika. Daarnaast geef

je input over de ontwikkeling van de commerciële strategie van Valcke Bowling in deze sector. Je volgt de

markttrends en klantenbehoeften op, weet tijdig nieuwe opportuniteiten te detecteren en er gepast op in te

spelen. Samen met de marketingafdeling ontwikkel je gerichte acties om nieuwe leads te genereren.

Door een actief adviserende rol op te nemen, verschaf je je klanten informatie om zo hun groei te bevorderen.

Tevens ondersteun je ze met betrekking tot het plaatsen van nieuwe bowlinginstallaties of het moderniseren

van bestaande installaties. Zo bouw je langetermijnrelaties uit met bestaande klanten. Op basis van je

marktanalyses en een internationale netwerking identificeer je tevens nieuwe klanten en prospecteer je

om proactief hun behoeften te definiëren. Je rapporteert aan de Sales Director.

We richten ons op ondernemende kandidaten die naast een eventuele hogere opleiding kunnen terugblikken

op minstens 5 jaar ervaring in een verkoopfunctie. Affiniteit met de bowlingsport is een pluspunt.

Als je over technisch inzicht beschikt, vormt dat een bijkomend voordeel. Om te slagen in deze functie

beschik je over een proactieve commerciële aanpak, sterke onderhandelingsvaardigheden en de capaciteit

om langetermijnrelaties uit te bouwen. Je beheersing van het Frans is van een hoog niveau, zowel op

mondeling als schriftelijk vlak. Geregelde verplaatsingen naar het buitenland zijn voor jou een evidentie

en weet je bovendien ook efficiënt in te plannen. Met jouw zin voor initiatief, autonome ingesteldheid,

resultaatgerichtheid en maturiteit weet je de commerciële objectieven te bereiken.

Onze klant biedt je naast een stabiele en dynamische werkomgeving ook de mogelijkheid tot verdere

ontplooiing in een groeiende KMO-omgeving met internationale focus. Uiteraard wordt jouw inzet beloond

met een competitief remuneratiepakket met wagen en extralegale voordelen. Wil je meer weten over

Valcke Bowling, neem dan eens een kijkje op de website www.valckebowling.com.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 - Lid van Federgon. A Glasford International Partner (www.glasford.com)

inJobsWEST-VLAANDEREN 17

Page 18: Jobat 16 oktober 2010

I-Sure is een verzekeringsagentuur, gevestigd te Oostende en gespecialiseerd in het onlineverzekeren voor de particulier van niche verzekeringsproducten, zoals de reis- en yachtverzekering,

verzekering van paarden. I-Sure verzekert ook de klassieke risico’s zoals auto, brand, BA,... Momenteelzijn ze actief in België maar er zijn concrete plannen om vestigingen in het buitenland op te starten.

Om de groei te bestendigen, zoeken zij enthousiaste m/v:

Hoofd Verzekeringsproducten (dossier 8404 )Je taken: • In deze functie ben je verantwoordelijk voor de begeleiding, het management en de organisatie van

een team medewerkers, actief in de onderschrijving van verzekeringen. • Je bent vertrouwd met de materie:polisteksten, de wettelijke verplichtingen, het schadebeheer, maw je kent het reilen en zeilen in de wereld

van verzekeringen. • Verder ben je zeer informaticaminded want het bedrijf is sterk geautomatiseerd. • Jerapporteert regelmatig en rechtstreeks aan de bedrijfsleiders.

Je profi el: • Je hebt een opleiding genoten verzekeringen of bent gelijkwaardig door kennis/ervaring in dit domein. • Je houdt van een functie waar je leiding kunt nemen in het kantoor en de medewerkers op

een positieve en enthousiaste manier kunt motiveren. • Je bent analytisch sterk om het inzicht en overzicht tekunnen behouden. • Je houdt ook van een bedrijf dat ruimte laat tot initiatief en dat je de nodige vrijheid

geeft om beslissingen te nemen.

Boekhoud(st)er Verzekeringen (dossier 8414 )Je taken: • Het grootste deel van je job is het verwerken van schades en premies. • Daarnaast verwerk je het financieel en volg je de betalingen op. • Je bent de persoon bij uitstek die de communicatie enrapportering verzorgt van en naar de verschillende maatschappijen & makelaars.Jouw profi el: • Je hebt een boekhoudkundige opleiding (graduaat, bachelor, master, licentiaat)genoten en/of hebt ervaring in de sektor van verzekeringen. • Je bent nauwkeurig en stipt, betrokken,leergierig en communicatief.

Geboden voor beide functies • I-Sure voorziet in een aantrekkelijk verloningspakket,aangevuld met extralegale voordelen. • De nieuwe kantoren maken de werksfeer des te aangenamer.

www.isure.nu

Interesse? • Mail (of stuur) je CV zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, tav Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8404 of 8414.

• E-mail : [email protected] Industrieweg 45, 8800 Roeselare. Wij bevestigen eerst-daags de goede ontvangst. Voor bijkomende inlichtingen: tel. 051/211.800

fax 051/212.810 - www.ab-i.be - [email protected]

Deze functie wordt exclusief door A.B. & I. behandeld.

TENTE is de wielenfabrikant bij uitstek en is toonaangevend marktleider in zijn branche. Vanuit de vestiging in Kruishoutem (nabij Waregem) verzorgt zij de

verkoop van diverse wielen binnen België en Luxemburg. TENTE N.V. is de Belgische dochter-onderneming van TENTE International met meer dan 1.000 medewerkers en daarbij Europa’s

grootste en meest veelzijdige wielenfabrikant. Om de groei te kunnen verder zetten, wensen zij hun team te versterken met een betrokken en dynamische m/v:

VertegenwoordigerIndustrial & Heavy Duty (dossier 9779)

Je taken: • Het overgrote deel van je tijd ben je actief bij klanten of prospecten in Vlaanderen (voor de 1ste functie hfdz. bij industriële klanten, voor de 2de functie hfdz. bij ziekenhuizen, RVT’s, voeding,

meubelindustrie,...) • Je onderhoudt dagelijks meerdere contacten met het actief binnendienst-team om vragen, advies, offertes, bestellingen,... op te volgen. • Je bezorgt wekelijks je agenda en week-planning, werkt actief met het CRM pakket en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director.Jouw profi el: • Je hebt een neus voor zaken doen en je bent een rots in de branding voor je klanten.• Je bent zeer gedreven en flexibel. • Je voelt je als een vis in het water bij zowel kleinere als grote bedrijven en kunt op elk niveau onderhandelen.Geboden: • Tente voorziet in een aantrekkelijke verloning, aangevuld met een interessante commissie in functie van je resultaten, extra-legale voordelen incl. firmawagen, dit steeds in verhouding tot je ervaring en inzet. • Het bedrijf motiveert extra elke medewerker die voor het bedrijf staat en gaat ! • Een uitdagende functie in een snelgroeiend en financieel gezond bedrijf.

www.tente.be

Interesse in één van deze functies? Mail (of stuur) je CV zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsselectie, tav Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 9779 of 9777.E-mail: [email protected] Industrieweg 45, 8800 Roeselare. Wij bevestigen altijd

de goede ontvangst. Voor bijkomende inlichtingen : tel. 051/211.800fax 051/212.810 – www.ab-i.be - [email protected]

Deze functie wordt exclusief door A.B. & I. behandeld.

VertegenwoordigerMedical & Institutional (dossier 9777)

Uw taakgebied Als sturende kracht van het facilitair departe-

ment realiseert U vanuit het eigen werkveld mee de ziekenhuisopdracht.

U bent verantwoordelijk voor een kwaliteitsvol beheer van de infrastructuur (verbouwingen,exploitatie, aankoopbeleid), steeds met het oog op een maximale ondersteuning van de zieken-huiswerking.

U geeft leiding aan de facilitaire diensthoofden bij de organisatie van hun dienst (cafetaria/ vaatwas, keuken, schoonmaak en technische dienst) met zorg voor een effectieve en efficiën-te dienstverlening & een goed HR-beleid.

U zorgt in samenwerking met de preventie-adviseur voor de verdere ontwikkeling en uit-werking van het milieu- en preventiebeleid.

U werkt nauw samen met interne en externe partners bij de opvolging van projecten en dos-siers.

U bent lid van het directiecomité en rapporteertrechtstreeks aan de algemeen directeur.

Uw profiel U beschikt over een masterdiploma ingenieur

of gelijkwaardig door ervaring. U heeft een sterke theoretische en praktische

kennis inzake gebouwen/technische infrastruc-tuur en een goed inzicht in het verloop van faci-litaire processen.

U heeft een dienstverlenende basishouding en werkt met teamspirit.

U bent communicatief en besluitvaardig.U werkt proactief en oplossingsgericht.

U beheerst de principes van management,leidinggeven en coaching.

Ervaring is een pluspunt. Voeling met de social-profit strekt tot aanbeve-

ling. U bent bereid zich te engageren in een organi-

satie met christelijke inspiratie.

Wij bieden UEen uitdagende job met ruime verantwoorde-lijkheid in een dynamisch en aangenaam werk-klimaat via: Een contract van onbepaalde duur Voltijdse tewerkstelling Een aantrekkelijke verloning overeenkomstig

ervaring aangevuld met extralegale voordelen.

De kliniek Sint-Jozef vzw, Pittem – Centrum voor Psychiatrie en Psycho-therapie, (www.sintjozefpittem.be) is een vooruitstrevend middelgrootpsychiatrisch ziekenhuis.Momenteel zijn we op zoek naar:

EEN DIRECTEUR FACILITAIRE DIENSTEN (M/V)

Stuur uw sollicitatie met uitgebreid cv vóór 8 november 2010 op naar Kliniek Sint-Jozef vzw, t.a.v. de voorzitter van de Raad van Bestuur,Boterstraat 6, 8740 Pittem.Voor concrete info kunt u terechtbij dhr Filip Deboutte, algemeen directeur (tel 051- 46 70 41).

>

inJobsWEST-VLAANDEREN18

Page 19: Jobat 16 oktober 2010

Interesse? • Mail (of stuur) je CV zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, tav BénédictePuystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8803 of 8807. • E-mail:

[email protected] Industrieweg 45, 8800 Roeselare. • Wij bevestigen altijd de goede ontvangst. • Voorbijkomende inlichtingen : tel. 051/211.800 - fax 051/212.810 – www.ab-i.be - [email protected]

Geboden voor beide functies: Sidem biedt een gevarieerde functie binnen een gemotiveerd team waar je je carrièrevolledig kan uitbouwen. • Je wordt goed opgeleid om elk aspect van de productie en van de functie te leren kennen.

Jouw taken: • Deels ben je op prospectie bij potentiële klanten in de ruime automobielsector (personen- , vrachtwagens, heftrucks,landbouwmachines,…) binnen Europa en onderhandel je over de op maat gemaakte onderdelen. • Je legt langetermijncontacten

met de constructeurs en volgt je projecten naderhand van binnenuit op. • Je werkt in een verkoopteam waarbij je collega’svoornamelijk in de aftermarkt actief zijn. • Het technisch team werkt de oplossingen uit die jij met je klant/prospect verder

bespreekt tot het bekomen van het juiste product. • Je werkt vanuit bestaande referenties om zo andere automerken in de sectorte prospecteren.

Jouw profi el: • Je houdt van uitdagingen en je wil graag nieuwe terreinen verkennen. • Een functie met veel prospectie metals doel een langetermijnrelatie op te bouwen, spreekt je aan. • Je hebt voldoende maturiteit om met aankoopafdelingen van

autoconstructeurs te onderhandelen. • Een goede talenkennis is welkom vanwege het internationale karakter van deze functie.

R&D Engineer 8807

Je taken: • Als verantwoordelijke van het R&D- en het ontwerpteam, zal je een aantal ontwerpers aansturen.• Je voorziet de planning van je afdeling en volgt alles nauwkeurig op. • Je communiceert regelmatig met de Key

Account Manager en de Product Manager om nieuwe onderdelen te creëren. • Je verbetert het bestaande productengammaconform de laatste nieuwe kwaliteitsspecificaties waarvoor je in tandem werkt met de kwaliteitsverantwoordelijke en met de

technisch directeur. • Je streeft naar continue verbetering van het ontwerpproces.

Je profiel : • Je bent master/ingenieur (elektro)mechanica of gelijkwaardig door kennis of ervaring. • Je houdt van eenfunctie met een voornamelijk technische uitdaging.

European Key Account Manager 8803

voor de Automobielsector

Deze functie wordt exclusief door A.B. & I. behandeld.

Onze klant, de firma Sidem te Roeselare vervaardigt en verkoopt auto-onderdelen(dit zijn onderdelen voor stuur- en ophangingssytemen). Ze worden in de aftermarket verdeeld maar

worden ook bij de autoconstructeurs toegepast. Om het team te versterken zoeken zij m/v:

www.sidem.be

Interesse in één van deze 2 functies ? • Mail je cv zo snel mogelijk naar [email protected] of stuur je cv naarA. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, t.a.v. Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels (zaakvoerders),

Welvaarstraat 1, 8630 Veurne, met vermelding van het dossiernummer 8637 of8639. • Wij bevestigen je eerstdaags de goede ontvangst. • Voor bijkomende inlichtingen: tel. 051/211 800 - fax 051/212 810 -

www.ab-i.be - [email protected]

Geboden voor deze 2 functies: • Vanden Bussche biedt een degelijke verloning conform uw kennis en/of ervaring.Je komt terecht in een dynamisch team van tekenaars en werfleiders met wie je dagdagelijks communiceert.

Jouw taken: • Je zal starten vanuit architectenplans. Daaruit moeten bouwkundige tekeningen worden gemaakt die resulteren in de werkvoorbereidingstekeningen en montagetekeningen. Sporadisch zal je in buitendienst zijn voor

opmetingenofomeenwerf tebekijkenbijdemeercomplexeconstructies.Zokan jeookde fysiekebouwplaats inschatten. Alles wordt getekend in tekenpakket waarvoor Vanden Bussche de nodige opleiding zal voorzien. • Je werkt dagdagelijks

nauw samen met 2 tekenaars en het hoofd van het tekenbureel.

Jouw profiel: • Je bent Bachelor/Master/Graduaat/Ingenieur Mechanica/Bouwkunde/... of gelijkwaardig door kennis of ervaring. • Je staat open voor een grondige on-the-job-opleiding om de tekenpakketten te leren kennen.

Jouw taken: • Je zal instaan voor een uitgebreid takenpakket als rechterhand van de technisch directeur. Je zal projecten van A-tot-Z beheren en in een team van werkvoorbereiders en tekenaars deze projecten vanuit een

binnendienstfunctie opvolgen.

CAD-Tekenaar (dossier 8637)

Master/Bachelor Bouw (dossier 8639)

Deze functie wordt exclusief door A.B. & I. behandeld.

Onze klant,Vanden Bussche Industriebouw is gevestigd in Veurne en telt 42 werknemers. Zij zijn actief als aannemer voor industriebouw met een commerciële uitstraling zoals o.a. bouw van garages,

toonzalen en burelen en dit van a tot z. (zie www.vandenbussche.be) Om het tekenbureel verder te versterken zoeken zij een m/v:

www.vandenbussche.be

3 Software Engineers

■ Financieel ■ Aankoop ■ Verkoop ■ Stock ■ ProductieLisa wordt ontwikkeld volgens de allernieuwste technologie

We werven aan :

■ Analyse, ontwikkeling en implementatie van financiëleen/of ERP-pakkettoepassingen

■ Ontwikkeling van klant-specifieke toepassingen

■ Implementaties bij klanten/gebruikers

■ Technische en gebruikersdocumentatie

■ We kijken uit naar dynamische en ondernemende personen

■ U kunt goed zelfstandig en planmatig werken, en kunt de wensen van klanten vertalen in een functioneel ontwerp.

■ U bent flexibel en houdt van een afwisselend takenpakket.

■ Ervaring in ontwikkeling van financiële en/of ERP-toepassingen is een voordeel

■ Bereidheid tot implementaties bij klanten

Job-omschrijving :

Profiel :

■ Een vaste job in een groeiend en competitief bedrijf waar plaats is voor persoonlijke ontwikkeling

■ Jonge en enthousiaste collega’s■ Salariëring op basis van ervaring, extralegale voordelen,

én firmawagen■ Permanente opleiding en vorming■ Een uitdagend en afwisselend takenpakket met de nodige

verantwoordelijkheid■ Een duidelijk opleidingsplan, zodat je kan meegroeien

met het bedrijf■ Rustig en makkelijk te bereiken werkomgeving (E40 afrit

15 Wetteren) tegen het fileleed in.

Wij bieden u :

■ Inzetten om het Information Management Solutions team van CCE verder uit te bouwen

■ Vertalen van het functioneel ontwerp naar een technische analyse en valideren van de haalbaarheid van gevraagde functionaliteiten en de technische realisatie ervan.

■ Valideren en/of uittekenen van de architectuur van SharePoint platformen in nauwe samenwerking met de SharePoint architect.

■ Implementeren van workflow functionaliteiten ominformatieprocessen te stroomlijnen en te automatiseren

■ Schrijven en onderhouden van technische documentatie■ Accurate rapportering over de vooruitgang van opdrachten

en projecten aan de project manager■ Geven van adviezen en uitwerken van oplossingsconcepten

in het kader van pre-sales activiteiten■ Aansturen van de Information Management Solutions

meetings, waar kennis gedeeld wordt met het team

■ We kijken uit naar dynamische en ondernemende personen

■ U kunt goed zelfstandig en planmatig werken, en kunt de wensen van klanten vertalen in een functioneel ontwerp

■ U bent flexibel en houdt van een afwisselend takenpakket■ Goede kennis van content-, document- en

kennismanagement concepten■ Bereidheid tot implementaties bij klanten

Job-omschrijving :

Profiel :

Sollicitatie met Curriculum Vitae naar:

1 Sharepoint Specialist/Coach

Lange Ambachtstraat 18 – 9860 OosterzeleTel. 09 362 36 93 – Fax 09 362 36 94Contactpersoon: Geert Claerhout, [email protected] onze website: www.cce.be

CCE is een groeiend en dynamisch IT-bedrijf dat sinds1989 actief is, en ondertussen 40 medewerkers telt.Wij implementeren bij onze klanten ons eigen ontwikkeld ERP-pakket LISA:

inJobsWEST-VLAANDEREN 19

Page 20: Jobat 16 oktober 2010

SOFTWARE ONTWIKKELAAR

AANBOD: • VSK biedt een hoge vorm van voldoening via

intensieve trainingsprogramma’s, een brede autonomie en een

ernstige verloning aangevuld met extralegale voordelen. • Het

bedrijf heeft een heel solide cultuur waar overleg, voortdurend

mee evolueren volgens de laatste technische toepassingen en

jobenrichment sterk aanwezig zijn.

INTERESSE? Mail of stuur jouw cv met begeleidend schrijven

naar [email protected] - HR Flux, Waterpoort 5, 8500 Kortrijk.

HR Flux begeleidt je ook na indiensttreding. Je mag rekenen op

een discrete, snelle en professionele behandeling van je kandida-

tuur. Deze vacature wordt exclusief door HR Flux behandeld. Voorbijkomende informatie T 056 42 48 42 (kantooruren en zaterdag-voormiddag 9u-12u). www.hrflux.be

VSK Electronics – Harelbeke werd opgericht

in 1978 en maakt sinds enkele jaren deel

uit van de Xtralis groep die wereldwijd een

leidinggevende rol speelt in de ontwikkeling en

commercialisering van geïntegreerde, hoog-

technologische oplossingen voor inbraak- en

brandbeveiliging, toegangscontrole, digitale

video en verkeersinfrastructuur. Bij meer dan

10.000 bedrijven over 30 landen worden hun

oplossingen geïmplementeerd. De ontwikkeling

gebeurt met de nodige aandacht voor het milieu

en de omgeving.

Ter versterking van het R&D team, wordt er

overgegaan tot aanwerving van een m/v:

FUNCTIE: Gedreven en geïnspireerd door de laatste toepas-

singen? Je krijgt de kans om binnen het software team aan

vernieuwende projecten i.v.m. video te werken. • VSK is een

hi-tec speler en werkt voor vooraanstaande organisaties en

bedrijven. • Jouw taak bestaat er in na een grondige integratie,

opleiding en analyse, technisch georiënteerde software voor

Windows te ontwikkelen. • Je doet dit samen met een profes-

sioneel team dat bestaat uit ervaren informatici en zwakstroom-

specialisten.

PROFIEL: • We denken aan een ingenieur (master) of graduaat

(bachelor) in informatica/elektronica of evenwaardig. • Je houdt van

een open aanpak en van teamwerk. • Je hebt ervaring met Linux,

C++, SQLite en QT ontwikkeling. • Je bent vertrouwd met het

gebruik van MS-Office. Talen N/E/noties F.

De juiste match tussen medewerker en organisatie.inspireren | rekruteren | integrerenHR

Welke HR-partner kiezen als ze

allemaal hetzelfde verhaal vertellen?

Alle HR-consultants beloven u de beste

kandidaat met het meeste talent.

Ze vertellen u ook hoe ze te werk

gaan om die man of vrouw naar uw

organisatie te halen. Kern Selection

werkt anders. Niet onze bedrijfs-

cultuur en methode zijn belangrijk,

wél die van u. Alleen als we begrijpen

hoe uw organisatie functioneert,

kunnen we uw witte raaf vinden.

Daarom werkt u bij ons met expert-

adviseurs die hun selectieproces

telkens opnieuw afstemmen op de

onderneming waarvoor ze werken.

Het gaat tenslotte over uw HR-beleid.

Meer weten? Contacteer onze

consultant in uw regio of surf naar

www.kernselection.be

Kern Selection. Voor de juiste mensen.

RECRUITMENT & SEARCH ASSESSMENT CENTERS DEVELOPMENT CENTERS TALENT CENTERS

Arcotec is met meerdan 400 enthousiaste werknemers een

belangrijke werkgever in de Brugse regio. Onsbedrijf heeft een speciaal karakter, want demethoden en werkomstandigheden zijn aange-past aan een kwalitatieve tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap. Voor hetoverige functioneren wij als eender welke firma enbeantwoorden onze doelstellingen perfect aan deeisen van de actuele economie. Om deze groei ver-der te helpen realiseren, wensen wij ons team teversterken met twee enthousiaste collega’s (m/v).

Arcotec en Loca Labora vormen sinds begin 2010een alliantie. We onderscheiden ons daarbij alsorganisatie met een speciaal karakter en bijzon-dere uitdagingen. Samen zijn we een belangrijkesociale werkgever in het arrondissement Brugge,en willen we onze medewerkers kansen bieden ommet zelfvertrouwen in de wereld te staan.

ProductieleiderUw functie: • Als productieleider draagt u de verantwoordelijkheid over het operationele verloop (dagwerk) binnen de diverse productie-eenheden (drukwerk, voeding, verpakking, elektromontage en o.a. groendienst). • U zorgt voor de planning van mensen en middelen, stuurt deze bij waar nodig en streeft steeds naar de meest efficiënte aanpak. • Belangrijk daarbij is zeker het ‘positief’ sturen en coachen (ondersteunen) van de monitoren, de aandacht voor de kwaliteit van de output alsook het behalen van een goed rendement, onder meer via een constante aandacht voor het creëren van optimale arbeidsomstandigheden voor mensen met een arbeidshandicap. • U rapporteert rechtstreeks aan de productiemanager en werkt nauw samen met de collega’s van werkvoorbereiding en methodebeheer.

Uw profiel: • Hogere (technische) opleiding of gelijkwaardig door ervaring. • Minimaal reeds een eerste leidinggevende ervaring (5 jaar) binnen een productieomgeving. Eventuele ervaring met logistiek en planning is een bijkomende troef. • Vastberaden ‘hands-on’ coach die medewerkers kan enthousiasmeren, pragmatisch denkt en werkt, alsook de nodige aandacht heeft voor efficiëntie, kwaliteit en HACCP. • Flexibel en actiegericht ingesteld.

ProductiemanagerUw functie: • Als productiemanager bent u de eindverantwoordelijke voor alle operationele projecten van Arcotec bw. • In overleg met dealgemeen directeur en de verschillende diensten zorgt u voor een optimale productie en een maximaal rendement, rekening houdend met de eigenheid van onze doelgroepmedewerkers. • U bent verantwoordelijk om strategisch de productie van Arcotec uit te bouwen. • De productiemanager maakt deel uit van het managementteam en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.

Uw profiel: • U hebt een hoger technische opleiding genoten (master industriële wetenschappen (werktuigkundig)- ingenieur mechanica). • U hebt 15 jaar relevante leidinggevende ervaring in een productieomgeving. • U hebt voldoende economische inzichten voor het behalen van de gebudgetteerde doelstellingen. • U bent ondernemend en besluitvaardig. • U weet uw medewerkers te coachen en kan gepast delegeren.

Arcotec biedt u, naast een stimulerend salarispakket en bediendecontract, de mogelijkheid om u zelfstandig te ontplooien in een dynamische onderneming.

Geïnteresseerd? Stuur dan onmiddellijk uw kandidatuur met cv naar ADMB Select, Jan Breydelllaan 107,8200 Brugge - St. Andries, [email protected]. Voor meer informatie: www.admbselect.be

inJobsWEST-VLAANDEREN20

Page 21: Jobat 16 oktober 2010

VG. 6

02/B

Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door ons personeelsadviesbureau.

INTERESSE? Bel: (056)53 11 80 of mail: [email protected] of schrijf met cv naar Verdonck Personeelsmanagement bvba, Bruggestraat 232,8930 Menen • www.verdonckpersoneel.com

DE JUISTE BESLISSING

OP HET JUISTE MOMENT!

www.galloo.comGROUP TECHNICAL MANAGERkordaat en communicatief coördinator (N/F) • ir/ing. uit constructie of machinebouw (ref. 44 952)

Uw functie: Na een grondige introductie wordt u verantwoordelijk voor alle machine-installaties voor de recyclage van ferromaterialen (shredders, scharen, persen, brekers, ...) in

een 10-tal vestigingen in België en Frankrijk. In nauwe samenwerking met de productieverantwoordelijken en de technische diensten van de diverse werven zal u instaan voor de

uitwerking van onderhoudsplannen, de technische problem solving alsook voor beslissingen op het vlak van revisies, optimalisatieprojecten en nieuwe investeringen. Hiertoe zal u alle werkzaamheden van de eigen onderhoudsdiensten en van de talrijke toeleveranciers coördineren. Daarnaast zal u op groepsniveau instaan voor de aankoop van wisselstukken

(budget: 2 miljoen euro). U rapporteert rechtstreeks aan de algemene directie.

Uw profi el: • Als ingenieur beschikt u over een brede technische kennis en knowhow (zware machine-installaties) • U ambieert een coördinerende functie op managementniveau • U bent een no-nonsense manager en een kordate beslisser die goed kan delegeren en die de werken ter plaatse op de werven opvolgt • U houdt van een job met

geregelde verplaatsingen naar de diverse vestigingen alsook naar onderaannemers, leveranciers en vaktechnische beurzen • U woont in West- of Oost-Vlaanderen.

Ons aanbod: • Een zéér diverse, uitdagende en boeiende technische omgeving • Een veelzijdige functie met telkens ruime bevoedheden • Een ongedwongen en no-nonsense bedrijfscultuur waarin een grote autonomie en persoonlijke betrokkenheid centraal staan • Een dynamische

teamspirit • Uitstekende loonvoorwaarden (te bespreken) + voordelen + representatieve bedrijfswagen.

GROUP GALLOO RECYCLING, met hoofdzetel in MENEN, is één van de belangrijkste toeleveranciers aan de

ferro en non-ferro-industrie in West-Europa. Met fi lialen in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk zijn wij als familiale

bedrijvengroep sterk verankerd in de regio. Op heden realiseren wij met een team van 600 personeelsleden een

groepsomzet van nagenoeg 500 miljoen euro. Op groepsniveau wensen wij over te gaan tot de vaste aanwerving

van (m/v)

PREFAXIS nv is als zusteronderneming vanGABECON (nabij afrit A19 MENEN-IEPER,

afrit Geluveld) actief in de productie vanprefabelementen. Met een ultramoderne

installatie bestaande uit geautomati-

seerde productielijnen produceren wij zowelholle wanden, volle wanden en wanden in zichtbeton. Aldus kunnen wij aan de

meest veeleisende normen op het vlak van capaciteit, kwaliteit, isolatie en esthetiek

beantwoorden. Op heden wensen wij over te gaan tot de vaste aanwerving van een (m/v)

SALES MANAGERMET GROEIPOTENTIEELvertrouwd met de bouwsector • tweetalig N/F (ref. 77 701)

VG. 6

02/B

Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door ons personeelsadviesbureau.

INTERESSE? Bel: (056)53 11 80 of mail: [email protected] of schrijf metcv naar Verdonck Personeelsmanagement bvba, Bruggestraat 232,

8930 Menen • www.verdonckpersoneel.com

DE JUISTE BESLISSING

OP HET JUISTE MOMENT!

Je functie: Na een korte inwerkperiode word je verantwoordelijk voor de verkoop en het commercieel relatiebeheer van Prefaxis. Via gerichte prospectie en netwerking (o.a. studie-bureaus, bouwpromotoren, …) zal je stelselmatig een nieuw cliëntèle van aannemingsbedrijven opbouwen. Naast klantenadvies, relatiebeheer en projectopvolging zal je tevens instaan voor het offertebeheer. Bij aanvang voorzien wij vooral commerciële acties in België en op korte termijn ook in Noord-Frankrijk. Je rapporteert rechtstreeks aan de bedrijfsleider met wie u nauw zal samenwerken.

Je profi el: • Je bent een ondernemend verkoper met uitstekende onderhandelingsvaardigheden • Je bent vertrouwd met de aannemerswereld en beschikt bij voorkeur over een gedegen bouw-technische background • Je ambieert een veelzijdige commerciële functie met een directe betrokkenheid bij het algemeen management • Je bent communicatief vaardig en tweetalig (N/F).

Ons aanbod: • De uitdaging om mee te werken aan de verdere uitbouw van een nieuwe onder-neming • Een groeibedrijf dat toonaangevend is binnen zijn/haar markniche • De voordelen van eensynergie met Gabecon (knowhow, relaties, …) • Uitstekende loonvoorwaarden + diverse voordelen(te bespreken) + representatieve bedrijfswagen.

www.prefaxis.com

Fabrikant en groothandel van bevestigingsmaterialen, elektrische en pneumatische machines, boor- en slijpgereedschappen, diamantschijven, -boren en machines, nagels en nieten, handgereedschappen.

Rechtstreekse verkoop aan de installateurs in de bouw, industrie en aanverwanten.

Om tegemoet te komen aan het succes van onze producten, zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding (m/v)

VertegenwoordigersVoor de regio’s Limburg, Kempen, Waregem-Tielt-Eeklo

Functie: u staat in voor het verkopen en promoten van onze producten bij een bestaand en potentieel cliënteel in uw streek; u hebt veelvuldige contacten met uw klanten en u bouwt een vertrouwensrelatie met hen op; u staat in voor de opvolging van en service en technisch advies aan uw klanten.

Kwalificaties: u bent dynamisch en wilt wat bereiken in de verkoop; u hebt reëel verkooptalent en gevoel voor techniek door opleiding of ervaring; u bent ondernemend en u beschikt over uitstekende contactvaardigheden; u kunt zelfstandig werken;

u hebt een scherp gevoel voor resultaten.

Wij bieden: geen 9-to-5-job, een stabiele job; een degelijke opleiding en verderebegeleiding; een rijke, gevarieerde opdracht; vast salaris, commissie en bonus;

maaltijdcheques; firmawagen; onkostenvergoedingen; extralegale voordelen.

Interesse? Stuur of fax dan uw sollicitatie en cv naar Uni-Fix Belgium, t.a.v. de personeelsdienst, Henri-Joseph Genessestraat 11, 1070 Brussel (Anderlecht).Fax: 02 481 07 61. E-mail: [email protected]. Tel.: 02 481 07 68.

Stad Damme

Vacature: 1 voltijdsestatutaire bestuurs-secretaris-stedenbouw-kundig ambtenaardiploma van universitair onderwijs of van hoger onderwijs buiten de universiteit van het lange type (Masterdiploma) en bovendien een diploma na een opleiding ruimte-lijke ordening om te kunnen aan-gesteld worden als gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar.Met aanleg werfreserve.

Kandidaatstelling uiterlijk op3 november 2010.

Voorwaarden voor kandidaatstelling en aanwerving:[email protected] of 050/28.87.56 of www.damme.be

Verder doorgroeienin jouw carrière.

Alle tips op

inJobsWEST-VLAANDEREN 21

Page 22: Jobat 16 oktober 2010

Het College van Burgemeester en Schepenen

van de stad Blankenberge werft een voltijdse

woonwinkelmedewerker aan in contractueel

verband voor onbepaalde duur in de dienst

stedenbouw, ruimtelijke ordening en milieu.

De aanwerving gebeurt in het kader van de

intergemeentelijke samenwerking ‘Wonen

Blankenberge-Zuienkerke-De Haan’. De taak

van de woonwinkelmedewerker behelst o.a.

het uitbouwen van de beleidsvisie rond kwa-

litatief wonen in de breedste zin van het

woord en het ondersteunen en bege-

leiden van diverse doelgroepen in het

kader van het kwaliteitsbeleid van het

woningpatrimonium.

CONTRACTUELEWOONWINKELMEDEWERKER (M/V)

Aanwervingsvoorwaarden: • Ofwel houder zijn van een bachelordiploma (of een gelijkwaardig diploma). • Ofwel houder zijn van een diploma van hoger secundair onderwijs (of een gelijkwaardig diploma) én minstens 5 volle jaren relevante ervaring in het kader van het woonbeleid bezitten • Houder zijn van het rij-bewijs B.

Selectiecriteria: • Bijzondere aandachtwordt besteed aan sociale en communicatieve vaardigheden, zelfstandig kunnen werken en besluitvaardigheid.

Wij bieden u een boeiende job, gratis hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques,fietsvergoeding en terugbetaling woon-werk-verkeer openbaar vervoer.

De kandidaturen, gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Blankenberge, J.F. Kennedyplein 1 te 8370 Blankenberge, dienen ten laatste op vrijdag 26 november 2010 per post verstuurde sollicitatiebrief toe te komen of tegen ontvangstbewijs afgegeven te worden in de personeelsdienst, vergezeld van een uitgebreid curriculum vitae, de bewijslevering dat men voldoet aan de aanwervingsvoorwaarden en een recent uittreksel uit het strafregister.

De selectieproeven zullen plaatsvin-den in de maand januari 2011. De geslaagde kandidaten worden uitgenodigd voor psycho-technische testen afgenomen door een erkend selectiebureau. Er wordt een werfreserve aan-gelegd voor de duur van twee jaar.

De functiebeschrijving en verdere inlich-tingen zijn beschikbaar in de personeelsdienst (tel.050/43.57.04 of [email protected]).

Wedde: De verloning gebeurt in wed-denschalen B1-B3 (bachelordiploma) of C1-C3 (hoger secundair onderwijs). Het brutojaar-salaris in B1 bedraagt min. 26.221,61 euro en max. 35.391,59 euro en in C1 min. 20.537,73 euro en max. 33.269,61 euro.

WWW.BLANKENBERGE.BE

inJobsWEST-VLAANDEREN22

inJobs ICT22

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij 58% van alle Belgen. We zijn marktleider in de krantenmarkt (De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar,

Les Editions de l’Avenir) en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Daarnaast zijn we met de websites van o.a.De Standaard, Het Nieuwsblad en

Actu24 de grootste online-uitgever. Ook sterke mediabrands zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Functie Je beheerst de technische omgevingen, tools en documentatie van de afdeling Prepress en Printing applicaties en je gebruikt deze kennis binnen ‘Project & Maintenance’ • Je staat in voor problem solving & betrouwbare hulp/antwoorden bij problemen of vragen voor meerdere prepress en printing applicaties • Je bepaalt in het kader van een volledig project de verschillende stappen om tot een oplossing te komen. • Je werkt zelfstandig technische analyses uit. • Vanuit een uitgewerkte detail-analyse zet je de gegevens om in programma’s en deze test je. • Je maakt exploitatiedossiers op met bijhorende documentatie voor in produktie name van applicaties • Je maakt inschattingen van uit te voeren deeltaken van een project

Profi el Graduaat informatica, economie, wetenschappen • 3 à 6 jaar ervaring in het ondersteunen van complexe workflows (liefst in de grafische sector) • Kennis van VB.net, Microsoft SQL, scripting (VB, Java) • Ervaring in verschillende software development projecten is een pluspunt • Goede kennis van Agfa workflow systemen, Adobe producten, Adobe Flex en Applescript is een pluspunt • Kennis van MIS/ERP systemen in drukkerijen is een pluspunt • Je houdt van zelfstandig werken en neemt verantwoordelijkheden actief op • Je kan complexe opdrachten opsplitsen in beheersbare delen en je kan erg goed verbanden leggen. • Je werkt nauwkeurig en bent tegelijk flexibel ingesteld naar de projectvereisten toe. • Je spreekt vlot Nederlands en Frans en je hebt een goede kennis van het Engels

Om ons team nog verder te versterken zijn we op zoek naar een

Application/Software Engineer Prepress & Printing

Wij bieden jeEen boeiende job met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen een jong en dynamisch team

• Voldoende opleidingsmogelijkheden zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen • Een aantrekkelijk salaris en een ruim pakketextralegale voordelen • Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden.

Klaar om carrière te maken?Aarzel niet en stuur je kandidatuur met gedetailleerd cv naar Corelio personeelsdienst, t.a.v. Jeroen Verhasselt, A. Gossetlaan 30,

1702 Groot-Bijgaarden, of via e-mail naar: [email protected]. Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen,surf dan naar www.corelio.be en www.jobat.be

DRIEMAAL MEERZWART GELD TERUG

VA N O N Z E R E DACT EU RCHRISTOF VANSCHOUBROEKBRUSSEL De terugkeer vanzwart geld is de voorbije maan-den in een stroomversnelling ge-komen. Tot en met eind septem-ber 2009 was nog maar 88 mil-joen euro zwart geld aangegeven.En nu, drie maanden later, staatde teller op 224 miljoen euro. Datis bijna drie keer zoveel als de81 miljoen euro die in 2008 werdopgebiecht, zo blijkt uit cijfersvan minister van Financiën Di-dier Reynders (MR). Wat opvalt,is dat steeds meer Belgen niet al-leen de ontdoken belasting ophun interesten opbiechten, maarook met hun zwart verdiende be-roepsinkomsten boven water ko-men. De gaten in het bankgeheim zijnde voornaamste reden waaromalmaar meer fiscale zondaars totinkeer komen. Iedereen schrokzich een hoedje toen de Zwitsersebank UBS eind augustus 4.450namen overmaakte aan de Ver-enigde Staten. ‘België heeft de voorbije maan-den heel wat akkoorden geslotenover de uitwisseling van bankge-gevens’, zegt fiscaal advocaat LucVanheeswijck. ‘En daar zitten ookLuxemburg en Zwitserland bij.Binnen- en buitenlandse ban-kiers maken trouwens steeds

meer reclame voor onze fiscale re-gularisatie en waarschuwen omniet te wachten tot het laatste mo-ment.’ In totaal werden vorig jaar 786 re-gularisatiedossiers ingediend, te-genover 484 het jaar voordien.Het topjaar blijft nog altijd 2006,het eerste jaar waarin de fiscaleregularisatie mogelijk was. Toenwerden in totaal 1.630 dossiers in-gediend, goed voor een totaal be-drag van 335 miljoen euro. Maarde regering had toen een mooilokkertje voorzien. De regularisa-tie van roerende goederen of erfe-nissen kon tot midden 2006 zon-der boete. Alleen de ontdoken be-lasting moest worden betaald.

Vanaf juli kwam daar een boetevan 5 procent bij en sinds 2007bedraagt die 10 procent. Bij de re-gularisatie van beroepsinkom-sten heeft altijd de betaling vande verschuldigde belasting vol-staan.Sinds de regularisatiemogelijk-heid in 2006 in het leven werd ge-roepen, werd al bijna 755 miljoeneuro aan ontdoken inkomstenaangegeven.

Er stroomt trouwens niet alleenzwart geld terug naar ons land, eris ook zwart geld dat wegstroomt.Zo haalden Nederlandse zwart-spaarders vorig jaar zowat340 miljoen euro terug uit België.Ook daar geldt een amnestierege-

ling, net als bijvoorbeeld in Italië.Nu de gaten in het bankgeheimgroter worden, proberen steeds

meer landen met een amnestiere-geling het geld van hun inwonersterug te halen.

Belgen hebben vorig jaarbijna drie keer zoveel zwartgeld teruggehaald als in2008. Uit vrees voor gatenin het bankgeheim werd224 miljoen euro aan ontdo-ken inkomsten aangegeven.

‘Zelfs buitenlandsebankiers makenreclame voor defiscale regularisatie’

V(4bd65h-CAEDGG( +¡*ÕEN VERDER: adressen E14, bebouwde com 36-37, kruiswoordraadsel 36,rouwberichten E11, strips 36.

BINNENLAND ....................4-13 OPINIE.............................22-25

BUITENLAND ...................14-19 REGIO ..............................26-27

CULTUUR ..................31-35, 40 SPORT.............................28-30

ECONOMIE.....................E1-E16 TELEVISIE .......................38-39

UITGEBREID WEERBERICHT ...................37Kust

sneeuw .........................-4-4°CMidden-België sneeuw .........................-4-2°CKempen

sneeuw .........................-5-1°C

WOENSDAG 13 JANUARI 2010

DAGBLAD / EDITIEANTWERPEN87STE JAARGANG, NR. 10BELGIE € 1,25NEDERLAND € 2LUXEMBURG € 1,55

WWW.STANDAARD.BE

Tien om te zien op het 88steAUTOSALON BLZ. 10

RONALD JANSSEN legt nieuwe bekentenissen af BLZ. 2-4

Soldenop monturen,ook op merkmonturen.50% op monturen met rode sticker en 70% op monturen met paarse sticker.

Actie geldig t.e.m. 30 januari 2010. Niet cumuleerbaar met andere promoties.

-70%

-50%

www.pearle.be

NED

ERLA

ND

¤1,

70

ILU

XEM

BU

RG

¤1,

60

IFR

AN

KR

IJK

¤1,

80

IO

OST

ENR

IJK

¤1,

80

IIT

ALI

ˤ

2I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,2

0I

PO

RTU

GA

2,5

0I

MA

DEI

RA

¤2

,50

V(4bd65h-BBGGJA(+œ*À

KEMPEN | WWW.NIEUWSBLAD.BE | ZATERDAG 3 EN ZONDAG 4 OKTOBER 2009 | € 1,60

DE ZEVENGEZICHTEN VAN

ROOS VAN ACKER

‘Ik ben nog altijd een

onnozel kiekske’ Magazine

>

DE BEKENTENIS VAN

KRIS PEETERS

P. 14-16>

‘Ik heb veel gebreken’

Rio danstde samba voor

Spelen 2016

Braziliaanse stad wint olympische selectierace

Sport P. 2-3

>

DE HERVERKIEZING VAN

JACQUES ROGGE‘Ik wil weten waar ik sta’

Sport P. 16

>

P. 26-27

>

‘Ik blijf kankeren’HUBERT DAMEN

TERUG ALS WITSE

© marco mertens

©gbr

©afp

Krijg Mo

op uw dakWIN EEN GEÏSOLEERD DAK

SURF NAAR ENERGIESPAREN.BE

Meubelen LEYMANSOLDENVanaf 2/01/2010

bijMeubelen LEYMAN-70%tot

UitgezonderdpromotiesZie

pagina5

01/0

1397

379

bdr

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u � Op zaterdag van 10u tot 17u �[email protected]

STOCKVERKOOPD u i z e n d e n m 2van 2 to t 31 j anuar i

N I E U W E S H O W R O O MT E W AT E R L O O

WATERLOO

WAVER

ZAVENTEM

0177

2515

011

0 sle

Tegels - Parket - Natuursteen

… Lees verder op pagina 3.

STEENOKKERZEEL - In tal van gemeenten zijn wel mensen te

vinden die zich inzetten voor de anderen. Van velen is dat

niet geweten omdat weinigen er aandacht aan schenken. In

Steenokkerzeel belonen ze dat met een prijs.

Enerzijds is dat de trofee voor sociale verdienste die men toekent

aan wie wat bijzonders doet ten dienste van de medemens. Een

tweede is de ‘Kom-er-in’-prijs. Die wordt toegekend aan wie die er

voor zorgde dat zijn of haar zaak gemakkelijk toegankelijk werd

gemaakt voor personen met een handicap. Die hebben het immers

in vele gevallen moeilijk om zelf een winkel binnen te kunnen. Het

initiatief om deze prijzen - die al een paar jaren worden uitgereikt -

in het leven te roepen, kwam van schepen voor Sociale Zaken Yvet-

te Luypaert.

R.B.

�������� � ��� ��� ����� � ���������

Freddy Van Halewyk kreeg de Trofee voor sociale verdienste

���������� ��������

���� �� � ��� � � �������� � � ����������� � �� � ���� �������� � ���� ��� �� �! �" � #$�����%��& �����''���� � (((�� ����� ��$���)� � *�� +� ���','

������� � ���������

���

���� ���� ��

� ����� ��� ������������� ����� � ��� ���� �� ����

���������������

� ��������� ���

������������� �!"# �$ %�&��������� �� �� ������������ �� �� � ����� ��� �� �� � �������� ���������������������� ������������� �'� �$ %�&

���� ��� � � �� ��������������� �� ��! �� ����� ��� �� ��! �� "������� ��#�� $%��� �����

02/6

9095

324

Luikersteenweg 62, St.-TruidenTel.: 011/ 705 500

Meer info: www.deblauwevogel.be

ReisfamilieCarlier

LIC.A1011

�1.950,-

14 dagen

(vliegreis inbegrepen!)

Afreisdata:zondag 4 april (Paasvakantie)zondag 2 mei en

vrijdag 1 oktober 2010

Rondreis met Nederlandstalige gids &

Blauwe Vogel-begeleiding.Alle hoogtepunten -5***** Luxehotels

Themadag: nu zaterdag 16 januari om 11.00 uur in het

Blauwe Vogel-auditorium. (gratis toegang, wel even reserveren aub)

Ontdek deze reis van A tot Z & maak kennis met uw gids.

RM

R05

1324

9502

(Java & Bali)

Indonesië!Indonesië!

Tel.: 02 416 80 40www.maxicleaning.be [email protected]

we take care of it

TANKWERKEN & RUIMINGSDIENST�������� � ���� ����� � ���������������� ������� ��� �� ���� �� ����� ��������

��� �������� �

�������������� � � �������

��� ��� ���

FE

Y05

6511

1102

Vrije Tijd

Als u een activiteit organiseert, aarzel niet ze ons te melden. We

plaatsen ze telkens dat kan in Passe-Partout, het blad dat jouw regio

in beweging zet.

����������������Ontdek op onze binnenbladzijden de culturele en sportieve activiteiten

van het verenigingsleven in jouw regio dankzij de ‘vrijetijdagenda’.

������

Zie p. 9

������� ������ ���� ��

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

Page 23: Jobat 16 oktober 2010

Eandis brengt dag en nachtelektriciteit en aardgas tot bij u,thuis of op het werk

Zit innoveren in je genen ?Ben je technisch of IT-talent?

Bouw met ons mee aan de energienetwerken van de toekomst !

Alle info over onze projecten en vacatures

op www.eandis.be

Doe mee aan de selectie voor de Creativity Class 2011Tijdens de unieke vierdaagse cur sus van Flander s DC en Jobat kr i jg je les van de beste buiten-de-l i jnt jes-proffen van Vler ick Leuven Gent Management School . Zi j leren je o.m. hoe je ideeën

uitwerkt tot een uitgel i jnd businessconcept.

Heb je een masterdiploma of ben je een bachelor met enkele jaren werkervaring?Schrijf je voor 8 november in op Jobat.be/creativityclass. Misschien word jij welgeselecteerd als 1 van de 24 deelnemende young professionals.

MEEDOEN AAN CREATIVITY CLASS

EENCARRIÈRESPRONG + BUITEN DE LIJNTJES

LEREN DENKEN =

inJobs ICT 23

Page 24: Jobat 16 oktober 2010

Aankoper

Als aankoper staat u mee in voor de aankoop van uitrusting, reserveonderdelen, verbruiksartikelen en gereedschappen. U vraagt prijzen en maakt prijsvergelijkingen op. U onderhandelt over prijzen, levertijd, betalingscondities, plaatst bestellingen en volgt de afgesproken levertijden, kwaliteit en kwantiteit op. U kijkt de facturen na en zorgt voor de administratieve afhandeling van de bestellingen.

U behaalde een bachelordiploma en beschikt over een sterke affiniteit met techniek. U kan bij voorkeur terugblikken op een eerste ervaring binnen aankoop.

Teamcoördinator Aankoop

U bent verantwoordelijk voor het aansturen van een aankoopteam voor bepaalde productgroepen, met als doel het optimaliseren van de strategische en operationele aankoopactiviteiten binnen uw team. U rapporteert hierbij aan de purchase manager. U bent verantwoordelijk voor de bewaking van het volledig aankoopproces om de beste kwaliteit, leveringsbetrouwbaarheid, service en prijs van de aangekochte goederen te verkrijgen. U zorgt voor prijsafspraken en contracten, correcte behandeling van vragen en klachten en stuurt en bewaakt de technische en commerciële kennis van uw team. Daarnaast voert u zelf ook nog aankooptaken uit, van prijsaanvraag tot facturatiecontrole.

Vanuit een gedegen ervaring in aankoop bent u in staat een klein team aankopers te coördineren. Marktkennis en commerciële vaardigheden zijn een troef.

Engineer Trainingscenter

Baggersimulator

U geeft praktijkgerichte opleiding aan baggeraars door het aanleren van standaardwerkprocedures en toetsing ervan aan realistische werkomstandigheden via een baggersimulator. U verzorgt de planning en administratieve omkadering van de opleidingen.

U bent industrieel ingenieur bouwkunde of elektromechanica en beschikt over communicatieve en pedagogische vaardigheden. U bent bereid jaarlijks, gespreid over meerdere trips, de baggertechnieken aan te leren aan boord van een baggerschip. U hebt een grondige kennis van het Engels.

Divisiecontroller Milieuafdeling

Als financieel verantwoordelijke binnen een grote projectstructuur staat u in voor de analytische werfopvolging en budgetcontrole van de milieuprojecten (zowel binnen- als buitenland) van de JDN Group. Ook de debiteurenopvolging behoort tot uw verantwoordelijkheid in nauw overleg met de lijnverantwoordelijken. Daarnaast ligt u mee aan de basis van planning en budgetcontrole op projectniveau, en analyseert u de diverse werfresultaten in samenspraak met de projectverantwoordelijken. U rapporteert over dit alles aan het management.

U behaalde een masterdiploma in een financiële richting.

Financieel Medewerker

De financiële afdeling van JDN Group staat in voor:

- het aanleveren en beheren van de financiële informatie nodig voor een gedegen rapportering, zowel intern als extern

- het ondersteunen van het primaire bedrijfsproces via het financiële beheer van de projecten in de diverse fases van aanbesteding, financiering (inclusief PPS-markt) en uitvoeringsopvolging, en dit voor al onze activiteiten

- de analyse van de cijfers en het adviseren van het bedrijfsmanagement.

Als financieel medewerker binnen deze afdeling ondersteunt u deze activiteiten samen met uw collega’s. U komt rechtstreeks in contact met de verschillende businessafdelingen binnen de groep.

U bent master handelsingenieur of TEW en bent schoolverlater of kan terugblikken op een eerste werkervaring. U hebt een goede kennis van het Engels en het Frans en noties van Spaans. U bent bereid tot korte verblijven in het buitenland.

Cost Controller Civiele Projecten

Als cost controller binnen een grote projectstructuur staat u in voor de analytische werfopvolging en budgetcontrole van civiele projecten in België. Daarnaast ligt u mee aan de basis van planning en budgetcontrole op projectniveau en analyseert u de werfresultaten in samenspraak met de projectverantwoordelijken. U rapporteert over dit alles aan het management.

U behaalde een bachelordiploma accountancy en kan terugblikken op een paar jaar relevante werkervaring. U wordt tewerkgesteld op onze projecten in België.

Page 25: Jobat 16 oktober 2010

Hoe ver kan onze

no-nonsense aanpak

jou brengen?

Jan De Nul Group is een groep van bedrijven met activiteiten die steunen op 3 pijlers: de baggersector, civiele bouw en de milieusector. Wereldwijd stelt de groep ongeveer 5000 werknemers tewerk. Door sterke nationale én internationale groei kent Jan De Nul geen strakke bedrijfscultuur. Dit draagt ertoe bij dat we een brede waaier aan jobmogelijkheden kunnen aanbieden.We zijn momenteel op zoek naar nieuwe collega’s (m/v):

B AG G E R W E R K E N C I V I E L E W E R K E N M I L I E U W E R K E N

Projectleiders Civiele Werken

U staat in voor het correct en tijdig volbrengen van de toegewezen projecten in de civiele bouw (bouw van kaaimuren, bruggen, tunnels, collectoren, gebouwen …). Hierbij draagt u de verantwoordelijkheid over de planning, organisatie en uitvoering van de projecten. U volgt de werken administratief, financieel en technisch op. U voert de onderhandelingen met leveranciers en onderaannemers en onderhoudt relaties met de opdrachtgever. U zorgt voor een permanente opvolging van de werfverantwoordelijken, grijpt in bij technische problemen en stuurt bij waar nodig. U bent verantwoordelijk voor veiligheid, kwaliteit en milieu op de werf.

U bent industrieel of burgerlijk ingenieur bouwkunde en hebt minimum 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie. U werkt op onze werven in België.

Projectingenieurs Uitvoering

Als uitvoerder bent u verantwoordelijk voor het volbrengen van de baggerwerken. U organiseert het werk en zorgt er voor dat de vereiste standaarden en procedures met betrekking tot veiligheid en kwaliteit steeds worden gerespecteerd. U bepaalt de meest rendabele baggermethode en volgt dagelijks de output van de werken op. Bij afwijkingen op de planning zoekt u mee naar de oorzaak en past u eventueel de methode aan. U rapporteert op regelmatige basis aan het projectmanagement en aan het kantoor in Aalst.

U bent burgerlijk of industrieel ingenieur. U bent een organisatietalent met een grote mate van zelfstandigheid. U hebt een sterke interesse in de baggersector. U werkt op onze werven wereldwijd.

Werfboekhouders/

Werfadministrateurs

U staat in voor de boekhouding en administratie op de buitenlandse werf. U voert de lokale boekhouding en volgt deze op. Daarnaast staat u in voor het secretariaat, de personeelsadministratie en de verzekeringen. Tevens volgt u de werfresultaten, de implementatie en toepassing van de lokale fiscaliteit op, en rapporteert u hierover aan het hoofdkantoor.

U bent bachelor bedrijfsbeheer optie accountancy/fiscaliteit of master in de handelswetenschappen met optie accountancy. U wordt op onze werven wereldwijd ingezet.

Technisch Inspecteurs

Vessel Maintenance

Als technisch inspecteur zorgt u ervoor dat het baggerschip en -equipment steeds technisch operationeel zijn. U coördineert de diverse technische onderhouds- en herstellingswerkzaamheden zo efficiënt mogelijk. In samenspraak met het kantoor bepaalt u of de werkzaamheden gebeuren door eigen technisch personeel aan boord, of door lokale onderaannemers. Indien nodig bestelt u een droogdok en volgt u ook deze werkzaamheden op. Ook de logistiek van wisselstukken (optimaal voorraadbeheer van wisselstukken aan boord en aan wal, transport van en naar België, lokale aankoop …) is een deel van uw takenpakket. Bij dit alles draagt u zorg voor veiligheid, kwaliteit en milieu en laat u certificaten tijdig vernieuwen. U wordt eventueel ook betrokken bij nieuwbouwprojecten van baggerschepen.

U bent burgerlijk of industrieel ingenieur werktuigkunde/elektromechanica. U werkt op werven wereldwijd.

Meer informatie over deze en andere vacatures vindt

u terug op onze website www.jandenul.com

Stuur uw volledig cv met vermelding van code JOB en

uw persoonlijke gegevens, opleiding en werkervaring naar

[email protected] of naar Jan De Nul N.V.,

t.a.v. Recruitment Department, Tragel 60, 9308 Hofstade.

www.jandenul.com

Page 26: Jobat 16 oktober 2010

www.variapack.com www.bunzl.com

Varia-Pack is een handelsonderneming actief in de stockage en de distributie van een grote variëteit van verpakkingen,vooral gericht naar verse voeding, industrie en kleinhandel.Wij leveren deze producten aan eindverbruikers en via de gespecialiseerde groothandel.Wij betrekken onze producten uit de landen van de Europese Unie alsook uit het Verre Oosten en de USA. Sinds 2007 maakt Varia-Pack deel uit van de internationale groep Bunzl Plc.

Wij zoeken een kandidaat voor de volgende vacature :

I N K O P E R (m/v)Uw taak : U bent verantwoordelijk voor de aankoop en het beheer van een belangrijk deel van ons assortiment verpakkingen.U verzorgt de relaties, onderhandelt en maakt afspraken met de U toegewezen leveranciers. U werkt intensief samen met onze commerciële afdelingen, volgt de trends en ontwikkelingen in de markt en wordt onze expert voor een specifieke productengroep.U introduceert nieuwe producten en leveranciers en staat ook in voor de administratieve verwerking hiervan.U rapporteert aan het Hoofd Productmanagement en Aankoop en adviseert hem in de keuze van leveranciers en assortimenten.

Uw profiel : U hebt een bachelordiploma en relevante ervaring in een gelijkaardige functie.U kan zelfstandig, gestructureerd en punctueel werken met zin voor initiatief.U beschikt over vlotte communicatieve vaardigheden, commerciële feeling en Ubent sterk in onderhandelen.U bent vertrouwd met informatica (ERP) U bent vlot drietalig (Nederlands - Frans - Engels)

Wij bieden : Een aangename werksfeer in een grote KMO, onderdeel van een sterke internationale groep. Een competitief salaris, gekoppeld aan extralegale voordelen.

Interesse : Stuur uw sollicitatiebrief en cv naar VARIA-PACK n.v., Aarschotsesteenweg 114 te 3012 Wilsele, t.a.v. Ann Van Loo of mail naar [email protected]

ER70

2158

16.0

Terre Bleue is een stijlvolle, Belgische casual chic collectie die vrouwen, mannen en kinderen eengoed gevoel geeft. Frisse kledij die natuurlijk oogt en aanvoelt.

Voor ons hoofdkantoor, gevestigd in Eke-Nazareth, zijn wij op zoek naar een (m/v):

MODELISTE (4/5 OF 5/5) CONFECTIE EN JERSEYIn nauwe samenwerking met stylisme en productie ben je onze spilfiguur op technisch vlak bij hetop punt stellen van onze collecties.

Je begeleidt het realiseren van de prototypes om tot een perfecte pasvorm en afwerking te komen.Je stelt maattabellen en technische specificaties op voor doorgave naar fabrikanten, eventueelondersteund met een patroon.Je hebt kennis van confectietechniek en bent vaardig met patronen en gradaties.Je hebt een ruime ervaring in de technische afwerking van een kledingstuk.Je bent mode- en trendbewust en kan de essentie van een Terre Bleue-collectie doorgronden.Praktische talenkennis Engels/Frans is een pluspunt.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf met een collegiale sfeer waar ruimte voor initiatiefen team spirit centraal staan.

Interesse? Stuur jouw cv vandaag nog naar [email protected]

www.terrebleue.be

Dynamische viollega’sgezochtvoor de regio Groot Brussel

VG 1

570/

BU

werkelijk op maat

Ben je een ervaren rot in de uitzendsector of ben jeeen starter met een passie voor mensen?

Voel je je goed in een waardengedreven ondernemingwaar er oog is voor mensen?

Ben je creatief, klantvriendelijk, no-nonsense engedisciplineerd?

Woon je in de Brusselse regio en ben je tweetalig N/F?

MISSCHIEN PAS JE DAN WELIN ONS VIOLLEGA-TEAM

We bieden een langetermijnrelatie, goede verloning eneen pak extralegale voordelen aan.

INTERESSE?Contacteer Marianne Kindt op0478 31 60 47 of mail [email protected]

www.vio-interim.be

Page 27: Jobat 16 oktober 2010

“wherever, whatever,whenever.” QUALITY SUPERVISOR

Conway België, met hoofdkantoor in Temse, maakt deel uit van de Duitse multinational Lekkerland AG&Co.KG die een 7500-tal medewerkers telt en een omzet realiseert van �12 miljard. Conway is ‘The Convenience Company’ bij uitstek en biedt de moderne consument de kant-en-klare snack, het kopje koffie tussendoor, de frisdrank voor onderweg alsook zijn telefoonkaarten, batterijen, sigaretten, … Kortom, Conway voert een uiterst breed assortiment food en non-food artikelen in de retailsector (supermarkten, benzinestations, cinemacomplexen, zoetwaren- en tabakspeciaalzaken,… ). Vanuit de 2 Belgische locaties (Temse en Jumet) dragen een 400-tal medewerkers dagelijks bij tot de klantentevredenheid en het succes van de onderneming. Voor Conway België (met standplaats Temse) zoeken we momenteel in het kader van een nieuwe functie een (m/v):

VG

.18

5/

B

JE FUNCTIE: Na een grondige inwerkperiode word je verantwoordelijk voor ons kwaliteits-, hygiëne- en veiligheidsbeleid in onze 2 distributiecentra.Dit betekent dat: • Je het HACCP-plan/handboek opvolgt en continu verbetert en hiervoor verantwoordelijk bent. Dit door het opzetten en beheren van een autocontrolesysteem conform de wettelijke bepalingen • Je via opleiding en sensibilisatie van onze magazijn- en transportmedewerkers de naleving van onze procedures ivm bedrijfs- en persoonlijke hygiëne verzekert alsook de veiligheid op de werkplaats. Dit oa. door middel van sensibiliseringsacties en preventiecampagnes • Je oog hebt voor de verbetering van de bedrijfsprocessen, de werkmethodes en de hierbij horende uitrustingen • We op je kunnen rekenen voor het opzetten en beheren van toekomstige controle- en kwaliteitssystemen zoals ISO en IFS Logistics • Je het aanspreekpunt bent voor externe instanties zoals het FAVV, externe auditors en adviseurs.

JE PROFIEL: Idealiter heb je een BSc of Mastersopleiding, richting voeding, maar nog belangrijker is jouw relevante werkervaring, hands-on mentaliteit en gedrevenheid • Graag zien we dit aangevuld met een diploma preventieadviseur niveau 1 of toch de bereidheid deze te behalen • Kennis van HACCP is een absolute must • Het spreekt voor zich dat je ervaring hebt met het coachen en evalueren van medewerkers mbt het naleven van kwaliteitssystemen en -procedures • Graag heb je ook ervaring met het opzetten van

bedrijfsprocessen en stroomschema’s • Je bent heel communicatief in beide landstalen en weet medewerkers te prikkelen en te overtuigen mbt veiligheid en kwaliteit • Je hebt grondige kennis van de courante Office-pakketten • Bovendien ben je analytisch ingesteld, werk je autonoom en durf je innoveren en exploreren.

ONZE TROEVEN: We bieden je een functie met ruime autonomie, verantwoordelijkheid en boeiende contacten • Je komt terecht in een dynamische werkomgeving met een no-nonsense en informele bedrijfscultuur • Je krijgt de kans om deel uit te maken van een internationaal bedrijf met een marktleiderspositie, een fascinerend productaanbod en een focus op klantentevredenheid • Bovendien kan je rekenen op een marktconform verloningspakket.

GA JE DE UITDAGING AAN? Mail dan vandaag nog je sollicitatiebrief en cv, met vermelding van je GSM-nummer, naar ons rekruteringsbureau [email protected] kunt ook faxen op 09/225.30.08 of schrijven naar Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent, tel. 09/223.50.36.

Neem ondertussen ook al een kijkje op www.conway.be

Om haar commercieel team te versterken, zoekt Bank Degroof:

BUSINESS DEVELOPERS PRIVATE BANKINGANTWERPEN

U hebt een overtuigende persoonlijkheid, commerciële flair en een ondernemers-mentaliteit? U hebt affiniteit met de bank- en financiële sector?

Functie- U prospecteert in het segment van vermogende potentiële cliënten (bedrijfsleiders, kaderleden,

vrije beroepen, zelfstandigen, renteniers, enzovoort).- U helpt de cliënt bij het voorbereiden van zijn toekomstig pensioen.- U analyseert met hem zijn financiële doelstellingen en stelt hem aangepaste oplossingen

voor met betrekking tot beheer en financiële planning. U werkt hiervoor nauw samen met despecialisten van de Bank.

- U vertegenwoordigt de Bank in het economische leven van uw regio en in diverse netwerken enverenigingen.

U genoot een universitaire opleiding (economie-finance) of beschikt over gelijkwaardigekennis door ervaring? U hebt met succes een commerciële activiteit uitgebouwd gedurendeten minste 5 jaar, bij voorkeur in de financiële sector?

U wilt bijdragen tot de commerciële groei van de Bank?Stuur uw cv en motivatiebrief naar RB Selection: Anne De Man, [email protected] –Tel.: 02 709 85 95 – www.rbselection.beGelieve “Bank Degroof” te vermelden in het onderwerp van uw e-mail. Uw kandidatuurzal met de grootste discretie worden behandeld.

Voor meer informatie of andere functies binnen de Bank, surf naar www.degroof.be

Bank Degroof is de groot-ste onafhankelijke privateen zakenbank van Belgiëmet een uitstekende repu-tatie in alle domeinenwaarin zij actief is. Zijwerd opgericht in 1871 entelt vandaag in zeslanden een duizendtalmedewerkers die tendienste van haar cliëntenstaan. Meer over BankDegroof verneemt u opwww.degroof.be.

Applications are invited for the position of the Executive Director of the Commission for Educational Exchange, a non-profit, inter-governmental commission located in Brussels, Belgium. The Commission is responsible for administering the bi-lateral Fulbright academic exchange program between Belgium and the United States as well as the separate, more recently-established Fulbright-Schuman Program set up by the European Union and the United States. The selected individual should be prepared to start employment on June 1, 2012. Please go to: http://www.fulbright.be/wp-content/uploads/2010/09/EDJobAd.doc for a complete description of the position, desirable qualifications, and application procedures.

The Fulbright Commissionin BrusselsSeeks an

Executive DirectorBetaal ik belastingenop mijn bedrijfswagen?

Je vindt het op

2627

Page 28: Jobat 16 oktober 2010

Werken in de zorgsector focus

ZIEKENHUIZENUitdagingen in de zorgsector. UZA getuigt.

KINDEROPVANGCrècheleidster, meer dan een boeiend beroep

RUSTHUIZENWanneer is de job van verzorgende iets voor jou?

Bijlage bij Het Nieuwsblad van 10 november 2010

GRATISMAGAZINE

BIJHET NIEUWSBLAD

VAN 10/11/2010

Een ‘must have’ voor zowel werknemers, toekomstige werknemers als werkgevers in de zorgsector. Op 10 novemberals bijlage bij Het Nieuwsblad.

MIS DEZE UNIEKE

SPECIAL NIET!

RESERVEER VOOR 20/10

UW ADVERTENTIE

De zorgsector is beslist een sector met toekomst. Maar wat zijn precies de uitdagingen? Welke zorgopleidingen zijn er? Wat zijn de doorgroei mogelijk heden en welk loon mag je verwachten? Kortom, is werken in de zorgsector iets voor jou?

Je leest er alles over in Jobat Focus, een exclusief bewaarmagazine dat een compleet beeld schetst over werken in de zorgsector. Via de handige directory heb je meteen ook een volledig overzicht van alle ziekenhuizen, OCMW’s, thuiszorgcentra en gespecialiseerde interimkantoren.

120.000 arbeidskrachten gezocht tegen 2015

Bent u actief in de zorgsector enop zoek naar medewerkers?Of wilt u uw onderneming profilerenals aantrekkelijk werkgever?Dan is onze special vooral ùw special.Contacteer Janni Van Overstraeten via02/467.20.76 of via [email protected] enreserveer uw advertentieruimte.

Page 29: Jobat 16 oktober 2010

TWZ nv (www.twz.be), in Evergem bij Gent, is een dochter van een internationale Franse groep. TWZ is specialist in verwerking van afvalstoffen uit industrie en scheepvaart, erkend overbrenger van afvalstoffen en expert in reiniging van tankwagens, spoorwegwagons en IBC-containers. TWZ heeft een dertigtal enthousiaste medewerkers, is ISO-gecertifi ceerd en kan gebruik maken van de uitgebreide internationale ervaring van de SARP groep. Om de groei te bestendigen en de klantenportefeuille uit te breiden, zoeken we een (m/v):

Je functie:• Je beheert een bestaand klantenbestand en prospecteert industriële bedrijven binnen de jou toegewezen regio. Je

bouwt het klantenbestand uit, adviseert en begeleidt de klanten en prospecten.• Je analyseert afvalproblemen, werkt prijsvoorstellen uit en finaliseert de verkoop. Hiervoor werk je nauw samen met het

labo, de productie en je collega’s.• Je rapporteert aan en werkt samen met de zaakvoerder.Je profi el:• Je hebt een technische bachelor opleiding of een gelijkwaardige kennis door ervaring.• Verder heb je relevante prospectie-/verkoopervaring in de B2B omgeving.• We verwachten minimaal affiniteit maar bij voorkeur ervaring in afvalverwerking, vloeibare afvalstromen, waterzuivering,

milieu… TWZ biedt je:• Een jonge dynamische KMO met een boeiende werksfeer en een hands-on mentaliteit.• Een oplossingsgericht bedrijf en bedrijfscultuur.• Een passend salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.

Voor een snelle behandeling van je kandidatuur, reageer je via www.anago.be

ACCOUNT MANAGER (REF. 2010/1073)Technisch-commercieel verkoper met ervaring

VG.80

1/B

maybe sometime soon on board of one of ourmodern river cruise ships that sail on the mostattractive waterways in Europe and Russia.

Viking River Cruises AG is looking to streng-then its successful team for the 2011 seasonin the position of

Sea you ...

Viking River Cruises AGBruno HauserSchäferweg 18 | CH-4057 BaselTelefon+4161/[email protected]

Program Director (m/f)Are you fluent in English, do you have excel-lent public speaking skills and experience inleading groups?Do you have outstanding organizationalskills, work well under stress and are you apeople person? Do you have the passion toshare Europe with mostly American guestsand can you motivate and lead a small teamof up to 3 program managers? If your answers are yes, isn’t it time we get toknow each other?

We are looking forward to receiving your full application, including resume, copies of cer-tificates and a photograph.

Viking River Cruises is currently offering top qualified candidates the unique opportunityto participate in training sessions for futureprogram directors at the beginning of De-cember 2010 on one of its vessels. For furtherinformation, please contact the Human Re-sources Department in Basel.

S. Mariën G. VandebrouckSecretaris Voorzitter

gaat over tot het aanleggen van een wervingsreserve voorcontractuele aanstellingen voor de volgende functie:

HOOFDVERPLEEGKUNDIGEVoor de woonzorgcentra Heiderust enHerfstvreugde • graad BV4

Vereist profiel:• een diploma van gegradueerde ziekenhuis-, psychiatrisch of

sociaal verpleegkundige (oude benaming) of bachelor/gegra-dueerde verpleegkundige (nieuwe benaming sedert 1997/98),

• vier jaar ervaring hebben als gegradueerde ziekenhuis-,psychiatrisch of sociaal verpleegkundige (oude benaming)of bachelor/gegradueerde verpleegkundige (nieuwe benamingsedert 1997/1998),

• een getuigschrift van kaderopleiding of van een licentie/masterziekenhuiswetenschappen

Aanbod:• brutojaarsalaris: min. € 33.419,37/max. € 50.545,87, maaltijd-

cheques, hospitalisatieverzekering, aanvullende pensioenverze-kering, vakantiegeld, eindejaarspremie, attractiviteitspremie;

• Privé-diensten als verpleegkundige kunnen in aanmerkingworden genomen voor toekenning van geldelijke anciënniteit.

Duur wervingsreserve: één jaar, telkens verlengbaar met één jaartot een maximumduur van vijf jaar.

EEN BETREKKING WORDT ONMIDDELLIJK INGEVULD.

Kandidaturen:• brief met kandidatuurstelling richten aan de Voorzitter van het

OCMW, Weg naar As 58, 3600 Genk; volgende documententoevoegen: een gewone fotokopie van de vereiste diploma’s,getuigschriften of attesten, een curriculum vitae en bewijs vande vereiste ervaring.

• deze brief met bijlagen uiterlijk op 31 oktober 2010 ver-zenden per post (poststempel geldt als bewijs) of uiterlijk opdie datum afgeven op voormeld adres bij de dienst P&O, perso-neelszaken tijdens de kantooruren; kandidaturen vergezeld vande vereiste bijlagen kunnen ook uiterlijk op dezelfde datum pere-mail worden bezorgd op het adres: [email protected].

Inlichtingen: De wervingsvoorwaarden met uitgebreide functie-beschrijving, het examenprogramma en bijkomende inlichtingenkunnen bekomen worden bij de dienst P&O, personeelszaken,Weg naar As 58, 3600 Genk - tel. 089 57 32 11. Ze zijn eveneensbeschikbaar op de website www.ocmwgenk.be

Het OCMW is voor zijn rusthuizen eveneens op zoek naargemotiveerde verpleegkundigen, verzorgenden en paramedici.Interesse? Kijk op www.ocmwgenk.be voor een sollicitatieformulier.

Het AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen is een van de grootste inrichtende machten voor onderwijs in Vlaanderen. We begeleiden met bijna vijfduizend leerkrachten dage-lijks zo’n vijftigduizend leerlingen en cursisten. De kwaliteit van het stedelijk onderwijs is dan ook voornamelijk afhankelijk van de deskundigheid en inzet van het personeel in alle geledingen en op alle niveaus. Wij hebben momenteel volgende vacatures:

Cel PatrimoniumbeheerAfdelingscoördinator ExploitatieAfdelingscoördinator Administratief beheer en FinanciënAankoopverantwoordelijke werkenArchitect

Cel FinanciënBeheerscontroller

Interesse? Kijk op www.werkmethettalentvanmorgen.be voor meer informatie over deze vacatures. Solliciteren kan je eveneens via onze website. Met vragen kan je te-recht bij Els Mees (03 338 32 58) of met Tine Stroobants (03 338 16 44)[email protected]

2829

Page 30: Jobat 16 oktober 2010

How to stand out as a top employerEngage your employees, showcase your excellence.

Make sure you apply for our next survey. Visit us today at topemployers.be

BELGIUM | CHINA | DENMARK | FRANCE | GERMANY | ITALY | THE NETHERLANDS | POLAND | SOUTH AFRICA | SPAIN | SWITZERLAND | UNITED KINGDOM

InteresseMail je cv en motivatiebrief via [email protected] naar Pascale Wijnandt. Of bel ons op het nummer 054 31 07 51. We behandelen je sollicitatie snel en vertrouwelijk. Meer informatie vind je op www.pass.jobs VG

WS

339

Je functie Je rapporteert aan de General Accounting & Tax Manager. Je behandeltde maandelijkse afsluiting van enkele groepsmaatschappijen alsook de opvolging van de balansrekeningen. Je dient de maandelijkse btw-aangifte alsook de listings in. Je voert controles uit die leiden tot een juiste weergave van de resultaten. Je bent de contactpersoon met de VS voor het opvolgen van voorzieningen en intercompany reconciliaties.En je bent het interne aanspreekpunt voor andere departementen in geval van vragen.

Je profiel Je volgde een bachelor- of masteropleiding in Accountancy/Finance. Je hebt ervaring met SAP FI, Excel, Word, PowerPoint en minstens 5 jaar ervaring in de algemene boekhouding van een multinationale onderneming. Je beschikt over een goede kennis van de btw. Je beheerst het Nederlands, Engels en Frans. Je bent ruimdenkend en analytisch ingesteld.

Je functie Je steunt het Kredietteam voor de EMEA-regio en bent verantwoordelijk voor het efficiënt behandelen en het beheer van krediet- en inningactiviteiten in deEMEA-regio, in samenwerking met lokale, Amerikaanse en Sox-instanties. Daarnaast beheer en onderhoud je de klantengegevens. Je beoordeelt en analyseert kredietrisico’s en hebt hierover een adviserende rol naar het management toe. Je definieert en herziet voorwaarden en garanties ter beveiliging van de collectie. Bovendien bereid je verschillende kredietrapporten voor en ontwikkelt ze.

Je profielJe beschikt over een bachelor binnen een economische richting (bij voorkeur Accountancy en Fiscaliteit) en hebt minstens 2 jaar ervaring in een internationale omgeving. Je beschikt over een goede kennis van het MS Office-pakket (zowel theoretisch als praktisch). Kennis van SAP is een troef. Je beheerst het Nederlands, Engels en Frans. Je bent ruimdenkend, proactief en analytisch ingesteld.

Ons aanbod We bieden je een uitdagende functie in een internationale omgeving met mogelijkheid om te groeien binnen de functie. Dit wordt uiteraard vervolledigd met een aantrekkelijk en competitiefloonpakket.

Senior Accountant (m/v) Credit Analyst (m/v)

Chevron Phillips Chemicals heeft zijn hoofdzetel in The Woodlands, Texas, en is een joint venture van de chemische activiteiten vanChevron Corporation en ConocoPhillips. Met 36 fabrieken en onderzoekscentra in de Verenigde Staten, Singapore, China, Zuid-Korea,Saudi-Arabië, Qatar en België is het een wereldleider op het gebied van de productie en verkoop van olefins, polyolefins, aromatics,styrenics en specialty chemicals. Meer informatie vind je op onze website www.cpchem.com

Het kantoor in Overijse (vlak bij Brussel), dat verantwoordelijk is voor de EMEA-activiteiten, heeft momenteel een vacature voor een:

Page 31: Jobat 16 oktober 2010

www.dip.be

Geïnteresseerde kandidaten

reageren bij voorkeur via

onze website www.dip.be

of mailen hun cv en motivatiebrief

naar [email protected]

ter attentie van

Melanie Clement.

Voor bijkomende vragen kan je

terecht op 02 250 15 50.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 -Lid van Federgon. A Glasford International Partner (www.glasford.com)

Vleminckx nv, sinds 2008 onderdeel van de

Nederlandse groep Van Dijk Food (www.vandijkfood.nl), produceert

een gevarieerd private label- assortiment van mayonaises en

sauzen (vinaigrettes, dressings, …). De organisatie is reeds meer dan

120 jaar actief en heeft een uitgebreid productgamma dat in diverse

verpakkingsvormen (van 20 ml-porties tot 10 liter-emmers) wordt verkocht aan de grootdistributie, catering en

industriële verbruiker. Met een ploeg van 120 medewerkers wordt in Herent op jaarbasis 30.000 ton geproduceerd

en een omzet van 50 miljoen euro gerealiseerd. Naast de Belgische markt heeft Vleminckx nv ook afzetmarkten in het buitenland via haar saleskantoren in

Engeland en Frankrijk.

Voor de vestiging in Herent kijken wij momenteel uit naar een (m/v):

ProductiemanagerJe draagt de operationele verantwoordelijkheid voor de productie bestaande uit een ploeg van

66 medewerkers verdeeld over 3 ploegen. Je geeft directe sturing en coaching aan de productie-

assistent, het productiesecretariaat en 3 ploegleiders met als doel de vooropgestelde output en

continue rentabiliteit te garanderen. Naast productieorganisatie en personeelsbeheer initieer je

ook verbeteringsprojecten waarbij je in overleg met je medewerkers knelpunten in kaart brengt en

werkprocessen optimaliseert. Dagelijks sta je in contact met de diensten kwaliteit, onderhoud,

techniek en logistiek om de goede werking te bevorderen. Je rapporteert rechtstreeks aan de

plantmanager.

Je behaalde een technische bachelor en kan terugblikken op minimum 5 jaar leidinggevende

ervaring in een industriële productieomgeving. Met jouw hands-on mentaliteit weet je je

medewerkers aan te sturen en te enthousiasmeren. Je kan zelfstandig werken en op een

gestructureerde wijze initiatieven nemen vanuit een kwaliteitsbewust en actiegericht functioneren.

Naast het Nederlands spreek je goed Engels. Bovendien ben je vertrouwd met MS Office.

Je komt terecht in een energieke omgeving met een directe en open managementstijl waarin zin

voor initiatief gewaardeerd wordt. Vleminckx nv biedt een uitdagende job en de kans om je

talenten verder te ontplooien.

Consultant Online

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij ruim meer dan de helft van alle Belgen.We zijn marktleider in de krantenmarkt (De Standaard, Het Nieuwsblad en Les Editions de l’Avenir) en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers.Verder participeren we in sterke mediabrands zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie. Onze dagelijkse band met ruimvijf miljoen landgenoten willen we in de toekomst nog gevoelig versterken en uitbreiden.

Jobat is toonaangevend in de markt van de rekruteringscommunicatie, zowel in print als online.We denken mee met bedrijven die op zoek zijn naar de beste medewerkers.Om het Jobat Salesteam te versterken zijn we op zoek naar een (m/v):

Wij bieden je� Een boeiende job met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen een jong en dynamisch team.� Voldoende opleidingsmogelijkheden zodat je je talent optimaal kan ontwikkelen.� Een aantrekkelijk salaris en een pakket extralegale voordelen.� Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden.

Klaar om carrière te maken en de challenge aan te gaan?Aarzel niet en stuur je kandidatuur met gedetailleerd cv naar Corelio personeelsdienst, t.a.v. Jeroen Verhasselt,A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden, of via e-mail naar: [email protected] je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be en www.jobat.be

Een carrière van

chocolablz. 12

BISCUITIER

NADIA RUEL

JOBnewAT..TemplateLibrary.JO.IM2Image: w:38.8.88P h:67.0.28P

‘Ons pensioen zal een

uitgesteld loon worden’

Marc De Vos, Itinera Institute

1 op 3 denkt dat werk-

gever discrimineert

blz. 8

Durven vrouwen wel?

blz. 11

ONDERNEMEN

OMOOKMM

DE NV BELGIË,

DEEL 2

AndersDossier

WEEKEND

Z a t e r d a g 1 2 e n z o n d a g 1 3 j u n i 2 0 1 0

Jobs in Oost-Vlaanderen

vanaf blz. 16

+ 6.458 jobs op jobat.be

W e e k b l a d o v e r e n v o o r w e r k , m e t d e b e s t e j o b a a n b i e d i n g e n w w w . j o b a t . b e

Je uitdaging:� Je bent samen met de Account Managers verantwoordelijk

voor het behalen van de doelstellingen � Door doelgerichte prospectie bouw je de ‘Online’

klantenportefeuille verder uit.� Je volgt de respons op van hun onlinecampagnes en

geeft gefundeerd advies.� Je rapporteert rechtstreeks aan de salesmanager.

Je profiel:� Je bent zeer commercieel ingesteld, resultaatgericht en Online specialist� Je bent in staat om autonoom te werken, op een professionele manier� Je hebt een eerste ervaring in accountmanagement� Je hebt minimum een bacheloropleiding genoten en kan op hoog niveau

onderhandelen met HR managers, bedrijfsleiders en consultants� Internet en web 2.0 interesseren je mateloos� Je hebt een uitstekende kennis van het Frans en het Nederlands� Je bent een teamspeler, maar wil toch net iets beter zijn dan je collega’s…

3031

Page 32: Jobat 16 oktober 2010

2010

Programma:

18.00 uur: Uitgebreide onthaalreceptie met aperitief

19.30 uur: Welkomstwoord gevolgd door enkele korte en krachtige mindsetters vanwege

Herman Konings

20.15 uur: Diner met tussen de gangen in:

• uitreiking van de INTO-award: wie wordt deze “Inspiring & Touching” vrouw of man?

• bekendmaking van de Vlaamse HR-Ambassadeur 2010

door Pieter Timmermans, de juryvoorzitter, en overhandiging award

door Peter Leyman, Gedelegeerd Bestuurder VOKA

• de Vlaamse HR-Ambassadeurs 2009 en 2010 krijgen het laatste woord

• uw gastvrouw is Bieke Ilegems

• carte blanche voor onze hofnar van dienst Dirk Denoyelle

23.30 uur: Einde diner, en verder gezellig netwerken aan de bar ...

Wie wordt de HR-Ambassadeur 2010?

Ontdek het op donderdag 28 oktober ICC - Gent

www.hr-gala.beOok dank voor de medewerking aan volgende organisaties en vakbladen:HRMagazine - HR Square - Club Personeelsmanagers W-VL. - PMClub - VBO - VDAB VDP Antwerpen - VOCAP, VOKA Kamer van Kh. O-Vl. en VOV.

HR Work@@

Page 33: Jobat 16 oktober 2010

HeLics, de intercommunale voor informatica van de stad Leuven en de stad Hasselt, richt een selectieprocedure in voor diverse functies (m/v) :

1 SYSTEEMBEHEERDERJe hebt kennis van de gangbare Microsoft- en Linux-platformen, Microsoft Office- systemen en netwerkbeheer. In samenwerking met de aanwezige informaticaploeg ondersteun je de gebruiker en los je de computerproblemen op. Je plaatst en vervangt de pc’s, printers, telefoons, ... en installeert de nodige software. Specifieke projecten worden je toegewezen. Kennis van ip-telefoons is een voordeel.

2 APPLICATIEBEHEERDERSIn samenwerking met de directe leidinggevende analyseer je de ICT-behoeften binnen de werkprocessen van de steden. Je geeft advies bij de marktverkenning en stelt de technische behoeften op als basis voor het lastenboek. Vervolgens begeleid je de implementatie van de aangekochte software met aandacht voor de optimalisatie van de werkprocessen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de respectievelijke steden en rekening houdend met hun beleid. Om dit beleid te kunnen ondersteunen geef je technisch advies voor het opmaken van de diverse rapporten. Je bent dan ook vertrouwd met het schrijven van query’s en databasemodellen.

Ben je in het bezit van een diploma van hoger onderwijs van het korte type, richting informatica, of kan je relevante ervaring in een gelijkaardige job aantonen? Heeft informatica voor jou geen geheimen, beschik je over een analytische geest (applicatiebeheerder), ben je flexibel en communiceer je vlot met de gebruikers, collega’s en leidinggevenden? Dan ben je de gemotiveerde medewerker die wij zoekenvoor de hogervermelde functies.

1 JURIDISCH-ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Samen met de directeur controleer je de binnenkomende facturen en de gevolgde procedure. Je helpt bij het opstellen van de budgetten, volgt deze op en bewaakt de planning van de goedgekeurde projecten. Je verzorgt het administratieve gedeelte van de lastenboeken en de gunningsverslagen. Kennis over overheidsopdrachten is een voordeel. Samen met de directeur bereid je het directiecomité, de raad van bestuur en de algemene vergadering voor en werk je de verslagen af. Je verzorgt de organisatie van de opleidingen en evaluaties van het personeel. Samen met de directeur werk je de nieuwe rechtspositieregeling en het HRM-beleid verder uit. Ten slotte verzorg je de managementrapportering t.b.v. de directie.

Je behaalde een bachelordiploma, bij voorkeur in rechtspraktijk, bedrijfsbeheer of informatica. Kennis van informatica is een voordeel. Een analytische geest en hands-on mentaliteit typeren je. Je bent klantgericht en een goede teamplayer die nauwkeurigheid hoog in het vaandel draagt. Je bent een organisatorisch talent en administratie is je passie.

Ons aanbod voor deze functies : • voltijds • niveau B • contractueel dienstverband• via werving met aanleg van een wervingsreserve voor 3 jaar. Boeiende en uitdagendefuncties in een jong en dynamisch team, competitief loon (salarisschaal B) in een stabiele omgeving, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, ...

Interesse? Voor meer info over deze functies of voor het verplichte inschrijvings-formulier en het postadres voor de kandidatuurstelling surf je naar jobs.helics.be

Je kandidatuur, vergezeld van je cv en een kopie van het vereiste diploma, dient uiterlijk 3 november 2010 afgestempeld te zijn door de post.

KORTINGSBON -¤7Tegen afgifte van deze bon bij een Standaard Boekhandel naar

keuze ontvangt u –€ 7* korting bij aankoop van het boek

‘Uw verdiende loon’.

U betaalt slechts € 12,95 i.p.v. € 19,95.

*Deze korting is geldig, zolang de voorraad strekt, bij een Standaard Boekhandel naar keuze van 16 oktober 2010 tot en met 13 november 2010. Niet cumuleerbaar met andere kortingen en/of promotionele aanbiedingen. Slechts één bon per klant per aankoop.

Haal het maximum uit je loonpakket!

Wat is loon? Wie verdient wat in Vlaanderen? En hoe kan u uw eigen loon doen stijgen?

Brecht Decroos & Ivan De Witte

Belgen vertellen niet gauw voor wie ze stemmen bij de verkiezingen, laat staan

hoeveel loon ze elke maand op hun rekening krijgen. Nochtans zijn ontzettend veel

Belgen nieuwsgierig naar dat laatste.

Dit boek biedt een overzicht van wie wat verdient in ons land. Van de poetsvrouw

tot de CEO, van de leerkracht tot de advocaat, van de voetballer in eerste klasse tot

de werkzoekende en gepensioneerde. Veel cijfers, maar ook veel andere info over

het loonpakket, extralegale voordelen, barema’s, anciënniteit, statuten... en alle

elementen die een invloed hebben op het loonzakje. Tot slot vind je in dit boek nog

een flink pak advies en tips van de experts van Hudson over hoe je je carrière kan

sturen om het maximum uit je loonpakket te halen.

UITZONDERLIJKAANBOD

€ 12,95i.p.v.

€ 19,95

Surf naar

Wat gebeurt er metmijn hospitalisatieverzekeringals ik van job verander?

3233

Page 34: Jobat 16 oktober 2010

Talent Management werkt! En hoe?

Acerta

HRGallery

Exclusief voor HR-verantwoordelijken en bedrijfsleiders

Maandag 8 november 2010, 18u30, Capitole, Gent

Hoe werkt Talent Management in de praktijk?

Een heel jaar lang bogen HR-professionals en bedrijfsleiders zich over de vier facetten van Talent Management.

Het aantrekken, behouden, benutten en ontwikkelen van talent stond telkens centraal in de HR Gallery’s van Acerta.

Ondertussen publiceerde Acerta de resultaten van twee opeenvolgende Talent-O-Meters. Op 8 november vertellen

drie praktijkgetuigen hoe ze de principes van Talent Management in praktijk brengen. Acerta zorgt voor de weten-

schappelijk onderbouwde context. Een verrijking voor uw eigen praktijk, te bespreken met gelijkgestemden.

ikgavoorHR.be

In samenwerking met:

Het verlossende antwoord na een jaar onderzoek en netwerken!

Waar: Capitole in GentWanneer: 8 november 2010

Gasten: Jan Van Acoleyen, chief HR officer, Barco

Patrick Huyskens, gedelegeerd bestuurder Jan Dupont

Kaasimport (Milcobel)

Herman Van de Velde, gedelegeerd bestuurder Van de Velde en

voorzitter VKW

Schrijf u in vóór 3 november 2010 op www.ikgavoorhr.be/hrgallery

De plaatsen zijn beperkt.

Page 35: Jobat 16 oktober 2010

ikben

erIk ben Anne... en ik ben er. Waar dan, vraagt u? Wel, waar ik wilde zijn: in mijn huidige job bij Securex. Elke dag krijg ik de kans om te doen waar ik goed in ben én wat ik graag doe. Daarbij hou ik tijd over voor mijn privé-leven. Ik ben er, voor mijn klanten... en voor mezelf. Net zoals zoveel andere Securex-collega’s. En u, bent u er ook?

www.ikbener.be

Bezoek ons op

Bezoek ons ook op , en

Anne, Client Advisor Securex helpt klanten in het hele land bij de optimalisering van hun menselijk kapitaal. Met resultaat. Maar ook als werkgever geloven we in ons motto ‘human capital matters’. Daarom ondersteunen we volop de ontwikkeling en het welzijn van onze eigen mensen.

Bij Securex maakt u deel uit van een veilige en gezonde werkplek die respect toont voor wat u belangrijk vindt, ook buiten het werk. Dat alles in een Belgische groep die garant staat voor een stabiele, informele en integere professionele omgeving.

Voor diverse kantoren in Vlaanderen en Brussel zoeken we momenteel (m/v):

• Operations Supervisor Ziekenfonds - Brussel

• Legal Advisors - Brussel & Gent

• Klantenadviseur Zelfstandigen & Particulieren - Brussel

• Payroll Consultant - Brussel

• Senior Consultant Recruitment & Selection - Brussel

Interesse? Solliciteer meteen online op www.ikbener.be

Ben je een echt webbeest? En is je honger naar unieke bezoekers niet te stillen?Als project coördinator webdesign bij Corelio kan je jouw jachtgebied fors uitbreiden.

Maar liefst 58% van de Belgen bezoekt onze websites (De Standaard, Het Nieuwsblad, L’Avenir.net,…). Dat maakt van ons onder meer de grootste online uitgever van het

land. Bovendien zitten er sterke mediabrands in onze portefeuille (Woestijnvis, Caviar, Nostalgie…).

Maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren gaan rusten. Integendeel.Daarom willen we ons team uitbreiden met een (m/v)

Project coördinator webdesign Je uitdagingen Het opvolgen en coördineren van webdesign-projecten voor 1 of meerdere titels (in eerste plaats Het Nieuwsblad online) om zo tot een optimaal resultaat te komen voor de interne klant.• Je staat in voor het verdelen van de taken over de verschillende webdesigners en coacht hen op gebied van kwaliteit en procedures. Je zal zelf ook specifieke projecten of taken mee uitvoeren. • Je maakt deel uit van een dynamische groep vol jonge wolven.

Je profi el Je kan gestructureerd werken en complexe problemen analyseren en vertalen in duidelijke taken, adhv van wireframes en functionele analyses. • Je kan mensen enthousiasmeren voor je projecten en deze van begin tot einde mee opvolgen. • Je hebt bij voorkeur ervaring met de werking van een webdesign bureau. • Je bent onklopbaar in HTML, CSS en Javascript. • Je hebt een goede kennis van Photoshop.

Wij bieden jeEen uiterst boeiende job met verantwoordelijkheid • voldoende ruimte voor eigen initiatieven • een jonge, dynamische werkomgeving

waar je je meteen thuis voelt • tal van opleidingen om je talent nog meer te laten groeien • een aantrekkelijk salaris en een uitgebreidpakket extralegale voordelen.

Volg je instinct: reageer vandaag nog!Aarzel niet. Stuur je motivatiebrief met gedetailleerde cv naar Corelio personeelsdienst, t.a.v. Jeroen Verhasselt, A. Gossetlaan 30,

1702 Groot-Bijgaarden. Of mail naar [email protected]. Meer weten over ons? Surf naar www.corelio.be.

3435

Page 36: Jobat 16 oktober 2010

CAREERLAUNCH

BEZOEKEN= EEN GOEDE

JOB VINDEN

Een goed leven is ook een goede job. Jobat begrijpt dat als

geen ander. Daarom houden we de afstand tussen jou en je

potentiële werkgever zo klein mogelijk. We zorgen ervoor

dat jouw cv op het juiste bureau terecht komt.

Tijdens Career Launch nemen we dit echt letter lijk.

Recruiters van tientallen topwerkgevers staan er immers

klaar om met jou kennis te maken.

Om jouw talenten nog verder te laten ontwikkelen, bieden

we tijdens Career Launch ook gratis carrièresessies aan.

Schrijf je nu reeds in op www.jobat.be/careerlaunch

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

JOBATCAREERLAUNCH

24/11/2010,BRABANTHAL

LEUVEN

Page 37: Jobat 16 oktober 2010

–SOLLICITATIEBRIEFMAILEN + WACHTEN

+ TERUG MAILEN+ TERUG WACHTEN( )

The autonomous management school of the University of Antwerp

Page 38: Jobat 16 oktober 2010

KERN SELECTION, met kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt,Leuven, Louvain-la-Neuve en Roeselare, is actief op de domeinen vanvolledige rekruteringstrajecten via direct en file search, print en onlineadvertenties. Onze klanten en kandidaten appreciëren terecht onzeklantgerichtheid, praktijkgerichte en grondige aanpak, het werken metsenior consultants en de transparantie van onze dienstverlening. KernSelection behoort tot de groep Acerta (meer dan 1200 medewerkers) enmeer specifiek tot Acerta Consult. Wij verlenen professioneel advies engeïntegreerde oplossingen op het vlak van human resources, sociaal rechten personeelsfiscaliteit. Vandaag is Kern Selection in volle ontwikkelingmet vernieuwende oplossingen voor klanten en kandidaten.

Jouw perspectief: Na een grondige bedrijfs- en functieanalyse bij de klant, ben je samen met je collega-

recruiter verantwoordelijk voor volledige rekrutering en selectieprojecten. Als strategische HR-partner begeleid

je beide partijen tot de opvolging na indienstname. Dankzij jouw communicatieve troeven, commerciële flair

en kennis van de markt overtuig je bedrijven van de meerwaarde die een partnership met Kern Selection

biedt, onderhandel je de beste win/win-oplossingen en bouw je netwerkactiviteiten verder uit. Uiteraard

kan je op de organisatie rekenen op het vlak van kwalitatieve selectietools zoals assessments en diverse

rekruteringsmethodologieën.

Jouw profiel: Naast je ‘universitair’ denkvermogen en leergierigheid, ben je sterk in het analyseren en

aanvoelen van verscheidene bedrijfsomgevingen. Je bezit reeds een degelijke praktijkervaring (minimaal

5 jaar) op het vlak van HR-management, rekrutering en selectie en/of businessmanagement. Je bent een

teamplayer met sterke communicatievaardigheden en toont interesse voor zowel het commerciële aspect

van de functie, als voor het coachen en ondersteunen van je collega’s. Bovendien ben je vlot drietalig N/F/E.

Ons aanbod voor deze vacature: Je komt terecht in een dynamische en professionele werkomgeving in

volle evolutie, waar mensen, coaching, training en carrièreperspectieven centraal staan. In functie van je ervaring

en potentieel, biedt Kern Selection je een competitief verloningspakket.

Geprikkeld? Surf naar de vacature op www.kernselection.be en geef je kern-

gegevens in, aangevuld met je cv. Voor meer informatie over de functie-

inhoud kan je tevens contact opnemen met Alix de Brouwer, directeur

Rekrutering & Selectie, via het nummer 016 24 64 26 of 0474 86 82 65 of via

[email protected].

H a s s e l t • G e n t • B r u s s e l • L o u v a i n - l a - N e u v e • W i l r i j k • L e u v e n • R o e s e l a r e

Senior Consultant regio Oost- en West-Vlaanderen

Kern Selection. Voor de juiste mensen. VG

. 4

86

/BO

RECRUITMENT & SEARCH ASSESSMENT CENTERS DEVELOPMENT CENTERS TALENT CENTERS

Vegaplan.be, gevestigd te Brussel, heeft als doel het beheer van de IKKB Standaard in de plantaardige productie. De IKKB Standaard (Integraal Keten Kwaliteit

Beheer) garandeert voedselveiligheid, traceerbaarheid, kwaliteit en een milieuvriendelijke teelt. De inhoudelijke ontwikkeling van de IKKB Standaard wordt

gerealiseerd door OVPG (Overlegplatform voor de Verwerking van en Handel in Plantaardige Grondstoffen en producten) in overleg met Agrofront (de landbouw-

organisaties). Vegaplan.be staat onder andere in voor de communicatie van de IKKB Standaard (via opleidingen, informatiesessies, seminaries, website) en het beheer

van de centrale databank. De leden van Vegaplan.be zijn Algemeen Boerensyndicaat, Belgapom, Bemefa, Boerenbond, Cefi, Confederatie Belgische Bietenplanters,

Fédération Wallonne de l’Agriculture, Synagra, Subel, Vegebe, Verbond Belgische Tuinbouwveilingen en Landbouw-Service. Momenteel is er een vacature voor een (m/v)

Geprikkeld? Solliciteer via onze website www.kernselection.be. Geef je kerngegevens in, aangevuld met je cv. We garanderen een snelle en

vertrouwelijke behandeling. Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Willem Delaere, consultant, op het nummer 03 829 77 15,

[email protected].

Je functie: •Je wordt de vertrouwensfiguur en de motor voor alle partners van Vegaplan.be en OVPG met als voornaamste doelstelling de communicatie rond en uitwisselbaarheid van de IKKB

Standaard voor de plantaardige productie (akker- en tuinbouw) met andere kwaliteitssystemen in binnen- en buitenland. • Je bent zowel betrokken bij de inhoudelijke verdere ontwikkeling als bij het

beheer van de IKKB Standaard. • Bij dit alles verzamel je relevante wetenschappelijke informatie ter ontwikkeling en ondersteuning van beleidsstandpunten. • Je organiseert en neemt deel aan diverse

werkgroepen, seminaries, opleidingen en informatievergaderingen. • Je onderhoudt contacten met onder meer overheidsinstanties, beroepsfederaties, bedrijven, landbouwers en kwaliteitssysteem-

beheerders in binnen- en buitenland. Voor meer informatie kan je terecht op www.vegaplan.be.

Je profiel: • Je hebt een opleiding als bio-ingenieur of industrieel ingenieur uit de richtingen: algemene landbouw, landbouweconomie, plantaardige productie, kwaliteitszorg. • Belangrijk is dat je een

goed zicht hebt op de diverse aspecten van de primaire productie en de plantenteelt in het bijzonder. • Een paar jaar relevante ervaring is aangewezen. • Je bent liefst vlot drietalig Nederlands/Frans/

Engels, en je getuigt van teamgeest, creativiteit, contactvaardigheid en zin voor zelfstandig werken.

Ons aanbod: • Je komt terecht in een klein en hecht team waar je bijdrage nog het verschil kan maken.

Adviseur

REGIO BRUSSEL

VG

48

6/B

-Li

dFed

erg

on

R,

S&S

ADVERTERENIN JOBAT

OPTIMALEVISIBILITEITIN UW REGIO

DE BESTETALENTEN

REKRUTEREN= +

Op zoek naar talent in eigen streek? Kies danvoor de regio dossier s van Jobat. Dankzi j desterke redactionele context en het rekruter ings-pakket met extra vis ibi l i teit , werft u besl ist debeste talenten aan. Interesse? Neem contact metJobat via info@jobat of 02/467 20 66.

Met Jobat Het Nieuwsblad focust uhelemaal op de regionale ar beidsmarkt.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Za 23/10/2010Antwerpen& Limburg Extra

sampling + Target mailing

Page 39: Jobat 16 oktober 2010

ww

w.t

nt.c

om

Voor onze afdeling te Brucargo zoeken wij (m/v):

Manager Special Services Belux Taakomschrijving :• Je bent eindverantwoordelijk voor de Lines of Business: Time Critical,

Roadfreight en Value Added Services in Belux• Je geeft leiding aan het Special Services Management Team• Je bent eindverantwoordelijk voor het beheren van bestaande

business en het genereren van winstgevende accounts• Je ontwerpt logistieke oplossingen op maat• Jouw team genereert een uitmuntende customer service en een

kwalitatief hoogwaardige operationele standaardProfiel :• bewezen senior ervaring in people management• bewezen kennis & ervaring in de transport- en logistieke markt • drietalig in woord en geschrift: Engels, Nederlands en Frans

Operations Manager Special Services Belux Taakomschrijving :• Je bent operationeel verantwoordelijk voor het domestic en

internationale koerier- en groupage netwerk• Je geeft leiding aan een team van dispatchers en administratieve

medewerkers• Je streeft naar continue verbetering en uitbreiding van het netwerk • Je maakt deel uit van het SPS Management team in Belux Profiel :• een uitgebreid netwerk aan koerier- en groupage subcontractors• bewezen kennis en ervaring op dit gebied• drietalig in woord en geschrift: Engels, Nederlands en Frans

Airfreight Agent Special ServicesTaakomschrijving :• Als lid van het airfreight team ben je verantwoordelijk voor de

volledige dossierbehandeling van luchtvrachtzendingen• Je geeft telefonisch advies, luchtvracht oplossingen en tarieven aan

klanten• Je koopt in bij luchtvaartmaatschappijen of eigen TNT Express

netwerkProfiel :• kennis en ervaring in de luchtvracht is een pluspunt • sterk communicatief, klantgericht en pro-actief • drietalig : Nl/Fr/E

Dispatcher Special ServicesTaakomschrijving :• Je organiseert complexe, kostefficiënte transporten in samenwerking

met een vloot van subcontractors• Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van jouw transporten en

stuurt bij waar nodigProfiel :• kennis en ervaring in de koerier- en groupage business zijn een pluspunt • sterk organisatietalent en vertrouwd met deadlines• tweetalig Nl/Fr met kennis Engels

Supervisor Financial Accounting Taakomschrijving :• Je coördineert en volgt alle boekhoudkundige transacties teneinde

een correct beeld te geven van activa, passiva en resultaten van deonderneming

• Je beheert de balans• Je verzorgt de wettelijk vereiste rapportages• Je optimaliseert de boekhoudkundige processenProfiel :• minimum bachelor accountancy en finance • bewezen kennis van SAP, fiscaliteit en vennootschapsrecht• bewezen ervaring in People Management• drietalig : Nl/Fr/E

Voor onze afdeling te Boom zoeken wij (m/v):

Als één van de toonaangevende bedrijven op Europees vlak, op het gebied van tijdsgebondendistributie, garanderen wij onze klanten een punctuele levering van documenten, pakketten en vrachtwáár ook ter wereld. Met succes ! Omdat we werken met prima mensen, die alle kansen krijgen zichvolop te bewijzen en verder te ontplooien.

Warehouse Supervisor werkuren 14.30-22.30u

Taakomschrijving :• Je bent verantwoordelijk voor de operationele organisatie op de

werkvloer• Je analyseert en optimaliseert werkprocessenProfiel : • bewezen ervaring in het aansturen van operationele teams• bewezen ervaring in het beheren van een transportmagazijn• drietalig : Nl/Fr/E

Wij bieden :• Een boeiende functie met verantwoordelijkheid in een

internationale en dynamische onderneming• Aangename werksfeer en uitgebreide opleidings-

perspectieven• Concrete doorgroeimogelijkheden • Competitief salarispakket

TNT is een gecertifieerd Investors in People bedrijf en dus zorgenwij ervoor dat je goed opgeleid aan de slag kan.

Interesse ?Stuur dan je sollicitatiebrief met CV en vermelding van de functie naarChristine Tielemans, Gebouw 711, 1931 Brucargo (Machelen)of via e-mail : [email protected]

sure we can

TNT draagt zorg voor het milieu door de implementatie van een actief driving clean programma...

Kan mijn werkgever controleren of ik echt ziek ben?

Surf naar

3839

Page 40: Jobat 16 oktober 2010

Verantwoordelijke partnerships

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij ruim meer dan de helft van alle Belgen.We zijn marktleider in de krantenmarkt (De Standaard, Het Nieuwsblad en Les Editions de l’Avenir) en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers.Verder participeren we in sterke mediabrands zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie. Onze dagelijkse band met ruimvijf miljoen landgenoten willen we in de toekomst nog gevoelig versterken en uitbreiden.

Jobat.be is de meest bezochte jobsite in België. Maar we willen nog beter doen.Daarom zijn we voor het online traffic team op zoek naar een (m/v):

Wij bieden je

Een voltijdse, boeiende job met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen een jong en dynamisch team.Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan verder rond op onze site www.jobat.be.

Klaar om carrière te maken en de challenge aan te gaan?

Aarzel niet en stuur je kandidatuur met gedetailleerd cv naar Corelio personeelsdienst, t.a.v. Jeroen Verhasselt,A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden, of via e-mail naar: [email protected] je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be en www.jobat.be

Je uitdaging:

� Jobat werkt met verschillende andere websites samen om content of jobs te verspreiden. Jouw taakbestaat eruit dit nationale netwerk van partnersites te onderhouden, te verbeteren en uit te breiden.

� Je optimaliseert de samenwerking met partners (zoals De Standaard, Het Nieuwsblad en Skynet.be)door contact te houden met de verantwoordelijken van marketing, redactie, ICT … van dezewebsites. Zo weet je wat er leeft en kan je meteen inspelen op veranderingen of acties die zijplannen.

� Je staat in voor de dagelijkse opvolging van de lopende projecten en partnerships. Je brieft detechnische collega’s, bent het aanspreekpunt voor de interne en externe partners en zorgt ervoordat projecten tijdig afgerond zijn.

� Uiteraard analyseer en evalueer je de resultaten van uitgevoerde veranderingen en nieuwepartnerships aan de hand van webstatistieken (zoals Google Analytics) en stuur je bij waar nodig.

� Je breidt het netwerk van partnersites uit door actief op zoek te gaan naar nuttige partners ensamenwerkingsvoorstellen op te maken

Je profiel:

� Je hebt een bachelor of master diploma, in communicatiemanagement,marketing, bedrijfskunde of gelijkwaardig door ervaring.

� Je hebt enkele jaren ervaring met projectmatig werken, online media ene-marketing.

� Je bent diplomatisch, sociaal en kan moeiteloos mensen motiveren.� Je bent een uitgesproken resultaatgericht persoon met een commerciële

ingesteldheid.� Je kan vlot onderhandelen en zoekt graag naar oplossingen die een win-

winsituatie betekenen voor alle partijen.� Je hebt een basiskennis HTML en een passie voor alles wat met het

internet te maken heeft.� Je spreekt en schrijft perfect Nederlands en kan je heel vlot uitdrukken

in het Frans.

Opgericht in 1907 als koerierdienst in the Verenigde Staten, is UPS momenteel uitgegroeid tot ’s werelds grootstepakjesdienst en een toonaangevende globale speler in transport en logistiek. Elke dag levert UPS meer dan 15,5miljoen pakjes en leidt het de goederen- en informatiestroom van zijn klanten in ruim 200 landen en gebieden ingoede banen. Wereldwijd telt UPS zo’n 425.000 werknemers, waarvan er ongeveer 30.000 binnen UPS Supply ChainSolutions (SCS) aan de slag zijn. UPS SCS biedt een uitgebreide waaier aan transportoplossingen, zoals lucht- enzeevracht, baantransport en logistiek. Voor de uitbreiding van deze activiteiten, zijn wij op zoek naar gedreven (m/v):www.ups-scs.com - www.ups.com

VG

.171

/B ●

W.R

S.1

46 ●

SP

IDE

R C

ON

CE

PTS

.EU

Bikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen

2 ACCOUNT EXECUTIVES AIR & OCEAN… die ervaring in airfreight combineren met een huntersmentaliteit

UW FUNCTIE

Als Account Executive breidt u door middel van intensieve prospectie en klantenbezoeken de portefeuillevan UPS SCS Belgium uit. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de opvolging van bestaandeaccounts. U verkoopt actief “Air & Ocean” diensten, maar identificeert tevens de noden van de klantinzake wegtransport en logistiek. U bezorgt de interne medewerkers voldoende informatie om offertesop te maken, die u nadien verder opvolgt. U onderhoudt langetermijnrelaties met uw contacten, en ubouwt een netwerk op. Tevens blijft u goed op de hoogte van de marktevoluties en -spelers. Door uwaanwezigheid op het terrein verhoogt u de naamsbekendheid van UPS SCS. Ook intern verkoopt u denoden van de klant, en onderhoudt u de goede contacten met pricing en operations. U rapporteertrechtstreeks aan de Area Sales Manager.

UW PROFIEL

● U genoot minimaal een bacheloropleiding of bent gelijkwaardig door ervaring● U bent een echte hunter die hands-on, zelfstandig en resultaatgericht op de markt inspeelt● Als teamplayer bent u een vlotte communicator, met zowel klanten als collega’s● U onderhandelt op alle niveau’s, en bent ambitieus en leergierig● U heeft een aantal jaren ervaring in een commerciële functie in luchtvracht. Extra ervaring in zeevracht

is een plus, het willen leren een must● U drukt zich goed uit in het Nederlands, Frans, en Engels● U kan vlot overweg met de hedendaagse ICT-tools

WIJ BIEDEN

● Een aantrekkelijk salaris in functie van kennis en ervaring, eveneens gekoppeld aan resultaten● Een pakket extralegale voordelen, waaronder een representatieve bedrijfswagen● Een uitdagende functie in een groeiend internationaal bedrijf, met reële doorgroeimogelijkheden

[email protected] F: +32-3-320.87.80www.deputter-co.com

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Transport, Logistiek en Automotive

Page 41: Jobat 16 oktober 2010

EL architects (www.e-l.be), in Kortrijk, is een toonaangevend en hedendaags architectenbureau. De core business van EL architects is ontwerp en uitvoering vanappartementsgebouwen, meergezinsvilla’s, kantoorgebouwen en projecten in de zorgsector. Originaliteit, efficiëntie en een hoge kwaliteitswaarborg kenmerken hetkantoor. Het team bestaat uit een 20-tal gekwalificeerde medewerkers. Om de groei professioneel te ondersteunen, zoeken wij (m/v)

Interesse? Stuur je cv met vermelding van de juiste referentie naar Fundament R&S, Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke, t.a.v. Katrien Decostere,Tel.: 056/610.609 – [email protected] – www.fundamentrs.com

VG

. 10

80/B

Deze procedures voor werving en selectie verlopen in exclusieve samenwerking met Fundament R&S.

ARCHITECT ONTWERPERconceptie bouwprojecten

REF. KD/0510-309-6

DE UITDAGINGJe bent verantwoordelijk voor het ontwerp en de

bouwaanvraag van residentieel vastgoed, kantoorgebou-

wen en projecten in de zorgsector. Je werkt een architectu-

raal concept uit en maakt de ontwerp- en bouwaanvraagplan-

nen op volgens de vigerende bouwvoorschriften en

reglementeringen. Je bewaakt deadlines, kwaliteit en denkt

budgetgericht. In je functie kan je rekenen op assistentie van

je collega’s en werkt hiervoor nauw samen met de directie.

JE TALENT

Je bent een creatieve architect, een sterke organisator

en denkt resultaat- en klantgericht. Je bent architect

of burgerlijk ingenieur architect en hebt enkele jaren

relevante ervaring. Je hebt goede kennis van o.a. de

stedenbouwkundige reglementering en de algemene

bouwtechnische verplichtingen. Je werkt nauwgezet en

hebt oog voor detail. Je spreekt vlot N/F.

BOUWKUNDIG TEKENAARondersteuning bouwprojecten

REF. KD/0510-309-8

JE TALENT

DE UITDAGINGJe bent verantwoordelijk voor alle aspecten die te maken

hebben met het uittekenen van je projecten. Na overleg

met de “architect ontwerper”of “architect projectleider” sta je

in voor het opstellen van architectuurplannen, bouwaanvra-

gen, uitvoeringsplannen, meetstaten,… Dit alles volgens de

vigerende bouwvoorschriften en reglementeringen. Bij de

uitwerking hou je rekening met zowel de esthetiek als de

technische mogelijkheden. Je staat ook in voor de administra-

tieve opvolging van je projecten.

Je hebt een passie voor tekenen, zin voor initiatief en

bent creatief. Je werkt nauwgezet en efficiënt en haalt

voldoening uit het perfecte plan. Je beschikt over een

bouwkundige opleiding bijv. assistent-architect, bouwkundig

tekenaar,… Je hebt reeds enkele jaren relevante ervaring. Je

kan zelfstandig en in team werken. Je bent vertrouwd met

Autocad en hebt operationele kennis van het Frans.

ARCHITECT PROJECTLEIDER

REF. KD/0510-309-7

uitvoering bouwprojecten

DE UITDAGING

JE TALENT

Als “projectleider uitvoering” draag je de verantwoordelijkheid

over de coördinatie en de realisatie van de lopende bouwprojec-

ten. Je neemt de dossiers over van de ”architect ontwerper” om over

te gaan tot de uitvoering van de projecten. Je stelt meetstaten,

bestekken, ramingen en uitvoeringsdetails op. Je beheerst technisch

de werven en leidt de werfvergaderingen. Je ziet erop toe dat de

werfopvolging perfect verloopt t.e.m. de oplevering en de eindafreke-

ning. Je verzorgt de communicatie naar de opdrachtgever en koper

en rapporteert hierover aan de directie.

Je bent een sterke organisator en bent resultaat- en klantge-

richt. Je beschikt over het diploma architect, ingenieur architect,

burgerlijk of industrieel ingenieur bouw,… Je hebt een ruime prakti-

sche en organisatorische kennis met betrekking tot de realisatie van

grote bouwprojecten. Je hebt affiniteit met bijv. residentiële archi-

tectuur en appartementsbouw. Je spreekt vlot N/F.

ONS AANBODSpecialistische functies in een gerenommeerde en toekomstgerichte onderneming met uitdagende projecten. Je beheert zelfstandig je projecten en krijgt de kans om je te ontwikkelen

tot specialist binnen je vakterrein. Je komt terecht in een aangename, professionele en dynamische omgeving. EL architects kenmerkt zich door een open bedrijfscultuur en korte communica-

tielijnen. Het salaris staat in verhouding tot je profiel en ervaring.

Het familiaal bedrijf Airkan, gevestigd te Oudenaarde, is producent van ronde en rechthoekige metalen lucht-kanalen (metaalverwerking). Filialen in Nederland, Noord- en Zuid–Frankrijk, geavanceerde automatisaties zowel op IT- als machinegebied, zijn het succes van onze onderneming.

Op onze afdeling IT, zijn wij op zoek naar een gedreven

TECHNISCH INGENIEURDe functie:In deze fulltime functie ben je de drijvende kracht in machine-automatisatie en IT-gebeuren. Prototypes worden binnen het bedrijf ontworpen en in samenspraak met externe bedrijven gebouwd .Een kosten-baten-analyse, opmaak van contractuele verbintenissen, softwareanalyse, behoren tot uw taak bij aanschaffing van een prototype .

U bent ook verantwoordelijk voor de dagelijkse goede werking van het IT-systeem binnen het bedrijf. Eenvoudige programmatie maakt deel uit van je takenpakket .

Profiel:Wij zoeken naar een gemotiveerde IT-persoon met grote interesse in machines.Je hebt enige ervaring in programmeren l. Ervaring met CACHE, OOP en WINDEV is een extra troef. Ervaring is een vereiste.

Aanbod:Een motiverend salaris in overeenstemming met je toegevoegde waarde

Sollicitatie:Verstuur je cv met motivatie ter attentie van Tsjoen Lieven.

Airkan – Berchemweg 105 – 9700 Oudenaarde – Tel.: 055/313375.

V.Z.W. EIGEN THUIS, een

woonvoorziening voor 30

personen met een motorische

handicap, te Grimbergen zoekt

DRINGEND m/v:

Vereisten: diploma A1, A2 mét ervaring loonadministratieMeer info: telefonisch of op www.eigenthuis.be

Solliciteren: brief met CV t.a.v. Lia Hermans, Schildpad-straat 30, 1850 Grimbergen of via mail:[email protected] t.e.m. 2 november 2010.

MEDEWERKERPERSONEELSADMINISTRATIEvoor halftijdse functie van onbepaalde duur

www.eigenthuis.be

4041

Page 42: Jobat 16 oktober 2010

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Onze formules heb je ondertussen al kunnenontdekken in de kranten, in magazines en op TV.Nu is het aan jou. Surf naar Jobat.be en verzinje eigen creatieve formule. De meest originelemaar waarheidsgetrouwe formule voor eengoede job wordt beloond met een iPod Touch.

En onder tussen blijven we de meest innoverendecarr ièresite in België verbeteren, bieden we je elke dagde meest recente jobs op maat en geven we je informatiewaarmee je je carr ière kan sturen. Want als wij onze jobgoed doen, doe ji j je job beter. Lees de Jobat-krant ofsurf naar Jobat.be en vind jouw goede job.

+=CREATIEVESLOGANS

BEDENKEN

EENIPOD TOUCH

WINNEN

SURFENNAAR

JOBAT.BE

Page 43: Jobat 16 oktober 2010

De VDAB effent het pad.

Waar je ook naartoewil met je loopbaan...

Kom naar de

Werkweek

van 20 tot 28 oktober 2010

Werknemers, werkgevers en werkzoekenden

uit de streek kunnen er terecht voor:

infosessies, seminaries,

workshops, doe-activiteiten,

contactmomenten.

Kijk op www.vdab.be/

werkweek voor een

activiteit in jouw buurt.

Page 44: Jobat 16 oktober 2010

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

index

A D M I N I S T R A T I E

Administratief Patrimoniummedewerker

AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent via JobpuntVlaanderen 15

Departementshoofd Administratie &Recht

Stad Roeselare 17

Medewerker Personeelsadministratie

Eigen Thuis 41

Receptionist/Administrative Assistant

Biomedical Systems 29

C O M M U N I C A T I E

Adviseur Externe Communicatie

Stad Leuven via Jobpunt Vlaanderen 14

Verantwoordelijke Partnerships

Jobat 40

C R E A T I E F

Architect

AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen 29

Architect Ontwerper

El Architects via Fundament Recruitment & Selec-tion 41

Modeliste

Terre Bleue 26

D I R E C T I E

Algemeen Directeur

Haviland Intercommunale via Selor 47

Directeur Facilitaire Diensten

Kliniek Sint-Jozef 18

Directeur Sociale Zaken

Stad Leuven via Jobpunt Vlaanderen 14

Executive Director

The Fulbright Commission 27

Program Director

Viking River Cruises AG 29

E N G I N E E R I N G

Adviseur

Vegaplan.be via Kern Selection 38

Application/Software Engineer

Corelio 22

Architect Projectleider

El Architects via Fundament Recruitment & Selec-tion 41

Assistant Project Manager Imaging Servi-ces Division

Biomedical Systems 29

Engineer Trainingscenter Baggersimulator

Jan De Nul Group 24

Group Technical Manager

Group Galloo Recycling via Verdonck Personeels-management 21

Maintenance Manager

Vandemoortele Groep 16

Master/Bachelor Bouw

Vanden Bussche Industriebouw via AB&I 19

Productie Ingenieur

Groep Vandamme 45

Productiemanager

Arcotec via ADMB Select 20

Productiemanager

Vleminckx via Dip Consulting Group 31

Projectingenieurs Uitvoering

Jan De Nul Group 24

Projectleiders Civiele Werken

Jan De Nul Group 24

Quality Manager

Vandemoortele Groep 16

Quality Supervisor

Conway België via Derveaux Select 27

R&D Engineer

Sidem via AB&I 19

Software Engineers

Claerhout Computer Engineering 19

Technisch Ingenieur

Airkan 41

Technisch Inspecteurs Vessel Maintenance

Jan De Nul Group 24

F I N A N C I E E L

Beheerscontroller

AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen 29

Boekhouder Verzekeringen

I-Sure via AB&I 18

Business Developers Private Banking

Bank Degroof via Rb Selection 27

Cost Controller Civiele Projecten

Jan De Nul Group 24

Credit Analyst

Chevron Phillips Chemicals via Pass Selectieburo30

Divisiecontroller Milieuafdeling

Jan De Nul Group 24

Financieel Medewerker

Jan De Nul Group 24

Hoofd Verzekeringsproducten

I-Sure via AB&I 18

Legal Advisors

Securex 35

Operations Supervisor Ziekenfonds

Securex 35

Senior Accountant

Chevron Phillips Chemicals via Pass Selectieburo30

Supervisor Financial Accounting

TNT Express 39

Werfboekhouders/Werfadministrateurs

Jan De Nul Group 24

G E Z O N D H E I D

Hoofdverpleegkundige

OCMW Genk 29

H O R E C A

Keukenverantwoordelijke

Maria Ter Engelen via Kern Selection 45

H R

Consultant - Trainer

PvO 16

Medewerker

Vio Interim 26

Payroll Consultant

Securex 35

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenTel: 02-467.27.27 Fax: 02-467.97.97E-mail: [email protected]@jobat.beCEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Marco Mertens, Koen BautersSales director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Janni Van OverstraetenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager: Kim VergaelenSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen.Account Managers: Tim Migom, Stijn De Medts, BenjaminHamba, Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Cathé-rine BodarwéVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Krista Verlaeckt, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Mieke Van Cau-ter , Anouk BedettiMarketing: Fanny De BoeckOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Dominique Vanhove, Kristof Ver-hasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen.Order handling: Goedele Vankelst, Annemie Van Leeuwen,Ariane Van De GuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynOfficemanager: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Vijf tips voor meer werkplezier

Surf naar

Page 45: Jobat 16 oktober 2010

Since 1903A tradition in quality PRODUCTIE INGENIEUR

HANDS ON ING/IR

UW FUNCTIE: • U bent verantwoordelijk voor de technische opvolging van de productie. • U staat in voor het uitwerken en implementeren van nieuwe projecten.

UW PROFIEL: • U hebt een sterk technisch profiel en een brede interesse in uiteenlopende processen en technieken. • U heeft 5 à 10 jaar ervaring in een industriële productie of technisch onderhoud.

ONS AANBOD: • U krijgt een grondige opleiding in het productieproceswaarin de onderneming een specifieke jarenlange kennis heeft opgebouwd.• U krijgt een zelfstandige betrekking met ruimte voor initiatief in een open eninformele bedrijfscultuur. • Wij bieden een cruciale functie binnen een solidefamiliale bedrijvengroep met korte communicatielijnen. • Wij bieden een aan-trekkelijk remuneratiepakket in functie van uw verantwoordelijkheden.

INTERESSE:Stuur uw schriftelijke kandidatuur op naar NV Oliefabriek Vandamme, Europa-laan 63, 9800 Deinze of mail naar [email protected]

Discrete behandeling verzekerd.

WWW.GROUPVANDAMME.COM

Groep Vandamme, gevestigd te Deinze is een familiale bedrijvengroep die

internationaal actief is in de productie, raffi nage en handel van plantaardige

oliën met een toonaangevende marktpositie binnen haar niche. De groep rea-

liseert een geconsolideerde omzet van 90 miljoen euro.

Ter versterking van ons team, zijn wij op zoek naar

RECRUITMENT

& SEARCH

ASSESSMENT

CENTERS

DEVELOPMENT

CENTERS

TALENT

CENTERS

Geprikkeld? Stuur uw sollicitatiebrief met curriculum vitae, t.a.v.Jacques Vercaigne, Directeur Personeel, Dorpsstraat 4, 8650 Klerken.

Uw functie: • Het verzekeren van doeltreffende dienstverlening door te zorgen voor kwaliteitsvolle maaltijden, aangepaste diëten, vlotte distributie en naleving van de HACCP-regelgeving. • U volgt op, coördineert en controleert de algemene werking van de keuken. • U ziet toe op het oordeelkundig gebruik van de ter beschikking gestelde materialen en voedingsproducten. • U doet voorstellen om de kwaliteit van de voeding en de variatie te optimaliseren. • U laat de nodige acties uitvoeren ten einde de voedsel-veiligheid te garanderen. • U bent het aanspreekpunt van de afdelingen en diensten voor alle aan voedingsgerelateerde opdrachten. U maakt de uurroosters en planningen op en staat in voor de registratie van de uitgevoerde keukenopdrachten.

Uw profiel: • Plannen en organiseren. • Groepsgericht leidinggeven. • Kennis van HACCP-wetgeving, keukenprocessenen machines. • Minimaal bachelordiploma of gelijkwaardig. • Relevante ervaring in leidinggevende functie.

Ons aanbod: • Contract van onbepaalde duur (na proefperiode).• Uitdagende job met veel verantwoordelijkheid.• Competitief salaris. • Overname van anciënniteit.

De vzw Gehandicaptenzorg Maria ter Engelen staat in voor kwaliteitsvolle en professionele dag-opvang en woonbegeleiding van minder- en meerderjarigen met een verstandelijke beperking en een intensieve ondersteuningsnood. Vanuit een Christelijke visie bieden we opvang, verzorging, begelei-ding en behandeling van deze personen. Emancipatie is de kern van waaruit we kansen creëren om te komen tot zelfontplooiing en dit in relatie met anderen. Dit alles gebeurt binnen een warme en open sfeer. Momenteel zijn we op zoek naar een (m/v)

Voltijdse Keukenverantwoordelijke

KLERKEN

VG

48

6/B

- Li

d F

eder

go

n R

, S&

S

Paars HRM in de

praktijkDe integratie van

competentie- en

talentmanagement

23 november 2010 LAMOT Mechelen12de competentiemanagement congres

Een initiatief van

Partners

www.quintessence.be

Hoe vertel ik mijn baas dat ikeen nieuwe job gevonden heb?

Neem een kijkje op

4445

Page 46: Jobat 16 oktober 2010

Senior Consultant

Kern Selection 38

Senior Consultant Recruitment & Selecti-on

Securex 35

I C T

Applicatie- & Netwerkbeheerder

Stad Roeselare 17

Applicatiebeheerders

Helics, Stad Leuven & Stad Hasselt 33

Project Coördinator Webdesign

Corelio 35

Sharepoint Specialist/Coach

Claerhout Computer Engineering 19

Software Ontwikkelaar

VSK Electronics via HR Flux 20

Systeembeheerder

Helics, Stad Leuven & Stad Hasselt 33

J U R I D I S C H

Juridisch-Administratief Medewerker

Helics, Stad Leuven & Stad Hasselt 33

L O G I S T I E K

Aankoper

Jan De Nul Group 24

Airfreight Agent Special Services

TNT Express 39

Dispatcher Special Services

TNT Express 39

Inkoper

Varia-Pack 26

Junior Logistics Support Officer

Vandemoortele Groep 16

Operations Manager Special Services Be-lux

TNT Express 39

Teamcoördinator Aankoop

Jan De Nul Group 24

Warehouse Supervisor

TNT Express 39

O V E R H E I D

Aankoopverantwoordelijke werken

AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen 29

Afdelingscoördinator Exploitatie

AG Stedelijk Onderwijs Antwerpen 29

Contractuele Woonwinkelmederwerker

Stad Blankenberge 22

Gemeentesecretaris

Gemeente Bierbeek via Jobpunt Vlaanderen 15

Netwerkcoördinator

Netwerk GGZ Regio Noord West-Vlaanderen 16

Productieverantwoordelijke

Stad Leuven via Jobpunt Vlaanderen 14

Raadgever Fondsenwerving

AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent via JobpuntVlaanderen 15

Statutaire Bestuurssecretaris-Steden-bouwkundig Ambtenaar

Stad Damme 21

T E C H N I E K

Bouwkundig Tekenaar

El Architects via Fundament Recruitment & Selec-

tion 41

CAD-Tekenaar

Vanden Bussche Industriebouw via AB&I 19

Ontwerper-Tekenaar

Stad Leuven via Jobpunt Vlaanderen 14

Productieleider

Arcotec via ADMB Select 20

Technisch Patrimoniummedewerker

AG Stadsontwikkelingsbedrijf Gent via JobpuntVlaanderen 15

V E R K O O P

Account Executives

UPS via De Putter & Co 40

Account Manager

TWZ via Anago 29

Account Managers

Omnicol 47

Accountmanager

Valcke Bowling via Dip Consulting Group 17

Commercieel Afgevaardigden

Reca Belux 47

Consultant Online

Jobat 31

Key Account Manager

Sidem via AB&I 19

Klantenadviseur Zelfstandigen & Particu-lieren

Securex 35

Manager Special Services Belux

TNT Express 39

Sales Manager

Prefaxis via Verdonck Personeelsmanagement21

Sales Representative Retail

Vandemoortele Groep 16

Vertegenwoordiger

Tente via AB&I 18

Vertegenwoordigers

Uni-Fix Belgium 21

Vertegenwoordiger-Verkoper

Bouwpunt Van Den Braembussche 47

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je

7.059 jobs.

Waar kan ik terecht voorloopbaanbegeleiding?

Surf naar jobat.be en ga aan de slag

Kijk snel verder!

European Key Account ManagerR&D Engineer

is op zoek naar m/v

Page 47: Jobat 16 oktober 2010

Haviland Intercommunale IgSv wenstaan te werven (m/v)

Algemeen Directeur voor de dagelijkse leiding van de organisatie.

• Je beheert, geeft leiding en stuurt de organisatie operationeel aan. • Je geeft advies en je neemt deel aan de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en het

Directiecomité. • Je bent het eerste aanspreekpunt van de diverse vennoten binnen Haviland. Je bent met andere

woorden het gezicht van de organisatie. • Je onderhoudt en zet regelmatige contacten op met enerzijds de leden van de Raad van Bestuur en

anderzijds de leden van de verschillende schepencolleges, van de diverse aangesloten OCMW’s en de beleidsorganen van de aangesloten intercommunales binnen het arrondissement.

• Je zal eveneens regelmatig contact hebben met het provinciebestuur, de grootste aandeelhouder van de intercommunale. In al deze contacten word je bijgestaan door het diensthoofd Externe Relaties.

• Samen met de afdelings- en diensthoofden vertegenwoordig je de organisatie in diverse commissies, verenigingen en belangengroepen. Je zetelt zoveel als mogelijk in deze organen waarin strategische beleidslijnen voorgesteld of uitgezet worden. In samenspraak met het Directiecomité en de diverse leden van de staf bepaal je de standpunten van Haviland, die binnen deze vertegenwoordigingen ingenomen dienen te worden. Deze standpunten zijn steeds in lijn met diverse strategische visieteksten, die door de beleidsorganen van Haviland werden goedgekeurd.

Technische competenties :

• Je hebt ervaring met en kennis van people management • Je hebt ervaring met en kennis van change management.• Een goede kennis van het Frans (vlot spreken en schrijven) is zeker en vast een pluspunt.

Vereist diploma op 16 november 2010 :

Een van de volgende diploma’s of getuigschriften:• diploma van licentiaat/master, arts, doctor, apotheker, geaggregeerde van het onderwijs, ingenieur,

industrieel ingenieur, architect, meester (basisopleiding van 2 cycli), erkend en uitgereikt door de Belgische universiteiten en de instellingen voor hoger onderwijs van het lange type, voor zover de studies tenminste vier jaar hebben omvat, of door een door de Staat of een van de Gemeenschappen ingestelde examencommissies

• een getuigschrift uitgereikt aan de laureaten van de Koninklijke Militaire School en die gerechtigd zijn tot het voeren van de titel van burgerlijk ingenieur of van licentiaat/master

Solliciteren kan tot en met 16/11/2010.

Je kandidatuur wordt enkel in aanmerking genomen als: • je je online-cv volledig invult in HYPERLINK www.selor.be (‘Mijn Selor’)• en je een kopie van je diploma ten laatste op de uiterste inschrijvingsdatum oplaadt in ‘Mijn Selor’ • en je online solliciteert voor deze vacature.

w w w . h a v i l a n d . b e

Reca Belux is een

constant groeiende

dochtermaatschappij van

een grote Duitse,

internationale groep,

gespecialiseerd in de

verkoop van gereedschap

en bevestigingsmateriaal

aan professionele klanten.

Momenteel zoeken wij

(m/v) :

Reca Belux nv

Assesteenweg 117 - 5 b

1740 Ternat

www.reca.be

2 COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDENmet zicht op een managementfunctie Regio Vlaams-Brabant/Oost-Vlaanderen

Functieomschrijving : je bent verantwoordelijk voor het voorstellen, demonstreren en verkopen van ons productengamma aan professionele eindgebruikers. Uiteraard wordt er eerst een stevige opleiding gegeven. Door grondige prospectie bouw je een verkoopgebied op. Na een geslaagde periode in de verkoop kan je mogelijk doorgroeien tot districtmanager.

Profiel : je bent Nederlandstalig, maar beschikt bij voorkeur ook over kennis van het Frans. Je genoot ten minste 3 tot 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie. Je bent een geboren “verkoper” : accuraat, flexibel, stressbestendig en plichtsbewust. Je hebt zin voor organisatie en kan zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.

Wat bieden wij? Je komt terecht in een afwisselende job met doorgroeimogelijkheden, in een stabiele en dynamische werkomgeving. Na een geslaagde proefperiode krijg je een vast contract. Het vast basisloon vullen we aan met een belangrijk variabel gedeelte, een bedrijfswagen, gsm en forfaitaire onkostenvergoeding.

Interesse? Aarzel dan niet !Overtuig ons van je kwaliteiten en stuur je motivatiebrief en cv + foto per e-mail naar [email protected] of per post naar het vermelde adres.

Bouw.Punt Van den Braembussche is gevestigd in Eeklo en is een belangrijke speler voor bouwmaterialen, bouwmachines en stortbeton.

Wij zijn op zoek naar een (m/v):

Vertegenwoordiger-verkoper bouwmachinesUw taak: • Verkoop van diverse bouwmachines (ruim gamma, o.a. chapemachines,

wormpompen, schuur- en polijstmachines,…)• U doet prospectie en behandelt de aanvragen die binnenkomen per

telefoon, per mail, via de website,..• U begeleidt klanten en prospecten in hun zoektocht naar de

geschikte machine. U maakt hiervoor offertes en volgt deze op. Indien aangewezen organiseert u demo’s in samenspraak met de fabrikant of ons service-team.

Uw profiel:• bachelor of gelijkwaardig door ervaring• technische achtergrond en/of ervaring in de bouwsector zijn aangewezen• commerciële ervaring is vereist

Wij bieden:

• sterke merken (exclusieve import of verdeling van diverse merken)• sterk service-team ter ondersteuning• enthousiaste en familiale onderneming• firmawagen • competitief loon

Interesse?

Stuur uw motivatiebrief en cv naar Bouw.Punt Van den Braembussche NV tav Filip Van den Braembussche Brugsesteenweg 303 - B-9900 EEKLO

[email protected]

Als professioneel advies een punt is

4647

Page 48: Jobat 16 oktober 2010

v/db - Groep S

M E E R I N F O : www.groeps.be

Groep S - Sociaal Secretariaat VZW, erkend sociaal secretariaat voor werkgevers (nr. 100 - MB 7/03/1946) RPR 0407.214.017

Voor Limburg en Antwerpen

Jacques Pirard

Tel.: 02 507 19 15

gsm: 0475 49 81 66

Voor Oost- en West-Vlaanderen

Yves Vandaele

Tel.: 32 56 27 04 10

gsm: 0475 63 48 50

Voor Vlaams Brabant

Ronny Van Looy

Tel.: 32 16 28 46 51

gsm: 0496 41 81 66

Voor Brussel

Filip Verheecke

Tel.: 02 507 16 78

gsm: 0475 97 80 59

Communicatie/Persrelaties

Else van Soest

Tel.: 32 2 507 19 28

[email protected]

Kantoor in Parijs

Alexandre Le Berre

Tel.: 00 33 632 33 66 91

[email protected]

Werknemers hebben elk jaar recht op 10 wet-telijke feestdagen. Op die dagen mogen zij niet tewerkgesteld worden.Indien een feestdag op een zondag of een gewone inacti-viteitsdag in de onderneming valt, moet die dag vervangen worden door een dag waarop gewoonlijk wel wordt ge-werkt. Die vervangingsdag moet in hetzelfde kalenderjaar vallen en krijgt de hoedanigheid van feestdag.

In 2011 vallen drie feestdagen, namelijk Nieuwjaarsdag, Feest van de arbeid en Kerstmis, in een weekend.

Weekends zijn voor de meeste ondernemingen inactivi-teitsdagen. Dus moet in vele gevallen voor elk van deze feestdagen een vervangingsdag vastgesteld worden. In bepaalde sectoren is maandag een inactiviteitsdag (bakke-rij enz.). Voor deze ondernemingen zal er voor paasmaan-dag, pinkstermaandag en Maria-Hemelvaart een vervan-gingsdag moeten vastgelegd worden.

In een aantal sectoren wordt aan de werknemers een bijkomende communautaire feestdag gegarandeerd (11 juli bijvoorbeeld). Valt deze dag op een inactiviteitsdag dan moet deze ook worden vervangen.

Wanneer de vervangingsdag niet wordt vastgesteld zoals vermeld, dan wordt de feestdag vervangen door de eerste gewone inactiviteitsdag in de onderneming die op de feest-dag volgt.

Vaststellen van vervangingsdagenDe vervangingsdag kan vastgesteld worden in het pari-tair comité of in het paritair subcomité. Voor 1 oktober van het jaar dat voorafgaat aan dit waarin de te vervangen feestdag valt, moet de Minister van FOD werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg van deze beslissing in kennis gesteld worden. De beslissingen moeten bij koninklijk be-sluit algemeen verbindend worden verklaard.

Op de site www.groeps.be is te zien welke sectoren wel-ke vervangingsdagen voor het kalenderjaar 2011 al hebben vastgelegd.

Wanneer in het bevoegde paritair orgaan geen beslissing werd genomen of wanneer deze beslissing bij koninklijk besluit niet algemeen verbindend werd verklaard, kan op het niveau van de onderneming, de vervangingsdag op de volgende manier worden vastgelegd:

– bij beslissing in de ondernemingsraad;– bij ontstentenis van een ondernemingsraad of indien

de ondernemingsraad geen beslissing heeft getroffen, door een akkoord tussen de werkgever en de syndicale afvaardiging;

– bij ontstentenis van een syndicale afvaardiging, door een collectief akkoord tussen de werkgever en de werknemers, door alle werknemers individueel te ondertekenen;

– bij ontstentenis van een collectief akkoord met de werk-nemers, door een individueel akkoord tussen de werk-gever en de werknemer.

Voor de vervangingsdagen voor feestdagen die in 2011 op een zondag of een gewone inactiviteitsdag vallen, moet voor 15 december 2010 een ondertekend en gedagtekend bericht aangeplakt worden in de lokalen van de onder-neming. Een kopie van dit bericht moet aan het arbeids-reglement worden gehecht. De werkgever moet een afschrift van dit bericht aan de Inspectie van Sociale Wetten van de FOD werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg zenden, binnen de acht dagen na de inwerking-treding.

Wenst u nuttige tips en meer informatie over dit thema?

Wenst u de sociale actualiteit te volgen?

> surf naar www.groeps.be

VERVANGINGSDAGEN VOOR FEESTDAGEN IN 2011