Jobat 28 mei 2011

40
staat open voor nieuwe job werknemers 1 op 2 JOBAT EMPLOYMENT MONITOR het crisiseffect Jobs in Regio Antwerpen & Limburg vanaf blz. 18 + 12.952 jobs op jobat.be Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be INGENIEUR OF VISSER Hoe aantrekkelijk is jouw job? blz. 9 BEROEPSGEHEIM ‘Ik ben smaakverslaafd’ blz. 12 LAST VAN JE EGO? Leer leven zonder! blz. 11 JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR

description

Weekblad over en voor werk

Transcript of Jobat 28 mei 2011

Page 1: Jobat 28 mei 2011

staat open voornieuwe job

werknemers1 op 2

J O B A T E M P L O Y M E N T M O N I T O R

het crisiseffect

Jobs in Regio Antwerpen & Limburg vanaf blz. 18+ 12.952 jobs op jobat.be

Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

INGENIEUR OF VISSERHoe aantrekkelijk is jouw job?blz. 9

BEROEPSGEHEIM‘Ik bensmaakverslaafd’blz. 12

LAST VAN JE EGO?Leer leven zonder!blz. 11

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

Page 2: Jobat 28 mei 2011

We hebben er moed in. We, dat zijn de Belgi-sche werknemers en werkgevers. En die moedlezen we af van de Jobat Employment Monitor,een nagelnieuwe arbeidsmarkttool die meerdan 2.000 Belgen uit de beroepsactieve bevol-king en 500 werkgevers het hele jaar door be-vraagt over hun verwachtingen en bedenkingenwat betreft de werkende wereld.Dit is trouwens het uitgelezen moment om zo’nonderzoek te star ten. Het ergste van de crisisligt achter ons. Bedrijven durven weer rekrute-ren en werknemers plakken niet langer angstigvast aan hun stoel.Die nieuwe dynamiek toont zich in de eerstebemoedigende resultaten van onze monitor.Zowel werkgevers als werknemers kijken detoekomst op kor tetermijn met vernieuwdvertrouwen tegemoet.Het optimisme winthet van het pessimis-me. Nog niet zo langgeleden lag die balansomgekeerd.Al die positieve signa-len komen geen mo-ment te vroeg. Er zijnnog genoeg andere in-dicatoren die veel min-der groen kleuren. DeArmoedebarometerbijvoorbeeld. Daaruit bleek deze week dat éénop de tien Vlamingen een inkomen heeft datonder de armoedegrens ligt. In steeds meer ge-zinnen, zelfs zij die leven van een inkomen uitbetaalde arbeid, wordt de financiële situatie als-maar nijpender. Meer jobs zijn dus welkom.Om dat te bereiken zijn er echter nog heel watkatten te geselen, op wereld- en nationaal ni-veau. Onze lokale bedrijvigheid kan maar duur-zaam floreren als ook internationaal alle pijltjesde goede richting uitwijzen. Schulden-, grond-stoffen- en energiecrisissen kunnen roet in heteten gooien, net als een implosie van het Chine-se groeiwonder.En hoe optimistisch we ook mogen zijn, ookdichter bij huis is alles nog ver van koek en ei. Deuitdagingen om onze economie en arbeids-markt opnieuw op de rails te krijgen zijn enorm.Want hoewel er amper nog over gesprokenwordt, komt het spook van de vergrijzing nogsteeds razendsnel op ons af, groeit de knelpun-teconomie dagelijks, zijn er weer duidelijke te-kenen van schaarste op de arbeidsmarkt, blijftonze arbeidsmarkt gekenmerkt door een ge-brek aan flexibiliteit en mobiliteit en staan onzebeleidsmakers voor budgettaire uitdagingenom u tegen te zeggen.We hebben er dus moed in, maar zijn er noglang niet.

OPTIMIST

Het optimisme wint

het van het

pessimisme. Dat is

geen moment te

vroeg, want we

hebben nog heel

wat katten te

geselen

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO

‘Ik zat er aanvankelijkzelfs wat mee verveeld.Ik dacht dat je daar slimvoor moest zijn’

Afgelopen woensdag kreeg Eddy Merckx een eredoctoraat aan de VUB.Waaraan hij dat had verdiend, kon hij zelf niet goed begrijpen, zo vertelt dekersverse ‘doctor honoris causa’ in Het Nieuwsblad.

Elke werkgever moet een interne dienstvoor preventie en bescherming op hetwerk oprichten. Deze verplichting be-

staat ongeacht het aantal werknemers dat dewerkgever tewerkstelt. Deze interne dienstmoet minstens 1 preventieadviseur tellen. Depreventieadviseur die binnen de interne dienstis tewerkgesteld, moet deel uitmaken van hetpersoneel en bijgevolg verbonden zijn dooreen arbeidsovereenkomst.De werkgever is verplicht de bevoegdheid ende verantwoordelijkheid te bepalen van depreventieadviseur. Het globaal preventieplanmoet in het bijzonder over een tijdspanne van5 jaar niet alleen de organisatorische, materi-ele en financiële middelen bepalen die kunnenworden aangewend met het oog op de vervul-ling van de welzijnsopdracht. Bovendien moethet plan de opdrachten, verplichtingen en mid-delen van alle betrokken personen waaronderook de preventieadviseur vastleggen.

Niet bovenop ander werk

Binnen dit kader moet de werkgever ook deminimumduur vastleggen die de preventiead-viseur aan zijn taken kan besteden. Er bestaatgeen wettelijke berekeningsmethode om deminimumduur te bepalen. De minimumduurmoet worden bepaald rekening met de activi-teit en omvang van de onderneming evenals detijd die de preventieadviseur in functie hiervaneffectief nodig heeft.Behalve een wettelijke verplichting is een dui-

delijk akkoord over de tijd die de preventiead-viseur minimaal aan de uitoefening van zijnfunctie zal besteden van groot belang. In deeerste plaats is dit uiteraard nodig om een vlot-te werking van de interne dienst te verzekeren.Het is echter ook relevant ingeval van verwij-dering van de preventieadviseur uit zijn functie.Bij miskenning van de ontslagbescherming iseen beschermingsvergoeding verschuldigd diewordt berekend op basis van het loon datovereenstemt met de tijd die hij aan zijn takenals preventieadviseur besteedt.De aldus vastgestelde minimumduur die je aanje opdracht van preventieadviseur moet beste-den, moet noodzakelijkerwijze in de plaats ko-men van de arbeidstijd die je vandaag besteedtaan de uitoefening van je gewone functie. Wet-telijk gezien is het uitgesloten dat je taak vanpreventieadviseur bovenop je gewone functiewordt verricht omdat dit zou betekenen dat jewerkgever je niet de minimumduur toekent diede strafrechtelijk gesanctioneerde welzijns-wetgeving voorziet.De opdracht van preventieadviseur maakt dusgewoon deel uit van de uitoefening van je ar-beidsovereenkomst waarvoor je op basis vande overeengekomen bezoldiging wordt ver-goed.

Ik ben gevraagd om op te treden alspreventieadviseur. Dat is extra werk.Kan ik ook rekenen op extra loon?

STIJN DEMEESTERE, ADVOCAAT BIJ LYDIANJOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

ARBEIDSVRAAG

Page 3: Jobat 28 mei 2011

0203

Je moet het maar doen. Je spreektop het World Employment Congressvoor medewerkers van ‘staffing’

bedrijven uit de hele wereld. En je star tje lezing met... ‘Binnen tien jaar bestaatjullie business niet meer’. Lekker in yourface. In België zie ik het niet snel gebeu-ren, maar dit is Nederland en de Ne-derlander van dienst is Martijn Aslan-der.Aslander is een internetondernemerpur sang. Hij houdt zich bezig met hetverbinden van mensen, informatie enideeën. Hij is gefascineerd door dyna-miek, persoonlijke ontwikkeling engroei. Je kunt hem misschien best om-schrijven als sociaal architect. In Ne-derland werd hij vooral bekend als ver-spreider van het lifehacken: het lerenslimmer en efficiënter te leven en wer-ken onder andere door gebruik te ma-ken van allerlei IT-applicaties.Als Aslander gevraagd wordt voor eennieuw project onderhandelt hij nietover een prijs. Hij focust enkel op demeerwaarde die hij kan leveren en kanterugkrijgen. Als het project opgele-verd wordt, is het aan de klant om demeerwaarde te bepalen en dit te ver-talen in een vergoeding die niet nood-

zakelijk louter financieel hoeft te zijn.Aslander heeft - uiteraard - geen hogepet op van big corporations. Die functi-oneren nog steeds volgens zeer bu-reaucratische en hiërarchische princi-pes. Schrijnend is dat jonge werkne-mers privé dikwijls met meer gesofisti-keerde computertools werken dan ophet werk. De beste talenten functione-ren niet meer in een dergelijke omge-ving maar beginnen voor zichzelf enopereren binnen netwerken waar ken-nis constant wordt gedeeld en op diemanier heel snel toeneemt. Aslanderziet deze netwerken van ‘éénpitters’(zelfstandigen zonder personeel, red.)op termijn de slag winnen van grotecorporaties. Zou het?

Het moet intelligenter

Uiteraard heeft Aslander een punt. Dewijze waarop we in de toekomst zullenwerken, zal ontegensprekelijk veran-deren. Net als hem zie ik ook de groepproject professionals in belang toene-men op de arbeidsmarkt. Maar bu-reaucratie en hiërachie zullen in pro-fessionele organisaties blijven bestaan.Daarvoor bieden ze, naast nadelen, te-

veel voordelen. In heel wat segmentenvan de samenleving rukt bureaucratiezelfs verder op. Of dat een goede zaakis, is een andere vraag. En dus zullenook grote bedrijven blijven bestaan, zijhet dat ze anders en intelligenter zul-len (moeten) functioneren dan nu. Zozullen ze veel meer dan nu gaan cocre-eren: producten en diensten ontwik-kelen samen met klanten en leveran-ciers. Ook grote bedrijven zullen optermijn op een intelligente manier metsociale media omgaan. Zo achterlijkzijn ze nu ook weer niet.En wat met Aslanders’ voorspelling datde staffing business binnen 10 jaar nietmeer bestaat? Dat is stof voor een an-dere column. Ik maak me alvast geenzorgen.

In Your Face

Jan Denys,

arbeidsmarktdeskundige

Randstad en auteur

van ‘Free to work’ en

‘Uw werk, uw merk’

‘Bureaucratie en hiërachie zullen

in professionele organisaties

blijven bestaan. Daarvoor bieden

ze, naast nadelen, teveel

voordelen’

Anseel& Denys

Frederik Anseel en Jan denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings dooreen kritische bril.

BANDWERK

Page 4: Jobat 28 mei 2011

Veel werkgevers en werknemers vermoe-den dat de Belgische economie de komen-de zes maanden zal verbeteren. Is dat op-timisme gegrond?We hebben natuurlijk geen glazen bol. We kun-nen ook niet afleiden waarop men die inschat-ting baseer t. Omdat hun orderboekjes goedvullen? Omdat ze iets zien wat wij niet zien? Isde export naar groeilanden gestegen? Of debinnenlandse vraag? Ik geloof dat mensen inondernemingen veel beter geplaatst zijn danwij om de toekomst van hun eigen bedrijf opkorte termijn in te schatten. Maar op het vlakvan de Belgische economische situatie hebbenze zeker niet meer informatie dan wij. Of je op-timistisch of pessimistisch bent over de toe-komstige economische situatie van ons land, iseigenlijk een sentimentsvraag, zoals op debeurs. Maar daar weten we van dat sentimenteen belangrijke rol speelt. Als er vertrouwen is– en dat is er blijkbaar – kan dat leiden tot eenpositieve investeringsbeslissingen. Het is duspositief dat men denkt dat het positief zal zijn.Maar het valt nog maar af te wachten of het uit-eindelijk ook effectief positief zal zijn.

Waar schuilt het gevaar?Je kan irrationeel optimistisch zijn. Dan zit je ineen bubble-situatie. Iedereen weet dat er opmacro-economisch vlak nog een aantal onze-kerheden zijn. Men spreekt nu alweer vangroeivertragingen in de tweede helft van hetjaar, internationaal gezien. De problemen in deeurozone werpen een schaduw boven de sta-biliteit van het regime hier. Zal het Duitse groei-model – dat momenteel toch heel wat anderelanden meetrekt – blijven bestaan? Ook in Chi-na spreekt men van inflatie en groeivertraging.Niet alleen zijn er heel wat onzekerheden watbetreft de economische omgevingsfactoren,we zitten in België ook nog steeds met de poli-tieke crisis. Men kan op dit moment onmogelijkzeggen in welke zin het landschap zal evoluerenwanneer we een regering hebben en wanneerdie maatregelen zal nemen. Want er zúllenmaatregelen genomen worden. Als men ern-

stig bespaart, zoals in Nederland of Groot-Brit-tannië, dan zal dat op korte termijn een impacthebben op onze economische prestaties. Het-zelfde geldt wanneer men niet kiest voor be-sparen maar voor belasten. We weten dat er 17miljard gevonden zal moeten worden, watgeen klein bier is.Op dit moment worden de problemen in onsland eigenlijk gewoon genegeerd. Het algeme-ne optimisme is dus een beetje voluntaristisch.België zit eigenlijk in een soor t bubble. Wemoeten uit die bubble geraken, en pas dan zul-len de echte problemen op tafel komen. Danzullen we zien wat dat allemaal zal kosten enwie voor die kosten zal opdraaien.

Vlamingen kijken de economische toe-komst van België wel positiever tegemoetdan Franstaligen.Dat is opvallend. We komen uit een periodewaarin men Wallonië een beetje begon te zienals een voorbeeld voor Vlaanderen. Vlak na decrisis was er veel euforie over het Waalse Mar-shallplan, dat buitenlandse investeerders aan-trok. Als je echter het weefsel van de economiepeilt, zou je daaruit kunnen afleiden dat die in-greep misschien veeleer cosmetisch van aardwas, en dat de groei in Vlaanderen nog altijdveel dieper zit en structureler is. Dat zal natuur-lijk nog moeten blijken in de komende jaren,maar het verklaar t misschien wel waarom menin Vlaanderen toch positiever denkt over detoekomst. Wat me ook heeft verbaasd, is datgrotere ondernemingen veel positiever zijn intermen van tewerkstellingscreatie. Ik weet nietof dat goed of slecht nieuws is. Het zijn door-gaans toch vooral de kleine ondernemingen diede motor van de tewerkstelling vormen.

Slechts een op de twee werknemers is echttrouw aan zijn werkgever. De rest is actiefof latent werkzoekend.Het is opmerkelijk dat mensen vooral een an-dere job zoeken uit negatieve overwegingen.Men is ontevreden over de functie, de werk-sfeer, het loon ... Dat mag, maar eigenlijk zijn we

‘We zulleneieren moetenbreken’Er heerst een voorzichtig optimisme op de arbeidsmarkt. Vooral

werkgevers zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Dat

blijkt uit de Jobat Employment Monitor, een nationaal

arbeidsmarktonderzoek van Jobat en Synovate. Geen slechte

zaak, denkt Marc De Vos, directeur van het Itinera Institute.

‘Het is positief dat men positief is, maar dat wil niet zeggen dat

men gelijk zal krijgen.’

‘55-plussers die te lang blijvenzitten, worden geliquideerd’

Marc De Vos, Itinera

E M P L O Y M E N T M O N I T O R

Tekst: Maud Oeyen

Page 5: Jobat 28 mei 2011

op zoek naar een carrièredyna-miek waarbij men van job veran-der t uit positieve overwegingen.We hebben mensen nodig die ver-anderen van werk omdat ze willenevolueren, omdat ze willen door-groeien. Wellicht maken de onte-vredenen - zeg maar de serial solli-citanten - een groot deel uit van degroep die erg mobiel is op de ar-beidsmarkt. Het gaat dan om eennegatieve mobiliteit. Dat is nietecht het soor t mobiliteit dat wenodig hebben.Daarnaast is vooral het gebrek aanmobiliteit bij vijftigplussers heelfrappant. Die mensen zitten wer-kelijk gefixeerd in hun baan als eenkonijn voor een lichtbak. Bijna ne-gentig procent van de 55-plussersis volstrekt niet bezig met mobili-teit, terwijl dat net voor hen hetbelangrijkste is. Want als ze te langblijven zitten, zullen ze geliqui-deerd worden. Als we willen datoudere werknemers langer werken, dan moeten ze de mogelijkheidkrijgen om aan het einde van hun carrière naar een fase te gaan dieenigszins aangepast is aan hun leeftijd. We zitten op dat vlak met eencultuur die dringend moet veranderen.

Wat moet er veranderen?Om te beginnen moeten we niet wachten tot de mensen 55 jaar zijn. Jemoet al veel vroeger beginnen met te peilen welke ambities men heeften hoe men zijn of haar eigen loopbaan ziet eindigen. Daarnaast mogenwe het vervroegd stoppen niet meer subsidiëren en organiseren. Jemoet dat juist het duurste maken, of meteen afschaffen. We moetenook een prioriteit maken van de activering van ouderen. Op het vlak vanontslag moeten we evolueren. Het moet de kern worden van de werk-geversverplichting om je aan een nieuwe job te helpen. Zie het als eensoort erebadge van de werkgever : ‘Als jij bij mij vertrekt, dan ben jij voormij een ambassadeur’. Dat moet natuurlijk financieel haalbaar zijn. Wezullen dus ook een beetje anders over ontslag moeten nadenken. Hetkan niet allemaal boven op het bestaande komen.

Ondertussen neemt de schaarste opnieuw toe.Dat is geen goed nieuws. Het matchen van vraag en aanbod is nergensgemakkelijk, maar in België is het echt een groot probleem. We zullenwat eieren moeten breken om een omeletje te kunnen maken. Ooitzullen we toch moeten spreken over bijvoorbeeld incentives in de werk-loosheidsverzekering en de invulling van de zogenaamde ‘passende ar-beid’. Ook binnen het onderwijs kan men op zoek gaan naar oplossin-gen. De ‘vrijheid-blijheid’ in het onderwijs blijkt op het einde van de rittoch tot bepaalde problemen teleiden. De brug tussen onderwijsen werk kan ook veel beter, kijkmaar naar Duitsland. Daar zijn sta-ges veel meer ingeburgerd, waar-door studenten er al heel dicht bijde arbeidsmarkt staan tijdens hunstudie. Daarnaast moeten we ookde vraag durven stellen of het welper definitie nodig is dat iedereeneen diploma heeft.Uit de Employment Monitor blijktdat hr-mensen wel zien dat erschaarste heerst op de arbeids-markt, maar dat zij er blijkbaar nietin slagen om het management meete krijgen. 80 procent van de hr-professionals vindt employer bran-ding belangrijk, maar het manage-ment wil niet mee. 85 procent vande ondernemingen trekt helemaalgeen budget uit voor employerbranding. Nochtans, als men zichniet strategisch plaatst in de oorlogom talent die nu losbreekt, dan zalmen uiteindelijk falen als onderne-ming.

0405

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

beter

hetzelfde

slechter

beter

hetzelfde

slechter

ABWG

21%

45%

34%

22%

48%

31%

Evolutie Belgische economische situatie1

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

beter

hetzelfde

slechter

beter

hetzelfde

slechter

beter

hetzelfde

slechter

>50WN<50WN

ICT Distributie& Logistiek

Bank & Verzekering

Auto &Transport

Ziekenhuizen Overheid Non profit

Sales ICT Financieel Technisch/Ingenieur

Logistiek Medisch Admin Onderwijs

23%

45%

33%

4%

51%

45%

Evolutie Belgische economische situatie - werkgevers op basis van bedrijfsgrootte3

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

Evolutie economische situatie van het bedrijf - werknemers op basis van sector5

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

Evolutie economische situatie van het bedrijf - werknemers op basis van functie6

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

beter

hetzelfde

slechter

VL BXL WAL VL BXL WAL

Evolutie Belgische economische situatie - op basis van regio4

Evolutie economische situatie van het bedrijf2Verwachte evolutie van de economische situatie van uw bedrijf (binnen 6 maanden)

WN

WN

WG

WG

6%

58%

36%

10%

71%

19%

39%

43% 49%49%

45%48% 53%

18% 19% 27% 18% 24% 29%

32% 24% 38% 28% 18%

32% 32%

62% 60% 57% 61% 85% 83% 86%

6%7%11%22%

6% 8%11%

9%10%4%17%

32%

35% 29% 29% 24% 20% 16% 12%5%

9%8%10%8%12%11%11%11%

54% 61% 60% 65% 72% 74% 81% 86%

LegendeWG = WerkgeverWN = WerknemerAB = Actieve beroepsbevolking

Zowel werkgevers als werknemerskoesteren meer positieve dan ne-

gatieve verwachtingen over de evolu-tie van de Belgische economie, de Bel-gische arbeidsmarkt en de economi-sche situatie van het eigen bedrijf inde komende zes maanden. De werk-gevers zijn iets optimistischer dan dewerknemers. Die laatsten werden tij-dens de crisis dan ook vaker gecon-fronteerd met werkloosheid en eenbevriezing van de lonen. Werkgeverszijn dan weer beter op de hoogte vande positieve ontwikkelingen op mon-diaal macro-economisch vlak. Datzou kunnen verklaren waarom werk-gevers van grotere bedrijven nog meeroptimisme aan de dag leggen, zodenkt de VDAB.

Werkgeversoptimistischerdan werknemers

Het overheidspersoneel is opval-lend pessimistisch over de toe-

komst van het eigen bedrijf. De aan-gekondigde besparingen geven deambtenaren weinig goede hoop.Ook de non-profitsector, die sterkafhankelijk is van de overheid, getuigtvan weinig optimisme, net als het zie-kenhuispersoneel. ICT’ers kijken detoekomst dan weer bijzonder posi-tief tegemoet. Zij slepen doorgaansal een contract in de wacht wanneerze nog op de schoolbanken zitten,wat wijst op hun sterke positie op dearbeidsmarkt. Ook personeel meteen salesfunctie en financiële profie-len maken doorgaans zich weinigzorgen over de toekomst van hunbedrijf.

Overheid ennon-profit minstoptimistisch

Page 6: Jobat 28 mei 2011

Jonge werknemers zijn volgens de JobatEmployment Monitor positiever over detoekomst van de Belgische economie enarbeidsmarkt dan oudere collega’s.Jongeren zijn zich ervan bewust dat ze vrij sterkstaan op de arbeidsmarkt. Na de economischecrisis is de jongerenwerkloosheid sterk ge-daald. Ze lijken niet gedoemd tot langdurigewerkloosheid. De jongere generaties hebbenook een andere visie op arbeid. Ouderen hech-ten veel belang aan werkzekerheid. Als die on-der druk komt te staan, is dat voor hen een veelgroter probleem dan voor jongeren. Jongerenzoeken hun weg al ‘hoppend’ op de arbeids-markt. Ze hebben daar in se geen problemenmee, zolang ze maar van de ene job naar deandere kunnen hoppen tot ze de job vinden diehet best aansluit bij hun verwachtingen. De ma-nier waarop men vandaag intreedt op de ar-beidsmarkt is heel anders dan vroeger.

Is het een probleem dat die werkzekerheidzo sterk wordt gewaardeerd door de oude-re generatie?Het is geen schande dat mensen streven naarwerkzekerheid, en het is ook geen probleemdat men die kan krijgen, maar het mag de mobi-liteit en de flexibiliteit op de arbeidsmarkt niette hard afremmen. Uit ander onderzoek leidenwe af dat de gemiddelde jobanciënniteit in Bel-gië nog gestegen is ten opzichte van vroeger.Dat gaat in tegen de internationale tendens

naar meer flexibiliteit. Die hang naar werkze-kerheid hangt vooral samen met bepaalde insti-tuties op de arbeidsmarkt, die de positie van deoudere werknemer in de bedrijven versterkenen zo de mobiliteit afremmen. Als ouderendoor de loonopbouw duurder zijn dan jonge-ren, dan is het ook duurder om mobiliteit tecreëren voor oudere werknemers. Met dementaliteit van de oudere werknemers is overhet algemeen niets mis, ik denk dat zij het liefstzouden hebben dat ze de job kunnen uitoefe-nen die het best past bij hun goesting, passie encompetenties. De oorzaken zijn eerder te zoe-ken bij de achterhaalde instituties, dus moetenwe die toch enigszins in vraag durven stellen.

Wat moet er gebeuren om het systeem temoderniseren?We zitten in Vlaanderen met een zeer lagewerkzaamheidsgraad vanaf de leeftijd van 55jaar. Om daar iets aan te kunnen doen, moetenwe de arbeidsorganisatie herdenken. Is het nietmogelijk om aangepaste functiebeschrijvingente hanteren voor oudere werknemers? Kunnenwe geen gebruik maken van jobrotatie of jobs-plitsing? Durven we niet te oriënteren naar an-dere functies binnen de onderneming? Op ditmoment houden we ouderen aan het werk inde functie waarin ze zijn aangesteld, zonder opzoek te gaan naar creatieve oplossingen. Noch-tans kunnen clustering of splitsing van compe-tenties ervoor zorgen dat mensen veel langer

‘Vijftigers wordengestimuleerd omniet van job teveranderen’De arbeidsmarkt wordt geteisterd door structurele kraptes, maar onder

vijftigplussers blijft de werkzaamheidsgraad in Vlaanderen

angstwekkend laag. Om daar iets aan te doen, zullen innovatieve

oplossingen nodig zijn, weet Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de

VDAB. ‘Men beseft nog onvoldoende dat men geen enkel talent, van

welke leeftijd dan ook, verloren kan laten gaan.’

‘50-plussers willen graagnog tien jaar werken,maar met werkzekerheid’

Fons Leroy, VDAB

E M P L O Y M E N T M O N I T O R

Tekst: Maud Oeyen

Page 7: Jobat 28 mei 2011

0607

aan het werk kunnen blijven. Sociale in-novatie lijkt nog steeds niet echt eenleidmotief in onze ondernemingen, ter-wijl anderzijds ook de instituties die inde cao’s zitten – zoals de lineaire loon-opbouw – ervoor zorgen dat men ge-stimuleerd wordt om maar gewoon teblijven zitten op de plaats waar men zit.Ook al gaat het misschien niet langerom een job die men nog doet metgoesting en passie.

Naarmate men ouder wordt, hechtmen minder belang aan de eigentoekomstperspectieven op de ar-beidsmarkt. Dat klinkt logisch,maar is het wel gezond?Uit onze eigen ervaring met de begeleiding van werkzoekende vijf-tigplussers die net ontslagen zijn, blijkt dat zij nog maar al te graageen nieuwe job willen vervullen. Het moet dan wel een job zijn meteen duurzaam perspectief. Ze willen gerust nog tien jaar werken,maar dan wel met enige werkzekerheid. Dat is begrijpelijk, wantmeestal hebben ze op een vrij plotse manier hun werk verloren. Ikvind dat we dat streven naar een duurzame job tot de leeftijd vanzestig of vijfenzestig jaar zouden moeten aanmoedigen. Maar deuitdaging ligt in eerste instantie bij de economische actoren zelf. Zijmoeten nagaan hoe we deze oudere werknemers op een aange-paste manier langer aan het werk kunnen houden, zonder hen tel-kens via de werkloosheid terug de arbeidsmarkt op te sturen. Wemoeten daar wat meer creativiteit aan de dag leggen, en niet alleenkijken naar de herinschakeling van werkzoekende vijftigplussers,maar ook voorkomen dat zij werkloos worden. In West-Vlaande-ren is er bijvoorbeeld geëxperimenteerd met een samenwerkingtussen verschillende ondernemingen. We moeten ook durven na-denken over een andere invulling van jobinhoud en arbeidsvoor-waarden. Vlaanderen heeft op dat vlak nog een lange weg af teleggen. In andere landen is men veel meer doordrongen van denoodzaak om ook te innoveren op het vlak van arbeidsorganisatie.Er is sociale innovatie nodig als we meer mensen langer aan hetwerk willen houden.

Dat vereist dat mensen tot op late leeftijd in staat moetenzijn om zich nog sterk aan te passen op het werk en nog veelbij te leren.Dat zou geen probleem mogen vormen, tenminste wanneer zowelde overheid, de bedrijven als de werknemers zelf investeren in per-manente vorming. Op dit moment gebeur t dat nog te weinig.Vlaanderen scoort wat dat betreft internationaal gezien niet hoog.Om het enigszins zwart-wit te zeggen: als je ouder bent dan 45 engeen bediende of kaderlid, dan krijg je vandaag geen vorming meerbinnen een bedrijf. Pas wanneer iedereen meer gaat investeren invorming, zullen mensen beseffen dat ze constant moeten evolue-ren en zich voortdurend moeten aanpassen aan wijzigingen op debedrijfsvloer. Wanneer dat de norm wordt, zal het ook gemakkelijkgeaccepteerd worden. Dan moeten we ook durven kijken naar watmeer uitdagende schema’s. Waarom moeten we per se jonge leer-krachten aantrekken in het technisch en beroepsonderwijs? Is hetniet veel interessanter om een meestergast – die bijvoorbeeld we-gens fysieke beperkingen niet lang meer kan werken in de bouw ofde industrie – aan te werven? Zo iemand heeft geleefd voor zijnvak, en is daarom bij uitstek geschikt om jongeren op te leiden. Jemoet die persoon dan wel wat pedagogische bekwaamheden bij-brengen, maar hij beschikt wel over de nodige kennis en vakliefde.

18-34 jaar 35-44 jaar 45-55 jaar

Verwachte evolutie van de Belgische economie (binnen 6 maanden)

Evolutie Belgische economische situatie - werknemers op basis van leeftijd7

beter

hetzelfde

slechter

18-34jaar

Ja,ik ben actief op

zoek

18-34jaar 35-44jaar 45-55jaar 55+jaar

Ik planom in de

komende 6maanden

te veranderen

Niet actief,maar ik hou mijn ogen en oren

open

Neen,ik ben nietop zoek

35-44jaar 45-55jaar 55+jaar

35%

20% 20% 25% 22%

51%45%51%45%

29% 30% 27%

8Sollicitatie-intentie

Mobiliteit - veranderd van werkgever in de voorbije zes maanden

Ja, op eigen initiatief

Ja, nadat ik werd gecontacteerd door een bedrijf

Ik heb de afgelopen zes maanden gesolliciteerd

Neen

20%

3%9%

68%

9Sollicitatie-intentie

Sollicitatie-intentie - werknemers

10Zou u uw huidige werkgever aan familieleden, vrienden of kennissen aanbevelen indien zij een job zoeken?

Aanbeveling werkgever

11Leeftijd

Solicitatie-intentie - werknemers op basis van leeftijd

Ja, ik ben actief op zoek

Ik plan om de komende 6 maanden van werkgever te veranderen

Niet actief, maar ik hou mijn ogen en oren open

Neen, ik ben momenteel niet op zoek

zeker wel

waarschijnlijk wel

misschien

waarschijnlijk niet

zeker niet

Ja, ik ben actief op zoek

Ik plan om de komende 6 maanden van werkgever te veranderen

Gebrek aan toekomstperspectief

Onteveredenheid loon en/of extralegale voordelen

Ontevredenheid over mijn functie

De werksfeer op mijn huidige job

Woon-werkverkeer

Ik wil in een andere sector gaan werken

Gebrek aan werkzekerheid

Beter evenwicht tussen werk en privé

Niet actief, maar ik hou mijn ogen en oren open

Neen, ik ben momenteel niet op zoek

29%

10%8%

53%

4%

12% 8% 6% 2%

3% 9%

24%

40%

29%20%16%

17%

29%29%

27%

9%12%15% 8%

25%

32%

25%19%29%

29%

34%

44% 51% 59% 87%

12Waarom bent u op zoek naar een job of bent u van plan de komende 6 maanden te veranderen?

Redenen om van job te veranderen - werknemers op basis van leeftijd

23%11% 9%

3%

47% 53% 43%

43%

36%

45%

16%

13%

27%

8%

42%

48%

53%

19%

22%

18%

19%

38%

36%

29%

21%

16%

13%

12%

Het optimisme over de econo-mische situatie, de arbeids-

markt en het eigen bedrijf neemtaf naarmate men ouder wordt.Jongeren hebben doorgaans danook betere vooruitzichten op deBelgische arbeidsmarkt. Omdatde verloning in ons land sterk ge-bonden is aan anciënniteit, makenjongeren meer kans om aange-worven te worden. Vaak gaat hetechter om tijdelijke arbeid, waar-door ze ook meer kans maken omweer zonder werk te vallen. Wan-neer jongeren op zoek gaan naareen andere job, is dat meestal om-dat zij in hun huidige baan te wei-nig perspectieven hebben of om-dat ze meer willen verdienen. Ou-deren hechten meer dan jongerenbelang aan de werksfeer en aanwerkzekerheid. Ook dat laatste isdoor de sterke verloning van an-ciënniteit geen verrassing.

Jongeren hebbenbeste vooruitzichten

Page 8: Jobat 28 mei 2011

Sales Finance Logistiek ICT Techniek /Engineering

Admin Gezondheid

13In vergelijking met 3 maanden geleden, zijn er dan binnen uw bedrijf moeilijkheden bij het vinden van werknemers

Moeilijkheden bij het vinden van werknemers

minder moeilijkheden

meer moeilijkheden

evenveel moeilijkheden

26%

6%

68%

Ja,ik ben actief op

zoek

Ik planom in de

komende 6maanden

te veranderen

Niet actief,maar ik hou mijn ogen en oren

open

Neen,ik ben nietop zoek

14Met betrekking tot sollicitatie-intentie

Tevredenheid

uiterst tevreden

zeer tevreden

tevreden

minder tevreden

helemaal niet tevreden

2% 4% 8%

32%16%

9%5%

33% 41%

55%53%

21%38%

38%

22% 12%4%

7%1%

15Met betrekking tot functie

Sollicitatie-intentie

11% 4% 8% 6% 6% 7% 9%

36%14%

11% 14% 11% 10% 9% 3%

44% 28% 27% 27% 26% 27%

39% 40% 50% 56% 56% 58% 61%

Ja, ik ben actief op zoek

Ik plan om de komende 6 maanden van werkgever te veranderenNiet actief, maar ik hou mijn ogen en oren open

Neen, ik ben momenteel niet op zoek

16

Gemiddeld aantal werkgevers naar leeftijd

Vanaf de leeftijdscategorie 35-44 jaar daalt de mobiliteit op de arbeidsmarkt.

1

2

3

4

1,4

2,4

3,5

3,83,6

55+45-5435-4425-3418-24

Sollicitatie-intentie op basis van aantal jaren werkervaring

<6m 6m-1jr 1jr-3jr 3jr-5jr 5jr-10jr >10jr

De intentie om te solliciteren neemt af met de anciënniteit.17

Ja, actief

Niet actief, maar wel de intentie om binnen 6 maanden te veranderenNeen, niet actief

Neen, niet op zoek

22%

24%

15%

39%

12%

26%

32%

29%

16%

10%

31%

43%

11%

15%

30%

43%

12%

10%

35%

43%

6%9%

27%

59%

Het aantal werkgevers in een car-rière stagneer t vanaf de leef-

tijdsgroep 35-44 jaar. Na de leeftijdvan veer tig jaar verandere werkne-mers nog nauwelijks van werkgever.Een gemiddelde jobanciënniteit van11,2 jaar (Steunpunt WSE) bij gemid-deld 3,5 werkgevers, resulteert voorde huidige veertigplussers in een ge-middelde loopbaanduur van 39 jaar,zo berekende de VDAB. Van de men-sen die meer dan tien jaar aan de slagzijn bij dezelfde werkgever, geeftmaar liefst zes op de tien aan niet opzoek te zijn naar ander werk.

Veertigplusserverandert ampervan job

De Jobat Employment Monitor is een permanent

nationaal arbeidsmarktonderzoek bij een re-

presentatief staal van meer dan 2.000 Belgen uit de

beroepsactieve bevolking en 500 werkgevers. Het on-

derzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Synova-

te in opdracht van Jobat, startte in de maand maart

2011.

● De Jobat Employment Monitor biedt een unieke kijk

op de Belgische arbeidsmarkt en is de meest uitge-

breide bevraging in zijn soort. Hij brengt in kaart

wat er leeft en beweegt, zowel bij werkgevers als bij

werknemers, op korte en lange termijn.

● Het permanente karakter van de Jobat Employ-

ment Monitor stelt ons in staat om snel nieuwe

trends op de Belgische arbeidsmarkt in kaart te

brengen. Zeker nu de arbeidsmarkt zich herlan-

ceert, is de vraag naar nieuwe informatie om zich te

oriënteren groter dan ooit. De resultaten op deze

pagina’s zijn dan ook waardevolle referenties voor

bedrijfsleiders, hr-specialisten en professionals.

● De volgende resultaten van de Jobat Employment

Monitor mag u verwachten begin oktober 2011.

● Alle resultaten van dit onderzoek vindt u op

www.jobat.be/monitor.

Wat is de JobatEmploymentMonitor?

E M P L O Y M E N T M O N I T O R

Page 9: Jobat 28 mei 2011

0809

1. Inpakker 2. Por�er 3 . V isser 4 . Schoonmaker 5. Arbeider l i jn 6 . Kass ier 7 . Tax ichauffeur 8. Havenarbeider 9 . Postbode 10. Keukenpersoneel

Bron: Randstad

de 10 minst aantrekkelijke jobs

de 10 meest aantrekkelijke jobs1. Ingenieur2. Architect3. Dierenarts4. Arts5. Professor aan de univers i te i t6. Apotheker7. Informa�ca8. Notar is9. Docent hoger onderwi js10. Chirurg

helft overigens een knelpuntberoep.Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige bij Randstad,evalueert de cijfers. ‘Uit deze studie blijkt dat erniet zoiets bestaat als het prototype van de aan-trekkelijkste job. Geen enkel beroep is over de helelijn aantrekkelijk: chirurg scoor t goed qua loon,maar keldert wanneer het om combinatie tussenwerk en privéleven gaat; daar scoren jobs die glo-baal minder aantrekkelijk zijn, soms beter. De aan-trekkelijkste beroepen zijn evenmin allemaal voor-behouden voor hooggeschoolden. Een blue collarberoep als elektricien eindigt in de top 20. Een di-ploma hoger onderwijs is hiervoor niet vereist.’Opvallend is ook de eensgezindheid bij de respon-denten over wat nu een aantrekkelijk beroep is. ‘Deantwoorden zijn inderdaad vrij homogeen,’ zegtDenys. ‘De voorkeur voor laaggeschoolde jobs isbij laaggeschoolden wel iets groter dan bij hoogge-schoolden en vice versa, maar dan nog lopen devoorkeuren niet dramatisch uiteen.’

Weinig animo voor techniek

Dat de aantrekkingskracht van het beroep nietmeteen iets zegt over het knelpuntkarakter ervan,acht Denys bewezen. Ingenieur, architect en infor-maticus zijn dan wel aantrekkelijke beroepen, hettekor t eraan op de arbeidsmarkt wordt er nietminder nijpend om. ‘De aantrekkingskracht van hetberoep is bij de aantrekkelijkste beroepen geenverklaring voor het knelpuntkarakter. Bij de ingeni-eurs en architecten vormen vooral de zware stu-dies een struikelblok.’Bij de minst aantrekkelijke beroepen ligt die ver-houding dan weer anders. ‘Daar raken de vacatureseffectief niet opgevuld omdat het beroep vaak eenonaantrekkelijk imago heeft,’ volgens Denys.Denys maakt zich ook zorgen over de lagere aan-trekkingskracht van technische beroepen, vooraldan bij de jongeren. ‘Het nog meer uitgesproken

‘Welk beroep zou u uw kennissenaanraden?’ Met die vraag gaatde Randstad-enquête op zoeknaar het aantrekkelijkste be-

roep. 112 jobs passeerden de revue, en werdendoor de 3.000 respondenten beoordeeld op hunappeal. Daarbij werd ook gepolst naar factoren alsverloning, de combinatie tussen werk en privéle-ven en de uitdagingen die de job biedt.De ingenieurs winnen het pleit met een straatleng-te voorsprong op de architecten: driekwart van derespondenten zou het beroep warm aanbevelenbij familie en kennissen. Goed betaald, uitdagenden in comfortabele omstandigheden, zo komt hetberoep over bij de Belgische werknemers. Artsenen universiteitsprofessoren vervolledigen de top-vijf.Dat maakt van ingenieur een opvallende winnaar,want industriefederaties als Agoria schermen al ja-ren met het negatieve imago van het beroep alsverklaring voor het aanhoudende tekort. Deze stu-die lijkt nu het tegenovergestelde te zeggen: dat devele ingenieursvacatures niet opgevuld raken, ligtniet aan de aantrekkelijkheid van het beroep.Ingenieur is overigens niet het enige knelpuntbe-roep in de top 10 van aantrekkelijkste jobs. Ookrunner-up architect en informaticus, dat de zeven-de stek bezet houdt, behoren tot die categorie.

Inpakker minst aantrekkelijk

Aan het andere uiteinde van de tabel staan de in-pakkers: amper 3 procent van de ondervraagdennoemt het een aantrekkelijk beroep. Ook portierof visser oefent maar weinig aantrekkingskracht uit,net als schoonmaker of arbeider aan de band.Lage lonen, ondankbare werkomstandigheden eneen gebrek aan carrièreperspectieven halen de uit-straling van deze jobs pijlsnel naar beneden. Van detwintig minst aantrekkelijk beroepen is zowat de

negatieve imago van die beroepen bij jongeren wasook voor mij een eye opener,’ zegt Denys. ‘Het komter nu op aan deftig te onderzoeken hoe dat komt.Het gaat er niet om dat jongeren niet weten wat diejobs inhouden. Het heeft meer te maken met eenvermeend gebrek aan autonomie of doorgroeimo-gelijkheden binnen het bedrijf. Als we die functiesopnieuw aantrekkelijk willen maken, zullen we daartoch aan moeten werken.’Toch sluit Denys af met een positieve noot: ‘Geenenkel beroep is totaal onaantrekkelijk, blijkt uit deenquête. Zelfs het beroep van inpakker wordt nog(sterk) aangeraden door 3 procent van de respon-denten.’

ACTUA

IngenieurshebbenaantrekkelijksteberoepIngenieurs hebben het aantrekkelijkste beroep, gevolgd door

architecten en dierenartsen. Tot die conclusie kwam

Randstad na een grootschalige bevraging bij 3.000

werknemers. Inpakker, portier en visser oefenen het minste

aantrekkingskracht uit. Wat ook opvalt: maar liefst drie van

de tien aantrekkelijkste jobs is een knelpuntberoep.

Tekst: Michiel Leen / Foto: Ivan Put

Ingenieur is niet alleen eenaantrekkelijk, maar ook eenknelpuntberoep.

Page 10: Jobat 28 mei 2011

WERKBEELD

Het was Antoine Geldhof, vader van huidig gedele-geerd bestuurder Tony Geldhof, die als veertienja-rige het geheime negentiende-eeuwse recept vande cuberdons kreeg aangeleerd door de kleinzoonvan de oorspronkelijke uitvinder. In 1954 startte hijeen eigen productiebedrijf op in Eeklo. De cuber-dons – beter bekend als ‘neuzen’ – zijn paarsesnoepjes van zachte stroop met daarrond een dunversuikerd korstje. De suikermassa heeft een typi-sche smaak op basis van frambozen en rood fruit enwordt gebonden met Arabische gom. In 2009 er-kende de VLAM de cuberdons van Confiserie Geld-hof als Vlaams streekproduct. Het bedrijf produ-ceert jaarlijks ruim 400 ton neuzen. Ook verschil-lende afgeleide producten worden op de markt ge-bracht, zoals dessertsaus (cub-O-creme),cuberdonconfituur (cub-O-jam), smeerpasta (cub-O-spread) en de chocolade cuberdon met de echtecuberdon als vulling (cub-O-choc). (mo)

Confiserie GeldhofFoto’s: Bart Dewaele

JOBAT.BE/WERKBEELDBekijk meer foto’s van dit bedrijf

Page 11: Jobat 28 mei 2011

1011

‘Een van de dingen waar mensen hetmeest een hekel aan hebben bij ande-ren, is dat die enkel praten over het ik,het verleden en hun zorgen’, ver telt

trainer Paul Meert van Infotainment. ‘Maar hoe kunje het verleden, je zorgen en jezelf loslaten? Datleren we mensen in het programma Another WayOf... Het nieuwe paradigma waar managers naar-toe moeten werken, betekent dat we even uit onshoofd moeten treden en moeten openstaan vooranderen, om te leren hoe het voelt om meelevenen empathie te hebben voor onze medewerkers.’‘Ik heb een zeer ervaren trainer ooit horen zeggendat alle trainers die het goed menen met hun deel-nemers vroeg of laat terechtkomen bij spirituali-teit’, zegt Paul Meert. ‘Doorheen de jaren ben ikweggegroeid van vaardigheidstraining en mensenpersoonlijk gaan aanspreken, om de blokkades tedoorbreken die hen beletten zich optimaal te ont-plooien. In 2009 ontmoette ik Tomas Vieira, dieeen boek had geschreven over managen zonderego, en we besloten dit te koppelen aan managenmet humor, en zonder tijd. Als proefpubliek nodig-den we trainers uit, die een heel kritisch publiekvormen, en hun positieve reacties gaven de aan-moediging om door te gaan.’

Houvast is weg

Het programma krijgt ondersteuning van verschei-dene topmanagers, het Spes, dat spiritualiteit in desamenleving en de economie promoot, de Univer-siteit van Nyenrode enzovoort. De tijd is dan ookrijp voor maatschappelijk én moreel verantwoordondernemen, vindt Paul Meert. ‘Met al wat er ge-beurt in de financiële wereld, in de kerk en om onsheen, zijn mensen hun houvast kwijt. Met Infotain-

ment ging ik altijd al uit van ‘Yes I kan’. Kan staat voorkeuze-attitude-nu, wat betekent dat je altijd nukiest, en dat je dus altijd een andere aanpak kuntkiezen. Dat sloeg erg aan, want driekwart van demensen neemt geen eigen keuzes. Ze laten zich lei-den door hun omgeving, par tner, omstandighe-den... Wanneer de zaken fout gaan, komt dat voor68 procent door een gebrek aan aandacht. 95 pro-cent van de tijd zijn we niet in het nu.’

Het ego doorprikt

TomasVieira overleed eind vorig jaar, maar hij blijfteen bron van inspiratie voor het managementpro-gramma. Hij stelde dat iemand die zijn ego niet op-zij kan zetten rigide controle wil houden over men-sen, geen vertrouwen kan geven, mensen zegt watze moeten doen, maar ze niet zelf laat denken. ‘Alsbaas mag je niet te zwaar wegen op de organisatie,en moet je gewoon een lichtend voorbeeld zijn.Mensen doorprikken ego’s, en zeker in deze tijdenkan dat het verschil maken in de retentie van me-dewerkers. Bovendien willen werknemers wetenwat de zin is van hun werk, waar ze het voor doen,en willen ze plezier en creativiteit in hun dagelijksejob. Als een manager geen zicht heeft op die din-gen, dan hebben zijn medewerkers dat evenmin.’Dirk Desmet, gedelegeerd bestuurder van Samsonnv, volgde enkele sessies bij Tomas Vieira en PaulMeer t en probeer t deze ook toe te passen. ‘Jemerkt dat de mensen waarmee je omgaat dat nietgewoon zijn en er zelf moeite mee hebben’, verteltDesmet. ‘Ik geef mijn medewerkers de vrijheid omhun eigen werk te regelen, maar veel mensen moe-ten nog sterk gestuurd worden. Stilaan merk ik eenevolutie, maar het gaat langzaam. Al twee jaar geefik mijn achttien medewerkers allemaal een hand

als ik binnenkom, en pas nu beginnen mensen ookzelf naar me toe te komen.’Het belangrijkste dat Dirk Desmet heeft geleerddoor het programma is relativeren. ‘Niet panike-ren of meteen beslissingen nemen als iemand hetbureau binnenstormt, maar gewoon luisteren ener één of twee nachtjes over slapen. ’s Anderen-daags bekijk je de dingen dikwijils heel anders.Verder waren de sessies bovenal een bevestigingvan wat ik al wist en wilde toepassen, maar ik waser niet zeker van of ik de goede weg opging. Omdatik merkte dat mensen niet gemakkelijk meegingenin mijn ideeën, wilde ik ze toch nog even toetsen. Inde toekomst zou ik ook andere medewerkers ses-sies willen laten volgen, maar dan moeten ze eerstzelf overtuigd zijn van het nut ervan. Door zakenop te dringen creëer je een omgekeerd effect. Metbepaalde medewerkers moest ik altijd erg voor-zichtig zijn in discussies, maar stilaan kunnen we ge-woon open in dialoog treden. Daaraan merk je datwat je geleerd hebt toch doorsijpelt in je bedrijf.’

Wilt u de volgende ‘Another Way Of ’-sessie op 6 juni bijwo-nen? Contacteer [email protected], vermeld Jobaten u krijgt 20 procent korting en een gratis boek ‘Géén Tijd?Leef NU!’

TREND

‘Yes,I kan’

Een goede leider moet buiten zichzelf treden,

zijn ego, jarenlange ervaring en vorige successen

opzijschuiven, en zich enkel richten op het nu.

Dat is de boodschap van ‘Another Way Of’, een

programma om te leren managen zonder ego,

tijd en zorgen.

Tekst: Barbara Vandenbussche / Illustratie: Joke Van Camp

‘Mensen doorprikken ego’s,en zeker in deze tijden kandat het verschil maken in deretentie van medewerkers’

Paul Meert, trainer

Managen zonder ego, tijd en zorgen

Page 12: Jobat 28 mei 2011

‘Ik heb het geluk veel te kunnen reizen. Dat helptom out-of-the-box te denken. De hoofdreden

om naar het buitenland te gaan, is uiteraard de zoek-tocht naar lekkere cacaobonen. Ik wil ook meer teweten komen over de roots van de chocolade. Opschool leer je bijvoorbeeld dat er slechts drie soor-ten bonen zijn. Toen ik met enkele vrienden in 2007naar Mexico trok, ontdekten we dat de eerste plan-tage die we tegenkwamen alleen al 26 soorten rijkwas.Ik realiseerde me dat wij, professionele chocolatiers,bitter weinig weten over ons product. Dat beteken-de het begin van een kruistocht om de chocolade inkaart te brengen. Dat resulteerde in het bekroondeboek Cacao, De Chocolade Route.

Smaakverslaafd

Als je ziet welke prijs de boeren krijgen voor huncacao, weet je dat er iets niet klopt. Het werd mijnmissie om ook daar iets aan te doen. Fair trade? Daarloopt zoveel mee mis; de controle laat te wensenover. Het basisidee van fair trade is goed, maar hetbetaalt de tol voor zijn succes. Wat is overigens kin-derarbeid? Dat kinderen met de oogst helpen in eenland als Guatemala? Doen kinderen van landbou-wers dat hier niet evengoed?Voetbal en auto’s zeggen me weinig, maar van lekkereten kan ik tranen in de ogen krijgen. Een hap ne-men en beseffen dat alle verhoudingen kloppen: datis zo mooi. Ik proef al het werk dat erin gestopt is.Echt, een heerlijk menu is mij evenveel waard als eenreis. Ik ben een smaakverslaafde. Van opleiding benik kok. Tijdens die studies werd ik verliefd op hetmysterieuze product dat de chocolade is. Als kokheb ik leren proeven met de lepel. Mijn smaakpapil-len zijn daardoor goed getraind. Chocolatiers hech-ten meer waarde aan de weegschaal dan aan de le-pel: zij zijn altijd aan het afwegen.

Zalmpraline

Toen ik 20 jaar geleden begon te experimenterenen pralines met gerookte zalm en yoghurt maakte,kreeg ik te horen: ‘Die is zot’. De erkenning is pasheel langzaam gekomen dankzij een vermelding inde Guide Michelin en de samenwerking met grotenamen als Peter Goossens en Sergio Herman enmet toprestaurants als El Bulli en Noma. Plots wer-den mijn ongewone smaakcombinaties serieus ge-nomen. Ik ben er fier op dat ik wat rock-’n-roll in dechocolade heb gebracht, dat ik het weer modernheb gemaakt. Vroeger werden pralines beschouwdals iets voor oma’s.Passie is de sleutel tot mijn succes. Als een verkoop-ster in een van mijn winkels zegt dat ze ervandroomt designer te worden, dan reageer ik: ‘Watdoe je hier nog?’. Je moet voor de dromen gaan. Ikheb veel respect voor mijn papa, maar hij is tot zijn65ste casinodirecteur gebleven. Pas na zijn pensioenzag ik hem openbloeien omdat hij eindelijk zijndroom najoeg en een restaurant begon. Toch zondedat hij zoveel jaren verspeeld heeft?’ (pvd)

BEROEPSGEHEIM

DominiquePersoone,chocolatier

‘Op school leerde ik dat er 3soorten cacaobonen zijn. InMexico belandde ik meteen opeen plantage met 26 soorten’

Foto

: Iva

n Pu

t

Page 13: Jobat 28 mei 2011

1213

Wat doe je voor job?Ik ben beenhouwersgast bij een ‘culinaire’ slagerij, de Kapblok uitHeverlee. Het is nu volop barbecueseizoen, daar heb ik mijn han-den mee vol. We verzorgen zowat alles: vlees, brood, groenten,tot zelf gaan bakken bij de mensen thuis. Ook winterbarbecuesworden populair hebben we gemerkt.

Doe je je job graag?Het is mijn passie. Dat moet ook, anders hou je het niet vol. Somswerk ik 70 uur per week. Maar met ons werk laten we de mensengenieten. Dat is leuk.

Wat vind je van je inkomen?Ik verdien goed mijn boterham en kan een mooie cent sparen, omeventueel later een huis te kopen. Nu ben ik elk weekend welergens aan het barbecueën. Soms is dat wel lastig: met vriendenafspreken is niet makkelijk. Maar de winter compenseert dat, dankan ik mijn overuren recupereren.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?Mijn job doe ik met veel plezier. Ik heb iets opgebouwd, heb watverantwoordelijkheid, werk dicht bij huis en heb toffe collega’s.Voor 100 euro extra zal ik niet vertrekken. Eigenlijk heb ik hotel-school gedaan. Maar nadat ik een paar feesten heb verzorgd, benik in het beenhouwersvak gerold en heb ik me omgeschoold.

Waar droom je van?Dat ik nog aan veel wedstrijden mag meedoen. Zo kom ik opplaatsen waar ik anders nooit zou geweest zijn, en word ik beter inmijn vak. Met de Kapblok zijn we uitgeroepen tot de beste slagerijvan België. In totaal hebben we negen gouden en elf zilveren me-dailles gewonnen.

Wat zijn je grootste uitgaven?Mijn auto, de benzine en de verzekering. Ik woon nog thuis en geefeen stukje van mijn loon af. Dat vind ik logisch.

Wat zou je doen als je de lotto wint?Dan wil ik een stukje van de wereld zien. Ook op culinair vlak, hetwerk reist altijd een beetje mee. (mr)

MIJN LOON

JURGEN VAN HEMELRIJCK (21), BLANDEN

Beroep: beenhouwersgastPrivé: alleenstaandBrutoloon: 2.400 euroNettoloon: 1.700 euroExtra’s: eten en drinken op het werk, korting bij aankoop eigen producten

2.4

00

Vlakbij de Brusselse Beurs be-vindt zich tussen de vele kleineeetgelegenheden ook een au-thentieke tapasbar. Bij Le Bar à Ta-pas kan je in de vooravond eventot rust komen bij een drankje eneen hapje. Wie meteen een uit-gebreid assortiment bestelt, kanook de grote honger stillen. Rondde middag heb je de mogelijkheidom voor een lunchformule te kie-zen. Voor tien euro krijg je al snelvier tapas op je bord, geselec-teerd door de chef.Onder de tapas natuurlijk klassie-kers als patatas bravas, calamares,chorizo, tortilla, paella en albon-digas (Spaanse gehaktballetjes intomatensaus), maar op de kaartstaan ook veel minder voor dehand liggende hapjes. Gefrituur-de kippenbeignets met honing,gegratineerde aubergine, gam-ba’s met gember of ‘spinazieflap-pen’: het zijn maar enkele van devele specialiteiten. In totaal kan jehier proeven van meer dan zestig

Spaanse lekkernijen. Een voorafsamengestelde combinatie vantapas is dan ook een aanradervoor iedereen die doorgaansmoeite heeft met het maken vankeuzes.Ook koude tapas, zoals gevuldedruivenbladeren en geroosterdepaprika, zijn verkrijgbaar, net alsgrotere tapas voor wie echt metveel honger zit. De tapas zijn ge-nummerd, maar een bezoek aandeze tapasbar staat ver af van eenavondje bij de Chinees. Alle hap-jes zijn huisgemaakt met Spaanseproducten. Het personeel is een-talig Frans, al geeft de kaart ookalle nodige informatie in het Ne-derlands. De bediening gaat vloten snel.

Intimiteit

In de winter ademt het tapasres-taurant door het warme licht ende knusse opstelling van de tafel-tjes veel intimiteit uit. ’s Zomers is

het dan weer behoorlijk donkeren koel binnen. De grote ramenworden opengezet en gastenkunnen plaatsnemen op het ter-ras aan de straatkant. Onwille-keurig overvalt me hier een zui-ders gevoel. Ondanks de drukkeomgeving lijkt Le Bar à Tapas in deschaduw van het gewoel te lig-gen.Er bevindt zich nog een tweedeBar à Tapas op de Waterloos-esteenweg in Elsene. Het restau-rant is daar gevestigd in een grootpand met achteraan op de eersteverdieping een verwarmd terras.Alle tapas kunnen ook mee naarhuis worden genomen. (mo)

Le Bar à Tapas (centre)Borgval 111000 Brusselwww.baratapas.be

jobat.be/lunchtime

Lunchen op z’n Spaans *****

LUNCHTIME

Page 14: Jobat 28 mei 2011

en TSO, zodat leerlingen een richting kiezen waar zezich goed in voelen.’In het algemeen zijn de Limburgers optimistisch overde toekomst van hun regio. Die heeft dan ook heel wattroeven. ‘Volgens Cushman & Wakefield is Limburg debeste logistieke subregio in Europa’, zegt Johann Leten,gedelegeerd bestuurder Voka-Kamer van KoophandelLimburg. ‘We moeten die functie verder promoten,bedrijven aantrekken, nieuwe bedrijventerreinen ont-wikkelen en het Albertkanaal verder uitbouwen. Naastnieuwe sectoren zoals lifesciences en cleantech mogenwe oudere sectoren zoals de bouw, automotive, dezorg en de voedingssector niet overboord gooien. Enlos van de normale groei moeten we blijven diversi-fiëren door buitenlandse bedrijven aan te trekken.’‘Niet alleen hebben we nog voldoende ruimte om teondernemen en een ideale ligging in de EU-regio, Lim-burg heeft ook een heel sterk kmo-weefsel’, zegt JoëlStockmans. Meer dan 95 procent van de Limburgseondernemingen zijn kmo’s, en samen zijn ze goed voor45 procent van de totale werkgelegenheid. Ook hetLimburggevoel speelt een belangrijke rol. De sterkeverbondenheid en samenwerking tussen de socialepartners en werkgevers biedt een breed sociaaleco-nomisch draagvlak. Kijk naar het Limburgplan, waar-mee we erin geslaagd zijn na de herstructurering vanFord Genk opnieuw een groei te creëren.’‘Elke uitdaging is een kans’, zegt Mathieu Verjans. ‘Destijgende zorgvraag geeft kansen op werk voor hoog-en laaggeschoolden. Een grote troef is de flexibiliteitvan onze bevolking om te switchen. Kijk maar naar de

reconversie van de mijnnijverheid. We moesten dooreen dal, maar gebruikten dat om te werken aan eenheel nieuwe jobomgeving.’Johann Leten wijst eveneens op de veerkracht van deregio: ‘Tot 2008 waren we de slechtst draaiende regioqua werkloosheid, maar toen staken we Antwerpenvoorbij. We hebben bedrijven gecreëerd en fel ingezetop internationale ondernemingen. Onze enige grond-stof is echter talent. We moeten dus investeren in on-derwijs en kennisinfrastructuur om mensen op te lei-den, maar ook onze enige arbeidsreserve - een relatiefklein aantal 50-plussers - terug activeren om onze eco-nomische groei te kunnen voeden.’

En in Antwerpen?

Ook in Antwerpen trekt de economie aan, al is datminder sterk dan in andere provincies. In de provincieAntwerpen waren er eind april van dit jaar 65.656werkzoekenden, amper 3,5 procent minder dan inapril 2010, toen er 68.045 werklozen waren. De stadAntwerpen telt het grootst aantal werkzoekenden,43.227, gevolgd door Turnhout met 12.964 en Meche-len met 9.465.‘Tijdens de laatste crisisperiode zijn heel wat jobs ver-loren gegaan in de Kempen, een regio met een sterketraditionele industrie’ zegt Joeri Hens, algemeen se-cretaris ABVV Mechelen-Kempen. ‘Bestaande indus-trie moeten we dus hier houden en nieuwe bedrijvenverankeren door in te zetten op innovatie, ontwikke-ling en opleiding, onder meer via VITO en onder ande-re nucleaire onderzoekscentra. Om verder te groeienmoet ook de mobiliteit verbeteren. Hetzelfde verhaalgeldt voor Mechelen, een belangrijk middelpunt datnog niet ten volle ontgonnen is en heel wat arbeids-plaatsen kan opleveren, op voorwaarde van - opnieuw- een betere mobiliteit. Daarvoor moet je eerst deontsluiting van Antwerpen oplossen, en dat kan alleendoor gebiedsoverschrijdend samenwerken. Het ar-rondissement krijgt echter het minst aandacht van deVlaamse overheid, terwijl het aantrekken van innove-rende industrieën ook voor hen cruciaal is.’‘Samen met McKinsey werken we aan een studie dieeen beeld geeft van de regio in 2020, om daar een toe-

Eind april 2011 waren er volgens de VDAB inVlaanderen 187.827 niet-werkende werkzoe-kenden, dat is 6,41 procent van de beroepsbe-volking. In de provincie Limburg waren er

26.744 werkzoekenden, tegenover 30.136 een jaardaarvoor, een verschil van 11,3 procent. Hasselt telt20.363 werkzoekenden, Tongeren 6.381.De crisis heeft in Limburg hard toegeslagen, zegt voor-zitter Bart Henckaerts van ABVV Limburg. ‘We zijn erbovenop aan het geraken, maar voelen de gevolgen:wie nu één à twee jaar werkloos is, geraakt niet zo ge-makkelijk weer aan de slag. Tegelijk duiken er wel weerknelpuntberoepen op.’Joël Stockmans, directeur Unizo-Limburg: ‘Er is nog al-tijd een braindrain naar het centrum van het land. Maarliefst 81 procent van de Limburgse kmo’s vindt dat demoeilijke zoektocht naar werknemers de uitbreidingvan hun onderneming afremt. Een andere uitdaging isde nood aan snelle, eenvoudige en rechtszekere (ver-gunnings)procedures. Ondernemers worden nog tevaak geremd in hun groei door een overheid die nietgenoeg ondernemersminded is.’Om de diensteneconomie in Limburg sterker te onwik-kelen, pleit Bart Henckaerts voor blijvende investerin-gen in initiatieven zoals het kenniscentrum van de uni-versiteit van Hasselt, het wetenschapspark en dienstenaan bedrijven, en het stimuleren van innovatie bij de be-staande industrie.

Talent als grondstof

Maar dat is nog niet de grootste uitdaging, zegt Lim-burgs ACV-voorzitter Mathieu Verjans. ‘Die ligt in hetbevorderen van de participatie van Limburgers aan desamenleving. Er moet een echt beleid komen voor debestrijding van de armoede, met aandacht voor toe-gang tot werk, tot zorg en tot betaalbaar wonen. Ookmensen van niet-Belgische afkomst moeten kunnen le-ren en werken. Zeker de jongeren, of we riskeren eenverloren generatie. Werkgevers moeten voor henopenstaan, hun verantwoordelijkheid nemen en oplei-ding en begeleiding voorzien. In het onderwijs moetenwe werken aan de doorstroom van ASO en TSO naarhoger onderwijs, en aan een herwaardering van BSO

Hoewel Limburg zwaar werd getroffen door de crisis, daalde de

werkloosheid er op een jaar tijd met meer dan 10 procent. In Antwerpen

was dat amper 3,5 procent. ‘In de stad leven 5.500 jongeren zonder job’,

zegt Ilse Dielen van het ACV. ‘We moeten op alle fronten samenwerken

om dat tij te keren.’

REGIO: ANTWERPEN EN LIMBURG

‘Vooral de Antwerpse randprofiteert van de economischetroeven van de stad. De stadzelf kent de grootste armoede-cijfers van Vlaanderen’

Ilse Dielen,ACV Antwerpen

Tekst: Barbara Vandenbussche

Het Limburggevoelen de Antwerpse

paradox

Page 15: Jobat 28 mei 2011

1415

komstvisie voor het bedrijfsleven uit te distilleren’,vertelt Luc Luwel, directeur-generaal van Voka-Ka-mer van Koophandel Antwerpen-Waasland. ‘Be-langrijke pijlers zijn de haven, grote industriële be-drijven zoals de chemie en petrochemie, en de dia-mantsector. Maar om onze troef als metropool tenvolle te kunnen uitspelen, moeten we ook werkenaan ondernemerschap. En aan knelpunten zoals debereikbaarheid. Met de beslissing om voor een tun-nel te kiezen in plaats van de Lange Wapper kunnenwe leven, maar dan moet de uitvoering er wel ko-men binnen een redelijke termijn.’‘Gezien het feit dat Antwerpen een economischemastodont is die welvaart creëert voor de regio envoor Vlaanderen en België, moeten we alles doenom onze positie te behouden’, vindt Dirk Schoe-ters, algemeen secretaris ABVV Antwerpen. ‘Doorde uitbouw van de Antwerpse regio als duurzaamlogistiek centrum voor Europa, met multimodaleverkeersstromen, waarvoor dringend werk moetgemaakt worden van infrastructuurwerken zoalsde volledige en snelle uitvoering van het master-plan alsook de IJzeren Rijnverbinding. Daarnaastmoeten we inzetten op groei met stevige werkge-legenheidseffecten: in de eerste plaats het behou-den van een sterke industriële bedrijvigheid, maarook door in te zetten op innovatie, het aantrekkenvan internationale headquarters ... Maar er zijn ookstructurele problemen, zoals de grote jongeren-werkloosheid met een overver tegenwoordigingvan allochtone jongeren en het gebrek aan tewerk-stellingskansen voor oudere werkzoekenden. Hetgebrek aan kinderopvang fnuikt de kansen van heelwat alleenstaande ouders. We mogen zeker geenmensen aan hun lot overlaten.’‘Groot-Antwerpen kampt met een enorme para-dox op sociaaleconomisch vlak’, zegt Ilse Dielen,ACV-verbondsecretaris Antwerpen. ‘Er is een on-gelooflijk economisch potentieel, en wordt er heelveel economische meerwaarde gecreërd, maar dat

komt op een heel onevenwichtige manier terug bijde Antwerpenaren. Vooral mensen uit de randprofiteren van die economie, terwijl de stad zelfmet haar enorme economische troeven de groots-te armoedecijfers van Vlaanderen kent.’Peter Aer ts, directeur UNIZO-Antwerpen-Me-chelen verwijst naar de lange wachtlijsten voor Ne-derlandse les. ‘Er is enorm veel potentieel, maarook als magazijnbediende of vorkheftruckchauf-feur heb je een basiskennis Nederlands nodig. Enwerkgevers maken nog te weinig gebruik van deindividuele beroepsopleiding (IBO). In de haven isook de mobiliteit een probleem, zegt Peter Aertsnog. ‘Daar wordt aan gewerkt, maar er blijft eendrempel: nog altijd werken er weinig allochtonen inde haven.’

5.500 werkloze jongeren

‘Het aandeel allochtone werkzoekenden is in Ant-werpen 50 procent, tegenover 24 procent inVlaanderen’, zegt Ilse Dielen. ‘Zo’n 5.500 jongerenzijn werkloos, en dat is een maatschappelijke tijd-bom. Om de lange wachtlijsten en te grote kleuter-klassen aan te pakken is geld nodig. RESOC en SERAntwerpen vroegen de Vlaamse regering dan ookmeermaals om bij de middelenverdeling ook reke-ning te houden met de arbeidsmarktsituatie, on-derwijsnoden en tekorten aan kinderopvang. Te-gelijk moeten we werken aan een betere matchingop de arbeidsmarkt. Taalkennis is uiteraard belang-rijk, maar vaak ook een drogreden om geen alloch-tonen in dienst te nemen. Maar het is ook zo datallochtone ouders niet altijd voldoende belanghechten aan onderwijs. Er zijn in Antwerpen in hetverleden heel wat fouten gemaakt, die hebben ge-leid tot fenomenen als gettovorming, concentra-tiescholen en generatiearmoede, en we zullen opalle fronten hard moeten werken om dat tij te ke-ren.’

De wiskundige Paul Erdos publiceerde meer artikelen danwelke vakgenoot dan ook. Bij zijn overlijden stond de tellerboven de 1.500. Een flinke wetenschapper heeft een paarpublicaties per werkzaam jaar op zijn naam staan. Behalvegenialiteit had de Hongaar nog een andere motor: cafeïne.Over hem werd dan ook gezegd dat hij een machine was diekoffie omzette in stellingen.Journalisten transformeren een bakje troost dan weer ininkt. Een beetje scribent schrijft namelijk een paar artikelenper week. Toegegeven, de inzichten in het doorsneenieuwsbericht zijn minder opzienbarend dan Erdos’ ver-richtingen. Maar die gebruikte er ook nog eens amfetami-nen bij. En op zijn derde levensjaar kon hij al uitrekenen hoe-veel seconden een mens leefde. Een werkvloer zonder kof-fie is een nog groter drama dan een café zonder bier. Teldaarbij op dat ik in Nederland werk, het land van de gulzig-ste koffiedrinkers ter wereld en ik kom tot de conclusie datik ook geniaal ben. Althans was betreft mijn inname.Helaas is er op kantoor een koffieoorlog uitgebroken tus-sen de rekkelijken en de preciezen. Of tussen de tevredenenen de snobs, zo u wil. Mijn kamergenoot en ik behoren totde laatste groep. Toen de zilveren capsules van Nespressoons leven binnenschoten, verknalde dat voorgoed onzetong. Omdat we thuis aan het espresso-infuus lagen, wer-den de thermosemmers bocht op kantoor ondrinkbaar.Onze vormgeefster verzekerde haar contractverlengingdoor ons een glimmend espressoapparaat cadeau te doen.Goed, één kopje kost evenveel als een kan filterkoffie maarde declaratiebonnetjes verdwenen geruisloos in de bureau-cratiemolen.Een paar maanden na de komst van het blinkende monstermoesten we ons zelfstandig gebouw afstaan om met andereafdelingen samen te gaan zitten. Ons koffiekransje werdbruut verbroken. Op kamer mochten we niet langer water-kokers en dergelijke hebben. Reden? Brandgevaar. Veilig-heid is het panacee om iedere werkplek te ontdoen van alleswat het leven aangenaam maakt. Planten verspreiden schim-mels, tapijten zijn slecht voor de luchtwegen, radio’s elek-trocuteren je, aquaria pompen legionella rond en al de restvliegt spontaan in de fik of blokkeert de vluchtwegen. Hoewe ooit levend ons huis uitkomen; het is een godswonder.Een week hebben we het volgehouden op de automatenkof-fie. Het smaakte alsof het onderhoudspersoneel een foutjehad gemaakt bij het vervangen van de printercartridges.Dan nog liever het risico op derdegraadsbrandwondendoor ontploffende huisraad. Het apparaat werd weer aan-gesloten. Het werd ons duidelijk gemaakt dat dat toch echtniet de bedoeling was. Even overwogen we het ding te ver-stoppen. Maar dat was beneden ons waardigheid. De vijandging over op een economische boycot: de capsules werdenniet langer vergoed. We hielden de eer aan onszelf en trok-ken onze portefeuille.Toen ging de kwestie naar de Verenigde Naties. Het onder-werp ‘brandgevaarlijke apparaten’ staat nu op de agenda vande personeelsraad. Vanachter de linies houd ik u op dehoogte.

COLUMN

J O B AT. B E / C O L U M N

Koffieoorlog

Thomas Blondeau werkt voor het Leids Universitair weekblad

Mare. Vorig jaar verscheen zijn tweede roman Donderhart. Om

de beurt schrijven hij en Ruth Lasters de werkweek van zich af.

De haven blijft een belangrijke pijler voor detoekomst van het Antwerpse bedrijfsleven. Wil

de regio groeien, moet er ook aan debereikbaarheid gewerkt worden.

Vind jouw job in Regio Antwerpen & Limburg vanaf blz. 18

Page 16: Jobat 28 mei 2011

stedenbouwkundige (niveau A - voltijds - statutair)

Jouw functie I Je verleent advies aan de inwoners van onze gemeente en het college van burgemeester en schepenen.

Je zorgt dat iedereen op een vlotte manier kan voldoen aan de wettelijke en gemeentelijke bepalingen rond ruimtelijke

ordening en stedenbouw. Je onderhandelt met externe partijen en onderhoudt je netwerk. Je werkt beleidsvoorbereidend.

Jouw profiel I Je bent diplomatisch en kunt vlot omgaan met mensen met diverse belangen. Je hebt een master diploma.

Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B of dit behalen tijdens je proefperiode. Je bent bereid om je masterdiploma

stedenbouw te behalen. Je bent Belg.

Ons aanbod I Een job met glijdende werkuren en in de toekomst is ook telewerk mogelijk. Een afwisselende taakinhoud

met diverse contacten en autonomie. We bieden een brutostartloon van 33 780,10 euro per jaar, extralegale voordelen zoals

maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering, een aantrekkelijke vakantieregeling en heel wat opleidingsmogelijkheden.

De gemeente Oostrozebeke regelt en betaalt je opleiding tot master in de stedenbouw. Relevante ervaring wordt

gehonoreerd. We leggen een wervingsreserve aan van 3 jaar.

Interesse? Zorg dan dat Search & Selection ten laatste op 16 juni 2011 in het bezit is van je sollicitatiebrief, uitgebreid cv en een kopie van je diploma. Je mailt je kandidatuur naar [email protected] of je stuurt je kandidatuur per post aan Search & Selection, Myra Vandekerckhove, K. Albertlaan 79, 9000 Gent. Hou alvast 2 juli 2011 vanaf 9 uur vrij voor de schriftelijke proef.Meer info? De functiebeschrijving en bijkomende informatie vind je op www.oostrozebeke.be of via Myra Vandekerckhove, K. Albertlaan 79, 9000 Gent, tel. 09 243 40 80, e-mail: [email protected].

Laatstejaarsstudent I Je wordt tot de selectieprocedure toegelaten als je met je kandidatuur een studiebewijs voorlegt en een verklaring dat je binnen een termijn van drie maanden zal deelnemen aan de eindexamens voor het behalen van je diploma.

Oostrozebeke is een aangename

gemeente om te wonen, te werken,

te ondernemen en te winkelen. Er is

een dynamisch verenigingsleven.

Oostrozebeke staat voor heel wat uit-

dagingen naar de toekomst toe. Om

die uitdagingen aan te gaan, zijn we

op zoek naar een enthousiaste (m/v):

Je functie: je begeleidt werken aan de gebouwen van de Vlaamse overheid. Het kan zowel gaan om nieuwbouwactiviteiten, renovatie en vernieuwing als inrichtingswerken. Het gebouwenarsenaal van de Vlaamse overheid vertoont een grote verscheidenheid gaande van kantoorgebouwen, musea, milieucentra, etc. Je staat in voor de klantenbevragingen omtrent deze projecten, je maakt ontwerpen, stelt een raming en bestek op. Vervolgens werk je ook een planning uit en sta je in voor de projectcoördinatie. Je hebt een gevarieerd takenpakket waarbij je vaak verplaatsingen op het terrein in gans Vlaanderen zal maken.

Je profiel: je behaalde een diploma van industrieel ingenieur (bij voorkeur bouwkunde), architect, burgerlijk ingenieur (bij voorkeur bouwkunde) of burgerlijk ingenieur-architect.Relevante werkervaring is een pluspunt maar geen must. Je communiceert vlot. Kennis van projectwerking is een troef.

Ons aanbod: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Stuur vóór 19 juni 2011 het standaard-cv ingevuld per mail naar [email protected] of per post naar Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Kathy Tas,Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief de functietitel. Je vindt het standaard-cv, de functiebeschrijving en

het selectiereglement op www.jobpunt.be. Indien je geen toegang hebt tot het internet, kan je deze documenten opvragen op het nummer 02 553 01 08.

Het Agentschap voor Facilitair Management ondersteunt de Vlaamse overheidsdiensten met facilitaire dienstverlening,zodat ze op een kwalitatieve, effectieve en zuinige manier kunnen werken. De afdeling Studie & Advies speelt een centrale rol in het opmaken van alle contracten en bouwkundige en technische projecten. Voor het team Studie & Coördinatie Bouwprojecten zijn we op zoek naar een (m/v)

www.jobpunt.be

projectleider

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen.Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Agentschap voor Facilitair Management

Werken in je eigen regio?

zaterdag 4 juni Oost-Vlaanderen zaterdag 11 juni West-Vlaanderen

Lees er alles over in de Jobat regiodossiersen vind meteen ook

de job van je leven dicht bij huis!

Adverteren in deze regiodossiers?

Bel Jobat op 02/467.20.66 of mail [email protected] en vraag naar de speciale voorwaarden. Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Page 17: Jobat 28 mei 2011

Stad Gent stelt 5 000 mensen tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening. Maak ook jij binnenkort deel uit van dit team?

www.gent.be/solliciterenGent gaat voluit voor gelijke kansen! Wij selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten ongeacht leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, nationaliteit, enz.

zoveel talent

� Dienst Rekrutering en SelectieAdministratief Centrum Portus Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent

� 09 266 75 60� [email protected]

directeur - onderhoud gebouwen m/v

statutair – Dienst Onderhoud Gebouwen – Departement Facility Management

Jouw functie: je staat aan het hoofd van de Dienst Onderhoud Gebouwen, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van stadsgebouwen en de bijhorende installaties. De dienst bestaat uit 190 medewerkers, verdeeld over de Afdelingen Technieken, Bouw, Veiligheid en Planning & Administratie. Je organiseert en volgt de werking van je dienst op, zowel op inhoudelijk, methodisch, organisatorisch als fi nancieel vlak. Daarbij stuur je de dienst van een overwegend curatieve werking naar een meer preventieve aanpak. Je geeft leiding aan je medewerkers, coacht en motiveert hen volgens de principes van het personeelsbeleid van Stad Gent.

Voorwaarden:

• masterdiploma

• vier jaar relevante werkervaring

ruimtelijk planner m/v

statutair – Dienst Stedenbouw & Ruimtelijke Planning – Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit & Openbaar Domein

Jouw functie: je werkt mee aan het ruimtelijk management van de Stad Gent. Naargelang de afdeling waar je aan de slag gaat, Vergunningen of Ruimtelijke Planning, werk je stedenbouwkundige projecten uit en/of analyseer je en bereid je de beoordeling van stedenbouwkundige aanvragen voor. Je communiceert over stedenbouwkundige aangelegenheden of aanvragen aan de burger en aan bijzondere beroepsgroepen. Je neemt ook deel aan hoorzittingen, stuur- en werkgroepen en adviesorganen. Hierbij behartig je steeds de belangen van Stad Gent. Daarnaast geef je leiding aan jouw medewerkers, coacht en motiveert hen volgens de principes van het personeelsbeleid van Stad Gent.

Voorwaarden:

• masterdiploma

• diploma voor ruimtelijk planner conform het ministerieel besluit van 4 juni 2009

afdelingshoofd – fi nanciën m/v

statutair – diverse diensten

Jouw functie: je leidt een Afdeling Financiën en fungeert als expert inzake jouw werkveld. Dit houdt o.m. in dat je een fi nancieel beleid en een strategisch plan van aanpak uitwerkt, dit opvolgt en bijstuurt waar nodig. Je beheert een geïntegreerd fi nancieel meerjarenplan en budget. Naast het uitvoeren van generieke taken inzake fi nanciën sta je in voor het ontwerpen, mee realiseren en bewaken van dienstspecifi eke en -overschrijdende fi nanciële processen. Je rapporteert en genereert managementinformatie inzake fi nanciën. Momenteel is hiervoor een vacature bij de Dienst FM-Ondersteuning van het Departement Facility Management.

Voorwaarden:

• masterdiploma

• twee jaar relevante werkervaring

Ons aanbod: • een job in Gent met glijdende werkuren• afwisselende functie-inhoud, diverse contacten en autonomie• voor ruimtelijk planner: brutostartloon van 2 815,01 euro per

maand• voor afdelingshoofd - fi nanciën: brutostartloon van 3 388,32

euro per maand• voor directeur onderhoud gebouwen: brutostartloon van

3 658,87 euro per maand• eventueel meerekenen van relevante anciënniteit• extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en hospitalisatie-

verzekering• aantrekkelijke vakantieregeling en heel wat opleidings mogelijk-

heden• gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of fi ets-

vergoeding

Interesse? • surf naar www.gent.be/solliciteren en lees alle informatie over

de functies, voorwaarden en selectieprocedures• solliciteer online• ten laatste op 14 juni 2011

Page 18: Jobat 28 mei 2011

Een nieuwe professionele uitdaging?Die vindt u zeker in uw regio!

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

In uw regio zijn er op dit moment heel wat professionele uitdagingen.De tijd die vrijkomt door minder lang te pendelen, komt uw gezin, uwvrienden en zelfs uw hobby’s ten goede. U vermijdt ook elke dag heelwat stress in het verkeer.Kortom: een uitdagende job in uw regio is de kortste weg naarprofessioneel geluk.

Vandaag : jobs in regio Antwerpen & Limburg.

LIMBURG

ANTWERPEN

Page 19: Jobat 28 mei 2011

Ik ben Anne... en ik ben er. Waar dan, vraagt u? Wel, waar ik wilde zijn: in mijn huidige job bij Securex. Elke dag krijg ik de kans om te doen waar ik goed in ben én wat ik graag doe. Daarbij hou ik tijd over voor mijn privé-leven. Ik ben er, voor mijn klanten... en voor mezelf. Net zoals zoveel andere Securex-collega’s. En u, bent u er ook?

Securex ondersteunt klanten in het hele land bij de optimalisering van hun human capital. Met resultaat. Maar ook als werkgever geloven we in ons motto ‘human capital matters’. Daarom investeren we volop in de ontwikkeling en het welzijn van onze eigen mensen.

Bij Securex maakt u deel uit van een veilige en gezonde werkplek die respect toont voor wat u belangrijk vindt, ook buiten het werk. Dat alles in een Belgische groep die garant staat voor een stabiele, informele en integere professionele omgeving.

Voor diverse kantoren zoeken we momenteel (m/v):

Software Engineer - Leuven

Business Development Manager - Drongen

Preventie Ingenieur Niveau 1 - Brussel

Preventie Adviseur Niveau 2 - Antwerpen Operations Manager Ziekenfonds / Sociale Dienst - Brussel, Gent

Klantenbeheerder Ziekenfonds / Klantenbeheer - Brussel

Klantenbeheerder Kinderbijslagfonds - Brussel

Business Analyst - Drongen

Interesse? Solliciteer meteen online op www.ikbener.beBezoek ons op

Anne, Client Advisor

Erkend bureau - V

G.513/B

- Lid Federgon

De groep Lintor-Verbinnen, een familiebedrijf met participatie van Gimv en gevestigd te Olen, is de

voornaamste verwerker van kip in de Belgische markt. De groep bestaat uit een slachthuis Lintor, een

verwerkingseenheid van een groot assortiment van verse kipproducten Verbinnen en een verwerkingseenheid

van slachtafval tot dierenvoeding Verlirend. Het bedrijf is meer dan 50 jaar actief en is uitgegroeid tot

trendsetter in zijn sector. Uitgerust met de meest moderne productieapparatuur en gedreven door kwaliteit en

klantgerichtheid, heeft men een sterke marktpositie uitgebouwd. Vanuit de strategie van duurzame groei en

verdere professionalisering heeft men besloten om onderstaande key functie in te vullen (m/v):

Sodeva Consulting & Development I H.R., Audit & Advice Zemstbaan 24 I 2800 Mechelen I Tel. 015 42 16 55 I Fax 015 42 21 52 I [email protected] I www.sodevaconsulting.com

SHE MANAGERFunctie: Binnen deze nieuw gecreëerde functie word je verantwoordelijk voor het uitbouwen van een integraal beleid met betrekking tot gezondheid, veiligheid en milieu.

Je bent hiervoor dan ook het centraal aanspreekpunt met een motiverende en coachende rol op alle niveaus in het bedrijf. Je volgt de wetgevingen op en waakt over de

toepassing ervan. Je evalueert arbeidsomstandigheden, analyseert arbeidsongevallen en stelt, in overleg met de afdelingen, optimale oplossingen voor. Verder sta je in

voor de actieve communicatie t.a.v. overheidsinstanties en de omgeving.

Profi el: We kijken uit naar personen met een niveau Industrieel Ingenieur of Bachelor die een opleiding Preventieadviseur niveau 2 en Milieucoördinator niveau B hebben

gevolgd. Je hebt minimum 5 jaar relevante ervaring in een productieomgeving. Vertrouwd zijn met de voedingssector is een pluspunt. Als persoon ben je vooral proactief,

hands-on en bezit je een “can do” attitude. Verder ben je een resultaatgerichte teamplayer en een goede communicator. Talenkennis N-E-F.

Aanbod: We bieden jou een functie aan waarin je verantwoordelijkheid kan nemen en waarin ruimte is voor initiatieven. Je komt terecht in een groeiend bedrijf dat bekend

staat om zijn state-of-the-art productiefaciliteiten en waar professionalisme hoog in het vaandel wordt gedragen. Een variëteit aan uitdagingen en groei zijn duidelijk

aanwezig in deze functie. Uiteraard is het salarispakket competitief en conform het verantwoordelijkheidsniveau.

INTERESSE? Stuur, bij voorkeur per e-mail, je sollicitatiebrief met cv naar Sodeva Consulting & Development op

onderstaand adres. Voor bijkomende informatie kan je steeds bellen. Je kandidatuur wordt professioneel en strikt vertrouwelijk

behandeld. De selectieprocedure wordt exclusief begeleid door Sodeva Consulting & Development.

Het gemeentebestuur van Borsbeek organiseert een aanwervingsexamen voor een

• DIRECTEUR • VOOR DE GEMEENTELIJKE KUNSTSCHOOL ACADEMIA - HALFTIJDS

De eerste 2 schooljaren is het een gedeelde functie met de huidige directeur. Na de oppensioenstelling van de huidige directeur wordt de

functie voltijds.

De directeur is belast met de algemene leiding en coördinatie van de academie.De academie is een academie voor beeldende kunst waar momenteel 550 leerlingen zijn ingeschreven. De academie omvat een lagere-, middelbare-, hogere- en specialisatiegraad met 4 opties.

De aanstelling gebeurt op proef. Na een proeftijd van één jaar kan de directeur in vast verband benoemd worden.

Het examenprogramma, functiebeschrijving en aanwervingsvoor-waarden kan u opvragen op het secretariaat van het gemeentehuis 03/320.94.07 of afhalen van de website www.borsbeek.be of

www.academie-borsbeek.be.

Als u belangstelling heeft voor deze functie, schrijf dan vóór 14 juni 2011 met een uitgebreid curriculum vitae en een afschrift van alle diploma’s en/of

getuigschriften, die het bekwaamheidsbewijs vormen aan het College van burgemeester en schepenen, de Robianostraat 64, 2150 Borsbeek.

In het kader van onze groei zoeken wij een medewerker met minimum 3 jaar ervaring of een bedrijfsrevisor.

Profiel:• Passie voor audit en fiscaliteit• Dynamisch, teamgericht, verantwoordelijkheidszin en zelfstandig kunnen werken• Adviesgericht voor onze klanten

Aanbod:• Aantrekkelijke vergoeding als zelfstandige• Verdere doorgroeimogelijkheden binnen het kantoor

Bij interesse uw c.v. richten aan:VCLJ BEDRIJFSREVISOREN, t.a.v. Ronny Joos of

Jean-Paul Loots Leopoldstraat 37, 2000 AntwerpenE-mail: [email protected]

Discretie gewaarborgd

inJobs ANTWERPEN & LIMBURG 319

Page 20: Jobat 28 mei 2011

www.dip.be

Janssen-Fritsen nvmaakt deel uit van een

internationale groep dieal 60 jaar gespecialiseerd

is in het ontwikkelen,leveren en plaatsen vansport- en turntoestellen.

De wedstrijdturntoestellengenieten wereldfaam en

worden veelvuldig gebruikttijdens Olympische Spelenen WK’s. Als fabrikant van

sport- en turntoestellen genietJanssen-Fritsen bovendien

een uitstekende reputatie alsaannemer voor de inrichting

van sporthallen en turnzalen.Janssen-Fritsen levert bovendien

een ruim gamma aan sport- enspelmaterialen aan scholen,

gemeentes en sportclubs.

Momenteel zoektJanssen-Fritsen een (m/v):

Geïnteresseerde kandidatenreageren bij voorkeurvia onze website www.dip.beof sturen hun cv [email protected] attentie vanGeert Messens.

Voor bijkomende vragen

kan je terecht op 03 220 28 00.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B,

B-AA04.059, W.RS.191 - Lid van Federgon.

A Glasford International Partner (www.glasford.com)

Account ManagerJe bent verantwoordelijk voor de verkoop van sportmaterialen en -projecten in jouw regio:

Oost- en West-Vlaanderen en Brussel. Je volgt de klantenbehoeften op, weet tijdig nieuwe

opportuniteiten te detecteren en er gepast op in te spelen. Door een actief adviserende rol op

te nemen verschaf je je klanten informatie over de producten van Janssen-Fritsen. Tevens

ondersteun je ze met betrekking tot het plaatsen van nieuwe sporttechnische installaties of rond

het moderniseren van bestaande installaties. Zo bouw je langetermijnrelaties uit met bestaande

klanten: gemeentelijke sportdiensten, scholen, sportclubs, architecten en aannemers. Op basis

van je intensieve netwerking identificeer je tevens nieuwe klanten en prospecteer je om proactief

hun behoeften te definiëren. Op regelmatige basis rapporteer je jouw klantenbezoeken.

Je rapporteert aan de bedrijfsleider.

We richten ons op ondernemende kandidaten die naast een hogere opleiding kunnen terugblikken

op minstens 3 jaar ervaring in een verkoopfunctie. Een affiniteit met de sport-, bouw- of

onderwijssector is een pluspunt. Technisch inzicht vormt een bijkomend voordeel. Je beschikt

over een proactieve commerciële aanpak, kan goed onderhandelen en langetermijnrelaties

uitbouwen. Je beheerst het Frans vooral op mondeling vlak. De klantenbezoeken in je regio

weet je bovendien ook efficiënt in te plannen. Met jouw zin voor initiatief, autonome

ingesteldheid, resultaatgerichtheid en maturiteit weet je de commerciële objectieven te bereiken.

Onze klant biedt je naast een succesvolle en dynamische werkomgeving ook de mogelijkheid tot

verdere ontplooiing in een boeiende en sportieve sector. Uiteraard wordt jouw inzet beloond met

een competitief remuneratiepakket met wagen en extralegale voordelen. Wil je meer weten over

Janssen-Fritsen, neem dan eens een kijkje op de website www.janssen-fritsen.be.

Het Instituut voor Tropische Geneeskundeis een van de belangrijkste instellingen ter wereld voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde en de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het ITG werkt voor haar missie wereldwijd samen met vele wetenschappelijke instellingen, overheden en organisaties.

Het ITG is op zoek naar (m/v)

Financieel /Administratief Medewerker - ProjectenbeheerOpdracht: • U werkt in een team van 5 medewerkers en voert de volgende taken uit: dagelijks opvolgen

van budgetten, regelgeving en voorbereiden van financiële afrekeningen en audits voor projecten van het DGD.

Profiel:• Bachelor diploma in administratieve en/of financiële richting. U puzzelt graag met cijfers

en kunt min. 3 jaar bruikbare ervaring voorleggen. • U schrijft en spreekt vlot Ndl, Fr en Eng. • U beheerst de meest courante computerprogramma's.

Wij bieden een voltijdse functie met een vervangingscontract van 10 maanden.

Administratief Medewerker - Personeelsdienst/StudentendienstOpdracht: • U werkt afwisselend in het team van de Personeelsdienst of Studentendienst. U staat

op beide diensten in voor: budgetbeheer, administratie, databeheer van personeels- en studentengegevens en dienstverlening.

Profiel:• Bachelor diploma of gelijkwaardig. U werkt graag met cijfers en data. • U beheerst MSOffice (vooral Access) en diverse internettoepassingen.• U schrijft en spreekt vlot Ndl, Fr en Eng, bent communicatief en collegiaal.

Wij bieden een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur.

Voor beide functies kunt u solliciteren tot 31 mei 2011.

Het uitgebreide vacaturebericht vindt u op onze website www.itg.be/vacatures.

Instituut voor Tropische Geneeskunde, Nationalestraat 155, 2000 Antwerpen

Tel: +32 (3) 247 07 05Fax: +32 (3) 247 62 23

E-mail: [email protected]

Fabrikant en groothandel van bevestigings-materialen, elektrische en pneumatische machines, boor- en slijpgereedschappen, diamantschijven, -boren en machines, nagels en nieten, handgereedschappen.

Rechtstreekse verkoop aan de installateurs in de bouw, industrie en aanverwanten.

Om tegemoet te komen aan het succes van onze producten, zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding (m/v)

VertegenwoordigersVoor de regio’s Waregem-Tielt-Eeklo, Kempen-Antwerpen,

Leuven-Aarschot-Diest, Limburg

Functie: u staat in voor het verkopen en promoten van onze producten bij een bestaand en potentieel cliënteel in uw streek; u hebt veelvuldige contacten met uw klanten en u bouwt een vertrouwensrelatie met hen op; u staat in voor de opvolging van en service en technisch advies aan uw klanten.

Kwalificaties: u bent dynamisch en wilt wat bereiken in de verkoop; u hebt reëel verkooptalent en gevoel voor techniek door opleiding of ervaring; u bent ondernemend en u beschikt over uitstekende contactvaardigheden; u kunt zelfstandig werken;

u hebt een scherp gevoel voor resultaten.

Wij bieden: geen 9-to-5-job, een stabiele job; een degelijke opleiding en verdere begeleiding; een rijke, gevarieerde opdracht; vast salaris, commissie en bonus;

maaltijdcheques; firmawagen; onkostenvergoedingen; extralegale voordelen.

Interesse? Stuur of fax dan uw sollicitatie en cv naar Uni-Fix Belgium, t.a.v. de personeelsdienst, Henri-Joseph Genessestraat 11, 1070 Brussel (Anderlecht). Fax: 02 481 07 61. E-mail: [email protected]. Tel.: 02 481 07 68.

Opgericht in 1883

Groothandel in verven en decoratieZoekt voor onmiddellijke indiensttreding in ons Sikkens Service Center te Merelbeke een:

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE (m/v)Taakomschrijving :Na een grondige producttraining wordt u verantwoordelijk voor uw sector.U zal onze talrijke klanten en prospecten op een systematische wijze opvolgen.Gesteund door onze interne diensten, bouwt u via een onberispelijke klantenservice mee aan de constante groei binnen uw sector.Profiel:U bent de geschikte kandidaat indien U:- een opleidingsniveau A6/A1 heeft of evenwaardig door ervaring- een dynamisch en communicatief persoon bent- ambitie heeft om een eigen klantensector te beheren en verder uit te bouwen- woonachtig bent in de regio Oost-VlaanderenWij bieden voor deze functie:- een uitdagende en afwisselende job, in een toekomstgericht familiaal bedrijf- de mogelijkheid om in een professionele omgeving te werken- een competitief loon- een firmawagenInteresse ?Stuur dan uw kandidatuur met bijhorend CV en recente pasfoto naar onderstaand adres t.a.v. Jean-Marie Laemont..

LONGERSTAEY NVAmbachtsweg 2 - 9820 Merelbeke

Tel. 09/252.49.99 - E-mail: [email protected]

Page 21: Jobat 28 mei 2011

Rode Kruis-Vlaanderen werft aan voor de Hoofdzetel in Mechelen een (m/v)

Management Assistant• Je werkt nauw samen met de HR-Directeur en verleent administratieve en

organisatorische ondersteuning. • Je beheert op pro-actieve wijze de agenda/planning van de HR-Directeur

en legt de nodige contacten.• Je treft de nodige voorbereidingen voor vergaderingen en notuleert.• Je vervult een belangrijke ondersteunende rol in het wervings- en selectieproces. • In opdracht van je leidinggevende schrijf je infonota’s en beheer je de personeelsmaterie

op intranet.

Jouw profi el:• Je beschikt minimaal over een bachelordiploma en hebt bij voorkeur enkele jaren

ervaring in een management assistant functie.• Je bent een administratieve duizendpoot. MS Offi ce kent voor jou geen geheimen.

Ons aanbod:• Een veelzijdige en afwisselende job in een uitdagende omgeving.

• Aantrekkelijk salaris, groepsverzekering en andere aanvullende voorwaarden. (gelegen in de nabijheid van het station van Mechelen, gratis treinabonnement)

• Voltijds contract van onbepaalde duur (80% is bespreekbaar).

Efficiënt met een hart

Interesse? Surf naar www.jobs.rodekruis.be en solliciteer online. Bij vragen kan u contact opnemen met Katrijn Piedfort

tel: 015/ 44.34.72

Durf te kiezen voor die dingen die jij belangrijk vindt... ... en ga voor een job die je beroert.

Voor het volledige overzicht check onze vacaturesite op www.jobs.rodekruis.be

Mensen helpen, dat zit de medewerkers van Rode Kruis-Vlaanderen in het bloed. Daarvoor rekenen we op heel wat helpende handen: samen met onze 14.000 vrijwilligers zetten 1.280 personeelsleden zich in voor anderen. Om ons HR-team te versterken zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die mee willen instaan voor de uitbouw van een professioneel en effi ciënt HR-departement.

Breng leven in je werk.

Dorien zat met een commerciële kriebel.En vond bij KBC de job van haar leven!

Waarom Dorien koos voor KBC…“Ik heb Hotelmanagement gestudeerd, een job in de banksector lijkt dus geen evidente stap. Maar aangezien elke starterbij KBC een zeer uitgebreide opleiding krijgt, raakte ik al snel in de bancaire materie ingewerkt. Nu werk ik als commercieeladviseur in een Brussels kantoor. De werksfeer is er prima, en dat straalt ook af op onze klanten. Velen van hen maken tijdvoor een spontane babbel. Die warmte, dat is typisch KBC.

En de toekomst? Ik ben nog maar 25 en wil niet tot aan het einde van mijn carrière op dezelfde stoel zitten. Gelukkig biedt KBCalle kansen om via tal van opleidingen je kennis te verruimen en zo te evolueren naar nieuwe functies. Het feit dat KBC in 2011opnieuw werd bekroond met een Award for Lifelong Learning bewijst toch dat er stevig wordt geïnvesteerd in onze talenten.“

Ook zin in een commercieel avontuur bij één van de Beste Werkgevers van België?Dan is een job als commercieel adviseur in het KBC-bankkantorennet iets voor jou! Je werkt uiteraard met cijfers maar ook, en vooral,met mensen. Als commercieel adviseur ben jij hét aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon voor de aan jou toegewezen cliëntenbinnen je eigen vakgebied (Beleggingen, Kredieten, Verzekeringen, ...). Je staat er, met professioneel advies, in klare taal. Mensentaal.Je bouwt een langetermijnrelatie op met je cliënten en speelt in op hun financiële behoeften. Elke dag opnieuw geef je het bestevan jezelf om je verkoopsdoelstellingen te halen en proactief te werken. Je werkt in je eigen streek, met een flexibel werkschema.

Overtuigd?Heb je commerciële feeling en ben je net als Dorien overtuigd om er tegenaan te gaan? Surf dan snelnaar www.9tolife.be. Daar vind je de vacature ‘commercieel adviseur voor het KBC-bankkantorennet’en kun je meteen solliciteren!

Ontdek deze job opwww.9tolife.be

Opgericht in 1883

Groothandel in verven en decoratieZoekt voor onmiddellijke indiensttreding in ons Sikkens Service Center te Turnhout een:

COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE (m/v)

Taakomschrijving :Na een grondige producttraining wordt u verantwoordelijk voor uw sector.U zal onze talrijke klanten en prospecten op een systematische wijze opvolgen.Gesteund door onze interne diensten, bouwt u via een onberispelijke klantenservice mee aan de constante groei binnen uw sector.Profiel:U bent de geschikte kandidaat indien U:- een opleidingsniveau A6/A1 heeft of evenwaardig door ervaring- een dynamisch en communicatief persoon bent- ambitie heeft om een eigen klantensector te beheren en verder uit te bouwen- woonachtig bent in de regio KempenWij bieden voor deze functie:- een uitdagende en afwisselende job, in een toekomstgericht familiaal bedrijf- de mogelijkheid om in een professionele omgeving te werken- een competitief loonInteresse ?Stuur dan uw kandidatuur met bijhorend CV en recente pasfoto naar onderstaand adres t.a.v. Melissa Doms.

LONGERSTAEY NVMerksemsebaan 300 – 2110 Wijnegem

Tel. 03/324 78 50 - E-mail : [email protected]

inJobs ANTWERPEN & LIMBURG 321

Page 22: Jobat 28 mei 2011

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen maakt o.a. gronden beschikbaar in de vorm van concessies en verzorgt de overkoepelende communicatie en promotie van de Haven van Antwerpen. Het GHA wenst een concurrentiële positie in te nemen op de markt en wil de kwaliteit van zijn imago steeds versterken. Daarom investeren wij in de verdere professionalisering van de afdeling Marketing & Promotie. Momenteel zijn we op zoek naar mensen die met volle overtuiging en volle kracht deze uitdaging willen aangaan, als (m/v):

Marketing manager (consulent marketing en promotie)Jouw uitdaging: Je staat in voor de ondersteuning van de manager marketing en promotie, hoofd van de afdeling, op analytisch en strategisch vlak bij de uitwerking van het over koepelend marketingbeleid. Op die manier help je de naamsbekendheid, kwaliteit en imago van de Haven van Antwerpen te versterken en het markt aandeel te vergroten. Daarnaast help je mee aan markt onderzoekstudies. Je ontwikkelt gerichte marketing tools en communicatie, alsook de copywriting ervan. Je zorgt ook voor het opstarten, uitbouwen en onderhouden van relaties met interne en externe stakeholders. Daarnaast help je mee aan de verdere uitbouw van een CRM-visie en -database. Je begeleidt een team van 3 tot 5 medewerkers.Jouw profi el: Je behaalde een universitair diploma (master of lic.) in marketing of communicatie. Je hebt kennis van marketing en communicatie-strategie en -methodologie, van services marketing in een B2B-context en van markt-analyserende technieken. Je hebt ervaring met een marketing- en promotieplan, budgetopbouw en -beheer en presentatie- en onderhandelingstechnieken. Je hebt een vlotte pen, aangevuld met een grondige kennis van het Nederlands, Engels, Frans en/of Duits of Spaans. Een tweetal jaar ervaring in een soortgelijke functie is vereist.Solliciteer voor 16 juni 2011 met referentie CMP-JOB.

Coördinator eventmanagementJouw uitdaging: In overleg met de manager marketing en promotie sta je in voor de organisatie van events. Je stuurt een team van 5 tot 10 eventmedewerkers en direct & e-marketing assistenten aan. Je coördineert havenbezoeken en bestudeert de deelname aan wereldwijde beurzen en conferenties die jij beoordeelt op hun kwaliteit. Jij bent bewaker van budgetten en processen van de globale event-organisatie. Je beheert en ontwikkelt mee de CRM-database en adviseert interne en externe partners.Jouw profi el: Bovenop jouw universitair diploma (master of lic.) marketing of communicatie, heb je 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je bent vertrouwd met B2B-marketing en verschillende communicatietechnieken en -kanalen, zowel online als offl ine en een cross mediale aanpak. De wereld van internationale beurzen en conferenties is je niet onbekend, evenals de maritieme en logistieke omgeving. Je hebt een ruime ervaring in eventmanagement, presentatie- en communicatie technieken, peoplemanagement, je kent marketing en sales automation tools en de courante software. Je beheerst vlot Nederlands, Engels, Frans en/of Duits of Spaans.Solliciteer voor 16 juni 2011 met referentie CEM-JOB.

Marketing communicatie coördinatorJouw uitdaging: Samen met de marketing manager, aan wie je rapporteert, sta je in voor verschillende marketing- en communicatieprojecten van a tot z: ontwikkeling, opvolging, productie en implementatie van vernieuwende cross mediale campagnes, events (havendagen, fora, roadshows etc.) en communicatietools (brochures, websites, presentaties, advertenties). Wereldwijd organiseer je en neem je deel aan economische/diplomatieke missies. Je beheert de budgetten van de jouw toegewezen projecten. Bij de coördinatie van de verschillende projecten informeer en ondersteun je interne en externe partners. Projectmatig neem je hierbij de leiding over een team tot 5 medewerkers. Je draagt bij aan de uitbouw van de CRM-database.Jouw profi el: Bovenop jouw universitair diploma (master of lic.) marketing of communicatie, heb je 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie. De maritieme en logistieke wereld is je niet vreemd en je bent vertrouwd met B2B-marketing, communicatietech nieken en -kanalen, online & offl ine en een crossmediale aanpak. Je bent thuis in presentatie technieken, de ontwikkeling van communicatietools (brochures, websites, presentaties, newsletters), marketing en sales automation tools en courante software. Je drukt je vlot uit in het Nederlands, Engels, Frans en/of Duits of Spaans en ook schriftelijk sta je sterk. Solliciteer voor 8 juni 2011 met referentie MCC-JOB.

Direct & e-marketingassistentJouw uitdaging: Samen met de marketing communicatie coördinator ontwikkel je crossmediale direct & e-marketing campagnes en zorg je voor een krachtige online aanwezigheid. Je versterkt mee de naamsbekendheid en de kwaliteit van het imago van de Haven van Antwerpen en genereert kwalitatieve contacten, stimuleert deelnemers/bezoekers en verhoogt de klantenbinding en klantwaarde. Je beheert mee de CRM-database, bewaakt jouw operationele planning en budget. Je treedt adviserend op naar interne en externe partners.Jouw profi el: Bovenop jouw bachelordiploma of diploma HOKT marketing of communicatie (of gelijkwaardig door relevante ervaring), heb je twee jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je bent vertrouwd met B2B-marketing, communicatie technieken en -kanalen, online & offl ine en een crossmediale aanpak. Daarnaast heb je kennis van direct & e-marketing, marketing en sales automation tools, SEO/SEA, CRM-data bases en de courante software. Je bent een goede online copywriter. Je hebt een basiskennis grafi sch ontwerp en je beheerst Nederlands, Engels en Frans. Kennis Duits is een troef. Solliciteer voor 8 juni 2011 met referentie DEA-JOB.

Ons aanbod voor alle functies:Bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen kun je rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijk heden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we een aantrekkelijk loon-pakket met onder andere maal-tijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatie verzekering, fi ets-vergoeding, mobiliteits vergoeding en verzekering arbeidsongeschiktheid. Het Haven bedrijf beschikt over een strijkdienst en onze werkomgeving is rookvrij.

Interesse?Surf voor meer info naar onze vacaturewebsite www.havenvanantwerpen.be/jobs of neem contact op met onze personeelsdienst.

Gemeentelijk Havenbedrijf AntwerpenPersoneelsdienst, Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen. Tel. 03 205 22 79, 03 205 20 95 of 03 205 20 76. E-mail: [email protected]

Kom naar het jobevent op de Vlaamse Havendag op zaterdag 25 juni 2011! Van 10 tot 18 uur op ‘t Eilandje in Antwerpen.

Meer info op www.vlaamsehavendag.be

www.havenvanantwerpen.be/jobs

Page 23: Jobat 28 mei 2011

Wij bieden bewoners en cliënten alles wat noodzakelijk is om prettig te kunnen leven. Dat kan zijn op het gebied van zorg, behandeling en begeleiding, wonen en welzijn. De keuze, vragen en levenswijze zijn uitgangspunten van de zorg- en dienstverlening. Vitalis Wissehaege biedt: Verpleeghuiszorg, revalidatie/reactivering, dagbehandeling, palliatieve zorg. Woonvormen voor bewoners met extra psychiatrische begeleiding. Kleinschalige wooneenheden voor demente ouderen.Vitalis Kortonjo biedt: allerlei gemaksdiensten voor mensen die zelfstandig wonen in Kortonjo, Residentie Gennep en De Veldheer. Indien gewenst wordt er ook zorg aan huis geboden.Vitalis ‘t Lint biedt: verzorgingshuiszorg en pg-groepswonen. Bewoners kunnen gebruik maken van het voorzieningenaanbod in Vitalis Kortonjo en Vitalis Wissehaege.

Voor deze mooie locaties zijn wij op zoek naar meerdere

VERZORGENDEN28-32 uur, met uitloop meeruren tot 36 uur

De functie in het kortJe hebt een centrale rol in het realiseren van een goed leven voor de cliënt. Je draagt zorg voor de dagelijkse zorg en voor de uitvoering van het zorgleefplan. De dagelijkse samenwerking en contacten met cliënt, familie en collega’s in meerdere disciplines zijn daarbij van groot belang.

Wat mogen wij van je verwachten• je bent in het bezit van het diploma verzorgende (niveau 3);• je bent bereid diensten van 4 uur tot 8 uur te werken;• je hebt een ondernemende en lerende houding;• de Nederlandse taal levert geen problemen op en je hebt PC vaardigheden;• je bent flexibel, klantgericht en resultaatgericht in je werk.

Wij bieden• Doorgroeimogelijkheden in een dynamische en afwisselende werkomgeving, waarin

vraagsturing, gelijkwaardigheid en collegialiteit belangrijke waarden zijn en waarin de cliënt centraal staat. Plezier hebben in je werk is daarbij een van de belangrijkste factoren;

• een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar; daarna bestaat de mogelijkheid voor een contract voor onbepaalde tijd;

• aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 4½%,studiefaciliteiten en de fiscale regeling extra reiskostenvergoeding;

• arbeidsvoorwaarden conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Hetsalaris wordt vastgesteld binnen FWG 35 (niveau 3).

Interesse?Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Frans Wuisman, Manager, te bereiken via telefoonnummer 040-2933312. Schriftelijk reageren, kun je onder vermelding van het vacaturenummer, tot uiterlijk 16 juni 2011 aan mevrouw M. Schraven, locatie Wissehaege, Herman Gorterlaan 4, 5644 SX Eindhoven, of via e-mail: [email protected] informatie: www.vitalisgroep.nl

watertanden

-(fig.) sterk verlangen naar een job die je begeerlijkvoorkomt; om van te watertanden, zoals een carrièrebij Pidpa, het dynamische waterbedrijf dat zorgt voor de zuivering en distributie van drinkwater, actief is in

het rioleringsbeheer en het interactieve waterDOEcentrum Hidrodoe aanbiedt.

Pidpa zoekt een gemotiveerde (m/v):

GIS-databeheerderfunctie / bijhouden van riooldata binnen de riooldatabank en de hydraulische modellen / het beheren van GIS- en Autocad databestanden / voorbereiden en implementeren van nieuwe datastructuren binnen GIS / opvolgen van zowel interne als externe opmetingsprojecten / opmetingen / leiding geven aan een compact team / automatiseringstrajecten voorbereiden en implementeren / conversietrajecten opzetten en opvolgen.

profiel / diploma niveau bachelor in een technisch-wetenschappelijke richting of in een andere richting met ervaring in het vereiste vakgebied (GIS-databeheer, GIS-specialist) / kennis van GIS en CAD / basis IT-kennis over hardware en standaard software / elementaire kennis landmeetkunde / kennis van synoptiek / klantgericht / efficiënt projecten kunnenbeheren / sterke organisatorische capaciteiten / goed in teamverband werken.

aanbod & interesse / Naast een aantrekkelijk loon, aangevuld met maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering, kan je bij ons rekenen op een uitdagende job met reële doorgroei­mogelijk heden. Bovendien heb je bij Pidpa de kans om je werk en privéleven perfect te combineren.

PIDPA • DESGUINLEI 246 • 2018 ANTWERPEN • VIERSELSEBAAN 5 • 2280 GROBBENDONK • WWW.PIDPA.BE

Ben je geïnteresseerd, bel dan naar de dienst HR van Pidpa op nr. 03 216 89 06 of mail naar [email protected]. Wij sturen je dan de voorwaarden en het inschrijvingsformulier. Deze informatie kan je ook terugvinden op onze website www.pidpa.be. Je inschrijving met sollicitatieformulier en fotokopie van je diploma dient bij ons aan te komen uiterlijk op 15 juni 2011.

Zonder anabole steroïden, maar met des te meer creativiteit en toewijding bouwt de facto image building elke dag aan de merken van zijn klanten. Detecteren jouw ogen elke overbodige spatieruimte en weet je dat een muis geen ongedierte is? Dan ben jij misschien ons ontbrekende Adobe Package element. Je hebt een hart voor communicatie en creativiteit in de vingers. Funky kapsel, kale kop, maakt niet uit als er maar een teamspeler onder die hersenpan zit. Jouw nieuwe mac staat in een van onze drie kantoren in Antwerpen, Brussel of Gent.

Klaar om ons al dan niet okselvijvervrij te verbazen met jouw portfolio? Stuur dan snel je cv naar sollicitaties@dfi b.net w

ww

.dfi b

.net

inJobs ANTWERPEN & LIMBURG 323

Page 24: Jobat 28 mei 2011

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Jobs in ICTBen jij gebeten door de nieuwste

technologische ontwikkelingen? Kan jij

ICT-oplossingen vakkundig ontwikkelen,

implementeren en onderhouden?

Wil je aan de slag als vaste medewerker

of als freelancer?

Ontdek op volgende pagina’s de bedrijven die op zoek zijn naar gekwalifi ceerde ICT-professionals of surf naar www.jobat.be/itjobs

CCE is een groeiend en dynamisch IT-bedrijf dat sinds 1989 actief is,en ondertussen 41 medewerkers telt.

Wij implementeren bij onze klanten ons eigen ontwikkeld

ERP-pakket Lisa :

Sollicitatie met Curriculum Vitae naar:Geert Claerhout - [email protected] Ambachtstraat 18, 9860 OosterzeleT 09 362 36 93 - F 09 362 36 94

Software EngineersJob-omschrijving• Analyse, ontwikkeling en implementatie van financiële

en/of ERP-software

• Ontwikkeling van klant-specifieke toepassingen

• Implementaties bij klanten/gebruikers

• Technische en gebruikersdocumentatie

SharePoint Consultant/DeveloperJob-omschrijving• Analyse, ontwikkeling en implementatie

van SharePointtoepassingen bij klanten

• Geven van trainingssessies rond SharePoint als platform

• Schrijven en onderhouden van technische documentatie

• Aansturen van de Information Management Solutions

meetings, waar kennis wordt gedeeld met het team

Productie

Aankoop

Verkoop

Financieel

Voorraad

Wij werven aan :

3 Software Engineers 1 SharePoint Consultant/Developer

1 voor siteGalloo Menen

Meer info over deze job,surf naar www.cce.be

E-commerce

De Waal Palen (www.dewaalpalen.be) - een bedrijf actief in paalfunderingen - brengt sinds 1989 met succes het grondverdringend schroefsysteem op de Belgische markt. Het bedrijf telt een 100-tal werknemers en wist een belangrijke marktpositie te verwerven binnen zijn activiteitendomein. Jaarlijks hebben zij meer dan 600 werven in België, Nederland en Noord-Frankrijk.

Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v):

Bouwkundig ingenieurmet feeling voor commerciële contacten

FUNCTIE:

Als bouwkundig ingenieur bent u het aanspreekpunt voor klanten. De binnenkomende

offerteaanvragen worden professioneel door u behandeld en beantwoord. U gaat naar de

werven, waar u de nodige informatie vergaart. In nauwe samenwerking met de technische

binnendienst en het studiebureau werkt u de offertes uit. U volgt de lopende offertes op en

bespreekt samen met de klant de verdere details. U stelt zich adviserend op met betrekking

tot de noden van de klanten. Verder gaat u actief op zoek naar potentiële opdrachtgevers,

doet u aan actieve netwerkvorming naar zowel aannemers als bouwheren.

PROFIEL:

U bent burgerlijk of industrieel ingenieur bouwkunde. Een eerste ervaring is een troef, maar

geen must. U bent dynamisch en gedreven. Dankzij uw technisch inzicht en relationele

vaardigheden evolueert u in het commerciële gebeuren, na een voldoende inwerk- en

opleidingsperiode. U heeft kennis van het Nederlands, Frans en Engels.

AANBOD:

U komt terecht in een gerenommeerd bedrijf met toekomstperspectieven, waar ruimte

is voor jong talent en initiatief. Permanente vorming wordt aangeboden, samen met een

aantrekkelijk salaris én een bedrijfswagen.

INTERESSE?

Aarzel dan niet en stuur/mail je motivatiebrief en recent CV: [email protected]

of Olivier Rens - Palen De Waal N.V. Voshol 6 A te 9160 Lokeren. Discretie wordt gegarandeerd.

Page 25: Jobat 28 mei 2011

WERP EEN NIEUW LICHT OP JE CARRIÈRE

Kom je licht opsteken bij ETAP.

Stuur je CV naar Petra Vervoort

ETAP nv - Antwerpsesteenweg 130,

2390 Malle

[email protected]

Meer details op www.etaplighting.com

ETAP is als pionier in energie-effi ciënte verlichtingsoplossingen uitgegroeid tot een sterke

Europese speler met een jaaromzet van € 60 miljoen. We blijven investeren in onderzoek,

ontwikkeling én in mensen.

Wil jij ook je licht laten schijnen in een innoverend Belgisch bedrijf? Wij zijn op zoek naar:

Projectcoördinator MarketingcommunicatieJe zet communicatieprojecten zoals brochures, catalogi,

websites,… op met oog voor je boodschap en doelpubliek.

Je hebt een Master- of Bachelordiploma en enkele jaren

ervaring in marketingcommunicatie, liefst in een B2B-

omgeving. Je hebt een vlotte pen, spreekt vlot Engels en

kunt autonoom en projectmatig werken.

Business Process ManagerVanuit een analyse van bestaande processen en

structuren defi nieer je verbetermogelijkheden en zet

je een consistent en eff ectief proces en datamodel op.

Je rapporteert aan het management en hebt een

mandaat binnen de hele ETAP-groep. Je bent gewapend

met een Masterdiploma en een pioniersgeest. Maar

je bent ook sterk resultaatgericht ingesteld en kunt

abstracte concepten en modellen omzetten in concrete

plannen en structuren. Je spreekt vlot Engels en Frans.

Productontwerper ledproductenJe ontwerpt nieuwe ledarmaturen en beheert je

project van bij de start tot het volledig afgewerkt

product. Daarom is niet alleen een ingenieursdiploma

elektromechanica belangrijk. Je moet ook creatief zijn,

planmatig kunnen werken én onderbouwd over je project

kunnen communiceren.

Planner Customer ServicesJe bent verantwoordelijk voor het correct inplannen

van de verkooporders in onze productie, zodat

de levertermijnen gerespecteerd worden. Daarbij

heb je nauw contact met ons verkoopteam en de

productieleiding. Je hebt een Bachelordiploma en bent

geboeid door een productieomgeving. Organisatie is je

tweede natuur en je spreekt vlot Engels.

Product Manager Services NoodverlichtingJe plaatst onze Noodverlichting Services in de markt en

volgt je acties nauwgezet op. Je instrueert onze Europese

verkooporganisaties als specialist ter zake. Je hebt een

Masterdiploma en relevante ervaring.

En naast je sterke commerciële feeling, weet je op

technisch niveau mee te praten. Je spreekt vlot Engels

en Frans.

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE INTERNE GENEESKUNDE EN HIGH CARE

voltijds

VERPLEEGKUNDIGE ORTHOPEDIE

deeltijds (20 uren per week)

ZORGKUNDIGE GERIATRIE

voltijds of deeltijds (30 uren per week)

NACHTVERPLEEGKUNDIGE SECUNDAIRE WAAK

deeltijds (35 uren per week)

NACHTVERPLEEGKUNDIGE CARDIOCHIRURGIE

deeltijds (20 uren per week)

VERPLEEGKUNDIGE SPOEDAFDELING

voltijds

NACHTVERPLEEGKUNDIGE ALGEMENE WAAK

deeltijds (35 uren per week)

VERPLEEGKUNDIGE ALGEMENE HEELKUNDE C3

deeltijds (25 uren per week)

LOGISTIEK ASSISTENT CARDIOCHIRURGIE

deeltijds (32 uren per week)

NACHTVERPLEEGKUNDIGE ABDOMINALE CHIRURGIE

deeltijds (20 uren per week)

VERPLEEGKUNDIGE INTENSIEVE ZORGEN

voltijds

VERPLEEGKUNDIGE GERIATRIE

voltijds of deeltijds (20 uren per week)

VERPLEEGKUNDIGE OPERATIEKWARTIER

voltijds

VERPLEEGKUNDIGE INTERNE GENEESKUNDE

voltijds of deeltijds (20 uren per week)

VERPLEEGKUNDIGE OF MEDISCHE BEELDVORMER

voltijds

Geïnteresseerd? Vul dan vandaag nog ons online sollicitatieformulier in op www.jouwjob.be (rubriek jobs & stages / sollicitatieprocedure) of via de post: AZ Maria Middelares, Personeelsdienst, Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent.

Heb je nog vragen, neem gerust contact op met de personeelsdienst, tel. 09 260 60 74.Bezoek ook onze website voor meer info: www.azmmsj.be/jobs of www.jouwjob.be

bezoek onze website www.jouwjob.be

AZ Maria Middelares Gent is een algemeen ziekenhuis met twee vlot bereikbare campussen, 554 bedden en meer dan 1500 personeelsleden en 160 artsen. Vanuit onze christelijke inspiratie kiezen wij voor een hedendaagse hoogkwalitatieve gezondheidszorg met een menselijk gelaat.

AZ Maria Middelares heeft vacatures voor (m/v):

2425

Page 26: Jobat 28 mei 2011

www.vdab.be0800 30 700

(elke werkdag van 8 tot 20 uur)

Vaardigheden troef

Geen diploma?Laat je ervaring erkennen.

Heb je je vak al doende geleerd zonder er eendiploma voor te behalen? Of volgde je eenopleiding, maar kreeg je geen officieel certi-ficaat? Met een ervaringsbewijs kun je zwartop wit aantonen dat je het onder de knie hebt.Het ervaringsbewijs is een officieel en alge-meen erkend document van de Vlaamse over-heid. Het maakt je ervaring tastbaar en is eenformeel bewijs van je vakbekwaamheid.

Om je ervaringsbewijs te behalen moet je eenpraktische proef afleggen in een testcentrum.Zowel werkzoekenden als werknemers komenin aanmerking.

Instapkaart

Heb je geen diploma secundair onderwijs, enwil je deelnemen aan een Selor-examen vandit niveau? Dan kun je voor bepaalde beroe-pen toch deelnemen als je eerst een instap-kaart behaalt.

Vincent Van Malderen, Manager Innovation bijSelor vertelt:“Momenteel kun je op deze manier peniten-tiair bewakingsassistent voor de FOD Justitieworden. Als je NIET beschikt over een diplomahoger secundair onderwijs (deelnemingsvoor-waarde voor deze selectie) kun je je inschrij-ven om een Instapkaart niveau C te behalendie je later toegang geeft tot de selectie vanpenitentiair beambte. Deze instapkaart toontaan dat je kunt functioneren op het niveau vanhoger secundair onderwijs en blijft geldig vooreen periode van vijf jaar.”

“Ondertussen hebben we op enkele maandentijd reeds 150 instapkaarten afgeleverd”, zegtVincent Van Malderen.

Bpost helpt werknemers aandiploma

Bij het Belgische postbedrijf kun je als laag-geschoolde werkzoekende niet enkel een jobmaar ook opleidingskansen én een erkenningvan je opgedane werkervaring verkrijgen. Optermijn kun je hiervoor een ervaringsbewijs ofzelfs een diploma krijgen.In samenwerking met de VDAB, Selor, hetFranstalige Validation des Compétences enhet competentiecentrum Cocom heeft Bpostdaartoe verschillende initiatieven gelanceerd.

Ervaringsbewijs - EVCDe medewerkers van Bpost kunnen deelne-men aan praktische situatieproeven die wor-den afgenomen bij de VDAB. Als ze slagen,geeft dat recht op een ervaringsbewijs, eenofficiële bevestiging dat je bekwaam bent omeen bepaald beroep uit te oefenen.

InstapkaartLaaggeschoolde Bpost-medewerkers kunnenook deelnemen aan testen van Selor. Zo ma-ken ze kans op een ‘instapkaart’ die hen toe-laat mee te doen met Selor-selecties waarvoornormaal gezien minstens een diploma hogersecundair onderwijs vereist is, zoals voor defunctie van penitentiair bewakingsassistent.

OpleidingPersoneelsleden van Bpost kunnen zich in-schrijven voor een opleiding van vier jaar omhet diploma Operationeel Winkel Distributie-manager te behalen. Zo kun je je als werkne-mer opwerken tot afdelingschef in een groot-warenhuis. Samen met Cocom onderzoektBpost ook de mogelijkheid om op basis vanverworven competenties diploma’s hoger se-cundair onderwijs (TSO) uit te reiken aan laag-geschoold personeel.

Mark Michiels, hr-directeur Bpost: “We ver-wachten jaarlijks zo’n duizend medewerkersdie gebruik zullen maken van onze mogelijk-heden om hun ervaring te laten erkennen” .

Solliciteer je voor een job maar heb je geen diploma secun-dair onderwijs of een diploma dat lager is dan vereist? Geennood! Laat je ervaring spreken.Wist je dat heel wat werkgevers competenties belangrijkervinden dan diploma’s als ze personeel aanwerven? Uit on-derzoek blijkt dat 95% van de werkgevers competenties be-langrijker vinden dan het juiste diploma. Het diploma van dekandidaten vindt maar 22% van de werkgevers relevant.Maar hoe overtuig je je (toekomstige) werkgever van je com-petenties?Ervaringsbewijs

Voordelen ervaringsbewijs

Als je een ervaringsbewijs op zak hebt, staje sterker op de arbeidsmarkt.▶ Het vereenvoudigt het solliciteren: uit-

gebreide testen worden overbodig.▶ Je staat steviger in je schoenen tijdens

contractbesprekingen.▶ Je wordt je bewust van je eigen compe-

tenties.▶ Het verstevigt je positie bij je huidige

werkgever.▶ Het helpt je bij het zoeken naar een an-

dere baan (bijvoorbeeld na ontslag).▶ Het helpt je bij het uitstippelen van je

loopbaan.

Je kan een ervaringsbewijs behalen bijVDAB of een partner voor bijvoorbeeld:▶ Autobus- of autocarchauffeur:▶ Bestuurder mobiele kraan▶ Elektrotechnisch installateur▶ Heftruckchauffeur▶ Hulpboekhouder▶ Patronenmaakster▶ Stellingbouwer

Er zijn nog andere beroepen waarvoor jeeen ervaringsbewijs kunt behalen.De volledige lijst vind je op www.vdab.be

Page 27: Jobat 28 mei 2011

OVER TETRA PAK

Tetra Pak is wereldleider op het gebied van voedselverwerking en verpakkings-

oplossingen. Nauw samenwerkend met onze klanten en leveranciers, voorzien

wij in veilige, vernieuwende en milieubewuste producten die iedere dag voldoen

aan de behoeften van honderden miljoenen mensen overal ter wereld. Met

meer dan 20.000 medewerkers en operaties in meer dan 150 landen, geloven

wij in verantwoordelijk leiderschap en een duurzame benadering van zaken

doen. Ons motto, “PROTECTS WHAT’S GOODTM”, weerspiegelt onze visie om

voedsel veilig en beschikbaar te maken, overal ter wereld. Meer informatie over

Tetra Pak is te vinden op www.tetrapak.com

Tetra Pak Benelux is een van de bedrijven van de Tetra Laval Groep en is gevestigd in Moerdijk en Groot-Bijgaarden. In Moerdijk bevindt zich de ver-kooporganisatie en vindt de productie plaats van het verpakkingsmateriaal. De organisatie telt ruim 260 medewerkers. Daarnaast maakt ook de verkoop-organisatie in Groot-Bijgaarden onderdeel uit van Tetra Pak Benelux. Hier werken ca. 40 medewerkers. Het spreekt voor zich, dat kwaliteit bij Tetra Pak Benelux hoog in het vaandel staat.

Voor onze vestiging in Groot-Bijgaarden zijn wij, wegens uitbreiding, op zoek naar een enthousiaste

Technical Key Account Manager M/V (TKAM)

Als TKAM maak je deel uit van het Key Account Management Team, met als

belangrijkste kerntaken:

• ervoor zorgen dat de operationele effi ciency bij de klant optimaal is,

• proactief handelen op gebied van verkoop en levering van serviceproducten,

• het oplossen van technische problemen.

Daarnaast zorg je voor de ontwikkeling van het Technical Service deel van het

accountplan en dat de juiste kennis met betrekking tot de klant aanwezig is bij

de desbetreffende Field Service Engineers. Je houdt je verder bezig met:

• het opstellen en opvolgen van Customer Operational Performance

Objectives en KPI’s,

• het opstellen en opvolgen van de verkoop en winsttargets

voor serviceproducten,

• het opstellen en opvolgen van Maintenance activiteiten,

• het samenwerken met de klant om een positieve relatie te bouwen

en te onderhouden,

• het geven van technisch-commercieel advies aan de klant,

• het identifi ceren van mogelijkheden om de verkoop van serviceproducten

te verhogen, gebaseerd op goede kennis van de business van de klant,

• het waken over de kwaliteit, de juiste opvolging en communicatie met

de klant,

• het proactief zorgen dat issues die spelen bij de klant worden opgelost

door een effectieve communicatie met de klant, waarbij je het eerste

aanspreekpunt bent.

In deze functie rapporteer je aan de Technical Service Director.

Wij zoekenEen zelfstandige, enthousiaste Technical Key Account Manager met een Bachelor

diploma in een technische richting, bv. Industrieel Ingenieur. Je hebt minimaal 3

jaar sales-ervaring in een industriële omgeving en bent commercieel ingesteld.

Je bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te werken en beschikt over

uitstekende communicatieve eigenschappen. Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit.

Je herkent jezelf bovendien in het volgende: servicegericht, overtuigend, fl exibel

en stressbestendig. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur

ook de Franse taal in woord en geschrift. Werkervaring in de verpakkingsindus-

trie is een pré.

Wij biedenEen zeer veelzijdige job bij een internationaal bedrijf met uitstekende arbeids-

voorwaarden. Je kunt rekenen op mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen op je

vakgebied. Wij bieden diverse interne opleidingen in het buitenland aan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Deputter, Technical

Service Director, tel. +31 168 386500 of +32 246 76811. Rechtstreeks solliciteren

kan natuurlijk ook. Richt je sollicitatie met C.V. binnen 14 dagen aan: Tetra Pak

Benelux, Afdeling Human Resources, Postbus 3, 4780 AA MOERDIJK Nederland.

E-mailen kan ook: [email protected].

Tetra Pak Benelux

Oostelijke Randweg 48,

Postbus 3, 4780 AA Moerdijk,

Tel. +31 (0)168 38 65 00

www.tetrapak.com

DSM Keukens geeft de toon aan in de Belgische keukenwereld. Onze ambitie is om iedere dag opnieuw onze klanten te helpenbij de verwezenlijking van hun keukendroom. Dát is de sleutel voor ons succes. We blijven groeien, en zoeken ter uitbreiding vanons sales-team gedreven m/v:

TOP-KEUKENVERKOPERSBen je sterk resultaatgedreven en wil je scoren in de verkoop? Hou je er van om klanten te adviseren bij de keuze van de keukenvan hun dromen? Wil je een zeer goed loon verdienen op basis van je uitstekende inzet en dito prestaties? Dan is dit jouw job!

Wij verwachten van jou een sterke motivatie, een hoge klantgerichtheid, en een goede dosis flexibiliteit. Weekendwerk is vanzelf-sprekend voor jou.

Wij bieden je een professionele opleiding en begeleiding, een firmawagen met tankkaart, een heel leuke werksfeer, en een zeersterke marketingondersteuning. Wij zorgen voor de klanten, jij zorgt voor de verkoop!

Interesse? De selectieprocedure voor deze vacature verloopt via Search & Selection.Reageer per e-mail en bezorg je cv en motivatiebrief aan Filip Grootjans:[email protected]. (0475/98.24.93).

VG

.492

/B

• Nevele• Ardooie• Erembodegem• Beveren-Leie (NIEUW!)• Sint-Niklaas• Aartselaar• Zandhoven

www.dsmkeukens.be

2627

Page 28: Jobat 28 mei 2011

Een goede job, is een beter leven.Een goede job hebben, dat straalt af op je leven. Het geeft je meer energie en maakt je simpelweg gelukkiger. En dat hebben we bij Jobat goed begrepen. Dus of je nu droomt van een job waar je naar het buitenland mag, of genoeg vakantie hebt om zelf te reizen, wij hebben de job die bij jouw leven past. Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

OMDAT JE VOORJE WERK VAAK

NAAR HETBUITENLAND MAG.

Een goede job,DAT IS NIET

BEGREPEN WORDEN.

Page 29: Jobat 28 mei 2011

OVER TETRA PAK

Tetra Pak is wereldleider op het gebied van voedselverwerking en verpakkings-

oplossingen. Nauw samenwerkend met onze klanten en leveranciers, voorzien

wij in veilige, vernieuwende en milieubewuste producten die iedere dag vol-

doen aan de behoeften van honderden miljoenen mensen overal ter wereld.

Met meer dan 20.000 medewerkers en operaties in meer dan 150 landen,

geloven wij in verantwoordelijk leiderschap en een duurzame benadering van

zaken doen. Ons motto, “PROTECTS WHAT’S GOODTM”, weerspiegelt onze visie

om voedsel veilig en beschikbaar te maken, overal ter wereld. Meer informatie

over Tetra Pak is te vinden op www.tetrapak.com

Tetra Pak Benelux is een van de bedrijven van de Tetra Laval Groep en is gevestigd in Moerdijk en Groot-Bijgaarden. In Moerdijk bevindt zich de verkooporganisatie en hier vindt de productie plaats van het verpakkings-materiaal. De organisatie telt ruim 260 medewerkers. Daarnaast maakt de verkooporganisatie in Groot-Bijgaarden onderdeel uit van Tetra Pak Benelux.Hier werken ca. 40 medewerkers. Het spreekt voor zich dat kwaliteit bij Tetra Pak Benelux hoog in het vaandel staat. Voor onze vestiging in Groot-Bijgaarden zijn wij, wegens uitbreiding, op zoek naar een enthousiaste

Field Service Engineer/Technieker M/V

Wij vragenAls Field Service Engineer/Technieker

• verricht je technische ondersteuning bij onze klanten, door het installeren

van (delen van) nieuwe machines op basis van manuals en instructies,

gericht op de afgesproken opleveringseisen en het doen van preventief

onderhoud en troubleshooting

• ondersteun en train je het personeel van de klant

• signaleer, registreer en analyseer je technische vraagstukken, gericht op de

verbetering van het productierendement en kostenreductie en zorg je voor

de follow-up hiervan naar de klant

• werk je samen met de klant om een positieve relatie te bouwen en te

onderhouden

• bewaak je de aanwezigheid en toepassing van kwaliteitsborging bij de klant,

zodat je kunt aangeven of vanuit kwaliteitsoptiek een storingsvrije productie

valt te verwachten

• verricht je administratieve opvolging van de dossiers van de klanten, waar-

voor jij verantwoordelijk bent

• verricht je andere jobgerelateerde werkzaamheden, indien gevraagd

Wij zoekenEen zelfstandige, enthousiaste Technieker met een relevante technische voor-

opleiding, minimaal niveau A2, eventueel aangevuld met een specialisatiejaar.

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke job en hebt ervaring met

mechanische en elektrische installaties en met PLC’s. Je bent in staat zowel

zelfstandig als in teamverband te werken. De job vereist bovendien dat je over

uitstekende communicatieve eigenschappen beschikt. Daar je het grootste

deel van de tijd werkzaam bent bij onze klanten, ben je in staat zonder of

met weinig toezicht te werken én ben je tevens heel flexibel. Je hebt geen

9-tot-5 mentaliteit.

Je bent zeer servicegericht en bent bovendien bereid consignatiediensten

volgens rooster te draaien. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal en bij

voorkeur ook de Franse taal. Gezien de samenstelling van het team, gaat onze

voorkeur uit naar een kandidaat met een elektrotechnische achtergrond. Werk-

ervaring in de verpakkingsindustrie is een pré.

Wij biedenEen veelzijdige job bij een internationaal bedrijf met uitstekende arbeidsvoor-

waarden. Je kunt rekenen op mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen op je

vakgebied.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Richard Claassen,

Technical Service Manager/Central Planner, T +31 168 386605 of +32 246 76857.

Rechtstreeks solliciteren kan natuurlijk ook. Richt je sollicitatie met C.V.

binnen 14 dagen aan: Tetra Pak Benelux, Afdeling Human Resources, Postbus 3

4780 AA MOERDIJK Nederland. E-mailen kan ook: [email protected].

Tetra Pak Benelux

Oostelijke Randweg 48,

Postbus 3, 4780 AA Moerdijk,

Tel. +31 (0)168 38 65 00

www.tetrapak.com

Eutraco nv is een vooruitstrevende transport- en logistieke groep van een 400-tal medewerkers met vestigingen te Charleroi, Aalter, Zilina (Slowakije) en Roeselare waar de hoofdzetel zich bevindt. De passie om iedere dag efficiënt en kwalitatief logistieke onder-steuning te bieden aan partners is sterk verankerd binnen de missie. Het bedrijf bezit een gezonde financiële structuur en de vaste ambitie om te blijven groeien.

Momenteel bieden wij ter uitbreiding enerzijds en ter versterking anderzijds 2 TOP-JOBS (m/v) aan.

AANBOD: • EUTRACO biedt voor beide topjobs een ruime

verantwoordelijkheid, alsook boeiende en veelzijdige contacten

binnen een internationale omgeving. • Je komt terecht in een

dynamisch bedrijf op mensenmaat waar je zin voor initiatief

gesmaakt wordt. • Er is een gedegen begeleiding en een billijk

loonpakket voorzien.

INTERESSE? Stuur je cv naar EUTRACO t.a.v. de per-

soneelsdienst, Industrieweg 35, 8800 Roeselare of via mail

naar [email protected] - Voor meer informatie

T 051 26 28 50 - Alle selecties gebeuren in samenwerking

met TALENT’ BVBA. Wij garanderen een vlotte en discrete

behandeling van uw kandidatuur.

TRANSPORTPLANNER TE AALTER

FUNCTIE: • Je staat in voor het plannen van transporten. • Je draagt de verantwoordelijkheid over een groep chauffeurs en staat deze professioneel te woord. • Je onderhoudt goede contacten met klanten. • Je zorgt voor een optimale klanten-service door het tijdig leveren van goederen in perfecte staat. • In nauwe samenwerking met de collega’s ‘transportplanners’ stel je continu de werking van onze vrachtwagens in het teken van een maximale klantenservice en een optimaal rendement. • CMR documenten, levernota’s, facturen, … kan je correct af-handelen samen met de customer services. • Je rapporteert aan de operations manager.

PROFIEL: • Ervaring binnen de transportsector. • Kennis van ‘transportwetgeving’ en van ‘afmetingen goederen en laad-ruimtes’ is tevens een voordeel. • Je bent klantgericht, accuraat, flexibel en stress-bestendig • Je werkt graag zelfstandig en hebt een grote zin voor verantwoordelijkheid. • Nederlands, Frans en Engels zijn voor jouw geen probleem. • Je trekt je goed uit de slag met Office (Word, Excel,...).

OPERATIONS MANAGER TE ROESELARE

FUNCTIE: • Je stuurt dagelijks het operationeel team aan bestaande uit het plannings- en customer contact team, het logistieke team & de pool van chauffeurs. • In nauwe samen-werking met de collega’s van sales & marketing en de adminis-tratie sta je in voor het realiseren van de strategische doelen en bedrijfsdoelstellingen. • De werking stel je continu in het teken van een maximale tegemoetkoming aan de klantenverwach- tingen. • Je weet daarnaast als uitgesproken people-manager een aanspreekpunt en motivator te zijn voor alle medewerkers van onze plant te Roeselare. • Je rapporteert aan de algemeen directeur.

PROFIEL: • Significante ervaring binnen de transport en of logistieke sector is een must • Kennis van planningssystemen en transportwetgeving is tevens een voordeel. • Als high-potential genoot je bij voorkeur een masteropleiding (economische richting). • Nederlands, Frans en Engels zijn voor jouw geen probleem. • Je trekt je goed uit de slag met Office (Word, Excel,...). • Je kunt mensen aansturen en begeleiden in functie van de bedrijfsdoelstellingen. www.eutraco.eu

2829

Page 30: Jobat 28 mei 2011

Maar liefst 58% van de Belgen bezoekt onze websites (De Standaard, Het Nieuwsblad,L’Avenir.net,...). Dat maakt van ons onder meer de grootste online uitgever van het land.

Maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren rusten. Integendeel.

Sales Development Manager

AanbodCorelio biedt je een uitdagende functie in een boeiend mediabedrijf, waar je inbreng naar waarde wordt geschat.

Je kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris en een bedrijfswagen, aangevuld met extralegale voordelen.Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden.

Interesse?Durf jij de uitdaging aan? Aarzel niet en stuur je sollicitatie met gedetailleerd C.V. naar Corelio, personeelsdienst, Gossetlaan 30,

1702 Groot-Bijgaarden, of via e-mail naar: [email protected]. Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen,surf dan naar www.corelio.be.

Heb jij de drive, de skills en de ambitie om in ware start-up stijl een nieuw ambitieus lifestyle project commercieel leven in te blazen? Is online advertising your cup of tea? Kan jij een sales ploeg uitbouwen die de markt verovert? Ben jij de

creatieveling die innovatieve advertentieformaten bedenkt, waarvan de concurrentie begint te zweten? Ga jij tot het uiterste om jouw doel te bereiken? En dat alles met een lach op het gezicht? Stuur dan als de bliksem jouw CV, want jij bent de Sales Development Manager die we zoeken!

Richt een getalenteerd sales team op en verover de markt

Je uitdaging: Je stampt een dynamisch en gedreven telesales en field sales team uit de grond• Je ontwikkelt nieuwe advertentieproducten, je bepaalt de price setting en je tekent de marktstrategie uit• Je bepaalt de omzetdoelstellingen en je stelt een prospectie- en salesplan op om die doelstellingen te bereiken • Je begeleidt de sales reps bij het behalen van hun individuele omzetdoelstellingen • Je bouwt een duurzame klantenportefeuille op

Je profi el: Je bent een beest in business development, je hebt kaas gegeten van prospectie, je bent een solution seller in hart en nieren en je bent een crème van een onderhandelaar • Online advertising heeft geen geheimen voor jou. CPC, CPA en CPM klinken als muziek in jouw oren. • Je bent een vlotte babbelaar en je switcht met gemak tussen het Nederlands en het Frans. En zelfs in het Engels moet je niet onderdoen.• Je bent een gedreven people manager, die met gevoel voor humor zijn/haar team naar ongekende successen stuwt • Je genoot een hogere opleiding of je hebt sales management zo in de vingers dat een diploma in jouw geval minder relevant is • Je hebt 2 tot 3 jaar ervaring in online sales en/of product management in de mediasector en je hebt resultaten neergezet om u tegen te zeggen • Je wil er keihard voor gaan, want falen staat niet in jouw woordenboek

Uw functie:Als account manager adviseert u klanten en prospecten bij het uitwerken van een opti-maal mediaplan met de bedoeling hun mediabudget maximaal te laten renderen. Maat-werk en een vertrouwensrelatie op langere termijn zijn daarbij kernbegrippen. U houdt van prospecteren want dat wordt, naast het onderhouden van bestaande klanten, het belangrijkste onderdeel van uw functie. U zorgt eveneens voor een sterke regionale verankering van ROB-tv in uw streek door het uitbouwen van een degelijk netwerk en het voeren van een dynamisch PR-beleid. U werkt vanuit ons kantoor te Heverlee en rapporteert aan de Sales Manager.

Uw profiel:U bent zeer commercieel en klantgericht ingesteld. U kan terugblikken op een sterke ervaring van enkele jaren in een relevante commerciële buitendienstfunctie.Ervaring met het verkopen van diensten of media is een duidelijke meerwaarde. Het dynamische karakter van media fascineert u. U hecht veel belang aan commerciële relaties op lange termijn in een B2B context en u weet zich moeiteloos aan te passen aan de uitgebreide diversiteit van klanten waarmee u in contact komt. Doordat u in uw regio van verkoop woont, bent u permanent op de hoogte van alle evenementen en middenstandsactiviteiten die zich in uw regio afspelen.

Ons aanbod:Een aantrekkelijk en marktconform salaris aangevuld met bedrijfswagen. Een dynami-sche werkomgeving, enthousiaste en gedreven collega’s met een nodige dosis humor. Een intensief opleidingsbeleid in een professionele omgeving die initiatief, creativiteit en ondernemerschap aanmoedigt.

Interesse?Solliciteer, en maak binnenkort deel uit van ons team enthousiaste medewerkers en van de boeiende wereld van media. Mail je gedetailleerde CV en motivatiebrief naar Hélène Lauwers via [email protected]. Voor meer informatie kan je terecht op onze website www.robtv.be of via 016/44 28 16.

Televisie van bij ons, dat is ROB-tv. Als onderdeel van de mediagroep CORELIO is ROB-tv hét ankerpunt van en voor Oost-Brabanders. Elke dag brengen we hun regio, in al zijn vormen en aspecten, bij hen in de huiskamer. De Vlaams-Brabantse mediamaatschappij VBM is heel blij om die missie elke dag opnieuw tot een goed einde te kunnen brengen.

Momenteel werken we hard aan een nieuw project dat in het najaar op het scherm komt. Om al onze ideeën te realiseren, hebben we enkele extra medewerkers nodig.

Daarom willen we ons team versterken met een:

Account Manager (m/v)OOST-BRABANT

Page 31: Jobat 28 mei 2011

C i t r i q u eInnovatief & vooruitstrevend

Belge

VG.2

/B –

B-A

B04.

028

– W

.RS1

41

INTERESSE?

Dan ontvangen we graag je cv

met motivatiebrief (via mail):

A Priori, t.a.v. Bart Van Woinsel,

[email protected], tel: 016 57 18 38,

fax: 016 57 14 34, Gasthuisstraat 15,

3200 Aarschot. Je kandidatuur wordt

discreet behandeld.

[ dichtbijwerk ]

Citrique Belge NV produceert sinds 1930 citroenzuur op de site van Tienen. Het bedrijf is één

van de grootste producenten van citroenzuur met ongeveer 10% van de wereldproductie. Sinds

2010 maakt het bedrijf deel uit van de Duitse groep Adcuram. Citroenzuur heeft een aantal

zeer uiteenlopende eigenschappen. Zo kan het zonder risico’s gebruikt worden in de voedings-

en de farmaceutische industrie. Het wordt ook als smaakversterker gebruikt in softdrinks,

vruchtensappen, snoep… Het fungeert als antioxidant in vleeswaren, ingeblikte groenten en fruit

om bederf tegen te gaan. Het bedrijf telt ongeveer 250 medewerkers, voornamelijk arbeiders die

in een volcontinu ploegensysteem tewerkgesteld worden.

Voor het aankoopdepartement MRO zoeken we (m/v):

Purchasing Manager MROFUNCTIE: Als Manager ben je verantwoordelijk voor de operationele processen van het aankoopdepartement MRO (Maintenance, Repair en Operations). Hierbij stuur je een team van 2 MRO Buyers aan. Je evalueert en analyseert huidige aankoopprocessen met het oog op change management en de voortdurende verbetering van procedures en methodieken. Je werkt samen met crossfunctionele teams om leveranciers te selecteren, contract en service agreements op te stellen. Je creëert strategische relaties met MRO-leveranciers om tegemoet te komen aan de doelstellingen en de vereisten van de organisatie. Je bewaart het overzicht over verschillende aankoopprojecten.

PROFIEL: Je hebt minimum 5 jaar ervaring in technische aankopen bij voorkeur in een industriële omgeving. Een hoger technisch diploma Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur of bachelor is aangewezen. Sterke analytische en problem solving vaardigheden zijn vereist. Je bent een doelgericht leiderstype met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

MRO BuyerFUNCTIE: Je bent verantwoordelijk voor de aankoop van complexe technische goederen en diensten (MRO). Door je onderhandelingstalent weet je MRO-goederen op een economisch verantwoorde wijze aan te kopen rekening houdend met de kwaliteitsvereisten. Je streeft naar financiële besparingen, operationele effectiviteit en interne klantentevredenheid. Je onderhoudt efficiënte relaties met MRO-leveranciers. Hierbij evalueer je nieuwe business opportuniteiten naar costsavings, service, kwaliteit en leveranciersbetrouwbaarheid.

PROFIEL: Je hebt reeds technische aankoop- of saleservaring bij voorkeur in een industriële omgeving. Idealiter heb je een hoger technisch diploma (Ingenieur/bachelor) of gelijkwaardig door ervaring. Een uitgesproken negotiatietalent en team spirit zijn op jou van toepassing. Kennis van SAP is een troef.

AANBOD VOOR BEIDE FUNCTIES: Een stimulerende en hoogtechnologische werkomgeving met state-of-the-art werkprocessen (manufacturing excellence). De onderneming is een wereldspeler in een uitermate competitieve markt, groot genoeg om je professioneel uit te leven, maar met behoud van een persoonlijke benadering. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden en loopbaanperspectieven. We bieden een aantrekkelijk salaris (benchmark chemische nijverheid) en diverse extralegale voordelen.

Chevron Phillips Chemicals, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten (Texas), is een joint-venture die de chemische activiteiten van Chevron Corporation en ConocoPhillips combineert. Met 36 fabrieken en onderzoekscentra in de Verenigde Staten, Singapore, China, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Qatar en België, is het een van de wereldleiders op het gebied van productie van olefinen, polyolefinen, aromaten, styrenen en fijnchemicaliën. Momenteel kijken wij in onze vestiging in Tessenderlo, waar we mercaptanen produ-ceren, uit naar volgende collega’s m/v:

Safety EngineerFUNCTIE: Je rapporteert rechtstreeks aan de EHSS Manager en bent verantwoordelijk voor het verzekeren dat alle plantgerelateerde werk-processen voldoen aan alle wettelijke vereisten met betrekking tot veilig-heid en gezondheid, de onderschreven gecertifieerde managementbeheers-systemen en het Corporate “Operational Excellence” beheers systeem van Chevron Phillips Chemicals Int.

Volgende verantwoordelijkheden behoren onder meer tot het takenpakket: • Je coördineert bestaande en werkt nieuwe veiligheids- en milieuprogramma’s uit in het kader van de onderschreven management-beheerssystemen OHSAS 18001 en ISO 14001 en je integreert ze in het Corporate “Operational Excellence” beheerssysteem. In dit kader ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie en opvolging van de interne en externe audits en ben je administrator van het geautomatiseerde documentbeheerssysteem. • Je verstrekt advies en verleent ondersteuning op het vlak van alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot veiligheid en hygiëne en dit met het oog op het behouden van een veilige en gezonde productieomgeving. In dit kader ben je onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van incidentenonderzoeken en werk je actief mee aan de uitvoering van risicoanalyses. • Je coördineert en ondersteunt alle activiteiten met betrekking tot het Behavior Based Safety programma met het oog op het versterken van de veiligheidscultuur. • Je organiseert en coördineert alle activiteiten met betrekking tot brandvoorkoming en –bestrijding. Hiervoor heb je de administratieve leiding over de interne brandweerploeg en coördineer je de activiteiten met betrekking tot opleiding en training. • In het kader van het voorkomingsbeleid werk je mee aan de uitvoering van veiligheidscontroles alvorens opstart van nieuwe of gewijzigde installaties of processen (PSSR). • Je coördineert en volgt periodieke controles op met betrekking tot het beheer van kritisch equipment zoals ademhalingsbescherming, brandbestrijdings materiaal,

nooddouches, enz.

Process Safety EngineerFUNCTIE: Je rapporteert rechtstreeks aan de EHSS Manager en stemt alle plantgerelateerde werkprocessen af op de Europese SEVESO-reglementering en aan de corporate procedures en best practices inzake procesveiligheid. Dat houdt o.a in: • adviseren van het Plant Management • coördineren van procesveiligheidsstudies zoals HAZOP/LOPA, What If, enz. om na een interne gecertifieerde Chevron Phillips opleiding op te treden als facilitator (leider) in deze studies • coördineren van het Management Of Change proces van de plant • trainingen en opleidingen verzorgen • optreden als proces eigenaar voor de interne en externe compliance audits • coördineren en beheren van het interne geautomatiseerde opvolg systeem van actiepunten (KMS).

PROFIEL VOOR BEIDE FUNCTIES: Je bent in het bezit van een diploma Industrieel Ingenieur met enkele jaren ervaring in de chemische proces -industrie. Je bent een zelfstarter en leergierig. Je bent sterk probleem-oplossend en analytisch georiënteerd. Je kan individuen en groepen overtuigen, coachen en motiveren m.b.t het creëren van de juiste veiligheids houding. Je kan zelfstandig werken, bent stipt en sterk mondeling en schriftelijk communicatief. Een goede kennis van het Nederlands en het Engels is onontbeerlijk. Je kan vlot werken met MS Office. Preventieadviseur niveau 1 is een pluspunt voor de functie van Safety Engineer.

WIJ BIEDEN JE: • een uitdagende functie met doorgroei mogelijk heden in een multinationale context • een voltijds contract in dagverband voor onbepaalde duur • onze mensen zijn de sleutel tot ons succes • we demon-streren ons engagement naar onze medewerkers door ze een aantrekkelijk salaris pakket aan te bieden, aangevuld met extralegale voordelen.

INTERESSE?

Dan ontvangen we graag je cv

met motivatiebrief (liefst via mail):

Alexandra Van Loo, Chevron Phillips

Chemicals Int., Fabrieks straat 5,

3980 Tessenderlo,

tel.: +32 (0)13 61 04 11

e-mail: [email protected]

VG.2

/B –

B-A

B04.

028

– W

.RS1

41

3031

Page 32: Jobat 28 mei 2011

Samen op zoek naar evenwicht

Donderdag9 juni 2011De Monti l ,

Aff l igem

Wat verkiest ù?

HR IN DE ZORG EN DIENSTENworkshops, beurs en network ing

VOLGT U DE JUISTE RICHTING IN HR?

PRAKTISCHE INFO

Datum donderdag 9 juni 2011

Uur Aanvang om 8.30u - einde 18.30u

Prijs Doelgroepdeelnemers: € 120 per persoonNiet-doelgroepdeelnemers: € 250 per persoonInbegrepen in deze prijs: alle workshops, de beurs, koffie, broodjeslunch en netwerkdrink. U kan ook betalen met de KMO-portefeuille.

Locatie De Montil, Moortelstraat, Affligem

Inschrijven Via www.hrindezorg.beof mailen naar [email protected] uiterlijk tot 25 mei 2011

U zoekt een actueel, gevarieerd en inspirerend aanbod van HR-thema’s? Vzw Vorm organiseert op donderdag 9 juni 2011 de tweede HR-dag voor de zorg- en dienstensector. Deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 40 thema’s van HR-specialisten. U vindt er nieuwe en direct toepasbare HR-ideeën in combinatie met contacten met HR-leveranciers en netwerkmo-gelijkheden met collega’s. Stel zelf uw HR-dag samen en vind de juiste balans op 9 juni in Affligem!

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 25 mei 2011

via www.hrindezorg.be

met de steun van: premium:

Antigifcentrum070 245 245

Ruim 50 jaar is het Antigifcentrum actief binnen de medische sector. In hetkader van de dringende hulpverlening beantwoordt een medisch team,24/24, 7 dagen op 7, meer dan 50.000 oproepen per jaar afkomstig uit heelBelgië. Het Centrum, stichting van openbaar nut, heeft eveneens eenbelangrijke sociale opdracht op het gebied van toxicovigilantie en preventievan intoxicaties.

De huidige administratief directeur vertrekt met rustpensioen. In ditvooruitzicht zoekt het Antigifcentrum een

Administratief directeur

Uw takenpakket

U bent verantwoordelijk tegenover de algemene directie en de stuwendekracht voor het administratief beheer, meer bepaald het financieel/budgettairen logistiek beleid alsook de HRM.U verzekert de externe contacten en relaties met de federale en regionaleoverheidsinstanties en beheert de diverse projecten.

Uw profiel

U bezit een masterdiploma of gelijkgesteld, bij voorkeur in een sociaal-economische of juridische richting, aangevuld met een relevante werkervaring van minstens 5 jaar in een leidinggevende en/of managementfunctie. U bent polyvalent en beschikt over een analytisch en praktisch inzicht. Ervaring met het medisch sociaal gebeuren is een pluspunt.U bent tweetalig (N/F) en beschikt over sterke relationele vaardigheden enbent zowel mondeling als schriftelijk zeer bedreven.

Wij bieden

Een afwisselende en polyvalente job binnen een structuur met een 30-talmedewerkers. U heeft de weddenschaal A3 van het openbaar ambt plus eenbijkomende groepsverzekering en hospitalisatieverzekering.

Interesse

Stuur uw motivatiebrief met cv per mail naar [email protected] L. Dierckx Antigifcentrum, Militair Hospitaal, Bruynstraat te1120 Neder-Over-Heembeek. Tel. 02/264.96.36

Interesse? Belangstellenden bezorgen uiterlijk op 11 juni 2011, eenomstandig cv met handgeschreven motivatiebrief, kopie van diplomaen bewijs van goed zedelijk gedrag aan de voorzitter van ILvA, de heerLeonce Nachtergaele, Industriezone Zuid III, Industrielaan 18 te 9320Aalst-Erembodegem.

Het schriftelijk gedeelte van de examenprocedure zal plaatsvinden op 25juni 2011.

Meer informatie kan bekomen worden bij Ingrid Depessemier, adjunct-directeur, op het nummer 053 85 85 59.

www.ilva.be

Functie: Plannen, organiseren, coördineren en opvolgen van de dagelijkse activiteiten binnen de diensten huis-aan-huis-inzameling, containerparken en overslag operationele planning van de activiteiten van de diensten op korte en middellange termijn klachtenbehandeling up-to-date houden van alle bestanden en rapporten nodig om de vlotte werking van de diensten te garanderen.

Profiel: Diploma van het hoger onderwijs van het korte type of gelijkgesteld, ervaring is geen vereiste, maar strekt tot aanbeveling.

Andere vereisten: Kunnen plannen en organiseren leidinggevende en communicatieve vaardigheden in staat om zelfstandig en in teamverband te werken goede kennis van de courante pc-toepassingen zin voor initiatief en creativiteit, flexibel en stressbestendig, zin voor bemiddeling, verantwoordelijkheidszin, luisterbereid en discreet in bezit van een recent attest van goed zedelijk gedrag, medisch geschikt, in bezit van rijbewijs B.

De brutojaarwedde aan de huidige index, varieert van € 26221,61 tot € 44182,66.

ILvA is het intergemeentelijk samenwerkings-verband voor milieu voor de regio Aalst.

Voor spoedige indiensttreding is ILvA op zoek naar (m/v):

2 Planners

Page 33: Jobat 28 mei 2011

DE UITDAGING DE UITDAGINGDE UITDAGING

ONS AANBOD

Je staat mee in voor de aankoop en de aanvoerlogistiek voor

alle bulkgrondstoffen (granen, soja, bijproducten, …) voor

de productielocaties DEPRE, HENS en FIDES. Je volgt de

markttendensen/prijsevoluties nauwgezet op om de juiste

aankoopbeslissingen te kunnen nemen.

Je ondersteunt Beduco op nutritioneel vlak voor de voeding

van hond & kat, duiven, vogels en knaagdieren. Je bent

verantwoordelijk voor het opvolgen van alle wettelijke

regelgeving inzake dierenvoeding, bijv. het correct etiketteren

van de producten.

Je wordt verantwoordelijk voor alle aspecten binnen jouw

merkenlijn “hond&kat” in de diverse landen van de thuismarkt

en export. Op die manier zorg je voor de positionering van

jouw merkenlijn op de markt.

JOUW PROFIELJe kan prioriteiten stellen en hebt sterke affi niteit met de

landbouwsector, het product en kwaliteit in het algemeen.

Je bent in het bezit van een ingenieursdiploma bvb. bio-

ingenieur of master diploma in economie. Je hebt een

goede kennis van F/E, kennis D is een plus. Ervaring binnen

risicomanagement is een plus. Ref.nr.: KD/0511-545-4

JOUW PROFIELJe bent een “specialist” op nutritioneel gebied. Je bent in

het bezit van een universitaire opleiding bio ingenieur. Je kan

zelfstandig en in team werken. Je hebt een ondernemende,

assertieve persoonlijkheid en neemt je verantwoordelijkheid.

Ref.nr.: KD/0511-551-2

JOUW PROFIELJe bent een gedreven, assertieve en creatieve persoonlijkheid

met zin voor initiatief. Je hebt reeds enkele jaren ervaring

in een gelijkaardige functie. Je hebt een goede kennis

van marketingaspecten en hebt een sterke passie voor

“hond&kat”. Je hebt een zeer goede kennis van N/F/E, kennis D

is een plus. Ref.nr.: KD/0511-551-1

Nieuwe, gevarieerde, verantwoordelijke functies waarin je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en opleidingen te volgen.

Voor meer informatie kan je terecht op onze website www.fundamentrs.com.

Interesse? Stuur jouw cv met vermelding van de juiste referentie naar Fundament R&S, Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke, t.a.v. mevr. Katrien Decostere -

Tel.: 056/610.609 - [email protected] – www.fundamentrs.com

VG

. 10

80

/B

Junior Aankoper Verantwoordelijke NutritieBrandmanager Petfood

Groep Depré (www.groupdepre.be), in Beernem, is een familiale groep van bedrijven gespecialiseerd in hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren. De groep is actief in de sector van de industriële mengvoeders en de sector van de hobbyvoeding en petfood. Group Depré telt 5 vestigingen en realiseert met 270 medewerkers een omzet van 250 miljoen euro. Voor de afdeling in Beernem, zoeken wij 2 Junior Aankopers (m/v).Beduco (www.beduco.be ), in Schoten, is de petfood-activiteit van de groep Depré en één van de belangrijkste productie- en distributiebedrijven van dierenvoeding voor speciaalzaken in België. Voor deze afdeling in Schoten, zoeken wij een m/v “Brandmanager Petfood Hond&Kat” en een m/v “Verantwoordelijke Nutritie”.

Deze procedure voor werving en selectie verloopt in exclusieve samenwerking met Fundament R&S.

Libeco-Lagae (www.libeco.com), in Meulebeke,

is actief in de productie en de verkoop van een hoog

kwalitatief gamma linnen weefsels op de markt voor

kledij, huishoudlinnen, ameublement, schilderslinnen en

technische toepassingen. Vlas is hét ecologisch product

bij uitstek. Wij dragen als bedrijf duurzaam ondernemen

dan ook hoog in het vaandel. Binnen onze sector willen

we leider worden in ecologie en duurzame ontwikkeling.

Libeco-Lagae is de grootste vlaswever in België en

realiseerde met een 180-tal medewerkers een omzet van

ca. 30 miljoen euro in 2010. Om ons verkoopteam in de

afdeling FABRICS te versterken, zoeken wij een (m/v)

believe in linen

DE UITDAGING

Na een grondige inwerkperiode binnen het bedrijf wordt u verantwoordelijk voor de verkoop van linnen stoffen voor interieurdecoratie, kledij en technische toepassingen in een aantal internationale markten.U bent verantwoordelijk voor de realisatie van uw verkoopdoelstellingen. U negotieert de verkooporders en volgt de uitvoering ervan op i.s.m. uw account manager in de binnendienst. Via deelname en bezoek aan diverse internationale beurzen houdt u voeling met de evoluties in de markt. U vertaalt de wensen van uw klanten naar commerciële oplossingen en wordt betrokken bij het bepalen van de productmix. U rapporteert aan de commercieel directeur.

UW TALENT

U bent een enthousiast, resultaatsgericht en ondernemend persoon met sterke affiniteit en een grote interesse in onze linnen producten. U genoot een hogere economische opleiding en kan een commerciële ervaring voorleggen bij voorkeur in een internationale textielomgeving. U houdt ervan een relatie met klanten op te bouwen en veelvuldig (+/- 30% van uw tijd) te reizen. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een vlotte kennis van Engels/Frans. Kennis van het Duits is een plus.

ONS AANBOD

Wij bieden een uitdagende functie waarbij u uw verkooptalent volledig kunt ontwikkelen binnen een stabiel bedrijf met wereldfaam. U krijgt een verantwoordelijke functie waarin commerciële vaardigheden en initiatiefname centraal staan. Er is een competitief verloningspakket met bedrijfswagen en extra legale voorwaarden voorzien dat in verhouding staat tot uw profiel en ervaring.

INTERESSE ? Stuur uw cv met vermelding van de referentie KD / 0511-533-3 naar

Fundament R&S, Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke, t.a.v. mevr. Katrien Decostere,

Tel.: 056/610 609 - [email protected] - www.fundamentrs.com

AREA SALES MANAGER

3233

Page 34: Jobat 28 mei 2011

Succesvolle lanceringJobat Employment Monitor

Marc De Vos (Itinera Institute)

Hans De Rore (Jobat)

Gerd Callewaert (Synovate)

Sophie De WaeleJohan Moors (Jobat), Luc Crols (UC), Christine Vandenbroeck (Travinox) en Christophe Renard, (Sud Assistance)

Tine Verhelst (Faculty Club), Else Van Soest (Group S) enTim Migom (Jobat)

Valérie Dubois (UC) en Laura Portier (Mentorprise) Max Hobé (De Facto Image Building), Danielle Verbrugghen (Move-up) en Johan Claes (MIVB/STIB)

Ruim 200 HR-professionals kregen op dinsdag 24 mei in primeur de eerste Jobat Employment Monitor gepresenteerd, een nationaal arbeidsmarkt onderzoek van Jobat en Synovate. De locatie van deze exclusieve sessie was de Event Lounge te Brussel. Itinera-topper Marc de Vos entertainde en informeerde de genodigdenover de uitdagingen op onze arbeidsmarkt, waarna Gerd Callewaert van Synovate uitpakte met de eerste resultaten van de Employment Monitor. Tijdens de walking dinner achteraf waren de aanwezige HR-professionals unaniem: de Jobat Employment Monitor is waardevolle informatie voor iedereen die wil weten water beweegt op de Belgische arbeidsmarkt, bij werkgevers en werknemers.

Page 35: Jobat 28 mei 2011

OZ zoekt daarnaast nog tal van commerciële, adviserende, administra-tieve en leidinggevende medewerkers. Kijk op jobsvanoz.be voor het volledige overzicht van onze vacatures!

‘ Commercieel én menselijk tegelijk, dat kan bij OZ’

Sigrid - Klantenadviseur

DE WIZARDS VAN

Momenteel zoeken wij o.a.

KLANTENADVISEURS WEST-VLAANDEREN

REGIO NOORD (BRUGGE TOT OOSTENDE/ KNOKKE HEIST) REGIO ZUID (KORTRIJK/ ROESELARE/ IEPER)

Surf naar www.jobsvanoz.be voor een volledige beschrijving van deze functie. Of stuur ons je cv en motivatiebrief t.a.v. Anne Cools - [email protected] Groep OZ, Boomsesteenweg 5, 2610 Wilrijk.

OZ ZOEKT KLANTENADVISEURS‘De ideale klantenadviseur? Die legt graag contact met mensen en wil resultaten boeken om OZ verder te laten groeien. Toen ik bij OZ begon, in 2000, was onze job meer administratief gericht. Nu zijn er veel meer commerciële aspecten.

Tot mijn verrassing levert dat hele plezierige gesprekken op met klanten – zowel met nieuwe als bestaande. We trachten onze klanten immers niet lukraak produc-ten of diensten te verkopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Wij gaan voor een menselijke commerciële aanpak waarbij we klanten op een kwalitatieve manier informeren over alle mogelijkheden die OZ biedt binnen het brede terrein van gezondheid. Zo kunnen we hen écht helpen met een goed advies, afgestemd op hun persoonlijke situatie.

Zelf ben ik afgestudeerd als sociaal assistent. Die achtergrond is mooi meegeno-men voor deze job. Maar je kan hier met zeer uiteenlopende opleidingen terecht. Want alle klantenadviseurs starten bij OZ met een interne opleiding.

“ Klantenadviseur zijn bij OZ is perfect voor mensen die houden van afwisseling en die zich willen blijven ontwikkelen.”

OZ biedt veel opleidingsmogelijkheden. Bovendien is de sfeer los en dynamisch: je kan echt jezelf zijn. Dat is voor mij belangrijk, want als je goed in je vel zit dan heeft dat ook een positief effect op je werk. De fl exibiliteit in werkuren is ook meegenomen.’

Lees verder op www.jobsvanoz.be

Met OZ kies je voor een eigentijdse en dynamische organisatie met een frisse kijk op gezondheid. Want OZ verzekert niet alleen de gezondheid, maar levert en promoot ook actief gezondheidsdiensten en -producten. Dagelijks verrassen zowat 1100 medewerkers meer dan 370.000 klanten met een perfecte service, of ze nu werken vanuit onze hoofdzetels in Antwerpen of Brugge of in één van de ruim 60 lokale kantoren.

Kandidaturen kunnen tot 25/06/2011 opgestuurd worden tav Dhr Raymond Vervoort, voorzitter van de Raad van bestuur, vzw Magnolia, Leopold I straat 314, 1090 Jette. Telefoonnummer voor info: 02/ 421 01 01

Interesse?

Geriatrisch centrum Magnolia vzw(RH/RVT, Sp-diensten, G-dienst, woningen voor ouderen)

Leopold I straat 314 • 1090 Jettewerft aan (m/v):

ALGEMEEN DIRECTEURFunctie: • Als algemeen directeur staat u - samen met de leden van het directiecomité - borg voor de goede werking van de organisatie, de kwaliteit van de geboden prestaties en de levenskwaliteit binnen de instelling • U ontwikkelt een kwaliteitscultuur binnen de instelling, organiseert en begeleidt in overleg met de equipes een continue kwaliteitsverbetering • U bent verantwoordelijk voor het budget en de finan-ciële resultaten van de instelling, evalueert de investeringsbehoeften en superviseert het personeelsbeheer • U bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid ten overstaan van de Raad van bestuur • U bepaalt en ontwikkelt een langetermijnstrategie met respect voor de visie en de waarden van de instelling.

Profiel: • Houder van een graduaat-/ bachelordiploma of een licentiaat-/ masterdiploma (met sociale, medische, paramedische oriëntering, management, …) • Houder van een diploma van rusthuisbeheerder of bereid zijn deze titel binnen de 2 jaar te behalen • Ervaring in een leidinggevende functie bij voorkeur in de zorgsector • Respect voor de waardigheid van patiënten, bewoners en medewerkers • Dynamisch, blijk gevend van leiderschapscapaciteiten en charisma • Inspirerend en innoverend, mensen kunnen samen-brengen rond een gemeenschappelijk doel • Communicatiegericht en contactvaardig • Nauwgezet in het werk • Stressbestendig • Tweetalig : Nederlands/ Frans.

Ons aanbod: Een instelling voor ouderenzorg in de noordrand van Brussel, met een sterke reputatie, waar het welzijn en de kwaliteit van leven van zijn bewoners en patiënten centraal staat • Een voltijds contract van onbepaalde duur • Een stimulerende werkomgeving in een aangename sfeer • Begeleiding en oplei-ding met het oog op een succesvolle start en het behalen van de doelstellingen.

www.magnolia-jette.be

clean energy technology

VERKIES JE

BOVENEVOLUTIE

EVALUATIE?

Ontdek jezelf op www.jeunen.beIngenieur of bachelor elektromechanica?

BELANGRIJKSTE EUROPESE FABRIKANT VAN AIRCONDITIONINGMATERIAAL

zoekt voor de dienst SERVICEvoor zijn kantoor te Brussel (m/v)

GRADUAAT ELEKTRO-MECANICIENOF

FRIGORIST • Tweetalig Nederlands - Frans • Grondige opleiding voorzien na een inwerkperiode.

Indien u geboeid bent door klantenservice, bieden wij u zeer motiverend werk in een jong team dat u met plezier zal verwelkomen.

Zend uw CV naar CIAT BELGIUM N.V., Reimond Stijnsstraat 78, 1080 Brussel • [email protected]

3435

Page 36: Jobat 28 mei 2011

Wat bieden we?Een uiterst boeiende job met verantwoordelijkheid • Voldoende ruimte voor eigen initiatieven • Een jonge, dynamische

werkomgeving waar je je meteen thuis voelt • Tal van opleidingen om je talent nog meer te laten groeien • Een aantrekkelijksalaris en een uitgebreid pakket extralegale voordelen.

Volg je instinct: reageer vandaag nog!

Aarzel niet. Stuur je motivatiebrief met gedetailleerd cv naar Corelio personeelsdienst, t.a.v. Kristien Vande Weijer,A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden. Of mail naar [email protected]. Meer weten over ons? Surf naar www.corelio.be.

Gezocht: Teamlead webdesign Ben je een echt webbeest? Is je honger naar unieke bezoekers niet te stillen? Spits dan je oren. Als Teamlead webdesign bij Corelio kun je je jachtgebied namelijk fors uitbreiden.

Maar liefst 58% van de Belgen bezoekt onze websites (De Standaard, Het Nieuwsblad, L’Avenir.net,…). Dat maakt van ons onder meer de grootste online uitgever van het

land. Bovendien zitten er sterke mediabrands in onze portefeuille (Woestijnvis, Caviar, Nostalgie…). Maar dat wil niet zeggen dat we op onze lauweren gaan rusten. Integendeel! Daarom willen we ons team uitbreiden met een Teamlead webdesign.

Je uitdagingen? Het mee uitdenken, opvolgen en coördineren van webdesign-projecten (redactioneel of op vlak van marketing) voor verschillende titels binnen Corelio (voornamelijk voor De Standaard en Het Nieuwsblad online) om zo tot een optimaal resultaat te komen. • Je staat in voor het verdelen van de taken over de verschillende webdesigners en je coacht hen op gebied van design, kwaliteit en procedures. • De online wereld boeit je mateloos zodat je de nieuwste trends spontaan opvolgt en je inspireert je collega’s met je kennis en ideeën. • Je zal zelf ook specifi eke projecten of taken mee uitvoeren. Je doet dat trouwens niet alleen, want je maakt deel uit van een dynamische groep vol jonge wolven.

Je profi el? Passie voor het web en creatief • Sterke designcapaciteiten • Goed vertrouwd met Photoshop, HTML, CSS en kennis van Javascript • Gestructureerd werken; complexe problemen analyseren en vertalen in duidelijke taken• Mogelijkheid om mensen te enthousiasmeren voor je projecten en A tot Z opvolging van projecten. • Bij voorkeur ervaring in een webdesign bureau.

Ons aanbod: Een generalistische HR functie waarin je de operationele begeleiding en opvolging van alle HR-processen op je neemt, met bijzondere aandacht voor de e-media activiteiten van de groep. • Een omgeving waarin je als HR-professional kan bijleren en doorgroeien • Een open, directe, resultaatgedreven bedrijfscultuur in een mediabedrijf dat zich wil onderscheiden in print maar zich

volop manifesteert in het digitale tijdperk • Een correct verloningspakket

Interesse? Durf jij de uitdaging aan? Aarzel niet en stuur je sollicitatie met gedetailleerd C.V. naar Corelio, personeelsdienst,t.a.v. Kristien Vande Weijer, Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden, of via e-mail naar: [email protected].

Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be. of www.jobat.be

Dit houdt onder meer in: De verzekering van de nodige instroom van mensen met de juiste competenties • de begeleiding en opvolging van een effectief performance management beleid • begeleiding en opvolging van het proces voor competentiemanagement • fungeren als aanspreekpunt voor de individuele medewerkers

Je profi el: Master-diploma of gelijkwaardig door ervaring ( HR management, psychologie, …) • Een eerste ervaring in HR • Enthousiaste persoonlijkheid met een korte termijn hands on resultaatgerichtheid • Een teamplayer met een groot empatisch vermogen, waadoor je snel vertrouwen wint van je gesprekspartners • Passie voor het uitbouwen van een professioneel HR beleid

HR offi cer e-mediaFacebook en Twitter maken deel uit van je natuurlijke biotoop. Surfen is a way of life, en je bent verbaasd om

te zien dat het krantennieuws op je i-Pad ook nog altijd in gedrukte vorm verschijnt. Met die achtergrond

ben je de ideale gesprekspartner voor onze afdeling Digitale Ontwikkeling, om hen bij te staan in hun

HR-noden. Je doet dat in nauwe samenwerking met de HR Manager Vlaamse Media, aan wie je rapporteert

en met wie je ook samenwerkt voor het HR management van de Vlaamse kranten.

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij meer dan de helft van alle Belgen. Met onze websites De Standaard Online, Het Nieuwsblad Online en Lavenir.net zijn we de grootste online uitgever.

In de krantenmarkt zij we marktleider met De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar en l’Avenir en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Ook sterke mediabrands als Woestijnvis,

Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.Om het HR team te versterken zijn we op zoek naar een (m/v):

Page 37: Jobat 28 mei 2011

Je functie: • Je beheert een klantenbestand van en prospecteert bij industriële bedrijven. Je geeft advies over en analyseert met klanten en prospecten de verwerking van hun afvalstromen. Je werkt prijsvoorstellen uit en fi naliseert de verkoop. Hiervoor werk je nauw samen met het labo, de productie en de zaakvoerder waaraan je rapporteert. Je profi el: • Je hebt een technische bachelor opleiding of een gelijkwaardige kennis door ervaring. • Je hebt een eerste verkoopervaring in de B2B omgeving. Chemische kennis of achtergrond is een pluspunt. • Heb je interesse of affi niteit met afvalverwerking, vloeibare afvalstromen, waterzuivering of milieu dan heb je een beentje voor.TWZ biedt je: • Een jonge dynamische KMO met een boeiende werksfeer en een oplossingsgerichte hands-on mentaliteit. • Een job met autonomie en verantwoordelijkheid. • Een aangepast salarispakket aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.Voor een snelle behandeling van je kandidatuur, reageer je via www.anago.be.

ACCOUNT MANAGER (REF. 2010/1073)Met een eerste commerciële ervaring

VG.80

1/B

Anago – Brusselsesteenweg 159 – 9090 Melle

TWZ nv (www.twz.be), in Evergem bij Gent, is een dochter van een internationale Franse groep. TWZ is specialist in verwerking van afvalstoffen uit industrie en scheepvaart, erkend overbrenger van afvalstoffen en expert in reiniging van tankwagens, spoorwegwagons en IBC-containers. TWZ heeft een dertigtal enthousiaste medewerkers, is ISO-gecertifi ceerd en kan gebruik maken van de uitgebreide internationale ervaring van de SARP groep. Om de groei te bestendigen en de klantenportefeuille uit te breiden, zoeken we een (m/v):

ijvert bij particulieren en lokale besturen voor het behoud

en herstel van buurt- en voetwegen, kerkwegels en veldwegen in Vlaanderen.

Zij zoekt ter versterking van haar team te Gent

1 projectleider/kennisbeheerderMeer info op www.tragewegen.be

Motivatiebrief en cv voor 20/06 naar [email protected]

SAMENLEVINGSOPBOUW OOST-VLAANDEREN VZWZoekt op zeer korte termijn

1 OPBOUWWERKER (vt – bep. duur)

t.b.v. leefbaarheidsprojecten in Merelbeke en Aalst

Standplaats Gent/Merelbeke

Min. bachelor (menswet.)

Brief + cv insturen vóór 17/06/2011p/a Sint- Jacobsnieuwstraat 50, 9000 Gent

Info: profiel: www.samenlevingsopbouw.be/oost-vlaanderen

Hoe bereid ikme voorop de eerstewerkdag?

Surf naar

Vraagt voor onmiddellijke indiensttreding

1 BEDIENDE ONTHAAL -TELEFONISTE (M/V)

voor onze kantoren te 9000 Gent, Apostelhuizen 26 H-I-J

Functie: Je staat in voor inkomende telefoons, het ont-haal van de klanten en diverse administratieve taken.Je hebt grondige kennis van het Officepakket.

Uw profiel: Je hebt een A2 diploma en 3 jaar ervaring in een gelijkwaardige functie, je bent communicatief en klantgericht. Je neemt verantwoordelijkheden, bent dynamisch, flexibel en kan in teamverband werken.

Ons aanbod: Wij bieden je een boeiende en afwisse-lende functie aan binnen een jong en dynamisch team. Je komt terecht in een aangename werksfeer. A.A&T Group biedt je een aantrekkelijk salarispakket aan en extra legale voordelen (maaltijdcheques, parkeerabon-nement en hospitalisatieverzekering). Wij rekenen op jouw inzet en enthousiasme om deze job naar behoren in te vullen.

Contacteer mevrouw Claeys Tania, HR [email protected]

09/223.69.95www.tacc-group.be

Landen, een stad in Vlaams-Brabant met ruim 15.400 inwoners en gelegen op het kruispunt van vier provincies,is in volle expansie

Het stadsbestuur van Landen is op zoek naar gemotiveerde kandidaten (m/v) voor de voltijdse betrekking van:

deskundige Patrimonium (salarisschaal B1-B2-B3, in contractueel dienstverband)

Functie, vooral:- opvolging en uitvoering van het financieel beleid van het autonoom gemeentebedrijf (AGB Landen)

door toezicht op de boekhouding;- werkt o.l.v. de stafmedewerker Algemene Zaken.

Vereisten, o.a.: houder zijn van een bachelordiploma (of ermee gelijkgesteld, studierichting: boekhouden, over-heidsmanagement, economische wetenschappen of gelijkwaardig) en slagen voor de selectieproeven.Laatstejaarsstudenten worden eveneens toegelaten tot de selectieproeven, mits het voorleggen van een studie-bewijs en een verklaring dat ze binnen de termijn van max. vijf maanden zullen deelnemen aan de eindexamens voor het behalen van hun diploma.

Brutosalaris: min. 2.228 EUR en max. 3.755 EUR per maand.Arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur (6 maanden proeftijd), onmiddellijke indiensttreding.

Er wordt een wervingsreserve aangelegd die geldig is voor drie jaar.

Interesse?De kandidaturen (met een ingevuld inschrijvingsformulier, een kopie van het vereiste diploma of eventuele andere bewijsstukken) moeten per brief gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Landen, Stationsstraat 29 te 3400 Landen, en toekomen uiterlijk op maandag 20 juni 2011.

Meer info: dienst Personeelsaangelegenheden, [email protected], T 011 88 03 06 of www.landen.be

Page 38: Jobat 28 mei 2011

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

indexA D M I N I S T R A T I E

Administratief MedewerkerInstituut Voor Tropische Geneeskunde 20

Bediende Onthaal - TelefonisteA.A & T Group 37

Management AssistantRode Kruis Vlaanderen 21

C O M M U N I C A T I E

Coördinator EventmanagementGemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen 22

Projectcoördinator Marketingcommuni-

catieEtap 25

C R E A T I E F

Grafisch Vormgever/Dtp’erDe Facto Image Building 23

D I R E C T I E

Administratief DirecteurAntigifcentrum 32

Algemeen DirecteurGeriatrisch Centrum Magnolia 35

DirecteurGemeente Borsbeek 19

DirecteurWZC Mariaburcht 37

Directeur - Onderhoud GebouwenStad Gent via Jobpunt Vlaanderen 17

E N G I N E E R I N G

Bouwkundig IngenieurDe Waal Palen 24

Business Process ManagerEtap 25

Field Service Engineer/TechniekerTetra Pak 29

MRO BuyerCitrique Belge via A Priori 31

Operations ManagerSecurex 19

Operations ManagerEutraco via Vandelanotte Talent Management 29

Preventie AdviseurSecurex 19

Preventie IngenieurSecurex 19

Process Safety EngineerChevron Phillips Chemicals via A Priori 31

Productontwerper LedproductenEtap 25

ProjectleiderAgentschap Voor Facilitair Management via Job-punt Vlaanderen 16

Projectleider/kennisbeheerderTrage Wegen 37

Purchasing Manager MROCitrique Belge via A Priori 31

Safety EngineerChevron Phillips Chemicals via A Priori 31

She ManagerDe Groep Lintor-Verbinnen via Sodeva Consulting

19

Software EngineerSecurex 19

Software EngineersClaerhout Computer Engineering 24

Verantwoordelijke NutritieGroep Depré via Fundament Recruitment & Se-lection 33

F I N A N C I E E L

Afdelingshoofd - FinanciënStad Gent via Jobpunt Vlaanderen 17

Business AnalystSecurex 19

Financieel /Administratief MedewerkerInstituut Voor Tropische Geneeskunde 20

Klantenbeheerder Ziekenfonds / Klanten-

beheerSecurex 19

MedewerkerVCLJ Bedrijfsrevisoren 19

G E Z O N D H E I D

HoofdverpleegkundigeAZ Maria Middelares 25

Nachtverpleegkundige Abdominale Chi-

rurgieAZ Maria Middelares 25

Nachtverpleegkundige Algemene WaakAZ Maria Middelares 25

Nachtverpleegkundige CardiochirurgieAZ Maria Middelares 25

Nachtverpleegkundige Secundaire WaxAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige Algemene Heelkunde

C3AZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige GeriatrieAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige Intensieve ZorgenAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige Interne GeneeskundeAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige of Medische Beeldvor-

merAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige OperatiekwartierAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige OrthopedieAZ Maria Middelares 25

Verpleegkundige SpoedafdelingAZ Maria Middelares 25

VerzorgendenVitalis 23

ZorgkundigeAZ Maria Middelares 25

H R

Human Resources OfficerCorelio 36

I C T

GIS-DatabeheerderPidpa 23

SharePoint Consultant/DeveloperClaerhout Computer Engineering 24

Teamlead WebdesignCorelio 36

L O G I S T I E K

Junior AankoperGroep Depré via Fundament Recruitment & Se-lection 33

Logistiek Assistent CardiochirurgieAZ Maria Middelares 25

PlannersIlva 32

TransportplannerEutraco via Vandelanotte Talent Management 29

M A R K E T I N G

BrandmanagerGroep Depré via Fundament Recruitment & Se-lection 33

Direct & E-MarketingassistentGemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen 22

Marketing Communicatie CoördinatorGemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen 22

Marketing ManagerGemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen 22

Product Manager Services Noodverlich-

tingEtap 25

O V E R H E I D

Deskundige PatrimoniumStad Landen 37

OpbouwwerkerSamenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen 37

Ruimtelijk PlannerStad Gent via Jobpunt Vlaanderen 17

StedenbouwkundigeGemeente Oostrozebeke via Jobpunt Vlaanderen

16

T E C H N I E K

Graduaat Elektro-Mecanicien of FrigoristCiat Belgium 35

V E R K O O P

Account ManagerJanssen-Fritsen via Dip 20

Account ManagerRob Tv 30

Account ManagerTWZ via Anago 37

Accountmanager IndustrieRittal via Orpsy 39

Area Sales ManagerLibeco-lagae via Fundament Recruitment & Selec-tion 33

Business Development ManagerSecurex 19

Commercieel AfgevaardigdeLongerstaey 20

Commercieel AfgevaardigdeLongerstaey 21

Key AccountmanagerCws - Boco 20

KlantenadviseursOnafhankelijk Ziekenfonds 35

Partner SalesCws - Boco 20

Planner Customer ServicesEtap 25

Sales Development ManagerCorelio 30

Sales SupportRittal via Orpsy 39

Technical Key Account ManagerTetra Pak 27

Top-KeukenverkopersDSM Keukens via Search & Selection 27

VertegenwoordigersUni-Fix Belgium 20

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenTel: 02-467.27.27 Fax: 02-467.97.97E-mail: [email protected]@jobat.be [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] CEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager: Kim VergaelenSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen.Account Managers: Tim Migom, Stijn De Medts, Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Cathérine Bodarwé, Frederique VandenheedeVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Krista Verlaeckt, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Mieke Van Cau-ter, Anouk Bedetti, Michaël Voste, Cathérine BodarwéMarketing: Fanny De Boeck, Evy De TrochOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter DeWinter, Steven Vermeulen, Roland Sammels, Sylvie Cousin,Caroline EeckhoudtOrder handling: Goedele Vankelst, Annemie Van Leeuwen,Ariane Van De GuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynOfficemanager: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je

12.952 jobs.

JUNIOR AANKOPERBRANDMANAGERPETFOODVERANTWOORDELIJKE NUTRITIE

zoekt een m/v

Meer weten? Kijk in Jobat of opwww.jobat.be – www.fundamentrs.com

Page 39: Jobat 28 mei 2011

Het Duitse Rittal GmbH & Co. KG ontwikkelt, produceert en verdeelt behuizingsystemen voor de industriële elektrotechniek en de IT- & telecomsector: behuizingen voor binnen en buiten, klimatisatie voor behuizingen, stroom-verdeling en totaalconcepten voor IT-infrastructuur. Productinnovatie, een constante dialoog met de klant en commerciële gerichtheid zijn de pijlers waarop hun succes steunt. Wereldwijd zijn er circa 10.000 medewerkers, actief in 60 landen. De Belgische vestiging in Lokeren telt 55 medewerkers met een omzet van circa 30 miljoen euro.www.rittal.be

Faster - better - worldwide.

Rittal - The System.

Sales Support Projecten - IndustrieKerntaken: • Je geeft productgerichte ondersteuning aan de accountmanagers, eindklanten en installateurs. • Je werkt van a tot z technische projecten uit die erg kunnen verschillen in complexiteitsgraad. • Je geeft adviezen en zoekt klantgerichte oplossingen voor industriële toepassingen. • Je coördineert het project van bij de conceptfase, de uitwerking met interne en externe partijen, tot en met de oplevering. • Je werkt offertes uit, voert projectcalculaties uit en behandelt eventuele klachten.

Profiel: • Je hebt een technische bacheloropleiding of haalt een gelijkwaardig niveau door je ervaring. • Je technische achter-grond is noodzakelijk en ervaring in of affiniteit met elektrotech-niek of automatisatie is een troef. • Je beschikt over een goede dosis creativiteit en ondernemerschap om een project vorm te geven. • Je bent sterk klant- en servicegericht. • Je wordt uitgedaagd door niet-standaard oplossingen en denkt mee met de klant. • Je bent een teamplayer en werkt nauw samen met de commerciële buitendienst, de productmanagers, het atelier en je collega’s in de binnendienst. • Je bent Nederlandstalig en een zeer goede kennis van Frans, Engels en/of Duits is een must.

Accountmanager Industrie Brabant-Brussel

Kerntaken: • Je verzorgt de verdere commerciële uitbouw binnen je regio van het industrieel segment. • Je bent verantwoordelijk voor de commercialisatie van ‘Standaardproducten en Componenten’ en voor complexere ‘projectverkoop’. • Je denkt proactief en technisch-creatief mee met de klant. • Je biedt technisch-vernieuwende en vooruitstrevende oplossingen aan, mee ondersteund door de interne productmanagers. • Je bezoekt eindklanten en het distributie-kanaal.

Profiel: • Je bent bij voorkeur hoger technisch geschoold of hebt ervaring in technische sales. • Je bent geen ‘productverkoper’ maar een professionele ‘projectverkoper’ die meedenkt met de klant. • Je hebt meerdere jaren ervaring in industriële B-to-B-sales. • Je bent een ware relatiebouwer met sterke focus op middellange en lange termijn. • Je woont in de regio, kan uitstekend communiceren in de beide landstalen en je commerciële drive is vanzelfsprekend.

Aanbod voor beide functiesJe maakt deel uit van een internationale, gereputeerde, sterk groeiende en economisch stabieleorganisatie. Dit gekoppeld aan reële doorgroeimogelijkheden en een attractief salarispakket.

Heb je interesse in één van bovenstaande functies? Mail je cv naar selectiekantoor Orpsy, t.a.v. Jens Meert, [email protected], of neem contact op via 09 224 18 57. Vermeld duidelijk voor welke functie je solliciteert. Snelle reactie en discretie gewaarborgd.

Surf voor meer informatie naar www.orpsy.be - W&S-bureau VG.403/B

www.concerto.be

SHARING OUR TALENT

It takes two to share. We are experts in our sector, offering the know-how, challenges andexperience to place you at the forefront of your field. You are a graduate or professional,bringing creativity, passion and a dream of contributing to a sustainable future. We havea lot of talent to share.

With about 3,300 employees around the world, Tractebel Engineering (GDF SUEZ) is one of Europe’s

major engineering companies. We offer state-of-the-art engineering solutions and consulting to

power, nuclear, gas, industry and infrastructure customers in the public and private sectors. Tractebel

Engineering is part of GDF SUEZ Energy Services, one of the business lines of GDF SUEZ.

www.tractebel-engineering-gdfsuez.comCHOOSE EXPERTS, FIND PARTNERS

3839

Page 40: Jobat 28 mei 2011

GROEP S KEY SPONSOR VAN DE JCI AWARD LIMBURG BRENGT HULDE AAN JOCHIM AERTS.

Jochim Aerts, een selfmade man, behaalt de JCI-Award

Limburg en de onderscheiding Vlaamse jonge ondernemer of

de Vlaamse JO.

J. Aerts, een wielerfreak, slaagde erin om zijn eenmanszaak uit

te bouwen tot een succesvol bedrijf “Race Productions”, dat

competitiefi etsen van het merk Ridley produceert. Naast dit

marktsegment boort hij nu ook de markt van stadsfi etsen en

fi etsaccesoires aan.

Het geheim achter zijn succes berust op het hanteren van een-

voudige, duidelijke principes die door hem en al zijn medewer-

kers worden gerespecteerd.

“Alles kan beter” en “teamwerk” zijn altijd zijn motto ge-

weest gecombineerd met het creeëren van een goede werk-

sfeer. Deze bekroning is dan ook het resultaat van teamwerk en

is een groepsoverwinning.

Het “BIO”principe dat staat voor Betrokkenheid, Integer,

Ondernemend is de leidraad voor alle medewerkers in de

onderneming. Succes bleef niet uit.

stel uzelf en uw prestaties altijd in vraag

lever uw klant wat hij wil wanneer hij het wil

biedt steeds een goede service.

VERLIES UW VISIE EN DOEL NIET UIT HET OOG

biedt steeds een goede service. biedt steeds een goede service. biedt steeds een goede service.

VERLIES UW VISIE EN DOEL NIET UIT HET OOG

VERLIES UW VISIE EN DOEL NIET UIT HET OOG

stel uzelf en uw prestaties altijd in vraagstel uzelf en uw prestaties altijd in vraag

blijf u zelf, “stay focused”

WERK IN TEAM MET UW KLANTEN, UW LEVERANCIERS EN UW MEDEWERKERS

blijf u zelf, “stay focused”

blijf u zelf, “stay focused”

WERK IN TEAM MET UW KLANTEN, UW LEVERANCIERS EN UW MEDEWERKERS

WERK IN TEAM MET UW KLANTEN, UW LEVERANCIERS EN UW MEDEWERKERS

[ Enkele raadgevingen aan jonge ondernemers ]