Jobat 24 maart 2012

32
COLUMN Evalueer eens een leerkracht blz. 3 werken’ voltijds moeten vrouwen ‘Alle Monica De Coninck, federaal minister van Werk Jobdossiers Sales & Overheid vanaf blz. 12 + 7.582 jobs op jobat.be Zaterdag 24 en zondag 25 maart 2012 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be HR-INTERVIEW ‘Mensen worden zeldzaam’ blz. 6 RVA RAPPORT 2011 was een goed jaar blz. 8 JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR

description

Weekblad over en voor werk

Transcript of Jobat 24 maart 2012

Page 1: Jobat 24 maart 2012

COLUMN Evalueer eens een leerkracht blz. 3

werken’voltijdsmoetenvrouwen‘Alle

Monica De Coninck, federaal minister van Werk

Jobdossiers Sales & Overheid vanaf blz. 12+ 7.582 jobs op jobat.be

Zaterdag 24 en zondag 25 maart 2012

Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

HR-INTERVIEW ‘Mensen wordenzeldzaam’ blz. 6

RVA RAPPORT 2011 was een goed jaar blz. 8

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

Page 2: Jobat 24 maart 2012

Het loon en de functie die werden overeengekomenmet jouw werkgever zijn in principe essentiële be-standdelen van de arbeidsovereenkomst waaraanjouw werkgever in se geen belangrijke wijzigingenmag aanbrengen zonder jouw uitdrukkelijke toestem-ming. Concreet houdt dit in dat jouw werkgever jouwfunctie en loon niet zomaar éénzijdig kan wijzigen.In onderling overleg en akkoord kunnen deze essen-tiële bestanddelen uiteraard wel onderhandeld wor-den, je kan als werknemer - om welke reden dan ook -akkoord gaan met wijzigingen aan jouw functie en/ofloon (al moet een minimumloon steeds gegaran-deerd worden in België). Deze wijzigingen kunnenvervolgens in een bijlage bij jouw oorspronkelijke ar-beidsovereenkomst vastgelegd worden.In een economisch crisisklimaat kan niettemin vastge-steld worden dat werkgevers vaak genoodzaakt wor-den creatief na te denken over de (re-)organisatiebinnen hun bedrijf. Om enerzijds jobs te vrijwaren enanderzijds de onderneming rendabel te houden, kanhet in deze gevallen voorkomen dat een werkgevermet functiewijzigingen op de proppen komt.

Ius variandi

Tot op zekere hoogte heeft de werkgever immers eenzogenaamd ‘wijzigingsrecht’ - of nog ‘ ius variandi’ ge-noemd. Dit wijzigingsrecht, dat de werkgever tot op

zekere hoogte en binnen een duidelijk kader toe-staat de arbeidsvoorwaarden te wijzigen, houdt ui-teraard beperkingen in: dit recht op wijzigingen magslechts betrekking hebben op zogenaamde ‘bijkom-stige’ - en geen essentiële - elementen (de functiewijzigt niet fundamenteel maar bijvoorbeeld slechtsop een aantal kleinere detailpunten) en bovendien isde werkgever ertoe gehouden dit wijzigingsrecht uitte oefenen in het economisch belang van zijn onder-neming.In de praktijk zal bij elk geval van eenzijdige wijzigingvan de arbeidsvoorwaarden dus steeds een subtielevenwicht moeten gezocht worden tussen het be-lang van de onderneming en dat van de werknemer.Zo aanvaarden sommige rechtbanken dat een wijzi-ging in functie moet aanvaard worden voor zover ditaan de werknemer geen onevenredig nadeel berok-kent, de ‘nieuwe’ functie een vergelijkbaar belangheeft en de werknemer niet financieel benadeeldwordt. In geval van discussie tussen de werkgever enwerknemer, zal het sowieso de rechtbank zijn die deknoop doorhakt.

ARBEIDSVRAAG

IRIS TOLPE, MANAGER LEGALDEPARTEMENT, INFORMATION &KNOWHOW BIJ SECUREXJOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

Een andere job binnen hetbedrijf: behoud ik mijn loon?

2,6 miljoen euro, meer dan 100 miljoen oude Belgischefranken. Dat is wat Didier Bellens vorig jaar verdiende alsBelgacombaas. Een mooi bedrag waar de meeste Belga-comklanten en andere Belgen zich niet al te veel bij kunnenvoorstellen, behalve dan dat het veel is.Wat ze zich wel kunnen voorstellen, is de omvang van dekans dat zo’n bedrag ooit op hun bankrekening beland. Diekans bevindt zich voor de meesten met grote zekerheidergens tussen zeer klein en nihil. Beschermd door het besefdat ze toch nooit in de schoenen van Didier Bellens zullenstaan, zelfs niet in een van ’s mans afdankertjes, is het ver-volgens een koud kunstje om de topman te beschuldigenvan graaierij, wereldvreemdheid, een tekort aan ethiek enander immoreel gedrag.Onze politici, die toch beterzouden moeten weten enzelf vaak allesbehalve vrijzijn van financiële zonden,waren een van de eerstenom met stenen te werpen.Dat het toch niet kon, eentopman van een overheids-bedrijf die met zo’n gagegaat lopen. En dat de ceovan Belgacom niet meerzou mogen verdienen dande Eerste minister, de ceo van ons land. En dat er nu maareens en voor altijd paal en perk moet gesteld worden aandie praktijken... Hedendaagse Robin Hoods zijn het, diehun publiek maar al te graag willen doen geloven dat hetvolgend jaar anders zal zijn.Wat niet waar is. Volgend jaar rond deze tijd zal opnieuwbekendgemaakt worden hoeveel de ceo van Belgacomverdiende in 2012 en kan de discussie helemaal opnieuwbeginnen. Het zal misschien een paar honderdduizend eu-ro’s schelen, maar in se zal er niets veranderd zijn.Is 2,6 miljoen euro dan geen exuberant loon? Het is alles-zins een verschrikkelijk goed loon. Maar het is ook een sala-ris waar bij het aantreden van Didier Bellens bij Belgacomover onderhandeld is geweest en een pakket dat is goedge-keurd door de Raad van Bestuur van Belgacom.Bovendien is het een, naar Belgische normen, marktcon-form loon. Het gemiddelde loon van een ceo uit de Bel20schommelt rond de verdienste van Bellens. Schermen methet argument dat Belgacom een overheidsbedrijf is, endaar andere regels voor gelden, houdt geen steek aange-zien het bedrijf gerund wordt als een volbloed commer-ciële organisatie en het zich op de markt ook zo gedraagt.De vraag die wel bij Bellens’ miljoenen mag gesteld wor-den, is of ze zijn terechte loon zijn. Bestuurt hij, op alle vlak-ken, Belgacom goed genoeg om zoveel te verdienen? Maarook dat is een vraag voor de raad van bestuur.

ROBIN

Volgend jaar zal de

topman van

Belgacom opnieuw

een riant loon

opstrijken, en

begint de discussie

helemaal opnieuw

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO

‘Ik kom er gewoon nietaan toe. Geen tijd, teveel papierwerk, te veelandere andere taken’

Sinds 2008 moeten er in Vlaamse scholenfunctionerings- en evaluatiegesprekken gevoerdworden. In de praktijk komt daar weinig van. Zeven opde tien schooldirecteurs voerden de voorbije vier jaargeen enkel evaluatiegesprek. Directrice Marleen Devoswijdt dat aan tijdsgebrek.

Page 3: Jobat 24 maart 2012

0203

CARTOON

Ik beken. Ik kom uit een familie vanleerkrachten. Ik ben de zoon vaneen schooldirectrice. Familiefees-ten werden door nietsvermoeden-

de voorbijgangers wel eens verwardmet een uit de hand gelopen leraarska-mer. Ach, inspringen op het secretari-aat, examens verbeteren, een school-reisje begeleiden - een zoon van eendirectrice moet een beetje van allemarkten thuis zijn.Reeds op jonge leeftijd maakte ik mezelf echter één belofte: dit nooit! Ikkende immers de hallucinante doe-het-zelf spirit in de basisschool. Ik wasmaar al te ver trouwd met de velenachtelijke uren die niemand ziet, hetverdrinken in een nooit aflatende ad-ministratie, de onmogelijke spreid-stand tussen pedagogisch bezieler enmanusje-van-alles. Ik heb ze gezien, diedirecteurs die het éne moment meteen bevlogen toespraak honderdenouders en leerkrachten wisten te in-spireren, maar als iedereen al lang wegis, met de mouwen opgestroopt zelfnog een verstopt toilet zaten te her-stellen. Ik zag hoe ongenadig de stresstoeslaat als je verantwoordelijk bentvoor een kind dat het jouwe niet is.

Hoe je in paniek zelf ambulance speeltmet een naar zuurstof happend kindop de achterbank met een knikker ietste ver in de neus. En hoe je achterafdan toch maar zelf uit eigen zak deboete betaalt omdat je in ambulance-stijl door het rode licht gereden bent.De zwarte kas bestaat niet meer, juf-frouw.

Moeder

Maar het bloed kruipt waar het nietgaan kan. Ik ben er niet in geslaagd hetonderwijs te ontvluchten. En met netiets te veel aandacht pluis ik elk stuk uitwaarin schooldirecties worden gevi-seerd. Deze week was het behoorlijkprijs. Uit een rondvraag bleek dat 71procent van de directeuren basison-derwijs geen enkel evaluatiegesprekmet hun leerkrachten gevoerd heeft.Zo’n evaluatiegesprek wordt nochtansopgelegd in een decreet. De negatievereacties waren niet van de poes. Menverwijt het onderwijs een conservatie-ve houding en roept op tot meer for-mele evaluaties, ja zelfs, anonieme eva-luaties van de directie door de leer-krachten.

Het onderwijs zou zich moeten spiege-len aan evaluaties in het bedrijfsleven.Onzin! Eén, het is evident dat met dehuidige omkadering dit praktisch on-mogelijk is. Probeert u gerust eens vijf-tig leerkrachten te evalueren op heteind van het jaar. Twee, wie nog steedsgelooft dat een jaarlijkse evaluatie desleutel is om medewerkers te motive-ren en te helpen in hun job, mist basisin-zicht in de psychologie van wat mensendrijft op hun werk.Directies moeten voorop lopen in destrijd, tussen hun leerkrachten staan,hen coachen, loyaal beschikbaar zijn,ondersteunen en constructief feedbackgeven. Een jaarlijkse evaluatie maaktmeer kapot dan u lief is. Ik zou de we-tenschappelijke gegevens op tafel kun-nen leggen. Maar luister liever naar mijnmoeder ; zij kan dat veel beter uitleggen.

Over het bloed dat kruipt

Frederik Anseel is professor

organisatiepsychologie

Universiteit Gent en hoofd

onderzoeksgroep VIGOR.

‘Het onderwijs zou zich moeten

spiegelen aan de evaluaties in

het bedrijfsleven? Onzin!’

Anseel& Denys

Frederik Anseel en Jan Denysbekijken de arbeidsmarkt

beurtelings dooreen kritische bril.

Page 4: Jobat 24 maart 2012

‘Veranderen van voedsel versterkt de eetlusten veranderen van partner zou bevorderlijkzijn voor de liefde. Ik denk dat veranderenvan job ook weer meer goesting geeft in

werk’, zegt Monica De Coninck. De voormalige voorzit-ster van het Antwerpse ocmw is blij met haar verant-woordelijkheden als federaal minister van Werk. Al is hetin haar ogen minder snel duidelijk wat de concrete resul-taten zijn van haar inspanningen. ‘Bij het algemene beleidzijn er zoveel factoren die een rol spelen en die effect heb-ben.’

Vindt u het lastig dat u niet meteen kan zien wat deconcrete impact is van bepaalde beslissingen?Goh ja, de beslissing rond de overheveling van bevoegd-heden is langetermijnwerk. We zullen pas later zien welkeconcrete resultaten dat zal opleveren. Als federale minis-ter van Werk moet je algemene maatregelen nemen,maar de realiteit in de verschillende gewesten is heel ver-schillend. In de grote steden is de problematiek redelijkgelijklopend in heel België: je zit er met veel werkloze,laaggeschoolde jongeren - dikwijls jongens met een mi-grantenachtergrond.In de streek rond Kortijk en Ronse schreeuwt men omarbeidskrachten, terwijl er 50 kilometer verder in Hene-gouwen heel veel werklozen zijn. De gewesten moetensamenwerken om daar naar oplossingen te zoeken. Wehebben bijvoorbeeld mooie resultaten neergezet hier inBrussel. Door de samenwerking tussen Brussel en Vlaan-deren gaan er ongeveer 13.000 Brusselaars in Zaventemen Vilvoorde werken. Ik vermoed dat we meer van derge-lijke initiatieven kunnen stimuleren.

Hoe vlot het overleg met de gewesten?Goed, ik heb samengezeten met de regionale ministersvan Werk, behalve minister Antoine van de Waalse rege-ring, die nog aan de beurt komt. In de technische delegatiehebben we een werkwijze afgesproken. Enerzijds zullenwe ons concentreren op concrete maatregelen die deverschillende niveau’s willen nemen om de crisis te be-zweren, anderzijds gaan we ons bezighouden met deoverheveling van bevoegdheden en de voorbereidingdaarop.

Ik ben mij ervan bewust dat ik voor een stuk mijn eigenfunctie aan het afschaffen ben. Maar ik hecht meer belangaan resultaten dan aan structuren. Als het de bedoeling isvan iedereen om zoveel mogelijk mensen aan het werk tekrijgen, dan sta ik daar voor honderd procent achter.

U wil de werkzaamheidsgraad optrekken van 68naar 73 procent. Hoe wil u dat doen?We moeten jongeren stimuleren om op de arbeidsmarktte geraken. Dat kan door te sleutelen aan het onderwijs,maar ook door jongeren eerste werkervaringen en vol-doende omkadering aan te bieden. Ik vind het absoluutfout om jongeren een jaar in de hoek te laten zitten en zedan pas vast te pakken. In die tijd verliezen ze al heel veelcompetenties. We moeten sneller op de bal spelen, meercontrole uitoefenen, maar óók meer kansen geven. Alsjongeren hun best doen, als ze echt willen werken, danmoet je hen ook mogelijkheden geven. Niet alle jongerenkunnen zich goed verkopen op papier of mondeling, maardat betekent niet dat ze in de praktijk geen goed werkleveren. Ze moeten de kans krijgen om zich te bewijzen.

Uw voorstel om een vorm van flexibele arbeidscon-tracten in te voeren om langdurige werklozen enwerkzoekende jongeren een duwtje in de rug te ge-ven, kreeg heel wat kritiek van de vakbonden.We zouden graag stages ontwikkelen voor jonge mensendie bijvoorbeeld al zes maanden begeleid worden, maargeen werk vinden. Ik zou graag de werkgevers oproepenom een aantal stageplaatsen te creëren om jongeren eeneerste werkervaring te geven. Op die manier krijgen jon-geren de kans om zichzelf te bewijzen. Als je na die stagebedrijven ondersteunt om die mensen aan te werven,dan kan er een win-winsituatie ontstaan. Veel werkgevers- vooral in kleine bedrijven - zeggen dat ze wel iemandkunnen gebruiken, maar dat ze er bijvoorbeeld geen goe-de ervaringen mee hebben. Als een werkgever twee keereen slechte ervaring heeft gehad, dan krijgen ze vooroor-delen. We willen werkgevers over de brug krijgen om jon-ge mensen de kans te geven zich te bewijzen. We kunnenze toch niet allemaal een kans geven binnen de overheids-sector? De private sector is daar ook mee gebaat.

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzie-ning (RVA) bleek vorige week dat de uitstroom naarwerk driemaal groter is na een sanctie. Het bewijsdat een harde aanpak loont?Ik denk dat ik de woorden ‘harde aanpak’ nog nooit hebgebruikt. De media vertalen dat zo (de minister sprak vaneen ‘kordate activering’, red.). Voor alle duidelijkheid: wehebben in dit land een goede sociale zekerheid. Socialezekerheid is gebaseerd op solidariteit. Dat betekent dat jeeen aantal rechten hebt, maar ook een aantal plichten. Alsmensen aanspraak maken op uitkeringen in het algemeen,dan moet daar ook controle op zijn. Het gaat immers overde centen van iedereen. Is dat hard? Nee, dat is redelijk. Ikzeg er wel altijd bij dat dat geen vrijgeleide mag zijn vooreen heksenjacht. Wanneer je aan mensen plichten oplegt,moet je ze ook rechten geven. Als je hen verplicht omwerk te zoeken en ze doen echt hun best, maar ze wordenniet aangeworven, dan moeten wij kansen creëren.Ik heb altijd gezegd: de beste manier om te controleren ofmensen willen werken, is hen werk te geven. Komen zeniet? Dan hebben ze het blijkbaar niet nodig. Ofwel zit ereen ander probleem achter, dan moeten we daar iets aandoen. Of misschien werken ze in het zwart, en komen zeniet omdat ze het niet rendabel vinden. Dan weten we dattenminste en kunnen we optreden.

INTERVIEW

‘Mensen werk gevenis de beste manierom te controleren ofze willen werken’

Drie maanden geleden werd ze tot ieders verrassing gebombardeerd tot federaal minister van Werk.

Monica De Coninck (sp.a) staat bekend als een harde tante, maar zelf is ze het daar niet mee eens. ‘Ik denk

dat ik de woorden ‘harde aanpak’ nog nooit heb gebruikt.’

Tekst: Maud Oeyen / Foto: Koen Bauters

‘Alle vrouwen zouden maximaal - dus voltijds - moetenwerken, en alle regelingen rondde combinatie van arbeid en gezinzouden het best door mannen en vrouwen gelijkmatig wordeningevuld. Dan zou je geen loonkloof meer hebben’

Monica De Coninck, federaal minister van Werk

Page 5: Jobat 24 maart 2012

0405

Er is één groot probleem waar blijkbaar niemandeen oplossing voor heeft: de kwalitatieve mis-match die er al jaren is en die maar niet lijkt te ver-dwijnen, ondanks alle inspanningen.Er bestaat ook geen mirakeloplossing voor dat pro-bleem. We moeten onder andere naar het onderwijskijken. Waarom verlaten zoveel jongeren het onderwijszonder diploma? Ook de studiekeuze van jongerenspeelt mee, de invloed van ouders, migratie ... En dan zijner de bedrijven die graag kant en klare werknemers wil-len aanwerven die ze onmiddellijk kunnen inschakelen,wat ook lang niet altijd lukt. Afhankelijk van hun compe-tenties zijn mensen in staat om bepaalde dingen te doen,maar andere dingen zullen ze nog moeten leren. Onder-nemingen investeren in machines en onderhouden dieuitstekend. Waarom kunnen ze dat dan niet met men-sen doen? Zeker als je weet dat mensen veer tig jaarmoeten meedraaien op de werkvloer. Je moet innova-tief zijn, ook in personeelsbeleid. Bedrijven die dat kun-nen, zullen overleven.

Als we langer moeten werken, zullen we ook an-ders moeten werken.We moeten ouderen - en dan bedoel ik vijftigplussers,waar ik zelf trouwens ook toe behoor - zodanig omka-deren dat ze goesting blijven hebben om te werken. Op-leiding is daarbij belangrijk, net als een soort jobrotatie.De tijd van het zeer monotone werk zoals je dat zag inde films van Charlie Chaplin is grotendeels voorbij, maarook vandaag zie je in de dienstensector, de schoon-maaksector, bepaalde jobs waarbij het werk misschienniet altijd even interessant is. We kunnen erover naden-ken hoe we dat beter kunnen organiseren. Door in tespelen op de intermenselijke relaties op een arbeids-vloer, bijvoorbeeld. Door mensen een zekere mate vanautonomie te geven, macht over hun werksituatie.

U wil dat bedrijven een werkgelegenheidsplan op-stellen voor vijftigplussers. Zal dat veel zoden aande dijk zetten?Bedrijven moeten al veel plannen maken: de ene over-heid vraagt een diversiteitsplan, de andere een planvoor man en vrouw ... Ik wilde vermijden om weer een

extra plan bij wet op te leggen. Maar we willen wel sensibi-liseren en bedrijven ondersteunen door verschillendemodellen van zo’n werkgelegenheidsplan aan te bieden.Daarom zeggen we: denk erover na, zorg dat je een planhebt, zorg dat je dat met de vakbonden in de onderne-mingsraad hebt besproken. We zullen onze vijftigplussersnog nodig hebben, dus het is belangrijk dat bedrijven na-denken over de leeftijd van hun personeel, over hoe zedaarmee omgaan. Maar ik laat bedrijven de keuze. Of zedat nu doen door een bijkomend plan op te stellen ofdoor een luik over leeftijd toe te voegen aan het diversi-teitsplan - dat op gewestelijk niveau toch al verplicht is -dat moeten ze zelf weten. Mocht ik een bedrijf leiden, danzou ik een diversiteitsplan opstellen waarin ik al die ele-menten mee zou nemen: leeftijd, origine, gender ...

Arbeidsmarktexpert Jan Denys zei afgelopen weekdat de loonkloof tussen man en vrouw eigenlijkmaar een loonkloofje is, als je rekening houdt metalle mogelijke correcties.Vrouwen zouden zich liever laten uitbetalen in tijd dan ingeld. Maar waarom laten vrouwen zich uitbetalen in tijd?Omdat mannen hun verantwoordelijkheden - bijvoor-beeld de zorg voor kinderen - vaak afschuiven op hunvrouw. Ondertussen veranderen steeds meer mensen tij-dens hun leven van partner, waardoor het uiteindelijk devrouwen zijn die met een heel laag pensioen zitten opge-scheept. Het zijn zij die op het einde van de rit de rekeningbetalen.Ik ben daarin nogal een feministe, in die zin dat ik vind datalle vrouwen maximaal - dus voltijds - zouden moetenwerken. Alle regelingen rond kinderen of gezin in combi-natie met arbeid zouden het best door de twee geslach-ten gelijkmatig worden ingevuld. Dan zou je geen loon-kloof meer hebben.Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid ook een stuk bijde vrouwen zelf. Dikwijls zijn ze niet assertief genoeg. Zedurven niet te zeggen dat ze in aanmerking komen vooreen bepaalde job, maar ze moeten worden aangesprokenen gestimuleerd en tien keer te horen krijgen dat ze er weldegelijk de capaciteiten voor hebben. Vervolgens durvenze ook niet te zeggen wat ze ervoor in de plaats willenkrijgen. Vrouwen zijn bescheidener. Ze kiezen ook vaker

een job voor de inhoud of de betrokkenheid en nietmeteen voor de verloning.

Er komt heel wat kritiek uit werkgevershoek op deuitbreiding van het ouderschapsverlof met éénmaand.(kort) Europa legt dat op. We moeten naar vier maan-den ouderschapsverlof. Als we dat niet doen, wordenwe veroordeeld.

Europa verplicht ons niet om die vierde maandouderschapsverlof ook te vergoeden.Dat is zo, maar als we die maand onbetaald laten, danwordt het enkel een maatregel voor degenen die hetkunnen betalen. Terwijl zoiets eigenlijk bedoeld is voormensen die het echt nodig hebben, zoals alleenstaandemoeders. Zo hoog is die RVA-uitkering overigens niet(693 euro per maand in voltijds ouderschapsverlof, red.).

Unizo zegt: extra ouderschapsverlof moet gecom-penseerd worden door tijdskrediet in te korten.We hebben hun voorstel bekeken. Wettelijk is dat nietuit te voeren, omdat je op die manier ongelijkheid cre-eert. Wat met mensen die geen recht meer hebben optijdskrediet? Ik begrijp heel goed dat Unizo een pro-bleem heeft met de cumulatie van allerlei verlofstelselsen de ondoorzichtigheid ervan. Er zijn mensen die eerstvijf jaar werken en dan bij wijze van spreken zes of zevenjaar thuisblijven. Mensen die lang thuis zitten, hebbenhet vervolgens moeilijk om weer aan de slag te gaan. Ikheb het daar zelf ook moeilijk mee, dus ik wil daar zekerde discussie over aangaan. Het is bijvoorbeeld best mo-gelijk om een aantal verlofstelsels aan geleverde presta-ties te koppelen.Maar het is niet correct om nu het ouderschapsverlof tegebruiken als inzet van die discussie. Dat ouderschaps-verlof hangt samen met ‘ouder worden’, in de zin van‘ouderschap opnemen’. Dat mensen kinderen krijgen,is een biologisch feit. Daar is niet zoveel aan te doen.Het ouderschapsverlof dient om werkende mensen dekans te geven om ‘ouder’ te worden en toch aanwezigte zijn op de arbeidsmarkt. Dat is belangrijk, zeker alswe de participatie van vrouwen willen verhogen.

Page 6: Jobat 24 maart 2012

len.’‘Ook hr heeft harde cijfers en statistieken nodig, want wezullen wel degelijk proactief moeten gaan aanwerven. Bij-voorbeeld wanneer je met een basisfunctie zit die op jaar-basis dertig keer vrijkomt en waarvoor je actief school-verlaters moet gaan aantrekken. Human resources isgeen exacte wetenschap, maar het is wel een vak. Een vakdat werkt met cijfers, kengetallen én trends.’

Nek uitsteken

Voor Vander Sijpe voldoende reden tot ongerustheid,want veel bedrijven beschikken vandaag niet over eenduidelijk beeld van hun workforce, laat staan over voor-spellingen over de evolutie ervan. ‘Wanneer ik naar eenbedrijf toega, dan vraag ik hoeveel mensen er werken.Hoeveel voltijdse, hoeveel deeltijdse? Wat is de gemid-delde leeftijd? Hoe ziet de bevolkingspiramide eruit?Hoeveel mannen en hoeveel vrouwen zijn er? Wat is deuitstroom? Wat is het vrijwillig verloop? Hoe meer vragenik stel, hoe stiller het meestal wordt aan de andere kantvan de tafel. Dat is zeer erg. Als je die kengetallen en diehistoriek niet hebt, dan sta je als hr zeer zwak om tegen-over een directie te verdedigen waarom je bijvoorbeeldeen employer branding campagne wil organiseren.’‘Veel hr-professionals zijn blijven hangen in de rol van ad-ministratieve expert’, betreurt Vander Sijpe. ‘Ze facilite-ren, ze zorgen ervoor dat de lonen op tijd betaald wor-den, dat de vakantiedagen goed geregeld zijn, dat er watopleidingen gepland worden. Ze blijven steken in hetoperationeel-reactieve verhaal, terwijl ze een strategisch-proactieve houding zouden moeten aannemen. Daar-voor heb je mensen nodig die hun nek durven uitsteken.’‘Professor Dirk Buyens (Vlerick) zei ooit dat de hr-mana-ger een hofnar moet zijn, iemand die de interne keukenvan het kasteel als geen ander kent en al lachend zijn me-ning zegt tegen de koning. Maar vandaag moet de hr-ma-nager méér zijn dan de hofnar. Hij moet niet alleen aan dealarmbel trekken, hij moet ook oplossingen aanreiken. Alsondernemingen binnenkort in hun groei geremd wordenomdat ze de nodige mensen niet meer vinden, dan heefthr gefaald. We kunnen niet woordenloos blijven toekij-ken.’

Frank Vander Sijpe weet waarover hijspreekt. De socioloog werkte twintig jaarals hr-professional voor de GB-groep enstar tte in 2005 bij Securex als talent mana-

ger. Hij was er onder andere verantwoordelijkvoor rekrutering, interne mobiliteit, assessment-centra, uitstroombeleid en employer branding,voordat hij een jaar geleden directeur werd vanhet kenniscentrum van Securex. Dat researchcenter doet voornamelijk onderzoek op hr-dataen organiseert surveys bij klanten.Human resources mag dan geen exacte weten-schap zijn - zoals Vander Sijpe verschillende kerenherhaalt tijdens ons gesprek - cijfers en voorspel-lingen zijn cruciaal in het vak. En volgens VanderSijpe ontbreken ze nog te vaak.‘In veel bedrijven valt het me op dat de perso-neelsdienst niet voldoende geprofessionaliseerdis. Daarmee bedoel ik dat het nog niet helemaal isdoorgedrongen bij de hr-managers dat ze - net alshun collega’s in het directiecomité - over hardecijfers moeten beschikken als ze hun werk goedwillen aanpakken.’‘Vergelijk het met de verantwoordelijke van eenproductieafdeling die aan het managementvraagt om de stock van de grondstoffen te ver-dubbelen, zonder dat hij kan uitleggen waaromdat nodig is. In dat geval zal het managementnooit toestaan om de stock effectief te verdubbe-

Gelukkig loer t er beterschap aan de horizon. VolgensVander Sijpe is het hr-domein aan het professionaliseren.De blik wordt daarbij steeds vaker op de toekomst ge-richt. Een hoopgevende ontwikkeling, al kan het nog altijdbeter. ‘Hr moet veel intensiever aan scenariodenken gaandoen. We moeten ons langer niet concentreren op wat erin het verleden gebeurd is, maar op wat er de komendejaren staat te gebeuren. En op die ontwikkelingen moetenwe ons maximaal voorbereiden.’Erg rooskleurig ziet die toekomst er alvast niet uit. ‘Degrote vraag is of - en hoe - we voldoende human capitalzullen vinden om onze resultaten en onze groei te waar-borgen’, stelt Vander Sijpe. ‘Volgens professor Luc Sels(KU Leuven) moeten er tussen 2010 en 2015 zo’n 450.000vacatures ingevuld worden, waarvan 300.000 vervan-gingsvacatures. Of het nu goed of slecht gaat met onzeeconomie, 300.000 mensen zullen onze arbeidsmarkt so-wieso verlaten. Het is best mogelijk dat sommige organi-saties zullen beslissen om deze mensen niet te vervangen,maar dan nog zullen er velen wél vervangen moeten wor-den.’

Mismatch

De huidige crisis doet het aantal vacatures dat maande-lijks vrijkomt wat dalen, maar de demografische onder-stroom zal naar alle waarschijnlijkheid zwaarder doorwe-gen dan de conjuncturele evolutie. Ondertussen blijft dekwalitatieve mismatch op de arbeidsmarkt voor proble-men zorgen. ‘Ondanks het feit dat er momenteel 200.000Vlaamse werkzoekenden zijn, krijgen we 50.000 jobs nietingevuld. En dan is er nog het probleem van kennisma-nagement. Ervaren werknemers met veel kennis verlatenonze bedrijven, die op hun beurt jonge dertigers zoekenom hen te vervangen. Schoolverlaters hebben in de ogenvan de werkgevers meestal onvoldoende bagage om degepensioneerde babyboomers op te volgen.’‘De uitdagingen die op ons afkomen, zullen van hr eenradicaal nieuwe en andere aanpak vragen’, besluit VanderSijpe. ‘Het is best mogelijk dat een aantal mensen dat nietzal kunnen waarmaken. Anderzijds stel ik vast dat er heelveel getalenteerde mensen rondlopen in het vak. Zij gaaneen zeer boeiende periode tegemoet.’

HR

‘Hr-managermoet méér zijn dan hofnar’

Nooit eerder was het vakgebied van human resources zo boeiend en intrigerend als vandaag, vindt Frank Vander Sijpe,

directeur van het kenniscentrum van hr-dienstverlener Securex. ‘Hr staat voor een enorme uitdaging. Mensen zijn een

zeldzame grondstof aan het worden. En wordt iets zeldzaam, dan wordt het duur.’

Tekst: Maud Oeyen / Foto: Koen Bauters

‘Als ondernemingen binnenkortin hun groei geremd wordenomdat ze geen mensen meervinden, dan heeft hr gefaald’

Frank Vander Sijpe, Securex

Page 7: Jobat 24 maart 2012

0607

‘De meeste hr-professionals komen in het vak te-recht via de interimsector of via rekrutering en se-

lectie’, legt Frank Vander Sijpe uit. ‘Dat is waarschijnlijkgeen slechte leerschool. Medewerkers doorlopen eenheel palet van functies en leren onderweg verschillendevisies kennen. Daarna kunnen ze eventueel de stap zettennaar de functie van hr-manager en later hr-director. Eenmooi loopbaanpad.’‘Een van de eerste dingen die je te doen krijgt wanneer jeals professional het veld betreedt, is analyses uitvoerenop databases. Jammer genoeg lijken velen in hun oplei-ding niet de nodige it-vaardigheden mee te krijgen. Ik hebhet dan niet over complexe systemen, maar gewoon over

een gedegen kennis van basisprogramma’s als Excel.’‘Daarnaast zijn weinig jongeren vandaag nog vlot tweeta-lig. Nochtans communiceert men in de meeste grote be-drijven in België zowel in het Frans als in het Nederlands.’‘Het grootste deel van de jonge hr-professionals is opge-leid in een zogenaamde soft skill-omgeving. Ze studeer-den vaak psychologie of sociologie. Veel star ters missendan ook wel wat bedrijfseconomische inzichten. Dathoeft niet erg te zijn, zolang ze er maar voor openstaanom daar snel iets aan te doen. Wanneer ik aan stagiairsvraag om een return on investmentplan te maken van eenemployer brandingcampagne, dan zie je hen alle kleurenvan de regenboog krijgen. Dat zou eigenlijk niet mogen.’

Welke mensenheeft hr nodig?

1) IndividualiseringIn de Verenigde Staten spreekt men van I-deals of idiosyn-cratic deals. Individuele werknemers hebben individuelebehoeften, doorgaans afhankelijk van de levensfase waarinze zich bevinden. Een vader van twee kleuters verlangtwellicht iets anders dan een moeder van drie tieners. Ei-gentijdse bedrijven proberen daar rekening mee te hou-den.

2) Het Nieuwe WerkenHet plaats- en tijdonafhankelijk werken maakt ook in onzecontreien opgang. Geer t Van Hootegem, professor ar-beidsorganisatie aan de KU Leuven, benadrukte onlangsnog dat mensen best wat werkdruk kunnen verdragen, opvoorwaarde dat ze voldoende autonomie ervaren om tebepalen waar en wanneer ze werken.

3) New leadershipDe rol van de leidinggevende zal meer evolueren naar dievan coach. De leider van de toekomst luister t, faciliteert, isempathisch maar tegelijkertijd allergisch voor favoritisme.Tegenover ver trouwen staat verantwoordelijkheid. Demoderne leidinggevende luister t naar de wensen vanwerknemers, die op hun beurt bijdragen aan de resultatenvan het bedrijf. Een win-winsituatie.

3 trends in hr

★ Over de grenzen kijkenSommige sectoren met veel knelpuntfuncties hopen inhet buitenland te vinden wat ze bij ons niet kunnen krij-gen. Bedrijvengroep Armonea, actief in de senioren-zorg, zet sterk in op die piste. Onder auspiciën van hetEuropees Sociaal Fonds richt de groep jaarlijks 300 sta-ges in voor Roemeense studenten zorg- en verpleeg-kunde. De studenten volgen een cursus Nederlands inBoekarest en bereiden zich voor op een verblijf in onsland. Na een stage kunnen ze hier aan de slag.‘Dat noem ik proactief zijn’, stelt Vander Sijpe. ‘Hetprobleem van personeelskrapte in de zorgsector zal inde toekomst enkel toenemen. Uit onderzoek blijkt bo-vendien dat het personeel in de zorgsector vroeger uit-geblust is dan andere werknemers. Een heel onrust-wekkende evolutie.’

★ Flexibiliteit aanbieden‘Als mensen krapper worden op de markt, gaan ze ho-gere eisen stellen’, weet Vander Sijpe. Die eisen situe-ren zich niet noodzakelijk op financieel gebied. Vakerhangen ze samen met de omkadering van de job. Waar,wanneer en hoe werk ik? Het koerierbedrijf TNT Ex-press Belgium organiseert sinds kort enquêtes onderzijn personeel om na te gaan wat de werknemers per-soonlijk verlangen en verwachten van hun job.‘Een groot deel van de stress die we dagelijks ervaren,hangt niet samen met de inhoud van onze job. Ze is eengevolg van de slechte aansluitingen van het openbaarvervoer, de files op de wegen of de openingsuren van decrèche. Veel mensen zijn ertoe bereid om ’s avonds nogwat te werken, als ze om zes uur dan wel even de kinde-ren kunnen afhalen. Bedrijven willen hun werknemersin die context steeds vaker de mogelijkheid bieden omzelf te bepalen waar en wanneer ze werken.’

Hoe het wél moetWillen bedrijven voldoende

gekwalificeerde mensen vinden om

hun organisatie draaiende te houden,

dan zullen ze het werk op een heel

andere manier moeten organiseren,

vindt Frank Vander Sijpe.

Page 8: Jobat 24 maart 2012

De economische groei is in ons land iets hoger dan hetEuropese gemiddelde (1,9% tegenover 1,6%). Aan diegunstige evolutie heeft ook een aantal maatregelen op dearbeidsmarkt bijgedragen: de tijdelijke werkloosheid, dieondanks de daling op jaarbasis door 50.000 ondernemin-gen gebruikt werd voor meer dan 400.000 verschillendewerknemers; de dienstencheques, waarvan het gebruiknog met 12 procent is toegenomen, en het win-winaan-wervingsplan, waarvan 46.000 ondernemingen over eenperiode van twee jaar gebruik maakten om de kostenvoor de aanwerving te drukken en de inschakeling van100.000 werkzoekenden uit risicogroepen te vergemak-kelijken. De controles van de RVA maakten het mogelijkom misbruiken te bestrijden en het oneigenlijk gebruikvan het systeem te verminderen.Voor de RVA bleef het arbeidsvolume ongeveer evenhoog als in 2010. Er zijn wel 25.000 minder uitkeringsge-rechtigde volledig werklozen en bruggepensioneerden,en 32.000 minder tijdelijk werklozen. Als gevolg van hetwin-winaanwervingsplan steeg het aantal mensen die inklassieke jobs werken met een tussenkomst door de acti-vering van de werkloosheidsuitkering met 31.000. Ookhet aantal werknemers dat onderbrekingsuitkeringen ge-noot is met 5.500 gestegen. In totaal daalde het aantaluitkeringstrekkers ten laste van de RVA met 20.000(1.287.188 in 2011 tegenover 1.307.496 in 2010, of -1,5%).De uitgaven voor de volledige werkloosheid zijn gedaald;die voor de activering zijn gestegen.Ondanks de goede resultaten van de arbeidsmarkt blijvener nog steeds veel uitkeringsgerechtigde volledig werklo-

Volgens het Federaal Planbureau en de NationaleBank kende de werkgelegenheid in 2011 een nettojobcreatie van 56.000 eenheden. En dat terwijl er

oorspronkelijk slechts 13.000 bijkomende jobs werdenvoorspeld. De cijfers van de economische groei die menin het begin van het jaar nog verwachtte, bleken uiteinde-lijk juist te zijn (+ 1,9% tegenover de verwachte 2%).Rekening houdend met de stijging van de werkgelegen-heid, maar ook met de toename van de beroepsbevol-king, daalde het aantal werkzoekende uitkeringsgerech-tigde volledig werklozen in 2011 met 3,8 procent. Dat ni-veau is lager dan dat van 2007, voor de crisis. Ook degeharmoniseerde werkloosheidsgraad van 7,2 procent islager dan in 2007 (7,5%). Opvallend is daarbij het verschilmet de gemiddelde werkloosheidsgraden van de Euro-pese Unie (9,6%) en van de eurozone (10,1%), die 33 pro-cent hoger blijven dan voor de crisis.

Minder brugpensioen

Daarnaast zijn er ook minder niet-werkzoekende uitke-ringsgerechtigde volledig werklozen (-7%) en, voor heteerst sinds 2002, ook minder bruggepensioneerden(-1%). Daarmee is de graad van vergoede werkloosheid -voor alle werkzoekenden, niet-werkzoekenden en brug-gepensioneerden samen - de laagste van de afgelopen 25jaar. Met de crisis werd erg veel gebruik gemaakt van tijde-lijke werkloosheid, maar die is opnieuw naar een gemid-deld niveau gezakt. In 2010 daalde ze met 18 procent; in2011 nog eens met 27 procent.

zen en bruggepensioneerden (661.000). De uitstroom-percentages naar werk blijven zwak, vooral voor risico-groepen. Het aantal langdurig werklozen blijft hoog, ookal is het aanzienlijk gedaald bij de -50-jarigen. Er blijvenook aanzienlijke verschillen tussen de gewesten. Het aan-tal geregistreerde faillissementen blijft stijgen, en de voor-ziene groei in 2012 ligt dichtbij het nulpunt. Er is ook nogeen hele weg af te leggen om de doelstelling van eenwerkgelegenheidsgraad van 73,2 procent te halen, zoalswerd vastgelegd in de strategie 2020 voor de werkgele-genheid en de groei.

Grote hervormingen

De nieuwe regering wil grote hervormingen doorvoerenom deze uitdagingen aan te pakken. Voor de RVA bete-kent dit dat bepaalde bevoegdheden minstens gedeelte-lijk zullen worden overgedragen naar de gewesten. Hetgaat daarbij niet om de basisopdrachten van de RVA,maar het zal op termijn wel een invloed hebben op mate-ries zoals de controle van de beschikbaarheid, de active-ringsmaatregelen, de dienstencheques of de plaatselijkewerkgelegenheidsagentschappen. Daarnaast gebeurener ook heel wat hervormingen op socio-economisch vlak.

RAPPORT

Tekst: Barbara Vandenbussche

Na de crisisjaren 2008-2009, die ook in 2010 nog hun invloed hadden op de

werkloosheid, blijken er in 2011 meer jobs te zijn bijgekomen dan oorspronkelijk

voorspeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de RVA.

2011 was goed jaar voor werk

Voor het eerst sinds 2002waren er vorig jaar minderbruggepensioneerden

Page 9: Jobat 24 maart 2012

MIJN LOON

SANDRA WINDELINCKX (49), LUBBEEK

■ Beroep: laborante ■ Privé: gehuwd, 1 zoon ■ Brutoloon: 3.777 euro opfulltime-basis ■ Nettoloon: zo’n 2.000 euro ■ Extra’s: geen

3.7

77

Wat doe je precies voor werk?Ik werk in het laboratorium van Gasthuisberg. Dat draait 24 op 24 voor de spoed,intensieve zorgen, maar ook voor kwaliteitscontroles, onderhoud van toestellenenzovoort. Het tofste aan mijn job zijn de collega’s. Eigenlijk werken wij achter deschermen van de hulpverlening. Ik kan er niet goed tegen om pijn en lijden te zien,dus een job als dokter of verpleegkundige zou niets voor mij zijn, maar ik doe welwerk dat noodzakelijk is en mensen helpt. Dat geeft ook voldoening.

Wat vind je van je inkomen?Ik werk deeltijds, 80 procent, maar mijn loon varieert naargelang mijn prestaties. Wewerken in een wachtsysteem. Weekend- en nachtwerk wordt extra betaald. Overmijn loon ben ik wel tevreden. We hebben ook dagen voor arbeidsduurverkorting.Nu zijn dat er negen per jaar, maar wanneer ik in september vijftig word, komen ernog eens negen dagen bij.

Waar geef je met plezier geld aan uit?In deze tijd ben ik heel voorzichtig, al is het wel prettig geld te geven aan leuke dingenzoals reizen, kleding en er goed uitzien.

Spaar je?We leggen een vast bedrag per maand opzij: 450 euro. Mijn man en ik doen ook aanpensioensparen en voor onze zoon sparen we ook elke maand iets. Het geld gaat erin het begin van de maand af, en dan moeten we rondkomen met de rest. Als je hetomgekeerd doet, blijft er meestal niets over om te sparen.

Zijn er zaken waar je geen geld aan kunt geven?Aan de auto, dat is zo duur! En aan uit eten gaan. Hoe lekker het ook is, het is ookduur. Mijn man en zoon vinden het eten thuis trouwens lekkerder.

Wat zou je doen als je morgen de lotto won?Ik zou beleggen in vastgoed. Dat lijkt me momenteel het veiligste. (bvdb)

Ludwig Hertz neemt het onderscheid tussen werktijd en vrijetijd nogal letterlijk op. Vrije tijd betekent voor hem: op de bankzitten kijken naar het wereldsnookertornooi of naar een blauw-baarsjesgevecht in zijn aquarium. Pure nietsdoenerij, die alleenmogelijk is door tijdens zijn werkuren ál zijn taken te vervullen:zijn opdrachten voor het bedrijf, het regelen van gezinsaangele-genheden zoals het verzamelen van kortingsbonnen, én het uit-voeren van zijn bijberoep.Als ICT-expert van firma Traxs, stelt Ludwig zijn kunde ook graagten dienste van particulieren met vastgelopen pc’s, waarondervele van zijn collega’s. Hij kan er ook niet aan doen dat hij metzoveel menslievendheid geboren is, zegt hij soms, terwijl hij dezoveelste defecte computer in ontvangst neemt. Zijn kantoortelt bijna evenveel beeldschermen en opengevezen processorsals het rommelkot op de eerste etage, dat vol stokoude exempla-ren staat, klaar voor het stort.Tal van vertrouwelijke gegevens komt Ludwig te weten als pc-dokter. Zo blijkt Mira van de verkoop een kale minnaar te heb-ben - de foto’s op haar harde schijf liegen er niet om. BoekhouderPatrick krijgt om de haverklap hondjes-e-cards van zijn moederen een zekere Ward - vast iemand van een andere verdieping -surft graag naar sites vol obese dames, met niets dan witte knie-kousen aan.Als een intiem en onge-oorloofd bezoek, ervaartLudwig elke reparatie. Hijzucht dan ook als hij zemoet onderbreken vooreen firma-softwarepro-bleem, een opdracht voorzijn zogezegde hoofdberoep. Financieel gezien is zijn clandestie-ne job immers zijn hoofdbaan geworden.Hij schrikt als er een doorstreepte maansikkel op zijn deur enkoffiemok blijkt getekend. Van ‘moonlighting’ betichten zijn col-lega’s hem plots, het stelen van het maanlicht of de werktijd vande baas, voor eigen doeleinden. Terwijl hij zich net uitslooft voorhen, onwetende pc-primaten. Inderdaad, hij voert herstellingenuit voor eigen rekening, maar vergroten deze niet zijn nuttigeexpertise? Waar anderen peperdure nascholingen volgen, ver-zorgt hij zijn professionalisering tenminste zelf en dus ‘bespaart’hij de firma eigenlijk geld en tijd, nietwaar? Man, man, ‘moonligh-ting’, waar halen ze het toch.Als er ook in zijn autoportier een sikkel is gekrast, schrijft Lud-wig Hertz uit weerwraak alle gênante pc-vertrouwelijkhedenvan collega’s op het advalvasbord. Ward Coppens, de dikke-dames-kniekousen-fetisjist, blijkt de echtgenoot van zijn bazin tezijn, die haar stukke laptop aan hem had bezorgd, om deze in ‘zijnvrije tijd’ te herformatteren. Zij schreeuwt als een hyena als zijzijn kantoor binnenstormt, waarna zij een stokoude computervoor hem neerzet, zo’n model klaar voor het stort, afkomstig uithet rommelkot. Na haar komen tal van andere vernederde zielenbinnen, eveneens met zo’n onherstelbaar onding. Rond sluitings-tijd is zijn kantoor op het gelijkvloers een torenhoog computer-kerkhof, ondoorkruisbaar, met het zwarte, maanloze raam alsnog enige, wel te overwegen uitweg.

J O B AT. B E / C O L U M N

Maanlicht

Ruth Lasters werkt als leerkracht Frans in Borgerhout. Vanhaar verschenen de romans Poolijs en Feestelijk Zweet. Om debeurt schrijven zij en San F. Yezerskiy de werkweek van zich af.

Inderdaad, hij voertherstellingen uitvoor eigen rekening,maar vergroten deze niet zijn nuttige expertise?

COLUMN

08090809

Page 10: Jobat 24 maart 2012

de internationalewinnaars

RandstadAward2012

RB,VG.458/BUOSAP,W.INT.017/W.RS.17,B-AA04.053-RC,VG.819/BC,W.INTC.001/W.RSC.1,B-AA04.054-RP,VG.1122/B,W.RS.332,B-AA05.096,BE465925

246/04.28.01-Galilei,VG.875/BO,W.SO.196,B-AA04.030-RSSasbl/vzw,ESS600-MB/AM4-7-46(BS/MB2-8-46)-RandstadHouseholdServicesnv/sa,01933

De Randstad Award wordt niet enkel uitgereikt inBelgië. In nog 15 andere landen waar Randstad actiefis, wordt jaarlijks de meest aantrekkelijke werkgeverbepaald op basis van een grondig en onafhankelijkemployer branding onderzoek.

Op 15 maart werd de award simultaan uitgereikt inmaar liefst 6 Europese landen. Fraunhofer Gesellschaftwon in Duitsland. In Frankrijk werd Eurocopterlaureaat. Italië reikte de award uit aan Ferrero. Poolsewerknemers verkozen TVN SA. In Spanje ging Sonymet de onderscheiding lopen. Bij ons wonnen Demeen FOD.

www.randstad.be#RA2012

Europese laureaten Randstad Award 2012

België (privé)1. Deme2.GSK3.Techspace Aero

België (overheid)1. FOD2.Vlaamse Overheid3. Federaal Agentschap

voor de veiligheid van devoedselketen

Duitsland1. Fraunhofer Gesellschaft2.Eads CASA3.BMW

Frankrijk1.Eurocopter2.Airbus3.EDF

Italië1. Ferrero2.Ferrari3.Thales Alenia Space Italia

Polen1.TVN SA2.PLL Lot SA3.Mercedes-Benz Polska

Spanje1. Sony2.Eads CASA3.Coca-Cola

VOOR U ZETTEN WE DE PUNTJES OP DE «Ë»

www.jobs-nl-krefel.beLCD - PLASMA - HIFI - AUDIO - DVD MULTIMEDIA - FOTO - TELECOM ELEKTRO - KEUKENS

MEDEWERKER PERSONEELSDIENST (ref. CVH-MP)

Jouw functie:• Je zorgt autonoom voor het beheer van een 250-tal personeels-

dossiers van de arbeiders van ons centraal magazijn en de regionale distributiecentra.

• Je staat in voor een correcte loonadministratie op basis van het tijdsregistratiesysteem.

• Je onderhoudt op een dynamische manier de contacten met de magazijnverantwoordelijken en de transportverant-woordelijke.

Jouw profiel:• Graduaatniveau (Bachelor) bij voorkeur in Personeelswerk of

gelijkwaardig door ervaring. • Je hebt een goede kennis van Word en Excel. • Je hebt bij voorkeur reeds een goede kennis van de sociale

wetgeving en een eerste ervaring in loonadministratie is een pluspunt.

• Je bent administratief sterk en werkt nauwkeurig. • Je bent tweetalig (NL/FR), zowel gesproken als geschreven. • Je bent tevens goed georganiseerd, stressbestendig en

discreet.

Wij bieden:• Een interessante en uitdagende functie in een groeiend en

dynamisch bedrijf. • Een motiverend salarispakket in overeenstemming met jouw

toegevoegde waarde.

Heb je interesse:KRËFEL NV, Steenstraat 44, 1851 Humbeek, t.a.v. Burkhard NilsE-mail: [email protected] - Vermeld de juiste referentie.Online solliciteren wordt aangeraden en kan via: www.jobs-nl-krefel.beJouw kandidatuur wordt strikt vertrouwelijk en professioneel behandeld.

Met meer dan 1100 werknemers, een omzet van ruim 375 miljoen euro en 74 winkels is Krëfel marktleider in België in de verkoop van LCD, plasma, hifi, audio, DVD, multimedia, foto, telecom, elektro en keukens. Service en klantentevredenheid dragen we reeds meer dan 50 jaar hoog in het vaandel en dit vormt de basis van onze voortdurende groei. Om ook in de toekomst de continuïteit te blijven garanderen, zijn we voor onze hoofdzetel te Grimbergen (Humbeek) op zoek naar een voltijdse (m/v) :

Page 11: Jobat 24 maart 2012

REKRUTEREN VIA SOCIALE MEDIA

Meer dan cinema?

Informatie en inschrijving: www.hrsquare.be

CINEMA CAPITOLE

Dinsdag 24 april 2012 Aalter

PARTNERSELN

NIELK

munraB

K

NIELK

mun

NIELK

munraB

NIELK raB

N

NIELK

munraB

NIELK

munraB

NIELK

munraB

K B

NIEL

munraB

NIELK

munraB

IELK

munraB

Nmu

NIELK

munraB

K raBE munra

The autonomous management school of the University of Antwerp

PersonnelManagers

Club

www.pmclub.be

Unieke masterclass met dé HR-vernieuwerHé H -R vdéass meet d uwerrnve nieeuwer

vraag het aan ULRICH

LIVE IN BRUSSEL - 8 MEI 2012DAVE & WENDY ULRICH

Volg het nieuws over ‘The Why of Work’ op www.hrsquare.be/ulrich.

Informatie en contact: Jos Gavel I [email protected] I T 053 60 56 74

1011

Page 12: Jobat 24 maart 2012

Wil jij je elke dag met hart en ziel inzetten voor een lokale,provinciale, federale, regionale of gerechtelijke overheidsinstantie?

Ontdek op de volgende pagina’s het ruime jobaanboden stel meteen jouw kandidatuur!

Surf ook naar jobat.be/overheid voor nog meer tipsen informatie over een carrière bij de overheid.

Jobs bij de overheid

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Page 13: Jobat 24 maart 2012

Het Havenbedrijf Gent baat als Autonoom Gemeentelijk Havenbedrijf de haven uit en wil, in nauwe samenwerking met haar klanten, op een duurzame wijze welvaart en groei creëren. We doen dit door de ontwikkeling van de zeehaven als multimodaal platform en door het ter beschikking stellen van kaaien en bedrijfsterreinen. Om het Havenbedrijf te versterken en deze missie te realiseren, zijn we op zoek naar een (m/v):

■ ■ beleidsmedewerker energie ■ ■

JOUW FUNCTIE: als beleidsmedewerker energie geef je mee vorm aan het energiebeleid van het Havenbedrijf. Je werkt de energiethema’s van het strategisch plan uit, volgt evoluties omtrent groene energie nauw op en werkt een beleid rond alternatieve brandstoffen uit. Je werkt mee aan het duurzaamheidsbeleid en volgt diverse aspecten van het klimaatplan op. Je vertegenwoordigt het Havenbedrijf bij externe overlegmomenten.

JOUW PROFIEL: je hebt een masterdiploma en een eerste relevante werkervaring. Je bent proactief en flexibel ingesteld. Je maakt degelijke analyses, weet het eigen werk efficiënt te organiseren en bent communicatief sterk. Ervaring of kennis omtrent het havengebeuren is een extra troef. Je hebt een rijbewijs B.

■ ■ boekhouder ■ ■

JOUW FUNCTIE: als rechterhand van de bedrijfsboekhouder werk je mee aan de bedrijfsboekhouding en de financiële rapportering. Dit houdt in dat je onder andere facturen en sluitverrichtingen boekt, rekeningen controleert en helpt bij de opmaak van de btw-aangiften en afschrijvings-, financierings- en leningstabellen. Je wordt eveneens betrokken bij het opmaken en controleren van het budget en de jaarrekening.

JOUW PROFIEL: je combineert een bachelordiploma boekhouden met relevante werkervaring en hebt een gevorderde kennis van Excel. Je werkt zorgvuldig en resultaatgericht. Je bent een enthousiaste teamspeler.

■ ■ systeembeheerder ■ ■

JOUW FUNCTIE: je beheert het virtueel platform en de servers en installeert, configureert en beheert netwerkapplicaties en softwaretoepassingen. Je lost systeemstoringen op, bent een aanspreekpunt voor de collega’s van de helpdesk en tussenpersoon voor leveranciers. Je staat in voor de verdere uitbouw van de ICT-infrastructuur en het bieden van gebruikersondersteuning door het ter beschikking stellen van jouw technische expertise.

JOUW PROFIEL: je hebt een passie voor ICT en beschikt over een bachelordiploma en relevante ervaring. Je hebt ervaring met werken binnen een Windows-omgeving, bent vertrouwd met virtualisatie met VMware ESX en de werking van storage area networks en hebt ervaring met IP-telefonie. Een sterke klantgerichtheid en samenwerkingsbereidheid typeren jou. Je handelt oplossingsgericht, weet ook bij grotere projecten het overzicht te bewaren en toont de nodige flexibiliteit.

■ ■ technisch medewerker elektriciteit ■ ■

JOUW FUNCTIE: je staat in voor het plaatsen, onderhouden en aanpassen van elektrische installaties. Dit betekent onder andere het aanpassen van leidingen, het onderhouden van gereedschappen en apparatuur, het registreren en opvolgen van het verbruik en het onderhoud en de herstelling van elektronica (camerabewakingssysteem, radar, radiocommunicatie, informaticasysteem, …).

JOUW PROFIEL: je hebt een diploma hoger secundair technisch onderwijs en getuigt van een praktisch logisch inzicht. Je hebt verantwoordelijkheidszin en denkt oplossingsgericht. Je werkt jouw taken op een efficiënte en zorgvuldige manier af. Je bent klantgericht en hebt aandacht voor veiligheid. Je hebt een basiskennis informatica en beschikt over een rijbewijs B.

ONS AANBOD: een afwisselende job met ruime opleidingskansen en veelzijdige contacten in een stabiele en boeiende werkomgeving. Een aantrekkelijk loonpakket inclusief maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering. De functie van technisch medewerker elektriciteit is een statutaire functie. Voor de andere drie functies bieden wij een contract van onbepaalde duur, aangevuld met een interessante groepsverzekering.

Wij staan open voor diversiteit op de werkvloer.

HAVENBEDRIJF GENT agh

Ben jij de enthousiaste collega naar wie wij op zoek zijn? Neem dan zeker een kijkje op www.havengent.be/jobs. Daar kan je meer informatie vinden over de functies, de voorwaarden,

het selectieprogramma en de manier waarop je kunt solliciteren. De uiterste sollicitatiedatum is 11 april 2012.

www.havengent.be

Page 14: Jobat 24 maart 2012

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een (m/v):

coördinatorFUNCTIE: je plant de verschillende Flanders’ Care-initiatieven en -activiteiten en volgt deze op. Als aanspreekpunt coördineer je het netwerk van liaisons binnen de betrokken administraties. Je staat in voor de implementatie van de genomen beleidsbeslissingen. Je volgt relevante initiatieven in binnen- en buitenland op en bouwt de Flanders’ Care communicatie-initiatieven uit. Je rapporteert rechtstreeks aan het Interministerieel Comité van Flanders’ Care en adviseert hen over het eventueel bijsturen van beleidsmaatregelen. In het kader van European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing werk je samen met de Europese Commissie.

PROFIEL: je hebt een masterdiploma of een masterdiploma in de (bio)ingenieurswetenschappen of gelijkwaardig. Je hebt minimum 6 jaar relevante ervaring en bent vertrouwd met ondernemerschap en de ondernemingswereld. Een aanvullende managementopleiding is een pluspunt. Je heb affi niteit met technologisch onderzoek en met de zorgsector. Je hebt praktijkervaring met innovatie en met het leiden en opvolgen van projecten. Je hebt een relevant netwerk van personen en actoren actief in de zorgsector, de ondernemingswereld, de kennisinstellingen en de overheid. Je kan snel een Europees netwerk uitbouwen. Je bent vlot tweetalig Nederlands – Engels.

administratief stafmedewerkerFUNCTIE: je bent de back offi ce medewerker die de coördinator van Flanders’ Care ondersteunt door het uitbouwen van een specifi eke en nauwgezette dienstverlening: communicatie, adviezen opmaken, verslagen maken, inhoudelijke dossiers opvolgen en uitwerken, documentatie bijhouden, administratieve ondersteuning bieden, … Deze dienstverlening draagt ertoe bij dat Flanders’ Care optimaal en effi ciënt functioneert en de afgesproken projectdoelstellingen bereikt worden.

PROFIEL: je bezit een masterdiploma of gelijkwaardig. Je kan vlot werken met de gebruikelijke informaticatoepassingen. Als echte plantrekker weet je je taken zelfstandig af te werken.

AANBOD: wij bieden een afwisselende job met sociale relevantie, die ruimte biedt tot initiatief, verantwoordelijkheid en zelfstandig werken. Je krijgt een contract van onbepaalde duur, aangevuld met tal van extralegale voordelen. Meer informatie over het aanbod kan je terug vinden in de functieomschrijvingen.

SOLLICITEREN: bezorg ons, uiterlijk 9 april 2012, jouw cv, motivatiebrief en vragenlijst, bij voorkeur per mail, via [email protected] of per post naar Vlaamse overheid, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, MOD WVG – afdeling Personeel, t.a.v. Yves De Backer, Koning Albert II–laan 35 bus 30, 1030 Brussel. Uitgebreide functieomschrijvingen en de vragenlijsten vind je op www.jobpunt.be, bij ‘vacatures op mijn maat’.

www.fl anderscare.be

Flanders’ Care is een ambitieus project dat kadert in ‘Vlaanderen in Actie’ en heeft als doel de uitdagingen waarmee de zorg vandaag geconfronteerd wordt aan te gaan. Flanders’ Care wil door innovatie het aanbod van kwaliteitsvolle zorg verbeteren en verantwoord ondernemen in de zorgsector stimuleren. Die innovatie moet het resultaat zijn van een kruisbestuiving tussen de zorgcentra, kenniscentra, beroepsbeoefenaars in de zorg en de bedrijfswereld. Flanders’ Care wil Vlaanderen in dit domein positioneren als internationale topregio.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Aanwerving van Nederlandstalige en Franstaligebrandweermannen-ambulanciers en officieren (m/v)

SELOR (de federale instelling voor Selectie en Organisatie)legt wervingsreserves aan

SELECTIENUMMERS :ANG12027 (Nl) en AFG12020 (Fr): brandweerman/-vrouwANG12035 (Nl) en AFG12022 (Fr): officier

Uiterste inschrijvingsdatum : 26 maart 2012

Alle informatie omtrent de functie, de deelnemings- enaanstellingsvoorwaarden en de selectieprocedure, kangeraadpleegd worden op de website van Selor (www.selor.be) of via de website www.brandweermijnjob.be

Hoe solliciteren ? Solliciteren kan tot en met 26 maart 2012op www.selor.be

Brusselse Hoofdstedelijke Dienstvoor Brandweer enDringende Medische Hulp

OCMW WATERMAAL-BOSVOORDEwerft aan voor onmiddellijke indiensttreding (m/v),

contract van onbepaalde duur

1 administratief secretaris voor zijn personeelsdienst

• Diploma van baccalaureaat in Human Resources of gelijkgesteld

Enkel de schriftelijke sollicitaties

worden ingewacht

ten zetel van het OCMW Watermaal-Bosvoorde

Ottervangerstraat, 69 - 1170 Watermaal-Bosvoorde

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

BEN JIJ EEN PERFECTIONIST OF EEN ANALYST?

KIJK SNEL BINNENIN

HEBT U EEN PASSIE VOOR BETON?

PST is de overkoepelende bedrijvengroep met beton als core business en een passie: passion for concrete. De groep is actief in de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Rusland en biedt een volledig geïntegreerd aanbod. Voor Van Maercke, Furnibo, Structo en PST zoeken we versterking van het team.

bij deJobsOVERHEID14

Page 15: Jobat 24 maart 2012

zoveel talent

Dienst Rekrutering en Selectie

Administratief Centrum Portus

Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent

� 09 266 75 60

[email protected]

Gent gaat voluit voor gelijke kansen!

Wij selecteren kandidaten op basis

van hun kwaliteiten, ongeacht leeftijd,

geslacht, etnische afkomst, geloof,

handicap, nationaliteit, enz.www.gent.be

Stad Gent stelt 5 000 mensen tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening. Word jij een van ons?

afdelingshoofd bouwprojectleiding en werfopvolging (m/v)

Dienst Bouwprojecten statutair - niveau A

Interesse? Surf naar www.gent.be/solliciteren en lees alle informatie over de functie, voorwaarden en selectieprocedure • solliciteer online • ten laatste op 10 april 2012.

Agentschap voor Facilitair Management

Het Agentschap voor Facilitair management (AFM) behoort tot het beleidsdomein Bestuurszaken en is met ca. 750 personeelsleden en een budget van meer dan 110 miljoen euro verantwoordelijk voor vastgoed-beheer, werkplekinrichting, gebouwgebonden facilitaire diensten, schoonmaak, catering, digitale drukkerij, goederen- en contractbeheer en logistiek transport bij de Vlaamse overheid.

De klanten van AFM zijn de departementen, de intern of extern verzelfstandigde agentschappen (IVA’s en EVA’s) van de 13 beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid en de kabinetten van de ministers van de Vlaamse regering. Wij zoeken een (m/v):

administrateur-generaalFUNCTIE: u leidt het agentschap op een moderne en klantgerichte manier. Samen met het directiecomité motiveert u het personeel van het agentschap om de dienstverlening zo effi ciënt mogelijk te maken. U bouwt AFM verder uit tot een performante organisatie waar uw collega’s van de Vlaamse overheid met plezier een beroep op doen. U bent één van de leden van het managementcomité Bestuurszaken; samen met uw collega’s overlegt u over onderwerpen die u allen aanbelangen. U neemt actief deel aan de beleidsraad en overlegt op regelmatige basis met de medewerkers van de minister van Bestuurszaken hoe u vorm kan geven aan het beleid. U bent zich zeer bewust van de maatschappelijke impact van uw voorstellen. U garandeert samen met uw team een innovatieve aanpak van de diverse elementen die deel uitmaken van het takenpakket van uw agentschap. Duurzaamheid, energiebewustzijn, zuinigheid, klantvriendelijkheid en integriteit zijn waarden waar u voor staat.

PROFIEL: u vult uw masterdiploma aan met minstens 5 jaar relevante leidinggevende ervaring in de voorbije 10 jaar of met 10 jaar relevante professionele ervaring. Vastbenoemde ambtenaren die al op niveau A werken bij de Vlaamse overheid moeten geen masterdiploma hebben. U hebt een degelijk inzicht in gebouwenbeheer, fi nanciële processen, risicobeheer, aankoop, enz. U bent zelf klantgericht ingesteld en weet hoe een klantgerichte organisatie uit te bouwen. U bent een echte peoplemanager en kent de diverse aspecten van proces- en veranderingsmanagement. U hebt voldoende technisch inzicht om een waardevolle gesprekspartner te zijn voor uw belangrijke leveranciers. U hebt inzicht in de relevante regelgeving die moet worden gerespecteerd in de context van dit agentschap (o.m. wetgeving overheidsopdrachten).

AANBOD: deze job is zeer boeiend en vormt een bijzondere uitdaging. U krijgt veel verantwoordelijkheid binnen een maatschappelijk relevante context. U kan kiezen voor een vaste benoeming of een contractuele aanstelling. In beide gevallen gaat het om een mandaatfunctie. U ontvangt een aan de functie aangepaste verloning (salarisschaal A311, mandaattoelage klasse C), aangevuld met een aantal bijkomende voordelen. Meer informatie vindt u op www.bestuurszaken.be/salaris.

INTERESSE? Om geldig te solliciteren stuurt u het ingevulde kandidaatstellingsformulier uiterlijk op zondag 15 april 2012 naar [email protected] of Jobpunt Vlaanderen, t.a.v. Karolien Geelen, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. De uitgebreide functieomschrijving en het kandidaatstellingsformulier vindt u onderaan het vacaturebericht op www.jobpunt.be.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

bij deJobsOVERHEID 15

Page 16: Jobat 24 maart 2012

Ontwerp mee jouw nieuwe werkplek

directeur woonzorgcentrumJouw functieJe legt de focus op het welzijn van onze bewoners en de kwaliteit van onze dienstverlening. Als een geboren personeelsmanager stuur je je medewerkers aan en motiveer je ze in functie van het resultaat voor de bewoner. Je bouwt een efficiënt personeelsbeheer uit. Samen met de directeurs van de drie andere woonzorgcentra maak je deel uit van een overkoepelend coördinatieteam. Je werkt samen aan de visieontwikkeling op het beleid binnen het woonzorgcentrum en je optimaliseert de werking ervan. Je stimuleert multidisciplinaire samenwerking. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het financieel-economisch beleid.

Jouw profielDe sociale context van je functie spreekt je sterk aan. Je houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en initiatief te nemen. Je denkt out-of-the-box en hebt een brede strategische visie. Met je uitgesproken leidinggevende competenties stimuleer je je medewerkers om het beste van zichzelf te geven. Je bent in het bezit van een van de volgende diploma’s: een einddiploma van het universitair onderwijs, een einddiploma van het hoger onderwijs van 2 cycli (lange type - academisch niveau), een masterdiploma of gelijkgesteld. Bovendien heb je 3 jaar relevante beroepservaring als leidinggevende.

coördinator bewonerszorgJouw functieVoor jou ligt de focus op het welzijn van onze bewoners. Je grijpt de uitdaging aan om onze klantgerichte dienstverlening integraal te optimaliseren. Je stimuleert de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Essentieel is de implementatie van richtlijnen, werkwijzen en nieuwe projecten. Daarnaast maak je deel uit van een overkoepelend coördinatieteam. Het doel dat je voor ogen hebt, is onze dienstverlening zo goed en kwalitatief mogelijk af te stemmen op de (gast)bewoners over de verschillende woonzorgcentra, serviceflats en lokale dienstencentra heen.

Jouw profielDe sociale context van de functie spreekt je sterk aan. Je kan gefaseerd werken aan doelstellingen op langere termijn. Je houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en initiatief te nemen. Je denkt out-of-the-box en hebt een brede strategische visie. Je bent in het bezit van een van de volgende diploma’s: een universitair diploma in een medische of paramedische richting, een diploma van het hoger onderwijs van 2 cycli (lange type - academisch niveau) in een medische of paramedische richting of een masterdiploma in een medische of paramedische richting. Bovendien heb je 3 jaar relevante beroepservaring.

Surf naar

www.ocmw-leuven.be

voor meer informatie.

Ons aanbodWe bieden je een boeiende werkomgeving met tal van professionele uitdagingen. We investeren in je persoonlijke ontwikkeling en staan open voor je frisse ideeën. Daarnaast geniet je een waaier aan voordelen: hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer van en naar het werk, werkzekerheid, flexibele arbeidstijdregeling en een optimaal evenwicht tussen werk en privé. Je loon is afhankelijk van je relevante ervaring en ligt voor de functie directeur wzc tussen 3 388,32 en 5 166,11 euro bruto per maand en voor de functie coördinator bewonerszorg tussen 2 815,01 en 5 052,65 euro bruto per maand.

Interesse?Stuur dan uiterlijk op 26 maart 2012 je cv en motivatiebrief naar onze dienst selectie en rekrutering, per mail naar [email protected] of per post naar A. Vesaliusstraat 47, 3000 Leuven.

Meer informatie of een loonsimulatie?Contacteer onze dienst selectie en rekrutering via 016 24 82 82 of [email protected] ook een kijkje op onze website www.ocmw-leuven.be.

Wij moedigen personen met een handicap, allochtonen en ouderen aan om hun kandidatuur te stellen.

bij deJobsOVERHEID16

Page 17: Jobat 24 maart 2012

WWW.BLANKENBERGE.BE

Het stadsbestuur van Blankenberge werft aan:

De kandidaturen, gericht aan het college van burgemeester en schepenen, John F. Kennedyplein 1 te 8370 Blankenberge, dienen samen met een kopie van het diploma, een uitgebreid curriculum vitae, een recent uittreksel uit het strafregister, een kopie van het rijbewijs B en het bewijs van minimum 2 jaar nuttige ervaring ten laatste op woensdag 18 april 2012 per post verstuurde brief toe te komen of tegen ontvangstbewijs afgegeven te worden aan de personeelsdienst.

De functiebeschrijving en verdere inlichtingen kunnen opgevraagd worden bij de personeelsdienst (050/43.57.04) of via e-mail [email protected]

1 VASTBENOEMD TECHNISCH MEDEWERKER / PLOEGBAAS C1-C3AFDELING BEHEER OPENBAAR DOMEIN EN INSTALLATIES (Technische Dienst)

Als ploegbaas geef je dagelijks leiding aan een ploeg technisch assistenten en beambten, rapporteer je aan de verantwoordelijke van de dienst en sta je door je inbreng mee in voor een verzorgde en veilige gemeente- lijke infrastructuur en accommodatie ten bate van de burgers en van het stadspersoneel.

Aanwervingsvoorwaarden : • Houder zijn van het diploma van hoger secundair onderwijs of een gelijkwaardig diploma • Minimum 2 jaar nuttige ervaring bezitten • In het bezit zijn van een rijbewijs B • Slagen voor de selectieproeven.

Selectiecriteria : • Bijzondere aandacht wordt besteed aan zelfstandig kunnen werken, voldoende algemene technische kennis bezitten, leidinggevende capaciteiten en organisatietalent bezitten.

Wedde : De bezoldiging gebeurt in de weddeschalen C1-C3 • De minimum bruto geïndexeerde wedde in C1 bedraagt 1.827,88 euro per maand • De kandi-daten kunnen een persoonlijke weddeberekening aanvragen in de personeels- dienst.

Selectieproeven : De schriftelijke selectieproeven zullen plaatsvinden op zaterdag 26 mei 2012. De mondelinge selectieproeven zullen plaatsvinden in de tweede helft van juni 2012. De kandidaten die slagen voor de schriftelijke en de mondelinge proeven, worden onderworpen aan een geschiktheidsonderzoek.

Wij bieden je een boeiende job, gratis hospitalisatieverzekering, maal- tijdcheques, fietsvergoeding en terugbetaling woon-werkverkeer open-baar vervoer.

WWW.BLANKENBERGE.BE

Lydia en 15 285 andere Antwerpse senioren zoeken nog extra mensen die zorg voor hen dragen.

Senioren die klant zijn bij Zorgbedrijf Antwerpen worden goed

verzorgd. Omdat ze met steeds meer zijn, zoeken ze extra mensen

die zorg dragen voor hen én voor zichzelf.

Die combinatie kan perfect, want met 40 dienstencentra, een ruim

gamma aan thuisdiensten, 2600 servicefl ats en 17 woonzorgcentra

verspreid over heel de stad is Zorgbedrijf Antwerpen een grote speler

op de Vlaamse zorgmarkt. En daar heb jij alle voordeel bij:

1. Omdat de dienstverlening bij Zorgbedrijf Antwerpen zo ruim is,

heb je er tal van doorgroeikansen en opleidingsmogelijkheden.

2. Omdat je maar goed kunt zorgen voor anderen als je je zelf goed

voelt, vind je er de beste voorwaarden om je leven en je werk

te combineren.

3. Omdat de diensten verspreid zitten over heel de stad,

werk je altijd dicht bij huis.

Wat je ook wil doen. Waar je ook wil werken. Hoe je het ook wil

combineren. Je vindt het bij ons: in je buurt, in je werk, in je leven.

Onze senioren zoeken alvast:Hoofd ZorgteamJij zorgt dat je woonzorgeenheid vlot draait. Je coacht met hart en ziel

een team van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten en ergotherapeuten.

Zodat jullie allemaal samen het voor de bewoners aangenaam maken.

KinesistJij zorgt ervoor dat de bewoners in het woonzorgcentrum zich beter kunnen

behelpen. “Bewegen is beleven”, dat is je motto en je droomt er hardop van

om ieders lichamelijke en psychomotorische mogelijkheden te verbeteren.

ErgotherapeutJij stimuleert onze bewoners: je laat hen oefenen en trainen zodat ze

psychomotorisch en cognitief sterker staan. Zo verhoog jij hun levenskwaliteit.

Wil je ook werken bij Zorgbedrijf Antwerpen? Solliciteer nu!Een gedetailleerde functiebeschrijving vind je op

www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures

bij deJobsOVERHEID 17

Page 18: Jobat 24 maart 2012

Human Resources Manager (A5)Hij/zij staat in voor de controle en voorbereiding van de HR-dossiers, waarbij de wettelijke en reglementaire bepalingen worden toegepast.

Hij/zij werkt nauw samen met de Secretaris.

Taken: • voorbereiding en uitvoering van de zittingen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn • uitwerking van de deliberaties• vastlegging en toepassing van de reglementeringen met betrekking tot het personeel • aanwervings- en promotieprocedure• beheer en administratie van het personeel en van hun individuele dossier• berekening van de vergoedingen evenals bijbehorende taken• opvolging van opleidingen en beoordelingen, arbeidsgeneeskunde en arbeidsongevallen …

Vereist diploma: Doctor of licentiaat of master in de rechten, in administratieve wetenschappen, in sociale wetenschappen of afstudeerrichting HR-beheer.

Toereikende kennis van de tweede taal (Selor-certifi caat).

Interesse? Kandidaturen en/of aanvragen voor de volledige voorwaarden kunt u via e-mail richten aan [email protected].

Einddatum kandidaturen: 13 april 2012.

OCMW Sint-Lambrechts-Woluwe Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn

Het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe

werft aan, in het kader van een voltijds

contract voor onbepaalde duur m/v:

De sociale bouwmaatschappij DE MANDEL, gevestigd in Roeselare, beheert meer dan 4000 sociale huur-eenheden in West-Vlaanderen. Daarnaast bouwt zij ook jaarlijks sociale koopwoningen en verstrekt sociale leningen. Het werkgebied van De Mandel strekt zich uit over 30 steden en gemeenten in West-Vlaanderen. De Mandel werft aan (M/V):

DIRECTEURAanbodDe Mandel biedt u een boeiende functie met hoge maatschappelijke relevantie. De bezoldiging is overeenkomstig desalarisschalen VII. 12 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2006, afhankelijk van de relevante werk-ervaring, met als maximumschaal A285.

InteresseBezorg uw motivatiebrief, CV en kopie van uw diploma uiterlijk op 28 maart 2012 aan Search & Selection, t.a.v. Myra Vandekerckhove, senior consultant, Koning Albertlaan 79, 9000 Gent,[email protected] of solliciteer online via www.searchselection.com. Via ‘jobzoeker’, selecteer je met het refe-rentienummer ‘8348’ of ‘De Mandel’, deze functie. Voor meer informatie bel 09/243.40.80.

BELGIË • NEDERLAND • FRANKRIJK • Z-AFRIKA

VG.4

90/B

FunctieU leidt de onderneming van beleidsvoorberei-ding tot beleidsuitvoering en volgt beleidsevo-luties in de sector op. U bouwt een netwerk uitmet relevante spelers en onderhoudt goede contacten met de 30 gemeenten in het werk-gebied, de Vlaamse en lokale overheden, het agentschap Inspectie RWO en de VMSW. U stuurt het management team aan, organiseerteen optimale interne werking en stemt de pro-cessen binnen de diensten (boekhouding en fi nanciën, gebouwenbeheer, verhuring, verkoopen kredietverlening en bouwprojecten) op elkaaraf. U draagt een inspirerend beleid uit naar de ca. 50 medewerkers. U waakt zorgvuldig over de toepassing van reglementen en wettelijke bepalingen en bent eindverantwoordelijke voor het fi nancieel beleid. U rapporteert aan het di-rectiecomité en de raad van bestuur.

Profi elU bezit een master- of licentiaat-diploma of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli, datgelijkgesteld werd met universitaironderwijs. Een specialisatie in ma-nagement, economie, sociologie, rechten en/of bouwkunde vormt een toegevoegde waarde. Ervaring als manager in een gelijksoortige organisatie waarin reglementeringen publiek-private relaties een be-langrijke rol spelen is een pluspunt.U bent sterk in people management,communicatie en het bouwen van relaties en netwerken. U bent in staateen langetermijnbeleid uit te zetten en te organiseren, gekoppeld aan een realistische budgettering.

bij deJobsOVERHEID18

WAASMUNSTER

Jouw functie: je staat in voor de dagelijkse werking van het gemeente-bestuur en stuurt het personeel aan. Je streeft naar maximale efficiëntie in de gemeentelijke dienstverlening. Je bent de schakel tussen beleid en administratie.

Jouw profiel: je hebt een diploma master of licentiaat rechten, politieke en sociale wetenschappen of bestuurskunde aangevuld met minstens drie jaar rele-vante beroepservaring. Je bent sterk in netwerken en communicatie. Bovendien heb je uitgesproken leidinggevende en organisatorische kwaliteiten.

Ons aanbod: wij bieden een voltijdse statutaire betrekking met ruime verantwoordelijkheid in een stabiele omgeving, een minimumbrutojaarsalaris van 30 226,21 euro (bij 0 jaar anciënniteit) en tal van extralegale voordelen: interessante verlofregeling, opleidingsmogelijkheden, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, …

Interesse? Stuur je kandidatuur samen met een uitgebreid cv en een kopie van je diploma per post naar Hudson, t.a.v. Mevr. Kathleen Sermijn, Moutstraat 56, 9000 Gent of per mail naar [email protected]. Je kandidatuur indienen kan tot uiterlijk 2 april 2012. Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor de duur van 3 jaar.

Meer informatie over de functie en het examenprogramma vind je op www.waasmunster.be

gemeentesecretaris (m/v)

voltijds statutair

Waasmunster, de bakermat van het groene Waasland, is een landelijke gemeente met meer dan 10 000 inwoners. Om de kwalitatieve dienstverlening naar onze bewoners toe te verzekeren én te verbeteren zijn we op zoek naar een gedreven:

www.jobpunt.be

Page 19: Jobat 24 maart 2012

VG.77/B

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk 20 april (datum poststempel of e-mailbericht telt) op het adres van ons selectiekantoor A&S Solutions, t.a.v. Bram Vandendriessche, A&S Solutions, Kokerstraat 2A, 9750 Zingem of via e-mailbericht naar [email protected] (gelieve het referentienummer te vermelden).

Interesse? Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatings-

voorwaarden, de functieomschrijving en de verdere procedure vindt

u in de informatiebrochure op www.assolutions.be/jobs

of kunt u opvragen via [email protected] of 09 389 69 90

OCMW Merelbeke zoekt naar dynamische

medewerkers met een uitgesproken zin voor

kwaliteit en gaat over tot de aanwerving

en het aanleggen van een wervingsreserve

(m/v) voor:

Gebrevetteerde verpleegkundige (C3-C4) – contractueel – Voltijds/halftijds

met het oog op het aanleggen van een werfreserve (ref. 9820 GV)

Uw functie: Het totale welzijn van de bewoners nastreven d.m.v. een zo

comfortabel en aangenaam mogelijk verblijf, een zo goed mogelijke

gezondheid en een vertrouwensband met familie en bezoekers.

Uw profi el: U bent tenminste houder van het brevet van ziekenhuis verpleeg-

kundige.

uo

VG.77/B

Solliciteren kan via het inschrijvingsformulier tot uiterlijk

16 april 2012 (datum poststempel of e-mailbericht telt) op

het adres van ons selectie-kantoor A&S Solutions, t.a.v.

Eva De Wulf, A&S Solutions, Kokerstraat 2A, 9750 Zingem

of via e-mailbericht naar [email protected] (gelieve het

referentienummer te vermelden).

Interesse?

Het inschrijvingsformulier en informatie over de toelatings voor-

waarden, de functie-omschrijving en de verdere procedure vindt u in de

informatie brochure op www.assolutions.be/jobs of kunt u opvragen via

[email protected] of 09 389 69 90.

Ronse is een stad die voortdurend werkt aan haar uitstraling. Hiervoor

is een team van enthousiaste en ambitieuze medewerkers nodig.

Gemotiveerde ambtenaren, die zin voor initiatief hebben en die hun

steentje willen bijdragen aan een klantgerichte dienstverlening, daar

zijn wij continu naar op zoek. Beschik ook jij over deze eigenschappen

en wil je deel uitmaken van het team? Dan zijn volgende vacatures

misschien iets voor jou.

Hoofd ontwerpbureau m/v (ref. 9600HO)

(A1a-A3a – statutair – voltijds – werfreserve 3 jaar)

Functie: U staat in voor de coördinatie, organisatie en ondersteuning van de

mede-werkers van het ontwerpbureau. U voert vaktechnische en admini-

stratieve taken uit.

Profi el: • houder zijn van een masterdiploma ingenieur • houder zijn van

een rijbewijs B • houder zijn van een attest landmeter of te behalen tijdens

de proefperiode • attest van goed gedrag en zeden • beschikken over

sterke leidinggevende capaciteiten

Deskundige technische dienst ontwerpbureau m/v (ref. 9600DT)

(B1-B3 – statutair – voltijds – aanleggen van een werfreserve voor 3 jaar)

Deskundige technische dienst administratie m/v (ref. 9600DT)

(B1-B3 – statutair – voltijds – aanleggen van een werfreserve voor 3 jaar)

Functie: U staat in samen, met het hoofd ontwerpbureau, voor de uit-

voering, het opvolgen en verdelen van de taken van het ontwerpbureau.

U voert vaktechnische en administratieve taken uit.

Profi el: • U beschikt over een bachelordiploma • houder zijn van een

rijbewijs B • attest van goed gedrag en zeden

Functie: U staat in, samen met het hoofd van de administratie van de

technische dienst, voor de uitvoering, het opvolgen en verdelen van de

taken van de administratie technische dienst. U voert administratieve taken

uit o.a. dossierbeheer, briefwisseling, administratie rond overheids-

opdrachten, …

Profi el: • U beschikt over een bachelordiploma • houder zijn van een

rijbewijs B • attest van goed gedrag en zeden.

j

Het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek is op zoek naar EEN DAGVERPLEEGKUNDIGE VOOR DE DIENSTNURSING VAN DE RESIDENTIE ARCADIA (m/v)

Het rust- en verzorgingstehuis «Residentie Arcadia» van het OCMW van Sint-Jans-Molen-beek heeft tot opdracht bejaarden op te vangen, van wie de sociale situatie of de gezond-heid het niet meer toelaat om thuis nog in aanvaardbare omstandigheden te leven. Het bevindt zich in een rustige omgeving en heeft een capaciteit van ongeveer 200 bedden.

PROFIEL Je bent in het bezit van een bachelordiploma van verpleegkundige of een diploma van gediplomeerd verpleegkundige en je gaat graag om met bejaarden. Bovendien heb je bij voorkeur een goede kennis van het Nederlands en het Frans.

Je troeven: - Enthousiasme, dynamisme en motivatie - Aanpassingsvermogen en flexibiliteit - Omgaan met prioriteiten en urgenties - Teamspirit - Zelfstandig kunnen werken - Discretie - Initiatiefgericht en nauwkeurig - Menselijke en relationele vaardigheden

AANBOD We bieden een contract van onbepaalde duur aan met onmiddellijke indiensttreding voor een multidisciplinaire job waarin je kan evolueren in een aangename omgeving, in een moderne en spitstechnologische infrastructuur, en dit alles binnen een organisatie die oog heeft voor haar medewerkers. En bovendien:

- Eén weekend prestatie per maand - Aantrekkelijk verlofkapitaal - Doorlopende vormingen - Automatische en reële tweejaarlijkse weddeverhoging - Erkenning van professionele ervaring (publiek en/of privé) - Mogelijkheid tot vaste benoeming - Tweetaligheidspremie - Gemakkelijke bereikbaarheid met het openbaar vervoer en met de wagen (ring - afrit Dilbeek) - 100% terugbetaling van de transportkosten met het openbaar vervoer.

GEINTERESSEERD? Bezorg ons je kandidatuur (cv en motivatiebrief, met als onder- werp “JOBP12005-VERPLEEGKUNDIGE”) tegen ten laatste 8 april 2012, per mail naar [email protected] of per post naar: OCMW van Sint-Jans-Molenbeek, A. Vandenpeereboomstraat, 14 te 1080 Brussel. Voor meer inlichtingen kan u contact opnemen met onze dienst Human Resources op het nummer 02/412.53.99

bij deJobsOVERHEID 19

Page 20: Jobat 24 maart 2012

www.vdab.be0800 30 700

(elke werkdag van 8 tot 20 uur)

Eerste Dag van de Zorg schot in de roos

Ontdek jouw rol in zorg en welzijnJe hoeft geen verpleegkundige te zijn om te werken in de zorg-en welzijnssector. Dat bleek duidelijk tijdens de eerste Dag vande Zorg op zondag 18 maart jl., toen 300.000 mensen een bezoekbrachten aan één van de 227 deelnemende organisaties. Hoebreed de waaier van beroepen in zorg en welzijn wel is, ontdek jeop de website www.rolindezorg.be. Wij gingen even langs in hetRegionaal ziekenhuis Heilig Hart in Leuven.

Emmy Vandermeulen is net vijftig en werktsinds tien jaar in Regionaal ziekenhuis HeiligHart in Leuven. “Na mijn studies heb ik een tijdin een psychiatrisch ziekenhuis gewerkt, daarnatwintig jaar als kinderverzorgster in een kinder-dagverblijf en nu dus in een ziekenhuis”, lachtEmmy. “Zo zie je maar welke richtingen je alle-maal uit kunt als verzorgende! In het ziekenhuisheb ik al op diverse diensten gestaan: inwen-dige ziekten, intensieve zorgen, daghospitaal,weekhospitaal en nu op de dienst acute geri-atrie en revalidatie. Ik hou van die afwisseling.Het is telkens weer een verrijking.”

“Als verzorgende werk ik onder de supervisievan een verpleegkundige. Toch dragen ookwij een grote verantwoordelijkheid. ’s Mor-gens nemen we deel aan de briefing, zodatwe goed op de hoogte zijn van de patiëntenop de afdeling. Wij wassen de mensen, weverdelen de maaltijden en we helpen bij dedistributie van de medicatie. Bij alles wat wedoen, blijven we waakzaam en alert. Als eenpatiënt teveel pijn heeft om zichzelf te wassen,kunnen wij hierover in overleg gaan met deverpleegkundige. Of als een patiënt met eenslikstoornis zich plots verslikt, moeten wij met-

een kunnen ingrijpen. Ook reanimatie moetenwij kunnen toepassen. We krijgen hiervoor elkjaar opleiding.”

“De werksfeer in het Heilig Hartziekenhuis isheel goed. Als verzorgende maken wij deel uitvan een multidisciplinair team, samen met degeriater, de fysiotherapeut, de verpleegkundi-gen, de kinesitherapeut en de ergotherapeut.Elk heeft zijn verantwoordelijkheid in de zorgvoor de patiënt, maar we werken nauw samen.Dat is erg boeiend.”

“Werken met mensen en voor mensen, geeftveel voldoening. Mensen komen niet naar hetziekenhuis voor hun plezier. Maar door zorgvan goede kwaliteit te leveren en door aan-dacht en tijd te geven aan de mensen, kun jede pijn en het leed verzachten. Op de dienstacute geriatrie horen patiënten geregeld tehoren dat ze na hun heupbreuk of een anderincident niet meer terug naar huis zullen kun-nen. Dat is een zware klap voor die mensen. Enhet duurt soms wel even voor die boodschapverwerkt is. Hoe druk het ook is, toch makenwij in zulke omstandigheden tijd voor de men-sen. Er zijn en luisteren naar hun verhaal, kanveel betekenen”, zegt Emmy Vandermeulen.

Informaticus

Ook Jonas Maeyaert (25 jaar) werkt in het Regi-onaal ziekenhuis Heilig Hart in Leuven. Niet inde zorg, maar als informaticus. “Ik heb elektro-nica gestudeerd”, vertelt Jonas. “Later heb ikvia de VDAB een cursus informatica gevolgd. Ikkon stage lopen in het ziekenhuis en dat viel erggoed mee. Zozeer zelfs, dat ik hier ben komenwerken.”

“We zijn met zeven collega’s op de dienst infor-matica. Een fijne ploeg! Ons werk is erg gevari-eerd. Nu eens beman ik de helpdesk, dan weerlos ik problemen op of programmeer ik nieuwetoepassingen. Servers assembleren, netwerk-beheer,... het hoort er allemaal bij. Geregeldben ik ook van wacht, want dag en nacht moeter iemand klaar staan om eventuele problemenop te lossen.”

“Een ziekenhuis zonder informatica is niet meerdenkbaar. Alles verloopt geautomatiseerd: deadministratie en de facturatie, maar ook demedische beeldvorming, de patiëntendossiers,het operatieprogramma,... Als de informaticauitvalt, dan ligt het ziekenhuis plat. Zo simpelis het. Onze verantwoordelijkheid in de zorg isdan ook immens. Het gaat over mensenlevens.”

“Een ziekenhuis is misschien niet de meest voorde hand liggende keuze als werkplek voor eeninformaticus, maar het biedt heel wat voorde-len! Het werk zelf is erg uitdagend en evolu-eert voortdurend. Bovendien hebben we eengoed uurrooster en werken we in een collegiaalteam”, aldus nog Jonas Maeyaert.

Rol in de zorgNaar aanleiding van de Dag van de Zorg ontwikkelde de VDAB een online tool die op eenvisueel aantrekkelijke manier 16 beroepen uit de social profitsector onder de aandacht brengt.www.rolindezorg.be richt zich naar iedereen die meer wil weten over werken in de zorgsector.De website laat zien welke kansen op tewerkstelling er zijn binnen een social profitinstellingzowel voor zorgberoepen (zoals bvb verpleegkundige,...) als ondersteunende beroepen ( zoalsbvb boekhouder, ICT-medewerker...). Daarnaast geeft de tool nog een schat aan relevante in-formatie mee over deze beroepen, wordt er gelinkt naar vacatures en opleidingen die toeganggeven tot de sector.

Page 21: Jobat 24 maart 2012

Master of bachelor op zak?Dan is er voor jou...

www.lidl.beJOBS BIJ LIDL BELGIË

Management Trainee Verkoop (m/v)Ben je ambitieus, een echte doener en een geboren people-manager? Dan kom je misschien in aanmerking voor ons management trainee traject!

Als management trainee volg je een intensieve training on the job. We laten je kennismaken met de verschillende facetten binnen het domein van de retail. Naast een praktijkervaring in onze winkels maak je ook kennis met de dagelijkse praktijk in onze distributiecentra en ons hoofdkantoor.

Binnen dit programma hechten wij veel belang aan opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden je een uitstekende start in het arbeidsleven en bereiden je voor om door te groeien naar een uitstekende Verkoopmanager.

Interesse?Vul het online sollicitatieformulier in op www.lidl.be. Antwoord en discrete behandeling van jouw kandidatuur zijn verzekerd!

2021

Page 22: Jobat 24 maart 2012

VG 1

570/

BU

werkelijk op maat

Gelukkige WerkgeverGelukkige Werkgever

VIO is sinds 3 jaar actief op de arbeidsmarkt. We profileren ons als specialist in logistiek, productie, sales en services. We maken als bedrijf het verschil door te werken op maat en een waardengedreven omgeving te creëren, zowel voor onze uitzendkrachten, onze klanten als voor onze vaste medewerkers.

Viollega's gezocht

We zijn op zoek naar sterke persoonlijkheden. In onze zoektocht naar nieuwe viollega’s houden we rekening met volgende kerncompetenties: resultaat en klantgericht, leervermogen, positieve gedrevenheid en initiatief nemen. Voel jij je geroepen om deel uit te maken van ons dynamisch team viollega’s? Wil je samen met ons pionieren door een nieuw kantoor uit de grond te stampen?

VIO biedt je:een aantrekkelijke werkomgeving, vreugde in de job, een team van ervarenviollega’s, ver doorgedreven opleiding, goede verloning aangevuld met extra-legale voordelen.

Wil je werken voor een gelukkige werkgever?Contacteer dan Marianne Kindt op het nummer: 0478 31 60 47 of stuur je cv met motivatiebrief naar [email protected]

Voor ons NIEUW KANTOOR gelegen te Deinze zijn we op zoek naar een

DYNAMISCHEUITZENDCONSULENT(E) en een

COMMERCIËLEKANTOORVERANTWOORDELIJKE

www.vio-interim.be www.vio-hr.be

De afdeling Business Development van Corelio volgt nauwgezet de evoluties en trends op die zich afspelen in de mediawereld en de publiciteitsmarkt. De afdeling ondersteunt het management team

van Corelio in de voorbereiding en uitvoering van haar toekomststrategie. Ze staat in voor het aanreiken van opportuniteiten aan de verschillende divisies van de groep, rapporteert aan de CEO

en voert niet operationele opdrachten uit zoals strategische analyses, corporate development, conceptualiseren van partnerships, transversale projecten voor de mediagroep, overnames en joint-ventures. De afdeling Business Development staat in voor het beheer van Arkafund.

Corelio Business Development is op zoek naar een enthousiaste en gedreven

Corporate Development Manager

Aanbod: Een boeiende job met veel variatie in een belangrijke en groeiende mediagroep. • Talrijke contacten zowel binnen als buiten de groep. • Een plaats in een dynamisch en pro actief team met gemotiveerde en bekwame collega’s. • Interessante verloning

en bedrijfswagen, aangevuld met extralegale voorwaarden. • Opleidingsmogelijkheden.

Klaar om deze uitdaging aan te gaan?Aarzel niet en solliciteer snel online jobs.corelio.be. Voor meer informatie, kan je steeds terecht bij Kristien Vande Weijer – 02/467 24 02.

V(4bd65h-CADDGJ( +≈*Õ

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 87STE JAARGANG, NR. 245 WWW.STANDAARD.BE

BELGIE € 1,25 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

VA N O N Z E R E DACT EU RBART BRINCKMANBRUSSEL Het zinnetje baar-de nauwelijks opzien in de notavan Bart De Wever (N-VA). Devolgende regering wil ‘de ko-ninklijke functie moderniseren’.De Standaard vernam dat de ko-ninklijk verduidelijker het prin-cipe bij de zeven betrokken par-tijen aftoetste. Hij concludeerdenaar verluidt dat er een consen-sus bestaat om de functie van dekoning louter protocollair te ma-ken. De Wetstraat wil ook voor-komen dat de koning nog hetvoortouw moet nemen bij een re-geringsvorming. Op die manierwil ze vermijden dat koning Filipgeconfronteerd wordt met eencrisis als deze.Het zou de bedoeling zijn om bijde start van de nieuwe regeringmet het Paleis onderhandelin-gen te starten over de moderni-sering van de functie. De wijzi-ging van het grondwettelijk ver-ankerde ambt kan pas tijdens devolgende regeerperiode gebeu-ren. Maar via de goedkeuring

van een resolutie kan het nieuwekader vorm krijgen. Dat zou bijde troonopvolging van Filip eenfeit moeten zijn. Want de Wet-straat gaat ervan uit dat Alberttijdens deze regeerperiode abdi-ceert.

Om de indruk te vermijden datde protocollaire monarchie spe-ciaal voor Filip wordt ingevoerd,hopen de politici dat er met Al-bert op tijd een akkoord kan wor-den gesloten. Vervolgens kan hijzes maanden later zijn functie af-staan. Maar het is geen geheimdat de huidige politieke wereldniet zoveel vertrouwen heeft inde leidinggevende capaciteitenvan de prins. Die heeft al enkeleblunders op zijn naam staan.De groeiende consensus over eengemoderniseerde monarchie isniet nieuw. Al in maart schreefDe Standaard dat de geesten in

de Wetstraat hierover aan het rij-pen waren. De huidige politiekezeden, met een afbrokkelend col-loque singulier, maken het voorde koning steeds moeilijker omte functioneren. Dat bleek al tij-dens de formatie van 2007. Bo-vendien is een aantal grondwet-telijk toegewezen opdrachten –het bekrachtigen van wetten enhet aanwijzen van ministers –achterhaald.Verscheidene toppolitici dron-gen erop aan om de hervormingals een onderdeel van de staats-hervorming door te voeren. Datis exact wat er momenteel, welis-waar wat en sourdine, gebeurt.De intentie bestaat, maar dezaak is zeker nog niet rond. Voor-al de christendemocraten doenwat moeilijk. Evenmin gaat hetom een prioriteit.

Laatste crisis voor AlbertUitgerekend op een moment dat koning Albert de huidige politieke impasse moet ontmijnen, groeit de

politieke consensus om de komende regeringsvorming uit de handen van zijn opvolger Filip te houden.

>8 Groen! veroorzaaktedoorbraak in koninklijkdossier.

© epa

* €5 korting bij een bestelling vanaf €50, geldig tot 31/03/2011

LEASED BY

DOE MEE EN

WIN!

Koning Albert en prins Filip, op de jongste nationale feestdag. © pn

Wetstraat wilkoning Filiphet managen vaneen politiekecrisis besparen

> 2-3

SARKOZYONDER VUUR

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETE

JOMMEKES VAN JEF NYS

VANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-

lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

1 korting per product en per klant.

Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON

- 22%LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om een

lening te krijgen of nog zomaar met je rekening

in het rood te gaan. Europa legt de banken

strengere regels op om te vermijden dat mensen

zich te diep in de schulden steken. ‘Banken en

andere kredietverstrekkers zullen minder soe-

pel worden bij het toekennen van een lening’,

zegt minister voor Ondernemen Vincent Van

Quickenborne (Open VLD). Vanaf 1 december

riskeren ze immers één jaar cel en boetes tot

100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-

ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-

men zouden opduiken.

De kredietsector is niet onverdeeld gelukkig

met de nieuwe regelgeving, die ‘op sommige

vlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKEN

STRENGERE REGELS OP

Expertsnemenveiligheid

NMBS

onder vuur9

Lukakuneemt het

op voorJacobs‘We moeten

de trainerbeschermen’

Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1,

50I

LUX

EMB

UR

1I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

Functie: In nauwe samenwerking met de Directeur Business Development stel je investeringsdossiers samen en verde-dig je het bij de betrokken partijen. • Je neemt deel aan de investerings- of samenwerkingsgesprekken en onderhandelingen.• Je begeleidt projecten, overnames, fusies en participaties. Je begeleidt het tot stand komen van business plannen.• Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en opvolging van een aantal projecten. • Je maakt deel uit van een dynamisch team waarbinnen je de verantwoordelijkheid krijgt om nieuwe opportuniteiten in de markt te ontdekken en/of onderzoeken.

Profi el: Je beschikt over een Master diploma – Handelsingenieur, TEW of gelijkaardig. • Je hebt enkele jaren relevante ervaring in projectmanagement, de waardering van ondernemingen en/of het opstellen en interpreteren van business plannen. • De mediawereld en nieuwste digitale trends boeien je. • Je bent analytisch en methodisch ingesteld, werkt resultaatgericht, maar vooral hands-on en zelfstandig. • Je hebt zin voor ondernemerschap, je legt gemakkelijk contacten en je bent een goede onderhandelaar. • Je bent een teamplayer en dynamisch ingesteld. Humor en een open geest horen bij jouw persoonlijkheidskenmerken. • Je bent tweetalig NL/FR met goede kennis van het Engels.

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij 58% van alle Belgen. We zijn marktleider in de krantenmarkt (De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar en l’Avenir) en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Daarnaast zijn we met de websites van o.a. De Standaard, Het Nieuwsblad en l’Avenir de grootste online-uitgever. Ook sterke mediabrands zoals Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Page 23: Jobat 24 maart 2012

ProductiedirecteurUw functie: • U stuurt het productieproces aan van alle deegwarenafdelingen. Dit behelst het extrusie- en droogproces alsook de verpakkingsactiviteit. Met 4 afdelingshoofden en 10 meestergasten leidt u 300 arbeiders die werken in een continu stelsel. • U verbetert rendement en kwaliteit en werkt projecten uit die steunen op drie hefbomen: werkorganisatie, responsabilisering van de werknemers en technische verbeteringen. Met oog voor resultaat hebt u een essentiële rol in het uitwerken en opvolgen van de acties. • U leidt de productie en u bent een cruciale schakel in het bedrijf. • U vertegenwoordigt Soubry in de overlegorganen.

Ons aanbod: • Als lid van de directie bepaalt u mee de verdere toekomst van ons groeibedrijf. • U krijgt een aantrekkelijk remuneratiepakket met diverse markt-competitieve voordelen.

Uw profiel: • U bent een universitair geschoold ingenieur met jaren ervaring in productie- en kwaliteitsmanagement. U bent op de hoogte van de nieuwste manufacturingmethodes en -technieken. Kennis van de voedingsindustrie is een pluspunt. • U bent een sterke observator en analist en tevens een goed conceptueel denker en ondernemer. Als goede peoplemanager haalt u het beste uit uw mensen.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE652177 naar Hudson, t.a.v. Guido Houpe, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 242 89 91, e-mail: [email protected], be.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

SOUBRY, met verscheidene productiesites en hoofdkantoor in Roeselare, is niet alleen Belgisch marktleider in de productie van pasta en bloem voor brood, maar tevens een zeer belangrijke internationale speler. Met 400 medewerkers realiseren we een omzet van € 100 miljoen. Om een modern productiebeleid uit te bouwen, zoeken wij een ondernemende (m/v):

www.soubry.beDeze rekrutering verloopt in

exclusief contract met Hudson.Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

EEN PROFESSIONEEL OOR VOOR

ZELFSTANDIGEN EN BEDRIJFSLEIDERS

Een persoonlijke dienstverlening, één vaste vertrouwenspersoon die alles voor u regelt.

| www.groups.be |

2223

Page 24: Jobat 24 maart 2012

Geïnteresseerde kandidaten reageren bij voorkeur via onze website www.dip.be of mailen hun cv naar [email protected] ter attentie van Severine Van Den Brulle. Voor bijkomende vragen kan je terecht op 09 261 80 00. Je gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 Lid van Federgon. A Glasford International Partner (www.glasford.com)

FUJI OIL EUROPE, gevestigd in Gent, is de

Europese vestiging van de Japanse Fuji Oil Group. Fuji Oil Europe (100-tal

werknemers waarvan circa de helft arbeiders) is een

innoverend bedrijf gespecialiseerd in

ontwikkeling, productie en commercialisering van

plantaardige oliën en vetten, compound chocolades en

kant-en-klare vetgebaseerde vullingen. Fuji Oil Europe richt

zich op de Europese chocolade-, biscuit-, ijs-, en

babyvoedingsindustrie.

Ten gevolge van pensionering en met het oog op het verder

professionaliseren van haar HR-beleid is Fuji Oil Europe op

zoek naar een (m/v):

HR OfficerJe bent verantwoordelijk voor een correcte loon- en personeelsadministratie. Hiertoe werk je samen met het sociaal secretariaat en kan je rekenen op de ondersteuning van een administratief medewerker. Tevens coördineer je het volledige rekruterings- en selectieproces. Daarnaast weet je diverse HR-projecten vorm te geven (successie- en loopbaanplanning, functiebeschrijvingen, evaluatiesysteem, opleidingsbeleid …) en HR-processen te optimaliseren. Intern ben je het aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon voor leidinggevenden en medewerkers voor allerhande HR-topics. Je initiatieven bevorderen de interne communicatie en werking van de organisatie.

Je koppelt een hogere opleiding aan 5 à 10 jaar professionele HR-ervaring, bij voorkeur in een productieomgeving. Je hebt een doorgedreven kennis van payroll en sociale wetgeving en hebt affiniteit met andere HR-domeinen (staffing, performance, development e.a.). Maturiteit, vlotte communicatie en discretie kenmerken jouw profiel. Je kan bogen op een goed organisatievermogen en kan projectmatig werken. Bovendien ben je ondernemend en resultaatgericht met een hands-on mentaliteit. Nederlands is je moedertaal en je spreekt ook Engels.

Je komt terecht in een internationale, gedreven organisatie met een sterke focus op kwaliteit. Fuji Oil Europe biedt jou een werkterrein waar je HR mee verder vorm kan geven. Naast een uitdagende functie, kan je rekenen op reële groeimogelijkheden en een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met diverse extralegale voordelen.

www.dip.be

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij maar liefst 58 % van alle Belgen. Met onze websites De Standaard Online, Het Nieuwsblad Online en Lavenir.net zijn we de grootste

online uitgever. In de krantenmarkt zijn we marktleider met De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar en l’Avenir en met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale

pers. Ook sterke mediabrands als Woestijnvis en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Werken bij Corelio betekent werken in een ondernemende en open omgeving waarbij we mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen zodat we trendsetter en innovator blijven.

System engineer Operations

Om het Operations-team van ICT Corelio te versterken zijn we op zoek naar een:

Aanbod: • Een boeiende job, die een sleutelrol speelt binnen de organisatie, met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijk-heden • Voldoende opleidingsmogelijkheden zodat je je talent optimaal kan benutten en een brede kennis kan ontwikkelen. • Een aantrekkelijk

salaris en een pakket extralegale voordelen. • Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden

Interesse? Solliciteer online via http://jobs.corelio.be. Verdere vragen? Bel gerust naar [email protected] via 02/467 25 08.

Functiebeschrijving: • Je werkt actief mee aan het Change & Release Management process binnen Corelio, waarvoor operations de sleutelrol speelt. • Je bent verantwoordelijk voor de operationele intake van Development en infra-structuur-projecten, installatie en confi guratie op Acceptatie- en Productie-omgeving, en het opzetten van operationeel beheer (monitoring, logging,…) • Je neemt deel aan 24x7x365 wacht • Je bent 2e-lijns ondersteuning voor incidenten die te maken hebben met applicaties die in Productie of Acceptatie draaien en met centrale infrastructuur-componenten (Servers, storage, netwerk, databases, middleware, …) • Je bent het 1e aanspreekpunt voor DEV-projectteams met betrekking tot ICT-infra structuur en tot de topics die nodig zijn om het project in productie te kunnen ondersteunen (monitoring & logging, high-availability, redundantie, performantie, jobschedules, herstartbaarheid, volumes, bandbreedte, …) • Je zorgt voor Incident en Problem Management volgens het ITIL Process. • Je beheert alle systemen in Productie : tuning, pro-actieve optimalisatie (bv. extra servers, meer storage, grotere bandbreedte, …), availability- en performantie-bewaking, …• Je rapporteert over applicaties in Productie : antwoordtijden, availability, performantie, aantal gebruikers, …• Je neemt actief deel aan Infrastructuur-wijzigingen (bv. upgrade storage-systemen, migratie databases, …)

Profi el: • Je hebt een master (informatica, economie, exacte wetenschappen) of bachelor met relevante ervaring • Je hebt > 4 jaar ervaring in een operationele informatica-omgeving en/of een system engineering omgeving • Je beschikt over een brede en grondige kennis van meerdere van onderstaande topics: - Server-technology (Microsoft, Red-Hat, Sun Solaris, VmWare), - Server clustering (Veritas cluster) - Databases (SQL Server, Oracle), - Storage (SAN, NAS, VTL, Tape, …), - Active Directory, - Netwerkcomponenten- en systemen (fi rewall, loadbalancer, proxy, DNS, DHCP, FTP, …) • Je hebt een basiservaring in nieuwe technologieën zoals mobile devices, VPN, iPAD, 3G, email synchronisatie, … • Je hebt kennis van scripting (perl/Bash/wmi/PHP, ...) • Je hebt ervaring met incident en problem management volgens het ITIL process. •

Je beschikt over een goede kennis van Nederlands of Frans, en Engels Je bezit de volgende competenties: • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan zelfstandig aan de slag • Je hebt

oog voor detail, afwerking en kan accuraat werken • Je bent stressbestendig • Je bent fl exibel • Je bent leergierig en geboeid door nieuwe technologieën

ICT Operations zorgt voor de installatie en updates van applicaties in een productie-omgeving en voor het beheer van deze applicaties zodat ze met de gewenste performantie en beschikbaarheid kunnen gebruikt worden.

Page 25: Jobat 24 maart 2012

VL:

VG

.491

/B •

WA

LL: W

.RS

.166

• B

RU

: B-A

B05

.027

Argenta kiest al sinds 1956 voor een natuurlijke, gezonde groei. Als onafhankelijke Belgische bank- en verzekeringsgroep met hoofdkantoor in Antwerpen en activiteiten in de Benelux, bieden wij cliënten een compleet en doordacht productengamma aan. Daarbij richten we ons vooral op gezinnen: beleggen, kredieten, verzekeren, sparen en betalen. Voordelig, transparant en zonder franjes. Een klare koers, die ons zonder kleerscheuren door de bankencrisis heeft geholpen. Het vertrouwen in Argenta is er alleen maar door gegroeid: onze cliënten weten dat er achter de cliënt vriendelijke service een betrouwbare langetermijnvisie schuilt. Als zelfstandig kantoorhouder bent u dus verzekerd van een sterk merk met sterke producten. En reken maar uit: binnen een groeiend netwerk van 525 Belgische kantoren, is de kans groot dat we u een kantoor in uw eigen regio kunnen aanbieden. En dat uiteraard met de nodige ondersteuning. Zin om mee een succesformule van eigen bodem verder vorm te geven?

Neem uw toekomst in handen, ga voor uw eigen banken verzekeringskantoor! • U bouwt als ondernemer in alle vrijheid aan uw succes. • Argenta biedt u een praktijkgerichte, betaalde opleiding. • U werkt met een volledig productengamma, een uitgebreid netwerk en een trouw startcliënteel. • U houdt van menselijk contact en bent graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de fi nanciële wereld.

Belangstelling? Meer weten?www.searchselection.com/argenta

Gezond aanbod voor 50 nieuwe zelfstandige kantoorhoudersvoor onze kantoren in de Vlaamse, Brusselse en Waalse regio.

Functie: • U bent verantwoordelijk voor het leiden van meerdere villaprojecten in de regio Oost- en West-Vlaanderen • U bent de gesprekspartner van bouw-heer, architect, binnenhuisarchitect en de verschillende uitvoerende stielkorpsen • U bewaakt de kwaliteit, de uitvoeringstermijn en het kostenbudget • U zorgt voor het volledige administratieve beheer van uw dossier.

Profiel: • Opleiding industrieel Ingenieur bouwkunde • Dynamische en com-municatieve vaardigheden • Het leiden van een projectteam zit in uw genen • Bij voorkeur heeft u 5 jaar ervaring in de residentiële bouw (bij voorkeur vil-labouw) • Vlotte kennis van zowel Nederlands als Frans • Praktische PC-ervaring.

Ons aanbod: Wij bieden aan een jonge dynamische kracht een boeiende job met doorgroeimogelijkheden in een dynamisch bedrijf met een sterk imago. Wij bieden u een attractief opstart salarispakket in overeenstemming met uw potentieel.

Interesse? Stuur zo snel mogelijk uw cv naar b+villas,ter attentie van Dhr. Kristof Vandepoel Nieuwlandlaan 19 te 3200 AarschotTel 016/55 35 60 – Fax 016/55 35 61email: [email protected]

In de residentiële woningbouw heeft b+villas zich in 40 jaar opge-werkt als dé referentie op gebied van villabouw en renovatiepro-jecten. Een ervaren team van professionals kijkt erop toe dat de droomwoning van onze klanten tot in de details beantwoordt aan hun uitgebreid eisenpakket. Zo wordt iedere woning dat we bou-wen of verbouwen een uniek project dat 100% wordt afgestemd op de wensen van de klant.

Om onze verdere groei te ondersteunen zoeken we een nieuwe collega (m/v):

www.bplusvillas.be

PROJECTLEIDER

Mail je cv, liefst met foto, naar Brouwerij Haacht: [email protected],

tel. 016 615 262www.brouwerijhaacht.be

Je functie

• Je maakt deel uit van het teamvan Brouwerij Haacht dat Pepsi dranken

commercialiseert in de Belgische horeca, via het netwerk van Haacht drankenhandelaars.

• Je zoekt en realiseert nieuwe Pepsi horeca verkooppunten.

• Je beheert nieuwe en bestaande klantendossiers (overeenkomsten, prestaties,

publiciteit, debietapparatuur enz.) in nauwe samenwerking met de ondersteunende

diensten van de Brouwerij.

Je profi el

• Je hebt een commerciële opleiding op graduaatniveau afgerond en hebt aantoonbare,

relevante ervaring in een commerciële buitendienstfunctie.

• Je hebt affi niteit met horeca.

Wij bieden jeStabiliteit in de familiale onderneming Brouwerij Haacht, vaste waarde in een

boeiende sector en een competitief salarispakket.

Sales Representatives Horeca

2425

Page 26: Jobat 24 maart 2012

Ik ken, ik kan, ik wil, dus ik benHoe uw kennis nog uitbreiden? Hoe uw vaardigheden nogverbeteren? Hoe uw motivatie een duwtje in de rug geven?Hoe uzelf verder ontplooien?

Kom naar de Management Assistant Studiedag op 24 april 2012.Dit jaar draait het rond uw competenties!

Wat hebben we voor u in petto?■ Ken uw hart, verminder stress en verbeter uw gezondheid

■ De technologietrends voor 2012

■ Verhoog uw visibiliteit binnen uw bedrijf

■ Afkicken van e-mail

■ Ontdek uw troeven en speel ze uit

Met Annelies van Herck als charmante gastvrouw!24 april 2012 – Radisson Blu Astrid Hotel – Antwerpen

MANAGEMENT ASSISTANT STUDIEDAG 2012

www.managementassistantstudiedag.be

Ontvang het boek‘Ontdek je sterkepunten’en doe deStrenghtsfi nder test thuis!

Alle medewerkers van Corelio hebben de afgelopen jaren hun schouders gezet onder de uitbouw van een creatieve, toonaangevende en onafhankelijke mediagroep. De groep kon zich de afgelopen

jaren dankzij een aantal innovatieve projecten onderscheiden in een mature krantenmarkt. Werken bij Corelio betekent werken in een ondernemende en open omgeving waarbij we mensen uitdagen om zichzelf te ontwikkelen zodat we trendsetter en innovator blijven.

Om ons direct marketingteam te versterken zijn we op zoek naar een gedreven en dynamische

Direct marketing medewerker

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

Taakomschrijving: • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het werven van nieuwe abonnees voor de kranten Het Nieuwsblad/De Gentenaar en De Standaard. Je zet doelgerichte direct-marketingcampagnes op poten, werkt ze mee uit en begeleidt ze. Kortom: projectbegeleiding van A tot Z. • Je bent verantwoordelijk voor: - de contacten met externe partners (reclamebureau, drukkerij, handlingbureau…) voor het vlot uitwerken van je campagnes - de contacten met interne partners (klantendienst, marketingafdeling, de lay-out- en webdesign-collega’s,…) - het mee uitdenken van campagnes, aanbod, keuze van wervingskanaal • Je werkt nauw samen met de creatieven en bent ook zelf in staat om campagnes uit te denken/werken. Zowel qua copy als opbouw van de lay-out. Je stokpaardjes zijn correct taalgebruik en zorgvuldig opgemaakt drukklaar materiaal.

Profi el: • Je hebt een diploma als Bachelor in Communicatiemanagement of Marketing • Je bent een starter of beschikt reeds over een eerste werkervaring • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden • Je bent nauwkeurig en hebt oog voor detail. Je waakt erover dat deadlines worden gehaald. • Je bent proactief en creatief, je denkt resultaatgericht.• Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en bent in staat zelf copy te schrijven. • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken. • Enige kennis van HTML, Photoshop, Indesign, druktechnieken,... is mooi meegenomen.

Wij bieden: Corelio biedt je een uitdagende functie in een toonaangevend mediabedrijf met marktleiderspositie. Je kunt rekenen op een

aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen. Je plaats van tewerkstelling is Groot-Bijgaarden.

Interesse in deze uitdagende functie?Solliciteer via http://jobs.corelio.be. Voor verdere vragen, bel gerust naar Sarah Vandervreken via 02/467 25 08.

V(4bd65h-CADDGJ( +≈*Õ

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 87STE JAARGANG, NR. 245 WWW.STANDAARD.BE

BELGIE € 1,25 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

VA N O N Z E R E DACT EU RBART BRINCKMANBRUSSEL Het zinnetje baar-de nauwelijks opzien in de notavan Bart De Wever (N-VA). Devolgende regering wil ‘de ko-ninklijke functie moderniseren’.De Standaard vernam dat de ko-ninklijk verduidelijker het prin-cipe bij de zeven betrokken par-tijen aftoetste. Hij concludeerdenaar verluidt dat er een consen-sus bestaat om de functie van dekoning louter protocollair te ma-ken. De Wetstraat wil ook voor-komen dat de koning nog hetvoortouw moet nemen bij een re-geringsvorming. Op die manierwil ze vermijden dat koning Filipgeconfronteerd wordt met eencrisis als deze.Het zou de bedoeling zijn om bijde start van de nieuwe regeringmet het Paleis onderhandelin-gen te starten over de moderni-sering van de functie. De wijzi-ging van het grondwettelijk ver-ankerde ambt kan pas tijdens devolgende regeerperiode gebeu-ren. Maar via de goedkeuring

van een resolutie kan het nieuwekader vorm krijgen. Dat zou bijde troonopvolging van Filip eenfeit moeten zijn. Want de Wet-straat gaat ervan uit dat Alberttijdens deze regeerperiode abdi-ceert.

Om de indruk te vermijden datde protocollaire monarchie spe-ciaal voor Filip wordt ingevoerd,hopen de politici dat er met Al-bert op tijd een akkoord kan wor-den gesloten. Vervolgens kan hijzes maanden later zijn functie af-staan. Maar het is geen geheimdat de huidige politieke wereldniet zoveel vertrouwen heeft inde leidinggevende capaciteitenvan de prins. Die heeft al enkeleblunders op zijn naam staan.De groeiende consensus over eengemoderniseerde monarchie isniet nieuw. Al in maart schreefDe Standaard dat de geesten in

de Wetstraat hierover aan het rij-pen waren. De huidige politiekezeden, met een afbrokkelend col-loque singulier, maken het voorde koning steeds moeilijker omte functioneren. Dat bleek al tij-dens de formatie van 2007. Bo-vendien is een aantal grondwet-telijk toegewezen opdrachten –het bekrachtigen van wetten enhet aanwijzen van ministers –achterhaald.Verscheidene toppolitici dron-gen erop aan om de hervormingals een onderdeel van de staats-hervorming door te voeren. Datis exact wat er momenteel, welis-waar wat en sourdine, gebeurt.De intentie bestaat, maar dezaak is zeker nog niet rond. Voor-al de christendemocraten doenwat moeilijk. Evenmin gaat hetom een prioriteit.

Laatste crisis voor AlbertUitgerekend op een moment dat koning Albert de huidige politieke impasse moet ontmijnen, groeit de

politieke consensus om de komende regeringsvorming uit de handen van zijn opvolger Filip te houden.

>8 Groen! veroorzaaktedoorbraak in koninklijkdossier.

© epa

* €5 korting bij een bestelling vanaf €50, geldig tot 31/03/2011

LEASED BY

DOE MEE EN

WIN!

Koning Albert en prins Filip, op de jongste nationale feestdag. © pn

Wetstraat wilkoning Filiphet managen vaneen politiekecrisis besparen

> 2-3

SARKOZYONDER VUUR

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETE

JOMMEKES VAN JEF NYS

VANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-

lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

1 korting per product en per klant.

Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON

- 22%LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om een

lening te krijgen of nog zomaar met je rekening

in het rood te gaan. Europa legt de banken

strengere regels op om te vermijden dat mensen

zich te diep in de schulden steken. ‘Banken en

andere kredietverstrekkers zullen minder soe-

pel worden bij het toekennen van een lening’,

zegt minister voor Ondernemen Vincent Van

Quickenborne (Open VLD). Vanaf 1 december

riskeren ze immers één jaar cel en boetes tot

100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-

ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-

men zouden opduiken.

De kredietsector is niet onverdeeld gelukkig

met de nieuwe regelgeving, die ‘op sommige

vlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKEN

STRENGERE REGELS OP

Expertsnemenveiligheid

NMBS

onder vuur9

Lukakuneemt het

op voorJacobs‘We moeten

de trainerbeschermen’

Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1,

50I

LUX

EMB

UR

1I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

Page 27: Jobat 24 maart 2012

Deze functies worden exclusief door A. B. & I. behandeld.

Aanbod voor beide functies: • Een competitief loon met extralegale voordelen en een fi rmawagen. • Continue begeleiding door een ervaren team. • Een afwisselende job binnen een bedrijf waar respect voor de medemens en de kwaliteit van het werk steeds centraal staan.Interesse? • Mail (of stuur) je cv zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -Selectie, tav Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8812 of 8814. • E-mail: [email protected]

Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk. • Wij bevestigen altijd de goede ontvangst. • Voor bijkomende inlichtingen: tel. 056/225.880 - fax 056/225.780 - www.ab-i.be - [email protected]

Grodevan, gelegen te Rumbeke (bij Roeselare), is sinds 1984 actief als aannemer in wegenis, funderings-, grond-, riolerings-, afbraak- en betonwerken. Grodevan wenst zijn enthousiast team van

een 60-tal medewerkers te versterken met een m/v:

www.grodevan.be

Je taken: • In deze coördinerende en leidinggevende functie, ben je - na de nodige begeleiding - verantwoordelijk voor jouw werven van A tot Z. • Je staat in voor de voorbereiding (planning,…), de opstart (werkvoorbereiding, werf uitzetten, bestellen van de nodige

grondstoffen, contact met de onderaannemers,…), de opvolging (controle op de uitvoering, werfvergaderingen,…), het leiden van de werf (motiveren van de teams,…), de afwerking, de nacalculatie en de voorbereiding van de facturatie. Je ziet toe op de naleving

van de veiligheidsvoorschriften. • Een team van sympathieke en vakbekwame collega’s kunnen ondersteuning bieden waar nodig.Je profi el: • Je bent bouwkundig opgeleid of gelijkwaardig door ervaring. • Je bent praktisch van aard, peoplemanager, sociaal en

communicatief. • Je kunt zelfstandig plannen en organiseren. Je bent stressbestendig en resultaatgericht.

Assistent Projectleider Bouw (8814)Je taken: • Interesse om één of meerdere projectleiders bij te staan met de bedoeling om op termijn door te groeien naar volwaardig

projectleider? Dan is dit jouw ideale instapfunctie!Je profi el: • Je bent bouwkundig opgeleid of gelijkwaardig door ervaring. • Je bent leergierig en praktisch ingesteld. Je bent

gedreven om alle aspecten van de bouwsector te leren beheersen en wilt snel doorgroeien naar de functie van projectleider.

Projectleider Bouw (8812)

WIJ ZIJN TEVENS OP ZOEK NAAR GEMOTIVEERDE WEGENBOUWARBEIDERS EN EEN CHAUFFEUR CE!Contacteer Grodevan op nummer 051 24 86 86 of via [email protected].

CVBA PROVIDENTIA is een erkende huisvestingsmaatschappij.

Haar werkgebied strekt zich uit over 26 gemeenten in

het arrondissement Halle-Vilvoorde en 1 gemeente in het

arrondissement Leuven. Zij realiseert de bouw van sociale

huur- en aankoopwoningen en bemiddelt in het toestaan van

sociale leningen V.M.S.W. Thans beheert de maatschappij een

patrimonium van 2.749 huurwoongelegenheden en hebben

vele woonprojecten in ontwikkeling en/of in uitvoering.

CVBA Providentia zoekt voor haar zetel in Asse, Brusselsesteenweg 191 de medewerking van een gedreven en enthousiast (m/v)

ADJUNCT-DIRECTEURMet het oog op opvolging van de directeur - Voltijdse contractuele functie

Functie: • na een interne opleiding en een proefperiode, word je DIRECTEUR en ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beleid en de uitbouw van de organisatie • je stuurt een team aan • je bent de financieel en administratief beheerder • je onderhandelt met gemeenten, overheidsdiensten, over de uitbouw van de werking en bent de bemiddelaar tussen de vennootschap en al de openbare en private partners • je dynamiseert de werking en geeft vorm aan een integraal kwaliteitsbeleid • je vervult een scharnierfunctie tussen de bestuursinstantie, het beleid, de administratie en de klanten.

Profiel: • je bent een creatieve ondernemer met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, een ruime visie en zin voor initiatief • je hebt ervaring in een beleidsvoorbereidende en beleidsondersteunende functie bij een publieke of semi-publieke instelling • je bent communicatief, diplomatisch, flexibel en analytisch ingesteld en je denkt conceptueel • je beschikt over een universitair diploma (of gelijkwaardig) of een HOKT-diploma met 5 jaar nuttige ervaring in een leidinggevende functie in een aanverwante sector • je hebt kennis van de huisvestingssector, in het bijzonder de sector van de sociale huisvesting.

Wij bieden:• een boeiende en afwisselende functie met een ruime verantwoordelijkheid in een aangename werksfeer, waarbij werken in een team essentieel is;• een leidinggevende functie in een stabiele organisatie waarbij je met alle facetten van de samenleving in aanraking komt;• een aantrekkelijk loon conform de schalen van de Vlaamse Gemeenschap en een bijkomend pakket extralegale voordelen.

Interesse in deze functie?Voor meer informatie over deze vacature en alle inlichtingen i.v.m. de diplomavoorwaarden, de functiebeschrijving en de selectieprocedure kan je terecht op de website van CC Select onder de knop vacatures: www.ccselect.be of contacteer Sarah Van Cappellen op 02 467 35 40.Solliciteren kan enkel aan de hand van een ingevuld sollicitatieformulier (zie website CC Select) en een kopie van je diploma eventueel aangevuld met je cv, terug te bezorgen per brief aan: CC Select T.a.v. Sarah Van Cappellen, Vliegvelddreef 9, 1082 Brussel, [email protected] ontvangen je sollicitatie ten laatste op 16 april 2012 (poststempel geldt als bewijs).We garanderen je een strikt vertrouwelijke en correcte behandeling van je sollicitatie.

Profiel� zelfstandige persoonlijkheid die leiding

kan geven aan een team van 15 medewerkersen hen met enthousiasme kan coachen

� enkele jaren ervaring in de organisatie en uit-bouw van hotelservice, horeca of zorginstituten

� bacheloropleiding met nadruk op budget-beheersing gewenst

� doortastende aanpak nodig om veranderingendoor te drukken

� tweetaligheid vereist

Aanbod� uitgelezen kans om met grote zelfstandigheid

een deelorganisatie uit te bouwen� aantrekkelijk salaris in verhouding tot de reeds

opgedane ervaring, aangevuld met bonussys-teem en extralegale voordelen

U kan uw uitgebreid cv en motivatieschrijvenrichten aan de algemeen direkteur van de groep

Château PromotionJ. Bordetlaan 160 - 1140 Evere

of per mail aan: [email protected] ook de bedrijfsvoorstellingen op:

www.seniorenflats.be en www.chateaupromotion.be

Wij zoeken voor de uitbating vanseniorenresidentiesmet +/- 250 flats

verspreid over een vijftal locatiesregio Brussel enVlaanderen een

Afdelingshoofd(m/v)

WWW.BLANKENBERGE.BE

WIJ ZOEKEN EEN PLOEGBAAS

Kijk snel verder!

KIJK SNEL BINNENIN

HEBT U EEN PASSIE VOOR BETON?

PST is de overkoepelende bedrijvengroep met beton als core business en een passie: passion for concrete. De groep is actief in de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Rusland en biedt een volledig geïntegreerd aanbod. Voor Van Maercke, Furnibo, Structo en PST zoeken we versterking van het team.

Page 28: Jobat 24 maart 2012

Damiaanactie VZW, gekend voor haar verbeten strijd tegen lepra en tbc, werft aan voor onmiddellijke indiensttreding

een eventcoördinator (m/v)UW FUNCTIE: U bent verantwoordelijk voor het coördineren van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe evenementen in samenspraak met het be-staande vrijwilligersnetwerk Vlaanderen. U bent ver-antwoordelijk voor het coördineren en ontwikkelen van (fondsen)wervende activiteiten in het vrijwilli-gersnetwerk Vlaanderen. U ontwikkelt en begeleidt allerlei initiatieven, in nauwe samenwerking met de vrijwilligerscoach en de vrijwillige medewerkers. U volgt sponsordossiers verder op en maakt ook nieuwe sponsordossiers aan. U bent verantwoorde-lijk voor de contacten met de bedrijfswereld. U bent eindverantwoordelijk voor de coördinatie van stan-den en tentoonstellingen alsook voor het ontwik-kelen van nieuwe PR-activiteiten. U werkt in nauw teamverband met de vrijwilligerscoach Vlaanderen.

UW PROFIEL: U beschikt over een diploma hoger onderwijs. U beschikt over het nodige organisa-tietalent. U hebt ervaring met vrijwilligerswerk en ervaring in het organiseren van evenementen. U bent creatief, sociaalvaardig, flexibel en bereid tot avond- en weekendwerk. U bent een gedreven en gemotiveerde persoon met interesse voor derde-wereldproblematiek. U bent een teamspeler maar kan ook zelfstandig werken. Een goede kennis van het Frans is gewenst.

WIJ BIEDEN U: Een contract van onbepaalde duur met onmiddellijke ingang. Een aantrekkelijk salaris met een pakket extra-legale voordelen.

INTERESSE: Stuur dan uw curriculum vitae met motivatiebrief voor 13 april 2012 naar Damiaanactie VZW, Mevr. Leslie Preud’homme, Leopold II-laan 263 B-1081 Brussel

of mail naar [email protected]. Goed nieuws voor HR-managers

die graag op de hoogte willen zijn.

Word lid en geniet van onder meer:

03 287 00 29 [email protected]

• informeel en formeel netwerken• professioneel up-to-date blijven• mooie kortingen en voordelen

nu gunstige lidmaatschapsvoorwaarden

PersonnelManagers

Clubwww.pmclub.be

Demula is gevestigd in Laarne en sinds 1981 actief in de sector van de bouwchemische specialiteiten. Demula verdeelt en produceert hulpstoffen voor beton en mortel, krimparme mor tels en andere bouwspecialiteiten. De kracht van Demula bestaat uit een zeer ruim assortiment, de technologische onder steuning en een internationaal uitgebouwde veranke ring. Om de doorgedreven dienstverlening verder uit te bou wen, zoeken we een (m/v):

VG.80

1/B

Anago – Brusselsesteenweg 159 – 9090 Melle

Wens je mee te bouwen aan het succes van Demula? Informeer je verder via www.anago.be

• Je hebt een hogere opleiding in bouwkunde, of gelijkwaardig door ervaring.• Vanuit je interesse in technische evoluties breid je je expertise in betontechnologie uit.• Zo word je een gewaardeerd en “gevraagd” gesprekspartner.• Je hebt een klant- en resultaatgerichte houding en je bent een doorzetter die graag

initiatief neemt.

VERANTWOORDELIJKE LABO EN TECHNISCHE ONDERSTEUNING

(ref. 2012/1192)

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Op jobat.be/contract vind je alle info over soorten contracten, wat er precies moet in staan en nog zoveel meer.

VERVANGINGS CONTRACT, LEERCONTRACT …

CONTRACT VAN BEPAALDE DUUR, ONBEPAALDE DUUR,

Page 29: Jobat 24 maart 2012

Connecting people with your strategy

VG. 3

68/B

- li

d va

n

GOJO Industries (www.gojo.com) is internationale marktleider in huidverzor-gingsproducten met de merken GOJO® en PURELL®. De GOJO formules zijn gebaseerd op de meest recente weten-schappelijke inzichten in huidverzorging. GOJO staat bekend om zijn hoogstaand distributienetwerk en logistiek proces. Het gamma wordt aangevuld met uit-gebreide programma’s om handhygiëne aan te moedigen en te ondersteunen. Door de sterke groei van GOJO in de Benelux, zijn we op zoek naar een (m/v)

Verkoop via een distributienetwerk Je bent verantwoordelijk voor de indirecte verkoop in samenwerking met een netwerk van distributeurs. Je staat in nauw contact met bestaande klanten of prospecten en gaat op zoek naar mogelijkheden om de aanwezigheid van de merken GOJO® en PURELL® in de Benelux uit te breiden. Je richt je op de ziekenhuissector en overheidsinstellingen, scholen en bedrijven waar hygiëne van het grootste belang is. Je verzamelt informatie, communiceert naar jouw distributeurs en partners, suggereert oplossingen en geeft advies. Je bent in jouw regio het aanspreekpunt voor verkoop en marketing. Distributeurs beschouwen je als hun partner. Je rapporteert aan de Country Manager Frankrijk.

Ben jij de charismatische ondernemer die we zoeken? Je beschikt over een ruime ervaring en een succesvol trackrecord in BtoB-verkoop via netwerken van distributeurs. Je hebt een sterke affiniteit met hygiëne en gezondheid. Je bent een ondernemer met een langetermijnvisie. Je bent

in staat om de corporate sales & marketing strategie te vertalen naar en aan te passen aan de specifieke omstandigheden van de markt. Jouw omgeving kent je als een overtuigende onderhandelaar, charismatisch, proactief en goed georganiseerd. Je werkt graag in teamverband en tevens zelfstandig met een zeer grote vrijheid. Je benadert elke uitdaging met creatieve oplossingen. Je spreekt vlot Nederlands en Frans. Je werkt van thuis uit en verplaatst je dagelijks in de hele Benelux.

Een internationaal bedrijf, een positieve werksfeer, veel vrijheid Wij bieden een afwisselende job, van strategisch belang voor de groep, met grote autonomie en zakelijke uitdagingen. Een snel groeiend bedrijf in een internationale context. Je krijgt de vrijheid om te ondernemen, je eigen stempel te drukken en zelf het verschil maken. Een salarispakket in lijn met jouw ervaring, inclusief bedrijfswagen en andere extralegale voordelen.

Business Development ManagerBenelux

Reageer snel via www.mercuriurval.be en solliciteer online - ref. 34.9710-002 - [email protected] - tel. +32 (0)2 715 09 99

Jules Destrooper is een toonaange-vende familiale producent van fi jne koekjes op basis van authentieke recepten. De sterkte van ons bedrijf is de som van al onze medewer-kers. Al 125 jaar ervaring impliceren natuurlijk heel wat veranderingen. Moderne computergestuurde pro-ductiemethodes garanderen nu een optimale kwaliteit en hygiëne. De werkomgeving mag dan wel ‘state of the art’ zijn, het is nog steeds de be-zieling van de werknemers die zorgt voor de beste kwaliteit. Daar zijn we

best trots op.

Ter versterking van onze bestaande ploeg zoeken wij:

Planningsmanager Vestiging Ieper

Production Manager Vestiging Ieper & Lo

Shift Manager Vestiging Lo

Sales Promotor - FMCG Regio Antwerpen / Brabant

Internal Sales Export Vestiging Ieper

Volledige functiebeschrijving en solliciteren via

www.destrooper.com

Het Sint-Andries Ziekenhuis Tielt is een

regionaal ziekenhuis met 266 bedden

en 36 plaatsen voor daghospitalisatie

en bouwt samen met de ruim 650

personeelsleden en 68 artsen dagelijks

aan een kwaliteitsvolle gespecialiseerde

gezondheidszorg voor de regio Tielt en

omstreken. Het ziekenhuis wenst nabijheid

en degelijkheid uit te stralen, met respect

voor alle betrokkenen en vertrekt daarbij

vanuit een christelijke levensvisie. Dit

gebeurt met een continue aandacht voor

de maatschappelijke, wetenschappelijke

en technologische evolutie. Het ziekenhuis

investeert continu in innovatieve medische

apparatuur en startte in 2009 met de

realisatie van het masterplan met een

uitbreiding van 50% van het bestaande

gebouwencomplex. Meer informatie vindt

u op www.sintandriestielt.be De huidige

algemeen directeur gaat eind 2012 met

pensioen en daarom zoeken wij een (m/v):

Functie: U wordt verantwoordelijk, in nauwe samenwerking met het directiecomité, voor de verdere uitbouw van een modern en patiëntgericht ziekenhuisbeleid en dit voor een ziekenhuis in volle evolutie. De beleidsbeslissingen van de raad van bestuur vormt u om tot concrete actiedomeinen en veranderingsinitiatieven waarbij u, als inspirator, gemeenschappelijke doelen creëert en hiermee het groepsgevoel weet te behouden en te versterken. U geeft vorm aan een stimulerende werkomgeving die zowel de individuele ambities als bedrijfsdoelstellingen weet te behartigen en bouwt daarbij ook langetermijnrelaties uit met andere zorgverstrekkers in de regio. Kortom, u bent in continue dialoog met de medische en verpleegkundige praktijkvoering en weet initiatieven te integreren binnen een kostenbewust en kwaliteitsvol ziekenhuisbeleid.

Profiel: U genoot een universitaire opleiding in een economisch, juridisch of medisch vakdomein, en/of u kan, dankzij uw ervaring in een leidinggevende functie op directieniveau, zich op een gelijkwaardig niveau positioneren. Een bijkomende licentie ziekenhuiswetenschappen en/of managementvorming is een troef. Onze investeringsgerichte visie vergt idealiter een achtergrond in financieel management. U beschikt over voldoende en degelijke managementvaardigheden dankzij uw diplomatie, oplossingsgerichte visie, communicatieve skills en de mate waarin u het vertrouwen krijgt van alle betrokken partijen. U weet de gemeenschappelijke visie te vertalen naar alle niveaus binnen het ziekenhuis. U bent een sociaal geëngageerd persoon die christelijk geïnspireerd is. U onderschrijft de opdrachtverklaring van de vzw en onderhoudt goede contacten met de congregatie die aan de oorsprong ligt van het ziekenhuis. Uw participatieve leiderschapsstijl en uw communicatie met de raad van bestuur met aandacht voor corporate governance zijn onontbeerlijk voor een succesvol functioneren.

Wij bieden: Het ziekenhuis biedt een aantrekkelijk en concurrentieel verloningspakket.

Geprikkeld? Stuur uw kandidatuur (cv met begeleidend schrijven), uiterlijk op 08/04/2012 ter attentie van Chris Botterman, voorzitter van de raad van bestuur naar [email protected] • Uw kandidatuur wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Deze opdracht loopt exclusief via Kern Selection. • www.kernselection.be

H a s s e l t • G e n t • B r u s s e l • L o u v a i n - l a - N e u v e • W i l r i j k • L e u v e n • R o e s e l a r e

Algemeen Directeur

Kern Selection. Voor de juiste mensen. VG

. 486

/BO

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

MAAK WERK VAN JEPlaats nu je CV op jobat.be en word gevonden door topwerkgevers!

NIEUWE JOB!

Page 30: Jobat 24 maart 2012

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

index

A D M I N I S T R A T I E

Administratief SecretarisOCMW Watermaal-Bosvoorde 14

Administratief Stafmedewerker Flanders’ Care via Jobpunt Vlaanderen 14

Deskundige Technische Dienst Adminis-

tratieStad Ronse via A&S Solutions 19

Management Trainee VerkoopLidl 21

Medewerker PersoneelsdienstKrefel 10

D I R E C T I E

Adjunct-Directeur Providentia via CC Select 27

Administrateur-GeneraalAgentschap Voor Facilitair Management via Job-punt Vlaanderen 15

Algemeen DirecteurSint-Andries Ziekenhuis Tielt via Acerta Consult29

DirecteurDe Mandel Bouwmaatschappij via Search & Selec-tion 18

Directeur WoonzorgcentrumOCMW Leuven via Jobpunt Vlaanderen 16

Productiedirecteur Soubry via Hudson Belgium 23

Zelfstandige KantoorhoudersArgenta via Search & Selection 25

E N G I N E E R I N G

Assistent Projectleider BouwGrodevan via AB&I 27

Beleidsmedewerker EnergieHavenbedrijf Gent 13

Coördinator Flanders’ Care via Jobpunt Vlaanderen 14

Corporate Development ManagerCorelio 22

Deskundige Technische Dienst Ontwerp-

bureauStad Ronse via A&S Solutions 19

Hoofd OntwerpbureauStad Ronse via A&S Solutions 19

ProcesingenieurPST Invest 32

Production ManagerJules Destrooper Biscuiterie 29

ProjectleiderB+Villas 25

ProjectleiderPST Invest 32

Projectleider BouwGrodevan via AB&I 27

System EngineerCorelio 24

F I N A N C I E E L

BoekhouderHavenbedrijf Gent 13

G E Z O N D H E I D

Coördinator BewonerszorgOCMW Leuven via Jobpunt Vlaanderen 16

DagverpleegkundigeOCMW Sint-Jans-Molenbeek 19

ErgotherapeutZorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen17

Hoofd ZorgteamZorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen17

KinesistZorgbedrijf Antwerpen via Jobpunt Vlaanderen17

Verpleegkundige OCMW Merelbeke via A&S Solutions 19

H R

Dynamische UitzendconsulentVio Interim 22

Human Resources ManagerOCMW Sint-Lambrechts-Woluwe 18

Human Resources OfficerFuji Oil Europe via Dip Consulting Group 24

I C T

SysteembeheerderHavenbedrijf Gent 13

L O G I S T I E K

PlanningsmanagerJules Destrooper Biscuiterie 29

Stafmedewerker - AankoopVeneco 27

Verantwoordelijke Logistiek + DepotPST Invest 32

M A R K E T I N G

Direct Marketing MedewerkerCorelio 26

EventcoördinatorDamiaanactie 28

O V E R H E I D

Afdelingshoofd Bouwprojectleidingen

WerfopvolgingStad Gent via Jobpunt Vlaanderen 15

Brandweermannen-Ambulanciers & Offi-

cierenBrusselse Hoofdstedelijke Dienstvoor Brandweer &Dringende Medische Hulp 14

R & D

Verantwoordelijke Labo & Technische On-

dersteuningDemula via Anago 28

T E C H N I E K

PloegbaasStad Blankenberge 27

TeamleiderPST Invest 32

Technisch MedewerkerHavenbedrijf Gent 13

Vastbenoemd Technisch Medewerker /

PloegbaasStad Blankenberge 17

V E R K O O P

Afdelingshoofd Château Promotion 27

Business Development ManagerGojo Industries via Mercuri Urval 29

Commerciële KantoorverantwoordelijkeVio Interim 22

Internal Sales ExportJules Destrooper Biscuiterie 29

Sales Promotor - FMCGJules Destrooper Biscuiterie 29

Sales RepresentativesBrouwerij Haacht 25

Shift ManagerJules Destrooper Biscuiterie 29

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenAlgemeen tel: 02-467.27.27Sales tel: 02-467.20.66 Fax: [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] CEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Bart Dewaele, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen, Magali De SutterAccount Managers: Tim Migom, Nils Dero,Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Sofie LigtvoetCatherine Bodarwé, Frederik Vandenheede, Brendi FoubertVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Sabrina Pinxten, Wim Annys, Elke Delgouffe, Kelly De Troy,Séverine Hazaer, Koen Verhaeghe, Veerle De Smedt Marketing: Fanny De BoeckOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter De Winter, Steven Vermeulen, Ronald Sammels, Sylvie Cousin, Caroline Eeckhoudt, Maaike Wayenbergh, Sam De Beul, Dries Mertens, Günther Van Der Steen, MichaëlVan De Meirssche Order handling: Annemie Van Leeuwen, Ariane Van DeGuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynManagement Assistent: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je 7.582 jobs.

KIJK SNEL BINNENIN

HEBT U EEN PASSIE VOOR BETON?

WIJ ZOEKEN EEN PLOEGBAASKijk snel verder!

Page 31: Jobat 24 maart 2012

Gunther Koch (GSK), Yves Prete (Techspace Aero) en Hubert Fiers (Deme)

RB,VG.458/B

UOSAP,B-AA04.053

-RC,VG.819/B

C,B-AA04.054

-RS,VG.460/B

O,B-AA04.057

-RP,VG.1122/

B,B-AA05.096

-BE465

925246/04.28.01

-Galilei,V

G.875/B

O,B-AA04.030

-RSSvzw

,ESS600

in samenwerking met

Deme en FODzijn de meestaantrekkelijkewerkgevers inBelgië

De aantrekkelijkste werkgever in België? Sinds 15 maart weten we wie eenjaar lang deze titel mag dragen.Het Antwerpse Deme werd de uitgesproken winnaar bij de privéwerkgevers.En voor het eerst werd er ook een winnaar in de publieke sector gekozen.Daar kaapten de Federale Overheidsdiensten de award weg.

doorslaggevende criteria

De 14 000 Belgen die deelnamen aan het onderzoek, bleken dit jaar hetmeeste belang te hechten aan werkzekerheid, financiële gezondheid enloonpakket.

top 3 privésector

1. Deme2. GlaxoSmithKline3. Techspace Aero

top 3 overheidssector

1. FOD’s2. Vlaamse Overheid3. Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen

Resultaten van de enquête vindt u op www.randstad.be/award.

Hendrik Bogaert (FOD), Harry Mommens (Deme) en Alain Bernard (Deme)

Page 32: Jobat 24 maart 2012

PST is de overkoepelende bedrijvengroep met beton als core business en een passie: passion for concrete. De groep is actief in de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Rusland en biedt een volledig geïntegreerd aanbod.

AANNEMER VOOR INDUSTRIE- EN UTILITEITS-BOUW MET GEPREFABRICEERD BETON

AANNEMER VOOR ALGEMENE BOUWPROJECTEN MET PASSIE VOOR BETON

PROJECTLEIDER

VERANTWOORDELIJKE LOGISTIEK + DEPOT

• zelfstandig een project leiden, rekening houdend met timing, techniciteit en klantentevredenheid• vorderingsstaten en eindafrekeningen opvolgen, het budget controleren• waken over de veiligheid van een werf

• streven naar een maximale orde, netheid en discipline

Depot: • aansturen van 3 medewerkers • aankoop en beheer van voorraad materialen en materieel • organisatie van onderhoud en herstellingen van klein materieel • instaan voor veiligheid op depot • verantwoordelijk voor orde en netheid, verderzetten implementatie van 5 S

Functie:• projecten coördineren zodat alle deelfacetten naadloos bij elkaar aansluiten• werfvergaderingen voorzitten waarbij u op financieel vlak ondersteund wordt door de dienst finance and controlling• beschikken over een objectieve, onderbouwde assertiviteit zowel t.o.v bouwheren, onderaannemers, architecten als intern

Functie:Logistiek: • verantwoordelijk voor transportplanning van 2 eigen vrachtwagens en extern transport • verantwoordelijk voor optimalisatie van het transportMachinebeheer: • organisatie van onderhoud en herstellingen machines • huren, inzetten en opvolgen van machines • voorbereiding van aankoop

Kluisbergen

Veurne

Profiel: master (ingenieur) bouwkunde met ervaring // communicatief, resultaatgericht, verantwoordelijk, fl exibel // technisch uitstekend onderlegd, voor verandering vatbaar //zelfstandig uw werk plannen en organiseren // een voorbeeldfunctie opnemen // vlot omgaan met mensen, hen weten te motiveren, teamwork stimuleren // in staat zijn om globaal te denken, te anticiperen op opportuniteiten, een gemeenschappelijke visie op te bouwen // tweetalig

Profiel: dynamische persoonlijkheid // leidinggevende vaardigheden ( directe aansturing van 5 medewerkers) // zelfstandig werk plannen en organiseren // sterk communicatief // teamplayer // goede kennis van courant MS offi ce pakket // 3 jaar relevante ervaring in bouwsector - bouwmaterialen

Contact: Francis Reynaert / tel 055 39 00 40 / [email protected]

Contact: Heidi Voet / tel 058 52 49 24 / [email protected]

PRODUCENT VAN GEPREFABRICEERDE BETONNEN BALKEN, KOLOMMEN, MUURPANELEN EN VLOERELEMENTEN

Kluisbergen

Contact: Frank Steelant / tel 050 44 43 72 / [email protected]

Contact: Bernard Vanhoutte / tel 056 85 07 58 / [email protected]

www.passionforconcrete.com

PROCESINGENIEUR

TEAMLEIDER

• opstellen van standaard werkmethodes voor bestaande en nieuwe activiteiten• bepalen en installeren van correcte uitvoeringstijden voor de verschillende productieprocessen• opvolgen van dagelijkse efficiëntie- en rendementsresultaten

• risicoanalyse - veiligheidsaspect - overleg met preventieadviseur• werfbezoek voor kwaliteitscontrole, motivatie ploegen, rendement, veiligheid• preventief werfbezoek en contact met werfleiding • instructies montage, voorkomen schade• nacalculatie, controle rendementen, optimalisatie organisatie

Functie:• optimaliseren van verschillende productieprocessen• sterk aanwezig op de werkvloer (waarnemen, problemen analyseren, verbeteringsacties voorstellen en actieplannen implementeren)• initiëren en uitvoeren van verbeteringsprojecten

Functie:• opmaken voorlopige planning en eerste inschatting• systematisch bijsturen van planning na overleg en na controle van facturatie• verwerken aanvragen werfleiding, klanten, …• opstellen definitieve weekplanning, ploegverdeling• omschrijving en detaillering ploegopdrachten• bestellen materiaal, materieel, afroep hoogwerkers,…

Profiel: professionele bachelor of master (ingenieur) bouwkunde // analytisch, communicatief en resultaatgericht // technisch en organisatorisch inzicht // creatief in het vinden van oplossingen // communicatieve teamspeler // vertrouwd met prefab betonproductie // kennis en/of ervaring in industrial engineering en lean management // tweetalig

Profiel: bachelor bouw met relevante ervaring in werfleiding, - opvolging // tweetalig // met mensen omgaan // klantgericht // accuraat en stipt // ordentelijk in administratie // teamspeler

Binnen de groep PST is klantentevredenheid en klantgerichtheid een belangrijke pijler van de groepsstrategie. In dit verband werd beslist om de know- how, mensen en middelen van een aantal dochterbedrijven binnen de groep (FURNIBO, DECOMO, STRUCTO, VAN MAERCKE) inzake nazorg en betonherstellingen te bundelen. Door betere planning en synergie tussen bedrijven beoogt PST een nog betere service en kwaliteit voor haar klanten. Het PST team “nazorg/service apres vente” (15 man sterk!) is op zoek naar een gedreven TEAMLEIDER.

VOOR VOLGENDE BEDRIJVEN ZOEKEN WE VERSTERKING VAN HET TEAM.