Jobat 19 maart 2011

48
STANY CRETS ‘Humor is de moeilijkste weg’ blz. 10 ANSEEL & DENYS Raden van bestuur zijn te eng blz. 3 DE INDEX THE DIRECTOR’S CUT 4 alternatieve scenario’s Jobs bij de Overheid vanaf blz. 14 + 11.599 jobs op jobat.be Zaterdag 19 en zondag 20 maart 2011 Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be 2.125 EURO Het loon van een stagiair architect blz. 11 JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR JOBAT.BE SITE VAN HET JAAR

description

Weekblad voor en over werk

Transcript of Jobat 19 maart 2011

Page 1: Jobat 19 maart 2011

STANY CRETS‘Humor is demoeilijkste weg’blz. 10

ANSEEL & DENYSRaden van bestuurzijn te engblz. 3

DE INDEXTHE DIRECTOR’S CUT

4 alternatieve scenario’s

Jobs bij de Overheid vanaf blz. 14+ 11.599 jobs op jobat.be

Zaterdag 19 en zondag 20 maart 2011Weekblad over en voor werk, met de beste jobaanbiedingen www.jobat.be

2.125 EUROHet loon van eenstagiair architectblz. 11

JOBAT.BE

SITE VAN

HET JAARJOBAT.BE

SITE VAN

HET JAAR

Page 2: Jobat 19 maart 2011

Niet zo lang geleden, op het kookpunt van de econo-mische crisis, kon u tussen alle zwartgalligheid af entoe ook een positieve noot lezen. Niet zelden kwamdie uit de mond van een professor, expert of beleids-maker die het waagde de waan van de dag in perspec-tief te plaatsen. De conclusie was meestal dat een cri-sis ook opportuniteiten creëert.Het klopt dat een tegenslag ons dwingt om na te den-ken over hoe het anders en beter kan. Idealiter wordtdaar ook in goede tijden over nagedacht, maar ach, alsalles lekker loopt, is het toch veel leuker om daar devruchten van te plukken dan onze hersens te brekenover verandering.Nu is er het laatste jaar flink nagedacht over waar hetmet dit land, zijn politiek, zijn economie, zijn financiën,zijn sociale zekerheid enzovoort naartoe moet. Tweekatalysatoren hebben een belangrijke rol gespeeld:de zoektocht naar een uitweg uit de politieke chaosen het negatieve momentum dat onze economieoverviel. Beide dwongen kenners van allerlei strek-king tot het analyseren van wat er waar fout ging enhoe dat te verbeteren.Dat we er nog lang niet uitzijn, is duidelijk. Nochtans isde bestuurlijke verwarringzoals we die nu meemaken,niet iets dat een lang levenmag beschoren zijn. Er zullenhoe dan ook keuzes moetengemaakt worden.Ook de arbeidsmarkt, een inhet verleden vaak verwaar-loosd domein, kan profiterenvan de grote maatschappelij-ke brainstorm die nu aan degang is. De grootste uitdagingdie die arbeidsmarkt te wach-ten staat, is zonder twijfel hetopnieuw tekenen van de relatie tussen werkgever enwerknemer. Dat is nodig, aangezien op heel watwerkplekken werknemers hun talenten nog steedsniet ten volle kunnen ontplooien. Dat is de erfenis vanonze manier van werken, die historisch gezien eerderslaafs is. In den beginne deed de werkmens wat hemgevraagd werd, punt.Tijden veranderen. In onze hernemende, maar ookonder druk staande, kenniseconomie moet diezelfdewerknemer net meer doen dan van hem verwachtwordt. Hij moet zichzelf overstijgen, op lange termijninzetbaar zijn in een werkomgeving die steeds omnieuwe competenties vraagt. Werkgevers zullen datgraag horen, maar moeten beseffen dat dat kunstjeniet gratis is.Daarom moet de klassieke relatie baas-werknemer inde eerste plaats een ver trouwensrelatie wordenwaarin prestatiegericht denken, autonome tijdsbe-steding en verantwoordelijkheid voor eigen takenvooropstaan. Werkgevers hebben alleen maar baatbij werknemers die sterk staan op de arbeidsmarkt.Of dat zo is, hebben ze deels zelf in handen.

STORM

Ook de

arbeidsmarkt,

een in het

verleden vaak

verwaarloosd

domein, kan

profiteren van

de grote

maatschappelijke

brainstorm

WIM VERDOODTHOOFDREDACTEUR [email protected]

EDITO

In het Belgische arbeidsovereenkomsten-recht kan elke partij steeds de beëindigingvan de arbeidsovereenkomst aan de andere

par tij opdringen, zonder dat de beëindigdepartij het recht heeft de verdere uitvoering vande arbeidsovereenkomst af te dwingen. Deontslagmacht van de werkgever verhinder techter niet dat het gegeven ontslag onregelma-tig of onrechtmatig kan zijn. Het ontslag kan door betekening van een op-zeggingstermijn of onmiddellijk met nalevingvan de regels die gelden bij een ontslag omdringende reden. Het ontslag wordt onregel-matig bij een expliciete of impliciete onmiddel-lijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst.Bij een onregelmatig ontslag zal de werkgevereen opzeggingsvergoeding verschuldigd zijnwaarvan het bedrag zal afhangen van de op-zeggingstermijn die hij normalerwijze in achthad moeten nemen.Voor een geldig ontslag is de opgave van eenmotief in principe niet vereist. Wel kan de af-wezigheid van een wettig motief het ontslagonrechtmatig maken. Men kan grosso mododrie hypotheses onderscheiden.

1) Vooreerst zijn tal van categorieën van werk-nemer beschermd tegen ontslag. Zij mogenslechts worden ontslagen om bepaalde rede-nen (bijvoorbeeld de leden van de onderne-mingsraad of het comité) of net om bepaalderedenen niet (bijvoorbeeld diegenen die eenpestklacht hebben neergelegd). Schending vande ontslagbescherming geeft recht op een be-

schermingsvergoeding.

2) Daarenboven gelden in sommige sectoren(bijvoorbeeld de verzekeringssector) of insommige ondernemingen conventionele ont-slagbeperkingen. De werkgever kan danslechts werknemers ontslaan in specifiek in deovereenkomst genoemde gevallen (klassiekzijn economische of technische redenen). Mis-kenning van de werkzekerheid leidt tot een bij-komende schadevergoeding.

3) Tot slot kan een werkgever een arbeiderslechts rechtmatig ontslaan om redenen dieverband houden met zijn geschiktheid of metde noodwendigheden van de onderneming.Slaagt de werkgever er niet in dit bewijs te leve-ren, dan is er sprake van een willekeurig ontslagwaardoor een vergoeding van zes maandenloon verschuldigd is.

Uw werkgever kan u dus steeds regelmatigontslaan met inachtneming van een opzeg-gingstermijn. Het ontslag zou wellicht ookrechtmatig zijn omdat het zou worden ver-klaard door het wegvallen van uw functie. En-kel conventionele ontslagbeperkingen of eenspecifieke ontslagbescherming zou uw ontslagonrechtmatig kunnen maken.

Ik voel dat mijn functie overbodig wordt. Hoegemakkelijk kan mijn werkgever me ontslaan?

ARBEIDSVRAAG

STIJN DEMEESTERE, ADVOCAAT BIJ LYDIANJOBAT.BE/RECHTEN-PLICHTEN

Maarten Leyts van marketingbureau Trendwolvesanalyseert de mobiliteitsbehoeften van onze jongeren,in Knack.

‘De auto is niet meer dan eenmogelijkheid om je van a naar bte verplaatsen. Als de busgoedkoper en sneller is, dankiezen jongeren daarvoor’

Page 3: Jobat 19 maart 2011

0203

CARTOON

Diversiteit op de ar-beidsmarkt is op ditogenblik zonder twij-fel het meest actuele

thema. Over het al of niet toela-ten van hoofddoeken op de werk-vloer worden sinds vorige weekheftige discussies gevoerd. En danzijn er ook de wettelijke quotavoor vrouwen in de raad van be-stuur in bedrijven waar de voor-bije weken al aardig over gebakke-leid is. De meeste elementen proen contra zijn daarbij aan bod ge-komen. Zelf ben ik geen voorstan-der van quota maar in dit con-creet geval moet het Belgisch be-drijfsleven ook aan zelfkritiekdoen.De realiteit is dat er op het terreinveel te weinig vooruitgang is ge-boekt de voorbije tien jaar. Voorwie weet hoe raden van bestuurfunctioneren is dit niet echt eenverrassing. Als men voor nieuwemandaten steeds in het ons-kent-ons segment gaat rekruteren, ver-andert er natuurlijk niet veel. Er isveel te weinig instroom van nieuwtalent. In veel gevallen is hier spra-ke van inteelt. Dit heeft belangrij-ke gevolgen. Als de gemiddelderaad van bestuur niet vernieuwt,laat staan diversifieert, dan is deze

minder en minder een afspiege-ling van de bredere maatschappij.Als er anno 2011 nog heel wat ra-den van bestuur zijn waar geenvrouwen in zetelen, kunnen we al-leen gissen hoe hoog het ivoren-torengehalte er moet zijn. Devoorbije tien jaar is dit thema na-genoeg onafgebroken in de actua-liteit geweest. Wie dit niet heeftopgemerkt, heeft echt wel eenprobleem.

Geen visie

Hoe is dit nu te verklaren? Wel-licht heeft het te maken met hetfeit dat het type mensen die in de-ze raden van bestuur zetelen eenveel te enge kijk hebben op demoderne onderneming van de21ste eeuw. Het gaat te veel ommensen met bestuurlijk-financiëlecompetenties. Het belang daar-van kan uiteraard niet onderschatworden maar is er in de raden vanbestuur intussen geen nood aanandere competenties? Is één vande belangrijkste assets van eenonderneming niet het personeel?Indien dit zo is, zou er dan in elkeraad van bestuur niet minstenséén iemand moeten zitten metexpertise ter zake?

De komende jaren zal het aan-trekken en behouden van talentcrucialer zijn dan ooit. De meestebedrijven hebben hier nog steedsgeen goede visie op. Hun strate-gieën - of wat daarvoor moetdoorgaan - lijken allemaal op el-kaar. Er denken maar zeer weinigbedrijven out of the box. De mees-te denken nog steeds dat ze hetwel redden als ze erin slagen vol-doende laatstejaars aan te trek-ken. Is het met andere woorden niethoog tijd dat meer ervaren hr-ma-nagers hun intrede doen in dezeraden? Nu is het aantal op éénhand te tellen. Misschien ligt ditaan de hr-managers zelf. Als metde intrede van meer vrouwen inraden van bestuur ook meer di-verse competenties hun intrededoen, hebben we alvast op tweevlakken vooruitgang geboekt.

Ivoren torens

Jan Denys,arbeidsmarktdeskundigeRandstad en auteur van ‘Free to work’ en ‘Uw werk, uw merk’.

‘Raden van bestuur

hebben een veel te

enge kijk op de

moderne onderneming

van de 21ste eeuw’

Anseel&Denys

Frederik Anseel en Jan Denys bekijken de

arbeidsmarkt beurtelingsdoor een kritische bril.

Page 4: Jobat 19 maart 2011

DE INDEXTHE DIRECTOR’S CUT

DOSSIER

Zware woorden worden niet geschuwd als het over de automatische loonindexering gaat. Voor de

voorstanders is het een van de hoekstenen van onze welvaartstaat. Volgens de tegenstanders delft onze

economie met dit systeem zijn eigen graf, zeker in tijden van inflatie. Jobat zocht alternatieven.

De laatste tijd gaan er meer en meer stem-men op om de automatische loonindexe-ring in België (tijdelijk) af te schaffen, maarde voorstanders van de index bieden hevig

weerwerk.Tegenstander Geert Noels van Econopolis heeft hetover ‘de automatische concurrentiehandicap’. Profes-sor economie Koen Schoors (UGent) beschouwt deautomatische loonindexering als een mechanisme datjobs kost, extra inflatie veroorzaakt en de competitivi-teit van ons land ondermijnt. K.U.Leuven-professorPaul De Grauwe wil in de huidige economische om-standigheden sleutelen aan de index, maar vindt hetniet nodig om het kind met het badwater weg te gooi-en. Zijn UGent-collega Gert Peersman noemt het sys-teem contraproductief, asociaal en schadelijk voor deeconomie. Volgens Peersman kost het automatismeons 30.000 arbeidsplaatsen bij een olieschok die onzeenergieprijzen met 10 procent doet stijgen.Onze vaderlandse academici staan niet alleen in hunanalyse, ook onze handelspartners roeren zich. Enkelemaanden geleden pleitte de Amerikaanse Kamer vanKoophandel voor een plafonnering van de loonindexe-ring in België. Frankrijk en Duitsland droomden al vaneen Europees verbod op automatische loonindexe-ring, een standpunt dat ondertussen is afgezwakt tot

een pleidooi voor een aanpassing van de loonindexe-ringssystemen indien nodig en de mogelijkheid totloonmatiging als de loonstijgingen de pan uitswingen.Voorstanders van de automatische loonindexeringvind je vooral onder de regeringspartijen en bij vak-bonden. Rudy De Leeuw van het ABVV is een ferventvoorstander van het behoud van de automatischeloonindexering. Het systeem helpt volgens hem het instand houden van de binnenlandse vraag in België.Chris Serroyen, hoofd van de ACV-studiedienst wilevenmin weten van gesleutel aan de index. Ook poli-tieke zwaargewichten als premier Yves Leterme(CD&V) en vice-premier Laurette Onkelinx (PS) willenniet raken aan de automatische loonindexering. En eenonverdachte bron als Europees Commissaris voorEconomische en Monetaire zaken Olli Rehn noemt deloonindexering op Belgische wijze ‘verstandig ontwor-pen en aanzienlijk anders dan ouderwetse systemendie vaak schadelijk zijn geweest voor de concurrentie-positie’.

De vicieuze cirkel van de koopkracht

De automatische loonindexering is voor de voorstan-ders het middel bij uitstek om de koopkracht van debevolking te behouden: als producten en diensten

duurder worden, krijgen we een paar maand later meerloon, en kunnen we onbezorgd blijven consumeren alsvoorheen. Maar dat klopt niet, zegt Geert Noels. “Oplange termijn ondergraaf je de koopkracht van de be-volking. En als je denkt de koopkracht op peil te kunnenhouden met vervangingsinkomsten, creëer je een bud-gettair probleem. Het is een vicieuze cirkel.”De Belgische economie heeft het inderdaad moeilijk,zo blijkt uit diverse studies. In vergelijking met onzebuurlanden stegen de lonen bij ons sneller in de perio-de 2009-2010, stelt het loonrapport van de CentraleRaad voor het Bedrijfsleven. Al lijkt die stijging in depraktijk nogal mee te vallen. In de buurlanden stegen delonen met 3,4 procent, bij ons was het 3,9 procent.Over de jaren heen is het verschil duidelijker. Tussen1997 en 2010 stegen de Belgische lonen met 43,4 pro-cent. In onze buurlanden was dat 38,1 procent.Zorgwekkender is dat het leven in België sneller duur-der wordt dan in de ons omringende landen. Volgenseen studie van het Prijzenobservatorium stijgen deconsumptieprijzen in België meer uitgesproken dan inde buurlanden: een stijging van 8,9 procent tussen2007 en 2010, tegen slechts 5,8 procent bij de buren.Geert Noels interpreteert het als een ongewenst ne-veneffect van het systeem. “Door de automatischeloonstijgingen worden mensen ongevoeliger voor be-

Deloonindex,redder ofdoodgravervan onzewelvaart?

Tekst: Jan Bosteels / Foto’s: Koen Bauters

>>

Page 5: Jobat 19 maart 2011

0405

Wanneer het prijspeil stijgt, is er sprake van infla-tie. Je kan dan minder kopen voor hetzelfde geld.Als de prijzen van producten en diensten dalen,

kan je meer kopen met je geld. Men spreekt dan van defla-tie. De index is dus een goede indicator van de levensduurteen van de koopkracht van de bevolking.Omdat het zo goed als onmogelijk is om de prijzen van alleproducten elke maand te vergelijken, koos de overheid vooreen representatieve boodschappenkorf, een selectie vangoederen en diensten. De eerste Belgische consumptieprij-sindex kwam er onder impuls van Joseph Wauters, ministervan Arbeid, Industrie en Ravitaillering. Die index werd voorhet eerst gepubliceerd in 1920 en bevatte 56 producten,voornamelijk voeding. De bedoeling was toen, net als nu, tezien of de lonen gelijke tred hielden met de kosten van hetlevensonderhoud.De index is de voorbije 91 jaar sterk geëvolueerd. Momen-teel bevat de korf 518 producten en diensten. Ze zijn zodivers als het leven zelf, gaande van wegwerpluiers overrijsttaart, braadkip, geneeskundige verzorging, mp3-spe-lers en pingpongtafels tot crematie. Elk product krijgt eenbepaalde weging of waarde, want niet alles wordt even fre-quent aangeschaft.

Wanneer stijgen de lonen?

Sinds 1994 wordt niet langer de waarde van de hele con-sumptieindex als waarde genomen om pensioenen, socialeuitkeringen, lonen en huurprijzen te indexeren. Toen werdde gezondheidsindex ingevoerd, een soort index light, waarde prijzen van transportbrandstoffen, tabaks- en alcohol-producten waren uitgelicht. Huisbrandstoffen, gas en elek-triciteit worden wél in de gezondheidsindex opgenomen, diedus gevoelig blijft voor de schommelingen van de prijzen opde internationale oliemarkt.Elk land van de Europese Unie hanteert een vergelijkbareindex. In 1997 werden alle Europese consumptieprijsin-dexen geharmoniseerd, zodat het prijsverloop in de hele EUop een gelijkwaardige manier vergeleken kan worden.De index wordt elke maand berekend, maar dat betekentniet dat de lonen elke maand kunnen stijgen. De automati-sche loonindexering is afhankelijk van de overschrijding vande spilindex, een vooraf vastgelegde aanpassingsdrempel.Als het gemiddelde van de laatste vier maandelijkse gezond-heidsindexen die drempel bereikt of overschrijdt, worden desociale uitkeringen en lonen aangepast.Volgens het Planbureau zal volgende maand de spilindexworden overschreden. Daardoor zullen in mei de uitkerin-gen met 2 procent stijgen en twee maanden later de ambte-naren- en zorglonen. Extra kosten voor de armlastige Belgi-sche staatskas dus.

Van luierstot crematieDe prijs van 518 producten en diensten

bepalen of de consumptieindex stijgt of

daalt. Zo is ons geld elke maand iets

meer of minder waard.

Wat zit er in de index?

‘Een groeiende groepwerknemers krijgtslechts jaarlijks een indexering, terwijl ze de prijsstijgingen wel onmiddellijk voelen’

Chris Serroyen,hoofd studiedienst ACV

Page 6: Jobat 19 maart 2011

1‘Pas de lonen ieder jaar automatisch aan de target van de Europese Centrale Bank aan’Prof. dr. Gert Peersman, departement Financiële Economie UGent

“De ECB bepaalt elk jaar een inflatietarget van pakweg 2 procent,dat ze ook gemiddeld blijkt te halen. Als we afspreken om de lonenelk jaar 2 procent te laten stijgen, dan verlies je gemiddeld geenkoopkracht. Zo sluit je loon-prijsspiralen per definitie uit en kan je jenooit uit de markt prijzen, omdat je het gemiddelde van de eurozo-ne hanteert.Dit systeem vermijdt ook de sociale onrust die te verwachten is alsje het systeem helemaal afschaft, vermindert de kans op een defla-tiespiraal en stimuleert zelfs impliciet de vraag in een recessie. Tij-dens het sociale overleg over de reële loonstijging kan nog altijdbijgestuurd worden indien nodig.”

alternatieve scenario’s

4‘Een loonindexering in centen, niet in procenten’Wivina Demeester, lid van de Hoge Raad van Financiën

De voormalige CD&V-minister lanceerde haar voorstel in het radio-programma De Ochtend. Demeester pleit voor een vorm van loonma-tiging, waarbij lonen niet langer automatisch en procentueel stijgen,maar met een bedrag dat voor iedereen gelijk is. De CD&V’ster be-schouwt dat als een manier om de laagste lonen te beschermen, maarvolgens critici dreigt zo’n maatregel een averechts effect te sorteren.“Relatief gezien maak je zo ongeschoolde arbeid duurder”, analyseertprofessor De Grauwe. “Zo ga je de handicap van de ongeschooldearbeid, nu al een pijnpunt in onze werkgelegenheid, nog verder ver-groten. Het klinkt goed om iets te doen voor mensen die het mindergoed hebben, maar het dreigt zich net tegen hen te keren.”

2‘Haal de ingevoerde energiekost uit de index’Prof. dr. Paul De Grauwe, departement Internationale Economie K.U.Leuven

Het voorstel van professor De Grauwe bouwt verder op het princi-pe van de gezondheidsindex, die onder andere de transportbrand-stoffen uit de index lichtte. “Door correcties aan te brengen, kun-nen we het indexeringsmechanisme als zodanig behouden. Mijnvoorstel bestaat erin een andere index te gebruiken, de deflator vanhet bruto binnenlands product. Dat is een prijsindex van alle goede-ren en diensten die in het eigen land worden geproduceerd. Zomeet je alleen de toegevoegde waarde en niet de import. Dezeindex houdt in normale tijden gelijke tred met de consumptie-in-dex, maar vandaag stijgt hij minder snel.”Collega Peersman is niet overtuigd: “In dit voorstel wordt de stijgingvan de totale energiekost en alle andere mogelijke importprijzenvolledig gedragen door de werknemers, zelfs indien ze niet wordendoorgerekend door de producenten. Het lijkt mij ook niet ideaalom de index weg te trekken van de werkelijkheid.”

3‘Betere controle op prijzen en bonussen’Chris Serroyen, hoofd studiedienst ACV

“De Europese Commissie heeft vastgesteld dat de distributieprijzenhier veel sneller stijgen dan in Nederland. Het eerste dat moet gebeu-ren is de problemen van de prijszetting aan de bron aanpakken. Wemoeten ook tot een beter energiebeleid komen en de energievretersaanpakken. En als we zien welke bonussen er worden uitbetaald aanbedrijfsleiders, kunnen wij het niet maken om aan de mensen te zeggendat ze met nog minder moeten leren rond te komen.”“We moeten zeker beter controle uitoefenen op de (energie)prijzen”,reageert professor De Grauwe. “Er zijn te veel monopolistische ten-densen op de elektriciteitsmarkt. Maar ingrijpen in de prijsvorming ende transparantie verhogen is onvoldoende en lost het probleem van deindex niet op. Ik ben geen voorstander van bonussen, vooral in de finan-ciële sector, omdat het leidt tot kortetermijndenken en de performan-tie niet vergroot. Maar ook dit aanpakken, hoezeer het ook nodig is, zalde realiteit van de olieprijzen niet oplossen.”

DE INDEXTHE DIRECTOR’S CUT

4DOSSIER

Page 7: Jobat 19 maart 2011

0607

Geen wonder dat de Belgische woningen bij deslechtst geïsoleerde van Europa horen. Er zijn on-voldoende economische incentives om er iets aante doen.”De Leuvense economieprofessor Paul De Grauweverkondigt een genuanceerd standpunt. “In norma-le tijden met stabiele inflatie is de automatische in-dexering een relatief goed instrument om de koop-kracht van de werknemers op een vlotte manierveilig te stellen. Maar in een periode met ruilvoet-verslechtering, wanneer zoals nu de olie die we in-voeren duurder wordt in vergelijking met wat wijproduceren en exporteren, is een aanpassing no-dig. Je dreigt anders een kostenspiraal te creërendie zich uiteindelijk ook keer t tegen de werkne-mers zelf, met in eerste instantie jobverlies en zeeronevenwichtig verdeeld koopkrachtverlies. Wiezijn job verliest, zal dramatisch aan koopkracht in-boeten, de anderen veel minder. Het behoud vande automatische indexering in de huidige omstan-digheden dreigt dus grote ongelijkheid te creëren.Als de koopkracht van een land in zijn geheel daaltdoor een ruilvoetverslechtering, denk ik dat we dathet best laten dragen door zoveel mogelijk schou-ders. Ik wil niet te pessimistisch zijn: de economiedraait op dit moment goed, maar we moeten er-voor zorgen dat de heropleving niet wordt gehypo-thekeerd.”

Het antwoord van de vakbonden

De vakbonden ABVV en ACV zijn niet te vindenvoor een afschaffing van de automatische loonin-dexering. Chris Serroyen, hoofd van de ACV-stu-diedienst, pleit voor het aanpakken van de prijsstij-gingen in de distributie en de energiesector. Deloonkloof met de ons omringende landen is volgensSerroyen niet zo groot als wordt gesuggereerd. “Eris een loonkosthandicap, maar die blijft sinds 1996binnen de marge van 1procent. We blijven dus in depas, ondanks onze index. We moeten ons ook dur-ven afvragen of onze lonen het probleem zijn, of devoortdurende Duitse dumping. Door onze ooster-buren worden de verhoudingen in heel Europa

paalde prijsstijgingen. Daardoor zetten ze minder drukop de distributie om de prijzen onder controle te hou-den. Vandaar dat de prijzen bij ons harder stijgen dan inde buurlanden.”

Dure olie

Dat er nu stemmen opgaan om de automatische loon-indexering (eventueel tijdelijk) af te schaffen, heeft al-les te maken met de dure olieprijzen die de index om-hoog jagen. “Vooral na schokken aan de aanbodzijdevan de economie is automatische indexatie zeer scha-delijk”, zegt professor Gert Peersman. “Vandaag is hetde dure olie, morgen zijn het de voedselprijzen ofschommelingen in de productiviteit door de vergrij-zing. Van midden de jaren tachtig tot in de jaren 2000hebben we het geluk gehad dat er weinig schokken wa-ren aan de aanbodzijde. In de jaren zeventig en nu is dathelemaal anders. Er bestaan nogal wat misverstandenover het effect van de indexering, omdat ze de koop-kracht pas op termijn ondermijnt. Op korte termijn zieje je loon omhooggaan en wordt de koopkracht zoge-naamd hersteld. De kost die je betaalt, wordt pas tweejaar later voelbaar, waardoor je hem niet associeertmet de oorspronkelijke schok.”

De tering naar de nering zetten

Professor Koen Schoors signaleert nog een ander na-deel. “Door de automatische koppeling voelen de bur-gers de olieschokken veel minder dan nuttig zou zijn.

scheefgetrokken. Uit ons onderzoek blijkt overi-gens ook dat de zogenaamde tweederonde-effec-ten van de indexering met een korreltje zout moe-ten worden genomen.”De energieprijzen uit de index halen, is voor Ser-royen een verkeerde stap. “De gezondheidsindex isal niet volledig representatief voor de werkelijkekosten van de mensen. Bovendien worden de pie-ken uitgevlakt. Een groeiende groep werknemerskrijgt slechts jaarlijks een indexering, terwijl ze deprijsstijgingen wel onmiddellijk voelen.”Chris Serroyen blijft combattief ingesteld. “De bot-te aanval van Duitsland op de index is vakkundig ge-pareerd door Yves Leterme. Dat dossier is voorlo-pig ontzenuwd. Maar gerust zijn we nooit: morgenwacht een nieuwe veldslag. Dat is al dertig jaar zo.”

De Europese context

België is niet het enige Europese land dat een auto-matische indexatie kent. Het systeem bestaat ookin Luxemburg, en in zekere mate in Spanje en Italië.Het gevolg is dat bij prijsstijgingen er een loon-prijs-spiraal ontstaat op Europees niveau. Vandaar dewens van Duitsland en Frankrijk om dit systeem eenhalt toe te roepen, legt professor Peersman uit. “Alsde gemiddelde inflatie omhoog gaat, verhoogt deECB de rente, zoals nu wel eens zou kunnen gebeu-ren. Ook voor landen als Duitsland, Oostenrijk enNederland, die zelf nu geen inflatie kennen. Zij wor-den dus gestraft en dat ligt hen zwaar op de maag. Ineen monetaire unie moet je zoveel mogelijk con-vergentie hebben van je economie, zodat het beleidaanvaardbaar is voor iedereen.”Professor Peersman ziet de toekomst somber in.“In België is het afschaffen van de automatischeloonindexering taboe. Achter de schermen gevensommige vakbondsmensen en bepaalde linkse poli-tici toe dat er wat moet gebeuren, maar ze vrezenhet niet uitgelegd te krijgen aan hun achterban. Alsacademici kunnen we dus niet anders dan de pu-blieke opinie er regelmatig aan te herinneren dat erin het belang van iedereen moet worden gesleuteldaan de automatische indexering.”

Bron: Datstream, Econopolis

116.5

116

115.5

115

114.5

114

113.5

113

112.5

08/2010

114,25

114,41

114,55

115

115,66

116,33

115,05

114,38

113,84

113,55

113,46

113,29

112,96

113,14

113,31

113,54

113,81

114,21

09/2010 10/2010 11/2010 12/2010 01/2011 02/2011 03/2011 04/2011 05/2011 06/2011 07/2011 08/2011

Algemene IndexAfgevlakte indexGezondheidsindexTe overschrijden spilindex 114,97

Evolutie Index

>>

‘Door de automatische koppeling voelen burgers de olieschokken veel minder dan nuttig zou zijn. Geen wonder dat Belgische woningen bij de slechtst geïsoleerde van Europa horen’

Koen Schoors, professor economie UGent

Page 8: Jobat 19 maart 2011

WERKBEELD

Luc Rombouts werkt in het dagelijks leven als di-recteur particuliere levensverzekeringen bij KBC.Daarnaast is hij al sinds de renovatie van de Leuven-se universiteitsbeiaard in 1983 gefascineerd doorhet beiaardspelen. Hij volgde een opleiding aan deKoninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelenen speelde ondertussen al op verschillende inter-nationale beiaardfestivals. Samen met zijn collegaTwan Bearda maakt hij deel uit van het duo TheBells’ Angels.Iedere zondagmiddag speelt Rombouts op destadsbeiaard van Tienen. Op dinsdagavond be-speelt hij de beiaard in de toren van de universi-teitsbibliotheek in Leuven. De Leuvense studen-tenraad LOKO organiseert volgende woensdag op-nieuw haar beruchte beiaardcantus. Voor een mas-sa van maar liefst 3.000 meezingende studenten zalRombouts dan weer ettelijke cantusliederen tengehore brengen. (mo)

BeiaardierFoto’s: Bart Dewaele

JOBAT.BE/WERKBEELDBekijk meer foto’s van dit bedrijf

Page 9: Jobat 19 maart 2011

0809

Aan de wieg van de projectmanagementfir-ma Projective staan Filip Bosschaert en Ste-fan Dierckx, twee oud-medewerkers vanconsultingbedrijf Capco. Dierckx was in

1998 betrokken bij de oprichting van Capco, waarnahij in 2005 vertrok om zijn eigen bedrijf op te star ten.“Ik wilde een model uitwerken dat transparanter entoegankelijker was dan het klassieke partnermodel zo-als je dat vindt bij Capco of bij andere grote consulting-huizen, waar mensen eerst door alle niveaus moetenstromen vooraleer ze echt op een hoog niveau zitten.Wij zijn op zoek naar mensen die binnen de grote hui-zen op de fast tracks zitten, maar die - net vanwege derigide structuur - niet sneller kunnen gaan.”Projective leidt als onafhankelijke partij projecten enprogramma’s van grote banken en verzekeraars ingoede banen, vaak in samenwerking met grotere con-sultinghuizen zoals Deloitte en Accenture. In jonge,pas afgestudeerde profielen zoals die en masse wor-den aangeworven door grote firma’s is Projective nietgeïnteresseerd. “De diensten die wij leveren kan je on-mogelijk invullen met pas afgestudeerden. Enkel men-sen met zeven of acht jaar relevante ervaring komen inaanmerking om bij ons aan de slag te gaan”, zegtDierckx.Mensen dus die al verschillende stappen doorlopenhebben, maar van hun eigen organisatie nog niet dekans kregen om grotere projecten of programma’s teleiden. “Bij ons kunnen ze veel sneller doorgroeien,met de nodige ondersteuning van een aantal seniorprofielen. Hier gaat het niet om een survival of the fit-test, waarbij wie het laatst overblijft aan de grote ho-ningpot mag hangen”, aldus Dierckx.

Goed blaadje

Bij Projective delen alle medewerkers in de winst. Bo-nussen worden niet berekend op basis van individueleprestaties, maar volgens het bedrijfsresultaat. Het eva-luatie- en beloningssysteem is dan ook een tweede be-langrijk verschilpunt met de grotere firma’s. Dierckx:“De bedrijfsresultaten primeren. We willen absoluutvermijden dat de ondersteuning en coaching van onzemedewerkers gekoppeld is aan financiële voordelen.De meeste firma’s evalueren hun werknemers indivi-dueel op het einde van het jaar. Dat is eigenlijk een

compleet verkeerd model, want het creëer t alleenmaar frustratie.”Volgens Dierckx is het in andere bedrijven veeleer re-gel dan uitzondering dat medewerkers die bij hun baasop een goed blaadje staan, bevoordeeld worden, ter-wijl ze niet noodzakelijk beter presteren. Bovendien ishet vaak niet mogelijk om verschillende projecten metelkaar te vergelijken en een eerlijke ranking te makenvan wie er nu het best of het slechtst presteert. “Alsmensen weten dat er financiële benefits gekoppeld zijnaan hun evaluatie, is het logisch dat ze zich niet eerlijkopstellen in die evaluatie. Men zal altijd proberen zich-zelf beter te verkopen. Je krijgt dan een heel ar tificieelbeeld van de competenties van een persoon”, meentDierckx.Bij Projective wordt iedere medewerker daarom vierkeer per jaar geëvalueerd, zonder dat daar een belo-ning aan vasthangt. Telkens stelt men een lijst op vanvier werkpunten, waaraan in het komende kwartaalextra aandacht moet worden besteed. “We voorzientraining op maat, zodat onze medewerkers beter wor-den in het leveren van onze diensten. Dat zorgt er opzijn beurt voor dat we hogere tarieven kunnen vragenaan onze klanten, wat dan weer zijn weerslag heeft opde bedrijfsresultaten en dus ook op de bonussen.”

Streng optreden

Dierckx beseft dat er ook risico’s verbonden zijn aanhet belonen op basis van bedrijfsresultaten. “We kun-nen niet tolereren dat iemand mee profiteert van goe-de resultaten wanneer hij of zij zelf slecht presteert. Alsdat nodig is, treden we streng op.”Vooralsnog is er bij Projective echter nog niemand aande deur gezet, vertelt Dierckx. “Dat is voor een stuk tewijten aan ons selectieproces. We hebben al enkele ke-ren een banenmarkt georganiseerd. Tijdens zo’n dagdoen we met iedere kandidaat drie à vier interviews,telkens met twee andere medewerkers van Projective.Je kan het vergelijken met speeddating: kort en krach-tig. Doordat zes tot soms acht personen contact heb-ben gehad met een bepaald profiel, krijgen we een heelgoed beeld van wat hij of zij te bieden heeft. Iedereinterviewer stelt andere vragen of vertrekt vanuit eenandere invalshoek. Pas wanneer iedereen akkoord is,gaan we over tot een eventuele contractonderhande-ling.”Bijna iedere medewerker neemt naast zijn klantenwerkook een interne taak op in de domeinen marketing, hrof finance. Zo betrekt Projective alle medewerkers bijhet uitbouwen van de firma. Dierckx is ervan overtuigddat het model van Projective ook bij andere bedrijvenveel meer kans zou moeten krijgen. “Het loskoppelenvan de ondersteuning en de financiële voordelen zetalle neuzen in dezelfde richting. In ons model is er geennood aan politieke spelletjes.”

TREND

‘Up or out-model iseen verkeerd model’

Enkel ervaren medewerkers, een doorgedreven transparantie en een

vlakke structuur: het bedrijf Projective werkte een alternatief uit voor

het bij uitstek hiërarchische ‘up or out’-model van de grote

consultancyfirma’s. “Het klassieke model is een verkeerd model, want

het creëert alleen maar frustratie.”

Tekst: Maud Oeyen / Foto: Koen Bauters

‘Hier gaat het niet om een survival of thefittest, waarbij wie het laatst overblijft aande grote honingpot mag hangen’

Stefan Dierckx, Projective

Page 10: Jobat 19 maart 2011

RandgevallenN i e t d e b a a s , w e l d e c o l l e g a ’ sEen vriendschapsverzoek via Facebook. Klinkt banaal, maar dat is het niet

altijd. Zeker niet als het van je baas komt. Wat doe je daarmee? Gun je de

chef een blik achter de schermen, of houd je het gordijn liever dicht? En

hoelang laat je het duren voor je op zijn verzoekje antwoord? De meeste

Vlaamse werknemers laten het niet aan hun hart komen. Voor hen is het

toevoegen van hun baas als vriend op Facebook not done. Dat blijkt uit een

onderzoek bij 1.062 actieve Vlamingen van Insilencio, uitgevoerd door de

Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB).

Van alle ondervraagden beschikt twee derde over een Facebook-profiel. Een

op de drie werknemers met een Facebook-profiel, consulteert dit dagelijks.

Het zijn vooral deze ‘heavy users’ die hun profiel meer afschermen dan de

‘light users’. Twee derde van de werknemers die dagelijks Facebook bezoe-

ken, handhaaft de standaard privacy settings en toont enkel een profielfoto

en summiere info aan mensen buiten hun vriendenkring.

Hoewel werk en privé zich steeds meer mengen, geldt dit niet voor Face-

book. Op de vraag of men een directe overste uit eigen beweging zou toe-

voegen als vriend antwoordt 71,3 procent van de dagelijkse Facebook-ge-

bruikers negatief. Werknemers die hun baas wel willen toevoegen als

vriend, delen niet zomaar alle info uit hun profiel. Informatie die de baas

niet te zien krijgt, zijn vooral foto’s (80%), status updates (36%) en de

vriendenlijst (20%).

S l e c h t e b a a n k r u i p ti n d e k l e r e n‘Goed, het is misschien niet je droomjob, maar je hebt tenminste werk. En je

vindt wel snel iets anders.’ Wie deze woorden recent te horen kreeg, mag

zich volgens het Centre for Mental Health Research van de Australian Na-

tional University uit Canberra verwachten aan een mentale terugval. Een

slechte baan is even nefast voor de mentale gezondheid als geen baan,

ontdekten de wetenschappers daar.

Normaal wordt aangenomen dat het hebben van een job, luizig als ze mag

zijn, de mentale gezondheid naar een hoger peil stuwt dan te vertoeven in

een staat van werkloosheid. De Australische onderzoekers betwisten dat.

Volgens hen heeft een slecht betaalde baan een bijzonder negatieve impact

hebben op onze mentale huishouding. De onderzoekers beweren zelfs dat

werklozen vaak in een betere mentale gezondheid verkeren dan personen

met een baan die niet deugt. Kijk dus uit waar je aan de slag gaat.

M a n n e n a a n d e s t r i j kNa de scheer- en seksstop die een nieuwe regering op de been moet bren-

gen, is er nu een strijkstop die de loonkloof tussen mannen en vrouwen moet

dichten. Vrouwen verdienen gemiddeld 21 procent minder dan mannen.

ACV en KAV zetten die kloof deze week in de kijker met een ludieke strij-

kworkshop - voor mannen - aan station Brussel Noord. Het doel: mannen

leren strijken zodat vrouwen meer tijd hebben om carrière te maken. Een

boodschap waarbij ook een site hoort (www.ikstopmetstrijken.be) die alle

vrouwen oproept om te stoppen met strijken tot de loonkloof gedicht is.

De achterliggende boodschap is duidelijk: als mannen en vrouwen de huis-

houdelijke taken beter verdelen, hebben ze meer gelijke kansen op de ar-

beidsmarkt. Mannen nemen immers nog steeds minder zorg- en huishou-

delijke taken voor hun rekening. Vrouwen werken 10 uur per week in het

huishouden, mannen 4,5 uur. Dat zegt een studie van de CM. (wv)

“Een goede casting is al dehelft van het werk. Toch is

dat voor een musical als Spamalotniet zo voor de hand liggend. Ei-genlijk hadden de audities voor mijniet echt gehoefd; ik had al van bijhet prille begin enkele acteurs inmijn hoofd. Koen Van Impe moestKoning Arthur worden, dat stondvast. Ook Walter Baele en JonasVan Geel wou ik er zeker bij. Om-dat zij niet zo bekend zijn binnenhet musicalwereldje, kostte hetme wel wat moeite om de produ-centen te overtuigen. Maar mochtik op dit vlak water bij de wijn heb-ben gedaan, dan zou dat in tijdver-lies hebben geresulteerd.Ik heb acteurs nodig die aan eenhalf woord genoeg hebben. Om-dat ik wil dat het vooruit gaat. Ikheb graag acteurs die mij materiaal

aanbieden. Acteurs op wie ik kanbouwen. Het gevolg was dat, naar-mate het repetitieproces vorder-de, Spamalot een steeds rijkerevoorstelling werd.

Jobhopper

Regisseur, acteur, auteur ... Bij mijloopt dat allemaal door elkaar. Ikben heel impulsief in mijn keuzes.Ik volg vaak mijn gut feeling. Als ikmijn cv bekijk, kan ik alleen maarblij zijn met de vele disciplines dieik combineer. Mijn ambitie is tegroot om me op één discipline toete leggen. Het is alsof ik om de driemaanden een andere job heb. Ikdoe aan jobhopping binnen mijn ei-gen carrière. Omdat ik dingennogal snel beu ben, prijs ik mezelfgelukkig dat mijn werkterrein zo

breed is. Als regisseur is het uiter-aard meegenomen dat ik zelf ac-teer. Ik wéét hoe het is om vooreen camera te staan, ik wéét hoehet is om dialogen gezegd te krij-gen.In alles wat ik doe, zit humor. Ietsdat alleen maar dramatische span-kracht heeft, interesseert me niet.Toen Peter Van den Begin en ik uitde Blauwe Maandag Compagniestapten, tijdens de voorbereidingvan de voorstelling Ten Oorlog, vieler een enorme last van onzeschouders. Het serieuze theaterstelt mij steeds meer teleur. Ik ver-veel me dood als ik nog eens naareen theaterproductie ga. Theater-makers trappen tegenwoordig bij-na altijd open deuren in. Ik geloofniet dat kunst de wereld kan red-den. Mocht dat de bedoeling zijn,dan lijkt mij dat oersaai. Een voor-stelling mag gerust een boodschaphebben, maar de eerste bekom-mernis moet toch het entertainenzijn. Mensen doen lachen, of doenhuilen van ontroering.

Ego uitschakelen

Humor is nochtans de moeilijksteweg. Alles staat of valt met de ti-ming. Het is niet voor alle acteursduidelijk dat niet de inhoud, maarde timing maakt of een grap werkt.Of je timing kan leren? Jazeker, alsje je daar open genoeg voor op-stelt. Je moet je eigen ego kunnenuitschakelen. Om die reden wer-ken wij voor ons tv-werk met vas-te regisseurs. Dat zijn mensen dieik blindelings vertrouw. Vóór eenregisseur mij als acteur engageert,moet hij mijn vertrouwen kunnenwinnen.” (pvd)

BEROEPSGEHEIM

Stany Crets,regisseur/acteur

‘Het is niet voor alle acteursduidelijk dat niet de inhoud,maar de timing maakt ofeen grap werkt’

Page 11: Jobat 19 maart 2011

Wat doe je voor job?Bij het architectenbureau RE-ST maak ik ontwerpen voor appar-tementsgebouwen, sociale woningen en guesthouses. Het uitvoe-ren van meetstaten, het berekenen van kostprijzen en het presen-teren van projecten zijn mijn andere taken. Werfervaring heb iknog niet, want de meeste projecten moeten nog gebouwd wor-den. RE-ST is nog maar enkele maanden actief.

Doe je je job graag?Mijn werk ligt in het verlengde van mijn studies en lost mijn ver-wachtingen in. Ik wil vooral groeien in het ontwerpen en RE-STbiedt mij die kansen. Het is meer dan alleen meetstaten opmaken,daar ben ik best tevreden over.

Wat vind je van je inkomen?Het is algemeen geweten dat stagiairs bijna niets verdienen. Zekergrote architectenbureaus die veel aanvragen krijgen, profiterenvan hun stagiairs. Bij mij valt het nog wel mee: ik kom rond met mijnloon.

Spaar je?Nee, onmogelijk. Over anderhalf jaar zit mijn stage erop. Vanafdan hoop ik een financiële buffer op te bouwen.

Wat is je grootste kost?De 250 euro huur en 100 euro voor elektriciteit.

Waar kan je echt geen geld aan geven?Aan dure hightech zoals iPhones van 500 euro of mega flatscreens.

Waar geef je met plezier geld aan uit?Ik ben een jaar in Afrika geweest en ga er nog altijd graag terug.Mijn geld gaat ook naar citytrips. Iets meer betalen voor mooi enesthetisch meubilair gebeurt ook af en toe. En kledij.

Waar droom je van?Mijn ambitie is het oprichten van een eigen architectenbureau.Eigen ideeën uitwerken en ar tistieke eindverantwoordelijkheidzijn daarbij belangrijke drijfveren. Dat kan ook in vennootschaps-vorm met gelijkgestemden. Zoiets moet je stap voor stap aanpak-ken. (mr)

MIJN LOON

THOMAS VERSCHUREN (26), ANTWERPEN

Beroep: stagiair architectPrivé: ongehuwdBrutoloon: 2.125 euroNettoloon: 1.400 euroExtra’s: gratis koffie

2.1

25

In de schaduw van de drukke win-kelstraten aan het einde van deAntwerpse Meir vind je Pitten &Bonen. Het eetcafé is wat achter-in gelegen op de Lombardenvesten wie niet uitdrukkelijk op zoekgaat naar de zaak zou er waar-schijnlijk onverhoeds voorbijlo-pen. Jammer, want hier krijg je alsgast alle kans om tot rust te ko-men na een paar uur shoppen ofwerken, en dat met een hapje ofdrankje dat geen aanslag is op li-chaam en lijn. Daarvan getuigentoch alvast de grote krattengroenten en fruit die buiten voorde deur staan en vandaag besche-nen worden door een pril winter-zonnetje.‘Sappen, shakes en espresso’,staat er in speelse letters op deramen van de ruime vierkante ka-mer met hoog betonnen plafonden zachtgroene muren. De ach-tergrondmuziek wordt enigszinsoverstemd door een gezellig ge-roezemoes afkomstig van hetzeer gemengde publiek. Ik zie on-der andere twee gepensioneerdedames, twee studentes, eenmoeder met haar dochter en een

koppeltje. Hier en daar zit ie-mand in zijn eentje van een sap tenippen en de krant te lezen. BijPitten & Bonen is ook plaats voorde allerkleinsten. Er staan kinder-stoelen, er is een speelhoek voor-zien en op de kaar t bespeur ikpapjes genaamd Bambi (metBambix) en Betty (met Better-food, yoghurt, banaan en vanille-suiker).

Rode Lola

Ook voor grote mensen is dekeuze uitgebreid en het aanbodverleidelijk. Voor 5,50 euro magje beslag leggen op een van deoriginele panini’s. Anders dan invele andere lunchzaken is een pa-nini hier opgevat als een warmgegrild broodje waarbij gebruikgemaakt wordt van plat Turksbrood. Ik kies voor een paninimet geitenkaas, curry, honing, ri-cotta, pitjes en peterselie: zondermeer een mediterrane aanrader.Wie een iets grotere honger testillen heeft kan opteren voor eenfocaccia (8 euro). In dat geval krijgje een warm geserveerd Italiaans

broodje met een dagvers slaatjeerbij. ‘Bokes’ zijn er eveneensmet uiteenlopende soorten be-leg te verkrijgen.Bij Pitten & Bonen zijn de shakes,salades en dessertjes erg popu-lair. Ontbijten kan eenvoudig (5euro) of uitgebreid (8 euro). Er iskeuze uit verschillende soortenkoffie en thee, waaronder Ma-rokkaanse muntthee, Turkse ap-pelthee en Chinese jasmijnthee.Ook de vele sapjes met vaak ori-ginele namen liggen hier bijzon-der goed in de markt. Zo is er on-der andere de Monaco (appel,ananas, pompelmoes en ci-troen), de Rode Lola (rode biet,sinaas en wortel) of het Groenmonster (appel, venkel en plattepeterselie). De Indigestie (metvenkel, appel en wortel) heeftdan weer een wat minder smake-lijke bijklank. (mo)

Pitten & BonenLombardenvest 312000 Antwerpen

jobat.be/lunchtime

Groen monster *****

LUNCHTIME

1011

Page 12: Jobat 19 maart 2011

Selor, het selectiebureau van deoverheid, heeft maandag een nieu-we rekruteringscampagne voorar tsen bij het RIZIV (Rijksdienst

voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) af-gerond. Met 147 kandidaten oogt de ba-lans vrij goed, stelt Stefanie Billiet, commu-nicatie- en rekruteringsmanager, vast. “Vo-rig jaar voerden we een identieke campag-ne, die ongeveer hetzelfde aantalkandidaten opleverde. Maar we moetende inspanningen volhouden. Arts is bij deoverheid sowieso een knelpuntberoep.Want naast het RIZIV kunnen zij bijvoor-beeld ook bij de Federale OverheidsdienstVolksgezondheid en het Fonds voor Be-roepsziekten aan de slag. Bij het RIZIVwerken momenteel 130 artsen, en de ko-mende jaren verwachten we er - net als bijde overheid in het algemeen - een groteuitstroom.”Het RIZIV zelf schat dat tegen 2020 46procent van de populatie vernieuwd zalzijn. Er is vooral een grote nood aan con-troleartsen, de zogenaamde ‘geneesheer-inspecteur’. “Het is niet evident voor eenarts om te kiezen voor een job waarbij hijzijn collega-ar tsen moet gaan controleren,opvolgen en monitoren. Niet iedereenstaat daarvoor open”, zegt Stefanie Billiet.

Partner voor alle artsen

Het is een kwestie van een goede employ-er branding, valt bij het RIZIV te horen, endaar is het steeds meer mee bezig. “Uiter-aard kennen de artsen het RIZIV,” zegt hr-en selectiedeskundige Patrick Brahm,“maar dan vooral als controleorgaan. Zeweten wel dat wij ar tsen tewerkstellen,maar hen toeleiden naar een job bij ons istoch niet evident. Als we de kans krijgenom ons als werkgever voor te stellen enantwoorden te geven op hun vragen -want het ís ook een grote stap van een zelf-standige praktijk naar een vaste job in depublieke sector - merken we toch een gro-te interesse. Gelukkig, want we hebbenheel veel nieuwe artsen nodig, gezien onze

leeftijdspiramide. En de vijver waarin wemoeten vissen, wordt steeds kleiner.”Een van de misverstanden die die employ-er branding moet wegwerken, is dat hetRIZIV alléén maar een instantie is die ar t-sen controleert. “In onze artsenpopulatieis de controleopdracht - met een hon-derdtal ar tsen - veruit de belangrijkste,maar wij doen nog veel meer”, stelt PatrickBrahm.“Het RIZIV wil steeds meer een partnerzijn voor alle medische beroepen in onsland. Naast geneesheren-inspecteur, diebelast zijn met de controle en evaluatievan ar tsen, kunnen wij bijvoorbeeld heelgoed experts geneesmiddelen gebruiken,die de therapeutische en economischewaarde van geneesmiddelen moeten eva-lueren. Daarnaast kan men ook sollicite-ren voor ‘ar ts risico- en verstrekkingbe-heer’, die een belangrijke rol speelt in hetreglementeringsproces, en als ‘genees-heer arbeidsongeschiktheid’. En zelfs bin-nen die vier rollen, zijn er nog verschillen-de taken.”

Maatschappelijk engagement

Het is ook een misverstand dat bij het RI-ZIV alleen oudere ar tsen werken, als eensoor t van ‘uitboljob’. “Dat klopt zekerniet”, zegt Stefanie Billiet. “Het RIZIV steltuitdrukkelijk dat het ook jonge, dynami-sche artsen wil, die in een andere settingwensen te werken. Na het afsluiten van dejongste campagne stellen we vast dat dekandidaten voornamelijk uit de leeftijdsca-tegorieën 31-35, 36-40 en 46-50 jaar ko-men. Vorig jaar hebben we een enquêtegevoerd, en als belangrijkste redenen ombij het RIZIV te solliciteren, kwamen naarboven: een betere balans tussen werk enprivéleven, de jobinhoud en de werkze-kerheid.”“Er is een merkbare trend dat ook jongereartsen een job bij het RIZIV wel zien zitten,omwille van de gevarieerde jobinhoud ende bijdrage die ze kunnen leveren aan demaatschappij”, zegt Patrick Brahm. “Je

kunt als ar ts iets betekenen voor je colle-ga’s, hen informatie geven, werken aan ad-ministratieve vereenvoudiging, er mee hel-pen voor zorgen dat het budget van de so-ciale zekerheid optimaal wordt gebruiktenzovoor t. Bovendien zijn jonge ar tsensteeds minder tuk op nachtdiensten,weekendwerk, 24 uur op 24 paraat staan.En dan is een omgeving als het RIZIV, meteen 38 urenweek, glijdende werkuren, demogelijkheid tot telewerk, werken in eenvan de provinciale kantoren dicht bij huisenzovoort, ideaal voor hen. We zien trou-wens net daarom steeds meer vrouwen bijde kandidaten.”

Dingen laten bewegen

“Dat hoor je ook bij heel wat ar tsen hier :een van de redenen om de overstap naarde publieke sector te maken, is de groterelevenskwaliteit.” Dat zegt dokter FrancisColla (56), die vier jaar geleden de over-stap maakte naar het RIZIV als genees-heer-inspecteur, en momenteel actief is inde cel Communicatie. “Wij verstrekken in-formatie, in de ruimste zin van het woord.

OVERHEID

‘Wij doenmeer dan

controleren’

Een arts hoeft er geen eigen

praktijk op na te houden, of

emplooi te zoeken in een

ziekenhuis. Hij kan ook

kiezen voor een baan bij de

overheid. Het RIZIV zoekt

voortdurend artsen. Als

werkgever is de dienst echter

allesbehalve ‘top of mind’.

Tekst en foto: Johan Depaepe

RIZIV werkt aan ‘employer branding’

Page 13: Jobat 19 maart 2011

1213

‘Met Thomas. Mijn bureau is scheefgezakt.’‘Hoe is dat gebeurd?’‘Weet ik niet. Ik kom op mijn werk en één van de verstelbare poten isingezakt. Ik denk dat de schroef gebarsten is.’‘Aha. Ik maak een melding aan de technische dienst.’‘Dank je.’‘Wat is je lokaalnummer?’‘Mijn wat?’‘Je lokaalnummer. Het nummer van je kamer.’‘Weet ik niet. Je spreekt met Thomas Blondeau, van de universiteits-krant. Ik zit op de eerste verdieping, de kamer meteen rechts.’‘Ok, maar ik heb een nummer nodig.’‘Weet jij dat nummer niet?’‘Nee. Ik zie alleen maar je doorverbindnummer op de display van mijntelefoon. Ik ken je naam maar ik heb even geen gezicht erbij. Er wer-ken hier wel meer mensen.’‘Dat begrijp ik. We hebben elkaar gesproken bij de kerstborrel. Ik hebje net nog gedag gezegd toen ik langs de balie liep. Zwarte jas, baard.’‘...’‘We hebben op die borrel nog gepraat over je vakantie in Zwitser-land. Je was misselijk geworden van de raclette. Bleek dat je allergischwas aan de paprikapoeder die ze erover gestrooid hadden en jevrouw...’‘Ja, ze zeiden dat het nootmuskaat was. Mens, wat ben ik ziek ge-weest. Mijn vrouw heeft me toen naar het ziekenhuis gebracht.Maardaar dachten ze dat zij het was die ziek was. Ze begon namelijk te ...’‘Te hyperventileren. Ja, dat zei je toen. Weet je nu wie ik ben?’‘...’‘Je dacht dat ik homo was.’‘Ah, Thomas! Juist, van de krant.’‘Precies, weet je mijn kamernummer nu?’‘Nee, ik weet niet waar je bureau is.’‘ Waar kan ik dat nummer vinden?’‘Het staat naast je deur. Onder je naambordje.’‘Zeg dat ... Ik kijk even. 010, het nummer is 010.’‘010. Ok, ik stuur even een mailtje naar de technische dienst.’‘Kan je niet bellen? Ik kan niet werken. Mijn beeldscherm staat gekan-teld en mijn harde schijf ligt op de grond. Ik kan niet eens een kopkoffie neerzetten.’‘Je beeldscherm is gekanteld? Maar dan is het iets voor de computer-jongens. Heb je de ict-afdeling al gebeld?’‘Nee. Maar er is niets mis met mijn computer. Althans, dat denk ik. Ikheb hem nog niet opgestart.’‘Dat zou ik maar eens doen. Anders moet ik ook meteen ict bellen.’‘Ok. Ja, de computer doet het nog.’‘Mooi. Dan is alles opgelost.’‘Nee. Mijn bureau staat nog steeds scheef.’‘Ik vraag me eigenlijk af of dit wel iets is voor de technische dienst. Alszo’n bureau zomaar kan inzakken, is dat misschien wel gevaarlijk.Beter krijg je gelijk een nieuw bureau. Ik vraag het even aan de mana-ger.’‘Het gaat waarschijnlijk alleen maar om een schroefje.’‘Ik stuur wel een mailtje naar de mensen van interieur. Wat was datlawaai?’‘Ik zette per ongeluk mijn koffie op tafel.’‘Ow, niet zo handig. O, ik zie hier staan dat voor nieuw meubilair deaanvraag van de werknemer zelf moet komen. Je moet naar hun web-site surfen en daar het formulier invullen.’‘Er ligt koffie op mijn harde schijf.’‘Dus toch een klus voor de ict-jongens. Hallo?’

COLUMN

j o b a t . b e /c o l u m n

De jongens van ict

Thomas Blondeau werkt voor het Leids Universitair weekblad Mare. Vorig jaarverscheen zijn tweede roman Donderhart. Om de beurt schrijven hij en RuthLasters de werkweek van zich af.

Een vrij nieuwe dienst, die we vorig jaar hebbenuitgebouwd. Zo hebben we ‘infoboxen’ gereali-seerd voor allerlei medische profielen: huisar t-sen, specialisten, apothekers, verpleegkundigenenzovoort. Goede, duidelijke en complete in-formatie is van het grootste belang om te ver-mijden dat het beschikbare budget binnen desociale zekerheid niet goed wordt gebruikt.Mijn parcours hier is het mooiste bewijs dat erzich voor ar tsen bij het RIZIV veel deuren ope-nen naar heel veel functies.”“Ik heb gedurende 25 jaar een huisar tsenprak-tijk gehad vlakbij Durbuy, diep in de Ardennen.Ik was het niet moe, maar ik heb altijd interessegehad in het maatschappelijke belang van degeneeskunde, en heb op het vlak van de volks-gezondheid ook opleidingen gevolgd. Na eenkwarteeuw op het terrein wilde ik die interesseverder ontwikkelen, en iets gaan betekenenvoor de maatschappij. En in 2006 heb ik danmijn kans gewaagd. Net als veel andere ar tsenhad ik een erg eenzijdig beeld van het RIZIV,maar ik ben hier in een omgeving terechtgeko-men waarin iedereen - in elke rol, op elke dienst

- werkt aan een betere geneeskunde die goedingebed is in de samenleving. Dat engage-ment staat duidelijk voorop. De meeste men-sen hier hebben een gedeelde passie om dedingen te laten bewegen.”

Financiële prikkels

Engagement, goed en wel, maar toch zijn ernog ‘incentives’ nodig om kandidaten over destreep te trekken. Een goede balans tussenwerk en privé, kunnen werken in een team inplaats van alleen in je praktijk en ruime oplei-dingsmogelijkheden zijn troeven, maar jemoet ook financieel iets te bieden hebben.“Het RIZIV biedt een minimumloon van39.226,32 euro bruto”, zegt Patrick Brahm.“Maar daarnaast krijgen de ar tsen ook eenjaarlijkse vergoeding voor het stopzetten vanhun praktijk, want dat is een voorwaarde ombij het RIZIV te komen werken. Die premieligt tussen 25.014,25 en 38.112,41 euro. Da’sgeen luxe. Als huisar ts heb je bijvoorbeeldeen bepaald patiëntenbestand, je hebt eenzware lening af te lossen, dus moet er wel ietstegenover staan als je je praktijk stopzet. Ennet omdat die stap zo groot, stelt het RIZIVzich als werkgever ook open voor een lange-termijnengagement.”Dokter Colla mist het veldwerk niet. “Nee, ikheb de keuze gemaakt en die bladzijde omge-draaid. Trouwens, ik probeer ook in contactte blijven met de realiteit op het terrein. Al-leen zo vermijd je dat je een soort pennenlik-ker wordt achter een bureau, die de draadmet het werk van alledag verliest. In mijn ei-gen regio neem ik daarom nog steeds deelaan vergaderingen met collega’s, ben ik lid vanartsenverenigingen, ga ik naar etentjes, noemmaar op. Heel interessant en belangrijk om teblijven voelen wat ar tsen in het veld verlan-gen en nodig hebben, zeker vanuit de recenteprofilering van het RIZIV als partner van allemedische beroepen.”

www.riziv.be

‘Artsen die de overstapmaken naar de overheidhebben een grotere levenskwaliteit’

Dokter Francis Colla,geneesheer-inspecteur

Vind jouw job bij de Overheid vanaf blz.14

Page 14: Jobat 19 maart 2011

Je wil een onthaalfunctie, een job als accountant, ingenieur of

IT-specialist? Of wil je een team leiden? Dat kan allemaal bij de overheid.

Benieuwd wat de verschillende overheden in ons land jou kunnen bieden?

Ontdek alle boeiende overheidsjobs op volgende pagina’s.

Surf ook naar www.jobat.be voor nog meer jobs bij de overheid

Jobs bij de overheid

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Page 15: Jobat 19 maart 2011

Ons aanbod: wij bieden uitdaging en variatie, de mogelijkheid tot permanente vorming, initiatiefname en diverse interne en externe contacten. Voor deze functie bieden we een brutoaanvangswedde van 3 587,16 euro per maand. Deze wedde is eventueel vermeer-derbaar met relevante anciënniteit en wordt verhoogd met regle-mentaire vergoedingen en bijkomende extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, enz.).

Interesse? Solliciteer online voor deze vacature via onze website www.gent.be/solliciteren. U vindt er ook meer informatie terug over de functie, voorwaarden en selectieprocedure. De uiterste inschrijvingsdatum is 5 april 2011.

5 000 gemotiveerde mannen en vrouwen: zoveel personen stelt Stad Gent tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening.

directeur m/v│interim manager │ niveau A

In statutair dienstverband bij diverse diensten

Uw functie: als directeur (m/v) – interim manager vervult u opeenvolgende tijdelijke opdrachten bij diverse diensten binnen de Stad Gent. U wordt ingeschakeld voor o.a. de vervanging van afwezige diensthoofden of voor het ondersteunen van actuele diensthoofden bij structurele problemen in de (samen)werking binnen de dienst. Daarnaast kan het realiseren van grote projecten of veranderingsopdrachten, waarbij u optreedt als change manager, ook tot uw taken behoren. U fungeert als aanspreekpunt en u coacht en motiveert medewerkers volgens de principes van de Stad Gent. U rapporteert rechtstreeks aan de stadssecretaris.

Voorwaarden: u heeft een masterdiploma en vier jaar relevante werkervaring. De overige voorwaarden kan u terugvinden op onze website www.gent.be/solliciteren.

Dienst Rekrutering en SelectieAdministratief Centrum Portus Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent

� 09 266 75 60 [email protected]

www.gent.be/solliciteren

Stad Gent selecteert kandidaten op basis van hun competenties en maakt geen onderscheid naargelang leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, nationaliteit, enz.

zoveel talent

WORD JIJ ONZENIEUWE COLLEGA?Wij zoeken medewerkers die samenwerking hoog in het vaandel dragen, die zich verder willen ontwikkelen en die klantvriendelijk en flexibel zijn ingesteld. Bij Roeselare krijg je daarvoor kansen, want wij investeren in mensen die een meerwaarde zijn voor onze stad!

■ DEPARTEMENTSHOOFDFINANCIËN(STATUTAIR A4A-A4B)

■ DIENSTHOOFD ICT(STATUTAIR A1A-A3A)

■ DIENSTHOOFDOVERHEIDSOPDRACHTEN(STATUTAIR A1A-A3A)

ÉÉN KLIK… www.roeselare.be

ZIN IN ANDERE FUNCTIES …?RAADPLEEG REGELMATIG WWW.ROESELARE.BE

Ons aanbodNaast een boeiende functie met veel groeikansen biedt Stad Roeselareje een aantrekkelijke verloning, een gratis hospitalisatieverzekering,integrale terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, maaltijdcheques en een uitgebreid verlofstelsel.

Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardig-heden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Meer informatieVoor een uitgebreide functiebeschrijving, de aanwervingvoorwaarden, looninformatie en inschrijving kan je terecht op www.roeselare.be waar je kunt doorklikken naar ‘werken bij de stad/huidige vacatures’.

Inschrijven uiterlijk op 6 april 2011!Je kan ook terecht bij het departement Personeel & Organisatie,Zuidstraat 15, 8800 Roeselare, 051 26 24 19, [email protected]

w w w . r o e s e l a r e . b e

ww

w.fi

shfly

.eu

bij deJobsOVERHEID 315

Page 16: Jobat 19 maart 2011

• je bent in het bezit van een specifiek diploma dat toegang geeft tot niveau A. Een opsommingvan deze diploma’s vind je op www.maldegem.be

• je bent in het bezit van een diploma graduaat bedrijfsmanagement / accountancy / fiscaliteit /boekhouding of hiermee gelijkgesteld.

• je bent in het bezit van een diploma bachelor toerisme en recreatiemanagement of hiermeegelijkgesteld of een bachelordiploma in een bedrijfskundige of economische richting of hiermeegelijkgesteld

• je bent in het bezit van een diploma of studiegetuigschrift van het Hoger Secundair Onderwijs ofhiermee gelijkgesteld.

• je bent in het bezit van een diploma of studiegetuigschrift van het Hoger Secundair Onderwijs ofhiermee gelijkgesteld.

• je bent in het bezit van diploma of studiegetuigschrift van het Technisch Secundair Onderwijs,richting mechanica, elektriciteit, elektronica of elektromechanica of hiermee gelijkgesteld.

voltijds - in statutair dienstverband - (A1a-A3a)

voltijds - in statutair dienstverband - (B1-B3)

voltijds - met een contract onbepaalde duur - (B1-B3)

voltijds - met een contract onbepaalde duur - (C1-C3)

voltijds - met een contract onbepaalde duur - (C1-C3)

voltijds - met een contract onbepaalde duur - (C1-C3)

Kwaliteiten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst, handicap en nationaliteit.

Maldegem is een levendige landelijke gemeente met een dy-namische toekomstvisie. Ter versterking van ons gemotiveerd personeelsteam zoeken wij:

Voor alle betrekkingen: • komen zowel mannelijke als vrouwelijke kandidaten in aanmerking • moet je slagen in een aanwervingsexamen • wordt een wervingsreserve van 1 jaar aangelegd.

Interesse? Stuur dan ten laatste op vrijdag 15 april 2011 je kandidatuur (indien vereist, samen meteen kopie van je diploma), naar het College van Burgemeester en Schepenen, Marktstraat 10, 9990Maldegem. Je kan je kandidatuur ook steeds afgeven tegen ontvangstbewijs op de gemeentelijkepersoneelsdienst, Westeindestraat 1, 9990 Maldegem. Ook hier geldt vrijdag 15 april 2011 als ui-terste datum. Gelieve in je kandidatuur duidelijk te vermelden voor welke betrekking je solliciteert!Indien je voor verschillende betrekkingen solliciteert, moet je voor elke betrekking een afzonderlijkekandidatuur indienen.

Meer informatie? De aanwervingsvoorwaarden, de functiebeschrijving, het examenprogramma enalle andere aanvullende inlichtingen vind je op www.maldegem.be of kan je verkrijgen bij de ge-meentelijke personeelsdienst, Westeindestraat 1, 9990 Maldegem, tel. 050 72 89 36.

SPORTMANAGER

COÖRDINATOR BOEKHOUDEN

COÖRDINATOR TOERISME EN ERFGOED

TEAMLEIDER-DISPATCHER LOGISTIEK

MAGAZIJNIER

THEATERTECHNICUS

Kandidatuur stellen:Verstuur ten laatste op 20

april 2011 uw kandidatuur met cv en kopie

van uw diploma aangete-kend aan

OCMW Meise, t.a.v. Sonja Becq,

Godshuisstraat 33, 1861 Meise.

Inlichtingen: Voor meer informatie over deze functies kan u terecht bij: Linda Tettelin, personeelsdienst, tel 02 263 12 89, e-mail: [email protected] of Caroline De Ridder, secretaris, tel 02 270 13 10, e-mail: [email protected]

Het OCMW Meise organiseert een vergelijkend aanwer-vingsexamen met aanleg van een werfreserve voor 1 jaar voor volgende functies (m/v):

Voorwaarden: • U heeft een diploma van het universitair on-derwijs of een diploma van hoger onderwijs van het lange type gelijkgesteld met universitair onderwijs.

RUSTHUISDIRECTEURVOOR WOONZORGCENTRUM RESIDENTIE VAN HORICKVoltijds – statutair – niveau A1a - A2a - A3a

Voorwaarden: • Houder zijn van het diploma van gegradu-eerde verpleegkundige (A1) of gebrevetteerde verpleegkun-dige (A2).

VERPLEEGKUNDIGEVOOR WOONZORGCENTRUM RESIDENTIE VAN HORICKVoltijds – statutairniveau C3 - C4 of niveau BV1 - BV2 - BV3

Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor ruimtelijke ordening en socio-economischeexpansie voor het Land van Aalst.

Interesse ? Belangstellenden bezorgen vóór 15 april 2011 een omstandig cv methandgeschreven motivatiebrief, kopie van het diploma en het bewijs van goed zede-lijk gedrag aan de Voorzitter van SOLVA, de heer Marc Gielens, Industriezone Zuid III,Industrielaan 18 te 9320 Aalst-Erembodegem.

Het eerste, schriftelijk gedeelte van de examenprocedure vindt plaats op zaterdag30 april 2011.

Meer informatie kan bekomen worden bij de heer Henk Geeroms, algemeen directeur, op het nummer 053 85 85 69.

Voor spoedige indiensttreding is SOLVA op zoek naar een (m/v):

ArchitectFunctie : Het opstellen van plannen en bestekken voor de bouw en renovatie vanwoning- en utiliteitsbouw het opvolgen van bestaande en nieuw op te zetten bouw-en renovatieprojecten, vanaf het aanstellen van een ontwerper, over het doorlopen vande toewijzingsprocedure, de organisatie van de contacten tussen gemeentebesturen,gemeentelijke diensten, architecten en studiebureaus het opmaken, indienen enopvolgen van de subsidiedossiers, de opvolging der procedures aangaande veiligheid, dewerfopvolging en de controle van de vorderingsstaten tot de oplevering het invullenvan de functie van bouwheer in de bouw- en renovatieprojecten ten overstaan van degemeentebesturen, architecten en aannemers dit alles in het kader van de wetgevingop de overheidsopdrachten.

Profi el : Voor het invullen van de betrekking wordt gezocht naar een houder van hetmasterdiploma architect of ingenieur-architect of gelijkwaardig, die ingeschreven is bijde Orde van Architecten en die slaagt in een aanwervingsexamen een elementairekennis van de wetgeving op de overheidsopdrachten is verreist, grondige kennis ervanstrekt tot aanbeveling hij/zij moet bovendien in het bezit zijn van een recent attestvan goed zedelijk gedrag, medisch geschikt worden verklaard en beschikken over eenrijbewijs B en een eigen wagen.

De brutojaarwedde aan de huidige index, varieert van € 39.862,91 tot € 60.779,57.

bij deJobsOVERHEID316

Gemeentebestuur Wevelgem richt volgende selectieprocedure in met het oog op het aanleggen van een werfreserve:

JEUGDANIMATOR (Voltijds) (m/v) - Niveau B – in het stelsel van gesubsidieerde contractueel

• wervingsreserve: geldigheidsduur van 2 jaar

Functiebeschrijving:Je ondersteunt de gemeentelijke jeugddienst m.b.t. dienstverlening naar de jeugd toe. Je staat in voor de organisatieen opvolging van projecten (Roefel, Knetter, Tienerdag etc.) en werkgroepen en bent een actieve en dynamische speler op het werkveld.

Aanbod:• een boeiende en gevarieerde functie met mogelijkheid tot aanstelling in het stelsel van gesubsidieerde contractueel• bruto jaarwedde (aanvangswedde): € 26.221,61 (index 1,5157)• interessante vakantieregeling• extralegale voordelen: maaltijdcheques , hospitalisatieverzekering,

fietsvergoeding en terugbetaling abonnement openbaar vervoer

Voorwaarden:• houder zijn van een bachelordiploma, diploma hoger onderwijs van het korte type of van een diploma van een

afdeling van het hoger onderwijs voor sociale promotie van één cyclus, uitgereikt door een instelling, opgericht,gesubsidieerd of erkend door de Staat of door één van de gemeenschappen

• slagen voor de selectieprocedure• medisch geschikt zijn

Kandidaturen dienen aangetekend per post gestuurd te worden aan de heer burgemeester, Vanackerestraat 16, 8560 Wevelgem of tegen ontvangstbewijs afgegeven te worden

bij de dienst secretariaat, gemeentehuis, Vanackerestraat 16, 8560 Wevelgem.Uiterste inschrijvingsdatum: 25 maart 2011

Meer informatie op de gemeentelijke website: www.wevelgem.beAlle verdere inlichtingen zijn te bekomen op de personeelsdienst: Sarah Malfait, 056/433524, [email protected]

Page 17: Jobat 19 maart 2011

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) behoort als wetenschappelijke instelling tot het beleidsdomein Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid. Het ILVO heeft als missie het uitvoeren en coördineren van beleidsonderbouwend wetenschappelijk onderzoek en de daaraan verbonden dienstverlening met het oog op een duurzame landbouw en visserij in economisch, ecologisch, sociaal en maatschappelijk perspectief. Het ILVO informeert hierover regelmatig het beleid, de sectoren en de maatschappij. Meer informatie vind je op www.ilvo.be.Momenteel zoeken we verschillende statutaire wetenschappelijke onderzoekers (m/v):

Jouw profiel: je behaalde een master of doctor in de wetenschappen of bio-ingenieurswetenschappen en je hebt minstens 4 jaar functierelevante ervaring. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - beleidsondersteunend biologisch visserijonderzoek en advies - Oostende (ref. 4677)

Jouw profiel: je bent bio-ingenieur of dierenarts en behaalde een doctoraat. Relevante ervaring is een pluspunt. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - onderzoeksdomein functionele dierenvoeding - Melle (ref. 4679)

Jouw profiel: je behaalde een diploma van doctor in de landbouwkundige wetenschappen, toegepaste biologische wetenschappen of wetenschappen.Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - onderzoeksdomein integratie - Merelbeke (ref. 4680)

Jouw profiel: je behaalde een diploma van doctor in de landbouwkundige wetenschappen, toegepaste biologische wetenschappen of wetenschappen.Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - onderzoeksdomein ruimte - Merelbeke (ref. 4681)

Jouw profiel: je bent bio-ingenieur en behaalde een doctoraat. Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - relatie duurzame landbouw en natuur - Merelbeke (ref. 4682)

Jouw profiel: je hebt een universitair diploma in een wetenschappelijke richting, aangevuld met een doctoraat. Je kan ook deelnemen als je doctoraat in de eindfase zit.

wetenschappelijk attaché - onderzoekscoördinatie en valorisatie - Merelbeke (ref. 4678)

Wij bieden jou: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden.Interesse? Stuur vóór 10 april 2011 het standaard-cv ingevuld per mail naar [email protected] of per post naar Jobpunt Vlaanderen t.a.v. Kathy Tas,Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief de functietitel. Je vindt het standaard-cv, de functiebeschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. Indien je geen toegang hebt tot het internet, kan je deze documenten opvragen op het nummer 02 553 01 08.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.www.jobpunt.be

Meer informatie over deze functies en de profielen vind je in de functiebeschrijving op www.jobpunt.be!

Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek

Instituut voor Landbouw- en

Visserijonderzoek

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) is een federale wetenschappelijke instelling met een tweehonderdtal onder zoekers. Wij ondersteunen het gezondheidsbeleid van de overheden door wetenschappelijk onderzoek, expertadvies en dienst-verlening. Onze wetenschappers formuleren aanbevelingen en oplossingen voor een proactief gezondheidsbeleid.

www.wiv-isp.be

Het WIV werft aan (m/v):

Diensthoofd Laboratory Customer Service (RP-561)

Je leidt de dienst en organiseert de stroom van klantenstalen bestemd voor de WIV-laboratoria. Je onderzoekt de vragen voor analyse van de externe klanten.

Profiel: • master ingenieurswetenschappen/chemie/microbiologie • goede kennis van materialen/instrumenten/methodes/normen • ervaring in leidinggeven en projectmanagement • verbeterings- en klantgericht • N/F/E.

Diensthoofd Boekhouding (RP-575)

Je leidt de dienst en bent verantwoordelijk voor de boekhoudkundige activiteiten (algemene en analytische boekhouding/klantenboekhouding en debiteurenbeheer/leveranciersboekhouding en crediteurenbeheer/…) en de financiële rapportering. Je neemt initiatieven ter verbetering.

Profiel: • master specialisatie boekhouding • ervaring in accountancy/bedrijfsboekhouding/rapportering • ervaring in leidinggeven en projectmanagement • N/F/E • interesse voor de publieke sector.

Het WIV biedt eveneens boeiende jobs voor:• PhD (bio)medische wetenschappen voor kwaliteitsevaluatie programma’s anatomo-pathologie (RP-506)• Laboranten (RP-576 & RP-544) voor ‘opkomende virussen’ en ‘biologische standaardisatie’ - bepaalde duur (hernieuwbaar)• Administratief medewerker - kankercentrum (RP-578) bepaalde duur (hernieuwbaar)• Wetenschappelijk medewerkers: Arts (RP-579), Datamanager (RP-564), ...

Interesse? Stuur vóór 15 april je kandidatuur, met vermelding van de referentie, en cv naar: [email protected]. Meer informatie? Contacteer Stefaan Vernaeve op 02 642 50 16. Het WIV is gevestigd te Elsene (station Etterbeek).

bij deJobsOVERHEID 3 17

Page 18: Jobat 19 maart 2011

Het gemeentebestuur van Denderleeuw is op zoek naar eendynamische medewerker (m/v)voor de volgende functie:

Administratiefmedewerkerdienst HRMVoltijdse betrekking C1-C3, statutair met een werfreserve van 2 jaar.

Functie• Instaan voor de opmaak en de opvolging van personeelsdossiers.• Verzorgen van de loonadministratie.

Profiel• U bent in het bezit van een diploma van het hoger secundair onderwijs

of daarmee gelijkgesteld onderwijs.• U slaagt voor de selectieprocedure.• U voldoet aan de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden.

AanbodWij bieden een boeiende en afwisselende functie, een aantrekkelijk salarisen extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering,fietsvergoeding en terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaarvervoer.

Interesse in deze functie?Stuur een gemotiveerde sollicitatiebrief met curriculum vitae en eenkopie van uw diploma, per aangetekende brief naar het college van burgemeester en schepenen, A. De Cockstraat 1 te 9470 Denderleeuw.Kandidaturen kunnen uiterlijk tot 8 april 2011 worden ingediend (poststempel). Kandidaturen per e-mail worden niet aanvaard!

Inlichtingen Voor alle inlichtingen over deze vacature kan u contact opnemen met de personeelsdienst, op het nummer 053 640 646 of via e-mail [email protected]

Het OCMW Wemmel werft aanSTAFMEDEWERKER BELEID EN ORGANISATIE(M/V) (statutair B4-B5)

Jouw taakJe werkt specifieke projecten uit ter ondersteuning van het bestuur of van de verschillende diensten van het OCMW. Deze projecten kunnen zich situeren op het vlak van personeelsbeleid, lokaal sociaal beleid, welzijn op het werk, kwaliteitszorg, organisatie en werking van de diensten,interne controle,…Je ondersteunt de secretaris bij de beleidsvoorbereiding, de beleidscoördinatie en de implementatie

Jouw profielU hebt minstens een bachelordiploma of gelijkwaardig diplomaU moet minstens 4 jaar relevante beroepservaring kunnen bewijzen.U moet slagen in een selectieprocedure ( mondelinge en schriftelijke proef.

MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT HUISVESTING(M/V) ( contract bepaalde duur B1-B3 – 1 jaar met mogelijkheid contract onbepaalde duur).

Jouw taakHet OCMW werkt mee aan een beleid dat betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting vooropstelt.U geeft dat beleid mee vorm door de acties van het lokaal sociaal beleidsplan uit te werken (opstart van een sociaal verhuurkantoor, noodopvang,..). U werkt hiervoor samen met andere diensten van het OCMW en van de gemeente. U wordt ook ingeschakeld in de opvangstructuur die het OCMW Wemmel voor asielzoekers heeft opgezet ( lokale opvanginitiatieven).

Jouw profiel U hebt een diploma van bachelor in het sociaal werk of sociaal verpleegkundige. Aanwerving gebeurt op basis van een interview.

Ons aanbod

Een boeiende en afwisselende functie in een voortdurend wijzigende omgeving.Maaltijdcheques ten bedrage van e6 per gepresteerde dag , een hospitalisatieverzekering, glijdende uren, ruime vormingsmogelijkheden en jaarlijks min. 30 verlofdagen. Volledige meerekenbaarheid van relevante beroepservaring.Stafmedewerker beleid en organisatie - brutoloon min. e.2.570 – max. e 4.187 – werfreserve van 2 jaar Maatschappelijk assistent huisvesting - brutoloon min. e 2.229 – max. e 3.754

Je kandidatuur met CV en kopie van je diploma, dient op het OCMW Wemmelde Limburg Stirumlaan 116 te 1780 Wemmel

toe te komen op uiterlijk 8 april 2011Alle info: Rudi Seghers – secretaris – 02/462.06.80 ( [email protected])

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij meer dan de helft van alle Belgen. Met onzewebsites De Standaard Online, Het Nieuwsblad Online en Lavenir.net zijn we de grootste online uitgever.

In de krantenmarkt zij we marktleider met De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar en l’Aveniren met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Ook sterke mediabrands

als Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Je functie Als account advisor verkoop je advertentieruimte in de classifieds-pagina ’s van onze kranten binnen de brede sector immo/bouwen. • Je onderhoudt en ontwikkelt lange termijnrelaties met onze bestaande klanten en via doelgerichte prospectie bouw je je nationale klantenportefeuille verder uit. • Om je omzetdoelstellingen te realiseren werk je een gepaste verkoopstrategie uit in overleg met je Team Coach Corelio Classifieds Immo/Bouwen. • Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en opvolging van je klantendossiers • Je werkt samen met je collega’s account advisors binnen het team van Corelio Classifieds Immo/Bouwen. • Je signaleert specifieke (nieuwe) behoeften van klanten en rapporteert vervolgens aan de Team Coach Corelio Classifieds Immo/Bouwen.

Je profiel Je bent een commercieel talent; • Je neemt graag initiatief en bezit een gezonde dosis doorzettingsvermogen;• Je bent zeer dynamisch en resultaatsgericht; • Je bent vlot in de omgang en getuigt van een sterke teamspirit; • Je bent in staat om op verschillende niveaus te onderhandelen; • Je bent Nederlandstalig en beheerst het Frans; • Je genoot een hogere opleiding;• Affiniteit met de sector immo/bouwen is een pluspunt.

De verschillende titels van de groep (De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Passe-Partout en l’Avenir) hebben hun beste krachten gebundeld in het gezamenlijke rubriekenproject Corelio Classifieds. Doelstelling is de verdere uitbouw van Corelio Classifieds in de verschillende titels.

Account advisor

Klaar om carrière te maken en de challenge aan te gaan ?Stuur dan je CV naar Corelio, t.a.v. Jeroen Verhasselt , A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden, of stuur je e-mail naar:

[email protected] Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be.

Om ons team uit te breiden zijn wij op zoek naar (m/v)

VRT blijft hopenop derde net> D4-D5

DINSDAG 11 JANUARI 2011DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 88STE JAARGANG, NR. 8 WWW.STANDAARD.BE

BELGIE € 1,30 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

fer van ook 88,9 procent nog net deschande van het rampjaar 1998 ver-mijden, maar vorig jaar dook destiptheid van onze treinen daar eenflink stuk onder. Dat blijkt uit do-cumenten van de infrastructuur-beheerder Infrabel die De Stan-daard kon inkijken.Tijdens de eerste 11 maanden van

het jaar kwam slechts 86,5 procentvan de treinen met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Dat laatste is nogaltijd de internationale norm om

VAN ONZE REDACTEURCHRISTOF VANSCHOUBROEKBRUSSEL Het jaar 1998 staat inde annalen van de Belgische spoor-wegen vermeld als hét annus horri-bilis. De toen nog homogene NMBSvoerde in dat jaar een nieuw ambi-tieus vervoersplan in. Maar hetplan bleek te ambitieus, het trein-verkeer raakte hopeloos in deknoop en de stiptheid zakte tot eenhistorische lage 88,9 procent.In 2009 konden de Belgische

spoorwegen met een stiptheidscij-

de stiptheid te bekijken.November was een uiterst slechtemaand, met een stiptheidscijfervan maar 79,4 procent. Tijdens despitsuren was de toestand nog dra-matischer. Zo reed in die maand tij-dens de ochtendspits slechts 76,1procent van de treinen ‘op tijd’ enin de avondspits was dat zelfs maar68,5 procent. Als we de marge van 6minuten achterwege laten en kij-ken hoeveel treinen echt helemaalvolgens het boekje reden, was datin november slechts 36,4 procent.Met andere woorden: maar ietsmeer dan één op de drie treinen innovember was helemaal klokvast.Het stiptheidsrapport voor demaand december 2010 moet einddeze maand nog goedgekeurd wor-den door de directie van Infrabel,maar de kans is zeer klein dat de-cember 2010 beter was dan het jaarvoordien. De sneeuw die eind no-vember viel en ons land een grootstuk van december bedekte onder

een wit tapijt, heeft de stiptheid al-leszins geen goed gedaan. Als deNMBS-Groep er al in geslaagd zouzijn om in december 90 procentvan de treinen stipt te laten rijden,

wat haast onmogelijk is, ligt hetstiptheidscijfer over heel 2010 nogaltijd een flink stuk onder de 87procent.Defect treinmateriaal blijft nog al-tijd een van de voornaamste oorza-ken van de vertragingen. Zowateen derde van de vertragingen isdaaraan te wijten. Door de sterke

toename van het aantal reizigersde laatste jaren moet de NMBS zogoed als alle treinen inzetten en iser soms te weinig tijd voor degelijkonderhoud. Maar er is nieuw trein-materiaal op komst. Ook storingenaan de seininrichtingen veroorza-ken geregeld problemen. En dan iser uiteraard nog de natuur. Zozorgden de overstromingen mid-den november voor enkele proble-men en stuurde dichte mist op 16november het spoorverkeer wat inde war.Probleem is ook dat door de con-structie van ons treinnetwerk deminste vertraging ergens te landemeteen een kettingreactie uitlokt.Het netwerk wordt momenteel he-lemaal hertekend, waardoor vanafeind 2013 het spoorboekje er hele-maal anders zal uitzien. Pas vanafdan zullen de treinen echt stiptergaan rijden, verklaarde NMBS-baas Marc Descheemaecker eerderal.

Trein was nooit zo vaak te laatMinder dan 87 procent van de treinenkwam vorig jaar met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Een absoluutdieptepunt.

Slechts één treinop de drie reed in novemberhelemaal stipt

> 10

TROUWEN VOORDE KINDEREN

heen & terug uit Brusselalle taksen inbegrepen

alle info opwww.joker.be

Bangkokvanaf € 519 Beijingvanaf € 479 Buenos airesvanaf € 723 cairovanaf € 282damascusvanaf € 234 johannesBurgvanaf € 483 los angelesvanaf € 469 manilavanaf € 647miamivanaf € 337 nairoBivanaf € 456 new yorkvanaf € 298 sydneyvanaf € 897

Vroegboektarievennaar meer dan500bestemmingenwereldwijddossierkosten €10 pp niet inbegrepen(lic joker 1679)

VroegBoekactieBoek tot 31 januari en vlieg tegen spotprijzen tot 31 december 2011 !

SPECULANTENVOEREN DRUK OPLETERME BEREIDTBEGROTING VOOR > 4WANTROUWEN IN BELGIE PIEKT > 32RIJK TEGEN ARM IN DUITSLAND > 14

V(4bd65h-CADCHH( +¡*Õ

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETE

JOMMEKES VAN JEF NYS

VANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-

lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

1 korting per product en per klant.

Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON

- 22%LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om een

lening te krijgen of nog zomaar met je rekening

in het rood te gaan. Europa legt de banken

strengere regels op om te vermijden dat mensen

zich te diep in de schulden steken. ‘Banken en

andere kredietverstrekkers zullen minder soe-

pel worden bij het toekennen van een lening’,

zegt minister voor Ondernemen Vincent Van

Quickenborne (Open VLD). Vanaf 1 december

riskeren ze immers één jaar cel en boetes tot

100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-

ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-

men zouden opduiken.

De kredietsector is niet onverdeeld gelukkig

met de nieuwe regelgeving, die ‘op sommige

vlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKEN

STRENGERE REGELS OP

Expertsnemenveiligheid

NMBS

onder vuur9

Lukakuneemt het

op voorJacobs‘We moeten

de trainerbeschermen’

Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1,

50I

LUX

EMB

UR

1I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

Leuven - Brabanthal

�� ��� ��

��

������

��

���� ��� ����

� �� �� ��

��� ��� ���

�� ���� ��

�!"�!"

��!���"��#

!����"

!�$%!"�!"

��!���"��#

!����"

������� ����

���� � ����

�������� � �

������

�������� � �

���� �� ���

��� ��� �� �

����!

"��#� ���$

�� �����%����

&

23/01964243R02

ouverture exceptionnelle

le dimanche 6 juin

de 10h à 18h

— voir page intérieure —

22/0

1397

498G

A FARCIENNES - GRAND’PLACE 32 - 071 40 26 39

Ouvert de 9h à 12h et de 13h30 à 18h00

Fermé le mercredi après-midi

sur toute

la collection

-10%Durant les travaux de la Grand’Place

22/0

1753

030

st

MENUISERIE

châssis/volets - portes - parquets

10/0

2435

132N

Travail propre, rapide, sans dégât.

Etude personnalisée.

Devis gratuits.

www.isobelux.com

071/66 85 50

0496/36 39 87

Semaine 38 • Editie van 23/09/10

ERE - Les Gens d’Ere organi-

sent à la fin de ce mois leur

dixième week-end festif sous

chapiteau. Le comité a donc

prévu toute une série d’ani-

mations et de temps forts pour

fêter cette première décennie.

Pour marquer le coup et célé-

brer cet anniversaire comme il

se doit, les organisateurs ont

décidé de bousculer les habitu-

des et de surprendre les fidèles

du week-end Les Gens d’Ere.

Premier changement de taille:

la date de l’événement, qui a

lieu cette année du 23 au 25

juillet, soit un mois plus tard

que d’ordinaire. Le programme

sera encore plus riche et varié

que les années précédentes et

tout a été prévu pour que tous

les participants, jeunes et moins

jeunes, y trouvent leur bonheur,

en famille ou entre amis. Les

festivités commenceront dès le

jeudi 22 juillet, à 19h, avec la

«Tournay Générale»!

Les 10 ans du week-end

Les Gens d’Ere

Jean-Luc Fonck sera de la partie le vendredi soir ! Photo : Olivier Verdoot

29/0

1536

881

sev

���������� ������ ���

Grand’Rue 16 à Saint-Ghislain · 065/79 49 09

Ouvert du mardi au samedi

de 10h à 12h et de 14h à 18h30

���� �������� ��� ���������

�� ���

SAMEDI 31 JUILLET

& LUNDI 2 AOÛT

���

���� ����

Niet alleen is Kim Clijsters een sportvrouw, ze is eveneens

een mama en voortaan ook een barbiepop. Producent

Mattel vond Kim een waar rolmodel voor meisjes van

alle leeftijden en maakte daarom een evenbeeld van

haar. Ook haar dochter Jada kreeg haar eigen pop.

Kim Clijsters is vereerd. Ze zei op de persconferentie:

«Dit is voor mij en mijn gezin iets heel bijzonders dat we

ons hele leven lang zullen

koesteren». Toch

is er ook al

kritiek op

de

Kim Clijsters

is de nieuwe

Barbie!

Speel en win!

Passe-Partout geeft u

de mogelijkheid om schitterende

prijzen te winnen!

Deze week:

• een laptop van HP

Kijk snel binnenin en waag uw kans!

Een beetje...

Zie pagina 3

“Wij zijn dringend op zoek

naar nieuwe panden.”

Abdijstraat 56A

WWW.DIRECTVASTGOED.BE

Jessica Dijst

tel 055 23 23 40

24/0

4583

080M

@

� � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

���� ������� �� � ����� �����������������

��� ����

�������

� �

���

���

���

���

���

���

���

���

���

���

��

��

����������� � ����� � ��� ��

���� � ��������� �

������ � �� ������

����� ����� ���� �����������

24/0

4810

251M

D

Dankzij

INFRALIGNE

ZINGEM

met zelfvertrouwen

de zomer in!

ZINGEM - Gentsesteenweg 56 (boven Sleepy)

T. 09 384 94 04 - www.infraligne.be

OPEN: ma-do: 9u-14u & 17u-21u

vr: 9u-14u l za: 9u-13u

ZOTTEGEM - T. 09 361 33 61

MercodiGrote Markt 18 - Beveren - � 03 775 99 28

24/0

4079

861s

e

Cadeau ideetjes: Lamy,

Pylones, Zone, iittala, Alessi, ...

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

bij deJobsOVERHEID318

Page 19: Jobat 19 maart 2011

www.dip.be

Als onderaannemer voorindustriële behandelings-

processen is BW Aalst,de Beschuttende Werkplaatsen

Aalst, voor tal van industriëlebedrijven een gekende naam in

de regio. Als flexibele partnerbeheert de firma verschillende

industriële processen (zoalsinpakken, monteren, wikkelen,

bedrukken en uitvoeren vankwaliteitscontroles). Deze stabiele

onderneming stelt 140 mensentewerk waarvan 125 met een lichtehandicap. De missie van BW Aalst

is immers gericht opde maatschappelijke integratie

door tewerkstelling van personenmet een handicap.

In het kader van een verdereprofessionalisering van het

productiebeleid kijken we voor BWAalst uit naar een nieuwe (m/v):

Geïnteresseerde kandidaten reagerenbij voorkeur via onze websitewww.dip.be of sturen hun cv [email protected] attentie van Geert Messens.

Voor bijkomende vragenkan je terecht op 03 220 28 00.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B, B-AA04.059, W.RS.191 - Lid van Federgon. A Glasford International Partner(www.glasford.com)

ProductiemanagerAls productieleider ben je verantwoordelijk voor het totale productiegebeuren. Naast het managen en optimaliseren van de productieflow stuur je eveneens het magazijn en detransportactiviteiten aan. Verder stel je een planning op die rekening houdt met de specifiekeproductievereisten, timing en capaciteiten van de medewerkers. Je geeft leiding aan 125 arbeiders via zes afdelingsverantwoordelijken. Je staat in voor een professionele aanpak op het vlak van kwaliteit en veiligheid. Bovendien werk je intensief mee aan de ontwikkeling, integratie en het onderhoud van een nieuw ERP-systeem dat de productie en logistiek ondersteunt. Je rapporteert aan de algemeen directeur.

Je genoot een opleiding als industrieel ingenieur, bijvoorbeeld in de richting mechanica of elektromechanica. Een werkervaring als leidinggevende in een productieomgeving is een noodzaak. Met een analytische benadering los je problemen op en voer je een efficiënteplanning. Met een hands-on mentaliteit lever je kwaliteitsvolle oplossingen. Je bent iemand die autonoom, geëngageerd en plichtsbewust werkt en vlot communiceert. Het coachen en aansturen van medewerkers combineer je met een grote resultaatsgerichtheid. Je hebt affiniteitmet ERP-systemen en beheerst de MS Office-toepassingen. Je hebt een kennis van hetgesproken Frans en Engels.

BW Aalst biedt, naast een boeiende en afwisselende functie in een dynamische omgeving, een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met extralegale voordelen. Je maakt deel uit vaneen team waar een mensgerichte aanpak centraal staat.

www.dip.be

Technicolor is een

multinational en één

van de marktleiders

op het gebied van

ontwikkeling, beheer

en distributie van hoge

kwaliteitstechnologie

(hardware en software) rond

multimedia en ontspanning.

Technicolor (ex Thomson

Telecom Belgium nv) is in

België gevestigd in Edegem,

telt 280 medewerkers en

bestaat sinds 10 jaar.

In het kader van de

permanente groei van de

organisatie is Technicolor op

zoek naar een (m/v):

Geïnteresseerde kandidaten reagerenbij voorkeur via onze websitewww.dip.be of sturen huncv naar [email protected] attentie van Miriam Hofman.

Voor bijkomende vragenkan u terecht op 02 250 15 50.

Erkend Wervings- en Selectiebureau VG.190/B,

B-AA04.059, W.RS.191 - Lid van Federgon.

A Glasford International Partner

(www.glasford.com)

Sales Manager BeLuxIn deze nieuwe functie bent u geheel autonoom verantwoordelijk voor de realisatie van de omzet voor het segment ‘Residential Gateways’ en ‘Broadcast Services’ in België en Luxemburg. Dankzij uw netwerk verdiept u de bestaande klantenrelaties en bouwt u nieuwe relaties op met prospecten. U neemt het volledige salestraject van a tot z in handen: u identificeert potentiële klanten, voert verkoopgesprekken en onderhandelingen, stelt offertes op en sluit contracten af. Na het commerciële traject blijft u aanspreek–punt voor de klant tijdens de implementatie van producten en diensten en zorgt u, samen met uw collega’s, voor een continue klantentevredenheid. U volgt bovendien nieuwe marktontwikkelingen en tendensen op de voet, analyseert deze voor de Belgische en Luxemburgse markt en koppelt deze aan concrete commerciële acties. Deze bespreekt u met de Sales Director Benelux, aan wie u tevens rapporteert.

U behaalde een master in een economische en/of technische richting. U kijkt terug op een succesvolle commerciële en businessdevelopmentervaring van minimum 5 jaar in de telecomsector. Naast uw saleservaring, hebben de technische specificaties en protocollen rond netwerken geen geheimen meer voor u. U beschikt bovendien over de nodige contacten binnen de telecomindustrie. Verder bent u gepassioneerd door de nieuwe ontwikkelingen binnen de sector. Naast uw open communicatiestijl, beschikt u over een groot doorzettingsvermogen en een goed strategisch (commercieel) inzicht. Een perfecte beheersing van beide landstalen en het Engels zijn een must voor de functie.

Bij Technicolor komt u terecht in een internationale organisatie, waar waarden zoals integriteit, innovatie, inzet en klantentevredenheid hoog in het vaandel worden gedragen. Technicolor biedt u een competitief salarispakket in overeenstemming met uw ervaring, aangevuld met diverse extralegale voordelen, zoals uiteraard een firmawagen.

www.dip.be

WMF Belgium

is een zelfstandigedochteronderneming

van WMF AG in Duitsland.WMF ontwikkelt, produceert

en levert hoogwaardigeproducten als bestekken,

tafel- en keukengerei,professionele koffiemachines

en andere hotelproductenvoor zowel consument

als horeca.

Wegens de bijzondersuccesvolle ontwikkeling

en snelle groei zijn wijter versterking van ons

verkoopteam op zoek naarenthousiaste kandidaten (m/v)

voor de functie van:

Geïnteresseerde kandidatenmailen hun cv [email protected] attentie van dhr. Michel Robert(salesmanager Hoteldivisie).

www.wmf.bewww.lekkerekoffie.be

AccountmanagerRegio Oost- en West-Vlaanderen

Binnen de Hoteldivisie ben je als accountmanager verantwoordelijk voor het actief onderhoudenen uitbouwen van je klantenportefeuille. Door het goed in kaart brengen van je verkoopgebieden via gedreven prospectie slaag je erin je doelstellingen in je regio te realiseren. De focus ligtdaarbij op de verkoop van koffiemachines in de horeca en bij uiteenlopende bedrijven eninstellingen. Je onderhoudt een goede relatie met bestaande klanten en verleent henprofessioneel advies. De samenwerking met gerenommeerde koffiebranderijen speelt hierbijeen belangrijke rol. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor de rapportering van jeklantenbezoeken en zorg je voor een correcte administratieve opvolging van je dossiers.Je rapporteert aan de salesmanager Hoteldivisie.

Naast een diploma hoger secundair onderwijs of bachelor kan je eveneens minimaal een vijftaljaar relevante en succesvolle verkoopervaring voorleggen, bij voorkeur in een B-to-B-omgeving.Een achtergrond in de horecawereld is tevens een pluspunt. Door je sterke commerciële encommunicatieve vaardigheden slaag je erin klanten te overtuigen en een goede relatie met henuit te bouwen. Ook haal je voldoening uit prospectieactiviteiten. Mede door een klantgerichteaanpak weet je te onderhandelen op verschillende niveaus. Je bent resultaatgericht in hetbereiken van je objectieven en hebt zin voor initiatief. Daarnaast getuig je van de nodigeautonomie, efficiëntie en flexibiliteit. Je bent woonachtig in de betrokken regio.

WMF biedt je naast een stabiele en dynamische werkomgeving ook de mogelijkheid je verderte ontplooien. Bovendien kan je er rekenen op een competitief salarispakket aangevuld metinteressante extralegale voordelen.

1819

Page 20: Jobat 19 maart 2011

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Jobs in engineeringHigh-tech carrière? Je vindt beslist jouw nieuwe uitdaging in deze Jobat!

Surf ook naar www.jobat.be/engineeringjobsen ontdek alle jobs in verschillende ingenieursdisciplines.

Page 21: Jobat 19 maart 2011

www.callensvyncke.com

BIG ENOUGH TO COPESMALL ENOUGH TO CARE

COMBINED HEAT AND POWER SOLUTIONS

CALLENS VYNCKE, gelegen in Waregem, ontstond na een tiental jaren ongebonden succesvolle samenwerkingtussen de firma’s CALLENS & EMK (Waregem) en VYNCKE ENERGIETECHNIEK (Harelbeke). Wij profileren onsals een waardige, flexibele en betrouwbare partner bij engineering- en installatieopdrachten voor het opwekkenvan warmte en energie. Wij staan in voor ontwerp, verkoop, installatie en onderhoud van complete gasgestooktewarmtekrachtkoppelingen (WKK’s). Om ons operationeel team verder uit te bouwen zijn wij dringend op zoeknaar enthousiaste collega’s (m/v).

PROJECT ENGINEERJouw functie: • Je krijgt de verantwoordelijkheid over de praktische uitwerking van de projecten.• De oplossingen die je uitwerkt zijn steeds een evenwicht tussen technische haalbaarheid, kwalitatieve vereistenen economische afwegingen. • Binnen het multidisciplinair projectteam werk je zeer gericht samen met deprojectmanager, technology engineer en design engineer. • Je bereidt de aanbestedingen, lastenboekenen contractonderhandelingen voor en staat verder in voor de opvolging na de aankoop. • Je bent frequentaanwezig op de werf en blijft tijdens de uitvoering van het project voldoende ‘de vinger aan de pols houden’.

Jouw profiel: • Voor deze functie kijken we uit naar een kandidaat die minimaal een masteropleiding in(elektro)mechanica of energietechniek voltooide. • Industriële projecten binnen de domeinen warmtetechniekenen energietoepassingen voel je aan als jouw ‘ding’ en weet je verder te engineeren binnen de vooropgesteldebudgetten. • Je hebt een groot technisch analysevermogen en coördineert uitermate gestructureerd.• Een eerste ervaring in een technische omgeving is een pluspunt.

E&I ENGINEERJouw functie: • Als E&I Engineer sta je vanaf de conceptfase tot en met de nazorg ons projectteam bij inhet elektrisch ontwerp, de aankoop en de opvolging van de elektrische (deel)installaties. • De verschillendesubcontractors (elektriciens, programmeurs …) worden door jou aangestuurd en opgevolgd. • Het opstellenen analyseren van de verschillende elektrische schema’s en specificaties (software, hardware … ) vormen samenmet de procesbeschrijving een belangrijk deel van jouw verantwoordelijkheden. • Verder sta je in voor hetsamenstellen van de handleidingen en begeleid je de opstart van het project.

Jouw profiel: • Je volgde een hogere opleiding (bachelor of master) automatisering, elektrotechnieken ofelektromechanica, en hebt een grote kennis van programmeren en sturingen. • Je hebt een groot technischanalysevermogen en beschikt over kennis van Eplan, PLC, SCADA en de normering van elektrische installaties.

DESIGN ENGINEERJouw functie: • Je werkt in de ontwerpafdeling mee aan het uitwerken van basisontwerpen en de integratievan de verschillende plantcomponenten. Er wordt zowel tweedimensionaal als driedimensionaal getekend.• Je ontwerpt of wijzigt de installaties met uitbreidingen en werkt de technische plannen voor inplanting, P&ID’s,PFD’s en isometrieën van de zeer uitdagende installaties professioneel uit. • Verder sta je in voor de archiveringvan de tekeningen in het beheersysteem.

Jouw profiel: • Je genoot een hogere technische opleiding en beschikt over een grondige expertise in tekenwerken materialenkennis. • Je bent ervaren in het tekenen van pipingconstructies en het tekenen en lezen van P&ID’s,PFD’s en isometrieën. • Je kan heel goed overweg met de tekenpakketten AutoCAD Mechanical en Inventor.

Aanbod voor alle functies: • Je komt terecht in een sterk groeiend en fi nancieel gezond bedrijf dat garant staatvoor werkzekerheid, kwalitatief hoogstaand werk en een pak technische uitdagingen bij onze opdrachtgevers.• Een vaste job met een sterke persoonlijke benadering met ruimte voor verantwoordelijkheid, zelfstandigheiden interne opleidingsmogelijkheden. • Aantrekkelijke en motiverende arbeidsvoorwaarden (aangevuld metextralegale voordelen) in verhouding met je profi el en ervaring. • Een toffe werksfeer met een team van gedrevenondernemers waarbij een open communicatie belangrijk is.

Interesse? Neem snel contact op met Tommie Duyvejonck via: 0473 45 52 58, [email protected]

De selectieprocedure wordt ondersteunddoor selectiekantoor Auxilios VG.1313/BO

Page 22: Jobat 19 maart 2011

Hoe ver kan onze no-nonsense aanpak

jou brengen?Jan De Nul Group is een groep van bedrijven met activiteiten die steunen op 3 pijlers:de baggersector, civiele bouw en de milieusector. Wereldwijd stelt de groep 5416 werknemerstewerk. Dochteronderneming Envisan is deskundig in sanering van grondwater, reiniging van vervuilde gronden, bouw en sanering van stortplaatsen alsook in behandeling van slib en sediment. Geleidelijk aan ontwikkelde Envisan zich tot een bedrijf met grote ervaring op alle gebieden van milieutechnologie. Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe collega (m/v):

B AG G E R W E R K E N C I V I E L E W E R K E N M I L I E U W E R K E N

projectingenieur prospectie (buitenlandse milieuprojecten)Binnen de afdeling buitenlandse milieuprojecten coördineert u de activiteiten tijdens de fase voorafgaand aan de mogelijke bestelling van een milieuproject. U detecteert nieuwe marktopportuniteiten en potentiële klanten. Door middel van gerichte acties en uw technische kennis, kan u opportuniteiten vertalen in concrete nieuwe opdrachten. U inventariseert de vereisten, gaat op zoek naar mogelijke onderaannemers en coördineert de acties van de verschillende interne afdelingen, partners en onderaannemers. Op basis hiervan maakt u prekwalificatiedocumenten op. U bent bereid zich frequent voor korte dienstreizen naar het buitenland te verplaatsen.

U behaalde een masterdiploma verwant aan de milieusector. Naast een goede talenkennis, hebt u een aantal jaren ervaring in de bouw- of milieusector.

Interesse? Stuur uw volledig curriculum vitae met vermelding van persoonlijke gegevens, opleiding en werkervaring naar [email protected]. Meer informatie kan u terugvinden op www.jandenul.com.

www.jandenul.com

Corelio komt als grootste mediagroep van het land aan huis bij meer dan de helft van alle Belgen. Met onzewebsites De Standaard Online, Het Nieuwsblad Online en Lavenir.net zijn we de grootste online uitgever.

In de krantenmarkt zij we marktleider met De Standaard, Het Nieuwsblad/ De Gentenaar en l’Aveniren met Passe-Partout ook de grootste uitgever van gratis regionale pers. Ook sterke mediabrands

als Woestijnvis, Caviar en Nostalgie zitten in onze portefeuille.

Je functie Als account advisor verkoop je advertentieruimte in de classifieds-pagina ’s van onze kranten binnen de brede sector immo/bouwen. • Je onderhoudt en ontwikkelt lange termijnrelaties met onze bestaande klanten en via doelgerichte prospectie bouw je je nationale klantenportefeuille verder uit. • Om je omzetdoelstellingen te realiseren werk je een gepaste verkoopstrategie uit in overleg met je Team Coach Corelio Classifieds Immo/Bouwen. • Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en opvolging van je klantendossiers • Je werkt samen met je collega’s account advisors binnen het team van Corelio Classifieds Immo/Bouwen. • Je signaleert specifieke (nieuwe) behoeften van klanten en rapporteert vervolgens aan de Team Coach Corelio Classifieds Immo/Bouwen.

Je profiel Je bent een commercieel talent; • Je neemt graag initiatief en bezit een gezonde dosis doorzettingsvermogen;• Je bent zeer dynamisch en resultaatsgericht; • Je bent vlot in de omgang en getuigt van een sterke teamspirit; • Je bent in staat om op verschillende niveaus te onderhandelen; • Je bent Nederlandstalig en beheerst het Frans; • Je genoot een hogere opleiding;• Affiniteit met de sector immo/bouwen is een pluspunt.

De verschillende titels van de groep (De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Passe-Partout en l’Avenir) hebben hun beste krachten gebundeld in het gezamenlijke rubriekenproject Corelio Classifieds. Doelstelling is de verdere uitbouw van Corelio Classifieds in de verschillende titels.

Account advisor

Klaar om carrière te maken en de challenge aan te gaan ?Stuur dan je CV naar Corelio, t.a.v. Jeroen Verhasselt , A. Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden, of stuur je e-mail naar:

[email protected] Als je meer wil weten over wie we zijn en wat we doen, surf dan naar www.corelio.be.

Om ons team uit te breiden zijn wij op zoek naar (m/v)

VRT blijft hopenop derde net> D4-D5

DINSDAG 11 JANUARI 2011DAGBLAD / EDITIE VLAAMS-BRABANT 88STE JAARGANG, NR. 8 WWW.STANDAARD.BE

BELGIE € 1,30 NEDERLAND € 2 LUXEMBURG € 1,55

fer van ook 88,9 procent nog net deschande van het rampjaar 1998 ver-mijden, maar vorig jaar dook destiptheid van onze treinen daar eenflink stuk onder. Dat blijkt uit do-cumenten van de infrastructuur-beheerder Infrabel die De Stan-daard kon inkijken.Tijdens de eerste 11 maanden van

het jaar kwam slechts 86,5 procentvan de treinen met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Dat laatste is nogaltijd de internationale norm om

VAN ONZE REDACTEURCHRISTOF VANSCHOUBROEKBRUSSEL Het jaar 1998 staat inde annalen van de Belgische spoor-wegen vermeld als hét annus horri-bilis. De toen nog homogene NMBSvoerde in dat jaar een nieuw ambi-tieus vervoersplan in. Maar hetplan bleek te ambitieus, het trein-verkeer raakte hopeloos in deknoop en de stiptheid zakte tot eenhistorische lage 88,9 procent.In 2009 konden de Belgische

spoorwegen met een stiptheidscij-

de stiptheid te bekijken.November was een uiterst slechtemaand, met een stiptheidscijfervan maar 79,4 procent. Tijdens despitsuren was de toestand nog dra-matischer. Zo reed in die maand tij-dens de ochtendspits slechts 76,1procent van de treinen ‘op tijd’ enin de avondspits was dat zelfs maar68,5 procent. Als we de marge van 6minuten achterwege laten en kij-ken hoeveel treinen echt helemaalvolgens het boekje reden, was datin november slechts 36,4 procent.Met andere woorden: maar ietsmeer dan één op de drie treinen innovember was helemaal klokvast.Het stiptheidsrapport voor demaand december 2010 moet einddeze maand nog goedgekeurd wor-den door de directie van Infrabel,maar de kans is zeer klein dat de-cember 2010 beter was dan het jaarvoordien. De sneeuw die eind no-vember viel en ons land een grootstuk van december bedekte onder

een wit tapijt, heeft de stiptheid al-leszins geen goed gedaan. Als deNMBS-Groep er al in geslaagd zouzijn om in december 90 procentvan de treinen stipt te laten rijden,

wat haast onmogelijk is, ligt hetstiptheidscijfer over heel 2010 nogaltijd een flink stuk onder de 87procent.Defect treinmateriaal blijft nog al-tijd een van de voornaamste oorza-ken van de vertragingen. Zowateen derde van de vertragingen isdaaraan te wijten. Door de sterke

toename van het aantal reizigersde laatste jaren moet de NMBS zogoed als alle treinen inzetten en iser soms te weinig tijd voor degelijkonderhoud. Maar er is nieuw trein-materiaal op komst. Ook storingenaan de seininrichtingen veroorza-ken geregeld problemen. En dan iser uiteraard nog de natuur. Zozorgden de overstromingen mid-den november voor enkele proble-men en stuurde dichte mist op 16november het spoorverkeer wat inde war.Probleem is ook dat door de con-structie van ons treinnetwerk deminste vertraging ergens te landemeteen een kettingreactie uitlokt.Het netwerk wordt momenteel he-lemaal hertekend, waardoor vanafeind 2013 het spoorboekje er hele-maal anders zal uitzien. Pas vanafdan zullen de treinen echt stiptergaan rijden, verklaarde NMBS-baas Marc Descheemaecker eerderal.

Trein was nooit zo vaak te laatMinder dan 87 procent van de treinenkwam vorig jaar met een vertragingvan minder dan zes minuten in heteindstation aan. Een absoluutdieptepunt.

Slechts één treinop de drie reed in novemberhelemaal stipt

> 10

TROUWEN VOORDE KINDEREN

heen & terug uit Brusselalle taksen inbegrepen

alle info opwww.joker.be

Bangkokvanaf € 519 Beijingvanaf € 479 Buenos airesvanaf € 723 cairovanaf € 282damascusvanaf € 234 johannesBurgvanaf € 483 los angelesvanaf € 469 manilavanaf € 647miamivanaf € 337 nairoBivanaf € 456 new yorkvanaf € 298 sydneyvanaf € 897

Vroegboektarievennaar meer dan500bestemmingenwereldwijddossierkosten €10 pp niet inbegrepen(lic joker 1679)

VroegBoekactieBoek tot 31 januari en vlieg tegen spotprijzen tot 31 december 2011 !

SPECULANTENVOEREN DRUK OPLETERME BEREIDTBEGROTING VOOR > 4WANTROUWEN IN BELGIE PIEKT > 32RIJK TEGEN ARM IN DUITSLAND > 14

V(4bd65h-CADCHH( +¡*Õ

'Jef Nys © Ballon Media 2010'

VERZAMEL DE FAVORIETE

JOMMEKES VAN JEF NYS

VANDAAG: DE VLIEGENDE TON 1€per strip

BON BLZ. 22

LEZERSBRIEVEN 24 - CONSUMENT&GELD 33 - CULTUUR&VRIJE TIJD 37 - TELEVISIE 42 - STRIPS 46 - PUZZELS 47 - WEER 48WWW.NIEUWSBLAD.BE

95

WOENSDAG 20 OKTOBER 2010 - 1EURO

op een complete bril(montuur + optische glazen)

of contact-

lenzen.Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

1 korting per product en per klant.

Geldig van 12/10/2010 t.e.m. 31/10/2010.

BON

- 22%LAATSTEDAGEN!

Vanaf 1 december wordt het moeilijker om een

lening te krijgen of nog zomaar met je rekening

in het rood te gaan. Europa legt de banken

strengere regels op om te vermijden dat mensen

zich te diep in de schulden steken. ‘Banken en

andere kredietverstrekkers zullen minder soe-

pel worden bij het toekennen van een lening’,

zegt minister voor Ondernemen Vincent Van

Quickenborne (Open VLD). Vanaf 1 december

riskeren ze immers één jaar cel en boetes tot

100.000 euro als blijkt dat een lening is gege-

ven terwijl vooraf al duidelijk was dat er proble-

men zouden opduiken.

De kredietsector is niet onverdeeld gelukkig

met de nieuwe regelgeving, die ‘op sommige

vlakken’ als te streng wordt gezien. (DHH)

EUROPA LEGT BANKEN

STRENGERE REGELS OP

Expertsnemenveiligheid

NMBS

onder vuur9

Lukakuneemt het

op voorJacobs‘We moeten

de trainerbeschermen’

Sport 2-3

©bl

g

NED

ERLA

ND

¤1,

50I

LUX

EMB

UR

1I

SPA

NJE

¤2

ICA

N.E

ILA

ND

EN¤

2,20

SCHULDIGOF NIET?

Geld lenenwordtmoeilijker

5

2-4

Juryoordeelt na laatstewoordClottemans

©pn

BRUSSEL-NOORDRAND GEWAPENDE BOEVEN OVERVALLEN RUSTHUIS IN VORST 25

Leuven - Brabanthal

�� ��� ��

��

������

��

���� ��� ����

� �� �� ��

��� ��� ���

�� ���� ��

�!"�!"

��!���"��#

!����"

!�$%!"�!"

��!���"��#

!����"

������� ����

���� � ����

�������� � �

������

�������� � �

���� �� ���

��� ��� �� �

����!

"��#� ���$

�� �����%����

&

23/01964243R02

ouverture exceptionnelle

le dimanche 6 juin

de 10h à 18h

— voir page intérieure —

22/0

1397

498G

A FARCIENNES - GRAND’PLACE 32 - 071 40 26 39

Ouvert de 9h à 12h et de 13h30 à 18h00

Fermé le mercredi après-midi

sur toute

la collection

-10%Durant les travaux de la Grand’Place

22/0

1753

030

st

MENUISERIE

châssis/volets - portes - parquets

10/0

2435

132N

Travail propre, rapide, sans dégât.

Etude personnalisée.

Devis gratuits.

www.isobelux.com

071/66 85 50

0496/36 39 87

Semaine 38 • Editie van 23/09/10

ERE - Les Gens d’Ere organi-

sent à la fin de ce mois leur

dixième week-end festif sous

chapiteau. Le comité a donc

prévu toute une série d’ani-

mations et de temps forts pour

fêter cette première décennie.

Pour marquer le coup et célé-

brer cet anniversaire comme il

se doit, les organisateurs ont

décidé de bousculer les habitu-

des et de surprendre les fidèles

du week-end Les Gens d’Ere.

Premier changement de taille:

la date de l’événement, qui a

lieu cette année du 23 au 25

juillet, soit un mois plus tard

que d’ordinaire. Le programme

sera encore plus riche et varié

que les années précédentes et

tout a été prévu pour que tous

les participants, jeunes et moins

jeunes, y trouvent leur bonheur,

en famille ou entre amis. Les

festivités commenceront dès le

jeudi 22 juillet, à 19h, avec la

«Tournay Générale»!

Les 10 ans du week-end

Les Gens d’Ere

Jean-Luc Fonck sera de la partie le vendredi soir ! Photo : Olivier Verdoot

29/0

1536

881

sev

���������� ������ ���

Grand’Rue 16 à Saint-Ghislain · 065/79 49 09

Ouvert du mardi au samedi

de 10h à 12h et de 14h à 18h30

���� �������� ��� ���������

�� ���

SAMEDI 31 JUILLET

& LUNDI 2 AOÛT

���

���� ����

Niet alleen is Kim Clijsters een sportvrouw, ze is eveneens

een mama en voortaan ook een barbiepop. Producent

Mattel vond Kim een waar rolmodel voor meisjes van

alle leeftijden en maakte daarom een evenbeeld van

haar. Ook haar dochter Jada kreeg haar eigen pop.

Kim Clijsters is vereerd. Ze zei op de persconferentie:

«Dit is voor mij en mijn gezin iets heel bijzonders dat we

ons hele leven lang zullen

koesteren». Toch

is er ook al

kritiek op

de

Kim Clijsters

is de nieuwe

Barbie!

Speel en win!

Passe-Partout geeft u

de mogelijkheid om schitterende

prijzen te winnen!

Deze week:

• een laptop van HP

Kijk snel binnenin en waag uw kans!

Een beetje...

Zie pagina 3

“Wij zijn dringend op zoek

naar nieuwe panden.”

Abdijstraat 56A

WWW.DIRECTVASTGOED.BE

Jessica Dijst

tel 055 23 23 40

24/0

4583

080M

@

� � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �

���� ������� �� � ����� �����������������

��� ����

�������

� �

���

���

���

���

���

���

���

���

���

���

��

��

����������� � ����� � ��� ��

���� � ��������� �

������ � �� ������

����� ����� ���� �����������

24/0

4810

251M

D

Dankzij

INFRALIGNE

ZINGEM

met zelfvertrouwen

de zomer in!

ZINGEM - Gentsesteenweg 56 (boven Sleepy)

T. 09 384 94 04 - www.infraligne.be

OPEN: ma-do: 9u-14u & 17u-21u

vr: 9u-14u l za: 9u-13u

ZOTTEGEM - T. 09 361 33 61

MercodiGrote Markt 18 - Beveren - � 03 775 99 28

24/0

4079

861s

e

Cadeau ideetjes: Lamy,

Pylones, Zone, iittala, Alessi, ...

(c) LES EDITIONS DE L’AVENIR S.A. CE JOURNAL EST PROTEGE PAR LE DROIT D’AUTEUR. LA REPRODUCTION DE TOUT ELEMENT (TEXTE, PHOTO, INFOGRAPHIE), PAR QUELQUE MOYEN QUE CE SOIT, EST SOUMISE A AUTORISATION. TEL : +32 81/248.801 FAX : +32 81/222.840

www.actu24.be

MERCREDI 11 FÉVRIER 2009 • N˚ 35

QUI AURALE DERNIER

MOT ?

NR

� L’avenir de Fortis se joue ce matin lors de l’assemblée des actionnaires, à Bruxelles.� Cinq questions, qui peuvent être lourdes de conséquences, seront proposées au vote.� Difficile de dire quel clan l’emportera, même si le non a souvent été cité ces derniers jours.

Le campus C’est ce site qui accueille-rait la cité administrative qui regroupe-rait 500 fonctionnaires. C’est un projet dela majorité PS-MR.

Qu

oti

die

n- 9

2ean

née

1€Té

l.:

081/

2488

11in

fon

am

@vers

laven

ir.b

e

Palais provincial C’est la plus bellevitrine de la Province. Sera-ce bientôt ladernière dans le centrede Namur?

25 millions € C’est l’évaluation ducoût de ce projet. Mais il faut en déduire lavente d’immeubles actuels, les subsides etles économies de frais de fonctionnement.

ÉdA

CAHIERCENTRAL 2-3

2 à 4

Belg

a

Une cité administrativeprovinciale à Namur ? AFP

CAHIERCENTRAL 9

CAHIERCENTRAL 5

15

Du 11 au 18 février

AUJOURD’HUI

11-76658101-01

Relations renforcées entre la Villeet le Comité Central des Fêtes deWallonie. Les deux partenairestravaillent main dans la main.

AuvelaisDes craintespourl’avenir deSaint-Gobain

NamurTous ensembleaux Fêtesde Wallonie

Mickey RourkeCatcheurressuscité

CE JEUDI VOTRE SUPPLÉMENTSpécial Antarctique

Surf naar

Wat gebeurt er metmijn hospitalisatieverzekeringals ik van job verander?

inJobs ENGINEERING322

Page 23: Jobat 19 maart 2011

www.jobs.lvdgroup.com

LVD is de belangrijkste Belgische ontwikkelaar en producent van hoogtechnologische machines voor de plaatbewerking.

Start jouw nieuwe job hier en versterk ons team van 1200 collega’s in meer dan 20 landen.

BOEIENDE JOBS VOOR M/V IN:

ENGINEERING:Projectingenieurs, ontwerpingenieurs, softwareontwikkelaars.

PRODUCTIE, KWALITEIT EN ONDERHOUD:Bedienaars en instellers van CNC draaibanken en freesmachines, monteurs elektromechanica, opstarters, manager ‘World Class’ Manufacturing, teamleaders verspaning of montage.

CUSTOMER SERVICE: Field service engineers.

ADMINISTRATIE & FINANCE:Boekhouder, expediteur, all-round bediende, management assistent.

START JOUW NIEUWE JOB HIER!

Ben je enthousiast, een doorzetter, dynamisch, creatief, heb je een passie voor techniek en technologie, sta je open voor innovatie en ben je flexibel, dan kan je hier jouw nieuwe job starten. Zet jouw loopbaan op de weg naar perfectie en solliciteer online via [email protected] of maak een afspraak met Cindy Vandoorne op het nummer 056 430 511.

Meer informatie over de LVD groep, deze en andere interessante vacatures vind je op www.jobs.lvdgroup.com

Een stralende carrière in zonneënergie.

Projectleider Industriële zonnestroomsystemen

Uw uitdagingBinnen het projectteam draagt u de algemene

verantwoordelijkheid over de voorbereiding,

uitvoering en oplevering van projecten.

U bewaakt het rendement van het project zodat

het project binnen afgesproken timing en budget

wordt gerealiseerd. Samen met uw team werkt

u het project technisch verder uit en stelt u een

realistisch tijdskader op. U verzorgt de coördinatie

en heeft hiervoor contact met leveranciers,

onderaannemers, studiebureaus, bouwheren,

eindklanten, ...

ProfielU kan reeds enkele jaren ervaring met het

coördineren van projecten in bouw, electriciteit,

speciale technieken,... voorleggen. Daarnaast

genoot u een hogere technische opleiding en

weet u verantwoordelijk om te springen met

budgetten. Naast grondige kennis van het Engels,

en is kennis van het Frans en/of het Duits een

troef. Bovendien zal enige kennis van pv-systemen

in uw voordeel spreken. Verder gaat u steeds

resultaat- en klantgericht te werk en getuigt u

van een gezonde dosis assertiviteit.

Een zonnig aanbodSolarAccess biedt u een afwisselende functie

met verantwoordelijkheid in een sterk

groeiende, dynamische en innoverende sector.

U komt terecht in een collegiale en informele

werksfeer. Bovendien wordt u een volwaardig

verloningspakket, inclusief firmawagen,

aangeboden.

Voor meer info over deze vacature:www.ikzoekwerk.be

Altijd al voor groene energie willen werken?Monitor behandelt exclusief alle vragen en sollicitaties voor deze functies. Mail uw cv naar Pieter Gaukema, Monitor Personeelsadvies: [email protected]. Voor meer informatie belt u tussen 9 en 21 uur op 0473/40.03.50 of 03/475.12.51. Uw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

SolarAccess, te Kasterlee en Gent, is een sterk groeiende, internationaal opererende aanbieder van industriële installaties voor hoog-waardige zonnestroomsystemen. Als onderdeel van Solartrust bv kan SolarAccess steunen op ruim 10 jaar ervaring in de dynamische en snelgroeiende PV-branche en heeft men een eigen montagesysteem ontwikkeld voor industriële platte daken. Naast complete projectrealisatie en advies is men eveneens actief binnen het segment van opbrengstmonitoring. Surf naar www.solaraccess.bevoor meer informatie.

Ter uitbreiding van het huidige team wordt momenteel uitgekeken naar een enthousiaste en competente (m/v):

A N T W E R P E N | H A S S E LT

ww

w.m

on

itor.b

e VG

.474/B

inJobs ENGINEERING 323

Page 24: Jobat 19 maart 2011

De firma Goldman te Ingelmunster is een vaste waarde als groothandel voor de professionele keuken: er is steeds een ruim assortiment en voorraad aan porselein, glas,

bestek, kookpotten en braadpannen, inox maatwerk, keukenapparaten, tafellinnen, tafels, stoelen, ... Haar klanten vinden steeds wat ze zoeken in de uitgebreide showroom van 3.000 m². Het bedrijf heeft een stevig uitgebouwde cash &

carry, regelmatig aantrekkelijke promoties en een prima dienst na verkoop. Wegens verdere uitbreiding isdit groeiend bedrijf op zoek naar een m/v:

Jouw taken: • Je wordt eerst goed opgeleid en begeleid in binnendienst door collega’s met jarenlange ervaring, zodat je goedingelicht bent voordat je het bedrijf gaat vertegenwoordigen. • Na de inwerkperiode ben je zoveel als mogelijk op de baan zowel

bij klanten als bij prospecten (deze zijn vnl. horeca, traiteurs, grootkeukens, RVT’s, scholen, ...). Sommige klanten komen ook naarde showroom, dus hen daar begeleiden is ook een onderdeel van de functie. • Je houdt ervan om enerzijds de langetermijnrelaties

met onze klanten te onderhouden en anderzijds nieuwe klanten te overtuigen en te fideliseren. • Je geeft dagelijks de bestellingendoor en rapporteert op weekbasis aan de zaakvoerder.

Jouw profiel: • Je bent van nature enthousiast en klantgericht. • Je bent georganiseerd en fl exibel. • Je bent dynamisch en weet dater een hecht binnendienstteam kan helpen waar nodig.

Enthousiaste Vertegenwoordig(st)er (8778)

Deze functie wordt exclusief door A.B. & I. behandeld.

www.goldmannv.be

Geboden: • Een aantrekkelijke verloning, firmawagen en extralegale voordelen in een stabiel en steeds verder groeiendbedrijf. • Een functie met verantwoordelijkheden waar je je zeker verder kunt ontplooien.

Interesse? • Mail (of stuur) je CV zo snel mogelijk naar A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -Selectie,tav Bénédicte Puystiens of Ignace Krekels, zaakvoerders, met vermelding van het dossiernummer 8778.

• E-mail: [email protected]. Vaartstraat 25, 8500 Kortrijk. • Wij bevestigen altijd de goede ontvangst. • Voor bijkomende inlichtingen: tel. 056/225.880 - fax 056/225.780 - www.ab-i.be - [email protected]

ZOEKT

GEDREVEN PROJECTLEIDER

Functieomschrijving• werfopvolging van a tot z: u houdt op autonome

wijze toezicht op de correcte uitvoering van de werken, zowel in renovatie als in nieuwbouw

ProfielWij zijn op zoek naar een gemotiveerde kracht met zin voor initiatief en organisatie, verantwoordelijkheidsge-

voel en een leidinggevend karakter.

Opleiding professionele master in de industriële wetenschappen of master in de

ingenieurswetenschappen bouw/architectuur of gelijkwaardig door ervaring.

Aanbod:• aantrekkelijk loon, bedrijfswagen, GSM en

portable computer• werken in sfeervolle omgeving met een

jong en ambitieus team • u krijgt een degelijke opleiding en begeleiding

ContactinfoStuur een mail met uw cv naar [email protected]

Bezoek ons op www.upgrade-sequir.be

Plant u de oprichting van uw

eigen zaak? Of overweegt u uw

bedrijfsproject te ontwikkelen of

te versnellen?

Neem in het kader van de beurs

Ondernemen 2010 deel aan de

16de editie van de beurs

Franchising & Partnership 2011,

op 30 en 31 maart in Tour&Taxis,

Brussel.

samen met Groep S – Sociaal Secretariaat,Beurs Franchising & Partnership 2011

Franchising & Partnership 2011 is het

voornaamste jaarlijkse evenement van

franchising en de commerciële net-

werken in de Benelux.

Gedurende 2 dagen kunt u meer dan

80 exposanten ontmoeten en meer

dan 30 workshops bijwonen.

Dit jaar kan u ook deelnemen aan

face-to-face consultatierondes met

een expert van uw keuze. Zo kunnen

uw vragen in alle vertrouwelijkheid

beantwoord worden door deze pro-

fessionals.

Wilt u uw eigen zaak opstarten? Deze

beurs laat u kennismaken met meer

dan 80 franchisingformules. Ze willen

alle hun netwerk verder uitbreiden.

[www.groups.be]

HET BESTE SOCIAAL SECRETARIAAT VOOR DE FRANCHISEORGANISATIES!

Bezoek de website

www.franchisingpartnership.be

om uw gratis

toegangsbadge te bekomen

en het

volledige programma

van het evenement te raadplegen!

MIS DEZE UNIEKE AFSPRAAK NIET!

Page 25: Jobat 19 maart 2011

Nateus Verzekeringen, ontstaan uit de fusie tussen onder meer Naviga en Mauretus, is een gevestigde waarde als verzekeringsmaatschappij. Zo concentreert Nateus zich op levensverzekeringen, BOAR-verzekeringen en transportverzekeringen waarbij zij werken via een netwerk van onafhankelijke makelaars. In België stellen zij ongeveer 420 medewerkers tewerk. Voor de site te Antwerpen is Nateus op zoek naar een dynamische (m/v):

ANTWERPEN

Manager Algemene Boekhouding en ReportingGedreven manager met kennis van BGAAP en IFRS

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de optimale werking van de afdeling Algemene Boekhouding en Reporting. • Je stuurt een team van 7 medewerkers op het vlak van algemene boekhouding, leveranciersboekhouding en rapportering aan. • Je stuurt de businessprocessen bij binnen de afdeling, maar evenzeer in de interde-partementale samenwerking in lijn met de organisatiestrategie en in overleg met de directie en optimaliseert de verschillende boekhoudkundige applicaties en hun toepassingen. • Verder werk je bestaande en nieuwe rapporteringen, financiële analyses, etc. uit. • Je bent het aanspreekpunt voor externe contacten, zoals audito-ren, toezichthouder en Assuralia. Samen met de externe fiscalist verzorg je de fiscali-teit. • Naast je operationele en leidinggevende rol leg je je ook toe op diverse projec-ten (o.a. IFRS, Solvency II). • Je rapporteert rechtstreeks aan de Financieel Directeur.

Ons aanbod: • Nateus biedt jou een functie met ruimte voor professionele groei en

ontwikkeling. In ruil voor je inzet biedt Nateus een aangename bedrijfscultuur met respect voor iedere medewerker, een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen.

Je profiel: • Je beschikt over een universitair diploma en hebt een goede kennis van algemene boekhouding en IFRS, bij voorkeur voor het verzekeringswezen. • Je hebt kennis opgebouwd binnen de fiscaliteit. • Ervaring in de verzekeringswereld of financiële sector is een voordeel, evenals ervaring met Solvency II. • Je hebt een sterk analytisch inzicht en weet doordachte beslissingen te nemen. • Je hebt leidinggevende vaardigheden en weet teams te motiveren en coachen. • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en bent drietalig (Nederlands / Engels / Frans). • Positief denken, samenwerken met collega’s en uitmuntendheid zijn voor jou essentiële waarden.

Interesse?Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE628111 naar Hudson, t.a.v. Dhr. Thomas Nuyts, Joe Englishstraat 56, 2140 Antwerpen, tel. 03 217 21 50, e-mail [email protected], www.jobs.hudson.com. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erke

nnin

gsnu

mm

erw

ervin

g&

sele

ctie

VG.2

06/B

–BH

GB-

AA04

.008–

W.R

S.98

•Lid

van

Fede

rgon

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

PAI tekende al voor concrete projecten in Oman en India en ook in Afrika en Brazilië zijn er mooie

vooruitzichten. Daarom willen wij ons team versterken met dynamische (m/v):

TECHNISCHE CONSULTANTSJe biedt technisch advies over bouw en werking van havens en terminals. Op basis van audits

beoordeel je de haalbaarheid van projecten. Voor projecten waarin PAI participeert, werk je

ontwerpen en specificaties uit voor infrastructuur, technologie en machines voor de uitbouw of

de conversie van een haven en haventerminals. Je maakt (beleids)adviezen, kostenramingen en

bestekken en volgt constructie en implementatie op. Ook onderhoudsprocedures en strategieën,

milieu en arbeidsorganisatie behoren tot jouw masterplan.

Je bent master of gelijkwaardig door expertise in havenprojecten op het vlak van civiele bouwkunde,

machinebouw, nutsvoorzieningen, technologie … Je werkt vlot autonoom, in overleg met team

en directeur. Reizen naar en werken in het buitenland schrikt je niet af. Nederlands en Engels zijn

essentieel, Portugees, Arabisch of andere talen sterke troeven. Je communiceert goed, hebt sterke

projectmanagementskills en je werkt vlot samen met externe ingenieursbureaus. Ruimte voor

opleidingen, bijscholing en zelfstudie wordt voorzien.

Ons aanbod? Bij Port of Antwerp International nv kan je rekenen op een gevarieerde job met

stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor initiatieven. Verder bieden we een markt-

conform salaris met een mooi pakket extralegale voordelen.

Interesse? Surf naar onze vacaturewebsite voor meer informatie en stel je kandidaat door

ons je cv en motivatiebrief te bezorgen. PAI, Personeelsdienst,

Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen.

Tel.: 03 205 22 79 of 03 205 20 95

E-mail: [email protected]

www.havenvanantwerpen.be/jobs

Het Havenbedrijf wil zijn aanwezigheid buiten Europa stelselmatig versterken,

meer bepaald in economische groeiregio’s die trafieken genereren waardoor

er internationaal een havennetwerk kan worden uitgebouwd. Port of Antwerp

International nv (PAI), dochteronderneming van het Havenbedrijf, werd opgericht

om in het kader van het voorlandbeleid te participeren en te investeren in

overzeese havens en havengerelateerde projecten in strategisch gekozen regio’s

zoals het Midden-Oosten, India, Subsahara-Afrika en Brazilië. PAI wendt hiervoor

de ruime expertise en knowhow van de Antwerpse haven aan en gaat specifieke

partnerships aan met Antwerpse of lokale private of publieke bedrijven om de

projecten te realiseren.

2425

Page 26: Jobat 19 maart 2011

Ga naar www.groups.be voor meer informatie.

Gratis seminarie voor boekhouders op 29/03 in Turnhout.

Industriebouw - Vastgoed - Infrastructuur - Appartementen - Stortbeton - Natuursteen - Logistiek - Real Estate - Zonne-energie

Van de Walle Bouwgroep is de overkoepelende naam van een complete en sterk geïntegreerdebouwonderneming. Reeds meer dan 25 jaar is de firma actief in industriebouw, alsook inprojectontwikkeling en appartementsbouw. Recent kwamen daar ook Potier Stone en Maenhautbij. Dit illustreert de verdere groei en toenemende kracht van de Van de Walle Bouwgroep.

Ginvest is het vastgoedbedrijf van de bouwgroep, en is gespecialiseerd in projectontwikkeling,dit zowel residentieel, industrieel, retail als kantoren. Ginvest staat in voor de coördinatie van allebetrokken partijen. Het gaat om grote projecten vanaf 1,25 tot zo’n 20 miljoen euro.

Calculator(Bedrijfsgebouwen - Aalter)In overleg met onze commerciële dienst analyseer je het project en werk je zelf het concept vanhet gebouw uit. • Je maakt een creatieve en concurrentiële offerte. • Je beschikt over een hoger bouwkundig diploma. Veel belangrijker zijn echter jouw technisch en ruimtelijk inzicht. • Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid binnen jouw dossiers, maar werkt ook samen in een team meteen 8-tal collega’s.

Bij Van de Walle werk je bij een allround specialist in modernebouw en inrichting. Onze projecten zijn echt wel prestigieus: dat gaatveel verder dan wat je zou noemen ‘industriebouw’. De tevredenklanten maken het zonder meer fijn. Logisch ook, we zorgen voor eenpermanent kwaliteitsniveau in alles wat we doen. Klantenvinden ons betrouwbaar en we spelen heel flexibel in op hunwensen. En ik ben er zeker van dat de positieve uitstraling vanons bedrijf mee het verschil maakt.

Projectcoördinator(Afwerking - Aalter)Na de open ruwbouw word je de verantwoordelijke voor de uitvoering, de coördinatie, de opvolging én de oplevering van de totale afwerking van de projecten. • Je bespreekt de materiaalkeuzes met de klanten en zorgt ervoor dat deze op een correcte wijze uitgevoerd worden. • Je genoot een hogere bouwkundige opleiding en hebt reeds enkele jaren ervaring in de bouwsector. • Daarenboven hou je van klantencontacten en spreekt afwerking van appartementsgebouwen je aan.

Projectcoördinator(Industriebouw - Aalter)Na het akkoord van de bouwheer en wanneer het project geoptimaliseerd is in onze eigen studieafdeling start je de werf op. • Je roept de bestellingen af en je verzorgt de coördinatieop de werven zelf. • Je genoot een opleiding als industrieel ingenieur, of dankzij jouw rele-vante werkervaring ben je gelijkwaardig. • Ook schoolverlaters raden we aan zich kandidaat testellen.

Geïnteresseerd? Mail je cv naar [email protected] Consulting, Remparden 1, 9700 Oudenaarde

De vzw Provincialaat der Broeders van Liefde wenst voor het O.C. Br. Ebergiste in Vursteover te gaan tot de aanwerving van een (m/v):

Administratief-logistiek directeur(voor onmiddellijke indiensttreding)

Interesse? Stuur uw sollicitatie met cv voor 5 april a.s. naar dhr. Raf De Rycke, gedelegeerd bestuurder, Provincialaat der Broeders van liefde vzw, Stropstraat 119, 9000 Gent. Kandidaten dienen bereid te zijn deel te nemen aan een screening.

Als lid van het directieteam bepaalt u mee het algemeen beleid van de voorziening en staat u in voor het financieel,economisch, administratief en voedingsbeleid. U organiseert en coacht de betrokken diensten.

U bent christelijk geïnspireerd en kan u profileren binnen de algemene missie en het leiderschapschartervan de Broeders van Liefde. U behaalde een masterdiploma in de richting van menswetenschappen(bij voorkeur in een financieel-economische richting), eventueel aangevuld met een andere managementopleiding.Ervaring in een leidinggevende functie is een pluspunt. U kan vlot werken met courante informaticatoepassingen.U woont in de omgeving of bent bereid u in de omgeving te vestigen.

Meer info bij dhr. Hendrik Delaruelle, sectorverantwoordelijke welzijn – buitengewoon onderwijs,09 241 19 69 of 0474 84 01 87.

Broeders

vanLiefde

Broeders

vanLiefde

Kijk ook op www.fracarita.org

O.A.C. Broeder Ebergiste

Page 27: Jobat 19 maart 2011

Citrique Belge NV produceert sinds 1930 citroenzuur op de site van Tienen. Het bedrijf is één van de grootste producenten van citroenzuur met ongeveer 10% van de wereldproductie.

Sinds 2010 maakt het bedrijf deel uit van de Duitse groep Adcuram. Citroenzuur heeft een aantal zeer uiteenlopende eigenschappen. Zo kan het zonder risico’s gebruikt worden in de

voedings- en de farmaceutische industrie. Het wordt ook als smaakversterker gebruikt in softdrinks, vruchtensappen, snoep… Het fungeert als antioxidant in vleeswaren, ingeblikte

groenten en fruit om bederf tegen te gaan. Het bedrijf telt ongeveer 250 medewerkers, voornamelijk arbeiders die in een volcontinu ploegensysteem tewerkgesteld worden.

C i t r i q u eInnovatief & vooruitstrevend

Belge

Voor de afdeling Improve Plant (engineeringafdeling) zoeken we (m/v):

Procesingenieur Fermentatie

Procesingenieur Down Stream ProcessingFUNCTIE: Na een inwerkperiode ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie van bestaande productieprocessen en de implementatie van verbeteringsvoorstellen (bv. rendement,

productiviteit optimalisatie grondstoffenverbruik, veiligheid, milieu). Je organiseert en voert industriële testen uit en verzorgt de rapportering. Bij acute storingen sta je in voor correcte

analyses en oplossingen. Je werkt mee aan de invoering van nieuwe technologieën. Je rapporteert rechtstreeks aan de Proces Specialist.

PROFIEL: Je bezit een diploma Industrieel Ingenieur (Bio)chemie of Biotechnologie. Enkele jaren ervaring in een industriële omgeving (chemie, voeding…) is een absolute troef. Een

hands-on mentaliteit, problem solver en zin voor initiatief zijn typerend voor jou.

Voor de afdeling Utilities zoeken we (m/v):

Afdelingshoofd UtilitiesFUNCTIE: De afdeling Utilities voorziet energie en nutsvoorzieningen in vorm van stoom, elektriciteit, demiwater, stadswater, koelwater, proceswater, ijswater, geconditioneerde lucht

en perslucht voor het productieproces van Citrique Belge. Je bent eindverantwoordelijk voor het operationeel beheer van de afdeling Utilities waaronder de elektriciteitscentrale (WKK-

centrale). Hierbij sta je in voor de leiding, coördinatie en planning van de activiteiten van deze afdeling die energie- en nutsvoorzieningen levert aan de verschillende productieafdelingen.

Je stuurt een team van 9 medewerkers aan. Verder fungeer je als moderator van het integraal energiebeheer over de hele site. Je werkt een integraal energiebeleid uit en een

visie omtrent energiezuinig produceren. Daarnaast treed je op als Projectingenieur Energie waar je energieprojecten leidt en coördineert. Je staat garant om de continuïteit van het

energieproces te bewaren.

PROFIEL: Je bezit een diploma Industrieel Ingenieur Elektromechanica/Elektriciteit. Je hebt uitgebreide industriële ervaring waarvan een aantal jaren in utilities. Kennis en affiniteit met

energie (elektriciteit, stoom, water, perslucht) is vereist. Je bent een leiderstype en pragmatisch ingesteld. Je bent een organisatietalent en sterk gericht op het behalen van doelstellingen.

Voor de afdeling Productie zoeken we (m/v):

Productieverantwoordelijke Bijproducten (FAB)FUNCTIE: Je leidt de fabriek van de bijproducten (FAB) en de waterzuiveringsinstallatie tegen de laagst mogelijke kost en dit met respect voor de SHE-regelgeving. In het kader van de

Operate Plant Normal en Asset Utilisation bewaak je de KPI’s en Operating Windows en sta je in voor het onderhouden van de SOP’s en de data-analyse in samenspraak met de Improve

Plant. Je beheert het budget van de FAB en formuleert kostenverbeteringsinitiatieven. Je rapporteert aan de Productiemanager en stuurt een 14-tal medewerkers aan. Ook het updaten

van de kwaliteitsnormen behoort tot je takenpakket. Tot slot zorg je voor een SHE-verantwoorde manier van denken en doen.

PROFIEL: Je bezit een diploma Industrieel Ingenieur Elektromechanica, Chemie of Biochemie. Je hebt een grondige kennis van waterzuiverings- en warmte-uitwisselingsprocessen. Je

hebt minimum 5 jaar productie-ervaring waarvan enkele jaren in een leidinggevende functie. Je bent stressbestendig, analytisch en organisatorisch ingesteld.

AANBOD VOOR ALLE FUNCTIES: Een stimulerende en hoogtechnologische werkomgeving met state-of-the-art werkprocessen

(manufacturing excellence). De onderneming is een wereldspeler in een uitermate competitieve markt en is voldoende groot om je

professioneel uit te leven en anderzijds niet te groot, zodat een persoonlijke benadering gegarandeerd is. Er zijn diverse

opleidingsmogelijkheden en loopbaanperspectieven. We bieden een aantrekkelijk salaris (benchmark chemische nijverheid) en

diverse extralegale voordelen.

VG.2

/B –

B-A

B04.

028

– W

.RS1

41

INTERESSE?

Dan ontvangen we graag je cv met

motivatiebrief (liefst elektronisch):

A Priori, t.a.v. Bart Van Woinsel,

[email protected], tel: 016 57 18 38,

fax: 016 57 14 34, Gasthuisstraat 15,

3200 Aarschot. Je kandidatuur wordt

discreet behandeld.

[ dichtbijwerk ]

Page 28: Jobat 19 maart 2011

aankoopmanager textielgarens

elektrotechnieker onderhoud

diensthoofd onderhoud-milieu-veiligheid

Functie: • U bent verantwoordelijk voor de aankoop van een divers pakket garens (polyester, wol, katoen, viscose en andere) • In continu overleg met het verkoopteam beslist u over aankoopcontracten en volgt u de risico’s op vlak van prijsevoluties, wisselkoersen en stocks op • Daarnaast superviseert u de praktische aspecten en de kwaliteit van de leveringen, eventuele claims worden door u behandeld • Als deel van het managementteam staat u in nauw contact met een aantal ‘key partners’ • Verder gaat u ook actief op zoek naar mogelijke nieuwe leveranciers binnen en vooral buiten Europa

Profiel: • U hebt een grondige technische kennis van textielgarens • Ervaring in de internationale business is een voordeel • U hebt commerciële feeling en bent een goed onderhandelaar • Perfecte kennis van het Engels is een must • Regelmatig reizen vormt voor u geen probleem

Ons aanbod: Wij bieden een boeiende job met grote verantwoordelijkheid en aantrekkelijke voorwaarden voor de persoon die zich ten volle wil inzetten.

Interesse?Als één van deze uitdagingen u interesseert, neem dan contact op met Henk Corneillie op 0473/97.79.59 of [email protected]

Functie: • U staat in voor de elektrische aspecten van het onderhoud van het machinepark • Daarnaast zoekt u mee naar optimalisaties en verzorgt u de nodige aanpassingen van sturingen • U wordt nauw betrokken bij nieuwe projecten en investeringen • Waar nodig wordt u ook ingeschakeld voor andere onderhoudstaken zoals pannes

Profiel: • U bent bij voorkeur in het bezit van bachelorsdiploma elektrotechniek of elektronica • Ervaring in een industriële omgeving is een vereiste • U bent gepassioneerd door sturingen en automatisatie

Functie: • U leidt de technische dienst met een eigen team van 3 ervaren werknemers • Het beheer en de optimalisatie van het gebruik van water en energie behoort tot uw takenpakket • Daarnaast zorgt u voor een optimale beschikbaarheid en gebruik van het machinepark en middelen en een goed beleid op het gebied van milieu en veiligheid • U werkt samen met de projectleider aan de studie van de nieuwe fabriek en aan de realisatie ervan • Een belangrijk aankoopbudget wordt door u beheerd en geoptimaliseerd, rapporteren doet u aan de general manager

Profiel: • U hebt een brede technische knowhow en industriële ervaring • Organiseren en systemen uitbouwen is uw passie • U staat sterk in het bijhouden van administratie en verdiept u graag in dossiers en cijfers • Ontwikkelingen in milieu en veiligheid boeien u • U ziet zichzelf meer als een coördinator die een team leidt en aanstuurt dan als een pure technieker

Groep Masureel Veredeling NV is actief in het traden enhet verven van textielgarens.Onze klanten zijn weverijenin West-Europa. Het bedrijf, gevestigd in Wevelgem,realiseert een omzet van 20 miljoen euro met een 110tal medewerkers en is marktleider in België. Om onsteam te versterken zoeken wij een gemotiveerde (m/v):

Verlimas NV, een bedrijf met een rijke traditie in hetverven en afwerken van weefsels, is de Europesespecialist betreffende het bewerken van vlasweefsels.Om deze activiteit toekomstgericht uit te bouwenwordt in de volgende jaren een compleet nieuwefabriek gebouwd. Daarvoor zijn wij op zoek naar eengedreven (m/v):

Oosthout is gespecialiseerd in deproductie en verkoop van binnendeuren

Interesse in deze jobaanbiedingen?Richt dan uw sollicitatie binnen twee weken,

voorzien van CV, aan:

Oosthout DoorsBeernemsteenweg 77, 8750 WingeneTer attentie van Dhr. Lieven OosterlinckT 051 68 68 68 / [email protected]

www.oosthout.be

Voor de regio West- en Oost-Vlaanderenzijn we op zoek naar een

SALESREPRESENTATIVE

(m/v)

Je staat in voor de prospectie en hetonderhouden van het klantenbestand

Je maakt offertes en zorgt vooreen perfecte opvolging

Verkopen is je tweede natuur, je hebt een sterkepersoonlijkheid, een verzorgd voorkomen en je

weet resultaatgericht te handelen

Voor onze productieafdelingzijn we op zoek naar een

PRODUCTIEVERANTWOORDELIJKE

(m/v)

Je staat in voor het leiden van ± 25 mensen,opvolgen van de productieplanning en het

nakijken van productiestilstanden

Je inspireert en motiveert je mensen en je zorgtdat storingen zo snel mogelijk worden opgelost

Wij zoeken een persoon met ervaring in eenleidinggevende functie in een productieomgeving

Je kan zelfstandig werken, je bentorganisatorisch sterk en je hebt oog voor

kwaliteit en nauwkeurigheid

Ervaring in de houtsectoris een pluspunt

Vrijdag 1 april 2011

� Chris Roelen, Jan Van Acoleyen enKatrien Decroos over de nieuwe rollenvan interne communicatie

� Zes praktische workshops� Gratis snelscan van je intranet� De BViC-prijzen 2011

en de beste 1-aprilbedrijfsgrappen

Schrijf vandaag nog in viaonze website www.BViC.be

4e CONGRESBELGISCHE VERENIGING

VOOR INTERNECOMMUNICATIE

Intern

communiceren

is

Zilver

Internecommunicatiestimuleren is

Goud

Vlaams ParlementHertogsstraat 6 - 1000 Brussel

Page 29: Jobat 19 maart 2011

A.S.Adventure is “the place to be” voor elke globetrotter, natuurliefhebberen actieve vrijetijdsgenieter. Bij ons vind je alles onder één dak, of je nu naarde Tropen, de Zuidpool, Barcelona of de Belgische Ardennen trekt. A.S.AdventureBeLux (700 medewerkers) maakt deel uit van de A.S.Adventure Group(omzet €291M) die, samen met Bever (Nederland) en Cotswold (UK),Europa’s grootste outdoor retailketen is.

Momenteel zoeken we voor ons hoofdkantoor te Hoboken (m/v):

JUNIOR MERCHANDISERHet avontuur: Ter versterking van ons buying team enom de expansie op de Franse markt te ondersteunenzal: • je hoofdtaak bestaan uit het beheren van degoederen stroom waarbij je verantwoordelijk wordtvoor het aankoopbudget en de voorraadverdelingenvan je afdeling • Je hebt veelvuldige contactenmet de A.S. winkelpunten teneinde een optimalesamenwerking met onze verkoopafdeling mogelijk temaken • Daarnaast neem je - op basis van fi nanciële en commerciële parameters - geregeld contact opmet leveranciers voor het opvolgen van de uitstaandeleveringen • In overleg met de aankopers maak je eenaankoopbudget op per merk en per categorie en werkje een allocatieplan uit • Je analyseert de verkoopprijzenen de promoties in de Franse markt in functie vanhet A.S. Adventure prijsbeleid en de vooropgestelderetailkalender • Je analyseert omzetten en marges enje gaat met de conclusies aan de slag.

Je uitrusting: Je hebt een hoger diploma of gelijk-waardig door ervaring • Je bent analytisch ingesteld • Je beschikt over goede communicatieve vaardig-heden, zowel mondeling als schriftelijk en dit zeker inhet Frans • Je hebt een commercieel inzicht • Je bentproactief ingesteld en beschikt over de nodige over-tuigingskracht • Je bent een teamplayer.

ONLINE PUBLISHERHet avontuur: Binnen onze marketingafdeling sta je in voor de realisatie van alle online communicatie voorFrankrijk en Wallonië • Je waakt erover dat de contenten promoties op de Franse website steeds actueel zijn• Je maakt zelf nieuwe webpagina’s aan en zorgt er-voor dat deze op het juiste moment geactiveerd engedeactiveerd worden • Samen met de verantwoorde-lijke voor e-mail marketing, bepaal je welke landings-pagina’s nodig zijn voor de nieuwsbrieven en je zorgtervoor dat deze tijdig online staan • Je creëert en ac-tiveert banners en buttons zodat de website optimaalde retailkalender ondersteunt • Je creërt materiaal(banners, webpagina’s, …) voor acties met partners ende opvolging ervan • Je volgt en optimaliseert de aan-wezigheid van A.S.Adventure op sociale media platfor-men • In het kader van narrowcasting, programmeer enplan je de boodschappen in de verschillende winkels.

Je uitrusting: Na een 2-tal jaar ervaring in een marke-tingomgeving, bij voorkeur in het beheer van onlinemedia en/of e-mail marketing, heb je een uitstekendepraktische kennis van én ervaring met HTML, CSS,Dreamweaver en Photoshop • Je bent sterk in schrifte-lijke communicatie, voornamelijk in het Frans • Je bentnauwgezet en hebt oog voor detail • Je bent fl exibel,hands-on en goed georganiseerd • Je staat open voorhet leren gebruiken van verschillende user interfaces.

SUPPORT & SYSTEM ENGINEERHet avontuur: Samen met het support team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuningvan onze gebruikers • Hierbij verzeker je het dage-lijkse beheer en de continuïteit van 100 servers,500 computers en 150 printers • Tevens ben je medeverantwoordelijk voor het installeren en confi -gu reren van de systemen.

Je uitrusting: Je hebt een bachelor diploma in ICT • Grondige ervaring met Windows (XP, win7, 2003 & 2008), Active Directory, netwerken, Vmware,Exchange, Citrix, Firwalls, TCP/IP networking iseen must • Kennis van VLAN’s, SAN, Managed WIFI is een pluspunt • Je bent vlot drietalig N/F/E • Je bent functioneel-analytisch ingesteld, werktresultaatgericht en op doordachte wijze. Tevens benje goed georganiseerd • Je hebt zin voor verant-woordelijkheid en bent stressbestendig • Je houdtvan teamwork, maar ook zelfstandig werken ligtje goed • Je bent bereid om mee te werken in eensysteem van wachtdiensten.

Aalst - Antwerpen – Brugge (Sint-Kruis) – Brussel (Basilix & Guldenvlies) – Dendermonde - Drogenbos – Gent – Genk - Harelbeke – Hasselt – Hognoul – Knokke – Leuven – Lier - Lochristi - Luik – Marche-en-Famenne - Mechelen – Namen – Oostende – Oudenaarde - Roeselare – Schoten – Sint-Denijs-Westrem - St. Niklaas – Turnhout – Waterloo – Waver – Wilrijk – Zaventem – G.H. Luxemburg (Howald en Schmiede)

SYSYSYSYSYSYSYSYSYYSSYSYSSYSYSYSYSYSYYYSTSTSSTSTSTSTSTSSTSTSTTSTSTSTTTEMEMEMEMEMEEMEEMEMEMEMEMEMEMEEMEMMMEMMEMEEEEE E E EE EEE EEE E EENGNGNNGNGNGNGNNGNGNGNGNGNGNGNGNNGNGGGNGNNGNGINININININININININNININININININININNININNINNNNININNNNNNNNNNINNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRt bbebebbenbbenennbenbennb nb nbeennnb nbeennnnennnennbeb nnn jeejejeejejejejejejeejeejeejejjjejjeejeeee

AA.SS.AADDVE UUREEZZOOEKTT

AAVVOONNNTTUURRLIJJKKEECCCOOLLEGGAA’’SS!

DVENNTUUOOEKTT

Onze troeven: Functies boordevol afwisseling met ruime verantwoordelijkheid in een sterk groeiende en innovatieve retailketen met een fascinerend productaanbod • Een dynamische no-nonsense omgeving, met avontuurlijke collega’s en een gedreven managementteam • Bovendien kan je rekenen op een marktconform salarispakket aangepast aan je competenties en ervaring.

Durf je het avontuur aan? Stuur dan je sollicitatiebrief met cv en vermelding van je gsm-nummer [email protected] – A.S.Adventure, Smallandlaan 9, 2660 Hoboken

Kijk op

( i )i )i ) l (l ( ilil

,,,,,,,,,,,

pppppp pp pppppp ppp p pp pp pppp ppppppp pp www.asadventure.com en ontdek nog tal van andere vacatures (B2B medewerker, grafisch ontwerper, …).

Het succes van BASE als merk van KPN Group Belgium is te danken aan de inzet van 770 medewerkers, 59 BASE shops, 70 ALLO telecom shops en meer dan 750 andere verdeelpunten. BASE maakt tevens deel uit van KPN Mobile International, een van de meest succesvolle telecombedrijven in Europa. Meer dan 3,7 miljoen mensen in België zijn ondertussen klant bij KPN Group Belgium.

‘t is toffer bij een challenger!

BBC.be - 11300

Improve@BASE 1. Kies de job die bij je past2. Leef je uit in die job3. Neem initiatief en maak het verschil4. Innoveer

Een job waarmee je alle kanten uit kunt? Die vind je bij BASE. Daar werk je aan uitdagende projecten, waarin altijd ruimte is voor persoonlijk initiatief – van jou en van je toffe collega’s.Wat daar tegenover staat? Een aantrekkelijk verloningspakket, en voor sommige functies ook een bedrijfswagen, gsm en laptop. Dankzij trainingen en opleidingen kun je bovendien verder doorstoten.Zin om je te verbeteren? Surf dan snel naar www.base.be/careers!

2829

Page 30: Jobat 19 maart 2011

Overscholing op de arbeidsmarkt

Waar de schoorsteen rookt, is het goed vrijen.Het herstel van de economie straalt af op de cijfers van de arbeidsmarkt. De vraag naar nieuwemedewerkers ligt dit voorjaar ruim 1/3 hoger dan een jaar geleden.Maar ook de aantallen van de werkzoekenden daalden in februari al voor de zesde maand op rij.

Februari 2011 was voor het aantal vacaturesde sterkste februarimaand van de afgelopen5 jaar. Met een aanbod van bijna 26 000vacatures, steeg het aantal ontvangen vaca-tures voor het laatste jaar tot 274 587. Destijging is vooral merkbaar in het normaleeconomische circuit, maar ook het aantalstudentenjobs zit weer in de lift.In de sectoren transport, logistiek en handelsteeg de vraag met gemiddeld 50%. Diesectoren, die het ergst onder de crisis leden,herstellen zich snel en voelen de nood aannieuwe medewerkers acuut. Het spook vande knelpunten en moeilijk invulbare vacatu-res, steekt weer de kop op.De heropleving van de economie bij dewerkzoekenden is vooral merkbaar in desterke terugloop van de jeugdwerkloosheiden het aantal werkzoekende jongeren inwachttijd. Met dalingen van respectievelijk11,9% en 9,9% krijgen zij meer kansen opde herstellende arbeidsmarkt. Fons Leroy,gedelegeerd bestuurder van de VDAB, zetin zijn blog de verbeterende situatie opde arbeidsmarkt in een perspectief op delange termijn.

War for Talent?Onderzoek van het Steunpunt Studie- &Schoolloopbanen bracht enkele interes-sante gegevens aan het licht. De informatieover de overkwalificatie van jongeren bijhun eerste baan stelt de spectaculairedaling van het aantal werkzoekenden ineen ander daglicht. De studie biedt ookrelevante gegevens die ons moeten doennadenken over de nakende War for Talentsen de strijd tegen de knelpunteconomie.

Zeven jaar overscholingZo wordt het fenomeen van de overscholingin kaart gebracht in hoofde van de school-

verlaters en eerste-job-zoekers. De onder-zoekers concluderen dat, afhankelijk vande toegepaste onderzoeksmethode, 26%tot 51% van de jongeren overgeschooldis voor de eerste job. In iets meer dan dehelft van de gevallen wordt de overscholinguitsluitend verklaard door de zogenaamdediplomakloof: werkgevers en intermediairenwerven iemand aan met een hoger niveaudan dat wat gevraagd wordt in de vacature.Bij meer dan de helft van de schoolverlatersis de diplomakloof de doorslaggevendefactor. Het blijft evenwel niet met deze vast-stelling, die niet zo erg zou zijn als ze enkelvasthangt aan de eerste job en relatief snelgecorrigeerd wordt in de loopbaan. Voor-eerst stelt het onderzoek vast dat overge-schoolden het systematischer slechter doendan adequaat geschoolden met eenzelfdediplomaniveau op vlak van arbeidstevreden-heid, opleidingsparticipatie, verloning enduurtijd van de job. Verder blijkt dat er tocheen persistent probleem van overscholingbestaat. Circa 30 tot 40% van de school-verlaters waren permanent overgeschooldtijdens de eerste zeven jaar van hun arbeids-loopbaan na intrede op de arbeidsmarkt.De economische conjunctuur op momentvan de arbeidsmarktintrede beïnvloedt inbelangrijke mate de kansen tot eerder lange“overscholing”. Dit geldt niet enkel voorde recente lichting die tijdens een periodevan economische laagconjunctuur op dearbeidsmarkt is gekomen maar ook voorvoorgaande lichtingen. Vlaanderen kent duseen relatief hoge mate van overscholing, zobesluiten de onderzoekers.

SchoorsteeneffectDoor het overscholingsfenomeen in standte houden versterken we de knelpuntenpro-blematiek op de arbeidsmarkt. Als we trek in

de schoorsteen creëren kunnen we de over-geschoolden sneller en beter tot het juistecompetentieniveau brengen en ontstaater “onderaan” weer ruimte voor lagerge-schoolden die nu een vrij lage werkzaam-heidsgraad kennen. Daarom is het absoluutwenselijk dat het wervings- en selectie-beleid zich nadrukkelijker richt op het com-petentieniveau dat met de vacature over-eenstemt. De luxe die rekruteerders haddenom zo breed mogelijk te werven verdwijntimmers met de afnemende beroepsbevol-king en de toenemende knelpuntberoepen.Bovendien zullen ze zichzelf in de voetschieten want in een krapper wordendearbeidsmarkt zullen overgeschoolde werk-nemers snel(ler) van werkgever veranderenzodat de gedane wervings- en scholings-inspanningen “voor niets” zijn. Het HRM-beleid van ondernemingen faalt dus indienhet niet prioriteit maakt van “trek creëren inde schoorsteen” d.w.z. dat het competentie-beleid van bedrijven de bedrijfsinterne ar-beidsmarkt zo moet “aansturen” dat mede-werkers zo snel en goed mogelijk wordengeplaatst in functies die overeenstemmenmet hun diploma- en/of competentieniveau.Overgekwalificeerde werknemers wordenin zo’n aanpak geduwd en getriggerd omdoor te groeien. Als alle arbeidsorganisatiesconsequent werk maken van een trekkendeschoorsteen zal de arbeidsmarkt op micro-en macroniveau hierbij winnen.

Tegen verstikkingEen schoorsteen die niet trekt, maakt geenrook en verwarmt het huis niet maar doetiedereen wel stikken. Dat beeld geldt ookvoor de arbeidsmarkt. Overgeschooldewerknemers voelen zich niet gewaardeerd,hun competenties verdwijnen onder het stof.Tegelijkertijd krijgen anderen met de juistekwalificaties evenmin de kans om hun talen-ten ten toon te spreiden. De overscholingverstikt hen ook. Laat ons daarom inspiratiehalen in de volksmond die zegt: “Waar deschoorsteen rookt, is het goed vrijen!” Willenwe dus een warme arbeidsmarkt met kansenvoor iedereen dan moeten we de schoor-steen van de arbeidsmarkt doen trekken.Hoog tijd dus dat werkgevers met hunmedewerkers aan het daten slaan en deschoorsteen goed weer goed kan roken…!

www.vdab.be0800 30 700

(elke werkdag van 8 tot 20 uur)

Page 31: Jobat 19 maart 2011

GROUP GALLOO RECYCLING, met hoofdzetel in MENEN, behoort tot een van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Met filialen in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk zijn wij als familiale bedrijvengroep sterk verankerd in de regio. Op heden realiseren wij met een team van 850 personeelsleden een groepsomzet van nagenoeg 500 miljoen euro. Naar aanleiding vanrecente overnames en in het kader van verdere groei wensen wij het managementteam te versterken met een (m/v):

OPERATIONEEL DIRECTEUR (ref. 44 963) algemene leiding productieplant Galloometal • ir./ing uit industriële productie-omgevingHet bedrijf: • Productiebedrijf actief in recyclage van non-ferro metalen (100 personeelsleden, 90 mio euro omzet) • Industriële en technisch inventieve omgeving (geautomatiseerde flotatieprocessen) • Continueproductie in 5-ploegenstelsel.De uitdaging: • Operationele leiding over Galloometal • Dagelijkse nauwe samenwerking met een ervaren productieleider en een ervaren technisch manager (onderhoud, optimalisaties R&D,...) • Procesoptimalisatiesi.f.v. de kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen • Uitwerking van dossiers en projecten (nieuwe investeringen, vergunningen, contacten met overheden, …) • Nauwe samenwerking met de gecentraliseerdecommerciële en fi nanciële diensten alsook met de groepsdirectie aan wie u rapporteert.De verwachtingen: • Ambitieus en initiatiefrijk ingenieur met ervaring als productiemanager in een (zware) industriële omgeving • No-nonsense manager met sterk ontwikkelde people skills • Kordaat en com-municatief leider (N/F) • Grote beschikbaarheid, bij voorkeur wonend in West-Vlaanderen.

INTERN AUDITOR/CONTROLLER (ref. 44 964) vlot tweetalig (N/F) ma/lic. • analytisch en pragmatisch sterkDe doelstelling: • Instaan voor de goede werking van controlesystemen binnen de groep • optimalisering en stroomlijning van effi ciënte administratieve en fi nanciële processen.De uitdaging: In een 35-tal vestigingen ter plaatse de informatiedoorstroming, de efficiëntie van de processen en de naleving van reglementen/procedures kritisch evalueren • Risico’s detecteren enverbeteringsvoorstellen met betrekking tot de optimalisering van interne controlesystemen formuleren • Samen met het operationeel management de nodige afspraken realiseren • Organisatie, uitvoeringen opvolging van audits en analyses • Geregelde rapportage aan de CFO en in bepaalde materies rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.De verwachtingen: • Ma TEW of handelswetenschappen met minstens een initiële ervaring als (interne) auditor • Gedegen persoon met uitstekend cijfermatig en analytisch inzicht • Pragmaticus enteamplayer • Vlot tweetalig (N/F) en goede beheersing van Excel • Wonend in West-/Oost-Vlaanderen.

Ons aanbod: • Zéér gevarieerde functies met talrijke uitdagingen en verdere ontplooiingskansen • Een dynamisch en collegiaal team • Een solide bedrijvengroep met een no-nonsensebedrijfscultuur • Een expansieve groep met een marktleiderspositie binnen de recyclagesector • Een aantrekkelijk remuneratiepakket (te bespreken) + representatieve bedrijfswagen.

www.galloo.com

INTERESSE? Bel: 05653 11 80 of mail: [email protected] of schrijf met cv naar VerdonckPersoneelsmanagement bvba, Bruggestraat 232, 8930 Menen • www.verdonckpersoneel.com

INTERESSE? Bel: 056 53 11 80 of mail: [email protected] of schrijf met cv naar Verdonck Personeelsmanagement bvba,Bruggestraat 232, 8930 Menen • www.verdonckpersoneel.comDeze aanwerving wordt exclusief begeleid door ons personeelsadviesbureau.

VG. 6

02/B

AZ Sint-Lucas Gent is een modern, sociaal en vlot bereikbaarziekenhuis in hartje Gent. Verspreid over 2 campussen bestrijkthet medisch aanbod nagenoeg alle specialismen en tal vansubspecialismen. Het ziekenhuis telt 805 bedden, er werken200 artsen en 2.207 medewerkers. Daarmee behoort AZ Sint-Lucastot de grootste werkgevers uit de regio. AZ Sint-Lucas danktzijn kwaliteit aan de mensen die er werken.

Betrouwbare zorg, daar gaan we voor. www.azstlucas.be

Wij kijken uit naar gemotiveerde collega's voor onderstaande functies (m/v):

Dienstverantwoordelijke zorg • Geriatrie • Orthopedie

UW FUNCTIE: • u bent verantwoordelijk voor een patiëntgerichte en kwalitatieveverpleegkundige zorg, dit in overleg met de betrokken geneesheren • u geeft op eenparticipatieve wijze leiding aan een team van verpleegkundigen en logistieke mede-werkers • u staat in voor een motiverend personeelsbeleid met aandacht voor vormingen ontwikkeling van uw medewerkers • u volgt de dienstroosterplanning op.

UW PROFIEL: • bachelor in de verpleegkunde • een master of een bijkomende opleiding metbetrekking tot leiding geven is een pluspunt • enkele jaren werkervaring in een ziekenhuis.

ONS AANBOD: • een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur • verloningvolgens de ziekenhuisbarema's rekening houdend met uw relevante anciënniteit enaangevuld met een aantal extralegale voordelen.

Verpleegkundigen • op verschillende afdelingen • in het palliatief support team

Jobstudenten verpleegkunde Surf voor bijkomende informatie over deze en andere vacatures

naar onze website www.azstlucas.be en solliciteer online.

NOG VRAGEN?Neem contact op met Els Van Hoorde, medewerker werving & selectie, op het nummer 09 224 58 15.

Development Manager

3031

Page 32: Jobat 19 maart 2011

“Luisteren naar wat jíj zoekt in je loopbaan?

Typisch Makro. Typisch Metro.”

MANAGEMENT TRAINEES

MANAGERS VERSE VOEDING

1 AFDELINGSCHEFWIJN EN STERKEDRANKEN

2 ZAAL- EN BUFFET-VERANTWOORDELIJKEN

RESTAURANT

1 INTERNE KLANTENCONSULENT

9 CUSTOMER MANAGERS HORECA

2 CUSTOMER MANAGERS RETAIL

1 REGIONAL SALES MANAGER

Wij zoeken enthousiaste m/v voor Makro en Metro in België

Makro Cash & Carry Belgium N.V.Nijverheidsstraat 702160 Wommelgem

Maar wat zoek jij in je loopbaan?Neem nu een kijkje op www.makro.be/jobs en www.metro.be/jobsEn, wie weet, begin je een mooie loopbaan. Eén die je past.

Wij zijn een communicatiebureau gespecialiseerd inb2b en hr communicatie.

BBC Creativity. Veldkant 37, 2550 Kontich.

Is dit iets voor jou? Stel je kandidaat op www.bbc.be/welcome

online artdirector

creativiteitapps

intuïtieplezier

hartb2b

mensendromenvragendesign

mensenjij

wij

planninghtml 5verstandfocusblogshrcontent curatorsociale mediaantwoordencommunicatiemobilewijjij

Page 33: Jobat 19 maart 2011

Iedereen heeft talent. Het komt er enkel op aan het naarboven te brengen. Iets waar we bij USG People voortdurendaan werken. Niet alleen door de wereld aan het werk tehelpen én te houden, maar ook door volop te investeren inde ontwikkeling van onze eigen mensen. Doorgedreventalentmanagement zorgt ervoor dat elke collega bijUSG People blijft groeien. Zo werden we verkozen totTop Employer en maken we dat iedere dag opnieuw waar.

Momenteel zoekt USG People 85 nieuwe collega’s (m/v)binnen verschillende afdelingen en regio’s, waaronder:

Consultants,Sales,Finance profielen,ProjectManagers,Communicatiemedewerkers, IT’ers, ...

USG People verleent gespecialiseerde diensten in ondermeer uitzendwerk, projectsourcing, interim management,outplacement, consultancy en training. Dit gebeurt viaStart People, Express Medical, Receptel, Secretary Plus,Unique, Legal Forces, USG Financial Forces, USG HR Forces,USG Innotiv en IKKI Freelance.Ruimte genoeg om ook jouw talent te ontwikkelen.

Meer weten?Ontdek onze jobs en solliciteer online.

ONTWIKKEL JE TALENT ÉNJE CARRIÈRE BIJ USG PEOPLE.

WE KEEP THE WORLD WORKING BY HELPING THE RIGHT PEOPLE FIND THE RIGHT JOB.

www.usgjobs.be

WIJ ONTWIKKELEN JOUW TALENT.

De Katholieke Hogeschool Limburg (KHLim)is met meer dan 6000 studenten en 700personeelsleden een dynamische hogeschool metvestigingsplaatsen in Diepenbeek, Genk en Hasselt.Wij kijken voor FI² (ingenieursfaculteit) uit naarondernemende medewerkers (m/v) in de volgendedomeinen:

Docenten/onderzoekers (met doctoraat) in volgende vakgebieden:• (Bio)chemische ingenieurstechnieken• Thermodynamica en fluïdummechanica

Post-doc onderzoeker in volgende vakgebieden:• Visie & robotica - automatisering• Energiefluïdummechanica

www.khlim.be

Meer informatie vindt u op www.khlim.beDe vacatureberichten op onze website worden voortdurend aan gepast. Raadpleeg daarom regelmatig onze website.

Kan mijn werkgever controlerenof ik echt ziek ben?

Surf naar

3233

Page 34: Jobat 19 maart 2011

Op zoek naar werk? Bel gratis 0800 85 155, van 8 tot 20u,ook zaterdagvoormiddag.Of kijk op www.tempo-team.be

Office kandidatenAdministratief bediendenJe bent verantwoordelijk voor receptie en onthaal van klanten, leveranciers,... Daarnaast beheer je de algemene administratie en sta je in voor het opnemen en verwerken van bestellingen.

Contact center agentsJe staat in voor een professionele communicatie met klanten. Je luistert naar de behoefte van de klant en stelt deze de perfecte oplossing voor.Daarnaast heb je een impact op de tevredenheid en loyaliteit van de klanten.

Customer service medewerkers Als aanspreekpunt voor je klanten,vertegenwoordigers en interne organisatie neem je klantendossiers ter harte. Je verzorgt de correspondentie naar de klant betreffende prijsafspraken, offertes, bestellingen, klachten.

Vertegenwoordigers Je bent verantwoordelijk voor het beheer en de uitbouw van je klantenportefeuille.Je prospecteert intensief om nieuwe opportuniteiten te ontdekken. Bovendien geef je professioneel advies over nieuwe producten en ontwikkelingen.

DirectiesecretaressesAls directiesecretaresse ben je verantwoordelijk voor de algemene administratie in de organisatie.Je bent meertalig, contactvaardig en bezit over een organisatorisch talent.

Logistiek medewerkersJe zorgt voor een vlotte interne dispatching van de informatie betreffende inkomende goederen.Je bent de draaischijf tussen de chauffeurs en alle mogelijke afdelingen binnen de firma.

Marketing assistants Je bent verantwoordelijk voor het medeontwikkelen,coördineren en uitvoeren van het marketing- en communicatiebeleid. Je ondersteunt het bedrijf bij de opstart van nieuwe acties en campagnes.

HR officersJe zorgt voor de correcte personeels- en loonsadministratie. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle loongerelateerde vragen. Daarnaast bied je ondersteuning aan het HR team met betrekking tot communicatie, training, rekrutering,…

Industry kandidatenMagazijniersJe bent verantwoordelijk voor de ontvangst en controle van inkomende en uitgaande goederen,stapeling in de rekken, bevoorraden,... Daarnaast is administratie op pc een belangrijk punt.

Chauffeurs (C/E)Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en leveren van goederen, bestellingen,… Je staat zelf in voor het laden en lossen. Daarnaast pas je de veiligheidsregels in verband met de lading strikt toe.

Hef- en reachtruckchauffeurs Je staat in voor het laden en lossen van vrachtwagens met de heftruck en plaatst alle goederen in het magazijn op rekken.Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor het klaarzetten van bestellingen.

Operatoren Je staat voornamelijk in voor een goed verloop van alle machines in functie van een efficiënte productie. Je houdt toezicht op draaiende machines om problemen te ontdekken en staat in voor het onderhoud.

ElektriciensJe bent verantwoordelijk voor het nauwkeurig en zelfstandig aanleggen van elektriciteit. Daarnaast voer je herstellingen uit en zorg je voor het onderhoud van elektrische installaties en systemen.

MecaniciensJe staat hoofdzakelijk in voor het onderhoud van voertuigen, mechanische onderdelen,elektrische en elektronische uitrusting.Verder ben je verantwoordelijk voor het herstel en controle van deze apparatuur.

ElektromecaniciensJe staat in voor het onderhoud van het machinepark.Je detecteert fouten en formuleert hier ook een gepaste oplossing voor. Je herstelt zowel elektrische als mechanische pannes en gaat voortdurend op zoek naar verbetering.

OnderhoudstechniciAls onderhoudstechnieker zorg je voor het algemeen en preventief onderhoud of voor herstellingen van hoofdzakelijk mechanische aard.Je spoort storingen op en zorgt voor doeltreffende oplossingen.

MetaalbewerkersJe staat in voor het bewerken van bepaalde stukken metaal en kent hier de nodige technieken voor.Je zorgt voor de voorbereiding, de instelling en de bediening van een metaalbewerkingsmachine die deze stukken bewerkt.

Verpleging kandidatenVerpleegkundigenAls verpleegkundige verleen je algemene en gespecialiseerde geneeskundige zorgen aan zieken,gewonden, bejaarden of personen met een handicap op een wetenschappelijk verantwoorde manier en met aandacht voor de begeleiding van de zieke mens als geheel.

Interne kandidatenHR Consultants bij Tempo-TeamAls HR consultant ontmoet je elke dag werkzoekenden. Je staat in voor het rekruteren,selecteren en evalueren van hun kennis en vaardigheden. Je weet hen naar waarde te schatten en oriënteert hen naar de beste keuze voor hen en voor onze verschillende cliënten uit diverse sectoren.

Het is rooden heeft 8.000vacatures.

www.tempo-team.be

Bel080085155

interim | inhouse services | search & selection | hr services

Page 35: Jobat 19 maart 2011

DYNACO, opgericht in 1987, is uitgegroeid tot marktleider in de productie van flexibele snelrol deuren. Met zijn wereldwijde vestigingen in Europa, USA en Japan, heeft DYNACO meer dan 10.000 High Performance Doors (HPD) afgeleverd in 2010.Samen met de hoofdaandeelhouder, KBC Private Equity, heeft DYNACO de ambitie om leider te blijven en verder te groeien door klantentevredenheid, uitbreiding van het productengamma en versterking van het distributienetwerk. Om de productie in Moorsel bij Aalst verder te optimaliseren, en om de processen te stroomlijnen, zoeken we een (m/v):

Wat mag je van DYNACO verwachten? • Een uitdagende functie in een internationaal, groeiend en gerenommeerd bedrijf. • Je zal werken bij de marktleider in zijn segment. • Een functie metrechtstreekse impact op het bedrijfsresultaat. • De mogelijkheid om de strategie van je afdeling mee te bepalen en verder uit te bouwen. • Een marktconform remuneratiepakket, aangevuld met extralegale voordelen en een bedrijfswagen.Voor een volledige beschrijving van de functies en een snelle behandeling van je kandidatuur reageer je via www.anago.beDe verkennende gesprekken gaan door in het bedrijf.

QUALITY MANAGER (ref 2011/1117)Kritische, hands-on en communicatieve promotor van kwaliteitJe functie: • Je kerntaak bestaat uit het verder implementeren van een structurele aanpak,volgens managementsystemen zoals bvb ISO. Dit op een toepasbare wijze in de eigenheid van onze business. • Je evalueert aan de hand van standaarden, normen en toleranties en je past zeaan indien nodig.Verder definieer je optimalisatieprojecten en werk je aan continue verbetering.• Je bent eveneens verantwoordelijk voor de veiligheid en de verplichte risicoanalyses.Competenties: • Je hebt een hogere opleiding en bij voorkeur een technische bagage of achtergrond. • Minimaal 5 jaar ervaring in kwaliteitsmanagement en bij voorkeur vertrouwd met ISO 9000, TQM, Continuous improvement, kwaliteitaudits enz. • Een goede talenkennis (Nederlands, Frans, Engels en noties Duits) en PC-kennis (MS Office). • Je bent bereid een cursus preventieadviseur II te volgen.

MANAGER PURCHASING & LOGISTICS (ref 2011/1118)Die systemen en processen analyseert, structureert en aligneertJe functie: • Je tekent de aankoopstrategie uit, brengt structuur aan, stroomlijnt de processen enschrijft de SLA’s als basis van de onderhandelingen. Jouw doelstelling is een kwalitatief aankoop-beleid. • Je analyseert kritisch de aankoopbehoeften binnen het bedrijf en je evalueert de markt.Je bouwt langetermijnrelaties verder op met onze leveranciers en onderaannemers maar je zoektook alert naar alternatieven. • Via het MRP-systeem coördineer je de planning, het voorraad-beheer, de contracten en het transport van +/-2500 SKU’s. Dit vereist een consequente opvolging.Competenties: • Je hebt een hogere opleiding en bij voorkeur een technische bagage of achter-grond. Minimaal 5 jaar ervaring in aankoop en/of logistiek. • Een goede talenkennis (Neder-lands, Frans, Engels en goede noties Duits) om te onderhandelen met gesprekspartners op verschillende niveaus. Indien nodig bezoek je die ook. • Een goede PC-kennis (Ms Office) en bij voorkeur heb je ervaring met ERP en/of MRP systemen.

VG.8

01/B

Anago – Brusselsesteenweg 159 – 9090 Melle

Traffic & planning executive (m/v)Functie:Als online traffic & planning executive maak je deel uit van de regie vanThink Media Magazines. Je bent verantwoordelijk voor het inplannen vanonlinecampagnes op onze websites, alsook de opvolging en de rapporteringervan. Bovendien onderhoud je de contacten met de opdrachtgever en volgje de deadlines nauw op. Daarnaast ondersteun je de onlinesalesmanager.Je benadert bovendien zelf adverteerders en mediabureaus.

Profiel:• Je hebt een diploma hoger onderwijs (of gelijkgesteld door ervaring).• Ervaring binnen een administratieve functie is een pluspunt.• Je bent commercieel, doelgericht, punctueel en stressbestendig.• Je bent een initiatiefnemer die zowel zelfstandig

als in team kan werken.• Je hebt een goede kennis van de MS Office programma’s

(Word, Excel, Powerpoint,...).• Tweetaligheid (Nederlands/Frans) is een vereiste.

Account executive motoren (m/v)Functie:Je maakt binnen de regie van Think Media Magazines deel uitvan de thematische cluster Motoren.Je werkt offertes uit en volgt ze nauwgezet op.Je staat in voor de administratieve verwerking van salesorders.

Je doet aan telefonische prospectie en deadlines schrikken je niet af.

Profiel:• Je beschikt over een bachelordiploma communicatie/marketing,

bent stressbestendig en positief ingesteld.• Je bent communicatief en kan zelfstandig werken.• Je drukt zich vlot uit in het Nederlands en het Frans.• Je bent handig met MS Office programma’s (Word, Excel, Powerpoint).

Think Media Magazines is uitgever van de magazines P-magazine, Ché, Menzo, Chief, Officieel PlayStation Magazine, Motoren & Toerisme/Moto & Loisirs, MotorWereld, Spoorwegjournaal en Modelspoormaga-

zine.DaarnaastbeheerthetookdeportaalsitesClint.be,4Gamers.beendeMotorsite.be/Moto-online.be,evenalsdesitesverbondenaandemagazines.DaarmeebereiktThinkMediaMagazinesmaandelijksruim

850 000 hoofdzakelijk mannelijke lezers. Think Media Magazines maakt deel uit van het mediabedrijf Think Media. Meer informatie over onze activiteiten en onze onderneming vind je op www.thinkmedia.be.

Voor het verder uitbouwen en optimaliseren van onze activiteiten zijn wij op zoek naar:

ALTIJD OP DE MAN AF | L’HOMME AVANT TOUT

T E S T S • R E I Z E N • R E P O R T A G E S

www.demotorsite.be

32011Prijs:€ 4,9021STE JAARGANG,MAART 2011

GENT X P 208596

RIJDEN KTM 990 SMT ABS •DUCATI DIAVELHONDA CB 600 F HORNET • SUZUKI GSX-R 750 • HONDA SW-T 600

ROADBOOK RALLY 2011 RIDING DOWN MEMORY LANE DE ACHTERTUIN VAN LUIK

REIZEN NÜRNBERG: DE SPEELGOEDROUTE (D)SCHOTLAND (2): DWARS DOOR DE HIGHLANDS

TECHNIEK ZESCILINDER BOXER OF IN LIJN: DE VOOR- EN NADELENDOSSIER (VER)NIEUW(D)E MOTORZADELS

SEIZOENSOPENINGSWEEKEND

MET M&TNAAR DEEIFEL

ROADBOOK RALLY 2011

WINDEZE BMWK1600GT

PRIMEURTESTBMW K1600GT

R E P O R T A G E

• InnoTrans 2010 (2)• ‘Desiro ML’ reeks 08• Tramparade in Brussel • Rails & Foto’s

• Fyra later naar België

A C T U A L I T E I T

G E S C H I E D E N I S

24e jaargangnovember-december 2010tweemaandelijks tijdschrift

prijs: € 9,00

178

P208598

17810

Verd

eelc

entr

um:G

entX

• Het grensoverschrijdend verkeer met Frankrijk - Jeumont

Wij bieden:• Een boeiende job binnen een sterk groeiend mediabedrijf;• Ruimte voor initiatief, zelfontplooiing en doorgroeimogelijkheden;• Een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen.• Gsm & laptop.

Zit er een job voor jou bij?Stuur je CV en motivatiebrief naar [email protected]

Think Media Magazines, Oude Leeuwenrui 8/2, 2000 Antwerpen.

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

De organisatie en de manier van werken bij een KMO isverschillend van die van een grote onderneming. Beidetypes bedrijven hebben ongetwijfeld hun voor- en nadelen.En daarnaast spelen je eigen persoonlijkheid enprofessionele ambities uiteraard ook een belangrijke rol.

Ben jij er nog niet helemaal uit waar je het liefst zou  willenwerken? Mis dan het dossier KMO van volgende week niet.

Werken bij een KMOJOBAT

26 MAART

Adverteren in dit dossier?Profiteer van onze interessante tarieven en rekruteer de sterkste profielen.Bel uw Jobat sales contact op het nummer 02 467 20 66 of stuur een mailnaar [email protected]

3435

Page 36: Jobat 19 maart 2011

MARKCOPPENS

ACCOUNTMANAGER

MANAGERVAN 4 KLEINE

KINDEREN+=

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Jobat houdt de afstand tussen jou en jepotentiële werkgever zo klein mogel i jk .We zorgen er voor dat jouw cv op hetjuiste bureau terecht komt. Want als wijonze job goed doen, doe j i j je job beter.

Lees de Jobat-krant of surf naarJobat.be en vind jouw goede job.

Page 37: Jobat 19 maart 2011

Ontdek onze jobs opwww.9tolife.be

Breng leven in je werk.

Ruimte voor al je ambities.KBC is niet alleen een grote bank-verzekeraar. Het is ook een van de grootsteICT-werkgevers van België. En dat biedt meteen een waaier aan boeiendecarrièremogelijkheden. Zowel voor starters als professionals. Ben je na eentijdje toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je bij KBC echt alle richtingen uit.

Ruimte voor je leven.Bij KBC wordt keihard gewerkt, maar we zorgen er altijd voor dat je privé ookwerkt. Voor ons tel je niet alleen als ‘m/v van KBC’. Maar ook alspartner/bergbeklimmer/gitarist/... Daarom wil KBC méér bieden dan een 9 to 5.En geloven wij steevast in 9 to life. In werken en leven in balans doorcarrièreplanning, flexwerken en een eigentijds personeelsbeleid.

Ons aanbod.Ben je bachelor? Of heb je een masterdiploma in een economische, juridische,kwantitatieve of ICT-richting én een hoop ambitie? Dan biedt KBC je:uitdagend werk met een contract van onbepaalde duur, geweldige collega’s,een uitstekend salaris, loopbaanbegeleiding, ontplooiingskansen en eenheleboel extralegale voordelen.

Tijd voor de job van je leven?

Page 38: Jobat 19 maart 2011

WIJ BIEDEN

• Een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen in functie van uw resultaten en een firmawagen voor de Business Consultant• Een boeiende en gevarieerde job in een jong en dynamisch team • Uitdagende verantwoordelijkheden binnen een groeiend, internationaal georiënteerd bedrijf

• Een aangename werksfeer in een professionele werkomgeving • Vlot bereikbaar ( Antwerpen – binnensingel)

Business ConsultantKLAAR VOOR EEN AFWISSELENDE JOB BINNEN EEN JONG TEAM?

UW FUNCTIE• U verzorgt de analyse, begeleiding en implementatie van diverse consultingopdrachten binnen automotive, logistieke en transportbedrijven• U staat in voor het opzetten en optimaliseren van (kwaliteits)managementsystemen en eveneens voor het uitwerken van AEO-projecten• Auditing, procesbeschrijving, actieplanning en implementatie zijn de sleutelwoorden bij diverse consultingopdrachten/projecten

UW PROFIEL• Universitaire opleiding economie, handelsingenieur of management• Minstens 3 jaar werkervaring in transport, logistiek, expeditie of douane• Naast een sterk inlevingsvermogen heeft u interesse in Transport, Logistiek en Automotive• Analytisch, nauwkeurig, zin voor initiatief en communicatief• U bent drietalig (N/F/E) en kan vlot overweg met MS Office

Recruitment ConsultantUW FUNCTIE• Op het commerciële traject na, bent u verantwoordelijk voor de totale rekruteringsopdracht van de profielopname tot de opvolging van de

geplaatste kandidaat• U draagt zorg voor de identificatie van potentiële kandidaten (voornamelijk direct search via telefonische acties/internet...), een eerste

telefonische screening, een diepgaand interview en een uitgebreide rapportage en presentatie van de kandidaat aan onze klant• U staat in voor het accountmanagement en bent de contactpersoon voor onze opdrachtgevers• U behandelt elke opdracht accuraat en resultaatgericht

UW PROFIEL• Hogere opleiding en minstens drie jaar ervaring binnen de transport-, expeditie- of logistieke sector of in een gelijkaardige functie bij een selectiekantoor• Branchekennis is onontbeerlijk• U communiceert vlot en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht• Doorzetter en flexibel in functie van klantenbehoeften (occasioneel avondwerk)• U bent meertalig (N/F/E) en een geoefend PC gebruiker• Discretie en diplomatie zijn voor u vanzelfsprekend

Een passie voorTransport, Logistiek

& Automotive?

De Putter & Co, gevestigd in Antwerpen,is een ondernemend consultancybureauvoor de sectoren Transport, Logistiek enAutomotive. Ons kantoor behoort met 14medewerkers tot de belangrijkste en bestgereputeerde in deze markt.

Naast Managementadvies, QSE begelei-ding en M&A, adviseren we tal vanbedrijven op logistiek vlak. Tevensrekruteren wij midden- en hogere kader-functies binnen onze specialisatie viacreatieve mediacampagnes, Direct Searchof Executive Search.

Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven diemarktleider of “challenger” zijn in hun markt-segment, meestal Belgische vestigingenvan multinationals of grote familiale onder-nemingen. Om onze permanente groei teondersteunen, wensen wij het jongen dynamische team te versterkenmet een m/v:

Meer informatie over deze en andere functies vindt u op

www.deputter.co/jobshop

GEÏNTERESSEERD? Stuur uw CV naar De Putter & Co t.a.v. mevr. Dominique Cop • Bikschotelaan 232 bus 1 • B-2140 Antwerpen • Fax +32-3-320.87.80 • e-mail: [email protected]

VG

.171

/B•

W.R

S.1

46•

SP

IDE

RC

ON

CE

PTS

.EU

EMBRACEYOUR

FUTURE

www.smals.be Solliciteer op www.smals.be! Ontdek ons op Facebook!

Meer info op 02 787 53 12. Rekrutering - Fonsnylaan 20 - 1060 Brussel

www.

dfi b

.net

Application & Infrastructure Architects

Java & .Net Developers

Data Manager

Functional Analysts

Service Level Expert

Page 39: Jobat 19 maart 2011

Jules Frans Bouwmaterialen is een solide NV die zich toespitst op de verkoop van bouwmaterialen, gereedschappen en werfbenodigdheden. Zij profileren zich als dienstverlener en probleemoplosser in de bouwsector waarbij fl exibele levertermijnen,productkwaliteit en garanties hoog in hetvaandel gedragen worden.Om het commercieel team te verstevigen in Putte, zijn wij op zoek naar een (m/v):

Functie In deze functie vol uitdagingen en perspectieven sta je in voor de verkoop van ruwbouw, tuinmaterialen en bouwspecialiteiten. Je stelt oplossingen voor en je overtuigtklanten met jouw technisch advies en knowhow. Je bouwt een vertrouwensrelatie op metjouw klanten en je zorgt voor een uitstekende dienstverlening, zowel telefonisch als aan de balie. Verder begeleid je jouw klanten om een keuze te maken in gevelsteen, dakpannen of tuinmateriaal. Je staat tevens in voor het opstellen van planberekeningen en bespreekt deze met de klant. Je maakt offertes op en je volgt deze stipt op.

Profi el • Je bent gepassioneerd door de bouwwereld. • Je beschikt over tenminste een eerste commerciële ervaring en je hebt affiniteit met de bouwsector door kennis, ervaring of opleiding. • Bachelor denkniveau. • Je houdt ervan je klanten degelijk te adviseren en je steltklanttevredenheid voorop. • Je bent een vlotte communicator. • Je spreekt een mondje Frans.

Aanbod Bij Jules Frans Bouwmaterialen kom je terecht in een jong en dynamisch team en familiale werkomgeving. Je krijgt de kans je te bewijzen in een leuke en uitdagende job en dit in een sector boordevol innovaties en expansies. Jules Frans bouwmaterialen biedt je een degelijke opleiding met een aantrekkelijk salaris.

Bouw jij aan jouw toekomst?Stuur vandaag nog je cv naar Archetype Consulting, t.a.v. Iris Schats,[email protected], met referentie ‘Jules Frans’.Voor meer info kun je telefonisch contact opnemen met Iris via 02 567 04 44.Interviews kunnen indien gewenst in jouw streek plaatsvinden.

Neem ook al een kijkje op de website van Jules Frans:www.julesfrans.be.

THE HR-SPECIALIST IN SALES & MARKETINGSelection Training Advice AssessmentErkenningnummer voor selectie VG.64/b-B-AB04.029-W.RS.242

Intern Commercieel Adviseur

DE UITDAGINGJe wordt verantwoordelijk voor het voeren van eenkosteffi ciënt aankoopbeleid voor o.a. diepvriesgroentenen verpakkingsmaterialen, met als doel de productieoptimaal te beleveren. Hiervoor stel je procedures enkwaliteitsnormen op om de aankoopprocessen goed te latenverlopen en een lange termijn relatie uit te bouwen met deleveranciers. Je bent het aanspreekpunt voor verschillendeinterne afdelingen en analyseert hun behoeften. Jeselecteert en evalueert leveranciers, vraagt offertes op,onderhandelt en sluit contracten af. Je houdt steedsrekening met de kwaliteit, prijs en leveringstermijn. Jecoördineert de verschillende acties in het aankoopgebeurenen begeleidt hierbij je team van 2 mensen. Je blijft continuop de hoogte van de evoluties en ontwikkelingen op hetgebied van aankoop. Je rapporteert aan de Plant Director.

JOUW TALENTJe bent een vastberaden onderhandelaar, kanprioriteiten stellen en hebt een sterke affi niteit methet product en met kwaliteit. Je bent in het bezit vaneen master of bachelor diploma en hebt bij voorkeur enkelejaren ervaring in een aankoopfunctie. Je werkt teamgerichten kan ook een team aansturen en coachen. Door jouwgoede relationele en communicatieve vaardigheden, bouwje vertrouwensrelaties uit met je leveranciers. Je benteerlijk, integer en denkt oplossingsgericht. Je hebt eengoede kennis van MS Office en spreekt vlot N/F/E/D.Ref: KD/ 0311-198-11

DE UITDAGINGJe wordt verantwoordelijk voor de verkoop vanhet Ardo - productengamma aan internationaleklanten “Retail en Foodservices”, met als doel hetmarktaandeel te verstevigen. In samenspraak met deGroup Sales and Marketing Director stel je doelstellingenop die je vertaalt naar concrete acties om zo de targets tebehalen. Je onderhoudt de bestaande contacten met jouwinternationale klanten, bouwt lange termijnrelaties uit enwordt hun centrale aanspreekpunt. Je volgt nauwgezet deverkoopsresultaten op en stuurt bij, indien nodig. In overlegmet de lokale sales units, bespreek je o.a. welke acties ervoor de klanten kunnen uitgevoerd worden om de resultatente optimaliseren. Je staat zelf in voor het onderhandelen enafsluiten van de internationale contracten. Daarnaast hebje oog voor werving van nieuwe klanten.

JOUW TALENTJe bent een commercieel talent, een sterke relatie-bouwer en hebt een zelfstandige en ondernemendepersoonlijkheid. Je bent in het bezit van een masterof bachelor diploma, hebt minstens 5 jaar ervaringin een gelijkaardige functie en hebt affiniteit met devoedingssector. Je bent een goede onderhandelaar, weet jeprioriteiten te stellen en bent een organisatorisch talent.Je kunt goed cijfers analyseren en houdt ervan om creatiefmet de klant mee te denken. Door jouw goede relationeleen communicatieve vaardigheden, bouw je lange termijnrelaties uit. Je bent bereid om 30 % van je tijd te reizenen spreekt vlot N/E/F en Duits. Ref: KD/ 0311-177-23

DE UITDAGINGJe bent verantwoordelijk voor het managen en hetverder ontwikkelen van de vestiging in Portugal, tot eenuiterst performant bedrijf en dit in al haar aspecten.Je staat in voor technische, commerciële, organisatorische,operationele en financiële ontwikkelingen en resultaten.Je vertaalt visie en strategie in een businessplan dat nagoedkeuring door de Raad van Bestuur, samen met jouwmanagementteam wordt geïmplementeerd. Tevens ben jede sturende kracht inzake voortdurend verbeteren van jouworganisatie, zowel in processen, procedures, investeringen,als in productontwikkelingen. Je inspireert, coacht enmotiveert de 70 vaste en 90 tijdelijke medewerkers, omsamen de doelstellingen te realiseren.

JOUW TALENTJe bent een creatieve persoonlijkheid en bent eengeboren leider die richting geeft, helder communiceerten mensen motiveert. Je bent in het bezit van eenuniversitair - of ingenieursdiploma, dat jou in staat steltop hoger niveau te werken en te denken. Je beschikt overeen gedegen managementervaring, bij voorkeur in eenvoeding en productie omgeving (industrial Agro-Foodunit). Tevens beschik je over een doorgedreven kennisvan de voedingssector. Je weet zowel productie alsorganisatorische problemen aan te pakken en resultaten teboeken. Je bent aangetrokken tot de Portugese cultuur enbent bereid daar te wonen. Je spreekt Engels en Portugees,of bent bereid het aan te leren.Ref: KD/ 0311-198-12

De GROEP ARDO (www.ardo.com), met hoofdzetel in Ardooie, is een belangrijke producent van vriesverse groenten en fruit. De groep telt 14 productie - en verpakkingsvestigingenin 8 verschillende Europese landen en diverse verkoopkantoren wereldwijd. De jaarlijkse omzet bedraagt 600 miljoen euro. Het proces start bij de selectie van de zaden tot en met deverpakking en de distributie van de vriesverse groenten en fruit. Op die manier wordt een hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd naar zowel de retail-, foodservice- en industrieklanten. Omhet team in Ardooie te versterken, zoeken wij een (m/v) Purchasing Manager en een International Account Manager. Om de productievestiging in Monliz nabij Santérem in Portugalte leiden, zoeken wij een (m/v) Factory Director Portugal.

Wij bewaren wat de natuur ons geeft.

Interesse? Stuur jouw cv met vermelding van de juiste referentie naar Fundament R&S, Berkenlaan 138 A,8530 Harelbeke, t.a.v. Katrien Decostere - 056/610.609 - [email protected] - www.fundamentrs.comV

G. 10

80/B

PURCHASINGMANAGERSterke onderhandelaar met analytische geest

INTERNATIONALACCOUNT MANAGERCommerciële relatiebouwer

FACTORY DIRECTORPORTUGALOndernemer met een visie

ONS AANBODVerantwoordelijke en boeiende functies waar je jezelf verder kunt ontwikkelen. Je werkt voor een internationale, gereputeerde en financieel sterke firma, die in volle groei is eninteressante toekomstmogelijkheden biedt. Ardo kenmerkt zich door een open bedrijfscultuur en korte communicatielijnen.Er is een volwaardig remuneratiepakket voorzien dat aansluit bij het belang en het niveau van de functie.

Deze procedure voor werving en selectie verloopt in exclusieve samenwerking met Fundament R&S.

SAMENLEVINGSOPBOUW OOST-VLAANDEREN VZW

Zoekt op korte termijn

1 opbouwwerker(VT– onbep. duur)Project wonen

(bijzondere doelgroepen)

Min. bachelor (menswet.)Brief + CV insturen vóór 28/03/2011

p/a Sint- Jacobsnieuwstraat 50, 9000 Gent

[email protected]

Info: www.samenlevingsopbouw.be

Real Estate Acquisition Manager (m/v)

Als ervaren projectontwikkelaar zijn wij op zoek naar een

U gaat, voor ons en in samenspraak met ons, op zoek naar passende locaties in Brussel en de rand om onze projecten te realiseren.

U bent een gedreven onderhandelaar.

Wij bieden u een gepaste opleiding, doorgroeimogelijk-heden, een aantrekkelijke vergoeding en de vrijheid om uw eigen agenda te plannen.

••

Kandidaten sturen hun CV naar: Château Promotion - Jules Bordetlaan 160 - 1140 EvereTel. : 02/646.44.00 - E-mail : [email protected]

Notaris Hugo Kuijperste Leuven-Heverlee

zoekt

notarieel jurist(e)

voor spoedige indiensttreding en langdurige samenwerking

voor zelfstandige behandelingvan courante en complexe

dossiers in diverse rechtstakken.

Sollicitatiebrief met CVmailen naar

[email protected]

SAMENLEVINGSOPBOUW OOST-VLAANDEREN VZW

Zoekt op korte termijn

1 opbouwwerker(VT– onbep. duur)

Project onderwijsopbouwwerk Ronse

Min. bachelor (menswet.)Brief + CV insturen vóór 4/04/2011

p/a Sint- Jacobsnieuwstraat 50, 9000 Gent

[email protected]

Info: www.samenlevingsopbouw.be

10 tips voor een geslaagd cv?

Alle tips op

3839

Page 40: Jobat 19 maart 2011

Op woensdag 16 maart vond voor de 5e keer de Antwerpse editie van hetjob-event Career Launch plaats. Kandidaten maakten er niet alleen kennis met selectieverantwoordelijken van 33 topbedrijven, aan de Jobat stand konden ze eveneens terecht voor inspirerende workshops, cv-infosessies en carrière-advies.

Dit job-event gemist? Noteer dan alvast woensdag 11 mei Flanders Expo, Gentin jouw agenda voor de volgende editie.

Succesvol solliciterenop Career Launch Antwerpen

Page 41: Jobat 19 maart 2011

VG.1

246/

BUO

SAP

- B-

C07.

002

- W

.INT.R

E.RS

.SO.

148

- DC

: 401

03

Lid

van

recr

uitm

ent,

sear

ch &

sel

ectio

n. A

scen

to is

een

div

isie

van

t-g

roep

NV.

Ascento wil de maatschappij zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst of handicap.Meer jobs op www.ascento.be

Commercieel afgevaardigde Oost-Vlaanderen

Brouwerij Roman heeft al meer dan 450

jaar lang haar naam opgebouwd door

vakmanschap, wat ons een unieke speler

op de markt maakt. Naast het brouwen

van kwaliteitsbieren, zoals Romy Pils, Ename, Adriaen Brouwer en Sloeber, behoort ook de productie van frisdran-

ken en waters tot onze kernactiviteiten.

Onze 80 medewerkers werken elke dag

opnieuw enthousiast samen. Ben jij de

nieuwe medewerker (m/v) die mee wil

b(r)ouwen aan onze toekomst?

Je takenJe onderhandelt met bierhandelaars, horecamanagers en

key accounts over samenwerkingscontracten, prijzen en

leveringsvoorwaarden. Je bouwt een vertrouwensband op

en versterkt klantenrelaties door je servicegerichtheid en

commercieel talent. Je verstevigt de marktpositie van ons

productenassortiment in de regio.

Je profi elJe hebt een bachelor diploma of relevante ervaring. Je bent

een gedreven ondernemer met commercieel talent die een

netwerk binnen de regio uitbouwt.

Je communiceert vlot in het Nederlands en Frans.

Ons aanbodEen uitdagende job in een stabiel familiebedrijf met sterke

producten. Een contract van onbepaalde duur met een

competitief salarispakket, bedrijfswagen en GSM/PDA.

Een interne opleiding en de nodige ondersteuning.

B(r)ouw je mee? Stuur je CV met motivatiebrief zo snel mogelijk naar Ascento,

Hilde Goossens, Bellevue 5/5, 9050 Gent of

[email protected]

www.soenen.com

VG.4

90/B

Soenen Werkhuizen NV is met meer dan 80 jaar ervaring een vertrouwde naam én een belangrijke speler in de internationale metaalplatenindustrie. Een naam die spontaan wordt geassocieerd met toptechnologie en -service. Perfecte mechanische constructies, ontworpen en geproduceerd in eigen huis, staan garant voor kosteneffi ciënte, functionele totaaloplossingen en dus een hoge klantentevredenheid. Ervoor zorgen dat die klanten tevreden blijven, is onze eerste bekommernis. Ons team verder uitbouwen met de m/v’s die daarvoor nodig zijn, is onze tweede bekommernis. Momenteel kijken we uit naar m/v:

Detailtekenaar machinebouw / Technical WriterJe functie: Detailtekeningen uitwerken en instructiehandleidingen opstellen zijn je voornaamste opdrachten.Als detailtekenaar zet je de 3D mechanische ontwerpen van de ontwerp-tekenaars om in correct getekende en uitgewerkte onderdelen voor hoogtechnolo-gische productie-installaties in de metaalplatenindustrie. Je bezorgt je 2D tekeningen aan de dienst werkvoorbereiding met de ver-melding van correcte bemetingen, toleranties, lasinstructies, enz. Met de opmerkingen van productie en het kwaliteitsmanagement als leidraad voer je dan de nodige aanpassingen uit. Je maakt de stuklijsten op voor de verwerking en stelt samenstellingstekeningen en onderhoudsplannen op voor de instructieboeken en ter informatie van productie en montage. Als technical writer verzorg je de redactie en coördinatie van gebruikers- en onderhoudshandleidingen voor de eindklant. Je beschrijft in duidelijke termen de do’s en dont’s van onze productielijnen op mechanisch vlak en superviseert interne en externe vertalers. Beide opdrachten vragen om een frequent overleg met de afdelingen werkvoorbereiding, aankoop en service. Heb je een Masterdiploma dan kan je eventueel door-groeien naar een interne adviesfunctie op basis van je expertise inzake hydraulica en pneumatica.

Je profiel: Je hebt een diploma Bachelor of Master Elektro-Mechanica en affiniteiten met machinebouw. Je bent vertrouwd met 3D ontwerpsoftware en kan vlot tekenen in 2D.Aangezien onze ontwerpen van bij de start van het proces in ons ERP systeem (Axapta) worden ingebed is het vlot aanleren van nieuwe software alvast een plus. Je werkt nauwgezet en georganiseerd en je bent super-flexibel.

Design Engineer machinebouwJe functie: Je bekommert je om de verdere uitwerking van het mechanisch design van metaalplaten-machines op basis van een globaal machineconcept. Je superviseert de gevraagde functionaliteiten, maakt berekeningen, stelt verbeteringen en aanpassingen voor en doorloopt alle stappen van het ontwerpproces. Je informeert de tekenaars betreffende de detailtekeningen van de onderdelen en beantwoordt hun technische vragen. Je werkt in functie van de gestelde deadlines voor de productie van ontwerpen en prototypes en geeft voorrang aan kostefficiëntie en functionaliteit. Als ontwerper ben je het aanspreekpunt voor iedereen die betrokken is bij de opbouw en opstart van de lijnen, inclusief de aankoopdiensten. Soms is je aanwezigheid op de werkvloer en occasioneel bij de klanten in het buitenland vereist.

Je profiel: Je hebt een Master Elektro-Mechanica en belangstelling voor machinebouw. Je bent vertrouwd met 3D ontwerpsoftware en kan vlot tekenen in 2D.Aangezien onze ontwerpen van bij de start van het proces in ons ERP systeem (Axapta) worden ingebed is het vlot aanleren van nieuwe software alvast een plus. Je werkt nauwgezet en georganiseerd en je bent superflexibel.Doorgroeien tot het niveau van projectleider behoort tot de mogelijkheden. Je ervaring, je communicatievaardigheid, je gevoel voor projectplanning en je technische polyvalentie helpen je daarbij.

Wat mag je van ons verwachten?Soenen biedt je een goede opleiding en begeleiding, maar ook: een internationale, stabiele omgeving, waar continu geïnnoveerd wordt op het vlak van machinebouw.

Interesse? Kijk ook op www.soenen.com voor meer informatie over de groep. Bel naar Els De Wit, HR Director (051/26 27 57) voor een eerste kennismaking en stuur je brief en CV naar [email protected]

DEWERELDWACHT OP JE.IN ROESELARE.

Page 42: Jobat 19 maart 2011

Win een luxe appartementin Oostende

Busy-busy-busy? Tijd om uit te blazen? Geniet dan een hele maandlang van een luxe appartement met zicht op zee!Jouw vip-pakket bevat bovendien 1 diner voor 4 personen, 4 stads-passen, een welkomstmand en 1 dag gratis fietsen…

Daarnaast geven we nog tot 30 maart elke dag een leuke prijs weg,zoals een diner in de Ostend Queen, tickets voor dé muscial vanhet jaar “Mamma Mia” en pakketten met heerlijke streekbieren.

Jobat verwent je een hele maand aan zee.

Surf naar jobat.be/oostendeen win deze fantastische prijzen.

VISITOOSTENDEwww.visitoostende.be

Wij doen alles om je aan een goede job te helpen

Dezewedstrijdloopt van

16/03/2011 tot30/03/2011

Page 43: Jobat 19 maart 2011

Reageren doe je, met referentie 3350J, naar [email protected] of naar Signum HR & Management,Battelsesteenweg 455 E,2800 Mechelen (015/450960).

RELEX is een nieuw bedrijf binnen de HIFFERMAN Groep, waartoe ook FAM en STUMABO INTERNATIONAL behoren. De familiaal geleide Belgische groep is internationaal georganiseerd, heeft een sterke locale verankering en telt 120 werknemers. RELEX concentreert zich op de ontwikkeling, verkoop en installatie van high end wellness inrichtingen en zwembaden. De doorgedreven kennis van techniek en hygiëne die in al onze bedrijven centraal staat, ondersteunt de kwaliteit van onze installaties en onze service. Hoewel RELEX relatief nieuw is binnen onze groep, kunnen we rekenen op de knowhow en de expertise van een door de wol geverfd team. Om het team in Kuurne verder te versterken, verwelkomen we een (m/v)

Je hebt een belangrijke, tweedelige rol in onze operationele afdeling. Je organiseert onze productie en beheert de installatieplanning, de aankoop en de stocks van grondstoffen. Daarnaast heb je een ruime projectverant-woordelijkheid, van precalculatie over coördinatie van de uitvoering tot oplevering. Heb je een hogere bouwkundige opleiding en ervaring in productieleiding en/of project-

Operations & Project Managerbij marktleider in bouw wellnesscentra

management? Vind je jezelf terug in “sterke organisator”, “assertieve communicator” en “dynamische leider”? RELEX is een trendsettend bedrijf in zijn sector. Uiteraard mag je rekenen op een competitief salarispakket (inclusief bedrijfswagen).Interesse? Meer informatie lees je op www.signumhrm.be.

Hoe vertel ik mijn baas dat ik een nieuwe job gevonden heb?

Neem een kijkje op

voor échte vaklui !

www.lecot.be

De GROEP LECOT-RAEDSCHELDERS, gespecialiseerd in bouwbeslag engereedschappen, kende de laatste jaren een indrukwekkende groei: dankzij400 medewerkers, verspreid over 24 vestigingen in gans België, haalt degroep op vandaag een omzet van 124 miljoen euro. Wij zijn op zoek naarenthousiaste medewerkers m/v:

JOUW TAAK:• Je bent specialist in gereedschappen of lastechnieken of bouwbeslagof beschermingsmiddelen en woonachtig in desbetreffende regio. • Jebent verantwoordelijk voor het opzoeken en uitbouwen van bestaandcliënteel (B2B). • Je legt contacten indebouwwereld en/of schrijnwerkers-wereld en kan negotiëren en contracteren op verschillende niveaus!• Je gaat je klanten op technisch vlak professioneel advies geven en jekan hen overtuigen door je kennis van zaken en correcte opvolging.

JOUW PROFIEL:• Je hebt een neus voor techniek en hebt praktische kennis van producten-gamma volgens je specialiteit. • Commerciële ervaring in de bouwsector is eenpluspunt. • Je houdt van de verkoop en je doet dit vlot op diverse manieren:bezoeken van klanten, prospecten en beurzen. • Je bent organisatorisch sterken werkt zelfstandig. • Je kan vlot werken met de pc en je werkt administra-tief nauwkeurig.

Persoonlijke beschermingsmiddelenBouwbeslag • Meubelbeslag • TuingeriefElektronisch bouwbeslag • Bevestigingstechniek Gereedschap • Huishoudelektro

Vertegenwoordigersspecialist bouw-industrie, regio Brussel/Brabant

specialist bouw-industrie, regio Antwerpen

specialist lastechnieken, regio Antwerpen/Sint-Niklaas

specialist meubel- en bouwbeslag, provincie Antwerpen

specialist persoonlijke beschermingsmiddelen, provincie Antwerpen

AANBOD:• Om deze boeiende en gevarieerde functie degelijk te ondersteunen, zorgenwij voor een aangename en stimulerende werksfeer. • Wij voorzien ook eenuitgebreide en specifieke opleiding om jouw functie in al haar facetten tot inde puntjes te beheersen. • Extralegale voordelen zijn voorzien.

Spreekt deze uitdaging jou aan?Mail dan zo snel mogelijk jouw cv door naar: [email protected] Lecot, Vierlinden 7, 8501 Kortrijk (Heule)

Alle kandidaturen worden in strikte vertrouwelijkheid behandeld.

WAAR STA JIJ

Aan de top of aan de dop?BINNEN 5 JAAR?

29 maartvan 19u tot 21.30uZ.1. Researchpark 120 Zellik

career event

meer info en inschrijvingen: www.stichtingmarketing.be

Schrijf je in enwin!

www.trashilicious.com

4243

Page 44: Jobat 19 maart 2011

De jobaanbiedingen zijn ingedeeld inrubrieken op basis van de taakinhoud.Meer uitleg over de jobs vind je opde bijvermelde pagina in deze krant.

index

A D M I N I S T R A T I E

Administratief Bediende PrijsbeheerO’Cool via Progressio 48

Administratief BediendenAnoniem via Tempo-Team 34

Administratief MedewerkerGemeente Denderleeuw 18

Administratief MedewerkerO’Cool via Progressio 48

All-Round BediendeLVD 23

DirectiesecretaressesAnoniem via Tempo-Team 34

Management AssistentLVD 23

C O M M U N I C A T I E

Contact Center AgentsAnoniem via Tempo-Team 34

Online PublisherA.S. Adventure via Derveaux Select 29

Traffic & Planning ExecutiveThink Media 35

C R E A T I E F

ArchitectSolva 16

D I R E C T I E

Administratief-Logistiek DirecteurProvincialaat Der Broeders Van Liefde 26

Associate Biostatistics DirectorShire 45

Associate Clinical Programs DirectorShire 45

Associate Market Research DirectorShire 45

Associate Product Development DirectorShire 45

DirecteurStad Gent via Jobpunt Vlaanderen 15

Factory Director PortugalGroep Ardo via Fundament Recruitment & Selecti-on 39

Online ArtdirectorBBC 32

Operationeel DirecteurGroup Galloo Recycling via Verdonck Personeels-management 31

RusthuisdirecteurOCMW Meise 16

E N G I N E E R I N G

Afdelingshoofd UtilitiesCitrique Belge via A Priori 27

Design EngineerCallens Vyncke via Auxilios 21

Design EngineerSoenen Werkhuizen 41

Detailtekenaar Machinebouw / Technical

WriterSoenen Werkhuizen 41

E&I EngineerCallens Vyncke via Auxilios 21

Field Service EngineersLVD 23

Manager ’World Class’ ManufacturingLVD 23

OntwerpingenieursLVD 23

Operations & Project ManagerRelex via Signum 43

ProcesingenieursCitrique Belge via A Priori 27

Process Engineer Analytical Development

SpecialistGenzyme Corporation 47

ProductiemanagerBWA via Dip Consulting Group 19

ProductieverantwoordelijkeCitrique Belge via A Priori 27

ProductieverantwoordelijkeOosthout 28

Project EngineerCallens Vyncke via Auxilios 21

ProjectcoördinatorVan de Walle Bouwgroep via Andress Consulting &Partners 26

ProjectcoördinatorGinvest via Andress Consulting & Partners 26

ProjectingenieurJan De Nul Group 22

ProjectingenieursLVD 23

ProjectleiderSolar Access via Monitor 23

ProjectleiderUpgrade Sequir 24

Quality Control AnalystGenzyme Corporation 47

Quality ManagerDynaco via Anago 35

SoftwareontwikkelaarsLVD 23

Support & System EngineerA.S. Adventure via Derveaux Select 29

Technische ConsultantsHaven Van Antwerpen 25

Validation EngineerGenzyme Corporation 47

Wetenschappelijk Attaché - Beleidson-

dersteunend Biologischvisserijonderzoek

& AdviesILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

Wetenschappelijk Attaché - Onderzoeks-

domein FunctioneledierenvoedingILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

Wetenschappelijk Attaché - Onderzoeks-

domein IntegratieILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

F I N A N C I E E L

BoekhouderLVD 23

Coördinator BoekhoudenGemeente Maldegem 16

Departementshoofd FinanciënStad Roeselare 15

Diensthoofd BoekhoudingWetenschappelijk Instituut Volksgezondheid 17

Intern Auditor/ControllerGroup Galloo Recycling via Verdonck Personeels-management 31

Manager Algemene Boekhouding & Re-

portingNateus Verzekeringen via Hudson Belgium 25

G E Z O N D H E I D

Dienstverantwoordelijke ZorgAZ Sint-Lucas & Volkskliniek 31

Jobstudenten VerpleegkundeAZ Sint-Lucas & Volkskliniek 31

VerpleegkundigeOCMW Meise 16

VerpleegkundigenAnoniem via Tempo-Team 34

Verpleegkundigen AZ Sint-Lucas & Volkskliniek 31

H O R E C A

AfdelingschefMakro 32

Customer Managers HorecaMakro 32

Zaal- & BuffetverantwoordelijkenMakro 32

H R

Human Resources ConsultantsTempo-Team via Tempo-Team 34

Human Resources OfficersAnoniem via Tempo-Team 34

Recruitment ConsultantAnoniem via De Putter & Co 38

I C T

Diensthoofd ICTStad Roeselare 15

Senior ProgrammerShire 45

J U R I D I S C H

Notarieel JuristNotaris Hugo Kuijpers 39

L O G I S T I E K

AankoopmanagerGroep Masureel Veredeling 28

AankopersO’Cool via Progressio 48

Business ConsultantAnoniem via De Putter & Co 38

ChauffeursAnoniem via Tempo-Team 34

Customer Service MedewerkersAnoniem via Tempo-Team 34

ExpediteurLVD 23

Hef- & ReachtruckchauffeursAnoniem via Tempo-Team 34

Junior MerchandiserA.S. Adventure via Derveaux Select 29

Logistiek MedewerkersAnoniem via Tempo-Team 34

MagazijnierGemeente Maldegem 16

MagazijniersAnoniem via Tempo-Team 34

Manager Purchasing & LogisticsDynaco via Anago 35

Purchasing ManagerGroep Ardo via Fundament Recruitment & Selecti-on 39

Teamleider-Dispatcher LogistiekGemeente Maldegem 16

M A R K E T I N G

Development ManagerBoondoggle 31

Marketing AssistantsAnoniem via Tempo-Team 34

Projectmanager MarketingO’Cool via Progressio 48

O N D E R W I J S

Docenten/OnderzoekersKatholieke Hogeschool Limburg 33

Post-Doc OnderzoekerKatholieke Hogeschool Limburg 33

O V E R H E I D

Coördinator Toerisme & ErfgoedGemeente Maldegem 16

Diensthoofd OverheidsopdrachtenStad Roeselare 15

JeugdanimatorGemeentebestuur Wevelgem 16

Maatschappelijk AssistentOCMW Wemmel 18

SportmanagerGemeente Maldegem 16

Stafmedewerker Beleid & OrganisatieOCMW Wemmel 18

A. Gossetlaan 32,1702 Groot-BijgaardenTel: 02-467.27.27 Fax: 02-467.97.97E-mail: [email protected]@jobat.beCEO Corelio: Luc MissortenAlgemeen Directeur/verantw. uitgever: Hans De RoreHoofdredacteur: Wim VerdoodtRedactie:Maud Oeyen Grafisch Coördinator: Joke Van CampFotografie: Ivan Put, Marco Mertens, Koen BautersSales & Marketing director: Patrick BoonSales Manager Regionaal : Kim VergaelenSales Manager Nationaal : Johan MoorsSales Manager: Kim VergaelenSales Manager Client Services: Roxanne De RyckKey account: Sandrina Egerickx, Dries Verhaegen.Account Managers: Tim Migom, Stijn De Medts, Tom Vanpraet, Sarah Verleyen, Wim Bosteels, Cathérine Bodarwé, Frederique VandenheedeVerantwoordelijke commerciële administratie: Marcos MuiñoAccountadvisors: Lucette Callebaut, Rita Elskens, Katy Schets,Krista Verlaeckt, Sabrina Pinxten, Wim Annys, Mieke Van Cau-ter, Anouk Bedetti, Michaël Voste, Cathérine BodarwéMarketing: Fanny De Boeck, Evy De TrochOnline development manager: Marc Van de Woestijne jobat.be: Hendrik Nuyttens, Kristof Verhasselt, Pieter DeWinter, Steven Vermeulen, Roland Sammels, Sylvie Cousin,Caroline EeckhoudtOrder handling: Goedele Vankelst, Annemie Van Leeuwen,Ariane Van De GuchtResearch: Bart Gunst, Bart VanhaelewynOfficemanager: Chantal De Saveur

C o l o f o n

Page 45: Jobat 19 maart 2011

Shire is a global specialty biopharmaceutical company that enables people with life-altering conditions to lead better lives. With more than

4,200 employees in 28 countries and several medicines available in 50 countries, Shire focuses on meeting the needs of the specialist

physician in the areas of Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), gastrointestinal diseases (GI), and rare genetic disorders. Teamwork

& team spirit, good communication skills, fluency in English, flexibility, assertiveness, a hands-on mentality and creativity are assets that come

natural to our employees. For our Turnhout office in Belgium we are looking for (m/f):

To be as brave as the people we help

Make a real difference

> Associate Clinical Programs DirectorResponsible for the planning, implementation, execution andmanagement of clinical research study/studies and/or program• Manages clinical outsourcing to CRO’s or other clinical vendors andoversees the financial and budgetary aspects of the study/studies• May serve as the functional leader for large or complex clinicalresearch development program(s)/studies/study for an individualmolecule or a process initiative.

Requirements: Bachelor’s degree or nursing qualification is required.Scientific/health care field preferred, but not required • Detailed clinicalresearch experience with evidence of increasing responsibility within apharmaceutical company or CRO or similar organization • Experienceof regulatory submissions is desired • Knowledge of current regulatoryrequirements and guidelines governing clinical research.

> Clinical ScientistAssists in the planning, implementation, execution and monitoring ofclinical research studies • May also take on responsibility for clinicalresearch studies/projects of limited scope with supervision • Assistswith the managing of CROs and other vendors.

Requirements: Bachelor’s degree or nursing qualification is required.Scientific/health care field preferred, but not required • Generally hasexperience of working in clinical research within a pharmaceuticalcompany, CRO or similar organization.

> Associate Product Development DirectorResponsible for supporting the Pharmaceutical Sciences Departmentwith expertise in drug synthesis, drug formulation, productmanufacturing, regulatory and analytical support, includingdevelopment, validation, and data review for drug substancesand drug products, for development of global products.

Requirements: PhD, MS or Bachelor in Chemistry, ChemicalEngineering, Pharmacy or related field and 3-7 years pharmaceuticalindustry experience • 3+ years experience in pharmaceutical formulationdevelopment and/or manufacturing for late stage clinical developmentcandidates in oral solid dosage forms.

> Associate Biostatistics DirectorContributes to product development strategy and serves as a projectrepresentative in registration and communication activities • Providesinput for statistical issues in communications with regulatory authorities• Authors Statistical Analysis Plan text and reviews regulatorydocuments.

Requirements: MS in Biostatistics or closely related field is required• +/- 7 years of relevant pharmaceutical development experience.

> Senior ProgrammerProvides statistical programming support for the creation andmaintenance of integrated analysis data sets for all assigned projects.

Requirements: Bachelor’s degree in a scientific field required, Master ofScience degree preferred • At least 5 years of statistical programmingexperience using SAS in the pharmaceutical, contract researchorganization, or other clinical research setting.

> Senior Medical Writer IILeads the medical writing activities within a project, including primaryresponsibility for direction, scope, and organization of specificdocuments in consultation with the project physician, data manager,and other team members as appropriate.

Requirements: Advanced degree in a relevant scientific/clinical/regulatory field preferred • At least 5 years of pharmaceutical industryexperience in the clinical/regulatory field • Global regulatory submissionexperience.

> Clinical Data ManagerCo-ordinates data management activities and provides datamanagement expertise in identifying opportunities for processand budgetary optimization.

Requirements: BS degree in Scientific or related field is preferred• Experience as a Senior Data Manager and/or Manager within aData Management organization • Experience with or programmingwithin commercially used EDC or data processing systems.

> Regulatory Affairs ManagerOffers strategic and operational regulatory support to preclinical,clinical, manufacturing, quality assurance and marketing departments• In collaboration with senior management and regulatory projectstrategy teams, develops and reviews regulatory strategy for operationalefficiency • Serves as a primary contact to local health authorityHA(s) and the project team.

Requirements: Bachelor’s degree is required. Scientific/health carefield preferred, but not required • Generally has at least 5 years ofrelated experience within a pharmaceutical company, CRO or similarorganization • The regulatory experience should be broad to matchthe “generalist” regulatory model within Shire.

> Associate Market Research DirectorWill lead the EU/RoW Market Research process in developingand executing the marketing research plans and strategies forthe GI Business Unit (GIBU).

Requirements: BS/BA required (or equivalent experience)and a MBA is preferred • 8+ years of business experiencein the Pharmaceutical and/or BioTech industry with substantialexperience in market research and analysis.

If you recognize yourself in these qualifications and you areinterested in exciting opportunities in a dynamic environment,we invite you to go to the Shire website: www.shire.com,where you can find these and other job openings under thesection “careers”.

Page 46: Jobat 19 maart 2011

Verder doorgroeienin jouw carrière.

Alle tips op

R & D

Clinical Data ManagerShire 45

Clinical ScientistShire 45

Diensthoofd Laboratory Customer Ser-

viceWetenschappelijk Instituut Volksgezondheid 17

Manufacturing TechnicianGenzyme Corporation 47

QA Officers ComplianceGenzyme Corporation 47

Regulatory Affairs ManagerShire 45

Senior Medical Writer IIShire 45

Supply Chain PlannerGenzyme Corporation 47

Wetenschappelijk Attaché - Onderzoeks-

coördinatie & ValorisatieILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

Wetenschappelijk Attaché - Onderzoeks-

domein RuimteILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

Wetenschappelijk Attaché - Relatie Duur-

zame Landbouw & NatuurILVO via Jobpunt Vlaanderen 17

T E C H N I E K

Bedienaars & InstellersLVD 23

CalculatorVan de Walle Bouwgroep via Andress Consulting &Partners 26

Diensthoofd Onderhoudmilieu-VeiligheidGroep Masureel Veredeling 28

Elektriciens Anoniem via Tempo-Team 34

ElektromecaniciensAnoniem via Tempo-Team 34

ElektrotechniekerGroep Masureel Veredeling 28

Maintenance Technician UtilitiesGenzyme Corporation 47

MecaniciensAnoniem via Tempo-Team 34

MetaalbewerkersAnoniem via Tempo-Team 34

Monteurs ElektromechanicaLVD 23

Onderhoudstechnici Anoniem via Tempo-Team 34

OpbouwwerkerSamenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen 39

OpbouwwerkerSamenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen 39

OperatorenAnoniem via Tempo-Team 34

OpstartersLVD 23

TeamleadersLVD 23

TheatertechnicusGemeente Maldegem 16

V E R K O O P

Account AdvisorCorelio 18

Account AdvisorCorelio 22

Account ExecutiveThink Media 35

AccountmanagerWMF Belgium via Dip Consulting Group 19

Commercieel AfgevaardigdeBrouwerij Roman via Ascento 41

Customer Managers RetailMakro 32

Intern Commercieel AdviseurJules Frans Bouwmaterialen via Archetype Consul-ting 39

International Account ManagerGroep Ardo via Fundament Recruitment & Selecti-on 39

Internationale VerkoperPaneltim via Antoon Bulcke 26

Interne KlantenconsulentMakro 32

Management TraineesMakro 32

Managers Verse VoedingMakro 32

Real Estate Acquisition ManagerChâteau Promotion 39

Regional Sales ManagerMakro 32

Sales ManagerTechnicolor via Dip Consulting Group 19

Sales RepresentativeOosthout 28

VertegenwoordigerGoldman via AB&I 24

VertegenwoordigersAnoniem via Tempo-Team 34

VertegenwoordigersLecot 43

Nogmeer jobs?

Op jobat.be

vind je

11.599 jobs.

Kijk snel verder!

op zoek naar talentdat potten breektVertegen-woordig(st)er

Page 47: Jobat 19 maart 2011

Genzyme Corporation uit Massachusetts (VS) is één van de belangrijkste spelers in de biotechnologie.Wereldwijd telt onze onderneming ongeveer 10 000 werknemers, waarvan meer dan 3 000 in Europa.Genzyme bestaat dit jaar 30 jaar en heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd op het vlak van innovatieve therapieën voor mensen met ernstige ziekten. Genzyme is de pionier voor de ontwikkeling van geneesmiddelen voor weesziekten,ziekten met een kleine patiëntenpopulatie waarvoor er dikwijls nog geen behandeling bestaat. Genzyme focust op medische en technologische domeinen waar het bedrijf een belangrijke positieve bijdrage kan leveren voor patiënten met ernstige ziekten: eiwitvervangingstherapieën,monoklonale en polyklonale antistoffen, chemische moleculen en polymeren. Genzyme heeft 20 producten, waarvan de meeste ook in Europa, op de markt. De meeste worden geproduceerd in één van onze 8 productiesites in Europa en de VS.

Zit biotechnologie u in de genen?

De biofarmaceutische faciliteit van Genzyme in Geel spitst zich toe op de productie via celculturen van geneesmiddelen op basis van therapeutische eiwitten en mono-klonale antilichamen. De operationele productiecapaciteit in Geel heeft 2 bioreactoren van 10 000L voor monoklonale antistoffen en 2 bioreactoren van 4 000L voor de productie van de therapie voor de ziekte van Pompe. Een derde bioreactor voor deze therapie wordt operationeel in de loop van dit jaar. De totale investering van Genzyme in Geel bedraagt op dit moment ongeveer 350 miljoen euro en telt vandaag al 450 medewerkers. Heel recent heeft Genzyme aangekondigd opnieuw 250 miljoen euro te investeren in Geel voor de bouw van een nieuwe fabriek met 2 extra bioreactoren voor de ziekte van Pompe. Deze eerste bouwwerken zijn al gestart en de fabriek moet operationeel zijn tegen 2014. Momenteel hebben we volgende vacatures (m/v):

toonaangevend in medische biotechnologie

INTERESSE? Mail uw sollicitatiebrief en cv, met vermelding van de functie en de referentie naar [email protected] meer informatie over Genzyme Corporation, surf naarwww.genzyme.com. Meer over Genzyme in Geel en boven-staande vacatures vindt u op www.genzyme.be

Genzyme in Geel is een innovatieve setting in een groeisector.De technologische uitdaging, het start-upproject, de rijkesociale interactie, de openheid, de informele omgangsvormen,de mindset naar continue verbetering en crossfunctioneel team-werk, het respect voor de werk-privébalans, het centraal stellen van de patiënt, het duurzaam ondernemen, de persoonlijke groeiperspectieven en de inspanningen naar de lokale gemeen-schap kenmerken ons bedrijf. Bovendien verbinden wij onze medewerkers graag aan maatschappelijk relevante doelen.

2004 2006

2008 2010

Quality Control AnalystSpecialist in eiwitchemie, microbiologie of raw materials

Quality Control (Ref.: JOB-QCA)

Functie: U wordt ingeschakeld bij de uitvoering van de testen voor in-proces controle en voor vrijgave van onze biotechnolo-gische geneesmiddelen. Deze testen omvatten zowel microbio-logische, chemische, als specifieke eiwitanalyses, die uitgevoerd worden op grondstoffen, tussenproducten en eindproducten.Afhankelijk van uw specialisatie, kan u tewerkgesteld worden in de in-proces, eiwitchemie, raw materials environmental monito-ring/utility testing en/of microbiologiegroep. De “in procesgroep” voert alle testen uit ter ondersteuning van productie (Endotoxine, bioburden, activiteitstest, protein concentratie-bepaling, formulatie componenten). Vanuit de specialisatie ‘eiwitchemie’ voert u de volgende testen uit: eiwit specifieke testen (ELISA’s, SDS page, IEF, potency/activity test), HPLC-bepalingen (aggregaten d.m.v. HP-SEC; kwantificatie van onzui-verheden, peptide mapping, oligosaccharide mapping),chemical testing (GC, Karl Fisher, particle counting,AAS, spectro-fotometry, pharmacopeia testing zoals uitzicht, kleur, helderheid,pH, osmolaliteit,…). Vanuit de specialisatie ‘microbiologie’ staat u in voor microbiologische analyse, de identificatie van micro-organismen en growth promotion testing.Vanuit de specialisatie Environmental monitoring/utility testing voert u lucht- en opper-vlaktetesten uit in clean rooms of testen op de verschillende utilities WFI, ROW, CST, gassen. Vanuit de specificatie ‘raw mate-rials’ voert u de volgende testen uit: pH/Conductiviteit, FTIR, GC,compendial, polariteit, Karl Fischer-analyses. De in proces groep werkt in een semi-volcontinu systeem (nachten beperkt), terwijl de andere groepen in een dagdienst werken gecombineerd met een beurtrol in late shiften en weekenddiensten.

Profiel: U behaalde bij voorkeur een graduaatdiploma in eenwetenschappelijke richting (biochemie, biotechnologie, chemie,laboratoriumtechnologie, farmacie, ...) of bent gelijkwaardigdoor ervaring. U hebt interesse in een kwaliteitscontrolefunctiebinnen de farmaceutische en/of aanverwante industrie. Gezien er gewerkt wordt in een gecontroleerde (cGMP-)omgeving, is het correct kunnen opvolgen van procedures noodzakelijk, net als het respecteren van orde en netheid. U bent een nauwkeurig,enthousiast, flexibel en dynamisch persoon en kan zelfstandig werken in een klein team.

QA Officers CompliancecGMP-specialist

Quality Assurance (Ref.: JOB-QOC)

Functie: In het kader van de continue uitbreiding van onze activiteiten zijn we op zoek naar medewerkers in tijdelijke en vaste betrekking voor: opvolging van productieactiviteiten en gerelateerde documentatie & opvolging en behandelen van afwijkingen (Batch Documentatie Review en Process Review) opvolging kwaliteitscontroleactiviteiten (QC) voorbereiding vrij-gave product (samenstellen release dossier).

Profiel: U behaalde een bachelor- en/of masterdiploma in een wetenschappelijke richting (chemie, biotechniek, biologie, ...) en/of kan gelijkwaardige ervaring voorleggen. U heeft bij voor-keur een aantal jaren ervaring in een kwaliteitsfunctie binnen de farmaceutische en/of aanverwante industrieën (voeding,cosmetica, chemie, ...). U bent vertrouwd met de actuele FDA-en Europese cGMP-richtlijnen en laatste industriestandaarden.U spreekt vloeiend Nederlands, heeft een goede kennis van de Engelse taal en uitstekende communicatievaardigheden.

Maintenance Technician UtilitiesOnderhoudstechnici voor Utility systemen

Maintenance (Ref.: JOB-MTU)

Functie: Binnen het team van Maintenance zorg je voor het onderhoud van utility installaties zoals WFI, Clean Steam, stoom-,perslucht- en diverse waterbehandelinginstallaties. U werktonder supervisie mee aan het preventief- en prediktief onder-houd volgens relevante SOP’s. Tevens is het veilig werken in een cGMP-omgeving u niet vreemd. U ondersteunt het team in troubleshooting en verbeteringsprojecten.Verder helpt u mee aan de voorbereiding en het onderhouden van de benodigde werkinstructies en procedures, zoals gebruikelijk in een cGMP-omgeving.

Profiel: U beschikt over een diploma van het technisch secun-dair onderwijs (tso) met ervaring in een onderhoudsfunctie, bij voorkeur verworven in de farmaceutische en/of aanverwante industrieën. U heeft een paar jaar relevante ervaring in mecha-nisch onderhoud gericht op o.a. pompen, mechanische dich-tingen, magnetisch gedreven roerwerken, trillingsanalyses,instrumenten en controlesystemen. U bent als teamplayer een doorzetter met sterke analytische en probleemoplossendecapaciteiten. Kennis van MS Office is een voordeel. Deze functie wordt momenteel uitgevoerd in dagdienst met stand-byarrangementen dat kan evolueren naar een 2-ploegensysteem of een ander eerder semi- of volcontinu ploegensysteem.

Process EngineerAnalytical Development Specialist

Technology (Ref.: JOB-PE)

Functie: U staat in voor het opzetten, de uitvoering en de coör-dinatie van studies in het kader van de ontwikkeling en verbete-ring van productieprocessen of analytische testmethoden. U bent verantwoordelijk voor het beoordelen van de prestatie van de productieprocessen en analytische testmethoden en zorgt voor de uitwerking van verbeteringen waarbij procesintegriteit,productkwaliteit, veiligheid en milieu-impact steeds gegaran-deerd blijven. U staat ook in voor het implementeren van eiwitzuiverings- en celcultuur processen in productie of analy-tische methoden in de Quality Control afdeling. U ondersteunt de productie of quality control afdeling door troubleshooting,oorzakenanalyse en bij de implementatie van corrigerende en preventieve maatregelen. Daarnaast levert u een belangrijke bijdrage in het opstellen van registratiedossiers.

Profiel: U heeft een master in biochemische, farmaceutische,biotechnologische of bio-ingenieurswetenschappen. U heeft bij voorkeur enkele jaren ervaring in de ontwikkeling van eiwitzuive-rings- of celcultuurprocessen of analytische testmethoden. Ook schoolverlaters die zich in deze materie willen ontwikkelen zijn welkom. Ervaring in het schrijven van wetenschappelijke rap-porten en/of publicaties in het Engels en/of ervaring met GMP-regelgeving is een pluspunt. U bent een doorzetter met sterke analytische en probleemoplossende capaciteiten. U bentresultaatgericht, flexibel en werkt zelfstandig binnen de gestelde objectieven. U beschikt over goede interpersoonlijke en com-municatieve vaardigheden.

Manufacturing TechnicianProductieoperator in (bio)farmaceutische industrie

Manufacturing (Ref.: JOB-MT)

Functie: U wordt als process operator ingeschakeld in de nieuwebiotechnologische productieplant waarbij u instaat voor het voorbereiden, uitvoeren en opvolgen van de productieactiviteitenvan onze biotechnologische geneesmiddelen. Deze taken zul-len worden vervuld in een volcontinusysteem onder eenbediendestatuut.

Profiel: U behaalde bij voorkeur een A2- of bachelordiploma in een wetenschappelijke richting (chemie, biotechniek, biologie, ...).Zowel toekomstige schoolverlaters als kandidaten met een aantal jaren ervaring in een productiefunctie binnen de farma-ceutische en aanverwante industrieën (voeding, cosmetica,chemie, ...) zijn welkom. Gezien er gewerkt wordt in een gecon-troleerde (cGMP-)omgeving, is het correct kunnen opvolgen van procedures en orde en netheid een noodzaak.

Validation EngineerValidation (Ref.: JOB-VE)

Functie: U bent verantwoordelijk voor de kwalificatie van direct impact systemen en de validatie van stoom- en reinigingspro-cessen. U stelt de validatiedocumenten op volgens de huidige FDA- en Europese regelgevingen en laatste industriestandaarden.U zorgt dat de hele validatie lifecycle conform de Genzyme procedures verloopt. Dit omvat validatie-input bij het opstellen van de gebruikersvereisten (URS), uitvoering van de System Impact Assessments en de opeenvolgende validatieactiviteiten (DQ, IQ, OQ, PQ, CV) tot vrijgave van de systemen aan de eind-gebruiker. Ook behoren de validatieactiviteiten in het kader van change control en periodic review tot uw takenpakket.

Profiel: U behaalde een bachelor- of masterdiploma, bij voor-keur in een wetenschappelijke richting. U beschikt over mini-maal 3 jaar ervaring in een gelijkaardige kwaliteitsfunctie. U bent vertrouwd met de cGMP-regelgevingen en de relevante industriestandaarden. U bent als teamplayer een doorzetter met sterke analytische en probleemoplossende capaciteiten. U bent resultaatgericht, flexibel en werkt zelfstandig binnen de gestelde objectieven. U beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en spreekt vlot Nederlands en Engels.

Supply Chain PlannerSupply Chain (Ref.: JOB-SCP)

Functie: U bent verantwoordelijk voor Demand, Supply en Intermedites & FG Inventory Planning. U zal werken vanuit de Geel Productie Site, en zal verantwoordelijk zijn voor het analy-seren van FG Demand cijfers, in coöperatie met GlobalPlanning. Deze data dienen omgezet te worden naar bulk pro-ductie- en transportplanning met een link naar Fill & Finish schedules. Zeer belangrijk in deze planningstructuur is de com-municatie lijn met Global en European Planning Departments,ook binnen de Geel Site. De Planningfunctie is eveneens verant-woordelijk voor management en rapporteren van relevante KPI’s.

Profiel: U genoot een bachelor- of masteropleiding (econo-mische of logistieke richting). U hebt minimaal 5 jaar ervaring in een cGMP-omgeving in de farmaceutische industrie in een strategische Supply Chain functie. U genoot bij voorkeur een APICs-opleiding. U bent als teamplayer een doorzetter met sterke analytische en probleemoplossende capaciteiten. Ubent een excellente onderhandelaar, en beschikt over sterke sociale en communicatieve vaardigheden, waarbij het Engels de voertaal is (prima kennis van Nederlands en Frans is een must). U bent resultaatgericht, gemotiveerd, flexibel en werkt zelfstandig binnen de gestelde objectieven. U werkt zeer geor-ganiseerd en resultaatgericht. U bent bereid om te reizen (10%).U zal rechtstreeks rapporteren aan de Logistics Supervisor.

Page 48: Jobat 19 maart 2011

O’Cool, dé diepvriesspecialist, biedt de ruimste keuze aan diepvrieswaren van topkwaliteit en bijhorende specialiteiten aan. O’Cool bedacht Coolcooking® en verkoopt in meer dan 100 winkels alle ingrediënten voor ongedwongen, fijne eetmomenten.

AANKOPERS FOOD (M/V)

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER AANKOOP

(M/V)

PROJECTMANAGERMARKETING

(M/V)

ADMINISTRATIEF BEDIENDE PRIJSBEHEER

(M/V)

Voor ons hoofdkantoor te Drongen, zijn we dringend op zoek naar:

Topkwaliteit

Respectvol

Lekker

Optimistisch

Groei

Verrassend

Net

Spontaan

Innovatief

Ambitieus

Exclusief

Dynamisch

Vlot

Uitdaging: Als aankoper voor O’Cool maak je deel uit van een jong en dynamisch team dat in volle expansie is. Na een kwalitatieve opleiding word je verantwoordelijk voor een aantal assortimenten. Samen met je collega’s zoek je wereldwijd naar de beste en lekkerste producten. Je bepaalt hiervoor de assortiments-strategieën en zorgt voor een evenwichtige samenstelling van het assortiment in functie van de behoeften van onze klanten.Daartoe onderhandel je met leveranciers over aankoopcondities waarbij u streeft naar een maximaal aankoopresultaat op basis van prijs/kwaliteit/timing ...Je draagt mee zorg voor een accurate markt- en leverancierskennis om continu het aankoopproces te optimaliseren. Je staat in voor de verdere ontwikkeling en evaluatie van uw leveranciers. Op productvlak zorg je voor een optimale samenwerking met de kwaliteitsdienst en de marketingafdeling. Daar-naast informeer je de collega’s van aanverwante diensten over de door jou aangekochte artikelen en je maakt ze hier enthousiast voor. Dit alles doe je met een continue aandacht voor kwaliteit.

Profiel: Je hebt een bacheloropleiding of gelijkwaardig door ervaring in voeding of bedrijfskunde. Je hebt een tomelozeenergie en je staat te springen om je helemaal uit te leven in je eigen productassortiment. Je kunt zelfstandig werken,teamwork en enthousiasme zijn onontbeerlijk. Je hebt interesse en affiniteit voor kwaliteitsvoeding. Je koppelt een grote dosis creativiteitaan de nodige feeling voor nieuwe trends. Je hebt een goede kennis Nederlands, Frans en Engels, extra talen zijn een meerwaarde.

Ons aanbod: We bieden je een ongelooflijk boeiende functie in een bedrijf dat constant internationaal evolueert en graag nieu-we uitdagingen aangaat. Waar inzet en collegialiteit gewaardeerd worden. Je kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket met firmawagen.

Uitdaging: Je levert ondersteunende diensten aan het aankoopteam, vooral op administratief vlak. Je maakt zelfstandig analyses, je maakt rapporten en Excellijsten.

Profiel: Je hebt een bachelordiploma of een gelijkwaardige ervaring opgebouwd. Je kan vlot werken met het Office pakket.Word, Outlook en Excel kennen geen geheimen voor jou. Je kan vlot presentaties opstellen in Powerpoint. Je bent een doorzetter,stressbestendig en klantgericht. Je communiceert vlot zowel naar je collega’s als naar leveranciers toe. Je bent voldoendeassertief en werkt proactief. Je spreekt vlot Nederlands, Frans en Engels.

HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE AANKOOPFUNCTIES? De rekrutering wordt begeleid door PROGRESSIO. Maildaarom je gemotiveerde brief en je curriculum vitae naar Philip Meyers van PROGRESSIO: [email protected] is een erkend rekrutering- & selectiebureau, met erkenningsnummer V. 1800/B.

Uitdaging: Je staat in voor de berekening van de verkoopprijzen en een correcte doorsturing naar de kassa’s. Hierbij hou je rekening met de marktsituatie die je op de voet volgt. Je zorgt voor een gedetailleerde rapportering en evaluatie van de marketingacties en geeft advies en suggesties voor de toekomst. Je biedt ondersteuning aan de winkels op commercieel vlak.

Profiel: Je bent cijfermatig, flexibel en commercieel ingesteld. Je genoot minimum een bacheloropleiding in een economische richting en hebt een goede kennis van de Nederlandse en Franse taal en van het MS Office pakket.

Uitdaging: Je bent verantwoordelijk voor marketingprojecten en dit op filiaal of regionaal niveau. Je stelt hiervoor een actie-plan op en zorgt voor de implementatie van A tot Z. Je start steeds vanuit een grondige analyse ter plaatse en maakt aan de hand daarvan een plan van aanpak op. Je coacht de filialen als een people manager zodat je samen deze projecten tot een goed einde brengt en de beoogde objectieven haalt. Een voortdurende opvolging en bijsturing maken deel uit van het takenpakket.

Profiel: Je genoot bij voorkeur een marketingopleiding. Je kan goed organiseren, bent communicatief en een echte teamplayer. Je bent stressbestendig, enthousiast en je stelt je flexibel op. Voeling met voeding en retail spelen in je voordeel. Je hebt een goede kennis van het Nederlands en het Frans.

HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE MARKETINGFUNCTIES?Stuur ons vandaag nog je CV met foto en motivatiebrief bij voorkeur per e-mail naar: [email protected] of per fax:09/261 61 75 of per post naar: Frost Invest N.V., Baarleveldestraat 8, 9031 Drongen.

MEER INFO? Meer uitgebreide beschrijvingen van deze vacatures kan je vinden op de website: www.ocool.be en ga naar jobs