VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

48
024 WWW.VACATURE.COM 28 november 2015 NEEM MIJ MEE ! GRATIS De vakman is dood, leve de vakman! “Geen enkel beroep zal blijven bestaan” INTERVIEW Warme bakker, industriële slager: zoek de 7 verschillen CARRIÉRE Gepassioneerde stielmannen in de bouw over hun traject en trots CARRIÉRE

description

 

Transcript of VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Page 1: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

024WWW.VACATURE.COM 28 november 2015

NEEM MIJ

MEE !

GRATIS

De vakman is dood, leve de vakman!

“Geen enkel beroep zal blijven bestaan”

INTERVIEWWarme bakker, industriële slager:zoek de 7 verschillen

CARRIÉREGepassioneerde stielmannen in de bouw over hun traject en trots

CARRIÉRE

001_GPV6QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 17:59 Page 1

Page 2: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

2 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

INTERESSE?Bezorg je motivatiebrief samen met een cv en en gedetailleerde opgave van de gevraagde ervaring, uiterlijk op 6 december 2015 per e-mail via [email protected].

Kandidaten die voldoen aan het profiel worden uitgenodigd voor deelname aan de selectieprocedure.

Brugge Plus organiseert een selectie voor de aanwerving van een (m/v)

Algemeen Directeur Brugge Plus

JOUW FUNCTIE • Je bent zakelijk manager van de vzw Brugge Plus. • Je bereidt de strategische documenten voor en bespreekt deze met de beleidsorganen

(omgevingsanalyse, SWOT, voorstel strategie …).• Samen met de raad van bestuur leg je de doelstellingen op middellange en op korte

termijn, de vereiste structuur van de organisatie, de periodieke rapporteringssets met belangrijke financiële en andere informatie (KPI, budget, tevredenheidsmeting …) vast.

• Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de strategie, samen met de medewerkers.

• Je stuurt mensen en middelen aan, wijst projecten aan medewerkers toe en stelt projectteams samen voor de evenementen.

• Je ontwikkelt het personeelsbeleid, met een uitgewerkte visie rond de organisatiecultuur en de typische instrumenten inzake personeelsbeleid (werktijden, verlof, functionering en evaluatie). Je staat daarnaast in voor de selectie en rekrutering van personeel, in overleg met de raad van bestuur en samen met de stadsdienst Personeel & Organisatie.

• Je staat samen met de financieel verantwoordelijke in voor de opvolging en rapportering van de budgetten en financiële kerncijfers. Je hebt eindverantwoordelijkheid voor alle bestellingen en betalingen.

• Je onderhoudt contacten met belangrijke partners (revisor, bank, leveranciers, partners …). Je staat in voor de uitbouw en goede functionering van een kennisnetwerk met domeinexperten uit de brede stadsorganisatie.

• Je bent in staat helder en open te communiceren zowel intern als extern.

JOUW PROFIEL• Je hebt 5 jaar ervaring in een gelijkaardige leidinggevende functie of 5 jaar ervaring in

de thematiek (evenementen).• Je bent een manager met ervaring, zakelijk ingesteld en economisch denkend.• Je bent een coachend leidinggevende die een ploeg experten tot goede samenwerking

en tot de beoogde resultaten brengt.• Je bent minstens drietalig.• Je hebt kennis van courante managementtechnieken en van

personeelsbeleidsmiddelen (coaching, onderhandelen, waarderen …).• Je hebt kennis van projectmanagement (projectontwikkeling en projectbeheer,

projectmanagementtools, budgetbeheer en budgetopvolging, praktische kennis van verbintenissenrecht en wetgeving overheidsopdrachten, opvolgen van projectstatus en remediëring van afwijkingen).

AANBOD Het betreft een voltijds contract van onbepaalde duur. Verloning volgens cao 329.

WERFTAAN

002_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:01 Page 2

Page 3: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

3VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

#OVERWERKT

INHOUD05 INTERVIEW

In het boek Zeg, ken jij de mosselman? blijft geen enkel beroep overeind

09 CARRIÈREWarme bakker, industriële slager: zoek de 7 verschillen

15 FOCUSHilde Masschelein van Bouwunie over een sector in verandering

19 CARRIÈREVan licentiaat chemie tot begenadigd muurbezetter

21 CARRIÈREInterieurarchitect wordt fijnschilder

22 CARRIÈREAmbachtelijk houtbewerkeronder leercontract

23 CARRIÈRESterke vrouw op de schrijnwerkersafdeling

26 ONLINEWhat’s Online

Guido Everaert is blogger-columnist, docent, spreker en auteur. Na een verleden in marketing en communicatie ishij nu vooral bezig met de toekomst en deplaats van goede verhalen daarin. Hij schrijft o.a. een wekelijkse column voordemorgen.be en nu dus ook over werk inVacature Magazine. Recent verscheen vanzijn hand het boek ‘Storytelling - verhalenmaken merken' (LannooCampus).

Twitter:@guidooohh

(NIET) MEE EENS? Reageer met #overwerkt

Ambitieuze ambachtenHet kan geen toeval meer zijn. Een goede vriendvan mij, psycholoog en reclameman, is definitiefuit het vak gestapt en is een compromislozebarista geworden. Compromisloos klinkt watvreemd, maar het is het juiste woord. Hij weet erzo goed als alles over, reist ervoor en is niet bereidom enige toegeving te accepteren als het om koffiegaat.

Een andere vriend heeft zich op de schrijnwerkerijgestort. Hij maakt kasten, nadat hij vroegeriedereen op de kast joeg met zijn onverdrotencommerciële ijver. En een derde heeft eeneigenzinnig cateringbedrijf opgezet. Rond slowfood en authentieke recepturen.

Bloggers die op zoek gaan naar ‘De helden van hetechte eten’, auteurs die schrijven over oudeberoepen en daar een visie over ontwikkelen. Eenfenomeen van de tijd?

Het zijn geen dropouts, het zijn intelligente jongemensen die een klassieke voorgeplaveidetoekomst binnen handbereik hadden en er voorzichzelf een draai aan gegeven hebben. Deverbindende factor? Ze zijn gelukkiger dan ooit,ook al verdienen ze een stuk minder. Ze zijn ookallemaal met hun handen bezig, met eenambacht. Traag, en juist.

Ik neem een risico door een en ander met elkaarte willen verbinden. Maar het valt op of het wordt

duidelijk dat een hele generatie jonge mensen opzoek gaat naar zin. Dat uit zich in het duidelijkopkomen voor work-life balance, maar de laatstejaren gaat het nog verder. Ook die balans isimmers nog steeds een compromis. Een kostbaargedeelte van je dag en van je leven gaat op aanwerk waar je de meerwaarde niet (meer) vaninziet. Dus zoek je een andere manier om in jelevensonderhoud te voorzien. Geworteld in jepassie, in wat je echt graag doet. Hoe lang je erover doet om dat te weten te komen is irrelevant.Het aantal mislukkingen om daar te komen ook.Belangrijk is dat je het aandurft. En dat je deechtheid en de authenticiteit opnieuw een plaatsgeeft in je leven.

Dat is wat de nieuwe ambachtsman betekent. Hijgebruikt het web en zijn skill set daarbij omkleinschalige, bijna ambachtelijke initiatieven uitde grond te stampen en levenskansen te bieden.En dat werkt. Omdat iedereen worstelt methetzelfde probleem. Waarom loop ik hier rond,waar ben ik mee bezig en hoe kan ik het allemaalwat mooier maken voor mijn kinderen, mijnomgeving? Dat klinkt wolliger dan het is.

Groeiend bewustzijn over klimaat en ecologie,over schaarse middelen en tijd, en nadenken overwaarden en zingeving. Wie kan daar tegen zijn? Enals zich dat concretiseert in een hoop nieuwevakmannen en het opfrissen van oude beroepen,dan is dat ook nog eens mooi en zinvol te noemen.

VACATUREBrandstraat 30 B - 9160 LokerenTel: 09 353 51 80

V.U. Dirk DewulfRedactie: [email protected]: [email protected] ofTel: 09 353 51 62

003_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:02 Page 3

Page 4: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

4 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Interesse? Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Rudi Neirynck op het nummer 050 442 500. Je sollicitatiebrief met uitgebreid cv stuur je naar het adviesbureau Search & Selection, t.a.v. mevr. Myra Vandekerckhove, Koning Albertlaan 79, 9000 Gent, [email protected]. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op woensdag 9 december 2015.

2 projectleiders integraal waterbeheer niveau A – contractueel – voltijds – wervingsreserve (2 jaar)

Jouw functie: je staat het management bij in de uitwerking en implementatie van het lokaal integraal waterbeheer en ondersteunende taken op het vlak van urbanisatie. Je wordt belast met het uitwerken en opvolgen van concrete projecten met betrekking tot drinkwaterdossiers (winning, distributie en installaties) en het beheer van de gemeentelijke rioleringen (afvoer, lokale zuivering en installaties).

• masterdiploma burgerlijk of industrieel ingenieur bouwkunde, elektromechanica, elektriciteit of gelijkgesteld

• of masterdiploma, aangevuld met master na master, GAS, postlicentie of professionele bachelor richting bouwkunde, elektromechanica of elektriciteit of gelijkgesteld

• rijbewijs B.

jurist niveau A – contractueel – voltijds – wervingsreserve (2 jaar)

Jouw functie: je staat het management van AGSO Knokke-Heist bij voor alle juridische aspecten die verband houden met de werking van de afdelingen. De nadruk ligt hierbij op de voorbereiding en opmaak van authentieke en onderhandse overeenkomsten, de toepassing van het administratief recht en overheidsopdrachten in het bijzonder.

• masterdiploma in de rechten of gelijkgesteld • of masterdiploma, aangevuld met master na

master, GAS, postlicentie of professionele bachelor richting rechten of gelijkgesteld.

Het autonoom gemeente-bedrijf Stadsontwikkeling (AGSO) is verantwoordelijk voor de stadsvernieuwings- en stadsontwikkelingsprojec-ten van de gemeente Knokke-Heist, de exploitatie van het gemeentelijk Waterbedrijf, het gemeentelijk afvalbeheer en diverse exploitatieopdrachten.

Voor de verdere uitbouw zijn we dringend op zoek naar een (m/v):

De VRT zorgt voor een kwalitatief hoogstaand aanbod in de sectoren informatie, cultuur, educatie en ontspanning. Prioritair brengt de VRT informatie- en cultuurprogramma’s. Daarnaast verzorgt de VRT ook eigentijdse educatie, eigen drama, ontspannings- en sportprogramma’s. Het hele aanbod van de VRT wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, professionaliteit, creativiteit en originaliteit, zowel naar inhoud als naar vorm.

Om de VRT binnen deze context en rekening houdend met de budgettaire mogelijkheden te leiden, zijn we op zoek naar een:

GEDELEGEERD BESTUURDER (v/m)

interesse?Indien u interesse heeft voor deze functie kan u solliciteren via www.jobpunt.be/vacatures, u vindt hier ook de uitgebreide functieomschrijving. We verwachten uw kandidatuur uiterlijk op 4 december 2015.

functieU heeft de algemene leiding van de VRT. U wordt hierin bijgestaan door de directeuren strategie, media, productie, informatie, technologie en operaties, financiën en hr. U formuleert een duidelijke strategie voor de VRT als openbare omroep en u positioneert de organisatie in een publieke en gemediatiseerde omgeving. U zorgt voor de uitvoering van het besparings- en het daarmee samenhangende transformatieplan. Er wordt een optimale samenwerking met de raad van bestuur verwacht en u onderhoudt goede relaties met alle stakeholders waaronder de Vlaamse minister van Media, de Commissie voor Media van het Vlaams Parlement, maar uiteraard ook de sociale partners. U volgt de interne en externe communicatie op en u stimuleert een motiverend personeelsbeleid. U bent verder eveneens verantwoordelijk voor de productontwikkeling, het programma-aanbod en het beheer van de infrastructuur.

profielEen masterdiploma of gelijkgesteld (universitair onderwijs of hoger onderwijs van 2 cycli) combineert u met minstens 5 jaar ervaring in algemeen management op hoog niveau in de loop van de laatste 10 jaar. U heeft ervaring opgedaan, desgevallend ook internationaal, in een omgeving die qua complexiteit, diversiteit en omvang vergelijkbaar is met de VRT. U heeft een goed inzicht in de mediasector en -problematiek en in de maatschappelijke context waarin de openbare omroep in Vlaanderen functioneert. U bent een goede conflictbeheerser met een sterk probleemoplossend vermogen waarbij u rekening houdt met de omgevingscontext en een draagvlak creëert bij alle betrokken partijen. U creëert samenwerkingsverbanden met en tussen de verschillende entiteiten.

004_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:02 Page 4

Page 5: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Leg eens uit, waarom blijftgeen enkel beroep bestaan?Sam De Kegel: “Industrialise-ring, globalisering, digitalise-ring, automatisering, roboti-sering. Er zijn zoveel maat-schappelijke en economischebewegingen aan de gang dat ergeen enkel beroep helemaal

buiten schot kan blijven. Eén nieuwe technologie,wet of revolutionair businessmodel kan de jobwaarin je veilig dacht te zitten van de kaart vegen.Beroepen verdwijnen omdat er geen markt meervoor is, omdat computers en robots het overne-men, omdat nieuwe technologieën de job overbo-dig maken, omdat consumenten de kwaliteit van

De vakman is dood,leve de vakman!Beerproever, boottrekker, bezembinder. 150 jaar geleden vond je deze ambachtslieden inbijna elke gemeente, nu kunnen we er ons nog amper iets bij voorstellen. Dat we binnen-kort ook de hopboer, tabaksboer en melkboer mogen toevoegen, is voor schrijver-journalist Sam De Kegel zo helder als kristal. In zijn boekZeg, ken jij de mosselman?blijft geen enkel beroep overeind. Zelfs de hippe appontwikkelaar moet het ontgelden.

Waarom elk beroep zichzelf moet heruitvinden

© Koen Broos

INTERVIEW

5VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Ontdek deze week boeiende uitdagingen bij o.a. volgende bedrijven

005_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:30 Page 5

Page 6: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

6 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Making strategies work. It’s all about people.TM

You can’t predict the future, but you can prepare for it.TM

Antwerpen – Brussel – Gent – Hasselt – Mont-Saint-Guibertwww.mercuriurval.be

Mercuri Urval is een internationaal HR consultancy bedrijf met een wereldwijd netwerk en meer dan 800 medewerkers in 25 landen. Dankzij onze focus op competenties, persoonlijkheid en potentieel gelinkt aan de organisatiecontext, garanderen wij de juiste persoon op de juiste plaats. Zo helpen wij onze klanten succesvol te zijn. Ontdek ons volledige jobaanbod op www.mercuriurval.be

Marine / VeiligheidscoördinatorEen coördinerende rol in een duurzame sectorOostende – Je bent verantwoordelijk voor de operationele, administratieve

en technische opvolging van alle activiteiten die plaatsvinden van, naar en

in het technologisch hoogstaande windmolenpark met een sterke focus

op veiligheid. Een verantwoordelijke functie in het domein van de offshore

windindustrie, in de komende jaren een van de snelst groeiende sectoren

in Europa. Je kan rekenen op de mogelijkheid om interne en externe

opleidingen te volgen.

Reageer snel online – referentie BE-02225

Production CoordinatorInitiatives for a high-level productionHulshout – Take the production to a higher level, together with your

team. You create a good planning and you assure the right quality,

accuracy and tempo of the productions. You monitor and create a strong

coordination between sales and production. Detecting and implementing

improvements on the processes is your daily focus. Start working in a

dynamic organisation with a lot of potential.

Please apply online – reference BE-02229

Coördinator ZorgpadenBegeleiding van patiënten in hun zorgpadAartselaar – Je bent het aanspreekpunt binnen de organisatie voor

de patiënten met een chronische aandoening. Als spilfi guur voer je

zorggesprekken met de patiënten, ter opvolging van hun therapie. Je

bouwt een relatie op met de patiënten door hen zo goed mogelijk te

begeleiden binnen hun zorgpad en wordt als het ware hun persoonlijke

coach. Hiernaast maak je de link naar de zorgverlener en zorg je voor een

sterke documentatie.

Reageer snel online – referentie BE-02205

Sales & Marketing Coordinator2 junior positions with international focusHulshout – Assist the Marketing & Sales Manager in supporting

the international customers and distributors with marketing actions,

documentation, website and brochures. You represent the company in

a professional manner and you will participate in trade shows. With a

focus on sales, you visit the customers and build a strong and long term

relationship with them.

Please apply online – reference BE-02231

006_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:05 Page 6

Page 7: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

het product niet meer herkennen, omdat de nieuwegeneratie de knowhow ontbeert, omdat niemandhet nog wil doen, omdat het zwaar is enz. Zo washet vroeger, en zo zal het altijd zijn. Kijk naar dehuiswevers aan het begin van de twintigste eeuw.In tien à vijftien jaar tijd waren ze allemaal verdwe-nen. Kijk naar de videotheekuitbaters vandaag, zeverliezen roemloos de strijd tegen de YouTubes enNetflixen van deze wereld.”

Je gaat ervan uit dat zelfs de appontwikkelaar uit-eindelijk hetzelfde lot zal ondergaan, een opmer-king waarmee je Pieterjan Bouten, oprichter vanhet succesvolle appbedrijf Showpad, even uit zijnlood slaat.“En toch beseft Bouten heel goed dat zijn eigentechnologie snel overvleugeld kan zijn als hij opzijn lauweren rust. Beroepen die op technologiesteunen zijn per definitie in evolutie. Als develo-per moet je jezelf geregeld heruitvinden of je gaater onherroepelijk uit. Ik ben ervan overtuigd datover honderd jaar mensen met evenveel verwon-dering zullen kijken naar het beroep van de app-ontwikkelaar als wij nu naar dat van debeerproever (die de kwaliteit van mest beoordeelde,red.).”

En wat met je eigen stiel? Doorstaat de journalistde tand des tijds?“Ook ik ging er altijd van uit dat ik in mijn vak ge-beiteld zat. Tot ik in De Volkskrant een artikel lasover robotjournalisten. Een verslaggever annexprogrammeur van The Los Angeles Times schreefeen algoritme dat bij een aardbeving automatischberichten laat verschijnen op de website. Ookbeurs- en sportberichten verschijnen hier en daar alzonder tussenkomst van een journalist.”

Kijk eens in de glazen bol. Welke beroepen staanvandaag echt op de helling? “De melkboer, de tabaksboer en de hopboer zijnduidelijk op hun retour in België. Ik vrees ook voorde toekomst van de ambachtelijke warme bakker,de volkse café-uitbater, de Noordzeevisser en depastoor. ‘Zal mijn beroep overleven?’, is een vraagdie ik tegenwoordig heel vaak krijg. Blijkbaar ver-ontrust de boodschap van het boek velen. Natuur-lijk valt het nooit helemaal te voorspellen, maar erzijn wel enkele vragen die je je kunt stellen om eenindicatie te krijgen. Is je beroep routineus? Is auto-matisatie mogelijk? Is de robot slimmer dan jij? Kanje beroep gedelokaliseerd worden? Als het ant-woord op die vragen telkens ‘ja’ luidt, dan is hetwellicht tijd voor een plan B.”

Wat verwacht je van de revival van oude ambach-ten? Naaiclubs schieten als paddenstoelen uit degrond. En iedereen wil tegenwoordig zijn eigenbier brouwen.“Meestal gaat het om hobbyisten. De hamvraag is:kun je met die oude ambachten ook je boterhamverdienen? Handwerk is arbeidsintensief, de prijsloopt snel op. Het is twijfelachtig of de consumentervoor zal willen betalen. Wie vandaag een oud am-

bacht nieuw leven wil inblazen richt zich sowiesobest op het hogere segment. Voor het boek sprak ikbijvoorbeeld met een jonge smid die eigenhandigsierhekken, raambeveiligingen en trapleuningenvervaardigt. Hij gaf zelf toe dat het een luxeproductis dat voor de meesten onbetaalbaar is.” “Is het je echt menens met je (oude) ambacht, dankijk je liefst verder dan de kerktoren. Dat is het voor-deel van deze tijd, de wereld ligt aan je voeten. Eenmooi voorbeeld is Sharon Duverger, die in haar vrijetijd begon te naaien. Ze startte een blog en een eigennaaiclub en voor ze het goed en wel besefte zat zefulltime naaipatronen voor jongenskledij te maken.Via haar webwinkel Zonen 09 vond ze een wereld-wijde afzetmarkt. Het draait zelfs zo goed dat zehaar job bij de overheid heeft opgegeven. Als geenander is Sharon erin geslaagd een oud ambacht eenmoderne twist te geven.”

Het is ook een mooi voorbeeld van hoe je jezelfkunt heruitvinden. Weinigen zijn echter geneigdom zo’n risico te nemen. “Daar hebben inderdaad nogal wat Vlamingen lastvan. Velen dromen van een switch, maar zitten ge-vangen in een gouden kooi. Ze hebben een bedrijfs-wagen, een hoog inkomen, en willen dat nietzomaar op het spel zetten. Dus berusten ze, ook alvoelen ze zich ongelukkig in hun werk. Wanneerhet bedrijf er op een dag dan zelf de stekker uittrekt,blijven ze helemaal ontredderd achter. Dat brengtons terug naar het begin van mijn verhaal. Bedrij-ven en beroepen evolueren, dus het is belangrijkom in jezelf te blijven investeren. Ook al is er geenvuiltje aan de lucht, blijf nieuwsgierig en wendbaar.En zorg bovenal dat de passie blijft. Dat zag ik heelmooi bij melkboer André Hoogewijs, zeventigplus-ser en tot voor kort nog bijna elke dag op ronde (hijsiert ook de boekcover, red.). Hoewel hij besefte datzijn beroep met uitsterven bedreigd was, deed hijhet tot op het laatste moment vol goesting en over-gave. Dat lijkt me een uitstekende leerschool: je

wordt beter een passionele melkboer dan een uit-gebluste manager.” V

INTERVIEW

Sam De KegelZeg, ken jij de mosselman?Uitgeverij De Bezige Bij376 pagina’s

© Oude Belgische beroepen in beeld, André Ver Elst

Beantwoord de vraag: 'Waarom denk je datjouw job (n)ooit zal verdwijnen?' en maakkans op een exemplaar van het boek. Reagerendoe je op www.facebook.com/vacaturedotcom

WIN

7VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

005_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:30 Page 7

Page 8: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

8 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

FUNCTIE: • Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de salesobjectieven van de business line ‘Isabel 6 Multibanking’. • In jouw regio sta je in voor acquisitie van nieuwe klanten. • Je volgt kwalitatieve leads op en bezoekt deze prospects. • Door je consultatieve salesbenadering speel je actief in op de behoefte van de klant en overtuig je hen met gepaste argumentatie. • Je overtuigt de klant van de voordelen van Isabel 6 en sluit deals af. • Je rapporteert aan de Sales Manager.

PROFIEL: • Je hebt bij voorkeur een hoger diploma bedrijfsbeheer of gelijkwaardig door ervaring. • Je bent Nederlandstalig en beheerst het Engels goed. • Passieve kennis van Frans is een pluspunt. • Verder kan je terugvallen op een succesvolle saleservaring van minimaal 3 jaar (B2B, verkoop van businessapplicaties of -diensten). Een netwerk van financiële en managementcontacten in middelgrote organisaties is een absolute troef. • Je bent professioneel ingesteld en creëert een vertrouwensband. • Je bent een gedreven saleskracht met een sterke focus op resultaten. • Een sterke affiniteit met IT en finance is aangewezen.

Isabel NV (www.isabel.eu) is de belangrijkste aanbieder van internetbankieren voor professionele gebruikers in België. Grote bedrijven, KMO’s en overheidsinstellingen kiezen zo de beste producten en diensten van meer dan 25 banken aan de beste voorwaarden. Dankzij de uitgebreide multi-usermogelijkheden en doorgedreven integratie met boekhoudpakketten verhogen klanten hun efficiëntie en verlagen zij hun administratieve werkingskosten. Isabel is ook de drijvende kracht achter Zoomit. Vandaag biedt Isabel haar klanten ‘Isabel 6 Multibanking’ aan. Dit is een complete professionele weboplossing die de efficiëntie van de financiële waardeketen - van factuur tot betaling - verhoogt door repetitieve manuele taken te elimineren. Isabel 6 stelt haar klanten in staat het overzicht van transacties en rekeningen bij verschillende banken te groeperen en vlot te beheren. Om de groei van de organisatie te versterken, zijn we op zoek naar gedreven (m/v):

Regional Sales Representativesvoor diverse regio’s in Vlaanderen, Brussel en Wallonië

INTERESSE? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en cv naar A PRIORI, t.a.v. Nele Maddens, [email protected], tel.: 016 57 18 38.

AANBOD: • Je komt terecht bij een toonaangevende dienstverlener op vlak van elektronisch bankieren en elektronische facturatie. • Isabel geeft haar medewerkers de nodige ondersteuning en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling. • Je werkt van thuis uit en geniet veel autonomie. • Jouw commerciële talent wordt geapprecieerd met een aantrekkelijk verloningspakket inclusief motiverend commissieloon, bedrijfswagen en diverse extralegale voordelen.

Voor ons directieteam zijn we op zoek naar m/v:

HOOFDGENEESHEER VOLTIJDS - MANDAAT 6 JAAR, VERLENGBAARUw functie: • U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het medisch departement. • U maakt deel uit van het managementteam en zorgt voor een positieve samenwerking tussen artsen, directie, ziekenhuisperso-neel en externe partners in de zorg. • In al uw wettelijke taken en het door u aangestuurde medische beleid bin-nen het ziekenhuis focust u op kwaliteit en patiëntveiligheid. • U bent één van de actieve trekkers in het behalen van de ziekenhuisaccreditatie en de deelname aan het VIP²-project.

Uw profi el: • U bent geneesheer en hebt minimum 5 jaar ervaring opgedaan in een ziekenhuis, hetzij als zieken-huisgeneesheer, hetzij in een beleid - of directiestructuur en beschikt bij voorkeur over een bijkomende manage-mentopleiding of bent bereid deze te volgen. • U beschikt over uitstekende communicatievaardigheden. • U bent in staat proactief en resultaatgericht te werken om tot daadkrachtige beslissingen te komen. • U kan hierbij voldoende diplomatie aan de dag leggen.

Ons aanbod: • variërend en boeiend takenpakket • ruimte voor initiatief en zelfstandigheid • actieve deelname aan de uitbouw van de visie en strategie • voltijdse functie op zelfstandige basis.

Interesse? Uw kandidatuur kan u richten aan mevr. Sabine Siau, algemeen directeur wnd. tot uiterlijk 18/12/2015: • Telefonisch: 053/76.68.03 • Via e-mail: [email protected] • Via post: ASZ, t.a.v. mevr. Sabine Siau, algemeen directeur wnd., Merestraat 80, 9300 Aalst.

Binnen het ASZ staan we open voor alle kandidaten, zonder onder-scheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap.

Het ASZ is een openbaar ziekenhuis met supraregionaal karakter met het statuut van autonome verzorgingsinstelling. Het heeft campussen te Aalst, Wetteren en Geraardsbergen. Het ASZ telt 568 ziekenhuisbedden en baat alle basis-diensten en een belangrijk aantal zware medisch-technische diensten uit. Het aanbieden van gespecialiseerde zorg en ondersteuning in een verregaand stre-ven naar kwaliteit en patiëntvriendelijk-heid richt zich tot elke patiënt. Dit doen we met ongeveer 1.700 medewerkers, waaronder circa 240 geneesheer-specialisten. Het ASZ hecht veel belangaan een bedrijfsklimaat waarin de medewerkers een actieve bijdrage kun-nen leveren aan de doelstellingen van de instelling en waarin ze hun eigen talenten kunnen ontplooien.

Voor ons directieteam zijn we op zoek naar m/v:

HOOFDGENEESHEER

Méér info over ons aanbod vind je op www.asz.be

008_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:06 Page 8

Page 9: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

CARRIÈRE

De adrenaline giertnog een beetje door

hun lijf. Gisterenopenden WouterSoete en KarolienVan Leuvenhagehun tweede bak-kerij in Kortrijk.

De komende wekenen maanden blijven

spannend, want dan zalblijken of al die nieuwe ge-

zichten in de winkel ook vasteklanten worden. Bakker Wouter is

moe, maar vooral tevreden met denieuwe start. “Gezien de capaciteit van het atelier was een extra winkel eenlogische stap. Het heeft lang geduurd voor we een geschikte locatie vonden.Vaak was de investering te groot. Via Kortrijk Zaait (een project van de stadom leegstaande gebouwen aantrekkelijker te maken voor ondernemers, red.)zijn we uiteindelijk op dit huurpand gebotst.”

Bakker-brouwerDe liefde voor brood zit er bij Wouter Soete van kindsbeen in. Zelfs na al diejaren gaan er in zijn ogen lichtjes branden als hij het over tijgerbroden enklaaskoeken heeft. Nochtans zag het er even naar uit dat hij net als vele an-dere collega’s definitief uit de stiel zou stappen. “Na mijn opleiding aan TerGroene Poorte werkte ik zes jaar voor een bakker. Toen al droomde ik vanmijn eigen stek, maar ik wist dat ik het in mijn eentje niet zou klaren. Eenbakkerij is zoveel meer dan brood bakken. De winkel, de administratie, hetpersoneel, ook dat moet je allemaal regelen.” Een loopbaan lang in dienstvan een andere bakker zag hij evenmin zitten. En dus twijfelde hij geen se-conde toen hij de vacature van brouwerij Bockor zag. Als brouwer kon hijimmers met dezelfde ingrediënten - gist en granen - blijven werken. Om deknepen van het bakkersvak niet te verleren, bleef hij in het weekend bij eenbakker bijklussen. Toen hij enkele jaren later Karolien leerde kennen en zij als zelfstandig thuis-verpleegkundige niet meer honderd procent tevreden was over haar job,kwam de droom van de eigen bakkerij weer boven. Hoewel Karolien meteenvoor het idee gewonnen was, besefte ze dat het een hele uitdaging zou zijn.“Elke dag, elk weekend moet je er staan. Een fout kan je je niet permitteren.

Ook je sociaal leven ziet er ineens helemaal anders uit. Snipperdagen kennenwij niet.” Voor Wouter komt daar nog het klassieke nachtwerk bij. Om 21 uur begint hijte bakken, rond 10 uur kruipt hij in zijn bed en zes uur later staat hij alweerparaat. “Om nog even met mijn driejarige dochter te spelen.” In de mate vanhet mogelijke probeert hij nadien enkele uren verder te slapen. Een remrijs-kast, die de gisting afremt en maakt dat de bakker ‘pas’ rond 4 uur uit deveren moet, wil hij omwille van de kwaliteit van het brood liever niet in huishalen. Om het razende ritme vol te houden, hebben ze op donderdag wel eenextra sluitingsdag ingevoerd.

Geen derde winkelUit wat Wouter en Karolien vertellen kan je niet anders dan besluiten: het iswaar wat ze zeggen, een eigen bakkerij is keihard werken. En je moet ook be-hoorlijk wat investeringen doen. Zo betaal je voor één oven al snel 50.000 à60.000 euro. Ga er ook van uit dat elke controle door het Federaal Voedsel-agentschap FAVV nieuwe kosten met zich meebrengt. “Twee weken na onzestart stonden de inspecteurs al aan onze deur en moesten we investeren ineen sas tussen het toilet en het atelier. En de trap moest een lik verf krijgen,zodat er zich geen bacteriën tussen de houtnerven konden vastzetten. Ui-teraard is het goed dat al die controles gebeuren, maar het verhoogt wel dedruk.” Toch willen Wouter Soete en Karolien Van Leuvenhage niet zeurpieten. Na4,5 jaar zijn ze nog steeds enthousiast over hun beslissing. Blijven strevennaar perfectie en zo de twee winkels verder laten floreren, dat is de ambitievoor de komende jaren. Een derde winkel komt er zeker niet. “Dan kan ikonmogelijk zelf nog overal meedraaien”, zegt Karolien. “Dat vind ik essenti-eel. Ik wil voeling blijven houden met de klanten.” Ook over de verre toe-komst heeft het koppel al een afspraakgemaakt. Wanneer ze vijftig zijn – overachttien jaar – willen ze een grondigebalans opmaken. Verder doen ofniet? “Als we dan nog iets anderswillen doen, is het onze laatstekans. Daar willen we niet lichtovergaan.”

In loondienst of zelfstandig? De pro’s en contra’s door de ogen van de vakmannen

Warme bakker, industriëleslager: zoek de 7 verschillenJarenlang al verdwijnen bakkers en slagers uit het straatbeeld, jarenlang al prijken ze op de lijstmet knelpuntberoepen van VDAB. Waarom haken zovelen af? Valt er eer te rapen bij een indus-triële speler? En hoe reageert de markt op het nijpende tekort aan gediplomeerde vakmannen?Een rondvraag bij wakkere bakker Wouter, La Lorraine, Buurtslagers en Colruyt.

tekst: Hermien Vanoost

De warme bakker Wouter Soete bakt elkenacht 25 à 30 verschillendesoorten brood

“In mijn eentje eenbakkerij starten, dat zagik niet zitten”

9VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

009_GPV2QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:17 Page 9

Page 10: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

tekst: Hermien Vanoost

Voor de grootste bakkerij van het land moet je inNinove zijn. In het hoofdkwartier van La Lor-raine Bakery Group rollen er dag en nacht dui-zenden (stok)broden, sandwiches, pistolets,taarten en eclairs van de band. Ovenvers brengenvrachtwagens ze naar supermarkten overal telande. De versbakkerij in Ninove alleen levertaan zeshonderd klanten; de vestigingen in Oos-tende, Schoten, Alken en Barchon bedienen ersamen nog eens negenhonderd.

Iedereen een haarnetje?De steile opmars van La Lorraine Bakery Groupis al sinds de jaren zeventig bezig. Voedingsinge-nieur Guido Haverbeke (50), plant manager inNinove, zag het bedrijf in de loop der jaren gron-dig veranderen. “Toen ik 28 jaar geleden begon,draaiden we met 260 medewerkers een omzetvan 28 miljoen euro. Nu zijn we binnen de groepmet 2.800 en halen we een omzet van 600 mil-joen euro. Gemiddeld doen we er elk jaar tienprocent bij.” Behalve de cijfers nam ook de regel-geving inzake voedselveiligheid, hygiëne enkwaliteit een hoge vlucht. Van de grondstoffentot de machines, van het documentatiebeheertot het personeel, alles en iedereen is aan strengerichtlijnen onderworpen. Om aan de supermark-ten de juiste certificaten te kunnen voorleggenkomt er bij La Lorraine elk jaar een onafhanke-lijke auditor langs. Haverbeke: “Die controleertde bakkerij op 360 punten. Zijn alle producten inde koelkast correct gecodeerd? Zijn er geen kier-tjes waar vervuiling zich kan opstapelen? Heb-ben alle medewerkers een haarnetje op? Hetvraagt best een grote investering om aan al dieeisen te voldoen.”De strikte regelgeving maakt dat ook voor de me-dewerkers de lat hoog ligt. Om aan alle eisen tevoldoen is een ijzeren discipline nodig. Die ei-genschap vindt Haverbeke zelfs belangrijker dan

het diploma. “Het is niet omdat je de bakkersop-leiding met succes afrondde, dat je de taken oponze werkvloer aankunt. Op school krijg je eenprima basis, maar eens in het bedrijf moet je jeonze manier van werken eigen maken, inclusiefalle kwaliteits-, veiligheids- en hygiënevoor-schriften.” Om die reden staan er aan de machi-nes bij La Lorraine niet uitsluitend bakkers. Ooktechnische en andere talenten met de juiste atti-tude komen in aanmerking voor een job in deversbakkerij. Dat is mogelijk omdat veel hande-lingen vandaag automatisch verlopen. Die extravijver om in te vissen is voor de industriële bak-ker mooi meegenomen, want zoals bekend is hetverre van vanzelfsprekend om voldoende gedi-plomeerde bakkers te vinden. Haverbeke: “Alblijft het natuurlijk wel een meerwaarde om metechte bakkers te werken. Zij kunnen als geenander de kwaliteit van het deeg beoordelen.” Datmachines een deel van het werk hebben overge-nomen, heeft er verder voor gezorgd dat het be-roep minder zwaar is geworden. Vroegermoesten de bakkers sleuren met zakken bloemen deegkuipen, nu voltstaat het de knoppen tebedienen.

Bakker wordt managerHoewel de bakkers bij La Lorraine evenmin aannacht- en weekendwerk ontsnappen, hebben zein vergelijking met de kleine bakker om de hoekeen veel regelmatiger uurrooster. Na acht uurkunnen ze het werk zonder zorgen achter zichlaten. En er zijn nog meer voordelen. Het loonligt op voorhand vast en je krijgt de kans om doorte groeien. “Je hoeft dus niet een leven lang aandezelfde lijn te werken. We zijn een groeiend be-drijf en werven dus steeds nieuwe mensen aan.Als er intern goede kandidaten zijn, dan krijgenze van ons alle kansen.”

De industriëlebakker La Lorraine bakt dagversbrood en gebak voor 1.500supermarkten

“Discipline is belangrijker daneen bakkersdiploma”

Meestergast Dirk De Gelder (44):

“Hoog ritme, maar weleen vast uurrooster”

“Als meestergast ben ik verantwoordelijk voorde dagelijkse leiding in de versbakkerij, van deproductie tot en met de verpakking. Ik heb eenvast schema en werk steeds van 3 tot 11 uur, ge-regeld ook in het weekend en op feestdagen.Om 7/7 en 24/24u te kunnen produceren, wer-ken we in zeven ploegen van ongeveer zestigmensen, waarvan telkens één meestergast.” “Mijn loopbaan bij La Lorraine begon 24 jaargeleden als deegbereider. Ik volgde toen nog inavondschool mijn bakkersopleiding. Vrij snelklom ik op tot lijnverantwoordelijke en stuurdeik tien medewerkers aan. Het was mijn op-dracht de lijn van de ronde broden draaiendete houden. Na enkele jaren schoof ik telkensdoor naar een andere lijn. Zo heb ik de hele af-deling leren kennen en ben ik uiteindelijk kun-nen doorgroeien tot meestergast.”“Uiteraard heb ik ooit overwogen om het alszelfstandige bakker te proberen. Ik heb zelfsverschillende zaken bezocht, maar de investe-ring bleek te groot. Achteraf gezien ben ik blijdat ik de stap niet gezet heb. Collega-bakkersvertellen me dat het hard werken is en dat erweinig inkomsten tegenover staan. Door hethoge ritme is het ook hier soms lastig werken,maar ik heb wel regelmatige uren en een vastinkomen. Dat maakt een groot verschil.”

CARRIÈRE

10 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

009_GPV2QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:18 Page 10

Page 11: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

11VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

011_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:06 Page 11

Page 12: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Belgen eten dan wel minder vlees dan vroeger,bij Meat&More in Aalter merken ze daar voor-lopig weinig van. In de twintig onafhankelijkeBon’Ap-maaltijdwinkels en de 120 Buurtsla-gers – te vinden in supermarktketens Lidl,Smatch, Carrefour Market, Proxy Delhaize enAD-Delhaize – vliegen de varkenshaasjes, bal-letjes in tomatensaus en kwartels vlot over detoonbank. Ook voor de komende jaren wordtgroei verwacht. De interesse bij de supermark-ten blijft hoog, en van de eigen Bon’Ap-winkelszullen er jaarlijks een vijftal nieuwe vestigin-gen openen.

Daar zijn de vrouwenDe formule die Geert Ally 25 jaar geleden lan-ceerde – de kwaliteit van de traditionele slagerijkoppelen aan de efficiëntie van de industrie – blijftdus een schot in de roos. Met dat recept slaagdehij er niet alleen in meer, beter en sneller te pro-duceren, hij vond ook een uitstekend antwoordop het nijpende tekort aan gediplomeerde been-houwers in ons land. In plaats van te blijven zoe-ken naar die enkele witte raven, leidt het bedrijfzijn eigen slagers op. Een diploma is voorMeat&More geen vereiste meer om een job te ver-sieren, passie voor voeding, enthousiasme en en-gagement zijn dat des te meer. Rekruteringsverantwoordelijke Ward Decramer:“Omdat we de klassieke taken van een beenhou-wer in verschillende deeltjes opsplitsen, kunnen

we medewerkers stapsgewijs opleiden en hen duseen aantrekkelijk groeitraject aanbieden. In onzevestigingen tellen we zo verschillende chef-been-houwers die ooit als verkoopmedewerker begon-nen zijn en zich gaandeweg de stiel eigen hebbengemaakt.” Een van hen is Vicky De Meyer, die binnenkort denieuwe Bon’Ap in Merelbeke zal leiden. Als tienerdroomde ze van een carrière als chef-kok. Dat iser uiteindelijk niet van gekomen, maar ze heeft bijMeat&More wel een mooi alternatief gevonden.Dat ze nu als chef-beenhouwer “het halve dorpeten kan geven”, geeft haar veel voldoening.Vicky is trouwens niet de enige vrouwelijke chef-beenhouwer bij Meat&More. Dankzij de interneopleidingen zijn er tientallen verkoopsters in hetslagersvak gerold. Dat het echt zware werk uit deslagerijen in de supermarkten verdween, heeftdaar vanzelfsprekend een rol in gespeeld. Wan-neer het vlees in de winkel arriveert, is het voortachtig à negentig procent klaar. Alleen de fijne af-werking en de verpakking gebeurt nog in de win-kel. Decramer: “In de centrale in Aalter draaien webijvoorbeeld elke dag 20.000 kilogram gehaktdoor onze molen. In grote tubes leveren we datgehakt aan de filialen, waar de slagers het vervol-gens fijnmalen of in bereidingen zoals blinde vin-ken, worsten of burgers verwerken.” Het is aan dechef-beenhouwer om dagelijks de bestellingen teplaatsen en ervoor te zorgen dat de toonbank net-jes gevuld is. Het algemene beheer, de service

naar de klant, de hygiëne in het atelier en de col-legialiteit in het team zijn de andere prioriteitenop zijn takenlijst.

StabiliteitHoewel de focus ligt op zelf opleiden, aarzeltMeat&More natuurlijk niet wanneer zich op eendag een gediplomeerde slager aandient. Bij onge-veer tien procent van de aanwervingen gaat hetom slagers die eerder een zelfstandige zaak uit-baatten. Decramer begrijpt heel goed waarom zeoverstappen. “Het is niet makkelijk om een slage-rij van nul uit te bouwen. Het vraagt een grote in-vestering, van jezelf en van je portemonnee.Meat&More biedt slagers een stabiele organisatiemet een brede waaier aan mogelijkheden aan. Alnaargelang de eigen wensen en talenten groeit eenslager door naar filiaalleider, regiomanager, pro-ductieleider of productontwikkelaar. Als we mer-ken dat er potentieel en interesse is, dan zullen weer alles aan doen om de deuren te openen.” En nogeen verschil: terwijl je als zelfstandige slager allebeslissingen zelf moet nemen, kan je bijMeat&More rekenen op heel wat steun vanuit hethoofdkwartier in Aalter. De kwaliteitsdienst, dedienst expansie, de personeelsdienst: ze nemenallemaal werk en zorgen uit handen waardoor defiliaalleider zich ten volle op het vlees en de berei-dingen, de medewerkers en de klanten kan con-centreren. Het échte slagerswerk dus.

CARRIÈRE

De industrieel-ambachtelijkeslager Meat&More zorgt voor vlees en bereide maaltijdenin 140 vestigingen of slagerijen

“Het zware werk hebben we uit de slagerij gehaald”

12 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

012_GPV2QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:12 Page 12

Page 13: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

tekst: Hermien Vanoost

regiomanager bij Bon’Ap Toon Bourgeois (40):

“Mijn passie is evengroot als die van een traditionele slager”

“Ik herinner het mij alsof het gisteren was,de bijzondere sfeer bij ons thuis wanneer deslager langskwam om een koe of varken teversnijden. Mijn ouders kochten samenmet mijn oom en tante elk jaar een of meer-dere dieren aan. Slachten gebeurde in hetslachthuis, maar versnijden deed de slagerbij ons in de garage. Toen mocht dat nog. Dehele dag waren we in de weer. We maaktende garage leeg, poetsten ze van onder totboven en hielpen de slager de stukken tesnijden. ’s Avonds was het vechten om dehersentjes of de lever te mogen opeten.Toen ik moest beslissen welke job ik wougaan doen, kwam dat beeld bij me naarboven. Het heeft me niet meer losgelaten.Ik kon me niet voorstellen dat ik iets zoudoen dat niets met vlees of voeding temaken zou hebben.”“Na mijn slagersopleiding bij Ter GroenePoorte heeft het een hele tijd geduurd voorik mijn draai vond. Ik heb bij verschillendeketens gewerkt en was ook even als zelf-standige aan de slag. Maar het is pas tienjaar geleden dat ik echt thuisgekomen ben,bij Buurtslagers. In tegenstelling tot vroe-gere ervaringen voel ik me hier goed om-ringd. Het is niet elk voor zich. We zijnintussen met duizend werknemers, maarnog altijd hangt hier de sfeer van een fami-liebedrijf. Ervaren medewerkers nemen denieuwkomers onder de vleugels en gevenhun kennis door. We stuwen elkaar als hetware vooruit. Dat heb ik zelf ervaren toenik hier als slager begon en vervolgens tot as-sistent- en filiaalleider doorgroeide. Het iszonder twijfel een van de sterkste puntenvan het bedrijf.”“Filiaalleider is bij Meat&More trouwensgeen eindpunt. Ik heb daarna de kans ge-kregen om als gerant een aantal Bon’Ap-winkels te leiden. Na een korte tussenstopals districtmanager bij Buurtslagers werk iksinds vorige week weer voor Bon’Ap, als re-giomanager. Ik begeleid de winkels in Lede,Herent, Mechelen en na Nieuwjaar ookWetteren. Ik doe meer dan controleren, ikwaak er ook over dat medewerkers de kan-sen krijgen om zich te ontwikkelen. Om devoeling met het slagersvak te behouden,plan ik voor mezelf geregeld momenten opde vloer in. Zelfs na al die jaren geniet ikervan om een mooie steak te snijden of lek-ker gehakt te draaien. Bij Buurtslagers pas-sen we misschien niet in het klassiekeplaatje van slagerijen, ik zie hier bij veelmensen wel dezelfde gedrevenheid. Mijnpassie is in elk geval even groot als die vaneen traditionele slager.”

Ook Colruyt leidt zijn slagers zelf opZelf opleiden is ook bij winkelketen Colruyt het antwoord op het nijpende slagerstekort. Wie zonderdiploma of achtergrond in de sector aan de start verschijnt, krijgt een opleiding van drie jaar, goed voortweehonderd lesuren. Tussendoor draait de student-werknemer mee op de vloer, waardoor hij de theo-rie meteen in de praktijk kan brengen. Philippe Vandenberghe, opleidingsverantwoordelijke bij Colruyt:“Aan het einde van de rit zijn onze studenten volwaardige beenhouwers, die perfect weten waar in hetrund de malse biefstukken zitten én die de vaardigheid hebben om uit te benen.” Momenteel lopendertig kandidaat-beenhouwers school bij Colruyt, twaalf medewerkers rondden de opleiding met suc-ces af. Dat resulteerde niet alleen in een nieuw contract, maar ook in tweehonderd à driehonderd eurobruto extra op de bankrekening. Het leertraject hoeft daarna trouwens niet te stoppen. Beenhouwerskunnen verder opklimmen tot eerste beenhouwer en vervolgens chef-beenhouwer.

Nog maar 2.400 zelfstandige slagers in VlaanderenHun hespen zijn meesterlijk, hun pistolets heerlijk vers. En toch hebben zelfstandige slagers en bakkershet anno 2015 niet onder de markt. Want waarom zou je als consument nog dagelijks bij de bakker ofslager binnenstappen als je alles ineens bij Colruyt, Delhaize of Carrefour kunt kopen? Dat het gemakvan de supermarkt moordend is voor de kleinhandel, spreekt uit cijfers van de FOD Economie. In twintigjaar tijd is het aantal zelfstandige slagers in Vlaanderen gehalveerd, van 4.500 in 1994 naar 2.400 in 2014.Bij de warme bakkers een gelijkaardige trend: van 4.300 in 1994 naar 2.600 vorig jaar. Dat velen onderweg hun vak vaarwel zeggen, is voor Paul Van Damme geen nieuws. Als communica-tieverantwoordelijke in gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge houdt hij de statistiekennauwlettend in de gaten: “Van de leerlingen die bij ons afstuderen, is vijftien jaar later ongeveer twintigprocent actief in de stiel. Velen hebben in de loop der jaren voor aanverwante sectoren en vooral aan-trekkelijkere arbeidsvoorwaarden gekozen. Ze hebben zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in voedingsleerof zijn aan de slag als vertegenwoordiger van pakweg slagerijbenodigdheden.” Zij die wel in de job blij-ven, proberen op een creatieve manier het verschil te maken. Slagers breiden hun aanbod uit met huis-bereide maaltijden, bakkers openen een tearoom. Af en toe leidt dat buiten-de-vakjes-denken zelfs totheel innovatieve concepten. Denk bijvoorbeeld aan slager Wim Ballieu die met zijn gevulde gehaktbal-len intussen Vlaanderen en omstreken verovert.

13VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

012_GPV2QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:12 Page 13

Page 14: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

14 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

014_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:07 Page 14

Page 15: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Vurige vakmannen, en -vrouwWeinig sectoren zijn aan zoveel nieuwe regelgevingen onderhevig alsde bouw. De vakmannen moeten mee, en liefst zo gezwind mogelijk.Geen probleem als je gepassioneerd bent en bereid om levenslang teleren. Wie kiest vandaag heel bewust voor een job als schrijnwerker,schilder of bezetter? En wat voor moois brengt hun job? Trotse stielmannen – of zeggen we beter ambachtsmannen? – doen hun verhaal.

Vurige vakmannen, en -vrouw

Passie voor een bouwberoep

15VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

FOCUS

015_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:33 Page 15

Page 16: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

16 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Daarom werven we alleen beenhouwers aan met de juiste kwaliteiten. Gezond verstand, is er zo eentje. Ervaring, dat telt ook. Maar vooral: mannen en vrouwen die hun plan kunnen trekken. Die zich graag thuis voelen onder collega’s. En die eer halen uit een schoon stuk vlees.

Surf naar beenhouwerbijcolruytgroup.be, lees er meer en solliciteer!

Vakmanschap. Bij Colruyt Group is het heilig.

Word beenhouwer-versnijder bij Colruyt Group Fine Food Meat

Ik werk alleen met beenhouwers

van de beste kwaliteit

016_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:08 Page 16

Page 17: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Het watervalsysteem voor technische richtingen isgeen fabel. Heel wat leerlingen komen ongemoti-veerd in pakweg de richting ruwbouw of hout te-recht, omdat ze het in een andere richting hebbenopgegeven. Nochtans is passie een troef en zelfs eenmust om het als vakman te maken. Onze zoektochtnaar begeesterde stielmannen leverde gelukkig snelresultaat, wat ons doet vermoeden dat er wel dege-lijk vuur te vinden is in de vakopleidingen. Waar hetvandaag om gaat volgens deze mannen én vrouw?Om jezelf steeds willen overtreffen, gedetailleerden geconcentreerd werken, een boeiende speciali-satie zoeken en gaan. Fierheid op dat tastbare werkdat ze leveren volgt als vanzelf. Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder vanBouwunie, dat KMO’s en zelfstandigen in de bouw-sector ondersteunt, schetst allereerst de stand vanzaken binnen haar sector. “Ik werk sinds achttienjaar voor Bouwunie en al even lang hoor ik de klachtdat te weinig jongeren de weg vinden naar een tech-nische richting. Dat is een probleem dat veel bredergaat dan de bouwsector, maar wij ondervinden ernatuurlijk ook de effecten van. Vorig jaar koosslechts drie procent van alle middelbare scholierenvoor een bouwgerelateerde richting, een heel kleineminderheid dus. En dat percentage is al jaren minof meer hetzelfde. Hoe dat komt? Traditioneel wil-len ouders liever niet dat hun kinderen meteen inhet TSO of BSO beginnen. Het watervalsysteemzorgt ervoor dat heel weinig leerlingen in een tech-nische richting ook bewust en positief voor die rich-ting hebben gekozen. Zij die dat wel hebbengedaan, groeien nochtans uit tot de meest gegeerdewerkkrachten. Motivatie is namelijk essentieel.”Volgens Masschelein begint het tij wel langzaamaante keren, omdat ouders en ook jongeren beginnente beseffen dat wie een vak kent tegenwoordig meerkansen heeft op de arbeidsmarkt.

Duaal lerenHilde Masschelein benadrukt dat de sector in delaatste tien jaar helemaal overhoop is gehaald, watvoor de vakmannen vaak moeilijke uitdagingen

met zich meebrengt. “Ten eerste is er de evolutienaar energiezuinig bouwen, die je gerust een revo-lutie mag noemen. Ten tweede is er de digitalise-ring, waardoor steeds meer werk via de computerwordt gestuurd. Geen enkele vakman kan nog wer-ken zoals tien jaar geleden. De beroepen zijn veelingewikkelder geworden en de verwachtingen lig-gen ook hoger. Permanente bijscholing is een must,maar dat geldt volgens mij voor zo goed als elke job.‘Levenslang leren’ kan geen dode letter blijven.” Masschelein hoort bouwondernemers wel eens kla-gen dat ze pasafgestudeerden nog alles moetenleren. Om de opleidingen beter op het werkveld afte stemmen, werkt de sector nauw samen metscholen. “Bij Bouwunie zien we veel heil in het sys-teem van duaal leren, een systeem waarbij jongerenhun kwalificatie op de werkvloer kunnen behalen.Ze zitten wel nog op de schoolbanken, maar zijndaarnaast actief aan het werk. Volgens ons is dat es-sentieel om de passie aan te wakkeren. Want heelvaak zijn de jongeren die voor een dergelijke oplei-ding kiezen net niet de jongeren die graag stilzittenop school.”

Vervrouwelijking van de sectorLeerlingen die met plezier een vakrichting afrondenzien doorgaans een rooskleurige professionele toe-komst tegemoet. “Er is werk genoeg voor ge-schoolde arbeidskrachten. Beroepen als binnen- enbuitenschrijnwerker, dakdekker of sanitair installa-teur zijn nog steeds knelpunten. Maar het tekortaan goed personeel is wel kleiner geworden. Er isminder werk in de bouw en daar zijn twee redenenvoor: de tijden zijn er nog steeds niet naar en er isveel concurrentie vanuit Oost-Europa. Voor heelwat werken wordt met goedkopere buitenlandseonderaannemers gewerkt. Enkel de jobs die tech-nisch moeilijk zijn, zoals in de installatiesector of inspecifieke niches, worden nog consequent doorduurdere Belgische werkkrachten uitgevoerd.” Een vrouwelijke vakman vinden bleek niet gemak-kelijk, maar het is gelukt (zie pg. 45, red.). Hilde Masschelein: “Het klopt dat er bijna geen vrouwe-

lijke arbeiders te vinden zijn: een duizendtal op eentotaal aantal bouwvakarbeiders van ongeveer100.000. Vrouwen vind je nog het meest in de af-werkingsbranche, als schilder of decorateur bijvoor-beeld. Maar vrouwen zijn tegenwoordig wel goedvertegenwoordigd in andere functies: op de admi-nistratie, en meer en meer ook als architect en alswerfleider. De bouw is dus wel degelijk aan het ver-vrouwelijken, maar niet in arbeidersfuncties. Ditkan ouderwets of antifeministisch klinken, maar dezware fysieke arbeid is voor veel vrouwen gewoonminder evident. Bovendien zijn de vaak erg vroegeuren moeilijk te combineren met een gezin.”Wat onderscheidt, tot slot, een goede vakman vaneen middelmatige? “Zijn passie, ongetwijfeld. Hetvalt me op hoe fier begeesterde vakmannen zijn ophun werk. Het is een sector waarin je iets heel con-creets realiseert, iets wat je ziet staan, en dat werktmotiverend. Toen mijn huis net was gebouwd,hield er een camionette vol werkmannen halt vooronze deur. Ik vroeg wat er scheelde, en die mannenantwoordden dat ze gewoon eens naar de vruchtvan hun arbeid kwamen kijken. Heel plezant.”

Wie bewust voor eentechnische opleidingkiest, groeit uit tot eengegeerde werkkrachtHilde Masschelein,gedelegeerd bestuurder bouwunie

Doorstroom in debouw vanuit middel-baar onderwijsGrofweg een op de twee leerlingen in eenbouwtechnische richting stroomt effectief doornaar de bouwsector. Onderstaande percenta-ges geven de doorstroom weer voor de ver-schillende opleidingsrichtingen:

BSO ruwbouw 68%

BSO schilder-decoratie 50%

BSO hout 38%

TSO ruwbouw 50%

TSO hout 30%

Tekst: Eline Maeyens

17VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

FOCUS

015_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:34 Page 17

Page 18: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

18 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

WIJ HOUDEN VAN KNAPPE KOPPEN.

JE UITDAGING• Je hebt een belangrijke coördinerende rol binnen het marketingteam van Mediafi n. • Je beheert en implementeert de marketingcampagnes, met acquisitie en retentie als doelstelling. Je coördineert alle betrokken partijen en delegeert de nodige taken. • Je stuurt de kwaliteit van de operaties en volgt ze nauwgezet op. Je onderneemt de nodige stappen bij problemen. Je doet zelf voorstellen naar verbetering van het proces. • Je rapporteert aan de Marketing Manager.

JE PROFIEL• Je bent sterk in project management. • Je werkt structureel en nauwgezet. • Je neemt je verantwoordelijkheid voor elk project, je steekt graag de handen uit de mouwen. • Je hebt affi niteit met informaticasystemen (kennis SQL, databases). • Je bent assertief en hebt een kritische geest. • Je kunt een eerste werkervaring aantonen in een gelijkaardige functie / project management. • Je bent Nederlandstalig met een goede kennis van het Frans.

WIJ BIEDEN JE • Je werkt voor één van de snelst groeiende mediabedrijven, waar enthousiaste medewerkers meteen impact hebben op het bedrijfsresultaat. • Je werkt in het inspirerende historische gebouw van Tour&Taxis, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, metro, bus). • Jouw inzet wordt beloond met een aantrekkelijk marktconform salaris, extralegale voordelen en voldoende ruimte om met ons mee te groeien.

INTERESSE? Stuur je cv en motivatiebrief naar jobs@mediafi n.beOnze vacatures vind je ook op www.mediafi n.be/jobs

Onze koppen vallen op. Omdat ze gemaakt worden door knappe koppen met een passie voor nieuws, een neus voor zaken, oog voor detail en zin voor organisatie. Mensen die even gedreven zijn als hun grote voorbeelden en die de ambitie hebben mee te werken aan het succes van Mediafin, het huis van de zakenkranten De Tijd en L’Echo en van de scherpste multimediakanalen in de mediasector.

Wordt het voor jou ook niet hoog tijd om je kop uit te steken als…

Marketing Operations Manager (m/v)

018_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:08 Page 18

Page 19: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

CARRIÈRE tekst: Eline Maeyens

Hoe ben je in het beroep van stukadoor terecht gekomen?“Van opleiding ben ik licentiaat chemie, iets helemaal anders. Maar na wat om-zwervingen besefte ik dat ik niets liever wilde dan zelfstandige worden. Ikkwam er vrij snel achter dat pleisterwerken een optie mét toekomst was. Eindjaren tachtig was de vraag in die branche groter dan het aanbod. Toen ik beslisthad om het roer om te gooien, heb ik me via de VDAB gedurende een half jaarherschoold.”“Ik merkte als plakker heel snel dat ik in de juiste job terecht was gekomen. Ikverkoos de fysieke activiteit boven een bureaujob en hield van de steeds wis-selende werkomstandigheden. Je komt bij verschillende klanten, in verschil-lende huizen, voor verschillende opdrachten. Allesbehalve saai dus.”

Ervaarde je, want je bent intussen gepensioneerd, je vak als een am-bacht?“Absoluut. Het is niet evident om een massa verse pleister te verwerken tot eenmooi afgewerkte muur. Het duurt ook een aantal jaar voor je het metier onderde knie hebt. Het vergt daarnaast ook best wat inspanning om mee te blijven,want er komen allerlei nieuwe technieken op de markt die de job grondig ver-anderen. Buitenisolatie bijvoorbeeld is een snel veranderende business diesoms wat buiten mijn expertise als pleisteraar lag, maar die ik er wel steedsmeer bij moest nemen. Toen ik voelde dat ik achterop begon te hinken, heb ikbeslist om mijn zaak aan mijn zoon Hendrik over te laten. Hij is veel beter instaat om zich in al die nieuwe technieken te verdiepen.”

Hoe kijk je terug op je loopbaan?“Ik heb ongeveer 25 jaar mijn zaak gerund. Ik heb goed mijn boterham ver-diend, maar grote overschotten heb ik er niet aan overgehouden. Helaas, wantals zelfstandige val je na je pensioen grotendeels op je spaargeld terug. Maar ikhield enorm van het manuele werk en van mijn eigen baas zijn. Ik heb ook metpersoneel gewerkt, maar de laatste tien jaar werd dat moeilijker. Door de con-currentie vanuit de Oost-Europese landen zijn zowel de prijzen als de werkge-legenheid sterk gedaald. Ik heb wel altijd en overal de beste kwaliteit willenleveren. En doordat er tegenwoordig veel verbouwd wordt, had ik heel watnieuw werk aan die kleinschaligere projecten.”

Ben je tevreden dat je zoon de zaak heeft overgenomen?“Ja en nee (lacht). Hij ziet het zitten, dat is alvast goed. Het nadeel is dat ik ermoeilijk afstand van kan nemen. Ik voel me nog steeds erg betrokken bij dezaak en ben Hendrik nog volop aan het begeleiden in de overname. Het komter voor mij op aan mijn zoon het vertrouwen te geven en eindelijk écht metpensioen te gaan.”

Hoe zal het de jonge garde bezetters vergaan, denk je?“Ik ben er alvast van overtuigd dat er een heleboel jonge mensen zijn die hunwerk goed doen en het ook goed willen doen. Ik denk wel dat het voor henmoeilijker zal worden om personeel aan te werven, door de sterk gestegen per-soneelskost. Ook de administratieve druk is verhoogd, door de bijkomende ver-plichtingen wat veiligheid betreft bijvoorbeeld. En nieuwe technieken zullenpermanente bijscholing vergen. Ik geloof dus niet dat het er voor een stielmanmakkelijker op zal worden.”

Tony Sneijers (64): Van licentiaat chemie tot begenadigd muurbezetter

Mee-evolueren of afhakenEen koerswijziging van een theoretische opleidingnaar handenarbeid doe je niet zomaar. StukadoorTony Sneijers voelde in ieder geval dat een bureaujobhem nooit zo veel voldoening zou schenken als elke dag op-nieuw het resultaat van zijn eigen bloed, zweet en tranen kun-nen bewonderen. De intussen gepensioneerde bezetter blikt terugop zijn professionele keuze.

Zonen en dochtersbieden redding“In 2005 werd duidelijk dat de ideeën rond ener-giezuinig bouwen wetgeving zouden worden”,weet Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurdervan Bouwunie. “Vooral bij 55-plussers voelden weweerstand: Is het nu echt nodig dat we met z’n allengroene jongens worden? Toen duidelijk werd dathet de overheid menens was, zijn er wel degelijkmensen afgehaakt. Maar we hoorden inderdaadook verhalen van zonen en dochters die al in dezaak werkten en die sindsdien de leiding wat heb-ben overgenomen. Jongeren pikken evoluties snel-ler op en beseffen dat het de toekomst is. En zekunnen hun ouders vaak overtuigen om mee teevolueren. En zo wordt iemand die eerst wantrou-wig was misschien plots een echte voorloper in zijnvak.”

19VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

019_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:27 Page 19

Page 20: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

20 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Een familiale mediagroep zoekt voor zijn reclameregie te Aalst een gedreven

CUSTOMER OPERATIONS MANAGER (M/V)

FUNCTIE• Je wordt de rechterhand van de managing

director en staat mee in voor de verdere uitbouw van het bedrijf.

• Je stuurt het B2C-salesteam operationeel aan en motiveert hen om een klant- en oplossingsgerichte aanpak te realiseren.

• Je maakt strategische analyses van de markt en potentiële klanten én je initieert salesdossiers voor het commerciële team.

• Je krijgt verantwoordelijkheid over de klantentevredenheid en de algemene administratieve effi ciëntie.

• Je staat in voor de planning van het commerciële team, bevordert de interne samenwerking en zorgt voor doordachte oplossingen.

PROFIEL• Je hebt minstens vijf jaar saleservaring in een

B2C-omgeving binnen het medialandschap.• Je bent uitermate geïnteresseerd en beschikt

over een grondige kennis van digitale communicatie.

• Je denkt uitgesproken oplossingsgericht en beschikt over uitstekende onderhandelingstechnieken.

• Je bent een hunter, analyseert en verbetert processen én beheert nauwgezet budgetten.

• Je slaagt er als echte people manager in medewerkers te motiveren en te inspireren.

• Je werkt altijd resultaatgericht, communiceert vlot in NL en FR én je denkt zowel conceptueel als creatief.

AANBOD• Een uitdagende job met verantwoordelijkheid in een

boeiende markt die volop in beweging is.• Een aantrekkelijk loon gekoppeld aan extralegale voordelen

zoals maaltijdcheques en een bedrijfswagen.

Herken je jezelf in bovenstaand profi el en ben je bereid om mee je schouders te zetten onder de verdere groei van dit bedrijf? Aarzel dan niet en mail je cv met motivatie naar [email protected].

Je kandidatuur wordt snel en discreet behandeld.

Geef je talent ook alle kansen!

VG.1

246/

BUO

SAP,

B-C

07.0

02 &

W.IN

T.Ra

E.RS

.SO

.148

t-groept-interim ■ t-office ■ t-heater ■ dienstencheques ■ zorg ■ Ascento

Vind jouw to� e job op opzoeknaartalent.be

020_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:08 Page 20

Page 21: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

CARRIÈRE tekst: Eline Maeyens

“Na een opleiding interieurarchitectuur vestigde ik me meteen als zelfstandigbinnenhuisarchitect”, vertelt Koen Oyen. “Maar dat bleek algauw niet de bestecarrière voor mij. Ik had er moeite mee om een project na de ontwerpfase uithanden te geven en dacht heel vaak dat ik de uitvoering beter zelf zou kunnen.Ik heb me al snel in avondonderwijs op de ondernemersopleiding voor huis-schilders gestort. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in onder meer klas-sieke schildertechnieken, zoals hout- en marmerimitaties, en indecoratietechnieken, zoals vergulden met bladgoud en Venetiaans stucwerk.Ik was vastberaden om me te vestigen in het schildersvak – zoals mijn vadervoor mij – en om er ook een heel gespecialiseerde positie in te vervullen.” Intussen is Koen Oyen 24 jaar als professioneel schilder en decorateur aan deslag. Vanuit zijn eerste opleiding is hij ook perfect geplaatst om interieuradvieste geven. “Mijn klanten ervaren dat als een meerwaarde.” Hij kreeg klantgericht-heid met de paplepel ingegeven. “Mijn ouders hadden een verfwinkel en ik bengroot geworden op de toonbank. Als mensen behang kwamen kiezen vroegenze vaak mijn mening. Dikwijls was ik via mijn klasgenoten al in hun huizen ge-weest en blijkbaar voelden de ouders dat ik een stijlvolle kijk had” (lacht).

Leren werken met nieuwe productenVolgens Koen Oyen wordt de ambachtelijkheid van het schildersvak vaak on-derschat. “De klassieke technieken die ik beheers vallen zelfs onder de noemerkunstambacht. Ik zeg altijd: ‘Iedereen kan verven, maar niet iedereen kan schil-deren’. De afwerking is voor ons maar de helft van de arbeid, het eindresultaatwordt veel meer door de voorbereiding bepaald. En voor een optimale voorbe-reiding is stielkennis nodig. Je moet problemen kunnen oplossen en materiaal-kennis hebben.”Een gedreven schilder mag bovendien niet op zijn lauweren rusten, benadruktKoen Oyen. “Sinds 2007 is onze job in hevige evolutie. Nieuwe Europese regel-gevingen bepalen dat bepaalde inhoudsstoffen sterk gereduceerd moeten wor-den in verf. Met name solventen, thinners en white spirit, omdat die sterkmilieubelastend zijn. In woningen mogen we niet meer met synthetische vervenwerken. Daardoor moeten we geregeld met nieuwe producten leren omgaan,en daar komt wat uitzoekwerk aan te pas.” Maar die veranderingen schrikkenOyen niet af. “Ik houd van mijn job, omdat ik er heel creatief in kan zijn. ik gavaak wat verder dan de traditionele schilder, dankzij mijn opleidingen en mijnervaring. Ik doe veel meer dan wat verf op de muur leggen.”

Nichewerk is essentieelOm het uitdagend te houden heeft Koen Oyen zich naast het schildersvak ookbekwaamd in behangwerken, wandbekleding en raamdecoratie. “Wandbespan-ning bijvoorbeeld is een niche en ook vrij duur, maar ik zie het als een uitdaging.Het is een techniek waarbij je een stof als linnen of molton op een houten kaderof raam spant dat vervolgens tegen een muur wordt gezet.” De techniek is ouderdan behangen en is vooral akoestisch interessant.Koen Oyen werkt intussen meer dan twintig jaar als schilder en dat is fysiek niette onderschatten. “Ik voel dat ik op zoek moet naar klussen die iets comforta-beler zijn. Mede om die reden ben ik me in die wandbespanning gaan bekwa-men. Dat is een pak minder belastend dan bijvoorbeeld een hele dag plafondsschilderen.”Wat brengt de toekomst voor de gepassioneerde vakman? Koen Oyen is ervanovertuigd dat je vandaag nichewerk nodig hebt om het te maken. “Je zult alsvakman meer moeten kunnen bieden om aan de buitenlandse concurrentie teweerstaan. Ik ben er zeker van dat er een markt zal blijven bestaan voor gespe-

cialiseerde technieken. Daarnaast blijft een persoonlijke aanpak essentieel enmoet je het vertrouwen van je klanten weten te winnen. Je werkt namelijk heelvaak alleen in hun huis, en dat moet te goeder trouw gebeuren.”

Koen Oyen (48): interieurarchitect wordt fijnschilder

Iedereen kan verven, niet iedereen kan schilderenHout- of marmerimitaties schilderen, Venetiaans stucwerk maken, stoffen wandbespanning ver-vaardigen. De hedendaagse schilder is veel meer dan schilder alleen. Koen Oyen doet er althansalles aan om zich te onderscheiden van zijn collega’s. “Die specialisaties maken ook dat ik heelcreatief kan zijn in mijn job, en zo blijft het boeiend.”

SOS - Schilder Op SchoolKoen Oyen is ook actief binnen Bouwunie, als expert over zijn vakdomein. Ookhij benadrukt dat het watervalsysteem in het TSO en BSO een groot probleemis, nog steeds. “Het schilderberoep is een BSO-richting en helaas kiest slechtseen enkeling heel bewust voor die richting. Dat maakt het moeilijk om gemoti-veerde mensen in het vak te krijgen. Van de leerlingen die de richting schildervolgen zijn er dan ook nog eens heel veel die een andere richting uitgaan op dearbeidsmarkt. Daardoor komen er bitter weinig geschoolde mensen op demarkt.” Via het project ‘SOS - Schilder Op School’ wil de sector kinderen al in het lagermet het beroep in contact brengen. Leerlingen die de richting in het BSO volgentonen hun kunnen en proberen de jeugd warm te krijgen voor het beroep. “Hetis misschien een druppel op een hete plaat”, aldus Oyen, “maar het is toch iets.Schilder is een boeiende job, maar te weinig gekend. Heel veel mensen doenhun schilderwerk zelf en vergeten dat ze ook beroep kunnen doen op een vak-man, die veel beter werk levert.”

21VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

021_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:32 Page 21

Page 22: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Welke opleiding heb je gevolgd? “In het middelbaar volgde ik hout en bouw omdatik later architect wilde worden. In Brugge ben ikaan een bachelor toegepaste architectuur begon-nen, maar die opleiding bleek te weinig creatiefvoor mij. Ik voelde er weinig voor om de hele dagaan een computer te zitten. Het besef dat ik metmijn handen wilde werken kwam gaandeweg.Een goede vriend is smid en dat ambachtelijkewerk sprak me enorm aan. Ikzelf ben in de rich-ting van hout geëvolueerd. Ik hou van houtomdat het zo’n warm en mooi materiaal is. Het isleuk om vast te houden, elke soort heeft zijn eigensterktes en zwaktes, het is op zoveel verschillendemanieren inzetbaar en het wordt al eeuwen ge-bruikt. Via een leercontract hoop ik binnenkorteen schrijnwerkersdiploma te behalen.”

Vanwaar de keuze voor Alinhout als plek omdat leercontract af te ronden?“Ik heb het bij een aantal andere bedrijven ge-probeerd, maar mijn vorige baas heeft me naarhier doorverwezen. Hij merkte dat ik een anderekant uit wilde, dat ik meer zelf wilde doen. Wanttegenwoordig gebeurt heel veel schrijnwerk metmachines. Pas op, dat geeft ook goede resulta-ten, maar ik wilde het helemaal zelf in handenhebben. Het trotse gevoel dat ik hier heb als ietsis afgewerkt valt niet te evenaren. Ik heb nogontzettend veel te leren, maar dat is net een uit-daging. Ik mag hier ook allerlei projecten uitvoe-ren: vanochtend was ik bezig aan een tafel,vanmiddag mag ik het lichtarmatuur maken dateen designer van ledlampen heeft uitgetekend.”

Is dat niet ontzettend moeilijk voor een be-ginneling?“Moeilijk is het zeker. Je moet constant naden-ken over hoe je iets kunt aanpakken en uitwer-

ken. Het is met vallen en opstaan, maar ik benheel gepassioneerd. Koen Boon, de zaakvoerder,is ook een goede leermeester. Ik maak zeker fou-ten, maar dan probeer ik het gewoon opnieuw.Je moet vooral heel hard willen slagen. Maar datis met alles zo. Ik wil bijleren, kan kritiek aan-vaarden en probeer inventief te zijn en proble-men op te lossen. Zo geraak ik al ver.”“Ook fysiek is het werk natuurlijk niet te onder-schatten. De eerste drie maanden wilde ik ge-woon in de zetel neerploffen toen ik ‘s avondsthuiskwam. Maar ik word gaandeweg sterker enkan er steeds beter tegen.”

Wat zijn je ervaringen met het leercontract-systeem?“Het leercontract heeft een slechte naam en datis erg jammer. Het wordt vaak gebruikt doorschoolverlaters die ‘dan maar iets gaan doen’,maar eigenlijk is het systeem voor het soort werkdat ik doe net heel interessant. Vergelijk het eenbeetje met familiebedrijven vroeger, waarin dezoon de stiel van zijn vader leerde. Vier dagenper week werk ik en één dag per week zit ik aande schoolbanken. Wat ik daar leer is bruikbaar eninteressant: de eigenschappen van verschillendeboomsoorten, bijvoorbeeld, of de opbouw vaneen boom.”

Wat brengt de toekomst?“Eind dit schooljaar heb ik mijn leercontract af-gerond. Daarna wil ik hier blijven werken, ik benhier heel tevreden, ben elke dag met iets nieuwsbezig en heb nog een massa dingen te leren.”

CARRIÈRE

Samuel De Block (23): ambachtelijk schrijnwerker onder leercontract

Handwerk met massief hout

Samuel De Block, een jongeman met een liefde voor hout, kan zich professioneel uitlevenbij een ambachtelijk houtbewerkersbedrijf in Antwerpen. Via een leercontract leert hij destiel voornamelijk op de werkvloer, een systeem dat hem goed bevalt. Hij werkt met massiefhout en leert het edele materiaal om te vormen tot exclusieve handgemaakte objecten.

Ambacht pur sangKoen Boon is de zaakvoerder van Alinhout, het fa-miliebedrijf opgericht in 1939 dat hij zes jaar gele-den overnam. Alinhout is gespecialiseerd in allerleitoepassingen met massief hout: mouluren, frees-en draaiwerk, binnen- en buitenmeubilair. Goedpersoneel vinden is aartsmoeilijk voor Koen Boon:“Het is niet evident om begeesterde mensen te vin-den. En die begeestering is essentieel, want hetwerk hier is naast boeiend ook moeilijk. Als ik danal eens een kandidaat vind, haakt die niet zelden afomdat het werk te uitdagend blijkt.” Bovendien zijnhet vooral de wat atypische profielen die het in eenambachtelijke firma als Alinhout goed doen. “Hout-bewerking is al een zachtere sector binnen debouw. Wat mijn drie arbeiders hier doen is nogzachter. Niet te vergelijken met het zware trek- ensleurwerk van bijvoorbeeld een dakwerker.”Koen Boon ziet de houtbewerkingssector razend-snel veranderen. “Optimalisatie is het codewoord,en computergestuurde machines (CNC, red.)nemen een groot deel van het manuele werk over.Zo kan inderdaad nauwkeurig seriewerk geleverdworden, maar zo ben je ook gebonden aan de pro-fielen die geprogrammeerd zijn. Wij zitten helemaalaan de andere kant en werken puur ambachtelijk.Bij ons is alles honderd procent handgemaakt.”Alinhout werkt in een nichemarkt, dat beseft KoenBoon. “Wij zijn werkzaam in heel het land, maar ui-teraard ook in Antwerpen, een stad vol oude heren-huizen waarin ons werk prachtig tot zijn rechtkomt. We leveren ook plinten, deur- en kroonlijstenen andere producten aan professionele klanten, inkleine of grote oplages. Mensen die van onze dien-sten gebruik maken, appreciëren het unieke pro-duct dat wij afleveren. En die appreciatie zorgt vooreen enorme voldoening.”

© M

arle

en V

an L

ande

ghem

22 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

022_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:32 Page 22

Page 23: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

Dat een job als bouwarbeidster haar lag, was voor Dorien Boeckx eeneerder toevallige ontdekking. “Ik ben van het één in het ander gerold.Ik zat op een technische school maar vond daar mijn draai niet.” Op haarachttiende stopte Dorien met school, zonder diploma op zak. “Ik dachtdat er niets anders op zat dan te gaan poetsen, maar mijn oom heeft eendeur voor me geopend. Hij heeft een bouwbedrijf en zocht iemand omdrie maanden voor hem te werken. Hij gaf mij die kans en zo ging ik aande slag in zijn houtschrijnwerkerij. Ik hielp er kasten en eiken meubelenmaken: in elkaar zetten, opschuren, boenen, het werk was best gevari-eerd. En ik had mijn roeping gevonden: ik wist plots honderd procentzeker dat ik in de bouwsector verder wilde.” Haar plan mocht nog zo duidelijk in haar hoofd zitten, Dorien Boeckxondervond hoe lastig het is om een werkgever te vinden die met eenvrouwelijke arbeider in zee wil. “Ik ben heel vaak om onduidelijke re-denen afgewezen tijdens sollicitaties. Men vertelde me dat de vacatureintussen al was ingevuld, terwijl ik ze gewoon nog online zag staan. Ikben er bijna zeker van dat bedrijven me niet wilden aanwerven omdatze geen vertrouwen hadden in mijn kunnen als vrouw. Want de ervaringhad ik wel degelijk, de gedrevenheid ook.”

Tillen, springen en klauterenMaar Dorien liet zich niet ontmoedigen en uiteindelijk bood Bouwbe-drijf Beneens in Olen redding. “Mijn sollicitatie had voor het eerst eenpositieve uitkomst. Ik mocht beginnen als aluminiumschrijnwerker, ineen gevarieerde job. Ik zou werk in het atelier afwisselen met werk opwerven. Bij Beneens geloofden ze in mij. Via een IBO-contract van VDAB(IBO staat voor individuele beroepsopleiding, red.) ben ik aan de slag ge-gaan en kon ik tegelijk een opleiding volgen. Het vak leren op de werk-vloer is echt ideaal.”Intussen werkt Dorien Boeckx anderhalf jaar bij Beneens. “Ik doe vanalles: van gezaagde profielen in elkaar monteren tot een gevel afwerken.De schrijnwerkster houdt van de verantwoordelijkheid die ze heeft: “Alsik één dingetje verkeerd doe, dan ondervindt degene die na mij komtdaar de gevolgen van. Je bent dus maar beter heel geconcentreerd. Daar-naast ben ik gewoon heel graag fysiek bezig: op een stelling klauteren,in een vrachtwagen springen, ramen tillen en naar de andere kant vaneen werf dragen, ik doe het allemaal met veel plezier. En mijn lijf kanhet aan: ik heb geen klachten en ben een pak lichter dan vroeger.” Heeftze het dan nooit lastig? “Het moeilijkste is voor mij toch de mentale con-centratie. Als je iets verkeerd afmeet, dan kan dat gevolgen hebben voorhet eindproduct, maar het kan ook tot ongelukken leiden.”

Dorien wordt niet ontzienDe collega’s hebben Dorien Boeckx met open armen ontvangen. “Zehadden wat schrik om me mee te nemen naar werven, maar ze zagen alsnel dat ik het zware werk aankan. Ze hebben ook moeten toegeven datik zeker niet minder sterk ben dan een man. Ze nemen me geen werkuit handen en dat vind ik net goed. Als ze het mij makkelijker zoudenmaken, dan zou ik me minder waard voelen. De sfeer en de reacties zijndus altijd positief. Maar hier werken best veel vrouwen ook, als architectof projectleider bijvoorbeeld.” Ook de klanten zijn aangenaam verrastals er een vrouw op hun bouwwerf staat. “Vooral de vrouwen vindenhet interessant en spreken me vaak aan. Soms tot ergernis van mijn

ploegbaas, die vindt dat die babbel niet te lang moet duren” (lacht).Hoewel Dorien Boeckx het werk buiten perfect aankan en ook erg graagdoet, werkt ze sinds kort toch enkel in het atelier. “Ik heb een gezin ende werkuren in het atelier zijn wat regelmatiger. Ik ga het werk op wer-ven zeker missen, maar ik kan mijn leven nu wat beter organiseren.”

Fiere dochterWerkt de schrijnwerkster anders dan haar mannelijke collega’s? “Hetmoet in ieder geval helemaal juist zijn bij mij. Ik werk liever iets tragertot alles piekfijn in orde is. Ik zou nooit iets kunnen maken waarmee ikals klant zelf niet tevreden zou zijn. Als alles tot op de millimeter juist isuitgezaagd, dan zie je dat in het eindresultaat. Misschien is dat wel devrouwelijke toets. Bij mannen is het soms sneller goed, denk ik.” En vol-gens haar bazen krijgt zij als vrouw soms sneller dingen gedaan van an-deren dan haar mannelijke collega’s. “Ik denk dat ik gewoon ietsvriendelijker ben” (lacht).Haar gezin steunt haar door dik en dun, benadrukt Dorien Boeckx nog.“Mijn vriend staat er positief tegenover en mijn dochter is vooral ergtrots. Als ze kan zeggen tegen haar klasgenoten dat haar mama voor haarwerk op het dak van het gemeentelijk zwembad heeft gestaan, dan zieje haar blinken.” Over haar toekomst is de schrijnwerkster positief: “Ik wil graag bij Be-neens blijven, omdat ze hier in mij geloven. Ik wil graag blijven groeienen leren. Mijn baas ziet hier nog voldoende doorgroeikansen voor mij.En ikzelf denk dat ik het werk met gemak nog twintig jaar aankan. Ikvoorzie toch geen problemen. Het klopt dat bepaalde taken door allerleinieuwe machines voor een groot deel geautomatiseerd worden, maarer zal altijd nog veel manueel moeten worden gewerkt ook. Als je alsvakman van alles wat kunt, dan zit je volgens mij gebeiteld.”

Dorien Boeckx (28): sterke vrouw op de schrijnwerkersafdeling

Een aluminiumdeur met een vrouwelijke toetsDorien Boeckx werkt als schrijnwerkster voor een bouwbedrijf en is daarmee een van de weinigevrouwelijke arbeiders in de sector. Niet dat ze moet onderdoen voor haar mannelijke even-knieën, en zelfs haar collega’s moeten toegeven dat ze haar op voorhand misschien wat haddenonderschat. Een uitzonderlijk verhaal over een vrouw die haar strepen verdient in de bouw.

tekst: Eline Maeyens

23VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

022_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:32 Page 23

Page 24: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

24 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Michael Van Damme en Alfons Van Den Bergh ontmoeten elkaar voor dit dubbelgesprek voor het eerst. Meer dan een generatie scheidt beide

Michael, voor jou is dit je eerste job?

Michael: --

Heb je bewust gekozen voor de job van bewakingsagent?

Michael:

-

Was dat een werkplek die je ambieerde?

Michael:

-

overigens nog steeds.

Alfons, jij zit al iets langer in het vak?

Alfons:-

ste ervaarde ik dat ik in mijn vorige job niet -

jaar was de ‘drive’ weg.

En toen ben je beginnen solliciteren op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging?

Alfons:

Hoe ben je dan bij Securitas terecht gekomen?

Alfons:

-

werkomgeving te kunnen beginnen aan een

-

Michael:-

kunnen praten.

Alfons: ---

Michael:

Hoe zien jullie je professionele toekomst?

Michael: -

-

--

-

-

Alfons: --

--

aan opleidingen

-

-

Securitas Training biedt een breed opleidingsaanbod in het security- en safety-domein. -

-

--

--

aan opleidingen

aan opleidingen-

-

g biedt een breed aininras T TrSecurithet in saanbod gopleidin

-domein.ysafet

g biedt een breed en - ysecurithet

--

--

--

024_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:10 Page 24

Page 25: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

25VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Waarden

én met onze collega’s.

Integriteit

Waakzaamheid

-

Behulpzaamheid

anderen?Elke dag zorgen onze everyday heroes ervoor dat mensen zich veilig voelen. Bij Securitas erkennen we hun toewijding en bieden we onze medewerkers de mogelijkheid tot opleiding, ontwikkeling en vooruitgang. Om onze blijvende groei verder te ondersteunen zijn we momenteel op zoek naar:

Bewakingsagenten in uw regio (m/v)

Word jij onze nieuwe collega?

onze jobsite

We kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

aardenWWaarden

s.e collega’ ’s.t onzén me

griteitInte

aakzaamheidW

-

zaamheidBehulp

024_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:11 Page 25

Page 26: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

26 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Op zoek naar nog

meer jobs?

Surf naar Vacature.com

What’s online?ONLINE

Deze week op Vacature.com

Welke voordelen biedtjouw sector?Elke sector heeft zo zijn voor- en nadelen. In de ene sector verdien jemeer, in de andere heb je meer vakantie. Voor welke sector je kiest,hangt af van je prioriteiten.

www.vacature.com/voordelen-per-sector

Mechaniek is topHeb jij een passie voor alles wat metmechaniek te maken heeft? Slaap danmaar op beide oren, want in diebranche heb je altijd werk.

www.vacature.com/mechaniek

Extralegale voordelenOm te ontsnappen aan de fiscale drukgrijpen werkgevers naar alternatieveverloningsvormen. Wat zijn de meestvoorkomende, en wat zijn de voor- ennadelen ervan voor de werknemer?

www.vacature.com/extralegalevoordelen

Vrouwen aan de topHoe moeilijk is het om als vrouw door testoten naar topfuncties? En hoe combi-neer je dat met een gezin? Een aantalvrouwen getuigen.

www.vacature.com/vrouwen-aan-de-top

Interessant bijbaantjeKan je een extra cent gebruiken, hebje wat vrije tijd over of wil je eenvaardigheid verder aanscherpen?Weet dan dat er interessante bijbaan-tjes bestaan voor na de werkuren.

www.vacature.com/goed-betaalde-jobs

V Meer interessante artikels en tips kan je vinden op www.vacature.com

026_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:31 Page 26

Page 27: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

27VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736514.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

GENT

Bruggeman N.V. is een belangrijke speler op de gedistilleerdmarkt in de Benelux en realiseert een zakencijfer van meer dan 30 miljoen euro (België en export) in zowel horeca als foodsector en maakt deel uit van de Franse groep La Martiniquaise die wereldwijd aanwezig is in 110 landen. Bruggeman is marktleider in jenever, met de premium merken Peterman, Smeets en Hertekamp en speelt verder een belangrijke rol op de whisky-, wodka- en rummarkt met merken als Label 5 Whisky, Poliakov Vodka, Negrita Rum, Saint James Rum, Porto Cruz en Mangaroca. Recent werd het gamma aangevuld met HTK - Hertekamp Belgian Dry Gin. Om de verdere groei te ondersteunen, is Bruggeman op zoek naar een (m/v)

Key Accountmanager Off-TradeToponderhandelaar met sterke analytische en peoplemanagementskills

Je functie: • Als Key Accountmanager Off-Trade sta je in voor het volledige beheer van de top retailklanten voor de verschillende productgroepen waarbij je P&L-verantwoordelijkheid draagt en je budget zelfstandig beheert • Vertrekkend van je accountplan, sta je in voor de negotiaties met de klanten en ben je verantwoordelijk voor de commerciële relaties en resultaten • In samenspraak met de commercieel directeur bepaal je per sector en regio de Off-Tradeobjectieven • Als peoplemanager coach je een team van 5 salespromotors binnen de Off-Tradeafdeling • Je zorgt voor duidelijk overleg met de marketingafdeling en werkt nauw samen met de category manager aan de marktanalyse en het productassortiment • Je rapporteert aan de commercieel directeur.

Je profiel: • Je denkt en handelt op masterniveau en kan terugvallen op minstens 3 jaar ervaring in de verkoop binnen FMCG of Retail. Affiniteit met het productsegment is een plus • Je bent een sterke onderhandelaar en resultaatgedreven • Je creativiteit en inlevingsvermogen zorgen voor een constructieve langetermijnrelatie met je klanten • Je bent goed georganiseerd en efficiënt in je werk • Je hebt ervaring met peoplemanagement waardoor je een team kan motiveren en overtuigen • Je bent tweetalig (Nederlands/Frans) en hebt een goede kennis van het Engels.

Aanbod: • Een boeiende functie binnen het commercieel departement met doorgroeimogelijkheden • De kans om jezelf te ontwikkelen binnen een internationale FMCG-speler met Gentse roots en nog steeds een kenmerkende familiale spirit • Een marktconform salaris met extralegale voordelen.

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Operations ManagerMensgerichte peoplemanager met oog voor optimalisatie, groei en organisatorische efficiëntie

Je functie: • Als Operations Manager sta je in voor het dagelijkse operationele gebeuren van de productie, de logistieke afdeling, het magazijn, HR en de technische afdeling • Als peoplemanager ben je verantwoordelijk voor een 65-tal medewerkers, waarbij je een mensgerichte stijl hanteert. Je begeeft je bovendien graag op de werkvloer • Je neemt de operationele organisatie kritisch onder de loep en komt met verbeteringsvoorstellen die resulteren in verhoogde efficiëntie en behoud van kwaliteit en veiligheid • Via een doorgedreven organisatie van de werkvloer optimaliseer je diverse processen en stem je ze op elkaar af, zodat een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen gegarandeerd wordt • Je rapporteert aan de Factory Manager en maakt deel uit van het middle managementteam, om samen met hen de toekomstige organisatie uit te stippelen.

Je profiel: • Je behaalde bij voorkeur een opleiding als ingenieur, met een sterke technische interesse • Je hebt minstens 5 à 7 jaar ervaring in een productietechnische functie binnen een industriële productie-omgeving, bij voorkeur als leidinggevende • Je typeert jezelf als een peoplemanager die oog heeft voor de mens achter de medewerker. Je slaagt erin om beleidslijnen te vertalen naar concrete actiepunten die leven op de vloer door zelf het goede voorbeeld te geven • Je hebt ervaring met optimalisatieprojecten, kennis van lean vormt een plus • Vanuit je technische interesse en leergierigheid ben je bereid om je diep in te werken in de sector • Vanuit je kritische zin en ervaring heb je oog voor optimalisaties en streef je naar continue verbetering • Je bent een teamplayer • Je kan vlot en duidelijk communiceren op verschillende organisatieniveaus • Je bent perfect tweetalig: Nederlands en Engels.

Aanbod: • Een nieuw gecreëerde functie met brede verantwoordelijkheden in een stabiel en groeiend bedrijf • RPC maakt deel uit van een grotere groep die investeert, waardoor er doorgroeimogelijkheden zijn.

RPC Superfos maakt deel uit van de Britse beursgenoteerde RPC Group en is één van de Europese marktleiders binnen de spuitgiet- en kunststofverpakkingsindustrie. RPC Superfos ontwerpt en produceert kunststofverpakkingen voor food en non-food producenten. De groep telt internationaal 15 fabrieken, 18 verkoopkantoren en stelt 2300 medewerkers te werk. De Belgische divisie van RPC Superfos is gevestigd in Wetteren, telt 80 medewerkers en genereert een omzet van 20 miljoen euro. Om de verdere groei van de vestiging in Wetteren te garanderen, zoekt RPC Superfos momenteel een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736212 .Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

WETTEREN

Operations Manager

RPC Superfosmarktleiders binnen de spuitgiet- en kunststofverpakkingsindustrie. RPC Superfos ontwerpt en produceert kunststofverpakkingen voor food en non-food producenten. De groep telt internationaal 15 fabrieken, 18 verkoopkantoren en stelt 2300 medewerkers te werk. De Belgische divisie van RPC Superfos is gevestigd in Wetteren, telt 80 medewerkers en genereert een omzet van 20 miljoen euro. Om de verdere groei van de vestiging in Wetteren te garanderen, zoekt RPC Superfos momenteel een (m/v)

027_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:12 Page 27

Page 28: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

28 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

www.overstockgarden.be www.overstockhome.be

Overstock heeft tuin- en interieurmeubelen voor iedereen ...

In tegenstelling tot wat de naam doet ver-moeden, is Overstock (www.overstock.be) al lang niet meer de magazijnverkoper die het bedrijf ooit was. Sinds 2004 is de organisatiesuccesvol uitgegroeid tot een volwaardig winkelconcept met 33 verkooppunten, waar liefhebbers van kwalitatief tuin- en interieur-meubilair evenals decoratie-artikelen zichmeteen thuis voelen. De medewerkers van Overstock zijn de ware sleutel tot succes.Ze zijn degelijk opgeleid en hebben eengrote passie voor esthetiek. Bovendien blij-ven ze gemotiveerd dankzij een stimulerend personeelsbeleid. Om het dynamische winkel-concept verder uit te bouwen en te onder-steunen, zoekt Overstock voor het hoofd-kantoor in Oostkamp (m/v)

Retailmarketing-coördinator 1 Inkoper deco- en sfeerartikelen1 Inkoper tuinmeubilair

ondernemend - planmatig - marketingprofessionalcommercieel - ondernemend - analytisch

Ref. nr. BE735820 Ref. nr. BE737293

FunctieDe sterkte van ons winkelconcept start bij de sterkte van het assortiment. Als inkoper sta je in voor: • de inkoop, productontwikkeling en uitbouw van een productengroep.

Op die manier stel je het assortiment samen in functie van de bedrijfs-strategie. Hierbij zijn je voornaamste taken:

het afl ijnen van het assortiment, het beheren van de bestaande collecties en het zoeken naar opportuniteiten die een meerwaarde kunnen betekenen voor de organisatie. Hiervoor volg je de nieuwe trends op de voet en bezoek je regelmatig beurzen, fabrikanten en concurrenten in binnen- en buitenland; het plaatsen van bestellingen en het begeleiden van het logistieke proces van de ingekochte goederen; het nauwgezet opvolgen van de resultaten, het analyseren van cijfermateriaal en het initiëren van gerichte acties; het actief zoeken naar wat onze klant nodig heeft.• Je werkt hiervoor nauw samen met de collega-inkopers en met de andere afdelingen binnen het bedrijf.

Profi el

• Je hebt reeds enkele jaren ervaring binnen inkoop en/of product- management.• Je bent uitgesproken commercieel en hebt oog voor opportuniteiten. Entrepreneurship, analytische geest, fl exibiliteit, oplossingsgericht- heid, stressbestendigheid, creativiteit en winnaarsmentaliteit zijn jouw karaktertrekken.• Je bent resultaatgericht en onderbouwt je beslissingen met de nodige analyses.• Je hebt een passie voor de wereld van meubelen en oog voor esthetiek. • Je bent communicatief vlot, zowel in het Nederlands, het Frans als in het Engels.

FunctieJe komt terecht binnen een dynamisch marketingteam en werkt mee aan het dagdagelijkse beheer van de marketingactiviteiten voor het tuin-meubelassortiment. Dit betekent: • het zelfstandig opmaken van een planning voor de uitwerking en opvolging van de offl inecommunicatie (o.a. folders en advertenties) zoals voorzien in het marketingplan en binnen het vooropgestelde marketingbudget. Je pakt de zaken steeds vanuit een commercieel oogpunt aan; • het onderhouden van contacten met de externe partijen zoals reclamebureaus, drukkers en verdelers maar ook binnen de organi- satie met de betrokken diensten. Je zorgt voor duidelijke briefi ngs om anderen aan te sturen en de zaken op te volgen;• het uitwerken van POS-materiaal en het uitschrijven van briefi ngs die zorgen voor een goede implementatie in de showrooms;• meewerken aan verbeteringsprocessen binnen de afdeling en orga- nisatie, en een goede aansluiting met de onlinecommunicatie bewaken;• alert blijven voor tendensen in de markt en suggesties formuleren om de verdere professionalisering te garanderen;• rapporteren aan de Marketing Manager.

Profi el

• Je genoot een hogere opleiding, bij voorkeur in een marketing-/ communicatierichting. Marketing, communicatie, retailmarketing, PR, corporate en productbranding behoren tot jouw kennisdomein. • Je bent een analytische persoon met helikopterzicht en een logisch redeneervermogen.• Je bent hands-on ingesteld en weet ideeën op een zelfstandige en plan- matige manier uit te werken en op te volgen tot een concreet resultaat.• Bovenal heb je een sterke persoonlijkheid, een open geest, ondernemers- spirit en uitstekende interpersoonlijke skills.• Je weet jouw creatieve ideeën te vertalen naar gestructureerde actieplannen en deze nauwkeurig op te volgen.• Je bent stressbestendig en aardt goed binnen een omgeving met frequente deadlines.• Je bent pc-vaardig (kennis van Photoshop is een plus).• Je bent communicatief vlot in het Nederlands en het Frans.

028_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:07 Page 28

Page 29: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

29VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

... en een stoel speciaal voor jou!

Business Analist

analytisch - projectmatig - sterke interpersoonlijke skills

Ref. nr. BE719679Functie

• Door in nauw overleg met de business te werken, analyseer je de behoefte aan informaticatoepassingen. • Voor grote projecten stel je de projectdefi nitie met functionele specifi - caties op, om zo een antwoord te kunnen bieden op de behoeften van de interne klant, rekening houdend met de businessstrategie van de organisatie. • Je initieert projecten en brieft de externe partner voor programmatie. Je volgt projecten op om een vlotte uitvoering en implementatie te garanderen. Je valideert nieuwe systemen.• Door bestaande projecten kritisch te evalueren, stimuleer je de verdere ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit.• Je wisselt ideeën en expertise uit met collega’s binnen verschillende disciplines om bij te dragen tot de ontwikkeling en verbetering van de tools, methodes en werkprocedures.• Je rapporteert aan de Directeur Corporate Services.

Profi el

• Je genoot een masteropleiding of bent gelijkwaardig door ervaring. • Je hebt minimum 5 jaar ervaring binnen het domein van businessanalyse. • Je hebt sterke interpersoonlijke skills. Je weet snel het vertrouwen van anderen te winnen en collega’s mee te krijgen in verandering. • Je hebt een sterk analytisch inzicht om bestaande processen kritisch te evalueren. • Je hebt oog voor opportuniteiten en de drive om zaken aan te pakken en resultaat te boeken. Je hebt een ondernemende ingesteldheid. • Je beschikt over goede projectmanagementskills.• Je hebt een goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels.

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Interesse?

Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer voor

> Inkoper deco- en sfeerartikelen / Inkoper tuinmeubilair via [email protected]

> Retailmarketing-coördinator via [email protected]

> Business Analist via [email protected]

Vermeld zeker de juiste referentie. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Aanbod

• Een aantrekkelijke, veelzijdige functie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid binnen een dynami-sche, sterk groeiende en resultaatgerichte onderneming die belang hecht aan de waarde van haar medewerkers. Je krijgt de verantwoordelijkheid om de marktpositie van de organisatie verder te versterken en uit te bou-wen.

• Een interessant salarispakket aangevuld met extralegale voordelen.

028_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:07 Page 29

Page 30: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

30 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Product Manager Consumer Market Doordachte en proactieve marketeer

Je functie: • In samenspraak met het lokale en internationale marketingteam Consumer en de Sales- & Marketingmanager Consumer werk je de consumentgerichte productstrategie en het marketing-businessplan uit voor de Benelux • Je detecteert nieuwe productopportuniteiten in de markt en draagt verantwoordelijkheid over het productcreatieproces en het product-assortiment • Je vormt de spilfiguur naar het salesteam toe om hen marktgerichte ondersteuning te bieden en om voldoende input te genereren voor de ontwikkeling van nieuwe, of de verbetering van bestaande producten, en maakt hiervoor de verkoopplanning op • Je werkt efficiënte acties, aantrekkelijke campagnes en interessante promoties uit • Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van een optimale verhouding tussen kostprijs en omzet om de geplande winstmarge te realiseren.

Je profiel: • Je genoot een master- of bacheloropleiding en hebt minimum een eerste werkervaring in productmanagement of consumer-marketing • Kennis van de tuin- of DIY-wereld en voeling met hun markt en producten zijn pluspunten • Je passie voor het product koppel je aan een sterk marktbewustzijn en oog voor businessopportuniteiten • Je geeft blijk van een analytische geest met een strategisch denkvermogen en organi-satorische capaciteiten • Je bent communicatief sterk en bezit goede onderhandelingsvaardigheden • Je sterke interne en externe klantgericht-heid uit zich in de uitbouw van kwalitatieve langetermijnpartnerships • Je enthousiasme, dynamisme en ondernemerschap maken van jou een teamplayer die het verschil maakt • Je bent vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels). Kennis van het Duits is een meerwaarde.

Aanbod: • Een boeiende en afwisselende functie met uitdagingen in een internationale omgeving • De verantwoordelijkheden verbonden aan deze functie staan je toe een belangrijke rol te spelen in de uitbouw van de producten en zo actief te kunnen bijdragen tot de groei van de firma • Een dynamische organisatie actief in de groene sector met langetermijnpotentieel • Een salarispakket in lijn met de verantwoordelijk-heden, aangevuld met extralegale voordelen.

Onze opdrachtgever is een dochteronderneming van de internationale COMPO-groep, die dankzij haar sterke merken voor consumenten (huis- en tuinsector) een referentie is binnen haar specifieke sector. In de sector huis en tuin heeft COMPO een toonaangevende positie in kwaliteitspotgronden, meststoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Ter versterking van het Sales- & Marketingteam Consumer is COMPO Benelux op zoek naar een (m/v)

Je hebt interesse!Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737195.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Product Manager

Onze opdrachtgever is een dochteronderneming van de internationale groepeen referentie is binnen haar specifieke sector. In de sector huis en tuin heeft COMPO een toonaangevende positie in kwaliteitspotgronden, meststoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Ter versterking van het Sales- & Marketingteam Consumer is COMPO Benelux op zoek naar een (m/v)

DEINZE

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Dana Belgium, gevestigd in Sint-Michiels Brugge, maakt deel uit van Dana Corporation, een beursgenoteerde Amerikaanse multinational. De firma werd in 1904 opgericht in Ohio. In 25 landen werkt men in 90 productieplants en 15 R&D-centers continu aan state-of-the-art technologie en producten voor automotive, commerciële voertuigen en off-highway machines. Wereldwijd realiseert de firma vandaag met 23.000 mensen een omzet van 6,6 miljard USD. De site in Brugge behoort tot de Off-Highwaydivisie van Dana en is het competence centre van koppelomvormers en powershifttransmissies voor zware werktuigmachines. Een 500-tal medewerkers staan in voor zowel de ontwikkeling, de productie als de verkoop. Om de verdere professionalisering van het R&D-center in Brugge te trekken, zoekt Dana Belgium een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737191.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

BRUGGEDana Belgium,Amerikaanse multinational. De firma werd in 1904 opgericht in Ohio. In 25 landen werkt men in 90 productieplants en 15 R&D-centers continu aan state-of-the-art technologie en producten voor automotive, commerciële voertuigen en off-highway machines. Wereldwijd realiseert de firma vandaag met 23.000 mensen een omzet van 6,6 miljard USD. De site in Brugge behoort tot de Off-Highwaydivisie van Dana en is het competence centre van koppelomvormers en powershifttransmissies voor zware werktuigmachines. Een 500-tal medewerkers staan in voor zowel de ontwikkeling, de productie als de verkoop. Om de verdere professionalisering van het R&D-center in Brugge te trekken, zoekt Dana Belgium een (m/v)

Test Engineering ManagerOperationeel manager met langetermijnvisie en kennis van mechatronica

Je functie: • Als Test Engineering Manager ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de langetermijnvisie voor het testlabo, maar eveneens voor het tijdig en accuraat uitvoeren van testprojecten • Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en testen van prototypes en testinstallaties zodat kwaliteitsvolle producten volgens de klanteneisen worden afgeleverd • Je vertrekt van het plan voor ontwikkeling van transmissies en volgt investeringen, werkingsbudgetten en personeelsbezetting op zodat kwaliteitsvolle resultaten worden gehaald • Je bepaalt de toekomstige richting voor het R&D-center en zet gericht acties en initiatieven op • Je bouwt op een team van 6 ingenieurs en 6 operationele testers, die je individueel motiveert en als coherent team enthousiasmeert • Als peoplemanager met een stevige passie voor het product en voor mechatronica weet je het testlabo te managen en toekomstgerichte plannen vorm te geven. Je focus ligt op de evolutie van mechanische naar mechatronische transmissies, alsook op de transitie van een uitvoerend labo naar een duale verantwoordelijkheid tussen design en testing • Je werkt actief mee en participeert in werkgroepen om zowel de samenwerking in het team als met andere afdelingen te versterken • Je werkt nauw samen met je collega’s in Brugge (engineering, productie,…), andere Dana vestigingen en, indien relevant, met externe onderzoekcentra en firma’s • Investeringen, budgetten en beheer van het machinepark behoren eveneens tot je verantwoordelijkheden • Je staat erop dat kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen worden nageleefd. Je profiel: • Als burgerlijk ingenieur werktuigkunde heb je een stevige ervaring in een R&D- en productieomgeving, met mechatronica • Je project-managementvaardigheden helpen je om het R&D-center operationeel te leiden en tot een hoger niveau te tillen. Je bent een creatieve manager die van aanpakken weet, in de operationaliteit duikt, maar gepast afstand neemt om de langetermijnvisie te bepalen en concreet uit te rollen • Je bent een enthousiasmerende peoplemanager die deel uitmaakt van de groep en zijn passie voor het product en de eisen van klanten in een kwaliteitsvolle output samen weet te brengen • Je bent een vlotte communicator (Nederlands-Engels) die partnerships uitbouwt, weet te onderhandelen en te beïnvloeden. Aanbod: • Je komt terecht in een technisch uitdagende en innovatieve omgeving • Je krijgt er volop de ruimte om te groeien en helpt, samen met het team, actief mee aan de testing van de nieuwe generatie aandrijfsystemen en koppelomvormers voor de toekomst • Je werkt bij een stabiele werkgever die in een internationale context opereert • Je expertise, engagement en vaardigheden als peoplemanager worden gewaardeerd in de vorm van een aantrekkelijk salarispakket.

030_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:06 Page 30

Page 31: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

31VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Sales RepresentativesGedreven oplossings- en klantgerichte relatiebouwers

Je functie: • Na een grondige inwerkperiode, sta je in voor de commerciële onderhandelingen met de klanten in je regio (Oost-/West-Vlaanderen of Antwerpen/Limburg/Brabant). Je biedt een oplossing op maat van de klant en garandeert een sterke service • Je onderhoudt de bestaande klantenrelaties en bouwt verder aan een langetermijnpartnership. Daarnaast ga je actief prospecteren om het marktaandeel te vergroten • Je bent het aanspreekpunt voor je klanten, denkt mee en blijft hen overtuigen van het steeds groeiende assortiment aan oplossingen. Je ondersteunt klanten d.m.v. productpresentaties en doet een beroep op je collega’s voor complexe technische vragen • Je staat garant voor een efficiënte opvolging van je klanten, ook na de implementatie van de software. Je registreert en verwerkt de gegevens in het CRM-systeem • Je analyseert trends in de markt en breidt je kennis uit door een nauwe samenwerking met andere businessunits binnen de groep om informatie uit te wisselen en up-to-date te blijven over nieuwe ontwikkelingen • Je rapporteert aan de Sales Manager.

Je profiel: • Je beschikt idealiter over een bachelor- of masterdiploma en hebt ervaring in een commerciële functie, bij voorkeur in IT-gerelateerde oplossingen • Belangrijker echter dan je opleiding en ervaring, is je persoonlijkheid. Met je resultaatsgerichte, analytische en proactieve ingesteldheid garandeer je een efficiënte en klantgerichte aanpak • Als teamplayer en partner voor de klant straal je vertrouwen uit en sta je mee in voor de resultaten en toekomstige groei van Sabco • Je bent ondernemend, hebt onderhandelingstalent en hanteert een vlotte communicatiestijl. Door je leergierigheid ben je alert voor de evoluties in de markt • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans.

Aanbod: • Een uitdagende functie binnen een professionele groep, waar innovatie en groei centraal staan • Een rol waarmee je het verschil kan maken en bijdraagt aan de positieve drive en resultaten van de onderneming • Een motiverend salarispakket in lijn met je ervaring.

Sabco is een internationale nichespeler die reeds 35 jaar actief is als IT-specialist in België en Luxemburg. Het bedrijf maakt deel uit van Pharmagest, dat op zijn beurt onder de Welcoop groep valt. Sabco ontwerpt softwareprogramma’s en unieke toepassingen voor het efficiënte beheer van apotheken. Het bedrijf telt een 40-tal medewerkers in de filialen te Gent, Namen en Luxemburg en blijft voortdurend innoveren om zo in te spelen op de snel evoluerende markt. In het kader van verdere groei is de onderneming op zoek naar (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE737167.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

VLAANDEREN

Sales Representatives

SabcoLuxemburg. Het bedrijf maakt deel uit van Pharmagest, dat op zijn beurt onder de Welcoop groep valt. Sabco ontwerpt softwareprogramma’s en unieke toepassingen voor het efficiënte beheer van apotheken. Het bedrijf telt een 40-tal medewerkers in de filialen te Gent, Namen en Luxemburg en blijft voortdurend innoveren om zo in te spelen op de snel evoluerende markt. In het kader van verdere groei is de onderneming op zoek naar (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Marketing ManagerCreatieve en inspirerende persoonlijkheid met sterke relationele en organisatorische vaardigheden

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor een optimale marketingondersteuning van CRC Europe en voor het uittekenen en organiseren van een brede waaier aan marketingacties voor het gehele productengamma van CRC, en dit in lijn met de strategische visie van CRC Europe en op maat van internationale en nationale dealers binnen de EMEA-regio • Concreet sta je van a tot z in voor verschillende projecten, gaande van een optimale introductie van nieuwe producten in de verschillende markten en het organiseren van speciale acties om bepaalde productgroepen te promoten, tot het voortdurend up-to-date houden van POS-materiaal. Je wordt hierbij ondersteund door drie medewerkers • Daarnaast beheer je de branding, de positionering en het productengamma van alle CRC-merken. Je plaatst deze optimaal in de markt en zet hierbij de marketing- en promotiebudgetten zo efficiënt mogelijk in • Je weet wat er gebeurt binnen de sector en bent attent om evoluties te signaleren. Op basis van je gedegen markt- en concurrentieanalyse adviseer je het salesteam rond optimalisatie en innovaties binnen het productassortiment, maar denk je tevens na over het identificeren van nieuwe marktsegmenten • Je werkt nauw samen met collega’s in Zele en in de zeven buitenlandse filialen • Je rapporteert aan de European Sales & Marketing Director.

Je profiel: • Je behaalde een masterdiploma in een economische richting, zoals T.E.W., marketingmanagement of business-studies. Ervaring met productmanagement van technische of chemische producten is een troef • Je hebt bij voorkeur ervaring in een internationale omgeving en spreekt vlot Engels. Daarnaast is kennis van het Frans en het Duits een plus • Als persoon koppel je sterke interpersoonlijke vaardigheden en presentatieskills aan goed ontwikkelde organisatorische vaardigheden.

Aanbod: • Een uitdagende functie waarbij je deel uitmaakt van een internationaal bedrijf met duidelijke groeiambities en ook lokaal de geborgenheid en dynamiek ervaart van een kmo • De kans om bij te dragen tot de kwaliteit, zodat de organisatie dankzij jouw competenties het verschil kan maken met kwalitatief hoogstaande producten • Een aantrekkelijk salaris met bedrijfswagen en extralegale voordelen.

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736581.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

CRC Industries Europe (Zele) maakt deel uit van de Amerikaanse familiale groep Berwind die wereldwijd meer dan 5000 medewerkers telt. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeermiddelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden, onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 volledig vernieuwd werd. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengt, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

Marketing Manager

CRC Industries Europemeer dan 5000 medewerkers telt. CRC produceert en distribueert chemische producten zoals smeermiddelen, cleaners en anticorrosieproducten met ruime industriële toepassingsmogelijkheden, onder meer in automotive en de elektronicasector. Behalve vanuit de site in Zele produceert CRC in Europa nog in Bridgwater (UK). De distributie voor EMEA wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Zele dat in 2009 volledig vernieuwd werd. Om de verdere professionalisering te ondersteunen en tegemoet te komen aan de eisen die een continue groei met zich meebrengt, wenst CRC Industries over te gaan tot de aanwerving van een (m/v)

ZELE

030_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:06 Page 31

Page 32: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

32 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Senior R&D EngineerCommercieel georiënteerde productontwikkelaar met projectmanagement-skills

Je functie: • Na een inwerkperiode, waarbij je een goed inzicht ontwikkelt in de bestaande producten van Brustor en in de evolutie van de markt en de behoeftes van de klant, sta je in voor het ontwikkelen van nieuwe producten en tevens voor het uitwerken en realiseren van innovatieve projecten op maat van de klant • Samen met de verkoopafdeling begeleid je projecten van a tot z, waarbij je contacten met klanten en architecten onderhoudt, technisch producten uitwerkt en stand-by bent bij de uitvoering • Je combineert je technische taken als ontwerper met een grote openheid om intern vernieuwende ideeën te detecteren en verder te ontwikkelen, en extern de vinger aan de pols te houden van innovatieve, maar haalbare projecten • Je werkt vanuit Gullegem.

Je profiel: • Ervaring als productontwikkelaar is vereist. Je kan vlot met 3D-tekenprogramma’s overweg en kan relevante gerealiseerde projecten voorleggen • Je beschikt bij voorkeur over een technisch masterdiploma. Een diploma productontwikkeling is een troef • Je combineert een goede technische kennis met een grote openheid om samen met anderen te overleggen en de lead te nemen bij de uitvoering van projecten.

Aanbod: • Een innoverende rol met doorgroeimogelijkheden in een ondernemend klimaat, waar men initiatief en projectmanagement-skills waardeert en valideert • De kans om dankzij jouw realisaties een bijdrage te leveren aan de verdere groei en uitstraling van een mooie speler in de sector • Een aantrekkelijk salarispakket in lijn met je kennis en ervaring.

Brustor (www.brustor.com), een familiale onderneming gevestigd in Gullegem, is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten, die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd tot een omzet van 40 miljoen euro. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736309.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GULLEGEM

Brustor toonaangevende speler op het gebied van zonnewering, zonneluifels en terrasoverkapping (pergola’s). Vanuit zijn nieuwe productiesite en state-of-the-art magazijn in Gullegem belevert Brustor via een dealernetwerk een ruime markt binnen Europa. Dankzij de inzet van zijn R&D-team zet Brustor in op een up-to-date en innovatief gamma aan producten, die aan hoge kwalitatieve normen voldoen. Samen met de 100 medewerkers heeft Brustor de voorbije jaren een sterke groei gerealiseerd tot een omzet van 40 miljoen euro. Om de verdere groei te garanderen, kijkt men uit naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervi

ng &

sele

ctie

VG.

206/

B - B

HG B

-AA0

4.008

– W

.RS.

98 •

Lid

van

Fede

rgon

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Bedrijfsmanager ArchitectenbureauDrijvende kracht team en optimalisator processen

Je functie: • Als manager van het kantoor in Oostende (45-tal medewerkers) of Heusden (35-tal medewerkers), ben je verantwoordelijk voor het algemeen managen en aansturen van de medewerkers. Je voornaamste focus is het dagelijks organiseren, structureren en opvolgen van de activiteiten • Vanuit een nauw contact met de medewerkers en de brede bedrijfsvoering, bepaal je optimalisaties en praktisch-operationele acties. Je stelt de werkmethodes kritisch in vraag, analyseert, implementeert en evalueert veranderingen om verbetering te realiseren • Je stroomlijnt de processen en optimaliseert zo ook de werkcontext van de medewerkers • Met je open en mensgerichte persoonlijkheid breng je extra pigment in het team en naar de partners toe • Je introduceert leanmanagement en werkt aan de verdere ISO-implementatie, om de beloftevolle internationalisering operationeel op te vangen • Je rapporteert aan de directie.

Je profiel: • Je genoot bij voorkeur een ingenieurs-, economische of architectenopleiding, en hebt affiniteit met een ontwerpomgeving • Je bent een geboren peoplemanager die mensen kan aansturen en motiveren • Je weet je mensen en middelen op correcte wijze in te schatten om de geschikte projectteams samen te stellen en de planning tijdens de uitvoering optimaal bij te sturen • Je hebt de kwaliteiten om als bedrijfsmanager processen en structuren onder de loep te nemen en te optimaliseren in een creatieve context, zonder in te grijpen in de specifieke specialisteninbreng van de architecten, tekenaars, ontwerpers,... • Je bent een goede organisator die op een gestructureerde manier zaken uitwerkt en van kortbij opvolgt. Je denkt en handelt oplossingsgericht. Je kan je vastbijten in een uitdagend optimaliserings- en herorganisatieproject.

Aanbod: • Uitdagende en verantwoordelijke rol in een ijzersterk en veelbelovend architectenbureau, dat zijn goede faam internationaal voortzet • Een functie met groeimogelijkheden, waarin je je als algemeen manager kan vastbijten om het bedrijf mee te ondersteunen in zijn ontwikkelingstraject naar een doorgedreven organisatie en internationalisering • Er is een inloopperiode voorzien waarbij je je met de ISO-structuur in Oostende kan identificeren om van daaruit de nodige meerwaarde te genereren • Aantrekkelijk salarispakket geënt op ervaring, expertise en verantwoordelijkheid.

Boeckx en De Vloed, twee architectenbureaus die zich steeds hebben gespecialiseerd in het onderwijs en de zorg, engageren zich nu om samen toonaangevende projecten te realiseren die het leef- en werkcomfort van de 21ste eeuw mee bepalen. De nieuwe entiteit heeft een naam gekregen die de gemeenschappelijke kracht en ambitie perfect onderstreept: Detoo Architects. De coöperatie is gericht op het verder internationaal commercialiseren van de activiteiten. Om de partner-vennoten extra ruimte te geven voor deze uitdaging, kijkt Detoo Architects zowel voor het bureau in Oostende als dat in Heusden (Gent) uit naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE735617.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OOSTENDE / GENT

Bedrijfsmanager Architectenbureau

Boeckx en De Vloed, twee architectenbureaus die zich steeds hebben gespecialiseerd in het onderwijs en de zorg, engageren zich nu om samen toonaangevende projecten te realiseren die het leef- en werkcomfort van de 21ste eeuw mee bepalen. De nieuwe entiteit heeft een naam gekregen die de gemeenschappelijke kracht en ambitie perfect onderstreept: Detoo Architects. De coöperatie is gericht op het verder internationaal commercialiseren van de activiteiten. Om de partner-vennoten extra ruimte te geven voor deze uitdaging, kijkt Detoo Architects zowel voor het bureau in Oostende als dat in Heusden (Gent) uit naar een (m/v)

032_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:05 Page 32

Page 33: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

33VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Key Account Manager Oost-Europa - Groenten (BE736940)Gedreven onderhandelaar met ervaring in retail en private label

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de bestaande klanten in jouw regio, en je werkt actief op nieuwe klanten en markten • Je ontwikkelt een strategie per regio, maakt jaarbudgetten op, voert commerciële onderhandelingen en je positioneert zo het potentieel van Crop’s in deze veelbelovende regio • Je werkt intensief samen met de collega’s binnen productontwikkeling, logistiek, kwaliteit en supplychain • Je rapporteert aan de Sales Manager Retail.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan een succesvolle internationale verkoopervaring in de voedingssector • Je kent de Oost-Europese retailmarkt, en bent de entrepreneur die dit potentieel voor Crop’s weet uit te werken • Je commerciële overtuigingskracht, je analysevermogen, creativiteit en organisatietalent typeren jouw persoonlijkheid • Jouw verbale en sociale vaardigheden laten je toe om op diverse niveaus te onderhandelen (N/F/E, een Oost-Europese taal is een troef) • Je bent bereid 20% te reizen.

Sales Manager Wholesale - Fruit (BE736941)Entrepreneur die dit kanaal in Europa verder uitbouwt

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van bestaande klanten alsook voor de verdere uitbouw van het Wholesalekanaal • Je bent een geboren entrepreneur die een duidelijke strategie uitwerkt, nieuwe markten kan detecteren en dit naar de juiste acties kan vertalen • Je bouwt een eigen team uit • Je legt connecties en weet met je uitgesproken businessflair deuren te openen • Je werkt nauw samen met de Supply Chain Manager en de Category Manager en je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan minstens 15 jaar succesvolle internationale verkoopervaring binnen Wholesale, bij voorkeur in de voedingssector • Je bent organisatorisch sterk en kan een team begeesteren • Jouw commerciële attitude en jouw nieuwsgierigheid zorgen voor het uitbouwen van een Europees netwerk • Jouw verbale en sociale vaardigheden laten je toe om op diverse niveaus te onderhandelen (N/F/E/D) • Je bent bereid 30% te reizen.

Category Manager – Groenten (BE736942)Inspirerende creatieveling met commerciële skills

Je functie: • Je beheert en stuurt het productgamma en geeft invulling aan nieuwe concepten • Je neemt een kritische rol op in strategische discussies als interface tussen de sales en het ontwikkelingsteam • Je bent de spilfiguur wat betreft de communicatie en de planning bij nieuwe productlanceringen • Je creëert je segment op basis van de impliciete en expliciete vragen en noden van je doelpubliek • Je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Je profiel: • Je koppelt een masteropleiding aan een sterke ervaring in de business (FMCG/voeding) • Je bent analytisch ingesteld en kan marktonderzoeksresultaten vlot interpreteren • Je bent creatief en je werkt inspirerend, maar je bent vooral gepassioneerd op culinair vlak • Je bent een vlotte communicator (N/F/E) die kan overtuigen op basis van expertise, empathie en enthousiasme • Je weet onder andere met behulp van alle communicatietools een verhaal te brengen, zowel intern als extern.

Aanbod: • Een organisatie die een uitgesproken positie op de markt verworven heeft, dankzij de verticale integratie, innovatie, entrepreneurial spirit en zin voor kwaliteit • Een open en informele bedrijfscultuur waar ondernemerschap, autonomie en creativiteit gestimuleerd worden • Een autonome en gevarieerde functie met ruime verantwoordelijkheden • De mogelijkheid om verder mee te groeien als professional • Een aantrekkelijk salarispakket conform jouw kennis, ervaring en resultaten.

WAREGEM

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van de juiste referentie.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Crop’s is een snelgroeiend familiebedrijf, actief in de diepvriessector. Geconsolideerd tekent de groep voor een omzet van 320 miljoen euro. Drie autonome commerciële business units Fruit, Groenten en Maaltijden richten zich op retail (voornamelijk private label), b2b en foodservice. Naast het hoofdkantoor in Ooigem (300-tal medewerkers), beschikt Crop’s over productiesites in Wallonië, Portugal en Spanje (Groenten), Servië, Marokko en Costa Rica (Fruit). Onze continue investeringen op de site in Ooigem – uitbreiding burelen, een volautomatisch diepvriesmagazijn en een nieuw ERP-pakket – zorgen voor heel wat opportuniteiten. Voel jij je thuis in een hoogtechnologische omgeving, heb je de nodige ervaring en kunnen wij rekenen op jouw commitment om mee te bouwen aan onze blijvende groei? Dan ben je (m/v) bij Crop’s aan het juiste adres!

032_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:05 Page 33

Page 34: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

34 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Commercieel Manager Ondernemende en resultaatgerichte peoplemanager

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor de vlotte werking van de commerciële afdeling in de site van Bavegem en staat mee in voor de realisatie van de vooropgestelde aan- en verkoopdoelstellingen van een specifiek productgamma, waaronder dierlijk verwerkte eiwitten, dierlijk vet en plantaardige oliën en vetten, gericht naar o.a. de voedselverwerkende industrie binnen de Europese regio (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK, Spanje en Italië) • Je zet een businessplan op en vertaalt dit naar concrete acties voor je team van 7 medewerkers (accountmanagers en customerservice-medewerkers). Je neemt de dagdagelijkse leiding en begeleidt en motiveert hen • Je staat in voor het onderhouden en ontwikkelen van de bestaande leveranciers- en klantenportefeuille, aangevuld met actieve prospectie naar rendabele omzetten bij betrouwbare nieuwe klanten en leveranciers. Je detecteert opportuniteiten in de markt en zet deze om in rendabele deals met toekomstperspectief • Je voert gedegen prijsonderhandelingen en bewaakt de marges met het oog op een winstgevende business • Je bent het eerste aanspreekpunt voor leveranciers en key-accounts, garandeert de opmaak en opvolging van de contracten, logistiek, administratie, creditcontrolling en eventuele klachten • Je rapporteert op periodieke basis over je aan- en verkoopbeleid aan de General Manager Bavegem en zorgt voor een adequate registratie en opvolging van alle gegevens in het eigen ERP-systeem.

Je profiel: • Belangrijker dan je opleiding is je ervaring en persoonlijkheid • Je hebt ervaring in aankoop, trading en verkoop en hebt interesse in de (inter)nationale markt van dierlijke en plantaardige commodities • Je beschikt over snelle commerciële reflexen, stevige onderhandelingsvaardigheden waarmee je alert weet in te spelen op veranderende situaties • Je organiseert je op een autonome manier en engageert je voor het behalen van de vooropgestelde resultaten • Je bent een vlotte communicator (N, E, F, D).

Aanbod: • Een uitdagende, autonome en brede functie in een stabiel bedrijf met een horizontale, informele bedrijfscultuur. Je vaste uitvalsbasis is Bavegem • Een gevarieerde job in een organisatie waarin kwaliteit en flexibiliteit een belangrijke rol spelen • Een competitief salaris aan-gevuld met een pakket extralegale voordelen.

De familiale Lipa-groep is gespecialiseerd in de ophaling en verwerking van dierlijke bijproducten, gebruikte frituuroliën en -vetten en organische reststromen. De groep produceert o.a. dierlijk verwerkte eiwitten, dierlijke en plantaardige oliën en vetten die voornamelijk gecommercialiseerd worden in petfood, de veevoedingsindustrie, oleochemie, biodiesel alsook de voedingsindustrie. De groep is georganiseerd in 4 businessunits met 9 operationele bedrijven (Cominbel, Refood, Revada, Cobatech, Oleki, FrozenFresh, Granimex, Eurofat en Wouters). Een 160-tal gedreven, enthousiaste en gepassioneerde medewerkers stuwt deze bedrijven vooruit. Een groot deel van de aan- en verkoopactiviteiten verlopen via de firma’s Cominbel en Refood en om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren gaat Lipa op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736966.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

BAVEGEM

Commercieel Manager

De familiale gebruikte frituuroliën en -vetten en organische reststromen. De groep produceert o.a. dierlijk verwerkte eiwitten, dierlijke en plantaardige oliën en vetten die voornamelijk gecommercialiseerd worden in petfood, de veevoedingsindustrie, oleochemie, biodiesel alsook de voedingsindustrie. De groep is georganiseerd in 4 businessunits met 9 operationele bedrijven (Cominbel, Refood, Revada, Cobatech, Oleki, FrozenFresh, Granimex, Eurofat en Wouters). Een 160-tal gedreven, enthousiaste en gepassioneerde medewerkers stuwt deze bedrijven vooruit. verkoopactiviteiten verlopen via de firma’s Cominbel en Refood en om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren gaat Lipa op zoek naar een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Maintenance ManagerGedreven peoplemanager en organisator met passie voor techniek

Je functie: • Je bepaalt het onderhoudsbeleid voor de volledige site van Plastal. Organisatie, planning, opvolging en coördinatie van alle onderhoudswerkzaamheden aan de productie-installatie behoren tot jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast sta je ook in voor het facility-management van de gehele site • Je garandeert de continuïteit van het proces, maar zet ook in op het gebied van kostenefficiëntie, kwaliteit en rendement van de installaties. Je bent de trekker om via multidisciplinaire teams op de vloer de machinebeschikbaarheid te optimaliseren (TPM) • Als peoplemanager motiveer je een team van 6 ingenieurs en 3 teamleaders die je ondersteunt in hun dagelijkse taken. Je bent hun klankbord en bezorgt hen de nodige tools en structuren om steeds efficiënter en proactiever te werken • Een frequente afstemming met je collega’s van productie, engineering, kwaliteit en veiligheid is cruciaal. Je werkt constructief samen en betrekt hen bij verschillende projecten. Daarnaast denk je binnen het managementteam mee na over strategische uitdagingen en het beleid van de site • Je stelt jaarlijks het budget op voor de afdeling Onderhoud, bewaakt de kosten en volgt eventuele investeringen op. Je houdt tevens de vinger aan de pols van de maintenancekost • Je maakt deel uit van het managementteam en rapporteert aan de plantmanager. Je profiel: • Jouw peoplemanagement-stijl kenmerkt zich door een uitgesproken enthousiasme • Je werkt en denkt op het niveau van een master en kan relevante ervaring aantonen in een soortgelijke rol met een technische inslag • Volgende competenties zijn cruciaal in de rol: mensen aansturen, coachen, oplossingsgericht werken • Tevens ben je een voorbeeld voor je team, sterk in plannen en organiseren, stressbestendig en flexibel. Ervaring met het aansturen van een team is must • Je toont je leergierig en wil je verder ontwikkelen als persoon en professional • Kennis van lean is een pluspunt. Aanbod: • Een mooie technische managementrol met impact waar je als leider, samen met een ervaren team, zowel de dagelijkse werking als de toekomst kan faciliteren van een state-of-the-art productieplant binnen automotive • Een internationale omgeving waarin je je netwerk binnen automotive verder kan uitbouwen • Een mooi salarispakket op niveau en in lijn met je ervaring.

Plastal, een Zweedse groep met hoofdkwartier in Göteborg en vier state-of-the-art automotive productieplants in Europa, produceert en levert just-in-time ‘in sequence’ kunststofbumpers, -spoilers en -spare parts aan autoconstructeurs. De sterk geautomatiseerde maar tevens arbeidsintensieve plants kennen een proces dat gaat van moulding, over painting tot assembly en uiteindelijk de logistics. De Gentse plant is toeleverancier voor Volvo Cars en Volvo Trucks en realiseert met een 400-tal werknemers 100 miljoen euro omzet. Ter versterking van het managementteam en om de verdere uitdagingen aan te pakken, is Plastal op zoek naar een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736303.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

GENT

Maintenance Manager

Plastalproductieplants in Europa, produceert en levert just-in-time ‘in sequence’ kunststofbumpers, -spoilers en -spare parts aan autoconstructeurs. De sterk geautomatiseerde maar tevens arbeidsintensieve plants kennen een proces dat gaat van moulding, over painting tot assembly en uiteindelijk de logistics. De Gentse plant is toeleverancier voor Volvo Cars en Volvo Trucks en realiseert met een 400-tal werknemers 100 miljoen euro omzet. Ter versterking van het managementteam en om de verdere uitdagingen aan te pakken, is Plastal op zoek naar een (m/v)

034_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:03 Page 34

Page 35: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

35VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

be.hudson.com

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Directeur ExploitatiesOperationeel manager met sterke leidinggevende en relationele vaardigheden

Je functie: • Je bent verantwoordelijk voor het operationele management en de resultaten van alle verkooppunten in België. Daarbij staan de klant en de ‘speed of service’ steeds centraal • Als peoplemanager stuur je een team van bijna 300 medewerkers aan (districtmanagers, unit- managers en verkopers). Vanuit je enthousiasme, positivisme en professionalisme, weet je je medewerkers te motiveren en de goede bedrijfsspirit te bewaren • Dankzij je sterke marktkennis en aanwezigheid ‘in the field’ volg je de evoluties in de markt en speel je kort op de bal om te adviseren over de juiste nieuwe investeringen • Vanuit je commerciële en procesinzicht kom je tot creatieve oplossingen om de dienstverlening vanuit de verkooppunten nog efficiënter en sneller te laten verlopen • Je rapporteert aan de Directeur Operaties die gevestigd is in Frankrijk. Je maakt deel uit van het Belgische managementteam.

Je profiel: • Je behaalde minimum een bachelordiploma en beschikt over relevante ervaring in de retailsector, in een commercieel/operationele functie • Je bent een gedreven peoplemanager en weet jouw visie enthousiast te vertalen naar je medewerkers • Je bent vertrouwd met exploitatierekeningen en het lezen van een balans • Je denkt mee met de business, bent klantgericht en commercieel ingesteld • Je hebt voeling met het operationele karakter van de business • Je bent analytisch, oplossingsgericht en creatief • Perfect tweetalig (Nederlands-Frans) met een goede kennis van het Engels.

Aanbod: • Een functie met eindverantwoordelijkheid in een gezond en groeiend bedrijf dat deel uitmaakt van een stabiele internationale groep met ambitie.

SSP is een internationaal beursgenoteerde speler binnen de ‘Food Travel’ markt. De onderneming baat in 30 landen horecaconcepten uit op ‘high traffic’ locaties zoals luchthavens, treinstations en winkelcentra. De Belgische organisatie beheert momenteel 42 verkooppunten en baat voornamelijk de merken Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Cafe uit. Met zijn 300 medewerkers kent de organisatie al enkele jaren een sterke groei. Om deze groei te bestendigen en het dagelijkse beheer verder te sturen, zoekt SSP België een (m/v)

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736216.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

OOSTERZELESSPSSPonderneming baat in 30 landen horecaconcepten uit op ‘high traffic’ locaties zoals luchthavens, treinstations en winkelcentra. De Belgische organisatie beheert momenteel 42 verkooppunten en baat voornamelijk de merken Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Cafe uit. Met zijn 300 medewerkers kent de organisatie al enkele jaren een sterke groei. Om deze groei te bestendigen en het dagelijkse beheer verder te sturen, zoekt SSP België een (m/v)

Erke

nnin

gsnu

mm

er w

ervin

g &

sele

ctie

VG.

206/

B –

BHG

B-AA

04.00

8 – W

.RS.

98 •

Lid va

n Fe

derg

on

Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

Supply Chain ManagerVernieuwende supplychain-expert met empathische managementskills

Je functie: • Binnen deze functie combineer je als empathische peoplemanager de leiding over de plannings- en logistieke afdeling met de verantwoordelijkheid over het centrale warehouse. Je opereert vanuit Londerzeel, maar verplaatst je regelmatig naar de andere productievestigingen. Je rapporteert aan de Operations Director en stuurt een 5-tal medewerkers aan • Je maximaliseert de klantenservice door het optimaal ontwikkelen, aansturen en coördineren van de orderverwerking, de planning, het transport, de uitlevering en de distributieactiviteiten • Je optimaliseert de S&OP-processen, forecasting- en productieplanningsystemen waardoor je een kwalitatieve en efficiënte flow vanaf ruwe grondstoffen, work in progress tot afgewerkte producten en traded goods kan garanderen • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie, het beheer en de optimalisatie van het voorraadmagazijn en alle in- en outboundactiviteiten • Je zorgt voor de opmaak en het beheer van het totale logistieke budget • Je evalueert en rapporteert de werking van het supplychain-departement door de introductie van strategische KPI’s • Je implementeert een continuous improvement-cultuur en draagt deze uit.

Je profiel: • Je hebt een masterdiploma met minimum een 5-tal jaar relevante managementervaring in een productieomgeving binnen een logistieke of supplychain-managementfunctie • Je bent een gedegen peoplemanager die een team kan motiveren en meenemen in een changeverhaal • Je beschikt over een brede visie op supplychain-management • Je hebt een goede kennis van MS Office en een ERP-pakket, kennis van een WMS-systeem is een plus • Je bent vlot communicatief (N/F/E).

Aanbod: • Je maakt deel uit van een toonaangevend en dynamisch bedrijf • Je krijgt de mogelijkheid tot bijscholing en continue zelfontplooiing • Je ontvangt een verloning aangepast aan je competenties en ervaring.

Lantmännen Unibake is de tweede grootste bakkerijgroep in Europa en dé expert in diepgevroren bakkerijproducten. Wereldwijd zijn 5.800 werknemers actief in 20 landen, waaronder België. Onder de merknamen Pastridor en Schulstad wordt in 3 Belgische vestigingen een ruim assortiment bake-off-broodproducten geproduceerd, die bestemd zijn voor een wereldwijde afzetmarkt. Het gamma Lantmännen Unibake biedt oplossingen en services voor zowel de foodservice, groothandel als retail. We zijn voor de cluster Lantmännen Unibake BE-NE-FR-IT-ES op zoek naar een (m/v).

Interesse?Surf naar be.hudson.com voor meer informatie en solliciteer via [email protected] met vermelding van referentie BE736840.Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

LONDERZEEL

Supply Chain Manager

Lantmännen Unibakebakkerijproducten. Wereldwijd zijn 5.800 werknemers actief in 20 landen, waaronder België. Onder de merknamen Pastridor en Schulstad wordt in 3 Belgische vestigingen een ruim assortiment bake-off-broodproducten geproduceerd, die bestemd zijn voor een wereldwijde afzetmarkt. Het gamma Lantmals retail. We zijn voor de cluster Lantm

034_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:03 Page 35

Page 36: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

36 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Top Jobs for Top PeoplePowered by Different People

A G O I N T E R N AT I O N A L

VG

.46/

BO -

lid

van

Fede

rgon

- BA

-AA

05.0

80 -

W.R

S.10

68

Human Resources RecruitmentBedienden • Middenkader • Kaderleden

Binnen- en buitenland

[email protected]

• Kortrijk +32 (0)56 22 80 64• Gent +32 (0)9 281 13 86

• Brussel +32 (0)2 511 20 00• Lille +32 (0)491 71 77 00

• London +44 (0)20 7692 8222

Special opportunitiesin Berlin (Germany):Plant Manager (m/v)

Production Manager (m/v) www.ago.bz

036_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:02 Page 36

Page 37: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

37VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Vanden Avenne

Commodities N.V. is

gespecialiseerd in de

trading en distributie van

landbouwgrondsto� en

voor food-, feed- en

biofuelproductie.

Het bedrijf realiseert

een omzet van ruim

730 miljoen euro.

Het gedreven team van

28 collega’s stelt kwaliteit,

service en dienstverlening

voorop. Omwille van onze

duurzame groei, kijken

we uit om ons team in

Kortrijk te versterken met

een competente (m/v):Aanbod voor alle functies: ¡ In deze toekomstgerichte en groeiende onderneming zijn alle voorwaarden en tools aanwezig om professioneel te kunnen werken. ¡ U krijgt u een boeiende opleidingsperiode. ¡ Aantrekkelijke salarisvoorwaarden zijn volgens uw inzet en prestaties. ¡ Functies vol afwisseling en verantwoordelijkheid.

Voelt u zich aangesproken door deze uitdaging? Mail een uitgebreid cv naar [email protected] bijkomende informatie, bel ons op 056 22 80 64 of 0473 24 45 01. We garanderen een discrete en snelle behandeling van uw sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.Deze vacature vindt u ook op www.ago.bz

MEDEWERKER LOGISTIEK- & CONTRACTAFWIKKELING

(internationale omgeving)Pro� el:¡ U bent een master of bachelor met een eerste

werkervaring reeds achter de rug of u heeft relevante

werkervaring.

¡ Basiskennis van watergebonden logistiek in de agro

food en/of feed sector zijn een pluspunt.

¡ U bent een echte gedreven teamplayer die geregeld

initiatief neemt.

¡ Uw talenkennis is goed (N/F/E).

¡ Als dynamische optimist heeft u een hands-on

mentaliteit.

¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

medewerkers in de andere diensten. Voor deze diensten

bent u tevens een back-up.

Functie: ¡ Als Medewerker Logistiek- & contractafwikkeling heeft

u een uitgebreid takenpakket.¡ U ondersteunt & verzorgt intern en extern de logistieke

dienst binnenvaart en zeevaart op het vlak van planning, registratie & opvolging, documentbeheer en informatieverstrekking. U plant het watergebonden goederenvervoer.

¡ Daarbij hebt u dagelijks contact met internationale klanten, leveranciers en logistieke service providers waarbij uw communicatietalenten goed van pas komen.

¡ U garandeert de internationale kwaliteitsnormen.¡ Verder staat u mee in voor het algemeen

documentenbeheer en voor de controle en afwikkeling van de contracten.

¡ U werkt in teamverband met 5 gemotiveerde collega’s.

PLANNER – LOGISTIEK MEDEWERKER (internationale omgeving)

Pro� el:¡ U bent in het bezit van een master- of bachelorsdiploma.

U hebt reeds een eerste werkervaring achter de rug of u heeft relevante werkervaring.

¡ Basiskennis van weggebonden logistiek in de agrofood en/of feed-sector zijn een pluspunt.

¡ U houdt ervan om in een team te werken en u neemt op regelmatige basis het initiatief.

¡ U communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels.¡ Waar anderen problemen zien, ziet u oplossingen en u

houdt van aanpakken.¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

medewerkers van de andere diensten. Tevens bent u een betrouwbare back-up voor uw collega’s binnen de logistieke dienst.

Functie: ¡ Als Planner – Logistiek Medewerker plant u het

wegtransport van de logistieke dienst. Zowel voor de transporteurs in opdracht van Vanden Avenne als het ‘eigen vervoer’ van de klant. U staat daarbij in voor de volledige organisatie en coördinatie.

¡ U hebt dagelijks contact met internationale klanten, leveranciers en logistieke serviceproviders waarbij uw vlotte communicatietalenten goed van pas komen. U houdt zich daarbij tevens aan de internationale kwaliteitsnormen.

¡ U staat daarnaast ook in voor een service- en kwaliteitsgerichte aanpak van de logistieke afwikkeling.

¡ U werkt in teamverband met 3 gemotiveerde collega’s.

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

De selectie gebeurt in exclusief contract met Ago International

www.vda.be

MEDEWERKER KWALITEITSBEHEER (internationale omgeving)

Pro� el:

¡ U bent een bachelor met een eerste werkervaring achter

de rug of u heeft relevante ervaring.

¡ Basiskennis van kwaliteitsbeheer in de agro food en/of feed

sector zijn een pluspunt.

¡ U bent een echte gedreven teamplayer die geregeld

initiatief neemt.

¡ Uw talenkennis is goed (N/F/E).

¡ Als dynamische optimist heeft u een hands-on mentaliteit.

¡ U rapporteert accuraat en werkt nauw samen met de

kwaliteitscoördinator en medewerkers in de andere

diensten. Voor het kwaliteitsbeheer bent u tevens

back-up.

Functie: ¡ Als Medewerker Kwaliteits- & contractafwikkeling heeft

u een uitgebreid takenpakket.¡ U ondersteunt en verzorgt intern en extern het

dagelijkse operationele kwaliteitsbeheer & de contract-afwikkeling en rapporteert aan de andere medewerkers en de kwaliteitscoördinator (planning, registratie & opvolging, documentbeheer, informatieverstrekking) U bent tevens back-up.

¡ U garandeert de internationale kwaliteitsnormen.¡ Voor het dagelijkse contact met internationale klanten,

leveranciers en logistieke service providers, beschikt u over het nodige communicatietalent.

¡ Verder staat u mee in voor het algemeen documentenbeheer en voor ondersteuning in de logistieke afwikkeling van de contracten.

037_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:01 Page 37

Page 38: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

38 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Onze klantenrelatie

is al meer dan een

kwarteeuw een

toonaangevende

speler in FMCG en

meer bepaald in de

voedingsindustrie.

Om hun marktpositie

verder uit te bouwen

en te versterken is dit

topbedrijf op zoek naar

een topkaderlid (m/v):

VG.4

6/B

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS1

068

Pro� el Je beschikt over een universitair diploma. Een MBA is

een meerwaarde.

Je hebt minstens tien jaar (internationale) saleservaring in FMCG.

Je bewees in het verleden dat je targets haalde in een competitieve omgeving.

Je blinkt uit in people skills en intelligentie én je bent een geboren communicator.

Je inspireert, geeft het goede voorbeeld én je scout en ontwikkelt verkooptalent.

Je wordt niet afgeschrikt door ad hoc-projecten.

Je stuurt processen mee aan via accurate voorspellingen en transparant management.

Je werkt nauw samen met het managementteam.

Je kent minstens drie talen (NL-FR-EN). Kennis van het Duits is een absolute troef.

Je bent � exibel, pragmatisch, betrouwbaar, resultaatgedreven en open van geest.

Je toont elke dag opnieuw dat je een sterke onderhandelaar bent.

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Aanbod: Je komt terecht in een ultramodern, boeiend en groeiend bedrijf met aantrekkelijke salarisvoorwaarden en

extralegale voordelen.

Interesse? Geïnteresseerde kandidaten mailen hun cv naar [email protected]. Ago International garandeert een discrete en

snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen bel naar 09 281 13 86 of 0473 244 501.

Deze vacature vind je ook op Deze selectie verloopt in exclusief contract met Ago Internationalwww.ago.bz

Functie Je zorgt, samen met je team, voor de verdere

ontwikkeling en uitbreiding van het bestaande retail-klantenbestand, zowel particulier als B2B. Je werkt nauw samen met de Key Account Directeur,

sales support en de boekhouding. Je detecteert snel sterktes, zwaktes en opportuniteiten

en reageert op een adequate manier. Je maakt graag het verschil, zowel bij het ontwikkelen

van business als relaties met klanten. Je evalueert grondig en geeft regelmatig feedback,

zowel extern als intern. Je leidt de sales in België, Nederland, Italië, Spanje en

UK. Daar komen zeker regio’s bij. Je belangrijkste objectief is groei realiseren door

nieuwe en bestaande markten op een professionele manier te benaderen. Je rapporteert en communiceert op een kwalitatieve

manier met de CEO.

COMMERCIEEL DIRECTEUR EUROPA

SENIOR COMMERCIEEL MANAGER

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Onze klantenrelatie is een van

de meest gevestigde waarden

in de regio Oost-Vlaanderen

met 50 jaar ervaring

in de verwerking van

kunststofschuim en

aanverwante producten.

Om de verdere uitbouw van de

onderneming te realiseren en

te begeleiden zijn we op zoek

naar een bekwame (m/v)

Aanbod: ¡ Je krijgt een boeiende, verantwoordelijke job met heel wat toekomstperspectief bij een mooi bedrijf dat boogt op een solide � nanciële basis. Naast een competitief loon kun je beschikken over een pak extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, groeps- en hospitalisatieverzekering, gsm, laptop, onkostenvergoeding en bonussen. Een participatie en inbreng in de kapitaal- en aandeelhoudersstructuur behoort tot de mogelijkheden.

Voel je je aangesproken door deze uitdaging? Mail een uitgebreid cv naar [email protected] bijkomende informatie, bel ons op 09 281 13 86 of 0473 24 45 01. We garanderen een discrete en snelle behandeling van je sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacature vind je ook op www.ago.bz

Pro� el:¡ Je beschikt over minstens tien jaar bewezen ervaring

in de schuimindustrie of gelijk(w)aardig.

¡ Je bent een teamplayer die uitstekend communiceert en over empatisch vermogen beschikt.

¡ Je weet de verwachtingen van de klant perfect af te stemmen op alle bedrijfsactiviteiten.

¡ Je bent vloeiend in Nederlands, Engels en Frans. Kennis van het Duits is een pluspunt.

Functie: ¡ Je prospecteert op een overtuigende manier,

bouwt een breed netwerk uit en volgt de nieuwste marktontwikkelingen op de voet.

¡ Je wordt de drijvende kracht in de verdere expansie van het bedrijf en streeft naar een verdubbeling van de omzet in drie tot vijf jaar.

¡ Je stuurt mee de bedrijfsstrategie, je volgt dagelijks de productiviteit van elke afdeling en je managet key accounts.

¡ Je maakt o� ertes op, bewaakt rentabiliteit, je coacht, stuurt een team aan, je analyseert, rapporteert, faciliteert en budgetteert.

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

De selectie gebeurt in exclusief contract met Ago International

038_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:01 Page 38

Page 39: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

39VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille • London

[email protected]

Voel je je aangesproken door deze uitdaging?

Mail een uitgebreid cv naar [email protected]

Voor bijkomende informatie, bel ons op 09 281 13 86 of 0473 24 45 01. We garanderen een discrete en snelle behandeling van je sollicitatie. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacature vind je ook op www.ago.bz

Functie: • Je bent verantwoordelijk voor het commercieel beleid en de wereldwijde salesstrategie. Daarvoor stel je een strategisch commercieel plan en adequaat budget op en je bepaalt duidelijke, ambitieuze doelstellingen. • Je bent de one-point-of-access voor zowel de sales- als de marketingafdeling. Je enthousiasmeert. Je inspireert. • Je realiseert noodzakelijke groei en je doet dat door deze correct te implementeren. • Om het bestaand netwerk uit te breiden is 50% reizen een evidentie. • Opportuniteiten en behoeften van onze partners detecteren worden je tweede natuur. Daarvoor volg je de markttrends op de voet. • Je rapporteert rechtstreeks aan de directie door middel van grondige evaluatie, optimalisatie en transparante forecast. • Je bent het klankbord van de Regio Verantwoordelijken voor wie je werkbare processen opstelt en opvolgt.

Profi el: • Je beschikt over een master diploma. • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring, bij voorkeur in een commerciële rol. • Een competitieve omgeving ligt je als gegoten. Je scoort graag en veel. • Je combineert naadloos technisch én commercieel inzicht. • Structuur, planning en organisatie maken deel uit van je persoonlijkheid. • Je bent in staat een visie te ontwikkelen en bent meester in het ver� jnen van structuren. • Je bent vertrouwd met gedegen people-management in een grotere onderneming. • Je bent commercieel ingesteld, to-the-point en inventief. • Je streeft naar 100% klantentevredenheid binnen een internationale omgeving. • Je bent vlot viertalig(N / F / E / D). • Je hebt gevoel voor architectuur en technisch inzicht.

Aanbod: Een afwisselende job met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief in een bedrijf met internationale bekendheid.

Het bedrijf staat garant voor kwaliteitsonderscheiding, ook op het vlak van salaris en extralegale voordelen. Wij bieden een open bedrijfscultuur aan waarbinnen wij zelfontplooiing aanmoedigen. Een topfunctie in een topbedrijf, dus!

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

1068

De selectie gebeurt in exclusief contract met Ago International

SALES DIRECTOR

DELTALIGHT pure lighting pleasure

DELTA LIGHT is opgericht in 1987 en is vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Ons lichtdesign gaat over emoties, passie, prestaties en dromen. Vandaag is Delta Light 220 mensen sterk. Omdat wij continu streven naar perfectie en innovatie zijn wij voor ons hoofdkantoor in Wevelgem op zoek naar (m/v):

039_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:00 Page 39

Page 40: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

40 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

040_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:59 Page 40

Page 41: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

41VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

041_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:56 Page 41

Page 42: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

42 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Erkenning VG.665/B

Commercieel Medewerker Binnendienst (Key Accounts)

Intersafe Belgium NV, gevestigd te Mechelen, is een toonaangevende leverancier en trendsetter op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsartikelen voor industriële eindklanten. Met een dominante marktpositie in Nederland, Frankrijk en België behoort het bedrijf tot de top in zijn segment.

Tijdens een praktische inwerkperiode maakt u kennis met de organisa-tie en haar werkwijze. Vervolgens wordt u verantwoordelijk voor een divers takenpakket. U verwerkt o.a. orders, aanvragen, maakt offertes en volgt deze op. Dankzij uw commerciële flair weet u opportuniteiten te detecteren. U formuleert oplossingen en weet uw klanten te overtuigen. U werkt nauw samen met de buitendienst en begeleidt hen op admi-nistratief en organisatorisch gebied. Uw ondersteuning draagt bij tot de professionaliteit, het succes en de groei van Intersafe Belgium. U werkt vanuit het kantoor te Mechelen en rapporteert aan de Customer Service Manager.

Interesse? Reageer via www.velde.be Voor meer informatie (ref.nr. INGV152) kunt u contact opnemen, telefoon 03 235 45 50. Ook kunt u kijken op www.intersafe.eu

Erkenning VG.665/B

Key Account Manager Benelux & Frankrijk (m/v)

Schulte-Schlagbaum AG (SAG) is een Duits, middelgroot en concernonafhankelijk bedrijf met het hoofdkantoor in Velbert, nabij Düsseldorf. SAG ontwikkelt, produceert en verhandelt zowel nationaal als internationaal componenten, systeemoplossingen en diensten voor de beveiliging, organisatie en het management van gebouwen. Om het marktaandeel binnen de Benelux en Frankrijk verder uit te breiden, wil SAG binnen de divisie sluitsystemen voor deuren en meubels o.a. de hotelbranche aanspreken.

U wordt verantwoordelijk voor de marktontwikkeling in de Benelux en Frankrijk met de focus op de hotelbranche. Vooral hoogwaardigere hotels, designhotels en boetiekhotels behoren tot uw primaire doelgroep. Uw contacten zijn divers; hoofdkantoren van grote hotelketens, directies van afzonderlijke hotels, investeerders, adviesbureaus en architecten. Enerzijds ligt de nadruk op de acquisitie van nieuwe klanten. Anderzijds behoort het onderhouden van bestaande relaties ook tot uw takenpakket. U houdt zich bovendien bezig met aanbestedingen en vertegenwoordigt SAG op beurzen. U heeft oog voor cross-selling mogelijkheden, bijvoorbeeld voor sloten/sluitsystemen in de wellnessbranche. U werkt vanuit een home office en rapporteert aan de Export Manager.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (SAG151) kunt u contact opnemen, telefoon 03/235 45 50. Ook kunt u kijken op www.sag-schlagbaum.com

Erkenning VG.665/B

Field Sales Manager België

U wordt verantwoordelijk voor het commerciële succes in België. U ondersteunt uw klanten op commercieel gebied en denkt daarbij mee over de samenwerking op vlak van presentatie, communicatie en assortiment. Bovendien optimaliseert u verder het dealernetwerk. U volgt de fietstrends op de voet en levert input aan de marketingafdeling in Nederland. Dankzij uw leidinggevende capaciteiten bent u in staat de bedrijfsvisie op een energieke manier over te brengen naar het team van twee account-managers.

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie (ref.nr. KBZ153) neem contact op, tel. 03/235 45 50. Of kijk op www.kruitbosch.nl

Cortina is in Nederland het lifestyle-merk voor fietsen. Onder het motto ‘Fietsen is Fashion’ staat Cortina voor trendy fietsmodellen. Cortina is het bekendste merk van Kruitbosch in Zwolle (NL), een totaalleverancier voor de fietsvakhan-del. Met 60 jaar ervaring heeft Kruitbosch zich in de fietsbranche ontwikkeld tot een gerenom-meerde partner voor alles op het gebied van fietsen.

042_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:56 Page 42

Page 43: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

43VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

www.ab-i.be

Coördinator voorSales- en Marketingcampagnes (1059)

Je taken: Je analyseert de sales- en marketingbehoeften van je klanten en werkt deze processen volledig in detail uit.

en het web development. Je coördineert nauwgezet en volgt de wisselwerking tussen de mensen van jouw team dagdagelijks op. De verzameling van deze opgebouwde ideeën zal je presenteren aan je klant met de nodige kracht en

Jouw motto is: “make it happen”. Iemand die de combinatie kan maken tussen enerzijds: het overzicht

.

Aanbod: Onze klant voorziet in een degelijke en variabele verloning met tal van extralegale voordelen incl.

gepassioneerde werksfeer in een jong en snelgroeiend bureau.

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt

is een

te Kortrijk.

rekrutering en selectie van bedienden en

middenkaderfuncties.

in Kortrijk zijn we opzoek naar een m/v:

personeelsrekruteringen -selectie

AB&10JAAR

www.ab-i.be

te

rekrutering en selectie van bedienden en

middenkaderfuncties.

in Kortrijk zijn we opzoek naar een m/v:

Je analyseert de sales- en marketingbehoeften van je klanten en werkt deze processen volledig in detail uit.

en het web development. Je coördineert nauwgezet en volgt de wisselwerking tussen de mensen van jouw team dagdagelijks op. De verzameling van deze opgebouwde ideeën zal je presenteren aan je klant met de nodige kracht en

Iemand die de combinatie kan maken tussen enerzijds: het overzicht

.

Onze klant voorziet in een degelijke en variabele verloning met tal van extralegale voordelen incl.

Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen jouw kandidatuur strikt

(8203)

Je taken:

gedrevenheid motivatie

Aanbod:

Nv is een Nv is een

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

(8203)

personeelsrekruteringen -selectieen -selectie

AB&I10JAAR

Erkenning VG.665/B

Accountmanager(s) m/v

Eldon International SA, gevestigd te Sint-Stevens-Woluwe, is een toonaangevende producent vanhoogwaardige industriële schakelkastoplossingen.Dankzij het uitgebreid assortiment, een bredebranchekennis en het efficiënt produceren in drieuiterst geavanceerde fabrieken (Roemenië, het VerenigdKoninkrijk en India) kan Eldon inspelen op de meestuiteenlopende wensen van klanten en dat voor iedere(industriële) werkomgeving.

U wordt verantwoordelijk voor de verkoop van schakelkastoplossingen in uw regio (Oost- en West-Vlaanderen of Antwerpen en Limburg). Op actieve wijze bewerkt u de diverse doelgroepen binnen de industrie, met een focus op machine- en paneelbouw. U bent specialist en communiceert zowel op technisch, inkoop- als directieniveau. Dankzij uw ondernemersinstinct en doorzettingsvermogen weet u het leveringspakket met zowel standaard- als maatwerkoplossingen verder uit te bouwen bij bestaande klanten. Daarnaast vertaalt u proactief signalen uit de markt naar nieuwe afzetmogelijkheden. Als u niet op de baan bent dan werkt u vanuit uw home-office of vanuit het kantoor te Sint-Stevens-Woluwe. Rapporte-ren doet u aan de Sales Manager Benelux. Afhankelijk van uw inzet en competen-ties kunt u op termijn de leiding van het team voor uw rekening nemen.

Interesse?Solliciteer via www.velde.be (ref.nr. ELBS151). Voor meer informatie kunt u contactopnemen met Valerie Maes of Veronik Van Landeghem, telefoon 03/235 45 50.Kijk vooral ook op www.eldon.com

043_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:55 Page 43

Page 44: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

44 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Uw rol: Als algemeen directeur bent u verantwoordelijk voor het uittekenen van een toekomstgerichte en realistische visie van het ziekenhuis. U rapporteert aan de Raad van Beheer. U geeft rechtstreeks leiding aan en werkt, als inspirator, nauw samen met de directieleden en met de apotheker - het Hoofd van Dienst. Als algemeen directeur speelt u proactief in op ontwikkelingen in de ziekenhuisomgeving. U pleegt op regelmatige basis overleg en optimaliseert de contacten met zowat alle relevante actoren en gesprekspartners in de gezondheidszorg.Uw profi el: • U genoot een universitaire opleiding. • U hebt een ruime managementbackground, alsook een gedegen fi nanciële en economische achtergrond - op directieniveau - waarbij kennis in de ziekenhuissector een belangrijk pluspunt is, maar geen absolute vereiste. • U bent een uitstekend en resultaatgericht peoplemanager. • Als diplomatisch ‘bruggenbouwer’ staat u borg voor transparante communicatie, eerlijkheid en integriteit. • U bent een teamplayer die kan inspireren, respect afdwingen en enthousiasmeren om veranderingsprocessen te begeleiden, nieuwe ideeën en modellen te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren. • U bent een vlotte en bezielende communicator. Ons aanbod: • Een rol met eindverantwoordelijkheid in een fi nancieel gezond ziekenhuis, met maximale armslag en bewegingsvrijheid voor een ondernemend fi guur. Aldus een loopbaanopportuniteit voor iemand met een aanzienlijke ervaring op directieniveau. • Als algemeen directeur neemt u een ambassadeursrol op en wordt u het gezicht van het ziekenhuis in de regio. • Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen. Interesse? Stuur uw cv en motivatiebrief naar [email protected] meer informatie kunt u steeds contact opnemen met Nele � iel op 0473 65 78 34De volledige functiebeschrijving kan u terugvinden op www.accordgroup.be. Uw kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld!

Het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel is een algemeen ziekenhuis met 295 bedden. Er werken ongeveer 620 FTE’s en een 90-tal geneesheren-specialisten.Om deze ambities te kunnen waarmaken gaat het Sint-Dimpna Ziekenhuis Geel over tot de aanwerving van een Algemeen Directeur.

SEARCH • INTERIM MANAGEMENT • ORGANIZATION DEVELOPMENT • BOARD & MANAGEMENT REVIEW • COACHING • ASSESSMENT & DEVELOPMENT

Algemeen Directeur (m/v)

Op zoek naar nog meer jobs?

Surf naar Vacature.com

Kijk op www.auli.be

TEAMMANAGERS uitmuntend in het sturen van agents, projecten, operaties en service

044_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 19:00 Page 44

Page 45: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

45VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Xwift (www.xwift.be), gelegen te , is een jonge, dynamische met een

Xwift is gespecialiseerd in

doorheen Europa en dit 24/24 het ganse jaar door. Om hun groei te waarborgen, zoeken ze een gemotiveerde m/v:

(9648)Je taken: In deze functie zal je in een team van dispatchers werken. Je job bestaat voornamelijk uit 2 grote delen: • Enerzijds het planmatige: hierbij probeer je zo

plannen en het overzicht te behouden. Onvoorziene omstandigheden probeer je steeds op een positieve manier op te lossen. • Anderzijds het communicatieve:

deze op. Je houdt er dus van om dagelijks met veel mensen helder, duidelijk en op een aangename manier te communiceren.

• Je bent Bachelor/Graduaat Logistiek/Transport/Expeditie... of bent gelijkwaardig door je kennis of ervaring. • Je beschikt over sterke administratieve en planningsvaardigheden en bent computervaardig. • Je bent klantgericht, stressbestendig en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. • Je bent een aangename teamplayer die steeds op een respectvolle manier communiceert met zowel

Aanbod: • Xwift biedt een afwisselende en boeiende job, een aantrekkelijk verloningspakket, aangevuld met extralegale voordelen. • Je komt terecht in een

jong, dynamisch en expansief bedrijf met een zeer collegiale sfeer. • Een bedrijf

Interesse? Mail ons snel op [email protected]. Wij bevestigen altijd de goede ontvangst en behandelen

jouw kandidatuur strikt vertrouwelijk. A. B. & I. bvba, Personeelsrekrutering en -selectie, Vaartstraat 25,

8500 Kortrijk, 056/ 225 880, www.ab-i.be,&

personeelsrekruteringen -selectie

AB&I10JAAR

(www.xwift.be), , is een

Xwift is gespecialiseerd in

doorheen Europa en dit 24/24 het ganse jaar door. Om hun groei te waarborgen, zoeken ze een

In deze functie zal je in een team van dispatchers werken. Je job bestaat • Enerzijds het planmatige: hierbij probeer je zo

plannen en het overzicht te behouden. Onvoorziene omstandigheden probeer je • Anderzijds het communicatieve:

deze op. Je houdt er dus van om dagelijks met veel mensen helder, duidelijk en op

• Je bent Bachelor/Graduaat Logistiek/Transport/Expeditie... of bent gelijkwaardig door je kennis of ervaring. • Je beschikt over sterke administratieve en planningsvaardigheden en bent computervaardig. • Je bent klantgericht, stressbestendig en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. • Je bent een aangename teamplayer die steeds op een respectvolle manier communiceert met zowel

045_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:53 Page 45

Page 46: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

46 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

046_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:50 Page 46

Page 47: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

47VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Campus DE PERSGROEP��!$(&�����%&�%#�$��&�����""�"�(�&("�)�%&�'��'�)�"�����%&�%#�$����&'� �"�$%#�%�!!�-&�&�!�"�)##%�� ��#(%"� �&'�"�)�"�#"+��%����'��&��"��� ��,��"����% �"��*��%����*����"������"&������"��'�%�'��*#%��"��"���'�)����"�+����'�#"'*���� �"�� &�$%#��&&�#"� ���!��'����%&�%#�$��%#��'���%���'�##�������!$(&�(�'��

� &�+��� ����!�"���%���"�������%���'�%��"��)�"������%��'�(%�� ���"'�)�%�"'*##%�� ����)##%�������� ���&��*�%��"��)�"�����!$(&��!�'�$ �""�"���$%#�(�'�����(���'��"��#!!("���'���������� �������'��!���"�� ��)�%+���%'�&�!�"�!�'���'�)��%�#$$���#!!("���'�����"�$%#�(�'��'��!���'������!$(&����'�%���&���%!�"�#$�*�� '��&� ##$'�� �����'���"��%##'�&$�� )� ��#!#"+���"'�%"��*�%��"��'��#$'�!� �&�%�"��#"+��$%#��&&�"�'�&'%##! ��"�"��#"+������'� ��$ �""�"�&'## �'��)�%���"�"��#"+�(�'��)�"�'������ ����"��#"+��*��&�'���"�&#��� �!������"*�+�������(�'�'���#(*�"��#"+���#!!("���'��&'%�'�����#$$("'�'��&'� �"�

���+#���"��"����+��� ����!�"���%���!�"��!�'���'�+��� ���'� �"'�#!��%��'�����"��")�"'���������!$(&�)�%��%�(�'�'���#(*�"��"��"'� ���"'��"��(*���# ��������)�%�"'*##%�� ���������"

�����%���'��#$$� '���"�������,"'����#%��"�&�'��'� �"'���%��'�)�'��'�"��"'�#(&��&!��� ����"'���& (�')��%�����"�$ �"!�'���� ��#!��"��%'�$#*�%�!�'��#����"�� ����"����)�"�� �����'�#$�� ��!#!�"'�#)�%+���'��"���&��'���'��� �"��)�"���"��#���(�')#�%�"��'#'��"������'�� &�� ����"'�&'%�&&��&'�"�������"���%��*�%��%��"�%�&$��'��%'�������� �"�&�� ���%�"�'�!�'(%�'��'��"�%)�%�"��!���� �����'���"�)�&���#$���"� �%�"���#%��"�&�'���

��+��� ����!�"���%�%�$$#%'��%'���"������%��'�(%��"�*�%�')�"(�'��#�����!������"�'#��%��+�"�"��%���'�'��!��"�����% �"��##%'�������'�*�%�����'����'�#!���"�)# '���&�����"�

�##%�!��%��"�#%!�'���#)�%�����("�'����("'�(�'�%���'������%�&��(&&��##'����%��'�(%�)�"������!$(&�%�&�!(&&��##'�$�%&�%#�$����

����������������� ����������������������������������� ��������������

WE ZOEKEN EEN

ZAKELIJK MANAGER m/v

Voor welke besturen?Voor Brussel Plaatselijke Besturen zoeken we drie Franstalige gewestelijke inspecteurs/-trices. Een ervaring van drie jaar op het gebied van financiële analyse, beheerscontrole of audit is gevraagd. Deze inspecteurs zullen meewerken aan het opstellen van de financiële plannen van een of meerdere gemeenten en zullen de uitvoering ervan controleren.Voor Brussel Stedelijke Ontwikkeling zoeken we vanaf december een Franstalige «Brusselse huisvestingsreferent» (niveau A3 - directeur) met zes jaar ervaring op het vlak van administratieve begeleiding van vastgoedprojecten. Deze referent zal door de Regering belast worden met de begeleiding en de vereenvoudiging van de activiteiten voor de bouw van publieke of privéwoningen met sociaal oogmerk.Voor Brussel Financiën en Begroting zijn we op zoek naar een Nederlandstalige Credit Officer & Financial Advisor die in het bezit is van een masterdiploma beheersingenieur of economische wetenschappen en die over drie jaar ervaring beschikt, om een nieuwe opdracht inzake financiële consolidatie te beheren en mee te werken aan het opzetten van de nodige leen- en uitleenverrichtingen voor de verschillende portfolio’s die aan de Front Office toevertrouwd zijn. Brussel Financiën en Begroting zoekt eveneens een Franstalige Expert financiële audit/controle met zes jaar auditervaring die belast zal worden met de controle en het goede financiële beheer bij de GOB en bij de autonome bestuursinstellingen.Voor Brussel Gewestelijke Coördinatie zijn we op zoek naar twee auditoren (een Franstalige en een Nederlandstalige) met drie jaar ervaring in de sector van de interne audit, om mee te werken aan de

uitbouw van de interne auditactiviteiten bij de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de uitvoering van de auditopdrachten waartoe het auditcomité heeft beslist.

DE GOB: EEN BREDE WAAIER AAN

BEVOEGDHEDEN WAAR IEDEREEN

EEN PLAATS VINDT!

Binnenkort zal de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) nieuwe werknemers in dienst nemen.

Welke profielen?

• Inspecteur• Brusselse

huisvestingsreferent• Credit officer and financial

advisor• Expert financiële audit/

controle• Interne auditor

Heeft u interesse voor deze opdrachten? Neem dan een kijkje op

www.brujobs.be

De GOB zoekt regelmatig tal van andere profielen (juristen, architecten, dossierbeheerders, ...) om mee te

werken aan de ontwikkeling van Brussel. Schrijf u in op Brujobs om te solliciteren en automatisch op

de hoogte gehouden te worden van de nieuwe opportuniteiten.

Jobs op maat, meteen in

jouw mailbox

Surf naar Vacature.com en registreer je nu.

047_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:49 Page 47

Page 48: VACATURE MAGAZINE 28 11 2015

48 VACATURE | ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Deze en meer recente vacatures vind je op Vacature.com

ADMINISTRATIEF BEDIENDE LOONDIENSTBij Colruyt Group

QUALITY ASSURANCE OFFICERBij Omega Pharma

INTERNE COMMUNICATIE ADVISEURBij Lidl

BRAND MANAGERBij Brussels Airlines

ADMINISTRATIVE & COMMUNICATION ASSISTANTBij AG Real Estate

OPERATIONS MANAGERBij Lareco Bornem

SITE MANAGERBij Segers

AUDIT PRACTICE LEADERBij Bpost

JUNIOR ACCOUNTANTBij BuzziSpace

SENIOR BOEKHOUDERBij Hyboma

LINUX SYSTEM ADMINISTRATORBij M-Team

COMMUNICATIEVE SOFTWARE DEVELOPERBij Galloo nv

LEGAL & PARTICIPANT RELATIONS MANAGERBij Bebat

SCHEMATEKENAARBij Multi

Meest recente jobsop Vacature.com:

048_GPV1QU_20151128_VAM11_00.qxp_Opmaak 1 26/11/15 18:47 Page 48