Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje...

of 64 /64
1 Stage-event Get Connected Programma 2016 Instituut voor Financieel Management

Embed Size (px)

Transcript of Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje...

Page 1: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

1

Stage-event Get ConnectedProgramma 2016

Instituut voor FinancieelManagement

Instituut voor Financieel

Management

Page 2: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

2

Beste student,

Het stage-event staat dit jaar wederom in het teken van ‘Get Connected’ en vindt plaats in het Excelsior Stadion (Honingerdijk 110). Deze dag draait het om verbinden, samenwerken en netwerken. Als Finance student krijg je de kans om je persoonlijke skills een boost te geven via de beroepsinhoudelijke masterclasses, workshops en contacten te leggen voor je stage of voor een later moment in je studie of carrière.

In deze brochure vind je het programma en meer informatie over de masterclasses, workshops en deelnemende bedrijven.

We zijn ervan overtuigd dat het stage-event zal leiden tot inspirerende contacten tussen jou als Finance student en het bedrijfsleven.

Get Connected want jij bent de Future of Finance!

Bureau Externe Betrekkingen Instituut voor Financieel Management

Page 3: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

3

Inhoudsopgave

Programma en praktische informatie 4

Biografie Martin van Waardenberg 5

Masterclasses per opleiding 6

Workshops 8

Deelnemende bedrijven op de netwerkvloer 12

Page 4: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

4

Het stage-event wordt om 09:30 uur officiëel geopend door Ferry de Haan (voormalig profvoetballer en nu General Manager van SBV Excelsior), Rob Ketelaar (directeur Instituut voor Financieel Management) en ten slotte door gast-spreker Martin van Waardenberg.

Het programma is onderverdeeld in drie rondes en bestaat uit een beroeps-inhoudelijke masterclass per opleiding, verschillende workshops en netwerkrondes. De workshops lopen parallel aan de netwerkrondes. Let op: je bent verplicht deel te nemen aan alle rondes.

Het programma09:00 – 09:25 uur Inloop studenten

09:30 – 10:15 uur Opening

10:30 – 11:15 uur Ronde 1: Beroepsinhoudelijke masterclass per opleiding

11:15 – 11:30 uur Verplaatsen naar de volgende ronde

11.30 – 12:15 uur Ronde 2: Netwerkvloer/ workshops

12:15 – 13:00 uur Lunch

13:00 – 13:45 uur Ronde 3: Netwerkvloer/ workshops

13:45 – 14:00 uur Uitloop

14:00 – 15:00 uur Afsluiting

In- en uitchecken:Je collegekaart is je toegangsbewijs tot het stage-event. Zonder collegekaart kan je aanwezigheid niet worden gere-gistreerd. Je kunt inchecken van 09:00 tot 09:15 uur en uitchecken na afloop van de gezamenlijke afsluiting. Op de locatie zal duidelijk worden aangegeven waar je je precies dient in- en uit te checken. Je aanwezigheid wordt alleen geregistreerd en toegekend aan een SLC-punt bij het deelnemen van het volledige programma. Zorg er dus voor dat je je collegekaart bij je hebt en dat je in- en uitcheckt.

Kleding en schoenenWellicht ontmoet je je toekomstige werkgever voor je stage. Kom daarom representatief gekleed naar het stage-event. Een aantal workshops zal op het voetbalveld plaatsvinden. Voor de dames: naaldhakken zijn NIET TOEGESTAAN op het voetbalveld. Schoenen met een brede hak is geen probleem.

LunchJe eigen lunch meenemen is toegestaan. Voor de studenten die geen lunch meenemen: SBV Excelsior verzorgt speciaal voor het stage-event een foodcourt waar je een lunch kunt kopen. De foodcourt vind je op het voetbalveld. Er kan met pin en contant geld betaald worden.

Film en foto’s Tijdens het stage-event zullen er filmopnames en foto’s gemaakt worden. Na afloop van het stage-event wordt het film- en fotomateriaal gepubliceerd.

Programma en praktische informatie

Page 5: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

5

Gezamenlijke afsluitingDe dag wordt om 14:00 uur gezamenlijk afgesloten in de lounge van SVB Excelsior en je wordt hierbij verplicht aanwezig te zijn.

PannakooienHet stage-event willen wij ook leuk en sportief afsluiten. Kom daarom na de afsluiting naar de pannakooien op het voetbalveld om je voetbalkunsten te laten zien! Ben je niet zo’n voetballer? Geen nood! De foodcourt is open tot 16:00 uur. Je kunt hier samen met je medestudenten nagenieten van de dag onder genot van een hapje en drankje (op eigen kosten).

PlattegrondEen dag voorafgaand het stage-event ontvang je via de mail een plattegrond van SVB Excelsior. Zo weet je precies waar je moet zijn voor elk programmaonderdeel.

Biografie Martin van Waardenberg

Martin van Waardenberg is cabaretier, acteur en scenarioschrijver en is geboren op 9 januari 1956 in Rotterdam. Hij vormt jarenlang met Wilfried de Jong het populaire theaterduo Waardenberg en De Jong. Hij maakt zijn televisiedebuut in 1987 in Familie Ouderrijn en speelt sinds 2003 de rol van Buurman Baasje in Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie Loenatik (1997-2001), waarvoor hij het scenario schreef en zelfs een aantal afleveringen regisseerde. Ook is Martin van Waardenberg bekend van de commercial van Gamma: dat zeg ik! en de film De Marathon (2012), waarvan hij eveneens co-scenarist was.

Tijdens de opening zal hij spreken over andere zijn ervaringen in de filmindustrie, omgaan met (financiële) tegenslagen en motivatie.

Page 6: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

6

Tijdens ronde 1 van 10:30-11:00 uur, volg je een beroepsinhoudelijke masterclass per opleiding. Verschillende deskundigen nemen jou mee in de wereld van hun vakgebied(en).

Masterclass Accountancy: Kom alles te weten over het accountantsberoep!Locatie : Brasserie Spreker : Soufia Ettaher

Soufia is zelf accountant en neemt jullie graag mee in haar wereld. Zo geeft zij aan hoe haar eigen carrièrepad is verlopen en welke opleidingen zij heeft gedaan. Verder zal zij ingaan op de accountant van de toekomst en kun je natuurlijk alle vragen die je over het accountantsberoep hebt, aan haar stellen.

Masterclass Bedrijfseconomie: De werkdag van een BE’er Locatie : Tribune Spreker : de heer T. Wischhoff

Achtergrond spreker: heeft een BE-opleiding, ruime ervaring in consultancy bij meerdere klanten.Hoe ziet de 1e werkdag na het studentenleven er uit? En hoe kom je eigenlijk tot zo’n 1e werkdag? Tijdens deze masterclass zal hij toelichting geven over de weg naar je 1e werkdag en de dagen erna. Wat kan je verwachten, hoe zal het er uitzien? De heer Wischhoff zal uit eigen ervaring meerdere voorbeelden geven over de do’s en dont’s.

Masterclass Financial Service Management: Een stage in de financiële sector, wat is dat? Locatie : Leercentrum Sprekers : de heer S. Steenbeek : de heer K.A.M. Topouzis

Achtergrond sprekers: beide sprekers hebben ruime ervaring in de financiële sector, zowel in de verzekerings- en adviesbranche als in de bankensector.

• Waarom kies je voor een bank, een verzekeraar of een adviesbureau? • Op welke plek binnen deze bedrijven zou je stage willen lopen?• Wat verwachten deze bedrijven van stagiaires?• Hoe zijn banken en verzekeraars georganiseerd?• Waar moet je op letten bij het zoeken van een stage?• Welke rol speelt de stage in je persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling?• Hoe vestig jij de aandacht op jezelf als je rondloopt op de netwerkvloer?Over deze en meer soortgelijke vragen wordt tijdens deze masterclass nagedacht. Ga optimaal voorbereid de netwerk-vloer op!

Masterclasses per opleiding

Page 7: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

7

Masterclass Fiscaal Recht en Economie: Deloitte GESLocatie : Bar 1 Spreker : Mohamed el Ouasghiri

Achtergrond spreker: de spreker heeft Fiscaal Recht en Economie gestudeerd aan de HES en is momenteel bezig met de (pre)master Fiscale Economie aan Universiteit Tilburg. Momenteel werkzaam bij Deloitte GES en heeft voor-heen bij PwC Tax & HRS gewerkt.

Tijdens deze masterclass zal er worden ingegaan op de werkzaamheden die dagelijks worden verricht binnen GES Deloitte. Ook zullen de ervaringen worden gedeeld om een beeld te creëren van wat jou te wachten zou kunnen staan bij Deloitte of een ander groot kantoor. Daarnaast wor ingaan op diverse casussen en zullen diverse fi scale onderwerpen de revue passeren.

Page 8: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

8

Naast het volgen van een masterclass in ronde 1, volg je in ronde 2 van 11:30-12:15 uur of ronde 3 van 13:00-13:45 een workshop. Je kunt kiezen uit 11 verschillende workshops op het gebied van onder andere solliciteren, social skills en netwerken.

Workshop 1 : De grote kracht van kleinLocatie : BrasserieSpreker : Alenna Husicic

De sfeer bij een MKB-bedrijf is onmiskenbaar anders dan bij een grote onderneming. De onderlinge relaties zijn vaak persoonlijker, lijnen zijn korter en taakomschrijvingen zijn meestal niet in beton gegoten. Zie je een kans en neem je het initiatief? The fl oor is yours!Meer weten over carrièrekansen en mogelijkheden binnen MKB bedrijven, bezoek dan onze workshop en ervaar de Grote kracht van klein!

Workshop 2 : Dus u wilt een Porsche als bedrijfsauto? Locatie : LeercentrumSpreker : Richard Japin

Niet alles kun je uit boeken leren: Integriteit is één van de belangrijkste competenties voor een controller. Er komen in het dagelijks werk veel situaties voorbij die om een goede inschatting vragen van de controller. Naast goede bedrijfseconomische vaardig-heden is hierbij een goed werkend ‘moreel kompas’ onmisbaar. Waar loop je nu zoal tegen aan als controller? En hoe ga je hier mee om?

Tijdens deze workshop zal ik je meenemen in de soms wondere wereld van de controller. Aan de hand van voorbeelden uit mijn eigen praktijk als fi nancial consultant in de zorg zal ik handvatten aanreiken waar je je voordeel mee kunt doen in je toekomstige stage of baan.

Workshop 3 : Stage in het buitenland Locatie : SupportershomeSpreker : Maaike Wachters – Internationalisering IFM

Is Nederland te klein voor je, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen om een stageplek in het buitenland te bemachtigen? In deze workshop gaan we in op de beste manieren om te beginnen met het zoeken naar een internationale stageplek, en waar je aan moet denken om de juiste keuze te maken. Daarnaast werkt solliciteren niet overal hetzelfde, dus zullen we ook een aantal cultuurverschillen bespreken die een rol spelen als je solliciteert naar een stageplek in het buitenland. Een goede voorbereiding is essentieel als je naar het buitenland wilt en deze workshop is een goed begin!

Workshops

Page 9: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

9

Workshop 4 : Socialiciteren – Social Media | Solliciteren | Personal BrandingLocatie : GastenkleedkamerSprekers : Annelies Graafland- van der Zanden : Sanne Bruggeman Handgraaf

In deze Workshop staan we stil bij de invloed van Social Media op sollicitatie processen en welke Social Media gebruikt kunnen worden om jouw merk zo sterk mogelijk neer te zetten. We gaan het in deze workshop hebben over Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram en LinkedIN. Op een interactieve wijze duiken we in de wereld van Social Media, de aannames van Recruiters en niet te vergeten hoe jij nu al invloed kan uitoefenen op jouw loop-baan in de toekomst.

Ben je binnenkort op zoek naar een stage, een relevante bijbaan of jouw eerste echte baan? Kom dan langs bij de Workshop Socialiciteren. Na deze workshop heb je voldoende informatie om jouw Personal Brand online op te tuigen en kun je aan de slag met al jouw Social profiles.

Workshop 5 : Goed & Slim solliciteren Locatie : Bar 1Sprekers : Karin Verwij & Wouter van Straten

Het is niet meer vanzelfsprekend dat je direct na je HBO een geweldige baan vindt. Je bent namelijk niet de enige die die baan wilt. Het is daarom erg belangrijk dat je goed weet te vertellen wat je allemaal te bieden hebt. Wij zullen in deze workshop aandacht besteden aan competenties en hoe je deze het beste kunt beschrijven. Hoe ziet een goede motivatiebrief eruit, waar moet je op letten in je CV. En natuurlijk besteden we ook aandacht aan Linke-dIn. Doe je mee?

Workshop 6 : Begint een goede sollicitatie bij jouzelf?!Locatie : Tent 1Spreker : Sander Huininga

Tijdens deze interactieve workshop nemen wij, recruiters bij de Rabobank, je mee in het sollicitatietraject van A tot Z. In vogelvlucht passeert een goede voorbereiding, namelijk: gedegen arbeidsmarktoriëntatie, het opstellen van een goed CV (en voor welke vacature gebruik je welk CV), hoe schrijf je een brief die overtuigd en is social media een kans of een bedreiging? Vervolgens gaan we in gesprek met elkaar over onderwerpen als: zelfreflectie, stijlflexibiliteit, ambitie, visie en dromen… kom jij ook?

Page 10: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

10

Workshop 7 : Personal BrandingLocatie : Tent 2Spreker : Martin Reekers, Kenniscentrum Talentontwikkeling

Het is niet de vraag of je talent hebt, maar hoe je dat talent aan anderen kunt laten zien! ‘Je bent wat je anderen laat zien van jezelf en hoe anderen daarop reageren’. Het is de moeite waard om jezelf als ‘merk’ of ‘personal brand ‘ voor te stellen, hoe je dat doet en welke invloed je kunt uitoefenen op de wijze waarop anderen jouw merk zien. In deze workshop leer je hoe jij je met personal branding kunt onderscheiden bij sollicitaties. De letters BMW staan voor een merk waarbij iedereen direct allerlei beelden bij krijgt. Leer waar jouw naam voor staat!

Workshop 8 : Financiële detachering een uitdaging voor jou?Locatie : Tent 3Spreker : Cora Plomp

Waarom is het een uitdaging om in de detachering te werken? Hoe wordt het ervaren door een professionele interim financial? Tijdens het volgen van de workshop zal je op deze en andere vragen antwoord krijgen. Door een recruiter van Laudame zal meer worden verteld over de financiële detachering en over de verschillende opdrachten die wij hebben. Daarnaast zal een interim financial zijn persoonlijke ervaringen uit de dagelijkse praktijk met je delen. Nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag op onze workshop verschijnen. Alvast een tipje van de sluier: Werken in de financiële detachering betekent dat je een uitstekende gelegenheid krijgt om je breed te oriënteren, snel te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen.

*Deze workshop is voornamelijk geschikt voor BE- en AC-studenten.

Workshop 9 : Jij als Young-ProfessionalLocatie : Tent 4Sprekers : Sanne Rensen Carina Breejen-Wessels

Hoeveel weet jij van je toekomstige werkveld, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het netwerken? Ben jij in staat om jezelf te onderscheiden en weet jij hoe je jezelf aantrekkelijk maakt als stagiair? In deze workshop ga je op een speelse manier bekijken wat je weet en wat je nog moet onderzoeken om jezelf neer te zetten als young-professional.

Page 11: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

11

Workshop 10 : Hoe profileer ik mezelf?Locatie : Tent 5Sprekers : Arlette Wouters : Lenneke van der Sloot

Je bent (bijna) afgestudeerd en staat aan de start van je carrière. Mooie diploma op zak, maar nu begint het pas echt! Bij Talent&Pro, een detacheerder in de financiële dienstverlening, staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Wij geven je graag tips over hoe je jezelf het beste kunt profileren binnen een nieuwe opdracht/stage of starters baan. Hoe zorg je ervoor dat je zowel je eigen doel en taak goed volbrengt, als jezelf profileert waardoor je nieuwe taken toegewezen krijgt en promotie kunt maken. Gedurende deze interactieve workshop bereiden Lenneke van der Sloot en Arlette Wouters je voor op de start van je carrière!

Workshop 11 : Personal Pitch / Persoonlijke PitchLocatie : Tent 6Spreker : Mariëlle Vrancken Peeters

Students will get an idea on how to powerfully present themselves to potential employers. They will make a start to getting connected with their personal What, What For, Why and How: their Personal Pitch. And they will get a chance to rehearse their Personal Pitch with co-students.

Studenten krijgen zicht op hoe zichzelf krachtig te presenteren naar potentiële werkgevers. Ze maken een begin met het invullen van hun persoonlijke Wat, Waartoe, Waarom en Hoe: hun persoonlijke pitch. En ze krijgen de kans om deze persoonlijke pitch te oefenen met elkaar.

Page 12: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

12

ABC-Kwakernaat AccountantsZuideinde 372991 LJ Barendrechtwww.abcaccountants.nl

De organisatieWij zijn een accountantskantoor t.b.v. het MKB. Wij profileren onszelf als een No-Nonsense Accountancykantoor. Directe lijnen (platte organisatiestructuur)

Functieomschrijving• Wij hebben per september 2016 en februari 2017, 2 stageplekken beschikbaar.• De stagiaire zal zich bezig houden met het verwerken van de administratie, BTW- IB- en VPB-aangifte en ingezet

worden als audit-assistent.• De stageplaatsen hebben een duur van 5 maanden.• De begeleiding van de stagiaires wordt verricht door bovengenoemde personen.

Profiel van de student • Wij zijn op zoek naar een pro-actieve, flexibele, leergierige student met een hands-on mentaliteit, wie altijd op

zoek is naar de volgende uitdaging.

Deelnemende bedrijven op de netwerkvloerIn ronde 2 of 3 ben je aanwezig op de netwerkvloer. Hieronder vind je de beschikbare stagevacatures van de deelnemende bedrijven. Lees de vacatures goed door zodat je tijdens het stage-event effectief kunt gaan netwerken.

Page 13: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

13

ABN AMRO MeesPiersonWebsite: https://www.abnamro.nl/nl/private- banking/index.html en www.werkenbijabnamro.com

De organisatieWerken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. Klantbelang is ook: helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld is onze uitdaging. ABN AMRO MeesPierson is in Nederland marktleider in Private Banking. ABN AMRO MeesPierson is in 2014 door zowel Euromoney als World Finance Banking Awards uitgeroepen tot beste private bank van Nederland.

FunctieomschrijvingVertel jouw verhaal! We zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dit is je kans om ervaring op te doen bij de marktleider in Private Banking. Jij bent een echt manusje van alles! Je houdt je bezig met acquisitie, het ondersteunen van de (assistent) Private Bankers en met clienttreatment. Een indicatie:

• Het doeltreffend en efficiënt zoeken naar- en in kaart brengen van prospects.

• Met onze Private Bankers, Commercieel Assistenten en overige collega’s meewerken.

• Acquisitie van nieuwe klanten, prospects en intermediairs effectief benaderen, het coördineren van de uitvoering, de Private - Bankers proactief voorzien van informatie en suggesties doen ter verbetering van het proces.

• Voorstel doen hoe met clienttreatment optimaal in te spelen op interesses en behoeften van relaties;

• Verbeteren follow-up en effectiviteit/efficiëntie van de organisatorische processen.

Profiel van de student

• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

• Je wilt veel leren en durft suggesties aan te dragen.

• Je bent representatief en communiceert gemakkelijk in woord en schrift met collega’s en klanten.

• Je bent nauwkeurig, zelfstanding, enthousiast en hebt een commerciële drive.

• Je beschikt over hbo/wo denkniveau en opleiding.

Deelnemende bedrijven op de netwerkvloer

Page 14: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

14

AccountAndersPastoor van Kessellaan 5, Zevenbergenwww.accountanders.nl

De organisatieDirect naast het treinstation van Zevenbergen is AccountAnders gevestigd. Hét kantoor waar ondernemers door professionals bij fi nanciële-, marketing- en HR vraagstukken voorzien worden van praktische adviezen. En dat alles onder één dak. AccountAnders werkt ánders en daar zijn wij trots op. Met een team aan jonge en gemotiveerde medewerkers wordt dagelijks gewerkt aan het succes van onze klanten en dat doen wij geheel geautomatiseerd door slim gebruik te maken van de nieuwste technische applicaties.

FunctieomschrijvingBen jij niet alleen accuraat en bereid stevig je schouders te zetten onder het succes van onze klanten maar zie je het ook als een uitdaging om mee te bouwen aan continue innovatie? Bij AccountAnders krijg je de mogelijkheid om jezelf in de breedte van het vakgebied te ontwikkelen. AccountAnders groeit fl ink en zoekt gedreven stagiaires. Je gaat aan de slag op onze geavanceerde backoffi ce waarin we optimaal geautomatiseerd de administraties van onze klanten verwerken. Je zult tevergeefs zoeken naar kasten of ordners vol facturen. Wij maken gebruik van de slimste innovaties en doen daarom álles digitaal en in de cloud. Jij zorgt er voor dat al onze klanten de beschikking hebben over een fi nancieel dashboard met actuele stuurinformatie. Jij verwerkt de facturen van onze klanten, zorgt voor actuele managementinformatie voor onze klanten en doet de BTW aangiften. Samen met de MKB Adviseur werk je aan de jaarrekeningen voor onze klanten. Je bent praktisch ingesteld en vind het heerlijk om hard te werken en veel te leren. Je krijgt energie van de mogelijkheden en innovatieve (ICT) oplossingen die wij gebruiken.

Uiteraard laten wij je niet in het wilde weg cijferen. Je krijgt een MKB adviseur toegewezen waarmee je de gehele stageperiode samenwerkt. Je zult hem/haar voor allerhande zaken kunnen aanspreken, maar natuurlijk zijn al jouw collega’s bereid je verder te helpen. Tegelijkertijd mag jij van ons ook verwachten dat wij je uitdagende casussen bieden waarbij je inhoudelijk uitgedaagd wordt zowel op individuele basis als tijdens groepssessies.

Competentieprofi elBen je op zoek naar dynamiek en een klantgerichte omgeving waar je snel en veel kunt leren? Durf je het aan om mee te doen aan het AccountAnders Tafelvoetbaltoernooi? Je bent van harte welkom!

Jouw profi el• Je bent bezig met een hbo BE/AC opleiding.• Je vindt het prachtig om bezig te zijn met de meest geavanceerde software van dit moment en krijgt er energie

van om onze klanten net dat beetje meer te bieden.• Je bent alert op kansen en nieuwe situaties en weet hoe daar naar te handelen.• Je bent bewust van de ontwikkelingen in de accountancy en wilt een actieve bijdrage leveren aan het creëren

van nieuwe kansen en producten.• Je hebt een fl exibele en proactieve instelling.

Page 15: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

15

Alfa accountants en adviseurswww.alfa.nl

De organisatieWerken bij Alfa is werken bij een organisatie die dicht bij haar klanten staat. Want dichtbij de mens achter de ondernemer komen cijfers tot leven en krijgen ze pas echt betekenis.

Waarom Alfa?Wij garanderen een groeiende, mensgerichte organisatie die opleiding- en ontwikkeling stimuleert. Onder andere door onze Alfa Academie bieden we jou de mogelijkheid om binnen een professionele sfeer door te groeien en jezelf continu te ontwikkelen. Je mag rekenen op een marktconform salaris, deskundige collega’s en een prettige werk-sfeer.

FunctieomschrijvingAls stagiair Accountancy trek je in teamverband op met assistent accountants en klantbeheerders om klanten optimaal te bedienen. Die klanten opereren vooral in het midden- en kleinbedrijf. Het wordt jouw taak om in het cijfermatige gedeelte optimaal te ondersteunen. Je hebt veel vrijheid in je werkzaamheden: je verwerkt financiële administraties, je ondersteunt in het opstellen van kengetallenrapportages en je stelt delen van jaarrekeningen samen. Het is van belang dat je een echte teamplayer bent. Uiteraard gaat de voorkeur uit naar een ambitieus persoon.

Profiel van de student • Studerend hbo-Accountancy.• Je bent kritisch, neemt graag zelf initiatieven en werkt accuraat.• Je beschikt over commercieel inzicht en gaat klantgericht te werk.• Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen: je bent snel thuis in financiële en administratieve gegevens. • Je hebt affiniteit met ICT.

Page 16: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

16

AQ Services International (Based in Kuala Lumpur) www.aq-services.com

About AQ Services InternationalWe started in June 2001 with mystery shopping, research and analysis and soon became skilled at fi guring out what companies should do to improve their performance. As a result, we began developing a set of tools to not only obtain the required insights, but to ensure this insight reached those who could make the diff erence: your people at the front line.

We help companies like yours grow. We are passionate about YOUR front line. Your employees should have the in-sights to improve, and to have someone by their side to help them on their way. We work together with your front line and create a desire to perform, grow, and be the best.

Our principal mission at AQ is straightforward. It is to partner with companies that at the end share our vision and passion: “to let people experience great service” and have the focus to walk the talk.With more than 15 years’ experience in the business we have since grown into a multicultural company with global reach and local roots. We have the right set of tools and expertise to customize solutions for your business. And you will fi nd – from our very fi rst meeting with you – that we are much more than just a service provider. In us you will fi nd willing partners who are as passionate about your business – from front line to bottom line, from your products and services to your customers – as you are.

The main tasks included are as follows:• Day-to-day accounting operations including ;Accounts Payable, Accounts Receivable, Inter-co Accounts, Supplier

Account, Debtors, Creditors Ledger. • Shopper payment queries, reconciliations and payment fi le compilations.• Bank / Petty cash reconciliation.• Handling of general administrative and payroll work.• Assisting in HR admin duties.• General adhoc duties.• Possibility of assisting in other departments from time to time when needed.

Job Requirements• Studying or pursuing an education with fi nance / management related subjects.• Ability to work independently.• Responsible and reliable.• Good interpersonal skills and a team player.• Good all-round computer skills (will be working on new ERP software & payroll software).• Strong verbal and written languages: English.

Page 17: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

17

Baker Tilly BerkLichtenauerlaan 230, 3062ME, Rotterdamwww.werkenbijbakertillyberk.nlhttps://www.facebook.com/bakertillyberk/

De organisatieBaker Tilly Berk N.V. is een ambitieuze organisatie op het gebied van accountancy en belastingadvies, waar nodig aangevuld met specialistische kennis. De korte lijnen en informele sfeer kenmerken onze kantoren. Wij zijn de ondernemer naast de ondernemer. Kwaliteit is het fundament van onze organisatie. Wij delen deze kwaliteit en wijsheid graag met onze klanten! Baker Tilly Berk is een onafhankelijk lid van het Baker Tilly International netwerk en is Nederland vertegenwoordigd met 700 medewerkers op 17 kantoren.

Jouw stageplekAls accountant stagiaire of werkstudent heb je een afwisselende functie. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:• Uitvoeren van controlewerkzaamheden als lid van het controleteam.• Vastleggen van de werkzaamheden in het elektronisch controledossier.• Meedenken over vaktechnische onderwerpen.

We maken graag kennis met jou als je: • 3e of 4e jaars-hbo Accountancy student bent.• Leergierig bent en alles uit jezelf wil halen.• Een echte teamspeler bent, communicatief vaardig en goed kunt analyseren, plannen en organiseren.

Ons aanbod Wij bieden jou als stagiaire of werkstudent een boeiende werkomgeving waar je de ruimte krijgt om jouw eerste ervaring in de praktijk op te doen en waarin je eigen verantwoordelijkheden hebt. Je werkt samen met leuke collega’s om het beste resultaat te behalen en hierbij staat kwaliteit voorop. Bij Baker Tilly Berk herken je de korte lijnen en informele sfeer van regionale kantoren. Tegelijkertijd zijn we erg trots op onze uitgebreide groep klanten van uiteenlopende omvang die wij door onze (internationale) samenwerking kunnen bedienen.

Page 18: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

18

BDO Verschillende locaties: Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Rijswijk, Rotterdam, Utrechtwww.werkenbijbdo.nl

De organisatieIn onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. De ruim 2100 BDO’ers dragen allemaal bij aan het realiseren van onze strategische doelstelling: het bieden van de allerbeste service én het leveren van de beste kwaliteit. Dit doen wij vanuit de vier kernwaarden: Persoonlijk, Passie, Professioneel en Pragmatisch.

FunctieomschrijvingBDO biedt een professionele werkomgeving, waarin je kennis en vaardigheden verder ontwikkeld worden. Je maakt als stagiair deel uit van een team van collega’s binnen de Audit & Assurancepraktijk. Je werkt in teams die per klant verschillend kunnen zijn. Onze klantenportefeuille is zeer divers waarbij de nadruk ligt op enerzijds het familiebedrijf en anderzijds de corporate cliënts waaronder publieke organisaties, beursfondsen en internationaal opererende ondernemingen vallen. Door de gevarieerde klantenportefeuille en een goede begeleiding kun je bij BDO een prima stage volgen. In deze periode krijg je een goed beeld van onze organisatie en hetgeen we je kun-nen bieden. Indien je na het afronden van je studie je carrière bij BDO voortzet, neem je deel aan het uitgebreide opleidings- en ontwikkeltraject van de BDO Academie. Uiteraard bieden we je een mooie stagevergoeding.Een meeloopstage in de Audit & Assurance (controle)praktijk bij BDO betekent direct meewerken onder begeleiding van ervaren collega’s. Je gaat vanaf dag één mee op klantbezoek. Afhankelijk van de periode waarin je stage valt, werk je mee aan de interim-controles waarbij we processen en interne controles testen of bij de balanscontroles wanneer we de jaarrekening onder de loep nemen. Een meeloopstage geeft veel afwisseling en een brede kennis-making met de praktijk. Je werkt voor veel verschillende klanten. Juist het in de keuken mogen kijken bij diverse bedrijven in de regio maakt deze stage zo interessant.

Binnen de Audit & Assurance is het praktischer om jouw stage te beginnen in februari. Wij zoeken een ambitieuze en leergierige stagiair die eigen initiatief en inbreng niet schuwt. Vanzelfsprekend  ben je analytisch sterk, communicatief zeer vaardig en werk je gestructureerd, correct en accuraat. Daarnaast ben je:

• Gedreven in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.• Een teamspeler.• Student hbo Accountancy/Bedrijfseconomie. Vanzelfsprekend verloopt je studietraject voorspoedig.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die niet alleen belangrijk zijn voor deze stage maar ook voor je verdere loopbaan.

Page 19: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

19

Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij tijdens jouw stage-opdracht door jouw collega’s worden gezien als volwaardig medewerker? Dan is een stage bij de Belastingdienst écht iets voor jou! De Belastingdienst biedt regelmatig stage- en afstudeeropdrachten aan voor hbo-studenten die de studie Fiscaal Recht en Economie, Bedrijfseconomie of Accountantcy volgen.

Een overzicht van de aanboden stages staat op www.werken.belastingdienst.nl of www.werkenvoornederland.nl. Of bezoek tijdens het stage-event op 26 april onze stand en vraag wat jouw mogelijkheden zijn om bij de Belasting-dienst stage te lopen.

Centraal Invorderings BureauJan Leentvaarlaan 65-67www.cibincasso.nl

De organisatieHet Centraal Invorderings Bureau is een jonge, innovatieve en dynamische creditmanagement organisatie. Met ca. 50 medewerkers verleent zij voor ca. 1500 opdrachtgevers verschillende soorten van dienstverlening. Door eff ectief gebruik te maken van e-mail, sms, telefonie, sociale media en huisbezoeken weten wij hoge rendementen in het incassotraject te behalen. De communicatielijnen binnen het CIB worden optimaal benut, ‘no cure no pay’ is de standaard en wij werken debiteurvriendelijk. Met de CIB-webtool bieden wij onze klanten volledige openheid van zaken. Daarbij werken wij met vaste contactpersonen die verantwoordelijk zijn voor het gehele proces. Onze klanten ervaren onze diensten als zeer persoonlijk en transparant. Wij streven naar een duurzame en langdurige relatie met onze opdrachtgevers. Binnen het bedrijf heerst een zeer prettige en informele werksfeer.

FunctieomschrijvingVoor de september 2016 tot februari 2017 zijn wij op zoek naar 2 stagiaires voor de afdeling Finance & Control. De focus tijdens de stage zal liggen op het verder in beeld brengen van de administratieve organisatie en het verbeteren van de interne controle. Daarnaast doe je praktijkervaring op door het uitvoeren van de dagelijkse administratieve taken, zoals het verzorgen van de facturatie en het verwerken van de inkoopfacturen.

Profi el van de student • Je bent bezig met een hbo-opleiding richting Bedrijfseconomie.• Hbo denkniveau.• Je beschikt over communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.• Je bent representatief en je bent positief ingesteld.• Je bent voor je stage 32 uur per week beschikbaar, stagedagen afhankelijk van terugkomdag op school.• Je moet in staat zijn een VOG af te kunnen geven.

Page 20: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

20

ChubbMarten Meesweg 8-10http://new.chubb.com/nl/nl/

De organisatieChubb is actief in 54 landen en regio’s met eigen lokale kantoren. Hoewel wij wereldwijd actief zijn, werken wij overal als een lokale verzekeringsmaatschappij. Onze medewerkers komen uit de regio en hebben lokale kennis die ze gebruiken voor de producten en diensten die ze aanbieden. Al onze producten en diensten worden onder-steund door onze uitzonderlijke financiële kracht. Wij zijn de grootste beursgenoteerde bedrijfsmatige (Property & Casualty) verzekeraar ter wereld, met een AA-rating van Standard & Poor’s. Onze totale activa hebben een omvang van $ 150 miljard en onze netto schadereserve, die we gebruiken om claims uit te keren, bedraagt$ 48 miljard. In de Benelux werken ongeveer 160 mensen verdeeld over kantoren in Rotterdam, Hoofddorp, Antwerpen en Brussel.

FunctieomschrijvingDe precieze invulling van de stage staat nog niet vast en is bespreekbaar. Dit kan meer proces-/projectmatig zijn, maar ook gericht zijn op marketing en communicatie. In principe is de stage op de afdeling Accident & Health. Deze houdt zich bezig met het verzekeren van personen. Het kan ook zijn dat een stage afdeling-overstijgend is.Vorige stages waren gericht op het verbeteren van de klantervaring. Ook het verbeteren van de financiële stromen binnen de organisatie zijn onderwerp geweest van een stage.

Wat bieden wij?• Uitdagende en afwisselende stageplaats bij een internationale organisatie.• Prettige en ambitieuze werkomgeving.• Klein, hecht team.• Goede begeleiding en coaching.• Een goede leerervaring.Een stage duurt van september tot en met januari.

De ideale kandidaatIn deze functie is het van belang dat je in een ambitieuze en groeiende organisatie kan werken. Er wordt veel van je gevraagd., maar je kunt ook veel uit de stage halen. Jouw inzet en doorzettingsvermogen is hierbij van belang.• Je beheerst de Nederlandse (en liefst ook de Engelse) taal zeer goed, zowel mondeling als schriftelijk.• Zelfstandig beslissingen kunnen nemen, met support van de organisatie als dat nodig is.• Je beschikt over uitstekende communicatieve- en luistervaardigheden• De klant staat voor jou voorop.• De ideale kandidaat staat stevig in de schoenen en weet van aanpakken.• Je werkt nauwkeurig en bent probleemoplossend.• Je kunt omgaan met strakke deadlines en doelstellingen. Je bent graag bereid een paar stappen harder te lopen als de situatie daarom vraagt.

Page 21: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

21

CURINBUSS Industrieterrein Seru Loraweg z/n, Willemstad, Curacao

De organisatieEen accountancy bedrijf, die gespecialiseerd is in payrolling, administratie, accountancy en financiële consulting is per direct op zoek naar een betrouwbare en resultaatgerichte hbo Bedrijfseconomie of hbo Accountancy student. Deze respectvolle accountancy kantoor richt zich voornamelijk om hun klanten te assisteren in het behalen van hun financiële doelstellingen. Deze stage duurt minimaal 20 weken. Met een stagebegeleider op hbo denk -en werkniveau in dezelfde richting als de student.

Functieomschrijving• Assisteren in het documenteren van processen en procedures;• Deelname in het standaardiseren van procedures;• Deelname in het implementeren van een financiële software (data dump) en nog vele andere relevante werkzaamheden.

Profiel van de student• Leergierig;• Proactief;• Engels is een must in spraak en geschrift;• Moet beschikken over top computer vaardigheden, vooral met Microsoft Office;• Uitstekende sociale vaardigheden.

Page 22: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

22

De Rotterdamse ZaakBeursplein 37 (WTC), 3011 AA Rotterdamwww.derotterdamsezaak.nl

De organisatieDe Rotterdamse Zaak is een succesvol en snel groeiend leerwerkbedrijf welke zich richt op het adviseren en onder-steunen van de Rotterdamse ondernemer die onder de armoede grens leeft. Het leerwerkbedrijf is een samen-werkingsverband tussen de Rotterdamse gemeente, Stichting Ondernemersklankbord, Hogeschool Rotterdam en overige stakeholders. Hbo studenten van diverse economische opleidingen van Hogeschool Rotterdam krijgen de mogelijkheid om samen met ervaren ondernemerscoaches van Stichting Ondernemersklankbord de marginale ondernemer te adviseren en te ondersteunen. De activiteiten zijn onder meer: ordenen administratie, verbete-ren debiteuren- en crediteurenbeheer, opstellen jaarrekening, winst-en verliesrekening, opstellen marketingplan, verkoopplan, kostprijsberekening, et cetera. Het gaat hierbij om tijdelijke ondersteuning; de ondernemer wordt in staat gesteld om daarna zelf weer verder te gaan. Doelstellingen zijn het oplossen van acute problemen en het vergroten van het verdienvermogen van de ondernemer.

FunctieomschrijvingDe Rotterdamse Zaak zoekt gemotiveerde derdejaarsstudenten Bedrijfseconomie die samen met studenten van het Instituut voor Commercieel Management binnen De Rotterdamse Zaak de dagelijkse gang van zaken verzor-gen. Als stagiair van De Rotterdamse Zaak geef je ondersteuning en advies aan ondernemers in zwaar weer.Kortom je wordt verantwoordelijk voor het runnen van het leerwerkbedrijf!

Stageopdracht en – werkzaamheden• Houden van adviesgesprekken. • Analyseren van knelpunten binnen een onderneming.• Controleren van bedrijfsadministraties.• Opstellen van financiële gegevens en jaarverslagen.• Analyseren van financiële gegevens.• Versterken van ondernemersvaardigheden van ondernemers.• Opstellen van interne stukken t.b.v. informatieverstrekking aan externe belanghebbenden.

Vaardigheden• Communicatief sterk, proactief, daadkrachtig EN ondernemend.• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. • Gedreven en doorzettingsvermogen voor het behalen van gewenst resultaat. • Accuraat en precies. • Systematisch en planmatig te werk gaat en in staat om collega’s mee te nemen in het proces. • Zelfstandig.

Page 23: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

23

DRV Accountants & AdviseursStagiair Accountancy DRV Naaldwijkwww.drv.nl

De organisatieDe accountants en adviseurs van DRV helpen ondernemers hun prestaties te verbeteren door hen actuele financiële inzichten, praktijkgerichte adviezen en flexibele ondersteuning te bieden. Dat doen we met zo’n 500 medewerkers verdeeld over 12 vestigingen in Zuidwest-Nederland. De wijze waarop we samenwerken met elkaar en met onze cliënten is professioneel en persoonlijk. Onze compacte vestigingen hebben een platte organisatiestructuur en een open en informele cultuur. Kwaliteit staat bij DRV zeer hoog in het vaandel.

De standplaats voor deze functie is onze vestiging in Naaldwijk. Deze vestiging heeft een gevarieerde groep cliënten in diverse branches binnen het mkb.

FunctieomschrijvingWil jij jezelf ontwikkelen in de accountancy en zoek je een afwisselende stage? Dan is DRV Naaldwijk op zoek naar jou! Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste kandidaat, die stage wilt lopen bij stilletjes één van de beste kantoren van Nederland.

Als stagiair Accountancy verleen je administratieve diensten, stel je eenvoudige jaarrekeningen samen, werk je mee aan het samenstellen van managementinformatie en verricht je diverse ondersteunende werkzaamheden. Wat je dagelijkse werk verder precies inhoudt, is mede afhankelijk van je kennis en ervaring. DRV geeft je alle ruimte en ondersteuning om jezelf tijdens je stage te ontwikkelen in de accountancy.

Ervaring en vaardigheden die passen bij deze functie: • Je volgt een opleiding hbo Bedrijfseconomie of Accountancy• Je bent nauwkeurig.• Je bent een teamspeler.• Je bent communicatief vaardig.• Je bent kwaliteit- en resultaatgericht.

Wat bieden we jou?Vanzelfsprekend beloont DRV haar stagiair met een stagevergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van het leer-jaar van de opleiding. Verder tel jij als persoon bij DRV, je kwaliteiten en je activiteiten naast je stage zijn belangrijk! We kijken naar jouw talenten en bieden je de juiste begeleiding tijdens je stageperiode. Jij leert van ons, maar wij ook zeker van jou. Daarom is er alle ruimte voor ideeën en initiatieven.

Page 24: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

24

DRV Accountants & AdviseursStagiair Accountancy DRVwww.drv.nl

De organisatieDe accountants en adviseurs van DRV helpen ondernemers hun prestaties te verbeteren door hen actuele financiële inzichten, praktijkgerichte adviezen en flexibele ondersteuning te bieden. Dat doen we met zo’n 500 medewerkers verdeeld over 12 vestigingen in Zuidwest-Nederland. De wijze waarop we samenwerken met elkaar en met onze cliënten is professioneel en persoonlijk. Onze compacte vestigingen hebben een platte organisatiestructuur en een open en informele cultuur. Kwaliteit staat bij DRV zeer hoog in het vaandel.

FunctieomschrijvingWil jij jezelf ontwikkelen in de accountancy en zoek je een afwisselende stage? Dan is DRV op zoek naar jou! Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste kandidaat, die stage wilt lopen bij stilletjes één van de beste kantoren van Nederland.

Als stagiair Accountancy verleen je administratieve diensten, stel je eenvoudige jaarrekeningen samen, verricht je assurancewerkzaamheden, stel je eenvoudige aangiften op en verricht je ondersteunende werkzaamheden. Wat je dagelijkse werk verder precies inhoudt, is mede afhankelijk van je kennis en ervaring. DRV geeft je alle ruimte en ondersteuning om jezelf tijdens je stage te ontwikkelen in de accountancy.

Functie eisen• Ervaring en vaardigheden die passen bij deze functie: • Je volgt een opleiding hbo Bedrijfseconomie of Accountancy• Je bent nauwkeurig en cliëntgericht.• Je bent een teamspeler.• Je bent communicatief vaardig.• Je bent kwaliteit- en resultaatgericht.

Wat bieden wij jou?Vanzelfsprekend beloont DRV haar stagiair met een stagevergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van het leer-jaar van de opleiding. Verder tel jij als persoon bij DRV, je kwaliteiten en je activiteiten naast je stage zijn belangrijk! We kijken naar jouw talenten en bieden je de juiste begeleiding tijdens je stageperiode. Jij leert van ons, maar wij ook zeker van jou. Daarom is er alle ruimte voor ideeën en initiatieven.

Wij zetten graag de juiste persoon op de juiste plek en kijken daarom bij welke vestiging jij het beste past, natuurlijk houden we hier rekening met jouw persoonlijke voorkeuren!

Page 25: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

25

Duits-Nederlandse HandelskamerNassauplein 30, 2585 EC Den Haagwww.dnhk.org

De organisatieAls leden- en netwerkorganisatie ondersteunen wij rond de 1200 Nederlandse en Duitse ondernemingen bij hun activiteiten in het buurland. Voor onze 35 medewerkers wordt het daarom nooit eentonig. In ons representatieve gebouw in het centrum van Den Haag staan teamspirit, klantgerichtheid en tegelijkertijd plezier in het werk centraal.

FunctieomschrijvingEen stage, waarbij je met je affiniteit voor de Duitse taal en Duitsland, zelfstandig werkt en klanten adviserend bij kunt staan? Uitdagende opdrachten liggen op jou te wachten binnen de afdeling “Belastingen en Financiën” van de DNHK.

• Het aanpassen en aansluitend indienen van aanvragen voor omzetbelastingteruggave in Nederland en in Duitsland.• Ondersteuning bij het vervaardigen van belastingaangiftes.• Advisering van ondernemingen m.b.t. thema’s zoals: fiscale vertegenwoordiging en omzetbelastingteruggave.• Regelmatige communicatie en contact met de bevoegde Nederlandse (en Duitse) instanties.• Het onderzoeken en actualiseren van aanwezige interne en externe informatiebrochures.

Competentieprofiel• Je studeert of hebt je studie Economiewetenschappen, Bedrijfsrecht of Belastingrecht zojuist afgesloten, respec-

tievelijk: je beschikt over een diploma tot belastingfunctionaris.• Je beschikt over een uitstekende kennis op het gebied van omzetbelasting recht.• Je spreekt vloeiend Nederlands, elementaire kennis van de Duitse taal is een vereiste.• Je bent geëngageerd en werkt graag in teamverband.

Profiel van de student • Je bent geëngageerd en werkt graag in teamverband.• Je hebt affiniteit met Duitsland en internationaal belastingrecht.

Page 26: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

26

Duits-Nederlandse HandelskamerNassauplein 30, 2585 EC Den Haagwww.dnhk.org

Vrijdag: De tweede week van je stage zit er al weer bijna op. Voordat je met vrienden naar het strand gaat, wil je nog even het juiste antwoord op een ingewikkelde vraag van een klant vinden: voor de onkostenrekening van zijn medewerkers in het buitenland heeft hij ondersteuning gevraagd. Nadat je gisteren al de juiste wet-tekst hebt bekeken, wil je vandaag nog aan de facturering beginnen en deze aan de klant doorsturen.

STAGE INTERNATIONALE LOONADMINISTRATIE PLAATS: DEN HAAGDUUR / START: 5-6 MAANDEN, PER SEPTEMBER/OKTOBER 2016VERGOEDING: EUR 500 PER MAAND

Jouw werkzaamheden• De voorbereiding van het opstellen van de loon- en salarisadministratie voor onze Duitse en Nederlandse klanten.• Het doorvoeren en opnemen van meldingen, formulieren en verklaringen.• Het opstellen van facturen voor onze klanten.• Beheer van personeelsdossiers en het archiveren van documenten.• Regelmatige communicatie met ziekenfondsen, overheden en klanten.

Wie jij bent• Je studeert of hebt je studie economie, bedrijfsrecht of belastingrecht zojuist afgerond, respectievelijk: je beschikt over een diploma tot belastingfunctionaris.• Je beschikt over basiskennis op het gebied van loon- en salarisadministratie.• Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Duits (in woord en geschrift), kennis van de Nederlandse

taal is een pré. • Je werkwijze is nauwkeurig en je bent zelfstandig en betrouwbaar.

Wie wij zijnAls leden- en netwerkorganisatie ondersteunen wij rond de 1200 Nederlandse en Duitse ondernemingen bij hun activiteiten in het buurland. Voor onze 35 medewerkers is het daarom nooit eentonig. In ons representatieve gebouw in het centrum van Den Haag staan teamspirit, klantgerichtheid en tegelijkertijd plezier in het werk centraal.

Page 27: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

27

Dutilh & BloisNoordsingel 117, 3035 EM Rotterdamwww.dutilh-blois.nl

De organisatieDutilh & Bloys is anders dan anders. Wij bieden de klant namelijk een unieke combinatie: wij combineren de praktijk van een Financieel Planner, Accountant, Belastingadviseur, Estate Planner, Administrateur en een Pensioenjurist.

In onze dienstverlening draait het om mensen. Alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen, kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden. Wij bedienen de klant op alle facetten uit zijn of haar leven en daar zetten we het hele Dutilh & Bloys-team voor in.

FunctieomschrijvingMeeloopstage AccountancyEen meeloopstage in de accountancypraktijk van Dutilh & Bloys betekent veel afwisseling en een brede kennisma-king met de praktijk. Onder begeleiding van ervaren collega’s ga je aan de slag met het verwerken van financiële administraties en het opstellen van diverse financiële rapportages.

Meeloopstage FiscaalJe krijgt de mogelijkheid om een goede en brede basiskennis van de belastingadviespraktijk op te bouwen. Hierbij word je begeleidt door ervaren collega’s. Je werkt dus gewoon mee in de belastingadviespraktijk.

Profiel van de student Ben jij de spontane, enthousiaste, leergierige student die zowel zelfstandig als in teamverband in het jonge team van Dutilh & Bloys zou willen stagelopen dan komen wij graag in contact met jou.

Page 28: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

28

EYSocial media (optioneel) EY Nederland Carrière (facebook) EYnlcareers (instagram) en @EY_Nederland (Twitter)

De organisatieEY is wereldwijd toonaangevend op de gebieden assurance, tax, transaction en advisory services. Met de inzichten en de hoogwaardige diensten die wij bieden, dragen wij bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaal-markten en economieën overal ter wereld. Wij brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen wij een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij.

Functieomschrijving- Fiscale positie: Meeloop en afstudeerstages. Binnen onze praktijkgroep Tax Compliance treed je voor cliënten

op als fiscaal vertegenwoordiger. Je werkgebied bestaat onder andere uit het voorbereiden en uitvoeren van belasting-aangiften voor inkomsten- en vennootschapsbelasting. Daarnaast controleer je aanslagen en bereid je bezwaarschriften voor. Tevens heb je contact met de belastingdienst. 

- Assurance positie: Meeloop en afstudeerstages: 1) Audit praktijk: Je gaat werken in de controlepraktijk. Dit betekent dat je bij diverse cliënten in teamverband jaarrekeningen controleert. Door de teamindeling werk je

veel samen met je collega’s. Daarnaast kun je ingezet worden bij het uitvoeren van bijzondere opdrachten. Je hebt te maken met bedrijven die variëren van multinationals tot snelgroeiende ondernemingen, in allerlei sectoren.

- 2) Binnen de praktijkgroep ACR (samenstelpraktijk) verwerk je financiële administraties. Tevens verleen je assis-tentie bij het opstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften. Door de teamindeling werk je veel samen met je collega’s. Met je team verzorg je de financiële administraties van verschillende cliënten in het midden- en klein-bedrijf. Naarmate je je binnen deze afdeling verder ontwikkelt, adviseer je meer cliënten op een breed financieel terrein.

Profiel van de student

Fiscale positie: Je bent bezig met de opleiding bedrijfseconomie, management economie en recht, fiscaal recht of fiscale econo-mie. Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Het afleveren van kwalita-tief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Assurance positie: Hbo Accountancy, Bedrijfseconomie of een vergelijkbare opleiding.

Page 29: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

29

Gemiva - SVG GroepBleulandweg 1 b, 2803 HG Gouda (direct naast Gouda CS)www.gemiva-svg.nl

De organisatieDe Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Op en vanuit zo’n 200 kleine en grote locaties worden diensten verleend aan 4.500 cliënten door 2.500 medewerkers en 1.500 vrijwilligers. De jaaromzet is 160 miljoen euro. Basiswaarden in het beleid en uitvoering zijn: eigen regie; een plek hebben waar je jezelf kunt zijn; leven in contact met anderen; je talenten kunnen gebruiken en hulp vragen en krijgen bij wat je (nog) niet kunt.Gemiva wordt professioneel geleid op basis van een open en pragmatische cultuur, met korte lijnen en veel be-trokkenheid en loyaliteit. Medewerkers zijn vaak al lang in dienst en kennen onderling een sterke cohesie. De afdeling Planning & Control is onderdeel van de dienst Financiën en Informatievoorziening (F&I). P&C richt zich op de planning, beheersing en verantwoording van de financiën van de Gemiva-SVG Groep. P&C voert regie op de inrichting van de P&C cyclus en de inrichting van de managementinformatie. In het proces van voortgangsbewa-king en verantwoording is de P&C signalerend en ondersteunend voor de gehele organisatie. Daarvoor zijn er veel contacten met de zorgdirecteuren en de locatiemanagers. Planning & Control is de plek binnen de Gemiva-SVG Groep met de kennis over de beleidsregels van de NZa omtrent de externe financiering vanuit de Wlz, over de Wmo en over de Jeugdwet. P&C is de bron voor de kwantitatieve informatie afspraken met zorgkantoren en voor de be-oordeling van de afspraken met gemeenten, PGB-ers en met onder- en hoofdaannemers. P&C maakt op basis van de financiële informatie de jaarrekening van Gemiva. Bij Planning & Control zijn werkzaam een manager en 3 regio-controllers. De afdeling maakt veel gebruik van moderne programma’s als Cognos BI, Unit 4 Agresso en Plancare.

FunctieomschrijvingEr zijn diverse stageonderwerpen binnen de afdeling P&C. De beste ervaringen hebben we met zogenaamde mee-werkstages. Dan leer je hebt beste hoe het nu in het echt gaat. Bijvoorbeeld hoe we over de prestaties in het kader van de WMO adviseren, registreren en declareren. We hebben ook enkele specifiek onderwerpen waar stagiaires zich in kunnen verdiepen, bijv.• Energie: analyse van de kosten en voorstellen voor vermindering van gebruik van fossiele energie en verlaging

van de kosten.• De advisering over de prestaties in het kader van de WMO. Vervolgens de registratie, de declaratie en de verwerking in de boekhouding. Vooral een meewerkstage.• De WOZ waardes en aanslagen. Beoordeling van de WOZ waardes en aanslagen OZB en zuiveringsheffingen op

juiste toepassing van de regels op het zorg onroerend goed.• Gemiva werkt zonder begrotingen op locatieniveau, er wordt niet gebudgetteerd. Locaties hebben een grote

vrijheid. Er wordt alleen gestuurd op de werkelijke ontwikkelingen op basis van goede managementinformatie. De financiële resultaten zijn goed. Wat doen we goed, wat kan beter?

Gemiva is bereid om tijd vrij te maken voor begeleiding van de stagiaires. Begeleiding wordt primair geboden door de manager P&C. Deze beschikt zelf een masteropleiding bedrijfseconomie en een postmaster registeraccount.

Profiel van de student Prettig en soepel in de omgang, doorzettingsvermogen, kernachtig in rapporteren, gevoel voor cijfers.

Page 30: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

30

GGZ DelflandSint Jorisweg 2, 2612 GA Delftwww.ggz-delfland.nl

De organisatieGGZ Delfland is hét streekziekenhuis voor psychiatrische zorg. GGZ Delfland profileert zich als een streekzieken-huis met twee regio’s. Delft Westland & Omstreken (DW&O) en Nieuwe Waterweg Noord (NWN). Deze twee regio’s leveren psychiatrische zorg aan alle doelgroepen: jeugd, volwassenen en ouderen. Dagbesteding is een apart onderdeel met de naam DOEL.

Bij GGZ Delfland werken ongeveer 1.000 medewerkers verdeeld over behandelaren zoals psychiaters, klinisch psy-chologen, GZ Psychologen, verpleegkundig specialisten, een groep verpleegkundig, opvoedkundig en verzorgend per-soneel op onze twee klinische locaties in Schiedam en Delft en een aantal medewerkers in het organisatie onder-deel DOEL. Daarnaast heeft GGZ Delfland een staf van ca 100 fte die het primair proces ondersteunen zoals HRM, ICT, Facilitair, Kwaliteit, Communicatie en Financiën & Control en zorg contracatering. De komende jaren zet GGZ Delfland een nieuwe koers in van systemen naar mensen. Ons doel is om de zorg zelf weer centraal te stellen om zo – uiteindelijk – de cliënt regie en zeggenschap te geven. Door regie op het eigen leven, zijn mensen gelukkiger en kunnen ze maatschappelijk participeren. Dat heeft ook een positieve weerslag op de samenleving als geheel.

Dat betekent dat wij als organisatie ook de regie nemen. Onze inzet daarbij is werken aan de beste zorg. Zorg die toekomstbestendig is, uitgaande van eigenaarschap en eigen kracht. Want (hallo!) dat is echt hard nodig.

Met het symbolische ‘Hallo mens!’ willen wij álle mensen die een rol spelen in ons werk ‘hernieuwd’ bejegenen. Cliënten vanzelfsprekend, maar ook onze medewerkers, onze partners in de zorg, onze buren, onze financiers. We hopen dat we samen kunnen optrekken om het beste uit onszelf en uit de ander te halen. GGZ Delfland heeft een omzet van ca € 70 mln. en biedt zorg aan cliënten in de Zorgverzekeringswet, Wet Langdurige Zorg, Wet Maatschap-pelijke Ondersteuning, Jeugd Wet en de Participatie wet. Dit betekent dat GGZ Delfland op het snijvlak ligt van alle transities die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en dat alle problematiek voor komt.

FunctieomschrijvingWat gaat de stagiaire doen en welke taken en verantwoordelijkheden:Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die meer wil weten van hoe de complexe zorg financiering is geregeld. De stagiair maakt onderdeel uit van het team concern control en heeft de mogelijkheid om een actieve deelname te hebben in alle voorkomende planning & control activiteiten.• Het ontwikkelen en beschrijven van de Administratieve Organisatie voor de afdeling F&C, Functioneel Applicatie

Beheer en de Financiële administratie van het complexe facturatieproces van de verschillende financieringsstromen in de ZVW, WLZ, Jeugd, WMO, subsidies etc.. Hiermee wordt inzicht verkregen in de financiering in de zorg.

• Het meedoen in de planning & control cyclus door het maken van maandelijkse rapportage, maken van analyses en betrokken zijn bij de kwartaalgesprekken tussen RvB en Resultaat Verantwoordelijke Eenheden.

Page 31: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

31

• Het ondersteunen bij de zorgcontractering van de ZVW, WLZ, WMO en Jeugd voor 2017 door het maken van analyses en betrokken zijn bij de onderhandelingen met de verschillende financiers.

• Het meedoen in het budgetteringsproces voor de (meer)jaren begroting 2017.• Presentatie door stagiair over zijn ervaringen en wat hem of haar is opgevallen in de “eerste 50 dagen”.

Stage periode:De startperiode kan in overleg worden afgesproken, maar ligt bij voorkeur wel in de periode van september 2016 en februari 2017.

Begeleiding:Hij of zij zal gekoppeld worden aan het hoofd Financien & Control en aan de verantwoordelijke controller afhankelijk van de definitieve invulling van het takenpakket.

Profiel van de student De kernkwaliteiten en/of competenties van de ideale stagiaire moeten aansluiten bij onze 6 kernwaarden geformuleerd in onze meer jaren strategie ‘Persoonlijke zorg Dichtbij’ en neemt eigen regie voor zijn of haar ontwikkeling en zelfontplooiing.• Vakmanschap: Vakinhoudelijk goed onderlegd zijn en bereid om te leren en ook durven om zaken op te pakken.• Samenwerking: Als onderdeel van het team Concern Control ben je betrokken bij de afdeling en de organisatie

en wil je het ‘samen’ doen.• Werkplezier: Hard werken met een bepaalde bevlogenheid voor de zorg en lol maken is voor ons belangrijk.• Doelgerichtheid: Snel ontdekken hoe de complexiteit van de GGZ omgeving in elkaar steekt om ook daadwerkelijk

een bijdrage te kunnen leveren.• Gastvrijheid: Je bent makkelijk benaderbaar, communicatief en staat open voor iedereen voor het geven van

advies.• Transparantie: Je bent helder en duidelijk over je eigen stagedoel en geeft aan wat je leuk en (minder) leuk

vindt.

Page 32: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

32

Grant ThorntonRotterdam, Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Woerdenwww.carrierebijgt.nlFacebook.com/carrierebijgt en LinkedIn

De organisatieGrant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in Nederland. Wij zijn lid van Grant Thornton International Ltd, een van de grootste en snelst groeiende netwerken voor accountancy- en adviesorganisaties wereldwijd. Via dit netwerk bieden wij klanten toegang tot de expertise van ruim 40.000 collega-specialisten in 130 landen.

FunctieomschrijvingMeeloopstage accountancy controlepraktijk

Vanuit onze kantoren werken we voor grote MKB klanten en kleine corporate klanten binnen een grote verscheiden-heid aan branches. Als stagiair draai je mee in de verschillende teams en verricht je werkzaamheden voor diverse klanten in verschillende branches. Een deel van deze klanten is mogelijk internationaal georiënteerd. Als stagiair binnen de RA praktijk verricht je gegevensgerichte en systeemgerichte controlewerkzaamheden. Daarnaast beoor-deel je eenvoudige cijferopstellingen en tot slot bereid je de correspondentie naar de cliënt voor. Vanzelfsprekend ben je accuraat, heb je een systematische werkwijze en ben je integer. Daarnaast benader je problemen op een praktische en nuchtere manier en denk je in oplossingen. Opdrachten benader je vanuit de gedachte dat de uit-werking past bij de cliënt. Samenwerken met je collega’s uit je team en met anderen is belangrijk hierbij.

Bij ons krijg je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen de controlepraktijk. Goede begeleiding hierbij staat centraal. Door deze stage kun je een goed beeld vormen van Grant Thornton en de werkzaamheden van een accountant. Daarnaast werk je met medewerkers uit de praktijk samen die veelal hetzelfde traject als jij hebben doorlopen.

Profiel van de student • Je bent een derdejaarsjaars hbo student Accountancy.• Je stage start in februari 2017.• Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.• Je beschikt over een professioneel-kritische houding.• Je bent cijfermatig en analytisch ingesteld.• Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.• Je herkent jezelf in onze CLEARR kernwaarden: collaboration, leadership, excellence, agility, respect, responsibility.

Page 33: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

33

Grant ThorntonRotterdam, Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Woerdenwww.carrierebijgt.nlFacebook.com/carrierebijgt en LinkedIn

De organisatieGrant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in Nederland. Wij zijn lid van Grant Thornton International Ltd, een van de grootste en snelst groeiende netwerken voor accountancy- en adviesorganisaties wereldwijd. Via dit netwerk bieden wij klanten toegang tot de expertise van ruim 40.000 collega-specialisten in 130 landen.

Functieomschrijving Meeloopstage accountancy samenstelpraktijk

Vanuit onze kantoren werken we voor MKB klanten. Als stagiair word je voorbereid op het werk van een AA accountant/MKB adviseur. Jij zorgt daarom voor een correcte weergave van de financiële situatie van onze cliënten. Onze cliënten vertrouwen op jou en gaan ervan uit dat jij hen optimale zekerheid biedt voor de naleving van rele-vante regelgeving. Als stagiair binnen de samenstelpraktijk ben je mede verantwoordelijk voor het samenstellen van jaarrekeningen, met behulp van IT systemen Tot slot verzorg je de aangiften vennootschapsbelasting en inkomsten-belasting en voer je de bijbehorende administratieve werkzaamheden uit. Samenwerken met je collega’s is hierbij belangrijk.

Bij ons krijg je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen de samenstelpraktijk. Goede begeleiding hierbij staat centraal. Door deze stage kun je een goed beeld vormen van Grant Thornton en de werkzaamheden van een accountant. Daarnaast werk je met medewerkers uit de praktijk samen die veelal hetzelfde traject als jij hebben doorlopen.

Profiel van de student • Je bent een derdejaarsjaars hbo student Accountancy.• Je stage start in februari 2017.• Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.• Je beschikt over een professioneel-kritische houding.• Je bent cijfermatig en analytisch ingesteld.• Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.• Je herkent jezelf in onze CLEARR kernwaarden: collaboration, leadership, excellence, agility, respect, responsibility.

Page 34: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

34

HelloprintSchiedamsevest 89, 3012 BG Rotterdamhttp://jobs.helloprint.com/

De organisatieHelloprint is de snelst groeiende aanbieder van drukwerk en gestandaardiseerde marketing-materialen van Nederland. Via onze internationale webshops worden vele duizenden klanten geholpen. Vooruitstrevend op het gebied van techniek, design, klantenservice en marketing vind je een jong team met professionals in de leeftijd van 20 tot 35 jaar op de vetste locatie van Rotterdam in een geweldig pand. Want wij vinden dat werk méér is dan een baan op een saai kantoor...

FunctieomschrijvingIn deze stage werk je als volwaardig teamlid mee op de afdeling Finance.

Wat zijn de werkzaamheden• Verkoopfacturen inlezen in het boekhoudsysteem.• Invoeren inkoopfacturen.• Debiteurenbeheer (versturen van digitale aanmaningen).• Debiteurenbeheer (nabellen niet betaalde verkoopfacturen).• Voorbereiden betalingen (selecteren, facturen bijzoeken, in de bank zetten).• Verschillende banken en creditcards uitdraaien en boeken.• Ondersteunen bij maandafsluiting (zoals tussenrekeningen opschonen).• Diverse administratieve handelingen (zoals archivering).• Meekijken met het orderproces (hoe gaat dit in zijn werking).• Facturen laten accorderen door betrokken personen binnen het bedrijf.• Het bijhouden van de Vaste Activa.

Competentieprofi el• Je bent communicatief erg sterk in de Nederlandse taal en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.• Je kunt erg goed overweg met een computer. Jouw typsnelheid = zeer hoog.• Je denkt altijd net één stapje verder.• Je bent analytisch zeer sterk en kan verschillende informatie samenbrengen om tot oplossingen te komen.• Je bent leergierig en wilt altijd het onderste uit de kan halen.• Je bent een echte teamplayer en ligt goed in de groep.• Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en zet jezelf op de tweede plaats.• Je beschikt over hbo+ denkniveau en uit dit in alles.• Je bent enthousiast, vrolijk, klantgericht en proactief.• Spaans of Frans is een pré.• Je bent bekend met Microsoft offi ce (met name Excel).

Page 35: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

35

Howden Insurance Brokers Nederland B.V.Veerhaven 7, 3016 CJ Rotterdamwww.howdengroup.com

De organisatieNederlandse vestiging van een Internationale makelaarsorganisatie. In Nederland is het bedrijf ca 2,5 jaar geleden opgericht en houdt zich bezig met zakelijke schadeverzekeringen met een focus op marine, logistiek en non-marine verzekeringen.

FunctieomschrijvingIn de stageperiode zal de student een inzicht in het bedrijf gaan krijgen alsmede een goed inzicht in de taak van de makelaar (administratief/systeem, juridisch kader, communicatie, commercieel etc). Afhankelijk van de concrete formulering van de stage opdracht zal de student zo volledig mogelijk meedraaien met de betreff ende collega ‘s. Hierin past het ontmoeten en contacten van verzekeraars, experts, advocaten en klanten.

In het algemeen geldt dat in de stage periode een goed gefundeerd beeld van de branche verkregen zal worden.Duur van de stage : ingaande september 2016 voor de gehele duur van de stage. Begeleiding zal voor het algemeen kader door het management worden gedaan en onze specialisten ten aanzien van de concrete invulling van de opdracht.

Profi el van de student Het werken bij een makelaar vraagt een actieve rol van een student, maar krijgt daar ook veel voor terug. Belangrijkste eigenschappen zijn:• enthousiast• ondernemend• teamspeler• nauwkeurigheid (administratief) • communicatief sterk zijn (verbaal en schriftelijk)• gevoel voor commercie (zowel aan verkoop als schadekant).

Page 36: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

36

IDEXX Europe B.V. Scorpius 58-86, 2132 LR Hoofddorpwww.idexx.eu

De organisatieIDEXX is an international company with global business in veterinary products and services with strong presence in EMEA, business growth by launching new products and through expansion into new countries (‘go direct’) establishing legal entities in all countries with direct sales.

Reporting to a GL Team Lead, the Intern will be responsible for complete, accurate and meaningful fi nancial transactions and analysis for several of IDEXX’s European businesses. This encompasses both internal and external reporting, as well as various business analyses and account reconciliations.

• English/ French language is an advantage. • Ability to work under pressure.• Attention to meeting deadlines.• Ability to communicate at all levels. • Service and customer oriented. • Well organized with attention to detail. • Teamplayer.EDUCATION: Studying for bachelor degree in business economics.

Meijburg & CoFascinatio Boulevard 250, Rotterdamwww.meijburg.nl / www.waarligtjouwtax.nlhttps://www.facebook.com/waarligtjouwtax/ https://www.linkedin.com/company/meijburg-&-cohttps://twitter.com/KPMG_Meijburg

De organisatieBij Meijburg & Co, een van de meest toonaangevende belastingadviesbureaus in Nederland, zijn wij op zoek naar die fi scale talenten die razendsnel verbanden kunnen leggen en onder onverwachte omstandigheden het beste uit zichzelf weten te halen. Natuurlijk verwachten wij niet dat je als starter direct alle fi scale valkuilen het hoofd kunt bieden. Daarom word je als beginnend fi scalist begeleid door ervaren professionals.

Page 37: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

37

Naast de persoonlijke begeleiding door ervaren collega’s wordt binnen Meijburg & Co veel aandacht besteed aan alle aspecten van het individuele ontwikkelingstraject van onze startende fiscalisten. Zo garanderen wij dat wij onze nationale en internationale clientèle ook in de toekomst van deskundig advies kunnen blijven voorzien.Binnen de cultuur van Meijburg & Co staan de kernwaarden Mensen, Kennis, Markt en Innovatie centraal. Ook hebben wij als organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan.Passie voor het vak en plezier in het werk zorgen voor een grote betrokkenheid van onze mensen bij de cliënten en de eigen organisatie. Deze individuele betrokkenheid creëert in samenspel met de deelname aan het wereld-wijde KPMG-netwerk een unieke bedrijfsvoering. Onze brede praktijk biedt dan ook ruimte voor specialisatie op elk fiscaal vakgebied, met aandacht voor een persoonlijke aanpak waarbij de mens centraal staat.

FunctieomschrijvingStudenten die zich optimaal willen oriënteren op het werken bij Meijburg & Co kunnen zich aanmelden voor een stage. Meijburg & Co kent verschillende stagevormen: de meeloopstage, de scriptiestage of een combinatie daar-van. De stages kunnen bij al onze vestigingen worden gelopen. Om voor deze stage in aanmerking te komen is de student bezig aan het derde dan wel vierde studiejaar. Daarnaast ben je natuurlijk ook altijd van harte welkom op de evenementen waar wij ons presenteren.

MeeloopstageTijdens de meeloopstage krijgt de student de kans om meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden die horen bij de hoogwaardige aangiftepraktijk van Meijburg. Onder begeleiding van een ervaren Meijburger neemt de student een kijkje in de keuken van deze brede dagelijkse praktijk. Daarbij zal je je voornamelijk bezighouden met de ondersteunende werkzaamheden binnen de fiscale aangiftepraktijk, die bestaan uit het verzamelen en verwerken van fiscaal relevante gegevens en het opstellen van aangiften (inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting en in voorkomende gevallen ook omzetbelasting). Zowel het aantal dagen per week als de periode worden in onderling overleg bepaald.

ScriptiestageTijdens de scriptiestage kan de student zijn afstudeerscriptie schrijven. De student kan in dat geval gebruik maken van alle faciliteiten van Meijburg, zoals de vaktechnische databases en de uitgebreide bibliotheek. Daarnaast wordt de student bij het voltooien van de scriptie professioneel begeleid. Hoe lang deze stage duurt en in welke periode deze kan plaatsvinden, wordt in onderling overleg vastgesteld. Ook het aantal dagen in de week is variabel.

Profiel van de student Wij zijn op zoek naar enthousiaste hbo stagiaires die niet alleen geïnteresseerd zijn in cijfermatig werk, maar ook oog hebben voor de feiten achter deze cijfers. Omschrijf jij jezelf als sociaal, gedreven, nauwkeurig, rekenvaardig en stressbestendig, dan nodigen wij je van harte uit om je aan te melden voor een stageplek.

Wij hebben een plek binnen de Algemene Praktijk en een plek binnen de People Service.

Page 38: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

38

Laudame FinancialsHoofdweg 256, Rotterdamwww.laudame.nlLinkedIn: http://bitly/1TO5bkr

De organisatieHeb jij het talent voor een meewerkstage op niveau? Laudame investeert graag in gedreven financials. Die professionals hebben wij veel te bieden doordat wij een breed netwerk aan gerenommeerde en aansprekende opdrachtgevers hebben opgebouwd. Laudame koppelt ambitieuze professionals vanuit een vast dienstverband bij Laudame aan uitdagende interim functies waarin zij zich maximaal kunnen ontwikkelen en hun enthousiasme vertalen in extra resultaat.

Momenteel hebben wij 45 interim financials in dienst; van (assistent) controllers, (salaris)administrateurs, finance & accounting specialisten en projectcontrollers tot financieel adviseurs, cost accounting managers en analisten. Essentieel vinden wij de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever vanuit de kernwaarden: kwaliteit, gedrevenheid en continuïteit. Die perfecte match is de basis van ‘advanced performance’. Daar staat Laudame voor.

FunctieomschrijvingBen jij een betrouwbare professional met een sterk analytisch vermogen en ben je bereid je handen uit de mouwen te steken? Dan ben je welkom voor een meewerkstage bij Laudame! Tijdens deze stageperiode ga je veel leren op het snijvlak van accounting & control en Business Intelligence. Enerzijds ga je volop meewerken met de Manager Finance & Office om hem te ondersteunen bij onder andere de dagelijkse werkzaamheden op de administratie, maandafsluiting en allerlei ad hoc werkzaamheden. Tijdens je stage ben je echt de rechterhand van de Manager Finance & Office. Anderzijds zal je actief meewerken in professionaliseringsprojecten. Dit zullen werkzaamheden zijn op het vlak van Business Intelligence. Het bouwen van managementrapportages en dashboards. Het projectteam werkt nauw samen met verschillende afdelingen binnen Laudame om uiteindelijk de juiste stuurinformatie te kunnen opleveren die van toegevoegde waarde is in de ondersteuning van het primaire werkproces.

We bieden je een uitdagende meewerkstage waarin je jezelf optimaal kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als vak-inhoudelijk. Daarom bieden wij tijdens deze periode goede begeleiding en coaching. Daarnaast kun je gebruikmaken van een laptop, krijg je een eigen werkplek en mag je rekenen op een passende stagevergoeding.

Profiel van de student • Jij brengt het volgende met je mee:• Je bent een enthousiaste, proactieve en gemotiveerde derdejaars hbo student in de richting Bedrijfseconomie.• Je voelt je thuis in een professionele, resultaatgerichte, hands-on organisatie.• Je hebt grote interesse in het snijvlak Finance & Business Intelligence.• Je bent sterk analytisch en in staat zelfstandig en accuraat te werken.• Je bent bedreven in het gebruik van Excel.

Page 39: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

39

Loyens & LoeffBlaak 31, 3011 GA Rotterdamhttp://www.loyensloeffacademy.nl/https://www.facebook.com/loyensloeffacademy/?fref=ts

De organisatieLoyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar onze specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot onze cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het unieke van ons kantoor is de intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen. Onze thuismarkt is de Benelux. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken 1500 medewerkers bij Loyens & Loeff, waaronder ruim 800 advocaten, notarissen en fiscalisten.

FunctieomschrijvingDerde- en vierdejaars studenten Fiscaal Recht en Economie bieden wij de mogelijkheid om tijdens een binnenlandse stage kennis te maken met Loyens & Loeff. Gedurende de stage draai je volledig mee in de dagelijkse praktijk van ons kantoor. Zo ga je vanaf de eerste dag meteen aan de slag met interessante fiscale vraagstukken, het doen van literatuuronderzoek en word je betrokken bij advisering aan cliënten. Daarnaast neem je deel aan diverse vaktechische vergaderingen, cursussen en sociale activiteiten.Als student-stagiaire deel je een kamer met een medewerker. Je mag zelf bepalen in welke vestiging je de stagetijd doorbrengt. De stagevergoeding bedraagt € 750,- bruto per maand.

Profiel van de student De ideale student vindt het leuk zich (pro-actief) te verdiepen in de fiscale materie en draagt met zijn/haar positieve houding bij aan een prettige werksfeer.

Page 40: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

40

MazarsRivium Promenade 200, 2909 LM Capelle a/d IJsselwww.mazars.nlhttps://www.facebook.com/werkenbijmazars/?ref=bookmarks

De organisatieMazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Mazars creëert vanuit kennis op deze vakgebieden kansen voor (internationale) ondernemingen, organisaties in de publieke sector, MKB ondernemers en vermogende particulieren. Mazars wil inspireren en analyseren, creëren en controleren, innoveren en waarde-ren. Met een ondernemende instelling creëren wij waarde voor onze klanten.

Mazars heeft 10 vestigingen in Nederland, waar 44 partners en 600 medewerkers werkzaam zijn. Voor middel-grote organisaties zijn wij de compacte accountantsorganisatie met korte lijnen en een Nederlandse vestiging in de buurt. Grote organisaties vinden bij Mazars de internationale expertise en het netwerk dat in veel landen voor ondersteuning kan zorgen. Mazars is zo groot of zo klein als u nodig vindt.

FunctieomschrijvingAls derde- of vierdejaarsstudent draai je vanaf de eerste dag mee in de controlepraktijk. Je houdt je als stagiaire onder andere bezig met de controle van jaarrekeningposten en het controleren van processen binnen organisaties. Als lid van het controleteam lever je een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van onze dienstverlening door profes-sioneel én nauwkeurig aan de slag te gaan. Daarbij bespreek je jouw bevindingen met de collega’s om samen de toegevoegde waarde voor de klant te verhogen. Daarnaast koppel je de bevindingen terug aan de klant, waarmee je invulling geeft aan je maatschappelijke rol en informatieplicht.

Je zult in teamverband klanten gaan bezoeken, waardoor je als stagiaire bij uiteenlopende en verschillende bedrijven komt en kun jij je breed ontwikkelen. Hierdoor kun je het vak echt leren én tegelijkertijd kennis maken met de breed georiënteerde klantenkring van Mazars. Zo leer je niet alleen alle facetten van het vak kennen, maar maak je ook direct kennis met de maatschappelijke rol die je vervult binnen de beroepsgroep.

Naast een vaste stagevergoeding, vinden we het vooral belangrijk dat je goede begeleiding krijgt. Zo krijg je een vaste mentor, die je tijdens de gehele stageperiode begeleidt. Maar wat Mazars uniek maakt is dat je de vrijheid en ruimte krijgt om jouw eigen weg te bepalen en jezelf verder te ontwikkelen in de breedte. Zowel in werkzaamheden als in cliëntenpakket. Daarnaast zijn de lijnen naar collega’s en partners kort.

Competentieprofiel• Bezig met de hbo opleiding Accountancy of vergelijkbaar.• Professioneel kritische houding gecombineerd met een gezonde dosis lef.• Communicatief vaardig, proactief en een echte teamplayer.• Je bent integer en maatschappelijk betrokken.

Page 41: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

41

Stichting MiddinPrinses Beatrixlaan 16, 2285 VZ Rijswijkww.middin.nl

De OrganisatieSamen durven en doenMiddin gelooft in de eigen kracht van mensen. Elk mens kan binnen zijn mogelijkheden het leven leiden dat hij wenst. Kan zelf keuzes maken en regie houden op zijn leven. Ongeacht beperking en achtergrond.

Functieomschrijving• Uitwerken Opstellen / actualiseren AO/IC.• Basis leggen voor Control framework.• Opstellen controleprotocol volledigheid van opbrengsten.• Minimaal 20 weken beschikbaar.• Afhankelijk van de uiteindelijke stage-opdracht bepalen we vanuit welke afdeling de stagebegeleiding plaats-

vindt. (Business controll, concern controll of financial controll).

Profiel van de student Ben je vierdejaars bachelor of master, Bedrijfseconomie, SPD, Bedrijfskunde, heb je affiniteit met de zorg, ben je een pionier en bereid te ontwikkelen in een dynamische omgeving? Dan ben je welkom bij Middin.

Page 42: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

42

Nationale-NederlandenPrinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haagwww.nn-careers.com/nlLinkedIn, Twitter

De organisatieEen werkomgeving die gekenmerkt wordt door een informele werksfeer en collegialiteit, volop mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. Waar vakmanschap en ontwikkeling hoog in ons vaandel staan. Wij bieden de mogelijk-heid om samen te werken met professionele en deskundige collega’s die een enorme drive hebben om het goede te doen, in het belang van de klant en met oog voor de maatschappij.

Bij Nationale-Nederlanden vinden we een goede begeleiding vanzelfsprekend. Je wordt begeleid door een mentor. Wij bieden een stageovereenkomst en een uitstekende stagevergoeding. Je werkweek is afhankelijk van de eisen vanuit jouw opleiding en kun je in overleg met je leidinggevende inrichten. In principe kent Nationale-Nederlanden voor een stagiair een 36-urige werkweek.

Functieomschrijving van één van onze vacaturesHet zoeken en daarna aanschrijven van onvindbare begunstigden met het doel de klant alsnog zijn uitkering te laten ontvangen. Je bent verantwoordelijk voor het contact met externe partijen, het aanleveren van informatie en indien nodig aanspreekpunt voor de eindklant. Ook de daadwerkelijke uitbetaling met het betalingssysteem van Nationale Nederlanden behoort tot je werkzaamheden. Met een positieve inzet is het mogelijk om meer wisseling en verantwoordelijkheden in je werkzaamheden te krijgen.

Profiel van de student • Leergierig, doelgericht, teamplayer.• Secuur en kunt goed omgaan met details.• Flexibel en neemt initiatief.• Goed in mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels.• Probleemanalyse & oordeelsvorming.

Page 43: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

43

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Binnendienst Bedrijven MKB, standplaats Dordrecht

Wist je dat? Het Team MKB voorziet ondernemingen, verenigingen en stichtingen in het midden- en kleinbedrijf van advies op het gebied van financieren, financiële logistiek en verzekeren. De dienstverlening in dit segment is bepalend voor het imago van de Rabobank in de zakelijke markt. Team MKB staat voor een efficiënte en kwalitatieve klant-bediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?• Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk.• Bij de meewerkstage ga je meewerken met de dagelijkse werkzaamheden.• Je bouwt aan een netwerk.• Je deelt kennis met je collega’s en vice versa.• Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten.• Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Drechtsteden kennen. Rabobank Drechtsteden is een betrokken, sociale werkgever. De kracht van onze bank wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij maken het verschil! Daarom creëren wij een omgeving waar medewerkers zich volop kunnen ontwikkelen om hun ambities te realiseren. Een bank waar ondernemerschap, initiatief en goede onderlinge samenwerking worden gewaardeerd en gestimuleerd.

Page 44: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

44

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Grootzakelijk, standplaats Rotterdam

Wist je dat? Het team Grootzakelijk bestaat uit adviseurs en specialisten die werken met jaarlijkse portefeuille- en ontwikkel-plannen. De dienstverlening in dit segment is bepalend voor het imago van de Rabobank in de zakelijke markt. Wij staan voor een efficiënte en kwalitatieve klantbediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?• Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren,

ontwikkelen en ervaren in de praktijk.• Je krijgt de mogelijkheid om mee te draaien in de dagelijkse praktijk en een breed scala aan werkzaamheden op

te pakken. Je kunt hierbij denken aan het schrijven van reviews met betrekking tot klantintegriteit, het voorbereiden van gesprekken en het openen van rekeningen.

• Je bouwt aan een netwerk en deelt kennis met je collega’s en vice versa.• Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten.• Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?• Je volgt een hbo opleiding richting economie en hebt affiniteit met de financiële dienstverlening. • Je biedt inzet: ambitie, doorzettingsvermogen, passie en talent.• Je hebt lef, toont initiatief, durft jezelf te onderscheiden en je wilt het maximale uit jezelf halen.• Je bent resultaatgericht, accuraat en kunt goed samenwerken. • Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden. Leer Rabobank Rotterdam kennen. Rabobank Rotterdam is een dynamische, ambitieuze en betrokken stadsbank die een groot en gevarieerd marktgebied bedient. De kracht van onze bank wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij maken het verschil!

Page 45: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

45

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Binnendienst Bedrijven MKB, standplaats Barendrecht

Wist je dat? Het Team MKB voorziet ondernemingen, verenigingen en stichtingen in het midden- en kleinbedrijf van advies op het gebied van financieren, financiële logistiek en verzekeren. De dienstverlening in dit segment is bepalend voor het imago van de Rabobank in de zakelijke markt. Team MKB staat voor een efficiënte en kwalitatieve klant-bediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Bij de meewerkstage ga je meewerken met de dagelijkse werkzaamheden.Je bouwt aan een netwerk en je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding, enige werkervaring is een pre en hebt affiniteit met de financiële dienstverlening. Je biedt inzet: ambitie, doorzettingsvermogen, passie en talent. Je hebt analytisch vermogen, toont initiatief, durft jezelf te onderscheiden en je wilt het maximale uit jezelf halen. Je bent resultaatgericht, je hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde kennen. Samen met onze klant én lokale samenleving ambities realiseren. Dat is waar Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde in Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Heerjansdam voor staat. Wij zijn een coöperatieve bank waarin onze medewerkers het verschil maken. Met elkaar maken we klanten én hun omgeving sterker. Wij werken met elkaar samen op basis van respect, integriteit, professionaliteit en duurzaamheid. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel omdat wij willen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. In samenwerking en verbinden zit onze kracht. Dat blijkt ook wel uit de diverse maatschappelijke (sponsor)activiteiten die onze coöperatieve identiteit uitdragen.

Page 46: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

46

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair Intermediairdesk, standplaats Rotterdam

Wist je dat? Binnen de afdeling Intermediairdesk worden klanten geadviseerd over onze particuliere dienstverlening: van betalen tot verzekeren, van sparen tot hypotheken, van beleggen tot pensioen. Op basis van een gedegen inven-tarisatie en analyse wordt de klant een totaaladvies gegeven dat bij hem past. Dit doen we vanuit onze intrinsieke motivatie die hoort bij onze coöperatieve identiteit. Geen productinsteek, maar klantinsteek.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Je krijgt de kans om kennis te maken met de commerciële activiteiten op het gebied van hypotheken en vermogen. Je gaat meewerken binnen het team van financieel assistenten, waarbij je bezig bent met het opvoeren van aanvragen in systemen, het opmaken van offertes en het behandelen van diverse poststukken. Je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding Financial Services Management en hebt affiniteit met de financiële dienstverlening. Je biedt inzet: ambitie, doorzettingsvermogen, passie en talent. Je hebt lef, toont initiatief, durft jezelf te onderscheiden en je wilt het maximale uit jezelf halen. Je bent resultaatgericht, je hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Rotterdam kennen. Rabobank Rotterdam is een dynamische, ambitieuze en betrokken stadsbank die een groot en gevarieerd markt-gebied bedient. De kracht van onze bank wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij maken het verschil!

Page 47: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

47

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Advies Particulieren, standplaats Rotterdam

Wist je dat? Binnen de afdeling bedienen wij alle particuliere en private banking-klanten, zowel bij de bank als online. Wij geven klanten advies op het gebied van betalen, sparen en het verzekeren van schade. Het streven hierbij is altijd een integere, persoonlijke en gelijkwaardige klantrelatie die wordt gekenmerkt door continuïteit. Het team zorgt voor een transparante en kwalitatieve dienstverlening. De behoeften van de klant zijn daarbij altijd leidend en continu aanleiding voor vernieuwing. De Rabobank kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Tijdens de meewerkstage ga je meedraaien met de lopende werkzaamheden. Je zult diverse administratieve taken en service handelingen verrichten. Je bouwt aan een netwerk. Je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding, hebt werkervaring in bijvoorbeeld je bijbaan met klanten en bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Je hebt lef, toont initiatief en durft jezelf te onderscheiden. Je bent resultaatgericht, sociaal, vriendelijk en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Rotterdam kennen. Rabobank Rotterdam is een dynamische, ambitieuze en betrokken stadsbank die een groot en gevarieerd markt-gebied bedient. De kracht van onze bank wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij maken het verschil!

Page 48: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

48

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Klantenservice, standplaats Rotterdam

Wist je dat? Binnen de afdeling bedienen wij alle particuliere en private banking-klanten, zowel bij de bank als online. Wij geven klanten advies op het gebied van betalen, sparen en het verzekeren van schade. Het streven hierbij is altijd een integere, persoonlijke en gelijkwaardige klantrelatie die wordt gekenmerkt door continuïteit. Het team zorgt voor een transparante en kwalitatieve dienstverlening. De behoeften van de klant zijn daarbij altijd leidend en continu aanleiding voor vernieuwing. De Rabobank kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Tijdens je meewerkstage ga je zowel telefonisch als virtueel onze klanten bedienen. Je bouwt aan een netwerk. Je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding met WFT-Basis en bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Je biedt inzet: ambitie, doorzet-tingsvermogen, passie en talent. Je bent resultaatgericht en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Rotterdam kennen. Rabobank Rotterdam is een dynamische, ambitieuze en betrokken stadsbank die een groot en gevarieerd markt-gebied bedient. De kracht van onze bank wordt bepaald door de mensen die er werken. Zij maken het verschil!

Page 49: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

49

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling MKB, standplaats Barendrecht

Wist je dat? Het Team MKB voorziet ondernemingen, verenigingen en stichtingen in het midden- en kleinbedrijf van advies op het gebied van financieren, financiële logistiek en verzekeren. De dienstverlening in dit segment is bepalend voor het imago van de Rabobank in de zakelijke markt. Team MKB staat voor een efficiënte en kwalitatieve klant-bediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Tijdens de meewerkstage ga je meedraaien met de dagelijkse processen en projecten op de afdeling. Je bouwt aan een netwerk. Je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding en bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Je biedt inzet: ambitie, doorzettingsvermogen, leergierig, klantgericht, passie en talent. Je hebt lef, toont initiatief, durft jezelf te onderscheiden en je wilt het maximale uit jezelf halen. Je bent resultaatgericht, je hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Leer Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde kennen. Samen met onze klant én lokale samenleving ambities realiseren. Dat is waar Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde in Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Heerjansdam voor staat. Wij zijn een coöperatieve bank waarin onze medewerkers het verschil maken. Met elkaar maken we klanten én hun omgeving sterker. Wij werken met elkaar samen op basis van respect, integriteit, professionaliteit en duurzaamheid. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel omdat wij willen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. In samenwerking en verbinden zit onze kracht. Dat blijkt ook wel uit de diverse maatschappelijke (sponsor)activiteiten die onze coöperatieve identiteit uitdragen.

Page 50: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

50

Rabobank Recruitment Zuid Holland-Zuidwww.rabobank.nl/werken

Kom bij ons stage lopen en wie weet maak jij kennis met je toekomstige werk-gever. Wil jij het maximale uit je stage halen en het bankwezen leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hbo meewerkstagiair afdeling Verzekeren, standplaats Sliedrecht

Wist je dat? Het Team MKB voorziet ondernemingen, verenigingen en stichtingen in het midden- en kleinbedrijf van advies op het gebied van financieren, financiële logistiek en verzekeren. De dienstverlening in dit segment is bepalend voor het imago van de Rabobank in de zakelijke markt. Team MKB staat voor een efficiënte en kwalitatieve klant-bediening, waarbij wij er voor de klant zijn op de momenten die er toe doen. We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra.

Wat leren en bieden wij jou?Je krijgt een boeiende stageplaats in een professionele werkomgeving met begeleiding op de werkvloer. Leren, ontwikkelen en ervaren in de praktijk. Je krijgt de mogelijkheid om mee te draaien in de dagelijkse praktijk en een breed scala aan werkzaamheden op te pakken. Concreet betekent dit dat je aan de slag gaat met zakelijke verzekeringen. Je bereidt afspraken met de klant voor en werkt deze uit. Daarnaast zul je ondersteunende werkzaamheden doen waardoor je kennis maakt met zowel MKB als Grootzakelijke klanten. Je bouwt aan een netwerk. Je deelt kennis met je collega’s en vice versa. Je krijgt de kans om je kennis en (werk)ervaring te vergroten. Je bruto-stagevergoeding, gebaseerd op een 36-urige werkweek, bedraagt € 340,- per maand.

Wat heb je al geleerd en wat verwachten we?Je volgt een hbo opleiding en je bent in het bezit van je WFT basis, schade particulier en zakelijk. WFT inkomen is een pré. Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar. Je biedt inzet: ambitie, doorzettingsvermogen, en talent. Je hebt een passie voor verzekeren en wilt je hierin graag verdiepen. Je bent ondernemend, toont initiatief, durft jezelf te onder-scheiden en je wilt het maximale uit jezelf halen. Je schroomt niet om zowel telefonisch als face-to-face met klanten in contact te treden. Je bent resultaatgericht, je hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken. Je kunt organiseren en plannen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Leer de Rabobank kennenDe Rabobank houdt van ondernemende mensen. En van mensen die elkaar de ruimte geven en elkaar inspireren om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Want in de samenwerking zit onze kracht. Op die manier leveren wij een grote bijdrage aan de realisatie van de ambities van onze klanten. En daar draait ons werk natuurlijk om. In wat we doen staat het belang van onze klanten centraal. Die focus op klantbelang biedt ook jou voordelen:  volop mogelijk-heden om jezelf te blijven ontwikkelen, zodat je nog  meer voldoening uit je werk kunt halen. Als jij op die wijze samen met ons wilt ondernemen, heb jij de genen om de Rabobank te worden.

Page 51: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

51

RepsolKoninginnegracht 19www.repsol.com

De organisatieTalisman International Holdings B.V. is een Nederlandse dochteronderneming van het Spaanse Concern Repsol. De onderneming houdt zich bezig met de financiering en de accounting van 40 ondernemingen die geregistreerd zijn in Nederland. De moedermaatschappij, Repsol is gebaseerd in Madrid, Spanje en heeft een diverse portfolio in olie en gasproducerende activa in zowel de upstream als downstream business.

FunctieomschrijvingDe stagair krijgt in een periode van 6 maanden (September 2016 – February 2017) de opdracht tot het aanleren en uitvoeren van de volgende taken die met name op het gebied van financial accounting liggen :• Voorbereiden en invoeren van journaalposten in het administratiesysteem volgens het maandafsluiting programma• Uitvoeren van bankaansluitingen volgens internal control procedures.• Uitvoeren van grootboekaansluitingen volgens internal control procedures.• Doorbelasten van kosten aan dochterondernemingen en overige zusterondernemingen volgens accounting

guidelines en transfercontracten.• Assisteren bij het opstellen van de statutaire jaarrekeningen volgens Dutch GAAP en IFRS.• Assisteren bij rapportage van financiële cijfers aan derden, zoals De Nederlands Bank.Ondersteuning bieden bij het inkoopproces door:• Juiste en complete registratie van inkoopfacturen.• Rapporteren van de doorlooptijd van facturen.• Verzenden betalingsbewijzingen aan leveranciers.• Het verwerken en bijhouden van facturen en accounting dossiers. Bij bovengenoemde taken wordt van de stagair verwacht dat een beeld gevormd wordt over de primaire taken van de accountant, de financiële bedrijfsprocessen die aanwezig zijn en de interne controle op deze processen. Na voltooiing van elke taak wordt door de begeleider on the job feedback gegeven over het resultaat. Daarnaast wordt formeel halverwege de stage en aan het einde van de stage schriftelijk feedback gegeven.

Profiel van de student • Uitstekend analytisch vermogen.• Leergierig and proactief.• Communicatief sterk. • Teamspeler.• Vloeiend Engels sprekend ( Internationaal karakter bedrijf) / Spaans sprekend pre.

Page 52: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

52

StudentenkrachtAmbachtsstraat 27, 2802 AM Goudawww.studentenkracht.nl

De organisatieIn 2010 werd Schoffelstudent opgericht door Fred Vermeij en Martijn van Boven. Een bedrijf die studenten inzet in o.a. tuinonderhoud, tuinrenovatie en tuinaanleg. Schoffelstudent bestaat nu 5 jaar, en is continue bezig met verder ontwikkelen. Daardoor is afgelopen september Studentenkracht gelanceerd, waarbij we de diensten hebben uitgebreid met verhuizen, schilderen, computerdiensten en algemene klusdiensten. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en kunnen daarbij altijd input gebruiken!

FunctieomschrijvingDoordat we voortdurend kijken naar dingen die beter kunnen, ga je bij ons onder andere aan de slag gaan met het beschrijven en verbeteren van (financiële) processen in de gehele bedrijfsvoering. Daarbij zal je ook een gedeelte meedraaien in onze bedrijfsvoering en verwachten wij dat je meedenkt met de problemen waar wij tegenaan lopen in o.a. de (financiële) processen. Bij ons leer je meer inzicht te krijgen in de financiële planning, organisatie-adviezen en bedrijfsprocessen. Er is altijd ruimte voor persoonlijke inbrengen. Hierbij is er altijd iemand die je begeleid en waar je feedback en/of hulp aan kan vragen. Over het algemeen hebben wij hier de mogelijkheid voor een stageplaats van minimaal 3 – 6 maanden.

Profiel van de student • Proactief• Gedreven• Kennis van zaken• Wil graag een bijdrage leveren aan de groei van ons bedrijf• Gezellig• Handen uit de mouwen steken• Zin in een uitdaging

Page 53: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

53

Sjenkels PartnersVan Nelleweg 1, gebouw 11, 3044 BC Rotterdamwww.sjenkels.nlhttps://www.facebook.com/Sjenkels-182911275172614/

De organisatieSjenkels partners is een energiek, informeel en sterk groeiend bedrijf dat twee kappersformules - Sjenkels en Hype Kappers - op franchisebasis exploiteert. Sjenkels partners is voor haar franchisenemers o.a. dienstverlenend op het gebied van financiële administratie en P&O. De financiële administratie verzorgt de gehele boekhouding voor haar klanten. In het boekhoudkundig systeem (Twinfield) worden mutaties en overzichten bijgehouden.

Werkzaamheden:• Je controleert, codeert en boekt facturen in• Je maakt en beheert openstaande postenlijsten• Je beheert debiteuren• Je bewaakt de permanance• Je maakt betalingen verzend klaar • Je controleert betalingen, creditnota’s en automatische incasso’s • Je archiveert facturen• Je controleert en boekt kasadministraties in• Je controleert grootboekrekeningen • Je ondersteunt bij het opmaken van de maandelijkse cijferrapportages • Je ondersteunt bij het opstellen van de jaarrekeningen• Je ondersteunt collega’s met diverse werkzaamheden

De stage is voor de duur van 4 tot 6 maanden.

Profiel van de student Nauwkeurig, cijfermatig, leergierig, toont initiatief en denkt mee.

Page 54: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

54

Slim Media GroepMarconiplein 16, 3029AK Rotterdamwww.slimmediagroep.nl

De organisatieSlim Media Groep is het kwaliteitslabel voor studieondersteuning in het hoger onderwijs. Kwaliteit is integraal met onze organisatie verweven en komt naar voren in al onze verschillende producten. Juist door deze focus hebben we sinds het ontstaan van ons eerste bedrijfsonderdeel in 1994 een enorme groei doorgemaakt en is Slim Media Groep marktleider onder WO studenten.De verschillende bedrijfsonderdelen van Slim Media Groep zorgen dat studenten van hun eerste tot laatste jaar effi ciënt en eff ectief kunnen studeren. De bedrijfsonderdelen van Slim Media Groep verkopen gezamenlijk per jaar meer dan 110.000 producten. Verder zijn er meer dan 800 universitaire studenten aan Slim verbonden als werknemer. Zij zijn het hart van onze organisatie en staan midden in onze doelgroep.

FunctieomschrijvingSlim Media Groep is op zoek naar een hbo stagiair die ons team voor 5 maanden komt versterken. Het is een fi nanciële stage waarin je ruimte krijgt tot ontwikkeling. De stage is in Rotterdam waarbij je komt te werken in een jong team! Spreekt jou dit aan? Lees dan snel verder!Wij zijn op zoek naar een hbo stagiair met een studie in de richting van Bedrijfseconomie/Bedrijfskunde. Het gaat om een meeloopstage (geen afstudeerstage). We zijn op zoek naar een stagiair voor langere tijd (ongeveer 5 maanden) voor 32 tot 40 uur per week. De startdatum is 1 september 2016. Als een studie ondersteunende organisatie zijn wij op zoek naar een leuke en enthousiaste stagiair. Wij zijn een jong en informeel bedrijf gevestigd in Rotterdam en hebben veel ervaring met stagiaires op hbo niveau. Als onze nieuwe kracht zal je gedeeltelijk de verantwoordelijkheid krijgen over de fi nanciële administratie. Ervaring in de fi nanciële administratie is hierbij een pré. Je zal beginnen met de basis waarna je verder kan groeien tot ingewikkeldere taken. Naarmate de stage vordert zal je ook meer verantwoordelijkheid krijgen. Naast de fi nanciële taken zullen er ook administratieve taken gedaan worden en zal je contact hebben met onze klanten en leveranciers.

De taken zullen onder andere bestaan uit:Administratieve en fi nanciële taken, contact onderhouden met collega’s op andere locaties, contact met leveranciers Wij zijn op zoek naar een stagiair die 4-5 dagen in de week beschikbaar is en het liefst voor een zo lang mogelijke periode.

Het is een erg leuke en leerzame stage waarbij je fl ink wat verantwoordelijkheden krijgt. Daarnaast is er een goede begeleiding vanuit ons. Wij werken sinds 5 jaar veel met stagiaires en hebben dus veel ervaring met het begeleiden.

Profi el van de student Goede zelfstandige werker, kan goed overzicht houden, oog voor detail, leergierig, communicatief vaardig in woord en geschrift, kan goed samenwerken.

Page 55: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

55

Slim Media GroepMarconiplein 16, 3029AK Rotterdamwww.slimmediagroep.nl

De organisatieSlim Media Groep is het kwaliteitslabel voor studieondersteuning in het hoger onderwijs. Kwaliteit is integraal met onze organisatie verweven en komt naar voren in al onze verschillende producten. Juist door deze focus hebben we sinds het ontstaan van ons eerste bedrijfsonderdeel in 1994 een enorme groei doorgemaakt en is Slim Media Groep marktleider onder WO studenten.De verschillende bedrijfsonderdelen van Slim Media Groep zorgen dat studenten van hun eerste tot laatste jaar effi ciënt en eff ectief kunnen studeren. De bedrijfsonderdelen van Slim Media Groep verkopen gezamenlijk per jaar meer dan 110.000 producten. Verder zijn er meer dan 800 universitaire studenten aan Slim verbonden als werknemer. Zij zijn het hart van onze organisatie en staan midden in onze doelgroep.

FunctieomschrijvingSlim Media Groep is op zoek naar een hbo stagiair die ons team voor 5 maanden komt versterken. Het is een fi nanciële stage waarin je ruimte krijgt tot ontwikkeling. De stage is in Rotterdam waarbij je komt te werken in een jong team! Spreekt jou dit aan? Lees dan snel verder!Wij zijn op zoek naar een hbo stagiair met een studie in de richting van Bedrijfseconomie/Bedrijfskunde. Het gaat om een meeloopstage (geen afstudeerstage). We zijn op zoek naar een stagiair voor langere tijd (ongeveer 5 maanden) voor 32 tot 40 uur per week. De startdatum is 1 februari 2017. Als een studie ondersteunende organisatie zijn wij op zoek naar een leuke en enthousiaste stagiair. Wij zijn een jong en informeel bedrijf gevestigd in Rotterdam en hebben veel ervaring met stagiaires op hbo niveau. Als onze nieuwe kracht zal je gedeeltelijk de verantwoordelijkheid krijgen over de fi nanciële administratie. Ervaring in de fi nanciële administratie is hierbij een pré. Je zal beginnen met de basis waarna je verder kan groeien tot ingewikkeldere taken. Naarmate de stage vordert zal je ook meer verantwoordelijkheid krijgen. Naast de fi nanciële taken zullen er ook administratieve taken gedaan worden en zal je contact hebben met onze klanten en leveranciers.

De taken zullen onder andere bestaan uit:Administratieve en fi nanciële taken, contact onderhouden met collega’s op andere locaties, contact met leveranciers Wij zijn op zoek naar een stagiair die 4-5 dagen in de week beschikbaar is en het liefst voor een zo lang mogelijke periode.

Het is een erg leuke en leerzame stage waarbij je fl ink wat verantwoordelijkheden krijgt. Daarnaast is er een goede begeleiding vanuit ons. Wij werken sinds 5 jaar veel met stagiaires en hebben dus veel ervaring met het begeleiden.

Profi el van de student Goede zelfstandige werker, kan goed overzicht houden, oog voor detail, leergierig, communicatief vaardig in woord en geschrift, kan goed samenwerken.

Page 56: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

56

StagereizenPopulierenlaan 16 8162 CV Epewww.stagereizen.nl

De organisatieStagereizen is sinds 2007 actief als stage bemiddelingsbureau in Australië en Nieuw-Zeeland en helpt de studenten persoonlijk met het vinden van een kwalitatief goede stage Down Under. Omdat het hoofdkantoor gevestigd is in Auckland Nieuw-Zeeland, wordt er in tegenstelling tot andere bureaus geen gebruik gemaakt van tussenpersonen. De begeleiding start al vanaf het begin doormiddel van een Skype gesprek met het hoofdkantoor waarin de student de wensen en eisen kenbaar kan maken. Van daaruit wordt er een stageplaats gezocht die hierop aansluit. Als de stageplaats bij de student voldoet, na Skype gesprek met desbetreffend bedrijf, wordt deze voorgelegd aan de stagebegeleider die de stage uiteindelijk goedkeurt. Naast het regelen van stageplaatsen bieden we een complete service aan. Zo helpen wij de stagiaires met de nodige voorbereidingen als vliegtickets, verzekeringen, visa en huisvesting en zijn we 24/7 bereikbaar. Maar Stagereizen doet meer! Omdat de stagiaire aan de andere kant van de wereld zit, is het belangrijk om in contact te komen met mede-stagiaires. Stagereizen organiseert activiteiten speciaal voor de student Down Under. Hierdoor worden er contacten gelegd met andere stagiaires en wordt de buitenlandervaring nog leuker! Het belangrijkste voor ons is dat de student een kwalitatief goede stage heeft vol leuke, verrassende en vooral leerzame belevenissen; het is immers een geweldige levenservaring.

FunctieomschrijvingWij zijn een stagebemiddeligsbureau die op maat gezochte stages in Australië en Nieuw-Zeeland aanbieden

Page 57: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

57

Stage Globalwww.stage-usa.nl

The organisationThis company is a professional group of accountants specialized in offering a broad range of financial services (Audit, Financial Management Services and Results, Consulting, Cloud Accounting, Non-Profit Specialisation und Cutting Edge Technology). Their office is located in the heart of New York financial district, the place to be when it comes to finance.

Tasks would include but are not limited to: • Shadow controller for cost analysis projects• Implement supervised cost analysis projects• Assist with financial reporting (internal/external); internal control policy/process; overview of process flow of an

order within the business; inventory analysis and reporting; exposure to auditing and cost modeling, planning and budgeting.

• Exposure to accounts payable/receivable, time, billing, invoicing, assets management, financial planning and analysis.

• 4-6 months• 1000$ per month

The company is looking for motivated finance students, who are more than willing to roll their sleeves up. A good level of English is required.

Page 58: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

58

Stichting Pameijerhttp://www.pameijer.nl

De organisatieBij Pameijer werken ruim 2.200 medewerkers binnen verschillende vakgebieden met één gezamenlijk doel: het ondersteunen van mensen met een (licht) verstandelijke en/of een psychosociale beperking. De diensten Administratieve Zaken en Control & Kwaliteit dragen hier in facilitaire zin aan bij. Wij hebben ruimte voor:

Wat je werk inhoudt• Interne controle / audit.• Meehelpen aan het op orde maken van de administratie ten behoeve van de komende jaarrekening.• Fiscale steekproef in het kader van Horizontaal Toezicht.• Andere voorkomende werkzaamheden op beide afdelingen.

Wat vragen wij van jou?Je studeert op de vakgebieden Bedrijfseconomie of Accountancy. Je bent vaardig in Excel en hebt bij voorkeur ervaring met boekhoudsystemen zoals Exact. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Je werkt systematisch en ordelijk.

Je bezit goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en bent communicatief. Je bent zelfstandig en initiatiefrijk en hebt een sterk dienstverlenende houding. Je bent een proactieve teamspeler met gevoel voor verhoudingen en verbanden. In verband met het inzicht in persoonlijke gegevens is het belangrijk dat je integer te werk gaat. Je bent representatief en dienstbaar.

Ons aanbodWij bieden een stageplaats aan, bij voorkeur start in september 2016.

Page 59: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

59

Twins Financial Services B.V.Koningin Julianaweg 146, 2691 GH ’s-Gravenzandewww.twinsfinancialservices.nl

De organisatieTwins Financial Services B.V. verzorgt de inrichting en administratieve organisatie voor verschillende bedrijven enadviseert op projectbasis. Wij adviseren voornamelijk Bouwbedrijf van Leent, Twins Bouwbedrijf en Twins Investments. Bouwbedrijf van Leent heeft activiteiten in bouw- en verbouw van luxe woonhuizen, Twins Bouw richt zich op nieuwbouw, verbouw en renovatie in de utiliteitsbouw en Twins Investments is een projectontwikkelaar van bedrijfs-units. Daarnaast zijn er ook externe bedrijven waar werkzaamheden voor worden verricht.

Werkzaamheden: • controllerswerkzaamheden• boekhouding• consolidaties• omzetbelasting• loonbelasting• jaarrekeningwerk• begrotingen.

Gewenst profiel• Zelfstandige harde werker, onafhankelijk, intelligent, snel kunnen schakelen.• Voorkeur voor stagiairs woonachtig in het Westland.

Page 60: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

60

UNSAwww.unsa.nl

De organisatieDeze stichting werkt met weeskinderen en heeft een connectie met KPMG in verband met de jaarlijkse audit die gedaan moet worden. Er is een boekhouder aanwezig die de dagelijkse financiele zaken hanteert. Er werken ongeveer 50 mensen die alle projecten hanteren. Van de projecten wordt gedegen notitie gehouden hoe kosten verlopen. De stichting helpt eerder achtergestelde weeskinderen om een zodanige opleiding te krijgen dat ze weer in de industrie kunnen functioneren. De leeftijdsgroep van de kinderen gaat van 6 tot 16 jaar. Ook zijn er projecten verbonden waar men een bakkerij heeft, waar vrouwen toeristische zaken ontwikkelen die een markt zoeken, een computer zaal waar de ouderen hun CV onder goede begeleiding kunnen opbouwen.

FunctieomschrijvingAls stagiaire zal je met alle aspecten van Accountancy moeten kunnen werken. De bedoeling is om een procedure te ontwikkelen die KPMG helpt om sneller hun audit uit te voeren.Op het ogenblik duurt dit gemiddeld drie weken en men wil dat terug brengen naar een week.Het beste is om samen met de project team te kijken hoe projecten lopen en hoe de financiën zijn geregeld om bij een verbeterde maandelijkse presentatie te kunnen komen die aan het einde van het jaar makkelijker kan worden geconsolideerd.

Profiel van de student Stage is geschikt voor: Iemand die een brede belangstelling heeft voor de algemene ontwikkelingen in de stichting sfeer ook goed de belangen kan onderscheiden. Je bent een zelfstandig werkende student met veel eigen initiatief en creativiteit die in staat is om nieuwe manieren van opstel van audit procedures te ontwikkelen.

Page 61: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

61

Van Eekhout GroepNijverheidstraat 40, Capelle a/d IJsselwww.van-eekhout.nl

De organisatieVan Eekhout groep is een consultancy organisatie die richt op de (verzekering)behoeften van de werkgever en werknemer. Dit wordt vorm gegeven door diverse onderdelen van het concern, waarbij gericht aandacht is voor het betreffende onderdeel. • Pensioen Consultancy• Employee Benefits• Risk Management• Legal Services• OR Advies• Private Clients.

Functieomschrijving1. Private clients en Risk managementOm de uitdaging zo groot mogelijk te houden en stage plek op deze twee gebieden, waarbij de stagiair actief mee-loopt in de offerte trajecten en zelfstandig zorg draagt voor een correcte administratieve afhandeling en invoer in de administratie. 2. Pensioen ConsultancyDe stagiair krijgt een uitdagende kijk in de keuken van een snel groeiende organisatie en krijgt een zelfstandige taak, onder een goede begeleiding, bij de controle en verwerking van ontvangen polissen en overige bescheiden. De stagiair krijgt een unieke kans om  deel te nemen aan het inrichten van een voor deze branche geheel nieuwe database die de STP vanaf de werkgever, en de administratie van de consultancy organisatie, tot en met de pensioen-uitvoerder gaat begeleiden.

Profiel van de student Proactief met oprechte interesse in het vak, wat blijkt uit behaalde WFT diploma’s.

Page 62: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

62

Vestel Benelux BVStationsplein 45-A-194, Rotterdamhttp://vestelbenelux.nl/

De organisatieVestel Benelux B.V. is het Nederlandse marketing en sales kantoor van Vestel Group. In Europa heeft Vestel verschillende marketing & sales kantoren.

Vestel Groep bestaat uit 29 bedrijven die actief zijn in de productie, software en technologie-ontwikkeling, marketing en distributie in de consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, multimedia communicatie, LED-verlichting en defensie-industrie met €5 miljard omzet.

FunctieomschrijvingDe intern heeft de verantwoordelijkheid om allround de sales manager en directeur van het bedrijf te ondersteunen door bij te dragen aan de business development en marketing & sales activiteiten van het bedrijf.  

Als intern Sales Account Manager heb je veel eigen verantwoordelijkheid en kansen, maar we verwachten dat je productief, zelfstandig, en met ondernemend en pragmatisch inzicht kan werken binnen ons compacte sales team. We zoeken iemand die Nederlands en Engels spreekt (Frans is een pré voor onze Belgische en Luxemburgse klanten, maar geen vereiste). Periode 3 – 6 maanden

Profiel van de student • Goede communicatievaardigheden.• Sterke motivatie, hardwerkend, zelfstandig kunnen werken, resultaatgericht kunnen werken.

Page 63: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

63

Aanwezigheid Studievereniging YEBA op de netwerkvloer:YEBA, Young & Eager Business Association Kralingse Zoom, Rotterdamhttp://www.yeba.nlFacebook https://www.facebook.com/SvYEBA/?fref=ts

Wie zijn wij?Young & Eager Business Association (YEBA) is dé studievereniging voor het Instituut Financieel Management.

Waarom een studievereniging?YEBA wil studenten van het Instituut voor Financieel Management laten samenkomen, hun netwerk laten vergroten en koppelen aan het bedrijfsleven.

Wat doen wij?Bij velen bestaat nog steeds het beeld dat een studievereniging hetzelfde is als een studentenvereniging. Dit is echter onjuist. Bij een studievereniging gaat het vooral om activiteiten die gericht zijn op de toekomstige beroepspraktijk. Het doel van YEBA is om voor studenten de kloof tussen de theorie en de praktijk en tussen het studenten- en bedrijfsleven te overbruggen. Door middel van diverse activiteiten proberen wij de studenten van de diverse opleidingenvan dienst te zijn op de volgende gebieden:- intermediair tussen de student en het bedrijfsleven;- een brug tussen de theorie en de praktijk;- studieondersteunend;- gezelligheid.

Hoe doen wij dit?Wij organiseren gezellige borrels, waar je nieuwe mensen leert kennen die hun studie belangrijk vinden en om ervoor te zorgen dat je jouw netwerk kunt verbreden. Daarnaast organiseren wij diverse activiteiten in samenwerking met bedrijven, om op deze manier in aanraking te komen met de praktijk.

Inschrijven!Dit kan je doen via http://www.yeba.nl. Inschrijving bij YEBA is geheel kosteloos.

Hogeschool Rotterdam

Internationale ervaringen

Hier kun je terecht als je studenten wilt spreken die al in het buitenland zijn geweest.

Page 64: Stage-event Get Connected - FutureofFinancefutureoffinance.hr.nl/PageFiles/344483/Programmaboekje 2016 A4.pdf · Sesamstraat. Zijn meest bekende rol is die van de Majoor, van de televisieserie

64

Contact

Bureau Externe Betrekkingen IFME-mail: [email protected]: 010-794 62 30

Locatie event

SBV ExcelsiorHoningerdijk 1103062 NX Rotterdam