Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

20
Wetenschap HEELAL Geen MAAN STENEN Geneeskracht HEILIGE MEGALIETEN Spiritualiteit BOEDDHISME Bhutaanse RINPOCHE Geneeskracht KWALITEIT WATER vitalisatie SCHAT Geschiedenis RENNES- le-Château Lichaam VOEDING ZUUR-BASE evenwicht Indiaanse wonden helen Natuur Duurzaamheid Mysterie Geneeskracht Wetenschap Lichaam Geschiedenis Spiritualiteit Voeding Achtergrond € 5,95 of 5,00 Florijn jaargang 22.02 nummer 131 maart - april 2016

description

In dit nummer: Bhutaanse Rinpoche bezoekt Nederland tijdens Europese rondreis • Regulatiethermografie geeft inzicht in de oorzaak • Het Grote Werk • Indiaanse wonden helen • Megalieten; De heilige stenen die spreken • Toen er nog geen maan was • Is een Derde Wereldoorlog te voorkomen? • Betaalbare watervitalisatie • Kanker vanuit materieel en energetisch perspectief • Het zuur-base evenwicht in ons lichaam herstellen en handhaven.

Transcript of Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

Page 1: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

Wetenschap HEELAL

Geen MAANSTENEN Geneeskracht

HEILIGEMEGALIETENSpiritualiteit BOEDDHISME

Bhutaanse RINPOCHE

Geneeskracht KWALITEIT

WATERvitalisatieSCHAT Geschiedenis

RENNES- le-Château Lichaam VOEDINGZUUR-BASE evenwicht

Indiaanse wonden helen

Natuur Duurzaamheid

Mysterie Geneeskracht

Wetenschap Lichaam

Geschiedenis Spiritualiteit

Voeding Achtergrond

€ 5,95 of 5,00 Florijnjaargang 22.02 nummer 131maart - april 2016

Page 2: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

2 FRONTIER 22.02

redactioneel

COLOFONFrontier 22.02

Hoofdredactie Herman Hegge

Eindredactie Orenda Bol

Kernredactie Benjamin Adamah, Sylvia Carrilho, Frans Vermeulen

Redactiemedewerkers Philip Bakker, Rinno Heidstra, Susanne HazenRichard Hoofs, S.M.F. van de Kamp de Villandry Rudi Klijnstra, Michiel Klinkhamer, Tascha KresheThorsten Meininger, Johan OldenkampMaarten Oversier, Hetty Tonkes

Druk BalmediaDistributeur Betapress (Nederland & België)

Vormgeving Sylvia Carrilho, burokd.nlCoverbeeld Chiricahua Apache, Hattie Tom,

©1899 Frank A. Rinehart

Abonnementen Nederland: Marnixstraat 82 1015 VX Amsterdam Tel: 020-3309151 e-mail: [email protected] abonnement wordt stilzwijgend verlengd, tenzij het schriftelijk wordt opgezegd uiterlijk één maand voor het a� open van het abonnement.

[email protected] 020-3309151

Redactie FrontierFrontier World, Marnixstraat 82, 1015 VX AmsterdamTel. 020-3309151 frontierworld.nl e-mail: [email protected]

Verantwoordelijke uitgeverFrontier PublishingMarnixstraat 82, 1015 VX AmsterdamTel. 020-3309151 e-mail: [email protected]: NL25 INGB 0007231599 KBC: BE58 4139 2263 7179 (België) frontierworld.nlISSN 1569 - 798

OPGERICHT IN 1995De standpunten in de artikelen zijn niet altijd die vanFrontier en/of Frontier World, zodat die er ook geenverantwoordelijkheid voor kunnen nemen. Het copyright rust bij de auteurs zelf. Het copyright voor de overige inhoud ligt bij Frontier World. © Frontier World

De uitgever heeft getracht alle auteursrechthebbenden van de in dit tijdschrift opgenomen illustraties te bereiken. Mochten er toch nog illustraties zonder voorkennis van de rechthebbenden zijn afgedrukt, dan worden zij verzocht contact met de redactie op te nemen.

Frontier Award 2015Al vele jaren looft Frontier World jaarlijks een prijs uit voor de meest grensverleggende aktie, het meest grensverleggende idee of de meest grensverleggende persoon van het jaar. Grensverleggend in de zin van het uiting geven aan een positieve betrokkenheid bij het wereldgebeuren in een poging daar een positieve draai aan te geven en deze en toekomstige generaties mensen bij te staan en van dienst te zijn in de queeste naar immer grotere vrijheid, ruimere grenzen en helderder bewustzijn.

De winnaar van de Frontier Award 2015 is Ad Broere. De Award werd hem tijdens de Mini Gezondheidsdag op 14 februari 2016 bij Frontier World overhandigd door Nicole Zonderhuis, winnaar van de Frontier Award in 2014. Ad Broere is een econoom met 40 jaar ervaring in het bedrijfsleven, bij banken en in het onderwijs. Hierdoor is hij goed in staat om ingewikkelde items als geld, rente en banken op een begrijpelijke, beeldende manier uit te leggen. Sinds 2007 is hij bovendien actief als auteur en publicist: hij schreef een drietal boeken: Een Menselijke Economie, Ending the Global Casino en Geld komt uit het Niets. In 2011 won hij ook al de Frontier Award.

In 2014 en 2015 werd op basis van zijn boek Geld komt uit het Niets een theaterstuk opgevoerd onder de naam De Verleiders: Door de bank genomen, met bekende acteurs als Pierre Bokma en Victor Low en George van Houts. Na het succes van dit toneelstuk werd een burgerinitiatief gestart om het onderwerp ‘geldschepping’ in de Tweede Kamer besproken te krijgen. Vorig jaar is het boekwerkje Hanneke de Vries leent geld bij de bank van zijn hand verschenen waarin de schepping van geld op heldere wijze uiteen wordt gezet. En als een voetzoeker in een kippenhok brengt hij nu ook de pensioendiefstal prangend in de openbaarheid.

Vele grensverleggers preken voor eigen parochie. De winnaar van de Frontier Award van 2015 is die grens ruim overschreden en heeft de problematiek rond het geld op het nationale aandachtsplatform weten te krijgen. Daarmee is hij met recht de winnaar van 2015. – De redactie

Page 3: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 3

inhoud

10 SPIRITUALITEIT Wanneer je je verdiept in de tradities van natuurvolken, ontdek je dat hun begrip over materie én spiritualiteit een omvangrijk spectrum bevat. In hun gebruiken en ceremonies eren zij de kracht die alles doorweeft.

42 LICHAAM We zijn gezond zolang ons lichaam in staat is om verstorende en bedreigende omstandigheden het hoofd te bieden. De regulatie-thermogra� e laat zien waar zwakke plekken zijn waardoor gewerkt kan worden aan duurzaam herstel van de gezondheid.

56 WETENSCHAP Dr. Johan Oldenkamp neemt de lezer mee naar de tijd waarin er nog geen maan rondging om onze planeet. Deze satelliet, genaamd Luna, was voorheen namelijk een maan van Tiamat.

22 GENEESKRACHT Een prehistorische grafkamer, een landbaken en een astronomisch hulpmiddel; sjamanen hebben een aanvullende visie op de megalieten. Zij beschouwen de stenen als ‘portalen naar een andere wereld’.

46 GESCHIEDENIS Om het raadsel van het beroemde plaatsje Rennes-le-Château te kunnen oplossen, moeten we een stuk terug gaan in de geschiedenis en ook de nodige kennis van diverse onderwerpen vergaren.

60 SPIRITUALITEIT Het Boeddhisme van het koninkrijk Bhutan is minder bekend in Eu-ropa dan het Boeddhisme uit Tibet. Toch kent ook dit Aziatische land, gelegen in de Himalaya’s, hierin een lange traditie en is ononderbroken terug te voeren op Boeddha zelf.

GENEESKRACHT

6 BETAALBARE WATERVITALISATIE De watervitalisatieproducten van Magspirit zorgen niet alleen voor een opvallende verhoging van de waterkwaliteit in uw huis, maar zijn ook nog eens heel betaalbaar.

LICHAAM

30 HET ZUUR-BASE EVENWICHT IN ONS LICHAAM HERSTELLEN EN HANDHAVEN Bij het samenstellen van onze voeding is het belangrijk dat we ons niet alleen bezighouden met de juiste voedingssto� en, maar ook met het zuur-base evenwicht.

SPIRITUALITEIT

34 IS EEN DERDE WERELDOORLOG TE VOORKOMEN?Er zijn tientallen redenen waarom de huidige buitenlandpolitiek van met name de VS – en dus helaas per de� nitie die van de Europese grootmachten – afstevent op een militair con� ict.

ACHTERGROND

70 KANKER VANUIT MATERIEEL EN ENERGETISCH PERSPECTIEF In dit artikel bespreekt Richard Hoofs de materiële en energetische achtergronden bij het ontstaan en de behandeling van kanker. Hierbij zal hij ingaan op de kracht van de en/en benadering. En regulier en alternatief. En persoon en Ziel.

EN VERDER:

9, 55, 68 FRONTIER PUBLISHING BOEKEN Onder de bedrijfsnaam FRONTIER PUBLISHING

geven wij al vele jaren onze eigen boeken uit.

29, 69 GEZONDE PRODUCTEN Bij ons vindt u informatie, superfoods, vitaminen, mineralen, kruiden en uitvindingen door briljante moderne geesten die outside the box kunnen en durven denken.

41 FRONTIER WORLD WINKEL-ACTIVITEITEN In de winkel is bijna elke dag wel iemand aan-wezig die u van dienst wil zijn met een tarot-, handlees-, numerologie-, aurareading-, mas-sage-, aromatherapie- of bio-resonantieconsult.

79 FRONTIER EVENTSActiviteiten in de winkel die passen in onze visievan ‘grensoverschrijdend en bevrijdend’.

Page 4: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

De kracht van waterpure gezondheid in een handomdraai

In - en op weg naar - onze huizen bevinden zich stoffen en vormen van straling die in de natuur niet voorkomen. Daar-door kan ons drinkwater teveel ‘belastend materiaal’ bevat-ten. De kwaliteit gaat achteruit en de smaak vermindert. De Magspirit watervitalisator zet onaangename frequen-ties om in positieve energie.

Met de handvitalisator, een elegant model ter grootte van een balpen, krijgt het water zijn oorspronkelijke kracht terug. Even roeren voor een gezonder glas water. Een kleine investering voor een groot resultaat - probeer het maar!

De leidingvitalisator plaats je eenvoudig met klitten-band om de waterleiding: voor of na de watermeter, dat maakt niet uit. Het verbetert de kwaliteit van het water in huis met sprongen. Tegelijkertijd plaats je een vitalisator om de cv-leiding. Negatief geladen water in de radiatoren wordt weer positief geladen, met een gunstige uitwerking op de omgeving. De cv-ketel functioneert beter en je bespaart energie, tot wel 5% op de stookkosten!

Magspirit - Sjaak BaremanAanbiedingsprijs: € 29,50 - / € 109,50. Bestel via FrontierWorld.nl

Een eeuwenoude droom van koning Salomo is ruw verstoord omdat de ring die hij aan de koningin van Sheba heeft gegeven vervloekt is geraakt. Gelukkig is er een tweede ring waarvan de wereld nog niet heeft gehoord. Deze ring komt in handen van Joël die geen idee heeft welke missie daarmee verbonden is. Hij komt terecht in het mythische Avalon waar hij met hulp van de Keltische Gwendolyn op zoek gaat naar Sara, de verloren Graalprinses. Dit alchemistische sprookje voor volwassenen schetst de werkelijkheid die we zouden kunnen ontdekken als we ons door ons Hogere Zelf en door Maria Magdalena zouden laten leiden. Er is

een ervaring van de wereld vol synchroniciteit en liefde mogelijk dankzij de ring die in de kwantumfysica verzeild is geraakt. Maar de spiegel van Magdala is op cruciale momenten nodig om de wereld te elfde ure te doen kantelen.

Herbert van Erkelens is auteur van o.a. De dertien tonen van de schepping en mede-auteur van o.a. Maria Magdalena. Profetes van het Levende Verbond. Hij geeft lezingen en workshops over Jungiaanse psychologie, Maria Magdalena, synchroniciteit en liefde zonder grenzen. Hij is als docent alchemistische symboliek verbonden aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

160 pagina’s | paperback | ISBN 9789078070726 | € 17,50

Een uitgave van Frontier Publishinge-mail: [email protected] www.frontierpublishing.nl

en de verloren GRAALPRINSESJoël Herbert van Erkelens

Aqua OPTIMIZER®voor gevitaliseerd kraanwater

Aqua OPTIMIZER® verwijdert de belastende informatie uit het geheugen van kraanwater.

De Aqua OPTIMIZER® resoneert met de grondtoon van de Nieuwe Tijd en meet een boviswaarde van meer dan 2 miljoen eenheden. Hierdoor gaan we ook van binnenuit anders om met de invloed van electrosmog, geopathische

en electro-chemische belastingen. Het zorgt voor meer harmonie in de leef- en werkomgeving.

Compacte vormgeving, eenvoudige montage, onderhoudsvrije werking.

30 dagen niet tevreden - geld terug garantie.

Vitaliteit Service [email protected]

4 FRONTIER 22.02

Page 5: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

www.willemwitteveen.com www.facebook.com/willem.witteveen.75FRONTIER PUBLISHING, Marnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam, The Netherlands

Tel EU: +31-(0)20-3309151 www.frontierworld.nl e-mail: [email protected]

A NEW, ASTONISHING BOOK ON THE GREAT PYRAMID OF GIZA WITH GROUNDBREAKING CONCLUSIONS

Ancient Egyptian pyramids are still considered tombs for the deceased Egyptian pharaohs. After extensive research Willem Witteveen connects data from his own � ndings with that of other researchers, which resulted in groundbreaking conclusions about the true function of the Great Pyramid and its place in history.

Willem Witteveen proves that men like Pythagoras and Abd ‘el Hakim Awyan were right when they stated that numbers and sound are the keys to solve the mystery of the Great Pyramid, and that what we now regard as groundbreaking and new, often had its origin in Ancient Egypt, well before the � rst Egyptian dynasties.

The book is divided into four parts, each part representing an earthly element Earth, Water, Air and Fire, and a � fth part on the element or quintessence called Aether, a signi� cant process inside the Great Pyramid is explained. They form the circle of creation, which is crowned by the � fth divine element Aether.

The author demonstrates that the Great Pyramid is an enormous library of knowledge, intended for modern generations and containing the golden frequency of Giza, one of the basic values responsible for creation and existence of life on Earth. We ourselves are the architects and builders of these magni� cent ancient monuments. We ourselves in the future tense!

People who have read this book will never look at the Great Pyramid of Giza in the same way again. It will drastically change your view on human history and by changing the perception of time, perhaps even change your life.

AVAILABLE FROM MARCH 2016Available from the NEXUS o� ces, amazon.com and most bookshops around the world.

The Great Pyramid of Gizaby Willem WitteveenFull Color Hardcover, 392 pagesISBN: 9789078070818Price: € 33,- plus shipping

22.02 FRONTIER 5

Page 6: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 9

Frontier boekenVerkrijgbaar bij Frontier World, Marnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam, tel: 020-3309151 [email protected] frontierworld.nl Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

De Soevereine MensHoe een BurgerServiceNummer levend wordt en ieder Staatsburger Vrij Mens kan zijn... • robert; boerman en luca; van dinter224 pagina’s | paperback ISBN 9789078070788 | € 19.90 | Code: DSM

We schrijven 30 juni 2010, bij het Internati-onaal Strafhof in Den Haag, waar co-auteur luca; van dinter onrechtmatig gearresteerd wordt na het indienen van de strafaangifte tegen de Staat der Nederlanden voor haar betrokkenheid bij chemtrails. De opsluiting als bevlogen idealist in een politiecel is het beginpunt van een juridische speurtocht naar de weerbaarheid van een burger tegen een soms meedogenloze Staat. Bij het ontwarren van de puzzel wordt duidelijk dat al na de vernietiging van de Bataafsche Republiek met haar Grondwet voor het Vrije Nederlandse Volk (1798) door achtereenvolgens Napoleon en na diens nederlaag bij Waterloo door het Verdrag van Parijs (1815), de mens gegijzeld wordt binnen het Nederlandse wetssysteem.

Het bedrog van RomeDe Rooms-katholieke Kerk, een uitgedacht instituut gebaseerd op leugens, intriges en malversaties• Maurits Prins224 pagina’s | hardcover | ISBN 9789078070795 | € 19,90 | Code: BERO

Maurits Prins is er in geslaagd een onthullend boek te schrijven over de onwaarheden en malversaties van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij laat op een overtuigende manier zien dat de zogenaamde waarheid van de christelijke religie op niets berust. Op een heldere manier legt hij uit hoe het oorspronkelijk is ontstaan vanuit eigenbelang, leugens, fantasie en machtsmisbruik. Hij ontdekte dat de geschrif-ten van het Nieuwe Testament slechts een kleine selectie zijn uit een verzameling van duizenden fragmenten. Deze zorgvuldig gese-lecteerde teksten werden samengevoegd alsof ze bij elkaar hoorden. Ze werden vervolgens gezuiverd, regelmatig herzien en er werd van alles aan toegevoegd en uit weggelaten.

Jezus Ontsluierd Terug naar de essentie• Riet Okken400 Pagina’s | paperback | ISBN 9789078070573 | € 25,- | Code: JEZO

In dit boek onderzoekt Riet Okken de oor-sprong van het Christendom en ontsluiert zij op overtuigende wijze de persoon van Jezus. Wie was Jezus? En hoe komt het dat er in de eerste 150 jaar na zijn leven en dood alleen over hem geschreven werd in bijbelteksten, maar nergens anders? Hoe komt het dat van het begin af aan getwijfeld werd aan zijn bestaan? Op welke manier speelden politiek en de oorlogen uit die tijd een rol? Wat was de relatie met astronomie en astrologie en de bestaande mythologieën? En met de Dode Zeerollen en de gnostische Nag Hammadi-teksten? In dit spannende onderzoek blijkt veel niet overeen te komen met wat ons traditioneel is overgeleverd.

Zet je Burnout uit en je Depressie af• Gerard Wouters112 pagina’s | paperback ISBN 9789088421471 | € 12,50 | Code: ZJBU

Wat is de werkelijke oorzaak van Burnout en depressie. Volgens de wetenschap heeft het alles te maken met werkdruk, maar is dat wel zo? Gerard Wouters deed er ruim zestien jaar onder-zoek naar en kwam tot de conclusie dat het al in een veel eerder stadium misgaat. Gerard helpt met de Niranam-methode; een Thaise vorm van manuele therapie gecombineerd met Taoïstische � loso� e / levenswijsheden waardoor lichaam en geest tegelijk behandeld wordt. Met behulp van 2.600 jaar oude Taoïstische kennis en wijsheid wordt het onderbewustzijn geactiveerd en wordt inzicht geboden in de levensprocessen die verantwoordelijk zijn voor de fysieke, mentale / emotionele problemen. Gerard Wouters volgde 7 jaar lang een opleiding onder begeleiding van een Thaise privé leraar en geeft behandelingen, lezingen en workshops in binnen en buitenland. Hij heeft een internationale klantenkring.

Het Urantia Boek2100 pagina’s | hardcover ISBN 9789090111513 | € 29,95 | Code: URBO

Het Urantia Boek is opgesteld door hemelse persoonlijkheden als een speciale openbaring aan onze planeet, Urantia. De boodschap van het Boek is dat alle mensen één familie zijn, zonen en dochters van één God, de Universele Vader. Het Boek geeft inzicht in het ontstaan, de geschiedenis en de bestemming van de mensheid en in onze relatie met God. Het geeft eveneens een uniek en fascinerend verslag van het leven en de leringen van Jezus, waarbij nieuwe inzichten in tijd en eeuwigheid worden geboden, en nieuwe concepten worden onthuld van het eeuwige opklimmings-avontuur waarbij de mens de Universele Vader vindt in ons vriendelijke en zorgvuldig bestuurde universum.

De Schandpaal• Dr. Th. Michiels24 pagina’s | paperback | € 2,00 | Code: SCHP

Een dun boekje, meer een soort verhandeling in een reeks korte verhandelingen van de auteur speci� ek gericht, dit maal, aan bestuur en leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, als algemene aanklacht tegen allerlei reguliere vormen van kwakzalverij, daarbij met name ge-noemd, de ma� apraktijken in de oncologie, de dodelijke bloedverdunners toegestaan door de minister van VWS en de levensgevaarlijke regu-liere cholesterol-medicijnen, met als afsluiting een ‘in memoriam’ voor Prof. Dr. Bob Smalhout die wordt aangehaald als voorbeeld van een door de Vereniging der Kwakzalverij niet in goede aarde gevallen ‘out of the box’-denken, waarin de vele dogma’s die liggen aan de basis van de heksenjacht dezer Vereniging jegens alles wat ‘alternatief’ is, worden ontkracht.

DE SOEVEREINE

MENS

robert; boermanluca; van dinter

Hoe een BurgerServiceNummer levend wordten iedere Staatsburger een Vrij Mens kan zijn...

NIEUW NIEUW

Eigenwijze Gezondheids Gids - deel 1 Een selectie Frontier artikelen van diverse auteurs476 pagina’s | paperbackISBN 9789078070832 | € 33, | Code: EGG1

Sinds de start van Frontier Magazine in 1995 zijn er veel artikelen gepubliceerd over voeding en gezondheid. Daar niet alle tijdschriften meer verkrijgbaar zijn en de vraag naar de genoemde teksten aanwezig blijft, is de stap naar een verzamelwerk, waarin deze artikelen opgenomen worden, een logische stap. In deze tijd staan de natuurvoedingsmid-delen, superfoods, vitamines en preparaten etc. � ink onder druk. Door lobbywerk van de farmaceutische- en voedingsindustrie heeft de politiek, vooral binnen de Westerse wereld, besloten dat bij de verkoop van deze produc-ten niet meer aangegeven mag worden waar ze voor te gebruiken zijn. De consument moet op andere manieren haar informatie zien te vergaren. Deze gids zal daarin voor u een belangrijke ondersteuning kunnen zijn.

Toen er nog geen Maan was Over de ware menselijke geschiedenis• Johan Oldenkamp104 pagina’s | paperbackISBN 9789078070801 | € 11, | Code: TGMW

In dit onthullende boek neemt de auteur Johan Oldenkamp ons mee naar de tijd waarin er nog geen maan rondging om onze planeet. Deze maan, genaamd Luna, was voorheen namelijk een maan van Tiamat, waarvan tegenwoordig alleen nog de asteroïdengordel over is. In de ware menselijke geschiedenis neemt de vernietiging van Tiamat een centrale plaats in. Voorzien van vele illustraties wordt in ‘Toen er nog geen maan was’ uit de doeken gedaan hoe deze geschiedenis zich in hoofdlijnen heeft voltrokken. Wij mensen hebben er toch recht op om de waarheid over onze geschiedenis te mogen weten?

Page 7: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

20 FRONTIER 22.02

DACTYOLOGIE NEDERLANDD E V I N G E R S W E E R S P I E G E L E N J E E M O T I E S

Je vingers weerspiegelen je belemmerende

emoties

Vingerreflexologie

www.dactyologie.nl - Nicolaes Maesstraat 2-224, Zaandam

O P L E I D I N G E N - C O A C H I N G - T H E R A P I E

De perfecte schakel tussen lichaam en geest!

Maak een foto van de boven-kant van de beide handen,

met goed gespreide vingers,voor een gratis vinger-analyse.

De eerste vijf aanmelderskrijgen het boek over deverborgen kracht van devingers t.w.v. 16,95 kado.

www.dactyologie.nl/actie

Waxinelichten / theelichten 25% KORTING

geldig van 01-03-2016 t/m 09-04-2016http://crystalstone.nl

Een gratis kennismakingsbehandeling tegen inlevering van deze coupon.Geldig elke zaterdag maart/april 2016.www.teslaenergycenteramsterdam.nlinfo@teslaenergycenteramsterdam.nl+31 (0)6 81416788

Deze coupon geeft € 5,- korting op een lezing van Sky High Creations

(Bert Janssen, Janneke Monshouwer, Maurits Prins, Janet Ossebaard e.a.)

Kijk voor de agenda op www.skyhighcreations.nl Aanmelden via [email protected] o.v.v. Frontier kortingsactie

Deze coupon is geldig t/m juni 2016

ACTIE: tot einde maart 2016

voor € 75,-een huismeting

op locatie!

(excl. reiskosten)

Een helder en compleet handboek over LymeMSc Inge van Ulden

400 pagina’s | Paperback | ISBN: 9789078070825Prijs: € 25.00 | Code: LTL

Wat is de ziekte van Lyme voor een mysterieuze ziekte? Hoe kan het dat deze aandoening epidemische vormen aanneemt? Waarom wordt het bestaan vandeze epidemie door huisartsen, internisten, keuringsartsen en de overheidstelselmatig ontkend? Maar vooral: hoe kun je genezen van de ziekte van Lyme?Welke therapieën zijn er tegen deze aandoening? Welke leefstijl dient eenLyme-patiënt zichzelf aan te meten? Wat voor een thuistherapieën zijn aan te bevelen? De antwoorden op al deze vragen zijn terug te vinden in dit handboek.

Inge van Ulden brengt in begrijpelijke taal de ziekte van Lyme in kaart en toont overzichtelijk de vele behandelmogelijkheden. Haar gehele werk is – daar waar mogelijk – gedegen onderbouwd met wetenschappelijke literatuur. Dit is het boek waar veel Lyme-artsen, therapeuten, maar vooral Lyme-patiënten op hebben zitten wachten. Dit is het boek met antwoorden op de Lyme-vraagstukken!

Een uitgave van Frontier Publishing e-mail: [email protected] www.frontierpublishing.nl

LYME TE LIJF

Sta je open voor verandering?MET DE CANDO METHODE™ RUIM JE BLOKKADES OP ZODAT EMOTIES WEER GAAN STROMEN EN JIJ WEER KAN STRALEN.HULP BIJ: con� icten, stress gerelateerde zaken, emoties en gevoelens, veranderingen, vast zittende patronen.Lees hier meer over op soulvability.nl/cando-methode

Page 8: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

boeken

22.02 FRONTIER 21

Verkrijgbaar bij Frontier World, Marnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam, tel: 020-3309151 [email protected] frontierworld.nl Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Het Actief Water boekOver Water en onze Gezondheid • Rinno Heidstra 150 pagina’s | hardcoverISBN: 9789079315055 | € 16,95 | Code: HAWB

Het boek bevat informatie over alle aspecten van gezond drinkwater.

Er wordt onder meer uitgelegd waarom water belangrijk is, wat basisch of alkaline water is en wat de verschillen zijn met kraanwater en omgekeerd osmosewater. Het boek bevat ook tips om uw gezondheid te meten en een aantal basische recepten.

Lichtwerk Affirmaties• Paul Botterman 110 pagina’s | paperbackISBN: 9789048427161 | € 14,95 Uitgeverij: Free Musketeers

Lichtwerk Affirmaties zijn heldere gechan-nelde woorden die de lezer een stap vooruit kunnen helpen. Het is de bedoeling dat ik de lezer met de juiste bewoordingen wil stimule-ren op zijn/haar levenspad. Dat je ontdekken mag waar jouw talenten liggen, en dat je elke dag leert luisteren naar jouw eigen intuïtie.Zo leer je tot rust te komen en je gevoelens te verdiepen. Bemediteer dit en zie wat het met je doet. Ontdek wat er in jouw onderbewust-zijn leeft, wat het begin kan zijn om hierover te durven praten met de ander.

Germaanse Geneeskunde Voor patienten en artsen met hart en verstand • Ryke Geerd Hamer 111pagina’s | paperback ISBN: 9788496127500 | € 19,- | Code: GEGH

Dr. Hamer heeft vijf natuurwetten ontdekt die het ontstaan en verloop van alle ziekten, met name van kanker, beschrijven. Men noemt zijn ontdekking en methode: de Germaanse Nieuwe Geneeskunde. Dr. Hamer zet hiermee wel de conventionele geneeskunde op z’n kop, door te stellen dat ziekten geen fouten van de natuur zijn, maar zinvolle biologische noodprogramma’s. Elke ziekte begint volgens Hamer met een syndroom, een schokervaring, waardoor een biologisch conflict ontstaat. Aan kanker gaat ook een zeker conflict vooraf.

Orgon LevensenergieIn de schaduw van elektromagnetische straling en milieuvervuiling • Dr. Paul G.J. Ganzevles104 pagina’s | paperbackISBN 9789079288038 | € 16,00 | Code: ORGON

In dit boek staat het thema levensenergie centraal, vanuit de gedachte dat het bij een gezond klimaat niet alleen maar gaat om schone lucht en biologische voeding. De voornaamste doelstelling van dit boek is enerzijds de lezer vertrouwd te maken met de gedachte dat een belangrijk deel van gezond-heidsrisico’s het gevolg is van de vermindering van de kwantiteit en de kwaliteit van onze levensenergie en anderzijds een concrete mogelijkheid te bieden de levensenergie in zijn/haar persoonlijke leefomgeving te optimaliseren.

Hanneke de Vries leent geld bij de bank• Ad Broere48 pagina’s | paperbackISBN: 9789081628020 | € 8,95 | Code: HANN

Hanneke de Vries leent geld bij de bank voor het kopen van een appartement. Niets vreemds aan, zal je zeggen. Als Hanneke onder het genot van een kopje koffie haar handtekening zet, heeft ze geen idee van wat haar te wachten staat. Als ze buiten haar schuld in de financiële problemen komt, blijkt al snel dat ze niet op de bank kan rekenen. Heeft Hanneke iets niet goed begrepen? Waarom loopt het mis? Econoom Ad Broere legt het allemaal haarfijn uit in ‘gewoon Nederlands’.

Het boek is kleurrijk geïllustreerd met teke-ningen van Andrea Kruis. Een laagdrempelig boek met een diepere bodem, geschikt voor iedereen die wel eens met de bank te maken heeft gehad of dat nog zal hebben.

Gelukkig met geld• Anita Boom-van Doorn104 pagina’s | paperbackISBN: 9789077677940 | € 16,95 | Code: GMGE

In menig vorig leven was geld geen probleem. Dat de één wat meer te besteden had dan de ander, was een situatie die men accepteerde als een Godsgericht. In deze Nieuwe Tijd is die energie er nog steeds, maar deze voelt oud en gebruikt. Nu kun je het anders doen. Jij kunt geld creëren vanuit zelfliefde. Je zult eraan wennen dat de liefde van de eigen ziel kán resulteren in geld. Geld waarmee je jezelf gelukkig voelt. Geld dat binnen stroomt via de liefde van de ziel creëert een stabiel niveau van overvloed. Naast de inspiratie, nieuwe inzichten, humor en korte illustrerende verhalen, biedt het boek de mogelijkheid om mee te doen, als ware het een workshop. Ieder hoofdstuk heeft een ‘schrift’ waarin jij jouw aantekeningen en kanttekeningen kan plaatsen.

Chemo?! ‘t was niks ‘t is niks ‘t wordt niks!!!De absurde realiteit in de wachtkamer van de dood!• Dr. Th. H. L. Michiels73 pagina’s | paperback | € 10,- | Code: CHEM

Chemotherapie; het toppunt van kwakzalverij binnen de reguliere ‘behandeling’ van kanker. Schandalig en misdadig tegelijk. Patiënten met kanker worden vergiftigd. Ze krijgen de dood op recept. Een absurde, maar keiharde realiteit! En, nog erger, niemand doet er iets tegen! Tenminste 50 jaar heeft men deze patiënten in feite beduveld met middelen, chemotherapeutica of cytostatica geheten, die niet of slechts minimaal werkzaam zijn. Professor dr. René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek: ‘Driekwart van alle kankergeneesmiddelen werkt niet...! Drie van de vier patiënten heeft dan ook geen baat bij het medicijn dat hen gegeven wordt.’

Zero LimitsEen Hawaïaanse methode voor overvloed, gezondheid, innerlijke rust, vrede en meer• Joe Vitale en Ihaleakala Hew Len, PhD240 pagina’s | paperbackISBN 9789077677827 | € 19,95 | Code: ZELIN

Leef je leven met Zero Limits! In dit boek gaat Joe Vitale op zoek naar de meest opmerkelijke therapeut ter wereld en komt uit bij Dr. Iha-leakala Hew Len. Hij geneest mensen zonder ze te zien, alleen door zichzelf te reinigen en te helen. Hiervoor past hij de Hawaïaanse ho’oponopono bij zichzelf toe. Ho’oponopono betekent ‘goed maken’ of ‘een fout rechtzetten’, oorspronkelijk was het ‘in orde maken wat al in orde is’. In de ho’oponopono gaat men er vanuit dat alles met elkaar verbonden is en dat als het in je bewustzijn komt, je hier dan zelf voor verantwoordelijk bent. ‘Niet dat het jouw schuld is’ volgens Joe Vitale, maar doordat het in jouw wereld verschijnt.

Page 9: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 29

gezonde productenVerkrijgbaar bij Frontier World Amsterdam, tel: 020-3309151, [email protected]

INFRA ROOD MAT Ontspannen? Opladen? Bijkomen? De infra rood mat is de perfecte oplossing. Een genot om op te liggen, vanwege de warmte en de straling. De mat werkt op meerdere niveaus, door de edelstenen (toermalijn of jade) en de infrarood. Je zult merken dat je binnen korte tijd tot rust komt en kan loslaten. Dat je cellen op diep niveau regenereren en je spieren zacht worden. Infrarood kun je vergelijken met zon licht, dus het liggen op deze mat voelt een beetje als zonnebaden.

Jade: € 315,- Toermalijn: € 295,- (Andere maten en uitvoeringen zijn mogelijk).

HUA HAN OOR ACUPUNCTUUR STIMULATOR - Accupunctuur bij u thuis zonder naalden- Eenvoudig en gebruiksvriendelijk- Snel een gezond resultaat

Hua Han is een laag frequente acupunctuur stimulator die de traditionele Chinese geneeskunde en de moderne technologie verenigt. Het apparaat meet de verstoring van de organen en lichaamsdelen doordat dezen een lager elektrisch potentieel hebben dan de gezonde cellen. De oor acupunctuurpunten met een lagere weerstand (a.g.v. ziekte of pijn) worden gedetecteerd door het apparaat waarna automatisch een stimulus wordt gegeven om de normale elektrische weerstand in het oor opnieuw te bereiken. Hierdoor worden de energiestromen in het lichaam opnieuw gereguleerd en zullen uw klachten verminderen. De Oor Acupunctuur Stimulator van Hua Han heeft diverse internationale beursprijzen gewonnen.

• Pijnloze behandeling zonder naalden• Dagdagelijkse thuisbehandeling• Geen bekende neveneffecten• Snel resultaat• Geraamd slaagpercentage van behandeling: 92%• Uitgetest en aanbevolen door gerenommeerde professoren• Jaarlijks verkoopcijfer in Azië: 400.000 apparaten• Succesvol in Amerika en Australië• Betaalbaar

€ 69,90 code: APAP

ELEKTRISCHE ZOUTLAMPEN - HIMALAYA ZOUTLAMPEN: HEILZAAM EN GEZONDEen zoutrijke atmosfeer is goed voor de huiddoorbloeding en heilzaam voor de luchtwegen (vooral ook voor kinderen en volwassenen met luchtwegproblemen ). Door afgifte van negatief geladen ionen vormen zoutkristallampen een natuurlijke tegenpool van positief geladen ionen: ze brengen de elektrische lading in je woon-, slaap- en werkvertrekken weer in balans. Haal eens heel diep adem als je naast een zoutlamp zit of staat: het is alsof u een teug frisse zuivere zeelucht inademt. Deze ionen vinden we ookterug in de natuur, bij watervallen, aan zee of na een onweersbui.

€ 17,60 code: TISZL

AQUA AURA TROMMELSTENEN Aqua Aura Kwarts Trommelstenen zijn halfedelstenen die behandeld zijn met goud waardoor het oppervlak blauw wordt met een olieachtige glans en een regenboog aan iriserende kleuren. Deze goudlaag is permanent en kan er niet afgewassen worden. Aqua Aura Kwarts is een beschermende en geneeskrachtige steen en werkt sterk in op de aura. De steen reinigt de aura maar vermindert ook gaten in het energieveld (veroorzaakt door bijvoorbeeld traumatische ervaringen, ernstige psychische stoornissen en verslavingen). Aqua Aura beschermt tegen negatieve energie en spirituele of psychische aanvallen. De steen bevordert zelfverwerkelijking door je innerlijke potentieel te versterken en belemmeringen te verminderen. Omdat Aqua Aura onder meer het keel chakra activeert verbetert het de communicatie, het uiten van gevoelens en de zelfexpressie. Aqua Aura versterkt het immuunsysteem en de genezende eigenschappen van andere stenen.

Prijs: € 7,00 code: AQAU

Page 10: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

30 FRONTIER 22.02

Page 11: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 33

MISSION IMPOSSIBLE ACCOMPLISHED:

25% STROOMBESPARING in 2 jaar bij meer

STROOMGEBRUIK!

DOOOZZLIVE NATURAL BIONITE ®

Kijk op webshop.dooozz.nl voor alle LENTE-AANBIEDINGEN 2016!

Naast een verhaal over de liefde en vriendschap tussen Esther, Thomas en Jason is Café Noir een roman over de betekenis van de meest mystieke verbinding die wij kennen; de verbinding met onze levensbestemming.

De levens van Esther Zuidema, Thomas Voortman en Jason de Ridder zijn intens met elkaar vervlochten. Esther en Thomas zijn een verliefd stelletje, Thomas en Jason oude boezemvrienden vanaf de lagere school. Allemaal leven ze in een eigen wereld. Aan de buitenkant zijn hun levens heel verschillend, met voor ieder eigen idealen en verlangens. In de diepte willen zij echter allen hetzelfde; alles uit het leven halen wat erin zit. Esther strijdt voor gelijkwaardigheid voor alle vrouwen op de wereld en Jason snijdt zich een weg omhoog naar rijkdom en glamour. Thomas gaat helemaal op in zijn spirituele belevenissen. Aanvankelijk zweeft hij hierdoor rond op een roze wolk, maar later valt hij in een diep gat. Vanuit wanhoop besluit hij tot een dramatische oplossing met vergaande gevolgen voor ieder van hen. Hun levenslopen krijgt een wending die niemand ooit had kunnen bedenken…

224 pagina’s | paperback | ISBN 9789078070764 | € 15,-

Een uitgave van Frontier Publishinge-mail: [email protected] www.frontierpublishing.nl

Café Noir Richard Hoofs

DOOOZZLIVE NATURAL BIONITE ®

Z

Ook verkrijgbaar bij Frontier WorldMarnixstraat 82, Amsterdam

Page 12: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

40 FRONTIER 22.02

� Ik neem � ik geef een jaarabonnement op Frontier (6 nrs. voor € 36,- of 33 Florijn)Als welkomstgeschenk kies ik: � gratis agenda ‘13 Manen Agenda van de natuurlijke tijd’ van MayaTzolkin of� gratis boek ‘Eet smakelijk Leef gezond’ van Lucas Slager en Fredy Wamelink of� gratis boek ‘Natuurlijk Tuinieren’ van Lucas Slager of� gratis boek ‘Eet smakelijk Leef gezond - receptenboek’ van Fredy Wamelink of� gratis 5 oude nummers Frontier Magazine.

� Ik neem � ik geef een 2-jarig abonnement op Frontier (12 nrs. voor € 66,- of 60 Florijn)Als welkomstgeschenk kies ik: � gratis boek ‘Nieuwe Geneeskunde’ van Richard Hoofs of� gratis boek ‘Nikola Tesla, De toekomst is van mij’ of� gratis boek ‘Geschenken van Moeder Aarde’ van Jaap van Etten of� gratis 12 oude nummers Frontier Magazine.

� EXTRA BOEKENSTAPEL *Kies naast het welkomstgeschenk ook voor de volgende gehele boekenstapel:• ‘Onzichtbare risico’s in het draadloze tijdperk’ • ‘De Da Vinci Code Ontcijferd’ • ‘De Onkwetsbare Profeet’ • ‘Handboek Handlijnkunde’ • ‘Voedsel der Goden - 1e druk’• ‘Ik Geloof Alles & nog veel meer ...’ • ‘Vaccineren of niet?’ •

* Boekenstapel met portokosten NL € 10,- België € 15,- overige landen vraag naar de portokosten. Alleen voor nieuwe abonnees.

HET CADEAU-ABONNEMENT IS BESTEMD VOOR:

Voornaam

Achternaam

Straatnaam + huisnr.

Postcode Woonplaats

Telefoon E-mail

MIJN GEGEVENS ZIJN:

Voornaam

Achternaam

Straatnaam + huisnr.

Postcode Woonplaats

Telefoon E-mail

BETALING� Ik maak het bedrag zelf over op de ING: NL25 INGB 000.72.31.599 t.n.v. Frontier World in Amsterdam.

� Ik ontvang een factuur.

HANDTEKENING

Deze aanbieding is geldig tot 1 mei 2016 en alleen als u of degene die u het cadeau-abonnement geeft (cadeau-abonnement altijd op een ander adres) de afgelopen twee jaar geen Frontier-abonnee was. Genoemde tarieven en aanbiedingen gelden voor Nederlandse abonnees. Voor andere abonnementen verwijzen we naar onze website frontierworld.nl

Een jaar- of 2-jarig abonnement voor uzelf of om cadeau te geven

FRONTIER ABONNEMENT INFORMATIEFrontier World, Marnixtraat 82, 1015 VX Amsterdam, Tel: 020-3309151 [email protected] frontierworld.nl

WELKOMSTGESCHENKEN Voor keuze, zie hierboven (alleen voor Nederland).

ABONNEMENTSPRIJSNederland: 6 nrs (1 jaar) voor € 36,- of 33 Florijn of 12 nrs (2 jaren) voor € 66,- of 60 Florijn. Europa: 6 nrs (1 jaar) € 48,-

CADEAU-ABONNEMENTCadeau-abonnementen lopen automatisch af. De gever van een cadeau-abonnement ontvangt zelf het welkomstgeschenk. De ontvanger krijgt een brief waarin staat dat het abonnement van u afkomstig is.

INGANGSDATUM ABONNEMENTUw abonnement gaat in met het eerstvolgende nummer, indien wij uw aanmelding en betaling voor 1 mei 2016 hebben ontvangen.

ABONNEMENTSVOORWAARDEN• Aanbiedingen in dit nummer zijn geldig tot en met 1 mei 2016.• Het abonnementsgeld dient bij vooruitbetaling te worden voldaan d.m.v. een

automatisch incasso. Betaling via een toegestuurde factuur is ook mogelijk. • Welkomstgeschenken worden verstuurd na ontvangst van het

abonnementsgeld.• Uw adreswijziging graag minimaal 3 weken voor verhuizing opgeven.• Alle abonnementen gelden tot wederopzegging en worden zonder opzegging

automatisch met een jaar verlengd, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.• Het opzeggen van uw abonnement dient, schriftelijk of per e-mail, minimaal

4 weken voor a� oop van de abonnementsperiode te geschieden.• De abonnementsaanbiedingen gelden alleen voor nieuwe abonnees die de

afgelopen 2 jaar geen abonnement op Frontier Magazine hadden.• Woont u of de ontvanger niet in Nederland, neem dan telefonisch of per e-mail

contact op met Frontier World.• Prijswijzigingen voorbehouden.

ik geef een jaarabonnement op Frontier (6 nrs. voor € 36,- of 33 Florijn)ik geef een jaarabonnement op Frontier (6 nrs. voor € 36,- of 33 Florijn)

voor uzelf of om cadeau te geven

Page 13: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 41

Kijk voor meer info en reserveringen op www.orakelworld.nl (data en tijden onder voorbehoud):TAROTCONSULTENKees Commandeur biedt je met Tarotconsulten meer zicht op je leven en op de beste koers die je vanaf nu kunt gaan varen. Uniek is het door Kees zelf ontworpen ‘Tempel’-systeem met een legging van veertien kaarten. Hij helpt je deze kaarten te interpreteren voor jouw persoonlijke fundamentele eigenschappen en talenten en je situatie. Afspraak maken hoeft niet! Zie ook de site ‘Tarot in de Herstelde Orde’: dromenvanpapier.nl• Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van

11 - 17 uur of op afspraak: bel 06-19053931.

AURAREADING EN HEALINGIn zijn aurareadings en healings in de Frontier Bookshop geeft Tom Rensen je een overzicht van je aura ofwel totale energetische systeem en haalt hij je karakter, talenten en persoonlijke levensthema’s naar voren. Tom helpt bij het beantwoorden van concrete vragen, kan verbanden zien met vorige levens en soms de toekomst en kan mogelijke energietekorten of energetische blokkades opheffen.• Dinsdagen 8 en 22 maart en 5 en 19 april van 14 tot 18

uur. EGYPTISCH WAARZEGGENHet Egyptisch Waarzeggen werkt met symbolen die al meer dan 5000 jaar oud zijn en worden geraadpleegd om duidelijkheid te scheppen en antwoorden te geven voor inzicht in bijvoorbeeld werk, gezondheid, talenten, liefde, doel in het leven, kinderen, onze mogelijkheden en blokkades en hoe daar zinvol mee om te gaan. Karin Konijn geeft praktische vebeteringsadviezen om met

vertrouwen, meer innerlijke rust, energie en levensplezier het levenspad te vervolgen. • Elke woensdag van 13-18 uur.

JAPANSE FACELIFTMASSAGEMet haar faceliftmassage ontspant Tina Antman je gezicht, versoepelt je nek en schouders en zorgt ze voor een verjongde uitstraling! Een faceliftmassage vermindert de spierverzuring in je gezicht en heeft direct een zichtbaar ‘liftend’ resultaat. Kom tot jezelf en vertrek met een vitale en fabuleuze look! • 5 en 19 maart en 2, 16 en 30 april

ASYRA PRO-CONSULTENTherapeuten Armanda Versluijs & Ivo Kattestaart geven consulten met het Asyra Pro-apparaat. Dit bio-energetische testsysteem geeft – binnen enkele momenten! – via energetische frequenties aan waar in uw systeem problemen of disbalans zitten en bepaalt van daaruit juiste behandelmethodes en remedies. De methode is niet-invasief en zonder tussenkomst van arts of therapeut. De testgebieden omvatten onder meer: energetische status van veertig belangrijke organen, voedingsbeoordeling, hormoonprofiel, toxiciteit, menstruatie- en menopauzeproblemen, emotionele stressfactoren en vitamines en mineralen. Thorsten Meininger geeft met de Bioscan gelijksoortige consulten.• Data Armanda Versluijs: www.orakelworld.nl

Data Ivo Kattestaart: kijk op www.orakelworld.nl Data Thorsten Meininger: Elke dinsdag

HANDLEZEN EN NUMEROLOGIEVrijdag van 13 tot 18 uur en op zaterdag om de week geeft Brigitte Hanemann consulten handlezen en numerologie. Een consult duurt ongeveer dertig minuten. Hierbij krijg je een indruk van wie je bent, hoe je jouw krachten en talenten kunt ontwikkelen en hoe je levensproces zich ontplooit. Afspraak niet nodig!• Elke vrijdag van 13 tot 18 uur en ook op 12 en 26 maart

en 9 en 23 april (zelfde tijdstippen).

MEDIUM EN REIKIFemmie Beverwijk is een heldervoelend medium. Ze gaat samen met je tot de kern van je problemen om zo een oplossing te vinden. Ze geeft je zo weer een klare kijk op je leven en je problemen. Met al je vragen kun je bij haar terecht. • Elke donderdag van 13 – 18 uur

INFRA ROOD MATOntspannen? Opladen? Bijkomen? De infra rood mat is de perfecte oplossing. Een genot om op te liggen, vanwege de warmte en de straling. De mat werkt op meerdere niveaus, door de edelstenen (toermalijn of jade) en de infrarood. Je zult merken dat je binnen korte tijd tot rust komt en kan loslaten. Dat je cellen op diep niveau regenereren en je spieren zacht worden. Infrarood kun je vergelijken met zonlicht, dus het liggen op deze mat voelt een beetje als zonnebaden. De mat is te bestellen bij Frontier World. • Op maandag van 13 - 17 uur proefliggen tegen kleine

vergoeding.

Vanaf Centraal Station:- 5 min. fietsen- 15 min. lopen- bus 18 en 21

Centraal Station

DAM

Koninklijk Paleis

BrouwersgrachtPr

inse

ngra

cht

Rozengracht

Marn

ixstr

aat

WesterkerkRaadhuisstraat

Noord

ermar

kt

Lijn

baan

sgra

cht

Westerstraat

Jordaan

Jordaan

Keize

rsgr

acht

Here

ngra

cht

Sing

el

P

P

P

P

Het Marnix(zwembad)

Parkeergarages:- Marnixstraat (Q-park)- Prins Hendrikkade - Nieuwezijds Voorburgwal / Kolk- Bijenkorf

Openbaar vervoer:- tram 3 en 1O- bus 18 en 21

Marnixstraat 82-84world

world

Marnixtraat 82 | 1015 VX Amsterdam | tel: 020-330 91 51 | frontierworld.nl | Open: ma t/m za 11.00 - 18.00

Page 14: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

54 FRONTIER 22.02

Page 15: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 55

Frontier boekenVerkrijgbaar bij Frontier World, Marnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam, tel: 020-3309151 [email protected] frontierworld.nl Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Onderweg naar MEESTERSCHAPDe weg die nergens op lijkt • Henk Janssen, Judith Michels en

Frans Vermeulen296 pagina’s | paperback ISBN 9789078070658 | € 22,50 | Code: ONME

Henk Janssen onderkent het Nederlandse DNA en heft geen enkele keer het vingertje naar zijn lezer. Integendeel. Hij neemt ze mee in de levenservaring (levens: meervoud) die hij tot nu toe opdeed. Tot op het bot eerlijk en open levert dat bij lezers ongetwijfeld veel herkenning op. Het is volstrekt onmogelijk andermans weg te gaan en op die manier de weg naar huis te vinden. En niemand kan je daarbij helpen. Wat wel mogelijk is – en dat doet Henk – is anderen op weg helpen. Deuren op een kier zetten zodat de lezer een doorkijkje krijgt.

De Zoete WraakAspartaam en het ware gezicht van de farmaceutische- en voedselindustrie• Drs. John Consemulder400 pagina’s | hardcover ISBN 9789078070535 | € 25,- | Code: DZW

Wist u dat aspartaam een uiterst giftige stof is en zonder problemen op de markt kon verschijnen? Wist u dat aspartaam verboden zou moeten worden, maar dat de internationale regelgevingsautoriteiten al meer dan drie decennia lang een oogje dichtknijpen bij de keuring? Wist u dat dit allemaal goed nieuws is, omdat dit voorbeeld u het ware gezicht van de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie laat zien? Wist u dat er ook eerlijke en zeer e� ectieve voedingsproducten en geneesmiddelen bestaan? Wist u dit niet? Dan kan de informatie in dit boek letterlijk uw leven redden...

Geneeskrachtige PaddenstoelenDe gezondheidsbevorderende e� ecten van paddenstoelen• Dr. Th. H. L. Michiels176 pagina’s | paperback | Full Color ISBN 9789078070665 | € 19,90 | Code: GENP

Geneeskrachtige Paddenstoelen is in de eerste plaats te beschouwen als een gids die de lezers begeleidt en hen vervolgens ook in het kort enkele belanghebbende details verschaft over de zgn. hallucinogene paddo’s. Het laat u kennismaken met een eeuwenoude Volks-wetenschap. U zult versteld staan van het indrukwekkende aantal medische indicaties waarbij deze geneeskrachtige paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. In dit boek leest u alles over de twaalf belangrijkste in deze mycotherapie gebruikte paddenstoe-len, alsmede over hun traditionele en onlangs herontdekte medische toepassingen.

Het VerzamelpuntTerug naar je oorspronkelijke setting• Jon Whale272 pagina’s | hardcover ISBN 9789078070351 | € 22,50 | Code: HVP

Het Verzamelpunt is een buitengewoon en uniek boek. Het daagt niet alleen conventionele medische praktijken uit, maar geeft ook ieder individu de gelegenheid om de fysieke en psy-chische gezondheid in eigen hand te nemen. Dit boek betekent een nieuw begin en staat door zijn solide basis in zowel moderne weten-schap als traditionele kennis in schril contrast met alle alternatieve boeken over gezondheid die de afgelopen eeuw zijn geschreven. Ontdek hoe shock, stress, ziekte, trauma, intimidatie en geweld het verzamelpunt naar een ongunstige locatie verschuiven en ziekte veroorzaken en hoe u de locatie van het verzamelpunt kunt corrigeren om de e� ecten en uw afhankelijk-heid van medicijnen, drugs en alcohol tot een minimum terug te brengen.

Vader AardeEn de Aardse taal• Olof Smit240 pagina’s | paperback | derde druk ISBN 9789078070450 | € 22,- | Code: VAAR

In 1992 is Olof Smit door een aantal genezers benaderd om als intermediair een brug te slaan tussen de Afrikaanse traditio-nele geneeswijzen en de Westerse reguliere geneeskunde. In zijn optiek zou deze ontdek-kingstocht maandenlang gaan duren maar in werkelijkheid werd het een twaalf jaar lange diep-Afrikaanse cultuurervaring. Met groei-ende verbijstering leerde hij de onbegrensde mogelijkheden van de groene dingen in het bos. Wat de westerse mens bomen en planten noemt, is voor de traditionele genezers een diversiteit aan medicinale antwoorden op fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten of ziektebeelden.

Voedsel der GodenPlantaardige Trip naar de Oorspronkelijke Boom der Kennis• Terence McKenna368 pagina’s | paperbackISBN 9789078070689 | € 24,90 | Code: VDG2

Voedsel der Goden is het verrassende relaas van de ontdekkingen die McKenna deed. Het biedt een overtuigende kijk op een ontbrekende schakel in de verklaring van de ontwikkeling van de menselijke taal, intelligentie en cultuur. De auteur geeft een overzicht van de geschie-denis van drugs in de oosterse en westerse samenlevingen: allereerste echt geestverrui-mende planten en paddenstoelen tot de latere specerijenhandel en vervolgens marihuana, cocaïne en andere gera� neerde moderne middelen, inclusief het ultieme instant-kalme-ringsmiddel, de televisie. Voedsel der Goden biedt een inspire rende kijk op zelfontplooiing en een menswaardig uitgangs punt voor onze interactie met elkaar en de natuur.

Het Grote Werk Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn familie• S.M.F. van de Kamp de Villandry192 pagina’s | hardcover | €25,00 | Code: WERK

Om het raadsel van het beroemde plaatsje Rennes-le-Château te kunnen oplossen, moeten we een stuk terug gaan in de geschie-denis en ook de nodige kennis van diverse onderwerpen vergaren. Degenen, die denken dat de schat slechts ‘een kruisje op de kaart is’, zullen worden teleurgesteld. Schatten worden goed verborgen. Bovendien zijn ze geheim en liggen niet voor de eerste de beste zoeker voor het oprapen. Voor sommigen zal de uitkomst hun wereldbeeld drastisch veranderen, of ze shockeren. De inhoud van dit boek is dan ook puur de ontsluiering van een geheim, en niet een bepaalde opvatting. Dus wees gewaarschuwd! De schatrover in spe gaat van raadsel naar raadsel naar raadsel, zo gaat dat met die dingen. Maar geef niet op.

13 Manen Agenda 2015 - 2016• Nicole E. Zonderhuis & Sylvia Carrilho 180 pagina’s | ringband | full colourISBN 9789078070757 | € 10,- | Code: 13MA1

Deze 13 Manen Agenda brengt de 13 Manen terug in je leven. Je zult je daarom weer beter kunnen afstemmen op de natuurlijke cycli van de natuur en van de tijd. Niet alleen de maanden, want ook elke dag heeft een eigen speci� eke energie en doelstelling. Volgens de oude Maya-kalender - de Tzolkin - heeft het karakter van de dag invloed op de gebeurte-nissen en op bijvoorbeeld je geluk of emoties. Na 9 jaar engelstalige 13-Moon Diary is deze makkelijk te gebruiken agenda met ringband nu voor het eerst in het Nederlands verkrijg-baar. Je kunt in één oogopslag zien welke dag het is, zowel in de ‘gewone’ Gregoriaanse kalender als in de 13 Manen Kalender. De agenda is prachtig en met zorg vormgegeven met mooie full colour-afbeeldingen en inspi-rerende teksten. Zie ook mayatzolkin.com

Moderne mycotherapie

In tegenstelling tot het Aziatische werelddeel zijn er in de Westerse wereld, naar verhouding, maar weinig mensen die op de hoogte zijn van het bestaan van medicinale paddenstoelen. Dit zijn paddenstoelen die beschikken over e� ectieve gezondheidsbevorderende en geneeskrachtige eigenschappen. Ze kunnen zowel ter voorkoming als ter behandeling van vele ziekten en kwalen worden aangewend.

Voor zover bekend, is er in ons land tot op heden nog geen boek verschenen over geneeskrachtige paddenstoelen.Daarom alleen al is dit boek uniek. Dit boek is te beschouwen als een gids die u in de eerste plaats rondleidt in de wereld van de geneeskrachtige paddenstoelen, en vervolgens ook in het kort wat details over paddo’s verschaft. Het laat u niet alleen kennismaken met een eeuwenoude ‘Volkswetenschap’, maar doet u ook verbazen over het indruk-wekkende aantal medische indicaties waarbij deze medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast.Het toepassen in de praktijk van geneeskrachtige paddenstoelen noemt men Mycotherapie.In dit boek leest u alles over de 12 belangrijkste paddenstoelen die in de my-cotherapie worden gebruikt en bij welke indicaties ze e� ectief kunnen worden aangewend.

De auteur van dit boek heeft al vele jaren in zijn natuurgeneeskundige praktijk uitstekende, om niet te zeggen verbazingwekkende, positieve resultaten met de hier besproken geneeskrachtige paddenstoelen.

Dit boek verandert voor goed uw kijk op de paddenstoel. U zult verbaasd zijn over de bijzondere medicinale werking van paddenstoelen. Dr. � eo Michiels verklaart de werking van medicinale paddenstoelen en neemt u mee in de toepassing ervan voor verschillende ziektes en met name kanker. Zijn uitleg is geïllustreerd met voorbeelden van het gebruik van paddenstoelen al vele eeuwen geleden. Het boek is toegankelijk geschreven voor iedereen en een must voor doktoren die patiënten met kanker echt willen helpen.

M. de Vries, publiciste

GEN

EESKRACH

TIGE PA

DD

ENSTO

ELEN

Ontdek de werkzaamheid van medicinale paddenstoelen bij o.a alzheimer, kanker, hart- en vaataandoeningen, reuma, cholesterol, astma, maag- en darmstoornissen, impotenti e, frigiditeit en vele andere ziekten en kwalen

GENEESKRACHTIGEDe gezondheidsbevorderende eff ecten van paddenstoelen

Dr. Th. H. L. Michiels Doctor of NaturopathyMaster of Naturopathy

PADDENSTOELEN

9 789078 070665

Het Verzamelpunt

TERUG NAAR JE OORSPRONKELIJKE

SETTING

THE CATALYST OF POWER

Derde editie

Jon Whale

NIEUW

NU VOOR € 10,-

Page 16: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

TOEN ER NOG GEEN MAAN WAS

56 FRONTIER 22.02

Eind vorig jaar verscheen het 33ste boek van

allround wetenschapper Dr. Johan Oldenkamp met

de titel Toen er nog geen maan was. Daarin neemt

hij de lezer mee naar de tijd waarin er nog geen

maan rondging om onze planeet. Deze satelliet,

genaamd Luna, was voorheen namelijk een maan

van Tiamat, waarvan tegenwoordig alleen nog de

asteroïdengordel over is. In de ware menselijke

geschiedenis neemt de doelbewuste vernietiging

van Tiamat een centrale plaats in. Voorzien van vele

illustraties wordt in Toen er nog geen maan was uit

de doeken gedaan hoe deze geschiedenis zich in

hoofdlijnen heeft voltrokken.

Page 17: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

68 FRONTIER 22.02

Frontier boeken Verkrijgbaar bij Frontier World, Marnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam, tel: 020-3309151 [email protected] frontierworld.nl Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Natuurlijk Tuinieren, Gezond Leven• Lucas Slager80 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070368 | € 11,- | Code: NTGL

Dit boekje geeft heel beknopt eenvoudige, toepasbare en praktische adviezen en tips om zelf kleinschalig tuinbouwproducten te ver-bouwen, zonder gif en dierlijke mest. Een paar plantjes in de vensterbank, op het balkon, of op het platte dak, kan bij iedereen. Desnoods een paar tegels van trottoir of terras eruit, en je hebt al een tuin. Door zelf een deel van je voedsel te verbouwen en je energie en liefde erin te stoppen, neem je verantwoordelijkheid voor je fysieke en geestelijke gezondheid. Eet bewust, leef bewust: het geeft veel energie en je bent veel gezonder!

Eet smakelijk, Leef gezondCreëer je eigen gezondheid• Lucas Slager, Fredy Wamelink69 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070504 | € 13,- | Code: ESLG

In dit boekje wordt op praktische wijze uitgelegd hoe je door middel van voeding veel aan je gezondheid kunt doen. Je vindt naast dagmenu’s vooral praktische informatie over: evenwichtig eten, koolhydraten, eiwitten, vetten, zuren en basen, kruiden, vitamines, mineralen en energieoverdracht. Kortom alle informatie die je nodig hebt om te kunnen bepalen wat voedend voor jou is. De kennis die gedeeld wordt door de auteurs, is het resultaat van veel lezen, experimenteren en zelf toepassen. Deze levenswijze wordt al jaren in praktijk gebracht op Centre Lothlorien, waar gekookt wordt voor grote en kleine groepen en waar gezondheid een belangrijk aandachtspunt is.

Eet smakelijk, Leef gezondReceptenboek• Fredy Wamelink118 pagina’s | ringband | Paperback ISBN 9789078070634 | € 15,- | Code: ESLG

Eet smakelijk, leef gezond! Dat is wat we je als lezer van dit boekje toewensen! Het is ook de titel van het boek dat Lucas Slager en Fredy Wamelink schreven over voeding. Op basis van dit voedingsboek is er nu een receptenboekje met gerechten die makkelijk te bereiden zijn. Zelf smakelijke en gezonde maaltijden koken, niet door pakjes en zakjes te gebruiken, maar door zelf kruiden en specerijen toe te voegen. Wij willen in de grote wereld van alle kookboeken net iets anders doen. Geen dik kookboek met recepten met allerlei ingrediënten die je toch niet in huis hebt, maar gewoon basisrecepten die gezond en lekker zijn en jou inspireren om zelf te experimenteren. Eet smakelijk, Leef gezond!

Joël en de verloren GRAALPRINSES• Herbert van Erkelens160 Pagina’s | Paperback ISBN 9789078070726 | € 17,50 | Code: JEVG

Een eeuwenoude droom van koning Salomo is ruw verstoord omdat de ring die hij aan de koningin van Sheba heeft gegeven vervloekt is geraakt. Gelukkig is er een tweede ring waar-van de wereld nog niet heeft gehoord. Deze ring komt in handen van Joël die geen idee heeft welke missie daarmee verbonden is. Hij komt terecht in het mythische Avalon waar hij met hulp van de Keltische Gwendolyn op zoek gaat naar Sara, de verloren Graalprinses.

Dit alchemistische sprookje voor volwassenen schetst de werkelijkheid die we zouden kun-nen ontdekken als we ons door ons Hogere Zelf en door Maria Magdalena zouden laten leiden.

Geschenken van Moeder AardeAarde-energieën, vortexen, lijnen en raster• Jaap van Etten, PhD328 Pagina’s | Paperback ISBN 9789078070511 | € 25,- | Code: GVMA

De schrijver van dit boek heeft de vele ver-schillende Aarde-energieën twintig jaar lang uitgebreid bestudeerd. Dit stelde hem in staat de eigenschappen van deze energieën, en hoe ze zich over de Aarde bewegen, op een verras-sende en inspirerende manier te beschrijven. Onderzoek: • Welke energieën ons kunnen helpen om evenwichtiger te zijn, en hoe we onze meridianen en chakra’s op elkaar kunnen afstemmen. • Energieën die ons behulpzaam zijn bij het verruimen van ons bewustzijn en ons gewaarzijn. • Hoe kristallijne energieën het leven op Aarde vorm geven en ondersteu-nen. • Morfogenetische velden die ons potentieel bepalen. • Het erfgoed van onze voorouders. • De geschiedenis van de mensheid bekeken vanuit de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Hoe overleef ik een wereldcatastrofe• Patrick Geryl276 pagina’s | paperbackISBN 9789078070412 | € 16, | Code: AGV

In zijn vorige boeken presenteerde Patrick Geryl een huiveringwekkend scenario dat volgens hem gaat plaatsvinden: een volledige en complete destructie welke al vele malen in het verleden van de aarde is voorgekomen en nogmaals zal toeslaan. Een weerkerend patroon van ongekende zonneactiviteit ligt hieraan ten grondslag. In dit boek verschaft Geryl de blauwdruk voor degenen die deze calamiteit wensen te overleven. Hij legt uiterst gedetailleerd de myriaden problemen uit welke de overlevenden zullen tegenkomen en de voorbereidingen die genomen dienen te worden om ze te overkomen. Het is zijn hoop dat met behulp van deze informatie voldoende mensen de uitdaging aangaan om een nieuwe civilisatie te stichten en zo het voortbestaan van de mensheid te verzekeren.

Café NoirLiefde, passie en één dramatische gebeurtenis verbond hen voor het leven• Richard Hoofs224 pagina’s | Paperback ISBN 9789078070764 | € 15,- | Code: CAFE

Naast een verhaal over de liefde en vriendschap tussen Esther, Thomas en Jason is Café Noir een roman over de betekenis van de meest mystieke verbinding die wij kennen; de verbinding met onze levensbestemming. Café Noir gaat over het lot en de vrije keuze, over hoop, liefde en bezieling. Het is een meeslepend verhaal dat ons eraan herinnert wat werkelijk belangrijk is in het leven. Richard Hoofs (1965) werkt als huisarts en coach. Hij schreef eerder diverse, succesvolle medische zelfhulpboeken, zoals ‘Nieuwe Geneeskunde’. In zijn eerste roman heeft hij zich laten inspireren door (auto)biogra� sche gebeurtenissen.

Nieuwe GeneeskundeAls Oost en West elkaar versterken Over gezondheid en welzijn• Richard Hoofs336 pagina’s | Paperback ISBN 9789078070528 | € 19,90 | Code: NEWG

Nieuwe Geneeskunde is een praktisch boek vol verhalen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. De oefeningen maken een directe ervaring mogelijk van de beschreven inzichten. Nieuwe Geneeskunde verbindt de reguliere Westerse huisartsgeneeskunde met de Oosterse energe-tische wijsheid van het chakra- en aurasysteem. Op deze wijze ontstaat een nieuwe, bezielde geneeskunde met een holistische mensvisie. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan de veranderde levensenergie van de Aarde en haar invloed op ons welzijn en gezondheid in deze nieuwe tijd. Ook wordt ingegaan op de ontwikkeling van ‘nieuwe Egyptische chakra’s’ en de helende invloed van de Schumann-resonantie, de hartslag van onze Aarde.

Eet smakelijk Leef gezondReceptenboek

Fredy Wamelink

Café NoirRichard Hoofs

Liefde, passie en één dramatische gebeurtenis verbond hen voor het leven

Herbert van Erkelens

en de verloren GRAALPRINSESJoël

Page 18: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 69

gezonde productenVerkrijgbaar bij Frontier World Amsterdam, tel: 020-3309151, [email protected]

XYLITOL Xylitol is een natuurlijk zoetstof die voorkomt in o.a. aardbeien, frambozen, pruimen, bloemkool en berkenbomen. De smaak en het uiterlijk van Xylitol lijken op gewone suiker maar er is één belangrijk verschil: Xylitol-moleculen hebben slechts vijf koolstofatomen in plaats van zes. Ongezonde bacteriën (streptococcen) in de mondholte en op het gebit kunnen de Xylitol niet verteren. Hierdoor maken deze bacteriën minder of geen zuren aan die de tanden aantasten en heb je een verminderde kans op cariës en slechte adem. Xylitol heeft een glycemische index van zeven en wordt dus langzamer door

het lichaam opgenomen dan gewone suiker. Het is daarom een geschiktere zoetstof voor mensen met diabetes of als je wilt afvallen. Gebruiksaanwijzing: Dagelijks maximaal 50 gram als suikervervanger. Tip: Xylitol is ook een ingrediënt van veel tandpasta’s.

Waarschuwing. Voor honden is Xylitol giftig!

€ 9,90 Code: OSX

KELP NOODLES Sea Tangle Kelp Noodles zijn zeegroente in de vorm van kant en klare, makkelijk te eten noodles. Met als ingrediënten niets meer dan kelp (een zeewier), natriumalginaat (een natrium zout extract uit bruin zeewier) en water, zijn Kelp Noodles vet-en glutenvrij,

koolhydraat- en caloriearm. De vorm en neutrale smaak maakt het geschikt voor een brede toepassing: o.a. in salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten, en als vervanging van pasta. Sea Tangle Kelp Noodles zijn een gezonde bron van sporen elementen, waaronder jodium, calcium en ijzer. De textuur maakt Kelp Noodles tot een uniek, gezond en smakelijk alternatief voor pasta’s en rijst noodles. Bovendien: koken is niet nodig: alleen afspoelen en toevoegen aan een gerecht. Eet smakelijk.

€ 5,90 Code: KNOO

PEYOTEDeze kleine, stekelloze peyote cactus (Lophophora williamsii) komt oorspronkelijk voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico. De cactus is onderdeel van een belangrijk religieus sacrament onder veel inheemse volkeren in het noorden en midden van Amerika. In grote delen van Mexico worden helende krachten aan de cactus toegedicht. Tijdens een trip ervaren gebruikers dat de cactus een “helende werking heeft op de ziel en advies geeft voor genezing”. € 15,00 Code: PYOTS

SWING ZAPPERHet woord ‘swing’ in de Swing Zapper staat voor een variabele frequentie die dit apparaat genereert binnen een bepaald vastgesteld gebied. Deze variabele frequentie zorgt ervoor dat parasieten en andere lichaamsindringers zich niet hiertegen kunnen wapenen noch dat ze voor een zapper behandeling immuun worden. Het gebied dat behandeld wordt is veel groter dan bij welke Zapper dan ook. U hoeft geen frequenties in te stellen of verschillende chips te gebruiken.

€ 195,00 Code: SWZA

Page 19: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

22.02 FRONTIER 79

eventsMarnixstraat 82, 1015 VX Amsterdam

020-3309151 frontierworld.nl

[email protected]

• Workshops door Vloekendokter OLOF SMIT, OLOF SMIT, OLOF SMITauteur van ‘Vader Aarde’.> 3 april en 1 mei

• Mini Gezondheidsdag op > zondag 13 maart en 10 aprilVoor dit doel zullen op deze dagen álle ruimten van het pand gebruikt gaan worden. Bezoekers hebben op deze dagen, zoals op alle dagen, GRATIS toegang. Wel zullen de aanwezige organisaties, healers en aanbieders hun eigen prijzen berekenen voor hun diensten en producten.

Tickets van € 69.50 voor

€ 54,50 (Alleen voor abonnees Frontier Magazine)www.frontierworld.nl

Page 20: Frontier Magazine 22.2 maart - april 2016

BP

FRONTIER PUBLISHING BOEK NUMMER 100:

HET GROTE WERK Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn familieS.M.F. van de Kamp de Villandry192 pagina’s | hardcover | €25,00 | Code: WERK

Om het raadsel van het beroemde plaatsje Rennes-le-Château te kunnen oplossen, moeten we een stuk terug gaan in de geschiedenis en ook de nodige kennis van diverse onderwerpen vergaren. Degenen, die denken dat de schat slechts ‘een kruisje op de kaart is’, zullen worden teleurgesteld. Schatten worden goed verborgen. Bovendien zijn ze geheim en liggen niet voor de eerste de beste zoeker voor het oprapen. Voor sommigen zal de uitkomst hun wereldbeeld drastisch veranderen, of ze shockeren. De inhoud van dit boek is dan ook puur de ontsluiering van een geheim, en niet een bepaalde opvatting. Dus wees gewaarschuwd! De schatrover in spe gaat van raadsel naar raadsel naar raadsel, zo gaat dat met die dingen. Maar geef niet op.