Frontier Life 15.01 januari - februari

12
SEX is meer dan gezond VERNIEUWEND & EIGENWIJS GEZOND 15.01 januari - februari 2015 € 5,95 life Energie Natuur Lichaam Voeding Geneeskracht Duurzaamheid life JAARABONNEMENT NU 22,- ARGANOLIE voor huid, haar en keuken VOEDING, handel en MACHT AQUAPONICS, moestuin en visvijver ineen

description

Vernieuwend en eigenwijs gezond tijdschrift.

Transcript of Frontier Life 15.01 januari - februari

Page 1: Frontier Life 15.01 januari - februari

SEX is meer dan gezond

VERNIEUWEND & EIGENWIJS GEZOND 15.01 januari - februari 2015 € 5,95

life

Energie Natuur Lichaam Voeding Geneeskracht Duurzaamheid

life

JAARABONNEMENT

NU € 22,-

ARGANOLIE voor huid, haar en keuken

VOEDING, handel en MACHT

AQUAPONICS, moestuin en visvijver ineen

Page 2: Frontier Life 15.01 januari - februari

2 FRONTIER LIFE 15.01

redactioneel

Gefeliciteerd! U leest nu de eerste Frontier LIFE!Dit blad is na 20 jaar de opvolger van het roemruchte Frontier Magazine. Wat niet verandert is onze grensverleggende en vernieuwende insteek. We blijven als vanouds wijzen op nieuws en achtergronden die door de meeste media straal genegeerd of weggehoond worden. Informatie die wél van vitaal belang is als u volledig op de hoogte – en dus werkelijk vrij – wilt zijn bij het maken van keuzes. Keuzes over wat u eet, drinkt, hoe u aan uw gezondheid wilt werken, welke geneeswijzen er nog meer zijn dan ‘de dokter’, hoe u op een haalbare en prettige manier kan helpen Moeder Aarde te behouden en wat er nog voor moois te ontdekken valt op het gebied van sexualiteit (ja, wij eigenwijzerds schrijven dat nog met een x).

Wat er wel is veranderd is vooral onze lay-out ofwel opmaak. Van bladenmakend Nederland hebben we geleerd dat je mensen makkelijker bereikt als je artikelen bondiger zijn, met meer aantrekkelijk beeld. OK, doen we. Alles voor de goede zaak :-) Maar dat is de verpakking. Onze grootste kracht blijft het bieden van veel boeiende en verrassende info uit “alternatieve” (hmmm wie bepaalt eigenlijk wat normaal en alternatief is?) hoek. Zo’n rijke en verrijkende bloemlezing ziet u niet gauw ergens anders.

We leven in een tijd waarin bewuste aandacht voor gezondheid, voeding en duurzaamheid belangrijker is dan ooit. Overheden, farmaceutische en voedingsindustrieën leven zich ongekend en op steeds grotere schaal uit in het manipuleren van producten en consumenten. Met behulp van massamedia wordt ons wijsgemaakt dat verzet daartegen, laat staan denken over gezondere en socialere alternatieven, een achterhaald hippie-ding is. O ja? Gek dat natuurwinkels en superfoods ineens zo populair zijn dan. Frontier Life stelt dat juist de dwingelandij van blijkbaar nog in negentiende-eeuwse sferen verkerende multinationals een achterhaald ding is en helpt u van harte om hun verbale druk te weerstaan. We zullen voorop blijven lopen tot het nieuws dat wij bieden gewoon gevonden wordt en in allerlei mainstreammedia te zien is.

We willen u vermaken, prikkelen, stimuleren en wijzer maken. Dat kunt u als lezer ook met ons: uw feedback en ideeën zijn meer dan welkom. Wat vindt u van dit blad? Heeft u een mening over of een idee voor een artikel? Wat zien we nog over het hoofd? Meld het ons! Via [email protected] o.v.v. Frontier Life.

De redactie

COLOFONFrontier Life 15.01

Hoofdredactie Herman Hegge

Eindredactie David de Leeuw

Kernredactie Benjamin Adamah, Jivan van Beek, Orenda Bol Sylvia Carrilho, Frans Vermeulen

Redactiemedewerkers Mariouma Asad, Casper Beukema, Bambos DemetriouBellinde Gardano, Fred van Gunst, Richard HoofsWouter de Jong, Jeroen Kumeling, Janneke MonshouwerHans Rietveld, Bernhard Sandee, Glenn SinesterOlof Smit, Arthur de Smidt, Annemieke WitteveenNicole E. Zonderhuis

Druk BalmediaDistributeur Betapress (Nederland & België)

Vormgeving Sylvia Carrilho, burokd.nlCoverbeeld Stock

Abonnementen Nederland: Leliegracht 42, 1015 DH Amsterdam Tel: 020-3309151 e-mail: [email protected] abonnement wordt stilzwijgend verlengd, tenzij het schriftelijk wordt opgezegd uiterlijk één maand voor het aflopen van het abonnement.

[email protected] 020-3309151

Redactie Frontier LifeFrontier World, Leliegracht 42, 1015 DH AmsterdamTel. 020-3309151 frontiermagazine.nl e-mail: [email protected]

Verantwoordelijke uitgeverFrontier PublishingLeliegracht 42, NL-1015 DH AmsterdamTel. 020-3309151 e-mail: [email protected]: NL25 INGB 0007231599 KBC: BE58 4139 2263 7179 (België) frontierworld.nlISSN 1569 - 798

OPGERICHT IN 1995De standpunten in de artikelen zijn niet altijd die vanFrontier Life en/of Frontier World, zodat die er ook geenverantwoordelijkheid voor kunnen nemen. Het copyright rust bij de auteurs zelf. Het copyright voor de overige inhoud ligt bij Frontier World. © Frontier World

De uitgever heeft getracht alle auteursrechthebbenden van de in dit tijdschrift opgenomen illustraties te bereiken. Mochten er toch nog illustraties zonder voorkennis van de rechthebbenden zijn afgedrukt, dan worden zij verzocht contact met de redactie op te nemen.

Page 3: Frontier Life 15.01 januari - februari

15.01 FRONTIER LIFE 3

inhoud

ENERGIE

11 MUDRA Met je vingers drukpunten initiëren en energiestromen corrigeren, deze keer voor spijsvertering en tegen indigestie.

LICHAAM

20 GEEN BHDe borsten van een vrouw zijn gemaakt om te deinen, schudden en stuiteren. Een BH remt deze natuurlijke beweging en schaadt de gezondheid. Hang ‘m aan de wilgen of kijk eens naar de tips voor BH-draagsters.

79 ENQUÊTEWat doet u als het eigen risico van uw zorgverzekering nog meer stijgt? De meeste mensen weten wel een verrassende remedie!

NATUUR

32 BIJBijen hebben het niet makkelijk en wat zijn ze mooi! Een bij zoals u deze nog nooit zag.

54 VOEDSEL DER GODEN Van kosmisch bewustzijn via paddenstoelen naar collectieve verdoving door alcohol en andere synthetische drugs – is er een weg terug? Trip mee door de geschiedenis.

VOEDING

38 VOEDING ALS HANDEL EN MACHTSMIDDELWe maken gehakt van de propaganda voor genetisch gemodificeerd voedsel.

DUURZAAMHEID

41 HENNEP Plastic verstikt de planeet, plasticvervanger hennep niet! Het Australische Zeoform is geschikt voor meubels, sieraden en meer. De mogelijkheden grenzen aan het ongelooflijke.

GENEESKRACHT

44 MEDITATIE Meditatie als sleutel tot zelfgenezing. De ins en outs, tips & tricks van een holistisch huisarts.

En verder:18 COLUMN BENNY’S DEBUNKER 37 RECEPT VOOR DADELBROWNIES68 GEZONDHEIDSNIEUWS VERZAMELD80 FRONTIER BOOKSHOP-ACTIVITEITEN

12 GENEESKRACHT Arganolie is goed voor huid en haar, afweer en gewrichten. In Marokko weten ze dat allang, nu zijn wij aan de beurt om de culinaire en geneeskrachtige kwaliteiten van “het Marokkaanse goud” te ontdekken.

50 ENERGIE Een spetterende fotoreportage van het magische 17e verjaardagsfeest van culturele vrijplaats ADM in Amsterdam-Noord. Meng u in het feestgedruis van uitvinders, theatermakers, vrijbuiters en zeelieden.

72 LICHAAM Sex is meer dan gezond.Hoofdpijn? Slapeloos? Depressief? Sex helpt! Lees hoe sex je jong, fit en gezond houdt.

24 VOEDING Wat is echt speltbrood? Frontier Life stuurt een redacteur naar de ambach-telijke speltbakkerij ’t Spelthuys in Enkhuizen om erachter te komen. Een proefondervindelijk verslag.

58 VOEDING Kokosolie van “The all giving tree” geeft ons volgens sommigen de gezondste olie op aarde. Geen dikmaker, maar een bron van energie en vitaliteit. Ook met onverwachte toepassingen!

76 GENEESKRACHT Het natuurlijke middel tegen malaria is een drinkbaar extract van het blad van de Neemboom, gecombineerd met citroen en water.

Page 4: Frontier Life 15.01 januari - februari

4 FRONTIER LIFE 15.01

Natuurlijke bescherming tegen ongewenste Wi-Fi

1. DOOOZz Sleep Natural Bionite2. DOOOZz Extra Strong3. DOOOZz Sensual4. DOOOZz City Disc5. DOOOZz 24 Hours 6. DOOOZz Water Orgonizer

Alle producten van DOOOZz zijn gemaakt van Ayurvedisch materiaal.De levertijd is enkele dagen tot een week.

Voor meer informatie en bestellingen:

dooozz.nl tel.: 06-13334105

DOOOZZLIVE NATURAL BIONITE ®

EEN INTENSE CHOCOLADEBELEVING…

Ombar chocolade is smaakbeleving op hoog niveau! Stuk voor stuk heerlijke chocoladerepen, bomvol ingrediënten waar jij je goed bij voelt. Wij noemen dit ‘High Vibe Chocolate’.

Rauwe cacao; rijk aan flavanol

Ongeraffineerde kokossuiker

Verrijkt met fruit en bessen

Levende bio-culturen

Biologisch, zuivelvrij, veganistisch

www.chocodelic.nl

Eet mij! Ik ben een prijs-

winnaar: super romige,

zuivelvrije ‘melk’ chocolade,

bereid met kokosroom en

vanille. Jummie!

Page 5: Frontier Life 15.01 januari - februari

15.01 FRONTIER LIFE 5

(noun)

A sexuallytransmitted diseasewhich always ends in death.There is currently no known cure.

life

Page 6: Frontier Life 15.01 januari - februari

34 FRONTIER LIFE 15.01

boeken Verkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, [email protected], www.frontierworld.nl

Natuurlijk Tuinieren, Gezond Leven• Lucas Slager80 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070368 | € 11,- | Code: NTGL

Dit boekje geeft heel beknopt eenvoudige, toepasbare en praktische adviezen en tips om zelf kleinschalig tuinbouwproducten te ver-bouwen, zonder gif en dierlijke mest. Een paar plantjes in de vensterbank, op het balkon, of op het platte dak, kan bij iedereen. Desnoods een paar tegels van trottoir of terras eruit, en je hebt al een tuin. Door zelf een deel van je voedsel te verbouwen en je energie en liefde erin te stoppen, neem je verantwoordelijkheid voor je fysieke en geestelijke gezondheid. Eet bewust, leef bewust: het geeft veel energie en je bent veel gezonder!

Handboek Zekerheden• Lucas Slager300 pagina’s | Hardcover ISBN: 9789078070580 | € 22,- | Code: HAZE

Dit handboek zal je misschien laten schrikken, maar ook inzicht geven in je eigen mogelijk-heden om je eigen waarheid en zekerheid te vinden en met vertrouwen de nieuwe wereld te kunnen omarmen. Want jij, ja jij, hebt een rol te vervullen in dit leven en dat mag en kan je doen door jezelf te ontdekken, wat vast zit los te laten, en je eigen oneindige mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken. Door je oude zekerheden, overtuigingen en patronen los te durven laten is de kans dat je er beter en sterker van wordt honderd procent. Dat is in elk geval een zekerheid waar je mee vooruit kunt in het leven. De wereld wacht op jou!

Eet smakelijk, Leef gezondCreëer je eigen gezondheid• Lucas Slager, Fredy Wamelink69 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070504 | € 13,- | Code: ESLG

In dit boekje wordt op praktische wijze uitgelegd hoe je door middel van voeding veel aan je gezondheid kunt doen. Je vindt naast dagmenu’s vooral praktische informatie over: evenwichtig eten, koolhydraten, eiwitten, vetten, zuren en basen, kruiden, vitamines, mineralen en energieoverdracht. Kortom alle informatie die je nodig hebt om te kunnen bepalen wat voedend voor jou is. De kennis die gedeeld wordt door de auteurs, is het re-sultaat van veel lezen, experimenteren en zelf toepassen. Deze levenswijze wordt al jaren in de praktijk gebracht op Centre Lothlorien, waar er gekookt wordt voor grote en kleine groepen en waar gezondheid een belangrijk aandachtspunt is.

Onzichtbare risico’s in het Draadloze Tijdperk Alles over gezondheidseffecten van mobieltjes, draadlooos internet, snoerloze huistelefoons (DECT) en zendmasten. • Karel en Caroline van Huffelen 300 pagina’s | Paperback ISBN 9789080753334 | € 5,- | Code : ORDT

Toen in ‘84 in de VS de eerste mobiele telefoon in de markt werd gezet, vond de FDA weten-schappelijk onderzoek naar de gezondheidsef-fecten van de straling ervan niet noodzakelijk. Daarmee werd de suggestie gewekt dat mobieltjes veilig zijn... Karel & Caroline deden diepgaand onderzoek naar de risico’s van draadloze technologie, zendmasten, de mag-netron en elektrische apparatuur. Uit dikke stapels wetenschappelijke rapporten blijkt dat er een onomstotelijke correlatie bestaat tussen een veelheid aan ziektes en langdurige blootstelling aan draadloze technologie.

Eet smakelijk, Leef gezondReceptenboek• Fredy Wamelink118 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070634 | € 15,- | Code: ESLG

Eet smakelijk, leef gezond! Dat is wat we je als lezer van dit boekje toewensen! Het is ook de titel van het boek dat Lucas Slager en Fredy Wamelink schreven over voeding. Op basis van dit voedingsboek hebben wij een receptenboekje gemaakt met gerechten die makkelijk te bereiden zijn. Zelf smakelijke en gezonde maaltijden koken, niet door pakjes en zakjes te gebruiken, maar door zelf kruiden en specerijen toe te voegen. Wij willen in de grote wereld van alle kookboeken net iets anders doen. Geen dik kookboek met recepten met allerlei ingrediënten die je toch niet in huis hebt, maar gewoon basisrecepten die gezond en lekker zijn en jou inspireren om zelf te experimenteren. Eet smakelijk, Leef gezond!

Geschenken van Moeder AardeAarde-energieën, vortexen, lijnen en raster• Jaap van Etten, PhD328 Pagina’s | Paperback ISBN 9789078070511 | € 25,- | Code: GVMA

De schrijver van dit boek heeft de vele ver-schillende Aarde-energieën twintig jaar lang uitgebreid bestudeerd. Dit stelde hem in staat de eigenschappen van deze energieën, en hoe ze zich over de Aarde bewegen, op een verras-sende en inspirerende manier te beschrijven. Onderzoek: • Welke energieën ons kunnen helpen om evenwichtiger te zijn, en hoe we onze meridianen en chakra’s op elkaar kunnen afstemmen. • Energieën die ons behulpzaam zijn bij het verruimen van ons bewustzijn en ons gewaarzijn. • Hoe kristallijne energieën het leven op Aarde vorm geven en ondersteu-nen. • Morfogenetische velden die ons potentieel bepalen. • Het erfgoed van onze voorouders. • De geschiedenis van de mensheid bekeken vanuit de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Helende hennepHet ideale volksmedicijn• Wernard Bruining320 pagina’s | PaperbackISBN 9789077116005 | € 27,50 | Code: HELH

Na het overweldigende succes van het eerste boek van Wernard Bruining over het volksme-dicijn mediwietolie is er nu een nieuwe editie met nog meer interviews en uitgebreide infor-matie over hennep, marihuana en medicinale cannabisolie. Dit splinternieuwe boek, dat een vernieuwde uitgave is van het eerste boek “Wietolie het ideale volksmedicijn”, is voorzien van full colour-afbeeldingen en bevat nieuwe informatie over CBD en het inzetten van de helende olie bij kanker.

Nieuwe GeneeskundeAls Oost en West elkaar versterken. Over gezondheid en welzijn.• Richard Hoofs336 pagina’s | Paperback ISBN 9789078070528 | € 19,90| Code: NEWG

Nieuwe Geneeskunde is een praktisch boek vol verhalen, praktijkvoorbeelden en oefeningen. De oefeningen maken een directe ervaring mogelijk van de beschreven inzichten. Nieuwe Geneeskunde verbindt de reguliere Westerse huisartsgeneeskunde met de Oosterse energe-tische wijsheid van het chakra- en aurasysteem. Op deze wijze ontstaat een nieuwe, bezielde geneeskunde met een holistische mensvisie. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan de veranderde levensenergie van de aarde en haar invloed op ons welzijn en gezondheid in deze nieuwe tijd. Ook wordt ingegaan op de ontwikkeling van ‘nieuwe Egyptische chakra’s’ en de helende invloed van de Schuman-resonantie, de hartslag van onze aarde.

NIEUW

KORTING

Page 7: Frontier Life 15.01 januari - februari

boeken

15.01 FRONTIER LIFE 35

Onderweg naar MEESTERSCHAPDe weg die nergens op lijkt • Henk Janssen, Judith Michels en

Frans Vermeulen296 pagina’s | Paperback ISBN 9789078070658 | € 22,50 | Code: ONME

Henk Janssen onderkent het Nederlandse DNA en heft geen enkele keer het vingertje naar zijn lezer. Integendeel. Hij neemt ze mee in de levenservaring (levens: meervoud) die hij tot nu toe opdeed. Tot op het bot eerlijk en open levert dat bij lezers ongetwijfeld veel herkenning op. Het is volstrekt onmogelijk andermans weg te gaan en op die manier de weg naar huis te vinden. En niemand kan je daarbij helpen. Wat wel mogelijk is – en dat doet Henk – is anderen op weg helpen. Deuren op een kier zetten zodat de lezer een doorkijkje krijgt.

De Zoete WraakAspartaam en het ware gezicht van de farmaceutische- en voedselindustrie• Drs. John Consemulder400 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070535 | € 25,- | Code: DZW

Wist u dat aspartaam een uiterst giftige stof is en zonder problemen op de markt kon verschijnen? Wist u dat aspartaam verboden zou moeten worden, maar dat de internati-onale regelgevingsautoriteiten al meer dan drie decennia lang een oogje dichtknijpen bij de keuring? Wist u dat dit allemaal goed nieuws is, omdat dit voorbeeld u het ware gezicht van de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie laat zien? Wist u dat er ook eerlijke en zeer effectieve voedingsproducten en geneesmiddelen bestaan? Wist u dit niet? Lees dan verder, de informatie in dit boek kan uw leven redden, letterlijk…

Geneeskrachtige PaddenstoelenDe gezondheidsbevorderende effecten van paddenstoelen• Dr. Th. H. L. Michiels176 pagina’s | Paperback | Full Color ISBN 9789078070665 | € 19,90 | Code: GENP

‘Geneeskrachtige Paddenstoelen’ is in de eerste plaats te beschouwen als een gids die de lezers begeleidt en hen vervolgens ook in het kort enkele belanghebbende details verschaft over de zgn. hallucinogene paddo’s. Het laat u kennismaken met een eeuwenoude Volkswetenschap. U zult versteld staan van het indrukwekkende aantal medische indica-ties waarbij deze medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast. In dit boek leest u alles over de twaalf belangrijkste in deze mycotherapie gebruikte paddenstoe-len, alsmede over hun traditionele en onlangs herontdekte medische indicaties.

Het VerzamelpuntTerug naar je oorspronkelijke setting• Jon Whale272 pagina’s | Hardcover ISBN 9789078070351 | € 22,50 | Code: HVP

Het verzamelpunt is een buitengewoon en uniek boek. Het daagt niet alleen conventionele medische praktijken uit, maar geeft ook ieder individu de gelegenheid om de fysieke en psy-chische gezondheid in eigen hand te nemen. Dit boek betekent een nieuw begin en staat door zijn solide basis in zowel moderne weten-schap als traditionele kennis in schril contrast met alle alternatieve boeken over gezondheid die de afgelopen eeuw zijn geschreven. Ontdek hoe shock, stress, ziekte, trauma, intimidatie en geweld het verzamelpunt naar een ongunstige locatie verschuiven en ziekte veroorzaken en hoe u de locatie van het verzamelpunt kunt corrigeren om de effecten en uw afhankelijk-heid van medicijnen, drugs en alcohol tot een minimum terug te brengen.

Vader AardeEn de Aardse taal• Olof Smit240 pagina’s | Paperback ISBN 9789078070450 | € 22,- | Code: VAAR

In 1992 is Olof Smit door een aantal genezers benaderd om als intermediair een brug te slaan tussen de Afrikaanse traditionele geneeswijzen en de Westerse reguliere ge-neeskunde. In zijn optiek zou zo een ontdek-kingstocht maandenlang gaan duren maar in werkelijkheid werd het een twaalf jaar lange diep-Afrikaanse cultuurervaring. Met groei-ende verbijstering leerde hij de onbegrensde mogelijkheden van de groene dingen in het bos. Wat de westerse mens bomen en planten noemt, is voor de traditionele genezers een diversiteit aan medicinale antwoorden op fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten of ziektebeelden.

Orgon levensenergie In de schaduw van elektromagnetische straling en milieuvervuiling• Dr. Paul G.J. Ganzevles104 pagina’s | Paperback ISBN: 9789079288038 | € 15,- | Code: ORGON

In dit boek staat het thema levensenergie centraal vanuit de gedachte dat het bij een gezond klimaat niet alleen gaat om schone lucht en biologische voeding. De voornaamste doelstelling van dit boek is, enerzijds, de lezer vertrouwd te maken met de gedachte dat een belangrijk deel van gezondheidsrisico’s het gevolg is van de vermindering van de kwanti-teit en de kwaliteit van onze levensenergie en anderzijds, de lezer een concrete mogelijkheid te bieden de levensenergie in zijn / haar persoonlijke leefomgeving te optimaliseren.

Germaanse GeneeskundeVoor patienten en artsen met hart en verstand• Ryke Geerd Hamer112 pagina’s | Paperback ISBN 9788496127500 | € 15,- | Code: GEGH

De Duitse arts Dr. Ryke Geerd Hamer heeft vijf natuurwetten ontdekt die het ontstaan en verloop van alle ziekten, met name van kanker, beschrijven. Men noemt zijn ontdek-king en methode: de Germaanse Nieuwe Geneeskunde. Dr. Hamer zet hiermee wel de conventionele geneeskunde op z’n kop, door te stellen dat ziekten geen fouten van de natuur zijn, maar zinvolle biologische noodprogramma’s. Elke ziekte begint volgens Hamer met een syndroom, een schokervaring, waardoor een biologisch conflict ontstaat. Aan kanker gaat ook een zeker conflict vooraf.

Vaccineren of niet?Bijdrage tot discussie voor het maken van een keuze• Marcel Messing64 pagina’s | Kleine PaperbackISBN 9789078070238 | € 4,90 | Code: VONV

Nu het Mexicaanse virus over de wereld raast, gevoelens van angst worden aangewakkerd, velen in verwarring zijn over wat er gaande is, informatie en desinformatie elkaar afwisselen, is het belangrijk stil te staan bij wat er aan de hand is. Dit boekwerkje wil een ondersteuning zijn in de meningsvorming bij de keuze van het al dan niet vaccineren tegen de ‘Mexicaan-se griep’. De Werkgroep ‘WijWordenWakker’ hoopt met dit boekwerkje primair een brede discussie op gang te brengen in Nederland en België. De werkgroep geeft geen adviezen inzake dit onderwerp, mede gezien het feit dat er geen arts deel van uitmaakt. Er is geen tijd te verliezen.

Moderne mycotherapie

In tegenstelling tot het Aziatische werelddeel zijn er in de Westerse wereld, naar verhouding, maar weinig mensen die op de hoogte zijn van het bestaan van medicinale paddenstoelen. Dit zijn paddenstoelen die beschikken over e� ectieve gezondheidsbevorderende en geneeskrachtige eigenschappen. Ze kunnen zowel ter voorkoming als ter behandeling van vele ziekten en kwalen worden aangewend.

Voor zover bekend, is er in ons land tot op heden nog geen boek verschenen over geneeskrachtige paddenstoelen.Daarom alleen al is dit boek uniek. Dit boek is te beschouwen als een gids die u in de eerste plaats rondleidt in de wereld van de geneeskrachtige paddenstoelen, en vervolgens ook in het kort wat details over paddo’s verschaft. Het laat u niet alleen kennismaken met een eeuwenoude ‘Volkswetenschap’, maar doet u ook verbazen over het indruk-wekkende aantal medische indicaties waarbij deze medicinale paddenstoelen met succes kunnen worden toegepast.Het toepassen in de praktijk van geneeskrachtige paddenstoelen noemt men Mycotherapie.In dit boek leest u alles over de 12 belangrijkste paddenstoelen die in de my-cotherapie worden gebruikt en bij welke indicaties ze e� ectief kunnen worden aangewend.

De auteur van dit boek heeft al vele jaren in zijn natuurgeneeskundige praktijk uitstekende, om niet te zeggen verbazingwekkende, positieve resultaten met de hier besproken geneeskrachtige paddenstoelen.

Dit boek verandert voor goed uw kijk op de paddenstoel. U zult verbaasd zijn over de bijzondere medicinale werking van paddenstoelen. Dr. � eo Michiels verklaart de werking van medicinale paddenstoelen en neemt u mee in de toepassing ervan voor verschillende ziektes en met name kanker. Zijn uitleg is geïllustreerd met voorbeelden van het gebruik van paddenstoelen al vele eeuwen geleden. Het boek is toegankelijk geschreven voor iedereen en een must voor doktoren die patiënten met kanker echt willen helpen.

M. de Vries, publiciste

GEN

EESKRACH

TIGE PA

DD

ENSTO

ELEN

Ontdek de werkzaamheid van medicinale paddenstoelen bij o.a alzheimer, kanker, hart- en vaataandoeningen, reuma, cholesterol, astma, maag- en darmstoornissen, impotenti e, frigiditeit en vele andere ziekten en kwalen

GENEESKRACHTIGEDe gezondheidsbevorderende eff ecten van paddenstoelen

Dr. Th. H. L. Michiels Doctor of NaturopathyMaster of Naturopathy

PADDENSTOELEN

9 789078 070665

vader aardeen de aardse taal

Olof smit

Het Verzamelpunt

TERUG NAAR JE OORSPRONKELIJKE

SETTING

THE CATALYST OF POWER

Derde editie

Jon Whale

NIEUW NIEUW

Vaccinerenof niet?

Bijdrage tot discussie voor het maken van een keuze

Marcel Messing

nu het Mexicaanse virus over de wereld raast, gevoelens van angst worden aangewakkerd, velen in verwarring zijn over wat er gaande is, informatie en desinformatie elkaar afwisselen, overheidskanalen niet over de werkelijke achter-gronden vertellen en/of hiervan niet op de hoogte zijn, maar wel vaccinatie propageren, proefpersonen zich reeds aan-melden voor de eerste vaccintests en het tijdstip van al dan niet verplichte vaccinatie dichterbij komt, is het belangrijk stil te staan bij wat er aan de hand is.

Dit boekwerkje wil een ondersteuning zijn in de menings-vorming bij de keuze van het al dan niet vaccineren tegen de ‘Mexicaanse griep’. De Werkgroep ‘WijWordenWakker’ hoopt met dit boekwerkje primair een brede discussie op gang te brengen in nederland en België. Het gaat om een buitengewoon ernstige kwestie, die ieders aandacht verdient. De werkgroep geeft geen adviezen inzake dit onderwerp, mede gezien het feit dat er geen arts deel van uitmaakt. er is geen tijd te verliezen.

Deel 1 uit de Aztlan serie

Page 8: Frontier Life 15.01 januari - februari

36 FRONTIER LIFE 15.01

Paasmaandag 6 april 2015

10.00 - 18.00 uur

Mirror Centre Ter Gouwstraat 3 (bij station Muiderpoort)

Amsterdam

gezondhe idsdag

vijfde editie

VOOR HET HELE GEZIN!Een unieke mengeling van lezingen, informatie

uitwisseling en vele stands op 1 plaats en op 1 dag. Alles over gezondheid, voeding en natuurlijk leven. In het zalencomplex in Amsterdam-Oost zijn dan zo’n 80 stands. En er worden voortdurend lezingen gegeven.

DE SOUNDTRACK VAN JE ZIELeen muzikale reflectie op wie je bent

Hoe zou het zijn als je diep zou kunnen ontspannen op muziek die ter plekke voor jou wordt gecomponeerd?Een compositie die weerspiegeld wie jij ten diepste bent.

Ontvang een persoonlijk pianoconcert voor jou alleen of met dierbare(n) samen. Gespeeld op piano door intuïtief pianist Roger Spees in zijn studio of op locatie. Inclusief een cd met deze unieke muziek mee naar huis.Een prachtig cadeau om te geven en ontvangen.

meer info:www.soundtrackvanjeziel.nlmail: [email protected] tel: 06 - 454 90 670

incl. cd opname

door intuïtief pianist Roger Spees

ZONDAG 1 MAART THE POWER OF THE HEART IN UGC ANTWERPEN

Baptist de PapeDe eerste twee filmvertoningen van ‘The Power of the Heart’ in UGC Antwerpen waren in een mum van tijd uitverkocht. De bijna 500 tickets vlogen de deur uit. De fans die toen geen kaartje konden bemachtigen, krijgen nu een derde kans.

Op zondag 1 maart is er een nieuwe voorstelling in UGC Antwerpen. Eveneens een unieke kans om maker Baptist de Pape te ontmoeten. Hij zal zijn boek en dvd signeren na afloop van de film.

Waar: UGC Bioscoop Antwerpen, Van Ertbornstraat 17, 2018 Antwerpen

Datum: zondag 1 maart 2015 Tijdstip: van 14u tot 16u30 Inkom: € 15

Kaarten en info uitsluitend te verkrijgen via [email protected]

Page 9: Frontier Life 15.01 januari - februari

15.01 FRONTIER LIFE 43

gezonde productenVerkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, [email protected]

PERSONAL BLENDER GROEN: NIEUWSnel gezonde sapjes, smoothies, (milk)shakes en sportdranken mixen? En/of op zoek naar een manier om Raw Foods makkelijk in je dieet te integreren? Ontdek deze blender en drinkfles in één! Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd dankzij de herbruikbare BPA-vrije fles uit Tritan. Absorbeert geen geuren of smaken. Vaatwasmachinebestendig en gemakkelijk draagbaar met afsluitbare drinktuit. Het blenden (300 Watt) gaat heel makkelijk met één aan- en uitknop. Voorzien van een 300 én 600 ml-fles, ingebouwde veiligheid bij het starten en handige antislipvoetjes. Bovendien aangepast aan drankenhouders in de auto. In no time neem je hem mee naar je werk, kantoor, op de fiets, in de auto en overal mee naar toe – fit, gezond en milieubewust!

Prijs: € 42,60. Code: DOMO1. Personal blender groen Prijs: € 42,60. Code: DOMO2. Personal blender oranje

PINHOLE-BRIL Bijziend, verziend, last van astigmatisme? Toch scherper zien zonder bril? Het kan met de Pinhole-Bril, al de eerste keer dat je ‘m opzet! De Frontier-redacteur die dit tikt heeft zelf -7 aan beide ogen en merkt het effect direct! De zonnebrilachtige ‘glazen’ zijn dicht met uitzondering van gaatjes die alleen licht doorlaten dat recht naar binnen valt. Het idee is dat je hierdoor je oogafwijking niet of minder opmerkt. Ook hoeft het oog zich niet steeds aan te passen (ofwel ‘accommoderen,’ wat bij oudziendheid steeds minder goed lukt waardoor je objecten van dichtbij slechter kunt zien) en daardoor kan de muscularis ciliaris ontspannen waardoor je ogen niet in de lengte gaan groeien, je zicht niet steeds verder afneemt en zelfs kan verbeteren. Dagelijks gebruik van de Pinhole Reader als je leest en/of computert is bedoeld om bijziendheid te helpen voorkomen.

Prijs: € 9,95. Code: PINH

YUNIQUE IONISATOR EN ETHERISCHE OLIEVERDAMPERMet dit subtiel vormgegeven mooie 4-in-1-Chi-apparaat sla je vier vliegen in één klap: het verdampt zalig ruikende essentiële oliën. Het geeft zo een aromatherapeutisch effect. Het is een prima luchtbevochtiger. En het heeft speciaal ontworpen ultrasone techniek om de water-/olie-oplossing in miljoenen microdeeltjes in de lucht te verspreiden en daarmee door negatieve ionisatie de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit alles begeleid door Oosterse ontspanningsmuziek (die een kwartier duurt, aan en uit kan of via bijgeleverd kabeltje vervangen door aansluiting op een eigen muziekbron als iPod, MP3 of radio). De zeer fijne aroma-mist die uit de verdamper opstijgt, verspreidt zich in no time door ruimtes tot 60 vierkante meter. Met timer voor een werking van 1, 2 of 3 uur. Ideaal voor woon-, werk-, praktijk- en/of slaapkamer.

Prijs € 225,00. Code: YUNI

NANOPOD Elke dag flink water drinken is sowieso goed voor de gezondheid. Deze nanopod is speciaal ontworpen met het oogmerk om daar nog eens een extra handje bij te helpen door het water zacht te maken (hogere pH-waarde) waardoor het snel en effectief in de cellen wordt opgenomen, en om het lichaam te helpen beschermen door met natuurlijke ionisatie-energie de cellen in een goede balans te houden. Water spoelt en reinigt je lichaam - extra nuttig als je weleens minder gezond eet en/of zure voeding eet of koolzuurhoudende dranken of alcohol drinkt! Vervaardigd van de hoogste (voedings)graad RVS en dubbelwandig inclusief vacuüm om de temperatuur van de drank optimaal vast te houden. Makkelijk mee te nemen, zodat je overal energetisch water hebt!

Prijs: € 36,90 (per stuk, filter jaarlijks vervangen). Code: NANO (filter: € 13,00, code NANH).

Goed lezen

Mix en drink

Aromatische luchtbevochtiger

Energetischwater

Page 10: Frontier Life 15.01 januari - februari

56 FRONTIER LIFE 15.01

� Ik neem � ik geef een jaarabonnement op Frontier Life (6 nrs. voor € 33,-)Als welkomstgeschenk kies ik: � gratis boek ‘Eet smakelijk Leef gezond’ van Lucas Slager en Fredy Wamelink of� gratis boek ‘Natuurlijk Tuinieren’ van Lucas Slager

� Ik neem � ik geef een 2-jarig abonnement op Life (12 nrs. voor € 60,-)Als welkomstgeschenk kies ik: � gratis boek ‘Nieuwe Geneeskunde’ van Richard Hoofs of� gratis boek ‘Nikola Tesla, De toekomst is van mij’ of� gratis boek ‘Geschenken van Moeder Aarde’ van Jaap van Etten

HET CADEAU-ABONNEMENT IS BESTEMD VOOR:

Voornaam

Achternaam

Straatnaam

Huisnummer

Postcode Woonplaats

Telefoon E-mail

MIJN GEGEVENS ZIJN:

Voornaam

Achternaam

Straatnaam

Huisnummer

Postcode Woonplaats

Telefoon E-mail

BETALING� Ik maak het bedrag zelf over op de ING: NL25 INGB 000.72.31.599 t.n.v. Frontier in Amsterdam.

� Ik ontvang een factuur.

HANDTEKENING

Deze aanbieding is geldig tot 1 maart 2015 en alleen als u de afgelopen twee jaar geen Frontier-abonnee bent geweest. Genoemde tarieven en aanbiedingen gelden voor Nederlandse abonnees. Voor andere abonnementen verwijzen we naar onze website frontierworld.nl

teslanikola

Autobiografie

De toekomst is van mij

Jaap van Etten PhD

GEschEnkEn van

MoEDEr AArDEAarde energieën, vortexen, lijnen en rasters

Tijdelijke kennismakingsaanbieding: € 22,- i.p.v. € 33,-

life EEN JAAR- OF 2-JARIG ABONNEMENT VOOR UZELF OF OM CADEAU TE GEVEN

X

FRONTIER LIFE ABONNEMENTEN INFORMATIEFrontier Magazine, Leliegracht 42, 1016 DH Amsterdam, Tel: 020-3309151 [email protected] frontiermagazine.nl

WELKOMSTGESCHENKEN Voor keuze, zie hiernaast (alleen voor Nederland).

ABONNEMENTSPRIJSNederland: 6 nrs (1 jaar) voor € 33,- of 12 nrs (2 jaren) voor € 60,-Europa: 6 nrs (1 jaar) € 44,- of 12 nrs (2 jaren) voor € 80,-

CADEAU-ABONNEMENTCadeau-abonnementen lopen automatisch af. De gever van een cadeau-abonnement ontvangt zelf het welkomstgeschenk. De ontvanger krijgt een brief waarin staat dat het abonnement van u afkomstig is.

INGANGSDATUM ABONNEMENTUw abonnement gaat in met het eerstvolgende nummer, indien wij uw aanmelding en betaling voor 1 maart 2015 hebben ontvangen.

ABONNEMENTSVOORWAARDEN• Aanbiedingen in dit nummer zijn geldig tot en met 1 maart 2015.• Het abonnementsgeld dient bij vooruitbetaling te worden voldaan d.m.v. een

automatische incasso. Betaling via een toegestuurde factuur is ook mogelijk. • Welkomstgeschenken worden verstuurd na ontvangst van het

abonnementsgeld.• Uw adreswijziging graag minimaal 3 weken voor verhuizing opgeven.• Alle abonnementen gelden tot wederopzegging en worden zonder opzegging

automatisch met een jaar verlengd, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.• Het opzeggen van uw abonnement dient, schriftelijk of per e-mail, minimaal 4

weken voor afloop van de abonnementsperiode te geschieden.• De abonnementsaanbiedingen gelden alleen voor nieuwe abonnees die de

afgelopen 2 jaar geen abonnement op Frontier Magazine hadden.• Woont u of de ontvanger niet in Nederland, neem dan telefonisch of per e-mail

contact op met Frontier.• Prijswijzigingen voorbehouden.

Page 11: Frontier Life 15.01 januari - februari

15.01 FRONTIER LIFE 57

gezonde productenVerkrijgbaar bij Frontier Bookshop, Amsterdam, tel: 020-3309151, [email protected]

DE TORNADO TUBE OF ‘WATERWERVELAAR’ De Tornado Tube is bedoeld om je kraanwater te verbeteren volgens de principes van de energetica. De Tube verhoogt namelijk de Bovis-ofwel levensenergiewaarde van 3.000 naar 18.000. Neem twee lege anderhalf- of tweeliterflessen, vul er één voor tweederde met water, schroef de Tornado Tube/waterwervelaar stevig op de bovenkant van die fles en schroef de tweede fles erbovenop. Draai de flessen om zodat de volle fles bovenop komt, geef er even een flinke slinger aan in horizontale richting en het water zal met een mooie ‘tornadotwist’ doorlopen in de onderste fles. Deze vortex zou energie aan de kosmos onttrekken en het mogelijk maken het aldus gevitaliseerde water eigen informatie en (liefdevolle) intenties mee te geven. Meer lezen? Dan raden we je de boeken van Victor Schauberger aan. Zie ook nulpuntenergie.net.

Prijs: € 5,90. Code: TORT

VERSA-PERS SLOW JUICERFrontier presenteert met trots: de nieuwe generatie groente-/fruitpers! Deze pers scheidt sap en pulp keurig van elkaar en laat de enzymen heel! Je zal het nauwelijks aan de snelheid merken maar deze ‘Slow Juicer’ heeft een lager toerental en daardoor oxideren groente en fruit veel minder dan bij een normale pers, waarin je wel de helft tot driekwart van alle waardevolle voedingsstoffen –en de smaak!- kunt kwijtraken. Niet voor niets is dit nu de populairste pers van Nederland! Ook geen irritante HHHNNGGG-geluiden, omdat dit apparaat stil werkt. Schoonmaken kan wél in een handomdraai. Model Emotion Wit 2G is strak gestroomlijnd met een retro-touch, heeft een handig handvat met geïntegreerde aan-/uitknop in siliconen-spatwaterbestendige hoes.

Prijs: € 299,00. Code: VERSACode: BZC, 90 capsules voor € 30,90

SWING ZAPPER De Swing Zapper is een elektrotherapeutisch apparaat waarvan de elektriciteit door alle materie gaat en variabele frequenties doorloopt, waarbij het uitgangspunt is dat parasieten en andere indringers daardoor niet aan één bepaalde en gelijkblijvende spanning kunnen ‘wennen’ en er dus niet immuun voor worden. Een behandeling met de zapper (waarbij je de handelektroden in de hand houdt en het apparaat elders) duurt in principe drie keer zeven minuten – na elke zeven minuten slaat het apparaat vanzelf af. Uniek aan deze zapper is dat er een energetisch systeem is ingebouwd gebaseerd op de ‘Mobius-coil’ waar onderzoeker dr. Puharich van het Max Planck-Instituut positieve resultaten van heeft ontdekt. Er zijn er inmiddels tienduizenden van verkocht. Meer informatie en positieve gebruikerservaringen zijn ruimschoots voorhanden op internet. Niet geschikt bij zwangerschap of gebruik van een pacemaker.

Prijs: € 175,00. Code: SWZA

MEDEA 7 ORGONSTRAHLER Dit apparaat is bedoeld om pure, ongedifferentieerde Orgon- ofwel levensenergie (ook wel bekend als Prana of Chi) toe te dienen aan mens, dier en/of plant én om specifieke levenskrachtfrequenties van bijvoorbeeld edelstenen, kruiden of kleuren op eenvoudige wijze in het lichaam ‘in te stralen’. Dit laatste kan met de uitgebreide set bijgeleverde monster-ampullen. Orgon-Energie is rond de jaren veertig bekend geworden door het baanbrekende werk van Wilhelm Reich (een collega van Freud).

Prijs: € 396,00. Code: ORGS

Vortex water

Parasieten verdwijnen Langzame

sappen

Levensenergie instralen

Page 12: Frontier Life 15.01 januari - februari

80 FRONTIER LIFE 15.01

TAROTCONSULTENKees Commandeur biedt je met Tarotconsulten meer zicht op je leven en op de beste koers die je vanaf nu kunt gaan varen. Uniek is het door Kees zelf ontworpen ‘Tempel’-systeem met een legging van veertien kaarten. Hij helpt je deze kaarten te interpreteren voor jouw persoonlijke fundamentele eigenschappen en talenten en je situatie. Afspraak maken hoeft niet! Zie ook de site ‘Tarot in de Herstelde Orde’: dromenvanpapier.nl• Elke zondag van 12 tot 17 uur.

AURAREADING EN HEALINGIn zijn aurareadings en healings in de Frontier Bookshop geeft Tom Rensen je een overzicht van je aura ofwel totale energetische systeem en haalt hij je karakter, talenten en persoonlijke levensthema’s naar voren. Tom helpt bij het beantwoorden van concrete vragen, kan verbanden zien met vorige levens en soms de toekomst en kan mogelijke energietekorten of energetische blokkades opheffen.• Dinsdagen 6 en 20 januari en 3 en 17 februari van

14 tot 18 uur.

AROMANCY: SPEUREN MET GEUREN NAAR JEZELFHeler Bowen Wei helpt je met maar liefst 185 geuren je ware of ‘hogere’ Zelf vinden! Tijdens een Aromancy-sessie in de Frontier Bookshop loopt hij met je door de gebieden die jij belangrijk vindt in het leven en reikt je gaande de zoektocht diverse aroma’s aan. Het eindresultaat: een unieke mix van geuren waar jouw voorkeur naar uitgaat, die je balans geven en die je mee naar huis kunt nemen.Zie ook aromancy.org• Elke donderdag van 14 tot 18 uur (niet op 10 en 17

februari).

HANDLEZEN EN NUMEROLOGIEVrijdag van 13 tot 18 uur en op zaterdag om de week geeft Brigitte Hanemann consulten handlezen en numerologie. Een consult duurt ongeveer dertig minuten. Hierbij krijg je een indruk van wie je bent, hoe je jouw krachten en talenten kunt ontwikkelen en hoe je levensproces zich ontplooit. Afspraak niet nodig!• Elke vrijdag van 13 tot 18 uur en zaterdagen 3, 17 en

31 januari en 7 en 21 februari (zelfde tijdstippen).

JAPANSE FACELIFTMASSAGEMet haar faceliftmassage ontspant Tina Antman je gezicht, versoepelt je nek en schouders en zorgt ze voor een verjongende uitstraling! Een faceliftmassage vermindert de spierverzuring in je gezicht en heeft direct een zichtbaar ‘liftend’ resultaat. Kom tot jezelf en vertrek met en vitale en fabuleuze look!• Zaterdagen 10 en 24 januari en 7 en 21 februari van

13 tot 17 uur.

STOELMASSAGENoëlle geeft haar massages met veel liefde, plezier en aan-dacht. Wees welkom om haar aanwezige en koesterende handen te ervaren waarbij je wordt uitgenodigd om met je aandacht meer in je lichaam te komen. Haar aanrakingen zijn zowel zacht als diepgaand, en helpen om je nek, schouders en rug weer te ontspannen. Afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes. Afspraak mag maar móet niet.• Elke vrijdag van 13 tot 18 uur.

Data en tijden onder voorbehoud.

Leliegracht 42 | 1015 DH Amsterdam | tel: 020-330 91 51 | frontierbookshop.nl | Open: ma t/m za 11.00 - 18.00 | zo 12.00 - 18.00

WINKELACTIVITEITEN: BP