Speelwijzer nr 09 - september 2013

24
Driemaandelijks speelgoedmagazine 3,00 september 2013 9 WWW.SPEELWIJZER.EU MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS ZIN IN LEKKER VEEL SPEELGOED? HET SPEELWIJZER TEST TEAM TESTTE SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

description

Zin in lekker veel speelgoed. Het Speelwijzer Test Team testte superleuk speelgoed voor elke leeftijd!

Transcript of Speelwijzer nr 09 - september 2013

Page 1: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Driemaandelijks speelgoedmagazine ! 3,00 september 2013 9 WWW.SPEELWIJZER.EU

MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS

ZIN IN LEKKER VEEL SPEELGOED? HET SPEELWIJZER TEST TEAM TESTTE SUPERLEUK SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

Page 2: Speelwijzer nr 09 - september 2013

WWW.SPEELWIJZER.EU

Win samen met je vrienden en familie een kast vol speelgoed!*Surf snel naar www.speelwijzer.eu en vul samen de wedstrijdvraag in.*Kast zelf niet inbegrepen :-)

Doe mee aan onzeuperwedstrijd!

SURF NAAR WWW.SPEELWIJZER.EU EN WAAG JE KANS!SURF NAAR WWW.SPEELWIJZER.EU EN WAAG JE KANS!

Page 3: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Nieuws uit speelgoedland

www.speelwijzer.eu

Speelgoed: 0-2 jaar

Speelgoed: 9-12 JAAR

Speelgoed: 3-5 jaar

Speelgoed: 12+

Speelgoed: 6-8 jaar

Switch & Go dino's

Hotel deluxe

Slagroomsnoet

Speelwijzer Quality Label

Colofon

4

8

14

10

16

18

20

5

6

12

Welk speelgoed verdiende ons kwaliteitslabel? Ons test team ging voor de derde keer ijverig en kritisch aan de slag om het juiste speelgoed te se-lecteren. Ze bezochten de winkels van DreamLand en gingen daarna verwoed aan het werk. Ze speelden, gooiden, vlogen en beten er vrolijk op los en het resultaat is een dubbele pagina voor elke leeftijdscategorie met speelgoed dat leuk, stevig én herspeelbaar is. De ideale hulp voor wie binnenkort denkt aan een goede aankoop voor zijn of haar oogappel.

We maken in deze editie kennis met de interactieve knuf-fels Nino en Nina, gooien ringen rond een dansende aap en fotograferen met een helikopter.

Ontdek ook de Switch&Go Dino’s die in een voertuig trans-formeren, word een heuse hotelmagnaat in de luxe versie van het bekende bordspel Hotel en laat je gezicht besmeu-ren met slagroom. Verder presenteren we jullie drie stempel-sets en een bouwset waarmee je je op Francorchamps waant.

Je vindt alle info ook op website www.speelwijzer.eu, waar je meteen kan deelnemen aan onze wedstrijd. Wie weet win jij straks een supergroot speelgoedpakket?!

Veel speel- en leesplezier,Het team van Speelwijzer

SPEELGOEDMAGAZINE SEPTEMBER 2013 9 WWW.SPEELWIJZER.EU

6 17

2018

Stempelsets

sluban formule 1

19

21

22

Speelwijzer

3-5

6-8

9-12

12+

3

Page 4: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu

Nieuws uit Speelgoedland

DRIE VROLIJKE REGENACTIVITEITEN

Stick StormMet de starterset bouw je een baan van drie meter lang, met wel 100 houten stokjes die je in elkaar 'weeft'. Als je ze los laat, vliegen ze in een kettingreactie overal door de lucht.

EEN EENVOUDIG TEKENSPEL

CrossbocciaEen soort Jeu de Boules, maar dan in een hip en trendy jasje. In plaats van harde, zware ballen speel je met zachte, kleurrijke ballen gevuld met korrels. Voor buiten, binnen, overal!

RegenwormenEen supereenvoudig maar erg leuk dobbelspel waarin je probeert de meeste regenwormen te vangen. Ook verkrijgbaar in een junior versie.

Met de Bruynzeel App worden de personages op de verpakking tot leven geroepen. Fuzzy, Chip, Starlight, Storm en Blossom nodigen je uit om mee te gaan op ontdekkingsreis in hun kleurrijke wereld. Door middel van diverse tekenlessen worden kinderen gestimuleerd om te tekenen en te kleuren. Een opdracht voor de allerkleinsten is bijvoorbeeld het trekken van een groene lijn. Zo leert het kind iets over kleuren en vormen. Door de lijn te scannen wordt de lijn omgetoverd tot een rups. Een unieke wisselwerking tussen papier en scherm.

September 2013 - Nieuwe releases, evenementen, speelgoedverkiezingen en zoveel meer. In deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

VERWENT JOUW VERENIGING OF ORGANISATIE

Speelwijzer verwent jouw organisatie of vereniging met een gratis speelgoedpakket! Organisaties die speelgoed in de kij-ker zetten in hun publicaties of activiteiten, ondersteunen we met raad en daad.

Contacteer ons via [email protected] en vertel ons over jouw initiatief, magazine, nieuwsbrief, ledenblad. We geven je graag speelgoedinformatie én misschien zelfs gratis speelgoed.

www.speelwijzer.eu

Speelwijzer

4

Page 5: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu

peelgoedland

Ben je op zoek naar het meest geschikte speelgoed van het moment voor jouw kind, petekind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje? Dan vind je vanaf nu in ons magazine heel wat nuttige speelgoedinspiratie voor élke leeftijd!

DreamLand

Vier keer per jaar sturen we ons test team uit. Drie stoere en kriti-sche kids per leeftijdscategorie die samen met de speelgoedexperts van DreamLand het leukste speelgoed van het moment kiezen. Deze selectie gebeurt op basis van aantrekkelijkheid, kwaliteit, innovatie, speelwaarde en de ontwikkelingsfase van het kind. Dit speelgoed wordt nadien thuis uitgebreid getest door alle testers uit de leeftijds-categorie. Het speelgoed dat als beste uit de tests kwam, vind je terug in dit magazine.

Speelwijzer en DreamLand slaan de handen in elkaar:

DANKZIJ HET SPEELWIJZER QUALITY LABEL VIND JE HET LEUKSTE SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD!

Ontdek het Speelwijzer test team:

WWW.SPEELWIJZER.EU

Speelwijzer Quality Label

Bovendien krijgt elk stuk speelgoed dat door ons test team wordt goedgekeurd het ‘Speelwijzer kwaliteitslabel’.

Wil je er zeker van zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op de mening van onze testers! Zij inspireren je via Speelwijzer driemaandelijks met supertof speelgoed in vijf leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9-12 jaar en 12+.

5

Page 6: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Finn: Soms helpt de beer mij onthouden dat ik mijn tandjes moet poetsen. En soms zegt hij dat ik bereslim ben. Mama en papa kunnen alles heel makkelijk aanpassen via internet en zorgen ervoor dat hij liedjes zingt die ik goed kan meezingen.

www.speelwijzer.eu6

0-2 jaar

INTERACTIEVE KNUFFEL NINO EN NINA

De interactieve knu!elbeertjes Nino (lichtblauw) en Nina (roze) voor dreumesen van 6 tot 36 maanden kunnen en weten eindeloos veel. Zoveel, dat ze genomineerd zijn tot Speelgoed van het Jaar 2013. Feestliedjes, zinnetjes, datum en dag delen herkennen, maar ook geluidjes en lichaamstoet-sen om de verschillende lichaamsdelen te leren kennen, zitten standaard verstopt in de lieve knu!eltjes. Nog leuker wordt het als Nino en Nina gepersonaliseerd worden. Dat kan met de USB-aansluiting via Explor@Park. Hierop kan ook extra muziek gedownload worden. Ze onthouden niet alleen de naam van het kindje, maar ook persoonlijke dingen zoals zijn of haar verjaardag en andere feestdagen.

Hannes: Ik vind de beer echt lief en luister graag naar de zachte muziek die hij maakt wanneer hij samen met mij in bed kruipt.

Voor het zoete duo is het trouwens elke dag een feestdag; liedjes en melodietjes zijn met één druk op de knop hoorbaar. Luid of wat zachter, "jn voor het slapengaan. Zo wordt knu!el een vriendje om van te houden, eentje dat zichzelf uitschakelt als het nodig is. Een prima voorbeeld voor veel grote mensen.

DreamLand prijs: " 27,95 0

Page 7: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Sara: Zodra ik kon rollen wou ik zitten en van zodra ik kon zitten wou ik stappen. En als ik mijn grote zus zie fietsen dan wil ik dat dus ook! Een echte fiets is nog te moeilijk, maar op een loopfietsje zoals dit koers ik moeiteloos mee.

www.speelwijzer.eu7

LOOPFIETSLoop"etsjes zijn erg nuttig als voorbereiding op het echte "et-sen. Dankzij de luchtbanden van 12 inch rijdt je kleine "etser makkelijk op deze stoere blauwe houten loop"ets. De "ets weegt weinig zodat je hem makkelijk kan dragen als je kleintje er even genoeg van heeft. En er is ook een meisjesversie met roze bloemen en "etsmandje. Dit loop"etsje heeft geen rem of staander, maar is een leuk uitziend, no-nonsense loop"etsje.

Finn : Deze loopfiets ziet eruit als een echte motorbike en ik maak graag stoere motorgeluiden wanneer ik over de weg scheur. Brrr.... Ook grote broer rijdt er graag mee, maar dan moet papa wel eerst het zadel verhogen.

DreamLand prijs: " 54,95

Sara is een knu!elbeest dat niet kan stilzitten. Ze houdt van lopen, "etsen, zwemmen en elektronische appara-ten bestuderen.

Finn is een echte deugeniet, bliksem-snel in de uitvoer van zijn dekselse plannetjes! Hij houdt van alles wat muziek en licht maakt.

Hannes is een enthousiast baasje dat verzot is op zijn grotere broer. Hij kruipt overal op, onder, tussen, … een echte durfal die de wereld aankan.

Sara, 27 maanden

Finn, 13 maanden

Hannes, 15 maanden

2

Page 8: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu8

BILLIE AAP

Billie Aap danst en schudt zijn billen. Spelers proberen al hun ringen rond zijn staart te gooien terwijl hij helemaal uit de bol gaat. Ben je al je ringen kwijt? Dan mag je de banaan pakken en word je beloond met een apendansje.

Dit knotsgekke spel werd genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2013. Prettig gestoord voor met z'n tweetjes of alleen.

Mauro: Hilarisch! En voor mij mocht de aap nog sneller gaan, dan wordt het nog moeilijker om de ringen rond zijn staart te gooien.

DreamLand prijs: " 36,99

NENUCO KRAAMAFDELING

In deze grote doos vind je alles om van je kamer een kraamafde-ling te maken. Je waant je zo een echte dokter of verpleegster wanneer je de nieuwe baby verzorgt. In het bijgeleverde bedje kan de baby rusten terwijl jij alles klaarlegt. Melk geven, het naveltje ontsmetten, koorts opmeten, …

Dankzij de vele accessoires heb je oneindig veel te doen. En de laptop met verschillende "ches bezorgt je voortdurend infor-matie over de gezondheid van de pasgeborene.

Elisabeth: De pop ziet er zo lief uit. Super om haar melk te geven met de papfles en daarna te wachten op een boertje. Daarna moet ze wel een beetje slapen, want dat is nu eenmaal wat baby’tjes doen.

DreamLand prijs: " 59,95 4

3

3-5

3-5 jaar

Elise: Zo grappig hoe de aap met zijn achterwerk

kan schudden!

Page 9: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu93-5

Elisabeth, 4 jaar Elise, 4 jaarMauro, 3 jaarElise is leergierig en ondeugend. Ze houdt van lopen en turnen en is goed in het verzinnen van verhaaltjes. Ze speelt graag spelletjes op de iPad.

Elisabeth is verzot op boeken over prinsessen en elfen. Ze is heel nieuws-gierig en weet goed wat ze wil. Ze kan goed tekenen en kleuren.

Mauro is een echte entertainer. Hij speelt graag met alles wat vier wie-len heeft. Daarnaast houdt de grote ‘waarom?’-vraag hem bezig.

BARBIE MANNEQUINPOP MET PAARD

Barbie traint haar mooie witte paard. Wanneer ze haar arm om-hoog doet, begint het paard zelfstandig te stappen. Handen vooruit betekent stoppen, en bij het naar beneden doen maakt het paard een elegante buiging. Heel indrukwekkend voor kleine meisjes.

Deze speelset werd dan ook genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2013.

Elise: Dit is de leukste Barbie uit heel mijn verzameling. Het paard met het roze zadel en de roze teugels is prachtig! Dat het echt luistert naar Barbie is gewoon ongelofelijk.

DreamLand prijs: " 59,95

DISNEY PLANES TILT EN FLY

Dusty is het vliegtuigvriendje van Lightning McQueen. Dit telegeleide voertuig van Planes Tilt & Fly is uitgerust met roleplay remote control. Dat betekent dat als jij beweegt het vliegtuigje meebeweegt. Een druk op de knop volstaat om Dusty's propeller te laten draaien. De twee controllers die eruitzien als twee echte vleugels hou je goed vast. Wanneer je nu je armen uitstrekt en beweegt, dan beweegt en draait Dusty zoals jij dat wil. To!e vlieggeluiden zorgen voor een spannende beleving.

Elisabeth: Als je met je armen beweegt, gaan de vleugels van het vliegtuig helemaal schuin. Ook leuk dat je hem gewoon op automatische piloot kan zetten. Wel iets voor buiten, vonden mama en papa.

DreamLand prijs: " 69,95 3

Mauro: Wauw, dit is helemaal anders dan een auto besturen met een bakje. Met mijn handen in de lucht ben ik precies zelf het vliegtuig! Het ziet er cool uit en de geluiden die eruit komen zijn net echt.

3

Page 10: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu10 6-8

6-8 jaar

HOBBY SCIENCE X KRISTALLEN

Hoe ontstaan fonkelende kristallen? En kan je ze maken met ingrediënten uit de keukenkast? Een duidelijke handleiding maakt je wegwijs in de fascinerende wereld van deze weten-schap. En na zes spannende proeven ben je een expert in het kweken van kristallen.

Richtprijs: " 7,99

10

Mona: Mijn zus en ik zijn dol op experimenteren en wetenschappelijke proeven. De proeven zelf zijn meestal niet zo moeilijk en duren niet lang. Wel moet je enkele dagen wachten om het resultaat te bewonderen. Spannend!

Page 11: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Ada: Een supertof spel dat je met vier tegelijk kan spelen. Je kiest dan elk een smurf met speciale eigenschappen.

www.speelwijzer.eu116-8

Mona is een knu!elbeest met een groot hart dat het liefst samenspeelt met anderen. Ze houdt van "etsen, zwemmen, lezen en knutselen.

Deniz is grappig en pienter. ZIjn hobby’s zijn voetbal en breakdance. Hij leest graag strips en speelt graag met playmobiel en psp.

Ada is rustig en lief. Ze houdt van knutselen, paardrijden, zwemmen en "etsen. Ze speelt graag met Polly Pocket, Barbies en King of Tokyo.

Mona, 8 jaar

Deniz, 7 jaar Ada, 8 jaar

DE SMURFEN 2

In dit smur"ge spel voor de Wii ga je op zoek naar Smur"n en neem je het op tegen Gargamel. Je volgt daarbij de verhaallijn van de superspannende tweede Smurfen"lm. Reis door New York en Parijs en ontdek het Toverbos, het Griezelwoud, een ijskoude toendra en een lavajungle. Tijdens het spelen kan je 12 Smurfen verzamelen die je meeneemt naar het Smurfendorp. En er zijn ook 12 vijanden waaronder Gargamel en zijn trouwe kater Azraël. Probeer zeker ook de multiplayer, die kan je spelen met drie vrien-den tegelijkertijd!

Mona: Het is leuk dat je in de huid van je favoriete smurf kan kruipen om zoveel mogelijk Smurfbessen te verzamelen. Ik speel niet zo vaak met de Wii, maar het was héél eenvou-dig om de Smurfen te besturen.

Richtprijs: " 29,95

7

Page 12: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu9-12

9-12

STYLE ME UP: ENKELBANDJES

In deze hobbydoos vind je alles om stijlvolle enkelbandjes te maken: Veel verschillende kraaltjes en metaalkleurige bedel-tjes die je op de werkmat over een elastische koord kan rijgen. Een duidelijk instructieboekje vertelt je hoe dat moet en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Met gespen zorg je er-voor dat je de bandjes later makkelijk aan en uit kan doen. En 90 nagelstickers maken je look compleet. Leuk om zelf aan te doen, en nog leuker om aan je vriendinnen te geven.

DreamLand prijs: " 11,95 8

12

Ella: Met deze hobbydoos was ik een hele tijd zoet. De knopen aanleren duurde even, maar eens ik die onder de knie had, maakte ik de mooiste enkelbandjes. Samen met de nagelstickers zijn mijn voeten nu helemaal hip. Dit probeer ik zeker met mijn vriendinnen!

Page 13: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu

QWIXX

Qwixx is een snel dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Eén van de spelers dobbelt en iedereen kan de worp benutten om te proberen zoveel mogelijk getallen op het scoreblad aan te kruisen. Je kan het in twee minuten uit-leggen en het is spannend tot de laatste worp. Dit spel werd dan ook genomineerd voor het Nederlandse Speelgoed van het Jaar. Voor 2 tot 4 spelers.

Victor: Het doet een beetje denken aan Yahtzee maar het is veel leuker en sneller. Het eerste spelletje was nog een beetje zoeken maar daarna ging het erg vlot. Soms is het moeilijk om te kiezen of je een vakje overslaat of niet, want nadien kan je het niet meer aankruisen.

DreamLand prijs: " 8,95 8

9-12

TABLET DIT901102

Een échte tablet voor kids! Ideaal om mee te gamen, "lms te bekijken en op internet te surfen. Je kan er zelfs foto's mee maken. Het 7 inch scherm (17,8 cm) is een lcd-aanraakscherm. Verder krijg je een intern geheugen van 4 GB, een USB aan-sluiting en een microSD geheugenkaartlezer.

Uniek is de to!e rubberen hoes: een felblauwe knipogende poes met twee leuke oortjes.

Felix: Zowel het beeld als het geluid van deze tablet zijn erg goed. Hij is gebruiksvriendelijk en kan dankzij de rubberen hoes tegen een stootje. De snelheid had iets hoger gemogen, maar voor de rest is hij héél degelijk.

DreamLand prijs: " 139,00 8

Ella is stil, lief en sportief. Ze speelt tennis, volleybal en danst. In het weekend gaat ze naar de chiro samen met haar beste vriendin.

Felix is een echte grappenmaker. Hij leest graag strips en speelt graag computerspelletjes. Hij voetbalt en speelt ijshockey.

Victor is een teddybeer en knu!elaar die graag zijn zin doordrijft. Zijn hobby’s zijn skiën, naar de chiro gaan en computerspelletjes spelen.

-TTI�����RIIZ

.MTQ`�����RIIZ

>QK\WZ�����2IIZ

13

Ella: Je moet er met je hoofd bijblijven, maar eigenlijk is dit vooral een snel en superleuk spelletje. Ik kan het zonder problemen heel snel aan nieuwe spelers uitleggen. Een aanrader!

Page 14: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu12+

RADICAL NEW STUNT SCOOTER

Met de hippe ‘Optimum Stepscooter Radical New Stunt’ krijg je heel wat bekijks in jouw straat. Dankzij het lichte, alumi-nium frame ga je razendsnel vooruit. De wieltjes zijn van ge-goten PU (diameter 10 cm), de kogellagers van carbon en ABEC 7-lagers. Het maximum gewicht is 100 kilo dus ook mama en papa kunnen zich eens aan een stunt wagen.

Charlotte: Dankzij de voetrem kan je scherpe bochten maken. En de wielen draaien zo vlot dat je echt vooruit vliegt. Ideaal voor tricks én verre afstanden.

Felix-Louis: De step is echt superstevig. Je kan de stuur-hoogte niet instellen, maar omdat je er toch stunts mee doet, is dat geen probleem. Best ook elleboogbeschermers dragen, ik spreek uit ervaring :-).

DreamLand prijs: " 74,99

LONGBOARD MILLERWOOD 42" Longboard skaten is een vorm van skateboarden met invloe-den van het surfen. Het bord is langer en breder dan een stan-daard skateboard. De precieze vorm hangt af van de rijstijl die je verkiest. Een longboard wordt gebruikt om relatief lange afstanden af te leggen en niet om tricks uit te voeren. Sturen doe je door je lichaamsgewicht te verplaatsen naar de linker- of de rechterkant.

Felix-Louis: Ik had al een skateboard en een waveboard, maar een longboard kende ik nog niet. Het gaat echt véél sneller dan de andere. Ideaal om bijvoorbeeld over de dijk te skaten of snel naar een vriend te rijden.

Elita: Het is vrij makkelijk om je evenwicht te bewaren op dit longboard. Een bocht nemen vergt wat oefening. Ideaal voor wie graag buiten speelt en sportief bezig is.

DreamLand prijs: "79,95 5 8

12+

14

Page 15: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu12+

SCRABBLE TWIST & TURNS

Dit woordspelletje speel je zonder spelbord. Elke speler heeft, afhankelijk van het aantal spelers, een aantal "ches die hij zo snel mogelijk moet wegleggen. De "ches zijn ofwel letters of ofwel actie"ches. Met de letters maak je woorden, die je aanlegt bij woorden die er al liggen. Dat mag in alle richtingen, dus ook achterstevoren of schuin. Met actie"ches verander je, bijvoorbeeld, de speelrichting of laat je iemand een beurt overslaan. Voor 2 tot 4 spelers, vanaf 10 jaar, met een spelduur van een half uur.

Elita: Het is erg makkelijk uit te leggen en vooral leuk omdat je woorden ook achterstevoren kan leggen. De actie"ches zor-gen ervoor dat het goed vooruit gaat en dat je slechte letters kan doorgeven. Op het einde wordt het wel moeilijk om alle woorden nog te kunnen lezen, maar dat is er net zo leuk aan.

DreamLand prijs: " 15,95

RC HELICOPTER SPY CAM 2 Drones zijn aan een opmars bezig, en dat merken we ook in speelgoedland. Via deze helicopter met ingebouwde camera maak je vanuit de lucht zowel foto's als videobeelden. Met de meegeleverd usb-kabel kan je het "lmpje en de foto's direct op je computer plaatsen en bijvoorbeeld doorsturen naar je Twitter of Facebook account. Het enige wat je nog nodig hebt is een microSD kaart om je opnames op te slaan. Fly & spy!

Felix-Louis: De besturing is enorm gevoelig waardoor je veel controle hebt. Het maken en uploaden van de beelden is erg makkelijk. Top!

Elita: De controller is duidelijk en gebruiksvriendelijk. Jammer dat je de batterij vaak moet opladen want ik kon wel video's blijven maken. Het helikopterperspectief zorgt trouwens altijd voor grappige beelden!

DreamLand prijs: " 79,95

Charlotte is lief en bescheiden. Ze houdt van skiën, koken en gezel-schapspelletjes spelen. Ze gaat in het weekend naar de chiro.

Elita is creatief en vindingrijk. Haar hobby’s zijn boogschieten, zwemmen en ropeskipping. Ze houdt ook van koken, knutselen en lachen.

Felix-Louis is een pittige, avontuur-lijke jongen. Zijn hobby’s zijn snow-boarden, chiro, computerspelletjes spelen en muziek.

Charlotte, 12 jaarElita, 13 jaar Felix-Louis, 14 jaar

10 8

Charlotte: Dit spelletje kan je dankzij de leuke speldoos overal mee naartoe nemen. Je hebt enkel plaats nodig om de letters neer te leggen.

15

Page 16: Speelwijzer nr 09 - september 2013

16

Deniz: Dino’s en auto’s tegelijkertijd? Dat is de beste combinatie ooit. Ze zijn erg stevig want samen met mijn neefje speelde ik vaak dinogevechten na zonder dat er stukjes in het rond vlogen. Dino’s zijn uiteraard een beetje rumoerig en mama vond het goed dat ze vanzelf uitvallen nadat we er een tijdje niet mee speelden.

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

DE BRACHIOSAURUSHallo, ik ben Barry de Brachiosaurus. Eén van de grootste dino saurussen die ooit leefde. Niemand duwt mij aan de kant! Ik heb grote poten die je kunnen verpletteren als een insect. Met mijn lange nek en zware lichaam hoor en zie je mij al van ver aankomen waardoor je gelukkig genoeg tijd hebt om aan de kant te gaan. Wanneer ik in een voertuig transformeer, maak ik altijd plaats vrij om mijn dino-vrienden te vervoeren. Kom aan boord, dan maken we samen een ritje!

Mauro: Ik ben een automan en vind het vooral tof als de dino's in een stoer voertuig transformeren. Ook cool dat je de ogen op het schermpje kan aanpassen.

SWITCH & GO DINO'S Zowel kleine paleontologen als kids met een voorliefde voor voertuigen halen hun hart op met deze speelgoedreeks van VTech. Er zijn maar liefst dertien verschillende dino’s en er komen regelmatig nieuwe dinosaurussen uit. Ze transfor-meren in voertuigen zoals een vliegtuig, motor of jeep. Elke dino heeft eigen kenmerken, sommige hebben zelfs extra onderdelen zoals baby dino’s of een reddingslift. Ook hebben sommige dino's een LCD schermpje en vele stoere geluiden. Ons test team durfde het aan om drie van deze indrukwekkende wezens van dichterbij te bestuderen.

Richtprijs: " 13,95 – " 49,95 3

Page 17: Speelwijzer nr 09 - september 2013

17 www.speelwijzer.eu

DE SPINOSAURUS Ik ben Spike de Spinosaurus, de grootste carnivoor aller tijden. Door mijn lange kaak en scherpe tanden ben ik een echte vleesetende machine. Eén advies: als je me ziet, sla dan op de vlucht! Ik heers op het land en in het water. En als vlieg-tuig ben ik nu ook baas in de lucht.

DE ANKYLOSAURUSMijn naam is Alex de Ankylosaurus, de stoerste dino van al-lemaal! Ik heb een hard pantser waar geen enkele dino door-heen kan. Eén zwaai met mijn krachtige staart zorgt ervoor dat iedereen sterretjes ziet. Wanneer ik echter in een takel-wagen transformeer, help ik iedereen uit de nood.

Knokken de dino’s het direct uit, verdwijnen ze in vliegende vaart naar veiliger oorden of lukt het ze vreedzaam samen te leven? De laatste optie is de leukste, maar daar zal niet iedere dino het mee eens zijn. Er komen regelmatig nieuwe dino's uit die de reeks aanvullen.

DE VELOCIRAPTORIk ben Vasco de Velociraptor. Ik ben een ninjakrijger. De naam Velociraptor betekent: ‘snelle rover’. Ik ben klein voor een vleeseter, maar ik ben snel, slim en een goede jager. Mijn trappen zijn levensgevaarlijk. Ik heb een lange, kromme nagel aan elke poot. Ik verstop me en val andere dino’s aan met een verrassingsaanval. Kijk eens naar mijn ninjakunsten.

NIEUW

Page 18: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu

HOTEL DELUXEAls kind speelde je vast en zeker met Hotel. Je kocht grond, sleepte een bouwvergunning in de wacht en bouwde hotel-gebouwen met strategisch geplaatste toegangen. Eindigde je op een toegang van een andere speler, dan bepaalde de dobbelsteen hoe lang je bleef overnachten en hoeveel je daarvoor moest betalen. Hoe verder het hotel was afgewerkt, hoe duurder het werd. Hotel speelde vlotter dan Monopoly en was vooral aantrekkelijk door de mooie 3D gebouwen.

Victor: Reine en Uptown Towers zijn volgens mij de perfecte combinatie. Ik heb er al vaak mee gewonnen. Het zijn niet de allermooiste, maar je moet véél betalen om er te logeren.

Die troef wordt nu verder uitgespeeld, want in Hotel Deluxe is elk hotel een parel. Een iglo in de voortuin? Een hotel tus-sen de vissen in een kleurrijk rif? Je passeert het allemaal als je rondzweeft in je vliegtuig. Voor de nostalgische zielen: de hotels kregen een nieuwe naam en een prachtig nieuw uit-zicht. Hiernaast ademenen ze nog steeds dezelfde sfeer uit en hebben ze dezelfde waardes qua aankoop en winst. Nieuwe spelers zullen gauw ontdekken waarom hun ouders gek wa-ren op deze spellenklassieker. En dan kan een eerlijke strijd om rijkdom beginnen. Word jij de beste vastgoedmagnaat?

8

getest op vraag van

18

Elita: De hotels zijn supermooi. Artika, met de iglo, is mijn absolute favoriet. Ik zou er graag eens echt logeren. Maar wel maar één nachtje, want goedkoop is het niet.

Page 19: Speelwijzer nr 09 - september 2013

OP DE BOERDERIJ

Deze stempelset bevat een groot blauw stempelkussen en vijf grote stempels. Groot en ergonomisch qua vorm.

Dankzij de vijf leuke dierenstempels met eenvoudige tekeningen creëer je al snel een hele beestenboel op je blad. Vraag aan mama om nog een vijver en een stal bij te tekenen en dan kan je meteen een prach-tige boerderij inkleuren.

Sara: De stempels liggen erg goed in mijn handje en de leuke diertjes zijn groot genoeg om daarna in te kleuren. Mama vindt het vooral super dat mijn handjes proper blijven.

Richtprijs: " 13,95

OP DE WEG

Deze stempelset is compact en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Het the-ma is transport.

Met één inktdoos en 15 stempels van luchtballon tot brandweerauto maak je een waar kunstwerk in een handomdraai. De stempels zijn klein en hebben een retro uitstraling.

Elisabeth: Het is een beetje moeilijk om alles netjes te houden omdat je de stempels zelf in de inktdoos moet drukken. Maar de tekeningen zijn erg mooi, ideaal om een leuk verhaaltje te creëren op mijn blad.

Richtprijs: " 10,40

IN DE JUNGLE

Dit aluminium emmertje zit boordevol stempelplezier. Er zijn maar liefst 20 zachte dierenstempels in jungle thema. Er zijn twee grote inktkussens, groen en oranje. Maar écht uniek aan deze set zijn de 24 kleurplaten met voorgedrukte savanne of steppe achtergronden. Zebra’s en giraf-fen horen bij het meer en die gekke aap, die hang je toch gewoon in een boom? Inkleuren doe je nadien met tien bijgele-verde stiften.

Elise: Superveel diertjes, grappige apen én landschappen waarop je kan stempelen! Dit is een héél complete stempelset. Nog even mooi inkleuren en dan hangt mama mijn kunstwerk aan de muur.

Richtprijs: " 25,952 4 4

www.speelwijzer.eu19

Sommige mama's en papa’s hebben misschien schrik dat overijverige kids niet enkel op het papier, maar ook op de tafel, de kleertjes, de schoolagenda van grote broer of de elektriciteitsrekening stempelen. Maar niemand kan ontkennen dat stempelen gewoon superleuk

is. Je maakt snel mooie tekeningen, die je later zelf kan inkleuren. Elk kunstwerkje wordt op die manier in een oogwenk zo-veel mooier en origineler. Er bestaan heel wat stempelsets, laat je hier alvast inspireren en kies de beste set voor jouw

kleine Picasso.

getest op vraag van

Page 20: Speelwijzer nr 09 - september 2013

SLAGROOM SNOET!

Slagroom Snoet! verandert een leuke namiddag met vrienden in een gezellig feestje en een smakelijke kliederboel. Alleen de dappersten zullen winnen: plaats je gezicht door de snoeten-kaart, draai zo vaak aan de hendel als de spinner aangeeft … ‘klik’, ‘klik’ … SPLASH! De hand schiet naar voren en slingert een toef slagroom in je snoet. Spanning en hilariteit verzekerd voor maar liefst 10 spelertjes!

SPEEL SLAGROOMSNOET OP VERSCHILLENDE MANIEREN:

is groter.

resultaat.

de spanning en de lol zijn maximaal.

HOE SPEEL JE?Doe een lik slagroom op de hand van de werparm en draai aan de draaischijf. Leg je kin op de steun van de snoetenkaart, zodat je gezicht door de kaart te zien is. Vervolgens draai je de hendels naar voren. Langzaam, klik voor klik, totdat je het aantal klikken hoorde dat de draaischijf aangeeft.

Als je je hele beurt afmaakt zonder een Slagroom Snoet scoor je dubbele punten. Als je slagroom op je neus kreeg, scoor je ‘0’ punten. Je hoeft je hele beurt niet af te maken, je mag eerder stoppen. Maar je moet tijdens je beurt altijd wel minstens één keer aan de hendels draaien en je punten worden alleen verdub-beld als je je beurt afmaakt. Wie het eerst 25 punten heeft, wint. Veel speelplezier, en smakelijk!

Richtprijs: " 24,95 5

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

20

Mona: Zo een grappig, en ook lekker, spel! De eerste keer was ik wel geschrokken toen de slagroom in mijn gezicht vloog. Spijtig dat mijn verjaardagsfeestje net gepasseerd is. Volgende keer staat dit zeker op het programma, want mijn vrienden gaan dit ook supergrappig vinden!

Page 21: Speelwijzer nr 09 - september 2013

Formule

www.speelwijzer.eu

SLUBAN FORMULE 1

Formula Car II is één van de stoere thema’s van Sluban.Een reeks van bouwblokjesfabrikant Sluban met zeven racesets: snelle racewagens, een Formule 1 truck én een complete garage.

De raceset die ons test team bouwde, bestaat uit twee su-persnelle Formule 1 raceauto’s die hard strijden om als eer-ste de "nish te halen, aangemoedigd door het publiek in de tribune. Een camera legt elke bloedstollende rit vast. Deze halve kilo van 287 blokjes bevat ook vijf poppetjes waarvan het hoofdje en de handen 15 graden kantelbaar zijn. Eerst een beetje bouwen dus, en dan lekker racen!

Deniz: Het boekje is heel duidelijk dus het bouwen valt goed mee. Er is heel wat aandacht gegeven aan details, zoals de lichtjes en de zijkanten van de racewagens. De mannetjes bewegen goed en alle accessoires maken het helemaal af. Net echt!

Richtprijs: " 16,99

6

getest op vraag van

Sluban Formule 1

21

Victor: Het thema Formule 1 is supertof. Vooral leuk dat er twee auto's bij zijn,

zo kan je echt samen spelen. Een leuk detail is ook de camera, zo kan er tijdens de race iemand commentator spelen.

Page 22: Speelwijzer nr 09 - september 2013

www.speelwijzer.eu

verantwoord speelgoed

Waterpret

Verkleedparty

Actie & Fun

Boys boys boys

Bouwplezier

Games & Consoles

Girls just want to have fun

Buitenspel

Komen eten

baby

Sport & Spel

Poppen & knuffels

Op batterijen

Leuk met twee

Spel in Zicht

Final Fantasy

Binnenspel

Rollenspel

Crea

Music Maestro

Leren is leuk

puzzelen & peinzen

Uit de oude doos

Column

Getest op Kids

speelgoedwinkel

Favoriete speelgoed

Jongens & wetenschap

Origin of pieces

GRATIS MAGAZINE ONLINE?

Schrijf je in op speel-wijzer.euBevalt ons magazine je? Dan hebben we goed nieuws. Surf naar www.speelwijzer.eu en schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis speelgoednieuws op jouw maat.

Ken je andere speelgoedliefhebbers in Nederland of Vlaanderen? Contacteer hen dan vlug. Ook zij zullen graag meer speelgoednieuws krijgen.

MAGAZINE OP PAPIER?

AfhaalpuntenJe kan een gedrukte versie van ‘Speelwijzer’ verkrijgen bij onze afhaalpunten. Er zijn nog geen afhaalpunten in Nederland.

De Banier

Adressen vind je op www.debanier.be

Dreamland

Adressen vind je op www.dreamland.be

AbonnementWil je de volgende edities van dit magazine bij je thuis laten bezorgen? Surf dan naar www.speelwijzer.eu en neem een abonnement op ‘Speelwijzer’, gedrukt op kwaliteitspapier.

COLOFON

Speelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een digitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah Vermeersch Redactie:Heidi Vanden Bossche, Siegrid Kerstens, Silvia AlonsoFotogra"e cover: So!e Stevens – www.so!estevens.be

22

Page 23: Speelwijzer nr 09 - september 2013

PS.indd 3 4/24/2013 1:37:46 PM

Page 24: Speelwijzer nr 09 - september 2013

W e e r i e t s o m n a a r u i t t e k i j k e n

Zo’n ruim aanbod voor klein en groot, voor denkers en doeners. En altijd tegen

de scherpste prijs.

Gezelschaps- spelletjes, da’s

723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�723�

620136 adv spel in zicht_v2.indd 1 02/03/12 13:26