Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

24
Driemaandelijks speelgoedmagazine 3,00 Augustus 2012 5 WWW.SPEEL-WIJZER.EU MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS WEER OF GEEN WEER? WE GAAN SPELEN! LEGO Ninjago Dobble Kids Boomwhackers Spy Cam Helicopter Bumpeez Mr Potato Head

description

Weer of geen weer? We gaan spelen!

Transcript of Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Page 1: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Driemaandelijks speelgoedmagazine • € 3,00 • Augustus 2012 • 5 www.speel-wijzer.eu

MAgAzine voor speelvogels

Weer of geen Weer? We gaan spelen!lego ninjago Dobble Kids Boomwhackers spy Cam Helicopter Bumpeez Mr potato Head

Page 2: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Spellendorp 2012!Vier supertoffe spellendagen op 8, 9, 15 en 16 september

Kom naar het Spellendorp op Accenta, de Gentse jaarbeurs. speel er vier dagen lang met onze partners én de gentse spellenclubs de leukste spellen. en liggen er spellen in je kast die je nog niet speelde? neem ze mee, we leggen ze uit en spelen ze samen met jou, je vrienden en familie.

noteer de data in je agenda en schrijf je in op onze nieuwsbrief via onze website www.spelinzicht.eu.Binnenkort krijg je meer informatie. Tot op het spellendorp?!

spel in Zicht en speelwijzer presenteren,in samenwerking met accenta,

de gentse spellenclubs en onze partners …

Wat? superleuk spellendorp met vele gezelschapsspellen

Voor wie? voor iedereen!

Waar? Flanders expo, gent

Wanneer? 2 weekends lang: 8-9 en 15-16 september en woensdagmiddag 12 en vrijdagavond 14 september

Page 3: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Origin of pieces: LEGO

Spy Cam Helicopter

Samen vissen

Ipad Aptivity Case

Mr. Potato Head

Rapido, Pallina & Rapelli

Toolkid

Boomwhackers

Eindelijk herfst!

Lego Ninjago

dobble kids

Nieuws uit speelgoedland

Bumpeez

Colofon

4

14

15

22

6

8

20

16

19

18

17

11

12

10

Beste speelgoedfanaat,

De zomer nam een late start en zo staat, sneller dan verwacht, het volgende seizoen te popelen om de wereld rondom ons oranje, geel en bruin te kleuren. Herfst is een seizoen met minder fans, maar met ongelofelijk veel mogelijkheden om te spelen, zowel bui-ten als binnen! Daarom brengen we jullie ook in deze editie een waaier aan nieuwe speelgoedartikelen, compleet met interessante uitleg, spetterend beeldmateriaal, tips, tricks en andere info.

We maken muziek met Boomwhackers, spelen in het bos en knutselen erop los. Groene jongens leren vissen, techneuten ontdekken hoe ze veilig hun tablet delen met de kids. We gaan op spionagetocht met een helikopter en vertellen je al-les over de oorsprong van de LEGO blokjes én vertellen je wie de groene ninja is in LEGO Ninjago.

Wil je even ontsnappen aan het druilerige weertje? Genoeg evenementen en beurzen rond speelgoed en spellen de ko-mende maanden. Zeker ons speeldorp op Accenta in Gent is een bezoekje meer dan waard!

Veel lees- en speelplezier,Sarah

speelgoeDMAgAzine • AugusTus 2012 • 5 • www.speel-wijzer.eu

8 11

1612

Speelwijzer

De zomer nam een late start en zo staat, sneller dan verwacht, het volgende seizoen te popelen om de wereld rondom ons oranje, geel en bruin te kleuren. Herfst is een seizoen met minder fans, maar

HOT

Wij danken voor de

cover de twee regen-

mannetjes die we

tegenkwamen op de

Elf Fantasy Fair 2012

3

Page 4: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Nieuws uit Speelgoedland

3-in-1 Meegroei loopfietsDe Wishbone Bike is een originele 3-in-1 ‘meegroei loopfiets’. Het frame van de ‘Apple a day’ is beschilderd met fris gekleurde appeltjes op een lichtgroene achtergrond. Het is een lichte, stabiele driewieler die later makkelijk om te bouwen is tot een leuke loopfiets met twee wielen. Tegen de leeftijd van 4 à 5 jaar is je kleine bengel klaar voor de stoerdere versie: draai het ‘Wishbone’ frame om voor een ruigere look. Met aanpasbare zadelhoogte van 28 tot 46 cm. Duurzaam, eco-logisch en milieuvriendelijk.

spelen Met BaMBoe Bambootoys zijn speelgoedartikelen gemaakt van bamboe. Een licht maar stevig, veilig en vooral duurzaam alternatief voor houten speel-goed. Bamboe groeit veel sneller dan hout – som-mige soorten wel een meter per dag! Perfect dus voor groene ouders. En ook voor wie gewoon van mooi en kwalitatief speelgoed houdt.

nieuW op De ipaDiPawn is al vrij bekend. Het bracht een nieuwe manier van spelen op de iPad. Echte pionnen (iPawns) op je virtueel ganzenbord, of iPawn hockey strickers om de sensatie van het raken

van de puck na te bootsen.

Om de speelervaring op een iPad nog specialer te maken zijn er nu ook de Appmates. De Disney Cars vriendjes komen zo digitaal tot leven met de Cars 2

Appmates. Plaats je Appmate op je iPad, start het spel en ontwijk alle blokkades die

op het scherm verschijnen tot je bij de finish bent.

Augustus 2012 - Nieuwe releases, evenementen, speelgoedverkiezingen en zoveel meer. In deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

Meer info: www.wishbonedesign.com

-goed. Bamboe groeit veel sneller dan hout – som-mige soorten wel een meter per dag! Perfect dus voor

van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

(iPawns) op je virtueel ganzenbord, of iPawn hockey strickers om de sensatie van het raken

van de puck na te bootsen.

Om de speelervaring op een iPad nog specialer te

Appmates. Plaats je Appmate op je iPad, start het spel en ontwijk alle blokkades die

op het scherm verschijnen

4

Page 5: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

spellenfestijn8, 9, 15 & 16 september 2012, Accenta Jaarbeurs, Gent (B)www.accenta.be

spel 201224 & 25 november 2012Broechem (B)spel.forumfederatie.be

spellenspeKtaKel27 & 28 oktober 2012Eindhoven (NL)www.spellenspektakel.nl

De langste, snelste, BesteDe meeste T-shirts tegelijkertijd aandoen (245) of het meest aangereden worden door een auto (8 keer in 2 minuten). In het boek van Guinness World Records vind je de gekste records. Ook speelgoed werkte inspirerend voor vele records. Zo maakten de kinderen van een lagere school in Nieuw Zeeland een pluche slang van 1.281,8 meter lang. Het langste houten treinspoor is nog langer, namelijk 1.650,14 meter. Het werd gebouwd in Japan. Het grootste speel-goedpistoolgevecht vond plaats in Amerika. 461 studenten kregen elk een pistooltje en 3 kogels. Het gevecht duurde een volle vijf minuten. Het grootste LEGO bouwwerk was

30,52 meter hoog. Meer dan 1.800 vrijwil-ligers werkten er maar liefst 3 dagen aan.

De Rubik’s Cube draagt de meeste records. De kleinste ooit is 10 mm, de grootste mo-zaïek is 8,78 x 4,44 meter. De snelste tijd om er eentje op te lossen is 6,24 seconden. En iemand deed het enkel met zijn voeten in 31,56 seconden. Een robot doet het in 5,270 seconden en iemand loste er ooit 4.786 op in 24 uur tijd.

Voel jij je geroepen om één van deze re-cords te verbreken? Veel succes! En laat het ons zeker weten :-)

Doe samen met je vrienden en familie mee aan onze Speelgoedwedstrijd en win een speelgoedpakket.

surf naar WWW.speel-WijZer.eu en Waag je Kans!

www.speel-wijzer.eu

minuten. Het grootste LEGO bouwwerk was ons zeker weten :-)

Kans!

Wedstrijd!

verWent jouW vereniging of organisatieSpeelwijzer verwent jouw organisatie of vereniging met een gratis speelgoedpakket! Organisaties die speelgoed in de kij-ker zetten in hun publicaties of activiteiten, ondersteunen we met raad en daad. Contacteer ons via [email protected] en vertel ons over jouw initiatief, magazine, nieuwsbrief, leden-blad. We geven je graag speelgoedinformatie én misschien zelfs gratis speelgoed.

Speelwijzeragenda

5

Page 6: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Boys boys boys

Spin jezelf opnieuw naar de overwinningSpin jezelf opnieuw naar de overwinningHet verhaal van onze Spinjitzu-vrienden gaat verder …

net gemiSt?Voor wie niet goed (meer) weet wat er gebeurde in Ninjago, vatten we het nog even samen: vier ninja-vrienden Kaj, Cole, Jay en Zane werden meesters in de Spinjitzu-vechtkunst. En maar goed ook, want alleen zo konden ze de gemene Lord Garmadon en zijn skeletten-leger verslaan. Helaas was de strijd niet gestreden, want ook Lloyd, de zoon van Lord Garmadon, en de eeuwenoude slangenstammen hadden het op het vreedzame Ninjago gemunt. Met de hulp van Samurai X, verjoegen de ninja’s de tegenstanders en kwam de rust terug in Ninjago.

lloyd ZX

Lloyd ZX is de sleutelfiguur in de strijd tegen het Kwaad. Voordat hij zijn taak kan volbrengen, moeten de andere ninja’s hem opleiden tot ‘de Groene Ninja’.

In deze set vind je ook zijn gouden spinner met groene kroon en zijn gouden wapen. De karakterkaart en de vier duelkaar-ten helpen je om de uitslag te beïnvloeden! Ninja-GO!

Richtprijs: e 9,99

Slithraa

Met zijn hypnotische blik en verlammende gouden wapen is Slithraa één van de gevaarlijkste tegenstanders van de ninja’s!

De slangenleider is gewapend met een transparant blauwe spinner met blauwe kroon, zijn gouden wapen, twee gewone wapens, een karakterkaart en vier duelkaarten. Spinjitzu span-ning verzekerd!

Richtprijs: e 9,99

8

8

Boys boys boys

eind goed al goed? Dat had je gedacht! Het slangenleger is terug en sterker dan ooit. Het lijkt een ongelijke strijd te worden. Of toch niet? Er komt na-melijk hulp uit onverwachte hoek. Lloyd Garmadon, hun vroegere tegenstander, is de Groene Ninja! Hij kiest de zijde van onze helden, maar moet eerst Meester in de Spinjitzu worden.

Hopelijk geraakt hij tijdig klaar voor de strijd … Het wordt razend spannend in Ninjago!

6

Page 7: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

BooSter packS: Bytar & liZaru

Niemand is veilig voor de sterke Bytar. Deze booswicht kan stenen verbrijzelen met zijn wurgende greep. En weet je, hij is van plan de ninja’s te kraken!

De slang Lizaru is al even boosaardig. Lizaru heeft een aantal coole wapens en is helemaal klaar voor het gevecht tegen zijn aartsvijanden: de Spinjitzu Meesters!

Richtprijs: e 4,99

tegen de krachten van hetvan het Kwaad !

8

7

Page 8: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Herfst

www.speel-wijzer.eu

Confituur

“Uit de dromen van de lente wordt in de herfst confituur gemaakt.”

(Peter Bamm)

Hoewel we dit citaat bij deze veel te letterlijk nemen, brengt dit ons meteen op een eerste herfstidee: confituur maken. Trek er eens samen op uit op zoek naar allerhande lekker rijp fruit: peren uit de tuin, braambessen uit de berm of pruimen uit de tuin van oma en opa: samen plukken, samen rond de kookpot en last but not least: samen etiketten maken. Of je dit laatste nu doet met handge-maakte tekeningen, samengestelde collages of een professioneel uitziend logo: het maakt het geheel af.

Knutselen is een heel geschikte activiteit in de herfstda-gen. Het is supergezellig en met tal van handige knut-selsets kan je samen de mooiste dingen maken.

Herfst = KnutseltijD

Hobbydoos sieradenboom In de juwelenboom kan je al je juwelen op een originele en leuke manier opbergen. Verf en versier de boom met allerlei glitters.

Hamertje tik met echt hout en kurkAan de slag met houtblokjes, nageltjes en een kurkplaat.

Herfst = KrieBelBeestjes BeKijKen

insectenavontuurEen complete onderzoeksset met ledverlichting. Inclusief modern insectenhuis, krachtige insectenvanger, pincet, …

Miss Kipik Draai aan het rad en probeer het gevraagde aantal kleine insecten te pakken uit het spinnenweb met de hulp van een pincet.

EindElijkhErfst!Hoewel de zomer nog wat tegenspartelt, kunnen we er niet onderuit: het is weer herfst-tijd! Alleen al bij het horen van het woord ‘zomer’ krijgt iedereen spontaan leuke zonnige beelden op het netvlies. Bij ‘herfst’ daarentegen ligt dat wel even anders. Denk maar aan typisch herfstweer, hij is in de herfst van zijn leven of een gure herfstwind. En toch! Ook de herfst heeft zijn troeven. Fantastische troeven. Een aantal activiteiten komen namelijk in geen enkel ander seizoen zo tot hun recht als in de herfst …

BosWanDelingNatuurlijk willen we jullie ook meenemen naar het bos. In geen enkel ander seizoen is het bos zo mooi als in de herfst. Schoppen in de ritselende bladeren, genieten van het prachtige kleurenpalet in de kruinen en snuffelen naar paddenstoelen of beukennootjes. Een hoogseizoen voor de verzamelaars!

Natuurliefhebbers leggen een herbarium aan met de mooiste bla-deren. Fotografen gaan op zoek naar de mooiste kiekjes van de meest bekoorlijke planten en paddenstoelen. Fijnproevers proppen hun zakken dan weer vol kastanjes om die dan nadien gezellig te poffen en op te smikkelen. Knutselaars gaan op zoek naar takken, bolsters en dopjes van noten. En tussen al dat groen krioelt het van de kleine zes- en achtpotige wezentjes. En ook die zijn bijzonder

fascinerend.

Naast de verzamelaars komen ook de avonturiers volop aan hun trekken in het bos. In heel wat bos-sen zijn gebieden aangeduid als ‘speelbos’. De ideale plaats om ongeremd te spelen, weg van

maakte tekeningen, samengestelde collages of een professioneel

-

HHerfsterfst

fascinerend.

Naast de verzamelaars komen ook de avonturiers volop aan hun trekken in het bos. In heel wat bos

8

Page 9: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Herfst = spelen in en ronD Het Bos

Houten paalhuis robin met glijbaanVan duurzaam Aziatisch cederhout. Inclusief dakbedekking en plexiglas.

lego friends - olivia’s boomhutOnderzoek de natuur samen met de LEGO friends in Olivia’s boomhuis.

Herfst = geZellig gaMen

Ds fairies 1 & 22-in-1: Tinkerbell en de Grote reddings-operatie en Tinkerbell en de verloren schat Tinks is terug in een geweldig duopack voor de Nintendo DS.

ps3 Worms: Collection Set van 3 leuke Worms-spellen. Het klassieke eerste deel, het explosieve Worms 2: Armageddon en de driedimensionale game Worms: Ultimate Mayhem.

alle drukte. In de herfst gooien de bomen in het bos alles af wat ze niet meer nodig hebben, en

laat dat nu net zijn waar kampenbouwers naar op zoek zijn. Gebruik je fantasie en bouw het coolste

kamp ooit, compleet met omwalling, ingangspoort en wachtwoord om binnen te geraken.

In heel wat bossen zijn gebieden aangeduid als ‘speelbos’.

En is er geen bos in je buurt, dan kan je ook in de tuin, of zelfs in de leefkamer de sfeer van een bos beleven.

Genoeg geravot nu, want we zijn natuurlijk niet blind voor de regen die in dit seizoen soms met bakken naar beneden valt. Geen nood, maak het gewoon extra gezellig binnen. Met het hele gezin rond een gezelschapsspel, begeleid met lekkere hapjes of een warme kop chocomelk.

Wist je Dat …Je denkt er wellicht niet meteen aan, maar het herfstseizoen is een seizoen vol feesten en vrije dagen.

Zo zijn er achtereenvolgens Werelddierendag (4 okto-ber), Halloween (31 oktober), Allerheiligen (1 november), Allerzielen (2 november), Sint Maarten (11 november), Suikerfeest (wisselend) en Sinterklaas (6 december). Jaja, hoewel we aan winter denken bij het horen van Sinterklaas, ligt 6 december nog duidelijk in de herfst. Redenen zat dus om uit te kijken naar het mooie herfstseizoen!

psps3 Worms: Collection 3 Worms: Collection Set van 3 leuke Worms-spellen. Het klassieke eerste deel, het Set van 3 leuke Worms-spellen. Het klassieke eerste deel, het explosieve explosieve game game

Of tover de woonkamer om tot een heuse filmzaal: lichten gedimd, gordijnen dicht, het volume een beetje luider en natuurlijk: chips of popcorn! Iedereen lekker dicht bij elkaar? Laat de regen dan maar kabaal maken op de vensterramen, het maakt het er binnen des te gezelliger op.

alle drukte. In de herfst gooien de bomen in het bos alles af wat ze niet meer nodig hebben, en

laat dat nu net zijn waar kampenbouwers naar op zoek zijn. Gebruik je fantasie en bouw het coolste

kamp ooit, compleet met omwalling, ingangspoort en

Herfstplezier

verkrijgbaar bij

DreamLand!

9

Page 10: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Spel in Zicht

www.speel-wijzer.eu10

doBBle kidS voor kleine speurneuzen

‘Je mag niet meedoen, je bent te klein!’ Calimero kon er niet mee lachen, en alle jongere broertjes en zusjes ook niet. Zeker niet als iedereen gezellig aan tafel zit om een spel te spelen. Gelukkig zijn sommige spellen speciaal voor de kleinste spelertjes gemaakt. Geen sprake van lang stil zitten of moeilijke spelregels. Speel je mee?

Met Dobble Kids kunnen kleuters écht samen spelen. Het enige wat je nodig hebt, is een goed stel ogen, snelle reflexen en dit ron-de blikken doosje met 30 kaarten. Op elke kaart staan steeds zes dieren: vrolijke leeuwen, slangen, dolfijnen, eenden, … Elke twee kaartjes hebben altijd exact één dier gemeenschappelijk.

Doel van het spel is het gemeenschappelijke dier vinden. Maar let op: de dieren verschillen van grootte waardoor je vaak goed moet zoeken. Er wordt telkens een kaart getoond en daarna een tweede. Diegene die dezelfde dieren vindt, krijgt de eerste kaart. Dan wordt een nieuwe kaart omgedraaid en moeten de spelers opnieuw het identieke dier zoeken. Wie op het einde de meeste kaarten heeft, wint. En om het nog leuker te maken, vind je in de spelregels nog een aantal interessante spelvarianten.

Dobble Kids is vooral leuk voor een groep kinderen van dezelfde leeftijd. En ook voor een kleuterjuf die wil werken rond motoriek, observatie en samen spelen is dit een absolute aanrader!

Richtprijs: e 11,99 4

Page 11: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Music Maestro

www.speel-wijzer.eu

BoomwhackerS samen muziek maken

Leef je helemaal uit met deze boomwhackers! Moderne per-cussie-instrumenten gemaakt van holle plastic buizen, in ver-schillende groottes en lengtes. Allen harmonisch op elkaar af-gestemd zodat je elke noot kunt spelen. Deze set van 8 buizen vormt samen een octaaf. Je krijgt er geluid uit door ze te slaan tegen een andere boomwhacker, tegen de grond, een ander voorwerp óf je eigen lichaam. Je kan er ook met andere stokjes op spelen, zoals een xylofoon.

De mooie kleurtjes, de vermelding van de noot,het feit dat je er overal mee op kunt tokkelen, zorgen ervoor dat iedereen zin heeft om mee te spelen. Om te creëren. En daar dienen ze voor. Ritme, melodie, harmonie en akkoorden leer je heel makkelijk met deze boomwhackers. Canon cultuurcel maakte er zelfs een lesmap over, vol ideeën om er in de muziekles mee aan de slag te gaan. Surf zeker eens op youtube naar de vele indrukwekken-de filmpjes. Worden jullie de nieuwe familie Von Boomwhacker?

3Richtprijs: e 28,90 Verkrijgbaar in De Banier

Play the funky music, white boy! Wild Cherry zong het ons voor in 1976. Wie muziek als een virtuoos wil spelen, kent zijn klassiekers. Componeer zelf je nummers, probeer ze uit met fantastische instrumenten en bespeel ze samen met je vrienden. En wie weet… Voor je het weet heb je een band en ligt de wereld aan je voeten.

11

Page 12: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Getest op kids

Vertelt een speelgoeddoos wat erin zit? Zal het bij je kids in de smaak vallen? Of kocht je een kat in de zak? Wie kan hier beter over oordelen dan diegenen voor wie al dat leuke speelgoed bedoeld is? We stellen het speelgoed voor aan enkele kritische kids en laten het uitgebreid onderzoeken. Zal het de test doorstaan? Je ontdekt het hier samen met onze proefkonijnen.

Vrouw en kind hebben honger, dus man gooit lijn uit en gaat vissen. Zo ging het vroeger. Door overbevissing is het beroep van visser in onze contreien tegenwoordig een knelpuntberoep, maar toch spot je tijdens de weekends overal hobbyvissers. Is het de rust en de kalmte? De fascinatie voor de wondere onderwaterwereld? Het opborrelden jachtinstinct van de man? De verbroedering en obligate pintjes? Of draait het allemaal om ‘ik heb de grootste (gevangen)’? We gingen aan boord van een kleine boot, vaarden uit op een feeëriek meer en testten een 57-delige viskoffer. Benieuwd of we beet hadden?

De vissersEric, An en hun kinderen Bjorn, Elke en Sven weken jaren geleden uit naar Zuid-Afrika. Tijdens hun korte bezoek hier in België overtuigden we hen om een 57-delige viskoffer uit te testen. Het zijn geen leken, want ze brachten reeds vele uren door op een vissersbootje. Papa ontdekte de hobby in Afrika en zijn zonen delen nu zijn passie. Zoon Bjorn is, naar eigen zeggen, de beste visser van de familie. Tijdens een compe-

titie ving hij ooit een tijgervis van 4,5 kg. Ook zus Elke laat zich soms overhalen om mee te gaan. Al is dat meer voor de stilte en de mooie omgeving dan voor het vissen zelf.

Zoon Bjorn is, naar eigen zeggen, de beste visser van de familie.

vissen & verBroeDerenIkzelf ben een leek en het lijkt me eerlijk gezegd vooral saai om een hele dag naar een vislijn te staren. De hamvraag voor mij is dan ook ‘wat is er zo leuk aan vissen’? Volgens Eric heeft het niet zo veel met het vissen zelf te maken. Wel met kameraadschap, rust en quality time met

de kinderen. Ook Bjorn en Sven vertellen me dat ze genieten van die tijd met hun vader. ‘Mannen onder elkaar’, weet je wel. Wedstrijdvissen, wat ze ook wel eens doen, is weer iets helemaal anders. Dan vis je soms vier dagen op rij! Best wel lang. Maar daar tegenover staat de thrill van een grote vis binnen te halen. Haantjesgedrag dat de kop opsteekt. Het niet willen afdruipen met een letterlijk magere vangst. Het wordt me steeds duidelijker waarom zoveel mannen deze hobby kiezen …

Ikzelf ben een leek en vissen lijkt mij saai …De hamvraag voor mij is dan ook:

‘wat is er zo leuk aan vissen’?

De visKofferHet compacte viskoffertje wordt opengevouwen en al het materiaal wordt gretig bekeken. De hengel wordt opengeschoven en de jongens zijn onder de indruk van dit snelle en makkelijke systeem. Ze zien enkel dingen die ze niet kennen, zoals de onthaker. De dobbertjes, loodjes, … Alles zit mooi opgeborgen en is klaar voor gebruik.

De conclusie van de familie? Deze set is dé ideale starterset: compleet met kleine hulpmiddeltjes die het makkelijk maken om alles te leren. Het is fascinerend hoe de jongens al het materiaal klaarleggen en me met zichtbaar genot alles uitleggen.

12

saMen uit vissen!gof visKoffer 57 Delig

1212

De vissersEric, An en hun kinderen Bjorn, Elke en Sven weken jaren geleden uit naar Zuid-Afrika. Tijdens hun korte bezoek hier in België overtuigden we hen

titie ving hij ooit een tijgervis van 4,5 kg. Ook zus Elke laat zich soms

Page 13: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

De uitrustingEen goede koffer zoals deze zorgt dat jouw zoon of dochter eigen visgerei heeft, en er goed zorg voor zal dragen. Het koffertje is over-zichtelijk en bevat kleine compar-timenten zodat je alles mooi kan sorteren. Zelf moet je enkel voor een comfortabele stoel en goede kledij zorgen.

spijs en drankZorg voor drank en hapjes, aangepast aan het weer. Ideaal voor de herfst is een thermos soep.

vergunningOm te vissen heb je eigen-lijk een vergunning nodig. Informeer vooraf zodat je geen risico op een boete loopt.

geniet!Geniet van de rust, de natuur, de kameraadschap, de (ont)spanning, de uitdaging en alles wat het vissen fijn maakt. Succes!

tips voor een leuKe Dag uit vissen Met je KiDs

aangepast aan het weer. Ideaal

We gaan vissen!Als de hengel klaar is, en het kleurrijke kunstaasje aan de lijn hangt, stappen we in de boot. Sven vaart alsof hij nooit iets anders deed en we zoeken een goed plekje. Dichtbij de oever, want daar zitten veel vissen die de insecten eten die uit de bomen vallen. Het anker wordt uitgegooid en de lijnen zwiepen door de lucht. Na een hete week is het een druilerige dag met een beetje motregen. Maar de omgeving is prachtig, stil en de wind voelt warm. We vissen op karpers, en er zit ook wat snoek en baars in het meer. Maar ze bijten niet … Tijd om een ander plekje op te zoeken, een drankje erbij te nemen en nieuwe pogingen te wagen. De sfeer is ontspannen. Dit is echt genieten.

We vissen op karpers, en er zit ook wat snoek en baars in het meer. Maar ze bijten niet …

Helaas vangen we deze middag geen vis. Te laat begonnen? Te veel lawaai? Te weinig geduld? Het maakt niet uit. Het was een zalige na-middag en ik begrijp het helemaal. Volgende keer slaan we gewoon een hele dikke snoek aan de haak!

Richtprijs: e19,95 – e22,95

13

6

sorteren. Zelf moet je enkel voor een

Page 14: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Gadgets & Rages HOT

HOT14

BumpeeZBounce, dart en spin!

Ontdek de nieuwe rage: Bumpeez! Een stuiterende Bumpee bestaat uit twee onderdelen: een harde chip met daarrond een gekleurde siliconenring. Er zijn 100 verschillende de-signs: 10 verschillende kleuren ringen in 10 verschillende vormen (ovaal, rond, zeshoekig, ...). En uiteraard zitten er ook enkele superzeldzame tussen!

Maar Bumpeez kan je niet enkel verzamelen, je mag er ook mee spelen en stuiteren. Er staan drie stuitersuggesties op de verpakking. En op de website www.bumpeez.com vind je er nog meer!

Richtprijs: e 4,99 (starterset)

Bounce

Stuiter je Bumpee via de grond tegen de muur.

Probeer de Bumpee te vangen voordat deze

op de grond valt. Lukt het niet, dan krijgt je

tegenspeler een punt.

DartsTeken een schijf op de grond met drie ringen. De buitenste schijf staat voor 5 punten, de middelste voor 10 en de binnenste voor 15 punten. Probeer je Bumpee in het midden van de schijf te gooien en verzamel de meeste punten!

spinHaal de chip uit de rubberen ring. Kies een tegenstander, en kies kop of munt. Zet de munt op zijn kant en laat hem ronddraaien als een tol. De speler die goed gekozen heeft, wint. Of de speler die zijn munt het langst draaiend kan houden, wint.

5

Bounce

Stuiter je Bumpee via de grond tegen de muur.

Probeer de Bumpee te vangen voordat deze

Probeer de Bumpee te vangen voordat deze

Page 15: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

Baby

Wellicht had je het al door … Je tablet is een erg verleidelijk stuk speelgoed voor kleinmannen. Niets leuker dan lukraak drukken op de toetsen van het apparaat en met kleverige vingertjes schuiven over het scherm. Dankzij de touchscreen is er voor kleine kinderen geen enkele technische hindernis meer om zelfstandig de interactieve wereld te verkennen. Jammer genoeg is een tablet niet altijd bestand tegen dergelijke ontdekkingstochten. Bovendien werkt ‘pas op, dat kost veel centjes’ bij de kleinsten nog onvoldoende als waarschuwing. Gelukkig ontwikkelde Fisher Price een oplossing zodat iedereen zorgenvrij kan ‘spelen’ met zijn of haar tablet.

ipad aptivity caSeDreumesvriendelijk in een handomdraai

Fisher Price ontwikkelde een kindvriendelijke case voor de iPad. Kinderen kunnen vanaf nu naar hartenlust spelen met de iPad zonder dat deze beschadiging oploopt. Je klikt de iPad in de be-schermende houder en draait deze totdat hij in het slot klikt. De transparante harde hoes beschermt het display tegen krassen en stoten zodat er eindeloos kan gespeeld worden. Zowel met de iPad als met de Apptivity Case zelf.

Met deze innovatieve houder met kindvriendelijke handvatten is de iPad nu optimaal beschermd tegen krassen, vallen, stoten, kwijlen, bijten en gooien door dreumesen.

Kinderen kunnen vanaf een half jaar oud spelenderwijs de tablet ontdekken, dankzij de apptivity case en de bijgeleverde educa-tieve Fisher-Price apps. Deze zijn gratis, maar wel in het Engels.

DE DIGITALE GENERATIE

0

Richtprijs: e 39,99

jong geleerd …

15

Page 16: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

Actie & Fun

www.speel-wijzer.eu

The name is Bond. James Bond. En dan die tune: ‘tumterumdumdum’. Wereldbekend! Zelfs tijdens de openingsscène van de Olympische Spelen in Londen was onze wereldspion de ster in een opgemerkte stunt met de Britse Queen mum. Wat zorgt ervoor dat spionnen zo’n aantrekkingskracht uitoefenen op kinderen en volwassenen? Wel, de knappe bond girls uiteraard. Maar vooral de spannende actiescènes volgestouwd met hightech gadgets. Eentje daarvan wordt nu speelgoed: de Spy Cam Helicopter.

007 achterna

Spy cam helicopterHightech spionagemateriaal voor jong en oudEen helikopter besturen met afstandsbediening vinden wij al heel cool. Maar deze helikopter kan meer dan het betere vlieg- en stuntwerk. Met de ingebouwde camera kan je vrienden en familie bespioneren én bewijsmateriaal verzamelen.

De nieuwe 2.4 GH verbinding en ingebouwde stabilisator zorgen ervoor dat je de meest zuivere actiefoto’s en video-opnames maakt. Bovendien kan je met 10 vriendjes tegelijk spelen. Daarna download je dankzij het meegeleverde USB kabeltje makkelijk je foto’s en video’s naar je PC/laptop.

Het ideale speeltjes voor jongens en meisjes van 12 tot 99. Maar … misschien toch steeds de deur van de slaapkamer dichtdoen?

Richtprijs: e 79,95 12

16

Page 17: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

verantwoord spelen

ec logisch verantwoorddesignspeelgoed

www.speel-wijzer.eu

Ecologisch verantwoord speelgoed en design zijn al lang geen tegengestelden meer. De Hapé collectie zit vol kleurrijke, mooi afgewerkte speelgoedartikelen die milieuvriendelijk zijn. Gemaakt van bamboe, met kleurstoffen op waterbasis en ecologisch verpakt. Ontdek drie bijzonder mooie spellen waarin gekleurde ballen de hoofdrol spelen. Met materiaal dat zo mooi is dat je het helemaal niet hoeft op te bergen na het spelen.

pallinavoorzichtig zijn!Voor Pallina heb je een vaste hand en behendige vingers no-dig. In de mooie korf liggen gekleurde balletjes. Gekleurde staven houden ze op hun plaats, in het bovenste deel van de korf. Iedere speler kiest een kleur. Bedoeling is om voorzichtig de staven uit de korf te halen, zonder dat de balletjes in jouw kleur vallen. Wie het laatste balletje in het bovenste deel van de korf kan houden, wint.

Richtprijs: e 29,99

rapido snel zijn!Een spelletje Rapido start met chaos. Alle gekleurde balletjes liggen verspreid op tafel. Spelers moeten ze zo snel mogelijk verzamelen, maar wel in de juiste volgorde.

Om dit spel te winnen heb je goede ogen, snelle handen en een groot reactievermogen nodig. Leukst met een groepje kids van dezelfde leeftijd. Perfect voor wie energie kwijt wil.

Richtprijs: e 19,99 3

3

rapelli Dobbelen maar!Oh, nee! De bamboe wordt aangevallen door 18 hongerige wormen. Jouw taak is goed dobbelen en zo de wormen uit de bamboestronk trekken.

De ene dobbelsteen vertelt welke kleur worm je moet bewe-gen, de andere geeft de richting aan. Let op: als je pech hebt bij het dobbelen, kruipen de wormpjes terug.

Richtprijs: e 29,95 3

17

Page 18: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

toolkid

ToolKid is professioneel, kwalitatief hoogwaardig en veilig gereedschap.

Speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Geen speelgoed, maar echt ge-

reedschap op kindermaat. Dus niet te zwaar, niet onhandig groot, en het ligt makkelijk in de hand. Een volledige gereedschapset met gereedschapstas en spijkerbak bestaat uit 22 onderdelen. Waaronder een meetlint, timmermanspotlood, hand- en figuurzaag, boormachine en schroevendraaier. Een veiligheids-bril mag uiteraard ook niet ontbreken.

De gebruiksaanwijzing is speciaal gemaakt voor kinderen, zodat zij zelfstandig met ToolKid aan de slag kunnen. Verschillende ac-tiviteiten staan op aparte kunststofkaarten uitgelegd. Compleet met foto’s en een leuk stripverhaal over hoe het niet moet. Met dit materiaal kunnen kleine handige Harry’s dus echt aan de slag. Handige ouders bouwen lustig mee, bezorgde ouders hoeven zich geen zorgen te maken. En iedereen geniet volop. Kunnen wij het maken? Nou en of!

Richtprijs: onderdelen vanaf e 2,75; e 199,5 voor een volledige setVerkrijgbaar in De Banier

Bouwplezier

www.speel-wijzer.eu

Gereedschap op kindermaat

Kinderen houden van creëren, en willen liefst na-apen wat de grote mensen doen. Maar gereedschap voor volwassenen is niet handig en onveilig voor kleine handjes, korte armpjes en nog groeiende spierkracht. En met speelgoedgereedschap doe je alleen

alsof. Ontdek hier hoe kinderen op een veilig manier toch hun technische vaardigheden aanscherpen.

18

5

Page 19: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

CREA

www.speel-wijzer.eu

mr. & mrS. potato verjaardagSSetgekke bekken trekken

Van speelgoedje in de ontbijtgranen tot filmster, en al 60 jaar be-roemd. Een carrière om u tegen te zeggen. Ooit was Mrs. Potato ook de held in het allereerste speelgoedreclamefilmpje (in 1952). En nu is hij, samen met Mr. Potato, één van de helden in de nieuw-ste Toy Story film.

Mr. en Mrs Potato doen niets liever dan gekke bekken trekken. Hun plastiek aardappellijfje en tientallen accessoires laten je naar hartenlust puzzelen. Een grote gele snor, een gek groen brilletje,

maar ook armen op het hoofd, een oor waar normaal een neus hoort te zitten en twee paar ogen: alles is mogelijk!Deze verjaardagsset bestaat uit zowel Mr. als Mrs. Potato, en ze hebben elk tien accessoires waarmee ze fantasie en creativiteit stimuleren. Alles past op beide lijfjes. En ook kleine handjes kun-nen er weg mee. Hou je klaar voor een dolle tijd. Want welke com-binatie je ook maakt, ze zien er altijd grappig uit.

Richtprijs: e 21,99 2

19

Page 20: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

van jong tot ouDDe LEGO groep ontstond in de werkplaats van Ole Kirk Christiansen. Als timmerman kwam hij aan de kost door huizen en stallen te bouwen in het Deense stadje Billund. Maar

het lot trof de arme man toen zijn zonen de werkplaats – per ongeluk – in brand staken. In de zoektocht om zijn bedrijf zo efficiënt mogelijke terug op te starten, maakte hij miniatuurversies van al zijn ontwerpen. Hij raakte zo gefascineerd door die minihuisjes dat hij besloot speelgoed in hout te maken zoals o.a. autootjes, poppen, …

plastiC, een gesCHenK van goDtHet bedrijf groeide en had een naam nodig. Dat werd LEGO, afge-leid van de Deense woorden ‘Leg Godt’ – wat ‘speel goed’ betekent. Toeval of niet, in het Latijn heeft het de betekenis “ik zet in elkaar”, “ik verzamel” en “ik leer”.

in 1958 creëerde Ole Kirk de LEGO blokjes

volgens het buisjes- en noppenprincipe.

Intussen was ‘acrylonitril butadieen styreen’ of kortweg plastic aan zijn opmars bezig. Ole Kirk besliste om ook zijn speelgoed in dat populaire materiaal te maken. Hij ontwierp een eerste plastic vrachtwagen die in elkaar gezet en uit elkaar gehaald kon worden. Het was pas in 1949 dat er voor het eerst LEGO blokjes gemaakt werden. In 1958 creëerde Ole

the origin of pieces

Kirk de LEGO blokjes volgens het buisjes- en noppenprincipe, waarop de 3120 verschillende LEGO elementen gebaseerd zijn.

geel, tWee ZWarte stipjes en een BoogjeZo eenvoudig het ontwerp, zo herkenbaar is het LEGO mannetje. De ‘minifiguur’ zoals het officieel heet, werd in 1978 uitgebracht en gaf het LEGO speelgoed een menselijk gezicht. Het lachende gezichtje zorgde voor onbeperkte mogelijkheden.

De naam LEGO is afgeleid van de Deense

woorden ‘Leg Godt’, wat ‘speel goed’ betekent.

LEGO poppetjes werden toegevoegd aan verschillende sets. Zo kon je een echte stad bouwen met bewoners. Maar ook tot de verbeelding sprekende astronauten, ridders en piraten veroverden de harten van talrijke jongens. En ook de meisjes werden niet vergeten met een roze speelwereld van pony’s en prinsessen.Thema na thema werd toegevoegd aan het assortiment. Zeker toen de LEGO groep de rechten verkreeg op enkele bekende series en be-sliste om het figuurtje te voorzien van uitdrukkingen, ging een nieuwe wereld open. The Dark Force bestrijden als Luke Skywalker? Op zoek gaan naar de Heilige Graal als Indiana Jones? Door de straten slinge-ren als Spiderman? Of je vriendjes betoveren als Harry Potter? Niets is onmogelijk met de LEGO steentjes.

“Aanvalleeeeuh!” Een rotsblok klieft door de lucht en zoeft rakelings langs de ridders. Ze houden hun steigerende paar-den maar net onder controle. De steen die hen zopas gemist heeft, raakt de ophaalbrug van het majestueuze kasteel Clauwaert. Maar die geeft geen krimp. “BWAOM!” Een tweede projectiel raakt een van de wachttorens! De kan-telen worden van de toren gerukt en donderen neer op enkele soldaten. “Zie je wel dat we een dubbele muur moesten bouwen!” Het is 1990, ik ben 8 jaar en discussieer met mijn schoolvriendje over de bouwwijze van een Middeleeuwse burcht. Op een dergelijke manier de fantasie prikkelen, dat kan enkel LEGO®

speelgoed doen. Maar vanwaar komen die inventieve blokjes? En hebben ze er altijd zo uitgezien? We zochten het uit.

Kleine bolletjes plasic worden gesmolten om er

de bekende LEGO stenen van te maken.

In 1978 ontstond het LEGO mannetje. LEGO mal. Alle LEGO blokjes die van 1958 tot

vandaag zijn geproduceerd, passen op elkaar.

Jaarlijks worden er ongeveer 20 miljard LEGO

steentjes geproduceerd.

20

Page 21: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

80 jaar na de oprichting van de LEGO groep heeft elke

persoon wereldwijd gemid-deld 80 LEGO blokjes.

Op 5 augustus 2011 nam de ruimtesonde Juno drie speciale LEGO figuurtjes mee naar de planeet

Jupiter. Het zijn Jupiter, Juno en Galileo Galilei.

Alle blokjes die van 1958 tot vandaag zijn geproduceerd, passen op elkaar, zowel de DUPLO als LEGO steentjes.

In 2012 zullen ongeveer 340 miljoen minifiguren geprodu-ceerd worden. Allemaal naast elkaar op een lijn overbruggen deze een afstand van ongeveer 7.900 km of de afstand tussen

Brussel en Beijing.

Er zijn 915 miljoen verschil-lende manieren om 6 LEGO blokjes van 2 op 4 noppen

te combineren.

LEGO herbruikt 99% van zijn plastic afval van het

productieproces.

Met een jaarproductie van meer dan 300 miljoen LEGO wielen,

is LEGO de derde grootste ban-denproducent ter wereld.

Sinds 2009 bieden de LEGO games aan families met kinderen vanaf 5 jaar een nieuwe dimensie op het LEGO speelplezier. Met de bouwklare LEGO dobbelsteen en de veranderende spelborden (gemaakt uit klas-sieke LEGO elementen) krijgt elk spel een unieke wending. De nieuwe LEGO Friends draaien allemaal rond vriendschap en fijne momenten speciaal voor de meisjes: de producten met fijne details en leuke ac-cessoires combineren bouwen en rollenspelen rond de thema’s natuur, sport, muziek en dieren op een aangename en speelrijke manier.

ooK voor De allerKleinstenHoewel de LEGO blokjes erg kindvriendelijk zijn, kan niet ieder kind er veilig mee aan de slag. De kleine stukjes zijn wegens het risico op inslikken niet geschikt voor de jongsten. Maar ook hier vond de LEGO groep een oplossing voor: de LEGO DUPLO® blokken. De LEGO DUPLO blokken zijn tweemaal zo groot als de klassieke blokjes en kunnen dus niet in de mond gestoken worden. Leuke blokken die dankzij hun kleu-ren en vormen het ruimtelijk inzicht van onze oogappels bevorderen. Zeer populair in kleuterklasjes en bij mama en papa thuis.

De Magie is enKel BeperKt Door De fantasieNiet enkel het ruimtelijk inzicht van de kleinsten wordt getest. Dankzij de vele varianten van het LEGO blokje, zijn de mogelijkheden zo goed als onbeperkt. De handleiding - die voor het eerst verscheen in 1964 – doet tijdens de feestdagen bij vele papa’s en mama’s het zweet uitbre-ken als zoonlief die LEGO Technic motorfiets nog in elkaar wil zetten. Of ligt het toch aan dat laatste glas wijn? Want het kan toch niet dat een kind van 10 sneller een stukje speelgoed bouwt dan een volwas-sene? En toch. LEGO speelgoed is zo intuïtief dat alles kan. Letterlijk.

Daarin ligt de magie van het LEGO blokje. Eens gebouwd is die handleiding snel overbodig. De oneindige herbruikbaarheid en eindeloze combi-natiemogelijkheden, worden enkel beperkt door de verbeelding van wie er mee speelt. Want wie zegt dat die ridder niet kan landen op de maan? En waarom zou een robot geen piratenschip kunnen laten zinken? 1916 Ole Kirk Christiansen start een houtbewerkingsbedrijf in

Billund, Denemarken.

1932 Ole Kirk legt zich toe op het maken van speelgoed en zo

ontstaat het bedrijf LEGO.

1955 LEGO brengt ‘Town Plan’ uit, met enkel rood-witte huisjes.

1958 Ole Kirk komt te overlijden en zijn zoon Godtfred neemt

het familiebedrijf over. In dat jaar worden de eerste blokjes

volgens het buisjes- en noppenprincipe ontwikkeld.

1962 Het eerste LEGO wiel wordt gemaakt.

1968 Het eerste park LEGOLAND wordt geopend in Billund.

Ondertussen bestaan er vier.

1969 De LEGO DUPLO blok kent zijn intrede voor de allerkleinsten.

1971 LEGO poppenhuisjes komen er speciaal voor meisjes.

1978 Ontstaan van het LEGO mannetje.

1982 LEGO viert zijn 50e verjaardag op 10 augustus.

1985 Licht- en geluidsets worden toegevoegd.

1986 Kjeld, de zoon van Godtfred neemt het roer over.

1997 Het eerste LEGO computerspel komt uit.

2004 LEGO QUADRO wordt gemaakt voor kinderen van 1 tot 3.

2012 De LEGO groep is nog steeds in handen van de Kirk

Christiansen familie. LEGO wordt verkocht in 130 landen,

heeft ongeveer 10.000 werknemers en is de op twee na

grootste speelgoedfabrikant ter wereld.

tijDslijn

lego® Weetjes: 80 jaar KleurrijKe

BloKjes

2,5 miljoen LEGO DUPLO elementen worden dagelijks

geproduceerd in de LEGO fabriek in Hongarije.

Als alle LEGO blokjes die wereldwijd in 2011 ver-kocht werden aan elkaar gelegd worden, dan zou-den ze meer dan 16 keer rond de wereldbol gaan.

Ole Kirk Christiansen startte in 1932 met het

vervaardigen van houten speelgoed.

21

Page 22: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

www.speel-wijzer.eu

verantwoord speelgoed

Waterpret

Verkleedparty

Actie & Fun

Boys boys boys

Bouwplezier

Games & Consoles

Girls just want to have fun

Buitenspel

Komen eten

baby

Sport & Spel

Poppen & knuffels

Op batterijen

Leuk met twee

Spel in Zicht

Final Fantasy

Binnenspel

Rollenspel

Crea

Music Maestro

Leren is leuk

puzzelen & peinzen

Uit de oude doos

Column

Getest op Kids

speelgoedwinkel

Favorite speelgoed

Jongens & wetenschap

Origin of pieces

gratis MagaZine online?

schrijf je in op speel-wijzer.euBevalt ons magazine je? Dan hebben we goed nieuws. Surf naar www.speel-wijzer.eu en schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis speelgoednieuws op jouw maat.

Ken je andere speelgoedliefhebbers in Nederland of Vlaanderen? Contacteer hen dan vlug. Ook zij zullen graag meer speelgoednieuws krijgen.

MagaZine op papier?

afhaalpuntenJe kan een gedrukte versie van ‘Speelwijzer’ verkrijgen bij onze afhaalpunten. Er zijn nog geen afhaalpunten in Nederland.

De BanierIn: Aalst • Antwerpen • Brugge • Brussel • Gent • Hasselt • Leuven • Mechelen • Roeselare • Sint-Niklaas • Turnhout Adressen vind je op www.debanier.be

Dreamland In: Beveren • Bornem • Bree • Brugge • Denderleeuw • Deurne • Diest • Eeklo • Erpent • Gent • Groot-Bijgaarden • Halle • Helchteren • Huy • Jemappes • Kuurne • Lede • Lier • Lochristi • Meslin • Oostende • Roeselare • Tienen • Tongerlo • Tournai • Turnhout • Veurne • Vilvoorde • Waregem • Waterloo • Wavre • Wilrijk • Zottegem Adressen vind je op www.dreamland.be

abonnementWil je de volgende edities van dit magazine bij je thuis laten bezorgen? Surf dan naar www.speel-wijzer.eu en neem een abonnement op ‘Speelwijzer’, gedrukt op kwaliteitspapier.

Colofon

Speelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een digitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Sparrestraat 94 • B-9000 Gent • België • Tel. +32 494 64 24 68 Mail: [email protected] • Web: www.speel-wijzer.eu

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah VermeerschRedactie: Eveline Vermeersch, Freek De Vos, Jonathan Vercruysse, Tineke Cartreul, Heidi Vanden Bossche, Siegrid KerstensFotografie cover: Sofie Stevens – www.sofiestevens.be

22

Page 23: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

WINKELS: Aalst | Molenstraat 65, 053-70 13 80Antwerpen | Kipdorp 30, 03-202 24 71Brugge | Katelijnestraat 67, 050-33 86 51Brussel | Kolenmarkt 85, 02-511 44 31Gent | Hoefslagstraatje 1, 09-233 87 87Hasselt | Vaartstraat 14, 011-23 14 89Leuven | J.P.Minckelersstraat 29, 016-29 97 84Mechelen | O.L.Vrouwestraat 34, 015-41 02 34Roeselare | Delaerestraat 16, 051-24 35 11Turnhout | Warandestraat 97, 014-42 15 13Sint-Niklaas | Nieuwstraat 13, 03-766 07 66

ALGEMENE DIENSTEN EN MAGAZIJN:Langstraat 24, 2140 BorgerhoutTel. 03-270 04 44 – fax 03-270 04 49E-mail: [email protected] – www.debanier.be

WWW.DEBANIER.BE

Kom langs bij De Banier voor een leukgezelschapsspel of origineel spelmateriaal.Snuister eens in onze verkleedspulletjes of in onscircusmateriaal.Ben je creatief, dan moet je zeker binnenspringen bij De Banier. Groot of klein, als je graag knutselt, vind je in onze speciaalzaak zeker je gading tussen meer dan 10 000 creatieve producten.

Creeren, spelen, doen!

Spelinzicht_Banier2012.indd 1 21/05/12 (w21) 13:13

Page 24: Speelwijzer nr 05 - augustus 2012

W e e r i e t s o m n a a r u i t t e k i j k e n

Zo’n ruim aanbod voor klein en groot, voor denkers en doeners. En altijd tegen

de scherpste prijs.

Gezelschaps- spelletjes, da’s

TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!

620136 adv spel in zicht_v2.indd 1 02/03/12 13:26