Speelwijzer nr 11 - juni 2014

23
MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS Halfjaarlijks speelgoedmagazine juni 2014 11 WWW.SPEELWIJZER.EU SPEELGOEDPRET? Klaar voor een zomer vol

description

Klaar voor een zomer vol speelgoedpret?

Transcript of Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Page 1: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS

Halfjaarlijks speelgoedmagazine • juni 2014 • 11 WWW.SPEELWIJZER.EU

SPEELGOEDPRET?

Klaar voor

een zomer vol

Page 2: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Hét magazine voor speelvogels

OP ZOEK NAAR HET LEUKSTE SPEELGOED VAN HET MOMENT? HET MAGAZINE SPEELWIJZER STAAT BOORDEVOL NUTTIGE SPEELGOEDINSPIRATIE VOOR ELKE LEEFTIJD!

Ons Kids Team test speelgoed op speelplezier, aantrekkelijkheid, kwaliteit, innovatie en ontwikkelingsniveau.

Enkel het beste speelgoed komt in het magazine en krijgt het Speelwijzer Kwaliteitslabel.

Wil je zeker zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op de mening van onze testers.

ontdek!

WWW.SPEELWIJZER.EU

SCHRIJF JE VANDAAG GRATIS IN

VOOR ONZE NIEUWSBRIEF OP

WWW.SPEELWIJZER.EU!

EN DOE MEE AAN ONZE

SUPERWEDSTRIJD!

Page 3: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Crazy Loom

Speeltafel Piratenschip

poppin elephant

Triops wetenschap

fifa wk Brasil voor PS3

Kubb

LEGO Chima

Zoef Zoef Dieren Kwak Kwak

Nerf Supersoaker Tri Strike Crossbow

Flow’n’ fill spout Bumba blokken

Nieuws uit speelgoedland

Cottoons baby Walker

Race Waterglijbaan

sp rts&action

KidiPets Touch

Titan 1.000 kilometer

4

14

16

22

8

9

10

19

14

18

15

13

20

17

11

18

12

21

21

Dag speelvogel,

Ken je Speelwijzer? Dit magazine voor speelvogels staat boordevol nuttige speelgoedinspiratie voor élke leeftijd. Zo ben je zeker dat je het beste speelgoed van het moment kiest voor jouw kind, petekind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje.

Want het ‘Speelwijzer Test Team’ – drie stoere kids in vijf leef-tijdscategorieën – gaat twee keer per jaar aan het testen. Elk speelgoed wordt stevig onder de loep genomen en geëva-lueerd op basis van speelplezier, aantrekkelijkheid, kwaliteit, innovatie en ontwikkelingsniveau. Enkel het beste speelgoed komt in het magazine. En krijgt het ‘Speelwijzer kwaliteitslabel’.

Wil je zeker zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op het oordeel van ons test team. Zij inspireren je met supertof speelgoed in vijf leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9+ jaar en 12-99 jaar.

In dit nummer ontdek je o.a. een Speeltafel Piratenschip voor echte waterratten, een knotsgekke Race Waterglijbaan, de magnetische bouwset SmartMax Mage Ball Run, het fantasie-rijke reisspelletje Story Cubes, Fifa WK Brasil het spannende voetbalspel voor PS3 en de nieuwste LEGO Chima stam met een reuzenmammoet.

Dit alles en meer ontdek je in dit magazine, maar ook online. Wens je nog meer speelgoednieuws? Surf dan als de blik-sem naar www.speelwijzer.eu en schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief. Wie weet win je zelfs een mand vol speelgoed!

We wensen je veel lees- en speelplezier,Jesse

SPEELGOEDMAGAZINE • JUNI 2014 • 11 • WWW.SPEELWIJZER.EU

COLOFONSpeelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een digitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Sparrestraat 94 • B-9000 Gent • België • Tel. +32 494 64 24 68 Mail: [email protected] • Web: www.speelwijzer.eu

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah Vermeersch Redactie & test team: Link, Mia, Leon, Sara, Mauro, Elizabeth, Mona, Kiki, Cezar, Ella, Len, Luca, Elita, Emile, Manon & hun ouders.Fotografie: Sofie Stevens – www.sofiestevens.beLayout & opmaak: www.studioiris.be

Verklaring gebruikte symbolen: www.speelwijzer.eu/pictogrammen

Smart Max Mega ball Run

Mario Kart

Story Cubes

3

Page 4: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Nieuws uit Speelgoedland

INGENIEUZE BOUWKOKERS

Dankzij het Alto zandspeelgoed van de Gentse speelgoedontwik-kelaar Quut wordt bouwen op het strand of in de zandbak nóg leu-ker. De drie kokers van verschillende groottes stapel je op elkaar en vul je met zand. Goed aanduwen, de onderste koker vastnemen, voorzichtig omhoog schuiven en voila: je eerste hoge toren staat al recht. Terechte winnaar van de Red Dot Award voor Product Design.

KLEUREN ÉN BOUWEN

Block Crayon zijn felgekleurde krijtjes in de vorm van stapelbare bouwblokken en speelfiguurtjes waarmee je kleintje zowel kan kleuren als bouwen. Een must-have in je tas. Zodat een bezoek aan een restaurant of kapperszaak voor je kids nooit saai is.

BERENBOOTJE

Wat is het toch plezant om met water te spelen, te spetteren en te spatten! Moet jij ook een poncho aandoen als je zoon of dochter in bad zit?

Kapitein Beer kan je – onder be-geleiding van vrolijke liedjes en melodietjes – in en uit zijn schip plaatsen. En bij mooi weer kan dit bootje van VTech gewoon mee het zwembad in.

STEPHANIE’S STRANDHUIS

De meiden van LEGO Friends plannen een gezellig weekendje aan zee. Aan de slag en bouwen maar. Dit strandhuis van twee verdiepin-gen is inclusief Stephanie en Kate minipoppetjes. Windsurfen, pick-nicken op de steiger, … Genieten maar!

Juni 2014 - Nieuwe releases, evenementen, speelgoedverkiezingen en zoveel meer. In deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

4

Page 5: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Nieuws uit Speelgoedland

SLA JE VLEUGELS UIT

Ga je deze zomer met het vliegtuig op reis? Deze mooie vliegveld speelset van Little People laat jouw kids kennis maken met het reilen en zeilen van een luchthaven. Inclusief drie figuurtjes, een auto en een vliegtuigje.

QUADRILLION

Quadrillion is één van de meest uitdagende denk- en puzzelspellen uit het gamma van Smart Games. Het ingenieuze zit hem in de eindeloze reeks opgaven en oplos-singen. Vier spelborden kunnen op onnoemelijk veel verschillende wijzen aan elkaar gepast worden. En sommige van de opdrachten hebben wel 100.000 verschillende oplossingen. Je kan kiezen voor een eenvoudige opgave of een grote uitdaging. Ben

je klaar voor uren puzzelplezier? Benieuwd hoe het zit met jouw volharding!

VROEM!

Cooler kan niet! Het turbospoke raketsysteem is een fietsuitlaat-systeem dat jouw fiets omtovert tot motorbike. Met dit brommende geluid hoort iedereen je al van ver aankomen. Hoe sneller je fietst, hoe meer lawaai. Het ziet er bovendien ook uit als een echte uitlaat. Geen batterijen nodig, enkel een stoere trapper!

Doe samen met je vrienden en familie mee aan onze Speelgoedwedstrijd en win een speelgoedpakket.

SURF NAAR WWW.SPEELWIJZER.EU EN WAAG JE KANS!

Wedstrijd!

VERWENT JOUW VERENIGING OF ORGANISATIE

Speelwijzer verwent jouw organisatie of vereniging met een gratis speelgoedpak-ket! Organisaties die speelgoed in de kij-ker zetten in hun publicaties of activitei-ten, ondersteunen we met raad en daad. Contacteer ons via [email protected] en vertel ons over jouw initiatief, maga-zine, nieuwsbrief, ledenblad. We geven je graag speelgoedinformatie én misschien zelfs gratis speelgoed.

Speelwijzer

5

Page 6: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Leon is een ontdekker én gekke bek-ken trekker. Hij houdt van rollend materieel, zijn beste boek is dan ook ‘Mijn groot Voertuigenboek’.

Mia is schattig en lief maar vooral heel grappig. Brabbelen doet ze als de beste. Later wordt ze burgemeester van Gent.

Link is altijd goedgezind, enthousiast en nieuwsgierig. Hij is enorm goed in eten, drinken en soms een beetje slapen. Later wordt hij superheld.

ONTMOET ONS TEST TEAM

6

0-2 jaar

Link, wordt 1 jaar Mia, wordt 1 jaar Leon, 1 jaar

Twee keer per jaar testen drie stoere en kritische kids per leeftijdscate-gorie het beste speelgoed van het moment. Ze evalueren op basis van speelplezier, aantrekkelijkheid, kwaliteit, innovatie en ontwikkelings-niveau. Enkel het beste speelgoed komt in het magazine.

Speelwijzer Quality LabelBovendien krijgt elk stuk speelgoed dat door ons test team wordt goedgekeurd het ‘Speelwijzer kwaliteitslabel’.

Wil je zeker zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op de mening van onze testers. Zij inspireren je via Speelwijzer met supertof speelgoed in vijf leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9+ jaar en 12-99 jaar.

Ontdek je supertof speelgoed? Zoek het dan snel in jouw speel-goedwinkel (zie winkelpunten op onze website).

3-5 jaar

Ben je op zoek naar het beste speelgoed van het moment voor jouw kind, petekind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje? In Speelwijzer vind je nuttige speelgoedinspiratie voor élke leeftijd!

Speelwijzer en jouw speelgoedwinkel slaan de handen in elkaar:

DANKZIJ HET SPEELWIJZER QUALITY LABEL VIND JE HET LEUKSTE SPEELGOED VOOR ELKE LEEFTIJD

6

Page 7: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Kiki is luid, rechtvaardig en creatief! Ze houdt van tekenen en dansen en heeft graag vriendjes rond zich. Ze haat opruimen.

Ella is stil, lief en sportief. Ze speelt tennis, volleybal en danst. in het weekend gaat ze naar de Chiro samen met haar beste vriendin.

Elita zwemt megagraag in de zon. Haar mooiste film is Shopaholic en ze is goed in mama’s geld verspillen. Haar lievelingsspel is Barbarossa!

Mona is altijd het zonnetje in huis. Ze houdt van Chiro, knutselen, dansen en muziek. Later wil ze winkelierster worden en massa’s lasagne eten!

Len is bijna klaar voor het circus. Turnen, trampoline springen, fietsen, jongleren, eenwieleren doet hij als de beste!

Emile is sportief en compleet verzot op de trampoline. Opruimen doet hij niet graag, liever speelt hij computerspelletjes!

Cezar is een wildebras die houdt van turnen, voetbal en Scouts. En ook van macaroni met kaas en hesp. Later wordt hij werkman bij Vanden Borre.

Luca houdt van basket en tekenen. Hij wordt later ingenieur. Nu oefent hij vooral Playstation- en computerspellen.

Manon is grappig en lief, zegt mama. Ze is goed in tekenen, knutselen en rope skipping. Maar ook de Wii Family Trainer vindt ze fantastisch!

Sara is een knuffelbeest die niet kan stilzitten. Ze houdt van lopen, fietsen, zwemmen en elektronische appara-ten bestuderen.

Elisabeth is verzot op boeken over prinsessen of elfen. Ze is heel nieuws-gierig en weet goed wat ze wil. Ze kan goed tekenen en kleuren.

Mauro is een entertainer met een dui-delijke mening.De grote ‘waarom?’-vraag beheerst zijn leven. Hij speelt graag met kranen en tractoren.

7

6-8 jaar

12+

9-12jaar

0-2 jaar

Mauro, 4 jaar

Mona, 8 jaar

Len, 11 jaar

Manon, 14 jaar

Sarah, 3 jaar

Kiki, 6 jaar

Ella, 10 jaar

Elita, 13 jaar

Elisabeth, 5 jaar

Cezar, 8 jaar

Luca, 12 jaar

Emile, 14 jaar

3-5 jaar

7

Page 8: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Een leuk loopwagentje voor beginnende

stappertjes. Maar ook speelgoed voor

baby’s die kunnen zitten. Want met

het wagentje vol kleurtjes, melodietjes en

geluiden kan je baby verschillende vaardigheden oefenen:

draaien, duwen, de telefoon opnemen en laten rinkelen,

puzzelen met draaischijven, een liedje spelen, …Sarah, mama van Mia

Met de Baby Walker van Smoby Cotoons zet je kind snel en veilig zijn eerste pasjes. Het licht en geluid zorgen voor nog meer speel-plezier! Het loophulpje helpt je kind rechtop staan en veilig zijn

eerste stappen zetten. Daarnaast is het wagentje ook een activi-teitencentrum vol leuke spellen, fascinerende lichten en geluids-effecten. Let op: 2 AA-batterijen niet inbegrepen.

Stappen én meteen het stuur

vasthouden vinden kindjes

erg leuk. De bijhorende toeter

maakt het helemaal af. Je kan het geluid

trouwens luid of zacht zetten. Erg aangenaam

voor de ouders.Sarah, mama van Link

6 maand tot

2 jaar

COTOONS Baby WalkerLOOPWAGEN VOL GELUIDEN

8

Page 9: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Blokken met leuke kleuren die je

makkelijk kan stapelen. En mét

Bumba en Bumbalu als kers op

de toren :-). Een ander pluspunt

is de zachtheid van de blokken.

Leon durft al eens met speelgoed

gooien en hierdoor is het

helemaal veilig.Sofie, mama van Leon

FLOW’N’ FILL SPOUT

De Yookidoo Flow ‘n Fill Spout is per-fect voor kindjes die graag met water spelen, zonder dat de kraan constant aan hoeft.

De Spout pompt het water omhoog en heeft drie verwisselbare sproei-ers voor verschillende watereffec-ten. Geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden. Let op: 3 AA-batterijen niet inbegrepen.

“Spelen in water is bij ons één van de favoriete activiteiten. En deze Flow

‘n Fill Spout maakt het nog toffer! Het speelgoed heeft een grappig ontwerp met leuke kleuren en vor-men. En neemt niet te veel plaats in. Ook hoeft de kraan niet voort-durend aan te staan om met stro-mend water te spelen. Een aanrader voor zowel meisjes als jongens.”Sarah, mama van Mia

BUMBA BLOKKEN

Superzachte, gekleurde blokjes van Bumba en zijn vriendjes. Eenvoudig vast te houden en makkelijk.

Het materiaal is afwasbaar, niet-toxisch en geparfumeerd. Mooi en veilig speelgoed voor kinderen vanaf 9 tot 18 maanden.

“Blokken in verschillende vormen en kleuren. Mét Bumba en Bumbalu! Wie verzot is op de tekenfilms zal zeker enthousiast zijn over deze zachte blokken. Ze doen geen pijn als je ermee gooit, erop stapt of zit. En stapelen gaat erg makkelijk. Wil je graag en veel bouwen? Dan koop je best enkele extra blokken.”Sarah, mama van Mia

1 jaar

Dit leuke badspeeltje

maakt badtijd nog leuker!

De Yookidoo-sproeier maak

je vast aan de zijkant van

het bad. De leuke kraan met

duikbril heeft drie bekertjes

met ogen, waarvan eentje een

waterradje onderaan heeft. Sarah, mama van Link

9-18 maanden

9

Page 10: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

POPPIN’ ELEPHANT

Elefun is een vrolijke olifant die met zijn slurf vijf gekleurde ballen de lucht inspuwt. Druk op de rode knop en de met lucht aangedreven ballenbaan laat de ballen onverwacht opspringen, terwijl er vrolijke melodietjes weerklinken. Kan je kindje de ballen pakken? Voor olifantenvriendjes die kun-nen zitten en kruipen. En voor hun oudere broertjes of zus-jes. Let op: 4D-batterijen niet inbegrepen.

“De gevangen balletjes stuur je via de oren terug naar de slurf of de olifantenbuik. Leuk en vrolijk speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van oog-handcoördinatie, grove motoriek en oorzaak/gevolg. Het materiaal staat ook stevig op de grond en valt niet om. Het is net zoals paaseitjes rapen en dit steeds weer opnieuw :-).”Sofie, mama van Leon

Wil je de ballen verder laten vliegen?

Dat kan, door de slurf te draaien.

Het verrassingseffect blijft hilarisch voor

kruipende baby’s, en ook oudere kindjes

vinden het fantastisch om achter de

ballen aan te hollen.Sarah, mama van Link

Poppin’ Elepha tn

1 jaar

10

Page 11: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

KWAK KWAK

Mama eend zwemt met haar kleine eendjes rond de vijver. Steeds op-nieuw proberen de jongen haar te snel af zijn. Kan jij hen helpen? Vind de afbeelding van het laatste eendje en breng het zo helemaal naar voren in de rij. Het plaatje mag je houden. Wie aan het einde de meeste plaatjes verzamelde, wint deze bontgekleur-de eendenrace! Voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar.

“Een leuk Memory-gezelschapsspel, vooral populair bij de meisjes. Mooi materiaal en eenvoudig uit te leggen. Elisabeth vond vooral het competitieve element leuk en wou snel de juiste kaarten vinden en de meeste eendjes verzamelen. Sara wou vooral de eendjes verplaatsen en de kaartje draaien.”Silvia, mama van Elisabeth en Sara

vanaf 3 jaar

1-5 jaar

Ken jij de Zoef Zoef Dieren? Druk op het hoofdje voor grap-pige zinnetjes, zes melodietjes en drie gezongen liedjes. In het najaar komen zelfs speelsets uit met Magische Sensors waarbij je nog meer leuke reacties krijgt. Vertrouw op een stevig en duurzaam design en automatische uitschakeling. Verzamel alle dieren: Olga Olifant, Anne Aap, Tygo Tijger, Nelly Nijlpaard, Luc Leeuw en Zoey Zebra!

Een tijger, leeuw én zebra

waarmee je kan rijden.

Die tegen je praten en liedjes

zingen als je op hun hoofdje

drukt. Dat is pas fascinerend!

Zeker voor kindjes van 1 tot 5 jaar.

Maar ook aan mama en papa was

gedacht, want de stemmen waren

helemaal niet luid.Silvia, mama van Elisabeth en Sara

11

Page 12: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

MEGA BALL RUN

Bouw de ultieme ballenbaan met 74 onderdelen! Of maak andere gekke machines en laat de ballen rollen.

Deze magnetische constructieset bevat niet alleen speciale onderde-len zoals buizen maar ook speciale X-vormige staven met vier mag-netische uiteinden. Alle onderdelen kunnen makkelijk op de staven worden geklikt en zijn te combineren met andere SmartMax sets.

Leuk en creatief speelgoed! SmartMax daagt je uit

om van alles te bouwen. De mooie kleuren en het

vele materiaal spreken echt aan. Vooral de glijbaan

en de tunnels waren een succes. Magnetisme

ontdekken kan je met de basisdozen, deze bouwset

is al uitdagender. Een ideale bezigheid voor

bouwers vanaf 5 jaar en ouder.Silvia, mama van Elisabeth en Sara

vanaf 5 jaar

“Aantrekkelijk materiaal dat iedereen in huis zou moeten hebben! Kinderen van verschillende leeftijden ontdekken zo het principe van magnetisme op een speelse manier. Het is immers geen ‘voor-gekauwd’ materiaal; er zijn eindeloze spelmogelijkheden die je aan het denken zetten. Mauro kwam bij deze ‘moeilijkere basisset’ niet veel verder dan het aan elkaar plakken van staven en bollen. Maar zijn fantasie is geprikkeld. Wanneer hij iets ouder is, zal hij er zeker in slagen om indrukwekkende constructies in elkaar te boxen.”Ann, mama van Mauro

12

Page 13: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

2-6jaar

“Meer dan wat water heb je niet nodig om kinderen lang bezig te houden, en als daar dan nog allerlei ac-cessoires bij zitten, is het hek helemaal van de dam :-). De boot staat op de ideale hoogte, kinderen hoeven zich niet te bukken om aan het water te kunnen. Een echte hit waar veel kinderen tegelijk zich mee kun-nen amuseren. Bij warm weer zetten we het piraten-schip in de tuin en vullen we het met water, bij slecht weer hebben we in huis evenveel plezier. Ik vraag me af of je het schip ook niet met zand kan vullen? Moet volgens mij kunnen.”Silvia, mama van Elisabeth en Sara

“Het piratenthema spreekt mijn jongens enorm aan. Het schip bestaat uit mooi materiaal, mooie kleuren en mooie attributen. Het zit ook stevig in elkaar. Wanneer mijn piraatjes in een watergevecht verwikkeld zijn, hoef ik niet direct te vrezen dat alles als een pudding in elkaar zal zakken. En er kunnen heel wat piraten te-gelijkertijd aan de slag: piraten die stoeien met water (mama’s natmaken), die een veldslag uitvechten, die experimenteren met potjes water, fonteinen en water-rad, … De variatie is enorm. Geschikt dus voor een rui-me doelgroep: van anderhalf tot vijf jaar en zelfs ouder.”Ann, mama van Mauro

PIRATENSCHIP SPEELTAFEL

Schip Ahoy! Bereid je voor op een spetterend avontuur met deze piratenwatertafel. Trek op rooftocht, vecht tegen haaien of bouw zandkastelen! Inclusief twee speelfiguren, een waterspuitende haai, water kanon, op te halen anker en stromende fontein die geactiveerd wordt door water op te pompen. Urenlang water plezier voor kinderen van 2 tot 6.

Silvia, mama van Elisabeth en Sara

13

Page 14: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

PLAYMOBIL MEENEEM VOETBALSTADION

(Her)speel het WK voetbal! Klap de koffer open, zet het speelveld op en start het spel. Met het mechanische bestuurssysteem beschermt jouw keeper je doel terwijl de spelers de bal proberen te potten. Met zacht speelveld, vier veldspelers en twee keepers.

Cézar: Alleen of met vrienden? Zelfs bij regenweer kan je blijven shotten! Ik probeerde steeds goed te passen tussen mijn spelers om zo dichter bij het doel van mijn tegenstander te komen. Zo is het makkelijker om een wereldgoal te scoren!

RACE WATERGLIJBAAN

Dolle waterpret met deze 4,9 meter lange dubbele waterglijbaan. Bereik jij het snelste de finish in een span-nende nek aan nek race? Sluit de tuin-slang aan en de sproeiers in het mid-den van de glijbaan doen hun werk. Het stevige vinyl, de veiligheidsven-tielen en ankerpaaltjes zorgen ervoor dat je snel maar veilig glijdt.

Mona: Racen met vrienden in de tuin is supercool! Ook mijn zus en zelfs papa kunnen meedoen. Bij ons ging de bumper op het uiteinde door al het geweld wel stuk. Gelukkig konden we nog verder glijden, soms zelfs een stuk verder. Het bleef fantastisch leuk!

Cézar: Wauw! Supersnel glijden op buik en knieën naar de vlagis gewoon fantastisch leuk! In het begin was het een beetje koud, maar de warme zon maakte er een geweldige namiddag van. Dit gaan we gewoon de hele zomer doen!

vanaf 5 jaar

Speelwijzer.eu | juni 201414

vanaf 8 jaar

Page 15: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

TITAN

Laat je verrassen door dit super coole zweefvliegtuig uit duurzaam crash-schuim! Ga naar het park en maak een vlucht met de Air Hogs Titan, het grootste vliegtuig binnen de Air Hogs serie. Met een span-wijdte van 1.2 meter. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en met de juiste wind is hij perfect voor de snelste vluchten, grootste hoogtes en verste afstanden die je maar kan wensen! Perfect voor vliegplezier in een park of in je achtertuin.

Cézar: “Volgens Youtube vliegt dit zweefvliegtuig tot wel 45 meter ver! Daar zijn we niet in geslaagd. Al haalden we zeker 7 à 8 meter. En misschien lukt het beter met wat meer wind. Het is wel een echt super cool vliegtuig.”

1000 KILOMETER

Leg als eerste 1000 kilometer af ter-wijl je de snelheidslimiet en de ver-keerslichten respecteert. Maar pas op: onderweg valt je auto af en toe in panne. Sabotage natuurlijk! Door andere spelers! Met rode lichten, platte banden of ongevallen doen zij er alles aan om jouw race te ver-tragen. Slaag jij erin om hun valstrik-ken te ontwijken? Alle middelen zijn toegestaan om te winnen in deze supertoffe kaartspelklassieker voor twee tot zes spelers!

Mona: “Cool spelletje dat je speelt met de hele familie. Je bepaalt zelf wat je doet met de kaarten in je hand: eerst kilometers verzame-len of eerst pesten. Vooral elkaar saboteren is leuk, ze-ker als we allemaal samen-spannen tegen papa!”

Mona: Op internet vonden we dat sommige papa’s de Titan zelfs ombouwden tot een echte RC. Misschien moet papa maar eens een cursus volgen.

Kiki: Elkaar pesten met rode lichten, ongevallen en platte banden was erg tof. Zeker de jongens konden hierdoor niet meer vooruit tot ze de juiste kaarten trokken. Toen Cézar uiteindelijk eerst 1.000 kilometer reed, wou iedereen opnieuw spelen. Superleuk dus!

vanaf 8 jaar

9-12 jaar

15

Page 16: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

KIDIPETS TOUCH

Kies jouw interactief huisdiertje voor het leven: een hond, kat of paard. Verzorg hem goed: geef je diertje eten, maak een wandeling, speel spelletjes en leer hem leuke trucjes. Wanneer je praat tegen je KidiPet herhaalt die met grappige stem wat je zegt. En via een touch screen en infraroodverbinding ontmoe-ten KidiPets elkaar en wisselen ze cadeautjes uit.

De KidiPet kan ook gebruikt worden als wekker met snooze-functie. Voor kids van 5 tot 11 jaar. 2 AAA-batterijen zijn inbegrepen.

Mona: Het poesje herhaalde alles wat ik zei.

Heel snel en met een schattig stemmetje.

Het is echt een lief speelkameraadje waarmee

ik spelletjes kan spelen, kan wandelen en eten

geven. En met het bijhorende armbandje kan

ik het overal mee naartoe nemen.

Handig als ze weer eten nodig heeft.

Kiki: “Heel leuk! Ik kan er uren mee spelen. Want je kan super-veel doen: je dier verzorgen, trucjes aanleren, geld verdienen en contact maken met andere dieren. Om naar een niveau ho-ger te gaan, moet je bij de vier basisbehoeften minstens 1 keer per dag het maximum halen. Maar je behoudt dat maximum natuurlijk niet. Want na een tijd krijgt je dier weer honger. En dat is lang niet alles. Door aan de keuzering aan de buitenkant te draaien, verander je van locatie. Wat telkens zorgt voor een nieuwe verrassing. Je moet wel veel lezen om alle mogelijk-heden te ontdekken. Gelukkig helpt mama graag mee.”

vanaf 5 jaar

16

Page 17: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Cézar: Het bouwen vind ik nog een beetje moeilijk. Maar Jeroom, mijn twee jaar oudere broer, deed het héél graag. Samen gaan we nu alle verhalen van het Koninkrijk Chima op de website lezen. En naspelen natuurlijk!

MAULA’S ICE MAMMOTH STOMPER

Ooit was het Koninkrijk een natuurparadijs, maar nu vech-ten de dierenstammen van Chima tegen elkaar om de heer-schappij over een natuurlijke grondstof die Chi heet. Een sterke stof die leven brengt maar ook een vernietigend ef-fect kan hebben. Slechts een klein aantal dappere helden begrijpt de ware aard van Chi en beseft dat misbruik van de stof tot de ondergang van Chima kan leiden. Hun avonturen en die van hun tegenstanders staan bekend als … De Legenden van Chima.

Dit jaar treden nieuwe dierenstammen in het strijdperk. Eén van de gevaarlijkste is de sterke Mammoetenstam. De boosaardige koningin Maula wekte een mammoet tot leven, het grootste en sterkste beest dat ooit in het Koninkrijk rondliep. Zal ze erin slagen alles en iedereen te verpletteren?

In deze bouwset vind je maar liefst 604 LEGO steentjes en zes tot de tanden gewapende mini-figuren! Maula, Mottrot, Strainor, Vornon, Razar and Worriz. Naast de grote Mammoet krijg je ook een fire slider voor Worriz en CHI.

vanaf 8 jaar

17 Speelwijzer.eu | juni 2014

Page 18: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

Luca: De stoere kruisboog is een mega-wapen voor watergevechten! Hij spuit erg ver en je kan er goed mee mikken. Met drie stralen jaag je tegenstanders onmiddellijk schrik aan.

Ella: Megacool formidabel speelgoed!!! Het is zoooo leuk om verschillende grote, klein, dunne, dikke, kleurige armbandjes zelf te maken. Het is bij ons een echt hit op de speelplaats! Zelfs bij de jongens! Zij maken dan armbanden in de kleur van hun favoriete voetbalploeg. En met de apparaatjes in de doos wordt het nog zoveel leuker!

NERF SUPERSOAKER TRI STRIKE CROSSBOW

Trakteer je vrienden op een koude douche met de Super Soaker Tri Strike van Nerf. Deze kruisboog heeft een krachtige straal die tot 11m ver spuit. En dat is niet alles … Ontvouw de kruisboog en met de armen naar buiten heb je plots drie spuitstralen!

Ella: “Ik ben een waterratje. Zodra de zon schijnt, wil ik naar buiten. Springen op onze trampoline of waterspelletjes spelen met zus of zo. En een waterpistool is altijd leuk! We hebben al een superwa-terkanon maar dat kan niet tippen aan de drie grote waterstralen van deze kruisboog!”

CRA-Z-LOOM BRACELET MAKER

Ben jij al aan het loomen? Het is een hype onder kids, maar ook steeds meer volwassenen laten hun crea-tieve uitspattingen los. Met Crazy Loom maak je geweldige en unieke armbandjes, ringen, sleutelhangers, tasjes en zoveel meer in allerlei kleu-ren. Voor jezelf, je vriendinnen of als verjaardagscadeau! In deze startset zit een weefbord, 24 sluitingen, een stevige haak en een gemixt zakje

met 600 elastiekjes. Goed voor ongeveer 24 Loom armbanden in je eigen design. Leg de rubber bandjes één voor één op het weefraam, kies je fa-voriete kleur en maak de

mooiste armbanden!

vanaf 6 jaar

vanaf 6 jaar

18

Page 19: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

STORY CUBES

Bij ‘Story Cubes’ is er geen sprake van winnen of verliezen, van goede of slechte keuzes. De verhalenblokjes bezorgen je een heerlijk moment van speels, creatief en ontspan-nend met elkaar bezig zijn. Variatie is er genoeg. Met 9 dobbelstenen en 54 afbeeldingen zijn er meer dan 10 mil-joen combinaties. En dankzij de uitbreidingssets ‘Actions’ en ‘Voyages’ creëer je nog meer mogelijkheden.

Luca: “Alles draait rond ‘vertellen’. Je dobbelt met ne-gen stenen en start dan een verhaal met ‘er was eens…’. Daarna vertel je de andere spelers een grappig verhaal waarin je alle negen afbeeldingen gebruikt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe koppel je een magneet, telraam en vallende ster aan een dobbelsteen en wandelstok? Laat je fantasie de vrije loop en verzin allerlei dingen die eigenlijk niet kunnen. Super grappig!”

Len: Het spel zag er op het eerste gezicht saai uit, maar het is echt cool. Je kan het ook overal meenemen. We spelen het nu binnen en buiten, op de speelkoer, op de trein, …

Ella: Een tof spel voor iedereen die een fantasierijk verhaal kan verzinnen. Je speelt niet echt om te winnen, maar om het spelplezier. Het verhaaltje kan wel eens minder goed zijn, maar dat is niet erg.

Story Cubes

vanaf 6 jaar

19

Page 20: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

TRIOPS WETENSCHAPKweek je eigen Triops! Met dit wetenschapsspel ontdek en bestudeer je de prehistorische waterdiertjes in een speciaal aquarium met drie verschillende ruimtes.

Luca : “Geen speelgoed, maar een echt experiment! Met vergrootglas, pipet en spuitje. Voor we aan de slag kon-den, moesten eerst de eitjes uitkomen. De triops kwamen al de tweede dag uit, erg vlug dus. Ze konden dan al salto’s maken in het water. Op de derde dag kon ik met het ver-grootglas hun poten zien en hun gesplitste staart. Cool.”

Len: In het boekje stond dat we ze elke dag eten moeten geven, omdat

ze anders kannibalen worden. Dat klopt, want op de derde dag at de grootste Triop één van de kleinere op. Die hebben we dus snel apart gezet met het lepeltje. Een tof experiment voor kleine wetenschappers.

KWEEK JEEIGEN TRI PS!

vanaf 8 jaar

20

Page 21: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

MARIO KART 8 VOOR WII U

Met Mario Kart 8 maakt het geweldige racespel zijn debuut op de Wii U. Voor het eerst in de serie kan je loopings ma-ken dankzij de introductie van antizwaartekracht. Zo kan je tegen muren op en ondersteboven racen op prachtige driedimensionaal ontworpen circuits! Je blijft ook genieten van bekende onderdelen uit vorige versies. Zoals racen door de lucht en onder water uit Mario Kart 7, en de motoren uit Mario Kart Wii. En natuurlijk bevat het spel ook een wereld-wijde, online meerspelerstand en Miiverse-integratie. Zo kan je de pret met iedereen delen!

Elita en Manon: “Een heel erg leuk spel met

prachtige circuits en veel nieuwe personages zoals

Shy Guy en een paar baby-versies van bekende

Nintendo-figuren! Je kan aan de slag met

deltavliegers, quads, motorfietsen en tientallen

andere karretjes. En racen op ongelooflijke circuits

die zich boven en onder de zeespiegel begeven.

Gewoon geweldig!

FIFA WK BRASIL VOOR PS3

Kies je favoriete ploeg en (her)beleef de World Cup Brazil op PS3. Ervaar het drama en de opwinding van het belangrijkste voetbalevenement ter wereld! Kies een van de 203 nationale teams en speel de grootste verzameling speltypes ooit in een toernooititel van EA Sports. Speel in de authentieke Braziliaanse stadions, gesteund door het dolenthousiaste publiek. De verbeterde gameplay en de vele animaties zor-gen voor spannende wedstrijden. De balbeheersing werd, net als de passes, nog preciezer en je beschikt over nieuwe tactieken bij spelhervattingen.

Behalve het WK-toernooi zelf, kan je ook de kwa-lificaties en daarna de groepsfases spelen. Andere speltypes zijn onder andere Aftrap en Skill Games. Ook ‘Road to the Fifa World Cup’, één van de popu-lairste speltypes ooit, maakt opnieuw zijn opwach-ting. Daarin begin je onderaan de selectie en moet je jezelf hogerop zien te werken om uiteindelijk je land aan te voeren. Dit alles wordt begeleid door meer dan 50 uur opgenomen commentaar. WK-liefhebbers zullen smullen van al het leuks dat 2014 Fifa World Cup Brazil te bieden heeft!

Emile: Een zeer tof spelletje

voor meerdere spelers.

De muziek en de kwaliteit

zijn fantastisch. En alles lijkt

superecht. Er zijn zeer veel

mogelijkheden. Deze kwamen

ook al in eerdere FIFA spellen voor,

maar ze blijven goed én spelen nu in op

het WK! Ideaal dus voor wie nog geen

FIFA spel in huis heeft …

vanaf 9 jaar

vanaf 6 jaar

21

Page 22: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

Speelwijzer.eu | juni 2014

KUBB

Een zonnig parkje, een gezellige plek aan het strand of gewoon in de eigen tuin. Twee vriendengroepen, liefst met glaasje wijn of stevige pint in de hand. En tot de tanden gewapend met houten stokken. Meer heb je niet nodig om je kostelijk te amuseren met het Vikingspel Kubb. De spanning zal te snijden zijn, het plezier ervan afspatten. Wie haalt als eerste de koning neer?

Elita: “Kubb kan je vergelijken met petanque: ook in dit spel gaat het om gooien en mikken. Maar het is nog veel leuker! Je speelt in twee teams. In het spel moet je de kubbs (houten blokken) van je tegenstanders volgens de spelregels omver gooien met houten werpstokken. Wie daar als eerste in slaagt en vervolgens de koning in het midden neerkegelt, wint.”

9+

Emile: Kubb is superstof om buiten te spelen met vrienden en familie! Geschikt voor alle leeftijden. Het wordt snel opgezet en is gauw aan te leren en te spelen. Erg plezant zowel op strand als in de tuin.

KUBBEEN SUPERTOF VIKINGSSPEL !

22

Page 23: Speelwijzer nr 11 - juni 2014

ONZE PARTNERS

Bellestraat 52 8954 WESTOUTER Tel.: 057 / 44.76.69

www.robotgardendeco.be

Multi Bazar PittemBrugsesteenweg 201T +32 (0)51 545 575

Multi Bazar IzegemRoeselaarsestraat 489T +32 (0)51 300 440

Ma: 13.00u - 18.30u

Di 08.30u - 12.00uVr 13.00u - 18.30u

Za: 08.30u - 18.00u

Zo: 09.00u - 12.00u

tot

www. .be

OPEN: DINSDAG TOT VRIJDAG: 9-20 u. ZATERDAG: 9-19 u. ZONDAG: 10-13 u.Industrieweg 15, Paal-Beringen, 011-450 300

Vatana hoofding Paal.indd 1 30/05/14 13:10

De grootste speelgoedwinkel van de regio!

Wat is er mooier dan een spelend kind? Het gaat helemaal op in zijn zelf-bedachte wereld. Met een brandweerpet op, voelt het zich een echte brandweerman. Hij strijdt tegen een uitslaande brand in de achtertuin. Je dochtertje rijdt met een paardje door de velden in de woonkamer. Ze ziet de manen wapperen in de wind. Concentratie, fantasie, jezelf vermaken: allemaal elementen van het spelen. Wij van Noordennen Speelgoed geloven dat spelen onmisbaar is voor het geluk van ieder kind. In ieder kind zit een spelend kind. Alleen, komt het ook tevoorschijn? Krijgt het de kans om zich daarin te ontplooien? In een tijd van digitale media, hectiek en druk verkeer op straat is lekker spelen en knutselen niet altijd even vanzelfsprekend. Wij van Noordennen Speelgoed kunnen en willen daarbij graag van dienst zijn. Hoe? Bij ons vindt je

een verbazingwekkend speelgoed die in de doorsnee speelgoedwinkel niet altijd te vinden is. Ook de vergeten merken van vroeger (die overigens nooit zijn weggeweest) zijn bij

ons verkrijgbaar. Daarbij mag u van ons ook een verwachten, en kennis van wat we

verkopen. En ook zeker leuk om te weten: we leveren tegen …

De vraag die ons het meest gesteld wordt:

Hoe kan het dat jullie niet duur zijn? Jullie zijn niet aangesloten bij een grote keten en hebben “maar” 2 winkels.

ons antwoord: Wij werken samen met een groot aantal Belgische collega’s waardoor wij samen groot kunnen inkopen. Daardoor hebben we een grote collectie speelgoed. Daarnaast hebben wij weinig reclame-kosten, ook dit voordeel geven we graag terug aan onze klanten in de prijs!

Onze winkel van ongeveer 1000m² vindt u aan de doorgaande weg van Alteveer. We bieden u ook een ruime keuze aan skelters, traptractoren, loopfietsen, trampolines, glijbanen en ander groot buitenspeelgoed.

Beumeesweg 131 – 0599 332967