Speelwijzer nr 10 - december 2014

24
Driemaandelijks speelgoedmagazine december 2013 10 WWW.SPEELWIJZER.EU MAGAZINE VOOR SPEELVOGELS WELK SPEELGOED VIND JIJ STRAKS ONDER DE KERSTBOOM? HET SPEELWIJZER TEST TEAM HIELP SINT EN KERSTMAN EN TESTTE SUPERLEUK SPEELGOED! WELK SPEELGOED VIND JIJ STRAKS ONDER DE KERSTBOOM?

description

Welk speelgoed vind jij straks onder de kerstboom?

Transcript of Speelwijzer nr 10 - december 2014

Driemaandelijks speelgoedmagazine • december 2013 • 10 www.speelwijzer.eu

Magazine voor speelvogels

Welk speelgoed vind jij straks onder de kerstboom?

Het speelWijzer test team Hielp sint en kerstman en testte superleuk speelgoed!

Welk speelgoed vind jij straks onder de kerstboom?

PS.indd 3 4/24/2013 1:37:46 PM

www.speelwijzer.eu

1412+Speelgoed: 12+

Nieuws uit speelgoedland 4

Speelwijzer Quality Label5Dag speelvogel,

De eindejaarsperiode is aangebroken! Tijd voor cadeautjes en familiefeesten! De stoomboot ligt aangemeerd in Antwerpen. Sint en Piet oefenden al stevig op de winter daken. De sneeuwman bond zijn slede aan en zijn hertenspan staat vol ongeduld te trap­pelen. Maar welk speelgoed komt er nu jouw richting uit?

Het ‘Speelwijzer Test Team’ ging aan de slag om Sint en Kerstman te helpen bij het maken van de juiste keuze. En wat blijkt, het nieuwe speelgoed is gewoon superleuk! Ontdek een heuse storm van stokken, een megafantastische speel­tafel, een magnetische autofabriek, een racebaan voor peu­ters, een archeologische site vol dinosaurussen, een geavan­ceerd voetbalspel en zoveel meer.

Ook kan je opnieuw een speelgoedpakket winnen! Surf snel naar www.speelwijzer.eu. Daar vind je al onze vorige num­mers en heel wat meer speelgoedtips.

Lees, speel en geniet van de feestdagen,Sarah

speelgoeDMagazine • DeceMber 2013 • 10 • www.speelwijzer.eu

Stick Storm

Speelwijzer

Speelgoed: 3-5 jaar 83-5

Speelgoed: 0-2 jaar6

Speelgoed: 6-8 jaar 106-8

Speelgoed: 9-12 jaar12 9-12

Fimo kits for kids

rubik's cube

17

21

18

SmartMax Power Vehicle Mix 23

Sluban romantisch restaurant 19

Time’s Up! FC de kampioenen 20

Kidigo16

ColofonSpeelwijzer is een communicatieplatform over speelgoed, bestaande uit een gedrukt magazine, een website en een di-gitale nieuwsbrief. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Sparrestraat 94 • B-9000 Gent • België • Tel. +32 494 64 24 68 Mail: [email protected] • Web: www.speelwijzer.eu

Verantwoordelijke uitgever: Jesse Van DaeleHoofdredactie: Sarah Vermeersch Redactie: Eveline Vermeersch, Freek De Vos, Jonathan Vercruysse, Tineke Cartreul, Heidi Vanden Bossche, Siegrid Kerstens, Silvia AlonsoFotografie cover: Sofie Stevens – www.sofiestevens.beLayout & opmaak: www.studioiris.be

Holografx21

Blockers20

Ontdek & Speel Tafel22

3

www.speelwijzer.eu

Nieuws uit Speelgoedland

Snuffie Hup Snuffie waakt op zijn konijnenheuvel vol wor-tels. Wie durft er ééntje uit de heuvel te trek-ken? Let goed op: wanneer je de verkeerde wortel pakt, vliegt Snuffie de lucht in!

Hongerige Harrie Hongerige Harrie at je spullen op. Pak ze terug uit de slijmerige mond want Harry slaapt. Maar pas op: hij kan zo wakker worden en je hand pakken!

lego MindStorMS De basis van LEGO Mindstorms is een bestu-ringsmodule waarmee creaties uitgerust wor-den met elektromotoren en sensoren die tast, licht, rotatie, afstand, geluidsvolume en tempe-ratuur waarnemen. Programmeer ze en maak op zichzelf werkende creaties.

KinetiSCH zand Kinetisch zand bestaat voor 98% uit zand en 2% polymeren. Het droogt niet uit, maakt je handen niet vuil, verzamelt geen vuil of stof, en belooft uren speelplezier. Benieuwd? Zoek op Youtube naar ‘Kinetic Sand’.

November 2013 - Nieuwe releases, evenementen, speelgoedverkiezingen en zoveel meer. In deze rubriek houden we jullie op de hoogte van de speelgoednieuwtjes. Hier krijg je een pittige preview van wat je de komende maanden zoal mag verwachten.

Boys boys boys

Bouwplezier

Crea

Verkleedparty

Buitenspel

verantwoord speelgoed

Komen eten

baby

Sport & Spel

Poppen & knuffelsGames & Consoles

puzzelen & peinzen

Spel in Zicht

Final Fantasy Waterpret

Uit de oude doosColumn

Favoriete speelgoed

speelgoedwinkel

Origin of pieces

Girls just want to have fun

Music Maestro

actie & Fun

Op batterijen

rollenspel

Leren is leuk

Leuk met twee

Getest op Kids

jongens & wetenschap

Binnenspel

Doe samen met je vrienden en familie mee aan onze Speelgoedwedstrijd

en win een speelgoedpakket.

Surf naar www.Speelwijzer.eu en waag je KanS!

Wedstrijd!

Verklaring gebruikte symbolen

4

www.speelwijzer.eu

Nieuws uit Speelgoedland

Ben je op zoek naar het meest geschikte speelgoed van het moment voor jouw kind, petekind, kleinkind, vriendje of vriendinnetje? Dan vind je vanaf nu in ons magazine heel wat nuttige speelgoedinspiratie voor élke leeftijd!

dreamland

Vier keer per jaar sturen we ons test team uit. Drie stoere en kriti-sche kids per leeftijdscategorie die samen met de speelgoedexperts van DreamLand het leukste speelgoed van het moment kiezen. Deze selectie gebeurt op basis van aantrekkelijkheid, kwaliteit, innovatie, speelwaarde en de ontwikkelingsfase van het kind. Dit speelgoed wordt nadien thuis uitgebreid getest door alle testers uit de leeftijds-categorie. Het speelgoed dat als beste uit de tests kwam, vind je terug in dit magazine.

speelwijzer en dreamland slaan de handen in elkaar:

dankzij Het speelWijzer Quality label vind je Het leukste speelgoed voor elke leeftijd!

Speelwijzer Quality label

Bovendien krijgt elk stuk speelgoed dat door ons test team wordt goedgekeurd het ‘Speelwijzer kwaliteitslabel’.

Wil je er zeker van zijn dat je leuk speelgoed aanschaft? Vertrouw dan op de mening van onze testers! Zij inspireren je via Speelwijzer driemaandelijks met supertof speelgoed in vijf leeftijdscategorieën: 0-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9-12 jaar en 12+.

gratiS Magazine online?

Schrijf je in op speelwijzer.euBevalt ons magazine je? Dan hebben we goed nieuws. Surf naar www.speelwijzer.eu en schrijf je in op onze elektronische nieuwsbrief. Je krijgt dan gratis speelgoednieuws op jouw maat.

Magazine op papier?

afhaalpuntenJe kan een gedrukte versie van ‘Speelwijzer’ verkrijgen bij onze afhaalpunten. Er zijn nog geen afhaalpunten in Nederland.

abonnementWil je de volgende edities van dit magazine bij je thuis laten bezorgen? Surf dan naar www.speelwijzer.eu en neem een abonnement op ‘Speelwijzer’, gedrukt op kwaliteitspapier.

www.dreamland.be www.debanier.be

5

www.speelwijzer.eu6

0-2 jaar

little tikes activity garden rock 'n spin

Deze Activity Garden Rock ’n Spin is perfect voor dreume­sen die graag bewegen. Dankzij de hoge rug kan je veilig en comfortabel rechtop zitten. Want de rug is verstelbaar en kan worden vastgezet. Ook de poten van het beestje kan je makkelijk aanpassen, zodat je kind stilstaand of bewegend kan spelen. Met verschillende bewegende beestjes op het stuur en flexibele spiegel.

Hannes: Fantastisch om op te zitten, vooral het wiebelen is plezant. Tot 36 maanden staat er volgens mama op de verpakking. En ja, het klopt … Zodra ik stop, is het de beurt aan grote broer. Hij wiebelt en tolt er op los, net alsof hij een rodeostier berijdt! DreamLand prijs: e 34,95

croco bloco

Croco Bloco is een lieve knuffelkrokodil met een zachte buik. Ideaal om urenlang te knuffelen. Maar je kleine dreumes mag er nog veel meer mee doen. Met vier grote, zachte blokken maak je de buik van de krokodil groter of kleiner. Baby’s kun­nen ook met de blokken spelen en zo kennis maken met cijfers, kleuren en patronen. Vooral voor hele kleine rakkers is dit een superlief vriendje! Bovendien gemaakt van licht materiaal zo­dat je de krokodil makkelijk overal mee naartoe neemt.

Hannes: Mooie kleurtjes, leuke fantasietjes en stofjes. Deze krokodil heeft alles in huis. Alleen ben ik wat groot geworden om met deze krokodil te spelen. Volgens mama is de krokodil ideaal voor baby’s tussen 3 en 12 maanden. Toch nog een broertje erbij?

DreamLand prijs: e 44,95 0

0

Finn: Ik hou van grote beesten vol vrolijke kleurtjes. En met dit vriendje kan ik leuk ravotten. Zeker als mama de krokodil tot leven brengt en achter mij aan zit.

www.speelwijzer.eu7

Sara is een knuffelbeest dat niet kan stilzitten. Ze houdt van lopen, fietsen, zwemmen en elektronische appara-ten bestuderen.

Finn is een echte deugeniet, bliksem-snel in de uitvoer van zijn dekselse plannetjes! Hij houdt van alles wat muziek en licht maakt.

Hannes is een enthousiast baasje dat verzot is op zijn grotere broer. Hij kruipt overal op, onder, tussen, … een echte durfal die de wereld aankan.

Sara, 30 maanden

Finn, 16 maanden

Hannes, 18 maanden

trix track Hammer slammer knikkerbaan

Plaats de verschillende houten onderdelen op elkaar en tover een spectaculaire knikkerbaan tevoorschijn! De baan is mak­kelijk in elkaar te zetten en blijft tegelijk erg stevig staan. Leg de gekleurde houten bal klaar en laat hem naar beneden rollen. Nadien kan je opnieuw de handen uit de mouwen steken en een andere constructie bouwen! Voor avontuurlijke bouwmeesters!

Finn: Wauw! Je legt een balletje op een stokje en het komt er aan de andere kant weer uit. En onderweg maakt het ook nog eens allerlei gekke toeren. Leuk dat grote broer en ik steeds nieuwe constructies kunnen maken. Opnieuw spelen? Zeker! Want er is zoveel materiaal om te blijven bouwen. Wel heb ik nog een beetje hulp nodig om alles op te zetten. Gelukkig spelen mama, papa en broer graag mee.

DreamLand prijs: e 38,95

ducati racebaan 4 in 1Beleef eindeloos speelplezier op een echte 4­in­1­racebaan! De racebaan heeft vier speelwijzen. Baby’s starten met twee autootjes op een eenvoudig, recht circuit. Dat kan je omvor­men tot een ring. Voor een derde speelwijze geef je het circuit een 8­vorm. Koppel de afstandsbedieningen los en breng zo meer spanning in de race. De auto’s kunnen nu voorwaarts en achterwaarts bewegen. En met de afstandsbedieningen kan je zelfs naast het circuit rijden. Eindeloos raceplezier verzekerd! Wel zouden we de leeftijd die op de doos wordt aangeraden, van 1 tot 3, een jaartje opschuiven. Van 2 tot 4 lijkt ons ideaal.

Finn: Racen met een auto is echt iets voor mij en mijn oudere broer. Tof dat je verschillende circuits kan leggen. We hadden wel wat hulp nodig van papa om alles in elkaar te steken, maar dat vind ik prima.

DreamLand prijs: e 59,95 2

2

Finn: Dit is niet zomaar de eerste de beste roetsjbaan, maar een écht uitdagend parcours!

Hannes: Het parcours is nog wat te moeilijk voor mij, maar samen met grote broer hebben we er toch veel mee gespeeld. Het is voor mij een autorace in peuterversie: je kan er niets mis mee doen, én het beweegt voortdurend. Fantastisch toch!

www.speelwijzer.eu8

funny toaster

Met de Funny Toaster maak je maar liefst vier toasts tegelijk. Ze zijn zelfs al belegd! En er is voor elk wat wils. Je kan kiezen uit choco, confituur, kaas, spek, … Wacht tot de broodrooster springt en vang zo snel mogelijk je favoriete toasts. Heb jij de meeste broodjes op je bord wanneer de laatste toast uit de toaster is gesprongen, dan win je. Maar let op dat je de toast met rotte vis niet vangt! Een kort en hilarisch gezelschapsspel voor een familie met kindjes. Durf jij de uitdaging aan?

Elizabeth: Superleuk én mooi! Ik kan er mijn behendigheid mee oefenen. Door veel te spelen, word ik steeds beter en kan ik zelfs van papa winnen.

DreamLand prijs: e 22,95

auto rc ferrari 458 italia Italiaanse elegantie gekoppeld aan hoge snelheden, dat is Ferrari. Deze uitvoering is er speciaal voor peuters. Met de schattige, tele geleide Ferrari beleven zij de dolste avonturen. Draai je het stuurwiel, dan draait de auto mee! Mét antislipwielen en lichtjes.

Mauro: Super, een auto die écht rijdt en dan nog wel in de richting die ik wil! Althans in theorie, in de praktijk moet ik nog wat

oefenen zegt papa. Niets van! Ik scheur door de bochten, bots overal tegenaan en dat vind ik cool. Zit ik vast? Dan zet ik hem gewoon in achteruit. Ik rij zelfs beter dan mama in haar auto. Voor jongens en meisjes met pit!

DreamLand prijs: e 29,95 3

4

3-5

3-5 jaar

www.speelwijzer.eu93-5

Elisabeth, 4 jaar Elise, 4 jaarMauro, 3 jaarElise is leergierig en ondeugend. Ze houdt van lopen en turnen en is goed in het verzinnen van verhaaltjes. Ze speelt graag spelletjes op de iPad.

Elisabeth is verzot op boeken over prinsessen en elfen. Ze is heel nieuws-gierig en weet goed wat ze wil. Ze kan goed tekenen en kleuren.

Mauro is een echte entertainer. Hij speelt graag met alles wat vier wie-len heeft. Daarnaast houdt de grote ‘waarom?’-vraag hem bezig.

Elise: Het is heel intuïtief, ik vond zelf hoe alles werkte.

Alles is erg duidelijk. De kleuren zijn supermooi en ik

vind het vooral leuk dat er stempels bij zijn.

Animation tool

Game tool

Stamp tool Sound tool

Roller tool

ipad case Met deze multifuncionele iPad Case vervelen kapoenen zich geen moment én blijft de tablet goed beschermd. Dankzij de vele apps kan je eindeloos creëren. Gebruik de stylus om teksten te schrijven, maak leuke tekeningen met geanimeerde stempels en het kleuren­palet of speel één van de negen spellen. Uren plezier verzekerd!

Elise: Het is heel intuïtief, ik vond zelf hoe alles werkte. Alles is erg duidelijk. Zo kan ik in een handomdraai mijn eigen tekeningen maken. Ook de spelletjes zijn leuk. Je kan, bijvoorbeeld, een figuur maken door van bolletje naar bolletje lijntjes te trekken. Je kan zelfs een foto uploaden en dan daarop tekenen en stempelen. Snorretjes tekenen bij mama, dat blijft plezant!

DreamLand prijs: e 29,95 3

www.speelwijzer.eu10 6-8

6-8 jaar

10

Wii planes Het sproeivliegtuigje Dusty droomt ervan mee te doen aan ’s werelds meest spannende en opwindende luchtrace rond de wereld. Er is wel een probleempje. Dusty is niet gemaakt om te racen en heeft last van hoogtevrees. Gelukkig gelooft Skipper, een oorlogsveteraan en uitstekende vlieger, in de kracht van Dusty. Met de hulp van nieuwe en oude vrienden, maakt Dusty zijn motoren gereed om hoogtes te bereiken waarvan hij nooit had durven dromen.

Ada: In dit spel kan je de vliegtuigen zelf besturen én verschil­lende spellen spelen. Zoals ballonschieten. Ook moet je soms stunts uitvoeren, dat is wat moeilijker maar wel heel cool!Hoe meer je speelt, hoe beter je wordt. Je mag dan andere soorten vliegtuigen besturen en er komen nog meer spellen vrij. Zo kon ik steeds blijven spelen.

DreamLand prijs: e 25,95

dino duo

Graaf en beitel in een gipsen blok naar de botten van een Tyrannosaurus en Triceratops. Eens je alle beenderen gevon­den hebt, kan je de skeletten in elkaar steken. Met een blok om in te graven en te zoeken, gereedschap, een boekje met montage­instructies en een fiche van de twee dino’s. Een ech­te aanrader voor dinoliefhebbers en geduldige archeologen!

Deniz: Dit is gewoon fantastisch speelgoed. Mijn zus en ik beitelden urenlang tot we alle stukjes voorzichtig uit de blok hadden gebeiteld. Dan kon ik de twee dinosaurussen in elkaar steken. De beitel had het intussen begeven, maar met een kleine schroevendraaier ging het ook. Uren speelplezier en een grote beloning achteraf, bij welk ander speelgoed vind je dat? Héél leuk!

DreamLand prijs: e 27,95 8

6

Ada: Hoe meer je speelt, hoe

beter je wordt. Je mag dan

andere soorten vliegtuigen

besturen en er komen nog

meer spellen vrij.

www.speelwijzer.eu116-8

Mona is een knuffelbeest met een groot hart dat het liefst samenspeelt met anderen. Ze houdt van fietsen, zwemmen, lezen en knutselen.

Deniz is grappig en pienter. ZIjn hobby’s zijn voetbal en breakdance. Hij leest graag strips en speelt graag met playmobiel en psp.

Ada is rustig en lief. Ze houdt van knutselen, paardrijden, zwemmen en fietsen. Ze speelt graag met Polly Pocket, Barbies en King of Tokyo.

Mona, 8 jaar

Deniz, 8 jaar Ada, 8 jaar

flutterby flying fairy doll Dit vliegende elfje lanceer je vanaf haar sokkel. Ze blijft daarna mooi zweven door haar vleugels op en neer te bewegen. Als het elfje begint te zakken, steek je je hand eronder en vliegt ze weer op. Zolang de sokkel niet uitgeschakeld wordt, vliegt ze elke keer opnieuw omhoog.

Ada: Wauw, zo’n prachtig elfje. En het kan zelf vliegen ook. In het begin moest ik wat oefenen om het juist te besturen, maar ik had het toch snel onder de knie. Mijn elfje is

echt supermooi en vliegt fantastisch goed.

DreamLand prijs: e 39,99

nintendo 3ds Hot WHeels

Zet je schrap voor een spannend en razendsnel avontuur in het supergeheime Hot Wheels Testcentrum. Hier test het Hot Wheels Team de meest geavanceerde voertuigen en worden uitdagende stunts uitgevoerd. Jouw kans om je vaardigheden te testen. Versla de uitdagingen van vier teams. Enkel als je slaagt voor alle tests word jij ‘s werelds beste coureur! Kies je team, kies je voertuig … Racen maar!

Mona: een supersnel, flitsend racespel. Echt iets voor stoere jongens die houden van snelle wagens en coole motors. En met de vele uitdagingen blijft het razend interessant!

DreamLand prijs: e 29,95

7

8

www.speelwijzer.eu9-12

9-12

perplexus

Perplexus traint je behendigheid. Binnenin de bol bevindt zich een knikker. Slaag jij erin om die door het 3D­doolhof te laten rollen zonder dat hij van de baan valt? Er zijn 100 uitdagende hindernissen. En als de knikker van de baan valt, weet je waar je in de fout ging. Durf jij de uitdaging aan?

DreamLand prijs: e 21,95 6

Felix: Een supergaaf behendigheidsspel! Goed voor je hand-oog coördinatie en een oefening voor je concentratie, maar ook gewoon erg leuk om te doen. Met de 100 hindernissen ben je wel even zoet en daarna kan je het spel op snelheid proberen. Plezier voor de hele familie, want iedereen wil dit kunnen. Eén ding is zeker: eens in de hand leg je een Perplexus niet meer neer!

Felix: Een supergaaf behendigheidsspel! Goed voor je hand-oog coördinatie en een oefening voor je concentratie, maar ook gewoon erg leuk om te doen. Met de 100 hindernissen ben je wel even zoet en daarna kan je het spel op snelheid proberen. Plezier voor de hele familie, want iedereen wil dit kunnen. Eén ding is zeker: eens in de hand leg je een Perplexus niet meer neer!

12

www.speelwijzer.eu

nintendo 2ds console Wit + rood

Met de nieuwe, draagbare Nintendo 2DS kan je nu overal genieten van de Nintendo­ervaring en 3DS­spelletjes spe­len in 2D. Nintendo 2DS heeft immers dezelfde besturing en compatibiliteit.

Ella: De max! Zelfs zonder spelletjes is deze console al een schot in de roos. Je krijgt immers een paar kaarten bijgeleverd die de tafel of de vloer tot leven wekken. Er komt een draak tevoorschijn en die moet je met het toestel neerschieten. Echt spannend want hij kwam gevaarlijk dichterbij. Ik kijk er al naar uit om mijn 3DS-spellen op de nieuwe console te spelen.

DreamLand prijs: e 129,00 6

9-12

sHamballa armbanden

Shamballa­armbanden zijn gelukssieraden. Populair om weg te geven, maar ook mooi om te krijgen. Je kan ze zelf maken door katoenkoord, leer, biaisband of elastiek te knopen, rijgen of vlechten. En af te werken met bedels en kralen. Van eenvou­dig tot moeilijk, dit boek biedt voor elk wat wils!

Ella: Hoe maak je zelf armbanden in een handomdraai? In dit boek met knappe, paginagrote kleurenfoto's en kleurentekeningen van de gebruikte knooptechnieken worden een vijftiental armbanden beschreven. Met technieken variërend van knopen en rijgen tot vlechten met bedels. Van eenvoudig tot moeilijk. Wel moet je zelf nog draad en/of parels aanschaffen. Daarna kan je aan de slag, tot je armen vol zitten.

DreamLand prijs: e 9,95

Ella is stil, lief en sportief. Ze speelt tennis, volleybal en danst. In het weekend gaat ze naar de chiro samen met haar beste vriendin.

Felix is een echte grappenmaker. Hij leest graag strips en speelt graag computerspelletjes. Hij voetbalt en speelt ijshockey.

Victor is een teddybeer en knuffelaar die graag zijn zin doordrijft. Zijn hobby’s zijn skiën, naar de chiro gaan en computerspelletjes spelen.

Ella, 10 jaar

Felix, 12 jaar

Victor, 10 Jaar

8

13

stad van beenderen

Clary’s leven verandert drastisch als ze in een club getuige is van een moord. Drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens vermoorden een andere jongen. Het vreemde aan de hele zaak is dat zij de enige is die hen kan zien. De jongeren vertellen Clary dat ze schaduwjagers zijn: ze doden demonen op aarde en beschermen zo de mensheid.

Dan verdwijnt Clary’s moeder. Samen met Jace, een van de schaduwjagers, ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrik­kelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt. Ontdek het eerste deel van de spannende fantasyreeks ‘Kronieken van de onderwereld’.

DreamLand prijs: e 10,00

Wii just dance 2014

Heb je altijd al dansmoves uit bekende videoclips willen leren? Dan is Just Dance 2014 echt iets voor jou. Laat je gaan op 40 nieuwe pop, R&B, Hip­Hop dansnummers. De 2014 editie be­vat onder meer hits van Nicki Minaj, Psy, David Guetta en One Direction. De 6­spelersmodus, Just Dance DJ en On­Stage mo­dus behoren tot de nieuwe kenmerken. En zweet je te pletter want in de Just Sweat modus stel je zelf een playlist samen voor een stevige workout. Verder heb je ook een online multiplayer­modus. Meet je zo met dansers van over de hele wereld!

Elita: Superleuk omdat je het met veel mensen tegelijk kan spelen. De liedjes zijn nieuw en mooi, evenals de dansachtergrond en de popsterren. Echt iets voor meisjes!

DreamLand prijs: e 34,95

13

10

Elita: Het verhaal is spannend,

goed opgebouwd en heeft sterke

plotwendingen. Een goed geschreven

fantasieverhaal voor jongeren.

www.speelwijzer.eu12+

12+

14

www.speelwijzer.eu12+

Charlotte is lief en bescheiden. Ze houdt van skiën, koken en gezel-schapspelletjes spelen. Ze gaat in het weekend naar de chiro.

Elita is creatief en vindingrijk. Haar hobby’s zijn boogschieten, zwemmen en ropeskipping. Ze houdt ook van koken, knutselen en lachen.

Felix-Louis is een pittige, avontuur-lijke jongen. Zijn hobby’s zijn snow-boarden, chiro, computerspelletjes spelen en muziek.

Charlotte, 12 jaarElita, 13 jaar Felix-Louis, 14 jaar

playstation 3 fifa 14

Fifa 14 voor PS3 bouwt verder op de ijzersterke reputatie van zijn voorgangers en levert opnieuw een fantastische voetbal­game af. Dankzij de verbeterde artificiële intelligentie pas­sen spelers vanaf nu automatisch hun looptempo en positie aan om vanuit de best mogelijke hoek op doel te trappen. De computergestuurde spelers zoeken steeds naar de ide­ale positie om de perfecte aanval op te zetten of net af te slaan. Dit zorgt voor voetbalwedstrijden met strategisch op­gebouwde en messcherpe acties. En met het nieuwe Scouting Network ontdek je de wereld van het professionele talent­jagen. Richt je eigen scouting netwerk op en transfereer net die spelers die je team nodig heeft.

DreamLand prijs: e 49,95

8

FELIX: Zeer tof! Je hebt een ruime keuze aan ploegen en spelers en alles is superrealistisch. Elke match is anders waardoor dit spel nooit is uitgespeeld.

15

www.speelwijzer.eu

kidigo blauW en rozedé multimedia-speler voor kidsHelemaal hip en dé wannahave voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze nieuwe multimediaspeler heeft een stevig en duurzaam design waardoor zelfs de allerkleinsten nu helemaal zelfstan­dig kunnen kijken naar hun favoriete tekenfilms, video’s en foto’s of leuke muziek kunnen beluisteren. Je kan het toe­stel ook overal meenemen. Thuis, op vakantie en uit logeren, KidiGo is zo mobiel als het kind zelf. En met behulp van de standaard is het spelertje op de ideale kijk­ en luisterafstand stevig te stationeren.

Met een 4.3 inch LCD­scherm en 2 gigabite intern ge­heugen worden de mooiste video’s bewaard en ge­toond. Ook de geluidsweergave is perfect via de kop­telefoon of de ingebouwde luidspreker. Opladen of verversen van filmpjes, muziek en spelletjes kan eenvoudig via Explor@Park op www.vtechnl.com.

Mauro: Superstevige machine! Kleine broer Finn gooide het op de grond terwijl mama niet keek en er is niks aan! En ik vind het een zeer kindvriendelijke en simpele bediening. Er zijn niet te veel en niet te weinig knopjes. Papa vindt het ook een handig formaat om overal mee te nemen. Volgens hem het ideale speelgoed tijdens lange autoreizen (omdat we dan stil zijn). Als we er enkele minuten niet aankomen sluit de KidiGo automatisch af.

Richtprijs: e 59,95 3

getest op vraag van

16

Elizabeth: Ik kijk graag naar de video’s, al moet je die eerst wel aankopen en downloaden op de vtech-site. Ook de muziek is tof omdat ik sommige liedjes ken. Op het scherm verschijnen dan muzieknoten of kleurrijke vlinders. Van de spelletjes vang ik graag vissen. Dat is het makkelijkste.

4

www.speelwijzer.eu17

getest op vraag van

Mona: KLEITOF! Fimo is iets tussen

plasticine en klei. Je kan er heel

fijn mee werken en doordat je het kan

bakken, zijn de creatieve mogelijkheden

uitgebreider dan bij plasticine.

fimo kits for kits

Fimo boetseerklei is een kunststofklei die hard wordt gebakken in de oven. Fimo Classic is een aangename massa in 24 basiskleuren, goed te kneden en zeer stabiel voor 3D­vormgeving. Daarnaast is er Fimo Soft. Een zachtere klei die heel makkelijk kneedbaar is. Erg geschikt voor het maken van decoraties, kralen, figuren, …

Ella: Je kan er écht alles mee maken. En dat het licht geeft in het donker is de max! Echt iets voor knutselfanaten. Net als de meeste boetseerkleien droogt Fimo uit als je het lang blootstelt aan lucht, best bewaren in een goed afsluitbaar potje dus.

Ook Fimo Soft bestaat in 24 basiskleuren. Tot slot is er Fimo Effect met transparante kleuren, glitter, metallic en zelfs glow­in­the­dark. Alle Fimo­soorten zijn onderling mengbaar en kunnen door elkaar gebruikt worden. Het ideale materiaal dus om te boetseren.

Elita: De klei was zacht en makkelijk te kneden. Bovendien staat goed uitgelegd hoe je een figuurtje moet maken. Makkelijk én leuk!

Richtprijs: e 6,70

rubik's cube na dertig jaar nog steeds een hersenbrekende hype

‘Rubik's Classic’ is een kubus van drie rijen met elk drie blok­jes. Achter het eenvoudige uiterlijk schuilt een ingenieuze, wiskundige oplossing. Uit 43 triljoen mogelijkheden moet de speler die éne combinatie zoeken die de kubus terug zijn oorspronkelijke look geeft: éen kleur per vlak.

‘Rubik's Revenge’ bestaat uit vier maal vier blokjes. Het aantal mogelijkheden vergroot en dus ook de uitdaging!

‘Rubik's 2x2’ is kleiner van formaat maar daarom niet minder uitdagend. Deze breinbreker in zakformaat zorgt voor puz­zelplezier onderweg. Bij ‘Rubik's Magic’ moet je niet draaien. Vouw de puzzel zodat de drie ringen op een rijtje staan. Bij

‘Rubik's Snake’ twist en draai je tot de slang omtovert in een zwaan. Of liever een bal of een vleermuis? Geef je verbeel­ding vorm.

Richtprijs: e 9,95 – 19,95 8

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

18

Victor: Draaien, twisten en plooien. De kubusvormige Rubik's puzzel is al dertig jaar razend populair. Dus drie keer zou oud als ik. Je kan de denkpuzzel trouwens in nieuwe gedaantes vinden. Als slang, met blokje meer of net één minder en zelfs in vouwvorm.

www.speelwijzer.eu

sluban romantiscH restaurantSamen bouwen én lekkere schotels serveren

In dit restaurant maakt de kok de lekkerste gerechten! De serveersters bedienen de klanten die genieten op het romantische terras. De gezellige drukte en heerlijke etens­geuren lokken al klanten. Zorg jij voor alle ingrediënten voor een romantisch afspraakje?

Dit restaurant maakt deel uit van het thema ‘Girl’s Dream’. Een thema vol romantische kastelen, koetsen en ander meisjesspeelgoed. Voor echte prinsesjes!

Ada: Bouwen is niet echt mijn ding, maar

kleine broer Sem en mama hielpen me

graag. En daarna konden we leuk restaurantje

spelen en de gasten bedienen. Dat was heel

plezant. Vòòr we het wisten beleefden we

een gezellige middag met het hele gezin.

Richtprijs: e 24,99 6

getest op vraag van

19

Ella: Met al die roze en witte kleuren is dit sterrenrestaurant echt 'the place to be' voor meisjes. Gewoon voor een drankje

met vriendinnen. Of voor een diner met je droomdate. Met de vele accessoires zoals schattige borden, glazen en bestek wacht je zeker een hele leuke avond!

Sluban Romantisch Restaurant

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

20

Elita: Een mooi spelbord, met duidelijke figuurtjes en kleurtjes. Geen moeilijke regels en je kan elkaar goed dwarsbomen. Ideaal voor families of vrienden die zin hebben in een makkelijk, abstract én leuk spel!

time’s up! f.c. de kampioenen

Fans van de dolkomische televisie­reeks F.C. De Kampioenen kijken reikhalzend uit naar eind december. Dan verschijnt de langverwachte bioscoopfilm over de bekendste voetbalploeg van Vlaanderen. Maar in spellenland hoef je niet te wachten. Met Time's Up! F.C. De Kampioenen halen echte fans hun hart op. In een eerste ronde moet je woorden beschrijven die uit de se­rie komen. Teamgenoten proberen er zoveel mogelijk te raden binnen de 30 seconden. De tweede ronde is identiek, maar dan gebruik je maar één woord. En in de laatste ronde, wordt het woord enkel uitgebeeld. Eenvoudig, maar hilariteit verzekerd!

Richtprijs: e 15,00

blockers!Op het einde zo weinig mogelijk verschillende groepen blokjes van je eigen kleur op het spelbord hebben, dat is de doelstelling. Elke speler legt telkens een tegel op het spelbord. In de kolom, rij of op het symbool waar het toegelaten is. Is die plaats al bezet, dan kan je een blokje van een mede­speler wegnemen en jouw blokje in de plaats leggen. Dit kan echter alleen wanneer je de groep blokjes van je medespeler niet in twee deelt. Aan het einde van het spel is elke groep van jouw kleur een strafpunt. Daarnaast tel je ook van elke kleur hoeveel tegels je gevangen hebt. De kleur waarvan je de meeste tegels hebt, telt ook mee voor strafpunten. Wie uiteindelijk de minste strafpun­ten heeft, wint. Denk dus goed na vooraleer je een opponent een hak zet. Wees slim en blokkeer verstandig!

Richtprijs: e 25,00 8

8

Felix: Dit spel is écht tof omdat het uit drie

verschillende rondes bestaat. Vooral de laatste

ronde is hilarisch. Een hele goede editie van

Time's Up voor elke fan.

www.speelwijzer.eu

HolografxMet HolograFX ben jij de ster van je eigen holografisch avontuur. Als Agent FX help je Jeff en zijn team de wereld te redden. Met de stunts op het fraaie 3D­toneel laat je iedereen versteld staan. Geef een show vol ongelofelijke acts met hologram­men. Hoe? Download met je smart­phone of iPod Touch de app en laat hologrammen verschijnen en weer verdwijnen. Hologrammen van jezelf, van je vrienden of van het publiek. Jij kent de geheimen, de toeschou­wers zullen hun ogen niet geloven. HolograFX won dit jaar al diverse prij­zen in Nederland, Amerika, Engeland en Frankrijk.

Richtprijs: e 39,99

getest op vraag van

stick stormOntdek een combinatie van spannende Stick Storm acties en verrassende stunts. Weef lange banen met houten sticks …laat ze los en ze vliegen in een spectaculaire kettingreactie door de lucht! Met verschillende koppelstukken en klemmen bouw je hele constructies. Maak bochten, loopings en an­dere stunt. En zie hoe de sticks over het parcours slingeren!

Victor: Spannend! De storm kan écht op elk moment afgaan. Wel lastig om geconcentreerd te blijven en alles te bouwen dat je in gedachten had. Maar de beloning achteraf is groot!

Richtprijs: vanaf e 6,99 6

21

Mona: Figuren verschijnen uit het niets. Net echt. Hiermee zal ik veel vriendinnen en zelfs vriendjes kunnen imponeren. Tof voor wie graag met nieuwigheden experimenteert.

Ella: Je kan loopings maken, ballonnen oplaten en zoveel meer. Eens je de techniek beet hebt, is het makkelijk. Een tip: kijk naar een tutorial op Youtube, dan kan je snel aan de slag.

8

www.speelwijzer.eu

Finn: Deze tafel is dé oplossing voor ouders die hun

kind met iPad of tablet willen laten experimenteren

én hun eigen speelgoed in goede staat terug

willen. Het is een waanzinnig goed doordacht stuk

speelgoed waarmee ik me, met of zonder tablet, super

mee amuseer. Autorijden, piano spelen, muziek beluisteren,

… het kan écht allemaal. Alles is bovendien zeer stevig.

Mijn papa zegt: ‘Compliments to the chef!’

ontdek & speel tafelDeze ‘Ontdek & Speel Tafel’ werd speciaal ontwikkeld voor dreume­sen van 1 tot 3 jaar en is voorzien van tientallen prikkels om klein­tjes uit te dagen tot grootse prestaties. De échte verrassing is dat de tafel gekoppeld kan worden aan de tablet van papa of mama. Niemand is anno 2013 te jong om helemaal hightech te gaan, zelfs de allerkleinsten niet. Wel in eigen tempo, want spelend leren mag je niet forceren.

De Ontdek & Speel Tafel biedt kids een zee aan mogelijkheden. Zes leerzame spellen waarmee ze ongemerkt oefenen met kleu­ren, vormen, muziek, cijfers, taal en motoriek. En dankzij de negen

interactieve onderdelen van de tafel, is er voor elk moment een nieuwe uitdaging. Gezellig blijft het in ieder geval, met veertien melodietjes en gezongen liedjes.

En als het werkblad opengeklapt wordt, ontstaat ruimte voor een echte tablet! Daarmee kunnen telkens nieuwe uitdagingen worden toegevoegd en blijft spelen spannend. Alle spelletjes en apps zijn trouwens gratis te downloaden via de AppStore en Google Play. Met pianotoetsen, de trommel, het stuur en de roller wordt elke beweging en actie nét even leuker. Spelenderwijs ontwikkelen zich zo de motorische­ en zintuiglijke vaardigheden.

Richtprijs: e 49,95

1

®

dé innovatieve tafel voor h y kids®

22

getest op vraag van

www.speelwijzer.eu

getest op vraag van

Elizabeth: Ik ben grote fan van

het SmartMax concept! Een erg

leuke manier om creatief bezig te

zijn. Het is eens iets anders dan

gewone blokken. Met meerdere

sets kan je superveel combinaties

maken en blijven spelen!

smartmax poWer veHicle mix

In deze SmartMax Power Vehicles Mix vind je materiaal om verschil­lende voertuigen te bouwen zoals een graafmachine, bulldozer, heftruck, brandweerwagen, sleepwagen, takelwagen, pick­up én laadwagen. De wieltjes, cabines, graafarmen en andere opzetstuk­ken worden makkelijk op de magnetische staven vastgeklikt. Alle onderdelen zijn trouwens combineerbaar met andere SmartMax sets. Samen met staven en metalen ballen, zorgen ze voor heel wat speelmogelijkheden.

Richtprijs: e 29,99 4

dé innovatieve tafel voor h y kids

23

Mauro: Ik ben een automan.

Deze set is dus perfect voor een

stoere kerel zoals ik. Meer dan

een paar wielen heb ik meestal

niet nodig, maar nu zijn de

mogelijkheden eindeloos.

Supertof!

W e e r i e t s o m n a a r u i t t e k i j k e n

Zo’n ruim aanbod voor klein en groot, voor denkers en doeners. En altijd tegen

de scherpste prijs.

Gezelschaps- spelletjes, da’s

TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!TOP!

620136 adv spel in zicht_v2.indd 1 02/03/12 13:26