Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

16
VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN. NUMMER 2291 - 27 MAART 2013 - WEEK 13 OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN WWW.WEEKBLADGOEDNIEUWS.NL UW KEUKEN VERANDEREN, MAAR U WEET NIET HOE? Neem dan contact op met Dietmar Pflips De Keuken Profi voor gratis advies op maat, inclusief 3D-presentatie bij u thuis! Renoveren of toch een geheel nieuwe keuken? Bij mij advies en uitvoering in één hand van begin tot eind. Dus: maak een vrijblijvende afspraak met Dietmar Pflips. Tip: www.dekeukenprofi.nl Telefoon (046) 439 81 28 E-mail: [email protected] Internetadres: www.dekeukenprofi.nl Wij zijn 2e paasdag open ! Tijdens Pasen heeft uw Jumbo aangepaste openingstijden. Wij wensen iedereen fijne paasdagen! Openingstijden rond Pasen Vrijdag 29 maart 08.00 - 19.00 uur Zaterdag 30 maart 08.00 - 20.00 uur Zondag 31 maart (1e paasdag) gesloten Maandag 1 april (2e paasdag) 10.00 - 18.00 uur Oirsbeek: Markt 20 Kijk voor de advertentie op de achterpagina! Alzheimer Café Amstenrade Casemanagers dementie en de huisarts Woensdag 3 april a.s. zal dr. Lanckohr, huisarts in Schinnen, samen met twee casemanagers dementie, ingaan op de taken van en samenwerking met deze casemanagers. Grietje Quanjel en Diana Hoogmoed zijn de twee casemanagers, die werkzaam zijn in de regio Schinnen. Zelf geven ze de voorkeur aan de benaming “hulp bij dementie”. Zij voelen zich absoluut geen manager, ze staan dicht bij de mensen. Ze worden aangestuurd door de huisartsen en komen ook via verwijzing door huisartsen bij de mensen thuis. Hun taak is het regisseren van alle verschillende vormen van hulpverlening en het zorgen voor afstemming hiervan. Dit blijven ze doen tot zes weken na overlijden van de cliënt of tot aan de opname in een verpleeghuis. Ze zijn als het ware de oren en ogen van de huisarts aan wie ze ook verantwoording afleggen. Deze avond vindt plaats op woensdag 3 april a.s. in “de Gasterij”, de vernieuwde recreatieruimte van Zorgcentrum Elvira-Leontine aan de Gijselaer 10 in Amstenrade. Vanaf ongeveer 19.00 uur is iedereen welkom. De aanvang van het programma is om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur, waarna nog de mogelijkheid is om onder het genot van een drankje na te praten. De entree is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig.

description

Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Transcript of Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Page 1: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN.

NUMMER 2291 - 27 MAART 2013 - WEEK 13 OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

WWW.WEEKBLADGOEDNIEUWS.NL

UW KEUKEN VERANDEREN,MAAR U WEET NIET HOE?

Neem dan contact op met Dietmar Pflips De Keuken Profivoor gratis advies op maat, inclusief 3D-presentatie bij u thuis!Renoveren of toch een geheelnieuwe keuken?Bij mij advies en uitvoering in één hand van begin tot eind.Dus: maak een vrijblijvendeafspraak met Dietmar Pflips.

Telefoon (046) 439 81 28. E-mail: [email protected] K.v.K. Maastricht 14080063

Tip: www.dekeukenprofi .nl

Telefoon (046) 439 81 28

E-mail: [email protected]

Internetadres: www.dekeukenprofi.nl

Wij zijn 2e paasdag open!Tijdens Pasen heeft uw Jumbo aangepaste openingstijden. Wij wensen iedereen fi jne paasdagen!

Openingstijden rond Pasen Vrijdag 29 maart 08.00 - 19.00 uur

Zaterdag 30 maart 08.00 - 20.00 uur

Zondag 31 maart (1e paasdag) gesloten

Maandag 1 april (2e paasdag) 10.00 - 18.00 uur

Oirsbeek: Markt 20

Kijk voor de advertentie op de achterpagina!

Alzheimer Café AmstenradeCasemanagers dementie en de huisarts Woensdag 3 april a.s. zal dr. Lanckohr, huisarts in Schinnen, samen met twee casemanagers dementie, ingaan op de taken van en samenwerking met deze casemanagers. Grietje Quanjel en Diana Hoogmoed zijn de twee casemanagers, die werkzaam zijn in de regio Schinnen. Zelf geven ze de voorkeur aan de benaming “hulp bij dementie”. Zij voelen zich absoluut geen manager, ze staan dicht bij de mensen. Ze worden aangestuurd door de huisartsen en komen ook via verwijzing door huisartsen bij de mensen thuis. Hun taak is het regisseren van alle verschillende

vormen van hulpverlening en het zorgen voor afstemming hiervan. Dit blijven ze doen tot zes weken na overlijden van de cliënt of tot aan de opname in een verpleeghuis. Ze zijn als het ware de oren en ogen van de huisarts aan wie ze ook verantwoording afl eggen. Deze avond vindt plaats op woensdag 3 april a.s. in “de Gasterij”, de vernieuwde recreatieruimte van Zorgcentrum Elvira-Leontine aan de Gijselaer 10 in Amstenrade. Vanaf ongeveer 19.00 uur is iedereen welkom. De aanvang van het programma is om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur, waarna nog de mogelijkheid is om onder het genot van een drankje na te praten. De entree is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig.

Page 2: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

ColofonWeekblad Goed Nieuws is een uitgave van drukkerij/uitgeverij van Breugeloffset.Provincialeweg Zuid 22 6438 BE OirsbeekTel.: [email protected]@weekbladgoednieuws.nl

Oplage: 9525 exemplarenVerschijnt wekelijks, iedere woensdag aan huis in: Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen,Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld

Advertenties en kopij dienen vrijdags voor verschijningsdatum in ons bezit te zijn.

Wij kunnen geen enkele aan- sprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties of fouten ontstaan door onduidelijk handschrift van de opdrachtgever, behoeven niet door ons te worden gecompenseerd. Eventuele druk- en zetfouten in artikelen en advertenties zijn voorbehouden.

Het Goed Nieuws is ook te lezen via www.weekbladgoednieuws.nl

Machines voor: TUIN EN PARK LANDBOUW GRONDVERZET LADEN EN LOSSEN REINIGING GLADHEIDBESTRIJDING

Bedrijventerrein ‘De Valkenberg’Valkenburg a/d Geul

Het beste voor buiten

3 in 1 Benzine maaiers

Zitmaaiers

Te koop

scharrelkippenschinnen

046-443 14 12alleen op afspraak

Voorbedachte overdracht?Jantje heeft een woning en wenst deze over te dragen aan Kim. De Algemene Wet Rijksbelastingen, AWR, bepaalt dat er betreffende die overdracht aan Kim belasting dient te worden betaald, de zogenaamde overdrachtsbelasting, welke 2% bedraagt. Die belasting hoeft niet betaald te worden tussen echtelieden en geregistreerde partners zodat enkele slimme burgers gemeend hebben om die reden met elkaar een geregistreerd partnerschap aan te moeten gaan.

KBWAdvocaten

Op 15 maart 2013 heeft de Hoge Raad een opvallende uitspraak gedaan betreffende het vermeend belasting ontduiken door een zeer kort geregistreerd partnerschap te sluiten. In deze zaak ging het om een geregistreerd partnerschap dat gedurende één dag heeft bestaan. De gemeenschap van goederen in die zaak betrof een tiental onroerende zaken, waardoor de Hoge Raad stelt dat dit geregistreerde partnerschap slechts is aangegaan met als doel over die tien onroerende zaken geen overdrachtsbelasting te moeten voldoen, welke destijds nog 6% bedroeg, zodat het sluiten van een geregistreerd partnerschap bij de notaris aanzienlijk goedkoper was dan het betalen van overdrachtsbelasting.Waarom is deze uitspraak nu zo opvallend? Allereerst omdat er in voorgaande instanties in deze zaak al verschillend is besloten ten aanzien van de vraag of er met deze constructie sprake was van belastingontduiking. De Rechtbank vond in eerste instantie van wel, het Gerechtshof vond van niet, omdat de wetgever blijkens de wetsgeschiedenis deze ontduikingsmogelijkheid wel heeft erkend, doch hieraan nooit het gevolg heeft willen verbinden dat dit gesanctioneerd diende te worden bij wet. Ook de Advocaat-generaal bij de Hoge Raad, dit is degene die namens justitie de Hoge Raad dient te adviseren bij het doen van een uitspraak, deelde de mening van het Gerechtshof en adviseerde dan ook te besluiten dat er geen sprake was van belastingontduiking. Dat de Hoge Raad vervolgens besloten heeft dat dit wel het geval is schept dan

ook verbazing.

Daarnaast is het des te opvallender dat de Hoge Raad nalaat duidelijkheid te verschaffen over het antwoord op de vraag wanneer er nu met deze constructie gesproken moet worden van belastingontduiking en wanneer hiervan geen sprake meer is. Waar ligt de te trekken grens en waarom heeft de Hoge Raad die grens niet zelf getrokken om voor de burger rechtszekerheid te verschaffen?

In de praktijk komen geregistreerde partnerschappen en huwelijken voor zeer geringe perioden voor. Een echtscheiding na een huwelijk van slechts twee weken is een uitzondering, maar bestaat. Geregistreerde partnerschappen voor de duur van één dag gelet op deze zaak blijkbaar ook. De stelling dat er wel sprake moet zijn van een vooropgezet plan tot het ontduiken van belasting omdat de duur van het aangegane partnerschap of huwelijk zo kort is lijkt al te kort door de juridische bocht.

De andere reden voor de Hoge Raad om te stellen dat het geregistreerd partnerschap slechts is aangegaan om belasting te ontduiken is het feit dat tot de gemeenschap van beide partners slechts de onroerende zaken behoorden. Een drogredenering naar mijn idee omdat beide geregistreerde partners gelet op de korte duur in het geheel geen kans hebben gezien om andere zaken deel uit te kunnen laten maken van die gemeenschap, zodat slechts de korte duur overblijft.

Heeft u vragen over geregistreerde partnerschappen dan bent u

uiteraard van harte welkom bij KBW advocaten aan de Dorpsstraat 43 te Schinnen. Ook ten aanzien van fi scale problemen gaan wij graag voor u na of wij u kunnen helpen. Mocht dat niet het geval zijn sturen wij u graag door naar deskundigen, doch gelet op deze uitspraak niet naar de Hoge Raad.

OUD PAPIER

Aanstaande zaterdag wordt

het oud papier opgehaald door

Harmonie St. Gerlachus

in Oirsbeek Noord

Gertrudiskoor AmstenradeNet als voorgaande jaren neemt het Gertrudiskoor uit Amstenrade, o.l.v. dirigent Guy Hoenen, ook dit jaar , tijdens de plechtigheden van de Goede Week, aan diverse vieringen deel. Op Witte Donderdag, herdenking van de instelling van de H. Eucharistie, zingt het koor tijdens de viering van 19.00 uur de vaste gezangen uit de Gregoriaanse Mis VIII. Daarnaast worden nog enkele liederen gezongen, o.a. Let us Break Bread Together en Ecce Panis.Paaszaterdag neemt een aantal leden van het Gertrudiskoor deel aan de Plechtige Paaswake om 21.00 uur.Zondag, tijdens het Hoogfeest van Pasen voert het koor tijdens de Hoogmis, 11.00 uur, de Dreistimmige Messe van Robert Führer uit.Daarnaast wordt onder meer gezongen: Christ ist erstanden, Herr deine Güte en A Song for Easterday. De orgelbegeleiding is in handen van Elvie Severens.

Page 3: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Slagerij - TraiteurPENNINGS-HABETSRaadhuisstraat 25 t.o. de kerkOirsbeek, telefoon (046) 442 12 44

Voor een heerlijke Paasdis of Brunch is ons assortiment weer op zijn best!

Lente rollade 500 gram € 6,98(mooie magere varkensfilet rollade gevuld met fijne bosuitjes en heerlijk rauwe ham)

Gegrilde rollade 100 gram € 1,98

We hebben voor U het beste kwaliteit Rund, Kalf of Varkensvlees geselecteerd. Fijne vleeswaren Patés en salades uit eigen keuken!

Lekker gemakkelijk met verrukkelijke kant-en-klare producten uit eigen keuken zoals:

Gegrilde Franse ham (op schaal gesneden), Kalkoenmedaillon, Zuurvlees, Kippilav, Kip Stroganoff, Goulash, Gehaktballetjes in tomatensaus, Lasagne, Aardappelgratin, Bistroaardappeltjes enz.

Vers uit eigen keuken Internationaal bekroond:

Kipragout 750 gram € 7,98Konijnenbouten per bakje 2 stuks € 7,98

(op Limburgse wijze)

Koude schotel 500 gram € 3,98

Luxe Koud buffetschaal al vanaf 6 personen Fijne gourmet of fondue schotels

( svp tijdig bestellen)

Aanbiedingen geldig van donderdag 28 t/m zaterdag 30 maart

30

Molenweg 16, Oirsbeek. Tel. (046) 442 31 71

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerkzaamheden

jaar

Terugblik op 8 maart 2013“De 23e Internationale Vrouwendag op 8 maart gevierd in de gemeente Schinnen in de sfeervolle locatie “Gasterie Dobbelsteyn” te Doenrade is zeker geslaagd.112 bezoekers waren te gast op deze dag. Met 20 gasten heeft men genoten van het “Italiaansbuffet” tussen het middag/avondprogramma.“Biodanza betekent dans je leven” Lezing door Helga en Marion.Na de pauze twee workshops. Er kan gekozen worden voor een ervaring van biodanza in de gymzaal dans je leven, door Marion. Je werd er helemaal blij van. En in de grote zaal Biodanza bewust fysieke weerbaarheid. Het was een geslaagde mix van Biodanza Het “Vrouwendagconcert”

gepresenteerd door Reincarnatus.Vijf musici in middeleeuwse gewaden en met middeleeuwse muziekinstrumenten creëren zo een unieke sfeer. Het was geweldig mooi. Een goede sfeer en met humor gebracht. Ja, we mogen terug kijken op een zeer geslaagde vrouwendag. Ik wil verdiepingsles van Biodanza organiseren, kijken of het lukt. Wellicht kunnen we een vaste groep vormen! Let op tekst in goed nieuws”. Namens Vrouwenraad Schinnen Elise Welzen-Cortlever

Collectie ReumafondsIn de landelijke collecteweek van 11 tot en met 16 maart 2013 is in Oirsbeek en Doenrade in totaal 1.431,99 euro opgehaald. Alle gulle gevers en vrijwillgers van harte bedankt.

WEEKBLAD "GOED NIEUWS"

PROVINCIALEWEG ZUID 22 OIRSBEEK

046 - 442 14 99

i.v.m. Pasen is ons kantoor op maandag 1 april gesloten.

Kopij en advertenties voor Goed Nieuws van 3 april kunt u aanleveren tot vrijdag 29 maart 2013

via mail of deponeren in de brievenbus

[email protected]@vanbreugeloffset.nl

Page 4: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Voor betalingen aan de St. Lambertusparochie, te Oirsbeek, liefst de Giro 970811 maar bank kan ook 102700303 met vermelding van H.Mis of kerkbijdrage. E-mail: [email protected] www.kerkoirsbeek.nl

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Week 13 van 27 maart tot 3 april maart 2013. Kantoor open: dins- t/m vrijdag van 10-12.00 uur.Tel. Kant: 4421436. Koster: 06 20192963. Mgr. Schreurs: 4431292 ZEH Hoedemakers: 4431260

Donderdag 28 maart om 14.30 uur. Witte donderdag. Paasviering van de Zonnebloem voor de ouderen in ,,In de Vrie’’ ZEH. pastoor Cordewener gaat hier voor.

Donderdag 28 maart om 19.00 uur. Witte donderdag. Viering van de instelling van de H. Eucharistie, het sacrament van het Priesterschap en het gebod van de naastenliefde.Voor deze H. Mis is een boeteviering als voorbereiding op Pasen. Het parochieel gemengd zangkoor St. Lambertus luistert deze eucharistieviering op. Celebrant ZEH. Pater Maas. H. Mis voor Piet Pijpers. * Hans van Cauteren vw de parochie. * Harrie Pistersd vw de parochie. * José Roberts vw de bewoners van de Beemden

Goede vrijdag 29 maart om 15.00 uur. Kruisweg. We bidden de kruisweg om zo het lijden en de dood van Jezus te gedenken in onze parochiegemeenschap. Celebrant ZEH. L. Cordewener.

Stille zaterdag 30 maart om 20.00 uur. Paaswake. Met wijding van water en vuur voor Pasen. Deze viering wordt opgeluisterd door het p.g.zk. St.Lambertus. Celebrant is ZEH. L. Cordewener. H. Mis voor Werner Ramakers. *Pierre Vorachen vw de parochie. *Joep Renssen vw de parochie. * Lucie Cordewener-Lahaye vw de offergang. * voor een zieke.

Zondag 31 maart om 11.00 uur. Hoogfeest van Pasen. Plechtige eucharistieviering die wordt opgeluisterd door Chantez. Celebrant ZEH. J. Hoedemakers.

Zeswekendienst voor Harry Pisters.Jaardienst voor echtgenoten Houtvast-Kusters. *Jrd. voor Lei Jennes. H. Mis * voor de ZEH. Jan Kuipers en zus Maria * voor mej. Maria Kemper t.e.v. het H. Hart *voor ouders Jan Zelissen en Martha Mengelers en zonen Gei en Jeu * voor Hub Zelissen en Jeanne Pijls en tevens voor Jan Zelissen en Wilhelmina Leclerq * voor Jan Joosten vw de offergang. * voor Gerda Custers-Debije

Tweede Paasdag, 1 april, om 11.00 uur. Samenzang onder leiding van de organist. Celebrant ZEH. J. Hoedemakers.Zeswekendienst voor Héléne Linssen-Smeets. Jaardienst voor Jan en Maria Debye-Kemper.H. Mis voor alle weldoeners van de parochie.

Er is nu op zaterdag 18 mei wel een H. Mis. Wij verzoeken U bijzondere diensten, zoals huwelijken, dopen e.d. tijdig op te geven zodat er overleg kan zijn met de pastores. Dopen kan enkel na afl oop van de H. Mis op zondag.We geven hierbij het telefoonnummer door van de administrator, Mgr. Schreurs, 4431292 voor persoonlijke vragen. Ook het telefoonnummer van de assistent, ZEH. J. Hoedemakers, 4431260 voor het sacrament van de zieken en bij overlijden. In noodgevallen kunt U ook de kostertelefoon of de administratie bellen.

Pasen. Pasen betekent voor ons, Jezus laten verrijzen, Hem een kans geven, ook in een tijd dat het aantal priesters kleiner wordt, zullen we zelf Christus een kans moeten geven en Hem in ons en andermans leven laten verrijzen. De Paasboodschap verbreekt ieder zegel en begrenzing en geldt voor iedereen. De Paasboodschap spreekt iedereen aan op zijn

verantwoordelijkheid en zijn mogelijkheden om het geloof en de liefde van de Heer uit te dragen en te ervaren. Dus Zalig Pasen voor iedereen.Josef van Arimatea had zelf de steen voor het graf geschoven. Hij had dat met zorg gedaan om het graf van Jezus te sluiten uit respect en om Hem zijn rust te gunnen na Zijn lijden. Ook de mensen die Hem veroordeeld hadden en die Hem aan het kruis hadden geslagen waren het daar zeer mee eens. Immers, die man uit Nazareth moest nu defi nitief zwijgen. Ze lieten het graf verzegelen om er zeker van te zijn dat Zijn invloed echt voorbij was.Toch werden Zijn woorden en de voorspelling waarheid. Op de derde dag zou Hij verrijzen. Op de eerste dag van de week rolden de engelen de steen opzij en wachtten op Maria en haar nicht die Jezus wilden gaan verzorgen en balsemen. Zij troffen een leeg graf aan en waren verbijsterd. Gelukkig waren de engelen er nog om hen te vertellen dat De Christus was herrezen. Hij was niet dood, nee Hij leefde. Zo is het allemaal gegaan zoals het beschreven stond in de schriften. Ondanks dat ze Hem in een verzegeld graf hadden opgesloten. Ook vandaag moeten we niet proberen Jezus op te sluiten of uit ons leven te bannen. Jezus wil leven bij de mensen en Zijn boodschap tot leven laten komen en daarin niet belemmerd worden. Laat die boodschap tot ons doordringen en laten we ze uitdragen naar alle mensen om ons heen en Zijn liefde ervaren voor ons en iedereen.

Op de recente jaarvergadering van ons p.g.zk. St. Lambertus is Annie Kuypers benoemd tot erelid van het koor. Zij is meer dan 40 jaar actief

lid geweest, waarvan de nodige jaren als bestuurslid. Ze moet het nu wat kalmer aan doen maar haar hart is altijd bij het koor. Nieuwe leden voor het zangkoor zijn nog steeds welkom. De repetitie is op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de kripta van de kerk onder leiding van mw. Margreet Wesseling. Voor meer informatie belt U met Maria Willems tel. 046 4422607 Geef U op, het is gezond en gezellig.Op 17 maart zong het Koninklijk Hasselts A Capella koor. Dit als een cadeau van het jubilerende koor Crescendo uit Doenrade. Hun opluistering van de H.Mis was prachtig. De Belgische gasten waren al vroeg in Oirsbeek om in te zingen en zich voor te bereiden op de uitvoering. Na de H. Mis werden ze hartelijk bedankt door de vice voorzitter van het KB en er werd hun koffi e en vla aangeboden op de pastorie. Dat werd zeer gewaardeerd. Na een gezellig samenzijn gingen ze naar Doenrade waar meer festiviteiten waren. Het was een mooie ervaring. Ook een woord van dank gaat naar Mw. Kusters die de organisatie in handen had. Hartelijk dank allemaal.

Vastenaktie voor Honduras. Mocht U niet thuis zijn geweest en de collectanten hebben gemist, geef dan uw gave in een enveloppe met opschrift vastenactie en doe die in de brievenbus van de pastorie. Er is geen enkele reden om niet te geven aan dit doel. Ieder naar eigen vermogen en naar wat hij missen kan. Laat uw gave meetellen voor dit goede doel.

De pastoor zegt: Als je veel van iets weet betekent dat niet dat je er veel verstand van hebt.

Een lege plek een groot gemisEen hele mooie herinnering die er nog isWe missen je nog elk moment van de dag

De eerste jaardienst van onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

MIA BECKERS-SPIJKERS

wordt gehouden op 30 maart om 19.00 in de St Jozefkerk te Doenrade. Jose en Leo Rick, Renske en Pien Marlie en Ruud Jordy en Remco

Page 5: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

RegioBank AmstenradeWIJ ZIJN UW BANK ! ! !Groeirente tot 3,75%John en Yvonne DiddenParallelstraat 45 AmstenradeT. 046-4424993Verander van bank! Open een privérekening bij ons kantoor en ontvang €. 50,00 op uw spaarre-kening.

WENSKAARTENDe leukste Hallmark wenskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor elke gelegenheid een passende kaart. Drukkerij-Uitgeverij van Breugeloffset, Provincialeweg Zuid 22 Oirsbeek. Tel. 046-442 14 99

KAPSALON KNIPS ZE heeft lentekriebels.15% korting wassen/knippen dames en heren.Dorpstraat 62 Oirsbeek, Tel. 06-16390218 www.kapsalonknipsze.nl

(COMMUNIE-)FEEST IN 2013? Party Unlimited verhuur; Professionals in party verhuur! Luxe tenten, koelkast, tap, springkussens, servies, verl., spellenpakketten, fl ipperkast, airhockey, springkussens, Kortom.. echt alles onder 1 dak voor uw feest! Niet alleen de beste; ook de voordeligste! Kijk op www.puv1.nl of bel 046-4812299

TE KOOPTijdens onze voorjaarsschoon-maak kwamen we allerlei spullen tegen die voor ons overbodig zijn , maar voor uw niet ! Hier willen we van af tegen spotprijzen Daarom houden we een garage verkoop, allerlei spullen te koop zoals ; antiek, speelgoed, watersport attributen enz. 6 en 7 april vanaf 10;00 - 18;00 Sittarderweg 3 6155LV Puth Ook de koffi e staat klaar!

STADSSCHOUWBURGSITTARD-GELEEN

PROGRAMMA APRILINFO/RESERVERINGEN

UITBALIE.NL/046-4524400

2 APR - PIERRIC

5-7 APR - FAULTY TOWERS

5 APR - MIGNON

6 APR - GLITTERJURK

7 APR - THEATER TERRA

9 APR - MYLENE DÁNJOU

11 APR - KRAMER VS KRAMER

12 APR - RUTH JACOTT

13 APR ARIE KOOMEN + EDO BRUNNER

17 APR - PAUL HAENEN

18 APR - AMANDA STRYDOM

19 APR - GOGOL & MAX

21 APR - KENJER REVUUJ

21 APR - RETROSPECT TRIO

23 APR - ELLEN DIKKER

24 APR - ROUE VERVEER

26 APR - DE SPELERIJ

27 APR - RUSSIAN NATIONAL DANCE THEATRE

28 APR - YAMATO

ACTIE VOORSTELLINGRUTH JACOTT

BESTEL UW KAARTEN DIGITAAL OF BIJ DE

UITBALIE MET CODE-WOORD RUTH

EN U ONTVANGT 20% KORTINGKORTING!

Paaseieren zoeken bij Kasteel Hoensbroekwin vrijkaarten voor het jaarlijkse Riddertoernooi

Op maandag 1 april kun je tussen 11.00 en 12.00 uur paaseieren zoeken bij Kasteel Hoensbroek. Vind jij het speciale Ridder-ei? Dan win je vrijkaartjes voor jou en je familie voor het Riddertoer-nooi dat dit jaar op 11, 12 en 18, 19 en 20 mei wordt gehouden bij Kasteel Hoensbroek. Kom dus op je paasbest gekleed naar Kasteel Hoensbroek en zoek mee!

Speelplezier Heb je het winnende ei niet gevonden? Niet getreurd: in het kasteel is nog van alles te zien en te doen. Zo staan er middeleeuwse spellen klaar. Gegarandeerd speelplezier voor jong en oud. Natuurlijk kun je ook het schitterende kasteel ontdekken. Griezel in de gevangenis, beklim de hoogste toren en ga op zoek naar de geheime kamer. Uitgezocht en geklommen? Kom dan naar de Domestique plaats en geniet van een kopje koffi e of fris en heerlijke paaslekkernijen. Entree Voor deze paasactiviteit heeft het Kasteel een speciale prijs: je bezoekt Kasteel Hoensbroek (paaseieren zoeken inbegrepen) deze paasmorgen voor slechts € 3,- p.p.. Deze prijs geldt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen tot 4 jaar bezoeken het kasteel gratis. Let op: dit is geen 1 april grap! Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nlTip: In het Thermenmuseum in Heerlen start om 14.00 uur de komische familiefi lm “Asterix bij de Britten”

Wiegelraderweg 66454 AA [email protected]

Voor allebijzondere klussen

in en rondom het huis!

“ ”Uw complete bedrijfsautomatisering

onder één dak.

sensIT Services bv

Webdiensten

Verhuur

Detachering

Netwerkbeheer

046 - 442 07 72www.asens.nl

Ook voor

Page 6: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

MARIAGROTDonatie instandhouding Maria-grot. Giro 8032259. Grotcomité Oirsbeek

FEESTJE?Wij verhuren en bezorgen staantafels, krukken, tafels, stoelen, bar, verlichting.Tel. 046-4421609

DAKDAKWERKEN WIM HERMSENAdviseurs/specialisten op dak-gebied. Vern. + rep.pannen en platte daken, boeiboord, dak-goten, schoorstenen, zinkwerk. telefoon 045-525 15 58. www.wimhermsen.nl

NIEUW! EIGEN HUIS SPARENVan RegioBankOplossing voor uw afl osvrije hypotheek. Ook interessant voor mensen die een hogespaarrente wensen. 2,6% (wijzigingen voorbehou-den)Slaapt uw spaargeld ook?Bel 045-5245984Of loop eens binnen,RegioBank(Zelfstandig Adviseur TRIADE BV)Stationstraat 77 Nuth

Laptop of PC defect?LMC Electronics repareert uw PC of laptop snel en vakkundig.Vanaf 1 januari 2013 repareert LMC Electronics géén TV, audio of andere apparaten meer!Ma-do 9.00- 20.00 uur vrij 16.00- 20.00 uur046-4434520

RAMEN & DEURENAl uw kunststof RAMEN & (TUIN)DEUREN, ook op maat, inmeten en plaatsen tegen fabrieksprijzen.06-51319999. Zie ook:www.wolterlommen.nl

OUD GOUDTE KOOP GEVRAAGD 17-30 euro per gram. Mariet Stijfs, Oirsbeek,046-442 50 37

AMUSERENT SITTARDuw betrouwbare partner voor het huren van springkussens, partytenten, servies, statafels enz. Tevens verhuren wij draai-molens, bungee trampolines e.d. voor grotere evenementen. WWW.AMUSERENT.NL of 06-41897632.

DE VOLENDAMMER VISHANDEL

Donderdag 28 maart zijn wij geopend te AMSTENRADE op het DORPSPLEIN van 9.00 tot 13.00 uur

Wij zijn ook iedere donderdag te OIRSBEEK bij de Jumbo van 13.30 tot 17.30 uurmet verse vis en warme gebakken vis en kibbeling

Scan de code met uw smartphone en bekijk uw voordelen met onze App.

www.autoschade-vrancken.nl

SPOT REPAIRWij zorgen dat u snel weer rijdt!

V.V. Puth

Zaterdag 30 maart17.00: Bekkerveld vetnen - Puth vet17.00: Puth 1 - Sibbe 1 Maandag 1 april11.00: Puth 2 - IVS 3

Adveo-Schinnen Jeugd Zaterdag 30 maart: veld 14.30: Adveo co A1 - Oranje A1 13.15: RKTSV B1 Schinnen co B1 11.45: Gr. Ster C2 - Adveo co C113.00: Schin. co C21 - Weltania C1 12.00: Caesar/Vos D1 Schin co D111.30: Schinnen co D3 - Gr Ster D3 10:30: Adveo co E1 - EHC/Heuts E1 10:30: Schin co E2 Geleen Zuid E7 10:30: SSOC E1 - Adveo co E3 9:30: SP Susteren E7 - Schin. co E49:30: Schin co F1 - Roosteren F1 10.00: Lindeh. F2 - Adveo co F2

Wandeling Senioren vereniging Amstenrade

Op 2 april starten de deelnemers bij de Makro in Nuth, als het weer te regenachtig is en hierdoor de paden te modderig zijn. Ze maken dan gebruik van meer geasfalteerde wegen. Zijn de weersomstandigheden beter, dan maken de deelnemers een wandeling die vertrekt vanaf Waterval.!U kunt tijdens deze wandeling ook genieten van prachtige vergezichten en het typische Limburgse landschap. De route bedraagt 9 km en gaat onder alle weersomstandigheden door.Zoals gebruikelijk is de start om 13.30 uur vanaf de markt in Amstenrade en carpoolt men naar Nuth.Na afl oop nababbelen bij een lekker bakkie koffi e.Meer inlichtingen: 046 4421732

Radio en TVservice

Gebr. LINSSEN

GratisPrijsopgave

Heideveldweg 2Heerlen, (045) 522 63 14

Heksenberg

Page 7: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

(Medisch) Pedicure worden? NIEUW bij MB Care te Puth, opleiding basis en medisch pedicure verzorgd door PEDIRODA. opl. voor uiterlijke verzorging. Open huis op 23-3, ook voorlichting Medisch Pedicure op die dag. kosten € 15.- (10 accr. punten) info www.pediroda.nl

Knops TimmerwerkenAmstenradeVoor al uw timmerwerken voor het vervangen van deuren, houten- en kunststofkozijnen, alle voorkomende plafonds vervangen, aanbrengen van geveltimmerwerken zoals Trespa en kleine verbouwingen. Bel voor vrijblijvende offerte 06-51512102

Paragnost/medium(ervaren/betrouwbaar) geeft u middels kaartlegging een reading in uw heden, verleden en toekomst (o.a. relatie, werk, verkoop huis) Bel 06-29437678

TE HUURToe aan een super relaxte vakantie ? ferienhausbayerwald-resort.com april en mei 100 euro korting p/w

Snel en effectiefSteelwratten verwijderen. A. Franssen 046-4425010

WWW.BEURSKENS-SCHOENMODE.NL

MA T/M DO 9-18 UUR VRIJ KOOPAVOND 9-21 UURZA 9-17 UUR

MARKT 104 - 106 BEEK

DAMES & HERENMAAT 37 T/M 50MAAT 33 T/M 45

Heerlijk voorjaar

Excursie Stichting het Limburgs LandschapIn het hellingbos van De Dellen en het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek is het lente. De hoogste tijd om te genieten van de ontspruitende natuur.Het voorjaar dient zich aan, hazelaar en boswilg laten hun katjes zien en schieten al in blad. Een echte vroege voorjaarsbloeier is het klein hoefblad met haar goudgele bloempjes. Ook het speenkruid staat inmiddels volop in bloei. Van die uitbundige bloei kunnen we de komende weken nog volop genieten. Ook soorten als bosanemoon en voorjaarshelmbloem komen de komende weken in bloei en zorgen voor massale kleur in het voorjaarsbos.Gaat u zelf mee op zoek naar de voorjaarsbodes?

Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

De excursie start zondagmiddag 31 maart om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. In verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee.

Onderste Puth 43

6155 LP Puth

046 - 443 33 70

06-23394922

B R O O D J E S &C A T E R I N G S E R V I C E

www.anjas-broodjesdienst.nl

Manege HoubenPaard- en ponyrijden op niveau

06 - 229 99 223

www.stalhouben.nl

Page 8: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Contactinformatie

Bezoekadres Gemeentehuis

Scalahof 1, 6365 BK Schinnen

Openingstijden gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur m.u.v. woensdag. Woensdag van 14.00 - 17.00 uur17.00 - 19.30 uur (burgerzaken)

Correspondentie-adres

Postbus 50, 6365 ZH SchinnenE-mail: [email protected]: 51332736

Telefonische bereikbaarheid:

Telefoon: 14 046 Fax: 046-443 9224

@infoschinnen

Politie wijkpost Schinnen

Gehuisvest in gemeentehuis Schinnen, Scalahof 1.Geopend: woensdag van 15.00 -19.00 uur.Telefonisch bereikbaar 0900-8844

Kijk voor verdere infortmatie

op www.schinnen.nl

Algemene informatie

Bezoek ook eens onze vernieuwde website op www.schinnen.nl! Hierop kunt u steeds de meest recente informatie, vacatures, bekendmakingen en nog veel meer van en over de gemeente Schinnen vinden. Als u de gemeente Schinnen wilt e-mailen, dan kan dat ook op [email protected]. Volg ons ook op twitter: @infoschinnen

Twitter is een fantastisch middel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de gemeente Schinnen. Volg ons dus ook op twitter: @InfoSchinnen

ALGEMEEN TELEFOONNUMMER GEMEENTE SCHINNEN: 14046LET OP: Alleen het nummer 14046 bellen. Dus geen toevoeging van bijvoorbeeld 443.

ALLĖĖN 14046

Gewijzigde

openingstijden

gemeentehuis met

Pasen

In verband met Pasen is het gemeentehuis van Schinnen op vrijdag 29 maart a.s. (Goede Vrijdag) tussen 09.00 en 10.00 uur geopend, uitsluitend voor aangifte van overlijden en geboorten. Voor de rest van de dag en op maandag 1 april (tweede paasdag) is ons gemeentehuis gesloten.

Vanaf dinsdag 2 april 09.00 uur staan wij weer voor u klaar.

Het gemeentebestuur

Boomfeestdag 2013

Voor de 57e keer werd de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag gevierd, met als thema “Bomen maken gezond!” Ca. 800 kinderen van de groe-pen 7 en 8 van de diverse basisscholen in Schinnen en Sittard-Geleen hebben op 20 maart jl. ongeveer 6000 struiken en bomen gepland aan de Stokselweg in Munstergeleen/Puth. Wethouder Hermans in zijn toe-spraak:”Gezondheid is op dit moment een zeer actueel maatschappelijk thema. Dus… een perfect thema voor de Boomfeestdag 2013. Bomen in steden en dorpen zorgen er voor dat we ons lichamelijk én geestelijk gezonder voe-len.“

Helaas was het een koude en natte dag maar dat maakte het plezier er niet minder om.Deze boomfeestdag wordt gefinancierd uit het project ”Nieuwe Bos” van Landschapspark de Graven/¬natuurmonumenten.

Uitnodiging bewonersbijeenkomsten

dorpontwikkelingsplannen

Geachte inwoners van de gemeente Schinnen,De gemeente is begonnen met het opstellen van dorpontwikkelings-plannen. Hiervoor hebben we onlangs diverse sleutelfiguren uit alle kernen geïnterviewd. We willen graag met u van gedachten wisselen over het beeld dat die interviews hebben opgeleverd voor uw kern. Ver-der willen we met u stilstaan bij een aantal thema’s op het gebied van leefbaarheid, welzijn en zorg die in uw kern belangrijk zijnDe Bewonersbijeenkomsten zullen plaatsvinden op de volgende loca-ties en data:

Datum Kern Locatie

3 april Amstenrade Oud Dorp10 april Schinnen Noeber Beemden11 april Doenrade De Dobbelsteyn

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. U bent vanaf 19.15 uur welkom voor een kopje koffie.Voor meer informatie over de bewonersbijeenkomsten kunt u terecht op de website van de gemeente Schinnen: www.schinnen.nl. Heeft u vragen of opmerkingen? Mail dan naar [email protected] of bel met Chris Duyzings, 046 – 457 2832.Graag hopen wij u op de Bewonersbijeenkomsten te ontmoeten.

Informatieavond

Bestemmingsplan

“Eerste wijziging

bestemmingsplan

Kernen”.

De gemeenteraad heeft op 14 maart 2013 door middel van een algehele herziening de be-stemmingsplannen Kernen en Buitengebied vastgesteld. Alle afzonderlijke kernplannen zijn gebundeld in één nieuw be-stemmingsplan Kernen. Voor een aantal locaties, die zijn ge-legen in de dorpskernen van Schinnen en Doenrade, zijn momenteel projecten met wo-ningbouw in voorbereiding. Om deze projecten mogelijk te kun-nen maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodza-kelijk. Daarom is een ontwerp opgesteld voor de “Eerste wijzi-ging bestemmingsplan Kernen”. In dat plan worden die projecten beschreven.

Wij organiseren voor belangstel-lenden twee informatieavonden met betrekking tot de “eerste wijziging van het bestemmings-plan Kernen”.

Page 9: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Raadsvergadering

Op donderdag 4 april 2013 vindt om 19:00 uur een ver-gadering plaats van de gemeenteraad. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raad-zaal. U bent van harte welkom.U kunt gebruik maken van het spreekrecht voor bur-gers, met betrekking tot onderwerpen die op de agen-da staan. Hiervoor moet u zich aanmelden. U kunt dit aangeven via [email protected]. De agenda van de vergadering die hierboven genoemd is staat op de website van de gemeente Schinnen (on-der het kopje bestuur).

Tijdens deze avond geeft de ge-meente een toelichting op deze projecten. Na die toelichting zal ons team uw eventuele vragen beantwoorden. Indien u tijdens deze avond zeer specifieke vra-gen of bedenkingen heeft, dan kan met een van onze medewer-kers na afloop een aparte afspraak voor u worden ingepland.

Op woensdag 10 april 2013 start

om 19.00 uur in het gemeente-

huis, Scalahof 1 te Schinnen, de informatievond met betrekking tot twee projectlocaties rondom het gebied van de Moutheuvel-laan in de dorpskern van Schin-nen.Op donderdag 11 april 2013 start omstreeks 21.30 uur in Gasterie Dobbelsteyn, Kerkstraat 23 te Doenrade, de informatieavond met betrekking tot een project-locatie rondom het gebied van de Sint-Jozefkerk in de dorpskern van Doenrade. Deze gelegenheid wordt gecombineerd met de be-wonersbijeenkomst op die avond in het kader van de dorpsontwik-kelingsplannen.Wij heten u van harte welkom.

Schinnense vertegenwoordiging

Fietsersbond behartigt de belangen van

de fietsers in Gemeente Schinnen.

Ongetwijfeld kent u de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl), een landelijke vereniging die in Nederland de belan-gen van alle fietsers vertegenwoordigt. De fietsersbond kent een groot aantal lokale afdelingen die in samenwer-king met de gemeenten specifiek lokale zaken aan de orde stellen. Onlangs is de afdeling Westelijke Mijnstreek uitgebreid met drie lokale vertegenwoordigers uit Puth, Doenrade en Amstenrade, die met name onze Schinnense belangen zullen vertegenwoordigen. Als gemeente Schin-nen zijn wij daar natuurlijk erg blij mee. Opmerkingen, vragen of klachten? Mail dan naar [email protected] of bel met 046 – 4523622.

Openingstijden milieupark (zomertijd)

In verband met de aanvang van de zomertijd (zondag 31 maart) worden de openingstijden van het milieupark verruimd. Met ingang van week 14 (uitgezonderd paasmaandag 1 april) kunt u uw afval op onderstaande dagen ter inza-meling aanbieden:

maandag: 13.30 uur tot 17.30 uur;donderdag: 13.30 uur tot 17.30 uur;vrijdag: 08.30 uur tot 17.30 uur;zaterdag: 08.30 uur tot 13.30 uur.

Voor overige vragen aangaande het milieupark kunt u de afvalkalender en de gemeentelijke website www.schinnen.nl raadplegen.

Gemeentelijke

bekendmakingen

Kennisgeving ontwerp bestem-

mingsplan “Eerste wijziging

bestemmingsplan Kernen”

Burgemeester en wethouders van Schinnen maken ter voldoening aan het bepaalde in arti-kel 3.9 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 27 maart 2013 gedurende een periode van 6 weken het ontwerpbestem-mingsplan “Eerste wijziging bestemmingsplan Kernen” van de gemeente Schinnen met bijbe-horende stukken voor iedereen ter inzage ligt.De stukken liggen ter inzage bij de gemeente Schinnen, balie 4, Scalahof 1 te Schinnen en wel op maandag, dinsdag, donderdag en vrij-dag van 09.00 uur tot 12.00 uur alsmede op woensdag van 14.00 uur tot 19.30 uur.Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbe-horende stukken is tevens beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplan-nen.nl. Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder ten aanzien van dit ontwerpbestem-mingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswij-zen kenbaar maken aan het bevoegd gezag. Eventuele zienswijzen dienen gezonden te worden aan de gemeenteraad van Schinnen, Postbus 50, 6365 ZH Schinnen.

Ingekomen aanvragen/meldingen Wabo Locatie Omschrijving Datum indiening Schatsberg 12, Oirsbeek

Kappen van een dennenboom 14-03-2013

Kerkstraat 19, Sweikhuizen

Maken van een overstek aan de voorgevel van de woning

18-03-2013

Zandberg 7, Schinnen

Rectificatie: bouwen van een woning, waarna de bestaande woning wordt gesloopt

11-03-2013

Vonderstraat 17, Schinnen

Asbestverwijdering gedeelte dakbeschot ivm vervangen dakraam

19-03-2013

De volledige tekst en de bezwaarmogelijkheden van bovengenoemde besluiten kunt u nalezen via “bekendmakingen” op www.schinnen.nl. De data genoemd in de digitale bekendmakingen zijn leidend

Gebruik parkeerplaatsen bij gemeentehuis

Wat is er fijner dan zo dicht mogelijk bij de deur parkeren? Dat reali-seert het gemeentebestuur van Schinnen zich ook. Een goede ser-vice aan onze burgers komt bij het gemeentebestuur op de eerste plaats. Daarom staat het de voor hen gereserveerde parkeerplaat-

sen graag aan u af. Vijf van de zes gereserveerde parkeerplaatsen zijn nu voor u beschikbaar als u in het gemeentehuis moet zijn. Deze par-keerplaatsen bevinden zich naast het gemeentehuis. U kunt hier per direct en tijdens kantooruren gebruik van maken.Buiten kantooruren staat het iedereen vrij deze parkeerruimte te ge-bruiken.

Paaseieren zoeken in speeltuin merkelbeek!

Op zaterdag 30 maart verstopt de paashaas weer heel veel eieren in deze speeltuin! Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen helpen zoeken!

De kinderen verzamelen zich om 10.45 bij de poort van de speeltuin, waar de paashaas op ze zal wachten!Na afl oop zullen alle eieren eerlijk verdeeld worden onder de aanwezige kids. Men hoopt natuurlijk op goed weer!!In week 15 is de jaarlijkse

donateursactie. De speeltuin biedt dan tevens gezinskaarten aan. Tot 1 mei zijn deze verkrijgbaar voor 10 euro op Amstenraderweg 10 in Merkelbeek bij Dhr. Bloebaum.Na de opening op woensdag 1 mei zijn deze in de speeltuin zelf verkrijgbaar voor 12,50 euro. Met de gezinskaart heeft u recht op het

hele seizoen entree.Tevens is het bestuur weer op zoek naar vrijwilligers die af en toe een middag willen oppassen. Voor inlichtingen hierover kunt u contact opnemen met Ellen Schmitt tel. 046-4423044. Neem ook eens een kijkje op de website: www.speeltuinmerkelbeek.nl

Page 10: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Hoofdsponsor Co-sponsors......................................................................................................................................

WAT SJÈNNE SJITTEREND MAAKT,

MAKEN WE SAMEN! WAT SJÈNNE SJITTEREND MAAKT,

MAKEN WE SAMEN!

Opbrengst Sji erend Sjènne Fes val volledig ten goede aan verenigingen

Oproep aan alle verenigingen uit Zes Kerkdorpen!In de periode van 12 –16 juni willen wij in de tent te Puth het eerste Sji erend Sjènne Fes val organiseren. Een feest voor jong en oud voor alle inwoners van onze Zes Kerkdorpen. Opbrengst van dit Fes val komt na a rek van kosten volledig ten goede aan het verenigingsleven in onze schi erende Gemeente.!

27.03 Voorjaarswandeling Nagelbeker Grubbe ZijAc ef afd. Schinnen 30.03 Paaseieren rapen Kasteelpark Harmonie der Nederlanden 01.04 Peter Rusmanloop met start en finish Markt Oirsbeek 07.04 Koningsschieten Schu erij st. Gertrudis 07.04 Alfa Lentebokwandeling Sjuuteeänjd vanaf 10.00 uur 13.04 Rowwen Héze Fanfare st. Caecilia & CV de Schinöster 14.04 Dansuitvoering OAS Schouwburg Si ard om 15.00 uur 16.04 Lente/bloesemtocht Zonnebloem Afd. Amstenrade 27.04 Oranjeconcert gemeenschapshuis Oud Dorp om 19.30 uur Hee u ook een ac viteit die wij kunnen vermelden. Laat het ons even weten via: info@sji erendsjenne.nl

ACTIVITEITEN KALENDER 2013

Welke vereniging helpt mee? Dankzij financiële steun van de Alfa Brouwerij hebben wij een op e kunnen nemen op de tent te Puth en hebben we ook nog wat middelen voor een mooi programma. Prangende vraag is: Welke verenigingen doen mee, wie zet de schouders er onder!? Meld je nu aan via: info@sji erend sjenne.nl

SAMEN STAAN WE STERK

Wordt lid van de Coöpera e Dit jaar staat helemaal in het teken van samenwerken. Daarom gaan we een Coöpera e Sji erend Sjènne op-richten. Iedereen kan lid worden. De kosten bedragen € 5,- per gezin per jaar. Voor verenigingen en onderne-mers gelden afwijkende tarieven. Meer info: www.sji erendsjenne.nl

SAMEN STAAN WE STERK

Zeskerkdorpenspel Welk Kerkdorp sji ert het beste van de gemeente Schinnen. Wie organiseert samen een spor eve, culturele of soci-ale ac viteiten binnen zijn eigen kern waar iedereen aan kan meedoen. Heb jij een idee voor jouw Kerkdorp of heb je zin om mee te helpen, laat het even weten via info@sji erendsjenne.nl

SAMEN STAAN WE STERK

Donderdag 21 maart hee in Oirsbeek de a rap plaatsgevonden van het rondje door de Kerkdor-pen i.v.m. de Dorpsontwikkelingsplannen. Voor inwoners van onze Kerkdorpen een perfect moment kri sch mee te denken over de toekomst van je eigen Kerkdorp en je Gemeente. 25.03 Rector Raevenhuis Sweikhuizen 27.03 Oud Limburg Puth 03.04 Oud Dorp Amstenrade 10.04 Noeber Beemden Schinnen 11.04 De Dobbelsteyn Doenrade Welkom vanaf 19.15 uur en aanvang 19.30 uur!

DORPSONTWIKKELINGSPLAN

WAT SJÈNNE SJITTEREND MAAKT, MAKEN WE SAMEN!

Page 11: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Vakantiereis 2013Aan de reeks van 5 parochiereizen naar Rome-Lourdes-Assie-Padua en Sud Tirol/Merano is vorig jaar een einde gekomen, omdat pastoor Cordewener te kennen had gegeven met emiritaat te gaan. Parochianen uit Oirsbeek en Doenrade trokken samen met hun pastoor door culturele steden en prachtige oorden en genoten telkens van m.n. de nog haast tastbare aanwezigheid van den,die ze bewust bezochten.De parochiereis, een initiatief van pastoor Cordewener, is nu een algemene reis geworden in het programma van S&S reizen.Maar wat is een naam, als pastoor al heeft aangegeven ook dit jaar weer mee te gaan met zijn vakantievrienden uit Oirsbeek en Doenrade, die besluiten ook weer

045-5212004

Wilfred en Patricia van den Hout

Kathagen 106361 HG Vaesrade/Nuth

06-55130317www.uitvaartcentrum-

vandenhout.nl

* verzorgen van begrafenissen en crematies* mogelijkheid tot thuisopbaring* eigen mortuarium met 4 rouwkamers* aula geschikt voor koffietafels, of kleine dienst* wij staan open voor uw persoonlijke wensen* dienstverlening voor alle verzekeringen

24 uur per dag bereikbaar

U staat er niet alléén voor!

Dorpstraat 64 Schinnen Tel.: 046-4431721 www.autobedrijfkees.nl

Het vertrouwde

adres voor:

Top occasions alle merken

Brom-mobielen

Reparatie en onderhoud

Schade herstel

APK keuring

Schokdempers

Banden etc.

Adviseurs/specialisten op dakgebied

Hermsen dak• Panne- en platte daken • Zinkwerken• Boeiboordbekleding • Schoorsteenrenovaties• Isolaties • Reparaties/onderhoud/lekkages

Gratis dak-inspectieTel. 045 - 525 15 58

Brunssumwww.wimhermsen.nl

35jaar

Hier volgt een greep uit de gebeurtenissen in de periode zaterdag 9 maart tot en met vrijdag 15 maart.PUTH:HennepplantageHennepplantage aangetroffen op de Kerkweg te Puth. Materialen in beslaggenomen en hennepplantage geruimd. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.OIRSBEEK:Vernieling personenautoOp de Dorpsstraat te Oirsbeek werd tussen vrijdag 8 maart 2013, te 23:30 uur en zaterdag 9 maart 2013, te 00:30 uur, een buitenspiegel van een auto vernield. Diefstal fi ets Op de Markt in Oirsbeek werd tussen donderdag 14 maart 2013, te 09:00 uur en 09:30 uur, een damesfi ets van het merk Batavus, registratienummer BA0242244, gestolen.SCHINNEN:Mishandeling Op de Altaarstraat te Schinnen heeft een mishandeling plaatsgevonden in de relationele sfeer. Verdachte is bekend. Verder

mee te gaan. Dit jaar is het thema “’Ontdek de hoogtepunten van de Toscane’’. Een 8 daagse busreis van 22 t/m 29 juniVoor het volledige programma kijkt u op www.sens-reizen .nlU kunt ook contact opnemen met Lilian Douven tel.06-20404162

Mittens juwelen en antiek

Hoofdstraat 22 6436 CE AmstenradeTel. 046-4397376Open: di. wo. vr. za. 11.00 - 16.00 uurWebshop: mittens.nl

onderzoek wordt ingesteld.De wijkagenten: Lucas Koetsenruijter en Arnold Benders

1 x 11 jaar C.V. de ParkuuleIn het weekend van 19, 20 en 21 april bestaat carnavalsvereniging de Parkuule exact 11 jaar. En wat waren het 11 mooie jaren! Iets dat niet mogelijk was geweest zonder uw steun. En zij willen u daarvoor dan ook niet alleen hartelijk danken, maar ook samen met u dit jubileum vieren. In het weekend van 19 tot en met 21 april vindt het jubileumfeest plaats in gemeenschapshuis Oud Dorp. Vrijdagavond: Lederhosenparty met muziek van o.a. Wahnsinn en Legata’s Lederhosen Power. Zaterdagavond: 90’s party met de Party Animals, Dune, 90’s Now en Moped Techno. En zondagmiddag kunnen jong en oud terecht op de Limburgse familierevue met o.a. Kartoesj en de Shakin’ DJ’s. Kaarten zijn verkrijgbaar in gemeenschapshuis Oud Dorp en sigarenspeciaalzaak Twan Senden te Amstenrade. Meer informatie vindt u op de website:www.parkuule.amstenrade.net.

Verander atelier

MARIA DIEDERENVoor al uw Kleding & Gordijnen

046-4431200 06-50834253

Ond

ers

te P

uth

1761

55 L

P Pu

th

Page 12: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Open Tennisdag TC Merkelbeek

Maandag 1 april van 13:00-16:00u.

Tennis is een sport voor iedereen. Jong of oud, het maakt niet uit iedereen kan het leren!

Wil je het eens een keertje proberen? Grijp dan nu je kans en kom naar de

Open Tennisdag bij TC Merkelbeek op

Kijk voor meer informatie op www.tc-merkelbeek.nl of bel 045-5270880

Ben je er na het bezoekje aan onze club van overtuigd dat tennis de sport is die je graag wil

(gaan) beoefenen dan krijg je ook nog eens een aantrekkelijke korting op het lidmaatschap en

betaal je ook géén inschrijfkosten.

Maak Kennis met Tennis!Nog nooit een balletje geslagen? Meld je dan aan voor 5 introductielessen voor slechts 25 Euro!

Op 2de Paasdag zijn wij geopend van 13.00 – 17.00 uur. Wij heten u van harte welkom. Breinderveldweg 21 | 6365 CM Schinnen | 06-24588155 www.galerie-zuyderlicht.nl | [email protected] Brons | Ceramiek | Grafiek | Schilderijen | Fotografie

PPaasaanbieding: Ei bieslook salade 100 gram € 0,99

Oma´s koudeschotel 2e bakje halveprijs.

Verder heerlijke pasta/ham salade, zalm/eier salade,

paaseieren, Schinnense chocolade eitjes, bonbons enz.

Ook hebben wij natuurlijk leuke paaskado´s;

Glazen accu bakjes gevuld met knolletjes vanaf € 3,99

en verder natuurlijk ook verse snijbloemen.

Wij wensen iedereen gezellige paasdagen toe!

Frans DiederenKerkweg 165 Puth tel 046 4435001

Thieske van Austroa krijgt gestalteDe kinderen van groep 7 en 7a van basisschool de Verrekijker zijn actief betrokken bij de realisatie van het beeldje van de kleine tamboer-majoor uit de vorige eeuw. Alle kinderen hebben ideeën aangedragen voor het ontwerp van een medaille. Een medaille voor de vrijwilliger, die Thieske (en alle anderen in die tijd) nooit gekregen heeft. Vanuit die ideeën ontwikkelt Pierre Habets samen met de kinderen een mooie medaille, die Thieske op het beeld zal gaan dragen. De bedoeling is verder dat deze medaille in de toekomst jaarlijks aan een vrijwilliger in “ons” dorp (Amstenrade) wordt uitgereikt.

Het ontwerp van de medaille staat al vast. Een van de kinderen vergeleek een vrijwilliger met een bloem. Een bloem, die mooi gevonden wordt, maar ook weer heel gewoon. Zo gewoon dat er vaak geen aandacht voor is. Zo is het ook met de vrijwilligers en hun werk. Het wordt vaak niet gezien, want de vrijwilliger doet het gewoon zonder er ophef over te maken. In de bloemblaadjes worden nu de andere ideeën verwerkt. De stichting is druk doende om de fi nanciële middelen rond te

krijgen. Veel (oud) inwoners van ons dorp hebben het project al omarmd, maar men is er nog lang niet. Zeer recent werden nog een paar prachtige sponsors toegevoegd, maar ook de kleine bijdragen uit de “Austroase” gemeenschap zijn welkom en worden zeer op prijs gesteld.Kijk eens op amstenrade.net en klik op Thieske HeutsRegiobank 827609647 Rabobank 118773240tnv Thieske van Austroa

Page 13: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

AanmeldochtendBasisschool St. Dionysius te Schinnen

OPTIMAAL PRESTEREN DOOR PLEZIER IN LEREN!

Op dinsdag 9 april a.s. is er van 08.30 tot 12.00 uur de mogelijkheid om nieuwe leerlingen voor groep 1 aan te

melden (kinderen die 4 jaar worden tussen 01-06-2013 en 01-06-2014).

Het aanmelden van uw kind gebeurt bij een van de leerkrachten van groep 1-2. U kunt tevens een kijkje nemen in onze school.

Het is vanzelfsprekend dat u uw kind kunt meenemen. Wanneer u op deze ochtend niet kunt komen, kunt altijd

een afspraak maken op een voor u gunstiger tijdstip (tel. 046 - 443 1885 of via [email protected]).

Voor uitgebreide informatie over onze school verwijzen wij u graag naar onze website: www.bsdionysius.nl.

Tot ziens op 9 april, Team basisschool St. Dionysius te Schinnen.

Oude markt 15, 6365 CJ Schinnen

OIRSBEEK:Inbraak woningOp de Populierenlaan te Oirsbeek werd op vrijdag 15 maart 2013, tussen 12:00 uur en 23:55 uur, in een woning ingebroken. Men heeft een groot keukenraam aan de achterzijde van de woning vernield. Buit: sieraden en een spelcomputer.Vernieling autoOp de Provincialeweg Zuid te Oirsbeek werd op woensdag 20 maart 2013, een auto bekrast.Verder onderzoek wordt inge-steld.Huiselijk geweldOp de Pastoor Habetsstraat te Oirsbeek vond op zaterdag 16 maart 2013, huiselijk geweld plaats.De verdachte werd aangehouden.PUTH:Diefstal brom/snorfi etsOp de Einder Coolhoff te Puth werd op maandag 18 maart 2013, tussen 20:14 uur en 22:31 uur, een brom/snorfi ets gestolen.Merk Yamaha, type Aerox, kleur zwart, kenteken F280HZ.DOENRADE:SnelheidscontroleOp dinsdag 19 maart 2013 heeft er een snelheidscontrole plaats-gevonden op de Provincialeweg Noord te Doenrade.

Uw wijkagenten Lucas Koetsen-ruijter en Arnold Benders

Het gaafste kinderkunstfeestje

heb je bij

BurtyBert Janssen ©www.burty.nl

www.burty.nl06 - 47017314

Statiegeldfl essen actie 2013HV Zwart WitBeste Statiegeldfl es, Is je buik niet meer gevuld, verroer je dan niet. Handbalvereniging HV Zwart Wit komt je ophalen! Op zaterdag 6 april organiseert HV Zwart Wit haar jaarlijkse statiegeldfl essen actie.Meerdere ophaalploegen, te herkennen aan hun wedstrijdtenue, zullen op deze dag tussen 10:00 en 14:00 uur de dorpskernen van Schinnen intrekken om huis-aan-huis statiegeldfl essen op te halen.De leden van HV Zwart Wit zouden het fi jn vinden als u hen wilt steunen

en uw lege statiegeldfl essen beschikbaar wilt stellen. Het zijn kleine beetjes, maar alle beetjes helpen in een tijd waar een vereniging voor iedere euro moeten knokken. Dus heeft u een fl es waar niets meer in zit, geef hem dan mee aan HV Zwart Wit!Bent u niet thuis, zet uw “voorraad” dan klaar bij de voordeur en HV Zwart Wit neemt hem mee! HV Zwart Wit meer dan handbal alleen!

SV Schinnen

Zaterdag 30 maart17:00 RKUVC 1 – Schinnen 1Maandag 1 april14:30 Urmondia 1 – Schinnen 111:00 Caesar 3 – Schinnen 211:00 Schinnen 3 – Born 3Schinnen Zaal vrijdagwww.svschinnen.nl

Page 14: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Omnivereniging Amstenrade Sport

Bent u op zoek naar bewegings-lessen na de lange winterperiode? Bij de Omnivereniging Amstenrade Sport kunt u terecht.Op de dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur en van 21.00 – 22.00 uur worden lessen Fiësta gegeven. Je werkt aan je eigen fi theid en tegelijkertijd worden veel caloriën verbrand door een swingende dans workout. Deze lessen worden gegeven in de nieuwe sporthal in Oirsbeek.U kunt ook terecht van 14.30 – 15.30 uur in deze hal om lessen Pilates te volgen. Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten. Pilates is een 100 jaar oude methode en is als enige erkend door het Kon. Ned. Genootschap voor fysiotherapie (KNGF). Nieuwe Hatha-Yoga les Met ingang van 3 april a.s. start een nieuwe Hatha-Yoga les bij de Omnivereniging Amstenrade Sport op de lokatie “de Koeteleboet” in de Gijselaar te Amstenrade. Op woensdag van 20.00 - 21.00 uur. Zoals gebruikelijk zijn de eerste twee lessen kennismakingslessen, daarna beslist u of uw lid wordt van de vereniging. Kijk ook op de site: www.omni.amstenrade.net voor een gevarieerd aanbod aan diverse takken van sport die u bij deze vereniging kunt beoefenen.

VV AmstenradeZaterdag 30 maart 2013 (paaszaterdag)20.00 Amstenrade VR1 - Bradford City VR1 118.00 Amstenrade 4 - Vaesrade 3 17.00 SVA 1 - Amstenrade 1 17.00 Weltania Vets - Amstenrade Vets 17.00 Amstenrade 2 - OVCS 2 Amstenrade 3 VRIJ Amstenrade VR2 VRIJ 15.00 A’rade A1 - Schinveld A1 RKHBS B2 - Amstenrade B2 verplaatst naar 4 mei 2013 15.00

Amstenrade C1 - Geleen-Zuid C4 14.30 FC RIA A1 - Amstenrade A2 13.00 A’rade B1 - Groene Ster B2 13.00 Amstenrade C2 - Groene Ster C6 11.30 Weltania D1 - A’rade D2 10.30 A’rade E1 - OVCS E1 Amstenrade E2 - NEC’92 E2 uitgesteld 10.30 A’rade E5 - SVN E3 12.00 Bekkerveld E7 - A’rade E6 Amstenrade MP1/MP2 VRIJ 09.30 Sporting Heerlen F3 - Amstenrade F2 09.00 RKHBS E2 - A’rade E3 Amstenrade E4 VRIJ09.00 Amstenrade F1 - SVN F1 09.00 A’rade F3 - BSV Limb f3Maandag 1 april 2013 (paasmaandag)14.30 Amstenrade 1 - Wijlre 112.15 Amstenrade 3 - Schinveld 311.00 ADVEO 3 - Amstenrade 410.00 Amstenrade 2 - Neerbeek 3Amstenrade VR1 VRIJ10.00 GSV `28 VR1 - A’rade VR2

RKVV DoenradeZaterdag 30 maart

13.15:De Leeuw C3-Doenrade/v.v. Puth C111.00: RKVV Neerbeek E1G-Doenrade/v.v. Puth E511.00: Born E2-Doenrade/Puth E2Senioren17.00: Doenrade 3-RKSV Minor 5Maandag 1 april14.30: Doenrade 1- Armada 111.00: Doenrade 2-Limbricht 312.00: Caesar 6-Doenrade 311.00: Abdissenbosch 3-D’rade 4

SVO NieuwsEerste Clubkampioenen Turnen bekend.In Oirsbeek werden de Clubkampioenschappen voor de meisjes van 10 jaar en ouder georganiseerd.In een gezellige ambiance met de toeschouwers en de vele medewerkers, zetten de kinderen hun beste beentje voor: met name bij de categorie 14 jr en ouder, werd er mooi verzorgd geturnd, met dit jaar voor het eerst salto uit zwaai van de brug ongelijk door Fabienne Waltmans en Celine van Breugel. Zij streden dan ook om de 1e plaats die uiteindelijk in het voordeel van

Celine uitpakte. Ook bij de meisjes 10-11 jaar was de strijd spannend en hadden de jury-leden alle aandacht nodig om het juiste punt te geven, maar dit deden ze met verve; SVO was ook blij met enkele nieuwe jury-leden uit de ouders en uit de jeugd.

Michel Bisschops, dit jaar begonnen als SVO-bestuurslid, reikte namens het SVO bestuur de medailles uit en dankte alle deelnemers, het publiek en de medewerkers voor het fi jne verloop van deze Clubkampioenschappen.De uitslagen:meisjes 10-11 jr: 1.Jessy Arets, 2.Fleur Dortants, 3.Amber Fontaine en Romy Kampstra.meisjes 12-13 jr: 1.Shania Mennink, 2.Marieke Custers, 3.Carli Ploum.

meisjes 14jr eo: 1.Celine van Breugel, 2.Fabienne Waltmans, 3.Marloes van de Kerkhof.De volgende CK-wedstrijd is op donderdag 28 maart in de turnhal in Oirsbeek: meisjes 6-7 en jongens 8-9 jaar starten om 16.30 uur, de

meisjes van 8-9 jr en de jongens van 10 jr eo starten om 18.30 uur. Toeschouwers gratis welkom.Op zaterdag 30 maart worden in Puth voor alle recreanten de Clubkampioenschappen Turnen gehouden van 10.30 tot 12.30 uur.

Open Tennisdag Tennisvereniging SchinveldTC Schinveld organiseert op zaterdag 30 maart op het tennispark gelegen aan het Burg. Adamspark een Open Tennisdag. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er diverse banen beschikbaar voor iedereen die wil kennismaken met de tennissport. Ervaren tennisspelers en de verenigingstrainer Marc Philippen zijn aanwezig om uitleg te geven. Iedereen is welkom van jong tot oud. Wie geen tennisracket heeft kan er een lenen. Marc Philippen is en zeer ervaren speler heeft de status van A-speler gehad en een hoge ranking op de ATP lijst en kan het mooie van de sport als geen ander laten zien. TC Schinveld heeft een breed tennisaanbod te bieden. Van recreatieve evenementen tot prestatieve competities of toernooien. En voor

alle leeftijden. Wie zich aanmeld tijdens de Open Tennisdag hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Men kan dan deelnemen aan alle activiteiten van de rest van het seizoen. Kijk op ww.tcschinveld.nl voor meer info over TC Schinveld.

VV Jabeek

Zaterdag 30 maart10:00 Sittard F3 - Jabeek F3Jabeek E3 (Vrij)11:00 Geleen Zuid D4 - Puth D1CO 16:00 Jabeek Vet. – DVO Vet.17:00 Vlodrop 1 – Jabeek 1Maandag 1 april11:00 Jabeek 2 – Langeberg 314:30 Jabeek 1 – Bieslo 1Meer info: www.vvjabeek.nl

Page 15: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

Big Ben en Tower Bridge komenop Keukenhof tot bloeiPubliektrekker Nummer Eén zal onge-twijfeld het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie de heer Paul Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 13 bij 22 meter en is geplant met 60.000 bloembollen.

In de tentoonstelling “My Great Garden” in het Juliana Paviljoen, worden vele aspecten getoond van de Engelse tuinen en Engelse landschapsstijl. De invul-ling is in samenwerking met de Royal Horticultural Society tot stand gekomen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstel-ling. In het Oranje Nassau paviljoen geeft de verwijzing naar de Britse elementen een bijzondere invulling.

Een paradijs voor kinderen!Keukenhof is meer dan bloemen kijken. Het lentepark is een groot feest en staat ieder jaar garant voor een

geslaagd dagje uit, ook voor kinderen. Want wat is er nou leuker voor kids dan door de natuur te speuren en ver-rast te worden door leuke weetjes en feiten over alles wat zij zien groeien en bloeien? Kom daarom ook eens kijken in het Bloembollen Informatie Paviljoen nabij het Juliana Paviljoen. Daar kun-nen ze hun eigen tuin ontwerpen en mooie prijzen winnen. Lekker spelen kan in de natuurlijke speeltuin, met voor de kleintjes een nijntje speeltuin, de dierenwei en in de doolhof. Met de gratis speurtocht, verkrijgbaar bij de Informatiebalie en in het Bloembollen Informatie Paviljoen, komen ze zeker langs de mooiste plekken. Zin om even uit te rusten? Ga dan lekker poffertjes eten bij de speeltuin of bezoek een van de vele gezellige terrassen op het park. Er is altijd wel iemand die trek heeft in een ijsje…

Kunst op KeukenhofWat is een mooie tuin zonder kunstobjecten? Ze geven Keukenhof een extra dimensie. Elk jaar nodigt Keukenhof kunstenaars uit om hun werk te exposeren. We kiezen steeds weer voor een ander thema en dit jaar is dat ‘Balans’. Dit jaar is het voor de 25ste keer dat Ansèl Sandberg de kunsttentoonstelling verzorgt. Elk jaar zorgt zij er met ruim 50 kunste-naars voor dat u kunt genieten van de mooiste kunst werken te midden

van een prachtig decor van vele dui zen den bloemen. Als dank voor de inzet van Ansèl Sandberg is een speciale kunsttentoonstelling nabij het Juliana Paviljoen opgezet. Omdat de kunstwerken kostbaar en vaak kwets baar zijn, kunt u ze beter niet aanraken. Maar u kunt ze natuurlijk wel fotograferen.

InspiratietuinenOok de tuin is onderhevig aan trends. Zo is de tuin tegenwoordig steeds meer een verlengstuk van de huiskamer. Bloem-bollen-op-pot brengen kleuraccenten en verbinden binnen en buiten met elkaar.

Op internet vinden we alle informatie die we nodig hebben om te kunnen tuinieren. Via social media delen we onze activitei-ten en belevenissen met onze omgeving. De tuin als onderdeel van de dagelijkse

levenssfeer, dat is TUIN 2.0. Keukenhof heeft deze tuintrend vertaald naar zeven eigentijdse inspiratietuinen met elk een eigen stijl. Een mooie inspiratiebron voor thuis.

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Van 21 maart tot en met 20 mei staat het Verenigd Koninkrijk centraal als “Verenigd Koninkrijk: Land van prachtige tuinen”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk; highlights in het themajaar zijn het bloemenmozaïek, de tentoonstelling My Great Garden en de Bloemenshows tussen de Britse elementen. Het bloembollenmozaïek toont een afbeelding van de Big Ben en de Tower Bridge.

Evenementen agenda29 maart - 1 april Paasweekend29 maart - 1 april Roofvogelshows31 maart - 1 april Paashaas deelt eitjes uit 6 - 7 april Hollands Folklore Festival12 - 14 april Zomerbollenweekend14 april Rob Verlinden geeft tuindemonstraties20 - 21 april Corsoweekend (Thema corsodag 2013 “Bon appétit” )7 - 28 april Typical British2 - 5 mei Keukenhof Kunstplein9 - 12 mei Bob de Bouwer (Liedjesshow en Meet & Greet)18 - 19 mei Shantykoren Festival 20 mei Draaiorgelfeest

InformatieEntreeprijzen 2013Volwassenen € 15,00Kinderen (4-11) € 7,50Parkeren (personenauto’s) € 6,00Kinderen (0-3) gratis

Volg ons ook op:www.facebook.com/visitkeukenhofwww.twitter.com/visitkeukenhof

Open2013: 21 maart t/m 20 mei dagelijks van 08.00 – 19.30 uur

Openbaar vervoer: Keukenhof is per bus 854 direct bereikbaarvanaf treinstation Leiden en vanaf Schiphol Airport per bus 858.

Voorkom wachtrijen en bestel uw entreekaart op www.keukenhof.nl

Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse / Postbus 66, 2160 AB Lisse, HollandTel +31 (0) 252 465 555, Fax +31 (0) 252 465 565www.keukenhof.nl - [email protected]

Bloei in het park is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Keukenhof, uniek in de wereld!

Een uniek dagje uit tussen de bloemen

FietsroutesGedurende het Keukenhof seizoen (dit jaar van 21 Maart t/m 20 Mei) zijn er in de Bollenstreek weer fi etsroutes uitgezet, die alle beginnen bij LISSE. Keukenhof heeft een fi etsverhuur locatie van Rent-a-Bike van Dam op het parkeer-terrein voor bussen bij de hoofdingang. De fi etsers worden voorzien van route beschrijvingen door de Bollenstreek.De kosten voor het huren van een fi ets bedragen € 10,00. Er zijn speciale bikes te huur (zie web-site), maar ook ‘gewone’ dames- , heren- en kinderfi etsen in diverse maten, kinderzitjes en tevens tandems à € 20,00. Een fi etsroute wordt gratis bijgeleverd.Voor meer informatie, ook over arrange-menten, of voor een groepsreservering kijkt u op: www.rent-a-bikevandam.nl

Bij inlevering van deze bon bij de kassa van Keukenhof heeft u € 1,50 voordeel op de entreeprijs van € 15,00.

Vermijd wachtrijen en koop uw entree kaart met dit voordeel online op www.keukenhof.nl. Gebruik hiervoor de code keukenhof27.

Deze actie loopt van 21 maart t/m 20 mei 2013 en is geldig voor maximaal 4 personen. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en is niet inwisselbaar voor contanten.

Page 16: Weekblad Goed Nieuws week 13 2013

Goed Nieuws - 27 maart 2013

SLAGERIJ JO ZELIS

Dorpstraat 38 - Oirsbeek - Telefoon 046 - 442 38 31

Voor uw allerfijnste vlees en vleeswaren van eigen fabrikaat:

Kalfsvlees, rundervlees super mals, kip, varkensvlees, konijnenbouten, luxe gourmet-, steengrill- en fondueschotels.

Zelfgemaakte kippenragout. Saucijzenbroodjes, koude schotel, salades en filet Americain.

Onze trots, de allerfijnste vleeswaren uit eigen keuken:

De room-, peren en cranberrypaté, rookvlees, rosbief, gebakken pastei, gegrilde ham, te veel om op te noemen,

maar geprezen door onze klanten.

Wij wensen u hele fijne

Paasdagen toe

Jo, Mariet en Toos

Dinsdag 2 aprilis de winkel gesloten

Dorpstraat 40 Oirsbeek tel:046 4421634, www.bakkerij-pieters.nl

Voorkom teleurstelling en lever Uw paasbestellijst op tijd in. Dit kan t/m donderdag 28 maart.

Paaslijst niet ingeleverd, of meer nodig dan gedacht? Geen nood, er worden voldoende lekkernijen voor de

Vrije verkoop gebakken.

Dinsdag 2 april Is de winkel gesloten

Rob, Manita en Medewerkers wensen U

Fijne Paasdagen.

Deze week: OPENINGSAANBIEDING Gratis bij iedere knipbehandeling DUALSENSES FOR MEN SHAMPOO (t.w.v. € 13,75)

HOOFDSTRAAT 1 - AMSTENRADE - 046-442 4135 (telefonisch bereikbaar vanaf 2 april)

Bojan

At Your Service

H e r e n s a l o n

G e o p e n d vanaf dinsdag 26 maart:

Autorijschool SimonisStuurvast, Stressvrij en Succesvol naar je rijbewijs!AANBIEDING:

Schrijf je in voor 24 mei a.s. en ontvang 50 euro korting

op je pakketprijs! Meer weten?Surf naar

autorijschoolsimonis.nl Of bel: 045-5251188