Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

16
VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN. NUMMER 2269 - 3 OKTOBER 2012 - WEEK 40 OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN Fysiotherapie Haptotherapie Ontspanning Marino Simons Sleyerweg 17 - Sweikhuizen T. 046 - 443 27 82 Mob. 06 - 13756610 OUD PAPIER Aanstaande zaterdag wordt het oud papier opgehaald door Harmonie St. Gerlachus in Oirsbeek ZUID KinderKookWorkshop Het ultieme kinderfeest !! www.kinderkookstudiolittlecooks.nl Karin Diederen Onderste Puth 43 046 443 3370 6155 LP, Puth Herfstsferen opsnuiven in het Beneden Geuldal Op zondag 7 oktober leidt Geuldalgids Mechtild Schiffers u namens Stichting het Limburgs Landschap rond door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzende hellingbos De Dellen. Deze twee natuurgebieden van rond de 110 hectare groot liggen ten zuiden van Meerssen, op de zuidhelling van het Beneden-Geuldal. Je vindt er een afwisseling van plateau- en hellingbos naar vochtige bossen en graslandjes in het dal. Meerssenerbroek: nat verleden De naam Meerssenerbroek wijst op het kletsnatte verleden van het gebied. Aan de voet van het hellingbos De Dellen trad vroeger overal grondwater uit waardoor het gebied permanent nat was. Ook door overstromingen van de Geul en het Geulke kwam het gebied regelmatig blank te staan. Hierdoor was het een dynamisch gebied, waar telkens nieuwe sedimenten werden afgezet waarin natuurlijk ook veel plantenzaden zaten. De huidige vegetatie wijst daar nog steeds op. De Dellen: heide maakte plaats voor bos Direct grenzend aan het Meerssenerbroek ligt het hellingbos De Dellen. Dit is een gevarieerd loofbos met zeldzame flora en fauna. In het begin van de 19e eeuw groeide hier overigens geen bos. Het gebied werd toen (en door veel streekbewoners ook nu nog) aangeduid als Meerssenerhei of Ambyerhei. Destijds groeide er struikheide, brem en jeneverbes. In het begin van de 20e eeuw heeft de heide plaats gemaakt voor bos. Toen kreeg het gebied ook zijn huidige naam: De Dellen. Dellen zijn holle wegen of grubben die zich in de helling hebben ingeslepen. Hiervan zijn nog mooie voorbeelden in het gebied te zien. Mee op stap De excursie start zondagmiddag 7 oktober om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. De excursie zal circa 2 uur duren en is gratis. Denk aan stevige schoenen en zo nodig regenkleding. In verband met de aanwezigheid van galloways in het gebied mogen honden niet mee met deze wandeling . Foto: Gerrit Lenting, Stichting het Limburgs Landschap.

description

Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Transcript of Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Page 1: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN.

NUMMER 2269 - 3 OKTOBER 2012 - WEEK 40OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

FysiotherapieHaptotherapieOntspanning

Marino SimonsSleyerweg 17 - Sweikhuizen

T. 046 - 443 27 82Mob. 06 - 13756610

OUD PAPIER

Aanstaande zaterdag wordt

het oud papier opgehaald door

Harmonie St. Gerlachus

in Oirsbeek ZUID

KinderKookWorkshop Het ultieme kinderfeest !! www.kinderkookstudiolittlecooks.nl Karin Diederen Onderste Puth 43 046 443 3370 6155 LP, Puth

Herfstsferen opsnuiven in het Beneden GeuldalOp zondag 7 oktober leidt Geuldalgids Mechtild Schiffers u namens Stichting het Limburgs Landschap rond door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzende hellingbos De Dellen.

Deze twee natuurgebieden van rond de 110 hectare groot liggen ten zuiden van Meerssen, op de zuidhelling van het Beneden-Geuldal. Je vindt er een afwisseling van plateau- en hellingbos naar vochtige bossen en graslandjes in het dal.

Meerssenerbroek: nat verledenDe naam Meerssenerbroek wijst op het kletsnatte verleden van het gebied. Aan de voet van het hellingbos De Dellen trad vroeger overal grondwater uit waardoor het gebied permanent nat was. Ook door overstromingen van de Geul en het Geulke kwam het gebied regelmatig blank te staan. Hierdoor was het een dynamisch gebied, waar telkens nieuwe sedimenten werden afgezet waarin natuurlijk ook veel plantenzaden zaten. De huidige vegetatie wijst daar nog steeds op.

De Dellen: heide maakte plaats voor bosDirect grenzend aan het Meerssenerbroek ligt het hellingbos De Dellen. Dit is een gevarieerd loofbos met zeldzame flora en fauna. In het begin van de 19e eeuw groeide hier overigens geen bos. Het gebied werd toen (en door veel streekbewoners ook nu nog)

aangeduid als Meerssenerhei of Ambyerhei. Destijds groeide er struikheide, brem en jeneverbes. In het begin van de 20e eeuw heeft de heide plaats gemaakt voor bos. Toen kreeg het gebied ook zijn huidige naam: De Dellen. Dellen zijn holle wegen of grubben die zich in de helling hebben ingeslepen. Hiervan zijn nog mooie voorbeelden in het gebied te zien.

Mee op stapDe excursie start zondagmiddag 7 oktober om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. De excursie zal circa 2 uur duren en is gratis. Denk aan stevige schoenen en zo nodig regenkleding. In verband met de aanwezigheid van galloways in het gebied mogen honden niet mee met deze wandeling . Foto: Gerrit Lenting, Stichting het Limburgs Landschap.

Page 2: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

ColofonWeekblad Goed Nieuws is een uitgave van drukkerij/uitgeverij van Breugeloffset.Provincialeweg Zuid 22 6438 BE OirsbeekTel.: [email protected]@weekbladgoednieuws.nl

Oplage: 9525 exemplarenVerschijnt wekelijks, iedere woensdag aan huis in: Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen,Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld

Advertenties en kopij dienen vrijdags voor verschijningsdatum in ons bezit te zijn.

Wij kunnen geen enkele aan- sprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties of fouten ontstaan door onduidelijk handschrift van de opdrachtgever, behoeven niet door ons te worden gecompenseerd. Eventuele druk- en zetfouten in artikelen en advertenties zijn voorbehouden.

Heeft u het Goed Nieuws niet ontvangen, bel dan 046-442 14 99

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

SoepkippenGegrilde haneboutenZuurkoolPreiMagere cervelaatGebakken pasteiKalfsleverworstIndische balletjes

€ 2.98€ 1.98€ 0.49€ 0.69€ 2.09€ 0.79€ 0.79€ 2.49

per kilo3 stuks500 gramper kilo100 gram100 gram100 gram10 stuks

Aardappelen, vers van het land: Nicola vastkokend Ramos bloemig, en frites aardappelen

Peter van HalAnjerstraat 86451 HD SchinveldTelefoon: 045-564 25 76fax: 045-564 25 77Mobiel: 06-20 95 1404www.klussenbedrijf-okido.nl

Nieuw:Kerolit

gevel- en dakrandbekleding

Klussenbedrijf OKIDO

Gespecialiseerd in* platte daken

* zinkwerk* trespa bekleding

* isolatie* dakramen-dakkapellen

Voor reparaties van klokken, horloges

en sieraden.

Hoofdstraat 14, Amstenrade(046) 442 58 07

Gediplomeerd uurwerktechnicus

Werelddierendag 2012 – Een “honde”gezellige dag op basisschool Petrus – Canisius (Puth)!“Het is weer bijna zover: WERELDDIERENDAG.Over de hele wereld wordt op deze dag extra aandacht schonken aan dieren van groot tot klein. Voor kinderen is Dierendag een bijzondere dag. In vier miljoen huishoudens in Nederland kun je dieren terugvinden. Grote kans dat kinderen (samen met de ouders) hun dieren op 4 oktober a.s. extra zullen gaan verwennen.Op elke basisschool zal Dierendag waarschijnlijk door de kinderen ter sprake worden gebracht. Vanuit school zal vervolgens ook zeker iets worden verwacht.De basisschool Petrus Canisius organiseert, op 4 oktober2012, dan ook tal van activiteiten die zeer interessant en leerzaam voor onze leerlingen zullen zijn. Hoewel alle dieren op Dierendag eigenlijk feest hebben, zetten wij, ieder jaar een ander dier in het zonnetje. Ons feestvarken van Werelddierendag 2012 wordt: de hond.

Op deze dag zullen onze leerlingen o.a. geïnformeerd worden over de betekenis van Dierendag. De dag zal verder in het teken van de hond staan. Zo mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 hun (honden)knuffels mee naar school nemen. Er zullen hondenmaskers geknutseld worden en “Het grote huisdierenspel” zal gespeeld worden. Middels filmpjes,

informatiebrochures en het werken met behulp van een werkboekje zal aanvullende kennis (betreffende honden) aan de leerlingen aangeboden worden.Op deze dag kunnen de kinderen ook een tentoonstelling gaan bezoeken. Tevens mogen ze aan de verkiezing van “De mooiste hond van Puth” deelnemen. Het is belangrijk dat hondeneigenaren leren om op een verantwoorde en plezierige manier met hun huisdier om te gaan.In verband hiermee zullen enkele gastsprekers, een lezing en/of een demonstratie verzorgen.Alles over het fokken van honden wordt verteld tijdens een presentatie van een hondenfokker. Verder wordt er antwoord gegeven op vragen zoals: Wat zijn rashonden Hoe moet ik mijn hond verzorgen? Wat is goed voer voor een hond? Hoe groot moet de hondenmand zijn? Welk speelgoed heeft een hond nodig? ? Is mijn hond agressief of wil hij iets anders vertellen?Een hondentrimster zal de leerlingen o.a. laten zien hoe honden worden getrimd. De volgende vragen zullen tijdens haar spreekbeurt aan de orde komen: Hoe verzorg je de vacht van de hond? Wat voor vachttypen zijn er allemaal? Welke vacht heeft mijn hond? Wat is beter een borstel of een kam? Moet mijn hond ook in bad en hoe vaak? Ook krijgen de kinderen van de bovenbouw een spectaculaire demonstratie met politiehonden te zien. De leerlingen kunnen dan enkele aspecten van het mogelijke werk van deze honden bekijken.Naar verwachting zal het een zeer afwisselende en leerzame dag worden!Dus…. hopelijk wordt het een echte hondsdolle dag!”

Gewichtsproblemen?Advies en begeleiding bij al uw gewichtsproblemen biedt

G. Hecht - v. Dongengedipl. gewichtsconsulente

Afspraken: (045) 525 94 56Adres: Vijverstraat 17, 6443 XK Brunssum

vergoeding door diverse ziekenfondsen

Page 3: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

Slagerij - TraiteurPENNINGS-HABETSRaadhuisstraat 25 t.o. de kerkOirsbeek, telefoon (046) 442 12 44

Haal het beste vlees, vleeswaren, salades en kant en klaar producten gewoon bij de vakman slager

Eigen fabricaat:HerfstpatéMager hamspekVleesribjesVerse konijnenbouten

€ 1.98€ 1.98€ 2.98€ 4.25

Aanbiedingen geldig van donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober!

150 gram100 gram500 gram500 gram

Vers uit de keuken:Goulash 750 gram € 6,49

WOENSDAG - GEHAKTDAG per kilo € 5.25

Het is weer tijd voor eigen fabrikaat Rookworst, Casseler, gegrild Zeeuwsspek, Zuurkoolspek, Balkenbrij,

Bloedworst, Zuurkool uit ‘t vat.

Onderste Puth 436155 LP Puth

046 - 443 33 7006-23394922B R O O D J E S &

C A T E R I N G S E R V I C E

www.anjas-broodjesdienst.nl

VERZEKERINGENHYPOTHEKEN

SPARENPENSIOENEN

LENINGEN

Taxuskwekerij- Trichterhof

Bent u op zoek naar een haag voor in uw tuin?

Wij leveren

Taxus Verkrijgbaar in hoogtes van

40 - 60 cm60 - 80 cm80 - 100 cm100 - 120 cm120 - 140 cm

Trichterweg 37 BrunssumTel. 06-53744517

www.taxuskwekerij-trichterhof.nl

Na afspraak bent u van harte welkom

... Vroeger leek alles zo duidelijk ...6 en 7 oktober staat Jeugdtheatergroep de Golf weer op de planken met de nieuwe voorstelling “Puberspel”Dit najaar is het de beurt aan de jongsten uit de club.

“Je at je boterham om groot te worden, Bob de Bouwer was je held en je zou minister-president worden. Maar wanneer kun je nog met Bob de Bouwer spelen en wanneer hang je tussen Bob en de volwassenen in? Hoe ga je verandering in je lichaam aan? En wanneer weet je dat de baas spelen niet altijd even leuk is?” .Die vragen hebben de spelers van theatergroep de Golf zich gesteld en omgezet in de voorstelling ‘Puberspel’. Onder regie van Rian Worms en assistente Stans Bertrand laten de

jongeren dit zien. Spelers: Ieke Worms, Moniek Schouten, Robin Dieteren, Menno Prins, Lieke Jansen, Iris Kerkhofs, Ploen Mevis, Pien Raaijmakers.De voorstellingen worden gespeeld in de schuur van fam.Baadjou, Genhoof 12 te SchinnenVoor reserveringen: Anja Meijers tel. 046-443 4606 of [email protected] € 5Aanvang zaterdag 6 oktober om 20.00 uur en zondag 7 oktober om15.00 uur Kijk ook op de site: www.theatergroepdegolf.nl

Advertorial

Page 4: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Voor betalingen aan de St. Lambertusparochie, te Oirsbeek, liefst de Giro 970811 maar bank kan ook 102700303 met vermelding van H.Mis of kerkbijdrage. E-mail: [email protected] www.kerkoirsbeek.nl

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

Week 40. 3 okt. tot 10 oktober 2012. Kantoor open: dins- t/m vrijdag van 10-12.00 uur. Tel. Kantoor, 4421436. Koster, 06 20192963. Pastoor L. Cordewener, 4421233.

OKTOBERMAAND ROZENKRANSMAANDWe bidden in deze maand de Rozenkrans voor de Heilige Maagd Maria in de kerk. Mocht het goed weer zijn is het mogelijk aan de Fatimagrot.

Woensdag 3 oktober om 18.30 uur. Rozenkransgebed. Geen H. Mis. De pastoor loopt een beetje moeilijk. Hij heeft last van zijn knie en zal zich moeten ontzien. Daarom is besloten voorlopig op Woensdagavond geen H. Mis te doen. De intenties gaan naar de Zaterdag. We hopen dat U begrip heeft voor deze wijziging.

Vrijdag 5 oktober om 9.30 uur. Ziekencommunie. De communie wordt rondgebracht op de bekende adressen. Mocht U ook de communie thuis willen ontvangen belt U dan met de kosterstelefoon of het parochiekantoor.

Vrijdag 5 oktober om 19.00 uur. H. Franciscus (4/10) Eerste vrijdag van de maand. Uitstelling van het Allerheiligste voor aanbidding vanaf 18.30 uur samen met het Rozenkransgebed.H. Mis mej. Maria Kemper t.e.v. het H. Hart. * T.i.v Heilige Maagd Maria voor een ernstige zieke.

Zaterdag 6 oktober om 19.00 uur. We luisteren deze H. Mis op met Samenzang,Jaardienst voor Frans en Odile Reijntjens-Kemper.H. Mis voor Marie José Douven-Vleugels vw de bewoners van de Hulterweg.

* Jac van Dael van de buurt Bellenkampweg. * Theo Kersten vw de offergang. * Jac Smeets vw de offergang. * Corrie Swieringa vw de offergang.

Zondag 7 oktober om 11.00 uur. Zes en twintigste zondag door het jaar. H. Franciscus Werelddierendag. Deze H. Mis met kindernevendienst wordt opgeluisterd door het Schoolkoor olv meester Marti. Het thema van deze viering is de Rozenkrans.H. Mis Z.E.H. Jan Kuipers en zijn zus Maria. * Z.E.H Leo Dohmen ter ere van H Franciscus.* Mia Douven-Muijrers vw de Welfare. * Overleden ouders Wolff-Claassens vw de parochie.* Hub Zelissen vw de offergang.

Zondag 7 oktober om 12.00 uur. Doopplechtigheid voor Nikki.We feliciteren de ouders Schoonbrood met de geboorte en doop van Nikki.

Woensdag om 18.30 uur. Rozenkrans. Zoals iedere werkdagavond in Oktober. Geen H. Mis.

Alles wat slecht en verschrikkelijk is, alles wat is, wat God niet wil, deed denken aan die grote vuurspuwende draak met zijn klauwen en brandende tong. Een beest dat ons aanvalt en ons wil verslinden, een beest dat een einde wil van de mensheid. Een vrouw vluchtte met haar kind, zij vond een schuilplek, maar gelukkig waren ze net op tijd, de strijders van God, zij versloegen de draak en deze ging op de vlucht met zijn zware poten een spoor achterlatend van verderf en ellende. De aarde trilde onder al dat geweld en later bedreigde hij weer de vrouw met haar kind, gelukkig bezorgden de strijders van God haar vleugels

zodat ze verder kon vluchten. Om haar terug te halen naar de aarde sloeg de draak met zijn zware staart in het water, dat hoog opspatte maar haar niet raakte en het water viel op de droge grond. De aarde en de bomen en planten moesten niets hebben van die draak.U denkt wat een verhaal, we kennen meer van die verhalen uit de bijbel die vol staat met visioenen en symbolen die toelichting behoeven. Het is als in sprookjes, ook hierin worden kinderen soms iets beloofd maar vaker komen er vragen, zoals:Welke draken bedreigen ons of zit alles wel snor en hoe is het met de bedreiging van onze kinderen, groeien ze op tot gelukkige mensen, krijgen ze de kansen die ze toebehoren? En hoe is dat met mensen om ons heen, hebben die ook een mooi leven, helpen we mensen die het nodig hebben, hebben we een oor voor die ander en al die mensen verder weg, die leven in armoede en gebrek. We kunnen ons er niet meer, niets van aantrekken, want we zien het, de media brengt het ons thuis. Wat heeft God met hen voor en wat hebben wij met hen voor? We zouden toch samen gelukkig moeten zijn.

De nieuwe missiekalender is in huis. Dit jaar een bijzondere mooie mogen we wel zeggen. Hij kost € 8,00 en af te halen op het parochiekantoor.

We kijken even terug op het afscheid van de pastoor op 23 september jl. De dag begon met een plechtige hoogmis vol van luister en mooie zang. Immers het parochieel gemengd zangkoor St. Lambertus zong de lievelingsmis van de pastoor aangevuld met prachtige solo’s door Hanneke van der Horst. Dit onder directie van Anouk Verheessen en met begeleiding door Jac Jetten.Verder werden er wijze woorden gesproken en was er een verhelderende preek. Je zou willen dat die door iedereen werd gehoord. Er waren veel mensen uit onze parochie in de kerk maar ook van elders waar hij vroeger zijn werk gedaan heeft. De zusters van de Windraak, besturen van

verenigingen en het kerkbestuur en natuurlijk zijn familie. Een aansprekende viering met applaus voor het koor en de pastoor. Later op de dag werd de pastoor begeleid naar het MFC. De koninklijke schutterij St Lambertus voorop en dan de pastoor in een wel bijzonder voertuig, een sportauto uit de oude doos met een leuke toeter. Daarna sloten tal van mensen aan die hem begeleidden op zijn afscheidstocht. De stoet werd gesloten door de harmonie St Gerlachus met vrolijke klanken Op naar een drukke receptie die bezocht werd door tal van parochianen en bekenden van de pastoor. Ook hier weer mooie woorden en cadeaus voor hem die onze parochie zo’n 12 jaar gediend heeft.Afscheid is genomen maar weg is hij nog niet. Hij laat de parochie niet in de steek zolang er nog geen priester is benoemd tot de nieuwe pastoor. Ondanks de last die hij heeft van zijn onwillige knie. Wel zullen we gaan merken dat het gebrek aan priesters steeds nijpender wordt en we ons moeten gaan afvragen of de diensten die we van de kerk vragen nog steeds zo vanzelf sprekend kunnen worden ingevuld. Wilt U pastoor bereiken belt U dan naar het parochiekantoor, dat kan van 10-12.00 uur. Is er een noodzakelijke spoed, belt U dan met de koster. Het nummer staat boven aan de tekst.

Kindergebedje, Heer God, mogen we U vragen om de kinderen die aan de zijkant staan, hier of in de Derde Wereld de kracht mogen vinden om zich te redden in onze gemeenschap. Dat zij sterk genoeg zijn om voor hun plaatsje op te komen. Open ons de ogen zodat we ook hun zien staan en samen met hun de ruimte geven in de wereld.

In de Oktobermaand bidden we op de dagen, maandag tot en met vrijdag, samen het rozenhoedje in de kerk. Mocht het mooi weer zijn dan doen we dit aan de Fatimagrot. We beginnen om 18.30 uur.Het intentieboek ligt klaar voor uw intentie zodat we samen bidden voor de intenties die er zijn.

Pastoor zegt: ,, Spreken leren we vroeg, zwijgen leren we pas later!’’

Page 5: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

BERThaartrends voor &

Heb je er wel eens bij stil gestaan, wat mooi haar met je doet? Je voelt je lekkerder, zelfverzekerder en heeft absoluut een positief effect op je humeur.

Hoofdstraat 10A Amstenrade Telefoon 046 442 06 33

www.bertmaassenhaartrends.nlBer t

kinderkunst feestjes 06 - 47017314 Burty

Bert Janssen ©www.burty.nl www.burty.nl

Ter Gedachtenis, Mia Habets-AretsZondag 7 Oktober 2012Herdenking in de H. Eucharistieviering om 09.30 uur. Parochiekerk “St. Jozef”te Doenrade.

Met het gemis van Mia, hebben wij ervaren hoeveel warmte er om ons heen is. Daar zijn wij bijzonder erkentelijk voor.

Mede namens Mia, die wij voor altijd in ons hart dragen, onze dank.

Hub Habets, Doenrade.Jos en Astrid Habets - van der Sterre.Farida, Sef, Boaz, Maasbracht.

Bij

Mittens Antiek te Amstenrade begint vanaf 1 oktober weer de oktoberkortingsmaand

Wij geven sowieso 10% korting op onze collectie gedurende de hele maand. Verder zijn er vele aantrekkelijke koopjes

Hoofdstraat 22AmstenradeTel.: 046-4397376Openingstijden:di. wo. vr. za. 11.00 - 16.00 uur

Het Groene Bolletje BV* tuinaanleg * bestrating

* opritten en grondwerken

Onze minikraan kan door elke deur (0.75 m).

Maak vrijblijvend een afspraak 06 - 54248086

Seizoensafsluiting Schutterij OirsbeekHet organisatiecomité kan terug kijken op een geslaagd evenement. Nadat de schutterij pastoor Cordewener in een feestelijke stoet begeleid had naar het MFC, waar hij een receptie hield n.a.v. zijn afscheid, begon het eigen feest bij de SjöttehaofAlle deelnemers genoten van de activiteiten die op het programma stonden. Zoals het boogschieten en het ‘vogelschieten’ op de plaat. Sven Lamerichs werd de winnaar van het boogschieten bij de volwassenen en Jessey Roberts bij de jeugd. Jan Roberts (Pin) schoot de ‘vogel’ af bij de heren en koningin Ilona Roberts bij de dames. Ron Notermans (Cafetaria Kirkpley) reikte de door hem geschonken wisseltrofeeën uit aan Jan en Ilona.Vanaf half vijf kon iedereen genieten van een heerlijk broodje

kabab, gyros of warme ham van onze hobbykoks. Hun lekkere salades en sausjes maakten dit maal tot een feest. Ook kon iedereen genieten van een kopje koffie of thee met een stukje vlaai.Totale uitslag:Schieten heren: 1. Jan Roberts.Schieten dames: 1. Ilona RobertsBoogschieten volwassenen: 1. Sven Lamerichs, 2 Frans Hundscheid, 3. Peter OffermansBoogschieten jeugd: 1. Jessey Roberts, 2 Dion Douven, 3. Levi Crauwels

Page 6: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

MARIAGROTDonatie instandhouding Maria-grot. Giro 8032259. Grotcomité Oirsbeek

PARTY VERHUURWij verhuren en bezorgen sta-tafels, krukken, tafels, stoelen, koelkasten, koffiepercolator, verlichting, bar, enz. Tel. 046-4421609

DAKDAKWERKEN WIM HERMSENAdviseurs/specialisten op dak-gebied. Vern. + rep.pannen en platte daken, boeiboord, dak-goten, schoorstenen, zinkwerk. telefoon 045-525 15 58. www.wimhermsen.nl

SPAARRENTEKlanten van Rabo, ING, AbnAmro en anderen opgelet:Consumenten-Geldgids juni 2012 hoogste scoreRegioBank Spaar-op-MaatGroeirente 4,25%. Vrij opneem-baar. Slaapt uw spaargeld ook? Bel 045-5245984 of loop eens binnen. RegioBank(OnderdeelSNSReaalGroep)Stationstraat 77 Nuth

LAPTOP OF TV DEFECT?LMC Electronics. Wij repareren alle merken laptops. Hardware-matige of softwarematige repa-raties. Scherm gebroken, HDD defect, optical drive, adapter, moederbord defect, wij kunnen deze (meestal) repareren! Onderzoekskosten bedragen € 30,-. Ook repareren wij mobie-le navigatie, KTV, LCD, plasma, DVD en audio 046-4434520 (ma-do, 9.00 - 20.00 uur, vrij 13.00 - 20.00 uur.

RAMEN & DEURENAl uw kunststof RAMEN & (TUIN)DEUREN, ook op maat, inmeten en plaatsen tegen fabrieksprijzen.06-51319999. Zie ook:www.wolterlommen.nl

OUD GOUDTE KOOP GEVRAAGD 17-30 euro per gram. Mariet Stijfs, Oirsbeek,046-442 50 37

STRIJKSERVICE NICOLE06 - 20221682

RegioBank AmstenradeWIJ ZIJN UW BANK ! ! !Groeirente tot 4.25 %John en Yvonne DiddenParallelstraat 45 AmstenradeT. 046-4424993

WENSKAARTENDe leukste Hallmark wenskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor elke gelegenheid een passende kaart. Nieuw assortiment! Drukkerij-Uitgeverij van Breugeloffset, Provincialeweg Zuid 22 Oirsbeek. Tel. 046-442 14 99

LEER ZELF KLEDING MAKEN van gedipl. coupeu-se in de ochtend- of avonduren. Voor beginners en gevorderden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer info: 06-30576719

WOLFFS dakbedekking voor al uw dakwerkzaamheden www.wolffsdakbedekking.nl 045-8508073 of 06-31764991

KNOPS TIMMERWERKENAmstenrade. Voor nieuwe en onderhoudswerkzaamheden o.a. diverse plafonds, mdf + gipsplaat, Scheidingswanden. Vervangen van houten- of kunststofkozijnen. Kleine verbouwingen. Bel voor meer info: 046-7850359 of 06-51512102

TE KOOP4 winterbanden met stalen velg Ford K 155- 70-R13, 1 jr oud € 150,-. RVS buiten tafel + 4 stoelen incl. kussens € 90,-. 4 houten klapstoelen € 10,-. RVS woonkamerlamp € 10,-. Tel. 06-83409843

TE HUURWij verhuren springkussens, stormbanen,klimwand suikerspinmachine etc. Wij leveren de artikelen met of zonder begeleiding bel voor uitgebreide informatie.

Te koop

scharrelkippenschinnen

046-443 14 12alleen op afspraak

HV Zwart WitZaterdag 6 oktober14.00: D. ZW C1 - Sittardia C114.50: D. ZW B2 - Noav B215.35: D. ZW 1 - MenG 119.30: D. ZW 2 - MenG211.35: H. Beekse Fusie C1 - ZWC115.25: D. Bevo B1 - ZW B112.40: D. Born B3 - ZW B414.30: Kortessem - ZW B3Zondag 7 oktober19.00: H. Brunssum 1 - ZW 211.00: D. V&L A2 - ZW A1

Adveo-Schinnen Jeugd

Zaterdag 6 oktober: Veld14.30 ADV A1 co - Schinveld A114.30 SchinB1 co- Kerkrade W B114.00 Schinveld C1 - ADV C1 co11.45 Bekkerveld C4 - Schin C211.30 Schin D1 co - Ceasar D311.30 ADV D2 co - Langeberg D311.00 Geleen Z D5 - Schin D3 co11.00 HBC .09 - ADVEO E1 co10.30 Schin E2 co - Neerbeek E110.00 OVCS D2 - ADVEO E3 co11.00 IVS E3 - Schinnen E4 co9.30 Schin F1co - Susteren F3

ENJOY’S TOPPOP Enjoy met Enjoy, op zaterdag 3 november om 20.00 uur en zondag 4 november om 14.00.Het 40-jarig jubileum van zanggroep Enjoy wordt groots en vooral bijzonder gevierd. De leden van het koor willen laten zien en horen dat muziek hun passie is. 40 jaar is een geweldige periode om oude herinneringen weer springlevend te laten zijn: Enjoy laat oude tijden herleven met een extra spetterende TopPop aflevering. Wie is niet opgegroeid met het Nederlandse beatprogramma

aller tijden? Gestart in de jaren ‘70 toen muziek vooral muziek was en Ad Visser en danseres Penny de Jaeger nieuwe artiesten, bijzondere hits en onbekende klanken de huiskamer in brachten.Tijdens het jubileumconcert zullen oude hits van Abba, Queen, discoklanken en menig zwijmelhit uit de jaren ‘70 en ‘80 ten gehore worden gebracht. Gepresenteerd door een Limburgse Ad Visser.De locatie, Ontmoetingscentrum Bingelrade aan de Dorpsstraat 145, wordt omgetoverd tot een heuse poptempel waar volop terug wordt gegaan in de tijd.Natuurlijk is er een disc-jockey aanwezig om na afloop op zater-dagavond een gezellige (dans)avond er van te maken. Entreekaarten viawww.zanggroepenjoy.nl

Kienen Bejaarden- vereniging Oirsbeek organiseert weer een gezellige kienavond op woensdag 10 oktober in MFC de Oirsprong aanvang 19.00 uur zaal open om 18.00 uur.

CollecteDe opbrengst van de collecte voor de Nierstichting heeft in Oirsbeek € 1274,98 opgebracht. Alle collectanten en gulle gevers hartelijk bedankt.

GezochtVoor de collecteweek van 5 tot 10 november voor Alzheimer Nederland worden nog collectanten gezocht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Mw. Nijssen, Nagelbeek 23 Schinnen. Tel. 046 - 443 11 12

Voor een kleurrijke verandering in uw interieur kunt u terecht bij

mieke nievelstein, uw kleuradviseuse wat betreftlatex muurverf spachtelputz en structuurpleister

wij adviseren vrijblijvend bij u thuis

dorpsstraat 91 bingelradetelefoon 046 - 442 21 83 / 06 - 53 54 14 21

Page 7: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

Dankbetuiging

Omdat het niet mogelijk is om u allemaal persoonlijk te bedanken, willen wij u graag langs deze weg bedanken voor uw belangstelling na het overlijden van

Zef BexDe vele kaarten met troostende woorden, bloemen, telefoontjes en uw aanwezigheid tijdens de uitvaart hebben ons doen beseffen hoe gewaardeerd en geliefd hij was.

Tiny en Karlheinz Schmitz-Bex Hanny † en Pierre† Bastings-Bex Neven en nichten

De plechtige zeswekendienst zal gehouden worden op zaterdag 6 oktober om 17.45 uur in de parochiekerk van St. Jozef te Doenrade.Een speciaal woord van dank aan het verplegend personeel van Orbis Medisch Centrum en de Thuiszorg Orbis voor de goede verzorging en begeleiding.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor de cadeaus, bloemen en de lieve en warme woorden in de felicitaties tijdens ons 50 jarig huwelijksfeest.Het was hartverwarmend en onvergetelijk

Hartelijk dank hiervoor

Hub en Jeanij Slangen Kinderen en kleinkinderen

P. KnoorenIn de Dreef 27 Jabeek

046 - 4424338 046 - 442 22 99

Erkend Glas,- schilders- en afwerkingsbedrijf

Laag btw-tarief voor schilderonderhoud aan huizen vanaf 2 jaar en ouder.

6% btw

Showroom met 1000 soorten wand- en vloertegels

* Inslijpen van vloerverwarming

* Grote partijen metselstenen vanaf € 0.20

* Alle soorten bestratingen

* Alle andere produkten voor de bouw

ALTIJD AANBIEDINGENWWW.MEWISSENBOUWMATERIALEN.NL

BOUWMATERIALEN EN TEGELHANDEL

K. MewissenPres. Rooseveltstraat 22, 6451 BG SchinveldTel.: (045) 525 48 44 Fax: (045) 527 43 12

Inktcartridges + kopiëren + papiershopVerstegen Lindelaan 48 OirsbeekTel. 046 - 4422531 E-mail: [email protected]

KBO Afdeling OirsbeekWoensdag 10 oktober 2012 HerfstwandelingLet op: in de mededelingen bij de Nestor van oktober is abusievelijk vermeld donderdag 10 oktober, dit moet natuurlijk woensdag 10 oktober zijn.Onze herstwandeling maken de deelnemers in de omgeving van Vlodrop in het Meinweg. Vertrek met eigen vervoer om 13.30 uur vanuit de Verlengde Lindelaan. Donderdag 11 en 18 oktober 2012 Jeu de boulesU bent vandaag weer van harte welkom op de jeu de boules banen van TCO aan de Krekelbergerweg. Start om 14.00 uur. In de pauze is er koffie. 18 oktober 2012 is de afsluiting van het jeu de boules seizoen. Deze middag trakteert KBO Oirsbeek de spelers in de pauze op een kop koffie met een stuk vlaai. De KBO hoopt in april 2013 weer een groep enthousiaste spelers te mogen begroeten.Woensdag 17 oktober 2012 “Verbreed uw horizon” Oorspronkelijk was op deze datum de Kookparade gepland, maar Remedica heeft de Kookparade niet in meer haar programma. Een heel goed alternatief is “Verbreed uw horizon”. Het programma staat in het teken van een vitale toekomst en kwaliteit van leven. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. zorg en welzijn, gezondheid, verzorging en vrije tijd. De middag vindt plaats in de Schepenbank en begint om 14.00 uur. Mocht u aan deze middag willen deelnemen, meldt u dan aan vóór 10 oktober bij Mathieu Scheepers,

Raadhuisstraat 4 in Oirsbeek .Woensdag 31 oktober 2012 Bezoek aan het Glasmalerei museum in LinnichMensen die dit museum bezochten, waren bijzonder enthousiast. U kunt kennis nemen van de glaskunst door de eeuwen heen; een gids zal hierbij een uiteenzetting geven. Uw bijdrage voor deze excursie bedraagt 6 Euro. KBO Oirsbeek biedt u hiervoor de entree van het museum, de rondleiding door een gids en een kop koffie met gebak aan. De reiskosten bedragen 6 Euro; dit bedrag moet u rechtstreeks aan de chauffeur betalen. Vertrek om 13.30 uur met eigen vervoer vanuit de Verlengde Lindelaan. De KBO gaat ervan uit dat voldoende leden met de auto komen en de leden zonder vervoer meenemen.Wanneer u wilt meegaan, meldt u dan aan bij Jos Kessels, Dorpstraat 47 in Oirsbeek.Woensdag 7 november 2012 AmusementsmiddagDeze middag staan de Oud Hollandse likeuren in het middelpunt. Aan de hand van humoristische verhalen en anekdotes, waarbij zelfs hekserij en andere vreemde volksgebruiken aan de orde komen worden de meest exotische likeuren besproken. Natuurlijk bestaat ook de gelegenheid om een likeurtje te proeven.In de komende mededelingen zal nadere informatie over deze middag worden gegeven. Reserveer deze middag alvast!

Page 8: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Contactinformatie

Bezoekadres GemeentehuisScalahof 1, 6365 BK Schinnen

Openingstijden gemeentehuisMaandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur m.u.v. woensdag. Woensdag van 14.00 - 17.00 uur17.00 - 19.30 uur (burgerzaken)

Correspondentie-adresPostbus 50, 6365 ZH SchinnenE-mail: [email protected]: 51332736

Telefonische bereikbaarheid: Telefoon: 046-443 9292Fax: 046-443 9224

@infoschinnen

Politie wijkpost SchinnenGehuisvest in gemeentehuis Schinnen, Scalahof 1.Geopend: woensdag van 15.00 -19.00 uur.Telefonisch bereikbaar 0900-8844

Kijk voor verdere infortmatieop www.schinnen.nl

Plastic inzameling Vrijdag 5 oktober en maandag 8 oktober inzameling plastic afval. Kijk voor meer informatie op www.schinnen.nl of op uw afvalkalender.

Algemene informatieBezoek ook eens onze vernieuwde website op www.schinnen.nl! Hierop kunt u steeds de meest recente informatie, vacatures, bekendmakingen en nog veel meer van en over de gemeente Schinnen vinden. Als u de gemeente Schinnen wilt e-mailen, dan kan dat ook op [email protected]. Volg ons ook op twitter: @infoschinnen

M e d e d e l i n g e n

Twitter is een fantastisch middel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de gemeente Schinnen. Volg ons dus ook op twitter: @InfoSchinnen

Bijna 600 kids in de gemeente Schinnen starten met judolessen op school!!

In week 40 t/m 45 worden aan alle basisschool kinderen van groep 3 t/m 8 in de gemeente Schinnen judo lessen op school aangeboden. Deze lessen worden in samenwerking met Ecsplore en de judovereniging verzorgd onder schooltijd. Kijk voor meer informatie op www.schinnen.nl en op

Grootschalig gezondheidsonderzoek

in Schinnen

Meer dan 115.000 inwoners van de provincie Limburg ontvingen in september het ‘Gezondheidsonderzoek Limburg 2012’ van de GGD in hun regio. In de vragenlijst staan onder meer vragen over beweeggedrag, alcoholgebruik, mantelzorg, gezondheid en kwaliteit van leven. De gemeente Schinnen wil weten wat er leeft onder haar inwoners en heeft de GGD gevraagd om eens in de vier jaar een grootschalig gezondheidsonderzoek uit te voeren onder de inwoners van 17 jaar en ouder. Het onderzoek wordt in alle gemeenten in Limburg gelijktijdig uitgevoerd. De GGD maakt de eerste onderzoeksresultaten in de loop van 2013 bekend. Doe ook mee en ga voor meer informatie over dit onderzoek naar www.ggdlimburgnoord.nl en naar www.ggdzl.nl). Hier vindt u ook een antwoord op de meest gestelde vragen.U kunt natuurlijk ook terecht op de gemeentelijke website www.schinnen.nl.

Informatieavond woningbouwproject Stegelenhof in Oirsbeek

Op dinsdag 23 oktober 2012 start om 19:30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Schinnen voor genodigden en belangstellenden een informatieavond over het woningbouwproject Stegelenhof. Tijdens de avond wordt het bouwproject nader toegelicht. Het project betreft de bouw van een appartementencomplex met 26 levensloopbestendige woningen, inclusief de mogelijkheid van een wijksteunpunt en de bijbehorende infrastructuur.De corporatie Wonen Limburg en de architect zijn aanwezig om het bouwontwerp toe te lichten. De wethouder zal het bouwplan en de procedure toelichten en samen met de betrokken ambtenaren en de corporatie uw vragen beantwoorden.

Uitvoeringsregels onrechtmatig gebruik recreatieverblijven

Indien recreatieverblijven permanent worden bewoond is dat in strijd met de desbetreffende bestemmingsplanregels. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom op 18 september 2012 uitvoeringsregels vastgesteld om illegale permanente bewoning van recreatieverblijven tegen te gaan. Bij de wijze van inzet van handhavingsmiddelen om onrechtmatige bewoning tegen te gaan, baseert het college van burgemeester en wethouders zich op een vaste gedragslijn in de vorm van uitgangspunten/uitvoeringsregels. De uitvoeringsregels liggen ter inzage bij de sector Publiek van maandag t/m vrijdag (behalve woensdag) van 09.00 -12.00 uur en op woensdag van 14.00-19.30 uur. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de heer Gijzen, tel. 14 046.

M e d e d e l i n g e n

Spreekuur wethouders Het eerstvolgende spreekuur van de wethouders vindt plaats op woensdag 10 oktober van 18.00 tot 19.00 uur.Kijk op onze website www.schinnen.nl voor meer informatie.

Winkeltijdenverordening 2012

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 27 september 2012 de “Winkeltijdenverordening 2012” vastgesteld. De verordening treedt in werking op de dag na het verschijnen van deze publicatie. De verordening geeft ondermeer regels voor het vaststellen van 12 koopzondagen per kalenderjaar, zondagavondopenstelling (16.00 uur tot 20.00 uur) voor winkels die

uitsluitend, dan wel in hoofdzaak etenswaren verkopen(1 winkel : 15.000 inwoners) en het verlenen van een ontheffing van de Winkeltijdenwet voor bijzondere situaties. Genoemde verordening ligt gedurende 6 weken (van 4 oktober 2012 tot 15 november 2012) ter inzage in het gemeentehuis. Bovendien kan de verordening geraadpleegd worden op onze website www.schinnen.nl. Voor eventuele nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer E. Vijgen (sector Publiek), 14 046.

Page 9: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

U bent van harte welkom bij café/brasserie SchuttershüskeWij zijn van woensdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 uur tot ongeveer 18:00 uur. Zondags van 11:00 uur tot 20:00 uur. Uiteraard met diners of feesten zijn wij geopend naar uw believen

Onze keuken is vanaf 12:00 uur geopend

Elke dag verse Limburgse vlaai met koffi e € 3,80 Verwarmd terras

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van uw feesten-Koude en warme buffetten, high tea en diners

In onze nostalgische pompgebouwen kunt u terecht voor het organiseren van: Open dagen, bedrijfspresentaties en alle evenementen 100 tot 1800 personen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:Eveline Graus: 0639145859 Frans America: 0623544038Website: www.schutterspark.com

Schuttershüske Speeltuin Pompgebouwen Evenemententerrein Camping

Hoofdstraat 4B

6436 CE Amstenrade

Tel. 046 - 442 85 78

[email protected]

www.tricolorelingerie.nl

Natuur dichtbijZondag 7 oktober is er weer een wandeling van IVN-Schinnen. De deelnemers gaan wandelen in de omgeving van Heijenrath. Het is een wandeling met klimmetjes en gaat naar Landsrade, Kruisbos, Bissen en Schweiberg. De route biedt prachtige vergezichten. Onderweg is er de mogelijkheid iets te eten en te drinken. U wandelt deels door weilanden. Vertrekk om 9.30 vanaf het IVN-lokaal Schinnen en om 10.00 uur vanaf Herberg Heuvelland Heijenratherweg 14 Heijenrath. Parkeren kan door tegenover de herberg de kromsteeg in te rijden. Hier is een parkeerplaats. Leden en niet leden zijn van harte welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Afstand is circa 10 kilometer. Meer info www.ivn-schinnen.nl of Huub Janssen 046-4423057.

VV PuthZaterdag 6 oktober17.00 OVCS vet - Puth vet 12.00 Puth D1 - IVS D110.30 Puth E1 - IVS E110.00 Puth E4 - Sittard E39.30 Puth F2 - Sittard F2Zondag 7 oktober14.30: Slenaken 1 - Puth 1 11.00 Heidebloem 3 - Puth 2 11.00 Jabeek 2 -Puth/Doenrade 2co

KVLHet Kinger Vastelaovend Leedjesfestival (KVL) gaat het seizoen 2012-2013 in. De aanmelding voor het KVL is gestart. Alle Limburgse basisscholen hebben daartoe een brief en inschrijfformulier van KVL ontvangen. De grote KVL-finale is dit seizoen op 20 januari in de Hanenhof in Geleen, met medewerking van Sjtadsvastelaoves Vereniging Flaarisse uit Geleen. De voorronde Midden- en Noord-Limburg vindt plaats op zondag 25 november 2012 in Reuver en wordt georganiseerd in samenwerking met Jeugdvastelaovesvereniging ‘Windjbuujels’ uit Reuver. De voorronde Zuid-Limburg vindt plaats op zaterdag 1 december 2012 in Meerssen en wordt georganiseerd in samenwerking met Jeugdcarnavalsvereniging De Geulmennekes uit Meerssen.Inschrijfformulieren en wedstrijd-reglement zijn op te vragen bij de secretaris van KVL via [email protected]. De formulieren

moeten uiterlijk 14 oktober 2012 binnen zijn. De uiterste inzenddatum van het lied is 4 november 2012. Meer info via www.kvl-limburg.nl.

10 jaar Hubertusviering

In de parochiekerk St. Jozef in Doenrade wordt zondag 21 oktober vanaf 10.00 uur de jaarlijkse Hubertusviering gehouden.De speciale viering wordt opgeluisterd door de Nederlandse kampioen Jachthoornblazen 2012 Sint Hubertus uit Vlodrop De roofvogelvereniging “’t Ulehöfke” uit Meerssen zal aan het geheel een bijzonder cachet geven. Ongetwijfeld zullen er ook paarden en andere dieren aanwezig zijn. De viering wordt zoals vanouds voorgegaan door pastoor Louis Cordewener.Aansluitend aan de H. mis in de Doenraadse St. Jozef parochiekerk worden in de wei, aan de achterzijde van de Kerkstraat (Karreweg) paarden, honden en andere (huis)dieren uit Doenrade en omliggende plaatsen gezegend. Speciaal worden de schoolkinderen opgeroepen om hun huisdieren te komen laten zegenen. Na afloop van de kerkdienst en de zegening wordt bij Vincent Diederen, de nestor onder de boeren in Doenrade

genaamd „bij Vincent onder de Poort„ Kerkstraat 33 gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.Ook hiervoor is een ieder van harte welkom.Voor meer info 046-4425000

Week van de opvoedingOp vrijdag 5 oktober verzorgd An-ne-Karine Huibers een activiteit: Workshop training psycho-sociale-weerbaarheid ‘Ho, tot hier en niet verder!’ Locatie: CJG Schinnen Oirsbekerweg 8. 6438 HC Oirs-beek Tijdstip: 15:00 - 16:00 uur.Doelgroep: ouders/verzorgers, leerkrachten, Intern begeleiders, hulpverleners. Aanmelden: Via www.anne-karine.nl

SV SchinnenZondag 7 oktober14.30: De Leeuw 1 - Schinnen 111.00: Brunssum 2 - Schinnen 211.00: Schinnen 3 - RKDFC 311.00: Schinnen DA1 - DVO DA1

Radio en TVservice

Gebr. LINSSEN

GratisPrijsopgave

Heideveldweg 2Heerlen, (045) 522 63 14

Heksenberg

“ ”Uw complete bedrijfsautomatisering

onder één dak.

Waarom huren?CursusBeurs / TentoonstellingTijdelijke werkplek (uitzendkracht)

Waarom leasen?Makkelijk te budgetterenAltijd up-to-dateGeen onverwachte kosten

sens verhuur

046 - 442 07 72 www.asens.nl

Page 10: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

KBWAdvocatenkooi breij wijnands

* Erkend VFAS Echtscheidingsmediator* Erkend NMI Mediator

Dorpsstraat 43 - 6365 BH Schinnentel. (046) 443 88 88 - fax (046) 443 44 99

[email protected] - www.kbw-advocaten.nl

ALGEMENE RECHTSPRAKTIJK

mw. mr. A.E.P. Kooi ** mw. mr. C.C.B. Breij ** mr. R.A. Wijnands

* Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht* Huurrecht - Bestuursrecht

* Sociaal Zekerheidsrecht - Strafrecht* Algemeen Verbintenissenrecht

Met de deur in huis vallen moet altijd zorgvuldig gebeuren‘Een grote knal luidt de vroege avond in de woning van Bert in. Voordat hij het weet staat zijn woning gevuld met blauwe uniformen. Een veelvoud aan agenten die blijkbaar allemaal op zoek zijn naar hennep. Bert heeft geen idee hoe hennep er uit ziet, laat staan dat een dergelijk product in zijn woning te vinden zou zijn. Hij voelt zich geschaad in zijn recht op privacy omdat die hele politiemacht zomaar binnen is komen vallen’.

Uiteraard is het goed dat wij in dit land politie kennen al was het maar omdat er ook mensen die anders dan bovenstaande Bert wel hennep in hun woning of bedrijf kweken. De politie heeft opsporing als een van haar taken en kan om die reden niet altijd netjes aanbellen. Een inval is dan ook in sommige gevallen een enige manier, gerechtvaardigd door de opsporingsbevoegdheid van politie.Dat het invallen in woningen en bedrijven met de grootst mogelijke zorgvuldigheid dient te gebeuren blijkt uit een recente uitspraak van de Rechtbank Den Bosch van 19 september 2012 (LJNBX8065), waarin een politie-inval onrechtmatig wordt geacht en de staat gehouden wordt tot het vergoeden van de nader te bepalen schade aan de kant van de burger.Het inzetten van opsporingsbevoegdheden zoals een inval in een woning of bedrijf is alleen gerechtvaardigd indien er een voldoende concreet vermoeden van schuld is ten

opzichte van de burger die deze bevoegdheid te dulden heeft, art. 27 Sv. Het ging in deze zaak om een tweede politie-inval met een 18-tal agenten, welke tweede politie-inval plaats vond in een zonnestudio waar zes dagen eerder ook al een inval was geweest. Tijdens die eerste inval werd net als bij de tweede inval geen hennep aangetroffen.De eigenaar van het bedrijf meende dat beide politie-invallen onrechtmatig waren, omdat deze met zoveel personeel werden uitgevoerd, doch daar ging de rechter niet in mee. Het was volgens de rechter evident dat een dergelijke hoeveelheid aan mankracht noodzakelijk is voor dit soort invallen. Ook het argument van de burger dat de invallen allebei onrechtmatig waren omdat er geen hennep werd ontdekt werd verworpen door de rechtbank. De eerste inval werd rechtmatig geacht omdat politie op grond van de verkregen informatie een rede-lijk vermoeden van hennepteelt had kunnen vormen. Tussen de

eerste inval en de tweede inval zat slechts zes dagen waarin nieuwe informatie voor politie beschikbaar kwam, namelijk het feit dat er in het bedrijfspand een kluis aanwezig zou zijn. Zonder na te gaan hoe groot die kluis eigenlijk was viel politie opnieuw het bedrijfspand binnen, overtuigd van haar eerdere gelijk enkele dagen eerder. Er werd weer niets gevonden en na controle bleek de kluis zo klein te zijn dat daar geen hennepplantage in op te zetten was, althans geen plantage van enig formaat.De rechter was kritisch en stelde vast dat de staat onrechtmatig gehandeld heeft door op grond van de enige informatie dat er een kluis in het pand was opnieuw het pand binnen te vallen waar eerst nog niets was aangetroffen. Onrechtmatig dus. De schade van de bedrijfseigenaar moet in een aparte procedure nog worden bepaald. Het is goed dat dit soort uitspraken af en toe worden gedaan om politie bewust te laten blijven van het feit dat dit soort bevoegdheden vragen om zorgvuldige voorbereiding.Komt u onverhoopt in de problemen en bent u van mening dat politie ten opzichte van u geen redelijk vermoeden van schuld heeft kunnen vormen dan kunt u uiteraard altijd met de deur in huis komen vallen bij KBW Advocaten, Dorpsstraat 43 te Schinnen, al zien wij liever dat u gebruik maakt van de voordeurbel.

Laatste optreden St. Dionysiuskoor SchinnenOp 20 september j.l. is besloten het St. Dionysiuskoor van Schinnen op te heffen.Binnen het koor werd steeds duidelijker dat de organisatie van repetities, en uitvoeringen, eucharistie vieringen en concerten, moeilijker werd.Samen met de muzikale leiding, beschermvrouwe en geestelijk adviseur zijn alle opties en mogelijkheden overwogen. Het bestuur is bij de definitieve besluitvorming niet over één nacht ijs gegaan. Tijdens de repetitie van donderdag 20 september hebben het bestuur en de leden besloten het voortbestaan van het St. Dionysiuskoor te beëindigen.Tijdens het Parochiële St. Dionysiusweekend zal het koor op zaterdag 6 oktober de H.Mis van 19:00 uur voor de laatste keer muzikaal opluisteren.Bestuur, dirigente, pianist, beschermvrouwe en alle leden, ereleden en oud-leden bedanken iedereen , die op welke wijze dan ook hebben samen gewerkt met het St. Dionysiuskoor, zeker ook iedereen die het koor altijd financieel en “in natura” gesteund hebben.

Manege HoubenPaard- en ponyrijden op niveau

06 - 229 99 223

www.stalhouben.nl

SHOWLOCATIE:

ALLE

BEKENDE

MERKEN EN

MODELLEN

V.A. € 3.950,-

SPECTACULAIRE OCCASION- EN OUTLETSHOW!

5MAART

VRIJDAG

10.00 - 18.0010.00 - 18.00

6MAART

ZATERDAG

10.00 - 17.0010.00 - 17.007

APRIL

KOOPZONDAG

11.00 - 17.00

ALLE

BEKENDE

MERKEN EN

MODELLEN

V.A.

350 auto’sop één locatie

OCCASIONS Inruilbonus tot maar liefst € 1.500,- Garantie tot wel 12 maanden Gratis APK op elke occasion

UW SHOWVOORDELEN ZIJN:

OUTLET NIEUWE AUTO’S Volledige fabrieksgarantie Voorraadkorting tot € 4.000,-

Page 11: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

“Uw totaalinstallateur voor gas, water, cv, airco, badkamers, sanitair e.d.”

Tel: 045 405 94 73 / 06 542 323 26 E-mail: [email protected]

Kijk ook eens op onze website: www.tb-heijnens.nl

Glaszetters & Kozijnenmontagebedrijf24 uurs service

PERFECT

Wij leveren en plaatsen:

Kunststof ramen en deuren Hardhouten ramen en deurenAlle soorten glas Rolluiken (eigen fabrikage)

Bel voor een vrijblijvende offerte: Tel. 046-442 08 80Perfect Fax. 046-442 08 81Grachtstraat 456438 HM Oirsbeek

Rolluiken 15% korting. Motoren van € 160,- voor € 140,-

Tussen 1999 en 2009 werd het schooladoptieplan ”Doe effe normaal” op de basisscholen uitgevoerd.Het werd uitgevoerd door een aan elke basisschool gekoppelde schoolagent. De gemeenten financierden het project en de scholen reserveerden lestijd. Ook in de gemeente Schinnen werd op alle 5 de basisscholen het project met succes uitgevoerd.Helaas werden er in 2009 andere keuzes gemaakt en stopte het project.Nog datzelfde jaar werd onder regie van de provincie Limburg door alle gemeenten, schoolbesturen en politie een convenant veilige basisschool ondertekend. De voorlichting op de scholen stopte echter. De Steinse wijkagent Frank Esser, voorheen coördinator van het schooladoptieplan en zelf actief voor de klas, kreeg vele vragen toch weer lessen te verzorgen. Dit spoorde hem aan om middels een enquête de behoefte te peilen binnen de basisscholen in de gemeenten Stein, Beek én Schinnen.Vanuit alle 23 basisscholen bleek er steeds meer behoefte aan voorlichting voor de bovenbouw, groepen 7 en 8.Gestimuleerd door deze behoefte nam hij het initiatief om een onderneming op te zetten genaamd: Training4kidz.Frank Esser zegt: ”Het was voor mij een mogelijkheid om toch voor de klas te staan en er nog iets aan te verdienen.” Hij ontwikkelde lesmateriaal met als onderwerpen: Vuurwerk, drugs, alcohol en verkeer, diefstal, sociale media, de politie, bureau Halt, vandalisme en geweld. De meer dan dertig jaar politie ervaring is zijn inspiratiebron. Het lesmateriaal bestaat uit presentaties, toetsmateriaal en een website waarop lesbrieven met informatie voor de leerlingen beschikbaar zijn. Het project werd afgestemd met de GGDZL (gezonde basisschool) en bureau HALT (ondersteuning realisatie schoolveiligheidsplannen)Met ingang van dit schooljaar wordt het project uitgevoerd op alle Steinse, Beekse én Schinnense basisscholen. De naam van het project is: “it’s Your Choice!” ==>: Jij kiest!

Doel is de schooljeugd in het voortgezet onderwijs en hun verdere leven handvaten te geven. Handvaten om beter te kunnen kiezen. In deze tijd van bezuinigen benaderde Esser, naast de scholen ook de gemeenten en woningverenigingen. De kosten worden zo voor de deelnemers beperkt en zorgt voor draagkracht. Immers ook gemeenten en woningverenigingen hebben er baat bij dat kinderen een juiste keuze maken. Juiste keuzes te maken: bijvoorbeeld één bankje NIET bekladden, één brievenbus minder opgeblazen, één plantenbak of raam minder vernield. etc. Ook de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel zullen door juiste keuzes toenemen. Als kinderen ervoor kiezen genoemde zaken NIET te doen heeft het project zich zelf al betaald. De basisscholen, enthousiast over het project, onderstrepen het belang van het project door het mee te financieren. De gemeenten Stein en Beek, alsook de woningverenigingen, ZOwonen, Woningvereniging Spaubeek en Urmond ondersteunen het project financieel. De gemeente Schinnen verklaarde wegens bezuinigingen geen financiën te kunnen vrijmaken.Esser, geeft aan dat het project desondanks in Schinnen doorgaat ook al moet hij met een mindere vergoeding doen.De gemaakte afspraken met de scholen en de woningvereniging wil hij nakomen. Hij hoopt dat de gemeente het volgend schooljaar het project in haar begroting opneemt. Inmiddels is de eerste les ”DRUGS” op alle groepen 8 gegeven. Kinderen en leerkrachten zijn zeer enthousiast.Wilt u meer weten? Kijk op de

website Training4Kidz.nl en ga naar project ”It’s your Choice”!

Page 12: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

AH adv. 92x127 Haleco.indd 1 18-09-12 07:29

Angelique Reul0616390218

Dorpstraat 626438 JW Oirsbeek

[email protected] Knips Ze

Oktober Actie verven, knippen, föhnen 42 euro ipv 47,50.Feestje? Geen tijd? Wij krullen lang haar met de nieuwste krultang uit Engeland in korte tijd, uniek in Nederland!

Autofit Haleco start met professionele autoverhuurAutofit Haleco breidt haar diensten uit op het gebied van mobiliteit. Het bedrijf, gevestigd aan de Daelderweg 27 in Nuth (bedrijventerrein de Horsel ) bood incidenteel weleens een leenauto aan, maar wil die service nu verbeteren door nieuwe auto’s aan te bieden en deze ook te verhuren. Hiervoor werken ze samen met de Autohopper landelijke autoverhuurformule. Haleco is het eerste bedrijf in de provincie Limburg met deze verhuurformule!

Leon Habets : ‘Het enige wat nog ontbrak was professionele autoverhuur. We kregen steeds meer vraag naar het leveren van huurauto’s. Vanaf nu kunnen we nieuwe auto’s, altijd voorzien van airco en radio/Cd-speler verhuren vanaf slechts € 29,- per dag! Auto’s verhuren is echter een vak apart en om die reden sluiten wij ons aan bij de Autohopper formule’. Steven Donselaar van Autohopper legt uit: Autofit Haleco verhoogt haar servicegraad en de consument kan tegen een uiterst scherp tarief een betrouwbare auto huren. Geen opvallend gestickerde auto’s, maar moderne, zuinige auto’s, altijd voorzien van een groen label, denk aan de Kia Picanto of Kia Rio. Inwoners en bedrijven uit Nuth en omstreken hoeven nu niet meer ver naar omliggende steden om een auto te huren, ze kunnen nu ‘om de hoek’ terecht. Reserveren kan eenvoudig en snel

via www.autohopper.nl . ‘Bellen of langskomen mag natuurlijk ook altijd’, vult Habets van Autofit Haleco aan. Autohopper is gevestigd in een modern en goed bereikbaar pand in Nuth. Neem gerust contact met ze op. Van maandag t/m vrijdag zijn ze te bereiken op nummer 045-5242192 en zaterdags op afspraak. Reserveren via de website kan ook: www.autohopper.nl zie ook: www.haleco.nl

Hoofdstraat 4Amstenrade

Tel: 046-7501855

Pour Vous Optique

a.s. Zaterdag 6 oktober vanaf 13.00 uur gesloten

i.v.m. Beursbezoek

Ook bezoek aan huis mogelijk

VERLOREN

Op 2 september op de rommelmarkt op de Hegge in Schinnen een zonnebril op sterkte in een brillenkoker. Deze is vergeten bij een kraampje die figuurtjes van Suske en Wiske heeft verkocht aan mijn zoon. Heeft u de bril gevonden graag contact op nemen met 06-26748515.

Snel en effectief (voet) wratten verwijderen! A. Franssen, pedicure 046-4425010

Page 13: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

Hier volgt een greep uit de gebeurtenissen in de periodezaterdag 22 september 2012 tot en met vrijdag 28 september 2012.

AmstenradeDiefstal van bestelbus Tussen zaterdag 22 september 22:00 uur en zondag 23 september 14:00 uur werd op Root een grijze Mercedes Vito bedrijfsbus gestolen

DoenradeDiefstal kentekenplaten In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september werden in de Valderensweg van 2 voertuigen de kentekenplaten gestolen.

OirsbeekDiefstal snorfiets Op zondag 23 september werd tussen 00:05 uur en 09:30 uur een grijze snorfiets merk Sparta gestolen vanaf een erf aan de Schoolstraat.

PuthInbraak woning Tussen vrijdag 21 september en zondag 23 september werd ingebroken in een woning aan de Pastoor Albertsstraat waarbij diverse goederen gestolen werden.

SchinnenInbraak woning Op zaterdag 22 september werd bij afwezigheid van de bewoners ontdekt dat er was ingebroken in een woning in de Hommerterweg.Diefstal racefietsOp dinsdag 25 september werd op de Oude Markt tussen 19:30 uur en 21:00 uur een zwarte racefiets gestolen merk Trek.

SweikhuizenInbraak pompstation W.M.L.Op zaterdag 21 september werd omstreeks 23:45 uur ingebroken in het pompstation van Waterzuivering Maatschappij Limburg. Hierbij werden diverse goederen gestolen waaronder een computer en een beeldscherm.

Grand Café Brasserie Oud Limburg

Maandmenu Oktober* Mosterdsoep of tomaat/mozzarella

* Filetkarbonade of goulash of pollack filet* Vruchtenkwark of vanille/choco vla

12.50 p.p.

Voor de kids: halve portie = halve prijs

of frietjes, snack en appelmoes 4.50 en zelf een ijsje uitzoeken

Het maandmenu is geldig t/m eind oktober 2012Kerkweg 32 , 6155 KN Puth. Tel. 046-4433950 www.oudlimburg.nl

RKVV DOENRADEWoensdag 3 oktober18.45:Doenrade MD1-SCG MD1Zaterdag 6 oktober14.00:Doenrade/Puth C1-GSV’28 C112.45:Doenrade/Puth D2-Geleen Z D410.30:Doenrade/Puth E2-Susteren E310.00:Doenrade/Puth E5-Haslou E6G09.30:Doenrade/Puth F1-OVCS F1Zondag 7 oktober14.30:Havantia 1-Doenrade 111.00:Jabeek 2-Doenrade 210.30:Doenrade 3-Passart-VKC 411.30:Doenrade 4-De Leeuw 5

Frans en Miranda LaevenBelenweg 29 6447 BV Merkelbeek

T. 046 442 15 64

E EVV tuin, dier, hobby

Acties geldig van 3 t/m 10 oktober

RegattaWinterjas 3 in 1Water en windbestendig

Van €119.00

RegattaSoftshell jas

AdemendWater en wind bestendig

Van €69.95

Royal canin hond Adult15+3 kg gratisGiant,maxi,medium

Winterviolenp/st € 0.50

per zak

€ 57, 45Tray 12 st.

€ 3, 95

voor

€ 54, 95voor

€ 32, 50

Royal caninSelection Croc20+3kg Gratis

Van €43.95

voor

€ 32, 50

Mezenbollen20+5 gratis

nu

€ 3, 99

Page 14: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Méér tuin(geluk) met minder werkEen nieuwe trend is in de maak. Een tuin waarin u nog maar beperkt

zelf werkt omdat de rest gedaan wordt door Moeder Natuur. Een

coproductie waarbij u zelf de regie in handen heeft.

Natuurlijk Tuingeluk ontstaat o.a. door:

Voldoende beplanting

Verschillende leefwerelden

Natuurlijke materialen

Een gezonde bodem-

Favoriete planten

Oude tegels en stapelstenen

Een (boom)hut

Een moeras of spetterplek

Een vogel en hakbosje

Meer beleving

Opgeruimd staat netjes

Eten uit eigen tuin

Natuurlijk tuinieren is duurzaam!

Groene voordelen

Hoveniers die kunnen helpen

www.exclusiefgeselecteerd.nl

Natuurlijk tuinieren kan overal

www.appeltern.nl

Meer weten? Vraag het gratis boekje

‘Natuurlijk Tuingeluk’ aan op

www.tuingeluk.info

Puur natuur

Overal vlinders en vogels

Page 15: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

JOCELYNE ONDER- en NACHTMODE, BORSTPROTHESES

Kerkstraat - Promenade 29 Brunssum. Telefoon 045 - 5252515

Informati edag BorstprothesesJocelyne onder- en nachtmode, borstprotheses

Jocelyne onder- en nachtmode, borstprotheses organiseert op maandag 15 oktober van 10.30 tot 18.00 uur een informati edag over borstprotheses en aanverwante lingerie.

Wij laten u op deze dag de verschillende mogelijkheden zien wat betreft borst- en deelprotheses. Een goed gekozen prothese kan een wereld van verschil betekenen.

Naast een goed passende prothese is het ook van groot belang om de voor u geschikte prothese BH te dragen. Wij bieden een goed gesorteerde collecti e prothese BH’s.

Een van onze leveranciers (Amoena) zal op deze dag aanwezig zijn. Dit stelt u in de gelegenheid om extrainformati e te krijgen.

Jocelyne beschikt over opgeleid personeel om u een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Onze zaak is SEMH gecerti fi ceerd. Tevens hebben wij contracten met de meeste zorgverzekeraars.

Heeft u interesse? U bent van harte welkom in onze zaak!

C O M P U T E R L E S (privé-les 1op1) in uw eigen tempo, door geduldig lerares met jarenlange ervaring, op uw eigen PC/laptop, zowel Windows als Mac-systeem, (Word, Excel, PowerPoint, Internet, photoshop/fotoboek maken, blindtypen volgens 10-vingersysteem (aangepast voor kinderen met dyslexie). Dagen/tijden in onderling overleg, lage cursuskosten! Bel voor meer info 0638747794.

Kinderfeestje! Kom gezellig met vriendinnen poseren in mijn fotostudio. Voor iedere deelneemster zijn er 2 foto’s naar keuze. Ik zorg voor de cola, chips en een visagiste. Kijk op www.sjurlie.nl

Kienen in ElviraSeniorenvereniging Amstenrade organiseert op donderdag 4 oktober weer een gezellige kienavond in Elvira. Aanvang 19.00 uur. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.

CITAVERDE College Heerlen pakt uit op Werelddierendag De derdejaars leerlingen van de opleiding Dierverzorging organiseren een gratis gezondheidscontrole voor (huis)dieren uit de buurt. Daarnaast vindt een spectaculaire roofvogelshow plaats en is er nog veel meer te beleven. De leerlingen van CITAVERDE College vestigen op die manier aandacht voor Werelddierendag.

Honden, katten en konijnen. Ze zijn allemaal welkom op 4 oktober aanstaande bij het CITAVERDE College, want dan is het Werelddierendag. Mensen in de omgeving van de school zijn uitgenodigd om hun huisdier aan een grondige gezondheidscontrole te onderwerpen. De dierenarts van de school zal samen met de dierenartsassistentes in opleiding deze gezondheidscontroles uitvoeren. Verder zal een valkenier drie maal op deze dag een roofvogelshow geven. Leerlingen van groep 5 en 6 van een aantal basisscholen zijn

uitgenodigd. Voor een rondleiding in de dierenverblijven van het CITAVERDE college. Ze krijgen uitleg over verschillende dieren die er zitten. Hierbij moet gedacht worden aan allerlei vissoorten, knaagdieren, vogels, slangen, (vogel)spinnen, schildpadden, reuze konijnen, geiten, schapen en kippen. Tenslotte zullen er diverse stands aanwezig zijn waar advies gegeven wordt over onder andere voeding en gezondheid voor dieren. De leerlingen van de opleiding Dierverzorging hopen op een geslaagde dag met een grote opkomst.

Gasterie de Bokkereyer Bergstraat 1,6174 RN Sweikhuizen.Tel.046-4430561, [email protected] www.bokkereyer.nl

Vanaf woensdag 3 oktober serveren wij:

ALFA BOKBIER Genieten van de “Godendrank”uit de Schinnense ALFA Brouwerij in het wandelcafé op de berg in Sweikhuizen. Ook voor een hapje een drankje,

feesten en partijen, zowel overdag als ’s avonds. Lunch bijeenkomsten, diners en buffetten,vergaderingen etc. Vraag naar de mogelijkheden .Altijd wandelroutes aanwezig.

Concert Op zondag 7 oktober aanstaande zal Fanfare St. Caecilia Puth in samenwerking met Harmonie St. Augustinus Geleen een concert geven. Dit concert zal plaatsvinden in De Dobbelsteyn te Doenrade en starten om 19.30 uur. Zaal open

vanaf 19.00 uur, vrije entree.Beide verenigingen zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen en zij willen u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn.

VV AmstenradeZaterdag 6 oktober 201217.00 Amstenrade Vets - Groene Ster Vets 15.00 A’rade A1 - Langeberg A1 14.00 Armada/Obbicht A1 - Am-stenrade A2 13.00 Amstenrade B1 - RKTSV B1 Amstenrade B2 VRIJ 15.00 A’rade C1 - Urmondia C1 14.30 Vaesrade C1 - A’rade C2 12.00 Schaesberg D2 - A’rade D1 13.00 Amstenrade D2 - SVN D210.45 Amstenrade E1 - OVCS E110.15 UOW\’02 E3 - A’rade E211.00 Weltania E2 - A’rade E310.45 A’rade E4 - Groene Ster E510.15 Bekkerveld E6 - A’rade E510.45 A’rade E6 - Geleen-Z E8 09.00 A’rade F1 - Gr Ster F3 10.00 GSV\’28 F1 - A’rade F2 10.00 Sylvia F2 - Amstenrade F3 09.00 A’rade MP - Schinveld MPZondag 7 oktober 201214.30 Amstenrade 1 - Epen 114.30 BSV Limb 7 - A’rade 4 14.30 Geusselt Sport VR1 - Am-stenrade VR1 12.00 Amstenrade 2 - Caesar 3 11.00 A’rade 3 - Hoensbroek 3 Amstenrade VR2 VRIJJaarlijkse kienavond voetbalclub in Gemeenschapshuis “ Oud Dorp “ te Amstenrade op 6 oktober:Aanvang: 20.00 uur

Page 16: Weekblad Goed Nieuws Week 40 2012

Goed Nieuws - 3 oktober 2012

SLAGERIJ JO ZELIS

Alle reklames geldig van donderdag 4 oktober t/m zaterdag 6 oktober 2012

VERS VLEESBotermalse rosbief 100 gram 1.99 Mager soepvlees 100 gram 0.99UIT EIGEN WORSTMAKERIJTongenworst 100 gram 1.25Cranberrypaté 100 gram 1.25UIT EIGEN KEUKENFilet Americain 100 gram 1.10DINSDAG 9 OKTOBERBraadworst of saucijsjes 100 gram 0.55Varkensfiletlapjes elke 4e gratisWOENSDAG 10 OKTOBERGehakt, half om half 100 gram 0.55Varkensschnitzels elke 4e gratis

Alle vlees en vleeswaren zijn afkomstig van Nederlands vee uit eigen slacht en gegarandeerd

hormoon-, medicijn en BSE vrij

Dorpstraat 38 - Oirsbeek - Telefoon 046 - 442 38 31

Dorpstraat 40 Oirsbeek tel:046 4421634, www.bakkerij-pieters.nl

Week 40-2012

Deze week :

Speculaasbrood Speculaasbrood gesn. Speculaasvlaai 10 zachte broodjes

1.95 2.05 11.95 2.50

NIGHTPROMSof the

FA N FA R E S T . C A EC I L I A S C H I N N E N

zaterdag 6 oktober 2012 Hanenhof Geleen

Voorverkoop Schinnen Café ’t Centrum, Dorpsstraat 22, 046 - 443 1370; Café ’t Schöpke, Nagelbeek 4, 046 - 443 0100 • Gasterie Noeber Beemden,

Burg. Pijlsstraat 5, 046 - 443 3636 • Bakkerij Extra, Dorpsstraat 37, 046 - 443 1337 Voorverkoop Geleen De Hanenhof, Herenhof 2, 06 - 5517 6600 • Triepels Slagwerk,

Rijksweg Centrum 31, 046 - 474 2659 • Lunchroom Van Lierop,Ansemburgstraat 9, 046 - 474 0929 • info www.fanfareschinnen.nl

Aanvang 20.00 uur • Zaal open 19.30 uur • � 12,50

Kimmy Skota Renato Meli Leon van Wijk

Drumband en Fanfare St. Caecilia Schinnen & Jeugdfanfare MuSjiek

(zangeres André Rieu Strauss Orkest)

adv zw-wit:Opmaak 1 16-09-12 10:12 Pagina 1

Night of the Proms 2012De Night of the Poms 2012 telt 3 bijzondere solisten. Kimmy Skota, Zuid-Afrikaanse sopraan Ze reist met Andre Rieu de wereld rond. Renato Meli is één van de beste euphoniumspelers ter wereld. Hij speelt in de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast treedt hij in binnen- en buitenland als solist op met diverse gerenommeerde orkesten.Alleskunner Léon is een virtuoos accordeonist, die ook de romantische kanten van dit instrument bijzonder goed naar voren weet te brengen. Als geen ander speelt hij de tango of de Franse musette op zijn accordeon. Hij treedt, net als Kimmy Skota, op in het orkest van Andre Rieu.En natuurlijk sint Caecilia, MuSjiek en de drumband…Om 20 uur verzorgt jeugdfanfare MuSjiek de aftrap van de Night of the Proms. Daarna is het de beurt aan de drumband van de fanfare. De fanfare verzorgt, samen met de 3 solisten, weer een programma vol afwisseling. Symfonische marsen en gezellige polka’s, jazz en blues, polonaise en tango, gevoelige bugels en schetterende trompetten. Zorg tijdig voor uw kaarten,

want ook in De Hanenhof geldt: vol is vol. De Night of the Proms begint om 20 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten € 12,50.