Weekblad Goed Nieuws W45 2012

16
VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN. NUMMER 2274 - 7 NOVEMBER 2012 - WEEK 45 OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN Het beste voor buiten Machines voor: TUIN EN PARK LANDBOUW GRONDVERZET LADEN EN LOSSEN REINIGING GLADHEIDBESTRIJDING Bedrijventerrein ‘De Valkenberg’ Valkenburg a/d Geul 7 ZZZIULVVHQQO Accu Bladblazer Accu Kettingzaag Wij garanderen scherpe prijzen en uitstekende service!! Wilt u graag vrijblijvend advies? Ook dat is mogelijk. Molenvaart 14 6442 PL Brunssum Tel. 0455640224 www.m-cars.nl M CARS auto service center Gratis winter check t/m December! UW KEUKEN VERANDEREN, MAAR U WEET NIET HOE? Neem dan contact op met Dietmar Pflips De Keuken Profi voor gratis advies op maat, inclusief 3D-presentatie bij u thuis! Renoveren of toch een geheel nieuwe keuken? Bij mij advies en uitvoering in één hand van begin tot eind. Dus: maak een vrijblijvende afspraak met Dietmar Pflips. Tip: www.dekeukenprofi.nl Telefoon (046) 439 81 28 E-mail: [email protected] Internetadres: www.dekeukenprofi.nl St. Maartenviering Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Oirsbeek De stichting jeugd- en jongerenwerk Oirsbeek organiseert dit jaar wederom een St. Maartenviering en wel op zaterdag 10 november. Vanaf 18.15 uur zijn alle groepen van de basischool welkom voor de jurering van de versierde bieten / pompoenen. Voor de leukst versierde bieten / pompoenen zijn prijzen beschikbaar. Alle kinderen krijgen een beker chocomel en een wafel. Om 19.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Schepenbank. St. Maarten zal gezeten op zijn paard de optocht voorgaan en schutterij St. Lambertus zal deze St. Maartenviering muzikaal luister bij zetten. De volgende route zal worden gelopen: Oirsbekerweg –Lindelaan Wilgenstraat Populierenlaan – Krekelbergerweg - Schinvelderweg. Aan de Schinvelderweg zal St. Maarten het vuur ontsteken en worden de prijzen uitgereikt. Denk eraan dat de kinderen bij slecht weer regenkleding en laarzen aantrekken. De organisatie hoopt dat ook dit jaar weer veel kinderen met hun ouders meedoen aan de St. Maartenviering, en er samen een leuk feest van maken. Archieffoto website Stichting Jeugd-en jongerenwerk Oirsbeek Deze week in het hart van het Goed Nieuws een extra bijlage. De WMO krant van de gemeente Schinnen. Sjènnes talent op opening Carnavalseizoen Zaterdagavond 10 november zullen tijdens de opening van het nieuwe Vasteloavesseizoen de deelnemers van afgelopen jaren van het Sjènnes leedjes konkoer nogmaals enkele van hun liedjes ten gehore brengen in café Gorissen. C.V. de Schinöster hoopt dat vele Schinöster en Schinösterinnekes samen met de artiesten vanaf 21.30 uur het vastelaovesseizoen willen inluiden.

description

Weekblad Goed Nieuws W45 2012

Transcript of Weekblad Goed Nieuws W45 2012

VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN.

NUMMER 2274 - 7 NOVEMBER 2012 - WEEK 45OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

Het beste voor buiten

Machines voor: TUIN EN PARK LANDBOUW GRONDVERZET LADEN EN LOSSEN REINIGING GLADHEIDBESTRIJDING

Bedrijventerrein ‘De Valkenberg’Valkenburg a/d Geul

AccuBladblazer

AccuKettingzaag

Wij garanderen scherpe prijzen en uitstekende service!!

Wilt u graag vrijblijvend advies? Ook dat is mogelijk.

Molenvaart 14 6442 PL Brunssum Tel. 0455640224 www.m-cars.nl

M CARSauto service center

Gratis winter check t/m

December!

UW KEUKEN VERANDEREN,MAAR U WEET NIET HOE?

Neem dan contact op met Dietmar Pflips De Keuken Profivoor gratis advies op maat, inclusief 3D-presentatie bij u thuis!Renoveren of toch een geheelnieuwe keuken?Bij mij advies en uitvoering in één hand van begin tot eind.Dus: maak een vrijblijvendeafspraak met Dietmar Pflips.

Telefoon (046) 439 81 28. E-mail: [email protected] K.v.K. Maastricht 14080063

Tip: www.dekeukenprofi .nl

Telefoon (046) 439 81 28

E-mail: [email protected]

Internetadres: www.dekeukenprofi.nl

St. Maartenviering Stichting Jeugd- en Jongerenwerk OirsbeekDe stichting jeugd- en jongerenwerk Oirsbeek organiseert dit jaar wederom een St. Maartenviering en wel op zaterdag 10 november.Vanaf 18.15 uur zijn alle groepen van de basischool welkom voor de jurering van de versierde bieten / pompoenen. Voor de leukst versierde bieten / pompoenen zijn prijzen beschikbaar. Alle kinderen krijgen een beker chocomel en een wafel. Om 19.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Schepenbank. St. Maarten zal gezeten op zijn paard de optocht voorgaan en schutterij St. Lambertus zal deze St. Maartenviering muzikaal luister bij zetten. De volgende route zal worden gelopen: Oirsbekerweg –Lindelaan – Wilgenstraat – Populierenlaan – Krekelbergerweg - Schinvelderweg.Aan de Schinvelderweg zal St. Maarten het vuur ontsteken en worden de prijzen uitgereikt.Denk eraan dat de kinderen bij slecht weer regenkleding en laarzen aantrekken. De organisatie hoopt dat ook dit jaar weer veel kinderen met hun ouders meedoen aan de St. Maartenviering, en er samen een leuk feest van maken.

Archieffoto website Stichting Jeugd-en jongerenwerk Oirsbeek

Deze week in het hart van het Goed Nieuws een extra bijlage. De WMO krant van de gemeente Schinnen.

Sjènnes talent op opening Carnavalseizoen Zaterdagavond 10 november zullen tijdens de opening van het nieuwe Vasteloavesseizoen de deelnemers van afgelopen jaren van het Sjènnes leedjes konkoer nogmaals enkele van hun liedjes ten gehore brengen in café Gorissen. C.V. de Schinöster hoopt dat vele Schinöster en Schinösterinnekes samen met de artiesten vanaf 21.30 uur het vastelaovesseizoen willen inluiden.

Goed Nieuws - 7 november 2012

ColofonWeekblad Goed Nieuws is een uitgave van drukkerij/uitgeverij van Breugeloffset.Provincialeweg Zuid 22 6438 BE OirsbeekTel.: [email protected]@weekbladgoednieuws.nl

Oplage: 9525 exemplarenVerschijnt wekelijks, iedere woensdag aan huis in: Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen,Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld

Advertenties en kopij dienen vrijdags voor verschijningsdatum in ons bezit te zijn.

Wij kunnen geen enkele aan- sprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties of fouten ontstaan door onduidelijk handschrift van de opdrachtgever, behoeven niet door ons te worden gecompenseerd. Eventuele druk- en zetfouten in artikelen en advertenties zijn voorbehouden.

Heeft u het Goed Nieuws niet ontvangen, bel dan 046-442 14 99

Sint Maartenfeest Op 9 november organiseert het JIS het jaarlijkse St. Maartenfeest in Schinnen. Zij nodigen iedereen weer uit om met de lampionnenoptocht mee te lopen.Om 18:30 uur verzamelen op de speelplaats van de Brede School aan de Oude Markt in Schinnen. Om 19:00 uur vertrekt de sfeervolle lampionnenoptocht voorafgegaan door schutterij St. Sebastianus uit Schinnen en Sint Maarten te paard. De deelnemers lopen vervolgens in een sfeervol verlichte stoet richting de plek waar zij zich met zijn allen kunnen gaan warmen aan een lekker warm knetterend vuur. Hier wordt eerst, het Sint Maartenverhaal verteld en uitgebeeld door kinderen, waarna Sint Maarten vervolgens een groot vuur zal ontsteken. De tocht duurt ongeveer een half uur. Bij het vuur is er voor iedereen een lekkere traktatie.Einde rond 20.00 uur. Het JIS hoopt u allen te mogen begroeten bij dit jaarlijks feest.

Kienen in ElviraOp donderdag 8 november organiseert de Senioren Vereniging Amstenrade een gezellige kienavond in Elvira. Aanvang 19.00 uur. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.

kinderkunst feestjes 06 - 47017314 www.burty.nl

BurtyBert Janssen ©www.burty.nl

Uitvaartonderneming Schinnen

Waar u ook verzekerd bent,bel ons gerust.

Wij verzorgen: Begrafenis en Crematie`s voor alle verzekerings bedrijven

Overbrengingen in binnen en buitenland.

Verzorging overledene,thuisopbaring met en zonder koeling

2 Grote Rouwkamers ,Aula voor uitvaartdienst(maximal 50 personen)

Grote voorraad uitvaart kisten.

Stephan en Jo Koetje staan 24 uur 365 dagen voor u klaar

Breinderveldweg 17a,6365 CM Schinnen

Telefoon 046-4433429

www.uitvaartondernemingschinnen.nl

Waar u ook verzekerd bent, bel ons gerust.

Wij verzorgen: •Uitvaartenvooralleverzekeringsbedrijven •Overbrengingeninbinnenenbuitenland. •Verzorgenoverledene,thuis-opbaringmeten zonderkoeling •2GroteRouwkamers •Aulavooruitvaartdiensten(maximaal50personen)

StephanenJoKoetjestaan24uurperdag,365dagenvooruklaarBreinderveldweg17a,6365CMSchinnenTelefoon046-4433429Kijkookeensopyoutubeuitvaartondernemingschinnenwww.uitvaartondernemingschinnen.nl

Intocht Sinterklaas OirsbeekSinterklaas heeft het CGBO laten weten dat hij op zondag 18 november naar Oirsbeek zal komen. Om 14.45 uur vertrekt hij vanaf het MFC De Oirsprong, onder begeleiding van de Harmonie en Schutterij, via de Oirsbekerweg naar de kerk. Rond 15.00 uur zal Sinterklaas in de kerk zijn. Sinterklaas heeft gevraagd of alle kinderen van Klein Doenrade en Oirsbeek willen komen en hun papa’s, mama’s, oma’s en opa’s mee willen nemen. Vanwege de grote drukte vragen wij alle aanwezigen alvast plaats te nemen in de banken. Alle kinderen van de onderbouw krijgen de kans om bij Sinterklaas te komen, hem iets te vertellen, een liedje te zingen of een tekening te geven. Als het feestelijk gedeelte in de kerk is afgelopen zal Sinterklaas nog een rondgang maken door de volle kerk om nog wat handjes te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. Sinterklaas zal ook dit jaar weer bezoekjes brengen aan scholen, gezinnen, bedrijven etc. Voor informatie en afspraken kunt u bellen met Christel de Rijck-Van der Kaap (06-15831326

/ 045-2053240), of per e-mail [email protected]

Open: van maandag t/m vrijdag en in de avonduren!

Pedicure Milou komt ook bij u aan huis!

Goed Nieuws - 7 november 2012

Slagerij - TraiteurPENNINGS-HABETSRaadhuisstraat 25 t.o. de kerkOirsbeek, telefoon (046) 442 12 44

Haal het beste vlees, vleeswaren, salades en kant en klaar producten gewoon bij de vakman slager

Gegrilde fricandeauBerlinerSaucijzenbroodjes (eigen fabrikaat)

Magere speklapjes (zonder dan zwoerd)

Malse Rundersteak

€ 1.89€ 1.29€ 5.98€ 0.89€ 2.49

Aanbiedingen geldig van donderdag 8 t/m zaterdag 10 november!

100 gram100 gram4 stuks100 gram100 gram

Ook uw adres voor de fijnste koude schotel en salades

Het is weer tijd voor eigen fabrikaatRookworst, Casseler, Vleesribjes, gegrild Zeeuwsspek,

Zuurkoolspek, Balkenbrij, Bloedworst, Zuurkool uit ‘t vat.

a.s. vrijdag zijn ze er weer;

onze heerlijke haantjeswarm uit de grill van 17.00 tot 18.00 uur

(U kunt ook reserveren, een telefoontje is genoeg)

HagedorenDe Echte BakkerAmstenrade Hoofdstraat 6 046-442 15 66Brunssum ‘t Winkelcentrum 6 045-400 98 28Heerlen Benzenraderweg 88-90 045-571 55 07Hoensbroek Hommerterweg 119 045-521 26 60Oirsbeek Provincialeweg Zuid 79 046-442 14 04

www.hagedoren.nl Hoofdstraat 6 046-442 15 66

‘t Winkelcentrum 6 045-400 98 28Benzenraderweg 88-90 045-571 55 07

Hommerterweg 119 045-521 26 60Provincialeweg Zuid 79 046-442 14 04

www.hagedoren.nl

Deze aanbiedingen zijn geldig van 5 t/m 11 november

€1,75

Alaaf, Bij ons de hele week 11e vd 11e

Limburgs beste Nonnevotten

Berlinerbollen met abrikozen jam

Berlinerbollenmet slagroom

Worstebroodjes

4+1 Gratis

4+2 Gratis

4+1 Gratis

Anna Nita & The Shakers in Har Rock Café

Op zaterdag 1 december 2012 treedt de Limburgse zangeres Anna Nita met haar band The Shakers op in de Schepenbank te Oirsbeek. Het programma start om 21.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop via de bekende voorverkoop adressen, zie www.harrockcafe.nl voor meer informatie. Wie houdt van nostalgie is bij Anna Nita & The Shakers aan het goede adres. Etta James, Sam and Dave, James Brown, Ray Charles, Amy Winehouse, stuk voor stuk hebben deze soul, funk en jazz helden hun karakteristieke stempel gedrukt op de muziekindustrie. Het zijn dan ook de parels van deze muzikanten die tijdens een optreden van Anna Nita & The Shakers voorbij komen.De band bestaat uit jonge muzikanten die allemaal hun eigen ambities hebben en samen veel plezier beleven met het spelen van de oude klassiekers. Zo bezitten ze een ambitieuze gitarist die jazz studeert in Maastricht, een energieke pianist die werkt als geluidstechnicus maar zelf volledig los komt achter de toetsen en een piepjonge drummer die samen met de bassist zorgt voor een heupen losmakend ritme. Daarnaast verzorgt een driekoppige blazerssectie de onmisbare omlijsting die nummers als I Feel Good en Ain’t No Sunshine helemaal compleet maken. Zangeres Anna Nita zingt elk nummer op haar eigen manier en houdt van improvisatie. Er wordt gestreefd naar een creatieve eigen invulling maar dan wel zonder de oorspronkelijke groove te verliezen.De avond wordt georganiseerd door ‘Har Rock Café’. De vereniging stelt zich ten doel om meer regelmaat in het aanbod van live-muziek binnen de gemeente Schinnen te brengen, waardoor de muziekliefhebber beter aan zijn trekken kan komen. Dit doen zij door een kwalitatievere programmering van o.a. bekende (cover)bands, maar ook door

het organiseren van activiteiten in samenwerking met lokale en regionale muzikanten.nl Verder organiseert Har Rock Café met Motor Club Oirsbeek de jaarlijkse Oirsbeekse motorzegening met aansluitend een muzikaal openluchtprogramma. Meer informatie over de programmering is te vinden op de website www.harrockcafe.nl.

Voor betalingen aan de St. Lambertusparochie, te Oirsbeek, liefst de Giro 970811 maar bank kan ook 102700303 met vermelding van H.Mis of kerkbijdrage. E-mail: [email protected] www.kerkoirsbeek.nl

Goed Nieuws - 7 november 2012

Week 45 7 november tot 14 november 2012. Kantoor open: dins- t/m vrijdag van 10-12.00 uur. Tel. Kantoor, 4421436. Koster, 06 20192963. Pastoor L. Cordewener info kantoor

Woensdag 7 november. Geen H. Mis.

Zaterdag 10 november om 19.00 uur. Deze viering luisteren we op met samenzang o.l.v. de organist.Zeswekendienst voor Lenie Offermans.H. Mis voor: * Jan Smeets vw de offergang, * Huub Vankan vw de offergang,* Mia Douven-Muyrers vw de offergang, * Corrie Swieringa vw de offergang, *Jack Hamstra vw de offergang.

Zondag 11 november om 11.00 uur. Een en dertigste zondag door het jaar. Gezinsviering.Deze H. Mis wordt opgeluisterd door Chantez. Opening van de carnaval m.m.v. C.V.De Sjeepene met als thema ELF.Jaardienst voor Bert en Tiny Dols-Dassen. *Jaardienst voor Henk Meens. * Jaardienst voor Jonas Jozef Rantong.H. Mis voor Hub Zelissen vw de offergang, * tot een bijzondere intentie.

Woensdag 18 november. Geen H. Mis.

Wij vernamen het overlijden van Jan Joosten op 31 oktober in de leeftijd van 85 jaar in het ziekenhuis te Sittard. Dat hij ruste in vrede.

Bruggen zorgen voor verbinding tussen oevers, tussen deze kant en

de overzijde, tussen hier en daar. Bruggen verbinden het anders onbereikbare. Er zijn mensen die dit van nature in zich hebben, die een bruggenbouwfunctie vervullen tussen uitersten in onze gemeenschap, tussen volkeren, steden, gemeenten, families en buren. Zij kunnen mensen verbinden. Je hebt mensen die charisma hebben om mensen aan te spreken. Mensen waarnaar geluisterd wordt. Bemiddelaars zijn mensen die niet de weg wijzen, maar inzicht geven in de standpunten van iedereen. Zij hebben de innerlijke kracht om problemen te overzien en de wijsheid geen keus te maken. Zij hebben de visie om zich in te leven in mensen en problemen, zonder te sturen. Zij hebben de kennis om problemen zichtbaar en begrijpelijk te maken voor iedereen. Zij laten zich niet meeslepen door de stroom van meningen, vooroordelen, kortzichtigheid, blindheid en onverzoenlijkheid. Daarmee dwingen ze respect af.Hun integriteit kan de spiraal van geweld doorbreken. Het zijn de sterke bruggen die onontbeerlijk zijn bij conflicten. Met de bruggenbouwers zijn wij in staat de problemen van onszelf en anderen te overzien. Wij krijgen begrip voor elkaars problemen en dan zijn wij ook in staat die op te lossen. Bij het ontbreken van bruggen blijven stromen, kloven en scheuren onoverkomelijk en het is hartverscheurend om te zien hoe onenigheid generaties kan blijven verscheuren.Laten wij gebruik maken van de geslagen bruggen. Laten wij oversteken naar die ander, samen zijn wij immers meer.

Parochiemededelingen.De nieuwe missiekalender is in

huis. Dit jaar een bijzonder mooie mogen wij wel zeggen.Hij kost €8,00 en is af te halen op het parochiekantoor. Helpt u ons ervan af. Een mooie kalender en u steunt een goed doel.Ook zijn er enkele exemplaren van het bisdom blad De Sleutel op het parochiekantoor voorhanden. Hierin staan mooie foto’s van de Fatimagrot te Oirsbeek. De kosten zijn € 2,50.Op 18 november verwelkomen we Sint Nicolaas in onze kerk. Hij komt met zijn Pieten om 15.00 uur, nadat hij is verwelkomd door de harmonie St. Gerlachus.Op 25 november is de Sint Cecilia-viering. Een bijzondere dag voor muzikanten en zangers.Het parochieel zangkoor heeft op deze dag een feestje en daar komen we later op terug.

Op zondag 28 oktober vierden wij het feest van Allerheiligen en Allerzielen met een viering die werd opgeluisterd door het gemengd parochieel zangkoor St. Lambertus met een bijzondere uitvoering. Wij danken het koor daarvoor.Onze dank gaat ook uit naar de mensen van het kerkhofonderhoud die ervoor zorgden dat ons kerkhof er weer prachtig uitzag.Ook de mensen die de graven van

hun dierbaren mooi versierden verdienen een woord van dank.

De pastoor is op zoek naar misdienaars. Kinderen vanaf 8 jaar, die hem helpen bij de eredienst. Het is best een mooi werkje om te doen: samen met nog een kind in een toogje de pastoor helpen in de H. Mis. Je komt maar een keer per maand aan de beurt. Vraag je ouders of het mag.

Pastoor zegt: “Tijd voor elkaar is niet tijdgebonden”.

045-5212004

Wilfred en Patricia van den Hout

Kathagen 106361 HG Vaesrade/Nuth

06-55130317www.uitvaartcentrum-

vandenhout.nl

* verzorgen van begrafenissen en crematies* mogelijkheid tot thuisopbaring* eigen mortuarium met 4 rouwkamers* aula geschikt voor koffietafels, of kleine dienst* wij staan open voor uw persoonlijke wensen* dienstverlening voor alle verzekeringen

24 uur per dag bereikbaar

U staat er niet alléén voor!

Mittens juwelen en antiek

Hoofdstraat 22 AmstenradeTel. 046-4397376Open: di. wo. vr. za. 11.00 - 16.00 uur

Goed Nieuws - 7 november 2012

MARIAGROTDonatie instandhouding Maria-grot. Giro 8032259. Grotcomité Oirsbeek

PARTY VERHUURWij verhuren en bezorgen sta-tafels, krukken, tafels, stoelen, koelkasten, koffiepercolator, verlichting, bar, enz. Tel. 046-4421609

DAKDAKWERKEN WIM HERMSENAdviseurs/specialisten op dak-gebied. Vern. + rep.pannen en platte daken, boeiboord, dak-goten, schoorstenen, zinkwerk. telefoon 045-525 15 58. www.wimhermsen.nl

SPAARRENTEKlanten van Rabo, ING, AbnAmro en anderen opgelet:Consumenten-Geldgids juni 2012 hoogste scoreRegioBank Spaar-op-MaatGroeirente 4,15%. Vrij opneem-baar. Slaapt uw spaargeld ook? Bel 045-5245984 of loop eens binnen. RegioBank(OnderdeelSNSReaalGroep)Stationstraat 77 Nuth

LAPTOP OF TV DEFECT?LMC Electronics. Wij repareren alle merken laptops. Hardware-matige of softwarematige repa-raties. Scherm gebroken, HDD defect, optical drive, adapter, moederbord defect, wij kunnen deze (meestal) repareren! Onderzoekskosten bedragen € 30,-. Ook repareren wij mobie-le navigatie, KTV, LCD, plasma, DVD en audio 046-4434520 (ma-do, 9.00 - 20.00 uur, vrij 13.00 - 20.00 uur.

RAMEN & DEURENAl uw kunststof RAMEN & (TUIN)DEUREN, ook op maat, inmeten en plaatsen tegen fabrieksprijzen.06-51319999. Zie ook:www.wolterlommen.nl

OUD GOUDTE KOOP GEVRAAGD 17-30 euro per gram. Mariet Stijfs, Oirsbeek,046-442 50 37

GRATISPaardenmest voor moes- en siertuin. Wordt gratis gebracht, tel. 06-57166181

BERThaartrends voor &

HAARMODE is een van de belangrijkste middelen

om uiting aan het imago te geven.

Hoofdstraat 10A Amstenrade Telefoon 046 442 06 33

www.bertmaassenhaartrends.nl

Te koop

scharrelkippenschinnen

046-443 14 12alleen op afspraak

Proef de sfeer van kerst bij

Frans Diederenen verras uzelf met unieke woonaccessoires en

decoratie-artikelen waarin u actuele woontrends herkent met onze eigen ‘J-line’ serie.

U kunt alvast de kerstsfeer komen proeven op één van de onze showdagen die wij houden op

zaterdag 10 november van 9.00 tot 20.00 uuren zondag 11 november van 10.00 tot 18.00 uur

Wij hopen u op één van deze dagen te mogen begroeten.

Frans DiederenKerkweg 165, 6155 KM Puth

Telefoon 046 - 443 5001

Bekijk onze facebook pagina;www.facebook.com/fransdiederenputh

Grand Café Brasserie Oud Limburg

Maandmenu November* Goulashsoep of roompaté uitjes Monegask

*Konijnenbout of kippenragoût of koolvis filet* Rijstepap of ijsreep

12.50 p.p.

Voor de kids: halve portie = halve prijs

of frietjes, snack en appelmoes 4.50 en zelf een ijsje uitzoeken

Het maandmenu is geldig t/m eind november 2012Kerkweg 32 , 6155 KN Puth. Tel. 046-4433950 www.oudlimburg.nl

Wiegelraderweg 66454 AA [email protected]

Voor allebijzondere klussen

in en rondom het huis!

Caeciliafeest

Op 18 november a.s. viert het Gertrudiskoor het Caeciliafeest. Twee leden van het koor zijn 60 jaar lid, dit zijnJan Crijns en Aloys StroukenEerstgenoemde is daarbij al die jaren ononderbroken lid van voornoemd koor De heer Jos Vlecken is 12½ jaar lid.Om 11.00 uur starten de feestelijkheden in de parochiekerk van Amstenrade met o.a. de vaste gezangen uit de meerstemmige H.Mis: “Messe brève no 7 van Charles Gounod”. Gezongen door: Het Gertrudiskoor onder directie van Guy Hoenen samen met het Caeciliakoor uit Hoensbroek onder directie van Rob Deckers, orgelbegeleiding door Ed Coenen.Het koor nodigt u van harte uit om op deze feestdag de gezongen Hoogmis bij te wonen.Aansluitend wordt u in de gelegenheid gesteld om de jubilarissen, in de kerk, te feliciteren en het glas op hun gezondheid te heffen.

Natuur dichtbij

IVN Schinnen. Na de schitterende wandeling in Heijenrath, gaat IVN-Schinnen nu wandelen in de omgeving van Wittem. De wandeling is zondag 18 november. Het is een wandeling van 9 kilometer. De wandeling gaat over de Gulpenerberg en door het Schweibergerbos. De deelnemers wandelen deels langs de Geul. Dus goede schoenen aan en neem wat te eten en drinken mee. Leden en niet leden zijn welkom. De wandelingen zijn altijd kosteloos. Vertrek om 09.30 vanaf het IVN-lokaal Schinnen ( bij de lagere school ) en om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het klooster Wittem. Meer info : huub janssen 046-4423057

Goed Nieuws - 7 november 2012

RegioBank AmstenradeWIJ ZIJN UW BANK ! ! !Groeirente tot 4.15 %John en Yvonne DiddenParallelstraat 45 AmstenradeT. 046-4424993Verander van bank! Open tot 1 januari een privérekening bij ons kantoor en ontvang €. 50,00 op uw spaarrekening.

WENSKAARTENDe leukste Hallmark wenskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor elke gelegenheid een passende kaart. Nieuw assortiment! Drukkerij-Uitgeverij van Breugeloffset, Provincialeweg Zuid 22 Oirsbeek. Tel. 046-442 14 99

TE KOOPCompres Roda inhoud 24 liter tank € 130.- Tel. 06-28590933

KAPSALON KNIPS ZE Herfstaktie 10% op alle haarbehandelingen. Dorpstraat 62 Oirsbeek, Tel. 06-16390218 www.kapsalonknipsze.nl

TE HUURWij verhuren springkussens, stormbanen, klimwand, suikerspinmachine etx. Wij leveren de artikelen met of zonder begeleiding, bel voor uitgebreide informatie 06-5434342945

OPLEIDING(Medisch) PEDICURE, SCHOONHEIDSSPECIALISTE of NAGELSTYLISTE worden??Opl. Inst. Pediroda en LCN-BeautySchool starten in Puth-Schinnen met deze TOP opleidingen met branche erkenning. Hiervoor houden wij op zat. 17 nov. van 13:00 tot 16:00 doorlopend een voorlichtingsmiddag. Kom vrijblijvend binnen, Kerkweg 155 Puth. Info. 046-443 3736

DIVERSENMeer power voor betere sportprestaties: www.active.coach4everybody.nl

BIJLESSchoolprestaties beneden de maat? Docent HBO verzorgt graag BIJLES en/of studiebegeleiding van scholieren uit het voortgezet onderwijs! Bel voor een afspraak: 06 48592586

HagedorenDe Echte BakkerAmstenrade Hoofdstraat 6 046-442 15 66Brunssum ‘t Winkelcentrum 6 045-400 98 28Heerlen Benzenraderweg 88-90 045-571 55 07Hoensbroek Hommerterweg 119 045-521 26 60Oirsbeek Provincialeweg Zuid 79 046-442 14 04

www.hagedoren.nl Hoofdstraat 6 046-442 15 66

‘t Winkelcentrum 6 045-400 98 28Benzenraderweg 88-90 045-571 55 07

Hommerterweg 119 045-521 26 60Provincialeweg Zuid 79 046-442 14 04

www.hagedoren.nl

Echte Bakker Hagedoren bakt beste Speculaasjes van Nederland!

In oktober werden de speculaasjesvan de Nederlandse bakkers blind gekeurd door het onafhankelijke Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Echte Bakker Hagedoren behaalde de hoogste score van Nederland.

Sint-Maarten in PuthVrijdag 9 november vindt het traditionele St.-Maartensfeest in Puth plaats. VERTREK om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk.Alle deelnemers worden verzocht zich op tijd te verzamelen, zodat men op tijd achter St.-Maarten te paard kunnen lopen onder muzikale begeleiding van de BOTKOELKAPEL richting kapelletje en naar het VUUR dat weer zal branden in de wei van dhr. Baggen in de Bovenste Puth. Hopelijk komt iedereen weer met een mooie lampion zodat er een mooie lichtstoet door de straten van Puth zal trekken.Ouders zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de kinderen tijdens de optocht. Wilt U er ook op toezien dat Uw kind(eren) tijdens de optocht geen open vuur in de vorm van fakkels e.d. meedragen? “Zullen we er samen op toezien, dat iedereen bij het vuur achter het lint blijft”? Na afloop worden

de kinderen getrakteerd op een lekkere beker warme chocomel!

KBO-PuthOp woensdag 14 november a.s. houdt de KBO voor de wandelliefhebbers een mooie herfstwandeling van ongeveer 10 km. De kerk van Puth is het begin en eindpunt. Vertrek om 13.00 uur aan de kerk van Puth.Een pauze adres om uit te rusten is in de route opgenomen alwaar men op eigen kosten een consumptie kan gebruiken.Aan de wandeling zijn voor de KBO-leden geen kosten verbonden.Niet KBO-leden betalen voor de organisatie van deze wandeling van Seniorenvereniging Puth een kleine vergoeding.

VeldekeDe “Veldeke krènk Gelaen en ómsjtreke” organiseert op woensdagavond 14 november 2012 een lezing over Limburgs koken. De lezing wordt gegeven door de bekende schrijfster Netty Engels uit Thull-Schinnen. Zij heeft al talrijke titels over de Limburgse keuken van vroeger en nu op haar naam staan. Onlangs verscheen er een prachtige uitgave van haar hand “Leer Limburgs Koken” dat zij samen met haar dochter Peetje produceerde. Het is een boekje voor beginnende koks, maar ook voor degenen die al gevorderd zijn, maar meer willen weten van de typische smaken van de keuken van hier.De lezing zal plaatsvinden in de rustieke en sfeervolle ruimte van Kasteel Terborg in Schinnen en begint om 20.00 uur.De entreeprijs voor Veldekeleden is gratis, niet-leden betaling een kleine vergoeding

(COMMUNIE-)FEEST IN 2013? Party Unlimited verhuur; Professionals in party verhuur! Luxe tenten, koelkast, tap, springkussens, servies, verl., spellenpakketten, flipperkast, airhockey, springkussens, Kortom.. echt alles onder 1 dak voor uw feest! Niet alleen de beste; ook de voordeligste! Kijk op www.puv1.nl of bel 046-4812299

KINDERFEESTJE! Kom gezellig met vriendinnen poseren in mijn fotostudio. Voor iedere deelneemster zijn er 2 foto’s naar keuze. Ik zorg voor de cola, chips en een visagiste. Kijk op www.sjurlie.nl

TE HUURCommuniefeest of evenement? Bij Amuserent huurt u voordelig en snel alles voor uw feest. Partytenten, springkussens, draaimolen, bungee trampoline, servies, statafels, koelkasten en nog veel meer. Tel. 06-41897632 of www.amuserent.nl

STEELWRATTENSnel en effectief steelwratten verwijderen. A. Franssen, 046-4425010

Lampionnenoptocht Op vrijdagavond 9 november zal schutterij St. Martinus Vaesrade weer haar jaarlijkse lampionnenoptocht organiseren. Kinderen met een eigen gemaakte lampion, kunnen voordat de optocht van start gaat, vanaf 18.00 uur hun eigen gemaakte lampion laten jureren in het schutterslokaalcafé Oad Voasje. Na de jurering zal de drumband van de schutterij om uiterlijk 19.00 uur met alle kinderen en aanwezigen naar het speelveldje bovenaan de Rozenstraat mar-cheren. Hier zal de drumband enkele marsen ten gehore brengen en zal het St. Maartensvuur ontstoken worden. Bij vertrek op het speelveldje zullenalle aanwezige kinderen namens de schutterij een traktatie ontvangen. Weer terug aangekomen in het schutterslokaal zal de prijsuitreiking van de eigen gemaakte lampionnen bekend worden gemaakt.Iedereen is van harte welkom.

Adviseurs/specialisten op dakgebied

Hermsen dak• Panne- en platte daken • Zinkwerken• Boeiboordbekleding • Schoorsteenrenovaties• Isolaties • Reparaties/onderhoud/lekkages

Gratis dak-inspectieTel. 045 - 525 15 58

Brunssumwww.wimhermsen.nl

VERZEKERINGENHYPOTHEKEN

SPARENPENSIOENEN

LENINGEN

Voetbalclinic Doenrade door Fortuna-SittardAfgelopen woensdag hebben de jeugdspelers van RKVV Doenrade een bijzondere activiteit gehad. In plaats van de normale training van de jeugdtrainers kregen ze een voetbalclinic. En niet zomaar een clinic! Nee, een clinic die werd ver-zorgd door de profvoetballers van Fortuna Sittard. Ondanks het gure weer hebben de spelers enorm genoten van hun helden. En wie weet zijn ze weer een stapje ver-der gekomen op hun pad naar profvoetballer...

SV SchinnenZondag 11 november14.30: Adveo 1 - Schinnen 111.00: Schimmert 2 - Schinnen 211.00: Schinnen 3 - Limbricht 311.00 Schinnen da 1-Caesar Da 1

AdveoZaterdag 10 november17.00 Adveo(Vet) – OVCS(Vet)Zaterdag 11 november11.00 RKSV Minor 5 – Adveo 411.00 Adveo 2 – SHH 212.30 RKDFC 3 – Adveo 314.30 Adveo 1 – Schinnen 1

Adveo-Schinnen Jeugd

Zaterdag 10 november Veld14.30 Born A1 - ADVEO A1 co13.15 RKHBS B1 - Schin B1 co13.00 ADVEO C1 co - EHC C113.00 Schinnen C2 - Silvia C112.00 Obicht/Armada D1 Schinnen D1 co9.30 UOW’02 D4 - ADVEO D2 co11.30 Schin D3 co -Bekkerveld D510.30 ADV. E1 co - Geleen Z E3

Goed Nieuws - 7 november 2012

10.00 GSV ‘28 E1 - Schin E2 co10.30 ADVEO E3 co - Ceasar E310.30 Schin E4 co - Susteren E19.30 Ceasar F4 - Schinnen F1co

HV Zwart WitZaterdag 10 november12.00 G. ZW D1 - Gemini D112.50 H. ZW C1 - ESC’90 C113.35 D. ZW B3 - Noav B314.30 D. ZW B2 - Born B215.25 D. ZW B1 - Sittardia B116.20 D. ZW B4 - Sittardia B2Zondag 11 november14.00 D. ZW A1 - BDC’90 A115.10 H. ZW 2 - Gemini 213.25 D. Wijnandia 1 - ZW 214.45 D. SVM 1 - ZW 1

Naam ondernemers: Kina Koster en IJsbrand Schouten.Naam bedrijf: Cicero Zorggroep.

Vestigingsplaatsen: Cicero Zorggroep heeft intotaal 13 zorgcentra. Het kantoorgebouw

is gelegen in Hoensbroek.Bedrijfsvorm: stichting.

Aantal medewerkers: 1.954.Bedrijf bestaat sinds: Cicero zorggroep is in 2006

ontstaan vanuit een fusie.

Rabobank. Een bank met ideeën.

www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl

Naam ondernemers: Bert en Frank van Meurs.Naam bedrijf: Taxibedrijf Van Meurs.

Vestigingsplaatsen: de hoofdvestiging is gelegen in Simpelveld; daarnaast zijn er drie nevenvestigingen.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap. Aantal medewerkers: 379.

Bedrijf bestaat sinds: 1976. Bert en Frank zijn sinds 1990 actief in het bedrijf; sinds 1999 als directeur.

Naam ondernemer: Dirk Schaff rath.Naam bedrijf: TCK Sports Group.

Vestigingsplaatsen: TCK is gevestigd in Heerlen enheeft showrooms in Leusden, Nieuwegein en Brussel.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap. Aantal medewerkers: 50.

Bedrijf bestaat sinds: 1972 (opgericht doorDirk’s vader). Dirk werkt er sinds 1993 en

is sinds 1999 eigenaar-directeur.

Vervoer als verlengstuk van de zorg

Alle lof voor volwaardig ouder worden Voor elke arts een toverstokje

Een uitvalsbasis voor liefhebbers van rust en natuur

Evenementen die verwachtingen overtreff en

Belangrijkste werkzaamheden: Cicero Zorggroep ondersteunt ouderen en mensen met een beperking om hun leven op een zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven. Hiervoor biedt Cicero Zorggroep een breed palet aan zorgdiensten aan,via de zorgcentra en thuiszorg.Aantal cliënten: 2.308. Belangrijkste innovaties: Cicero Zorggroep heeft als eerste zorgaanbieder in Limburg een gespecialiseerde afdeling voor mensen met Parkinson en een eigen palliatief centrum -beloond met het Keurmerk Palliatieve Zorg- ingericht. Ook heeft Cicero Zorggroep als eerste zorgorganisatie in Nederland een kleinschalige woonvoorziening voor dementerenden ingericht, waarin

wonen en zorg volledig zijn geschei-den: het Gregoriushuis. Tenslotteheeft Cicero een speciaal team van “MiMakkers“ opgeleid, clowns die intensief contact maken met demen-terende cliënten.Maatschappelijke betrokkenheid: Cicero Zorggroep participeert in een aantal zogenaamde WWZ-teams (Wonen, Welzijn en Zorg), huisvest Alzheimercafés en ondersteunt vereni-gingen/stichtingen in haar omgeving. Daarnaast start Cicero Zorggroep met het WErken Na School (WENS) project, waarin middelbare scholieren hun kennis van social media en het gebruik van moderne communicatie-technieken delen met ouderen.Meer informatie op: www.cicerozorggroep.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: Taxibedrijf Van Meurs is gespeciali-seerd in doelgroepenvervoer: dagelijks worden 10.000 ritten voor leerlingenvervoer en activiteitenver-voer voor AWBZ-cliënten uitgevoerd. Belangrijkste klanten: 16 gemeentes in Zuid-Limburg, 12 zorginstellingen in Limburg, voetbalverenigingen Roda JC en Fortuna Sittard, MTB Maastricht, Sabic en DSM.Belangrijkste innovaties: Taxibedrijf Van Meurs heeft als eerste Limburgse taxibedrijf het ISO certifi -caat 14001 milieu behaald. Op het gebied van veiligheid en zorg voor de cliënten worden samen met scholen en dagbestedinglocaties speciale opleidingen voor chauff eurs georga-

niseerd. Daarnaast heeft met een eigen planningssysteem ontwikkeld en in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een zogenaamde sprekende bus. Maatschappelijke betrokkenheid: Taxibedrijf Van Meurs organiseert regelmatig leuke uitstapjes en activiteiten voor de cliënten van klanten en is actief als sponsor van een groot aantal lokale verenigingen. Meer informatie op: www.taxivanmeurs.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: TCK behartigt als exclusieve impor-teur/distributeur alle belangen van20 kwalitatief hoogwaardige sport-artikelmerken voor de Benelux. Dit zijn onder andere: Lowa, Arena, Deuter, X-Socks, Rollerblade en Schöff el.Belangrijkste klanten: TCK levert aan de sport- en schoendetailhandel in de Benelux, van de familiewinkel op de hoek tot Intersport, Perry Sport, Decathlon, Wehkamp en Makro.Belangrijkste innovaties: TCK maakte in 2007 als één van de eersten online-bestellen en email facturatie mogelijk en heeft eigen geavanceerde systemen voor voorraad-

beheer en debiteurenmanagement ontwikkeld. TCK zet zich actief in om innovatieve sportartikelen te introdu-ceren; zo was TCK intensief betrokken bij de introductie van Nordic Walking en wordt momenteel veel energie gestoken in de promotie van Vibram FiveFingers.Maatschappelijke betrokkenheid: TCK is al meer dan 20 jaar sponsor van de gehandicaptensport; ook treedt TCK op als materiaalsponsor van beroemde sporters.Meer informatie op: www.tck-sports.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: ABS ontwikkelt hulpmiddelen waarmee in een vroeg stadium hart- en neurologische ziekten kunnen worden opgespoord en brengt deze producten op de markt. Het onderscheidende vermogen van deze producten wordt gekenmerkt door brede inzetbaarheid, grote betrouwbaar-heid, kosteneff ectiviteit en een eenvoudige/patiëntvriendelijke toepassing.

Belangrijkste klanten: huisartsenen specialisten over de hele wereld.Trots op: de MyDiagnostick, een medisch hulpmiddel, ontwikkeld met cardioloog Dr. Robert Tieleman, dat binnenkort op de medische markt verschijnt. MyDiagnostick is een stokje van 20 centimeter lang waarmee binnen één minuut een ECG (hartfi lmpje) gemaakt wordt, dat automatisch geanalyseerd wordt. Zo kan de hartritmestoornis “boezemfi brilleren” op een eenvou-dige manier worden opgespoord.

Maatschappelijke betrokkenheid: Richard Houben en Vincent Larik zijn continu op zoek naar behoeften aan medische hulpmiddelen die het mogelijk maken om makkelijker, beter en vroegtijdiger diagnoses te stellen, waardoor een betere behan-deling mogelijk wordt. Deze passie heeft ertoe geleid dat ze in 2009 hun eigen bedrijf opstartten.Meer informatie op: www.ab-sys.eu.

Belangrijkste werkzaamheden: Dalauro is een Bed & Breakfastmet 7 kamers waar huiselijkheid, service en kwaliteit centraal staan. ‘s Avonds kunnen gasten voor een verzorgde maaltijd desgewenst aanschuiven aan de gastentafel.Belangrijkste klanten: iedereen die bij Dalauro verblijft, geniet van dezelfde gastvrije ontvangst en persoonlijke aandacht.Trots op: Rob Kemmeren en Laura Lazzarini zijn trots op het resultaat van de intensieve verbouwing

waarmee zij hun Bed & Breakfast hebben gehuisvest in een oude carréboerderij. Daarmee hebben zij een lang gekoesterde droom gerealiseerd en een goede balans tussen werk en privé bewerkstel-ligd. Ook zijn zij uitermate trots op de waardering die zij van buurt, collega’s en gasten ontvangen,o.a. vele lovende reacties in hun gastenboek en via sociale media. Veel gasten komen dan ook terug.

Maatschappelijke betrokkenheid: Rob en Laura werken graag enveel samen met collega-onder-nemers in de regio en zijn actiefin een aantal samenwerkings-verbanden, zoals de verenigingvan Zuid-Limburgse B&Bs, Gastvrij Heuvelland en FietsRijkLimburg.Meer informatie op: www.dalauro.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: Windmüller Events & Services verzorgt de totaal-organisatie van exclusieve evenementen zoals beurzen, rally’s met oldtimers, zogenaamde trackdays en sponsor-bijeenkomsten.Belangrijkste klanten: voor haar grootste klant Credit Suisse verzorgt Carla evenementen in heel Europa; in eigen regio is zij met name actief met het organiseren van toertochten met sportwagens.

Trots op: Carla is bijzonder trots op de wijze waarop zij sinds 2010 heeft gebouwd aan haar eigen bedrijf en de wijze waarop zij zichzelf heeft gepositioneerd in de wereld van exclusieve evenemen-ten, met een werkgebied dat zich uitstrekt van haar thuisstek Bocholtz tot het mondaine Monaco. Daarnaast is zij trots op de kwaliteit van haar evenementen en de waardering die zij hiervoor ontvangt.

Maatschappelijke betrokkenheid: Carla steekt veel energie in het plaatselijke verenigingsleven als coach van het meisjeshandbalteam van Olympia Bocholtz en als lid van de PR-commissie van voetbalver-eniging WDZ Bocholtz. Daarnaast is zij actief op zoek naar het leggen van de juiste verbindingen met collega-ondernemers in de regio. Meer informatie op: www.windmullerevents.com.

Bezoek de Demarrage Ondernemersfi nale 2012

Wilt u ook meebeslissen over de winnaar van de Demarrage Ondernemersprijs 2012? Bestel dan nu uw toegangskaarten op www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl. Na betaling van de entreeprijs van 15 euro per persoon, ontvangt u uw persoonlijke toegangskaart(en) direct via e-mail.

Het bedrag dat met de kaartverkoopwordt opgehaald, wordt verder aangevuld door Rabobank Centraal Zuid-Limburg en mogen de winnaars van de Demarrage Ondernemers- en Startersprijs 2012 vergeven aan een goed doel naar keuzeter stimulering van een Vitaal Centraal Zuid-Limburg.

Op www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl vindt u meer informatie over de Demarrage Ondernemersfi nale 2012 en het programma van deze bijzondere avond.

2008, Carla Kikken-Jussen | Meditech Strategic Consultants 2008, Tim Dassen en Harold van Aken | Code Product Solutions 2009, Guido van Hoven | Melkveebedrijf Van Hoven 2009, Marco Keulen en Marc Huijnen | Talent

2010, Frank en Monique Radder | Vaste Plantenkwekerij Radder 2010, Vincent Hermans | Bodyworkx Healthcenter 2011, Dorre en Theo Breuers | Compo Software 2011, Gerard en Ellen Mertz | Mertz Kleinfruit 2012: ?

Rabobank Centraal Zuid-Limburg

Voor u. De informatiepagina vanRabobank Centraal Zuid-Limburg.Voor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanRabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.

Hoensbroek

Simpelveld

Heerlen

BocholtzEys

Maastricht

Toegevoegde waarde bieden door kwaliteit en effi ciency

Genomineerden Demarrage Startersprijs 2012:

Op woensdag 12 december

organiseert Rabobank Centraal

Zuid-Limburg alweer de vijfde

Demarrage Ondernemersfi nale

in het Parkstad Limburg Theater in

Heerlen. Deze jubileumeditie

belooft een extra mooie avond te

worden waarin waardering voor

ondernemerschap en innovatie

worden gecombineerd met

inspiratie, netwerkmogelijkheden,

entertainment en een aantal

top-ondernemers: de genomi-

neerden voor de Demarrage

Ondernemers- en Startersprijs

2012. Wij stellen ze op deze pagina

met trots aan u voor.

Naam ondernemers: Richard Houben en Vincent Larik.

Naam bedrijf: Applied Biomedical Systems.Vestigingsplaats: Maastricht.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap.Aantal medewerkers: 11.

Bedrijf bestaat sinds: 2009.

Gooi het in de groep! Wilt u ook bijdragen aaneen Vitaal Centraal Zuid-Limburg? Word lid van onze groep in LinkedIn. Leg nieuwe contacten, deel kennis en discussieer over samenwerking en innovatie. Blijf bovendien op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Demarrage en de Ondernemersfi nale. Meld u aan via www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl/demarrage.

“Wir sind Spitze”Het entertainment tijdensde Demarrage Ondernemers-fi nale wordt verzorgd door “Wir sind Spitze”, de populaire muziekband die momenteel niet alleen grote successen viert onze in eigen regio maar ook in Duitsland. Daar heeft de band momenteel plaats 2 in de Schlager Download Charts veroverd.

Naam ondernemers: Laura Lazzarini en Rob Kemmeren.

Naam bedrijf: Dalauro.Bedrijfsvorm: vennootschap onder fi rma.

Vestigingsplaats: Eys.Aantal medewerkers: geen.Bedrijf bestaat sinds: 2009.

Naam ondernemer: Carla Windmüller. Naam bedrijf: Windmüller Events & Services.

Bedrijfsvorm: eenmanszaak.Vestigingsplaats: Bocholtz.

Aantal medewerkers: geen.Bedrijf bestaat sinds: 2010.

2008 2009 2010 2011

Speciale editieDemarrageOndernemers-fi nale 2012

Genomineerden Demarrage Ondernemersprijs 2012:

CGO

123

90

www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl2008,

Solutions 2010, 2011,

Naam ondernemers: Kina Koster en IJsbrand Schouten.Naam bedrijf: Cicero Zorggroep.

Vestigingsplaatsen: Cicero Zorggroep heeft intotaal 13 zorgcentra. Het kantoorgebouw

is gelegen in Hoensbroek.Bedrijfsvorm: stichting.

Aantal medewerkers: 1.954.Bedrijf bestaat sinds: Cicero zorggroep is in 2006

ontstaan vanuit een fusie.

Rabobank. Een bank met ideeën.

www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl

Naam ondernemers: Bert en Frank van Meurs.Naam bedrijf: Taxibedrijf Van Meurs.

Vestigingsplaatsen: de hoofdvestiging is gelegen in Simpelveld; daarnaast zijn er drie nevenvestigingen.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap. Aantal medewerkers: 379.

Bedrijf bestaat sinds: 1976. Bert en Frank zijn sinds 1990 actief in het bedrijf; sinds 1999 als directeur.

Naam ondernemer: Dirk Schaff rath.Naam bedrijf: TCK Sports Group.

Vestigingsplaatsen: TCK is gevestigd in Heerlen enheeft showrooms in Leusden, Nieuwegein en Brussel.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap. Aantal medewerkers: 50.

Bedrijf bestaat sinds: 1972 (opgericht doorDirk’s vader). Dirk werkt er sinds 1993 en

is sinds 1999 eigenaar-directeur.

Vervoer als verlengstuk van de zorg

Alle lof voor volwaardig ouder worden Voor elke arts een toverstokje

Een uitvalsbasis voor liefhebbers van rust en natuur

Evenementen die verwachtingen overtreff en

Belangrijkste werkzaamheden: Cicero Zorggroep ondersteunt ouderen en mensen met een beperking om hun leven op een zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven. Hiervoor biedt Cicero Zorggroep een breed palet aan zorgdiensten aan,via de zorgcentra en thuiszorg.Aantal cliënten: 2.308. Belangrijkste innovaties: Cicero Zorggroep heeft als eerste zorgaanbieder in Limburg een gespecialiseerde afdeling voor mensen met Parkinson en een eigen palliatief centrum -beloond met het Keurmerk Palliatieve Zorg- ingericht. Ook heeft Cicero Zorggroep als eerste zorgorganisatie in Nederland een kleinschalige woonvoorziening voor dementerenden ingericht, waarin

wonen en zorg volledig zijn geschei-den: het Gregoriushuis. Tenslotteheeft Cicero een speciaal team van “MiMakkers“ opgeleid, clowns die intensief contact maken met demen-terende cliënten.Maatschappelijke betrokkenheid: Cicero Zorggroep participeert in een aantal zogenaamde WWZ-teams (Wonen, Welzijn en Zorg), huisvest Alzheimercafés en ondersteunt vereni-gingen/stichtingen in haar omgeving. Daarnaast start Cicero Zorggroep met het WErken Na School (WENS) project, waarin middelbare scholieren hun kennis van social media en het gebruik van moderne communicatie-technieken delen met ouderen.Meer informatie op: www.cicerozorggroep.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: Taxibedrijf Van Meurs is gespeciali-seerd in doelgroepenvervoer: dagelijks worden 10.000 ritten voor leerlingenvervoer en activiteitenver-voer voor AWBZ-cliënten uitgevoerd. Belangrijkste klanten: 16 gemeentes in Zuid-Limburg, 12 zorginstellingen in Limburg, voetbalverenigingen Roda JC en Fortuna Sittard, MTB Maastricht, Sabic en DSM.Belangrijkste innovaties: Taxibedrijf Van Meurs heeft als eerste Limburgse taxibedrijf het ISO certifi -caat 14001 milieu behaald. Op het gebied van veiligheid en zorg voor de cliënten worden samen met scholen en dagbestedinglocaties speciale opleidingen voor chauff eurs georga-

niseerd. Daarnaast heeft met een eigen planningssysteem ontwikkeld en in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een zogenaamde sprekende bus. Maatschappelijke betrokkenheid: Taxibedrijf Van Meurs organiseert regelmatig leuke uitstapjes en activiteiten voor de cliënten van klanten en is actief als sponsor van een groot aantal lokale verenigingen. Meer informatie op: www.taxivanmeurs.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: TCK behartigt als exclusieve impor-teur/distributeur alle belangen van20 kwalitatief hoogwaardige sport-artikelmerken voor de Benelux. Dit zijn onder andere: Lowa, Arena, Deuter, X-Socks, Rollerblade en Schöff el.Belangrijkste klanten: TCK levert aan de sport- en schoendetailhandel in de Benelux, van de familiewinkel op de hoek tot Intersport, Perry Sport, Decathlon, Wehkamp en Makro.Belangrijkste innovaties: TCK maakte in 2007 als één van de eersten online-bestellen en email facturatie mogelijk en heeft eigen geavanceerde systemen voor voorraad-

beheer en debiteurenmanagement ontwikkeld. TCK zet zich actief in om innovatieve sportartikelen te introdu-ceren; zo was TCK intensief betrokken bij de introductie van Nordic Walking en wordt momenteel veel energie gestoken in de promotie van Vibram FiveFingers.Maatschappelijke betrokkenheid: TCK is al meer dan 20 jaar sponsor van de gehandicaptensport; ook treedt TCK op als materiaalsponsor van beroemde sporters.Meer informatie op: www.tck-sports.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: ABS ontwikkelt hulpmiddelen waarmee in een vroeg stadium hart- en neurologische ziekten kunnen worden opgespoord en brengt deze producten op de markt. Het onderscheidende vermogen van deze producten wordt gekenmerkt door brede inzetbaarheid, grote betrouwbaar-heid, kosteneff ectiviteit en een eenvoudige/patiëntvriendelijke toepassing.

Belangrijkste klanten: huisartsenen specialisten over de hele wereld.Trots op: de MyDiagnostick, een medisch hulpmiddel, ontwikkeld met cardioloog Dr. Robert Tieleman, dat binnenkort op de medische markt verschijnt. MyDiagnostick is een stokje van 20 centimeter lang waarmee binnen één minuut een ECG (hartfi lmpje) gemaakt wordt, dat automatisch geanalyseerd wordt. Zo kan de hartritmestoornis “boezemfi brilleren” op een eenvou-dige manier worden opgespoord.

Maatschappelijke betrokkenheid: Richard Houben en Vincent Larik zijn continu op zoek naar behoeften aan medische hulpmiddelen die het mogelijk maken om makkelijker, beter en vroegtijdiger diagnoses te stellen, waardoor een betere behan-deling mogelijk wordt. Deze passie heeft ertoe geleid dat ze in 2009 hun eigen bedrijf opstartten.Meer informatie op: www.ab-sys.eu.

Belangrijkste werkzaamheden: Dalauro is een Bed & Breakfastmet 7 kamers waar huiselijkheid, service en kwaliteit centraal staan. ‘s Avonds kunnen gasten voor een verzorgde maaltijd desgewenst aanschuiven aan de gastentafel.Belangrijkste klanten: iedereen die bij Dalauro verblijft, geniet van dezelfde gastvrije ontvangst en persoonlijke aandacht.Trots op: Rob Kemmeren en Laura Lazzarini zijn trots op het resultaat van de intensieve verbouwing

waarmee zij hun Bed & Breakfast hebben gehuisvest in een oude carréboerderij. Daarmee hebben zij een lang gekoesterde droom gerealiseerd en een goede balans tussen werk en privé bewerkstel-ligd. Ook zijn zij uitermate trots op de waardering die zij van buurt, collega’s en gasten ontvangen,o.a. vele lovende reacties in hun gastenboek en via sociale media. Veel gasten komen dan ook terug.

Maatschappelijke betrokkenheid: Rob en Laura werken graag enveel samen met collega-onder-nemers in de regio en zijn actiefin een aantal samenwerkings-verbanden, zoals de verenigingvan Zuid-Limburgse B&Bs, Gastvrij Heuvelland en FietsRijkLimburg.Meer informatie op: www.dalauro.nl.

Belangrijkste werkzaamheden: Windmüller Events & Services verzorgt de totaal-organisatie van exclusieve evenementen zoals beurzen, rally’s met oldtimers, zogenaamde trackdays en sponsor-bijeenkomsten.Belangrijkste klanten: voor haar grootste klant Credit Suisse verzorgt Carla evenementen in heel Europa; in eigen regio is zij met name actief met het organiseren van toertochten met sportwagens.

Trots op: Carla is bijzonder trots op de wijze waarop zij sinds 2010 heeft gebouwd aan haar eigen bedrijf en de wijze waarop zij zichzelf heeft gepositioneerd in de wereld van exclusieve evenemen-ten, met een werkgebied dat zich uitstrekt van haar thuisstek Bocholtz tot het mondaine Monaco. Daarnaast is zij trots op de kwaliteit van haar evenementen en de waardering die zij hiervoor ontvangt.

Maatschappelijke betrokkenheid: Carla steekt veel energie in het plaatselijke verenigingsleven als coach van het meisjeshandbalteam van Olympia Bocholtz en als lid van de PR-commissie van voetbalver-eniging WDZ Bocholtz. Daarnaast is zij actief op zoek naar het leggen van de juiste verbindingen met collega-ondernemers in de regio. Meer informatie op: www.windmullerevents.com.

Bezoek de Demarrage Ondernemersfi nale 2012

Wilt u ook meebeslissen over de winnaar van de Demarrage Ondernemersprijs 2012? Bestel dan nu uw toegangskaarten op www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl. Na betaling van de entreeprijs van 15 euro per persoon, ontvangt u uw persoonlijke toegangskaart(en) direct via e-mail.

Het bedrag dat met de kaartverkoopwordt opgehaald, wordt verder aangevuld door Rabobank Centraal Zuid-Limburg en mogen de winnaars van de Demarrage Ondernemers- en Startersprijs 2012 vergeven aan een goed doel naar keuzeter stimulering van een Vitaal Centraal Zuid-Limburg.

Op www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl vindt u meer informatie over de Demarrage Ondernemersfi nale 2012 en het programma van deze bijzondere avond.

2008, Carla Kikken-Jussen | Meditech Strategic Consultants 2008, Tim Dassen en Harold van Aken | Code Product Solutions 2009, Guido van Hoven | Melkveebedrijf Van Hoven 2009, Marco Keulen en Marc Huijnen | Talent

2010, Frank en Monique Radder | Vaste Plantenkwekerij Radder 2010, Vincent Hermans | Bodyworkx Healthcenter 2011, Dorre en Theo Breuers | Compo Software 2011, Gerard en Ellen Mertz | Mertz Kleinfruit 2012: ?

Rabobank Centraal Zuid-Limburg

Voor u. De informatiepagina vanRabobank Centraal Zuid-Limburg.Voor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanVoor u. De informatiepagina vanRabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.Rabobank Centraal Zuid-Limburg.

Hoensbroek

Simpelveld

Heerlen

BocholtzEys

Maastricht

Toegevoegde waarde bieden door kwaliteit en effi ciency

Genomineerden Demarrage Startersprijs 2012:

Op woensdag 12 december

organiseert Rabobank Centraal

Zuid-Limburg alweer de vijfde

Demarrage Ondernemersfi nale

in het Parkstad Limburg Theater in

Heerlen. Deze jubileumeditie

belooft een extra mooie avond te

worden waarin waardering voor

ondernemerschap en innovatie

worden gecombineerd met

inspiratie, netwerkmogelijkheden,

entertainment en een aantal

top-ondernemers: de genomi-

neerden voor de Demarrage

Ondernemers- en Startersprijs

2012. Wij stellen ze op deze pagina

met trots aan u voor.

Naam ondernemers: Richard Houben en Vincent Larik.

Naam bedrijf: Applied Biomedical Systems.Vestigingsplaats: Maastricht.

Bedrijfsvorm: besloten vennootschap.Aantal medewerkers: 11.

Bedrijf bestaat sinds: 2009.

Gooi het in de groep! Wilt u ook bijdragen aaneen Vitaal Centraal Zuid-Limburg? Word lid van onze groep in LinkedIn. Leg nieuwe contacten, deel kennis en discussieer over samenwerking en innovatie. Blijf bovendien op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Demarrage en de Ondernemersfi nale. Meld u aan via www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl/demarrage.

“Wir sind Spitze”Het entertainment tijdensde Demarrage Ondernemers-fi nale wordt verzorgd door “Wir sind Spitze”, de populaire muziekband die momenteel niet alleen grote successen viert onze in eigen regio maar ook in Duitsland. Daar heeft de band momenteel plaats 2 in de Schlager Download Charts veroverd.

Naam ondernemers: Laura Lazzarini en Rob Kemmeren.

Naam bedrijf: Dalauro.Bedrijfsvorm: vennootschap onder fi rma.

Vestigingsplaats: Eys.Aantal medewerkers: geen.Bedrijf bestaat sinds: 2009.

Naam ondernemer: Carla Windmüller. Naam bedrijf: Windmüller Events & Services.

Bedrijfsvorm: eenmanszaak.Vestigingsplaats: Bocholtz.

Aantal medewerkers: geen.Bedrijf bestaat sinds: 2010.

2008 2009 2010 2011

Speciale editieDemarrageOndernemers-fi nale 2012

Genomineerden Demarrage Ondernemersprijs 2012:

CGO

123

90

www.rabobankcentraalzuidlimburg.nl2008,

Solutions 2010, 2011,

Goed Nieuws - 7 november 2012

Tandheelkundig Centrum Hoofdstraat bv

Hoofdstraat 358 • 6432 GN HoensbroekTelefoon 045 - 521 80 76

www.tchoofdstraat.nl

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts?

Intocht Sinterklaas in kerkdorp SchinnenOp zondag 25 november zal Sinterklaas omstreeks 14.00 uur arriveren op het Schintalerplein (Scalaplein) in Schinnen. Hij hoopt daar door een grote groep kinderen, hun ouders en grootouders te worden opgewacht. Burgemeester Link zal de Sint namens de gemeente Schinnen welkom heten. Daarna gaat men onder muzikale begeleiding van de fanfare in een gezamenlijke stoet naar Gasterie Noeber Beemden aan de Burgemeester Pijlstraat 5 te Schinnen, waar een gezellige Sinterklaasmiddag zal worden gehouden. Deze middag wordt wederom door de Stichting Sur Plu georganiseerd.Aanmelding deelnameDe kinderen tot en met 10 jaar, wonende in het kerkdorp Schinnen, die deel willen nemen aan de Sinterklaasmiddag dienen door hun ouders vóór 16 november te worden aangemeld bij de secretaris: [email protected] wil de organisatie van het kind de volgende gegevens weten: voornaam, achternaam, adres, geslacht en leeftijd. Degenen die geen internet hebben, kunnen de gegevens ook op papier inleveren op een van de adressen: Altaarstraat 35, Hegge 27, Dr. Poelstraat 15, Sachariasstraat 12 of Stationsstraat 46, allen te Schinnen. Stichting Sur Plu behartigt de gezamenlijke belangen van de buurtverenigingen in het kerkdorp Schinnen.

KBWAdvocatenkooi breij wijnands

* Erkend VFAS Echtscheidingsmediator* Erkend NMI Mediator

Dorpsstraat 43 - 6365 BH Schinnentel. (046) 443 88 88 - fax (046) 443 44 99

[email protected] - www.kbw-advocaten.nl

ALGEMENE RECHTSPRAKTIJK

mw. mr. A.E.P. Kooi ** mw. mr. C.C.B. Breij ** mr. R.A. Wijnands

* Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht* Huurrecht - Bestuursrecht

* Sociaal Zekerheidsrecht - Strafrecht* Algemeen Verbintenissenrecht

Showroom met 1000 soorten wand- en vloertegels

* Inslijpen van vloerverwarming

* Grote partijen metselstenen vanaf € 0.20

* Alle soorten bestratingen

* Alle andere produkten voor de bouw

ALTIJD AANBIEDINGENWWW.MEWISSENBOUWMATERIALEN.NL

BOUWMATERIALEN EN TEGELHANDEL

K. MewissenPres. Rooseveltstraat 22, 6451 BG SchinveldTel.: (045) 525 48 44 Fax: (045) 527 43 12

St. Martinusfeest

Op zaterdag 10 november 2012 zal de schutterij uit Vaesrade haar patroonsfeest, het St. Martinusfeest, vieren. De leden van de schutterij worden om uiterlijk 13.30 uur verwacht in uniform in het schutterslokaal aanwezig te zijn. Om 14.00 uur zal er een groepsfoto worden gemaakt voor Huize Akkermans. Van hieruit zal de schutterij door de straten van het dorp marcheren. Om 15.30 uur zal er een H. Mis in de St. Servatiuskerk gehouden worden. Vanuit de kerk zal de schutterij naar het kerkhof marcheren, alwaar de Lastpost geblazen zal worden, kamerschoten gelost worden en kaarsen ontstoken zullen worden. Op deze wijze zullen de overledenen op een gepaste schutterswijze worden herdacht.Om +/- 17.15 / 17.30 uur zullen de leden met hun partner een warme maaltijd krijgen aangeboden, verzorgd door de heer L. Rietrae en de dames van de schutterij. Aansluitend is er een feestavond met muziek van een DJ. Iedereen is van harte welkom.

Radio en TVservice

Gebr. LINSSEN

GratisPrijsopgave

Heideveldweg 2Heerlen, (045) 522 63 14

Heksenberg

Goed Nieuws - 7 november 2012

KinderKookWorkshop Het ultieme kinderfeest !! www.kinderkookstudiolittlecooks.nl Karin Diederen Onderste Puth 43 046 443 3370 6155 LP, Puth

30

Molenweg 16, Oirsbeek. Tel. (046) 442 31 71

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerkzaamheden

jaar

Jubileumreceptie C.V. de ParkuuleCarnavalsvereniging de Parkuule bestaat 11 jaar en op zondag 18 november a.s. wordt dit feestelijk jaar ingezet met een jubileumreceptie in Gemeenschapshuis Oud Dorp te Amstenrade. Maar liefst 9 jubilarissen zullen dan vanwege hun 1x11 jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet worden! Langs deze weg nodigt CV de Parkuule u dan ook van harte uit om de jubilarissen te komen feliciteren en het glas te heffen op ons 11-jarig bestaan. Carnavalsverenigingen zijn tussen 13.11 en 15.11 uur welkom om hun felicitaties over te brengen, alle anderen zijn vanaf 15.11 uur welkom. Na afloop van de receptie zal er uiteraard, zoals u van de carnavalsvereniging gewend bent, een feestje ingezet worden met muziek van DJ Lars. Schrijf ook alvast het weekend van 19 t/m 21 april 2013 in uw agenda, want dan houdt CV de Parkuule vanwege haar 11-jarig bestaan een heel feestweekend!

Prinsen Proclamatie CV de PedaalriddersDe datum 11-11 staat weer voor de deur en dat betekent het begin van het nieuwe Carnavalsseizoen. In Doenrade begint dat traditiegetrouw met de Proclamatie van de nieuwe Prins en Prinses. Dit festijn wordt gehouden op zaterdag 17 November vanaf 19.00 uur bij cafe Bennelly in Doenrade. Uiteraard neemt men die avond eerst afscheid nemen van het huidige trio: Prins Roy 1e, Jeugdprins Sem 1e en Jeugdprinses Rebecca 1e met hun Narren Joost, Nao en Lotte. Aansluitend zullen dan de nieuwe prins/prinses bekendgemaakt en geïnstalleerd worden.U bent allen van harte welkom en de toegang is gratis.

Fieës op de bergOp 16, 17 en 18 november 2012 is het Fieës op de Pötterberg. CV de Pötters organiseert dan in zaal Oud-Limburg opnieuw een schitterende revue. Dit jaar zijn de wereldberoemde Schuhplatter von Schruns (Oostenrijk) te gast. De

Schuhplatter zullen op 16 en 17 november verspreid over de avond een aantal optredens verzorgen. Zij zijn onderdeel va trachtengruppe Schruns, bekend van o.a Musikantenstadle. ‘Klatsjend’ in hun lederhosen en blazend op de alphorn gaan zij een stukje Oostenrijk in Puth brengen.

Uiteraard zullen ook de artiesten ‘oet eige dörp’ weer zorgen voor spetterende optredens. Een feest waarbij zang, dans, muziek en flauwekul elkaar in hoog tempo zullen afwisselen. Op vrijdag zal de Seniorenprins worden uitgeroepen en op zaterdag zal de opvolger van Prins Phil I bekend worden gemaakt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Frans Diederen, Brasserie Oud-Limburg en bij cafe Bie Laurgenske. Aanvang 20:00 uur (zaal open 19:00 uur). Op 18 november zullen de ‘klein artieste oet eige dörp’ het feest nog eens dunnetjes over doen, met fantastische optredens, een surprise act en natuurlijk het uitroepen van de nieuwe Jeugdprins(es). Op zondag begint het fiees op de berg om 13:11 uur en is de entree gratis.

LKV SchinnenOp maandag 19 november om 20.00 uur vindt de ledenbijeenkomst plaats in gasterie Noeber Beemden met als thema: “Wie sjoan oos Limburg is” Door middel van een overvloei- dia-show neemt Servé Roebroek uit Klimmen de leden mee naar vele mooie plekjes in het Zuid-Limburgse Heuvelland.Men gaat genieten van bloeiende bloemen en bomen in het voorjaar, van fraaie vergezichten en panorama’s, de Geul en het Geuldal met oude watermolens en schitterende kastelen.Ook oude gebruiken zoals de processie in Oud-Valkenburg zullen de revue passerenGepaste achtergrondmuziek verhoogt de sfeer tijdens het bijpassende en enthousiaste verhaal van Servé Roebroek.

Contactinformatie

Bezoekadres GemeentehuisScalahof 1, 6365 BK Schinnen

Openingstijden gemeentehuisMaandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur m.u.v. woensdag. Woensdag van 14.00 - 17.00 uur17.00 - 19.30 uur (burgerzaken)

Correspondentie-adresPostbus 50, 6365 ZH SchinnenE-mail: [email protected]: 51332736

Telefonische bereikbaarheid: Telefoon: 046-443 9292Fax: 046-443 9224

@infoschinnen

Politie wijkpost SchinnenGehuisvest in gemeentehuis Schinnen, Scalahof 1.Geopend: woensdag van 15.00 -19.00 uur.Telefonisch bereikbaar 0900-8844

Kijk voor verdere infortmatieop www.schinnen.nl

Algemene informatieBezoek ook eens onze vernieuwde website op www.schinnen.nl! Hierop kunt u steeds de meest recente informatie, vacatures, bekendmakingen en nog veel meer van en over de gemeente Schinnen vinden. Als u de gemeente Schinnen wilt e-mailen, dan kan dat ook op [email protected]. Volg ons ook op twitter: @infoschinnen

M e d e d e l i n g e n

Twitter is een fantastisch middel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de gemeente Schinnen. Volg ons dus ook op twitter: @InfoSchinnen

De volledige tekst en de bezwaarmogelijkheden van bovengenoemde besluiten kunt u nalezen via “bekendmakingen” op www.schinnen.nl. De data genoemd in de digitale bekendmakingen zijn leidend.

M e d e d e l i n g e n

Spreekuur wethouders Het eerstvolgende spreekuur van de wethouders vindt plaats op woensdag 14 november van 18.00 tot 19.00 uur.Kijk op onze website www.schinnen.nl voor meer informatie.

Concept beschikkingen omgevingsvergunning Soort Locatie Plaats Omschrijving Start

terinzagetermijn Ontwerp omgevingsvergunning

Bergstraat 23 Sweikhuizen realisatie van een woning 1 november 2012

Beschikkingen uitgebreide omgevingsvergunning Soort Locatie Plaats Omschrijving Start

beroepstermijn Omgevingsvergunning tweede fase

Breinderveldweg ong. te Schinnen. Kadastraal perceel Schinnen, sectie D, nummer 4682

Schinnen Realisatie van een schietterrein met clubgebouw en schietbomen

8 november 2012

De volledige tekst en de bezwaarmogelijkheden van bovengenoemde besluiten kunt u nalezen via “bekendmakingen” op www.schinnen.nl. De data genoemd in de digitale bekendmakingen zijn leidend.

14 046, het nieuwe telefoonnummer van gemeente Schinnen

Met ingang van 1 november 2012 is het algemene telefoonnummer van de gemeente Schinnen het verkorte nummer 14 046.Het nieuwe nummer is gemakkelijk te onthouden omdat het slechts uit 5 cijfers bestaat, namelijk 14 plus het netnummer van onze gemeente. U kunt bij dit nummer terecht voor al uw vragen en meldingen aan de gemeente.Uw telefoontje wordt aangenomen door het Klant Contact Centrum (KCC). De KCC- medewerkers beantwoorden zoveel mogelijk vragen direct. Kunnen wij uw vraag niet in een keer beantwoorden, dan wordt u naar de juiste afdeling doorverbonden.Ga naar www.schinnen.nl voor meer informatie.

Uitnodiging horeca-ondernemers

Op maandag 19 november a.s. organiseert de werkgroep ‘recreatie en toerisme’ van de gemeente Schinnen opnieuw een bijeenkomst voor horeca-ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst wordt een presentatie gegeven over de digitale mogelijkheden om recreanten in onze gemeente te laten genieten van de vele horecavoorzieningen die onze gemeente rijk is. De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.schinnen.nl.

Gemeentelijke bekendmakingen

Inventarisatie “Koopzondagen 2013”

Op grond van artikel 5 van de verordening “Winkeltijden gemeente Schinnen” kunnen Burgemeester en Wethouders voor ten hoogste 12 zon- en feestdagen per kerkdorp voor elk kalenderjaar vrijstelling verlenen van de bepalingen opgenomen in artikel 2, eerste lid, onder a en b, van de Winkeltijdenwet.Alvorens tot definitieve vaststelling van de koopzondagen voor het jaar 2013 over te gaan, wordt aan de plaatselijke middenstand verzocht eventuele voorkeurs(zon)dagen vóór 1 december 2012 schriftelijk aan het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 50, 6365 ZH Schinnen, kenbaar te maken.

Veranderingen in de kinderopvang-toeslag in 2013

In 2013 gaan ouders meer betalen voor de kinderopvang. Dit komt doordat de kinderopvangtoeslag omlaag gaat voor het eerste kind. Ga voor meer informatie naar onze website www.schinnen.nl.

Nieuw algemeentelefoonnummer

gemeente Schinnen14 046

Goed Nieuws - 7 november 2012

Onderste Puth 436155 LP Puth

046 - 443 33 7006-23394922

B R O O D J E S &C A T E R I N G S E R V I C E

www.anjas-broodjesdienst.nl

Ook dit jaar hebben wij weer een kerstspecialvoor u samengesteld. Wilt u geen werk maar wel heerlijk eten, kijk dan onder

Kerstactie op onze site

uw F.N.R.S. rijschoolwww.ruitercentrumdaalderhof.nl

Vanaf dinsdag 30 Oktober is basisschool ‘De Sprong’ gestart met SchoolGruitenGruiten is een samenvoeging van groenten en fruit eten. SchoolGruiten betekent dus: groenten en fruit eten op school.Basisschool ‘De Sprong’ kiest ervoor gezondheid binnen de school onder de aandacht te brengen. Vanaf dinsdag 30 oktober eten leerlingen samen met hun meester of juf twee keer in de week groenten en fruit: het fruit wordt aangeleverd door de GGD zuid Limburg. Te denken valt aan minitomaatjes, mini komkommers, wortels, appels, peren en mandarijnen. Waarom SchoolGruiten?We leven in een veranderende maatschappij. Kinderen eten anders dan vroeger. Ze zijn niet altijd gewend iets te eten voor ze naar school gaan en krijgen regelmatig vette en suikerrijke tussendoortjes. Als warme maaltijd staan steeds vaker pizza en pastagerechten met daarin te weinig groenten en fruit op tafel. Ook zitten kinderen teveel voor de televisie en de computer, waardoor ze ook te weinig bewegen.

Het gevolg laat zich raden: kinderen groeien steeds meer in de bréédte. Met SchoolGruiten maken kinderen op een leuke manier kennis met groente en fruit, ontwikkelen kinderen hun smaak en gaan inzien waarom gezonde voeding en bewegen zo belangrijk is. Daar hebben ze voordeel van: nú en later als ze groot zijn

Goed Nieuws - 7 november 2012

Hier volgt een greep uit de gebeurtenissen in de periodezaterdag 20 oktober tot en met vrijdag 2 november 2012.

Amstenrade2x vernielen autoruitIn de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 oktober werd in de Hoofdstraat een ruit van een geparkeerd voertuig vernield.In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober werd wederom in de Hoofdstraat een ruit van een geparkeerd voertuig vernield.Poging inbraak woningIn de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober vond een poging inbraak woning plaats in de Burgstraat te Amstenrade. Gelukkig hield de stevigheid van de deur de daders buiten de woning.Verlaten plaats ongevalOp dinsdag 23 oktober omstreeks 11:40 uur waren 2 vrouwen getuigen van een aanrijding op de parkeerplaats bij de A&H. De veroorzaker reed na de aanrijding meteen weg zonder zijn gegevens achter te laten. De benadeelde van deze aanrijding die op dat moment in de winkel was deed aangifte terzake het doorrijden na een aanrijding en het onderzoek loopt nog.Parkeeroverlast bij de basisschoolUit meldingen blijkt dat ouders het niet zo nauw nemen met

de verkeersregels in de directe omgeving van basisschool “De Verrekijker” dit gelet op hun parkeergedrag en het negeren van de geslotenverklaring. Dit kan in de toekomst weer duur komen te staan.2x diefstal voertuigOp donderdag 25 oktober werd, omstreeks 10:45 uur in de Hoofdstraat een Mercedes Sprinter voorzien van een Belgisch kenteken gestolen.Tussen maandag 2 oktober omstreeks 19:30 uur en woensdag 24 oktober 13:00 uur werd in de Parallelstraat een zwarte personenauto Nissan Pixo gestolen.Bekladden van garagepoortOp vrijdag 26 oktober werd in de avonduren een garagepoort in de Parkstraat van minder vleiende woorden voorzien. Dit werd gezien door een getuige. De politie verzoekt dan ook de getuige om zich met een van de wijkagenten of de politie van de basiseenheid Stein/Beek/Schinnen in verbinding te stellen.

DoenradeVernielen van autoruitOp vrijdag 26 oktober vernielde een 24-jarige inwoner uit Doenrade een ruit van een vuilniswagen.Naast het vergoeden van deze schade kreg hij een boete van 350 euro opgelegd.Diefstal van gereedschapIn de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober werd ingebroken in een tuinhuis aan de Valderensweg. Uit het tuinhuis werden diverse gereedschappen

gestolen.SnelheidscontroleOp donderdag 1 november vond op de Provincialeweg Noord tussen 09:20 uur en 15:20 uur een snelheidscontrole plaats. Er passeerden 5720 voertuigen waarvan er 66 te hard reden en de hoogst gemeten snelheid 109 km/uur bedroeg waar 80 km/uur het maximum is.

OirsbeekAlcoholcontroleOp zaterdag 20 oktober omstreeks 03:05 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Provincialeweg Zuid. Hierbij bleek dat de bestuurder te veel alcohol genuttigd had en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.Diefstal fietsOp maandag 29 oktober werd In de Pollack een zwarte herenfiets gestolen zijnde een Gazelle Fuenta.Diefstal personenautoIn de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 oktober werd in de Oppevenerweg een witte Toyota Landcruiser gestolen. Deze auto werd later op woensdag 31 oktober teruggevonden in het bos aan de Veeweg te Schinnen en ging retour eigenaar.

PuthRijden zonder rijbewijsOp maandag 22 oktober omstreeks 16:45 uur controleerde de politie op de Kempkensweg een 15-jarige bromfietsbestuurder. Hierbij bleek

dat deze inwoner uit Puth nog niet over een rijbewijs beschikte en dat de bromfiets niet verzekerd was. De bromfiets werd inbeslaggenomen.Vuurwerk afstekenEen 14-jarige inwoner uit Puth begon dit jaar al heel vroeg met het afsteken van vuurwerk namelijk op maandag 22 oktober omstreeks 16:38 uur. Hiervoor mag hij zich binnenkort melden bij bureau Halt voor een alternatieve straf.

SchinnenDiefstal kentekenplaatOp maandag 22 oktober werden tussen 18:00 uur en 19:30 uur de kentekenplaten van een geparkeerde auto gestolen.Vernieling terrasschermenIn de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 oktober werden meerdere terrasschermen van Gasterie Noeberbeemden vernield.Diefstal bronzen beeldIn de vroege ochtenduren van zaterdag 27 oktober werd een bronzen beeld gestolen welk deel uitmaakt van een beeldengroep bij het gemeentehuis van Schinnen.Doorrijden na aanrijdingOp woensdag 31 oktober ontdekte de eigenaar dat zijn auto die in de Altaarstraat geparkeerd stond over de volledige linkerzijde beschadigd was mogelijk tengevolge van een aanrijding. De eigenaar deed aangifte terzake verlaten plaats ongeval na aanrijding.De wijkagenten Ronald Veltrop en Lucas Koetsenruijter.

Een persoonlijke kerstkaartWilt u een kerstkaart

met een persoonlijke noot?Maak dan van uw digitale foto

een wenskaart.

Op de voorkant uw foto en op de binnenzijde

uw persoonlijke kerstwens.

Kaart formaat gevouwen 115 x 175 mm

inclusief envelop

0.75per stuk

*

* Vanaf 25 stuks

Drukkerij van BreugeloffsetProvincialeweg Zuid 22 Oirsbeek Tel: 046 - 442 1499

[email protected]

Goed Nieuws - 7 november 2012

TE KOOPDigitale tv op standaard, home trainer 046 - 442 1628

COMPUTERLES (privé-les) in uw eigen tempo, door geduldig lerares met jaren-lange ervaring, op uw eigen PC/laptop, alle toepassingen mo-gelijk. Dagen/tijden in onderling overleg, lage cursuskosten! Bel voor meer info 0638747794.

BROCANTE VER-KOOP met een kerstsfeertje bij Heerlijckheid Wolfhagen. Bij ons vindt u van alles voor sfeer en meer! Zondag 11 novem-ber a.s. 10.00/17.00 van harte welkom Wolfhagen 121-123 Schinnen.

VAKANTIE5 DAAGSE reis Wenen Kerstinkopen van 9 t/m 13 dec. ‘12. Op basis van hp. Hotel Wienerwaldhof. Prijs € 299,-. Toeslag per 1ppk € 40,- Bezoek kerstmarkten.Schloss Schönbrunn op eigen gelegenheid, stadswandeling. voor boeking + info. Touringcars Heijthuijzen. Tel. 046 - 4421288 of 06-20581707

Prinsenproclamatie CV de ParkuuleOp zaterdag 24 november mogen CV de Parkuule u de nieuwe heerser van Amstenrade presenteren. Geen gewone, maar de jubileumprins.In gemeenschapshuis Oud dorp vindt dit jaar wederom de prinsenproclamatie plaats, aanvang 20.00 uur.De grote vraag is: wie gaat prins Rob (Spierings) de 1ste opvolgen? Die op bovengenoemde avond gaat aftreden, na te hebben genoten van een prachtig jaar. Voordat het zover is heeft de Parkuule een prachtig programma. De volgende artiesten treden op: Trompetterkorps uit Eschweiler (live optreden met 25 man sterk), Henk en Ton (Jansse Bagge), dansgroep exited, dansgroep de Parkuule, buutereedner Har Daniels, winnaars austroa’ s leedjeskonkour en als slotact: Erwin.De kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij sigarenzaak Twan Senden of gemeenschapshuis Oud dorp.

Welfare OirsbeekDames onder elkaar in de Schepenbank.Dat Jongerencentrum de Schepenbank meer doet dan alleen het opzetten van activiteiten voor kinderen en jongeren, bewijst Welfare Oirsbeek, een groep dames. Jongerencentrum de Schepenbank in Oirsbeek biedt onderdak aan deze zelfstandige vereniging, waarvan de leden iedere maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur met elkaar een gezellige middag hebben. Er is op die maandagmiddag altijd wel een groepje dat druk is met handwerken, zoals het maken van kaarten. In een andere hoek wordt meestal gejokerd of zo maar wat gepraat over de laatste ontwikkelingen in Oirsbeek of andere interessante onderwerpen. Eenmaal per jaar is er een etentje dat opgediend wordt in de Schepenbank. Met Sinterklaas, Kerst en Pasen is er voor de leden altijd een verras-sing. Eenmaal per jaar wordt in de Schepenbank een etentje georganiseerd voor alle leden van de vereniging. De kosten daarvan zijn bij de contributie inbegrepen. Er wordt koffie of thee gedronken, som met wat lekkers er bij. De contributie bedraagt €15,- per jaar, koffie en thee €1,- per kopje. Dames vanaf 50 jaar zijn altijd welkom. Een kennismakingsbezoek is gratis. Gewoon even naar bin-nenlopen in de Schepenbank. José, Jeanne, Nelly of een van de andere gastvrouwen zullen u van met plezier ontvangen. Niets moet, alles mag. Voor meer informatie kunt u terecht bij de penningmeester, mevrouw J. Cuijpers (telefoon 046- 4423201) of de voorzitster, mevrouw Wassenberg (telefoon 046-4422677).

De ZonnebloemOp 1 november 2012 is in de Koeteleboet te Amstenrade de oprichtingsvergadering geweest van een nieuwe regio in Zonnebloem-land. Dit is ten koste gegaan van twee bestaande regio\’s, de regio Oosthoek en de regio Brunssum. Net zoals bij andere verenigingen, is het bij de Zonnebloem vaak moeilijk om vrijwilligers te vinden. Voor de nieuwe regio is

dit probleem de komende jaren opgelost. Er was reeds een samenwerking tussen de twee regio’s en het logische vervolg was een fusering. De nieuwe regio gaat met een knipoog naar het verleden verder als regio Carboonland. Er is gedurende het afgelopen jaar hard gewerkt om tot deze fusie te komen. Er is besloten om nu reeds de oprichtingsvergadering te houden, de nieuwe regio gaat pas echt van start op 1 januari 2013. Dit om een aantal praktische problemen te ondervangen. Door de schaalvergroting tot 10 afdelingen, hoopt de nieuwe regio beter en gerichter de Zonnebloem gedachte uit te kunnen dragen. Ook kunnen er gemakkelijker grotere evenementen georganiseerd worden, wat de gasten weer ten goede komt, dan kunnen meer gasten gebruik kunnen maken van de faciliteiten die Carboonland biedt. De nieuwe Regio bestaat uit de afdelingen:Amstenrade,Brunssum-Centrum, Brunssum-Noord,Hoensbroek-Centrum, Merkelbeek, Nuth-Vaesrade-Wijnandsrade,Oirsbeek-Bingelrade-Jabeek-Doenrade, Schinnen-Puth-Sweikhuizen, Schinveld, Treebeek.

Creaclub SchepenbankOp dinsdag 20 november bij Creaclub SchepenbankWorkshop carnavals corsages maken o.l.v. Saskia Theunissen. Start om 19.30 uur. Voor koffie wordt gezorgd. Aanmelden kan via: [email protected] bel naar 0464397002Voor meer info: www.schepenbankoirsbeek.nl

RKVV DoenradeZaterdag 10 november09.30: Spaubeek F1-Doenrade F109.30:Spaubeek E1-Doenrade E210.00:OVCS E4-Doenrade E512.00:Caesar D4-Doenrade D213.00:Bekkerveld MD1-Drade MD115.00:Amstenrade C1-D’rade C115.30:Doenrade vet-RKDFC vetZondag 11 november14.30:Doenrade 1-IVS 111.00:Doenrade 2-Langeberg 310.30:Doenrade 3-Spaubeek 414.30:Vaesrade 5-Doenrade 4

SVO NieuwsSVO Schinnen in actie.In Landgraaf bij de plaatsingswedstrijden Zuid van de KNGU hebben een dames- en herenteam van SVO prima gespresteerd.De dames-senioren hebben in de B-lijn op de mini-trampoline een prima serie gesprongen met een mooie score van 18.6 punten. Door de grote concurrentie bleek dit net niet voldoende voor plaatsing in de finale van het NK Groepsspringen.Bij de heren-junioren werd er ook een goede team-prestatie geleverd: ook zij sprongen in de B-lijn op de mini-trampoline en zetten een goede serie neer: zij scoorden hier 17.25 punten voor, behaalden wel een 1e plaats, maar volgens de regels ga je pas met 18 punten of meer naar de finale.In Bocholtz werden de Limburgse kampioenschappen voor groepsspringen georganiseerd, voor de C en D-lijn.Hier was SVO present met een heren jeugd en juniorenteam van de jongensselectie. Hoewel het hoofddoel van deze groep het toestelturnen is, vinden de trainers deze groepswedstrijden een prima gelegenheid om zich als team te presenteren. Omdat de jongensselectie ook pas begin 2012 gestart is, was dit hun eerste wedstrijd binnen de KNGU.Het heren-junioren team kwam op de air-tumbling in actie en op de plank met pegasus: zij verzorgden op de air-tumbling een prima serie, met goed afgewerkte sprongen, waarbij in de laatste serie al enkele jongens de salto-salto en de arabier flik-flak salto lieten zien. Dit optreden werd beloond met 18.2 punten.De heren-jeugd lieten op de air-tumbling eveneens een goed uitgevoerde sprongen serie zien, met natuurlijk nog eenvoudigere sprongen en behaaldenn een score van 15.9 punten.Op de plank met pegasus hadden de jongens ook prima gesprongen, maar hier was de moeilijkheid nog te gering: zij scoorden 11.9 punten.

Goed Nieuws - 7 november 2012

SLAGERIJ JO ZELIS

Alle vlees en vleeswaren zijn afkomstig van Nederlands vee uit eigen slacht en gegarandeerd

hormoon-, medicijn en BSE vrij

Dorpstraat 38 - Oirsbeek - Telefoon 046 - 442 38 31

Alle reklames geldig van donderdag 8 t/m zaterdag 10 november 2012

VERS VLEESGepaneerde schnitzels 4 halen 3 betalen Mager soepvlees 100 gram 1.15UIT EIGEN WORSTMAKERIJZure kalfspastei 100 gram 1.55Hoofdkaas 100 gram 0.99UIT EIGEN KEUKENKnakworst 100 gram 1.15DINSDAG 13 NOVEMBERBraadworst of saucijsjes 100 gram 0.55Halskarbonade 4 halen 3 betalenWOENSDAG 14 NOVEMBERGehakt, half om half 100 gram 0.55Filetlapjes 4 halen 3 betalen

Dorpstraat 40 Oirsbeek tel:046 4421634, www.bakkerij-pieters.nl

Week 45-2012

Deze week :

Rijstevlaai Amandelstaaf 5 Verwenbroodjes Ardenner

8.05 2.75 1.75 1.85

Speculaas Chocolade kruidkoek Printen Taai taai Gevulde Speculaas Pakjes roomboter Stol

De tijd van donkere dagen is weer aangebroken! Maar dat betekend ook gezelligheid, lekker thuis op de bank, kaarsjes aan,

bakje koffie met natuurlijk wat lekkers van Uw bakker wat te denken van:

Of:

Kerstshow bij Moments Decoratie Schinnen

Met als special: Christmas by Candlelight Colourfull Nature

We nodigen u uit voor onze kerstshow op:zaterdag 10 november 2012 van 16.00 – 22.00 uurzondag 11 november 2012 van 16.00 – 22.00 uur

Onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje nemen in ons kersthuis en genieten van mooie kerstdecoratie

in een natuurlijk gekleurde sfeer

Moments DecoratieBreinder 3, Schinnen046-4433876 • www.momentsdecoratie.nl

Noveen St. ClaraBelangrijk. Vraag alleen positieve dingen. Bid 9 dagen het Weesgegroet bij een brandende kaars, ook als u er geen zin in heeft. Vraag 2 dingen die vast onmogelijk lijken om verhoord te worden en iets wat u heel erg ter harte ligt. Laat de negende dag de kaars geheel opbranden en publiceer dit bericht. U krijgt wat u vroeg. E.M.R Bedankt

Toneelvereniging St. Joseph Schinnen

Op 18, 21, 23 en 24 november speelt Toneelvereniging St. Joseph een klucht in het limburgs dialect “De Blötsj”onder regie van Nicole Linssen. De klucht wordt gespeeld in Gasterie Noeber Beemden. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Tabakspeciaalzaak Hurkens Schinnen en Gasterie Noeber Beemden.

VV Amstenrade

Zaterdag 10 november 201217.00 A’rade Vets - Struchter Boys Vets 15.00 Lindenheuvel A1 - A’rade A1 15.00 A’rade C1 - Doenrade/Puth C113.15 RKTSV B2 - Amstenrade B213.00 Amstenrade B1 - Langeberg B112.30 Amstenrade A2 - Caesar A211.30 Sporting Heerlen D1 - A’rade D110.45 Amstenrade E2 - Bekkerveld E310.45 LHC E4 - Amstenrade E610.45 Amstenrade E4 - Schaesberg E410.30 Haanrade C1 - Amstenrade C210.30 Amstenrade D2 - De Leeuw D210.15 De Leeuw E2 - Amstenrade E110.00 SVN E3 - Amstenrade E310.00 Schaesberg E5 - Amstenrade E510.00 Sylvia MP - Amstenrade MP09.00 Bekkerveld F3 - Amstenrade F109.00 Amstenrade F2 - EHC F209.00 Amstenrade F3 - LHC F3Zondag 11 november 201214.30 Amstenrade 1 - Keer 112.00 Amstenrade 2 - Brunssum 2Amstenrade 3 - De Leeuw 4 uitgesteldMinor 4 - Amstenrade 4 uitgesteld12.00 Heksenberg VR1 - A’rade VR109.45 Amstenrade VR2 - Havantia VR1