Moerdijkse Bode 14-01-2015

download Moerdijkse Bode 14-01-2015

of 20

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  229
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 14-01-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 16.500tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  14 JANUARI 2015WEEK 3

  Nieuwjaarsreceptie:Jac Klijs tevredenover zijn gemeente

  ZEVENBERGEN Niet alle kinderen kunnen thuis bouwen aan een car-navalswagen. Vaak ontbreekt het aan ruimte, begeleiding of materiaal. Om ook deze jeugdigen een kans te bieden mee te doen aan de kinderop-tocht in Zevenbergen houdt Stichting Carnaval Zevenbergen (SCZ) voor het derde jaar op rij de knutseldagen in het Knijnekot, de bouwloods van SCZ, aan de Koekoeksedijk.

  DOOR MONIQUE JANSEN

  Vorig jaar was dat een groot succes. De organisatie vaardigde maar liefst twaalf groepen af voor de kinderoptocht. De Ze-venbergse jeugd kan op de bouwlocatie

  van SZC vier weken lang naar hartenlust klussen aan een eigen carnavalswagen en zo uiteindelijk mee doen aan de kin-deroptocht op zaterdag 14 februari. In vier simpele stappen kan alles: van idee naar plan, uitvoering en afwerking. Alles staat onder begeleiding van doorgewinterde carnavalsvierders en gerenommeerde wa-genbouwers. De stichting zorgt ook voor materiaal, zoals pvc, pijp en verf.

  InschrijvenDe knutseldagen vinden achtereenvol-gende weken op zaterdagmiddag (vanaf 10 januari) en op woensdagmiddag (vanaf 14 januari) plaats. Op zowel zaterdag als woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Meer informatie over de knutseldagen is

  te vinden in De Bult die vanaf 3 januari wordt verspreid en op www.carnavalze-

  venbergen.nl. Inschrijven kan via demeeuwkes@home.nl

  Knutseldagen in aanloop naar carnaval Zevenbergen

  Vorig jaar waren de knutseldagen een groot succes. ARCHIEFFOTO

  Brug naar bushalte StoofdijkTijdel i jke voorziening om beschadiging talud en ongelukken te voorkomen

  KLUNDERT Omdat de bushalte in de Oranjestraat op de schop gaat kan de bus van en naar Fijnaart van deze halte geen gebruik meer maken. De halte is dan ook verplaatst naar de Stoofdijk. Om vanaf de Oranjestraat bij deze halte te komen moet er flink tegen de dijk op worden geklommen. Omlopen kan ook maar de gemeente verwacht dat vooral jongeren tegen de glibberige dijk op zullen lopen om bij de tijdelijke halte te komen. Om nu te voorkomen dat het talud wordt beschadigd en ook om ongelukken te voorkomen is er een tijdelijke voorziening gemaakt in de vorm van een houten brug en trap tussen de Oranjestraat, waar de overdekte fietsenstalling is, en de Stoofdijk. FOTO TIES STEEHOUWER

  MOERDIJK - Zestig huiseigenaren in het dorp Moerdijk hebben een aanvraag in-gediend voor woningtaxatie. Hiermee ge-ven zij gevolgd aan het advies van de ge-meente om hun woning te laten taxeren. Deze taxatie verplicht tot niets, maar is wel noodzakelijk om eventueel ooit mee te kunnen doen aan de Moerdijkregeling om de woning aan de gemeente te verkopen. Met een taxatierapport wordt een huis met verkoopgarantie en dat geeft financi-ele zekerheid. De gemeente benadrukt dat de zestig aanvragen niets zeggen over de daadwerkelijke verkoopanimo. De Moer-dijkregeling is in het leven geroepen om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren.

  60 huiseigenarenvragen taxatie aan

  ZEVENBERGEN - De Vrijwilligerscentrale Moerdijk werkt vanaf heden op donder-dagmiddag vanuit de hal van het gemeen-tehuis in Zevenbergen. Naast het kantoor van Surplus is dit de nieuwe locatie waar de vrijwilligerscentrale spreekuur houdt. Twee keer per week houdt de vrijwilligers-centrale spreekuur. Dat gebeurt op dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur in het kantoor van Surplus aan de Pastoor van Kessellaan 7 in Zevenbergen en op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur aan de Pastoor van Kessel-straat 15 in Zevenbergen. De vrijwilligers-centrale brengt vraag en aanbod bij elkaar en is er voor onder meer vrijwilligers, ver-enigingen, organisaties en stichtingen.

  Vrijwilligerscentralein gemeentehuis

  DOOR REMKO VERMUNT

  Het gaat daarbij om onder meer vuilnis-bakken, hondenpoepbakken en planten-bakken. Tevens moesten verkeersborden, straatnaamborden en komborden er in Klundert aan geloven. Ook een speeltoestel en een glasbak overleefden de jaarwisseling niet. In Noordhoek werd een lantaarn vernield en in Standdaarbuiten werd een parkbankje onder handen genomen met vuurwerk.

  In Fijnaart brak een ruit in een bushokje. Het bushokje is geen eigendom van de ge-meente, daar zijn dan ook geen kosten aan verbonden. Wel draaide de gemeente op voor het opruimen van de glasscherven. Vorig jaar sneuvelden er eveneens verkeersborden, plantenbakken en vuilnisbakken. Ook een glasbak in Heijningen werd destijds ver-nield. Dit jaar werd n speeltoestel getroffen, vorig jaar waren dat er nog twee. Tijdens

  de jaarwisseling van 2013 naar 2014 sneu-velden er drie bushokjes.

  KostenQua kosten staat Standdaarbuiten boven-aan. Daar werd met 3140 euro de meeste vuurwerkschade berekend, kort daarop volgt Klundert met 2990 euro en Zevenber-gen met 2686 euro. Het was het rustigst in Heijningen waar voor maar 46 euro aan vuurwerkschade werd geconstateerd. Overigens zijn in de bedragen nog geen manuren meegerekend. Het kostte hier-naast dus nog extra geld, omdat lampen gerepareerd moesten worden, nieuwe prullenbakken opgehangen moesten wor-den en straatnaambordjes vervangen dien-den te worden.

  HulpdienstenVoor de hulpdiensten waren het relatief rustige dagen. Op Oudjaarsdag moest de brandweer in Zevenbergen uitrukken voor een buiten-sluiting. Verder was er om 15.37 uur een woning-brand in Langeweg, waarbij zowel de brandweer, bevolkingszorg en politie aan-wezig waren. Om 19.55 en 23.30 kreeg de brandweer nog twee keer een automati-sche melding binnen voor de Distriboule-vard op het industrieterrein in Moerdijk. Op 1 januari werden brandweer, politie en ambulance nog een laatste maal opgeroe-pen voor een ongeval op de A16 waarbij een auto op de kop was geslagen. De be-stuurder hiervan is overleden.

  Minder vuurwerkschade in gemeente MoerdijkSchade neemt met bi jna de hel f t a f

  MOERDIJK Er is dit jaar beduidend minder schade toegebracht aan ge-meentelijke eigendommen dan vorig jaar. Bedroegen de kosten voor het opruimen en het herstellen vorig jaar nog 20.150 euro, dit jaar is dat bijna gehalveerd naar 11.865 euro. Een fikse vermindering dus, toch werd er nog wel het een en ander gemolesteerd door het vuurwerk.

  Carnavalsprinsen presenteren zich als elfjes in Slikgat

  NOORDHOEK - De afdeling van KVO Klun-dert/Noordhoek gaat verder onder de naam Vrouwen van Nu Noordhoek. Voor-zitter Jannie Meeuwisse: Vrouwen van Nu Noordhoek is een vereniging die met de kracht van vrouwen de leefomgeving wil versterken. Elke vrouw is welkom. Het ledental groeit nog steeds, momenteel bedraagt het aantal leden 70. Landelijk is Vrouwen van Nu de grootste vrouwen-organisatie. Op dinsdag 20 januari 2015 zal, in de Oude School in Noordhoek na de ledenvergadering de fusie gevierd worden met een muziekbingo onder het genot van een hapje en drankje. Aanvang vergade-ring 19.45 uur. Aanvang bingo 20.45 uur.

  Vrouwen van Nu Noordhoek van start

  Eerste hulp bij solliciteren?

  Maak gratis een professioneel CV op

  www.brabantwerkt.nl

  De Donk 26 Zevenbergen 0168-750653

  www.degordijnenconcurrent.nl

  Kwaliteitsstoffen tegen bodemprijzen!

 • DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418www.deschanstuinschermen.nl

  Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren.Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan.Betonpaal in combinatie met betonplaat.Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

  Evt. gratis thuisbezorging.

  Ook voor rooienen verwijderenvan uw oudeerfafscheding!!!

  WWW.HOBBYKAS.NL

  Showterrein met 36 kassen

  EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven

  0165-502506

  Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

  Het goedkoopst in containerverhuur

  - bouw en sloopafval 230,-- puin 115,-- A-B hout 110,-

  Prijzen zijnincl. BTW

  Het goedkoopst in container-verhuur

  Bespaar snel en installeer onze app via

  www.euromilieu.nl

  6 m3 Container voor :

  Struikhei 1 4714 VC Sprundel Tel: 0165-387334

  voor meer scherpe aanbiedingen:

  DEN DEEL 4 | MADE | 0162 - 68 31 37 | 06 - 40 98 17 26 | MADE@MAROS.NL

  SUCADELAPJES KGSPEKLAPJES 1KG

  KGKG1KG1KG3.50

  B BESTEDING VAN 25.- OF MEER GRATIS 2 ENTRECOTELAPJES

  5050505050505050505050505025 jaar

  Maros MadeAntoine Bossers

  GRATIS GEBRUIK VAN DE PARTYPAN

  wordt 2015 jouw jaar?3 maanden gratis.

  Lia van der Wel 0165-388816of 088-0221900 (alle regios)

  www.mens-en-relatie.nlomdat niets zo persoonlijk is als een relatie

  Erkend branchevereniging SinglesKeurmerk en Geschillencommissie

  www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

  Heeft u het licht gezien?

  Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers.

  Tijdens zwoele zomeravonden langer genieten van uw tuin? Zorg dan voor goede tuinverlichting. Dat verhoogt ook de sfeer n veiligheid in uw tuin. Januari is een prima maand om een verlichtingsplan te maken. Varieer daarbij met direct en indirect licht. Keuze genoeg! Denk aan grondspots, wandlampen, prik-spots en staande lampen. Plaats de lampen zodanig dat ze niet verblindend werken. De nieuwe generatie LED-verlichting geeft sfeervol licht en is bovendien energiezuining. Goed voor het milieu n uw portemonnee!

  Hulp nodig bij uw verlichtingsplan? Vraag het aan de tuinspecialis-ten van Jansen Hovenier