Moerdijkse Bode 06-07-2016

download Moerdijkse Bode 06-07-2016

of 20

 • date post

  04-Aug-2016
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  4

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 06-07-2016

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  6 JULI 2016WEEK 27

  Vacatures bij jou in de buurtZoek en vind lokale vacatures opwww.brabantwerkt.nl

  Voor het laatste actuele lokale

  nieuwskijk op

  www.internetbode.nl

  ZEVENBERGEN - Op zondag 10 juli wordt voor de derde keer door L.V. Wa nie is...Ken nog komme! het open Zevenbergs kampioenschap eiergooien georganiseerd. Tijdens de vorige twee edities gingen Tjeu Snoeijs en Dominque van Heijst, leden van C.V. Nettelaot, er met de winst vandoor. Dit jaar hebben enkele andere vereni-gingen reeds aangegeven een poging te ondernemen om het koppel van de troon te stoten. De grote vraag is natuurlijk of dat ook gaat lukken. Het kampioenschap wordt gehouden bij caf De Druif. Kop-pels kunnen zich op de wedstrijddag vanaf 14.00 uur inschrijven bij het caf, waarna de wedstrijd om 15.00 uur van start gaat.

  Eiergooiers strijden weer om titel

  ZEVENBERGEN - In een woning in het centrum van Zevenbergen hebben agen-ten vorige week ivoren sieraden in beslag genomen. De politie was de sieraden op het spoor gekomen nadat ze te koop wer-den aangeboden op een rommelmarkt. Na onderzoek te hebben gedaan kwam de politie uit bij het pand in het centrum van Zevenbergen. Daar werden acht hals-kettingen, twee armbanden, een ring, een paar oorbellen en een broche aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaren heb-ben afstand getekend van de goederen. Handel in olifantivoor van voor 1947 is bij wet verboden, hoewel er vrijstellingen van dit verbod mogelijk zijn.

  Sieraden van ivoor in beslag genomen

  MOERDIJK - Burgemeester en wethouders van Moerdijk staan positief tegenover de voorgenomen fusie van de woningcorpo-raties Goed Wonen en Volksbelang. Het college is van mening dat is aangetoond dat de lokale binding, volkshuisvestelijke prestaties voor de woningmarkt in de ge-meente Moerdijk en de financile conti-nuteit geborgd zijn. Voorwaarde is wel, aldus het college, dat Goed Wonen binnen nu en drie jaar haar bezit in de kern Moer-dijk verkoopt aan woningcorporatie Woon-kwartier. Dat bezit bestaat uit tachtig so-ciale huurwoningen. Ook de afzonderlijke huurdersbelangenverenigingen worden gevraagd in te stemmen met de fusie.

  College positief over voorgenomen fusie

  Nieuw gebouw De Blokhut krijgt droomspeeltuin

  Kinderen leven zich uit op modderdagRegen zorgt voor opt imale beleving

  MOERDIJK - Diverse scholen en kinderdagverblijven in de gemeente Moerdijk hebben vorige week meegedaan aan de Nationale Modderweek. Hierbij konden kinderen ontdekken wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding van modder met de aarde betekent. Ook de leerlingen van basisschool Maria in Langeweg deden mee aan de Nationale Modderweek. Gelukkig had het de avond ervoor goed geregend dus ... modder zat! De dag is ooit in Nepal bedacht om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. FOTO BASISSCHOOL MARIA

  DOOR MIRYAM VAN DER STEE

  Aanleiding zijn het incident eind 2015/be-gin 2016 bij Shell Moerdijk waarbij circa 28 ton ethyleenoxide ontsnapte n de melding van huisarts Jula Louisa Vladr uit Klun-dert. Mevrouw Vladr signaleerde in de huisartsenpraktijk waar zij werkzaam is een mogelijk verhoogd voorkomen van kanker.

  OnderzoekHans Augustijn, gezondheidsonderzoeker

  en epidemioloog bij de GGD West-Brabant, lichtte de cijfers van het onderzoek toe. De periode die onderzocht is loopt van 1989 tot en met 2013. Wel zijn privacygegevens dusdanig afgeschermd dat het onderzoek alleen een beeld geeft van het voorkomen van kanker. Niet wat de oorzaken zijn. Leef-omstandigheden en gedrag zijn ook van invloed en deze factoren waren niet meet-baar in dit onderzoek.

  Longkanker

  De volgende kankervormen zijn in het on-derzoek meegenomen: longkanker, dikke darm- en endeldarmkanker, hematologi-sche kanker (2004-2013), borstkanker (vrou-wen) en prostaatkanker. Opvallend is dat alleen voor longkanker in de kern Zeven-bergen het cijfer hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, namelijk 19 procent hoger over de periode 1989 tot en met 2013. Over de periode 2004 tot en met 2013 is dat zelfs 35 procent. Voor bijna alle andere kanker-soorten ligt het gemiddelde in alle kernen lager dan de te verwachten diagnoses. In de kern Klundert zelfs lager dan het lande-lijk gemiddelde.

  OnrustVooralsnog is burgemeester Jac Klijs tevre-den over de uitkomst van het onderzoek. Ik weet dat er onrust was onder de inwoners

  van de gemeente Moerdijk, iets dat ik goed kan begrijpen. Deze cijfers geven meer dui-delijkheid en nemen hopelijk een stuk van die onrust weg. Mensen zullen altijd hun ei-gen conclusies blijven trekken, dat kunnen we ook met dit onderzoek niet voorkomen.

  VervolgonderzoekWel is er inmiddels een uitgebreid ver-volgonderzoek opgestart door de GGD West-Brabant. Klijs wil met dat onderzoek aantoonbaar maken hoeveel klachten ge-relateerd aan milieuvervuiling zoals COPD, allergien, astma, et cetera voorkomen binnen de gemeente Moerdijk. Mocht dit tevens een afwijkend beeld voor Zeven-bergen geven, dan zal er een uitgebreider onderzoek nodig zijn. De resultaten van het vervolgonderzoek worden begin 2017 verwacht.

  Hopelijk neemt dit een stuk onrust wegOnwaarschi jnl i jke relat ie tussen industr ieterrein Moerdi jk en aantal geval len van kanker

  MOERDIJK - De GGD West-Brabant heeft vorige week de bevindingen ge-presenteerd van het door hen gehouden onderzoek binnen de gemeente Moerdijk naar het aantal gevallen van kanker ten opzichte van het lande-lijk gemiddelde. Dit onderzoek was eerder aangekondigd door burgemees-ter Jac Klijs. De conclusie luidt dat er geen aanwijsbare relatie gevonden is tussen het industrieterrein Moerdijk en het verhoogd voorkomen van kanker.

  Eerste Zeuvenkampgehoudenin Zevenbergen

  Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode of de E-paper op je tablet/smartphone op jouw vakantiebestemming en maak kans op een mooie prijs!

  IK GA OPVAKANTIE EN IK NEEM MEE. . .

  DE BODE

  WIN een bode actiepakket t.w.v. 50,- + jouw foto in de Bode

  Stuur je mooiste foto naar: foto@internetbode.nlVermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 31 augustus 2016De foto wordt geplaatst in Weekblad de Bode en op www.internetbode.nl

  Uw kostbaarheden zijn goud waard!Uw kostbaarheden zijn goud waard!Uw kostbaarheden zijn goud waard!

  Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen Taxatie

  Kerkhofweg, Zevenbergenelke vrijdag 10.00-13.30 uur

  www.goudwisselkantoor.nl

  Floraplein 2, Steenbergenelke vrijdag 13.30-16.30 uur

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  Voorgebakken breekbrood wit of bruin 2 voor 2,25

 • Klokkenmakerij

  Vakkundige restauratie: antieke uurwerken moderne uurwerken wijzerplaten

  Wilgenstraat 81 OudenboschTel. 0165 - 320948

  www.klokkenmakerijdetijd.nl

  Alleen op het strAnd of sAmen op de bAnk? Bij Mens & Relatie vindt 3 van de 4 een levenspartner

  via persoonlijke bemiddeling.

  Bel: 0165-388816 Lia van der Wel (Bergen op Zoom e.o.)

  www.mens-en-relatie.nlBetrouwbaar en discreet. Al 33 jaar succesvolErkend BVSK en Geschillencommissie/Hoogste slagingspercentage.

  Nieuw bijVanaf 11 Juli houdt TEKZorg om de maandag spreekuur voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen (steunkousen)

  van 9.00 tot 11.00 uur.

  Bent u niet in staat om naar het spreekuur te komen dan is een huisbezoek ook mogelijk (kosteloos, ook buiten Zevenbergen).

  TEKZorg is SEMH erkend leverancier en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Therapeutische elastische kousen worden

  vergoed door uw zorgverzekeraar.

  Bel voor het maken van een afspraak naar:0168-785200 | 06-22785770

  Afspraak maken viaWhats App:Snel n makkelijk!

  StelComfort | Campagneweg 1 | 4761 RM Zevenbergen

  Kijk ook eens op www.tekzorg.com

  9 juli 2016van 10 tot 15 uur

  Garage Sale(ivm verhuizing) bij

  t Ravelijn 36 in Klundert!

  Diverse grote en kleine dingen te koop voor mooie prijsjes,

  alles mag weg!

  SOLDEN SOLDEN

  SOLDEN SOLDEN

  -50% -60% -70%

  * Keukens in basisopstelling compleet inclusief: Combi oven, Kookplaat, Dampkap, Koelkast, Vaatwasser, Spoelbak en kraan

  Maandag t.e.m. zaterdag: 10.00 uur tot 17.00 uur. Dinsdag en woensdag gesloten - ZONDAG OPEN van 12.00 tot 17.00 uur !!!

  KEUKENS & KEUKENSKEUKENS & KEUKENSeigentijds, smaakvol en betaalbaar design

  gratis complete pannenset,

  koekenpannenset en wok

  van Demeyre

  25 JAARERVARING

  VANAF 6.400*

  VAN: 16.411 NU: 7.350*

  VAN: 12.275 NU: 4.910*

  VANAF 7.400*

  OOKTIJDENS

  DESOLDEN

  GRATISMONTAGE

  *

  DE GOEDKOOPSTE BELG VOOR HEEL NEDERLAND!Vrijheid 30 - 2320 HOOGSTRATEN (B) - Tel: 0032(0)33209900

  www.keukensenkeukens.be - info@keukensenkeukens.be

  BOREKCANADIAN CHAIRS CANE-lINEDESIGN 2 CHILL

  DIPHANOFATBOYFIXFORMFUERADENTRO

  GLATZGLOSTERKETTLERMANUTTI

  MMOODNAPOLEON GRILLSOASIQROYAL BOTANIA

  SEBIOSSKAGERAKSOLPURITODUS

  TRADITIONAL TEAKTRIBUMBROSAVINCENT SHEPPARD

  J&B EXCLUSIEVE TUINMEUBELEN

  J&B EXCLUSIEVE TUINMEUBELEN

  1500 M2 SHOWROOM MET DE MOOISTE TUINMEUBELEN

  ALLES VOOR HET THUISGEVOEL IN JE