Moerdijkse Bode 09-12-2015

download Moerdijkse Bode 09-12-2015

of 28

 • date post

  24-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  9

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Moerdijkse Bode 09-12-2015

 • W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  M O E R D I J K S E

  thuIS In DE REgIO

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  OplagE MOERDIJK 17.200tOtalE OplagE: 480.000

  Lees op pagina 5 Lees op pagina 3

  @moerdijkseBode

  /moerdijksebode

  www.internetbode.nl

  9 DECEMBER 2015WEEK 50

  Ontvang vacatures

  die jij zoekt!Maak gratis een zoekprofiel aan op

  www.brabantwerkt.nl

  ZEVENBERGEN - Aan de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen is zaterdag aan het begin van de avond een man gewond geraakt na een ongeluk. Het slachtoffer kwam met zijn personenauto in botsing met een bestelbusje. De bestuurder van de auto zat na het ongeval bekneld in zijn voertuig. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en de artsen daarvan hebben de man onderzocht. Vervolgens is hij met de ambulance overgebracht naar het zieken-huis. Over de ernst van zijn verwondingen is niets meegedeeld. De bestuurder van het busje bleef ongedeerd. Naar de oor-zaak van het ongeval is een onderzoek ingesteld door de politie.

  Gewonde na botsing auto met busje

  NOORDHOEK - Het huidige bestuur van Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek (SDN) treedt met ingang van 1 juli 2016 terug. De stichting heeft vele jaren acti-viteiten voor de inwoners van Noordhoek georganiseerd, zoals de lampionnenop-tocht en kerstboomverbranding, de wan-delvierdaagse, de buitenspeeldag, de Noordhoek-run en Halloween. De stichting zoekt mensen die de organisatie van n of meerdere activiteiten over willen nemen. Bij interesse: neem vr 1 maart 2016 con-tact op met SDN: e-mail: sdnnoordhoek@gmail.com, telefonisch bij Carola Krijnen (06-14 45 45 38) of laat een berichtje ach-ter op de Facebook-pagina.

  Bestuur SDN treedt volgend jaar juli af

  HELWIJK - Stichting Vrienden Fort de Hel moet per 31 maart 2016 het Fort de Hel bij Helwijk verlaten hebben. Dat heeft de rechtbank bepaald na een kort geding tussen de stichting en de gemeente Moerdijk.

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Na een jarenlange periode van geschil en mediation-trajecten besloot de gemeente in 2014 de huurovereenkomst met Stich-ting Vrienden Fort de Hel op te zeggen. Naar aanleiding hiervan hebben beide partijen in de afgelopen periode zowel mondeling als schriftelijk hun standpunten bij de rechter toegelicht. De rechter heeft nu uitspraak gedaan en stelt de gemeente in het gelijk.

  AanleidingDe slechte omgang met de gemeente als verhuurder en met de omwonenden was voor de gemeente Moerdijk de aanleiding om de overeenkomst met Stichting Vrien-den Fort de hel te beindigen. Wethouder Thomas Zwiers is blij dat er een einde is gekomen aan een jarenlange strijd. Als je een overeenkomst aangaat met een huurder hoop je op samenwerking die ge-baseerd op partnerschap en met oog voor de omgeving. Als dat in de praktijk niet blijkt te werken en herstel van de samenwerking niet mo-gelijk blijkt, moet je afscheid nemen. We gaan nu op zoek naar een nieuwe huurder die gericht is op n samenwerking n de culturele waarde van het fort weet te ver-zilveren.

  VonnisBeide partijen hebben nog de mogelijk-heid om dit vonnis aan te vechten bij het gerechtshof. Voor de gemeente is hier geen aanleiding toe.

  Gemeente in het gelijk gesteld in zaak Fort de Hel

  OM eist celstraffen en geldboete in zaak Chemie-Pack

  Kerstmarkt Moerdijk:64 deelnemers latenhet dorp bruisen

  DOOR MONIQUE JANSEN

  De onderwijsinstelling dient de begelei-ding van de betreffende leerling in nauwe samenwerking met de ouders, de leer-plichtambtenaar en de jeugdprofessional te regelen. Op dit moment volgen in totaal twaalf scholieren zonder geldige reden geen onderwijs.

  OverlegAls er toch geen oplossing wordt gevon-

  den voor de thuiszittende leerling, volgt een overleg binnen het samenwerkings-verband SWV Roos VO. De casus van de scholier wordt dan individueel besproken. Daarbij zijn schoolbesturen uit de gemeen-ten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal aangesloten. Samen met partijen als ouders en de leerplichtambtenaar wordt dan bekeken of de scholier bijvoorbeeld bemiddeld kan worden naar een andere school. Onlangs kon een leerling die niet meer terug wilde naar de school waar hij

  stond ingeschreven worden toegelaten op een andere onderwijsinstelling. Tijdens de actietafel thuiszitter stellen de samen-werkende partners een actieplan op en volgen afspraken over de begeleiding met de ouders over de vervolgstappen.

  OnderwijsbankenVolgens de Roosendaalse wethouder Hans Verbraak is regionale samenwerking be-langrijk om thuiszittende scholieren snel weer terug naar de onderwijsbanken te krijgen. Onderwijs is de basis voor het verdere leven en kinderen die thuiszit-ten verdienen onze zorg en aandacht. De problematiek van thuiszitters kent geen gemeentegrenzen. Regionale samenwerking tussen ouders, onderwijsinstellingen en gemeenten is

  dus een absolute must. Niemand mag tus-sen wal en schip raken vanwege grenzen tussen gemeenten of instanties, meent Verbraak.

  Nieuwe aanpakDe nieuwe aanpak van de gemeenten maakt onderdeel uit van de Regionaal Educatieve Agenda. Die is opgesteld door het samenwerkingsverband Roos VO en de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal. Daarbij werken de partijen ook samen op het gebied van leerplicht, onderwijshuisvesting, leerlingenvervoer, de aansluiting van onderwijs op de ar-beidsmarkt, de informatievoorziening en de zorg op scholen. Deze agenda loopt door tot augustus 2016. Daarna krijgt deze samenwerking een uitgebreide update.

  Thuiszitter binnen maand terug naar schoolGemeenten werken samen om verzuim op scholen terug te dr ingen

  ZEVENBERGEN - Leerlingen die niet meer naar school gaan dienen voort-aan uiterlijk n maand na aanvang van het verzuim weer terug te keren op de onderwijsinstelling. Dat is de nieuwe werkwijze van schoolbesturen en gemeenten in West-Brabant West om te voorkomen dat kinderen en jonge-ren langdurig thuiszitten. De school waar de leerling staat ingeschreven is verantwoordelijk voor de terugkeer van de betreffende scholier.

  Heemkundekring trots op vaandelsKleurig geheel in t rapgat van watersnoodwoning

  HEIJNINGEN - Sinds kort hangen in het trapgat van de watersnoodwoning in Heijningen de vaandels van de muziekverenigingen Excelsior, Crescendo, de zangvereniging Polyhymnia en de Katholieke Vrouwen Organisatie. Ze zijn niet alleen erg kleurig, maar vertellen ook een verhaal. Dit verhaal wordt nog versterkt door de oude fotos uit de tijd dat deze verenigingen nog bestonden. Ondanks het feit dat de voorzitter van de heemkundekring Jan Dierks (rechts op de foto) trots is op de watersnoodwoning, maakt hij zich zorgen om de toekomst. De huur is namelijk over enkele jaren niet meer op te brengen. Mensen die zich met hem zorgen maken, kunnen zich opgeven als vriend van de stichting die de woning beheert (www.behoudwatersnoodwoningenfijnaartenheijningen.nl). FOTO TIES STEEHOUWER

  Noordhaven 102 Zevenbergen Tel. 0168-323489Facebook: Nagelkerke Zevenbergen

  kerst eikels koffiebroodje

  Nu voor maar 1,00miNi kerst stol

  voor maar 2,50

  Poststraat 24791 AC Klundert

  T 0168 40 30 05

  info@saloncathy.nlwww.saloncathy.nl

  Wij bedanken al onze klanten die de afgelopen jaren ons vertrouwd hebben.

  Bent u nog geen klant? Kom eens gezellig langs om kennis te maken of bezoek onze website om een indruk te krijgen: www.saloncathy.nl

  Graag tot ziens!

  12 JARIG BESTAAN!SA

  LON

  CAT

  HY

  12

  JAA

  R!

  Scho

  onhe

  idsin

  stitu

  ut C

  athy

  Kerstactie gezichtsbehandeling S.P.A. Pure

  ReinigingEpileren van de wenkbrauwen Dieptereiniging

  Luxe gezichts- maskerGezichtsmassageKleine manicure

  Naafloopontvangtu een gratis nagellak cadeau!

  Voor maar 75,-Deze actie is geldig van 6 t/m 29 dec. 2015.

  Maak nu snel een afspraak via 0168 - 40 30 05 of mail ons naar:

  info@schoonheidsinstituutcathy.nl

  Poststraat 24791 AC Klundert

  T 0168 40 30 05info@schoonheids

  instituutcathy.nlwww.schoonheids

  instituutcathy.nl

  Uw kostbaarheden zijn goud waard!Uw kostbaarheden zijn goud waard!Uw kostbaarheden zijn goud waard!

  Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen Taxatie

  Kerkhofweg, Zevenbergenelke vrijdag 10.00-13.30 uur

  www.goudwisselkantoor.nl

  Floraplein 2, Steenbergenelke vrijdag 13.30-16.30 uur

 • Een aandeel in elkaar

  12 december van 10.00-15.00 uur, Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

  Bespaar energie.Bezoek de infomarkt.

  12 december 2015

  Kom naar Slim Verbouwen, de informatiemarkt overenergiebesparing.Wilt u comfortabel wonen en energie besparen? Wilt u advies van vakmensen over

  energiebesparende maatregelen in uw woning? Bijvoorbeeld over zonnepanelen,

  klimaatinstallaties, isolatie of andere manieren om uw woning te verduurzamen? Bezoek dan

  Slim Verbouwen, daarmee bespaart u tijd en energie.

  Slim Verbouwen is een initiatief van Rabobank West-Brabant Noord, in samenwerking met

  gemeente Etten-Leur en energiecoperatie DuurSaam Etten-Leur. Samen willen we u

  informeren over mogelijke energiebesparende maatregelen en zo bijdragen aan

  duurzaamheid.

  Meer informatie: rabobank.nl/wbn

 • ACTUALITEIT

  PAGINA 3

  Altijd actueel en altijd bij de hand

  ww

  w.i

  nte

  rnetb

  od

  e.n

  l

  VR U EN DR U, WANT LOKAAL NIEUWS MAKEN WE SAMEN

  Bezoek nuwww.internetbode.nl

  voor het nieuws uit uw buurt

  DOOR PETER HOUTEPEN

  Twee jaar na de start van buslijn 225 van Arriva, bemenst door vrijwilligers van buurtbusvereniging ZRE (Zundert-Rijs-ber