Hollands Goud - Geen uitdaging te gek!

Click here to load reader

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Hollands Goud interviewt Mandy Kaan. Zij won de eerste Hollands Goud actie. Lees nu het interview met dit logistiek talent!

Transcript of Hollands Goud - Geen uitdaging te gek!

 • Hollands Goud interviewt Mandy KaanHollands Goud houdt een interview met de winnares van de Samsung Galaxy Tab van de actie van Hollands Goud begin oktober: Mandy Kaan. Zij werkt toevallig ook in de logistiek. Wat vindt zij zo leuk aan logistiek?

  Mandy Kaan is 21 jaar en werkt bij Kaan Transport, het bedrijf van haar vader en haar oom. Het Noord-Hollandse bedrijf is opgericht in 1928 en viert dit jaar dus haar 85 jarig bestaan. Kaan Transport heeft een breed aanbod aan transportdiensten waar veel regionale bedrijven gebruik van maken.Na haar VWO is Mandy fulltime gaan werken in het bedrijf, waar zij later het stokje zal overnemen: "Ik heb ervoor gekozen om eerst te gaan werken. Een opleiding volgen kan later altijd nog. Wel heb ik mijn getuigschrift van het NIWO en mijn IRU diploma gehaald. Een getuigschrift van het NIWO heeft een ondernemer nodig om nationaal en internationaal goederen te vervoeren op de weg. Om interna-tionaal gecerticeerd te zijn, heb ik ook mijn IRU diploma van International Road Union gehaald.

  Mandy werkt op kantoor, waar ze de administratieve handelingen in het bedrijf verzorgt: "Ik doe in de ochtend de ritcalculaties en dan met name de nacalculaties. Daarbij bereken ik of de ritten en de prijzen wel kloppen binnen het geplande budget. In de middag verwerk ik de vrachtbrieven en orders via de mail en telefoon." Ladingen voor het binnenland doet Kaan Transport zelf. Voor goederen met een internationale bestemming zoekt Mandy collega-bedrijven die kunnen helpen.

 • Het werken bij Kaan Transport vindt ze geweldig: "Er komt heel veel bij kijken! Communiceren. Organiseren. Planning maken en bijhouden. Het komt allemaal samen in het daadwerkelijk uitvoeren van de opdrachten. Daarnaast heb ik ook veel contact met de klanten". Dat het werk uitdagend en afwisselend is blijkt wel: "Mijn uitdaging is om het 'probleem' of de vraag van de klant op te lossen en dat binnen hun eisen n wensen. Allemaal voor een goede en verkoopbare prijs."

  Mandy geeft aan dat werken in logistiek vooral heel afwisselend is: "Het is dynamisch en staat nooit stil, elke dag is anders. Dan belt er weer een klant, waarvan de goederen de volgende dag in Zuid-Frank-rijk moeten zijn". Mandy belt dan stad en land af om de juiste auto te vinden en om te kijken of er nog plek is voor de spoedbestelling: "Het geeft veel voldoening als het gelukt is om de lading op tijd af te leveren en we binnen het budget blijven. Zo hoeft de klant niet de hoofdprijs te betalen en is de klant tevreden. Dat geeft mij nog meer voldoening!"

  Een echte multi-tasker als Mandy weet wel wat de logistiek zo leuk maakt: "Het is heel breed en afwisselend. Je hebt met verschillende opdrachtgevers te maken. Het is juist niet zo saai als mensen denken. Elke opdracht is anders en moet op een andere manier afgehandeld worden. Je hebt veel contact met de klanten, bent continue op pad en bezig. Het heeft zijn pieken en dalen natuurlijk, maar dat maakt het juist zo leuk!"