Hollands Welvaren mei 2010

Click here to load reader

download Hollands Welvaren mei 2010

of 16

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Hollands Welvaren mei 2010

Transcript of Hollands Welvaren mei 2010

 • Hollands Welvaren mei 2010 - pagina 1

  Van de redactie Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is ie er dan. Vanwege mijn verhuizing, het installatieprobleem en het niet mee willen werken van mijn computer heeft het verschijnen van dit clubblad wat vertraging opgeleverd. Mijn excuses hiervoor. Het is niet zon heel dik clubblad, helaas, maar er staan weer leuke wedstrijdverslagjes in. Het zomerseizoen is weer begonnen en dat betekent dat er alweer een aantal competitiewedstrijden zijn gedaan.

  Dit is ook het laatste clubblad dat U via de brievenbus binnen krijgt. Het volgende clubblad kunt U lezen via onze vernieuwde website. Ik hoop daarvoor weer veel leuke kopij te ontvangen. Dus: Is er een wedstrijd geweest? Schrijf er een leuke verhaaltje over met (desnoods) een aantal leuke fotos. E-mail adres: yroosen77@gamil.com Ik wens U heel veel leesplezier. Yvonne Roosen Redactie Hollands Welvaren

  Het eerste digitale clubblad komt eind juli uit!!

  Van het bestuur Het atletiekseizoen voor onze baanatleten is weer begonnen. De eerste wedstrijden zijn gestreden, met vele prachtige prestaties op ieders niveau! Voor onze wegatleten is het hele jaar seizoen, ook daar weer de nodige mooie prestaties, zowel op de kortere als de lange afstanden. Een aantal namen van onze wedstrijdgroep komt u zelfs regelmatig tegen in het Haarlems Dagblad. Clubkleding Wat een prachtig gezicht; op de eerste competitie wedstrijd van de pupillen liepen ze bijna allemaal in hun nieuwe KAV HOLLAND tenue. De animo was zo groot dat de voorraad snel was uitverkocht. Zodra de nieuwe bestelling binnen is zullen we dit laten weten via de site, en zal er weer een verkoop op de baan worden geregeld.. Wij maken iedereen er op attent dat het de bedoeling is dat ALLE leden van KAV HOLLAND in 2010 het nieuwe clubtenue aanschaffen. Vacatures Wij zijn nog steeds op zoek naar een voorzitter. Tevens doen wij hierbij een oproep aan mensen die hun steentje zouden willen bijdragen aan onze vereniging. Al is het maar voor een paar uur per jaar. VELE HANDEN MAKEN NOG STEEDS LICHT WERK!!! Neemt u voor informatie contact op met de secretaris.

 • Hollands Welvaren mei 2010 - pagina 2

  De nieuwe website. De ontwikkeling van de website vergt wat meer tijd. Na een periode van testen worden er nog een aantal aanpassingen gedaan. Onduidelijk is nu op welk moment de website actief zal worden. Afscheid van het papieren clubblad!! Het is zover, wij gaan afscheid nemen van de papieren versie van onze bekend oranje Hollands Welvaren. Het clubblad blijft bestaan, u ontvangt het alleen niet meer in de bus! Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden ingestemd met het voorstel om het papieren clubblad te vervangen door een digitaal clubblad. De nieuwe website is een prachtige gelegenheid om de digitale versie van Hollands Welvaren te introduceren. Het is mogelijk om een papieren versie te blijven ontvangen. Indien u hier prijs op stelt kunt u dit doorgeven aan de secretaris. Hierbij een speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers die al die jaren, door weer en wind, er voor hebben gezorgd dat het clubblad bij u werd bezorgd!!!!!!!! Tot slot wensen wij iedereen een mooie zomer toe met even mooie prestaties!!

  Uit de oude doos Juni 1996

  Matthijs kookhoekje

  Dit recept is een makkelijk te maken en toch lekker. Martine vond het lekker, maar ik weet niet of haar smaak representatief is. We beginnen met een zakje groenterisotto, bereiden volgems aanwijzingen op de verpakking. Het mogen ook 2 pakken zijn, want ik heb op het afgelopen Holland feest gezien dat sommigen wat meer eten dan ik. Volgens mij heeft Mike het clubrecord spareribs eten of heeft iemand er nog meer op, concurrenten kunnen zich melden bij Mike. Vervolgens bakken we een fijn gesneden ui en een courgette in plakjes in de pan. Ovenschotel invetten en een laagje risotto erin ;eggen, daarop ui-courgette mengsel en een paar plakjes ham, deze handeling nog een keer herhalen. Op de bovenkant een tomaat in plakjes gesneden, enkele broodkruimels en 100 gram gerapte belegen kaas. Gerecht een kwartiertje in de oven zetten. O ja, uiteraard peper en zout naar eigen smaak toevoegen.

 • Hollands Welvaren mei 2010 - pagina 3

  KAV-ers bij de SPAR NK Cross in Hellendoorn Door : Lucas Nieuwboer Op 6 en 7 maart werd het Nationaal Kampioenschap Cross gehouden op de Sallandse heuvelrug. De organisatie beloofde een mooi en uitdagend parcours en dat was het ook. Smalle bospaden, steile heuvels en natuurlijk ?. modder. KAV Holland werd bij de B-junioren vertegenwoordigd door 3 atleten, Jelle Sijm, Jim Rothweiler en Lucas Nieuweboer. Ze trainen alle drie bij Jaspers Running Team onder leiding van Koos Kiers. In de aanloop naar de NK Cross is er hard getraind door het team, in de krokusvakantie werd er zelfs tweemaal per dag getraind. De NK cross was dan ook een mooi moment om de krachten te meten met de Nederlandse top bij de B-junioren. Ze hebben het supergoed gedaan. Jelle en Lucas zaten dicht bij elkaar en werden 11e en 13e, zij mogen volgend jaar nog een keer in deze leeftijdscategorie uitkomen. Jim moest een iets te snelle start aan het eind van de race bekopen maar bleef wel het overgrote deel van de crossers voor. In totaal startten er 70 deelnemers en de afstand voor de B-junioren was 5865 meter. Al met al een leuke dag die door de AV Atletics uit Nijverdal prima georganiseerd was, maar eh,wel een eind rijden naar Hellendoorn.

  Nemen de lappers de macht over, 1e kompetitie in Santpoort. Door: Matthijs Seijlhouwer Waren we vroeger vooral goed op de horden en de 400 meter en erden we op de langere nummers gelapt. Tegenwoordig is dat allemaal anders. Lange tijd leek het erop dat Christiaan een historische overwinning ging halen op de 5.000 meter. Alleen Wim wist zich nog te herinneren dat vroeger (30 jaar geleden?) Conno du Fosse op de kompetitie de 5.000 meter wel eens won, maar hij heeft natuurlijk niet voor niks nog steeds het clubrecord. Misschien een mooi doel voor Christiaan, maar eerst maar eens die historische overwinning binnen halen. Na de eerste kompetitie staan we 17e met zon 500 punten meer dan verleden jaar en diegenen die graag omhoog kijken hebben gelijk als ze zeggen dat als we 300 punten meer op pols halen en 3 meter meer kogel hebben we zomaar in de finale poule zitten. Kortom nadat we verleden jaar ons best moesten doen om niet in de degradatie poule te komen, kan er nu omhoog gekeken worden. Enige wanklank van een ploegleider daarbij is dat we ook dit jaar weer geen steepleloper hebben voor de 2e kompetitie. Als we serieus een poging willen doen in de finalepoule te komen moeten we wel een steepleloper hebben. Dus mannen van de lange adem van de winter ook maar eens over de hekken springen.

 • Hollands Welvaren mei 2010 - pagina 4

  Uiteraard was er meer dan goede prestaties op de lange afstand. Het vermelden was het kogelslingeren, een tweede plaats voor 1e jaars A junior Roy met bijna 35 meter. Ook het hoogspringen lijkt na een paar magere jaren weer perspectief te bieden, Jouri 1.80 meter. Verder een pr voor Jord met 15.69 op de 110mh (herenhoogte voor onze A-junior) en uiteraard een reeks betrouwbare prestaties waar voor de tweede en derde kompetitie nog rek in zit, want ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat omdat er een paar toppers een EK hebben de eerste kompetitie al in april wordt afgewerkt.

  Uitslagen 1e seniorencompetitie 25 april, Santpoort

  100m

  Matthijs 11,60 sec

  Roy 12,08 sec

  200m

  Tom 24,95 sec

  Jord 23,42 sec

  400m

  Daan 52,19 sec

  800m

  marinus 1,59,62 sec

  5000m

  Christiaan 15,31,66 sec

  Jim 17,24,02 sec

  110h

  Jord 15,69 sec

  Hoog

  Jouri 1,80 m

  Pols

  Tom 2,10 m

  Ver

  Joost 6,25 m

  Hss

  Ivo 11,92 m

  Kogel

  Ivo 10,79 m

  Wim 10,05 m

  Speer

  Wim 47,15 m

  Slingeren

  Roy 34,54 m

  Zweedse est.

  2,05,40 sec

  Totaal in poule 31 9040 punten, 8e plaats

  Competitiewedstrijd Santpoort Door: Yvonne vd Wal Het competitieseizoen is weer begonnen. De dames zijn weer in 2 divisie vertegenwoordigd (2de en 3de divisie).De eerste competitie wedstrijd, is bijna een thuis wedstrijd Santpoort. Naast een aantal blessures, trainingskampen en andere belangrijke dingen hebben we dan toch alle nummers bezet in de 1ste ploeg. Als eerst op het programma staat dan de 100mh, die gelopen wordt door Mirtthe. De hoogte van de hordes is nog weinig door haar getraind, maar ze brengt het er goed vanaf. Na een waarschuwing voor het bewegen bij de start, haalt ze dan toch 8 van de 10 hordes in een 3-pas! En dat na week rondlopen in Rome. Vervolgens hebben we Anne op de 800m. In de eerste serie, jammer dat er geen concurrentie is waar ze zich aan kan optrekken. Ze behaalt een mooie 2de plaats met een tijd die maar een 0,5sec boven haar pr is! Het kogelstoten wordt door Yvonne R. gedaan. De eerste 2 pogingen waren in de 10 meter, maar daar volgde na een goede aanwijzing nog een stoot op van 11.24, waar mee ze de enige is in de 11 meter! Later op de dag ook nog even een discuswerpen, wat haar zeker goed afging en dat na een enkele training en een verbouwing! Een 2de plek met 37.68m.Op de 100m en 200m hadden we 2 dames staan. Op de 100 in de 2de serie kwam Lisa uit. Zij liep hier naar de 2de plaats in een tijd van 13.75sec. Marijn mocht in de laatste serie lopen en eindigde in een tijd van 13.33sec. Op de 200m zaten de dames weer dicht bij elkaar, 28.54 voor Lisa en 28.00 voor Marijn. De 400m werd door mijzelf ( Yvonne W.) gelopen. Na 250m ging het allemaal niet me