Cocreatie in mbo (flyer)

Click here to load reader

 • date post

  17-Jan-2017
 • Category

  Education

 • view

  77
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Cocreatie in mbo (flyer)

 • COCREATIE IN HET MBOEEN MANIER VAN WERKEN AAN COMPLEXE VERNIEUWINGS-VRAAGSTUKKEN DIE WEL WERKT

  Waarom cocreatie?In onze ogen heeft iedere onderwijs-organisatie haar eigen opdracht om toekomstbestendig onderwijs vorm te geven. Daarbij dient de school rekening te houden met de eigen ecologie: de specifieke kenmerken van de stakehol-ders en de regio. Wij zien dat het vormgeven van toekomstbestendig onderwijs veel complexe vraagstukken met zich mee brengt. Vraagstukken waarbij het antwoord niet voor de hand ligt of waarbij de huidige manier van werken niet meer volstaat.

  Dit soort vraagstukken vragen om een andere manier van kijken en denken en een bundeling van krachten van individuen. Cocreatie is bij uitstek een manier van werken die aansluit bij complexe vernieuwingsvraagstukken. Bij cocreatie worden verschillende stakeholders in het onderwijs betrokken om samen oplossingen te creren. Het proces van cocreatie kan soms onvoor-spelbaar en grillig zijn, maar levert altijd oplossingen op die tegemoet komen aan het duurzame succes van de onderwijsorganisatie als geheel.

  Onze missieWij zien het als onze missie om het vermogen te vergroten van onderwijs-professionals om complexe uitdagingen aan te pakken. Met een ruime achter-grond in het (beroeps)onderwijs en een grote affiniteit met creatieve processen, delen wij beide een passie voor het faciliteren van leren en ontwikkelen van professionals. Dit doen wij door mensen te bezielen en in beweging te brengen. In cocreatieve processen vervullen wij de rol van facilitators. Daarbij zien wij het als onze belangrijkste taak om de ontwikkeling van het proces en de autonomie van de betrokkenen te stimuleren. Dit maakt eigenaarschap en zelfsturing mogelijk in het realiseren van de verandering of in het creren van oplossingen. We hebben daarbij oog voor wat er zich in de onderstroom afspeelt en zien het als een waardevolle kans om gebruik te maken van de diversiteit in een groep.

  LeerprincipesDe leerprincipes die centraal staan binnen onze manier van werken zijn:

  WerkvormenBinnen een cocreatieve aanpak werken wij met uiteenlopende werkvormen die onder anderen gerelateerd zijn aan: Theory U, Appreciative Inquiry, Design Thinking en Systemisch Werken.

  cocreatie en zelforganisatie van professionals

  actiegericht leren met en in de eigen praktijk

  open onderzoek van wat er zich in het moment aandient

  ContactBent u op zoek naar een aanpak voor een complex vernieuwings-vraagstuk die wl werkt? Overweeg dan eens een co-creatieve benadering. We bieden inspiratiesessies, visietrajecten en ontwerptrajecten rondom actuele vernieuwingsthemas in het onderwijs. Maak vrijblijvend een afspraak met ons om te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen. Coen Pots

  info@coenpotsmanagement.nl06-52322281

  Mieke Haverkortmieke@kreatiekracht.nu06-25590859

  Hoe kunnen we onze studenten beter begeleiden en voorbereiden op hun loopbaan?

  Hoe kunnen we studenten meer ontwikkelingsgericht beoordelen?

  Hoe kunnen we excellente studenten beter faciliteren, zodat hun talenten optimaal ontwikkeld worden?

  Hoe kunnen we meer vanuit een communi-ty-gedachte werken?

  Hoe zouden we het

  bedrijfsleven meer

  kunnen betrekken bij

  het onderwijs?

  Hoe onderhouden we contacten met onze alumni en blijven we hen betrekken bij het onderwijs?

  Hoe kunnen we handen

  en voeten geven aan onze

  onderwijskundige visie?

  En hoe nemen we onze mensen daar in mee?