Bakery Next 15 2013

24
De vakkrant voor bakkend Nederland! Zet je medewerkers in de etalage! Klanten richten zich op dat vaste gezicht in de winkel, meestal de eigenaar. Dat is een afhankelijke en daarmee kwetsbare situatie en niet erg motiverend voor je verkopend personeel. Je medewerkers hebben meer passie voor je zaak dan je misschien denkt. Tijd om dat in beeld te brengen en te gaan vertellen. Lees verder op pagina 18 Brood van Menno winnaar NCRV Broodtest 2013 Woensdag 25 september was de uitzending van de NCRV Broodtest 2013. De aanleiding was de stelling dat brood van de supermarkt steeds beter wordt en de ambachtelijke bakker het daardoor moeilijk heeft. Lees verder op pagina 5 TaartenKampioen 2013 Zondag 29 september kreeg de Veldhovense Caroline van Spaandonk na een lange wedstrijddag te horen dat ze TaartenKampioen 2013 was geworden. TaartenKampioen is de wedstrijd voor hobbybakkers. Lees verder op pagina 19 Jaargang 3 | Week 42 | 2013 | Nummer 15 DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND 15 Eerste Meesters Boulanger van Nederland geïnaugureerd Terugblik op BakSpiratie 10 16

description

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, introducties, vraag- en aanbod, wetenswaardigheden. Kortom het blad waar de sector van achter het bureau, voor de oven tot in de winkel op zit te wachten.

Transcript of Bakery Next 15 2013

Page 1: Bakery Next 15 2013

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Zet je medewerkers in de etalage!Klanten richten zich op dat vaste gezicht in de winkel, meestal de eigenaar. Dat is een afhankelijke en daarmee kwetsbare situatie en niet erg motiverend voor je verkopend personeel. Je medewerkers hebben meer passie voor je zaak dan je misschien denkt. Tijd om dat in beeld te brengen en te gaan vertellen.

Lees verder op pagina 18

Brood van Menno winnaar NCRV Broodtest 2013Woensdag 25 september was de uitzending van de NCRV Broodtest 2013. De aanleiding was de stelling dat brood van de supermarkt steeds beter wordt en de ambachtelijke bakker het daardoor moeilijk heeft.

Lees verder op pagina 5

TaartenKampioen 2013Zondag 29 september kreeg de Veldhovense Caroline van Spaandonk na een lange wedstrijddag te horen dat ze TaartenKampioen 2013 was geworden. TaartenKampioen is de wedstrijd voor hobbybakkers.

Lees verder op pagina 19

Jaargang 3 | Week 42 | 2013 | Nummer 15 D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D 15Eerste Meesters Boulanger van Nederland geïnaugureerd

Terugblik op BakSpiratie

10

16

Page 2: Bakery Next 15 2013

|2

Het woord ‘museum’ heeft nog nooit zo vaak in Bakery Next gestaan als in deze editie. Op drie plaatsen in het land, Hattem, Medemblik en Luyksgestel zijn enthousiaste mensen met succes bezig om het bakkersvak onder de aandacht van het publiek te brengen en te houden. Work-shops, themadagen nieuwe pro-ducten, kinderfeestjes, alles wordt uit de kast getrokken. Vooral het historisch besef is hier de verbin-dende factor. Enthousiasme over het verleden van deze prachtige ambachtelijke bedrijfstak. Aan deze mooie initiatieven is er sinds kort weer een toegevoegd. Van-uit de branche wordt momenteel de voordracht voorbereid om het ambachtelijke bakkersvak op de Immaterieel Cultureel Erfgoed-lijst van de UNESCO te krijgen. Met als doel de traditie van het ambacht voor de toekomst te behouden.In dat woord ‘toekomst’ zit de goede denkrichting. Hoe mooi de tradities ook mogen zijn en hoe belangrijk het ook is dat we ons beseffen dat dat wel de basis is van waar we nu staan, we moeten vooruit blijven denken. Daarbij mag je best eens achterom kijken, zolang dat maar geen vluchtge-drag is. Verzwelgen in een roem-rijk verleden en de ogen sluiten voor de onzekere toekomst. Het verleden kan je niet veranderen, je toekomst wel. Een chinees spreekwoord luidt niet voor niets: ‘wie vandaag geniet van het succes van gisteren, heeft morgen niets om van te genieten’.Toekomst dus. BakSpiratie vormde het toneel van het met elkaar denken over de toekomst en elkaar inspireren hoe je daar-mee om moet gaan. De toekomst van de ambachtelijke bakker in een steeds sneller veranderende wereld om ons heen. Veranderin-gen waar je in mee moet, wil je succesvol worden of blijven. Kun je of wil je dat niet, dan ziet de toe-komst er somber uit. De aanwezige bedrijven waren vrijwel unaniem enthousiast over BakSpiratie. Nu

is het een schone taak van de orga-nisatie en de aanwezige onder-nemers om de boodschap uit de dragen onder de bakkersbedrijven die niet in Radio Kootwijk aanwe-zig waren. Die vormden namelijk wel de meerderheid en ook zij zijn nodig, hard nodig, om de branche levend te houden. En die kansen zijn er zat. Zo hebben wij er vier Meesters Boulanger bij in Neder-land. Een zeer terechte felicitatie waard! Bij Bakker Pim in Waal-wijk staat zoon Ben klaar om het stokje over te nemen. Laat hem met zijn leeftijdsgenoten sym-bool staan voor de nieuwe gene-ratie bakker-ondernemers die het ambachtelijke bakken combine-ren met moderne technieken en niet te vergeten de inzet van de social media. Klaar om de branche de volgende fase in loodsen. Dat onderscheidende kwaliteit hierbij buiten kijf staat, spreekt voor zich. In die zin zit het nog wel goed, want de Grote NCRV broodtest 2013 wees maar weer eens uit de ambachtelijke bakker nog steeds beter brood levert dan de super-markten. Maar of dat voor de toe-komst een gelopen race is? Dat is aan u! Samen met de kennis en kunde van collega’s en leveran-ciers moet dat toch kunnen?

Op naar een mooie toekomst, want de musea moeten de collec-tie natuurlijk ook blijven uitbrei-den met zaken die over 100 jaar tot het verleden behoren.

Hans Sangers

COLOFON

3e jaargang, week 40, 2013, nr. 15

Bakery Next, de vakkrant voor bak-kend Nederland. Een unieke bladfor-mule voor en door professionals uit de bakkerijbranche.

Verschijnt 18 x per jaar

Uitgave van:Addictive MediaSchoolstraat 6, 8603 XL SneekTel: 0515-432140Fax: 0515-432153www.addictivemedia.nl

BE OUR NEXT FRIEND:Nederland € 70,00 per jaar excl. 6% btw. Extra nummer € 6,50 (excl. btw en verzendkosten) ‘Be our next friend’ kan elk gewenst moment ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij twee maanden voor de vervaldatum schriftelijk is opgezegd. Als vakkrant zijnde, hanteren wij de opzegregels uit het verbintenissenrecht. Wij gaan er van uit dat u de krant ontvangt uit hoofde van uw beroep. Hierdoor wordt ‘Be our next friend’ steeds stil-zwijgend met een jaar verlengd.

Redactie:Hans SangersWendy NoordzijE-mail: [email protected] @bakerynext

Redactieadvies:Robert van de Leur, Coen de Kok, Frans Stommel, Gert-Jan Venema.

Aan dit nummer werkten mee: Robert Arnoldy en Johan van der Woude

Fotografie:Coverfoto: Crème de la CremeHartpagina: Bakery Next en NBOV

Verkoop:André SchoppenTel: 0515-432140 / [email protected] WubsTel: 0515-432140 / [email protected]

Vormgeving:: Peter Tiel & Paula Kuiper

Druk: Rodi Media

ISSN: 2212-8247

Disclaimer: De Redactie van Bakery Next stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden berichten of gedane uitspraken en behoudt zich het recht voor om ingezonden artikelen te weigeren of in te korten. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of overgenomen in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de uitgever.

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Zet je medewerkersin de etalage!Klanten richten zich op dat vaste gezicht in de winkel, meestal de eigenaar. Dat is een afhankelijke en daarmee kwetsbare situatie en niet erg motiverend voor je verkopend personeel. Je medewerkers hebben meer passie voor je zaak dan je misschien denkt. Tijd om dat in beeld te brengen en te gaan vertellen.

Lees verder op pagina 18

Brood van Menno winnaar NCRV Broodtest 2013Woensdag 25 september was de uitzending van de NCRV Broodtest 2013. De aanleiding was de stelling dat brood van de supermarkt steeds beter wordt en de ambachtelijke bakker het daardoor moeilijk heeft.

Lees verder op pagina 5

TaartenKampioen 2013Zondag 29 september kreeg de Veldhovense Caroline van Spaandonk na een lange wedstrijddag te horen dat ze TaartenKampioen 2013 was geworden. TaartenKampioen is de wedstrijd voor hobbybakkers.

Lees verder op pagina 19

Jaargang 3 | Week 42 | 2013 | Nummer 15 D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D 15Eerste Meesters Boulanger van Nederland geïnaugureerd

Terugblik op BakSpiratie

10

16

Van de redactie

Geen toekomst zonder verleden, geen verleden zonder toekomst

Risso Chef 100% verantwoordOmdat professionals topkwaliteit verdienen

professionals topkwaliteit verdienen

Omdat professionals Omdat professionals

www.vandemoortele.nl

Adv 550x40mm.indd 1 20-08-13 15:22

TE KOOP GEVRAAGD:

DIJKOOVEN

TEL: 06-51259700www.zeelandia.nl/zts

Bakker Pim is een begrip in Waalwijk. De bakkerij bestaat inmiddels al ruim 23 jaar en wordt nog altijd vol enthousias-me en passie voor het vak gerund door eigenaren Pim en Irma van Haren. Inmiddels heeft ook de volgende generatie zich aan-gediend bij het familiebedrijf. Zoon Ben is de bakkerij komen versterken en leidt nu samen met zijn ouders de zaak.

De klanten hebben er waarschijnlijk niets van gemerkt, maar Ben van Haren (19) werkt al ruime tijd ach-ter de schermen mee in de bakkerij van zijn ouders. Dat er weinig is veranderd, komt doordat de familie het erg belangrijk vindt dat de kwa-liteit van de producten onvermin-derd hoog blijft. Vader Pim brengt dan ook veel tijd door met zijn zoon in de bakkerij om hem de fijne kneepjes van het vak te leren. Zo zorgen Pim, Irma en Ben er samen voor dat de klanten ook in de toekomst verzekerd blijven van het lekkere brood en gebak waarvoor ze al jaren bij de bakkerij komen

DE TOUWTJES IN HANDEN Ben leert veel van zijn vader, maar brengt ook een hoop eigen kennis en ervaring mee naar het familie-bedrijf. Hij is bijna klaar met zijn opleiding tot brood- en banketbak-ker, waar hij de afstudeerrichting Management volgt. ‘Ik heb drie jaar bij andere bakkerijen gewerkt, waar ik veel heb geleerd. Ook sta ik al jaren in de weekenden in de zaak van mijn ouders. Inmiddels werk ik al een hele tijd fulltime bij Bakker Pim. Dat bevalt heel goed, want ik vind het leuk om zelf de touw-tjes in handen te hebben en mijn eigen ideeën in te brengen’, vertelt Ben. Wie met Ben spreekt en het enthousiasme hoort waarmee hij

over het familiebedrijf spreekt, kan niet om zijn passie voor het bak-kersvak heen. Zijn liefde voor het werk spreekt ook uit het feit dat hij regelmatig deelneemt aan vakwed-strijden en - ondanks zijn jonge leeftijd - al demonstraties mocht geven op de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam. Zelfs in zijn privéleven is het vak nooit ver weg, met een vriendin die de opleiding tot patissier volgt.

MET DE PAPLEPEL INGEGOTENWie een bakkerij wil aansturen, moet veel in huis hebben. Boven-dien is het geen 9-tot-5-baan,’ geeft Pim aan. ‘Maar als je het werk leuk vindt, maakt dat allemaal niet uit. Je weet immers waar je het voor doet: voor je eigen zaak.’ Zijn vrouw voegt daaraan toe: ‘Het bakkersvak is een leefstijl. Daar kies je voor. ‘Ben maakte die keuze al op jonge leeftijd. ‘Al op mijn zesde riep ik dat ik bakker wilde worden,’ lacht hij.Pim en Irma vonden het belangrijk dat Ben ook kennismaakte met andere beroepen, maar het was al snel duidelijk dat Ben écht bakker wilde worden. Daar zijn ze nu erg blij mee. ‘Ben heeft aanleg en talent voor het vak. En het belangrijkste: hij staat iedere dag met een glim-lach te werken. Hij is niet het vak ingegaan omdat zijn pa ook bakker is.’ vertelt Pim. ‘Het zit erin gebak-ken ! Voor de klanten van Bakker Pim verandert er niets, behalve dat ze Ben wat vaker in de winkel zullen zien We gaan het roer niet omgooien, maar we behouden met z’n drieën de vertrouwde kwaliteit van Bakker Pim. Wel komt Ben met leuke ideeën. Zo hebben we sinds kort een eigen website en Face-bookpagina, waar we regelmatig aanbiedingen op plaatsen. Daar heeft hij toch wel wat meer verstand van dan wij,’ lacht Pim.

‘Het zit erin gebakken!’

De nieuwe generatie dient zich aan bij Bakker Pim

V.l.n.r. Pim, Ben en Irma van Haren. Fotografie: Janssen.nl

De vakbeurs Bakkerij Dagen, die in februari 2014 in Jaarbeurs Utrecht zou worden gehouden, vindt volgend jaar geen doorgang. ‘Door de huidige marktomstandig-heden achten de beursorganisaties Amsterdam RAI en easyFairs en de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF) het niet wenselijk om twee bakkerijbeurzen per jaar te houden. De betrokken partijen zijn overeengekomen dat Bakkersvak de

ruimte krijgt om de bakkerijbranche optimaal te bedienen’, zo luidt de uitleg. Daarmee is Bakkersvak, op 23 en 24 maart in Rosmalen, dus de enige nationale vakbeurs voor de bakkerijbranche. Het evenement wordt georganiseerd door easyFairs Netherlands BV. Amsterdam RAI zal Bakkersvak ondersteunen door een bijdrage te leveren aan het acquisitietraject, public relations en bezoekerswerving.

eén vakbeurs voor de bakkerijsector

BakkerijDagen 2014 gaat niet door

Page 3: Bakery Next 15 2013

| 3

Risso Chef 100% verantwoordOmdat professionals topkwaliteit verdienen

professionals topkwaliteit verdienen

Omdat professionals Omdat professionals

www.vandemoortele.nl

Adv 550x40mm.indd 1 20-08-13 15:22

Doseer dé besteoliebollen met de

0515 - 33 19 58 • [email protected] • www.v-technology.nl

• enkele en dubbele uitvoering

• multi-functioneel

• neemt al uw handmatige doseringen over

• eenvoudig te reinigen

• in hoogte verstelbaar

• leverbaar in combinatie met onze frituurbakken

Ook produceren wij appelbeignetlijnen, volautomatische frituurlijnen tot 20.000 oliebollen per uur, hefk iepinstallaties en telbanen met automatische aan- en afvoersystemen.

www.zeelandia.nl/zts

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

Venem

a Tech

niek &

Servi

ce bv

Robert

Scottst

raat 11

7825 A

R Em

men

T +31

(591)

31 33

77F +

31 (59

1) 31

17 15

E gj@

venem

atechn

iek.nl

www.v

enema

techni

ek.nl

R E N D E M E N T D O O RT O E P A S S I N G V A N T E C H N I E K

Robert Scottstraat 11, 7825 AR Emmen | T +31 (591) 31 33 77 | F +31 (591) 31 17 15

www.venematechniek.nl

Een nieuw product, maar nog geen machine om het te fabriceren?Een probleem in een productielijn? Een machinale toepassing vinden voorarbeidsintensief handmatig werk? Het zijn kwesties waar elk productie-bedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt. Venema Techniek & Serviceheeft zich gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke machines.Totaaloplossingen waarmee u uw productiedoelstellingen kan bereiken ofverder optimaliseren. Uw ideale partner, ook op het gebied van engineering,onderhoud, reparaties en totaal-revisie! * Venmatic platen- en koppelhandling systeem

EEN BEGRIP INDE FOODSECTOR!

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC KLEINBROODLIJNEN OP MAAT

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

Rendement door

toepassing van techniek

De herfst en de wintermaanden zijn in Nederland de maanden van heerlijk gekruide speculaas-jes. Het Nederlands Bakkerij-museum organiseert tot en met 4 december een reeks historisch getinte workshops waarin bezoe-ker onder leiding van vaklieden écht ambachtelijk speculaas leren maken.

Deelnemers aan de workshops steken tijdens een 3 uur durend programma de handen uit de mouwen en gaan met een dosis banketbakkerservaring huiswaarts. Na een uitgebreide ontvangst ver-tellen de bakkers eerst iets over de lange en intrigerende geschiedenis van ons speculaasje. In dit verhaal staan met name de grondstoffen centraal want het zetten van een goed speculaasdeeg is een precies werk. In het vorige nummer van Bakery Next schreven we al over de geschiedenis van dit koekje. Daarna is het aanpakken geblazen en leert men hoe een ambachtelijk specu-laasdeeg wordt gezet. Na een uitleg over gevuld speculaas worden de ouderwetse koekplanken of prenten tevoorschijn gehaald, waarvan de afbeeldingen teruggaan op eeuwen-oude symbolen. Er wordt geleerd hoe het deeg in planken verwerkt moet worden. Vervolgens is het zaak het deeg te lossen van de planken en de deegfiguren op de juiste manier op de bakplaat te leggen en af te bak-ken. Behalve een koekvrijer maken de deelnemers ook een gevuld koekhart met spijs van de aller-

Nederlands Bakkerij Museum organiseert Speculaasworkshops

beste kwaliteit. Aan het einde van de workshop worden de resultaten gezamenlijk bewonderd en mag iedereen zijn eigen koekvrijer en koekhart meenemen plus een leuk tasje met informatie en recepten.Zowel individuele deelnemers als groepen kunnen zich opgeven voor de workshops. Deze vinden in principe – bij voldoende deelname - plaats op donderdag, vrijdag en

zaterdag. In overleg kan eventueel voor een andere dag gekozen wor-den. De kosten bedragen €25,- per persoon Het Nederlands Bakkerij Museum bevindt zich aan de Kerk-hofstraat 13 in Hattem. Tel. 038 – 444 17 15. E- mail: info@ bakkerijmuseum. Website: www.bakkerijmuseum.nl

Fotografie: Eva Posthuma

Josto BV is officieel Partner geworden van het Nederlands Patisserie Team. Als specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen producten is Josto al jaren partner voor de Neder-landse (Banket)Bakkerij-Industrie op het gebied van werkbanken, spoeltafels en natuurlijk de afvalzakhouders. Steeds vaker komen er aanvragen voor zeer specialistische producten bij Josto binnen, zoals warmhoudkasten op maat of chocoladespuitca-bines met afzuiging. Producten zeer specifiek voor de patisserie in Nederland.De interactie die ontstond bij die ontwikkelingen en productie heeft Josto er toe gebracht om officieel Partner te worden van het Nederlands Patisserie Team. ‘Twee partijen die Vakmanschap, Innovativiteit en Kwaliteit met een Hoofdletter schrijven moeten elkaar kunnen versterken’, zo luidt het credo. Het Nederlands Patisserie Team is een jong dynamisch, enthou-siast team van hoog opgeleide patissiers met internationale ervaring, die door middel van

creativiteit, energie en ambitie het patisserievak tot kunst en waar genot verheffen. Hierdoor wil het Nederlands Patisserie Team de branche een beter imago meegeven en ook de jeugd enthousiasmeren voor de ambachtelijke, verfijnde patisserie. Daarnaast heeft het NPT als doel het meedoen aan internationale vakwedstrijden waarbij hoog niveau, creativiteit en topkwaliteit het uitgangspunt zijn met als basis alleen de beste grondstoffen en materialen. Deze eigenschappen wil Josto ook uitdragen: uitgaan van het beste materiaal en het met creativiteit vinden van een passende oplos-sing voor iedereen. Met deze samenwerking willen Josto en het NPT elkaars imago binnen de branche versterken en onder-steunen. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat deze samenwer-king elkaar verder zal brengen in de toekomst.

Meer informatie is te vinden op www.nederlandspatisserieteam.nl en www.josto.nl

Josto partner Nederlands Patisserie Team

Page 4: Bakery Next 15 2013

|4

Turn KeyProjects

Cake/Pie production lines

Waffle production lines

Pizza production lines

Pastry production lines

Bread production lines

TROMP GROUPWe offer Turn Key solutions based on standard concepts with strong focus

on five products groups. With our expert knowledge we are your partner,

working together on practical solutions.

CONCEPTS AROUND PRODUCTSWith our three company’s we bring years of knowledge and experience

together in order to give a wide range of total bakery solutions to you as our

customer.

STAND ALONE EQUIPMENTWithin theTromp Group every company has his own speciality and stand alone

equipment, while together we offer turn key solutions.

UNIQUE POSITIONWith our Group we have a unique position in the bakery industry.This gives

you as our customer and to the total market, reliability, profit and fast antici-

pating on customers demands.

MORE INFO:WWW.TROMPGROUP.NL

TrompGroup-AdvA4-0110:Opmaak 1 27-01-2010 16:17 Pagina 1

de bakkerij

taxateur Houdt

taxatie Prijsvraag

9 november 2013 is de Nati-onale Taxatiedag. TenBa BV neemt hieraan deel met het houden van een Taxatie Prijsvraag voor de Bakke-rijbranche. Deelnemende bakkerijen maken kans om een Ipad Mini te winnen.

Op de website van DeBak-kerijTaxateur.nl toont TenBa BV drie foto’s van bakkerij-machines. Deelnemers aan de prijsvraag dienen de Onder-handse Verkoopwaarde van de bakkerij machines te taxeren. Ook moeten de correcte namen van die bakkerijma-chines opgegeven worden. Bij de foto’s zal enige informatie over de machines worden vermeld, waaronder de tech-nische staat en de leeftijd. De deelnemers dienen op basis van die gegevens zelf een inschatting te maken van de Onderhandse Verkoopwaarde. Dat is het bedrag dat de machine bij onderhandse ver-koop redelijkerwijs zal kun-nen opbrengen nadat het met de beste voorbereiding op de voor het soort zaak gebruike-lijke wijze in de markt wordt aangeboden.De prijsvraag is gestart op 1 oktober 2013. De foto’s van de bakkerij machines zijn vanaf dat moment op www.debakkerijtaxateur.nl te zien. Tot en met vrijdag 8 november kan men meedoen. Iedere inzender kan één keer meedoen. Indien er meer-dere inzendingen op dezelfde naam worden ontvangen, telt de eerste ontvangen opgave. Op zaterdag 9 november, De Nationale Taxatiedag, zal de winnaar bekend gemaakt worden door TenBa. Indien er meerdere goede inzendingen zijn, dan zal de winnaar door loting worden aangewezen. Deze winnaar ontvangt een Ipad Mini, 16 GB met WiFi t.w.v. € 335,-

voor informatie ofeen demonstratie

PORTIONSUPPORT.nl(033) 2994308(06) 29624 901

SPIRIT OLIEBOLLEN MACHINES 3.995,

In het Kempisch Bakkerijmu-seum is oktober de Maand van de Geschiedenis met als thema ‘Vorst & Volk’. Bezoekers kunnen dan vorstelijke broodjes bakken.

Bij de troonwisseling bleek weer eens dat het Nederlands vorsten-huis zo nu en dan veel enthousi-asme losmaakt onder de bevolking. Maar Nederland kent ook een traditie van individuen en groepen die zich juist tegen het vorstenhuis afzetten. De verhouding tussen vorst en volk is door de eeuwen heen blijven veranderen. Keizers, koningen vanuit verre landen, stadhouders die zich geen koning mochten noemen. Er kwam zelfs

een republiek en tenslotte toch weer koningen. Speciaal tijdens de

Maand van de Geschiedenis kun-nen bezoekers in Het Kempisch

bakkerijmuseum vorstelijke brood-jes bakken. De molenaar leidt hen rond in zijn kasteel(molen). Tijdens de maand oktober worden met de bezoekers vorstelijke broodjes van eigen deeg gebakken. Dit kan in de vorm van een kroon of kasteel zijn, of misschien de V van Vorst. De bak-demonstraties zijn door iedereen vanaf 4 jaar bij te wonenHet bakken van de broodjes start elke woensdagmiddag om 13:30 uur. Hiervoor moet wel gereser-veerd worden. Het minimale aantal deelnemers is 20. In de vakantie begint het bakken van maandags tot en met vrijdags om 13.30 uur en op zaterdagochtend om 10.00 uur. De prijs voor het bijwonen van een

bakdemonstratie is voor volwas-senen €6,- en voor kinderen t/m 12 jaar €4,- Het Kempisch Bakkerijmu-seum is te vinden aan de Kapel-lerweg 15, 5575 BG in Luyksgestel. Telefoon: 0497-541314

Vorst & Volk oktoberthema Kempisch Bakkerijmuseum

Word vriend van Bakery Next

Page 5: Bakery Next 15 2013

| 5

Woensdag 2 oktober werd het jaar-lijkse kampioenschap Oranjekoek gehouden, ditmaal bij de producent Steensma van hét ingrediënt van oranjekoek, de oranjesnippers. De productkeuring werd ook dit jaar georganiseerd door het bestuur van de NBOV, regio Friesland. De

oranjekoeken werden gekeurd in 2 rondes. In de eerste ronde werden de producten die in de winkels waren aangeschaft blind getest en in de tweede ronde de producten die de deelnemers zelf mee moch-ten brengen, eveneens blind. Het keuringspanel bestaande uit Jan-Peter Alfing, Tryntsje Nauta, Jaap van der Veer en Eric van den Hul lette onder andere op het uiterlijk van de koek, de geur, decoratie, vul-ling en natuurlijk de smaak!De opkomst was dit jaar verrassend hoog, Echte Bakker Lenes moest het tijdens de productkeuring opne-men tegen 22 andere bakkers. De tweede prijs ging naar Banketbak-

kerij de Korenbloem uit Sneek en een derde plaats werd behaald door Echte Bakker Boonstra uit Akkrum.De middag stond naast de keuring van Oranjekoeken in het teken van een rondleiding op de productielo-catie van Steensma. Ook was er een presentatie van het NBOV en het NBC over ‘het nieuwe etiketteren’

TempMitter en TempWeb.Draadloze temperatuurbewaking en -registratie via internet.

allesondercontrole.com

074 265 77 88NL

053 80 97 54BE

1657AdvBakeryNext_TempMitTW.indd 1 06-08-13 09:01

ABODaub-Verhoeven

Delta

KalmeijerMAHO

VLB

WP Haton

Bekoslicers

ABODaub-Verhoeven

Delta

HeristalJAC

KalmeijerMAHO

NATIONAL

VLB

Wabama

WP Haton

Bekoslicers

Vlijmscherpe en duurzamebroodsnijmachinemessenmet Bio-Coating

Bezoek onze webshop: euro-blades.com

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

Een begrip binnen de

foodsector

Venem

a Tech

niek &

Servi

ce bv

Robert

Scottst

raat 11

7825 A

R Em

men

T +31

(591)

31 33

77F +

31 (59

1) 31

17 15

E gj@

venem

atechn

iek.nl

www.v

enema

techni

ek.nl

R E N D E M E N T D O O RT O E P A S S I N G V A N T E C H N I E K

Robert Scottstraat 11, 7825 AR Emmen | T +31 (591) 31 33 77 | F +31 (591) 31 17 15

www.venematechniek.nl

Een nieuw product, maar nog geen machine om het te fabriceren?Een probleem in een productielijn? Een machinale toepassing vinden voorarbeidsintensief handmatig werk? Het zijn kwesties waar elk productie-bedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt. Venema Techniek & Serviceheeft zich gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke machines.Totaaloplossingen waarmee u uw productiedoelstellingen kan bereiken ofverder optimaliseren. Uw ideale partner, ook op het gebied van engineering,onderhoud, reparaties en totaal-revisie! * Venmatic platen- en koppelhandling systeem

EEN BEGRIP INDE FOODSECTOR!

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

TEL. (020) 624 60 02FAX (020) 620 89 39EMAIL:[email protected]

BedrijfskledingBetereSEDERT 1891

J . ZOETELIEF B.V.

VAN SLINGELANDTPLEIN 51051 DD AMSTERDAMHOMEPAGE: www.zoetelief.nl

Telefoon: 020-6246002 Fax: 020-6208939 E-mail: [email protected] www.zoetelief.nl

VV-mei12-Zoetelief.indd 1 03-05-12 13:19

Maatwerk bedrijfskleding is

onze standaard

Bakker Klootwijk gaat door met de uitrol van het franchise concept. Nog voor het einde van het jaar hopen zij nog een aantal winkels uit eigen beheer in franchisevorm voort te zetten. Op 2 september zijn Rick en Leonie in Rotterdam begonnen, in de wijk Nesselande met zicht op de Zeven-huizerplas. Op 7 oktober heeft Peter Kruid de winkel in Zevenkamp overgenomen en sinds 23 september zijn Lavina en haar dochter Melissa gestart aan de Gruttostraat in Rotterdam Zuid.

Na bijna 3 jaar werkzaam te zijn geweest bij bakker Klootwijk, trekt Lavina, zoals ze zelf zegt ‘nu de stoute schoenen aan’ om als zelf-standige, samen met haar dochter Melissa de winkel aan de Gruttostraat 16 in Rotterdam- Zuid voort te zetten. Voor hen gaat een wens in vervulling, omdat zij allang uitkeken naar een eigen onderneming. Naast het basisassor-timent voert Klootwijk verschillende brood-

groepen in het topsegment: Rotterdamse broodsoorten zoals Stoerdonker, Zonnepit Wit en Vollerkoren 100% desembroden en Speltbrood.

Met ingang van 1 oktober is de dienst-verlening van Bou-wer & Officier aan de bakkersondernemers verder uitgebreid.

Koos Klein zet zijn werkzaamheden, die hij tot dan verrichtte bij de Werk groep Voor De Bakker, voort bij Bouwer & Officier Accountants te Hazerswoude, al meer dan 50 jaar werkzaam als accountantskantoor ‘voor de bakker’. Met het in dienst treden van Koos wil Bouwer &

Officier de begeleiding van startende ondernemers alsmede bedrijfsecono-mische ondersteuning voor de bakkerijbranche waarborgen. Verande-ringsprocessen bij bak-kerijen kunnen met een breder team door de specialisten van Bou-wer & Officier in gang gezet en begeleid wor-den.

Koos Klein is bereikbaar op telefoon-nummer 06-20364698 en per e-mail via [email protected]

Bouwer & officier breidt de dienstverlening uit

Medewerkster Klootwijk wordt franchiser

Woensdag 25 september was de uitzending op Radio 1 van de NCRV Broodtest 2013. De aanleiding van het onderzoek was de stelling dat brood van de supermarkt steeds beter wordt en de ambachtelijke bakker het daardoor moeilijk heeft.

Aan topkok Julius Jaspers werden 11 volkoren- en desembroden voorgelegd, die hij beoordeelde op geur en smaak. Deze broden waren afkomstig van supermarktketens Albert Heijn en Deen, 3 ambachte-lijke bakkers, Het Vlaamsch Brood-huys, De Lekkere Dingen Bakker en VanMenno.Zijn conclusie was dat er geen slechte broden bij zaten. Elk brood scoorde minstens een 6, waarbij Jaspers opmerkte dat een 6 voor hem ‘niet vies, maar ook niet lek-

ker’ betekent. De broden van de ambachtelijke bakkers scoorden een punt hoger dan de supermarkt-broden, maar het allerbeste brood kwam volgens Jaspers van Menno ’t Hoen. Zijn brood scoorde namelijk een 8.

We vroegen de winnaar naar zijn reactie op deze overwinning. Menno: ‘We zijn natuurlijk vereerd dat een grootheid als Julius Jaspers ons brood als ‘beste’ beoordeelt. Hij heeft een onvoorstelbaar geoefende smaak, en extreem veel kennis van eten. Het winnende brood is ons biologische desembrood van eigen-gemaakt desem (zonder toegevoeg-de gist!) en dat is het brood dat ik in Parijs heb leren bakken. En zelf ver-liefd op werd. Het maken is bepaald geen sinecure. Zowel de kwaliteit van het ongecorrigeerde biologische

meel, het levende desem én de ervaring en kennis van mijn bakkers worden hierbij iedere dag op de proef gesteld. Met als resultaat een klein wonder: de onweerstaanbaar knapperige korst en de elastische, onregelmatige kruim die subtiel friszuur smaakt. Het is in al zijn eenvoud mijn favoriete brood’.

Bronnen: NBC/Radio1

Brood van Menno winnaar NCRV Broodtest 2013

Echte Bakker Lenes Frysk Kampioen Oranjekoek 2013

Page 6: Bakery Next 15 2013

|6

vouwkartonnages die gezien worden!

Industrieweg 11 • 1566 JN Assendelft • Postbus 38 • 1566 ZG Assendelft • HollandTelefoon +31 (0)75-628 46 59 • Telefax +31 (0)75-621 37 24 • [email protected] • www.veerkarton.nl

Naambedrukking mogelijk met hotfoil

Niet alleen voor de feestdagen

Dessin HarmonyDessin “Take a Break”

bakkersworksHoPs

‘Meer rendeMent in

crisistijd’

Samen met Beko Advies organiseert Flynth op een viertal plaatsen in het land een workshop, waarin deelne-mers vooral met elkaar aan de slag gaan om strategische vraagstukken door te rekenen. Collega-onder-nemers geven hun visie op meer rendement in crisistijd. Rendement wordt vooral bepaald door omzet, brutowinstmarge en loonkos-ten. Maar in de praktijk blijkt het vandaag de dag extra lastig om voldoende rendement te realiseren. In de workshop krijgen deelnemers een korte toelichting op Cijfers & Trends 2012 en wordt er geza-menlijk een blik op de toekomst geworpen.

De workshops duren van 14.30 tot 18.00 uur en worden gehouden bij de volgende Flynth vestigingen:07 november: Flynth Eindhoven, 12 november: Flynth Naaldwijk, 13 november: Flynth Zwolle, 14 november: Flynth Amersfoort

Aanmelden kan via de website: www.beko-advies.nl/inschrijven-workshop

bakker 25 jaar

bij de brandweer

Marius van den Steenhoven van de gelijknamige bakkerij uit Werken-dam, heeft een bijzondere hobby. Hij was op 1 oktober 25 jaar bij de vrijwillige brandweer, waar hij zowel chauffeur als manschap is. Daarbij komt hij met van alles in aanraking. Zo ook bij een verkeers-ongeval enkele jaren geleden tussen Nieuwendijk en Almkerk, waarbij gewonden afgevoerd moesten worden.

Om de traditie van het ambacht ook voor de toekomst te behou-den, wordt dit najaar een voor-dracht voorbereid om de ambach-telijke bakker een plaats te laten verwerven op de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

In mei 2012 ratificeerde Nederland het UNESCO-Verdrag ter bescher-ming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed dat in augustus van dat jaar in werking trad. De Nationale Inventaris stelt zich ten doel imma-terieel erfgoed - zoals ambachten, tradities en uitvoerende kunsten -

zichtbaar te maken, bescherming te bieden en levend te houden. Via een zgn. ‘Erfgoedzorgplan’ zet de bran-che zich ervoor in om de traditie van de ambachtelijke bakkerij ook voor toekomstige generaties te behouden en ervoor te zorgen dat liefde voor het vak, kennis en vaardigheden niet verloren gaan.

De bakkerijbranche streeft ernaar de voordracht eind 2013 te kunnen voorleggen aan de Toetsingscom-missie van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

Op de website is een scheiding aangebracht in de informatie-voorziening richting professionals en consumenten. Dit helpt de bezoekers eenvoudig te navigeren naar een benodigde onderwerp. Professionals kunnen er voor hen specifieke samples aanvragen en

uitgebreide productinformatie vinden. Naast het verzamelen van informatie kan de bezoe-ker beeldmateriaal en recepten bekijken.

De website heeft ook een inter-nationaal karakter gekregen, hij is

namelijk te bekijken in drie talen: Nederlands, Engels en Duits. De komende periode zal ook de Franse versie worden toegevoegd.De integratie van de nieuwe website met social media moet er tevens voor gaan zorgen dat Steensma haar afnemers via diverse kanalen proactief kan informeren. Verder kunnen bezoekers zich abonneren op de nieuwsbrief, zodat zij op de hoogte worden gesteld van de ontwikkelingen binnen Steen-sma.

Ambachtelijke bakker Immaterieel Cultureel Erfgoed? Nieuwe website voor Steensma

De afgelopen jaren heeft Steensma B.V. een aantal grote stappen gezet, waaronder de overname van Damco Bakkerijgrondstof-fen. En dat vonden ze reden genoeg om een nieuwe website te lanceren. De nieuwe site is voorzien van een strakke vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden. Bovendien geeft de website duidelijk weer wat Steensma voor organisaties in diverse branches kan betekenen.

Word vriend van Bakery Next

Page 7: Bakery Next 15 2013

| 7

Zeer gering warmteverlies, pak uw voordeel

Voor meer informatie kunt u terecht bij:Spronk Bakkerijmachines, Kortestraat 3-4, 6673 BA Andelst. Telefoon 0488-452051e-mail: [email protected], www.spronkbakkerijmachines.nl, www.topbrood.nl

www.topbrood.nl

De wachtel Compact K biedt u veel voordeel:

• Kortere baktijden en malser brood• Het vocht blijft behouden in het deeg,

het brood blijft verser• Meer stralingswarmte en minder

luchtverplaatsing • Aantrekkelijke aanschafprijs.

Uw voordeel nu biedt later volop kansen!Bel 0488-452051 voor meer informatie.

Een oven die een plek verdient in uw kwaliteitsbakkerij!

Compact K past perfect in uw ambachtelijke bakkerij!

Superieure bakkwaliteiten

Uitstekende service 24/7

Uitstekende reputatie

Energiebesparing tot 25%

/ Innovatie / Visie / Maatwerk / Kennis

Lixero ruim 30 jaar uw betrouwbare partner voor uw professionele bakkerijverlichting.

T +31 (0)493 - 311 314F +31 (0)493 - 311 321E [email protected] www.lixero.eu

Het nieuwe wereldrecord ‘groot-ste aardbeienvlaai’, staat nu op naam van Bakker Bart vestiging Touwslagersbaan 18 in Wijchen en Vlaailand Nijmegen. Zaterdag 28 september 2013 tijdens de 2e Fashion Street Parade heb-ben Roland en Bianca Fruyt van Bakkerij Bart en Jeroen Mol van Vlaailand met hun team de groot-ste aardbeienvlaai van de wereld gemaakt.

Notaris Max van Hovell heeft de afmetingen (181 cm x 161 cm) officieel genoteerd en onder toe-ziend oog van Burgemeester Hans Verheijen van Wijchen heeft het jongste model van de Fashion Street Parade Elyza Hendriks samen met

Wereldrecord vlaai verbeterd in Wijchen

Jeroen Mol de enorme vlaai aange-sneden. De uitdaging was om het vorige wereldrecord van 150 cm x 150 cm te verbeteren. In de nieuwe wereldrecordvlaai zat maar liefst 18 kg vlaaideeg, 11 kg banketbak-kersroom, 15 kg aardbeienbavaroise, 40 kg aardbeien (gesponsord door Van Eldijk groente) en 6 liter gelei. Nadat de vlaai was aangesneden werd de hele vlaai in stukjes gesne-den en alle puntjes voor € 1,00 per stuk verkocht voor het goede doel. Binnen 1,5 uur waren alle stukken verkocht en kon de Fahari Founda-tion dankzij deze actie, aan het eind van de dag € 624,55 aan hun project in Kenia toevoegen. De winnaars zijn vastbesloten: ‘volgend jaar gaan we voor een nieuw wereldrecord!’

BetterBagels genomineerd voor starterswedstrijd LEF

De ambachtelijke bagelbak-kerij BetterBagels is genomi-neerd voor starterswedstrijd LEF. Dinsdag 29 oktober om 19.00 zal Frank Zweerus zijn verhaal vertellen tijdens de eerste voorronde in het kan-toor van Move Your Skills, een leerwerkplatform van ROC Leiden in samenwerking met de Rabobank.

De starterswedstrijd LEF is er voor startende ondernemers in de regio Rijnland en wordt georganiseerd door o.a. KvK, Rabobank, Economische zaken van Leiden en de Clercq advoca-ten. De uitvoering en organisatie van het evenement wordt vol-ledig verricht door medewerkers van deze sponsors. Het bestuur en diverse werkgroepen zetten zich in voor vier succesvolle en goedbezochte voorrondes en een spetterende finale. LEF is sinds 1995 uitgegroeid tot een levendig en uitstekend bezocht business evenement. Veel starters die ooit meededen, blijven de voorrondes en finales bezoeken. Want voor jonge ondernemers blijkt LEF een informele maar efficiënte katalysator van hun zakelijke netwerk. Simpel gezegd: LEF

is nuttig en aangenaam. Bet-terBagels is een ambachtelijke bagelbakkerij in het hartje van Leiden, opgericht door Frank en Melina Zweerus uit passie voor verse bagels. Samen hebben zij in Amerika gewoond en daar hun voorliefde voor deze ronde broodjes opgedaan. BetterBagels is, naar eigen zeggen, uniek in Nederland, aangezien dit de eerste bakkerij is die dagelijks verse bagels maakt volgens het traditionele ‘New York process’. Dit betekent dat de bagels in 8 stappen worden gemaakt: kneden, vormen, rijzen, koe-len, koken, bakken, keren en nog eens bakken. Deze stap-pen duren samen minimaal 12 uur. Alles gebeurt in een open bakkerij, dus de klant kan zelf zien hoe zijn of haar bagel wordt gekookt. Het nieuws dat er op de Lange Mare in Leiden écht verse bagels werden gemaakt, ver-spreidde zich snel onder expats en internationale studenten. Ook onder Leidenaars is BetterBa-gels een begrip aan het worden. Ondertussen staat BetterBagels dan ook in Leiden op nummer 1 op de internationale review site: www.tripadvisor.com.

Page 8: Bakery Next 15 2013

|8

TE KOOP GEVRAAGD:

INSCHIETOVENSTEL: 06-51259700

www.zeelandia.nl/zts

BakeryNext_Advertisement.indd 1 30-09-13 16:08

voor informatie ofeen demonstratie

PORTIONSUPPORT.nl(033) 2994308(06) 29624 901

SPIRIT OLIEBOLLEN MACHINES 3.995,

AVT b.v. snij- en verpakkingsmachi-nes uit Breda brengt de vernieuwde Sigma Basic MK2 op de markt. Deze kleine en compacte verpak-kingsmachine voor het verpakken van grootbrood past in de nieuwe Compact serie. In deze Compact serie is eerder dit jaar de Alpha Basic Compact gelanceerd.voor het sneller en eenvoudiger maken van het verpakken van gesneden- en ongesneden brood. Hierdoor wordt de kwaliteit van het verpakte brood verbeterd en de arbeidskosten per verpakt product verlaagd.De Sigma Basic MK2 heeft een capaciteit van ruim 1000 broden per uur. Een transportband neemt de broden over van de snijmachine en brengt de broden tot voor de zak-ken. Hier worden de zakken auto-matisch geopend en de broden in de zak geduwd door een induwarm, waarna de deze op een inpakbaan

worden geplaatst en gesloten Er zijn mogelijkheden om met de Sigma Basic MK2 ‘halfjes’ te verpakken. Het draaibaar bedieningspaneel met zo min mogelijk knoppen en storingsindicator is overzichtelijk en begrijpbaar. Het is mogelijk om de Sigma Basic MK2 te koppelen aan een bestaande snijmachine en inpakbaan, waarmee de investering beperkt blijft.Meer informatie kan telefonisch worden verkregen bij AVT op num-mer 076-5415260 of door de website www.AVT.nu te bezoeken.

AVT komt met vernieuwde Sigma Basic

Smilde Bakery introduceert ei-bacon broodjeSmilde Bakery introduceert onder de merk-naam Pruvé een nieuwe ontbijtsnack, het ei-bacon broodje. Dat is een combinatie van krokant bladerdeeg, gevuld met roerei, bies-look en bacon. Gedecoreerd met geraspte kaas. Het ei-bacon broodje is ontwikkeld voor het ontbijtmoment en is ook geschikt als lunchproduct. De producten wegen ca. 59 gram per stuk en ze zijn per 60 stuks verpakt in een doos. Het artikelnummer is 11998. De ei bacon broodjes moeten ca. 17 minuten worden afgebakken op 185° Celsius. Meer informatie is te vinden op de website www.smildebakery.nl. Ook kan telefo-nisch contact worden opgenomen met de afdeling Sales Support op nummer 0299-372856, of met de Accountmanager.

Tijdens de recente officiële start van de bouw van een uitbreiding van bakkerij Bor-gesius in Stadskanaal ontving de stichting ‘Bake for Life’ een cheque ter waarde van € 4.000,-- uit handen van bak-kerij Borgesius en aannemer-installateur LTI .

Beide vinden het niet meer dan normaal dat bij de start van een zeer groot project ook een bijdrage wordt geleverd aan deze stichting die helpt bouwen aan een menswaardig bestaan in Afrika. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders et cetera worden opgeleid in de diverse bakke-rijen die Bake for Life intussen heeft gerealiseerd. Het aanleren van het traditionele bakkersvak geeft deze mensen een eerlijk

en zelfstandig bestaan. Limke Borgesius, die de PR doet voor deze stichting en de cheque in ontvangst nam, maakte in haar toespraak duidelijk welke resultaten al geboekt zijn met de stichting en ze heeft ook verteld over het opgerichte Bake for Life College.

Borgesius en LTI doneren gift Bake for Life

De supportersver. Rietmolen-Neede is nu officieel erkend door FC Twen-te. Dat betekent dat ze een fanclub hebben met meer dan 150 personen en een eigen vlag in het stadion mogen hangen. De feestelijke ondertekening van het convenant

tussen de supportersvereniging en de club vond plaats bij Bakstudio Stroet & Zo in Neede. FC Twente voorzitter Joop Munsterman was zelf aanwezig voor deze onderteke-ning en Marcel Stroet had natuurlijk gezorgd voor heerlijke gebakjes.

Ondertekening convenant FC Twente in Bakstudio Stroet & Zo

Page 9: Bakery Next 15 2013

| 9

HOTLINE: +31(0)599 470 746www.boelenbakkerijmachines.nlAmbachtsweg 6D9563 TV Ter Apelkanaal

Bakkerijmachines, bakkerijovens en bakkerijinrichting

Müssana Nederland 0548-654126www.mussana.nl

Beko Bakkerij Techniek • Postbus 43 6600 AA Wijchen • Simon Stevinstraat 4 6603 BD WijchenTelefoon 024 6486288 • Fax 024 6422682 • Internet www.bakkerijgereedschap.nl • E-mail [email protected]

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

Venem

a Tech

niek &

Servi

ce bv

Robert

Scottst

raat 11

7825 A

R Em

men

T +31

(591)

31 33

77F +

31 (59

1) 31

17 15

E gj@

venem

atechn

iek.nl

www.v

enema

techni

ek.nl

R E N D E M E N T D O O RT O E P A S S I N G V A N T E C H N I E K

Robert Scottstraat 11, 7825 AR Emmen | T +31 (591) 31 33 77 | F +31 (591) 31 17 15

www.venematechniek.nl

Een nieuw product, maar nog geen machine om het te fabriceren?Een probleem in een productielijn? Een machinale toepassing vinden voorarbeidsintensief handmatig werk? Het zijn kwesties waar elk productie-bedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt. Venema Techniek & Serviceheeft zich gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke machines.Totaaloplossingen waarmee u uw productiedoelstellingen kan bereiken ofverder optimaliseren. Uw ideale partner, ook op het gebied van engineering,onderhoud, reparaties en totaal-revisie! * Venmatic platen- en koppelhandling systeem

EEN BEGRIP INDE FOODSECTOR!

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77 R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC KLEINBROODLIJNEN OP MAAT

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

DIOSNA DEEGBEREIDINGMACHINES

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

24 uur serviceten behoevevan storingen

Het jaar 2013 is voor Chocolate Masters een jaar vol veranderingen. Daarom introduceert Hoogenboom dit najaar een compleet vernieuwde stijl die terug te zien is in de nieuwe decoraties & services. Naast de klas-sieke en tijdloze decoraties, biedt

Hoogenboom vernieuwt Chocolate Masters assortiment

Hoogenboom nu talloze trendy artikelen aan. Met dit vernieuwde seizoensassortiment kan worden ingespeeld op thema’s als Hal-loween, Sinterklaas, Kerst, Nieuw-jaar en Valentijn.

Meer informatie is te vinden op de nieuwe website www.chocolate-masters.com Verder heeft Hoogenboom een team beschikbaar voor nader advies en praktische ondersteuning. Bestellin-gen kunnen doorgege-ven worden via [email protected] of online geplaatst worden op www.hoogenboom-benelux.nl

Martijn Meijer

national

accountManager

toP bakkers

Per 1 september is Martijn Meijer (36) aangesteld als national accountmanager van Top Bak-kers en Lunch Service Neder-land. Samen met Job Hoekstra, manager sales van Top Bakkers en Lunch Service Nederland, zal Martijn de contacten onderhou-den met inkopers van landelijke organisaties. Meijer is ruim drie jaar werkzaam bij Top Bakkers. Tot 1 september was hij account-manager west-centraal Neder-land. In zijn functie van national accountmanager blijft Meijer de accountmanager voor enkele bakkers en lunchpartners.

Op 2 oktober jl hebben BI Bakery Ingredients Holding GmbH, het moederbedrijf van Gb Plange, en Associated British Foods plc (ABF), namens hun dochteronderneming AB Mauri, een overeenkomst geslo-ten met betrekking tot de verkoop en aankoop van de Gb Plange groep. De overeenkomst is nog wel afhankelijk van de toestemming van de relevante autoriteiten.Deze overeenkomst omvat de bak-kerijgrondstoffen productiefacilitei-ten in Nederland en Italië alsmede de verkoopactiviteiten in Engeland, Italië, Nederland, België, Frankrijk,

Spanje en Portugal. Beide partijen zien deze overname als een sterke bundeling van krach-ten. Strategisch gezien zijn de twee organisaties volledig complementair en dus een uitstekende uitbreiding van activiteiten, kennis en pro-ducten. AB Mauri, met meer dan 40 productielocaties in 25 landen, maakt deel uit van het Britse ABF (Associated British Foods), een internationaal bedrijf met activitei-ten in voeding en retail. Er werken meer dan 106.000 mensen in 47 landen en de jaaromzet bedraagt circa 14 miljard euro.

AB Mauri neemt Gb Plange over

Van der Pol introduceert biologisch ontbijtkoekdeegDe vraag naar biologische produc-ten stijgt de laatste jaren enorm. Niet alleen in de supermarkten, maar ook binnen het ambacht wordt de nadruk op duurzaam-heid gelegd. Bij Van der Pol is nu het eerste bake-off ontbijtkoekdeeg 100% biologisch geproduceerd voor de ambachtelijke bakkerijen en het bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- en geurstoffenBij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier

en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Het instituut Skal con-troleert of deze worden nageleefd. Biologische producten zijn herken-baar aan het EKO-keurmerk, het Europese keurmerk voor biologi-sche producten. Sinds enkele weken is het biologische ontbijtkoekdeeg verkrijgbaar onder artikel nummer 07850. Het is verpakt in een doos met 4 plakken van elk 3,3 kg en is hiermee geschikt voor het afbakken van 24 koeken.

Page 10: Bakery Next 15 2013

LINTHORST-PI.NL

ONZE PROJECTEN

|10

SanomatEen Sanomat houdtz’n kop echt koel.De Sanomat slagroom automaten staan garant voor de verwerking van slagroom met een hoge standvastige opslag. Het unieke fl exibele slagsysteem, de effec-tieve koeling van kop en reser-voir, de hoogwaardige afwerking en de eenvoudige reiniging met de spoelkoppeling zorgen voor een rendabele en hygiënische slagroomverwerking.

Woertman Nederland B.V.

4e Garnizoensdok 8

3439 JD Nieuwegein

T. (030) 608 41 41

www.woertman.nl

[email protected]

130719_Adv110x140_Sanomat_NLD-BLG.indd 1 24-09-13 11:38

Frituurbakken speciaal voor de

0515 - 33 19 58 • [email protected] • www.v-technology.nl

• extra diep

• afdruiprekken

• digitale temperatuur regeling

• timers inclusief zoomer

• dompelrekjes

• aft apkraan

• manden

• deksels

• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)

• optie met werkblad

speciaal voor de

• digitale temperatuur regeling

• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)• dubbel (2 x 60) en triple uitvoering (3 x 60)

Het Nederlands Bakkerij Cen-trum in Wageningen was woens-dagavond 2 oktober het toneel van de inauguratie van de eerste Nederlandse Meesters Boulan-ger. Na maanden van intensieve voorbereiding zijn Robèrt van Beckhoven, Wietse Schiere, Peter Bienefelt en Hiljo Hillebrand erin geslaagd een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakman-schap en visie op hun vakgebied. Deze bakkers mogen als eerste in Nederland de titel Meester Boulanger dragen.

Uit handen van de voorzitter van de Examencommissie, Gerard Verkerke, kregen de vier kersverse Meesters de officiële gouden ‘Meesterspeldjes’ opgespeld. De drie examendagen, die op 30 september tot en met 2 oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum plaatsvonden, vormden de ‘finale’ van een intensief examen-traject. In de voorgaande maanden werden de portfolio’s en schriftelijke uitwerkingen van de praktijkop-dracht al beoordeeld door een Theorie Examencommissie.

De presentatie van de inauguratie lag in handen van Meester Patis-sier, Meesterkok en 24Kitchen boegbeeld Rudolph van Veen. ‘De Meestertitel Boulanger is een stimu-lans voor persoonlijke en collectieve

ontwikkeling’ aldus Van Veen, die zijn beroepsbroeders deze uitzon-derlijke prestatie zag neerzetten.De titel Meester Boulanger is de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht, zoals de M.O.F.

in Frankrijk en getuigt niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoe-ren van innovatie. Het doel van het Examen is om het hoge niveau van de Nederlandse Bakkerij te beves-tigen en uit te dragen. Het Examen volgt na een geslaagde eerste editie van het Meesterexamen Patissier in 2010, waarbij Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun titel Meester Patissier behaalden. Van Beckhoven is uitgelaten over zijn tweede Meestertitel binnen de bakkerijbranche. ‘Dit is werkelijk geweldig!’, zo vatte Van Beckhoven kort maar bondig samen.

Het volgende Meesterexamen Bou-langer staat gepland voor 2015. Dan zal de volgende lichting kandidaten zich gaan bewijzen. In 2014 zal het volgende Meesterexamen voor Patissiers georganiseerd worden.

KOOPMANS MEEL IS TROTS OP HUN MEESTERS BOULANGER!Koopmans Meel is bijzonder trots dat twee van haar collega’s, Wietse Schiere en Peter Bienefelt, deze felbegeerde titel hebben behaald. Meester Boulanger is de meest prestigieuze titel in de internatio-nale bakkerijbranche. De inzet van Wietse en Peter, hun professiona-liteit en oog voor innovatie wordt met deze Meestertitel benadrukt. Het dient als stimulans voor het vakmanschap en de innovatie van de ambachtelijke bakkerij en vormt een kroon op de Europese titel Boulangerie 2012.

Eerste Meesters Boulanger van Nederland geïnaugureerd

Page 11: Bakery Next 15 2013

Altijd brood op de plank?

Wij verzorgen het!

Bakkerij Bedrijfsverzorging levert 24/7 gekwalificeerd

bakkerijpersoneel door héél Nederland

Bakkerij Bedrijfsverzorging

Wold 2013, 8225AV 072-5315278

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

[email protected]

Diensten:• ZZP bakkers• Uitzendbakkers• Interim bakkers

Expertise• Werving en selectie• ZZP bemiddeling• Payroll• Verkoop bevorderende ondersteuning• Bake-off specialisten

Gratis plaatsen van een vacature

Gratis adverteren voor

handel en bakkerij

| 11

Beko Bakkerij Techniek • Postbus 43 6600 AA Wijchen • Simon Stevinstraat 4 6603 BD WijchenTelefoon 024 6486288 • Fax 024 6422682 • Internet www.bakkerijgereedschap.nl • E-mail [email protected]

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Oven 10 plaats40 x 60 cm

Normaal € 6515,-

NU € 4995,-Exclusief BTW

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Jade 3203316 LJ DordrechtTelefoon 078 - 676 06 35GSM 06 - 532 432 07

www.zeelandia.nl/zts

HENK KOENEN v.o.f.

Chocolate Technology

Den Bulk 5, 5126 PW GilzeT: +31 (0)161 45 25 16 E: [email protected]: www.henkkoenen.nl

Exclusief SELMI sales & service voor Nederland

C H O C O L A D E L E T T E R V O R M E N

• V o l l e d i g a l f a b e t ( a l l e 2 6 l e t t e r s )

• A l l e l e t t e r sc a . 2 0 0 g r a m

• P o l y c a r b o n a a t k a d e r v o r m e n

• U i t v o o r r a a d l e v e r b a a r• E x c l u s i e f b i j H E N K K O E N E N

Uitstraling, moet dat?

column

Johan van der Woude is bij De Bakkerij Architect BV in Wageningen bereikbaar op telefoonnummer 0317-471239 en per email op [email protected]

‘Wat is onze uitstraling? Past dit wel bij ons? Past dit wel bij onze klanten?’ Een goede vraag. Het antwoord is lastiger….De Bakkerij Architect filosofeert met u mee…

Wanneer u twintig klanten vraagt hoe zij de uitstraling van uw winkel omschrijven, zult u verrassende antwoorden krijgen. Zoveel mensen, zoveel smaken. Beleving is wat dat betreft een raar iets en verschilt van persoon tot persoon. Mijn ervaring is, dat het belang van het winkelinteri-eur nog steeds wordt onderschat. Laat ik een voorbeeld geven uit een heel andere branche. Onder-zoek heeft aangetoond dat kin-deren die in het ziekenhuis voor ziekten behandeld worden veel sneller herstellen wanneer zij in een prettige, huiselijke omge-ving zijn. Een vooruitstrevende professor heeft naar aanleiding van dit onderzoek een rigoureus besluit genomen en een groot overdekt kinderparadijs laten ontwerpen voor op het dak van de VU in Amsterdam. Dit heeft aantoonbaar tot sneller herstel en kortere opnamen geleid.Terug naar de bakkerijwinkel: Het is algemeen bekend dat een positieve klantbeleving bepalend is voor wat de klant bereid is uit te geven. Een aantrekkelijke

winkelinrichting trekt klanten en voorbijgangers de winkel binnen en nodigt uit tot kopen. Als uw winkelinrichting ‘klopt’, dan draagt deze bij aan een positieve klantbeleving. De fijne gevolgen voor u hiervan zullen dan niet achterwege blijven…! Hoe bent u tot uw winkelinrich-ting gekomen? Sluit deze aan bij uw visie op uzelf en op uw klant? Weet u wat de belangrijk-ste doelgroep uit uw winkelom-geving is en wat hun behoeften zijn? Durft u de volgende uitdaging aan te gaan: Vraag twintig klan-ten hoe zij in vijf kenmerken uw winkelinterieur omschrijven. Leg uw oor te luister en laat u verras-sen! En wilt u met de resultaten aan de slag, dan filosofeert de Bakkerij Architect graag verder met u mee!

Johan van der Woude

Echte Bakker Pots uit Rolde heeft samen met Fruitbedrijf Goense uit het naburige Marwijksoord een nieuw product ontwikkeld, de appelrondo! Nou is de appelrondo in bakkerskringen geen onbe-kend product, maar deze rondo is gemaakt van de Santana appel. Deze appel wordt gekweekt en geoogst bij Fruitbedrijf Goense. Het bijzondere aan deze appel is dat hij ook zeer geschikt is voor mensen met een appelallergie. De ‘appelal-lergie’ wordt met name veroorzaakt door het ‘Mal D1 eiwit’. Van nature bevat ook de Santana appel dit eiwit, maar dan in een sterk vermin-derde vorm vergeleken met andere bekende appelrassen. ‘Na onderzoek

door het UMC Utrecht en het Uni-versitair Medisch Centrum Gro-ningen blijkt dat de Santana voor veel mensen met appelallergie een uitkomst is. Ze zijn ze zowel heerlijk als handappel en ook om producten van te maken, zoals bijvoorbeeld de Santana Appelrondo. Dat is een koek met amandelspijs, banketbak-kersroom, rozijnen en natuurlijk verse Santana appels. De samen-werking tussen Goense en Pots is elke dag terug te zien in de produc-ten. Zo wordt het gebak gegarneerd met seizoensfruit van Goense, maar ook in het ijs wordt vers fruit verwerkt. Eerlijke en pure producten vol met ingrediënten uit de eigen regio, daar gaat het Pots om.

regionale saMenwerking

Pots maakt appelproduct voor mensen met appelallergie

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Page 12: Bakery Next 15 2013

|12

Page 13: Bakery Next 15 2013

| 13

Page 14: Bakery Next 15 2013

|14

Dobla Decoration DaysMaandag 18 november is het Decoration Day bij Dobla in Alkmaar. Het doel van deze dag is om naast iets te leren, patissiers, chefs en bakkers te inspireren. Het programma start om 11:00 uur en zal om 17:00 uur eindigen. Na een welkom in de Dobla Store volgt een presentatie van Dobla en een rondlei-ding in het Dobla museum. Tijdens een rondvaart gaat er geluncht worden, waarna het Innovatie Centrum wordt bezocht. Daarna volgt de masterclass decoreren onder leiding van chef William Dekker. De deelnamekosten bedragen € 79,=. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geldt de regel vol = vol.

Meer informatie is te verkrijgen bij de account-manager of per e-mail via [email protected]

Mibatech, installateur en service-expert van bakkerijovens uit Barneveld, heeft zich aangesloten bij de Veenhuizen Groep BV in Voorthuizen. De samenwerking betekent een uitbreiding van het dienstenpakket van Mibatech en een aanvulling op de verschil-lende specialismen binnen de Veenhuizen Groep.

Mibatech is sinds haar oprichting in 1993 actief als installateur, onder-houds- en storingsmonteur van bakkerijovens en koelinstallaties. Het in Barneveld gevestigde bedrijf mag vele zelfstandige bakkerijen, broodafdelingen van supermark-ten en enkele landelijk opererende

retailketens tot haar opdrachtgevers rekenen. Per 1 januari 2013 heeft oprichter en eigenaar Hans Water-reus zich uit de onderneming terug-getrokken. Om de marktpositie te behouden en de bedrijfsactiviteiten in de toekomst te kunnen blijven continueren, heeft Mibatech zich daarom per 1 januari 2013 aange-sloten bij de Veenhuizen Groep in Voorthuizen.

MIWE Nederland BV, zusterbedrijf van Mibatech, is al jarenlang het adres voor koelinstallaties en ovens van het Duitse bedrijf MIWE Micha-el Wenz GmbH. Het agentschap voor de Nederlandse markt zal per 1 januari 2014 eveneens onder de

V.l.n.r. Hans Waterreus (oud-eigenaar Mibatech/Miwe NL), K. P. Burk (commer-cieel directeur MIWE GmbH) en Patrick Veenhuizen (CEO Veenhuizen Groep)

Mibatech naar de Veenhuizen GroepVeenhuizen Groep voortgezet gaan worden, met volledig vertrouwen, goedkeuring en medewerking van MIWE Michael Wenz GmbH.De Veenhuizen Groep bestaat uit het installatie- en servicebedrijf Veenhuizen Koeltechniek BV, leve-rancier van grootkeukenequipment Culitech BV en onderhoudsspeci-alist van grootkeukens Les Amis Dienstverlening BV. De samenwer-king met Mibatech betekent een uitbreiding van de specialismen binnen de groep, waarmee de orga-nisatie zich meer wil profileren als totaalleverancier van professionele technische installaties, service en onderhoud voor de foodsector.Ondanks het feit dat de werk-

zaamheden van Mibatech niet langer vanuit Barneveld maar nu vanuit Voorthuizen voortgezet gaan worden, verwacht men voor de opdrachtgevers van Mibatech nauwelijks voelbare veranderingen. Telefoonnummers, contactperso-nen, de servicemonteurs en het niveau van dienstverlening blijven zoals men gewend is. Wel kan de servicegraad flink opgeschroefd worden omdat Mibatech niet langer vier, maar nu twintig servicemon-teurs in dienst heeft. Bestaande contracten en afspraken blijven in de nieuwe situatie gehandhaafd. Nieuwe overeenkomsten worden met directeur Patrick Veenhuizen en sales manager Gerard Wermelink afgesloten.

De keuze om juist met de Veen-huizen Groep een verregaande samenwerking aan te gaan is niet toevallig tot stand gekomen. Beide bedrijven zijn al decennia bekend met de finesses van de installatie-techniek in de professionele keuken en hebben landelijk een naam weten op te bouwen in de foodsec-tor. Tevens rekenen beide bedrijven hun leveringsbetrouwbaarheid en oplossingsgerichte service tot de belangrijkste aspecten van hun dienstverlening. Dat tenslotte zowel Veenhuizen als Mibatech familiebe-drijven zijn, bracht niet alleen een professionele ‘match’, maar zorgde ook voor culturele klik tussen de beide ondernemingen.

Plantijnweg 11 | 4104 BC Culemborg | Telefoon (0345) 53 47 48

Fax (0345) 53 35 53 | [email protected] | www.procema.nl

Bakkerij-halffabrikaten

KwaliteitsAppelbeignets

volg ons ook via Twitter.

KONSTANT-KWALITEIT

MINIgele room

Probeer nu ook onze

Roomboter appelbeignets,

en onze Ananasbeignets

met gele room!

Procema 20-09-11 17:04 Pagina 1

Bel voor meer informatie, of bestel direct bij uw grossier!

Page 15: Bakery Next 15 2013

| 15

Branche agenda

WHAT’S • NEXT?

OKTOBER 2013

21 - 26 oktober

Week van de Ambachtelijke

Vlaai 2013

28 – 30 oktober

Internationale finale World

Chocolate Masters

Parijs

30 oktober

Vergadering Algemeen Bestuur

HBD

NOVEMBER 2013

4 - 8 november

Nationaal Schoolontbijt

11 – 14 november

Jeugd EK Boulangerie

Odense (DK)

12 november

Beko Inspiratietour

Londen

18 november

Dobla Decoration Day

Alkmaar

DECEMBER 2013

18 december

Vergadering Algemeen Bestuur

HBD

JANUARI 2014

13 – 16 januari

Horecava

Amsterdam

31 januari - 27 juni 2014

LSBL Applicatie opleiding

levensmiddelentechnologie

Ede

MAART 2014

8 – 12 maart

Europain / Intersuc

Parijs

14 – 19 maart

Internorga

Hamburg

23 en 24 maart

BakkersVak

Rosmalen

MEI 2014

11 mei

Moederdag

OKTOBER 2014

19–23 oktober

SIAL

Parijs

SEPTEMBER 2015

Iba

München

HOTLINE: +31(0)599 470 746

www.boelenbakkerijmachines.nlBoelen Bakkerijmachines is exclusieve leverancier van Polin Benelux

Beko Bakkerij Techniek • Postbus 43 6600 AA Wijchen • Simon Stevinstraat 4 6603 BD WijchenTelefoon 024 6486288 • Fax 024 6422682 • Internet www.bakkerijgereedschap.nl • E-mail [email protected]

Bel voor meer info 038-3333152 • www.covekaschoonmaak.nl

Bijna alle schoonmaak werkzaamheden kunnen wij in het weekend, tijdens verbouwingen en in de vakantie periodes voor u verzorgen.

Wij reinigen: • broodwagens • ovenwagens • platenwagens • kruisrekwagens • bakplaten • broodkoppels etc.

mincedveal… smaakmakers van...gehakt

www.mincedveal.nl T.020 - 632 41 85

[email protected]

i

HOLLAND3369E.G.

HACCPGecertificeerd

Geert en Marlies Verdeuzeldonk hebben sinds 1990 een bakkerij en winkel met lunchroom in het Limburgse Wanssum, waar ze sinds kort ook ijs verkopen. Recent zijn Geert en Marlies toegetreden tot Stichting Echte Bakkersgilde.

Dat het niet meer zo makkelijk is om je omzet te plussen met een goed bedrijf hebben ook Geert en Marlies ondervonden. Ondanks de crisis van de laatste jaren hebben zij toch de plannen voor de winkel-verbouwing ( die ze al jaren aan het voorbereiden waren ) doorgezet en in maart van dit jaar gerealiseerd. Tijdens een gesprek op een beurs met een oud schoolgenoot en Echte Bakker zei hij tegen Geert en Mar-lies dat het dan ook nu een mooi moment was om lid te worden van het Echte Bakkersgilde. ‘Zodoende hebben wij kort daarop de heer Caniels – directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde - in ons bedrijf mogen ontvangen. Na een gesprek vol liefde, passie en beleving over het vak en het Echte Bakkersgilde, heeft Caniels ons kunnen overtui-gen dat wij hiermee weer een stap vooruit kunnen maken. Ook zeker door de positieve ontwikkelingen die de afgelopen 25 jaar bij het Echte Bakkersgilde zijn doorge-voerd, vonden wij onszelf met ons bedrijf er nu klaar voor’, aldus de nieuwbakken Echte Bakker.‘Wij zijn enkele keren eerder in contact geweest met Stichting Echte Bakkersgilde, maar waren toen nog niet toe aan deze stap. We dachten dat er strenge regels waren over hoe je winkel eruit moet zien en wat wel en niet mag, maar dit beeld blijkt niet meer te kloppen. Er zijn geen strenge regels meer over hoe je win-kel eruit moet zien, maar wel zijn er keuringen voor de winkels en voor de producten, waar je een bepaalde minimale score voor moet halen om lid te kunnen zijn en blijven. Zo hou je jezelf door het jaar heen een spiegel voor en weet je waarop je kunt sturen. Allemaal met behoud van het onderscheidend vermogen van onze eigen zaak. We hebben wel ons logo moeten aanpassen. Maar dat vinden we geen probleem. Je krijgt er een beeldmerk voor terug dat landelijk bekend is bij de consument, maar met behoud van je eigen naam.’

‘In onze aspirantentijd van een half jaar hebben we van dichtbij kunnen meemaken hoe het bij het Gilde gaat. Ze zitten niet stil in Wage-ningen. Buiten de gratis actiepak-ketten die er door het hele jaar aan elk lid verstrekt worden, wordt er ook erg veel maatwerk promotie gemaakt én belangrijker nog: met elkaar gedeeld. Via nieuwsbrieven, ledenbladen, ledenbijeenkomsten, het intranet, maar ook makkelijk via facebook en twitter. Zo raak je geïnspireerd door ideeën van col-lega Echte Bakkers en zij van jou. En doordat je samen betaalt voor de ontwikkelingskosten van acties en je kunt putten uit 45 jaar ervaring van het Gilde, scheelt het je ook nog veel geld. Maar vooral scheelt het veel moeite. Het Gilde biedt een maatpak, dat je naar eigen wens kunt aanpassen. En dat allemaal voor iets meer dan € 2.000 per jaar aan contributie, dat je al deels terug verdient door de gunstige tarieven die je als lid van het Gilde (door volumebundeling) voor de verpak-kingen krijgt. Want met bijna 200 bakkers sta je toch sterker dan alleen.’

HOE WIJ DE TOEKOMST ZIEN‘Na regen komt zonneschijn. Als bakker moeten we vooral doen waar we goed in zijn. Terug naar de basis. Wel een assortiment bieden maar ook overzichtelijk houden. Waar we niet zo goed in zijn achter-wege laten en waar we sterk in zijn zelf maken!’ Dit is onze doelstelling waar wij gelukkig van worden, maar wij beseffen heel goed dat iedere bakker uniek is, dus dat er meerdere mogelijkheden zijn in de bedrijfs-voering’.

Verdeuzeldonk nu Echte Bakker

Page 16: Bakery Next 15 2013

|16

Op 24 september beleefde de ambach-telijke bakkerij in het Veluwse Radio Kootwijk de eerste editie van het bele-vingsevenement BakSpiratie. De aanwe-zige bakkers lieten zich op deze locatie, waar ‘zenden en ontvangen’ historisch centraal staan, verrassen door inspirerende sprekers, creatieve workshops en smaak-volle proeverijen.

BakSpiratie stond in het teken van ‘Het verhaal van….’. Eigenheid, betrokkenheid en het volgen van je hart zijn belangrijke sleutels naar succes. Dagvoorzitter en acteur Peter Faber, de mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier, food trendwatcher en worstmaker Samuel Levie, Michel Jansen van de Kleinste Soepfabriek en wijngoeroe Ilja Gort spra-ken uit ervaring. Zij maakten de aanwezige bakkers deelgenoot van hun eigen unieke verhalen. Daarnaast werd aangekondigd dat de branche een voordracht voorbereidt om de ambachtelijke bakkerij een plaats te laten verwerven in de Nationale Inventaris van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Doel hiervan is de traditie, liefde, kennis en vaardigheden van het bakkersvak ook voor toekomstige generaties te behouden.

De vijf thema’s van BakSpiratie - Goed Gedrag, Gastheerschap, Genieten, Goed Vakmanschap en Groei & Bloei – werden ‘tastbaar’ zowel tijdens de lunch als tijdens de presentaties op het buitenterrein van Radio Kootwijk. Alle 22 participanten van BakSpi-ratie waren actief betrokken bij de invulling van het programma en werkten mee aan de uitwerking en presentatie van ideeën, innova-tieve producten en verhalen.De reacties van de aanwezige bakkers waren vrijwel unaniem positief. Na afloop konden zij met het inleveren van hun naambadge aangeven of zij het evenement geslaagd vonden. Maar liefst 97 % van de bezoekers ging met een goed gevoel huiswaarts. Ook uit de stroom aan positieve berichten via social media bleek BakSpiratie in de smaak te zijn gevallen. ‘Morgen beginnen met de opgedane ideeën’, was de insteek. Alle aanwezigen die hun drie belangrijkste voornemens tijdens BakSpiratie op een uitgereikte antwoordkaart hebben ingevuld, worden hieraan over een maand of drie nog eens herinnerd.Een foto- en videoverslag is te bekijken op www.bakspiratie.nl

Om te winnen moet u plakken.

GROTE SPAARACTIE VAN 16/09/2013 TOT 30/04/2014

GIST EN BAKKERIJGRONDSTOFFEN

SPAAR voor

TIENTALLEN

geschenken

Orionweg 8 - 4782 SC MOERDIJK - Nederland T. +31 (0)168 388 533 - F. +31 (0)168 388 530

[email protected] - www.abmauri.nl

Mooie prijzen voor trouwe klanten van Koningsgist®.

De Koningsgist® van AB Mauri heeft een uniforme en regelmatige rijskracht.

Dit bezorgt u stabiliteit en een zeker en voorspelbaar resultaat, boordevol

smaak en aroma. Bovendien zijn degen gemaakt met Koningsgist® tot 2 maan-

den houdbaar in de diepvries.

Elke professionele bakker die overtuigd is van de voordelen van onze Koningsgist®,

geven we nog een extra reden om met dit onmisbaar ingrediënt te werken: onze

tijdelijke spaaractie.

PLAK DEZE PUNTENPUNTPOINT

1PUNTPOINT1PUNT

POINT1

Geeft meer smaak aan uw bereidingen

en biedt extra stabiliteit

tijdens het rijsproces.

Voor een royaal bak-resultaat!

een royaal bak-resultaat!

144284_spaaradvertentie_130x400.indd 1 27/08/13 09:24

‘Het was ‘vroug pizzen’ (vrij vertaald: vroeg uit bed, red.) maar zeker het vroege opstaan waard’; schreef de verslaggever van RTVNoord. Hij en vele anderen stonden op vrijdag 20 september om 4 uur ‘s nachts voor de deur om een kijkje te nemen in de bakkerij

van Henk Post in het Groningse dorp Ten Boer. Post kwam op het idee om de mensen uit te nodigen het bakkersvak van dichtbij te bekijken en te ervaren ter gelegenheid van zijn verbouwde bakkerij. ‘Mensen zijn toch nieuwsgierig wat er is veranderd, en we zijn graag open naar de klanten toe’, was zijn motivatie. 20 september was er de ‘Open Nacht’ en zaterdag 21 september zijn de nieuwe ovens feestelijk onthuld door de bur-gemeester. Iedereen was welkom om, onder het genot van koffie en een feestelijk hapje, het domein van de bakker te bekijken. ‘Samen met leveranciers, waaronder CSM konden we deze dagen de klant de nieuwste smaaksen-saties laten proeven. Deze actie is positief ont-vangen door jong en oud. En in een tijd dat de band met je klant heel belangrijk is, kunnen we alléén maar zeggen; Open Bakkerijdag? Gewoon Doen!’

Open dagen bakkerij Henk Post goed bezocht

Terugblik op BakSpiratie 2013

Page 17: Bakery Next 15 2013

| 17 | 17

KUNSTSTOFWAND- ENPLAFONDBEKLEDING

Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw!

Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafondsmet kunststofprofielen voor alle bedrijven in de

voedingsmiddelenindustrie

Wij plaatsen tevens scheidingswanden al danniet voorzien van ramen, deuren of isolatie.

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)!Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

Roth Kuststof Wand & PlafondbekledingVrusschenhusken 2A

6422 PL Heerlentel. 045 - 541 75 71fax 045 - 543 29 95e-mail: [email protected]: www.firmaroth.nl

- 5 jaar garantie - Koude- en hittebestendig- Isolerend/geen onderhoud - Spuitwaterdicht- Makelijk te reinigen - Condensvrij- Stoot/slagvast - Naadloos

KUNSTSTOFWAND- ENPLAFONDBEKLEDING

Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw!

Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafondsmet kunststofprofielen voor alle bedrijven in de

voedingsmiddelenindustrie

Wij plaatsen tevens scheidingswanden al danniet voorzien van ramen, deuren of isolatie.

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)!Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

MONTAGE

Roth Kunststof Wand & PlafondbekledingVrusschenhusken 2A

6422 PL Heerlentel. 045 - 541 75 71fax 045 - 543 29 95e-mail: [email protected]: www.firmaroth.nl

- 5 jaar garantie - Koude- en hittebestendig- Isolerend/geen onderhoud - Spuitwaterdicht- Makelijk te reinigen - Condensvrij- Stoot/slagvast - Naadloos

NieuwPVC VloeistofdiChte

Vloeren (HACCP goedgekeurd)

iN het assortimeNt

Beko Bakkerij Techniek • Postbus 43 6600 AA Wijchen • Simon Stevinstraat 4 6603 BD WijchenTelefoon 024 6486288 • Fax 024 6422682 • Internet www.bakkerijgereedschap.nl • E-mail [email protected]

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

Venem

a Tech

niek &

Servi

ce bv

Robert

Scottst

raat 11

7825 A

R Em

men

T +31

(591)

31 33

77F +

31 (59

1) 31

17 15

E gj@

venem

atechn

iek.nl

www.v

enema

techni

ek.nl

R E N D E M E N T D O O RT O E P A S S I N G V A N T E C H N I E K

Robert Scottstraat 11, 7825 AR Emmen | T +31 (591) 31 33 77 | F +31 (591) 31 17 15

www.venematechniek.nl

Een nieuw product, maar nog geen machine om het te fabriceren?Een probleem in een productielijn? Een machinale toepassing vinden voorarbeidsintensief handmatig werk? Het zijn kwesties waar elk productie-bedrijf vroeg of laat mee te maken krijgt. Venema Techniek & Serviceheeft zich gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke machines.Totaaloplossingen waarmee u uw productiedoelstellingen kan bereiken ofverder optimaliseren. Uw ideale partner, ook op het gebied van engineering,onderhoud, reparaties en totaal-revisie! * Venmatic platen- en koppelhandling systeem

EEN BEGRIP INDE FOODSECTOR!

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77 R e n d e m e n t d o o r t o e p a s s i n g v a n t e c h n i e k

E E N B E G R I P B I N N E N D E F O O D S E C T O R !

Venema Techniek & Service bvRobert Scottstraat 117825 AR EmmenT +31 (591) 31 33 77F +31 (591) 31 17 15E [email protected]

www.venematechniek.nl

VENMATIC DECOJETWATERSNIJDERS

VENMATIC DEEGTRECHTERSEN STERDOSERINGEN

Meer informatieover wat Venemavoor uw bedrijfkan betekenen?

Bel 0591 31 33 77

Vanwege de herfst is er in de periode van 12 tot en met 27 oktober volop gezelligheid en activiteit in het Bakkerijmuseum in Medemblik. In het museum zullen de ovens lekker warm staan en de appelboom achter het museum is leeggeplukt voor de verse appelbollen.

Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van deze lek-kernij, die voor alle bezoekers in het museum bij de koffie te proeven is. De andere factoren voor de legen-darische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim. De bakkers staan elke dag te bakken en vertellen daarbij vele tips en vaardigheden uit het bakkersvak. Naast de appelbollen maken zij ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Voor alle jonge bezoekers is er de mogelijkheid om, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje te maken. Daarna mogen ze de koekjes versieren, bijvoorbeeld met paddenstoelen, kabouters en kale takken, maar ze

kunnen ook gewoon hun naam met snoepjes schrijven. Voor veel kinderen is de herfstvakantie sowieso extra leuk in het bakkerij-museum want tegen betaling van 1,50 extra mogen ze ook zelf met marsepein aan de slag. Er wordt als extra demonstratie geschilderd met chocolade. Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het bakkerijmuseum nog harts-tochtelijk bedreven met verbluf-fende resultaten. Het leuke is dat er voor de bezoekers de mogelijkheid bestaat om het zelf te gaan leren in cursusvorm. Zo hoopt het museum eraan bij te dragen dat deze vorm van bakkerskunst nog lang zal voortbestaan.

in verband met de te verwachten drukte is het museum alle dagen al een uurtje eerder open, dus van 11 uur tot 17 uur. Verdere informatie

over activiteiten in het museum is te vinden op de website www.deou-debakkerij.nl Ook kan men bellen via 0227-545014. Het museum ‘De Oude Bakkerij’ bevindt zich aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.

gebakken Herfstblad en west-friese aPPelbollen….

Herfstvakantie in het Bakkerijmuseum

Baked AlaskaVanille roomijs omhuld met duchesse biscuit en fram-bozen meringue. Het dessert gaat rechtstreeks vanuit de vriezer één minuut in een oven en dan op bord. Het kan geserveerd worden met frambozen coulis en met (los bijgeleverde) kerstkransjes van vanillechocolade.

Emperator After EightDessert van laagjes biscuit, krokante chocolade, after eight ganache, Cointreau crème en kerstdecoraties. Het dessert kan als onderdeel van een totale presentatie gebruikt worden, waarbij van een zelfbereide mousse mooie quenelles geschept worden. En waarbij partjes gemarineerde sinaasappel, cress, crumbles en coulis van het huis gecombineerd kunnen worden.

Bûche NoëlTerrine van melkchocolade mousse met hazelnoot pra-liné, chocolade biscuit en lichtzoute caramel ganache. Als onderdeel van het dessertbuffet of gezellig op tafel waarbij de gasten het dessert kunnen delen.

Parfait NoëlType small pastry, nougat parfait met kersencompote. Als onderdeel van grand dessert en heel geschikt als walking dinner pastry.

Crème de la Crème presenteert najaarsassortimentDe zomerdesserts hebben nu definitief plaats gemaakt voor het najaar assortiment. In het assortiment zitten desserts, lounge pastries, small pastries en petit fours die dit najaar en winter geldig zijn. Verder biedt Creme de la Creme enkele soorten Kerstrproducten aan:

www.zeelandia.nl/zts

Page 18: Bakery Next 15 2013

|18

Risso Chef 100% voor bakkersOmdat professionals topkwaliteit verdienen

professionals topkwaliteit verdienen

Omdat professionals Omdat professionals

www.vandemoortele.nl Scan de code en ontdek waarom collega’s Risso Chef gebruiken.

Scan de code en ontdek waarom collega’s Risso Chef gebruiken.

Adv 550x40mm.indd 3 02-09-13 16:01

column

Zet je medewerkers in de etalage!Het gezicht van je bakkerszaakJe ziet het vaak genoeg. Klanten richten zich op dat vaste gezicht in de winkel, meestal de eigenaar. Dat is een afhankelijke en daarmee kwetsbare situatie en niet erg moti-verend voor je verkopend perso-neel. Je medewerkers zijn namelijk ook goed getraind en hebben meer passie voor je zaak dan je misschien denkt. Tijd om dat in beeld te bren-gen en te gaan vertellen.

STEL JE VOOR MET STORYTELLINGKlanten willen weten wie hen helpt. Klantenbinding begint nu eenmaal bij kennen en gunnen. Laat je medewerkers vertellen over hun dromen, inspiraties en overtui-gingen. Dat geeft meer vertrouwen en spreekt aan. Deze aanpak is een onderdeel van storytelling. Je ver-haal vertellen vanuit de oprechte emotie en passie.

LAAT JE VISIE DRAGENMet inzet van storytelling laat je mensen natuurlijk communiceren. Want persoonlijke, warme verha-len zijn een sterk communicatie-middel om de visie en strategie van een bedrijf uit te dragen. Naar klanten en stakeholders om maar eens een begin te maken. Een tref-fend voorbeeld van een praktische klantervaring geeft vaak een goed beeld van waar je medewerker en daarmee je service voor staat.

VERSTERK DE TEAMGEESTDoor medewerkers met een beel-dend verhaal in de zonnige eta-lage te zetten, wil de klant boven-dien niet meer perse alleen door

de (winkel)eigenaar geholpen worden. Storytelling versterkt de teamgeest en kwalitatieve uitstra-ling. Iedereen heeft de passende expertise om de klanttevredenheid te verhogen.

MAAK JE ACTIE CONCREETDoor je medewerkers te (laten) interviewen krijg je de juiste ver-halen. Laat de journalist of copy-writer er een krachtig verhaal van maken. Regel ook foto’s van bij-voorbeeld opleidingsdiploma en hobby. Zo combineer je tekst en beeld tot een complete ‘story’ per medewerker. Je kunt je voorstellen dat deze medewerkersprofielen zo bij elkaar een prachtige etalage vor-men. Deze presentatie kan gewoon op je site als apart onderdeel ‘even voorstellen’ of als aanvulling op je profiel van bedrijf of team. Maar denk ook aan je bedrijfsdocumen-tatie, een poster in de etalage of het buitenbord en natuurlijk social media. Stel je eens voor...

Hoe zo’n verhaal eruit kan zien? Hier een voorbeeld van mijzelf:

DINGEN MET ENERGIE BETER MAKEN, MOOIER MAKEN Als kind maakte ik graag al van twee oude fietsen een hele. Ik knutselde en bouwde met vriend-jes de meest bijzondere boomhut-ten en streed met fikse zandkas-telen tegen de opkomende vloed. Ik was acht, negen jaar en sprak met veel lol de eerste radiospotjes met geluidseffecten in op een Phi-lips taperecorder. Van reclame voor snertsoep tot Märklin-treinen en ‘Ktel’-jingles. Alle 13 goed, je kent het wel. Het kon niet gek genoeg en op dat moment dacht je er niet over na dat dit nog wel eens heel dicht bij

je latere beroep zou komen...Goed om je heen kijken, dingen met energie beter maken, mooier maken. Iets bedenken en dat goed uitvoeren. Inmiddels ben ik wel wat ouder en wijzer maar de passie zit er nog steeds sterk in. De hobby’s zijn inmiddels verschoven naar een actief gezinsleven, de moestuin, lekker rennen, sociale projecten en ‘start ups’. Ik pas het inventieve, analytische en resultaatgerichte ook toe in het communicatievak.Na een bachelor in Communicatie werkte ik jaren als account mana-ger bij reclamebureaus en als zelf-standig communicatieadviseur. Ik adviseerde ook met veel plezier op complexe overheidsprojecten. Met liefde voor het vak en met de klant centraal. Als ondernemend com-municatieadviseur werk ik het liefst van idee naar realisatie voor het MKB. Vanuit mijn communicatie-adviesbureau behaal ik zo de beste resultaten en dat hoor ik ook van klanten terug. Goed luisteren en dan samen zorgen dat het beter gaat. Want als je ergens enthousiast voor gaat, profiteren je klanten daar zichtbaar van. Een mooi voorbeeld daarvan is de MKB-module ‘storytelling door medewerkers’. Een pasklaar con-cept in tekstredactie, vormgeving en productie.

Robert Arnoldy is adviseur in marketingcommunicatie. Hij wil ondernemers in het MKB helpen aan meer ren-dement door de klanttevredenheid te maximaliseren. Dat kan door een effectieve communicatieslag te maken op

basis van praktisch klantonderzoek. Robert is eigenaar van communicatieadviesbureau Arnoldy Communicatie in Kortenhoef. Voor meer informatie surf naar http://www.arnoldy-communicatie.nl of bel 035-6566980.

In de schitterende omgeving het Schaffhauserland en op een prachtig parcours werd zondag 1 september het wereldkampioen-schap wielrennen voor bakkers verreden.

De categorie senioren vanaf 70 jaar moesten het spits afbijten. Piet Tinselboer en Lucas Kruijmer start-ten in deze groep Het parcours was zwaar, vooral het laatste stuk berg op naar de finish. Lucas Kruijmer moest bij de laatste beklimming de groep laten gaan, maar werd toch nog elfde op enige achterstand van de winnaar Piet Tinselboer.In de categorie 40 tot 50 jaar deden twee Nederlandse renners mee. Dick Stoorvogel en Peter van de Maas. Deze race was tot de laatste ronde een geweldig spektakel Dick en Peter reden een schitterende race, maar tegen het ploegenspel van de Belgen ging het net niet. Een van de Belgen reed weg en de wereldkampioen van vorig jaar bleef zitten. Dick en Peter moesten het gaatje dicht rijden en wisten toen dat het gebeurd was. Toch werden

Dick Stoorvogel in de finale vijfde en Peter van de Maas zesde. Een prachtige prestatie gezien het aantal van meer dan 30 deelnemers in deze categorie.In de laatste categorie 50 tot 60 jaar had de Nederlandse equipe ook twee renners: Jos Nerderlof, wereld-kampioen van vorig jaar, en Dick ten Broeke, die vorig jaar als vierde was geëindigd. De verwachtingen waren hoog gespannen dus en de vraag was of ze de prestatie van vorig jaar zouden kunnen herhalen. Ook deze race was fanatisch om te zien Jos en Dick reden steeds in de kopgroep mee en de hoop groeide voor een plaats op het podium. Maar bij de laatste ronde, bergop naar de finish, werd het contact met de kopgroep verloren en werd Dick ten Broeke toch nog vierde en Jos Nederlof vijfde, wat natuurlijk nog steeds een goede prestatie is. Lucas Kruijmer roemde na afloop de goede organisatie van de Zwitsers en vertelde verder dat volgend jaar op 31 augustus de wereldkampi-oenschappen verreden worden in Luxemburg

WK Wielrennen voor bakkers verreden

Boelen bakkerijmachines uit Ter Apelkanaal heeft een alterna-tief voor PTFE (‘teflon’) coating gevonden en past deze inmiddels toe op haar Euro Blades messen. De fabrikant stelt dat met deze

messen een hogere duurzaamheid van de messen wordt bereikt, dan met de PTFE gecoate messen die in de volksmond ‘teflonmessen’ genoemd worden. Met Euro Blades messen wordt het risico voorkomen dat door slijtage veroorzaakte PTFE deeltjes in het brood achterblijven. De Euro Blades messen zijn CE en FDA gecertificeerd. Boelen claimt dan ook dat het gebruik van haar messen met Bio-coating bijdraagt aan duurzaamheid en voedselveilig-heid.Meer informatie is telefonisch te verkrijgen op nummer 0599-470746 of per e-mail op [email protected]

Boelen heeft met Bio-coating alternatief voor PTFE op messen

Page 19: Bakery Next 15 2013

| 19

Risso Chef 100% voor bakkersOmdat professionals topkwaliteit verdienen

professionals topkwaliteit verdienen

Omdat professionals Omdat professionals

www.vandemoortele.nl Scan de code en ontdek waarom collega’s Risso Chef gebruiken.

Scan de code en ontdek waarom collega’s Risso Chef gebruiken.

Adv 550x40mm.indd 3 02-09-13 16:01

Postbus 943860 AB Nijkerk

Tel. 033 247 55 66Fax. 033 245 98 94

[email protected]

VerzekeringenPensioenen

Employee BenefitsFinancieringen

Hypotheken

Postbus 943860 AB Nijkerk

Tel. 033 247 55 66Fax. 033 245 98 94

[email protected]

VerzekeringenPensioenen

Employee BenefitsFinancieringen

Hypotheken

Besparen op uw verzekeringen?

U heeft recht op een gratis analyse! Bel ons...

www.zeelandia.nl/zts

Borstel- en klipsluitmachine, in roestvrij stalen uitvoering, setprijs € 12.300,-

TEL. (020) 624 60 02FAX (020) 620 89 39EMAIL:[email protected]

BedrijfskledingBetereSEDERT 1891

J . ZOETELIEF B.V.

VAN SLINGELANDTPLEIN 51051 DD AMSTERDAMHOMEPAGE: www.zoetelief.nl

Telefoon: 020-6246002 Fax: 020-6208939 E-mail: [email protected] www.zoetelief.nl

VV-mei12-Zoetelief.indd 1 03-05-12 13:19

Dé specialist in bedrijfskleding voor

de detailhandel in de foodsector

Zondag 29 september kreeg de Veldhovense Caroline van Spaandonk na een lange wedstrijddag te horen dat ze TaartenKampioen 2013 was geworden. TaartenKampioen is de wedstrijd voor hobbybakkers waar de deelnemers in de eerste ronde thuis een taart maken en de vijf beste door gaan naar de finale. Live voor de jury en publiek maakten de finalisten hun taart met als thema ‘die-ren’ in de bakkerij van Martin. Caroline werkte bijna 6 uur, heel geconcentreerd, aan haar Jungle Taart met een Caramel- banaan-vulling. De jury prees de gekozen smaken van de taart in combi-natie met de decoratie, die niet alleen heel toepasselijk maar ook heel vrolijk was. Tweede werd de uit Dronten afkomstige Linda Wijdemans met een taart in de vorm van een schaap waarin ze veel patisserie-technieken liet zien en die gevuld was met een Monchouvulling en biscuit. De Valkenswaardse Siska Jeurissen ging er met de 3e plaats vandoor.

Haar muizentaart viel niet alleen in de smaak bij het publiek, maar ook bij de jury, bestaande uit de patissiers Jacques van Bragt, Ivo Wolters, Bart Jansen, Stefan Brugmans; bakkerijadviseur/docent Henk van Liempd; ver-koopadviseuses van thuisbakarti-kelen Richelle en Wendelien van der Heijden; Chef-kok Marcel Kleuskens en halve finalist van het TV programma ‘Heel Hol-land Bakt’: Matthieu van Lent. Zij won namelijk ook de Design

Award. Een prijs waarbij alleen de ‘buitenkant’ van de taart meetelt. Het publiek kon via Facebook haar stem uitbrengen en ook het oordeel van de jury telde hierin mee.‘Alle finalisten mogen trots zijn op wat ze hebben gepresteerd’,

vertelt jurylid Stefan Brugmans. ‘Niet alles is goed gegaan maar je hebt ook te maken met wedstrijdspanning en een voor de finalisten vreemde omge-ving waar ze de taarten moeten maken. Complimenten zijn er dan ook zeker voor de vierde plaats van Natasja van Roij en de vijfde plaats van Lisette van der Linden. Bij de koekversierwed-strijd voor kinderen waren de winnaars Nina (5 jaar) en Luke (10 jaar).

Caroline van Spaandonk TaartenKampioen 2013

rayMond freriks

naar luncH service

nederland

Lunch Service Nederland is met haar 18 aangesloten partners leve-rancier van lunches in Nederland. Deze partners leveren met name aan afnemers in de marktsegmen-ten catering, hotellerie, instellingen en kleinschalige retail. Per 1 oktober is Raymond Freriks (42) benoemd tot operationeel manager Lunch Service Nederland, een voor de organisatie nieuwe functie. Freriks is geen onbekende in de foodser-vice. De laatste zes jaar is Freriks werkzaam geweest bij Albron Catering, o.a. in de functie van senior accountmanager corporate accounts.

Page 20: Bakery Next 15 2013

|20

De BakkersplaatsGeef hier uw gratis korte advertentie op voor

BakeryNext •nl uitgave 16 - 2013

Rubriek(en) (a.u.b. aankruisen). n Aangeboden n Gezocht

n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nBedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

REDACTIEFORMULIERDit heb ik voor in het volgende nummer

van BakeryNext •nlRubriek(en) (a.u.b. aankruisen).n Nieuws over ons bedrijf (product, actie, nieuwe medewerk(st)er, winkelopening)n Collegiale tip (bijvoorbeeld voor meer omzet)n Mijn succesverhaaln ‘De Garde’ (Compliment voor een collega of leverancier)n ‘De Deegrol’ (Standje voor iemand)n Familieberichten (trouwen, geboorte, overlijden)n De Weesper Moppentrommel (moppen)n Dit vind ik ervan (ingezonden stukken en reactie op andere artikelen)n Anders nog iets? (iets anders wat u nog wilt melden aan de branchegenoten)

Bedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

De BakkersplaatsTE KOOP

Kalmeijer puntenset 238 stuks inhoudNieuwer type afweger met veiligheidskap

Toevouwer [email protected]

TE KOOPKemper SP75 L spiraalkneder

vierkante [email protected]

TE KOOPAmandelwrijfmachine

[email protected]

TE KOOPKalmeijer koekjesmachine

KGM 4 [email protected]

AANGEBODENVruchtensnijbak z.g.a.n.

Merk JostoVraagprijs € 150,=C. van der Voorn

Tel: 0183-561382E-mail: [email protected]

GEZOCHTCommerciële bakker

Voor 75% externe contactenKlanten meerendeels horeca

In een straal van 30 km rond Den HaagBakkerij Roodenrijs

Albert WiegerinkTel: 06-53251928

E-mail: [email protected]

AANGEBODENPlaten wagens 40x 60 cm

20 etages Prijs 265,- euro excl btw

Eurofours Tel 06-53243207

AANGEBODENWinkelinterieur

Toonbank, Koelvitrine en BroodrekkenT.e.a.b.

Bakkerij KlootwijkPieter Soeteman

Tel: 06-59738183E-mail: [email protected]

AANGEBODENAfweger Op ’t RootBakkerij Wil Beers

Ronald KoolTel. 0224-212566

E-mail: [email protected]

AANGEBODENZeer goedlopende (thuis) Taartenbakkerij

Werkzaam in de regio Amsterdam - Almere. Zeer grote klantenkring,

Bezorggebied heel Nederland. Wegens gezondheidsproblemen, Op korte termijn te aanvaarden, Overname bedrag bespreekbaar,

We hoeven hier niet de hoofdprijs voor. Informatie via tel.nr 06-12560157

GEZOCHTFranse knipschaarBakkerij Verbeek

BrummenArno van Oosterbosch

Tel. 06-53367527

AANGEBODENWiesheu winkeloven 6 etagesmet afzuigkap en onderstel

Bouwjaar 2012Z.g.a.n. 1½ jaar gebruikt

T.e.a.b.Bakker van RoonJack van Roon

Bossestraat 47 A2613 CN Delft

Tel: 06-55563588E-mail: [email protected]

AANGEBODENMogen wij onze eigen speculaasjes ook

voor u maken?Beoordeeld met ‘uitmuntend’, dus u kiest voor

de lekkerste.Marcel van Schalkwijk

Echte Bakker Van [email protected]

AANGEBODENDesemtank, silo

Installatie met besturingRittershaus Technisch Buro

Rien RittershausTel: 06-53324560

Email: [email protected]

AANGEBODEN7 Vrieselementen van 32/52

Van Avezaath-BeunePatrick Roos

Johannes Verhulststraat 281071 NK Amsterdam

Tel: 020-6620891E-mail: [email protected]

AANGEBODENNette RVS Werktafel met geremde rvs-wielen.3.000 x 950 x 950 met 4 laden naast elkaar.

Venema TechnologyStephan Venema

Tel: 06-20 000 481E-mail: [email protected]

AANGEBODENOngeveer 300 broodkratten met dolly’s

Maat 600 x 700 donkerbruin.Venema Technology

Stephan VenemaTel: 06-20 000 481

E-mail: [email protected]

TE KOOP Nagenoeg nieuwe patentschaar

Met tien tanden, Ingeknepen 27cm breed

Prijs 85 euro. Hogervorst Bakkerijservice BV

Boezemweg 23a2641KG Pijnacker Tel: 015-3697583Mob:06-51259700

AANGEBODENBakkerij in het zuiden van het land

Omzet ca. € 600.000,=Tel. 06-22418416

AANGEBODEN2x Leventi bakermat mastermind ovens

Ton van der SchootTel.: [email protected]

GEZOCHTInschietovens - Tel: 06-51259700

GEZOCHTDijko oven - Tel: 06-51259700

AANGEBODEN700 beschuitblikken afm. 9,5 x3 cm.

Bakkerij, patisserie Chocolaterie KoopmansHerbert Koopmans

0546-621312

AANGEBODENDiverse bonbonvormen (marcolon)

PasteleroW.J.A. Pels

Tel: 06-16706891

AANGEBODENOPM Spiraalkneder (1 zaks)

PasteleroW.J.A. Pels

Tel: 06-16706891

AANGEBODENKlein spijspillenmachine

10 pillen, 2 diktesPastelero

W.J.A. PelsTel: 06-16706891

AANGEBODENBonbon doorvoerlijn voor vormen Pastelero

W.J.A. PelsTel: 06-16706891

AANGEBODENPralinenfix Vormvulmachine PFM 2000 B

PasteleroW.J.A. Pels

Tel: 06-16706891

AANGEBODENRVS Werkbank met platen rek en laden

PasteleroW.J.A. Pels

Tel: 06-16706891

TE KOOPBakkerij voor bake off systeem

Winkel met broodjescorner en 30 zitplaatsen A1 Lokatie in Winkelcentrum

In de binnenstad van Den HelderBakker Nico - Nico van Steijn

Tel: 0223-614856Mob: 0619983341

[email protected]

AANGEBODENTop cream slagroom blazer Bakon i.z.g.st.

Prijs zie www.marktplaats.nlBakkerij Den Soeten Inval

Opril Grote Markt 44461 AK Goes

Tel. 0113-215614Email: [email protected]

AANGEBODENRedie winkelinterieur

met koelingen, broodschappen en bonbontoonbank + presentatie-meubel.Alles in goede staat en in bedrijf tot eind

oktober 2013Bakkerij Schuiteman

Peter VermeulenTel. 0577-461206

e-mail: [email protected]

GEZOCHTBaan als broodbakker in Sydney

Vanaf oktober 2013 Voor maximaal een jaar.

Tim van DalenE-mail: [email protected]

GEZOCHT BAKKERS Bakkerij Carl Siegert sinds 1891 BV Harmelen

Sollicitatie met cv mailen naar: [email protected]

GEZOCHT Kneder 15 L

Voorzien van 2 klokkenMeesterbakker Roodenrijs

Tel. 015-2158111E-mail [email protected]

AANGEBODENingeruilde kleinbrood installatie bestaande uit

kopmachine puntjes en afzetmachine WP 5 rijig Technisch Bureau Rittershaus

Mobl:06-53 32 4560Tel: 06-30 231 23 92Fax: 030-234 30 72

Web: www.rittershaus.eu

AANGEBODENWinkelinterieur

Compleet bakkerijinterieurMet koelingen, broodschappenDiepvries en bonbontoonbank.Goed onderhouden, alles werkt.Banket en Fijnbrood De Koning

C. de KoningTel: 0162-312616

E-mail: [email protected]

GEZOCHToude amandelwrijfmachines

TWENTRADEWim Bruggink

Tel: [email protected]

TE KOOP:ATLAS COPCO persluchtkoeler type FD7,

In nieuw staat (om vocht uit uw persluchtsysteem te halen, 220V, eenvoudig

na uw compressor te monteren,flexibele aansluitleidingen zitten erbij.

Prijs: € 1.500Foto kan gemaild worden.

Tel: 06-51259700

TE KOOP:Hydraulische ORWAK vuilpers,

slechts enkele kerengebruikt, vulopening 50 x 50 cm, aansluiting

220VPrijs: € 3.500

Foto kan gemaild worden.Tel: 06-51259700

TE KOOP:grote antieke deegtrog,

metalen frame en metalen trog met houten rand, afm. trog: 85 x 195 cm,

Ideaal voor winkeluitstallingVaste prijs: € 800Tel: 06-51259700

AANGEBODENTromplijn 10 meter, 3 walsenDoseerinrichting + bovenrand

Bakkerij WieggersWiljan Wieggers

Tel: 076-5215424Mob: 06-22087231

E-mail: [email protected]

TE HUURBakkerij winkel in Breda. Plus diverse

machines enz. Ca. 300 m2Bakkerij WieggersWiljan Wieggers

Tel: 076-5215424Mob: 06-22087231

E-mail: [email protected]

AANGEBODENRheon + diverse hulpstukken

Type 2007, 2400 per uurVerkeert in goede staat

Bakkerij WieggersWiljan Wieggers

Tel: 076-5215424Mob: 06-22087231

E-mail: [email protected]

TE KOOPCupcake zitjes

3 nieuw ontworpen cupcaketafels met 2 stoelen en 2 pluche kussentjes.

Vraagprijs: 350,00 euro per setShirley Verhaart.

Gedempte Nieuwesloot 103 Alkmaar. www.jolieshirley.nl

email: [email protected]. 072-5113406 (door de weeks)

Mob. 06-15137610

TE HUURIn verband met familieaangelegenheid te

overname aangeboden Patisserie/Chocolaterie.in het hartje van

Alkmaar.Huurprijs: 2000,00 euro.

Het pand heeft 4 winkelramen, Vrijdags en zaterdags is er veel publiek De gemeente Alkmaar organiseert veel

festiviteiten, Jolie Shirley Shirley Verhaart,

email:[email protected]/

Tel: 072-5113406 door de weeks Mob:. 06-15137610 door de weeks(op maandag is winkel gesloten).

AANGEBODENFreelance brood- en banketbakkerIn bezit van o.a. diploma Brood- en

BanketbakkerErvaring in grote en kleine bakkerijen

Johan Borsch06-10521314

[email protected]

TE KOOPUitgebreid aanbod

gebruikte bakkerijmachines.Dubet b.v.

Ton van der Schoot073-5340840

[email protected]

GEZOCHTJonge, ambitieuze en vakbekwame chocolatier

Passie voor het vervaardigen van exclusieve bonbons

Kwaliteit hoog in het vaandel Meer info: www.manfredspaargaren.nl

Reactie en CV met pasfoto naar:Manfred Spaargaren confiserie

T.a.v. Manfred SpaargarenE-mail: [email protected]

GEZOCHT:Broodkoppel, 3 of 4 stuks per koppel. Busmaat: ±26cm x ±14cm x ±9cm

(boerenkoppel). Heeft u deze nog op zolder staan, en doet u hier niets meer mee? Graag

ontvang ik van u een e-mail of telefoontje Bakkerij van Leur

Jan van Leur | Tel: 0413–366 486Mob: 06-53193823 | Fax 0413 – 351 004

E-mail: [email protected]

Page 21: Bakery Next 15 2013

| 21

• KOEL- EN VRIESHUIZEN

• INVRIESTUNNELS

• BEDRIJFSRUIMTES

• KOEL- EN VRIESDEUREN

• BRANDWANDEN EN -DEUREN

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Willemsen Isolatiebouw B.V.

Sophialaan 6

3542 AR Utrecht

T (030) 241 01 26

F (030) 241 41 29

www.willemseniso.nl

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Al ruim 50 JAAR een begrip!

Scan de code als u vandaag nog uitgebreid kennis wilt maken met ons bedrijf

• KOEL- EN VRIESHUIZEN

• INVRIESTUNNELS

• BEDRIJFSRUIMTES

• KOEL- EN VRIESDEUREN

• BRANDWANDEN EN -DEUREN

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Willemsen Isolatiebouw B.V.

Sophialaan 6

3542 AR Utrecht

T (030) 241 01 26

F (030) 241 41 29

www.willemseniso.nl

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Al ruim 50 JAAR een begrip!

WAPEN OVAAL SPECIAAL KOFFERTJE FLORENCE

EENHOORN PADDESTOEL VERREKIJKER ALBÈRT NOOT

GRAND MARNIER SWEET NUT BEN HUR RUMKOGEL

AARDBEI CUBAANSE KUS KONINGSKROON ALBÈRT GLAD

GLOBE PETJE VLIEG CERICETTE STOOMWALS

ZEBRA ACCORDEON FRIESCHE STAARTKLOK LILI

MARASQUIN KAATJE CAFÉ BRASIL SUNNY DAY

MANNON CROQUANT BOUCHÉE POIRE WILLIAM

OVAAL ROYAAL TROPICAL UIL SICILIË SUIKERVRIJ

T 013 - 511 45 45 www.chocolateriealbert.nl

great taste ...

Page 22: Bakery Next 15 2013

|22

Productschap AkkerbouwTel: 079-3687502www.productschapakkerbouw.nlProject TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlTenBa Taxatie en BakkerijadviesTel: 0317-471211www.tenba-bv.nl

dosering

Bakon food equipment bvTel: 0113-244330www.bakon.eu.com/nlMakombi BVTel: 0413-292903www.makombi.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.nlTerlouw / UnidosTel: 055-5768628Sartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Theo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nl

eetbare bedrukking

Bouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548-623016www.bouwhuis.comPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

etikettering

Avery Dennison Tel: 030-2632233www.averydennison.comBakkerssoftware nvTel: 073-5944010www.bakkerssoftware.com CikamTel. 036-5397234www.cikam.nlCompad Europe B.V.Tel: 088-4329995www.compad-software.comHandelsonderneming Tonnie Vugts B.V.Tel: 073-5941029www.etikettenkoning.nl Marti Orbak SoftwareTel: 0174-638694www.marti-orbak.nl.nlTegra Systems BVTel: 0228-582780www.tegrasystems.nl

forMules

AmbachtsbakkerTel: 033-2999053www.ambachtsbakker.nlBart’s RetailTel: 024-6782782www.bakkerbart.nlEchte BakkersgildeTel: 0317-424342www.echtebakker.nlHeerlijk & HeerlijkTel: 0345-470070www.banket.nlMultiVlaai Retail B.V.Tel: 073-2020993www.multivlaai.nlTop Bakkers B.V.Tel: 055-5998222www.topbakkers.nl

geconditioneerde ruiMte

BVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comIsosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlCofely GDF SUEZTel: 026-3692911www.cofely-gdfsuez.nlJasca Food Technology BVTel: 0541-293688www.jasca.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoevering Koeling & Airconditioning BVTel: 0499-375918www.koeveringkoeling.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Rijndorp Klimaat BVTel: 0172-423060www.rijndorp.nlRoma IsolatiesystemenTel: 0162-512012www.romaned.nl

Hoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Mourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

deegverwerking

BVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comGlobe BV FoodequipmentTel: 074 - 7370090www.globefoodequipment.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Food processing equipmentTel: 0345-543543www.rademaker.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlWerner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.com

dienstverlening

3W MakelaarsTel: 033-4323552www.3wmakelaars.nlArbo ContentTel: 050-5293400www.arbocontent.nlBakkerij Bedrijfsverzorging NederlandTel: 0320- 214106www.invalbakker.nlBakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nlBeko Advies BVTel. 0346-584184www.beko-advies.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlBeko BeneluxTel: 0344-714714www.beko-benelux.nlCadansinterimTelefoon: 06-46353756www.cadansinterim.nlDe Bakkerij Architect BVTel: 0317-47 12 39www.debakkerijarchitect.nlFrederik-Jan van der MeulenInternet Marketingspecialist/AdviseurTel: 06-41817663www.frederikjan.nlUitzendbureau Het AmbachtTel. 0591-555442www.uitzendbureauhetambacht.nlInbak All into FoodTelefoon 085-2100172www.inbak.nlIndustrial Auctions BVTel. 0499-872510www.industrial-auctions.comInterpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlKwaliteit is krachtTel: 06-51799412www.kwaliteitiskracht.nlMF Horeca personeelsdienstenTel: 050 -3112244www.mfhoreca.nl MKB NederlandTel: 015-2191212www.mkb.nlNBOVTel: 0182-693030www.nbov.nlNederlands Bakkerij CentrumTel: 0317-471247www.nbc.nlNederlands Bakkerijmuseum ‘Het Warme Land’Tel: 038-4446190www.bakkerijmuseum.nlPrécon Food ManagementTel: 030-6566010www.precon-food.n

Unispraywww.unispray.nl0347-322097Vemag.nl B.V.Tel: 0412 - 640 858www.vemag.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nlWoertman Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

bakkerskleding

Chaud Devant Kokskleding en bakkerskledingTel: 020-4941930www.chauddevant.nl Devagro BedrijfskledingTel: 040- 2518304www.devagro.nl J. Zoetelief B.V.Tel: 020-6246002www.zoetelief.nl

cHocolade

Adviesburo 4PTel: 0181 - 631599www.4p.nlArticorTel: 046-4745160 www.articor.nl Belcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBonbon Atelier N. Limmen BVTel: 075-6140571www.bonbonatelierlimmen.nlLa Confrérie BVBonbons en chocoladeTel: 0165-518888 www.laconfreriebv.nlChocolaterie Albert bvTel: 013-5114545www.chololateriealbert.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comHandelsonderneming Zilco BVTel: 036-5304519www.zilco-industrial.nlHenk Koenen V.O.F. Chocoladevormen en machinesTel: 0161-452516www.henkkoenen.nlHoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Lagosse Chocolaterie BVTel: 072-5745 584www.lagosse.nlManfred Spaargaren confiserieTel: 0297-540890www.manfredspaargaren.nlMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVan Ham Groothandel B.V.Tel: 013-5051591www.vanhamgroothandel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

decoraties

ArticorTel: 046-4745160 www.articor.nlFrans Beekwilder BVTel: 020-623 32 22www.beekwilder.comBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.com De Groot B.V. Nougat-KrokantenTel: 020-4821487www.butterscotch.nlDekomTel: 040-2842050www.dekomart.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comJ. Gort Decoraties BVTel: 036-5370144www.gortdecoraties.nl

Rvs Bewerking KampenTel: 06-21107411www.rvsbewerkingkampen.nl

bakkerijMacHines

AVTTel: 076-5415260www.avt.nuVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nlBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nlBeldosTel. 0032-36464048www.beldos.comB & O Bakkerijtechniek BVTel: 0165-316341www.benobakkerijtechniek.nlBoelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comDivary Engineering & Bakery ServicesTel: 0343-523880www.divardy.nl EurobladesTel: 0599-470746www.euroblades.comEverbake Capway B.V.Tel. 088-7300000www.everbake-capway.nl FRITSCH GmbHTel: 0049-9326830www.fritsch.infoGlobe BV FoodequipmentTel: 074 - 7370090www.globefoodequipment.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlHandelsonderneming HengeloTel. 074-2590900 Kaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comInterbake BVTel: 0548-622751www.interbake.nlKönig NederlandTel: 0183-682868www.koenig-rex.comKortlever Technisch Buro BVTel: 0183-352955 www.kortlever.nlMüssana Nederland BVTel: 0548-654126www.mussana.nlQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comRobertpack Industrial & PackagingTel: 038-4652089www.robertpack.nlJan de Ruyter bakkerij-installatiesTel: 0181-627652www.jdr.nlRoelofs Bakkerijmachines ServiceTel: 0575-524268 www.roelofs.nlS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Shuffle-Mix BVTel: 0342-450322 www.shufflemix.comSmulders Horeca-apparatuur en BakkerijmachinesTel: 040-2012086 www.smulders.netG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlSurplus SelectTel: 0321- 335500www.surplusselect.nlTAL BVTel: 0524- 517545www.talbv.nlTheo van Vliet WeespTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlTwentebelt B.V.Tel : +31(0)74-2424705www.twentebelt.comTwentradeTel: 06-24325811 UnikonTel: 0342-415752www.unikon.net

Werner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.comZeelandia Technical SolutionsTel: 0111-481044www.zeelandia.nl/zts

bake/Make off

Bakery to Bakery / FoodstudioTel: 013-5951000www.bakerytobakery.nlBanketbakkerij van Strien B.V.Tel: 0186-626326www.koekjes.nlBrinkers VriesVers Food Service/ Beuk Patisserie BVTel: 0172-509640www.brinkerspatisserie.comBrown & Serve B.V.Tel: 0299-684959www.brown-serve.comComeba foodservice BVTel: 0524-524928www.comeba.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDauphine Nederland BVTel: 0487-502117www.dauphine.nlDélifrance Nederland bvTel: 0180-485111www.delifrance.nlDero FoodsTel: 0183-500373www.derofoods.nlDesem SteengoedbroodTel. 024-3585404www.steengoedbrood.nlD. van der Pol & Zonen bv / Wolff ButterbackTel: 0416-692785www.vdpol.nlDUET bake off productsTel: 024-6782782www.duetbakeoffproducts.nl Duuk Bake-Off Specialities BVTel: 030-6910686www.duuk.nlEuropastry BeneluxTel: 0181-698208www.europastry.nlHeavens Bakery GMBHTel: 0513-62 52 75www.heavensbakery.deHessing Bake-OffTel: 0174-385642www.hessing-bakeoff.nlLantmannen Unibake Nederland (Pastridor)Tel: 0343-514514www.pastridor.nlProcema BVTel: 0345-534748www.procema.nlVandemoortele Nederland BVTel: 036-5229757www.vandemoortele.nl

bakkerijgereedscHaP

AVTTel: 076-5415260www.avt.nuBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.comColson Europe BVTel: 0318-536611www.colson-europe.com/nl/De Combinatie Bakkerijtechniek BVTel. 030-6962167www.de-combinatie.nlCOVEKA B.V. Bakkerij- en GrootkeukentechniekTel: 038-3313685www.coveka.nlCoveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlFrancois ProductsTel: 079-3619031www.francoisproducts.nlJosto Stainless Steel Engineering BVTel: 0529-482244www.josto.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comMeijers Pan-Glaze vofTel: 0543-512301www.bakvormen.nlMussana Nederland bvTel: 0548-654126www.mussana.nl

accountancy

AMS AccountantsTel. 0523 - 61 05 57www.ams-accountants.nlBoschland Accountants & AdviseursTel. 0318-691111www.boschland.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlFlynth Tel. 0546-831010 vestiging AlmeloTel. 026 – 3542600 vestiging ArnhemTel. 043-3253535MaastrichtTel. 0475-375500 vestiging RoermondTel. 040-2552929EindhovenTel: 0348-422 180 vestiging WoerdenTel: 038-4535 499 vestiging Zwollewww.flynth.nl

autoMatisering

AVTTel: 076-5415260www.avt.nuBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comCompad Europe B.V.Tel: 088-4329995www.compad-software.comCSB-System Benelux BVTel: 076-5307676www.csb-system.comDENATEC-LERCO N.V.Tel: 0032-34892295www.denatec-lerco.beEvers KassasystemenTel: 073 645 8110www.evers-kassasystemen.nlFoodsafety FacilitiesTel: 0118-410006www.foodsafetyfacilities.nlGraaggedaan.nl B.V.Tel. 040-7505392www.graaggedaan.nlHolland Bakkerijsystemen B.V.Tel: 0548-542573www.holland-systemen.nlIngenieursbureau PromptTel: 0517-418878www.fritec.nlJMS Automatisering B.V.Tel: 0174-291000www.jmsautomatisering.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comMarti Orbak SoftwareTel: 0174-638690www.marti-orbak.nlPilz NederlandTel: 0347-320477www.pilz.com Project TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Siloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel: 06-20403870www.spiromatic.comSysCoData Tel: 073-5944010 www.syscodata.nl Technisch Buro RittershausTel: 030-2312392www.rittershaus.euwww.terhaarnijverdal.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nl

nuttige adressen

Page 23: Bakery Next 15 2013

| 23

Wilt u uw bedrijfsgegevens ook in deze lijst? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Deze lijst is met de grootste zorg samengesteld. Heeft u toch wijzigingen of aanvullingen, laat het ons weten op [email protected]

Willemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

gist

AB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be

grondstoffen

AB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be Backaldrin Benelux BVTel: 076-5201047www.backaldrin.comBak SpeciaalTel: 033-4654810www.bakspeciaal.nl Bakels Senior-N.V.Tel: 0294-414559www.bakels-senior.nlBakeplus BVTel: 0418-597444Vestiging HaaftenTel: 077-3829090Vestiging VenloTel: 0316-527441Vestiging Zevenaarwww.bakeplus.nlBelcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBroer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.com CSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxD. van der Pol & Zonen bvTel: 0416-692785www.vdpol.nl Dawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Eicom Barneveld0342-490700www.eicom.nl Esbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nl GB PlangeTel: 078-6525600www.gb-plange.comHavero Hoogwegt BVTel: 026-3228520www.havero.nlHela Thissen bvTel: 077-3204204www.hela.nlHoogenboom Benelux BV / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nlIreks GmbHTel: 040-2263800www.ireks.nlJKT Foods Europe BVTel: 070-7110288www.jktfoods.com Karlshamns BV Speciaalvetten Tel: 075-6278477Koopmans Meel BVTel: 058-2948494www.koopmansmeel.nlKrijger MolenaarsTel: 0111-461234www.krijgermolenaars.nl Meneba B.V.Tel: 010-4238911www.meneba.comMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPuratos NV0168-326260www.puratos.nlRanks Meel BVTel: 0183-606200www.ranksmeel.nlRemia C.V.Tel: 030-2297911www.remia.nlRuitenberg IngrediëntsTel: 0571-270000www.ruitenberg.nlSmilde BakeryTel: 0299-372856www.smildebakery.nlSuiker UnieTel: 0165-525252www.suikerunie.comSonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.comSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.eu

Vamo produkten v.d. bakkerij BVTel: 026-3646205www.vamo.nlWestfälische Lebensmittelwerke Lindemann GmbH & Co. KGTel: 0049-522382030www.lindemann-food.deKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

ijs

Carpigiani NederlandTel: 040-2353535www.carpigiani.comLaan HeilooTel: 072-5331425www.laan.nlRozeboom’s IJskarrenTel: 0578-561450www.rozeboom-ijsspecialiteiten.nlValmar BeneluxTel: 030-6084144www.valmar-benelux.nl

koel & vries

Van Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comDawsonrentals(Nederland) BVTel: 010-4952955www.dawsonrentals.nlEmondt’s Koeltechniek en Winkelinrichting BVTel: 053-4314466www.emondt.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGram Nederland BV Tel: 0546-454252www.gram.nlHeinen Freezing gmbhtel: 0049-44511220www.heinen.bizHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/koelcelstelling Gerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nlIsosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRoma Isolatiesystemen Tel: 0162 512 012 www.koelcelbouwen.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWillemsen Koel- & vriesbouwTel: 030-2410126www.willemseniso.nl WP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

kruiden & sPecerijen

Hela Thissen BVTel: 077-3204204www.hela.nlJ.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V.Tel: 0521-514040www.polak.nlRaps BVTel: 0499-373525www.rapskruiden.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

oliën

Dübör Nederland b.v.Tel: 0162-421111www.dubor.nlLevo Produktenmij BVTel: 0517-394141www.levo.nlSmilde FoodsTel: 0513-639639www.smildefoods.nlSmilde Natura B.V.Tel: 0513-639629www.smildenatura.nl Sonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.comVandemoortele Nederland BVTel: 036-5229757www.vandemoortele.nl

Koninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

oPleidingen

Bakery Institute.Tel: 075-6157226www. bakeryinstitute.nl NBA Praktijkopleider voor de bakkerijbrancheTel : 0317-471255www.nationalebakkerijacademie.nl LSBL (opleider voor de industriële bakkerij)Tel: 0318-696999www.lsbl.nl

ouwels

Primus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

ovens

Van Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlDen Boer Baking Systems BVTel: 0529-438383www.denboerbs.nlBouwhuis Dekeghel NVTel: 0032-24606022www.dekeghel.beDijko Ovens BVTel: 013-5942211www.dijko.com EurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlFri-Jado BVTel: 076-5481000www.frijado.nlHebaco Bakovenbouw BVTel: 0548611010www.hebaco.nlHogervorst BakkerijserviceTel: 015-3697583www.bakkerijovens.comLevens Cooking & Baking Systems BVTel: 0161-459100www.leventi.comLute Brouwer OventechniekTel: 0548-614798www.lutebrouwer.nlMIWE agency NederlandTel: 0342-465606www.miwe.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlTheo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlWerner & Pfleiderer-Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWoertmann Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

Petit fours

Van de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nlPatisserie UniqueTel: 035-5882395www.patisserieunique.nl

Productielijnen

BVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comCapway Systems BVTel: 030-7007700www.capway.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beVan der Pol Bakery EquipmentTel: 033-2994373 www.vanderpol.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.com

reiniging & Hygiëne

Allergenen ConsultancyTel: 033-2770571www.allergenenconsultancy.nl

Asito FoodTel: 0546-484950www.asito.comBioClimAirTel: 0252-626962www.bioclimair.nlBrilliant Group B.V.Tel: 026-3190590www.hygienepartner.nlCoveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comGreen CleanTel: 0653-200937www.green-clean.nlHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/schuimtank Interceil NederlandTel: 0481- 420460www.interceil.nl KeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comLamers Reinigingstechniek BVTel: 0314-623341www.lamersequipment.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Mafo Holtkamp BVTel: 0546-575360www.mafo.nlPlug-In Pest Free NederlandTel : 06-47831301www.pestfree.nlRHIMA Nederland B.V. Tel: 035 - 609 8181 www.rhima.com Spiromatic NVTel. : 0620403870www.spiromatic.comUnikonTel: 0342-415752www.unikon.net

revisie

BSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nl

rijskasten

Van Asselt & Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nl Isosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlKoma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRoma Isolatiesystemen Tel: 0162 512 012 www.rijskast.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

silo’sRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel : 06-20403870www.spiromatic.com

snij- en inPakMacHines

AVTTel: 076-5415260www.avt.nuHaddeman Machines B.V.Tel. (076)- 504 09 78www.haddemanmachines.nl Mettler Toledo BVTel: 0344-638363www.mettlertoledo.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nl

sPijs & MarsePein Broer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.comEsbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nlKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nlSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

vakbladen

Bakery NextTel: 0515-432140www.bakerynext.nlBakkers in bedrijfTel: 088-2944834www.bakkersinbedrijf.nlBakkerswereldTel: 0314-349925www.bakkerswereld.nlNBT MagazineTel: 024-3246146www.nbtmagazine.biz

verlicHting

LixeroTel: 0493-311314www.lixero.eu

verPakkingen

AVTTel: 076-5415260www.avt.nuChocapackTel: 088-6500165www.chocapack.comDe Beer Verpakkingen BVTel: 071-5809207www.debeerverpakkingen.nlBeko VerpakkingenTel: 024-3786644www.beko-verpakkingen.nlBunzlTel: 026 -3843838www.bunzl.nl Conpax Servo Wrap BVTel: 0487-588111www.conpax.nlDekker Packaging - AntalisTel: 036-5397511www.dekkerpackaging.comGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comHaddeman Machines BVTel : 076-5040978www.haddemanmachines.nl Havelaar verpakkingen BVTel: 075-6400100www.havelaar-verpakkingen.nlNiverplastTel: 0548-538380www.niverplast.comO/K Packaging Systems BVTel: 0252-216250www.okpackaging.comPaardekooper VerpakkingenTel: 0186-648222www.paardekooper.nlPWR PackTel: 0318-519757www.pwr-pack.nlRobertpack Industrial & Packaging Equipment BVTel: 038-4652089www.robertpack.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVeer KartonTel: 075-6284659www.veerkarton.nlTonnie Vugts Handelsonderneming BVTel: 073-5941029www.etikettenkoning.nlUlma PackagingTel: 0345-623800www.ulmapackaging.nl

verzekeringen

Bakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nl Interpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlMeeùs AssurantiënTel: 0800-2356338www.meeus.com

vlaaien

Digivlaai.nlTel: 088-1269000www.digivlaai.nlVan de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nl

vleesProducts

Minced Veal BVTel: 020-6324185www.mincedveal.nl

vloeren en wanden

BolidtTel: 078-6845444www.bolidt.nlDevafloor06-12723838www.devafloor.nlDuracrylTel: 010-4505231www.duracryl.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMultipoxTel: 0578-696755www.multipox.nlFirma Roth Tel: 045-5417571www.firmaroth.nlSmit VloersystemenTel: 0314-345627www.smitvloeren.nlVloersch BVTel: 0181-776286www.vloersch.nlWillemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

vrucHten & noten

ArticorTel: 046-4745160 www.articor.nl CSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Finma BVTel: 010-4154310www.finma.euSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVS Apple Industries BVTel: 0527-203917www.vsapple.comKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

wegen en Meten

Delta Ohm Benelux BVTel: 085-2731917www.deltaohm.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comSartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Testo BV Tel: 036-5487000 www.testo.nlWeegtechniek HollandTel: 036-5222030www.weegtechniek.nl

winkelinricHting

Emondt Koeltechniek en winkelinrichtingTel: 053-4314466www.emondt.nlEsmé InterieurbouwgroepTel: 050-5470044www.esme.nlInterieurbouw Hans van de GoorTel: 0492-383055www.hansvandegoor.nl Interieurbouw Koning BVTel: 0252-623020www.interieurbouwkoning.nlLinthorst Professionele Interieurs bvTel: 0318-486062www.interieursvoordebakker.nlLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlRedie InterieursTel: 0499-573232www.redie.nl

zuivelProducten

FrieslandCampina ProfessionalTel. 040-2951200www.debic.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxZuivelvers BVTel: 0172-650794www.zuivelvers.nl

overige Producten

Markus & Markus Siroopwafels bvTel: (0182) 61 88 24www.markus-waddinxveen.nl

Page 24: Bakery Next 15 2013

www.josto.nl & www.nederlandspatisserieteam.nl

trots partner van het