Bakery Next 9 2013

24
De vakkrant voor bakkend Nederland! Huur wordt na faillissement boedelschuld! Behoort een vordering van de verhuurder tot schadevergoeding wegens schade aan het gehuurde (opleveringsgebrek) te worden aangemerkt als boedelschuld? Als een wederpartij bij een overeenkomst failliet gaat, heeft dat in beginsel geen gevolgen voor de overeenkomst. Verplichtingen uit de overeenkomst blijven bestaan. Lees verder op pagina 10 Ondernemers positief over aanpak acquisitiefraude MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de SP en de VVD samen een initiatiefwet gaan indienen zodat acquisitiefraude voortaan strafbaar wordt gesteld. Ondernemers krijgen dan ook meer bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. De ondernemersorganisaties hopen dat een brede Kamermeerderheid hieraan haar steun zal geven. Lees verder op pagina 7 MKB-ers verwachten meer van hun accountant Uit het onderzoek komt naar voren dat ondernemers graag tijd vrij maken voor een accountant die samen met hen nadenkt over hun bedrijf en over verdere procesoptimalisatie. Lees verder op pagina 7 Jaargang 3 | Week 20 | 2013 | Nummer 9 ‘Kroonjuweel- tjes’ winnende product kro- ningswedstrijd Jeugdkampioen- schap brood- en banket- bakken 2013 2 16 DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND 9

description

De vakkrant voor de bakkerijbranche. Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerijbranche. Vol actualiteiten, opinie, introducties, vraag- en aanbod, wetenswaardigheden. Kortom het blad waar de sector van achter het bureau, voor de oven tot in de winkel op zit te wachten.

Transcript of Bakery Next 9 2013

de vakkrant voor bakkend nederland!

Huur wordt na faillissement boedelschuld!Behoort een vordering van de verhuurder tot schadevergoeding wegens schade aan het gehuurde (opleveringsgebrek) te worden aangemerkt als boedelschuld?Als een wederpartij bij een overeenkomst failliet gaat, heeft dat in beginsel geen gevolgen voor de overeenkomst. Verplichtingen uit de overeenkomst blijven bestaan.

Lees verder op pagina 10

Ondernemers positief over aanpak acquisitiefraudeMKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de SP en de VVD samen een initiatiefwet gaan indienen zodat acquisitiefraude voortaan strafbaar wordt gesteld. Ondernemers krijgen dan ook meer bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. De ondernemersorganisaties hopen dat een brede Kamermeerderheid hieraan haar steun zal geven.

Lees verder op pagina 7

MKB-ers verwachten meer van hun accountantUit het onderzoek komt naar voren dat ondernemers graag tijd vrij maken voor een accountant die samen met hen nadenkt over hun bedrijf en over verdere procesoptimalisatie.

Lees verder op pagina 7

Jaargang 3 | Week 20 | 2013 | Nummer 9

‘Kroonjuweel-tjes’ winnende product kro-ningswedstrijd

Jeugdkampioen-schap brood- en banket-bakken 2013

2

16

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D 9

|2

In je eentje kansen zoeken, deze als eerste ontdekken en weten te benutten. Dat is wat menig onder-nemer een ‘kick’ geeft, het ‘yes’-gevoel. Dat soort ondernemers met hun successen zijn pareltjes in een branche, die halen de krant of komen op een andere manier in het nieuws. Maar in de tijd waarin consumenten het geld echt niet (meer) over de balk smijten, we in een steeds ingewikkelder en snel-lere maatschappij leven en we 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar zijn via internet, wordt het steeds lastiger om alleen op te trekken. Los van het feit dat je er gewoon de tijd niet voor hebt, beschikt ook geen enkele onder-nemer over alle noodzakelijke kennis, van producten, klanten, media, juridische, fi nanciële zaken etcetera. Dat er voor een verbou-wing een aannemer en een win-kelinrichter wordt ingeschakeld is heel normaal. Dat een boekhoud-kantoor de administratie verzorgt ook, maar zodra het over marke-ting, verkoop, productontwikke-ling en consumenten gaat kruipt menigeen in zijn eigen schulp. Zeker wanneer het even tegenzit. En dat is jammer, want er is zoveel kennis beschikbaar!Juist in deze tijd, waarin consu-menten steeds grilliger worden, branches vervagen, is het belang-rijk om keuzes te maken. Je kunt niet iedereen bedienen namelijk. In de slagersbranche, die feite-lijk met dezelfde uitdagingen te maken heeft als de ambachtelijke bakkerijsector, is ook gekeken naar verschillende type klanten, die het meeste kansen bieden voor deze speciaalzaken. De typische prijs-kopende gemaksklant, kiest vooral voor de supermarkt, daar moet je je in eerste instantie dan ook niet op richten. Focus liever op klanten die open staan voor smaakvolle ambachtelijke pro-ducten en een persoonlijke service. Dan moet je deze groep natuurlijk wel door en door willen kennen en ook nog weten te vinden en te verrassen. Dat kun je samen met lokale collega-ondernemers doenMooie luxere broodsoorten, spelt, desem, biologisch worden steeds populairder, maar ook lokale- en streekproducten komen steeds meer ‘in’. Door slim samen te

werken met leveranciers, maar ook met collega’s is hier een voor-sprong mee op te bouwen. Alleen worden goede ideeën vaak snel gekopieerd. Dus met alleen een onderscheidend product ben je er nog niet. Je moet je maximaal aanpassen aan je (lokale) klanten. Zelfstandige ondernemers kún-nen dat ook, sterker: ze móeten dat. Het veranderende koopge-drag dwingt ze hier toe. Consu-menten kopen meer ’s avonds en in het weekend, ze kopen meer via internet. Je kunt het lastig vin-den, omdat de klant niet meer past bij je bedrijfsproces, maar dan ga je de mist in. Je moet je bedrijf aanpassen aan de klant. Dat is sneller en gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is de enige mogelijkheid om in de toekomst een bestaan te hebben. Zelfstan-dige ondernemers in een dorp, maar zeker in een stad moeten elkaar ook veel meer opzoeken en versterken. Juist hun lokale kennis en binding geeft concur-rentievoorsprong, maar ook die werkt op een gegeven moment remmend, als blijkt dat landelijke formules aan lokale marketing gaan doen, zoals bijvoorbeeld de MediaMarkt in Arnhem. Dan moet je al weer bezig zijn met de volgende stap in het continue proces om voorsprong te moeten behouden.Zie lokale collega-ondernemers dus als partner om samen con-sumenten te kennen en te bedie-nen. In diverse plaatsen hebben versondernemers zich met suc-ces aangesloten bij een landelijke webshop. Hiermee wordt de con-sument die kwaliteit, gemak en persoonlijke service wil combine-ren goed bediend. En dit is maar één voorbeeldEn dan is het toch jammer om te zien dat er twee bakkers uit Megen elkaar tot aan de Hoge Raad bevechten…..

Hans Sangers

COLOFON

3e jaargang, week 20, 2013, nr. 9

Bakery Next, de vakkrant voor bak-kend Nederland. Een unieke bladfor-mule voor en door professionals uit de bakkerijbranche.

Verschijnt 18 x per jaar

Uitgave van:Addictive MediaSchoolstraat 6, 8603 XL SneekTel: 0515-432140Fax: 0515-432153www.addictivemedia.nl

BE OUR NEXT FRIEND:Nederland € 70,00 per jaar excl. 6% btw. Extra nummer € 6,50 (excl. btw en verzendkosten) ‘Be our next friend’ kan elk gewenst moment ingaan en wordt automatisch verlengd, tenzij twee maanden voor de vervaldatum schriftelijk is opgezegd. Als vakkrant zijnde, hanteren wij de opzegregels uit het verbintenissenrecht. Wij gaan er van uit dat u de krant ontvangt uit hoofde van uw beroep. Hierdoor wordt ‘Be our next friend’ steeds stil-zwijgend met een jaar verlengd.

Redactie:Hans SangersWendy NoordzijE-mail: [email protected] @bakerynext

Redactieadvies:Robert van de Leur, Coen de Kok, Frans Stommel, Gert-Jan Venema.

Aan dit nummer werkten mee: Frederik Jan van der Meulen en Auke Klomp

Fotografi e:Coverfoto: DamcoHartpagina: Zeelandia

Verkoop:André SchoppenTel: 0515-432140 / [email protected] WubsTel: 0515-432140 / [email protected]

Vormgeving:: Peter Tiel Paula Kuiper

Druk: Dijkman offset

ISSN: 2212-8247

Disclaimer: De Redactie van Bakery Next stelt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden berichten of gedane uitspraken en behoudt zich het recht voor om ingezonden artikelen te weigeren of in te korten. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of overgenomen in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de uitgever.

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Huur wordt na faillissement boedelschuld!Behoort een vordering van de verhuurder tot schadevergoeding wegens schade aan het gehuurde (opleveringsgebrek) te worden aangemerkt als boedelschuld? Als een wederpartij bij een overeenkomst failliet gaat, heeft dat in beginsel geen gevolgen voor de overeenkomst. Verplichtingen uit de overeenkomst blijven bestaan.

Lees verder op pagina 10

Ondernemers positief over aanpak acquisitiefraudeMKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de SP en de VVD samen een initiatiefwet gaan indienen zodat acquisitiefraude voortaan strafbaar wordt gesteld. Ondernemers krijgen dan ook meer bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken. De ondernemersorganisaties hopen dat een brede Kamermeerderheid hieraan haar steun zal geven.

Lees verder op pagina 7

MKB-ers verwachten meer van hun accountantUit het onderzoek komt naar voren dat ondernemers graag tijd vrij maken voor een accountant die samen met hen nadenkt over hun bedrijf en over verdere procesoptimalisatie.

Lees verder op pagina 7

Jaargang 3 | Week 20 | 2013 | Nummer 9

‘Kroonjuweel-tjes’ winnende product kro-ningswedstrijd

Jeugdkampioen-schap brood- en banket-bakken 2013

2

16

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D 9

VAN DE REDACTIE

Samen

BakeryNext •nlRegelmatig willen wij u als lezer een stelling voorleggen en u vragen om hierop te reageren door het er mee eens te zijn, of juist niet. Het liefst gebruiken wij dan stellingen, die u bijzonder aanspreken. Mail uw stelling naar [email protected] of vul de deze bon in en stuur deze naar Redactie Bakery Next, Schoolstraat 6 8603 XL Sneek. Faxen mag ook: 0515-421260. Mijn stelling die ik eens aan de collega’s in de branche wil voorleggen is:

........................................................................................................................

........................................................................................................................

........................................................................................................................

........................................................................................................................

........................................................................................................................

U blijft anoniem! Niemand weet dat de stelling van u afkomstig is.

De Nederlandse consument heeft het product ‘Kroonjuweeltjes’ van de Bakkers Lamers uit Heesch ver-kozen tot het winnende product van de wedstrijd ‘Vier de kroning, bak iets voor de koning’.

Deze wedstrijd werd gezamenlijk door de NBOV, Bakkerswereld en Omroep Max georganiseerd in het kader van de troonswisseling. Ilse Lamers was op 29 april te gast in ‘Tijd voor Max’ om haar winnende product te presenteren. Uit de 38 fi naleproducten selecteerde de jury een top 3 op basis van o.a. origina-liteit, verkoopbaarheid, onderschei-dend vermogen en samenstelling van het recept. Deze Top 3 bestond naast de uiteindelijke winnaar De Bakkers Lamers uit Heesch met hun product ‘Kroonjuweeltjes’, verder uit Banketbakkerij Mekking uit Ede met ‘Kroningsgebak’ en Arno Gods-chalk van Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam met het product ‘Leeuwwillem’Deze drie bakkers presenteerden hun producten aan de Nederlandse kijkers op 23 april in de uitzending

‘Kroonjuweeltjes’ winnende product kroningswedstrijd

van ‘Tijd voor Max’, waarna tot vrij-dagmiddag 26 april op de 3 geno-mineerden kon worden gestemd. In totaal hebben 3.374 consumenten hun stem uitgebracht. Lamers kreeg hiervan 1.729 stemmen, Godschalk 1.204 stemmen en Mekking 441. De jury bestond uit Jan Willem Jansen (voorzitter Nederlands Patisserie Team), Ivo van Dijkhuizen (voorzit-ter Boulangerie Team), meesterpa-tissier Robèrt van Beckhoven, Harrie Leijten (Hoofdredacteur Bakkers-wereld) en Sandra Wewer (NBOV).

Jura brengt met de Impressa C55 een eenvoudig te bedienen, ele-gante koffi emachine op de markt. De innovatieve Aroma+ molen zorgt ervoor dat de bonen veel snel-ler worden gemalen. De snijhoek van de kegels van de molen zijn zodanig aangepast dat de effi ciency ervan belangrijk is toegenomen. Met de Aroma+ molen kunnen de smaak en het aroma van de bonen nu twee keer zo snel volledig tot natuurlijke ontplooi-ing worden gebracht. Bovendien is de molen ook stiller geworden.Dankzij het eenknops-bedieningsconcept van de Rotary Switch en het duidelijke tekstdis-play met 11 talen, is het kiezen van een koffi especialiteit heel eenvou-dig. De fi jnschuimtechnologie zorgt ervoor dat de Profi Cappuccinatore melkschuim met fi jne poriën levert, de fi nishing touch voor een cappuc-

cino of latte macchiato. De koffi e-uitloop is in hoogte ver-stelbaar van 65 tot 111 mm, zodat zowel kleine espressokopjes als grote koffi ekoppen kunnen worden gebruikt. Het garandeert een heer-lijke, romige crèmelaag.

Tegelijk met de Impressa C55 brengt JURA ook de

Impressa C50 op de markt. Als opvol-

ger van het zeer succesvolle model de Impressa C5. De Impressa C50 is een eenvou-dig te bedienen, volautomatische

koffi emachine. Met eveneens een

in hoogte verstelbare koffi e-uitloop, een Easy Cappuc-cinatore die melkschuim met fi jne poriën levert, een Rotary Switch en een duidelijk tekstdisplay met 11 talen. De adviesverkoopprijs van de Impressa C55 Platina is € 749, voor de Impressa C50 Black is dat € 699.

Jura introduceert snellere en stillere Impressa C 55

| 3

for maximum profit production

Meesterbakker Roodenrijs te Rijswijk is woensdag 24 april uit-geroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Gerrit Dijkstra van Banketbakkerij De Koren-bloem uit Sneek, Leerbedrijf van het Jaar 2012. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen. De andere geno-mineerden leerbedrijven waren Bakkertje Deeg VOF uit Heusden en Bakkerij Verba uit Brakel. Alle geauditeerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambas-sadeursrol en de opleidingsresulta-ten. De commissie bestond uit: Lex Janssens (voorzitter), Lex Verkley (Banketbakkerij Lex Verkley), Leo van Beekum (FNV Bondgenoten), Romano Groffen (winnaar 2011), Gerrit Dijkstra (winnaar 2012) Cor Kooi (Kenwerk, secretaris) en Amy Luijters (Kenwerk, organisatie).

Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: ‘We hebben de titel Leer-bedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij onder meer aan Meesterbakkerij Roodenrijs toegekend, omdat het bedrijf met Arjan Roodenrijs een enthousiaste ondernemer heeft, die ook praktijkopleiders is. De commissie vindt het bijzonder knap

Meesterbakker Roodenrijs Leerbedrijf van het Jaar

dat hij binnen dit grote ambachte-lijke bedrijf het opleiden zo weet te structureren en te verankeren. Deze ondernemer is zeer goed op de hoogte van wat er zowel binnen zijn bedrijf gebeurt, als op het gebied van opleiden.’ Naast aandacht voor het vakgebied wordt ook het individu niet vergeten,’ zo vertelde juryvoorzitter Lex Janssens.

Stimuleren leren in de praktijkDe verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van

Kenwerk en sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Borstel- en klipsluitmachine, in roestvrij stalen uitvoering, setprijs € 12.300,-

Word vriend van Bakery NextOnlangs heeft Attractiepark Duin-rell in Wassenaar bij Van Asselt & Alferink twee HEIN rotatieovens gekocht om voortaan hun eigen broodjes te kunnen bakken. ‘We zochten een kwalitatief goede rotatieoven die compact is én gas-gestookt’ aldus Duinrell. ‘We zijn erg tevreden hoe de plaatsing is verlopen en we hebben nu perfect gebakken broodjes voor de bezoe-kers van het attractie- en vakantie-

park’. Als vervolg op deze samen-werking heeft Van Asselt & Alferink een actie opgezet, waarmee iedere koper van een machine of oven uit het assortiment van Van Asselt & Allferink, dit jaar gratis toegangs-kaarten voor Duinrell krijgt.

Meer informatie over deze actie is te verkrijgen bij Van Asselt & Alferink in Culemborg op telefoonnummer 0345-820204

Gratis naar Duinrell met Van Asselt & Alferink

VlaamSe BakkerS

VerkoPen

gewelDlooS BrooD

100 bakkers in Vlaanderen verko-pen een maand lang ‘geweldloos brood’. Zij doen dit uit solidari-teit met hun collega uit Menen die begin april gewond raakte toen zijn winkel werd overval-len. Per verkocht brood gaat er 20 cent in een spaarpotje (10 cent van de klant en 10 cent van de bakkerij). Het totaal bedrag zal eind mei door alle deelne-mende bakkers op de rekening van bakker Stephane worden gestort. Het ‘geweldloos brood’ is een meergranenbrood naar een recept van een bakker uit Izegem. De actie is een initiatief van Bakkers voor Bakkers.

Bron: Het Nieuwsblad

|4

Turn KeyProjects

Cake/Pie production lines

Waffle production lines

Pizza production lines

Pastry production lines

Bread production lines

TROMP GROUPWe offer Turn Key solutions based on standard concepts with strong focus

on five products groups. With our expert knowledge we are your partner,

working together on practical solutions.

CONCEPTS AROUND PRODUCTSWith our three company’s we bring years of knowledge and experience

together in order to give a wide range of total bakery solutions to you as our

customer.

STAND ALONE EQUIPMENTWithin theTromp Group every company has his own speciality and stand alone

equipment, while together we offer turn key solutions.

UNIQUE POSITIONWith our Group we have a unique position in the bakery industry.This gives

you as our customer and to the total market, reliability, profit and fast antici-

pating on customers demands.

MORE INFO:WWW.TROMPGROUP.NL

TrompGroup-AdvA4-0110:Opmaak 1 27-01-2010 16:17 Pagina 1

Tegenwoordig worden zowel de levensmiddelen- als farma-ceutische industrie regelmatig geconfronteerd met rechtszaken. Nooit eerder waren consumenten zo snel bereid om fouten in de productielijn in de publiciteit te brengen om hier zoveel mogelijk profijt uit te halen.

Zowel hier als in het buitenland is er veel aandacht geweest voor incidenten waarbij levensmiddelen besmet waren geraakt. Gezien de verontrustende snelheid waarmee slecht nieuws zich over de wereld verspreidt, is het voor fabrikanten nog nooit zo belangrijk geweest om ervoor te zorgen dat ieder product dat van de productielijn komt, vol-

doet aan hun eigen strenge eisen. Dat is een van de redenen voor Sartorius Industrial Weighing om de nieuwe Dymond-serie röntgensys-temen te introduceren. De nieuwe Dymond-serie is verkrijgbaar in vier verschillende modules: de Dymond40, -80, -120 en -S. Iedere module is geschikt voor een spe-cifieke applicatie en bijbehorende product afmetingen. Samen bieden deze vier machines een oplossing die geschikt is voor ieder produc-tieproces en bovendien binnen elke begroting past. Het instapmodel is de Dymond40. Deze modu-laire machine is zowel compact als flexibel, waardoor zij eenvoudig kan worden geïntegreerd met eventueel bestaande infrastructuur. Voor gro-

Het Sartorius-concern is een internationale leverancier van laboratorium- en procestech-nologieën op het gebied van bioprocess-oplossingen, labo-ratoriumproducten & -dien-sten en industrieel wegen. Het technologieconcern behaalde in 2011 volgens voorlopige cijfers een omzet van 733,1 miljoen euro. Het in 1870 opgerichte bedrijf uit Göttingen heeft op dit moment ruim 5.000 medewerkers in dienst. Het segment Bioprocess Solutions omvat de aandachtsgebieden filtratie, vloeistofmanagement, fermentatie en purificatie en richt zich op de productiepro-cessen in de biofarmaceutische industrie. In het segment Lab Products & Services worden voornamelijk laboratoriumin-strumenten en verbruiksmate-rialen geproduceerd. Industrial Weighing concentreert zich op weeg- en controletoepassingen in productieprocessen in de levensmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie. Sartorius beschikt in Europa, Azië en Amerika over eigen productielocaties en verkoop-vestigingen en lokale handels-vertegenwoordigingen in ruim 110 landen.

Sartorius presenteert de nieuwe Dymond röntgenserie is om de Dymond zonder gordijnen te gebruiken. Producten zonder verpakking hebben dan gegaran-deerd geen contact met potentieel onhygiënische oppervlakken. Dit type kan ook gebruikt worden voor zeer lichte producten, die normaal door het gordijn worden tegenge-houden of ongewenst van positie veranderen. Daarnaast is het ook mogelijk een transportband te gebruiken waarmee de producten in één rechte lijn worden aangevoerd. Bovendien kunnen operators de machine bedienen zonder dat er enig risico is op blootstelling aan schadelijke straling. Alle Dymond machines worden gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en zijn zodanig ontworpen dat zij niet alleen aan de diverse internationale hygiënevoorschriften voldoen, maar deze volgens de producent zelfs overtreffen. De nieuw ontworpen software en de hardware zorgen er samen o.a. voor dat ontbrekende producten worden gedetecteerd, dat er virtuele verontreinigingstests kunnen worden verricht en dat parallelle beeldverwerking tot de mogelijkheden behoort. Door de enorme diversiteit aan verpakkings-materialen, productinvoerhoeken en unieke operationele processen bij verschillende fabrikanten, wor-den traditionele röntgensystemen gekenmerkt door onnauwkeurig-heden in hun detectievermogen. De Dymond-serie overwint al deze problemen met een innova-tieve positionering van de interne detector. Deze positionering zorgt ervoor dat de straal slechts één keer door de detectorband gaat, waar-door er een perfecte beeldkwaliteit wordt gegarandeerd bij maximale productiesnelheden. Door een van de modules uit de Dymond-serie in gebruik te nemen, kan iedere fabrikant erop vertrouwen dat ieder product dat over zijn productielijn loopt nauwkeurig wordt geïnspec-teerd, en dat alleen die exemplaren die volledig aan de gewenste criteria voldoen hun weg naar de consu-menten zullen vinden.

Meer informatie is te verkrijgen op www.sartorius.com of per e-mail op [email protected]

tere gecompliceerdere toepassingen biedt de Dymond120 de perfecte oplossing. Dankzij de meest recente software kan de 120 (net zoals de hele Dymond-serie) verontreini-gingen detecteren en verwijderen in vele soorten verpakkingen, zoals glas, blikken en foliepakken en alle overige onbuigzame containers.De Dymond heeft een nieuw ont-werp gekregen, zowel in functioneel als esthetisch opzicht. Dit vernieuw-de design stelt de Dymond-serie in staat om zeer hoge niveaus aan nauwkeurigheid en betrouwbaar-heid te bieden. Het unieke design van het vlaggenschip, de Dymond S, zorgt voor meer (detectie)mogelijkheden, door de s-bocht constructie, waardoor het mogelijk

| 5

ThermoMitter en TempWeb.Draadloze temperatuurbewaking en -registratie via internet.

allesondercontrole.com

074 265 77 88NL

053 80 97 54BE

1657AdvBakeryNext_TMTW_NW2.indd 1 29-04-13 14:02

Steeds meer consumenten kie-zen voor authentiek mediter-raan brood met desem. Brood met vakantiegevoel. Met een stevige korst en robuuste vormen.

Amore Melange van Zeelandia maakt het mogelijk voor iedere Nederlandse bakker. De specifieke smaak van desem-brood komt door fermentatie met behulp van micro-organismen en gisten. Het is een complex en tijdrovend proces dat specifieke uitrusting, maar ook veel vak-manschap vereist. Een uitdaging om dit naast reguliere productie-processen te beheersen. Amore Melange biedt alle gemakken om brood te produceren met een authentieke smaak en uitstra-ling. Met Amore Melange kan authentiek desembrood worden

geproduceerd van een constante hoge kwaliteit en met een proces dat past in het productieproces van de bakker. Amore Melange bevat natuurlijke actieve zuurde-sem. Ook geschikt voor bakkers die clean label of E-nummer vrij brood willen produceren. Rustiek vloerbrood of knapperig stokbrood zoals de Fransen dat eten. Lekker grof van structuur. Met heel grote gaten. Zeelandia helpt haar afnemers graag met de verkoop van dit desembrood. Zo zijn er posters op maat, kant-en-klare verkoopdisplays presenta-tieplanken en toonbankdisplays op naam beschikbaar.

Meer informatie is te verkrijgen bij de Zeelandia verkoopadviseur, telefonisch via nummer 0800-0367, of per e-mail op [email protected]

Zeelandia Amore met desem voor Mediterraan brood

Spelt wordt ook wel het oergraan genoemd, het past dan ook uit-stekend in de trend van authen-tieke, eerlijke en pure producten. Daarnaast is Spelt ook nog eens heel erg gezond.

Bakels uit Weesp heeft zijn assor-timent uitgebreid met een nieuwe Multi functionele Spelt Banket Mix, waarmee men in een handomdraai een uitgebreid assortiment Spelt-banket producten zoals appeltaart, brosse koeken, gevulde koeken en sloffen kan maken.Deze producten hebben mede door de toegevoegde zaden en granen in de mix een authentieke uitstraling en een vollere smaak dan dezelfde

producten op basis van tarwe. Met deze mix kunnen ambachtelijke bakkers zich enorm onderscheiden van andere aanbieders.Spelt Banket Mix is makkelijk in gebruik, er hoeft alleen maar boter en ei aan toegevoegd te worden en in sommige gevallen ook wat water.Bakels ondersteunt de introductie van deze mix met promomateriaal

Bakels introduceert Spelt Banketmix

in de vorm van een toonbankleaf-let, productstickers en uitgebreide recepturen.

Waarom Spelt?Spelt is enorm gezond. Er zit 10 tot 25% meer eiwitten in spelt dan in ieder ander tarwesoort. Verder bevat spelt veel complexe B vitaminen waaronder foliumzuur en nicoti-nezuur evenals vitamine E en de mineralen ijzer, magnesium en fosfor, daarbij bevat het ook nog eens een groot aantal hoogwaardige onverzadigde vetzuren. Spelt heeft ook nog eens een hoge water oplos-baarheid waardoor het makkelijk in het lichaam opgenomen wordt, hierdoor gaan er geen voedingsstof-fen verloren. Daarnaast zit Spelt ook nog eens boordevol vezels en is ook nog eens zeer goed voor mensen met een tarwe-allergie.

w w w . e m o n d t . n l

|6

Hogervorst BakkerijserviceBoezemweg 23-a PijnackerTel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598www.bakkerijovens.com• OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

Beschikbaar: 400 stuks, als nieuwgereinigde ovenwagens met nieuwe ofgebruikte Colson kogellagerwielen.Voor o.a. Becker, W.P., Bongard,FN Aerotherm, etc.

TE KOOP: CA. 50 STUKS ALS NIEUW

GEREVISEERDE BAKKERIJOVENS

* Zien er uit als nieuw* Bakken als nieuw* Ruiken als nieuw

* Zelfde garantie als nieuw* Vakkundige plaatsing* Prima 24-uursservice

* Een stuk goedkoper dan nieuw

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas-

Upload je eigen video en wordt wereldberoemd in heel Nederland!

Graaggedaan.nl is een landelijke website voor de consument om online vers boodschappen te bestellen bij de eigen vertrouwde vers winkel. Via graaggedaan.nl kan de consument vers winkels zoeken in de eigen (woon)plaats om zo op eenvoudige wijze de vers-boodschappen te bestellen, die dan vervolgens worden klaar-gezet. Ook steeds meer bakkers bieden hun klanten de mogelijk-heid om via Graaggedaan.nl digi-taal de bestelling door te geven.

Zo is onlangs de Versgroep Mars-dijk met Graaggedaan.nl in zee gegaan. Dit is een samenwer-kingsverband van 4 verswinkels in Assen, bestaande uit Echte Bakker Jan Fleddérus, De Groene Weg Slagerij Kei, Echte Groente-man Kemkers en De Zuivelhoeve aan de Kleuvenstee in Assen. Op Graaggedaan.nl zijn deze 4 online verswinkels aan elkaar gekoppeld. De consument kan in alle winkels bestellen en rekent dan in één keer af. Via Graaggedaan.nl is ook een aparte website gebouwd, waarop de Versgroep zich presenteert. Deze website is dan weer gekoppeld aan de webwinkels van de Versgroep. Zo profi teren de deelnemers van een regionale samenwerking op een landelijk platform.

GraaGGedaan 2.0In Graaggedaan 2.0 worden de mogelijkheden van samenwerking verder uitgebreid. De bouw van dit nieuwe platform met diverse nieuwe functies vordert gestaag. In de tweede helft van dit jaar gaan alle deelnemers automatisch over naar de nieuwe versie. Het frame-werk van versie 2.0 is helemaal afgerond. Op dit moment zijn designers bezig met de vormge-

ving van alle pagina’s. Een aantal pagina’s is al klaar, waaronder de homepage en de overzichtsscher-men. De nieuwe website is volgens de initiatiefnemers duidelijker en gebruiksvriendelijker: ‘het geheel is fraaier vormgegeven met smaak-volle afbeeldingen. De productfoto’s in de webwinkels worden groter afgebeeld, waarmee we de smaak-papillen van onze bezoekers nog eerder prikkelen’.

SamenWerKinG met beKo advieSMet de steun van Beko Nederland, heeft Graaggedaan.nl ook een part-ner gevonden in Beko Advies, wat naar verwachting nieuwe mogelijk-heden biedt voor de bakkerijsector. Steeds meer verswinkels willen namelijk ook op internet goed voor de dag komen. Een goede represen-tatieve website is hierbij een must. Inmiddels is een aantal gezamen-lijke projecten uitgevoerd. Beko Advies maakt een website inclusief de koppeling naar de webwinkel van deze deelnemer op Graagge-daan.nl. Bij Bakkerij Stam in Zeist is dit reeds opgeleverd en het wordt

nu gemaakt voor o.a. de Stadsbak-ker in Huissen en Giel Imming in Amsterdam.

vromanS Eind april heeft de honderdste vers-ondernemer zich aangesloten bij Graaggedaan.nl Ook dat was een bakker: Bakkerij Vromans uit Gilze sloot zich namelijk aan met zijn vier winkels in Gilze, Oosterhout, Tilburg en Breda. Vromans had al twee jaar een eigen website met de mogelijkheid om bestellingen op te geven, maar besloot deze te vervan-gen door de webwinkels op Graag-gedaan.nl. Het bleek in de praktijk

Steeds meer bakkers op Graaggedaan.nltoch vrij lastig te zijn om een eigen bestelsite actueel te houden en ook het op de hoogte moeten blijven van alle nieuwe ontwikkelingen was soms lastig. Bovendien heeft een landelijk platform meestal meer kracht dan een individuele website.

van der breGGen Van der Breggen Bakkers met in totaal 19 winkels in o.a. Dordrecht, Zwijndrecht, Spijkenisse en Rotter-dam, heeft inmiddels ook gekozen voor Graaggedaan.nl. De winkel aan de Goudsesingel in Rotterdam is in 2011 ingericht en is een bijzondere winkel waar brood tot leven komt in een sfeervolle omgeving. Waar klanten brood en banket kopen, maar ook belegde ‘bammetjes’ kun-nen eten. Waar ze kunnen internet-ten of met een kopje ‘slow koffi e’ even tot rust kunnen komen. Deze moderne winkel komt binnenkort op Graaggedaan.nl. Samen met Van der Breggen koppelt Graag-gedaan.nl een bezorgservice aan de webwinkel. En voor optimale vind-baarheid in Google wordt er ook een promotiecampagne gestart. De ervaringen met deze winkel worden gebruikt om ook de andere winkels optimaal op Graaggedaan.nl te laten renderen.

Vanaf 2013 is de BUS van Bakker Bart gaan rijden. Deze staat voor Bart’s University Street. In BUS stapt de franchisenemer denk-beeldig in de bus en rijdt langs alle haltes, waarbij iedere halte voor een training staat. Onder BUS vallen alle trainingen die een franchisene-mer kunnen helpen om de Bakker Bart-formule optimaal in te vullen op zowel winkelperformance als bedrijfsbeheer. BUS besteedt niet alleen aandacht aan de deelnemers tijdens de training, maar ook in het vervolgtraject. Dit moet er dan voor zorgen dat het geleerde daadwer-kelijk toegepast wordt in de praktijk en bijdraagt aan hogere klantenaan-tallen en omzetgroei.

De trainingen van BUS zijn altijd praktijkgericht, direct toepasbaar en interactief. BUS speelt sterk in op de behoeften vanuit de franchisenemer. Ze worden geheel gefaciliteerd van-uit het service kantoor in Beuningen en door het hele land aangeboden aan bestaande en nieuwe franchi-senemers.Er is volop plaats voor deelnemers die hun eigen kennis en kunde naar een hoger niveau willen brengen. Zo krijgt elke franchisenemer een persoonlijk en gericht opleidings-traject aangeboden. Naast het hoge leerrendement biedt BUS de moge-lijkheid om franchisenemers met elkaar in contact te brengen, om zo van en met elkaar te leren.

Vernieuwd opleidingshuis voor Bakker Bart franchisenemers

| 7

Eén taxatiebureau

voor al uw taxaties!Uw bedrijfsinventaris

deskundig en onafhankelijk

getaxeerd door Gecertificeerd

RegisterTaxateurs

bakkerij-inventarissen

Aan- en verkoop bakkerij

Toe- en uittreden van vennoten

Rechtsvormwijziging

Financieringsdoeleinden

Bedrijfsbeeïndiging

Ook voor taxaties van uw

onroerend goed

Brandverzekering conform artikel 7:960 BW

KUNSTSTOFWAND- ENPLAFONDBEKLEDING

Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw!

Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafondsmet kunststofprofielen voor alle bedrijven in de

voedingsmiddelenindustrie

Wij plaatsen tevens scheidingswanden al danniet voorzien van ramen, deuren of isolatie.

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)!Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

Roth Kuststof Wand & PlafondbekledingVrusschenhusken 2A

6422 PL Heerlentel. 045 - 541 75 71fax 045 - 543 29 95e-mail: [email protected]: www.firmaroth.nl

- 5 jaar garantie - Koude- en hittebestendig- Isolerend/geen onderhoud - Spuitwaterdicht- Makelijk te reinigen - Condensvrij- Stoot/slagvast - Naadloos

KUNSTSTOFWAND- ENPLAFONDBEKLEDING

Wij maken uw wanden en plafonds weer als nieuw!

Wij zijn specialist in bekleden van wanden en plafondsmet kunststofprofielen voor alle bedrijven in de

voedingsmiddelenindustrie

Wij plaatsen tevens scheidingswanden al danniet voorzien van ramen, deuren of isolatie.

Geen werkuitval tijdens montage (wij werken ook ‘s nachts en in weekenden)!Vraag nu een gratis informatiemap aan, of een vrijblijvende gratis offerte!

Roth, klasse met kunststof!

MONTAGE

Roth Kunststof Wand & PlafondbekledingVrusschenhusken 2A

6422 PL Heerlentel. 045 - 541 75 71fax 045 - 543 29 95e-mail: [email protected]: www.firmaroth.nl

- 5 jaar garantie - Koude- en hittebestendig- Isolerend/geen onderhoud - Spuitwaterdicht- Makelijk te reinigen - Condensvrij- Stoot/slagvast - Naadloos

NieuwPVC VloeistofdiChte

Vloeren (HACCP goedgekeurd)

iN het assortimeNt

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat de SP en de VVD samen een initiatiefwet gaan indienen zodat acquisitiefraude voortaan strafbaar wordt gesteld. Onderne-mers krijgen dan ook meer bescher-ming tegen oneerlijke handelsprak-tijken. De ondernemersorganisaties roepen minister Opstelten (Veilig-heid en Justitie) op, die eind februari een uitspraak van de rechter over acquisitiefraude wilde afwachten, hier voortvarend op te reageren. De ondernemersorganisaties zijn ver-heugd dat de politiek dit nu breed en voortvarend oppakt.MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de bewijslast bij acqui-sitiefraude (verkoop via bewuste misleiding) voortaan bij de zoge-naamde aanbieder moet liggen. Dat is nu wel wettelijk geregeld voor consumenten, maar niet voor ondernemers. Omdat de huidige wet al jaren tekort schiet heeft het ‘acquisitiefraudebranche’ in ruim dertig jaar kunnen uitgroeien tot een professionele en internationaal opererende groep organisaties. Het bedrijfsleven wordt jaarlijks naar schatting voor zo’n 400 miljoen

euro gedupeerd, als gevolg van acquisitiefraude en oneerlijke han-delspraktijken. MKB-Nederland, dat een groep gedupeerde ondernemers verte-genwoordigde, won eind februari deels de rechtszaak tegen Holland Internet Group en Telefoongids.com over acquisitiefraude. MKB-Neder-land had de rechtbank gevraagd om te bepalen dat de bewijslast van acquisitiefraude voortaan bij de advertentieverkopers zou komen te liggen. Daartoe achtte de rechter zich wel bevoegd in individuele gevallen, maar niet bevoegd voor een algemene wijziging. De rechter verwees daarvoor naar de wetgever.Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD)hebben nu het initiatief genomen om acquisitiefraude voortaan wet-telijk aan te pakken. De onderne-mersorganisaties hopen dat een brede Kamermeerderheid hier-aan steun geeft, waarna minister Opstelten, dit voor ondernemers zo belangrijke initiatief, kan omzetten in wetgeving.

Bron: MKB Nederland

Accountants die hun dienstver-lening weten te versterken met (anders geprijsde) interessante diensten, nieuwe services en gerichte aandacht, gaan meer betekenen voor hun klanten. Accountants die níet in die rich-ting bewegen, zijn vele malen minder interessant voor hun klant.

Recent onderzoek onder 30 MKB-klanten van accountantskantoren toont opnieuw aan dat MKB-onder-nemers andere dingen van hun accountant verlangen dan hij op dit moment biedt. Wat zij dan missen, is actieve, oprechte aandacht en hulp om scherp te ondernemen. De jaarrekening en onderliggende primaire werkzaamheden zijn in dat licht niet meer dan een noodzakelijk kwaad. Kortom, menig accountants-kantoor moet zijn huiswerk beter doen. De prijs die een klant voor een bepaald product of bepaalde dienst wil betalen, heeft heel veel te maken met de beleefde meerwaarde bij dat product of dienst. De meeste accountantskantoren zijn goed in het leveren van de standaarddien-sten. Waar klanten al ‘iets blijer’ van worden, zijn zaken als de belas-tingaangifte (‘hoe kan ik zo weinig

mogelijk betalen’) en contactmo-menten buiten de reguliere bespre-king van de jaarrekening om. Er zijn steeds meer ondernemers die behoefte hebben aan een “manage-mentdashboard” om meer grip op hun onderneming te houden. Of ze zoeken aanvullende branche-infor-matie en benchmarkcijfers Extra betalen voor meerwaardeUit het onderzoek komt naar voren dat ondernemers graag tijd vrij maken voor een accountant die samen met hen nadenkt over hun bedrijf en over verdere procesop-timalisatie. Klanten zijn vooral

(blij) verrast als hun accountant komt met onverwachte analyses, die daadwerkelijk leiden tot meer inzicht en tot verbetering. Sleu-telwoorden daarbij zijn: aandacht, maatwerk en resultaat. MKB-ondernemers zijn kritisch op kosten, maar uit het onderzoek blijkt dat zij wel degelijk bereid zijn om – bij-voorbeeld via een gedifferentieerd tarief – meer te betalen aan een accountant die die meerwaarde ook werkelijk levert.

Bron: Accountancynieuws

MKB-ers verwachten meer van hun accountantOndernemers positief over aanpak acquisitiefraude

|8

Müssana Nederland 0548-654126www.mussana.nl

bioloGiScH brood Groeit teGen receSSie in.De markt voor biologisch brood is klein, maar is nu één van de belang-rijkste groeiers in de bakkerijsector. Jarenlang bleef de verkoop achter bij de verwachtingen. Maar het tij is aan het keren. Juist in deze tijd van recessie lijkt deze kleine parel eindelijk tot ontwikkeling te komen.

In vergelijking met andere landen is het marktaandeel biologisch brood in Nederland klein: slechts 2,6% (Bron: LEI). Dat is aanzienlijk lager dan andere productgroepen en ook aanzienlijk lager dan de doelstelling van 5% die jaren geleden al eens door de overheid gesteld is.

Voornaamste reden van de achter-blijvende verkoop van biologisch brood is dat brood als een onver-dacht ambachtelijke product wordt gezien. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, geen dieronvriendelijke productiemetho-den, niets van dit alles. Sterker nog: brood is één van de weinige pro-ducten dat nog dagelijks kleinscha-lig ambachtelijk gemaakt worden in vrijwel iedere woonplaats. Brood is voor de consument gewoon een eerlijk product en staat niet ter dis-cussie. Er is dan ook weinig reden om uit te wijken naar een biologi-sche variant.

Andere oorzaak is dat de drempel voor bakkers erg hoog ligt qua tijd, kosten en benodigde administra-tie om aan alle regels te voldoen. Neem bijvoorbeeld de productie van bolletjes. Op ieder broodje moet volgens de regels een ouwel worden geplakt. Een tijdrovende handmatige klus. Ook de meerprijs voor biologisch brood speelt een rol in combinatie met de iets mindere kwaliteit en malsheid van biologisch brood in het verleden.

nieuWe tiJdenMaar het tij is aan het keren. Aller-eerst is de kwaliteit van biologische graan de laatste jaren sterk ver-beterd. Ook Zeelandia heeft hard gewerkt aan de kwaliteitsopwaarde-ring van biologische grondstoffen. Met name de malsheid is verbeterd. Ook is kennis opgebouwd over het bakproces van biologisch brood. De bakker moet als het ware biologisch brood leren bakken. Aandachtspunt is onder meer de langere kneedtijd van het deeg. Het biologische brood van vandaag zit nagenoeg op het niveau van ‘gewoon’ brood. Daarom is het nu voor een veel breder publiek toe-gankelijk. En dat zien we terug in de verkoop. De omzet groeit tegen de recessie in met ruim 10%. (bron:

INGEZONDEN

Waarom de verkoop van biologisch brood achterbleef

LEI). Bakkers die zich specialiseren in biologisch brood doen het goed. Biologisch brood begint lifestyle te worden. Er is een heel nieuw koperspubliek.

intereSSante KanSZeelandia is marktleider in grond-stoffen voor biologisch brood en biedt een compleet assortiment voor wit en bruin brood, klein, krokant, spelt en diverse soorten meergra-nenenbrood. Al deze producten zijn Skal gecertifi ceerd. Dé basis voor biologische brood van uitstekende kwaliteit. Met een hoge deegtole-rantie, een uitstekende bakaard en een dagenlange malsheid. Gewoon lekker brood. Weliswaar nog steeds een kleine markt, maar een mooie groeier in mindere tijden.

Richard de Boer, Marketing Manager Zeelandia Nederland

De inhoud van dit artikel is geheel voor rekening van de inzender en valt buiten verantwoordelijkheid van de redactie. Reacties op deze brief zijn welkom op [email protected]

Dat stelde de Hoge Raad feitelijk op 1 mei, toen zij het bezwaar van Richard Houdijk tegen het bestemmingsplan van de gemeente Oss, dat ruimte biedt aan bakkerij Antoon en Frans afwees.

Er is volgens de Raad zeker plaats voor twee bakkers en die zullen elkaar dan niet kapot concurreren. Bovendien zou het gaan om een kleine bakkerij die al jaren legaal elders in het centrum van Megen was gevestigd. Het gaat dan dus niet om een nieuwe ontwikkeling die zou leiden tot een toename van het aanbod. In een eerdere fase had

Houdijk geen bezwaar tegen de komst van bakkerij Antoon en Frans als sociaal-maatschappelijk project waar jongeren met een verstandelij-ke beperking kunnen werken. Maar nadat Antoon en Frans ook elders geproduceerd brood en banket zijn gaan verkopen, is Houdijk hen als ‘oneerlijke’ concurrent gaan zien. Volgens Houdijk is het ongepast om met gemeenschapsgeld andere ondernemers te beconcurreren. De Raad van State besliste dus anders en zijn bezwaren werden onge-grond verklaard.

Bronnen: Brabants Dagblad/Food Holland / Raad van State

Twee bakkers in Megen moet kunnen

HENK KOENEN v.o.f. Chocolate Technology

Den Bulk 5, 5126 PW GilzeT: +31 (0)161 45 25 16 E: [email protected]: www.henkkoenen.nl

Exclusief SELMI sales & servicepartner voor Nederland

HENK KOENEN v.o.f. Chocolate Technology

Den Bulk 5, 5126 PW GilzeT: +31 (0)161 45 25 16 E: [email protected]: www.henkkoenen.nl

Exclusief SELMI sales & servicepartner voor Nederland

“perfect getempereerde chocolade in 10 minuten,eenvoudig doseren en schone vormen!”

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas-Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maas

Onze bakker wordt nu zelfs herkend door de Japanse Toeristen. Bakker uit Maastricht op Japanse TV - Onze bakker wordt

Upload je eigen video en wordt wereldberoemd in heel Nederland!

Heeft u nieuws, een compliment, of een kat ?

laat het ons weten op [email protected]

| 9

Zeer gering warmteverlies, pak uw voordeel

Voor meer informatie kunt u terecht bij:Spronk Bakkerijmachines, Kortestraat 3-4, 6673 BA Andelst. Telefoon 0488-452051e-mail: [email protected], www.spronkbakkerijmachines.nl, www.topbrood.nl

www.topbrood.nl

De wachtel Compact K biedt u veel voordeel:

• Kortere baktijden en malser brood• Het vocht blijft behouden in het deeg,

het brood blijft verser• Meer stralingswarmte en minder

luchtverplaatsing • Aantrekkelijke aanschafprijs.

Uw voordeel nu biedt later volop kansen!Bel 0488-452051 voor meer informatie.

Een oven die een plek verdient in uw kwaliteitsbakkerij!

Compact K past perfect in uw ambachtelijke bakkerij!

Superieure bakkwaliteiten

Uitstekende service 24/7

Uitstekende reputatie

Energiebesparing tot 25%

e-mail: [email protected], www.spronkbakkerijmachines.nl, www.topbrood.nl

/ Innovatie / Visie / Maatwerk / Kennis

Lixero ruim 30 jaar uw betrouwbare partner voor uw professionele bakkerijverlichting.

T +31 (0)493 - 311 314F +31 (0)493 - 311 321E [email protected] www.lixero.eu

Steensma B.V. met vestigingen in Franeker en Leeuwarden, is tijdens een spannende live uitzending op Omrop Fryslân gekozen tot Friese Onderneming van het Jaar 2013. Ieder jaar reikt de ‘Stichting Ver-kiezing Friese Onderneming’ deze prijs uit om excellent ondernemer-schap op het gebied van creativiteit, innovatiekracht en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering te stimuleren en te waarderen. De jury was na het jurybezoek op 22 maart jl. zeer onder de indruk van het lef, de professionaliteit, innovatiekracht, maar bovenal van de uitzonderlijke groei die de organisatie, onder moeilijke marktomstandigheden, doormaakt. Het durven investeren in com-pleet nieuwe productielijnen voor

DankZiJ innoVatie en groeikraCHt

in VeranDerenDe marktomStanDigHeDen

Steensma Friese Onderneming van het Jaar 2013

SteenSma B.V.

In 1839 is Steensma gestart als bakkerij en is zich aan het begin van de 20ste eeuw op geconfi jt fruit gaan richten. Sinds het begin van de 21ste eeuw heeft Steensma haar productiemogelijkheden verbreed tot het aanbieden van een volwaardig assortiment voor de bakkerijbranche. Steensma B.V. werkt continu aan vernieuwing van haar assortiment. De afnemers bevinden zich in binnen- en buitenland, waarbij de omzetverhouding ongeveer 50-50% is.

bijvoorbeeld kleinverpakkingen rolfondant en marsepein is hier een voorbeeld van. Tijdens de creatieve ‘pitches’, gehouden bij Philips in Drachten op 23 april, werd dit nogmaals benadrukt. Ook was er voor de genodigden zintuiglijk te ervaren welke prachtige en bovenal smaakvolle producten Steensma in haar uitgebreide assortiment heeft. Onder meer de grote chocoladefon-tein van 1,20 meter waarin geconfi jt fruit gedoopt kon worden, viel zeer in de smaak. Na een spannende eindstrijd met zware concurrentie, werd uiteindelijk door de jury en de internetstemmers besloten dat Steensma dit jaar het predicaat Friese Onderneming van het Jaar moest krijgen.

De weeSPer moPPen trommel

Een man solliciteert op een meisjesschool als docent. Het eerste gesprek met de directie begint goed, hij heeft goede papieren, veel ervaring enzovoorts. De man heeft echter een probleempje: hij heeft een zenuwtik en knippert constant met één oog. De directeur zegt daarop dat hij ongetwijfeld goed zal zijn in zijn vak, maar dat een klas vol meisjes waar je steeds naar zit te knipogen wel problemen zal opleveren. De man antwoordt dat de tik weggaat op het moment dat hij aspirine inneemt. ‘Ja, ja,’ zegt de directeur, ‘laat dan maar eens zien.’ De man grabbelt in zijn broekzak en haalt er een handvol condooms uit. Vervolgens pakt hij het pilletje er tussen weg slikt deze. De tik verdwijnt inderdaad direct. Nu zijn de poppen aan het dansen, want de directeur wil acuut uitleg over de condooms, die de man bij zich heeft. Een meisjesschool en dan een vent die met die dingen op zak loopt, dat kan echt niet door de beugel! ‘Maar,’ zegt de man, ‘heb jij wel eens bij een drogist met een knipoog naar een doosje aspirine gevraagd?

|10

- Spelt Appeltaart -

nieuw ! SpeltBanketmix

G o e d e B a k k e r s ,Goede Machines:

Z e h o re n bij elkaar

Belader en ontlader van ovenwagens.

Kleinbroodinstallaties van 3000 t/m 15000 st/u.

RVS hefkiepers, deegtrechters,

invet-units en deegtransportbanden.

Silo’s, Grondstoffen- en Fermentatietanks. Automatisering.

[email protected] +31 (0) 6 53 32 45 60

Word vriend van Bakery Next

Huur wordt na faillissement boedelschuld!

COLUMN

Behoort een vordering van de verhuurder tot schadevergoeding wegens schade aan het gehuurde (opleveringsgebrek) te worden aangemerkt als boedelschuld?

Als een wederpartij bij een over-eenkomst failliet gaat, heeft dat in beginsel geen gevolgen voor de overeenkomst. Verplichtin-gen uit de overeenkomst blijven bestaan. De wederpartij kan de curator vragen of hij de overeen-komst nakomt. Doet de curator dat niet, dan kan de overeenkomst worden ontbonden en kan scha-devergoeding worden gevorderd. De schadevergoedingsvordering is een concurrente vordering. Iemand die een concurrente vor-dering heeft, komt als laatste aan de beurt bij uitkering. In 90% van de faillissementen wordt geen uit-kering gedaan aan de concurrente crediteuren. Degene die een boe-delschuld heeft, geniet een hogere rang en dient als één van de eerste uit de boedel te worden betaald. Voor huurovereenkomsten is in de Faillissementswet een bijzon-dere regeling opgenomen. In arti-kel 39 van de Faillissementswet is bepaald dat de huur vanaf de datum van het faillissement als boedelschuld moet worden aan-gemerkt. Daar staat tegenover dat de curator de huurovereenkomst tijdens een faillissement tussen-tijds kan opzeggen zonder dat hij gehouden is tot vergoeding van de leegstandschade.

In het arrest Circle Plastics (2004) heeft de Hoge Raad uitgemaakt dat een vordering die na de fail-lietverklaring is ontstaan door toedoen van de curator, een boe-delschuld is. Het ging in die kwes-tie om een curator die de huur-overeenkomst had opgezegd en vervolgens werd aangesproken voor de schade die was ontstaan, doordat het gehuurde niet correct was opgeleverd, omdat de bodem van het gehuurde was bezaaid met verontreinigd plastic. Recent oor-deelde de Hoge Raad in een ver-gelijkbaar geval (HR 19 april 2013, LJN BY6108) dat een opleverings-gebrek bij het einde van de huur-overeenkomst geen boedelschuld is. Ook niet als de curator de huur heeft opgezegd. Dit betekent dat de verhuurder nog meer met lege handen staat als de huurder fail-liet gaat.

Auke Klomp

Auke Klomp is advocaat bij Hekkelman Advocaten. Binnen de sectie overheid en vastgoed van. houdt hij zich bezig met civiel bouwrecht en

commercieel vastgoed (lees: koop-/huurrecht/projectontwikkeling). Van-wege zijn vorige functie in de algemene rechtspraktijk beschikt hij over veel proceservaring. Bovendien heeft hij kennis opgedaan van uiteenlo-

pende rechtsgebieden, wat zijn creativiteit als advocaat heeft vergroot en maakt dat hij over een helikopterview beschikt. Hij is gespecialiseerd in

het opstellen en beoordelen van vastgoedcontracten en is niet gauw tevre-den. Als een zaak erom vraagt, zoekt hij die tot de bodem uit.

Hekkelman Advocaten NV is gevestigd in Nijmegen en Arnhem en gespeci-aliseerd in vastgoedrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht (waaronder

e-commerce). Telefoon: 024-3828384; www.hekkelman.nl

Chocolaterie Carré introduceerde onlangs een uniek handgemaakt product voor: de ChocObeer-praline. Voor het eerst ontwik-kelde een meester-chocolatier een product dat twee beproefde Bel-gische tradities combineert: rijke bieren en kwaliteitschocolade.

cHocolaterie carrÉ: traditie in innovatie. Twintig jaar geleden blies meester-chocolatier Dirk Naert het stof van een authentiek traditioneel recept voor likeurpralines. Met een pro-cedé dat door vele vakgenoten als te arbeidsintensief werd beschouwd, bouwde Chocolaterie Carré aan een uitdagend assortiment van pralines met vloeibare inhoud. Dankzij de drang naar het experiment en inno-vatie ontwikkelde het bedrijf een internationaal erkend smakenpal-let van klassieke likeuren tot frisse cocktailsmaken. Dat innoveren in het DNA van Chocolaterie Carré zit ingebakken wordt bewezen door de praline met wijn, een zeer gewild product in Japan. In een land dat traditie hoog in het vaandel voert wordt de combinatie van vakman-schap en vernieuwing op prijs gesteld. Ondanks het behaalde succes in Japan, China, Denemar-ken, IJsland, Amerika, Rusland en Australië voelden de drijvende krachten achter Chocolaterie Carré echter nog niet de behoefte om op hun lauweren te gaan rusten. Chocolaterie Carré is mensenwerk. Chocolaterie Carré is niet alleen een verhaal van ambacht en traditie. Het is ook het levenswerk van mensen: Meesterchocolatier Dirk Naert (43) vormt in deze een duo met zijn echtgenote Mieke Vandenberghe (43). Zij heeft een uitgekiende blik op het gebied van vormgeving en kwaliteit. Hierdoor wisten ze samen Chocolaterie Carré succesvol en met een blik op de wereld uit te bouwen. De chocolades van Carré worden onder meer afgenomen door hun vakgenoten die hun assortiment daarmee uitbreiden en ook door wereldwijde distributeurs die wer-ken met het respect voor de authen-ticiteit die het product verdient.

cHocobeer brenGt tWee traditieS biJ elKaarHet experimenteren met traditie bracht Chocolaterie Carré bij wat

achteraf een logische keuze lijkt te zijn: de combinatie van gerijpte bieren en kwaliteitschocolade. Maar zo logisch is dat technisch gezien helemaal niet. Om het vloeibare bier te kunnen overgieten met een dun laagje echte Belgische cho-colade, is veel vakkennis nodig. Zowel voor chocolatier als voor de brouwer. De ‘missing link’ werd gevonden bij Brouwerij Bockor die zonder aarzelen haar traditie deelde voor een nieuw product die de twee edele ambachten bij elkaar zou brengen. Het resultaat is ChocObeer, vier pralines op basis van OMER. Traditional Blond, Van der Ghinste Oud Bruin, Kriek Max en Framboise Max. ChocObeer is wat twee specialisten, die op een steenworp afstand van elkaar geves-tigd zijn, wisten te bereiken met het delen van ambacht en kennis.

BrouweriJ

BoCkor

Brouwerij Bockor werd in 1892 gesticht door Omer Van der Ghinste en is tot op de dag van vandaag nog steeds een authentiek familiebedrijf, een 100% onafhankelijke brouwe-rij. Gelegen in het landelijke Bellegem wordt de brouwerij al 5 generaties lang succes-vol geleid van vader op zoon. Met een assortiment van 11 verschillende bieren brouwt de brouwerij jaarlijks circa 80 000 hectoliter kwaliteitsbieren, waarvoor circa 50 werknemers zich dagdagelijks met veel enthousiasme inzetten. De brouwerij beschikt, als enige brouwerij in de regio, over een authentieke, onlangs gereno-veerde brouwerijtoren. Op de bovenste verdieping doet het originele koelschip nog altijd dienst voor het brouwen van Lambicbier dat o.a. als basis dient voor de Jacobins- en de Maxbieren. Met OMER. beschikt Brouwerij Bockor momenteel over een echt top-product die nationaal en inter-nationaal hoge ogen gooit. Dit bier is de kroon op het werk van 120 jaar vakmanschap.

nieuw Van CHoColaterie CarrÉ

ChocObeer: combinatie van twee oeroude Belgische tradities

| 11

BRANCHE AGENDA

WHAT’S • NEXT?

mei 2013

25 meiUitreiking Bakkers met Ster25–29 meiSIAB 10th International Techno-Bake ExhibitionVerona27-29 meiDutch Pastry AwardHouten28 meiFood & Safety Event 2013Delft28-29 meiPLMAAmsterdam

Juni 2013

16 juniVaderdag18 juniFood & Safety Event 2013Vianen25 juniFood & Safety Event 2013Zevenaar26 juniVergadering Algemeen Bestuur HBD

September 2013

9 septemberBeko Najaarsdag Noord en Midden9 septemberNBOV Ondernemers Vakgroep/Ondernemers Café regio Zuid10 septemberNBOV Ondernemers Vakgroep/Ondernemers Café regio Noord11 septembervergadering Algemeen Bestuur HBD17 septemberBeko Najaarsdag West en Zuid15-17 septemberHoreca Life / Bakery SquareBrussel23 septemberOndernemers Vakgroep/Ondernemers Café regio Midden24 septemberBakSpiratieRadio Kootwijk30 sept - 3 oktGrondstoftraining ‘Terug naar de basis’ (NBOV)

oKtober 2013

4 en 5 oktoberTaart & TrendsApeldoorn5-9 oktoberAnugaKeulen7–9 oktoberBBB Bourgondische HorecavakbeursMaastricht7-10 oktoberGrondstoftraining ‘Terug naar de basis’ (NBOV)8 oktoberGouden Gard21 - 26 oktoberWeek van de Ambachtelijke Vlaai 2013 28 – 30 oktoberInternationale fi nale van de World Chocolate MastersParijs 30 oktoberVergadering Algemeen Bestuur HBD

Invalbakker®

Uitzendbakker

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

[email protected]

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Michel Ben Salah m.bensalah @bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Tel. 06-42030102

Marco van Esterik

m.vanesterik @bakkerijbedrijfsverzorging.nl

@invalbakker

Heeft u overbodige machine of

andere artikelen?

Gratis

op de website

levert door héél Nederland

vakbekwame,flexibel inzetbare all-round Invalbakker®

Payroll iets voor U?

Bakkers aangeboden

www.bakkerijbedrijfsverzorging.nl

Martin van Dijk eigenaar van de Bakker Patisserie, producent van de klassieke petit fours, is verguld met het resultaat van hard en zorgvuldig werken. In Nederland levert De Bakker de petit fours via de bakkerijgroothandel aan de collega bakkers en neemt Patisserie Unique de levering via foodservice kanaal voor zijn rekening. Door de fi jnmazige vertegenwoordiging zijn de petits fours van De Bakker in

De Bakker Patisserie behaalt hoogste niveau IFS certifi caat

Nederland goed verkrijgbaar en is export een kans voor verdere groei, aldus Huib van Leeuwen, directeur van De Bakker Patisserie. ‘We staan en gaan ervoor is ons credo en was het IFS certifi caat een must om de buitenlandse markten te betreden. Dat we het hoogste niveau gehaald hebben geeft alleen maar aan dat we er serieus mee bezig zijn’.Inmiddels levert De Bakker al op bescheiden schaal in Duitsland, Noorwegen en Engeland. ‘Dat lukte maar net met ons HACCP certifi -caat’, zo vertelt Van Leeuwen..De International Food Standard (IFS) is door Duitse en Franse retailers opgesteld en is daarmee de tegenhanger van de Engelse BRC standaard. Net als BRC vereist ook IFS dat er een kwaliteitssysteem aanwezig is, dat HACCP wordt toegepast en dat de omgeving, het product, het proces en de medewer-kers in het kwaliteitssysteem zijn opgenomen. Het belangrijkste ver-schil vormen de specifi eke eisen die aan het inkoopproces gesteld wor-den en de wijze waarop de controle en beoordeling plaatsvinden. Voor alle criteria van IFS is een score te

behalen. De Bakker Patisserie is nu IFS higher level gecertifi ceerd. Dat is het hoogst haalbare predicaat.De Bakker zal op 28 en 29 mei aanstaande op de PLMA te Amsterdam RAI en op de Anuga de buitenlandse relaties uitnodigen en van informatie voorzien. Een ware uitdaging volgens van Leeuwen: ‘verkeert Nederland wellicht in een terughoudende periode, in het bui-tenland is het nóg moeilijker om de handel aan de man te krijgen. Dat maakt het voor ons juist aantrek-kelijk en wij gaan deze uitdaging graag aan. De groei moet immers van export komen’.

De Reeuwijkse familie Vergeer maakte in de 17e eeuw al kaas. Het huidige familiebedrijf is opgericht in 1934 en is uitge-groeid tot een zeer innovatieve kaasverwerker. Met de stijging van het aantal supermarkten en zelfbedieningszaken in de jaren zestig, nam de vraag naar voor-verpakte kaas sterk toe. Het bleek een echte groeimarkt en Vergeer investeerde fl ink in ruimte en machines. Vergeer behoort tot de grootste en beste kaasverpak-kingsbedrijven in Europa.

Gullimex en Vergeer werken al jaren samen. Gullimex levert o.a. apparatuur, kennis én ervaring op

het gebied van het verpakken onder beschermende atmosfeer. Vrijwel alle (voorverpakte) kaas wordt met een beschermend gas verpakt voor behoud van kwaliteit, smaak en een fraaie productpresentatie.Om aan de vraag te voldoen investeert Vergeer momenteel in een geheel nieuwe fabriek met 15 verpakkingslijnen. Gullimex ontving van Vergeer de opdracht voor het leveren van de gasinstrumenten en -apparatuur van Dansensor op deze lijnen bestaande uit analyse-instrumenten, gasmengers, doseer-, lekdetectie- en controleappara-tuur. Een stevige uitbreiding van de samenwerking tussen deze twee familiebedrijven.

Vergeer Holland kiest voor Dansensor

En toen ontving Jos Huijbregts van Van Vessem & Le Patichou opeens een mail van de Com-missaris van de Koningin. Een van hun dierbare medewerkers mocht op 30 april.de kroning bijwonen! Een eer voor het bedrijf, en een gelegenheid waar ze natuurlijk graag gebruik van hebben gemaakt. Na lang wikken en wegen hebben ze gekozen om hun cheffi , Marylou van der Hulst af te vaardigen. Terwijl zij zich aan het voorbereiden was op het bezoek in de Nieuwe Kerk hebben de bakkers voor haar een parelketting van macarons gemaakt, de Lou-Lou.

Ik was erbij!!

De wekker ging vroeg, al om 05.00 uur. Ik wilde mij graag mooi maken voor deze bijzondere Koninginnedag. Het was lang geleden dat ik zo vroeg ben opgestaan om niet naar mijn werk, de bakker, te gaan. Nee, ik ging naar de beëdiging van de Koning.

De dag begon met een kopje koffi e in het Provinciehuis. Dit was al heel bijzonder want normaal gesproken kom je hier niet zo maar. Voor mij was het feest dus al begonnen. Samen met de andere genodigden uit de provincie Noord-Holland reden wij met de bus richting Amsterdam. De route was vreemd maar resulteerde in een cen-traal verzamelpunt in de buurt van IJburg. Van daaruit werden wij onder politiebegeleiding naar de Passagiers Terminal Amsterdam gebracht. Uiter-aard werden wij goed gecontroleerd. Check, check, check we mochten alle-maal naar binnen. Onder het genot van een kopje koffi e en een broodje de mede-genodigden leren kennen. Wat een leuke mensen!Rond een uurtje of 11.00 vertrokken wij, wederom onder politiebegeleiding, richting de Nieuwe kerk. De route was afgezet en wij werden door de menigte benaderd als bekende Neder-landers. Leuk om eens mee te maken hoe het is als honderden mensen naar je zwaaien. Uiteraard zwaaiden wij ook terug. Langs de juichende mensen liepen wij via de blauwe loper de prachtig

versierde kerk binnen. Wij gingen naar binnen via ingang Nieuwezijds, wat een bijzonder gevoel! Wij werden verzocht op onze plek te gaan zitten en te wachten tot de start van deze historische gebeurtenis. Om 13.00 uur stroomde de kerk vol met bekende Nederlanders, Kamerleden, Konink-lijke hoogheden enzovoorts. Het was natuurlijk prachtig om te zien met wie wij dit bijzondere moment mochten delen. Het hoogtepunt was toch wel de binnenkomst van Willem-Alexander en Máxima. Ik heb ze kun-nen bewonderen op 10 meter afstand,. Dit fantastische moment kan niemand mij ooit meer afnemen. De ceremonie was een belevenis op zich. Om de dag mooi af te sluiten dronken wij nog een glaasje prosecco en aten een warm hapje. Daarna weer richting Haarlem maar dan nu een prachtige ervaring rijker. Het was een onvergetelijke dag en vind het heel bijzonder dat ik dit mee heb mogen maken.

Marylou van HulstVan Vessem & Le Patichou

INGEZONDEN

|12

| 13

Chocolatemaster…

Uw foto ook een keer op deze plaats of op de voorpagina?Dat kan! Wij zien uw inzending graag tegemoet per mail op [email protected], of per post of op ons Redactie adres Schoolstraat 6 8603 XL SneekLiefst voorzien van het ‘verhaal’ of de betekenis erachter.

|14

DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND DE VAKKRANT VOOR BAKKEND NEDERLAND

Be Our Next Friend Dat kan, want nu is er Bakery Next, de vakkrant voor de bakkerijbran-che! Een unieke bladformule voor en door professionals uit de bakkerij-branche. Vol actualiteiten, opinie, introducties, vraag- en aanbod, wetens-waardigheden. Kortom het blad waar velen sector van achter het bureau, voor de oven tot in de winkel op zaten te wachten.

Een open krant met verstand van zakenLaagdrempelig, verrassend, uitdagend, prikkelend, actueel en han-dig, dat zijn onze kernwaarden. Bakery Next wordt namelijk niet alleen gemaakt voor professionals in de sector, maar ook door professionals in

de branche. Daarom willen we u als lezer alle ruimte geven om redactio-nele inhoud aan te leveren. Of het nu gaat om een productintroductie, een nieuwe dienst, of het geven van adviezen, kritiek, commentaar, nieuwe visies of iets anders, Bakery Next staat open voor meedenkende lezers.

Een krant die gelooft in vaste relatiesDankzij onze formule houden we de kosten laag, zodat wij u deze krant kunnen blijven toesturen. Dat willen we zo lang mogelijk zo volhou-den, dus, bouwen we graag een blijvende relatie met u als lezer op. We no-digen u daarom van harte uit om our Next Friend te worden. Dat kan voor een bedrag van slechts 70 euro per jaar (excl. 6% BTW). Voor dat bedrag ontvangt u dan 18 keer per jaar Bakery Next en maakt u kans op een prijs! We verloten per 100 ‘friends’ een robuuste Josto RVS afvalzakhouder.

Stuur deze bon naar: Bakery Next Schoolstraat 68603 XL Sneek

U kunt deze ook faxen naar 0515-432153 of mailen;[email protected]

U kunt ook op www.vriendvan.nl de bon invullen.

Ja, ik word ‘Next Friend’ van Bakery Next.

Ik betaal € 70,- (excl. 6% BTW) per jaar tot wederopzegging.

S.V.P. INVULLEN IN BLOKLETTERS

Naam bedrijf : ...........................................................................

Contactpersoon : ................................................................ M / V

Adres : ...........................................................................

Postcode : ...........................................................................

Plaats : ...........................................................................

Telefoon : ...........................................................................

E-mail : ...........................................................................

Twitter : ...........................................................................

Handtekening : ...........................................................................

W W W. B A K E R Y N E X T. N LW W W. B A K E R Y N E X T. N LW W W. B A K E R Y N E X T. N L

BakeryNext •nl

Maak kans op een Josto!Als u ‘Next Friend’ wordt van Bakery Next ontvangt u niet alleen 18 keer per jaar deze krant, maar u doet automatisch mee aan exclusieve verlotingen onder alle ‘friends’ van Bakery Next. Per 100 ‘friends’ verloten we een Josto RVS afvalzakhouder t.w.v. ± € 540,-. Ook zullen wij u in de toekomst met voorrang betrekken bij onze nieuwe ontwikkelingen.

Next Friend de branche. Daarom willen we u als lezer alle ruimte geven om redactio-

De vakkrant voor bakkend Nederland!

Huur wordt na

faillissement boedelschuld!

Behoort een vordering van de verhuurder

tot schadevergoeding wegens schade aan

het gehuurde (opleveringsgebrek) te worden

aangemerkt als boedelschuld?

Als een wederpartij bij een overeenkomst

failliet gaat, heeft dat in beginsel geen gevolgen

voor de overeenkomst. Verplichtingen uit de

overeenkomst blijven bestaan.

Lees verder op pagina 10

Ondernemers positief over

aanpak acquisitiefraude

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij dat

de SP en de VVD samen een initiatiefwet

gaan indienen zodat acquisitiefraude voortaan

strafbaar wordt gesteld. Ondernemers krijgen

dan ook meer bescherming tegen oneerlijke

handelspraktijken. De ondernemersorganisaties

hopen dat een brede Kamermeerderheid hieraan

haar steun zal geven.

Lees verder op pagina 7

MKB-ers verwachten meer

van hun accountant

Uit het onderzoek komt naar voren dat

ondernemers graag tijd vrij maken voor een

accountant die samen met hen nadenkt over

hun bedrijf en over verdere procesoptimalisatie.

Lees verder op pagina 7

Jaargang 3 | Week 20 | 2013 | Nummer 9

‘Kroonjuweel-

tjes’ winnende

product kro-

ningswedstrijd

Jeugdkampioen-

schap brood-

en banket-

bakken 2013

2

16

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D 9

www.paardekooper.nl

Meerwaarde: een veelgebruikt verkoopargument maar soms ook een holle term. Als koploper in verpakkingen en disposables hebben wij onze definitie helder onderbouwd. Meerwaarde zit in onze benadering van de verpakking als volwaardig marketinginstrument, zodat u het verschil kunt maken in uw competitieve markt. Het zit ook in de creatieve, duurzame en kostenefficiënte innovaties waar ons designteam garant voor staat. En in ons landelijke netwerk van unieke Cash & Carry verpakkingswinkels en onze e-shop die 24/7 bereikbaar is.

Meerwaarde voor onze klanten staat centraal in elk aspect van onze dienstverlening.

Klantloyaliteitsprogramma PK’s Sparen: voordeel voor onze klanten en tegelijkertijdeen business opportunity. Samen ondernemen, uniek in de branche. Dát is Paardekooper.

Het klantloyaliteitsprogramma – PK’s sparen – bestaat voor en door klanten. In dit programma sparen klanten van Paardekooper bij iedere besteding vanaf €10,- punten (PK’s) die ze kunneninwisselen voor cadeaus of events. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor de klant om deel te nemen aan het programma, door cadeaus, cadeaubonnen of arrangementen beschikbaarte stellen. Als partner profiteert u van maatwerk communicatie en interactie met ons groeiende klantenbestand met landelijke dekking.

Onze definitie van een partnership: samen ondernemen met meerwaarde voor beide partijen.

Profiteer van de kracht van Paardekooper.

Samen ONDERNEMEN, samen GROEIEN

| 15

Handelsweg 1, 3899 AA Zeewolde, www.vandemoortele.nlHandelsweg 1, 3899 AA Zeewolde, www.vandemoortele.nl

Ambachtelijke kwaliteit om trots op te zijn.

A4 Bakery Next.indd 1 06-05-13 14:36

MKB-Nederland en Rabobank geven op 25 april het startsein voor de tweede editie van The Next Entrepreneur: een ontwik-kelingstraject voor startende ondernemers dat later dit jaar zal uitmonden in de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland. Met The Next Entrepreneur 2013 dagen de twee organisaties starters uit hun ondernemersvaardigheden te verbeteren en voorzien zij hen van relevante informatie, advies, inspirerende praktijkcases en een uitgebreid netwerk. Ambiti-euze ondernemers kunnen zich aanmelden op www.thenextentre-preneur.nl.

Starters kunnen op www.thenex-tentrepreneur.nl een snelle scan van hun ondernemersvaardigheden doorlopen en zich vervolgens regis-treren. Daarna krijgen ze gedurende het jaar tips en tools om hun kennis en kunde verder te ontwikkelen. Zij die de uitdaging aandurven, zullen na 1 oktober gaan strijden om de titel The Next Entrepreneur 2013, waar overigens ook een geldprijs van 13.013 Euro aan vastzit.

Om de titel The Next Entrepreneur 2013 te kunnen winnen moet de kandidaat ondernemen met passie en ambitie en gaat hij of zij doelge-richt te werk. Hij of zij onderscheidt zich met een uniek idee, plan of product, is vernieuwend, duurzaam, zet de juiste marketing- en com-municatiemiddelen in en heeft een doordacht en realistisch financie-ringsplan voor het bedrijf. Hij of zij is na 1 januari 2011 gestart of is van plan dat binnen een jaar te doen. De eerste editie van The Next Entrepre-neur werd gewonnen door Annefrid Immenkamp van het Amsterdamse bedrijf ChocStar.

GedeGen voorbereidenMKB-Nederland en Rabobank zijn vorig jaar met The Next Entrepre-neur gestart om het ondernemer-schap te stimuleren en vooral te ondersteunen. Op dit moment haalt bijna de helft van alle starters (100.000 in 2012) het eerste lustrum niet. Startende ondernemers heb-ben een betere kans van slagen als zij zich gedegen voorbereiden op alle aspecten van de bedrijfsvoering en zichzelf voortdurend (willen) verbeteren. Dat is precies waarbij The Next Entrepreneur hen kan helpen. Dat gebeurt via sociale media, de website www.thenexten-trepreneur.nl, www.ikgastarten van de Rabobank en de MKB starters-desk van MKB-Nederland.

procedureOndernemers kunnen zich aanmel-den via www.thenextentrepreneur.nl. Belangrijkste onderdeel van de inschrijving is een scan, waarmee zij zichzelf kunnen testen op verschil-lende aspecten van het onderne-merschap. Aan de hand van de resultaten van die scan ontvangen zij concrete tips en adviezen waar-mee ze direct aan de slag kunnen. Wie (tevens) wil meedoen aan de verkiezing, krijgt meerdere tests voorgelegd en wordt gevraagd via de sociale media zoveel mogelijk stemmen te vergaren.Een vakjury met onder anderen voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland zal na sluiting van de inschrijfperiode (1 oktober

2013) een eerste selectie van 50 kandidaten maken. Die worden nader aan de tand gevoeld over hun ondernemersvaardigheden en de financiële onderbouwing van hun plannen. De vier die als beste uit deze ronde komen, gaan door naar de grote finale op 21 november in Utrecht. Daar zullen de vak- en een publieksjury samen gaan bepalen wie zichzelf The Next Entrepreneur 2013 mag noemen.

Bron: MKB Nederland

Wie wordt The Next Entrepreneur 2013?

Ondernemer Kim Teunis van de gelijknamige bakkerij in het Belgische Poederlee ontdekte pas geleden toen hij om 5 uur ‘s morgens zijn zaak binnen kwam dat inbrekers in de nach-telijke uren hadden toegesla-gen. Ze hadden behalve twee geldlades ook de gehele inge-bouwde kluis meegenomen.

Teunis wilde aan zijn ochtend-werk in de bakkerij op de Heren-talsesteenweg beginnen toen hem

iets ongewoons opviel. Onderweg naar de bakkerij, in het achter-ste deel van het gebouw, zag hij een geldlade van de kassa op tafel liggen. Hij liep onmiddellijk naar het winkelgedeelte, waar hij ontdekte dat uit beide kassa’s de lade was verdwenen. Daar hield het verhaal echter niet mee op, want de inbrekers bleken ook een bijkeuken grondig te hebben doorzocht. Daar zat de inge-bouwde kluis in een kast, maar die hadden ze gewoon uitgebro-

ken en volledig meegenomen. Die brandkast hebben ze uit de tegels losgewrikt met twee tuinspades, die ze daarna gewoon tegen het aanrecht hadden laten staan. Teunis had geen idee waar ze dat materiaal hadden gevonden, want, zo zei hij “ik heb hier in de bakkerij geen spades liggen.”De politie vond de lege kluis later langs de kant van de weg tus-sen Kasterlee en deelgemeente Lichtaart

Bron: Gazet van Antwerpen

Dieven gaan er met ingebouwde kluis vandoor

|16

INTERNET

Internet is onzin!Mijn ervaring is dat veel bedrijven wel iets met internet willen. Voor-al geld verdienen. Maar dat ze er weinig tot niks voor willen doen. Dat het een magische zwarte doos is met een grote aan-knop; zet de knop aan en alles komt goed. Het soort magisch denken dat kinde-ren ook hebben. Mijn jongste zoon van twee jaar verstopt zich, terwijl ik naar hem kijk, waarachtig denkt hij dat ik hem niet zie achter het gordijn met zijn voetjes er onder-uit stekend.

Ik heb een aantal workshops gegeven aan een grote onderne-mersvereniging over het internet, Social Media en hoe de organisa-tie hiermee om kan gaan en deze tools kan inzetten voor zijn of haar gewenste doeleinden.Daar gaat het namelijk regelma-tig mis. iedereen is enthousiast over het internet. De algemene gedachte is dat je wel mee MOET doen, anders loop je achter. De meeste mensen weten ook nog wel wat social media op te noe-men, maar daar houdt het vaak mee op. Dat snap ik best, immers de ondernemer is met datgene bezig waar hij of zij van houdt en ook het liefste doet: ondernemen!

De cyclus is vaak als volgt: de ondernemer is enthousiast over de mogelijkheden van het inter-net en besluit hieraan mee te doen, met de belofte van grote schare mensen die via het internet naar zijn winkel komen. De website wordt gemaakt (vaak door een neefje voor weinig geld), Social Media wordt ingezet (na 2 dagen twitteren sterft dit vaak een treu-rige dood) en het Grote Wachten begint. Na een tijdje wachten krij-gen de ondernemers het idee dat er niks gebeurt, de mensen komen niet merkbaar vaker langs, Twitter-berichten houden op en ‘had ik ook niet ergens een website?’. Dan volgt de vaak gehoorde conclusie: ‘het internet kost me alleen maar tijd en ik merk er niks van. Zonde van mijn tijd’.

Wellicht zit u ook in deze fase. Geen nood, ik ben hier om te hel-pen. Alle middelen die het internet

biedt zijn oplossingen voor een vraagstuk of voor een probleem. Social Media en een website zijn oplossingen voor iets waar u mee zit. De vraag blijft: waar zit u dan werkelijk mee? Wat is het achter-liggende probleem en/of vraag-stuk waarop internet een oplos-sing voor is? Vaak wordt niet op deze manier gedacht. Een voor-beeld: u koopt toch ook niet een zomaar een auto (bijvoorbeeld een Mini Cooper) als u niet weet of en zo ja waarvoor u deze nodig heeft (wellicht de Parijs Dakar Rally)? Dat zou dan een lastige rit worden. Het internet werkt exact hetzelfde. Het moet een oplossing zijn, geen doel op zich.

Mijn vraag aan u is: waarom heeft u eigenlijk een website, een Face-book- en een twitter account? Waarom stuurt u maandelijks e-mails naar uw klanten? Waar-om? Wat zijn de achterliggende motieven en doelen die u wilt bereiken. Als u deze doeleinden weet, kan u ook gericht deze mid-delen inzetten. Echter zomaar een tweet of een plaatje online zetten, dat is zinloos, daar merkt niemand wat van. Maar een weldoordachte gestructureerde aanpak met daar-bij de juiste inzet van de middelen die internet u biedt, daar zit brood in! Anders is het niks anders dan het verdoen van uw tijd en geld en kunt u beter een leuker uithang-bord aan de winkel hangen.

Frederik Jan van der MeulenOnline Marketing & Strategie Specialist

Ik geef advies en trainingen op het gebied van Online Marketing, Mobiele Marketing, E-business en Social Media.

U kunt mij bereiken via email ([email protected]) en telefonisch op 06-41817663 of bezoek mijn website: www.frederikjan.nl

DeegverDelers van veMag vanaf € 49.000,-

• nauwkeurig in gewicht,

• zonDer olieverbruik,

tel uit uw winst !!!

| Lekstraat 11 | 5347 KT | OSS - Nederland | Tel. +31 (0)412 64 08 58 | E-mail: [email protected] |

Woensdag 24 april 2013 gingen tien-tallen talentvolle MBO-leerlingen in verschillende klassen de strijd met elkaar aan om het Nederlands Kampioenschap. Het Rijn IJssel College in Wageningen vormde het decor van deze wedstrijd.

Tijdens deze dag kregen alle kandi-daten, die zich via regionale voorron-des hadden gekwalifi ceerd, in totaal vijf uur de tijd om de producten te maken. De uitslagen van de winnaars in de diverse klassen zijn:

aSSiStent baKKer Kampioen van Nederland: Glenda Shols, Arcus College, 72 punten2e prijs: Laura Regtop, Deltion College, 71 punten3e prijs: Daan v/d Linden, Albeda College, 70 punten

broodbaKKer Kampioen van Nederland: Bas Goossen, Scalda College, 79 punten2e prijs: Mick Bennink, Graafschap College, 75 punten3e prijs: Kris Huysman, ROC van Leiden, 74 punten

brood- en banKetbaKKer Kampioen van Nederland: Johan Jan Vliegendehond, Deltion College, 82 punten2e prijs: Hamza Mazouz, ID College, 81 punten3e prijs: Silke Lukkassen, Graafschap College, 78 punten

banKetbaKKer Kampioen van Nederland: Wendy van Tongeren, ROC van Leiden, 84 punten2e prijs: Charlotte Wielens, Graafschap College, 73 punten3e prijs: Sandra Nieuwenhuis, Noorderpoort College, 71 punten

allround broodbaKKer Kampioen van Nederland: Tim Boers, Zadkine College, 80 punten2e prijs: Rob Hartogs, Summa College, 78 punten 3e prijs: Michel Geurts, Graafschap College, 77 punten

allround brood- en banKetbaKKer Kampioen van Nederland: Kevin Schrier, Scalda College, 77 punten2e prijs: Dorien Halfman, Graafschap College, 76 punten3e prijs: Arjan Bollen, Albeda College, 75 punten

allround banKetbaKKer Kampioen van Nederland: Maik Broersen, Horizon College, 68 punten2e prijs: Marian Slendebroek, Deltion College, 61 punten 3e prijs: Niet toegekend

Wendy van Tongeren van het ROC van Leiden behaalde overall de meeste punten (84) en won daar-

mee de AB Mauri Award. Ronald Schlingmann reikte deze prijs uit.

europeSe vaKWedStriJdEen selectie van de deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap zal in 2014 Nederland vertegenwoor-digen tijdens de Europese vakwed-strijd. Ook kunnen op voordracht van de Stichting Jeugdvakwedstrij-den de kampioen van Nederland in de klasse Allround Banketbakker én de tweede en derde prijswinnaar in het najaar van 2013 meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Gard. Hetzelfde geldt voor de kampioen in de klasse Banketbakker én de tweede en derde prijswinnaar voor de wedstrijd om de Talentenprijs.

Bron: NBOV

wenDY Van tongeren oVerall winnaar met 84 Punten

Jeugdkampioenschap brood- en banketbakken 2013

BoliDt ontVangt

oPnieuw rating 1

CertiFiCaat Van

D&B

Bolidt Kunststoftoepassing heeft onlangs wederom het Rating 1 Certifi caat uit handen van Dun & Bradstreet (D&B) ontvangen. De D&B Rating staat al jaren synoniem voor een betrouwbare indicatie van de kans op een aan-komend faillissement en de kre-dietwaardigheid van een bedrijf. De score-indicatoren lopen van 1 tot 4. Een score van 1 is de hoogste kredietwaardigheids-klasse met een minimaal risico op faillissement.D&B beoordeelt Bolidt hiermee als een betrouwbaar, fi nanci-eel sterk en De D&B Rating is een onafhankelijke, objectieve, universele analysemethode die internationale vergelijkingen mogelijk maakt. Hiervoor wor-den iedere dag openbare gege-vens verzameld en ingevoerd in de D&B Databank. De rating wordt automatisch door het systeem geüpdate en is daarom een betrouwbare refl ectie van de actuele stand van zaken.

| 17

Heeft u nieuws, foto’s,

een compliment,

of een kat voor het

volgende nummer?

laat het ons weten op

[email protected]

Dit jaar vindt in mei en juni op drie locaties in Nederland het Safety Event plaats, een evene-ment gericht op engineering in de voedingsmiddelenindustrie, speciaal bedoeld voor engineers, projectleiders, productiemana-gers en kwaliteitsmanagers. Het gratis te bezoeken evenement, waar ook praktijkvoorbeelden van FrieslandCampina zullen worden toegelicht, wordt georga-niseerd door Pilz, N&S, Rittal en Festo.

rittal René Stenfert Product Manager Stroomverdeling: ‘Wat betekenen de wijzigingen in regelgeving volgens IEC61439-1 voor u? Schakel- en verdeelinrichtingen zijn onderdeel van een elektrische installatie en vallen onder de NEN1010, of zijn onderdeel van een machine. De regelgeving hieromtrent wijzigt en heeft gevolgen voor menige instal-latie’. Tijdens dit event worden deel-nemers op de hoogte gebracht van de wijzigingen en de consequenties daarvan. Doel is het ontwerpen van een veilige en duurzame oplossing voor alles wat met schakel- en ver-deelinrichtingen te maken heeft.

FeSto Leon Haas, Product Marketing Manager: ‘De wijzigingen in wet- en regelgeving, ten aanzien van besturingstechnische veiligheid, zijn inmiddels goed merkbaar in de industriële automatisering. De werkelijke implementatie hiervan in pneumatische systemen roept vaak nog een hoop vraagtekens op’. In de presentatie van Leon Haas zal veiligheid in pneumatische appli-caties centraal staan. Op praktische wijze zal men kennismaken met gedefi nieerde veiligheidsfuncties in de pneumatiek. Daarnaast worden nieuwe inzichten en oplossingen aangeboden die helpen om machi-nes en applicaties veiliger te maken.

n&SMathijs Brink Coördinator Ken-niscentrum: ‘afnemers en retailers stellen als leveringsvoorwaarde dat hun leveranciers gecertifi ceerd zijn conform een BRC- , IFS of FSSC 22000 norm’. Deze normen stellen specifi eke eisen aan bij-voorbeeld bouwkundige aspecten, nutsvoorzieningen (water, ijs, lucht en andere gassen),installaties/ apparatuur (zoals metaaldetecto-ren, magneten en röntgenappara-tuur, maar ook Cleaning in Place CIP-installaties) en onderhoud. Tijdens deze presentatie zal worden in gegaan op wat de gevolgen zijn wanneer er door engineering sub-stantiële aanpassingen plaatsvinden in de processing. Bijvoorbeeld de verplichting om per project een validatie en verifi catie uit te voeren.

De rol van de kwaliteitsmanager zal hierbij centraal staan

pilZ Martijn Drost Manager Consultancy Department: ‘wanneer gekeken wordt vanuit voedingsmiddelenvei-ligheid wordt er eigenlijk aange-drongen op een ‘open’ aanpak van het ontwerp van een machine. De machine dient gemakkelijk reinig-baar en desinfecteerbaar te zijn, stoffen mogen zich niet ophopen. Als de machine vanuit het perspec-tief van machineveiligheid wordt bekeken, dan pleit de Machine-richtlijn voor een ‘gesloten’ aanpak. Dit houdt in dat aandrijvingen en gevaarlijke delen buiten bereik

geplaatst zijn. Door specifi eke omstandigheden binnen deze tak van de industrie ontstaat een aantal problemen. Deze problemen kun-nen worden getackeld, maar dan dient rekening te worden gehouden met zowel food als machine safety! Pilz informeert u hierover op het Food & Safety Event.

Het Food & Safety Event vindt plaats op 28 mei bij Festo in Delft, op 18 juni bij Pilz in Vianen en op 25 juni bij Rittal in Zevenaar. Deelname is gratis en men kan zich inschrijven op de website www.festo.nl/foodandsafety. Op deze website is tevens meer informatie te vinden over het event.

Food & Safety Event 2013

Maurikorn is een geconcentreerde broodmix (verhouding 1/3 mix + 2/3 bloem). De normale geadviseerde verkoopprijs is € 2,00 per kilogram

Gedurende de maand mei geeft AB|Mauri bij aankoop van 1 verpak-king Maurikorn van 25 kg 50% korting op de tweede verpakking.

Maurikorn 2e verpakking voor de halve prijs

Industrieweg 14 I Vlaardingen I T +31 (0)10 - 435 05 22 I damco.eu

TALENT FOR TASTE

MAAK NU KENNIS MET ONS SMAAKVOLLE TOTAALASSORTIMENT!

Damco (amandelspijs, banketspijs, koekjesspijs, cakepoeders, kapselpoeders, gele room en decoratiesnow)

Frucaps (jams, vullingen en afdekgeleien)Cedro (natuurlijke smaakmakers)Arlico (likeuren en aroma’s)Confru (gecon jte vruchten)Chocuise (cacao compounds en exibele coating)

Steensma Bakery Ingredients produceert een totaalpakket aan hoogwaardige grondstoffenensma Bakery Ingredients produceert een totaalpakket aan hoogwaardige gronden halffabricaten voor de ambachtelijke (banket) bakkerij. De kracht van onze productenis de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding, de optimale verwerkbaarheid en uitstekendesmaak. Ons totaalassortiment is opgebouwd uit de volgende productgroepen:

Wij zijn mede initiatiefnemer

van Bakers against Cancer.

Doe nu mee en meld u aan op

bakersagainstcancer.nl

|18

Eind vorig jaar bracht salon de Roosekrans een echt Bosch blik op de markt met afbeeldingen van het werk van Jheronimus Bosch .Een heerlijke echte Bos-sche koek in een echt Bosch blik. Nu vonden Huub en Sylvia van de Roosenkrans het tijd om ieder-een kennis te laten maken met het werk van Jheronimus Bosch. Dat werd een groot kunst doek in het hart van de binnenstad. Salon de Roosekrans heeft hiervoor de samenwerking gezocht en gevon-den met het Jheronimus Bosch Art Center voor de juiste bestan-den en met Clever zonnewering die het doek moest maken en aanbrengen. Een echte Bossche samenwerking met een schit-

terend eindresultaat. De Tuin der Lusten is nu dus niet meer alleen te bewonderen in Museo del Prado .in Madrid , maar gewoon in de Bossche binnenstad. De reacties van het winkelend publiek zijn volgens Huub en Sylvia allemaal zeer lovend: van ‘zeer fraai’, ‘uniek’ ‘leuk’, ‘mooi’, tot eindelijk ‘een echte Bosch in de stad’.

Overigens blijken mensen die het werk van Jheronimus Bosch niet kennen het ook een leuke luifel te vinden. Een van de voorbijgan-gers vond het een leuk ‘Efteling plaatje’. Salon de Roosekrans is gevestigd aan de Hinthamerstraat 40 in Den Bosch

Gemaakt door professionals,

voor professionals

Heeft u nieuws, foto’s, een compliment,

of een kat voor het volgende nummer?

laat het ons weten op [email protected]

Hogervorst BakkerijserviceBoezemweg 23-a PijnackerTel.: 015-3697583 Fax: 015-3699598www.bakkerijovens.com• OVENS • RIJSKASTEN • SERVICE

Beschikbaar: 400 stuks, als nieuwgereinigde ovenwagens met nieuwe ofgebruikte Colson kogellagerwielen.Voor o.a. Becker, W.P., Bongard,FN Aerotherm, etc.

COLSONWIELEN

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Door palletinkoop scherpe prijzen.Colson hoofddealer voor Nederland

Remrijskast 40 x 60 cminclusief wielen en een glazen deur

Normaal € 6515,-

NU € 4995,-Exclusief BTW

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Binnen 5 werkdagen in huis

Géén bezorgkosten

Betaling achteraf www.chocapack.nl

Voorjaar

2010

introductie nieuw

ontwikkelde

verpakkingen!

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

webwinkel voor de mooiste chocoladeverpakkingen

2010028 Chocapack_adv_A5_Voorjaar10_NL.indd 1 21-01-2010 16:37:36

Zaken doen met Eurofours betekent directzaken doen met de producent. Dat heeft eengroot voordeel: ontwerp, productie, verkoop,service en onderhoud bevinden zich in éénhand. U hoeft daar zelfs niet helemaal voornaar Frankrijk, want onze Nederlandse vestigingverzorgt de verkoop, installatie en onderhoudvan onze machine’s en is uw aanspreekpunt

voor al uw opmerkingen en wensen. Dat is wel zo gemakkelijk, want - mocht uhulp nodig hebben - dan zijn wij snel ter plekke om een eventueel probleem opte lossen.

Drie jaar garantieEurofours staat voor kwaliteit. Onze producten zijn met de grootst mogelijkezorg en onder strenge kwaliteitscontrole ontwikkeld en geproduceerd in onzefabrieken in Gommegnies (ISO 9001 gecertificeerd). Het is niet voor niets datwij onze klanten drie jaar garantie geven op onze producten.

Sikkelstraat 34 3301 AA Dordrecht Nederland Telefoon: 078 - 676 06 35 Fax: 078 - 676 06 36 GSM: 06 - 532 432 07

Eurofours Nederland, uw leverancier in ovens,remkasten, freezers en winkelinterieurs!

www.eurofours.nlC O N V E C T I O N O V E N S • M O D U L A R D E C K O V E N

B A K E R Y O V E N S • P A S T R Y O V E N S

BIB201002 Bakkers in bedrijf.indd 100 10-02-10 16:51

Jade 3203316 LJ DordrechtTelefoon 078 - 676 06 35GSM 06 - 532 432 07

Stelling:

de baKKerSbrancHe iS nou Wel Klaar met de

Zoutreductie

Deze stelling werd ingezonden door Marcel van Zwam (Bakkerij Nico Jacobs, Deurne)

Reacties op deze stelling zijn welkom op [email protected]

Welke stelling zou u nou eens aan de collega’s in de branche willen voorleggen?

Mail uw stelling naar [email protected]

De EverBake Group uit Biddinghui-zen en Capway Pan Netherlands uit Dronten voegen per direct de productie en salesactiviteiten van bakvormen voor de bakkerij-indus-trie samen. De bedrijven hebben dit onlangs gezamenlijk bekendge-maakt. ‘Er waren al langer contacten tussen Capway en EverBake over moge-lijke samenwerking’, zegt Peter Eversdijk, algemeen directeur van de EverBake Group. ‘Nu deed zich de gelegenheid voor gezamenlijk de fabricage van een productgroep ter hand te nemen. Door deze samen-werking verwerven we ons een sterkere positie op de binnen- en buitenlandse markt.’De activiteiten van Capway Pan Netherlands in Dronten worden ondergebracht in het bedrijfspand van EverBake in het nabij gelegen Biddinghuizen. ‘Uit oogpunt van

kosten en effi ciency is het beter de activiteiten te concentreren in één vestiging’, aldus Eversdijk. ‘Op deze manier kunnen we beter profi teren van de gezamenlijke know how en ons optimaler richten op innova-tieve ontwikkelingen.’‘De producten, thuismarkten en technologieën van beide bedrijven

sluiten prachtig op elkaar aan’, aldus Tom Heintjes, algemeen direc-teur van Capway Pan Netherlands. ‘En ook het samenvoegen van onze lange ervaring op het gebied van industriële bakkerijtechnieken met het ondernemerschap van EverBake leidt voor de gezamenlijke klanten tot een ijzersterke combinatie.’

EverBake en Capway Pan Netherlands samen verder

De EverBake Group, die in de Benelux een sterke marktpositie heeft, is producent van bakvormen en leverancier van onder meer ovens, bakkerijma-chines en automatiseringsoplossingen voor de ambachtelijke en industriële bakkerij en retail.Capway Systems Netherlands (met het hoofdkantoor in het Utrechtse Hou-ten) waarvan Capway Pan Netherlands deel uitmaakt, is specialist in productielijnen en bakvormen voor de bakkerij-industrie. Het bedrijf, met nevenvestigingen in Engeland en de Verenigde Staten, is vooral inter-nationaal actief. Beide bedrijven maakten vorig jaar al een effi ciency- en fl exibiliseringsslag.

Tuin der lusten nu ook te zien in de Bossche binnenstad

| 19

Word vriend van Bakery Next

Bel voor meer info 038-3333152 • www.covekaschoonmaak.nl

Bijna alle schoonmaak werkzaamheden kunnen wij in het weekend, tijdens verbouwingen en in de vakantie periodes voor u verzorgen.

Wij reinigen: • broodwagens • ovenwagens • platenwagens • kruisrekwagens • bakplaten • broodkoppels etc.

Unieke eigenschappen

Perfecte slagroom

Gekoelde kop

Energiezuinig

Gebruiksvriendelijk

Eenvoudige reiniging

Hoge opslag

Woertman Nederland B.V.4e Garnizoensdok 83439 JD Nieuwegein

T. (030) 608 41 41 www.woertman.nlinfo woertman.nl

Kies voor kwaliteit, kies voor Sanomat slagroomautomaten

95dz53_Adv_Sanomat_100x135mm.indd 1 28-08-12 08:46

Desem is hip en lekker, maar vraagt ook veel aandacht en tijd. De deel-nemers hebben kennis en techniek

Samenwerking irekS en BDa Cooling

Workshop ‘Cool Baking & Desem’ een succes

kunnen vergaren op het gebied van broodsoorten die bereid waren met een natuurlijk desem in combinatie

met ‘Cool Baking’. Diverse desem-broden werden direct uit de koeling gebakken, welke veel smaak en aroma hadden ontwikkeld, doordat deze een hele nacht in de koeling hebben kunnen rijpen. Met deze techniek kan een bakker op ieder moment van de dag vers, smaakvol en rustiek desembrood bakken, zonder dat hij hieraan extra veel tijd kwijt is.

Door de grote belangstelling waren de dagen snel vol geboekt en heeft IREKS tot hun spijt nu bakkers moeten teleurstellen. IREKS over-weegt daarom op korte termijn deze workshops opnieuw in te plannen.

Geïnteresseerden die willen weten wanneer de nieuwe data gepland worden voor de workshops ‘Cool Baking & Desem’ kunnen een e-mail sturen naar [email protected] of de website www.ireks.nl ‘nieuws’ in de gaten houden, waarop de data zullen worden bekendgemaakt.

Op 23 en 24 april hebben in totaal 65 bakkers bij het IREKS Bakkerij Centrum in Heeze, aan een workshop ‘Cool Baking & Desem’ deel-genomen. Deze workshop werd gegeven in samenwerking met BDA Cooling. Met deze workshop hebben de bakkers kunnen ervaren hoe zij op een eenvoudige wijze extra afzetkansen kunnen genereren door het bakken van gekoelde deegproducten in hun winkel. BDA Cooling heeft tijdens deze workshop hun nieuwste noviteit op het gebied van terug koelen, de ‘Aroma Cooler’, gepresenteerd.

Schuurmans zet succesvol abdicatiegebak onder andere naam voortMet de inhuldiging van Koning Willem Alexander is een einde gekomen aan het Konings-schap van Beatrix en daarmee ook aan het abdicatiegebakje van Bakkerij Schuurmans. Ten-minste qua naam, want nu is dit succesvolle gebakje met een ander gezicht onder de nieuwe naam ‘Inauguratiegebakje’ nog steeds te verkrijgen bij de bak-ker uit Leeuwarden

|20

De BakkersplaatsGeef hier uw gratis korte advertentie op voor

BakeryNext •nl uitgave 10 - 2013

Rubriek(en) (a.u.b. aankruisen). n Aangeboden n Gezocht

n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nn n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n nBedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

REDACTIEFORMULIERDit heb ik voor in het volgende nummer

van BakeryNext •nlRubriek(en) (a.u.b. aankruisen).n Nieuws over ons bedrijf (product, actie, nieuwe medewerk(st)er, winkelopening)n Collegiale tip (bijvoorbeeld voor meer omzet)n Mijn succesverhaaln ‘De Garde’ (Compliment voor een collega of leverancier)n ‘De Deegrol’ (Standje voor iemand)n Familieberichten (trouwen, geboorte, overlijden)n De Weesper Moppentrommel (moppen)n Dit vind ik ervan (ingezonden stukken en reactie op andere artikelen)n Anders nog iets? (iets anders wat u nog wilt melden aan de branchegenoten)

Bedrijfsnaam : .......................................................... Contactpersoon : ..........................................................Adres : ....................................................................................................................................................Postcode : .......................................................... Plaats : ..........................................................Telefoon : .......................................................... E-mail : ..........................................................

Fax, of stuur dit formulier naar Bakery Next t.a.v. de redactie: Faxnummer: 0515 - 43 21 53Schoolstraat 6, 8603 XL Sneek Óf mail uw tekst naar [email protected]

De BakkersplaatsTE KOOP

BeugelzakkenblaasmachineBakkerij Bergman

Mw. BergmanPiet Soerplein 37971 CR HavelteTel: 0521-342368

Email: [email protected]

TE KOOPOliebollendoseerapparaat

Bakkerij BergmanMw. Bergman

Piet Soerplein 37971 CR HavelteTel: 0521-342368

Email: [email protected]

AANGEBODEN Twee broodrekken voor een actief Probat oven 4 etages. In goede staat tegen elk aannemelijk

bod. Brood kratten slechts € 2,- per stuk. Bakkerij van Voorthuizen. Hoofdweg 230, 6744 WR Ederveen. Tel. 06-53860961.

AANGEBODENGebakskoeling (hoog model) REDIE

10 platen, motor ingebouwd, platenrek, oventafel RVS , 2 deurs koelkast en 4 deurs diepvrieskast

+ motoren, Gasboiler 120 liter, Hoeveelheid tearoom (Mosa) aardewerk + bestek

Banket van GorselTel. 0117 452221, [email protected]

AANGEBODEN Diosna kuiplifter, Type HK240, Dubet BV

Rino van der Burght. Uilecoteweg 20, 5324 JT Ammerzoden.

Tel: 073-534-0840. E-mail: [email protected]\

AANGEBODEN:VLB broodsnijmachines, automaat en

halfautomaat, beschikbaar 12,5 mm 230V ook gereviseerd op voorraad.

TwentradeTel: 06-24325811

TE KOOP: LIMBURGIA vestiging van 70m2 in de regio

Rotterdam. Verkoop van Limburgse vlaaien en

koffiecorner.Midden in stadshart met alle bekende

winkelformules. Tel. 06-50524198

GEZOCHT:1e Banketbakker / patissier

Die innovatief en creatief met vak bezig wil zijn.

Sollicitaties naar:Schoemaker De Echte Bakker

Statenweg 477824 CT Emmen

TE KOOPRhima Afwasmachine DR53

Heeft onderhoudsbeurt gekregen van Rhima.Prijs € 950

Jolie ShirleyTel. 06-83256785

E-mail: [email protected]

TE KOOP Koekbakken:

76x26x8 (3), 48,5x26 (7x), 56x25 (5x)90x26 (12x waarvan. 5 nieuwe).

(Alle maten zijn inwendig)V-Technology BVStephan Venema

Tel: 0515 - 33 19 58Mob: 06-20 000 481

GEZOCHTTarteletwals voor Kalmeijer

koekjeswalsmachine Voor ontwikkelingssamenwerking

FontysRuud Bottemanne

Menno ter Braakstraat 46708 RA Wageningen

Tel. 06-41801760Email: [email protected]

GEZOCHTZelfstandig werkende allround bakker

die affiniteit met de winkel heeft Voor ons filiaal in Utrecht

Kernwoorden: lef, lol, hip, rebels.Betreft een fulltime functie.

Brief met motivatie en CV mailen naar:[email protected]

AANGEBODEN:2x Hein rotatieovens Luxrotor bj. 2001

I.v.m. aanschaf nieuwe Wachtel STIR ovensOvens zijn nog in werking te bezichtigen

Spronk BakkerijmachinesTel: 0488-452051

GEZOCHTTer overname gezocht:

Brood- en banketbakkerij met winkel,Zonder filiaal in de directe omgeving van

Breda.Min. omzet per jaar € 300.000,00.

Geen woonruimte / alleen bedrijfspand.Tel. 06-48049287

AANGEBODENBakker Bart-Nijmegen Dukenburg

Tel: 024-6782702 Mob:06-21837120

GEZOCHT:1m cake blikken

uit de jaren 80 van DamcoParty Service van den Berg

2741 HB WaddinxveenTel: 0182-612044

Email: [email protected]

TE KOOP:Koma Sunriser Rem-Rijskast.

Binnen werkmaat 80x120 Inclusief 2 platenwagens./ RVS

Prima en in correcte staatAlles functioneert goed

Geheel stekkerklaar qua water en stroom.Is overtollig en mag weg voor een scherpe

prijs.Bakker Verhoog BV

Treubstraat 152251 BT Voorschoten

Tel: 06-55741333www.verhoog.com

TE KOOP Chocoladevormen

macrolon vormen voor bonbonsen flikken mooie vormen

Ook wel meerdere van een soortTel 0594-659180

Email [email protected]

TE KOOPKalmeijer puntenset 238 stuks inhoud

Nieuwer type afweger met veiligheidskapToevouwer KTO

[email protected]

TE KOOPKemper SP75 L spiraalkneder

vierkante [email protected]

TE KOOPAmandelwrijfmachine

[email protected]

TE KOOPKalmeijer koekjesmachine

KGM 4 [email protected]

AANGEBODENVruchtensnijbak z.g.a.n.

Merk JostoVraagprijs € 150,=C. van der Voorn

Dam 24241 BN Arkel

Tel: 0183-561382Email: [email protected]

GEZOCHTCommerciële bakker

Voor 75% externe contactenKlanten meerendeels horeca

In een straal van 30 km rond Den HaagBakkerij Roodenrijs

Albert WiegerinkTel: 06-53251928

Email:[email protected]

AANGEBODENPlaten wagens 40x 60 cm

20 etages Prijs 265,- euro excl btw

Eurofours Tel 06-53243207

AANGEBODENWinkelinterieur

Toonbank, Koelvitrine en BroodrekkenT.e.a.b.

Bakkerij KlootwijkPieter Soeteman

Tel: 06-59738183Email: [email protected]

AANGEBODENAfweger Op ’t RootBakkerij Wil Beers

Ronald KoolTel. 0224-212566

E-mail: [email protected]

AANGEBODENZeer goedlopende (thuis) Taartenbakkerij

Werkzaam in de regio Amsterdam - Almere. Zeer grote klantenkring,

Bezorggebied heel Nederland. Wegens gezondheidsproblemen, Op korte termijn te aanvaarden, Overname bedrag bespreekbaar,

We hoeven hier niet de hoofdprijs voor. Informatie via tel.nr 06-12560157

GEZOCHTFranse knipschaarBakkerij Verbeek

BrummenArno van Oosterbosch

Tel. 06-53367527

GEZOCHTBaan als broodbakker in Sydney

Vanaf oktober 2013 Voor maximaal een jaar.

Tim van DalenEmail: [email protected]

GEZOCHTBAKKERS

Bakkerij Carl Siegert sinds 1891 BV HarmelenSollicitatie met cv mailen naar:

[email protected]

AANGEBODENZ.g.a.n. waterhaspel (Bosgraaf)

Incl. slang en spuitmondT.e.a.b.

Bakkerij TeeselinkJan Teeselink

Tel. 0575 – 561319Email: [email protected]

TE KOOP2x Siloba Silo (2 ton)

Met alle toebehoren Geheel RVSA.Vermeulen

Tel. 0485-381463

TE KOOP64 nieuwe broodkoppels

A.Vermeulen - Tel. 0485-381463

TE KOOP GEvrAAGD: in goede staat verkerende vlaaistansmachine.

[email protected]. 088-0881913

TEr OvErNAmE AANGEBODEN:Wegens familieomstandigheden

Patisserie, chocolaterie, giftshop Jolie ShirleyIn het centrum van Alkmaar

Shirley Verhaarttel. 06- 28158146

[email protected]

GEZOCHTReproducties Bakkerij- en winkeltaferelen

Van Anton Pieck kalenderOriginele uitgave Calvé (plm. 1950-1960)

Eventueel ruilenBakkerij Van KeulenTel: 06-12553279

AANGEBODEN:Rvs werktafel met afvalzak houder

14x plaatrekken van 80x60 cmLxbxh : 90x195x105 cm

In zeer goede staatDubet B.V.

Tel: 073-534-0840E-mail: [email protected]

AANGEBODEN:Strikkenapparaat. Voor het maken van strikken

T.e.a.b.Anton Remmerswaal

Tel. 070-3200587Email:[email protected]

AANGEBODENKortlever langmaker. Werkbreedte 800 mm.

Invoer walsen, Spreid banden Aandrukplaat ,Inliner, V-klepMeer informatie, Dubet B.V.

Ton van der SchootTel: 0735340840

E-mail: [email protected]

AANGEBODENPatisserie-Chocolaterie ,volledige inr. winkel

en bakkerij in winkelcentrum.Snelle beslisser inter. prijs!

A.J. van Amerongentel. 020-6593712

email: [email protected]

AANGEBODEN:Kalmeyer volautomatische broodsnijmachine 11 mm

Bakkerij Jansen en Terpstra Tel: 0516-520303Email: [email protected]

AANGEBODEN:Supervlaai vestiging te Barendrecht in

het oude dorpskern in een nog groeiende gemeente. Gelegen in de passage tussen

de grotere winkelketens als Trekpleister en Blokker. Verkoop van vlaaien, taarten, bonbons

en ambachtelijk schepijs.Gezellige koffiecorner.

Telefoon: 0180 - 531659Email: [email protected]

AANGEBODEN:Broodsnijmachine Jac Venice

In goede staat.Prijs € 500

Bakkerij HaasnootDik Haasnoot

Te. 071-4014109

AANGEBODEN:Z.g.a.n. RVS Grondstofsilo’s (8 stuks)

23 cm breed, 65 cm hoog met PVC raampjesPrijs € 295

Bakkerij HaasnootDik Haasnoot jr.

Te. 071-4014109

AANGEBODEN:PLAFONDREINIGING

snel en vakkundig met verbluffend resultaat.Ook voor wanden en armaturen zijn wij de

specialist. Jaarlijkse reiniging nodig bij HACCPGreen Clean

www. Greenclean.nlTe. 06-53200937l

AANGEBODENBakkersknecht langmaakmachine

Voor harde broodjes van 60 tot 120 gramBakkerij Het Broodpaleis (Paul)

Ring 13 B-2200 Noorderwijk België

GSM +32 472684144

AANGEBODENBroodautomaat Fas

Met stalen kooi beveiligdBakkerij Het Broodpaleis (Paul)

Ring 13 B-2200 Noorderwijk België

GSM +32 472684144

GEZOCHTStalen broodmanden

Van Vessem & Le PatichouJos Huijbregts

Tel: 023-5271771 - Fax: [email protected]

AANGEBODEN20 stuks nieuwe losse Colson wielen

Ø100 met glijlagerTotaalprijs: € 250, Tel: 06-51259700

AANGEBODENPlatenpoets/invetmachine

KD Putz voor 60 x 80 platen met de korte zijde omgezet.

Prijs: € 900,--Tel: 06-51259700

AANGEBODENOvenwagens voor Becker Wenteloven, platenwagens + grootbroodwagens

Tel: 06-51259700

AANGEBODENZwaar RVS onderstel op wielen afm. 110 x 96 x 70 cm (lxbxh)

Voorzien van platendragers voor 18 platen 60 x 40 cm

Bovenplaat 3 mm dik, fabr. v.’t WoutPrijs: € 400,--

Tel: 06-51259700

| 21

SiroopwafelsBent u op zoek naar een bijproduct dat eenvoudig aansluit binnen uw huidige assortiment? Ambachtelijke siroopwafels van Markus & Markus zijn hier uitstekend geschikt voor. Geleverd in een blanco verpakking

kunnen de siroopwafels prima vanaf de toonbank verkocht worden. Daarnaast bieden wij ook een uitge-breid blikken en potten assortiment. Bel ons voor de mogelijkheden of kijk

op onze website.

Een margerijk product voor op de toonbank!

ba

kk

er

s v

an

am

ba

ch

te

li

jk

e s

ir

oo

pw

af

el

s

www.markus-waddinxveen.nl

Markus & Markus Siroopwafels bv Waddinxveen Tel. (0182) 61 88 24

WAPEN OVAAL SPECIAAL KOFFERTJE FLORENCE

EENHOORN PADDESTOEL VERREKIJKER ALBÈRT NOOT

GRAND MARNIER SWEET NUT BEN HUR RUMKOGEL

AARDBEI CUBAANSE KUS KONINGSKROON ALBÈRT GLAD

GLOBE PETJE VLIEG CERICETTE STOOMWALS

ZEBRA ACCORDEON FRIESCHE STAARTKLOK LILI

MARASQUIN KAATJE CAFÉ BRASIL SUNNY DAY

MANNON CROQUANT BOUCHÉE POIRE WILLIAM

OVAAL ROYAAL TROPICAL UIL SICILIË SUIKERVRIJ

T 013 - 511 45 45 www.chocolateriealbert.nl

great taste ...

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

JE VAKKRANT ONLINE

Volg ons ook via twitter @BakeryNext

Ga op de PC, laptop, smartphone of tablet naar

WWW.BAKERYNEXT.NLen lees de volledige versie van de vakkrant online

IS ALTIJD TOT JE BESCHIKKING

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

JE VAKKRANT ONLINE

Volg ons ook via twitter @BakeryNext

Ga op de PC, laptop, smartphone of tablet naar

WWW.BAKERYNEXT.NLen lees de volledige versie van de vakkrant online

IS ALTIJD TOT JE BESCHIKKING

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

JE VAKKRANT ONLINE

Volg ons ook via twitter @BakeryNext

Ga op de PC, laptop, smartphone of tablet naar

WWW.BAKERYNEXT.NLen lees de volledige versie van de vakkrant online

IS ALTIJD TOT JE BESCHIKKING

D E V A K K R A N T V O O R B A K K E N D N E D E R L A N D

JE VAKKRANT ONLINE

Volg ons ook via twitter @BakeryNext

Ga op de PC, laptop, smartphone of tablet naar

WWW.BAKERYNEXT.NLen lees de volledige versie van de vakkrant online

IS ALTIJD TOT JE BESCHIKKING

IS ALTIJD TOT JE BESCHIKKING

Volg ons ook via Twitter @BakeryNext

|22

Productschap AkkerbouwTel: 079-3687502www.productschapakkerbouw.nlProject TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlTenBa Taxatie en BakkerijadviesTel: 0317-471211www.tenba-bv.nl

doseringBakon food equipment bvTel: 0113-244330www.bakon.eu.com/nlMakombi BVTel: 0413-292903www.makombi.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.nlTerlouw / UnidosTel: 055-5768628Sartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Theo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nl

eetbare bedrukkingBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548-623016www.bouwhuis.comPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

etiketteringAvery Dennison Tel: 030-2632233www.averydennison.comBakkerssoftware nvTel: 073-5944010www.bakkerssoftware.com CikamTel. 036-5397234www.cikam.nlCompad Europe B.V.Tel: 088-4329995www.compad-software.comHandelsonderneming Tonnie Vugts B.V.Tel: 073-5941029www.etikettenkoning.nl Marti Orbak SoftwareTel: 0174-638694www.marti-orbak.nl.nlTegra Systems BVTel: 0228-582780www.tegrasystems.nl

FormulesAmbachtsbakkerTel: 033-2999053www.ambachtsbakker.nlBart’s RetailTel: 024-6782782www.bakkerbart.nlEchte BakkersgildeTel: 0317-424342www.echtebakker.nlHeerlijk & HeerlijkTel: 0345-470070www.banket.nlMultiVlaai Retail B.V.Tel: 073-2020993www.multivlaai.nlTop Bakkers B.V.Tel: 055-5998222www.topbakkers.nl

Geconditioneerde ruimteBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comIsosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlCofely GDF SUEZTel: 026-3692911www.cofely-gdfsuez.nlJasca Food Technology BVTel: 0541-293688www.jasca.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoevering Koeling & Airconditioning BVTel: 0499-375918www.koeveringkoeling.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Rijndorp Klimaat BVTel: 0172-423060www.rijndorp.nlRoma IsolatiesystemenTel: 0162-512012www.romaned.nl

Hoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Mourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

deegverwerkingBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comGlobe BV FoodequipmentTel: 074 - 7370090www.globefoodequipment.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Food processing equipmentTel: 0345-543543www.rademaker.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlWerner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.com

dienstverlening3W MakelaarsTel: 033-4323552www.3wmakelaars.nlArbo ContentTel: 050-5293400www.arbocontent.nlBakeplus BVTel: 0418-597444Vestiging HaaftenTel: 077-3829090Vestiging VenloTel: 0316-527441Vestiging Zevenaarwww.bakeplus.nlBakkerij Bedrijfsverzorging NederlandTel: 0320- 214106www.invalbakker.nlBakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nlBeko Advies BVTel. 0346-584184www.beko-advies.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlBeko BeneluxTel: 0344-714714www.beko-benelux.nlCadansinterimTelefoon: 06-46353756www.cadansinterim.nlDe Bakkerij Architect BVTel: 0317-47 12 39www.debakkerijarchitect.nlFrederik-Jan van der MeulenInternet Marketingspecialist/AdviseurTel: 06-41817663www.frederikjan.nlUitzendbureau Het AmbachtTel. 0591-555442www.uitzendbureauhetambacht.nlInbak All into FoodTelefoon 085-2100172www.inbak.nlInterpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlKwaliteit is krachtTel: 06-51799412www.kwaliteitiskracht.nlMF Horeca personeelsdienstenTel: 050 -3112244www.mfhoreca.nl MKB NederlandTel: 015-2191212www.mkb.nlNBOVTel: 0182-693030www.nbov.nlNederlands Bakkerij CentrumTel: 0317-471247www.nbc.nlNederlands Bakkerijmuseum ‘Het Warme Land’Tel: 038-4446190www.bakkerijmuseum.nlPrécon Food ManagementTel: 030-6566010www.precon-food.n

Unispraywww.unispray.nl0347-322097Vemag.nl B.V.Tel: 0412 - 640 858www.vemag.nl Venema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWinterhalter NederlandTel: 0161-220520www.winterhalter.nlWillemse & van Engelen Bakkerijmachines BVTel: 0165-557035www.w-en-ve.nlWoertman Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

bakkerskledingChaud Devant Kokskleding en bakkerskledingTel: 020-4941930www.chauddevant.nl Devagro BedrijfskledingTel: 040- 2518304www.devagro.nl J. Zoetelief B.V.Tel: 020-6246002www.zoetelief.nl

chocoladeAdviesburo 4PTel: 0181 - 631599www.4p.nlArticorTel: 046-4745160 www.articor.nl Belcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBonbon Atelier N. Limmen BVTel: 075-6140571www.bonbonatelierlimmen.nlLa Confrérie BVBonbons en chocoladeTel: 0165-518888 www.laconfreriebv.nlChocolaterie Albert bvTel: 013-5114545www.chololateriealbert.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comHandelsonderneming Zilco BVTel: 036-5304519www.zilco-industrial.nlHenk Koenen V.O.F. Chocoladevormen en machinesTel: 0161-452516www.henkkoenen.nlHoogenboom Benelux b.v. / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nl Lagosse Chocolaterie BVTel: 072-5745 584www.lagosse.nlManfred Spaargaren confiserieTel: 0297-540890www.manfredspaargaren.nlMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVan Ham Groothandel B.V.Tel: 013-5051591www.vanhamgroothandel.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

decoratiesArticorTel: 046-4745160 www.articor.nlFrans Beekwilder BVTel: 020-623 32 22www.beekwilder.comBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.com De Groot B.V. Nougat-KrokantenTel: 020-4821487www.butterscotch.nlDekomTel: 040-2842050www.dekomart.nlDobla BVTel: 072-5760770www.dobla.comJ. Gort Decoraties BVTel: 036-5370144www.gortdecoraties.nl

Rvs Bewerking KampenTel: 06-21107411www.rvsbewerkingkampen.nl

bakkerijmachinesAVTTel: 076-5415260www.avt.nuVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nlBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nlBeldosTel. 0032-36464048www.beldos.comB & O Bakkerijtechniek BVTel: 0165-316341www.benobakkerijtechniek.nlBoelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comDivary Engineering & Bakery ServicesTel: 0343-523880www.divardy.nl EurobladesTel: 0599-470746www.euroblades.comFRITSCH GmbHTel: 0049-9326830www.fritsch.infoGlobe BV FoodequipmentTel: 074 - 7370090www.globefoodequipment.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlHandelsonderneming HengeloTel. 074-2590900 Kaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKalmeijer B.V.Tel: 070-3888950www.kalmeijer.comKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comInterbake BVTel: 0548-622751www.interbake.nlKönig NederlandTel: 0183-682868www.koenig-rex.comKortlever Technisch Buro BVTel: 0183-352955 www.kortlever.nlMüssana Nederland BVTel: 0548-654126www.mussana.nlQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comRobertpack Industrial & PackagingTel: 038-4652089www.robertpack.nlJan de Ruyter bakkerij-installatiesTel: 0181-627652www.jdr.nlRoelofs Bakkerijmachines ServiceTel: 0575-524268 www.roelofs.nlS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Shuffle-Mix BVTel: 0342-450322 www.shufflemix.comSmulders Horeca-apparatuur en BakkerijmachinesTel: 040-2012086 www.smulders.netG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlSurplus SelectTel: 0321- 335500www.surplusselect.nlTAL BVTel: 0524- 517545www.talbv.nlTheo van Vliet WeespTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlTwentradeTel: 06-24325811 UnikonTel: 0342-415752www.unikon.net

Werner & Pfleiderer - Haton B.V.Tel: 077-3071860www.wp-haton.comZeelandia Technical SolutionsTel: 0111-481044www.zeelandia.com/technicalsolutions

bake/make offBakery to Bakery / FoodstudioTel: 013-5951000www.bakerytobakery.nlBanketbakkerij van Strien B.V.Tel: 0186-626326www.koekjes.nlBrinkers VriesVers Food Service/ Beuk Patisserie BVTel: 0172-509640www.brinkerspatisserie.comBrown & Serve B.V.Tel: 0299-684959www.brown-serve.comComeba foodservice BVTel: 0524-524928www.comeba.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDauphine Nederland BVTel: 0487-502117www.dauphine.nlDélifrance Nederland bvTel: 0180-485111www.delifrance.nlDero FoodsTel: 0183-500373www.derofoods.nlDesem SteengoedbroodTel. 024-3585404www.steengoedbrood.nlD. van der Pol & Zonen bv / Wolff ButterbackTel: 0416-692785www.vdpol.nlDUET bake off productsTel: 024-6782782www.duetbakeoffproducts.nl Duuk Bake-Off Specialities BVTel: 030-6910686www.duuk.nlEuropastry BeneluxTel: 0181-698208www.europastry.nlHeavens Bakery GMBHTel: 0513-62 52 75www.heavensbakery.deHessing Bake-OffTel: 0174-385642www.hessing-bakeoff.nlLantmannen Unibake Nederland (Pastridor)Tel: 0343-514514www.pastridor.nlProcema BVTel: 0345-534748www.procema.nlVandemoortele NVTel: 0800-9991999www.vandemoortele.nl

bakkerijgereedschapAVTTel: 076-5415260www.avt.nuBeko Bakkerij TechniekTel: 024-6486288www.beko-techniek.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBouwhuis BakkerijgereedschappenTel: 0548 623016www.bouwhuis.comCapway pan BVTel: 0321-311977www.capwaypan.nlDe Combinatie Bakkerijtechniek BVTel. 030-6962167www.de-combinatie.nlCOVEKA B.V. Bakkerij- en GrootkeukentechniekTel: 038-3313685www.coveka.nlCoveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlEverBake GroupTel: 088-7300000www.everbake.nlFrancois ProductsTel: 079-3619031www.francoisproducts.nlJosto Stainless Steel Engineering BVTel: 0529-482244www.josto.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comMeijers Pan-Glaze vofTel: 0543-512301www.bakvormen.nlMussana Nederland bvTel: 0548-654126www.mussana.nl

accountancyAMS AccountantsTel. 0523 - 61 05 57www.ams-accountants.nlBouwer & Officier AccountantsTel: 071-3419000 www.bouwer-officier.nlFlynth Tel. 0546-831010 vestiging AlmeloTel. 026 – 3542600 vestiging ArnhemTel. 043-3253535MaastrichtTel. 0475-375500 vestiging RoermondTel. 040-2552929EindhovenTel: 0348-422 180 vestiging WoerdenTel: 038-4535 499 vestiging Zwollewww.flynth.nlHummel & HummelTel: 0348-412263www.hummelenhummel.nl

automatiseringAVTTel: 076-5415260www.avt.nuBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comCapway Systems BVTel: 030-7007700www.capway.nlCompad Europe B.V.Tel: 088-4329995www.compad-software.comCSB-System Benelux BVTel: 076-5307676www.csb-system.comDENATEC-LERCO N.V.Tel: 0032-34892295www.denatec-lerco.beEvers KassasystemenTel: 073 645 8110www.evers-kassasystemen.nlFoodsafety FacilitiesTel: 0118-410006www.foodsafetyfacilities.nlGraaggedaan.nl B.V.Tel. 040-7505392www.graaggedaan.nlHolland Bakkerijsystemen B.V.Tel: 0548-542573www.holland-systemen.nlIngenieursbureau PromptTel: 0517-418878www.fritec.nlJMS Automatisering B.V.Tel: 0174-291000www.jmsautomatisering.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlKeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comMarti Orbak SoftwareTel: 0174-638690www.marti-orbak.nlPilz NederlandTel: 0347-320477www.pilz.com Project TechniekTel: 073-5991402www.projecttechniek.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comS&T Veendamtel: +31625096880www.serviceentechniek.nl Siloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel: 06-20403870www.spiromatic.comSysCoData Tel: 073-5944010 www.syscodata.nl Technisch Buro RittershausTel: 030-2312392www.rittershaus.euwww.terhaarnijverdal.nlTer Haar Bakkerijmachines BVTel: 0548-616088www.terhaarnijverdal.nlTromp Group BVTel: 033-2994373www.trompgroup.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nl

nuttige aDreSSen

| 23

Wilt u uw bedrijfsgegevens ook in deze lijst? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Deze lijst is met de grootste zorg samengesteld. Heeft u toch wijzigingen of aanvullingen, laat het ons weten op [email protected]

Willemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

GistAB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be

GrondstoffenAB Mauri Tel: 0168-388533www.abmauri.com Algist-Bruggeman Benelux B.V.Tel: 0032-92570808www.algistbrug.be Backaldrin Benelux BVTel: 076-5201047www.backaldrin.comBak SpeciaalTel: 033-4654810www.bakspeciaal.nl Bakels Senior-N.V.Tel: 0294-414559www.bakels-senior.nlBelcolade NVTel: 0168-326260www.puratos.nlBroer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.com Contined BVTel: 0317-465410www.contined.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxD. van der Pol & Zonen bvTel: 0416-692785www.vdpol.nl Dawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Eicom Barneveld0342-490700www.eicom.nl Esbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nl GB PlangeTel: 078-6525600www.gb-plange.comHavero Hoogwegt BVTel: 026-3228520www.havero.nlHela Thissen bvTel: 077-3204204www.hela.nlHoogenboom Benelux BV / Barry CallebautTel: 076-5978460www.hoogenboom-benelux.nlIreks GmbHTel: 040-2263800www.ireks.nlJKT Foods Europe BVTel: 070-7110288www.jktfoods.com Karlshamns BV Speciaalvetten Tel: 075-6278477Koopmans Meel BVTel: 058-2948494www.koopmansmeel.nlKrijger MolenaarsTel: 0111-461234www.krijgermolenaars.nl Meneba B.V.Tel: 010-4238911www.meneba.comMourik BVTel: 088-1114111www.mourikfoodservice.nlPuratos NV0168-326260www.puratos.nlRanks Meel BVTel: 0183-606200www.ranksmeel.nlRemia C.V.Tel: 030-2297911www.remia.nlRuitenberg IngrediëntsTel: 0571-270000www.ruitenberg.nlSmilde BakeryTel: 0299-372856www.smildebakery.nlSuiker UnieTel: 0165-525252www.suikerunie.comSonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.comSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.eu

Vamo produkten v.d. bakkerij BVTel: 026-3646205www.vamo.nlWestfälische Lebensmittelwerke Lindemann GmbH & Co. KGTel: 0049-522382030www.lindemann-food.deKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

iJsCarpigiani NederlandTel: 040-2353535www.carpigiani.comLaan HeilooTel: 072-5331425www.laan.nlRozeboom’s IJskarrenTel: 0578-561450www.rozeboom-ijsspecialiteiten.nlValmar BeneluxTel: 030-6084144www.valmar-benelux.nl

Koel & vriesVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comDawsonrentals(Nederland) BVTel: 010-4952955www.dawsonrentals.nlEmondt’s Koeltechniek en Winkelinrichting BVTel: 053-4314466www.emondt.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGram Nederland BV Tel: 0546-454252www.gram.nlHeinen Freezing gmbhtel: 0049-44511220www.heinen.bizHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/koelcelstelling Gerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nlIsosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlKoma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRoma Isolatiesystemen Tel: 0162 512 012 www.koelcelbouwen.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWillemsen Koel- & vriesbouwTel: 030-2410126www.willemseniso.nl WP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

Kruiden & specerijenHela Thissen BVTel: 077-3204204www.hela.nlJ.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V.Tel: 0521-514040www.polak.nlRaps BVTel: 0499-373525www.rapskruiden.nlVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

oliënDübör Nederland b.v.Tel: 0162-421111www.dubor.nlLevo Produktenmij BVTel: 0517-394141www.levo.nlSmilde FoodsTel: 0513-639639www.smildefoods.nlSmilde Natura B.V.Tel: 0513-639629www.smildenatura.nl Sonneveld Group B.V.Tel: 078-6442525www.sonneveld.comVandemoortele NVTel: 0800-9991999www.vandemoortele.nl

Koninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

ouwelsPrimus Ouwelfabriek BVTel: 075-6164061www.primusouwel.nl

ovensVan Asselt en Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nlBaas Food EquipmentTel: 070-3209152www.baasfood.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlDen Boer Baking Systems BVTel: 0529-438383www.denboerbs.nlBouwhuis Dekeghel NVTel: 0032-24606022www.dekeghel.beDijko Ovens BVTel: 013-5942211www.dijko.com EverBake GroupTel: 088-7300000www.everbake.nlEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlFri-Jado BVTel: 076-5481000www.frijado.nlHebaco Bakovenbouw BVTel: 0548611010www.hebaco.nlHogervorst BakkerijserviceTel: 015-3697583www.bakkerijovens.comLevens Cooking & Baking Systems BVTel: 0161-459100www.leventi.comLute Brouwer OventechniekTel: 0548-614798www.lutebrouwer.nlMIWE agency NederlandTel: 0342-465606www.miwe.comQuality Fix Tel: 074-2595366www.quality-fix.nlRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlTheo van Vliet Weesp BVTel: 0294-416040www.theovanvliet.nlWerner & Pfleiderer-Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.comWoertmann Nederland BVTel: 030-6084141www.woertman.nl

petit FoursVan de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nlPatisserie UniqueTel: 035-5882395www.patisserieunique.nl

productielijnenBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comCapway Systems BVTel: 030-7007700www.capway.nlKaak Nederland BVTel: 0315-339111www.kaak.nlRademaker BV Tel: 0345-543543www.rademaker.comRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beVan der Pol Bakery EquipmentTel: 033-2994373 www.vanderpol.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nlV-TechnologyTel: 0515-331958www.v-technology.nlWerner & Pfleiderer - Haton BVTel: 077-3071860www.wp-haton.com

reiniging & HygiëneAllergenen ConsultancyTel: 033-2770571www.allergenenconsultancy.nlAsito FoodTel: 0546-484950www.asito.comBioClimAirTel: 0252-626962www.bioclimair.nl

Coveka Schoonmaak B.V.Tel: 038-3333152www.covekaschoonmaak.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comGreen CleanTel: 0653-200937www.green-clean.nlHHS RVS ProductenTel: 0575-565349www.h-hs.nl/schuimtank Interceil NederlandTel: 0481- 420460www.interceil.nl KeyBAKE BVTel: 0321-841214www.keybake.comLamers Reinigingstechniek BVTel: 0314-623341www.lamersequipment.nlLampe Technical Textiles bvTel: 0515-445544www.lampe.nl Mafo Holtkamp BVTel: 0546-575360www.mafo.nlRHIMA Nederland B.V. Tel: 035 - 609 8181 www.rhima.com Spiromatic NVTel. : 0620403870www.spiromatic.comUnikonTel: 0342-415752www.unikon.net

revisieBSH DalenTel: 0524-552655www.bakkerijservice.nl

rijskastenVan Asselt & Alferink BVTel: 0345-820204www.asselt-alferink.nl Boelen BakkerijmachinesTel: 0599-470746www.boelenbakkerijmachines.nlBVT Bakery Services BVTel: 0412-699008www.bvtbs.comEurofoursTel: 078-6760635www.eurofours.nlGerben Hekman BakkerijtechniekTel: 0548-610523www.gerbenhekman.nl Isosystems BVTel: 0314-322630www.isosystems.nlKoma Koeltechnische Industrie BVTel: 0475-474700www.koma.comLTITel: 0348-554405 www.lti-bv.nlMIWE NederlandTel: 0342-465606www.miwe.nlRoma Isolatiesystemen Tel: 0162 512 012 www.rijskast.nlRijndorp Klimaat BVTel: 071-5415500www.rijndorp.nlG. Spronk & Zn. BVTel: 0488-452051www.spronkbakkerijmachines.nlWP-Koeling Beneluxtel: 077-3071860www.wp-haton.com

Silo’sRittershaus Technisch BuroTel: 030-2312392www.technischburo.comSiloba nvTel: 0032-52423818www.siloba.beSilowacht B.V.Tel: 038-4670666www.silowacht.nlSpiromatic NVTel : 06-20403870www.spiromatic.com

Snij- en inpakmachinesAVTTel: 076-5415260www.avt.nuHaddeman Machines B.V.Tel. (076)- 504 09 78www.haddemanmachines.nl Mettler Toledo BVTel: 0344-638363www.mettlertoledo.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVenema Techniek & ServiceTel: 0591-313377www.venematechniek.nl

Spijs & marsepein Broer Bakkerijgrondstoffen BVTel: 0182-612055www.broerspijs.comEsbaco VOFTel: 0229-210112www.esbaco.nlKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nlSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVipam International B.V.Tel: 0345-565670www.vipam.nl

vakbladenBakery NextTel: 0515-432140www.bakerynext.nlBakkers in bedrijfTel: 088-2944834www.bakkersinbedrijf.nlBakkerswereldTel: 0314-349925www.bakkerswereld.nlNBT MagazineTel: 024-3246146www.nbtmagazine.biz

verlichtingLixeroTel: 0493-311314www.lixero.eu

verpakkingenAVTTel: 076-5415260www.avt.nuChocapackTel: 088-6500165www.chocapack.comDe Beer Verpakkingen BVTel: 071-5809207www.debeerverpakkingen.nlBeko VerpakkingenTel: 024-3786644www.beko-verpakkingen.nlBunzlTel: 026 -3843838www.bunzl.nl Conpax Servo Wrap BVTel: 0487-588111www.conpax.nlDekker Packaging - AntalisTel: 036-5397511www.dekkerpackaging.comGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comGuillin NederlandTel: 033-4656262www.guillinnederland.nlHaddeman Machines BVTel : 076-5040978www.haddemanmachines.nl Havelaar verpakkingen BVTel: 075-6400100www.havelaar-verpakkingen.nlNiverplastTel: 0548-538380www.niverplast.comO/K Packaging Systems BVTel: 0252-216250www.okpackaging.comPaardekooper VerpakkingenTel: 0186-648222www.paardekooper.nlRobertpack Industrial & Packaging Equipment BVTel: 038-4652089www.robertpack.nlSkillpackTel: 078-6933900www.skillpack.nlVeer KartonTel: 075-6284659www.veerkarton.nlTonnie Vugts Handelsonderneming BVTel: 073-5941029www.etikettenkoning.nlUlma PackagingTel: 0345-623800www.ulmapackaging.nl

verzekeringenBakkersbelang Verzekeringen Tel: 033-2475566www.bakkersbelang.nl Interpolis PensioenbeheerTel: 050-5235500www.interpolis.nlMeeùs AssurantiënTel: 0800-2356338www.meeus.com

vlaaienDigivlaai.nlTel: 088-1269000www.digivlaai.nlVan de LeurBanketspecialiteitenTel: 0515-575717www.vandeleur.nl

vleesproductsMinced Veal BVTel: 020-6324185www.mincedveal.nl

vloeren en wandenBolidtTel: 078-6845444www.bolidt.nlDevafloor06-12723838www.devafloor.nlDuracrylTel: 010-4505231www.duracryl.nlJaveko BVTel: 076-5720586www.javeko.nlMultipoxTel: 0578-696755www.multipox.nlFirma Roth Tel: 045-5417571www.firmaroth.nlSmit VloersystemenTel: 0314-345627www.smitvloeren.nlVloersch BVTel: 0181-776286www.vloersch.nlWillemsen IsolatiebouwTel: 030-2410126www.willemseniso.com

vruchten & notenArticorTel: 046-4745160 www.articor.nl Contined BVTel: 0317-465410www.contined.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxDawn Foods BeneluxTel: 076 572 41 40www.dawnfoods.nl Finma BVTel: 010-4154310www.finma.euSteensma / DamcoTel: 058-2330660Vestiging LeeuwardenTel: 010-4350522Vestiging Vlaardingenwww.steensma.comwww.damco.euVS Apple Industries BVTel: 0527-203917www.vsapple.comKoninklijke Zeelandia Nederland b.v.Tel: 0111-419000www.zeelandia.nl

Wegen en metenDelta Ohm Benelux BVTel: 085-2731917www.deltaohm.nlGullimex BVTel: 074-2657788www.gullimex.comSartorius BVTel: 030-6025030www.sartorius-mechatronics.nlwww.e-teken.nl Testo BV Tel: 036-5487000 www.testo.nlWeegtechniek HollandTel: 036-5222030www.weegtechniek.nl

WinkelinrichtingEmondt Koeltechniek en winkelinrichtingTel: 053-4314466www.emondt.nlEsmé InterieurbouwgroepTel: 050-5470044www.esme.nlInterieurbouw Hans van de GoorTel: 0492-383055www.hansvandegoor.nl Interieurbouw Koning BVTel: 0252-623020www.interieurbouwkoning.nlLinthorst Professionele Interieurs bvTel: 0318-486062www.interieursvoordebakker.nlRedie InterieursTel: 0499-573232www.redie.nl

ZuivelproductenFrieslandCampina ProfessionalTel. 040-2951200www.debic.nlCSM Benelux BVTel: 0800-8647762www.csmglobal.com/BeneluxZuivelvers BVTel: 0172-650794www.zuivelvers.nl

overige productenMarkus & Markus Siroopwafels bvTel: (0182) 61 88 24www.markus-waddinxveen.nl

• KOEL- EN VRIESHUIZEN

• INVRIESTUNNELS

• BEDRIJFSRUIMTES

• KOEL- EN VRIESDEUREN

• BRANDWANDEN EN -DEUREN

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Willemsen Isolatiebouw B.V.

Sophialaan 6

3542 AR Utrecht

T (030) 241 01 26

F (030) 241 41 29

www.willemseniso.nl

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Al ruim 50 JAAR een begrip!

• KOEL- EN VRIESHUIZEN

• INVRIESTUNNELS

• BEDRIJFSRUIMTES

• KOEL- EN VRIESDEUREN

• BRANDWANDEN EN -DEUREN

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Willemsen Isolatiebouw B.V.

Sophialaan 6

3542 AR Utrecht

T (030) 241 01 26

F (030) 241 41 29

www.willemseniso.nl

WILLEMSEN • KOEL- EN VRIESBOUW

Al ruim 50 JAAR een begrip!

Scan de code als u vandaag nog uitgebreid kennis wilt maken met ons bedrijf