Ampersand Arendonk september 2012

20
www.cdenvarendonk.be CD&V Arendonk INFOBLAD VAN CD&V ARENDONK - SEPTEMBER 2012 SAMEN verder werken aan uw toekomst 7

description

Speciale verkiezingseditie naar aanleiding van de verkiezingen van 14 oktober 2012. Boordevol Arendonks CD&V nieuws…

Transcript of Ampersand Arendonk september 2012

Page 1: Ampersand Arendonk september 2012

www.cdenvarendonk.be

CD&V Arendonkinfoblad van Cd&v aREndonK - SEPTEMbER 2012

SAMEN verder werken aan uw toekomst

7

Page 2: Ampersand Arendonk september 2012

2

colofoNRob Blockx, Bart Vosters, Ernest Buijs, Luc Bouwen, Ann Hermans, Els Willems, Marij Ny, Maria Goossens, Nick Meeuwes, Julia Claessen, Griet Wens

Bart Vosters, Joost Bresseleers

Rob Blockx, Wampenberg 15, 2370 Arendonk

Redactiecomité:

Vormgeving:

Verantw. uitgever:

2

Een warm beleid.

Open en duidelijke communicatie via Hoger Op, website, Facebook, Twitter, 2370, infobord,…

Een evenwichtig en zuinig financïëel beleid zonder belastingsverhoging maar met ruimte voor nieuwe investeringen.

Een maximale ondersteuning voor onze verenigingen door het aanwerven van een sport- en een cultuurfunctionaris.

Ruimte om te fuiven in het dorpscentrum door de renovatie van de grote zaal van het jeugdhuis.

Oog voor de individuele sporter door de aanleg van een Finse Piste, nieuwe fit-o-meter en vergroting van de visvijver aan sportpark Heikant.

Blijvende investeringen in het onderwijs. Niet alleen door renovatie van gebouwen maar ook door oa. de aanschaf van digitale schoolborden.

Blijvende aandacht voor jonge gezinnen en betaalbaar wonen.

Investeren in groene energie door windpark Zephiros.

Creëren van een warm Arendonk door ondersteuning van initiatieven rond de viering van 800 jaar Arendonk.

Page 3: Ampersand Arendonk september 2012

3

{Voor de volle 100%}

Beste Arendonkenaar,

Na de vele goede reacties op onze eerste “CD&V Ampersand” -uitgave van mei, bieden wij vandaag ons volgende boekje aan. Je mag je weer verwachten aan op en top CD&V-nieuws van uitsluitend Arendonkse bodem.

Dit kleurrijk boekje staat bol van kleine en grote verwezenlijkingen van de afgelopen jaren. Verder bieden we ook een stevige kijk in ons ambitieus programma. Het is een duidelijk project met concrete doelstellingen voor de volgende zes jaar.

Bovenal willen we de Arendonkenaar ook laten kennis maken met onze 23 kandidaten. Waarschijnlijk herken je velen van de bekende en nieuwe gezichten op onze lijst. Deze mensen verschillen sterk in leeftijd, opleiding, werk en interesse maar strijden samen voor één doel: een betrouwbaar en goed bestuurd Arendonk dat ten dienste staat van al zijn inwoners.

In deze uitgave willen we U duidelijk maken dat deze ploeg klaar is, met een goed project, met een aanstekelijk enthousiasme en met enorm veel inzet!

Je mag gerust zijn, CD&V Arendonk gaat er voor, voor de volle 100%!

Veel leesplezier,

Rob Blockx

Voorzitter CD&V Arendonk

Page 4: Ampersand Arendonk september 2012

Het rust- en verzorgingstehuis kreeg er een complete nieuwe vleugel bij. Op die manier kunnen onze bewoners op hun oude dag genieten van alle conform die zij verdienen. De oude vleugel zal de volgende jaren worden omgevormd tot serviceflats.

Rustoord

4

cD&V ARENDoNK = REAlISEREN

De belastingen zijn de afgelopen jaren niet gestegen en dat willen we ook de volgende jaren zo houden. Daarnaast blijkt uit een studie van Professor Matthijs (VUB) dat de schuld per inwoner meer dan gehalveerd is en 3/4 onder het Vlaams gemiddelde ligt.

Nadat in 2011 in de maand augustus geen speel-pleinwerking kon georganiseerd worden omdat er een tekort was aan monitoren, werd in 2012 budget vrijgemaakt om de monitoren te vergoeden als job-studenten. Voor 2012 en de volgende jaren kon zo de werking worden gegarandeerd.

Het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) De Biesputten werd gerealiseerd en is goedgekeurd. Hierdoor komen er terreinen vrij (tussen Tennisclub De Lusthoven en terreinen LRV) zodat de volgende jaren, verschillende Arendonkse verenigingen (oa. Scouts Carpe Diem) hier hun vaste stek zullen krijgen. Nu het RUP is goedgekeurd, kan begonnen worden met de grondverwerving. Eens dat achter de rug is, kunnen de verenigingen naar de Biesputten verhuizen.

Gezonde financiën

BIESPUTTEN

Speelpleinwerking

Page 5: Ampersand Arendonk september 2012

In 2008 werd een sportfunctionaris aangewor-ven. Hierdoor werd de ondersteuning van onze sportverenigingen gemaximaliseerd. Sinds deze legislatuur is er ook voorzien in subsidies voor de sportverenigingen van Arendonk. Jaarlijks wordt voortaan voor bijna 30.000 € verdeeld onder de clubs. Tevens werd de sportraad hervormd voor een betere werking.

Sportfunctionaris

Tijdens de afgelopen legislatuur werd de tweede fase van de renovatie van jeugdhuis ‘t Onkrooid afgewerkt. Nadat in 2006 het café al onder handen was genomen, werd nu de grote zaal verbouwd en omgevormd naar een polyvalente ruimte die door de jeugdclub kan gebruikt worden als concertzaal, maar ook de verenigingen kunnen er hun activiteiten organiseren. Zo zullen de jeugdverenigingen hier in de toekomst hun fuiven kunnen geven.

JEUGDHUIS

Er werd de afgelopen jaren verder werk gemaakt van ons streven naar fietspaden in alle windrich-tingen. Het fiestpad naar Reusel werd gerealiseerd en het dossier voor het fietspad naar Ravels werd verder uitgewerkt en klaargemaakt voor realisatie. De realisatie ervan is voorzien voor de zeer nabije toekomst.

Langsheen de E34 werd het windpark Zephiros gebouwd. 6 windmolens op Arendonks grondgebied en 1 in Oud - Turnhout produceren jaarlijks samen 28 miljoen kilowatt uur electriciteit. Hierdoor kunnen 8.400 gezinnen profiteren van groene energie.

Betaalbaar wonen

Er is blijvend werk gemaakt van betaalbaar wonen in Arendonk. Zo werden heel wat koop- en huurwoningen aangeboden in samenwerking met de sociale woningbouwmaatschappij. De belasting op leegstand werd consequent toegepast zodat het speculatief aanhouden van huizen wordt ontmoedigd. De bouwpremie werd herwerkt zodat de renovatie van woningen werd aangemoedigd, wat vooral jonge gezinnen ten goede komt. De vrijstelling van de belasting op onbebouwde percelen voor eigenaars met kinderen werd behouden zodat de gronden voor eigen kinderen kunnen bewaard worden.

fietspaden Groene energie

Page 6: Ampersand Arendonk september 2012

66

Daarom stemmen zij op 14 oktober cD&V Arendonk!

Omdat CD&V het vrijwil-ligerswerk een warm hart toedraagt en jonge mensen kansen biedt op een positieve toekomst door te wonen en te werken in eigen streek.

Meeuwes

Ik kies voor de CD&V omdat ik reeds 50 jaar lid ben van deze partij en omdat ze nooit heeft teleurgesteld .Dit is ze-ker het geval de laatste 30 à 35 jaar.

Ik stem voor CD&V omdat zij heel hard hun best doen om het ver-eningings- en gemeen-schapsleven in Arendonk te laten bloeien en zij dit ondersteunen waar het kan.Dieter

Berrens

In Arendonk komen de mensen nog bij elkaar voor een goede babbel. Een gezellig terras op het kerkplein is hiervoor de ideale ontmoetings-plaats.

fons

Als vrijwillige brand-weerman waardeer ik de ondersteuning van het korps. Een levendig ver-enigingsleven dat kansen krijgt in een dorp is voor mij belangrijk. Ik vind dit terug in het CD&V

beleid. Peter

Iedereen heeft zijn/haar reden om te stemmen op cD&V Arendonk. Iedereen doet dit vanuit zijn/haar eigen engagement en situatie. Iedereen is welkom. {Alle Arendonkenaars inbegrepen}

Als actieve Arendonkenaar sta ik vaak versteld van de vele toffe en aangename initiatieven in Arendonk. De Arendonkse CD&V ondersteunt dit ten volle, daarom geniet CD&V ook mijn steun!

DavyDe Proost

Ik ervaar dat CD&V voor alle Arendonkse senioren werkt aan een Arendonk waar iedere senioor zich veilig en goed voelt.

Bertha

Ik heb me altijd, met fami-lie, vrienden, zowel jong als oud, zeer goed gevoeld in Arendonk. Ik stel mijn vertrouwen in CD&V, en hoop dat dit zo mag blijven in de toekomst.

Aerts

Onze centen zijn zuinig en goed beheerd de afgelopen jaren. Zeker in tijden van onzekerheid is het voor mij enorm belangrijk dat de financiën worden beheerd door ervaren en doordachte mensen. Daardoor is voor mij de keuze duidelijk.

Ik ben ervan overtuigd dat veel jonge CD&V’ers heel wat talenten hebben en dat is belangrijk voor de toekomst van Arendonk.

Gaëtan

DaniëlVan Gool

Nick

De Vocht

Karel

De Proost Spoormans

De JagerMiel Henderieckx

Page 7: Ampersand Arendonk september 2012

7

ontdek onze jongeren die tijdens de verkiezingen de lijst van cD&VArendonk versterken ! Al hun gegevens kan je vinden op onze website : www.cdenvarendonk.be

Page 8: Ampersand Arendonk september 2012

8

2. Veilig verkeer in beweging

Elk verkeersslachtoffer is er één te veel. Veilige wegen met afgescheiden fietspaden en conflictvrije kruispunten zijn een blijvend werkpunt. Dit zou kunnen opgevolgd worden door een op te richten adviesraad mobiliteit…

3. Een gezonde gemeente

Zuinig energieverbruik, proper water, verstandig natuurbeheer, minder schadelijk afval… Een betere toekomst voor onze kinderen, maken we vandaag. Een gezonde gemeente met gezonde inwoners is ons doel.

7 SPEERPUNTEN VooR EEN NoG BETER ARENDoNKcD&V gaat in Arendonk voor een warme en leefbare gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt, mensen kansen krijgen maar ook aangezet worden om kansen te grijpen. Kortom, voor een gemeente waar {iedereen inbegrepen} is. Daarom willen onze mensen zich de komende jaren inzetten om heel wat grote en kleine programmapunten om te zetten in daadwerkelijke realisaties. Telkens is een nog beter Arendonk hierbij het opzet.

1. Ruimte voor initiatief

CD&V ondersteunt actief iedereen die initiatief neemt. Ondernemers die een gemeente economisch vooruit helpen en instaan voor werkgelegenheid verdienen alle steun.

CD&V heeft ook een boon voor iedereen die zich vrijwillig inzet in het verenigingsleven. Die het initiatief neemt mensen bij elkaar te brengen. En dit in de verschillende sectoren, zowel binnen jeugd, socio-cultureel, sport, erfgoed, …

“Brug 5 moet aan-gepast en bevei-ligd worden voor fietsers. Dit kan via een naastliggende fietsbrug en vrij lig-gende fietspaden die aansluiten op de bestaande fietspa-den.”

“Het container-park wordt best verplaatst naar een nieuwe locatie met meer oppervlakte en goede toegang.”

“Bijzondere aandacht voor onze tiental-len verenigingen : de bestaande en ook de nieuwe verenigingen verdienen blijvende ondersteuning.”

Page 9: Ampersand Arendonk september 2012

9

www.cdenvarendonk.beHetgeen U op deze pagina’s kan lezen is maar een zeer kleine greep uit ons verkiezingsprogramma. Onze visie op financiën, communicatie, milieu en ruimtelijke ordening, economie en werk, toerisme, dienstverlening, enz… kan U lezen op onze

speciale verkiezingswebsite.

6. Goede buurten

CD&V wil dat mensen zich goed voelen in hun buurt. Dat mensen elkaar ontmoeten. Straten en pleinen moeten er proper bij liggen en de publieke ruimten moeten slim worden ingericht.

4. Kinderen en zorg inbegrepen

CD&V hecht veel belang aan een goede opvoeding en groeikansen voor onze kinderen. We willen ouders hierin ondersteunen. Een goed onderwijsnet is hierbij essentiëel. Daarnaast is CD&V er voor mensen die zorg nodig hebben. Mensen met beperkingen, zorgbehoevende ouderen en iedereen die - om welke reden dan ook - het moeilijk heeft.

5. Inzetten op echte integratie

CD&V wil een samenleving voor “iedereen inbegrepen”. Voor ons bestaan er geen aparte groepen, wijken, culturen …. Iedereen hoort erbij in onze gemeente en iedereen is welkom in Arendonk.

7. Betaalbaar wonen

CD&V wil dat iedereen zich een betaalbare en kwaliteitsvolle woning kan veroorloven.

“Gezinsvriendelijke ta-rieven bij activiteiten, bibliotheek, zwembad, voor- en naschoolse kinderopvang, speel-pleinwerking,…”

“We blijven aandacht hebben voor de uitda-gingen die een fede-raal asielcentrum met zich meebrengen.”

“Door de oprichting van een adviesraad voor buurtoverleg willen we de buurtwer-king verder stimuleren.”

“Gezinsvriende-lijke selectieme-thoden bij toeken-ning van sociale woningen of socia-le bouwgronden.”

Page 10: Ampersand Arendonk september 2012

10

2. ANN BLOCKX - HERMANS

5. HILDE DE LAAT

7. GRIET WENS

9. JULIA CLAESSEN

10. SASKIA DETREMMERIE

13. JOKE SEGERS

14. NELLY WILS

15. FIENS STESSENS

18. ELS WILLEMS

20. NICOLE VAN ALPHEN

21. MARIA GOOSSENS

STEM VRoUWSamen op de kar ... op weg naar een vrouwvriendelijke gemeen-te, waarbij we streven naar sociale veiligheid, gelijke kansen en aandacht voor de combinatie zorg/gezin - arbeid. Zoals u op de foto kunt zien, zijn we een ‘allegaartje’ van leeftijden, beroepen, afkomst en interesses, maar dat maakt van ons een zeer sterke groep die oog heeft voor de noden en interesses van iedereen. Willen we een evenwichtig beleid in Arendonk, laat ons dan starten met een evenwichtige man/vrouw-verdeling binnen het gemeentebestuur en de gemeenteraad.

Hoe u het ook draait of keert, vrouwen zijn topmanagers bij uit-stek: ze bekommeren zich niet enkel om de praktische zaken van het huishouden, maar zijn ook perfecte organisatoren en waken er daarnaast nog eens over dat er peis en vree heerst in huis, niet alleen tussen de kinderen, maar ook tussen kinderen en ouders en ouders onderling. Ze multitasken erop los en onderhouden daarbij ook nog hun sociale contacten.

Een gezonde dosis dagelijkse stress is daarom geen enkele vrouw vreemd. Organiseren, bemiddelen, verzorgen, flexibel zijn, stress-bestendig zijn, ... het zijn allemaal topkwaliteiten die ook een goed gemeentebestuur nodig heeft.

11 STERKE VROUWEN VOOR ARENDONK

Page 11: Ampersand Arendonk september 2012

Ik kies op 14 oktober cD&V omdat zij de voor-bije 6 jaar prima werk heeft geleverd en omdat op de kandidatenlijst zowel zeer ervaren als nieuwe mensen zich aan-dienen wat een positieve invloed zal hebben op de dynamiek binnen de ploeg. Ik kies voor een partij die meer dan ooit de kracht van stabiliteit is in het Arendonk-se politieke landschap…

Marij Nys

Page 12: Ampersand Arendonk september 2012

12

7.15 uurNa het melken worden de kleinste kalfjes met de fles gevoederd.

7.15 uur

11 uur

10 uurDe agendapunten overlopen op het secretariaat van het gemeentehuis.

09 uur

11 uurMensen te woord staan die vragen hebben over ruim-telijke ordening en voorbereiden van de wekelijkse dossiers.

Ann Blockx - Hermans

Bart Vosters

Luc Bouwen

Een dag uit het leven van onze schepenen …

7.30 uur

7.30 uurOntbijt met de kinderen en snel twee kranten doorne-men.

09 uurTwee zaken pleiten voor de rechtbank in Turnhout.

16 uur

11 uurWerkvergadering op het ge-meentehuis met de financiële dienst.

6.30 uurIedereen maakt zich klaar voor de dag die komt. Sa-men ontbijten en de kinde-ren vertrekken naar school.

09 uurEnkele strafzaken plei-ten voor de raadkamer in Turnhout en de correctionele rechtbank in Antwerpen.

11.30 uurNog snel cliënten bezoeken in de gevangenis van Antwerpen.

14 uurWekelijkse werfvergadering met het studiebureau, de aannemer, de technische dienst en de sportfunctionaris op sportpark Heikant.

16.30 uurBijstand bij een verhoor van een verdachte in de gebouwen van de federale politie in Turnhout.

Page 13: Ampersand Arendonk september 2012

13

20 uur

17.30 uur

17.30 uur20 uur

15 uurBij een colle-ga landbouw-ster uit Geel mocht ik een proefdoos halen voor ijs die we gaan verkopen op de boeren-markt.

17.30 uurNa het koken van een lek-kere maaltijd, een ontspan-nend moment aan tafel met het hele gezin.

18.30 uur

18.30 uurEen jong koppel komt vooraf informeren over hun moge-lijke bouwdossier.

20 uurVergadering met het comité 800 jaar Arendonk , naar aanleiding van zondag 9 september.

Ann Blockx - Hermans

Een dag uit het leven van onze schepenen …

16 uur

14 uurVergadering met dienst Toerisme van de Provincie Antwerpen in Turnhout.

16 uurTerug op kantoor voor de briefwisseling en afspraken met cliënten.

20 uurMaandelijkse gemeenteraad. Vandaag bespreken we de jaarrekening 2011 en de begrotingswijziging.

21 uurFractievergadering van de partij ivm de kandidaturen en de aanpak van de campagne voor de verkiezingen.

17.30 uurSamen met het ontbijt probeer ik elke dag het avondeten samen te nemen met het gezin. Het ideale moment om bij te praten over de afgelopen dag.

20 uurSamen met de kinderen ga ik elke thuismatch suppor-teren voor Westerlo. We zijn fervente supporters !

22.30 uurNog een uurtje werken aan de website voor de volgende editie van Vrijkermis.

Page 14: Ampersand Arendonk september 2012

14

24 jaar, samenwonend met chloé

Broeckx, vader van flore, projectleider

wegenbouw, hobby’s : voetbal bij de re-

serven van fc Vrij, feestcomité volleybal

WE STEllEN zE GRAAG AAN U VooR

ONZE 12NIEUWE

KANDIDATEN

BOB VAN HERCK

JOHAN PAESSENS

HILDE DE LAAT

44 jaar, gehuwd met Sandra Smets, vader van Ellen, Hanne en Brent, chemisch allround orerator, hobby’s : onderhouden van mijn sociale con-tacten

51 jaar, gehuwd met Swa van cantfort, moeder van Jolien, Ellen en Karen, opvangjuf in basisschool Sint - clara, hobby’s : recreatief volleybal bij Arvoc, activiteitenbeheerder en ontspannings-groep femma Voorheide

34 jaar, gehuwd met Nic Verboven, leveranciers-boekhouder, hobby’s : zwemmen, Rivella consulent, lekker gaan eten

EVERT DRIESEN

59 jaar, gehuwd met

Marina frederickx,

vader van Kim en

Bieke, bruggepensio-

neerd, hobby’s : fietsen

en tennis

LEO AERTS

16

17

19

22

5

Page 15: Ampersand Arendonk september 2012

15

SASKIA DETREMMERIE

38 jaar, gehuwd met Eddy Van

looy, moeder van Arne, fien, Julie

en Ella, huisvrouw,

Hobby’s : doopcatechese, KVlV,

ouderraad basisschool Sint - clara,

fruitmama op school

42 jaar, partner van Veerle Jespers, vader van Wouter, Kaatje, flore en Klaas, leerkracht we-tenschappen, hobby’s : meewerken aan goede doelen, gewezen volwassen begeleider chiro centrum, oud - leidingsploeg chiro Pikzwet, gedichten schrijven

ROB BLOCKX

GRIET WENS

31 jaar, gehuwd met Sven Voeten, moe-

der van lucas en Justien, leerkracht op

het Sint - claracollege, hobby’s : tennis-

sen bij Tc De lusthoven, rollerbladen, het

zingt en Swingt koor, Spaanse les geven

in het volwassenenonderwijs, naar de

speeltuin gaan met de kinderen

27 jaar, vrijgezel,

leerkracht secundair

onderwijs, hobby’s :

volleybal, tennis, oud -

leiding chiro Arendonk

centrum

JOKE SEGERS

58 jaar, gehuwd met Pierre Van Deu-ren, moeder van Jef en Jan, bediende, hobby’s : sport, opleidingen volgen, geschiedenis, okido basket, lezen

MARIA GOOSSENS

53 jaar, gehuwd met ludo Borgers,

moeder van Annelies en Heleen,

verpleegkundige, hobby’s : sport,

tuinieren en koken

NICOLE VAN ALPHEN

25 jaar, vrijgezel, officier bij defen-sie, hobby’s : sport, lezen, reizen

VINCENT HELSEN

23

7

10

20

13

6

21

Page 16: Ampersand Arendonk september 2012

16

Proficiat aan alle fietsers die regen en wind trotseerden om mee te gaan verbroederen in Oisterwijk

Bedankt aan alle

verenigingen

en helpers voor

het geweldig

openingsfeest op

en rond Deroissart

Bedankt brouwerij

Humulus voor het

ontwikkelen van een

eigen Arendonks

feestbier …

Dat onze gemeente dit jaar feest viert naar aanleiding van haar 800 jarig bestaan, moet natuurlijk niet meer gezegd ! Al sinds het begin van het jaar zijn er tientallen grote en kleine projecten om dit jubileum te vieren.

cD&V heeft de afgelopen jaren zeer intensief meegewerkt aan de voorbereidingen van dit feestjaar. Maar wij willen op deze pagina al de verenigingen en vrijwilligers die iets hebben ondernomen in het kader van 800 jar Arendonk, nog eens extra bedanken en in de bloemetjes zetten ! zonder jullie massale inzet, was dit jaar nooit geworden wat het nu is !

Daarom aan iedereen die meegeholpen heeft : 800 x bedankt !!

Merci aan alle

Arendonkenaars

die met het

plakken van

de stickers het

feestjaar nog

meer in beeld

brachten…

800 keer bedankt !!

Page 17: Ampersand Arendonk september 2012

cD&V Arendonk en

vrijwilligers : al jaren veel

handen op één buik !

Deze pagina’s zijn maar een beperkte greep uit de

vele initiatieven die er werden genomen rond 800 jaar

Arendonk. De felicitaties gaan uit naar iedereen die dit

jaar van dichtbij of veraf iets heeft gedaan of nog zal

doen om 2012 een onvergetelijk feestjaar te maken.

En wij willen niet enkel nu al deze mensen eens

extra in het zonnetje zetten : elk jaar kunnen onze

verenigingen tijdens het bal van de burgemeester

hun “vrijwilliger van het jaar” nomineren. Op die

manier hebben we de afgelopen jaren al meer dan

100 mensen eens extra kunnen bedanken voor hun

onbaatzuchtige inzet binnen hun vereni

ging.

Het is dankzij hun inzet dat Arendonk het warme dorp

is zoals we dat nu kennen !

Dank aan de

academie voor

de ontelbare

initiatieven die

ervoor zorgden

dat 800 jaar heel

zichtbaar werd in

het straatbeeld

Bedankt aan onze Arendonkse bakkers die een reuze verjaardagstaart bakten om uit te delen tijdens Arendonk Zingt en Swingt

Merci aan alle scholen van Arendonk die met het oplaten van honderden ballonnen onze kinderen attent maakten op het feestjaar

Bedankt aan alle

seingevers die door

hun inzet tijdens de

de Ronde van België

sportminnend Arendonk

een overgetelijke dag

hebben bezorgd…

Dank aan alle eigenaars die tijdens de oldtimerrit naar Oisterwijk mensen met een beperking een leuke dag bezorgden

Page 18: Ampersand Arendonk september 2012

www.youtube.com/user/verkiezingen2012

www.facebook.com/cdenv.arendonk

1818

Wij willen burgers op alle vlakken betrekken bij de partij en bij ons beleid in Arendonk. Daarom hebben we bewust gekozen om een ledenpartij te zijn.

We willen weten wat er leeft bij de bewoners van Arendonk om ons beleid daar maximaal op af te stemmen. Dit willen we realiseren door midden de mensen te zijn. Niet voor niets is CD&V de partij die zo verstrengeld is met het Arendonkse verenigingsleven. Geen enkele andere partij heeft zoveel kandidaten en bestuursleden die actief zijn binnen één of meerdere Arendonkse verenigingen.

Vroeger was je al tussen de mensen onder je kerktoren maar vandaag breidt deze dialoog zich ook online uit op oa. Facebook en Twitter.Vandaar dat je ook via die kanalen heel eenvoudig in contact kan komen met onze partij.

Ook onze verkiezingswebsite is in die zin opgebouwd. Wij namen geen genoegen met een site van enkele pagina’s met wat basisgegevens over kandidaten of programma. Ons programma is heel eenvoudig en overzichtelijk te bekijken per thema. Ook onze kandidatenpagina’s zijn meer dan het gezicht van een kandidaat met wat algemene gegevens. Zo hebben onze kandidaten filmpjes opgenomen waarin ze U in een videoboodschap persoonlijk hun visie op Arendonk en de toekomst van ons dorp geven. U kan hen via hun pagina ook persoonlijk contacteren.

U ziet: dialoog staat centraal in alles wat we doen. Want watwe doen, doen we vooral voor u. Een beleid voeren waar u beter van wordt. {Alle Arendonkenaars inbegrepen}

We nodigen u daarom graag uit om op alle mogelijke manieren met ons in dialoog te gaan: kom naar één van onze activiteiten, laat je stem horen, wordt vriend van CD&V Arendonk op Facebook of volg ons op Twitter.

Samen in dialoog, is samen aan politiek doen!

cD&V ARENDoNK DE PARTIJ VAN DE DIAlooG

twitter.com/cdvarendonk

www.cdenvarendonk.be

Page 19: Ampersand Arendonk september 2012

19

campagnekoorts achter de schermen

Wanneer de gemeenteraadsverkiezingen er weer aankomen, wordt er lang vooraf begonnen met het uitzetten van een strategie om een goede campagne te kunnen voeren. Heel wat vergaderingen en helpende handen komen eraan te pas om U zo goed mogelijk in te lichten over onze kandidaten en ons programma.

Blijven plakken

Een vast waarde in elke campagne blijven de grote borden die we op bijna 80 plaatsen in Arendonk zetten. Maar alvorens de borden er effectief staan, dient er heel wat te gebeuren : het adressenbestand moet up-to-date gehouden en desgevallend aangevuld worden, de oude borden moeten worden schoongemaakt, de nieuwe affiches moeten worden geplakt en de borden moeten tenslotte worden geplaatst. Ook de namiddag van de verkiezingen op 14 oktober moeten ploegen worden gevormd om de borden weer weg te halen.

Aanwezigheidsstrategie

Heel wat van onze CD&V kandidaten of mandataris-sen hebben een verleden in één of meer Arendonkse verenigingen of zijn er nog steeds actief. Zij weten dus hoe

belangrijk het is om het verenigingsleven te steunen.

Ook in niet - verkiezingsjaren kom je hen dan ook met de regelmaat van de klok tegen op allerlei manifestaties of evenementen die in Arendonk worden georganiseerd.

Ook in de campagneperiode kom je ons regelmatig tegen. Meestal op evenementen waar we ook andere jaren een kijkje komen nemen. Alleen vallen we tijdens de campagne misschien wat meer op omdat we dan in groep aanwezig trachten te zijn en een oranje t-shirt dragen. Deze momenten zijn de ideale gelegenheid om iemand van ons aan te spreken mocht je een vraag of opmerking hebben !

De online strategie bepalen

Anno 2012 volstaat het niet langer om enkel campagne te voeren via de traditionele gedrukte media.

Uiteraard blijven we investeren in mooie, duidelijke folders waarin je onze kandidaten en ons programma beknopt kan leren kennen.

Maar de plaats op papier is beperkt. Online hebben we zoveel plaats als we zelf willen om de kiezer maximaal in te lichten. Daarom hebben we deze verkiezingen extra ingezet op onze website.

Speciaal voor 14 oktober werd een zeer veelzijdige site ontworpen. Onze kandidaten komen er uitgebreid aan bod op hun persoonlijke pagina. De meesten hebben er een ook een videoboodschap op geplaatst. Ook ons programma is zeer uitgebreid weergegeven in een overzichtelijke pagina. We hebben deze site volledig intern en met eigen mensen ontworpen en gemaakt. Een redactieraad zorgde ervoor dat er teksten werden aangeleverd door onze kandidaten, dat ze werden nagelezen en dat ze tenslotte online werden gezet. Al onze kandidaten werden nauw betrokken bij de inhoud van de site. Door alles zelf te doen en geen gebruik te maken van een voorgebouwde site door CD&V nationaal hadden we de handen vrij om U alles mee te geven wat wij belangrijk vonden. Neem dus zeker een kijkje !!

www.cdenvarendonk.be

Page 20: Ampersand Arendonk september 2012

www.cdenvarendonk.be