2012 Sprintje januari

15
‘t Sprintje Afz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

description

Verhalen, ver- en uitslagen arv Ilion

Transcript of 2012 Sprintje januari

‘t SprintjeAfz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

Pilatusdam 15, 2712 BD Zoetermeer Tel. 079 - 32 00 700www.natuurwinkel.nl

Natuurwinkel Zoetermeer

voor al uw biologische

boodschappen!

Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di - do 8.30 - 18.00 uur, vrij 8.30 - 21.00 uur, zat 8.30 - 17.00 uur

‘elkseizoen een andere smaak’

De Natuurwinkel biedt u elke dag opnieuw een verrassend ruim assortiment natuurproducten. Van biologisch brood tot babyvoeding,van sappen tot soepen en van wafels tot wijn.

Wij geloven in puur natuur. De natuur zit immers niet voor niets in onze naam! Daarom kiezen we heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Zoetermeer • Olof Palmelaan 15 • 079-3200522 • www.groenrijk.nl

Ook voor ontwerp, aanleg en

onderhoud van uw tuin,

zowel voor particulieren als

voor bedrijven.

Wij zijn geopend op:ma. 10.00 - 18.00 uurdi.-woe. 09.00 - 18.00 uurdo.-vrij. 09.00 - 21.00 uurza. 09.00 - 17.00 uur

Topsporters op groengebied

Ook voor alle sportievelingen inen rond Zoetermeer heeftGroenRijk alles.Ik zal even voorstellen wie wijzijn. GroenRijk richt zich op alletuinliefhebbers. Bij ons kunt uterecht voor gezellige trendsvoor in en om het huis, zoalspotterie, sierbestrating, tuinhouten beplanting.Dus sporters sport verder inuw tuin en maak er uw eigenparadijsje van.

VOOR AL UW SCHILDERWERK EN

WANDBEKLEDING

TER VERFRAAIïNG EN

BESCHERMING VAN UW BEZIT

Voor particulieren en kantoren

Binnen-en buitenwerk

Wandbekleding

Latex- en muurverven

Renovatie

Winterschilderkorting lid FOSAG

tel 079 - 3417717 ofAutotel: 06 - 53429141

Inleveren kopijDe redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad uiterlijk woensdag 25 Januari

De inleverdatum voor ‘t Sprintje is altijd de laatste woendag van de maand

Kopij en foto’s mailen naar:[email protected] kopij alleen mailen als bijlage in Word of TXT.

1

www.ILION.nl

Aan dit clubblad werkten mee: Ans de Jonge Rob van Beek Berry Koolstra Vincent Bergman Eric van de Brink Wilma Bloem Onno Duiverman EdTurkFotografie Bladmanager: Kees Franken

Januari 201241e jaargang nr.1

‘t Sprintje digitaal lezen!

7 januari Nieuwjaarsreceptie van 17.00 - 19.00 u Ilion kantine

20121

Traditiegetrouw wil ik u allereerst een goed, gezond en sportief succesvol Nieuwjaar toewensen.

‘Traditiegetrouw’, dat klinkt als een verplichting, een terloopsheid zoals je in de rest van het jaar ‘hoe gaat het?’ zegt, zonder echt belangstellend te zijn in het antwoord. Om dan ook gechoqueerd te zijn, als je echt een antwoord krijgt.

Ik wens dat er in deze kennelijke ongeïnteresseerdheid verandering komt in het nieuwe jaar. Het is er ook de tijd naar: de crisis zal naar mijn verwachting in 2012 in zijn volle omvang merkbaar worden en we zullen constateren dat we onze identiteit niet meer kunnen ontlenen aan economisch succes en materiële welvaart. Besteed je geld niet aan status, maar kies bewust voor ouderwetse duurzaamheid en geniet ervan. Geld vergroot de afstand tussen de mensen. Nu geld er steeds minder toe doet, kunnen we een zinvollere invulling van onze tijd zoeken en ons gaan ontplooien in socialere activiteiten. Dat verklaart wellicht de populariteit van de sociale netwerken Facebook, Twitter, Hives en hoe ze ook mogen heten.

Maar ook buiten die moderne elektronische netwerken, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor een bijzondere hobby, voor dat unieke vrienden- en familienetwerk en, niet te vergeten, de club(s) waar je lid van bent. De wereld verandert. Stap over je statusangst heen en begin eens aan jezelf. Doe geen dingen alleen omdat het goed staat op je c.v. Premier Rutte geeft niet voor niets het advies aan studenten andere paden te bewandelen om hun “echte talent” te ontdekken.En hoe kan je beter je talenten ontplooien dan vrijwilligerswerk te doen bij Ilion? Hoewel, vrijwillig? Juist in deze tijd van krapte ontkomen we er niet aan vrijwilligerswerk verplicht te maken. In de laatste Algemene Leden Vergadering heeft u kunnen constateren hoe moeilijk het is om de begroting rond te krijgen. Ging de vergadering dit jaar nog akkoord met een contributieverhoging, ik vraag me af of zo’n voorstel het in de komende jaren zal halen. Geldt (leuke woordspeling) het in het groot voor belastingmaatregelen die niet tot in het oneindige verhoogd kunnen worden, hetzelfde geldt in het klein voor onze contributie.

Beter is het goed naar de kosten te kijken en impopulaire maatregelen op z’n minst ter discussie te stellen. Ik noem er een paar: schoonmaken van de kantine, kleedkamers e.d. op verplichte basis in eigen beheer nemen, afschaffen trainersvergoeding, ‘t Sprintje zelf rondbrengen. Maar tegelijkertijd het vergroten van de saamhorigheid, het uiten van waardering voor de verrichte inspanning, niet alleen één maal per jaar op de A.L.V. door het bestuur, maar voortdurend en door ons allen.We zullen de tering naar de nering moeten zetten. Makkelijk zal het niet zijn, maar voldoening zal het wel geven.

Ik wens u (oprecht) een sociaal gezond 2012.

Ad Klok (Lid sectie Communicatie Sponsoring en Public Relations )

1 Inspiratie voor dit voorwoord is ontleend aan het artikel van Pieter Couwenbergh, De louterende zegeningen van deze crisis, FD weekend, 24 december 2011.

best

uur

3

VERSLAG

ALGEMENE LEDENVERGADERING

dd 24 november 2011Aanwezig: Volgens presentielijst: 24 ledenAfwezig met kennisgeving: Ko Doncker, Marijke Franken, Jopie Jongen, Rini van Leeuwen

Opening/mededelingen1. August Leckie opent de vergadering en meldt dat Ko Doncker ivm een condole-ance het voorzitterschap van deze vergadering overdraagt aan hem.

Goedkeuring notulen Algemene Ledenvergaderingen van 21 april 20112. Het verslag van de vorige vergadering wordt met dank aan de vorige secretaris Frits van Uxem goedgekeurd.N.a.v. punt wordt gemeld dat nog niet alle obligatiehouders bericht hebben ontvangen.

Vaststellen begroting 20123.

Arie Toet licht de begroting toe. Over diverse posten worden vragen gesteld. Deze worden naar tevredenheid beantwoord.Opgemerkt wordt dat het Sprintje wellicht verspreid kan worden via de website en mail. Mike Muller antwoord dat dat vanwege contractuele verplichtingen niet kan, maar ook dat het belangrijk is dat het blad in de brievenbus komt, daardoor wordt de attentiewaarde verhoogd en het veel beter wordt gelezen. Bij een andere vereniging is men inderdaad overgegaan tot een elektronische versie en van dat besluit heeft spijt omdat blijkt dat de communicatie is verslechterd. Suggesties om het blad goedkoper te maken zijn welkom, maar ook andere voorstellen voor bezuiniging. Voorgesteld wordt om het blad alvast mee te geven aan de pupillen en junioren en daarmee verzendkosten te besparen. Het bestuur neemt de suggestie in overweging.De vergadering gaat vervolgens unaniem akkoord met de begroting.

Penningmeester meldt dat het prognose voor 2011 een tekort voorziet van €13.000. Er is in het begrotingsproces iets fout gegaan. Initieel was deze begro-ting gebaseerd op leden groei, waarop een aanpassing is gevolgd. Echter, die aanpassing is niet doorgevoerd waardoor dit tekort opdoemt.De vergadering beveelt het bestuur aan om regelmatig te monitoren op de uitgaven. Bestuur meldt hierop dat besloten is tot kwartaalrapportages.

Vaststellen contributie 20124. De vergadering stelt voor 2012 de contributie als volgt vast:

Mini-pupillen €132

Pupillen €161

Junioren C en D €172

Junioren A en B €213

Senioren €230

Masters €205

Recreanten Lopers €172

Recreanten Wandelaars €140

Plannen voor de komende jaren5. Het bestuur is aan het nadenken over de toekomst van Ilion en is voornemens om een meerjarenbeleidsplan daarvoor op te stellen. Dit zal in de ledenvergade-ring van april 2012 worden aangeboden.Bestuur legt de vergadering een aantal stellingen en vragen voor met het ver-zoek daarop ter reageren.

Stelling: Om te kunnen overleven moet Ilion hoe dan ook fuseren met andere, verwante verenigingen.Een aantal is van mening dat dat zeker te overwegen valt met bv. de hockeyclub of de groep Braat.Maar er kan ook samengewerkt worden, dat gaat minder ver dan fuseren.Een nadeel van fusie is dat de eigen Ilion-identiteit verloren gaat en dat is heel jammer.

Stelling: De leden van onze vereniging lopen weg vanwege de slechte sfeer.Opgemerkt wordt dat niet duidelijk is waarom leden vertrek-ken. Voor de ouderen geldt dat men langdurig blessureleed heeft en vervolgens het lidmaatschap opgeeft. Andere reden is dat domweg de trainingstijd niet goed uitkomt. De vraag is of de diverse groepen niet te klein zijn/worden waardoor de gezelligheid verandert.De vergadering is van mening dat sfeer onder de jeugd goed is. Men gaat samen naar wedstrijden etc.Bij de loopgroepen valt te constateren dat de ma- en wo-groepen na afloop nauwelijks nog aan de bar een drankje halen terwijl de di- en do-groepen wel nablijven. Interessant is te weten waarom.

Vraag: Hoe kan Ilion meer leden krijgen?Door meer trendsporten in te voeren trek je nieuwe groepen. We moeten ons aanbod vernieuwen.Ilion wordt niet meer gezien als loopgroepvereniging terwijl dat voorheen wel het geval was. Mogelijk is dit mede omdat er vooral over baanprestaties wordt gepubliceerd. Mogelijk ook organiseren we te weinig loopwedstrijden. Atletiek moet nog meer de wijken ingebracht worden, daar is al mee begonnen. Ook kan door het invoeren van een strippenkaart de (financiële) drempel ver-laagd worden voor personen die incidenteel willen sporten.KNAU heeft een heleboel interessante activiteiten bedacht, daar zou meer bij aangesloten moeten worden.

Vraag: Wat is de kracht van Ilion en zal NOOIT veranderen?Verschillende zaken worden genoemd: goede trainers, samenhang tussen jeugdtrainers, accommodatie, goede organisatie, de vrijwilligers.Ilion is sterk op baanatletiek.Klaverblad sponsort inmiddels 30 verenigingen en heeft geconstateerd dat Ilion qua wedstrijdorganisatie met kop en schouders uitsteekt boven de andere. De vraag is dan waarom dit bij de loopgroepen moeizaam verloopt.Geconstateerd wordt dat jaar voor het eerst minder opzeggingen zijn maar ook minder kennismakers sinds een jaar of tien. Reden is niet bekend. Wellicht moeten de gymleraren van de basisscholen ingezet worden om meer kennismakers te genereren.

Bestuur bedankt de ver-gadering voor de bijdrage aan de discussie over dit onderwerp.

Rondvraag/sluiting6. Opgemerkt wordt dat de ledenvergadering een ge-ringe opkomst kent en dat dat jammer is. Er had wat meer actief op geattendeerd kunnen worden. Bestuur beaamt dit, maar geeft aan dat de opkomst al jaren is zoals die is ondanks pogin-gen om de aanwezigheid te vergroten. Suggesties zijn uiteraard welkom.

August Leckie dankt alle aanwezigen voor hun inbreng en sluit de vergadering.

4

5

Pu

pil

len

GEZOCHT: PENNINGMEESTER WEDSTRIJDGELD JEUGDNaast Henk en Desirée is Peter van den Puttelaar ook al weer zoveel jaren actief met het bijhouden van de depots wedstrijdgelden van de jeugd en het overmaken van de verschuldigde inschrijfgelden naar de

betreffende verenigingen. Het klinkt erg financieel, maar is eerder een administratieve functie.

Ook Peter heeft aangegeven deze taak graag over te willen dragen aan een volgende vrijwilliger.

Tevens zijn we op zoek naar een PENNINGMEESTER WOC. Hij / zij houdt de inschrijfgelden bij die per bank betaald worden voor deelname aan wedstrijden die Ilion

organiseert. Na de wedstrijd wordt het totaal bedrag overgemaakt op de algemene ilion rekening.

Wie helpt ons ? Info bij Ans, [email protected]

De uitslag van de Indoorwedstrijd op 26 november in Dordrecht hadden jullie nog van me tegoed. Een drukke wedstrijd, maar prima resultaten van de 10 Ilion deelnemers en veel PR’s.. 40 m. ver bal PLAATSJongens Pup. CAlex van der Voort 7.68 pr 2.78 pr 20.88 pr 3

40 m. ver kogel PLAATSMeisjes Pup. BCharlize Siek 7.36 pr 2.99 pr 3.42 pr 6Annyka Wanders 7.85 pr 2.57 3.18 pr 9

Jongens Pup. BTijmen van der Wees 7.19 pr 3.21 pr 4.25 pr 6

60 m. hoog kogel PLAATSJongens Pup. A-1Wesley Natte 10.42 pr 1.15 pr 5.79 pr 5Nigel Steenwinkel 10.30 pr 1.00 ev. 4.21 9Thomas v/d Voort 10.64 pr 0.90 5.52 11

Jongens Pup. A-2Kaj Schneiders 9.68 pr 1.10 pr 7.21 pr 5Kjell Haars 10.12 pr 1.15 pr 5.92 pr 8Sander Koning 10.32 1.00 7.11 pr 10

Op 10 december was de 3 cross van de Regio Crosscompetitie in Gouda.De plaatsen staan er weer naast in het rijtje.

5 nov. 18 nov. 10 dec. Boskoop Reeuwijk GoudaJongens Pup. MiniPaolo van der Straaten 5 4 2 Meisjes Pup. CIsa van der Valk - 1 1 Jongens Pup. CLuuk de Blaazer 3 1 1

Hallo meisjes en jongens,

5 nov. 18 nov. 10 dec. Boskoop Reeuwijk Gouda

Meisjes Pup. BEsmee van der Hulst 12 12 11

Jongens Pup. BMaurizio van der Straaten 4 2 2Marijn van Duijn 24 - 21

Jongens Pup. A-1Lars van der Valk 8 6 5Jeremy van Amelsvoort 12 12 12Nigel Steenwinkel 17 16 18

Meisjes Pup. A-2Maaike van der Hulst 7 6 3Yara van Toor 9 - 7Annika Dat 15 13 -Marieke Vlek 16 14 12Julia Rijnenberg 18 17 14Carolien Vat 19 16 15

Jongens Pup. A-2Bjarne van Straaten 4 3 4Sander Koning 7 8 10Kaj Schneiders 10 10 11Kjell Haars 15 19 21

En dan tenslotte de uitslag van de Indoorwedstrijd bij Ilion op 17 december. Daar werden maar liefst 6 Clubrecords verbeterd. Meisjes Pup. Mini Noga Piepenbroek nam er 3 voor haar rekening en Alex van der Voort, nu Jongens Pup. C, legde er ook nog maar 1 bij op zijn stapel. Gefeleiciteerd allebei. Ook bijna clubrecords voor Jaïr en Zoë. En natuurlijk ook al die anderen, die weer heel veel pr’s haalden. Vaak de eerste indoorwedstrijd of voor het eerst een bepaald onderdeel. Maar ook de vaste wedstrijd deelnemers verbeterden zich weer flink. Jasper en Kjell haalden op alle 3 onderdelen precies hetzelfde resultaat. Dat is toch wel heel knap of is het een foutje in de uitslag ?

Natuurlijk begin ik deze keer met jullie allemaal een heel Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Een jaar met veel mooie wedstrijden, waarbij iedereen weer heel veel PR’s haalt. Want winnen is natuurlijk heel leuk, maar wij vinden het nog veel belangrijker dat je jezelf verbetert en dus wat geleerd hebt en vooruit gaat.

De dringende oproep om een wedstrijdsecretaris voor de jeugd heeft tot onze vreugde geleid tot een positieve reactie. Kees Smit heeft aangegeven de taak van Desirée en Henk de Groot over te willen nemen. Heel fijn. Wanneer alles geregeld is en er evt. iets voor u verandert hoort u dat van ons. Welkom Kees en Desirée en Henk bedankt voor het vele, vele werk dat jullie gehad hebben.

Hopend op net zo’n fijn resultaat breng ik graag nog 2 vacatures onder de aandacht.

40 m. ver bal PLAATSMeisjes Pup. MiniNoga Piepenbroek 8.48 CR 2.71 CR 13.13 CR 1

Jongens Pup. MiniMenno Bloembergen 8.35 pr 2.47 pr 10.73 pr 1Indy Kromokario 8.82 pr 2.14 pr 11.76 pr 2Jesse van der Westen 9.99 pr 2.14 pr 8.93 pr 4

Meisjes Pup. CIsa van der Valk 7.42 pr 3.11 pr 16.76 pr 3Senna Tuur 7.86 pr 3.01 pr 14.48 pr 5Megan Sedney 7.84 pr 2.38 9.38 pr 10Suus Vat 8.57 pr 2.28 pr 10.53 pr 12

Jongens Pup. CAlex van der Voort 7.56 pr 2.96 pr 23.86 CR 1Ties Jurgens 7.75 pr 2.76 pr 16.20 pr 6Raheem Adolphus 8.63 pr 2.53 pr 16.03 pr 10Daniël Remmerswaal 8.53 pr 2.35 pr 13.24 pr 12Txiku Snijders 9.11 pr 2.41 pr 11.59 pr 13

40 m. hoog balstoten PLAATSMeisjes Pup. BEsmee van der Hulst 7.61 pr 0.85 pr 4.86 pr 4Charlize Siek 7.41 pr 0.80 pr 4.44 pr 5Annyka Wanders 7.83 pr 0.95 pr 3.24 pr 6Isa Bloembergen 8.63 pr 0.80 pr 3.12 pr 10

Jongens Pup. BJaïr Muller 6.84 pr 0.95 ev. 6.52 pr 1Marijn van Duijn 7.67 pr 1.00 pr 5.32 pr 4Sem van Vliet 7.66 pr 0.90 pr 4.10 pr 10Luuk van den Berg 8.80 pr 0.85 pr 4.56 pr 14

60 m. ver kogel PLAATSMeisjes Pup. A-1Kim Wiegand 10.30 pr 3.26 pr 5.35 pr 7Sarah Kuperus 10.18 pr 3.52 pr 3.82 pr 9Arja Pouwels 10.46 pr 3.28 pr 4.96 pr 10Kate van Driel 10.20 pr 3.56 pr 3.33 pr 11Mara van den Hemel 10.95 pr 3.21 pr 4.60 pr 17Myrthe de Geest 10.90 pr 3.02 pr 2.34 pr 19Jongens Pup. A-1Wesley Natte 10.12 pr 3.53 pr 5.01 9Thomas van der Voort 10.28 pr 3.28 pr 5.42 12Nigel Steenwinkel 10.08 pr 3.33 pr 4.75 pr 13Jonas Schutte 10.51 pr 3.54 pr 4.24 pr 16Lars van der Valk 10.60 pr 3.32 pr 4.10 pr 23Jeremy van Amelsvoort 11.01 pr 3.34 pr 4.70 pr 24Jannick van Zijl 11.05 pr 2.82 pr 4.85 pr 27

60 m. hoog kogel PLAATSMeisjes Pup. A-2Zoë Sedney 8.92 pr 1.20 pr 6.20 pr 4Dewi Jo 10.27 pr 1.30 pr 5.98 pr 11Maaike van der Hulst 9.75 pr 1.00 pr 4.97 pr 23Marieke Vlek 10.65 pr 1.10 pr 5.76 pr 24Julia Rijnenberg 10.95 pr 0.95 pr 5.56 pr 33Carolien Vat 11.93 pr 0.80 pr 4.12 pr 41 60 m. hoog kogel PLAATS

Jongens Pup. A-2Kaj Schneiders 9.76 1.25 pr 6.95 4Bjarne van Straaten 9.89 pr 1.15 pr 6.23 pr 12Kjell Haars 10.00 pr 1.00 6.20 pr 19Jasper Kramer 10.00 pr 1.00 ev. 6.20 pr 19Sander Koning 10.09 pr 0.95 6.12 24Daan van der Sluijs 10.84 pr 1.10 pr 5.92 pr 25Dave de Vos 10.74 pr 1.00 pr 6.41 pr 28

Na deze rustige start in 2011 komen er in 2012 weer meer wedstrijden en ook nog 2 crossen.Vergeten jullie niet om je in te schrijven ?

Groeten, Ans

ACTIVITEITEN OVERZICHT JANUARI / FEBRUARI 2012

Zaterdag 7 januari Indoorwedstrijd Junioren CD IlionZaterdag 7 januari Nieuwjaarsreceptie IlionZaterdag 14 januari Indoorwedstrijd Jun. AB en Senioren Ilion 60 m., 60 m. Horden, ver en kogelZaterdag 14 januari 4e cross van de Crosscompetitie Waddinxveen

Zaterdag 21 januari Indoorwedstrijd Jun. AB en Senioren Ilion Hoog, Polshoog en HinkstapsprongZaterdag 21 NK Indoor Junioren D Apeldoornen zondag 22 januari NK Indoor Junioren CZaterdag 28 januari Indoorwedstrijd Junioren CD UtrechtZaterdag 4 februari 5e cross van de Crosscompetitie Alphen a/d RijnZaterdag 4 februari Indoorwedstrijd Pupillen AmsterdamZaterdag 11 februari Indoorwedstrijd Pupillen IlionZaterd 11 / zondag 12 feb. NK Indoor Junioren AB ApeldoornZaterd 18 / zondag 19 feb. NK Indoor Meerkamp ApeldoornZondag 19 februari Indoorwedstrijd Pupillen NaaldwijkZaterd 25 / zondag 26 feb. NK Indoor Senioren Apeldoorn

6

Sint bij IlionIn november had Sint laten vragen om de B-, C- en Minipupillen samen een Pietentraining te laten volgen op 1 december, zodat Zwarte Piet alvast kon kijken wie er over een paar jaar mee kan helpen over schuurtjes en daken te klauteren en de kadootjes in de schoorstenen te mikken. Martijn had allerlei obstakels neergezet waardoor er goed geoefend kon worden. En wat gebeurde er toen al die hulppietjes druk bezig waren om op en over al die gevaarlijke dingen te klauteren en hier en daar “kadootjes” in een soort schoorstenen te kieperen en weer van grote hoogte naar beneden durfden te springen?

Totaal onverwacht kwam plotseling de Sint zelf met twee Pieten de hal binnen. Je had eens moeten zien hoe geweldig de kinderen hun best toen deden voor die goede Sint. Fantastisch! Sint heeft met de Pieten rondgelopen om goed te kijken en de Pieten hebben ook meegedaan met het circuit en vonden het echt niet gemakkelijk hoor. Daarna hebben we met z’n allen natuurlijk keihard Sinterklaasliedjes gezongen en strooiden de Pieten met pepernoten. En die Sint zat maar te genieten. En de trainers moesten ook nog een keer keihard zingen omdat de Sint ze niet goed kon verstaan. Wat later mochten we nog even laten zien hoe goed wij als Ilion-atleetjes al kunnen klimmen en klauteren. Na nog een paar liedjes hebben we de Sint en z’n Pieten uitgezwaaid en kregen we nog een zakje met kruidnootjes en snoepjes. Jammer dat de

Sint alweer weg moest naar andere kinderen, maar we hebben nog wel hééééél hard “Dag Sinterklaasje” gezongen!

7

Lo

op

gro

epen

Januari, fundament voor 2012Als jullie dit lezen hebben we de oliebollen en de traditionele bijbehorende cross al weer ver achter ons. Elk jaar gaat gepaard met schommelingen. Niet alleen op de beurskoersen, maar ook de loopkoersen. De ene keer meer succes op een 10 kilometer of Engelse mijlen dan de andere keer. Zo begin van het jaar maak je de balans op en stel je weer doelen. Komend jaar gaan we er echt iets moois van maken.

De ware donkere dagen van de winter zijn aangebroken. Maar dus zeker geen reden om ons in te graven of een winterslaap te houden. Juist nu is het tijd om de fundamenten van onze toekomstige prestaties neer te zetten. Als we er iets moois van willen maken moeten we niet wachten tot het weer 18 graden met een zonnetje is, want dan zijn we te laat.

Uiteraard iedereen met zijn eigen doel of misschien wel zijn goede voornemen om nu dit jaar echt die 5km, 10km, halve of zelfs hele marathon te gaan lopen. Deze dromen kunnen werkelijkheid worden als we er voor gaan.

De trainers zijn er dan ook weer klaar voor en staan te trappelen om ons naar die prestaties te begeleiden. Laat ze dus niet alleen staan te trappelen, maar loop met ze mee naar de glorieuze overwinning op jezelf. De trainingen voor de CPC zijn er ook weer dus daar hebben we een mooi doel voor de komende periode.

Allemaal succes komend loopjaar.

Eric

Aan het begin van het jaar had ik het me voorgenomen: ik zou dit jaar de halve marathon gaan lopen! Maar ja, welke dan? Ik stelde het steeds maar uit. De CPC kwam te vroeg en ook de Leidenmarathon vond ik nog te snel. Dan komt de zomer en dan vind ik het weer veel te warm om te lopen. Ik loop het lekkerste in voor- of najaar. In de zomer had ik nog steeds geen idee aan welke ik zou meedoen en was al bang dat ik mijn voornemen niet zou waarmaken. Tot op een gegeven moment een aantal mensen van mijn loopgroep mee wilden doen aan de Tilburgloop in november. Zou ik daar dan maar aan meedoen? Maar daar kwam de angst toch boven dat ook dit te snel zou zijn voor mij. Ik had nooit verder dan 16 km gelopen en ik wilde wel goed voorbereid zijn. Totdat een vriend van mij me wees op de Linschotenloop die op 17 december zou worden gehouden. Dat is een loop in een prachtige omgeving en niet te massaal. Dat sprak me wel aan. Helma gaf aan dat ze wel mee wilde doen, zij kende deze loop al en was daar ook enthousiast over. Dus de laatste twee, drie maanden samen veel getraind, elke maandag- en woensdagavond en op zaterdag een lange duurloop met elke zaterdag een paar kilometers erbij.

En dan is het ineens 17 december en de weersverwachting was niet best... Er werd storm en regen voorspeld maar niets is veranderlijker dan het weer, want wat hadden we een prachtige dag! Veel zon en weinig wind en een temperatuur van zo’n 6 graden. Ik was behoorlijk nerveus want zou ik

mijn eerste halve marathon wel goed volbrengen? Er waren veel inschrijvers, zelfs zoveel dat de start een kwartiertje later begon omdat nog niet iedereen zijn startnummer had! Ja en dan sta je maar te wachten totdat je toch ineens het startschot hoort en de menigte langzaam maar zeker in beweging komt. De eerste 10 km gingen prachtig. In het begin zelfs te snel, want ik voelde dat ik die snelheid niet al die 21,1 km zou kunnen volhouden. Na de eerste drinkpost dus wat rustiger aangedaan. Eigenlijk bleef dat harstikke goed gaan maar na zo’n 17 km voelde ik toch de vermoeidheid opkomen. Maar ik praatte mezelf maar in: meid, nog maar 4 km en dan ben je er, en elke km is er weer één ! Dat ik mijn eerste halve marathon tot een goed einde bracht bleek het geval. Ik had een prima eindtijd van 02:01:46 uur, en dat was zelfs beter dan ik had gehoopt en kwam mede doordat ik werd begeleid door een zeer ervaren loper die mij er op moeilijke momenten doorheen loodste. En nu op naar de volgende! Wilma Bloem (loopgroep van Frans)

Mijn eerste halve marathon

MaatwerkDrukwerk is de kleding van uw organisatie. Het is de manier waarop u zich presenteert. Op de keper beschouwd is de es-sentie van onze activiteiten dan ook: zorgen dat uw organisatie goed voor de dag komt.

Die filosofie zit verweven in onze complete bedrijfsvoering. Drukwerk is altijd maatwerk en dat vraagt om een persoonlijke en flexibele benadering. Als mid-delgroot familiebedrijf zijn we juist daarmee groot geworden.

Industrieweg 76 2712 LC ZOETERMEERTelefoon : 079 - 341 86 06 Fax : 079 - 341 86 23E-mail : [email protected]

8

8

Uitslagen van December Bergschenhoek, SintNicolaasloop, 3 dec 15 kmErik Kienen 1:09:40Richard Bosch 1:10:49Adri Vergalen 1:12:10

Rotterdam, Bruggenloop, 11 dec 15 km Jeroen Zuiderduin 1:01:33Tamara van Kleef 1:06:58Dick Hengeveld 1:08:06Ron Caster 1:09:55Richard Bosch 1:10:08Wim Prins 1:10:14Rolf Vermolen 1:13:47Coen Damen 1:22:26

Linschoten, Linschotenloop, 17 dec ½ marathon Wilma Bloem 2:01:46Helma van Dijk 2:06:20

10 kmAdri Vergalen 0:45:47

Zoetermeer, 3Plassenloop, 18 dec 5 kmRob van der Valk 0:18:19Jeroen Zuiderduin 0:18:28Stefan Bakker 0:18:41Biagio van der Straaten 0:19:43Julien Wegh 0:20:36Richard Bosch 0:22:07Arjan Knollema 0:24:01Jesse Jansen 0:24:46

Scheveningen, Kerststrandloop, 26 decErik Kienen 0:51:46Wim Prins 0:53:38

Arnhem, Derde Kerstdagloop, 27 decHalve marathon Adri van der Graaf 1:46:46

Op 17 december hebben een aantal atleten van Ilion de Meeuwen Makrelenloop gelopen, waaronder Richard Bos, Wim Prins, Jack Weltens, Ab de Bruin, Jacques van Male, Ronald Zaat, Hans van der Wal, Jeffrey Rijk,Alie Eggens;Ben Groot ,Arjan Tetteroo ,Ineke Smits ,Anne Kamstra ,Simon Knepper ,Henk Brouwer ,Harco Derksen ,Roel van der Meulen ,Lidy en Winden ,Jerry borger ,Michael Jansen ,dick Hengeveld ,Richard van der Klis ,Jan Paul Matze ,Albert de Rooij ,Jeroen Zuiderduin, Wim te Pas, Theo Dijkhuizen. Deze loop staat bekend om zijn erwtensoep, gebakken vis en de makreel voor thuis. Henk en Hans hadden voor de extra gezelligheid nog 4 potten warme glűhwein mee genomen. Die viel ook bij de organisatoren erg in smaak met het verzoek om dat ook volgend jaar weer mee te nemen. Misschien wel een goed idee voor onze Klaverbladloop in 2012. Er zijn geen uitslagen van deze loop want daar doen ze bij de meeuwen en makrelenloop niet aan en na afloop gewoon weer je startnummer inleveren. Worden ze gestreken en het volgend jaar weer gebruikt. Tijdens de loop hadden de lopers op de heenweg stevig de wind tegen, maar op de terugweg was dat weer een voordeel. Al met al een loopje dat we volgend jaar weer op het programma zetten.

9

10

Loopjes voor de komende periode Dag Datum Activiteit Afstanden Waar Website

Zondag 8-jan Meerhorstloop 5/10/21,1 Stompwijk www.stompwijk92.nl/Zondag 8-jan Egmond Halve Marathon 10,5/21,1 Egmond www.egmondhalvemarathon.nl/Zondag 8-jan Runner’s World Leiden Bosloop *) 5/10/15 Leiden www.hetcircuit.net/Zondag 8-jan Kopjesloop 5/10/15 Delft www.dekoplopers.nl/Zaterdag 14-jan Cross Waddinxveen 10 Waddinxveen www.scantilope.nl/Zondag 15-jan PPC loop 3/7/10/14/17/21 Leiden www.ideoma.nl/nlml/Zondag 15-jan Ruitenberg Halve **) 10/21,1 Maassluis www.loopserie.webklik.nl/page/loopserieZondag 22-jan Dobbeloop 3,3/5,/10/15 Nootdorp www.nootdorpseijsclub.nlZondag 29-jan Polderloop 5/10/15/21,1 Hazerswoude-Dorp www.hazerswoudseboys.nlZondag 29-jan 3 Plassenloop 5 Zoetermeer www.roadrunners-zoetermeer.nlZondag 29-jan 10 Engelse Mijlen *) 5/10/10EM Uithoorn www.hetcircuit.net/Zaterdag 11-feb Heinenoordtunnelloop **) 25 Oud-Beijerland www.loopserie.webklik.nl/page/loopserieZondag 12-feb Noord Aa Polderloop 5/10/15 Zoetermeer www.noord-aa-polderloop.nl Zondag 12-feb Kopjesloop 5/10/15 Delft www.dekoplopers.nl/

*) Zorg en Zekerheid - circuit**) LoopSerie Loopreizen.nl

Ilion-kalender 2012 zie: http://www.ilion.nl/ ( > Loopgroepen > Loop agenda) Kalender 2012 geheel Nederland zie: http://www.dutchrunners.nl/

OLIEBOLLENCROSS 2011Zaterdag 31 december 2011 hadden zich om 09.00 uur ongeveer 100 leden van Ilion verzameld voor de Oliebollencross. Het was al de vierde of vijfde maal dus langzamerhand kunnen we spreken van de traditionele Oliebollencross. Na de uitleg van Ton en de gezamenlijke warming up op de baan door de diverse trainers gingen de lopers van start.

Het parcours van ongeveer 2 km was op verzoek van de organisatie de hele nacht nat gehouden. Echter niet nat genoeg bleek later, omdat toch behoorlijk wat lopers met weinig modder aan de broek achter de loods weer tevoorschijn kwamen. Aan de andere kant hebben daardoor veel FIT wandelaars het parcours ook kunnen voltooien.

Het aantal rondes stond een ieder vrij en ondanks de opgestelde klok was er geen tijdsdruk. Hoewel, dat gold waarschijnlijk niet voor de eerste loper die na ruim 8 minuten! al rond was.

Tussen tien en elf waren de meeste lopers terug in de kantine en steeg de consumptie van de door Kees en Ben bereide oliebollen. De toespraak van de voorzitter Loopgroepen, de overdracht van zijn functie en het drinken van de “champagne” markeerden het officiële einde van de ochtend.

Daarna werd er nog massaal geëvalueerd, oliebollen genoeg!

Met dank aan Ton, Helma, Wim, Kees, Ben

Onno Duiverman

NIEUWS Door Berry Koolstra

A/B Junioren in 2011

Iedereen heeft de afgelopen tijd moeten afzien vanwege de zware wintertrainingen. Het woord winter kan eigenlijk weggelaten worden want technisch gezien was het herfst ten tijde van de zware trainingen en qua temperaturen is het ook geen winter te noemen. Hoe dan ook, er is volgens mij goed getraind en dat kan de komende tijd weer getest worden. De wedstrijden staan weer voor de deur en aangezien Ilion over een supermooie hal beschikt waar de meeste indoorwedstrijden georganiseerd worden is er bijna geen excuus te bedenken om niet mee te doen aan de wedstrijden. Om jullie helemaal over de streep te trekken hierbij wat foto’s van de afgelopen indoorwed-strijd ter inspiratie.

Zaterdag 14 januari kun je meedoen aan de 60 meter, al dan niet met horden, verspringen en/of kogelstoten. Een week later is het weer raak en kan er gekozen worden uit hoogspringen, polshoogspringen en hink-stap-springen. Deze mooie wedstrijden zijn natuurlijk de opmaat naar het NK Indoor Junioren dat op 11 en 12 februari in Apeldoorn georganiseerd wordt. Vooralsnog staan op de inschrijflijst de volgende namen: Johan Schönebaum, Rutger Koppelaar, Naomi Sedney, Gabriella Dwomoh en Lisanne Hagens. Deze lijst kan wat mij betreft zeker nog worden aangevuld, dus als je nog mee wil doen, schrijf je dan snel in!

Naast de NK indoor junioren is er traditiege-trouw genoeg te doen in Apeldoorn voor de atletiekliefhebber. Op 18 en 19 februari is de NK meerkamp voor alle categorieën en daar zal Ilion dan ook in verschillende categorie-en gerepresenteerd worden. Nog een week later zullen enkele junioren deelnemen aan het NK indoor voor senioren. Houd de site van Ilion (www.ilion.nl) en die van de NK indoor (www.nkindoor.nl) in de gaten om op de hoogte te blijven van alle prestaties.

december.indd 2 31-12-2011 16:31:13

11

Adressen en informatiearv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer Website: www.ilion.nl BestuurKo Doncker (voorzitter) telnr; 079 - 3439353Arie Toet (penningmeester)Kadelaan 83, 2725 BD, tel: 079 - 3418296Simon Knepper (2e penningmeester)Lelievaart 50, 2724 SE, 079 – 3316121Wim Bakker (secretaris),Pelschans 41 Zoetermeer Tel.: 06 510 97 [email protected] Muller (sponsoring & publ.relations), Dorpsstraat 192D, 2712 AR, 079-8880657 06-51788025 [email protected] Leckie (atletiektechnische zaken)Adrianalaan 7, 3053 WB Rotterdam ,tel: 06-12969297

Algemeen Lid Vacant

Vertrouwenspersoon: Anja WillemsenTel: 0184 600940 of [email protected]

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D)Ans de Jonge (voorzitter), Pitrusvaart 632724 VB, tel: 079 - 3410127Jeroen Bervoets(begeleiding C\D-junioren)Tel 06 – 21227886 [email protected]

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Veteranen)Vacant

Sectie loopgroepen Eric van den Brink (voorzitter) Benthuizenstraat 44, 2729 AA tel: 079-3619866

WedstrijdorganisatiecommissieHarmJan van Burg Ebbehout 352719 MA Zoetermeer tel: 079 - [email protected]

Commissie Beheer Accommodatie en MaterialenKees Franken, (voorzitter) Geestbrugweg 37, 2281 CD Rijswijk, 06-18881503 [email protected]

Medische CommissieGiovanni EleonoraTel 010/7859007 - mobiel 0653324244email [email protected]

Kantine CommissieJan van Rooijen , Stadhoudersring 748 2713 GX Tel: 0621845730 [email protected]

Commmissie Communicatie Sponsoring & PR.Ad Klok Tintlaan 67 2719 AM Tel: 079 – [email protected]

Commissie Krachthonk [email protected]@hotmail.com - [email protected]

Inschrijven wedstrijdenPupillen + Junioren C/D: Desiree en Henk de Groot, Waterspinhof 24 ,2492 RK Den Haag, [email protected]

LedenadministratieRob van Beek, Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerTel: 079 – 3612994, [email protected] Franken, Steenvoordelaan 3652284 CP Rijswijk tel. [email protected]

Clubblad ‘t SprintjeKees Franken, Geestbrugweg 372281 CD Rijswijk tel. 070-390338806-18881503 [email protected]

Rooster trainingen 22 oktober 2011 - 1april 2012

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\DMinipupillen (geboren in 2005 en 2006 vanaf 6 jaar) Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen C (geboren in 2004)Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen B (geboren in 2003) Maandag 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen Martijn van Calker te [email protected] A-1 (geboren in 2002) Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen A-2 (geboren in 2001) Maandag 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Contactpersoon A pupillen Gerard Kleywegt [email protected] D (geboren van 1999 t/m 2000) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.30 Junioren C (geboren van 1997 t/m 1998)Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.30 Trainer Jun cD: Jeroen Bervoets [email protected]

Sectie Baan: Junioren A-B, senioren Trainers Baanatletiek B Junioren Jacqueline Raaman 06-41524515 [email protected] Berry Koolstra 06-13470897 [email protected]/Junioren a/b Algemeen Roberto Ruiz 06-52433179 [email protected] Martijn Delissen 06-18496070

[email protected] Rini van Leeuwen 06-12068110 [email protected] Marlies Larsen 06-10300772 [email protected] Jan Harland 06-53375736 [email protected]/400/400H/kogel+slingeren Remco Veldhuizen 06-30609602 [email protected] groep Wim Konincks 06-43900005 [email protected] groep(jeugd) Steef Severijn 06-25022605 [email protected] Jaap van der Plaat 06-41513164 Jaap [email protected] Frans de Heer 070-3868531Sprint jeugd Stefan Bal 06 – 30508391 [email protected] jeugd Ellen Dekker 079-3169798 [email protected] Vincent Bergman 06-4118433 [email protected]/Discus Chantal van der Plaat 06-30714515 [email protected]

Loopgroepen Fit wandel + NW groep Maandag1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Ben van der Veen 079-59317643 recreatief 19.30 – 20.30 Ankie Mevius 079-3421577 5/6 + 7 recreatief + prestatief 19.30 – 21.00 Jan van Heck 079-3418505Dinsdag Clemens Esser 079-36136144 recreatief 19.00 – 20.00 8 + 9 recreatief + prestatief 19.00 - 20.30 RecreatiegroepenWoensdag Ton v/d Lee 079-35109251 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Helma van Dijk 079-36102513 recreatief 19.00 – 20.00 Fred La Croix 079-32120555 + 6 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Hans Hubers 079-36135947 prestatief 19.30 - 20.30 Fred Steetsel 06-48616990Donderdag groep JVT 10.00 - 11.00 Fred la Croix - Wim van Winden 8+ 9 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Loopgroepen 10-15 ½-hele marathonZaterdag Kees Franken 06-18881503Groep 1 (Recreatie 5km) 09.00 – 10.30 Ron Oudshoorn 06-51379216Groep 2 (10/ 15 km) 09.00 – 10.00 Frans Oranje 079-3479166 Groep 3 (10/ 15 km ) 09.00 - 10.30 Petrica Balbaie 06-50288152 Groep 4 (15 / 21km) 09.00 - 10.30 Jack Weltens 06-13231476

12

www.

Fastt

oprin

t.nl

voor

alle

clubk

leding

administraties

Verzekeringen, Hypotheken Financieringen Belastingen,Boekhouding (Bedrijfs-/Salaris-)administraties Sparen en Beleggende Braecken Omit administratieMarsgeel 19 2718 CE Zoetermeer Velddreef 78 2727 CM Zoetermeer tel. 079 - 3618180 tel.06 23901496mail: [email protected] mail: [email protected]

Klaverblad en Ilion

topprestaties verzekerd!

Klaverblad Verzekeringen

sinds 1850

www.klaverblad.nl

Advertentie Sprintje.qxp 02-07-2010 10:50 Pagina 1