2012 April sprintje

19
‘t Sprintje Afz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer Wethouder van sportzaken mevrouw Mariëtte van Leeuwen opent samen met haar dochter de nieuwe kleedkamers van Ilion

description

Verhale, verslagen en uitslagen

Transcript of 2012 April sprintje

‘t SprintjeAfz: A.R.V. ILION ZOETERMEER , Postbus 7056 , 2701 AB Zoetermeer

Wethouder van sportzaken mevrouw Mariëtte van Leeuwen opent samen met haar dochter de nieuwe kleedkamers van Ilion

Pilatusdam 15, 2712 BD Zoetermeer Tel. 079 - 32 00 700www.natuurwinkel.nl

Natuurwinkel Zoetermeer

voor al uw biologische

boodschappen!

Openingstijden: ma 11.00 - 18.00 uur, di - do 8.30 - 18.00 uur, vrij 8.30 - 21.00 uur, zat 8.30 - 17.00 uur

‘elkseizoen een andere smaak’

De Natuurwinkel biedt u elke dag opnieuw een verrassend ruim assortiment natuurproducten. Van biologisch brood tot babyvoeding,van sappen tot soepen en van wafels tot wijn.

Wij geloven in puur natuur. De natuur zit immers niet voor niets in onze naam! Daarom kiezen we heel bewust voor producten die met zorg en aandacht zijn geteeld en altijd geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu.

Zoetermeer • Olof Palmelaan 15 • 079-3200522 • www.groenrijk.nl

Ook voor ontwerp, aanleg en

onderhoud van uw tuin,

zowel voor particulieren als

voor bedrijven.

Wij zijn geopend op:ma. 10.00 - 18.00 uurdi.-woe. 09.00 - 18.00 uurdo.-vrij. 09.00 - 21.00 uurza. 09.00 - 17.00 uur

Topsporters op groengebied

Ook voor alle sportievelingen inen rond Zoetermeer heeftGroenRijk alles.Ik zal even voorstellen wie wijzijn. GroenRijk richt zich op alletuinliefhebbers. Bij ons kunt uterecht voor gezellige trendsvoor in en om het huis, zoalspotterie, sierbestrating, tuinhouten beplanting.Dus sporters sport verder inuw tuin en maak er uw eigenparadijsje van.

Medische Sport Commissie

Fysiotherapeuten:Je kunt een afspraak maken voor het blessurespreekuur op donderdagavond

Betty van der Plaat T 079 - 3165784 Dennis Mannaart 06-53837301 / 06-26969802Roberto Ruiz T 070 - 3901979(consult in overleg)tarief € 7,- per consult

Sportmasseurs:Je kunt een afspraak maken voor sportmassage bij;Frank Larsen T 079 - 3200850Monique Geldof T 079 - 3615988Hetty van Dijk T06 - 13669720email: [email protected] Senten T 079 - 3315349(massage niet op dinsdag)tarief € 7,- per ½ uur

Diëtist: Marije Langen 06 - 21392900

Inleveren kopijDe redaktie ziet graag kopij voor het voor het volgende clubblad uiterlijk woensdag 25 april

De inleverdatum voor ‘t Sprintje is altijd de laatste woendag van de maand

Kopij en foto’s mailen naar:[email protected] kopij alleen mailen als bijlage in Word of TXT.

1

www.ILION.nl

Aan dit clubblad werkten mee: Ans de Jonge Adri Vergalen Rob van Beek Berry Koolstra Jorn Bakker Onno Duiverman Gonda van der Wel Martijn van Calcar Fotografie Ed Turk Bladmanager: Kees Franken

April 201241e jaargang nr. 4

‘t Sprintje digitaal lezen!

tweeëntwintigdrieGetallen. Hoe simpel ook, ze hebben iets magisch. Iets tragisch vaak ook. Nine eleven. Choque-rende aanval op de Twin Towers in New York en heroïsche gedachten aan de Firemen. Getallen zijn vaak ook geografisch bepaald. Velen in de regio zullen zich 7-12-‘41 niet als belangrijk getal herinneren, maar 6-8-‘45 wordt nog jaarlijks herdacht. Pearl Harbour of Hiroshima, het is maar aan welke kant je staat.

Niet alle getallen hebben een tragische klank. 4711 is van een heel ander chapiter en heeft een nostalgische klank (en geur). Zoiets als Brut, maar dan anders. 24/7 een getalsindicatie voor een economie die 24 uur per dag, 7 dagen in de week actief is. Maar eerst en vooral zijn getallen mathematisch. 3,141592653…. de wiskundige afronding van het getal pi . 97, het grootste getal onder de honderd dat alleen door zichzelf deelbaar is, een priemgetal. En dan hebben we het nog niet eens over magische vierkanten. Getallen blijven hangen of raken gauw in de vergetel-heid. Rampen hebben een langere houdbaarheid dan plezierige zaken. Nine eleven zal iedereen wel weten, maar uw trouwdatum? Of is dat een slecht voorbeeld? Korter in het geheugen dan:

tweeëntwintigdrie. Ja, inderdaad, 22 maart jongstleden. Een prachtige lentedag. Geen wolkje aan de lucht, geen dor blaadje te bekennen. En toch: grote treinstoring. Perrons in Amsterdam en wijde omgeving blijven treinloos. Een computerstoring legt het treinverkeer in de Randstad lam. Excuus van ProRail: “we hebben nu eenmaal het drukste spoor ter wereld”. Ter wereld? Dan Japan, op de grote stations, Tokyo, Osaka, Shinjuku. Tot over de dertig perrons geen uit-zondering en 3,6 miljoen (weer zo’n getal) reizigers per dag!. Shinkansen kogeltreinen volgen elkaar op elk spoor elke 5 minuten op met stoptijden van 75 seconden. Exact getimed door de perronopzichter. Geen Japanner kon zich een computerstoring heugen die het treinverkeer lam legde. Ja, de aardbeving op three-eleven……

Terug naar de getallen. Ik noem u er nog een paar: 10.62; 41.78; 2,25; 18.19.0; 4,34; 2.23.04; 3.16.02 . Getallen die de gemiddelde Nederlander niets zullen zeggen, maar enkele trouwe Sprintjelezers des te meer: allemaal legendarische records, Ilion clubrecords, soms meer dan 20 jaar geleden gehaald door al even legendarische namen: Ciska van Velzen, Kamiel Maase c.s., Eelco de Voogt, Jan-Peter Larsen, Mark van der Krogt. Clubrecords die in het Ilion Home tussen staaldraden gespannen hangen te pronken. Te wachten ter verbetering. Jammer dat er geen mooie foto’s tussen hangen. Ingewijden fluisteren dat de afstand tussen de draden exact A-4 formaat is. Misschien een idee voor het IHC1?

Ik zal gespannen de clubrecords besturen, de komende periode…….

Ad Klok, Lid Commissie Communicatie, Sponsoring, en Public relationsReageren? [email protected]

Shinjuku station, Tokyo Japan, 3.6 miljoen reizigers per dag.1) IHC: Ilion Home Committee (voorheen Kantinecommissie)

Algemene Leden VergaderingDonderdag 26 - 04 - 2012

Ilion House

Algemene Ledenvergadering donderdag 26 april 2012

Het bestuur nodigt u hierbij van harte uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op donderdag 26 april vanaf 20.30 uur in de kantine van Ilion.

De agenda voor die vergadering is als volgt:

Opening om 20.30 uur1.

Ingekomen stukken en mededelingen2.

Goedkeuring notulen Algemene Ledenvergadering van 24 november 2011 3.

Uitreiking Beker(s) van Verdienste en benoemen Lid/Leden van Verdienste4.

Bespreking en goedkeuring van het jaarverslag 20115.

Financieel overzicht over 2011:6. toelichting door de penningmeester;verslag van de kascommissie;benoeming nieuwe kascommissie.

Bestuursverkiezing:7. Aftredend en verkiesbaar

Ko Doncker (voorzitter)Simon Knepper (2e penningmeester)

Mike Muller (Commissie Communicatie, Sponsoring en Public Relations)

Niet aftredend Arie Toet (penningmeester) August Leckie (Sportbeoefening) Wim Bakker (secretaris)

Aftredend en niet verkiesbaar Geen.

Leden die zich verkiesbaar en/of als tegenkandidaat willen stellen voor het bestuur, kunnen zich met inachtneming van de statuten kandidaat stellen tot uiterlijk het moment van aanvang van de vergadering. Bestuursleden worden in principe voor twee jaar gekozen.

Pauze

Plannen voor de komende vijf jaar 8.

Rondvraag9.

Sluiting om 22.15 uur10.

Het verslag van de vorige vergadering, het jaarverslag en het jaarverslag inclusief het financieel overzicht kunt u aanvragen bij de secretaris, Wim Bakker via [email protected] zullen de stukken beschikbaar zijn op de ledenvergadering.

Het Bestuur rekent op uw komst!Graag tot de 26ste,Namens het Bestuur, Wim Bakker, secretaris

2

Bes

tuu

r

3

Van de voorzitterMisschien heeft u in de plaatselijke bladen gelezen dat er het een en ander gaat veranderen in het Van Tuylpark. Ook voor Ilion hebben de veranderingen gevolgen.

Sinds 2008 is de gemeente Zoetermeer bezig met het anders invullen van het Van Tuylpark. Van een “echt” sportpark moet het Van Tuylpark een breder georiënteerd park worden waar naast sport ook verdere mogelijkheden voor leisure en andere activiteiten moeten worden ontwikkeld. Na de verhuizing van DSO naar Oosterheem (inmiddels uitgevoerd) zou de vrijgekomen ruimte worden ingevuld door een “All-in –one-event-centre”, de Holland hal. Hierin zouden onder meer een hotel, een music hall, een auditorium en een conferentieruimte gevestigd worden. Achter onze indoorhal zou “Scuba planet”, een onderwatersportcentrum, gevestigd worden. Zeer ambitieuze plannen die ruim een miljoen bezoekers per jaar zouden moeten trekken.

Van deze ambitieuze plannen gaan, mede door de economische ontwikkelingen van de laatste jaren, er nog weinig door. Wat wel doorgaat is de aanleg van het 4e en 5e hockeyveld achter onze indoorhal. Ook zijn er vergevorderde plannen voor de aanleg van een “avontureneiland” (bij de ijsbaan gepland). Onderzocht wordt of Silverdome kan uitbreiden en Het Keerpunt wil de gemeente verkopen: er wordt een koper gezocht.

Tussen het Van Tuylpark en Oosterheem komt een verbinding: het park-o-duct. Eind maart zijn de werkzaamheden gestart. Het parc-o-duct wordt in ieder geval een fiets- en voetpad verbinding, Of het ook geschikt gemaakt wordt voor auto’s wordt onderzocht.

JJ Music House wordt overgeplaatst: er komt een nieuw gebouw tussen Ilion en de Birds. Het oefenveld, inloopveld aan de tribunezijde van de baan wordt zeer waarschijnlijk een parkeerplaats die aansluit op de Van der Hagenstraat; er komt geen verbinding voor snelverkeer tussen de Van der Hagenstraat en het gebied aan de andere zijde van de Randstadrail. De gemeente is met de HTM aan het onderhandelen of de halte Van Tuylpark van de Randstadrail in gebruik kan worden genomen. Omdat de HTM voor de ingebruikname veel geld vraagt is niet zeker of de halte, die bijna gerealiseerd is, ook daadwerkelijk in gebruik genomen wordt.

In een bijeenkomst met de gemeente heeft Ilion de ambtenaren over de geplande ontwikkelingen medegedeeld dat bij de aanleg van het parc-o-duct rekening moet worden gehouden met de veiligheid van de gebruikers: niet te veel bomen en struiken en een goede verlichting. Verder moet de overlast door JJ Music House op de nieuwe locatie tot een minimum beperkt worden. De gemeente garandeert dat er geen geluidsoverlast is door de speciale bouw; verder wordt er een hek rond de baan geplaatst om te voorkomen dat onbevoegden de baan betreden. Verder hebben wij

aangegeven dat we niet blij zijn met de aanleg van het parkeerterrein omdat ons oefenveld daarvoor wordt opgeofferd. Verder is de veiligheid van onze sporters en hun begeleiders ons een zorg: om te voorkomen dat auto’s te snel naar en van de parkeerplaats rijden moeten forse snelheid belemmerende maatregelen genomen worden.

Nog niet alles is zeker maar het bestuur zal de ontwikkelingen nauwkeurig volgen en de ambtenaren gevraagd en ongevraagd van advies dienen. Wij houden u op de hoogte. Ko Doncker Voorzitter Ilion

Het oefenveld, inloopveld wordt zeer waarschijnlijk een parkeerplaats

De toekomstige toegangsweg naar het nieuwe randstadrail station langs onze baan

De wethouder, voorzitter en leden van de bouwploeg toasten hier op de opening van de nieuwe kleedkamers

5

Pu

pil

len

Hallo meisjes en jongens,Op 10 maart was het weer gezellig druk in de hal. De 3e indoorwedstrijd voor pupillen stond op het programma. Deze keer voor iedereen een tweekamp ver-hoog en een pendelestafette.En alweer 3 Clubrecords ! Gefeliciteerd Menno en Noga .

Van de estafetteploegen weet ik niet precies wie er in welke ploeg mee liep, maar jullie weten het vast zelf wel.

ver hoog PlaatsMeisjes Pup. MiniNoga Piepenbroek 2.75 CR 0.82 CR 1

Jongens Pup. MiniMenno Bloembergen 2.52 pr 0.77 CR 1Jesse van der Westen 2.18 pr 0.72 pr 2Indy Kromokario 237 pr 0.62 44 x 40 m.Combi wit 35.4 1Combi geel 38.1 2

Meisjes Pup. CIsa van der Valk 3.21 pr 0.97 pr 2Senna Tuur 2.87 0.92 pr 3Suus Vat 2.39 pr 0.82 pr 64 x 40 m.Ilion 31.3 1

Jongens Pup. CAlex van der Voort 3.05 pr 0.97 pr 2Youssef Laouhaichi 3.12 pr 0.87 3Ties Jurgens 2.92 pr 0.82 pr 6Txiku Snijders 2.42 pr 0.66 94 x 40 m.Ilion 31.9 1

Meisjes Pup. BCharlize Siek 2.80 0.87 6Manon Vogels 2.78 pr 0.87 pr 7Esmee van der Hulst 2.75 pr 0.87 pr 8Annyka Wanders 2.65 0.87 114 x 40 m.Ilion 31.0 1

Jongens Pup. BJaïr Muller 3.50 pr 1.07 pr 3Tijmen van der Wees 3.36 pr 0.97 pr 6Marijn van Duijn 3.24 0.97 8Toby Harterink 2.91 0.92 pr 13Floris van der Lans 2.78 pr 0.82 pr 16

4 x 40 m.Ilion 28.3 1Combi geel 35.6 6

Meisjes Pup. A-1Arja Pouwels 3.36 pr 1.02 pr 9Sarah Kuperus 3.31 1.02 11Kim Wiegand 3.20 0.97 154 x 60 m.Combi lichtgroen 40.4 2

Jongens Pup. A-1Nigel Steenwinkel 3.42 pr 1.12 pr 4Wesley Natte 3.44 1.07 6Jeremy van Amelsvoort 3.30 1.07 pr 7Keanu Siek 3.55 pr 0.97 8Thomas van der Voort 3.32 pr 1.02 pr 9Jonas Schutte 3.32 1.02 pr 9Lars van der Valk 3.27 1.02 pr 11Lars Hazebroek 2.90 pr 0.97 18Sven Scharleman 2.92 pr 0.87 pr 20Mikal van Blitterswijk 2.30 pr 0.77 pr 234 x 60 m.Ilion 1 40.1 2Ilion 2 41.3 4Combi rood 41.9 5Combi geel 42.5 6

Meisjes Pup. A-2Dewi Jo 3.42 pr 1.27 7Maaike van der Hulst 3.58 pr 1.02 11Marieke Vlek 3.11 1.02 18Yara van Toor 3.07 pr 1.02 pr 19Annika Dat 3.10 0.97 pr 22Julia Rijnenberg 2.45 1.02 pr 24Carolien Vat 2.76 pr 0.92 254 x 60 m.Ilion 41.6 2Combi paars 47.6 7

Jongens Pup. A-2Kaj Schneiders 4.16 pr 1.17 3Kjell Haars 3.75 pr 1.17 pr 6Jermo Harper 3.39 pr 1.02 pr 15Jasper Kramer 3.53 pr 0.97 16Sander Koning 3.51 0.97 18Dave de Vos 3.25 pr 1.02 pr 19Daan van der Sluijs 3.07 pr 0.97 22

4 x 60 m.Ilion 39.4 2Combi lichtgroen 41.9 4

En om het winterseizoen helemaal af te sluiten waren er op 21 maart de Ilion Indoor Spelen. We hadden ze beter de Lente-spelen kunnen noemen zo prachtig was het weer buiten. Er waren 75 kinderen die meededen en alle oer-Hollandse spelen konden we lekker buiten doen. We deden Limburgs voetbal, gingen fierljeppen, ringsteken, door het veen lopen , melk dragen en nog veel meer. Aan het eind werden de punten opgeteld en het team uit Zwolle kregen de bekers mee en iedereen kreeg een oer-Hollandse medaille. En nu dus weer naar buiten. De openingswedstrijd is al geweest en hopelijk gaan we met heel veel kinderen mee doen aan de pupillencompetitie. Ik hoop jullie allemaal weer te zien op 14 april in Reeuwijk.

Tot ziens, Ans

ver hoog Plaats

6

ACTIVITEITEN OVERZICHT APRIL / MEI 2012

Maandag 9 april Tweede Paasdag, geen training

Zaterdag 14 april 1e wedstrijd Pupillen competitie Reeuwijk + !e wedstrijd CD Blokmeerkampen

Zondag 15 april 1e competitiewedstrijd Junioren B Den Haag

Zaterdag 21 april 1e competitiewedstrijd Junioren CD Veenendaal

Zondag 22 april 1e competitiewedstrijd Senioren Vrouwen Tilburg Mannen Amsterdam

30 april t/m 11 mei Meivakantie, Pupillen alleen training op woensdag 2 en 9 mei

Zaterdag 5 mei Bevrijdingsfeest Zoetermeer

Zondag 6 mei 1e competitiewedstrijd Junioren A Amstelveen

Woensdag 9 mei Avondinstuif Leiden

Vrijdag 11 mei 2e wedstrijd CD Blokmeerkampen Waddinxveen

Zaterdag 12 mei 2e wedstrijd Pupillen competitie Gouda

Zondag 13 mei 2e competitiewedstrijd Junioren B Delft

Loopjes voor de komende periode Dag Datum Activiteit Afstanden Waar WebsiteZaterdag 31-mrt Lansingerlandloop 5/10 Bleiswijk http://www.dutchrunners.nlZondag 1-apr Dwars Door Dordt Loop **) 5/10 Dordrecht http://loopserie.webklik.nl/page/loopserieZondag 1-apr Braassemloop *) 5/10/21,1 Roelofarendsveen https://www.hetcircuit.net/Maandag 9-apr Jaarbeurs Utrecht Marathon 5/10/21,1/42,2 Utrecht http://www.jaarbeursutrechtmarathon.nlMaandag 9-apr PPC loop 3/7/10/14/17/21 Leiden http://www.ideoma.nl/nlml/Zondag 15-apr Marathon Rotterdam 5/10/42,2 Rotterdam http://www.marathonrotterdam.nl/homeZondag 15-apr PPC loop 3/7/10/14/17/21 Leiden http://www.ideoma.nl/nlml/Zondag 22-apr Omloop van Noordwijkerhout *) 5/10/21,1 Noordwijkerhout https://www.hetcircuit.net/Zondag 22-apr Dobbeloop 3,3/5,/10/15 Nootdorp http://www.nootdorpseijsclub.nlZondag 29-apr 3 Plassenloop 5 Zoetermeer http://www.roadrunners-zoetermeer.nlZondag 29-apr Polderloop 5/10/15/21,1 Hazerswoude-Dorp http://www.hazerswoudseboys.nlMaandag 30-apr Koninginneloop 2/5/10/15 Moerkapelle Zaterdag 12-mei Nationale Lenteloop **) 7,5/15 Papendrecht http://loopserie.webklik.nl/page/loopserieZondag 13-mei PPC loop 3/7/10/14/17/21 Leiden http://www.ideoma.nl/nlml/Zondag 13-mei Sdu Royal Ten 5/10 Den Haag http://www.royalten.nl/Donderdag 17-mei Golden Ten Loop 5/10 Delft www.goldentenloop.nl

*) Zorg en Zekerheid - circuit**) LoopSerie Loopreizen.nl

Ilion-kalender 2012 zie: http://www.ilion.nl/ ( > Loopgroepen > Loop agenda) Kalender 2012 geheel Nederland zie: http://www.dutchrunners.nl/

Donderdag 26 april 2012Algemene Leden Vergadering

20.30 uur Il ion kantine

6

7

Loop

groe

penVan uit de loopgroepen.

Het is weer voorbij de jaarlijkse CPC loop die helaas niet meer over de Scheve-ningse Boulevard gaat, maar echt een stads ½ marathon is geworden. Mooie en goede tijden zijn er gelopen en Ilion stond deze keer zelfs 3 keer op het podium. Alessio van der Straaten won de 2½ km loop, Linda Alzate Ramirez won de 5 km scholenloop namens het Welland college. En dan natuurlijk de winnaar van de 10 km wedstrijd Jesse van Burg met een geweldige tijd van 31 minuten en 25 seconden.

Allemaal mooi natuurlijk , maar voor de ander 75 IIionezen die zowel aan de 21 - 10 en de 5 km mee deden waren het eigenlijk allemaal prestaties. Want op 11 maart was het de eerste dag dat we niet meer aan de winter dachten. Met een temperatuur rond de 20 graden werd het voor sommige lopers wel erg warm en daarvoor hadden we nog niet kunnen trainen.

Voor de lopers die op 15 april aan de marathon Rotterdam/Antwerpen mee doen is de ½ marathon “slechts” een trainingsrondje. Zij hebben de afgelopen weken de trainingsafstand op zien lopen naar 30/33 km op de zaterdagmorgen. Maar nu zijn ze er dan ook klaar voor, nog even rustig afbouwen, het lichaam rust geven, de juiste voeding en veel drinken (water) en op 15 april om 11.00 u. kunnen zij dan met een gerust hart starten. We kunnen weer gebruik maken van de brandweer kazerne om ons om te kleden en te douchen na afloop dus

dat is goed geregeld. Het enige obstakeltje is dat je na 42 km 6 trappen op en af moet zien te lopen. Ik heb wel eens iemand op de billen naar beneden zien komen waar dan wel een koel biertje op hem stond te wachten.

Vanaf 16 april zullen de loopgroepen op woensdagavond in ‘t Wester- of Buytenpark gaan trainen. De dinsdag-avond groep van Fred Steetsel gaat de ene week naar het Westerpark en de andere week blijft hij op de Ilion baan. Alles is te vinden op de Ilion site onder de loop-groepen / prikbord. Dus als je het niet zeker weet, daar even op kijken.

Vanuit de groep van Helma zijn er een aantal dames die op 10 juni in Rotterdam mee willen doen met de Lady’s run. (verkleedde heren worden niet toegelaten !). Ook al train je bij een andere groep en je wil wel meedoen neem dan even contact op met Helma van Dijk ([email protected] of 079-3610251)

Op 30 april ( Koninginnedag) is er ’s-avonds géén trai-ning op zaterdag 5 mei gaat de training gewoon door. Op zaterdag 12 mei gaan alle wandel/loopgroepen trainen in het Delftse Hout

Afgelopen zaterdag zijn tijdens de openingswedstrijd door de wethouder de nieuwe kleedkamers officieel geopend, maar omdat er een aantal voorzieningen nog niet zijn aangebracht of vast gezet blijven we voorlopig nog gebruik maken van de oude kleedkamers. De verwachting is dat de nieuwe kleedkamers medio April in gebruik zullen worden genomen. We houden je op de hoogte en zullen de overgang tijdig melden.

De JVT groep heeft een keer de training afgewisseld met een fietstocht en Gonda heeft de bevindingen op papier gezet om dit met jullie te delen. Verderop het verslag met foto’s evenals het verslag van de 10 km groep bij de CPC.

De tip van de maand is: Kom 15 april naar Rotterdam om de Ilion marathonners aan te moedigen .

Kees F

Jesse wordt gelijk na de finish geïnterviewd door TV west

Klaar voor de ½ marathon. Let op de ilion kleding !

2e tip van de maand: d o n d e r d a g 2 6 a p r i l 2 0 1 2A l g e m e n e L e d e n V e r g a d e r i n g

i n d e I l i o n k a n t i n e 2 0 . 3 0 u

8

JVT OP DE FIETSOp 22 maart hebben we niet gelopen, maar we hadden afgesproken om allemaal op de fiets te komen om ook onze andere kwaliteiten te laten zien. En we waren nog jong genoeg om op de fiets te klimmen. Wim van Winden had de Zondag daarvoor een mooie route uitgereden en is daarin goed geslaagd. We gingen op klokslag 10 uur van start. We kregen de instructie om twee bij twee te blijven rijden, dit uit veiligheidsreden. Met 34 mensen hadden we een lange rij fietsers en we maakten genoeg indruk op automobilisten om bij kruisingen voorrang te krijgen. Dat lukt niet altijd als je alleen bent. We hadden een leuke route die nog niet bij iedereen bekend was.

Via het aanstaande Bentwoud hebben we op vrijwel overal fietspaden door weilanden en langs waters richting Moerkapelle gefietst. Halverwege werden we door Fred allemaal op een pakje frisdrank getrakteerd. Het afval werd netjes verzameld en we hebben geen rommel achtergelaten.(HET KAN WEL) De hele rit was ruim 21 km. Het zonnetje scheen de hele tijd, en het was voor mij een heerlijke rit. Er waren 3 mensen die dichter bij hun huis kwamen, en gelijk door fietsten en de rest ging door naar de kantine van Ilion, waar de koffie al klaar stond. Ik denk dat Kees Franken dat al verzorgd had. En er was natuurlijk ook weer wat lekkers bij. Om twaalf uur was ik weer thuis en had weer een tevreden gevoel over mijn ochtend samen met de JONGERE VAN TOEN.

GONDA

Berichtje uit het hoge noorden,

Het heeft even geduurd doordat de verkoop van het huis in Zoe-termeer op zich liet wachten maar nu is het dan zover. Al het geld dat ik van Ilion heb gekregen bij mijn afscheid heb ik besteed aan een waterornament voor in de tuin. We maken er nog een klein bordje op waaruit zal blijken wie de gulle gevers waren. Bij deze dus, allemaal nog heel erg bedankt.

Het leven is hier super, veel rustiger, net zo gezellig als in Zoetermeer (nou ja, dat kan natuurlijk niet), het lopen is nog steeds heel mooi in deze omgeving met de groep. Het park voor ons huis nadert snel de afwerking, 1 juni wordt het officieel geopend met 3 dagen feest voor de wijken die er gebruik van zullen gaan maken. Sinds december ben ik lid geworden van een van de 2 plaatselijke harmonieorkesten en morgen hebben we voor mij het eerste concert: een vout konzert. Dat wil zeggen dat er geen stoelen in de zaal staan maar statafels, we spelen muziek die niet meer van deze tijd is en we hebben geen officiële kleding aan maar iets uit de jaren 60-70. Verder werken we samen met een band uit deze omgeving: Ome Herman. Nu maar duimen dat het goed klinkt en dat er publiek in de zaal zit. Ik groet jullie en hoop dat iedereen het goed maakt. Het is ver naar hier maar jullie weten: altijd welkom.

Groetjes Annie Feelders

Voor een enkeling was het toch een zware tocht.

9

Uitslagen van maart

Alphen a/d/ Rijn, 20 van Alphen, 4 mrt20 km Marius Boer 1:44:57Heemskerk, NK Veldloop Ambtenaren, 7 mrt12 km Wim Prins 1:00:24

Den Haag, City Pier City Loop, 11 mrtHalve Marathon Elebert Noordam 1:19:09Rob van der Valk 1:20:08Jeroen Zuiderduin 1:28:32Jeffrey de Rijk 1:29:06Simon Pieter Knepper 1:34:59Dick Hengeveld 1:35:08Richard Bosch 1:36:52Alwin van den Brand 1:36:57Jan Paul Matze 1:39:14Adri Vergalen 1:41:01Ron Caster 1:41:14Jan de Niet 1:41:23Erik Kienen 1:41:49Eric van den Brink 1:43:05Hans van der Wal 1:43:07Jerry Borger 1:44:16Henk Brouwer 1:46:13Mike Muller 1:48:49Adri van der Graaf 1:49:09Harco Derksen 1:51:57Bob Vijfvinkel 1:54:11Aad Hofstede 1:55:48Arie Toet 1:56:02Rob Oosterbaan 1:57:41Ad van Paassen 1:57:52Hans Luyendijk 1:58:30Wouter Pronk 1:58:32Arjan Tetteroo 1:58:40Theo van Hulst 2:01:08Gerard van den Bosch 2:01:19Hendrik Ohler 2:02:06René Hettfleisch 2:03:45Coen Damen 2:04:16Theo Dijkhuizen 2:06:20Monica van der Meer 2:09:24Richard Overweel 2:14:19Pieter Versluijs 2:33:36

10 kmJesse van Burg 0:31:25Nick van der Poel 0:34:29Tamara van Kleef 0:42:52

Victor Geraedts 0: 45.11Rolf Vermolen 0:46:05Walter Kooij 0:48:43Eric van den Brink 0:48:59Aaltje Eggens 0:50:26Carla Gijsman - van der W 0:51:58Rob Wijsman 0:53:07Rob van Beek 0:56:27Maarten Roeleveld 0:57:37

Marco Ferment 0:57.38Kees Smit 0:58:03Mieke Korenhof 0:58:27Jeroen Landers 0:58.34Miranda van den Brink 0:58:39Alex Kant 0:58:44Hans Hubers 0:59:12Asha Zaat 0:59:39

Hans de lijster 0:59.57Ronald Zaat 0:59:43

Petra Diks 1.00.42

Onno Duiverman 1:01:17 Ad vd Hoogen 1.01.18Jolinda Vrede 1:02:27Daphne Nijmeier 1.03.06

Arinda Pannen 1.03.16Cor Kant 1:03:33

Ralph Bloem 1.04.41 Maaike Brusche 1.06.29Ruud Pas 1:06:48Melvin Sedney 1:08:20

Debby Legerstee 1.08.47Loe Schout 1:09:10Ron Westerop 1:10:06

Wilma Sentel 1.10.49 Fred Landers 1.12.14 Ankie Mevius Tuit 1:12:31

5kmBiagio van der Straaten 18:59Iris Van Aken 22:07Ron Oudshoorn 22:11Richard Middelkoop 22:49Julien Pape 23:41Arnold Gijzen 30:30Fred la Croix 30:42Lizette van de Pol 34:41Cora Wieser 35:21Marga Kant 35:22

Reeuwijk, Plassenloop, 17 mrt 15 kmAdri Vergalen 1:08:56

Lekkerkerk, Ambitieloop, 18 mrtHalve Marathon Wim Prins 1:37:17

Naaldwijk, Arcade Halve Marathon, 24 mrtCoen Damen 2:00:57

Venlo, Venloop, 25 mrtHalve Marathon Elebert Noordam 1:18:43

Zoetermeer, 3Plassenloop, 25 mrt 5 kmRon Caster 0:22:11Wesley van Dalen 0:22:43Arjan Knollema 0:23:11Monica van der Meer 0:26:17Marie-Louise Jonker 0:26:17

Circuit Run Zandvoort 25 maart 12 kmJeroen Zuiderduin 48:58Albert de Rooij 53:40

10

WAT ZIT ER ACHTER DIT BORD?Groenrijk - Zoetermeer! Ja, iedereen weet wel zo’n beetje dat dit over het tuincentrum gaat. De meesten zullen er weleens geweest zijn voor een plantje, een bloemetje of voor die andere leuke dingen rondom tuin en huis! Wie is de eigenaar van dit bedrijf en sponsor van Ilion? Lees het interview met Gerard van den Bosch. Wij treffen hem in het tuincentrum. Het is in de middag en het loopt tegen sluitingstijd. Gerard heeft nog een gaatje kunnen vinden in zijn agenda voor dit interviewtje.

Vertel eens wat over GroenRijk?‘Het bedrijf is een onderdeel van de formule GroenRijk. Als franchisenemer beschikken wij over inkoop- en verkoopfaciliteiten. Wij zijn aandeelhouder van GroenRijk BV en zo hebben wij medezeggenschap over het te voeren beleid. Verspreid over heel Nederland zijn er zo’n 45

‘GroenRijk’ tuincentra. Je kunt er terecht voor alles wat je nodig hebt om je tuin en huis in te richten. Er is een breed assortiment voor buiten en binnen. Daarnaast is GroenRijk specialist op het gebied van groen, vijvers en woondecoratie. En heb je iets nodig voor je huisdier dan kun je er ook terecht. Van maart tot en met juni in het voorjaar en van oktober tot en met december in de winter zijn wij 7 dagen per week open!’ Samen met zijn vrouw leidt Gerard het bedrijf. Zij zijn allebei eigenaar van Groenrijk Zoetermeer. Gerard: ‘wij moeten dus veel samenwerken en dat bevalt ons prima. Een bedrijf leiden neemt veel tijd in beslag en is soms zwaar. Daarom hebben wij onlangs een bedrijfsleider aangenomen die zich vooral bezighoudt met personele zaken. Dat ontlast ons een beetje én ik kan vaker komen trainen’.. ;-).

Hoe lang al eigenaar?‘30 jaar geleden zijn we begonnen aan de Voorweg, tegenover de kinderboerderij en sinds 7 jaar zitten we in Oosterheem’. Die overstap was heftig aldus Gerard: ‘we gingen van een kleinschalig (800 vierkante meter) naar een grootschalig bedrijf van 6500 vierkante meter, dat was echt wel even wennen in het begin’.

En hoe lang ben je sponsor?‘Sinds we naar Oosterheem zijn verhuisd, dus 7 jaar nu’.

Hoe is dat gegaan?‘Ik sport bij Ilion en ben al 10 jaar lid. De verhuizing van ons bedrijf naar Oosterheem was een goed moment om te starten met sponsoring van de club’. Gerard sponsort dus niet alleen, hij is ook actief als sporter. Hij loopt halve marathons en andere afstanden. Pas heeft hij nog meegedaan aan de CityPierCity. En in 2009 liep hij de marathon van New York.

Wat kan GroenRijk betekenen voor Ilion?‘Naast de sponsorbijdrage kleden wij evenementen als de High Jump en de Klaverbladloop aan met planten en voorzien wij de kampioenen van een bloemetje. Tijdens een gebeurtenis als de Roparun gaat er een vrachtwagen mee van Groenrijk voor de keuken en slaapplaatsen’. Hij is trouwens 5 keer mee geweest met de Roparun: de ene keer als chauffeur, dan weer als fietser en vanzelfsprekend ook enkele malen als loper!

Nieuws van de 10 km CPC opstapgroepEen opstapgroep begin je als vereniging niet voor niets. Er zit altijd een (hoger) doel achter. Je wilt mensen in beweging krijgen en enthousiast maken voor hardlopen. Daarnaast hoop je altijd, dat als de cursus is afgelopen je als vereniging ook weer nieuwe leden kunt begroeten. In hoeverre dat laatste gelukt is, moeten we nog even afwachten. Het is wel duidelijk dat de lopers van de afgelopen cursus zich uitermate goed hadden voorbereid op het (voorlopige) einddoel, de CPC. Sneeuw, ijs, regen en zelfs een hoogtestage van één van de lopers maakten deel uit van de voorbereidingen. Het enige waar we niet op hadden getraind was….. zon! En laat het nu net op 11 maart 16/17 graden zijn met een behoorlijk zonnetje. Dat was even een tegenvaller of in ieder een behoorlijke handicap. Na de toch altijd chaotische start was het letterlijk “ontdek je plekje” en dat gedurende een aantal kilometers. Halverwege werd het toch wel echt warm en de zweetdruppels be-gonnen spontaan te lopen. Dit had niet in de Ilion folder gestaan! Gelukkig kwam, na een gemeen heuveltje waar Hans ons van te voren al voor had gewaarschuwd, het punt met de waterpost en de sponzen. Dat van die spons had ik persoonlijk trouwens niet gelijk door, want verblind door de zon en overmand door emoties viel ik aan op het aangereikte bekertje, beet echter in iets zachts en kwam er 100 m later pas achter dat het water zich onder de spons bevond. De laatste 3 km waren niet makkelijk, een lange rechte weg, dan nog even links af slaan en dan nóg een paar honderd meter, de handen omhoog, het is gelukt!Hartelijk dank opstappers en (hopelijk) welkom nieuwe Ilion leden! De uitslagen staan verderop in het blad.Onno Duiverman

NIEUWS

11

Nadat Ilion zich reeds in drie succesvolle weekenden van zich had laten horen in Apeldoorn mochten ook de Masters op 4 maart strijden om de Nederlandse indoor titel. Marc van der Krogt en Cindy van der Burg waren de enige Ilionezen aan start van dit kampioenschap maar lieten desalniettemin van zich horen: 1 maal goud en 2 maal zilver!

Marc van der Krogt won het goud op de 60 meter en was met een tijd van 7.64 bijna 3 tienden sneller dan de nummer twee. Cindy van der Burg liep zichzelf op dezelfde afstand met een tijd van 8.72 naar een knappe tweede plek op het Kampioen-schap. Cindy kwam ook uit op het verspringen, haalde er niet alles uit maar 4.69m was net genoeg, 1 cm meer dan nummer drie, voor een tweede zilveren medaille.

Medailles op NK indoor masters

Niet alleen de junioren en senioren waren afgelopen weekenden hoogtepunt op het NK indoor, ook de pupillen lieten van zich horen. Isa van der Valk won bij de meisjes 7 jaar de 1K en Denise Bosch liep zich naar een top tien klassering.Als side events bij grote wedstrijden worden tegenwoordig vaak de '1K run away' georganiseerd. Een loop over 1 kilometer, waarin in de verschillende leeftijdscategorien gestreden wordt naar een plek in de landelijke finale. Isa en Denise mochten afgelopen weekend deze lopen, tijdens het NK indoor voor senioren.Isa van der Valk wist in haar categorie het goud te pakken. In de categorie meisjes 7 jaar liep ze ruim 15 seconde voor de num-mer twee naar een tijd van 3:46.35. Tevens mag vermeld worden dat Isa sneller was dan de jongens in de zelfde categorie en de meisjes 8 jaar.Denise Bosch deed ook goede zaken. Op de 200 meter baan wist ze haar PR tijd te verbeteren naar 3:29.71. In de categorie 11/12 jaar was dit goed voor een 10e plaats.

Drs. BAKKERJorn Bakker

COMPRESSIE- KOUSEN LEIDEN NIET

TOT VERBETEREN VAN DE HARDLOOPPRESTATIE

Sinds een jaar of 5 zijn ze op de atletiek-baan gekomen. Allerlei kleuren en merken bestaan inmiddels. Ondergetekende meent ook minder spierpijn te krijgen wanneer deze sokken gedragen worden. Maar wat blijkt uit de wetenschap, de werking is niet bewezen. Hieronder staat precies beschre-ven hoe dat is bewezen. Bij duursporten, zoals lange afstandlopen en triatlon, is het dragen van compressie-kousen populair. Een van de ideeën achter het dragen van compressiekousen is dat het de bloedstroom versnelt. De theorie die Wahl et al. opperen is dat door een toename van de bloedstroom door middel van compressiekousen de afvoer van bijvoorbeeld lactaat wordt bevorderd.

Verder wordt gesteld dat lactaat ervoor kan zorgen dat rode bloedcellen vervormen. Als deze vervorming zeer ernstig is zouden deze rode bloedcellen daardoor eventueel moeilijker zuurstof af kunnen geven aan de spieren. Wahl et al. hebben bovenstaande theorie onderzocht door te kijken of er een verschil is tussen het lopen met en zonder compressiekousen en of er verschil is tus-sen kousen met meer of minder druk. Negen duurgetrainde hardlopers namen deel aan de studie. Zij waren gemiddeld 22 jaar en hadden een gemiddelde maximale zuurstofopname van 58 ml/kg.min. Er werden 4 testen op verschillende dagen uitgevoerd, waarbij op een loopband werd hardgelopen. Eenmaal werd er gelopen zonder kousen en driemaal werd er

gelopen met kousen waarbij per test de druk van de kousen verschilde. De druk van de kousen bij de verschillende testen was 10, 20 of 40 mmHg. Bij elke test werd eerst 30 minuten op 70 % van de maximale zuurstofopname hardgelopen. Aansluitend werd een protocol gehanteerd waarbij steeds harder gelopen moest worden tot uitputting. Het bloedlactaat, de vervorming van de rode bloedcellen, de hartslag, de zuurstofopname en de zuurstofspanning in het bloed werden in rust en tijdens het hardlopen gemeten. Daarnaast werd er ge-keken of er een verschil was in de tijd die een atleet kon lopen totdat hij was uitgeput. Zowel bij inspanning op 70 % van de maximale zuurstofopname als bij maximale inspanning werden er in de concentratie bloedlactaat, de maximale zuurstofop-name, de hartslag en de zuurstofspanning in het bloed geen verschillen gevonden tussen het lopen met en zonder com-pressiekousen en compressiekousen met verschillende drukken. Verder werd er geen verschil gevonden in de tijd tot uitput-ting tussen de vier testen. Hardlopen zelf zorgde voor het vervormen van de rode bloedcellen. Er werd echter geen verschil gevonden in de mate van rode bloedcelver-vorming tussen de 4 tests. Er kan worden geconcludeerd dat com-pressiekousen (met een druk tot 40 mmHg) geen effect hebben op de hoeveelheid lactaat in het bloed, de maximale zuur-stofopname, de zuurstofspanning in het bloed, de hartslag, de vervorming van rode bloedcellen en de prestatie tijdens (sub)maximale inspanning. Het dragen van com-pressiekousen lijkt dus niet bij te dragen aan prestatieverbetering. Een kantteke-ning bij het onderzoek is dat een maxi-male zuurstofopname van 58 ml/kg.min, ondanks dat dit bovengemiddeld is, relatief laag is in vergelijking met waardes die bij topatleten worden gevonden. Ondergete-kende doet zelf aan zeer korte sprints (tot 45 meter) tijdens het polshoogspringen en zoekt daarom zijn antwoord in de schok-demping tijdens al die klappen op de kuit. Hierover is nog geen artikel gevonden, wellicht later meer. Dit artikel komt van www.topsporttopics.nl. Daar staan nog vele andere interessante artikelen!

ilion.indd 2 29-03-12 15:42

12

NIEUWSBerry Koolstra

A/B junioren in 2012Het outdoorseizoen gaat weer van start en dat is gezien het weer van de laatste tijd helemaal geen straf. Na een schitterend indoorseizoen breken spannende tijden aan met hoge verwachtingen met het oog op NK’s, ploegencompetities en misschien wel kwalificatie voor de Europacup voor de A junio-renploegen. Voor nu is dat nog toekomstmuziek en is het zaak ons te richten op de openingswedstrijd (die inmiddels al geweest is) en de eerste competi-tiewedstrijden.

Ploegencompetitie B juniorenOp 15 april is de eerste ploegencompetitiewed-strijd voor de B junioren, net zoals vorig jaar, bij AV Sparta in Den Haag. Helemaal niet erg want vorig jaar hebben de meiden daar nog de titel in de wacht gesleept. Voor dit jaar ziet het er voor de meiden echter wat minder rooskleurig uit gezien het kleine aantal B junioren. Het zal er in veel gevallen op neerkomen dat elk onderdeel slechts enkel bezet is en dat er heel wat C junioren nodig zullen zijn om het team compleet te maken. Desalniettemin gaan we er natuurlijk vol voor en benieuwd hoever ons dat gaat brengen!

Bij de B jongens is de selectie gelukkig wel wat breder en daardoor is een finaleplek eigenlijk een

must en zijn de jongens een serieuze podiumkan-didaat na de zesde plek van vorig jaar. Houd de ilionsite in de gaten om de prestaties van de beide ploegen op de voet te volgen!

Ploegencompetitie A juniorenDe eerste wedstrijd van de ploegencompetitie voor A junioren is op 6 mei bij AV Startbaan in Amstel-veen. Veel junioren die vorig jaar deel uitmaakten van de succesvolle B ploegen zijn inmiddels A junior geworden en dat schept verwachtingen voor de NK teams voor junioren die 9 september plaats

zal vinden. De winnaar van de NK teams junioren mag het jaar erop deelnemen aan de Europacup voor clubteams dus dat is een mooie drijfveer voor mooie prestaties.

Genoeg mooie wedstrijden en atle-tiekmomenten om naar uit te kijken lijkt mij zo. Tot die tijd genieten we gewoon nog even na met mooie at-letiekmomenten, zoals de huldiging van de Nederlands Kampioenen van vorig jaar op het Zoetermeers Sportgala.

ilion.indd 3 29-03-12 15:43

13

NIEUWS

De MILA groep, middenlange afstands groep voor degene die er niet bekend mee zijn, heeft afgelopen weekend zijn eerste trainingsweekend beleeft. Steef Severijn, de trainer van de groep, heeft zijn pupillen meegenomen naar de ‘katjeskelder’ in Oosterhout voor een gezellig weekend weg met pittige trainingen en een wedstrijd. Zaterdagochtend vertrokken we al om 9 uur bij ilion om om half 11 gelijk de training aan te vangen. De training bestond uit diverse aspecten en was voor de groep misschien wel de zwaarste training van het jaar. Er werd gestart met 10*200meter met 1minuut pauze, gevolgd door 6*1000meter met 2minuten pauze en als toetje toen iedereen kapot zat nog even 4*600meter met 2minuten pauze. Na afloop was ongeveer een halve marathon aflegd, ook door onze jonge junioren van 14-18 jaar! Na deze training was het snel eten en douchen om ons klaar te maken voor een presentatie over voeding en fysiologie, mac donalds is van ons menu geschrapt en vervangen door bergen pasta’s en rijst. Erg jammer, maar goed voor de prestaties.

Stefan Bal, sprinttrainer van Ilion, was inmiddels gearriveerd en nam de volgende training over. De training was gericht op techniek bij oefeningen en techniek bij het lopen op snelheid, met behulp van video analyse zijn wij hier ook weer een stuk scherper op geworden. Grote fouten werden snel herkend en daar kan de komende weken flink aan gewerkt worden zodat het baanseizoen een groot succes kan worden met snelle tijden en weinig blessures.

S’avonds kwam de Chinees langs met een hoop voeding, goede voeding hadden we geleerd, maar een trainingskamp mag ook leuk zijn dus werd er ook afgesloten met een, en voor sommige meerdere, ijsjes.Daarna natuurlijk gelijk naar bed want de volgende dag stond een wedstrijd op het programma en na alle vermoeienissen van deze dag was rust erg belangrijk. Begrijpelijk dat dit niet geloofwaardig is zal ik maar eens beschrijven hoe de avond echt is verlopen. Om 8 uur was de bowlingbaan gereserveerd om eens een onderlinge competitie te houden, het moge duidelijk zijn dat baan 2 het gezelligst was en daarmee de competitie heeft gewonnen.Na afloop van het bowlen is nog intensief gebruik gemaakt van de speelhal; tafelvoetbal, pool, airhockey en zelfs het kinderspeelparadijs met ballenbak zijn gebruikt door onze atleten. Voor ieder wat wils en toen het sluitingstijd was werd dan ook met een grote omweg, via de speeltuin, terugge-kreerd naar het huisje. Daar zaten de trainers en volwassenen nog gezellig te babbelen met een kop koffie, mooi dus dat wij die rust verstoorde. De avond werd afgesloten met spelletjes, gelach en zelfs met een potje nachtelijk voetbal door enkelen. Rond een uur of 3, een mooie tijd voor topsporters, ging ook het laatste lichtje uit en mocht er geslapen worden tot een uur of 8.

Zondagochtend was het een kwestie van snel ontbijten en in de auto naar Tilburg voor een 5km wedstrijd door de bossen. Of de 5km daadwerkelijk 5km was laten we in het midden, maar de conclusie was dat er geen persoonlijke records wer-den gelopen, misschien door de vermoeienissen van de dag ervoor maar hoogstwaarschijnlijk was het een parkoers een flink stuk te lang.De resultaten waren overweldigend, slechts 1 podiumplek werd gemist. De 3e plaats bij de mannen ging niet naar een Ilionees. Bij de dames won Tamara voor Vera en Iris, de laatste 2 zijn zelfs nog junior! Bij de heren ging de overwinning naar Robbin voor Nick.Ook de rest van de groep haalde zeer aansprekende klas-seringen met bij de heren in totaal 7 top 10 klasseringen en bij de dames alle 5 de dames in de top 10, met als laagste klassering een 6e! Plaats.

Een zeer geslaagd weekend mag wel gesteld worden die wij met veel plezier nog eens over doen!

TRAININgSwEEKEND OOSTERHOUT

24 EN 25 MAART

ilion.indd 5 29-03-12 15:43

14

NIEUWSHet kamp zit erop! Het was reuze gezellig en vermoeiend, maar we hebben het naar ons zin gehad! In het thema ‘OER-HOLLANDS’ pasten alle spelen; van Annemaria-koekoek tot de klompen-race. Lees hier het hele kampverslag!

Vrijdagavond werden de kinderen eerst op het stand in de buurt van Renesse gedropt. Het was even zoeken voor de meesten, maar uiteindelijk konden alle groepen onder begeleiding van de leiding van start om de kamplocatie te zoeken.

Ondertussen hadden de ouders de tijd om door te rijden naar het kamp en de spullen uit de auto te gooien en bijkomen met een kop koffie. Op uitzon-deringen na duurde de tocht gemiddeld drie kwar-tier, waarna bij aankomst de kinderen hun slaap-plekking in konden richten. In de blokhutten van 8 personen werden de groepjes al snel gevormd en kon het kamp van start!

‘s Nachts werd er op het strand druk gesmokkeld. In een team moesten de smokkelaars zo veel mogelijk langs de douane groep zien te smokke-len. Het was uiteindelijk het team onder leiding van Jeroen die het meeste over wist te brengen!

Daarna werd er natuurlijk weinig geslapen. Stoere jongens en meisjes (allemaal met veel te veel snoep- en suikergoed) probeerden tussen de hut-jes over te lopen en veel lawaai te maken. Uitein-delijk werd het na 4 uur wat rustiger en hebben er toch nog wat hun ogen dicht weten te doen.

Zaterdagochtend begon natuurlijk met een vrolijke ochtendgym. Om 7 uur ging de wekken en een kleine 10 minuten later stond iedereen (niet al te wakker en vrolijk) te dansen onder leiding van Bryan en Koen. Daarna konden de hardloopschoe-nen aan voor een duin- en strandloop om het luie zweet eruit te werken.

Na het ontbijt stonden de standspelen op het pro-gramma. Belgisch voetbal, zaklopen, water uit de zee dragen, ballonenrace en de beschuitestafette werden in vaste teams uiterst fanatiek afgewerkt. Nadat iedereen de onderdelen had gedaan werden een aantal gekoppeld voor de superestafette, zak-lopen - beschuitenrace - ballonenrace en wateruit de zee dragen achter elkaar in twee grote teams. Het team van Emiel en Koen wist met een nipte zege te winnen.

Na de lunch en de Hollandse spelen (eiergooien, klompenrace, spijkerbroek hangen (zonder spijkerbroek), spijkerpoepen en ezeltje prikje) weer richting het strand om in de duinen levend stratego te spelen. De groep van Martijn wist als eerste de vlag te veroveren.

‘s avonds werd er levend Bingo gespeeld en daarna het grote ‘Hou van Holland’ spel. Daarna werd er druk gedanst door iedereen bij de disco! Toen uiteindelijk om half 2 het licht uitging was het snel stil.

Zondag ochtend werd er na de ochtendgym en het ontbijt nog een spelronde ge-daan (levend tafelvoetbal, stand in de band en buskruit). Daarna was het alweer tijd om de spullen te pakken en schoon te maken, want de ouders stonden klaar om de kinderen weer mee terug te nemen.

Wij als leiding kijken terug op een ontzettend leuk en gezellig kamp en willen daar iedereen die er aan meegewerkt heeft voor bedanken! Wij zien jullie graag weer fit terug op de trainingen!

De kampcommissie 2012 Berry, Bryan, Emiel, Eric, Gijs, Jeroen, Koen, Martijn en Sanne

15

Adressen en informatiearv. Ilion Van der Hagenstraat 36 - Van Tuyllpark (wijk 2722 NT) - 079 – 3315555 Postadres: Postbus 7056, 2701 AB Zoetermeer Website: www.ilion.nl BestuurKo Doncker (voorzitter) telnr; 079 - 3439353Arie Toet (penningmeester)Kadelaan 83, 2725 BD, tel: 079 - 3418296Simon Knepper (2e penningmeester)Lelievaart 50, 2724 SE, 079 – 3316121Wim Bakker (secretaris),Pelschans 41 Zoetermeer Tel.: 06 510 97 [email protected] Muller (sponsoring & publ.relations), Dorpsstraat 192D, 2712 AR, 079-8880657 06-51788025 [email protected] Leckie (atletiektechnische zaken)Adrianalaan 7, 3053 WB Rotterdam ,tel: 06-12969297

Algemeen Lid Vacant

Vertrouwenspersoon: Anja WillemsenTel: 0184 600940 of [email protected]

Sectie Jeugd (pupillen, junioren C\D)Ans de Jonge (voorzitter), Pitrusvaart 632724 VB, tel: 079 - 3410127Jeroen Bervoets(begeleiding C\D-junioren)Tel 06 – 21227886 [email protected]

Sectie Baan (junioren A-B, Senioren, Veteranen)Vacant

Sectie loopgroepen Caty Hermans (voorzitter) Tichelberg 13, 2716 LL tel: 06 - [email protected]

WedstrijdorganisatiecommissieHarmJan van Burg Ebbehout 35 2719 MA tel: 079 - 3460446 [email protected]

Commissie Beheer Accommodatie en MaterialenKees Franken, (voorzitter) Geestbrugweg 37, 2281 CD Rijswijk, 06-18881503 [email protected]

Medische CommissieGiovanni EleonoraTel 010/7859007 - mobiel 0653324244email [email protected]

Clubhuis CommissieJan van Rooijen , Stadhoudersring 748 2713 GX Tel: 0621845730 [email protected]

Commmissie Communicatie Sponsoring & PR.Ad Klok Tintlaan 67 2719 AM Tel: 079 – [email protected]

Commissie Krachthonk [email protected]@hotmail.com - [email protected]

Inschrijven wedstrijdenPupillen + Junioren C/D: Alleen per mail naar Kees Smit,[email protected]

LedenadministratieRob van Beek, Postbus 7056, 2701 AB ZoetermeerTel: 079 – 3612994, [email protected] Franken, Steenvoordelaan 3652284 CP Rijswijk tel. [email protected]

Clubblad ‘t SprintjeKees Franken, Geestbrugweg 372281 CD Rijswijk tel. 070-390338806-18881503 [email protected]

Rooster trainingen 2 april - 10 oktober 2012

Sectie jeugd: Pupillen, junioren C\DMinipupillen (geboren in 2005 en 2006 vanaf 6 jaar) Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen C (geboren in 2004)Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen B (geboren in 2003) Maandag 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Contactpersoon B,C en Mini pupillen Martijn van Calker te [email protected] A-1 (geboren in 2002) Maandag 16.30 – 17.30 Woensdag 16.30 – 17.30 Pupillen A-2 (geboren in 2001) Maandag 17.45 – 18.45 Woensdag 17.45 – 18.45 Contactpersoon A pupillen Gerard Kleywegt [email protected] D (geboren van 1999 t/m 2000) Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.30 Junioren C (geboren van 1997 t/m 1998)Dinsdag + Donderdag 19.00 – 20.30 Trainer Jun CD: Jeroen Bervoets 06-21227886 [email protected] Sanne Harland 06-28423659 [email protected]

Sectie Baan: Junioren A-B, senioren Trainers Baanatletiek B Junioren Jacqueline Raaman 06-41524515 [email protected] Berry Koolstra 06-13470897 [email protected]/Junioren a/b Algemeen Roberto Ruiz 06-52433179 [email protected] Martijn Delissen 06-18496070

[email protected] Rini van Leeuwen 06-12068110 [email protected] Marlies Larsen 06-10300772 [email protected] Jan Harland 06-53375736 [email protected]/400/400H/kogel+slingeren Remco Veldhuizen 06-30609602 [email protected] groep Wim Konincks 06-43900005 [email protected] groep(jeugd) Steef Severijn 06-25022605 [email protected] Jaap van der Plaat 06-41513164 Jaap [email protected] Frans de Heer 070-3868531Sprint jeugd Stefan Bal 06 – 30508391 [email protected] jeugd Ellen Dekker 079-3169798 [email protected] Vincent Bergman 06-4118433 [email protected]/Discus Chantal van der Plaat 06-30714515 [email protected]

Loopgroepen Fit wandel + NW groep Maandag1 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Ben van der Veen 079-59317643 recreatief 19.30 – 20.30 Ankie Mevius 079-3421577 5/6 + 7 recreatief + prestatief 19.30 – 21.00 Jan van Heck 079-3418505Dinsdag Clemens Esser 079-36136144 recreatief 19.00 – 20.00 8 + 9 recreatief + prestatief 19.00 - 20.30 RecreatiegroepenWoensdag Ton v/d Lee 079-35109251 + 2 fitwandelen + NW 19.00 – 20.30 Helma van Dijk 079-36102513 recreatief 19.00 – 20.00 Fred La Croix 079-32120555 + 6 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Hans Hubers 079-36135947 prestatief 19.30 - 20.30 Fred Steetsel 06-48616990Donderdag groep JVT 10.00 - 11.00 Fred la Croix - Wim van Winden 8+ 9 recreatief + prestatief 19.00 – 20.30 Loopgroepen 10-15 ½-hele marathonZaterdag Kees Franken 06-18881503Groep 1 (Recreatie 5km) 09.00 – 10.30 Ron Oudshoorn 06-51379216Groep 2 (10/ 15 km) 09.00 – 10.00 Frans Oranje 079-3479166 Groep 3 (10/ 15 km ) 09.00 - 10.30 Petrica Balbaie 06-50288152 Groep 4 (15 / 21km) 09.00 - 10.30 Jack Weltens 06-13231476

16

www.

Fastt

oprin

t.nl

voor

alle

clubk

leding

administraties

Verzekeringen, Hypotheken Financieringen Belastingen,Boekhouding (Bedrijfs-/Salaris-)administraties Sparen en Beleggende Braecken Omit administratieMarsgeel 19 2718 CE Zoetermeer Velddreef 78 2727 CM Zoetermeer tel. 079 - 3618180 tel.06 23901496mail: [email protected] mail: [email protected]

Klaverblad en Ilion

topprestaties verzekerd!

Klaverblad Verzekeringen

sinds 1850

www.klaverblad.nl

Advertentie Sprintje.qxp 02-07-2010 10:50 Pagina 1