magazine happiness4all 2015

28
Happiness4all perspectief 2015 Een plek voor persoonlijke ontwikkeling, samenzijn, plezier, geluk en gezondheid in de regio Wageningen

Transcript of magazine happiness4all 2015

Page 1: magazine happiness4all 2015

Happiness4all

perspectief

2015

Een plek voor persoonlijke ontwikkeling, samenzijn, plezier, geluk en gezondheid in de regio Wageningen

Page 2: magazine happiness4all 2015

Geluksdag 1 november 2015Happiness4all gaat over plezier, verbinding, persoonlijke groei, zin- geving en creativiteit. We zijn een plat-form en netwerkorganisatie met een kerngroep, klaverleden en een net-werk van ruim 250 coaches, healers, trainers en verwante professionals uit Wageningen en omgeving. We hebben ons eigen onderkomen in Wageningen, Duivendaal 7. Hier vinden activiteiten plaats als workshops, lezingen en andere bijeenkomsten die te maken hebben met: persoonlijke ontwikkeling, bewust Zijn, je passie leven, creativiteit, samenzijn en samen creëren. We organiseren ieder jaar een Geluks-dag om het grote publiek kennis te laten maken met de activiteiten van onze leden. Hierin staan dit jaar Zin in Werk en Perspectief centraal.

Happiness4all is ontstaan vanuit de passie om moeiteloos geluk te ver-spreiden in de wereld. Geluk is waar je hart blij van wordt. Niet door meer geld of spullen, maar door in verbinding te zijn met jezelf, door je leven in eigen hand te nemen en je hart te volgen. Happiness4all wil iedereen toegang geven tot dit geluk. We doen dit door onze activiteiten laagdrempelig te houden. Zoals de Happy Dance, de Healing Circle, de inloopochtend en de Geluksdag.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via www.happiness4all.nl , abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op facebook.

Over Happiness4all

ColofonDit magazine is gemaakt in opdracht van Happiness4all. Het is een éénmalige uitgave met een oplage van 3000. Dit blad wordt o.a. verspreid via wachtruimtes.Met de evaluatie van de Geluksdag wordt bekeken of het magazine volgend jaar een vervolg krijgt.

Uitgevoerd naar een idee van Adviesbureau den Hertog, dat ook alles heeft geregeld, aangestuurd, begeleid en verspreid in Wageningen.Thema gerelateerde teksten: Thema-werkgroep van Happiness4allInterview Maria Voskuilen en Cor Meurs: Nicole Pluim Interview kerngroep Happiness4all: Bert den Hertog

Tekstadvies: Adviesbureau den HertogContact met Happiness 4all: Francis van DusseldorpVormgeving + drukwerkbegeleiding: Mariëtte Boomgaard, Ocelot OntwerpFoto’s Interviews: Guy AckermansDrukwerk: MaayDisclaimer: de makers van dit blad stellen zich niet verantwoordelijk voor de inhoud van het ingezonden materiaal. Op de inhoud van dit magazine rust copyright. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van Adviesbureau den Hertog /Happiness4all. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

2015

Kerngroep HAppIness4All:

Jan-Willem ter Balkt

Ruur Boersma

Francis van Dusseldorp

Anja van den Hoogen

Berend Verdam

Anita van Polen

Het perspectief van de beuk, kersenboom en regenboog 6BeterBio bezorgt biologische boodschappen bij je thuis 7

Creatieve Wijsheid geeft perspectief 7 Bekijk het ! vanuit het lichaam 8 Vrijzinnigen Bennekom 8 Soul Body Fusion® 10 Wat is jóuw verhaal? 10 Perspectief 11 Vrede in je hart 11 “Naar een diepe verbinding met jezelf en je omgeving” 12

Wees de regisseur van je leven 12

ADVerTorIAls

Op de Geluksdag kun je kennis- maken met een grote verschei-denheid aan professionals op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, werk- en loopbaan, healing, spiritualiteit, zingeving en bewustwording. Je kunt de stands bezoeken, met workshops meedoen, je laten masseren, horoscoop lezen, in boeken neuzen, speed coaching, een reading ontvangen, en nog veel meer….Op 1 november, van 11 tot 17 uur, in Wageningen. Kijk voor meer info op www.happiness4all.nl.

Ook dit jaar hebben we een inspi-rerende lezing!‘Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt, daar verbaas ik me elke keer weer over aan het eind van de Geluksdag. Zoveel kunde, ken-nis en informatie en vooral ook oprechte aandacht en uitwis- seling. Een hele fijne dag!’ zegt een bezoeker van vorig jaar.Kom je ook?

Page 3: magazine happiness4all 2015

10 perspectieven

“ ‘t Is maar hoe je het bekijkt!” Blader verder >>

THeMA ArTIKelen

lieve lezer,

Voor je ligt het 3e nummer van het magazine van Happiness4all.

Waar vorig jaar het thema Zin in Werk was, gaan we dit jaar verder met het thema perspectief. Activiteiten vanuit Zin in Werk gaan overigens gewoon verder, houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten!

na jaren van verandering en verwerking van allerlei vaak emotionele kwesties, is nu de tijd aangebroken om ons bezig te houden met visie en perspectief. Waar wil je heen, wat is jouw intentie, wat is voor jou waar, zinvol, de moeite waard, je doel, missie of levensfilosofie? Waar wil je je voor inzetten, in je leven, werk, privé? en hoe wil je dat doen?

Veel mensen merken sinds begin 2014 nog dringender dan daarvoor het appel om echt te gaan voor wat voor hen wezenlijk is, waarbij voor de één het belangrijkste proces hierbij zich afspeelt op een ander gebied dan voor de ander. Wie hiervoor open staat, zal dit appel blijven voelen in 2015, waarbij we tot begin oktober mogelijk nog de nodige stappen gaan nemen om onze weg verder te bepalen, en vervolgens de gekozen route verder gaan bewandelen.

Het blijft intrigerend hoe ieder mens in zijn of haar leven omgaat met de kansen en uitdagingen die zich voordoen, en in samenhang met de omgeving verder vormgeeft aan zijn of haar leven. geweldig dat we elkaar hierin op zoveel manieren kunnen inspireren en ondersteunen! Zoals je kunt zien, is er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om bezig te zijn met dit en verwante thema’s.

Ik wens je veel leesplezier toe met dit nieuwe magazine, en een inspirerend en perspectief rijk 2015!

Kerngroep Happiness4all i.s.m. de werkgroep Zin in Werk

Perspectief! ‘t Is maar hoe je

het bekijkt!

Studie-keuze-advies met een perspectief voor jou 13 Samen op pad = zicht op Perspectief 13

Ruimte in je huis, rust in je hoofd 16 Stralend en energiek door een gezonde leefstijl! 18

Als je het niet meer ziet zitten … 18 Jouw perspectief in balans: gezond en tevreden 20 “Je natuurlijke flow ontdekken geeft zowel plezier als rust in je werk” 20Creatief denken, van probleem naar oplossing 22

Soul Voice 23 Alleen doen waar je plezier in hebt 23 Pranic Healing 24

Outdoor-training biedt zicht op leuker werk 24

De lach in een ander perspectief 25 KernKracht! 27

Maria en Cor vroegen zich af: Wat wil ik? 4Moeiteloos samenwerken anno 2015? “Ja het kan!” (Werkgroep Zin in Werk) 9

Het Perspectief voor Happiness4all 14 Perspectief zien? Ruil eens van bril! 17 Boeken vanuit perspectief 19 Vijf opstekers om perspectief te blijven zien 21De Giraf en de Mol Een verhaal over perspectief 26

Page 4: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL4

Wat is voor jou een belangrijke verandering in perspectief in je leven geweest?Maria: “Dat was toen mijn manager enthousiast mijn kamer binnen kwam en zei: ‘Het gaat goed, hè? Top acqui- sitie en top omzet!’ Maar ik kon eigenlijk alleen maar huilen. Ik was op de top, de plek waar ik naar toe had gewerkt, maar de rol paste me niet. Ik werd er niet gelukkig van. Ik miste mijn eigen inbreng en mijn eigen creativiteit. Toen is het avontuur begonnen; wat wil ik?

“Na mijn studie organisatiepsychologie werkte ik als organisatie adviseur bij een tweetal adviesbureaus. Ik wilde gedegen naar mensen leren kijken en na een coaching opleiding kwam ik in het assessment vak terecht. Aan mijn manager heb ik om een coach gevraagd, die mij hielp om meer naar mijn lichaam en mijn gevoel te luiste-ren. Mijn perspectief werd onbewust getekend door mijn opvoeding en later door het perspectief van de werkgever. Ik nam ontslag en begon voor mezelf, maar ging toch nog gewoon door in mijn oude en bekende rol van streven, volharding en wilskracht. Toen ik mezelf meer rust gunde om stil te staan, begon ik anders naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Laagje voor laagje was het alsof ik steeds weer een pleister van een wondje afhaalde. Dan kwam er weer pijn en was er een volgende perspectiefverschuiving. Zo veranderde mijn perspectief. ”

Cor: “Een jaar of vijf geleden kwam er een belangrijk moment in mijn leven waarbij ik mij afvroeg wat ik de rest van mijn leven wilde doen. Ik had kort

daarvoor een bore-out (onderbelasting) gehad, was verveeld en realiseerde mij, dat ik dat eerder in mijn leven had gehad toen ik analist was. Destijds maakte ik de shift naar een andere vakgroep, zodat ik meer met studenten te maken had, maar dat was blijkbaar niet voldoende. Langzaam maar zeker werd het steeds duidelijker dat ik wilde breken met waar ik voor geleerd had en dat ik mijn hart moest volgen. Dat vond ik best wel eng. Ik was inmiddels leidinggevende en ben een coach- opleiding gaan volgen. Met humor en inspiratie wil ik mensen transformeren en mensen raken. Dat is een mond vol, maar door elke keer stil te staan en me af te vragen, waar ik naar toe wil, kom ik waar ik blij van word. De WUR is een fijne organisatie en de mensen die hier zijn spreken me aan. Ik hou van communicatie en nieuwe dingen creëren, ik heb cliënt- gesprekken en geef lezingen. Ik word blij als mensen doen, wat ze het aller- liefste doen en van hun passie hun werk maken. Dat ze doen wat ze het allerliefste doen.”

Hoe begeleid jij mensen?Maria: “Ik zie nog steeds mensen heel hard rondrennen, net zoals ik heb rondgerend. Inmiddels ben ik gaan ver-tragen. Ik begeleid mensen lichaams-gericht, want lichaamssignalen geven belangrijke informatie over wat er aan de hand is. Door te luisteren naar lichaamssignalen ontstaat inzicht, in wat je nodig hebt om je beter in je vel te voelen. Je leert overlevingsmecha- nismen en gedragspatronen herkennen. Daar waar je normaal vastloopt en in

Maria en Cor vroegen zich af:

Wat wil ik? Twee warme en oprecht geïnteresseerde mensen. Cor ontmoet ik in zijn kantoor op de campus van de WUr, Maria in de werkkamer bij haar thuis.

Maria kwam drie jaar geleden in Wageningen wonen en kende nog niemand. Ze is vitaliteitspsycholoog. Op het internet sprak een foto van Cor haar gelijk aan. Hij is coach/counselor bij de WUR en ze maakte een afspraak voor een netwerkgesprek. Via Cor kwam Maria bij Happiness4all terecht. Ze zit nu in de werkgroep ‘Zin in Werk’. Cor was een van de oprichters van Happiness4all, maar gaf twee jaar geleden het stokje over. Hij is nog steeds erg betrokken en volgde een workshop bij Maria. Cor en Maria gaan binnenkort de training ‘Bewust Werken; mindful aan het werk’ geven bij de WUR.

Cor: “Ik wilde breken met waar ik voor

geleerd had en mijn hart volgen.”

Liefde is waar we mee worden geboren. Angst is wat ons wordt aangeleerd. Marianne W il l iamson

Page 5: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 5

Maria en Cor vroegen zich af:

Wat wil ik? Maria: “Mijn

perspectief werd onbewust

getekend door mijn

opvoeding en later door de

werkgever.”

>>

je bekende patroon stapt, heb je ineens weer een keuze. Dit vraagt dat je open staat en jezelf serieus neemt, zodat je meer vitaal kunt werken en gaat doen wat bij je past en wat je aankunt. Het

is mooi en bijzonder om te zien, hoe mensen na jaren weer gaan voelen en begrijpen wat voor hen echt belangrijk is, wat hun gedrag bepaalt en ervaren dat ze het anders kunnen doen.”

Cor: “Als mensen een burn-out heb-ben, zet ik ze eerst weer in hun kracht. Daarna volgt de vraag: Wat wil je nou werkelijk? De meeste mensen weten vaak wel wat ze willen, maar ze denken

Liefde is waar we mee worden geboren. Angst is wat ons wordt aangeleerd. Marianne W il l iamson

Page 6: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL6

W ij mensen zijn een bijzonder soort. Aan de ene kant zijn we als

een boom, gestaag groeiend, meegaand in de seizoenen van het leven, met elk jaar een nieuwe jaarring erbij. Een beuk is een beuk. Een kersenboom is een kersenboom. En zo is het. De beuk kijkt niet jaloers naar de mooie bloesem van de kersenboom. De kersenboom vraagt zich niet af of de kersen wel lekker en goed genoeg zijn. Logisch toch!

Aan de andere kant zijn we als een regenboog. Ieder van ons heeft vele kleuren. Soms is een klein gedeelte

Helena Kwaaitaal www.circolore.nl

van ons te zien en vaagt weer snel weg. Andere momenten zijn we adembenemend in volle glorie aanwezig na een goede regenbui en zonneschijn.

Juist de combinatie van donkere wolken, regenbuien én zon maakt dat we als regenboog te voorschijn komen. Dit betekent dat we ‘donkere‘ of moeilijke situaties onder ogen kunnen zien. Pijnlijke emoties en negatieve gedachten spoelen weg door een stevige bui. Een bui die tegelijkertijd de vruchtbare bodem helpt ontkiemen met eerlijke wensen en nieuwe impulsen. De zon is altijd aanwezig, of we die nu wel of niet zien, en daar mogen we op vertrou-wen en van genieten.

Wij mensen zijn een bijzonder soort. We kunnen ons laten inspireren door verschillende perspectieven. Dat geeft perpectief!

Helena Kwaaitaal ondersteunt indivi-duen bij re-integratie, levens-loop-baan en schokkende levensgebeurtenissen. Als ervaren trainer/facilitator stelt ze haar expertise beschikbaar aan teams en projecten gericht op duurzaamheid en maatschappelijke vernieuwing.

op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de E-zine (6 x per jaar) en lees inspirerende, verdiepende en praktisch toepasbare artikelen. www.circolore.nl

Het perspectief van de beuk, kersenboom en regenboog

dat het niet kan en zien allerlei belemmeringen. Ik probeer ze mee te geven dat ze wel zelf stappen moe-ten zetten. Zo had ik een student die bezig was met een wetenschappelijk onderzoek en niet gelukkig was. Ze wilde iets anders, had al een coaching opleiding gevolgd, maar bleef hangen

in dat het niet kon, door de tijd die het onderzoek haar kostte. Ik zei tegen haar dat ze gewoon moest beginnen met een workshop. Ga het zijn. Begin gewoon. En door het nemen van stappen, kreeg ze weer energie, waardoor ook het wetenschappelijk onderzoek beter ging en ze dat af kon ronden.”

“Bij lezingen vraag ik mensen waar ze naar toe willen. Wat wil ik nu echt? Wat wil ik meegeven aan de wereld? Wie wil ik zijn? Als je weet waar je naartoe wilt, kun je stappen gaan zetten en dat creëert werkplezier. Het geeft mij voldoening om zo te werken.”

Maria: “Ik ben nu voor het eerst iets aan het ontwikkelen, zonder van te voren een doel te hebben, dat noem ik het Meer van Zelf. Het gaat over de wegen die leiden naar het Meer van Zelf. Stil staan kan confronterend zijn, maar uiteindelijk levert het je op dat de dingen meer vanzelf gaan. Dit idee ben ik aan het uitwerken tot een aanbod.”

Cor: “Ik geloof dat je je eigen leven kunt creëren. Maak je eigen perspectief en ga daar naar leven. Maak het concreet en ga het veroorzaken. Praat erover met mensen. Leef wat je wilt zijn. Als je gelukkig wilt worden, wees dan geluk-kig. Ga zijn wat je wilt zijn. Ik leef mijn perspectief. Ik ben mijn perspectief.”

Nicole Pluim

Cor: “Maak je eigen perspectief en ga daar

naar leven.”

Wees jezelf! Al le anderen zijn al bezet. O scar W ilde

Page 7: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 7

1Perspectief Bekijk jezelf eens door het gezichtspunt van de ander. Jij ervaart jezelf vanuit wie je denkt te zijn. De ander ervaart jou vanuit hoe je handelt. >>

Meer info: zie beterbio.nl

B eterBio is dé snelst groeiende bezorgdienst van biologische boodschappen. BeterBio

Gelderland bezorgt inmiddels in Apeldoorn, Wageningen en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Met BeterBio heb ik als doel om biologi-sche voeding voor een groot publiek toegankelijk te maken. Daarom bezorgen wij zonder bezorgkosten; thuis zijn is niet nodig.

We hebben een zeer uitgebreid assortiment van ruim 2.000 produc-ten (groente, fruit, zuivel, vlees, vis, droogwaren en verzorgingsproduc-ten). Daarnaast bieden we verschil-lende groente- en fruitpakketten en complete kookboxen (met bijpas-

sende recepten) aan, ideaal voor mensen die zich willen laten verras-sen met seizoensproducten.

BeterBio is vooral gemak: met een paar muisklikken heb je zo je weke-lijkse behoefte bij elkaar gewinkeld. Ik kom de boodschappen met alle plezier bij je brengen, thuis of op het werk. Dat bezorgen gebeurt ook nog eens heel duurzaam, in een bus die op groen gas rijdt en met speciale herbruikbare kratten.

‘Boodschappen doen was nog nooit zo

gemakkelijk’

om het perspectief van een stralende gezondheid te realiseren moeten zowel lichaam als geest in perfecte conditie zijn. Ik maak dit makkelijker door het aan huis bezorgen van bio- logische voeding: de brandstof voor ons lichaam. Het is mijn overtuiging dat biologische voeding de beste brandstof vormt.

BeterBio bezorgt biologische boodschappen bij je thuis

Creatieve Wijsheid geeft perspectief

Gelijkwaardigheid

Creativiteit

Loslaten

Geluk

Non-lineairiteit

Vrijheid

Eenvoud

Eenheid

Diversiteit

Verbinden

Liefde

Schoonheid

Persoonlijke groei

MICRO

MACRO

MESO

INDIVIDU ORGANISATIE

WERELD

ontwikkeling van individu & organisatie

1 Hour Coaching

Etienne Verlaat Churchillweg 120, Wageningen Tel: 06-10 88 88 26 [email protected] www.1hourcoaching.nl

C reatieve wijsheid is het 5e tijdperk van menselijke beschaving. Langzaam maar

zeker worden de contouren hiervan zichtbaar. Als je weet welke waar-den, welke principes, voor jou en voor jouw organisatie belangrijk zijn, dan geeft dat richting en perspectief. Dat werkt door in jouw dagelijks handelen.

Loop jij of jouw organisatie voorop op weg naar het 5e tijdperk, of wil je dat graag; dan kan coaching en advies vanuit Creatieve Wijsheid een fijne ondersteuning zijn. We werken naast diverse methodes onder andere met het Wiel van de 13 principes van Creatieve Wijsheid.

1 Hour Coaching: perspectief al vanaf

1 uur

Voor wat voor soort vragen kun je bij ons terecht:• Wat is voor mij belangrijk?• Hoe kan ik en onze organisatie

zich ontwikkelen?• Zal ik voor mezelf beginnen?• Hoe wil ik dat mijn toekomst er

uit ziet? En hoe kom ik in actie?

Koj Kamphuis van BeterBio Gelderland

Wees jezelf! Al le anderen zijn al bezet. O scar W ilde

Page 8: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL8

Woordenboek, Perspectief: punt van waaruit je naar iets kijkt.

Een manier om dat te doen is de Massage cursus met Rebalancing technieken te volgen; elk na- en voor-jaar.

In deze cursus leer je, naast het ont- vangen van een massage, een aantal basistechnieken waarmee je een vol-ledige ontspanningsmassage geeft. Je maakt kennis met zachte, rustige en met diepe massagetechnieken, die ontwikkeld zijn in de opleiding Rebalancing. Je eigen houding en het goed gebruiken van je eigen lichaam krijgt aandacht. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook verkwikt en energiek. We besteden tijd en ruimte aan de kwaliteit van aanraken en aan de aandacht die belangrijk is bij het geven en ontvangen van een massage.

Bekijk het ! vanuit het lichaam

B ekijk het eens vanuit een ander perspectief. In deze samenleving ligt de nadruk op denken. Daar

is niets mis mee. Maar je hebt ook een lichaam; als je daar wat aandacht aan geeft, voor zorgdraagt en dat gaat voelen is het makkelijker de balans te vinden tussen werk, ontspanning en je lijf en je leven.

Voor meer informatie over Rebalancing of over de cursus:

Tineke Bakker: telefoon 06 83981118 of [email protected] www.rebalancing.nl

Tallien van der Wal: telefoon 0317-410221 of [email protected] www.luisternaarjelichaam.nl

Vrijzinnigen Nederland, afd. Bennekom ‘De Ontmoeting’

bezoekadres: Emmalaan 1, Bennekom postadres: Kamperfoelielaan 13, 6706 CV Wageningen Tel. 0318-415141 (dhr. J. Siepel, voorzitter) [email protected] www.vrijzinnigenbennekom.nl

Vrijzinnigen Bennekom

V rijzinnigen Bennekom is een vereniging van mensen die op een dynamische en ondogmatische

wijze vorm en inhoud wil geven aan de diverse aspecten van levensbeschouwing.

Zo staat Vrijzinnigen Bennekom o.a. voor:• verwondering over het bestaan• zoektocht naar de diepere betekenis

van de dingen• mededogen met alles wat leeft

De vereniging is van oorsprong (1873) geworteld in het vrijzinnig christendom, maar put tegenwoordig ook uit vele andere bronnen van wijsheid. Naast het (religieus-) humanisme en de moderne spiritualiteit zijn dat veelal de wereld-religies.

Binnen de vereniging is daarnaast ruimschoots plaats voor individuele menselijke ervaringen. Vrijzinnigheid

wordt gekenmerkt door een grondhou-ding van vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

VrIJZInnIg perspeCTIeF betekent voor vrijzinnigen:• Vanuit haar wortels, plaats en positie

in de samenleving en maatschappij staat zij open voor andere culturen en levensbeschouwelijke invalshoeken.

• Vanuit gelijkwaardigheid geeft zij aandacht aan en toont zij belangstel-ling voor de multireligieuze identiteit van zowel onze samenleving als de eigen vrijzinnigheid, waarbij voor elke inhoudelijke levensvisie plaats is.

• Niet puttend uit vaststaande dogma’s, wel uit de vele wijsgerige bronnen van even zovele levensbeschouwelijke stromingen, zoals geschriften en kunstuitingen van diverse aard.

• Samen en individueel de inzichten en bewustwordingsprocessen delen en deze dienstbaar maken aan een duurzame samenleving.

afd. Bennekom, de Ontmoeting

Ver langs het pad van goed en fout, meningen en oordelen, is een open plek; ik ontmoet je daar graag... Rumi (soefidichter)

We zeggen dat we onze t ijd verdoen. Maar dat is onmogel ijk. We verdoen onszelf. Al i Br own

Page 9: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 9

D e werkgroep Zin in Werk blikt terug op een sprankelend jaar. Wat maakte de samenwerking

zo succesvol? In dit interview interes-sante antwoorden die andere teams op een idee kunnen brengen.

Wat dreef jullie om in deze werkgroep te gaan?Lysbeth Beels nam het initiatief: “Ik wilde graag loopbaancoaches en andere begeleiders op het gebied van werk bundelen en zichtbaar maken voor de buitenwereld”. Met een enthousiast telefoontje naar Ruur Boersma (lid van de kerngroep van Happiness4all) was de werkgroep geboren. Francis van Dusseldorp (tevens van de kerngroep) vult aan: ”Het thema Zin in Werk sprak me aan. Zonder ‘zin’ wordt werk een frus-trerende en energievretende bezig-heid, wat erg jammer is voor ieder-een!” Maria Voskuilen kwam net in Wageningen wonen en begon vanuit haar achtergrond als organisatie-psycholoog een eigen bedrijf. “Zowel qua thema als relationeel was er gelijk een match”, vertelt ze. Helena Kwaaitaal knikt: “Ja, dat herken ik. En ik houd ervan om samen iets neer te zetten. Dat geeft mij zin in werk!”

Wat hield afgelopen jaar de ‘zin’ er in en gaf inspiratie en enthousiasme in jullie werkgroep? Al vertellend vullen de vrouwen elkaar aan.Het vrij brainstormen en de ideeën ook echt omzetten in actie zoals de openingsavond met Adriaan Hoogendijk en de Coach-dag in september. We hadden een goede mix tussen formeel en informeel en dat binnen concreet afgebakende vergaderuren! Door flexibiliteit in de samenwerking konden we soepel op elkaar inspelen. We stonden open voor elkaars ideeën waardoor verrassende acties ontstonden: Zo werd Lunchcafé De Buurtse Bocht (gerund door men-sen met een verstandelijke beperking) benaderd als goed doel voor de opbrengsten van de coachdag en stel-den zij hun ruimte weer beschikbaar om zo naamsbekendheid op te bouwen in Wageningen. Voor iedereen een win-win situatie.

Wat is zo specifiek aan de samenwerking?Moeiteloosheid, dat is steeds de toets geweest of we nog op het juiste spoor zitten. De een pakt dit op, de ander brengt een nieuw idee in, weer ande-

ren vullen aan. Flexibiliteit, vrijheid en ruimte in de samenwerking maakt dat er altijd wel een oplossing komt. Dat kan praktisch zijn zoals vergaderen met één teamlid aan de telefoon omdat die thuis moest zijn. Maar ook meegaan in elkaars ideeën en de opvattingen van de minder-heid goed onderzoeken; zo ontstond een prachtige flyer voor de Coachdag.

Welke tips hebben jullie voor andere werkgroepen om ‘de zin’ erin te houden?1. Alles begint met je eigen Zin: vind die

of ga er naar op zoek in de samen- werking met anderen.

2. Neem een uitgangspunt, een idee dat ieder inspireert en diep die inspiratie gezamenlijk uit tot praktische plannen.

3. Geef elkaar ruimte en respecteer de bijdrage van een ander lid met andere opvattingen. Daar kan juist weer toe-gevoegde waarde uit voortkomen voor het gehele project.

4. Doe de uitvoering op zo’n manier dat iedereen kan doen wat bij hem of haar past. Houd in je achterhoofd dat de dingen vanuit gemak en moeiteloos-heid tot stand kunnen komen. Dan kan je met flexibiliteit en creativiteit veel bereiken. En: je hoeft niet alles zelf te doen!

5. Bespreek als dingen niet goed lopen, neem ruimte voor overdenking, persoonlijke inbreng, hergroeperen, evalueren en weer doorgaan met hernieuwde energie.

6. Wees blij en geniet van wat je met elkaar tot stand kan brengen.

7. Heb aandacht voor wat er bij de werk-groepleden speelt in hun leven en neem dat mee in het samenwerken.

Helena Kwaaitaal

“Ja het kan!” zegt de Werkgroep Zin in Werk

een jaar lang organiseerden vijf zelfstandige coaches uit het netwerk Happiness4all laagdrempelige workshops en lezingen rondom het thema Zin in Werk. Inmiddels heeft een nieuwe groep enthousiaste coaches in 2015 het stokje overgenomen: ook dit jaar zijn er weer inspirerende bijeenkomsten rondom het thema Zin in Werk met mogelijk een samenwerking met de bibliotheek.

Moeiteloos samenwerken anno 2015?

We zeggen dat we onze t ijd verdoen. Maar dat is onmogel ijk. We verdoen onszelf. Al i Br own

Page 10: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL10

soul Body Fusion®

een VrAAggespreK MeT soUl BoDy FUsIon® lerAAr Arno VAn DIJK

Soul Body Fusion Centrum Urpi Chai

Arno van Dijk • 06-54 797 322 [email protected] • www.urpichai.nl

Wat is soul Body Fusion?Soul Body Fusion® is een nieuwe revo-lutionaire healingtechniek die in 2007 in de VS ontwikkeld is door Jonette Crowley en in 2009 ook in Nederland zijn intrede heeft gedaan.

Hoe lang ben je al bezig met soul Body Fusion®?Ik volg al sinds 2004 opleidingen bij Jonette Crowley, de ontwikkelaarster van Soul Body Fusion®. In 2009 heb ik bij haar de eerste workshop in Nederland gevolgd. In die tijd gaf Jonette Crowley nog alle workshops zelf, tot het haar te druk werd en ze een lerarenopleiding heeft opgezet. Omdat ik er zo enthousiast over ben heb ik in 2012 de lerarenopleiding gevolgd om ook zelf de workshop te mogen geven.

Waarin verschilt soul Body Fusion van andere healingtechnieken als bijvoorbeeld reiki?Ik heb zelf verschillende healing oplei-dingen gedaan waaronder Reiki. Mijn ervaring is dat Soul Body Fusion sneller

werkt en dat het effect vele malen groter is. In maar 3 sessies zie ik mensen meer in hun kracht komen en levenslange patronen doorbreken en zich simpelweg gelukkiger voelen. Dat geeft een nieuw perspectief op je leven.

Kun je dit ook zelf leren toepassen?Ja, ik geef workshops waarin je in 1 dag kunt leren om deze techniek toe te passen op jezelf en andere mensen. Dan krijg je 1 sessie tijdens de workshop en krijg je er nog twee na de workshop.

Is het effect ook meetbaar met apparatuur?Jazeker, tegenwoordig is het moge-lijk om het energieveld van mensen te meten. Met deze apparatuur is het effect van Soul Body Fusion® gemeten en het resultaat staat zelfs op youtube (zoek op Soul Body Fusion)

Waar worden de sessies en workshops gegeven?In Driel gebruik ik een verwarmde Mongoolse tent als praktijkruimte waar

Soul Body Fusion® geeft je een nieuw

perspectief op je leven

ik sessies en workshops geef maar ik geef de workshops ook op andere loca-ties, zelfs bij mensen thuis.

AnnIe VAn gAnseWInKel – CreATIeF sCHrIJVen

Wat is jóuw verhaal?

V anuit welk perspectief bekijk jij je wereld?Wat is jouw bron die je vitaliseert?Graag ga ik met je op zoek naar wat jou drijft, wat je heeft

gevormd, wat je energie geeft.Ik kan je helpen de bron te ontdekken en de goede vorm voor je verhaal te vinden.

Je wilt schrijven over een bewogen periode uit je leven,de verbeelding van waargebeurd of fantasie,je zakelijke boodschap aansprekend brengen.

Ik ben schrijver, schrijfdocent en schrijftrainer, en de zee is míjn bron. Aan zee waait mijn hoofd leeg, komt er weer ruimte voor mijn verhaal.Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een verhaal te vertellen heeft dat de moeite waard is. Voor jezelf en wellicht voor anderen.Autobiografie, reisverhaal, kinderverhaal, thriller, gedicht, toneel. Er zijn zoveel vormen om je verhaal te vertellen. Maar waar te beginnen? Opbouw, perspectief, rode draad, keuze uit ontelbare mogelijkheden.

Ik geef cursussen en workshops, en ook individuele begeleiding. Soms zet een enkel coachgesprek je al op een spoor. Jij schrijft je eigen verhaal, maar door jouw en mijn vragen vind je antwoorden. Neem vrijblijvend contact op als je het tijd vindt voor jóuw verhaal.

Annie van Gansewinkel

0317-413056 [email protected] www.annievangansewinkel.nl

People rarely succeed un less t hey have fun in what t hey are doing. Dale Carnegie

Page 11: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 11

Lysbeth Beels

www.mercuria.nl [email protected] 0613755325

Witte Wind, praktijk voor sjamanisme en klankhealing

Jan-Willem ter Balkt Morel 9, Wageningen

www.wittewind.com [email protected] 06- 546 86 032

www.facebook.com/wittewindsjamanisme

Vrede in je harteen moment voor jezelf, waar de tijd lijkt stil te staan….. bij het fluiten van de vogels of het luisteren naar je favoriete muziek. Klank brengt je naar gebieden waar je met praten niet komt.

I edereen ervaart klankhealing op zijn unieke manier. Zoals “Tijdens de klankhealing opende zich er

een nieuwe wereld voor mij. Ik was in een heel andere wereld. Het besef

van tijd en ruimte was ik kwijt.” En: “Ik voelde de trillingen door mijn hele lijf gaan. Ik ben weer heel .”

Je komt volledig tot rust. Lichaam en geest ontspannen zich. De trillingen van de klanken brengen je hoofd en lijf tot rust.

Klank verbindtBij mijn behandelingen werk ik vanuit het sjamanisme. Ik maak gebruik van verschillende instrumenten, zoals: klankschalen, de sjamanendrum, ratels en stem. Ik combineer klank-healing met andere lichaams- gerichte methoden zoals ademwerk en sjamanistische opstellingen. Naast individuele sessies kun je klank- healing ook ervaren tijdens de maan-delijkse Klankconcerten, Drumcirkels

en de Healing Song. In de workshops creëer je samen een sound. Klank verbindt je lichaam met je geest. En tegelijkertijd ben je meer verbonden met de mensen om je heen; ……….vrede in je hart!

perspectiefWil jij je perspectief op bepaalde thema’s in je leven graag eens verder onderzoeken of ophelderen? Vraag je je wel eens af hoe bepaalde zaken in jouw leven in elkaar zitten, welke rode draad erin te vinden is, of hoe je er verder mee om kunt gaan?

V oor dergelijke vragen, als- mede voor vragen omtrent zingeving, keuzes, levensloop,

relatie, vragen over werk, beroep, en op het gebied van kinderen, opvoeding, interactie ouder-kind, levert een astrologisch consult veel informatie en inzicht op. Het bijzondere van een horoscoop is, dat deze jouw unieke energie laat zien, waarin alle potentie besloten ligt, en die energie kan koppelen aan de tijd. Duidelijk wordt wat op dit moment en in de komende tijd aan de orde is. Je vindt herkenning en bevestiging over wat er in je leven speelt.Nu is het aan jou, hoe hiermee om te gaan!

Ook voor coachingsgesprekken kun je bij Lysbeth terecht. Coaching kan zeer waardevol zijn in je proces en ontwikkeling.Deze gesprekken vinden plaats in Lysbeth’s praktijk, op lokatie, of in de natuur. Een vrijblijvend kennis- makingsgesprek is altijd mogelijk.

Heb je interesse in een gesprek of wil je meer informatie, neem dan contact op met Lysbeth Beels. Lysbeth is psychologe, coach, astroloog en trainer. Ze bundelt haar diverse ervaring en achtergronden in haar gesprekken.

Perspectief maakt je leven lichter

2Perspectief Ken je Calimero nog? ‘Zij zijn groot en ik ben klein!’ Herkenbaar? Draai het eens om! Hoe voelt dat? >>

People rarely succeed un less t hey have fun in what t hey are doing. Dale Carnegie

Page 12: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL12

“naar een diepe verbinding met jezelf en je omgeving”

om je leven te kunnen leven en te dragen, zonder dat je aan het óverleven bent, heb je een basis nodig waar je op kunt terugvallen. Haptotherapie helpt je met vestigen en/of verstevigen van je eigen basis. Dit voelt als thuiskomen in jezelf en in je lichaam.

De kracht van bevestigende aanrakingWat haptotherapie zo bijzonder maakt, is de kracht van de bevestigende aanraking. Het gevoel dat je mag zijn zoals je bent, is een groot goed om te mogen ontvangen van je medemens. Een blik of woord kan dit doen, maar de aan- raking maakt dit op een heel directe en helende manier voelbaar. Als kind heb je de bevestigende aanraking nodig om uit te groeien tot evenwichtige volwas-sene. Helaas geldt voor veel mensen dat ze deze bevestiging te weinig hebben mogen ontvangen, wat voor disbalans zorgt in je leven, het gevoel dat het je ergens aan ontbreekt.

Als je verlangt naar:• een eigen basis om op terug te vallen• meer aanwezig en in je lijf zijn• balans in denken, voelen en handelen• voelen dat je goed bent zoals je bent• echt contact en meer verbinding• zelfvertrouwen en zelfacceptatie• innerlijke rust• durven zeggen wat je vindt of voelt• je eigen ruimte innemen• verminderen of verdwijnen van

hoofd- of buikpijn, rugklachten, hyperventilatie

• omgaan met hooggevoeligheid• veerkrachtig en vitaal in het leven

staan….....dan kan hapthotherapie je nieuwe perspectieven brengen!

Vanuit mijn kwetsbaarheid en kracht, serieus en met humor, met respect voor wie jij bent, probeer ik aan te sluiten bij waar jij nu bent en je te begeleiden in waar je heen wilt. Dit kan een hele weg zijn. Uiteindelijk leidt de weg naar authenticiteit en innerlijke vrijheid. Een weg die jij mag gaan op jouw manier en in jouw tijd!

Petra Terpstra

Telefoon: 06-36181047 GZ-Haptotherapeut [email protected] www.haptotherapie-terpstra.nl

Wees de regisseur van je leven

vanuit een ander perspectief. Ik breng je in contact met dat deel van jezelf waar alle antwoorden liggen voor jou! Met die antwoorden word je de regis-seur van je leven in plaats van dat je door anderen wordt geleefd.

Verander van perspectief – verander je leven

Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

Praktijk La Luce – Lichter Leven

Anja van den Hoogen Poly-energetisch therapeut

Enkweg 22, 6871 GP Renkum T: 06 36 31 32 55 E: [email protected] W: www.laluce.nlwww.facebook.com/PraktijkLaLuce

Vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk.

perspectiefIeder mens heeft dingen waar hij goed in is. In mijn omgeving ken ik mensen die heel goed kunnen tekenen en schilderen. Zo heeft mijn man een paar jaar geleden dit portret (zie foto) van mij gemaakt. Dat vind ik zo knap, want ik kan niet goed tekenen, laat staan dat ik perspectief in een tekening kan aanbrengen. Waar ik wél goed in ben is perspectief in het leven van anderen aanbrengen.

Vooral geen fouten makenIn mijn praktijk zie ik regelmatig jonge mensen die veel van zichzelf eisen, van alles moeten, vooral geen fouten mogen maken; die gebukt gaan onder onze prestatiemaatschappij...

...Het kan andersHerken je dit? Ben jij ook zo iemand die veel van zichzelf vraagt en vindt dat het altijd nog beter kan? Wil je dat veran-deren, zodat je leven weer wat lichter wordt? Laat mij je dan leren om op een andere manier naar jezelf te kijken,

Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

Page 13: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 13

samen op pad = zicht op perspectief

H oezo zicht op perspectief! Je loopt tegen een muur van vragen, perspectief is ver te

zoeken! Je draait rondjes, piekert veel, slaapt slecht. Je wilt meer balans in je leven. Het plezier in je werk is verdwenen. De studie stagneert. Je hebt vage lichamelijke klachten. Snel geïrri-teerd! Burn out? Carrière switch?

Wat heb je nodig?Frisse lucht, de natuur in? Welke perspectieven worden er zichtbaar in de natuur? Er is iemand die met jou op pad gaat en jou de magie van het leven weer laat ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Natuur- en wandelcoach Mieke Welling gebruikt de Natuur als haar spreekkamer. Door lopen en praten tegelijk activeer je beide hersenhelften. Tijdens het wandelen kun je dus zo veel fantase-ren en dromen over je leven ( rechts ), als bepalen hoe je iets stap voor stap gaat aanpakken (links ).

Het is heel natuurlijk om te wan-delen tijdens een coachsessie. Dit is niet uitgevonden maar ontdekt. Aristoteles was wandelcoach avant la lettre. Uitgangspunt bij natuur - wandelcoaching is dat je onbewust de antwoorden al bij je hebt. Je hoeft ze “alleen maar” naar de oppervlakte te halen – je er bewust van te worden. Tijdens het coachen in de Natuur maken we gebruik van alle zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en mis-

Mieke Welling

allround coach trainer loopbaanbegeleider

06-54242408 [email protected] www.miknu.nl

Carrière Corazon, Willem Tijs

T: 0611156811 E: [email protected] W: www.carrierecorazon.nl

schien zelfs proeven, de Natuur is als een spiegel; ook wel synchroniciteit genoemd. Een belangrijk aspect van coachen in de Natuur, is dat deze rustgevend en troostend werkt. Door de werking van de Natuur worden problemen beter hanteerbaar, er ontstaat weer perspectief. Natuur-coach Mieke Welling laat je op een creatieve – inspirerende wijze kennis maken met jouw eigen Natuur.

studie-keuze-advies met een perspectief voor jou

een juiste studie of beroep kiezen valt niet mee. Het gaat tenslotte om jouw toekomst en daarvoor is een goede studiekeuze heel belangrijk. Het bespaart je veel tijd, frustraties en geld.

W illem Tijs van Carrière Corazon wil je helpen. Hij gaat er vanuit, dat je het beste

en meest succesvol dingen doet, die echt uit jezelf komen en waar je vol-doende talent voor hebt. Als je belang-stelling en talenten zo samenkomen, dan ontstaat er veel motivatie en ener-gie. Dát is de energie die je nodig hebt om een beroep of studie met plezier tot een goed einde te brengen.

Willem helpt je om in korte tijd de juiste keuze te maken. Als basis voor zijn advies gebruikt hij een persoonlijk afgenomen interview, waarbij hij ál jouw belangstellingen, passies en belemmeringen in kaart brengt naast jouw competenties. Op basis daarvan wordt een lijst van leuke én haalbare

studies en/of beroepen opgesteld die hij samen met jou ordent. Ook besteedt hij aandacht aan jouw persoonlijkheid en je sterke pun-ten, kwaliteiten en valkuilen die je daardoor kunt tegenkomen. Tot slot adviseert hij over de stappen die je kunt zetten, om jouw doel daad- werkelijk te bereiken.

Heb je interesse? Neem vrijblijvend contact op om uit te vinden of dit iets voor je is.

3Perspectief Jouw perspectief zegt je vanuit welk standpunt je iets bekijkt. De wereld die je ziet komt voort uit jouw standpunt. Wil je de wereld veranderen? Verander je standpunt! >>

Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

Page 14: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL14

InTerVIeW Kerngroep HAppIness4All

Het is woensdagmiddag 4 maart; 15.00 uur. We zitten aan de keukentafel van Duivendaal 7: de Kerngroep van Happiness4all met mij (Bert den Hertog) voor een interview. Heel even schijnt een sprankje zon tussen de wolken door naar binnen; passend in de sfeer, die hier meestal heerst, net als nu. De thee is gezet en de kopjes staan klaar!

Hoe ziet de toekomst van Happiness4all er uit; wat is het perspectief?Spontaan komt daar de reactie op: ‘Go met de flow’: meegaan met wat zich aandient. Het wordt bijna meteen aange-scherpt naar: ‘Glow with the flow’. Het gaat natuurlijk vooral om happiness: gelukkig, blij zijn en mogelijkheden zien en benutten. Versterken en voortzetten wat er is. Dit komt steeds sterk naar voren bij, waar Happiness4All naar toe gaat. Met de stroom mee zwemmen/roeien; dus NIET afdwingen. Dat is soms best lastig!

De ontwikkelingen van de laatste jaren laten zien, dat het netwerk actiever is geworden, mede dankzij de activiteiten rond het thema ‘Zin in Werk’ van vorig jaar wat dit jaar doorloopt. Met dank aan de werkgroep, die hier met veel enthou-siasme en werk mee bezig was en is.

Vooral dat enthousiasme is belangrijk. Dit geldt voor alle ideeën, initiatieven

Het Perspectief voor

Happiness4all

en activiteiten. Resultaten van vaste activiteiten en vooral faciliteren wat uit het netwerk komt heeft hier aan bijgedragen. Met dit enthousiasme bereikten we: workshops geven in de onderbouw van scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen; een groeiende naamsbekendheid bij organisaties in Wageningen; een betrouwbaar imago en goedlopende vaste activiteiten: Geluksdag, Nieuwsbrief (deze wordt elke maand langer en gaat naar bijna 900 geïnteresseerden), het Magazine, de Happy Dance en de Healing Circle.

Hoe bereiken jullie dit?We draaien op enthousiasme, dan gaat het vanzelf. We sturen op waar wij en anderen blij van worden. Het enthou-siasme houden we aan de gang door goed af te stemmen met elkaar en onze omgeving en soms iets vaker een over-leg. Door bijvoorbeeld het Coaching Café en de Healer Circle samen te voegen tot ‘Healing Circle’ bereiken

we veel meer mensen. Nu helpen we mensen, die daarvoor komen en we wisselen kennis en ervaringen uit.

Ook een mooi voorbeeld is onze twee maandelijks terugkerende swingavond: de Happy Dance. Die begint nu stan-daard met een workshop. Een mooie manier voor één van de netwerkleden om zich te presenteren en voor de bezoekers om te ervaren.

Hoe verloopt zo’n proces van keuzes en de uitwerking daarvan?Er is een soort formule die werkt: we bieden de mogelijkheid om workshops te geven die bij het netwerk passen. Dat mag onder je eigen naam en dan huur je de ruimte en doe je de aankondiging en promotie van je activiteit zelf. Het mag ook onder de vlag van Happiness4all als je lid bent; dan kom je op de website, in het magazine en mag je de faciliteiten gebruiken. Betalende leden krijgen korting op huur van de ruimtes.

Leef vanuit je ver beelding, niet vanuit je ver leden. Stephen R C ovey

Page 15: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 15

4Perspectief Perspectief is Doorzichtkunde. Ergens doorheen zien waardoor perspectief ontstaat. Perspectief voor ogen blijven zien geeft dan ook kracht om door te zetten. >>

Hoe wordt dit naar de leden gebracht?Aangeboden ideeën uit het netwerk, de werkgroep ‘Zin in Werk’ en uit de kerngroep maken we bekend. De mensen die er bij passen, benaderen we vaak actief om mee te doen. Eigenlijk zetten we gewoon onze energie er op en dan gaat het vanzelf lopen. Zo zijn we ook aan Duivendaal 7 gekomen, toen we van het Conventplein vertrokken. Ook het Pantarijn kwam zo op ons pad om daar de Geluksdag te organiseren met een aparte dag voor de leerlingen.

Op deze manier ontwikkelen we als het ware ook het netwerk. Mensen die we ontmoeten sluiten zich aan als het aanspreekt; zo komen er ook altijd nieuwe mensen naar de Happy Dance avonden.

Gewoon doordat ideeën en activiteiten spontaan ontstaan en door het ‘goed voelen’ werkt het netwerk. Als iets niet meer goed voelt stopt het. Helemaal in de lijn van de Braziliaanse ‘management goeroe’ Ricardo Semler. Het loopt allemaal puur op enthousiasme en goed voelen. Dan geeft het energie. Die energie komt vooral uit nieuwe dingen en ontwikkeling van bestaande activiteiten.

We zijn best trots, want Happiness4all functioneert helemaal zonder subsidie dankzij ideeën als sponsoren opnemen in het programma-boekje voor de geluksdag.

De kerngroep bestaat uit: Ruur Boersma (voorzitter en beheerder van Duivendaal 7 en 8), Francis van Dusseldorp (bestuurslid, schrijft, facebook, netwerken), Jan-Willem ter Balkt (kranten- berichten, posters maken en verspreiden en notuleren), Anja van den Hoogen (communicatie, nieuwsbrief en website), Anita van Polen (ondersteunende activiteiten met hand- en spandiensten) en Berend Verdam (penning-meester).

Wat is de rol van Duivendaal 7 in de ontwikkelingen?Duivendaal 7 is echt ons thuis en meegegroeid tot een Centrum voor persoonlijke ontwikkeling, geluk en plezier. Een mooi voorbeeld hiervan is de inloop-ochtend op de woensdagen. Dan ben je welkom op Duivendaal 7 voor een goed gesprek, advies, een stoel massage, healing en/of een aura reading. Het biedt de gelegenheid om contact te leggen met gelijkgestemden, bijvoorbeeld als je je alleen op weg voelt in je ontwikkeling. Je bent er welkom als je een oplossing zoekt voor een persoonlijk probleem en het is een goed moment om gewoon kennis te komen maken met Happiness4all.

Het mooie aan het netwerk van Happiness4all is, dat de samenstelling heel divers is in kwaliteiten, technieken, filosofieën, enz. De bindende factor is geluk vinden en helpen dat te vinden.

Leef vanuit je ver beelding, niet vanuit je ver leden. Stephen R C ovey

Het succes van het thema ‘Zin in Werk’ gedragen door een werkgroep, wordt dat nu een streven voor toekomstige thema’s?Op een aangedragen thema ontstaat eventueel spontaan een werkgroep of alleen daaraan verbonden losse activi-teiten van leden. Mensen moeten er zelf tijd in steken en er een succes van maken door het plezier, de contacten en ervan te leren.

Door alles wat er gebeurt, is Happiness4all wel steviger geworden. Er is een min of meer vaste groep van actieve leden. Dwars door alle geledingen heen. De groep die actief is wisselt natuurlijk wel enigszins per activiteit.

Nu is er een klein groepje actief met het ontwikkelen van weer een een nieuwe activiteit in aanloop naar de Klimaattop in december 2015 in Parijs: Voice of the Earth. Het is ontstaan uit een oproep van inheemse mensen aan de hele mensheid om beter om te gaan met de aarde. De actie wordt wereldwijd gedragen en ondersteund en eindigt in Parijs. Happiness4all wil hier graag een bijdrage aan leveren. Het wordt iets in de sfeer van het Sjamanisme.

Is er nog een mooie slot-conclusie of opmerking?We verwachten dat dit jaar steeds meer spontaan en van zelf gaat lopen en gebeuren!

Dat zit denk ik wel goed. De antwoorden kwamen spon-taan en worden als vanzelf door de leden van de kerngroep aangevuld: in samenspraak, enthousiast en soms als een ontdekking. Zo is zo’n interview meteen een mooi voor-beeld hoe het werkt binnen Happiness4all.

Bedankt voor jullie tijd en gastvrijheid.

Bert den Hertog

Page 16: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL16

ruimte in je huis, rust in je hoofd ItperspeCTIeF op een opgerUIMD HUIsHoUDen

Heb je last van rommel en stapels? Dat kan iedereen gebeuren. Na een lastige periode, burn-

out, scheiding, of overlijden van een dierbare. Of als de dingen bij jou anders werken. Als je best veel tijd besteedt aan opruimen, maar het eigenlijk nooit echt opgeruimd raakt.

Dan bied ik je hulp op maat aan. Om je spullen, papieren en huishouden zo te organiseren, dat jij de zaken op orde krijgt en je weer met plezier woont in je eigen huis. Dan krijg je weer energie voor alles, waar je nu niet aan toe komt.

Zullen we het samen aanpakken?Wonen in een opgeruimd huis zonder stapels of rommel?Een prettig huis waar je graag mensen ontvangt? Een opgeruimde plek waar je met plezier je administratie doet?Rekeningen, post en papieren terug vinden in een handige systeem? Je huishouden zo inrichten, dat je ook tijd hebt voor leuke dingen?Een huishouding waarin iedereen zijn steentje bijdraagt!

Alle informatie behandel ik volstrekt vertrouwelijk. Informeer vrijblijvend :

Bel: 06 - 24 22 18 07

of stuur een e-mail naar: [email protected]

Gerda van Loo L. Roggeveenstraat 2 6708 SL Wageningen

gerda van loo, professional organizerIk help je graag met je ruimte en tijd zo in te richten, dat het weer lekker loopt. Ik kom bij je thuis en ga daar 1-op-1 samen met je aan het werk. Je bepaalt zelf wat je wilt bereiken. Ik bewaak het proces, stimuleer, motiveer, draag ideeën aan en houd de vaart erin, zodat je zo snel mogelijk een merkbaar resultaat bereikt.

De zorg verandert: Vrij Toegankelijke Hulp in WageningenDe zorg verandert en daarom geeft de gemeente Wageningen iedere inwoner die dat nodig heeft een budget voor maximaal 12 uur begeleiding (in 2015). Met dat budget mag ik jou begeleiden. Dat kost jou dus niets: het wordt door de gemeente betaald. Geen ingewik-kelde formulieren of procedures. Je belt mij rechtstreeks voor een kennis-makings-gesprek en ik regel het verder met de gemeente.

een goede start in 12 uurDe gemeente stelt als voorwaarden, dat je écht hulp nodig hebt en dat je met mijn begeleiding leert om zelf beter je spullen, administratie en/of je huis- houden op orde te brengen en te hou-den. In maximaal 12 uur. Soms zijn je problemen niet in 12 uur opgelost. Dan kijken we of ik je langer mag helpen of breng ik je in contact met andere, pas-sende hulp; als je dat wilt.

Kosteloos 12 uur begeleiding aan huis

door professional organizer Gerda van

Loo als je inwoner van Wageningen bent

Zo kan het soms zijn En zo kan het dan weer worden

Het belangr ijkste is weten wat het belangr ijkste is

Page 17: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 17

5Perspectief Perspectief 1: Ik zie het glas half vol. Perspectief 2: Ik zie het glas half leeg. Perspectief 3: Ik zie het glas. Welk perspectief bevat de meeste mogelijkheden? >>

Het belangr ijkste is weten wat het belangr ijkste is

M mm, ik had beloofd een stukje over perspectief te schrijven voor het nieuwe magazine van

Happiness4all. Vol optimisme riep ik, dat doe ik wel! Nu is de deadline daar en weet ik niet goed wat te schrijven. Hoe langer ik nadenk over perspectief hoe lastiger ik het ga vinden. Niet omdat ik er iets over wil schrijven, nee; het heeft te maken met hoe wij mensen in elkaar steken. Perspectief; het woord zelf is hoopvol, geeft een beeld, een doorgang, een mogelijkheid aan. Het laat ons zien: hoe we denken, wat ons opvalt, waar onze aandacht naar toe gaat, hoe we in het leven staan. Het zegt ons dat er verschillende perspec-tieven zijn. We zijn immers verschillend van elkaar, unieke mensen. En ja, daar begint mijn ergernis een beetje.

Want hoe vaak lopen we niet langs elkaar heen zonder onze perspectieven met elkaar te delen. Omdat we er automatisch vanuit gaan dat anderen dezelfde bril hebben en dus hetzelfde zien? Hoe goed ken ik mijn collega’s, zelfs de mensen die ik dagelijks zie? Ach, nu hoef ik niet alles van iedereen te weten en ook geen vriend van ieder-een te zijn. Waar het mij om gaat is, dat wanneer we samenwerken, ja dan,

Perspectief zien? Ruil eens van bril!

dan wil ik eigenlijk wel weten: wie je bent, wat je visie is, je perspectief, waar je warm voor loopt, wat je bezighoudt. Waarom? Omdat ik het liefst zo weinig mogelijk energie verspil. Je kunt het ook luiheid noemen, haha.

Nee, even serieus, als wij hetzelfde per-spectief voor ogen hebben en er naar handelen, dan neemt onze creatie- kracht toe in het kwadraat. Mooi toch? Stel dat wij totaal verschillende per-spectieven hebben en samenwerken; dan zal vroeg of laat een ‘goed gesprek’ noodzakelijk zijn om bij elkaar te komen en ons handelen beter op elkaar af te stemmen. Perspectieven met elkaar delen zorgt voor begrip, informatie en een betere samenwerking. ‘Ja maar, hoe zie jij het dan?’ Dat zouden we elkaar vaker kunnen vragen.

Mijn perspectief voor 2015? Oude denk-beelden waarop we onze organisaties hebben gebouwd zullen verdwijnen. We worden gedwongen om weer zelf na te denken en te beseffen dat we zelf aan de basis staan van het leven dat we leiden. Daarom zit ik ook bij Happiness4all. Perspectief zien begint bij jezelf, er iets van maken doe je samen.

Francis van Dusseldorp

PerspectiefEen doorkijk, een mogelijkheid, een glimp van hoop

Veranderlijk, verraderlijk, ongewis

Dat is wat mijn Perspectief is

Maria Voskuilen

Page 18: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL18

stralend en energiek door een gezonde leefstijl!

D e meeste mensen hebben een vast eetpatroon. Soms is dit niet het juiste patroon voor een

gezond gewicht, voldoende energie of balans. Omstandigheden kunnen veranderen, waardoor andere voeding nodig is. Eetpatronen zijn vaak diep ingesleten. Het een tijdje anders doen, een dieet volgen lukt nog wel, maar je eetpatroon blijvend veranderen vraagt meer. Gewoonten veranderen is niet makkelijk. Begeleiding door een voedingscoach kan dan heel zinvol zijn.

In mijn praktijk ervaar ik dagelijks dat wat je in je mond stopt veel meer zegt dan je op het eerste gezicht zou

denken. Iemand is bijvoorbeeld te zwaar en deze persoon moet leren “nee” zeg-gen of misschien wel leren “lief te zijn” voor zichzelf, “verantwoordelijkheid te nemen” en/of zich bewust te worden van zijn of haar leefstijl.

Met een voedingsprogramma bij 'Wijs met Eten Wageningen' verander je niet alleen je eetgewoonten, maar je hele leefstijl. Je voelt je energieker, stralen-der en meer in balans. Je stapt soepel over op een gezonde leefstijl, waarbij voorop staat dat je mag genieten. Een leefstijl met perspectief voor een gezond en gelukkig leven.

Naast individuele coaching biedt Wijs met Eten Wageningen ook cursussen en workshops aan. Kijk voor meer infor-matie op de website: wijsmetetenwageningen.nl.

Natuurlijke & gezonde voeding en genieten van wat je eet hoort bij goed zorgen voor lichaam en geest, brengt je

Gabie Kusters, voedingscoach

Gabie Kusters, Voedingscoach

Wijs met Eten Wageningen, Praktijk voor Voedingsadvies en Educatie

Schutterspad 99, 6866EV Heelsum

[email protected] 06-41530715 wijsmetetenwageningen.nl

in balans, geeft energie en is preventief tegen (welvaarts)ziekten. Wat is nu eigenlijk gezond en welke voeding past bij jou? Wijs met Eten Wageningen biedt programma’s op maat en begeleidt je naar een gezonde levensstijl, die bij je past!

Van gezond eten ga je stralen en krijg je energie

Als je het niet meer ziet zitten …

Ben je moe en futloos? Is het leven niet meer zo leuk? Word je helemaal gek van je manager? Is de liefde bekoeld? Voel je je gestresst en gejaagd? Voel je je steeds een beetje of juist heel ziek? Heb je last van chronische vermoeidheid, angsten of controle drang?

er is echt nog perspectief!

M et Psycho Analytische Hypno-therapie werken we niet alleen op het bewuste niveau, maar

ook op de onderbewuste, intuïtieve bewustzijnslagen. Hierdoor worden inzichten daadwerkelijk omgezet in gewenste veranderingen op beide niveaus tegelijkertijd. Deze zullen nu helder, met blijvend resultaat, een nieuw licht doen schijnen op je leven. Met stevige stappen kom je steeds dichter bij jouw kern en inspiratie, ofwel .. geluk.

Je weet het in je hoofd, maar op die onderbewuste laag zit de knop en die kan nu daadwerkelijk om!

Lyke Bagaya is Psycho Analytisch Hypnotherapeut (sinds ‘00), EMDR Therapeut, Psycho Oncologisch Hypno-therapeut, Therapeut FamilieOpstel- lingen en Astroloog. Zij is aangesloten bij de NBVH en RBCZ.De therapie, van €75,- per uur, wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Er is geen door-verwijzing nodig.

Praktijk locatie: Beethovenlaan 140 te Doorwerth.

Info: www.lykebagaya.nl [email protected] telefoon: 06-10531843

Page 19: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 19

Wibe Veenbaas / Joke Goudswaard / Henne Arnolt Verschuren

De Maskermaker

De Maskermaker gaat over systemisch werk in combinatie met lichaamswerk. De achtergrond van de basale levensthema’s waarin mensen kunnen vastlopen wordt belicht en er wordt aangegeven hoe met de bijbehorende blokkades kan worden gewerkt. De voorbeelden, gedichten en verhalen raken aan de essentie. De Maskermaker is een boek over het landschap van de ziel.

Paramahansa Yogananda

How to be happy all the time

een verzameling van niet eerder verschenen artikelen van de bekende spirituele meester. Deze verzameling geeft de lezer alles wat hij moet weten om een gelukkiger en meer vervullend leven te leiden.

Antoine de Saint-Exupéry

De kleine prins

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur. Vertaald door H. de Beaufort-Van Hamel.

Boeken vanuit perspectiefDaniel Ofman

Kernachtig

De ontwikkeling van een organisatie is een zoektocht, een groot avontuur vol belevenissen. ‘Kernachtig’ is een kruising tussen een biografie van een bedrijf en Daniel Ofmans persoonlijke beleving. Ofman vertelt hoe hij zichzelf leidt, motiveert en laat inspireren.Ofman adviseert vooral te waken tegen automatisme in het bedrijf en elke keuze bewust te maken. Ook kan men in de organisatie te maken krijgen met uiteenlopende soorten van ‘verslavingen’, bijvoorbeeld star-heid, drammerigheid, onverbiddelijk-heid, stugheid, slapheid enzovoort. Verslavingen die moordend zijn voor een positieve ontwikkeling. De auteur legt uit hoe die te bestrijden zijn. Ofman werkt in zijn boek toe naar de kern waarbinnen de grotere lijnen van belang zijn, niet de details; praktisch en doelmatig voor zowel kleinere als grotere ondernemers/managers.

Ricardo Semler

Het weekend van Zeven dagen Een goede balans tussen werk en privé leven

De meesten van ons zijn er goed in om lange dagen te werken. Maar we zijn er minder goed in een keer op maandagmiddag naar de film gaan. Ricardo Semler is daar wél goed in. In 'Het weekend van zeven dagen' laat Semler zien hoe hij Semco, een klein familiebedrijf, wist om te bouwen tot een bedrijf met veertigmaal de oorspronkelijke omzet terwijl hij tijdens kantooruren genoot van een goede film of met zijn zoon de eendjes ging voeren. Semler laat zien dat het veel eenvoudiger is dan het lijkt om een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Het natuurlijke resultaat is een weekend van zeven dagen.

Cyndi Dale

Het subtiele lichaam

Het subtiele lichaam is een uitge-breid encyclopedisch naslagwerk, gericht op de wereld van onze onzichtbare anatomie, waar genezing eigenlijk plaatsvindt. Cyndi Dale behandelt uitgebreid de vraag waaruit het subtiele lichaam bestaat. Ze verwerkt nieuwe wetenschappelijke inzichten in ons kwantumbestaan en de onzichtbare velden die onze fysieke conditie bepalen. Ze analyseert de lichaams- meridianen, velden en chakra’s, geeft uitgebreide informatie over de rol van deze energetische structuren bij onze gezondheid en behandelt de energetische component van helende systemen als Ayurveda, Qigong en Reiki. Het subtiele lichaam is in woord en beeld een rijke bron van informatie voor iedereen die inzicht wil krijgen in de fysieke, energetische en spiri-tuele elementen van ons (subtiele) lichaam.

Karen Romme

Calimero- marketing 3.0

De slimme marketingfilosofie voor ondernemers, van zzp tot mkb.De Calimeromarketingboeken bestaan al bijna tien jaar. Wars van moeilijke theorieën en ingewikkelde modellen gaan ze terug naar waar marketing echt om draait. Uitgaan van je eigen kracht en zorgen dat mensen of organisaties juist met jou zaken willen en blijven doen.Wil jij weten hoe je Calimero- marketing ervoor zorgt dat klanten zelf bedenken dat ze juist met jouw bedrijf zaken willen doen? Lees dan Calimeromarketing 3.0 en ontdek hoe eenvoudig marketing kan zijn.

6Perspectief Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Anderen reflecteren jouw zelfbeeld. Je vrienden reflecteren die delen van jezelf waar je blij mee bent. Je vijanden die delen waar je een hekel aan hebt. Beide zijn een reflectie van jezelf. >>

Page 20: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL20

H et lijkt wel een tornado deze bewogen tijd!

Hoge verwachtingen, geldzorgen, druk en haast, een overdosis aan sociale media, ongezond voedsel.Ze slingeren je steeds verder uit het midden of de essentie weg.Het is een hele kunst om de balans te behouden, krachtig en tevreden te staan in het midden van de tornado.

Daardoor is het niet verwonderlijk dat klachten van verschillende aard zich aan ons opdringen. Ze kunnen gelegen zijn in het fysiek- emotioneel-mentaal en spiritueel lichaam: pijnen

in schouders, nek, hoofd, rug, buik, gewrichten – negatief denken – last van hoog gevoeligheid- emotioneel zijn en levensworstelingen….

Ze stellen je in de gelegenheid om hier naar te kijken, vanuit een ander perspectief.

De natuur en de levenswetten zijn onze inspiratiebron. Ze liggen klaar om herinnerd te worden. Jij krijgt de keuze om op weg te gaan.

Mijn 25 jaren praktijkervaring hebben geresulteerd in een heldere, eenvou-dige kijk op en benadering van ziekte, gezondheid en leven.

Een groot scala aan klachten zijn daar-door te behandelen.

Vele mogelijkheden staan ons ter beschikking om levensbewustzijn, balans en tevredenheid te creëren: shiatsu – diepe orgaanbenadering - structurele correcties – voedings- adviezen – gesprek – qigong – oor-acupunctuur - klachtgerichte oefe-ningen - stretches en levenservaring.Ze worden ingezet als het aan de orde is: een bewuste stimulans op de juiste plaats met de juiste intentie en timing.

Wat zeer wenselijk kan zijn: vele zorg-verzekeraars vergoeden de consulten (zoals Menzis en OHRA).

José Wikkerink Praktijk voor shiatsu en levenskunstMondriaanlaan 120 Wageningen 06 40 30 17 63

www.wikkerink-levenskunst.nl

BOOG consult Wageningen

Pauline Schakenbos Talentontwikkeling in organisaties

met o.a. Talent Dynamics individueel / teambuilding

Tel. 06 16 400 695 [email protected] Twitter: @boogconsult

Jouw perspectief in balans: gezond en tevreden

“Je natuurlijke flow ontdekken geeft zowel plezier als rust in je werk”

P auline Schakenbos is gespecia- liseerd in samenwerking en vertrouwen vergroten in orga-

nisaties. Ze test en traint mensen en teams en adviseert over flow en vol- doening in het werk.

“We hebben vaak een bepaald beeld van wat we behoren te doen in onze functie. Ook al is dit gebruikelijk en zijn collega’s heel succesvol met een bepaalde aanpak, het hoeft niet jouw aanpak te zijn. Ik test het talent en de drive van mensen en adviseer hen over de beste aanpak.

Ik kijk naar wat iemands natuurlijke wijze van denken en in actie komen is. Neig je naar vernieuwen en het grotere geheel, of richt je je op service en details? Ga je als eerste te rade bij de cijfers, of vraag je mensen naar hun ervaring? Wat je natuurlijke neiging is, kost de minste energie. Houd daar rekening mee en je ervaart meer flow, meer ‘wind mee’.

Daarnaast is flow ook op organisatie- niveau belangrijk. Als je elkaars kwaliteiten en talenten kent en ieders perspectief begrijpt kun je elkaar

Je hoeft niet meteen van baan te veranderen om een betere baan te krijgen. een andere kijk op je werk of op jezelf kan veel verschil uitmaken. Als je je werk aanpakt op een wijze die beter past bij jou als persoon, kom je meer in flow.

aanvullen en versterken. Dat levert meer resultaat, betere samenwerking, tijd- besparing en een lager ziekteverzuim.”

Een gratis online test en e-book vind je op de website www.boogconsult.nl

Page 21: magazine happiness4all 2015

21HAPPINESS ALL

1 Durf zo gek te zijn als Leonardo da Vinci of Picasso. Leonardo bedacht de helikopter

en onderzeeboot voordat de uitvoering überhaupt mogelijk was. Picasso, sprong elke keer weer ‘out of de box’ met vernieuwde kunst. In deze tijd zijn veel mensen zo ‘gek’ om hun nek uit te steken met innovatie en duurzame oplossingen op het gebied van bouwen, landbouw, milieu, zorg, opvoeding en onderwijs. In het groot en op de vierkante meter; in werk, gezin en vrijwilligers-projecten.

Vraag: Hoe ziet jouw leven eruit als je verder kijkt dan je neus lang is? Waar loop jij warm voor en waar wil jij je nek voor uitsteken?

2 Houd contact met inspire-rende mensen en projecten in je omgeving. Het gaat

er niet om, dat jij net zo wordt als zij. Dat kan niet; iedereen heeft eigen talenten, persoonlijke doelen en brengt unieke kleur. Het gaat om enthousiasme en wederzijdse stimu-lans: elkaar te helpen in de levens-stroom te blijven vanuit het perspec-tief: er is meer mogelijk dan je denkt!

Vraag: Welke mensen en projecten inspireren jou? Waarin zijn zij een voorbeeld?Wanneer je dit vertaalt naar je eigen leven en waar jij voor warm loopt: wat ga jij dan doen?

Vijf opstekers om perspectief

te blijven zienperspectief, het thema van dit magazine, daar schrijf ik graag over! gebruik maken van nieuwe perspectieven (gezichtspunten) brengt mij verrassingen, andere mogelijkheden en geeft me energie. Ik ken ook de andere kant: vastlopen in beklemmende perspectieven. stagneer jij ook wel eens in de hobbeligheid van het leven dralend voor innerlijke drempels? of verlies je op het werk tandenknarsend inspiratie onder het juk van (schijnbaar) vaste organisatieregels en targets? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Daarom in dit artikel vijf opstekers om perspectief te blijven zien én vanuit jouw levensstroom te werken, leven en bij te dragen aan een betere wereld.

4 Versterk je vertrouwen. Hoe doe je dit? Stel haalbare kleine doelen en

geniet van de successen. Verwarm je hart met mensen die je dierbaar zijn; je hoeft het allemaal niet alleen te doen. Laat controle los; dingen kun-nen heel anders verlopen, dan hoe jij denkt dat het moet of hoort. Geniet van grappige ‘toevalligheden’ en doe dingen, waar je blij van wordt. Als je gelovig of spiritueel bent ingesteld: vraag support aan het grotere geheel van Licht en Liefde.

Vraag: Wat helpt jou om je vertrouwen te sterken? Hoe zou het zijn als je dit zeven dagen lang elke dag doet?

3 Sta je teleurstellingen en frustratie toe, huil, mopper, klaag vanuit je tenen, schreeuw je wanhoop en onvermogen uit ( je vrienden hoeven niet met verantwoorde oplossingen te komen). Na bliksem, donder en

regen ontstaat altijd weer een heldere zonnige dag met nieuwe perspectieven en mogelijkheden.

Vraag: Welke persoon kan zonder te relativeren of oplossingen te geven 15 minuten naar jou luisteren, zodat jij in al je kwetsbaarheid ongecensureerd mag ‘donderen’ en de zon weer door kan breken?

7Perspectief Er zijn meer perspectieven dan dat er mensen zijn op aarde. Zeg nou zelf, dat is best heel veel! Hoezo is de mens beperkt in haar mogelijkheden? Niet dus!>>

5 Jij maakt het verschil! En samen maken wij het verschil!

Laat je niet besmetten, vermoeien en verlammen door wereldse polari-sering, agressie en maatschappelijke onrust die via de media je leven binnenkomt. Dat is maar één perspec-tief. Kies voor een ander perspectief, waarin je met jouw enthousiasme, daadkracht, liefde, kwaliteiten, levens-stroom verschil maakt in jouw huis- kamer, in jouw werk en jouw omgeving.

Vraag: Wat heb jij de afgelopen week bewerkstelligd met al je prachtige gek-kigheid, talenten, liefde en daadkracht? Hoe klein of groot ook: Wees er trots op!

Helena Kwaaitaalwww.circolore.nl

Page 22: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL22

Creatief denken, van probleem naar oplossing

9 perspectieven om creatiever te denken: 1 Denk binnestebuiten en

ondersteboven: bijvoorbeeld ‘hoe verlies ik mijn klanten zo snel mogelijk’, of ‘stel dat ik 20 man personeel had’. Doe eerst een uitgebreide brainstorm, daarna een vertaalronde, waar nodig.

2 Denkhoeden (“de Bono”): elke hoed staat voor een andere manier van denken. Zet ze afwisselend op om nieuwe ideeën te krijgen: wit (feiten), rood (emotie), zwart (negatief), geel (positief), groen (creatief/gek), blauw (proces)

3 Willekeurig associëren: Kies 2 woor-den (je probleem + een woord wat je uit de krant prikt), en ga daarop associëren. Of open een tijdschrift willekeurig en associeer aan de hand van de beelden die je ziet.

4 Ikonen: wat zou …doen? (denk aan een idool, een Nobel prijs winnaar, je wijze oma, een nieuwsgierige peuter, etc)

5 Zorg voor stilte om te denken: !zeker ook als je dit in een groep doet!, maak ruimte door naar een nieuwe plek toe te gaan (nieuw perspectief!) en niet bereikbaar te zijn.

6 Walt Disney strategie: bekijk je idee vanuit de visie van een dromer ‘alles is mogelijk’, naar een realist ‘zo ziet het er in de praktijk uit’, en daarna

pas naar een criticus, die alle zwakke punten ontdekt. Blijf afwisselen totdat alles klopt. Zie ook de Succesvol Creëren methode van Etienne Verlaat: http://www.1hourcoaching.nl/training-wageningen/succesvol-creeren

7 Combineer ideeën: kies er 2 die niet bij elkaar lijken te horen en ga asso-ciëren, tot nieuwe ideeën. Bijvoor-beeld website + wandelen = route- beschrijving in foto’s online zetten (evt. als puzzeltocht)

8 Zoek de stilte buiten op: wandelen in de natuur geeft je letterlijk nieuw perspectief, denk aan hei-sessies.

9 Vraag je buurvrouw: Geef je brain-stormlijst anderen, en vraag of ze hun ideeën toevoegen. Vraag zeker ook iemand van buiten jouw werk-veld, de beste ideeën komen vaak uit een onverwachte hoek.

Belangrijk voor creatief denken: • schrijf eerst al je ideeën op, ook alle

stomme of rare ideeën, want wie weet krijg je door dat idee weer wel een beter idee.• ga pas na een bepaalde tijd (na 15-30

min) selecteren uit die ideeën.

Wat heeft dit jou aan nieuwe ideeën opgeleverd? Deel het met elkaar! Reacties zijn van harte welkom via mijn blog op emmyhagenaars.wordpress.com.

En dan nog wat creatieve oplossingen van mij voor jou als starter / ZZP onder-nemer:• Geen tijd voor een coaching-traject,

maar wel echt hulp nodig? Boek een hei-sessie! 1-op-1 een hele dag, goed voorbereid door mij, waarin je concrete stappen zet binnen je eigen bedrijf.

• Dringend coaching nodig, maar echt geen geld? Je mag ook betalen in talenten, doe een voorstel waar ik zakelijk wat aan heb, van vergelijk-bare waarde, dan sluiten we een dienstenruil.

Meer tips over effectief en efficiënt, dus prettig, werken? Ontvang mijn e-boek “Slim Werken voor ZZP-ers” GRATIS bij aanmelding op mijn email nieuwsbrief via www.bijzondercreatief.nl.

Als ZZp-er moet alles uit jezelf komen. soms komt er even niets, lijken dingen maar op 1 manier te kunnen, en dan niet op jouw manier. Je zit vast in denken in problemen in plaats van oplossingen.Wat doe je dan? Verander je perspectief!

Verandering van perspectief maakt creatief!

Mijn naam is emmy Hagenaars, ik help ZZp coaches en therapeuten om goed te leven van hun eigen bedrijf. omdat succesvolle coaches en therapeuten meer klanten helpen, verbeteren we samen ook de wereld : )

Ik ben initiatiefnemer en organisator van de ondernemersdag voor Coaches, actief lid van allerlei netwerken, o.a. Happiness4all, ZZp-Wageningen en lid van de raad van beheer van FnV Zelfstandigen.

sinds 2006 ben ik zelfstandig ondernemer, in eerste instantie parttime, als teamcoach. sinds 2008 haal ik een fulltime inkomen uit mijn bedrijf. Ik geniet nog elke dag van de beslissing om voor mezelf te beginnen, en dat gun ik jou ook!

Bijzonder Creatief – ZZP ondernemerscoaching

Wageningen, nevenlocatie Driebergen

06-23256731 www.bijzondercreatief.nl [email protected]

Al les wat je in de wereld ziet , is het resultaat van hoe je er over denkt. Neale Donald Walsh

Page 23: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 23

Ruur Boersma

www.sofidia.nl

Idunamare – Anke de Jong

Generaal Foulkesweg 71 6703 BN Wageningen

tel: 06-13360428 email: [email protected] web: www.idunamare.nl

Alleen doen waar je plezier in hebtIeder van ons heeft zijn eigen speciale, zelfgekozen taken en streeft ernaar om zijn bijdrage aan het optimale welzijn van het geheel voortdurend te verbeteren en op termijn te perfectioneren, om zo een steeds waardevollere bijdrage te leveren. ons beroep is alleen maar het vervullen van onze roeping – het uitdrukken van waar wij ons toe geroepen voelen. Wij ervaren dit niet als werk, maar als een vreugdevolle, kunstzinnige expressie en een liefdevolle bijdrage aan het welzijn van alle mensen.

Uit: Christoph Faschung, De aarde vindt zichzelf opnieuw uit. 2013

S tel je voor dat we in een maat-schappij leven, waar iedereen alleen maar doet waar hij of

zij plezier in heeft en goed in is! Het gaat dan niet meer om werken voor je inkomen, maar om je zelf te ontwik-kelen en met plezier je bijdrage aan het geheel te geven. Dit kunnen we stap voor stap zelf creëren door te ontdekken wat ons plezier geeft, wat ons belemmert om juist dat te doen, en dan die belemmeringen los te laten.

Graag ga ik samen met jou die ontdek-kingen doen en vooral die belemme-ringen loslaten. Daarvoor gebruik ik verschillende methodes, zoals Logo-synthese om ballast uit het verleden op te ruimen, en Touch of Matrix om je eigen harde schijf op te schonen.

Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek op afspraak, of loop binnen in Duivendaal 7 op woensdagochtend tussen 10 en 13 uur voor een eerste ontmoeting.

8Perspectief ‘Ik accepteer jou als deel van mij en de grote ziel die we allen zijn.’ Perspectief van eenheid.>>

Al les wat je in de wereld ziet , is het resultaat van hoe je er over denkt. Neale Donald Walsh

soul Voice

L even is bewegen! Tot in alle cellen van je lichaam. Soms beweegt het iets minder, of kost

het meer moeite. Thuis, op je werk, of je bent lichamelijk niet fit en het gaat maar niet over. Bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Alles is trilling, je hele lichaam is trilling. Zelfs elk deel van je lichaam heeft een eigen unieke trilling, al je organen, je botten, je spieren, je hormoonklieren. Als de trilling verstoord is, dan kunnen er klachten ontstaan. Resonantie met de vibratie van de stem helpt om de verstoring te herstellen naar de oorspronkelijke gezonde trilling. Elk geluid dat je vanuit jezelf maakt is een

perfecte afspiegeling van wie jij bent. Stemklanken raken, aan waar je met je hoofd niet bij kunt. Dat is de plek waar de sleutel tot verandering ligt.

Soul Voice® ondersteunt je bij je eigen persoonlijke, innerlijke kracht hervin-den en bij herstel van uiteenlopende klachten. Kom, en ervaar het effect van Soul Voice®.

Een vrouw met slaapproblemen door de overgang: “Het was heel fijn en ik heb vannacht heerlijk geslapen!”

Soul Voice® opent perspectief in je leven

Soul Voice® is hedendaags, concreet, diepwerkend en is een synergie van emotioneel lichaamswerk, thera-peutische stemexpressie en oude helingtechnieken.

Anke de Jong is gecertificeerd Soul Voice® practitioner en teacher. Neem contact op voor een privé sessie, een individueel traject of meerdaagse Soul Voice® workshops.

Foto

: Rub

y Fo

togr

afie

Page 24: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL24

pranic Healing

email: [email protected] tel: 06 34 86 41 51 www.pranichealinggerdien.nl

P ranic Healing is gebaseerd op eeuwenoude healing technieken die toegankelijk zijn gemaakt

voor een groter publiek. In een twee-daagse workshop zijn deze technieken eenvoudig te leren. Nadien ben je in staat om zelfstandig een ander en jezelf te healen.

In Pranic Healing wordt levensenergie (prana) gebruikt om disbalansen in het energielichaam (aura) en de energiecentra (chakra’s) te verhelpen door zieke energie te verwijderen en gezonde levensenergie te projecteren. Hierdoor wordt het zelfherstellend ver-mogen van het lichaam gestimuleerd en kunnen lichamelijke en psychische klachten worden verlicht of verholpen.

Pranic Healing is ontwikkeld door Master Choa Kok Sui, evenals de Twin Hearts meditatie. In de Twin Hearts meditatie sturen we liefdevolle gene-genheid van uit het hart- en kruin-

Gerdien van StralenGelicentieerd Pranic Healing trainer

Lichamelijke en psychische gezondheid in het perspectief van Pranic Healing!

chakra naar de aarde. Dit geeft ons innerlijke rust, vrede en geluk.Wil je kennismaken met Pranic Healing en/of de Twin Hearts meditatie, kom dan naar een inloop bij Happiness4all, Duivendaal 7 in Wageningen.

Als je interesse hebt in de Pranic Healing workshop of wil je healing ontvangen, neem dan contact op met Gerdien van Stralen.

Kijk voor meer informatie op www.happiness4all.nl/agenda

Je kunt je aanmelden bij:

Willem Tijs T: 06-111568111 E: [email protected]

I edereen vraagt zich wel eens af welk werk, of welke taken, en welke teamrollen het best bij hem of haar

passen. Om dit te onderzoeken kun je natuurlijk veel leren van alles wat je

Perspectief op leuker werk met outdoor-training

jou plezier en resultaat brengen. Als je dat weet, wordt leuk werk kiezen of leukere taken naar je toe halen in je huidige baan makkelijker.

Regelmatig geeft Willem Tijs van Carrière Corazon een leuke workshop ‘Werkplezier met outdoor-fun’ zoals op zaterdag 25 april in het Wagenings Arboretum. Willem Tijs zorgt dat je iets leert over jezelf en dat het leuk en veilig blijft. Zo leer je beter welk werk bij je past. Je oefent ook om dat goed te verwoorden naar een werkgever.

outdoor-training biedt zicht op leuker werk

al gedaan hebt. Je leert ook veel van nieuwe ervaringen, die je opdoet tijdens uitdagende opdrachten in een outdoor-training. Daar ontdek je op speelse wijze welke taken en welke team-rollen

Geluk is niet af hankel ijk van de dingen buiten ons, maar van de manier waar op we die dingen zien. Leo To lst oi

Page 25: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 25

lachen om een grap“Het is groen en het is moe, wat is dat?” “Geen idee.” “Een slaapblaadje, hahahaha”. Een mopje uit de Donald Duck.André van Duin imiteert Jules Deelder en leest een gedicht voor. “Rotterdam-Eindhoven-Maastricht. Trein gaat niet verder. Einde van dit gedicht.” Om te lachen lezen we moppen, vertellen we moppen of gaan we naar het theater om verrast en vermaakt te worden. Denk maar aan Herman Finkers met “telefoon, telefoon, telefoon”, Jochem Myjer “wakker worden, wakker worden, wakker worden” en Brigitte Kaandorp “ik heb een heel zwaar leven”.

Een avondje lekker lachen is goed voor een mens. Je maakt namelijk het ‘gelukshormoon’ endorfine aan, je bloed gaat sneller stromen, je ademt meer zuurstof in en je voelt je verbonden met de mensen waarmee je samen lacht. Heerlijk.

De grap van de lachIn 1995 ontdekte Dr. Madan Kataria dat je je niet goed voelt door de humor waar je naar luistert of mee bezig bent, maar doordat je lacht. En je lichaam is iets heel bijzonders. Zelfs als je net doet alsof, als je ‘nep’ lacht, dan heeft je lichaam het verschil tussen echt en nep niet in de gaten en gaat zich gewoon lekker voelen.

Kataria begon toen in Mumbai in India met de allereerste lachclub. Nu zijn er in meer dan 70 landen meer dan 7000 lachclubs. Hier oefenen mensen met elkaar de lach. En vergis je niet, het is vergelijkbaar met een heuse workout! Het beoefenen van de lach noemde hij lachyoga. Hierbij maken we geen gebruik van humor, maar van de lach zoals kinderen dit ervaren. Spelen en lachen horen bij elkaar. We maken letterlijk pret.

lachyogaLachyoga helpt je fitter, gezonder, vrolijker, gezelliger en meer ontspan-nen te blijven.

Lachyoga kun je ervaren in de Lachclub in Wageningen. Je bent van harte welkom om dit leuke en gekke fenomeen eens een keer uit te proberen. Gezellig met vrienden of vriendinnen ben je van harte welkom. En je mag natuurlijk vaker komen, daarvoor is het een lachclub. Kijk op www.lachclubwageningen.nl voor meer informatie.

Meer lezen over lachyoga kan ook. Daarvoor is het speciale Ankertje “Lachyoga” geschreven door Saskia van Velzen, laughter yoga teacher. Bestel het eenvoudig bij bol.com of in de boekhandel.

Saskia van Velzen is oprichter van de Lachwinkel, werkt samen met 12 lachwinkeliers en zet zich in om de lachyoga in Nederland te professio- naliseren.

Lachclub Wageningen

Een keer per twee maanden op vrijdagavond

Locatie Duivendaal 7, Wageningen Bijdrage € 8,-

Informatie: www.lachclubwageningen.nl

De lach in een ander perspectief

BOEK ‘Lachyoga - lachen zonder reden’ Auteur: Saskia van VelzenUitgever: AnkhHermesISBN: 9789020210651Prijs: € 9,99In de boekhandel of bol.com

Zelfs als je net doet alsof, als je ‘nep’ lacht,

dan heeft je lichaam het verschil tussen echt en nep niet in de gaten

en gaat zich gewoon lekker voelen.

Saskia van Velzen

9Perspectief Een kind schrijft achterop een envelop als afzenderadres: Wageningen, Gelderland, Nederland, Europa, de Wereld, de Melkweg, het Universum… waar houdt ons perspectief op?>>

Geluk is niet af hankel ijk van de dingen buiten ons, maar van de manier waar op we die dingen zien. Leo To lst oi

Page 26: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL26

O nder de grond is Mollie de Mol druk aan het werk. Ze is bezig een nieuw hol te graven

voor haar toekomstige nest. Tijdens het graven denkt ze terug aan een gesprek met andere mollen. Er werd gesproken over de veranderingen die gaande zijn in de wereld, hoe de mollen de toekomst van de wereld zagen en verschillende visies hierop. Ze spraken ook over ieders persoonlijke toekomst, hoe jij jouw toekomst ziet of zou wil-len zien. Verschillende perspectieven werden er aangedragen, maar daar kwamen ze uiteindelijk toch niet zo goed uit. Wat zien wij dan niet?, werd er toen gevraagd. Niemand had hier een antwoord op.

Mollie is klaar met graven en gaat naar boven om materiaal te halen voor het nest. Ze denkt nog na over het gesprek en vraagt zich af hoe zij nu haar toe-komst ziet.

‘Hee, hallo daar beneden. Wat doe je daar?’

Mollie schrikt en kijkt omhoog. Ze was zo in gedachten, dat ze het grote dier niet had zien staan.

‘Oh hallo, ik had je niet gezien. Ik was zo in gedachten. Ik ben bezig met een nieuw hol te graven voor een nieuw nest. Wie ben jij?’

‘Ik ben Gijs de Giraf. Waar was je over aan het denken?’

Mollie vertelt van het gesprek met de andere mollen. Gijs luistert aandachtig.

‘En over 2 dingen uit dat gesprek was ik nu nog aan het nadenken’, sluit ze het verhaal af.

‘Wil je vertellen welke 2 dingen dat dan zijn?’

‘Jawel hoor. Ik ben mij aan het afvragen hoe ik mijn toekomst nu zie. Daar kom ik nog niet zo goed uit, dus nou vraag ik mij ook af of ik bepaalde dingen niet zie.’

Gijs denkt even na en vraagt dan: ‘Zullen we er samen naar kijken? Ik als

gedrag na te denken. En je hoeft alleen maar je vragen te stellen aan je onder-bewustzijn. Dat is namelijk ook een grote kwaliteit van jou. Herken je dit?’

Daar moest Mollie even over nadenken. ‘Ja, nou je het zegt, wist ik dit eigenlijk wel. Alleen heb ik dan nog wel een vraag over hoe ik dan naar het onderbewustzijn kan gaan?’

‘Als je weer de grond in gaat,’antwoordt Gijs, ‘keer dan naar binnen en luister naar je intuïtie, naar dat stemmetje in jou wat de antwoorden weet. Daar waar je hart een sprongetje bij maakt, ligt je passie. Dan komen ook de inzichten en waar jouw pad ligt, jouw toekomst. Je zult merken dat dit als vanzelf gaat. Weet je, we kunnen allebei, zowel voor onszelf als voor de wereld, de toekomst zien met onze eigen kwaliteiten, alleen vanuit een andere perspectief. ’

‘Goh ja, zo had ik het nog niet bekeken.’zegt Mollie, ‘Wat leuk om er zo met je over uit te wisselen.’

‘Ja, vind ik ook. En het lijkt mij leuk om een andere keer er verder met je over te praten. Kom je nog een keer terug?’

‘Ja, is goed. Leuk!’ Mollie bedankt Gijs voor het gesprek en gaat weer terug de grond in. Ze kan haast niet wachten om de ontmoeting en het gesprek met Gijs aan de andere mollen te vertellen. Ze heeft veel zin in het graven, vooral in haar zelf, en ziet haar toekomst wijzer en hoopvol tegemoet.

Tekst en illustraties: Antoinette Heij

Giraf kan het vanuit een hoger perspec-tief zien en daardoor vanaf een afstand naar je luisteren. Misschien kan ik dan helpen bij het vinden van de antwoor-den.’

‘Oh dat zou ik heel fijn vinden!’, reageert Mollie enthousiast, ‘Hier word ik heel blij van!’

‘Fijn.’, zegt Gijs met een brede glim-lach, ‘Als jij blij wordt, word ik het ook! Begin maar met te vertellen over je leven, wat je zoal gedaan hebt, waar je van houdt en wat je leuk vindt om te doen.’

Mollie begint te vertellen en Gijs luistert weer aandachtig. Af en toe stelt hij een vraag om voor zichzelf Mollie’s situatie helder te krijgen.

Als Mollie klaar is met vertellen, zegt hij: ‘Als ik zo naar je luister, heb je een aantal zaken best duidelijk. Ik hoor in je verhaal dat je alert en doelgericht bent. Je bent intuïtief en sensitief en je kan ook de verborgen delen zien, zowel van de wereld als van jezelf.’

Mollie kijkt Gijs heel verbaasd aan. ‘Van de wereld snap ik, maar bedoel je met de verborgen delen van jezelf misschien mijn kwaliteiten en wie ik ben?’ wil Mollie weten.

‘Ja, zegt Gijs, ‘Volgens mij kan jij ook die verborgen delen heel goed zien. Het zit in je aard om over je gevoelens en

‘Zullen we samen naar je toekomst kijken? Ik als Giraf kan het vanuit een hoger perspectief zien en daardoor vanaf een

afstand naar je luisteren. Misschien kan ik dan

helpen bij het vinden van de antwoorden.’

De Giraf en de MolEen verhaal over perspectief

De geest is als een parachute: hij wer kt het beste wanneer hij open staat. Lord Thomas Dewar

Page 27: magazine happiness4all 2015

HAPPINESS ALL 27

Een verhaal over perspectief

KernKracht!

R ita van Rijnsoever, schrijver van het boek ‘Seksuheel, een goddelijk geheim’, geeft

Lichaamsgeoriënteerde therapie,

Kijk voor meer informatie en haar complete aanbod op:

www.ritavanrijnsoever.nl

Bel voor meer informatie of een afspraak met Rita op 0317 – 35 71 77 of 06 – 30 77 91 65

Ademsessies, Coaching & Training. Haar bijzondere aanpak zorgt voor een boost in je privésfeer, helpt Perspectief te houden of nieuwe inspiratie te krijgen. Uit ervaring van haarzelf, maar zeker ook van haar cliënten weet zij dat het stress, vermoeidheid, uitputting, fysieke klachten en relationele problemen verlagend werkt.

Rita van Rijnsoever heeft zich gespecialiseerd in het werken met het innerlijk startpunt van de mannelijke en vrouwelijke seksuele energie, onze Kernkracht. Wie oog krijgt voor deze schat in zichzelf komt als vanzelf uit bij succes, gezondheid en (blijvend) geluk!

10Perspectief Wat je ziet zit in je hoofd. Je hersenen interpreteren de informatie die je binnen krijgt en geven het een beeld. En dat is wat je ziet.>>

De geest is als een parachute: hij wer kt het beste wanneer hij open staat. Lord Thomas Dewar

Verplaats je standpunt

De één ziet bomen.Van iets meer afstand, ziet de ander bos

Zit je er boven op of er midden in,Dan zie je door bomen het bos niet meer.

Zo ook met problemen.Zit je er boven op of midden in.

Neem dan wat afstand;Dan zie je vanzelf de oplossingen weer.

Bert den Hertog

Page 28: magazine happiness4all 2015

Duivendaal 7: verhuur van ruimtes in het centrum van Wageningen

HAPPINESS ALLDuivendaal 7 in Wageningen biedt ruimte aan activiteiten op het gebied van persoonlijke groei, ontmoeting, welzijn en creativiteit. In het gebouw zijn drie ruimtes, waarvan er 2 te huur zijn: achter een ruimte van ruim 60 m2 en aan de voorkant een ruimte van een kleine 40 m2. Bij de ingang is een ruime keuken, waar je ook met een groep kunt zitten. Daarnaast is de prachtige bovenzaal van Duivendaal 8 ook te huur voor dezelfde soort activiteiten. Dit is een ruimte van ongeveer 100 m2 met een ingang aan de andere kant van het gebouw. Kijk voor meer informatie op www.duivendaal7.nl

Het hele jaar door zijn er activiteiten in het kader van Zin in Werk, Happy Dance, Healing Circle en de Geluksdag. Zie hier een overzicht. Er komen steeds nieuwe activiteiten bij dus houd ons in de gaten!

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief van Happiness4all (zie www.happiness4all.nl) en op de facebook pagina’s Zin in Werk en Happiness4all.

Wil je zelf iets doen of aanbieden? Neem contact op met [email protected].

wanneer wat wie

16 april avond ZIN IN WERK - Je droombaan in beeld brengen Aan de slag met het (terug) vinden van plezier in werk en vervolgens je ideeën in beeld brengen m.b.v. mindmapping

Stijn Wagenaar coaching + stuff) en Annet Konijn (buroKOM; mindmapping tbv overzicht en inzicht)

24 april 22 mei 19 juni

middagen ZIN IN WERK - Op pad naar meer bezieling in je werk Drieluik ´Zin in Werk’

Lysbeth Beels (psychologe en astrologe) en Jettie van den Houdt (wandelcoach en biologe)

28 mei avond ZIN IN WERK - Vrouwelijk LeiderschapLeer vertrouwen op je vrouwelijk kracht

Nicoline Roozen Coaching, reading en healing praktijk Kompassie

2 juli25 november

avond ZIN IN WERK - Meer zin in werk door vermindering van stress! Leer de Twin Hearts Meditatie om negatieve energie uit je systeem te verwijderen.

Gerdien van StralenPranic Healing

1 november hele dag GELUKSDAG Variatie aan lezing, workshops en stands

Begin november

avond LEZING inspiratie, intuïtie, instinctWat is het, hoe werkt het, hoe doe je er je voordeel mee

Pauline Schakenbos Flow consultant bij Boogconsult

1 mei 3 juli 4 september 6 november

avond HAPPy DANCE Voorprogramma van 20 tot 21 uur, zie de website!Dansen van 21 tot 23.30 uur

Gast workshopgevers DJ

9 april 13 mei 11 juni 7 juli

avondavondmiddagavond

HEALING CIRCLE Kennismaken met een healing of coaching methodeDaarna uitwisseling, gezelligheid en netwerken

Healers en coaches uit het netwerk

en weer vanaf september…

iedere woensdagochtend van 10 tot 12.30 uur

INLOOPOCHTEND goed gesprek, stoelmassage, tarot legging, aura reading of healing

Ruur Boersma, Antoinette Heij, Joan Wolffensperger

www.happiness4all.nl

Interesse in een lidmaatschap van Happiness4all? We kennen 3 soorten lidmaatschap met specifieke voordelen voor professionals, zoals plaatsing in onze nieuwsbrief, op de website en korting op de huur bij Duivendaal 7.

Kijk voor meer info op www.happiness4all.nl/ klaverlidmaatschap- happiness4all

Agenda 2015

Op woensdag is Duivendaal 7 open van 10 tot 13 uur voor informatie, inspiratie of een ontspannende stoelmassage zonder afspraak. Voor contact vooraf mail [email protected].

Het zitje in de keukenDuivendaal 7

De bovenzaal

De grote zaal van 60 m2

De kleine ruimte van 40 m2