Vrijwilligerswerk Magazine 2015

download Vrijwilligerswerk Magazine 2015

of 20

 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Al meer dan 25 jaar bijzonder avontuurlijk!

Transcript of Vrijwilligerswerk Magazine 2015

 • 1Discover Ecuador Rondreis, Spaanse les en vrijwilligerswerk

  Vrwilligerswerkin het buitenland

  Al meer dan 25 jaar bijzonder avontuurlijk

  Wildlifeprojecten in Afrika

  Veel werk aan de winkel!

  Nuttig of niet Alles over vrijwilligerswerk

  in het buitenland

  Vrwilligerswerk Thailand en Bali

  Ervaringen om nooit te vergeten!

  'Once you havecarried your own w

  ater, you have learned th

  evalue of every drop'

  Interview met Ghana vr

  ijwilligers

  Annick en Arianne

  20152016

  ACT-magazine2015-2016.indd 1 07-11-14 11:20

 • Argentini, Australi, Botswana, Cambodja, China, Costa Rica, Ecuador, Ghana, India,

  Indonesi (Bali), Kenia, Malawi, Maleisi (Borneo), Namibi, Nepal, Nicaragua,

  Nieuw-Zeeland, Peru, Seychellen, Sri Lanka, Suriname, Swaziland, Tanzania, Thailand,

  Venezuela, Verenigde Staten, Vietnam, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika

  Vrwilligerswerk in het buitenland,onze bestemmingen:

  2

  Houd onze site in de gaten, er kunnen meer leuke bestemmingen bijkomen!

  ACT-magazine2015-2016.indd 2 07-11-14 11:20

 • Wie zn onze reizigers?Onze reizigers zijn avontuurlijk. En nieuwsgierig. Bereid om het gezichtsveld te verbreden en op zoek naar meer dan een gewone

  vakantie. Zestig procent van hen is tussen de 16 en 24 jaar.

  Bijna veertig procent is tussen de 25 en 40 jaar en een klein

  percentage is ouder, maar jong van geest! Bijna 75% reist alleen naar het buitenland en daarvan zijn de vrouwen in de meerderheid. Veel van onze deelnemers hebben net school of

  studie afgemaakt (tussenjaar) of plannen de reis juist tijdens de

  studie. Een klein deel heeft een sabbatical of een lange vakantie

  genomen. De deelnemers wonen trouwens door heel Nederland

  n Belgi. Iedereen is op zoek naar een betrouwbare organisatie

  GL LEHOLVHQGLHDDQKXQUHLVZHQVHQWHJHPRHWZLONRPHQOok a ijken die wensen af van het standaardprogramma. Onze

  deelnemers willen graag wat te kiezen hebben en dus stellen ze

  een breed aanbod op prijs. Herkenbaar? Dan ben jij misschien

  onze vo vonturier!

  Even voorstellen: wij zijn het team van Activity International. Zonder uitzondering allemaal enthousiaste wereldreizigers (geweest). We zijn alle kanten uitgezwermd en zijn daardoor - zonder dat we onbescheiden willen zijn - echte experts op ons vakgebied geworden. We hebben allemaal onze eigen specialiteit en de meeste van ons zijn cordinator van de landen waar ze zelf helemaal gek van zijn. Dat is handig voor jou, want zo heb je van het begin tot het einde een vaste cordinator als contactpersoon. Die kan je vragen beantwoorden over visa, procedures, inentingen, wat je mee moet nemen en natuurlijk vragen over het (vrijwilligers-)werk zelf. Persoonlijk contact en deskundige service staan bij ons voorop!

  Onze missie Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een E ]ondere reiV of vaNantie (n dat al VindV 5ei]en Pet ietV e[traVZaarE Me ervaart hoe het iV oP op een andere Panier dan alV een JeZone toeriVt te rei]en 0et on]e proJraPPaV Zillen Ze verVchillende cXltXren Pet elNaar in contact ErenJenAl dan niet Pet het leveren van een PaatVchappel Ne E draJe 2Pdat Ze een onverJetel Ne ervarinJ Zillen Eieden 0aar ooN oP te ZerNen aan een Zereld Zaarin PenVen Peer EeJrip voor elNaar heEEen 0aar Ze doen het niet alleen 2ver de hele Zereld ZerNen Ze VaPen Pet EetroXZEare partnerorJaniVatieV=o NXnnen Ze de NZaliteit van de EeJeleidinJ en de proJraPPaV ZaarEorJen die Z EelanJr N vinden

  Activity International onlineOp onze website www.activityinternational.nl vind je uitgebreide informatie en een up-to-date overzicht van alle vrijwilligersprojecten en bestemmingen. En verder KHWODDWVWHQLHXZVDFWLHVIRWRVOPSMHVEORJVGDWDvan beurzen en informatiedagen en informatie over onze andere mogelijkheden in het buitenland zoals buitenlandstages (wereldwijd), backpacken in Australi/Nieuw-Zeeland en au pair in Australi/Amerika. Voor deze laatste opties hebben we zelfs speciale sites: www.australiesite.nl en www.aupair.nl.

  Na het lezen van zo veel avontuurlijke reisinfo heb je waarschijnlijk alleen nog maar meer zin om verder te lezen! Volg ons dan op Facebook (www.facebook.coActivityInternational) of duik in de (h)eerlijke reisverhalen van onze ambassadeurs via activityinternational.nl/Ambassadeurs-Activity_International. Als je dan nog niet de reiskriebels hebt gekregen... Kijk voor een sneak preview op de achterkant van het magazine.

  - PERSOONLIJK, FLEXIBEL, DESKUNDIG EN ENTHOUSIAST

  - AL MEER DAN 20.000 ARS

  OP WEG GEHOLPENR DAN 30 BESTEMMINGEN - RUIM 25 JAAR ERVARINGS EXTRA'SA F 16 J

  Daarom Activity International!

  Wie zn w?

  3

  Meet and Greet!:e NXnnen onV voorVtellen dat M alV aanVtaande

  rei]iJer het leXN vindt oP het vr ZilliJerVteaP van

  Activity International te ontPoeten 'at vinden Z ooN

  leXN (n erJ EelanJr N 'aaroP orJaniVeren Ze Peerdere

  Neren per Maar inforPatiedaJen data Vtaan op on]e Vite

  /iever lanJVNoPen op onV Nantoor in (nVchede" *een

  proEleeP Paar neeP even contact op oP een afVpraaN

  te PaNen ]odat Ze Me ]o Joed PoJel N NXnnen helpen

  0ail naar info#activityinternationalnl of Eel

  ACT-magazine2015-2016.indd 3 07-11-14 11:21

 • De reizigers die er geweest zijn zullen het zeker beamen; wat een veelzijdig continent is Azi. Met zo veel verschillende landen en culturen, zo veel verschillende soorten religies, talen en eten, zo veel verschillende kleuren en geuren en zo veel verschillende steden waar zo veelverschillende mensen wonen. Maar waar je ook naar toe gaat; je bent er ontzettend welkom! En dat zullen ze je zeker laten blijken, want vriendelijk en gastvrij zijn de Aziaten meer dan welk volk ter wereld ook! Een prachtig continent om vrijwilligerswerk te gaan doen. En wist je dat veel reizigers dat combineren met een mooie rondreis door verschillende landen? Zeker een aanrader en zeer goed te doen!

  Merel:Merel:"Verwondering, dat was haast mijn dagbezigheid in Thailand. Ik verwonderde mij over het feit dat de Thai altijd rijst eten, elke maaltijd weer en borden vol. Ik verwonder-de mij over het feit dat hele gezinnen zich op n scooter verplaatsen, zonder helm. Dat niemand zich ook maar aan enige verkeersregel schijnt te houden. Door rood rijden of doorrijden bij het zebrapad, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Rechts inhalen: check. Op het dak van de bus zitten terwijl je over de snelweg rijd: check.

  En het meest opvallende is, het lijkt allemaal goed te gaan. Misschien wel beter dan in Nederland zelfs. Als er geen re-gels zijn dan kun je ze ook niet breken, toch? Ik verwonderde mij over de mensen. De Thaise locals, de kinderen van het project en de andere vrijwilligers. De Thaise mensen die zo ontzettend vriendelijk zijn en een immens geduld hebben. Nieuwsgierig naar ons en naar de wereld. Altijd in voor een praatje in de bus, geen stoorzenders als i-Pods of wegkijken-de blikken. En verwondering over de kinderen die zo ontzet-tend weinig hebben, maar wel erg gelukkig lijken te zijn.

  Ik heb van mijn verblijf in Thailand geleerd meer te genie-ten en niet af te wachten tot het perfecte moment op je pad komt, je moet het moment zelf perfect maken. Als je iets wilt, zul je het heft in eigen handen moeten nemen. Tijdens de introductie stond centraal dat je uit je comfort zone moet stappen om dit tot de best mogelijke ervaring te maken. Als je wacht tot je er echt 100% klaar voor bent, dan kun je waar-schijnlijk lang wachten. Wees niet bang om te falen, wees eerder bang om het niet te proberen. Aan het eind van de dag kun je alleen maar spijt krijgen van de dingen die je niet hebt gedaan. Ik ben uit mijn comfort zone gestapt en kan zonder enige twijfel zeggen, dat dit tot nu toe een van de mooiste ervaringen van mijn leven is geweest."Merel Brouwer heeft 4 weken vrijwilligerswerk in Thailand gedaanMerel Brouwer heeft 4 weken vrijwilligerswerk in Thailand gedaan.

  4

  Jordy: Lesgeven deed ik al een tijdje in Nederland en ik wilde dit dan ook doen in Indonesi, het land waar mijn 'roots' liggen. Het land waar mijn moeder vandaan komt. Ik wilde dit niet alleen om de ervaring, maar vooral vanwege het grote belang van onderwijs in een land als Indonesi. Naar mijn mening is educatie d uitweg uit de enorme ver-borgen armoede die er heerst. Je ziet het nauwelijks, maar het is er wel degelijk. Graag wilde ik mijn steentje hieraan bijdragen, hoe klein die steen ook is. Bovendien wilde ik heel graag alleen op reis. Lekker op jezelf, je kan doen waar jij zin in hebt en je bent niet afhankelijk van een ander. En nee, je bent niet eenzaam. Integendeel juist! Ik heb er ontzettend veel internationale vrienden aan over gehouden, die ik nog regelmatig spreek.

  'IK WIL GRAAG MIJN STEENTJE BIJDRAGEN. HOE KLEIN DIE STEEN OOK IS.'Het lesgeven begon na de introductieweek . Vanaf het aller-eerste moment dat de kinderen je zien, word je onmiddellijk door ze in hun armen gesloten. Het is het enthousiasme van de kinderen dat het lesgeven zo bijzonder maakt. Je leert de kinderen al spelenderwijs Engels, wat op tig manieren kan. En in de pauze kun je allerlei spelletjes met ze doen. Wees dus lekker creatief! Zij houden van school en vinden het fan-tastisch dat jij speciaal voor hen bent gekomen. 'Het is waar wat ze zeggen:' Als je eenmaal in Indonesi bent geweest, dan zal je heel vaak terugkomen. En ik ben geen uitzondering op die regel. Bali en de Balinese bevolking heb-ben simpelweg mijn hart gestolen. Om heel eerlijk te zijn, ik kan eigenlijk niet wachten om terug te gaan!Jordy van't Hull heeft 4 weken vrijwilligerswerk op Bali gedaan.

  azieazie

  Ervaringen om nooit te vergeten!

  ACT-magazine2015-2016.indd 4 07-11-14 11:21

 • Back to nature in Asia