Koenennieuws maart 2011

30

description

Clubnieuws van WV De Koenen in Amsterdam.

Transcript of Koenennieuws maart 2011

Page 1: Koenennieuws maart 2011
Page 2: Koenennieuws maart 2011

Erevoorzitter: Mevr. E.R. WoudaEreleden: J.F. Koolmeijer, O.G. Steegstra, B.J.F. Stijger

Bestuursleden:

M. Gijzelaar Telefoon: 0297 - 593971Voorzitter E-mail: [email protected]

S. NieuwenhuysSecretaris E-mail: [email protected]

Mevr. A.M. Wolkers-Koppe Telefoon: 020 - 6454844Penningmeester a.i. E-mail: [email protected]

J. Mulder2e Secretaris E-mail: [email protected]

E. de JongHavencommissaris E-mail: [email protected]

C. Thöne Telefoon: 023 - 5391306Schepencommissaris E-mail: [email protected]

Mevr. M.C. Oomens-de Rijk Telefoon: 0297 - 560987Wedstrijdcommissaris E-mail: [email protected]

Mevr. C. Bresser Telefoon: 06 - 48523780Clubhuiscommissaris E-mail: [email protected]

D.J. Broertjes Telefoon: 06 - 53771020PR commissaris E-mail: [email protected]

Schriftelijke correspondentie met de bestuursleden via e-mail of via het adres van devereniging.

Haven:

F.C. Wijnbergh Telefoon: 06 - 47162157Havenmeester E-mail: [email protected]

1

Maart 2011

Watersportvereniging De Koenen

KoenennieuwsOpgericht 6 januari 1933 - Aangesloten bij het Watersportverbond

Jollenpad 13,1081 KC Amsterdam

Tel. Havenmeester 06-47162157Fax 020-642 47 06

ING 178472K.v.K. Amsterdam nr. V 531960

Page 3: Koenennieuws maart 2011

UITNODIGINGHet bestuur heeft het genoegen u uit te nodigen voor de

Algemene Ledenvergaderingop zondag 17 april 2011 om 14:00 uur

te houden in het clubhuis van de vereniging

AGENDA1. Opening2. Ingekomen stukken3. Mededelingen van het bestuur4. Notulen van de algemene ledenvergadering van 12 december 20105. Jaarverslag van de penningmeester en het verslag van de kascommissie6. Jaarverslag van de secretaris7. Jaarverslag van de havencommissaris8. Jaarverslag van de schepencommissaris9. Jaarverslag van de clubhuiscommissaris10. Jaarverslag van de wedstrijdcommissaris11. Jaarverslag van de commissaris communicatie12. Begroting 201113. Voorstel verhoging stallinggelden14. Voorstel versnelde ingang tariefsverhoging15. Voorstel verhoging contributie16. Verkiezing leden en reserveleden van de kascommissie17. Periodiek aftreden van de 2e penningmeester (vacature)18. Periodiek aftreden van de commissaris communicatie, de heer

D.J. Broertjes, die herkiesbaar is19. Periodiek aftreden van de schepencommissaris, de heer C. Thöne, die

herkiesbaar is20. Periodiek aftreden van de secretaris, de heer S. Nieuwenhuys, die niet

herkiesbaar is. Het bestuur stelt voor om in zijn plaats de heer H. Oosterbaan te benoemen

21. Tussentijds aftreden van de 2e secretaris, de heer J. Mulder. Het bestuur verzoekt kandidaten voor deze functie zich te melden bij de voorzitter ofde secretaris.

22. Tussentijds aftreden van de havencommissaris a.i., de heer E. de Jong.Het bestuur stelt voor om in zijn plaats de heer M. Smit te benoemen

23. Rondvraag24. Sluiting

Zoals gebruikelijk zullen de loodsen gedurende de vergadering gesloten zijn

2

Page 4: Koenennieuws maart 2011

Notulen van de algemene ledenvergadering van de W.V. de Koenen gehoudenop 12 december 2010 in het clubgebouw van de vereniging.

Aanwezig: 60 leden3 begunstigers

1. OpeningDe voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom, in hetbijzonder onze erevoorzitter mevrouw L. Wouda en het erelid de heer J.F. Koolmeijer.De aanwezigen wordt verzocht tijdens de vergadering de mobiele telefoonsuit te zetten.De voorzitter vraagt een ieder om de presentielijst te tekenen en geeft aandat de vergadering conform de statuten is opgeroepen.De voorzitter meldt dat de secretaris en de tweede secretaris, de heren S.Nieuwenhuys en J. Mulder niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn. Deeerste vanwege verblijf in Frankrijk en de tweede vanwege ziekte.

Op 4 april is de heer F. Rooders overleden, op 2 juni onze havencommissa-ris de heer N. Emmer, op 14 juli mevrouw Adeh Heinis-Kruimer en op 12oktober de heer H. Homburg.De voorzitter vraagt een minuut stilte om hun overlijden te gedenken.Na de vergadering zal er aan mevrouw A. Emmer een aandenken aan NiekEmmer namens Robouw en de vereniging gegeven worden.

2. Ingekomen stukkenEr zijn geen ingekomen stukken.

3. Mededelingen van het bestuurDe voorzitter biedt namens de commissaris communicatie de excuses aanvoor het opnemen in het Koenennieuws van een oude bijdrage over hetclubhuis. De juiste bijdrage van de clubhuiscommissaris vindt u terug op deKoenenwebsite.Het hellingen is dit jaar vrijwel vlekkeloos verlopen. Eén van de schepenheeft schade opgelopen door de slechte staat waarin het schip verkeerde. Deschade is in goed overleg met de eigenaar afgewikkeld. De hellingploeg enhavenmeester worden met applaus bedankt voor hun inzet.

3

Page 5: Koenennieuws maart 2011

In de ledenvergadering van april 2011 zal onze secretaris de heer S. Nieuw-enhuys in verband met zijn werk in Frankrijk aftreden. Het bestuur is naar-stig op zoek naar een opvolger.

De Gemeente Amsterdam heeft met terugwerkende kracht haar subsidiere-geling van 1/3-1/3-1/3 voor verenigingen gewijzigd. Tot nu toe vroeg DeKoenen elk jaar een subsidie aan om een deel van de steigers te vervangen.In de nieuwe regeling kan dat maar één keer in de vijf jaar. Voor 2011 stondde vernieuwing van het deel tegen de loods in de planning. Aangezien DeKoenen een subsidie in 2009 heeft aangevraagd, kunnen wij komend jaargeen aanvraag doen. Het is nog onduidelijk wanneer wij weer een aanvraagkunnen doen. Er is overleg met Rob Piet geweest om een aanvraag voor tebereiden, waarin ook de vervanging van de ark is meegenomen. Het bestuurhoopt in de vergadering van april 2011 meer duidelijkheid te geven.

Het Bosch krijgt nieuwe elektriciteit. De kabels zouden op het deel van DeKoenen achter de jollensteiger gelegd worden. In de week voor de 6 Urenvan de Nieuwe Meer meldde zich een ploeg om daar te gaan graven. Dehavenmeester heeft hen duidelijk gemaakt dat op dat moment er geen graaf-werkzaamheden verricht konden worden. Inmiddels is het plan gewijzigd enworden de kabels aan de andere kant van het hek gelegd.

De penningmeester doet verslag van de algemene ledenvergadering van hetWatersportverbond die zij op 21 november bijwoonde.Het grootste deel van de vergadering is gesproken over de verhoging van debijdrage van de leden. Voor komend jaar bedraagt die € 0,50 per lid. De ver-hoging met enkele euro’s in de jaren daarna kon geen genade vinden in deogen van de vergadering. Daarop heeft het bestuur dit deel van het voorstelingetrokken.De voorzitter vult hierop aan dat dit ook in de Controleraad van hetVerbond een punt van bespreking is.

Het bestuur zal in de voorjaarsvergadering met een voorstel voor een tariefs-verhoging komen. Die zal ondermeer nodig zijn om administratieve werk-zaamheden voor de vereniging uit te besteden. Het gemis van een penning-meester drukt zwaar op de werkzaamheden van het bestuur. Het exacte per-centage zal worden vastgesteld aan de hand van de jaarrekening 2010.

De schepencommissaris doet bij monde van de voorzitter een oproep aan

4

Page 6: Koenennieuws maart 2011

alle leden om de stallingaanvraag op tijd te verzenden. Nog steeds zijn erleden die geen aanvraag indienen en er gemakshalve van uitgaan dat zij eenplaats hebben. Dien uw aanvraag op tijd in om teleurstellingen te voorko-men.

De nu nog niet benoemde havencommissaris heeft het initiatief genomenom het Klankbordoverleg tussen het Stadsdeel en de bewoners/gebruikersvan het Jachthavenweggebied nieuw leven in te blazen. Het Stadsdeel heefthier positief op gereageerd en het bestuur roept de leden op belangrijke pun-ten met een korte toelichting aan de secretaris of havencommissaris te mel-den.

4. Notulen van de algemene ledenvergadering van 18 april 2010Aan het eind van agendapunt 6 moet de volgende zin opgenomen worden:‘De vergadering verleent het bestuur décharge.’De notulen worden goedgekeurd met dank aan de notulist

5. Benoeming havencommissarisMet het plotselinge overlijden van Niek Emmer is er een vacature ontstaanin het bestuur voor de functie van havencommissaris. Het bestuur is ver-heugd dat zich voor deze belangrijke functie een kandidaat heeft gemeld. Dekandidaat is de heer E. (Erik) de Jong. Velen kennen hem als een van de ver-vangers van de havenmeester. Wegens verblijf in het buitenland kan hijhelaas niet op deze vergadering aanwezig zijn. Verblijf in het buitenland kanvoor hem ook een kink in de kabel betekenen bij het vervullen van zijn func-tie. Er is namelijk een kans dat Erik de Jong voor zijn werk in 2011 langeretijd in de VS zal verblijven. Daarom is het voorstel om hem ‘a.i.’ te benoe-men. Met applaus stemt de vergadering in met de benoeming.

6. PrijsuitreikingenDe Koenen Wedstrijdprestatietrofee 2010.De wedstrijd prestatie trofee wordt dit jaar uitgereikt aan Remy Oomens.Hij kan zelf helaas niet aanwezig zijn, omdat hij op het moment van de ver-gadering naar het Midden Oosten vliegt om daar deel te nemen aan deJeugdwereldkampioenschappen 470.De pr-commissaris memoreert de prestaties van de andere kandidaten voordeze jaarlijkse trofee. Maar de prestaties van Remy Oomens met zijn stuur-

5

Page 7: Koenennieuws maart 2011

man Dirk Bennen in de 470 staken er boven uit. Hun 5de plaats tijdens hetjeugd EK 470 in Frankrijk gaf de doorslag. Dat gevoegd bij hun eerste plaatsoverall bij de U4 en de 2e plaats bij de Nederlandse kampioenschappenmaakt hem tot een terechte winnaar van de Koenen Wedstrijdprestatietrofeevan 2010. De trofee wordt aan zijn moeder overhandigd.

De Koenen Beker van Verdienste 2010Het is bijna 10 jaar geleden dat op de woensdagavonden een groepLaserzeilers begon met trainen en wat wedstrijdjes te varen. Inmiddels is datuitgegroeid tot een vaste groep van een tiental boten, die tot in Uganda enZuid-Engeland aan wedstrijden meedoen. Grondlegger en nog steeds deanimator van de Laser woensdagavondgroep is Hugo Caron. Daarvoor ont-vangt hij uit handen van de wedstrijdsecretaris de Koenen Beker vanVerdienste 2010. Na het applaus dankt Hugo Caron voor deze totaal onver-wachte bekroning.

De Gouden KoenenspeldArne Koolmeijer is bijna niet meer weg te denken op De Koenen. Zijn inzetop allerlei fronten, waaronder de rescue en het jeugdzeilen, maken vele acti-viteiten van de vereniging mogelijk. De voorzitter memoreert deze activitei-ten en het feit dat Arne eerder al de Beker van Verdienste hiervoor kreeg.Dat heeft zijn betrokkenheid niet doen verminderen en het bestuur vindt hetdaarom zeer op zijn plaats om Arne nu de Gouden Koenenspeld toe te ken-nen. Nadat de voorzitter hem de bijbehorende versierselen heeft opgespeld,dankt Arne De Koenen en haar leden en vooral zijn vrouw Pauline die hemsteunt om al die tijd en energie aan De Koenen te besteden.

De voorzitter meldt één jubilaris die dit jaar 50 jaar lid is en dat is Jan deBruin. Na de overhandiging van de oorkonde neemt Jan de Bruin ons meeop een tocht langs 50 jaar De Koenen vol anekdotes en herinneringen. Heelbijzonder!

7. RondvraagDe heer R. Smit meldt de vergadering dat hij het bestuur een brief heeftgeschreven over de aanschaf van een defibrillator en een koffieautomaat. Hetbestuur antwoordt dat zij beide zaken in behandeling heeft.

Mevrouw E. Kaspers meldt dat de data voor het optreden van hetWeespertrekvaart Mannenkoor en de Pinkstertocht verkeerd in de kalender

6

Page 8: Koenennieuws maart 2011

staan. De commissaris communicatie zal die aanpassen.

De heer J. de Bruijn herinnert de vergadering er aan dat in het verledengrote investeringen van de vereniging gefinancierd zijn met gelden vanKoenenleden in de vorm van een renteloze lening en het Werkfonds. Dezemogelijkheden moeten we zeker in gedachten houden als de subsidies weg-vallen.

De heer M. Wildschut dankt het bestuur namens de leden voor het werk datzij afgelopen jaar weer heeft verricht.

8. SluitingDe voorzitter herinnert de leden er aan dat het clubhuis tot de nieuwjaars-receptie dicht is. De haven is gesloten vanaf Kerst tot de nieuwjaarsreceptie.Verder memoreert hij dat de proef met de aangepaste tijden c.q. sluiting opwoensdagen en donderdagen ook dit jaar blijft.

De voorzitter sluit om 15:05 de vergadering, bedankt alle aanwezigen enwenst alle leden namens het voltallige bestuur fijne feestdagen en eenprachtig oud en nieuw.

7

Mede dankzij E.W. Driessen B.V.kan de Rescue van w.v. de Koenen haar

zeilwedstrijden en zeilopleidingenbegeleiden met een

VERKOOP & JACHTHAVENOudehaagseweg 47, 1066 BV Amsterdam. Tel. 020 - 5110033, Fax 020 - 5110044

E-Mail [email protected] / www.bostonwhaler.nl

Page 9: Koenennieuws maart 2011

Traditiegetrouw gaat het laatste woord naar onze clubhuiscommissaris.Voordat zij alle aanwezigen uitnodigt voor een drankje van de vereniging,roept de voorzitter de vergadering op haar een extra applaus te geven. Zijheeft een zware avondstudie met goed gevolg afgelegd en tegelijkertijd deverantwoordelijkheid gedragen voor ons clubhuis. Dat is een groot compli-ment waard.

Notulist: D.J. Broertjes Voorzitter: M. Gijzelaar

Jaarverslag van de penningmeester en verslag van de kascommissie

Exploitatieresultaat 2010De exploitatierekening over 2010 is afgesloten met een negatief resultaat van ruim€ 54.000,-.Het resultaat wordt beïnvloed door reserveringen en afschrijvingen enerzijds enincidentele inkomsten anderzijds.

In het onderstaande staatje wordt weergegeven wat het exploitatieresultaat zou zijnzonder ontvangst van subsidies, zonder reservering voor groot onderhoud en inclu-sief de nog te ontvangen winterliggelden:

Normalisering exploitatieresultaat over 2010Exploitatieresultaat € -54.113,70 Subsidie groot onderhoud € -13.874,00 Terugontvangen deel ecotax € -3.807,51 Nog te ontvangen winterliggelden € 20.000,00 Reservering groot onderhoud € 50.000,00

--------------------- Genormaliseerd resultaat € -1.795,21

Liquide middelenDe ontwikkeling van de liquide middelen bestaande uit de bank- en kas saldi, isniet hetzelfde als het exploitatieresultaat. Het staatje hieronder geeft een specifi-catie van het verloop van de liquide middelen in relatie tot het resultaat:

8

Page 10: Koenennieuws maart 2011

Liquiditeitsontwikkeling in 2010Exploitatieresultaat € -54.113,70 Reservering groot onderhoud € 50.000,00 Afschrijvingen € 24.756,66 Investeringen € -51.679,00

-------------------- Mutatie liquide middelen in 2010 € -31.036,04

-------------------- Nog te ontvangen winterliggelden € 20.000,00 Subsidie groot onderhoud € -13.874,00 Terugontvangen ecotax € -3.807,51

-------------------Genormaliseerde liquiditeitsontwikkeling € -28.717,55

In dit staatje geeft het subtotaal ‘mutatie liquide middelen in 2010’ het bedragweer waarmee onze liquide middelen in 2010 werkelijk zijn afgenomen.Het bedrag achter ‘genormaliseerde liquiditeitsontwikkeling’ is het bedrag waar-mee onze liquide middelen in 2010 zouden zijn afgenomen indien er geen subsi-dies zouden zijn ontvangen en de resterende winterliggelden in 2010 zouden zijnontvangen.

Om het bedrag aan liquide middelen per ultimo 2010, ruim € 93.000,-, in hetjuiste perspectief te plaatsen moet bedacht worden dat de inkomsten en uitgavenniet parallel lopen. Het laagste saldo op onze beide werkrekeningen en daaraangekoppelde spaarrekeningen lag in 2010 op ca. € 32.000,-.

Onderstaand overzicht geeft verder aan dat zelfs het relatief hoge saldo aan heteinde van het jaar inclusief de nog te ontvangen wintergelden maar net toereikendis om de reserveringen voor groot onderhoud en onvoorziene uitgaven te dekken.

Liquiditeit versus reserveringenLiquide middelen ultimo 2010 € 93.737,38 Nog te ontvangen winterliggelden € 20.000,00 Reserve groot onderhoud € -100.000,00 Reserve onvoorzien € -10.000,00

------------------- € 3.737,38

9

Page 11: Koenennieuws maart 2011

Hierbij moet nog worden aangetekend dat de reserve voor onvoorziene uitgaven inrelatie tot de totale activa en exploitatie van onze vereniging, aan de lage kant is.Streven is een bedrag van 20 à 30 duizend euro. Dit lijkt wellicht veel, maar is datniet. Zo hebben bijvoorbeeld alleen al de reparatie van de vloeistofdichte vloer inde loods en de hemelwaterafvoer het afgelopen jaar ruim € 5.000,- aan onverwach-te uitgaven met zich meegebracht.

Reservering groot onderhoudDe reservering voor groot onderhoud is bepaald op basis van het gemiddeldebedrag dat de afgelopen jaren is besteed aan groot onderhoud en naar onze inschat-ting hiervoor ook de komende jaren gemiddeld nodig zal zijn. Vanwege het onver-wacht wegvallen van de subsidiemogelijkheid is het voor deze winter geplandegroot onderhoud uitgesteld, waardoor de reservering voor groot onderhoud ultimo2010 € 100.000,- bedraagt. Hier tegenover staat dus zowel het voor 2011/2012geplande groot onderhoud als dat van 2010/2011.

Het zal duidelijk zijn dat er maatregelen nodig zijn om de hierboven geschetsteontwikkeling van de exploitatie en de liquiditeiten van onze vereniging om te bui-gen.

Bij het voorstel van het bestuur tot aanpassing van de tarieven wordt daar verderop in gegaan.

Marga Wolkers, penningmeester a.i.Michel Gijzelaar, voorzitter

Toelichting voorstel verhoging stallingsgeldenIn de toelichting bij de jaarrekening 2010 is berekend en uitgelegd dat met het hui-dige niveau van inkomsten, uitgaven en jaarlijkse investeringen de liquide midde-len van De Koenen jaarlijks met ongeveer € 30.000,- afnemen.

Dit is een ontwikkeling die niet verantwoord is en omgebogen dient te worden.Eens te meer als we bedenken dat het laagste saldo op onze werk- en spaarreke-ningen samen in het afgelopen jaar rond de € 32.000,- lag.Daarom hebben we ook moeten besluiten om de voor deze winter geplande ver-vanging van een steiger uit te stellen. We zullen eerst onze geldmiddelen weer opeen hoger niveau moeten brengen.

10

Page 12: Koenennieuws maart 2011

Het bestuur onderzoekt diverse mogelijkheden om extra geld te genereren en daar-toe behoort helaas ook een verhoging van de tarieven voor onze zomer- en winter-stalling.Voorstel van het bestuur is om de tarieven voor zowel de zomerstalling, de winter-stalling als de passanten tarieven met 10% te verhogen. In een apart voorstel wordtaan de vergadering gevraagd om ermee akkoord te gaan dat deze tariefsverhogingal geldt met ingang van de zomerstalling 2011. Indien de vergadering dit voorstelonverhoopt niet steunt zal de tariefsverhoging voor de liggelden gelden met ingangvan de winterstalling 2011/2012. Voor de passanten-tarieven zal de verhogingdirect worden doorgevoerd.De totale inkomsten uit zomer- en winterstalling inclusief hellingen liggen op jaar-basis op ruim € 110.000,- zodat met de voorgestelde tariefsverhoging op jaarbasisongeveer € 11.000,- extra inkomsten worden gegenereerd.Omdat het aantal passanten-overnachtingen van jaar tot jaar kan afwijken, hebbenwe het effect hiervan bij deze berekening buiten beschouwing gelaten.

Met deze verhoging is het liquiditeitstekort niet opgelost, maar een verhoging vanmeer dan 10% ineens vindt het bestuur teveel van het goede.Afhankelijk van de overige mogelijkheden om extra geld binnen te krijgen zalbekeken moeten worden of in de nabije toekomst verdere verhogingen noodzake-lijk zijn.

Toelichting bij het voorstel om de tariefsverhoging van de stallinggelden in telaten gaan met de zomerstalling 2011.In de vorige paragraaf vindt u een voorstel van het bestuur om de tarieven voor deligplaatsen te verhogen. Bij onze vereniging is het gebruikelijk om tariefswijzigin-gen voor de ligplaatsen in te laten gaan met de eerstvolgende periode waarvoor nogeen ligplaats aangevraagd moet worden.Met andere woorden, een in april aangenomen tariefswijziging gaat gelden vanafde eerstkomende winterstalling. Hierdoor worden onze leden niet geconfronteerdmet een tariefswijziging voor een ligplaats die zij al hebben aangevraagd.Zoals uitgebreid is toegelicht heeft onze vereniging echter dringend geld nodig omde noodzakelijke vervanging van steigers in de komende jaren te kunnen realise-ren. Er van uit gaande dat de vergadering instemt met de voorgestelde tariefsver-hoging, stelt het bestuur bij deze voor om die verhoging in te laten gaan metingang van de komende zomerstalling 2011.Hiermee wordt ca € 5.000,- extra inkomsten gegenereerd, een bedrag dat onze ver-eniging hard nodig acht om achterstand bij het vervangen van steigers zo veelmogelijk te beperken.

11

Page 13: Koenennieuws maart 2011

Toelichting voorstel contributieverhogingDe noodzaak voor onze vereniging om extra inkomsten te verkrijgen is in ditKoenen Nieuws uitgebreid toegelicht. Naast het verhogen van de stallinggeldenstelt het bestuur daarom voor om ook de contributie en de bijdrage voor donateurste verhogen, en wel als volgt:

• Contributie voor leden verhogen met € 10,- naar € 50,-• Contributie voor jeugdleden verhogen met € 5,- naar € 25,-• Bijdrage voor donateurs eveneens verhogen met € 5,- naar € 25,-

Op jaarbasis leveren deze verhogingen de vereniging ca € 4.500,- extra op.

JAARREKENING 2010 EN BEGROTING 2011

BALANS 2010

(in euro's)

per mutatie per

DEBET 31-12-2009 2010 31-12-2010

HAVEN 229.354,85 0,00 258.532,59 INVESTERING HAVEN 46.322,00

AFSCHRIJVING HAVEN 17.144,26 WINKEL 1,00 1,00 LOODSEN 46.035,31 47.111,58

INVESTERING LOODSEN 5.357,00AFSCHRIJVING LOODSEN 4.280,73

HELLINGMATERIEEL 3.678,54 3.303,54 INVESTERING HELLINGMATERIEEL

AFSCHRIJVING HELLINGMATERIEEL 375,00 WOONSCHIP 1,00 1,00

INVESTERING WOONSCHIPAFSCHRIJVING WOONSCHIP

CLUBHUIS 21.892,85 20.470,80 INVESTERING CLUBHUIS

AFSCHRIJVING CLUBHUIS 1.422,05 CLUBHUIS INVENTARIS 7.079,61 6.573,99

INVESTERING CLUBHUIS INVENTARIS

12

Page 14: Koenennieuws maart 2011

AFSCHRIJVING CLUBHUIS INVENTARIS 505,62 VAARTUIGEN 8.954,49 7.925,49

INVESTERING VAARTUIGENDESINVESTERING VAARTUIGEN

AFSCHRIJVING VAARTUIGEN 1.029,00 KANTOORMIDDELEN 1,00 1,00 GEREEDSCHAPPEN 1,00 1,00

INVESTERING GEREEDSCHAPPENAFSCHRIJVING GEREEDSCHAPPEN

BANK 4774180 7.613,81 13.551,85 21.165,66 BANK 178472 41.524,54 -592,81 40.931,73 GIRO BAR 8.741,87 8.789,26 17.531,13 LEEUWREKENING 0,00 0,00 KAS 0,00 0,00 KAS BAR 6.388,84 -6.350,00 38,84 KAS HAVEN 3.105,94 -1.911,86 1.194,08 ROPARCO 0,00 0,00 SPORT TOTO 1.071,06 1.071,06 RENTEMEER REKENINGEN 56.327,36 -44.522,48 11.804,88

------------ ------------- ------------TOTAAL 441.773,07 437.659,37

per perCREDIT 31-12-2009 mutatie 2010 31-12-2010

RESERVE ONVOORZIEN 10.000,00 10.000,00 RESERVE GROOT ONDERHOUD 50.000,00 100.000,00FONDS HULPVAARTUIGEN 0,00 0,00 RES. SCHIPHOLFONDS 0,00 0,00 EXPLOITATIESALDO VERSLAGJAAR -54.113,70 EXTRA RESERVERING GROOT ONDERHOUD 0,00KAPITAAL EIND VERSLAGJAAR 381.773,07 327.659,37

------------ ------------- ------------TOTAAL 441.773,07 437.659,37

STAAT VAN KOSTEN EN BATEN 2010(in euro’s)

BEGROTING REALISATIE BEGROTING 2010 2010 2011

KOSTEN

AFSCHRIJVINGENHAVEN 17.144,26 17.144,26 19.155,16 LOODSEN 4.280,73 4.280,73 4.816,73

13

Page 15: Koenennieuws maart 2011

HELLINGKARREN 375,00 375,00 375,00 WOONSCHIP 0,00 0,00 0,00 CLUBHUIS 1.422,05 1.422,05 1.422,07 CLUBHUIS INVENTARIS 505,62 505,62 505,62 VAARTUIGEN 1.029,00 1.029,00 1.029,00 GEREEDSCHAPPEN 0,00 0,00 0,00

------------ ------------- ------------TOTAAL AFSCHRIJVING 24.756,66 24.756,66 27.303,58

AFDRACHT VERBOND 7.000,00 7.078,50 7.500,00 EENMALIGE EXTRA AFDRACHT 0,00 0,00 0,00 BELASTINGEN 8.000,00 0,00 8.000,00 WATERZUIVERING 609,60 RIOOL- EN REINIGINGSRECHT 264,95 ONROEREND GOED 5.949,46 TERREINHUUR 24.059,84 22.604,73 18.725,00 HUUR HAVENMOND 0,00 0,00 0,00 BTW -4.000,00 -587,00 10.000,00 CLUBBLAD 2.000,00 3.448,32 2.000,00 ADMIN.KOSTEN 2.200,00 2.599,92 2.500,00 DIV. ONKOSTEN 9.000,00 6.867,23 9.000,00 VERZEKERINGEN 11.000,00 9.218,04 10.000,00

GAS 7.000,00 11.625,31 12.000,00 WATER 1.500,00 1.074,77 1.500,00 LICHT 11.000,00 10.803,21 11.000,00

TELEFOON 1.000,00 821,66 1.000,00 INTERNET 750,00 471,48 500,00 PORTOKOSTEN 1.500,00 1.456,10 1.500,00 DRUKWERK 1.500,00 809,20 1.500,00

RECREATIE 1.500,00 1.819,74 1.500,00 WEDSTRIJDEN 350,00 -396,34 350,00 JEUGDZEILEN 2.000,00 2.000,00 HULPSCHEPEN 500,00 47,17 500,00 RESCUE 700,00 549,50 700,00 JEUGDBOTEN 500,00 164,41 500,00

KLUBHUIS EXPLOIT 2.000,00 1.331,41 2.000,00 HAVEN EXPLOIT. 14.000,00 20.322,88 17.000,00 WOONSCHIP EXPLOIT. 500,00 0,00 500,00

LONEN 31.000,00 29.731,16 31.000,00 DIVERSEN 0,00 111,34 0,00

14

Page 16: Koenennieuws maart 2011

RESERVERING 0,00 0,00 0,00RESERVE 30.000,00 50.000,00 50.000,00

------------ ------------- ------------TOTAAL KOSTEN 191.316,50 213.553,41 230.078,58

BATENWINTERLIGGELDEN 65.000,00 44.972,26 65.000,00 ZOMERLIGGELDEN 52.000,00 52.536,00 52.000,00 CONTRIBUTIE/DONATIE 27.500,00 27.180,25 27.500,00 EIGEN BIJDRAGE TRAININGEN 2.000,00 3.145,00 2.000,00 VERKOOPOPBRENGST CADET 0,00 0,00 0,00 PASSANTEN 5.000,00 8.449,89 7.500,00 HUUR/WOONSCHIP 1.128,00 1.128,00 1.128,00 RENTE 1.500,00 482,06 500,00 TOTO 40,00 0,00 40,00 RESULTAAT BAR 8.000,00 3.864,74 4.000,00 SUBSIDIES GEMEENTE p.m. 13.874,00 0,00SUBSIDIE SCHIPHOLFONDSECOTAX p.m. 3.807,51 p.m.INSCHRIJFGELDEN 0,00 0,00 0,00

------------ ------------- ------------TOTAAL BATEN 162.168,00 159.439,71 159.668,00 TOTAAL KOSTEN 191.316,50 213.553,41 230.078,58

RESULTAAT -29.148,50 -54.113,70 -70.410,58

Jaarverslag van de secretarisHet afgelopen jaar is de vereniging op peil gebleven voor wat betreft het ledental.Er waren 18 opzeggingen, er zijn 2 leden overleden en er waren 28 nieuwe aan-meldingen.Onze secretaris is afgelopen zomer geëmigreerd naar het zonnige zuiden vanFrankrijk en daardoor is aan mij, als tweede secretaris, de eer te beurt gevallen omhet jaarverslag van de secretaris te schrijven. Het is ook meteen de laatste keer voormij. Toen ik ruim twee jaar geleden aan de klus van tweede secretaris begon, naastmijn functie als jeugdtrainer, kon ik nog niet vermoeden dat ik er een tweede baanbij zou nemen. Maar wat als een leuke bijbaan begon, docent aan de hogeschool,werd al snel nagenoeg een full time baan. Kortom, ik zat vaak op hete kolen bij debestuursvergaderingen en het inefficiënte dubbele invoeren van het ledenbestandin twee systemen werd steeds meer een last. Omdat het bijhouden van het leden-bestand een essentiële functie is voor de vereniging (denk aan facturering of eenplaatsje op de haven), duldt dit geen uitstel. Het was mogelijk om een goede ver-

15

Page 17: Koenennieuws maart 2011

vanger te vinden, waardoor ik mij nu weer volop aan de trainingen kan wijden (devrijdagmiddag is permanent vrij geroosterd). Ik zie uit naar een mooie zomer!

Jan N. MulderAftredend 2e secretaris

Jaarverslag van de havencommissarisOp een dag, het was eind 1998, besloot ik Frankrijk te verlaten. Na zes jaren pakteik mijn schilderkist en ezel in om weder te keren naar het Vaderland. Aangekomenin Amsterdam, mijn thuishaven, besloot ik mijn oude liefde voor het water nieuwleven in te blazen. In een dronken bui kocht ik op de HISWA een houten boot,een Zweedse klassieker. Mijn nieuwe liefde had achterstallig onderhoud en ikbesloot dit in Giethoorn te gaan aanvatten. Daar waar mijn leven met het waterbegon.Een goede maand later vervolgden we onze tocht, nu in hoogglans, naarAmsterdam, op naar een ligplaats. Ik belandde op 'De Koenen'. Toen ik er op defiets voor het eerst binnenreed, was het voor mij meteen helder. De plek ademdeeen sfeer uit die mij terugbracht naar mijn jeugd. De loodsen, de haven met boten,het clubgebouw met wedstrijdtoren, de geur, alles herinnerde mij aan Giethoorn.Tot mijn verbazing kreeg ik meteen een ligplaats toegewezen. Ik en mijn bootglommen en nadat ik de gemoedelijke leden en kordate havenmeester Floris leer-de kennen, wist ik het zeker. Ik had een nieuwe thuishaven gevonden op 'DeKoenen' en dat alles in de rook van de grote stad Amsterdam.De jaren die volgden, bevestigden mijn gevoelens. Ik kom met veel plezier op dehaven. De plek biedt rust, vooral door de kennis en behulpzaamheid van de ledenen havenmeester. Je bent er voor elkaar en een probleem aan je boot is er om op telossen. Zo ontspon zich bij mij de gedachte om als het op mijn pad zou komen,een bestuursfunctie te bekleden. Ooit, in de verre toekomst.Het plotseling overlijden van Niek Emmer bracht ons allen in emotionele verwar-ring. Ineens was Niek er niet meer, niet meer voor Adri, zijn vrouw, hun kinderenen naasten. We hopen ze tot steun te zijn. Zijn gemis is voelbaar, als mens en ookals havencommissaris binnen onze vereniging.Aan het einde van het jaar 2010 werd ik gepolst om zijn taken te gaan bekleden.Na rijp beraad met Michel, onze voorzitter en overleg met Floris, onze haven-meester besloot ik mij kandidaat te stellen. Dank aan de leden, die mij in denajaarsvergadering, als hun nieuwe havencommissaris op hebben genomen.In het jaar 2011 ben ik aan de slag gegaan en oriënteer ik mij bovenal. Het blijftdroevig aanvoelen, dat ik met Niek niet van gedachten kan wisselen. Floris steunt

16

Page 18: Koenennieuws maart 2011

mij enorm, want er is de komende jaren veel werk te verzetten. Ik zal proberen delijnen, uitgezet door Niek, nieuw leven in te blazen.

Het loopt andersVorig jaar besloot ik te gaan dromen van een solotentoonstelling in New York. Eendroom, die geruststellend ver weg lag. Met veel plezier besloot ik derhalve in hetafgelopen najaar havencommissaris te worden. Met dien verstande dat als mijndroom werkelijkheid zou worden, dan……. Maar ach, alles leek nog ver weg.Totdat ik begin maart van dit jaar te horen kreeg, New York heeft interesse. Wegdroom, en ik sta ineens met beide benen op de grond. Niks meer rondlopen met jehoofd in de wolken. Ik moet nu alles goed op een rijtje krijgen. En hier zal ik DeKoenen teleur moeten stellen en mijzelf. Tentoonstellingen in den lande zijn,gezien mijn jarenlange ervaring, een eitje. Maar overzee liggen de zaken geheelanders en te meer ver weg.

Tot mijn spijt leg ik mijn a.i. post van havencommissaris neer.

Met een vriendelijke groet,Erik de JongHavencommissaris a.i.

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

Kandidaat havencommissarisToen ik 6 jaar oud was hebben mijn ouders besloten lid te worden van De Koenen.In die tijd gingen we standaard elke vrijdagavond naar een eilandje in deWesteinder en voeren we zondagavond in konvooi weer terug. In de winter als zebezig waren aan de boot maakte ik mijn huiswerk in het clubhuis, speelde tafelten-nis of deed dingen die niet mochten. Uiteindelijk na wat omzwervingen, DeKoenen wel altijd blijven bezoeken, toch weer lid geworden ca. 8 jaar geleden. Ikheb in die tijd ook zelf een boot gekocht. Eerst nog bij de IJssloot gelegen maar nutoch al een jaar of 4 hier met alweer mijn tweede boot. Inmiddels zijn mijn 2 zoon-tjes ook jeugdlid geworden en ik hoop dat de watersport ze dusdanig aanspreektdat ze hier gaan leren zeilen.

Het bestuur had voor mij altijd iets magisch, dames in mantelpak en heren in pak-ken achter een tafel die een vergadering leidden en een bepaald gezag uitstraalden.De mooie pakken zijn gebleven maar de hiërarchie en het ontzag zijn in de loopder jaren wat genormaliseerd. Ik zag in, uiteindelijk, dat het ook maar gewoon

17

Page 19: Koenennieuws maart 2011

18

mensen waren.. Zelfs tot op het punt dat, toen ik hoorde dat Stefan ermee zouophouden, ik dacht hmm, is dat niet wat voor mij.

In de afgelopen twee jaar ben ik veel vaker op de haven geweest dan in de voor-gaande jaren en ik voel mij goed op De Koenen. Er is altijd wel iemand. Even klun-gelen aan het bootje, koffie of een biertje halen in het clubhuis of genieten van hetzonnetje aan het meer, het is altijd goed en ik voel me daar altijd welkom. En tochmiste er wat ik had het gevoel te consumeren. Met andere woorden de Koenen gafmij meer dan ik de Koenen. Ik was druk, beetje ongeregeld leven, werkplichtschoot er een beetje bij in etc en ik voelde mij daar in toenemende mate ongemak-kelijk bij. Maar om mij dan maar meteen aan te melden bij het bestuur van “Joh ikga het wel doen”, dat ging mij ook te ver. Ik ben me toen meer gaan verdiepen inde taak van secretaris. gesprekken met bestuursleden, Stefan en de voorzitter volg-den om een idee te krijgen wat het nu allemaal in zou houden. Hoe meer ik hoor-de hoe drukker het werd. Maar ook leuker. Het contact was ontspannen en con-structief waarna ik uiteindelijk aan heb gegeven ik stel mij kandidaat. Voor mijvoelt dit als een goede manier om wat te doen voor de vereniging en ik denk dat ikdit voor een lange periode kan blijven doen. Gelukkig heeft het bestuur, na diep-gravend onderzoek, geen redenen gezien mijn kandidaatstelling in een vroeg sta-dium in de kiem te smoren.Maar nog voor ik daadwerkelijk in functie kan treden, verandert alles weer. Doorhet vertrek van Erik de Jong komt de functie van havencommissaris vrij en dat ismij meer op het lijf geschreven. Toen er zich ook nog een kandidaat voor de func-tie van secretaris meldde, werd er snel tot een ruil besloten.Nu ben ik hier als kandidaat havencommissaris.

Mark Smit

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

Jaarverslag van de schepencommissarisWe hebben voor het zomerseizoen met veel plezier iedereen, die in aanmerkingkwam voor een plaats op de haven, daadwerkelijk aan een plaats kunnen helpen,zelfs een enkel recent lid geworden scheepseigenaar. Boxen zijn heel gewild en nietaltijd “voorradig”. Niet zomaar elk schip kan worden ingedeeld. De afmetingenspelen een rol. We leggen geen Centaur of Valk in een box waar een groter schipin kan. Omgekeerd gaat al helemaal niet.Zoals bekend kan een lid geen “eigendomsrecht” op een bepaalde box doen gelden.Als het zo uitkomt kunnen boxen gewisseld worden om zoveel mogelijk schepen

Page 20: Koenennieuws maart 2011

een passende ligplaats te geven.Er is een tendens dat steeds meer leden met een boot, meestal een Laser, een plaatsin de loods aanvragen. De plaatsen zijn beperkt, dus worden ook hier de regels voortoekenning gebezigd.Plaatsen in de grote loods zijn altijd moeilijk in te delen; het aantal is beperkt.Afgelopen winter hebben we helaas enkele aanvragen niet kunnen honoreren. Wezullen misschien ook schepen afwijzen, die afgelopen winter in de loods gestaanhebben om anderen de kans te geven komende winter wel in de loods te staan.Het aanvragen verloopt nog steeds niet soepel. Veel leden “vergeten” nog steeds aante vragen, of doen dat te laat! Voor de zomerstalling 2011 hadden toch weer ledenvergeten aan te vragen.Het aanvragen via de website of per e-mail wordt steeds meer toegepast; een goedeontwikkeling. Vermeld bij aanvragen via e-mail (alleen naar [email protected]) in het vakje “onderwerp” zomer- of winterstalling. Onduidelijke mails gaanals spam de prullenbak in! Alleen voor nieuwe schepen waar wij de gegevens nogniet van kennen, moet een aanvraagformulier volledig worden ingevuld. Dat magnatuurlijk via e-mail, als alle vragen, die op het formulier staan, maar beantwoordworden.Aanvragen via de website of de mail krijgen een ontvangstbevestiging.Wat nog steeds een punt van aandacht blijft, is de zorg, die men aan zijn of haarschip besteedt. Helaas zien we nog steeds schepen met kapot gewaaide dekzeilenen boten vol water of anderszins vervuild. Ook op de jollensteiger en het platform.Graag wil ik iedere booteigenaar verzoeken een scheepsnaam op zijn of haar bootte zetten. Het is soms moeilijk een eigenaar van een boot zonder naam of lidmaat-schapnummer te achterhalen. Vindt u een sticker op uw boot: “Van wie is dezeboot?” neem dan contact op met Floris. Dit geldt voor Lasers en andere kleineboten op de jollensteiger.Trailers zonder eigenaar zijn van het terrein verwijderd.Verder wil ik vooral Floris bedanken voor zijn kennis en samenwerking.Ik wens iedereen een plezierig vaarseizoen toe.

Carsten ThöneSchepencommissaris.

Verslag van de clubhuiscommissarisHet jaar 2010 is weer een jaar geweest met veel evenementen. Buiten alle wedstrij-den zijn er veel andere dingen gebeurd in het clubhuis. Bijvoorbeeld de jaarlijksegrote schoonmaakdag waarbij veel leden de handen uit de mouwen hebben gesto-

19

Page 21: Koenennieuws maart 2011

ken om het clubhuis weer eens een extra schoonmaakbeurt te geven. Het lijkt danaltijd wel of de bekende “Witte Tornado” het clubhuis heeft bezocht. Mijn dankweer hiervoor.Ook bij het hellingen van de schepen is telkens weer een vrij grote groep ledenbetrokken die dan van een welverdiende lunch wordt voorzien.In het voorjaar hadden we weer de opening van het vaarseizoen, de traditionelePinkstertocht voorafgegaan door een uitvoering van het Weespertrekvaart man-nenkoor. Ook Sail 2010 zorgde voor de nodige gezelligheid met een flink aantalgasten.

Er waren nog een aantal goed bezochte andere evenementen zoals o.a. “Koken vooren door leden”, het jaarlijks terugkerende bezoek van de Albin-25-club en natuur-lijk niet te vergeten het Sinterklaasfeest.Om een goed beeld te krijgen van de inkomsten en uitgaven van het clubhuis hebik een dringend verzoek aan alle leden die een bardienst draaien. In de lade van debar ligt een enveloppe waar aan het eind van de dag het papiergeld in gedaan dientte worden. Deze enveloppe wordt dan, voorzien van datum en het bedrag van dedagopbrengst aan de havenmeester afgegeven. In de kas moet echter wel eenbedrag van 60,00 euro achterblijven als wisselgeld voor de volgende dag.Degenen die boodschappen voor de vereniging hebben gedaan verzoek ik de hier-voor gemaakte kosten niet zelf uit de kas te halen maar deze bij mij te declarerenmet de betreffende factuur of kassabon waarna ik voor terugbetaling zal zorg dra-gen.

Het is fijn om te zien hoe de kleedkamers en de entree een opknapbeurt krijgen;het is goed te zien dat hier vakmensen mee bezig zijn geweest.Als afsluiting wil ik graag uw aandacht vestigen op de lijsten die in het clubhuishangen waarop een of meerdere bardiensten kunnen worden ingevuld.Ik hoop dat de respons weer net zo goed zal zijn als vorig jaar, zodat we U niet ‘s-avonds hoeven lastig te vallen met het verzoek om een keer achter de bar te staan.Rest mij nog iedereen te bedanken voor zijn of haar inzet voor het clubhuis.

Carla BresserClubhuiscommissaris

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

20

Page 22: Koenennieuws maart 2011

Jaarverslag van de wedstrijdcommissaris

De ASK opening en sluitingswedstrijden Deze werden afgelopen jaar georganiseerd door WV de Schinkel. Wel verzorgdeWV de Koenen de rescue en ook werden ons clubhuis en de starttoren gebruikt,omdat het handiger bleek.

PromotiewedstrijdenDe wind was vlagerig en Bfd 3 tot 5 en af en toe viel er een flinke bui.21 Cadetten waarvan ook boten uit Giesbeek en Rotterdam gingen van start enzeven Optimisten. Op zondag verschenen er ook nog drie Lasers aan de start.Er werden elf korte wedstrijdjes gevaren en tussendoor bleef ook nog tijd over omgezamenlijk naar het WK voetbal te kijken.Er was een avondprogramma waarin alle kinderen in drie sloepen gingen en doorde Amsterdamse grachten hebben gevaren. Veel dank aan Annemiek Wijnbergh,die weer samen met veel ouders een groot deel van de organisatie voor haar reke-ning heeft genomen.

Voorronde NK TeamzeilenMede door bemiddeling van JanWillem van Weezenbeek werd onze vereniginguitgekozen door het Watersportverbond om de voorrondes van het NK Teamzeilente organiseren. We kregen vier Ynglings tot onze beschikking. Het team van DeKoenen bestond uit Laserzeilers. De spanning was te snijden tijdens de 15 wed-strijden en ons eigen team was zeer goed op dreef. Drie teams eindigden gelijk,waarbij het Koenenteam helaas het slechtste onderlinge resultaat had en WVHoorn en KWVL doorgingen naar de finales in Rotterdam.Volgend jaar hopelijk nieuwe rondes, nieuwe kansen.

Laser 6 UrenVoor de 30e keer organiseerde WV De Koenen de Laser 6 Uren. 42 Laserteamsgingen van start met een NO Bfd 2. Alles liep weer op rolletjes met dank aan hetwedstrijdcomité en de keukenploeg. Om ook het publiek en natuurlijk de zeilerszelf goed op de hoogte te houden van de actuele stand, presenteerde SvenOosterbaan dit snel na iedere ronde op het LCD scherm in het clubhuis.Kortom prima weer en prima dag.

JeugdzeilenIn 2010 hebben 63 kinderen deelgenomen aan het jeugdzeilen. Het jeugdzeilen isuitgebreid met een groep op de woensdagavond. Op de vrijdagavond zaten we aan

21

Page 23: Koenennieuws maart 2011

het maximum van onze capaciteit wat betreft de begeleidingsboten. De woensdag-avondgroep bleek een hechte groep kinderen die zeer trouw aanwezig waren. Zestonden onder de bezielende leiding van Pim Dijkema, onze nieuwe jeugdtraineren Arne Koolmeijer die hem daarin terzijde stond. Ook hebben weer een aantalkinderen een CWO-diploma behaald.

RescueDe rescuegroep heeft ook dit jaar weer klaargestaan om te zorgen dat onze wed-strijden en die in ASK-verband weer veilig konden worden gehouden. Zij begelei-den de wedstrijden en maken daarbij gebruik van prima materiaal, dat mede dank-zij Stef ten Katen in goede conditie wordt gehouden. Voor de jarenlange inzet vanArne als o.a. hoofd rescue mocht hij dit jaar van De Koenen de gouden speld ont-vangen.

LaserzeilenGedurende het hele zeilseizoen zijn de Laserzeilers op de woensdagavond nietmeer weg te denken op de Nieuwe Meer. Ze trainen of varen wedstrijden in com-petitie. Het ene jaar zijn er wat meer enthousiastelingen dan het andere jaar. Ditjaar was er wat minder belangstelling, mede door het gegeven dat er vaak opwoensdagavond geen wind stond. Toch werd alles weer keurig georganiseerd doorHugo Caron die dit jaar van De Koenen de Beker van Verdienste kreeg uitgereiktvoor zijn tomeloze inzet voor deze groep. We hopen op meer belangstelling ennatuurlijk ook wind in het komend vaarseizoen. Ook al heb je zelf geen Laser, DeKoenen beschikt over 2 instaplasers en je kan dus gewoon een keertje proberen.

Maria Oomens Wedstrijdcommissaris

Jaarverslag van de commissaris communicatieHet werk voor de commissaris communicatie bij De Koenen was in 2010 deelsregulier werk en deels nieuwe elementen aan de communicatie toevoegen. Er ver-schenen twee edities van het Koenennieuws en één editie van deKoenennieuwsbrief. De website (www.wvdekoenen.nl) werd actueel gehouden endat loopt nu naar behoren. Het aanvragen van zomer- en winterstalling loopt vooreen belangrijk deel nu via de website. De Koenen zit nu ook op Facebook enHyves, waarbij vooral de Facebookgroep een levendige uitwisseling van nieuwtjeslaat zien. Daar zijn inmiddels 80 deelnemers.

22

Page 24: Koenennieuws maart 2011

Er kwam ook een nieuwe huisstijl voor alle Koenenuitingen. Het logo heeft geenzwarte rand meer en de adresgegevens zijn strakker vormgegeven. Er zijn nu ooksjablonen voor folders, aankondigingen en inschrijfformulieren. Ook hetKoenennieuws heeft een aangepast uiterlijk gekregen.De introductie van het nieuwe softwareprogramma kost wat meer hoofdbrekensdan gehoopt, mede door de vacatures in het bestuur gedurende het jaar.Desondanks hebben we de leden op verschillende momenten via een e-mail kun-nen informeren. Dat zullen we in de toekomst vaker doen.

Dirk Jan Broertjes Commissaris communicatie.

PaasklaverjastoernooiOp vrijdag 22 april zal er in het clubhuis een Paasklaverjastoernooi worden gehou-den ter afsluiting van de winterse activiteiten. Er komen geen messen op tafel,maar wel lekkere hapjes en leuke prijzen. De koffie staat om 7 uur klaar en de eer-ste kaarten worden geschud om 8 uur.Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- en opgeven kan bij ondergetekende of aan de bar.

Niels WallinTel: 06-212 350 35 Mail: [email protected]

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

23

Polijsterweg 9 - 1032 KP Amsterdam - Tel. 020-636 47 88 - Fax 020-634 33 73 - [email protected] 140 - 1017 GR Amsterdam - Tel. 020-623 05 29 - Fax 020-620 57 88 - [email protected]

VV OO OO RR AA LL UU WW DD RR UU KK WW EE RR KK

Page 25: Koenennieuws maart 2011

Overzicht werkregeling

We hebben weer een groot aantal handen nodig om vele klussen op de haven tedoen. En alle leden tussen 18 en 65 jaar met een boot op de haven moeten hunwerkplicht vervullen. Op de website www.wvdekoenen.nl/werkregeling vind je eenoverzicht van de werkzaamheden. Geef je op bij de havenmeester of havencommis-saris.

Kandidaat leden

(november 2010 t/m maart 2011)

3608 H. Bavin Oranjeplein 21 2012 LN Haarlem3609 J. Adam Palestrinastraat 16 bv 1071 LE Amsterdam3610 M. Grapperhaus Valeriusstraat 209’’ 1075 EX Amsterdam3611 M. v.d. Heuvel Valeriusstraat 213 1075 EX Amsterdam 3612 P. v.d. Heuvel Valeriusstraat 213 1075 EX Amsterdam3613 L. Roohimanesh Herculesstraat 16 1076 SL Amsterdam3614 S. v.d. Heijden C.Krusemanstraat 21’’ 1075 NC Amsterdam3615 I. Buijse A.Boersstraat 3 1071 KT Amsterdam3616 S. Roohimanesh Herculesstraat 16 1076 SL Amsterdam3617 M. v.d. Riet Burg.v.Meursstraat 40 5037 NG Tilburg3618 L. Huyghe Willemsparkweg 221 1071 HC Amsterdam3619 D. Huyghe Willemsparkweg 221 1071 HC Amsterdam3620 T. Huyghe Willemsparkweg 221 1071 HC Amsterdam3621 A.L. de Vries G.v.d.Veenstraat 24 1077 ED Amsterdam

Eventuele bezwaren tegen definitieve opname van deze leden in Koenenverbandmoeten uiterlijk 365 dagen na ontvangst van deze bekendmaking schriftelijk bij desecretaris zijn ingediend.

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

24

Page 26: Koenennieuws maart 2011

25

OpzeggingenDe volgende leden zijn met ingang van 31-12-2010 uit het ledenbestand gehaald;zij hebben hun lidmaatschap opgezegd.

3504 H. Beunders3550 A. Boonman3324 D. Boswijk3454 R.J. Botter3420 P.J.C.M. van Breugel3410 P.S. Brouwer3411 L.J. Brouwer3374 H.H. Dragt3490 R. Eichhorn3484 B.B.W. Hofman3398 B. Hogeboom3535 G. Hoogenraad3332 M.J. Lintsen3288 F. Lobach2795 K. van Louvezijn3262 B.N. Mars3501 S. Orobio De Castro3508 D.L. Pels Rijcken3479 H.G.M. Ploeger3272 S. Pont3544 P.J. Postma3276 F. Ratelband3522 S. van Rees3498 L. Rijks3419 S.J. Sitter-Hora Siccama3444 W. Spiering3341 J.A.P. Temmerman3428 R. Terry3331 M.E. Warmoltz3436 B. van der Weide Jansen3313 J.A.A. de Wit3040 A. Zillinger Molenaar

Page 27: Koenennieuws maart 2011

26

Feestelijke opening seizoen 1 mei

Kom ook naar de opening van het seizoen

op zondag 1 mei a.s.!

Om 12 uur hijsen we de vlag.

Het Koenenkoor zingt,

er is een lunch en om 14.00 uur begint het

admiraalvaren.

Aansluitend is de openingsborrel bij WV De Koenen.

Page 28: Koenennieuws maart 2011

Koenenkalender 2011

9 januari Nieuwjaarsreceptie, aanvang 14.00 uur30 januari Snertfuif6 maart Informatieochtend jeugdzeilen 13 maart Winterprogramma (knopen) + squadrontraining Cadetten

met droogpak20 maart Winterprogramma + squadrontraining Cadetten met droogpak

Leden koken voor leden1 april Eerste vrijdagavondtraining Cadetten11 april Aanvang hellingen11 april Schoonmaakdag clubhuis13 april Eerste woensdagavond Lasergroep15 april Eerste vrijdagavond training Optimisten17 april Ledenvergadering, aanvang 14.00 uur22 april Paasklaverjastoernooi1 mei Opening vaarseizoen, vlag hijsen om 12.00 uur8 mei ASK openingswedstrijden (WV De Koenen)21 + 22 mei Promotiewedstrijden10 juni Mission Olympic zeilen10 juni Weespertrekvaart mannenkoor, aanvang 21.00 uur11, 12, 13 juni Pinkstertocht22 juli Laatste vrijdagavondtraining voor de zomerstop9 september Eerste vrijdagavondtraining na de zomerstop10 september Scoutingwedstrijden30 september Laatste vrijdagavondtraining voor de winterstop2 oktober ASK Sluitingswedstrijden (WV De Koenen)10 oktober Aanvang hellingen12 oktober Nachtwedstrijd Lasergroep15 + 16 oktober Teamwedstrijden Cadet30 oktober Slotwedstrijd, diner & prijsuitreiking Lasergroep13 november Laser 6 Uren van de Nieuwe Meer20 november Sinterklaasfeest, aanvang 14.00 uur18 december Ledenvergadering, aanvang 14.00 uur

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl/kalender

27

Page 29: Koenennieuws maart 2011

28

Page 30: Koenennieuws maart 2011