Japke Maart 2011

16
maart 2011 39 ste jaargang 44 ste Sint-Maarten Team Japke gloeiend erbij het

description

Japke Februari 2011 Scouts 44ste Sint-Maarten Heide 39ste jaargang

Transcript of Japke Maart 2011

Page 1: Japke Maart 2011

maart 2011

39st

e ja

arg

ang

44st

e Sin

t-Ma

art

en

Tea

m Ja

pke

gloeiend erbij

het

Page 2: Japke Maart 2011

.

Page 3: Japke Maart 2011

Inhoud

Redactioneeltje 4

Kapoenen 5

Woordje van de GRL 6

Welpen 7

Prikbord 8

Wolven 9

Jogi’s 10

Verjaardagen 11

Givers 12

Jins 13

Leidingshoekje 14

Infolijn 15

Page 4: Japke Maart 2011

4

RedactioneeltjeDaar is de lente, daar is de zon. Eindelijk. Na een koude wintertijd vol sneeuw en ijs breekt eindelijk die langverwachte lente aan. Op 21 maart gaan de vogeltjes weer fluiten en beginnen de bomen terug blaadjes te krijgen. Ik kan al niet wachten om in T-shirt al zingend door de straten te fietsen en te genieten van de heerlijk warme zon die op mijn bolletje schijnt. De lente is een tijd van verliefdheid, een tijd om van de natuur te genieten, kortom: een tijd om gelukkig te zijn! Ik verwijs jullie door naar het beroemde lied van Jan De Wilde en stel voor dat jullie het liedje allemaal nog eens beluisteren zodat jullie het zeker niet zouden vergeten: de lente is terug en daar moeten we ten volle van genieten!

Daar is de lente, daar is de zon, Bijna - maar ik denk dat ze weldra zal komen -,

De fallus impudicus staat al in bloei En de blaadjes krijgen bomen!

M’n vrouw en m’n kat zijn allebei krols, Het valt me moeilijk ze rustig te houden,

Ik zal binnenkort weer een heleboel Nesten moeten bouwen, want

Daar is de lente, daar is de zon, Bijna - maar ik denk dat ze weldra zal komen -,

De fallus impudicus staat al in bloei

En de blaadjes krijgen bomen!

De bloembotten barsten open met een

Knal en meisjes ontbloten de kuiten

De bouwvakkers hebben na ‘n nare tijd

Weer iets om naar te fluiten,

Want daar is de lente, daar is de zon,

Bijna - maar ik denk dat ze weldra zal komen -,

De fallus impudicus staat al in bloei

En de blaadjes krijgen bomen!

Daar is de lente, daar is de zon,

Bijna - maar ik denk dat ze weldra zal komen -,

De fallus impudicus staat al in bloei

En de klokken vertrekken naar Rome!

Page 5: Japke Maart 2011

5

KapoenenZondag 6 maart 2011 van …u tot …uJullie leiding is dit weekend een groot spel aan het spelen tegen de verkenners, diep in de bossen in de Arden-nen. Helaas dus geen scouts voor jullie vandaag (= bommazondag)!

Zondag 13 maart 2011 van 14u00 tot 17u00Als jij voor een dag iemand anders zou mogen zijn, wie zou je dan kiezen? Piet Piraat? Mega Mindy? Of miss-chien wel een prinses of een dappere ridder. Of misschien de leiding? Vandaag mogen jullie helemaal zelf bep-alen hoe jullie er uitzien, wij doen namelijk vandaag een Carnavalsvergadering!

Zondag 20 maart 2011 van 00u00 tot 00u00Sorry kapoentjes, ik moet jullie weeral teleurstellen. Het is weer bommazondag vandaag. Maar eigenlijk is dat niet zo heeeeeel erg, want bij de bomma krijgen jullie waarschijnlijjk toch allemaal lekkere snoepjes en taart enzo, is het niet? Doe haar de groetjes van ons!

Zondag 27 maart 2011 van14u00 tot 17u00Hannes is de beste zwemmer van de hele wereld.Pieter is de beste loper van de hele wereld.Paulien is de beste tennisster van de hele wereld.Chloë is de beste danseres van de hele wereld.Melissa is de beste turnster van de hele wereld.Enya is de beste paardrijdster van de hele wereld.Ellen is de beste voetbalster van de hele wereld.Waarin zijn jullie het beste? Doe vandaag allemaal jullie sportkledij aan en kom ons tonen hoe goed jij kan sporten op deze sportvergadering!

Vrijdag 1 april, Zaterdag 2 april, Zondag 3 april 2011

En dan nu…. Dames en heren, appelen en peren, zijn jullie er klaar voor……….. want dit weekend gaan wij voor de tweede keer dit jaar op… *TROMGEROFFEL* ……….. KAPOENENWEEKEND!!!!! Verdere info volgt nog (we kunnen we al zeggen dat het de moeite waard wordt!). Jullie kunnen jullie inschrijven via het onderstaande strookje. Gelieve dit zo snel mogelijk binnen te brengen!

Greets van jullie o zo coole leiding

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ik, ………………………………………………………, kan niet wachten om mee te gaan op het tweede ka-poenenweekend dat door zal gaan van vrijdag 1 april tot zondag 3 april en betaal hier graag 20 euro voor. Mijn ouders kunnen wel/niet heen/terug (schrappen wat niet past) rijden naar de weekendplaats en hebben plaats voor … kindjes in hun auto.

Page 6: Japke Maart 2011

6

Woordje van de GRLBeste mensen,

Wanneer ik dit schrijf is het een prachtige dag begin februari. Een frisse bries blaast de laatste dappere blaadjes van de bomen. De eerste eekhoorntjes wagen zich buiten en de zon staat helder aan de hemel. Ook in de Arden-nen is nog alles peis en vree. Nu nog…Want eind februari en begin maart is het weer zover. In de Colruyt zijn nergens meer spaghetteria’s, cassoulet (voor de fijnproevers), minute soepkes en druivensuiker te vinden. De Waldi van den Aldi neemt zijn voorzorgen en bestelt alvast hele paletten Golden Power. Mensen kunnen niet meer rustig gaan wandelen in de Heide of in ’t Mildo zonder dat er iemand van de padvinderij uit de bossen springt, naar de benen grijpt en een lintje probeert af te pakken. Allemaal nevenwerkingen van het grootste bosspel van het jaar: overlevingsspel. Een bosspel voor de givers, jins, leiding en oud-leiding in de ongerepte wouden die de Ardennen rijk is. Het eerste weekend van maart worden mensen van de zelfde scoutsgroep elkaars grootste vijanden, dit resulteert in een spel vol actie en spanning. Maar het betekent ook drie dagen afzien, doorzetten, grenzen verleggen, en door samen te werken koude en vermoeidheid overwinnen. En dat zijn toch de dingen die belangrijk zijn voor zowel een giver als voor een jin als voor (oud-)leiding…

De week erna laten de givers hun samenwerkingsskills nog maar eens zien. Ze organiseren op zaterdag 12 maart de giverfuif in de Govio. Natuurlijk om geld te verdienen voor hun kamp, maar ook om dat het plezant is, en om de leiding een gelegenheid te geven om hun verwachte nederlaag van het weekend ervoor te vergeten.

Het derde weekend van maart neemt de leiding de tijd om zichzelf, de activiteiten en alle andere facetten van de scouting in vraag te stellen. Even stilstaan waar we met de 44ste mee bezig zijn, kijken wat er nog beter zou kunnen, om er achteraf weer keihard tegenaan te gaan. Al de rest kan de bomma en haar taartjes gaan evalueren.

Een stevige linker,De groepsleiding

Page 7: Japke Maart 2011

7

WelpenVorige maand hebben we jullie enkele talen aangeleerd. Tijd dus voor een leuk taalspelletje. In het onderstaande rooster vinden jullie wat we deze maand gaan doen én de namen van jullie leiding. Ook benieuwd wat er jullie te wachten staat? Puzzelen maar! De antwoorden vinden jullie op www.44ste.be maandprogramma welpen

Deze puzzel bevat 11 woorden. Tips vinden jullie onder deze puzzel. De woorden die ontbreken (*****) zijn de woorden die je moet zoeken in de puzzel. Je moet de woorden horizontaal (van links naar rechts), verticaal (van boven naar onder) of diagonaal (van linksboven naar rechtsonder) zoeken. Veel geluk!!!

Zondag 6 maart *********** = je moet niet naar de scouts komen waardoor je de oma nog eens een bezoekje kan brengen Zondag 13 maart van 10u tot 17u ********** = een leuke uitstap met een rijtuig op 2 wielen naar een voor jullie onbekende bestemming Zondag 20 maart *********** = hetzelfde als op zondag 6 maart

Zondag 27 maart van 14u tot 17u **************** = in camouflagepakken gehuld huiveringwekkende hindernissen overwinnen Vrijdag 1 tot zondag 3 april Belofte - ******* = een megaleuke driedaagse die je zeker niet mag missen. Verdere info volgt later! Een stevige linker vanwege jullie leiding *****, ********, *****, ****, **** en *****

R C C G J B A A D S B S B L H K O R T O P L O E A U W I R O A S C X M E H O I E L I M W P G M T A C W E E K E N D J A B W Q B A G H E E R A Z L R E A V E Y R D A S O G B T R G R F E E R Q N Y A O K I V K L M S T D O L P M O E J T H V O A K O A S M G E F I S E G T E G O E A P S H A V W B E T E Z D Z X E G A Y C F A Q H E A O R E K R I V E R G R P G N F E U P A G L N I J Z T D L R O W E I R N Q F S H A D A S Z K D G W E T K L G P P U K E J B A N M O Z U N F I E T S T O C H T I

Vrijdag 1 april tot zondag 3 aprilHet is tijd voor het tweede Welpenweekend. Dit weekend gaan we terug in de tijd, leef je dus helemaal uit en vergeet zeker je coolste holbewonerspak niet!! Wat extra speciaal is aan dit weekend, is dat het Belofteweekend is. Ook perfect uniform is verplicht!Het weekend begint vrijdag aan het lokaal om 19.00u (iedereen moet dan gegeten hebben) en eindigt zondag aan het lokaal om 17.00u. Vul onderstaand strookje zeker in tegen 27 maart als je mee wil gaan.

Ik,………………………………………………………………., ga mee op het supergrave Holbewoners/Belofteweekend en betaal daarvoor €20. Mijn ouders kunnen wel/niet heen rijden op vrijdag 1 april.Mijn ouders kunnen wel/niet terug rijden op zondag 3 april.

Page 8: Japke Maart 2011

8

Prikbord

Page 9: Japke Maart 2011

9

WolvenZondag 6 maart van 14 to 17uJullie allerliefste leiding zit dit weekend in de Ardennen om de verkenners het pak van hun leven te geven. Dat wil jammer genoeg zeggen dat het voor jullie vandaag geen scouts is. Het is dus de ideale dag voor een bezoekje te brengen aan de bomma en een kaarsje te branden voor jullie hardwerkende leiding die de eer van de wolven aan het verdedigen is!

Zondag 13 maart van 14 tot 17uVandaag nog eens een goed bosspel op het programma! In het jaar 1969, tijdens de Vietnamoorlog, vond er bij Hamburger Hill een bloedige veldslag plaats tussen de Amerikanen en het Noord Vietnamese leger. Vandaag gaan we deze veldslag doen herleven! Zie dus dat je goed gecamoufleerd naar de scouts komt!

Zondag 20 maart van 14 tot 17uVandaag zijn wij, de leiding, een grondige evaluatie aan het maken van het afgelopen jaar. We bekijken vandaag wat het afgelopen jaar goed ging, en wat er beter kan. Jullie zullen ons dus nog een zondag moeten missen. Maar niet getreurd, de familie gaat ook zeker blij zijn met een bezoekje!

Vrijdag 25 maart tot zondag 27 maartOmdat jullie ons de vorige weken zo vaak hebben moeten missen is het deze week ledenweekend. We slapen in tenten, dus zie dat je gerief allemaal goed waterdicht verpakt is, de fiets laten we dit weekend in de garage staan! We gaan op expeditie dus scherp jullie overlevingskunsten maar aan! We zullen ze nodig hebben om te overleven in de brousse.Verdere info zal nog volgen, houdt de site (www.44ste.be) dus goed in het oog!

Zondag 3 april van 14 tot 17uHet is weeral lang geleden dat we onze kop nog eens laten zien hebben in Heide. Dat gaan we vandaag dus zeker doen! We gaan nog eens contacten leggen met de plaatselijke bevolking van Heide City. We zullen de prachtige Kathedraal van Heide bewonderen en ook het Centraal Station van Heide City zullen we niet overslaan! Zie dus dat je er vandaag allemaal bent want het zal druk worden!

Verbindt de leiding met zijn totem!

Liselot Snaakse Chinchilla

Lisa Vredelievend Winterkoninkje

Caroline Ondernemende Kookaburra

Yani Opmerkzame Ree

Casse Uitbundige Vink

Jeffrey Standvastige Seriema

Een wolf komt altijd met perfect in orde fiets naar de scouts!

Page 10: Japke Maart 2011

10

Jogi'sVrijdag 4 maart tot zondag 6 maart 2011Vandaag neemt jullie leiding het op tegen de givers in het loodzware overlevingsspel. Jullie mogen een weekend uitrusten terwijl wij er tegenaan vlammen.

Zondag 13 maart 2011 van 14u tot 17uJullie zijn of worden toch allemaal grote boys en girls daarom willen wij jullie toch de nodige informatie geven voor de rest van jullie leven. We hebben in jullie humorgehalte al ontdekt dat jullie toch al enige kennis hebben over de bloemetjes en de bijtjes. Maar toch willen wij jullie nog extra inlichten op het voorlichtingsbosspel!

Vrijdag 18 maart tot zondag 20 maartVandaag geven we jullie wat quality time met jullie bomma en bompa. Want wij gaan dit weekend op stap met alle leiding van de 44ste.

Zaterdag 26 maart van 19u tot 21uVandaag is er een moord gepleegd maar meer dan het slachtoffer weten we niet. Was het Jeroen of misschien Vincent? Is Nele verdacht of is het toch Joeri en Alexander die zich raar gedragen. Aan jullie om het uit te zoeken in het grote cluedospel

Zaterdag 03 april van 14u tot 17u We hebben talrijke bekende Lisa’s in ons midden Lisa Simpson, Mona Lisa, Geena Lisa, onze wolvenleiding Lisa D’angolo. Vandaag zijn deze ferme vrouwen de hoofdrol in ons grote zwarte lieza Bospel!

Stevige linker van jullie leiding…

Page 11: Japke Maart 2011

11

Verjaardagen

Paulien Callens 4 3 2004 Kapoen

Jan Cassimon 5 3 1991 Wolvenleiding

Wout De Herdt 6 3 2001 Welp

Pieter Van Hees 7 3 1992 Kapoenenleiding

Mathijs Verbist 8 3 2000 Wolf

Kristof Sanders 9 3 1999 Wolf

Wouter Dedecker 10 3 1997 Jonggiver

Nele Stevens 11 3 1992 Jonggiverleiding

Jef Demey 11 3 1997 Jonggiver

Mathias Wauters 11 3 2002 Welp

Roxanne De Maeyer 15 3 2000 Wolf

Vincent Dejongh 16 3 1997 Jonggiver

Frederik Frimout 16 3 1998 Jonggiver

Sofie Van Poecke 16 3 2000 Wolf

Thomas Dekeulener 17 3 1997 Jonggiver

Maxim Konings 19 3 1993 Jin

Evelien Pyl 19 3 1993 Jin

Hanne Jacobs 19 3 2003 Kapoen

Stefan Wauters 22 3 1995 Giver

Ian Voordeckers 26 3 1999 Wolf

Kris Ingelbrecht 26 3 2002 Welp

Lotte De Veth 27 3 1997 Jonggiver

Page 12: Japke Maart 2011

12

GiversVrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 maart 2011 Het is weer tijd om de leiding het pak van hun leven te verkopen. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er een spelletjes gespeeld in de ardense bossen. Een waanzinnig leuk spelletje. Met kampen, lintjes enzo… Verdere info volgt!

Zaterdag 12 maart 2011 Vandaag bouwen we een feestje in de Govio! De Flosh wordt van stal gehaald en door dorstige mensen gevan-gen waarbij ondertussen een aardig dansje wordt geplaceerd. Nodig al je vrienden, vijanden, familie, kennissen, huisdieren, buren, … uit om er met zijn allen een amusant feestje van te maken. Verdere info volgt!

Zondag 20 maart 2011 Omdat we zowat in de helft van ons scoutsjaar zitten wordt het tijd om te evalueren. Jullie hulp hebben we daarbij niet echt nodig dus ga gerust de bomma wat lastig vallen met jullie jeugdig enthousiasme.

Zondag 27 maart 2011 van 14u tot 17uOmdat niet iedereen van de mama en de papa de schoonheid heeft meegekregen wordt er vandaag een clubke opgericht voor mensen met een lelijk gezicht. Kom vrienden maken op de lelijke mensen vergadering (ook voor mooie mensen).

Zaterdag 2 april 2011 van 20u tot 22uVandaag wordt er gedropt, of beter worden jullie gedropt. Er gebeurt in ieder geval iets in ’t donker. Misschien verschieten jullie zelfs van iets. Of van meerdere dingen. Spannend zeg!

VOOR ZIJ DIE VAN EEN FEESTJE HOUDEN, één woord: OVERLEVINGSSPEL (be there or be ne onno-zeleir!)

Een stevige linker,Team Givers

Page 13: Japke Maart 2011

13

JinsVrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 maart van ?? tot ??Het is weer de tijd van het jaar, we gaan een weekendje ‘kamperen’ in de bossen van de Ardennen. Het is nog een groot vraagteken wie we gaan helpen tot de overwinning en wie we gaan crushen met een zware nederlaag. Smeed al maar snode plannetjes en GAAN!! Vergeet geen LEO-koeken mee te nemen ;-) want het is overlev-ingsspel!

Zondag 13 maart van 14u tot 17uHet is vandaag jinstage; we wensen iedereen heel veel plezier! Evelien en Elise mogen de kapoentjes gaan en-tertainen. Tine A en Hiske mogen de welpen gaan lastigvallen als het niet andersom gebeurt. Alex en Evert mo-gen zich gaan uitleven bij de wolven. And last but not least, Nathan en Lore gaan de jogi’s eens laten zien wat de jins waard zijn. De andere jins hebben vandaag een dagje vakantie.

Zondag 20 maart van ?? tot ??Vandaag is het voor iedereen een dagje vakantie. Slaap eens lekker uit, geniet van een uitgebreide brunch, maak tussendoor wat huiswerk, breng eens een bezoekje aan de bomma die je al zolang niet meer gezien hebt, geniet van het zonnetje en doe eens lekker gek.

Zaterdag 26 maart van 20.30u tot ??Vanavond helpen we onze mama’s met hun fuif, de deuren gaan al open om 20.30u dus we moeten waarschi-jnlijk al eerder aanwezig zijn. Terwijl zij uit hun dak gaan, moeten wij werken voor onze geweldige reis naar Oekraïne. Steek allemaal de handen uit de mouwen en bereid je mentaal voor op deze avond vol hard werken en plezier (inclusief de genante dansmoves van onze ouders).

Zondag 27 maart van 14u tot 17uZorg dat je er vandaag met een frisse kop staat. Zoals 2 weken geleden, is het deze week ook terug jinstage. Zet je beste beentje voor en doe het evengoed als de mensen van 2 weken geleden. Tine C en Leen gaan under-cover bij de kapoenen. Bavo en Jeff laten zien hoe schattig zij zijn tegenover de welpjes. Ski en Maxim gaan de wolven ambeteren en amuseren op weekend. Sofie en Do zullen tonen wat een pittige slingeraap en een trotse mustang in hun mars hebben bij de jogi’s.

Een stevige linker,

Blijgeestige steltral en behouden frankolijn

Page 14: Japke Maart 2011

14

LeidingshoekjeVrijdag 4 maart tot zondag 6 maartOverlevingsspel! Het geduchtste, meest strategische en spannendste spel ter wereld.

Zaterdag 12 maartWaar is da feesje, HIER is da feesje!!! Catch the flosh = free beer. PARTYYYY

Vrijdag 18, Zaterdag 19, Zondag 20 maartHeeeeeel laat opblijvenJe collega-leiding beter leren kennenEvalueren, evalueren, en nog eens evaluerenVergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen=HJEV!!!

Test: Om eens te testen wie van de leiding het Leidingshoekje ook effectief leest, doen we een testje waarmee je iets kan winnen! Stuur als de bliksem een mailtje naar [email protected] met als boodschap: ‘Jeffrey en Ellen are the coolest people on earth’ en wie weet krijg jij wel onze supercoole Japkeprijs. Gegroet!

Page 15: Japke Maart 2011

15

Infolijn

Kapoenen ([email protected])Enya Marchal Kon. Astridlaan 52 2920 Kalmthout 0499/47.07.85

Welpen ([email protected])Tine Claus Corsicalaan 6b 2950 Kapellen 0472/46.38.36

Wolven ([email protected])Lisa D’Angelo Vredelaan 17 2920 Kalmthout 0495/15.54.85

Jongverkenners ([email protected])Nele Stevens Paridantlei 2 2920 Kalmthout 0497/15.95.50

Verkenners ([email protected])Anke Colson Culturalaan 5 2920 Kalmthout 0476/54.07.63

Jins ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Jasmijn Bossu Bareelstraat 51 2920 Kalmthout 0473/78.00.38

Groepsleiding ([email protected])Karel Cassimon Doornenlaan 17 2950 Kapellen 0478/46.71.96

Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Materiaalmeester ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Verkoop van dassen, kentekens, groeps T-shirts en tweedehandsuniformen ([email protected])Eveline Van Looveren Putsesteenweg 104 2920 Kalmthout 0495/74.84.79

Oudercomité ([email protected])Eddy Van Aerden Bezemheidelaan 55 2920 Kalmthout 0495/30.48.54

GO-Team ([email protected])Marnix Claeys Dennendreef 10 2920 Kalmthout 0479/98.55.65

Redactie J@pke online ([email protected])Bram Roosens G. Gezellelaan 26 2920 Kalmthout 0477/92.38.93

Redactie Japke ([email protected])Jeffrey Hendrickx Klinkaardstraat 199 2950 Kapellen 0474/76.31.11

Ellen Bots Canadezenlaan 75 2950 Kapellen 0497/28.97.25

Page 16: Japke Maart 2011

DE HOPPERWINKEL IS EEN INITIATIEF VAN SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN.

HET GROEPSNUMMER VAN ONZE SCOUTSGROEP IS A2544G.DAT GROEPSNUMMER HEEFT U NODIG TELKENS U IETS KOOPT IN DE HOPPERWINKEL.

MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.HOPPER.BE/SHOP