Japke Mei 2011

20
mei 2011 39 ste jaargang 44 ste Sint-Maarten Team Japke gloeiend erbij het

description

Japke April 2011 Scouts 44ste Sint-Maarten Heide 39ste jaargang

Transcript of Japke Mei 2011

Page 1: Japke Mei 2011

mei 2011

39st

e ja

arg

ang

44st

e Sin

t-Ma

art

en

Tea

m Ja

pke

gloeiend erbij

het

Page 2: Japke Mei 2011

.

Page 3: Japke Mei 2011

Inhoud

Redactioneeltje 4

Kapoenen 6

Woordje van de GRL 7

Welpen 8

Prikbord 9

Wolven 11

Jogi’s 12

Verjaardagen 13

Givers 14

Jins 15

Leidingshoekje 16

Infolijn 17

Page 4: Japke Mei 2011

4

RedactioneeltjeVerslag Weekend Drieboomkesberg (wolven)

Vrijdag

Vrijdagnamiddag thuisgekomen van school, snel men spullen bijeengepakt, de laatste speldocumenten afge-drukt, snel een “pizzake geschoven” en vervolgens richting de scouts gestoven. Daar aangekomen bleek het 5 minuutjes voor halfzeven te zijn en dus wachtte ik geduldig op de rest van de leiding en leden. Rond kwart voor zeven kwamen de eerste leden aan, allen goed gepakt en gezakt. Lot (vredelievend winterkoninkje) en Caroline (uitbundige vink) legden de ouders die zich hadden opgegeven om te rijden uit waar ze moesten zijn, en hoe ze daar moesten geraken, wat een hele soep was aangezien zowat elke weg richting Westmalle een bouwwerf is. Ondertussen nam ik rustig een kijkje naar de aanhangwagen waar we donderdagavond nog alle materiaal hadden ingeladen. Tot mijn grote verbazing leek het koppelstuk, nodig om de lichten van de kar aan te sluiten op de auto, besloten te hebben de grote verdwijntruc toe te passen. Na kort overleg besloten we dat ik een klopjacht zou starten achter dit verdomde stuk, terwijl de rest van de leiding het vertrek van de leden in goede banen zou leiding. Gelukkig kende ik één van de ouders van de wolven, Annick Cassimon, deze was natuurlijk direct bereikt om deel te nemen aan de klopjacht. Nadat ik naar Yannick Willems (Onderne-mende Kookaburra) had gebeld voor verdere info, had hij mij getipt dat Meneer Loos (de man die de scouts deze kar geschonken heeft) ons wel zou kunnen voorthelpen. Wij dus naar Meneer Loos, deze vriendelijke meneer had jammer niet het juiste koppelstuk, maar wist mij wel te vertellen waar we het wel konden krijgen. Wij dus richting draaimolens Eric, daar hebben we dan uiteindelijk onze klopjacht kunnen beëindigen. Terug aangekomen op het terrein waren onze leden samen met een deel van de leiding al vertrokken richting Drie-boomkesberg. We hebben dan maar snel de kar achter de auto gehangen (getrokken door de papa van Rox-anne) en ons naar Westmalle begeven.

We kwamen dus iets later aan dan verwacht, maar niet getreurd, samen met onze wolven hebben we de tenten rechtgezet, en deze stonden naar goede gewoonte weer allemaal strak opgesteld. De leiding had nog een avondspel gepland, maar de wolven hun pijp was uit. Dus besloten we dat het voor hen tijd was om in hun nest te kruipen. Daarna hebben we zelf onze tent rechtgezet, een vuurtje gestookt, en genoten van een verdiende pils.

Zaterdag

Zaterdagmorgen om zeven uur brak de hel los, we werden wakker door het helse gekrijs van wolven die te vroeg uit hun slaapzak ontsnapt waren. De verleiding om omgekeerd in onze slaapzak te kruipen en nog even verder te slapen was groot, maar onze takkie Vredelievend Winterkoninkje kent geen medelijden, en besloot ons dus uit onze slaapzak te keilen. Onder luid gevloek, waar zelfs kapitein Haddock verlegen zou van wor-den, ben ik dan mijn slaapzak uitgesukkeld en opgestaan. Naar gebruikelijke gewoonte hebben we ons och-tendaantreden gedaan en ons vervolgens richting sanitaire blok begeven. Toen we terugkeerden naar het ter-rein nog tafels meegenomen waar we dan ontbeten hebben. De afwas gedaan, en aan onze ochtendactiviteit begonnen. Na een korte initiatie vuur stoken en bijl hanteren hebben we een vurenspel gespeeld waarbij het de bedoeling was met je horde zolang mogelijk je vuur brandende te houden. De horde die het langst zijn vuur brandend kon houden mocht als eerste zijn middageten kiezen. Jeffrey (Snaakse Chinchilla) bleek de beste leermeester te zijn, de horde die hij gedrild had bleek het beste te kunnen stoken. Maar ook Nathan en Maxim (Jins die op jinstage waren) bleken hun mannetje te staan. Daarna zijn we begonnen met de woudloperskeu-ken, ons omvangrijk matkot en hun matmeesters hadden ons voorzien van het nodige kookmateriaal. Bij een stralend zonnetje hebben de wolven per horde eten klaargemaakt onder het wakend oog van de leiding. Een eerste keer voor de hele horde op een houtvuur koken is een hele uitdaging gebleken, en de afwas een avontuur. Aangezien Ondernemende Kookaburra en ik geen meester-chefs zijn besloten we een kabelbaan te maken voor het namiddagspel. Ambitieus kozen we de hoogste boom uit, en beklom Kookaburra de weg naar

Page 5: Japke Mei 2011

5

Redactioneeltjede top. Daar aangekomen bevestigde hij de nodige zekeringtouwen en een trapladdertje. Toen hij beneden was hadden de wolven al gedaan met eten, en sjorden ze erop los. We hebben de ijverige bijtjes dan maar verder laten doen, en de laatste hand gelegd aan onze kabelbaan. Wanneer deze af was bleek het enthousi-asme veel groter dan gedacht, allemaal stonden ze te drummen om via het smalle touwladdertje 15 meter hoog de boom in te kruipen om dan sneller dan het geluid de kabelbaan naar beneden te nemen. Ondertus-sen konden de wachtende zielen verder werken aan hun constructies. Daarbij had Camille jammer genoeg een ongelukje, en omdat we het niet helemaal vertrouwden heeft Kookaburra de snelweg naar beneden ge-nomen en is hij samen met Vink naar het ziekenhuis in Zoersel gereden. Tot onze grote vreugde bleek er niets aan de hand te zijn. Na deze korte onderbreking konden onze wolven weer op de kabelbaan. Jammer genoeg begon de avond te vallen en hebben we onze activiteiten moeten staken. Snel hebben we daarna ons avonde-ten binnengestoken en afgewassen. Ondertussen waren Vredelievend Winterkoninkje en Lisa (Opmerkzame Ree) opdrachten in de rondom liggende bossen gaan ophangen voor ons avondspel. Toen zij terugkeerden begon de avondactiviteit. De wolven moesten per horde met een kaartje alle punten afgaan en telkens een opdracht vervullen. Voor elke geslaagde opdracht kregen ze een tip, met deze tip konden ze te weten komen wie van de leiding de hele dag wolven had gedwarsboomd (water op hun vuren gegooid, zout bij het drinkwa-ter gedaan,….). Ik was met de horde van Emilie op pad, Lars bleek ontzettend goed kaart te kunnen lezen, en Emilie had geen probleem om haar horde onder controle te krijgen, bijgevolg gingen de opdrachten bijzonder vlot. Toen we terug aankwamen op het terrein, hebben we ons gezellig bij een vuurtje gezet en gewacht op de andere hordes. Tot slot konden we besluiten dat Snaakse Chinchilla de boosdoener van de dag was.

Zondag

Van zaterdag op zondag, werd het zomeruur, en hadden we allemaal een uurtje minder slaap. Dit was du-idelijk aan onze wolven te merken toen ze hun bedje uit moesten, Wout was zelfs niet wakker geworden van ons fluitsignaal. Toen alle wolven dan toch uit hun nest waren geraakt, we onze ochtendoefeningen hadden gedaan, kleren aangedaan hadden, hebben we gegeten. Er waren lekkere gebakken eitjes en pistolets voorz-ien. Net op het moment dat ik mijn tweede pistolet had gegeten gaf mijn klok negen uur aan en moest ik naar huis vertrekken, aangezien ik de volgende dag examen fysica had. Met mijn hart vol spijt heb ik iedereen dan toch maar achtergelaten, en ben ik thuis achter mijn boeken gekropen.

Jan Cassimon (Standvastige Seriëma)

Page 6: Japke Mei 2011

6

KapoenenZondag 8 mei van 12u tot 17u15Vandaag gaan we niet enkel met onze kapoenengroep spelletjes spelen, maar met kapoenen van uit heel Ant-werpen! We gaan namelijk naar Apenkuren. Wat we precies gaan doen blijft nog een verrassing, maar ik kan jullie wel verzekeren dat het superleuk gaat worden!

Zondag 15 mei van 14u00 tot 17u00Kennen jullie Indiana Jones? Voor diegenen die hem niet kennen, hij is wat men noemt een avonturier! En wat doen avonturiers? Juist ja, op ontdekking gaan! Vandaag gaan wij ook voor 3 uurtjes avonturier spelen. Ik ben al benieuwd wat voor een avonturen wij allemaal gaan meemaken op deze Avonturenvergadering!

Zondag 22 mei van 14u00 tot 17u00Deze vergadering gaan jullie, kapoenen, het moeten opnemen tegen ons, de leiding. Ik vraag me af wie er gaat winnen… Jullie ook? Kom dan zeker naar deze één tegen allen-vergadering.

Zaterdag 28 mei van 19u00 tot 21u00Pas op! Vanaf vandaag beginnen de avondvergaderingen weer. En het wordt een speciale vergadering zene! Jullie mogen allemaal jullie sjieke kleren (niet uw állerállerbeste kleren uiteraard want we zitten nog steeds op de scouts) aandoen en dan worden jullie van harte uitgenodigd op onze Hollywoodvergadering! Jaja, van-avond zullen jullie allemaal als filmsterren behandeld worden. Dat belooft!

Zaterdag 4 juni van 19u00 tot 21u00We doen vandaag een verjaardagsvergadering! Wat houdt dat dan precies in? 1 ding: FEESTJE BOUWEN! Dus doe maar allemaal jullie dansschoenen aan want er gaat nogal gevierd worden vanavond zene. Joepi-eeeeeeeeeee!

Groetjes van de toffe leiding aan de toffe kapoenen!

Page 7: Japke Mei 2011

7

Woordje van de GRLBeste Japkelezer,

Door de ongeëvenaarde drukte waar onze twee geliefde groepsleiders mee te kampen hebben, is er deze maand geen Woordje van de GRL geschreven. Onze excuses hiervoor. Ter compensatie wordt er u een extra grote afbeelding van hen aangeboden.

Team Japke

Page 8: Japke Mei 2011

8

WelpenZondag 8 mei van 12u00(?) tot 17u15(?) Vandaag organiseert men voor alle scouts in Antwerpen een groot spel in ‟t stad. Niet zomaar een spel, een speciaal spel! Daar mogen de welpen van de 44ste en bij uitbreiding heel onze scouts natuurlijk niet ontbreken. We zullen waarschijnlijk rond 12u vertrekken en rond de klok van 5 terug zijn, maar dit is nog niet zeker. Verdere info volgt! Wel zeker is dat je best een lunchpakket, drinken, vieruurtje en regenjas of zonnecrème meeneemt. Iedereen die meegaat heeft zich normaal gezien ook al ingeschreven (voor 20 april d.m.v. invullen van strookje dat werd gegeven na weekend of filmvergadering) en €2 betaald. Zondag 15 mei van 10u00 tot 17u00 Vandaag gaan we wat kokkerellen in de vrije natuur, jawel het is woudloperskeuken. Niet zomaar woudloperskeuken, een speciale woudloperskeuken! Dat wil je uiteraard niet missen. Neem daarom €5 mee en kom met je perfect in orde fiets naar het lokaal, dan zorgt de leiding voor het eten! Zondag 22 mei van 14u00 tot 17u00 Hoe meer vuiligheid, hoe meer vreugd en dus is het tijd voor een vettige vergadering. Niet zomaar een vettige vergadering, een speciale vettige vergadering! Let op: spreek voor de vergadering een teken af met de mama of de papa, zodat ze na de vergadering niet de verkeerde (onherkenbare) welp mee naar huis nemen. Zondag 29 mei van 14u 00 tot 17u00 Het is lang geleden dat we er nog eens eentje hebben gespeeld: een dorpsspel. Niet zomaar een dorpsspel vandaag, een speciaal Amerikadorpsspel. Omdat we Heide al zo dikwijls onveilig hebben gemaakt trekken we naar de voorstad van Heide City: Kalmthout centrum, en dus komen alle welpen met de fiets. Zaterdag 7 mei van 19u00 tot 21u00 Twee maanden geleden hebben we een eigen film (niet zomaar een film, een speciale film) gemaakt en deze gaat vandaag in première op het filmfestival van Heide City! U bent dan ook van harte uitgenodigd, door de organisatie „vzw De Welpenleiding‟ om deze gala-avond bij te wonen. Trek je mooiste galakledij aan en “ komt dat zien”. Groetjes van jullie leiding, niet zomaar leiding, speciale leiding! Akela, Ikki & Shada The Chil, Loe & Baghi

Page 9: Japke Mei 2011

9

PrikbordGEZOCHT – GEZOCHT – GEZOCHT – GEZOCHT

De jongverkennerleiding zoekt:

- oude (nog werkende) gsm’s

- oude (nog werkende) digitale fototoestellen (en evt. hun geheugen-kaart)

om mee te nemen op kamp in juli.

Indien u nog een oude gsm / oud digitaal fototoestel hebt liggen thuis, dat u niet meer nodig hebt, kan u dit steeds voor / na een scoutsvergadering aan de jongverken-nerleiding afgeven, of bij één van hen in de bus steken. Dank u wel!

Page 10: Japke Mei 2011

10

Prikbord

Page 11: Japke Mei 2011

11

Prikbord

Contact via • e-mail

[email protected] • Marnix Claeys

0478/48.40.79 • Groepsleiding,

leiding of een van de GO-Team leden

Marc Baelus Guy Bernaerts Koen Cassimon Maja Christiaens Marnix Claeys Rudi Cop Nadine Delveaux Marleen Pelckmans Lieven Roosens Philip Smolders Michel Tirions Eddy Van Aerden Jos van der Schoot Chantal van Staaij Igor Vandamme Steven Vanhees Sabine Verbeeck

En dan nu … een paar verschillende mogelijkheden om uw kind naar de scouts te brengen … Vincent Govaers

Het GO-Team helpt uw kinderen elke week veilig

over de kapellensteenweg

Page 12: Japke Mei 2011

12

WolvenZondag 8 mei van 10u30 tot +/-19uVandaag organiseren twee Antwerpse districten een zondagnamiddagactiviteit voor alle Antwerpse scoutsgro-epen. Graag zouden wij daar met jullie aan meedoen. Aarzel dus niet en schrijf je snel in! Stuur dus een mailtje naar Lieza: [email protected] met als titel A’penkuren. inschrijven kan tot 20 april!

De dag begint om 10u30 aan het station van Heide. Vergeet ook niet zelf €2 mee te nemen.

Zondag 15 mei van 14 tot 17u

TER TER IN DENeem allemaal droge kleren mee, want het zou vandaag wel eens nat kunnen worden!Zondag 22 mei van 14 tot 17uWolvenstamppot:-40 Wolven 40 eieren-14 kg zand 5 liter ketchup-14 liter water 5 liter mayonaise-15 kg bloem Kap alles samen in een pot, een uurtje laten intrekken. Smakelijk eten!Neem vandaag allemaal slechte speelkleren mee!

Zondag 29 mei van 6 tot 8uDeze ochtend hebben jullie een goede reden om springend en zingend de slaapkamer van de ouders binnen te stormen voordat ge uw bed uit moogt! Het is namelijk dauwtrip, iedereen vroeg uit zijn nest, jullie worden om 6 uur stipt verwacht aan de grote parking van de Kalmthoutse heide! Om acht uur zullen we weer aankomen aan de parking.

Zaterdag 4 juni van 19 tot 21uLadies and gentlemen,Too naaijt zijt you uitgenodigd on the exclusive paartie from te woolfs of the 44ste Saint Martin. You are expected to kom in verie sjieke kleding! But pas op, on the scouts kan you verie sjieke kleding always een bekke vuil wor-den! We spreken af by the casino in the acacialain nr 14!

Greetings to the wolf pack,

Laiselot, Layza, Coralaine, Jeff, Yani, John

Een wolf komt altijd met perfect in orde fiets naar de scouts!

Page 13: Japke Mei 2011

13

Jogi'sZondag 08 mei van 10u 45 tot 19u 02 Vandaag vertrekken we met de trein richting Antwerpen. Daar spelen we een groot spel samen met jogivers van over heel Antwerpen. We verwachten jullie in perfect uniform om 10u 45 aan het station van Heide en we komen s ’avonds terug aan om 19u 02. Neem zeker een lunchpakket mee want we zullen de energie nodig hebben. Het treinticket en het inschrijvingsgeld bedraagt 6€ in totaal, vergeet dit ook niet mee te nemen! Hieronder vinden jullie een kleine uitleg van het spel dat we daar spelen! Ben je koelbloedig genoeg om het territorium van je clan te verdedigen of zelfs uit te breiden? Via illegale activiteiten en handelspraktijken bouwen jullie je imperium verder uit. Hou zeker de plaatselijke krant in het oog! (meer uitleg kan nog volgen, hou de site in de gaten!)

Zondag 15 mei van 14u tot 17u Op kamp zullen jullie zelf jullie tenten moeten opzetten, zullen jullie zelf jullie patrouillehoek moeten sjorren, zullen jullie zelf een vuur moeten maken om op te koken, zullen jullie zelf kaart en kompas moeten lezen. De veel oudere en wijzere leiding legt voor de laatste keer dit jaar al de technieken nogmaals uit opdat jullie op kamp jullie plan kunnen trekken.

Zondag 22 mei van 14u tot 17u Awoe de lelijke en stomme wijven! Leve de knappe en toffe mannen! Vandaag is het weer eens tijd voor wat anders. De jongens zijn een beetje uitgekeken op de meisjes. Maar ook de meisjes willen wel eens een middagje zonder de jongens. Daarom is er vandaag een gescheidenvergadering! De jongens kunnen zich uitleven in wat ze graag doen en de meisjes kunnen een hele middag werken aan hun girlpower!

Zondag 29 mei van 08u tot 10u We hopen dat iedereen vorige week heeft ingezien dat jongens niet zonder meisjes kunnen en meisjes niet zonder jongens. Toch verwachten we deze week weeral ruzie om de film. Of het er ééntje wordt om van te huilen of één om van te schaterlachen of één met belachelijk veel actie, dat zien we dan wel! We gaan ons eens goed ontspannen in een lekker filmontbijt.

Zondag 05 juni van 10u tot 12u Vandaag gaan we ons uitleven in het “gigantische” zwemcomplex van Kalmthout. Jullie worden allemaal aan het zwembad van Kalmthout verwacht om 10u voor letterlijk een spetterende vergadering. Vergeet geen badmuts, want die is verplicht, en neem ook 1€ mee, want anders mogen we niet binnen.

Jullie leiding!

Page 14: Japke Mei 2011

14

Verjaardagen

Lander De Herdt 3 5 1998 Jonggiver

Tine Cop 5 5 1993 Jin

Indy Marchal 5 5 1994 Giver

Fran Vermeulen 6 5 1996 Giver

Johan Sneyders 6 5 2000 Wolf

Lore Colson 7 5 1996 Giver

Matthias De Bock 9 5 2000 Wolf

Viktor Kalhofer 9 5 2000 Wolf

Amber Jacobs 11 5 1989 Giverleiding

Hanne Burggraeve 12 5 2002 Welp

Aline Derijcke 13 5 2004 Kapoen

Milan Adriaenssens 14 5 1997 Jonggiver

Margot Cassimon 14 5 1999 Wolf

Sofie Vorsselmans 18 5 1993 Jin

Jonathan Milbou 19 5 1994 Giver

Ellen Bots 20 5 1991 Kapoenenleiding

Jeroen Vanhees 20 5 2001 Welp

Alexander Van Meenen 23 5 1991 Jonggiverleiding

Lars Hermans 23 5 1999 Wolf

Jeroen Pyl 24 5 1991 Jonggiverleiding

Tom Willemen 24 5 2001 Welp

Bas De Man 27 5 1999 Wolf

Joeri Cop 28 5 1991 Jonggiverleiding

Liesl Wouters 28 5 2003 Kapoen

Kwinten Lodrioor 29 5 1997 Jonggiver

Maxim De Bie 30 5 2000 Wolf

Kobe De Locht 31 5 1994 Giver

Page 15: Japke Mei 2011

15

GiversZondag 8 mei 2011 van 10u30 tot 18u30Wat in vorig Japke stond was volledig foutief! Antwerpen is de plaats waar we heen trekken voor een potje high-landgames. En we zullen er niet alleen zijn, samen met vele andere enthousiaste kindjes mogen jullie je komen uitleven. Vergeet geen lunchpakket en perfect in orde fiets!

Zaterdag 14 en zondag 15 mei 2011 van 10u tot 17uTijd om de banden met je patrouilleleden wat aan te scherpen. Een weekend lang krijgen jullie ter beschikking zodat jullie helemaal geteambuild terug komen. Wat jullie PL en HPL voor jullie in elkaar hebben geboxt komen jullie deze twee dagen te weten.

Zondag 22 mei 2011 van 14u tot 17uSoms is het eens leuk om je volledig te laten gaan. Hoe kan dat beter dan met de nodige vetzakkerij elkaar te bekladden? Eén keer per jaar wordt het toegelaten dat er met eten gespeeld wordt, namelijk op de vettige verga-dering.

Zondag 29 mei 2011 van 6u tot 8uMet de kippen op stok en het zonnetje zien opkomen. Er is geen betere manier om de dag te beginnen. Voeg daar een stevige wandeling aan toe en we hebben alle ingrediënten voor een geslaagde dauwtrip. Vergeet je tripstick niet!

Zaterdag 4 juni 2011 van 20u tot 22uOmdat de jongens toch alleen maar willen vechten en de meisjes meer houden van zichzelf op te maken voor de spiegel terwijl ze de nieuwste roddels delen met hun hartsvriendinnen, gaan we deze clichés loeihard bevestigen op de gescheiden vergadering.

Een stevige linker,Team Givers

Page 16: Japke Mei 2011

16

Jins

Page 17: Japke Mei 2011

17

LeidingshoekjeVrijdag 13, zaterdag 14 meiOokal is het vrijdag de 13de, een beetje spaghetti gaan schranzen bij de jins kan nooit kwaad. En als ge dan toch bijgelovig zijt, komt dan de 14de om onze jins een beetje te steunen. C U there!

En dan nog een speciale melding: veel mensen van ’91 zijn jarig in de maand mei. Omdat dit verwarrend kan zijn, even een overzichtje:

20 mei: Ellen (Néé Vincent, niet de 21ste)23 mei: Don24 mei: Jeroen28 mei: Joeri

En Amber is 11 mei jarig!

Voor de rest is mei maar een saaie maand want er is precies niets speciaals te doen. Maar zo een maandje rust na een drukke maand april kan ook wel eens goed doen. Voor de rest wensen wij jullie allemaal heel veel suc-ces met de examens, waarmee sommigen al in mei beginnen.

You know you love us,

Team Japke

Page 18: Japke Mei 2011
Page 19: Japke Mei 2011

19

Infolijn

Kapoenen ([email protected])Enya Marchal Kon. Astridlaan 52 2920 Kalmthout 0499/47.07.85

Welpen ([email protected])Tine Claus Corsicalaan 6b 2950 Kapellen 0472/46.38.36

Wolven ([email protected])Lisa D’Angelo Vredelaan 17 2920 Kalmthout 0495/15.54.85

Jongverkenners ([email protected])Nele Stevens Paridantlei 2 2920 Kalmthout 0497/15.95.50

Verkenners ([email protected])Anke Colson Culturalaan 5 2920 Kalmthout 0476/54.07.63

Jins ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Jasmijn Bossu Bareelstraat 51 2920 Kalmthout 0473/78.00.38

Groepsleiding ([email protected])Karel Cassimon Doornenlaan 17 2950 Kapellen 0478/46.71.96

Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Materiaalmeester ([email protected])Jasper Smets Kon. Elisabethlaan 44 2920 Kalmthout 0477/52.14.45

Verkoop van dassen, kentekens, groeps T-shirts en tweedehandsuniformen ([email protected])Eveline Van Looveren Putsesteenweg 104 2920 Kalmthout 0495/74.84.79

Oudercomité ([email protected])Eddy Van Aerden Bezemheidelaan 55 2920 Kalmthout 0495/30.48.54

GO-Team ([email protected])Marnix Claeys Dennendreef 10 2920 Kalmthout 0479/98.55.65

Redactie J@pke online ([email protected])Bram Roosens G. Gezellelaan 26 2920 Kalmthout 0477/92.38.93

Redactie Japke ([email protected])Jeffrey Hendrickx Klinkaardstraat 199 2950 Kapellen 0474/76.31.11

Ellen Bots Canadezenlaan 75 2950 Kapellen 0497/28.97.25

Page 20: Japke Mei 2011

DE HOPPERWINKEL IS EEN INITIATIEF VAN SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN.

HET GROEPSNUMMER VAN ONZE SCOUTSGROEP IS A2544G.DAT GROEPSNUMMER HEEFT U NODIG TELKENS U IETS KOOPT IN DE HOPPERWINKEL.

MEER INFORMATIE VINDT U OP WWW.HOPPER.BE/SHOP