2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

16
Lifestyle pakket Ria Verdonk Kerkstraat 31 6759 IA Utrecht

Transcript of 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Page 1: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Lifestyle pakketRia VerdonkKerkstraat 316759 IA Utrecht

Page 2: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Dit pakket is samengesteld speciaal voor Ria Verdonk namens GGD Nederland ‘GA VOOR GEZOND’

Page 3: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

De deurbel gaat. Ria loopt langzaam, gebogen van ouderdom naar de deur. “Goedendag mevrouw, een pakketje voor u” – zegt een vrolijke jongeman. Gelijk verschijnt er een glimlach bij Ria op haar gezicht. Het is best een groot pakket, wat zal erin zitten? Ria weet al wel dat het een lifestyle pakket is van de GGD. Ze heeft zich onlangs opgegeven op de website omdat ze toch wel erg benieuwd was. Ria moest een lifestyle-profiel aanmaken. Daarbij werden vragen gesteld over haar voeding, fysieke beweging, mobiliteit etc. Alle vragen hadden te maken met haar gezondheid.

Ria opende het pakket wat ze op de tafel had gezet. Er kwamen diverse producten uit de doos speciaal voor Ria; een stappenteller, biologische voeding, waardebon voor een dagje uit, een calorieën boek en een handgeschreven postkaart.

Ria ging nadat ze het pakket uitgebreid had bekeken een bedankje sturen naar Lisette. Dit deed ze door in te loggen op de website. Daar kon ze heel makkelijk op een grote knop ‘STUUR EEN BEDANKJE’ klikken.

Later die maand ontving zowel Ria als Lisette een persoonlijke uitnodiging. Tijd voor een speciale avond. Beide dames mogen op visite bij… Renske Kroes om alles te weten te komen over haar nieuwe kookboek. Snel nemen ze contact met elkaar op. Deze kans laten ze niet schieten, op de aangegeven datum staan ze beiden op de locatie. Een filmploeg legt alles vast zodat anderen kunnen zien hoe het wordt ervaren. Na een prachtige, inspiratievolle avond spreekt Lisette met Ria af dat ze contact met elkaar zullen houden. Dit doen zij door wekelijks een postkaart te sturen.

Een week later hoort Ria de brievenbus. De eerste postkaart van Lisette valt op de mat…..

Ria’s verhaal

Page 4: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Beste Ria,Met veel plezier heb ik u dit pakket toegestuurd. Ik hoop dat u tevreden bent met de inhoud en dit goed kan benutten. Ik ben een studente, 23 jaar en zit in mijn afstudeerjaar. Vandaag was ik met mijn vriend bij de Gemeente om ons samen in te schrijven voor onze nieuwe woning. We gaan voor het samenwonen! Toen ik daar was zag ik een flyer liggen over een lifestyle pakket. Ik was hier benieuwd na en pakte er eentje mee, toen ik het thuis las was ik enthousiast over het idee. Ik heb ervoor gekozen het systeem een persoon te laten koppelen en zo kwam ik bij u uit! Ik heb toevallig familie wonen in Utrecht, bij de Meern.

Veel plezier met het pakket!Met vriendelijke groeten,Vivian Pompen

Ria Verdonk

Kerkstraat 31

6759 IA Utrecht

Postkaart

Page 5: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Beweeg meer.

Page 6: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Stop met roken!

Page 7: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Eet gezonder.

Page 8: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Drink met mate!

Page 9: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Stuur een bedankje.

Page 10: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Beste Ria en Vivian,De GGD wil jullie met groot genoegen uitnodigen voor het programma “Op visite bij..”!Ditmaal zullen we een kop munt thee gaan drinken bij Renske Kroes. Zij zal jullie alles vertellen over haar nieuwe boek over ‘Super Foods’ en alles wat dat met gezondheid te maken heeft. Ook zullen er enkele experts van de GGD aan tafel schuiven waarmee jullie in gesprek kunnen gaan over een gezonde leefstijl.

Kun je nu al niet meer wachten? Neem contact op met elkaar en meld je aan. Aanmelden kan via onze website: www.lifestylepakketGGD.nl, log in op jullie persoonlijke account en klik op de ‘aanmeldknop Op visite bij’.

De thee en gezonde speltbroodjes staan klaar op 24 APRIL 2015.

Adres: Studio 8Liaanstraat 296759 BK Utrecht

Wij hopen jullie daar te zien,Met vriendelijke groeten,Renske Kroes & de GGD!

Op visite bij. .

Page 11: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Op visite bij. .

Page 12: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Houd contact!

Page 13: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Resultaten.

Doelgroep Opdrachtgever

Trends & SectorVergrijzing Equalize society Veiligheid Gezondheid Wearable technologySamenhorigheid Technologie Begrip Kennismaatschappij Betrouwbaar

Het is belangrijk dat de GGD inzicht krijgt in wat de technologie de mensen allemaal al voor inzicht geeft, kijkend naar hun eigen onderwerpen in publieke gezondheidspreventie. Veel technologieën kunnen campagnes aanvullen of misschien zelfs campagnes vervangen. Bewustwording kan gecreëerd worden door middel van technologie, technologie is er voor jong en oud. De GGD moet er alleen voor zorgen dat het toegankelijker wordt voor de mens.

Samenhorigheid Ouderen 65+ laagopgeleid Vertrouwd Betrouwbaar Authenticiteit Sociale cohesie - eenzaamheid Familie & Gezin Eigen keuzeEigen verantwoordelijkheid

Ze willen gezonder worden, maar ze krijgen niet de juiste informatie en willen die ontvangen van hun sociale omgeving. Op een zo gezond mogelijk manier leven en toch nog genieten is belangrijk voor de ouderen. Het leven wordt individueler door de participatiemaatschappij, ouderen missen sociale contacten. Op een enkeling na staan ze open voor de nieuwe technologie die helpt hen sociale contacten en gezondheidsaspecten te bieden.

Gezondheid Beschermend Verantwoordelijk Betrouwbaar Omgevingsgericht

De GGD is als de ouders van het kind, zorg dragend over het leven van..

De stakeholders waarmee de GGD samenwerkt zorgt dat, dat beeld van bescherming en vertrouwen wordt versterkt. Zo zal er nooit een samenwerking ontstaan met een bedrijf als Coca-cola, maar zal een bewust, biologisch merk wel kans maken.

Quality of Life Sociale contacten LevenskrachtInformatie over gezonde leefstijl

Een nieuwe sociale omgeving wordt opgesteld voor de ouderen via de website en de pakketten die worden verstuurd. Ouderen kunnen altijd zelf de keuze maken en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. Het pakket biedt hun handvaten om een gezonde leefstijl te hanteren.

Technologie is van toepassing op diverse wijze zoals de website en o.a. de stappenteller in het pakket (wearable technology ).

“Levenskracht met technologie”Het bundelen van sociale krachten door middel van technologie,

om zo gezond mogelijk oud te kunnen worden.

Page 14: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Datum Actie Wie voert het uit? Locatie Betrokken stakeholders

Tijdsindicatie (manuren)

Opmerkingen

01-03-2015 Sponsoren zoeken Medewerker GGD, stagiaire?

Werkplaats Sponsoren o.a. Sourz Vitamine Water

80 uur incl. opstellen contracten

01-03-2015 BN’ers en experts zoeken voor het Tv-programma

Medewerker GGD, stagiaire?

Werkplaats BN’ers en experts 80 uur incl. opstellen contracten

Moeten gezondheidsinformatie kunnen overbrengen

01-03-2015 Filmlocatie zoeken Medewerker GGD, stagiaire?

Na keuze n.v.t. 40 uur incl. opstellen contracten

Locatie moet goed bereikbaar zijn ook met openbaar vervoer

01-03-2015 Pakket opslag ruimte en pakket bezorger zoeken

Medewerker GGD, stagiaire?

Na keuze DHL of post NL? 16 uur incl. opstellen contracten

Snelle, betrouwbare levering. Grote ruimte met veel opslag

15-03-2015 Website, flyers, posters etc.

Grafisch designer Eigen werkplaats n.v.t. 40 uur

20-03-2015 START PROJECT Medewerker GGD Werkplaats n.v.t. 1 uur per dag voor behandeling van aankopen en verzendingen

Pakketten moeten zelf worden ingepakt, later kan een externe partij dit uitvoeren mocht de verkoop hard lopen

Order accepteren Medewerker GGD Werkplaats n.v.t. 5 uur per week max Order inpakken Medewerker GGD Werkplaats n.v.t. 5 uur per week max Order verzenden Medewerker GGD Werkplaats n.v.t. 5 uur per week max Op visite bij.. in

actie zetten: BN’er bellen, locatie regelen, uitnodiging versturen

Medewerker GGD Externe locatie BN’ers, experts, filmploeg, editor

8 uur per opnamen

Website updaten met persoonlijke verhalen, filmpjes, pakket informatie (van waar naar waar is het verstuurd), pakket teller

Medewerker GGD Werkplaats n.v.t. 1 uur per opnamen

Implementatie planning.

Page 15: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

Realisatie.

Kosten Baten

NetwerkenBestaande partners kunnen een rol spelen aan het ontwikkelen van het pakket. Maar er zullen nieuwe partijen aangeschreven moeten worden die producten voor het pakket zullen aanleveren. Dit zullen leveranciers zijn van producten en diensten die biologisch en verantwoord zijn voor de mens. Denk bijvoorbeeld aan SOURZ Vitamine water en geen Coca-Cola.

De GGD kan jongeren verleiden om geld in te zamelen om pakketten te versturen naar ouderen door scholen erbij te betrekken.

De GGD is geen commercieel bedrijf. Zij ontvangen financiering vanuit de overheid dus hoeven zij zich niet druk te maken over de grote lijnen van de financiering. Om toch inzicht te krijgen in wat de daadwerkelijke kosten zijn en hoe deze terug verdiend kunnen worden is er een investeringsbegroting en een break-even-point berekend.

Hieruit blijkt dat de totale investeringskosten €4897,10 is. Dit is middels goederenverkoop van de pakketten terug te verdienen bij een prijs van €10,- per pakket, mits er 891 pakketten worden verkocht.

De baten die het hen zal gaan opleveren is gericht op de wettelijke verplichting die de GGD heeft en de verbetering van de kwaliteit van leven die het zal opleveren aan de doelgroep. Met dit concept zal de GGD de gezondheid van de ouderen beschermen en bevorderen tegen ziekten en calamiteiten. Dit zal zich vooral uiten in de inhoud van het pakket, de concrete producten voor gezondheidsbevordering. Daarnaast is het concept voor de doelgroep een grote positieve invloed en zal het een handvat bieden voor sociale contacten (waaruit is gebleken dat dit een grote invloed heeft op iemands kwaliteit van leven) en een gezondere leefstijl.

‘Maatschappelijke en economische waarde’

Page 16: 2185135 DEFINITIEF CONCEPTBOEK Vivian Pompen

AFZENDERVivian Pompen5331 VC nr. 7